![]() |
Valla 2 sene evvel 1000 kadar tohumu ve hatta kendim çimlendirdiğim yaklaşık 100 kadar fideyi burdan ücretsiz dağıtmıştım.. = ) Maalesef geç kaldınız.. Gerçi o dönem dağıttığım arkadaşların %90 ı daha siteye uğramaz oldu saolsunlar ama.. Elime geçerse yine bi paylaşım yapabilirim. Şu evlilik işini bi yoluna koyayımda.. Ocak ayında nikahtan sonra bi hız kazandırıcam bu duruma..
|
Hayırlı olsun Emre :)Ne güzel sitemiz bir oğlunu daha başgöz ediyor.Mutluluklar diliyorum .
|
Çok teşekkür ederim efendim.. Aslında askerden dönüşü ile arası biraz fazla olsaydı şöyle bi 1000 tane çimlendirip nikah şekeri niyetine vericektim ama işte.. 1 ayda olmaz o iş.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar yardımınızı istiyorum. Az evvel İspanya dan ısmarladığım Plumeria çeliğim geldi.:eek: Ben onu tamamen unutmuşum. Herhalde ısmarlayalı 1 ayı geçiyor. Postalanma tarihi 22.11 Bana pek 10 gün önce alınmış bir çelik gibi gelmedi.:( Baya bir kuruma var ve şekilsiz görüntü de. Resimlerini ekliyorum, ne yapmam lazım. Köklendirme hormonum da yok. Mefta gibi mutfak tezgahın da yatıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. :(
|
Çok keskin bir bıçakla, dalın kurumamış, beyaz kısmına kadar 45 derece açı ile kesip temizleyin önce. Sonra da dikip köklendirmeniz lazım ama böyle bir sipariş için yanlış zaman olmuş bence.
Bahar başında sipariş etseniz muhtemelen tam başarı sağlayacaktınız, şimdi denemekten başka şansınız yok sanıyorum. |
Teşekkürler sayın MSaygın; başka siparişlerin yanına oda sıkışıverdi. Merak işte. Kesme işlemi tamam yaparım ama hormon yok, bunun için başka bir alternatif varmı? Tekrardan forumu geziyorum, Mine hanımın tavsiyelerini okuyorum ama daha bulamadım. Aspirin, kömür tozu aklımda kalanlar ama hangisi ne için,nasıldı hatırlayamadım. İlginiz için teşekkürler, bahara bir sipariş daha yaparım ama bunun da ölmesini istemem. Sevgiyle kalın....
|
5 tanesini de bana hediye etmişti sevgili Emre.
Ben de birini İzmir'e yolladım, birini Antalya'ya. 3'üne de azimle bakmaya devam ediyorum. Forum'u da iyi kötü takip ediyorum. ;) Emre ile de halen telefonlaşıyoruz billahi.:D Alıntı:
|
Plumerialar hormonsuz da köklenecektir uygun zamanda merak etmeyin.
|
Alıntı:
|
Hiç merak etmeyin ,
benim çelik biraz kusurlu , o yüzden hormon gerekiyor diye düşündüm . Hem çok kısa - 8-10 cm var yok , ve tam da odunlaşmamış . Kesi yerini kurusun diye 10 gün bekledim , iyice kurudu resmen kabuk gibi oldu . Sonra da köklendiiriciye iyice buladım ve diatomit içine ucu 3 cm . görünecek kadar gömdüm . İç içe iki saksı , su seviyesi çeliğe kadar olmuyacak şekilde topraksız yöntemi kullanmaya karar verdim . Başarılı olursa bu Plumeria 'nın topraksız yetiştirilmesi konusunda bir ilk olacak benim için . Sağlıklı 35cm , 3 çelik köklendirdim hormonsuz , o yüzden telaş etmeyin sayın karalale ;) |
İlginiz için teşekkürler sevgli Jezebel, içimi rahatlattınız. Sizin ve diğer arkadaşların uğraşlarını ilgiyle izliyorum. Bahsettiğiniz diatomit in ne olduğunu sorabilirmiyim? Selamlar....
|
Bu konuyla ilgili bu başlıkta geniş bilgi var :
http://www.agaclar.net/forum/showthr...light=diatomit Saygılar . |
Alıntı:
Buradan kesi yerini kurutmadan diktiğiniz izlenimi oluyor . Bahar - yaz aylarında 3 gün , sonbahar kış aylarında 8- 10 gün kesi yüzeyi kurutulmalı . Şu an o acık bir yara , çürümesi an meselesi . Çıkartıp kurutun . Merkezi ısıtmalı evde 3 gün kuruması yeterli olacaktır . Plumeriya aslında bir Succulent , tüm sukulentlerde yaptığımız gibi kesi yeri kurumadan dikilmez . Saygılar . |
Merhaba arkadaşlar,
Benim tohumdan yetiştirmeye başladığım plumerialarımın yaprakları sararak dökülmeye başladı. Sanırım kış mevsimine girmeye başladılar. Başka yaprakları dökülen var mı? |
Bu tamamen normal bir durum .
Benim plumeriaların bir kısmı da döktü - 3-4 saatgüneş alıyorlar . Dökmeyenler de var , bunlar tam gün güneş alanlar . Saygılar . |
[QUOTE=Jezebel;722800]Buradan kesi yerini kurutmadan diktiğiniz izlenimi oluyor .
Tam da dediğiniz gibi yapmıştım.:( Tekrar topraktan çıkarıldı ve kurumayı bekliyor. :o Yalnız çelik alınalı uzun süre olmuş, oyalanırken tamamen kurumasın garip. Yeterli öz suyu vardır inşallah. Pişmiş tavuk olayı olacak galiba...;) |
Doğrusu kurutup köklendirmek olabilir ama ben bu yıl bir çok çelik köklendirdim, kayıp da az oldu, hiçbirini de kurutmadım.Kestikten sonra sütünü yıkayıp diktim.
Kurutmaya, doğru uygulamaya itirazım yok ama uygulama alanından bir not düşeyim dedim. |
Şu yaralama işini yapan var mı içinizde..
|
Sn . MSaygın ,
sizin yüzlerce çeliğiniz vardır , risk alabilirsiniz . Ben tek çeliğimi doğruyu yapmayarak riske giremem . Saygılar . |
Haklısınız Jezebel, elimdeki kitapda da en az 3-5 gün, mümkünse 2-3 hafta kadar ılık ama gölge bir yerde, nem ve yağmurdan koruyarak kurutulması gerektiği yazıyor.Ben sadece kendi uygulamamda elde ettiğim sonucu da yazmak istedim, burada her türlü tecrübeyi toplamalıyız.
|
Uygun mevsimde belki sizin yöntem de işe yarıyordur .
Ancak hem mevsim uygun değil , hem çelik sorunlu ;( Yanlış anlaşılmasın , olumlu veya olumsuz her tecrube paylaşılmalı , bundan ders çıkaracak kimseler olacaktır . |
Sevgili Jezebel ve MSaygın; yardımlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Tabii ki kurallar var ve onlara uymamız gerekiyor. Sizler burda deneyimlerinizi paylaşıyorsunuz. İnanıyorum ki kural harici iş biraz da olsa, şansa da kalıyor. Öldü denilen bir çok çiçeği yaşatabildiğim için kendimi yeşil parmaklılardan kabul ediyorum ve şansımı deneyeceğim. Bu güzel Forum da sizlerle olmaktan mutluyum. Tekrar tekrar teşekkürler, iyiki varsınız....Sevgiyle kalın.
|
1 hafta kadar önce plumeria tohumlarımı ektim.Güneş alan bir yerde kalorifer peteğinin üzerinde çimlenmeye bıraktım.Acaba yapmam gereken başka bişey varmı? çimlenme süresi ne kadar sürer? Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
|
Alıntı:
|
bettyycim bilginiz için teşekkür ederim.Aynı gün yalancı karanfil tohumunuda ekmiştim onlar bayağı çimlendi.Plumeria tohumu sert ve büyük olduğu için geç çimleneceğe benziyor.7 gün oldu inşallah benimkide çimlenir.
|
Ben iki gün ılık suda beklettim ve tohumları da ekmeden önce kendim çıtlattım :D
|
Acemilik işte ben suda 1 saat bekletip ektim.Geçte olsa inşallah çıkar. 1 aydan önce çıkması umutsuz gibi beklemekten başka çare yok. Aşamalarını resimleyip atma imkanınız olursa memnun olurum artık benimki çimlenene kadar en azından sizinkilere bakmakla avunurum.
|
Akşam eklerim resim ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025