![]() |
1 Eklenti(ler)
Çiçek açan plumerialarımın biri ilk kez karşılaştığım bir numara yaptı, çiçek sapından yapraklar verdi.Şimdiye kadar çiçek açanlar çiçek bittikten sonra yumuşak sapını da atıyordu.Bu sefer ayrılan dallar dışında çiçek sapında da yaprak var, şaşırdım :)
Eklenti 178879 |
Bu gerçekten çok ilginç sayın Msaygin, çiçeğiniz ne adar sağlıklı görünüyor. Ağaç olma yolunda ilerliyor. Darısı benim de başıma... Daha tohum aşamasındayım. :( Saygılar.
|
Gerçekten de ilginç karalale.Ya da ilginç demeyelim de bizlerin yeni tanıştığı bir durum diyelim :)
Bitki genel olarak çok iyi durumda ama yapraklardaki kırmızı örümcek lekeleri de gözünüzden kaçmasın :) |
Sayın MSaygın merhaba, yapraklarda kırmızı örümcek var sanki. Sıvı kükürt veya EMA yaparsanız iyi olur.
|
Haklısınız agozce, üstteki mesajda ben de belirtmiştim, kırmızı örümcek var.Haftabaşında ilgileneceğim hepsiyle.
|
Bitki genel olarak çok iyi durumda ama yapraklardaki kırmızı örümcek lekeleri de gözünüzden kaçmasın :)[/QUOTE]
Evet bende farkettim ama alt yapraklar o kadar saglikli görünüyorlar ki, en kisa zamanda bu hastaliktan kurtulmaniz dileklerimle. Bir de kac yasinda oldugunu ögrenebilirmiyim? Saygilar. |
Plumerialarım 3 yaşında, aşağı yukarı 200 tane var.Evde özenle baktığım 4 tanesi çiçek açtı.
Bu bitkinin boydan fotoğrafı şu mesajda var. |
Boydan olan plumeria muhteşem görünüyor, darısı başıma diyeyim :-) bir an önce sağlığına kavuşur inşallah.
|
Aylar önce diktiğim çeliklerden biri sessiz kalmıştı .
5 Eklenti(ler)
Bu gün artık dayanamayıp toprağını boşalttım .
Aynı koşullarda aynı malzemeyle diktiğim diğer çelik 3 cü yaprağını çıkarmıştı . Bunun ucu da yeşildi . Sahibi olan sevgili acemifüsun kurcalanmasına karşı olduğu için çeliği riske atmıyayım dedim - bekledim . Resimler altta :( Eklenti 180580 fazla söze gerek yok , Eklenti 180581 durum kötü , içler acısı , Eklenti 180582 temiz çürüksüz yüzey elde edene kadar kestim ve dezenfektan sıvıya yatırdım . Eklenti 180583 kurumaya bıraktım 5-6 gün kuruduktan sonra köklendirici kullanarak dikeceğim Eklenti 180584 kurtulur mu bilmiyorum , ama şans vermek istiyorum . |
Jezebelciğim üzülme canım, kısmet:) Sen yine de kurtarmak için uğraşmışsın, yorulmuşsun, teşekkür ederim, ellerine sağlık:)
|
Yahu bu ne tesadüf :( Bende 3 hafta aradan sonra anne evine gittiğimde aynı saksıdaki Maki ablam ve Füsun ablam için diktiğim çelikleri görünce çok üzüldüm. Maki ablama diktiğim çelik aynı yukarıdaki durumda aynı işlemi yaptım. İnşallah kurtulur. Füsun ablamın ki ise daha iyi durumdaydı. Eve uzun süre gitmeyince yağmur altında fazla kalmışlar ve cocpeat neredeyse sünger gibi tüm suyu bünyesinde tutmuş :( İnşallah kurtulurlar.
|
Kader ..
Çok güzel bir tür Plumeria ' ydı benimkisi . Yağmurda da değildi kapalı balkondaydı . Bu türü kazandıramadğım için üzülüyorum . Çelik , diğer tutmuş olan çelikten daha kalın ve uzundu , keşke daha önce kurcalasaydım , belki daha uzun bir bölüm kurtulur , yaşama şansı fazla olurdu . Şimdi köklendirici ve taşyününü kullanacağım . Artık hayırlısı ... |
Ben yaşayabileceğini düşünüyorum, aynı şekilde çürümüş bir çeliğimi, bu şekilde temizleyip yeniden köklendirebilmiştim.O zaman bahar başıydı, tutma oranı daha yüksekti ama yine şans var sanıyorum.İyi şanslar.
|
Jezebelciğim kısmetse köklenir o, üzülme canım:) Orkuncuğum cocopeat herhalde fazla su tutmuş, şimdi şartlarını değiştirince o da düzelir:)
|
Plumeria büyüdükçe budama yapabilirsiniz, ayrıca köklerini de her yıl iyice budayıp saksıyı belli boyutlarda tutmak çok kolay.
|
Peyzaj elemanı olarak kullanmadıktan sonra herkes evinde bakabilir saksılarda, kışın uykuya geçiyor zaten , depo gibi bir yerde dahi koruyabilirsiniz.
Ticari olarak da satmak mümkün tabi ki, alıcıyı sıcaklıklık hassasiyeti konusunda uyarmak şartıyla. |
Şöyle güzel ve büyük bir anaç elde ettikten sonra üretiminiz çok daha kolaylaşır ve maliyet azalır. Sanırım 70-100 tl arasında gider fidanları.
|
Evet meraklı olan bizler bir çelik için - köksüz olanına 20 T.L . , köklüsüne de 65 T.L. sayabiliyoruz .
Netten alamıyacak durumda olanların bu parayı vereceğine inanıyorum . |
Fidanlığın taşınma işlemi bittikten sonra 5000 tohum daha sipariş edeceğim.. Bendeki fidanlar çelik alınabilecek duruma sanırım daha bir 10 yılda anca gelirler.. O yüzden fide satışı yapmak daha kolay olucak sanırım. Güzel köklenmiş 10-15 cm lik fideleri 5 tl den satışa konabilir düşüncesindeyim..
|
2 yıl önce ilk gaza geldiğim zamanlarda "sahibinden " adındaki siteden iki adet 1 yaşında fide aldım 10 ' ar liraya .
Ki kargoyu da alıcı ödüyor . Bu size fikir verir artık ticari boyut hakkında ;) |
Emre bey tohumlar çeşitli renklerden olacaklar değil mi? :) Kolay gelsin.
|
10-15 cm lik fideleri 5 tl den satışa konabilir düşüncesindeyim..
Tamam ilk 20 tanesi benim .Kolay gelsin Emre Bey |
Adaşım ne yaptın 20 tane , bir sonraki yetiştirme olayına senmi el atacan yoksa:D
|
Adaşım neden olmasın :)Tekirdağ iklimine alıştırma çalışmaları başlatacağım .
|
Emre kardeşim şimdiden sıraya ben de gireyim:)
|
Adeniumlar ve plumeriaları yağmurlardan korumak için üstllerine geçici bir örtü ayarladım. Üç gün içinde plumeriaların yapraklarını ve gövdelerini yedi bitirdi salyangozlar.
|
Plumeria mı :eek:
Doğrusu kaçırmak istemem. Sevgili Emre , ben de sıradayım. |
Antalya dan adres versem, bana da düşermi acaba ?... :o Postayı alıcı ödüyorsa ben batarım da? :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın karalale Tayland' tan köklü çelik getirtmek daha ucuza gelir . Kargocular bizi resmen sömürüyor ... Plumeria' nın taze tohumları da çok ucuz ve kolay çimleniyor ... Saygılar . |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025