agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Plumeria (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/5352.htm)

Orkun Kırcı 24-09-2010 16:03

Plumeriacılardan ses yok mu:)

verdoque 24-09-2010 16:10

Tohumdan yetiştirdiğim, yaklaşık 2 yıllık 2 adet plumeriayı Mersin'e, anneme götürdüm. Baharda apartmanın bahçesine dikecekler.

Ankara'da ne adenium ne plumeria olmuyor. 2cm'den fazla büyütemediğim adeniumlar annemin balkonunda ağaç oldu. Plumerialardan da benzer performans bekliyorum :)

Günüm 24-09-2010 16:17

Benim Taiwan dan gelen iki köklü çeliğim de hızla öldü. Zaten paketten yumuşamış gövdeli olarak çıkması dikkatimi çekmişti. Yaşamadılar maalesef. Ben de geçen sene çimlendirdiğim kızlarla idare edeceğim artık. Onları bekleyeceğim dört gözle açsınlar diye.

Orkun Kırcı 24-09-2010 16:24

Haklısınız sayın Verdoque Ankara bu türler için fazla soğuk geliyor olmalı.

Sayın Günüm çeliklerinize gerçekten üzüldüm. Bende epeydir benimkileri göremedim. Bu akşam annemlere gidip son hallerini göreceğim. Bu arada tohum denemelerimde şimdilik 1 tane yaklaşık 3 cmlik bi prensesim(LADAVAN) var. Dayanamayıp diğerlerini kurcaladım. Bir tanesi sanki içi boşalmış gibiydi, diğer birkaçı ise iyice şişmiş, sanırım yakında çimlenecekler.

acemifüsun 24-09-2010 20:52

Dayanamayıp diğerlerini kurcaladım. Bir tanesi sanki içi boşalmış gibiydi, diğer birkaçı ise iyice şişmiş, sanırım yakında çimlenecekler.[/QUOTE]
Gözünü seveyim, ne olur onları kurcalayıp durma kardeşçiğim:)

Jezebel 24-09-2010 21:35

Benim Plumerialarım

3 Eklenti(ler)
Bizde kayıp yok .
Koklü gelen 007 güzel gelişiyor .

Eklenti 172740

Köksüz gelen çelikler de iyi durumda , birinin köklendiği kesinleşti .

Eklenti 172741

Tohumdan yeni çıkan yedili grup da halinden memnun .
(Jean Moragne ve Rainbow )

Eklenti 172742

Sevgili Günüm çeliklerin için üzüldüm .

Orkun Kırcı 24-09-2010 21:37

Sevgili Jezebel maşallah diyorum.

Füsun hanım içimdeki sesi dinlememek için epey savaştım ama en sonunda yenilip kurcaladım :D Bir daha ellemem artık.

acemifüsun 24-09-2010 21:55

Jezebelciğim maşallah, başka ne diyebilirim ki..:) Hep sağlıklı, bol çiçekli olsunlar:)

Jezebel 25-09-2010 09:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı (Mesaj 698668)
.. içimdeki sesi dinlememek için epey savaştım ama en sonunda yenilip kurcaladım :D Bir daha ellemem artık.

Ben de kurcalarım , beklemekten sıkılırım , ama bazen " bu tohumda hayır yok " deyip vazgeçtiklerim de çimlenir - ornek toplu resimdeki en küçük yeni bitki diğerlerinden 2 hafta sonra çimlendi ;)

Orkun Kırcı 25-09-2010 09:13

Bende sabah erken kalkıp avluya daldım. Pluşların keyfi yerinde, hızla büyümeye devam ediyorlar.

acemifüsun 01-10-2010 20:47

1 Eklenti(ler)
Sevgili Jezebele teşekkürlerimle:)

Jezebel 01-10-2010 21:20

Maşallah , çok güzel .
Bu bakımla gelişmeyip de ne yapsınlar ;)
Onların türü belli değil , bakalım ne renk açacaklar .
Bu plumeriaların bir de "mini" olanları varmış , şimdi onlara taktım .
Boyları kısa , dalları ince ama çiçekleri nefis .

acemifüsun 01-10-2010 21:24

Şimdi yazdığın son cümleleri de okuyunca; hemen gözlerim açıldı, parıldadı:))

oxygene 02-10-2010 19:19

Benim plumerialarımı balkonda çok fazla rüzgar olmasından dolayı 1 hafta önce içeriye aldım ancak neredeyse hepsinin yaprakları dökülmeye başladı. Ama bir yandan da yeni yapraklar çıkarıyorlar. Acaba bu günlere son bahara girmemizden mi kaynaklanıyor yok sa kapalı ortamı sevemediğinden mi? Başka bu günlere yaprakları dökülen var mı?

acemifüsun 02-10-2010 19:39

Sn.oxygene keşke dışarıda kuytu bir yerde dursaydı, bence içeriye almak için daha erken:) Yukarıda eklediğim fotoğrafta gördüğünüz gibi benimki daha yaprak dökmedi.

Orkun Kırcı 02-10-2010 20:31

1 Eklenti(ler)
Yahu bu delücük :D hala şapkasını çıkarmıyor :)

Jezebel 02-10-2010 21:29

Sayın oxygene ,
İzmirdeyiz , sıcaklık 30 C , içeri almak için henüz çok erken .
Güneş ışığından varken faydalanalım;)
Kışın hepsi yaprak döküyor .
Korunaklı bir yere alın acemifüsun' un da dediği gibi .
Kolay gelsin .

acemifüsun 02-10-2010 22:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı (Mesaj 701082)
Yahu bu delücük :D hala şapkasını çıkarmıyor :)

Çimlenme başlamış, gözün aydın:) Bırak şapkalı dursun:)

oxygene 02-10-2010 22:34

Balkonda duruyorlardı ama rüzgar geçen gün epey hırpaladı o nedenle endişelendim ve içeri aldım. Evet izmir daha sıcak ancak bizim evin olduğu bölgede çimento fabrikaları var epey üzerlerine toz geliyor. 10 tane plumeriam var. Bunların 4 tanesi 'Ammaron's Curly White' diğerleri de karışık rubra...

http://www.plumeria101.com/master_ga...y_white01a.jpg

Günüm 03-10-2010 08:00

Çok güzelmiş gerçekten. Kokusu nasıldır kimbilir.

acemifüsun 03-10-2010 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oxygene (Mesaj 701111)
Balkonda duruyorlardı ama rüzgar geçen gün epey hırpaladı o nedenle endişelendim ve içeri aldım. Evet izmir daha sıcak ancak bizim evin olduğu bölgede çimento fabrikaları var epey üzerlerine toz geliyor. 10 tane plumeriam var. Bunların 4 tanesi 'Ammaron's Curly White' diğerleri de karışık rubra...

http://www.plumeria101.com/master_ga...y_white01a.jpg

Maşallah çok güzeller, ellerinize sağlık:) Bence ısı epey düşmeden içeriye almayın. İçeride kırmızı örümceğe, mantari hastalıklara yakalanma riski daha fazla oluyor. Dışarıda güneşte, kuytu bir yerde dursun, bitkiler dışarıda daha dirençli ve kuvvetli oluyorlar. Yapraklarının tozdan zarar görmemesi için, bir kaç günde bir saksıları yan tutup yapraklarının altını, üstünü hortumla tazzikli suyla yıkayın, kırmızı örümcek riskine karşı da iyi gelir:)

Jezebel 03-10-2010 10:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oxygene (Mesaj 689686)
Benim tohumdan yetiştirdiğim plumerialarım şuan için gayet iyi gidiyorlar geçen haftalarda yaprak sararmaları vardı şuan durdu gibi. 10 günde bir sulama suyuna 2-3 yemek kaşığı bal katıyorum. Saksı içerisindeki toprağı dezenfekte ettiği söyleniyor nekadar doğru bilmemiyorum. En azından olumsuz bir etkisi olmadı.

Arkadaşlar sevgili oxygene ' nin Plumeriaları daha bebek , yani koruması daha kolay ;) güneşe de çok ihtiyaçları var .
Büyüdükleri zaman çok güzel ve kokulu olacaklar .
Ve takas düşünürse benim de minişlerim var -Jean Moragne ve Rainbow ;)

Günüm 03-10-2010 13:39

Benim tohumdan yetiştirdiğim kızlarım bu yaz hızlandılar. Çoğu yarım metreyi buldu ve gövdeleri çok kalınlaştı. 14 saksı saydım. Bunların hepsinin ayrı renk açması ne güzel olurdu ama. Birinin yaprak rengi farklı. Kırmızıya yakın yaprakları var. En azından ondan umutluyum.:D

Jezebel 03-10-2010 14:31

Türkçesi cüce plumeria olan Dwarf Plumeria üretmişler .
Kocaman ağaç olma zorunluluğu yok , bileğim kadar olmadan da çiçek açıyorlarmış .
Bunun bonsaisi nasıl yapılır diye çok kafa yormuştum , nafile , standart plumeria kullanmıyorlarmış zaten .

Resim yükleyeceğim diye çok yoruldum , saygılar .:cool:

oxygene 03-10-2010 18:28

Yanıtlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Yapraklarını her hafta ıslak pamuk ile siliyorum beni epey uğraştırıyor ama sonucunu görebilmek adına büyük bir zevk ile yapıyorum. Şimdilik yarı açık bir yere aldım orda kalmaları uygun olur gibi geldi.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 701245)

Resim yükleyeceğim diye çok yoruldum , saygılar .:cool:

Ben sizin yerinize ekleyeyim resim http://www.wanapluk.com/shopping/upl...ge03_00024.jpg
14$ fiyatı var ilgilenenlere http://www.wanapluk.com/shopping/pro...Dwarf+Plumeria

Günüm 03-10-2010 18:40

Sizin verdiğiniz adres benim de listemde sevgili oxygene. Ben Euphorbia Milii için yazışmıştım. Ama ne yaparsam yapayım adamları ikna edemedim. Minimum sipariş tutarı 100$. Belki ortaklaşa bir sipariş verebiliriz.

Jezebel 03-10-2010 20:11

Teşekkürler sevgili oxygene ,
galiba server' de sorun vardı 30 dakika uğraştım resim yükleyemedim .
Site güvenilir diyorsanız Euphorbia millii ve cüce Plumeria sparişi ortaklaşa verilebilir ;)
Jatropha da çok güzelmiş , Hoya keriiler de ...
Aç gözlüyüz biz , yani ben , buna kani oldum .

acemifüsun 03-10-2010 20:31

Ben de, ben de:))

missmenas 03-10-2010 23:15

Arkadaşlar keyifle hep yazışmalarınızı okudum çiçeklerinizi kokladım ekrandan diyebilirim:p yarın sıra bana gelsin bende plumerialarımı görücüye çıkarayım. Özellikle çiçekli haliylen ektiğim çelik le ilgili çiçeklerini koparıp atmaya kıyamamıştım ve hala açmaya devam ediyor.

Hhatice 05-10-2010 20:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 701284)
Teşekkürler sevgili oxygene ,
galiba server' de sorun vardı 30 dakika uğraştım resim yükleyemedim .
Site güvenilir diyorsanız Euphorbia millii ve cüce Plumeria sparişi ortaklaşa verilebilir ;)
Jatropha da çok güzelmiş , Hoya keriiler de ...
Aç gözlüyüz biz , yani ben , buna kani oldum .

Kesinlikle haklısınız açgözlüyüz :)
Ama benim hala plumeria'm yok :(Ortak siparişe bende katılırım .

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025