![]() |
Plumeriacılardan ses yok mu:)
|
Tohumdan yetiştirdiğim, yaklaşık 2 yıllık 2 adet plumeriayı Mersin'e, anneme götürdüm. Baharda apartmanın bahçesine dikecekler.
Ankara'da ne adenium ne plumeria olmuyor. 2cm'den fazla büyütemediğim adeniumlar annemin balkonunda ağaç oldu. Plumerialardan da benzer performans bekliyorum :) |
Benim Taiwan dan gelen iki köklü çeliğim de hızla öldü. Zaten paketten yumuşamış gövdeli olarak çıkması dikkatimi çekmişti. Yaşamadılar maalesef. Ben de geçen sene çimlendirdiğim kızlarla idare edeceğim artık. Onları bekleyeceğim dört gözle açsınlar diye.
|
Haklısınız sayın Verdoque Ankara bu türler için fazla soğuk geliyor olmalı.
Sayın Günüm çeliklerinize gerçekten üzüldüm. Bende epeydir benimkileri göremedim. Bu akşam annemlere gidip son hallerini göreceğim. Bu arada tohum denemelerimde şimdilik 1 tane yaklaşık 3 cmlik bi prensesim(LADAVAN) var. Dayanamayıp diğerlerini kurcaladım. Bir tanesi sanki içi boşalmış gibiydi, diğer birkaçı ise iyice şişmiş, sanırım yakında çimlenecekler. |
Dayanamayıp diğerlerini kurcaladım. Bir tanesi sanki içi boşalmış gibiydi, diğer birkaçı ise iyice şişmiş, sanırım yakında çimlenecekler.[/QUOTE]
Gözünü seveyim, ne olur onları kurcalayıp durma kardeşçiğim:) |
Benim Plumerialarım
3 Eklenti(ler)
Bizde kayıp yok .
Koklü gelen 007 güzel gelişiyor . Eklenti 172740 Köksüz gelen çelikler de iyi durumda , birinin köklendiği kesinleşti . Eklenti 172741 Tohumdan yeni çıkan yedili grup da halinden memnun . (Jean Moragne ve Rainbow ) Eklenti 172742 Sevgili Günüm çeliklerin için üzüldüm . |
Sevgili Jezebel maşallah diyorum.
Füsun hanım içimdeki sesi dinlememek için epey savaştım ama en sonunda yenilip kurcaladım :D Bir daha ellemem artık. |
Jezebelciğim maşallah, başka ne diyebilirim ki..:) Hep sağlıklı, bol çiçekli olsunlar:)
|
Alıntı:
|
Bende sabah erken kalkıp avluya daldım. Pluşların keyfi yerinde, hızla büyümeye devam ediyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Jezebele teşekkürlerimle:)
|
Maşallah , çok güzel .
Bu bakımla gelişmeyip de ne yapsınlar ;) Onların türü belli değil , bakalım ne renk açacaklar . Bu plumeriaların bir de "mini" olanları varmış , şimdi onlara taktım . Boyları kısa , dalları ince ama çiçekleri nefis . |
Şimdi yazdığın son cümleleri de okuyunca; hemen gözlerim açıldı, parıldadı:))
|
Benim plumerialarımı balkonda çok fazla rüzgar olmasından dolayı 1 hafta önce içeriye aldım ancak neredeyse hepsinin yaprakları dökülmeye başladı. Ama bir yandan da yeni yapraklar çıkarıyorlar. Acaba bu günlere son bahara girmemizden mi kaynaklanıyor yok sa kapalı ortamı sevemediğinden mi? Başka bu günlere yaprakları dökülen var mı?
|
Sn.oxygene keşke dışarıda kuytu bir yerde dursaydı, bence içeriye almak için daha erken:) Yukarıda eklediğim fotoğrafta gördüğünüz gibi benimki daha yaprak dökmedi.
|
1 Eklenti(ler)
Yahu bu delücük :D hala şapkasını çıkarmıyor :)
|
Sayın oxygene ,
İzmirdeyiz , sıcaklık 30 C , içeri almak için henüz çok erken . Güneş ışığından varken faydalanalım;) Kışın hepsi yaprak döküyor . Korunaklı bir yere alın acemifüsun' un da dediği gibi . Kolay gelsin . |
Alıntı:
|
Balkonda duruyorlardı ama rüzgar geçen gün epey hırpaladı o nedenle endişelendim ve içeri aldım. Evet izmir daha sıcak ancak bizim evin olduğu bölgede çimento fabrikaları var epey üzerlerine toz geliyor. 10 tane plumeriam var. Bunların 4 tanesi 'Ammaron's Curly White' diğerleri de karışık rubra...
http://www.plumeria101.com/master_ga...y_white01a.jpg |
Çok güzelmiş gerçekten. Kokusu nasıldır kimbilir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Büyüdükleri zaman çok güzel ve kokulu olacaklar . Ve takas düşünürse benim de minişlerim var -Jean Moragne ve Rainbow ;) |
Benim tohumdan yetiştirdiğim kızlarım bu yaz hızlandılar. Çoğu yarım metreyi buldu ve gövdeleri çok kalınlaştı. 14 saksı saydım. Bunların hepsinin ayrı renk açması ne güzel olurdu ama. Birinin yaprak rengi farklı. Kırmızıya yakın yaprakları var. En azından ondan umutluyum.:D
|
Türkçesi cüce plumeria olan Dwarf Plumeria üretmişler .
Kocaman ağaç olma zorunluluğu yok , bileğim kadar olmadan da çiçek açıyorlarmış . Bunun bonsaisi nasıl yapılır diye çok kafa yormuştum , nafile , standart plumeria kullanmıyorlarmış zaten . Resim yükleyeceğim diye çok yoruldum , saygılar .:cool: |
Yanıtlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Yapraklarını her hafta ıslak pamuk ile siliyorum beni epey uğraştırıyor ama sonucunu görebilmek adına büyük bir zevk ile yapıyorum. Şimdilik yarı açık bir yere aldım orda kalmaları uygun olur gibi geldi.
Alıntı:
14$ fiyatı var ilgilenenlere http://www.wanapluk.com/shopping/pro...Dwarf+Plumeria |
Sizin verdiğiniz adres benim de listemde sevgili oxygene. Ben Euphorbia Milii için yazışmıştım. Ama ne yaparsam yapayım adamları ikna edemedim. Minimum sipariş tutarı 100$. Belki ortaklaşa bir sipariş verebiliriz.
|
Teşekkürler sevgili oxygene ,
galiba server' de sorun vardı 30 dakika uğraştım resim yükleyemedim . Site güvenilir diyorsanız Euphorbia millii ve cüce Plumeria sparişi ortaklaşa verilebilir ;) Jatropha da çok güzelmiş , Hoya keriiler de ... Aç gözlüyüz biz , yani ben , buna kani oldum . |
Ben de, ben de:))
|
Arkadaşlar keyifle hep yazışmalarınızı okudum çiçeklerinizi kokladım ekrandan diyebilirim:p yarın sıra bana gelsin bende plumerialarımı görücüye çıkarayım. Özellikle çiçekli haliylen ektiğim çelik le ilgili çiçeklerini koparıp atmaya kıyamamıştım ve hala açmaya devam ediyor.
|
Alıntı:
Ama benim hala plumeria'm yok :(Ortak siparişe bende katılırım . |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025