![]() |
Geçmiş olsun kurtarmak zor gibi gözüküyor :(
Selahattin Hocam donan bir plumeriayı donmayan kısmına kadar kesmişti sonrada açıkta kalan kısmına mum damlatmıştı. Arkadaşınız da yumuşamayan kısmına kadar kesim, sonrada mum damlatıp beklemede kalsın. Mum damlatılmasının sebebi sanırım açık kısmın mikroorganizma ve hastalıklardan korunmasını sağlamaktı. Belki arkadaşınızda bunu deniyebilir, toprağı ıslaksa su vermesin ve gölge bir alana alsın. Umarım kurtulur... Sevgiler ;) |
Dediğim gibi açık havada ve bahçede, sanırım bu açıdan yer değiştirmesi zor olacak.
Dün bir daha yağmur yedi. Örtü altına almasını önereyim o halde ve şu kesme ve mumlamayı yapalım. Teşekkürler. |
Sevgili berduray mumyalamadan önce mantar ilacı ile kesilen yer ilaçlansa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bugün eğitim toplantısında Sevgili Mine Hanım don vuran bitkiler için bu yöntemi önermişti.
|
Çok teşekkür ederim arkadaşlar.
|
İki çeliğimi nihayet diktim .
Gelince steril bistüri ile kesiyi tekrar yaptım ve kuruması için bekledim . Sadece çakıltaşı bulamadım , onun yerine akvaryumlar için satılan sentetik çakıllardan kullandım . Amaç sanırım köklenme sırasında bitkinin yerinden oynamaması için sıkıştırılması . Dikmeden önce tedbiren toprağın tamamını fırınladım ki çelikler mikroplanıp çürümesin ve tüm emeğim boşa gitmesin . 90 günlük beklemem bu gün başladı . |
1 Eklenti(ler)
Kolay gelsin sevgili Jezebel, dilerim güzel ve mis kokulu çiçeklerini de görebilirsiniz.
Benim geçen sene tohumdan yetiştirdiğim pulmerialarım kışı balkonda geçirdikleri için tüm yapraklarını döküp sopa gibi kalmışlardı. Sevgili Sebo onlara "çirkin ördek yavruları" ismini koymuştu :) Pulmerialarım uyandılar, güzeller güzeli kuğular olmak için hazırlanıyorlar, çiçeklerini bu yıl da görebileceğimi sanmıyorum, olsun bir yıl sonra açacaklarını bilmek de güzel. |
Alıntı:
Sayın Mutlu Kutlu'da var hatta biraz önce kıştan sipariş verdiğim plumeriam geldi. Cumartesi günü fotoğraflama şansım olacak. O zaman fotoğrafınıda koyarım. |
5 Eklenti(ler)
Benim çirkin ördek yavrularıda biri dışında uyandı bakalım sonuncusuda uyanırmı.
Eklenti 138002 Eklenti 138003 Eklenti 138004 Eklenti 138005 Eklenti 138006 |
Güle güle büyütün...Büyümüş hallerinide eklerseniz çok seviinirim
|
Çok şirinler sevgili Tturt =)
Arkadaşlar plumerilarınız kapalı ve sıcak alanlarda mümkün olduğunca tutmamaya çalışın. Yani demek istediğim güneşli günlerde cam önüne çıkartın, hava almalarını sağlayın. Sürekli kapalı alanda duran çirkin ördek yavrularında bu yüzden kırmızı örümcek oluyordu hep... Sevgiler ;) |
2 Eklenti(ler)
Sayın Mutlu Kutlu'dan temin ettiğim plumeria geldi fotoğraflarını ekliyorum.
Eklenti 139049 Eklenti 139050 |
Maşallah, sizinki çelikten yetişmiş sanırım çiçeklerini görebilirsiniz bu sene.
Güle güle büyütüp koklayın. |
Çelikten büyüyenler sanırım çiçek veriyorlar, umarım kuğunuzun çiçeklerini görürsünüz bu sene :)
Benim Ç.Ö.Y'ları hele şükür ki uyandılar. Bu sene üçüncü senemiz bakalım çiçek verecekler mi? Bu sene çiçek açtırmak için gibersillik asit denemeyi düşünüyorum, bakalım sonuçlar ne olacak... Sevgiler ;) |
plumeria çeliklerim
2 Eklenti(ler)
Kıbrıstan aldığım çeliklerim , dikeli 2 hafta oldu .
90 gün bekleme süreleri var ;) Köklü olsalardı bu yıl kesin açarlardı , ama böyle inşallah seneye . |
Kış sonu yapraklarında anormallik olan plumeriamın şimdi de yaprakları çift çift çıkıyor. Yapraklar sağlıklı, parlak ve normal büyüklükte ama çıkan yaprakların sapında da bir minik yaprak oluşuyor.
Böyle birşeye daha önce rastladınız mı? |
verdoque, fotoğraf yükleme şansınız olursa daha net cevap verebiliriz sanırım.
Benim plumerialarım da uyandılar ve yaprakları büyütmeye başladılar. 1 ay kadar önce tüm plumeriaları fidan torbalarından çıkardım ve her fidanın kökündeki tüm toprağın yarısını attım alt kısımdan.Kökleri de küçük bir tırmıkla taradım, temizledim ve yarısını kestim attım.Plumeriların kök budamasına karşı çok toleranslı olduğunu okumuştum.Gerçekten de hiç etkilenmedi bitkiler.Yeni plastik saksılarında çalışmaya başladılar bile. Ayrıca ince uzun büyümüş olanlardan 20 kadarını yarı boydan kestim.Kestiğim parçaları çelik olarak kullandım, köklenmelerini bekliyorum.Plumeria su tutabildiği için ve yeni yeni uyandığından köklendirmede başarılı olacağımı umuyorum. Yarı boydan kestiğim tüm plumerialar kesim noktasının altından genelde 2 birkaçında da 3 adet yaprak grubu patlattı.Böylece bitkiyi boya uzatmak yerine dallandırmak için yapmam gerekeni de kendim tecrübe etmiş oldum. Artık bu çiçek yılım diye umut ediyorum, umarım çok farklı renk çiçekler görebilirim. Selamlar, |
Sayın MSaygın ,
acaba uç budaması için geçmidir , 5 plumeriyamdan birinin ucunu kezsem ölümüne yol açarmıyım ? Macunlama yapmak gerekiyor mu ? Yağmur suyundan çürüyebilecekleri söyleniyor . |
Jezebel, eğer bitkiniz sürgün vermeye başlamadıysa bence kesebilirsiniz.
Ben hiçbirini macunlamadım ama benim bitkilerim üstü kapalı seradaydılar, o yüzden yağmur konusunda net bir şey söyleyemem.Elimde 2 kitap var, fırsatım olur olmaz onlara bakar, bilgi varsa yazarım buraya. |
Ben prensip olarak sordum , yoksa ben de evde bakıyorum , yağmurda bırakmıyorum .
|
Alıntı:
Çiçek açması için mi uygulanıyor, piyasada bu isimle mi satılıyor, her bitkiye uygulanabilir mi, uygulama şekli nasıldır? Belki ben de Ç.Ö.Y lerimi açmaya ikna edebilirim :) |
Adalet Hanımcığım;
Burada bulunan başlıkta biraz bilgi var ve satışı mevcut. Sevgili mtuncer54 bu konuda daha sağlıklı bilgiler verebilir size. Plumerialarım çiçek açmıyor diye Selahattin Hocama yakınmıştım oda bana gibersillik asit önermişti. Umarım bu sene çiçeklerini görebiliriz... Sevgiler ;) |
Çok teşekkür ederim, bu konuyu görmemiştim.
Benim huyumdur, her yeni şeye hemen atlarım, sonra da pişman olurum. Bu yüzden, bu sefer biraz ağırdan alıp tecrübeleri inceleeceğim. |
Cesaretimi topladım ve plumeria ' mın ucunu budadım .
Boylanmasından fazla dallanmasını tercih ederim . |
Arkadaşlar sizi tebrik ediyorum.Ben ne kadar çabaladıysam olmadı on tohumu heba ettim pamuklarda beklettim,torfa diktim olmadı,ben o çirkin sopalardan bulup yetiştirebilirim sadece.
|
çeliklerim
1 Eklenti(ler)
1 aylık süre doldu , çok sabırsızım galiba;)
|
1 Eklenti(ler)
merhaba,
Önceki yıl çiçek açan plumeriam yine çiçek sapı oluşturdu.İlk kez çiçek açtığında sezon sonunda açmıştı, şimdi daha başta yapraklarla birlikte çiçek sapı oluştu, kısa sürede açacak sanıyorum. Eklenti 145980 |
Tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var,bu yıl ektigim plumera tohumlarının birini çimlendirmeyi başarabildim,şimdi pet bardakda ve 6 cm kadar oldu.
Bundan sonra neler yapmalıyım:confused:Güneş isteginin fazla oldugunu okumuştum,minik fidemi tam güneş de durursa sorun olurmu:confused: |
Sayın MSaygın,
Başka açılardan başka fotoğraflarda koyabilirmisiniz. |
Alıntı:
|
Sevgili tamaşa ,
bu konuda çok tecrube sahibi olmayınca bekledim ki biri cevap versin . Olay şu ki : 1. Plumeria hayvani gübre sevmez , sadece kimyasal gübre kullan . 2 .Toprak geçirgen olacak , su saksıda fazla oyalanmadan altından çıkacak , ağır ve kumlu toprak sevmiyor torf , perlit , cocopeat , vermikulit -hepsinin karışımı olur. 3. Saksıyı derin al , kök hızlı uzar , şu an Tansaş' ta (enine değil de boyuna ) derin saksılar var - öneririm . 4 . Bahçe veya balkonunun en güneşli yerine koy . 5 . her gün sula , tavına göre ... Kolay gelsin , bende 2 köklenme yolunda çelik , 2 adet 2 yaşında , 2 de tohumdan 1 yaşında Plumeria var . Hani sözlerimin referansı olarak bunları sunabilirim ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025