![]() |
Gözünüz aydın sevgili Jezebel, plumerianız çiçekleniyor, çok şanslısınız çok.
Çiçek bile verdiğine göre kesin köklenmiştir o, yine de bitkiyi sarsmayın, yerini değiştirmeyin. |
Sevgili Adalet , şimdi kontrol ettim yarın 60 gün doluyor .
Evet acemi şansı ;) |
mavi
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili tamaşa senin kızlar ne durumda .
Resimleri bekliyoruz ;) Bir de bu var " Fox rainbow " adı ;) Eklenti 153279 Canım çekmedi desem bilmem inanırmıydınız ? |
İnanmayız Jezebelciğim:)) İllk fotoğrafdaki mor beyaz müthiş:)
|
Hay allahım nereden buldunuz da eklediniz o lacivert renkli plumeria fotoğrafını sevgili Jezebel. Harika görünüyor... Ben daha tohumdan büyüttüğüm tek plumeriamın gözünün içine bakıyorum, zaman ve sabır diyorum çiçeklenmesi için ama bu tür de inanılmaz güzelmiş. :)
|
Alıntı:
Sevgili Jezebel,benim bir adet tembel kızım var bir türlü büyümüyor gözüne bakınca oda nazlanıyor:p |
Aklımızın bir köşesinde bulunsun ,
olur ya bir gün kendimize hediye edecek bir şey ararsak böyle de bir seçenek var deriz . Çok değil, sadece 40-50 dolarcık . |
Jezebel, benim çelikler aşağı yukarı tam 60 günde köklendi.Sizinkiler de bir süredir yapraklı, bence köklenmiştir artık ama zaten çiçek açmaya başlamışlar, keyifleri yerinde, yerlerini değiştirmeyin.
|
Sayın MSaygin ,
teşekkür ederim , rengini görmek için sabırsızım biraz . Amatör ruhu işte ne yaparsın ;) |
Benim orkidelerim harika açmışlar Tekirdağ' da makine yoktu resim çekemedim .
Tarçın tozu ne işe yarıyor? |
Tarçının sağlık açısından faydalarından mı bahsediyorsunuz ?
Plumerialardan satın alabileceklerim Plumeria obtusa ve Plumeria Pudica ile sınırlı . Bunun sebebi ise herdem yeşil olmaları , yani kışın çirkin birer sopaya dönüşmüyorlar ;) Sevgiler . |
Orkidelere tarçın tozu veriyorlarmış Bunu çiçeklensin diiye mi veriyorlar merak ettim .
Plumeria obtusa ve Plumeria Pudica bunlar benim de tercih ettiklerim . Sevgiler |
Tarçın tozu mantar enfeksiyonunu yok ediyor ya da mantar oluşmasın diye veriliyor. Özellikle kök temizliği yapılıyorsa kesilen yerlere tarçın tozu uyguluyorlar. Orkide bölümüne bakabilirsiniz, anlatılıyor forumun içinde. :)
|
2 Eklenti(ler)
Çiçek açan plumeriam,nefis kokuyor....
|
Alıntı:
|
[QUOTE=İlkin;659782]Tarçın tozu mantar enfeksiyonunu yok ediyor ya da mantar oluşmasın diye veriliyor. Özellikle kök temizliği yapılıyorsa kesilen yerlere tarçın tozu uyguluyorlar. Orkide bölümüne bakabilirsiniz, anlatılıyor forumun içinde.
Çok teşekkür ederim sevgili İlkin:) |
Sevgili tropik çok güzeller, her zaman bol bol çiçekli olsunlar:)
|
Hepinize teeşekkür ederim inşallah sizinkilerde bol çiçekli olur. :)
|
Maşallah çok güzeller ,Yok ki bizde çiçeklensin :(
|
sayın tropik maşallah plumeria nıza bayıldım çok güzel.
sayın jezebel plumeria yı tohumdan yetıstırsek cıcek açması ne kadar surer acaba bır bıgınız var mı? |
Alıntı:
Plumeria çiçek açar " . Daha önce çiçek açmış bir bitkiden çelik alıp köklendirirseniz bu kural geçerli olmaz ;) Tohumdan çiçeğe giden yol 3 yıl , bu benim kişisel kanaatim . 1 ve 2 yaşındaki bitkilerim o kalınlığa ulaşmadılar ve açmak gibi niyetleri de yok :rolleyes: Girne Merkür oteli karşısındaki Plumeria ağacından aldığım iki çelikten biri açtı açacak :p Dilerim sorunuza tatminkar bir yanıt olmuştur . |
ewet tesekur ederım cevabınız ıcın 3 yıl cok sabır ısteyen bır sure dogrusu ama zevklı ve heyacanlı olacaktır onun yavas yavas buyudugunu gormek te ayrı bır tat olacaktır dogrusu
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, bu acemice harcanan 10 tohumdan yaşayabilen tek plumeria.
O da çok nazlı.Şu an evin içinde. Ne zaman dışarı almalıyım? |
Bence hemen dışarı alın sayın Gülendam plumera güneş seviyor.
|
Açtı
1 Eklenti(ler)
:p inanılmaz gerçek oldu , çok güzel .
Yağmur yağıyor , eve alıp çekim yapıp tekrar yerine koydum ;) Eklenti 155267 kokusu nefis , herkese nasip olmasını dilerim ... |
1 Eklenti(ler)
Şimdi de takıntı ettim , cinsi ne acaba ?
Çoğu Plumerianın 5 taç yaprağı olur , benimkinin 6 adet petali ( taç yaprağı) var , bu ne cinstir ki ... Umarım diğerleri farklı renk açar ;) Gündüz gözüyle ... Eklenti 155373 |
Jezebelciğim çok güzel canım, bol bol çiçekli olsun her zaman:) Ellerine sağlık:) Bu güzel çelikten ürettiğin mi? Kışın yaprağını dökmeyen cinsi mi?
|
Malesef yapraksız bir cins sanırım , ama olsun bu hali de güzel .
Çelikten , bu kadar kısa sürede , kim beklerdi ? Herkesin Plumeriaları krem rengi açıyorsa sanırım renkli bir çeşidin tohumlarına talip olmak lazım gelecek ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025