![]() |
5 Eklenti(ler)
Tebrikler Jezebel :) Normalde 5 petal oluyor haklısınız, 6,7 hatta bir cinsinde 10 petal sayısına çıkan anormallikler oluyormuş. Siz çok şanslısınız :D Bu bitkiden türeyecek plumerialar aynı anormalliği taşımayabiliyormuş, iyi bakın bitkinize.
Bende de güzel haberler var, tohumunu kendi diktiğim plumerialarımdan biri tam 2.5 yıl sonra ilk kez çiçek açtı bu sabah.Daha önce çiçek açan yetişmiş halde gelmişti. Bu kez tam istediğim gibi, beyaz yerine sarı-pembe karışımı muhteşem bir çiçeğim var.Böyle bir renk olacağı çiçek sapı ve tomurcuklarından belliydi zaten ama tam rengini bu sabah görebildim. Aslında gece yağmur yağınca kapıları kapatmak için kalktığımda bana selam verdi ama rengini gündüz gözüyle görmek bir başka. :D Eklenti 155996 Eklenti 155993 Bu bitkinin genel görünüşü; Eklenti 155995 Bunlar da henüz açmamışken ve açtıktan sonra çiçek sapı diğer tomurcuklar; Eklenti 155994 Eklenti 155992 Pembe renk açan çiçeğin çiçek sapı, beyaz-sarı açanın renginden çok farklı.Çiçek sapı, aynı çiçek gibi koyu renk pembede.Beyaz-sarı çiçeğin sapı ise açık yeşil-sarı gibi. Kalan 200 bitkide nasıl renkler çıkacak, meraktan çatlamamak elde değil. |
2 Eklenti(ler)
Bu da açmaya devam eden beyaz-sarı;
Eklenti 155997 Eklenti 155998 Yalnız yine kırmızı örümcek var, acil ilaçlama zamanı, usandırıyor bu iş. |
Plumeria
Sn .Msaygın ,
çok güzel bir renk açmış Plumerianız . Renkler arasında koku farkı var mı acaba ? İlk olunca herhalde bu kadar heyecanlı olunuyor . Bu arada dayanamayıp " Fox rainbow " adındaki plumerianın tohumunu aldım , ancak mor / lacivert olanı elimden kaçırdım , uyuyakalmışım bu arada açık arttırma kapanmış , başkası kazanmış tabii .:( Ama " Fox rainbow " artık benim ve 3-4 yıl içinde çiçeğini de göreceğiz umarım ;) |
Çok koku farkı yok aslında, ben bu renklere yakın bir başka plumeria koklamıştım, karamel gibi kokuyordu.Bu pembenin kokusu sarıya çok yakın, gardenya gibi kokuyorlar.
Tohumlarınız hayırlı olsun ancak tohumlar ana bitkiden farklı ççekler açabiliyorlar, aynı çiçeği bulamayabilirsiniz. |
Evet öyle yazıyor heryerde , tohum ana bitkden farklı çıkabilirmiş;)
15 tohumdan biri ana bitkiyle aynı çıkabilir belki ... Benim çiçeğimin kokusunu hiç bir kokuya benzetemedim , ne ful , ne gardenya , ne yasemin ...çok hoş , zarif ve farklı . Ancak abartıldığı kadar güçlü değil . 1 ful ççeğinin kokusu mesela çok güçlüdür . Ama fulden daha dayanıklı bir çiçeği var ;) |
Sevgili Msaygın;
Bazen yorum yazmasamda çalışmalarınızı imrenerek takip ediyorum. Tohumdan yetiştirdiğiniz plumerianızı budadınız mı daha önce? Benimki dümdüz sap olarak büyüyor densiz ;) Sonbaharda uykuya geçince bende budayacağım sanırım... Sevgiler ;) |
merhaba Sebahattin,
Bu çiçek veren budamadıklarımdan ama bu bahar bir kısmını budadım uyanmadan önce, onlar da birden çok yerden patlayıp büyümeye devam ettiler.Boydan yapılan budama çiçeklenme süresini geciktirir mi, yoksa yandan patlayanlar yine çiçeklenir mi bilemiyorum, bu yıl öğrenmiş olacağız. Seradakilerin hemen hepsi küçük saksıda ve tek dal olarak büyüdüler, onlarda çiçeklenme belirtisi yok henüz.Daha önce bir kaç dala ayrılan 2 tanesini eve getirmiş ve geçen yıl büyük saksıya almıştım, çiçeklenenler onlar. Demek ki erkenden büyük saksıya almak ve fazla dal, yaprak olması çiçeklenmeyi öne alıyor. |
Yalnız sonbaharda budama sakın.Gelecek yıl bahardan hemen önce, plumerialar uyanmadan önce buda ki, çeliklerini de hemen köklendirebilirsin.Sonbaharda budarsan çeliklerin bir işe yaramaz.Ben bu yıl öyle yaptım, uç çeliklerinin hemen hemen tamamı tuttu.
|
Çelik için köklendirme hormonu kullanıyor musunuz? Budayıp bir işlem yapmadan direk toprağa daldırsak olur mu? 3 tane tek dal plumeriam var, seneye baharda ben de budayacağım :)
|
Hormon kullanmadım.Çapraz şekilde kestim çelikleri, hindistan cevizi torfu ve pomza taşı karışımında, sürekli gölgede tutarak köklendirdim.Belki sabahları bir saat kadar güneş ancak gördüler.
Uç çelikleri köklendi ancak ara çelikler çürüdü. |
Sevgili MSaygın harika çiçeklenmiş plumeriaların, ellerine sağlık... :)
|
Benim ada bebek hala yaşıyor maşallah buna bile seviniyorum boyu 50-60 cm civarında ama tepesinde canlı 4-5 yapraktan başka birşey yok bu sene 2.5 yaşında acaba çiçek açmayacakmı, **** Sakaryayımı sevdiremedim bilemiyorum, umarım resmini de sizlerle en yakın zamanda paylaşırım, net ve fotoyu bir türlü birarada denk getiremedim.
|
Çok teşekkürler İlkin :)
Adana'da bile 200 bitkiden sadece 2 tanesini açtırabildim şimdilik ayhat, hiç meraklanmayın açacaklar günü gelince :) |
Sevgili MSaygin,
Hayırlı uğurlu olsun mis kokulu çiçekleriniz. Tek saksıda çok dallı aranjman görünümündeki plumeryalarınız çok tropik bir görüntü oluşturmuşlar... Harika! |
Teşekkürler lerdemir, gerçekten çok güzel duruyor :)
O tek bitki, bir kaç plumeria birlikte dikilmiş değil, dipten üçe ayrılıp o şekilde büyüdü.Şu anda 3 de küçük dalı var dipte, toplam 6 kol. |
Sayın Msaygin
Plumerianız çok güzel açmış tebrikler ellerinize sağlık. Benimde geçen sene tohumlarını ektiğim 1 yaşında plumerialarım var.Sizin çok dallı plumerianız çok güzel. Budama konusunda daha açık bilgi verirseniz sevinirim. Önümüzdeki bahara bende budamak istiyorum. Mesela uç çelik için tepeden kaç cmden budamalıyız. Altta kalan gövde kaç cm gibi olmalı? Teşekkürler. |
Sarı plumeria
3 Eklenti(ler)
Plumeria'lardan bir tanesi ilginç bir şekilde ve renkte açtı.
Diğer plumerialar yaseminimsi kokarken, bu sarı kız vanilyamsı kokuyor. Çiçek büyüklüğü diğer türlerin 2 misli büyüklüğünde. Sarı-pembe plumerianın kokusuda sarı-beyazdan daha keskin, yaseminimsi bir kokusu var. |
Maşallah , bu ne güzellik !
Allah bağışlasın . Alacak çeliği varsa bizm için de çoğaltsanız , yoksa böyle bakıp bakıp yutkunuyoruz . Biz de koklayalım ;) |
Teşekkür ederim sn. Jezebel,
Ürettiğim plumeria'lar kapanın elinde kalıyor. Otel gn. müdürleri geliyor bazan toplayıp götürüyorlar güzel olan ne varsa. Almasınlar diye 250 tl dediğim üç dallı pembe-sarı plumeria'yı da aldılar götürdüler. Yastayım:) |
Ne mutlu size, bu güzellikleri yetiştirebiliyorsunuz, kokluyorsunuz ve kazanıyorsunuz.
Allah daim etsin. Etsin ki siz de fotoğrafları yükleyin, bizlerin de gözü, gönlü bayram etsin. Ellerinize sağlık. |
250 tl az bile buj paha biçilemez güzelliklere özelliklede tohumdan yetiştirince hergün bakınca büyümüşmü diye...
|
Sevgili Jezebel,
bana yolladığın plumeria çok sağlıklı gelişiyor. Tohumdan yetiştirdiğim diğer 4 plumerialar da öyle. Bana yolladığın bu renk açacaksa çok mutlu olacağım. Açan plumerian bana yolladığınla aynı mı? |
Sevgili Aysel Özgezer ,
sizdeki plumeria tohumdan yetişti , açan plumeriam ise 3 ay önce Girnede Merkur oteli karşısındaki taxi durağının yanındaki Plumeria ağacından aldığım çelikten köklendi ve açtı . İnanmakta hala zorlanıyorum , ama kokladıkca inanıyorum . 3 ay içinde köklendi ve açtı ;) |
Benimkide bir açsa çok merak ediyorum
|
Mehmet Bey tebrik ederim ellerinize sağlık muhteşem görünüyorlar. Benim bir tek tanecik plumeriam 1 yaşını doldurmak üzere, orkideme verdiğim gübreden veriyorum, gübreyi verdiğim hafta yapraklarında gözle görülür bir büyüme gözlemliyorum. NPK değeri 4 6 6 sanırım hoşuna gidiyor.
İnşallah benim miniş de böylesine güzel çiçekler açar. |
Alıntı:
Adını söyleseniz de tohumunu alsak bari sn . Mutlu Kutlu . Hevesimiz kursağımızda dizili kaldı :( |
Thailand'dan köklü plumeria çeliği getirtmek için havalar uygun mudur?
Sıcağın bir etkisi olur mu? |
Adını bende bilmiyorumki,
Büyük sarı dedim ona. Sürpriz yaptı bana değişik açmakla, gözümden kıskanır oldum. Yakın zamanda galiba tomurcuk sapını koparmak zorunda kalacağım, nazar neyim değer:) Bunu çoğalttım satışa sürdüm diyene kadar en az 2 yıl sürer, satışa hazır hale gelmesi. Alıntı:
|
olsun biz 2 sene bekleriz, 2 sene dediğin ne ki çabucak geçer :)
|
Moragne #23
1 Eklenti(ler)
Plumeria Moragne #23 adındaki hibrit' in çiçek ebadı 6 inç 'miş , bu da 15,24 santimetreye tekabul ediyor .
Eklenti 158747 Moragne sanırım yeni varyasyonlar için çok çabalamış ve Moragne grubundaki tüm Plumerialar 4-5 < inç büyüklükte . Hepsine de aile fertlerinin isimlerini vermiş ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025