![]() |
6 petal Jean Moragne
1 Eklenti(ler)
Ve daha inandırıcı olur bağımında gardenveb ' den alıntı bir resim .
Eklenti 158754 Bu da Jean Moragne . |
1 Eklenti(ler)
Benim sarı ile bire bir aynı. Ama çiçek genişliği 10 cm bile bulmuyor, daha fazla büyük olacağını sanmam.
Sarı plumeria'nın ismide bulunmuş oldu böylece. Plumeria Moragne Dün çektiğim resimide bayatlamadan servis edeyim:) Teşekkür ederim. |
Bende dün yeni fotolar çektim Kıbrısta. Eve dönünce eklerim başlığa. Gerçekten harika kokuya sahip bir bitki.
|
Plumeria Jeanie Moragne ' nin 50 tohumu satılıyor .
8 saat sonra açık arttırma sonuçlanmış olur . Sadece uyarayım gül kokulu yazıyor ;) |
Burada heryer plumeria varken bizim Ege'de neden bu kadar yaygın değil acep. Çeliksiz dönmemem gerek. Çelik alma konusunda yardım lütfen.
|
Sevgili Orkun bu bilgiler size yardımcı olur sanıyorum:)
MSaygın'dan alıntıdır Elimdeki kitaptan çelik köklendirmeyle ilgili bir kaç not çevireceğim demiştim.Hemen hepsi zaten bizlerin bildiği şeyler, başka başlıklarda hep konuşulan şeyler ama burada da bulunsun. 1. Çelikler, olgun, sertleşmiş, gri-kurşuni renkte dallardan alınmalı. Tam gelişmemiş dallardan alınan çeliklerin köklenmesi oldukça zordur ve amatör yetiştiriciler için tavsiye edilmez. 2.Çelik almak için en ideal zaman ilkbaharın sonu, toprak ve hava ısısının oldukça ılıdığı dönemlerdir. 3.30-35cm uzunluğunda, 2-2,5cm çapında, uç dallardan alınmış çelikler idealdir. Uçlardan alınmayan çeliklerde tepe kısmı açık olacağından yağmur ve sulama çürümeye neden olabilir. Uçlardan alınacak çeliklerde en az 10cm kadar dip kısmın olgunlaşmış olması gerekir. 4. Çelik alındıktan sonra, eğer varsa, tüm yapraklar kesilmeli ve enerjinin sadece kök oluşumu için harcanması sağlanmalı. 5. Dip kısmın 45 derecelik açıyla düzgün bir şekilde kesilmesi gerekir. 6. Köklendirme işlemi başlamadan önce bu dip kısmın, ılık ve gölge bir alanda iyice kurumaya bırakılması gerekiyor. 3-5 gün kadar kuruyan çelik köklendirme işlemine alınabilir. 7. Köklendirme için çok çeşitli harçlar kullanılabilir ama Vermikülit ile yapılan denemelerde, çok su tutmasından ötürü başarıyla sonuçlanmadığı görülmüştür. Ayrıca steril olmadığı için, yeterli geçirgenliğe sahip olmadığı için toprak kullanılması da tavsiye edilmez. En ideal köklendirme harcı 2 pay perlit ile 1 pay torf karıştırılarak hazırlanır. 8. Hazırlanan karışım önceden iyice nemlendirilmeli ve çelik yerleştirilmeden önce ve sonra iyice bastırılarak sıkıştırılmalı. Plumerialar ne kadar derine gömülürse gömülsün, yanlardan değil sadece tabandan köklenirler.10-12cm. derinlikte bir köklenme ortamı yeterlidir. Aynı saksıda birden çok çelik köklendirebilirsiniz ancak aralarında yeterli mesafe bırakıp hava dolaşımı sağlanmalı. 9.Harçta, çelik ile aynı kalınlıkta bir sopa kullanarak bir delik açın, çeliğinizi köklendirme hormonuna batırıp, fazlasını silkeledikten sonra yerine yerleştirin. 10. Köklenmeye bıraktığınız çeliğinizi kesinlikle rahatsız etmeyin, kökler bir kez oluştuktan sonra hızla büyürler ve her oynadığınızda köklere zarar verirsiniz. 11. Yarı gölge bir alanda koruyacağınız çeliği, 2 hafta sonra yavaş yavaş güneşe alabilirsiniz. "The Handbook On Plumeria Culture" kitabından alınmıştır, bire bir çeviri değildir, önemli kısımları aldım. Selamlar, |
Alıntı:
|
Ben de "Plumeria Moragne " diyene kadar,
"Plumerya MutluKutlu" demeyi, ya da kendisinin güzel deyişine de atıfta bulunarak, "Plumerya Büyük Sarı" demeyi daha çok sevdim. |
Olabilir sayın lerdemir ,
de Moragne bey hayatının 50 yılını bu hibritleri üretmek için vermiş ;) |
Çiçeklerde ve meyve ağaçlarında türkçe isim kullanıldığında, ticari değeri çok aşırı düşüyor.
Her 4 müşteriden 3 tanesi yabancı isimli bitkiyi alırken, sadece 1 tanesi ismi türkçe veya yabancı farketmez güzel olsun yeter diyor. Hala yerli=adi, ithal=kaliteli zihniyetini kıramadık bir türlü. Bu yüzden sürünen Türk üretici, servetine servet katan ithalatcı gerçeği var. Alıntı:
|
Sayın Mutlu Kutlu ,
biz türklerde " kimsede olmayan bende olsun , aman herkes görünce şaşırsın , hayran olsun " düşüncesi ön planda . Şimdi ben bu " Plumeria Jeanie Moragne " tohumunu satın aldım , hem 50 adet birden . Hevesim sizin yüzümüzden kabarmış oldu . Ve tohum söz konusu olunca çiçek ne çıkar bilinmez diyorsunuz , hepsini kendim ekip taa ki açana kadar bakacağım ;) |
Tohumdan çimlendirmek, çimlenenleri belirli bir boya getirmek, belirli bir boya gelenleri adam etmek hiçte kolay değil:)
Aldığınız tohumların yarısına, yaptığınız masraflara yarı yarıya ortak olmak kaydıyla talipim:) Bende tohum satan sitelere sürekli bakınıyorum ama, öyle zor geliyorki sipariş vermek felan. Bir alışırsam sonu gelmez, bunuda iyi biliyorum. Alıntı:
|
Benim de açmasını beklediğim, tohum iken adam ettiğim 14 çeşit plumeiram var. Hepsinin yaprakları aynı görünümde iken birinin yaprakları daha kısa ve uçları yuvarlak. En çok onu merak ediyorum. Dilerim önümüzdeki birkaç yıl içinde çiçek görmeyi başarabilirim.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Rengi de bu güzelliktir: |
Paul Weissich Plumeria
1 Eklenti(ler)
Haydi buyurun. Renge bakın. Şeftali rengine yakışan kokuyu vermiş Rabbim.
Şeftali kokulu plumeria. |
Bhudaraksa plumeria
1 Eklenti(ler)
Melez tür. Sayın Mutlu Kutlu, bu konuda da çalışmalarınızı heyecanla bekliyoruz.
|
Of off, çok kötü gaza gelip her tür plumeria'dan yetiştirmek zorunda kalacağım garanti.
|
Aslında şu plumeria ve euphorbia milii olayında bir el atsanız. Melezleme konusunda Tailand'lı ve de Taiwan'lı arkadaşlara taş çıkarırsınız.
|
Sevgili Günüm ,
bu güzelliklerin hepsi bahçeve sığmaz . Siz İzmire taşının bir çiftlik + sera kuralım , ortak ;) Plumeria & Euphorbia v.s güzellikler... |
Ah nerede o günler. Ben alt yapıya yönelik çalışmalar yapıyorum. Birgün bizim seradan Euphorbia ve plumeria çeşitleri vereceğiz marketlere.
Sevgili Jezebel, unutmayın sözünüzü.:rolleyes: |
Hiç tavsiye etmem:)
Ömrünüzü yer sera işi. Herşey dışından güzel, zaten seradaki yetiştirdiklerinize bağlancaksınız satmıcaksınız derken benim gibi bunalıma girceksiniz. Benim acilen 3-5 yıllık bir kısa tatile ihtiyacım var. |
Bizim emekliliğe bir 10 yıl var sayın Mutlu Kutlu .
Tam profesyonel değil de Butik & Sera tarzı , çay, kahve , havuz & nilüferler , nadir bitkiler , müzik eşliğinde tur ... Biz şimdiden Plumeria fidanlarını hazır edelim de artık devamı zamanı gelince ;) |
Taiwan ile yazışmalarım devam ediyor.:D
10 seneye kadar Allah ömür verirse neler olmaz. |
Merhaba,
Bende bir süre önce temin ettiğim tohumları çimlendirmeyi başardım. Bu http://www.plumeria101.com/fertilizer.html sitede plumeria için kullanılabilecek gübre önerileri yer alıyor. Ancak yazan kişinin tavsiye ettiği gübre hiç bir yerde yok. Diğerlerinden bazılarını buldum ancak yurtdışından getirmek kargo maliyeti epey yüksek oluyor. Bu sayfadaki öneriler doğrultusunda kullanabileceğimiz emsal gübre tavsiye edebilirmisiniz? |
Farklı karşımlarda NPK gübre önerileri gördüm ben.
|
Doğal ortamda bu kadar sıradışı gübre karışımları uygulandığını sanmıyorum .
Kıbrısta kocaman ağaçlar var bahçelerde . NPK granül , uzun salınımlı olanları tercih edin . |
Bilgiler için teşekkür ederim sevgili Acemifüsun. En kısa zamanda çelik almalıyım:)
|
Taze resimler.
3 Eklenti(ler)
Bu sabah çektiğim resimler.
|
O kelebek gerçek mi? Ne kadar güzel.
|
Bu kelebeğin aynısını bizim bahçede gördüm, senin bitkilerle geldi kesin mutlu:))
Umarım en kısa zamanda, o müthiş sarı kızdan üretir, yollarsın bizim ellere. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025