![]() |
Laciverti de mi varmış, inanılmaz bir güzellik olmalı.
Şimdi daha çok sabırsızlandım işte, fotoğrafı var mı elinizde çiçeğinin? İnşallah sağlıkla büyütür çiçek fotoğraflarını paylaşırsınız bizlerle. |
Plumeria 007
1 Eklenti(ler)
Böyle bir şey :D
Eklenti 164863 Sizin mavi' ye olan düşkünlüğünüzü biliyorum ;) Ama ben de çok severim ," bağımlıyım " mı desem :rolleyes: |
Of...müthişmiş, nasıl da güzel kokuyordur o şimdi.
Hep, daha önce neden tanımadım bu bitkiyi diye hayıflanıyorum. Sanırım bu güzel lacivert sizden başka kimselerde yok, aman iyi bakın, kocaman bir ağaç olursa belki çelik almaya kıyabilirsiniz :) |
Alıntı:
Benim param , benim bahçem belki ama dolaylı olarak milli sermayemiz ve bizim ülkemizin toprakları ;) Ve cimri , bencil biri olmadığımdan bir gün bir şekilde başka bahçelere sızacak biliyorum . Benim çiçeğime konan arılar belki Mersinin yaylalarına kadar uzanıverirler :rolleyes: |
Ben o arıları yıllarca beklemeye razıyım, ama inanın ki böyle güzelliklere dokunmaya kat'iyen kıyamam, bir yerlerde olsunlar, fotoğraflarını görmek bile yeter bana.
Hani bende olsaydı, ancak beş yıl sonra çelik alırdım, o da belki :( Sizin elinizde muhteşem bir koleksiyon oluşuyor, hepsinin birlikte açtığını düşünüyorum da, of... Bu arada, şimdiye kadar canlı plumeria çiçeği görüp koklamadım hiç, bu aşk fotoğraflara, kendisini görsem ne yaparım bilmem :) |
Mutlu Bey, tepe budaması ile ilgili olarak uyarınıza teşekkür ederim.
Ben yine de deneme amaçlı olarak yarısını budayacağım.Zaten 200'den fazla bitki var, bir kısmı çiçeklensin, bir kısmı da daha güzel bir şekle kavuşsun. Tek dal olarak büyüyenler ve alttan çoklu dallananlar arasında güzellik olarak çok fark var. |
Sayın MSaygın ,
benim de estetik açıdan budanmış ve 3 yan dal vermiş bitki daha çok hoşuma gidiyor . Ayrıca gerektiğinde çelik alabilecek yan dallarımız da oluyor . Aldığımız uç çeliği de değerlendirdiğimizi düşünürsek daha karlı olunacağı aşikar . İklim gereği bu bitkiyi eve almak zorundayız . Bizlerin serası yok , evde bakacaksak boyuna değil de enine dallı bir bitkiye bakmak daha kolay olacak ;) |
Mavişim
1 Eklenti(ler)
Benim 007 ,
Eklenti 165551 beni çok mutlu etti . Bu dünün resmi , bu gün iki kat daha büyük yaprakları oldu . Kimbilir , kasıma kadar belki çiçeğini de gösterir ;) |
Toprak seviyesinde kararma mı var banamı öyle geliyor:(
Sulamayı fazla yaparsanız kök ve gövdede çürükler oluşur. Sizin yerinize olsam yaprak çıkarmamış dalı çatal olan yerden keser köklendirirdim. Böylece her ihtimale karşı yedekler, kökten gelen bütün gücün sağ bıraktığım dalda yoğunlaşmasını sağlardım. Böylece tek dal daha hızlı gelişirdi. Alıntı:
|
Estetik görüntüleri yakalamak için, önce plumerianın çiçeğini bir görün koklayın. Sonra keser doğrarsınız.
Tek gövdeyi kestiğinizde tek uç dal köklendirirsiniz. çiçek açtıktan sonra gövde 2-3-4 çatal yapacağından biraz uzamalarını bekleyip bu çok dallarını köklendirmek daha avantajlı ve kar lı. Alıntı:
|
Sayın Mutlu ,
o dal çelik alınacak uzunlukta değil . Ayrıca yemin ettim 5 yıl boyunca hiç bir dalına çelik almak amacıyla dokunmuyacağıma ;) Baya pahalı bir bitki çünkü , hayatını riske atamam ;) Alıntı:
Köklü gelmişti zaten . Hocam bu da iki dal geldi , dallanması için budamanın dışında bir neden var demek ki . Sizce ne olabilir ? |
Çatal dal yapması için budama yapılabilir. Kök nekadar dal besleyebilirse o kadar yan dal çıkıntısı oluşur. Bazan tepe çelikler çiçek açma dönemine denk gelir, çeliklediğiniz yıl çiçek açar kısacık boyuyla 2-3 çatala dönüşür toprak seviyesinden 10-15 cm gibi mesafede. Yoksa çatallanması için başkaca bir sistem uygulaması yok.
|
5 Eklenti(ler)
:p
Zevkler ve renkler kişiye göre değişir ... Bu tercih meselesi diyebilirim . Bu 1.5 yaşında , tohumdan . Eklenti 165652 veya Eklenti 165653 bunda iki kök var , her biri ikişer dallı , biri açıyor :D Dallar , dallar ... Eklenti 165657 ... Eklenti 165655 . Eklenti 165656 ;) |
Maşallah canım hepsi ayrı güzel ve çok sağlıklılar, ellerine sağlık:)
|
Sağ ol canım ,
senin 1,5 yaşında 2 adet tohumdan Plumeria ' ların paketlendi bu gün sana teslim edilecek . Yeni yuvalarında , balkonun en güneş alan noktasında onları rahat ettireceğinden eminim . |
Ben sadece deneyim ve tecrübelerimi aktarıyorum, tabi ki uygulayıcı kişi aktarılanlardan işine geleni alıp uygulayacak. Bitkiye kendi istediğimiz bir şekli vermek en doğal hakkımız.
Bizler bitkilerin istek ve taleplerini yerine getireceğiz, onlarda tüm güzelliklerini bize gösterecekler sonuçta. Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Hemfikirim Mutlu bey .
Bu bitkiyle ilgili tecrubeler başka ülkelerde mutlaka çoktur ama bizde deneme- yanılma yoluyla veya yabancılardan bakarak birşeyler yapmak için gayret ediyoruz . 007 bu sabah Eklenti 165670 ;) |
Alıntı:
|
Sevgili Jezebel, nihayet o muhteşem koku ile tanışacaksınız, darısı bizimkilerin başına :)
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene açacağından emin değilim .
Çiçek sapı oluşacak olursa ben de mutluluktan uçarım . Henüz öyle bir şey yok . Amaa 2 şey daha aldım , soğuk renklerden almıştım , biraz da sıcak renk eklemek istedim ;) Eklenti 165865 ;)Güzel bir hareket olmuş mu ? |
Benden önce kolleksiyonu tamam edeceksiniz. Kıskanacağım ha:)
Şaka bir yana plumeria çeşitlerinin hepsinin Türkiyede olmasını çok istiyorum, ha sizde ha bende hiç farketmez. Önemli olan bir şekilde akdeniz ve ege sahil bahçelerimizi kaplasın, onca turist geliyor Türkiye'de bir plumeria göremedim demesinler. Geçenlerde bir tiyo aldım, turist bir kız saçına lacivert plumeria takmış öylece geziyormuş. Hangi otelde kaldığını ve o plumeria kaynağını araştırtıyorum. Kısa zamanda o oteli bulup bahçıvan şefiyle kanka olmam lazım:) Güle güle büyütün, çok iyi bakın. Çabucak çiçeklerini koklayın inşaallah. Alıntı:
|
Sayın Mutu özellikle sizde olan türlerden ( Jane Moragne ) almadım .
Takas için ellerimiz farklı olmalı değil mi ? Plumeria çok hızlı gelişen bir bitki , bu güzelliği herkes tatmalı . Bu paket bir üründü , iki çelik tek çelik fiyatına , tek kargo ;) Dörtlü de var , ama bahçem esnek değil , yer yok ;( |
Alıntı:
Nazar değmesin bitkilerine, çiçeklerine, hepsi ayrı güzel, sağlıkla büyüt canım:) |
Ne yapalım ,
İzmire anca Plumeriyalar dayanıyor Füsuncuğum . Ama çok güzel , gösterişli ve ünlüler . Ayrıca kokuları eşsiz ! |
Kokularını çok merak ediyorum canım:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok güzel hareketler bunlar :D Bence devam edin, plumeriaları ille de bahçeye dikmenize gerek yok, saksıda da pekalâ olabiliyor. Belki bir plumeria çiftliği kurarsınız :cool: |
Belki emekli olunca sevgili Adalet .
Biz temelleri şimdiden atalım da . Yeni aldığım tohumlardan sadece 7 tane çimlendi . Çimlenince zaten devamı geliyor , pek arsızlar ;) |
1 Eklenti(ler)
Yeni aldığım tohumlardan sadece 7 tanesi çimlendi .
Bu saksıya kazara iki tohum gelmiş . Eklenti 166076 :p |
Alıntı:
yapaydır ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025