![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Arkadaşlar nemotod ile ilgili yeterli bir bilgi birikimim yok. Ama olaya basit bir mantıkla yaklaşacağım. Biraz olayı hikayeleştireceğim.Askerdeyken bir bankanın müfettişi ile sohbet ederdik bana bakkal dahi işletemeyeceğini anlatırdı. Çünkü ben cari açığı Türkiyenin IMFye olan az borcunu değil ama borç stokunu biliyorum böyle riskli bir ortamda yatırımmı yapılır bu ticaret yapanlar kafayı yemiş derdi. Size soruyorum hiç özel ağaçlandırma yapmış orman mühendisi gördünüzmü varsada bir kaçtanedir. Bir bahçe bölümü ziraat mühendisine ağaçların hastalıklarını sorsak soğuk almasını, iç kurdunu, bilmem ne mantar hastalığını anlatır asla bahçe kuramazsınız.Daha öncede dediğim gibi çok hesaplamayın ben size isterseniz bir kaç risk daha yazayım bu işleri bırakın. 1-İçanadoluda yaparsanız her 3 yılın birinde soğuk alır. 2-İlk diktiğinizde benim başıma geldiği gibi fidanların yüzde seksenini tavşan kemirir. 3-Sıcaklığın iyi olduğu yerlerde baharları fırtına ve hortumlarla daha bahçe yetişmeden fidan iken dolu kırar.(Formdaki arkadaşın bahçesi daha önceki yazılarda var.) 4-Ağaçları mantar bulaşır. 5-Nemotod bulaşırmış. 6-Meşe mantarı hastalığı olur. Bunun gibi sayabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|