View Single Post
Eski 16-02-2012, 20:01   #846
yesavas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
Sağolun sayın UtkuMun,

Arıcılık, badem ile birlikte mutlaka gerçekleştireceğim bir faaliyet benim için. Ara tarım konusu halen emin olamadığım bir mesele. Getirecekleri götürecekleri nelerdir detaylı olarak masaya yatırmadım ama patojen ve zararlılara konukçuluk yapmalarından çekiniyorum. Karar aşamasına yaklaştığımda bu sayfalarda tartışmak niyetindeyim...
Zamanında biz de ara tarımı düşünmüştük ama sonra arazi büyüklüğü ve işgücü yetersizliği ve illa ki olabilecek sürprizleri görünce yapmadığımıza şükrediyoruz.

Ayrıca çok yeterli miktarda suyunuzun olması lazım ara tarım için. Bence kendi işinize yani 450 dk badem bakımı kolay olmayacaktır yoğunlaşmanız uzun vadede hep karınıza olacaktır.

Fakat bahsettiğim durum, arıcılık faaliyetleri kapsamında dikilecek yabani kekik gibi bitkiler için geçerli değildir.

Son not, arkadaşlar badem bahçelerinde arıcılık faaliyeti yapacaksanız ki şiddetle tavsiye edilir, arıları geleneksel yöntemlerde olduğu gibi tek bir yere değil; ortalama 5 dk için en az bir kovan gelecek şekilde araziye dağıtmanızdır.

yesavas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön