![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
YAPRAK YANIĞI hastalığına karşı acil ilaç çözümü ben bulamadım yardımcı olabilecek var mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yok eğer bakteri - mantar kökenli yanık ise öncelikle hastalığın çok bulaştığı dalları kesip yakmanız, kesim işleminde kullandığınız aletleri 4'de 1 oranında çamaşır suyu katılmış suda 1-2 dakika bekleterek temizlemeniz gerekiyor. Kültürel önlemlere aşırı dikkat edilerek hastalığın bulaşması- yayılması önlenmelidir. Güneş - ateş yanıklıklarında genellikle ağaçlara bakır çözelti uygulanılarak tedavi yapılır. Ancak yanık tedavisinin çok zor ve uzun soluklu bir mücadele olduğunu unutmayın. En temizi hastalığın bulaşık olduğu bir dal kesip tarım müdürlüğüne götürün size yardımcı olacaklardır. Fotoğraf vs görmeden çok net bir şeyler söylemek zor. Düzenleyen Tamtutulma : 29-07-2014 saat 09:11 Neden: imla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-02-2010
|
Tamtutulma arkadaşıma katılıyorum.Resim eklersen sevinirim anlatıklarınıza göre mantari hastalıklardan kaynaklı ise FUMAZİN M*45 adlı ilaca 100lt suya 200 gr koy içine METEOR ve BUMERANG adlı gübreleri ise 100 lt suya 150cc koy yapraktan uygula.bu oranlar benim 4 yaşındaki ağaçlar içindi ağaçlarının yaşına göre ayarla fayda görürsün inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|