Bağlan

View Full Version : Kalanchoe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 [7]

hobiciakvarist
14-03-2018, 13:33
Don yaşanan bölgelerdeki kalanchoe bakan arkadaşların dikaktine: kalanchoe'nun çoğu türü dona dayanıklı değildir. Biliyorsunuz, bu sene kış baya ılıman geçtiği için sorun olmamıştı ancak hatırlarsanız 1 gün göstermelik bir kar yağmıştı (gece yağıp sabah erimişti bile); işte o kar tüm kış bounca sorunsuzca balkonda duran tüm kalanchoe'larımı öldürmeye yetti.

Yani uzun lafın kısası, siz siz olun, ılıman iklimde yaşayan arkadaşların aksine kalanshoe'ları kışın korumaya alın, don yemesine mani olun. Acı deneyimimi siz de yaşamayın.

tuyku
14-03-2018, 13:39
Kalanchoe'lerimin yaprakları bildiğiniz kararıyor.Simsiyah ve kuru oluyorlar yarısına kadar.Kış görsünler diye biraz soğuk havalarda dışarda bıraktım.Bundan olabilir mi?Başına böyle bir şey gelen var mıdır?

Melisa16
16-03-2018, 17:50
Aylardır açmayı bekliyordu ;)

Jezebel
24-03-2018, 15:09
Evet mevsimi :)

668772

Katlısı / katsızı vahşice büyüyor:rolleyes:

acakmak79
27-04-2018, 06:44
merhabalar çiçeksever arkadaşlar, forumu yıllardır takip ediyorum ve gerek çiçeklerimi çelikten çoğaltma gerek bol çiçeklendirme olsun tavsiyelerinizden hep faydalandım.:))
ancak şu sorunuma çözüm bulamadım
kalanşomu 3 sene önce aldım, ilk sene süper çiçekliydi(çiçekler solduktan sonra budadım mı hatırlamıyorum) son iki yıldır ise sadece gövde ve sağlıklı yapraklardan ibaret.
dediğiniz gibi bir boy büyük saksıya ektim nisan başında, gübre verdim ve bir de kaynağını tam hatırlayamadığım kısa gün uygulaması yapıyorum.(günün 18 saati siyah torba geçiriliyor kalanşoya ki gece sansın)
sizce işe yarar mı , deneyen var mı acaba?

acakmak79
01-05-2018, 08:20
Kimsecikler yok mu?? En son benim mesajım var, forumu misafir olarak kullandığımda daha başarılıydım sanırım.

acakmak79
01-05-2018, 08:55
ben kendi kendime yazmaya devam ediyorum:))
kalanchoemun kısa gün uygulamasından vazgeçtim, sitedeki bilgilerden çok arsız olduğunu anladım ve uzayan bütün dalları kesip toprağa soktum. Benim ki yıllardır boyuna giden ve hiç çiçeklenmeyen bir kalanchoe :((
bakalım bu yeni çelikleme bi işe yarayacak mı?

Mahmut Tebir
01-05-2018, 11:04
Kısa gün uygulaması öyle 1-2 hafta içinde olacak bir şey değil en az 2 ay sürmesi gerek.
Kısa gün uygulaması için dolap olsa daha iyi olur. Her poşet geçirmede bitkiye zarar vermezsiniz. Birde geceleri serin olsa daha iyi olur.

acakmak79
01-05-2018, 18:45
teşekkürler poweralpha, kısa gün uygulamasından kalanchoe da ben de sıkıldık zaten.
şimdi çeliklerin tutmasını ümit ediyoru.

acakmak79
18-05-2018, 08:56
https://drive.google.com/file/d/1-KuEGyB6tbn5Emu4-b14wAScey22Og6t/view?usp=drivesdk
Kalanchoemun son hali. Fotoğraf koymayı öğrendim.
Sizce ümit var mı bu kalanchoe parçalarımda?

acakmak79
23-05-2018, 09:16
Haha ben yine kendim çalıp kendim söylüyorum ,��
Kaç yıllık kalanchoemu forumdan öğrendiklerimle budayıp çelikledim veeee bence ümitlenmek için çok erken değil�

IMG_20180523_100238.jpg

Mutluyum mutluyum çok mutluyumm... Varsa birileri buralarda, sizlerle paylaşmak istedim.

sukulent sever
25-05-2018, 14:00
Merhaba acakmak79.. Kalanchoe köklenmesi ve çiçek açması çok kolay olan bir tür. Hatta 1 yaprağını toprak üstüne yatırıp fısfıslasan birsürü yavru veriyor. Ben akşamları kullanmadığım bir odada pencere kenarında tutuyorum. gün ışığından doğal olarak, saatinde faydalanıyorlar. çiçek açmalarıyla ilgili bir sorun yaşamıyorum. Siyah torba uygulamasını hiç duymadım,işe yarar mı bilmiyorum

acakmak79
26-05-2018, 07:55
Günaydın sukulent sever, evet herkesin fazlaca bahsettiği 1 yapraktan bile yavrular verir konusunda çok çok başarısızım. Kısa gün uygulamasından vazgeçtim zaten bir sonuç alamadım. Şimdilik miniş sürgünlerimle mutluyum. Benimkiler akşam balkonda bizimle oturuyorlar, balkon ışığından dolayı da akşam olduğunu anlamıyorlar muhtemelen. Kendilerine akşam karanlık olacak bir yer arayışındayım...
İlginize teşekkür ederim...

vgunes
06-09-2018, 14:54
Benim kalanchoe çiçeğim yaklaşık 10 senedir benimle ve 9 senedir de açmıyor. Bir iki kez budayıp yeniledim, geldiğimiz nokta bu.

Neyi yanlış yapıyorum? Çiçeğin toparlaması ve açması için ne yapmalıyım?

Çiçek♧
13-10-2018, 14:24
Merhaba, benim Kalanchoe saplarında yeni kökler çıkarmaya başladı. Her dalında var. Bu normal bir durum mu, yoksa bana birşeyler mi anlatmaya çalışıyor acaba? 681841
681842

Mahmut Tebir
13-10-2018, 15:35
Kalanchoe'ların çiçek açması için gece gündüz farkları önemlidir. Gece uzun gündüz kısa olmalıdır. Çiçek kış geldiğini anlayıp çiçeklenmeye başlayacaktır. Sürekli odada ışık altında duran kalanchoe çiçeklenmeyecektir.

Mesut Temiz
14-10-2018, 01:06
Merhaba, benim Kalanchoe saplarında yeni kökler çıkarmaya başladı. Her dalında var. Bu normal bir durum mu, yoksa bana birşeyler mi anlatmaya çalışıyor acaba? 681841
681842

Biraz İngilizce kaynaklara baktım, topraktaki kökleri çürüdüğünde hava kökleri çıkarabildiği yazılmış... Ama bazen hiçbir sorun yokken de hava kökleri çıkarabildiği de söyleniyor...
Benim kendi tecrübemi de aktarayım: Küçük birkaç kalanchoe daigremontiana (Aşkın Gözyaşları) bitkimi (bkz. http://www.agaclar.net/forum/sukulent/15937.htm ) iki aydır falan sulamayı unutmuşum.. Diğer büyük saksıların arasında gözümden kaçmış.. Onlarla bugün ilgilenme fırsatı buldum.. Çok susuz kalınca hava kökleri çıkarmışlar.. Bu da olası bir neden olarak göz önünde bulundurulmalı bence...

Çiçek♧
14-10-2018, 16:07
Biraz İngilizce kaynaklara baktım, topraktaki kökleri çürüdüğünde hava kökleri çıkarabildiği yazılmış... Ama bazen hiçbir sorun yokken de hava kökleri çıkarabildiği de söyleniyor...
Benim kendi tecrübemi de aktarayım: Küçük birkaç kalanchoe daigremontiana (Aşkın Gözyaşları) bitkimi (bkz. http://www.agaclar.net/forum/sukulent/15937.htm ) iki aydır falan sulamayı unutmuşum.. Diğer büyük saksıların arasında gözümden kaçmış.. Onlarla bugün ilgilenme fırsatı buldum.. Çok susuz kalınca hava kökleri çıkarmışlar.. Bu da olası bir neden olarak göz önünde bulundurulmalı bence...

Araştırmanız için teşekkürler. Sulama konusunda ihmal edilmiyorlar ancak yakin zamanda torf+bahçe toprağı+ponza karışımına geçireceğim onları. Kokleriyle ilgili bir sorun varsa görebilirim. Ama en azından büyük bir sorun olmayabileceğini duymuş oldum. Tekrar teşekkürler

naturaldai
25-10-2018, 09:29
Yaklaşık 3 haftadır bakıyorum, ilk çiçeğim aldığım zaman saksıını değiştirmiştim küçük geliyordu saksısına haftada bir kez suluyorum camın kenarında duruyor fakat son bir kaç gündür çiçekleri soluyor. :(

https://i.hizliresim.com/VDkqGy.jpg

https://i.hizliresim.com/1E8QoY.jpg

siflera12
25-10-2018, 10:18
Yaklaşık 3 haftadır bakıyorum, ilk çiçeğim aldığım zaman saksıını değiştirmiştim küçük geliyordu saksısına haftada bir kez suluyorum camın kenarında duruyor fakat son bir kaç gündür çiçekleri soluyor. :(

https://i.hizliresim.com/VDkqGy.jpg

https://i.hizliresim.com/1E8QoY.jpgBitkinizde hiçbir problem yok , çiçeklerinin solması normal bir durum , çiçeklerinin ölmesi lazım ki yenisini açabilsin [emoji4]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

naturaldai
25-10-2018, 10:51
Bitkinizde hiçbir problem yok , çiçeklerinin solması normal bir durum , çiçeklerinin ölmesi lazım ki yenisini açabilsin [emoji4]

Solan çiçekleri yolmam gerekir mi?

siflera12
25-10-2018, 10:53
Solan çiçekleri yolmam gerekir mi?Hayır onlar kendiliğinden düşer

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mahmut Tebir
25-10-2018, 12:02
Solması normal bir şey.
Kalanşoların açma zamanı değil daha. Aldığınız çiçek özel yöntemlerle çiçek açtırılan çiçeklerden. Bunun için çiçekleri uzun ömürlü olmaz.
Ama bitkiye bir şey olmaz. Fazla sulamayın yeter ki.

Neslihanu
08-11-2018, 23:32
Merhaba arkadaşlar.Uzun süre evde yoktum ve eve döndüğümde çiçeğimin dallarında köke benzer bişeyler çıktığını ve toprağında da minik beyaz böceklerin gezdiğini gördüm.Kök gibi olan şeyler nedir bilgisi olan var mı?Birde böceklerden kurtulmak için ne yapabilirim?

Neslihanu
08-11-2018, 23:33
Resminide çektim fakat nasıl koyuluyor bikgim yok

Mesut Temiz
09-11-2018, 15:11
Resminide çektim fakat nasıl koyuluyor bikgim yok

Resim yüklemek için şu bölüme bakabilirsiniz:

http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/6256.htm

Mesut Temiz
09-11-2018, 15:16
Merhaba arkadaşlar.Uzun süre evde yoktum ve eve döndüğümde çiçeğimin dallarında köke benzer bişeyler çıktığını ve toprağında da minik beyaz böceklerin gezdiğini gördüm.Kök gibi olan şeyler nedir bilgisi olan var mı?Birde böceklerden kurtulmak için ne yapabilirim?

Kalanşoler uzun süre susuz kaldıklarında hava kökleri çıkarabiliyorlar.. Bendeki kalanşolerin hepsinde var hava kökleri...

Saksı toprağında çok ufak beyaz böcekler geziyorsa (ki özellikle sulama yapınca suyun üzerinde yüzerek net görünür hale gelirler) bu sorun değil, onlar toprak faunasının doğal parçaları... Bütün saksılarımda uzun yıllardır var o minicik böcekler... En küçük zararları olmadı...

Bahar çiçeği
03-12-2018, 15:08
Merhaba arkadaşlar kalanşom uzun bir dinlenme dinlenme döneminden sonra nihayet tekrar çiçeklen di. En son bahar ayında çiçeklenmişti.

nevgül
03-12-2018, 18:07
Benim turunculum da bu yıl ilk açan kalanchoe :o Diğerleri daha tomurcuk...

lenavita
06-12-2018, 19:16
Bu kalanchoe çok arsızmış.
Her yaprakta yeni bitki üretti;)

320645

:)

Bu aşkın gözyaşları çiçeği kalancoe değil

Mahmut Tebir
06-12-2018, 20:47
Bu aşkın gözyaşları çiçeği kalancoe değil

Aşkın gösyazları kalonşo ailesindendir. Bilimsel adı Kalanchoe Daigremontianum dur.

green.white
22-12-2018, 09:12
Benim kalanşomun tomurcukları çok seyrek.
Fotoğrafta göründüğü gibi koca çiçekte sadece bir kaç yerde tomurcuk oluştu.
Acele etmeyeyim devamı gelir mi? Bilemedim.

685450

DOĞA#
22-12-2018, 21:04
Merhaba arkadaşlar ben kalanşodan bir yaprağı toprağa sapladım şuan köklenmiş sorum şu bunu güneş alan cam önüne mi alayım yoksa aydınlıkta mı dursun karar veremiyorum şuan sehpa üstünde aydınlık ortamda

Mesut Temiz
23-12-2018, 09:15
Merhaba arkadaşlar ben kalanşodan bir yaprağı toprağa sapladım şuan köklenmiş sorum şu bunu güneş alan cam önüne mi alayım yoksa aydınlıkta mı dursun karar veremiyorum şuan sehpa üstünde aydınlık ortamda

Kalancoe'lerin pencere denizliklerine, mümkün olduğunca çok güneş ışığı alan bir yere konulması öneriliyor.. Ancak gölgede kalan bir bitkinin birden kuvvetli güneş ışığına konulması durumunda yaprak yanıkları oluşabileceği belirtiliyor... Ancak bu durum ilkbahar ve yaz ayları için geçerli olsa gerek.. İçinde bulunduğumuz kış aylarında güneş ışığı zaten kuvvetli değil...

Bu bilgileri aldığım kaynak şu:
https://homeguides.sfgate.com/light-requirements-kalanchoe-77223.html

DOĞA#
24-12-2018, 18:08
Teşekkür ediyorum mesut bey

acemi25
03-01-2019, 14:10
Son iki yıldır evim bu bitkiyle dolu. Ne olduğunu dahi bilmiyordum. Sonunda buldum kalanşoymuş meğerse :) Bakımı çok kolaymış ki hiç anlamadığım halde öldürmeden bugünlere gelebilmişiz. Yalnız ben de bu gövdeden çıkan ip ip şeyler ne alaka diyordum. Meğerse kökmüş onlar. :D

acemi25
06-01-2019, 20:45
Bu da benim kalanşom. Daha doğrusu bir saksıda iki tane var. Biri mor biri turuncu. Sanırım az güneş aldığından boyuna gitti. Malesef evim çok çok az ışık alıyor. Sağlıklı görünüyor mu?

Mesut Temiz
06-01-2019, 22:18
Bu da benim kalanşom. Daha doğrusu bir saksıda iki tane var. Biri mor biri turuncu. Sanırım az güneş aldığından boyuna gitti. Malesef evim çok çok az ışık alıyor. Sağlıklı görünüyor mu?

Evet, sebep tamamen az ışık almaları... Az ışık kalanşolerde ince uzun bir forma, yaprakların gerçek rengini alamamasına ve genel anlamda bitkinin zayıf ve kırılgan olmasına yol açıyor... Biraz daha güneş alabileceği bir yer ayarlamanız mümkün olursa bitki daha kısa, kalın ve sağlam görünüşlü olacak, yaprakları da daha etli ve koyu renkli olacaktır...

acemi25
07-01-2019, 06:32
Evet, sebep tamamen az ışık almaları... Az ışık kalanşolerde ince uzun bir forma, yaprakların gerçek rengini alamamasına ve genel anlamda bitkinin zayıf ve kırılgan olmasına yol açıyor... Biraz daha güneş alabileceği bir yer ayarlamanız mümkün olursa bitki daha kısa, kalın ve sağlam görünüşlü olacak, yaprakları da daha etli ve koyu renkli olacaktır...

Merhaba, çok teşekkür ederim cevap için. Maalesef evimin en çok güneş alan odalarından biri burası. Acaba budamak işe yarar mı çiçeklerini döktükten sonra. Çünkü daha fazla güneş alabileceği bir yerimiz yok.

çiçeksever
28-01-2019, 12:14
Benim sarı kızım....

nevgül
10-02-2019, 18:58
Kalanşolarımda son durum...
687071
Çok seviyorum bu çiçekleri. Hem renkleri çok canlı, hem de uzun süre çiçekli kalıyorlar. Kış mevsiminde daha ne olsun...

DOĞA#
19-02-2019, 15:44
Arkadaşlar ben nette bu cinsini gördüm fakat yaşadığım şehirde göremedim çok güzel değil mi

Gülizarşen
23-02-2019, 20:52
Arkadaşım ben de birçok rengini aldım. Yıllardır birlikteyiz kalanchoe ile ama bu türe ben de rastlamadım

lenavita
01-04-2019, 09:02
Selam arkadaşlar işte bunlarda benim asklarim

nevgül
03-04-2019, 15:31
Aynı ana bitkiden çelikler alarak ürettiğim pembe ve turuncu kalanşolarda, ana bitki katmerli olmasına rağmen yalın kat çiçek açanlar oldu:confused:

lenavita
10-04-2019, 12:43
Aynı ana bitkiden çelikler alarak ürettiğim pembe ve turuncu kalanşolarda, ana bitki katmerli olmasına rağmen yalın kat çiçek açanlar oldu:confused:

Nasıl yapıyorsunuz anlatabilirsiniz

nevgül
11-04-2019, 13:13
Nasıl yapıyorsunuz anlatabilirsiniz

Sayın lenavita merhaba...
Kalanşolarda çiçeklenme bittikten sonra taze dallarından kopararak yeni bir saksıya doğrudan dikiyorum. Bunu hem çiçeği çoğaltmak, hem de gençleştirmek için yapıyorum. Çünkü ana saksıdaki bitki 1-3 yıl içinde kartlaşıyor ve odunsu bir yapıya kavuşuyor. Formu da bozuluyor.
Aynı bitkiden aldığım çeliklerin bazısında yalın kat çiçek açma olayını soruyorsanız eğer, nasıl olduğunu ben de bilmiyorum. İlk defa karşılaştım. Bu olay verdiğim iki örnekten ibaret. Diğerleri normal ana bitki gibi çiçeklendi. Bitkinin yeterince gelişemediği için böyle çiçeklendiğini düşünüyorum ama emin değilim.
Selamlar...

DOĞA#
27-05-2019, 22:02
Sayın lenavita merhaba...
Kalanşolarda çiçeklenme bittikten sonra taze dallarından kopararak yeni bir saksıya doğrudan dikiyorum. Bunu hem çiçeği çoğaltmak, hem de gençleştirmek için yapıyorum. Çünkü ana saksıdaki bitki 1-3 yıl içinde kartlaşıyor ve odunsu bir yapıya kavuşuyor. Formu da bozuluyor.
Aynı bitkiden aldığım çeliklerin bazısında yalın kat çiçek açma olayını soruyorsanız eğer, nasıl olduğunu ben de bilmiyorum. İlk defa karşılaştım. Bu olay verdiğim iki örnekten ibaret. Diğerleri normal ana bitki gibi çiçeklendi. Bitkinin yeterince gelişemediği için böyle çiçeklendiğini düşünüyorum ama emin değilim.
Selamlar...

Sayın nevgül ana bitkiden aldığım bir çeliği köklendirdim epey kök yaptı birazda boyu uzadı fakat öylece uzuyor yeni dal vermesi için bir şey yaptınız mı tepeden budamam mı lazım yoksa kendi haline mi bırakmalıyım cevap verebilirseniz çok sevinirim kızkardeşime hediye ediceğim onun için köklendirdim

nevgül
28-05-2019, 11:03
Sayın nevgül ana bitkiden aldığım bir çeliği köklendirdim epey kök yaptı birazda boyu uzadı fakat öylece uzuyor yeni dal vermesi için bir şey yaptınız mı tepeden budamam mı lazım yoksa kendi haline mi bırakmalıyım cevap verebilirseniz çok sevinirim kızkardeşime hediye ediceğim onun için köklendirdim

Sayın DOĞA, mümkün olduğunca bol ışıklı ve yanmayacak şekilde güneş alan bir yere koyun. Yeterli ışık almayınca bitki uzayabiliyor. Kışa doğru bitki gelişimini hızlandırıp form kazanıyor. Ben tepe budaması vs yapmıyorum ama mantıklı. Denenebilir.

DOĞA#
29-05-2019, 12:37
Sayın DOĞA, mümkün olduğunca bol ışıklı ve yanmayacak şekilde güneş alan bir yere koyun. Yeterli ışık almayınca bitki uzayabiliyor. Kışa doğru bitki gelişimini hızlandırıp form kazanıyor. Ben tepe budaması vs yapmıyorum ama mantıklı. Denenebilir.

Teşekkür ediyorum cevap için pencere kenarında duruyor ve sabah güneşi alıyor saat ona kadar biraz daha bekleyeyim olmadı budarım

Kaktuscicegi
09-06-2019, 13:11
694738 herkese merhaba. Kalanchoemin uzerindeki bocekler nedir nasil kurtulabilirim? Kış boyunca ciceklerim hastaydi bu helde actilar en sonunda toprak degisimi yaptim hepsini budadim tam duzeldi derken bu bocekler meydana cikti nedir bunlar naisl kurtulabilirim?

EAkpınar
10-06-2019, 14:57
Aynı böcekler benim kalanşolarda da vardı. Arapsabunu, sarmısak, sıvıyağı karışımı sıktım günlerce fayda etmedi. Bulaşık deterjanı ile yıkadım teker teker her bir dalı. Faydası olmadı. Ovalaya ovalaya yıkıcam diye bütün tomurcuklar da koptu. En sonunda budadım. Musluğun altında her bir boğumunu yıkadım yeniden diktim. Çiçekçinin verdiği bit ilacını kullandım. Şuan mini mini kaldılar. Bir tanesinde yine bitlenme başladı. Bıktırdı artık bu bitler.

Mesut Temiz
10-06-2019, 15:20
694738 herkese merhaba. Kalanchoemin uzerindeki bocekler nedir nasil kurtulabilirim? Kış boyunca ciceklerim hastaydi bu helde actilar en sonunda toprak degisimi yaptim hepsini budadim tam duzeldi derken bu bocekler meydana cikti nedir bunlar naisl kurtulabilirim?

Önce yumuşak ince fırçalarla fiziksel temizlik yapın. Yaprak altlarını ve sapların birleşme yerlerini de temizlemeyi ihmal etmeyin... Daha sonra arapsabunu-su karışımını fısfısla bitkinin her yanına püskürtün... Bu işlemi birkaç gün arayla birkaç kez tekrarlayın...

Kaktuscicegi
11-06-2019, 10:58
Yikadim budadim topragini dgistirdim yine de cozum bulamadim insallah obur ciceklerime gecmemistir diye dua ediyorum su an. Cope aticam artik diger kalanşolarla yola devam

aras09
15-06-2019, 08:59
Elimde birkaç tane kalanchoe yaprağı var, çok küçükler. Suda köklenir demişler ama bu yaprakları nasıl suya koyacağımı bilmiyorum, suda yüzüyorlar şu anda. Az derin kaba mı almalıyım, yoksa böyle tamamen su içinde köklenir mi? Ne kadar sürede köklenir şu aylarda?

Doğrudan toprağa dikmekten çekindim, sapları yok gibi, yaprak toprağa değerse bozulur diye düşünüyorum.

lenavita
07-09-2019, 16:20
Elimde birkaç tane kalanchoe yaprağı var, çok küçükler. Suda köklenir demişler ama bu yaprakları nasıl suya koyacağımı bilmiyorum, suda yüzüyorlar şu anda. Az derin kaba mı almalıyım, yoksa böyle tamamen su içinde köklenir mi? Ne kadar sürede köklenir şu aylarda?

Doğrudan toprağa dikmekten çekindim, sapları yok gibi, yaprak toprağa değerse bozulur diye düşünüyorum.

Toprağa Ekmen yeterli hatta toprağın üzerinne koysan dahi koklenir bu sene açmasa bile
seneye çiçeklenir

Burak S
22-12-2019, 22:34
Merhabalar benim Kalanşo'mun saksısı biraz küçük gibi yeni aldım, büyük bir saksıya geçirmem gerekiyor mu?

lenavita
24-12-2019, 13:06
Selam arkadaşlar çok şükür fusya rengi kalanchoe sahibi oldum bende fotoğrafı kötü çıkınca bu fotoğrafı ekledim 7 liraya aldım cicekcilerden ricam 3 rengi bir saksida satmaları adana çiçek yetiştirmede zor bir memleket sıcağı unlu biti berbat bir yazı kalanchoelerim zar zoruna atlattılar sevgiler saygılar

Kaktüsbahçesi
24-12-2019, 22:35
Merhabalar benim Kalanşo'mun saksısı biraz küçük gibi yeni aldım, büyük bir saksıya geçirmem gerekiyor mu?

Evet, hatta çiçekçiden alınan her çiçeğin mutlaka saksısı değiştirilmeli bence. Mümkünse bu çiçek için seramik saksı kullanın derim, hatta geri dönüşüm objeler, kırık demlikler, geniş ağızlı vazolar, kupalar.. Çok güzel duruyor.

aloe
25-12-2019, 11:35
Evet, hatta çiçekçiden alınan her çiçeğin mutlaka saksısı değiştirilmeli bence. Mümkünse bu çiçek için seramik saksı kullanın derim, hatta geri dönüşüm objeler, kırık demlikler, geniş ağızlı vazolar, kupalar.. Çok güzel duruyor.

Altı delik olmayınca sorun olmuyor mu ??

lenavita
17-03-2020, 10:20
Selam arkadaşlar benimde sonunda pembe rengim oldu kırmızı pembem sarım . bir beyaz kaldı oda çok önemli değil .seramik saksı da delik olmazsa yetişemez, ancak kendi saksiyla içine yerleştirilebilir

aloe
17-03-2020, 10:39
Cevap için teşekkürler Sn lenavita :)

tropikalist
17-03-2020, 10:52
fotoğraf yüklemeyi bilseydim kendi kalanşolarımıda paylaşmak isterdim bende baya renk var

kırmızı , fuşya , pembe , beyaz , sarı , turuncu , koyu pembe

galiba mavi renkli çiçekli varmış onu edineceğim son olarak mor kalıyor onuda yakın zamanda bir tanıdıktan elde edeceğim

böylece ful set bir koleksiyonum olacak

lenavita
17-03-2020, 11:09
Sevgili tropikalist foto yüklemek için gelişmiş mod seçeneğine bas .bir ekran çıkacak oradan foto yükle seçeneği var oradan istediğin foto nu yükle sonra önceki sayfaya don normal mesaj atar gibi yolla sevgiler

tropikalist
17-03-2020, 15:23
Sn. lenavita bu iyiliğiniz için teşekkürler bir deneyeyim

tropikalist
17-03-2020, 16:28
oldu galiba...

açmayan beyaz renkli olan ben gövdesi odun gibi olmasını istemediğim için sürekli yeniliyorum

o büyük yapraklı olanın türü nedir acaba

Doğa.dostu
10-04-2020, 11:52
Merhaba birkaç hafta önce beyaz bir kalanchoe aldım. İlk aldığımda da tomurcuktu(uçları biraz kahverengileşmiş halde) şu anda da hala tomurcuklu ve sadece birkaç çiçek açabildi. Gerisi kuruyor. Kuruyan çiçeklerin hepsini kesiyorum. Bir de en alttaki fazla büyük birkaç yaprağı da koparmıştım.

İlk olarak şunu soracağım fotoğrafta yakından da çektim filizin ufak yani en genç yaprakları sararmaya başladı. Diğer yaprakların bazıları da yumuşuyor ve içe doğru kapanıyor gibime geliyor. Ne yapmam gerekiyor ne yaparsam daha iyi olur ve sizin yüklediğiniz kalanchoelarınız gibi gür sağlıklı, ve filizler veren bir bitkim olur :(

Bir de zedelenen ucu kopan ya da yumuşamaya başlayan, başına bir iş gelen tüm yapraklarını hemen koparmak mı gerekiyor? Yani yaprakları ne zaman koparmak gerekiyor? (Zaten gür olmayınca yapraklar azaldıkça yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum)

Son olarak da şimdiden 2.fotoğrafta görünen en alttan toprağın içinden geliyor gibi duran dallarından birini koparıp başka bir saksıya diksem olur mu?
(Direkt güneş almayan kuzey pencere önünde duruyor, haftada 2 kez falan suluyorum.)
(Aldığımda saksı değişimi yapmadım, çünkü bu çiçek için ilk sene saksı değiştirilmemelidir diye bir yerde okumuştum )

Doğa.dostu
11-04-2020, 09:27
Kimse yok muuu :/

Dila2012
11-04-2020, 17:40
Merhaba, kuzey cephede az gunes aliyor olabilir. Ayrica hafta iki kere sulama cok fazla. Kalonşo su sevmez. Sararmalar sanirim bunlardan kaynakli. Mumkunse gecirgen, kuru bir topraga aktarmayi deneyin. Suyu kesin. Havadar biryere alin. Aksi halde yakinda curuyebilir. Herhangi bir dalini koparip topraga daldirdigimizda kolayca tutar.

Doğa.dostu
12-04-2020, 10:38
Merhaba, kuzey cephede az gunes aliyor olabilir. Ayrica hafta iki kere sulama cok fazla. Kalonşo su sevmez. Sararmalar sanirim bunlardan kaynakli. Mumkunse gecirgen, kuru bir topraga aktarmayi deneyin. Suyu kesin. Havadar biryere alin. Aksi halde yakinda curuyebilir. Herhangi bir dalini koparip topraga daldirdigimizda kolayca tutar.
Direkt güneş almasının zararlı olduğunu bildiğim için bu cepheye koydum oradan da yeterli ışık alıyor bence zaten diğer cepheye koyarsam güneşi direkt aldığı için kuruyor çiçekler. Dediğiniz gibi yapayım sulamayı biraz daha seyrelteyim.
Koparttığım yapraklarım yerlerinden yeni yavrular geliyor bu sanırım iyiye işaret:)

çiftçioğuzhan
26-05-2020, 11:56
Merhabalar forumda bu çiçekle alakalı daha çok "bu bitki nedir?" konusunda sorulmuş. Bende açıkçası adını öğrenmek için gezinirken denk geldim. Çiçeğin adı Kalanchoe Blossfeldiana Kalanşo çiçeği. Bir başlık açalım sevenler sahip olanlar da paylaşım yapsınlar istedim.
Ben balkonumda yaklaşık altı aydır bakıyorum. Güneş alan bölümde. Sıcakların artmasıyla çiçeklerini biraz döktü. Yarı gölge bir alana alıp çiçeklenecek mi göreceğiz bakalım.

709290

709291

709292

Galip Kuzucu
27-05-2020, 18:07
Yarı gölge yerde daha güzel oluyor. Benim seranın üstünde %50 gölgeleme tülü var mesela.

derin35
28-05-2020, 14:06
Güvercinlerin telef ettiği, pek umudumun kalmadığı kalanşo blossfeldianam, kökten 2 dal verdi. Böyle nazsız çiçekleri bir ayrı seviyorum. ;)

Jezebel
29-05-2020, 10:29
Dün buldum, turuncu olanından aldım.

709506

709507

Boyu 40 cm var. Bu bana alışılmadık bir tür gibi geldi.
Bahçeye diktim.

Keanacur
13-06-2020, 23:07
710203
Bu da bizim güzellik

Ahsen subaşı
16-07-2020, 11:19
Buda benden olsun

einaj
15-09-2020, 15:55
https://succulentalley.com/wp-content/uploads/2020/03/Kalanchoe-Lavendar-Scallops-_Succulents-Box_-1.webp

https://succulentalley.com/wp-content/uploads/2020/03/Kalanchoe-thyrsiflora-_Succulents-Box_-1.webp

https://succulentalley.com/types-of-succulents-with-pictures/

sevgihnc
13-10-2020, 21:13
Çiçeğimiz 1 yıldır bizimle, en başında çiçekleri vardı fakat sonra döküldüler yazın birkaç tane açtı fakat çiçeklenmiyor ve büyümeye devam ediyor ne yapmalıyım?

Mahmut Tebir
14-10-2020, 10:14
Çiçeğimiz 1 yıldır bizimle, en başında çiçekleri vardı fakat sonra döküldüler yazın birkaç tane açtı fakat çiçeklenmiyor ve büyümeye devam ediyor ne yapmalıyım?

Bu çiçeğin çiçeklenmesi kışa yakın olur.

Yani günler kısalır geceler uzar çiçek bunu anlar ve çiçeklenmeye başlar.

Eğer çiçeğiniz sürekli evin içindeyse ve sürekli ışık görüyorsa asla çiçeklenmez.

Çiçeğinizi dışarıya geceleri ışık görmeyen bir yere almalısınız.

Çiçekleri oluştuğu zaman içeriye alabilirsiniz.

kitapkurdu
14-11-2020, 17:02
Merhaba herkese

Benimkiler de bunlar. Turuncu olan aldığımda çok güzeldi ama her zamanki gibi belli bir süre sonra formu bozuldu. Yaprakları hep küçük küçük ve büyümüyor. Ne yapabilirim?

Genta marka sıvı besin veriyorum ve çok iyi gelmişti kışın da devam edeyim mi?

Küçük çocuk var evde diye gece bu odanın ışığını açık bırakıyoruz acaba ondan gelişimi durmuş olabilir mi?

Pembe olanı da marketten sadece kurtarmak adına aldım bir köşede ölüp gidecekti gönlüm elvermedi açıkçası. bakalım akıbeti ne olacak ��

Çok teşekkürler şimdiden...

Doku_Kültürcü
14-11-2020, 18:41
Merhaba herkese

Benimkiler de bunlar. Turuncu olan aldığımda çok güzeldi ama her zamanki gibi belli bir süre sonra formu bozuldu. Yaprakları hep küçük küçük ve büyümüyor. Ne yapabilirim?

Genta marka sıvı besin veriyorum ve çok iyi gelmişti kışın da devam edeyim mi?

Küçük çocuk var evde diye gece bu odanın ışığını açık bırakıyoruz acaba ondan gelişimi durmuş olabilir mi?

Pembe olanı da marketten sadece kurtarmak adına aldım bir köşede ölüp gidecekti gönlüm elvermedi açıkçası. bakalım akıbeti ne olacak ��

Çok teşekkürler şimdiden...

Üç çeşit fotosentez türü var. C3, C4 ve CAM. İsimlendirmeleri fotosentez sırasında sentezledikleri ilk maddenin karbon atom sayısıyla ilgili. C3'te 3 karbon, C4'te 4 karbon, CAM'da (crassulean acid metabolism) ise, bitki karanlık ortamda gözeneklerini açıyor karbondioksidi bünyesine alıyor ve malik (elma asidi)'te çevirip vakuol denilen hücre içi boşluklarda depoluyor. Işık varlığında da bu malik asitten şeker sentezliyor. Kalanchoe, CAM türü fotosentez yapıyor. Muhtemelen gece saatlerinde ışığı açık bırakmanız bitkiyi etkiliyor.

kitapkurdu
14-11-2020, 23:14
Üç çeşit fotosentez türü var. C3, C4 ve CAM. İsimlendirmeleri fotosentez sırasında sentezledikleri ilk maddenin karbon atom sayısıyla ilgili. C3'te 3 karbon, C4'te 4 karbon, CAM'da (crassulean acid metabolism) ise, bitki karanlık ortamda gözeneklerini açıyor karbondioksidi bünyesine alıyor ve malik (elma asidi)'te çevirip vakuol denilen hücre içi boşluklarda depoluyor. Işık varlığında da bu malik asitten şeker sentezliyor. Kalanchoe, CAM türü fotosentez yapıyor. Muhtemelen gece saatlerinde ışığı açık bırakmanız bitkiyi etkiliyor.

Çok güzel bilgiler gerçekten çok teşekkür ederim. Başka bir ışığı açayım bundan sonra bir de öyle deneyeyim. Çok sağolun 😊

konusuzadam
04-12-2020, 08:20
Merhaba sitede yeniyim. Kuralları okudum merak etmeyin :)
Ben bir ay kadar önce marketten kalanşo almıştım. Parlak yaprakları ve güzel çiçekleri vardı. Şu anda halen yaprakları sağlıklı.
Ama toprakta beyaz bir tabaka oluştu. Bu neden olmuş olabilir?

derin35
04-12-2020, 22:24
Merhaba sitede yeniyim. Kuralları okudum merak etmeyin :)
Ben bir ay kadar önce marketten kalanşo almıştım. Parlak yaprakları ve güzel çiçekleri vardı. Şu anda halen yaprakları sağlıklı.
Ama toprakta beyaz bir tabaka oluştu. Bu neden olmuş olabilir?

Sudaki kireç toprak yüzeyinde beyazlığa neden olur. Bitkiye zararı olmaz.

Eakyar
27-02-2021, 12:13
Balkonumda 4 kök kalanchoe var.
716629
Şu an 4 kalanchoe'mda da sıkıntı yaşıyorum. Önce unlu bit dadandı. Seyreltilmiş oksijenli su karşımı ile onları temizledim. Durumları pek fena değildi. Tomurcuklandılar ve çiçeklerin açmasını bekliyordum ki yapraklarda küf görüntüsü başladı. Turuncu olanı ayrıca siyah bitlerde sarmış durumda.
716630
716632
Büyük olan 2 kalanchoem daha önce de bu küf yüzünden ölümden döndü. Çiçekçiden aldığım kimyasal bir ilaç ve çok ciddi budama yaparak kurtarabilmiştim.
716631
Bahsettiğim küf görüntüsü daha sonra yaprağı yakıyor ve kahverengi lekeler bırakarak yavaş yavaş bitkiyi kurutuyor.
716633

Normalde siyah bit konusunu arap sabunlu karışımla, unlu biti de oksijenli sulu karışımla hallediyorum ama küf için verdikleri ilaç ağır kimyasal. Bu sebeple çok da kullanmak istemiyorum. Hastalığın tam olarak ne ve neden olduğunu da tespit edemiyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Mesut Temiz
27-02-2021, 19:38
Balkonumda 4 kök kalanchoe var.
716629
Şu an 4 kalanchoe'mda da sıkıntı yaşıyorum. Önce unlu bit dadandı. Seyreltilmiş oksijenli su karşımı ile onları temizledim. Durumları pek fena değildi. Tomurcuklandılar ve çiçeklerin açmasını bekliyordum ki yapraklarda küf görüntüsü başladı. Turuncu olanı ayrıca siyah bitlerde sarmış durumda.
716630
716632
Büyük olan 2 kalanchoem daha önce de bu küf yüzünden ölümden döndü. Çiçekçiden aldığım kimyasal bir ilaç ve çok ciddi budama yaparak kurtarabilmiştim.
716631
Bahsettiğim küf görüntüsü daha sonra yaprağı yakıyor ve kahverengi lekeler bırakarak yavaş yavaş bitkiyi kurutuyor.
716633

Normalde siyah bit konusunu arap sabunlu karışımla, unlu biti de oksijenli sulu karışımla hallediyorum ama küf için verdikleri ilaç ağır kimyasal. Bu sebeple çok da kullanmak istemiyorum. Hastalığın tam olarak ne ve neden olduğunu da tespit edemiyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Küfler mantar grubundan canlılar ve havada uçuşan çok küçük sporlarla yayılıyorlar... Üst kat balkonlarına bile ulaşabiliyorlar... Kalanchoe'lerin küfe karşı çok hassas olduklarını gözlemledim son birkaç yılda... Yani balkonda yanyana durukları diğer bitkilere hiçbir şey olmazken, birbirinden ayrı duran kalancoe'leri küf hastalığından kaybettiğim çok oldu...Özellikle güneş ışığının az olduğu soğuk ve nemli kış aylarında çok zarar veriyor küf hastalığı kalanchoe'lere... Size verilen ilaç fungisittir, bence hazır da etkiliyken onunla devam edin... Ama illa kimyasal kullanmak istemezseniz oksijenli su veya aspirinli su da kullanabilirsiniz... Oksijenli suyu 1/100 oranında suyla karıştırabilirsiniz... Aspirinli suyu da ben 500 mg'lık tableti yarım litre suda çözündürerek hazırlıyorum... Bunları fısfısla püskürterek uyguluyorsunuz... Bu kış kaybetmek üzere olduğum iki saksı kalanchoe'mi aspirinli suyla ağır hasarlı da olsa kurtardım... Önümüzdeki yıllarda oksijenli su ve aspirinli suyu daha kışa girmeden periyodik olarak uygulamaya karar verdim... Belki de işi şansa bırakmamak için doğrudan fungisit uygulayacağım...

Eakyar
01-03-2021, 07:52
Çok teşekkür ederim.
Hemen deneyeceğim. Muhtemelen benimkiler de ağır kayıp yaşayacaklar. Zira çok yayıldı bu lanet mantar.

Jezebel
01-06-2021, 22:12
Mevsimi

719603

Çok rengi var.
Bendekiler böyle.

kekimiyomu
28-12-2021, 18:50
ekleyebildim mi bilemiyorum ama bu da benim çiçeklerini döktükten sonra yeniden 2 tanecik çiçeklenen sarı kalanchoem.turuncu ve kırmızısı da var ama onlarda bir hareket yok henüz.

nevgül
12-03-2022, 19:57
Çok güzeller…

senanurkoc
04-03-2023, 09:48
merhaba ben iki haftadır besliyorum bu çiçeği haftada bir suluyorum iki haftada gerçekten çok hızlı büyüdü galiba kış aylarında olduğumuz için, ama bazılarında renklerinde kararma var onlar için ne yapabilirim beslediğim yer evin içi çünkü balkonum çok soğuk sorun olur mu sizce ne yapmayalım aynı sorun yapraklarında da var