Bağlan

View Full Version : Kalanchoe

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7

h999
31-08-2009, 09:10
Haziran ayında dalları çillendirip diktim. Gelişimi fena değil ama henuz çiçek açmadı.

maki01
31-08-2009, 15:27
İki kalancheo'm da aşıra sulamaktan biraz yaprak kaybetti. Pembe çok sarsılmadı , hala çiçek veriyor ama beyazım miniş kaldı.
Çiçekleri bozulunca kesiyoruz ya, aceleci olmamak gerekiyormuş. Alttaki fotoğraftaki beyaz kalancheo'un çiçekleri içinden minik yapraklar vererek yeni dallar oluşturdu. Sadece kuruyan çiçekleri topladım üzerinden.

100589

100590

Nurdan Öz
02-09-2009, 06:04
Merhaba bu bitkiyi balkon ve terasta yetiştirebilirmiyiz?

maki01
02-09-2009, 13:08
İstanbul'da terasta yetiştiren arkadaşlarımız var. Ancak kışın içeri alıp almadığını bilmiyorum. Sukulent türü olduğu için sıfır derece ve altına dayanması zor gibi.
Benim kalanchoe'lar balkonda.

zeynepdincer.k
02-09-2009, 13:14
Merhaba.
kalanchoe'lar diğer sukulentler gibi dış mekana dayanaklı bitkilerdir. Benim tüm sukulentlerim balkonda ya da camın dışında durmaktalar. Kışın aşırı soğuktan, ayazdan korunması ve sulamaya dikkat edilmesi durumunda balkonda veya terasta durabilirler.

Sevgi Durul
05-09-2009, 23:46
101376Benim de üç saksı kalanchoem var. Daha bir yıllık bile değiller ve hiç açmadılar.Bir ay öncesine kadar içerdeydiler. Şimdi ise balkondalar. Balkonda daha iyi büyüdüklerini gözlemledim. Açmaları için nasıl bir bakım uygulamalıyım?

zeynepdincer.k
06-09-2009, 13:48
Merhaba sdurul.
Balkona almakla iyi yapmışsınız. Bir yazı ve kışı dışarda geçirdiğinde öbür yaz çiçeklenir. Havalar soğuduğunda yaprakların kızarmaya başladığını fark edeceksiniz. Tabi bu arada önemli bir konu; bulunduğunuz ilin kış koşulları nasıl? Çok sert geçiyorsa korunaklı bir yere almakta fayda var. Kış sulaması da ayrı dikkat edilmesi gereken bir konu. Donda ayazda bitkiyi öldürmeyelim.

Sevgi Durul
06-09-2009, 14:20
Öncelikle teşekkürler,Söylediğiniz gibi dışarısı iyi geldi kalonchoelerime sayın zeynepdincer ama kışın bulunduğumuz ilçede ısı eksi 12 lere kadar düşebiliyor. Mecburen içeri alacağız kışın.

imiathiel
13-09-2009, 18:47
Merhaba
Ben de bugün Bauhaus'a sefer düzenledim, kalabalığa aldırmadan, kendimi kaybederek 3 tane kalanchoe aldım kendime.. 1 saat sürmüştür seçmem herhalde.
Yalnız, çiçek sanki boğuluyor gibi. Alttaki yaprakları kocaman.. Biliyorum önemli olan yeşil ve sağlıklı olması ama, sizce o kocaman yaprakları alıp toprağa sokuştursam, bir şey elde eder miyim?:o

sevim.K
13-09-2009, 19:14
Ben denedim:) Bende bir tane kırmızı çiçekli kalançhoe var. Alttaki kocaman iki yaprağı koparmıştım. Birini hemen saksısının kenarına sokuvermiştim öylece. Çimlenmiş:) Yavru verirse diye dokunmadım öylece duruyordu.Bu yağmurlarla hava oldukça serinledi. Kalançhoe balkonda duracak içeri almayacağım ama aklım çimlenen yaprakta kaldı o dayanır mı bilemiyorum..

maki01
13-09-2009, 20:27
Yaprak veren çiçek dallarından birini ayrı saksıya dikmiştim. Minicik şey, yeni çiçeğini yeni saksısında verdi :)

102592

tiya
13-09-2009, 23:13
Ben de öyle yapmıştım. Uç vermiş beyaz bir tomurcuk oluştu üstünde. Kök var mı bilmiyor, merakla sonucu bekliyordum.

maki01
13-09-2009, 23:17
Vermiş olmalı. 10 gün oldu ayıralı. Solardı diye düşünüyorum sevgili tiya.

ayşe gül
14-09-2009, 01:46
_benim 3yaprağım hala yavru vermedi 2.5 ay oldu...

arkadaşlar sizinkiler nekadar zamanda yavru verdi sabırsızlıkla bekliyorum
:(

(yapraklarda'da sorun yok)

imiathiel
14-09-2009, 16:41
Dün Bauhaus'tan aldığım Kalanchoe'lar bunlar :D
Saksının altını delerken oldukça zorlandık ama değdi.
Sanırım kasımpatılar kıskanıp resme girmek istemişler :cool:

sevim.K
14-09-2009, 16:48
Evet güzellermiş sizin evin yeni çiçekleri:) Benim şimdilik kırmızı var

imiathiel
14-09-2009, 17:29
Ne güzel sizinki yapraktan ziyade çiçekle coşmuş..
Nasıl oluyor acaba? :D

sevim.K
14-09-2009, 20:14
Teşekkür ediyorum:) Yukarda yazdığım gibi çok iri bir iki yaprağı aldım. O zaman sanki daha çok arttı çiçekleri. Bütün yaz balkonda durdu. Hala balkonda. Aydınlık ama doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde. Özel bir bakımı yok.:) Ya da ben yapmadım.

hüzün
14-09-2009, 21:51
benimkiler ne zamandır balkondaydı, hatta bir ara kısa gün uygulaması da yapmıştım ama yapraklarında yumuşama oldu ve vazgeçtim, umudumu kestim ve bahçeye indirdim, iki gündür de yağmur yedi, şu anki durumunu bilmiyorum.Ama sizinkiler çok güzel görünüyor arkadaşlar...

finduk52
22-09-2009, 18:43
Bu şekercikte dün seradan benimle birlikte geldi eve. Ne yapayım dayanamadım görünce ...

103856

103857

hüzün
22-09-2009, 21:43
acaba saksılarının boyu iyi mi yoksa büyütmeliyim?
bir de arkadaşlar yapraklarının üzerinde de oluşumlar var ordan yeni yapraklar mı çıkıyor acaba?

sinan yavuz
27-09-2009, 18:49
ben yeni üyeyim ve buğün evimize çok güzel bir kolenşe aldık fakat bakımı nasıldır bilmiyorum bana bakıma hakkında bilgi verirseniz sevinirim

imiathiel
14-10-2009, 17:31
Benim kalanşolar çiçeklerini döktü, üstleri yine tomurcuk doldu. Suyunu toprağı kurumadan vermiyorum, besinini de aklıma geldikçe az az veriyorum. Keyfi yerinde gibi. Bu soğuk günlere kadar, güneş alan kapalı bir balkondaydı, artık güneş göremeyeceğiz galiba, ama onlar yerlerinde kalacaklar. :D Özel bir bakım uygulamadım ben onlar için.

hüzün
14-10-2009, 19:19
aldığım kalandivalarımın tomurcuklarını ve bazı çiçekleirni döküyor
saksısı küçük gelmiştir diye büyüttüm ama faydası olmadı gibi:(
bilgisi olan varsa sevinirim aydınlık ama direk güneş ışığı almıyor

Hatice Tarhan
14-10-2009, 22:19
Çiçek satan herhangi bir yere gittiğimde kendimi farenleyemediğim tek çiçek kalanşo ve kaktüs.Bir daha almayacağım diyorum yine alıyorum.Fakat kalanşolar eve geldikten kısa bir süre sonra çiçekleri dökülünce bir daha açmıyorlar .İşte bir kaç örneği.

Hatice Tarhan
14-10-2009, 22:25
Bir kaç resim daha.

hüzün
15-10-2009, 18:28
Sn Cennetbahçesi aynı dertten ben de muzdaripim aldığım kalandivanı çiçekleri ve tomurcukları dökülüyor
çiçek açtıran besin denediniz mi hiç?

Hatice Tarhan
15-10-2009, 20:23
Hayır denemedim sayın Hüzün . Kalanşoların çiçeği kuruduktan sonra toplanması gerektiğini duymuştum kuruyanları topluyordum .Bu işlemin de yanlış olduğunu sanmıyorum fakat nerde hata yapıyorum .Siz çiçek coşturan denedinizmi sonuç nedir.

hüzün
16-10-2009, 19:22
yok ben de denemedim ç,nki ben daha yeni aldım hnüz 1 ay olmadı

tiya
17-10-2009, 16:45
Moralinizi bozmayın arkadaşlar. Dökülen çiçeklerin yerine yenileri geliyor. Biraz sabır...

Hatice Tarhan
17-10-2009, 17:36
Ben ilk kalanşomu üç yıl önce almıştım hala çiçek açamadı. Üçüncü resimde çıta ile desteklenen .ben ümidimi kestim artık .çiçeksiz balkonumu güzelleştiriyorlar.

Emel
19-10-2009, 12:52
Kalonchoe yaprağım nihayet yavru verdi, o kadar uzun sürdü ki yavrulaması, ben ümidimi kesmiştim artık :p

hüzün
19-10-2009, 12:56
benim kalandivamın da yeni tomurcuklarını farkettim arkadaşlar . bir yandan döküldü biryandan tomurcuk oldu umarım açarlar.
diğerinde hala dökülen çiçekler var henüz

Eovyn
26-10-2009, 09:45
111605

Bu da benim Kalanchoe' m. Nasıl çoğaltılır diye ararken, Kaktüs ve sukulentler grubunda olduğunu öğrendim. Hemen yaprağından çoğaltmaya çalışıcam. Umarım tutar ;)

İremsıla
26-10-2009, 10:00
Kalonchoe yaprağım nihayet yavru verdi, o kadar uzun sürdü ki yavrulaması, ben ümidimi kesmiştim artık :p

Emel hanım, ne kadar sürede yavru verdi yaprağınız öğrenebilirmiyim.:confused:

mehtap051
26-10-2009, 10:34
Arkadaşlar kalanşolarınız ne güzel çiçek açmışlar.Benimkiler daha çiçek açmadı.Neden olabilir?Güneşi perde arkasından alıyorlar.Çünkü güneş görünce yaprakları yumuşuyor.Suyunu toprak kurudukça veriyorum.15-20 günde birde sıvı gübre veriyorum.Nerede yanlış yapıyorum?Sizinkiler gibi çiçeklenmesi için ne yapmalıyım?Geçen gün çiçekçide çiçek açmış 1 tane kalanşo vardı.Ama kalanşom çiçek açınca daha çok mutlu olurum düşüncesiyle almadım.Çiçek açmayınca da almadığıma pişman oldum.Kalanşosuna çiçek açtırabilen arkadaşlardan bilgi bekliyorum.

ayşe gül
03-11-2009, 20:47
bütün yaz çiçeklenmesini beklediğim 9 saksı kalonşemden sadece 1tanesi çiçeklenmişti
şimdi ne göreyim kalonşelerim tomurcuklanmaya başlamış tomurcukları henüz çok küçük biraz büyüsünler fotoğraflarım:))

Eovyn
04-11-2009, 07:54
Benim kalancoem aldığımda da çiçekliydi. Hala tomurcuklanmaya devam ediyo.
Ama örneğin uzun zaman önce köklendirdiğim kırmızı bir tane var. Hala çiçeklenmedi.
Buarada iki yaprağı toprağa daldırdım. Bu mevsimde köklenme olmaz sanırım :( Sizce?
İçeriye mi alsam diyorum..

zeynepdincer.k
04-11-2009, 10:37
Merhaba
Bulunduğunuz bölge farkı nedeniyle bitkinizin başına bir iş gelmesini istemem ama bana sorarsanız dışarda dursun. Etli yapraklı her tür sıcak iklimi olduğu gibi soğuk iklimi de hissetmeli. Yalnız donmaması ve sulama ile çürütmemek kaydı ile. Hava ayaz ya da dona çeviriyorsa ****** bitkiyi korumalı. Kalanchoe gibi türlerde ben köklendirmeyi hep bahar mevsiminde daha başarılı buluyorum. Sizin yerinizde olsam tek bir yaprağa acımam ve denerim.
Selamlar

Eovyn
05-11-2009, 07:36
Çok teşekkürler sayın zeynepdincer.k,
Kalanchoelerim hala balkonumda. Burada öyle çok soğuk olmuyor. Pek don olayı da rastlanmıyor. Gerçi soğuklar başlayınca dayanamam alırım içeri onları sanırım. İki yaprak köklendirmeye çalışıyorum. Bakalım neler olacak. Buradan paylaşırım sizlerle..

Sevgi Durul
05-11-2009, 09:14
Benim üç saksı kalanchoemden biri tomurcuklanmaya başladı. Bakalım ne renk açacak? Açtığında fotoğrafını yüklerim.
Bir de balkondan içeri yeni aldım. Acaba balkonda mı durmalıydı?

sevim.K
05-11-2009, 09:21
Bir kalanchoenin yaprağını ya tutarsa diye bir saksıya daldırmıştım. Çok güzel kök verdi ama bir türlü yavrulamadı yaz boyu. Hala öyle bekliyor.

ayşe gül
05-11-2009, 10:48
Bir kalanchoeninin yaprağını ya tutarsa diye bir saksıya daldırmıştım. Çok güzel kök verdi ama bir türlü yavrulamadı yaz boyu. Hala öyle bekliyor.

benim yaprağımda aynı şekilde neredeyse 5 ay olacak:(

hacero
07-11-2009, 09:33
benim çiçeklerimin çoğunda gövde bölümlerinde beyaz beyaz küf gibi hastalıklar var..çözümünü bulamadım ve bir süre sonra bazıları öldü..ölmeyenleri nasıl kurtarabilirim..yardımcı olursanız çok sevinirim..teşekkürler

Eovyn
09-11-2009, 12:35
Sevgili hacero,
Forumun diğer bölümlerinde hastalıklarla ilgili pekçok paylaşım var.
Bir gözatmanda fayda var derim.
Çiçeklerin kurtulur umarım..

Emel
11-11-2009, 12:30
Yavrulayan kalanchoem ve diğerleri :)) İlk aldığımda kocaman iri iri yaprakları vardı, onlar döktü, şimdi böle minik minik katmerli yapraklar açıyor, ama hepside katmerli çiçekler veriyor :)

sevim.K
11-11-2009, 16:06
Ooo çok güzel.:) Benim de yavru kalanşolar var. Hala balkondalar. Daha dayanıklı daha güçlü olurlar diye içeri almadım. Belki çok soğuk karlı havalarda alabilirim bilmiyorum.

Balkona alışkın olup içeri aldığınız bitkileri kışın korumak, bakmak sanki daha zor geliyor bana. Mesela sularını ayarlamakta güçlük çekiyorum. Ya çok kaçırıyorum ya da az.

Emel
11-11-2009, 22:37
Benimkiler balkonda coştu zaten :) güneşi çok seviyor ama suyu sevmiyor.. Balkonum kapalı olduğu için kışın da içeri almayı düşünmüyorum.

Dudi
25-11-2009, 10:41
Buda benim yeni bıdığım :) Nasıl ?

http://www.agaclar.net/galeri/displayimage.php?imageid=32782

http://www.agaclar.net/galeri/displayimage.php?imageid=32783

Sevgi Durul
25-11-2009, 11:14
Çok güzel sevgili Dudi. Herhalde mevsimi kalancholerin çiçek açması. Benimkiler de tomurcukta. Sabırsızlıkla bekliyorum açmalarını.

Dudi
25-11-2009, 11:20
Evet, sanırım çiçeklenme mevsimi Sdurul, ben daha yeni aldım bu bıdığı, bıdık diyorum çünkü küçükücük boyuna rağmen üstünde onlarca çiçek var :D

Fatih
25-11-2009, 23:13
Bu da benim kalonşe arajmanım istemeyerekte olsa bir saksıda buluşturdum yersorunu malum.

Emel
29-11-2009, 11:39
İlk alındığı zaman iri yapraklı ve inanılmaz çok çiçekli oluyor.. ama daha sonra o büyük yaprakların yerini daha sık ve daha küçük yapraklar alıyor, ve daha az tomurcuk yapıyor.. Sanırım bu çiçekçilerin verdiği fazla hormondan kaynaklanıyor.

Sevgi Durul
30-11-2009, 20:18
Kalanchoelerim hala tomurcukta. Açınca yükleyecektim ama dayanamadım.

Sevgi Durul
11-12-2009, 23:12
Nihayet açmaya başladı.

Hatice Tarhan
12-12-2009, 11:21
Çok şükür uzun bir bekleyişten sonra benim kalanşolarda tomurcuklandı. Hepsi olmasa da en azından yedi saksı açmış kalanşom olacak.

Eovyn
28-12-2009, 08:28
Kalancoemin yapraklarından birini öyle alalade toprakla buluşturmuştum. Köklenmiş bile;) Bakalım ne zaman yavru yaprakçıklar verecek..

MİRBE
30-12-2009, 20:46
1 kırmızı katmerli 1 pembe katmerli Kalancohoelerim var..Cam önünde duruyor ancak az biraz sabah güneşi alıyor..Alalı 1 ay oldu ancak son bir kaç gündür yenş tohumlar kurumaya başladı ne yapmalıyım??

Dudi'cim senin beyaz bıdığın da çok şekermiş maşallah...Yapraktan çoğaltabilirsen isterim arkadaşımın kızı:))

Bendekilerden de sana gönderebilirim:)

moso
01-01-2010, 15:01
acil yardıma ihtiyacım var....
koçtaş tan 1 hafta kadar önce kalanchoe almıştım. yaprak kenarlarında sararmalar başladı, dikkat ettim erimeymiş. getirdikten sonra 2 gün direk güneş almayan bir yerde beklettim. 2-3 gün pencere kenarında beklettim, ama yağmurlu olduğu için güneş görmedi. topu topu 2 gün güneş gördü sanırım. güneşli bir günde yapraklarına su fıs fıslamıştım. sadece bir kere çok az su verdim. bu arada saksısı renkli plastik ve alt kısmında delik yok.
diğer yapraklarda da erime başlamış. nedeni ne olailir...

dış mekan bitkisi olduğu için güneşten **** gece soğuktan(içeride) erime başlayacağını sanmıyorum. saksı dibinde delik olmadığı için dipte su birikimi olmuş olabilir sanırım. suyu hemen kestim.

şimdiden teşekkür ederim...

Sevgi Durul
01-01-2010, 15:23
acil yardıma ihtiyacım var....
koçtaş tan 1 hafta kadar önce kalanchoe almıştım. yaprak kenarlarında sararmalar başladı, dikkat ettim erimeymiş. getirdikten sonra 2 gün direk güneş almayan bir yerde beklettim. 2-3 gün pencere kenarında beklettim, ama yağmurlu olduğu için güneş görmedi. topu topu 2 gün güneş gördü sanırım. güneşli bir günde yapraklarına su fıs fıslamıştım. sadece bir kere çok az su verdim. bu arada saksısı renkli plastik ve alt kısmında delik yok.
diğer yapraklarda da erime başlamış. nedeni ne olailir...

dış mekan bitkisi olduğu için güneşten **** gece soğuktan(içeride) erime başlayacağını sanmıyorum. saksı dibinde delik olmadığı için dipte su birikimi olmuş olabilir sanırım. suyu hemen kestim.

şimdiden teşekkür ederim...

Biran önce saksının suyunun boşalabilmesi için saksıyı delmelisiniz. Aksi halde saksının dibinde biriken su kökleri çürütebilir. Kalanchoeler fazla suyu sevmiyor.

moso
01-01-2010, 15:58
saksıyı deldim. ama içinde bir tane saksı daha varmış :) içteki saksı kısa, renkli olan dışardaki saksının içindebirikiyor fazla sular. küçük saksıdan çıkarıp daha büyük bir saksıya aldım. toprağı çok nemliydi... yeni eklediğim toprak kuru, umarım fazla suyu emer...

Maude
04-01-2010, 14:05
Bu da benim kalanchoem. Tam bir buçuk yıl sonra kendine geldi ve çiçeklendi. Aynı saksıda hem benim kalanchoem hem de aldığım iki çelik vardı ki bir ara çok bakımsız bir hal aldılar, ne yapsam olmadı. Sonra cumbadaki tam olarak güneş almayan ama aydınlık bir pencerenin önünde düzensiz aralıklarla sulandı. Birden serpildiler ve bugünkü halleri aşağıda :). Çelikklerin eski minik halleri de ekliyorum.

Nariel
06-01-2010, 10:07
Benimkiler yine coştu;) Her kış böyle coşuyorlar, balkonun güneşli ve kuytu havasını çok seviyorlar. Bu sene biraz çelikleyip dağıtmayı düşünüyorum.

ayşe gül
06-01-2010, 13:22
benimkilerde kışın çiçeklendi...

tiya
06-01-2010, 15:25
Arkadaşlar yıllar önce Kalanşo'nun halk arasındaki adı "Kış Ortancası"ydı. Aralık ayı ortalarından başlayıp Mart başına kadar sürekli çiçek verirdi. Kısacası kışın çiçeklenmesi normal. Genleriyle oynanan bitkilerimiz, bir süre sonra doğal yapılarını kazanıyor.

MİRBE
10-01-2010, 12:34
Benimkiler cam önünde petek üstünde ki mermerdeler çiçekleri kurumaya başladı az suluyorum ama sabah güneşi alıyor yerini mi değiştirsem acaba neden kuruyor ki caanım çiçekler:((

sevim.K
10-01-2010, 12:49
Ben balkondan içeri almadım hiç. Tomurcuktalar.

günebakan
10-01-2010, 18:19
Bu da benim kalanşom rengi ne renk bilmiyorum süpriz olacak kalanşom hep dışarda kalıyor:)

121405

Dudi
11-01-2010, 14:58
Kalonşom intihar etti. Camdan aşağı atladı :D Toparlamaya çalıştım bakalım ama yaprak çok az kaldı üzerinde, bütün yaprakları deforme oldu :(

Sevgi Durul
14-01-2010, 19:14
Sonunda açtılar.

Sevgi Durul
14-01-2010, 19:31
Devamı...

Maude
14-01-2010, 23:48
Benimkinin de hemen hemen tüm tomurcukları açtı :).

MİRBE
15-01-2010, 12:27
Benimkiler cam önünde petek üstünde ki mermerdeler çiçekleri kurumaya başladı az suluyorum ama sabah güneşi alıyor yerini mi değiştirsem acaba neden kuruyor ki caanım çiçekler:((

Ben şimdi kalanchoelerimi cam önünden aldım sehpa üzerine koydum kuruyanlarını temizledim beklemedeyim..Yeni çiçeklerini bekliyorum..

Tubay
15-01-2010, 14:22
Geçen baharda inanılmaz şekilde büyüdü,yaprakları o kadar irileştiki çok şaşırdım.Bol bol çiçek verdi şu anda ısıtılmayan mekanda olduğu için çiçeklenmesi ve büyümesi durdu.Baharda dışarıya alacağım.Tam bir görsel şölen gelen geçen herkes şaşkınlıkla bakıyor:D

Eovyn
28-01-2010, 14:33
Benim kalancoeler balkonda dip tarafta yağmur almayacak şekildelerdi ama kar yağmaya başlayınca içeri almayı akıl edemedim. Sanki bazı yaprakları diriliklerini kaybetmiş gibiler. Yere doğru meğil vermişler. Sizce öldü mü şimdi onlar, düzelmezler mi:(:(

MİRBE
28-01-2010, 20:04
Kalonşelerimin kuruyan çiçeklerini dibinden mi koparmalıyım kuruyanlar üzerinde çirkin duruyor..

TuruncuHis
28-01-2010, 21:22
Benim son dakikada (İzmir'li ne bilir soğuğu, donu) dondan kurtarıp içeri almayı akıl ettiğim kalanchoelerimde bir çiçek belirtisi filan yok. Bir yıldır bendeler ama aldığımdaki çiçeklerinden sonra bir daha çiçek görmedim.
Sayın eovyn, Kalanchoe succulent sınıfındandır; kardan, dondan etkilenir. Yerinizde olsam kaybedeceğimden emin olduğumda sağlıklı bir dalı çeliklerdim.

Nariel
28-01-2010, 23:12
Benim kalanchoeler çok yavaş açıyor. Aynı saksıdaki üç çeşitten ilk önce pembe katmerli açıyor, onun çiçekleri geçince diğerleri tam olarak açıyor. İki gece önce burada don oldu, o gece içeri almıştım bazı çiçeklerimi. Kalanchoeyi de bir gece içerde tutup yeniden dışarı aldım. Şu günlerde bulabilirsem gübreli toprak ekleyeceğim üstten.

seymen_84
04-02-2010, 09:12
arkadaşlar sanırım bendekı de bundan bır yapı marketten almıştım bol çiçekli olarak daha sonra çiçekleri soldu ve bazı yaprak uçları kurur gibi oldu ve sarardı, buruştu.Ne yapmam lazım nasıl bakılır bunoldua çok su vermıyorum...solan çiçekleri yoldum ve bır ıkı yaprağını aldım.

sevim.K
04-02-2010, 09:31
İlk donlarda içeri almama rağmen bir kalanşomu kaybettim. Balkonda kır çiçeklerinin olduğu bir iki saksıya minik minik çelikler dikmiştim. Tomurcuk tomrcuktular. O saksıları içeri alma imkanım yoktu. Maalesef küçük kalanşolarım öldü:(

Bakalım, çoğaltmayı deniycem yine baharda.

sakagun
04-02-2010, 10:02
Benim Kalanchoe'm de dondu ne yazık ki. Üzeri tomurcuk doluydu. İçeri aldım ama düzelecek gibi görünmüyor.

metafiz
16-02-2010, 02:00
Bu da benim kalanchoe'm.125427

125428

125429

günebakan
16-02-2010, 14:32
Benim kalanşom da dışardaydı yağmur ve soğuktan yaprakları karardı ve çiçek tomurcukları açamadan kurudu :( Şimdi içeri aldım iyileşsin diye bekliyorum

Jezebel
16-02-2010, 14:51
Benim Kalanchoe 'm daha ufak .
Kırılan yaprakları atmaya kıyamadım , bir saksıya koydum .

hüzün
16-02-2010, 18:32
içeride olan kalandivam kötü durumda ama geleneksel olarak beslenen kalonşom bahçede idi açmış bile.

Vildan Sönmez
03-03-2010, 21:17
Arkadaşlar kalanşoların solan çiçeklerini çiçek sapının endibinden makasla temizleyince böyle sağlıklı sürgünler veriyor. Hani bazen yapı marketlerden aldıktan sonra bozulurlar ya, o zaman da bu yeni sürgünleri ekip hem tazelemiş hemde çoğaltmış oluruz.

Vildan Sönmez
03-03-2010, 21:19
Sayın Seymen kalanşonuz hala aynı durumdaysa tüm sap kalıntılarını kesip, bekleyin.

arkadaşlar sanırım bendekı de bundan bır yapı marketten almıştım bol çiçekli olarak daha sonra çiçekleri soldu ve bazı yaprak uçları kurur gibi oldu ve sarardı, buruştu.Ne yapmam lazım nasıl bakılır bunoldua çok su vermıyorum...solan çiçekleri yoldum ve bır ıkı yaprağını aldım.

ağaçlarısev
14-03-2010, 19:34
Arkadaşlar benimde dondan 3 yaşında olan çok sevdiğim 2 kalanchoem öldü.Ne olur ne olmaz diye balkonun kenarına koymuştum geçen bir de baktım ne göreyim altlardan yeni minicik yaprak vermişler.Beni çok sevindirdiler.Bugün de gittiğim yapı marketten bir kalanchoe aldım.Katmerli gibi.

almira
18-03-2010, 23:46
Kolonclarım pamuklu bitten sonra yavaş yavaş toparlanıyor.

sevim.K
19-03-2010, 07:30
Katmerli çiçekleri olan kalanşolarımdan iki tanesinin yaprakları eridi gibi. Bütün yapraklar gitti. Minik filizler veriyordu onlar da döküldüler:(. Niye öyle oldu anlayamadım.

Berna_Doğa
02-04-2010, 17:15
:confused:[QUOTE=İklimsiz;192308]Tam ben yazmak üzereydim Sebo atik davranmış:D dışarı almayın çiçeğinizi.

sn.İklimsiz benim Kalanchoe'larım penceremin önünde duruyor epeydir. Bazı tomurcuklar açmadan kurudu sizce nedeni nedir

ağaçlarısev
02-04-2010, 17:42
Arkadaşlar öldü sandığım kalanchoe min yerine aldığım yenisinin resmini şimdi yüklüyorum.

emrezgi
05-04-2010, 21:49
işte benim bebeğimde bu...

ankara
06-04-2010, 15:34
Merhaba benimde anneannemden aldığım bir kalanchoe vardı aldığımda çok çiçekliydi belli süre kaldı çiçekleri üzerinde..aradan bir yıl geçti ama hala çiçek açmadı açmayada niyeti yok olduğu gibi duruyor hiç bir gelişme yok,ne yapmalıyım?

mrmusti
06-04-2010, 17:26
Sayın ankara,
Bol güneş alan bir yere koyunuz. Vitamin ve gübrede vermeniz iyi olur, Çiçek satan yerlerden alabilirsiniz bunları.

QUOTE=ankara;611577]Merhaba benimde anneannemden aldığım bir kalanchoe vardı aldığımda çok çiçekliydi belli süre kaldı çiçekleri üzerinde..aradan bir yıl geçti ama hala çiçek açmadı açmayada niyeti yok olduğu gibi duruyor hiç bir gelişme yok,ne yapmalıyım?[/QUOTE]

emrezgi
06-04-2010, 22:51
Benim kalanchoem bütün kışı güneye bakan ve bütün öğleden sonra güneş alan balkonda geçirdi ve böyle güzel çiçeklendi vitamin ve gübrede vermedim kendi çabalarıyla böyle oldu :D

bloodflower
07-04-2010, 17:11
Bir ay önce çok beğenip aldığım kalanchoem. İngilizce isminin "burning love" yani "yakan aşk" olması dolayısıyla da hoşuma gitmişti. 10 gün kadar önce saksısını değiştirdim ama çiçekleri bile solmadı. Darısı başınıza.

sevim4
07-04-2010, 17:23
Öncelikle hoş geldiniz, kalanhor çok güzel rengine bayıldım.

bloodflower
07-04-2010, 18:01
Sayın sevim4, hoşbulduk teşekkürler. Bence de renkleri çok güzel ama Sayın emrezgi'ninkilere de hayran kaldım.

Ayrıca demin isminin ne olduğunu sorduğum başka bir bitkimin de kalanchoe olduğunu öğrendim. Diğerine göre daha değişik, bakalım o ne renk açacak :)

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=612386&postcount=17

Hhatice
07-04-2010, 18:44
Hoşgeldiniz bloodflower ,
Kalonchoe ların çok değişik renkleri var ama yakın dururlarsa renk değiştiriyorlar benim sarı olan malesef yanındakinin truncu rengini aldı .Artık sarı açmıyor :(

bloodflower
07-04-2010, 22:15
Merhaba Sayın Hhatice,

Kalanchoe'nin çiçeklerinin renk değiştirmesi durumunu araştırdım, pek yardımcı olacağını sanmıyorum ama renklerini geri almaları imkansız gibi. Yine de bir bilene sormak lazım.

http://www.jlplants.com/pdf/kal%20culture%20guide.pdf sitesinde kalanchoe hakkında yazılmış 50 sayfalık bir açıklama var. Alıntı yaptığım yer sanırım sizin şikayetinizle ilgili:

Outdoors the Kalanchoe will change it is appearance. The leaves are getting
darker (brownish red) and also the flowers can change in colour, mostly more
intense.

It needs to be said that not all varieties can be planted outdoors. We can divide the
varieties by colour.

- Purple - by far the best to use, changing to dark purple.
- Red - the second best, changing to dark red. Most varieties suffer from
flower damage just after planting.
- Pink - changing to dark pink or reddish pink.
- Orange - changing to dark orange or orange-red. Sometimes flower damage
can appear just after planting.
- Yellow - not recommended for garden-use, because the colour yellow is
changing to light-orange.
- White - not recommended either, because the colour changes to light pink.

Çevirisi;

Dışarıda bakılan Kalanchoe'lar görünüşlerini değiştirirler. Yapraklar daha koyu(kestane rengi) olur ve ayrıca çiçekler de, çoğunlukla daha yoğun halde renklerini değiştirir.

Tüm çeşitler dışarıda ekilmese de olur. Bitki çeşitlerini renklerine göre sınıflandırabiliriz.

- Leylak - En iyi ihtimalle koyu leylağa dönüşür.
- Kırmızı - İkinci en iyi ihtimalle, koyu kırmızıya dönüşür. Çoğu çeşitler dikimden sonra çiçek hasarına uğrar.
- Pembe - Koyu pembeye ya da kırmızımsı pembeye dönüşür.
- Turuncu - Koyu turuncu ya da turuncu-kırmızıya dönüşür. Bazen dikimden hemen sonra çiçek hasarı oluşur.
- Sarı - Bahçe kullanımında tavsiye edilmez, çünkü sarı renk açık turuncuya dönüşür.
- Beyaz - Beyaz da tavsiye edilmez, çünkü rengi açık pembeye dönüşür.

Jezebel
13-04-2010, 20:49
K.mangini toparlanmaya başladı , boyuna bakmadan bir de çiçek açmış ,
hiç mangini çiçeğine benzetemedim ;)

sinan yavuzz
23-04-2010, 19:22
kalanchoeler dışarıda yaşayabilirler mi? daha yeni kalanchoe aldım bakım kosullarını bilmiyorum o yüzden dışarya koydum beni bildilendirirseniz sevinirim

günebakan
23-04-2010, 21:23
Sevgili Jezebell K. mangininin çiçeği büyümedimi acaba? Sayın Sinan yavuzz kalanşolar dışarda yaşar.

Günüm
23-04-2010, 23:04
Benim Kalanchoe çiçeğimin türünü bilen var mı acaba? Çiçekleri küpe gibi sarkık.

bloodflower
24-04-2010, 09:29
Selamlar,

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=612431&postcount=644'de resmi bulunan Kalanchoemin son hali aşağıdadır.

Çiçeği aldıktan sonra forumu okursan, sonucun ne olacağını gösteren çok güzel bir tablo, önceki mesajlardan alıntı yaparsam:

Sevgili Ayhat;

Bence balkona çıkartmayın ani hava değişikliği yaşayıp bu seferde tomurcuklarını döker mazallah. Sabır ile çiçeklerini bekliyeceğiz...

Sevgiler ;)
Tam ben yazmak üzereydim Sebo atik davranmış:D dışarı almayın çiçeğinizi.

Maalesef Kalanchoem balkonda 20 dakika kaldıktan sonra bu mesajları okudum.
Gerçi bizim bulunduğumuz yer çok rüzgar alıyor ama yine de Kalanchoemin bu kadar etkileneceğini düşünmezdim.

günebakan
24-04-2010, 12:52
Sevgili Günüm Kalanchoenin adı Kalanchoe miniata olabilir:)

Günüm
24-04-2010, 12:56
Sevgili Günüm Kalanchoenin adı Kalanchoe miniata olabilir:)

Gerçekten de o sevgili günebakan. Adına kavuştu sayenizde. Çok teşekkür ederim.

aygün
27-04-2010, 22:23
Benim de kalonşem tomurcuklandı yalnız alt yapraklarından bir kaçında sararma oldu. Kopardım tabi. Nedeni çiçeklenmeye başladığından dolayı güç azalması olabilir mi? Gerçi sabah güneşi de alıyor ama...

hüzün
28-04-2010, 16:17
bildiğim kadarıyla güneşi seven bir bitki

Jezebel
01-05-2010, 14:58
Benim kalonşolar hep balkonda durdukları için , şubat soğuklarında bazıları rahmetli oldu .
Kurtulanlar da oldu ama ...işte ...
Sevgili günebakan , zavallı mangini benim yüzümden böyle oldu , boyu uzadıkça yedek aldım hep .
Şimdi 3 kök oldu ama çok cılız :(

Kıştan hasarsız kurtulanlardan ...

ardaçiğdem
01-05-2010, 19:22
Bunlarda benim güzeller:p

140665
140666
140667
140669

_kardelen_
07-05-2010, 09:10
Benim bu fıstıkım neden açmıyor acaba, gördüğüm kadarıyla gayet sağlıklı yeri de güzel, bol güneş alıyor. sizinkileri gördükçe imreniyorum
142048

GothiCat
10-05-2010, 17:59
Bu da benim fıstık.Renkleri çok hoşuma gidiyor.Koçtaştan aldığımda da böyle çiçekliydi.Tekrar açmadı diye yazanları görünce korkmuştum ama şimdi yine ilk aldığımdaki gibiler.Tabi saksıları çok küçük kaldı değiştirmek gerek.Fakat ne zaman saksı değişimi uygun olur bilemiyorum :confused: Yardım...

http://i39.tinypic.com/apiq6r.jpg

Faruk
16-05-2010, 15:47
Turuncu renkli katmerli kalanchoem maşaalaah çok güzel çiçeklendi. Yaprakları çok sulamadan biraz bozulmuş olsalarda gelişimi iyi. En yakın zamanda bozulan yaprakları kendine gelecektir...

Engin
09-07-2010, 10:08
Bu ilk kalanchoem. 2 filizden bu hale geldi,güneşi anormal sevdiğini farkettim güneşte çıkan yapraklar elim kadar oluyor.

Ancak yapraklarında lekelenmeler oluşmuş.Neden olduğunu bilmiyorum?Fazla güneşten olabilir mi acaba?

zeynepdincer.k
12-07-2010, 14:31
Muhteşem olmuş emeğinize sağlık. Lekelenme birden fazla nedene bağlı olabilir. Sulama yaptığınızda yaprağın üstünde kalan damlacıklar güneşin sert ışınları ile buluşursa yanma etkisi yaratabilir. Başka bir etken nemli ortam olabilir. Bugünlerde nem oldukça yoğun nemden dolayı mantar hastalığı da olabilir. Bir de pas hastalığı var. Bunlar nemli ortamda gelişen mikroorganizmalar. Aslında kaynağı en iyi siz tespit edebilirsiniz. Bitkinizi bir süre gözlemleyin. Ve mümkün olduğu kadar nemsiz tutmaya çalışın.

rahna_mosa
13-07-2010, 07:10
selamlar herkese,
kalonchoenin bu mevsimde budanmasının sizce bir mahsuru olurmu? birde açan çiçekler zayıfladıkladıktan sonra onları temizlesem çiçeğime zarar verirmi?
yapı marketten aldığımda üzeri çiçek doluydu eve getirdiğimde çiçekleri canlılıklarını yitirdi. sanırım oradaki klimalı ortamı seviyordu. tavsiyelerinizi bekliyorum...

ilksenozturk
14-07-2010, 07:20
sn rahna mosa
kuruyan çiçekleri temizlemeniz aksine faydalıdır.

rahna_mosa
14-07-2010, 07:58
Bu ilk kalanchoem. 2 filizden bu hale geldi,güneşi anormal sevdiğini farkettim güneşte çıkan yapraklar elim kadar oluyor.

Ancak yapraklarında lekelenmeler oluşmuş.Neden olduğunu bilmiyorum?Fazla güneşten olabilir mi acaba?

sevgili engin aynı durum benim çiçeğimdede var hala bir yaprağı bu durumda. yayılma olmuyor.bu çiçek direk güneş ışığını sevmiyor. (yaz aylarında) bir gün bıraksan güneşte yapraklarının durumdan anlıyorsun memnuniyetsizliğini... aydınlık bir ortamda durmalı ama direk güneş ışığına maruz bırakma. bu benim kendi deneyimim.
bir tavsiye daha toprağının kuruluğunu kontrol ettikten sonra su vermelisin. fazla sulamaktan kök çürüğü oluyor. çiçeğini kurtaramayabilirsin. buda tecrübeyle sabit...

rahna_mosa
14-07-2010, 08:00
sn rahna mosa
kuruyan çiçekleri temizlemeniz aksine faydalıdır.

sevgili ilksenozturk cevap için teşekkür ederim. peki bu mevsim sağlam bir budama yapmakla ilgili olarak ne düşünüyorsun? sonuçta kış çiçeği olduğuna göre bu mevsim budama yapılabilir diye bir mantık yürütmeye çalıştım. doğrumudur?

alimce_1
11-08-2010, 19:37
Merhaba arkadaşlar, çok uzun zamandan beri bu siteyi takip ediyordum ama yazmak için pek fırsatım olmadı. Benim de 2 tane kalanchoe'larım var ve geçen sene almıştım. Sarı ve pembe tomurcukları vardı ve bu tomurcuklar dökülmeye başlayınca bende bulundukları saptan ayırdım yani makas ile kestim. O gündür tomurcuk vermedi ama yaprakları orman gibi çoğaldı. Bir gün bir çiçekçiye gittim ve başka çiçeklerimde bulunan bitleri temizlemek için bir ilaç aldım ve çiçekçiye sordum kalanchoem neden çiçek açmıyor ve yaptıklarımı bir bir anlattım. çiçekçi de kalanchoe bir ağaç türü değil budamanız yanlış olmuş ve daha çiçek açmaz dedi. Tabi ben buna çok üzüldüm ve bütün gayretimle çiçek açmasını sağlamaya çalışıyorum, araştırmalar yapıyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar benimle paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
şimdiden teşekkürler

aysahay
11-08-2010, 20:42
Arkadaşlar hepinizin kalanchoe larınız muhteşem görünüyor. Bu da benim güzelim. Yaklaşık 1,5 ay oldu alalı. Hemn büyümeye başladı ben de saksısını değiştirdim. Keyfi gayet iyi görünüyor. Biraz daha büyüdü..

165472[/QUOTE]

thisisme
19-08-2010, 11:30
Merhaba arkadaşlar, çok uzun zamandan beri bu siteyi takip ediyordum ama yazmak için pek fırsatım olmadı. Benim de 2 tane kalanchoe'larım var ve geçen sene almıştım. Sarı ve pembe tomurcukları vardı ve bu tomurcuklar dökülmeye başlayınca bende bulundukları saptan ayırdım yani makas ile kestim. O gündür tomurcuk vermedi ama yaprakları orman gibi çoğaldı. Bir gün bir çiçekçiye gittim ve başka çiçeklerimde bulunan bitleri temizlemek için bir ilaç aldım ve çiçekçiye sordum kalanchoem neden çiçek açmıyor ve yaptıklarımı bir bir anlattım. çiçekçi de kalanchoe bir ağaç türü değil budamanız yanlış olmuş ve daha çiçek açmaz dedi. Tabi ben buna çok üzüldüm ve bütün gayretimle çiçek açmasını sağlamaya çalışıyorum, araştırmalar yapıyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar benimle paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
şimdiden teşekkürler

merhaba,

bence çiçekçi yanlış biliyor. çünkü kalanşo çelikle çoğalan bir bitki, e çeliklemek için de bir dal kesmek de zaten budamak demek. Çiçeğinizin açmamasının sebebi şu an mevsim itibariyle çok ışık almasındandır. Kalanşonun açması, gün içinde aldığı ışık süresiyle alakalı. Az ışık aldığı mevsimlerde açabiliyor, yani kışın. Bence sabredin kışı bekleyin. Ya da bu sayfada anlatılan, bazı üyelerin uyguladığı, kısa gün metodunu deneyin (ben denemedim sabretmeyi seçtim.)

alimce_1
19-08-2010, 21:37
Merhaba thisisme, öncelikle cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. İnanın her gün yanıt geldi mi diye takipteydim ve sizden yanıt geldi:) İlk sayfadan 23. sayfaya kadar okudum ve bazı bilgileri not aldım ve uygulamaya çalışıyorum. Kalanchoem biraz ışıksız kaldı sanırım ve salonda pencerenin önüne koydum. 4 gündür bol bol güneş alıyor ve her gün onu izliyorum. Kalanchoelarım geçen sene tomurcukluydular, bir kış geçti ve yaz da geçmek üzere, bakalım, sabırla kışa kadar bekleyelim açacaklar mı, açmazlarsa gübrelemeyi de denerim. Kısacası herşeyi denerim çünkü çok seviyorum çiçeklerimi:)
Tekrar teşekkürler

mavisedir
30-08-2010, 01:08
Çok şeker bir çiçek kalanchoe, benimkide çiçek açmaya devam ediyor. Çelik almayı düşünüyorum mevsimi geçmedi değil mi?

aysahay
30-08-2010, 13:21
Sevgili mavisedir mevsimi geçmedi galiba benim 3 hafta önce ya tutarsa diye toprağa batırdığım yapraklar tuttu. Yani köklendiler. Bi deneyin isterseniz..

mavisedir
30-08-2010, 20:11
Teşekkürler aysahay, cellin. Çelik aldım, inşallah tutarda kışın bol bol açarlar :)

Sevgi Durul
01-09-2010, 23:25
Aldıklarım, çelikten yetiştirdiklerim tam 8 saksı kalanchoem oldu. Hepsi kışın açtı geçti. Fotoğrafını eklediğim kalanchoem ise Aralık ayından beri çiçeksiz kalmadı.
168732

mavisedir
03-09-2010, 13:43
******* maşallah, çiçek çok çabuk nazara geliyor, kocaman fittoniam hiç sebepsiz bir hafta içinde kurumuştu hiç unutmam. Arkadaşlar, kayınvalidemin kalanchoesi de bir sene çok fazla açmış diğer sene çiçek vermemişti. Bende bu kış aldım kalanchoe, seneye açmaz diye tedirginim. Sizin böyle sorununuz olmadı değil mi? Böyle birşey neden kaynaklanıyor olabılır sizce?

Sevgi Durul
07-09-2010, 20:51
Sevgili Mavisedir benim anneminde vardı. 3 sene sonra iyice yaşlandı ve çiçekleri eski güzelliğini yitirdi. Bu çiçek yaşlandıkça yaprak renkleride koyulaşmaya başlıyor.
En güzeli her sene olgun yapraklardan **** dallardan çelikler alarak çiçeği tazelemek. Senin çiçeğin daha yeni meraklanma hiç birşey olmaz. Birde bu çiçek dışarda bırakıldığında çabuk bitleniyor ve ölüyor. Çiçeğinin suyunu iyi ayarlarsan yerinide severse her sene açar.

Sevgili cellin, benim kalanchoelerimin en yaşlısı bir yaşında, o yüzden yorumunuz hakkında bilgi sahibi değilim.

Ancak benim gözlemlediğim; çiçek ve yapraklarındaki koyulaşma, aldığı güneş ışığıyla alakalı. Örneğin yukarıdaki turuncu, kışın açtığında içerdeydi ve rengi sarıydı. Havalar düzeldiğinde balkonda daha çok ışık alınca rengi böyle oldu.

Link vermeyi bilmiyorum önceki sayfalarda, aynı kalanchoemin sarı açmış hali mevcut. Tam da sarı değil, açık bir renk.(21. sayfa-609. mesaj)

umutyolcusu
10-09-2010, 13:24
Benim kalanşolarım en az 4 yaşında ve yaprakları koyu renkte.Her yıl buduyordum birde şu yapraktan köklendirmeyi denemek lazım.Bakalım nasıl olacak?

ahmeter
10-09-2010, 14:37
Katmerlisi

Sevgi Durul
12-09-2010, 19:17
[QUOTE=cellin;693725]Selamlar Sdurul
Kalonçonun çiçek renginin güneşte değiştiğini ilk kez duydum.

Ben, bizzat gözlemledim. Değişiklik derken, pembeyse mavi olmuyor. Sadece rengi koyulaşıyor.

Sevgi Durul
13-09-2010, 14:39
Yerlerini değiştirdiğimden beri tekrar içeri almadım. Yazı balkonda geçirdiler. Havalar soğuyunca tekrar içeri alırım.

kalonçe
15-09-2010, 21:53
Arkadaşlar birçok kişi sanırım kalanchoeleriyle ilgili ufak tefek sorunlar yaşıyor. Ben 13 dönüm serada kalanchoe yetiştiren bir şirkette ziraat teknikeri olarak çalışıyorum. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa yardım etmek isterim =)

aygün
15-09-2010, 22:31
Arkadaşlar birçok kişi sanırım kalanchoeleriyle ilgili ufak tefek sorunlar yaşıyor. Ben 13 dönüm serada kalanchoe yetiştiren bir şirkette ziraat teknikeri olarak çalışıyorum. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa yardım etmek isterim =)

Sevgil kalonçe, avuç kadar bir çelikten geçen yıl yetiştirmeye başladığım, şimdilerde boyu bir karışı geçkin iki daldan oluşan ve dibinde de beş altı sürgün vermiş bir kalonşem var. Henüz çiçeklenmedi ve yapraklarında sararmalar ve dökülmeler başladı. Bunu engellemenin ve özellikle de çiçeklendirmenin yollarını paylaşırsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler...

Jezebel
21-09-2010, 17:08
Bu da yapraktan üreyen Kalanchoe fedchenkoi .
Ebruli yaprakları oluyor .

172265

Yavrular şimdilik tam krem / beyaz ;)

ahmeter
21-09-2010, 17:31
katmerli

deryai
22-09-2010, 20:06

3 ay önce aldığım kalanşom şimdilerde sürekli yeni yapraklar çıkarsa da çiçek açmasına yönelik hiç bir tomurcuk göremiyorum. ne yapmalıyım yardımcı olun lütfen....

deryai
22-09-2010, 20:11
Bunlar yeni aldığım kalonçolarım. Renkleri pembe ve beyaz. Üzerlerindeki mavilikler ilaçlamadan kaynaklı oldu. Çiçeği aldığımda etrafında sarılı kağıttan pek birşey görünmüyordu. Eve getirdiğimde gördüm ki dibinde ufak bitler cirit atıyor. Tabi hemen ilaçladım. Anında hepsi öldü ama ilaç biraz fazla kaçtı galiba bazı yaprakları kurudu. Kuruyan yaprakları temizledim şimdi eskiye nazaran daha iyi durumdalar.

çiçekleriniz çok güzel benim çiçeğim 3 aydır budanan yerlerden sürekli yeni yapraklar çıkarıyor ancak hiç tomurcuğu yok. böyle güzel çiçrk açması için ne yapmalıyım *

Jezebel
23-09-2010, 07:16
Kalanchoe fedchenkoi

Genel görünüm ;)

172483

Bazı dallar albino olarak çıkıyor ...

172484

Olağan halleri böyle;)

172485

Çiçeğini görmedim , ama doğadaki her bitkinin bir çiçeği var , bu da bir gün açacaktır .

Jezebel
23-09-2010, 09:10
Kalanchoe ' yi açtırmanın iki yöntemini paylaşmak isterim .
Biri Giberelik asit uygulanması , diğeri de kısa gün uygulanması .
Kısa gün uygulanması bitkiye 14 saat boyunca suni ışıksız ortam sağlanmasıyla olur .
Bir nevi 14 saatlik " karartma " . Bu uygulama 20 gün boyunca devam edilir .
Daha sonra bitki aydınlık bir yere alınır .
Saygılar .

a1919
23-09-2010, 09:40
Bu da yapraktan üreyen Kalanchoe fedchenkoi .
Ebruli yaprakları oluyor .

172265

Yavrular şimdilik tam krem / beyaz ;)

Bu yaprağı toprağın üzerine yatay mı koydunuz sayın Jezebel. Ben yaprakları saksıya batırmıştım. En küçük olan yavru verdi ama büyük yapraklar yavrulamadı henüz. Ama köklenmişler tutunca çıkmıyor saksıdan. Acaba sizin yöntemle daha çabuk mu yavru veriyor?

Jezebel
23-09-2010, 09:51
Bunu tesadüfen sularken kırılmış ve saksı toprağına düşmüş buldum .
Kendiliğinden bu hali almıştı , özellikle dikmedim .
Sonra kedi kumunun ( saf dolomit minerali içeren marka , topaklanma yapmıyacak )
sukulent ve kaktüsler için uygunluğunu denemek için bu bardağa aktardım .
Bir haftadır orada , ben de azıcık çektim gelmiyor ;)
Bu yöntemin Kalanchoe Blossfeldiana' da işe yarayacağı konusunda fikrim yok .
Ama denemekle ne kaybedersiniz , bir yaprak sadece ;)

Diyarıdeşt
28-09-2010, 11:01
Kalanchoe ' yi açtırmanın iki yöntemini paylaşmak isterim .
Biri Giberelik asit uygulanması , diğeri de kısa gün uygulanması .
Kısa gün uygulanması bitkiye 14 saat boyunca suni ışıksız ortam sağlanmasıyla olur .
Bir nevi 14 saatlik " karartma " . Bu uygulama 20 gün boyunca devam edilir .
Daha sonra bitki aydınlık bir yere alınır .
Saygılar .

sayın jezebel; 14 saatlik suni ışıksız ortam için hangi saatler uygundur.kaçtan kaça kadar karanlıkta olmalı

Jezebel
28-09-2010, 11:44
akşam 18.00 den ertesi sabah 08 .00 uygun bence...

mavisedir
28-09-2010, 12:31
Sayın Jezebel, yeni ekilmiş çeliklere bu yöntemi uygulayabilirmiyiz?

Jezebel
28-09-2010, 14:29
Kök yeteri kadar gelişmeden hiç bir şey uygulamayın ,;)

Ceren K.
03-10-2010, 12:58
Dün ben de bir kalanchoe aldım.Minik sarı çiçekleri ve tomurcuklarıyla harika.Şimdilik yerini sevdi gibi bakalım salonun baş köşesine konunca :)
Umarım diğer tomurcukları da patlar kısa sürede.Yeni neşem onu gözlemlemek olacak. ;)

merlict
03-10-2010, 16:32
Merhaba arkadaşlar

Kalanchoe'lerimi balkondan odaya alma vakti geldimi sizce, (İzmirde) havalar soğumaya başladı da. Ne dersiniz ?

Jezebel
03-10-2010, 20:26
Henüz çok erken .

Hhatice
05-10-2010, 20:48
Merhaba arkadaşlar

Kalanchoe'lerimi balkondan odaya alma vakti geldimi sizce, (İzmirde) havalar soğumaya başladı da. Ne dersiniz ?

Evet daha erken ,sabah güneşi alsınlar ,benim kalanchoe'larım tekrar
çiçeklenmeye başladı .Geçen sene yaprak olarak gelenler şimdi yavruladı .Bakalım ne rank açacak .

merlict
05-10-2010, 22:17
Evet daha erken ,sabah güneşi alsınlar ,benim kalanchoe'larım tekrar
çiçeklenmeye başladı .Geçen sene yaprak olarak gelenler şimdi yavruladı .Bakalım ne rank açacak .

hımm.. teşekkürler arkadaşlar.
Kalachoe tecrübem bu yıl ilk olacak o sebeple heyecan ve titizlik var.2-3 fakrklı yerden çelikler aldım ve tutturdum, bakalım çiçekler nasıl olacak.
Birde hanımı bu işe alıştırabilsem süper olacak.

Mehmet

Jezebel
17-10-2010, 09:15
Benm yapraktan mamül Kalanchoeler henüz renk almadılar , albino olarak yollarına devam ediyorlar ...

175445

Anneleri

175446

;)

acemifüsun
17-10-2010, 18:56
Benm yapraktan mamül Kalanchoeler henüz renk almadılar , albino olarak yollarına devam ediyorlar ...

175445

Anneleri

175446

;)

Bunlar hiç açtı mı canım, nasıl açıyorlar?:)

doğaadamı
31-10-2010, 19:54
Selamlar. Bende ki bu "kalanchoe" hakkında soru sormak istiyorum.

1) İkinci resim de de belli oluyor, dalları çok sarkmış durumda. Acaba onları keserek yeni bir toprağa koysam yaşama şansları var mı?

2) Bu "kalanchoe" lerden bazılarını keserek bahçeye eksem yaşayabilirler mi? Yoksa sadece saksıda ve içeride mi kalsınlar?

Bir de tam olarak bu çiçeklere kalanchoe mi deniyor. Gene forumda okurken katmerli kalanchoe diye yazılmış. İlginize şimdiden teşekkürler.

a1919
02-11-2010, 15:09
Sayın doğaadamı dallardan kesip toprağa dikerek çoğaltabilirsiniz. Ancak bunun için uygun mevsim midir bilmiyorum. Benim yazın koparıp diktiklerim tuttu isterseniz bir tanesini deneyin. "Katmerli kalanchoe" çiçeklerinden dolayı öyle yazılmıştır. Çiçekleri tek kat ya da çok katlı olan cinsleri var kalanchoenin.

Eser İlhan
07-11-2010, 21:51
Bu hafta sonu Beylikdüzü Bauhaus'da dolaşırken şimdiye kadar sadece kitaplarda görüp çok beğendiğim Kalanchoe tomentosa'ya rastladım. Ama saksısındaki toprak dökülmüş, susuzluktan yaprakları pörsümüş, ,adeta ölmek üzereydi. Cesaretimi toplayıp bitkiyi aldım. Önce ümit yok gibi duruyordu ama bu sabah kalktığımda onu canlanmış buldum.:p
Zor çiçek açan bir tür olduğunu biliyorum ama olsun, bu haliyle de çok güzel.Yeter ki büyüsün ..

Hhatice
07-11-2010, 21:55
Eser'cim çok değişikmiş ilk defa bu türü gördüm .Çiçeği nasıl olacak bakalım .

yağ-mur
07-11-2010, 23:41
Bu hafta sonu Beylikdüzü Bauhaus'da dolaşırken şimdiye kadar sadece kitaplarda görüp çok beğendiğim Kalanchoe tomentosa'ya rastladım. Ama saksısındaki toprak dökülmüş, susuzluktan yaprakları pörsümüş, ,adeta ölmek üzereydi. Cesaretimi toplayıp bitkiyi aldım. Önce ümit yok gibi duruyordu ama bu sabah kalktığımda onu canlanmış buldum.:p
Zor çiçek açan bir tür olduğunu biliyorum ama olsun, bu haliyle de çok güzel.Yeter ki büyüsün ..

ne güzel şanslısınız ben de bir kaç sitede gördüm gerçekten çiçeksiz hali bile hoşuma gitmişti güle güle sağlıkla büyütün

Eser İlhan
08-11-2010, 11:15
Eser'cim çok değişikmiş ilk defa bu türü gördüm .Çiçeği nasıl olacak bakalım .

Sevgili Sedef, benim de yıllardır çok beğendiğim bir bitki. Internetten öğrendiğime göre " panda plant" da deniyormuş. Her halde panda gibi iki renkli ve tüylü olduğu için :p
Yalnız çok zor çiçek açarmış. Internetten çiçeğine ait bir resim buldum,ekliyorum. Eğer herhangi biryerde bu bitkiden yeniden görürsem yine alacağım. Büyütebilmeyi, eklediğim diğer resimdeki gibi dallı gür bir bitki olmasını çok istiyorum.

Jezebel
08-11-2010, 11:57
Ünal kaktüste var .
2 hafta önce satın aldım -5 lira .
Gerçekte de bu kadar sevimli ;)

acemifüsun
08-11-2010, 14:37
Jezebelciğim benim yaprak toprağın üstünde olduğu gibi duruyor, daha hiç bir gelişme yok.

Sevgili Günebakan bu türü siz yapraktan ürettiniz sanırım. Toprağa yatırdınız mı, yoksa ucunu toprağa diktiniz mi?:)

Eser İlhan
08-11-2010, 17:00
Gerçekten çok güzel bir kalanchoe türü ayrıca yapraktanda üretiliyor:) Güle güle büyütün sn Eser İlhan

Teşekkürler sevgli günebakan.Yukarda yazılardan doğru mu anladım,yoksa siz bu bitkiden ürettiniz mi?

günebakan
09-11-2010, 07:58
Bu benim kalanchoe tomentosam kırılan iki tane dalı toprağın üstüne bırakarak beklmeye başladım çokta ümitli değildim ama şimdi ikisi de yaprak vermeye başladı.Bu da yapraktan çoğalabildiğini gösteriyor:)

179226

179227

Ayşe Yıldız
09-11-2010, 11:33
Çok güzel bir görüntü. Yaprağın ucundan nasılda fışkırıyor şaşırılacak kadar harika bir olay bence.

Sevgi Durul
21-11-2010, 12:44
Ben kalanchoelerimi içeri aldım. En sevdiklerimden ve şu günlerde bir ikisi hariç hepsi tomurcuklu. Kısacası neşeleri yerinde.

180868

180869

ilksenozturk
21-11-2010, 15:43
benimkler de tomurcuktalar :)

bettyycim
21-11-2010, 19:45
Benimkide açtı açacak :)

sevgice
21-12-2010, 14:32
Sn Eser Ilhan bende istanbulda oturuyorum ciceginiz kendine gelip biraz buyuyunce talip olmak istiyorum mumkunsee.
cok begendim gule gule hizlica buyutun insallah

Eser İlhan
21-12-2010, 14:46
Sn Eser Ilhan bende istanbulda oturuyorum ciceginiz kendine gelip biraz buyuyunce talip olmak istiyorum mumkunsee.
cok begendim gule gule hizlica buyutun insallah

Dileğinizin "hızlıca" bölümüne can-ı gönülden katılıyorum. Çünkü henüz yaklaşık 10 cm ve tek dal. ;) Biraz büyür ve bölünebilecek biçimde dallanırsa olabilir tabii ama sanırım biraz uzunca beklemeniz gerekecek, çünkü aldığımdan beri önemli bir büyüme göstermedi. Belki bunda kışa giriyor olmamızın da payı vardır. "Bahar ola hayr ola" diyor ve bekliyorum.

sevgice
21-12-2010, 22:28
merhaba arkadaslar dogrumu anladim acaba. bu cicekli kalanhoe cicegini cogaltmak icin yaprakdan koparip direk torf ve kumlu topraga direk dikicez yoksa suda sacaklandirip oylemi dikicez.ben bi tanesinin saksisini degistirirken sacali bi yaprak ekdim kasimda ama halaa faliyet yok oldugu gibi duruyor da ?

net bi cevap yazarsaniz sevinirim.

a1919
22-12-2010, 08:05
Ben denedim sayın sonerordo kesinlikle tutuyor :)
Ancak köklendikten sonra yaprak çıkarması oldukça uzun sürdü bende. Yapraktan üretmek yerine uçlarından kopartıp (sanırım tepe çeliği deniyor) dikmeyi tercih ediyorum. Daha çabuk gelişme gösteriyor.

bettyycim
22-12-2010, 08:23
merhaba arkadaslar dogrumu anladim acaba. bu cicekli kalanhoe cicegini cogaltmak icin yaprakdan koparip direk torf ve kumlu topraga direk dikicez yoksa suda sacaklandirip oylemi dikicez.ben bi tanesinin saksisini degistirirken sacali bi yaprak ekdim kasimda ama halaa faliyet yok oldugu gibi duruyor da ?

net bi cevap yazarsaniz sevinirim.

Sevgi Hanım yaprağı ekmeyeceksiniz, yaprağı 1-2 gün bekletin, sonra nemli bir toprağın üzerine bırakın, ara ara kontrol edin nemli kalmasınına dikkat edin yeterli ;)

sibelmuge
11-01-2011, 17:55
188387

188388

Merhaba ben yeni üyeyim,Kalanchoe'mun resmini sizlerle paylaşmak istedim.Çiçeklenmesi bittiğinde budadığım kalanchoe'm şu anda açmak üzere.

sibelmuge
17-01-2011, 18:21
Herkese merhaba; ben kalanchoe yaprak çeliği direk toprağa diktim,kasım başlarında,Henüz bir değişiklik yok.Filizlenmeye başladığında fotoğrafını sizlerle paylaşıcam,şimdilik merakla bekliyorum:)

aysahay
18-01-2011, 16:09
189252

sevgice
18-01-2011, 17:10
Merhabalar .Kalanchoe bolumunde paylasılan 27. nolu mesajda kı turden ben de var.Ama tam adını ve bakımını bılmıyorum .Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.
tesekkurler.Lınkı de eklıyorum

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4210

G.Ü.L
29-01-2011, 22:39
Bunlar da benim kalanchoelerim

G.Ü.L
30-01-2011, 12:15
ikinci resimdeki yaprağı suda köklendirip diktim. digerleri ise direkt diktiğim yapraklar. bakalım hangisi daha önce tutacak

DilSe
05-02-2011, 10:18
Merhabalar!:)
Benim de 4 adet Kalanchoem var.Neredeyse 2 yıl önce aldım ve kısa süre sonra boylarına göre büyük bir saksıya diktim.Bunun sorun olmayacağını düşünmüştüm ama 2 yıl sonra ilk defa çiçek açıyorlar.
Bir yerde okumuştum,kendinden çok büyük saksıya alınan çiçekler,tüm enerjisini kök ve yaprak oluşturmaya harcıyor,çiçek açamıyor.Bu bilgiyi paylaşmak istedim.
Sevgilerle...:)

esmasalim
05-02-2011, 11:06
henüz yeni çelikle köklendirdiğim çiçeğimi belki daha iyi olur diye dışarı koymuştum. ama sanırım çok soğuk olduğu için yapraklarında kocaman beyazlamalar olmuş. belki faydası olur ümidiyle beyazlamış yaprakları koparttım. geriye pek birşey kalmadı :(
neden öyle olmuş olabilir? çiçeğimi kaybettimmi yoksa? :( ilk fırsatta resmini göndermeye çalışacam.

DilSe
08-02-2011, 13:45
henüz yeni çelikle köklendirdiğim çiçeğimi belki daha iyi olur diye dışarı koymuştum. ama sanırım çok soğuk olduğu için yapraklarında kocaman beyazlamalar olmuş. belki faydası olur ümidiyle beyazlamış yaprakları koparttım. geriye pek birşey kalmadı :(
neden öyle olmuş olabilir? çiçeğimi kaybettimmi yoksa? :( ilk fırsatta resmini göndermeye çalışacam.
Sayın esmasalim; bence iyi yapmışsınız.Çünkü ben de aynı sorunla karşılaşınca aynısını yapıyorum,bitkiye yayılmasın diye.Bu sorunla çok karşılaşılıyor Kalanchoe'larda.Sanırım çok sulama,nemli kalma kaynaklı.Yaprakların üzerinde un benzeri birikintiler,külleme denilen bir mantar hastalığı sanırım.Bitkinizi kaybettiğinizi sanmıyorum,en kısa zamanda çiçek sürgünü verecektir bence.Bu konuda dayanıklı ve yüz güldüren bir bitki.Direkt güneş almayan,yarı gölge bir ortama koyun ve çok sık sulamayın derim.Bunlar benim şahsi fikrim sadece.Sevgilerle...:)

acemifüsun
08-02-2011, 17:46
Sanıyorum çiçeğinizdeki sorun külleme değil, unlu bit, Kalanchoelarda sık görülen bir parazit. Sitemizde ev yapımı ilaçlar bölümünde arapsabunu, sıvı yağ ile yapılan ilacı uygulayın:) Aslında fotoğraf ekleseydiniz, daha net bir şey söyleyebilirdik.

iremmsude
09-02-2011, 10:45
Yapraktan köklenmeyi deneyen arkadaşlar uzun sürdüğünü yazmışlar acaba ne kadar bir süre beklemeliyiz

sibelmuge
09-02-2011, 16:02
Sayın iremsude ben kasım ayının başında yaprak çelik ektim hala bir belirti yok sanırım köklerinin gelişimi tamamlanınca filiz verecek,bir ayda da gelişen var diye duydum.İlk yaprakta resim eklicem,merakla bekliyorum:)

iremmsude
09-02-2011, 19:07
sibelmüge ve cellin bilgilerinizden dolayı teşekkür ederim. Sanırım biraz sabrımızı zorlayacak köklenmesi ama beklemekten başka çare yok.

G.Ü.L
11-02-2011, 11:41
Bende hala bekliyorum herhangi bir gelişme yok biraz daha sabır

sevgice
28-02-2011, 16:10
Arkadaslar ben yaprakdan kalanchoe denemem bu sekıle geldı. yaprakları suda beklettım 3 gun sonra da topraga dıkey ve yatay olarak uzerıne yatırdım. ama assagıdakı resımlerde bellı oluyo mu bılmem kac gunde ancaa kucucuk sacak verır gıbı oldular.
bunları sımdı ne yapmalı topraga dıkmelı mı ıyıce yoksa ordan yıne kendılgınden yaprak cıkmasını mı beklemelı yardımınız lazım

tesekkurler

fotograf yukleyemıyorum bı turlu neden acaba sorun mu var

armeria
03-03-2011, 09:21
Sayın sevgice,
fotoğraf boyutunuzu küçültmeniz gerekebilir.aynı sorunu ben de yaşadım.ama artık bu işi çözdüm.
bu da benim kızım.alalı iki ay oldu.sanırım halinden memnun.ben de yaprağından çoğaltmayı deneyeceğim

195117

G.Ü.L
05-03-2011, 21:19
Kalanchoemin kurumuş çiçeklerini elimle yolmuştum şimdi yeni tomurcukları var. Üstünde hala birkaç kuru çiçekleri varken yeniden tomurcuk ve yeni yapraklar verdiler:)

armeria
08-03-2011, 18:04
merhabalar,
kalandivam bir sürü yan dal vermişti.ancak sıkışıp kalmışlardı büyük yaprakların arasında.ben de yaprakları ana bitkiden ayırıp aşağıdaki düzeneği kurdum.

195796

ana bitki rahatlamış görünüyor.ne dersiniz?

195797

Atalya
08-03-2011, 18:28
Hepsi birbirinden güzel.Bende sadece kırmızı var her renginden yetiştirmek istiyorum.

hanndan
08-03-2011, 19:40
buda benim pembişim.

ocean07
08-03-2011, 21:51
burada (http://www.tohumfide.net) değişik kaktüs tohumlarını bulabilirsiniz.

malbman
08-03-2011, 22:13
Sayın ocean07, kusura bakmazsanız gördüğünüz her başlığa "şunu burada bulabilirsiniz, bunu şuradan alabilirsiniz" tarzı mesajlar yazmanızın rahatsızlık vermeye başladığını söylemek istiyorum.

İnanın ki bu sitedeki hemen herkes neyi nereden temin edeceğini biliyor. Bilmediklerini de zaten forumda bununlla ilgili başlıklarımız var, oralarda sorup öğreniyorlar.

Eğer her başlıkta adresini verdiğiniz firma ile herhangi bir organik bağınız var da, satışları artırmak için bu şekilde davranıyorsanız buna hiç gerek yok. Bunun için de satış başlığımız var. Siz de satış yapan arkadaşlar gibi orada bir başlık açın ve satışınızı oradan yapın.

Bu sayede bilgi paylaşımı için kullanılacak olan site alanı da bilgi için kullanılmış olur.

adneser
08-03-2011, 23:51
Yeni farkettiğim Kalanchoe başlığını görünce bende Kalanchoe'lerimin resmini sizlerle paylaşmak istedim Kalanchoeler 2 ila 4 senelik.

195827

195828

Bu arada sizlere çelikle üretmeyi öneririm daha kolay oluyor

G.Ü.L
09-03-2011, 17:26
Maaşallah tek kelimeyle muhteşemler.

adneser
09-03-2011, 17:39
Maaşallah tek kelimeyle muhteşemler.

Teşekkür ederim zamanla sizinkilerde öyle olacaklar yeterki bol güneş alsınlar.

elifsirin
09-03-2011, 22:29
Buda benim ki :o

G.Ü.L
17-03-2011, 21:56
Neredeyse 3 ay önce köklendirip toprağa ektiğim yaprakların gelişimi hakkında bilgi vermek istiyorum.
Ne suda köklendirip ektiğim yapraklarda ne de direkt dalından koparıp ektiğim yapraklarda hala bir gelişme yok.
Buna ragmen kenarlardan verdiği sürgünleri koparıp direkt ektiğim çelik tuttu hızla büyümekte.

G.Ü.L
17-03-2011, 22:01
Bunlar da kalanşolarımın tekrar verdikleri tomurcuk ve çiçekleri

kar-topu
20-03-2011, 00:04
Benim kalanchoem yaklaşık 3-4 aydır tomurcuklu bir türlü açmıyor bu normal mi?

G.Ü.L
20-03-2011, 18:31
Benim kalanchoem yaklaşık 3-4 aydır tomurcuklu bir türlü açmıyor bu normal mi?

Merhaba
Forumun ilk başlarında kısa gün uygulamasından bahsetmişler.Şahsen ben denemedim ama yararı olur diye düşünüyorum 149. mesajdan itibaren okumanı tavsiye ederim

Jezebel
20-03-2011, 19:34
Kalanchoe blossfeldiana "Calandiva" türünden ben de bir tane aldım pazardan. Uçuk pembe renkte.
Bir tane de turuncu renkte, üzerinde kahverengi benekler var, farklı geldi gözüme, hem ucuz.
Ağaç şakayık sözü de aldım çiçekçiden.;)

Jezebel
20-03-2011, 19:54
Kalanchoe miniata ssp wendy

197719

bu bizde var mı?

Jezebel
22-03-2011, 07:36
Bu bana katkatlı geldi,

197927

niyetim yokken pazardan 2 Kalanchoe ile döndüm.

197928

:o

Emre Kuzu
28-03-2011, 16:09
Bunlarda benim Kalanchoe blossfeldiana'lar bir kaç ay önce bahçeden çelik halinde buldum biri budayıp atmış ne yazıkki ama ben onları kurtardım :) Susuzluğa oldukça dayanıklılar sulamayı unutabilirsiniz cam kenarına koyunuz full güneş alsın sorun olmuyor bunun yararı bile oluyor dahada kızarıyor ve yaprakları dahada şişiyor en sağdakinde beslemediğim hade 1 adet tomurcuk var. Cılız bir yapı oluşturursa filiz uçlarından budayın bunun çiçeklenmede ve daha derli toplu form oluşturmasında yararı olur.

Jezebel
28-03-2011, 20:25
Sn.Kalyon tebrikler,
ilk saksıdaki özellikle çok güzel kalınlaşmış, uygun budamayla bonsai' ye dönüşebilir;)

Emre Kuzu
28-03-2011, 23:37
Teşekkürler ortadaki gözükmüyor ama ilk fotoğraftakinden daha kalın gövdesi var ilk fotoğraftaki destek ceviz, kalınlığı anlarsınız :) Bonsai için düşünüyorum bir defa filiz budaması yaptım sıkılaştılar bir defa daha yapacağım belki üçünden küçük bir orman yapabilirim bakalım duruma göre.

Jezebel
29-03-2011, 09:29
Yine de ilki daha hoş bir şekil almış, onu tek olarak değerlendirebilirsiniz.

nurcanaybay
29-03-2011, 11:16
1 Kasım da topraksız ortama ,köklü olarak aldığım kalanchoe
gayet sağlıklı bir şekil de gelişip çiçeklerini açmaya başladı.

Jezebel
31-03-2011, 09:38
Kalanchoelerim

199620

,

199621

,

199622

,

199623

:rolleyes:

ankara
02-04-2011, 13:54
Kalanchoelerim bir senedir çiçek açmıyor ne yapmam gerekiyor?

Jezebel
02-04-2011, 14:18
Güneş alıp almadıklarını bilmiyoruz, daha fazla bilgi verin lütfen?

burcuciner
02-04-2011, 14:59
Benim fikrimce:Gölgede serin yerde kalsın.Fazla sulamayın.Bu ay budayın.Bakalım fayda sağlayacak mısınız?Ben bu şekilde her sene çok verim alıyorum.Elbette toprak değişimi ve gübre de faydalıdır.

Jezebel
03-04-2011, 08:36
Hiç büyümeyen ama hep açan kalanchoe'm;)

200272

.

adneser
03-04-2011, 12:55
[QUOTE=Jezebel;778739]Hiç büyümeyen ama hep açan kalanchoe'm;)

Sayın Jezebel
Gördüğüm kadarıyla saksı küçük kademe kademe 2-3 boy büyük saksıya alırsanız gelişecektir,birazda güneş görsün çünkü güneş seven bir bitki, çok güzel bir çiçek olacaktır merak etmeyin

a1919
04-04-2011, 06:01
Kalanchoelerim bir senedir çiçek açmıyor ne yapmam gerekiyor?

Evde bakıyorsanız bu mevsimde dışarı alın. Ekim-Kasım gibi (havaların durumuna göre) tekrar eve alırsınız. Benim böyle yaptığım kalanchoem bu sene de açtı. Bir tane de balkona çıkarmadığım vardı o açmadı. Bakalım bu sene ikisinide çıkarttım balkona.

ankara
05-04-2011, 15:03
Kalanchoelerim güneş alıyor,saksısının küçük geldiğini düşünerek büyük bir saksıya aldım.
Fazla sulamıyorum.Kapalı balkonda duruyor.Havalar henüz serin gittiği için dışarı almaya kıyamadım bir deneyim bakalım nasıl sonuç verecek.

Jezebel
07-04-2011, 15:24
Komşumun Kalanchoe' si

201501

.

Tunatuna
08-04-2011, 09:35
Merhaba arkadaşlar;

Evde adını bilmediğim çiçeğimin kalanchoe olduğunu sizlerden ve bu forumdan öğrendim. Sizlerden nisan da toprağının değiştirilmesi gerektiğini de öğrenmiştim. Yalnız son zamanlarda çiçeğimin yaprakları sararak dökülmeye başlamıştı. Bende toprağını değiştirmek için balkonuma aldığımda çiçeğimin kökünü çürüttüğümüzü gördüm. Çok fazla sulamışız. Malasef suyu çok sevmediğini de bilmiyordum. Toprak tamamen su içindeydi. Kökünü keserek temizledim. Geriye kalan sağlam kısımlarınıda tekrar diktim. Evim Kuzeye bakıyor, aydınlık ama çok güneş almayan bir cam önüne yerleştirdim. Umarım çiçeğimi kurtarabilmişimdir.

kucuk_ali
08-04-2011, 15:48
merhaba arkadaşlar,
benimde bi kalonchem var çok güzel çiçek açıyor fakat yaprakları sarardı, acaba neden olabilir yardımcı olabilirmisiniz?? şimdiden teşekkürler..

mor-salkım
09-04-2011, 14:08
merhabalar, geçen yıl 6cm lik boyuyla habire çiçek açan çiçeğim bu yıl açmıyor akşam güneşi alan pencerenin önünde duruyor. üstelik hiç gelişmediği gibi gerileme olduğunu da düşünüyorum. bugün söktüm bir kaşık ile zedelemeden fakat baktım ki hiç kökü yok. toprağında böcek falanda yok. acaba çok aşırı sulamış olabilir miyim? toprağı çamurumsuydu. bu sebeple kuru bir toprağa nakil yaptım. artık büyür mü acaba ?

Emre Kuzu
09-04-2011, 14:13
Toprağı elinizden geldiğince havadar ve süzek bir karışımla hazırlayın.

izgi
14-04-2011, 15:15
tam dört tane aldım ikisi pembe, biri katmerli kırmızı, diğeri de katmerli yavru ağzı hazır aldığım için bi sürü çiçek ve tomurcuk var üzerinde inşallah böyle devam ederler suyu az vermem gerektiğini okuyarak öğrendim bir de fazla güneşe koymazsam sanırım sıkıntı yaşamıycam. çiçekli iken sıvı gübre vermek uygunmu? yoksa çiçeklerini dökene kadar gübre vermeme gerek yok mu?

yigit666
17-04-2011, 12:53
203794

203795

Jezebel
17-04-2011, 17:23
Çok güzelmiş, K. mangini becerip de yetiştiremediğim bir tür.
Biz de klasik kalonşolarla teselli buluyoruz.

203866

.

nardane
18-04-2011, 08:44
Yukardaki kolonşolar çok güzel.
Bende de iki yıldır hediye gelen bir kolonsom vardı.Turuncu çiçekleri çok güzeldi.
Bir ay çnce bu siteyle tanışmış olsyadım şimdi canlı olacaktı.
Yaprakları hastalandı ,bakmsım, önemsemedim daha doğrusu .İhmallikten kaybettim.
Şimdi tekrar yetiştirmek istiyorum inşallah.

Jezebel
01-05-2011, 15:58
Kalanchoe tomentosa (Panda)

artık benim de var;)

207752

Artık tek buna bakmaktan kurtuldum.

207753

çelikten kendi üretimim.

selis
03-05-2011, 13:07
Ben bu bitkiyle başa çıkamıyorum.. Her saksıda birkaç tane çıkmış..
O da yetmiyor dalında büyüyor :p

Sevgi Durul
03-05-2011, 13:13
Çok güzel, hemen saksıya yerleşmeye hazır. Daha önce görmemiştim, adı nedir?

CEBECİ
03-05-2011, 13:14
sayın Jezebel komşunuzun kalanchoe çiçeği harikulade, onu gördükten sonra bu çiçek hakkındaki fikrim değişti.Zira üç saksı kalanchoe sahibiyim ama satın aldıktan sonra ikinci bir defa çiçeklerini görme şansım olmadı.Mesajları okuyunca ben de budayıp bahçeye çıkarmaya karar verdim.Acaba güneş durumu nasıl olan yere koymalıyım? Bahçeye ekebilirim değil mi?

selis
03-05-2011, 13:24
SDurul halk arasında aşkın gözyaşı da deniyor sanırım.. Kalanchoe tubiflora (http://www.google.com.tr/search?um=1&hl=tr&biw=1024&bih=557&site=search&tbm=isch&sa=1&q=Kalanchoe+tubiflora&btnG=Ara&aq=f&aqi=&aql=&oq=)

selis
03-05-2011, 13:32
SDurul imkan olsa da sizinle paylaşsak.. O kadar çok var ki.. :)

Jezebel pandanız ne güzel.. Yapraktan üretim konusunda deneyime var mısınız? ;) Ben denedim çürüdüler de :p

Jezebel
04-05-2011, 18:07
SDurul imkan olsa da sizinle paylaşsak.. O kadar çok var ki.. :)

Jezebel pandanız ne güzel.. Yapraktan üretim konusunda deneyime var mısınız? ;) Ben denedim çürüdüler de :p

Denemeyi düşünüyorum, dişli kum lazım...;)
Diğerlerini de deniyeceğim.
Komşunun coşmuş bitkisini gördünüz, ben de çok renkli meyve tabağı gibi bir kalanchoe saksısı istyorum.:p

Jezebel
04-05-2011, 18:12
sayın Jezebel komşunuzun kalanchoe çiçeği harikulade, onu gördükten sonra bu çiçek hakkındaki fikrim değişti.Zira üç saksı kalanchoe sahibiyim ama satın aldıktan sonra ikinci bir defa çiçeklerini görme şansım olmadı.Mesajları okuyunca ben de budayıp bahçeye çıkarmaya karar verdim.Acaba güneş durumu nasıl olan yere koymalıyım? Bahçeye ekebilirim değil mi?
Kocaelinde dışarıda dayanmaz, 10 C üstünde sıcaklık sağlarsanız, bodrum, merdiven altı, apartman boşluğu...
İzmirin bile bazı bölgelerinde dışarıda olmuyor.
Sevgiler.

bettyycim
04-05-2011, 18:40
Benimki bütün kış dışardaydı gayet iyi ve çiçekli durumda

selis
04-05-2011, 18:50
dişli kum lazım...;)
Kum kullanmadığım için mi çürüdü yani? Hafta sonu dereden kum almıştım biraz.. Bu konuyu açıklarsanız, o meyve tabağından biz de yaratalım tecrübelerinizin bir katkısı olsun ;)

Jezebel
04-05-2011, 19:01
;)Benimki bütün kış dışardaydı gayet iyi ve çiçekli durumda
Dediğim gibi aynı şehirin farklı bölgelerinde bile farklı dayanıklılık gösteriyor.
Sulama düzenine, rüzgara, toprağına göre değişir.
Kapalı balkondaki bir Kalanchoe'm öldü , yanında başka bir saksıda duran diğer Kalanchoe'm kırmızı açan minik...hayatta ve pürneşe.
Hani kural varsa ben bilmiyorum, ama sukulenttir, içinde su barındırır ve dona dayanıksızdır.

Begonyam
20-05-2011, 23:10
Sn Maude ben hep dediğiniz şekilde çoğalttım kalanchoelarımı gayet güzel tutuyor. Sanıyorum sukkulent sınıfından bir bitki onun için çok sulamıyorum ben. Yaprakların diriliğinden anlaşılıyor su isteyip istemediği.( ben öyle yapıyorum)Bendekiler güneş alan balkonda bence sizdekile de güneş görse iyi olur. Zira güneş görmeyince cılız bir bitki oluyor.
Merhaba sayin coyote benimde katmerli acan iki tane kalnchoem var pembe ve Somon rengi dediginiz gibi bende Sabah gunesi goren bir cam kenarina koydum fakat topragi nemli oldugu halde yapraklari soldu yumusadi ve yukarida dogru kivrilmaya basladi bende kuruyacak diye korktum ve yerini degistirdim simdi ise tulden suzulerek Gelen gunes isiklarindan faydalaniyor ayricada biryerde okumustum fakat Internet sayfasini suanda hatirliyamiyorum kaynak belirtemeyecegim , kalanchoe'lerin Kaktus sinifindan bir bitki oldugunu ve diger kaktusler gibi Aspirin ' i sevdiklerini okumustum yarin Aspirin'li su yapip onunla suladim ve tekrar yapraklari dämlich ve etli Formunu kazandi

ipektuğçe
21-05-2011, 22:58
Diplerine de kestiğim yapraklardan birer parça diktim tutarsa diye, henüz bir hareket yok..!Sevgili csydn, kalanchoe yapraktanda çoğalıyor.Ben denedim ama çok uzun sürüyor,yaklaşık 2,5 ay ve sonrasında yeni yaprak vermeye başladı.Yani sabredip beklemek gerekiyor,şu anda 3 yaprak köklenip büyüyüp çoğaldı.:p diğer yapraklarda sırada bekliyor,eğer yaprak kurumayıp sağlam kalırsa bilinki köklenecek.:p sevgiler...

ilksenozturk
23-05-2011, 12:39
Sevgili csydn,kalonche yapraktanda çoğalıyor.Ben denedim ama çok uzun sürüyor,yaklaşık 2,5 ay ve sonrasında yeni yaprak vermeye başladı.Yani sabredip beklemek gerekiyor,şu anda 3 yaprak köklenip büyüyüp çoğaldı.:p diğer yapraklarda sırada bekliyor,eğer yaprak kurumayıp sağlam kalırsa bilinki köklenecek.:p sevgiler...

ben de yaklaşık 3,5 ay önce kırılan iki yaprağı toprağına saplamıştım, öylece duruyorlar hala, yeni yaprak da vermediler, solmadılar da. bekliyorum umutla...

ipektuğçe
24-05-2011, 01:37
ben de yaklaşık 3,5 ay önce kırılan iki yaprağı toprağına saplamıştım, öylece duruyorlar hala, yeni yaprak da vermediler, solmadılar da. bekliyorum umutla...

Solmadılarsa muhakkak köklenmiştir,benim 3 yaprak 2,5 ayda köklendi,diğer 3 yaprak şu anda 5. ayda ve hala yaprak vermedi ama yerlerini değiştirmiştim, köklenmişler.Şimdi ara ara sıvı gübre veriyorum,onlardan da ümitliyim:p bende sabırla bekliyorum.

Emre Kuzu
26-05-2011, 20:41
Sürekli güneş aldıklarında bayağı kızarıyorlar.

DilSe
28-05-2011, 20:34
Merhabalar...:)
Bunlar da benim yaklaşık 2,5 yıl sonra ilk kez açan Kalanchoe'larım. :D Şimdi hafif hafif kuruma aşamasında çiçekleri. Alır almaz bu saksılara geçirmiştim onları. Sanırım büyük geldi, açmama sebebi de bu olmalı.
Bu bitkiyi çok buduyorum ben. Budadığım dalları saksının içinde bir yere çeliklediğimde hemen hemen hepsi tutuyor. :eek: Yapraktan da denedim ama başaramadım.
Arada sırada da unlu bitle karşılaşıyorum, görür görmez o yaprakları, dalları buduyorum hemen. Ama bu sefer çiçek saplarında da oldu kurumaya yakın, yapraklarda da. :(

DilSe
28-05-2011, 20:50
Geçen gün sarı çiçekli olanın bir iki yaprağında tırtıklı kabartılar farkettim, yaklaşık olarak pirinç tanesi kadar, tümsek şeklinde. Yıllardır ilk kez görüyorum böyle bir şey, neden olabilir acaba? :( (Resmini çekmeye çalıştım ama ışıktan pek belli olmadı.) Benzer bir durumla karşılaşan var mıdır :confused:

Ahsen
28-05-2011, 21:25
Çok güzel görünüyorlar rengarenk, bende de kırmızı ve turuncu var, turuncuyu yapraktan yetiştirdim henüz çiçeksiz. Sanırım diğer renklerini de edineceğim, sizin güzelleri gördükten sonra...

izgi
28-05-2011, 23:12
217868
Bu da benim sağ kalan yalın katlım
İki saksı katmerliyi maalesef yaşatamadım