PDA

View Full Version : Kalanchoe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7

pulibet
10-04-2014, 00:22
Arkadaşlar yapraktan tuttuğunu okumuştum bi yerlerde.Ben de bir umut diye kırmızı katmerli açmış bir kalanchoenin yaprağını diktim saksıya.Ne öldü ne canlandı yaklaşık 1 aydır bu şekilde.Çok merak ediyorum eşelememek için dibini kendimi zor tutuyorum..Tutmuş mudur acaba?
Ben yapraktan üretirken kaktüsler gibi bunları da toprağa gömmek yerine üzerine koyuyorum. Ve nemli tutmaya gayret ediyorum. Birkaç haftaya kök çıkarmaya başlıyorlar. Benim tecrübem bu.

SUDEM
10-04-2014, 07:46
Arkadaşlar günaydın,
Dün sizlere yazdıktan sonra eve gidince dürtülerime yenik düştüm.Ve yaprağı aldım elime..kök yapmış..ancak herhangi bir yeni oluşum yoktu.İnşallah olur diyerek yeniden diktim toprağa.Bakalım kısmet.

hira
10-04-2014, 19:44
İşte benim ufaklık. budadıklarım o kadar komik ve içler acısı bir haldeler ki, hiç fotoğraf eklemek istemedim:o

Gül Batur
20-04-2014, 23:45
Kalanchoe mevsimin son çicekleri.

Gül Batur
22-04-2014, 00:28
Devamı.

seyhan35460
27-04-2014, 22:55
Selam,
ben de bir kaç foto eklemek istiyorum. Amatörüm çiçekler konusunda, bu nedenle önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler

seyhan35460
27-04-2014, 23:05
:p:p:pSelam,
ben de bir kaç foto eklemek istiyorum. Amatörüm çiçekler konusunda, bu nedenle önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler

-Esin-
27-04-2014, 23:18
Hoşgeldiniz Sn. Seyhan. Öneriye ihtiyacınız var gibi gözükmüyor, kalanchoe'nuz harika olmuş :)

seyhan35460
27-04-2014, 23:28
teşekkür ederim. :)

DİANA_88
30-04-2014, 10:34
Merhabalar
benim kalanşolarım fazlamı uzun acaba ? Nasıl budayabilirim? Ve neden sarkmıyor diğer arkadaşların fotoğlarına baktımda sarkmışllar . Benimki sanki biraz daha uzasa kırılacak gibi . Yardımcı olabilirmisiniz? Diğer fotoğrakları yükleyemedim bu sadece bir tanesi

DİANA_88
30-04-2014, 10:45
Bunlarda diğerleri. Size zahmet

güzelce
14-05-2014, 12:05
Bunlarda benim bebeklerim. Toprağa diktiğim yapraklar köklenmeye başladı. Yavrularını sabırsızlıkla bekliyorum. Bu benim ilk deneyimim :rolleyes:

Gül Batur
27-05-2014, 13:44
Şu güzelliğe bakarmısınız.

hira
27-07-2014, 21:06
Yeni yerini sevdi benim kızlar, hiç bu kadar sağlıklı görünmemişlerdi bu güne dek.. Öğle saatlerinde kızgın güneşten sakladıktan sonra problem yok demekki.

yalper
08-08-2014, 21:22
yapraklarının içinin suyu çekilmiş, eciş bücüş gibi duran bir kalanşo nasıl kurtarılır arkadaşlar, bu bitkinin derdi çok su mu az su mu.
lithopslardan çok zorluyor beni bazen bu kalanşolar!...

hira
08-08-2014, 22:23
Fazla su sevmediklerini söylüyor arkadaşlar. Aşırı güneşten hoşlanmadıklarınıda ben ekleyeyim:)

A_NOMAD
12-09-2014, 11:19
Bu arkadaş da benim 'kalanchoe'm, tekrar teşekkürler Sevgili Kelebek çalısı ;)

ayşegül bal
28-09-2014, 17:01
Bu arkadaş da benim 'kalanchoe'm, tekrar teşekkürler Sevgili Kelebek çalısı ;)
çiçeğiniz harika gözüküyor.. maşallah..:p:p

çiçekdostu
21-10-2014, 14:01
522201

Benim çiçeğim kalanchoe mi acaba?Sizin çiçekleriniz daha iri yapraklı.Benimki aşağıya doğru sarkık bir biçimde.Ben pek kalanchoeye bezetemiyorum.Lütfen yardımcı olurmusunuz.

-Esin-
21-10-2014, 16:46
522201

Benim çiçeğim kalanchoe mi acaba?Sizin çiçekleriniz daha iri yapraklı.Benimki aşağıya doğru sarkık bir biçimde.Ben pek kalanchoeye bezetemiyorum.Lütfen yardımcı olurmusunuz.

Evet bu bir kalanşo ama uygun bir yerde büyümemiş. Sarkması ve zayıf bir şekilde uzaması az güneş gördüğünden ve yeterince beslenemediğinden. Daha bol güneş ışığı alan bir yere koyarsanız daha iyi gelişir.

çiçekdostu
21-10-2014, 21:15
Bütün gün güneş ışığını alıyor sevgili Esin.Bakımını uygun yaptığımı düşünüyorum.Bir türlü anlayamadım neyi yanlış yaptığımı.

-Esin-
21-10-2014, 22:12
Bitkinin bu görünümde olmasına sebep çok su, az güneş, kötü toprak veya bu 3 şeyin farklı kombinasyonları olabilir. Bitki o kadar farklı bir forma bürünmüş ki tam türü anlaşılamıyor. Bence K. blossfeldiana değil ama yine de bu şekilde olmaması lazımdı. Siz güneş alıyor diyorsunuz ama kademeli olarak daha çok güneş alacağı bir yere koymalısınız bence. Güneş eksikliği bariz görünüyor.

derya_murat
27-10-2014, 22:41
Merhaba arkadaşlar , bu bitkim kalanchoe mudur acaba?

gmzokumus
30-10-2014, 16:13
Merhaba arkadaşlar , bu bitkim kalanchoe mudur acaba?

evet bitkiniz kalanchoe.

derya_murat
30-10-2014, 16:35
evet bitkiniz kalanchoe.

Teşekkür ederim ;)

Yaprakları diğer kalanchoelara göre çok daha yumuşak bu yüzden tereddütte kalmıştım

türü ne olaki?

gmzokumus
31-10-2014, 15:49
Teşekkür ederim ;)

Yaprakları diğer kalanchoelara göre çok daha yumuşak bu yüzden tereddütte kalmıştım

türü ne olaki?

türünü bilemiyorum, yapraklarının yumuşak olması yetişme koşullarından olabilir mi acaba? tam da bilemiyorum nedenini ama, bende öyle bir izlenim yarattı.

Laleci_03
18-12-2014, 21:47
Öğretmenimin hediyesi... :rolleyes:

Mervetasdemir
18-01-2015, 22:28
Merhaba arkadaşlar, benimde çelikle çoğalttığım bir çok kalanchoem var fakat bir tanesi aşırı soğuklarda içerde olmasına rağmen bir gecede renk değiştirdi matlaştı, yapraklarını dökmedi fakat resmen rengi matlaştı, tekrardan düzelir mi acaba? Şimdiden teşekkürederim

hira
19-01-2015, 06:35
Sn. Merve, zamanla yapraklarınıda dökecek bence.. Sanırım yapmamız gereken işlem derin budama. Siz cesarat edermisiniz bilmiyorum ama ben bunu yapacağım bugün yarın.

Mervetasdemir
19-01-2015, 18:12
Sn. Merve, zamanla yapraklarınıda dökecek bence.. Sanırım yapmamız gereken işlem derin budama. Siz cesarat edermisiniz bilmiyorum ama ben bunu yapacağım bugün yarın.

Cevap için teşekkürederim sevgili Hira, okadar uzun zamandır bendeki, çiçek tomurcukları hariç bende aynı budamayı yapmayı ve bana küsmeyerek tekrar canlanmasını umut ediyorum. Umarım bizi yanıltmazlar:(

yeha
02-02-2015, 13:35
merhaba arkadaslar iki hafta önce ilk kez kalanşo ile tanıştım seradan geldi durumu cok kötü değil ama çiçekleri yumuşayıp boyunlarını bükmeye başladılar belki susamıştır diye suladım ama düzelmedi foruma baktım fazla suyu da sevmiyormuş.
tomurcukarı da aynı şekilde ne yapmalıyım acaba çiçeklerini kaybetmek istemiyorum.

jojoba
13-02-2015, 11:51
Merhaba

Yeni satın aldıgım kalanchoem sogukta kaldı ve yaprakları parlaklıgını canlılığını kaybederek yumuşadı. Torfun içinde dikili. Balkondan içeri aldım ama kaç gündür düzelmiyor. Ne yapmalıyım yardım edin lütfen. Budamalı mı?

kalanşo
16-02-2015, 09:58
Bu bebeği yeni diktim.ilk kez kış vakti çelik aldım ve yapraklarinda yumuşama var sizce bu mevsimde de tutar mı?evin sabah günei alan yaklaşık 23 derece sıcaklık da duruyor.kaç günde koklenir?

samur
16-02-2015, 10:13
Merhaba

Yeni satın aldıgım kalanchoem sogukta kaldı ve yaprakları parlaklıgını canlılığını kaybederek yumuşadı. Torfun içinde dikili. Balkondan içeri aldım ama kaç gündür düzelmiyor. Ne yapmalıyım yardım edin lütfen. Budamalı mı?
Kalanchoe sukulent oldugu için fazla su ve torf sevmiyor, toprak (kumlu gecirgen) degisimi yapsaniz iyi olabilir. Benimkinde de ayni sorun oldu ben degistirecegim.

B e t ü l
20-02-2015, 14:24
Herkese merhaba. Bunlar da benim kızlar(3 tane oğlum olunca tüm çiçeklerine böyle sesleniyorum.)Bu soğuk günlerde onları seyredip kahve içmek beni rahatlatıyor...

saisha
07-03-2015, 16:10
bu benim kalanchoem ;)

nazife_fth
14-03-2015, 23:19
Merhabalar bende de iki renk kalanso var birinden bir dal kesip suda beklettim kökler oluşunca toprağa diktim. Ama şuan yaprakları o kdr yumuşadı ki anlatamam. Neden oldu anlayamadım. Kalansoyu çoğaltmak istiyorum bir turlu yapamadim . ilk defa çiçek yetistiriyorum ondan olabilir pek bilgim yok

A_NOMAD
14-03-2015, 23:27
...şu an yaprakları o kadar yumuşadı ki anlatamam. Neden oldu anlayamadım...

Fazla sulamış olduğunuzu düşünüyorum, seyrek ve az su vermenizi öneririm, sulama aralarında toprağı biraz kurusun. Zaten suda köklendirmenize de lüzum yok.

Çoğaltmak öyle kolaydır ki, toprağa hafifçe daldırıp ara sıra azar azar sularsanız hatta sadece toprağın üzerine öylece bırakırsanız dahi köklenir.

Sukulentler hakkında bilgi sahibi olmanız için aşağıdaki konuları inceleyebilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/sukulent/1780.htm

http://www.agaclar.net/forum/sukulent-bakim-uretim/27198.htm

nazife_fth
14-03-2015, 23:29
Fazla sulamış olduğunuzu düşünüyorum, seyrek ve az su vermenizi öneririm, sulama aralarında toprağı biraz kurusun. Zaten suda köklendirmenize de lüzum yok.

Çoğaltmak öyle kolaydır ki, toprağa hafifçe daldırıp ara sıra azar azar sularsanız hatta sadece toprağın üzerine öylece bırakırsanız dahi köklenir.

Sukulentler hakkında bilgi sahibi olmanız için aşağıdaki konuları inceleyebilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/sukulent/1780.htm

Sukulent Bakım, Üretim - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/sukulent-bakim-uretim/)
Teşekkürler peki suanki hali gecermi

A_NOMAD
14-03-2015, 23:31
Teşekkürler peki şu anki hali gecer mi?

Geçebilir ama siz yine de bir dal ve/veya yaprak ile yeniden deneyin bence.

nazife_fth
14-03-2015, 23:32
Geçebilir ama siz yine de bir dal ve/veya yaprak ile yeniden deneyin bence.

Tamam tesekkur ederim

hira
28-03-2015, 11:52
Nereden bakarsan bak bir aydır capcanlı durduklarına göre beyaz katlı kalanchoelerim tuttu sanırım :)

Diger pembe olanı ise torfa dikili, güzel bir saksı harcı hazırlayıp torftan çıkartmak istiyorum ama kaybetme korkusuyla elimi süremiyorum. Sizce bahsettiğim işlemi şu günlerde uygulamam doğru olur mu?

fdogru
13-04-2015, 14:26
Benim kalanchoe'm de bu. Bütün yaprakları kurudu. Budadım. Ama sanırım bitki canlanamayacak kadar çok zarar görmüş. Yine de bekliyorum. Belki toprağım da yanlıştır. Sizler nasıl toprak kullanıyorsunuz?

nazife_fth
14-04-2015, 22:45
Kalansolar sıcağı sever mi yani benim evim çok sıcak da kalansolarimin yaprakları yumuşadı sanirsam sıcaktan oldu. Çünkü suyu fazla veriyorum. Tek etken sıcaklık kalıyor geriye. Yumuşayan yaprakları nasıl eski haline getirrim

patlakhaber
15-04-2015, 01:56
Merhabalar
Apartmanda kapı dışarı edilmiş toprağı kuruluktan çatlamış fakat inatla yaşamaya çalışan bir çiçek buldum (aslında aylardır orda duruyordu dayanamadım su vermek için içeri aldım)
dalları eğri büğrü her tarafa doğru uzamıştı.
çiçeği eve getirdim baktım yaprakları falan temiz ve sulu fakat toprağı kupkuru çatlak
baktım ortasında bir gövdesi var gövdesi hariç bütün dallarını kopardım dalların düz kısımlarını altlardaki yapraklarını alıp üstü yapraklı biçimde bir kavanoz musluk suyunun içine koydum. (kök salacak tekrar ekeceğim niyetiyle)
gövdenin durumu yukardaki resimden daha kötü sadece Y şeklinde kısacık dımdızlak bir gövde kaldı. (bitki katili mi oldum yoksa)
sonra bitkinin toprağını komple bi kaba boşalttım havalandırmak için evirdim çevirdim
muhabbet kuşum var adı KONT :)
onun kakalarını toplayıp toprağın içine koydum kökü biraz daha dibe yerleştirip toprağını yeniden doldurdum ve suladım.
nasıl bakılır nasıl edilir bilmiyorum bu çiçeğin adı ne diye google da aradım bu sitedeki "bu bitkinin adı" ne sayfasını buldum o sayfadan bu bitkinin kolonşe bitkisi olduğunu anladım. sukulentler kolonşe sayfasının yani bu konunun sonuna kadar göz gezdirdim en son mesajda benimkinin şimdiki haline yakın bir kolonşe gördüm :)
yarın inşaAllah büyük ve güzel bir saksı alıp bu zavallı bitkiyi ve kopardığım dallarını yeni toprakla birlikte ekeceğim. bu terkedilmiş bitkinin aşama aşama fotoğraflarını da çekip bu siteye koyacağım ona ikinci baharını yaşatacağım inşaAllah.
siteniz sayesinde evde yetiştirilen ağacımsı bitkilere merak sardım benjamin çok güzel bomsai de güzel ama küçük bana nasıl bir ağacımsı bitki önerirsiniz.
bu gariban çiçek için bir öneriniz var mı.
ben budadığım dalların yapraklarını apartmanın bahçesine yarım yarım gömüp filizlendirmeyi kalanlarını da büyük saksımda ağaç gibi yetiştirmeyi düşünüyorum.
bakalım ne olacak.
macera başladı.

http://i.imgur.com/rlbyGNJ.jpg

bu arada baktım kont da geldi yaprakları yiyor. sevdi kerata ıspanak gibi bişey.
ona da verdim biraz yesin ölmez inşaAllah.

saisha
15-04-2015, 07:50
Kalansolar sıcağı sever mi yani benim evim çok sıcak da kalansolarimin yaprakları yumuşadı sanirsam sıcaktan oldu. Çünkü suyu fazla veriyorum. Tek etken sıcaklık kalıyor geriye. Yumuşayan yaprakları nasıl eski haline getirrim

bildiğim kadarıyla çok su sevmiyorlar. hafta bir kez su verirseniz daha iyi olur. ben öyle yapıyorum. kalanchoem hala ilk geldiği günkü gibi duruyor

nazife_fth
15-04-2015, 19:03
Yanlış yazmıştım suyu fazla vermiyorum yazmaktı amacım.

saisha
15-04-2015, 20:30
Yanlış yazmıştım suyu fazla vermiyorum yazmaktı amacım.

güneş görmeyecek şekilde, ışık alan bir yere, dışarı çıkarıp biraz takip edin belki iyi gelir :confused: bulunduğu yer güneş görüyorsa o yüzden olumsuz etkileniyor olabilir.

nazife_fth
15-04-2015, 21:07
güneş görmeyecek şekilde, ışık alan bir yere, dışarı çıkarıp biraz takip edin belki iyi gelir :confused: bulunduğu yer güneş görüyorsa o yüzden olumsuz etkileniyor olabilir.
AA evet direk güneş aliyordu

fdogru
18-04-2015, 09:20
Benim kalanchoe'm yeni yaprak girişiminde. Umarım bozulmaz ve gelişimine çiçek açıncaya kadar devam eder.

KAPTANzst
19-04-2015, 08:06
Kışı sera ortamında geçiren kalonchelerim

lenavita
21-04-2015, 07:56
selam arkadaşlar 4 renk kalanchoe oldu çok mutluyum 2 renk eksik biri çok canlı pembe ve beyaz öyle arsız bir çiçek ki bu sade yaprağını bile toprağa ek tutar aslında adana ağaçların altına peysaj olarak ekilebilir çok gösterişli bir çiçek bol çiçek açması için fazla yaprak olmamalı ben alt yaprakları az alırım ve çiçekleri bitmeye yakın kopartıp saksı dibine koyarım o çiçekler toprağa deydi k çe 1 ay kalır

immortall
02-05-2015, 19:47
merhabalar benm kalonchoem cok uzun ve dallarinda kök gibi şeyler çıktı bunun nedeni nedir. yardimci olursaniz sevinirim :) :)

nazife_fth
07-05-2015, 21:39
Merhabalar kalansolarimdan kopardigim yapraklari toprağın üzerine öylesine koyuvermiştim şuan yapraklarda kok olusmus hatta birinde küçücük yaprak gibi birşey ver ben onlari ekmeli miyim yoksa o şekilde durmalı mi bir sure.

Saraswati
14-05-2015, 13:15
Merhabalar, ölmekte olan kalanchoeyi canlandırdım; bu şekilde büyüdü. küçük dal olan parçayı kesip çoğaltabilir miyim diye düşünüyorum ama cesaret edemiyorum. dalından kesip bekletme yöntemiyle mi yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz?

hira
14-05-2015, 13:39
Ben kalanchoeleri güneşe koyduğumda Yapraklar hemen yumuşamaya ve yanmaya başlıyor, daha sonrası ne olur bilemiyorum, cesaret edip daha ileri gidemedim bugüne dek :) Yaprajklar yumuşayınca hemen gölgeye çekiyorum. Karşıda yaşlı bir teyze var, tüm gün güneş alan kalancholeri çiçekten görünmüyor ayrıca yapraklarıda daha dolgun ve kırmızımsı bir renkte... maşallah. Nasıl oluyor anlamıyorum :o

A_NOMAD
14-05-2015, 20:14
Ben kalanchoeleri güneşe koyduğumda Yapraklar hemen yumuşamaya ve yanmaya başlıyor, daha sonrası ne olur bilemiyorum, cesaret edip daha ileri gidemedim bugüne dek :) Yaprajklar yumuşayınca hemen gölgeye çekiyorum. Karşıda yaşlı bir teyze var, tüm gün güneş alan kalancholeri çiçekten görünmüyor ayrıca yapraklarıda daha dolgun ve kırmızımsı bir renkte... maşallah. Nasıl oluyor anlamıyorum :o

Aniden güneşe koyuvermek yerine alıştıra alıştıra güneşe çıkarırsanız buruşmak bir yana tam aksine çok mutlu olur ;)

Saraswati
16-05-2015, 13:53
Merhabalar, ölmekte olan kalanchoeyi canlandırdım; bu şekilde büyüdü. küçük dal olan parçayı kesip çoğaltabilir miyim diye düşünüyorum ama cesaret edemiyorum. dalından kesip bekletme yöntemiyle mi yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz?

bilen kimse yok mu? ne yapmalıyım, küçük olan dalı kesip farklı bir saksıya ekmeli miyim iyi büyümesi için?

Laleci_03
16-05-2015, 14:56
bilen kimse yok mu? ne yapmalıyım, küçük olan dalı kesip farklı bir saksıya ekmeli miyim iyi büyümesi için?

Sayın Saraswati, kalanchoenizi çoğaltmanız için iki usul var. Dediğiniz gibi dalından keserek dikebilirsiniz, kolayca tutar. Diğer usul de herhangi bir sağlıklı yaprağı dala bitiştiği yerden koparın, bir-iki gün yaprağı açıkta bekletin sonra yaprağın sapını toprağa çok derine gömmeden batırın, toprak kurudukça sularsınız. Zamanla köklenip filizlenir. Kolay gelsin... :rolleyes:

saisha
17-05-2015, 14:11
kalanchoemun eski çiçekleri kurudu, yeni çiçekler vermeye başladı. yapraklarını da tazeledi. benim eski yaprakları temizlemem mi gerekiyor? kuruyan çiçekleri de tohum olursa belki diye koparmıyorum ama olur mu bilmiyorum :confused:
ne yapayım ben şimdi :confused:

saisha
17-05-2015, 14:14
resim yüklediğimi sanmıştım ama aceleden yanlış yapmışım :)

saisha
18-05-2015, 19:40
artık tohum olacaktıysa da olamaz. eve geldiğimde zaten çoktan ablam tarafından koparılmışlardı. çiçekleri görünmüyormuş... çiçeklerime yaptığı da ilk değil. daha 7-8 ay öncesinde de sulamıştı çiçeklerimi sağolsun (!) ama bir hastalığa karşı yaptığım ilaçlı suyla... bi tane daha var dostlar başına. o da vitaminli suyumu dökmüş, bu su ne biçim olmuş böyle diye... güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum

hira
29-05-2015, 13:59
Güneşe alıştırınca zarar görmez deniyor, eski sayfalarda da okudum fakat ben kalanchoeleri güneşe nasıl alıştıracağımı hala anlamadım gitti. Lusoari'den mart sonunda aldığım tam 9 tane kalanchoe fidelerim var, 5i bir, 3ü bir saksıda, kalan bir tanesi ayrı saksıda şuan. Bitlenmişti, bende geçen hafta autumn joy'da deneme yaptığım üzere kalanchoeyide İlaçladım (muhabbet kuşumun bit ilacıyla) İlacı sıkarak 20 saniye sonunda bitkiyi yıkadım, gölgede yapraklar kuruduktan sonra mutfak camının iç kısmına koydum bakalım güneşe alışma olayımız nasıl son bulacak. Yaklaşık 2 saattir cam arkasında güneş alıyor. Çarşamba günü sarı ve uçuk pembe renklerinde katlı açan iki çelik daha edindim, suya koydum bekliyorlar. Doğrudan toprağa daldırmaya cesaretim yok, umarım suda çürümeden kök yaparlar. Hiç bu kadar çok ve bu kadar çeşitli kalanchoelerim olmamıştı :o

A_NOMAD
29-05-2015, 15:28
Güneşe alıştırınca zarar görmez deniyor, eski sayfalarda da okudum fakat ben kalanchoeleri güneşe nasıl alıştıracağımı hala anlamadım gitti...

Güneşe alıştırmak:

İlk birkaç gün (mesela 3 gün) sadece sabah ya da akşam güneşinde 1 saat bekletip, tekrar güneş görmeyen eski yerine alınır.

İkinci birkaç gün (mesela 3 gün daha) sadece sabah ya da akşam güneşi gören yerde sürekli tutulur.

Bu süreç tamamlandıktan sonra artık bitki güneş gören kalıcı yerine alınabilir ama yine de mümkün olduğunca yakıcı öğlen güneşinden korunmalıdır ki bu korunma ihtiyacı güneş bitkileri için bile gereklidir...

Bilmem açıklayıcı oldu mu sevgili hira :)

saisha
30-05-2015, 16:26
bu kalanchoe köklenmiş mi bana mı öyle geliyor. ne yapsam? bu köklenmiş yerlerden kesip toprağa mı diksem? :) yeni yeni kalanchoelarım olacak sanırım :cool:

A_NOMAD
30-05-2015, 18:14
...ne yapsam?...

Evet havai köklenme olmuş, eğer çoğaltmak istiyorsanız kesip toprağa daldırabilirsiniz ama çoğaltma isteğiniz yoksa herhangi bir şey yapmanıza lüzum yok, bu normal bir durumdur, öylece kalabilir...

saisha
02-06-2015, 18:56
çok teşekkür ederim A NOMAD. çoğaltayım eşe dosta hediye ederim :)

saisha
02-06-2015, 18:59
bir de, şu resimde görünene göre 2 ayrı köklendirebileceğim dal var değil mi? hemen o köklenen kısmın altından keseceğim... eğer öyleyse çok dikkatli olmam lazım köklere zarar vermemek için

A_NOMAD
02-06-2015, 19:06
Köklere zarar vermekten korkmanıza pek gerek yok aslında zira bu bitkiler, herhangi bir dalını kırıp alelade şekilde toprağa daldırsanız dahi hızla köklenirler :)

patlakhaber
04-06-2015, 21:44
Merhabalar
Apartmanda kapı dışarı edilmiş toprağı kuruluktan çatlamış fakat inatla yaşamaya çalışan bir çiçek buldum (aslında aylardır orda duruyordu dayanamadım su vermek için içeri aldım)
dalları eğri büğrü her tarafa doğru uzamıştı.
çiçeği eve getirdim baktım yaprakları falan temiz ve sulu fakat toprağı kupkuru çatlak
baktım ortasında bir gövdesi var gövdesi hariç bütün dallarını kopardım dalların düz kısımlarını altlardaki yapraklarını alıp üstü yapraklı biçimde bir kavanoz musluk suyunun içine koydum. (kök salacak tekrar ekeceğim niyetiyle)
gövdenin durumu yukardaki resimden daha kötü sadece Y şeklinde kısacık dımdızlak bir gövde kaldı. (bitki katili mi oldum yoksa)
sonra bitkinin toprağını komple bi kaba boşalttım havalandırmak için evirdim çevirdim
muhabbet kuşum var adı KONT :)
onun kakalarını toplayıp toprağın içine koydum kökü biraz daha dibe yerleştirip toprağını yeniden doldurdum ve suladım.
nasıl bakılır nasıl edilir bilmiyorum bu çiçeğin adı ne diye google da aradım bu sitedeki "bu bitkinin adı" ne sayfasını buldum o sayfadan bu bitkinin kolonşe bitkisi olduğunu anladım. sukulentler kolonşe sayfasının yani bu konunun sonuna kadar göz gezdirdim en son mesajda benimkinin şimdiki haline yakın bir kolonşe gördüm :)
yarın inşaAllah büyük ve güzel bir saksı alıp bu zavallı bitkiyi ve kopardığım dallarını yeni toprakla birlikte ekeceğim. bu terkedilmiş bitkinin aşama aşama fotoğraflarını da çekip bu siteye koyacağım ona ikinci baharını yaşatacağım inşaAllah.
siteniz sayesinde evde yetiştirilen ağacımsı bitkilere merak sardım benjamin çok güzel bomsai de güzel ama küçük bana nasıl bir ağacımsı bitki önerirsiniz.
bu gariban çiçek için bir öneriniz var mı.
ben budadığım dalların yapraklarını apartmanın bahçesine yarım yarım gömüp filizlendirmeyi kalanlarını da büyük saksımda ağaç gibi yetiştirmeyi düşünüyorum.
bakalım ne olacak.
macera başladı.

http://i.imgur.com/rlbyGNJ.jpg

bu arada baktım kont da geldi yaprakları yiyor. sevdi kerata ıspanak gibi bişey.
ona da verdim biraz yesin ölmez inşaAllah.

Tekrar Merhabalar çiçek sever insanlar.
Kolonşem hakkında durum bildiriyorum;

çiçeğim yaşıyor fakat bitlendi.
(toprağı sularken suyun üstüne minicik beyaz hareketli birşeyler çıkıyor.)

sanırım bim den aldığım bitki gıdasından oldu.
1 kapak koydum ama çok etkili demek ki.

fısfısla sularken suyun üstüne çıkıyorlar ya bende musluğun altına biraz tutup taşırmayı deniycem. bir de yaprakların altına yuva yapıyorlarmış herhalde bütün yapraklarını sabunlu suyla sileceğim.
inşaAllah.
çiçek yaşıyor hepinize selamı var. :)

hira
11-06-2015, 18:08
Böceklenen kalanchoe fidesini İlaçlayıp yıkadıktan kurumasını bekledikten sonra güneşli ve neredeyse sürekli açık olan mutfak penceresinin iç kısmına koymuştum. Güneşten rahatsız olmadı ve yeni çıkan yapraklar daha güçlü geliyor :)

hira
23-06-2015, 13:25
Sabahın 6:30'un da yürüyüş yapıyordum, çöp kenarına terk edilmiş bir kalanchoe gördüm ve gözlerime inanamadım, çünkü durumu atılmak için çok çok iyiydi.. Kırmızı yalınkat çiçeklerle ve bi o kadarda tomurcuklarla doluydu üzeri. 2,5 litrelik bir duvar boyası kabına yarıya kadar toprak doldurulmuş ve topragı susuzluktan taş kesilmişti. Gövdesi adeta ağaçlaşmış, belli ki bayaca yaşlı bir kalanchoe.. Sırtladım geldim eve, biraz suya besin karıştırıp verdim, kuruyan çiçek dallarını kestim.. Balkonun baş köşesine kondurdum. Bu güzel çiçek güzel bir saksıyı hak ediyor ama keyfini kaçırmaktan korkuyorum.

hira
02-07-2015, 14:03
Yukarda bahsettiğim kalanchoe

Mücevher Çalısı
05-07-2015, 15:39
564143

Kendi kendine çeliklenmeye çalışan şirin Kalanşo:)

sardunya18
27-07-2015, 14:07
Çok güzelmiş .Nasıl çelikliyoruz menekşe gibi daldırarak mı? Benim kalanşom yeni aldım.Yaprak tan çoğalıyor mu?

Jakin
27-07-2015, 14:33
Sn. Sardunya18, yaprakları toprağın üzerine bıraktığınızda kökler çıkarıp tutunmaya başlıyorlar. Ya da çelik olarak da direkt toprağa dikebilirsiniz.

Çok güzelmiş bu arada, güle güle büyütün.. :)

hira
02-08-2015, 14:09
Ben deneme yaptım :) Asla dikmedim, sadece ortanca saksısını biraz kabartıp yaprağı toprağın üzerine gölge yere koydum.

hira
02-08-2015, 14:15
Mesaja ekleyemedim fotografı

Dilairem
05-11-2015, 13:37
Bende 1 tane kalanchoe vardi solmus kurumak uzerydi saksisini buyuttum 2 yapraktan ibaretken costu ve onunu alamiorm ufak kaldi yapraklari 1 seneye yakin cicek acmiyor budamasindan falan anlamiyorum aslina bakarsaniz ilk cicek deneyimim dal alip saksiya ektim tutmasini bekliyorum cicek acmasi icin ne yapmam gerek cicekciler vitamin diyor kullandim bana misin demiyor karanliktada tuttum

Dilairem
05-11-2015, 13:43
584015

584016

584017

584018
Buda fotograflari cicegimin artik acsin cok guzel cicekleri vardiii:(

hira
24-11-2015, 08:06
Rüzgarda tepe üstü inen kalanşo saksısının eski üyesi... Bunu nasıl çelik yapmalıyım sizce? Böylece diksem olmaz mı ? :o

Mücevher Çalısı
24-11-2015, 12:26
Rüzgarda tepe üstü inen kalanşo saksısının eski üyesi... Bunu nasıl çelik yapmalıyım sizce? Böylece diksem olmaz mı ? :o

Olduğu gibi toprağa çelikle, suya koy kök salsın sonra toprağa aktar, 3-5 parçaya böl çelikle daha çok Kalanşon olsun. Birini seçebilirsin:)

sardunya18
24-11-2015, 19:53
Kalanşom ve ondan aldığım çelik ve de yaprağımız yavru verdi

EAkpınar
02-12-2015, 13:20
Geçen yıl don vurduğu için kalanşomu kaybettim. Arkadaşıma verdiğim çeliklerden de cebren yeni çelik aldım :D Ama ben sabırsız olduğum için dayanamayıp bu renklerden nasıl olsa yok diye gidip yeniden kalanşolar aldım. Fakat minik çelikler den üçüde tomurcuklandı maşallah. :p
Bakalım ne renk açıcaklar :confused:

burcumdenizateş
04-12-2015, 12:46
merhaba ben yeniyim hem üyelikte hem de kalanşo çiçeğinde 2 tane almıştım çiçekliydiler döküldü ve budadım ama birisi bitlendi önce unlu bit sonra da kahverengi noktalar çok üzülüyorum yardımcı olursanız sevinirim

djtunc
10-12-2015, 09:52
Buda benden olsun sanırım bitki ismi doğrudur. Baharda kıpkırmızı çok güzel çiçekler açıyor :) saksısını büyütüp biraz ilgilenince adeta coştu :) resimleride ekliyorum :) herkese iyi forumlar

djtunc
10-12-2015, 10:00
merhaba ben yeniyim hem üyelikte hem de kalanşo çiçeğinde 2 tane almıştım çiçekliydiler döküldü ve budadım ama birisi bitlendi önce unlu bit sonra da kahverengi noktalar çok üzülüyorum yardımcı olursanız sevinirim

yakınınızda herhangi bir tarım zirai ilaç satan peyzajcı varsa gidip durumu anlatıp ona göre ilaç edinebilirsiniz. Aynı pamuklu bit benim domates biber ve turunçumda da vardı. Ben bir ilaç aldım onu kullanıyorum. resmini de yüklüyorum umarım yardımcı olabilmişimdir. Ama bu bitki için geçerlimi tam bilmiyorum onu araştırmanız lazım

umutdunyasi
10-12-2015, 10:18
Merhaba arkadaşlar, bu da benim dün akşam tanıştığım Kalanchoe.
Çok narin,yaprakları parlak ve etli bir yapısı var. Çiçekleri çok hoş akşam eve gidince sorun varmı diye köklerine baktım çok sağlıklı ve güzel bir toprak yapısı vardı hoşuma gitti ayrıca toprağın üzerine yatmış bir şekilde minicik Kalanchoe gördüm ayrı bir mutlu oldum inşallah kurumazsa yeni saksısında büyüyecek

djtunc
10-12-2015, 12:16
köklerini zedelemeden hava almadan daha büyük bir saksıya alsan benim kalanşom gibi coşmaması için bir neden yok. yukarda ekledim. değişimi inceleyebilirsin

EAkpınar
10-12-2015, 13:24
Sayın umutdünyası kalanşo çok çabuk tutuyor hatta yapraktan bile yetiştirebilirsiniz. Ufaklık ta kısa zamanda hayata tutunacaktır.

umutdunyasi
10-12-2015, 13:30
Sayın umutdünyası kalanşo çok çabuk tutuyor hatta yapraktan bile yetiştirebilirsiniz. Ufaklık ta kısa zamanda hayata tutunacaktır.

Teşekkürler sayın EAkpınar.

Jakin
26-12-2015, 07:25
Bu sabah böyle yan yatmış halde buldum. :(
Ne yapmalıyım acaba?
Köklerini inceleyip çürüyen yer varsa kesip yeniden mi dikeyim?

sevgihoca
26-12-2015, 10:12
Suyu çok gelmiştir Jakin,sulamayın bence.

Mücevher Çalısı
26-12-2015, 18:24
Bu sabah böyle yan yatmış halde buldum. :(
Ne yapmalıyım acaba?
Köklerini inceleyip çürüyen yer varsa kesip yeniden mi dikeyim?

Kalanşoyu Mersin'de balkonda da yetiştirebilirsin. Alıştıra alıştıra güneşe bırak. Güneşin etkisiyle gövde-yaprak formu değişecek ve daha sağlam bir yapısı olacaktır.

Benimkilerden de yan yatık olanlar var (Kumrular oturdu-eşeledi:)), bu konuda çok fazla birşey diyemiyeceğim. Yaprak ve gövdede pörsüme, yumuşama varsa sorun vardır. İstersen kök incelemesi yapabilirsin...

flaneuse
26-12-2015, 19:05
Kalem veya örgü şişi yardımıyla gövdeye biraz destek çıkmak çözüm olur mu acaba Sayın Jakin? Biraz mahzun bir Gözyaşı Kalanchoe vardı bende; ciddi bir sorunu olmadığına emin olduktan sonra fazla sıkıp darlamadan kalemle lastikledim, çok geçmeden toparlandı.

sevgihoca
26-12-2015, 22:15
Bence de balkonda daha güzel olur,canlanır,Sevgili Jakin.Saksı tamamen kuruyunca suluyorum ben.

Jakin
27-12-2015, 16:25
Sevgili sevgihoca, Mücevher Çalısı, flaneuse hepinize teşekkürler.

Sevgihoca'm sulamayı bıraktım. Gerçekten de fazla sulamışım.

Sevgili Mücevher Çalısı, yılbaşında kızımın yanına gideceğim, dönüşte balkona alıştırayım.
Kökünü biraz açıkta bırakacak şekilde toprağını üzerinden aldım, yarın saksısını değiştirip kuru bir toprak harcına dikmeyi düşünüyorum.

Sevgili flaneuse kalemle destekleyeceğim.

Sevgiler.. :)

sevgihoca
27-12-2015, 19:10
Biz üç kişi kalanşonuzun teşhisini koyduk,size de tedavi etmek düşüyor.Güzel bir dayanışma oldu.

Cymbelina
30-12-2015, 05:45
Eyyyy kalanşoi lobisi:dilli:.....
Eyyy kalanşoiciler:) Biiiz sizi de biliriz:dilli: Artık toplu zehirlenme yaşadığımız için...

Neyse, bu arada kalanşoi diyorum ben ona, kalanşe, kalanşo, kalanşoe filan deniliyor da, kalanşoi neden olmasın?

Durum şu: Kalanşoilerim böyle resimlerdeki veya ilk satın alınan gibi durmuyor, sağa sola kıvrılıp bükülen dallar üzerinde yapraklar var ama alt kısımlar kel açıkçası. Ve de pek hoş görünmüyorlar.

Kalanşoi konusunda cahil cüheylan:dilli: biri oldugum için soruyorum, budanır mi ki kendisi? Ve de nasıl? Nelere dikkat edeceğiz?

Şu an o yılan gibi kıvrılmış sağa sola sarkan dallarda tomurcuk var, şu an zaten budayamam ama çiçekleri geçince ne yapsam ki? Ayrıca o budanan dalları da saksıya dikersek milyorlarca kalanşoi olur.

Sizler ne yapıyorsunuz? Ve nasıl yapraklarının büyük, gösterişli ve gövdenin-dalların kısa kalmasını sağlıyorsunuz? Resimlere bakıyorum, herkesinki neredeyse yeni satın alınmış gibi. Bu arada bizdekiler dışarıdan satın alma değil, dal olarak dikmiştik sanırım.

Belki yakın zamanda resim de ekleyebilirsem daha iyi olur ama şimdilik ekleyemiyorum.

sardunya18
01-01-2016, 21:57
Çok güzelmiş .Nasıl çelikliyoruz menekşe gibi daldırarak mı? Benim kalanşom yeni aldım.Yaprak tan çoğalıyor mu?. Menekşe gibi çeliklemiştim tuttu .yavru verdi. Hatta tomurcuklanmış

sardunya18
01-01-2016, 22:03
[QUOTE=Cymbelina;1429902]Eyyyy kalanşoi lobisi:dilli:.....
Eyyy kalanşoiciler:) Biiiz sizi de biliriz:dilli: Artık toplu zehirlenme yaşadığımız için...

Neyse, bu arada kalanşoi diyorum ben ona, kalanşe, kalanşo, kalanşoe filan deniliyor da, kalanşoi neden olmasın?

Durum şu: Kalanşoilerim böyle resimlerdeki veya ilk satın alınan gibi durmuyor, sağa sola kıvrılıp bükülen dallar üzerinde yapraklar var ama alt kısımlar kel açıkçası. Ve de pek hoş görünmüyorlar.

Kalanşoi konusunda cahil cüheylan:dilli: biri oldugum için soruyorum, budanır mi ki kendisi? Ve de nasıl? Nelere dikkat edeceğiz?

Şu an o yılan gibi kıvrılmış sağa sola sarkan dallarda tomurcuk var, şu an zaten budayamam ama çiçekleri geçince ne yapsam ki? Ayrıca o budanan dalları da saksıya dikersek milyorlarca kalanşoi olur.

Ben çiçekleri geçince budadım.ama tamamen amatörce budadıklarımıda ayrı saksılara diktim . Üç saksı kalanşom oldu. Çiçeğim yeniden tomurcuklandı

sardunya18
01-01-2016, 22:09
Kalanşom ve ondan aldığım çelik ve de yaprağımız yavru verdi

Bu mesajdaki gibi dağınıktı şimdi böyle(bide resmi düz yükleyebilsem)

sonkez
04-01-2016, 16:18
Renkli yaprakli kalanchoe

Galip Kuzucu
04-01-2016, 19:55
İsmi "Kalanchoe blossfeldiana variegata" sayın:sonkez :D

sonkez
06-01-2016, 21:14
Tesekkur ederim Galip kuzucu..Sayende isminide ogrenmis oldum .

Galip Kuzucu
06-01-2016, 21:41
Rica ederim sayın:sonkez :) Ben başkasından öğrendim size söyledim bilgi paylaştıkça çoğalıyor :D

sonkez
07-01-2016, 13:05
Buna inaniyorum...Haklisiniz ..Birbirimizden cok seyler ogrendik,ogreniyoruz

burcumdenizateş
08-01-2016, 15:33
çiçeğimin son durumu hastalığı atlattık çiçek bile açtık ;)

burcumdenizateş
08-01-2016, 15:35
size de teşekkür ederim sayın djtunc öneriniz için doğal yollarla hallettim çok şükür

çiçekaşkı
08-01-2016, 20:55
Merhabalar . Bu siteye yeni üye oldum. İki renk kalanchoe'yu ilk defa gördüm. Ben de bu çiçekleri çok seviyorum. Ama çiçekç marketlerden aldığımızda açan çiçeksapları kısayken daha sonra açanların sapı uzun oluyor. Bunun sebebini bilen var mı acaba?

Mücevher Çalısı
10-01-2016, 13:19
...
Eyyy kalanşoiciler:)
...

Sizler ne yapıyorsunuz? Ve nasıl yapraklarının büyük, gösterişli ve gövdenin-dalların kısa kalmasını sağlıyorsunuz? Resimlere bakıyorum, herkesinki neredeyse yeni satın alınmış gibi. Bu arada bizdekiler dışarıdan satın alma değil, dal olarak dikmiştik sanırım.
...

Eyyy yeni kalanşoici!

Kalanşoiler gölgede kalınca bünyeleri zayıflıp, boyuna giderek sağa sola kıvrılabilir. Yazın sabah güneşi, kışın tam gün güneşini alırsa daha sağlıklı gelişip, boyu kısalıp, yaprak araları sıklaşır...

Kalanşoiniz budanır, istediğiniz şekilde budayabilirsiniz. Budadığınız dal parçalarını en az 2-3 göz kalacak şekilde toprağa dikerseniz kısa sürede köklenirler. Milyonlarca olmasa da onlarca kalanşoi sahibi olursunuz:)

Benim kalanşolarım hiçbir zaman ilk alındığı zamanki büyük yapraklarıyla kalmadılar, bir süre sonra çelikleyerek yenilediklerim daima yaprak küçülttü. Benim için büyüklük gösteriş belirtisi olmadığı için ben o küçük ve gösterişli yapraklarını çok daha beğendim (Kalanşo aşkı:))...

591887

Bir de kış gelince accık soğuk gördüğü zaman yaprakları kızarıyor, çiçek açmasalar da bana bu güzellikleri yetiyor:p

eslm mrym
15-01-2016, 18:40
Merhaba arkadaslar.Benimde bir kalanchoem var.7 8 aydir hic buyumedi.bir yaprak dahi vermedi sadece biraz boyu uzadi.ankarada yasiyorum. Kalanchoe cama yakin bir yerde duruyor aydinlik ortamda fakat gunesi direk almiyor. NE yapacagimi bilemiyorum .yardimlariniza ihtiyacim var.simdiden tesekkur ederim.

çiçekaşkı
15-01-2016, 18:58
Merhabalar Buket Hanım. Ben de yeni üye oldum. Kalanchoe'lar çiçeklerini dökünce sardunya gibi baştan mı fidelemek gerekiyor acaba

çiçekaşkı
15-01-2016, 19:06
Arkadaşlar sizin kalanchoe'ların da çiçek sapları uzun mu?çiçekçiden alınca yaprakların içine gömülü çiçekler evde açınca uzun çiçek saplı oluyor.

Mücevher Çalısı
15-01-2016, 19:17
Arkadaşlar sizin kalanchoe'ların da çiçek sapları uzun mu?çiçekçiden alınca yaprakların içine gömülü çiçekler evde açınca uzun çiçek saplı oluyor.

Fotoğraf yüklerseniz sorununuz daha anlaşılır olur. Çiçek sapının uzamasını istemiyor musunuz:? Çiçekler yaprak ile bitişik mi olsun?

Mücevher Çalısı
15-01-2016, 19:22
Merhaba arkadaslar.Benimde bir kalanchoem var.7 8 aydir hic buyumedi.bir yaprak dahi vermedi sadece biraz boyu uzadi.ankarada yasiyorum. Kalanchoe cama yakin bir yerde duruyor aydinlik ortamda fakat gunesi direk almiyor. NE yapacagimi bilemiyorum .yardimlariniza ihtiyacim var.simdiden tesekkur ederim.

Toprağı torf ise besinsiz kalmış olabilir...

eslm mrym
15-01-2016, 22:15
Evet sanirim torf hazir satilan topraklardan almistim.peki nasil bir toprak karistirabilirim.yardimcimci olabilirmisiniz.

Mücevher Çalısı
15-01-2016, 22:58
Evet sanirim torf hazir satilan topraklardan almistim.peki nasil bir toprak karistirabilirim.yardimcimci olabilirmisiniz.

Aslına bakarsanız ben de torf kullanıyorum, önerebileceğim toprak seçeneği pek yok. Bitkinize gübre verebilirsiniz. Ben de enzim veriyorum genelde, siz de yapıp kullanabilirsiniz. Buradan enzim (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/18541.htm) hakkında bilgi edinebilirsiniz:)

Jakin
16-01-2016, 10:27

Sevgili Mücevher Çalısı'nın önerdiği gibi enzim verilebilir.
(Benimki de yeni oldu sayılır, artık verebilirim. ;) )

Bir de toprağına yıkanmış, kurutulmuş inşaat kumu karıştırılabilir, geçirgenliği artsın, bitki çürümesin diye.. :)

eslm mrym
16-01-2016, 11:11
Tesekkur ederim sayin jakin ve mucevher calisi.verdiginiz bilgileri deneyecegim.

çiçekaşkı
16-01-2016, 21:20
Fotoğraf yüklerseniz sorununuz daha anlaşılır olur. Çiçek sapının uzamasını istemiyor musunuz:? Çiçekler yaprak ile bitişik mi olsun?

Merhaba evet çiçekler bitişik olsun istiyorum. Resim koymayı henüz denemedim. Nasıl yapacağımı bilmiyorum.

çiçekaşkı
16-01-2016, 21:28
Arkadaşlar içinizde bu enzim yapmayı deneyen var mı acaba. Siyah şekeri de ilk defa duydum.

A_NOMAD
16-01-2016, 21:55
Arkadaşlar içinizde bu enzim yapmayı deneyen var mı acaba. Siyah şekeri de ilk defa duydum.

http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/18541.htm

sena1987
23-01-2016, 19:56
Merhaba. 8 saksı kalanşom bir ay önce bitlendi. zeytinyağı sarımsak ve arapsabunu karıştırıp sıkıyorum ama hiç etkili olmadı. tomurcukların içinde koloni şeklideler,tomurcuklar açamadan ölüyorlar. tomurcuklara zarar vermeden bitleri öldürecek bir ilaç söyleyebilir misiniz? bol çiçekli olsunlar diye aylardır gözüm gibi bakıyorum tam çiçeklenmeye başladılar böyle oldu çok üzülüyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.

Gül Batur
24-01-2016, 15:45
Sayın sena bonyoya götür bir güzel tuşaldır bunu iki üç defa tekrarla.

Cymbelina
30-01-2016, 12:40
Eyyy yeni kalanşoici!

Kalanşoiler gölgede kalınca bünyeleri zayıflıp, boyuna giderek sağa sola kıvrılabilir. Yazın sabah güneşi, kışın tam gün güneşini alırsa daha sağlıklı gelişip, boyu kısalıp, yaprak araları sıklaşır...

Kalanşoiniz budanır, istediğiniz şekilde budayabilirsiniz. Budadığınız dal parçalarını en az 2-3 göz kalacak şekilde toprağa dikerseniz kısa sürede köklenirler. Milyonlarca olmasa da onlarca kalanşoi sahibi olursunuz:)

Benim kalanşolarım hiçbir zaman ilk alındığı zamanki büyük yapraklarıyla kalmadılar, bir süre sonra çelikleyerek yenilediklerim daima yaprak küçülttü. Benim için büyüklük gösteriş belirtisi olmadığı için ben o küçük ve gösterişli yapraklarını çok daha beğendim (Kalanşo aşkı:))...

Danke schön Sn. Mücevher Çalısı:) Aslında camın önündeler fakat yer beğendiremiyorum sanırım. Fakat bu durumda yaz ve kış yerlerini değiştirmem gerek sanırım. En iyi konumu olan 3 pencere var aslında ama tüm çiçek saksılarını da oraya sığdıramıyorum.

Minik yaprak yerine dev, at nalı:dilli: gibi yaprak istiyorum, evet!:) Yok, şaka ama küçük ve seyrek yaprak hoş durmuyor.

Sn. sardunya18, gidişat benim de haşin bir budamaya girişeceğimi gösteriyor.

Da, işte milyorlarca;) kalanşoiye yerim yok. Bir formül bulacağım artık.

Budama yapınca saksıda kalan budanmış kısım tekrar filizlenip devam ediyor mu? Yani mantıken öyledir sanıyorum. O saksıda kalan şoinin (kalanşoinin kısaltması:P) ileride performansı nasıl oluyor ki? İyice sünepe hale geliyor mu?

Mücevher Çalısı
30-01-2016, 15:49
...

Minik yaprak yerine dev, at nalı:dilli: gibi yaprak istiyorum, evet!:) Yok, şaka ama küçük ve seyrek yaprak hoş durmuyor.
...
Budama yapınca saksıda kalan budanmış kısım tekrar filizlenip devam ediyor mu? Yani mantıken öyledir sanıyorum. O saksıda kalan şoinin (kalanşoinin kısaltması:P) ileride performansı nasıl oluyor ki? İyice sünepe hale geliyor mu?

Kalanşo diyerek "Kalanchoe blossfeldiana"dan mı bahsediyoruz. Başlık da genel olunca hangi çeşit Kalanşodan bahsedelim bilmiyorum...

Bende mesela "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşündüğüm 3-5 çeşit (kat ve renk farklıkları var) Kalanşo var, hepsinin huyu suyu farklı...

1-2 tanesini satın aldığımda dediğiniz gibi at nalı boyutunda şekilsiz yaprakları vardı. O kocaman yapraklar bir süre sonra kurudu bitkicik bir daha o boyutta yaprak çıkarmadı...

Bir tanesini 6 ay önce çöp konteynırının kıyısına atılmış olarak buldum. Kimliği hakkında pek bilgim yok. Boyu 50 cm, "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşünüyorum ve o dik büyüyor. Gövde ve yaprakları diğerlerinden farklı olarak daha büyük gelişiyor. Yaprakları ve çiçekleri seyrek ama bu Kalanşo çeşidi, bahçede yetiştirilebiliyor ilkbahardan kış ayına kadar yalınkat çiçeklerini eksik etmiyor;)

Kopan-koparılan dallardan üretilen yavrularla anaç bitki tazeleniyor, güdü-büdü kalmıyor (benimkilerin geneli bu şekilde).

Saygı ve sevgilerimle...

Şükran45
08-02-2016, 10:49
Bunlar da benim güzellerim. Umarım doğru yükleyebilirim.

Şükran45
08-02-2016, 10:53
Sarı renk yeni açmaya başladı.

akifiye
08-02-2016, 13:35
bunlarda benim çiçeklerim. her yıl yeni sürgünlerin uç kısımlarını alır ekerim, kalan kısımlarını atarım. bu sayede gençleşmiş olur. daha iri yapraklar ve bol çicek alırım. güneşi çok sever. ayrıca toprak GÜBRESİZ,bahçe toprağı olursa iyi olur.

akifiye
08-02-2016, 13:37
çiçekleriniz güzel ama nisan veya mayıs ayında yeni sürgünlerini kullanarak, yenide dikim yapın , yaşlanmış gibi biraz.

akifiye
08-02-2016, 13:43
çiçeğimin son durumu hastalığı atlattık çiçek bile açtık ;)
Affınıza sığınarak bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Çiçekleriniz yaşlanmış . yeni çıkan sürgünler biraz büyüdüğünde. yeni sürgünleri budayarak. başka bir saksıda büyütmeniz de fayda var. ikinci olarak da menekşe saksınız da hayli büyük. mevcut saksının 3 te biri kadar büyüklükte bir saksı ile değiştirmeniz daha iyi olur. tşklerr.

Cymbelina
15-02-2016, 18:11
Kalanşo diyerek "Kalanchoe blossfeldiana"dan mı bahsediyoruz. Başlık da genel olunca hangi çeşit Kalanşodan bahsedelim bilmiyorum...

Bende mesela "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşündüğüm 3-5 çeşit (kat ve renk farklıkları var) Kalanşo var, hepsinin huyu suyu farklı...

1-2 tanesini satın aldığımda dediğiniz gibi at nalı boyutunda şekilsiz yaprakları vardı. O kocaman yapraklar bir süre sonra kurudu bitkicik bir daha o boyutta yaprak çıkarmadı...

Bir tanesini 6 ay önce çöp konteynırının kıyısına atılmış olarak buldum. Kimliği hakkında pek bilgim yok. Boyu 50 cm, "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşünüyorum ve o dik büyüyor. Gövde ve yaprakları diğerlerinden farklı olarak daha büyük gelişiyor. Yaprakları ve çiçekleri seyrek ama bu Kalanşo çeşidi, bahçede yetiştirilebiliyor ilkbahardan kış ayına kadar yalınkat çiçeklerini eksik etmiyor;)

Kopan-koparılan dallardan üretilen yavrularla anaç bitki tazeleniyor, güdü-büdü kalmıyor (benimkilerin geneli bu şekilde).

Saygı ve sevgilerimle...

Mücevher Çalısı, özenli ve detaylı cevabınız için teşekkürler öncelikle:) Fakat ben bahsettiğiniz kalanşoi türünü bilmiyordum. Benim at nalı;) diye tarif ettiğim şey aslında çiçekçilerden ilk alındıklarında veya buradaki bazı fotoğraflarda oldugu gibi nispeten büyük yapraklı olması. Bir süre sonra aynı büyüklükte değil daha küçük oluyor yaprakları. İsyanım bunadır!:D

Dün yapılan Eskişehir toplantısına Sevgili aleydi'nin yardımıyla gönderdiğim bitkilerden bir iki tanesi de kalanşoi idi . 2 tanesi epey uzundu, onları da 2'ye keserek ayırdım. Bende kalan kısmı da şu an budanık;) vaziyette duruyor, bir ara onun da resmini koyabilirim belki. kafama göre budamış oldum yani, ilk kez kalanşoi budadım açıkçası.

Sukulent grubunu pek bilmiyorum. Benim genel olarak bitkilerde budamaya yaklaşımımın çıkış noktası gül ve sardunya aslında:) Hayatımda gül budamadım, gül çeliği almadım o ayrı da. Sardunya budamasında ne yapıyorsam diğer bitkilere de aynısını tatbik ederim, ilkelerimden taviz vermem:dilli: Kalanşoide de aynısını yapmaya kalktım, bilmem doğru mu yaptım. Fotoğrafını bir ara ekleyebilirsem daha net olur.

ParlakYıldızlar
19-02-2016, 20:43
Nihayet...! Sabahtan beri 50 ve üzeri sayfa okudum,bu bitkinin adı nedir bölümüne girdim,bir türlü resim yukleyemedim derken bendeki bitki de kalanchoe imiş,an itibariyle hemen içeri aldım aslında üstüne kar bile yağmisti,ozenmiyordum zorla vermislerdi☺ uçları hep tomurcuk,zavallicik hep açmaya çalışıyordu demek uzatmadan sorayım,bendekinin gövdesi sari krem arası yaprakları (sadece 2 tane) parlak değil yani ölucekmi acaba?

Lonicera
23-02-2016, 14:04
Elimde iki farklı türü var. Biri çiçeğe hazırlanırken diğeri başını almış gidiyor:)

Gül Batur
23-02-2016, 19:43
Üç yıldır birlikteyiz.

hobiciakvarist
02-03-2016, 13:17
Kışın kalanchoe, elimdeki sukulenti ve 2 kaktüsümü hep içeri alıyorum. Ancak ne yazıkki evimin içi oryantasyonundan dolayı çok güneş görmüyor. Bu nedenle sukulentimin ve kalanchoeların formu iyice düştü. Bunları tekrar ne zaman dışarı alabilirim? Tekrar toparlamaları ne kadar zaman alır?

Gül Batur
03-03-2016, 20:40
Sayın hobiciakvarist.
Havalar güzel bana kalsa dışarı çıkarın derim benimkiler hep dışarda.
tabi ben izmirdeyim. ilkim farkımız var.

Gardenias
12-03-2016, 10:00
merhabalar

balkon ve pencerelere bakıyorumda herkesin rengarenk çiçekleri açmış.benim çiçeklerimse bir türlü çiçeklenmiyorlar. nerede yanlış yaptığımı öğrenmek için buraya yazayım dedim. elimde 1 yıldır ekili olan bir "kalanchoe" var. boyu 15 cm kadar oldu yaprakları da sağlıklı görünüyor ama bir tane tomurcuğu bile yok.

-----------------------------------
Merhaba...Aranıza yeni katıldım..Ben de sizlerle kalanchoeler hakkındaki kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.Umarım sizlere faydalı olur...
Kalanchoelerin çiçek açmaları için, onları güneş görebilecekleri bir pozisyona yerleştirin.
Ve şimdi geliyoruz kalanchoeleri çiçek açtırma sırrına: Kalanchoeleri 1 litreye 0,25 veya 0,50 cc Gibberellic Asit karıştırılmış suyla akşamdan fısfıslayın.Birkaç gün böyle yapın...Bir müddet sonra kalanchoeniz tomurcuklanıp ,nihayetinde de her tarafından bol miktarda çiçekler açarak sizi sevindirecektir...Bu yöntemle büyük kalanchoelerde, dallarda köklenme de oluştuğunu, tespit ettim.Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz ve kalanchoelarınızı yeni bir saksıya köklendirip isteyen arkadaşlarınıza da hediye edersiniz..
Herkese bol çiçekli güzel günler dilerim...

datalaylay
21-03-2016, 19:39
Merhaba. Benim kalandivalarım ocak gibi bütün çiçeklerini döktüler. Ben normal olduğunu düşündüm ama hala bu durumdalar. Pencere önünde güzel gunes alan bir yerdeler ama başka ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?

efiltem
26-03-2016, 18:59
Bunlar da bizim minikler.

deryaoz
30-03-2016, 17:29
merhaba,
aranıza yeni katıldım :)

sorum şu ki kalanşo çiçeğime çok severek bakıyordum. ama şu an boyları uzadı eski güzel şekli gitti. tüm dallar ayrık duruyor birbirinden... çiçek de açmıyor. sizce ne yapmalıyım?:(

Lonicera
02-04-2016, 13:06
Nihayet açmaya başladılar.

hira
05-04-2016, 07:25
Kalanchoeler açtı açacak diye sevinirken hem böceklendiler hemde tomurcuklar kurudu. Tomurcukların kuruması neden olur acaba.

Mücevher Çalısı
05-04-2016, 14:34
Kalanchoeler açtı açacak diye sevinirken hem böceklendiler hemde tomurcuklar kurudu. Tomurcukların kuruması neden olur acaba.

Böceklenmeden etkilenmiş, fazla sulama veya drenaj sorunu olabilir...

Farukk
10-04-2016, 20:16
Cicegimi üretmek istiyorum bu çiçekli dallarından koparsam saksiya diksem olumlu sonuç alır miyim

Farukk
10-04-2016, 20:19
Acaba bu da mi bir kalonche bilen var mi?

sevoş
10-04-2016, 21:17
sayın farukk bence çoğaltmak için çiçeğinin bitmesini bekleyin.o zaman dalları biraz daha büyür.altakide kalonche çiçeği

Farukk
11-04-2016, 01:41
sayın farukk bence çoğaltmak için çiçeğinin bitmesini bekleyin.o zaman dalları biraz daha büyür.altakide kalonche çiçeği

Cook teşekkür ederimm sevoş...

mrvgrrAlp
12-04-2016, 13:17
. Menekşe gibi çeliklemiştim tuttu .yavru verdi. Hatta tomurcuklanmış

Benim de bir tane çiçeğim var. Pembeydi bir buçuk yıl oldu hala çiçeklenmedi. Köklenen dallarindan koparıp direk diktim kendisini de budadim. Benim yavrular ne zaman ciceklenir? Sizinki ne kadar sürede bu hale geldi?

fdogru
14-04-2016, 11:25
Merhabalar,
Kalanchoe'nun boyu gittikçe uzuyor. Sabah güneşi alamadığı için midir? Bu yüzden midir boy uzaması? Çok aydınlık bir yerde duruyor çiçeğim. Ayrıca çiçeklenmesi için köklerin saksıyı doldurmasını bekleyecek miyim? yoksa böyle de çiçeklenebilir mi?

hira
18-04-2016, 12:26
Avuç iyi büyüklüğündeki bir kalanşo yapragını duya koydum (acep köklenir mi diye) hem kök, hemde yavru verdi benim paşam. afrika menekşesi edasıyla :o

fdogru
18-04-2016, 12:50
#1405 nolu mesajımdaki kalanchoe için yapabileceğim bir şeyler var mı? Uzun olanı kesip suya mı koymalıyım, direkt toprağa mı ekmeliym ya da kendi haline mi bırakmalıyım?

Mücevher Çalısı
18-04-2016, 13:36
#1405 nolu mesajımdaki kalanchoe için yapabileceğim bir şeyler var mı? Uzun olanı kesip suya mı koymalıyım, direkt toprağa mı ekmeliym ya da kendi haline mi bırakmalıyım?

Uzun dala saydığınız 3 hali uygulayabilirsiniz, seçim sizin takdiriniz:) Mümkünse bu aylarda (alıştıra alıştıra) yarım gün güneş görmesini sağlayabilirseniz boy uzaması yavaşlar...

Kalanşolar kış aylarında çiçeklenmeye başlıyorlar. Tahminen sizinki de kış mevsimi geldiğinde çiçeklenme dönemine girecektir...

fdogru
18-04-2016, 13:48
Uzun dala saydığınız 3 hali uygulayabilirsiniz, seçim sizin takdiriniz:) Mümkünse bu aylarda (alıştıra alıştıra) yarım gün güneş görmesini sağlayabilirseniz boy uzaması yavaşlar...

Kalanşolar kış aylarında çiçeklenmeye başlıyorlar. Tahminen sizinki de kış mevsimi geldiğinde çiçeklenme dönemine girecektir...

Aslında bol ışık alan bir yerde (hem gün ışığı hem de yapay ışık-floresan altında-). direkt güneş ışığı almıyor

boyunun çok uzamasını istemiyorum ama kesmeye de kıyamıyorum. neyse böyle dursun bakalım bir süre daha :)

Cevabınız için ayrıca teşekkürler.

Benol Hazaroğlu
22-04-2016, 20:23
Wendy

melek yüzlü
01-05-2016, 22:00
Bu da benim bugün a101'den aldım. Bakimi konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

A_NOMAD
01-05-2016, 22:49
Bu da benim bugün a101'den aldım. Bakimi konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

Sayfalara göz atarsanız ihtiyacınız olan bilgileri bulacaksınız, güle güle büyütün...

sardunya18
02-05-2016, 13:12
Benim de bir tane çiçeğim var. Pembeydi bir buçuk yıl oldu hala çiçeklenmedi. Köklenen dallarindan koparıp direk diktim kendisini de budadim. Benim yavrular ne zaman ciceklenir? Sizinki ne kadar sürede bu hale geldi?

Mesajınızı yeni gördüm benim yaprak 8 ya da 9 ayda yavru verip tomurcuklandı .Güneş gören cam kenarındaydı aslında çok üstüne düşmedim .Budadığınız kısımları direk toprağa dikebilirsiniz .Güneş görmesi önemli bol çiçekli günler dilerim

mrvgrrAlp
09-05-2016, 11:10
Diktim budadiklarimi artık balkondalar zaten. Cephe de güney habire yaprak cikariyorlar :) artık bende ilgileniyorum bakalım ne zaman ciceklenecekler :)

İlknur44
12-05-2016, 14:58
Merhaba benimde bir tane çiçeğim var. Yapraklarını torfa ektim çok güzel köklendiler, tek bir yaprağım yavru verdi.
Diğer yapraklarında yavru vermesi için ne yapmalıyım?

Mücevher Çalısı
12-05-2016, 21:34
...
Diğer yapraklarında yavru vermesi için ne yapmalıyım?

Bekleyebilirsiniz:)

İlknur44
13-05-2016, 13:18
Teşekkür ederim.Dört gözle bekliyorum topraktan çıkmalarını

Benol Hazaroğlu
13-05-2016, 17:20
Wendy

sardunya18
15-05-2016, 12:13
Güney cephe kapalı balkonumda kalanşo köşesi

Şükran45
23-05-2016, 12:51
Hala çiçek açmaya devam ediyoruz:)
614045

614046

nimo
11-07-2016, 14:53
Çelikle ürettiğim kalanchoe'ler :) ama pek çiçek açacağa benzemiyorlar

Turuncu - Kırmızı - Pembe

621572

Şükran45
18-07-2016, 13:46
Şu an Kalanchoe'lerin çiçeklenme dönemi değil. Merak etmeyin kolay çiçek açıyorlar. Eylül ekim gibi tomurcuklanmaya başlayıp kış boyu çiçekli kalıyorlar.

Ebrushka
31-07-2016, 09:30
Bu foto 2- 3 hafta önce cekildi kalansomn cicekleri kurudu. Kuruyanlari kopardim ama dali falan kesmedim. Çiçeklenmsi zor oluyo galiba. Tekrar ayni yerden ciceklenir mi? Daha cok cicek icin ne yapmak lazim?
Celigini bi cafeden almistim nisanda. Yapraklar küçük küçük cicek büyük ve dalli ayrica da bol cicekliydi. Sonra çiçekli celigini bi kac hafta suda beklettim diktim yapraklari kocaman oldu ama çiçekler gitti iste bir de ne yapsam foto böyle yan sekil gelio anlayamadım

Mücevher Çalısı
31-07-2016, 10:15
...Tekrar ayni yerden ciceklenir mi? Daha cok cicek icin ne yapmak lazim?... bir de ne yapsam foto böyle yan sekil gelio anlayamadım

Fotoğraf yan olsa da çiçeğiniz düz görünüyor bana:)

Yaprağı da güzel bu bıcırığın, sukulent ne de olsa üzerinde illa çiçek görmesek de olur bence;)

Geçmiş çiçeklerini budayın, güneşe alın (sabah ya da akşam güneşi), gübresini verin. Sonbahar sonlarına doğru yavaş yavaş size çiçek tomurcuklarını gösterir, kış aylarında da açmaya başlar...

saisha
02-09-2016, 19:34
Bir zamanlar kalanchoe idi... Şimdi bu ne hal anlamadım nesi var çiçek de açmıyor :( ne yapmam lazım eski haline dönmesi için?

Mücevher Çalısı
02-09-2016, 20:04
Bir zamanlar kalanchoe idi... Şimdi bu ne hal anlamadım nesi var çiçek de açmıyor :( ne yapmam lazım eski haline dönmesi için?

Çözüme ulaşabilmek için önce size bir soru sormak gerekiyor:)

Kalanşonun bu hale gelmesi için ona neler yaptınız?

Bu sorunun cevabını verdiğinizde belki kendi sorunuzun da cevabını bulmuş olursunuz:)

saisha
03-09-2016, 10:36
Daha önce ne yapıyorsam onu yaptım ne zaman ki dallarında köklenmeler başladı, tuhaflaştı çiçek, saksını değiştirdim, zaman ilerledikçe bu hale geldi

Mücevher Çalısı
03-09-2016, 11:21
Kalanşolar çeşit çeşit bu haliyle sizinki ne çeşit anlaşılır değil. Eski halini ve bu hale geliş aşamalarını da fotoğraflayıp paylaşmanız gerekirdi. Bu aşamada ve verdiğiniz veriler ile en fazla sizin bakımında yanlışlar yaptığınızı çıkarabiliriz. Gübre-güneş eksikliği çektirmiş, fazla sulamış, tam güneşte bırakmış olabilirsiniz. Köklenme demişsiniz, o aşamada budayarak hem ana bitkinizi tazeleyecektiniz hem de çelikleme yoluyla yeni yeni kopya kalanşolara sahip olacaktınız, bunu uygulamamışsınız. Vs vs...

48. sayfa olmuş konu, hergün 1 sayfa okusanız 48 gün sonra bana bile yol gösterecek bilgiye sahip olursunuz inanın... Kolay gelsin:)

Daha önce ne yapıyorsam onu yaptım ne zaman ki dallarında köklenmeler başladı, tuhaflaştı çiçek, saksını değiştirdim, zaman ilerledikçe bu hale geldi

saisha
04-09-2016, 21:10
teşekkür ederim... fırsat bulursam bir ara budayıp tazelenmesini sağlayacağım. güneşe gelince direk güneş almadı, sabah güneşi alan cam önüne koydum. eski haline gelir inşallah. eski hali geniş büyük yapraklıydı aslında ilk aldığımda koymuştum resmini foruma... eskisi gibi ilgilenmeye başlayınca o da eskisi gibi olur inşallah

Busranur
05-09-2016, 16:35
Bu bir kalanso mudur ??? Eğer öyleyse turunu öğrenmem de yardımcı olabilir misiniz ??? Birde yapraktan üretenler varmış şuan yapraklarını koparıp diksem tutarlar mı ? ;) Şimdiden teşekkürler :rolleyes:

sardunya18
26-09-2016, 14:23
Evet sevgili busranur çiçeğiniz kalanşo ama türünü bilmiyorum. Bakımını bu sayfaları okuyarak öğrenebilirsiniz.

TCM
01-10-2016, 01:13
Bugün (01.10.2016 - cumartesi) ŞOK Marketlerde kalanchoe ler var 6,90 a, geçen hafta BİM den aldığım minik kova şeklinde saksılarım var rengarenk üçerli alıp, içine aktarsam güzel olmaz mı?

deryaver
07-10-2016, 23:32
Merhaba,
Kalanşom tomurcuklanmaya başladı. Bu dönemde sıvı besin versem bir sorun olur mu? Yoksa daha iyi mi olur?

Busranur
08-10-2016, 10:56
Bugün yeni aldım kalanso mu ;) çiçekleri biraz pörsümüş ve bazı çiçekler resimde ki gibi eğilmişti :( bunun sebebi nedir ? Ne yapmam gerekir ? Bide çiçeğine evde mi yoksa balkonda mi bakmalıyım :confused: Şimdiden teşekkürler :rolleyes:

Busranur
08-10-2016, 21:19
Sonunda açtılar.

Bu bir kalanso mudur ??? Eğer öyleyse turunu öğrenmem de yardımcı olabilir misiniz ??? Birde yapraktan üretenler varmış şuan yapraklarını koparıp diksem tutarlar mı ? ;) Şimdiden teşekkürler :rolleyes:

Kalanso mun turunu bilen var mi ? Gelişimi çok yavaş ne yapmalıyım ? Lutfen yardımcı olun :(

hamseey
08-10-2016, 21:36
Kalanso mun turunu bilen var mi ? Gelişimi çok yavaş ne yapmalıyım ? Lutfen yardımcı olun :(
Bundan bende bakmıştım. Türünü bilmiorum ama çok arsız bir türdü. Çok aşırı sulamamak kaydıyla güneşi çok seviyordu. Uzun bir saksıya dikmiştim. Bir süre sonra ( ne kadar olduğunu hatırlamıyorum ) saksıyı komple sarmışlardı. Saksıda toprak kalmamıştı :)

Busranur
09-10-2016, 17:34
Bundan bende bakmıştım. Türünü bilmiorum ama çok arsız bir türdü. Çok aşırı sulamamak kaydıyla güneşi çok seviyordu. Uzun bir saksıya dikmiştim. Bir süre sonra ( ne kadar olduğunu hatırlamıyorum ) saksıyı komple sarmışlardı. Saksıda toprak kalmamıştı :)

Gelişimi çok yavaş . Bi de turunu öğrensem . Çiçek açmasını bekliyorum ama hala çok küçük ;) Bu boylarda Çiçek açsa da rengini görsek :p

Busranur
09-10-2016, 17:39
Benim kalansom boynunu büktü . Anlamadım sebebini . Yardımcı olur musunuz ? Dışarda mı baksam içerde mi karar veremedim .:( Bi de yapraklarından üretim nasıl oluyor acaba ??

hamseey
09-10-2016, 17:57
Benim kalansom boynunu büktü . Anlamadım sebebini . Yardımcı olur musunuz ? Dışarda mı baksam içerde mi karar veremedim .:( Bi de yapraklarından üretim nasıl oluyor acaba ??

Aslında bu çiçek hiç bende böle bir sorun yaşamamıştı. Çok arsız olduğu için ilgilenmesem bile büyüyüp gitmişti. Yapraklarını da aynı menekşede olduğu gibi koparıp direk dikebilir **** suda bekletip köklendirip dike bilirsiniz.

Busranur
09-10-2016, 20:04
Aslında bu çiçek hiç bende böle bir sorun yaşamamıştı. Çok arsız olduğu için ilgilenmesem bile büyüyüp gitmişti. Yapraklarını da aynı menekşede olduğu gibi koparıp direk dikebilir **** suda bekletip köklendirip dike bilirsiniz.

Ben aldığım da böyleydi ama düzelir diye pek önemsemedim . Eve geldiğimde balkona koydum ama daha da büküldü boynu :( Ne yapıcam hiç bilmiyorum. İnşallah en yakın zamanda düzelir çiçeğim .

Busranur
11-10-2016, 16:49
Ben aldığım da böyleydi ama düzelir diye pek önemsemedim . Eve geldiğimde balkona koydum ama daha da büküldü boynu :( Ne yapıcam hiç bilmiyorum. İnşallah en yakın zamanda düzelir çiçeğim .

Şimdide çiçekleri düşmeye başladı . Boynu eğilen çiçekler birer birer düşüyor.Yaprakları ve dalları sağlam . Nerde sorun lütfen yardımcı olun :(

Mücevher Çalısı
11-10-2016, 17:01
Toprak harçları uygun olmadığı (suyu içinde tutan harç) için sanırım satın alınanların bazıları bu şekilde kaybediliyor. Saksıdan çıkarın, köklerine bakın sağlam mı? Sağlam ise toprağını değiştirin, kökler çürümüşse pek umut yoktur...

Busranur
12-10-2016, 17:44
Son durum bu. Toprağı iyi gozukdu bana. Sizce durum nasıl ??:o

hira
12-10-2016, 19:17
Şimdide çiçekleri düşmeye başladı . Boynu eğilen çiçekler birer birer düşüyor.Yaprakları ve dalları sağlam . Nerde sorun lütfen yardımcı olun :(

Dallar sağlam diyorsunuz. Bir- iki tane kırıp dikin başka saksıya.. ne oluur ne olmaz. Garantileyin

ummu_gul
26-12-2016, 18:53
636208

Busranur
07-01-2017, 08:53
Kalansom karın altında kaldı . Ne yapmalıyım içeriye mi aliyim . Lütfen yardim edin

Busranur
07-01-2017, 12:19
Çiçeğimi içeri aldım . Bu seferde yaprakları ve dalları eğik yumuşak oldu. Bende başına poşet geçirdim ve dışarı koydum. Tavsiyeleriniz nelerdir ? Yardımcı olur musunuz. :(

Muda
07-01-2017, 12:42
Çiçeğinizi neden dışarıda bıraktınız. Muhtemelen donmuş olabilir. Bitki içerisinde bulunan suyun donması, içeriye aldığınızda çözülmesi nedeni ile yumuşamıştır. Siz yaşama ihtimaline karşılık bitkinizi içeriye pençere kenarına alınız.

Busranur
07-01-2017, 12:57
Çiçeğinizi neden dışarıda bıraktınız. Muhtemelen donmuş olabilir. Bitki içerisinde bulunan suyun donması, içeriye aldığınızda çözülmesi nedeni ile yumuşamıştır. Siz yaşama ihtimaline karşılık bitkinizi içeriye pençere kenarına alınız.

Başına poşet geçirip geri balkona koydum. Ev çok sıcak sok geçirmez mi ?? Dun yağmaya başladı kar . Aksam içeri almayı unuttum . Sabah görünce de napicami bilemedim :o

Busranur
07-01-2017, 13:19
Başına poşet geçirip geri balkona koydum. Ev çok sıcak sok geçirmez mi ?? Dun yağmaya başladı kar . Aksam içeri almayı unuttum . Sabah görünce de napicami bilemedim :o

İçeriye aldım . Durumu pek iyi değil :(

Şükran45
12-01-2017, 14:56
Merhaba, Kalanchoe'lerimi her sene odada tutuyordum. Bu sene kapalı cam balkonda duruyorlar ve tomurcukta kalma süreleri çok uzadı. Sabırla açmalarını bekliyorum ancak tomurcukları gayet büyük olduğu halde halen açmadılar. Hepsi gayet sağlıklı ve ortada sorun gözükmüyor. Eninde sonunda açarlar mı yoksa içeri mi almalıyım? Ne dersiniz?

sardunya18
30-01-2017, 11:12
Kalanşolar çiçeklendi .Yazı kapalı balkonda geçirdiler .Şimdi içerdeler ;)

ULDUZ
30-01-2017, 15:37
Kalanşolar çiçeklendi .Yazı kapalı balkonda geçirdiler .Şimdi içerdeler ;)
Merhabalar sayin sardunya 18 masallah kalansolariniza ne kadar guzel acmislar. Bakdikca insanin ici aciliyor. Emeyinize saglik.Tesekkurler.

Отправлено с моего SM-J320H через Tapatalk

sardunya18
31-01-2017, 15:38
Teşekkür ederim bu da sarı olanı

Gülizar ş
19-05-2017, 23:00
Sardunya 18 bu sizin ki sarı degil turuncu. **** benimkiler gibi güneş yüzünden renkleri değişti. Pembe kalanchoe çok güneşte kalınca toz pembe oldu. Rengi açıldı. Ama sarı kalanchoe güneşe maruz kalınca rengi daha koyulaştı .Paylaştığınız resimdeki gibi turuncuya döndü.

Cilekliturta
23-05-2017, 09:25
Merhaba, bana da hediye bir kalanchoe çiçeği geldi.Gerçekten çok güzel bir çiçek. İki günde bir suladım, güneş alan pencerenin önüne koydum ve baktım ki geldiğinde capcanlı olan yaprakları cansızlaşmaya başlamış. Ne yapmam gerekli bilemedim , ona birşey olursa gerçekten çok üzülürüm.

İlknur44
23-05-2017, 09:39
Merhaba, bana da hediye bir kalanchoe çiçeği geldi.Gerçekten çok güzel bir çiçek. İki günde bir suladım, güneş alan pencerenin önüne koydum ve baktım ki geldiğinde capcanlı olan yaprakları cansızlaşmaya başlamış. Ne yapmam gerekli bilemedim , ona birşey olursa gerçekten çok üzülürüm.

Merhaba çilekliturta, bendede var bir tane kalanchoe sizden ricam iki günde bir sulamayn, ben toprağı biraz kuruyunca suluyorm kalanchoe'lar fazla su istemeyen bir çiçek olduğunu bıliyorm.
Benim çiçeğim bir yıldır var,çok güzel gelişti ama çiçek açmıyor.

Cilekliturta
24-05-2017, 09:00
Merhaba çilekliturta, bendede var bir tane kalanchoe sizden ricam iki günde bir sulamayn, ben toprağı biraz kuruyunca suluyorm kalanchoe'lar fazla su istemeyen bir çiçek olduğunu bıliyorm.
Benim çiçeğim bir yıldır var,çok güzel gelişti ama çiçek açmıyor.

Teşekkür ederim😊 bende öyle yapacağım artık toprak kurumadıkça su vermeyeceğim.
Yaa. Neden çiçek açmadı acaba? Benimki de daha pembe pembe tomurcuk, biraz geç çiçek açıyor sanırım.

İlknur44
25-05-2017, 15:06
Rica ederim fazla sussuzda bırakmayın, benimkide kırmızı açıyordu. Fotoğraf yüklemeye çalıştım ama olmadı galiba.

Cilekliturta
26-05-2017, 10:09
Rica ederim fazla sussuzda bırakmayın, benimkide kırmızı açıyordu. Fotoğraf yüklemeye çalıştım ama olmadı galiba.

Olmamış :) hala sulamadım baktım toprağı hala ıslak ve bugün farkettim kiii açmaya başlamış çok sevindim

İlknur44
26-05-2017, 10:34
Olmamış :) hala sulamadım baktım toprağı hala ıslak ve bugün farkettim kiii açmaya başlamış çok sevindim
Bende sizin adınıza sevindim, çoğaltmasıda çok kolay. Ben hem yapraktan hemde çelikten çoğalttım , ve birde direk güneş görmesin tecrübeme dayanarak söylüyorm yapraklar hemen yumuşamaya başlar.

Cilekliturta
26-05-2017, 12:03
Evet güneş alan pencerenin önüne koymuştum geldiğinde sert olan yaprakları yumuşamış. Aldım hemen pencerenin önünden. bir türlü yer bulamadım küçücük saksıya :) şimdi masanın uzerine koydum bakalım sevecek mi. Bende çoğaltmak istiyorum evdekiler çok sevdi açmaya baslayınca :)

İlknur44
10-06-2017, 12:54
Evet güneş alan pencerenin önüne koymuştum geldiğinde sert olan yaprakları yumuşamış. Aldım hemen pencerenin önünden. bir türlü yer bulamadım küçücük saksıya :) şimdi masanın uzerine koydum bakalım sevecek mi. Bende çoğaltmak istiyorum evdekiler çok sevdi açmaya baslayınca :)

Merhaba çilekli turta kalancohe çiçeğinizin durumu düzeldi mi.

Cilekliturta
15-06-2017, 23:19
Merhaba çilekli turta kalancohe çiçeğinizin durumu düzeldi mi.
ya gerçekten temiz kalplisiniz imdadıma yetistiniz :) bende kara kara düşünüyordum çiçeğime ne yapsam kime sorsam diye. Bir hata yaptım vur diyip öldürdüm resmen. Çok su vermeyeceğim diye 10 günden fazladır ki su vermiyorum ve çiçeklerin boynunu bükmeye başladığını farkettim. Hemen su verdim ama nafile :( devam etti solmaya şuan o güzelim çiçekleri soldu kalanchoe'nun. Tek tük var onlarda solar yakında. :(

İlknur44
16-06-2017, 09:50
ya gerçekten temiz kalplisiniz imdadıma yetistiniz :) bende kara kara düşünüyordum çiçeğime ne yapsam kime sorsam diye. Bir hata yaptım vur diyip öldürdüm resmen. Çok su vermeyeceğim diye 10 günden fazladır ki su vermiyorum ve çiçeklerin boynunu bükmeye başladığını farkettim. Hemen su verdim ama nafile :( devam etti solmaya şuan o güzelim çiçekleri soldu kalanchoe'nun. Tek tük var onlarda solar yakında. :(

Merhaba teşekkür ederim:) öncelikle 10 gün fazla olmuş sussuz kalması bu aralar havalarda sıcak toprağı biraz kurudu mu suyu vereceksiniz. Ben 5 veya 6 günde veriyorum, çlçekler belkim yer değiştiğinden dökülüyor çiçekçilerde ki bakımı yapamadığımızdan olmuyor. Benimkide yaprakları çok küçük çıkıyor.:(Siz yinede suyunu düzenli verin aydınlık yere koyun güneş değmesin inşallah kendine gelir fotoğraf yüklebilirmisinz.

Cilekliturta
16-06-2017, 18:38
Merhaba teşekkür ederim:) öncelikle 10 gün fazla olmuş sussuz kalması bu aralar havalarda sıcak toprağı biraz kurudu mu suyu vereceksiniz. Ben 5 veya 6 günde veriyorum, çlçekler belkim yer değiştiğinden dökülüyor çiçekçilerde ki bakımı yapamadığımızdan olmuyor. Benimkide yaprakları çok küçük çıkıyor.:(Siz yinede suyunu düzenli verin aydınlık yere koyun güneş değmesin inşallah kendine gelir fotoğraf yüklebilirmisinz.

Merhaba. :) aynen havalarda çok sıcak burada. çok yanlış yaptım su vermeyerek . Ama sulayınca düzelir diye düşünmüştüm, düzelmedigi gibi kalan çiçekleri de boynunu büküyor. Tekrar çiçek açar mı acaba? Bir de çoğaltayım diyorum yapraktan mı çogaltmalıyım?

İlknur44
17-06-2017, 10:15
Merhaba. :) aynen havalarda çok sıcak burada. çok yanlış yaptım su vermeyerek . Ama sulayınca düzelir diye düşünmüştüm, düzelmedigi gibi kalan çiçekleri de boynunu büküyor. Tekrar çiçek açar mı acaba? Bir de çoğaltayım diyorum yapraktan mı çogaltmalıyım?

Merhaba çok güzelmiş çiçeğiniz maşallah. Hem yapraktan hem çelikten çoğaltabilirsiniz ben çelikten çoğaltmayı daha çok seviyorum çabuk tutuyor.

Cilekliturta
17-06-2017, 16:24
Merhaba çok güzelmiş çiçeğiniz maşallah. Hem yapraktan hem çelikten çoğaltabilirsiniz ben çelikten çoğaltmayı daha çok seviyorum çabuk tutuyor.

Teşekkür ederim. 😊 inşallah duzelir :( tamam çelikten deneyeceğim tekrar teşekkürler

meraki
29-06-2017, 15:08
Merhaba

Bu çiçeğin kalanşo oluğunü bugün, forumda öğrendim.
Baķımsız kalmış bir çiçekti, çiçeklerden pek anlamamama rağmen acıdığımdan dün saksısını değiştirdim.
Yalnız formu burdaki örneklerin bir çoğundan farklı, dallar az yapraklı, az çiçekli ve sarkmaya meyilli.
Acaba türü mü böyle yoksa, küçük saksıda bakımsız kaldığı için mi böyle olmuş.
İlk fotodaki hediye saksısıyla 1 sene durmuş.
Acaba uzun dalları budayıp, budadıklarımı çelik olarak mı kullansam?

Teşekkürler

Ebrushka
04-07-2017, 23:05
Merhaba

Bu çiçeğin kalanşo oluğunü bugün, forumda öğrendim.
Baķımsız kalmış bir çiçekti, çiçeklerden pek anlamamama rağmen acıdığımdan dün saksısını değiştirdim.
Yalnız formu burdaki örneklerin bir çoğundan farklı, dallar az yapraklı, az çiçekli ve sarkmaya meyilli.
Acaba türü mü böyle yoksa, küçük saksıda bakımsız kaldığı için mi böyle olmuş.
İlk fotodaki hediye saksısıyla 1 sene durmuş.
Acaba uzun dalları budayıp, budadıklarımı çelik olarak mı kullansam?

Teşekkürler

bakimsiz oldugu icin olabilir. ben kalansomu boyle kucuk dalli bi cicekten alip koklendirmistim ilk sene degil ama ikinci sene cok fazla cicek acti yapraklari kocaman oldu hala da cicekli gecen sene topragini degistirmistim sadece bi de direk gunes isiginda durmasin

Ebrushka
04-07-2017, 23:24
Fotoğraf yan olsa da çiçeğiniz düz görünüyor bana:)

Yaprağı da güzel bu bıcırığın, sukulent ne de olsa üzerinde illa çiçek görmesek de olur bence;)

Geçmiş çiçeklerini budayın, güneşe alın (sabah ya da akşam güneşi), gübresini verin. Sonbahar sonlarına doğru yavaş yavaş size çiçek tomurcuklarını gösterir, kış aylarında da açmaya başlar...

mesajinizi yeni gordum bu sene harika cicekler acti kalansom cok da buyudu :)

İlknur44
10-07-2017, 14:24
Kalanchoe çiçeğim yeni aldığım zaman ki hali.

İlknur44
10-07-2017, 21:25
Ve buda çiçeğimin son hali.

Cilekliturta
14-07-2017, 14:04
Maşallah :) çok sağlıklı ve güzel görünüyor çiçeginiz bahce mimarı. Bende çiçeğimden umudu kesmişken , bir de balkona gölge bir yere koymayı denedim ve sonra baktım ki yeniden minik minik yeni yapraklar çıkmış. :)))) düzeliyor sanırım

İlknur44
14-07-2017, 14:28
Maşallah :) çok sağlıklı ve güzel görünüyor çiçeginiz bahce mimarı. Bende çiçeğimden umudu kesmişken , bir de balkona gölge bir yere koymayı denedim ve sonra baktım ki yeniden minik minik yeni yapraklar çıkmış. :)))) düzeliyor sanırım

Teşekkür ederim. Inşallah sizin çiçeğinizde düzelir

Cilekliturta
17-07-2017, 18:59
Teşekkürler inşallah:)

Mahmut Tebir
18-07-2017, 12:56
kalanchoe o kadar ilgi isteyen bir bitki degil. Küçücük bir yaprağı toprağa düşse tekrar filizlenir. Dikkat edilecek şey fazla sudan ve güneşten kaçının. Zaten çiçeklenmesi sonbaharda olan bir çiçektir. Çiçekçilerde bulunanlar bir takım evrelerden geçirilip çiçeklendirilmiş olanlardır. Çiçeklenmesi için gece güzdüz farkını anlaması lazımdır çiçeğin. Yani gece uzun gündüz kısa olan zamanda çıçeklenir kalanchoe.

lenavita
24-07-2017, 09:22
Selam arkadaşlar kalanchoe çelikten de yapraktan da çoğaltılıyor yanlız yapraktan cogaltinca o yıl acmiyor. ben sıcaklarda çoğaltma yapıyorum.temmuz sonları bunları ektim çelikten hepsi koklendi soluklar yeni ektiklerim

lenavita
24-07-2017, 09:28
Karanlık çıkmış güneşte çektim .Kalanchoe kökü çürüse de yok olmaya başlasa da hatta bir yaprağı dahi kalsa onu köklendirebilirsiniz en ılık yere alın köklenir hemen ve ayrıca yaprakları kızarık gibi ise kırmızı renk **** koyu pembe açar .eğer yaprakları sarımsı yeşilse sarı veya beyaz renk açar.yapraklar yeşilse de acık pembe acık turuncu
açar

lenavita
27-07-2017, 11:21
Havaların ısınması ile Kalonchoeler çoştu.

ben komşudan bu çiçeği alıp ektim . yanlız kırmızı normal kalanşo oldu sarkıtmammı lazım acaba anlamadım .yani komşununki bildiğin sarkıyordu

Sibele
23-09-2017, 06:08
Merhaba ben hayatımda ilk kez canlı çiçek bakıyorum 2 ay öncesinde eşimle balkonumuz için bayhous dan bir sürü çiçek aldık ve hangisi dış bitki hangisi iç birki bakmadan ☺ Ama kalanchoelerim ve vincalarım yeris sevdi sanırım. Üzerindeki çiçekler beyaz hatiç solmuştu ve tomurcular vardı o sırada tatile çıkınca balkondan içeri alıp sadece balkonun bir camını açık bıraktım iyice suladım ve bir tepsiye su doldurup içine koydum sonrada dua ettim inşaallah birşey olmaz diye döndüğümde ilk balkona koştum tüm tomurcuklar açmıştı ☺ Balkonum kuzeydoğu güneş doğuyor ve öğleye kadar güneş alıyorlar ve rüzgarlı bir yerdeler. Yanında fesleğen var diğer saksıda fesleğen kuruduğunda yapraklarını pörsüyor bende ozaman hepsini suluyorum ☺ Birde çiçekli çiçeksiz bitkiler için olan bir bitamin verdim iki kez ayda bir olmak üzere . Bide sürekli seviyorum beşim ilk orkide aldığında bana çpk kızmıştım birdaha canlı çiçek alma dedemiştim oda ısrarla almaya devam etti 🙈 Ve şimdi bir sürü çiçeğim var gözüm gibi baktığım ☺Bu siteyi çiçek aldığımdan beri inceliyorum yorum yapmak istedim 🙈 Birde sorum var çiçekler sokduktan sonra kalan kurumuş yapraklara birşey yapıyormuyuz ? Ben sürekli elinle temizliyorum obları soğrumu yapıyorum ☺

Sibele
23-09-2017, 06:13
Kırmızı kızım ☺

yumnu
27-09-2017, 13:42
Merhaba! Benim evde kalanchoe tarlam var! Neden öyle dedim, belki fotoğraflar yardımcı olur. Benim kalanchoe enine değil, boyuna gidiyor. Beyaz çiçekli idi kendisi aldığımda, sonra yavaş yavaş döküldü çiçekleri bir daha da tomurcuk vermedi. 2 sene oldu neredeyse alalı. Foruma üye olmadığım zamanlar burada uzayan dallarını kesip toprağa dikebileceğimi öğrendim. O zamandan beri kesip dikiyorum ama daha nereye kadar devam edeceğim? Atmaya kıyamıyorum ama hep boyuna gidiyor. Herkesin bitkisi olduğu yerde pıtır pıtır genişliyor. Hiçbir tomurcuk belirtisi yok. Yapraklar hep küçük. Neyi yanlış yapıyorum? Acaba güneşi mi sevmiyorlar?

Hifaaa
27-10-2017, 19:32
Arkadaşlar benimde kalanşolarım var iki tane ilk aldım çok güzel çiçek açtılar sonra döküp kurumaya başladılar fakat yanlardan tekrar yeşil yeşil ışkında verdi aldığım toprakla duruyordu bide toprağı iyice kendine çekmişti bende o yüzden toprağını değiştirdim değiştirirken çiçek toprağı ile normal bahçeden toprağı karıştırdım ama daha sonra yeşil olan gövdesi bi anda karardı kurudu yeni ışkınları soldu şimdi ne yapmalıyım kendine gelir mi ? Teşekkür ederim şimdiden. Önceki ve sonraki hali;
( Erzurum da yaşıyorum tabi bide)

Mahmut Tebir
28-10-2017, 11:39
Arkadaşlar benimde kalanşolarım var iki tane ilk aldım çok güzel çiçek açtılar sonra döküp kurumaya başladılar fakat yanlardan tekrar yeşil yeşil ışkında verdi aldığım toprakla duruyordu bide toprağı iyice kendine çekmişti bende o yüzden toprağını değiştirdim değiştirirken çiçek toprağı ile normal bahçeden toprağı karıştırdım ama daha sonra yeşil olan gövdesi bi anda karardı kurudu yeni ışkınları soldu şimdi ne yapmalıyım kendine gelir mi ? Teşekkür ederim şimdiden. Önceki ve sonraki hali;
( Erzurum da yaşıyorum tabi bide)

Kalanşolar süzek toprakları sever. Sukulent bitki olduğu için fazla su çiçeği kurutur. Toprağa suyu koyduğunuz zaman akıp alt taraftan çıkmalı. Gördüğüm kadarıyla toprağınız çok ıslak. Malum havalarda soğudu. Çiçeklere toprağı kuruduğu zaman su vermelisiniz. Fazlası ne yazık kı kurutur.

Hifaaa
29-10-2017, 15:42
Kalanşolar süzek toprakları sever. Sukulent bitki olduğu için fazla su çiçeği kurutur. Toprağa suyu koyduğunuz zaman akıp alt taraftan çıkmalı. Gördüğüm kadarıyla toprağınız çok ıslak. Malum havalarda soğudu. Çiçeklere toprağı kuruduğu zaman su vermelisiniz. Fazlası ne yazık kı kurutur.

Teşekkür ederim. Peki burdan dönüşü var mı tekrar kendine gelir mi

Mahmut Tebir
30-10-2017, 11:45
Teşekkür ederim. Peki burdan dönüşü var mı tekrar kendine gelir mi

Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla bitki ölmüş. Başınız sağolsun.
Kalonşolar o kadar pahalı değiller. Bir tane yenisini alırsınız. Bunda aynı hatayı yapmazsınız.

Hifaaa
31-10-2017, 08:07
Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla bitki ölmüş. Başınız sağolsun.
Kalonşolar o kadar pahalı değiller. Bir tane yenisini alırsınız. Bunda aynı hatayı yapmazsınız.

Teşekkür ederim

su perisi
06-12-2017, 10:54
Kalanşo çiçeklerime yeşil renkte küçük böcekler geldi ne yapmalıyım. Çiçeklerimi kaybetmek istemiyorum. Zaten bir türlü çiçek açmadı bu sene neden bilemiyorum. Galiba Kalanşo çiçeği yetiştirmede hala acemiyim yardıma ihtiyacim var. Lütfen!

İlknur44
10-12-2017, 14:47
Merhaba arkadaşlar, benim birtane kalanşo çiçeğim var. İki yıldır çiçek açmadı ne yapmalıyım.

İlknur44
10-12-2017, 14:52
Fotoğraf yükledim .

Muberra
12-12-2017, 19:28
Bende olmayan renklerini gorunce dayanamadim

İlknur44
04-02-2018, 17:20
Merhaba ben çiçeklere iyi bakamıyorum galiba.:(
Yine çiçek açmadı yaprakları küçükler ve boya gidiyor.
Bu sayfada yazılanları aynısını uyguladım beceremedim.

Mahmut Tebir
04-02-2018, 20:51
Kalanchoe çiçekçiden aldığımızda çiçekli olarak satılıyor haliyle.
Ama bitkinin çiçekçiden aldığımız haliyle sonradan çiçeklenmiş hali hiç birbirine benzemiyor.
Çiçekçiden aldığımız halinin yaprakları daha büyük ve ince, çiçeklerinin sapları daha kısa oluyor.
Ama sonradan çiçeklenmiş hali yapraklar topalaklaşıp kalınlaşıyor ve çiçek sapları daha da uzun oluyor.
Bunun sebebi nedir?

Mesela üstteki resim çiçekçiden alınan alttakilerde evlerde çiçek açan kalanchoe.

barba1981
09-03-2018, 01:06
Kalanchoe çiçekçiden aldığımızda çiçekli olarak satılıyor haliyle.
Ama bitkinin çiçekçiden aldığımız haliyle sonradan çiçeklenmiş hali hiç birbirine benzemiyor.
Çiçekçiden aldığımız halinin yaprakları daha büyük ve ince, çiçeklerinin sapları daha kısa oluyor.
Ama sonradan çiçeklenmiş hali yapraklar topalaklaşıp kalınlaşıyor ve çiçek sapları daha da uzun oluyor.
Bunun sebebi nedir?

Mesela üstteki resim çiçekçiden alınan alttakilerde evlerde çiçek açan kalanchoe.

Evdeki bitkinizin ışığı bulmak için bir çaba içinde olduğunu düşünüyorum.O ilk aldığınız bitkiler yapay ışıklandırmalar ile çiçeklendirildiği için sizinkilerden farklı görünüyor.Size tavsiyem iyi ışık alan bir yerde yetiştirmeniz olacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mesut Temiz
09-03-2018, 02:23
Merhaba ben çiçeklere iyi bakamıyorum galiba.:(
Yine çiçek açmadı yaprakları küçükler ve boya gidiyor.
Bu sayfada yazılanları aynısını uyguladım beceremedim.

Çiçekleriniz daha fazla güneş ışığı istiyor. Sukulentlerin çoğunun doğal ortamında yoğun güneş aldığı hatırdan çıkarılmamalı... Şekil ve renk olarak gerçek formlarını almaları yeterli güüneş ışığını almalarına bağlı...

İlknur44
09-03-2018, 19:41
Çiçekleriniz daha fazla güneş ışığı istiyor. Sukulentlerin çoğunun doğal ortamında yoğun güneş aldığı hatırdan çıkarılmamalı... Şekil ve renk olarak gerçek formlarını almaları yeterli güüneş ışığını almalarına bağlı...

Çok teşekkür ederim, birkaç hafta güneşi görüyor.yaprakları daha çok çıkmaya başladı.

Gül Batur
09-03-2018, 21:06
Kal anchoe mevsimi.

İlknur44
09-03-2018, 21:21
Kal anchoe mevsimi.

İyi geceler Gül ablacım bu bize yapılır mı .:(
Maşallah çok güzeller sizin eliniz deyipte güzel olmaz mı. Maşallah bütün çiçekleriniz çok güzel .Rabbim size sağlık versin inşallah.

Gül Batur
09-03-2018, 21:45
Sizede iyi geceler teşekkür ederim.
Yerini sevdiler. Rabbim çümlemize sağlık versin.
Sağlıkla kalın kızım.

Resulgur
09-03-2018, 21:47
Maşallah.. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180309/da9f781810495330f581a8e2ecb81aa4.jpg

Mahmut Tebir
09-03-2018, 22:51
Kal anchoe mevsimi.

Kalanchoelar kışın dışarıya mı alıyorsunuz yoksa içeridemi kalıyor. Ben içeri alıyorum. Bu sebeple de boyları uzayıp gidiyor.

Gül Batur
10-03-2018, 21:44
İyi geceler evet ben bütün çiçeklerimi dışarda yetiştiriyorum doğal ortamlarında vakti zamanı gelince çiçekleniyorlar.
Sağlıkla kalın .

İlknur44
11-03-2018, 11:39
Merhaba arkadaşlar kalanchoe'larımı budamak istiyorum, fotoğrafta işaretlediğim yerden budasam nasıl olur.