View Full Version : Kalanchoe
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
çiçekdostu
22-02-2013, 12:37
beklemeden dikebilirsiniz.
birkaç boğum içeride kalacak şekilde toprağa gömmeye çalışın. hatta kestiğiniz sapların alt yapraklarını da alabilirsiniz (oradan köklenebilirler)
Teşekkürler İlksenozturk.Dediğiniz gibi yapacağım.
Ayşe Yıldız
22-02-2013, 12:43
beklemeden dikebilirsiniz.
birkaç boğum içeride kalacak şekilde toprağa gömmeye çalışın. hatta kestiğiniz sapların alt yapraklarını da alabilirsiniz (oradan köklenebilirler)
Sayın çiçekdostu, cevabınızı ilksenöztürk vermiş zaten bunlara ilave olarak, ilk dikim yaptığınızda çok sulamazsanız çürütmezsiniz. Bir de kopardığınız alt yaprakları da toprağa koyarsanız onlarda filizlenebilirler.
çiçekdostu
22-02-2013, 13:34
371969
371970
371971
371972
371973
Kestikten sonraki halleri bunlar.Ana gövdenin sapı toprağa gömmek için çok kısa.Yaprakları ve çiçek saplarını da kopardım.Daha önceki yaprak denemelerimde yapraklar hep çürüdü.Yatık vaziyette de koydum sapını da gömdüm ama yine olmadı.Çiçekli olan saplar tutar mı acaba.
Ayşe Yıldız
22-02-2013, 13:54
Dikin, ne varsa hepsini dikin ama birkaç gün sulamayın. Yaprakların bir kısmının ucunu toprağa gömün bir kısmını da sadece toprağın üzerine koyun. Saksı harcınız sadece torflu bitki toprağı olmasın az miktarda bahçe toprağı, kum da ilave edin ki toprağın suyu tutma oranı azalsın.
İnşallah başarılı sonuçlar alırsınız.
Çok beğendim , harikalar , bende de kırmızı- pembe - sarı renkte olanları var , ancak bir türlü sayfa açamadım ki bitkilerimi görücüye çıkarayım :) Ellerinize sağlık .
Sayın Olcim
Sn İncii'ye katılıyorum en yakın zamanda kalancholer'i görmek istiyoruz,sayfanızı sonra açarsınız, bekletmeyin bizi.
Saygılar
Hazir konu aktiv olmusken, beni de yeniden heves sarmisken kalanchoe ustalarina bir sorum olacak.
Suan sera ve marketlerde renk renk kalancholer var ama yapraklari cok fazla büyük geldi bana. Bunlar cok fazla besin kulandiklari icin mi?
Yeni yapraklar sizce kücükmü cikar yoksa yine asiri derece büyükmü olur?.
Hazir konu aktiv olmusken, beni de yeniden heves sarmisken kalanchoe ustalarina bir sorum olacak.
Suan sera ve marketlerde renk renk kalancholer var ama yapraklari cok fazla büyük geldi bana. Bunlar cok fazla besin kulandiklari icin mi?
Yeni yapraklar sizce kücükmü cikar yoksa yine asiri derece büyükmü olur?.
marketlerden alınan kalanchoe lerin yaprakları neden büyük oluyor tam bilmiyorum ama daha sonra çıkan yaprakları o derece büyük olmuyor. Alttaki resimdekini geçen yıl bir marketten aldım, yaprakları oldukça büyüktü. zamanla yeni çıkanlar küçüldü.
371988
marketlerden alınan kalanchoe lerin yaprakları neden büyük oluyor tam bilmiyorum ama daha sonra çıkan yaprakları o derece büyük olmuyor. Alttaki resimdekini geçen yıl bir marketten aldım, yaprakları oldukça büyüktü. zamanla yeni çıkanlar küçüldü.
371988
Sevgili Esin, tesekkür ederim, gercekten icimi rahatlatiniz acikcasi benim sizinki gibi yapraklari daha cok hosuma gidiyor daha dogal duruyor:).
Sizin bitkiye de cok güzel görünüyor, hele birde su serpistirilmis bitkiler ayri bir havasi var hep bayilmisimdir, harika :).....
Elerinize saglik, Sevgiler....
Muhsin Hanif
26-02-2013, 03:19
Buradaki hasta (http://www.agaclar.net/forum/1055506-post929.htm) ,
tam iyileşmese de hayata tutunmaya ve güzelliklere devam ediyor. ;)
çiçekdostu
01-03-2013, 16:55
374064
374065
374066
Bir hafta önce çürüyen kalanşomu kesip tekrar dikmiştim.Durumları iyi gibi.Sizce de öyle mi?Tutmuşlar mıdır? Çürümesinler diye çok az suluyorum.Eşimin hediyesi olduğu için kaybetmek istemiyorum.Tuttuğunu nasıl anlarız?Ne kadar sürede tutar?
Çeliklerdeki çiçekleri kopartmanızda yarar var. Güç köklenme ve dallanmaya gitsin.
Yapraktan üretim biraz geç oluyor. 987 no'lu mesajda göreceğiniz gibi, benim yapraktan üretimim 1 yıl sürdü. Tutmadı sanıp yaprakları topraktan çıkartmayın sakın. Sabır:)
Benim yapraktan çeliklediklerim kocaman gövdeli ve bol yapraklı oldular ama hala çiçeklenme namına birşey yok ortalarda... Ortalama 1 sene belki daha fazla oldu. :(
Sizin Kalanchoeleri gördükten sonra tekrar deneyim dedim. Bu kez sizlerin verdiginiz bilgilere göre bakim yapacagim. Sanirim daha önce kalancholeri cok fazla suladigimdan kayip ettim:(......
Herneyse renk konusunda karar veremedim, her renkten cok kücük birer fidan alip bir saksiya toparladim, burda havalar biraz isinsin dogru terasa atmayi dünüsüyorum....
374217
374218
Sizin Kalanchoeleri gördükten sonra tekrar deneyim dedim. Bu kez sizlerin verdiginiz bilgilere göre bakim yapacagim. Sanirim daha önce kalancholeri cok fazla suladigimdan kayip ettim:(......
Herneyse renk konusunda karar veremedim, her renkten cok kücük birer fidan alip bir saksiya toparladim, burda havalar biraz isinsin dogru terasa atmayi dünüsüyorum....
374217
374218
Sayın İncii
Arajman güzel olmuş, fakat iki ayrı saksı yapsaydınız iyi olurdu (çok sık olduğundan pamucuk hastalığı olma olasılığı yüksek) büyüdüğü zaman içkısımlar havasız kalacak, birde iri yaprakları koparmanızı tavsiye ederim.
Bol çiçekli günler
Sayın İncii
Arajman güzel olmuş, fakat iki ayrı saksı yapsaydınız iyi olurdu (çok sık olduğundan pamucuk hastalığı olma olasılığı yüksek) büyüdüğü zaman içkısımlar havasız kalacak, birde iri yaprakları koparmanızı tavsiye ederim.
Bol çiçekli günler
Sayin adneser,
Tavsiyeniz icin cok tesekkür ederim, aslinda evet cok dar oldu ama suan oda da saksi icin hemen hemen hic yerim kalmadigi icin böyle bir yere toparladim.
Havalarin isindigin da ilk isim onlari iki saksiya ayirmak ve iri yapraklarini koparmak olacak.
Tavsiye ve güzel dilekleriniz icin tekrardan tesekkür ederim.
Saygilar...
çiçekdostu
03-03-2013, 16:22
371969
371970
371971
371972
371973
Kestikten sonraki halleri bunlar.Ana gövdenin sapı toprağa gömmek için çok kısa.Yaprakları ve çiçek saplarını da kopardım.Daha önceki yaprak denemelerimde yapraklar hep çürüdü.Yatık vaziyette de koydum sapını da gömdüm ama yine olmadı.Çiçekli olan saplar tutar mı acaba.
Sarı kalanşomu kök çürüğünden kurtarmak için maalesef parçalara ayırıp tekrar dikmiştim.Şimdi de kırmızı kalanşomu aynı şekilde yaptım.Önceki ve son hali:
374520
374521
374522
Toprağını çiçekçiden almıştım çok kötü bir topraktı bir zararı olur mu acaba?
Sarı kalanşomu kök çürüğünden kurtarmak için maalesef parçalara ayırıp tekrar dikmiştim.Şimdi de kırmızı kalanşomu aynı şekilde yaptım.Önceki ve son hali:
Toprağını çiçekçiden almıştım çok kötü bir topraktı bir zararı olur mu acaba?
Sayın Çiçekdostu
Moralinizi bozmak istemem Kalanchoeleriniz için yapılacak pek bir şey yok, yinede saksınızı boşaltıp kökleri temizleyip kuru bir toprağa tekrar dikin mümkünse torf koymayın veya (kuru olan toprağı yumşatmak için ) çok az miktar ilave edin 3-4 gün sonra toprak nemlenecek kadar sulayıp güneş alan bir cam kenarına koyun. Azda olsa Kalanchoeleri kurtarma ihtimali olabilir.
Büyük yaprakları koparıp başka bir saksıda köklendirebilirsiniz.
Kolay gelsin
çiçekdostu
03-03-2013, 20:07
Kalanşo çok çabuk köklenen bir bitki diye biliyordum.Kesin köklenir diyen arkadaşlar da olmuştu.Yine de ben umutluyum.Önerileriniz için teşekkürler sayın adneser.Malesef bulunduğum ilçede torf yok.Şansına artık bu toprakla bir deneyeyim inşallah tutarlar.
Kalanşo çok çabuk köklenen bir bitki diye biliyordum.Kesin köklenir diyen arkadaşlar da olmuştu.Yine de ben umutluyum.Önerileriniz için teşekkürler sayın adneser.Malesef bulunduğum ilçede torf yok.Şansına artık bu toprakla bir deneyeyim inşallah tutarlar.
Köklenme gövdenin yeşil olan kısımlarında değil kalınlaşmış ve sertleşmiş kısımlarında olur.
Siz yinede deneyin
sayın adnesar sizin kalanşolarınız gerçekten muhteşem.Ben teyzemden 2 dal aldım şimdi kocaman oldu ama ancak 2yılda çiçeklerini görebildim.Size sorum şu yeni dalların erken çiçeklenmesi için ne yapmalıyım?Değişik türlerden dal alıp yetiştircem inşallah ama erken çiçeklenmesini istiyorum.
sayın adnesar sizin kalanşolarınız gerçekten muhteşem.Ben teyzemden 2 dal aldım şimdi kocaman oldu ama ancak 2yılda çiçeklerini görebildim.Size sorum şu yeni dalların erken çiçeklenmesi için ne yapmalıyım?Değişik türlerden dal alıp yetiştircem inşallah ama erken çiçeklenmesini istiyorum.
Sayın Kalanşo
Beğenileriniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Sorunuza gelince aldığınız veya alacağınız(en az kalem kalınlığında ve sertleşmiş kısımlarından) çeliğin köklenme olasılığı fazla olması gerekir, bu durumdaki çelikler ilk sezonda çiçeklenir. Aşağıda verdiğim link yaklaşık mayıs 2012 sonunda aldığım çelikler ve gördüğünüz gibi çiçeklediler.
Saygı ve selamlar
http://www.agaclar.net/forum/1077561-post943.htm
merhaba arkadaşlar, benım kırmızı pembe turuncu ve sarı kalanşom var kırmızı pembe ve sarı aynı saksıdalar gecen yıl ekmıstım küçücüklerdi fakat şimdi kocamanlar saksıyı degıstırmek ıstıyorum ama ustunde cok fazla tomurcuk var kımısı acmak uzere bu yuzden bıraz tedırgınım.geçen hafta turuncu kalanşo ektım ustunde cıcklerı de vardı tutmus mınık yapraklar vermeye basladı bıle ama saksını degıstırmek ıstedıklerım bayagı buyukler yardımınızı beklıyorum.(katmerlı kalanşo ıstyorum çelik vermek ısteyen olursa memnunıyetle kabul edebılırım ben de verebılırım sevgıler..) :D
Arkadaşlar benim kalançomda pamukçuklar oluşmuş, kurtarmak için ne yapabilirim tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
Daldan yetiştirmiştim çok seviyorum , kurtaramazsam üzülürüm.
ilksenozturk
11-03-2013, 14:03
Arkadaşlar benim kalançomda pamukçuklar oluşmuş, kurtarmak için ne yapabilirim tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
pamukçuk dediğiniz oluşumdan unlu bit anlıyorum.
en iyi çözümü elle temizlik arkasından mosplan deniyor. ama elle temizleyip iyice kurtulmazsanız dönü dönüp geri geliyor.
çok fenalar.
Fotoğraf yükleseniz daha net cevap verebiliriz.
Merhaba, kasım ayında çiçekçiden aldığım küçük bir kalanchoe'm var, tabi aldığım güne göre çok daha fazla yapraklı. Bugünlerde yapraklarının alt kenarlarında kızarıklıklar oluşmaya başladı. Sebebi hakkında fikriniz var mı?
Bir de saksı değiştirmek için en uygun zaman nedir? Bütün kış açtı ama şu an hiç tomurcuğu yok, çiçeklenmesi için ne yapabilirim?
Not: İstanbul'da bol güneş gören bir evde, cam kenarında bakıyorum. Balkon veya terasım olmadığı için dışarı çıkarma şansım olmuyor, sadece pencere açtığımda önüne koyarak havalanmasını sağlıyorum.
Teşekkürler.
sonerordo
13-03-2013, 20:11
Merhaba,
Sukulent bitkilerden bir çoğunun yaprakları kışın kızarır. Google'dan araştırın sizin kalanchoe'nize benziyorsa resimler normaldir. Farklı ise eğer, bir fotoğraf yüklemeniz durumunda yardımcı olmak kolaylaşır.
saksı değiştirmek için en uygun zaman ilkbahar başı, Mart ayıdır. Toprağını dağıtmadan köklerine zarar vermeden diğer mevsimlerde de değiştirebilirsiniz diye düşünüyorum. ama en uygun zaman Mart. Çiçeklenme dönemini geçirdiyse tekrar açmaması normal :) (açmasın da bence, dinlensin. Ama emin olmadığım için bu sorunuza net cevap veremeyeceğim.)
Hava alması için camın dışına çıkarmanıza gerek yok. Kışın don zamanlarında içeride tutun, cam kenarı uygundur. Sıcaklıklar uygun seviyeye gelince dışarı koyabilirsiniz.
Güle güle büyütün.
Benim 3 tane kalanchoem var.Geçen bahar almıştım.Kışı içerde geçirdiler.Çok keyifli değiller.Açık pembesi açtı,koyusu açtı ama minicik.Forumda gördüğüm top top açmış kalanchoeleri hayranlıkla izliyorum.
378014
Fotoğraf yükleseniz daha net cevap verebiliriz.
Kalançomun şuanki hali...
2 gündür bütün forumu okudum, gerekli notları aldım :) Herkese bilgi paylaşımları için teşekkür ediyorum.
İlk kez kendi başıma bir bitki yetiştirmeye çalışıyorum, öğrenme aşamasındayım. Bu nedenle cahilce bir soru soracağım; çelikle üretme derken, bir dalını makas veya bıçakla keserek toprağa dikmekten bahsediyoruz değil mi? Yoksa elle mi koparmamız gerekir?
Okuduklarımdan anladığım kadarıyla Nisan ayında saksı değiştirip, Ağustos gibi çelik alacağım, doğru mudur? :)
Selamlar. Benim kalanşom biraz farklı. İlk sayfalarda bir arkadaş tıpkı benimkine benzeyen bir fotoğraf paylaşmış ama sorusuna cevap alamamış. Belki de ben göremedim. Bu farklı bir tür mü acaba yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
380073
Selamlar. Benim kalanşom biraz farklı. İlk sayfalarda bir arkadaş tıpkı benimkine benzeyen bir fotoğraf paylaşmış ama sorusuna cevap alamamış. Belki de ben göremedim. Bu farklı bir tür mü acaba yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Sanırım rengi koyu pembe , bence sizin bitkinin budanmaya ihtiyacı var , kesinlikle çok çok güzel Maaşaallah ... :D
Sanırım rengi koyu pembe , bence sizin bitkinin budanmaya ihtiyacı var , kesinlikle çok çok güzel Maaşaallah ... :D
Çok teşekkür ederim. Ben de çok seviyorum kendisini. Budamaya da kıyamadım her dalından çiçek açıyor. Böyle şelale gibi bütün sehpayı kaplıyor. Ama böyle giderse seneye ne olur düşünmek bile istemiyorum :D
Ben bunu aldığımda her tarfını kesmişlerdi, çok küçük ve şekilsiz kalmıştı. Normal fiyatının üçte birine satıyorlardı. Herhalde dallarından kök verdiği için çoğaltmak için bütün dallarını almışlardı. Sahiplenip kendine gelmesine yardımcı oldum. Yaprakları küçük küçük ya çok hoşuma gidiyor.
yanak hanım
23-03-2013, 21:26
Merhabalar, kalanchoe'mi alalı yaklaşık 4 ay oldu. Yapraklarında ara ara yumuşamalar oluyordu ortam sıcaklığından olduğunu düşünerek yerini değiştirdim. Şimdi ise sıcaklığı max. 24 derece olan bir odada bulunuyorlar. Ancak şimdi de eski iri yaprakların uçları kurumaya başladı. Düzenli olarak sıvı çiçek besini veriyorum. Çiçek sapları oldukça uzadı ve her sapın üzerinde max. 5 çiçek var. Buna karşın yeni yapraklar oldukça küçük ve hızlı bir gelişim gösteremiyor. Çiçeğim çok biçimsiz bir hal aldı. Sizce ne yapmam gerekiyor?
Kalanchoe'lerin ilk açan çiçekleri yavaş yavaş solmaya başladı aşırı sıcaklar bastırmadan umarım ikinci çiçeklerinide açar.
382081
382082
382083
Çok güzeller. Çiçek bahçesi olmuş.;)
yok böyle bir cümbüş nazar değmesin çok güzeller :)
çiçekdostu
29-03-2013, 14:51
374064
374065
374066
Bir hafta önce çürüyen kalanşomu kesip tekrar dikmiştim.Durumları iyi gibi.Sizce de öyle mi?Tutmuşlar mıdır? Çürümesinler diye çok az suluyorum.Eşimin hediyesi olduğu için kaybetmek istemiyorum.Tuttuğunu nasıl anlarız?Ne kadar sürede tutar?
383185
383186
Bir ay önce kesip tekrar diktiğim çeliklerimin son halleri böyle.Çiçeklerini kopardığım yerden yeni yapraklar ve tomurcuklar çıkmaya başladı.Bu tuttuğuna mı işaret?
Selam,
Birkac hafta once aldigim kalanchoe'ma bir seyler yapmam lazim mi? Acik pembe olanin yapraklari yumusamisti. Yikadim kendine geldi. Sanki toprak kuruyunca sulasam da suyu hemen akitiyor. Susuz kaliyorlar sanirim. Cesmeye tutup sular oldum. Topragini mi degistirsem? boyle idare mi etsem?
http://c1304.hizliresim.com/18/1/lp555.jpg
Selam,
Birkac hafta once aldigim kalanchoe'ma bir seyler yapmam lazim mi? Acik pembe olanin yapraklari yumusamisti. Yikadim kendine geldi. Sanki toprak kuruyunca sulasam da suyu hemen akitiyor. Susuz kaliyorlar sanirim. Cesmeye tutup sular oldum. Topragini mi degistirsem? boyle idare mi etsem?
Sayın nkutsay , hazır saksıların toprağı suyu tutmuyor . Toprağını değiştirmelisiniz , hatta içine yarı yarıya bahçe toprağı karıştırırsanız ( ben denedim ) daha iyi oluyor , bence deneyiniz .:
Peki degistireyim. Ama simdiye kadar hic toprak degistirmedim. Mevcut topragindan nasil ayirayim? Biraz kurutup silkelemeye mi calisayim? Koklere zarar verir miyim?
Peki degistireyim. Ama simdiye kadar hic toprak degistirmedim. Mevcut topragindan nasil ayirayim? Biraz kurutup silkelemeye mi calisayim? Koklere zarar verir miyim?
Daha büyük bir saksıya alın toprağını dağıtmayın, bahçe toprağı ekleyin yeni alacağınız saksıya. Hem daha iyi gelişir hem de suyu biraz tutar. Sizin şimdiki saksıdaki toprak büyük ihtimalle torftur. Suyu hemen kaybediyor.
Kalanchoe'lerin ilk açan çiçekleri yavaş yavaş solmaya başladı aşırı sıcaklar bastırmadan umarım ikinci çiçeklerinide açar.
382081
382082
382083
Sayın adneser,maşallah kalanşo ormanı yaratmışsınız.Elinize sağılk.
turkankaragoz
02-04-2013, 08:16
Çok güzeller mügem sizi tebrik ederim. Ben bu site sayesinde yeni öğrendim bu çiçeğe bakmayı. Şubat ayında yenilerini edindim. Üstleri çiçek doluydu. Çiçekleri geçince çiçek çanaklarının üzerinden çiçek saplarını kestim. Şimdi hepsinin üstleri tomurcuk dolu. Çiçeklerine kavuşunca paylaşırım. Tekrar ellerinize sağlık.
Kalanşolar güneşi seviyorlar , güneş gördükçe çiçeklenirler , arada budamak ve form vermekte gerekiyor :)
Hakkı Şen
02-04-2013, 16:21
Bende iki tane kalanchoe var, bırakın çiçek açmayı üstünde yaprak bile kalmıyor nedenini anlamış değilim. Şimdilerde yine üstlerinde küçük küçük yapraklar var. Tavsiyesi olan var mıdır?
Tecrübeyle sabit ki ; cereyanda kalınca hemen yaprak döküyorlar , bence hava akımının az olduğu , etkilenmeyecekleri yerde en az 2 hafta kalsınlar , denemenizde fayda var :)
Hakkı Şen
02-04-2013, 16:37
Aslında terasta açıkta duruyorlar belki rüzgar etkiliyor olabilir o zaman. Kuytu bir yerlere alayım. Bir de bunu dener, olmazsa vazgeçerim artık :(
serkan_istanbul
02-04-2013, 16:58
Benim kalanşolarım şu anda terasımda. Direkt güneş altında deiller.
Aslında terasta açıkta duruyorlar belki rüzgar etkiliyor olabilir o zaman. Kuytu bir yerlere alayım. Bir de bunu dener, olmazsa vazgeçerim artık :(
Sayın Hakkı Şen
Serkan beyin dediği gibi benim kalanchoe'lerde balkon ve terasta bütün gün güneşin altında, aşırı yağmurlar hariç yerinden kıpırdamaz rüzgarın faydası var.
Kuytuya alırsanız pamukküf sarar çabuk kaybedersiniz:( bırakın yerinde kalsın derim yinede siz bilirsiniz.
Selamlar
Arkadaşlar herkese hayırlı geceler. Benim Kalanchoe me biR haller oldu yaprakları sarardı kendiliğinden kopuyor ve gövde rengi siyahlaştı nasıl tekrar eski haline döndürebilirim.
384832
384833
Arkadaşlar herkese hayırlı geceler. Benim Kalanchoe me biR haller oldu yaprakları sarardı kendiliğinden kopuyor ve gövde rengi siyahlaştı nasıl tekrar eski haline döndürebilirim.
Sayın Vek66
Yapılacak bir şey yok fazla sulamaktan kök çürümesi olmuş. Kalanchoe'ler fazla su istemezler.
Saygılar
Teşekkürler kurtaramazmiyim.:confused:
GT-S5830 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Selçuk Boz
03-04-2013, 12:25
Teşekkürler kurtaramazmiyim.:confused:
GT-S5830 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Sağlam kalan dallarından çelikle çoğaltmayı deneyebilirsiniz. Çeliklemeyle ilgili detaylı bilgiye http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/8452.htm linkinden ulaşabilirsiniz.
Sayın adneser , siz Alanya dasınız Hakkı bey ise İzmir de ... İzmir ' in hava akımları daha sert diye biliyorum , fark buradan gelebilir ;)
Kalanchoe ile kisacik bir tanisikligimiz var. Ben iceride bati caminda tutuyorum. Yerlerini seviyorlar sanirim. Yapraklari tozlaniyor diye haftada bir akan suda banyo yapiyoruz. Sonra 1 hafta sulamiyorum. Simdilik iyi gidiyor gibi.
turkankaragoz
06-04-2013, 10:26
386119
Bunlarda benim kızlarım. Tomurcukların çiçeklenmesini sabırsızlıkla bekliyorum.
turkankaragoz
06-04-2013, 10:27
1. resimdekiler karışık renkte çiçek saplarından yetişmeye uğraşıyorlar. 4.resimdeki de tomurcuk dolu ama net çıkmamış.
Zafer İnandıklı
10-04-2013, 20:10
Kalanchoe Manginii.
Zarif çiçekli güzel.
Renk tonları farklı, dikkatli bakılınca anlaşılıyor.
Zafer bey çok güzeller maşallah..
Ben kaç defa aldıysam ya da yapraktan ürettiysem bit kurbanı oldu elimde şu an 1 tane kaldı yapış yapış oldu ne yapmalı nasıl kurtarmalı?
Zafer İnandıklı
11-04-2013, 20:13
Sayın MİRBE, arap sabunu zeytinyağı karışımını deneyin, iyi gelecektir.
Benimkilerinde cicekleri pek iç acici diyil acaba budama mi yapsam :( iri yapraklarini budadim ciceklerinide kessem tekrar filizlenirler mi acaba? lutfen cvp yazilirsa minnettar olurum:rolleyes:
Merhaba.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/17283_10152134334482080_289491913_n.jpg
Benimkinin cicekleri de boynunu buktu. Yapraklar iyi gorunuyor ama cicekler dokulmek uzere. Kalachoelarin cicekleri dokuluyor mu donguleri nasil? Normal mi yoksa hasta mi benimki.
melek yüzlü
16-04-2013, 14:28
Merhaba Arkadaşlar,
Geçen sene bu çiçek bana hediye geldi. Çok küçüktü. Saksısını değiştirdim. Çok güzel çiçekleri vardı. Bu sene sürekli boyu uzuyor kocaman çiçek oldu. fakat bir çiçeğini bile göremedim. Ne yapmalıyım. Bana bilgi verirseniz sevinirim.
Sayın nkutsay,
Sayın melek yüzlü,
Fotoğraf yüklerseniz arkadaşlar yorum yapabilirler, görünmeyen bir çiçek için yorum yapmak zordur ve büyük ihtimal ile yanlış yönlendirme olur.
Sayın nkutsay,
Sayın melek yüzlü,
Fotoğraf yüklerseniz arkadaşlar yorum yapabilirler, görünmeyen bir çiçek için yorum yapmak zordur ve büyük ihtimal ile yanlış yönlendirme olur.
Sayın adneser benim çiçeyime de yorum yaparmısınız ? budasam olurmu bi hafta olmadı daha dubai den geleli alişmadi mi ne Baku havasina buruşmuş çiçekleri:rolleyes:
Sayın adneser benim çiçeyime de yorum yaparmısınız ? budasam olurmu bi hafta olmadı daha dubai den geleli alişmadi mi ne Baku havasina buruşmuş çiçekleri:rolleyes:
Sayın Hifa
Çiçek yorgun olabilir, yeni geldi diye çok su vermiş olabilirsiniz veya gölgede
duruyordur.
Dışarıya balkonda güneş gören bir yere alın ve durumu izleyin.
Selamlar
Sayın Hifa
Çiçek yorgun olabilir, yeni geldi diye çok su vermiş olabilirsiniz veya gölgede
duruyordur.
Dışarıya balkonda güneş gören bir yere alın ve durumu izleyin.
Selamlar
Tamam teşekkur ederim :rolleyes:
aleykum selam
turkankaragoz
17-04-2013, 22:38
Kalanchoe almak isteyenler migroslara katmerli türlerinden gelmiş. Oldukça da bakımlı bitkiler.
Merhaba
391776
391781
391782
Malesef benim kalonchoem de çurume gidiyor tamamen budadim sadece curumeyen bi dal sakladim saksi degişikliyi yapip cam kenarina koydum.nasil kurtaririm bilmiyorum zaten kurtarirmiyim onu da bilmiyorum:(
turkankaragoz
18-04-2013, 14:56
Bunlarda benim yeni kızlarım dilerim güzel çiçekleri ile uzun yıllar birarada oluruz,
Sarı olana kış güneşi, pembe olana da bahar sabahı adını koyduk.391890391891
Bunlarda benim yeni kızlarım dilerim güzel çiçekleri ile uzun yıllar birarada oluruz,
Sarı olana kış güneşi, pembe olana da bahar sabahı adını koyduk.391890391891
Mashallah olsun ya ne guzeller oyle ;)
turkankaragoz
18-04-2013, 17:02
Teşekkür ederim hifa 24 bende çok beğenerek aldım ve paylaşmak istedim.
melek yüzlü
18-04-2013, 22:24
İyi Akşamlar Arkadaşlar,
Bu forma resim yüklemeyi bilmiyorum. O yüzden çiçeğimin resmini yükleyemedim.
Soru ve sorunlarımızı Forumda yaşadığınız sorunlar (2013) (http://www.agaclar.net/forum/oneri-yorum-ve-sorunlariniz/29989-3.htm#post1140379) yazarsak daha erken fark edilip, daha kısa sürede çözüm bulabiliriz melek_yüzlü :)
Fotoğraf yüklemede aşağıdaki link size yardımcı olacaktır.
http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/6256.htm
turkankaragoz
21-04-2013, 17:37
Maşallah pek güzeller best86 ellerine sağlık.
Çok teşekkürler :) balkondaki yerlerini çok sevdiler sanırım:)Maşallah pek güzeller best86 ellerine sağlık.
395033
buda benim ilk defa aldigim pembe sekerimm..tam uc aydir cicekli.beni mestediyor.pembe sekerim benimmm
kopshtar
26-04-2013, 11:42
Bu da beni hiç üzmeyen ateş kırmızısı kalanchoe'm.
arkadaslar sizden yardim istiyorum,
benim kalonchoe birseyler oluyor anlamadim ne.
kalonchoe balkonda duruyor gölge bir yerde yapraklarinda sanki günes yangi gibi birseley var.
neden kaynakli ola bilir acaba yardimci ola bilirseniz cok sevinirim .
kalonchoe balkonda duruyor gölge bir yerde yapraklarinda sanki günes yangi gibi birseley var.
Sayın Shenile
Öncelikle kalonchoe'ler güneş ister onun için güneş alan bir yere koyun sonrada
o kocaman olmuş yaprakları koparınki bitki bütün gücünü yaprakları beslemeye vermesin.
Selamlar
adneser cok tsk ederim bilgniz icin.
ben de günes sevmiyor saniyordu bi ara günese dogru koydum yapraklar yumusadi ama yinede koyacam bilginiz icin cok sagolun :)
serkan_istanbul
27-04-2013, 09:24
Kalonchoe balkonda duruyor gölge bir yerde yapraklarinda sanki günes yangi gibi birseley var.
Neden kaynakli ola bilir acaba yardimci ola bilirseniz cok sevinirim .
sanırım bitkiyi çiçekçiden aldınız. O yüzden de yerine alışmakta zorlana bilir. Birden bire güneşe çıkartırsanız şayet güneş yaka bilir yapraklarını. Büyük yapraklarını dikkatlice kopartın. Birde çok sulanayın sakın. Yavaş yavaş alışsın yerine. Birden güneş strese sokar bitkiyi yanmalar olur. şayet güneşe alışkın bir bitkiden çelik yani dal alarak ekmiş olsaydınız güneşe alışkın olacaktır. Birde toprağı sanırım torf .Bir süre sonra da Saksısını bir boy büyüt etrafından biraz toprak sıyır ve yeni topraklada buluştur. Bir süre sonra torf bitkiye zarar veriyor. Sevgiler.
merhaba serkan abi bitkiyi esim sevgililer gününde migrostan aldi :) icerdeyken gayet iyi di balkona aldim böyle oldu.
toprak torf degil bahce topragina ektim anlamadim vallah neden oldugunu. büyük yapraklarini kopardim biraz sabah günesi alan bir yere koydum bakalim ne olacak.
yinede cok tsk ederim abi bilgilerin icin sevgiyle kal
serkan_istanbul
27-04-2013, 10:28
iç mekandan dış mekana aldığından olmuştur toparlar kendini merak etme çok fazla sulama kardeşim sevgiler.
cok tesekkür ederim serkan abi sevgiyle kal.
buda kistan bu yana budadikca acan turuncu kalanchoem...
sayin shenile
kalanchoeniz kurturulabilir.yapmaniz gereken guneste durmasi fazla sulanmamasi ve budaman gerekir,bu sekilde cicegini kurtarabilirsin...hadi kolay gelsin bu asamalri yapinca cicegin duzelecektir.:cool:
sn inas80 tavsiyeleriniz icin cok tesekkür ederim büyük olan yapraklari kopardim.
güneste kaldikca sanki yapraklari yumusuyor.
sabah günesi alan bir yere koyuyorum artik bakalim ne olacak allah sonumuzu hayir etsin.
syn shenile;
merak etme bi haftaya kadar kendini toparlar.hep beraber iyilestiririz cicegini.ve ayda bir sivi besin takviyesi yaparsan daha iyi olacaktir.cicekacan dallari cecikler solunce budama yap ki yenii dallar versin.eminim cicegin muhtesem olacak.hadi bu asamada kolay gelsin.unutma hersey sabirla ve sevgi gerektiriyor bunlarida yaptinmi tamam.bol cicekli gunler seninle olsun...
sn inas80 gercekten cok tesekkür ederim, insallah düzelir de bende o güzelligin fotosunu sizinşe paylasirim.
tavsiyenize dikkate alacam cok tsk ederim. sevgilerimle
bunlarda celiklerim pek emin olamadim tuttuklarindan.iki haftaya yakin oldu ama daha yeni yaprak yok.yapraklarida biraz burcadi.ne yapmam gerekeni yazarsaniz sevinirim arkadaslar.celikleri alip direkt topraga diktim.
On gün önce aldığım kalanchoe eskisi gibi gövdesi siyahlaşmaya başlamış sabah kalkıp baktığımda şok oldum. Fazla sulamada yapmadım.
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
sn. inas80 kalonchoe harika bayildim rengi olsun herseyi cok güzel masallah.
cok bakimli :) güle güle büyütün
tesekkür ederim sn shenile.ins yakin zamanda sizinkide böyle guzell cicek acar.
ayrica ciceginizin son durumu nasil?insallah bir düzelme vardir...
vallah sunu söyleye bilirim düzelme var gibi bakacaz zamanla yinede bilgileriniz icin cok tsk ederim .sn. inas80
rica ederim fotolarini da bizimle paylasirsaniz ii olur yeni bi canliyi tekrar dünyaya getirmek gibii yok...
Yaklaşık bir ay önce üst katta tadilat yapanların gazabına uğrayan pembe Kalanchoeler kırılan dallarını kökleniyor.
Gazaba uğramadan önceki hali
http://www.agaclar.net/forum/1128456-post154.htm
Köklenenler Kalanchoeler birazdaha köklenmesi gerekiyor.
397762
Yaklaşık bir ay önce üst katta tadilat yapanların gazabına uğrayan pembe Kalanchoeler kırılan dallarını kökleniyor.
Gazaba uğramadan önceki hali
http://www.agaclar.net/forum/1128456-post154.htm
Köklenenler Kalanchoeler birazdaha köklenmesi gerekiyor.
397762
Syn adsener;cok guzel koklenmis kalanchoe leriniz.bir sorum olacak nasil koklendirdiniz.ortam nasildive ne kadar surede koklendiler.ben 2 hafta once direkt topraga diktve pencere onune koydum
.baktim bugub hic kok yok.bilgi verirseniz sevinirim.tskler.
Syn adsener;cok guzel koklenmis kalanchoe leriniz.bir sorum olacak nasil koklendirdiniz.ortam nasildive ne kadar surede koklendiler.ben 2 hafta once direkt topraga diktve pencere onune koydum
.baktim bugub hic kok yok.bilgi verirseniz sevinirim.tskler.
Sayın İnas80
Kırılan dalların köklenecek gibi olanları bir gün bekletip suya koydum, sabah erken saat'te güneş alan(1-2 saat) aydınlık bir yerde beklemeyealdım, köklenme başlıyalı bir ay oldu.
Sayfama bakarsanız gördüğünüz bütün Kalanchoeler kendim koklendirme (çelik ) yaparak yetişdirdim
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/29969-13.htm#post1147511
turkankaragoz
02-05-2013, 09:27
398496
turkankaragoz
02-05-2013, 09:29
Buda benim pamuk şekerim. Daha önce tomurcuk halini yayınlamıştım. Şimdi bütün güzelliğiyle açmış durumda. İnanın nazarım değecek diye korkuyorum.
Bana hediye gelen bir kalanchoem var. Çiçekleri solmaya başladı. Çiçek bulunmayan yaprak aralarından yeni tomurcuk veriyor. Sorum şu; var olan çiçekleri solunca aynı yerden yeniden çiçeklenmesi için çiçeklerin bulunduğu ince dalı koparmam mı gerekir?
Bana hediye gelen bir kalanchoem var. Çiçekleri solmaya başladı. Çiçek bulunmayan yaprak aralarından yeni tomurcuk veriyor. Sorum şu; var olan çiçekleri solunca aynı yerden yeniden çiçeklenmesi için çiçeklerin bulunduğu ince dalı koparmam mı gerekir?
Sayın Hazan
Koparmayın bir makasla kesin yeni tomurcuklar gelecektir.
Saygı ve selamlar
Merhabalar, Bunlar da benimkiler.. Çok güneş alan bir yerde tutmuyorum. Herhalde güneşli bir cephede olsalar çok güzel açıcaklar da şimdilik bu kadarlar. son resimdekini kendim yetiştirdim. Dedeme hediye ettim ama o bakamamış kötü haldeydi, galiba çok suluyo. o yüzden çiçekleri falan yok. hemen geri aldım :)
Kaktüslerime kullandığım sıvı bitki besiniyle 10 - 15 günde bir toprağı iyice kuruyunca suluyorum. Zararı yoktur umarım..
403611
403612
403613
Sayın Hazan
Koparmayın bir makasla kesin yeni tomurcuklar gelecektir.
Saygı ve selamlar
Çok teşekkürler adneser yanıtınız için. Peki neresinden kesmem gerekir? Çiçeklerin bulunduğu dalın en dibinden mi yoksa sadece çiçekleri mi?
Çok teşekkürler adneser yanıtınız için. Peki neresinden kesmem gerekir? Çiçeklerin bulunduğu dalın en dibinden mi yoksa sadece çiçekleri mi?
Sayın Hazan
Çiçeklerin bulunduğu dalın dibinden yeni sürgünlere zarar vemiyecek şekilde kesebilirsiniz.
Saygılar
turkankaragoz
19-05-2013, 13:13
406392
Çiçeğim de farkettiğim bu yeşil kesecikler tohum oluşumu mu? Ben ilk kez gördüm. Çokta bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
çiçek açmış olarak aldığım kalanşo çiçeğim 1 yıldır bende.yaprakları ve gövdesi oldukça kuvvetli, yapraklar çok gür ama çiçeklenme konusunda bir kıpırtı yok.çiçeklenmesi için ne yapmam gerekir?
411560
hanımeli
29-05-2013, 19:25
sanırım toprağını değiştirmeli ve daha küçük bir saksıya almalısınız.bu tür bitkiler toprağı fazla olunca kök yapımına hız verip çiçek açmıyorlar,tabi gübrelemeyide ihmal etmeyin.ben salon çiçeklerimde hazır satılan sıvı çiçek gübrelerini kullanıyorum durumları gayet iyi.
hanımeli
29-05-2013, 19:26
benim bir sorum olacak.bu türleri yani kalanchoe leri tohumdan ekersek ne kadar sürede filizlenir?
tohum ekimi uygun ve verimli bir yöntem midir
asyemurr
29-05-2013, 19:51
411816 yasatabildiklerimden bir tane
benim bir sorum olacak.bu türleri yani kalanchoe leri tohumdan ekersek ne kadar sürede filizlenir?
tohum ekimi uygun ve verimli bir yöntem midir
Sayın Hanımeli
Tohumdan üretim verimli bir yöntem değildir,çabuk ve hızlı bir üretim istiyorsanız çelikleme yöntemini tercih etmenizi öneririm.
Saygılar
Geçen sene dalında köklenip anaçtan ayırdığım çeliklerden birisi çiçek açmaya çalışıyor sanırım. Bunları budamalı mıyım daha çok çiçek vermesi için?
Foto ekleyemedim. Sistemde bir sorun var sanırım.Aşağıda harici linkkler mevcut
http://www.flickr.com/photos/22921827@N08/8884430625/
http://www.flickr.com/photos/22921827@N08/8885048380/
Merhaba =) Bunlar benim yeni kalanchoelerim,pembe olana bir süredir bakıyorum,ikinci kere çiçek açmaya başladı,sarı ve turuncu olanları ise birkaç gün önce aldım ama toprakları konusunda içim rahat değil,şu sıralar değiştirmemin bir sakıncası olur mu? Birde çiçekleri bittikten sonra gövdeye yakın yerden mi budamam gerekir?Yardım ederseniz memnun olurum,şimdiden teşekkür ederim =)
Derya Hanim
27-06-2013, 15:06
BU ciceklerin yetistirmeside bakimida cok kolay aslinda. Benim arka bahcede bir saksida var ne zaman gozum takilirsa suluyorum, begenmedigim dallarini yapraklarini hic ozenmeden kesiyorum oda surekli cicek aciyor. Yani bakmazsaniz daha guzel yetisiyor sanki. Evin girisine baska rengini celikten dikmistim ve surekli goz onunde oldugu icin onunla daha cok ilgilendim. Ne varki bazi yapraklari ters dondu bir turlu boy atmadi. En iyisi bunlari kendi hallerine birakmak galiba
Merhaba,
Kalanchoe çiçeğimi çoğaltmak için yaprağını diktiğim saksıda bugün aniden bir mantar çıktı. Sabah hiçbir şey yoktu, akşam eve geldiğimde yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda kahverengi şapkalı bir mantar gördüm. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum.
Bu zararlı mıdır? Söküp atmam mı gerekir? Çoğalır mı?
http://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/32034.htm#post1174455
Yukarıdaki linkte fotoğrafı paylaştım.
Merhaba,
Kalanchoe çiçeğimi çoğaltmak için yaprağını diktiğim saksıda bugün aniden bir mantar çıktı. Sabah hiçbir şey yoktu, akşam eve geldiğimde yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda kahverengi şapkalı bir mantar gördüm. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum.
Bu zararlı mıdır? Söküp atmam mı gerekir? Çoğalır mı?
http://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/32034.htm#post1174455
Yukarıdaki linkte fotoğrafı paylaştım.
Çok şeker görünüyor ama :)
Çok şeker görünüyor ama :)
Evet gerçekten çok şeker görünüyor ama bir yandan da çok ürktüm 12 saat içinde böyle bir şeyin çıkıp büyümesinden :)
Bir de hemen saksıda mantarın sağ tarafında kahverengi boya gibi bir şey olmuş, mantarla aynı renkte. O boya nasıl oluştu onu da çözemedim :confused:
benim kalanchoem çiçek açmıyor,nedeni ne olabilir arkadaşlar?
Suda uzun süre köklendirdiğim yaprağım yavrularını verdi :)
Dün hediye geldi evimize yeni misafirimiz :)436614
Bende 2 yıldır çiçek açmayıp boyu 50-60 santimi bulan kalanchoe'lerimi dün budadım.Kestiğim kısımları hatta yapraklarını da saksılara diktim.Şu an bir sorun yok gibi, bakalım çiçek görebilecek miyim?
Bende 2 yıldır çiçek açmayıp boyu 50-60 santimi bulan kalanchoe'lerimi dün budadım.Kestiğim kısımları hatta yapraklarını da saksılara diktim.Şu an bir sorun yok gibi, bakalım çiçek görebilecek miyim?
Yağmur hanım Kalanchoe calandiva için saksınızın boyu büyük ise çiçeğin enerjisinin boya ve yapraklara gittiğini söylüyorlar belkide bu yüzdendir. Birde çiçeklenmesi için güneş görmesi gerekiyormuş. Bende pencere önüne koydum bakalım ne olacak. :)
Merhaba, Kalachoe'min yapraklarında böyle incelmeler meydana gelmeye başladı. Ne olduğu hakkında fikri olan var mı?
kelebek çalısı
06-09-2013, 17:02
Merhaba, Kalachoe'min yapraklarında böyle incelmeler meydana gelmeye başladı. Ne olduğu hakkında fikri olan var mı?
Bitkinizde tırtıl ya da benzeri zararlıları dikkatle aramanızda fayda var.
Derya Hanim
16-09-2013, 08:11
Merhaba arkadaslar. Bu kalansolarin boyu ne kadar uzuyor bir bilginiz varmi. Ben internette tam bir bilgi bulamadim. Benim cok guzel katmerli acan minik bir kalansom var ve onu guzel bir saksiya dikip evin girisinde bir yere getirmek istiyorum. Evin girisine 4 basamakla cikiliyor acaba basamaklarin dibine koysam guzelce buyuyup o alani kaplarmi sizce. Soyle 70 cm - 1m. arasi buyurmu bu cicekler. Simdiden tesekkurler.
Derya Hanım benimkiler çiçek açmayıp 40-50 santim olmuşlardı. Kendilerini boya verdiler, bende budadım mecburen.
#1132 nolu mesafımda kalachoe'lerimi budadığımı yazmıştım. Çıkan kısımları -yapraklarda dahil- dikmiştim tekrar. Şu an bu duruma geldiler ama hala çiçek oluşumu yok. Atamayıp toprağa sokuşturduğum yaprağı dahi filiz verdi.
kopshtar
03-10-2013, 14:49
Kışın biraz soğuklatın ve bitki dinlensin. Aman ha dondan koruyun. Baharda her yerinden çiçek verecektir merak etmeyin. Bu dönemde sulamaya da dikkat.
Bunlarda benim celik kalanchoelerim mayis ayinda dikmistim ve simdi durumlari böyle.Bu yil cicek acar mi bilmiyorum...;)
merhaba arkadaşlar çiçekleri çok seviyorum ama bir türlü bakmayı beceremiyorum. 2 hafta önce aldığım kalanchoe çiçeğim var.
ilk önce evimin doğuya bakan penceremin önüne koymuştum (pencerenin iç tarafına) esinti alması gerektiğini öğrenince kuzeye bakan bir bahçem var ve oraya aldım.şu an çiçeğim dışarıda.buranın iklimi kışın 6 7 dereceden aşağıya düşmüyor.dışarda kalması iyimidir yoksa içerimi almalıyım. birde yapraklarının uç kısımlarında sararma başladı ve yaprakların üstünde küçük kabarık siyak lekeler var.bu neden oluşur.çok da sulamıyorum toprak nemli çiçeklerinin bi kaç tanesinde kuruma var.ne yapmam gerekir çiçeğimin ölmesini istemiyorum lütfen bana yardımcı olursanız sevinirim.resimlerini koyuyorum.
http://img491.yukle.tc/thumbs/6125ka.JPG (http://img491.yukle.tc/image.php?id=6125ka.JPG)
http://img491.yukle.tc/thumbs/14598.JPG (http://img491.yukle.tc/image.php?id=14598.JPG)
http://img491.yukle.tc/thumbs/6847k.JPG (http://img491.yukle.tc/image.php?id=6847k.JPG)
Arkadaşlar burda kimse yokmu. Kalanchoe çiçeğim iyice sarardı ne yapacağımı bilemiyorum.yardım lütfen
449548 449549
449550
altintasna
29-10-2013, 21:57
Şu sıralar a 101 marketlerinde kalonşe bulabilirsiniz. Şu şekilde satılıyorlar:
Arkadaşlar burda kimse yokmu. Kalanchoe çiçeğim iyice sarardı ne yapacağımı bilemiyorum.yardım lütfen
449548 449549
449550
Merhaba, pek bilgili değilim ama yaprak biti sanırım. Forumda onun için doğal bir tarif olucaktı. Benzer bir şey benim de başıma geldi. Arap sabunlu bir tarifle kurtuldum bitlerden.
teşekkür ederim.sararan yaprakları kopardım başka yapraklarda aynı şekilde sararıyor acaba onu denesem çiçeğe bir zararı olurmu.
teşekkür ederim.sararan
yaprakları kopardım başka yapraklarda aynı şekilde sararıyor acaba onu
denesem çiçeğe bir zararı olurmu.
Fazla su veriyorsunuz bence suyunu azaltın.
haftada bir suluyorum toprak nemliyken.daha mı geç sulamam lazım acaba.
Seabert74
05-11-2013, 12:56
Merhaba,
Bir tür sukulent oldugundan şüphelenerek sormuştum daha evvel ancak, yanıtını alamadım. Aşagıda paylaştıgım çiçek bir kalanchoe midir?? Türünü öğrenebilirsem bakım şeklini de öğrenmiş olacagım. Ayrıca şu an İstanbul'da dışarıda bir sasıda ekili. Kışın dışarıda kalması sorun olur mu?? Teşekkürler
http://www.agaclar.net/forum/1207561-post847.htm
burak_skry
05-11-2013, 14:46
Selamlar bende kalanchoeleri çok seviyorum ama birtürlü çiçek açtıramıyorum çok güzel yaprak yapıyor ama çiçeklenmeye gelince dışarda çiçekçilerdeki gibi olamıyor.Çoğu zamanda dal diplerinde beyaz beyaz pamuklanmalar oluyor ve ölüyor.Fotoğraftaki kalanchoe uzun süredir bende her sene buduyorum dipten yine iştahla patlıyor ama çiçeklenme olmuyor birtülü sizce sebebi nedir?kış aylarında ısıtma olmayan bol güneş alan bir odaya kapatıyorum bahardan itibaren ise balkonda güneş gören bir köşede duruyor.
Merhaba,
Bir tür sukulent oldugundan şüphelenerek sormuştum daha evvel ancak, yanıtını alamadım. Aşagıda paylaştıgım çiçek bir kalanchoe midir?? Türünü öğrenebilirsem bakım şeklini de öğrenmiş olacagım. Ayrıca şu an İstanbul'da dışarıda bir sasıda ekili. Kışın dışarıda kalması sorun olur mu?? Teşekkürler
http://www.agaclar.net/forum/1207561-post847.htm
Adını bilmiyorum ama bu bir sukulent. Dışarda durması kar yağdığında sorun olur. Kar ve dondan etkilenmeyeceği (örneğin soğuk odanız veya kapalı balkonunuz varsa) bir yere alırsanız sanıyorum daha iyi olur. Ben Kalanchoe'ye benzetemedim. Umarım, bilen bir üyemiz size tam türünü söyleyebilir.
hakanersoz
05-11-2013, 16:50
Her sene budamana gerek yok,sık dalları biraz seyrelt o kadar. çok fazla dal çıkmasına izin verme 4-5 dal bıraksan yeterli.(En güçlülerinden)
.İlkbaharda çiçek açacaktır.(burak skry)
burak_skry
06-11-2013, 02:28
budamamın asıl olarak sebebi dip kısımlarda beyaz beyaz pamukçuklar oluşuyor ve üst kısımlar cansızlaşıyor bende kesip ilaçlıyorum ve yeni filizler patlıyor ardında.Yani budama yapmak zorunda kalıyorum bir nevi.
Emre İlhan
11-11-2013, 17:01
Kalanchoe'ları çiçeklerinin uzun ömürlü(dayanıklı) olması ve çok yıllık olmaları sebebiyle seviyorum:)
Dün yapı marketten, sarı bir kalanchoe edindim. Kırmızı ve beyaz renkli olanlardan da çelikleyeceğim ;)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/453335d1384185219-pb110010.jpg
geçen hafta A101 den bunu almıştım, açmaya başladı
ben geçen gün internetten kalanchoe siparişi verdim. vermez olaydım. yapraklarının kenarları kararmıştı. bunu düzeltebilmemin bi yolu var mı? kararan yerleri kesmelimiyim ya da o yaprakları koparmalı mıyım? bi akıl verir misiniz?
Emre İlhan
12-11-2013, 18:36
Tam emin olmamakla beraber, kararan yerlerin taze yerlere kadar kesilmesi taraftarıyım. Çünkü; kararma, tüm yaprağın, dolayısıyla bitkinin diğer kısımlarının da çürümesine sebep olabilir:)
kararan ve çirkin görüntü oluşturan yaşlı yaprakları kopardım. onları da başka bi saksıya koydum belki çimlenirler. bu mevsimde çimleneceklerinden emin değilim ama en azından bitkim daha iyi görünüyor. Fotoğraf ekleyecektim fırsatım olmadı.
Teşekkürler fikirleriniz için.
ayurdakul
22-11-2013, 14:29
merhaba benimde bir kalanchoem var.geçen kış çok güzel açtı.bu sene inanılmaz büyüdü ve çok dağınık oldu.şuanda üzerinde çiçek tohumları açmaya başladı ama çok dağınık duruyolar.budama için internette hiç bişey bulamadım toplu durması için kuvetlice budanmalı diyor.ben nasıl buducam.nerelerinden kesmem lazım.budayan varmı? gerçi sanırım bu sene geç kaldım artık budayamam budarsan üzerindeki çiçekler gidicek ama seneye için bilgim olsun
Üzerinde tomurcuk varsa şimdi budamayın. Çiçeklenmesi bitip çiçekleri kuruduktan sonra budasanız daha iyi olur sanıyorum.
ayurdakul
22-11-2013, 15:03
Üzerinde tomurcuk varsa şimdi budamayın. Çiçeklenmesi bitip çiçekleri kuruduktan sonra budasanız daha iyi olur sanıyorum.
evet artık bu kış şekilsiz bi şekilde devam edicek ama baharda nasıl buducam baya baya kocaman dallarını kesicekmiyim?
İsterseniz baharda bir resmini yükleyin buraya ona göre fikir verebiliriz sanırım. Nasıl bir form istediğinize bağlı olarak tabi.
_nagihan_
23-11-2013, 13:43
merhaba arkadaşlar,
bir türlü çiçek açtıramadığım çiçeklerim için yardımcı olur musunuz...acaba nerede yanlış yapıyorum
Emre İlhan
23-11-2013, 15:44
Gübreleme yapıyor musunuz? Nerede duruyorlar kalanchoe'larınız?
benimde kalanchoe kerim var çelikten yetisiyorlar çiçek açmak uzereler o kadar heyecanlıyım ki..gübre kullanmıyorum ben tavsiyede bulunabilir misiniz..
_nagihan_
24-11-2013, 08:57
Sn. Emre ilhan içeride camin onunde duruyor.
Nasıl bir gubre kullanmaliyim
tranquila
11-12-2013, 13:29
Kalanchoemi cam önü saksısına koymuştum. Bugün İstanbul'da yoğun kar yağışı var. Sabah evden çıkarken içeri almayı unuttum. Akşama kadar kalacaklar orada :( Çok üzgünüm. Nasıl kurtarabilirim çiçeğimi? :o
Kalanchoemi cam önü saksısına koymuştum. Bugün İstanbul'da yoğun kar yağışı var. Sabah evden çıkarken içeri almayı unuttum. Akşama kadar kalacaklar orada :( Çok üzgünüm. Nasıl kurtarabilirim çiçeğimi? :o
Kar oturan yaprakları donup çürüyebilir. Ama gövdeye bir şey olacağını sanmıyorum. Gittiğinizde serin bir yere alın kar-don bitene kadar.
tranquila
11-12-2013, 20:28
Kaloriferi kapattığımız bir oda var. Oraya aldım. Umarım sıkıntı yaşamayız.
erol sırlı
11-12-2013, 20:33
Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakma çiçeğin yapraklarına ve köklerine zararlıdır.
Hava akımlarından kolay etkilenen kalanşo bitkisini bu aşırı sıcak ve soğuklardan korumalısınız.
erol sırlı
11-12-2013, 20:35
Kalanşo bitkisini yetiştirmede en önemli kural kış aylarında oda sıcaklığının 12 °C nin altında olmaması gerektiğidir
Bitkiye kış aylarında musluktan aldığımız soğuk çeşme suyunu vermeyiniz. Verdiğimiz su oda sıcaklığında olmalıdır.
tecrübeli kalanşo severlerlere bir sorum olacak..kalanşolerim tomurcuk halde ama açmak bilmediler..ben mi acele ediyorum yoksa bu normal bir durum mu..
Normal bir durum, Kalanşoların tomurcuklandıktan sonra tam olarak açması 3 ayı buluyor sayın ngr33. Benimkiler de tomurcuktalar şu an. :)
Merhaba,
Ekilen kalanchoe çeliği tahmini kaç günde yavru veriyor?
Ben sadece yaprakları dikmiştim. Sanırım 20 gün kadar sonra 6-7 yapraktan bir tanesi yandan yavru verdi. 3 ay geçmesine rağmen diğerlerinde faaliyet yok. Köklendiler, boyutları büyüdü ancak yavru vermediler.
3 ay mıııı..bu güzel şeyler sabırlı olmayı da öğretiyor bana..neyse kaldı iki ay o zaman. :) tesekkur ederim DilSe..
Ben sadece yaprakları dikmiştim. Sanırım 20 gün kadar sonra 6-7 yapraktan bir tanesi yandan yavru verdi. 3 ay geçmesine rağmen diğerlerinde faaliyet yok. Köklendiler, boyutları büyüdü ancak yavru vermediler.
Peki ektiğiniz toprak nasıldı ve öncesinde suda köklendirme yaptınız mı?
Peki ektiğiniz toprak nasıldı ve öncesinde suda köklendirme yaptınız mı?
Diktiğim toprak sadece torftu. Aslında dikmek aklımda yoktu. Budama yapıyordum yapraklarını atmaya gönlüm elvermeyince öyle torfa dikiverdim. Öncesinde suda filan bekletmeden.
Tehtit yöntemi işe yaradı kalonchelerim çiçeklendi..Çiçek acmazsanız sizi ellere veririm çabuk çiçek açın dedim durdum başlarında 10 gün içinde gördüm çiçekleri çok şükür. Çooook tatlılar çiçeklerini benimle paylaşan sevgili turkankaragoz e sonsuz teşekkürlerimle :)
turkankaragoz
15-01-2014, 14:24
Ne kadar güzel olmuşlar maşallah. Güle güle büyütün ngr33.
İyi akşamlar,
Kalanchoe'lerimin birinde yaprak yumuşaması oldu. Sizce sebebi ne olabilir?
aynı yumuşama benimkinde de oldu yumuşamış yaprakları temizledim, sanırım çok suluyorum bir daha iyice kurumadan sulamayacağım :( evde kalorifer dengesiz yanıyordu bir sıcak bir soğuk güzelim çiçeklerimin dengesi bozuldu
pembe ve sarı kalonşolarım
pembe ve sarı kalonşolarım
Kalanchoe leriniz çok güzel olmuşlar. Ne sıklıkla gübre veriyorsunuz.
şimdiye kadar iki kez sıvı çiçek besini verdim sadece, güneşi çok sevdiğini farkettim..
Gül Batur
11-02-2014, 23:47
Havaların ısınması ile Kalonchoeler çoştu.
edelvays58
12-02-2014, 07:49
Gül hanım, bu farklı bir tür sanırım. Çiçekleri harika. Ellerinize sağlık.
loveforlife
12-02-2014, 08:47
Gül hanım, bu farklı bir tür sanırım. Çiçekleri harika. Ellerinize sağlık.
Sevgili edelvays58,
Gül Teyzeninki kalanchoe manginii. Harika bir tür. Çok da güzel gelişmiş. Bursa'da Acıbadem'in karşı tarafındaki peyzajcıda bolca mevcut. Bana da siteden bir arkadaşımız hediye etmişti ancak bir türlü açmayı başaramadı benimki, üzerinde tomurcuklarla öylece duruyor.
mor-sardunya
12-02-2014, 12:53
benimkilerde açtı kırmızı olan ve marketten aldığım beyez katlı bir de kırmızı olduğunu sandığım çiceğim soğan kabuğu rengi gibiymiş ve katlı çok sevindim
Gül Batur
13-02-2014, 01:22
Kalanchoe 2.
ben bu sene pek umutlu değilim Kalanchoe'lerimden çiçek açma konusunda :( Bir tanesi boyuna gidiyor, 4 tane upuzun dalı var nerdeyse 30 cm oldu boyları. Diğerinin yapraklarında beyaz beyaz küf gibi şeyler oluştu, yayılmaya başlayınca sağlıklı yerine kadar budamak zorunda kaldım. Bu mevsimde tomurcuklanması gerekiyordu sanırım ama tık yok tabi :(
edelvays58
18-02-2014, 20:20
Sevgili edelvays58,
Gül Teyzeninki kalanchoe manginii. Harika bir tür. Çok da güzel gelişmiş. Bursa'da Acıbadem'in karşı tarafındaki peyzajcıda bolca mevcut. Bana da siteden bir arkadaşımız hediye etmişti ancak bir türlü açmayı başaramadı benimki, üzerinde tomurcuklarla öylece duruyor.
Çok teşekkür ederim Sevgili loveforlife. Çok beğendiğim bir tür. Hemen gidip bakacağım.
edelvays58
18-02-2014, 20:26
Sn hazan, henüz tomurcuk vermedi diye umudunuzu kesmeyin, ama onu daha bol güneş alan bir yere koyun. Uzun olması az ışık aldığındandır. O beyaz küf dediğiniz şey pamuklu bit olmasın?Her neyse bu beyaz şey, çiçeği bundan kurtarınız. Kalanchoe kolay bir çiçek. Bende de henüz tomurcuk yapmayan bir tane var. Havalar ısındıkça hızlı bir şekilde gelişecektir. Kolay gelsin.
Arkadaşlar,bunlarda kalanşo cinsimidir ?
Evet benziyor...Alttaki ikisi kesin kalancho, üsttekiler de değişik bir türü sanırım...
Herkese merhaba,
Ben uzun zamandır evde kalanchoe yetiştiriyorum, bakımı kolay ve bugüne kadar beni hiç üzmeden bol bol çiçek açtı. Geçenlerde katlı pembe çiçekli bir kalanchoe hediye geldi ancak yeni farkettim dibinden itibaren gövdesi yumuşayıp küflenmiş. Küflenen ve çürüyen kısımları kazıdım ve toprağını değiştirdim. Kökü sağlamdı ama gövde gitgide alt dallardan yukarılara doğru yumuşamaya devam ediyor. Yapraklar tuttuğum gibi elimde kalıyor sapları çürüdüğünden dolayı :( Ne yapmam gerek? Önerileriniz için şimdiden teşekkürler...
Bunlar da Mersindeki kalancholarım. Urfadan daha erken açtılar, hava daha ılık ******, bahar daha erken geldi Mersine...
Çok güzeller ellerinize sağlık , ben de kırmızı katlısından buldum , umarım tutar .
Geçen ay dalından tutturduğum kalancholarım kök gelişimini yapıp çiçek bile açmaya başladılar.
Yalın katlı kırmızı olan ne kibar değil mi?
473547
Sarı katmerli olan bu sahada ben de varım diyor.
473548
serkan_istanbul
04-03-2014, 17:27
Geçen ay dalından tutturduğum kalancholarım kök gelişimini yapıp çiçek bile açmaya başladılar.
Yalın katlı kırmızı olan ne kibar değil mi?
473547
Sarı katmerli olan bu sahada ben de varım diyor.
473548
iyi akşamlar ilk resimdeki k.mangini türü olup sarkıcıdır.
iyi akşamlar ilk resimdeki k.mangini türü olup sarkıcıdır.
Trsekkur ederim.
Yaprak biti istilasına maruz kalıp üzerinde sayılı yaprağı kalmış kalanşoma bugün artık el attım.
Daha önce birkaç kez sirkeyle yıkadım. Arap sabunu fısfısladım bir türlü toparlanamamıştı. Bugün artık tehdit ettim. Ya çöpe gidicen ya da kendine gel dedim. :)
Bir sürü kök vardı tek bir saksıda. Hepsini çıkardım. Köklerini o topraktan arındırdım. Ve toprağını çöpe attım. Bir kovaya arap sabunu zeytin yağı sarımsak su karıştırmıştım. İyice temizlediğim kalanşoları bu suyun içinde şöyle bir 15 dk beklettim. Valla yaptığım doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama o kadar fısfıs işe yaramamıştı. Bu son çaremdi.
O sudan çıkardım. Gövdedeki ve tek tük kalan yapraklardaki bitleri ellerimle temizledim. bir de mantar ilacı fısfısladım. Sonra da kaktüsler için hazırladığım toprak karışımına ektim. Cansuyunu verdim. Evin içinde bir pencere önüne koydum.
Birkaç kök zayi olabilir ama anakök yaşasın bari..
Bu zavallım tüm kışı soğukta geçirdi ben bitli diye eve almıyodum onu :) Yaprak dökülmesi muhtemelen ondandı. Şimdi evin içerisi dışarıya göre biraz daha sıcak ama havalar düzelince yine balkona atmam daha iyi olur değil mi?
Bir de benim bu bitlime çiçekli bitki besini mi versem kaktüs besini mi.. Ya da hangisini hangi aylarda versem :)
475342
ilksenozturk
11-03-2014, 08:02
benimkinde de yaprak biti vardı, başedemedim.
bu yağmurlu günlerde dışarı çıkardım yıkansın diye (bir çok derde deva bence o hızlı yağan yağmurlar) arada bir çıkıp elimle tüm yağraklarını siliyorum, kalan bitler de gitsin diye.
bu arada çılgın gibi açmış çiçeklerinden de oldum ama napalım.
bakalım.
iyice ıslandılarsa gitmiştir. Arapsabunlu tarifi de uygulayın. Ben şimdi ara ara kontrol ediyorum hiçbir şey kalmamış. Muhtemelen bütün kışı dışarıda geçirdiğinden ölmüşler arapsabunlu suda da hepsi döküldüler..
Ama bayağı bitkin kaldı zavallım uyguladığım işlemlerden.
475341
Her ne kadar zararsız gibi görünse de ev yapımı ilaçları da belli aralıklarla kullanın. Çok sık kullanırsanız bitkiyi hırpalarsınız. Kaş yapayım derken göz çıkarmayalım.
Bitkiler aşırı derecede zararlı istilasına uğramışsa tek ilaçlamayla çözemezsiniz. Mecburen birkaç kez ilaçlama yapmak gerekir ama 2-3 günde bir değil de haftada bir yapın. Çünkü sonuçta bitkiler stomalardan nefes alıyor. Sürekli sabunlu suyla ilaçlarsanız gözenekler tıkanır yani yaprakta birikir. Bitki nefes alamayınca strese girer. Doğal olarak da yaşamak için bazı organlarından vazgeçer (mesela yapraklarından).
Sevgili h_dogan,
Bitkiyi en son 3-4 ay önce belli periyotlarla ilaçlayıp çözüm alamayınca balkona soğuk yere atmıştım dediğim gibi. Yani 3-4 ay sonra uyguladığım ilk ve son işlem oldu.
Diğer bitkilerime toprak değişimi uygularken bu bitkiyi artık çöpe atıcaktım çünkü kurtarmak imkansızdı. Ama gözden çıkarmış olarak son bir kez arapsabunlu su dolu kovanın içinde beklettim. Dediğim gibi yaprak bitleri her yanını sarmış bir bitkiye uyguladığım son işlemdi. Bir daha da ilaçlamakla uğraşmayı düşünmüyorum.
Sürekli arapsabunuyla yıkamam söz konusu değil. Buna ne bitkinin hali kaldı ne de benm :) Çünkü yaprak bitleri, soğuk, ilaçlama, toprak değişimi gibi sebeplerle bitki yeterince hırpalandı. Her tarafını yaprak biti sarmış bir bitkiyi son yaşatma çabalarım.
Eğer bir değişiklik gelişme olursa, yeni toprağına uyum sağlar yeni sürgünler verirse paylaşırım. Sonbahara doğru belki birkaç tomurcukla yüzümü güldürür. :)
Sayın kokett,
Siz yine de bir iki dalını başka bir saksıya dikip yedekleyin. Nolur nolmaz.
Sayın kokett,
Siz yine de bir iki dalını başka bir saksıya dikip yedekleyin. Nolur nolmaz.
Evet başka bir saksının dibine bir dal ektim. Tutar umarım o da ;)
Bana kalsa bitkinizi sert budayın yeni filizler daha güçlü olsun. Hem kendini yeniler hem de daha gür çıkar.
Budadım biraz ama sert değil. Üstlerden biraz daha almam gerekicek heralde..:)
melek yüzlü
14-03-2014, 20:18
iyi akşamlar,
İki yıl önce hediye olarak gelen bu çiçeğin çiçeklerine bakmaya kıyamıyordum. Çok güzellerdi. Saksısı çok küçüktü kendine göre büyük saksıya aldım iki yıldır büyüdü dallanıp budaklandı fakat bana bir daha hiç çiçeklerini göstermedi. Çiçeklerini bir daha nasıl görebilirim? Bir de dün yaparakları parlıyordu yeşil yeşil ya böceklenmiş ya da bitlenmiş ne yapabilirm? Sert kesin derken köke yakın bir yerden mi keselim yoksa kurtulmanın bir yolu var mı? Balkona attım. Bebeğim var ilaç sıkamıyorum.
iyi akşamlar,
İki yıl önce hediye olarak gelen bu çiçeğin çiçeklerine bakmaya kıyamıyordum. Çok güzellerdi. Saksısı çok küçüktü kendine göre büyük saksıya aldım iki yıldır büyüdü dallanıp budaklandı fakat bana bir daha hiç çiçeklerini göstermedi. Çiçeklerini bir daha nasıl görebilirim? Bir de dün yaparakları parlıyordu yeşil yeşil ya böceklenmiş ya da bitlenmiş ne yapabilirm? Sert kesin derken köke yakın bir yerden mi keselim yoksa kurtulmanın bir yolu var mı? Balkona attım. Bebeğim var ilaç sıkamıyorum.
Çiçek açmamasının sebebi yeterli güneş görmemiş olması olabilir. Bir fotoğraf eklerseniz böceklenmesi konusunda daha iyi yardımcı olabilirim.
aynı problem benim bitkimde de vardı. 2 sene kadar vakti geldiğinde hep çiçeklendi. ama sonra ne oldu ben de anlamadım yine 2 sene boyunca da bir daha çiçek açmadı. Sürekli yaprak çıkarıp büyüdü büyüdü ve yaşlandı haliyle. Çoğalttım tekrar açar diye ancak çoğalttığımda da aynı şey oldu büyümesi durdu çiçek vermedi. Ben de bakmaktan vazgeçtim :(
iyi akşamlar,
Merhaba,
Ben de yukarıda böceklenme sorunundan bahsetmiştim. Arap sabunlu bir tarif var. Kimyasal kullanmayın zaten evde çocuk ve bebek varsa. Bana göre kimyasallar bahçesi olanlar için balkon kullanımına hiç uygun değil.
2 yemek kaşığı arap sabunu, 2 diş ezilmiş sarımsak, biraz zeytinyağını bir kasede iyice karıştırıp bir gece bekletin. Üzerine sıcak su döküp iyice karıştırın ve soğuyunca bitkinizin üzerine fısfıslayın. Haftada bir uygularsanız fazla yayılmadıysa ölürler..
Ben de büyük saksıya aldıktan sonra çiçek göremedim bir daha. Ev ortamında buna çiçek açtıranlara hayran hayran bakıyorum. Bir daha hiç aldığım günkü gibi olmuyor..
Eriklibahçe
15-03-2014, 17:21
Kalanchoe'larım yalınkat ama yinede beni mutlu ediyorlar :)
476249
476250
Merhaba,
Ben de yukarıda böceklenme sorunundan bahsetmiştim. Arap sabunlu bir tarif var. Kimyasal kullanmayın zaten evde çocuk ve bebek varsa. Bana göre kimyasallar bahçesi olanlar için balkon kullanımına hiç uygun değil.
2 yemek kaşığı arap sabunu, 2 diş ezilmiş sarımsak, biraz zeytinyağını bir kasede iyice karıştırıp bir gece bekletin. Üzerine sıcak su döküp iyice karıştırın ve soğuyunca bitkinizin üzerine fısfıslayın. Haftada bir uygularsanız fazla yayılmadıysa ölürler..
Ben de büyük saksıya aldıktan sonra çiçek göremedim bir daha. Ev ortamında buna çiçek açtıranlara hayran hayran bakıyorum. Bir daha hiç aldığım günkü gibi olmuyor..
Kaktüs ve sukulentler fazla geniş yerde pek çiçeklenmiyorlar. Nedeni rahat ortamı buldukları için sadece vejetatif gelişiyorlar. Ben de geçen sene leş kaktüsüyle bir kalanchoe'yu büyük saksıya aldım iyi geliştiler ama açmadılar. Küçük saksıda kalanlar ise içeride olmalarına rağmen tomurcuklandılar.
Hem fazla ışıksızlık hem de büyük saksılar açmalarını engelliyor bunların...
Kaktüs ve sukulentler fazla geniş yerde pek çiçeklenmiyorlar. Nedeni rahat ortamı buldukları için sadece vejetatif gelişiyorlar. Ben de geçen sene leş kaktüsüyle bir kalanchoe'yu büyük saksıya aldım iyi geliştiler ama açmadılar. Küçük saksıda kalanlar ise içeride olmalarına rağmen tomurcuklandılar.
Hem fazla ışıksızlık hem de büyük saksılar açmalarını engelliyor bunların...
Kaktüsleri beceriyorum da, kalanchoe çok daha hassas sanki. Kaktüslerim güney cephesinde balkonda duruyor. Çok güzel açıyorlar bütün yaz. onların yanı fazla güneşli geldi buna. Sabah güneşi alan balkona koydum orda da güneş az geldi. Şimdi geri güney cephesinde ev içinde duruyor. Güneşi perdeyle kırıyorum. Ya benim evimi sevmediler ya beni sevmediler.
Bir de alındıktan sonra yaprakları mutlaka küçülmeye başlıyor. O ilk zamanlarki koca koca yapraklar çıkmıyor bir daha.
Sayın h_dogan'a tamamen katılıyorum. Kalanchoe'da büyük yaprak konusunda tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim: Eğer çelikleri ağustos sonuna doğru alırsanız ve bitkiyi yarı gölge bir yere koyarsanız, bütün kış boyunca yaprak büyütmeye çalışan bitki bahara kadar kocaman yapraklı bol çiçekli hale gelmiş oluyor. Tabi bu arada sulamayı da aşırıya kaçmadan ama düzenli yapmak lazım. Bizim evde 10 yıl hatta belki daha da fazla süredir kalanchoemuz mevcut. Hep içerde durur ama yazın çok bol güneş alır. Her sene de bahardan yaz sonuna kadar sürekli çiçek açar. Çiçekleri geçer geçmez annem fazlaca uzamış dallarından çelikler alır ve yeni yetişenler dev yapraklı olur. O kadar ki bazen bitki taşıyamaz yaprağı, en ufak dokunuşta elinizde kalır. Kalanchoe iyice büyüyüp yıllandığı zaman yaprakları küçülüyor ama ben küçük yapraklı daha da güzel buluyorum onu :)
Bence kalanchoe sizi sever niye sevmesin :) Işık isteği aslında kaktüslerle aynıdır ama birden güneşe çıkarırsanız güneş yanığı olabilir. 1 hafta-10 gün yarı güneş yarı gölge bir yerde bekletin ve daha sonra kademeli olarak daha fazla güneş almasını sağlayın. Böylelikle bol güneş alacağı asıl yerine alıştırın ve eminim o da size açacağı çiçeklerle teşekkür edecektir :)
Tesekkur ederim sevgili esin.
Anladigim su ki agustostan itibaren budayip yari golge yere alicam. Subat mart gibi gunesli yere koyucam ve butun yaz gunes alicak.
Peki gubre veriyor musun ? Bir de ev ortamina ben yeni aldim kalanchoeyu ama dis mekani daha cok sevdiklerini dusunmustum hep. Sen de evde bakiyormussun. Bakalim biyle bir seye benzetebilecek miyim :)
Bir de kalanchoe'lar nemi seviyor kaktüslerin aksine. Yani sera ortamı sağlarsanız, hem sıcak hem nemli, büyük yapraklı kalanchoe'larınız olur. Bir de azotlu gübre verirseniz tabi. :)
Ben kalanchoe'lerime kaktüs gübresi verdim, epey işe yaradı. Üç yıldan sonra ilk kez çiçek açacaklar.
Ben de kaktüs veriyorum öyle devam edeyim o zaman :)
Ben henüz hiç gübre vermedim kalanşoya sevgili kokett :o Biz onu resmen bir köşeye attık, arada su vermeyi bile unutuyoruz ama o devamlı çiçekte :D Bazen bir çiçeğin gözünün içine bakarsın yine de olmaz, bazen de tamamen ilgisiz kalırsın, o coşar da coşar. Bizimki de öyle işte :)
Kaktüs gübresi bütün sukulentler için uygun, vermeye devam edebilirsiniz. Azot oranı yüksek gübreler bitkiyi yaprak yapmaya yöneltir, fosforu fazla olanlar ise çiçeklendiricidir.
Benimkiler bol güneşli pencere kenarında kış boyunca açtılar. çiçekler bitsin budayım derken yeni sürgünler de tomurcuklandı. Turuncu olan 1 yıllık, kırmızı olan belki 5 aylık
mor-sardunya
19-03-2014, 14:27
benimkilerde açtı kırmızı olan ve marketten aldığım beyez katlı bir de kırmızı olduğunu sandığım çiceğim soğan kabuğu rengi gibiymiş ve katlı çok sevindim
sarı renk katlıyı görünce dayanamadım aldım sıra pembesinde bulursam affetmem;) harikalar
Bir de kalanchoe'lar nemi seviyor kaktüslerin aksine. Yani sera ortamı sağlarsanız, hem sıcak hem nemli, büyük yapraklı kalanchoe'larınız olur. Bir de azotlu gübre verirseniz tabi. :)
Sevgili h_dogan,
Azotlu gübre önermiştiniz yapraklanma için. Dün yanmış koyun gübresi aldım. Kalanchoenun değişimini yaparken elimde gübre olmadığından katamamıştım harcına. Sizce toprağın üstüne serpiştirsem de uygun olur mu?
Yapraklara değdirmeyin. En iyisi bir kovada az miktarda eritip öyle verin çiçeklerinize.
Kalanchoe manginii ve Kalanchoe Mirabella
477819
birinin çiçekleri salkım salkım, diğerinin iri ve tekli.
lenavita
26-03-2014, 13:52
Bende dün bir arkadaşın evine giderken apartmanda köşesinde kalanşo gördüm sarkıyordu bir dal aldım ektim bir kendine gelsin foto göndermeyi başarırsam yollarım, ilk defa görüyorum sarkan kalanşo acaba ne renk açıyor internette aradım bulmadım sarkan kalonşo
mor-sardunya
28-03-2014, 13:20
sarı renk katlıyı görünce dayanamadım aldım sıra pembesinde bulursam affetmem;) harikalar
affetmedim aldım katlı pembe :p çok tatlı diğer renklerimi yedekledim tutmuşlar bundan da yedeklemem lazım :eek:
Üç kökü bugün bir saksıda topladım fakat benim kalanchoe'lerim çok cılızlar, sivri dalların üzerinde küçük yaprakları var, budama yapsam ve aydınlık yere alsam nasıl olur? ışık yetersiz biliyorum.
Üç kökü bugün bir saksıda topladım fakat benim kalanchoe'lerim çok cılızlar, sivri dalların üzerinde küçük yaprakları var, budama yapsam ve aydınlık yere alsam nasıl olur? ışık yetersiz biliyorum.
Benimkiler de oyle sevgili h_dogan azotlu gubre onermisti. Iyice budayip yanmis koyun gubresi verdim. Bol bol sulayip gunese koydum. Eski yapraklar yandi guneste aliskin olmadiklarindan. Yeni bir suru guzel yaprak geliyor simdi.
bende merak ediyorum budama için yapmamiz gereken birsey varmi acaba..benimkiler tek dal uzadilar baya tepelerinden kessem uygun olur mu ki..korkuyorumda kuserler felan diye..;)
Ben kafaya koydum, küsselerde alınsalarda budayacağım yarın.
Yok yok kusmuyorlar cok guzel oldu :-)
bende budayayim o zaman şekilli güzel güzel buyusunler..
sevgili kokett yanmis gubre verdiginiz cicekleriniz ic mrkanda mi disarda mi?
ic mekandakilere yanmis gubre versem koku sinek vs olur mu?
bende budayayim o zaman şekilli güzel güzel buyusunler..
sevgili kokett yanmis gubre verdiginiz cicekleriniz ic mrkanda mi disarda mi?
ic mekandakilere yanmis gubre versem koku sinek vs olur mu?
Benimki içeride şimdilik havalar henüz tam düzelemediği için. Yanmış gübreler kokusuz ve steril öyle bir sorun olacağını sanmıyorum.
Üstten kopardığınızla altta kalan kısım aynı boyda olursa, onu da yanına hemen dikerseniz sonra dolgun bir görüntü oluşuyor. Satılanlar gibi.
480455
bu da benim yaklaşık 1 yıl çiçeğini beklediğim kalanchoem :):)
480455
bu da benim yaklaşık 1 yıl çiçeğini beklediğim kalanchoem :):)
Ne kadar güzel maşallah.Hiç bu kadar katlısını ve tatlısını görmemiştim :))
Benim bunlarla derdim bir türlü bitemedi. :) Tam böceklerden kurtuldum, budadım, gübreledim yeni filizler geliyor derken; şimdi de tüm gövdeler köklendi..
Bu neden olur bir fikri olan var mı?
çekimser
08-04-2014, 09:57
merhabalar. resimdeki yavrucak bir dizi kazadan sonra bu hale geldi. resimde kırmızı çembere alınan kısım torağın biraz altında idi. kuruyan kısmın toprak altındaki durumunu merak edip çevresini küçük bir fırça yardımı ile açtığımda çember içindeki kısımda yumuşama ve hafif yaralar olduğunu gördüm. sorum şu sizce mevcut kök ile devam etmeli miyim yoksa kalan son kısmı kesip yeniden çillendirmek daha mı iyi olur. alakanıza şimdiden teşekkürler.
Yumuşayan yerin üstünden kesip başka bir saksıya ekin. Büyük ihtimalle küflenmiş, işaretlediğiniz yer gri duruyor. Küflü yere dokunduktan sonra sağlam dalı da aynı elle tutmayın derim. Burdan anlaşılmıyor tabi yumuşaklığın nereye kadar ilerlediği de tahminen işaretli yerden kesmek uygun olur diye düşünüyorum.481778
Sayın kokett,
Nasıl köklendi? Fotoğraf var mı?
Sayın kokett,
Nasıl köklendi? Fotoğraf var mı?
Sevgili yagmur, fotoğraf çekmedim ne yazık ki. Gövdenin her yerinden saçak saçak kökler çıktı bir anda. Ben kestim hepsini. Sakıncası olan bir şey değil sanırım. Çıkmaya devam ederse fotoğraflayıp ekleyeceğim. Ama besin eksikliği mi fazlalığı mı belki bir şeyin habercisidir diye merak ettim.
Kullandığım toprak karışımı compo sana kaktüs toprağı idi. İçinde köklenmeyi teşvik edici agrosil varmış. Belki o neden olmuştur diye düşünüyorum şu an. Onun dışında üstten koyun gübresi takviyesi yaptım. Ama koyun gübresi neden olmaz heralde. Ben agrosilden şüpheleniyorum şu an.
O saçak kökler yaşama tutunmaya çalıştığının göstergesi olmasın :) Kesmeseniz sorun olacağını sanmıyorum. Belki dediğiniz gibi topraktandır ya da susuz kalmış olabilir.
Bende budadım kalanchoelerimi, bakalım bundan sonra ne olacak. Oldukça da aydınlık ama güneş almayan bir yere koydum. Tomurcuklarından kırmızı olduğunu zannederek aldığımsa, yavru ağzı renkte çıktı. çok sevindim:) oysa kırmızı diye özellikle almıştım:D
O saçak kökler yaşama tutunmaya çalıştığının göstergesi olmasın :) Kesmeseniz sorun olacağını sanmıyorum. Belki dediğiniz gibi topraktandır ya da susuz kalmış olabilir.
Evet sorun yaratacak bir hastalık değil ama görüntüleri çirkindi. Benimki bayağı zor günler geçirdi. Evet yaşama tutunmaya çalıştığının göstergesi bana da mantıklı geliyor şimdi. Biraz daha güzelleşsin yaprakla dolsun. Buraya bir öncesi/sonrası fotoğrafını koyucam :))
Arkadaşlar yapraktan tuttuğunu okumuştum bi yerlerde.Ben de bir umut diye kırmızı katmerli açmış bir kalanchoenin yaprağını diktim saksıya.Ne öldü ne canlandı yaklaşık 1 aydır bu şekilde.Çok merak ediyorum eşelememek için dibini kendimi zor tutuyorum..Tutmuş mudur acaba?
Bende böyle bir denemede bulundum tam 3 ay bekledim ama sonuç hüsran..yaşlı bir yapraktı benimkisi o etkili olabilir..deli gibi kök yapmıştı başkada birşey yoktu..Sevgili SUDEM benimkisi kötü bir örnek oldu biraz daha tut kendini inşallah tutmustur .. ;)
Yapraklar tutuyor tutmasına da hepsinden yeni sürgün çıkmıyor nedense. Nedenini bende merak ediyorum.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.