Bağlan

View Full Version : Kalanchoe

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7

ilksenozturk
30-05-2011, 07:09
nedense bir çok bitkide yalınkatlar daha dirençli oluyor. benim aynı saksıda iki kök kalanşom vardı; biri beyaz katmerli, diğeri turuncu yalınkat. turuncu olan çok güzel çiçek açıyor, beyaz olan yaprak verip boy atıyor.

ardabora
31-05-2011, 00:15
Ne kadar güzel Kalanchoe varmış forumda...Bu da benim kırpık...bir kaç yıldır bende...salyangozlar bayılıyor...

Emre Kuzu
31-05-2011, 12:13
Toprak tamamen kurusa bile bunların özellikleri ölmüyorlar yapraklarına gövdelerine depoladıkları suları kullanıyorlar.

ipektuğçe
04-06-2011, 19:27
Buda benim 5 ay önce tek yapraktan,köklenip büyüyen bebeğim:p

csydn
25-06-2011, 15:16
Resmini paylaşırsınız umarım, pembeler daha bir güçlü gibiler..! Ben de kırmızıların açmasını bekliyorum hala..!:rolleyes:

ipektuğçe
26-06-2011, 20:06
Çiçeklerini açsınlar tabiiki paylaşırım,bende yalın kat kırmızı da var.Onu sevmediğimden fotoğraf çekmek aklıma gelmedi,çiçekleride daha yeni geçti:p

sedefimre
07-07-2011, 22:10
benimde bir kalanchoem var ama cok kıskandım ne guzel hepinizinki cok cok açıyor benimki ayda bir falan 1 tane acıyor..ekstra bir bakım mı lazım anlamadım ilaç mı lazım böyle cok cok ilk alındığı gün öyleydi sadece sonra öyle hiç açmadı neden??

Ömer Durmaz
07-07-2011, 23:25
Bendede var çiçek açmayı bitirdi daha açacak diye bekliyorum ,suyu çok seviyor

umutyolcusu
08-07-2011, 22:30
Aslında suyu çok sevmiyor,hatta çok sulayınca çürüyor,özellikle satın aldıklarımız.

selis
18-07-2011, 12:32
Çiçek açacak mı diye merak ettiğim bitkilerden biri.. :rolleyes:

Jezebel
18-07-2011, 16:28
Bu da benim babamın baktığı Kalanchoe.

234819

.

iris41
18-07-2011, 22:16
Benim icin en güzeli Kalanchoe tomentosa . Cok zor gelişiyor 2 ci yılı hala ufacık cicekleri al benisiz ama yaprak formu insanı kendine hayran bırakıyor

Jezebel
18-07-2011, 22:36
Kalanchoe "Panda" bende de var, gölgede güzel gelişiyor.
Ayda bir N:P:K 18:18:18 veriyorum.
Sanki çok güneş sevmiyor gibi geldi.

iris41
19-07-2011, 05:39
ben hatayı burda yapıyorum sanırım öglene kadar tam güneşi alıyor . sorunu yok aslında sadece yavaş büyüyor. Kalanchoe‑beharensis cok güzel gelişirken bunun yerinde sayması canımı sıkıyor

ardabora
24-07-2011, 23:57
Benim kalanchoe (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=813603&postcount=828) renk değiştirdi...Şu an sarı renk daha da yoğunlukta..

adneser
23-08-2011, 17:37
Bahara hazırlık

Kalanchoe'ler yenilenerek hayat bulmaya başladı yaşlanmış kalanchoelerden aldığım çeliklerin bir kısmı iyice köklendi ve köklenenleri saksılara aldım gelişmeleri güzel gidiyor beyaz,kırmızı,pembe,ve sarı (çiçeklendi) katmerliler.

Kırmızı ve beyaz çelikler arka planda görünen büyük saksıdan.

242255

Köklenmeye çalışanlar çelikler

242256

Hepsi bir arada

242257

Emre Kuzu
23-08-2011, 21:36
Yaşlanmış kalanchoe arkadaş nerede? Resimlerde var mı? :)

adneser
23-08-2011, 22:37
Yaşlanmış kalanchoe arkadaş nerede? Resimlerde var mı? :)

Birinci resmin arka planında görünen yerdeki büyük saksı arkadaşım yaklaşık 5 senelik sizce yaşlı sayılmazmı?

Emre Kuzu
23-08-2011, 22:40
Evet bana görede sayılır. Özellikle iyi bonsai kıvamına gelmiştir.

adneser
23-08-2011, 22:44
Evet bana görede sayılır. Özellikle iyi bonsai kıvamına gelmiştir.

Teşekkürler;) mesaj 767 çiçekli hali

iris41
24-08-2011, 22:29
Benim Kalanchoe beharensis ve tomentosa sadece büyüyor ne zaman acacaklar cok merak ediyorum . tomentosa yı yapraktan denedim hic başarılı olamadım . deniyip cogaltan oldumu ?

Begonyam
25-09-2011, 22:59
Ya sınavıma çalışır iken 15 gün kadar didik didik incelemekten uzak kalmıştım çiçeklerimi, nihayet yine onlara döndüğümde kalanchoelarımın dallarında kök gibi şeyler gördüm, neden ve nasıl? Hastalık değildir bunlar değil mi?

Selamlar sayin daffodil benim kalancohe'lerimde boyle kokler verdi bende koklu kisminin altindan kesip torflu topraga Diktim ve kisa zamanda kolaylikla tuttu

Eser İlhan
26-09-2011, 08:50
Benim Kalanchoe beharensis ve tomentosa sadece büyüyor ne zaman acacaklar cok merak ediyorum . tomentosa yı yapraktan denedim hic başarılı olamadım . deniyip cogaltan oldumu ?

Tomentosanın dökülen yaprakları saksı yüzeyinde kendiliğinden kökler çıkarmaya başlayınca ben de sadece kökler toprağa girecek şekilde yüzeyel olarak küçük bir saksıya diktim. Şimdi minicik tombul yapraklar gelmeye başladı :p Üç yaprağım daha var aynı şekilde diktiğim. Bakalım onlar ne yapacaklar :confused:

bettyycim
26-09-2011, 09:20
Tomentasa yapraktan çok kolay üretiliyor toprağın üzerine bırakmanız yeterli ;)

kalanşo
28-09-2011, 09:48
Arkadaşlar yardım edin sayfaların hepsini okuyamadım.Benim pembe katmerli bir kalanşom var onu mutlaka çoğaltmak istiyorum .Çünkü sadece bir tane var ve başka kalanşo alacak maddi durumum yok o yüzden yaprağı direkt toprağa diktim ama sonuç alamadım.yaprağı suda köklendirebilir miyim?kaç günde köklenir?eğer köklenirse yavru alıncaya kadar pet şişeye dikip sonra mı saksıya almalıyım?Lütfen yardım edin anneme hediye etmek istiyorum çoğaltıp.Ayrıca hala çiçekliler o yüzden daldan çelik alamam yapraktan olmalı lütfen anneme hediye etmem gerek.:(

adneser
28-09-2011, 10:01
Arkadaşlar yardım edin sayfaların hepsini okuyamadım.Benim pembe katmerli bir kalanşom var onu mutlaka çoğaltmak istiyorum .Çünkü sadece bir tane var ve başka kalanşo alacak maddi durumum yok o yüzden yaprağı direkt toprağa diktim ama sonuç alamadım.yaprağı suda köklendirebilir miyim?kaç günde köklenir?eğer köklenirse yavru alıncaya kadar pet şişeye dikip sonra mı saksıya almalıyım?Lütfen yardım edin anneme hediye etmek istiyorum çoğaltıp.Ayrıca hala çiçekliler o yüzden daldan çelik alamam yapraktan olmalı lütfen anneme hediye etmem gerek.:(

Sayın kalanşo

Çelik alarak daha kolay çoğaltırsınız.
Çelik alacağınız yerler genelde çatallaşmış dalların pürcüklenmiş olanları daha kolay köklenir(alttaki eklentilere bakın) kolay gelsin
http://www.agaclar.net/forum/851669-post844.htm

alperfect
29-09-2011, 00:14
2 ay önce bir arkadaşa hediye gelen kalanchoe'nin kopan bir yaprağını ben bunu köklendiririm diyerek aldım kaktüslerin olduğu kumlu toprakta çok az toprağa giriyor geçen haftalarda bir baktım dibinde küçük kökler var ancak daha başka bir gelişme yok türünü bilmiyorum beyaz çiçekliydi. Acaba bu şekilde çoğaltılabilir mi yoksa yapraktaki kökler öylesine durur mu

Hatice Tarhan
29-09-2011, 07:54
Sayın Adsener çiçekli halleri başka güzel, ben kalanşo nun her renginden almıştım bu yıl sıcaklardan bir kaç tanesi kurudu artık çiçekleri açınca anlayacağım hangilerinin kuruduğunu.Ben kalanşoların aşırı güneş ten korunması gerektiğini çok geç anladım.Sizinkilerin bulunduğu yer terasa benziyor üzerlerine güneşten korumak için düzenekmi yapıyorsunuz yoksa içeride mi duruyorlar.Kimbilir belki de komşuyuzdur bir gün kendilerini canlı canlı görürüm....(En yaşlı kalanşom)

bettyycim
14-10-2011, 20:06
Yeni bir Kalanchoem oldu ama alt türünü tüm aramalara rağmen bulamadım, bir de sizler bakın arkadaşlar yoksa yanılıyormuyum, Kalanchoe değil mi acaba :confused:

mavisedir
21-10-2011, 22:47
Arkadaşlar benim kalanchoem açmıyor, iki sene önce almıştım. Geçen sene çelik almıştım o açtı, eskisi açmadı. Bu sene o aldığım çelikte açmadı. Başka çelikler aldım, hiçbiri açmıyor. Ne yapmak lazım? Açmama sebebi ne olabilir?

OİR1938
31-10-2011, 11:40
253448

ardabora
31-10-2011, 12:38
Yeni bir Kalanchoem oldu ama alt türünü tüm aramalara rağmen bulamadım, bir de sizler bakın arkadaşlar yoksa yanılıyormuyum, Kalanchoe değil mi acaba :confused:

kalanchoe longifolia (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=kalanchoe+longifolia&safe=active&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1360&bih=646&sei= WIiuTsfZGubc4QSZt9CfDw)

Aynısı bende var.

paophi
06-11-2011, 15:53
bu bitkinin suda köklendirildiklerini duymamıştım torağa sokmak yeterli çelikler sanıyordum kafam karısştı bu tür sukkulent ailesinden değilmi çeliği suya sokunça çürüme felan olmuyor mu bende bahara alt tarflarındaki çeliklerden alıp çoğaltmak istiyorum nasıl yapmalıyım?

adneser
06-11-2011, 19:53
bu bitkinin suda köklendirildiklerini duymamıştım torağa sokmak yeterli çelikler sanıyordum kafam karısştı bu tür sukkulent ailesinden değilmi çeliği suya sokunça çürüme felan olmuyor mu bende bahara alt tarflarındaki çeliklerden alıp çoğaltmak istiyorum nasıl yapmalıyım?

Hiç merak etmeyin suda'da köklenir çürüme olmaz çatal dallarda pürçüklenmiş olanları koparıp suya koyun 10-15 gün sonra köklendiğini görürsünüz sizce yeterli kök'e ulaştığına kanaat getirdiğinizde toprağa dikersiniz.

Kolay gelsin

vehibe
09-11-2011, 10:40
Şu an 3-renk kalanchoe çiçeğim var, kışın balkonda bıraksam soğuktan etkilenirmi.?

blaze ash
20-11-2011, 21:19
Kalanchoemin çiçek saplarından çelik alıp toprağa dikmiştim. Yaprakların diplerinden küçük yapraklar çıktı. yaklaşık 1,5 aydır saksıdalar. Şaşırtmak için bu gün başka saksıya alayın dedim. Daha çabuk gelişirler düşüncesiyle. Çünkü yapraklar çıktı ama büyümüyordu.

Sapları saksıdan cıkarnca şunu farkettim. Sapların toprak altında kalan kısmı kurumuş ve kök 2 - 3 tane oluşmuş. Üstteki yaprakları da kurumaya başladı. Sanırım çiçek saplarını kullanarak bu güne kadar geldi. Besin kalmayınca da kuruyor.

Bu durumda ne yapmalıyım?
Umudu kesmeli mi yoksa beklemeli miyim?

blaze ash
20-11-2011, 21:31
Bu da yapraktan üreyen Kalanchoe fedchenkoi .
Ebruli yaprakları oluyor .

172265

)

Sevgili Jezebel nasıl beceriyorsun bunu yetiştirmeyi?

Senden gördüm ben de yapayım dedim. Çürüdü. :(

Yaprak çeliklerim bile tutmuyorlar. Yaklaşık 50 gündür topraktalar hala tık yok. Bir püf noktası varsa lütfen yardım edin , neyi yanlış yapıyorum.

Bunlar çiçeği geçen kalanşomun yapraklarının arkasında gördüğüm lekeler. Tüm yapraklarının arkası böyle. Ve çiçeğimin yaprakları uçlarından sararıp, yumuşayıp kuruyorlar. Birde bir kaç defa minik sinek gördüm etrafında. Yan yana 5 saksı kalanşom var. Ama sorun sadece bunda var. Ne yapmalıyım?
256555

256556

adneser
22-11-2011, 23:21
Ağustos'ta köklendirmek için ayırdığım çelikler iyice toparlandı ve çiçek tomurcukları kendini göstermeye başladı
256584

Köklenmeye çalışanlar çelikler
Eklenti 242255

Eklenti 242256

Hepsi bir arada

Eklenti 242257

ilksenozturk
23-11-2011, 19:41

sevgili bettyycim , kalanşonuz çok güzel bir türmüş, nerden aldınız? yapımarketlerden birini söylersiniz inşallah :rolleyes:

ayseldeniz
24-11-2011, 07:42
Arkadaşlar dün kendime Tansaş'tan beyaz (ilk kez gördüm)bir kalanchoe hediye ettim.Güzel renkleri vardı.Bitmeden tavsiye ederim.

ezo
15-12-2011, 14:22
Arkadaşlar kalanchoelerimizi içeri alma vakti geldimi sizce? Ayrıca benim çiçeğimde tomurcuklanma başladı şu anda hala balkonda içeri alırsam tomurcuklara birşey olurmu?

bettyycim
15-12-2011, 14:26
Neden alıyorsunuz ki içeri hiç bir şeycikler olmaz dışarıda ;)

ayseldeniz
16-12-2011, 13:04
Bence de almayın ben bilemedim bir aldım bir çıkardım çiçekleri kurudu. Yaprakları yanık gibi oldu. Şimdi içeriye alıştılar çiçek vermeye başladı.

ezo
16-12-2011, 13:36
evet bende almamaya karar verdim.

MİRBE
16-12-2011, 20:08
Bu forumlar kararsızlıklıklar beni de karıştırıyordu ilk zamanlar ancak artık olan yerden kaldırmamayı soğukta olsa nede olsa bi şekilde alıştıklarını öğrendim hiiiçç elleşmiyorum mutlu mesut soğuk don demeden kalonchelerim balkondalar ve tomurcuklandılar:)

sinan yavuzz
16-12-2011, 22:56
benim kalanchoelerim kapalı bir balkonda duruyo tomurcuklandılar ama yaprakları geri kıvrılmaya başladı neden olmuş olabilir ?

acemifüsun
25-12-2011, 20:38
Yarım yapraktan ürettiğim Kalanchoe tomentosa(Panda)yavruları

acemifüsun
26-12-2011, 20:08
Kalanchoe fedtschenkoi variegata çiçekleniyor:)

nardane
01-01-2012, 14:02
Bunlarda benim kalançolarım.
Çiçek açıncıya kadar tomurcuk halleri bayağı uzun sürüyor.

sinan yavuzz
06-01-2012, 18:27
benim kırmızı prensim :p

G.Ü.L
06-01-2012, 19:00
Merhaba arkadaşlar
Benim kalanşoma bir şeyler oldu.Geçer diye bekledim biraz daha ilgi gösterdim ama nafile.Sürekli yapraklarını dökmeye başladı.cılız bi gövde, sadece uçlarında yaprakları kaldı.Diğerlerinde herhangi bir şey yok. sadece bunda var dökülme.Bu konuda bi fikri olan var mı?

acemifüsun
07-01-2012, 14:56
Merhaba arkadaşlar
Benim kalanşoma bir şeyler oldu.Geçer diye bekledim biraz daha ilgi gösterdim ama nafile.Sürekli yapraklarını dökmeye başladı.cılız bi gövde, sadece uçlarında yaprakları kaldı.Diğerlerinde herhangi bir şey yok. sadece bunda var dökülme.Bu konuda bi fikri olan var mı?

Bitkinizin neden yaprak döktüğü ile ilgili bir şey diyemeyeceğim fakat bence genel olarak Kalancohelarınızda ışık yetersizliği var. Göz araları çok mesafeli ve bitkiler cılız, güneş ve ışık eksikliğinden kaynaklanıyor sanıyorum.

Manolya_
07-01-2012, 15:47
Sevgili acemifüsun,
(diğer forum sayfalarındaki yazılarınızı da ilgi ile takip ediyorum. Aslında ustalığa çoktan geçmiş olmalıydınız bana göre);)

Size bazı sorularım olacak vakit bulur yanıtlarsanız çok sevinirim.

Çiçeğinin rengini çok begenerek sarı bir kalanchoe almıştım.
Bu bitkinin yaprak ve gövde formu da farklı.
Değişik bir tür diye düşünmüştüm.
Ancak aldığımdan bu yana minik yaprak sürgünleri vermeye başladı.
(resimde göreceğiniz gibi)
Acaba gövde formu değişime mi uğruyor:confused:
Pempe kalachoe formunamı girecek yoksa, ne dersiniz:confused:
Şimdiden yanıtınız için çok teşekkürler.
Selam ve sevgilerimle
Asu

acemifüsun
07-01-2012, 17:05
Sevgili Manolya;
Sarı kalanchoenuzun bence yeni yapraklar, sürgünler vermesi bitkinin yeni yerini, şartlarını sevmesi ile ilgili. Sanıyorum sarı ile pembe aynı cins, farklı renkler, sadece büyüme farklılıkları. İkisi de çok güzel ve sağlıklı, ellerinize sağlık, bol bol çiçeklerini görün:) Sevgiler.

G.Ü.L
07-01-2012, 19:28
Bitkinizin neden yaprak döktüğü ile ilgili bir şey diyemeyeceğim fakat bence genel olarak Kalancohelarınızda ışık yetersizliği var. Göz araları çok mesafeli ve bitkiler cılız, güneş ve ışık eksikliğinden kaynaklanıyor sanıyorum.

Öncelikle bilginiz için teşekkür ederim.Aslında çiçeklerimi camın önündeki sehpaya koyarım.Böylece daha çok ışık görürlerdi.Fakat artık kış gelmesiyle yanan kalorifer ısısına çok yakın olacağını ve bunun zarar vereceğini düşündüğümden biraz uzaklaştırdım.Sizce camın önüne biraz daha çektiğimde kalorifer zarar vermez mi?

Manolya_
07-01-2012, 20:05
Sevgili Manolya;
Sarı kalanchoenuzun bence yeni yapraklar, sürgünler vermesi bitkinin yeni yerini, şartlarını sevmesi ile ilgili. Sanıyorum sarı ile pembe aynı cins, farklı renkler, sadece büyüme farklılıkları. İkisi de çok güzel ve sağlıklı, ellerinize sağlık, bol bol çiçeklerini görün:) Sevgiler.

Yanıt ve alakanız için çok teşekkürler.
Pembe olanı önce almıştım. Formu değişmedi.
Sarı olanı çok sonra aldım farklı tür düşüncesi ile güya;)
Ama olsun, iki farklı renkten kalanchoe'm olmuş oldu.:D
Selam ve sevgilerimle..
Asu

sinan yavuzz
07-01-2012, 22:33
Sayın sinan bey,
Ellerinize sağlık ne güzel bakmışsınız. O da çiçeklerini size sunarak teşekkürünü ihmal etmemiş. Birde boy resmini görmek isterdim.
Harika birşey bu 41 kere maşallah
Saygılarımla
Asu

teşekkür ederim sayın asu hanım şimdilik ilk çiçekleri geçti ikinciyi tomurcuklandı ama yakın bir zamanda boydan çekip atcam :cool:

sabırsız0606
12-01-2012, 01:27
sayın kalanchoe severler yardımlarınıza ihtiyacım var.Bende yaklaşık 3 hafta kadar önce A.O.Ç den aldığım kalanchoe bitkime galiba iyi bakamadım.Şimdi formdan okuyup anladığıma göre tomurcuklanması ve çiçek açması biraz zaman alan ve kolay olan bişey değil galiba.Bende çiçeğimi aldığımda bayağı çiçek ve bolca tomurcuklu halde idi,ancak fazla su vermememe rağmen(toprak nemi ideal kalacak şekilde) tomurcuklarım açmadan kurudu sebebi ne olabilir? neyi yanlış yapmış olabilirim? bitkime nasıl davranmam gerekiyorki tekrar tomurcuklanıp açsın bilgi verirseniz sevinirim

Manolya_
12-01-2012, 13:04
Sevgili sabırsız0606,

aramıza hoş geldiniz.Çeşitli formlarda mesajlarınızı okuyorum.
Bitkilere olan ilginiz merakınız çok hoşuma gidiyor.
Ben de çok eski bir üye değilim. Bitkiler konusunda benimde öğrenmem gereken çok şey var.
Ben şunu yapıyorum genelde. Bir konu hakkında sorularım varsa öncelikle ARAMA bölümünden arattırıyorum. O bölümü en başından sonuna kadar okuyorum. aradığım konuya rastlayamıyorsam, ozaman uzman arkadaşlara soruyorum.
Yanlış anlamayın sakın bu size akıl vermek gibi gelmesin. Sadece kendi yöntemimden bahsettim
Kalanchoe sorunuza gelince,
Dediğim gibi uzman birisi olmadıgım için, sadece yaşadıklarımdan size seve seve bahsetmek isterim.
Genelde bitkilerin hepsi, bulunduğu ortamı değiştirdiklerinde. Yeni ortamına adapte olabilmek için bir durgunluk dönemi yaşamaktalar.
Ben bunu gözlemledim.
Sonra yerini begeniyorsa başlıyor coşmaya.
Zannediyorum sizin kalachonizde bu adaptasyon döneminde.
Bazı arkadaşların kalancholerinin açık balkonda olduklarını da gördüm. Fakat benim kalanchoem mutfak penceresinin önünde yani nemli bir ortamda.
Umarım karınca kararınca yardımcı olabilmişimdir.
Ama en dogrusu elbette uzman arkadaşlarımızın önerileri.
en kısa zamanda kalanchonezin bol bol çiçeklerini görmeniizi temenni ediyorum.
Selam ve sevgilerimle
Asu

barba1981
12-01-2012, 14:01
Merhabalar,benimkisi okadar çok yapraklandı ve gürleşti ki görmelisiniz yani çok keyifli görünüyor ancak çiçek açmıyor,sıkıntı ne olabilir sizce?

gultar
12-01-2012, 15:02
Merhabalar,benimkisi okadar çok yapraklandı ve gürleşti ki görmelisiniz yani çok keyifli görünüyor ancak çiçek açmıyor,sıkıntı ne olabilir sizce?

Suyunu çok vermişsiniz gibi..Biraz susuz bırakın hatta tamamen susuz kalsın toprağı takır takır olsun. Öleceğini zannedip çiçek açmaya başlar.

diver_bird
12-01-2012, 15:13
Arkadaşlar size kalanchoe lerimin resmini çektim ama teknolojinin azizliğine uğradım, yükleyemedim, görseniz öyle uzadılar ki.
İlk aldığımda sarısıda vardı ama kuruttum. Sonrasında kırmızı ve pembe kaldı elimde onlarıda saksı değişiminde öylesine çeliklerinden diktim, hiç suya bile koymadan hemde.
Şimdi boylar uzadı ekstra birşey yapmıyorum hiç sadece su veriyorum birde camın önünde duruyorlar. Resimleri yükleyeceğim.

cegabo
19-01-2012, 16:20
Merhabalar benim sınıfımda bir tane vardı. Alıp eve götürmeyi düşünüyordum. Çelikten köklendirmeye karar verdim. yarın Nasıl bir dal koparıp yapayım sizce?

ilksenozturk
20-01-2012, 09:10
Merhabalar benim sınıfımda bir tane vardı. Alıp eve götürmeyi düşünüyordum. Çelikten köklendirmeye karar verdim. yarın Nasıl bir dal koparıp yapayım sizce?

kalanşolar bazen dal üzerinde boğum yerlerinden kök verirler, böyle küçük küçük beyaz kök sarkıtırlar. eğer varsa böyle bir dal onu ditek toprağa sokarak tutturabilirsiniz. yoksa boğum yeri olan bir dalı koparıp dikersiniz, kulay tutar.
bazı bitkilerin köklenmesi için toprağı uzaktan görmesi yeterli, kalanşolar o bitkilerdendir :rolleyes:

selis
24-01-2012, 16:52
Kalanchoe fedtschenkoi
Siz fotoğraf eklediğinizde bendeki de tomurcukluydu.. Halen açmadı.. Sizinki ne durumda?
265666
ilksenozturk Sizin için tek bir yaprak bile yeterli olur sanırım ;)
265667

acemifüsun
25-01-2012, 14:08
[QUOTE=selis;903269]Siz fotoğraf eklediğinizde bendeki de tomurcukluydu.. Halen açmadı.. Sizinki ne durumda?
265666

Sizin ki gibi aynı şekilde duruyor selis:) Fotoğrafını çeker yüklerim:)

çuha
25-01-2012, 23:11
Bana onbir ay çiçeği diye vermişlerdi nette ararken kalanchoe olduğunu anladım katmerli beyaz birazı açmış birazı tomurcuk ne zaman araştırmadan çiçek alsam aldığım çiçekle aldığımı sandığım çiçek başka çıkıyor ağaçlar net olmasa :confused:,neyse önemli değil hoş bir çiçek bu gün baktığımda sanki tomurcukların uçları kuruyacak gibi sararmış kapalı balkonda ne yapmalıyım.

acemifüsun
27-01-2012, 20:04
Fotoğrafı bu gün çektim, tomurcuklar gelişemedi.

sabırsız0606
30-01-2012, 16:25
sevgili kalonşe severler buda benim kalonşem.Aldıktan sonra adaptasyon zorluğu çekmesi çiçek ve tomurcuklarının kurumasına sebep oldu. Şimdilerde ise öbekli açık yeşil minik yapraklar çıkarmış ve ben saksısı çok küçük olduğu için nefes alamaz diye alt yaprağından birini başka saksıya çeliklemiştim biraz pörsüdü çelik, ama hala yeşil.bugün ise yazılanları okuyup çiçeğim nefes alsın diye yine kalın olan gövdesine yakın bir yerden sap kestim onu da çelikledim sap keserken gövesi üzerinde 1 cm kadar kaldı tarçın sürdüm acaba gövdeden tamamenmi ayırmalıydım:confused: Çiçeğim fazla uzun değil hatta bodur ve çok kalın gövdesi dalları var.Yapraklardan sulayamıyorum o derece yapraklı.Saksısını bir kaç gün içinde değiştireceğim.Benim sorunum kestiğim yerden 1 cm kalan kısımdan itibaren kuruyup çiçeğim ölür mü diye endişelendim şimdi.

sabırsız0606
30-01-2012, 16:35
kesip tarçın sürdüğüm kısım.Pek net değil ama belki anlaşılır.

sabırsız0606
30-01-2012, 16:38
bunlarda çeliklerim.Umarım tutarlar:rolleyes:

selis
30-01-2012, 17:10
acemifüsun hava çok soğuk.. Etkilenmemesi imkansız.. :rolleyes:

sabırsız0606 Aynı bitkinin fotoğrafını defalarca eklemişsiniz.. Bu konuya dikkat ederseniz kendi adıma çok sevinirim..

sinan yavuzz
01-02-2012, 22:08
dün kalanchoemin bir dalı kırıldı :(
dalı suya koydum ama direk toğraga diksem tutar mı ?

Manolya_
01-02-2012, 22:13
Suda köklenebiliyor.
Fakat ben kırılan yaprağı bile topraga diktim o bile köklenmiş.
Tercih sizin

ipektuğçe
01-02-2012, 22:17
Kalanchoe'ler suda da kökleniyor,toprağı nemli tutarsanız toprakta da kolay kökleniyor.Hatta tek yaprakla dahi kökleniyor,hepsinide denedim.Zor bir bitki değil,kırılan dalı,yaprağı köklendirmek çoğaltmak çok kolay.

sinan yavuzz
01-02-2012, 22:30
kırılan dal ve ve fidelemeyi düşündüğüm saksı bu sizce ideal mi yoksa daha büyük bir saksıya mı ekim ?
çiçeğide 1 hafta önce halam bakamadığı için bana vermişti dalları çok cılız kalmış

acemifüsun
05-02-2012, 17:09
Çeşitli renklerdeki Kalanchoelarımı yaz sonu büyük bir dikdörtgen saksıya fideleyip, gençleştirdim. Şimdi hepsi tomurcuklu, en küçüçüğü bile:)

sevgice
07-02-2012, 00:15
Maşallah sn. acemifüsun ne guzel hepsi açdı açıcak. Benimkilerde tomurcuklanmışdı bekliyodum.Ama kardan nasibini aldılar.Sogukdan et gibi oldu dalları pörsüdü.
Ben ne yapmalıyım şimdi. O dalları budamalımıyım. Budanan dallar tekrar canlanır mı sizce..
Fikirlerinize ihtiyacım var.

Teşekkürler

acemifüsun
07-02-2012, 13:08
Maşallah sn. acemifüsun ne guzel hepsi açdı açıcak. Benimkilerde tomurcuklanmışdı bekliyodum.Ama kardan nasibini aldılar.Sogukdan et gibi oldu dalları pörsüdü.
Ben ne yapmalıyım şimdi. O dalları budamalımıyım. Budanan dallar tekrar canlanır mı sizce..
Fikirlerinize ihtiyacım var.

Teşekkürler
Sevgili sevgice teşekkür ederim:) Soğuktan etkilenen bitkilerimiz için Mine hanım sakın hemen budama yapmayın diyordu. Siz de bence Kalanchoelarınızı hiç ellemeyin, daha sonra baharda budamaları yaparsınız.

Jezebel
16-02-2012, 19:53
Bu gün aldım daha cinsini bilmiyorum;)

269435

269436

;)

selis
16-02-2012, 20:11
Jezebel çok güzelmiş güle güle büyütün.. Mangini sandım ama değilmiş.. Merak ettim ben de bu güzeli ;)

Jezebel
16-02-2012, 21:05
5M Migrosta ;) 9.9 T.L.
Alacaksanız ön taraftaki süslü standa bakmayın, çıkışa yakın sarkan saksılar var, oraya gidin.
Ben de alışveriş bitince çıkışta fark ettim, geri dönmek zorunda kaldım.

armeria
16-02-2012, 21:11
Sayın Jezebel,adres için teşekkürler.Kalanchoe tessa olabilir mi güzeliniz?

Jezebel
17-02-2012, 16:59
Sayın Jezebel,adres için teşekkürler.Kalanchoe tessa olabilir mi güzeliniz?

Saksının üzerinde Kalanchoe Prebella yazıyormuş, dalların arasında fiyat barkodunu yeni buldum :D

adneser
17-02-2012, 23:10
Geçen seneden köklendirdiğim Kalanchoe'ler (önde kasa içerisindekiler)yeni, epeyce sarı var

269593[/ATTACH]

Bunlarda balkondakiler (aşırı derecede yağmur olduğundan içeri aldım)

269594

269595

pembegül
17-02-2012, 23:37
Benimde ateş kırmızısı var budadım köklendi yeniden diktim bakalım ne zaman açacak jezebel sizin çiçeğiniz daha bir güzel,
adneser sizinkilerde çok güzelmiş ..:)

GÜLSEN_
18-02-2012, 10:11
Bu gün aldım daha cinsini bilmiyorum;)

269435

269436

;)

sevgili jezebel bu nasıl bir güzelliktir harika maaşallah. Bende yeni bir calaonche aldım ama yaprak şekli çok değişik çiçekleri vişne rengi katmer katmer hangi türü olduğunu bende bilmiyorum ama çiçekleri yeni geçti tekrar çiçeklendiğinde sizlerle paylaşıcam inşallah

GÜLSEN_
23-02-2012, 21:40
arkadaşlar praktikerden yeni aldığım kalanche yaprakları tırtıklı ve çiçekleri bordo çok güzeldi ama şimdi çiçekleri bitti tekarar açınca sizlerle paylaşıcam

demircool
24-02-2012, 00:21
İyi geceler GÜLSEN,çok güzel görünüyor.İlk defa tırtıklı görüyorum:)

GÜLSEN_
25-02-2012, 17:03
İyi geceler GÜLSEN,çok güzel görünüyor.İlk defa tırtıklı görüyorum:)

iyi akşamlar sevgili demircool bende ilk defa gördüm ama esas güzel olan çiçekleri o kadar güzel bir bordo ve katmerli çiçekleri varki inşallah açınca sizlerle paylaşıcam bu güzelliği

bozo.0606
03-03-2012, 22:06
sayın GULSEN , yaprakları gerçekten çok değişik iyi günlerde büyütün. bol çiçekler.

megaron
03-03-2012, 22:45
merhabalar bende 2009 haziran ayından beri kalanche bakıyorum.İlk kalanchemi o zaman ki nişanlım,şimdiki kocam almıştı.Sarı renkteki.Çiçekçiler nasıl bakıyorlarsa herdalından çiçek fışkırıyordu.çiçekleri soldu iki sene çiçek açmadı birdaha.
yanında kırmızı ve pembede almıştık sonra.Bu sene çoştular.Eve her gelen bir dalını alıp kendileride ekiyordu.Sanırım zamanı geldi, herkesin evinde benim çiçeklerden alıp fideledikleri açmış.Bize resmen cümbüş yaşatıyor bu minik güzeller.
Hatta pembenin artık renge gücü yetmiyor.Başta koyu pembe açıyorlardı,şimdi açık pembe hatta beyaza yakın açmaya başladılar.

http://www.agaclar.net/galeri/displayimage.php?imageid=41757
http://www.agaclar.net/galeri/displayimage.php?imageid=41758
http://www.agaclar.net/galeri/displayimage.php?imageid=41759
http://www.agaclar.net/galeri/displayimage.php?imageid=41760
http://www.agaclar.net/galeri/displayimage.php?imageid=41756
http://www.agaclar.net/galeri/displayimage.php?imageid=41761

(resim boyutlarını yeniden düzenledim.)

adneser
07-03-2012, 22:31
maşallah ne kadar güzeller.turunculara bayıldım.

Teşekkürler megaron yakınlarda olsaydınız memnuniyetle gönderirdim.
Sizin kalanche'lerde harika görünüyorlar, Ankara'nın soğuk havasına iyi dayanmışlar nazar değmesin.

gulen
09-03-2012, 10:04
sayın megaron kalanchelarınız çok güzel

GÜLSEN_
09-03-2012, 19:04
sayın GULSEN , yaprakları gerçekten çok değişik iyi günlerde büyütün. bol çiçekler.

Teşekkür ettim sayın bozo,0606 ama cinsini öğrenmek istiyorum bilen yokmu acaba?:rolleyes:bu konuda arkadaşlardan yardım bekliyorum :(

ipektuğçe
09-03-2012, 20:57
Tek yapraktan köklendirdiğim,kalanchoe sonun da çiçeğini gösterdi.Alttakide boydan foto.

megaron
11-03-2012, 11:18
Adneser çok teşekkürler.evin içinde bol güneş alan bir yerdeler,soğuğu hiç görmediler. keşke turuncu kalançolardan alabilseydim.

gülen teşekkürler.

ipek tuğçe çok güzel büyümüş kalance.Burdan gördüm bende birkaç yaprak sokuşturdum toprağa merakla bekliyorum sonucunu .inşalah bende böyle yayınlayabilirim sonunda.

ipektuğçe
11-03-2012, 15:58
Sn.megaron,ben farklı zamanlarda yaprak denemeleri yaptım.Kışın biraz daha uzun sürüyor ama; Temmuz, Ağustos ayında köklendirdiğim yapraklar, 1 ay sonra yeni yapraklarını göstermeye başladı.

Jezebel
20-03-2012, 19:01
Kalanchoe Prebella 'dan iki yeni bitki ürettim.
Çok kolaymış bu:p

275097

275098

Su içinde köklenmedi, kaç haftadır duruyor...

bozo.0606
20-03-2012, 23:02
buda benim kalanşom. çelikten dikeli sadece 2 ay oldu ve hemen çiçeklendi. bu bitkiler çok şaşırtıcı ve hayata bağlılıkları çok güçlü. rengi de çok sürpriz oldu.;)

Gül Batur
21-03-2012, 21:56
bu kalanchoe munda hatırı kalmasın dedim.

Rana+miraç
21-03-2012, 23:15
Merhaba. Uzun süredir açmıyor diye üzüldüğüm çiçeğimi forumdaki eski mesajlardan öğrendiğim gibi sulama sıklığını azalttım. Meğer sulandıkça çiçeklenmeden yapraklanıyormuş. Sonunda açtı.Çok şirin değil mi?

glorya
02-04-2012, 11:02
Açıkçası çiçeklerinize bayıldım. Ama ne yazık ki benim bitkim çiçek açmıyor. geçen yıl açmadı. kendini dinlendiriyordur diye düşündüm ama araştırdım bu mevsimler tomurcuk zamanıymış. Benimkilerde hala tık yok :) Sürekli yaprak çıkarıyor. İlk aldığımda ufacık yaprakları vardı ve kırmızılaşmıştı. Şuan yaprakla neredeyse iki katı oldu ama kızarmış değiller ve çiçek açmadılar henüz. Çiçek açtırmak için yaptığınız özel bişey mi var? Nazar değmesin çok güzeller

ipektuğçe
04-04-2012, 15:21
Yukarıda daha önceden eklediğim kalanchoem,biraz renk değiştirerek yeni çiçeklerini açmaya devam ediyor.

umutyolcusu
04-04-2012, 18:11
Sayın glorya,bol güneş ışığı istiyor ve sulamayı seyrek yapın.Toprağı kurudukça sulayın.
Ben de bir fotoğraf ekleyeyim kendi kalanşolarımdan.Küçücük 10 cm lik çelik.Geçen yaz budadıklarımdan saksılara dikmiştim.Harika çiçek açıyorlar.

glorya
05-04-2012, 16:56
Çok teşekkür ederim Sayın umutyolcusu. Demekki ben sulamada hata yapıyormuşum. Neredeyse 2 günde bir suluyodum ben :(

Deniz Yıldızı
06-04-2012, 17:27
Merhaba arkadaşlar
bunlar da benim kalanchoe'larım

280293

280294

aybükeahmet
08-04-2012, 09:06
Benim de 2 tane kalanchoe 'm var. Gerçi forumu okuyunca bir üçüncüyü saksıya diğerlerinden çoğaltarak diktim. İki tane yaprağı da köklensin diye suya koydum:)) ama ben ilk aldığımda kuruyan çiçeklerin kesilmesi gerektiğini bilmiyordum. Çok sonra kestim. Yine de çiçeklenir mi acaba hemen, yoksa bu sene böyle mi kalacak?

aybükeahmet
08-04-2012, 09:21
Fotoğraflarını da eklemek istedim. Bir de sonresmimde dalların bazı yerlerinde kökcükler var. Bunlar nedir? Toprağa diktiğim yeni dalı boyle bir daldan keserek diktim(1. resimde en sağdaki). Doğru mu yaptım acaba?

nazok
08-04-2012, 12:58
hepsi çok güzel benim de var ama henüz çiçek açmadı sonbahar da açar diyorlar bu doğrumu ama sizin çiçekleriniz açmış.?

Deniz Yıldızı
08-04-2012, 18:36
Sayın Nazok
Sonbaharı beklemeye gerek yok. Havalar ısnınınca açmaya başlıyorlar. Benimkiler Adana'da ve bahçenin güney kısmında. Bu nedenle hemen çiçek açtılar. Ama bir tanesi aynı mekanda, ancak duvarın gölgesinde kaldığı için tomurcukları henüz çiçeğe dönüşmedi. Güneşi seven bir çiçek anlayacağınız.

aybükeahmet
09-04-2012, 15:20
Biri açıyor ama tek tek. Diğeri ise hiç açma girişimi göstermedi nedense:) bekliyorum ama heyecanla:))

adneser
10-04-2012, 18:49
Biri açıyor ama tek tek. Diğeri ise hiç açma girişimi göstermedi nedense:) bekliyorum ama heyecanla:))

Sn aybükeahmet

Sizin kalanchoe'ler sabah güneşi görüyor heralde, oysa uzun süreli güneş gören bir yerde çok daha hızlı gelişip çiçek açıyor.

aybükeahmet
10-04-2012, 20:21
Sn aybükeahmet

Sizin kalanchoe'ler sabah güneşi görüyor heralde, oysa uzun süreli güneş gören bir yerde çok daha hızlı gelişip çiçek açıyor.

evet öyle haklısınız:) gerçi evimin en uzun süre güneş alan penceresi burası:( yine de öğrendiğim iyi oldu çok teşekkürler;)

zafer1326
10-04-2012, 21:41
281920

Bütün kış çiçeği eksik olmadı.
281921

glorya
13-04-2012, 15:03
Benim kalanşom hala açmadı. Geçen yıl da hiç çiçek açmamıştı. Bu normal midir? :(

kaktüs_35
13-04-2012, 15:50
Bende yeniyim ama anladığım bu konusa sulama aldığı ışık alıp almamasının etkileri büyük.

glorya
16-04-2012, 10:36
Hala açmamış olan kalanşolarımın tepelerinden biraz kırdım dallansın diye. Umarım işe yarar.

Rana+miraç
16-04-2012, 20:53
Merhaba ... Büyük saksıdaki koloncholarım kırmızı ve sarı açtı. Az su ve bol güneş çiçeklenme için çok önemliymiş. Çiçeği uzun süre duran ve bakımı kolay olan bu çiçeği çok seviyorum.

mugem
17-04-2012, 15:34
Merhaba,
Tam bana gelen bu çiçek acaba nedir nasıl bakmam gerekiyor diye araştırma yapacakken emin olmamakla birlite evet buldum sanırım. Fikirlerinize ihtiyacım var. Üstünde yığınla çiçek tomurcuğu vardı çoğu bir anda kurudu. Bende büyük yaprakları biraz kırparak gövdedeki birsürü küçük yaprağa yer açayım dedim ama şimdi üstündeki çiçeklerde yavaş yavaş kurumaya başladı.
yardımmm lütfen:dilli:

ipektuğçe
17-04-2012, 22:44
Sn.mügem,belki çiçeklerin ömrü bitmiştir de o yüzden kuruyordur.Çiçeğiniz bol güneş görsün,toprağıda iyice kurunca su verin.

ipektuğçe
17-04-2012, 22:47
Ben çok seviyorum bu güzelleri,ya siz;)

mugem
18-04-2012, 10:34
teşekkür ederim ipektuğçe. sizinkide çok hoş duruyor maşallah diyeyim. ne kadar canlı renkler öyle... Çiçeklerden yana pek endişem yok nede olsa belli süre sonra yeniden çiçeklenecektir. gövde üstünde çok fazla minik yaprak olmas ve küçük bir saksısının olması beni biraz düşündürdü açıkçası. Bu birsürü küçük yaprağı biraz kesip gövdeyi rahatlatmalı mıyım? Saksı harcı aynen kalmalı mı gibi düşünceler içerisindeyim.

ipektuğçe
18-04-2012, 22:07
Sevgili mugem,kökler çok sıkışmışsa, çiçekler geçtikten sonra saksını bir büyük saksıya geçirebilirsin.Küçük yaprakları değilde, aradaki iri ve yaşlanmış yaprakları koparıp seyreltebilirsiniz ;) Kolay gelsin...

Tika
26-04-2012, 15:30
Bu cicegi ben de cok seviyorum.Cok dayanikli.Kirmizi,acik-koyu pembe ve turuncusu var bende.Kirmizi disindakileri daldan koklendirdigim icin,henuz kucukler.Yapraktan bile kokleniyormus.Cicekseverlerin evinde mutlaka olmasi gereken bir tur.

aybükeahmet
29-04-2012, 13:51
evet çok kolay tutuyor. Yanlarda dışarı kökcükler vermiş dallar vardı küçük bir saksıya direk diktim ve tuttu. Bu şekilde çok dal var aslında çiçeğimde. Ama açmıyor benimki. Toplamda 3 tane kalanchoe'm var; ama 1'i açtı birini daha yeni köklendirdim. Büyük olan açmıyor nedense :(

GÜLSEN_
02-05-2012, 21:17
Ben çok seviyorum bu güzelleri,ya siz;)

sevgili ipektuğçe arkadaşım gerçekten bende çok seviyorum bu güzelleri hele çiçekleride uzun zaman üstünde kalıyo ya bayılıyorum bunlara, bakımı kaktüs bakımı gibi pek su sevmiyorlar ayrıca çiçekleri geçtikten sonra kuruyan çiçek saplarını dipten bir cantim kadar bırakıp koparın yeni çiçek tomurcuklarına yer açın güzel oluyolar yeni sürgünler veriyolar:p

ipektuğçe
03-05-2012, 18:53
Aynen öyle Gülsen hanım,bende sizin dediğiniz gibi çiçek saplarını kesiyorum yenileri geliyor.Birde güneşi çok seviyor,güneşi gördükçe coşuyor.Bendekiler de hâlâ çiçekliler.;):) Sevgiler...

glorya
07-05-2012, 09:49
evet çok kolay tutuyor. Yanlarda dışarı kökcükler vermiş dallar vardı küçük bir saksıya direk diktim ve tuttu. Bu şekilde çok dal var aslında çiçeğimde. Ama açmıyor benimki. Toplamda 3 tane kalanchoe'm var; ama 1'i açtı birini daha yeni köklendirdim. Büyük olan açmıyor nedense :(

Arkadaşım, benimkilerde açmadılar hala. Az su ve güneşe dikkat ediyorum ama anlamadım gitti. Sürekli yaprak çıkarıyor ama çiçeklenme yok

Tika
08-05-2012, 19:56
Yeni aldigim saksilarin azizligine ugradim ve kirmizi kalansomu curuttum.8 tane kalansom var,digerleri iyi durumda...ama kirmizi olanda bir sanssizlik oldu.Curumenin olmadigi kisimlardan saglikli dallari ve yapraklari ayirarak bir dolu celik aldim.Bir kismini iceri ektim,bir kismi balkonda,bir kismi baska saksilarin icinde.Bakalim en kolay hangisi koklenecek?Bu sekilde deneyimlemis olacagim.Balkondakiler de direkt gunes goren sardunya saksilarinin icinde,bazilarini da golgeye ektim.Hepsi tutsa ne harika olur.:)

BlueDark
08-05-2012, 20:11
Kalanchoe adlı çiçegim var bir türlü çiçek açmıyor gelişiminde sorun yok ama hiç çiçek açmıyor neden?

elifnaz
11-05-2012, 18:25
Benim kalanchoelerim bitlendi. Bu bitlerden kurtulmak için ne yapmam lazım?

zenfree
11-05-2012, 18:45
Bu başlıkta gerekli cevapları bulabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki başlık faydalı olabilir.
http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent-hastaliklari/5904.htm

Jezebel
24-05-2012, 20:10
Kalanchoe Prebella

300108

300109

;)

Mustafa Abdal
24-05-2012, 20:20
Arkadaşım, benimkilerde açmadılar hala. Az su ve güneşe dikkat ediyorum ama anlamadım gitti. Sürekli yaprak çıkarıyor ama çiçeklenme yok

Çiçeklemesi için biraz soğuk görmesi lazım. Yani kışı görüp ilkbaharda çiçeklenir. sürekli aynı sıcaklıkta kalırsa çiçeklenmesi biraz zor olur.

calandiva
29-05-2012, 13:48
Kaktüs kardeşliği konu başlığı altında kalanşo sevenleri ilgilendiren bişeyler olabilir, belki bakmak istersiniz.

sincy
10-06-2012, 12:01
merhaba.1 ay önce aldığım kalanchoe, şuan çiçek açan tomurcukları resimdekiler gibi kurumaya başladı.sebebi ne, ne yapmak lazım?

http://s18.postimage.org/s7odr52op/DSCF0281.jpg

http://s15.postimage.org/is2zxf2ij/DSCF0283.jpg

BlueDark
14-06-2012, 15:16
Sizce nasıl çok özen gösteriyorum ama daha çiçek açmadı 1 haftadır dışarıda öglen 3:00-4:30 zamanında güneş alıyor dışarıda daha güzel gelişti.

bu çiçegin yaprakları budanırmı bence yaprakları çok fazla?

http://d1206.hizliresim.com/y/g/7x8px.jpg

http://c1206.hizliresim.com/y/g/7x8yr.jpg

http://c1206.hizliresim.com/y/g/7x8zy.jpg

mugem
20-06-2012, 15:57
Sizlerden aldığım bilgiler dahilinde çiçeğimi, sürekli aydınlık olan sabah güneşinin geldiği ofisteki pencereme koydum ( güneş ışığı hiç bi zaman direk kavurmaz çünkü camda yapışkanlı reklam olduğu için sineklik tül varmış gibi duruyor içerden bakınca. güneşi filtreliyor yani) suyunuda az verdim ama bazı yaprakları sarardı ve tüm yapraklar yumuşadı şimdi pencere önünden gayet gölge bir yere aldım sanki kendini topladı. hani bu çiçek az suyu ve bol güneşi severdi:rolleyes:

Jezebel
20-06-2012, 18:26
Aynen öyle az su, bol güneş seviyor. Aşırı ilgi ve alakadan da hiç hazzetmez.
Onu şımartmamak lazım.
Resim görebilrsek aksilk nerede karar verebliriz.

Mustafa Abdal
20-06-2012, 20:53
Toprağa gömdüğüm yapraklar köklendi ancak hiç filizlenme yok. Yaklaşık bir ay oldu. Yaprakta biriken enerji bitene kadar bu şekilde devam edip sonra kuruyacak mı, yoksa filizleme için daha fazla zaman mı gerekecek.

mugem
22-06-2012, 11:36
imdaaaat yetişin arkadaşlar çiçeğimde dokunduğum yaprak elimde kalıyor yapraklar pörsümüş durumda. dediğim gibi burdan okuduğum kadarıyla bol aydınlık az su şeklinde bakım yapıyordum . çiçeğim gidici mi yoksa :(

Rana+miraç
22-06-2012, 12:23
imdaaaat yetişin arkadaşlar çiçeğimde dokunduğum yaprak elimde kalıyor yapraklar pörsümüş durumda. dediğim gibi burdan okuduğum kadarıyla bol aydınlık az su şeklinde bakım yapıyordum . çiçeğim gidici mi yoksa :(

Sayın mugem bitki fazla susuz kalmış olabilir mi? sararmış yaprakları koparıp,saksıyı sulamanızı ve direkt güneş ışığı almayan ama aydınlık bir yere yerleştirmenizi öneririm.

Benim iki saksı kolonchemden biri çok canlı ve iyi, diğeri yaprakları küçüldü ve sararmaya başlamış. Kış boyu çiçekliydi besin eksikliği olduğunu düşünüyorum yapraklarını alt kısımlardan azaltıp ,balkona çıkardım. Biraz dinlenip güçlenmesini bekleyeceğim. Direkt yaz güneşi yaprakları etkilemiş olabilir. Kış günlerinde güney penceredeydi bitkim şimdi batı pencere önüne koydum akşam güneşi yaprakları olumsuz etkilemedi.

Dayanıklı bir bitki olduğunu düşünüyorum. Yazdıklarım benim tecrübelerim sadece belki faydası olur diye yazdım. İnşallah çiçeğiniz iyileşir.

mugem
22-06-2012, 12:31
#989 nolu mesajda dediğim gibi güneşi direk almıyor . siyah renkli sineklik tül düşünün onun ardından süzülerek gelen ve üzerine direk vurmayan güneşle tüm gün aydınlık alıyor. sulamasınıda kuraklık derecesinde değil ****** azaltmıştım bol güneş ve az su mantığıyla. baktım sararmalar başladı camın önünden kaldırıp suyunu biraz daha fazla ( abartmadım) verdim bu seferde yumuşayıp kopmalar başladı. ve gün geçtikçe daha kötüye gidiyor sanki bu ufaklık.

serkan_istanbul
22-06-2012, 12:48
Saksı sanki biraz ufak köklerine bakın bence saksıdan bozmadan çıkarıp çürüme falan varmı diye. Bu aradada daha büyük bir saksıya geçirin. biraz daha derine gömün suyunu susadıkça verin. Çok sulama çürüme yapa biliyo. sevgiyle kalın .

mugem
22-06-2012, 12:56
Teşekkür ederim. Akşam çiçeği eve götürüp saksı değişimi yapacağım. Mevcut harcıyla birlikte ilave toprak mı koyayım yoksa kökleri mevcut harcından ayıklayıp tamamen yeni bir harca mı dikeyim sizce?

ipektuğçe
22-06-2012, 13:15
Sevgili mugem,bence birde yapraklarını mercekle kontrol edin,bana böceklenmiş gibi geldi.Kıvrılmalar ve dökülmeler ondan da kaynaklanıyor olabilir.Beyaz lekeler görüyorum,unlu bit olmuş olabilir,ilaçlamanız gerekebilir.

mugem
22-06-2012, 13:23
O zaman akşam giderken birde büyüteç almam gerekecek. Eğer herhangi bir böceklenme varsa ilaçlayıp harç değişimi yapacağım galiba. Offff umarım kurtarabilirim. Kendi nazarım mı değdi ne:(

dağçiçeği
24-06-2012, 23:02
Toprağa gömdüğüm yapraklar köklendi ancak hiç filizlenme yok. Yaklaşık bir ay oldu. Yaprakta biriken enerji bitene kadar bu şekilde devam edip sonra kuruyacak mı, yoksa filizleme için daha fazla zaman mı gerekecek.

Bende deneme amaçlı yaprak daldırmıştım.Yaklaşik iki ay oldu zannedersem.Sürekli kontrol ediyordum,çok derine ektiğimi fark ettim.Yaprağin dal kısmını biraz actım ,yani toprağını araladım.Birkaç gün önce pütürlü oluşumlar gözlemledim.Zannedersem yapraklanma başlayacak.

ipektuğçe
26-06-2012, 21:20
32 sayfa,946. mesajımda yazmıştım,fotoğraflı olarak tekrar hatırlatmak için yazıyorum.
Benim geçen seneki yaprak denemelerim bunlardı,sıcak havada çabuk köklenip yaprak veriyor.Kışın evin içinde denediklerim 2-3 ay sonra yaprak vermeye başlamıştı.O yüzden yapraktan deneyen arkadaşlar,muhakkak yaprak verecektir,sabırla beklemek gerekiyor.;):) Sıcak havalarda denediklerim den daha çabuk sonuç almıştım.

Jezebel
26-06-2012, 22:52
Benim yaprak denemem.

312528

K.Panda

Neynep
02-07-2012, 15:47
Merhaba arkadaşlar
Ben aranıza yeni katıldım. Eşim bana birkaç tane saksı çiçeği alınca çiçeklere merakım an itibariyle başlamış oldu:) Eşim çiçeklerin isimlerini bilmediği için uzun araştırmalarımdan sonra sonunda bu siteye ulaştım ve gerçekten çok hoşuma gitti. kalanşo bakımını burdan öğrendim. Bundan sonra daha dikkatle besliycem onları. bildiklerini aktaran arkadaşların hepsine çok teşekkür ederim. kalanşolarım bunlar. ilk zamanlar çok su verdiğimden pembe olan biraz pörsümüştü. solan yapraklarını temizledim. inşallah çürütmeden besleyebilirim.

314724

314725

Jezebel
23-07-2012, 12:50
Bu kalanchoe çok arsızmış.
Her yaprakta yeni bitki üretti;)

320645

:)

ipektuğçe
26-07-2012, 23:11
Güneşi gördükçe yapraklar başka güzelleşiyor ;)

Jezebel
03-08-2012, 12:53
Panda'm...

323177

.

milaca2010
08-10-2012, 00:41
Merhaba arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım. Forumlarda bilgilendirmeler çok güzel;) geçen hafta Koçtaştan aldığım Kırmızı çiçekli Kalanchoe...

milaca2010
08-10-2012, 00:49
Beyazve Kırmızı Kalanchoe...
Kımızı Beyaz:))))))

hepinize bolçiçekli günler...

farpali
08-10-2012, 01:02
Pembe ve Kırmızı Kalanchoe lerim.

dağçiçeği
11-10-2012, 11:15
Arkadaşlar geçen kışdan bu yana kalanchoe yetiştiriyorum.Yapraktan yetiştirdiklerim bile var.Ama bu aralar kalanchoe larımı böcekler sardı.Yapraklarını yıkıyorum,tekrar çoğalıyorlar.Sürekli kontrol etmeye çalışıyorum.Sabunladım başka önerisi olan var mı?

resul22
11-10-2012, 11:29
Arkadaşlar geçen kışdan bu yana kalanchoe yetiştiriyorum.Yapraktan yetiştirdiklerim bile var.Ama bu aralar kalanchoe larımı böcekler sardı.Yapraklarını yıkıyorum,tekrar çoğalıyorlar.Sürekli kontrol etmeye çalışıyorum.Sabunladım başka önerisi olan var mı?

Sayın dağçiçeği böcekten kastın yeşil yaprak pirecikleri mi? (siyah olanları da var) Eğer böyleyse kesinlikle ilaç almalısınız. Yıkamak hiç bir şeyi değiştirmiyor. Bu yaz bu pirecikler nedeniyle benimde bir kalanchoe çiçeğim ve bir çok biberim öldü. Tek çözüm ilaçlama yapmak.

tuya
11-10-2012, 16:20
sayın dağ çiçeği benim başıma hiç gelmedi ama başka çiçeklerimde olan böceklenmelerde acı biber sosu denemiştim işe yaradı açıkçası evimde ziraii bir ilaç kullanmak pek işime gelmiyor bir deneyin eğer olmassa ilaç alırsınız bir su bardağı ılık suyun içine acı süs biberleri varya
ondan atın ve sık sık karıştırın acısı suya çıkacaktır böceklerin üzerine bir kaç fıs fıs yapın benim sardunyamda ve küpelilerimde işe yaradı belki sizin kalanchoe de de işe yarar

dağçiçeği
11-10-2012, 17:33
Sayın Resul 22 ve Sayın Tuya, ilginiz için çok teşekkürler.Önerilerinizi dikkate alacağıma emin olabilirsiniz.İnşallah Sayın Tuya'nın önerisi işe yarar da ilaca gerek kalmaz.

polemos
14-10-2012, 23:27
Merhaba. Kalanchoemin saksısını değiştirdim. Köklerde oluşabilecek yaraların iyileşmesi açısından sulama için beklemeli miyim? Saksı değiştireceğim için zaten bir süredir susuz bırakmıştım. Sulamak için beklemek bitkiyi strese sokar mı?

dağçiçeği
21-10-2012, 23:53
Sayın Tuya'nın önerisi üzerine böceklenen çiçeklerimi kurtardım.Tekrar çok teşekkür ediyorum.Belki tekrar böceklenirse diye arada kontrol ediyorum.Şu an için her şey yolunda.Önlem amaçlı ara ara acı biberli su fısfislayacağim.

tuya
23-10-2012, 11:40
Sayın dağ çiçeği çok sevindim umarım tekrar böceklenmezler yinede arada kontrol şart çiçeklerinizle mutlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle saygılar;)

adneser
23-11-2012, 23:14
Yaz başında ana kölerden ayırıp köklendirdiğim çeşitli renklerdeki Kalanchoe'lerim büyüyüp renklerini göstermeye başladı.

348434

mugem
24-11-2012, 10:22
Ne kadar şanslısınız. Benimkileri de yaprakla çelikleme yaparak ayırdım tuttu.yaprak boyu ve gövde olarak epey büyüdü ama çiçeksel bir gelişim yok :(

adneser
24-11-2012, 12:43
Ne kadar şanslısınız. Benimkileri de yaprakla çelikleme yaparak ayırdım tuttu.yaprak boyu ve gövde olarak epey büyüdü ama çiçeksel bir gelişim yok :(

Sayın mügem

Ben yapraktan üretmeyi düşünmüyorum çünki çiçeklenmesi uzun sürüyor onun için çelikle üretim(tavsiye ederim) kısa zamanda gelişimini tamamlıyor.

Bol çiçekli günler

mugem
24-11-2012, 12:47
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Bende acaba bir yerlerde yanlışlıkmı yapıyorum diy e düşünüyordum hala çiçeklenmediği için. Ben aslında çoğaltmayı düşünmemiştim. Sadece ana bitkim bir anda soldu yaprakları yumuşadı ve ölmeden önce canlı olarak yakalamayı başardığım 2 sağlam yaprak ile ne çıkarsa bahtıma diyerek çelikleme yaptım. Sonunda iki güzel sağlam gövdem var sürekli yaprakda veriyor ama çiçek namına birşey göremedim hala. Madem çiçeklenmmesi uzun sürüyor, sabrıla bekleyeyim bari.

dağçiçeği
24-11-2012, 13:11
Bende yapraktan köklendirmiştim. Şimdi çiçek tomurcukları var üzerinde. Yaz boyu dışarıdaydılar . Artık hava soğuyacağı için içeri almıştım. Bir anda tomurcuk doldu üzerleri.

Zeferan
25-11-2012, 11:29
Baumax dan indirimden aldığım çiçeğim kendini toparladı :)

kelebek çalısı
25-11-2012, 19:13
Ben de heveslendim ve iki saksı Kalanchoe hediye ettim kendime.

Şimdi bu başlıktaki tüm mesajları sayfa sayfa okumaya geldi sıra ;)

348811

adneser
25-11-2012, 22:32
Ben de heveslendim ve iki saksı Kalanchoe hediye ettim kendime.

Şimdi bu başlıktaki tüm mesajları sayfa sayfa okumaya geldi sıra ;)

348811

Sayın kelebek çalısı

Alt kısımdaki büyük yaprakları koparırsanaız,bitki kuvvetini köklere ve çiçeklere verecektir birde saksılarını değiştirin derim.

Bol çiçekli günler

Muhsin Hanif
27-11-2012, 18:27
Bu başlıktaki mesajları okudum, benzer soru var ama cevaplanmamış. Yapraklardaki lekeler hastalık mı ? Yoksa zararlı işi mi acaba? Teşekkürler.

selenn
27-11-2012, 20:05
Sayın Muhsin Hanif, Kalanchoe yapraklarında yapışkanlık var mı? Bir de alt yapraklarda kopup düşme oluyor mu?

Yapışkan yapraklar genelde zararlıların verdiği hasarlarda ortaya çıkıyor. Aşırı sıcak ve nemin sonucu mantar hastalıklarında da benzer bereler oluşabiliyor. Kalanchoelarda bu durumda alt yapraklarda kopup düşme oluyor.

Her iki durumda da bozulmuş olan yaprakları koparmanızda ve bitkiyi diğerlerinden ayırmanızda fayda var. Toprak nemli kalmasın bir süre. Tamamen kuruduktan sonra tekrar sulayın. Bana zararlıdan çok mantarı çağrıştırdı ama diğer üyelerin de fikrini almakta fayda var.

lusoari
28-11-2012, 19:45
Ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak bir karara vardım yazın dışarı çıkarttığım kalanchoelerimden bir kaçını sonbaharda diğer çiçeklerimle birlikte içeriye aldım bir sorun yok onlarda tomurcuklanmaya başladılar bile ama bir iki tanesini bilerek dışarda bıraktım ne olacaklarını merak ettim iki hafta önce onlarıda içeriye almak için bahçeye çıktığımda fark ettim kimisi sizlerin fotoğraflarındakiler gibi yaprakları benek benek olmuş ,kimisi de yaprak döküyo içeriye aldığımda budadım ister istemez ve şu anda durumları normal geçen senede aynı şey komşumun kalanchoelerini başına gelmişti ve o sene çiçek açmamışlardı.

selcuk44
29-11-2012, 18:37
İyi Akşamlar, bu gün sera sera dolaşıp crassula gollum ararken bu küçük kalanchoe yi gördüm ve yapraklarının üç renkli oluşu dikkatimi çekti ve aldım.

Çiçek rengini bilmiyorum umarım kırmızıdır.

Muhsin Hanif
29-11-2012, 18:53
Sayın Muhsin Hanif, Kalanchoe yapraklarında yapışkanlık var mı? Bir de alt yapraklarda kopup düşme oluyor mu?

Yapışkan yapraklar genelde zararlıların verdiği hasarlarda ortaya çıkıyor. Aşırı sıcak ve nemin sonucu mantar hastalıklarında da benzer bereler oluşabiliyor. Kalanchoelarda bu durumda alt yapraklarda kopup düşme oluyor.

Her iki durumda da bozulmuş olan yaprakları koparmanızda ve bitkiyi diğerlerinden ayırmanızda fayda var. Toprak nemli kalmasın bir süre. Tamamen kuruduktan sonra tekrar sulayın. Bana zararlıdan çok mantarı çağrıştırdı ama diğer üyelerin de fikrini almakta fayda var.

Teşekkür ederim cevabınız için. Yapışkanlık bazı yapraklarda az miktarda vardı. Mantar olma ihtimali yüksek çünkü bu yaralar olmadan bir kaç hafta önce sabunlu su püskürtmüştüm bolca ve o zaman havalar sıcaktı.

Şu anda durumu daha iyi çünkü bilmeden ( içgüdüsel sanırım) sizin dediğinizi yapmıştım. 2 - 3 hafta su vermedim sayılır ( bir kez azcık vermiştim). Fotoğraf bir ay öncesine ait, durumu iyiye gidiyor ama yine de öğrenmek istemiştim.

Muhsin Hanif
29-11-2012, 18:55
Ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak bir karara vardım yazın dışarı çıkarttığım kalanchoelerimden bir kaçını sonbaharda diğer çiçeklerimle birlikte içeriye aldım bir sorun yok onlarda tomurcuklanmaya başladılar bile ama bir iki tanesini bilerek dışarda bıraktım ne olacaklarını merak ettim iki hafta önce onlarıda içeriye almak için bahçeye çıktığımda fark ettim kimisi sizlerin fotoğraflarındakiler gibi yaprakları benek benek olmuş ,kimisi de yaprak döküyo içeriye aldığımda budadım ister istemez ve şu anda durumları normal geçen senede aynı şey komşumun kalanchoelerini başına gelmişti ve o sene çiçek açmamışlardı.

Evet sanırım su, özellikle yaprakların ıslak kalması böyle bir sorun oluşturuyor. Teşekkürler.

selenn
29-11-2012, 19:18
İyi Akşamlar, bu gün sera sera dolaşıp crassula gollum ararken bu küçük kalanchoe yi gördüm ve yapraklarının üç renkli oluşu dikkatimi çekti ve aldım.

Çiçek rengini bilmiyorum umarım kırmızıdır.

Güle güle yetiştirin Kalanchoe'nuzu. Tam ismi Kalanchoe fedtschenkoi variegata.
Çiçeklerini bu (http://www.tucson-gardener.com/graphics/succulent/Kalanchoe%20fedtschenkoi%20variegata.html) siteden görebilirsiniz.

lusoari
30-11-2012, 08:34
Panda'm...

323177

.

Sevgili Jezebel size bir soru sormak istiyorum bu cinsini ben satıcılarda bulamamıştım geçenlerde bir eczanenin camının önünde gördüm ama acelem olduğu için ilgilenemedim.Bir iki hafta sonra özel olarak o eczaneye gidip ilaç almak istedimki pandadanda küçük bir dal isteyebileyim diye :D ama eczane ya kapanmıştı ya da taşınmıştı artık şansıma neyse asıl sorum şu siz bunu nerden temin ettiniz ?

selis
06-12-2012, 22:33
Kalanchoe fedtschenkoi hiç çiçek açmadı.
Uçları kıvrılmış.. Umut var sanki..

sakdag
07-12-2012, 08:42
Benim de iki kök vardı, iyice uzayıp sivrilince, boya gidiyor sandım ve birini yanlara doğru dallansın diye kesmiştim... :(:p

Diğeri açacak herhalde ama kestiğime ne olacak, bekleyip göreceğiz...
352033

Kök yapısı gerçekten ilginç bir bitki, bu kökler yan taraflarında duran saksılara atlamak için böyle uzadı sanırım...;)

352034

selis
07-12-2012, 10:19
Hep de seninkiler benden önce çiçeklenir.. :p
O çıkan havaii kökleri çok seviyorum ben..
Seninkilerin uçları pempe pembe şahane görünüyorlar ;)

Son günlerde balkona mühendis tırtıl dadandı..
Sabahları ava çıktığım zaman o kökleri hep tırtıl zannediyorum..
Ama çok benziyor değil mi? :rolleyes:

sakdag
07-12-2012, 10:27
Gerçekten köke benziyor, bitkiye ayaklarıyla mı çenesiyle mi tutunuyor, adı da ilginçmiş? Neden öyle demişler ki? ;)

selis
07-12-2012, 10:43
İlk defa sende olmayıp da bende olan bir şey mi çıktı yani? O da zararlı.. ;)
İstersen gönderebilirim? Sende de olsun :p

Geometrid caterpillar (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&gs_rn=0&gs_ri=hp&cp=21&gs_id=6&xhr=t&q=geometrid+caterpillar&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1354675689,d.d2k&bpcl=39650382&biw=1366&bih=602&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=IbfBUODlOo-ChQez34GIBA) çok çalışkan ve kamuflaj ustası olduğu için bu ismi almış olabilir..

Sevgi Durul
14-12-2012, 13:04
Kalanchoe fedtschenkoilerimin tomurcukları, bende ilk kez açacaklar.:)
İki çeşit, birinin yaprak kenarları beyazlı, çiçekleri nasıl olacak bakalım?;)

354617

354618

badembaba
24-12-2012, 23:36
Merhaba ben kalanşomu bir yapı marketten almıştım. Kısa boylu bol çiçekli ve çok göz alıcıydı. Sonra kısa zamanda çiçekleri döküldü, bütün yazı dışarıda balkonda sıcağın altında geçirdi, arada bir ihtiyaç oldukça suladım, yaprakları pembeleşip kızarmaya başlamıştı sıcaktan...

Havalar soğuyunca tekrar içeri aldım, yaprakları yeşerdi. İki hafta önce tomurcuklanmaya başlaması benim için sürpriz oldu. Daha önce yapı marketten çiçek alıp ikinci kez çiçeklerini görebilmem nasip olmamıştı. Şu an bitkimden çok memnunum çok güzel görünüyor, gerçi ilk aldığımdaki kadar çok çiçeği yok, uzun süre salınımlı besleyici ve çiçeklendirici gübreler kullanıyorum... Sanırım yapı marketler hormon filan kullanıyor.

Yapraklarındaki toz lekeleririni en kolay nasıl temizlerim, tüyo verebilecek olan var mı?

adneser
29-12-2012, 20:10
Kalanchoelerin çiçekleri yavaş yavaş kendilerini göstermeye başladı.

Bu senenin yeni çelikleri yeni yerlerine diklecek

358124

Üçüncü sene çiçekleri

358125

358126

Yeni çeliklediğim pempeler

358127

karaali
29-12-2012, 20:47
merhabalar böcek değil ama bazen tırtıllar dadanıyorlar çok dikkat etmediğiniz zamanda görünmüyorlar malesef

Gül Batur
02-01-2013, 15:17
Kalanchoelerimden bir köşe yaptım, umarım beğenirsiniz...Çoğu tomurcukta, bir kaç haftaya açarlar sanırım.....

selcuk44
02-01-2013, 19:36
Sayın selenn,

Mesajınız için teşekkür etmekte geç kaldığım için özür dilerim.

Çiçeklerini daha renkli (özellikle kırmızı) zannediyordum yanılmışım,

Tekrar iyi akşamlar, sağlık ve başarılar dilerim.

Sevgi Durul
02-01-2013, 20:46
Kalanchoe fedtschenkoilerimin tomurcukları, bende ilk kez açacaklar.:)
İki çeşit, birinin yaprak kenarları beyazlı, çiçekleri nasıl olacak bakalım?;)

354617

354618
Birinci fotoğraftaki henüz açmadı, yaprak aralarından yeni sürgünleri geliyor.:)

359008

İkinci fotoğraftaki açmaya başladı.

359009

İkincinin genel görüntüsü.

359010

selis
02-01-2013, 21:34
Sn. Sdurul çiçekler sarı mı turuncuya mı yakın? Sanki forumda daha önce gördüğüm çiçekler pembeydi diye hatırlıyorum..
Bir de sizinkinin boyu up uzun uzamış..
Benimkinin dalları böyle kaldı..
Ufff sizin çiçekleri görünce daha çok heyecanlandım.. ;)

Sevgi Durul
03-01-2013, 16:16
Sn. Sdurul çiçekler sarı mı turuncuya mı yakın?

Son durum bu, giderek sarıya dönüyor gibi görünüyor.:)

359111

MİRBE
13-01-2013, 20:39
Bıktım bu kalonşelerin un bitinden 3 oldu ölen attım bugün her defasında bir daha mı asla diyip de akıllanmayan ben..

Anzac
14-01-2013, 12:24
Bu da benim çiçeğim. İlk defa açıyor ama beklediğime değdi...

Sevgi Durul
14-01-2013, 15:55
Bu (http://www.agaclar.net/forum/1068115-post942.htm) mesajın ilk fotoğrafındaki kalanchoe fedtschenkoi variegata açtı.:)

361643

adneser
17-01-2013, 18:22
Kalanchoelerin tomurcukları çiçeğe dönüşmeye başladı.

Pembe ve kırmızı tomurcuklar

362330

362331

Sarı, koyu pembe ve kırmızı

362332

Hepsi birarada

362333

Şimdilik bu kadar diğerleride daha sonra.:p

ipektuğçe
17-01-2013, 18:33
Sn.adneser, emeklerinize sağlık,hepsi de muhteşem görünüyor,çok ama çok beğendim.

ilksenozturk
18-01-2013, 10:44
sn adneser,
takip ettiğim diğer bitkileriniz gibi kalanşolarınız da çok güzel.
çelik alırsanız hani... :)

sanırım kalanşoda işin sırrı bitkiyi biraz 'pişirmek'. sıcak da görmeli, az miktarda soğuk da.

bu yıl eylül ekim ayında kalanşolarımdan birini dışarı koydum. kasım/aralık soğuklarında kardan hemen önce içeri aldım. tek açan saksım o oldu,
diğerleri 'uğraşamam çiçek miçek, keyfim yerinde benim' misali takılıyor...

hberbul
18-01-2013, 10:53
Bıktım bu kalonşelerin un bitinden 3 oldu ölen attım bugün her defasında bir daha mı asla diyip de akıllanmayan ben..

Sayın Mirbe,benimkisi de bitlenmişti.Öldü sandım.Dibinden budadım bir kenara attım. Şuan kendini toparladı,tekrar sürgünler vermeye başladı.

adneser
18-01-2013, 19:50
sn adneser,
takip ettiğim diğer bitkileriniz gibi kalanşolarınız da çok güzel.
çelik alırsanız hani... :)

sanırım kalanşoda işin sırrı bitkiyi biraz 'pişirmek'. sıcak da görmeli, az miktarda soğuk da.

bu yıl eylül ekim ayında kalanşolarımdan birini dışarı koydum. kasım/aralık soğuklarında kardan hemen önce içeri aldım. tek açan saksım o oldu,
diğerleri 'uğraşamam çiçek miçek, keyfim yerinde benim' misali takılıyor...
Sayın ilksen hanım

Mesaj alınmıştır

_Esin_
18-01-2013, 21:10
Geçen haftaki soğuklarda bazı telgraf çiçeklerim soğuktan etkilenince Kalanchoelerimide salona aldım.Tekrar dışarı çıkarmaya da korktum açıkcası. Bir sıcak bir soğuk çiçekleri etkilenip dökülmesinden korktum.Bazı çiçeklerinde kurumalar oluşmaya başladı ne yapsam karar veremedim.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

362620

362621

362622

Sudenur
18-01-2013, 21:15
Sevgili Esin, kuruma belirtisi gözlemleyemedim.. keyifli görünüyorlar maşallah.. :))

_Esin_
18-01-2013, 21:23
Sevgili Esin, kuruma belirtisi gözlemleyemedim.. keyifli görünüyorlar maşallah.. :))

sevgili sudenur öncelikle teşekkür ederim.

Pembe olanda bir kaç çiçekte kuruma vardı. Bende telaşlandım. Çiçekleri tamamen açmadan zarar görsün istemedim.Aslında balkonda bulunduruyordum şimdi tekrar balkona çıkarsam mı acaba tereddütüm bundan.

_Esin_
18-01-2013, 21:37
Tekrar yakın çekim yaptım kuruma olan bölümlerin görülmesi için.362623

adneser
18-01-2013, 23:16
Tekrar yakın çekim yaptım kuruma olan bölümlerin görülmesi için.362623

Sayın Esin

Resimde görülen o kuruma normal ilk açan çiçek olabilir sizin bulunduğunuz bögede dışarıda durmasında bir mahsur yok, birde en alttaki büyük bir kaç yaprağı koparmanızı öneririm, bitki kuvvetini yukarıya versin.

Bol çiçekli günler

selenn
19-01-2013, 13:48
Kuruyan tomurcukları da temizlemenizde fayda var sevgili Esin.

Alttaki iri yaprakları ben de kesiyorum ama atmaya kıyamadığımdan yaprak çeliği olarak kullanıyorum. Fazla Kalanchoe göz çıkartmaz :)

adneser
24-01-2013, 22:19
Koyu pembe ve turuncu kalanchoeler bu seneki ilk çiçekleri her zamankinden daha büyük açtı ;)

364129

364130

364132

364131

adneser
24-01-2013, 22:29
Beyaz ve kırmızı ilk kalanchoelerim yaklaşık beşinçi sezon çiçeklenmeleri ana kök olarak kullanıyorum.

364139

364140

364142

YeniBON
25-01-2013, 00:35
[QUOTE=adneser;1091104]Koyu pembe ve turuncu kalanchoeler bu seneki ilk çiçekleri her zamankinden daha büyük açtı ;)

Sayın Adneser çiçekleriniz tablo gibi maşallah. Özellikle turuncu ve pempe olanlar müthiş.Çiçeklerinize baktıkça insanın içi açılıyor.

En azından onların tohumlarından edinmek isterim.

İyi günler.

adneser
25-01-2013, 00:43
[QUOTE=adneser;1091104]Koyu pembe ve turuncu kalanchoeler bu seneki ilk çiçekleri her zamankinden daha büyük açtı ;)

Sayın Adneser çiçekleriniz tablo gibi maşallah. Özellikle turuncu ve pempe olanlar müthiş.Çiçeklerinize baktıkça insanın içi açılıyor.

En azından onların tohumlarından edinmek isterim.

İyi günler.

Sayın YeniBON

Teşekkür ederim

Tohum olarak değide ( ben çelikleme şeklinde çoğaltıyorum)alabileceğim çelik çıkarsa memnuniyetle gönderirim.

Rana+miraç
27-01-2013, 21:55
Merhaba.. Yaz sonunda baumax'tan çiçeksiz ve biraz bakımsız kalmış haliyle 1 TL'ye aldığım çiçeğim sonunda açtı. Galiba ismi K.Mangini ,eski mesajlarda buna benzer bir kalanche görmüştüm.

lusoari
28-01-2013, 10:19
Sevgili adneser kalanchoelerinize bayıldım özelliklede turuncu ve beyaza benimde birçok rengim var eger degiştokuş yapmayı düşünürseniz seve seve hazırım :))) ama size bir soru sormak istiyorum nasıl bir bakım uyguluyosunuz ki alt taraftaki kellik sorunu hiç yok benimkilere nekadarda özen göstersem alt taraflardaki yapraklar sararıyor bazen kuruyor nasıl bir yol izlemem lazım ?

adneser
28-01-2013, 11:15
Sevgili adneser kalanchoelerinize bayıldım özelliklede turuncu ve beyaza benimde birçok rengim var eger degiştokuş yapmayı düşünürseniz seve seve hazırım :))) ama size bir soru sormak istiyorum nasıl bir bakım uyguluyosunuz ki alt taraftaki kellik sorunu hiç yok benimkilere nekadarda özen göstersem alt taraflardaki yapraklar sararıyor bazen kuruyor nasıl bir yol izlemem lazım ?

Sayın lusoari

Öncelikle övgü dolgu sözleriniz için teşekkür ederim.
Benim kalanchoeler buranın iklimi dolayısı ile hep dişarıda duruyor ve farklı birbir bakım yapmıyorum.
Benimkilerde bozuluyor, kök çürümesi yapıyor fakat ben devamlı yeni çelik alıyorum yeniliyorum aradabir'de sıvı organik gübre veriyorum ve tabi bol bol güneş hepsi bu, sizinkilerin durumnu bilmiyorum dediğim gibi güneşi çok suyu az seviyorlar.

Bol çiçekli günler

lusoari
28-01-2013, 12:34
Sayın lusoari

Öncelikle övgü dolgu sözleriniz için teşekkür ederim.
Benim kalanchoeler buranın iklimi dolayısı ile hep dişarıda duruyor ve farklı birbir bakım yapmıyorum.
Benimkilerde bozuluyor, kök çürümesi yapıyor fakat ben devamlı yeni çelik alıyorum yeniliyorum aradabir'de sıvı organik gübre veriyorum ve tabi bol bol güneş hepsi bu, sizinkilerin durumnu bilmiyorum dediğim gibi güneşi çok suyu az seviyorlar.

Bol çiçekli günler

Aslında dediklerinize katılıyorum dışardayken daha güzel yetişyorlar belki değişik bir bakım uyguluyorsunuzdur diye sormuştum sadece ama gerçekten güzel bir bitki en azından bana göre bakmaktan sıkılmıyorum :D

mozen
28-01-2013, 19:26
Sayın adneser,
tüm fotoğrafları hayranlıkla seyrettim. hepsi birbirinden güzel.
acaba hiç topraksız ortamda da yetiştirmeyi denediniz mi?
ben bu hafta içinde bir çelik ile deneme yapacağım da.

adneser
28-01-2013, 19:51
Sayın adneser,
tüm fotoğrafları hayranlıkla seyrettim. hepsi birbirinden güzel.
acaba hiç topraksız ortamda da yetiştirmeyi denediniz mi?
ben bu hafta içinde bir çelik ile deneme yapacağım da.

Sayın mozen

Öncelikle beğenileriniz için teşekkür ederim.

Çelikleri su içinde köklendiriyorum yaklaşık 30 ila 45 gün kadar suda iyice kök yapmasını (yaklaşık köklerin uzunluğu 4-6 cm olanakadar) bekliyorum ve topraklı ortama alıyorumsonuç gördüğünüz gibi.

Köklendirme için biraz daha beklemenizi tavsiye ederim,şu an bölge şartları uygun değil diye düşünüyorum tabi siz bilirsiniz.

polemos
30-01-2013, 05:34
Ekim ayında anaç üzerinde köklendiği için anaçtan ayırıp kaktüs toprağında kök geliştiren kalanchoe yavrularımın sürgün uçlarında resimde görülen kurumalar meydana geliyor. Sizce bu bir hastalık veya zararlı mıdır? Yoksa ben bakımlarında bir hata mı yapıyorum?

selenn
31-01-2013, 11:14
Sevgili polemos, unlu bitin vermiş olduğu zarar bu.

Uç kısmı tamamen kesin ve yaprak altları da dahil olmak üzere bütün bitkiyi unlu bitten arındırın. Bu iş için ben ucu pamuk sarılı olan kulak temizleme çubuklarını çok işe yarar buluyorum. Ama ardından ilaçlamanızda (Unlu Bitler için uygun olan ilaçla) fayda var. İlaç kutusunda yazan talimata göre birkaç gün sonra ilaçlamayı tekrarlamayı ihmal etmeyin. Aksi taktirde ilk ilaçlamada canlanmamış yumurtalar çatlayıp tekrar unlu bitle karşılaşılabiliyor.

Kimyasal ilaç kullanmak istemezseniz Ev Yapımı İlaçlar (http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/3062.htm) başlığını da inceleyebilirsiniz.

glcn06
05-02-2013, 11:03
benimki sürekli boy atıyor. 2 senedir ilk kez açtı.

adneser
05-02-2013, 12:19
benimki sürekli boy atıyor. 2 senedir ilk kez açtı.

Sayın glcn06

Kalanchoe'ler güneş istiyen bir çiçek, gördüğüm kadarı ile sizin kalanchoe salonun güneş almıyan yerinde duruyor ve çiçeklenme geçikmiş, güneş alan bir yere koyarsanız çiçeklenme çoğalacak ve hızlanacaktır.
Bol çiçekli günler

ilksenozturk
05-02-2013, 13:28
iç mekan koşullarından uzun vadede pek hoşlanmıyor kalanşolar bence.
hani aldım geldim bir daha da çiçek açmadı yorumlarının sebebi bu gibi.

hberbul
05-02-2013, 15:51
Geçen yıl mayıs ayında bitlenen kalanchoem,

367406

Dipten budadıktan sonra bugün bu duruma geldi.Çiçek açmak üzere...

367407

selenn
05-02-2013, 16:26
iç mekan koşullarından uzun vadede pek hoşlanmıyor kalanşolar bence.
hani aldım geldim bir daha da çiçek açmadı yorumlarının sebebi bu gibi.

Kesinlikle katılıyorum. İstanbul'da anneme bıraktığım Kalanchoelar çiçek tomurcuğundan geçilmiyorken Almanya'da kendi baktıklarım yeşil yapraktan ibaretler. Burada mecburen ev içerisindeler ama İstanbul'dakiler yılın karlı ayları dışında balkondalar. Bence de çiçeklenmeyi etkileyen bir durum bu.

Sudenur
05-02-2013, 18:46
Sevgili hberbul, konumu nedir bitkinizin? Bahçenizde mi durmakta? :) - derecelerde kaça kadar dayanıklı, tecrübe ettiniz mi? :))

ilksenozturk
06-02-2013, 07:02
Sevgili hberbul, konumu nedir bitkinizin? Bahçenizde mi durmakta? :) - derecelerde kaça kadar dayanıklı, tecrübe ettiniz mi? :))

sanırım ankara'da bahçede deneme niyetiniz var ;)
yapımarketlerde satılan türleri -lere dayanmıyor, başka türler daha dayanıklı olabilir ama bunlar pek değil.

Sudenur
06-02-2013, 11:21
;) Saksısıyla dışarı koyabilir miyim diye düşündüm.. :) :confused:

serkan_istanbul
06-02-2013, 11:53
;) Saksısıyla dışarı koyabilir miyim diye düşündüm.. :) :confused:

balkona ankarada dayanamaya bilir. ben koca koca saksılarımdan birini içerde baktığımdan kaybetmedim balkonda sera yaptığım halde onları kaybettim aynı serada kaktüslerim çok sağlıklı. sevgiler.

ipektuğçe
06-02-2013, 20:58
Çiçekçilerden yeni alınanalar dışardaki soğuklara dayanmıyor, bende 4 yıllık olan büyükler balkondaki soğuklara dayanıyor. Yalnız üzerine kar yağarsa ölüyor, çok soğuk bölgelerde kapalı balkonlarda dayanır diye düşünüyorum. Ben küçük bitkilerimi eve alıyorum,büyükler balkonda bir kenarda kışı atlatıyor. Eklediklerim evin içinden;)

nevsune
07-02-2013, 17:42
1 yıldan fazla bir süre önce diktiğim kalanchoe yaprağının kök yumrusunu (http://www.agaclar.net/forum/sukulent-bakim-uretim/27198-2.htm#post1071861) bir süre önce Sakdağ'ın başlığında görüntülemiştim. Bugün sularken ilk yavruları gördüm. Yapraktan yetişmesi oldukça uzun sürmüş.
367956

Katmerli sarı renkli bir kalanchoe idi, yanlış hatırlamıyorsam. Çiçeklenirse katmerli mi yoksa yalınkat mı olacağını merak ediyorum.

adneser
21-02-2013, 13:07
Kalanchoe'ler havanın bir güneşli, bir yağmurlu olmasından istifade gelişmeleri ve çiçekleri mükemmel oldu :D

Balkondaki kalanchoe tarlası

371636

Kırmızılar

371637

Turuncular

371639

Açık ve koyu pembeler sarıda aradan kendini göstermeye çalışıyor:D

371638

sakdag
21-02-2013, 13:13
Kırk bir kere maşallah. Forumda her bir çiçek ismi geçtiğinde insanın aklına öncelikle onu en iyi yetiştiren üye gelir. Kalanşo deyince sizi tek geçerim Sayın Adneser. Mükemmel görünüyorlar. ;)

adneser
21-02-2013, 13:25
Kırk bir kere maşallah. Forumda her bir çiçek ismi geçtiğinde insanın aklına öncelikle onu en iyi yetiştiren üye gelir. Kalanşo deyince sizi tek geçerim Sayın Adneser. Mükemmel görünüyorlar. ;)

Sayın sakdag

Güzel düşünceleriniz için çok teşekkürler, benim için'de kaktüs diyince siz gelirsiniz, zira kaktüslerinizin hayranıyım.

Saygı ve selamlar

ipektuğçe
21-02-2013, 14:43
Sn.adneser, maşallah bayıldım renklerin güzelliğine emeklerinize sağlık, muhteşem görünüyor. Özellikle pembelerden gözlerimi alamadım, benim rengim, her tonunu çok seviyorum. :p

Sudenur
21-02-2013, 15:05
:eek: On bin yüz bin kere maşallah. :) Nasıl da güzel nasıl da alımlılar renklerini sevdiklerim.. neyle besliyorsunuz bu güzellikleri adneser bey? Formülü nedir? Kaç yıldır sizinleler çok merak ettim? ;)

adneser
21-02-2013, 18:13
Sayın İpektuğçe

Bu güzel ve samimi düşünceleriniz için teşekkürler.

Saygı ve selamlar

adneser
21-02-2013, 18:21
Sayın Sudenur

Bol güneş, az su ve çok çok sevgi işte sırrı bu,öndeki ikisi ile yaklaşık dört yıldır birlikteyiz :D:D diğerleri onların yavruları

Saygı ve selamlar

incii
21-02-2013, 20:10
Kalanchoe'ler havanın bir güneşli, bir yağmurlu olmasından istifade gelişmeleri ve çiçekleri mükemmel oldu :D

Balkondaki kalanchoe tarlası

371636

Kırmızılar

371637

Turuncular

371639

Açık ve koyu pembeler sarıda aradan kendini göstermeye çalışıyor:D

371638

Sayin Adneser, nedense kalancholer cok fazla ilgim yoktu arada evimde bulundururdum ama bir sekilde kayip ederdim:)) taaa ki sizin bu kalancholeri görene kadar :eek::eek:... birkac renk alip bir saksida denesem mi acaba diye düsündüm.
Kirk binkere masallah, ne kadar güzel renk cümübüsü olmus mükemmel ötesi birsey,....Ellerinize, emeklerinize saglik

adneser
21-02-2013, 20:24
Sayin Adneser, nedense kalancholer cok fazla ilgim yoktu arada evimde bulundururdum ama bir sekilde kayip ederdim:)) taaa ki sizin bu kalancholeri görene kadar :eek::eek:... birkac renk alip bir saksida denesem mi acaba diye düsündüm.
Kirk binkere masallah, ne kadar güzel renk cümübüsü olmus mükemmel ötesi birsey,....Ellerinize, emeklerinize saglik

Sayın İncii

Güzel ve içten düşünceleriniz için teşekkürler.

Vazgeçilmezlerimden olan kalanchoeler sizin sayfalarınızda süsliyecektir eminim.

Saygı ve selamlar

ilksenozturk
22-02-2013, 07:46

kesinlikle aynı fikirdeyim. bunlar nedir böyle ya
lütfen ama...

adneser
22-02-2013, 07:58
kesinlikle aynı fikirdeyim. bunlar nedir böyle ya
lütfen ama...

Sayın İlksenozturk

Beğeniniz için teşekkürler

Arkadaşlar, buyrun gelin hepberaber bir finçan kahve içelim aralarında.

Saygı ve selamlar

çiçekdostu
22-02-2013, 10:55
İyi günler arkadaşlar.Geçen hafta eşim hiç incelemeden sarı katmerli bir kalanşo almış.Çok sulandığı için kökleri çürümüş.Çürük dipten yukarı dallara doğru gidiyor.Yaprakları yumuşayıp kopmaya başladı.Üzeri çiçekli olduğu için kesip başka bir saksıya da dikmeye korkuyorum.Çünkü böyle bir sürü çiçeğimi öldürdüm.Ne yapmalıyım?Yardımcı olur musunuz?

Ayşe Yıldız
22-02-2013, 10:59
Eğer kesmezseniz tamamen kaybedersiniz. Çürümenin olduğu yerin biraz üzerinden temiz bir bıçakla kesip uygun bir toprağa dikerseniz çok daha iyi olur. Çiçekleri dökülse bile gövdesini kurtarabilirsiniz.

çiçekdostu
22-02-2013, 11:22
Teşekkürler Ayşe Yıldız.Kestikten sonra kuruması için biraz beklemeli miyim?Hemen dikersem yine çürüme olur mu?

lusoari
22-02-2013, 11:38
Sevgili adneser sizin kalanchoeleriniz bence hepimizdekilerden daha güzel başarılarınızın devamını diliyor ve MAŞALLAH demek istiyorum :) öyle güzeller ki baktıkca insanın bakası geliyor.

ilksenozturk
22-02-2013, 11:57
Teşekkürler Ayşe Yıldız.Kestikten sonra kuruması için biraz beklemeli miyim?Hemen dikersem yine çürüme olur mu?

beklemeden dikebilirsiniz.
birkaç boğum içeride kalacak şekilde toprağa gömmeye çalışın. hatta kestiğiniz sapların alt yapraklarını da alabilirsiniz (oradan köklenebilirler)

olcim
22-02-2013, 12:11

Çok beğendim , harikalar , bende de kırmızı- pembe - sarı renkte olanları var , ancak bir türlü sayfa açamadım ki bitkilerimi görücüye çıkarayım :) Ellerinize sağlık .

incii
22-02-2013, 12:19
Sayin olcim, bitkilerinizi görücüye cikarmak icin sayfa acana kadar bizi bekletmeyin.
Bu baslik kalancholer bölümü, yani kisiye özel degil, herkes burda güzel bitkilerni gururla sergileye bilir:), merakla bekliyoruz, Saygilarimla.....