View Full Version : bay tömürcek / Balkon, Ev
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
bay tömürcek
05-10-2012, 14:06
Evet arkadaşlar sonunda bir sayfa açtım;) Açtım ama sanki zamansız oldu ''tömürcek'' olan adımı '' bay tömürcek'' olarak değiştirdim yeni adımla yeni sayfa açarım dedim o da anca buzamana kısmetmiş:p Dışardaki çiçeklerim artık eski güzelliklerini kaybetmek üzereler malum sonbahar geldi ama olsun evde de bir sürü var onlarla idare edeceğiz:p Uzun lafın kısası artık aranızdayım
336695
bay tömürcek
06-10-2012, 19:33
Neyse ben şu üyelik falan işleri ayarlanana kadar bu isimle yükleyeyim resimlerimi:D evet menekşelerle başlyalım;)
336703
336704
bay tömürcek
06-10-2012, 19:41
Şimdide evdeki diğer çiçeklerimi ekleyeyim telefondan çekiyorum bulanık çıkıyo diye hepsini taburenin üstünde duvarın önünde çektim görsel olarak yerinde daha güzel olurdu çiçekler şimdi hepsi aynı yerde çekildi pek beğenmedim ama idare edelim lütfen ;):P
336705
336706
336707
loveforlife
06-10-2012, 19:46
Sayfanız hayırlı olsun Bay Tömürcek... İnşallah sorun kısa sürede çözülür. Başlangıcı bu kadar güzelse, devamı ne olur çok merak ettim doğrusu. Bu arada e. millii harika görünüyor. Bayıldım kendisine...;)
bay tömürcek
06-10-2012, 19:46
Şimdi de kılıçlarımla arkadaşımdan cebren ve hileyle aldığım patosum :D yandaki ufak siyah saksıdakileri ali kardeşim gönderdi ;)
336708
336709
336710
nılgun_dogan
06-10-2012, 19:47
Çok güzel çıkmışlar eline sağlık o minik milliyi banamı çelikledin :) birde menekşelerin hepsi söğüt toprağındamı maşşallah çok güzel gözüküyorlar.
bay tömürcek
06-10-2012, 19:51
Şu çiçeklere biz muhabbet çiçeği diyoruz aynı begonya gibi harika birşey hiç çiçeği bitmiyor bide acayip büyüyorlar ;) bu alttaki de kadın doğum menekşelerim falan burda yavruluyor diğer çeliklerde burda :D
336711
336712
336713
bay tömürcek
06-10-2012, 20:00
Bu mum çiçeğimde fatih kardeşimin yolladığı çelik şuan 85 cm var hızl büyüyor ;) bu tenekedeki de ananemden getirdiğim mine rengi ateş kırmızı biraz değişik çıkmış galiba :p Ve son olarak ta euphobia milii bunun adına da sabriye diyolar bizde :D
336714
336715
336716
bay tömürcek
06-10-2012, 20:07
Eveet bu iki değerli mi değerli çiçeği nilgün ablam verdi tanışma hedayesi olaraktan :D bir gecelik gelinle balık kılçığı ;) bunlarda adını siteden öğrendiğim telgraflar iki tane balkonda duruyorlar kara sevda sanıyordum değilmiş :D
336719
336720
bay tömürcek
06-10-2012, 20:24
Sayfanız hayırlı olsun Bay Tömürcek... İnşallah sorun kısa sürede çözülür. Başlangıcı bu kadar güzelse, devamı ne olur çok merak ettim doğrusu. Bu arada e. millii harika görünüyor. Bayıldım kendisine...;)
Çok teşekkür ederim sayın loveforlife onu bende çok seviyorum bitane daha var çekmeyi unutmuşum yarın görürsünüz inşallah ;)
Ali_askn
06-10-2012, 20:26
Ellerine emeklerine sağlık kardeşim hepsi harika ama menekşelere bittim resmen bu arada doğumhanede süper :D merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum yeni resimleri :)
bay tömürcek
06-10-2012, 20:28
Çok güzel çıkmışlar eline sağlık o minik milliyi banamı çelikledin :) birde menekşelerin hepsi söğüt toprağındamı maşşallah çok güzel gözüküyorlar.
İstersen yarın çeliklenir ablacım sen istiyorum de :D evet ablacım hepsi söğüt gübresinde sondaki cılız olanlar yeniler onlarda toparlar ama gübrenin tadnı alınca ;)
Kardeşim hepsi harikalar. Sana gönderdiğim çeliğin annesi tomurcuklar vermeye başladı. :)
Umarım seninki de en kısa sürede çiçeklenir. Ördeklerde çok güzel portakal mevsimi de geliyor bir portakallı ördek mi yapsak ne. :))
bay tömürcek
06-10-2012, 20:30
Ellerine emeklerine sağlık kardeşim hepsi harika ama menekşelere bittim resmen bu arada doğumhanede süper :D merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum yeni resimleri :)
Çok teşekkür ederim kardeşim sayfamı ziyaretin çok mutlu etti beni ;) doğumhaneye annem kızıyo sanki az çiçek var da bide birsürü bunları ekmiş diyo :D
nılgun_dogan
06-10-2012, 20:31
Teklifin için çok teşekkürler ama benim yıldızım onunla hiç barışmadı bir tane çürüttüm onun için cesaret edemiyorum benimde çok fazla misafir yoğunluğundan yavrularımı söğüt gübresine geçiremedim saksı değiştirme deyip geçmemek lazım baya uğraştırıyor.
nılgun_dogan
06-10-2012, 20:32
Ördeği bilmem ama tavukları düdüklü tencerede hayal etmedim değil:)
bay tömürcek
06-10-2012, 20:35
Kardeşim hepsi harikalar. Sana gönderdiğim çeliğin annesi tomurcuklar vermeye başladı. :)
Umarım seninki de en kısa sürede çiçeklenir. Ördeklerde çok güzel portakal mevsimi de geliyor bir portakallı ördek mi yapsak ne. :))
Beğendiğine sevindim kardeşim seninkilerin yanında lafı olmaz tabi ama :D Kardeşim her suladığımda seni anıyorum ya allah razı olsun senden öyle hızlı büyüyor ki ;) Pembe mi bu acaba anası nerenk :D
Ördeklerde iki tane kestim geçen acayip lezzetli valla ;) ama salçalı soğanlı yahniydiler portakal mandalina olsa nası olur bilmem zengin işi onlar hahaha :D
bay tömürcek
06-10-2012, 20:36
Teklifin için çok teşekkürler ama benim yıldızım onunla hiç barışmadı bir tane çürüttüm onun için cesaret edemiyorum benimde çok fazla misafir yoğunluğundan yavrularımı söğüt gübresine geçiremedim saksı değiştirme deyip geçmemek lazım baya uğraştırıyor.
Aa demek sabriye çok üzdü seni aslında çok vefakar ;) evet yoruyor baya saksı değiştirmesi :p
Ali_askn
06-10-2012, 20:37
Fatih kardeşim nilgün ablam aşk olsun size orda mis gibi hindi dururken tavuğu ördeği ne yapacaksınız :D :D yanına şöyle güzel birde iç pilav :D
bay tömürcek
06-10-2012, 20:38
Ördeği bilmem ama tavukları düdüklü tencerede hayal etmedim değil:)
Ördeklerde çok lezzetli ablacım dene derim :D
bay tömürcek
06-10-2012, 20:39
Fatih kardeşim nilgün ablam aşk olsun size orda mis gibi hindi dururken tavuğu ördeği ne yapacaksınız :D :D yanına şöyle güzel birde iç pilav :D
Bak ağzının tadını bilen nasıl belli oluyor :D
Zengin işi demen bitirdi beni gülmekten. Ördek hiç yemedim, bilemem cazip gelmiyor hiç. ;)
Mumum anneannesi pembe açmış. Annesi de pembe açacak demek oluyor ki torunda pembe. ;)
Bu arada begonyaya bayıldım resmen. Püf noktası isterim. Bir tanecik begonyam var yavrum kendi çapında yaşıyor. Aklıma gelirse ilgileniyorum. Şu aralar sırf teneke arıyorum. Seneye bütün çiçekleri tenekeye dikmeyi düşünüyorum. :))
çiftçi5234
06-10-2012, 20:45
Enes kardeş, hayvanların harika.önü bahçeli bir eve girersem bende kümes yapacağım :)
bay tömürcek
06-10-2012, 20:47
Zengin işi demen bitirdi beni gülmekten. Ördek hiç yemedim, bilemem cazip gelmiyor hiç. ;)
Mumum anneannesi pembe açmış. Annesi de pembe açacak demek oluyor ki torunda pembe. ;)
Bu arada begonyaya bayıldım resmen. Püf noktası isterim. Bir tanecik begonyam var yavrum kendi çapında yaşıyor. Aklıma gelirse ilgileniyorum. Şu aralar sırf teneke arıyorum. Seneye bütün çiçekleri tenekeye dikmeyi düşünüyorum. :))
Maşallah benimkide 3. nesil oluyor yani :D püf noktası sevgi derler ya öyle diyesim geldi ama normal begonya değil o çilli söğüt falan değil başka birşey yarı gölge güzelgübreli toprak ve çok olmamak şartıyla bol su ;)
E ole kardeşim portkallı ördeği ben hep yemekteyiz de duyuyodum ya da zenginler filmlerde yiyolardı :D
çok beğendim maşallah menekşelerin sırrı nedir çok güzeller benim menekşem küstü bana.
tam hayalimdeki yaşam doğa,yeşillik hayvanlar maşallah
bay tömürcek
06-10-2012, 20:49
Enes kardeş, hayvanların harika.önü bahçeli bir eve girersem bende kümes yapacağım :)
Teşekkürler can kardeşim sayfama hoş geldin ;) hiç olmazsa bile 2 tavuk bi horoz şart bi eve benim düşüncem bu hayvansız olmaz :D
bay tömürcek
06-10-2012, 20:51
çok beğendim maşallah menekşelerin sırrı nedir çok güzeller benim menekşem küstü bana.
tam hayalimdeki yaşam doğa,yeşillik hayvanlar maşallah
Teşekkür ederim sayın heva onların sırrı söğüt gübresi başka toprakta yaşatamıyordum sırrı buymuş teyzem söyledi gayet iyi yetişiyorlar bu gübrede :D
Teşekkür ederim sayın heva onların sırrı söğüt gübresi başka toprakta yaşatamıyordum sırrı buymuş teyzem söyledi gayet iyi yetişiyorlar bu gübrede :D
söğüt gübresi mi,ihemen aramaya başlayayım ben de teşekkürler
fotoğrafların devamını bekliyoruz hayvanların da
çiftçi5234
06-10-2012, 20:54
Çiçekleri bide sulayaydın :D
bay tömürcek
06-10-2012, 20:58
Çiçekleri bide sulayaydın :D
E hepsi sulanık onların can hangilerini sulayaydım :D
demircool
06-10-2012, 22:01
Söğüt gübreside ne acaba?
bay tömürcek
07-10-2012, 10:59
Söğüt gübreside ne acaba?
Söğüt ağacının gövdesinin çürüyerek oluşturduğu torf benzeri çürüntü toprak sayın demircool ;)
bay tömürcek
07-10-2012, 11:04
Eveet fotoğraflara devam edelim bakalım :D bunlar benim susaklarım çift boğumdan ektim ama düzlerde oldu arada 11 taneler bu sene verim ve kalite düşük geçen sene 2 kökten 48 susak almıştım ;)
336761
336762
bay tömürcek
07-10-2012, 11:09
Burdan kendisine teşekkür ederek söze başlamak istiyorum çok değerli ve bi okadar da gıymatlı :D hatice (missmenas) ablam beni kırmayıp kocamaan bi mum çiçeği yolladı odamda baş ucumda duruyo kendisi yerini de sevdi bayağı bir gelişim gösterdi çiçek sapı bile var ;)
336764
336765
336766
336767
bay tömürcek
07-10-2012, 11:15
Bu da camı kaplayan ıtırım ;) yapraklarına dokununca bütün odam kokuyor kokusuna hastayım :D aslında çok gür ama fotoğrafta cılız çıkmış dışardan çekmek lazımdı yaprakları dışarı dönük güneşten sebep ;) Bu da dün eklemeyi unuttuğum sabriyem :D bunun da hastasıyım :D
336768
336769
336770
MAAŞALLAH,MAAŞALLAH,MAAŞALLAH..ablacım almış başını gidiyorsun..Aşkolsun ama bir evine balkonuna davet etmedin yaa,,küstüm daa konuşmam:((herkescikler görmüş beğenmiş ama ben fransız kalmışım senin sayfana...Hayırlı uğurlu olsun ablacım bol güzel çiçeklerin olsun inşallah..Bari ali deseydi oda demedi bana enes sayfa açtı diye..Hepinize ceza vericem durun siz...ben yorumu yazıyorum,tekrar sitem etmeye devam ediyorum bu arada:)))
bay tömürcek
07-10-2012, 11:25
Sardunyalarımdan sadece birkaçı, parlak mustafam, camdaki muhabbet çiçeklerim ve namı değer kaynanam :D sardunyaların tenekedeki asaletine bakar mısınız sardunyayı tenekeden başka birşeye layık göremiyorum bayılıyorum tenekedeki sardunyalara :p
336771
336772
336773
336774
336775
bay tömürcek
07-10-2012, 12:00
MAAŞALLAH,MAAŞALLAH,MAAŞALLAH..ablacım almış başını gidiyorsun..Aşkolsun ama bir evine balkonuna davet etmedin yaa,,küstüm daa konuşmam:((herkescikler görmüş beğenmiş ama ben fransız kalmışım senin sayfana...Hayırlı uğurlu olsun ablacım bol güzel çiçeklerin olsun inşallah..Bari ali deseydi oda demedi bana enes sayfa açtı diye..Hepinize ceza vericem durun siz...ben yorumu yazıyorum,tekrar sitem etmeye devam ediyorum bu arada:)))
Ablacım asıl sana aşk olsun davete ne hacet açıp kapıyı gireceksin ;) şöyle bir huuuuyyy diye seslen içeri yeter bizde böyledir seslenme şekli bir eve gidince :D Çok teşekkür ederim ablacım iyi dileklerin için bunlar aldı başını gidiyor durdurabilene aşk olsun daha vaktim ve fırsatım olsa biraz da nakitim ben neler yaparım da bukadarı oluyo ama allah bin bereket versin :D
Haa ablacım şu kış gelip geçsin bi guguklar soğanlara tükürür tükürmez gaziantepteyim Allah nasip ederse artık senin balkonda içeriz kahveleri ablacım :D aliyi bıktırcam bi geleyim de 1 aydan aşağı dönmek yok eve :D
bay tömürcek
07-10-2012, 12:09
Kaldığımız yerden devam edelim :D bunu hatırlarsınız paskalyam eski güzelliği yok ama asletini koruyor hala :p bu da yeni diktiğim episkiyam. Bak ali kardeşim bu kasım patı senin ogün çıkardım topraktan kutuya sığmayınca saksıya aldım sarı tor topalak açanlardan çiçeği bitip yavrulasın yavruları senin hepsi ;) Bu da yine ali aşkın kardeşime gönderdiğim çilli begonyanın ablası :p
336803
336804
336805
336806
demircool
07-10-2012, 12:24
syn tömürcek bu bitkilerin hepsine sizmi bakıyorsunuz ya maşallah nasılda gösterişliler..
syn tömürcek bu bitkilerin hepsine sizmi bakıyorsunuz ya maşallah nasılda gösterişliler..
Demircool ablacım tömürceğe, sn.tömürcek deyip durma sen onun ablası sayılırsın enes daha 18 yaşına ablası:D
Ablacım asıl sana aşk olsun davete ne hacet açıp kapıyı gireceksin ;) şöyle bir huuuuyyy diye seslen içeri yeter bizde böyledir seslenme şekli bir eve gidince :D Çok teşekkür ederim ablacım iyi dileklerin için bunlar aldı başını gidiyor durdurabilene aşk olsun daha vaktim ve fırsatım olsa biraz da nakitim ben neler yaparım da bukadarı oluyo ama allah bin bereket versin :D
Haa ablacım şu kış gelip geçsin bi guguklar soğanlara tükürür tükürmez gaziantepteyim Allah nasip ederse artık senin balkonda içeriz kahveleri ablacım :D aliyi bıktırcam bi geleyim de 1 aydan aşağı dönmek yok eve :D
AAA ablam ne demek başımın üstünde yerin var ****** gugukların soğana tükürmelerini beklemene gerek yok, ne zaman istersen biz dört gözle bekleriz gelmeni:D Değilmi ali ablacım??bu arada episkiadan benimde vardı acaip çiçek açıyodu tıpkı diğer çiçeklerimde olduğu gibi coştu coştu sonrada kurudu..kadife gibi çok güzel çiçekleri olur..Haa o kalp kalbenin arkasındaki kocaman yapraklı menekşeyi çektim ayrıca resmini ekledim senin için bak bakalım ustam beğenicekmisin:))
bay tömürcek
07-10-2012, 14:10
Evet demircool abla bunlar benim hepsi de daha varda görsellikleri bozuldu diye eklemedim seneye bahara inşallah ;) Valla yalan olmasın ama gecenki zayiatlardan önce saydığımda aşağı yukarı 200 saksıyı geçik çiçek vardı :p Ayrıca beğenmenize çok sevindim ablacım ;)
Kardeşim sen beni kıskandırmak için muhabbetleri ikide bir ekliyorsun bilmezmiyim.
Senin kaynana biraz arınmış gördüm. Ya da diğer fotolar da çekim açısı farklıydı.
200 az bir sayı geldi bana. Hem doğal ortam varken 200 ile kalmamalı diyorum. Bahçe falan doldurur insan. :)
bay tömürcek
07-10-2012, 14:25
Kardeşim sen beni kıskandırmak için muhabbetleri ikide bir ekliyorsun bilmezmiyim.
Senin kaynana biraz arınmış gördüm. Ya da diğer fotolar da çekim açısı farklıydı.
200 az bir sayı geldi bana. Hem doğal ortam varken 200 ile kalmamalı diyorum. Bahçe falan doldurur insan. :)
Kardeşim ben sana muhabbet konusunda bi güzellik yaptım merak etme sen :D A pis miydi ki arınmış gördün :D bilmem açı farklılığı olabilir kardeşim ;)
bay tömürcek
07-10-2012, 14:30
AAA ablam ne demek başımın üstünde yerin var ****** gugukların soğana tükürmelerini beklemene gerek yok, ne zaman istersen biz dört gözle bekleriz gelmeni:D Değilmi ali ablacım??bu arada episkiadan benimde vardı acaip çiçek açıyodu tıpkı diğer çiçeklerimde olduğu gibi coştu coştu sonrada kurudu..kadife gibi çok güzel çiçekleri olur..Haa o kalp kalbenin arkasındaki kocaman yapraklı menekşeyi çektim ayrıca resmini ekledim senin için bak bakalım ustam beğenicekmisin:))
Yok ablacım guguklar tükürsün ki bahar havaları gelsin havalar ısınsın öle daha çok tadı çıkar ben soğuk havayı sevmem de ;) Valla ablacım alide öle dört gözle bekliyo canım kardeşim çok iyi insanlarsınız inşallah yüzyüze tanışmakta nasip olur :))
Ablacım epskia mı bi ablam verdi köyden araştırdım çiçekleri çok güzel deyince sonra baktım ki bu çiçek benim bi evin camının iç tarafında gördüğüm aynı zamanda hayran kalıp en son camı kırmayı düşündürten çiçek olduğu için çook sevindim inşallah sonu hazin btmez :))
Estağfurullah ablacım ne ustası sizlerin yanında :o Ablacım menekşeni gördüm açmasa bile yaprağı yeter insana. çingenelik edip hemen yavrusuna talip oldum biri de alide deyince yavruların kıskandım mı ne hevesim iki katına çıktı ;)
çiftçi5234
07-10-2012, 14:33
Tömürcek, topurcak paklasun seni :D:D:D
bay tömürcek
07-10-2012, 18:20
O noluyo ki topurcak :D
bay tömürcek
07-10-2012, 18:27
A benim güllerim de coşmuş :D çok çeşit yok ama olanlar güzel ;) hos hos ördeklerim de sıralanmışlar kessek mi ne :D Bu da geçen senenin hasatı susak amca en büyüğü buydu bunu kendime ayırdım diğerlerini eş dost kapış etti :D
336932
336933
336934
336935
336936
bay tömürcek
07-10-2012, 18:40
Hem fotoğraf yüklemeyi denemek için hem de sayfam şenlensin diye paskalyamın eski esimlerini koyuyorum ;) Hem belki görmeyenler vardır ;) Bir de sayın malina sorunu çözdü saolsun bay tömürcek ismimle aranızdayım yeniden :p
336948
336949
Ali_askn
07-10-2012, 18:41
Herşey harika kardeşim ellerine sağlık :) benim çillinin ablasıda çok güzel :) Ama bu ördekleri,tavukları ,hindileri buraya koyma yav :D buraya koyacağına birer tane temizlede kargoya ver yiyelim Gülsen ablamla :D Yılbaşıda yaklaşıyo :D
Sayın tömürcek o kazlar gerçekmi.? :) Kalıptan çıkmış gibi duruyorlar.
Güzel bir uğraş içindesiniz,gayet başarılısınız, kolay gelsin.
bay tömürcek
07-10-2012, 18:44
Aa sen istersin de ben senden ördeği tavuğu kıskanır mıyım keşke kargoyla olsada yollasam en aşağı 2 günde gidiy kargolar oraya kurtlanır valla hepsi :D Ben gelirken getircem zaten okadar saate bişey olmaz heralde:D Dur bide o çillinin teyze kızı var onu da koyayım :p
bay tömürcek
07-10-2012, 18:46
Sayın tömürcek o kazlar gerçekmi.? :) Kalıptan çıkmış gibi duruyorlar.
Güzel bir uğraş içindesiniz,gayet başarılısınız, kolay gelsin.
Sayın adil bey amca bende kaz yok onlar hep ördek siyahları diyorsanız amerikan ördeği onlar ;) Ayrıca güzel dilekleriniz için teşekkür ederim ;)
bay tömürcek
07-10-2012, 18:48
Bak bu da teyze kızı :D kardeşim inşallah seninki de sapasağlam gelir busefer ;)
336952
Ali_askn
07-10-2012, 18:51
Aman neyse neyse elin kolun dolu gelde evde olayım :D :D :p haa bu arada susak diyince gülmekten kırlıyorum ama :D :D tohumlarından bana ayırmayı unutma kardeşim :)
Adalet Yağcı
07-10-2012, 18:55
Ya şu üyeliğim ayarlansa da fotolarımı yüklesem yeni isimle foto yükleniyo ama malina ayarlıcak beklemedeyim korkun benden fotolar geliyoo :D
Başlık açılmış, hayırlı uğurlu bereketli olsun bay tömürcek.
Demek kılıçlar çekiliyor, bize "hodri meydan" diyorsunuz yani.
İnanın ki, bu forumda güzel bitkilerin fotoğraflarını görmekten büyük keyif duyarız :)
bay tömürcek
07-10-2012, 18:56
Aman neyse neyse elin kolun dolu gelde evde olayım :D haa bu arada susak diyince gülmekten kırlıyorum ama :D tohumlarından bana ayırmayı unutma kardeşim :)
Kardeşim şakalaştığını varsayarak tebessümle okuyorum mesajlarını hahaha :D:D ben elini kolunu doldurcam senin oraya bi geleyim de :D aa ben senin susak istediğini bileydim çoktaan yollardım tohum dolu bende hemde düz saplardan da var çift boğumda :))
bay tömürcek
07-10-2012, 18:58
Başlık açılmış, hayırlı uğurlu bereketli olsun bay tömürcek.
Demek kılıçlar çekiliyor, bize "hodri meydan" diyorsunuz yani.
İnanın ki, bu forumda güzel bitkilerin fotoğraflarını görmekten büyük keyif duyarız :)
Sayfamı ziyaretiniz beni çok mutlu etti sayın adalet yağcı :) elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyoruz işte daha toyuz kılıç değil de bıçak çekiyoruz şimdilik diyelim :p;)
Ali_askn
07-10-2012, 18:59
Valla bilmem artık ben şaka diye belirtmiyorum artık içimi okuyosun ya :D :D Ne zaman ekilecek bu susak tohumları kardeşim?
bay tömürcek
07-10-2012, 19:02
Okuyorum okuyorum anladım ben senn ne demek istediğini merak etme :D ama telefonun bozuk gene aç kapa dedim tıııınnnn diye bi ses geldi sankim senden yanlış mı duydum yoksam :D Bu susaklar nisan sonu ekilir kardeşim de sen nereye ekcen saksıda olmaz da ondan dedim :)
Ali_askn
07-10-2012, 19:51
:D anlıyosun ya :D Ya tındım da sanırım tamamen bozuldu açıp kapatıyorum kaçtır :( Kardeşim terasta büyük mavi fıçılar var onları yan yatırıp kesicem içine toprak doldurup seneye sebze yetiştiricem öyle düşünüyorum ;)
demircool
07-10-2012, 21:55
Evet demircool abla bunlar benim hepsi de daha varda görsellikleri bozuldu diye eklemedim seneye bahara inşallah ;) Valla yalan olmasın ama gecenki zayiatlardan önce saydığımda aşağı yukarı 200 saksıyı geçik çiçek vardı :p Ayrıca beğenmenize çok sevindim ablacım ;)
:rolleyes: maşallah çok güzel..bitkiyi seven insandan zarar gelmez :cool:
demircool
07-10-2012, 21:57
Demircool ablacım tömürceğe, sn.tömürcek deyip durma sen onun ablası sayılırsın enes daha 18 yaşına ablası:D
tamam anlaşıldı
YeniGine
08-10-2012, 01:55
Tabi kolay değil sayfa açmak. Mesela benim hiç mi hiç cesaretim yok. Açınca da doğal olarak heyecan dorukta... Sayfan hayrlı olsun Bay Tömürcek...
Susaklar harika görünüyor; kuruyuncaa gayet güzel kuş yuvaları olur onlardan...
:( Keşke bende de olsa...
Amaan da aman; o begonyalar nasıl olmuş öyle maşallah. Ne yaptın da öyle oldu tömürcek...
tömürcek çok beğendim ya maşallah nerden merak sardın bitkiye çiçeğe,senin yaşındakiler farklı şeylerle uğraşıyor öğrencilerimden biliyorum da ondan,
bu kadar çiçeğe annen ne diyor,
ben izmitteyim kaç kilometre sizin orası bi tarif et bakayım belki yolum düşer gelirim.
bu susak her yerde olur mu kayınvalideme tohum götürsem ıspartaya tutar mı ki geçen bi velimin mahallesinde gördüm kapıya sarmış çok hoşuma gitti maşallah tek boğumdu.
ben de sebze meyve dikmeye karar versem bana da yollar mısın tohum
mum çiçeğin nasıl coştu öyle sırrı yine mi söğüt gübresi:)
ördekler de çok şeker arzı endam ediyorlar
bu kadar çiçekle nasıl uğraşıyorsun,
galiba çok soru sordum
bay tömürcek
08-10-2012, 09:14
tömürcek çok beğendim ya maşallah nerden merak sardın bitkiye çiçeğe,senin yaşındakiler farklı şeylerle uğraşıyor öğrencilerimden biliyorum da ondan,
bu kadar çiçeğe annen ne diyor,
ben izmitteyim kaç kilometre sizin orası bi tarif et bakayım belki yolum düşer gelirim.
bu susak her yerde olur mu kayınvalideme tohum götürsem ıspartaya tutar mı ki geçen bi velimin mahallesinde gördüm kapıya sarmış çok hoşuma gitti maşallah tek boğumdu.
ben de sebze meyve dikmeye karar versem bana da yollar mısın tohum
mum çiçeğin nasıl coştu öyle sırrı yine mi söğüt gübresi:)
ördekler de çok şeker arzı endam ediyorlar
bu kadar çiçekle nasıl uğraşıyorsun,
galiba çok soru sordum
Sayın heva bu merak bende çookk ufaktan beri var hayvanmış,çiçekmiş,böcekmiş hayatım bunlardan ibaret;) Küçükken hep ahırda ineklerin altına girerdim güya saklanıyorum oyun oynuyorum ot yerken önüne oturup ağız hareketlerine bakardım, civcivleri bisikletin önündeki sepete doldurup öbür mahalleye götürüyodum ufaktan beri buhevesler var bende :D
Annem pek çiçek çoğunluğunu sevmez o isterke bi saksı olsun bi çeşitten adam akıllı olsun bana hep söylenir bu ne oğlum ya kaç saksı var bundan ne doldurup duruyon hala der yani biraz kızma sitem karışımı bişeyler var ;) Susaklarda heryerde olur hiç farketmez.Yollamaz olur muyum sayın heva yollarım tabi mutluluk duyarım :p Aramızda kaç km var bilmiyorum ama adapazarıyla köyün arası yarım saat tabi hususi arabanızla bu mesafe 15-20 dk ya düşüyor ;)
Mum çiçeğimde de var tabi söğüt gübresi ama karışım halinde tek değil henüz coşmuş sayılmaz bi açsında ozaman değmeyin keyfime ;)
bay tömürcek
08-10-2012, 09:17
Amaan da aman; o begonyalar nasıl olmuş öyle maşallah. Ne yaptın da öyle oldu tömürcek...
O begonya ddiklerinize muhabbet diyoruz sayın yenigine onlar hafif gölgeli güneşi ve bol suyu seviyor :) haa bide kapının önünde duruyolar gelip geçerken ''naber kız diyorum bide makas alıyorum yanacıklarından'' şımartıldıklarını anlayınca coşuyolar ;):D
bay tömürcek coşturmuşsun sayfayı başarmıssın resim yüklemeyi :)
nılgun_dogan
08-10-2012, 12:49
Gargamel pardon Enescim :) herşey birtarafada o ördeklere nasıl bir işkence yaptınki hepsi teksıra halinde duruşları dimdik asker gibi yaptın de hele bakem hem reklam yasak olduğu için tenekeleri mozaikle bariiii:))))))
Ali_askn
08-10-2012, 13:45
haha :D aynısını bende söylemiştim nilgün abla :D mozaiklesin bence de :D
bay tömürcek
08-10-2012, 16:52
Gargamel pardon Enescim :) herşey birtarafada o ördeklere nasıl bir işkence yaptınki hepsi teksıra halinde duruşları dimdik asker gibi yaptın de hele bakem hem reklam yasak olduğu için tenekeleri mozaikle bariiii:))))))
Abla iyi adımı gargamel yapmadım ha büyük bi zevkle seslenirdin :D Abla ördeklerin huyudur o bilmiyor musun biryere gitsinler sırayla giderler tek tek ;) Hatta bizim burda ata sözü haline gelmiş bişeydir bu sırayla oturunca veya arka arkaya gidince ne o öle ördek yavruları gibi çizilmişiniz derler işkence yok yani :D:D Ablacım gercekten o tenekelerim şimdi reklama mı giriyo sende onu de hele bakem?:D
Sayın heva bu merak bende çookk ufaktan beri var hayvanmış,çiçekmiş,böcekmiş hayatım bunlardan ibaret;) Küçükken hep ahırda ineklerin altına girerdim güya saklanıyorum oyun oynuyorum ot yerken önüne oturup ağız hareketlerine bakardım, civcivleri bisikletin önündeki sepete doldurup öbür mahalleye götürüyodum ufaktan beri buhevesler var bende :D
Annem pek çiçek çoğunluğunu sevmez o isterke bi saksı olsun bi çeşitten adam akıllı olsun bana hep söylenir bu ne oğlum ya kaç saksı var bundan ne doldurup duruyon hala der yani biraz kızma sitem karışımı bişeyler var ;) Susaklarda heryerde olur hiç farketmez.Yollamaz olur muyum sayın heva yollarım tabi mutluluk duyarım :p Aramızda kaç km var bilmiyorum ama adapazarıyla köyün arası yarım saat tabi hususi arabanızla bu mesafe 15-20 dk ya düşüyor ;)
Mum çiçeğimde de var tabi söğüt gübresi ama karışım halinde tek değil henüz coşmuş sayılmaz bi açsında ozaman değmeyin keyfime ;)
bana havva abla diyebilirsin,
maşallah çok güzelmiş doğayla iç içe olmanın artısı heralde,
ben de kızımın doğaya bitkilere böyle düşkün olmasını isterim ***.
Annen kızıyordur,sitem de ediyordur ama içten içe seviniyordur oğlum çiçeğinde böceğinde kimseye zararı yok diye
***. yolumuz düşerse adapazarına mutlaka uğramak isterim,
çok teşekkür ederim cömertliğin ve nezaketin için
fotoğraflarının devamını bekliyorum
akşam eşime de göstereceğim
Peki havva abla memnun oldum annem bıktı ama artık benim doğa aşkımdan ne bulduysam eve getirdiğim için ona da hak vermiyo değilim Tabi beklerim havva ablacım ama haberli gelin de hazırlık yapayım o gördüğünüz ördekler öle kolay yolunmuyor yanii
teşekkür ederim,yeni söğüt gübresi madeni buldun mu menekşe almaya niyetlendim de :rolleyes:
bir de gülsen ablamın gönderdiği hoyaları dikeceğim seninkini kıskandım :)
google amcaya söğüt gübresi diye sordum bay tömürcekte bulunur dedi başka bir yerde yokmuş maalesef
bay tömürcek
08-10-2012, 17:11
Ahh ablam nerdeydin sen şimdilere kadar sonunu gülsen ablaya yolladım aliyle :( ama benim hoyamda az birşey var söğüt gübresi karışık yani ;) google amca öle diyosa öledir ilk işim söğüt gübresi aramak havva ablacım senin için bakacağım heryere aslında bizim köyün civarını bitirdim ama diğer köylerde vardır heralde ;)
Merhaba,
Sayfanı henüz gezmek fırsatı buldum. Çiçeklerinin hepsi birbirinden güzel. İlk defa yaşıtım olan birinin çiçekleri bu kadar sevdiğini görüyorum :) Bu konuda seni tebrik etmeliyim. Yeni resimlerini merakla bekliyor olacağım :)
Bir yaşıt daha mi bulduk ne. :) :)
Dört mu olduk beş mi? :)
En kısa zamanda süpriz dolu bir başlıkla geliyorum. :) :)
Ali_askn
08-10-2012, 22:47
Evet gerçekten nüfusumuz çoğalıyor :)
YeniGine
08-10-2012, 22:57
Evet gerçekten nüfusumuz çoğalıyor :)
Ne kadar güzel; maşallah diyorum sizlere çocuklar!..
bay tömürcek
09-10-2012, 13:33
Merhaba,
Sayfanı henüz gezmek fırsatı buldum. Çiçeklerinin hepsi birbirinden güzel. İlk defa yaşıtım olan birinin çiçekleri bu kadar sevdiğini görüyorum :) Bu konuda seni tebrik etmeliyim. Yeni resimlerini merakla bekliyor olacağım :)
Teşekkür ederim tuğçe sayfamı ziyaretin beni mutlu etti :) Bende ilk defa yaşıtlarımdan çiçek bakan kız sana rastladım ;) Ben, ali askn, fatih alışığım da senin çiçek sevgin hem şaşırttı hem mutlu etti beni :p Yörü gız destekçinim ben senin :D çiçek konusunda yardımcı olurum elimden geldiğince :p
bay tömürcek
09-10-2012, 13:35
Bir yaşıt daha mi bulduk ne. :) :)
Dört mu olduk beş mi? :)
En kısa zamanda süpriz dolu bir başlıkla geliyorum. :) :)
Fatih kardeşim sayma sayma dilini ısır sayarsan sayısı artmaz derler :D Sayfanı sabırsızlıkla bekliyorum kardeşim çok güzel resimlerin geleceğini tahmin edebiliyorum ;)
bay tömürcek
09-10-2012, 13:38
sayfan hayırlı olsun ,senin yaşında bu doğa sevgisini görünce ,gelecek için hala umut var diyorum ,yolun açık ve bol çiçekli olsun. bu arada 2sene önce bende ördek yetiştirmiştim hani şu bembeyaz olanlarından ama ne yemeye nede yedirmeye kıyamadım bütün baskılara rağmen onları poyrazlara göle bıraktım.
İyi dileklerinizden dolayı teşekkür ederim sayın zerre ;) Aa o poyrazlardaki pekinler sizin miydi yoksam :D Ben heves ediyorum ama hem bakmaya hem yemeye :p
bay tömürcek
09-10-2012, 14:36
Menekşelerimin coşkun zamanları geçmeden biraz resim yükleyeyim;) ilk açan beyaz yavaş yavaş valizini hazırlıyo bile :(
337733
337734
337735
337736
337737
bay tömürcek
09-10-2012, 14:43
Bunlarda yapraktan yavrulattığım el emeği göz nuru menekşelerim :D Bu iki büyük olanı da kökten ayırdım miniciklerdi kocaman oldular birinde tomurcuk var ;) Bu bardaktakilerde bir iki hafta önce ali kardeşime ektiğim süprüz menekşe yaprakları :D
337739
337740
337741
337742
bay tömürcek
09-10-2012, 14:48
Bu kaktüsler de aliden, gülsen ve sibel abladan gelenler durumları şuan iyi erime çürüme yok :D
337743
337744
bay tömürcek
09-10-2012, 14:54
Bu yavrularda geçen gün aldığım difenbahya tropik snowumn yavruları :D Kökünden ayırdım çimli olarak sorun yaşamayacağımı düşünüyorum :p
337745
337746
bay tömürcek
09-10-2012, 14:58
Susaklarım çok olmasada var diyecek kadar var ;) Artık iyice beyazladılar tüyleride döküldü dün hasat ettim ve terasa serdim iyice güneşlensinler çürümesinler diye :p
337747
337748
337749
çiftçi5234
09-10-2012, 15:38
Tömürcek, çok güzel uğraşlar, imkanında var bayağı.benim bahçem o kadar geniş değil.Ama sen iyi kullanıyorsun, Allah arada bir kıymet bilenede veriyormuş onu gördüm :)
İremsıla
09-10-2012, 21:57
Merhaba tömürcek,sayfa açmanı bekliyordum doğrusu,bu kadar deneyimden sonra senden bu beklenirdi.yeni üye olmana rağmen siteye hızlı bir giriş yaptın,yaşıtlarınla açık ara fark attın.
Benimde sizin yaşlarınızda 2 erkek kardeşim var,fakat ilgi alanları tamamen farklı keşke ali askn ve senin gibi kardeşlerim olsaydı,sera kurardık.
Çiçeklerinin maşallahı var hepsi ışıl ışıl muhabbet çiçeğin,paskalya yılbaşın,tenekedeki harika sardunyaların,menekşelerin vs. bayıldım.benide hırslandırdın,bir an önce resim yükleme işini çözüp kendi sayfamda çiçeklerimi paylaşmak istiyorum.tekrar hayırlı olsun sayfan yıkılıyor.SELAMLAR...
bay tömürcek yeni sayfanız hayırlı olsun sayfayı açtığınızdan beri takipteyim ancak yeni yazabildim güzelliklerin devamını en kısa zamanda bekliyoruz şimdiden kolay gelsin
bay tömürcek
10-10-2012, 14:10
bay tömürcek yeni sayfanız hayırlı olsun sayfayı açtığınızdan beri takipteyim ancak yeni yazabildim güzelliklerin devamını en kısa zamanda bekliyoruz şimdiden kolay gelsin
Çok teşekkür ederim sayın tuya beğenmeniz ve sayfamı takibiniz beni mutlu etti herzaman beklerim sayfama ;)
gülenmelek
10-10-2012, 22:34
Önce sayfan hayırlı olsun diyeyim, bu yaşta maşallah yani. Benim oğlum lay lay lomken, senin bir sürü bitkiyi büyütebilmen :eek: Tebrik ediyorum ve devamını diliyorum. Güzellikler seninle olsun ;)
Gece gece bu mesaja, yani ne diyeyim ki ? Çok hoşuma gitti ;) Bana da o zaman hanım teyze diyeceksin galiba :D
Sayın adil bey amca
Ne dediğin önemli değil aslında, burada gönüller hep aynı şey için çarpıyor sonuçta : Bitkiler.
Sevgiyle kal.
bay tömürcek
10-10-2012, 22:40
Önce sayfan hayırlı olsun diyeyim, bu yaşta maşallah yani. Benim oğlum lay lay lomken, senin bir sürü bitkiyi büyütebilmen :eek: Tebrik ediyorum ve devamını diliyorum. Güzellikler seninle olsun ;)
Gece gece bu mesaja, yani ne diyeyim ki ? Çok hoşuma gitti ;) Bana da o zaman hanım teyze diyeceksin galiba :D
Ne dediğin önemli değil aslında, burada gönüller hep aynı şey için çarpıyor sonuçta : Bitkiler.
Sevgiyle kal.
Çok teşekkür ederim melek hanım teyze :D Oğlum laylaylom demişsiniz ama herkesin ilgi alanı başka oluyor malesef saygı duymak lazım ;)
nılgun_dogan
12-10-2012, 10:28
Enescim nerlersin 2 gündür yoksun inşallah sağlık sorunun yoktur.
bay tömürcek
12-10-2012, 14:46
Yok yok nilgün ablacım iyiyim Allah'a şükür dersane yoğun bu aralar sınalarım vardı da ondan pek sık uğrayamadım sayfaya ;)
bay tömürcek
14-10-2012, 15:58
Bu da odamdan bir görünüm menekşelerimi uzaktan çekip hepsini bi fotoğrafa sığdırmaya çalıştım ;) Masanın üstündekileri akşam teyzem verdi havalara uçurdu beni Allah herkese böyle teyze versin kaynana yumruğumu veren teyzem :D Çok eli gönlü bol bi insan :p Son resimde yakın çekim yaptım teyzeminkileri. Tam da beyazım geçiyor diye üzülürken ilaç gibi geldi bu beyaz menekşe bide aradığım şu mor dışı beyazlı :D
338728
338729
338730
bay tömürcek
19-10-2012, 20:36
Bayağıdır fırsat bulup resim yükleyememiştim bikaç kare yükleyeyim bari ;) Bunlar kalanchoe manginii sibel ablam yollamıştı saolsun diktim çabucak tutup büyüdmeye başladılar Ali de kalanchoe delisi diye iki çelikte onun için köklendirdim dallarından :p Son resmi internetten aldım çiçekli hali benimkilerde böyle olcak inşallah bakalım ne renk açacaklar renkleri mevcut internette ;) Yalnız fotoğraf çektikten sonra yerlerine yerleştirirken büyük olan kökünden kırıldı kahroldum tekrar diktim yerine arsız ama yinede çok üzüldüm :(:(
339759
339760
339761
339762
bay tömürcek
19-10-2012, 20:46
Ali kardeşim saolsun bi kargo yolladı bana yok yok içinde hep istediğim şeylerdi:D Tabi beni en mutlu eden de kendi gardenyasını göndermesi oldu koca saksıyı olduğu gibi koymus kutuya canım kardeşim ;) Gardenyanın nazik olduğunu yer seçtiğini yaprak döktüğünü açmadan tomurcuk sararttığını siteden okudum öğrendim bende madem bu kadar nazik tenekeye dikeyim belki tenekede coşar dedim diğer çiçekler gibi :D İçerde mi dursun arkadaşlar ya da dışarda mı daha güzel olur ilk yetiştiriyorum da yardımcı olur musunuz bana :p
339764
339765
339766
339767
bay tömürcek
19-10-2012, 20:52
Arkadaşlar bu da paskalyanın üzerine yılbaşı aşım ;) Ali sayfasına resmini koymuş dedim Ali nin saçı varda benim başım kel mi hemen sıvadm kolları başladım işe :D Meyve ağacı aşılamada gayet iyiyim ama bunu ilk deniyorum bakalım sonuç ne olacak ;) Aynı ali kardeşimin dediği gibi önce peçeteyle sonra poşetle sardım ama baktım bayağı bol bende üstünü mandalla tutturdum şimdi sıkıca oldu tam istediğim gibi mandal çok sıkmadı ama suyunu çıkaracak kadar ben onun ortadaki demirini gevşettim ezmesin diye ;)
339774
339775
bay tömürcek
19-10-2012, 21:00
Bu da yazın çok uzadığı için tepesini kırdığım yaprak güzelim baştan kıyamadım ama sonraki güzel gelişimi beni çok mutlu etti bu kırdıktan sonra filiz vermeye başladığındaki resmi ikincisi de dün çektiğim resmi bayağı bi gelişme olmuş kesinlikle tepesini koparmayı tavsiye ederim çünkü ben artık öle yapıcam daha gür oluyor :p Bunu da ananemden aldım ben petunya zannediyordum siteden araştırdım bin çanlar çiçeğiymiş petunyadan daha çok açıyor ananem budamış bikere bu budamadan sonraki hali birde ilk açışını görmeliydiniz yaprağı gözükmüyodu çiçekten ;) Tohumu oluyor aynı petunya gibi kurusun alcam tohumlarını ;)
339778
339779
339780
Ali_askn
19-10-2012, 21:00
Kalanşonu görünce çok sevindim :D :D Güle Güle büyüt kardeşim çiçeklerini ;) yeni yerlerinde gayet mutlu görünüyorlar :) Gerdanyayıda beğenmene çok sevindim :) Aşı konusuna gelince amann ne kıskançsın :D :D
bay tömürcek
19-10-2012, 21:40
Olur mu öyle şey ablacım ya ;) Senin bana gönderdiğin kalanchoe manginii ler ne durumda ablacım çiçek falan açtılar mı valla benimkiler tuttular yeni dal yaptılar dün fotoğraf çekerken büyük olanı kırıldı ta dibinden kahroldum tekrar diktim tutar inşallah :(
bay tömürcek kardeşim baktımki çiçek dünyası olan evin arkadaşının gönderdiği çiçeklerle dahada büyüyecek ;) kayıpsız büyütürsün inşallah senin böyle vefalı arkadaşın var gönderiyor biz ne olacağız canım kardeşim söyle bakalım :mad: ;) çok rica ediyorum senin çiçeklerin büyüyünce öyle büyük bi kargo paketide ben senden bekliyorum . Haydi kolay gelsin :rolleyes:
serkan_istanbul
20-10-2012, 14:57
Hepside çok güzeller inşallah seni üzmeden hepsi büyürler kolay gelsin. Sevgiler
bay tömürcek
20-10-2012, 19:58
bay tömürcek kardeşim baktımki çiçek dünyası olan evin arkadaşının gönderdiği çiçeklerle dahada büyüyecek ;) kayıpsız büyütürsün inşallah senin böyle vefalı arkadaşın var gönderiyor biz ne olacağız canım kardeşim söyle bakalım :mad: ;) çok rica ediyorum senin çiçeklerin büyüyünce öyle büyük bi kargo paketide ben senden bekliyorum . Haydi kolay gelsin :rolleyes:
Öncelikle çok teşekkür ederim sayın tuya :) Ali kardeşim gerçekten eşi benzeri bulunmaz bir insan arkadaş demiyorum kardeş diyorum hatta kardeştende öte nitelikte bir insan kendisi herşeyin gönlünce olmasını diliyorum canım kardeşimin :)
Tabi ki gönderirim sayın tuya ne demek seve seve. Burdan öteki arkadaşlarıma da sesleniyorum Tuğçe, Kastamonulu sizin kargonuzu unutmadım ama inanın elim ermiyor size döneceğim merak etmeyin hep aklımdasınız ;)
bay tömürcek
20-10-2012, 20:00
Hepside çok güzeller inşallah seni üzmeden hepsi büyürler kolay gelsin. Sevgiler
Teşekkür ederim serkan abicim senin o kooskocaman terasın yanında lafı mı olur benimkilerin ;)
Ali_askn
20-10-2012, 20:28
Çok teşekkür ederim kardeşim beni şımartıyorsun valla :D Hislerimiz karşılıklı :)
bay tömürcek
20-10-2012, 23:13
Çok teşekkür ederim kardeşim beni şımartıyorsun valla :D Hislerimiz karşılıklı :)
Hak edene sonuna kadar kardeşim sen bunu hak ediyosun ;)
manginii için hiç üzülme tutar pek arsız birşey benim gözümde kendileri :) eğer birşey olursa yeniden göndeririz nasılsa saksı duruyor. benimki açmadı sevgili ablamın hediyesi bahar yaz gibi açar demişti bende o vakte kadar bakleyeceğim senin gibi sende bu sevgi olduktan sonra birkaç aya açar senin mangini öyle ümitliyim anla :)
bay tömürcek
21-10-2012, 17:37
manginii için hiç üzülme tutar pek arsız birşey benim gözümde kendileri :) eğer birşey olursa yeniden göndeririz nasılsa saksı duruyor. benimki açmadı sevgili ablamın hediyesi bahar yaz gibi açar demişti bende o vakte kadar bakleyeceğim senin gibi sende bu sevgi olduktan sonra birkaç aya açar senin mangini öyle ümitliyim anla :)
Bence de sibel abla arsız bişey hemen tutuyor ama okadar büyüyüp serpildi kırılınca çok üzüldüm ister istemez :( Birkaç aya açmasa da olur ablacım kökü falan iyi olsunda yaza zaten güldürür onlar benim yüzümü ;) Hiç olmadı dediğin gibi kapını çalarım sibel abla yine :p
kırıldıkça kökler çoğalıyor birde burdan bak işe . şimdi saksıda iki kök oldu
bay tömürcek
22-10-2012, 15:56
Biraz da ananemin güzellikleri ekleyeyim sayfama :D Çiçek delisi mi desem hayatını bunlara mı adamış desem öle bişey yani çiçeklerin sayısı yok çünkü bende birkaçını çektim sadece ;)
340626
340627
340628
340629
340630
bay tömürcek
22-10-2012, 16:02
Bu da benden olsun kırmızı gülüm havalar serinleyince tekrar açmaya başladı ;)
340633
İremsıla
22-10-2012, 17:16
Merhaba tömürcek,çiçek aşkı sizde genetik anlaşılan bizlerde olduğu gibi.ananeyin çiçeklerinin maşallahı var,daha ne güzellikleri vardır kimbilir,onlarıda görmek isterim şahsen ananeciğine selamlarımı iletirsen sevinirim...
bay tömürcek
22-10-2012, 17:44
Teşekkür ederim irem abla ama onlar annemin değil ananemin çiçekleri ;) Annem çiçek dikme gereği duymuyo ben her yeri doldurduğum için :p Eğer çekebilirsem tabi onlarıda çekerim ama yavaştan göçmeye başlamışlar bile malum havalardan dolayı :p
ananenin çiçekler harika maşallah ya sizde bu çiçek hastalığı genetik anladık bol bol resim lütfen :)
bay tömürcek
22-10-2012, 19:20
Beğenmene sevindim sibel abla :D Evet bizde kesinlikle genetik olduğunu düşünüyorum babannem,ananem,yengelerim,büyük teyzem,diğer yengelerim çiçek hastalığı virüsü var hepsinde :D
bay tömürcek
25-10-2012, 18:06
Arkadaşlar hepinizin kurban bayramı mübarek olsun ;) Ben bayram hediyemi aldım sabah bakın :p 6. posta çiçeğini açtı kaynana yumruğum artık seneye bahara inşallah bakalım seneye kaç posta açacak :p
341352
341353
341354
341355
bay tömürcek
27-10-2012, 14:37
Dün akşam bayram için ananeme gittik bayram hediyelerimi hazırlamış ananem ben gelmeden :D Bunlarda sanırım begonya diye geçiyor ama biz bunlarada kara muhabbet diyoruz :D Çilli begonya ve söğüt begonyası hariç diger begonya çeşitlerine hep muhabbet deriz katmerli begonyaların da düz yapraklı gül gibi açanına şekerlale, ince tırtıklı yapraklı sarkık açanına şekerpare deriz :D Neyse fazla uzatmadan bayram hediyelerimi göstereyim :D
341533
341534
bay tömürcek
27-10-2012, 14:41
Bitmedi bayramlıklarım :D Bunu da teyzem bana dikmiş bayram da hedaye etti saolsun çok seviyorum bu yoncayı ;)
341535
341536
341537
bay tömürcek
27-10-2012, 14:45
Bu da menekşe yapraklarıma yaptığım mini seralarım ilkini kare leğenden yaptım üstüne streç kapladım ikincisi de şeffaf plastik zeytin kabı kapağı da şeffaf çok kullanışlı oldu sera için ;)
341538
341539
341540
bay tömürcek
27-10-2012, 14:47
Bunlar da bahçeden saksıya aktardığım yoncamla komşudan yaprağına vurularak aldığım sardunyam :D
341543
341544
Menekşelere bayıldım ya. Renk renk çok güzeller. Umarım bende sorunsuz köklendirebilirim.
bay tömürcek
01-11-2012, 16:30
Evet arkadaşlar bunlar da dondurma kutusundan çıkan güzellikler ;) Bazılarının yanına boyutunu tahmin edebilmeniz açısından su şişesi kapağı koydum :p
342816
342817
342818
342819
bay tömürcek
01-11-2012, 16:33
Bu üstteki resimdekiler en çok hoşuma gidenler :p Diğerleri de ufak yavrular ;)
342820
342821
342822
342823
evet çok buldum içinden aldım ağacın zaten toprak gibi çıktı çoğu bir kısmı da çürüntü toprak gibi olanı kullansam iyi olur değil mi
bay tömürcek
02-11-2012, 22:31
Toprak gibi değil de aynı çaya benziyo sanki :p O çürüntüyü bol miktarda ufalayıp saksılara karıştır abla menekşeler daha sağlıklı oluyor ;)
maaşallah maaşallah şöyle bir göz gezdirmim çiçeklerinize bayıldım doğrusu, çok çok sqağlıklı görünüyorlar, ilk fırsatta daha detaylı inceleyeceğim ***.
bay tömürcek
03-11-2012, 19:25
Beğenmenize sevindim hüzün ablacım :) Hüzün abla da sanki şey gibi oldu ruhsardaki gözüm abla gibi oldu söylerken :D
Denizardacan
05-11-2012, 21:02
Bay Tömürcek merhaba,
Sayfanızı daha önce de hep geziyordum da yazmamıştım. Niye yazmamıştım biliyor musun, ne zaman yazıyım desem aa bir bakıyorum çok hoş muhabbet özellikle Ali ile, seslenmeden çıkıyordum. Bak bugün atışma, gülüşme yok ara vermişsiniz:D
Zaten ben en çok neşenizi beğeniyorum sizin Allah daim etsin inşallah. Bir de bu kadar genç yaşta valla maşallah nazar değmesin sizlere.
Bitkilerine, neşene, hayvanlarına hepsine bayıldım, umarım gönlünce bir üniversite kazanır hayırlısıyla bitirirsin.
bay tömürcek
05-11-2012, 21:31
Bay Tömürcek merhaba,
Sayfanızı daha önce de hep geziyordum da yazmamıştım. Niye yazmamıştım biliyor musun, ne zaman yazıyım desem aa bir bakıyorum çok hoş muhabbet özellikle Ali ile, seslenmeden çıkıyordum. Bak bugün atışma, gülüşme yok ara vermişsiniz:D
Zaten ben en çok neşenizi beğeniyorum sizin Allah daim etsin inşallah. Bir de bu kadar genç yaşta valla maşallah nazar değmesin sizlere.
Bitkilerine, neşene, hayvanlarına hepsine bayıldım, umarım gönlünce bir üniversite kazanır hayırlısıyla bitirirsin.
Ablacım çook teşekkür ederim valla negüzel bi mesaj yazmışsın öyle bol dualı şimdiye kadar yazmamışsın ama bu hepsine bedel oldu ;) Aliyle de atışırız genelde öle ablacım ama şimdi net sıkıntısından sayfaya giremiyor atışamıyoruz bu aralar :D Ziyaretin beni çok mutlu etti ablacım ;)
Denizardacan
05-11-2012, 21:35
İnan ben de mutluyum sizler gibi değerli ve samimi insanlar arasında olmaktan, görüşürüz artık bol,bol, iyi geceler;)
serkan_istanbul
10-11-2012, 17:18
Iyi akşamlar kardeşim aşıların nasıl başarılımı yılbaşına yaptıkların.
bay tömürcek
10-11-2012, 19:27
Yav serkan abi benim bu paskalyada ne var anlamadım bu baharda tam üstüne kedi atlamıştı baya dalları kırıldı sardım tülbentle kayhnadılar bu sefer aşı yaptığım dala yine kedi atladı dal kökünden koptu aşı da gitti güler misin ağlar mısın :D Ama pembe sardunyaya kırmızı sardunya aşısı yapmıştım o tuttu aynı meyve ağaçlarına yaptığım kalem aşıdan yaptım çamurla sıvayıp poşetle sardım tuttu o ;)
serkan_istanbul
10-11-2012, 21:12
Sardunya demek bende deniycem bakalım hiç aklıma gelmemişti sardunya aşılamak
bay tömürcek
10-11-2012, 22:20
Bende deneme amaçlı yaptım tuttu serkan abi seneye büyük kırmızı kökün her dalına başka renk aşılıcam :D
Hahaha ablacım güldürdün beni yaa :D:D Çok hevesliyim ablacım oyüzden öğrenmek istiyorum nesi var nesi yok araştırıyorum bazen bilenlere soruyorum ;) Menekşeleri derin dikince ya yavrulamıyor ya da aylarca bekletiyor yarım cm si toprağa girdi mi ve de hafif yatık dikildi mi yeterli oluyor :p
Sen bana özelden adres ver ablam pazartesi hallediverem işini :D
Sayın bay tömürcek kardeşim ben şaka yapmıştım ama samimiyetine bayıldım çok sağol ablacım gönlü güzel kardeşim umarım hayat seni değiştirmez bu dünyanın senin gibi insanlara çok ihtiyacı var saygılar sunuyorum canım kardeşim :rolleyes:
Bu arada adresim özelde haberin olsun :D
demircool
11-11-2012, 00:40
Hey Allah'ım nerden geliyor bu fikir aklına valla aferim sana merak ettim şimdi nasıl açıcak o sardunya :D
bay tömürcek
11-11-2012, 11:15
Hey Allah'ım nerden geliyor bu fikir aklına valla aferim sana merak ettim şimdi nasıl açıcak o sardunya :D
Ablacım seviyorum değişik şeyleri denemek istedim tuttu :D Bu yazın da yaprak aşısını öğrendim ama tam tarla zamanına denk geldi tarlaya gitmekten güllerimi aşılayamadım vakit bulupta. Gülleri de her dala ayrı renk düşünüyorum renk cümbüşü yapcam inşallah önümüzdeki seneye :D
bay tömürcek
11-11-2012, 12:27
Serkan abicim söz vermiştim akşam sardunyamın aşısını fotoğraflıcam diye çektim resimleri ;)
345291
345292
345293
bay tömürcek
11-11-2012, 12:31
Bunlarda menekşelerim ve yavrulamayı bekleyen yapraklarım ;) Fotoğraf çekmek için masamın üstüne aldım toplu olsunlar diye normalde yerleri orası değil :p
345295
345296
345297
bay tömürcek
11-11-2012, 12:35
Bunlar da episkiyamla odama dolabımın üstüne aldığım telgrafım :) Episkiyam baya büyüdü tomurcuğu bile var ;)
345298
345299
345300
bay tömürcek
11-11-2012, 12:38
Nilgün ablacığımın verdiği inci menekşem her yapraktan sonra tomurcukta yapıyor tekrar teşekkür ederim ablacım ;) Yine nilgün ablamın verdiği picasso yaprağım yavrusunu gösterdi tam net çıkmamış ama belli oluyor ;)
345301
345302
345303
bay tömürcek
11-11-2012, 12:42
Yoncam ve ali kardeşimin gönderdiği küpelim :) Bu da hoşaf tasındaki karanfilim çiçekçi hediye etti sağolsun sanırım çin karanfili ufak katmerli toz pembe aşırı yoğun kokusu var :p Üzeri de tomurcuk dolu ;)
345305
345306
345307
Hay maşallah ne güzel çiçeklenmiş o menekşeler öyle ya. İçim gitti valla. Nazar değmez inşallah. Bu budama işi nasıl oluyor Enes anlat bakalım. En alt yapraklarımı kesiyorsun?
bay tömürcek
11-11-2012, 12:49
Hiç sukulent sevdam yokken sukulent aşığı oldum :D Özellikle echeveria gibi gösterişli türlere hastayım :) Bunlarda kaktüs ve sukulentlerim buradan ali kardeşime, gülsen,sibel vu funda ablama teşekkürlerimi sunuyorum bunlar onların sayesinde edindiğim kaktüs ve sukulentlerim :p
345308
345309
345310
345311
345312
bay tömürcek
11-11-2012, 12:51
Begonyalarım bayağı büyüdü hatta biri kış mış dememiş boyuna bakmamış 2 tane tomurcuk yapmış bakalım açacak mı :p
345313
345314
serkan_istanbul
11-11-2012, 13:01
Maşallah ellerine sağlık sardunyayı bende mutlaka deneyeceğim. menekşelerin maşallah çok güzel diğerleride. sevgilerimle kardeşim.
bay tömürcek
11-11-2012, 14:57
Hay maşallah ne güzel çiçeklenmiş o menekşeler öyle ya. İçim gitti valla. Nazar değmez inşallah. Bu budama işi nasıl oluyor Enes anlat bakalım. En alt yapraklarımı kesiyorsun?
Teşekkür ederim resul abicim beğenmene sevindim ;) Seninkilerde öyle olacak inşallah anneleri gibi ;) Budamaya en alttan başlıyorum ortasındaki taze yapraklar kalana kadar koparıyorum ama fazla abartmadan kel de bırakmıyorum :p
bay tömürcek
11-11-2012, 15:05
Bu narı da 5-6 sene önce diktim çabucak gelişti ve 3 senedir meyve veriyor ;) Yavrumun tek kusuru ekşi nar olması :D Tatlı nar da diktim 3 sene oluyor bu sene ikisinde de birer tane nar oldu :p Bu ekşi narımın resmi :)
345331
345332
O menekşeler ne kadar güzeller öyle, bayıldım. Bu ne bereket böyle.
İnşallah benimkilere el vermişlerdir :)
Sukkulentlerin de çok güzeller. Yeni resimlerini merakla bekliyor olacağım :)
bay tömürcek
11-11-2012, 20:09
O menekşeler ne kadar güzeller öyle, bayıldım. Bu ne bereket böyle.
İnşallah benimkilere el vermişlerdir :)
Sukkulentlerin de çok güzeller. Yeni resimlerini merakla bekliyor olacağım :)
Tabi tuğçe ayıp ettin seninkilerde böle olcak hiç merak etme ;) Resimler oldukça yüklerim yenilerini :p Seninkileri de görmek nasip olur inşallah en kısa sürede :D
İnşallah, inşallah :)
1 gün suda beklettim, diktim bugün yaprakları senin talimatlarına göre :),
İyi hoşta, beklemek zormuş :) Tuttu mu tutmadı mı :D
Merak etme serkan abi
Merak edip baktım, adında serkan geçen 5 sayfa üye var. Her sayfada 30 isim...
Bu nedenle kime seslendiğiniz belli olsun diye üyelerin kullanıcı adını yazmalısınız.
Bir grup üye, bir süredir üyenin kullanıcı adını da kendine göre belirleyip, ya da tanışıyorlarsa üyenin gerçek adını kullanarak, abi abla diye de ekleyerek yazışıyor. Onların neredeyse tümü burayı da ziyaret ettiği için hepinize birden yazıyorum.
Adının önüne sayın falan eklemeniz beklenmiyor, sadece kullanıcı adlarını doğru yazın. Abicim, ablacım diye seslenmek istiyorsanız, bunları özel mesajlaşmalarınızda yapabilirsiniz.
Not: Uyarı sana yapılmış gibi görünse de bu tamamen rastlantısaldır, kişisel olarak algılama olur mu? Gruptan başka birine de yapılabilir, diğerlerinin anlaması sağlanabilirdi. Zaten bunu sağlayamazsam, tek tek ilgilenmek zorunda kalacağım :)
mumçiçeğim
14-11-2012, 22:43
Enescim merabaa,ben ogün koşa koşa eve gelip bütün çiçekleri,yaprakları suya koydum maşşallah hepside yaşıyorlar ,şimdi bir sorum olacak hatta iki hhatta üç,sence menekşe yapraklarının suda çillenmesini beklemelimiyim,telgrafın bütün dallarını aynı saksıyamı dikmeliyim,senin çiçekler ne durumda?
Bay tömürcek gönderdiğiniz kargo bu gün elime geçti çok teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz 346188
bu çiçeğin ne olduğunu ve nasıl ekeceğimi bilemedim sizden bir cevap gelene kadar suya koydum yaprakları çok güzel kokuyor
346189
ayrıca yine kargoya koyarak pana süpriz yaptığınız ve beni çok sevindiren paskalyalarda suda nasıl ekileceğinin talimatını bekliyorlar uygun olduğunuz bir zamanda bilgilendiriseniz sevinirim saygılar
346190
ayrıca sana yapraklarından göndermek istediğim bir kaç menekşe var resimlerini göstereyim dedim bakalım beğenecekmisin
346196
346197
346198
bir kaç tanede sardunya göndereceğim :)))
bay tömürcek
15-11-2012, 06:55
Enescim merabaa,ben ogün koşa koşa eve gelip bütün çiçekleri,yaprakları suya koydum maşşallah hepside yaşıyorlar ,şimdi bir sorum olacak hatta iki hhatta üç,sence menekşe yapraklarının suda çillenmesini beklemelimiyim,telgrafın bütün dallarını aynı saksıyamı dikmeliyim,senin çiçekler ne durumda?
Ablacım menekşe yaprakları hiç farketmez suda çimlendirsen de olur direk toprağa diksende olur farkeden bişey olmaz hatta biraz fazlaca suda kalınca yavru bile yapıyolar suda ;) Telgrafları istediğin gibi dikebilirsin ama küçücük tek bir dal bütün saksıyı kaplamaya yetiyor çok çabuk gelişen birşey istersen tek te veya ikişerli dik saksılara ablacım :p
Benim çiçeklerin durumu çok iyi hepsini diktim gardenya suda bitek çimlensin öyle dikicem onu :) Menekşelerin rengi nedir yapraklar acayip hoşuma gitti ve benim yapraklardan baya farklılar. Ha birde ablacım o difenbahyayı ne toprağına diktin çok güzel toprağın yapısı merak ediyorum ;)
bay tömürcek
15-11-2012, 07:01
Bay tömürcek gönderdiğiniz kargo bu gün elime geçti çok teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz 346188
bu çiçeğin ne olduğunu ve nasıl ekeceğimi bilemedim sizden bir cevap gelene kadar suya koydum yaprakları çok güzel kokuyor
346189
ayrıca yine kargoya koyarak pana süpriz yaptığınız ve beni çok sevindiren paskalyalarda suda nasıl ekileceğinin talimatını bekliyorlar uygun olduğunuz bir zamanda bilgilendiriseniz sevinirim saygılar
346190
Çok sevindim kargonun sapasağlam ulaşmasına ;) O kokulu yapraklı çiçek ıtır normal olarak toprağa dik ablacım kesin tutar çok çabuk çimleniyo çünkü :) O paskalyaları da yine toprağa ilk boğuğları girecek şekilde dik ve çok sulama ablacım çürüme yapmasın :)
Ayrıca bana göndereceğin menekşeleri çok beğendim ablacım daha güzeli bu renklerden bende yok bu beni daha mutlu etti çok tşekkür ederim :p Sardunyalara da bayılırım şimdiden çok teşekkürler ablacım sabırsızlıkla bekleyeceğim çiçeklerini ;)
346189
Sayın tuya bu çiçeğin adı ıtır. Yapraklarının kokusu çok güzel ve benimde hoşuma gidiyor. Kendisi sardunya gibi kolay tutan bir bitki. Suda köklendirebilir veya direk saksıya dikebilirsiniz. Yinede tavsiyem saksıya dikmeniz. Köklenme sorunu yaşamaz ve tutar.
sayın resul 22 ve bay tömürcrk sorultıma verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum ve ıtırı direk toprağa dikiyorum hayırlı günler :))))
bay tömürcek
16-11-2012, 12:51
Çok teşekkür ederim sayın iris41 abicim ;) Nickim de tomurcuk demek ama yöresel söyleyiş bu tömürcek :p Başına da sonradan bay ekledim ki cinsiyet tayini rahat yapılabilsin diye nickim kız nickine benziyo sanırım bazen karışıklıklar oluyordu bende başına bay ekledim bu durum ortadan kalktı :D
Evet söğüt gübresini benim mesajlarımdan okumuşsunuzdur :) Menekşe sevdam had safhada vazgeçilmezlerim desem abartmam kesinlikle :p Çünkü okadar kanaatkarlar ki bi açtıkları zaman abartısız hiç solmadan 2 ay rahat kalabiliyor çiçekleri üstünde ;)
Menekşeler benim de favorilerim arasındadır, inanılmaz güzel görülüyor sizinkiler tebrik ediyorum..
Bir sonraki budama zamanınızda acaba beni de sıralamanıza almanız mümkün müdür.?
Teşekkürler
bay tömürcek sayesinde hepimiz bol bol menekşeleniyoruz katolog gibi maşallah her renk menekşe var
Parklarda elimde poşet sögüt arıyordum :D cok az buldum onuda hoyalarıma kullandım şimdilik hayatlarından gayet memnunlar .
Menekşe sevdası bendede mevcut yalnız bakamıyorum :( tek yetiştiremedigim bitki menekşe
bay tömürcek
16-11-2012, 21:30
Parklarda elimde poşet sögüt arıyordum :D cok az buldum onuda hoyalarıma kullandım şimdilik hayatlarından gayet memnunlar .
Menekşe sevdası bendede mevcut yalnız bakamıyorum :( tek yetiştiremedigim bitki menekşe
Hoyalara kullanmasaydınız keşke hoyalar başka toprakta da olabiliyor ya onun için dedim menekşe söğüt gübresinden başka toprakta böle neşeli olamıyo malesef :(
Bende çok defa denedim bu menekşeyi ama yetiştiremiyodum artık vazgeçmiştim ama teyzemden öğrendim bu söğüt gübresini şimdi menekşeler gördüğünüz üzere böyleler orman azmanı gibi maşallah :D:p
sayın bay tömürcek bu söğüt gübresi nedir nereden bulabilirim sık sık sözü geçiyor ama benim bu konuda bir bilgim yok biraz bahsederseniz sevinirim
bay tömürcek
17-11-2012, 16:30
sayın bay tömürcek bu söğüt gübresi nedir nereden bulabilirim sık sık sözü geçiyor ama benim bu konuda bir bilgim yok biraz bahsederseniz sevinirim
Yaşlı söğüt ağaçlarının içi çürüyüp oyuluyor orda torfa benzer gübre oluşturyor kahverengi o söğüt gübresi işte ;) Ayrıntılı bilgi ve hatta fotolarım menekşe saksı harcı başlığında var ;)
bay tömürcek
17-11-2012, 17:09
Vee menekşelerim ;)
346747
346748
346749
346750
bay tömürcek
17-11-2012, 19:01
Hee tuğçe olan olmayana veriyo işte :D Menekşeler hep öle ya en az 2 ay rahat kalıyo çiçekleri hiç solmadan :D
nılgun_dogan
17-11-2012, 19:06
bay tömürcek kardeşim benim menekşelerin toprağı küf oluştu söğüt gübresinden olabilirmi sen böyle bir sorun yaşadınmı hiç.
bay tömürcek
17-11-2012, 19:08
Yok nilgün ablacım hiç olmadı öle bişey başka bişeyden olmuş olabilir belki bi fikrim yok gercekten.
aranıza yeni katıldım.bayıldım izlerken.Bu nasıl bir güzelliktir ki başım dönüyor.Ellerine sağlık herşey harika.İnsan sevince herşey olabiliiyormuş demek ki.
Ben küçükken bahçeli bir evde yaşadık ogünleri okadar özlüyorum ki.Şimdi sıkıştık bu apartmanlara.Seninle gezerken ogünlere döndüm.Bilecik'te olsaydım seninle tanışmak isterdim.O güzelleri yakından görmek isterdim.Çiçekçilerde olmayan bir sürü (anneane çiçeği diyorum ben onlara)çeşitin var.çok şanslısın
Cumhur Tonba
20-11-2012, 13:57
Sayfalar arasında gezinirken bay tömürcek ismi hep gözüme çarptı.
Merhaba bay tömürcek. Menekşeleriniz, tavuklarınız, çıkacak civcivleriniz, kişilerle olan uslubunuz çok harika.
Sayfanıza uğramak isterim arasıra.
Selamlar.
bay tömürcek
20-11-2012, 15:47
Çok teşekkür ederim saygıdeğer cumhur tonba iyi dilekleriniz beni sevindirdi ;) Herzaman beklerim sayfama selamlar ;)
Katılıyorum sana bu konuda.Artık elimdeki anneanne çiçeklerimin hep yedekleri var.Olurda başına birşey gelirse ki(oturup ağlıyorum,günlerce kendime gelemiyorum)olabiliyor da.Bu yüzden hepsi en az 2 saksı.Ancak kurdela ve yılbaşı arıyor gözlerim hep.Ben galiba zoru seviyorum.Yoksa git çiçekçiden al kolay iş.Kardeşim Ankara üniv. Rektörlükte görmüş.Bekliyorum umutla.Arkadaşlarımın evlerinde hep modern çağın çiçekleri.Hani onları çiçekçiden bulman kolay ya!Ama haksızlık yok kızlarım küser bana onlarıda çok seviyorum.
Sayın kezba-n modren cagın cicegi diye bir şey yoktur sadece ulaşıla bilirlik vardır düşünün gecmiş yıllarda kac ceşit bitki yetiştiriliyordu. Olanaklar dogrultusunda 3 ,5 ceşitle sınırlıydı şimdi yurd dışından envaye ceşit giriyor türkiyeye ne de iyi oluyor.
Satıcıların üreticilerin gelişip yeni türlere dadapte olmaları baya zaman alacak gibi görünüyor .
Sayın iris41 Ben bunların aksini iddia etmiyorum ki.Sadece eskiler daha güzeldi diyorum.Bu benim fikrim.Ne demek yoktur.Ben çiçeği salona oturtan ve onları ayda bir gören arkadaşlarıma söyledim.Yani sadece dekor olsun diye yapılmasına karşıyım.
Nerede Eski bayramlar eski cicekler eski mahallemiz .
Salonda sadece dekor amaclı kullanılan yuka benjamin ve orkideleri bende sevmem salona degişik ve egzotik hava katsada ben deve tabanıından yanayım ;)
bay tömürcek
21-11-2012, 21:32
Sayın iris41 size sonuna kadar katılıyorum ;) Çok severim yeşilçam filmlerindeki eski duvar kağıdıyla kaplı evlerde toprak saksıdaki aşk merdivenlerini, yaprak güzellerini, begonyaları, deve tabanlarını :p Genelde rahmetli adile naşitin filmlerinde denk gelirim bu çiçeklere Allah rahmet eylesin kendisini de çok severim nur içinde yatsın kendini hatırlattı bize rahmet istedi ;)
Sevgili tömürcek eski filmlerde bir edep ,adap vardı kim sevmez .
Allah gani gani rahmet eylesin o tatlı gülüşüyle kendini sevdiren Adile naşite .
Deve tabanının ebayda alaca yapraklısını gördüm harika ;)
bay tömürcek
22-11-2012, 14:57
Sevgili tömürcek eski filmlerde bir edep ,adap vardı kim sevmez .
Allah gani gani rahmet eylesin o tatlı gülüşüyle kendini sevdiren Adile naşite .
Deve tabanının ebayda alaca yapraklısını gördüm harika ;)
Gerçekten de öyleydi hele adile naşitin filmlerine bayılırım o gülüşü o içtenliği hep dikkatimi çekmiştir ;) Deve tabanı da çok sevdiğim bir bitkidir bende yok ama yengemde bildim bileli köşede kocaman saksıda vardır pekte büyüdüğünü bilmem hoş bakım yapıldığını da düşünmüyorum garibe :p Alaca yapraklısı daha hoştur ama yaygın bişey değil heralde hiç biyerde görmedim ;)
Deve tabanını gölge bitkisi olarak düşünülür ve evin en karanlık köşesine hapsedilir nasıl büyüsün ;)
Bayram paşada bir lokantada görmüştüm okadar büyümüşki sohbet ederken ciceginin cok güzel koktugundan bahsedilmişti bende hic acmadı ne yazıkki .
bay tömürcek
23-11-2012, 22:00
Heralde dediğiniz gibi yanlış biliniyor yengeminkide köşede gölge bir yerde yıllardır öylece durur yazık ;) Bende burda bi lokantada kauçuk gördüm hayatımda gördüğüm en büyük kauçuk giriş kapısının iç tarafına koymuşlar sürekli aydınlık olduğundan heralde üst kata çıkmış ve oldukça canlı sağlıklı yaprakları var :p
bay tömürcek
28-11-2012, 16:34
Bunlar da menekşelerim birkaçı benden gerileri teyzemden geçen gittiğimde ayırdım yavruları üst üste olmuşlar :p
349781
349782
349783
349784
bay tömürcek
28-11-2012, 16:38
İnci menekşemin tomurcukları iyice büyüdü artık bakalım nezaman açacak ;) Bu da geçen koçtaş tan 4 tl ye aldığım menekşem beyaz gibi çıkmış ama morlu ebruli ;) Aldığımda biraz perişandı ama söğüt gübresini yiyince keyfi yerine geldi :D
349793
349794
Ohoo
Muazzam bir menekşe tarlası, seni tebrik ediyorum, bu denli başarılı olabilmek herkesin harcı değil
Tavuğun çok şeker, o nasıl bir oturuştur öyle, seyretmeye doyamıyorum, civcivlerin kimbilir nasıl olacak, 8 Aralıkta doğumgünleri ni de kutlarız artık :p Biraz önce Maviş'in civcivlerine bakmıştım, yumuk yumuk oyuncak gibiler, senin civcivlerin de öyle olur umarım, merakla bekliyorum paylaşımlarını
bay tömürcek
28-11-2012, 16:40
İlk diatomit denemem :D Şuan için çelikler gayet sağlıklı ama bakalım sonuç nolcak :D
349796
349797
nılgun_dogan
28-11-2012, 16:44
Baytömürcek diatomit nerden aldın ben migrostan alıyordum ama senin diatomit daha kalın taneli.
bay tömürcek
28-11-2012, 16:44
Kasımpatlarım göçtü artık ama bu hala sağlam en sevdiğim de bu zaten palaz açan birtek bu var elimde :D Cevdette büyüdü artık bakın :D
bay tömürcek
28-11-2012, 16:55
Baytömürcek diatomit nerden aldın ben migrostan alıyordum ama senin diatomit daha kalın taneli.
Ben migrosta bulamadım carrefourdan aldım çarli markası biraz iri taneli fyatı da 4,75 ;)
Cymbelina
28-11-2012, 22:07
Sayın tömürcek, resimlerdekilerin hepsine maaşallah diyerek başlayayım sözlerime:) Vaktim olduğunda bakamadıklarımı da inceleyeceğim, ama baktıklarım arasından ördekleriniz çok hoşuma gitti (bu cümleyi tekrar okuyunca bir garip geliyor kulağa ama siz anladınız). 32 nolu mesajınızdaki kırmızı çiçekli bitkinizin adı nedir? Kaktüs/sukulent familyasından mı, sanki böyle yapraklı etli gibi geldi bana. Çelik ile tutuyor mu? 36 nolu mesajınızdaki e. milli ile aynı çiçek mi? Bir de çok dikkat edemesem de birşey gözüme çarptı: kadın doğum - doğumhane vb sözcüklerini gördüm, açıkçası en başta herhalde dedim hastanede o serviste çalışıyor, oradaki çiçeklerinin resmini koymuş, sonra iş değişti, çiçeklerinizin "üretimhane"sinden söz ediyorsunuz sanırım, benim gibi bilmeyenler olabilir, kamuoyunu aydınlatırsanız seviniriz;)
Bir de nickiniz bir enteresan geldi bana, önce örümcek gibi okudu zihnim, en sonunda neden bilmiyorum ama Serpil Örümcer'i çağrıştırmaya başladı nickiniz, büyük ihtimalle böyle bir eşleşmeyle kalacak aklımda:dilli: Ne alaka demesin kimse, zihinde serbest çağrışım işte, ne yapayım, isteyerek olmadı ya. Selamlar.
bay tömürcek
29-11-2012, 07:06
Sayın tömürcek, resimlerdekilerin hepsine maaşallah diyerek başlayayım sözlerime:) Vaktim olduğunda bakamadıklarımı da inceleyeceğim, ama baktıklarım arasından ördekleriniz çok hoşuma gitti (bu cümleyi tekrar okuyunca bir garip geliyor kulağa ama siz anladınız). 32 nolu mesajınızdaki kırmızı çiçekli bitkinizin adı nedir? Kaktüs/sukulent familyasından mı, sanki böyle yapraklı etli gibi geldi bana. Çelik ile tutuyor mu? 36 nolu mesajınızdaki e. milli ile aynı çiçek mi? Bir de çok dikkat edemesem de birşey gözüme çarptı: kadın doğum - doğumhane vb sözcüklerini gördüm, açıkçası en başta herhalde dedim hastanede o serviste çalışıyor, oradaki çiçeklerinin resmini koymuş, sonra iş değişti, çiçeklerinizin "üretimhane"sinden söz ediyorsunuz sanırım, benim gibi bilmeyenler olabilir, kamuoyunu aydınlatırsanız seviniriz
Bir de nickiniz bir enteresan geldi bana, önce örümcek gibi okudu zihnim, en sonunda neden bilmiyorum ama Serpil Örümcer'i çağrıştırmaya başladı nickiniz, büyük ihtimalle böyle bir eşleşmeyle kalacak aklımda. Ne alaka demesin kimse, zihinde serbest çağrışım işte, ne yapayım, isteyerek olmadı ya. Selamlar.
Sayın cymbelina öncelikle mesajınızı sonuna kadar yüzümde gülümsemeyle okuduğumu belirtmek isterim ;) Şimdi 32. mesajdaki çiçek e.milii çelikle çok kolay tutyor, 36. mesajdaki ise biz muhabbet çiçeği diyoruz ama begonyanın bi alt türü olduğunu düşünüyorum o da çelikle rahatça tutuyo. O doğumhane falan da espri amaçlıydı sehpaya öle diyodum kendimce çünkü menekşe yapraklarım orda yavruluyodu çeliklerim dikildiğinde oraya alıyodum ama siteden tepki alınca öle kelimeler kullandım diye bir daha resmini de koymadım lafını da açmadım :) Umarım bu msaj aydınlatmaya yetmiştir ;)
Nickime gelince siteye ilk üye olduğumda nickimin TOMURCUK olmasını istemiştim ama sitede bu isimle başka bi kullanıcı olunca alamadım tabi bu ismi sonra aklıma geldi biz manav milletiyiz e biliyosunuzdur manavlar değişik konuşur şivemiz yok ama lafları yuvarlarız, değiştiririz, dilimizin döndüğü gibi söyleriz tomurcuğa da TÖMÜRCEK diyoruz bende tomurcuk olmadı bari tömürcek olsun aynı kapıya çıkıyo dedim ama bi zaman sonra nickimden beni kız zannediyolardı ince söylenişinden sebep heralde :D Ben de sonradan başına BAY ekledim şuan herşey yolunda :D İnşallah her sorunuza cevap verebilmişimdir ;)
bay tömürcek
02-12-2012, 13:55
Arkadaşlar inci menekşem bugün yarın açar heralde spın birindeki tomurcuklar iyice şişti artık ;)
350757
350758
350759
bay tömürcek
02-12-2012, 14:00
Bunlarda Fatih'in gönderdiği hoyalar sağdaki silverpink soldaki red button ;) Burdan kendisine çook teşekkür ediyorum çimli olarak göndermiş :p Toprakta olanı toprağa, diatomitte olanı diatomite diktim ;)
Saksısını değiştirdiğim difenbahyam da baya büyüdü nazlı değil gayet iyi anlaşıyoruz ;)
350760
350761
bay tömürcek
02-12-2012, 14:03
Arkadaşlar bilin bakalım bunlar ne tomurcuğu :D Sibel ablamın gönderdiği sarkan kalanchoeler tomurcuk yaptı :D Sabırsızlanıyorum çiçeklerini görmek için üstelik o geçen gün ta dipten kırılıp diktiğimde bile tomurcuk var ikisini de ekledim küçük tomurcuklu olan kırılan :D
350762
350763
bay tömürcek
02-12-2012, 14:08
Havalar soğuyunca en büyük muhabbet çiçeğini salona baş köşeye koydum gelen geçen hayran kalıyo içeri alınca çiçeklerin rengi açıldı ve çoğu döküldü ama olsun bahara aynı güzelliğe bürünecek nasıl olsa :D:D Bu da Ali'nin yelkeni baya büyüdü inşallah çiçek açar çabucak çok seviyorum yelkeni :D
350766
350767
350768
bay tömürcek
02-12-2012, 14:14
Galalarım çoktan çıkmışlar bu sene saksıda denicem bakalım bahçem biraz kalabalık galalarım çok açmıyodu saksıya aktardım bakalım çiçeğe faydası olacak mı ;) Bunlarda katmersiz küçük nergisler bunlarda açmıyodu oyüzden aldım saksıya sabah güneşi alan biyere koycam bu en sondaki de soğanlı bi zambak mı diyeyim sümbül mü bilmiyorum tarlalarda olur bizim burda beyaz küçük küçük açıyo çok seviyorum her sene yetiştiririm bu sene birini saksıya aldım cama koymak için ;)
350770
350771
350772
350773
bay tömürcek
02-12-2012, 14:19
Ayşe abla bi ara kaçamak yap ta vereyim çiçeklerini bak seni bekliyolar ıtırınla telgrafın ;) Şimdi diceksin bunların yanında çilli begonyamın da olması lazım diye o geçen rüzgarda camdan atlamış çocuk işte korktu heralde kolu bacağı kırılmış ama üzülme sen gelene kadar ben sana bi çilli begonya alcam sözüm söz ;):D
350779
350780
maşallah enes yine herşey harika görünüyor.benim mangini de tomurcuklu inşallah görürüz açmış halini çok merak ediyorum bende. inci menekşenin açmış halinide merakla beklemekteyim :) bu arada nasıl oldun toparlanabildin mi?
bay tömürcek
02-12-2012, 21:05
Hoyaların sağlam ulaşmasına sevindim. Sanırım sadece pink'in üst yaprağı kopmuş. Diğerleri sağlamdır umarım.
Evet fatihcim silverpinkin üst yaprağı kopmuş oda filiz ucuyla kopmuş hemen bardağa diktim bahara sürgün bekliyorum ;)
bay tömürcek
02-12-2012, 21:08
maşallah enes yine herşey harika görünüyor.benim mangini de tomurcuklu inşallah görürüz açmış halini çok merak ediyorum bende. inci menekşenin açmış halinide merakla beklemekteyim :) bu arada nasıl oldun toparlanabildin mi?
Teşekkür ederim sibel ablacım ;) İnan bende çok meraktayım şu mangini çiçeği için. İnci menekşem de açtı açacak açmış halini de paylaşırım yine :) Çok şükür toparlandım ablacım bugün daha iyiyim ;)
Muhabbet çiçeğinin maşallahı var, bu mevsimde bu güzellik şaşırdım doğrusu :)
Hoyaların da hayırlı olsun, kısa zamanla çiçeklerini görürüz inşallah :)
bay tömürcek
03-12-2012, 08:14
Muhabbet çiçeğinin maşallahı var, bu mevsimde bu güzellik şaşırdım doğrusu :)
Hoyaların da hayırlı olsun, kısa zamanla çiçeklerini görürüz inşallah :)
Biraz daha havalar soğusun bozulur ama :D Ayrıca teşekkür ederim iyi dileklerin için dediğin gibi inşallah hoyalar çabuk açar ;)
Koleksiyonun her geçen gün daha da büyüyor, sayfanda sürekli yeni yeni güzelliklerle karşılıyorsun bizi, sen mutlu çiçeklerin mutlu biz daha da mutlu..
rukiyeözgür
04-12-2012, 20:35
Bay Tömürcek çok beğendim her şeyi :) Eline koluna sağlık :)
bay tömürcek
04-12-2012, 20:40
Teşekkür ederim sayın rukiyeözgür beğenmenize sevindim :) Herzaman beklerim sayfama ;)
bay tömürcek
05-12-2012, 16:54
Arkadaşlar inci menekşem açtı :D Bakla çiçeğine benzettim çiçeğini içi mor dışı beyaz :p
351664
enes maşallah menekşe harika .. sana söylediğim menekşe yaprağım var ya 2 ufak kök vermişdi suda ara ara çıkarıp bardaktan bakıyordum 2 gün önce yine bakayım dedim ne görsem menekşe sapı çürümüş üzüldüm ya o kadar köklensin diye uğraş aniden çürüme yap kesip tekrar koydum 1 ayda ancak o hale gelmişti sıfırdan yeniden başla yok o değil yaprağı kaybedersem ona çok üzülürüm rengi çok güzel bir menekşe idi ...inşallah köklendirmeyi başarırım.
bay tömürcek
05-12-2012, 19:09
enes maşallah menekşe harika .. sana söylediğim menekşe yaprağım var ya 2 ufak kök vermişdi suda ara ara çıkarıp bardaktan bakıyordum 2 gün önce yine bakayım dedim ne görsem menekşe sapı çürümüş üzüldüm ya o kadar köklensin diye uğraş aniden çürüme yap kesip tekrar koydum 1 ayda ancak o hale gelmişti sıfırdan yeniden başla yok o değil yaprağı kaybedersem ona çok üzülürüm rengi çok güzel bir menekşe idi ...inşallah köklendirmeyi başarırım.
Üzülme sibel abla menekşe için neden çürüdüğünü de anlamadım teyzemdekiler suda yavru bile vermiş geçen baktım da gidince. Ama bu sefer çimlerini gösternce ek toprağa inşallah kurtarırsın :)
serkan_istanbul
05-12-2012, 19:10
İnci menekşen çok güzel maşallah. sevgilerimle
bay tömürcek
06-12-2012, 16:24
bay tömürcek inci menekşen çok güzelmiş. Maşallah diyeyim de nazar değmesin. ;)
Gönderdiğin menekşe yapraklarından bazıları tamamen kurudu. Birininde yaprak kısmı kurumuş sap kısmı canlıydı. Kurudu sanarak çıkardım ve baktım ki köklenmiş. Diğer dört taneyi hiç ellemedim köklenmiştir belki diye. Kendi menekşemden iki yaprak dikmiştim. Biri olduğu gibi duruyor. Diğeri de yeni yeni köklenmeye başlamış.
Teşekkür ederim resul abi bende çok beğendim bu inci menekşeyi bide tüm tomurcuklar birden açsa olacak şöleni tahmin edemiyorum tek sap bile bukadar güzel duruyoken ;)
Menekşelerine de üzüldüm abicim benim ektiklerimde kayıp sıfır :( E.milii nasıl tuttu mu o? :)
bay tömürcek
06-12-2012, 16:31
Koleksiyonun her geçen gün daha da büyüyor, sayfanda sürekli yeni yeni güzelliklerle karşılıyorsun bizi, sen mutlu çiçeklerin mutlu biz daha da mutlu..
Ablacım çok teşekkür ederim öle bi paket yapmışsın kii zayiat sıfır :p Ve içinden çıkanlara çok sevindim yılbaşı çelikleri çok sağlıklı menekşe yaprakları desen bomba gibi ya o köklü hatta saksılı arap saçına ne demeli çok beğendim herşeyi ablacım ellerin dert görmesin tekrar teşekkür ederim ;)
351922
351923
351924
351925
351926
dağçiçeği
06-12-2012, 17:21
Merhabalar sayfanız her geçen gün daha da güzelleşiyor.Sizi gizli gizli :cool: ;) takip ederken inci menekşenizi görünce dayanamadım. Bu ne güzellik böyle. Ellerinize sağlık.
Bu arada sayın Sibelim 'e menekşe köklendirmeyle ilgili ufak bir tiyo vermek isterim. Menekşe dalını köklenmesi için koyduğunuz kap koyu renk olursa daha çabuk köklenir. Bunu menekşe yetiştirme ile ilgili sayfalardan birinde okuyup denemiştim. Bende işe yarıyor. Ayrıca suda musluk suyu değil içme suyu olmalı. Yani kolorlu su olmamalı. Umarım istediğiniz menekşe sorunsuz köklenir. Hepinize bol çiçekli günler dilerim.:rolleyes:
bay tömürcek
06-12-2012, 17:24
Teşekkür ederim sayın dağçiçeği hem sayfamı ziyaretiniz hem de verdiğiniz ufak ama tesirli bilgi için ;) Benim de birçok yaprağım var suda bekleyen cay bardağında ve musluk suyunda bunları hemen koyu renk şurup şişesine ve içme suyuna geçireyim tekrar teşekkürler :p
Teşekkür ederim resul abi bende çok beğendim bu inci menekşeyi bide tüm tomurcuklar birden açsa olacak şöleni tahmin edemiyorum tek sap bile bukadar güzel duruyoken ;)
Menekşelerine de üzüldüm abicim benim ektiklerimde kayıp sıfır :( E.milii nasıl tuttu mu o? :)
E.milli de şimdilik sorun yok gibi. Bir kaç yaprağını döktü. Geldiğinde 2 çiçek vardı üzerinde ve birini döktü. Diğeri de dökülmek üzere. Ayrıca geldikten sonrada bir çiçek daha açtı. Sanırım tutmuştur. Yerinden rahatsız edip köklerine bakmak istemiyorum.
rukiyeözgür
06-12-2012, 19:29
Tömürcek senin inci menekşenin yaprakları ne kadar boyut olarak? Benimkinin yaprakları başparmağımın tırnağı kadar ama sürekli açıyor maşallah. Üzerinden tomurcuk eksildiği yok. Seninkinin sanki yaprakları kocaman gibi fotoğraftan mı öyle görülüyor acaba?
nılgun_dogan
06-12-2012, 19:31
1 Tatlı kaşığı kadar vardır.
rukiyeözgür
06-12-2012, 19:35
1 Tatlı kaşığı kadar vardır.
Yok Sayın Nilgün Doğan daha küçükler acaba fazla güneş ışığından kaynaklanabilir mi?
nılgun_dogan
06-12-2012, 19:38
Baytömürcekteki tatlı kaşığı kadar var bendekide öyle besin takviyesi yapıyormusunuz.
çok çok sevindim sorunsuz ulaşmasına, o menekşelerden birini yıllık izinde aldım, görür görmez aklıma sen gelmiştin, bi an önce büyüse de çiçek açsa, eminim seni çok mutlu edecek
güle güle büyütmeni dilerim
Bu arada Rukiye hocama ben de katılıyorum, kesinlikle çok haklısınız hocam, o testler çözülmek için;)0
bay tömürcek
06-12-2012, 19:50
E.milli de şimdilik sorun yok gibi. Bir kaç yaprağını döktü. Geldiğinde 2 çiçek vardı üzerinde ve birini döktü. Diğeri de dökülmek üzere. Ayrıca geldikten sonrada bir çiçek daha açtı. Sanırım tutmuştur. Yerinden rahatsız edip köklerine bakmak istemiyorum.
Yok resul abi kökünü eşeleme tutmuştur o kesin çok arsız zaten sıcak yerde dursun yeter bol da ışık alsın :)
rukiyeözgür
06-12-2012, 19:50
Baytömürcekteki tatlı kaşığı kadar var bendekide öyle besin takviyesi yapıyormusunuz.
Afrika menekşesi sıvı gübresinden veriyorum. Torf perlit vermikulit karşımında pet bardakta. Acaba bardaktan mı kaynaklı olabilir? Saksıya geçirsem mi? Ne dersiniz?
bay tömürcek
06-12-2012, 19:52
Tömürcek senin inci menekşenin yaprakları ne kadar boyut olarak? Benimkinin yaprakları başparmağımın tırnağı kadar ama sürekli açıyor maşallah. Üzerinden tomurcuk eksildiği yok. Seninkinin sanki yaprakları kocaman gibi fotoğraftan mı öyle görülüyor acaba?
Evet tatlı kaşığı kadar tam olarak benimkide yeni başladı inşallah benimkinden de eksik olmaz ama yaprakta başarılı olamadım 4 diktim 0 sağlam :( Diğerlerinde başarım % 95 hemen hemen :)
bay tömürcek
06-12-2012, 19:53
çok çok sevindim sorunsuz ulaşmasına, o menekşelerden birini yıllık izinde aldım, görür görmez aklıma sen gelmiştin, bi an önce büyüse de çiçek açsa, eminim seni çok mutlu edecek
güle güle büyütmeni dilerim
Bu arada Rukiye hocama ben de katılıyorum, kesinlikle çok haklısınız hocam, o testler çözülmek için;)0
Ablacım çooookk teşekkür ederim beni düşündüğün için :) Ben tutturup açtırırım onu merak etme elimden kurtulamaz :) Testlerim de çözülüyo sorun yok haha ;)
bay tömürcek
06-12-2012, 19:57
Afrika menekşesi sıvı gübresinden veriyorum. Torf perlit vermikulit karşımında pet bardakta. Acaba bardaktan mı kaynaklı olabilir? Saksıya geçirsem mi? Ne dersiniz?
Bence saksıyla alakalı olmadığını düşünüyorum güneş görüyo benimki ondan öledir belki yapraklar sert koyu renkli ve etli...
rukiyeözgür
06-12-2012, 19:59
Bence saksıyla alakalı olmadığını düşünüyorum güneş görüyo benimki ondan öledir belki yapraklar sert koyu renkli ve etli...
Tömürcek benimki de öyle sadece boyut olarak tatlı kaşığı gibi değil de çay kaşığı gibiler:D
Neyse açtığına göre bir sorun yoktur umarım :p
rukiyeözgür
06-12-2012, 20:04
Evet tatlı kaşığı kadar tam olarak benimkide yeni başladı inşallah benimkinden de eksik olmaz ama yaprakta başarılı olamadım 4 diktim 0 sağlam :( Diğerlerinde başarım % 95 hemen hemen :)
Tömürcek kulak çubuğuyla çiçeğindeki polenleri çiçeğin ortasındaki uzantının başına yani dişi organa bulaştır bakalım belki tohum tutar tohumdan deneriz. Benimki de açınca deneyeceğim..Şu an tomurcukta..
rukiyeözgür
06-12-2012, 20:22
Sayın Papağan Tömürcek üniversiteye yalnız gitmek istemiyor sanırım yılbaşıları da ders çalıştırıyor ki onlar da kazanıp kendiyle beraber üniversiteye gitsinler :D Hem de paragraf testi çözdürüyor bravo doğrusu :o
bay tömürcek
10-12-2012, 16:31
Kargolarımı aldım ablalarım çok teşekkür ederim sizlere ;) Kutunun biri öyle sürprizlerle doluydu ki anlatamam tam 4 tane saksılı 2 si açmış menekşe vardı :p Saksılılardı ama hiç biri saksısında değildi oluşan görüntü içler acısıydı bütün yapraklar toprak içindeydi ama hepsini sabırla sulu boya fırçasıyla temizledim ve diktim :)
353010
353011
353012
bay tömürcek
10-12-2012, 17:47
Maşallah civcivler çok tatlılar Tömürcek..Cevdet'in de yeri bende ayrı, burda olsaydı da biraz mıncıklasaydım :)
Menekşelere gelince planladığımdan daha erken ilçeye gitmek durumunda kaldık.Yani o kutuyu üç dakika içinde nasıl hazırladım hatırlamıyorum bile çünkü bir daha gönderebilmem çok düşük bir olasılıktı, kırık çıkık yoktur inşallah..
Cevdette bayılırdı ablacım mıncıklamana :D Tekrar teşekkür ederim rukiye abla bikaç yaprak dışında kırık çıkık yok çıkık yok demiyim bütün hepsi saksısından çıkmıştı :D Ama hepsini tek tek sulu boya fırçasıyla temizledim bütün yaprakları tek tek fırçaladım zarar vermeden ve saksılara aldım kopan yapraklar da diğerleriyle beraber sudalar :) Ayrıca ben sadece yaprak bekliyodum ablacım sürprizlerine bayıldım hemde hayatta aklıma gelmezdi bukadar güzel menekşeler yollayacağın herbiri de forumlarda görüp iç çektiğim menekşeler gerçekten sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ;)
rukiyeözgür
10-12-2012, 18:28
Yok yok rukiye abla okadar uysal ki anlatamam ;) Ben eve gelince ayağıma uzanıp sarılıyo o sarılma şeklini görsniz insan bu dersiniz resmen issan gibi sarılıyo çünkü gören şaşırıyo :D Aramızdaki bağ çok farklı bişey olursa cevdete halimi düşünemiyorum Allah korusun :(:p
O şölen için sabırsızlandığımı belirtmek isterim menekşe benim gözde çiçeğim çünkü onsuz olmaz bundan sonra başka türlere değil sadece menekşe üzerine yönelicem kararımı verdim :p
Allah korusun bir şey olmaz canım merak etme ..
Ben de tek ya da iki üç türe yönelinmesi taraftarıyım bitki çok olunca herbirinin istekleri farklı farklı, dolayısıyla karşılamak zor oluyor..Tabi başarıyla bir çok bitkiyi yetiştirenler var onları da tebrik ediyorum..Menekşeler benim de favorim;)
rukiyeözgür
12-12-2012, 20:07
Teşekkür ederim sayın levrek sayfama hoş geldiniz ;) O muhabbet dediğim begonyanın şimdi kart dalları var tazeleri daha çok üreyip bol açıyo bahara veririm dicem ama kimsenin gönlü kalsın istemem eğer ille de yolla derseniz tabi ki yollarım denersiniz kışın pek tutmuyo ama olmadı bahara tekrar yollarım çiçekten bol ne var önemli olan insan gönlü olsun ;)
Ne güzel..İnsanın gönlü bol olsun yeter ki:p Çiçek de yeter yemek de:D
Çalışmalar nasıl Tömürcek dersane falan çiçeklerle birlikte yürütebiliyor musun:confused:
gülenmelek
12-12-2012, 20:39
"Nineler gibi" ;)
Bu yüzden seviyorum işte mesajlarını, o kadar hoş ki ;)
Kahkaha atmamak için zor tuttum kendimi, evdekileri şok etmeyeyim dedim de ;)
Gönlü güzel kardeşim, Allah yolunu hep açık etsin. Ne ekiyorsan, ileride de onu biçersin umarım ;)
Seni ve ailenin şöyle bir resmini cek merak ettim nasıl güler yüzlülermi bu kadar hoş sohbet insanları görelim ;) selamlarımıda ilet kardeşim
bay tömürcek
12-12-2012, 22:05
Ne güzel..İnsanın gönlü bol olsun yeter ki:p Çiçek de yeter yemek de:D
Çalışmalar nasıl Tömürcek dersane falan çiçeklerle birlikte yürütebiliyor musun:confused:
İyi gibi diyelim rukiye ablacım çünkü bu aralar sebebini bilmediğim bi halsizlik ruhsal uyuşukluk diyeyim öle bişey var her iş gözümde büyüyo herşey gözümü korkutuyo ders çalışmaktan korkar oldum ya yapamazsam korkusu sardı dönemlik bişeydir inşallah geçer çünkü rahatsızlık veriyo bu durum :( Yine de kendimi salmamaya çalışıyorum öle soğuk nevale gibi dolaşmıyorum ortalıkta sonra annem üzülüyo öle gördükçe :)
bay tömürcek
12-12-2012, 22:07
"Nineler gibi" ;)
Bu yüzden seviyorum işte mesajlarını, o kadar hoş ki ;)
Kahkaha atmamak için zor tuttum kendimi, evdekileri şok etmeyeyim dedim de ;)
Gönlü güzel kardeşim, Allah yolunu hep açık etsin. Ne ekiyorsan, ileride de onu biçersin umarım ;)
Ablacım bende senin bu içten mesajlarını çok seviyorum okurken ağzım kulaklarımla tepkimeye giriyo :D Amin ablacım Allah hepimizin yolunu açık etsin ;)
bay tömürcek
12-12-2012, 22:15
[QUOTE=iris41;1066661]Seni ve ailenin şöyle bir resmini cek merak ettim nasıl güler yüzlülermi bu kadar hoş sohbet insanları görelim ;) selamlarımıda ilet kardeşim[/QUOTE
Aslında çok iyi olurdu ama fotoğraf özürlüyüz ailece büyükler pek sevmez bende beceremem fotoğraf çekilmeyi :D Okulda en sevmediğim günler vesikalık günleriydi bide öle ayrı bi odaya alıp çekmezlerdi bizi sınıfın kapısının arkasına güllü bi basma çakarlardı raptiyeyle şalvarlık kumaşı gibi guya arka fon :D Onun önüne de tabure, herkes sırayla otururdu bende hiç poz veremem bide herkes bana bakınca donar kalırdım bütün vesikalıklarımda baba hindi gibi çıkmışım kıpkırmızı utançtan sıkılmaktan :D Arkadaşlar alay ederdi korkma o makine yemez seni diye napıyım bi türlü beceremezdim fotoğraf çekilmeyi hala da öle ;):D
rukiyeözgür
12-12-2012, 22:27
İyi gibi diyelim rukiye ablacım çünkü bu aralar sebebini bilmediğim bi halsizlik ruhsal uyuşukluk diyeyim öle bişey var her iş gözümde büyüyo herşey gözümü korkutuyo ders çalışmaktan korkar oldum ya yapamazsam korkusu sardı dönemlik bişeydir inşallah geçer çünkü rahatsızlık veriyo bu durum :( Yine de kendimi salmamaya çalışıyorum öle soğuk nevale gibi dolaşmıyorum ortalıkta sonra annem üzülüyo öle gördükçe :)
Havalardandır canım halsizlik geçer meraklanma bende de öyle hiç bir şey yapmak istemiyorum sabahları kalkıp okula gitmek gelmiyor içimden hep yorgun hep yorgun:(Sen gene sık bakalım kendini gevşeme az bir şey kaldı ilk sınava hadi hayırlısı istediğin yer olur inşallah;)
bay tömürcek
12-12-2012, 22:35
Havalardandır canım halsizlik geçer meraklanma bende de öyle hiç bir şey yapmak istemiyorum sabahları kalkıp okula gitmek gelmiyor içimden hep yorgun hep yorgun:(Sen gene sık bakalım kendini gevşeme az bir şey kaldı ilk sınava hadi hayırlısı istediğin yer olur inşallah;)
İnşallah havalardandır ve biran önce geçer. Yoksa ben alışkın değilim böle şeylere depresyonmuş bunalım sıkıntıymış :D
Rana+miraç
16-12-2012, 13:19
Sayın bay tömürcek bitkileriniz çok güzel. Menekşelerindeki hastalık durumu düzeldi mi merak ettim. Tariflerin mite olduğunu düşündürüyordu, inşallah küftür. Küfün tedavisi daha kolay.
Köyünüzdeki seraya yeni menekşeler gelince bizi de haberdar edeceksin değil mi ?
Elma Kurdu
16-12-2012, 13:29
Sayın bay tömürcek bitkileriniz çok güzel. Menekşelerindeki hastalık durumu düzeldi mi merak ettim. Tariflerin mite olduğunu düşündürüyordu, inşallah küftür. Küfün tedavisi daha kolay.
Köyünüzdeki seraya yeni menekşeler gelince bizi de haberdar edeceksin değil mi ?
Evet Tömürcek bize de haber vereceksin, unutma bak. :)
bay tömürcek
16-12-2012, 14:32
Sayın rana+miraç çiçeklerimi beğenmenize sevindim :) Menekşelerimi ilaçlayalı 3 gün oldu birinde düzelme gördüm diğerleri aynı zaten bi haftada etki ediyomuş bekliyorum ;) Menekşeler şuan tomurcukta serada, açmaları 1 ayı bulur dedi çiçekçi abla :) ben ara ara gidiyorum zaten açtıklarında bende olmayan renkleri temin etcem tabi size de haber vercem hiç merak etmeyin ;)
http://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/29579.htm
Cymbelina
16-12-2012, 17:49
Ben de önce Cevat da nereden çıktı, kim bu rakip diyecektim:) Meğerse bilmeden bir kehanette bulunmuşum Cevdet bey ve oğulları kitabını anımsarken...Oldu mu şimdi size Cevdet bey ve oğulları Cevat, (diğer oğul isimleri ileride bulunur artık Nejat, Melahat vb):dilli:
Cevat'ı görünce de Deli Cevat geldi aklıma;) ama siz onu bilmezsiniz, önceki kuşaklar belki hatırlar:)
Bu arada size ilk sayfalarınızda görüp sorduğum o Sabriye çiçeği e. milli sanırım ama ona benzeyen fakat dikensiz çiçekli birşey daha vardı, o nedir?
bay tömürcek
16-12-2012, 17:56
Ben de önce Cevat da nereden çıktı, kim bu rakip diyecektim:) Meğerse bilmeden bir kehanette bulunmuşum Cevdet bey ve oğulları kitabını anımsarken...Oldu mu şimdi size Cevdet bey ve oğulları Cevat, (diğer oğul isimleri ileride bulunur artık Nejat, Melahat vb)
Cevat'ı görünce de Deli Cevat geldi aklıma ama siz onu bilmezsiniz, önceki kuşaklar belki hatırlar:)
Bu arada size ilk sayfalarınızda görüp sorduğum o Sabriye çiçeği e. milli sanırım ama ona benzeyen fakat dikensiz çiçekli birşey daha vardı, o nedir?
Evet o yanlış söylenmiş cevat diye ama hoşuma gitti cevdetin oğlu olursa cevat olcak bi de nevzat olcak o da bana çok sempatik geliyo hahaha :D Kız olursa da bakarız :D Deli cevatı da bu site de duymuştum yine ama dediğiniz gibi hakkında bilgim yok :p
Evet o sabriye e.milliiymiş bende bu sitede öğrendim diğer bende olan kırmızı çiçekli dikensiz olanda muhabbet çiçeği yani o da begonya heralde bilmiyorum biz muhabbet çiçeği diyoruz ;)
çiftçi5234
16-12-2012, 18:32
Benim evdede köy bezleri yaşmaklar peştemallar kuşaklar var :D bakır kukma, bakraç, bakır tas falan bir sürü var işte insanlar birbirini çekiyor :D<
Söylemesi ayıp 150 yıllık ipek peştemal var :D
Cymbelina
16-12-2012, 18:36
Ne güzel ilgi alanlarınız var işte:)
Tam emin olmamakla birlikte yanlış hatırlamıyorsam o kabakların dışlarını çeşitli şekillerde boyayıp süs eşyası olarak kullanıyorlardı. Hatta bu türü veya benzer bir türünü, dışını gene süsleyerek Bodrum'da lamba olarak satıyorlardı.
Verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler:)
bay tömürcek
16-12-2012, 18:40
Benim evdede köy bezleri yaşmaklar peştemallar kuşaklar var :D bakır kukma, bakraç, bakır tas falan bir sürü var işte insanlar birbirini çekiyor :D<
Söylemesi ayıp 150 yıllık ipek peştemal var :D
Bizim geleneklerimizde peştamal yok adetlerimiz farklı ama bene de el dokuması bezler var, el boyaması iplerle yine el dokuması kilimler var çeşitli bakır kaplar, ahşap eşyalar eski şeyler bayağı mevcut yani özel ilgi duyuyorum eski eşyalara bunlara eskiden yetiştirilen çiçeklerde dahil ;)
bay tömürcek
16-12-2012, 18:42
Ne güzel ilgi alanlarınız var işte:)
Tam emin olmamakla birlikte yanlış hatırlamıyorsam o kabakların dışlarını çeşitli şekillerde boyayıp süs eşyası olarak kullanıyorlardı. Hatta bu türü veya benzer bir türünü, dışını gene süsleyerek Bodrum'da lamba olarak satıyorlardı.
Verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler:)
Evet bu susakları delip lamba yapıyolar deliklere çeşitli renklerde cam boncuk yerleştiriyolar rengarenk ışık saçıyo etrafa ;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.