PDA

View Full Version : bay tömürcek / Balkon, Ev

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9

bay tömürcek
31-05-2013, 00:18
Sayın tömürcek,
Bu kadar sorunun ardından, benimde bir sorum var.
Peperomia, menekşe gibi yapraktan çoğaltılıyor:
Denediniz mi?
Hani; olan var, olmayan var.
Saygılar...

Çoğaltıldığını duymuştum sayın angels sour ama henüz peperomiamın sayılı yaprağı var kendisi bir avuç küçücük büyüsün seneye denerim onu da denerim inşallah :) Saygılar benden... :)

bay tömürcek
31-05-2013, 00:20
Dördüncü soruya cevap vermek istiyorum .Bu gün hasekilerimden tohum topladım . Gururluyuz mutluyuz. İki senedir haseki nazı çekip duruyorum. Sonunda tohum olayına vardım. İsteyen arkadaşlarla paylaşabilirim

Hasekilerin ne renk rana ablacım bir de katlılar mı? ;) Eğer öyleyse tohum değişimi yapabiliriz seninle ;)

dağçiçeği
31-05-2013, 00:43
Yavrulara çok sevindim. Hepsini sağlıkla büyüt inşallah. Bunca yavruya bakacak yer var demekki.
Gübre şerbeti çiçeklere verildiğinde koku yaparmı acaba ?

bay tömürcek
31-05-2013, 01:08
Yavrulara çok sevindim. Hepsini sağlıkla büyüt inşallah. Bunca yavruya bakacak yer var demekki.
Gübre şerbeti çiçeklere verildiğinde koku yaparmı acaba ?

Ablacım teşekkür ederim ;) Yer geniş; evin önü, arkası, bahçeler tavuklarım, ördeklerim, hindilerim için tahsis edilmiş vaziyette benden lüks yaşıyorlar anlıcağın :p Gübre şerbeti kokmuyor ablacım ama alttan sızan su leke yapıyor mermer, fayans veya duvarlara bilgin olsun ;)

Cymbelina
31-05-2013, 11:27
1. 766 nolu çiçek melisa ablacım kokusuz olanından bende linkini verdiğin mercandan yok malesef.
2. 833 nolu çiçekleri geçti şimdi yakın çekim yapamıcam malesef bu aralar gitme imkanımda yok üzgünüm cymbelina ablam
3. Peperomim çiçek açmadı anca daha kendine geldi büyümeye başladı.
4. Sardunyalarım tohum yapmıyor yapsalar da alıp uğraşmam ablacım çelikten en kolay yetişen çiçek tohumu kim beklicek ben uzun sürli işleri sevmiyorum ;) Hasekilerimden tohum almıyodum hersene dökülüp bitiyolardı ama bu sene alıcam isteyen oldu konu komşulardan.
5. Kedi tırnaklarını ve kına çiçeklerini eklerim ablacım daka küçük fideler ama yerlerine dikmedim. Balkonda bahçedeki gibi olmuyor kınalar bende geçen sene kocaman kovada denedim yok olmadı :(

Şimdi bu mesajındaki koyu renklendirilmiş yerlere bir bakalım: yok, olmadı, yapmam vb hepsi olumsuz. E biz alışkın değiliz senden bu kadar olumsuz sözcük duymaya:) Bize diyorsun ki: What can I do sometimes? Evertyhing is something happened. It's dı fıdbıl, that's dı fıdbıl. some big okazyon, some big chances. :dilli::D:D:D

Neyse, şakayık var mıydı sende? O vardır tahmin ediyorum.

dağçiçeği
31-05-2013, 14:55
Litfen tercüme ediniz litfen . Portekizce , japonca ve rusçadan ingilizceye sıra gelmedi. Öğrenemedim. :( :D

h_dogan
31-05-2013, 16:15
Bence sen al tohum Bay Tömürcek takasta isteyen çıkabilir. :D

Cymbelina
31-05-2013, 16:48
Etmek isterdim gerçekten ama bu Fatih Terim İngilizcesi, bildiğimiz ing. değil yani, nasıl anlatsam?:D Ultra komik, içinde bulunduğu duruma göre. Yani onun bir videosu var dillere destan, her seferinde çok gülerim:) İng. sözcükler kullanıyor ama ing. değil, bir maçta yenilgi aldıktan sonra söylediği sözler aslında ama aslında İNG. demeye bin şahit ister, anlatamıyorum da:) Kısaca mealen futbolda her an herşey olabilir, ben ne yapabilirim gibi şeyler. Kelimeler kifayetsiz kaldı şu an, çok özür dilerim gerçekten. Affet beni:(

Tömürcek bence de sardunya ve bilumum çiçeklerinin tohumlarını toplamalısın, hele bordo bir sardunyan filan da vardı. Gerçi diğerlerini topluyorsun zannedersem.

dağçiçeği
31-05-2013, 17:21
Anladım canım zorlama kendini :D espiri yine güme gitti desene :D
Bu yüzden sen affet.

bay tömürcek
31-05-2013, 18:03
Şimdi bu mesajındaki koyu renklendirilmiş yerlere bir bakalım: yok, olmadı, yapmam vb hepsi olumsuz. E biz alışkın değiliz senden bu kadar olumsuz sözcük duymaya:) Bize diyorsun ki: What can I do sometimes? Evertyhing is something happened. It's dı fıdbıl, that's dı fıdbıl. some big okazyon, some big chances. :dilli::D:D:D

Neyse, şakayık var mıydı sende? O vardır tahmin ediyorum.

Ablacım valla hiç dikkat etmemiştim okadar olumsuz şeyler yazdığıma ama olanı söyledim valla durum onlardan ibaret ;) Şakayık ta yok yahu, ne çok eksiğim varmış :p

bay tömürcek
31-05-2013, 18:05
Bence sen al tohum Bay Tömürcek takasta isteyen çıkabilir. :D

Sardunyalarım hiç tohum yapmadı belkide katlı olduklarındandır ;) Sadece bir tane katsız sardunyam var lila o da hiç tohum yapmadı tembel :D

bay tömürcek
31-05-2013, 18:08
Tömürcek bence de sardunya ve bilumum çiçeklerinin tohumlarını toplamalısın, hele bordo bir sardunyan filan da vardı. Gerçi diğerlerini topluyorsun zannedersem.

Ben diğer çiçeklerimin tohumlarını topluyorum ablacım mesela bak bu sene dünya tohum ektim o tohumların çoğu kendimden birazı kargodan arkadaşların gönderdikleri ;) Bordo sardunyam yine var ablacım açtı hatta ama tohum yapmıyor benim sardunyalarım ;)

dağçiçeği
31-05-2013, 18:54
Benimkilerde de hiç tohum görmüyorum. Hatta sormuştum Cymbelina ya nasıl bir şekli var tohum kapsülünün diye.

Cymbelina
31-05-2013, 19:30
Dağçiçeğiciğim, estğfurullah, litfen öyle deme, sen beni affet. Hıçkırık sen beni unut, ben de seni unutayım hesabı;)- şu litfen demene bayılıyorum:)

Tömürcekciğim, benim latife yaptığımı biliyorsun olumsuz şeyler derken. Eleştiri değil o, yanlış anlaşılmasın. Sen kimseyi kıramayıp hep ya yardıma koşuyorsun veya tabi, evet filan diyorsun ya - ilk kez üst üste yok vb dediğin için takıldım.

Şakayığın vardı senin gibi hatırlıyorum ama, sanki bir ara koymuştun resim - diğer ismi erengülmüş. 1 saniye, şimdi hatırladım, Elma kurdu'nda vardı o ama sende de var gibiydi.

Sardunyanın tohum yapması lazım aslında - klasik sardunyadan bahsediyorum. Yani benim gördüğüm hep yapıyorlar fırt fırt;). Ama bazen tohumun içi boş oluyor, o ayrı.

Şurada resimleri var, bakmak isterseniz:

http://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/29114.htm

Zaten belki görmüşsünüzdür. Dağçiçeğiciğim, sen tohum bohçana iyi bak bence, bir iki tane kesin vardır;), denemelisin bence bir ara. Benim ektiklerimden dediğim gibi sadece biri çimlendi ama olsun. Bunu da tecrübe etmiş oldum.

bay tömürcek
31-05-2013, 20:40
Dağçiçeğiciğim, estğfurullah, litfen öyle deme, sen beni affet. Hıçkırık sen beni unut, ben de seni unutayım hesabı;)- şu litfen demene bayılıyorum:)

Tömürcekciğim, benim latife yaptığımı biliyorsun olumsuz şeyler derken. Eleştiri değil o, yanlış anlaşılmasın. Sen kimseyi kıramayıp hep ya yardıma koşuyorsun veya tabi, evet filan diyorsun ya - ilk kez üst üste yok vb dediğin için takıldım.

Şakayığın vardı senin gibi hatırlıyorum ama, sanki bir ara koymuştun resim - diğer ismi erengülmüş. 1 saniye, şimdi hatırladım, Elma kurdu'nda vardı o ama sende de var gibiydi.

Sardunyanın tohum yapması lazım aslında - klasik sardunyadan bahsediyorum. Yani benim gördüğüm hep yapıyorlar fırt fırt;). Ama bazen tohumun içi boş oluyor, o ayrı.

Şurada resimleri var, bakmak isterseniz:

http://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/29114.htm

Zaten belki görmüşsünüzdür. Dağçiçeğiciğim, sen tohum bohçana iyi bak bence, bir iki tane kesin vardır;), denemelisin bence bir ara. Benim ektiklerimden dediğim gibi sadece biri çimlendi ama olsun. Bunu da tecrübe etmiş oldum.

Ahhh Ahhh ırahmetlik büyük yengem aklıma geldi sardunya tohumu dediniz ya :( Hep o eski evin duvarında çiçek saplarıyla beraber koparılmış; çiçekler geçtikten sonra tohum yapmış sardunya sapları olurdu. Bağlardı onları yırttığı bir kumaş parçasıyla. Çok çiçek severdi evinin önü dolar taşardı. Ufacık tefecik bişeydi aynı babannem gibi babannemim eltisiydi zaten ama hiç anlaşamazlardı ;)

O şakayık elma kurdunundu ablacım bende baya öncelerden vardı şakayıklar ama altında yumru olmadığından ya da çürüdüklerinden hiç ertesi yıl çıkmazlardı bende bidaha almadım. Ayrıcana değineyim yanlış anlaşılma falan yok cymbelina abla latifen anlaşıldı beni bu konularda uyarmana hiç gerek yok ablacım ben bilmiyor muyum seni ;)

serkan_istanbul
09-06-2013, 23:14
"kaç gündür yok tömürcek nerdesın sen

kılıçh
10-06-2013, 06:47
tömürcek abi sende bulunan tüm çiçekleri ama tüm çiçeklerin ismini benim sayfadaki gibi listelermisin....:D
şimdiden çooook sağo

bay tömürcek
10-06-2013, 09:34
"kaç gündür yok tömürcek nerdesın sen

Serkan abicim dünya resim var yüklencek ama bir fırsatını bulup atamıyorum :) Sayfam bomboş kaldı 10 gündür ama yüklediğim resimler bu açığı kapatıcak :) Sevgiler :)

bay tömürcek
10-06-2013, 09:35
tömürcek abi sende bulunan tüm çiçekleri ama tüm çiçeklerin ismini benim sayfadaki gibi listelermisin....:D
şimdiden çooook sağo

Kılıçcım bunu cymbelina ablam da istedi yapıcaktım ama dediğim gibi bir fırsatını bulamadım, listeyi de yapıcam merak etme böle baştan aşa gocumaann :D

kılıçh
10-06-2013, 09:47
Kılıçcım bunu cymbelina ablam da istedi yapıcaktım ama dediğim gibi bir fırsatını bulamadım, listeyi de yapıcam merak etme böle baştan aşa gocumaann :D

ooo oo tavatır tavatır...:D;)

dağçiçeği
13-06-2013, 09:38
Hu huuuu Bay tömürceeeek. Nerelerdesiniz ? :D umarım herşey yolundadır. Bende kaç zamandır girememiştim foruma hep sizin yüklediğiniz resimleri düşündüm durdum. Ama bu dönem sende sessiz kalmışsın. İnşallah herşey yolundadır.
Müsait olduğunda bardak menekşelerinin resimlerini yükler misin ?

bay tömürcek
13-06-2013, 09:50
Hu huuuu Bay tömürceeeek. Nerelerdesiniz ? :D umarım herşey yolundadır. Bende kaç zamandır girememiştim foruma hep sizin yüklediğiniz resimleri düşündüm durdum. Ama bu dönem sende sessiz kalmışsın. İnşallah herşey yolundadır.
Müsait olduğunda bardak menekşelerinin resimlerini yükler misin ?

Ablacım bi aksilik bi yaramazlık yok ta şu sınav stresi öldürcek beni ya çok kasıyorum denemelerde hiç olmayacak yerde yanlış cevaplar verebiliyorum bu da korktuyor beni gerçek sınavda da böyle olursa diye söz verdiğim kargoları da gönderemedim elim eripte onlar da sınavdan sonraya kaldı artık unutmadım yani arkadaşlar :)

Bardak menekşelerimin resimleri yüklenmeyi bekliyor ablacım ama bu aralar tomurcuklar saplarından kuruyup döküldü neden oldu anlaymadım :( Sınavdan sonra icabına bakıcam artık hepsinin :p

dağçiçeği
13-06-2013, 10:09
İyi olmana sevindim stres yapma daha kötü olur. Rahat olmaya çalış. Yanlış cevaplar stresden kaynaklanıyordur. Söyleyene bak :P
Resimlerin acelesi yok kardeşim ne zaman müsait olursan. Acaba fazla mı suladın ? Belki de yer değişiminden olmuştur tomurcuk dökülmesi. Yapraklarına su değdirme. Hafif gölgede kalsın. Aşırı su sevmiyor bana göre.
Sınavın da başarılar diliyorum. Dualarım seninle dilerim istediğin bölümü kazanırsın.

kılıçh
13-06-2013, 17:55
sınavda başarılar diliyorum...:D
umarım hayırlara vesile olsun...;)

Rana+miraç
24-06-2013, 18:40
Sevgili tömürcek;
Nasılsın, inşallah sınavın iyi geçmiştir. Başarı haberlerini bekliyoruz.

dağçiçeği
24-06-2013, 22:10
Sınavın nasıl geçti? İnşallah gönlünce olur.

Fatih
25-06-2013, 09:11
Tomurcek'im buralara uğramayı biraz aksattı ama bilgim dahilinde ben kısaca cevaplayayım sorularınızı. Malumunuz tarla bahçe işleri başlayınca biz bile zor iletişime geçiyoruz telefonlar olmasa oda biraz zor olacaktı. Sınavları istediği gibi geçti diye biliyorum. Aslında her konuştuğumuzda sınavdan konu açmadım sesinden yaptığım yorumlara göre boyle diyorum ama oda söylediğinde genel olarak iyiydi. Umarım gönlünce olur can dostum herşey :)
Ee bu arada dualarımızla destek olmalıyız Tömürceğimize :)

kılıçh
25-06-2013, 10:50
evet bol bol dua ettik bende o pisikolojiyi yaşadım hiç kolay değil...:D
hayırlara vesile olması dileğimle....

dağçiçeği
21-07-2013, 15:40
Tömürceeek bak cezan artıyor. Nerelerdesiiin ?

bay tömürcek
21-07-2013, 23:21
Tömürceeek bak cezan artıyor. Nerelerdesiiin ?

Ablacııımm buralardayım fotoğraflarımla gelicem onu bekliyorum ;) Cezam da çok ağır olmasın ben küçüküm :p

eceyıldız
22-07-2013, 00:00
iyi akşamlar sınavın inşallah çok iyi geçmiştim. balkonunu şöyle bir gezdim maşallah çok çok güzel bitkilerin var ellerine emeğine sağlık...
merak etme ablaların sana ceza konusunda kıyamazlar.

dağçiçeği
22-07-2013, 00:35
Tömürcek kardeşim özlettin kendini.
Nasılsın ? Neler yapıyorsun ? İşlerin yoğun mu hâlâ? Cevdet yardım etmiyor mu sana? Bebişler büyüdü mü ?
Bak daha çiçeklerini sormadım. Böyle çenesi düşük ve meraklı bir ablanın vereceği ceza sence hiç hafif olabilir mi ? :D :o
Sen hele işlerini bitir cezanı o zaman keseceğim.:cool: :D

bay tömürcek
22-07-2013, 09:01
iyi akşamlar sınavın inşallah çok iyi geçmiştim. balkonunu şöyle bir gezdim maşallah çok çok güzel bitkilerin var ellerine emeğine sağlık...
merak etme ablaların sana ceza konusunda kıyamazlar.

Teşekkürler ece ablacım beğenmene çok sevindim :) Sınavım şükür güzeldi şimdi kurbanlık koyun modunda sonuçları bekliyorum :) Dua edin de ablalarım gönlümdeki yer olsun :) Kıyacaklarını düşünmüyorum zaten ama belli de olmaz hani :p

bay tömürcek
22-07-2013, 09:05
Tömürcek kardeşim özlettin kendini.
Nasılsın ? Neler yapıyorsun ? İşlerin yoğun mu hâlâ? Cevdet yardım etmiyor mu sana? Bebişler büyüdü mü ?
Bak daha çiçeklerini sormadım. Böyle çenesi düşük ve meraklı bir ablanın vereceği ceza sence hiç hafif olabilir mi ?
Sen hele işlerini bitir cezanı o zaman keseceğim.:cool

Bende buraları çok özledim ablacım :) İyiyim çok şükür, valla yaptığım şey köy işi işte dağçiçeği ablam durmadan tarlaya gidiyorum işlerim yoğun hatta cymbelina abla gibi konuşayım yopyoğun ;) Sahi cymbelina ablam nerde galiba biz baya kişi tahtanın önünde tek ayak kalıcaz sadece ben değil :p Cevdet yardım etmez olur mu ablacım o da olmasa vay halime ;) Bebişler kocaman oldu ama çok yaramazlar ;) Cezamı bekliyorum ablacım geldim artık buralara :p

bay tömürcek
22-07-2013, 09:11
Hadi bismillah tömürcek başlayalım bakalım fotoğrafları yüklemeye ;) Nerden başlasam bilemedim ama ilk önce amarilislerimle başlıyım :) 8. sınıfta dikmiştim 2 sene önce ayırdım 2 saksı yaptım renkleri ve kokuları çok hoşuma gidiyor bide uzun süre dursa çiçeği :p

428284

428285

428286

bay tömürcek
22-07-2013, 09:25
Sırada namıdeğer paskalyam var bu sene de çok güzel açtı ;) Tabi ben buralarda uzun süredir olmadığımdan fotolar yeni çekilmedi paskalya zamanından yani ;) Demeyin bu tömürcek ne marifetli hala paskalyası çiçeğini dökmemiş diye :p Öyle değilim yani ;)

428291

428292

428293

428294

428295

bay tömürcek
22-07-2013, 09:31
Gloksinyalarım çok güzeldiler şimdi bukadar güzel değiller. Açıyolar ama yaprakları falan okadar göz alıcı değil. Acaba içersini mi sevmediler anlayamadım acemilik işte seneye yaşatabilirsem daha iyi bakarım heralde isteklerini, dilini anlayınca ;)

428296

428297

428298

428299

bay tömürcek
22-07-2013, 09:42
Ve sakız sardunyalarım ;) Durup dinlenip açıyolar okadar çok seviyorum ki onları :p Galiba onlar da beni sevdiler ;)

428300

428301

428302

428303

428304

bay tömürcek
22-07-2013, 09:50
3 liralık mutluluk ;) Tanesini 1 buçuk tl ye almıştım keşke daha da alsaydım diyorum şimdi :) Bu küçücük şeyler okadar çok açıyolar ki aldığımdan beri daha hiç üstü çiçeksiz kalmadı ;) Parayla saadet olmaz, mutluluk satın alınmaz deniyor ya galiba bu biraz göreceli ;) Bu aldığım çiçekler beni okadar mutlu ediyor ki onlar açtıkça büyüdükçe benim de mutluluğum büyüyor :p (lütfen kusura bakmayın ışığı ayarlıyayım derken ayaklarım da çıktı altta telefonla ancak okadar oluyor mazur görün tömürceği :))

428310

428311

bay tömürcek
22-07-2013, 10:01
Petunya aşkıyla yanan tömürcek şükür ki bu sene bu aşkına doydu ;) Sulamasını dikkatli yapınca ve güneş isteklerini iyi karşılayınca sürekli yüzümü güldürdüler hala da gülmeye devam :p Böyle istediğim gibi üzeri çiçekten gözükmez hal almadılar ama hiçte çiçekleri eksik olmadı balkonu hep renklendirdiler ;)

428317

428318

428319

428320

428321

bay tömürcek
22-07-2013, 10:09
Ahh ortancalarım ;) Ortanca hastalığım büyük böyle iflah olmaz derecede :p Çok vefakar bir çiçek çok uzun süre çiçekli kalıyor kolay yetişiyor ve bir de tenekedeyse bakmaya doyulmuyor ;)

428322

428323

428324

428325

428326

eceyıldız
22-07-2013, 10:12
ellerine emeğine sağlık o kadar güzeller ki gözümü alamadım... benim dün aldığım bardak menekşeler seninkilerle aynı renk ama benimkiler çok bakımsız kalmış artık onları toparlayacağım inşallah...
sardunyalara bayıldım tohum yapıyorlar mı sardunyalar... valla yapıyorlarsa dilencilik yapacağım tömürcekçiğim..
ve tabi ki petunyaları, paskalyayı, amarilisleri de unutmamak gerek çok güzeller. ortancalar çok güzel neden benim hala bir ortancam yok anlamadım ki hemen edineyim bir tane...

bay tömürcek
22-07-2013, 10:15
Bir parmak mutluluk ;)

428327

428328

428329

428330

eceyıldız
22-07-2013, 10:17
oy oy oy ben şimdilik senin balkondan çıkamayacağım onu anladım kaktüsler harika...

bay tömürcek
22-07-2013, 10:22
Bahçedekiler ;)

428331

428332

428333

serkan_istanbul
22-07-2013, 10:23
Kocaman bir maşallah nekadr güzel anlatıyor ve içinden geldiği gibi yazıyorsun. buralarada uğra arada kafan dağılır. sınav inşallah hayırlı olur senin adına. bitkiler çok güzeller. birde ne kıskandım be seni keşke oralarda benim evim bahçem tarlam tavuklarım olsaydı keşke. sevgiler. kocaman bir maşallah.

bay tömürcek
22-07-2013, 10:28
Eski güllerden bu kırmızı olan ;) Boyu çok uzuyor dış kapının ordaki direğin dibine diktin direğe bağlıyorum açınca çok güzel gözüküyor ;) Bi çiçek sapında 10 tane kadar gül açıyor :p Bu da ebruli gülüm :)

428334

428335

428336

428337

428338

bay tömürcek
22-07-2013, 10:33
Kaynana topuzum da açtı ve bir sürü tomurcuk büyütüyor ;)

428339

428340

428341

428342

Sevgi
22-07-2013, 10:37
Sn. baytömürcek; öncelikle sınav sonucunuzun gönlünüze göre olmasını dilerim. Bizde kızımla bu sene yaşayacağız bu heyacanı.

Bahçe sayfanızın bir kısmını gezdim ve çok beğendim. Bitkilerinizin maşallahı var. Heleki 1.50 tl lik sakızlara bayıldım. Biz buralarda o fiyata bulmamız ne mümkün:rolleyes:
Kışın bakımını nasıl yapacaksınız. Dışarda mı? Yoksa içeri mi alacasınız?

Kolay gelsin.

bay tömürcek
22-07-2013, 10:37
Mavişim maşallah bu sene çok güzel ;)

428348

428349

428350

428351

bay tömürcek
22-07-2013, 10:41
Bu küpeliyi de ali göndermişti 5 cm kadardı boyu şimdi en güzel zamanları ;) En sevdiğim küpeli rengi :p Tekrar teşekkürler ali :)

428357

428358

428359

bay tömürcek
22-07-2013, 10:47
Bir ay kadar önceydi bi evin balkonunda atlas görüyodum ama istemeye cesaretim yoktu çok fazla bu konularda olumsuz olay yaşayınca. Ama bigün yine geçerken baktım bi abla oturuyor balkonda rica etdim utana sıkıla abla hem şaşırdı hem de çok sevindi :) Seve seve veririm dedi ve beni tebrik etdi gerek yaşımdan gerek erkek olmamdan dolayı çiçek yetiştirmemi çok hoş buldu ;) Çok tatlı bir ablaydı aynı loveforlife ablaya benziyodu ;)

428366

428367

bay tömürcek
22-07-2013, 10:51
Çingene şalvarlarım çok güzel büyüdüler ;) Bu sefer başardım yetiştirmeyi :) Güneşi hiç sevmiyorlar gölge havadar bir yer istiyorlar içerde yetişebiliyor rahatlıkla ama dışarısını daha çok sevdiler :p Siyah saksıdakini yengeme hediye etdim dün akşam ;)

428368

428369

428370

428371

dağçiçeği
22-07-2013, 10:55
Sevgili kardeşim iyi ki fırsat yaratıp uğradın buralara. Yoksa diğer kızlar olmasa da ben pat pata atlayıp gelecektim oralara :D
Cymbelina bu aralar üzgün. Nedeni ni bende bilmiyorum . Çok nadir uğruyor foruma. Rana +miraç 'ta fırsat buldukça kısa süreliğine uğrayıp çıkıyor. Hepinizi çok özledim.
İnşallah sınav sonucu gönlüne göre olur. Dualarım seninle.
Eeeee ben ceza olarak tüm çiçeklerinin resimlerini eklersen affederim diyecektim. Tühh şimdik başka ceza bulmam gerekecek.:rolleyes:
Düşüneyim düşüneyim .... Acaba ne ceza versem. :confused:
Neyse sen merak et cezanı. Böylelikle arada foruma girip bakarsın ablam cezamı kesmiş mi diye. Bizde seni daha çok görürüz. :D
Not; resimlerde çıkan ayaklar çok şeker çıkmış. :D çoraplarına da bayıldım :D
Sağlıcakla kal. Kolay gelsin işlerin hemen bitsin. ;)

bay tömürcek
22-07-2013, 10:55
İki saksı çilli begonyam var çok güzel açtılar yine ;) Muhteşem hafif ve tatlı kokuları var çok seviyorum :p

428372

428373

iynk
22-07-2013, 11:01
Merhabalar,

Bahçe sayfanızın tümünü zevkle ve ilgiyle okudum. Maşallah yeşil parmak gibisiniz. Elinizden bütün çiçekler coşmuşlar. Tebrik ediyorum. Hele hele de mavişş. Ah maviş ahh ;)

bay tömürcek
22-07-2013, 11:01
Kohleram bu aralar çok süslü sürekli kırmızılarını giyiyor ;)

428376

428377

428378

428379

428380

bay tömürcek
22-07-2013, 11:04
Sakız sardunyam çıldırdı :p

428381

428382

428383

bay tömürcek
22-07-2013, 11:10
Menekşeleriiimmmm ;) Çok badireler atlattılar bel fıtığı, kanser, romatizma falan ama zar zor iyileştirdim şimdi eski güzelliklerine kavuştular :p

428388

428389

428390

428391

428392

bay tömürcek
22-07-2013, 11:14
Ve son olarakta toplu bir fotoğraf :p Görüntü bozukluğu için kusura bakmayın lütfen :)

428396

428397

428398

Kelebek
22-07-2013, 11:16
Merhaba Sn.bay tömürcek,
Kohleria'da da küpe çiçeği gibi yaprak biti / unlu bit gibi problemler oluyor mu?
Saygılar.

bay tömürcek
22-07-2013, 11:25
ellerine emeğine sağlık o kadar güzeller ki gözümü alamadım... benim dün aldığım bardak menekşeler seninkilerle aynı renk ama benimkiler çok bakımsız kalmış artık onları toparlayacağım inşallah...
sardunyalara bayıldım tohum yapıyorlar mı sardunyalar... valla yapıyorlarsa dilencilik yapacağım tömürcekçiğim..
ve tabi ki petunyaları, paskalyayı, amarilisleri de unutmamak gerek çok güzeller. ortancalar çok güzel neden benim hala bir ortancam yok anlamadım ki hemen edineyim bir tane...

Beğenmene sevindim ece ablacım :) Bardak menekşelerin de inşallah toparlarlar ece abla :) Sardunyaların tohumu olmuyor malesef ablacım :( Otanca edinmeni kesinlikle tavsiye ederim ece ablacım gölge yerlerin baş tacı ;)

bay tömürcek
22-07-2013, 11:29
Kocaman bir maşallah nekadr güzel anlatıyor ve içinden geldiği gibi yazıyorsun. buralarada uğra arada kafan dağılır. sınav inşallah hayırlı olur senin adına. bitkiler çok güzeller. birde ne kıskandım be seni keşke oralarda benim evim bahçem tarlam tavuklarım olsaydı keşke. sevgiler. kocaman bir maşallah.

Serkan abicim samimiyeti ve sıcaklığı seviyorum :) Buralara uğruyorum da bu aralar gerek yoğun işlerim gerek kötü ruh halim biraz engel oldu buna ama artık aranızda yine tömürcek :) İnşallah abicim sınav da dediğin gibi olur :)

İnşallah sende hayalini kurduğun bir eve kavuşursun serkan abi :) Eğer o imkanlara sahip olursan söz tavuklar benden hediye abicim çok ciddiyim :)

bay tömürcek
22-07-2013, 11:33
Sn. baytömürcek; öncelikle sınav sonucunuzun gönlünüze göre olmasını dilerim. Bizde kızımla bu sene yaşayacağız bu heyacanı.

Bahçe sahfanızın bir kısmını gezdim ve çok beğendim. Bitkilerinizin maşallahı var. Heleki 1.50 tl lik sakızlara bayıldım. Biz buralarda o fiyata bulmamız ne mümkün:rolleyes:
Kışın bakımını nasıl yapacaksınız. Dışarda mı? Yoksa içeri mi alacasınız?

Kolay gelsin.

İyi dileklerin için teşekkür ederim sevgi ablacım :) İnşallah sizin de sınavınız güzel geçer. Buralarda çok pahalı değil çiçekler o konuda şanslıyım bi de artık üm seralara girip çıktığımdan tanıyorlar çiçekçilerin çoğu bazen daha da ucuza alabiliyorum ;)

Kışın bütün çiçeklerimi ardiyeye kaldırıyorum dışarda kışın dayanamıyolar malesef adapazarının soğuğuna :)

bay tömürcek
22-07-2013, 11:37
Sevgili kardeşim iyi ki fırsat yaratıp uğradın buralara. Yoksa diğer kızlar olmasa da ben pat pata atlayıp gelecektim oralara
Cymbelina bu aralar üzgün. Nedeni ni bende bilmiyorum . Çok nadir uğruyor foruma. Rana +miraç 'ta fırsat buldukça kısa süreliğine uğrayıp çıkıyor. Hepinizi çok özledim.
İnşallah sınav sonucu gönlüne göre olur. Dualarım seninle.
Eeeee ben ceza olarak tüm çiçeklerinin resimlerini eklersen affederim diyecektim. Tühh şimdik başka ceza bulmam gerekecek.
Düşüneyim düşüneyim .... Acaba ne ceza versem.
Neyse sen merak et cezanı. Böylelikle arada foruma girip bakarsın ablam cezamı kesmiş mi diye. Bizde seni daha çok görürüz.
Not; resimlerde çıkan ayaklar çok şeker çıkmış. çoraplarına da bayıldım
Sağlıcakla kal. Kolay gelsin işlerin hemen bitsin.

Ablam öncelikle o gülücük dolu mesajındaki gülücüklerini sildiğim için özür dilerim benimkilere yer kalsın diye silmek zorunda kaldım ;)

Cymbelina ablacım buralara gelirsen bir uğra iki tık tık yap olur mu bak kayıplara karışıyoruz merak ediyolar bizi :) Oleyy cezamı alatmışım ekledim çünkü hepsiniii :p

Çorap hastalığım da var ablacım öyle çoraplar görünce dayanamıyorum ;):p Sende sağlıcakla kal ablacım iyi günler ;)

bay tömürcek
22-07-2013, 11:40
Merhabalar,

Bahçe sayfanızın tümünü zevkle ve ilgiyle okudum. Maşallah yeşil parmak gibisiniz. Elinizden bütün çiçekler coşmuşlar. Tebrik ediyorum. Hele hele de mavişş. Ah maviş ahh ;)

Hoşgeldiniz sayfama öncelikle ;) Evet yeşil parmağım çok şükür böyle kuru dalı dikiyorum seneye çiçek açıyor (abart tömürcek abart) :D Şaka bir yna diktiklerim tutar genelde sevince herşey oluyor :p Mavişi bende çok seviyorum bu sene daha bir güzel oldu ;)

bay tömürcek
22-07-2013, 11:43
Merhaba Sn.bay tömürcek,
Kohleria'da da küpe çiçeği gibi yaprak biti / unlu bit gibi problemler oluyor mu?
Saygılar.

Merhaba ;) Kohleram da öyle bir sorun yaşamadım inşallahta yaşamam ama olur diye düşünüyorum menekşelerde oluyor ya bunun da yaprakları ve sapları menekşe gibi tüylü belki unlu bitler bunu da seviyorlardır :) Saygılar benden ;)

h_dogan
22-07-2013, 13:26
Eline sağlık Bay Tömürcek hepsi harika.

Ortancalar bizim buralarda sizin dediğiniz gibi kolay yetişmiyor onun için tüyoları alabiliriz senden. ;)

Mavişler oldukça göz alıcı, mavi mavi bakıyorlar sanki.

Küpelileri çekerken bilerek mi öyle çektin diye düşündüm, hepsi asker gibi bir hizada çıkmışlar. :D

Sağlıcakla kal.

bay tömürcek
22-07-2013, 14:24
Eline sağlık Bay Tömürcek hepsi harika.

Ortancalar bizim buralarda sizin dediğiniz gibi kolay yetişmiyor onun için tüyoları alabiliriz senden. ;)

Mavişler oldukça göz alıcı, mavi mavi bakıyorlar sanki.

Küpelileri çekerken bilerek mi öyle çektin diye düşündüm, hepsi asker gibi bir hizada çıkmışlar. :D

Sağlıcakla kal.

Abicim beğenmene sevindim Adana sıcak diye bence yetiştirmekte zorlanıyosunuzdur çünkü sıcağa hiç gelemiyor hemen buruşuyor yapakları olabildiğince gölge ve havadar yerde yetiştirmeni tavsiye ederim abi ;)

Küpelilere sen deyince baktım hakkaten bi hizada hepsi :p Dalları sarkınca sopa koymuştum altına sopaların boyunu eşit yapınca olmuş onlar öyle abicim :p

h_dogan
22-07-2013, 14:35
Sanırım en iyi sonuç ortancaları çelikten itibaren burada yetiştirmek. Hazır alınanlar kesinlikle sıcak olunca ölüyorlar. Gölge ve havadar bir yere de koysanız ölüyorlar. En iyisi zamanı gelince çelik yapıp büyütmek tabi başarabilirsek. ;)

Lalem
22-07-2013, 21:34
Bay tömürcek , sayfanızı devamlı beğeniyle takip ediyorum . Menekşeleriniz çok sağlıklı gözüküyor , maşallah. Çingene şalvarı dediğiniz bitkiden bir zamanlar benimde vardı , kışın yaprakları tamamen dökülüp baharın yeniden uyanıyor. Sakız sardunyalarınız çok hoşuma gitti , özellikle mor sardunya bir harika gözüküyor , ellerinize sağlık...

bay tömürcek
22-07-2013, 21:42
Bay tömürcek , sayfanızı devamlı beğeniyle takip ediyorum . Menekşeleriniz çok sağlıklı gözüküyor , maşallah. Çingene şalvarı dediğiniz bitkiden bir zamanlar benimde vardı , kışın yaprakları tamamen dökülüp baharın yeniden uyanıyor. Sakız sardunyalarınız çok hoşuma gitti , özellikle mor sardunya bir harika gözüküyor , ellerinize sağlık...

Beğenmene çok sevindim lale ablacım :) Çingene şalvarını 3. denememde başarılı oldum diğerlerini denediğimde baya bi küçüktü yaşım ilkokula falan gidiyordum başaramadım yetiştirmeyi hep güneşte yandılar ;) Bu sefer başardım kışa hiç kalmamıştı daha önce yetiştirdiğimde de, bu sene ilk kışı atlatıcaz bakalım yaprak dökücek mi :p Sardunyalaım durup durup açıyorlar mutlu mesut yaşıyoruz :)

loveforlife
22-07-2013, 22:00
Bir ay kadar önceydi bi evin balkonunda atlas görüyodum ama istemeye cesaretim yoktu çok fazla bu konularda olumsuz olay yaşayınca. Ama bigün yine geçerken baktım bi abla oturuyor balkonda rica etdim utana sıkıla abla hem şaşırdı hem de çok sevindi :) Seve seve veririm dedi ve beni tebrik etdi gerek yaşımdan gerek erkek olmamdan dolayı çiçek yetiştirmemi çok hoş buldu ;) Çok tatlı bir ablaydı aynı loveforlife ablaya benziyodu ;)

428366

428367

Ben de diyorum ki, neden kulaklarım çınlıyor! Senin gibi gençler daha çok olsa keşke... Hoş geldin, sefalar getirdin değerli kardeşim. Ne çok özlemişiz seni...

Fatih
22-07-2013, 22:38
Fotoğraf eklemek için girdimde sonra vaz geçmeye yakın aman dedim kardeş sayfalar arasında rağbet mi olurmuş dedim :p

Ellerine sağlık Tömürceğim. Herşey harika. Maşallah :)

( Çorap takıntım yoktur valla aynı sen gibi düşünüyorum her çeşt değişik gördümmü dayanamam ama daha çok bende takıntı olan saat :D Her renk her çeşit her model saat dolabımda mevcut, çoraplar gibi :p )

pembegül
22-07-2013, 22:43
Sevgili bay tömürcek kuzucum bahçen ve çiçeklerin bir harika olmuş ellerine sağlık inan zevkle izledim özellikle mor sardunyaya bayıldım küpe çiçeğinin aynısı bendede var bu sene pazardan aldım birde senin küpelinin katmerlisi var oda aynı renk birde senin küpenin pembe ve lila renk arası küpem var. Seninde dediğin gibi gölge yerleri seviyor sıcak şehirlerde olan arkadaşlara tavsiyem kuzey taraftan gölge olan yerlere koysunlar yani güneş hiç görmesin bol ışık alsın ve toprak hep ıslak olsun kışında yine mümkünse sobalı evlerde evin en serin odasında dondurmamak şartı ile cam önünde dursun.Yine kaloriferli evde en serin odada cam önünde durması çiçeğin faydasına olur.
Bunlarda benden sayfana katkı olsun kuzucum çiçeklerin çok olduğu için hepsine yazamadım sayfanı beğenerek takipteyim devamını bekliyorum sevgiler..

bay tömürcek
22-07-2013, 23:47
Ben de diyorum ki, neden kulaklarım çınlıyor! Senin gibi gençler daha çok olsa keşke... Hoş geldin, sefalar getirdin değerli kardeşim. Ne çok özlemişiz seni...

Ablacım hep sağ kulağını çınlattım :) Atlası veren abla aynı sana benziyodu çok tatlı dille ve güler yüzle karşıladı beni çiçek isteyince :) Ablacım inşallah bizim gibi genç arkadaşlar çoğalır da doğa yeşil kalır hep :) Bende sizleri çok özledim artık buralardayım inşallah :)

bay tömürcek
22-07-2013, 23:50
Fotoğraf eklemek için girdimde sonra vaz geçmeye yakın aman dedim kardeş sayfalar arasında rağbet mi olurmuş dedim :p

Ellerine sağlık Tömürceğim. Herşey harika. Maşallah :)

( Çorap takıntım yoktur valla aynı sen gibi düşünüyorum her çeşt değişik gördümmü dayanamam ama daha çok bende takıntı olan saat :D Her renk her çeşit her model saat dolabımda mevcut, çoraplar gibi :p )

Rağbet olur mu hiç fatihcim dayanışma olur ancak aramızda :) Beğenmene çok sevindim :)

Herkesin bi hevesi bi takıntısı oluyor bendeki de çorap bayılıyorum renkli çoraplara :)

bay tömürcek
22-07-2013, 23:52
Sevgili bay tömürcek kuzucum bahçen ve çiçeklerin bir harika olmuş ellerine sağlık inan zevkle izledim özellikle mor sardunyaya bayıldım küpe çiçeğinin aynısı bendede var bu sene pazardan aldım birde senin küpelinin katmerlisi var oda aynı renk birde senin küpenin pembe ve lila renk arası küpem var. Seninde dediğin gibi gölge yerleri seviyor sıcak şehirlerde olan arkadaşlara tavsiyem kuzey taraftan gölge olan yerlere koysunlar yani güneş hiç görmesin bol ışık alsın ve toprak hep ıslak olsun kışında yine mümkünse sobalı evlerde evin en serin odasında dondurmamak şartı ile cam önünde dursun.Yine kaloriferli evde en serin odada cam önünde durması çiçeğin faydasına olur.
Bunlarda benden sayfana katkı olsun kuzucum çiçeklerin çok olduğu için hepsine yazamadım sayfanı beğenerek takipteyim devamını bekliyorum sevgiler..

Pembegül ablam seni buralarda görmek ne güzel sayfama hoş geldin :) Çiçeklerimi beğenmene sevindim ayrıca verdiğin değerli bilgiler için teşekkürlerimi sunuyorum ben ve diğer faydalanacak arkadaşlarım adına :) Her zaman beklerim ablacım hoşçakal :)

turkankaragoz
23-07-2013, 00:00
Eşim dahil çevremde ki bütün erkekler göz ucuyla dahi çiçeklere bakmazken sizin gibi genç yaşta doğaya gönül vermiş birini tanımış olmaktan çok memnun oldum. Yukarıda okuduğum iltifatlar boşuna değilmiş Sn baytömürcek. Ben çok kadın gördüm yeşil eli olan ilk kez bir erkek görüyorum yeşil elli. Elinizin bereketi her zaman daim olsun. Bol çiçekli mutlu günler dilerim.

Tuğçe
23-07-2013, 02:46
Bir gelmişsin yine döktürmüşsün bütün güzellikleri :D O menekşelerin görkemi, ortancaların bereketi, sardunyaların renkleri, coşkusu hepsine bayıldım :) Maşallah diyelim :D
Sınavının iyi geçmiş olmasına sevindim, hepimiz için hayırlısı olsun diyelim :)
Hani benim iki menekşem vardı ilkbaharda almıştım. Mor-beyaz ve pembe-beyazdı. Onlar aldıktan sonra çiçeklerini döktü. Şimdi tekrar çiçeklendiler ama beyazlardan eser yok. Biri pembe, biri mor oldu. Neden olmuş olabilir ki o :D

Elma Kurdu
23-07-2013, 03:54
Tömürceğem :) nasılsın yahu? :D

kılıçh
23-07-2013, 14:56
Diyecek kelime bulamıyorum bana gelicem gelicem diyorunda hiç bomba gibi geliceğinden haberim yoktu...:D
Ama hakikaten söylüyorum çiçekler bir harika olmuş güller, kaynanatopuzun, ortancan, ne bileyim işte hepsi çok güzeller...:D
Açkçasını söylemek gerekirse kıskandım...:p

bay tömürcek
23-07-2013, 16:01
Eşim dahil çevremde ki bütün erkekler göz ucuyla dahi çiçeklere bakmazken sizin gibi genç yaşta doğaya gönül vermiş birini tanımış olmaktan çok memnun oldum. Yukarıda okuduğum iltifatlar boşuna değilmiş Sn baytömürcek. Ben çok kadın gördüm yeşil eli olan ilk kez bir erkek görüyorum yeşil elli. Elinizin bereketi her zaman daim olsun. Bol çiçekli mutlu günler dilerim.

Bende çok memnun oldum türkan ablacım böle düşünmen beni çok mutlu etti :)Çok şükür elim yeşil onlarla mutluyum ablacım bazen olumsuz tepkiler alıyorum erkek çiçek mi bakarmış diye ama yetiştirdiklerimi görünce tepkiler azalıyor :) Amin ablacım hepimizin elinin bereketi daim olsun iyi günler :)

bay tömürcek
23-07-2013, 16:06
Bir gelmişsin yine döktürmüşsün bütün güzellikleri :D O menekşelerin görkemi, ortancaların bereketi, sardunyaların renkleri, coşkusu hepsine bayıldım Maşallah diyelim :D
Sınavının iyi geçmiş olmasına sevindim, hepimiz için hayırlısı olsun diyelim :)
Hani benim iki menekşem vardı ilkbaharda almıştım. Mor-beyaz ve pembe-beyazdı. Onlar aldıktan sonra çiçeklerini döktü. Şimdi tekrar çiçeklendiler ama beyazlardan eser yok. Biri pembe, biri mor oldu. Neden olmuş olabilir ki o :D

Beğenmene sevindim tuğçecim ;) ınavım çok iyi geçmedi ama inşallah diyorum gönlümüzden geçen olur hepimizinde :) O gayet olağan bir durum tuğçe renk değiştirebiliyorlar eski renginde de açabilir bidahaki sefere şaşırma yani bende yaşıyorum ebruli menekşelerde o durumu ;)

bay tömürcek
23-07-2013, 16:09
Tömürceğem :) nasılsın yahu? :D

İyiyim elma kurducum sen nasılsın gelmiyosun geleceğinde yok valla ;) Yarim istanbulu mesken mi tuttun türküsünü biliyo musun hah onu dinle benden sana gelsin ahahah :D İstanbullu oldun çıktın başımıza :D

bay tömürcek
23-07-2013, 16:10
Diyecek kelime bulamıyorum bana gelicem gelicem diyorunda hiç bomba gibi geliceğinden haberim yoktu...:D
Ama hakikaten söylüyorum çiçekler bir harika olmuş güller, kaynanatopuzun, ortancan, ne bileyim işte hepsi çok güzeller...:D
Açkçasını söylemek gerekirse kıskandım...:p

Ben sana demiştim kılıçcım geliceğin yok tavatı falan diyodun :D Kıskanma yahu sende benden aşa değilsin ;)

kılıçh
23-07-2013, 16:21
Ben sana demiştim kılıçcım geliceğin yok tavatı falan diyodun :D Kıskanma yahu sende benden aşa değilsin ;)

olurmu yaa sende yılların deneyimi var ben daha senemi doldurmadım....:D

bay tömürcek
23-07-2013, 16:24
olurmu yaa sende yılların deneyimi var ben daha senemi doldurmadım....:D

Olsun seneni doldurmamış halinle yetiştirdiğin çiçeklere bak yılmadan devam etmeni isterim doğanın bizim gibilere ihtiyacı var :)

kılıçh
23-07-2013, 16:26
Olsun seneni doldurmamış halinle yetiştirdiğin çiçeklere bak yılmadan devam etmeni isterim doğanın bizim gibilere ihtiyacı var :)

orası öyle nesil teknoljiye kaldı doğayla ilgilenen genç sayısı her ilçede parmakla sayılacak kadar azaldı malesef.....:(

Tuğçe
23-07-2013, 20:14
Mor menekşem zaten vardı, büyük hevesle almıştım halbuki ben onları :D Neyse kısmet böyleymiş diyelim :D Her türlü seviyorum ben onları :D

eceyıldız
23-07-2013, 21:49
sevgili tömürcek ve sevgili kılıçh;
sizin gibi birkaç genç daha çıksa ortaya inanın herşey çok değişecek siz bu güne kadar gördüğüm en güzel örneksiniz başarılarınızın ve bu yeşillik doğa sevginizin devamını diliyorum

kılıçh
23-07-2013, 21:55
sizin gibi birkaç genç daha çıksa ortaya inanın herşey çok değişecek siz bu güne kadar gördüğüm en güzel örneksiniz başarılarınızın ve bu yeşillik doğa sevginizin devamını diliyorum

Övgülerin için çoook çook çok teşekkür ederim ablacım..:D
Örnek olabiliyorsak ne mutlu bize...;)

bay tömürcek
24-07-2013, 03:18

Ece ablacım birkaç genç daha var bizim gibi ;) Ben, kılıch, elma kurdu, fatih, melih500 aklıma gelenler bunlar daha vardır da aklıma gelmiyor :p Ha tuğçe var onu da unutmayalım ;) Daha da çoğalmamız dileğiyle :)

turkankaragoz
24-07-2013, 08:14
Çoğalmanızı bende diliyorum. Doğayı seven hayvanları seven gençlerimiz arttıkça mutlulukları yakalayan her şeyi değeriyle ölçmeyen emek vermeyi de bilen ve hayattan tat almayı bilen nesillerimiz olur. Hepinizin ellerine sağlık.

eceyıldız
24-07-2013, 08:22
Çok daha fazla çoğalmanız dileği ile ellerinize emeğinize sağlık...

kılıçh
24-07-2013, 10:33
Peki sitenin en küçüğü kim bir bilginiz varmı...?...:D

eceyıldız
24-07-2013, 10:41
ben kendim sanıyordum ama galiba sensin değil mi :D

loveforlife
24-07-2013, 11:56
Peki sitenin en küçüğü kim bir bilginiz var mı...?...:D

Yoksa şımartılmak mı istiyorsun Sevgili Kılıçh?

dağçiçeği
24-07-2013, 12:31
Bence de şımartılmak istiyor. Nede olsa hap kadar çocuk. :D öylesin değil mi Kılıçh ?
Kızmıyacağını söylemiştin unutma . Sana takılmak hoşuma gidiyor.

eceyıldız
24-07-2013, 12:34
eee şımartalım o zaman küçüğümüzü...

pares
24-07-2013, 12:39
İl komşum, sayfan hayırlı olsun, çiçeklerin rengarek çok güzel emeklerine sağlık..

kılıçh
24-07-2013, 13:15
Normalde şımartılmayı sevmem ama siz yapınca ayrı bir hoş olacağına eminim...:D
loveforlife, dağçiçeği ve eceyıdız ablalarım bakalım nasıl şımartacaksınız beni...:D
bu ardada dağçiçeği ablacım kızmadım niçin kızacakmışım...;)

bay tömürcek
24-07-2013, 15:27
İl komşum, sayfan hayırlı olsun, çiçeklerin rengarek çok güzel emeklerine sağlık..

Teşekkür ederim pares ablacım hoş geldin sayfama :)

bay tömürcek
24-07-2013, 15:28
Beni de şımartın yahu ben çok mu büyüküm sanki ;):p:D

dağçiçeği
24-07-2013, 15:34
Amanda aman kıyamam ben sizeeee :D
Forumun göz bebekleri. Geleceğin yeşil dostları mı olacakmış onlarrrr.
Bu miniklerin herbiri ayrı ayrı şımartılmak istermiş meğer.
Ne yapsak bilemedim şimdi.;)

bay tömürcek
24-07-2013, 15:37
Amanda aman kıyamam ben sizeeee :D
Forumun göz bebekleri. Geleceğin yeşil dostları mı olacakmış onlarrrr.
Bu miniklerin herbiri ayrı ayrı şımartılmak istermiş meğer.
Ne yapsak bilemedim şimdi.;)

Ablacım ne desem ki sana ya çok beğendim mesajını ;) Kendi adıma söylemeliyim ki bu mesaj fazlasıyla yetti bana teşekkür ederim :p

Aysel Yavuz
24-07-2013, 15:49
özeline bakarmısın tömürcekçim..

loveforlife
24-07-2013, 15:55
Beni de şımartın yahu ben çok mu büyüküm sanki ;):p:D
Kıskançlık mı seziyorum ne! Hepinizi şımartırız biz... Hanimiş ablalarının kuzuları?!... Siz böyle yeşil yürekli kalın, söz hepinize ayrı ilgi bizden...

bay tömürcek
24-07-2013, 16:00
Kıskançlık mı seziyorum ne! Hepinizi şımartırız biz... Hanimiş ablalarının kuzuları?!... Siz böyle yeşil yürekli kalın, söz hepinize ayrı ilgi bizden...

Teşekkürler loveforlife ablacım çok gönlü güzel insanlarsınız sizi tanıdığım için çok şanslıyım :):)

loveforlife
24-07-2013, 16:07
Teşekkürler loveforlife ablacım çok gönlü güzel insanlarsınız sizi tanıdığım için çok şanslıyım :):)

Canım benim... Biz de çok şanslıyız. Ben dünyanın geleceğine dair umutlarımı ne zaman kaybeder gibi olursam hemen sizin gibi gençlerin hala var olduğunu düşünüp avutuyorum kendimi. Yeter ki biz sizin bize emanetinizi sağ sağlim teslim edebilelim. Size de çocuklarınızın emaneti olmayacak mı doğa?

bay tömürcek
24-07-2013, 16:16
Canım benim... Biz de çok şanslıyız. Ben dünyanın geleceğine dair umutlarımı ne zaman kaybeder gibi olursam hemen sizin gibi gençlerin hala var olduğunu düşünüp avutuyorum kendimi. Yeter ki biz sizin bize emanetinizi sağ sağlim teslim edebilelim. Size de çocuklarınızın emaneti olmayacak mı doğa?

Haklısın ablacım elimizden geldiğince çaba göstericez bu konuda söz veriyorum her daim doğayı, yeşili ve hayvanları koruyacağıma :)

Fatih
25-07-2013, 01:32
Gençler bunu devam ettirecek ablalarım sizlerin şüphesi olmasın.
Bilinçli toplumun temeli bilinçli nesillerdir. Bireyler toplumun en küçük temel taşlarıdır ve toplumun temel taşları ne kadar sağlam olursa toplum o zaman asıl toplumdur.
İnsana, bitkiye ve bir hayvana değer verenden zarar gelmez. Hatta canlıları incitmekten korkan insandan ne zarar gelir ki.

Şu günlerle bağlantılı olarak hatta şöyle diyebilirim "Çok fazla su içince susamayacakmış gibi sanan insandan zarar gelebilir mi?"

İşte bilinçli bir birey olduğum/uz için çok şanslıyım/ız. Yaşıtlarıma bakıyorum da ben mi çok yaşlıyım? Yoksa onlar mı çok genç? belli değil. Ya ben çok erken yaşlandım ya da çağın çok gerisinde kaldım (Baktım da bir yok yok ben çağdan önde gidiyorum :) ).

Hatta şununla da destekliyorum yazımı" Çorbayı karıştırırken, küçük bir girdap oluşturup, hemen ardından ters yöne çevirerek eğlenen bir insandan zarar gelmez." demişler. Nede haklılar. :)

Çok konuştum sanırım gene.

"Kalmadı bizden başka tohum,
Kalmadı fidan, kalmadı meyve
Ne bir tane ürün,
Ne de bir tane fide."
(Konuşmacı şairaneliğini de ekleyerek sözüne devam eder)

İşte bu kadarız saysak bir elin parmakları kadarız. Ama Ne demişler birlikten kuvvet doğar. Bilinçli toplum için bilinçli nesiller için el ele verip bu sevgiyi yaymalıyız. Yapabiliyorsak ne mutlu. Hoş bütün arkadaşlarım beni çok saçma uğraştığım konusunda çok itici davranırlardı bu çiçek aşkı falan da neymiş diye. Üniversitede öyle olmadı gören tebrik etti, gören çiçek istedi. Hatta hediye ettiğim çoğu arkadaşım haberdar ederler arada ararlar. Diyorum ki işte kültür farkı da bunu etkiliyor.

Baya uzun bi lafın kısası "Gençlik Uyanışta"... :)

Hem ne kıskandım nede seyettim bu küçükleri övmenize onlardan önce ben vardım hey gidi günler hey :D Bir özen bir şımartı hadi hayırlısı bakalım. Genciz, yakışıklıyız ,havamız var bizimde birde şımartılsak mı ne :p Mod'um:kıskanmadım ama şımartılmayı istemem yan cebime koy :) Burda sözümüde almışım baksanıza:
... Hepinizi şımartırız biz... Hanimiş ablalarının kuzuları?!... Siz böyle yeşil yürekli kalın, söz hepinize ayrı ilgi bizden...

Burda :)

pares
25-07-2013, 06:51
Teşekkür ederim pares ablacım hoş geldin sayfama :)

Hoşbulduk bay törümcek, her zaman sayfanda olacağım :)

kılıçh
25-07-2013, 11:26
ooohooo oo ben çıkınca hemen sırada yerim kapılmış...:D
tömürcekçiğim önce ben varım ''KÜÇÜKLER ÖNDEN''...;)
Ama gerçekten diyorum sizin bu yazdıklarınız beni haliyle şımarttı...:D
Daha fazlasıda beni benden alır en iyisi bu kadarla kalsın...;)
Ama şu bile yeterince beni şımartıyor....
İYİKİ VARSINIZ...

bay tömürcek
25-07-2013, 23:30
MÜJDE PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İŞLETME BÖLÜMÜNÜ KAZANDIM :p:p Hep orayı istiyordum şehir olarak bekle beni Denizli ;) 1 yılın emekleri meyvesini verdi sonunda çok mutluyum :) İnşallah diğer arkadaşlarımın da tercihleri hayırlısı olur :)

loveforlife
26-07-2013, 00:00
MÜJDE PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İŞLETME BÖLÜMÜNÜ KAZANDIM :p:p Hep orayı istiyordum şehir olarak bekle beni Denizli ;) 1 yılın emekleri meyvesini verdi sonunda çok mutluyum :) İnşallah diğer arkadaşlarımın da tercihleri hayırlısı olur :)

Fatih'e ev arkadaşı bulunmuştur. Çok sevindim Canım Kardeşim... Bahtın daima açık olsun!

dağçiçeği
26-07-2013, 00:08
Hayırlı olsun kardeşim. Allah gönlüne göre vermiş. Gelecekte de bahtın açık , şansın bol olsun. Başarılarının devamını dilerim.

bay tömürcek
26-07-2013, 01:06
Fatih'e ev arkadaşı bulunmuştur. Çok sevindim Canım Kardeşim... Bahtın daima açık olsun!

Fatih'e haber verdim ablacım artık çekeceği var benden ayrıca bukadar çiçeğimle beni Fatih'ten başkası istemez heralde aynı evde, kulağa hoş geldi bu Fatihcim ne dersin başına kalıyım mı 4 5 yıl :p:p Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim ablacım ;)

bay tömürcek
26-07-2013, 01:08
Hayırlı olsun kardeşim. Allah gönlüne göre vermiş. Gelecekte de bahtın açık , şansın bol olsun. Başarılarının devamını dilerim.

Çok teşekkür ederim ablacım hep istediğim yerdi sonunda oldu ;) Amin dağçiçeği ablam hepimizin bahtı açık olsun :p Teşekkür ederim ;)

mumçiçeğim
26-07-2013, 01:27
Enescim tebrık edıyorum,cok sevındım senın adına yalnız soyle bı soru dustu aklıma cıcekler ne olacak???soyle yapalım ben daha buyuk bı ev tutayım boyle balkonlu bahcelı senın cıceklerı bana tasıyalım:)))

YeniGine
26-07-2013, 01:33
Sevgili tömürcek; çok sevindim istediğin yeri kazanmışsın. Ve kazandığın haberini ilk okuduğum an benim de hemen aklıma 'Peki çiçekler ne olacak' geldi... Sonradan sen de onları düşünüp ve çözüm bile bulmuşsun... :D
Herşey gönlüne göre olsun inşallah!..

bay tömürcek
26-07-2013, 01:35
Enescim tebrık edıyorum,cok sevındım senın adına yalnız soyle bı soru dustu aklıma cıcekler ne olacak???soyle yapalım ben daha buyuk bı ev tutayım boyle balkonlu bahcelı senın cıceklerı bana tasıyalım:)))

Teşekkür ederim ablacım :) Abla valla o soru hep aklımda da evdekiler bakıcak birazına ama benim aklıma sen geldin menekşeler için zaten senin yapraklar yavruladı ablacım bi türlü ulaşamıyorum sana bir sürü menekşe yavrun oldu bi ara vereyim onları haberleşelim ablacım :) Bu büyük ev fikri güzelmiş ozaman diğer saksılarda sana transfer olur ablam :):)

bay tömürcek
26-07-2013, 01:39
Sevgili tömürcek; çok sevindim istediğin yeri kazanmışsın. Ve kazandığın haberini ilk okuduğum an benim de hemen aklıma 'Peki çiçekler ne olacak' geldi... Sonradan sen de onları düşünüp ve çözüm bile bulmuşsun... :D
Herşey gönlüne göre olsun inşallah!..

Evet ablacım çok mutluyum :) Çiçeklerin birazını taşıcam Denizliye, Fatih bende yer çok dedi böylelikle ayrılmamış olucam çiçeklerimden istediğim zaman gidip görücem çiçeklerimi, biraz menekşe götürmeyi düşünüyorum ilk etapta sonrası Allah kerim :)

Fatih
26-07-2013, 03:14

Fatih'e haber verdim ablacım artık çekeceği var benden ayrıca bukadar çiçeğimle beni Fatih'ten başkası istemez heralde aynı evde, kulağa hoş geldi bu Fatihcim ne dersin başına kalıyım mı 4 5 yıl :p Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim ablacım ;)

Abla ben biliyordum OSYM beni dinliyor diyordum da kimse inanmıyordu. Artık şahidim var abla "sen" :D

Canım kardeşim lafı bile olmaz gel sen yeter ki. Kabul etmek ne kelime başımın üstünde yerin var. Ah bak şimdi ben ne mutluyum kafa dengi bir kardeşim geliyor.
Hatta ben sana bir tır göndereyim sen onu doldur burada benim çiçeklerin yanına seninkileride taşıyalım.
Yerden bol bir şey yok burda sen al gel yanında istediklerini. Bakarız birlikte. Hem ben onlara koruyucu aile olurum. Haftada 7/24 görme hakkın var. Ne zaman özledim çiçeklerimi dersen arabayla alırım seni gösterir gene bırakırım. :D

Ahaha bunlar benim kelimeye döktüklerim birde dökemediklerim var :DBu heycanı yaşattın ya Tömürceğim ah ne güzelmiş. :)

Denizli'nin Denizi yok ama "gölbahçesi" var üzülme :p

mügem
26-07-2013, 03:36
Sevgili tömürcek maşaallah bir geldin pir geldin.Sınavda istediğin sonucu elde etmene çok sevindim.Çiçeklerin harika görünüyor.Ayakların da...:)
Benim bildiğim forumun en küçüğü -enküçükağaç-.Dedesi onu üye yaptığında 8 aylık falanmış.
Sağlıcakla kal..

İremsıla
26-07-2013, 09:31
Tebrik ederim,tömürcek kardeşim sen üniversiteyide alnının akıyla başarırsın inşallah,her şey gönlünce olsun.sevgiler..

erkin.
26-07-2013, 09:39
Allah hayırlı etsin çok sevindim. Geleceğinde gönlün gibi pırıl pırıl olsun.

Aysel Yavuz
26-07-2013, 09:47
Tebrikler tömürcekçim..Çok mutlu oldum senin adına..Allah ömründe herşeyi gönlüne göre versin

iynk
26-07-2013, 10:28
Tebrik ederim.. Allah muvaffak eylesin :) Ne güzel bugün bir çok genç çok heyecanlı.

Hey gidi, eski günlerim aklıma geldi şimdi bak ;)

bay tömürcek
26-07-2013, 11:05
mügem, iremsıla, Aysel Yavuz, iynk ablalarım ve erkin. abicim çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için ;) Çok mutluyum Denizli olduğu için hep istediğim yer orasıydı Allah gönlüme göre verdi hepinize sevincime ortak olduğunuz için tekrar tekrar teşekkür ederim ;)

Kelebek
26-07-2013, 11:09

Tebrikler Sn.bay tömürcek.

bay tömürcek
26-07-2013, 11:12
Canım kardeşim lafı bile olmaz gel sen yeter ki. Kabul etmek ne kelime başımın üstünde yerin var.

Hatta ben sana bir tır göndereyim sen onu doldur burada benim çiçeklerin yanına seninkileride taşıyalım.

Haftada 7/24 görme hakkın var. Ne zaman özledim çiçeklerimi dersen arabayla alırım seni gösterir gene bırakırım. :D

Ahaa Fatihciğimden de yüz buldum tamamdır şimdi iyi niyet suistimaline girişeyim :p Ozaman madem yer bol Cevdetle çocuklarından da ayrılmamış olucam desene Fatihcim :D Tır büyük olsun çeyizim çok benim ona göre :D İnşallah tanışıp görüşmek de nasip olucak iple çekiyorum o günü ;)

bay tömürcek
26-07-2013, 11:13
Tebrikler Sn.bay tömürcek.

Çok teşekkür ederim Kelebek ablacım ;)

Sevgi
26-07-2013, 11:15
Tebrik ederim, istediğin bölüm olmasına sevindim. Başarılarının devamını dilerim.:)

Sevgi Durul
26-07-2013, 11:19
Bugüne kadar yazmamış olsam da sayfanızı ilgiyle takip ediyorum, sayın bay tömürcek.:)

Ben de kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Unutmayın, agaclar.net ailesi olarak takipteyiz, hem bitkiler hem okul konusunda.:)

Sizin gibi gençlerimizin çoğalması dileklerimle... Sevgiler...

loveforlife
26-07-2013, 11:33
[/COLOR]
Ahaa Fatihciğimden de yüz buldum tamamdır şimdi iyi niyet suistimaline girişeyim :p Ozaman madem yer bol Cevdetle çocuklarından da ayrılmamış olucam desene Fatihcim :D Tır büyük olsun çeyizim çok benim ona göre :D İnşallah tanışıp görüşmek de nasip olucak iple çekiyorum o günü ;)

Cevdet ve çocukları da gelirse şenlik var demektir... Düşünsenize biri Fatih'in akvaryumlarda yüzme öğreniyor, biri hoyada komando talimi yapıyor, biri kaktüslerin tadına bakıyor (Fincan çok sever, bilirim), bir diğeri menekşe saksılarında kazı-sondaj çalışmalarını sürdürüyor... Siz de bir elinde süpürge, bir elinde kürek toprak süpürmede!

(Bu arada çiçeklerden sığdıramadığın olursa, fazlasını gönderebilirsin. Memnuniyetle ev sahipliği yapabilirim... :o Hem belki Sabriye'nin canı Denizli'ye gelmek istemeyebilir:D)

mumçiçeğim
26-07-2013, 11:46
Ve Enesın cıceklerı benım olacak yasasınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

bay tömürcek
26-07-2013, 11:50
Cevdet ve çocukları da gelirse şenlik var demektir... Düşünsenize biri Fatih'in akvaryumlarda yüzme öğreniyor, biri hoyada komando talimi yapıyor, biri kaktüslerin tadına bakıyor (Fincan çok sever, bilirim), bir diğeri menekşe saksılarında kazı-sondaj çalışmalarını sürdürüyor... Siz de bir elinde süpürge, bir elinde kürek toprak süpürmede!

(Bu arada çiçeklerden sığdıramadığın olursa, fazlasını gönderebilirsin. Memnuniyetle ev sahipliği yapabilirim... :o Hem belki Sabriye'nin canı Denizli'ye gelmek istemeyebilir:D)

Ablacım onlarsız cümbüş olur mu hiç diyorum ya Fatih'in ii niyetini iyice suistimal edicem belki benim tavuklar bile gider Denizli'ye :p Kediler çok yaramaz oldular her saksının dibini eşeleyip organik gübreleme çabasındalar bıktım desem yeri süpürgeyi toprak süpürme de değil de kedi kovalamada kullanıyorum ben ablacım :p Çiçeklerime mumçiçeğim yani ayşe ablam ev sahipliği yapıcak gözüm de arkada kalmamış olucak ama senin kargon hazır bil ablam ;)

bay tömürcek
26-07-2013, 11:52
Bugüne kadar yazmamış olsam da sayfanızı ilgiyle takip ediyorum, sayın bay tömürcek.:)

Ben de kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Unutmayın, agaclar.net ailesi olarak takipteyiz, hem bitkiler hem okul konusunda.:)

Sizin gibi gençlerimizin çoğalması dileklerimle... Sevgiler...

Çok teşekkür ederim SDurul ablacım ve çok özür dilerim yaptığım hata yüzünden düzelttim şimdi :(

bay tömürcek
26-07-2013, 11:52
Tebrik ederim, istediğin bölüm olmasına sevindim. Başarılarının devamını dilerim.:)

Çok teşekkür ederim sevgi ablacım ;)

bay tömürcek
26-07-2013, 11:53
Ve Enesın cıceklerı benım olacak yasasınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Gözüm arkada kalmayacak yaşasınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn diye cevap vermek istiyorummm ;);)

turkankaragoz
26-07-2013, 12:53
Tebrik ederim tömürcek. Başarıların daim olsun.

pares
26-07-2013, 14:02

Hayırlı olsun Bay Törümcek, Denizlide kalacağın yeride çiçek bahçesine çevirirsin artık.:)

bay tömürcek
26-07-2013, 14:48
Tebrik ederim tömürcek. Başarıların daim olsun.

Teşekkür ederim türkan ablacım ;)

bay tömürcek
26-07-2013, 14:51
Hayırlı olsun Bay Törümcek, Denizlide kalacağın yeride çiçek bahçesine çevirirsin artık.:)

Çok teşekkür ederim pares ablacım ama ilk yıl bu biraz hayal olucak gibi çünkü çok büyük ihtimal yurtta kalıcam nekadar istemesemde sanırım buna mecburum :) Ama Fatih benimkiler senin de sayılır dedi hiç özlem çekmicem çiçek konusunda seneye de eve çıkarsam eğer tekrardan menekşe yetiştirmeyi planlıyorum öğrenci evimde ;)

kılıçh
26-07-2013, 18:02
Tömücekçiğim valla senin adına çoook çook çok sevindim...:D
Siteye uzun süredir girmediğimden bu yorumları göremedim ama Bu mutlu haberi ilk olarak duyanlardan biriyim...:D
Gerçekten çok sevindim tebrik ederim...:D
Ama aklıma bir soru işareti takıldı ÇİÇEKLERİNİ NE YAPACAKSIN?
Bunun içinde uygun bir çözüm bulacağına eminim...;)
Her şehirde en az 2 tane ağaçlardan üye bulunuyor ama Kırşehirde yaşayan hiç üye göremedim şimdiye kadar....:(
Ama konu şimdi bu değil tömürceğimin mutluluğu...:)
Tekrardan tebrik ederek senin için en hayırlısı ne ise onun olmasını dileyerekten bitireyim...:D

bay tömürcek
26-07-2013, 20:17
Tömücekçiğim valla senin adına çoook çook çok sevindim...:D
Siteye uzun süredir girmediğimden bu yorumları göremedim ama Bu mutlu haberi ilk olarak duyanlardan biriyim...
Gerçekten çok sevindim tebrik ederim...
Ama aklıma bir soru işareti takıldı ÇİÇEKLERİNİ NE YAPACAKSIN?
Bunun içinde uygun bir çözüm bulacağına eminim...;)
Her şehirde en az 2 tane ağaçlardan üye bulunuyor ama Kırşehirde yaşayan hiç üye göremedim şimdiye kadar...
Ama konu şimdi bu değil tömürceğimin mutluluğu...:)
Tekrardan tebrik ederek senin için en hayırlısı ne ise onun olmasını dileyerekten bitireyim...

Teşekkür ederim kılıçcııımmm çok mutluyumm ;) Ayrıca telefonda tebrik etmene de çok sevindim merak etmiştim valla seni buralarda görmeyince :p Çiçeklerimden ayrılmak çok zor geliyor baştan aman takmıyorum desemde öyle olmadı hepsini çok özlicem :( Ama sağ olsun burdan ayşe ablam var siteden o tırla gelip alıcak çiçeklerimi gözüm arkada kalmıcak istediğim zamanda telefonla arayıp görüştürcek beni çiçeklerimle haha :p

h_dogan
26-07-2013, 21:29
Tebrikler Tömürcek. İnşallah devamı daha güzel olur. Çiçeklerini bulursun tekrar ama zamanını iyi kullan. Bir daha geri getiremezsin.
Sağlıcakla kal.

bay tömürcek
26-07-2013, 23:24
Tebrikler Tömürcek. İnşallah devamı daha güzel olur. Çiçeklerini bulursun tekrar ama zamanını iyi kullan. Bir daha geri getiremezsin.
Sağlıcakla kal.

Çok teşekkür ederim h_doğan abicim ;) Bende öyle düşünüyorum ama çiçek olmadan yapabilir miyim bilmem belki 1-2 saksıcık olur okadardan zarar gelmez heralde :p

mügem
26-07-2013, 23:57
Sevgili tömürcek,Denizli'ye geçerken benim Sabriye'yi de Kozak Yaylası'na bırakıvee gaaariii :)))))

bay tömürcek
27-07-2013, 09:33
Sevgili tömürcek,Denizli'ye geçerken benim Sabriye'yi de Kozak Yaylası'na bırakıvee gaaariii :)))))

Aba gız senin sabriye dalında durupduru bi ara adres bilgilerini yolla da kargonu yollayıveren gariiii ;):p

h_dogan
27-07-2013, 11:30
Birkaç çiçek sorun olmaz tabi ki, ben genel anlamda söyledim. ;)

Rana+miraç
27-07-2013, 14:25
Sevgili Tömürcek;

Tebrik ediyorum
ve başarılarının devamını diliyorum. Sakarya 'dan önemli bir üyemizi Denizliye transfer ediyoruz vatana millete hayırlı olsun.

bay tömürcek
27-07-2013, 14:31
Sevgili Tömürcek;

Tebrik ediyorum
ve başarılarının devamını diliyorum. Sakarya 'dan önemli bir üyemizi Denizliye transfer ediyoruz vatana millete hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim rana+miraç ablacım ;) Birazda Denizli'de ikamet edicem bakalım orda nasıl olucak benim çiçekler hava değişimi yaşıcaz biraz çiçeklerimle, bikaç menekşe ayırdım onları götürcem Fatih'e teslim etcem onunkilerin yanında bakıcam onlara ;)

mügem
28-07-2013, 17:17
Aba gız senin sabriye dalında durupduru bi ara adres bilgilerini yolla da kargonu yollayıveren gariiii ;):p

Sevgili forumdaşlar,gördüğünüz gibi bizim tömürcek bukalemun gibi birşey,hemen Ege şivesini kapıverdi.
Allah iyiliğini versin emi tömürcek,adresimi gönderiyorum.

eceyıldız
28-07-2013, 19:45
Sevgili Tömürcek, 4 gündür yoktum ne güzel şeyler olmuş böyle senin adına çok sevindim hayırlısı ile devamını bekliyoruz. inşallah bundan sonraki hayatındada allah hep gönlüne göre verir.

bay tömürcek
29-07-2013, 01:01
Sevgili forumdaşlar,gördüğünüz gibi bizim tömürcek bukalemun gibi birşey,hemen Ege şivesini kapıverdi.
Allah iyiliğini versin emi tömürcek,adresimi gönderiyorum.

Ablacım ben şimdi Denizliye de gitcem ya Allah nasip ederse ozaman gör benim ege şivesini zaten ağzım meyilli hepten egeli olup çıkarım :p Zaten bizim bu tarafta biraz ege şivesini andırıyor ablacım ama şive yeteneğim göz ardı edilemez karadeniz şivesini de doğu şivesini de beceririm ağzım kırık :D Kargonu yarın vermeye çalışıcam ablacım hoşçakal ;)

bay tömürcek
29-07-2013, 01:04
Sevgili Tömürcek, 4 gündür yoktum ne güzel şeyler olmuş böyle senin adına çok sevindim hayırlısı ile devamını bekliyoruz. inşallah bundan sonraki hayatındada allah hep gönlüne göre verir.

Teşekkür ederim ece ablacım ;) Denizliyi kazandığımı görünce mutluluktan uçtum resmen ;) Amin ablacım Allah hepimizin gönlüne göre versin :):)

bay tömürcek
29-07-2013, 08:13
Sanırım ekim ya da kasım ayıydı sibelim abla kargo göndermişti ve içinden uzunca bir dal da yasemin çıktı. Köklendiremem korkusuyla suya koydum 2 ya da 3 ay suda kaldı çimlenmedi çürümedi de. Sonra ben onu ikiye bölerek bardaklara diktim 2 ay kadar da mutfakta sıcak yerde durdu ne öldüler ne çimlendiler. Mutfak sıcak geldi heralde diyerek 1 aya yakın da salonda beklediler. Nisan başıydı sıkıldım artık söktüm topraktan baktım ufak olan çürümüş attım onu diğer büyük olan kabuk yapmış incecikte bir çim. Hemen onu geri dikip dışarıya gölgeye aldım çimleri bardağı doldurunca biraz büyük saksıya diktim şimdi 2 3 yerinden sürgün büyütüyor sabrın sonu selamet ;):p

430298

430299

430300

bay tömürcek
29-07-2013, 08:19
Elma kurdunun verdiği tohumlardan yetiştirdiğim hatta yetiştirmediğim yanlışlıkla saksının kenarına düşen tohumdan yetişen kına çiçeğim ;) Alçacık boyuyla hanım hanımcık duruyor sakız sardunya tenekesinin köşesinde :p Katsız kınaları açıkçası sevmem çok gösterişsiz gelirler bana ama katlı olanlara bayılırım adeta minyatür gülü andırıyorlar ;) Seneye elimdeki tohumlardan bikaç saksı ekmek istiyorum saksıda çok hoşuma gitti :p

430301

430302

430303

430304

bay tömürcek
29-07-2013, 08:25
Ağzı kırık testinin altını delip saksı yapmıştım ve içine sardunya dikmiştim sardunyam açtı biraz daha çiçeklense daha güzel gözükecek eminim ;) Bunu da komşu çiçekçiden almış bi dal da bana vermişti gül sardunya çıktı :p

430305

430306

430307

430308

bay tömürcek
29-07-2013, 08:30
Çilli begonyalarım Denizliye gitmeden beni sevindirme çabalarındalar ;)

430309

430310

430311

bay tömürcek
29-07-2013, 08:41
Gelin tellerim büyüdüler ve tellerini sarkıtmaya başladılar tellerin ucunda da yeni yavrular ;) Bu mum çiçeğini de tuya abla göndermişti kışın biraz duraklama yaşadıktan sonra akşam güneşini alan arka pencereye koydum maşallah bi başladı uzamaya 4 sürgün verdi diğer üçü duraksadı biri uzadı sadece, sanırım şuan 40 cm civarında ve ucunda bir tomurcuk var inşallah açar da gitmeden mum çiçeğimi koklarım :p

430312

430313

430314

Fatih
29-07-2013, 10:16
Ahhh sabah sabah bu ne gösteridir kardeşim. :)

Bene bak biyo bu gül sardunyadan gelirken yanında gelmezse vallada almam bak seni il içinde görüsün gününü. Bene bak hem ne bu sabalan erkenden kıskançlıklara sokmak da ne olupduru bi deever bakem. Ulen arkideş bene bak biyo ne olup ba ga ice cıldırtcen mi sen bizi? :p

Höle bakem bi ne var ne yok dediime pişman ettin ulen arkideş. Olmeyoru valla. Vuruldum ga hepiciğine. Ellerine gollana salık bizim oolan :)

Ne olup ba geliyon diye bakıp durun ice benim şiveme hakim olmaya çalışıpbasın olupba mı bu dever bakem biyo?

Sanırım çok kaptırdım gene kendimi şiveme. Artık devamı gelince :D Konuşmanı bozacağımdan şüphen olmasın kardeşim :)

bay tömürcek
29-07-2013, 10:28
Google translateyi açıp yorumunun çevirisini yaptım Fatihcim :D Gül sardunya senin olsun artık ortada kalmamak için getircez sardunyayı yoksa elin memleketinde bi başıma naparım :D Bayılıyorum ege şivesine acaba ege şivesini öğrensem adam akıllı ilerde işe girerken avantajım olur mu yabancı dil konusunda :D:D

Fatihcim şu begonyalardan da hep istiyodun ama onlardan çelik getiririm artık sana saksılı zor :p Ama sardunyanı saksıyla getircem o kırılmaz ;)

aheste
29-07-2013, 10:33
Tebrik ederim sevgili Tömürcek, hayırlı olsun, çok sevindim sizin adınıza. Çiçekleriniz çok güzel maşallah, sizin yaştaki gençlerin çiçeklerle, bitkilerle ilgilenmesi ne güzel, benim çocuklarımın hiç ilgileri yok malesef :( .
O kadar çiçekleri kime bırakıcaksınız, Gelin telleri de çok güzelmiş, ellerinize sağlık. Allah kolaylıklar versin....

Sevgi Durul
29-07-2013, 10:50
Bayılıyorum ege şivesine acaba ege şivesini öğrensem adam akıllı ilerde işe girerken avantajım olur mu yabancı dil konusunda :D:D

Öncelikle, Ege şivesi öğrenilmez, yaşanır.:) İstemeseniz de yerleşiverir dilinize.:rolleyes: Yaklaşık siz yaşlardayken, yani1976'dan beri Ege'li olan ben bunu çok iyi biliyorum.:)

İşe girerken avantajı olur mu bilemiyorum ama nereye giderseniz gidin diliniz ele verir, nerede yaşadığınız hakkında.:)

Bu arada bitkiler harika. Nasıl bırakıp gideceksiniz diye yaranızı depreştirmeyim, neyse.:)

bay tömürcek
29-07-2013, 10:51
Tebrik ederim sevgili Tömürcek, hayırlı olsun, çok sevindim sizin adınıza. Çiçekleriniz çok güzel maşallah, sizin yaştaki gençlerin çiçeklerle, bitkilerle ilgilenmesi ne güzel, benim çocuklarımın hiç ilgileri yok malesef :( .
O kadar çiçekleri kime bırakıcaksınız, Gelin telleri de çok güzelmiş, ellerinize sağlık. Allah kolaylıklar versin....

Çok teşekkür ederim aheste ablacım bende tebrik etmene çok sevindim ;) Malesef herkesde olmuyor bu heves ablacım bizde 3 kardeşiz ama bitek bende var :p Bu çiçeklerimin kimisini siteden bi ablam alıcak diğerlerini de eşe dosta vericem birazına da kıyamadıklarıma evdekiler bakıcak ;) Öyle üzücü bir durum ki bunlardan ayrılmak ama yapıcak bişey yok okuyup hayatımı düzene sokayım hepsi geri gelicek hayırlısıyla ;)

bay tömürcek
29-07-2013, 10:56
Öncelikle, Ege şivesi öğrenilmez, yaşanır.:) İstemeseniz de yerleşiverir dilinize Yaklaşık siz yaşlardayken, yani1976'dan beri Ege'li olan ben bunu çok iyi biliyorum

İşe girerken avantajı olur mu bilemiyorum ama nereye giderseniz gidin diliniz ele verir, nerede yaşadığınız hakkında.

Bu arada bitkiler harika. Nasıl bırakıp gideceksiniz diye yaranızı depreştirmeyim, neyse.

O şiveyi doyasıya yaşamak istiyorum ozaman ;) Arkadaşın abisi Muğla'ya gitmişti üniversiteye çok garipsemişti baştan konuşmaları daha sonra şivenin ister istemez diline yerleştiğini söylemişti ;) En çok garibine giden ''beni bak'' olmuş ilk gittiğinde, ama alışınca gayet normal geldiğini hatta bana bak demenin kulağına kaba geldiğini söylemişti :p Deneyimleme sırası bende artık ;) Çiçeklerimi hevesli insanlara paylaştırıcam çok zor geliyor onlardan ayrılmak cidden :)

bay tömürcek
29-07-2013, 11:02
Bu yoncayı Ali için dikmiştim bi zamanlar :p Sonra nolduysa bende kaldı kocaman oldu, ilk hali ve son hali ;)

430331

430332

430333

430334

bay tömürcek
29-07-2013, 11:07
Bu tömürcek ne beceriksiz demeyin napıyım bi türlü yetiştiremedim kurdeleyi aslında okadar çok severim ki ;) Saolsun Ali kırmayıp 2 defa ikişer tane göndermişti en son gönderdiklerinin teki de öldü ama bu çok güzel oldu evet tömürcek bu sefer kurdeleyi yetiştirmeyi başardı :p Sabah güneşini alan pencerede dışarda duruyor ;)

430336

430337

430338

aheste
29-07-2013, 11:10
Sabah sabah güldürdünüz beni geçler :D şiveli yazışmalarınız çok hoşuma gitti, çok yaşayın siz emi;). Bizim buralar da da -gari yi- pek kullanırız :D.

bay tömürcek
29-07-2013, 11:12
Fatihcim foto çekmeye başlamışken senin sardunyayı da enden boydan bi çekiyim dedim ;) Bi bak bakalım endamını beğenicek misin?;) Gelirken getiricem bunu sana baya da yavru yapmış kökünden de gövdesinden de inşallah ben gelene kadar büyümez, getirdikten sonra büyüsün istediği kadar nakliyat açısından sıkıntı olur bu büyürse :p

430340

430341

430342

bay tömürcek
29-07-2013, 11:17
Sabah sabah güldürdünüz beni geçler :D şiveli yazışmalarınız çok hoşuma gitti, çok yaşayın siz emi;). Bizim buralar da da -gari yi- pek kullanırız :D.

Gari tüm egede hakim sanırım ;) Hani demişler ya egeliye bikerecik gari der misin çok hoşuma gitti; egeli de demem gari demiş :p Yani artık dile öyle yerleşmiş ki söylendiğinin farkına bile varılmıyor ;):p

Fatih
29-07-2013, 13:14
Fatihcim foto çekmeye başlamışken senin sardunyayı da enden boydan bi çekiyim dedim ;) Bi bak bakalım endamını beğenicek misin?;) Gelirken getiricem bunu sana baya da yavru yapmış kökünden de gövdesinden de inşallah ben gelene kadar büyümez, getirdikten sonra büyüsün istediği kadar nakliyat açısından sıkıntı olur bu büyürse :p

Teşekkürler can dostum. :)
Kırmadığın içinde ayrıca teşekkürler. :)

Uzarsa da üstünden çelik alıp yanına dikeriz :)
Çok teşekkürler tekrardan canım dostum :)

bay tömürcek
29-07-2013, 14:25
Teşekkürler can dostum. :)
Kırmadığın içinde ayrıca teşekkürler. :)

Uzarsa da üstünden çelik alıp yanına dikeriz :)
Çok teşekkürler tekrardan canım dostum :)

Lafı mı olur yahu :) Hem bende ayrılmamış olucam senin sayende bikaç çiçeğimden :) Asıl ben teşekkür ederim sana :)

mügem
30-07-2013, 00:16
Gari tüm egede hakim sanırım ;) Hani demişler ya egeliye bikerecik gari der misin çok hoşuma gitti; egeli de demem gari demiş :p Yani artık dile öyle yerleşmiş ki söylendiğinin farkına bile varılmıyor ;):p

Biz 3 aile,2 yıl önce Antalya'ya düğüne gittik.Düriye'nin Güğümleri de iyice meşhur.Biz kendi aramızda konuşurken bir baktık ki millet sesi soluğu kesmiş bizi dinliyor.Hayrola dedik,bişey mi oldu.Siz devam edin,biz dizi seyrediyor gibi olduk,dediler.
Bir de ben bakkala girdim,çiğdem var mı dedim.Adam kafasını kaldırdı,siz Ege'nin neresindensiniz dedi.Meğer orda çekirdek deniyormuş.

fund@
30-07-2013, 23:46
Enescim tebrik ederim, bölümün ve üniversiten hayırlı olsun...Denizli de benim en yakın okul arkadaşım oturuyor. 2 sene önce onu ziyaret için gitmiştim. ben çok beğendim oraları, umarın sen de pişman olmazsın..

bay tömürcek
31-07-2013, 00:15
Enescim tebrik ederim, bölümün ve üniversiten hayırlı olsun...Denizli de benim en yakın okul arkadaşım oturuyor. 2 sene önce onu ziyaret için gitmiştim. ben çok beğendim oraları, umarın sen de pişman olmazsın..

Çok teşekkür ederim funda ablacım :) Herkes çok güzel olduğunu söylüyor ablacım beğeneceğimden eminim :)

bay tömürcek
31-07-2013, 14:55
Rana+miraç ablam menekşelerim bozulunca elma kurduyla bana küçük yavrulattığı menekşelerden hediye etmişti ;) Bak ablacım bebeklerin büyüdüler biri açtı bile ve ben onun rengine hayran oldum kendi beyaz dışları tatlı bi pembe ve dantelli ;)

430814

430815

430816

bay tömürcek
31-07-2013, 15:04
Ana yüreğim (peperomia) çok güzel büyüyor bakın çiçek bile açıcak o gözüken beyaz ok gibi şey çiçek ;)

430817

430818

430819

430820

bay tömürcek
31-07-2013, 15:08
Denizli yolcusu kalmasın :p Bunlar benimle Denizliye gelicek olan yavru menekşelerim ;) Denedim ayakkabı kutusuna sığdılar bizimkiler farketmeden yanıma alıcam ve ben gelene kadar Fatih'in himayesine teslim edicem :p

430821

430822

430823

430824

bay tömürcek
31-07-2013, 15:12
Mum çiçeğim gelişmiyor diye balkona aldım patlama yaşadı ;) Maşallahı var her yerinden sürgün verdi şimdi onları uzatmakla meşgul ;) Keşke yaz kış orda durabilse :)

430825

430826

430827

bay tömürcek
31-07-2013, 15:17
Gülsen ablamın geçen sene gönderdiği kaynana dilim ;) Red Kit'teki kaktüslere benzedi iyice :p Yukarı gidiyor şimdilik bakalım nezaman dallanıp budaklanıcak yanlardan ;)

430828

430829

bay tömürcek
31-07-2013, 15:21
Bunu Savaş84 abi göndermişti ;) Çok seviyorum heryerinden yavru çıkardı topraktan :p Görüntüsü ve sertliğiyle gözdelerimden ;)

430830

430831

430832

bay tömürcek
31-07-2013, 15:25
Yine Savaş84 abininkilerden aşı yapılan kaktüslerin alt tabanı olan kaktüsten ;) Yani bu aşı gövdesi olan çeşitmiş :p Çiçek açtığı söylendi ama biraz zaman alıyormuş çok merak ediyorum çiçeğini atlasa benzediğini tahmin ediyorum :p Acaba nette ne diye arasam bulabilirim bunun çiçeğini ;)

430833

430834

bay tömürcek
31-07-2013, 15:29
Benim de kalanşolarım var kiii :p Renk konusunda hiç bir fikrim yok sadece sondaki ananemin katsız kırmızı açandan ;) Onun da yaprakları çok değişik :p

430835

430836

430837

430838

bay tömürcek
31-07-2013, 15:33
Bir gecelik gelinim ;) Çok hızlı gelişti maşallah bir de çiçeklerini görebilsem hemencik :p

430839

430840

430841

430842

sakdag
31-07-2013, 15:50
Yine Savaş84 abininkilerden aşı yapılan kaktüslerin alt tabanı olan kaktüsten ;) Yani bu aşı gövdesi olan çeşitmiş :p Çiçek açtığı söylendi ama biraz zaman alıyormuş çok merak ediyorum çiçeğini atlasa benzediğini tahmin ediyorum :p Acaba nette ne diye arasam bulabilirim bunun çiçeğini ;)

430833

430834

Bay Tömürcek tebrik ederim ve yeni okul hayatında başarılar dilerim.

Çok aramana gerek yok, hemen söyleyeyim adını, pitaya. Kocaman beyaz bir çiçek açıyor tıpkı atlaslar gibi.

Angels Sour
31-07-2013, 15:51
Bay tömürcek, bir hafta önce kurdele çiçeği diktim. Tutmayacak gibi, suda köklendirmek gerekli mi? Siz nasıl dikmiştiniz? Yardımcı olursanız sevinirim.

h_dogan
31-07-2013, 17:00
Tömürcek hepsine maşallah diyorum ellerine sağlık. Bir gecelik geline mühendis tırtılı uğramış bir ara bana öyle geldi ama iyi gelişmiş. Bende de bir tane var Sn. ddmk vermişti sağolsun. Küçük saksıya dikmiştim yavaş büyür düşüncesiyle ama baya hızlı büyüdü sonra duraksadı. Pencere kenarına koymuştum ilk başta sonra az güneş gören yere alayım dedim bir yaprağı yandı ama durumu iyi. Saksısını değiştireceğim.
Menekşeleri ne güzel çoğaltmışsın ben bu sene bir tane aldım, nazlı olduğunu sandığım için almadım aslında ama pek bir bakım yapmadım. Birkaç renk daha alacağım.

bay tömürcek
31-07-2013, 23:31
Bay Tömürcek tebrik ederim ve yeni okul hayatında başarılar dilerim.

Çok aramana gerek yok, hemen söyleyeyim adını, pitaya. Kocaman beyaz bir çiçek açıyor tıpkı atlaslar gibi.

Çok teşekkür ederim sakdag ablacım güzel temennilerin için ;) A pitayayı duymuştum demek ki bunlarmış hemen netten arayıp bakıcam çünkü çok merak ediyorum çiçeğini :p

bay tömürcek
31-07-2013, 23:34
Bay tömürcek, bir hafta önce kurdele çiçeği diktim. Tutmayacak gibi, suda köklendirmek gerekli mi? Siz nasıl dikmiştiniz? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ablacım benim kurdeleyi kenarındaki yavrulardan çimli olarak ayırıp göndermişti Ali oyüzden ben köklü olarak diktim. Ama kurdelenin arsız olduğunu duymuştum tutar belki ama istersen bi suda dene ablacım çünkü su işi garantiye alıyor ;)

bay tömürcek
31-07-2013, 23:38
Tömürcek hepsine maşallah diyorum ellerine sağlık. Bir gecelik geline mühendis tırtılı uğramış bir ara bana öyle geldi ama iyi gelişmiş. Bende de bir tane var Sn. ddmk vermişti sağolsun. Küçük saksıya dikmiştim yavaş büyür düşüncesiyle ama baya hızlı büyüdü sonra duraksadı. Pencere kenarına koymuştum ilk başta sonra az güneş gören yere alayım dedim bir yaprağı yandı ama durumu iyi. Saksısını değiştireceğim.
Menekşeleri ne güzel çoğaltmışsın ben bu sene bir tane aldım, nazlı olduğunu sandığım için almadım aslında ama pek bir bakım yapmadım. Birkaç renk daha alacağım.

Abicim bi gecelik gelinin o gövde yaprağının üstü yanık gibi ya o tırtıl işi değil o geldiğinde öyleydi ama diğer resimdeki taze yapraktaki yuvarlak deliği tırtıl yaptı bi gece. Ben dadanır hepsini yer diye korktum ama bidaha gelmedi çok şükür o hatırayı bırakıp gitti ;)

Gerçekten çok hızlı gelişiyor bukadar tahmin etmemiştim bende saksı değişimini önümüzdeki seneye erteledim bu sene onda idare edebilir çok da dar değil ;) Menekşelere gelince hiç nazlı değiller sadece güneşi ve suyu ayarlamak lazım okadar sonra seyretme vakti çok güzel açıyorlar gerçekten :):)

fund@
01-08-2013, 00:17
Enescim ya ben de olmayan kaktüs ve sukulent türleri varmış sende...sayfana bakarken birden gözlerim parladı..:eek::eek:bir gecelik gelin bile varmış..çiçeklerin gitmeden bana birer dal ayırsan olmaz mı?

bay tömürcek
01-08-2013, 10:45
;) Olmaz olur mu ablacım ya istediğin senin olsun ama ayıracak dalı yok daha çoğunun oyüzden köküyle verebilirim ablacım :) Ha köklü bi gecelik gelinim de var ablacım 1 dal üstünde de yeni sürgünü var onu da sana verebilirim ;)

fund@
01-08-2013, 12:16
tamam o zaman köklü de kabul ederim:)) hem daha iyi, tutup tutmama derdi yok..sen fazlalıkları ayır bir köşeye köklü köklü..ben onlara iyi bakarım:D:D

bay tömürcek
01-08-2013, 12:27
tamam o zaman köklü de kabul ederim:)) hem daha iyi, tutup tutmama derdi yok..sen fazlalıkları ayır bir köşeye köklü köklü..ben onlara iyi bakarım:D:D

Merak etme ablacım ayırdım bil onları hem kaktüslerim konusunda da gözüm arkada kalmaz :):)

mumçiçeğim
01-08-2013, 18:28
çok heyecanlıyım ,hatta sen üniversteyı kazandın gıdıyorsun senden daha heyecanlıyım,bu guzel cıceklerden hangılerı benım olacak acebaaaaaaaaaaa,üfff içim içime sığmıyor,hepsını dagıtmazsın dımı ben gelene kadar,ne zaman gelyım cıceklerımı almaya:)

mumçiçeğim
01-08-2013, 18:37
çok heyecanlıyım ,hatta sen üniversteyı kazandın gıdıyorsun senden daha heyecanlıyım,bu guzel cıceklerden hangılerı benım olacak acebaaaaaaaaaaa,üfff içim içime sığmıyor,hepsını dagıtmazsın dımı ben gelene kadar,ne zaman gelyım cıceklerımı almaya:)

işte bunlarda arkadaslarını gormek ıcın heyecanlanıyor

Angels Sour
01-08-2013, 20:02
Yazışmaları okumaya vakit buldukça gayret ediyorum. Üniversite sınavını kazandığını da yeni okudum.
Tebrik ederim, yeni hayatında herşey gönlünce olur inşallah.:p

bay tömürcek
01-08-2013, 20:05

Ablacım menekşelerimden bikaç tane ayırdım Denizliye götürcem bikaç saksı evde bırakıcam gerileri senin olucak ;) E telgrafım var 3 çeşit koskocaman abartmıyorum hatta gelince görüceksin 2 telgrafım 1 metreden uzun :p Ve o çok beğendiğin morlu telgraf harika bir görünüm kazandı ;) Sonra 1 saksı çilli begonyan var küçük bir fide yaprak güzelin öyle işte ablacım ya sen arabayı ayarla nakliyatı yapalım ;) Telefondan haberleşip bigün belirleyelim olur mu ablacım senin ve benim müsait olduğumuz bigün :p

bay tömürcek
01-08-2013, 20:09
Maşallah ablacım o mum çiçekleri ne kadar güzel olmuşlar öyle yaprakları ne kadar canlı ve koyu renk ;) Difenbahyanda çok güzel olmuş bana diktiğin 2 hafta sonra çürüdü malesef abla :( Artık nezaman müsait olursam ya da evde nezaman kalırsam üniversitede bi tane difenbahya istiyorum kısmet bakalım ;) Eminim çiçeklerim seninkilerle çok iyi anlaşıcak ablacım ;)

bay tömürcek
01-08-2013, 20:10
Yazışmaları okumaya vakit buldukça gayret ediyorum. Üniversite sınavını kazandığını da yeni okudum.
Tebrik ederim, yeni hayatında herşey gönlünce olur inşallah.:p

Teşekkür ederim Angel Sour ablacım ;) İnşallah yeni hayatımda da çiçeklerimden ayrılmam ;)

bay tömürcek
01-08-2013, 20:25
Balık kılçığı atlasımın da büyücem diye ödü kopuyor ;)

431268

431269

bay tömürcek
01-08-2013, 20:29
Muhabbet çiçeğimin büyük saksısında pek hayır yok bu sene ama bu yüzümü güldürüyor ;) Begonya çeşitlerini çok seviyorum bu da gözdelerimden biri yanındaki yavrusu da büyüyünce saksı daha gür gözükücek belki saksı değişimi yaparım :p

431271

431272

431273

bay tömürcek
01-08-2013, 20:36
Bu da teyzemin kohlerası ;) Bizim sülaleye değişik bir çiçek girdi mi bütün sülaleye dağılır kohlera da öyle oldu bütün sülalemde var bundan şimdi :D

431275

431276

431277

431278

bay tömürcek
01-08-2013, 20:40
Yine teyzemin paskalyası ;) Bu saksıya hem paskalya, hem de pembe yılbaşı dikmiş teyzem, yazın paskalya açık oluyor kışın da yılbaşı ;):p

431279

431280

mumçiçeğim
01-08-2013, 22:36
Enes abisi sagdakı mumcıcegım sana duacı senın getırdıgın toprakla hayata dondu,dondude bana sadece 4,5 tane mı cıcek bırakıyosun??*

mumçiçeğim
01-08-2013, 22:36
Birde senın kohleran varmıydı kı ??

mumçiçeğim
01-08-2013, 22:43
Ha bu arada bana inci menekşe ve sabriye bırakmadan hiç biryere gıdemessın

gokcegokce
01-08-2013, 23:47

Çok sevindim Bay Tömürcek tebrik ederim. Ayrıca memleketime gideceksin eminim seveceksindir. Mart ayı gibi çarşamba pazarını gezersen Yalova seralarını gezmiş kadar olursun. Bir ihtiyacın olursa haberimiz olsun ailem hala orada seve seve yardımcı olurlar, ablacım.

eceyıldız
02-08-2013, 07:34
Sevgili tömürcek çok güzel çiçekler gördüm bu sabah içim açıldı sayende...paskalya ve yılbaşını nasıl ayırdedeliriz bende şu an iki fide var annemden aldım da birinin kırmızı birinin pembe olduğunu ve kırmızı olanın açmış olması gerektiğini söyledi ama açmamış neden olabilir... ve paskalya kırmızı olan mı acaba. şeker begonyan çok güzel görünüyor tek dal çıkaramıyorum ben ama kalabalıklaşınca saksıda yaprakları küçülüp cılızlaşıyor ne yapsam acaba...

Rana+miraç
02-08-2013, 10:03
Rana+miraç ablam menekşelerim bozulunca elma kurduyla bana küçük yavrulattığı menekşelerden hediye etmişti ;) Bak ablacım bebeklerin büyüdüler biri açtı bile ve ben onun rengine hayran oldum kendi beyaz dışları tatlı bi pembe ve dantelli ;)

430814

430815

430816

Sevgili tömürcek;

Yavrulara çok güzel bakmışsın harika görünüyorlar. Pembiş dantelli menekşeyi ben de çok sevmiştim sana gelenlerin arasında olduğuna sevindim. İnşallah diğerleride değişik renklerde açarlar.

Senin çiçekleri patpata yükleyip kaçırmayı aylar önce planlamıştık biliyorsun dağçiçeği ve cymbelinayla. Şİmdi yokluğumuzu fırsat bilip ganimetlere konmak istiyenler var.Gözüm balkonunda, liste yapıyorum en çok özendiğim çiçeklerini akide şekeri ,cam bilye, balon ,leblebi tozu ,sakız karşılığında isteyeceğim. Ama biraz geç kaldım sen büyüyüp üniversiteli abi oldun bile nasıl kandıracağız bakalım seni ?

bay tömürcek
02-08-2013, 10:50
Enes abisi sagdakı mumcıcegım sana duacı senın getırdıgın toprakla hayata dondu,dondude bana sadece 4,5 tane mı cıcek bırakıyosun??*

Ablacım ben zaten onların dualarıyla ayaktayım ;) 4,5 tane mi? Ablacım gelince bu dediğine pişman olucaksın :D İrili ufaklı dünya kadar saksı var bakalım onca şeyle nasıl başa çıkıcaksın :D Aaa inci menekşemi ben yanımda götürcektim yahu :eek: İnci menekşeyi ne kadar çok sevdiğini biliyorum ablacım o da senin olsun :p

bay tömürcek
02-08-2013, 10:54
Çok sevindim Bay Tömürcek tebrik ederim. Ayrıca memleketime gideceksin eminim seveceksindir. Mart ayı gibi çarşamba pazarını gezersen Yalova seralarını gezmiş kadar olursun. Bir ihtiyacın olursa haberimiz olsun ailem hala orada seve seve yardımcı olurlar, ablacım.

Çok teşekkür ederim gokcegokce ablacım herkes çok sevmiş Denizliyi ben de çok sevicem eminim ;) Seraları da çok merak ediyorum zaten :p Çok sağol ablacım gerçekten teklifin beni çok mutlu etti bu konuda Fatih'te çok yardımcı oluyor hepinize candan teşekkür ederim :)

bay tömürcek
02-08-2013, 10:58
Sevgili tömürcek çok güzel çiçekler gördüm bu sabah içim açıldı sayende...paskalya ve yılbaşını nasıl ayırdedeliriz bende şu an iki fide var annemden aldım da birinin kırmızı birinin pembe olduğunu ve kırmızı olanın açmış olması gerektiğini söyledi ama açmamış neden olabilir... ve paskalya kırmızı olan mı acaba. şeker begonyan çok güzel görünüyor tek dal çıkaramıyorum ben ama kalabalıklaşınca saksıda yaprakları küçülüp cılızlaşıyor ne yapsam acaba...

Kırmızı olan açmıştır çünkü o paskalyadır yılbaşılarda da kırmızı oluyor ama o daha çok pembe tonunda bir kırmızı oluyor. Yılbaşının yaprakları ince ve tırtıklı oluyor paskalyaya göre yaprakları biraz daha açık yeşil oluyor. Ama paskalyanın yaprakları etli ve oval daha koyu yeşil. Ve paskalya mayıs gibi açıyor, yılbaşı kasım aralık aylarında ;) Ablacım evet kalabalık olunca sıkışıklıktan yaprakların formu bozuluyor. İstersen belirli aralıklarla dipten gelen filizleri kopar seyrelt saksını :p

bay tömürcek
02-08-2013, 11:05
Sevgili tömürcek;

Yavrulara çok güzel bakmışsın harika görünüyorlar. Pembiş dantelli menekşeyi ben de çok sevmiştim sana gelenlerin arasında olduğuna sevindim. İnşallah diğerleride değişik renklerde açarlar.

Senin çiçekleri patpata yükleyip kaçırmayı aylar önce planlamıştık biliyorsun dağçiçeği ve cymbelinayla. Şİmdi yokluğumuzu fırsat bilip ganimetlere konmak istiyenler var.Gözüm balkonunda, liste yapıyorum en çok özendiğim çiçeklerini akide şekeri ,cam bilye, balon ,leblebi tozu ,sakız karşılığında isteyeceğim. Ama biraz geç kaldım sen büyüyüp üniversiteli abi oldun bile nasıl kandıracağız bakalım seni ?

Ablacım gözüm gibi bakıyorum onlara biliyosun ;) Ablacım eğer gerçekten öyle beğendiğin çiçeğim varsa çabuk söyle çünkü kaynak tükeniyor eve bir kaç tane en beğendiklerimi bırakıp gerisini vericem. Bizim çok tarla işimiz var annem bakamaz okadar işin arasında bunca çiçeğe, babannem de yaşlı evin işi anca denk geliyor ona da öyle olunca çiçeklerimi vermek zorundayım. Bikaç tanesi kalıcak sadece evde, oyüzden elini çabuk tutup bana bişey söyle ki ablacım ayırayım sana istediğin bişey varsa :p

Beni kandırmak çok kolay ki ablacım yukarda yazdıkların beni okadar cezbetti ki o dediklerin karşılığında istediğin çiçeği alabilirsin ama bilyelerimi en güzellerinden isterim ona göre :p

sonkez
02-08-2013, 11:50
Okulun hayırlı olsun kardeşim....Hayırlısıyla bitirirsin inşallah...

bay tömürcek
02-08-2013, 14:12
Okulun hayırlı olsun kardeşim....Hayırlısıyla bitirirsin inşallah...

Çok teşekkür ederim sonkez ablacım :):)

bay tömürcek
02-08-2013, 14:31
Petunyalarım suladıkça açıyorlar ;)

431482

431483

431484

431485

431486

bay tömürcek
02-08-2013, 14:38
Bu telgrafı Fatih göndermişti küçücük 2 daldı onları aynı saksıya diktim şuan 1 metreden daha uzun ;) Boyunu göstermek için öyle tepeden çektim biraz değişik oldu kusura bakmayın :)

431487

431488

431489

bay tömürcek
02-08-2013, 14:39
Bunu da Ali göndermişti ;) Bu telgraf daha değişik kocaman yapraklı ve görünümü çok hoş :p

431490

431491

semracan
02-08-2013, 14:41
Bunu da Ali göndermişti ;) Bu telgraf daha değişik kocaman yapraklı ve görünümü çok hoş :p

Maşallah diyelim... darısı benimkinin başına:)

bay tömürcek
02-08-2013, 14:48
Bu da morlu telgrafım ;) Okadar güzel oldu ki çok sevdi bilgisayar masasının üstünü :p Ayşe ablaya gidicek bu da diğer telgraflarla beraber ;)

431492

431493

semracan
02-08-2013, 14:50
Bu da morlu telgrafım ;) Okadar güzel oldu ki çok sevdi bilgisayar masasının üstünü :p Ayşe ablaya gidicek bu da diğer telgraflarla beraber ;)

431492

431493

Buda çok güzelmiş başka varmı sırada merak ettim:)

bay tömürcek
02-08-2013, 14:51
Ve son telgraf çeşidim de dağçiçeği ablamın gönderdiği mor tüylü olan ;) Diktiğim gibi 2 yaprak çıkardı, çok bekletmeden büyümeye koyuldu :p

431494

431495

semracan
02-08-2013, 14:56
Ve son telgraf çeşidim de dağçiçeği ablamın gönderdiği mor tüylü olan ;) Diktiğim gibi 2 yaprak çıkardı, çok bekletmeden büyümeye koyuldu :p

431494

431495

Çok güzeller maşallah nazar değmesin sağ da,solda başka varmı şaka bir yana bakımı zor değil telgrafların kolayca toprağa uyum sağlıyor birde yerini sevdimi tamamdır...

bay tömürcek
02-08-2013, 14:57
Ve birkaç çeşit kaktüs ve sukulentim ;)

431497

431498

431499

431500

431501

bay tömürcek
02-08-2013, 15:00
Çok güzeller maşallah nazar değmesin sağ da,solda başka varmı şaka bir yana bakımı zor değil telgrafların kolayca toprağa uyum sağlıyor birde yerini sevdimi tamamdır...

Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim :) Evet telgraflar kolay yetişen çiçekler ve çok gösterişliler çok seviyorum telgrafları :):)

semracan
02-08-2013, 15:01

431497

431498

431499

431500

431501

Senin kaktüsler ve sukulent bir kaçtaneden fazla gibi geldi bana bardak tan ne zaman saksıya alıyorsun çünkü yetişmişler?

bay tömürcek
02-08-2013, 15:05
Senin kaktüsler ve sukulent bir kaçtaneden fazla gibi geldi bana bardak tan ne zaman saksıya alıyorsun çünkü yetişmişler?

Kaktüslerin kök yapısı çok az olduğundan o bardaklar onlara büyük bile ;) Arkada 3 tane uzayan var onların saksılarını değiştirmeyi düşünüyorum bitek ;)

semracan
02-08-2013, 15:08

431497

431498

431499

431500

431501

Aslında çok güzel karışık bir saksı da toplayabilirsin mesela bir çömlek ben öyle yaptım:)

semracan
02-08-2013, 15:09
Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim :) Evet telgraflar kolay yetişen çiçekler ve çok gösterişliler çok seviyorum telgrafları :):)

Gerçekten güzeller albenileri var yani...

bay tömürcek
02-08-2013, 15:14
Aslında çok güzel karışık bir saksı da toplayabilirsin mesela bir çömlek ben öyle yaptım:)

Toplu aranjmanları seviyorum ama tek tek ayrı olunca daha hoşuma gidiyor kaktüsler o yüzden böyle ayrı ayrılar ;)

semracan
02-08-2013, 15:17
Çömlekteki aranjmanları seviyorum ama tek tek ayrı olunca daha hoşuma gidiyor kaktüsler o yüzden böyle ayrı ayrılar ;)

Ben benimkileri birleştirdim tabi hepsini değil üstünüde taşlar ile kapattım resimleri var ama ben bile bulamıyorum bakmanı isterdim güzel oluyor...

eceyıldız
02-08-2013, 15:30
Kırmızı olan açmıştır çünkü o paskalyadır yılbaşılarda da kırmızı oluyor ama o daha çok pembe tonunda bir kırmızı oluyor. Yılbaşının yaprakları ince ve tırtıklı oluyor paskalyaya göre yaprakları biraz daha açık yeşil oluyor. Ama paskalyanın yaprakları etli ve oval daha koyu yeşil. Ve paskalya mayıs gibi açıyor, yılbaşı kasım aralık aylarında ;) Ablacım evet kalabalık olunca sıkışıklıktan yaprakların formu bozuluyor. İstersen belirli aralıklarla dipten gelen filizleri kopar seyrelt saksını :p

7 tane şekerim yani hem yaprakların her rengi ve çiçeklerin her rengi hepside aynı durumda dediğini yapacağım ve seyrelteceğim zaten bu gün yeşil yapraklı kırmızı şekerimin bir kısmı çürümüş anlamadım neden çürüdü suyu mu fazla verdim çözemedim

m_akif
02-08-2013, 15:31
çok güzel çiçekler.

bay tömürcek
02-08-2013, 16:02
7 tane şekerim yani hem yaprakların her rengi ve çiçeklerin her rengi hepside aynı durumda dediğini yapacağım ve seyrelteceğim zaten bu gün yeşil yapraklı kırmızı şekerimin bir kısmı çürümüş anlamadım neden çürüdü suyu mu fazla verdim çözemedim

Çok fazla su sevmiyorlar ablacım oyüzden çürümüş olabilir. Seyreltme yapman daha iyi olur diye düşünüyorum abla çünkü sıkışık yaprak formunu bozuyor :)

bay tömürcek
02-08-2013, 16:04
çok güzel çiçekler.

Teşekkür ederim m_akif abicim beğenmene çok sevindim ;)

eceyıldız
02-08-2013, 18:08
acaba şimdi yavaş yavaş seyreltsem birşey olurmu şekerlerime onları çok seviyorum başlarına bir hal gelsin istemiyorum...
ayrıca bu yıl tohumdan üretmeyi deneyeceğim bakalım başarılı olacakmıyım...

bay tömürcek
02-08-2013, 21:40
acaba şimdi yavaş yavaş seyreltsem birşey olurmu şekerlerime onları çok seviyorum başlarına bir hal gelsin istemiyorum...
ayrıca bu yıl tohumdan üretmeyi deneyeceğim bakalım başarılı olacakmıyım...

Yavaş yavaş derken nasıl yani ece ablacım anlayamadım :p Göz kararı seyrelt abla bişey olmaz bence ya da bir saksında dene diğerlerini de sonra yaparsın. Tohumdan kolayca ürüyor bu sene ektim ama benim tohumlar çıkınca böcek yedi yetiştiremedim çimlenme konusunda sıkıntı olmadı ama. Toprak sürekli nemli olsun kuruyunca tohumlarda kuruyor. ;)

dağçiçeği
03-08-2013, 00:00
Sevgili tömürcek;

Evet katılıyorum. Ben de bir sürü minik şeker ayarlamıştım. :(
Cymbelina duymasın , terliği , süpürgeyi kapıp dayanır kapına. :D bir an gözümde canlandırdım da , toz duman içinde kalır oralar. :D :rolleyes:

mügem
03-08-2013, 01:43
Merhaba bay tömürcek,telgraf çiçekleri benim de favorim.Hem fazla isteği olmayan,hem de gösterişli bitkiler.Bende de mor tüylü,yeşil tüylü,mor-yeşilli,yeşil-bordo dalgalı ve mavi çiçeklisinden var.Kendi sayfamı açınca inşallah hepsini göstereceğim.

bay tömürcek
04-08-2013, 03:56
Evet katılıyorum. Ben de bir sürü minik şeker ayarlamıştım. :(
Cymbelina duymasın , terliği , süpürgeyi kapıp dayanır kapına. :D bir an gözümde canlandırdım da , toz duman içinde kalır oralar. :D :rolleyes:

Şekerlere her zaman açığım ablacım asla hayır demem ;) Sahi cymbelina ablam nerelerde? Şu sınav zamanı çok yardımcı olmuştu bana kazandığımı duysa çok sevinirdi eminim ama ortalıklarda gözükmüyor malesef :( Ve cymbelina abla gelsin de ben onun sopasını yemeye de razıyım ;)

bay tömürcek
04-08-2013, 03:58
Merhaba bay tömürcek,telgraf çiçekleri benim de favorim.Hem fazla isteği olmayan,hem de gösterişli bitkiler.Bende de mor tüylü,yeşil tüylü,mor-yeşilli,yeşil-bordo dalgalı ve mavi çiçeklisinden var.Kendi sayfamı açınca inşallah hepsini göstereceğim.

Merhaba ablacım ;) Telgraflar gerçekten zahmetsiz ve bir okadar da gösterişli bitkiler. Sarılıcı ve sarkan türleri çok severim zaten oyüzden telgraflar çok hoşuma gidiyor :p Sayfa açmanı sabırsızlıkla bekliyorum ablacım çok merak ediyorum çiçeklerini çok bekletme olur mu? ;):p

dağçiçeği
04-08-2013, 09:27
Ve cymbelina abla gelsin de ben onun sopasını yemeye de razıyım ;)

İşte bu cümle beni mahfetti. :( cansın sen tömürcek.

bay tömürcek
04-08-2013, 10:19
İşte bu cümle beni mahfetti. :( cansın sen tömürcek.

Gerçekten çok özledim cymbelina ablamı :( O kadar fotoğraf ekledim kesin karmakarışık bişeyler yazmışımdır burda olsaydı kızardı bana evladım bunlar ne doğru düzgün yaz ben yaşlıyım anlayamıyorum diye :p İnşallah en kısa zamanda gelir de daha fazla bekletmez bizi, merakta bırakmaz :(

loveforlife
04-08-2013, 10:23

431492

431493

Diğer telgraflarla beraber, bana da buyursun gelsinler... Misafiri severim. Kendi gelemiyorsa, çoluk çocuğunu yollayıversin! Yahu senden de her gün yeni bir hazine çıkıyor. İnsan giderayak gösterip aklına düşürür mü insanın?

loveforlife
04-08-2013, 10:26

431497

431498

431499

431500

431501

Bu birkaç çeşit karşısında da yutkunuyor ve de susuyorum! Ben de kaktüslerim var zannediyordum. Ah, ah... Daha Tömürcek kadar olamamışım arkadaş!:dilli: