View Full Version : bay tömürcek / Balkon, Ev
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
bay tömürcek
16-12-2012, 20:19
En sağlıklı menekşem, en son bunu almıştım hiç hastalanmadı ama her ihtimale karşılık ilaçladım bunu da :) Artık dayanamadım odama aldım bu akşam bu menekşemi kaç akşamdır menekşelerim yok odamda arka odaya taşıyıp ilaçladım menekşe olmayınca odamda çok boş tatsız nası anlatıyım buruk oldu odam bende bunu getirdim doya doya bakarım solana kadar ;)
355328
355329
355330
bay tömürcek
16-12-2012, 20:25
Bu küpeliyi de ali göndermişti o sapın üstünde küçücük yeşil bi filizi vardı kargoda kırılmış çok üzülmüştüm ama sonra iki filiz verdi ve şimdi onları büyütüyo ali de bilmiyomuş ne rengini ne katlı ya da katsız açacağını anlıyacağınız bahara sürpriz yapacaklardan biri de bu :p;)
355331
355332
rukiyeözgür
16-12-2012, 21:08
Tömürcek eski eşya biriktirme huyu bende de var canım:D Eşim kızıyor ne yapacaksın bunları diye..Ama herkesin hoşlandığı şeyler farklı farklı oluyor ;) Gerçi eşim menekşelere de laf atmadan duramıyor bunlar ne melemez havlamaz ötmez kucağına alıp sevemezsin niye besliyoruz bunları diyor:D Onun için senin gibi genç beyefendilerin bitkilerle uğraşmasını sevmesini çok takdir ediyorum canım hiç vazgeçme tamam mı :p
bay tömürcek
16-12-2012, 22:07
Tömürcek eski eşya biriktirme huyu bende de var canım:D Eşim kızıyor ne yapacaksın bunları diye..Ama herkesin hoşlandığı şeyler farklı farklı oluyor ;) Gerçi eşim menekşelere de laf atmadan duramıyor bunlar ne melemez havlamaz ötmez kucağına alıp sevemezsin niye besliyoruz bunları diyor:D Onun için senin gibi genç beyefendilerin bitkilerle uğraşmasını sevmesini çok takdir ediyorum canım hiç vazgeçme tamam mı :p
Çok güzel bi huyumuz olduğunu düşünüyorum rukiye ablacım eski eşyaları biriktirmek harika bişey bi kavanozda eski param var ;) Bana da evdekiler kızıyo çöpçüsün diyolar :D Bu bitki sevdamdan da vazgeçeceğimi hiç sanmıyorum ablacım bikere kanıma işlemiş vazgeçmek olur mu ;)
çiftçi5234
16-12-2012, 22:15
Aynen bende çöpçüyüm evdekilere göre :D
bay tömürcek
16-12-2012, 22:41
Aynen bende çöpçüyüm evdekilere göre :D
Olsun ben seviyorum o tür çöpcülüğü :D Belki ilerde evin bi odasını şark köşesi yapabilirim sedirler minderler dokuma kilimler falan :D
bende çöpçülerden biriyim galiba sen boş ver tömürcek hayatın boyunca hep sevdiğin şeylerle uğraş ve mutlu ol inşallah :))))
bay tömürcek
17-12-2012, 11:12
bende çöpçülerden biriyim galiba sen boş ver tömürcek hayatın boyunca hep sevdiğin şeylerle uğraş ve mutlu ol inşallah :))))
Ne güzel buna çok sevindim demek tek başıma değilim ;):p
bay tömürcek
21-12-2012, 18:00
Menekşelerim çok kötü oldular ya hele iki tanesinin ortası iyice göçtü bende sağlam bütün yapraklarını kopardım suya koydum artık yapraktan tekrar üretirim :( Nilgün ablam saolsun benden çok ilgilendi ilacı nilgün abla tavsiye etti ölçüsünü söyledi neyle ölçeceğimi nasıl kullancağımı söyledi iki tanesi kurtuldu sayılır nilgün abla ama o iki taneden bıktım düzelmedi ha bide sanırım soğuk odada olduğundan sağlıklı iki taneside haşlanmış gibi pörsüdü çok üzgünüm oyüzden sulamadım da çürüdüler desem :( Bunlar yolduğum yapraklar bunlar da yapraktan bu bahar ürettiğim sağlıklı yavrular artık sıcak yere odama aldım :) Bari bunlara bişey olmasın :)
356555
356556
356577
356578
bay tömürcek
21-12-2012, 18:05
Bu da episkiyam dicem ama demicem episkiya kahverengi yapraklı olanıymış bu kohleraymış :D Ozaman işte kohleram büyümeye devam cam kenarında inşallah açtığını da görürüm merve ablamdan almıştım onunki açmış camı kaplamış kıpkırmızı olmuş cam harika bi görüntü ama telefonum şarjdaydı ananeme gidince çekemedim onların ev ananemlere biraz uzak ta :p
356557
356558
Cymbelina
21-12-2012, 18:07
Geçmiş olsun.
Bana çoğu normal göründü resimlerin ama göründüğü kadarıyla elbette. Onun haricinde bir tanesinin yaprakları hafif farklı göründü bana. Daha iyi bilen arkadaşlar fikir verecektir. Üzülmeyin Tömürcek - demesi kolay ama.
bay tömürcek
21-12-2012, 18:09
Yok bunlar zaten sağlıklı olanları bu baharda yapraktan yavrulattım bunları hasta olanları çekmedim :(
bay tömürcek
21-12-2012, 18:13
Geçen hafta elma kurduyla buluştuk sağolsun benim yılbaşım çürüdü diye yılbaşı getirdi bana bakın tomurcuğu bile var küçücüktü bi haftadır büyüdü :p:p Öbür getirdikleri dışarda bi ara çekip onları da yüklicem teşekkür ederim arkadaşım tekrardan :)
356561
356562
356563
Elma Kurdu
21-12-2012, 18:25
Beğenmene, sevinmene ve değer vermene sevindim dostum. :D Maşallah seni de sevmiş demekki tomurcukları büyüttüğüne göre :)
bay tömürcek
21-12-2012, 18:26
Beğenmene, sevinmene ve değer vermene sevindim dostum. :D Maşallah seni de sevmiş demekki tomurcukları büyüttüğüne göre :)
Valla çok beğendim gerçekten ;) Sevdi beni ya çünkü bende onu çok sevdim hiç can abisini aratmıyorum :p
Merhabalar Enes, hayırdır, görüşmeyeli ne badireler atlatmışsın öyle, büyük geçmiş olsun, nazara gelmiş olmalı bence o güzelim menekşelerin. Sen sıkma canını, eminim onları tekrar eski sağlıklarına kavuşturursun, Onların dilinden en iyi sen anlıyorsun, fazla üstlerine düştün şimdi de kendilerini naza çekiyorlar. Üzme kendini olur mu. Bahara doğru gör bak nasıl da gülüm gülüm gülümseyecekler sana
bay tömürcek
21-12-2012, 18:32
Merhabalar Enes, hayırdır, görüşmeyeli ne badireler atlatmışsın öyle, büyük geçmiş olsun, nazara gelmiş olmalı bence o güzelim menekşelerin. Sen sıkma canını, eminim onları tekrar eski sağlıklarına kavuşturursun, Onların dilinden en iyi sen anlıyorsun, fazla üstlerine düştün şimdi de kendilerini naza çekiyorlar. Üzme kendini olur mu. Bahara doğru gör bak nasıl da gülüm gülüm gülümseyecekler sana
Bana da nazar gibi geliyo ablacım ya aniden mahvoldu bütün anaç menekşelerim çok üzücü bi durum inanki :( Üstlerine de düşmüyorum öle fazla arkadaşım gibiydi onlar benim her sabah kalkınca mutlaka laf atardım şimdi odam bomboş :( Yenidn alcam inşallah seraya gelince bunlarsız olmuyo menekşeler benim herşeyim çok üzüldüm ama yapcak bişey yok ben ölmedikçe daha ne menekşeler yetiştiririm ölen menekşe olsun napalım artık :)
Cymbelina
21-12-2012, 18:42
Bana da nazar gibi geliyo ablacım ya aniden mahvoldu bütün anaç menekşelerim çok üzücü bi durum inanki :( Üstlerine de düşmüyorum öle fazla arkadaşım gibiydi onlar benim her sabah kalkınca mutlaka laf atardım şimdi odam bomboş :( Yenidn alcam inşallah seraya gelince bunlarsız olmuyo menekşeler benim herşeyim çok üzüldüm ama yapcak bişey yok ben ölmedikçe daha ne menekşeler yetiştiririm ölen menekşe olsun napalım artık :)
Tömürcek, siz de herkese farklı şeyler söylüyorsunuz:) Bana farklı, Sn. Papağan'a farklı.;)
Şimdi menekşeler hasta mı değil mi? Eskiden geçen yıl hastalandı da onları mı anlattınız? Resimdekiler o eskiden hastalananların yavrusuymuş.
Eskiden olduysa niye şimdi üzülüyorsunuz?? Nostalji mi yapıyorsunuz?;) Anlamadım ki.
bay tömürcek
21-12-2012, 18:55
Tömürcek, siz de herkese farklı şeyler söylüyorsunuz:) Bana farklı, Sn. Papağan'a farklı.;)
Şimdi menekşeler hasta mı değil mi? Eskiden geçen yıl hastalandı da onları mı anlattınız? Resimdekiler o eskiden hastalananların yavrusuymuş.
Eskiden olduysa niye şimdi üzülüyorsunuz?? Nostalji mi yapıyorsunuz?;) Anlamadım ki.
Sayın cymbelina o gördüğünüz menekşeler var ya hani sağlıklı bunlar dediniz evet onlar sağlıklı olanlar bu baharda yapraktan yavrulattıklarım yani hiç açmadılar benim şuan hasta menekşelrim anaç menekşeler hani sayfamda resimleri var açık olanlar onlar hasta işte buraya eklemedim görüntüleri kötü diye eskiden değil yani şuan anaç menekşelerim hasta yavrular sağlıklı anlaşıldı mı durum ;)
Cymbelina
21-12-2012, 19:00
Sayın cymbelina o gördüğünüz menekşeler var ya hani sağlıklı bunlar dediniz evet onlar sağlıklı olanlar bu baharda yapraktan yavrulattıklarım yani hiç açmadılar benim şuan hasta menekşelrim anaç menekşeler hani sayfamda resimleri var açık olanlar onlar hasta işte buraya eklemedim görüntüleri kötü diye eskiden değil yani şuan anaç menekşelerim hasta yavrular sağlıklı anlaşıldı mı durum ;)
Canım ne bileyim ben, Allah Allah.
Siz de arada arkadaşım Dağçiçeği gibi esrarengiz esrarengiz konuşuyorsunuz:dilli:, açıkça yazsanıza şunu:D. Az kalsın çağrışım yapacaktım, yapayazdım yapmadım:dilli:
bay tömürcek
21-12-2012, 19:07
Canım ne bileyim ben, Allah Allah.
Siz de arada arkadaşım Dağçiçeği gibi esrarengiz esrarengiz konuşuyorsunuz:dilli:, açıkça yazsanıza şunu:D. Az kalsın çağrışım yapacaktım, yapayazdım yapmadım:dilli:
Kusura bakmayın lütfen benim hatam anlatamadım durumu daha düzenli mesaj yazmam gerekirdi :)
Cymbelina
21-12-2012, 19:12
Kusura bakmayın lütfen benim hatam anlatamadım durumu daha düzenli mesaj yazmam gerekirdi :)
Estağfurullah, ne kusuru:) Ben mahsus takılıyorum. Gerçekten de anlam veremedim başta, onu da fırsat bilip takıldım işte:)
bay tömürcek
21-12-2012, 19:21
Estağfurullah, ne kusuru:) Ben mahsus takılıyorum. Gerçekten de anlam veremedim başta, onu da fırsat bilip takıldım işte:)
Biliyorum biliyorum takıldığınızı ;) Evet başta biraz karışık olmuş ama düzelttik :p
rukiyeözgür
21-12-2012, 19:21
Tömürcek geçmiş olsun canım. Menekşelerine üzüldüm ama merak etme yavruları bayağı büyütmüşsün baharla açmaya başlarlar;)
Cymbelina
21-12-2012, 19:24
Tömürcek geçmiş olsun canım. Menekşelerine üzüldüm ama merak etme yavruları bayağı büyütmüşsün baharla açmaya başlarlar;)
Al, hadi buyrun bakalım Tömürcek:) Gördünüz mü Sn RukiyeÖzgür de benim gibi düşündü. Açıklayın bakalım;)
Yok, tamam, o son yazılanları da okuyunca doğru anlamış, pardon.
Olan bana oldu:)
bay tömürcek
21-12-2012, 19:26
Saol rukiye ablacım :) Şuan tomurcukları var o yavruların küçücük ;)
rukiyeözgür
21-12-2012, 19:44
Saol rukiye ablacım :) Şuan tomurcukları var o yavruların küçücük ;)
Küçücük tomurcuklar insanı mutlu etmeye heyecanlandırmaya yetiyor değil mi? ;)
bay tömürcek
21-12-2012, 19:49
Küçücük tomurcuklar insanı mutlu etmeye heyecanlandırmaya yetiyor değil mi? ;)
Hem de nasıl :p O tomurcukların açışını beklemek bile heyecan verici bir süreç ;) Hala şu çiçekleri dert pislik olarak bakanları anlamıyorum geçen akrabalar geldi çiçeğimin birini çok beğendiler vereyim hediyem olsun dedim
- Aman çocum kim bakcak ona çiçek yaprak döke pislik olu evin içinde dedi çiçeğe pislik gözüyle bakıyo çoğu insan yenge bidaha gelme bize dicektim hahaha :D:D
rukiyeözgür
21-12-2012, 19:55
Hem de nasıl :p O tomurcukların açışını beklemek bile heyecan verici bir süreç ;) Hala şu çiçekleri dert pislik olarak bakanları anlamıyorum geçen akrabalar geldi çiçeğimin birini çok beğendiler vereyim hediyem olsun dedim
- Aman çocum kim bakcak ona çiçek yaprak döke pislik olu evin içinde dedi çiçeğe pislik gözüyle bakıyo çoğu insan yenge bidaha gelme bize dicektim hahaha :D:D
Hahaha :D Allah iyiliğini versin akşam akşam nasıl güldüm ayıp evladım teyzelere evimize gelme denir mi hiç;) Sevmiyorsa napalım sen o çiçeği bana gönder bak nasıl baş tacı ediyorum Sen kıymet bilenlere bak canım :p
Rana+miraç
21-12-2012, 20:33
Olaya müdahale edemeden duramadım. En esaslısından olsa da bazen yardımcılar başkanlar kadar anlayışlı olamıyor.
Son merhalede cymbelinanın kafa karışıklığı menekşelere olan uzak mesafesinden kaynaklanmakta olup, işin içine miyopta eklenince durum arapsaçına dönmekte ve menekşelere uzak kişilerde görülen, bizim tıpta ''menekşe sevme yetmezliği '' tanısıyla izlediğimiz hastalığa yakalanmış olmasıdır.Cymbelina'nın reçetesine afrika menekşesi başlığını hatmetme iksirini yazıyor ve en kısa zamanda uygulamalı olarak eğitim için Eskişehir'e minik bir menekşe gönderme sözü veriyorum.
Sayın bay tömürcek sana teselli armağanı olarak elimde fazla olan küçük yavrulardan verebilirim. Bundan sonra aldığın menekşeleri sağlam olduğunu düşündüğün menekşelerden ayrı yerde bak ve ölen menekşelerin topraklarını yeniden kullanma,saksılarını da at ya da çamaşır suyu ile dezenfekte ederek kullan. Bol çiçekli menekşeler diliyorum.
Elma Kurdu
21-12-2012, 20:41
Rukiye hanım aynı dert hepimizin başında galiba defalarca yavru verip hepsini kurutan komşuma menekşe bakmayı öğretmek sevdamdan vazgeçtim. İnsanın içinde olacak sevgisi sonradan olmuyor .
Tömürceek bizim niye böyle komşularımız yok. :o
bay tömürcek
21-12-2012, 20:45
Olaya müdahale edemeden duramadım. En esaslısından olsa da bazen yardımcılar başkanlar kadar anlayışlı olamıyor.
Son merhalede cymbelinanın kafa karışıklığı menekşelere olan uzak mesafesinden kaynaklanmakta olup, işin içine miyopta eklenince durum arapsaçına dönmekte ve menekşelere uzak kişilerde görülen, bizim tıpta ''menekşe sevme yetmezliği '' tanısıyla izlediğimiz hastalığa yakalanmış olmasıdır.Cymbelina'nın reçetesine afrika menekşesi başlığını hatmetme iksirini yazıyor ve en kısa zamanda uygulamalı olarak eğitim için Eskişehir'e minik bir menekşe gönderme sözü veriyorum.
Sayın bay tömürcek sana teselli armağanı olarak elimde fazla olan küçük yavrulardan verebilirim. Bundan sonra aldığın menekşeleri sağlam olduğunu düşündüğün menekşelerden ayrı yerde bak ve ölen menekşelerin topraklarını yeniden kullanma,saksılarını da at ya da çamaşır suyu ile dezenfekte ederek kullan. Bol çiçekli menekşeler diliyorum.
Sayın rana+miraç ne güzel bi mesaj yazmışsınız öle tanı falanda koymuşsunuz sayın cymbelinaya ;) Ayrıca bana menekşe yavrusu hediye etme gibi bir incelik gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim inanın çok mutlu oldum ;)
Ayrıca verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim o saksı ve toprakları uzaklştırıyorum hemen sabah :)
bay tömürcek
21-12-2012, 20:47
Rukiye hanım aynı dert hepimizin başında galiba defalarca yavru verip hepsini kurutan komşuma menekşe bakmayı öğretmek sevdamdan vazgeçtim. İnsanın içinde olacak sevgisi sonradan olmuyor .
Çok haklısınız sayın rana+miraç hele o umursamaz tavırlar yok mu çiçeği sorduğumda amaan kurudu gitti yerini sevmedi heralde demeleri deli ediyo beni bende rukiye ablanın dediği gibi kıymet bilmeyene verip ziyan edeceğime kıymet bilene verip sevindirmeyi tercih ediyorum :)
rukiyeözgür
21-12-2012, 20:58
Çok haklısınız Sn. Rana +Miraç..İnsanın içinde olacak..Bir de hiç acımıyorlar benim hatamdan kaynaklı bir çiçeğimi kaybektsem çok üzülürüm sonuçta oraya iki avuç toprakla koymuşuz onu elbette ihtiyaçlarıyla ilgilenmemiz gerekir..O da canlı değil mi?
bay tömürcek
21-12-2012, 21:01
Çok haklısınız Sn. Rana +Miraç..İnsanın içinde olacak..Bir de hiç acımıyorlar benim hatamdan kaynaklı bir çiçeğimi kaybektsem çok üzülürüm sonuçta oraya iki avuç toprakla koymuşuz onu elbette ihtiyaçlarıyla ilgilenmemiz gerekir..O da canlı değil mi?
Ablacım senin menekşelerin neden bukadar güzel maşallah şimdi daha açık belli oluyor ;) Okadar sorumlulukla bakıyosun ki demek onlara onlar da güzelliklerini esirgemiyolar senden :p;)
Rana+miraç
21-12-2012, 21:04
Tömürceek bizim niye böyle komşularımız yok. :o
Sayın elma kurdu belki de komşuyuzdur ? Kim bilebilir ?Sakarya 'da elinde kitap ve bir saksı menekşe gördüğüm ilk gence merhaba elma kurdu ya da merhaba tömürcek diye selam verebilirim.
bay tömürcek
21-12-2012, 21:06
Sayın elma kurdu belki de komşuyuzdur ? Kim bilebilir ?Sakarya 'da elinde kitap ve bir saksı menekşe gördüğüm ilk gence merhaba elma kurdu ya da merhaba tömürcek diye selam verebilirim.
Ne güzel olurdu elimde kitap ve çiçek varken gelip birinin bana selam vermesi ve çiçek hakkında 5 dakika muhabbet yapmamız hatta menekşe yaprağı bile hediye ederdim ;)
Elma Kurdu
21-12-2012, 21:07
Anlaştık ;) :D O zaman Sakarya' da elimde bir kitap ve menekşeyle dolaşacağım. :D
bay tömürcek
21-12-2012, 21:08
Anlaştık ;) :D O zaman Sakarya' da elimde bir kitap ve menekşeyle dolaşacağım. :D
Hatta kol kola gezelim daha çok dikkat çekeriz ;)
Rana+miraç
21-12-2012, 21:09
Hevesle kedi köpek alıp sonra bakımsızlık ve ilgisizlikten hayvana zarar verenler ile aynı merhametsizliği yapmış oluyor bence de aldığı çiçeği umursamayıp kurutanlar.
Rana+miraç
21-12-2012, 21:24
Bende sizin başınıza toplanmış kalabalığı yarıp; elindeki pazarcı çantasından menekşe yaprakları taşan, gözlüklü yaşlı teyze olarak '' zamane çocukları işte . Kim veriyor bunlara bu akılları bilmem. kıyamet geldi kıyamet diye dizlerimi dövermişim .Tam reklam olur, ulusal kanallara bile çıkarız.
Son mesajlar tam bitki delilikleri sayfasına yaraşır oldu.
bay tömürcek
21-12-2012, 21:27
Bende sizin başınıza toplanmış kalabalığı yarıp; elindeki pazarcı çantasından menekşe yaprakları taşan, gözlüklü yaşlı teyze olarak '' zamane çocukları işte . Kim veriyor bunlara bu akılları bilmem. kıyamet geldi kıyamet diye dizlerimi dövermişim .Tam reklam olur, ulusal kanallara bile çıkarız.
Son mesajlar tam bitki delilikleri sayfasına yaraşır oldu.
Bu yazdığınız mesaja öldüm gülerken :D:D '' elindeki pazar çantasından menekşe yaprakları taşan yaşlı gözlüklü teyze '' bu cümleyi okuyunca hemen böle bi teyze canlandı gözümde daha da komik oldu herşey :D Beyaz show'a falan çağırıyolarmış bide bizi :D
Rana+miraç
21-12-2012, 21:32
Biri bizi durdursun.Kalkıp tansiyon ilacımı alayım zaten dizlerim de çok ağrıdı bu gün. Çocuklar sizde derslerinizin başına artık hadi, geç oldu.
bay tömürcek
21-12-2012, 21:34
Biri bizi durdursun.Kalkıp tansiyon ilacımı alayım zaten dizlerim de çok ağrıdı bu gün. Çocuklar sizde derslerinizin başına artık hadi, geç oldu.
Evet bizimde azcık ders yapmamız lazım boşlamak olmaz ;)
Ben ben ben gayet kadir kıymet değer bilen bir doğaseverim, hele hele de menekşelere BAYILIRIIMMM, saksılarınızı alıp gelin, hepiniz bendesiniz, ama gitme vakti gelince o saksıları bi daha bulabilir miziniz bilemem:p Tömürcek sen Cevdet'i de al gel, walla benim evimde hiç bi menekşem pislik yapmadı, ziyadesiyle kibar kibar açarlar çiçeklerini ve sonrasında da uslu uslu kuruturlar
bay tömürcek
21-12-2012, 22:04
Ben ben ben gayet kadir kıymet değer bilen bir doğaseverim, hele hele de menekşelere BAYILIRIIMMM, saksılarınızı alıp gelin, hepiniz bendesiniz, ama gitme vakti gelince o saksıları bi daha bulabilir miziniz bilemem:p Tömürcek sen Cevdet'i de al gel, walla benim evimde hiç bi menekşem pislik yapmadı, ziyadesiyle kibar kibar açarlar çiçeklerini ve sonrasında da uslu uslu kuruturlar
Ablacım merak etme saksıları koyar salonuna geri de almam giderken ama cevdet için aynı şeyi söyleyemicem geri giderken herşeyden önce onu alırım kolumun altına :D Benim menekşelerim de hiç pislik yapmazdı şimdi eski fotolara baktım da sayfadan nekadar da güzelmişler yapma çiçek gibi inşallah şu illet hastalıktan kurtulurum bidaha da başıma gelmez :(
Cymbelina
21-12-2012, 22:18
Dediğin çok doğru rukiye ablam bende pet bardaklarda dünya yavru dağıttım çoğununkiler kurumuş bakımsızlıktan güneşten :p ;)
Buradan sonrasını okumadım henüz ama...
Amma dedikodu yapmışsınız:dilli: Üff:) Kulağı çınlayan çınlayana:)
bay tömürcek
21-12-2012, 22:22
Buradan sonrasını okumadım henüz ama...
Amma dedikodu yapmışsınız:dilli: Üff:) Kulağı çınlayan çınlayana:)
Dedikodu olmamıştır heralde ya sadece kişi üzerinden örnekler vererek konuyu tartıştık acıcık :D:D
Cymbelina
21-12-2012, 22:37
Aaa, üstüme iyilik sağlık, oldu canım başlığın hepsini okuyup daha da miyop olayım:dilli:
Menekşeye mesafeliyim ama sevmiyor değilim, severim, böyle ithamlarda bulunmayalım, reca ediyorum. Mesafeliyim ama sordun mu bugune kadar niye? Sormadın...Ayrıca mesafe demişken, o mesafeden dolayı benim artık gönül koymama ramak kaldı:(. Ama böyle menekşe sözünü de not aldım, bilesin:)
Ve de neden anlayışlı değilmişim? Mesajlar ortada. Tömürcek ağlıyor, üzülme diyoruz, bir diyor ki yok eski menekşelerimdi, sonra diyor yok aslında arka odadalar, sonra diyor odamda, sonra diyor yavruları var, dönüyor gene ağlıyor Cevdet yedi eski menekşeleri diye. Kafamı karıştıran o, suç benim mi?:dilli: Ben de Tömürcek'e kronik hyperviolaceae teşhisi koydum:dilli:
Şimdi Tömürcek'in elimden çekeceği var, nerede o çocuk?:p Hem de saf da değilmiş:dilli:
Cymbelina
21-12-2012, 22:41
Sayın rana+miraç ne güzel bi mesaj yazmışsınız öle tanı falanda koymuşsunuz sayın cymbelinaya ;)
Benim bunları okuyacağımı kestirememiş olamazdınız Sayın Bay Tömürcek.
Terliğimi elime alayım da ben:dilli:
dağçiçeği
21-12-2012, 23:15
Tömürcek menekşelerine çok üzüldüm.( Cymbelina beni andı galiba kulaklarım çın çın çınladı ) İnşallah bundan sonra hiç bir çiçeğini kaybetmezsin. Cevdet te çok tatlı. Hele o Aliço yok mu bayıldım hepsine. Güvercinlerde gelince daha da şenlenecek ortalık.
Cymbelina
21-12-2012, 23:54
O Cevdet o evde olduktan sonra daha çok üzülür menekşesine Tömürcek. Ya haberi yok ya da anladı bize diyemiyor. Cevdet o saksıları kedi kumu sanıp sulamış ve menekşeler de pörsümüş seyreltilmemiş gübre yüzünden:dilli:
Aliço kim, bana niye kimse bildirmedi? Forumun Hayvancık Enstitüsü müdürüyüz güya, kaçak hayvandan geçilmiyor ortalık:dilli:
Cymbelina
22-12-2012, 00:27
bu kez esrarengiz olmadığımı umuyorum. :dilli: :D :D
Sen öyle san, mahsus yapıyorsunuz değil mi? Asıl saf benmişim meğer:dilli: Buldunuz benim gibi garibanı, böyle değişik değişik acayip konuşmalar, mesajlar.
Ne fenasınız, bir de anlamayayım sorayım da iyice zorlanayım diye "bıcırık" deyip geçiştirmiş.
Öhm, pardon - şimdi okudum mesajındaki o alıntıyı. Civcivmiş. Hmm,kem küm.. Bir şarkı vardır "Sözlerimi geri alamam,yazdığımı yeniden yazamam"...:o Özür dilerim. Ama hepsi o çocuğun suçu, terliği yesin de görsün yarın:dilli: Gece vakti koca koca insanları menekşesiyle civciviyle uğraştırıyor, buldu bizim gibi gariban ihtiyar heyetini tabi:dilli:
Yok yok, ben artık yazılanı da görmüyorum, çok özür dilerim, kızcağız yazık parantez içine de yazmış civciv diye - ben nasıl okuduysam orayı artık, evet itiraf ediyorum bu esrarengiz olmamış ama diğer bazı sözlerin esrarengizdi. Bu çocuk da bir öyle bir böyle diye ağladı, kafamı karıştırdı. Gelmeyin üstüme, dalga geçmeye kalkan olursa küreğimle ağzına ağzına vururum
bay tömürcek
22-12-2012, 11:21
Ama cevdet menekşelerin yanına giremiyo ki gübrelesin menekşeler in cevdet out :D (cymbelina'nın kafası karışcak gene bu sefer ya terlik yicem ya kürek bu kesinleşti kaçınılmaz oldu):D
Ama sayın cymbelina ben daha küçüküm sizin elinizden terlik ya da kürek yiyeceğime şööle bi Eskişehir'e has çiğ börek yesemde büyüsem olma mı :D Sayın dağçiçeğiyle de diyaloglarınız çok güzel yok yok ben dayanamıcam bitki delilerinin sayfasına gelcem ordaki mesajlarınızda bayılıncak cinsten :D Hem belki dağçiçeği gibi biraz uğraşırsam bende numaralı bi üye olabilirim :D
dağçiçeği
22-12-2012, 13:03
:D Hem belki dağçiçeği gibi biraz uğraşırsam bende numaralı bi üye olabilirim :D
Sende o ışığı görüyorum ben sevgili kardeşim :D
Cymbelina nın kafasını ben zaten yeterince karıştırdığım için benden sonra kimle konuşsa yanlış anlayacak kıvama geliyor garibim. :D itiraf ediyorum KARAMURAT benim :D :D
bay tömürcek
22-12-2012, 14:45
Sende o ışığı görüyorum ben sevgili kardeşim :D
Cymbelina nın kafasını ben zaten yeterince karıştırdığım için benden sonra kimle konuşsa yanlış anlayacak kıvama geliyor garibim. :D itiraf ediyorum KARAMURAT benim :D :D
O ilahi nur bende de var demek ki :D Bakalım benim numaram kaç olcak :D Demek kara murat sizsiniz hahaha :D
Epeydir girip yorum yazamıyordum, şimdi gezdim son bir kaç sayfayı.
Menekşelerine üzüldüm ama kurtardığın yaprakları eskisinden daha iyi hale getireceğine inanıyorum :)
Yılbaşına da hayran kaldım, tek bir tomurcuk ne kadar da kıymetli duruyor üstünde :)
bay tömürcek
23-12-2012, 23:17
Epeydir girip yorum yazamıyordum, şimdi gezdim son bir kaç sayfayı.
Menekşelerine üzüldüm ama kurtardığın yaprakları eskisinden daha iyi hale getireceğine inanıyorum :)
Yılbaşına da hayran kaldım, tek bir tomurcuk ne kadar da kıymetli duruyor üstünde :)
Teşekkür ederim tuğçe :) O tomurcuk gerçekten çok kıymetli hepi topu bidenecik ;)
Çok geçmiş olsun. Bay tömürcek. Menekşeleriniz için üzüldüm.:( Seradan bahsetmiştin. Seradan katmerli afrika menekşeye dikkat et var mı? Bana gönderdiğin kargo yapraklar sağlam. Köklendi galiba. Küçük yavruları görmek için sabırsızlanıyorum.:D:D:):):D:D
bay tömürcek
29-12-2012, 20:56
Çok geçmiş olsun. Bay tömürcek. Menekşeleriniz için üzüldüm.:( Seradan bahsetmiştin. Seradan katmerli afrika menekşeye dikkat et var mı? Bana gönderdiğin kargo yapraklar sağlam. Köklendi galiba. Küçük yavruları görmek için sabırsızlanıyorum.
Malesef maviş bende çok üzüldüm ama elimden bişe gelmedi kaç kere de ilaçladım fayda etmedi :( Katmetli menekşe arada oluyo bilmiyorum var mı. Yapraklarına sevindim bu arada inşallah yavrularını görürsün yakında sıcak yerdeyse çabuk yavrularlar ;)
sayın bay tömürcek üzülme bak sen menekşe yapraklarını türkiyenin dört bir tarafına yedekledin onların vakti geldikçe sana tekrar dönecekler kıyamam ben sana ablam bendekiler şimdilik tek zaiyatla devam ediyorlar umarım başka zaiyat vermem de seneye sanada aynen gönderirim kuzum kendine dikkat et sen şimdi sadece sınavını düşünmelisin
bay tömürcek
29-12-2012, 21:38
sayın bay tömürcek üzülme bak sen menekşe yapraklarını türkiyenin dört bir tarafına yedekledin onların vakti geldikçe sana tekrar dönecekler kıyamam ben sana ablam bendekiler şimdilik tek zaiyatla devam ediyorlar umarım başka zaiyat vermem de seneye sanada aynen gönderirim kuzum kendine dikkat et sen şimdi sadece sınavını düşünmelisin
Baştan çok üzüldüm anlatamam bi hafta kabullenemedim okadar üstü çiçek doluyken bozulmalarını :( Evet onların bana geri döneceğinden eminim çünkü bu sitedekilerin hepsi çok eli açık şuana kadar hiç kimse isteklerim olduğu zaman boş çevirmedi hatta istemediklerim bile neler eler gönderdiler hepinizden Allah razı olsun ;) Ben bu yarıyıl tatilinde alcam inşallah tekrar her renkten bulabildiklerimi açıklarımı kapatcam :p Sanada ayrıca teşekkür ederim ablacım eksik olma o gönderdiğin mum çiçeğine okadar bağlandım ki suda çim yapmaya başlamış saksıya dikcem yarın inşallah çok seviyorum nedense onu ;)
nılgun_dogan
29-12-2012, 21:42
Baytömürcek menekşelerin son halini bir resimlermisin merak ediyorum durumlarını.
bay tömürcek
29-12-2012, 21:46
Baytömürcek menekşelerin son halini bir resimlermisin merak ediyorum durumlarını.
Menekşe kalmadı gibi bişey büyüklerden o hasta olanlar haşlanmış gibi oldu zaten yavruların bazısı tomurcukta bereket onlar sağlam :) Yarın çeker atarım hasta olanları telefondan çektiğim için akşamları ışıkta çok bulanık çıkıyo :)
Hasta menekşelerin saksılarını sabunlu suyla iyi yıka ve iyi durula, toprağını evden uzakta bir yerlere götür. Sağlıklı menekşelerine ve diğer çiçeklerine hastalık bılaşmsın. Çok geçmiş olsun.:):)
rukiyeözgür
30-12-2012, 16:12
Geçmiş olsun canım üzüldüm şimdi ama sen üstesinden gelirsin.. O haşlanmış gibi olmuşlar dediklerin soğuktan olmasın Tömürcek?
bay tömürcek
30-12-2012, 17:05
Hasta menekşelerin saksılarını sabunlu suyla iyi yıka ve iyi durula, toprağını evden uzakta bir yerlere götür. Sağlıklı menekşelerine ve diğer çiçeklerine hastalık bılaşmsın. Çok geçmiş olsun.:):)
Şimdi o hastaları hep söküp atcam maviş topaklarını da atıp saksıları camasır sulu suda bekletcem :)
bay tömürcek
30-12-2012, 17:08
Geçmiş olsun canım üzüldüm şimdi ama sen üstesinden gelirsin.. O haşlanmış gibi olmuşlar dediklerin soğuktan olmasın Tömürcek?
Bilmiyorum ki :( Ama olan oldu artık seraya gelince tekrar alcam yavrular var zaten bikaçı tomurcukta e ekili yapraklarım da var ;) İnşallah o hastalık okadarla kalır bidaha da gelmez :p
İremsıla
30-12-2012, 17:34
Geçmiş olsun bay tömürcek,menekşelerine üzüldüm bende 30 çeşit rus menekşemi kaybettim bu yaz.emeklerim paralarım su gibi aktı gitti,mite belası ve bazılarıda seninki gibi haşlanmış gibi oldular bir anda kurtaramadım.
Ama yinede vazgeçilmiyor menekşeden,umarım kayıplarını bir an önce telafi edersin.mutlu yıllaaar....
bay tömürcek
30-12-2012, 17:39
Geçmiş olsun bay tömürcek,menekşelerine üzüldüm bende 30 çeşit rus menekşemi kaybettim bu yaz.emeklerim paralarım su gibi aktı gitti,mite belası ve bazılarıda seninki gibi haşlanmış gibi oldular bir anda kurtaramadım.
Ama yinede vazgeçilmiyor menekşeden,umarım kayıplarını bir an önce telafi edersin.mutlu yıllaaar....
Size de çok geçmiş olsun iremsıla :( Ama dediğiniz gibi vazgeçilmiyo ben tekrar yetiştirmeye başladım bile yaprktan yakında yeni menekşeler de alcam :) İnşallah kayıplarım son bulur hatta kayıplarımız son bulur :) Size de mutlu yıllar :)
bay tömürcek
30-12-2012, 19:46
Nilgün abla hasta menekşeleri sormuştun tam net olmamakla birlikte resimleri çektim net olsa da bişey farketmez durumları berbat zaten.
358347
358348
358349
bay tömürcek
30-12-2012, 19:51
Dün elma kurduyla buluştuk bikaç çiçek sözüm vardı onları götürdüm oda bana 11 ay hediye aldı hem de öle bi hediye oldu ki bana seçtirdi kendi hediyemi :D
358350
358351
358352
bay tömürcek
30-12-2012, 19:56
Bu da tuya'nın gönderdiği mum çiçeğim suda kök yapmaya başladı bende bugün hoyalara uygun topraktan yapıp saksıya diktim ;) İnşallah beklediğim gelişimi gösterir ;)
358353
358354
bay tömürcek
30-12-2012, 19:59
Bilgisayar masamın üstüne koyduğum telgrafım camın karşısında olduğu için bol bol ışık alıyo o yüzden de telgrafım mutlu ben mutlu baya uzadı buraya koyduktan sonra ;):p
358360
358361
Telgrafınız ağaç gibi olmuş,harika gelişim göstermiş.Bizimkilere gösterelim de kıskansınlar biraz. :)
Menekşelerinize üzüldüm.Benim de bu ay bazı sukulentlerde kayıplarım oldu. :(
Yeni bitkilerinizi de güle güle büyütün.
İyi yıllar bu arada.
bay tömürcek
30-12-2012, 20:48
Telgrafınız ağaç gibi olmuş,harika gelişim göstermiş.Bizimkilere gösterelim de kıskansınlar biraz. :)
Menekşelerinize üzüldüm.Benim de bu ay bazı sukulentlerde kayıplarım oldu. :(
Yeni bitkilerinizi de güle güle büyütün.
İyi yıllar bu arada.
Bu daha bişey değil sayın tika 5. sınıfa giderken bi telgrafım vardı 3 yaşına girince üşenmeyip ölçmüştüm 1 metre 20 cm gelmişti gelin duvağı gibi upuzundu ;) Bununda bahara saksısını değiştirip kışları içeri alıp yaşatabildiğim kadar yaşatıcam bakalım kaç cm olucak :p İnşallah yeni yılımızı kayıpsız geçiririz mutlu yıllar hepimize ;)
Elma Kurdu
30-12-2012, 21:48
Onbir Ay'ın gerçekten çok tatlı çıkmış fotoğrafta. :D
Telgrafında neymiş öyle :D Buda diycem belki bizde nasipleniriz. :D Ama budama zaten budamazsan da o buraya kadar gelir. :D Neyse Maşallah nazar etmeyelim. :D
Rana+miraç
30-12-2012, 21:56
Sayın bay tömürcek;
Menekşelerine üzüldüm. Menekşe başlığına daha net resimler koyup tecrübeli arkadaşlardan fikir sorsan, bundan sonra aynı kayıpları yaşamaman için faydalı olabilir.
Bana kök çürüğü olmuş gibi geldi emin değilim ama. Kök çürüğünü yapraklar susuz kalmış gibi olmaya başladığında farkebilirsen, kökü çıkarıp çürüyen kısmı temizleyip,suda yeniden köklendirip yeniden dikildiğinde menekşeyi kurtarma şansın oluyor. Geçen baharda acemiliğimden yeni yavrulamış bir çok yaprak kaybettim. Artık kök çürüğüne karşı daha dikkatliyim ,şüphelendiğim menekşenin kökünde yumuşama kararma görürsem kökü temizleyip suda yeniden köklendiriyorum. Allaha şükür yazın hiç kaybım olmadı.
Sağlıklı ,bol çiçekli menekşeler dileğiyle
Güzin Çakar
30-12-2012, 22:39
Menekşeleriniz soğuktan bozulmuş gibi görünüyor. Rana+miraç'ın dediği gibi çürüme olup olmadığını kontrol ediniz. Çürüme yoksa, daha sıcak ortamda toparlanabilirler. Fotoğraflardan durumları bana çok ümitsiz görünmedi.
bay tömürcek
30-12-2012, 22:56
Onbir Ay'ın gerçekten çok tatlı çıkmış fotoğrafta. :D
Telgrafında neymiş öyle :D Buda diycem belki bizde nasipleniriz. :D Ama budama zaten budamazsan da o buraya kadar gelir. :D Neyse Maşallah nazar etmeyelim. :D
Budamam onu ya uzasın uzadığı kadar ama istersen tabi dalı çok istediğin kadar verebilirim :p
bay tömürcek
30-12-2012, 22:59
Sayın bay tömürcek;
Menekşelerine üzüldüm. Menekşe başlığına daha net resimler koyup tecrübeli arkadaşlardan fikir sorsan, bundan sonra aynı kayıpları yaşamaman için faydalı olabilir.
Bana kök çürüğü olmuş gibi geldi emin değilim ama. Kök çürüğünü yapraklar susuz kalmış gibi olmaya başladığında farkebilirsen, kökü çıkarıp çürüyen kısmı temizleyip,suda yeniden köklendirip yeniden dikildiğinde menekşeyi kurtarma şansın oluyor. Geçen baharda acemiliğimden yeni yavrulamış bir çok yaprak kaybettim. Artık kök çürüğüne karşı daha dikkatliyim ,şüphelendiğim menekşenin kökünde yumuşama kararma görürsem kökü temizleyip suda yeniden köklendiriyorum. Allaha şükür yazın hiç kaybım olmadı.
Sağlıklı ,bol çiçekli menekşeler dileğiyle
Menekşe başlığına resim koymadım resimleri siteden bi üye ablama gösterdim onun da menekşeleri aynı olmuş sanırım mite bana ilaçta tavsiye etti ama kurtaramadım menekşeler kök çürüğü değil buna %100 eminim ortaları küllenip öldü, menekşelerin kurtulma şansı yok yani göbekleri olmadığı için yeşeremezler bidaha şimdi onları atcam saksıları da çamaşır suyunda bekletcem :)
bay tömürcek
30-12-2012, 23:02
Menekşeleriniz soğuktan bozulmuş gibi görünüyor. Rana+miraç'ın dediği gibi çürüme olup olmadığını kontrol ediniz. Çürüme yoksa, daha sıcak ortamda toparlanabilirler. Fotoğraflardan durumları bana çok ümitsiz görünmedi.
Evet sayın güzin çakar yaprakların solup buruşması soğuk odadan dolayı oldu iki tane sağlam var onlaı odama aldım sıcakta 3 4 günde toparlandılar ama o resim eklediklerimin ortaları gitti hastalıktn düzelme imkanı yok atcam onları diğerlerine de bulaşmasın diye.
enes geçmiş olsun ya üzüldüm menekşelerine şimdi utanarak soruyorum inci menekşe ne alemde?
bay tömürcek
31-12-2012, 00:57
enes geçmiş olsun ya üzüldüm menekşelerine şimdi utanarak soruyorum inci menekşe ne alemde?
Bereket onda bişey yok ablacım o komidinimin üstündeydi ötekilerden ayrı yerde ;) Ve senin için suya koyduğum inci menekşe yaprağı köklendi bu sefer başardım biraz daha çimleri büyüsün yavrulayınca sana doğru yol çıkacak inşallah ;)
yuppi tutmasına çok sevindim benim yaprak maalesef öldü onca uğraşıma rağmen . sen benim yaprağın tutacağından iyice emin olunca haber edersin ya harikasın çok sevindim ... bir dahakine sana menekşe yapraklarından tekrar gönderirim biraz uğraştıracaklar seni ama bakalım sana güvencim tam onlarıda yeşertirsin sen. aslında toprağa dikili yapraklarım var kıpırtı olsa içlerinde yolculuğa çıkarlar ama belkiyorum... sağol enescim çok mutlu oldum ya :)
bay tömürcek
31-12-2012, 19:06
yuppi tutmasına çok sevindim benim yaprak maalesef öldü onca uğraşıma rağmen . sen benim yaprağın tutacağından iyice emin olunca haber edersin ya harikasın çok sevindim ... bir dahakine sana menekşe yapraklarından tekrar gönderirim biraz uğraştıracaklar seni ama bakalım sana güvencim tam onlarıda yeşertirsin sen. aslında toprağa dikili yapraklarım var kıpırtı olsa içlerinde yolculuğa çıkarlar ama belkiyorum... sağol enescim çok mutlu oldum ya :)
Ah benim sibel ablaaammm ;) Bi yaprakcağızla bukadar mutlu oluyosun ya Allah her daim gönlüne göre verir inşallah keşke elimden gelse de köklü yollasam ufacık daha benimkide malesef ama o yaprağı yavrulatıp yollucam inşallah sana tek dileğim tutup bolca yavru vermesi ;) Çok teşekkür ederim sibel abla bende sana menekşe yaprakları için bahara alırım senden inşallah bişey olmazlar da bende nasiplenirim kenarından köşesinden seninkilerin ;)
inşallah yavrular enes ya. zaten yolculuğa çıkacak kıvama gelince gönderirsin hiçbir şekilde ölsün istemem. bahara unutturma yazman yeterli biliyorsun yine yapraklardan gönderirim toprakdakiler tutarsa onlardanda olur nasip meselesi... o vakte kadar yeni şeylerde olur inşallah :)
bay tömürcek
31-12-2012, 21:16
inşallah yavrular enes ya. zaten yolculuğa çıkacak kıvama gelince gönderirsin hiçbir şekilde ölsün istemem. bahara unutturma yazman yeterli biliyorsun yine yapraklardan gönderirim toprakdakiler tutarsa onlardanda olur nasip meselesi... o vakte kadar yeni şeylerde olur inşallah :)
Merak etme sibel ablacım ben senden çok istiyorum o menekşeyi sana ulaştırmayı ;) Tamam ablacım bahara ben sana hatırlatırım yaprakları ;) Yeni şeylere de hayır demem menekşe olsun başka bişey olsun :D
bay tömürcek
01-01-2013, 19:01
Bu da teyzemin 9 yaşındaki menekşesi emektar hiç çiçeksiz gezmez üstü hep çiçek dolu maşallah :D
358673
mumçiçeğim
01-01-2013, 21:07
Bilgisayar masamın üstüne koyduğum telgrafım camın karşısında olduğu için bol bol ışık alıyo o yüzden de telgrafım mutlu ben mutlu baya uzadı buraya koyduktan sonra ;):p
358360
358361
benim telgrefımda böyle olurmu acep???
bay tömürcek
01-01-2013, 21:10
benim telgrefımda böyle olurmu acep???
Kesinlikle olur çok arsız bu telgraf ;) Güneş görsün aydınlık olsun tamam :p
mumçiçeğim
01-01-2013, 21:14
Enescim merhaba bu arada uzun bi aradan sonra:),menekşelerine geçmiş olsun,ben maalesef mum çiçeğimi kurtaramadım tahmınım 20 yaprak falan kaldı uzerınde ,,artık yenı yaprakta vermıyo galıba bana kustu napalım olsun:),ama telgraftan ümitliyim
bay tömürcek
01-01-2013, 21:22
Enescim merhaba bu arada uzun bi aradan sonra:),menekşelerine geçmiş olsun,ben maalesef mum çiçeğimi kurtaramadım tahmınım 20 yaprak falan kaldı uzerınde ,,artık yenı yaprakta vermıyo galıba bana kustu napalım olsun:),ama telgraftan ümitliyim
Merhaba ayşe ablacım ;) Teşekkürler ayşe abla kayıplarım oldu evet ama yeni gelenlerde var bugün bi baktım senin verdiğin yaprağın biri ve diğer dikilenlerden 2 yaprağım yavrulamış :p Sen o mum çiçeğini doğrayıp çelik yap ablacım nekadar çıkarsa tekrardan dik bardaklara bir sürü mum çiçeğin olur şimdi nası olsa yapraklarını döke döke çürür gider. Telgraf zaten uraştırmaz ayşe abla merak etme ;)
Hani bahsetmiştim size Ege Üniversitesinde bir ciçek bulmustum. Yaprakları menekşeye benziyor diye.. İnternetten araştıdım o çiçek inci meneksesinin acık mavi rengıymiş.. Yani bay Tömürcek'inkinden farklı bir renk..Çiçeği ve yaprakları daha iri.. Çiçek sayısı daha az...Gittiğimde tekrardan sorup size bilgi vereceğim....Hala satışta varsa ne mutlu bize....
bay tömürcek
02-01-2013, 16:44
Hani bahsetmiştim size Ege Üniversitesinde bir ciçek bulmustum. Yaprakları menekşeye benziyor diye.. İnternetten araştıdım o çiçek inci meneksesinin acık mavi rengıymiş.. Yani bay Tömürcek'inkinden farklı bir renk..Çiçeği ve yaprakları daha iri.. Çiçek sayısı daha az...Gittiğimde tekrardan sorup size bilgi vereceğim....Hala satışta varsa ne mutlu bize....
İnşallah satışı vardır sayın ıldır mavi rengi de beyazla yanyana çok gösterişli olur ;) Satışı varsa siz alırsınız da biz napcaz? :p Eğer alırsanız resmini sayfamda yayınlamanızdan büyük mutluluk duyarım sayın ıldır hem görmüş oluruz mavi rengini de ;)
bay tömürcek sayfanda ufak bir gezinti yaptım menekşelerine diyecek sözyok çok güzeller hele o inci menekşe süper hepsine kocaman maşallah bu arada okul nasıl gidiyor çiçeklerde gösterdiğin performansı okuldada gösteriyosundur inşallah herşeyin gönlünce olması dileğiile :)
bay tömürcek
02-01-2013, 18:12
bay tömürcek sayfanda ufak bir gezinti yaptım menekşelerine diyecek sözyok çok güzeller hele o inci menekşe süper hepsine kocaman maşallah bu arada okul nasıl gidiyor çiçeklerde gösterdiğin performansı okuldada gösteriyosundur inşallah herşeyin gönlünce olması dileğiile :)
Çok teşekkür ederim sayın bayçalı beğenmenize çok sevindim ;) Matemetikle anlaşamıyoruz sevmedi gitti beni okula kaydolduğumdan beri peşimi de bırakmıyo ben nereye gidersem o da orda :D Yok madem benle beraber geliyosun barışalım dimi böle küs hayat geçer mi ama anlamıyo başka dilden konuşuyo benle bende hiç anlamıyorum napıcaz bilmem :D
İnşallah satışı vardır sayın ıldır mavi rengi de beyazla yanyana çok gösterişli olur ;) Satışı varsa siz alırsınız da biz napcaz? :p Eğer alırsanız resmini sayfamda yayınlamanızdan büyük mutluluk duyarım sayın ıldır hem görmüş oluruz mavi rengini de ;)
Yeterki bulup alalım arkadasım.. paylaşmaya hazırız..Yapraklar dagılır yurdun dört bir yanına.. Yeterki cıcek sevelım degılmı..Gelecek hafta bası gıtmeyı planladık.. Aslında bu cuma gıdecektıkte Ankara dan misafır geldı.. Onlar gıdınce inşallah....
bay tömürcek
02-01-2013, 22:50
Yeterki bulup alalım arkadasım.. paylaşmaya hazırız..Yapraklar dagılır yurdun dört bir yanına.. Yeterki cıcek sevelım degılmı..Gelecek hafta bası gıtmeyı planladık.. Aslında bu cuma gıdecektıkte Ankara dan misafır geldı.. Onlar gıdınce inşallah....
Çok teşekkür ederim sayın ıldır nekadar eli bol gönlü bol bi insansınız Allah hep o bol gönlünüze göre versin ;) Evet yeter ki çiçekleri sevelim biyerden bulup buluştururuz o sorun değil :p İnşallah planladığınız gün bi aksilik olmaz da gidebilirsiniz alamasanız bile fotoğraf çekip görsel şölen yaşatırsınız bize inşallah ;)
nılgun_dogan
02-01-2013, 22:57
Enescim bana gönderdiğin yapraklar yavru verdi büyüsün veririm ablasııı.
bay tömürcek
02-01-2013, 23:04
Enescim bana gönderdiğin yapraklar yavru verdi büyüsün veririm ablasııı.
Çok saol nilgün ablam ya çok düşüncelisin ;) Ben senin hakkını nasıl öderim her geldiğimde elimi kolumu çieklerle saksılarla dolduruyosun zaten :p Allah sana daha çok versin ablacım ;)
[QUOTE=bay tömürcek;1079336]Çok teşekkür ederim sayın bayçalı beğenmenize çok sevindim ;) Matemetikle anlaşamıyoruz sevmedi gitti beni okula kaydolduğumdan beri peşimi de bırakmıyo ben nereye gidersem o da orda :D Yok madem benle beraber geliyosun barışalım dimi böle küs hayat geçer mi ama anlamıyo başka dilden konuşuyo benle bende hiç anlamıyorum napıcaz bilmem :D[/QUOTE
orta yolu bulmak gerekir çünkü hayat matematikten ibaret bi adım sen gel bi adımda matematik gelsin olsun bitsin:D
bay tömürcek
03-01-2013, 13:52
Orta yolu bulmak gerekir çünkü hayat matematikten ibaret bi adım sen gel bi adımda matematik gelsin olsun bitsin:D
En son bükemediğimiz bileği öpücez o benle barışmazsa ben koşcam peşinde gerekirse gururu yok sayıp ayaklarına kapanırım çünkü onsuz hiç bişey olmuyo heryer matematik aksi gibi :D:D
nılgun_dogan
03-01-2013, 16:17
Trabzonlu Temel Ağa'nın sevgili torunu Eda'ya verilen ödev ile başı derttedir. Eskişehir'e göç eden arkadaşı Niyazi'ye başına gelenleri yazar:
Niyazicugum. Hani benim küçük torun var ya. Geçen akşam, geturdi ödevini önüme koydi. Bi yandan da aglay. Zaten dertlerini hep baga açar.
Dedi ki; 'Habunlari anliyamadum. O yüzden da yapamadım. Yarin ögretmen beni dövecek.'
Dedum ki; 'Aglama usagum, bunun içun ögretmen adam dövmez. Simdi oni çözeruk.'
Ne mümkün Niyazi kardasum:
Bi tirenlan, bi otobos ayni istasyondan kalkmislar. Tiren otobostan üçte bir daha hizli gidiy. Otobos iki yerde onbeser dakka istirahat vermis. Tiren da bi yerde durmis, 20 dakka su almis. Otobos saatte 60 kilometro gidiymis. Tiren 5 saat sonra gidecegi yere varmis. Otobos ise ne vakit sonra oraya varacakmis. Ograstum yapamadum.
Usak aglay.
Derken bubasi geldi. O da çözemedi. Diyrum oga ki, ' damat, senun tanidugun tahsilli bi otobos sofori var ise oga soralim, belki o bilebilur. Yahutta sabah olsun ben usagi soforler cemiyetine götüreyum. Onlar arasinda belki tirenle yaris etmis bi sofor vardur da bize nasihat verur. 'Ha, biz bi yandan da usaga tireni tarif ediyruk.
Tiren görmemis ki...
Ne anasi görmis, ne bubasi. Ben da bi tek askerlukte Erzurum'dan Sivas'a gittiydum. Neysa kardasum, o gece çok kizdum. Diyeceksun ki niye?
Usak daha incir agacindan duti ayiramay; mezgiti gosteriyrum, hamsi diy; efendum, yumurtanun fabrikada yapilduguni sanay. Biz gelduk araba yaristiriyruk. Yani efendi, otobos saatinda varsa ne olur, geç varsa ne olur? Gurbetten yolci mi bekliysun? Eger varacagi saat onemliysa, edersun yazihaneye bi telefon, derler saga otobosun inecegi zamani.. Bu kadarluk mesele içun sabiyi subyani niye telef edersun?
Usakcuklarda sarki yok, türki yok, oyun yok; dayamis matamatigi.
Ayiptur...
bay tömürcek
03-01-2013, 16:46
Ablacım bu ne güzel bi fıkra ya yerlere yattım okurken :D:D:D Benim matematik mesajının üstüne cukk oturmuş eline yüreğine sağlık nilgün ablacım Allah'ta seni güldürsün :D:D
sevgili nilgün hanım fıkra tam bir bomba :) paylaşım için sağolasınız..
bay tömürcek
03-01-2013, 20:10
Arkadaşımın hediyesi nergislerim tomurcuklandı ;) Soğanlarını göndermişti ektiğim gibi yeşerdiler ve hemen tomurcuk yaptılar merakla bekliyorum nasıl açacaklarını 4 nergis 6 sümbül soğanı hediye etmişti sümbüller daha yeni çıkıyo topraktan ama tomurcukları belli göbeklerinde ;)
Bu frezyaları da nilgün ablam hediye etti çok merak ediyorum nasıl olacaklar daha hayatımda ilk yetiştiriyorum ;) bu son resimdeki soldan iki nergiste nilgün ablamın hediyesi ama onlarda tomurcuk yok nedense? Bol bol yavru yaptılar :p
359167
359168
359169
359170
359171
bay tömürcek
03-01-2013, 20:19
Ali'nin gönderdiği patosum kargoda çok hasar görmüştü şimdi toparlandı ikinci yaprağını büyütüyo ;) Yine Ali'nin gönderdiği ruj çiçeğimde büyük gelişmeler var her yaprak dibinden sürgün ucu vermeye başladı yeni yeni :p Bu da kalp kalbe karşı çiçeğim Ali son gönderdiği kargoda hediye olarak yollamıştı bunu bana sadece 2 yapraktı şimdi kalbi atmaya, hızla uzamaya başladı ;) ( Nerelerdesin Ali senin çoluk çocuğun öksüz yetim büyümeye çalışıyo bak :( )
359172
359173
359174
359175
bay tömürcek
03-01-2013, 20:28
Bunlar da tohumdan yetişen pembe on bir ay çiçeklerim bugün farkettim ikisi de tomurcuk yapmış ;) Bu da elma kurdunun hediyesi olan on bir ayım onun da akşam üstü saksısını değiştirdim :p
359176
359177
359178
rukiyeözgür
04-01-2013, 20:09
Maşallah maşallah eline sağlık canım ben görmeyeli o tomurcuklu bu sürgünlü derken coşmuş ortalık :D Nergisleri bekliyorum merakla :cool:
dağçiçeği
04-01-2013, 20:25
Bunlar ne kadar canlı ve sağlıklı maşallah diyorum tömürcek kardeş. Birde tohumdan yetiştirmişsin:eek: :( şok geçiriyorum şu an herhalde. :pOlmuşsun sen tamamdır yani önünde saygıyla eğiliyorum.:D
bay tömürcek
04-01-2013, 22:32
Maşallah maşallah eline sağlık canım ben görmeyeli o tomurcuklu bu sürgünlü derken coşmuş ortalık :D Nergisleri bekliyorum merakla :cool:
Teşekkür ederim rukiye ablacım ;) Nergislerim de açsın ozaman yine fotğraflarım inşallah kokuludurlar, sümbüllerim açınca koklaya koklaya bi hal olurum bayılıyorum sümbül kokusuna :D
bay tömürcek
04-01-2013, 22:35
Bunlar ne kadar canlı ve sağlıklı maşallah diyorum tömürcek kardeş. Birde tohumdan yetiştirmişsin:eek: :( şok geçiriyorum şu an herhalde. :pOlmuşsun sen tamamdır yani önünde saygıyla eğiliyorum.:D
Teşekkür ederim dağçiçeği ablacım beğenmene sevindim ;) Evet tohumdan bunlar ama hepsi tohum yapmıyo bakalım elma kurdunun hediye ettiği turunculu beyazlı olan tohum yapcak mı :D Estağfurullah lütfen önünde eğiliyorum falan olmuyo ama saygılar benden ben küçüküm ;)
rukiyeözgür
07-01-2013, 20:13
Dışarıda kar yağıyor..Benimkiler bu karda kışta süslenmiş püslenmiş çiçeklenmişler ille de Tömürcek abimize gidelim de gidelim..Ee ben de kıramadım tuttum getirdim sayfana..Davetsiz misafir kabul ediyorsun değil mi? Biraz oynasınlar geri gelirler abisi malum bu havada dışarıda oynanmaz :D:D:D
bay tömürcek
07-01-2013, 20:23
Neden bu beğen tuşuna 1 kere tıklanıyo ki ben mausemin sol tuşu kilitlenene kadar basak istiyorum :D:D Rukiye ablacım öncelikle kocamaaann MAŞALLAH ne iyi olmuş bu görselleri sayfama eklemen gerçekten çok teşekkür ederim sıkıcı matematik sorularının arasında bunalmışken ilaç gibi geldi bu menekşeler bana ;) Bunlar nasıl da can atıyodur şimdi bahara kadar biraz daha büyüyelim de enes abimize yaprak yollayalım diye :D (Çingeneliğin bukadarı) :D Ablacım şaka bi yana sondaki favorim ilk baştakine de bayılmadım desem yalandan ağzım yamulur tekrardan kocaman maşallah bunlara :p
360229
rukiyeözgür
07-01-2013, 22:54
Neden bu beğen tuşuna 1 kere tıklanıyo ki ben mausemin sol tuşu kilitlenene kadar basak istiyorum :D:D Rukiye ablacım öncelikle kocamaaann MAŞALLAH ne iyi olmuş bu görselleri sayfama eklemen gerçekten çok teşekkür ederim sıkıcı matematik sorularının arasında bunalmışken ilaç gibi geldi bu menekşeler bana ;) Bunlar nasıl da can atıyodur şimdi bahara kadar biraz daha büyüyelim de enes abimize yaprak yollayalım diye (Çingeneliğin bukadarı) :D Ablacım şaka bi yana sondaki favorim ilk baştakine de bayılmadım desem yalandan ağzım yamulur tekrardan kocaman maşallah
Yaprak mı olur yavru mu artık gelirler Enes abisi :D Bu arada sondaki benim de favorilerimden biri yapraktan çok çiçek açıyor maşallah :p
dağçiçeği
08-01-2013, 00:05
Harika görüntüler bunlar ellerinize sağlık. Şu an elimde yavrulamış ama henüz açmamış üç çeşit ve henüz yavrulamamış dört yaprak var. Hiçbirinin türü ve ne renk açacağı belli değil. O kadar merakla bekliyorum ki anlatamam. Böyle güzel resimler görünce hayalden hayale dalıyorum. Ne diyeyim darısı başıma. :)
rukiyeözgür hanım menekşeleriniz çok güzeller bay tömürceğin sayfasını coşturmuş maşallah :)
bay tömürcek
08-01-2013, 20:43
Yaprak mı olur yavru mu artık gelirler Enes abisi :D Bu arada sondaki benim de favorilerimden biri yapraktan çok çiçek açıyor maşallah :p
Çok teşekkür ederim rukiye ablacım çok naziksin gerçekten bu güzellerinden bende edinmek isterim ;) Şu kıvırcık beyaz olanda favorim maşallah ya :p Hayatındaki herşey menekşelerin kadar güzel olsun ablacım ;)
rukiyeözgür
08-01-2013, 22:26
Harika görüntüler bunlar ellerinize sağlık. Şu an elimde yavrulamış ama henüz açmamış üç çeşit ve henüz yavrulamamış dört yaprak var. Hiçbirinin türü ve ne renk açacağı belli değil. O kadar merakla bekliyorum ki anlatamam. Böyle güzel resimler görünce hayalden hayale dalıyorum. Ne diyeyim darısı başıma. :)
Meraklanmayın sn. Dağçiçeği menekşe olur da çirkin olur mu? Hepsi çok güzel olacaktır biraz sabır sadece bahara harika olurlar :D
rukiyeözgür
08-01-2013, 22:31
Çok teşekkür ederim rukiye ablacım çok naziksin gerçekten bu güzellerinden bende edinmek isterim ;) Şu kıvırcık beyaz olanda favorim maşallah ya :p Hayatındaki herşey menekşelerin kadar güzel olsun ablacım ;)
Tömürcek canım bunların çoğundan sana göndermiştim bir yetiştir bakalım kaybın olursa telafi ederiz meraklanma sen tamam mı :p
İyi dileklerin için teşekkür ederim canım ;)
rukiyeözgür
08-01-2013, 22:35
Cevdet nasıl Tömürcek? Şimdi bu soğukta sobanın başında ne de güzel mırlar o.. Yanımda olsa da mırlasa biraz;)
bay tömürcek
08-01-2013, 23:06
Tamam rukiye ablacım tekrar teşekkür ederim ;) Cevdet dışarda kalıyo mecburen eve almıyoruz bizimkiler evde istemez kediyi tuvaleti gelirse dışarıya çıkacak yer yok diye :p Ama cevdet samanlıkta yatıyo soğuk diye bazen bahçedeki kanepenin içine girip yatıyo bazende onun için balkona koyduğum sepette yatıyo onun keyfine diyecek yok nerde nasıl isterse takılıyo :D
tömürcek ne yaparsın ablam epeydir yazamadım sayfana dersler nasıl kendine dikkat et iyi çalışmalar.
senin bana gönderdiğin paskalya vardı ya biri çürümüştü ama biri duruyordu dün baktım filiz vermiş çok sevindim;) ıtırın keyfi yerinde büyümeye devam ediyor ama bir sorun var o senden geldiğindeki gibi kokmuyor:( ona biraz üzülüyorum inşallah yazın sıcakları görünce oda kokusunu verecektir bana hayırlı günler müsadenle sayın rükiye özgüre de buradan bir kaç bir şey demek istiyorum:rolleyes:
sayın rükiye hanım ne güzel menekşeleriniz var bayıldım nazarımız değecek;) Allah nazarlardan saklasın yalnız bir sorun var biz bu sayfada gördüğümüz her çiçekten nasiplenmeye alıştık şimdi ne olacak:D
sayglarımla hepsini güle güle büyütün bu arada menekşe yarışmasındada başarılar diliyorum eminim iyi bir derece alacaksınız hayırlı günler diliyorum
bay tömürcek
09-01-2013, 12:17
tömürcek ne yaparsın ablam epeydir yazamadım sayfana dersler nasıl kendine dikkat et iyi çalışmalar.
senin bana gönderdiğin paskalya vardı ya biri çürümüştü ama biri duruyordu dün baktım filiz vermiş çok sevindim ıtırın keyfi yerinde büyümeye devam ediyor ama bir sorun var o senden geldiğindeki gibi kokmuyor:( ona biraz üzülüyorum inşallah yazın sıcakları görünce oda kokusunu verecektir bana hayırlı günler müsadenle sayın rükiye özgüre de buradan bir kaç bir şey demek istiyorum
sayın rükiye hanım ne güzel menekşeleriniz var bayıldım nazarımız değecek;) Allah nazarlardan saklasın yalnız bir sorun var biz bu sayfada gördüğümüz her çiçekten nasiplenmeye alıştık şimdi ne olacak:D
sayglarımla hepsini güle güle büyütün bu arada menekşe yarışmasındada başarılar diliyorum eminim iyi bir derece alacaksınız hayırlı günler diliyorum
İyiyim tuya ablacım sen nasılsın :) Paskalyanın filizlenmesine çok sevindim inşallah uzuuunn yıllar seni o güzel çiçekleriyle mutlu eder, ödüllendirir ;) Itırın da derdi nedir anlayamadım acaba havalardan mı dedim kalktım bilgisayarın başından üşenmedim yapraklarını ovuşturdum benimkinin o miss gibi kokusu hala üzerinde ama yazın sıcaklarda yanına gidince bile kokuyo şimdi ovalayınca kokuyo sende bi ovala bakıyım ablacım kokacak mı :p Ama merak etme bi büyüsün o harika kokacaktır evin içi ben hiç eksik etmem ıtırı kokusunu çok seviyorum da ;)
dağçiçeği
09-01-2013, 12:23
Bir ıtırım bile yok anlıyormusun.Hadi gülümseeee.;)
bu şarkı böyle değildi ama neyse.:D ;)
İyiyim tuya ablacım sen nasılsın :) Paskalyanın filizlenmesine çok sevindim inşallah uzuuunn yıllar seni o güzel çiçekleriyle mutlu eder, ödüllendirir ;) Itırın da derdi nedir anlayamadım acaba havalardan mı dedim kalktım bilgisayarın başından üşenmedim yapraklarını ovuşturdum benimkinin o miss gibi kokusu hala üzerinde ama yazın sıcaklarda yanına gidince bile kokuyo şimdi ovalayınca kokuyo sende bi ovala bakıyım ablacım kokacak mı :p Ama merak etme bi büyüsün o harika kokacaktır evin içi ben hiç eksik etmem ıtırı kokusunu çok seviyorum da ;)
evet yapraklarını ovuşturdum çok güzel koktu teşekkür ederim kardeşim ömrün uzun olsun:)))))
bay tömürcek
09-01-2013, 15:50
evet yapraklarını ovuşturdum çok güzel koktu teşekkür ederim kardeşim ömrün uzun olsun:)))))
Saol ablacım senin de ömrün uzun olsun ;)
bay tömürcek
09-01-2013, 15:55
Bir ıtırım bile yok anlıyormusun.Hadi gülümseeee.;)
bu şarkı böyle değildi ama neyse.:D
O şarkı öyle değil dağçiçeği ablacım böyle :)
Bir ıtırın var artık seninde, hiç merak etme
Adresini özelime istiyorum, ama çok bekletme :D
Gelen çeliği çocuğunmuş gibi benimse
Gönlün oldu artık; haydi sen de gülümseee :D:D
Şarkının doğrusunu yazdım ablacım :D
çiftçi5234
09-01-2013, 16:07
ne güzel uydurdun ya la :D
dağçiçeği
09-01-2013, 17:02
O şarkı öyle değil dağçiçeği ablacım böyle :)
Şarkının doğrusunu yazdım ablacım :D
Wuuuuu......
Teşekkür ederim şair ruhlu kardeşim benim beğendi tuşunu 10'la çarp lütfen.Hemde en yıldızlısından ;)Bu ne güzel şarkı olmuş böyle ağzına sağlık .
Bu kadar gönlü zengin insanlar olduğunu bilmek geleceğe olan umudumu tazeliyor.Tekrar tekrar teşekkür ederim.
bak bak şair olmuş bizim bay tömürcek aramızda şair varmışta haberimiz yokmuş :D...:D...:D
nılgun_dogan
09-01-2013, 17:10
Atma yedi heceli
Makami da uyacak
Omuzlar silkinirken
Ayaklar sallanacak
rukiyeözgür
09-01-2013, 17:14
müsadenle sayın rükiye özgüre de buradan bir kaç bir şey demek istiyorum:rolleyes:
Bütün güzel dilekleriniz için teşekkürler sn. Tuya :p Paylaşmayı çok isterim fakat kasabada oturunca kargo gönderimi sorun oluyor malesef ilçeye gitmek gerekiyor o da pek mümkün olmuyor ne yazık :( Söz vermeyeyim ama aklımdasınız bahara doğru uygun şartlar oluşursa adresinizi isterim :p
sayın rukiye özgür menekşelerinize maşallah nazarımız değmesin :) hangisini daha çok beğensem şaşırdım :) enes in sayfası dahada bi güzelleşti desem kızar mı? ayrıca enes nilgün ablanın sayfasına bir bak ( yüzümdeki gülümsemeyi sen tahmin et :) )
bay tömürcek
09-01-2013, 18:29
Wuuuuu......
Teşekkür ederim şair ruhlu kardeşim benim beğendi tuşunu 10'la çarp lütfen.Hemde en yıldızlısından ;)Bu ne güzel şarkı olmuş böyle ağzına sağlık .
Bu kadar gönlü zengin insanlar olduğunu bilmek geleceğe olan umudumu tazeliyor.Tekrar tekrar teşekkür ederim.
Ne demek ablacım bu şarkı benden sana gelsin ;) Hatta biraz bekle şarkıya sebep olan ıtır kapına ayağına gelsin ve kokladıkça beni hatırla ablacım :p
bay tömürcek
09-01-2013, 18:30
bak bak şair olmuş bizim bay tömürcek aramızda şair varmışta haberimiz yokmuş :D...:D...:D
Küçük bi dörtlük sadece o da biraz gülelim diye yoksa ben kim şairlik kim :D:D
bay tömürcek
09-01-2013, 18:33
sayın rukiye özgür menekşelerinize maşallah nazarımız değmesin :) hangisini daha çok beğensem şaşırdım :) enes in sayfası dahada bi güzelleşti desem kızar mı? ayrıca enes nilgün ablanın sayfasına bir bak ( yüzümdeki gülümsemeyi sen tahmin et :) )
Kızar mıyım hiç sibel ablacım seninle aynı fikirdeyim sayfam şenlendi rukiye ablanın sayesinde ;) Şimdi nilgün ablanın sayfasına baktım sibel abla ordan tebrik ettim ama burdanda tebrik edeyim gerçekten gözün aydın ablacım aylardır beklediğin güzele kavuştun maşallah hem de ne güzel :p İyi günlerde büyüt sibel ablacım ;)
bay tömürcek
09-01-2013, 18:34
Atma yedi heceli
Makami da uyacak
Omuzlar silkinirken
Ayaklar sallanacak
Bakın bu şairlik Sakarya'nın suyundan bence nilgün ablam da bana destek çıkmış dizesiyle teşekkürler ablacım ;):D
Nilgün hanım olmasaydı hayaller hayallerde kalacaktı.. üyelerden sayın Ildır'ı bile bu konuda rahatsız ettim.. Sağolsun, o da Ege Üniversitesinin botanik bahçesine giderse benim için bakacağını söylemişti.. :)) şuan çok mutluyum.. sağ salim ulaşsın inşallah bana..
bay tömürcek
09-01-2013, 20:57
Nilgün hanım olmasaydı hayaller hayallerde kalacaktı.. üyelerden sayın Ildır'ı bile bu konuda rahatsız ettim.. Sağolsun, o da Ege Üniversitesinin botanik bahçesine giderse benim için bakacağını söylemişti.. :)) şuan çok mutluyum.. sağ salim ulaşsın inşallah bana..
Evet nilgün abla sayesinde kavuşacaksın sibel abla menekşene ;) Rahatsızlık olur mu ablacım bu sitede herkes paylaşımdan birileri için bişeyler yapmaktan mutluluk duyuyodur eminim ;)
Bende şuan bi çiçek için tabiri caizse tırmalanıyorum kimleri rahatsız etsem acaba birilerinde var mıdır ki :o İlk aklıma nilgün abla geldi hem varsa elden alma şansım da var diye acaba sayfama resmini eklesem sorun olur mu belki bi olan çıkar da bana göndermek ister ;)
nılgun_dogan
09-01-2013, 20:59
Ne çiçeği söyle bakem.
bay tömürcek
09-01-2013, 21:08
Bak nilgün ablacım arayıp taradığım çiçek bu biz ana yüreği diyoruz önceden tenekelerde olurdu ananemde, akrabalardan tanıdıklardan sormadığım kalmadı ama kimsede yokmuş artık. Hayallerimi süsleyen hatta çoğu zaman rüyalarıma giren ana yüreği bu;) (peperomia caperata)
360679
360680
360681
nılgun_dogan
09-01-2013, 21:10
İlk defa görüyorum ama aklıma kaydettim.
bay tömürcek
09-01-2013, 21:14
İlk defa görüyorum ama aklıma kaydettim.
Çok teşekkür ederim ablacım inşallah biyerlerden çıkıp beni bulur bu güzellik ;) Çiçekleri de ayrı bi görsel şölen zaten el gibi aynı :) Bazı köylerde de kaynana eli diyolar dikenli falan da değil ama :D:D
bunu yakın zamanda nerde gördüm acaba yapımarket mi yoksa sera mı... büyük ihtimal yapımarketlerde bulunur ... görürsem aklımdasın :)
bay tömürcek
09-01-2013, 22:25
bunu yakın zamanda nerde gördüm acaba yapımarket mi yoksa sera mı... büyük ihtimal yapımarketlerde bulunur ... görürsem aklımdasın :)
Çok teşekkür ederim sibel ablacım düşünmen bile yeterli ;) Ama görürsen biyerlerde benim için alır mısın ablacım burda hiç biyerde bulamadım ücretiydi cartıydı curtuydu onları aramızda hallederiz sibel abla yeterki sahip olayım bu çiçeğe :p
Cymbelina
09-01-2013, 23:45
Bay Tömürcek, 393 nolu mesajdaki çiçeği ben de ilk kez görüyorum. Şirin birşey. İlk bakışta sıklameni andırıyor, diğer resimlerde açan çiçeği de (sadece çiçek kısmı) akşam sefasına benziyor. Muhtemelen sıklamenle alakası da yoktur, benim benzetme kabiliyetim sağolsun:)
dağçiçeği
09-01-2013, 23:57
Gerçekten harika bir şeymiş bu bitki. Bayıldım.:eek:
İlk kez gördüm çok şirin bir bitkiymiş. İnşallah Allah nasip eder de en kısa zamanda sahip olursun kardeşim.
Cymbelina'nın benzetmesine katılıyorum. Sıklemene benziyor biraz. Belki uzaktan akrabasıdır.
Bay Tömürcek, 393 nolu mesajdaki çiçeği ben de ilk kez görüyorum. Şirin birşey. İlk bakışta sıklameni andırıyor, diğer resimlerde açan çiçeği de (sadece çiçek kısmı) akşam sefasına benziyor. Muhtemelen sıklamenle alakası da yoktur, benim benzetme kabiliyetim sağolsun:)
Bitkiler konusunda cok derın bilgi sahıbı degılım ama Begonya nın benzeri bir tur dıye bılıyorum..Siklamen soganlı bu ıse rex begonya turu buyuyen ve koklenen bır ture benzıyor.. Hemen araştırmaya başlayalım bakalım...
Rahatsızlık ne demek..Elimizden geldıkten sonra... Dünyada bır tek ölüme çare yok.. Kim bulursa nerede bulursa paylasacak degılmı burada...Lütfen aklınıza getırmeyın rahatsızlık zorluk gıbı kelımelerı...
Cymbelina
10-01-2013, 01:32
Sayın Ildır, inanın çok şaşırdım, hiç aklıma gelmezdi begonya olacağı:);) Ben de çok uzman değilim neticede, ancak oldukça benzettim sıklamene, özellikle çiçek sapları vb. açısından. Rex begonyayı ise burada duydum, hatta çok ilginç gelmişti ismi, "Rex" kral anlamına da geliyor diye biliyorum, neden öyle denmiş diye bakmıştım. Onun resimleriyle de burada karşılaştım:)
Tömürcek, siz bir de hazır bahsi açılmışken Rex begonyanın ilginç yapraklarını inceleyin o halde, beğenebilirsiniz diye düşünüyorum.
Bazi linkler ekliyorum, yeni mesaj yazmaya üşendim:)
İlk linkte 852. ve 854. mesajlara dikkat, sanırım aynısı.
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/20110-29.htm
http://www.agaclar.net/forum/sukulent/5255.htm
http://www.bahcenet.com/zumrut-dalgasi-peperomia-caperata.html
bay tömürcek
10-01-2013, 10:47
Bence de sıklamenle alakası yoktur çünkülümün sıklamen yumrulu oluyo :D Sizin benzetme kabiliyetinize göre hafif kaçmış sıklamen yani en azından yapraklar falan andırıyo ben sizden bi masal kahramanına ya da bi sanatçıya benzetmenizi umardım :D:D
bay tömürcek
10-01-2013, 10:49
Gerçekten harika bir şeymiş bu bitki. Bayıldım.:eek:
İlk kez gördüm çok şirin bir bitkiymiş. İnşallah Allah nasip eder de en kısa zamanda sahip olursun kardeşim.
Cymbelina'nın benzetmesine katılıyorum. Sıklemene benziyor biraz. Belki uzaktan akrabasıdır.
Ben de bayılıyorum bu çiçeğe ananemde teneke teneke olurdu eskiden kışın dolapların üstüne koyar sarkıtırdı ;) Amin inşallah biyerlerden bulabilirim bu çiçeği :p
bay tömürcek
10-01-2013, 10:52
Zümrüt Dalgası (Peperomia caperata) | Bahçe Bitkileri Bahce Peyzaj Süs Bitkileri Organik Tarım Ziraat (http://www.bahcenet.com/zumrut-dalgasi-peperomia-caperata.html)
İnceledim linkleri kırmızı yapraklı olan başka bir çeşidi bana sadece klasiği olsa yeter çünkü ben ondan istiyorum inşallaaaahh kısa zamanda nasip eder Allah bundan bana :D
bay tömürcek
10-01-2013, 10:57
Tömürcek, siz bir de hazır bahsi açılmışken Rex begonyanın ilginç yapraklarını inceleyin o halde, beğenebilirsiniz diye düşünüyorum.
Rex begonyayı biliyorum çok hoşuma gidiyo ama adapazarındaki çiçekçilerde yok sorduğum çiçekçilerden çoğu adını bile bilmiyo :D Nasip kısmet meselesi artık nasibim varsa gelir bulur beni rex begonyada :) çünkü bazı şeyler için çok uğraşıyorum elde edemiyorum ama zaman geçiyo bakıyorum kendiliğinden gelip buluyo beni :p Annem hep der NASİPSE GELİR HİNTTEN YEMENDEN, NASİP DEĞİLSE NE GELİR ELDEN ;) hayat felsefem :D
Sayın Ildır, inanın çok şaşırdım, hiç aklıma gelmezdi begonya olacağı:);) Ben de çok uzman değilim neticede, ancak oldukça benzettim sıklamene, özellikle çiçek sapları vb. açısından. Rex begonyayı ise burada duydum, hatta çok ilginç gelmişti ismi, "Rex" kral anlamına da geliyor diye biliyorum, neden öyle denmiş diye bakmıştım. Onun resimleriyle de burada karşılaştım:)
Zümrüt Dalgası (Peperomia caperata) | Bahçe Bitkileri Bahce Peyzaj Süs Bitkileri Organik Tarım Ziraat (http://www.bahcenet.com/zumrut-dalgasi-peperomia-caperata.html)
Evet arkadaşım cıcegi bulmussun.. Sadece yaprak rengı farklı..Ben okul yıllarındayken evımızde vardı.. oradan hatırlıyorum..İzmir de Hatay pazarında sonbahar basında satılıyordu.. görmüstüm..Bay Tömurcek o zamana kadar bulamazsa baharda alır gönderırım..Yeterkı istesin...
Rex begonyayı biliyorum çok hoşuma gidiyo ama adapazarındaki çiçekçilerde yok sorduğum çiçekçilerden çoğu adını bile bilmiyo :D Nasip kısmet meselesi artık nasibim varsa gelir bulur beni rex begonyada :) çünkü bazı şeyler için çok uğraşıyorum elde edemiyorum ama zaman geçiyo bakıyorum kendiliğinden gelip buluyo beni :p Annem hep der NASİPSE GELİR HİNTTEN YEMENDEN, NASİP DEĞİLSE NE GELİR ELDEN ;) hayat felsefem :D
Bugun benım cıceklerımı aldıgım pazarın gunu .. Telefonla hem rex begonya hemde cok ıstedıgın peperomia yı sordum.. Kış nedenıyle satıs yapamadıklarını ama bahara ıkısınıde getıreceklerını söyledıler.. ee bahara ne kaldıkı..yeterki saglıkla ulasalım..en azından satan bır cıcekcı bulduk degılmi.....
bay tömürcek
10-01-2013, 14:35
Bugun benım cıceklerımı aldıgım pazarın gunu .. Telefonla hem rex begonya hemde cok ıstedıgın peperomia yı sordum.. Kış nedenıyle satıs yapamadıklarını ama bahara ıkısınıde getıreceklerını söyledıler.. ee bahara ne kaldıkı..yeterki saglıkla ulasalım..en azından satan bır cıcekcı bulduk degılmi.....
Sayın ıldır size nekadar teşekkür etsem azdır çok candan yürekten bi insansınız :) Şuan sizden gördüğüm muamele sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi içten ve yakın ;) Evet dediğiniz gibi bahara kaldı 2 3 ay anlamadan geçer ve bende inşallah sayenizde çiçeklerime kavuşurum ;) Gerçekten size yürekten teşekkür ederim sayın ıldır çok mutlu ettiniz beni Allah gönlünüze göre versin :) Saygılarımla iyi günler :)
Sayın ıldır size nekadar teşekkür etsem azdır çok candan yürekten bi insansınız :) Şuan sizden gördüğüm muamele sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi içten ve yakın ;) Evet dediğiniz gibi bahara kaldı 2 3 ay anlamadan geçer ve bende inşallah sayenizde çiçeklerime kavuşurum ;) Gerçekten size yürekten teşekkür ederim sayın ıldır çok mutlu ettiniz beni Allah gönlünüze göre versin :) Saygılarımla iyi günler :)
Ne demek arkadasım..Bizler burada cıcegı buruşunca üzülen tek bır dal için hayaller kuran sabah kalkınca önce pencere önundekı canlılarına gunaydın dıyen insanlarız..Bir saksı cıcege kavusmak bızde ablaya kardese kavusmakla es deger..Ben sızın yana yıkıla cıcek aradıgınızı duyupta arastırmazmıyım..Benimde aradıgım özledıgım renkler kokular var.. hanı ne derler damdan düsenin halini damdan düsen bilir..Hafta sonu musaıt olursa çiçek seralarınıda dolaşmak istiyorum.. bulursam onumuzdekı haftaya bulamazsam bahara cıcekler sendedır arkadasım.. merak etme..
Allah hepımızın gönlüne göre versin...
bay tömürcek
10-01-2013, 15:53
Ne demek arkadasım..Bizler burada cıcegı buruşunca üzülen tek bır dal için hayaller kuran sabah kalkınca önce pencere önundekı canlılarına gunaydın dıyen insanlarız..Bir saksı cıcege kavusmak bızde ablaya kardese kavusmakla es deger..Ben sızın yana yıkıla cıcek aradıgınızı duyupta arastırmazmıyım..Benimde aradıgım özledıgım renkler kokular var.. hanı ne derler damdan düsenin halini damdan düsen bilir..Hafta sonu musaıt olursa çiçek seralarınıda dolaşmak istiyorum.. bulursam onumuzdekı haftaya bulamazsam bahara cıcekler sendedır arkadasım.. merak etme..
Gerçekten öyle güzel tanımlamışsınız ki tek kelimeyle harika ağzınıza yüreğinize sağlık :) Sizi bu kadar zahmete sokmak istemem lütfen elinize geçtiği zaman gönderin ben beklerim sırf benim için sağda solda çiçek aramayın olur mu :)
Gerçekten bu çiçeklere ulaşabileceğimi bilmek bile yetti bana Allah razı olsun sizden siz beni sevindirdiniz Allah'ta sizi sevindirsin şuan sizde damdan düşmüş biri olarak duygularımı çok iyi anlamışsınızdır yeni bi çiçeğe özellikle de aylardır aradığım bir çiçeğe kavuşmanın heyecanlı bekleyişini çok iyi bildiğiniz için beni en iyi şekilde anladığınızdan eminim tekrar tekrar teşekkür ederim güzel haberlerinizi beklicem ;)
Cymbelina
10-01-2013, 17:19
Eee şimdi sonuç ne ama?:)
Bu peperoni midir pepe bilmem ne çiçeği Rex begonya türüne veya normal begonya türüne giriyor mu girmiyor mu?;) Ben verdiğim linklerde öyle bir bilgi göremedim. Tömürcek her zamanki gibi bir mesele atıp ortaya kaçtın, bir de bana laf yetiştiriyorsun yok sıklamenin kökü şöyle yumrulu böyle eciş bücüş diye:dilli: Aynı üzüldüğün menekşelerin olayına döndü;)
bay tömürcek
10-01-2013, 18:45
Eee şimdi sonuç ne ama?:)
Bu peperoni midir pepe bilmem ne çiçeği Rex begonya türüne veya normal begonya türüne giriyor mu girmiyor mu?;) Ben verdiğim linklerde öyle bir bilgi göremedim. Tömürcek her zamanki gibi bir mesele atıp ortaya kaçtın, bir de bana laf yetiştiriyorsun yok sıklamenin kökü şöyle yumrulu böyle eciş bücüş diye:dilli: Aynı üzüldüğün menekşelerin olayına döndü;)
Amaniiinn gabak gene beni patlayıvedi :D Ama ben araştırmadım ıldır araştımaya koyuluyorum dedi ben sadece fikrimi söyledim sıklamen çeşidi değildir sıklamen yumrulu oluyo dedim :D Yani konuyu atıp kaçmadım buralardayım dediğimin arkasındayım bence de yaprak begonyalarla akraba yani hiç akrabalık bile olmasa illa bi kız alıp kız vermişlikleri vardır tanıdık oldukları kesin yani fikrimce :D
bay tömürcek
10-01-2013, 18:49
Bakın mesela bununla akrabalığı olduğunu düşünüyorum :D Yaprak begonya bu netten alıntı :D
360842
Amaniiinn gabak gene beni patlayıvedi :D Ama ben araştırmadım ıldır araştımaya koyuluyorum dedi ben sadece fikrimi söyledim sıklamen çeşidi değildir sıklamen yumrulu oluyo dedim :D Yani konuyu atıp kaçmadım buralardayım dediğimin arkasındayım bence de yaprak begonyalarla akraba yani hiç akrabalık bile olmasa illa bi kız alıp kız vermişlikleri vardır tanıdık oldukları kesin yani fikrimce :D
Arkadaslar kısa sure arastırdım..Begonya turu degıl. Tropikal bölgelerde yetişiyor..Bibergiller familyasından .(ne alaka anlamadım ama )Kapalı tohumlu bıtkıler sınıfından.Nemden hoslanıyor. Yazları yapragına su fışkırtmak gerekıyor... 7-8 ayrı rengı var.. Alacalısı değişik..Aydınlık dogrudan gunes almayan yerlerı sevıyor..Çelikle cogaltılıyor.. şimdilik bu kadar.. yine yazarım....
Cymbelina
10-01-2013, 19:11
Teşekkürler Sayın Ildır:)
Siz de yazmasanız bu Tömürcek daha bıdı bıdı bana çemkirecekti:dilli:, çan çan çan, bu ne canım pabuç kadar dil? Hala büyüğüne cevap veriyor:D Sonra bir de ağlardı gene, kıyamaz üzülürdük:)
Bu peperonimia mıdır nedir herkesi birbirine düşürdü, bakar mısınız şu işe?:) Demek bibermiş, pepper - pepe olayı onu mu işaret ediyor acep?:)
Neyse, ben teşhisimi baştan koydum, artık benim için sıklamen türüdür o;)
bay tömürcek
10-01-2013, 21:11
Teşekkürler Sayın Ildır
Siz de yazmasanız bu Tömürcek daha bıdı bıdı bana çemkirecekti:, çan çan çan, bu ne canım pabuç kadar dil? Hala büyüğüne cevap veriyor Sonra bir de ağlardı gene, kıyamaz üzülürdük
Bu peperonimia mıdır nedir herkesi birbirine düşürdü, bakar mısınız şu işe? Demek bibermiş, pepper - pepe olayı onu mu işaret ediyor acep?
Neyse, ben teşhisimi baştan koydum, artık benim için sıklamen türüdür o;)
Yaa ben çemkirmedim kii :D Bu cymbelina abla beni dövecek sayın site sakinleri lütfen birinizin arkasına saklanıyım :D Ben büyüğüme terbiyesiz cevap vermedim ki yetişin sataşma vaaaarrrr :dilli: Hem bişey olursa ağlarım salya sümük affedersiniz beni küçüküm ben sahip çıkın bana :D Ya yine mi ortalığı karıştırdım ben çiçeğim kimi birbirine düşürdü ki cymbelina ablayı bana düşürdü bu da olağan bişey yani pepe nin suçu yok :D
enes senin aradığının adı bu değil mi bir bak görsellerine peperomia carperata
Peperomia Carperata
Yaprakları yuvarlak, büyük, etli ve tüylüdür.Yapraklarının ortası yeşil-beyaz çizgili şekildedir.Gelişme döneminde 18-23oC, kışın 15oC sıcaklığa gereksinim gösterir.
Yarı aydınlık, ama doğrudan güneş ışığı almayan yerleri sever. Yazın toprağı devamlı nemli tutulmalı, sıcak havalarda yapraklarına su püskürtülmelidir.Kışın ise saksı toprağı aşırı sulanmamalıdır.Bitki düz-uzun kadifemsi bir tohum çiçeği verir.
Üretilmesi çelikle olur. Aranjman yapımında sık kullanılan bir bitkidir.Saksı değişimi her yıl ilkbaharda yapılır.
hakkında bulduklarımda bunlar :)
bay tömürcek
10-01-2013, 21:19
enes senin aradığının adı bu değil mi bir bak görsellerine peperomia carperata
Evet sibel ablacım aynen o aradığım ;) Sayfama ekledim ya o işte :p
tamam artık adını biliyoruz :)
bay tömürcek
10-01-2013, 21:33
Ben zaten adını resim eklediğim zaman resmin üstüne mesajın sonunda parantez içinde yazmıştım sibel abla gözünden kaçmış heralde adı belli zaten de kendisi yok :D Ama sağolsun sayın ıldır bulacak sanırım ;)
ben onu görmedim ya :) kendime ne kadar gülüyorum şu an :)) yahu amerikayı keşfettim sandım ya ben. ben beni bilemiyorum kafa olmuş peperomia carperata . görürsem dediğim gibi bende haberdar ederim artık :) hani adını buldum ya kendinide bulurum :)) sanırım amerikanın bilmem kaçıncı kez keşfinden sonra :)
bay tömürcek
10-01-2013, 21:49
ben onu görmedim ya :) kendime ne kadar gülüyorum şu an :)) yahu amerikayı keşfettim sandım ya ben. ben beni bilemiyorum kafa olmuş peperomia carperata . görürsem dediğim gibi bende haberdar ederim artık :) hani adını buldum ya kendinide bulurum sanırım amerikanın bilmem kaçıncı kez keşfinden sonra :)
Bu mesajı sonuna kadar gülerek okudum ablacım :D Amerikayı keşfettim sandım deyince başladım gülmeye :D Çok sevinirim sibel abla haber verirsen inşallah dediğin gibi adını buldun kendini de bulursun ;)
Rana+miraç
10-01-2013, 22:16
Yaa ben çemkirmedim kii :D Bu cymbelina abla beni dövecek sayın site sakinleri lütfen birinizin arkasına saklanıyım :D Ben büyüğüme terbiyesiz cevap vermedim ki yetişin sataşma vaaaarrrr :dilli: Hem bişey olursa ağlarım salya sümük affedersiniz beni küçüküm ben sahip çıkın bana :D Ya yine mi ortalığı karıştırdım ben çiçeğim kimi birbirine düşürdü ki cymbelina ablayı bana düşürdü bu da olağan bişey yani pepe nin suçu yok :D
Sayın bay tömürcek, geç sen bakiim kenara.
Sayın bayan cymbelina, cymbelina ! Ayıp değil mi çocuğu korkutuyorsun. A aaa yakışmadı bizim partiye bu davranış. Seçmenlerimiz ne düşünür?Hem tömürcekte 18 yaşını geçtiyse oy verebilir.Bu durumu göz ardı etmemek lazım.
Korkma sen tömürcek. Rana ablan arkanda. Cymbelina , yoldan çıkan karanfillerine kızmış hıncını senden çıkarıyor. Cymbelina zavallı karanfillerine eziyet etme benimkilerde öyle saçma sapan sağa sola uzatıyor dallarını. Her bitkiyi olduğu gibi kabul edip sevmek gerekir.Kış kıyamet benimkiler balkonda hala açıyor, varsın dalları dağınık olsun.
Tömürcek sana teselli armağanı yolda. Sürprizleri bekle.
Cymbelina
10-01-2013, 23:57
Terlik, dövmek filan elbette latifeydi ama sonunda olan oldu. Tömürcek, kırk yıllık arkadaşımla beni birbirimize düşürdün, asıl şimdi dövsem yeridir seni:) Bacak kadar boyuyla şuna bak ya, aaa, Ranamiraçcığım'ı bile bana cephe aldırttı alt tarafı biberli bir çiçek, Pepe çiçee yüzünden:dilli: Bana bak bana Tömürcek, öyle Pikaçu gibi sevimli filan dinlemem basarım sopayı.:dilli::D Aaa, a hiç böyle şey görmedim, tansiyonum fırladı.
Son sözüm de Ranamiraç'a;
Hanım hanım,
Bene bak hele;)....Bir pikaçu için böyle edilir mi?:dilli:
Bir partide herşey olabilir, ben partinin radikal kanadıyım, tamam mı? :D Hizipçilik yapmayalım bir peperoni çiçeği ve çocuk yüzünden.
Cymbelina
11-01-2013, 00:08
Yaa ben çemkirmedim kii :D Bu cymbelina abla beni dövecek sayın site sakinleri lütfen birinizin arkasına saklanıyım :D Ben büyüğüme terbiyesiz cevap vermedim ki yetişin sataşma vaaaarrrr :dilli: Hem bişey olursa ağlarım salya sümük affedersiniz beni küçüküm ben sahip çıkın bana :D Ya yine mi ortalığı karıştırdım ben çiçeğim kimi birbirine düşürdü ki cymbelina ablayı bana düşürdü bu da olağan bişey yani pepe nin suçu yok
Bak valla, sinirden gene okudum...Yok, olmaz böyle şey:dilli: Şunun dediklerine bakar mısınız? Haksız mıyım şimdi?:dilli: Yahu ne çeçeron çıktın sen de Tömürcek:dilli: Milleti başıma topladı, aaa. Ayrıca, arada Sayın Sibelim'i bile yanıltmaya çalışmış, esrarengiz laflarla.
bay tömürcek
11-01-2013, 00:30
Sayın bay tömürcek, geç sen bakiim kenara.
Sayın bayan cymbelina, cymbelina ! Ayıp değil mi çocuğu korkutuyorsun. A aaa yakışmadı bizim partiye bu davranış. Seçmenlerimiz ne düşünür?Hem tömürcekte 18 yaşını geçtiyse oy verebilir.Bu durumu göz ardı etmemek lazım.
Korkma sen tömürcek. Rana ablan arkanda. Cymbelina , yoldan çıkan karanfillerine kızmış hıncını senden çıkarıyor. Cymbelina zavallı karanfillerine eziyet etme benimkilerde öyle saçma sapan sağa sola uzatıyor dallarını. Her bitkiyi olduğu gibi kabul edip sevmek gerekir.Kış kıyamet benimkiler balkonda hala açıyor, varsın dalları dağınık olsun.
Tömürcek sana teselli armağanı yolda. Sürprizleri bekle.
Rana abla koş koş bak beni döven kadın şurda elinde kızılcık sopası olan :D Evet o abla bana dedi ki çekil ayağımın altından çocuk, zaten karanfillerime sinir oldum kaloriferin üstünde pişiriyorum seni de dondurucuya kapatırım evimin bodrumunda çocukları hapsediyorum dedi sonra da ben dil çıkardım dövdü beni :D ( Valla cymbelina ablam dövcek beni kesin kesiinn !!! :D )
Haberini aldım ablacım elma kurdundan çok teşekkür ederim gercekten teselli armağanın için sürprizlerini merakla bekliyorum mutluluğum paha biçilemez ;)
bay tömürcek
11-01-2013, 00:36
Terlik, dövmek filan elbette latifeydi ama sonunda olan oldu. Tömürcek, kırk yıllık arkadaşımla beni birbirimize düşürdün, asıl şimdi dövsem yeridir seni:) Bacak kadar boyuyla şuna bak ya, aaa, Ranamiraçcığım'ı bile bana cephe aldırttı alt tarafı biberli bir çiçek, Pepe çiçee yüzünden:dilli: Bana bak bana Tömürcek, öyle Pikaçu gibi sevimli filan dinlemem basarım sopayı.: Aaa, a hiç böyle şey görmedim, tansiyonum fırladı.
Son sözüm de Ranamiraç'a;
Hanım hanım,
Bene bak hele....Bir pikaçu için böyle edilir mi?:dilli:
Bir partide herşey olabilir, ben partinin radikal kanadıyım, tamam mı? Hizipçilik yapmayalım bir peperoni çiçeği ve çocuk yüzünden.
Yanlış anlama cymbelina ablam hemşehri dayanışması bu rana ablam oyüzden sahip çıktı bana, sana cephe aldığı falan yok ;) Ya şu sıralar herkes bana pikaçu diyo ne hikmetse şimdiye kadar kimse demezdi :D
Yaa ama küçük görülüyorum horlanıyorum şuan ben sataşma yok bu sefer küçültme vaaarrr :D Peperonim ve ben muhteşem bi ikili olcez bi gelip bulsun da beni ozaman görüverin siz :D
bay tömürcek
11-01-2013, 00:42
Bak valla, sinirden gene okudum...Yok, olmaz böyle şey:dilli: Şunun dediklerine bakar mısınız? Haksız mıyım şimdi Yahu ne çeçeron çıktın sen de Tömürcek:dilli: Milleti başıma topladı, aaa. Ayrıca, arada Sayın Sibelim'i bile yanıltmaya çalışmış, esrarengiz laflarla.
Cymbelina ablacım geç şöle otur bi sakinleş bende bu arada senin tansiyonunu ölçeyim :D Tansiyonun baya fırlamış uuuu sen boşver ablacım her söyleneni takma tansiyonun fırlar sonra böle bak gel ben sana ayran yaptım tansiyonunu dengelesin :D Hem bana olan kızgınlığın geçer sana ellerimle ayran çalkaladım :D
Cymbelina
11-01-2013, 00:48
Bilmem alıntı yapmama, harfleri bold yapmama gerek var mı? Elbette yok, herşey ortada. Sataşma diyene bak, tutmayın beni. Oğlum Tömürcek bittin sen, çıkışta görüşürüz.
Eh Sakarya çetesi, yaktım çıranızı...Beni karşınıza almayacaktınız, savaş baltamı çıkardım. Eski Kızılderililerdenim ben. Yandınız siz Marmara çırası gibi, Çırağan Sarayı gibi. :dilli:
(mesajı sen ayran filan vermeden önce yazdım ama neyse)
bay tömürcek
11-01-2013, 00:52
Bilmem alıntı yapmama, harfleri bold yapmama gerek var mı? Elbette yok, herşey ortada. Sataşma diyene bak, tutmayın beni. Oğlum Tömürcek bittin sen, çıkışta görüşürüz.
Eh Sakarya çetesi, yaktım çıranızı...Beni karşınıza almayacaktınız, savaş baltamı çıkardım. Eski Kızılderililerdenim ben. Yandınız siz Marmara çırası gibi, Çırağan Sarayı gibi. :dilli:
(mesajı sen ayran filan vermeden önce yazdım ama neyse)
Lütfen biri benim üyeliğimi silebilir mi hatta biri beni füzeyle uzaya fırlatsın cymbelina abla artık terliği küreği bırakmış baltayla geliyomuş valla ben kötü bişe yapmadım :D Ayrandan önce yazdığına göre ablacım ayrandan sonraki barış mesajını da yazarsın artık dimi barıştık çünkü :D
Cymbelina
11-01-2013, 01:11
Kızılderililer baltayla ne yapar bilir misiniz? Eh, o zaman sorun yok:D Küsmedik zaten, ama çeçeronsun, çemkiriyorsun:dilli: Çiçekler kadar başka bir ilgi alanım daha var: uzakdoğu sporları, bir müddet jiu jitsu, wing chun filan çalıştım.
Şaka maka olan bana oldu gene:) Peperoni çiçeğiyle mutluluklar size;) Ne Peperoniymiş bea. Hepsi sizin olsun, gözümüz yok, daha da gelmem Davos'a.:D
Rana+miraç
11-01-2013, 08:59
Sevgili bay tömürcek;
Üniversite sınavlarına hazırlanıyordun değil mi? Seni sınavlara kadar Cymbelina'nın hışmından korurum ama, eğer tembellik yapıp sınavda iyi puan alamazsan seni Cymbelinanın önüne atarım . Bir pepperoni çiçeği bulur sana da vermem cezaların en büyüğü olur ona göre .
Sakarya çetesi sözünü de sevdim. Partiden iş çıkmadı işi gayrikanunu yollarla çeteyle hallederiz. Bitki sevdirme çetesi. Bulamadığımız bitkiler için çarşıda büyük güzel bir ağacı rehin alırız. Kendimizi ona zincirleriz. Ya peperonimi getirin ya da bu ağaç benim olur burada zincirli beraber yaşarız diye tehditler savurur ortalığı birbirine katarız.
bay tömürcek
11-01-2013, 10:48
Sevgili bay tömürcek;
Üniversite sınavlarına hazırlanıyordun değil mi? Seni sınavlara kadar Cymbelina'nın hışmından korurum ama, eğer tembellik yapıp sınavda iyi puan alamazsan seni Cymbelinanın önüne atarım . Bir pepperoni çiçeği bulur sana da vermem cezaların en büyüğü olur ona göre .
Sakarya çetesi sözünü de sevdim. Partiden iş çıkmadı işi gayrikanunu yollarla çeteyle hallederiz. Bitki sevdirme çetesi. Bulamadığımız bitkiler için çarşıda büyük güzel bir ağacı rehin alırız. Kendimizi ona zincirleriz. Ya peperonimi getirin ya da bu ağaç benim olur burada zincirli beraber yaşarız diye tehditler savurur ortalığı birbirine katarız.
Yaa ablacım deme böle şeyler zaten stresim tavan yapmış durumda bide beni böle korkutursan ben sınavda bişe yapamadan optiği teslim ederim :D Hem lütfen o cezayı da verme bana ablacım yok illa da çiçeği bulup peperonisiz bırakacaksan beni benim haberim olmasın :p
Evet bitki sevdirme çetesi kuralım biz sakaryalılar olarak :D Hatta kendimizi zincirleyecek ağacı da buldum kent meydanındaki deprem anısına dikilen ziraat bankasının önündeki osmanlı çınarına zincirlicez hem eylem yapmak için de gayet geniş, güzel ve göz önü biyer :D
Yaa ablacım deme böle şeyler zaten stresim tavan yapmış durumda bide beni böle korkutursan ben sınavda bişe yapamadan optiği teslim ederim :D Hem lütfen o cezayı da verme bana ablacım yok illa da çiçeği bulup peperonisiz bırakacaksan beni benim haberim olmasın :p
Evet bitki sevdirme çetesi kuralım biz sakaryalılar olarak :D Hatta kendimizi zincirleyecek ağacı da buldum kent meydanındaki deprem anısına dikilen ziraat bankasının önündeki osmanlı çınarına zincirlicez hem eylem yapmak için de gayet geniş, güzel ve göz önü biyer :D
Ne cicekmiş.. kücücük boyuna ve mınıcık yapraklarına bakmadan karıstırmış ortalıgı.. ama kar kış herkez odada... bır sekılde enerjıyı boşaltmak lazım değilmi.......EEE.. yokmu başka aranan arastırılan cıcek..... beklıyoruz arayalım bulalaım...
nılgun_dogan
11-01-2013, 13:55
Uyyyy uşağumi parçaliycaklar gel uşagum yanima ben variken korkmayasun.
bay tömürcek
11-01-2013, 14:13
Uyyyy uşağumi parçaliycaklar gel uşagum yanima ben variken korkmayasun.
Ya nilgün abla sen nerdesin akşamdan beri yediğim sopanın haddi hesabı yok :D Saolsun rana+miraç abla sahip çıktı da cymbelina ablanın gazabından korudu beni :D Valla abla saklayın beni arkanıza akşam ayran bile yaptm cymbelina ablaya ama beni bunla mı kandırcan dedi çok kızmış bi vurdu tepsi mepsi ters döndü :D:D
bay tömürcek
11-01-2013, 14:20
Ne cicekmiş.. kücücük boyuna ve mınıcık yapraklarına bakmadan karıstırmış ortalıgı.. ama kar kış herkez odada... bır sekılde enerjıyı boşaltmak lazım değilmi.......EEE.. yokmu başka aranan arastırılan cıcek..... beklıyoruz arayalım bulalaım...
Sayın ıldır ben daha fazla şansımı zorlamak istemiyorum baksanıza peperoni yüzünden cymbelina abla dövdü beni :D Ama elbet çıkar aradığım bişey çünkü eskiden yetiştirilen çiçeklere karşı acayip merakım var ;)
Bu site sayesinde tanıdım mesela mum çiçeğini eskiden yetiştirilen çiçekleri ararken karşıma çıkmıştı bi de babanneme konuyu açınca demesin mi ben yeni evlendiğimde baban küçükken eski evde vardı benim mum çiçeğim salkım salkım açardı misafir odasında e ben bunu duyar da rahat durur muyum benim merak ikiye katlandı babannem anlatınca bi koyuldum aramaya allah sizi inandırsın aylarca aradım sona bu siteye üye oldum öle edindim :p
Yani yine bi eski çiçek arayışına girersem rahatsız edebilirim sizi haberiniz ola :p
dağçiçeği
11-01-2013, 18:14
Ooo neler olmuş burda. Yer yerinden oynamış . Neyse Cymbelina şimdilik sakinleşmiş.Allah muhafaza . :D
Ama oldu mu şimdi bu kezde Cymbelina yalnız kalmış. Sakarya taarruza geçmiş geri püskürtmüş Cymbelina yı.
Cymbelina ' cım ben senin kızgınlığının sebebi olan karanfillerle ilgili naçizane çözümümü deliler sayfasına yazdım. Bırak küçücük çocuktan alma hırsını . Gel bacım gel biz seninle doğa yürüyüşüne çıkalım. Toprağa basmadık bu ara ondan bu kadar stres sıkıntı . Soğukta toprağa da basılmaz ama bizde kartopu oynar kızak kayar kardan adam yaparız artık. Ne dersin ?
bay tömürcek
11-01-2013, 18:28
Ooo neler olmuş burda. Yer yerinden oynamış . Neyse Cymbelina şimdilik sakinleşmiş.Allah muhafaza . :D
Ama oldu mu şimdi bu kezde Cymbelina yalnız kalmış. Sakarya taarruza geçmiş geri püskürtmüş Cymbelina yı.
Cymbelina ' cım ben senin kızgınlığının sebebi olan karanfillerle ilgili naçizane çözümümü deliler sayfasına yazdım. Bırak küçücük çocuktan alma hırsını . Gel bacım gel biz seninle doğa yürüyüşüne çıkalım. Toprağa basmadık bu ara ondan bu kadar stres sıkıntı . Soğukta toprağa da basılmaz ama bizde kartopu oynar kızak kayar kardan adam yaparız artık. Ne dersin ?
Nekadar cymbelina abla bana kızsa, ben de ne kadar ona çemkirsem değişen bişey yok o benim abam ben onun gardeşi :D Doğa yürüyüşüne beni de götürün yanınızda mantar toplarız :dilli: Hoş bu karda mantarı nerden bulcaksak :D Olsun mantar bahane ortam şahane yaparız maksat beraber vakit geçirmek hadi abalarım hadi beni de gezmeye götürün :D
O karanfiller var ya o karanfiller bulmuşlar sıcacık salonu aile ortamı desen o biçim açarlar mı nerdeee... Onları cymbelina abla atsın bak soğuk yere nası ıkıla sıkıla çiçek açacaklar. Cymbelina abla onları camın dışına at sende içerden kahveni al geç karşılarına şöööle bi höpürdet kıskançlıktan açtığı çiçekleri izlemeye doyamazsın ya da fesatlıktan kururlar :D
dağçiçeği
11-01-2013, 18:34
Bu fikirde hiç fena değilmiş . Soğuğa atılınca anlarlar belki kardeşimin kıymetini.:D
Kartopu kalabalıkla daha zevkli olur sende gel Tömürcek. :) hem doğa yürüyüşü sonrası meşhuuur şifalı bitki çayımdan içiririm size. Bu çayda akvaryum suyu bulunmamaktadır. Şimdiden söyleyeyim dedim. :D
dağçiçeği
11-01-2013, 22:48
Tömürcek kardeş aradığın çiçeğin ayrıntılı bilgileri kaktüs ve sukulent bölümünde sukulent sayfasında mevcut istersen bir bak. Bitkinin diğer adı zümrüt dalgası imiş.
Cymbelina
12-01-2013, 00:21
Ama oldu mu şimdi bu kezde Cymbelina yalnız kalmış.
Aynen öyle oldu. Ama çok da yabancı değilim buna.
Ya o karanfillerle ilgili de durum şu: Bahçe sohbetleri'nde de sormuştum galiba, bir yanıt alamadım. Burası da çok soğuk ya, dışarda donarlar ve ölürler diye korkuyorum. Camın önü evin içi de olsa nispeten soğuk. Hatta gene köklenmeleri için koyduğum tepe kısımlarını sera ortamı olsun ve köklensinler, soğukta üşürler ve köklenmezler diye kalorifere koydum. Köklenme hormonu filan kullanmadığım için öyle kafama göre takılıyorum artık. Köklenirlerse diğer kuruyan dalların uçlarındaki yeşil kısımları da aynen öyle yapıp kalan dalları keseceğim, minik dip sürgünleri var çünkü ona güveniyorum. Pakette 48 hafta sonra çiçeklenir yazıyordu, alırken hiç dikkat etmemişim, daha var vakit ama neredeyse 1 yıl, bilseydim almazdım.
O diğer kendi saksısına gömüverdiğim yeşil kısım ise pörsüdü bile, tutmadı büyük ihtimal. Aslında bir başlık vardı, daldırma başlığı, oradaki bir tekniği epey vakit önce internette izlemiştim, buraya üye değildim hatta o zaman. O zaman yazdı ve o denediğim şey de olmamıştı. Halbuki, karanfil için daldırma tekniği sonuç veriyor deniyor da ben beceremedim. Karanfilin dallarından birini yatırarak toprağa gömüyorsun mesela ama burada yazdığına göre dala kesik atmak gerekiyormuş. Benim dallar kupkuru ve çok ince, kesik filan atılmaz.
Neyse bakalım, bir de bunu deneyelim, şansımıza:)
İnceledim linkleri kırmızı yapraklı olan başka bir çeşidi bana sadece klasiği olsa yeter çünkü ben ondan istiyorum inşallaaaahh kısa zamanda nasip eder Allah bundan bana :D
New England Herpetoculture LLC - Peperomia (http://www.neherpetoculture.com/peperomia.htm)
Bu sitede satışı var,bilgine bay tömürcek:D
arkadaşlar hepinize teşekkürler:D...:D...:D kah kaha atmaktan yoruldum bian tiyatro izliyorum zannettim bay tömürcek sınavlarında başarılar :)
bay tömürcek
12-01-2013, 12:14
Tömürcek kardeş aradığın çiçeğin ayrıntılı bilgileri kaktüs ve sukulent bölümünde sukulent sayfasında mevcut istersen bir bak. Bitkinin diğer adı zümrüt dalgası imiş.
Teşekkürler bilgi için hemen araştırmaya koyuluyorum ;)
bay tömürcek
12-01-2013, 12:18
New England Herpetoculture LLC - Peperomia (http://www.neherpetoculture.com/peperomia.htm)
Bu sitede satışı var,bilgine bay tömürcek:D
Teşekkürler farpali inceledim verdiğiniz linki ama yabancı site oradan siparişin gayet zahmetli olacağını düşünüyorum hiç yurt dışından sipariş vermedim hoş yurt içinden herhangi biyere de sipariş vermedim hiç ;)
Bahara kadar yurt içinden ses çıkmazsa ufkumu genişletip yurt dışına açılcam sitenin adresi var nasıl olsa :D Tekrar teşekkür ederim ;)
bay tömürcek
12-01-2013, 12:19
arkadaşlar hepinize teşekkürler:D...:D...:D kah kaha atmaktan yoruldum bian tiyatro izliyorum zannettim bay tömürcek sınavlarında başarılar :)
Teşekkürler sayın bayçalı inşallah dediğiniz gibi başarılı bir sınav olur ;)
Cymbelina
12-01-2013, 17:25
Tömürcek burayı (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/29474.htm) görmüş müydün? Hepsine bakmalısın, senin de beğeneceğini düşünüyorum:)
bay tömürcek
12-01-2013, 21:33
Teşekkür ederim cymbelina abla beni yönlendirdiğin için bayıldım ben oraya ;) İlerde böyle bi uygulamam olmasını çok isterim :p
Cymbelina
20-01-2013, 16:25
Tömürcekciğim, nerelerdesin bakalım?;) Derslerin, çalışmaların yoğunlaştı sanıyorum, Allah yardımcınız olsun.
Nedir evdeki güzelliklerin son durumu?
Sn Cymbelina,kısacık özet geçeciyim size. Her şeyin gayet yolunda olduğunu bilin. :)
Sizinde dedeğiniz gibi şu aralarda sınava yükleniyoruz kardeşimle. Bundan dolayı biraz mazur görün bizi. Böyle boşlamalar olacak sayfaları biraz ama sonunda herkes sevinecek ya o bize yetecek. :)
Tekrardan iyi dilekleriniz için teşekkürler kardeşim adına. :)
Cymbelina
21-01-2013, 07:18
Siz de hazırlanıyorsunuz demek, Allah hepinizin yardımcısı olsun, hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun. Mazur görmek ne demek, sizler yeter ki iyi olun, emeklerinizin karşılığını alın:) Ben de kısaca böyle diyorum:)
Tömürcek ya da sizler gibi ufaklıklar başka bir şehri kazanıp giderseniz, çiçeklerinizin hepsini götüremezsiniz sanırım, onları da özlersiniz. Tömürcek duvarlara menekşelerinin ve Cevdet'in fotoğraflarını asıp hasret çekebilir;)
Olsun o kadarı da, hakkınızda hayırlısı artık.
bay tömürcek
21-01-2013, 13:26
Sn Cymbelina,kısacık özet geçeciyim size. Her şeyin gayet yolunda olduğunu bilin. :)
Sizinde dedeğiniz gibi şu aralarda sınava yükleniyoruz kardeşimle. Bundan dolayı biraz mazur görün bizi. Böyle boşlamalar olacak sayfaları biraz ama sonunda herkes sevinecek ya o bize yetecek. :)
Tekrardan iyi dilekleriniz için teşekkürler kardeşim adına. :)
Kardeşim teşekkür ederim cymbelina ablaya cevap verdiğin için dün akşam kısa bi süreliğine girdim mesaj yazamadım şimdi yazıcaktım sen yazmışsın gerek kalmadı tekrar teşekkür ederim kardeşim :) İnşallah herkesin gönlüne göre olur :)
bay tömürcek
21-01-2013, 13:33
Siz de hazırlanıyorsunuz demek, Allah hepinizin yardımcısı olsun, hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun. Mazur görmek ne demek, sizler yeter ki iyi olun, emeklerinizin karşılığını alın Ben de kısaca böyle diyorum:)
Tömürcek ya da sizler gibi ufaklıklar başka bir şehri kazanıp giderseniz, çiçeklerinizin hepsini götüremezsiniz sanırım, onları da özlersiniz. Tömürcek duvarlara menekşelerinin ve Cevdet'in fotoğraflarını asıp hasret çekebilir;)
Olsun o kadarı da, hakkınızda hayırlısı artık.
İnşallah ablacım emeklerin karsılığı alınır :) Cymbelina abla ben ve çiçeksiz bir üniversite hayatı cümle içinde bile kullanınca anlatım bozukluğu oluyor :D Hepsini belki götüremem ama tekerlekli bavuluma sığdırabildiğim kadar menekse yaprağı doldurup götürcem orda bol bol yavrulatırım :p Bana kalsa ilk seneden eve çıkıcam diyorum ama şimdi yok yabancı yer yok ilk sene beni yurda kakalarlar artık yurdumun odasının camı aldığınca menekşe yetiştirirm oda yeter bana :D
Ve dediğin gibi ablacım cevdet !!! En çok ta ona üzülüyorum hadi çiçek burdan götüremezsem ordan çiçekçilerden alırım ama cevdet burda kalcak ben nasıl onsuz durcam hiç bir fikrim yok :(
rukiyeözgür
21-01-2013, 19:11
Sen bir kazan da canım Tömürcek bir bakmışsın yıllar geçivermiş okul bitmiş meraklanma hiç..Cevdet de bekler seni :))
bay tömürcek
21-01-2013, 22:56
Sen bir kazan da canım Tömürcek bir bakmışsın yıllar geçivermiş okul bitmiş meraklanma hiç..Cevdet de bekler seni :))
İnşallah rukiye ablacım kazanıp gitmek tek isteğim zaten :) Olmadı cevdeti de götürürüm, yeter ki gideyim gerisi kolay diyorum ben :) Bu aralar motivasyonum ve ders çalışma isteğim arttı arkadaşım saolsun çok yardımcı oldu manevi desteğini esirgemedi bi gaz gidiyoruz bakalım ;) İnşallah gaz bitmez de beni Sakarya'dan taa başka şehire götürmeye yeter :p
... İnşallah gaz bitmez de beni Sakarya'dan taa başka şehire götürmeye yeter :p
Gaz değil o gaz değil. Güven ve azmin sonundaki başarıya işaret o. Sadece bunu açıkça görmek gerekti bizde bunu başardık kardeşim. Gerisi de zaten gelecek. Bu azim, çalışma ve bu motivasyon olduğu sürece gayet güzel yerlerde görebiliyorum seni kardeşim. :D
serkan_istanbul
23-01-2013, 14:58
Insan isteyince herşeyi başarır inşallah güzel ve istediğin bir bölümü okursun kardeşim. Yıllarda yollarda çiçeklerde hepsi seni bekler. Sevgiyle kal.
bay tömürcek
23-01-2013, 18:01
Gaz değil o gaz değil. Güven ve azmin sonundaki başarıya işaret o. Sadece bunu açıkça görmek gerekti bizde bunu başardık kardeşim. Gerisi de zaten gelecek. Bu azim, çalışma ve bu motivasyon olduğu sürece gayet güzel yerlerde görebiliyorum seni kardeşim. :D
Gaz derken bende motivasyonu kast etmiştim fatih kardeşim ;) İnşallah herşey gönlümüzce olur şu matematiğim biraz iyi olsaydı herşey daha iyi olurdu emme... :D Yılmak yok gari üstüne üstüne gidiyorum birazcık kokuttum mu ne matematiği? :D Kardeşim senin üniversite hakkında ne hayallerin var bilmiyorum ama inşallah herşey dilediğin gibi olur :p Hakkımızda hayırlısının, gönlümüzden geçenin kabul olması dileğiyle ;)
bay tömürcek
23-01-2013, 18:04
Insan isteyince herşeyi başarır inşallah güzel ve istediğin bir bölümü okursun kardeşim. Yıllarda yollarda çiçeklerde hepsi seni bekler. Sevgiyle kal.
Doğru söylüyosun serkan abicim istedikten sonra çalışabiliyor insan başarabiliyor :) Serkan abi inşallah dediğin gibi gönlümden geçenler olur da hayırlı bir yerlerde üniversite okurum ;)
rukiyeözgür
23-01-2013, 22:05
Hayırlı kandiller Tömürcek ne okumak istiyorsun ? Merak ettim canım ..
dağçiçeği
26-01-2013, 16:41
Tömürcek kardeş bu azmin çok hoşuma gitti. Arkadaşın da seni yüreklendirmiş ne güzel. İnşallah Allah gönlünüzdekini nasip etsin. Hayalini kurduğun şeylere ulaşmak için bu sıkıntıları aşman gerekiyor maalesef. Sıkıldığında bunu düşün. Az kaldı sık dişini. Herşey tatlıya bağlanır Cevdet vefalıdır bekler seni.
Sevgili Tömürcek,sen ve senin gibi gençlerin doğayla,hayvanlarla ilgilendiğinizi görmek hem sevindiriyor hemde bizlerin umudunun devamını sağlıyor.Seni canı gönülden kutluyorum,çaban azmin beni gerçekten duygulandırdı,bitkilerinin hepside birbirinden güzel, verilen emekleri boş çevirmemişler maşallah...Herşey gönlünce olsun İnşallah sevgiler...
bay tömürcek
26-01-2013, 23:11
Hayırlı kandiller Tömürcek ne okumak istiyorsun ? Merak ettim canım ..
Rukiye abla kusura bakma anca cevap yazabiliyorum :) Aklımda gastronomi var ablacım şuan fikrim değişmezse ozamana kadar :)
bay tömürcek
26-01-2013, 23:17
Tömürcek kardeş bu azmin çok hoşuma gitti. Arkadaşın da seni yüreklendirmiş ne güzel. İnşallah Allah gönlünüzdekini nasip etsin. Hayalini kurduğun şeylere ulaşmak için bu sıkıntıları aşman gerekiyor maalesef. Sıkıldığında bunu düşün. Az kaldı sık dişini. Herşey tatlıya bağlanır Cevdet vefalıdır bekler seni.
Teşekkür ederim dağçiçeği ablacım :) Amin inşallah gönlümüzdekiler olur da uğraştığımıza değer ;) Bu ders çalısmak gercekten çok zor bilmiyorum herkese de mi öyle geliyor yoksa sadece bana mı :D Cevdetime de yazık mart buralara erken geldi havalar çok güzel gidior kedigillerimiz aktifler baya ama cevdeti dövüyolar yanlarına gidince :D Çekil bakıyım büyükler bişey konuşcak ayak altında dolaşma git dışarda kum oyna diyolar cevdete :D Baya üzgün bu aralar sizin anlayacağınız :D
bay tömürcek
26-01-2013, 23:21
Sevgili Tömürcek,sen ve senin gibi gençlerin doğayla,hayvanlarla ilgilendiğinizi görmek hem sevindiriyor hemde bizlerin umudunun devamını sağlıyor.Seni canı gönülden kutluyorum,çaban azmin beni gerçekten duygulandırdı,bitkilerinin hepside birbirinden güzel, verilen emekleri boş çevirmemişler maşallah...Herşey gönlünce olsun İnşallah sevgiler...
Teşekkür ederim sayın berçin güzel yorumunuz mutlu etti beni ;) Doğa sevgisi hayvan sevgisi bambaşka birşey gerçekten ;) 1 bardak su ve 1 avuç toprağın bize verdiği güzellikler onlar hayat onlarla güzel benim için :p
dağçiçeği
27-01-2013, 13:19
Ahh yazık kıyamam Cevdetciğime :D demek kovuluyor . Sen ona Cymbelina nın kürekle ağzına ağızına vurma dersi 1. Bölümü bir oku bence. Onlar kim oluyorlarmışta bizim Cevdet'e şiddet uyguluyorlarmış. :mad: koruma ekiplerimizi toplatmasınlar bana. Terliğimin tadına bakmak istiyorlar galiba.:mad:
:cool::p :D
bay tömürcek
28-01-2013, 10:21
Ahh yazık kıyamam Cevdetciğime :D demek kovuluyor . Sen ona Cymbelina nın kürekle ağzına ağızına vurma dersi 1. Bölümü bir oku bence. Onlar kim oluyorlarmışta bizim Cevdet'e şiddet uyguluyorlarmış. :mad: koruma ekiplerimizi toplatmasınlar bana. Terliğimin tadına bakmak istiyorlar galiba.:mad:
:p :D
Ablacım dün akşam suları mahallenin kötü ve paspal kedileri cevdeti bahçe giriş kapısının önünde sıkıştırmışlar bi o ısırıyor bi öteki vuruyor olay yerinden geçmekte olan babannem elindeki kızılcık ağacından olma el emeği göz nuru kendi elleriyle yaptığı değneğiyle iki tanesini halı silkeler gibi dövüp bir tanesini kıl payı ıskalamıştır hiç endişeniz olmasın cevdet emin ellerde koruma ekibi babannem başlı başına bir çete kimseye göz açtırmıyor :D:D
Çoktur sayfaya uğrameyom okuyup geçiyorumm hayırlı işler :D Babaannene hürmetler :D
bay tömürcek
22-02-2013, 15:58
Sayfaya bayadır uğramıyorum heryer tozlanmış bi dip köşe sileyim bari :D Anca fırsat bulabildim ilk önce nergislerimi yüklemek istiyorum bu fotolar 01.02.2013 te çekildi ;) Kokuları harika tam 2 hafta koklama şansım oldu ;)
372011
372012
372013
372014
bay tömürcek
22-02-2013, 16:01
Sümbüllerimin önceki ve şimdiki halleri :) İlk açan bu diğerleri de yakında açarlar :)
372015
372016
372017
Elma Kurdu
22-02-2013, 16:06
Ne dönüş ama :D nergislerin karaburun nergisi mi oluyor dostum? :)
bay tömürcek
22-02-2013, 16:07
Şimdi sayfamın güncellendiğini görünce cymbelina ablam kesin uğrar buraya ;) Aramızda bi karanfil mevzusu vardı ablacım şimdi kaşınayım biraz ben bayadır da terliğini yememiştim cymbelina abla bu sana ithafen mi desem nispeten mi desem bilemedim karanfilimin resmini yüklüyorum :D Seninkilere göster kessinler nazlanmayı bu karda kışta o camın önündeydi dışarda ve koku harika :D İlk iki resim bi kaç hafta öncesinden son resim bir saat öncesi :p
372018
372019
372020
bay tömürcek
22-02-2013, 16:12
Bunlar da onbir ay çiçeklerim ;) İLk resimdekini elma kurdu (Can) aldı bana hediye olarak saksısını değiştirince bir atağa geçti maşallah içinde tomurcuk dolu ;) İkinci resimdekiler de benim kendi tohumdan yetiştirdiklerim bunlar çingene pembesi :p Üçüncü resimde hepsi birlikte :)
372021
372022
372023
bay tömürcek
22-02-2013, 16:17
Bu yoncamı çok seviyorum bonus oldu kendisi :p Çiçek açması bitti şimdi kalpli kalpli yaprak güzelliğini sergiliyor ;) Bunlar da baharda suda çimlendirip diktiğim çilli begonyalarım sağdakinde tomurcuk var en uçta :)
372026
372027
372028
Elma Kurdu
22-02-2013, 16:18
Ooo gözlerime inanamıyorum Enes :) Benim aldığımı kuruttun sonra da ayıp olmasın diye onbir ay ormanı aldın demi? :D
bay tömürcek
22-02-2013, 16:23
Meğer benim atlasım varmış :D Evet haberim yoktu bunu sibelim (sibel ablam) son kargosunda göndermişti bende bunu hep süt ağacı sanıyodum sonradan anladım ki atlas bu ucundan hızlıca yeşermeye başladı ;) Ablacım sana nasıl teşekkür etsem azdır inşallah görürsün güzelini bak büyüyor artık ;) Ruj çiçeğime bakın çiçek açıyorrrrr :p
372030
372031
372032
372033
bay tömürcek
22-02-2013, 16:32
BİR ÖNCEKİ SAYFADA DA RESİMLER VAR (16. SAYFA) ;)
Buradan kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum timur abimin (ıldır) bana hediyeleri :) Uzun zamandır arayıpta bulamadığım peperomiayı bulup beni çok sevindirmişti ama kutuyu açınca çıkan sürprizle mutluluğum ikiye katlandı inci menekşe de almış timur abicim saolsun ;) İncimin saksısını değiştirmedim daha ama değiştiricem pepeyi değiştirdim :)
372039
372040
372041
372042
bay tömürcek
22-02-2013, 16:36
Canım telgrafım kocaman oldu büyücem de büyücem diyor ;) Seneye okula gitcekmiş abileri ablaları :p:p
372045
372046
bay tömürcek
22-02-2013, 16:43
Hiç Sabriyesiz olur mu cıııkkk olmaz :D Okadar kanaatkar ki benim kızlarım kışın yaprak bile dökmediler bırakın yaprak dökmeyi yazınki gibi açıyolar hala, tek fark güneş olmadığı için çiçekleri biraz açık renk açıyor ;) İlk iki resim aynı sabriye diğer ikisi de başka sabriye :D önden arkadan iki türlü çektim dışarıya dönük tarafları daha koyu kırmızı onu göstermek için ;):p
372047
372048
372049
372050
bay tömürcek
22-02-2013, 16:50
Bu da değişik bir cins sabriye ;) Daha önce resimlerini eklemiştim şimdi kocaman oldu ama yavru yapmaya korkuyor cildi bozulacak diye :D:D Alttan iki tane verdi ve onlar da bile çiçek var bakar mısınız ;)
372051
372052
372053
372054
372055
bay tömürcek
22-02-2013, 16:54
Odamın penceresi :D Bayılıyorum şu çiçeklere ya penceremin önüne nekadar da yakışıyorlar;) Hele şu sabriyeler :p:p
bay tömürcek
22-02-2013, 17:05
Ooo gözlerime inanamıyorum Enes :) Benim aldığımı kuruttun sonra da ayıp olmasın diye onbir ay ormanı aldın demi? :D
Cancım o senin aldığın onbir ay ;) Sen daha onun dibinden çıkan tomurcukları görsen varya :p Soğuğu dışarısını çok seviyor bol suyu seviyor ve üzerine azcıcık bi sabah güneşi vursun yaprakları çiçekleri buruşuyor güneş gidince canlanıyorlar gene ;) Seninki ne durumda :)
Kardeşim ellerine sağlık hepsi çok guzeller maşallah. :)
Su sabriyelerde muhtesem ellerine sağlık, kocaman maşallah onlarada :)
bay tömürcek
22-02-2013, 17:16
Kardeşim ellerine sağlık hepsi çok guzeller maşallah. :)
Su sabriyelerde muhtesem ellerine sağlık, kocaman maşallah onlarada :)
Fatih kardeşim seni sayfamda görmek ne güzel bayadır karşılaşmıyorduk öncelikle hoş geldin ve ayrıca güzel dileklerin için teşekkür ederim :) Sabriyelere hastayım zaten bu sene baharda bi kaç saksı daha dikmeyi düşünüyorum amacım penceremin önü aldığı kadar sabriyemin olması ;)
Cymbelina
22-02-2013, 19:05
Tömürcekciğim, yenilerin hayırlı olsun, güle güle büyüt:) Peperomiye kavuşmuşsun sonunda, hepsini güle güle sağlıklı günlerde büyüt. Bakalım onun çiçekleri nasıl olacak? Senin koyduğun eski resimlerde çok değişik, güzeldi çiçekleri. Öyle beyaz gibi mi olacak acaba çiçekleri bakalım.
Gelelim Sabriye'ye:) Yakında bana da Sabriye aldırtacaksınız bu gidişle, böyle güzel güzel çiçeklerini gösteriyorsunuz, özeniyoruz:) Bir de o dikenleri olmasaydı. 484. mesajında 2. resimde aynı Sabriye üzerinde hem kırmızı/mercan hem de ayrı bir dalda beyaza yakın mı çiçek var?? O arkadaki beyaz gibi. Ne tatlı olmuş öyle;)
Bu Sabriye'yi budamak gerekiyor mu? Ya da ne bileyim bir şekilde kısaltılıyor mu? Yoksa uzaması yavaş ve dolayısıyla hiç ellemiyor musunuz? Bir de, yaz- kış hep çiçekli mi oluyor acaba?
serkan_istanbul
22-02-2013, 19:16
Maşallah hoş geldin kardeşim ama yapılmaz ki bana bu sabriyeler of beya ne ka tatlılar ole onlar maşallah. ben gecen sene kaybettim şimdilerde ınsallah yollayacak bana alacakaranlık. bitkilerin hepsi sağlıklı yalnız o menekşe bardak menekşe olmasın. sevgiler
Cymbelina
22-02-2013, 19:23
Şimdi sayfamın güncellendiğini görünce cymbelina ablam kesin uğrar buraya Aramızda bi karanfil mevzusu vardı ablacım şimdi kaşınayım biraz ben bayadır da terliğini yememiştim cymbelina abla bu sana ithafen mi desem nispeten mi desem bilemedim karanfilimin resmini yüklüyorum :D Seninkilere göster kessinler nazlanmayı bu karda kışta o camın önündeydi dışarda ve koku harika
Ben en sondan başladım, şimdi bu sayfaya geçince gördüm.
Seviyoruz seni, özlettin kendini kerata:)
Hemen anlatmalısın bana bu karanfillerini ve püf noktalarını, anlatmadan bir yere gidemezsin. Gerçi benimki böyle büyük tür değil, küçük tür. Sen tohumdan mı yetiştirdin? Başka bir karanfilden çelik mi? Yoksa hazır mı aldın??
Maaşallah ne güzeller, rengi de güzelmiş:) Hiç öyle uzayıp sağa sola gitmemişler, bodur tür mü yoksa? Bunda da bodur tür var mı bilmiyorum ama.
Besin, gübre amaçlı ne vermeli? Ne olur yumurta kabuğu yeter de, ne olur ne olur:dilli:;) Ben onu bile vermedim şımarmasınlar diye:dilli:. Ödül olarak veririm belki:)
Bak sana bir bağlantı vereyim, 2. ve 3. sayfalarda biraz bahsettim:
http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/1139-2.htm
Burada da, 543. mesaj:
http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3061-19.htm
Cymbelina
22-02-2013, 19:34
İşte geçen bahardan kalan, bir kısmının bebeklik halleri:) Bir sürü ekmişim, bu bir tanesi:) Tabi, şimdi böyle değiller abisi;)
bay tömürcek
22-02-2013, 20:32
Tömürcekciğim, yenilerin hayırlı olsun, güle güle büyüt Peperomiye kavuşmuşsun sonunda, hepsini güle güle sağlıklı günlerde büyüt. Bakalım onun çiçekleri nasıl olacak? Senin koyduğun eski resimlerde çok değişik, güzeldi çiçekleri. Öyle beyaz gibi mi olacak acaba çiçekleri bakalım.
Gelelim Sabriye'ye Yakında bana da Sabriye aldırtacaksınız bu gidişle, böyle güzel güzel çiçeklerini gösteriyorsunuz, özeniyoruz Bir de o dikenleri olmasaydı. 484. mesajında 2. resimde aynı Sabriye üzerinde hem kırmızı/mercan hem de ayrı bir dalda beyaza yakın mı çiçek var?? O arkadaki beyaz gibi. Ne tatlı olmuş öyle
Bu Sabriye'yi budamak gerekiyor mu? Ya da ne bileyim bir şekilde kısaltılıyor mu? Yoksa uzaması yavaş ve dolayısıyla hiç ellemiyor musunuz? Bir de, yaz- kış hep çiçekli mi oluyor acaba?
Teşekkür ederim cymbelina ablacım :) Evet timur abi sayesinde peperomiye kavuştum ve benimkide o ddiğin gibi beyaz açacak ablacım büyüyünce ;)
Abla sabriye al tabi ya yaz kış demeden sürekli açık hiç dinleneyim birazda yatayım aman nazlanayım dediği yok kendi nazarım değcek valla ondan korkuyorum maşallah benim kızlarıma :p
O üzerindeki değişik çiçekler ışığa güneşe göre oluyor cymbelina abla yazın ful kırmızı oluyor üstü benim odam güneye bakıyor gün boyu güneş alıyor bayılıyor sabriyeler güneşe ve kısaltmaya budamaya gerek yok çünkü öle aşırı uzamıyor yan dallarla orantılı büyüyor ve yaz kış hep çiçekli sıcak odada belki de ondandır yengeminki merdivende duruyo yazın dışardaymış hep onunkisi kışında merdivene almış soğuk orası bütün yapraklarını dökmüş :)
bay tömürcek
22-02-2013, 20:35
Maşallah hoş geldin kardeşim ama yapılmaz ki bana bu sabriyeler of beya ne ka tatlılar ole onlar maşallah. ben gecen sene kaybettim şimdilerde ınsallah yollayacak bana alacakaranlık. bitkilerin hepsi sağlıklı yalnız o menekşe bardak menekşe olmasın. sevgiler
Hoşbulduk serkan abicim ;) Abi istersen ya da bi aksilik olursa burda senin için herzaman bi abriye olduğunu unutma ister diker yollarım ister dalını yollarım nasıl istersen :p
O menekşe de gloksinya değil serkan abi inci menekşenin bi türü ama isim karışık hatta incimenekşesi sayfasında link var oraya tıklayınca bir dünya çeşit var onların içinde görebilirsin bunu ;)
bay tömürcek
22-02-2013, 20:47
Ben en sondan başladım, şimdi bu sayfaya geçince gördüm.
Seviyoruz seni, özlettin kendini kerata:)
Hemen anlatmalısın bana bu karanfillerini ve püf noktalarını, anlatmadan bir yere gidemezsin. Gerçi benimki böyle büyük tür değil, küçük tür. Sen tohumdan mı yetiştirdin? Başka bir karanfilden çelik mi? Yoksa hazır mı aldın??
Maaşallah ne güzeller, rengi de güzelmiş Hiç öyle uzayıp sağa sola gitmemişler, bodur tür mü yoksa? Bunda da bodur tür var mı bilmiyorum ama.
Besin, gübre amaçlı ne vermeli? Ne olur yumurta kabuğu yeter de, ne olur ne olur Ben onu bile vermedim şımarmasınlar diye. Ödül olarak veririm belki
Bak sana bir bağlantı vereyim, 2. ve 3. sayfalarda biraz bahsettim:
http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/1139-2.htm
Burada da, 543. mesaj:
http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3061-19.htm
Ablacım bende sizi seviyorum:) Karanfil benim bildiğim pekte bi bakım istemez yani babannemin olurdu kocaman sarkan karanfilleri tenekelerde hiç ellemezdi onları sadece sulardı kışın öylece kar yağar üstüne hatta damlayan sular dallarında donardı ama yazın muhteşem çiçek açarlardı yine ;)
Abla bunu bana bizim seradaki abi hediye etti ama nedense bunu bahçe toprağına dikmişler tofta değildi çamur gibiydi toprağı bende aldım evde o toprağı hafif döktürüp hayvan gübresiyle normal toprağı karıştırıp diktim yani hiç gübre falan yok ek besin yok belki yumurta kabuğu versem daha güzel olur. Bodur değil de yayılıp hafif sarkan tür olduğunu düşünüyorum ablacım cünkü budamışlar serada bunlar yeni çıkan sürgünler ;)
bay tömürcek
22-02-2013, 20:49
İşte geçen bahardan kalan, bir kısmının bebeklik halleri:) Bir sürü ekmişim, bu bir tanesi:) Tabi, şimdi böyle değiller abisi;)
Abla bu karanfiller çin karanfili falan mı ki ;) Bana soracak olursan iyi yanmış hayvan gübresine dik abla bunları köylerde hep öyle dikiliyor ve karanfiller gayet güzel:) Hoş onlar klasik sarkan türler ama :p
372045
372046
Maşallah nekadar da büyümüş. Renkleri de çok canlı görünüyor. Nasıl bir yerde tutuyorsunuz? Benim salondaki güneşe hasret renkleri yeşile dönüyor. Bilgi verirseniz sevinirim.
bay tömürcek
22-02-2013, 20:59
372045
372046
Maşallah nekadar da büyümüş. Renkleri de çok canlı görünüyor. Nasıl bir yerde tutuyorsunuz? Benim salondaki güneşe hasret renkleri yeşile dönüyor. Bilgi verirseniz sevinirim.
Bilgisayar masamın üzerinde cama 2 metre mesafede tam camın karşısında duruyor tüm gün aydınlık ;) Uçlarından da sürekli çiçek açıyor yerini çok sevdi :p Işık almayan ya da yetersiz ışık alan yerde cılız uzun uzun ve yeşil oluyor :)
dağçiçeği
22-02-2013, 21:27
Tömürcek kardeş gelmiş ne de hoş gelmiş. Görmeyeli neler olmuş neler. Bu güzellikler insanın içini açıyor. Onbiraylar harika. Ben soğuk sevdiğini bilemediğimden eve almıştım. Hava ısınır gibi olunca dışarı çıkarttım. Allah'tan şoka girmedi ama çiçekleri geçti. Kaç ay oldu hala tomurcuk falan yok üstlerinde. Sümbüller ,nergisler incimenekşe .... Hepsi harika. Ellerine sağlık. İstediğin Pepe 'ye :) de kavuşmuşsun. Gözünaydın. Sabriyeler zaten tam seyirlik. İnsan bakmaya doyamaz. Bol bol çiçeklerini gör hepsinin inşallah.
bay tömürcek
22-02-2013, 21:36
Tömürcek kardeş gelmiş ne de hoş gelmiş. Görmeyeli neler olmuş neler. Bu güzellikler insanın içini açıyor. Onbiraylar harika. Ben soğuk sevdiğini bilemediğimden eve almıştım. Hava ısınır gibi olunca dışarı çıkarttım. Allah'tan şoka girmedi ama çiçekleri geçti. Kaç ay oldu hala tomurcuk falan yok üstlerinde. Sümbüller ,nergisler incimenekşe .... Hepsi harika. Ellerine sağlık. İstediğin Pepe 'ye :) de kavuşmuşsun. Gözünaydın. Sabriyeler zaten tam seyirlik. İnsan bakmaya doyamaz. Bol bol çiçeklerini gör hepsinin inşallah.
Hoş bulduk ablacım :) Onbiraylar soğuktan hoşlanıyor içerde çiçekleri ya açmıyor ya da çabuk geçiyor. pepeye de timur abi sayesinde kavuştum Allah gönlüne göre versin bir de hediye göndermiş inci menekşeyi ;) Sabriyeler kesinlikle favorim ablacım bayılıyorum onlara bir de sarısını bulabilsem tamamdır değmeyin keyfime :p
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.