View Full Version : bay tömürcek / Balkon, Ev
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
bay tömürcek
17-05-2015, 14:48
Karides çiçeği, Tilki kuyruğu gibi değişik işimleri var. Bizde de Dede sakalı deniyor. Eski çiçeklerden, hemen her evde mutlaka bulunurdu. Baya uzun zaman aradım bizim köyde kalmadı artık derken bizim diğer mahalle hala yetiştiryormuş bunu kaybetmemişler.
Geçen sene o mahalleden komşumuz geldi benim yeşil muhabbet çiçeklerini görmüş çok beğenmiş bende verdim. O da bana dede sakalı dikmiş Denizliden döndüğünde gelsin alsın saksısını demiş annemlere ama ben bi türlü fırsat bulup da gidemedim hep aklımda kaldı o alamadığım saksı. Pazarlarda gözüm bunu aradı sürekli. Nihayet bu hafta pazara gelmiş poşetlerde 1,5 liraya hemen iki tane alıp diktim saksıya umarım yetiştirebilirim. ;)
553329
553330
553331
Yagmur143
18-05-2015, 08:08
İçine çiçek sevgisi düştü mü bir kere, artık bırakamazsın... Ben iki defa bırakmak zorunda kaldım ama baktım olmuyor. Sen de bırakamazsın sevgili tömürcek. Sadece ara verebilirsin ama bir süre sonra bakmışsın yine heryer çiçekle dolmuş... Bizler çiçeklerimizle mutluyuz. En büyük terapistimiz onlar...İnşallah benim çocuklarım da senin gibi olurlar, şu an çok seviyorlar ama büyüdüklerinde ne olur bilmiyorum...
Bu arada karides çiçeklerin çok güzel, inşallah bizim pazarada gelir.
bay tömürcek
18-05-2015, 11:14
İçine çiçek sevgisi düştü mü bir kere, artık bırakamazsın... Ben iki defa bırakmak zorunda kaldım ama baktım olmuyor. Sen de bırakamazsın sevgili tömürcek. Sadece ara verebilirsin ama bir süre sonra bakmışsın yine heryer çiçekle dolmuş... Bizler çiçeklerimizle mutluyuz. En büyük terapistimiz onlar...İnşallah benim çocuklarım da senin gibi olurlar, şu an çok seviyorlar ama büyüdüklerinde ne olur bilmiyorum...
Bu arada karides çiçeklerin çok güzel, inşallah bizim pazarada gelir.
Bırakmak gerçekten de çok zor. Bi yandan bırakıcam diyorum bi yandan da yurt dışına giden bi tanıdığımıza dün çiçek siparişi veriyorum huylu huyundan vazgeçmez :D Çiçekler biz sevenlerine gerçekten büyük bi terapi. Sabah güneşinde balkona fırlamak gün boyu enerjik olmamı sağlıyor ben onlarla gayet mutluyum ;) İnşallah büyüdüklerinde de bu sevgilerinden bişey kaybetmezler çocukların yağmur abla :) Karides çiçeği bulamazsan eğer abla benimki büyüdüğünde çelik yollayabilirim tohumu da oluyormuş sanırım tohum da gönderebilirim :p
Yagmur143
18-05-2015, 11:25
Sağol sevgili tömürcek. Karides çiçeğini bir akrabamda görmüştüm ama gidip istemek nasip olmadı.
Bende her sabah balkonu bir ziyaret eder sonra evden çıkarım. Akşam da eve gittiğim gibi yine balkona çıkarım. Eşimde çocuklarımda balkonda, çiçeklerin arasında kahvaltı etmekten yemek yemekten çok hoşlanıyorlar. Bu da beni mutlu ediyor.
Ben şimdi yeni çiçek alma konusunda kendime biraz dur diyebiliyorum. Sadece çok istediğim türleri almaya çalışıyorum. Eskiden aynı çiçeğin her renginden olsun isterdim...
bay tömürcek
18-05-2015, 11:33
Sağol sevgili tömürcek. Karides çiçeğini bir akrabamda görmüştüm ama gidip istemek nasip olmadı.
Bende her sabah balkonu bir ziyaret eder sonra evden çıkarım. Akşam da eve gittiğim gibi yine balkona çıkarım. Eşimde çocuklarımda balkonda, çiçeklerin arasında kahvaltı etmekten yemek yemekten çok hoşlanıyorlar. Bu da beni mutlu ediyor.
Ben şimdi yeni çiçek alma konusunda kendime biraz dur diyebiliyorum. Sadece çok istediğim türleri almaya çalışıyorum. Eskiden aynı çiçeğin her renginden olsun isterdim...
Allahtan balkonlarım çok büyük kahvaltı çay zevkini bende yaşayabiliyorum çok şükür çiçeklerimin arasında ;) Eve gelen herkes bayılıyor balkonda oturalım insanın içi açılıyor diyolar :p Ben hala kendime engel olamıyorum malesef geçen gün gidip aynı çiçekten 3 tane aldım nolur nolmaz bidaha pazara gelmezse diye sanki çok yerim varmış gibi. Ama bırakcam bende bu huyumu en kısa zamanda üzerinde çalışmalar yapıyorum :p
sevgili bay tömürcek o zaman ben on bir aylardan uzak durayım buraya dayanamaz..
aaaayyy o koliler nasılll mutluluk sebebi..
keşke benim olsalar :D
güle güle büyüt bol çiçekli günler arkadaşım..
Vicia Ervilia
19-05-2015, 22:56
Ayyy bayıldım hepsi çok güzeller :) Ömürleri upuzun olsun dallanıp budaklansınlar hepsi :)
Vicia Ervilia
19-05-2015, 22:59
O sabriyelerden ben de istiyorum ama Ankara'da bulamadım :(
Her ne kadar yaprakları toparlanamasa da çiçekleri gün geçtikçe güzelleşiyor on bir aylarımın ;) Bu çiçeğin hastasıyım :p
549646
549647
549648
bende ilk kez aldım onbirayları ışıklı güneş direk vurmayan yere koydum üzerindeki çiçekler bitti dahada tomurcuk yok.1 aydır öyle duruyorlar arada vitamin veriyorum. tecrübelerinizden faydalanmak isterim bu konuda.
EAkpınar
20-05-2015, 11:55
Merhaba. Bende siteye yeni üye oldum ama 3 yıldırda takip ediyorum. Bir genç olarak çiçeklere ve hayvanlara duyduğu sevgiden dolayı BayTömürcek'i çok takdir ediyorum. Hele ki köyünden uzakta gurbette öğrenciyken de bu sevgisinden vaz geçmemesi gerçekten takdire şayan. Sayın Vicia Ervilia beyaz sabriyeden Ankara'da bulursanız haberimiz olsun, ben de çok istiyorum. Bu arada isimde bi harika Bay Tömürcek.
EAkpınar
20-05-2015, 12:17
buda benim kırmızı sabriyem bir yıldan fazladır bende güneşi görünce çiçeklendi
553961
Merhaba tömürcek yeni üyeyim ama uzun zamandır siteyi takip ediyorum senin ciceklere olan sevginle gurur duyuyorum her sey gönlünce olsun
bay tömürcek
20-05-2015, 13:52
sevgili bay tömürcek o zaman ben on bir aylardan uzak durayım buraya dayanamaz..
aaaayyy o koliler nasılll mutluluk sebebi..
keşke benim olsalar :D
güle güle büyüt bol çiçekli günler arkadaşım..
Gölgeyi aydınlığı seviyolar bigün susuz kalsalar yaprakları çiçekleri bumburuşuk oluyor malesef gölgedeyken bile güneşe hiç dayanamazlar. Koliler dikildi kimisi çiçek açma derdinde kimisi yapraklanıp büyüme derdinde, gerçekten büyük mutluluk sebebi, güzel dilekler için ayrıca teşekkürler ;)
bay tömürcek
20-05-2015, 13:56
Ayyy bayıldım hepsi çok güzeller :) Ömürleri upuzun olsun dallanıp budaklansınlar hepsi :)
O sabriyelerden ben de istiyorum ama Ankara'da bulamadım :(
Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler ;) Sayfama hoş geldiniz. Sabriyelerin bu türü çiçekçilerde pek bulunmuyor hatta ben hiç rastlamadım ama evlerde dükkanlarda yetiştiren çok bi çelik isteyebilirsiniz çok kolay köklenen bi çiçek :p
bay tömürcek
20-05-2015, 13:59
bende ilk kez aldım onbirayları ışıklı güneş direk vurmayan yere koydum üzerindeki çiçekler bitti dahada tomurcuk yok.1 aydır öyle duruyorlar arada vitamin veriyorum. tecrübelerinizden faydalanmak isterim bu konuda.
Vitamine gerek yok çok kanaatkar bir çiçek onbir ay. Çiçekleri bittiğinde başaklarını koparmayın genelde solan başakların en ortasından tekrar tomurcuk yapıyor. Solan yerdeki göbeklere bakın bir kaçında şişkin tohum kesesi oluyor. Keselerin üzeri hafif çatlayınca koparıp tohumunuzu alabilirsiniz. Kasım aralık ayında ekip bahara sağlıklı fideler yetiştirebilirsiniz ;)
bay tömürcek
20-05-2015, 14:04
Merhaba. Bende siteye yeni üye oldum ama 3 yıldırda takip ediyorum. Bir genç olarak çiçeklere ve hayvanlara duyduğu sevgiden dolayı BayTömürcek'i çok takdir ediyorum. Hele ki köyünden uzakta gurbette öğrenciyken de bu sevgisinden vaz geçmemesi gerçekten takdire şayan. Sayın Vicia Ervilia beyaz sabriyeden Ankara'da bulursanız haberimiz olsun, ben de çok istiyorum. Bu arada isimde bi harika Bay Tömürcek.
buda benim kırmızı sabriyem bir yıldan fazladır bende güneşi görünce çiçeklendi
553961
Bu sözler beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim, sayfama hoş geldiniz :) Köyümden uzaktayım gurbetteyim burda çiçeklerimle hayvanlarımla eski ortamımı yaratmaya çalışıyorum ve gayet mutluyum onlarla ;)
Sabriyeniz çok sağlıklı maşallah ama saksısı küçük gelmiş artık toprağını dağıtmadan orta boy bi saksıya güzel gübreli toprak karışımına dikin ve evinizin en güneşli penceresine iç tarafa yerleştirin yaz kış o muhteşem çiçekleriyle sizi mutlu edicek emin olun :p İçersini dışardan daha çok seviyor ama bol güneş ihtiyacı var. Tabi yakmamak şartıyla ;) İsmimi beğendiğiniz için de ayrıca teşekkürler hoşçakalın :)
EAkpınar
20-05-2015, 14:05
İstanbul Eminönünde bir çiçekçide 30 lira imiş.Gidebilen arkadaşlar belki rastlarlar.
bay tömürcek
20-05-2015, 14:06
Merhaba tömürcek yeni üyeyim ama uzun zamandır siteyi takip ediyorum senin ciceklere olan sevginle gurur duyuyorum her sey gönlünce olsun
Sayfama ve aramıza hoş geldiniz ;) Çiçekler apayrı bi dünya benim için :) Sizin de herşey gönlünüze göre olsun her zaman beklerim sayfama ;)
bay tömürcek
20-05-2015, 14:08
İstanbul Eminönünde bir çiçekçide 30 lira imiş.Gidebilen arkadaşlar belki rastlarlar.
Büyük ihtimal türü farklı :) Çünkü Sakaryadaki çiçekçilerde de gördüm geçen sene 20 liraydı ama bizim yetiştirdiğimiz türden değildi hibrit bi türdü. Tabi o da bol çiçekli ve çok gösterişliydi ;)
EAkpınar
20-05-2015, 14:08
Teşekkür ederim bay tömürcek. Bende saksısını değiştirmek konusunda kararsızdım. En kısa zamanda değiştiricem. Cam balkonda masa üzerine alınca çok mutlu olduğunu bende farkettim.
EAkpınar
20-05-2015, 14:11
işte bu farklımı bilmiyorum.
553976
Vicia Ervilia
20-05-2015, 14:12
Çelik falan bana bunlar yabancı :D kendimi geliştiriyorum suan :) geçen hafta toprak ve saksı değiştirmeyi, dün şaşırtmanın ne demek olduğunu, bugün de çelik işini öğreneceğim. Biraz önce kaktüs ameliyatından çıktım :(
bay tömürcek
20-05-2015, 14:19
Teşekkür ederim bay tömürcek. Bende saksısını değiştirmek konusunda kararsızdım. En kısa zamanda değiştiricem. Cam balkonda masa üzerine alınca çok mutlu olduğunu bende farkettim.
Rica ederim saksı değiştirin ve aynı sevdiği yere koyun belli ki orayı çok sevmiş ;) Bu gösterdiğiniz beyaz bendeki beyazdan o da hibrit sanırım :)
bay tömürcek
20-05-2015, 14:20
Çelik falan bana bunlar yabancı :D kendimi geliştiriyorum suan :) geçen hafta toprak ve saksı değiştirmeyi, dün şaşırtmanın ne demek olduğunu, bugün de çelik işini öğreneceğim. Biraz önce kaktüs ameliyatından çıktım :(
Ne güzel işte öğrenip uyguluyosunuz :D Çelik demek bitkinin dikilebilecek herhangi bir dalı o dalı dikmek için kopardığınızda çelik almış oluyosunuz kolay gelsin :p
bay tömürcek
20-05-2015, 14:23
Sonunda pembe yılan kaktüsüm açtı ;) Çiçek boyu sigara kadar var beklediğimden uzun çıktı çiçeği ilk defa canlısını gördüm de :p
553978
553979
553980
553981
553982
Çok güzel açmış. Çiçekler şahane.
bay tömürcek
20-05-2015, 14:32
Çok güzel açmış. Çiçekler şahane.
Çok teşekkür ederim :)
Laleci_03
20-05-2015, 14:46
Sonunda pembe yılan kaktüsüm açtı ;) Çiçek boyu sigara kadar var beklediğimden uzun çıktı çiçeği ilk defa canlısını gördüm de :p
Vay be, bu kaktüsü her yerde görürdüm de, hiç çiçeğini açmış görmemiştim canlı olarak, çok da itici geliyordu görüntüsü :o ama şimdi seninkini görünce keşke bende de olsa dedim Bay tömürcek ağebeyim :D
Fırsatını bulmuşken yazayım, senin şu meşhur "Sabriye"lere de bayıldım yani, bir yerde bulursam (Bulamam da:o ) kesin bir çelik falan almalıyım artık :rolleyes:;)
bay tömürcek
20-05-2015, 15:10
Vay be, bu kaktüsü her yerde görürdüm de, hiç çiçeğini açmış görmemiştim canlı olarak, çok da itici geliyordu görüntüsü :o ama şimdi seninkini görünce keşke bende de olsa dedim Bay tömürcek ağebeyim :D
Fırsatını bulmuşken yazayım, senin şu meşhur "Sabriye"lere de bayıldım yani, bir yerde bulursam (Bulamam da:o ) kesin bir çelik falan almalıyım artık :rolleyes:;)
Bu kaktüsü çok seneler önce başka bi köyde yol kenarında iki tenekede devasa boyuta ulaşmış şekilde görmüştüm. Tabi traktördeyiz babam çiçek için durur mu yolda dur bile diyemedim tek olcaktım ki bi kaç çelik mutlaka almıştım :D Bu bana hediye 1 ay falan oldu aldığım anca açabildi çiçeğini ve çok hoş çiçeği var gerçekten. Sabriye çok muhteşem bir çiçek yaz kış hiç çiçeği eksik olmuyo üstünden kışın sıcak bi yerde durmalı tabi ki. Benim sabriyelerden çelik göndermeyi çok isterdim fakat 1 yaşındalar yeterince dallanmadılar iki sene sitede onlarca kişiye dağıttım sabriyelerimden ama onlar köydekilerdendi yaşlıydılar ve durmadan dallanıyolardı :(
Vicia Ervilia
20-05-2015, 15:13
ben sabırla sabrişlerin büyümesini bekliyorum Tömürcük bey... :D
Laleci_03
20-05-2015, 15:14
Düşünmen yeterli Bay tömürcek ağabeyim, hiç rahatız etme canım sabriyeleri, boş ver ;)
Artık başka bir yerde denk gelirsem bu sabriyelere affetmem ama :D :D
bay tömürcek
20-05-2015, 15:21
ben sabırla sabrişlerin büyümesini bekliyorum Tömürcük bey... :D
Dua edin çabucak dallanıp budaklansınlar :D
bay tömürcek
20-05-2015, 15:22
Düşünmen yeterli Bay tömürcek ağabeyim, hiç rahatız etme canım sabriyeleri, boş ver ;)
Artık başka bir yerde denk gelirsem bu sabriyelere affetmem ama :D :D
Eğer öyle bi fırsat geçerse eline hiç kaçırma zaten pişman olursun :D Sabriye bi tutkudur ben bırakamıyorum şimdi onları, onların yeri apayrı bende ;)
Yagmur143
20-05-2015, 15:45
553978
553979
553980
553981
553982
Bu yılan kaktüsü gerçekten çok güzel. Bende iki yıl evvel çorlu da abimin kayınvalidesinde görmüştüm. Hatta istemiştim de.. Ama teyze beni duymadı ben de tekrar söyleyemedim. Pembe sevdalısı biri olarak bu çiçeğe bayıldım... Güle güle büyüt sevgili tömürcek...
Vicia Ervilia
20-05-2015, 16:10
Sardunyamdan çelik aldım. Soda şişesinde suyun içinde bekliyor. Ben onu odamda nereye koyabilirim. Fotosenteze katılmamak için camımı hep aralık bırakıyorum :)
Tömürcek senin bu pembe yılan kaktüs aslında bir aporpcactus. :D Ben bunu ne zamandan beri arıyordum meğerse sendeymiş :D güle güle büyüt kardeşim.
bay tömürcek
20-05-2015, 18:26
Sardunyamdan çelik aldım. Soda şişesinde suyun içinde bekliyor. Ben onu odamda nereye koyabilirim. Fotosenteze katılmamak için camımı hep aralık bırakıyorum :)
Sardunyayı suda bekletmene gerek yok çabuk tutar o direk toprağa dik ve güneş almayan aydınlık biyere koy tuttuğu zaman güneşli biyere koyarsın :)
bay tömürcek
20-05-2015, 18:27
Bu yılan kaktüsü gerçekten çok güzel. Bende iki yıl evvel çorlu da abimin kayınvalidesinde görmüştüm. Hatta istemiştim de.. Ama teyze beni duymadı ben de tekrar söyleyemedim. Pembe sevdalısı biri olarak bu çiçeğe bayıldım... Güle güle büyüt sevgili tömürcek...
Abla inşallah büyür de çabucak, seve seve paylaşırım seninle merak etme ;)
bay tömürcek
20-05-2015, 18:28
Tömürcek senin bu pembe yılan kaktüs aslında bir aporpcactus. :D Ben bunu ne zamandan beri arıyordum meğerse sendeymiş :D güle güle büyüt kardeşim.
Tömürceğin gizli hazinesinde her zaman bişeyler vardır abicim :D Büyüsün biraz benim aporacactus sende de olur :p
salihcan
20-05-2015, 18:46
Ben hoyaları merak ettim :cool: Bize bir hoya havası aldır :o
Vicia Ervilia
20-05-2015, 19:22
e o zaman bu akşam ekim ben sardunyayı hadi bakalım :D
bay tömürcek
20-05-2015, 20:12
Ben hoyaları merak ettim :cool: Bize bir hoya havası aldır :o
Hoyalarımı daha yeni diktim bu sene malesef hoyaya da sıfırdan başlamak zorunda kaldım onların resmini de paylaşırım en kısa zamanda :)
Vicia Ervilia
20-05-2015, 20:32
Tömürceeeeek olmuş mu acaba? çıkarttım şişeden, toprakta sapı için yer açtım, soktum. Azcık da can suyu verdim. :p
bay tömürcek
20-05-2015, 20:35
Tömürceeeeek olmuş mu acaba? çıkarttım şişeden, toprakta sapı için yer açtım, soktum. Azcık da can suyu verdim. :p
Süper ;) Ama o tomurcuğu kopar ki açmaya harcayacağı gücü kök yapmaya harcasın çelik aldığın zaman tomurcuksuz dallardan almaya çalış. Daha çabuk köklenir. Toprağa yer açtın çeliği koydun ya dibini sıkıştıracak şekilde mantı kapatır gibi parmaklarınla bastır toprağını yoksa boşluk olup hava alır ve köklenme başarısız olur :p
Vicia Ervilia
20-05-2015, 20:59
Süper ;) Ama o tomurcuğu kopar ki açmaya harcayacağı gücü kök yapmaya harcasın çelik aldığın zaman tomurcuksuz dallardan almaya çalış. Daha çabuk köklenir. Toprağa yer açtın çeliği koydun ya dibini sıkıştıracak şekilde mantı kapatır gibi parmaklarınla bastır toprağını yoksa boşluk olup hava alır ve köklenme başarısız olur :p
Ama Tömürcek benimkinde tomurcuksuz hiç yoktu hatta odunsu olan güçlü bir tek bu vardı.. O tomurcukları da eksek bişy çıkar mı ki :(
bay tömürcek
20-05-2015, 21:34
Ama Tömürcek benimkinde tomurcuksuz hiç yoktu hatta odunsu olan güçlü bir tek bu vardı.. O tomurcukları da eksek bişy çıkar mı ki :(
Hayır tomurcuktan tutmaz. Ama merak etme en kısa zamanda tutup tomurcuk yapıcak zaten sardunya ;)
YeniGine
20-05-2015, 23:37
:) Sevgili tömürcek'imiz sana da, yılan kaktüsüne de maşallah, çok güzel çiçeklenmiş. Ellerine sağlık.
bay tömürcek
21-05-2015, 15:05
:) Sevgili tömürcek'imiz sana da, yılan kaktüsüne de maşallah, çok güzel çiçeklenmiş. Ellerine sağlık.
Çok teşekkürler ablacım ;) Çiçeği hemen solmayacak galiba hala canlı şuan :p
bay tömürcek
29-05-2015, 14:25
Yılan kaktüsüm açtı ama garibim güneş yüzü göremeden solmaya başladı :(
555912
555913
bay tömürcek
29-05-2015, 14:27
Mum çiçeğim bi saksıda 3 kök. Büyümeye başladı sevdi mutfak penceresini hafif akşam güneşi alıyor burda.
555914
555915
bay tömürcek
29-05-2015, 14:31
Gülizar ablam hediye etmişti bu fideleri sanırım nikotin çiçeğiydi çok çabuk büyüdüler şaşırtınca. Bu saksıya 2 kök birden diktim bi saksı da ayrı diktim bakalım nasıl açıcaklar ;)
Bu da mor katmerli datura bu biraz yavaş büyüyor.
Ve bezelye tenekesindeki bezelye sukulentim :p
Bu kınaları da sağa sola ekmiştim toparlayıp saksıladım dün ;)
555916
555917
555918
555919
bay tömürcek
29-05-2015, 14:36
Bu kocaman gardenyayı 5 liraya aldım, bu fiyata görünce yapıştım hemen. Ve dükkandaki diğer 5 gardenyayı orda bulunan teyzelere sattım :D Ben alınca ne bu dediler bende anlattım ballandıra ballandıra yok şöyle açıyo böyle kokuyo diye tabi demedim çok lanet bi çiçek açması zor bakması zor diye Allahım affetsin, :D Şuan balkonda 1 haftadır gayet mutlu tomurcukları da kocaman bakalım açtırabilcek miyim? ;)
555930
555931
555932
bay tömürcek
29-05-2015, 14:38
Yaseminim geceleri harika kokuyor balkonda. Balkon demirine sardırdım üzeri çiçek dolu tabi ışığı ayarlayıp çekemedim ben :(
555933
555934
bay tömürcek
29-05-2015, 14:41
Yasemin demişken madagaskar yaseminim de tomurcuk yaptı. Şaşırdım doğrusu çünkü boyu bir karış. Üzerindeki sürgün kurudu sonra bu tomurcuk büyümeye başladı. Sürgün de daha yeni yapmış üzerinden. İnşallah dökülmeden açar çiçeğini ;)
555936
555937
555938
bay tömürcek
29-05-2015, 14:44
Ben böyle lanet küpeli görmedim. Naptıysam açmadılar. Besin mi vermedim, enzim mi yapmadım, güneşe mi koymadım yok tık yok. Saksılarını büyüttüm en son ve sabah güneşindeler daha da açmazlarsa artık çamaşır suyuyla sulucam onları akılları başlarına gelsin :mad: :mad:
555939
555940
Yılan kaktüsünün formu çok güzel Tömürcek, tabii çiçeğide :) Benim yılan kaktüslerim böyle düzenli olmuyor, sence neden? Yani böyle sıralı şekilde değilde bir kolu uzun diğerleri kısa ve karmakarışık
bay tömürcek
29-05-2015, 15:09
Yılan kaktüsünün formu çok güzel Tömürcek, tabii çiçeğide :) Benim yılan kaktüslerim böyle düzenli olmuyor, sence neden? Yani böyle sıralı şekilde değilde bir kolu uzun diğerleri kısa ve karmakarışık
Ablacım benim yılan kaktüsüm de senin bahsettiğin gibiydi. Bunu ev sahibim kurudu saksısını kullanırsın diyerek verdi bana bende nolur nolmaz diye suladım canlandı ve çiçek açtı. Ev sahibimindi yani bana geldiğinde formu böyleydi acaba saksıda birden fazla kök mü var tek kök mü böyle yavruladı bilemedim.
Sevgili tömürcek fidelerin güzel gelişmiş.
benimkilerin akibetini bilemiyorum bahçeye dikmiştim. yarın gidince göreceğim.
inşallah çiçeklerini görürüz.
küpelilerine limon tuzlu su verdinmi birde onumu denesen.
benim balkondaki tomurcuk yapmaya başladı sabahtan öğleye kadar güneş görüyor.
ama biraz fazla geliyor yapraklarının rengi açılmaya başladı.
yarın giderken götürüp bahçeye yere ekeceğim.
bay tömürcek
29-05-2015, 21:17
Sevgili tömürcek fidelerin güzel gelişmiş.
benimkilerin akibetini bilemiyorum bahçeye dikmiştim. yarın gidince göreceğim.
inşallah çiçeklerini görürüz.
küpelilerine limon tuzlu su verdinmi birde onumu denesen.
benim balkondaki tomurcuk yapmaya başladı sabahtan öğleye kadar güneş görüyor.
ama biraz fazla geliyor yapraklarının rengi açılmaya başladı.
yarın giderken götürüp bahçeye yere ekeceğim.
Abla limon tuzlu su denemedim. Bir de onu deneyeyim bakalım. Biraz da açmamalarını güneş almamalarına bağlıyorum ben. Aldığımdan beri aydınlık yerde duruyolar keşke güneşe alıştırsaydım şimdi alışıyolar daha gövde uçları kırmızımsı renk almaya başladı. İnşallah çiçeklerini de görürüm.
Fidelerim şaşırtınca çok güzel geliştiler. Forumda nikotin çiçeği hakkında çok olumlu şeyler okudum umarım bizimkiler de söylenen kadar güzel açar ve güzel kokarlar ablacım ;)
gokcegokce
30-05-2015, 08:16
İlahi Tömürcek, gardenya satış macerana çok güldüm. :) Yaseminine pek hasetlendim çünkü benimkinde hiç tomurcuk yok. :( Küpelerine de bence çiçeklendirici gübre lazım. Benim diğer küpelide de tomurcuk göründü. Üstünde de bir sürü bitki biti olmasına rağmen. Azıcık da sabah güneşinde neşeli oluyorlar kanımca. Onun dışında her şey yolunda gibi. Yılan kaktüsün de çok güzel maşallah.
Vicia Ervilia
30-05-2015, 10:59
Ühüühühü :( Bir sürü sardumyam var çelik. Ama açmadılar. Kopardığım saksıda da çiçek yoktu belki açmazlar asla :( Kaktüs ve aloe veram da topraktan çıkarttım ve cerrahi müdahalelerini yaptım. ancak hala kök vermelerini bekliyorum. Bugün Celalim01 kargomu göndermiş. Merakla gidip alacağım. Yüzlerine bakmayınca çok güzel açıyorlar benimkiler ama azcık ilgilenim hemen şımarıyorlar.. :( yasemin benim de küçükken balkonumuzda olan, şemsiye şeklinde budanmış mis gibi kokan anılardı.. Evim olduğunda balkonuma alıp koyacağım... Seninki çok güzel.. Hepsi daha da güzel olur inşallah...
bay tömürcek
30-05-2015, 13:11
İlahi Tömürcek, gardenya satış macerana çok güldüm. :) Yaseminine pek hasetlendim çünkü benimkinde hiç tomurcuk yok. :( Küpelerine de bence çiçeklendirici gübre lazım. Benim diğer küpelide de tomurcuk göründü. Üstünde de bir sürü bitki biti olmasına rağmen. Azıcık da sabah güneşinde neşeli oluyorlar kanımca. Onun dışında her şey yolunda gibi. Yılan kaktüsün de çok güzel maşallah.
Dükkanda 30 liraya satmışlar açmış gardenyayı bunlar tomurcukluydu hiç umudum yoktu aslında fiyat konusunda ama gene de sordum. 5 lira deyince öyle bir gidip sarılmışım ki o rafa beni gören teyzeler o ne, o ne demeye başladılar. Bende dediğim gibi azcık ballandırdım hepsi satıldı gardenyaların :D
Yaseminim aldığımda büyüktü abla 20 liraya üniversiteyi geçince yol üstünde seralar var ya hani ordan almıştım. Şuan her yerinden çiçek açtı. Oldukça büyük bir saksıda belki seninkinin saksısı küçük gelmiştir ya da daha açabilecek seviyeye gelmemiştir.
Küpelilerimi geçen günlerde sabah güneşine aldım bakalım. Yaprak ve gövdede renklenmeler oldu yanmadan alıştılar güneşe. Hoş zaten sabah güneşindeler orda yanmazlar da, pişmanım ilk baştan oraya koymadığıma onları. Sıvı besin vericem tekrardan gökçe abla belki artık açmaya karar verirler ;)
bay tömürcek
30-05-2015, 13:16
Ühüühühü :( Bir sürü sardumyam var çelik. Ama açmadılar. Kopardığım saksıda da çiçek yoktu belki açmazlar asla :( Kaktüs ve aloe veram da topraktan çıkarttım ve cerrahi müdahalelerini yaptım. ancak hala kök vermelerini bekliyorum. Bugün Celalim01 kargomu göndermiş. Merakla gidip alacağım. Yüzlerine bakmayınca çok güzel açıyorlar benimkiler ama azcık ilgilenim hemen şımarıyorlar.. :( yasemin benim de küçükken balkonumuzda olan, şemsiye şeklinde budanmış mis gibi kokan anılardı.. Evim olduğunda balkonuma alıp koyacağım... Seninki çok güzel.. Hepsi daha da güzel olur inşallah...
Kopardığın saksıda çiçek olup olmamasıyla alakası yok ki senin çiçeğinin açmamasının, güneşi aldıktan sonra, suyunu verip bakımını yaptıktan sonra neden açmasın sardunya. Aloevera çok arsız zaten tutar, kaktüse de su verip çürütmezsen köklenir. Yaseminle ilk defa İstanbul'da karşılaşmıştım, bir kafenin bahçe kapısını öyle bir sarmış ki akşam üstü kokusu ortamı bayıyordu. Bi fırsatını bulup iki tane kalem uzunluğunda çelik almıştım tabi çiçekliydiler tutmadılar. Ozamandan beri çok seviyorum yasemini :p
özlemsoylu
30-05-2015, 13:25
geçen bi seraya gitmişdim senin küpelileri uçlarından hep budamışlar neden böle hepsini dümdüz yapdınız dedim çiçeklenmesi içinmiş istersen saksının birini dene **** bi araşdır öle dene :D
EAkpınar
30-05-2015, 16:36
Ben de geçen seneden kalma küpelileri bi saksıda buluşturdum 2 ya da üç çeşit heralde, açsalar da anlasam ama baytömürcekinkiler gibi inatla yeşilim yeşilim duruyorlar. Beyaz dalı olan pembe beyaz yalın kat onu biliyorum da diğerlerinden ne çıkacak onu bilemiyorum tabi. Baharda budamayı düşünmüştüm ama kıyamadım da kaldılar böyle bir iki dalı da uzayıp gidiyor. Napmalı :confused:
556127 556128
bay tömürcek
30-05-2015, 18:14
geçen bi seraya gitmişdim senin küpelileri uçlarından hep budamışlar neden böle hepsini dümdüz yapdınız dedim çiçeklenmesi içinmiş istersen saksının birini dene **** bi araşdır öle dene :D
Üst budama genelde yan dallanmaya teşvik için yapılıyor aslında ve küpelilerin tomurcuklar uçlarından geliyor bi çelişki var bu işte abla :D
bay tömürcek
30-05-2015, 18:17
Ben de geçen seneden kalma küpelileri bi saksıda buluşturdum 2 ya da üç çeşit heralde, açsalar da anlasam ama baytömürcekinkiler gibi inatla yeşilim yeşilim duruyorlar. Beyaz dalı olan pembe beyaz yalın kat onu biliyorum da diğerlerinden ne çıkacak onu bilemiyorum tabi. Baharda budamayı düşünmüştüm ama kıyamadım da kaldılar böyle bir iki dalı da uzayıp gidiyor. Napmalı :confused:
556127 556128
Abla bunlar benimkileri de geçmişler baya cılız uzamışlar. Baharda dışarıya alırken budaman gerekirdi ozaman daha güzel oluyor. Ama geç kalmış sayılmazsın budayıp dallarını köklendirebilirsin :) Bulundukları yer güneş almıyorsa yakmayacak kadar güneşli biyere koyabilirsin :)
EAkpınar
30-05-2015, 19:38
Hiç de kıyamıyorum ama yarın az biraz çok uzun dalları budayayım bari teşekkür ederim bay tömürcek
bay tömürcek
30-05-2015, 20:34
Hiç de kıyamıyorum ama yarın az biraz çok uzun dalları budayayım bari teşekkür ederim bay tömürcek
Budayınca daha gür daha dolgun olucaklar abla öyle düşün ;) Rica ederim.
celalim01
30-05-2015, 23:34
Haklısınız bay tömürcük. Bir çok bitki budandıkça daha fazla iştahlanıyor. Daha güzel çiçekler veriyor. Güller solmaya başlayınca ben hemen budarım solan gülleri ve kısa zaman sonra daha güzel güller açmaya başlar.
Hatta saksıda olan çiçekler saksı altlarından kökler uzatırlar ,arada bir saksının altından dışarı uzayan kökleri de temizlerim ki canlanıp ,yenilensinler diye.
bay tömürcek
31-05-2015, 12:45
Haklısınız bay tömürcük. Bir çok bitki budandıkça daha fazla iştahlanıyor. Daha güzel çiçekler veriyor. Güller solmaya başlayınca ben hemen budarım solan gülleri ve kısa zaman sonra daha güzel güller açmaya başlar.
Hatta saksıda olan çiçekler saksı altlarından kökler uzatırlar ,arada bir saksının altından dışarı uzayan kökleri de temizlerim ki canlanıp ,yenilensinler diye.
Bitkiler budandıkça tazelenip dallanıyolar. Bir çok kişi ise çiçek istendiğinde dalını kıramam kırınca küsüyor çiçek diyolar. Ya gerçekten böyle düşünüyolar ya da vermeme bahanesi çözebilmiş değilim :p
Güller solduğu zaman o solan goncanın dala birleştiği çıkıntılı yer var ya abi çıt diye kırılıyor zaten ordan, ben de oralardan kırarım hep ve dediğin gibi çok hızlı bir şekilde yeni filizler verip çiçek açıyolar yeniden ;)
EAkpınar
31-05-2015, 14:51
Bu sabah Küpeli budandı. Dalları dibine soktum. Tutacak inşallah. Çiçeklerini de görürüz inşallah.
bay tömürcek
31-05-2015, 14:55
Bu sabah Küpeli budandı. Dalları dibine soktum. Tutacak inşallah. Çiçeklerini de görürüz inşallah.
İnşallah tutup açarlar ;) Benimkiler böceklenmiş bi bu eksikti dedim :p İlaç aldım yaprak bitlerine karşı ilaçlıcam akşam üstü :)
EAkpınar
31-05-2015, 15:02
Hay Allah geçmiş olsun. Benimkiler de hersene beyaz beyaz sineklenirler. Yapraklarının altı bembeyaz oluyor. Esinti almamasına bağlıyorum. İş yerime yakın bir restoranda sarkan dev çiçekli küpeliler var. İki yıldır arkadaşlarla hayran hayran seyrediyoruz. Öğleden sonra gölgeli ve esintili yaz boyu çiçekli. Çok kıskanıyoruz.
bay tömürcek
31-05-2015, 15:07
Hay Allah geçmiş olsun. Benimkiler de hersene beyaz beyaz sineklenirler. Yapraklarının altı bembeyaz oluyor. Esinti almamasına bağlıyorum. İş yerime yakın bir restoranda sarkan dev çiçekli küpeliler var. İki yıldır arkadaşlarla hayran hayran seyrediyoruz. Öğleden sonra gölgeli ve esintili yaz boyu çiçekli. Çok kıskanıyoruz.
Eğer benimkiler utanmadan biz havasızız derse Allah hesap sorar yeminle :D Balkonum 6. katta oldukça havadar zaten balkonun iç tarafında değil direk balkon duvarının üzerindeler. Ben bu bitlenmelerinin sebebini çiçekçiden aldığım çiçekler olduğunu düşünüyorum çünkü ondan sonra bu bitler yayıldı çiçeklerime. Erken müdahele için ziraatçiden tarım ilacı aldım inşallah başa çıkabilirim yoksa bütün yaprakları kıvrılcak yicekler çiçeklerimi.
EAkpınar
31-05-2015, 15:13
[QUOTE=bay tömürcek;1383812]Eğer benimkiler utanmadan biz havasızız derse Allah hesap sorar yeminle
Arsızlıktan demekki
celalim01
01-06-2015, 21:28
Bazan bakarsın bakımsız ,bir taş arasında sıkışıp ne güzel çiçek açar,bazen bakarsın her gün uğraşır didinirsin aynı güzellikte çiçek açmaz.
sinan yavuzz
02-06-2015, 00:29
Maşallah çok renkli bir sayfa hiç üşenmeden 70 sayfayı tek tek gezdim :) bu renkli sayfanız için teşekkür ederim sn. bay tömürcek :)
bay tömürcek
02-06-2015, 12:41
Bazan bakarsın bakımsız ,bir taş arasında sıkışıp ne güzel çiçek açar,bazen bakarsın her gün uğraşır didinirsin aynı güzellikte çiçek açmaz.
Gerçekten de öyle. Komşumuzun evi bayırda olduğundan temel atarken ön tarafı yüksek bir duvarla örüp öyle temel atmışlar. Her sene o duvarın üzerindeki tenekelerden dökülen rengarenk aslanağzı tohumları duvardaki taşların arasında iştahla açarlardı görüntü çok hoş oluyordu.
bay tömürcek
02-06-2015, 12:42
Maşallah çok renkli bir sayfa hiç üşenmeden 70 sayfayı tek tek gezdim :) bu renkli sayfanız için teşekkür ederim sn. bay tömürcek :)
Ben de güzel dileklerin için çok teşekkür ederim ;) Hoş geldin sayfama :p
Laleci_03
14-07-2015, 15:02
Heeyy! Bu sayfanın sahibi, nerelerdesin, nasılsın acaba? Keyifler yerinde mi? Ve neden paylaşım yapılmıyor? :mad: :D :D
Denizli'dedir, sıcaktan bayılmıştır :D.
bay tömürcek
19-07-2015, 09:17
Bayram için Sakaryaya dönmüştüm internet bulamadım siteye giremedim ayrıca Denizli bayıltacak kadar var mübarek yanıyo buralar :D
samett13
14-11-2015, 20:34
*** nasıl gidiyor okulunuz...siteye giremedim uzun zamandır yeniden üye oldum,senden sardunya çeliği almıştım belki hatırlarsın beni ...
bay tömürcek
18-11-2015, 15:45
*** nasıl gidiyor okulunuz...siteye giremedim uzun zamandır yeniden üye oldum,senden sardunya çeliği almıştım belki hatırlarsın beni ...
Hatırladım Samet abi. 2 3 yıl önceydi ben denizliye gelmeden sardunya göndermiştim sana. Savaş84 dü galiba kullanıcı adın ;) Okulum iyi vizelerle uğraşıyorum suan ve sayfama fotoğraf ekleyemedim uzun zamandır yakında yükleme yapıcam :p
YeniGine
18-11-2015, 23:36
Evet fazlaca bir ara verdin sevgili tömürcek. Bekliyoruz fotoğraflarını inşallah!..
bay tömürcek
19-11-2015, 00:32
Evet fazlaca bir ara verdin sevgili tömürcek. Bekliyoruz fotoğraflarını inşallah!..
Biliyorum yenigine ablacım arayı fazla açtım ama telafi edicem inşallah. 3 yıldır eylül ayında taşınıyorum ne hikmetse bi oturduğum yer ısınmadı hop oraya hop buraya. Denizliye geldiğim 3 yıl oldu bu 3. evim :eek: İnşallah son taşınma olur yıldım çünkü. en kısa zamanda sayfamdayım ablacım ;)
sevgihoca
19-11-2015, 16:47
Eksik dua etmeyin Bay tömürcek,Allah can sağlığı versin.Yeni evinizde güle güle oturun.Öğrencilik zor iş.Kiracılık da ayrı zor iş.Son taşınma filan demeyin.Evimizi alana kadar ben de çok taşındım.Bazen daha taşındığım günü,yorgunluğumu unutmadan taşındığımız olurdu.2 sene ancak otururduk.Her şey gönlünüzce olsun.Bekliyoruz.
Hadi hayırlısı olsun kardeşim
bay tömürcek
09-12-2015, 20:52
Eksik dua etmeyin Bay tömürcek,Allah can sağlığı versin.Yeni evinizde güle güle oturun.Öğrencilik zor iş.Kiracılık da ayrı zor iş.Son taşınma filan demeyin.Evimizi alana kadar ben de çok taşındım.Bazen daha taşındığım günü,yorgunluğumu unutmadan taşındığımız olurdu.2 sene ancak otururduk.Her şey gönlünüzce olsun.Bekliyoruz.
Haklısın sevgi abla herşey can sağlığı. Ben köyde oturduğumdan taşınma ne, kira ne bilmezdim. Buraya gelince tanıdım hepsini. Çok zor işlermiş. O esyaları paketlemesi açması yerleştirmesi ev temizliği çok yoruyor insanı. Hele bi de bizim gibilerin çiçek taşıması en can alıcı nokta. Sırf bu yüzden çiçeklerimi azalttım az ve öz yapmaya çalışıyorum şuan. İyi akşamlar sevgiler ;)
bay tömürcek
09-12-2015, 20:53
Hadi hayırlısı olsun kardeşim
Teşekkür ederim sonkez ablacım ;)
EAkpınar
10-12-2015, 13:28
Yeni evinde güle güle otur bay tömürcek. Paylaşımlarını bekliyoruz.
İyi günlerde otur yeni evinde bay tömürcek, Bende diyorum( azaltayım çiçeklerimi soğuklara dayanan türleri yetiştireyim).Hiç sanmıyorum o çiçeklerin az kalacağını, şu güzelmiş bu güzelmiş derken. Bakmışsın yine eski hali:). Biz bunu hep yapıyoruz:).
bay tömürcek
10-12-2015, 23:57
Yeni evinde güle güle otur bay tömürcek. Paylaşımlarını bekliyoruz.
Çok tesekkür ederim Allah hepimize ağız tadı versin ;)
bay tömürcek
11-12-2015, 00:00
İyi günlerde otur yeni evinde bay tömürcek, Bende diyorum( azaltayım çiçeklerimi soğuklara dayanan türleri yetiştireyim).Hiç sanmıyorum o çiçeklerin az kalacağını, şu güzelmiş bu güzelmiş derken. Bakmışsın yine eski hali:). Biz bunu hep yapıyoruz:).
Çok teşekkür ederim aleydi ablacım ;) Ben baya baya azalttım abla, azaltmak zorunda kaldım yani malum meselelerden dolayı bu sene taşınırken çok sıkıntı çektim tepsilerle leğenlerle taşıdım. Sürekli çiçeklerin eziyetini çektiğimden az olsun öz olsun dedim. Hoş azalttım derken geçen saydım irili ufaklı 70 80 saksı kadar çiçek var yine ;)
Yeni evinde güle güle otur bay tömürcek.. ;)
bay tömürcek
11-12-2015, 23:32
Yeni evinde güle güle otur bay tömürcek.. ;)
Teşekkür ederim abla Allah razı olsun ;)
bay tömürcek
12-12-2015, 09:45
Uzun bi aradan sonra tekrardan merhaba ;) Yaz başında almıştım dede sakalımı gerçekten de vefalı çiçekmiş. Verdiğim sular helal olsun son damlasına kadar. Bir çiçek açtı bu yazın bir çiçek açtı anlatamam. Seneye pazara gelirse bi kaç saksı daha yapmaya karar verdim :p Şuan havalar soğuk diye içerde duruyo çiçekleri dökülmeye başladı biraz dinlensin ama haketti :cool:
588632
588633
588634
bay tömürcek
12-12-2015, 09:49
Menekşeye yeniden kol sıvadım. Migrostan ucuz ucuz aldım bunları şuan çiçekteler. Adapte olmaya çalışıyolar şuan eve bi alışsınlar ikinci çiçeklerini daha coşkulu açıcaklar ;) Bikaç farklı hoyam hallerinden memnun bunlarda tomurcuk yapanlar var bahara çiçek açarlar inşallah :p
588635
588636
588637
588638
bay tömürcek
12-12-2015, 09:51
Kılıçlarım da sevdiler bu evi. Güneşte duruyolar geldiklerinden beri ;)
588639
588640
588641
bay tömürcek
12-12-2015, 09:54
Evin en mutluları sabriyelerim güneşin tadını en çok çıkaran onlar ;)
588642
588643
588644
588645
bay tömürcek
12-12-2015, 09:57
Sakaryanın en çok yetiştirilen çiçeği nedir deseniz ilk göstereceğim çiçek bu :D Olmayan yok nerdeyse. Herkes çok sever çok önem gösterir buna :D Köydeki çingene şalvarı bu sene 4 yaşında her bahar derin budama yapılıp yeniden tazeleniyor. Bu sene iyice yaşlanmış dalları sarkıp saksıyı kaplamış annem de taburenin üzerine almış ;)
588646
588647
588648
588649
bay tömürcek
12-12-2015, 10:00
Evde kaç saksı mum çiçeğim var bilmiyorum. Atmaya kıyamadıklarım hep duruyor. Diatomite diktim iki saksı biri tomurcukta maşallah ;)
588650
588651
588652
bay tömürcek
12-12-2015, 10:03
Atlasları mı da içeri aldım malum havalar soğudu inşallah kışı atlatırım çürümeden. Yılan kaktüslerim kışı balkonda geçircekler. Bu sukulentimde de tomurcuk var çiçeğini ilk defa görücem. Bunlar da mutfakta duran çilli begonyayla söğüt begonyası.
588653
588654
588655
588656
588657
bay tömürcek
12-12-2015, 10:05
Yeşillik de halinden memnun köşede oturuyo kendi halinde büyümesi yavaş malesef ki. Ama çok arsız ve sorunsuz bi çiçek ne çok suladın der ne susuzum. Her halukarda yaşıyo :D
588658
ibocandan
12-12-2015, 10:52
Maşallah hepsi birbirinden güzeller bol çiçekli günler dileğiyle.
Yeni evinizde bol çiçekli bol güneşli günler dilerim.
Bütün çiçekleriniz harika.Özellikle sabriyeler ve mum çiçekleri benim favorim sürekli cam önünde güneş alır vaziyetdemi duruyor. Maşallah çok güzel çiçekleri var.İnşallah benim sabriyemde en kısa zamanda gelişir.Her defasında sayfanı zevkle geziyorum.Yeni evinde güle güle otur sevgiler.
Galip Kuzucu
12-12-2015, 15:14
Hepsi birbirinden harika :D Sizinde eviniz hep çiçeklerle dolu :D
sevgihoca
12-12-2015, 16:58
Maşallah,eviniz tam çiçeklerinize göre olmuş,pencere önleri harika olmuş,özellikle de sabriyeler ve tabii menekşeler.Güle güle oturun,güle güle büyütün.Sevgiler.
bay tömürcek
12-12-2015, 17:50
Maşallah hepsi birbirinden güzeller bol çiçekli günler dileğiyle.
Çok teşekkür ederim size de bol çiçekli günler :)
bay tömürcek
12-12-2015, 17:51
Yeni evinizde bol çiçekli bol güneşli günler dilerim.
Çok teşekkürler Milla ablacım güzel dileklerin için ;)
bay tömürcek
12-12-2015, 17:54
Bütün çiçekleriniz harika.Özellikle sabriyeler ve mum çiçekleri benim favorim sürekli cam önünde güneş alır vaziyetdemi duruyor. Maşallah çok güzel çiçekleri var.İnşallah benim sabriyemde en kısa zamanda gelişir.Her defasında sayfanı zevkle geziyorum.Yeni evinde güle güle otur sevgiler.
Beğenmenize sevindim :) Sabriyeler sürekli bol güneşteler mum çiçekleri de öyle ama mumlar aşırı güneşte yaprak yanığı olduğundan genelde pencerelerin köşelerinde ya da hafif güneşi alan pencerenin önünde. Sabriyeniz bol güneş alırsa çabucak toparlar suyu da sever sabriyeler çürütmemek şartıyla tabi :p
bay tömürcek
12-12-2015, 17:55
Hepsi birbirinden harika :D Sizinde eviniz hep çiçeklerle dolu :D
Çok teşekkür ederim Galip kuzucu :p Çiçeksiz bi ev düşünemiyorum psikolojim bozulur benim öyle kupkuru yavan evde :D
bay tömürcek
12-12-2015, 17:59
Maşallah,eviniz tam çiçeklerinize göre olmuş,pencere önleri harika olmuş,özellikle de sabriyeler ve tabii menekşeler.Güle güle oturun,güle güle büyütün.Sevgiler.
Evet sevgi abla bu evin en sevdiğim yeri pencere mermerleri oldukça uzun ve geniş ve tüm gün güneş alıyo evim bitek küçük odası kuzeye bakıyo diğer her yer gün boyu güneşli ;) Menekşeler denizliyi çok sevmiyolar malesef havası kuru olduğundan ama gene de menekşesiz duramıyorum :) Sabriyelerinse keyfine diyecek yok :)
sevgihoca
12-12-2015, 18:17
Allah Allah,bak sen menekşelere,böyle şehir ayrımı yapıyorlar öyle mi?Neyse siz bir yolunu bulur menekşeleri ikna edersiniz.Derslerinizde de başarılar.
bay tömürcek
12-12-2015, 19:01
Allah Allah,bak sen menekşelere,böyle şehir ayrımı yapıyorlar öyle mi?Neyse siz bir yolunu bulur menekşeleri ikna edersiniz.Derslerinizde de başarılar.
Malesef şehir seçiyolar nemi çok sevdiklerinden ;) Burda da olmuyor değil ama sakaryadeyken menekşelerim 3 ay kadar hiç bozulmadan çiçekli kalabiliyolardı burda bu süre çok daha kısa :)
YeniGine
12-12-2015, 23:42
Sevgili tömürcek hoşgelmişsin, seni gördüğüme sevindim. Yeni evinde güle güle otur ve sanki bu evin çiçeklerin için daha güzel gibi geldi bana.
Yine çiçeklerinin maşallahları var, daim olsun. Rastgelsin inşallah...
birgecelikgelin
13-12-2015, 00:12
Merhabalar Sayın bay tömürcek ben bu millilere bayıldım o kadar güzel açmışlar bütün çiçekleriniz çok güzel bendede var bir saksı penceremizin mermerleri dar olduğuna birde kalorifer oldoğuna pencereye yakın bir masaya koydum flörasan işıkla yapay ışık veriyorum çiçekleri önceki gibi solgun değil sonuç bayağı sevindirici ama seninkiler çok keyifli birde mum çiçeklerini merak ettim onlar güneşmi sever beni bilgilendirirseniz memnun olurum Saygılarımla.
bay tömürcek
13-12-2015, 14:05
Sevgili tömürcek hoşgelmişsin, seni gördüğüme sevindim. Yeni evinde güle güle otur ve sanki bu evin çiçeklerin için daha güzel gibi geldi bana.
Yine çiçeklerinin maşallahları var, daim olsun. Rastgelsin inşallah...
Hoşbuldum yenigine ablacım, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim ;) Yeni evi benden çok çiçekler sevdi zaten hepsine yaradı maşallah, bol bol çiçek koyacak yer var :p
bay tömürcek
13-12-2015, 14:09
Merhabalar Sayın bay tömürcek ben bu millilere bayıldım o kadar güzel açmışlar bütün çiçekleriniz çok güzel bendede var bir saksı penceremizin mermerleri dar olduğuna birde kalorifer oldoğuna pencereye yakın bir masaya koydum flörasan işıkla yapay ışık veriyorum çiçekleri önceki gibi solgun değil sonuç bayağı sevindirici ama seninkiler çok keyifli birde mum çiçeklerini merak ettim onlar güneşmi sever beni bilgilendirirseniz memnun olurum Saygılarımla.
Miliiler bol güneşi çok seviyolar. Ne kadar güneş okadar çok çiçek ;) Mum çiçeği de güneşi seviyor fakat miliiler kadar güneşe dayanamıyor yaprakları yanıyor. Direk sabah güneşi veya tülle filtrelenmiş güneş onlar için daha iyi. Güneş gördüğünde açması daha çabuk oluyor. Benimkiler tomurcuk yaptı bile yaza açarlar inşallah. Gölgede duran diğerlerinden büyük olmasına rağmen daha tomurcuk yapmış değil.
birgecelikgelin
13-12-2015, 18:09
Sayınbay tömürcek verdiğiniz bilgilere candan teşekkür ederim Saygılarımla .
sinan yavuzz
13-12-2015, 23:56
Üşenmeden tekrar tekrar baktığım sayfa sizin sayfanız oldu herhalde, Çiçeklerinizin maşallahı var gerçekten ;)
EAkpınar
14-12-2015, 14:05
Yeni evi benden çok çiçekler sevdi zaten hepsine yaradı maşallah, bol bol çiçek koyacak yer var :p
Yeni bir ev alsam kesinlikle çiçeklerim için yer bakarak alırım.:rolleyes: Güle güle oturun bay tömürcek. Ben de sabriyemi balkondan içeri aldım ama yeterli ışık alamadığı için çiçekleri hem az hem de soluk açıyor.:( Orkideler de çiçek sapları da oluşmuş gözünüz aydın.
bay tömürcek
17-12-2015, 15:04
Üşenmeden tekrar tekrar baktığım sayfa sizin sayfanız oldu herhalde, Çiçeklerinizin maşallahı var gerçekten ;)
Çok teşekkür ederim sinan yavuz ;)
bay tömürcek
17-12-2015, 15:07
Yeni bir ev alsam kesinlikle çiçeklerim için yer bakarak alırım.:rolleyes: Güle güle oturun bay tömürcek. Ben de sabriyemi balkondan içeri aldım ama yeterli ışık alamadığı için çiçekleri hem az hem de soluk açıyor.:( Orkideler de çiçek sapları da oluşmuş gözünüz aydın.
Çok teşekkürler ablacım ev bulamamaktan sıkılmıştık ama bu ev çok iyi denk geldi hem kampüse yakın hem yol üstü hem çiçeklerim ve kedim için çok ideal :p Sabriyeler malesef güneşsizlikten keyifsiz oluyorlar. Orkide ilk defa bakıyorum ama bu işi de kıvırdım çok korkuyodum hiç almazdım bu yazın ucuz diye almıştım şimdi tomurcuktalar iyiki de almışım diyorum ;)
Elma Kurdu
17-12-2015, 19:41
Tömürcek Enes çok güzel olmuş her şey. :)
bay tömürcek
18-12-2015, 15:38
Enes çok güzel olmuş her şey. :)
Teşekkürler kerimcan ;)
Elma Kurdu
19-12-2015, 22:03
588655
Dostum bu bizim kedi kuyruğu mu? :eek:
bay tömürcek
21-12-2015, 15:33
Dostum bu bizim kedi kuyruğu mu? :eek:
Evet senin verdiğin yarım metre oldu nerdeyse ve bir sürü yavruladı bahara saksısı değişicek ;)
Elma Kurdu
22-12-2015, 01:28
Evet senin verdiğin yarım metre oldu nerdeyse ve bir sürü yavruladı bahara saksısı değişicek ;)
Sen çiçeklere fısıldayan adam mısın be mübarek? :D Çiçekler seni çok seviyor be Enes, hisleriniz karşılıklı ;)
bay tömürcek
23-12-2015, 01:00
Sen çiçeklere fısıldayan adam mısın be mübarek? :D Çiçekler seni çok seviyor be Enes, hisleriniz karşılıklı ;)
Ben çiçeklerimi okunmuş suyla suluyorum :D Hislerimiz bence de karşılıklı ne kadar seversen okadar sevindiriyolar ;) :p
2016 da hiç bir girdi yazılmamış dahi, insanlar neden forumu bir anda böyle terk etti acaba, facebook, instagram aynı tadı vermiyor bana göre..
sevgihoca
02-10-2016, 02:20
Oğlumuz,üniversite okuyor,o yüzden sayfasına uğrayamıyor.Arada bir de taşınıyor.Ben de sayfasını görünce sevinmiştim ama...Belki bizi görünce uğrar.
Yaprak Güzeli
20-07-2017, 13:41
Ben döndüm umarım siz de dönersiniz ve umarım sadece siteye uğramıyorsunuzdur da bu güzellikler hala duruyordur Bay Tömürcek. :)
EAkpınar
05-07-2018, 13:44
Bu yaşta çiçeklere olan sevgisini çok takdir etmiştim. Birdenbire kayboldu. Nerdesiniz Bay Tömürcek?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.