View Full Version : bay tömürcek / Balkon, Ev
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
Maşallah hoş geldin kardeşim ama yapılmaz ki bana bu sabriyeler of beya ne ka tatlılar ole onlar maşallah. ben gecen sene kaybettim şimdilerde ınsallah yollayacak bana alacakaranlık. bitkilerin hepsi sağlıklı yalnız o menekşe bardak menekşe olmasın. sevgiler
Bardak menekse degıl.. Aynısı bendede var..İnci meneksenın bır turu.. Rengı florasan mavı ve daha ırı..Yaprakları Afrıka meneksesıne benzıyor ama cıcegı cok farklı..Neyse Tömürcek nasılsa acınca resımler... hep bırlıkte görürüz....
Hoş bulduk ablacım :) Onbiraylar soğuktan hoşlanıyor içerde çiçekleri ya açmıyor ya da çabuk geçiyor. pepeye de timur abi sayesinde kavuştum Allah gönlüne göre versin bir de hediye göndermiş inci menekşeyi ;) Sabriyeler kesinlikle favorim ablacım bayılıyorum onlara bir de sarısını bulabilsem tamamdır değmeyin keyfime :p
Uzun zamandır yoktun buralarda .. malum dersler... Çiçeklerini sergılemıssın gıne.. Hepsı guzel ve keyıflı..Güle güle büyüsünler..Yeni çiçeklerinin ve resimlerinin takipçisiyiz.. Tabii dersten arta kalan zamanlarda...
rukiyeözgür
23-02-2013, 12:26
Harikalar Tömürcek bayıldım hepsine :) Timur beye bir de ben teşekkür edeyim pepeyle seni buluşturduğu için :) Hadi iyi çalışmalar sana canım:)
bay tömürcek
23-02-2013, 15:14
Uzun zamandır yoktun buralarda .. malum dersler... Çiçeklerini sergılemıssın gıne.. Hepsı guzel ve keyıflı..Güle güle büyüsünler..Yeni çiçeklerinin ve resimlerinin takipçisiyiz.. Tabii dersten arta kalan zamanlarda...
Timur abi dersler falan yoğundu da:) Teşekkür ederim abicim iyi dileklerin için ve bana gönderdiğin hediyeler için ;) Abi esas yeni resimler bundan sonra yavaş yavaş bahar geliyor dışarıdaki begonyaları, sardunyaları, diğer mevsimlikleri beğenilerinize sunucam inşallah :p Senin çiçeği de unutmadım timur abi bahar gelsin budama sonrası çıkan taze filizlerden iki kök dikcem sana ;)
bay tömürcek
23-02-2013, 15:16
Harikalar Tömürcek bayıldım hepsine :) Timur beye bir de ben teşekkür edeyim pepeyle seni buluşturduğu için :) Hadi iyi çalışmalar sana canım:)
Teşekkürler rukiye ablacım beğenmene çok sevindim ;) Evet ablacım timur abi yılların hasretini özlemini giderdi hakkı ödenmez :p
Bir çiçekseveri çiçekle buluşturmak kadar keyıflı bırsey varmı..Yeterki aradıgımızı bulabılelım.. Evet bende muhabbet cıcegımıydı onu kısmetse beklıyorum.. İnşallah sendekı kadar keyıflı ve bol cıceklı olur...Bu arada bana celık dıkıcen dıye derslerı ıhmal etme olurmu...Selamlar....
bay tömürcek
24-02-2013, 01:07
Bir çiçekseveri çiçekle buluşturmak kadar keyıflı bırsey varmı..Yeterki aradıgımızı bulabılelım.. Evet bende muhabbet cıcegımıydı onu kısmetse beklıyorum.. İnşallah sendekı kadar keyıflı ve bol cıceklı olur...Bu arada bana celık dıkıcen dıye derslerı ıhmal etme olurmu...Selamlar....
Timur abi keşke herkes senin gibi düşünse ;) Evet bicim muhabbet çiçeği ve merak etme yarı gölgede baktığın sürece benimkiler kadar gösterişli olur çok çok hızlı büyüyor zaten :p Timur abi güldürdün beni ben iki çeliği horoz ötüşünü bitirmeden dikerim :p Tabi denizli horozu :D:D
sabriyelerin harika bir sabriyede benim eve yakışır
bay tömürcek
26-02-2013, 20:11
Edasu abla bahar gelsin bir sabriyede sana gelin ederim hiç merak etme ;) Unutursam ''ki unutmam da'' oldu da unuttum sakın hatırlatmaya çekinme ablacım aklımız bir karış havada bazen unutabiliyorum :p
bay tömürcek
26-02-2013, 20:14
Tömürcek kardeş gelmiş ne de hoş gelmiş. Görmeyeli neler olmuş neler. Bu güzellikler insanın içini açıyor. Onbiraylar harika. Ben soğuk sevdiğini bilemediğimden eve almıştım. Hava ısınır gibi olunca dışarı çıkarttım. Allah'tan şoka girmedi ama çiçekleri geçti. Kaç ay oldu hala tomurcuk falan yok üstlerinde. Sümbüller ,nergisler incimenekşe .... Hepsi harika. Ellerine sağlık. İstediğin Pepe 'ye :) de kavuşmuşsun. Gözünaydın. Sabriyeler zaten tam seyirlik. İnsan bakmaya doyamaz. Bol bol çiçeklerini gör hepsinin inşallah.
Dağçiçeği ablacım sakın deme tömürcek ıtırımı unuttu diye hep aklımda ama bu aralar kargo yapıp şubeye gidecek fırsat bulamıyorum bir ıtırın var hep burda sen bunu bil yeter o ıtır gelecek sana sen de acele etme dedin ya ablacım oyüzden biraz rahat davranıyorum ama asla unutmadım yani ıtırını ;)
bay tömürcek
26-02-2013, 22:41
Edasu abla Sabriye'ni diktim şimdi ;) Tutsun büyümeye başlasın Manisa'ya gelin gitcek :p Küçük olduğuna bakma ablacım çok hızlı büyüyor benim o gördüklerin baharda okadarcık dikildiler ;)
373537
373538
373539
dağçiçeği
26-02-2013, 22:51
Dağçiçeği ablacım sakın deme tömürcek ıtırımı unuttu diye hep aklımda ama bu aralar kargo yapıp şubeye gidecek fırsat bulamıyorum bir ıtırın var hep burda sen bunu bil yeter o ıtır gelecek sana sen de acele etme dedin ya ablacım oyüzden biraz rahat davranıyorum ama asla unutmadım yani ıtırını ;)
Senin canın sağolsun kardeşim.Unutsanda hiç önemli değil. Senin içinden gelerek göndermek istediğini biliyorum ya bu bana yeter. Derslerinde kolaylıklar dilerim.
bay tömürcek
26-02-2013, 22:54
Senin canın sağolsun kardeşim.Unutsanda hiç önemli değil. Senin içinden gelerek göndermek istediğini biliyorum ya bu bana yeter. Derslerinde kolaylıklar dilerim.
Yok ablacım unutur muyum hiç dediğim gibi biraz vakit darlığı var unutmadığımı göndereceğimi bilmeni isterim ablacım ;) Ayrıca teşekkür ederim ;)
dağçiçeği
26-02-2013, 22:54
Bu minikler ne güzel böyle . Bayıldım sanki pasta üstüne koyulan şekerlemelere benziyorlar. Akşam akşam karnımda tok ama nerden aklıma geldiyse artık. :) resimleri görünce ilk aklıma gelen bu oldu.
dağçiçeği
26-02-2013, 22:56
Yok ablacım unutur muyum hiç dediğim gibi biraz vakit darlığı var unutmadığımı göndereceğimi bilmeni isterim ablacım ;) Ayrıca teşekkür ederim ;)
Tamam canım kardeşim sen sıkma canını hiç acelesi yok. Ne zaman müsait olursan gönderirsin
Edasu abla Sabriye'ni diktim şimdi ;) Tutsun büyümeye başlasın Manisa'ya gelin gitcek :p Küçük olduğuna bakma ablacım çok hızlı büyüyor benim o gördüklerin baharda okadarcık dikildiler ;)
373537
373538
373539
Çok sağol ellerine sağlık şimdi bile harikalar:p
mumçiçeğim
27-02-2013, 21:30
Enescim neden benim bir sabriyem yok aceba????:)
Elma Kurdu
27-02-2013, 21:56
Enescim benim evime bütün Sabriyeler çok yakışır :) Ticarete atıl dost :D
bay tömürcek
27-02-2013, 22:21
Çok sağol ellerine sağlık şimdi bile harikalar:p
Daha da harika olacak ;)
bay tömürcek
27-02-2013, 22:26
Enescim neden benim bir sabriyem yok aceba????:)
Eee neden yok bi düşünelim ayşe ablacım :rolleyes: Mesela ilk aklıma gelen daha önce benden sabriye istememiş olman olasılığı ablacım :D Ama dert edecek en son kişi sen ol ayşe abla çünkü bir telefon uzağında ve yarım saat mesafedeyim :p;) Hemen küçük bi sabriyede sana gelin gitmek üzere dikilecek yarın ablacım ;)
bay tömürcek
27-02-2013, 22:30
Enescim benim evime bütün Sabriyeler çok yakışır :) Ticarete atıl dost :D
Valla bende penceremin önü aldığı kadar sabriyemin olmasını istiyorum kurtcum oyüzden seri üretime geçtim hedefim bu yıl 10 saksı yapmak :D Abartmıyım da bi 7 saksı istiyorum bakalım dalı budağı olursa dikcem :D
rukiyeözgür
02-03-2013, 21:47
Eeeemm sınavdan sonra bir de bana gelin gelsin isterim canım Tömürcek ;) Ama ben öyle ufak gelin istemem sen ek o büyüsün büyüsün koca gelin olsun tamam mı:D Menekşelerin nasıl canım :confused:
Elma Kurdu
02-03-2013, 22:08
Eeeemm sınavdan sonra bir de bana gelin gelsin isterim canım Tömürcek ;) Ama ben öyle ufak gelin istemem sen ek o büyüsün büyüsün koca gelin olsun tamam mı:D Menekşelerin nasıl canım :confused:
Çocuk geline HAYIR diyerek bir mesaj verelim ablacım. :)
Dimi Enes? :)
Edit:
Enes'in sayfa ne zaman izdivaç programına döndü merak ettim :D
bay tömürcek
03-03-2013, 10:26
Eeeemm sınavdan sonra bir de bana gelin gelsin isterim canım Tömürcek ;) Ama ben öyle ufak gelin istemem sen ek o büyüsün büyüsün koca gelin olsun tamam mı Menekşelerin nasıl canım
Ablacım olma mı heç olur tabi hemen bir sabriye de sana organize edeyim az sonra kalkıp dikeyim bi tane büyüyünce yollarım sana ;) Aslında büyüyünce biraz sorun oluyor ablacım kargoda kırılabılıyor ufak olunca ben bardağa dikiyorum ya üstüne de bir bardak geçirip paket yapıyorum sorun olmuyor :p Ama seninkini büyük göndercem rukiye abla aklı başında kaynana sözü dinleyen bir gelin olarak gelicek sana :D
Menekşelerim çiçeğini anca bitirdi ve diktiğim yapraklarım yvrulamaya başladı rana+miraç ablanın verdiği yavrular muthiş bir gelişme gösterdi ve saksılara aldım onları şuan herşey çok güzel gidiyor rukiye ablacım ;) Senin menekşeleri de bir ara görmek istiyorum rukiye abla :p
bay tömürcek
03-03-2013, 10:29
Çocuk geline HAYIR diyerek bir mesaj verelim ablacım. :)
Dimi Enes? :)
Edit:
Enes'in sayfa ne zaman izdivaç programına döndü merak ettim :D
Erken evlendirilmeye karşıyız :D İzdivaç değil de sabriye sahiplendirme programı sunucam ben :D
serkan_istanbul
03-03-2013, 10:38
Günaydın kardeşim nasılsın en sonunda o dikenli kızdan benimde oldu. sevgilerimle.
bay tömürcek
03-03-2013, 10:42
Günaydın kardeşim nasılsın en sonunda o dikenli kızdan benimde oldu. sevgilerimle.
Teşekkürler serkan abicim iyiyim sen nasılsın ;) Gördüm abi sayfanda hayırlı olsun inşallah seni üzmeden kocamaan bi kız olur :p
rukiyeözgür
03-03-2013, 12:32
Ablacım olma mı heç olur tabi hemen bir sabriye de sana organize edeyim az sonra kalkıp dikeyim bi tane büyüyünce yollarım sana Aslında büyüyünce biraz sorun oluyor ablacım kargoda kırılabılıyor ufak olunca ben bardağa dikiyorum ya üstüne de bir bardak geçirip paket yapıyorum sorun olmuyor :p Ama seninkini büyük göndercem rukiye abla aklı başında kaynana sözü dinleyen bir gelin olarak gelicek sana
Menekşelerim çiçeğini anca bitirdi ve diktiğim yapraklarım yvrulamaya başladı rana+miraç ablanın verdiği yavrular muthiş bir gelişme gösterdi ve saksılara aldım onları şuan herşey çok güzel gidiyor rukiye ablacım Senin menekşeleri de bir ara görmek istiyorum rukiye abla
Teşekkürler canım benimki şaka :p Yazın iki ay tatile gidince çiçekler kötü oluyor onun için bitkilerimi çeşitlendiremiyorum..Şöyle memlekete yakın bir evim olursa o zaman sabriye isterim senden ufak falan farketmez canım :D
Sayfana güzel bir ziyaretçi gelsin bakalım ;)
rukiyeözgür
03-03-2013, 12:50
İşte:)
rukiye hanım ilk resimdeki menekşe harika gül gibi, bayıldım... 41 kere maşallah
Elma Kurdu
04-03-2013, 19:40
Enes şanslısın ne güzel ziyaretçilerin var böyle :)
bay tömürcek
04-03-2013, 19:43
Teşekkürler canım benimki şaka :p Yazın iki ay tatile gidince çiçekler kötü oluyor onun için bitkilerimi çeşitlendiremiyorum..Şöyle memlekete yakın bir evim olursa o zaman sabriye isterim senden ufak falan farketmez canım :D
Sayfana güzel bir ziyaretçi gelsin bakalım ;)
Rukiye ablacım ozaman şöyle diyeyim nezaman istersen senin için bi sabriye dikerim sadece söylemen yeterli ;)
Ablacım maşallahh ya kokulu ısparta gülüne benziyor bu menekşe :p Diğerinin de hakkını yememek lazım rüzgar gülü gibi ;) Ellerine sağlık rukiye abla bir ara menekşelerini toptan görmek isterim :p
bay tömürcek
04-03-2013, 19:49
Rukiye ablam sağolsun can ;) Mahrum etmiyor bizi bu güzelliklerden :p
rukiyeözgür
05-03-2013, 10:04
Sizinkiler de çok güzel olacaktır gençler meraklanmayın biraz sabır..İki yıl önce menekşe yapraklarını bardaklara ektiğimde pek de hoş durmuyorlardı..Şimdi hepsi harika :))
bay tömürcek
05-03-2013, 14:59
Sizinkiler de çok güzel olacaktır gençler meraklanmayın biraz sabır..İki yıl önce menekşe yapraklarını bardaklara ektiğimde pek de hoş durmuyorlardı..Şimdi hepsi harika :))
Rukiye abla ağzından bal damlıyor ;) Şimdi bardaktaki yapraklara bakıyarum da nezaman adam olurlar acaba daha yavru bile yok :p Ama geçen sene baharda yavrulayan menekşem çiçek açtı mutluluğu paha biçilemez bi tanecik açtı ama çok güzel çiçeği ;)
enesimin o kadar güzel bir yüreği varki bütün güzellikleri çekiyor kendine ALLAHım daim etsin bu güzellikleri bay tömürceğime :D vefalı saygılıdır benim oğlum kimseyi incitip kırmaz kim ne derse saygıyla cevap verir o hep güzel yüreğinin ekmeğini yesin inşallah :D
dağçiçeği
05-03-2013, 22:46
Gülşen Hanım'a canı gönülden katılıyorum. Allah gönlüne göre versin tömürcek kardeş.
bay tömürcek
06-03-2013, 14:13
enesimin o kadar güzel bir yüreği varki bütün güzellikleri çekiyor kendine ALLAHım daim etsin bu güzellikleri bay tömürceğime :D vefalı saygılıdır benim oğlum kimseyi incitip kırmaz kim ne derse saygıyla cevap verir o hep güzel yüreğinin ekmeğini yesin inşallah :D
Estağfurullah gülsen ablacım utandırdın şimdi beni :o İçimden geldiği gibi davranmayı seviyorum sitedeki herkes çok iyi oyüzden rahat ve içimden geldiği gibi avranabiliyorum ;) Sen de benim gülsen ablamsın ablacım yerin ayrı hem bu güzel yüreklilik konusunda senin yanında benim lafım bile olmaz gönlü bol ablam ;)
bay tömürcek
06-03-2013, 14:15
Gülşen Hanım'a canı gönülden katılıyorum. Allah gönlüne göre versin tömürcek kardeş.
Amin dağçiçeği ablacım hepimizin gönlüne göre versin Allah ;) Sizler benim öz ablalarımsınız :p
bay tömürcek
08-03-2013, 19:03
Biraz fotoğraf ekleyelim ;) Bikaç fotoğraf çektim :p
bay tömürcek
08-03-2013, 19:09
İlk olarak sümbüllerimle başlamak istiyorum :) Kokularını koklaya koklaya bitircem diye korkuyorum :p Ama benimkilerin çiçek sapları yamuk çıktı, okadar olsun nazar değer diye avutuyorum kendimi ;)
376352
376353
376354
376355
bay tömürcek
08-03-2013, 19:14
Geçen sene baharda ilk diktiğim yapraklardan ;) Açtığını görmek öyle mutluluk verici ki bi tane açtı ama olsun bebek daha o :p Yeni tomurcuklar yapmış baktım bugün :) Yanındaki de onunla aynı zamanda dikildi o tek renk mavi gibi çok koyu renk onda da tomurcuk var :p
376359
376360
376361
bay tömürcek
08-03-2013, 19:20
İlk diatomit denemelerim ;) Ben bayıldım bu bellalara çok sorunsuz köklenip hızlı hızlı gelişmeye devam ediyolar :p İlk resimde ortadaki silverpink en sondaki de silverpinkiminde sürgünü ;)
376363
376364
376365
376366
376367
bay tömürcek
08-03-2013, 19:28
Bu menekşeyi de fatih yaprak olarak göndermişti sağolsun o yaprak çimlenip yavrulayıp bu hale geldi ;) Ben bu menekşe işine bayılıyorum hele o tek yaprağın yavrulaması bu duruma gelmesi paha biçilemez bir mutluluk benim için :p Bunun adını fatih koydum en sevdiklerim arasında rengi sürpriz olacak ama iki taneler açtıktan sonra ayırırım diyodum benim fatihin açmaya niyeti yok çok nazlı :p İkiz yaşayacak sanırım o saksıda açmadıkça :p
376369
376370
376371
bay tömürcek
08-03-2013, 19:31
Kalp kalbe karşılarım :p Soldakini ali, sağdakini sibel ablam göndermişti büyümeye devam ;)
376372
376373
bay tömürcek
08-03-2013, 19:43
Menekşelerim ölmüştü biliyorsunuz :) Sağolsun rana+miraç abla birsürü yavru verdi, teyzemden ayırdım 5 6 tane, birkaç çiçekçiden aldım yine baya menekşem oldu ;) Öndeki kırmızı saksıdaki yavrular rana+miraç ablanınkiler, abla iyi bakmış mıyım bebeklerine? :p
376375
376376
376377
376378
376379
Elma Kurdu
08-03-2013, 19:59
Tam bitti derken, menekşe ormanını kurmuşsun eve. :D
Helal olsun dostum süper üretmişsin ;)
gokcegokce
08-03-2013, 20:52
Maşallah, maşallah Tömürcek Enes Bey :) Sümbüllerin sapları yamuk demişsin ama bir sürü çiçeğinin o capcanlı renklerini napıcaz? Menekşelerin hakikaten orman olmuş. Ne güzel ilgilenmişsin demek ki emeklerini boşa çıkarmamışlar. İnşallah sınavında da başarılı olur ve güzel bir üniversitede öğrenimine devam edersin. Kolaylıklar gelsin...
bay tömürcek
08-03-2013, 21:41
Tam bitti derken, menekşe ormanını kurmuşsun eve. :D
Helal olsun dostum süper üretmişsin ;)
Daha 40 bardak falan dikili yaprak var onları çekmedim :D Ama onların çoğu eşe dosta ;) Seviyorum çiçek hediye etmeyi :p
bay tömürcek
08-03-2013, 21:47
Maşallah, maşallah Tömürcek Enes Bey Sümbüllerin sapları yamuk demişsin ama bir sürü çiçeğinin o capcanlı renklerini napıcaz? Menekşelerin hakikaten orman olmuş. Ne güzel ilgilenmişsin demek ki emeklerini boşa çıkarmamışlar. İnşallah sınavında da başarılı olur ve güzel bir üniversitede öğrenimine devam edersin. Kolaylıklar gelsin...
Amin gökçegökçe abla tek dileğim şu ünv. sınavını kazanmak :) Ablacım saplar hakikaten yamuk çıktı neden öle oldu anlamadım ama nazar değmesin diye diyorum ;) Herkes çok beğeniyor gelen geçen kokluyor bende bayılıyorum tabi kokularına ;)
Menekşelerimle gerçekten çok ilgileniyorum favorim benim menekşeler ;) Yaprak diktikten sonra yavrulayana kadar heyecan dorukta yavrulayınca heyecanım geçer kalp atışlarım normale döner diyorum bu sefer de yavrudan çiçeğe kadar heyecan :p Kalpten gitmem an meselesi :D
gokcegokce
08-03-2013, 21:56
Afrika menekşelerinin böyle büyüleyen bir etkisi var sanırım. Sevenleri çok seviyor ve çeşitlendiriyor. Ben küçükken annemin resmen bir koleksiyonu vardı. Sonra niyeyse annem kaybetti onları ve devam etmedi. Ama ben annemi yeniden heveslendiriyim bakalım. Anneler günü hediyem belli oldu: bir kaç çeşit menekşe ile bir aranjman :)
bay tömürcek
08-03-2013, 22:00
Afrika menekşelerinin böyle büyüleyen bir etkisi var sanırım. Sevenleri çok seviyor ve çeşitlendiriyor. Ben küçükken annemin resmen bir koleksiyonu vardı. Sonra niyeyse annem kaybetti onları ve devam etmedi. Ama ben annemi yeniden heveslendiriyim bakalım. Anneler günü hediyem belli oldu: bir kaç çeşit menekşe ile bir aranjman :)
Bende bu büyüye inanıyorum hemde kara büyü bu menekşe sevgisi ;) Kesinlikle menekşe seven birine verilecek en güzel anneler günü hediyesi :p
Rana+miraç
08-03-2013, 22:33
Sevgili tömürcek,
Menekşelerinin maşallahı var.Donatmışsın heryeri yine . Ben de iki sene önce 3 saksı menekşeyle başlamıştım şimdi 100 saksıyı geçmiştir.
bay tömürcek
08-03-2013, 22:57
Sevgili tömürcek,
Menekşelerinin maşallahı var.Donatmışsın heryeri yine . Ben de iki sene önce 3 saksı menekşeyle başlamıştım şimdi 100 saksıyı geçmiştir.
Sayende ablacım :) Yavruların hızla büyüyor açtıklarını görebilsem bir de :) Yerim yok rana abla yerim olsa bende çoğaltıcam da hoş az da değiller 30 taneler büyüklü küçüklü :)
serkan_istanbul
09-03-2013, 00:10
sevgili kardeşim çuha çiçeklerin yokmu istersen gönderelim alıp sana buradan. sevgilerimle. istemen yeterli.
bay tömürcek
09-03-2013, 00:40
sevgili kardeşim çuha çiçeklerin yokmu istersen gönderelim alıp sana buradan. sevgilerimle. istemen yeterli.
Serkan abicim bu gönül zenginliğin için teşekkür ederim :) Evet çuha çiçeğim yok ama burdaki çiçekçilerde de var abi almaya fırsatım olmadı bi türlü :) Tekrar teşekkür ederim abi düşündüğün için :)
Selam kardeşim tömürcek .
Görüyorumki her şey normale dönmüş ;) menekşelerinde baya güzel maşallah.
Şimdi söle bakalım bu sögüt gübresi işe yarıyormu deneyimlerini paylaş olumlu olursa cevabın bir kac menekşeyle başlıcam kısmet olursa koca bir torba sögüt gübresi getirttim :D köyden
Eline sağlık bay tömürcek. Sümbüller harika. Menekşe üretimin süper. En küçükten bu hale getirmek tabi ki en güzel yanı, daha fazla keyif veriyor.
bay tömürcek
09-03-2013, 18:29
Selam kardeşim tömürcek .
Görüyorumki her şey normale dönmüş ;) menekşelerinde baya güzel maşallah.
Şimdi söle bakalım bu sögüt gübresi işe yarıyormu deneyimlerini paylaş olumlu olursa cevabın bir kac menekşeyle başlıcam kısmet olursa koca bir torba sögüt gübresi getirttim köyden
Aleykümselam iris41 abi ;)
Allah'a çok şükür herşey normale döndü yine bi karar gidiyorum bakalım Allah sonunu hayır etsin :p
Abi söğüt gübresi işine gelince kesinlikle menekşenin vazgeçilmezi diyorum başka da bişey demiyorum ;) Ama sadece söğüt gübresinin biraz fazla kuvvetli geldiği kanısına vardım ben ve şöyle bir karışım hazırlayarak yavruların daha çabuk büyüdüğünü gözlemledim :)
Ölçüyü ben bardak hesabı yaptım abi ama önemli olan aynı ölçülerde olması başka bişeyle de ölçebilirsin. 2 bardak söğüt gübresi, 2 bardak cocopeat, 1 bardak torf :) Ve torfu market torfu kullanma abi ya da bildiğin iyi bi torf varsa ondan kullan ben migrostan aldım hiç memnun kalmadım çamur gibi sonra çiçekçime gittim açıktan aldım çok güzel o çiçekçinin torfu ve menekşelerimde bu karışımı kullandım yavrular çok memnun ;)
bay tömürcek
09-03-2013, 18:32
Eline sağlık bay tömürcek. Sümbüller harika. Menekşe üretimin süper. En küçükten bu hale getirmek tabi ki en güzel yanı, daha fazla keyif veriyor.
Teşekkür ederim sayın h_doğan :) Sümbüllerin görünüşü kadar kokuları da derinden etkiliyor beni :) Menekşeleri de yapraktan yavrulatmaya büyütmeye bayılıyorum ama bir de bu iş uzun sürmese :p
gülenyüz
09-03-2013, 19:01
Ben de katılıyorum Sn h dogan a,ufaktan büyütmek çok zevkli,ben de ufaktan büyütmüştüm bir tane ama daha çiçek açmadı.Sn bay tömürcek ellerinize sağlık.Saygılar...
bay tömürcek
09-03-2013, 19:54
Ben de katılıyorum Sn h dogan a,ufaktan büyütmek çok zevkli,ben de ufaktan büyütmüştüm bir tane ama daha çiçek açmadı.Sn bay tömürcek ellerinize sağlık.Saygılar...
Evet kesinlikle haklısınız sayın gülenyüz hele iş menekşe oldu mu bambaşka bi zevk benim için :) Ayrıca teşekkür ederim saygılar benden abi :)
Teşekkürler tömürcek bey ;) her şey hazır havalar biraz daha ısınsın menekşe yede atıcam .
Bu arada civcivlerden ses yok hayırdır büyüdüde tenceremi oldu :D
bay tömürcek
09-03-2013, 21:31
Teşekkürler tömürcek bey ;) her şey hazır havalar biraz daha ısınsın menekşe yede atıcam .
Bu arada civcivlerden ses yok hayırdır büyüdüde tenceremi oldu :D
Ne demek estağfurullah ;) Hadi hayırlısı artık kurtulunmaz o hastalıktan :p
Civcivlerimden ses olmaz olur mu abi esas şimdi ses çıkma zamanları yakında ötcek namıssızlar :D Buraya yükleyemiyorum resimlerini :D Tavuk sayfasında mevcut resimleri sayfa 82 de baya büyüdüler maşallah eksiksiz hepsi duruyo :p
mumçiçeğim
10-03-2013, 14:48
ben ben bendeeeeee istiyorummmmm o hediyelerden:)
bay tömürcek
10-03-2013, 17:24
ben ben bendeeeeee istiyorummmmm o hediyelerden:)
Ayşe ablam istediğin menekşe olsun ya :) Başladılar yavrulamaya büyüsünler getiririm ben sana :) Sabriyeni de daha dikmedim ablacım dallar ufacık ufacık biraz büyüsünler menekşelerinle beraber getiririm :)
bay tömürcek
12-03-2013, 19:45
Bugün kendime hediye aldım :) Bakın hem de nergis ;) Bayıldım ben bunlara saksısı 5 tl gayet cazip geldi bana 2 farklı türden aldım :p Kokuları yok denecek kadar az ama görüntülerine diyecek yok ;) İnşallah hemen solmazlar :) Sarıların saksısında bitane koyu sarı var o saksıyı özellikle seçtim iki farklı rengim olmuş oldu :p
377618
377619
377620
377621
377622
bay tömürcek
12-03-2013, 19:54
Bugün tesadüf köydeki yengeme gittim bi baktım heryer sedum palmeri ;) Yengemden istiyim bitenesini demeye kalmadan tutuşturdu elime bunu getirene kadar canım çıktı aslında evler yakın fazla bi mesafe yok ama saksı çok rahat 20 kg vardı :p Tabi çiçek olunca gık demeden taşıdım başka bişey olsa taşımam belim ağrıyo diye :D:D
377623
377624
377625
Elma Kurdu
13-03-2013, 19:27
Zaten o gün nergislere dibimiz düşmüştü. :D İyi yapmışsın onlarda Can abimize yavru soğan yapalım dediler galiba :dilli: Vee sedum palmeri. :D Ben getirmeyince 20 kg saksı taşıdın ha yazık sana :D
bay tömürcek
13-03-2013, 19:32
Zaten o gün nergislere dibimiz düşmüştü. İyi yapmışsın onlarda Can abimize yavru soğan yapalım dediler galiba Vee sedum palmeri. :D Ben getirmeyince 20 kg saksı taşıdın ha yazık sana :D
Aynen o günden beri aklımdalar hiç aklımdan çıkmadılar bereket bitmemiş te gittim koşa koşa iki tanesini aldım ;) Can abilerine soğan yaparlar ya bi büyüsünler de :p Sedumuda getircem getircem dedin getirmeyince onca eziyetle bunu taşımak zorunda kaldım ama şikayetçi değilim :D:D
dağçiçeği
14-03-2013, 21:52
Tömürcek kardeş yine muhteşem kareler paylaşmışsın. Hepsi birbirinden güzel. Allah nazardan saklasın.
Tebrik ediyorum seni çocuğum,herşey yine harika görünüyor.Özellikle menekşe çalışmalarına hayran oldum,bende denemiş ama böyle başarılı olamamıştım.Sevgiler.
bay tömürcek
15-03-2013, 13:01
Tömürcek kardeş yine muhteşem kareler paylaşmışsın. Hepsi birbirinden güzel. Allah nazardan saklasın.
Teşekkürler dağçiçeği ablacım ;)
bay tömürcek
15-03-2013, 13:03
Tebrik ediyorum seni çocuğum,herşey yine harika görünüyor.Özellikle menekşe çalışmalarına hayran oldum,bende denemiş ama böyle başarılı olamamıştım.Sevgiler.
Teşekkür ederim berçin abla güzel yorumun mutlu etti beni gerçekten :) Ayrıca çiçeklerimi beğenmene çok sevindim :) Elimden geldiğince birşeyler yetiştirmeye çalışıyorum çok seviyorum çiçekleri :) Menekşeler beni sevdi ne onlar bensiz ne ben onlarsız yapabiliyorum bazen hastalanıp beni terkediyorlar ama heryerde mutlaka yedek dikili 1 yaprağım var :)
Bu menekşeyi de fatih yaprak olarak göndermişti sağolsun o yaprak çimlenip yavrulayıp bu hale geldi ;) Ben bu menekşe işine bayılıyorum hele o tek yaprağın yavrulaması bu duruma gelmesi paha biçilemez bir mutluluk benim için :p Bunun adını fatih koydum en sevdiklerim arasında rengi sürpriz olacak ama iki taneler açtıktan sonra ayırırım diyodum benim fatihin açmaya niyeti yok çok nazlı :p İkiz yaşayacak sanırım o saksıda açmadıkça :p
Maşallah kardeşim çok güzel bakmışsın emanete :) en yakın zamanda çiçeklerini görürsün umarım kardeşim.
Bunu hatırladım rengini yaprağından ama şimdi söyleyip sürprizi bozmayayım. En kısa surede açar kardeşim. Bu ikiz kalsın ayırma sevenleri :p
Açmazlarsa bir daha göster onları bana kulağını çekeyim :)
bay tömürcek
17-03-2013, 19:40
Maşallah kardeşim çok güzel bakmışsın emanete :) en yakın zamanda çiçeklerini görürsün umarım kardeşim.
Bunu hatırladım rengini yaprağından ama şimdi söyleyip sürprizi bozmayayım. En kısa surede açar kardeşim. Bu ikiz kalsın ayırma sevenleri :p
Açmazlarsa bir daha göster onları bana kulağını çekeyim :)
Kardeşim beğenmene çok sevindim gözüm gibi bakıyorum ona :p Diğerlerine de bakıyorum ama onun rengi sürpriz olacak ya daha bi seviyorum onu ben ;) Kardeşim sevenleri ayırmıcam açsın bi çiçeği geçsin hem saksısını değiştircem hem yanındakini ayırcam ama saksılarını yan yana koycam gene :p Bence sen görmüşken kulağını çek çünkü tomurcuk bile yok üstünde ;)
bay tömürcek
19-03-2013, 20:25
Dün kendime minyatür hercailerden aldım 4 tane ;) Hep hevesim vardı bir türlü nasip olmuyordu nasip düneymiş 75 kuruş gayette ucuz geldi fiyatları :p Sarı olan çok güzel kokuyor diğerlerinde koku yok :)
379854
379855
379856
bay tömürcek
19-03-2013, 20:30
Frezyam açıcak :p Sanırım biri sarı rengi hafif belli oluyor diğerini bilmiyorum ;) Okadar merak ediyorum ki kokusunu inşallah koklamak nasip olur nilgün ablama sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ;)
379858
379859
bay tömürcek
19-03-2013, 20:36
Ahhh hiç istemezdim solmalarını ama bizden bukadar dedi sümbüllerim ;) En son açanlar bu ikisi hala koklama fırsatım var yani :p Sarısından okadar çok istiyodum ki sonuncu açan bana sürpriz yaptı ben hep beyaz sanıyordum onu çok mutlu oldum :p
379860
379861
bay tömürcek
19-03-2013, 20:46
Çekirdekten yetiştirdiğim limonlarım ;) Saksıdakini geçen sene ektim tenekede olan galiba 4 senelik geçen kışın dondu çok derin budadım geçen seneden beri bu hale geldi :p
379863
379864
379865
379866
Cymbelina
20-03-2013, 00:34
Eh seni Pikaçu seniiii:) Demek iki de limonun var da bizlerden saklıyorsun ha?
Madem limonun var limonla ilgili başlıklara, Evde limon ağacı başlıklarına niye uğramazsın çocuk?:) Varsa yoksa tavukların, ördeklerin değil mi?:)
Derhal o başlıklarda da bilgi, katılım bekliyoruz senden. Anlat bakalım şu limonlarını, bakımlarını vb.
Ne kirli çıkısın sen, daha bize göstermediğin bir sürü bitkin, bir sürü bakım sırrın filan var değil mi?:dilli:;) Bir de o hercailerinin resmini üstten çekince, böyle duvarda asılı gibi olmuş, ya da tablo gibi, çok hoş çıkmış onlar da.
serkan_istanbul
20-03-2013, 09:12
Hercailerine bayıldım. Eline sağlık kardeşim . Hayırlı günler
bay tömürcek
20-03-2013, 19:06
Eh seni Pikaçu seniiii:) Demek iki de limonun var da bizlerden saklıyorsun ha?
Madem limonun var limonla ilgili başlıklara, Evde limon ağacı başlıklarına niye uğramazsın çocuk?:) Varsa yoksa tavukların, ördeklerin değil mi?:)
Derhal o başlıklarda da bilgi, katılım bekliyoruz senden. Anlat bakalım şu limonlarını, bakımlarını vb.
Ne kirli çıkısın sen, daha bize göstermediğin bir sürü bitkin, bir sürü bakım sırrın filan var değil mi? Bir de o hercailerinin resmini üstten çekince, böyle duvarda asılı gibi olmuş, ya da tablo gibi, çok hoş çıkmış onlar da.
Şey cymbelina ablacım limonum var birkaç senedir çekirdekten yetiştirdim portakalım da vardı tenekede onu bizim inek yiyince kurudu bidaha yeşermedi ;) O başlığı yeni gördüm aslında ablacım uğrarım bir ara, tavuklarım,ördeklerim ayrı ama şimdi Allah için :p
Ablacım kirli çıkı değilim ya neyim var neyim yoksa sayfamda, bakımları falan da mesajlarda yazıyorum zaten ;) Hercailerde hep gözüm vardı anca geçen gün alabildim mutfak penceresinde harika duruyorlar :p
bay tömürcek
20-03-2013, 19:07
Hercailerine bayıldım. Eline sağlık kardeşim . Hayırlı günler
Beğenmene sevindim serkan abicim teşekkür ederim, hayırlı günler ;)
Cymbelina
20-03-2013, 19:36
Şey cymbelina ablacım limonum var birkaç senedir çekirdekten yetiştirdim portakalım da vardı tenekede onu bizim inek yiyince kurudu bidaha yeşermedi
İnek mi yedi???:)çok tatlı ya:) İlahi, ömürsün Tömürcek, şu laflara bak, biz şimdi seni nasıl sevmeyiz?;)
Limonun yapraklarını da yaramaz bir tırtıl veya salyangoz mu yemiş ne?:)
Kirli çıkısıııın, kabul et,(portakalı bile zorla itiraf ettirdim bak), kabul et, benle inatlaşma, sonra sonunu biliyorsun:dilli:;)
Tavuklar, ördekler ayrı senin için canım onu anladık zaten, bir de Cevdet, ha bir de menekşelerin:)
Benim de hepi topu 2 limoncuğum var çekirdekten yetişme, o başlıklara girdim mi çıkamıyorum o yüzden. Bu arada önceki mesajımda yazmıştım, ön izleme filan derken silmişim yanlışlıkla sanırım: O krem- sarı renkli sümbülün de çok hoş, çok ilginç rengi. Neyse, hadi kaçtım ben.
dağçiçeği
20-03-2013, 21:04
Tömürcek cim ne güzel kareler bunlar böyle. Sümbüllerin sürpriz yapmış sana. İstediğin renge sahip olmuşsun ne güzel. Ben bu sonbahar dört renk sümbül aldım. Benimkiler de sürpriz yaptılar. Beyaz , kırmızı , pembe ve mor almıştım kırmızılar da mor olarak açtı. :)
Menekşelerin çok güzel. Sarı olanın kokulu olması çok hoş. Limonların da gayet sağlıklı görünüyor maşşallahları var. Benim geçen yıl ektiğim limon kalem boyutunda ancak. Ben limon diyorum ama portakal da olabilir tabii :) karışık atmıştım çekirdeklerini saksıya. Hangisi olduğunu tam bilemiyorum o yüzden. Ama bildiğim kadarı ile limon portakala nazaran daha kolay filizleniyor.ben bu yüzden limon olduğunu düşünmüştüm.
bay tömürcek
20-03-2013, 21:04
İnek mi yedi???çok tatlı ya İlahi, ömürsün Tömürcek, şu laflara bak, biz şimdi seni nasıl sevmeyiz?
Limonun yapraklarını da yaramaz bir tırtıl veya salyangoz mu yemiş ne?
Kirli çıkısıııın, kabul et,(portakalı bile zorla itiraf ettirdim bak), kabul et, benle inatlaşma, sonra sonunu biliyorsun
Tavuklar, ördekler ayrı senin için canım onu anladık zaten, bir de Cevdet, ha bir de menekşelerin
Benim de hepi topu 2 limoncuğum var çekirdekten yetişme, o başlıklara girdim mi çıkamıyorum o yüzden. Bu arada önceki mesajımda yazmıştım, ön izleme filan derken silmişim yanlışlıkla sanırım: O krem- sarı renkli sümbülün de çok hoş, çok ilginç rengi. Neyse, hadi kaçtım ben.
Evet cymbelina abla portakalım da tenekedeydi ben onu güneşlensin diye dışarıya koydum hem sulayacaktım inek geldi hart diye üstünü kopardı sonra bidaha yeşermedi portakalım ;) Teşekkür ederim ablacım bende sizleri çok seviyorum ;)
Aslında kirli çıkı değilim cymbelina abla ama inatlaşmıcam senle sonunu biliyorum çünkü :dilli: Tavuklar, ördekler, menekşeler, cevdet valla abla seviyorum işte bunları bana mutluluk veriyolar :p O sümbülüme bende bayılıyorum rengi çok güzel aynı limonlu buzparmak dondurmalar varya abla onun renginde ;)
Cymbelina abla benimde iki limoncuğum var zaten ama yine portakal yetiştiricem onun yaprakları daha güzel çekirdekli portakal denk gelirse kaçırmam :p
bay tömürcek
20-03-2013, 21:12
Tömürcek cim ne güzel kareler bunlar böyle. Sümbüllerin sürpriz yapmış sana. İstediğin renge sahip olmuşsun ne güzel. Ben bu sonbahar dört renk sümbül aldım. Benimkiler de sürpriz yaptılar. Beyaz , kırmızı , pembe ve mor almıştım kırmızılar da mor olarak açtı. :)
Menekşelerin çok güzel. Sarı olanın kokulu olması çok hoş. Limonların da gayet sağlıklı görünüyor maşşallahları var. Benim geçen yıl ektiğim limon kalem boyutunda ancak. Ben limon diyorum ama portakal da olabilir tabii :) karışık atmıştım çekirdeklerini saksıya. Hangisi olduğunu tam bilemiyorum o yüzden. Ama bildiğim kadarı ile limon portakala nazaran daha kolay filizleniyor.ben bu yüzden limon olduğunu düşünmüştüm.
Beğenmene çok sevindim ablacım :) Sümbüllerim sürpriz oldu gerçekten sarı hep istiyodum çıktı bitane şimdi 2 frezyam var onlar sürpriz yapacak onlarda da en çok pembe istiyorum bakalım nasıl çıkacaklar ;)
Sarı hercai kokulu ço hoş kokusu var zaten hercai kokusuna bayılırım çuhaya benziyo kokuları :p Limonlar çok hızlı büyümüyor biraz yavaş büyümeleri benim büyük olan geçen kış dondu derin budadım bir senede o boyuta geldi ve yapraklarını da kışın koyduğum yerde salyangoz yemiş ;) Portakal biraz büyüse yapraklarından ayırt edilir ablacım biraz bekle :)
sen hep benim karanfillerimi kıskanıyorsun ama bende limonlrına bayıldım tömürcek:) benimde gecen yaz cekirdekten yetistirdiğim 3 limonum var ama çok küçükler:) kıskandım:(:)
bay tömürcek
21-03-2013, 12:34
sen hep benim karanfillerimi kıskanıyorsun ama bende limonlrına bayıldım tömürcek:) benimde gecen yaz cekirdekten yetistirdiğim 3 limonum var ama çok küçükler:) kıskandım:(:)
Yok hira ablacım ne kıskanması hahaha ;) Benim şimdi büyük tenekedekinde çok güzel filiz oluşumu var bu yazın bayağı büyüyeceğini umuyorum 1 hafta önce de yaş tavuk gübresi serpiştirmiştim toprağına 2 avuç kadar yani toprağın üstünde ince bir tabaka oluşturacak kadar :p Umarım gübrenin faydasını görürüm ;)
bay tömürcek
21-03-2013, 12:45
Bugün sınavdan çıktım stres tavan yapmış durumda durağa doğru yürüyorum çiçekçime uğrayayım dedim stres atmaya, iyi ki de uğramışım bi nergis daha aldım 2tl ye stres falan kalmadı çiçekler benim terapistlerim ;) Bir kaç çeşit daha var ve güzelliklerini anlatamam bugün param yoktu sadece bunu alabildim onları da alıcam inşallah c.tesi anca açarlar tomurcuktaydılar :p
380196
380197
380198
380199
380200
yeni çiçeklerin hayırlı olsun hepsi çok güzeller sınavlarında başarılar :)
bay tömürcek
21-03-2013, 16:02
yeni çiçeklerin hayırlı olsun hepsi çok güzeller sınavlarında başarılar :)
Teşekkürler sayın bayçalı ;) Ayrıca çiçeklerimi beğenmenize çok sevindim :p
Bende bugun sınavdan sonra çiçekçime mi gitseydim acaba? :) :)
Yeni Nergisin guzel günlerde buyut kardeşim. Sınavda başarılar kardeşim.
Dualarım seninle... ;)
bay tömürcek
21-03-2013, 21:38
Bende bugun sınavdan sonra çiçekçime mi gitseydim acaba? :) :)
Yeni Nergisin guzel günlerde buyut kardeşim. Sınavda başarılar kardeşim.
Dualarım seninle... ;)
Bana çok iyi geldi kardeşim sen de yarın git hiç almasam bile yeni gelenlere bakıyorum o bile beni mutlu etmeye yetiyor stresimi alıyor ;) İyi dileklerin için çok teşekkür ederim fatihcim :p
mumçiçeğim
21-03-2013, 23:06
Enesss bak bunları tanıdın mııı
mumçiçeğim
21-03-2013, 23:10
haaa bunu unuttum üçlü menekşeee
bay tömürcek
22-03-2013, 00:27
Ablacım maşallah ya ;) Tanıdım desem yalan olur çünkü benim verdiğimde böyle değildiler tanınmaz hale gelmişler çok daha güzel olmuşlar :p Yaramazlar ya ilk resimdeki yavruları bol ve büyük olan çok güzel maşallah beyaz sanırım o :) Güle güle büyüt ablacım :)
mumçiçeğim
22-03-2013, 09:51
Cok guzel oldular masallah yaaa ,hergun bakıyorum buyudurlermı dıyeee :) ama bılemessın bugunlerde nasıl bır gardenya ozlemı cekıyorum gardenyam kurudu:(((
bay tömürcek
22-03-2013, 10:31
Cok guzel oldular masallah yaaa ,hergun bakıyorum buyudurlermı dıyeee :) ama bılemessın bugunlerde nasıl bır gardenya ozlemı cekıyorum gardenyam kurudu:(((
Ablacım gerçekten çok güzel büyütmüşsün maşallah ;) Gardenya işi zor ayşe abla çok nazlı bişey onun yerine başka çiçeğe odakla kendini ben öyle yapıyorum :p
melih500
22-03-2013, 17:11
[QUOTE=bay tömürcek;1124660]Bugün sınavdan çıktım stres tavan yapmış durumda durağa doğru yürüyorum çiçekçime uğrayayım dedim stres atmaya, iyi ki de uğramışım bi nergis daha aldım 2tl ye stres falan kalmadı çiçekler benim terapistlerim ;) Bir kaç çeşit daha var ve güzelliklerini anlatamam bugün param yoktu sadece bunu alabildim onları da alıcam inşallah c.tesi anca açarlar tomurcuktaydılar :p
Bak ben şimdi bu nergisi görünce fesatlık geçirdim çok beğendim bunu bulmam lazım aynısından koleksiyon ekleme yapacagım :p
bay tömürcek
22-03-2013, 19:18
Bak ben şimdi bu nergisi görünce fesatlık geçirdim çok beğendim bunu bulmam lazım aynısından koleksiyon ekleme yapacagım :p
Melihcim fesatlık geçirme alıyım sana yollıyım desem kargoda canı çıkar :( gerçekten çok güzel bir tür daha bikaç çeşit var onlarıda eklicem nergis koleksiyonuma ;)
melih500
22-03-2013, 20:21
Melihcim fesatlık geçirme alıyım sana yollıyım desem kargoda canı çıkar :( gerçekten çok güzel bir tür daha bikaç çeşit var onlarıda eklicem nergis koleksiyonuma ;)
onları ekleyip fotoğraflar koy bakmam lazım bunu çok beğendim bende bunun büyük düz beyaz kat katı var acacak *** yarın fotoğraflayıp ekleyeceğim :p
bay tömürcek
22-03-2013, 20:25
onları ekleyip fotoğraflar koy bakmam lazım bunu çok beğendim bende bunun büyük düz beyaz kat katı var acacak *** yarın fotoğraflayıp ekleyeceğim :p
Yarın gitcem çeker koyarım :) Olmayanlardan bikaç tane de alcam zaten :)
Sevgili Enes, uzun zamandır forumda vakit geçirmediğimden olacak ki senin sayfanı görmemişim. ya da daha çok kaktüs sayfalarına yoğunlaştığımdan balkon-bahçelere pek bakmıyordum. bu akşam sayfalarını şöyle bir taradım..tüm mesajları okuyamasam da resimlerini tek tek inceledim. meğer senin balkon bahçe çiçek doluymuş ta haberim yokmuş..:(kaç yılın birikimi bunlar? valla bu yaşında hem okul hemde bunlarla uğraşman hayranlık verici..çiçeklerinin hepsi çok güzel, hepsi çok bakımlı..onlara verdiğin sevginin sonucu olarak da sana güzelliklerini sergilemişler..seni hep mutlu ederler inşallah..bu arada sınavların ne zaman?..başarılar diliyorum sana, her şey gönlünce olsun:):)
bay tömürcek
22-03-2013, 22:24
Sevgili Enes, uzun zamandır forumda vakit geçirmediğimden olacak ki senin sayfanı görmemişim. ya da daha çok kaktüs sayfalarına yoğunlaştığımdan balkon-bahçelere pek bakmıyordum. bu akşam sayfalarını şöyle bir taradım..tüm mesajları okuyamasam da resimlerini tek tek inceledim. meğer senin balkon bahçe çiçek doluymuş ta haberim yokmuş..:(kaç yılın birikimi bunlar? valla bu yaşında hem okul hemde bunlarla uğraşman hayranlık verici..çiçeklerinin hepsi çok güzel, hepsi çok bakımlı..onlara verdiğin sevginin sonucu olarak da sana güzelliklerini sergilemişler..seni hep mutlu ederler inşallah..bu arada sınavların ne zaman?..başarılar diliyorum sana, her şey gönlünce olsun:)
Öncelikle sayfama hoşgeldin funda abla :) Çiçeklerle kendimi bildim bileli haşır neşirim yani yaşım 19, 5 6 yaşımdan beri uğraşıyorum bunlarla 13 14 senelik bir birikim diyelim ablacım ;) Ayrıca çiçeklerimi beğenmene sevindim funda abla çiçeksiz bir hayat düşünemiyorum Allah aratmasın ;) Sınav pazar günü kaldı 1 gün Allah yardım etsin hepimize bütün sınava girenlere :)
Öncelikle sayfama hoşgeldin funda abla :) Çiçeklerle kendimi bildim bileli haşır neşirim yani yaşım 19, 5 6 yaşımdan beri uğraşıyorum bunlarla 13 14 senelik bir birikim diyelim ablacım ;) Ayrıca çiçeklerimi beğenmene sevindim funda abla çiçeksiz bir hayat düşünemiyorum Allah aratmasın ;) Sınav pazar günü kaldı 1 gün Allah yardım etsin hepimize bütün sınava girenlere :)
Sınavında başarılar, istediğin yeri kazanırsın umarım. Çiçeklerini terk etmemek adına Sakarya da kalman gerekiyor..kimse senin baktığın gibi bakamaz onlara:D:D
bay tömürcek
22-03-2013, 22:43
Sınavında başarılar, istediğin yeri kazanırsın umarım. Çiçeklerini terk etmemek adına Sakarya da kalman gerekiyor..kimse senin baktığın gibi bakamaz onlara:D:D
Teşekkür ederim funda ablacım ama il dışı istiyorum ;) Ben bi kazanıyım gidiyim gerisi en kolay iş :p Çiçekleri asla bırakmam ben nereye onlar oraya kazanıp bi düzen kurayım yine bir sürü çiçeğim olacak orda da ;)
rukiyeözgür
22-03-2013, 22:46
Canım Tömürcek sınavında başarılar..Allah yardımcın olsun .. Hayırlısı neresiyse orası olsun..Bu arada Türkçeden fire beklemiyoruz ona göre :))
Nergisine bayıldım..Benim soğanlılar koleksiyonu hasetinden çatladı haberin ola :)) Nazar değmesin aman :))
bay tömürcek
22-03-2013, 23:29
Canım Tömürcek sınavında başarılar..Allah yardımcın olsun .. Hayırlısı neresiyse orası olsun..Bu arada Türkçeden fire beklemiyoruz ona göre :))
Nergisine bayıldım..Benim soğanlılar koleksiyonu hasetinden çatladı haberin ola :)) Nazar değmesin aman :))
Çok teşekkür ederim rukiye ablacım :) Ama fire verebilirim vermemeye çalışıcam tabi ;) Nergisimi beğenmene sevindim ablacım bende ufaktan soğanlı koleksiyonu yapmaya başladım bu sene :p
dağçiçeği
23-03-2013, 00:17
Tömürcek kardeşim sınavında başarılar diliyorum öncelikle. Allah gönlüne göre versin kardeşim. İnşlallah kolay geçer.
Nergisine bayıldım. Kokulu değil mi? Bu nu neden soruyorum. Kızım 1.5 ay önce Nergis soğanı aldı marketten. Ortası turuncu olanlardan. Yeni yeni açıyorlar. Şu an iki tanesi açtı. Ama kokusuzlar. Hatta tuhaf (kötü sayılabilecek ) bir kokuya sahipler. Farklı bir tür sanırım . Bende hevesle açmalarını bekliyordum sümbüllerden sonra onları koklayacağım diye. Ama olmadı. Hayat işte her gün bir şeyler öğreniyoruz.Geçen yıl da lalenin kokulu olabildiğini fark ederek şaşırmıştım. :)
merhaba tömürcek herşey yine harika bayılıyorum sayfana bu aralar işler biraz yoğun çok yazamıyorum ama gözüm hep sayfanfa haberin olsun :))))
bay tömürcek
23-03-2013, 16:45
Tömürcek kardeşim sınavında başarılar diliyorum öncelikle. Allah gönlüne göre versin kardeşim. İnşlallah kolay geçer.
Nergisine bayıldım. Kokulu değil mi? Bu nu neden soruyorum. Kızım 1.5 ay önce Nergis soğanı aldı marketten. Ortası turuncu olanlardan. Yeni yeni açıyorlar. Şu an iki tanesi açtı. Ama kokusuzlar. Hatta tuhaf (kötü sayılabilecek ) bir kokuya sahipler. Farklı bir tür sanırım . Bende hevesle açmalarını bekliyordum sümbüllerden sonra onları koklayacağım diye. Ama olmadı. Hayat işte her gün bir şeyler öğreniyoruz.Geçen yıl da lalenin kokulu olabildiğini fark ederek şaşırmıştım. :)
Ablacım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için ;) Nergisler kokusuz dediğin gibi biraz kötü bile kokuyor sayılabilirler :) Ama bugün yeni katmerli acayip güzel kokan bir nergis aldım kokusu harika :p
bay tömürcek
23-03-2013, 16:47
merhaba tömürcek herşey yine harika bayılıyorum sayfana bu aralar işler biraz yoğun çok yazamıyorum ama gözüm hep sayfanfa haberin olsun :))))
Ablacım beğenmene çok sevindim doğrusu bende bayadır sayfamda göremiyordum seni meraktaydım inanki :) Bu arada sana burdan binlerce kez teşekkür etmek istiyorum ablam gönderdiğin mum çiçeğim 3 yerinden sürgün gözü patlattı mutluluğum kelimelerle ifade edilemez ;) Ayrıca işlerin yoğunmuş Allah kolaylık versin ablacım :)
bay tömürcek
23-03-2013, 16:51
Melih söz vermiştim fotoğraflarını eklicem diye nergislerin pek fazla tür yoktu ama olanları çektim ;)
381039
381040
381041
381042
381043
mumçiçeğim
23-03-2013, 16:54
aaa bu arada o beyaz menekse dedıgın varya ılk resımdekı buyuk olan onun tomurcugu varmıs bu gun farkettım:)
bay tömürcek
23-03-2013, 16:54
Bunu tomurcuk olarak aldım yarın açar ;) Katmerli sarı inşallah içi turunculu olur şimdi pek belli değil :p Son resimdeki beyaz geçen gün aldığım nergisim ;)
381044
381045
381046
381047
bay tömürcek
23-03-2013, 17:00
İşte nergis ben buna derim :p Okadar yoğun bir kokusu var ki koklaya koklaya doyamıyorum karaburun nergisi gibi kokuyor ;) Katlı olması da ayrı bir avantaj orta boy ceviz kadar var çiçekleri ve üzeri tomurcuk dolu yeni çıkan çiçek sapları da var :p
381050
381051
381052
381053
381054
bay tömürcek
23-03-2013, 17:02
aaa bu arada o beyaz menekse dedıgın varya ılk resımdekı buyuk olan onun tomurcugu varmıs bu gun farkettım:)
Hadi gözün aydın ablacım inşallah bol bol açarlar da mutlu ederler seni ;)
melih500
23-03-2013, 18:15
Allahım sana geliyorum bizim burada niye satıcı yok :( Çok pis nazar ederim gözüm kaldı valla, :) şu ceviz büyüklüğünde olan dediğin ondan benimde var gerçekden çok güzel kokuyor ve çok cabuk ürüyor büyük bir saksıya dik derim 1. ve 3. bide 5. fotodakilere bayıldım onlardan bende yok yok yok komaya girdim :D
bay tömürcek
23-03-2013, 18:30
Allahım sana geliyorum bizim burada niye satıcı yok :( Çok pis nazar ederim gözüm kaldı valla, :) şu ceviz büyüklüğünde olan dediğin ondan benimde var gerçekden çok güzel kokuyor ve çok cabuk ürüyor büyük bir saksıya dik derim 1. ve 3. bide 5. fotodakilere bayıldım onlardan bende yok yok yok komaya girdim :D
Melih bizim burda da sadece bir yerde satılıyor nergisler ;) Ama nazar etme maşallah de dur hatta saksıların altını kaşıyım nazar değmesin :D Bu türlerden tek içi turunculu olandan yok bende şu sarı katmerli içi turuncu olndan ondan da bakalım bulabilirsem tekli almaya çalışıcam ;)
bunlar nergis degil tömürcekcim gül gibiler maşallah:) ben ****** şaka yapıyorum niye kıskanasın:) bu aradas o karanfiller harbiden tuttu sanırsam:) 1i hariç hepsi kanlı canlı duruyor:)
benimde
terapistlerim bu güzellikler:) herşeyi unutturuyorlar bana:) rüyamda
bile tohum ekiyorum varmı böyle birşey:) limonlarının meyvesinide
alırsın inşallah:) menekşelerinde çok güzel.. ben bi türlü tutturamam
menekşeyi:( o yüzden vazgeçtim:(
bay tömürcek
23-03-2013, 18:53
benimde
terapistlerim bu güzellikler:) herşeyi unutturuyorlar bana rüyamda
bile tohum ekiyorum varmı böyle birşey:) limonlarının meyvesinide
alırsın inşallah:) menekşelerinde çok güzel.. ben bi türlü tutturamam
menekşeyi o yüzden vazgeçtim:(
Hira ablacım var mı böle bişey demişsin ya evet var bende çok sık böle rüyalar görüyorum çünkü ;) Şu mum çiçeğine sahip olana kadar ne rüyalar gördüm bir bilsen ablacım :D Aslında menekşe kadar çabuk tutan bişey yok desem yeridir çok kolay köklenir menekşe yaprağı tek dikkat edilmesi gereken derin gömmemek ve yavrulayana kadar toprağını nemli tutmak ;)
Enes'ciğim müthiş nergislerin var maşallah. Renkleri çok güzel hepsinin. Şu sarı olanında tam açmış görsellerini beliyorum iyice merak ettim :dilli: Allah nazarlardan korusun hepsini."Gözü olanın gözü çıksın!" derler burda nazar olmasın diye. :)
Diğerleri kadar güzel olacaklarına eminim. Özellikle şu kokan katmerliyi benim yerimede koklar mısın? Bir alayım o kokuyu :)
bay tömürcek
24-03-2013, 19:57
Enes'ciğim müthiş nergislerin var maşallah. Renkleri çok güzel hepsinin. Şu sarı olanında tam açmış görsellerini beliyorum iyice merak ettim :dilli: Allah nazarlardan korusun hepsini."Gözü olanın gözü çıksın!" derler burda nazar olmasın diye. :)
Diğerleri kadar güzel olacaklarına eminim. Özellikle şu kokan katmerliyi benim yerimede koklar mısın? Bir alayım o kokuyu :)
Beğenmene çok sevindim fatihcim teşekkür ederim :) Sarı olan dün gece açtı ilk açınca resimledim sabah kalkınca biraz daha açmıştı yine fotoğraf çektim ve şimdi artık tastamam açtı birkaç fotoğrafta şimdi çektim ;) Aman aman nazar olmasınlar çok üzülürüm zaten gözlerinin içine bakıyorum keşke ömürleri menekşe gibi 2 3 ay olsa :p
İlk üç resim dün gece çekildi...
381307
381308
381309
Bu iki resim bu sabahkiler...
381310
381311
bay tömürcek
24-03-2013, 20:01
Büyüklüğü orta boy şeftali kadar var maşallah, rengi de çok güzel ;) Ama kokusu kötü lastik gibi kokuyor :p Ben bayıldım bu nergise ;)
381312
381313
381314
381315
381316
bay tömürcek
24-03-2013, 20:04
Özellikle şu kokan katmerliyi benim yerimede koklar mısın? Bir alayım o kokuyu :)
Senin yerine de kokladım fatih doya doya hemde ;) Odamda durdu akşam sıcakta 2 tane çiçek açmış hemencik :p Odaya girdiğimde beni karşılayan koku inanılmaz ben bayılıyorum nergislere ;)
381321
381322
melih500
24-03-2013, 21:39
bayıldım ariyedden gözüm çıktı :DDDD
rukiyeözgür
25-03-2013, 12:53
Nergislere bayıldım canım maşallah..Sınav nasıldı?
bay tömürcek
25-03-2013, 16:38
Merak etme melih nazar duası okudum hepsine bişe olmaz :D:D
bay tömürcek
25-03-2013, 16:39
Nergislere bayıldım canım maşallah..Sınav nasıldı?
Beğenmene çok sevindim rukiye ablacım teşekkür ederim ;) Sınavda süreyi dikkatli kullanamadım zor da geldi doğrusu sonucunu bekliyorum bakalım :o
rukiyeözgür
25-03-2013, 22:37
Hayırlısı olsun canım ikinci sınava asıl sen o daha iyi puan getiriyor..Nergislerin fiyatları nasıl Tömürcek? Uygun mu?
bay tömürcek
26-03-2013, 09:02
Hayırlısı olsun canım ikinci sınava asıl sen o daha iyi puan getiriyor..Nergislerin fiyatları nasıl Tömürcek? Uygun mu?
Evet rukiye abla 2. sınav daha önemli ona daha fazla çalışıcam ;) Nergisler uygun ablacım o tekli olanlar 2 tl, biraz büyük saksıda olanlar var onlar 3 lü veya 4 lü oluyor onlar da 5 tl :p
bay tömürcek
26-03-2013, 09:05
Melih senin göz göz değil dün akşam bütün o beğendiğim nergislerim camdan aşağı düştüler balkona :( Ama Allah'tan bişey olmamışlar kırılma falan yok sadece toprakları dökülmüş onları da hallettim bu sabah akşam çok fırtına oldu yataktan bi fırladım camda nergisler yok bi 5 dk bakamadım hayal kırıklığı yaşarım diye ama bişey olmamışlar bereket :dilli::p
melih500
26-03-2013, 09:55
Melih senin göz göz değil dün akşam bütün o beğendiğim nergislerim camdan aşağı düştüler balkona :( Ama Allah'tan bişey olmamışlar kırılma falan yok sadece toprakları dökülmüş onları da hallettim bu sabah akşam çok fırtına oldu yataktan bi fırladım camda nergisler yok bi 5 dk bakamadım hayal kırıklığı yaşarım diye ama bişey olmamışlar bereket :dilli::p
Gerçekden benim çok göz ettiğimi söylerler o kadarda maşşallah dedim :p Neyse ki kurtarmışsın sen onları koli bandıyla sabitle bence :D
bay tömürcek
26-03-2013, 10:21
Gerçekden benim çok göz ettiğimi söylerler o kadarda maşşallah dedim :p Neyse ki kurtarmışsın sen onları koli bandıyla sabitle bence :D
Doğru söylüyolar buna bende inandım artık çünkü hiç alakası olmayan biyerden aşağı düştüler :eek: Ama dediğin gibi bişeyler yapıp sabitlemem lazım bu sefer de kuş falan konar üstüne çiçeklerini kırar :D En iyisi okutmak :D
Nergislerine bayıldım..Ama rüzgar atmış onları yere..İnşallah dallarında zarar yoktur..Toparlarlar kendılerını... Bu arada zamanımı bilmiyorum ama benım muhabbet cıcegını dıkme vaktı geldımıı....İnşallah rüzgar ona zarar vermemiştir...Bol çiçekli günlere....
bay tömürcek
26-03-2013, 17:58
Nergislerine bayıldım..Ama rüzgar atmış onları yere..İnşallah dallarında zarar yoktur..Toparlarlar kendılerını... Bu arada zamanımı bilmiyorum ama benım muhabbet cıcegını dıkme vaktı geldımıı....İnşallah rüzgar ona zarar vermemiştir...Bol çiçekli günlere....
Merhaba timur abicim ;) Evet nergislerim rüzgardan devrildiler gece fırtına olunca koştum dışarı ama yetişemedim :) Allahtan bi zarar yok kırılma falan sadece toprakları dökülmüş onları da sabah hallettim ;) Abicim daha burda havalar soğuk muhabbetler evde çıkarmadım dışarı çıkarıp budayayım sen zaten aklımdasın abi hiç dert etme ama daha 1 ayı bulur dikilmeleri :)
Elma Kurdu
26-03-2013, 19:53
Enes ne yaptın öyle :D nergise kafayı taktın demiştim de haklıymışım meğer :D Ne kokar şimdi of off :D
bay tömürcek
26-03-2013, 19:56
Enes ne yaptın öyle :D nergise kafayı taktın demiştim de haklıymışım meğer :D Ne kokar şimdi of off :D
Oo elma kurducum sen nerelerdesin nezamandır yoktun ;) Evet nergislere kafayı taktım demiştim ya fena taktım ve nergislerle yetinmeyip soğanlılara sardım şimdi çiçekçiden glayöl soğanı alcam 7 renk gelmiş her renkten alcam :p
Elma Kurdu
26-03-2013, 20:05
Ben Vınn mağduru bir kulum. Bitince yükletene kadar beklemekteyim. Bu arada ben yokken ne çok soran olmuş beni (!) :D
Evet Kamelya' da bahar soğanları vardı. :)
Ben şimdilik izlemedeyim. :D
bay tömürcek
26-03-2013, 20:07
Ben Vınn mağduru bir kulum. Bitince yükletene kadar beklemekteyim. Bu arada ben yokken ne çok soran olmuş beni (!) :D
Evet Kamelya' da bahar soğanları vardı. :)
Ben şimdilik izlemedeyim. :D
Ben alıcam onlardan izlemekle yetinemiyorum :p Sayısını unuttum valla :D
Enes nerede senin bu çiçekçi..baya çok çeşit var mı? benim sakarya da en çok yaşadığım sıkıntı kaktüs ve sukulent satışının az olması..:(en nadir satılan türlere kafayı takmışım bir kere..bazen migrosta bazen de koçtaşta birşeyler bulabiliyorum..
bay tömürcek
26-03-2013, 20:56
Enes nerede senin bu çiçekçi..baya çok çeşit var mı? benim sakarya da en çok yaşadığım sıkıntı kaktüs ve sukulent satışının az olması..:(en nadir satılan türlere kafayı takmışım bir kere..bazen migrosta bazen de koçtaşta birşeyler bulabiliyorum..
Ablacım benim çiçekçi dar sokakta çamaşryum varya onun hemen yanındaki sokağa gir sokağın sonunda kamelya çiçekçilik var o ama kaktüs sukulent yok galiba bakmadım dikkatimi çekmedi ;) Kaktüsler en çok bu Atatürk i.ö.o sırasındaki çiçekçilerde var funda abla hani Hilmi kayının karşısından serdivan minibüsleri kalkıyo ya o sokakta baya çiçekçi var ve kaktüsler çok çeşit oluyor her baktığımda, ama türleri ne hiç bir fikrim yok belki sende olan türlerdir ama bakmanı tavsiye ederim ablacım :p
Ablacım benim çiçekçi dar sokakta çamaşryum varya onun hemen yanındaki sokağa gir sokağın sonunda kamelya çiçekçilik var o ama kaktüs sukulent yok galiba bakmadım dikkatimi çekmedi ;) Kaktüsler en çok bu Atatürk i.ö.o sırasındaki çiçekçilerde var funda abla hani Hilmi kayının karşısından serdivan minibüsleri kalkıyo ya o sokakta baya çiçekçi var ve kaktüsler çok çeşit oluyor her baktığımda, ama türleri ne hiç bir fikrim yok belki sende olan türlerdir ama bakmanı tavsiye ederim ablacım :p
kamelya çiçekçiliği biliyorum, ara sıra saksı almak için gidiyorum ben de, ama kaktüs pek satmıyor..aşılı birkaç kaktüs görüyorum her zaman orda. dediğin yere bir bakayım belki bir şeyler bulurum.
bay tömürcek
26-03-2013, 21:04
kamelya çiçekçiliği biliyorum, ara sıra saksı almak için gidiyorum ben de, ama kaktüs pek satmıyor..aşılı birkaç kaktüs görüyorum her zaman orda. dediğin yere bir bakayım belki bir şeyler bulurum.
Evet funda abla o dediğim sokakta yanılmıyorsam 3 tani çiçekçi var dükkan ama :) Onlarda genelde çeşit çeşit kaktüsler oluyor bi bakmanı tavsiye ederim :)
rukiyeözgür
27-03-2013, 22:17
Evet rukiye abla 2. sınav daha önemli ona daha fazla çalışıcam ;) Nergisler uygun ablacım o tekli olanlar 2 tl, biraz büyük saksıda olanlar var onlar 3 lü veya 4 lü oluyor onlar da 5 tl :p
Ay çok iyiymiş canım :( Kasabada oturmanın kötü yönlerinden biri işte ne çiçekçi var ne bir şey :(
bay tömürcek
28-03-2013, 13:45
Ay çok iyiymiş canım :( Kasabada oturmanın kötü yönlerinden biri işte ne çiçekçi var ne bir şey :(
Ablacım ben şanslıyım bu yönden ya, ama burda da öyle büyük yapı maketler yok mesela ;)
bay tömürcek
01-04-2013, 17:59
Onbir aylarım coştuu :D Maşallah durumları çok iyi bayılıyorum bu çiçeğe ve kokusuna :p Tek sevmediğim yönleri en ufak bi sabah güneşinde bile buruşuyorlar hiç güneşe gelemiyorlar gölge yer ayarlamam lazım ;)
384394
384395
384396
bay tömürcek
01-04-2013, 18:03
Bu onbir ayları da çiçekçiden yeni aldım ;) Çeşit çoğalsın diye yazın tohum yaparlarsa tohumlarını alıcam tohumdan ürettiklerim daha güzel oluyorlar ;) Yukardaki pembeleri tohumdan yetiştirdim turuncu beyazlı çiçekçiden alma pembeler daha sağlıklı ona nazaran ;) Seradan alınanlar eve getirince biraz bozuluyorlar :p
384401
384402
bay tömürcek
01-04-2013, 18:08
Frezyamın biri açtı sarı çıktı, koyu pembe çok istiyordum ikincisi pembe çıkar inşallah diyordum ama ikincisi de sarı olucak büyük ihtimal :) Kokusu muhteşem aynı çuha gibi kokuyor tatlı bir kokusu var ;)
384403
384404
384405
bay tömürcek
01-04-2013, 18:12
Bugün çiçekçiden küçük sakız sardunya aldım renkleri çok hoşuma gitti biri çok koyu pembe diğeri mor içi beyazlı ;) Daha çok küçükler ama büyürler elbet :p
384407
384408
384409
bay tömürcek
01-04-2013, 18:15
Çömlekteki hercaim açtı bu rengi çok seviyorum ;) Buz çiçeğimi de geçen gün çiçekçiden aldım ve mavişimi de ananemden getirdim ;)
384411
384412
384413
Off frezyanın kokusu buraya kadar geldi. Güzel bir şey kokuyor odada diyorum meğer sen sayfa kokudan yıkılıyormuş. On bir Aylar muhteşem renkleri çok güzel. Sağlıklı,bol bol çiçek açsınlar :)
bay tömürcek
01-04-2013, 23:06
Off frezyanın kokusu buraya kadar geldi. Güzel bir şey kokuyor odada diyorum meğer sen sayfa kokudan yıkılıyormuş. On bir Aylar muhteşem renkleri çok güzel. Sağlıklı,bol bol çiçek açsınlar :)
Fatihcim gerçekten kokulu çiçeklere bayılıyorum :) Frezya muhteşem kokuyor onbir ayların da kokuları harika görüntüleriyse mest edici ;) Seneye daha çok ekicem tohumlarını :p
STLMS.DZMN
02-04-2013, 08:20
Üstadım sayfana başından sonuna baktım, bu güzellikleri ve tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim.
bay tömürcek
02-04-2013, 13:45
Üstadım sayfana başından sonuna baktım, bu güzellikleri ve tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim.
Beğenmenize çok sevindim sayın STLMS.DZMN artık bahar geldi çiçekler yavaş yavaş kendilerine geliyorlar siz bundan sonra görün cümbüşü :p
Elma Kurdu
02-04-2013, 19:31
Bu küçük sardunyaları kamelyadan aldın sanırım ne kadara aldın? :)
ben frezyaları yeni ektim sizinki gibi olurlar heralde
bay tömürcek
02-04-2013, 19:51
Bu küçük sardunyaları kamelyadan aldın sanırım ne kadara aldın? :)
Yok kamelyadan almadım ama kamelyada da var 1.5 tl bende başka yerden 1.5 tl ye aldım :)
bay tömürcek
02-04-2013, 19:53
ben frezyaları yeni ektim sizinki gibi olurlar heralde
Edasu abla frezyalar geç kalmadı mı? Bende bu sene ilk yetiştiriyorum ama bana veren abla ekim ayında dik dedi soğanları bu frezyalarımı ekim sonunda diktim ben. Bu arada gözün aydın ablacım sabriyen tuttu ;)
rukiyeözgür
05-04-2013, 22:17
Tömürcek hepsi çok güzel canım yine ellerine sağlık:) Özellikle sakızlar çok güzelmiş güle güle büyüt..Sınav sonucu nasıl? Benim 12. sınıflarım pek iyi değil de:))İnşallah seninki iyidir canım:)
bay tömürcek
06-04-2013, 08:22
Tömürcek hepsi çok güzel canım yine ellerine sağlık:) Özellikle sakızlar çok güzelmiş güle güle büyüt..Sınav sonucu nasıl? Benim 12. sınıflarım pek iyi değil de:))İnşallah seninki iyidir canım:)
Beğenmene sevindim rukiye ablacım sakızların diğer renklerini de alıcam açmalarını bekliyorum :p Benim de pek iç açıcı olduğu söylenemez rukiye abla yüklendim lys edebiyatla coğrafyaya şimdi, matematiğim pek iyi değil ama matematiğe de çalışıp mat2 sınavına da gircem belki kolay olur sorular girmeyipte pişman olmaktansa giripte pişman olmayı tercih ettim ;)
rukiyeözgür
06-04-2013, 18:06
Hayırlısı canım.. Her şey gönlüne göre olsun:))
masallah gercekten cok güzeller cicekleriniz nazar deymesin diyelim :) bu arada menekseleriniz birbirinden güzel bende menekse yok lakin bu güzellikleri gördükten sonra bende düsünüyorum bakalim hayirlisi:)
bay tömürcek
11-04-2013, 19:13
masallah gercekten cok güzeller cicekleriniz nazar deymesin diyelim :) bu arada menekseleriniz birbirinden güzel bende menekse yok lakin bu güzellikleri gördükten sonra bende düsünüyorum bakalim hayirlisi:)
Beğenmenize çok sevindim sevgili shenile ;) Menekşeyi kesinlikle tavsiye ederim sabah güneşi gören bir pencereniz varsa ya da hafif akşam güneşi gören menekşeleriniz sizi çok mutlu edecekler :)
Sevgili bay tömürcek,23 sayfayı sonunda okudum bitirdim.Çok beğendim.Sayfana epeydir uğranmadığı için de güncellemek ve beğenimi sunmak adına yazıyorum.
Ablacım ben de epeydir sabriye aramaktayım.Baktım senin sabriye çok verimli,acaba bir torun da Kozak Yaylası'nda yetişirmi dedim.Bi yazıverem de nolu nolmaz,belki bize de düşer bi parmak sabriye,dimi gülüm :)
(Not:Gülüm kelimesi bizim yörede kendinden küçüklere bir hitap şeklidir).
Sevgiler.
mandalinleerik
25-04-2013, 13:17
.
Ablacım ben de epeydir sabriye aramaktayım..
Sn. Mügem hangi sabriye bu? bu sayfada aradım bulamadım. Baytömürcek "yöresel adlar"da bahsetmişti onun sabriye dediği sanırım Euphorbia milii. Sizin değinizde mi o? Sabriyeler karıştı :)
Evet miliiden bahsediyorum. Bizim yörede euphorbia miliiye ne deniyor bilmiyorum,hatta var mı yok mu o da meçhul.Bay tömürcek sabriye dediği için, ben de öyle dedim :)
bay tömürcek
25-04-2013, 17:35
Sevgili bay tömürcek,23 sayfayı sonunda okudum bitirdim.Çok beğendim.Sayfana epeydir uğranmadığı için de güncellemek ve beğenimi sunmak adına yazıyorum.
Ablacım ben de epeydir sabriye aramaktayım.Baktım senin sabriye çok verimli,acaba bir torun da Kozak Yaylası'nda yetişirmi dedim.Bi yazıverem de nolu nolmaz,belki bize de düşer bi parmak sabriye,dimi gülüm :)
(Not:Gülüm kelimesi bizim yörede kendinden küçüklere bir hitap şeklidir).
Sevgiler.
Teşekkür ederim müge ablacım :) Demek sabriye arıyosun ;) Allah'a şükür sabriyelerim iştahlı ana dalları bayağı kart diğer filizleri biraz küçük ama memnuniyetle bir sabriye dikerim ablacım sana kozak yaylasına bayılır sabriyem ;) Dediğim gibi ablacım kusura bakma filizler ufacık ufacık ama çabucak tutuyor deme yani kocaman şeyden bana düşen bu cımıcık şey mi diye ;) Sabriyeni diktim bil abla ;)
Eyvallah bay tömürcek,inşallah bende de senin beğendiğin çiçeciklerden bulunur da ben de sana yollayıverim gaari...
Sabriyenin dımdıklılarını gördün mü?Onlar da biri birinden sevimli..
bay tömürcek
25-04-2013, 21:29
Eyvallah bay tömürcek,inşallah bende de senin beğendiğin çiçeciklerden bulunur da ben de sana yollayıverim gaari...
Sabriyenin dımdıklılarını gördün mü?Onlar da biri birinden sevimli..
Bulunmasa da sorun yok müge abla karşılık falan beklemiyorum kesinlikle yollamasanda olu gari :p:p Sabriyenin dımdıklısı derken nasıl abla hiç görmedim onları ;)
Bay tömürcekcim,tropiksera.com'da euphorbia milii çeşitleri var.Daha sabriyenin düz rengine sahip olmadan,çillisine,çizgilisine gönlüm kaydı.Nolcek bilmem.Pek de pahalı.32 liracık. :)
Kardeşim yeni kıpırtılar görünce sayfanda dedim artık beklediğim üstü çiçekli E. millii çiçeklerini göreceğimi ummuştum. Ama yok olmadı. Paylaşım öncesi dolgunluklarını kazanması için artık elleme şu bitkilerini kaybedeceksin diye korkuyorum. Paylaşmak güzel bir şey ama tek dal kaldıklarını düşünüyorum ve bundan sonra sana önerim paylaşımı sonraki gürlüğe kadar durdurman. Yoksa bitkilerini kaybedeceksin. Biride çıkıp sana ne derse diye düşünmedim değil bunu yazarken ama senin için yazıyorum aklında bulunsun. Kaybetmektense paylaşıma son ver derim. Bitkinin halini hayal edebiliyorum o eski gürlüğünü alana kadar elleme artık.
Biraz can ver artık sayfana. Çiçekli güzelliklerini bekliyorum. :)
bay tömürcek
26-04-2013, 14:49
Bay tömürcekcim,tropiksera.com'da euphorbia milii çeşitleri var.Daha sabriyenin düz rengine sahip olmadan,çillisine,çizgilisine gönlüm kaydı.Nolcek bilmem.Pek de pahalı.32 liracık. :)
Gördüm müge abla dımdıklı sabriyeleri çok güzeller ama dediğin gibi birazcıcık pahalılar :p
bay tömürcek
26-04-2013, 14:53
Kardeşim yeni kıpırtılar görünce sayfanda dedim artık beklediğim üstü çiçekli E. millii çiçeklerini göreceğimi ummuştum. Ama yok olmadı. Paylaşım öncesi dolgunluklarını kazanması için artık elleme şu bitkilerini kaybedeceksin diye korkuyorum. Paylaşmak güzel bir şey ama tek dal kaldıklarını düşünüyorum ve bundan sonra sana önerim paylaşımı sonraki gürlüğe kadar durdurman. Yoksa bitkilerini kaybedeceksin. Biride çıkıp sana ne derse diye düşünmedim değil bunu yazarken ama senin için yazıyorum aklında bulunsun. Kaybetmektense paylaşıma son ver derim. Bitkinin halini hayal edebiliyorum o eski gürlüğünü alana kadar elleme artık.
Biraz can ver artık sayfana. Çiçekli güzelliklerini bekliyorum. :)
Fatihcim flaşımda sorun var aslında daha yeni bir sürü foto çektim ama yükleyemiyorum. Sabriyelerimde kalan son 3 filiz vardı dün akşam birini müge ablaya söz verdim diğerleride yine siteden biriyle komşunun artık filiz kalmadı üzerlerinde :) Ama olsun paylaşmayı seviyorum benim çiçeğimin taa başka şehirlerde yaşaması çok mutlu ediyo beni :) Sabriyelerin paylaşımını istesem de devam ettiremicem çünkü dediğim gibi son filizlerde sahiplendirildi :) Sayfama en kısa zamanda yüklicem resimleri :)
Gııız bay tömürcek,hinci senin sabirye kepkel mi galıvedi gaari.Öhöm öhöm düzeltiyorum.
Sayın bay tömürcek,euphorbia miliin benim yüzümden kuşa dönmesin.Arkadaşının dediği gibi dağıta dağıta elinde bir kuru dikenli dal kalacak.Bekleyebilirim.
bay tömürcek
26-04-2013, 19:10
Gııız bay tömürcek,hinci senin sabirye kepkel mi galıvedi gaari.Öhöm öhöm düzeltiyorum.
Sayın bay tömürcek,euphorbia miliin benim yüzümden kuşa dönmesin.Arkadaşının dediği gibi dağıta dağıta elinde bir kuru dikenli dal kalacak.Bekleyebilirim.
Aba gız bayılıpdurum senin hu şiveni :D Benden de bi öhömm :D Kel kalmadı Müge abla kart dalları duruyo sadece taze olanların hepsini isteyenlere verdim derler ya çiçek vermek çok sevapmış ;) Seninkini de hallettim bugün beklemen gereken tek şey çimlenmesi çimlenince göndercem ;)
bay tömürcek
26-04-2013, 19:38
Flaşımda hala sorun var ama foto işini halletmeye çalışıyorum şimdi biriktiler çünkü ;) İlk olrak fulümle başlıyorum okadar çok istiyodum ki ayağıma gelmiş geçen hafta seradan aldım boyu 50 cm kadar ve 3 tane dalı var inşallah bu sene açar da şu çok heves ettiğim domatese batırma işlemini gerçekleştirebilirim :D
395696
395697
395698
bay tömürcek
26-04-2013, 19:46
Minelerimi de 1 hafta önce aldım seradan renkleri çok güzel saksılarına dikince 1 haftada gözle görülür şekilde büyüdüler her dalda tomurcuk var en sondaki geçen sene ananemden aldığım mine yine çiçeklendi ;)
395701
395702
395703
395704
bay tömürcek
26-04-2013, 19:53
Yoncalarım okadar güzel oldular ki :D Yeşil olanda da çiçek çok var ama belli olmuyor pek telefonla çekiyorum resimleri :) İlk resimdekiler 1 hafta önce çekildi sondakiler bu gün ;)
395707
395708
395709
395710
395711
dağçiçeği
26-04-2013, 20:01
Kıymayın Sabriye ye a dostlarrr :D
Tömürcek kardeş yeni bitkilerin hayırlı uğurlu olsun. Bol çiçeklerini gör inşallah.
Itırımı bu gün yeni yuvasına alışması için saksısına ektim. Paskalyalar diğer kardeşleri ile beraber saksıda ki yerini aldı. Sedumlar da rahat rahat büyüyebilsinler diye kendilerine tahsis edilen saksılarına kuruldular. :) telgraf kurdele çiçeği ile kardeş kardeş yaşar diye umud edip aynı saksıya yerleştirildi. Abilerine duacıyız. :)
İki üç hafta önce bende teyzemden bir Sabriye (e. milli ) almıştım. Bu gün diğer saksıların toprak değişimini yaparken onunda saksısını değiştirdim. Baktım ki gayet güzel köklenmiş. Bu kadar çabuk olacağını ummuyordum. Mügem hanım fazla beklemeyecek :)))
bay tömürcek
26-04-2013, 20:05
Canım paskalyam yine bu sene de allarını giyecek gelinler gibi ;) Hem siteden hem akrabalardan hem konu komşudan okadar çok kişiye çelik fide verdim ki 1 kökle dünya kadar insanı sevindirdim tabi ben hepsinden çok sevindim ;) Bu da bu kışa girerken diktiğim paskalya tomurcuk bile yaptı :p
395712
395713
395714
395715
395716
bay tömürcek
26-04-2013, 20:11
Ve onbir aylarım ;) Maşallah şahlandılar bu sene :D Çok iştahlılar seneye daha çok tohum ekip daha çok fide yetiştiricem inşallah :p
395717
395718
395719
395720
bay tömürcek
26-04-2013, 20:17
Yine geçen hafta çiçekçiden aldığım katlı cam güzellerim beyaza bayıldım kartopu gibi :p Diğerleri daha ufak büyümeye çalışıyolar inşallah abilerini üzmezler ;)
395736
395737
395738
395739
395740
bay tömürcek
26-04-2013, 20:23
Ortancalarımda bu sene geçen senekine göre daha çok tomurcuk var bakalım nasıl açıcaklar ;) Okadar çok seviyorum ki ortancayı :p
395752
395753
395754
bay tömürcek
26-04-2013, 20:30
Bu çiçekleri çarşıdan aldım çiçekçi yer orkidesi dedi çok hoşuma gittiler kohleranın çiçeğine benzettim ;) Ayrıca sarı olanın deseni hanım çantasına benziyor :p
395768
395769
395770
395771
bay tömürcek
26-04-2013, 20:36
Tenekedeki limonun havalar ısınınca yapraklanmaya, büyümeye başladı ;)
395785
395786
395787
bay tömürcek
26-04-2013, 20:44
Elma kurdunun verdiği kış ortancam ama açmadı bu kışın artık önümüzdeki kışa ;) Kışa girerken ananemden karanfil çeliği almıştım köklensinler diye tenekenin kenarına sokuşturmuştum kar kış demediler köklendiler ;) Biri açtı bile diğeri de katmerli bordo oda tomurcuk yapıcak yakında boyunu baya uzattı :p
395793
395794
395795
395796
395797
bay tömürcek
26-04-2013, 20:51
Sardunyalarımla muhabbetlerimi budadım kepkel kaldılar ama budamayınca güzel açmıyolar ;) Bu da geçen kıştan kalma petunya suyun içinde bekliyodu çiçek açıp beni utandırdı büyüyor da suyun içinde bende dikmicem toprağa bakalım nekadar yaşıcak suyun içinde hoşuma gitti böyle :p
395803
395804
395805
395806
395807
bay tömürcek
26-04-2013, 20:58
Galam çiçek açıyor ;) Bir sürü tomurcuğu var yerdeyken gölgede böyle iştahlı olmuyordu bu sene çok neşeli :p
395821
395822
395823
bay tömürcek
26-04-2013, 21:05
Şey içeri geçsek mi dışarda üşüdüm de ben ;) Aa içerde de çiçekler varmıışş :D Arap saçım okadar güzel oldu kii canan ablama (papağan) gönülden teşekkür ederim :p Bayılıyorum arap saçına ;)
395843
395844
395845
395846
395847
bay tömürcek
26-04-2013, 21:11
Kohleram çıldırmış olmalıı :D Maşallah heryeri tomurcuk okadar çoklar ki :D Bikaç ta yavrusu var açmasını sabırsızlıkla bekliyorum :p Bu da 1 ay önce diktiğim mum çiçeğim sağdakini komşuya vermiştim hemen hemen 50 cm olmuş bakamıcam sardırcak yerim yok dedi bana verdi çok sevindim bakıp büyütmüş :p Soldakini de ben köklendirmiştim yanına diktim sürgünü var bakalım ;)
395849
395850
395851
395852
bay tömürcek
26-04-2013, 21:17
İçeri girdik ama sabriyeler biz dışarda kaldık dediler ;) Sabriyelerimi sabah güneşi alan pencereye yerleştirdim çok mutlular :p Ve dolabımın üstündeki telgrafım tahminen 1 metreyi buldu burayı pek bi sevdi bu sene dışarıya çıkarmıcam ;)
395853
395854
395855
395856
bay tömürcek
26-04-2013, 21:22
Siteden bi abimin gönderdiği kaktüslerim okadar çok göndermiş ki saolsun sayesinde kaktüs koleksiyonum oldu inşallah zayiatsız tutarlar ;) En son fotodakilerde kaktüslerle beraber geldi sağdaki saksıdaki tek olan atlas ondan eminim de soldakiler atlas mı bilemedim :p
395857
395858
395859
395860
bay tömürcek
26-04-2013, 21:27
Timur abimin ( ıldır ) gönderdiği peperomiam büyüdü ;) Ve mum çiçeğim tomurcuk yaptı inşallah bu sene açar dökülmesinden korkuyorum :)
395866
395867
395868
395869
bay tömürcek
26-04-2013, 21:33
Şerife ablamın (tuya) Gönderdiği mum çiçeğim iki yerinden sürgün verdi çok seviyorum mum çiçeğini inşallah çabuk açar ;) Difenbahyam kurudu derken ortasından yeni yaprak çıkararak yaşadığını ispatladı :p
395875
395876
395877
395878
395879
Cymbelina
26-04-2013, 21:36
Tömürcekciğim öyle güzel resimler koymuşsun ki, hem onlara bakarken hem de yazılanları okurken mesajımda yazacaklarımı unuttum, cidden:)
Çiçeklerinin sana verdiği mutluluk, sana verdikleri neşe hissiyatı sözlerinden bize geçiyor, hep mutlu ol Pikaçumuzsun sen bizim:)
Görülen o ki, Sabriye'nin ünü almış başını gidiyor, 81 ilde yakında senin Sabriye'nin yavruları olacak;) Dımdıklı lafını ilk kez duydum;) hoşmuş. Ancak güvenilir kaynaklardan duyduğumuza göre, sayfanda sadece Sabriye adının geçmesine Cevdet çok bozulmaya başlamış, O Sabriye'nin saçını başını yolacağım, pabucum dama atıldı" diyormuş, tikat et derim:)
Yoncalarınla da havanı basmışsın, maaşallah, çok hoşuma gidiyor, içim gitti. O kelebek gibi koyu renkli hep aklımda, o pembe çiçekliden eskiden bizimde vardı, o da çok hoş.
Resimlerinle mest olduk, Nazarımız değmesin, maaşallah hepsine. Beyaz cam güzelinin altındaki resimde minik güle benzeyen iki çiçek de mi cam güzeli? Hiç öyle görmemiştim eğer o ise.
bay tömürcek
26-04-2013, 21:38
İnci menekşem açtı çok güzel gözüküyor yaa maşallah :D Yavrularımın bir kısmı ve yavrulayan yapraklarımın sadece 3 tanesi numunelik koydum 3 tanecik :D
395891
395892
395893
395894
395895
Cymbelina
26-04-2013, 21:45
Dağçiçeği, bacım görüyorsun ya bu çocuk bizi çatlatacak valla, olmaz ki bu kadar da böyle imrendirilmez insan:) O 691. resim miydi, yanyana sardunyalar hem de bir sürü, heh onu gördüm oturdugum yerden düşeyazdım:dilli:
Sen, ben ve Ranacığım şart oldu bizim bu Pikaçu'yu ziyarete gitmemiz, elimizi öptürelim:dilli::D Şeker verip kandıralım onu, o dizi dizi sardunyalardan birer tane alırız:) Çok hain planlarım var;) Zaten o kadar bonkör ki, şekere bile gerek kalmaz;)
bay tömürcek
26-04-2013, 21:45
Ve son olarak ta 1 ay önce tomurcuğu üstünde açelya almıştım şimdi o mükemmel çiçeklerini sergilemekle meşgul ;) Hiç açelyalarım olmuyordu kendimce bişeyler uyguluyorum bu sefer buna, şuan gayet mutlu hatta yeni yapraklarını çok güzel çıkardı galiba limon tuzları elma sirkeleri maden suları fayda etti meşrubat manyağı yaptım bunu :D
395906
395907
395908
395909
395910
bay tömürcek
26-04-2013, 21:55
Kıymayın Sabriye ye a dostlarrr :D
Tömürcek kardeş yeni bitkilerin hayırlı uğurlu olsun. Bol çiçeklerini gör inşallah.
Itırımı bu gün yeni yuvasına alışması için saksısına ektim. Paskalyalar diğer kardeşleri ile beraber saksıda ki yerini aldı. Sedumlar da rahat rahat büyüyebilsinler diye kendilerine tahsis edilen saksılarına kuruldular. telgraf kurdele çiçeği ile kardeş kardeş yaşar diye umud edip aynı saksıya yerleştirildi. Abilerine duacıyız.
İki üç hafta önce bende teyzemden bir Sabriye (e. milli ) almıştım. Bu gün diğer saksıların toprak değişimini yaparken onunda saksısını değiştirdim. Baktım ki gayet güzel köklenmiş. Bu kadar çabuk olacağını ummuyordum. Mügem hanım fazla beklemeyecek ))
Teşekkür ederim dağçiçeği ablacım çiçeklerini de dikmişsin hadi hayırlı uğurlu bereketli olsun ben tembihledim onlara ablamı üzmeyin sakın dedim söz verdiler ama belli de olmaz :p Telgraf kurdeleyle uyumlu olur yeterki ışığı bol olsun ablam e.milii de çabucak kökleniyor zaten çok sorunsuz bi çiçek ;) Güle güle büyüt hepsini ablacım ;)
bay tömürcek
26-04-2013, 22:04
Tömürcekciğim öyle güzel resimler koymuşsun ki, hem onlara bakarken hem de yazılanları okurken mesajımda yazacaklarımı unuttum, cidden
Çiçeklerinin sana verdiği mutluluk, sana verdikleri neşe hissiyatı sözlerinden bize geçiyor, hep mutlu ol Pikaçumuzsun sen bizim
Görülen o ki, Sabriye'nin ünü almış başını gidiyor, 81 ilde yakında senin Sabriye'nin yavruları olacak;) Dımdıklı lafını ilk kez duydum hoşmuş. Ancak güvenilir kaynaklardan duyduğumuza göre, sayfanda sadece Sabriye adının geçmesine Cevdet çok bozulmaya başlamış, O Sabriye'nin saçını başını yolacağım, pabucum dama atıldı" diyormuş, tikat et derim
Yoncalarınla da havanı basmışsın, maaşallah, çok hoşuma gidiyor, içim gitti. O kelebek gibi koyu renkli hep aklımda, o pembe çiçekliden eskiden bizimde vardı, o da çok hoş.
Resimlerinle mest olduk, Nazarımız değmesin, maaşallah hepsine. Beyaz cam güzelinin altındaki resimde minik güle benzeyen iki çiçek de mi cam güzeli? Hiç öyle görmemiştim eğer o ise.
Ah cymbelina ablam sen nerelerdesin şükür kavuşturana çiçeklerimi beğenmene çok sevindim çiçekler bana öyle mutluluk veriyor ki ablacım onlar olmazsa yaşamın bi anlamı kalmaz sanırım ;)
Sabriyelerim çok şehir gezdi umarım yaşıyorlardır hepsi. Ah cymbelina ablam sen başıma geleni bilmiyon cevdet dedin ya saçını yolcak sabriyenin diye, cevdetin yerinden kalkmaya hali mi kaldı karnı burnunda! Şaşırdın dimi ablacım valla bende çok şaşırdım aslında benim cevdetim cevriyeymiş nasıl anlamadım cinsiyetini hala aklım almıyor çok şaşırdım ve bunu 1 hafta önce öğrendim daha... şimdi piti piti bebeklerimiz olcak çok yakında babannem patik örmeye başladı bile :D
Yoncalarım çok güzel oldular çiçek açmaya da başladılar eğer o mor yoncadan istersen yapakları kuruyunca yumrularından göndereyim sana cymbelina abla heralde yumrusu vardır fazladan ;) Beyaz cam güzelinin altındakilerde kırmızıyla turuncuda cam güzeli ablacım daha renkleri var da harçlık bitti :D
bay tömürcek
26-04-2013, 22:07
Dağçiçeği, bacım görüyorsun ya bu çocuk bizi çatlatacak valla, olmaz ki bu kadar da böyle imrendirilmez insan O 691. resim miydi, yanyana sardunyalar hem de bir sürü, heh onu gördüm oturdugum yerden düşeyazdım
Sen, ben ve Ranacığım şart oldu bizim bu Pikaçu'yu ziyarete gitmemiz, elimizi öptürelim Şeker verip kandıralım onu, o dizi dizi sardunyalardan birer tane alırız Çok hain planlarım var Zaten o kadar bonkör ki, şekere bile gerek kalmaz
Ablacım sardunyalarım 20 teneke 11 teneke de sakız var :D Buyrun gelin ablacım götürebildiğiniz sizin olsun ama öle ucuz şeker istemem fındıklı akide istiyorum :D ( kendimi babannem gibi hissettim ben çarşıya giderken bazen bana gelirken akide şekeri al der de :D)
bay tömürcek
26-04-2013, 22:22
Ay dur şu an şoktayım!!! Yeminle!!!
Cevdet.....!!!! hayır bunu kabul edemem!
Okuyamadım ya, hem şoktan hem de kahkaha atmaktan... dur bir daha okuyacağım....Çok ağır geldi bu:D
Ablacım kedi de sorun yok sorun bende nasıl anlayamadım cinsiyetini yıllardır kedi bakarım sokaktan cinsiyetine bakıp ona buna veririm okadar anlarım yani ama cevdetim nasıl oldu da böle anlayamadım hala şaşıyorum ve bunu 1 hafta önce anladım ama hala ne yazık ki cevdet diye seslenip oğlum diye seviyoruz :D
Şu gözlükleri ben boşuna yük ediyorum halim ağa gibi burnumun ucunu göremiyorum hayvancağız aylardır oğlum diye sevildi erkek ismi takıldı benim yüzümden :D Hikmet fikret ismet falan olsaydı bari hiç olmazsa onlar hem erkeğe hem kıza koyuluyor :D
Bahar geldi, sınav bitti, senin sayfan yine renklendi desene :) Açelyaya ne yaptın ne ettin de bu hale getirdin, nedir bu meşrubatların hikmeti :D İnci menekşen, sabriyelerin yine çok hoşlar. Yoncaları mı söylesem, onbir ayları mı söylesem bilemedim. Hepsi birbirinden güzel. Biraz da bahçedeki diğer misafirlerden bahsetsene, ne oldu civcivler? (tavuk demeliyim sanırım artık :D )
Cymbelina
26-04-2013, 22:32
Şu an ne diyeceğimi bilemiyorum....Çok değişik duygular içindeyim ve inan ciddiyim. Gülen surat filan yapamam.
yani gülüyorum bir yandan ama şu an çok şaşkınım. Yılın magazin bombasından da bomba birşey bu. Biraz da kızgın gibiyim, böyle kızgın kumlardan daha da kızgın denizlere atlar gibi bir ruh haline soktun beni...
Kabul edemiyorum, anlı şanlı Cevdet...İyi de sen de yani Tömürcek, insan anlamaz mı, ne bileyim nasıl anlaşılır ben bilemem kedim yok ama. Hamile değildir, o gazdır gaz:dilli::D Lütfen ya, şoka soktun beni:)
Cevriye filan deme, çok kızdım şu an, neden bilmiyorum ama o isim değişmeyecek, o kadar:) eskilerde bazı erkek isimleri kadınlara da verilirdi, Fikret filan. Cevdet'in adı değişmesin bari. Baba da belli değil, ortalıkta yoktur Allah bilir. Tabi saldın sokaklara onu, insan nerede bir bakar. Neyse, yapacak birşey yok.
Konuyu değiştireyim bari, cam güzellerin o ikinci resimdekiler katmerli ya da değişik cins sanırım, öyle gül goncası gibi çok tatlı çıkmışlar.
Akide sevdiğini bilmiyordum, artık bizim çocuklugumuzdaki akidelerden kaldı mı bilmem, bana rahmetli anneannemi ve İstanbul'u hatırlattı bu sözlerin. Fındıklı akide sözümüz olsun sana o zaman:)
bay tömürcek
26-04-2013, 22:35
Bahar geldi, sınav bitti, senin sayfan yine renklendi desene Açelyaya ne yaptın ne ettin de bu hale getirdin, nedir bu meşrubatların hikmeti :D İnci menekşen, sabriyelerin yine çok hoşlar. Yoncaları mı söylesem, onbir ayları mı söylesem bilemedim. Hepsi birbirinden güzel. Biraz da bahçedeki diğer misafirlerden bahsetsene, ne oldu civcivler? (tavuk demeliyim sanırım artık :D )
Açelyaya 15 gün aralıklarla biraz limon tuzlu su biraz elma sirkeli su biraz sade maden suyu verdim sarhoş oldu ondan böyle açtı kafası güzel yoksa aklı başında olsa böyle açmaz :D Haa bid kuzeye bakan pencere dışında duruyor hiç güneş değmiyor üstüne ama bol aydınlık ve toprağı kurumadan sürekli suluyorum. Tavuklarım maşallah çok iyi civcivlerim 1 aydır ötüyor 19 taneden sadece 6 tane piliç var diğer hepsi horoz :D 3 tane ördek yatırdım kuluçkaya 1 tane tavuk yatırdım çıkımları bekliyorum şimdi hayvanlarım diye ayfa açmayı düşünüyorum da bakalım nezaman ;)
Cymbelina
26-04-2013, 22:38
Ablacım kedi de sorun yok sorun bende nasıl anlayamadım cinsiyetini yıllardır kedi bakarım sokaktan cinsiyetine bakıp ona buna veririm okadar anlarım yani ama cevdetim nasıl oldu da böle anlayamadım hala şaşıyorum ve bunu 1 hafta önce anladım ama hala ne yazık ki cevdet diye seslenip oğlum diye seviyoruz
Şu gözlükleri ben boşuna yük ediyorum halim ağa gibi burnumun ucunu göremiyorum hayvancağız aylardır oğlum diye sevildi erkek ismi takıldı benim yüzümden :D Hikmet fikret ismet falan olsaydı bari hiç olmazsa onlar hem erkeğe hem kıza koyuluyor
Kalp kalbe karşıdır, kalbimiz temizmiş bak Pikaçucugum aynı anda aynı şeyi yazmışız:) İsim aynı kalsın, hayvancağız cinsiyet ameliyatı olmadı ki değiştirelim:dilli: Ama şoklardayım halen, pisikolocik destek almamız şart oldu:) Bizim kızlar da çok şaşıracak, tepkilere hazırlıklı ol derim:) Bu bahsi de burada kapatayım - şimdilik;)
Bu taraf bitti bir de o tarafa el atayım diyorsun yani :D Sen de haklısın tabi bu sayfa bu kadar yükü kaldırmaz, ayrı bir sayfayı hak ediyorlar kesinlikle :D
bay tömürcek
26-04-2013, 22:45
Şu an ne diyeceğimi bilemiyorum....Çok değişik duygular içindeyim ve inan ciddiyim. Gülen surat filan yapamam.
yani gülüyorum bir yandan ama şu an çok şaşkınım. Yılın magazin bombasından da bomba birşey bu. Biraz da kızgın gibiyim, böyle kızgın kumlardan daha da kızgın denizlere atlar gibi bir ruh haline soktun beni...
Kabul edemiyorum, anlı şanlı Cevdet...İyi de sen de yani Tömürcek, insan anlamaz mı, ne bileyim nasıl anlaşılır ben bilemem kedim yok ama. Hamile değildir, o gazdır gaz Lütfen ya, şoka soktun beni
Cevriye filan deme, çok kızdım şu an, neden bilmiyorum ama o isim değişmeyecek, o kadar eskilerde bazı erkek isimleri kadınlara da verilirdi, Fikret filan. Cevdet'in adı değişmesin bari. Baba da belli değil, ortalıkta yoktur Allah bilir. Tabi saldın sokaklara onu, insan nerede bir bakar. Neyse, yapacak birşey yok.
Konuyu değiştireyim bari, cam güzellerin o ikinci resimdekiler katmerli ya da değişik cins sanırım, öyle gül goncası gibi çok tatlı çıkmışlar.
Akide sevdiğini bilmiyordum, artık bizim çocuklugumuzdaki akidelerden kaldı mı bilmem, bana rahmetli anneannemi ve İstanbul'u hatırlattı bu sözlerin. Fındıklı akide sözümüz olsun sana o zaman
Ablacım mesajını alıntı yapınca mecbur smileyleri siliyorum ben gülemiyorum çünkü silmezsem :D Ablacım duygularını gayet net anlıyorum çünkü bende yaşadım 1hafta önce o duyguları ve cevdetin ismi değişmicek cevdetim hala anlı şanlı cevdet görün nasıl analık yapıp yavrularını büyütücek o ;) Baba belli tenzile yengenin kedisi ama şimdi ortalıklarda yok dediğin gibi damat hain çıktı :D
O cam güzelleri katlılarından ablacım gül gibi açıyor katlıları beyaz da katmerli farkettiysen. Akideye bayılırım gerçekten cymbelina abla ve hala o eski fındıklı akidelerden var kuruyemişçilerde şekerlemecilerde :) Bak sözü unutmak yok ablacım şekerimi isterim ben ;)
Rana+miraç
26-04-2013, 23:03
Şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilmiyorum .Bir müddet posttravmatik stres bozukluğu tedavisi alacağım. Tömürcek ,Cevdeti büyük kedilerin sıkıştırıp dövdüklerini yazdığında şüphelenmeliydik .
Şimdi bebekler geliyor bez masrafı, mama parası tasarruf gerek. Bir kamyonla sardunyaları ziyaret etmeli ve tömürceğin su faturasını azaltmak amacıyla bazılarını evlat edinmeliyiz.
Ayrıca komşunun bakamayıp geri verdiği mum çiçeği de pek bir mahzun. Allah sahibine bağışlasın.
Cymbelina
26-04-2013, 23:07
Demiyem demiyem diyordum ama yok diyem:)
Olmaz öyle, ben DNA testi isterim arkadaş! Saldın gül gibi Cevdet'i ortalığa sokaklara, sonra da... Devir kötü, devir, ortalık her tür kötü niyetli canlıdan geçilmiyor, bırak insanı. Tenzile Yenge'ye dava açıciiz:dilli:, yok öyle yağma, kedisine sahip çıkaydı o da, biz yandık başkaları yanmasın, ibret olsun. Siz de tiz zamanda Cevdet'i daha yaşlı biriyle, şöyle sahip çıkacak babacan biriyle başgöz edin, çocukları da korusun o da. Neyse, Türk filmi dadunda bu serüvenimiz burada sona eriyor:)
bay tömürcek
26-04-2013, 23:10
Şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilmiyorum .Bir müddet posttravmatik stres bozukluğu tedavisi alacağım. Tömürcek ,Cevdeti büyük kedilerin sıkıştırıp dövdüklerini yazdığında şüphelenmeliydik .
Şimdi bebekler geliyor bez masrafı, mama parası tasarruf gerek. Bir kamyonla sardunyaları ziyaret etmeli ve tömürceğin su faturasını azaltmak amacıyla bazılarını evlat edinmeliyiz.
Ayrıca komşunun bakamayıp geri verdiği mum çiçeği de pek bir mahzun. Allah sahibine bağışlasın.
Ablacım bir de iyi tarafından bakalım bebeklerimiz olucak ;) Evet ozaman hiç te anlamadık kediler sürekli cevdetin peşinde insanın aklına gelmez mi ya valla gelmedi hep dövüyolar zannettik hatta geceleri hep kilere koyuyodum ama olan olmuş :)
Su masrafı hiç olmuyor ablacım evin önünde kuyumuz var da çiçeklerimi kuyu suyuyla suluyorum genelde :p Komşu bakamam dedi verdi bende memnuniyetle geri aldım tabi yani Allah sahibine geri bağışladı ;) Ama sen diyosan ki ben mum çiçeği istiyorum seve seve paylaşırım ablacım bitane yedekte var :p
Cymbelina
26-04-2013, 23:15
Aynen, laf aramızda, ben de zati o mevzuyu okuduğumda böyle biraz hafiften bir tedirgin olmuştum,hafiften böyle bir işkillendim, heyhaaat, çok geç kaldık, bu çocuk da sınavdı filan o da tabi haklı, hangi birine yetişsin ama. Tenzile Yenge ödesin yeni masrafları, mağduruz, olmaz böyle. Yenge dedik bağrımıza bastık, heyvanına sahip çıkmadı, olur mu arkadaş:dilli:
Ranacığım kamyon derken? Bir kamyon akide mi götüreceğiz? :dilli::D Tanıdık bir şekerciden taksit yaptıralım bari. Dönüşte de aynı kamyona sardunyaları koyarız:D
bay tömürcek
26-04-2013, 23:15
Demiyem demiyem diyordum ama yok diyem
Olmaz öyle, ben DNA testi isterim arkadaş! Saldın gül gibi Cevdet'i ortalığa sokaklara, sonra da... Devir kötü, devir, ortalık her tür kötü niyetli canlıdan geçilmiyor, bırak insanı. Tenzile Yenge'ye dava açıciiz, yok öyle yağma, kedisine sahip çıkaydı o da, biz yandık başkaları yanmasın, ibret olsun. Siz de tiz zamanda Cevdet'i daha yaşlı biriyle, şöyle sahip çıkacak babacan biriyle başgöz edin, çocukları da korusun o da. Neyse, Türk filmi dadunda bu serüvenimiz burada sona eriyor
Ablacım yerlere yattım yeminle hele şu cevdeti yaşlı biriyle başgöz edin lafını duyunca benim film koptu :D Ozaman öteki mahalledeki naciye yengenin kedisiyle everelim biz bunu çünkü naciye yengenin kedisi artık bastonsuz gezemiyo bütün gün balkonun mermerinde oturuyo oturduğu yerden yavrulara göz kulak olur :D Ama sabırsızlıkla bekliyorum yavruları çok merak ediyorum ;)
Rana+miraç
26-04-2013, 23:25
Bu sene ben de bir sürü sardunya diktim . İnşallah seninkiler gibi bol çiçekli olurlar. Kuyu suyu daha sert olabilir ama demek çiçekler için iyi geliyor.
Mum çiçeği teklifin için teşekkürler. Ben bir şey ima etmemiştim aslında (!) . Benim mum çiçeğim var bu fazla diyorsan ,büyük fedakarlık yapıp (!) çiçeği kabul edebilirim. benim için ayır inşallah uygun zamanda alırım
Cymbelina
26-04-2013, 23:28
O kadar da değil, bastonlu kediyi ne yapalım?:dilli::D onun kendine hayrı yok, Cevdetciğimize gene biri musallat olursa onu kim koruyacak? Gülüyorum bir yandan da ya, yattığı yerden bastonla çocuklara bakan yaşlı bir kedi - fantastik roman:))) Sizin ev ve bahçe çok acayip, masalsı bir yer ya, en kısa zamanda gelip görmemiz lazım:)
tekrar okudum, Naciye yenge:)))
Rana+miraç
26-04-2013, 23:30
Tenzile yengenin yakışıklı kedisini suçlayıp, naciyenin kedisinden yaşlı diye şüphelenmiyorsunuz ama kızı ucuza getirmek için naciyenin uyuz kedisi yapmasın bu dümeni ?
Kamyon derken şekerleri düşündüm tabiiki cymbelina .Yoksa kamyona o güzelim çiçekleri yüklemeyi hiiiç düşünmedim.
Merhabalar,okurken pişmiş kelle gibi sırıtakalmışım.Allah herkesin muhabbetini artırsın.
Bay tömürcek üzülme,aynı şey bize de oldu.3 yıl önce sokaktan bir -erkek- köpek edindik.Adını da cesur koyduk.Bizim cesur bir gece başladı eşinmeye.Yattığı yeri kaz babam kaz.Bir de sabah oldu ne görelim,3 adet enik.Hayvanın dişi olduğu şoku bir yana,kendine lohusa yatağı hazırlaması öbür yana.Güler misin ağlar mısın?
Cymbelina
26-04-2013, 23:46
Bu hiç aklıma gelmediydi, doğru ya...Naciye'ninkinin de Cevdet de gözü varsaydı ya? Nereden biliciiiz değil mi?:dilli: Fatmagül'ün suçu ne hesabı, Cevdet'in suçu ne oldu (hiç sevmem o diziyi ama). Bahtsız Cevdet, yıllarca onu herkes "oğlum, aslanım, koçum" diye sevdi, oncağız kimselere diyemedi derdini ve de sonunda... Bu yapılır mı Naciye Yinge veya Tenzile? Kimbilir belki de Tömürceğin böyle bir sürü çok güzel çiçeği olunca kıskançlıktan, hasetlerinden yaptılar bunu, azmettiriciler:dilli:
Kamyona gelelim, sen düşünmemişsin ama ben düşündüm şekerim, dönüşte Tömürcekte ne çiçek görürsek yükler götürürüz kamyonla:dilli Nasılsa bonkör ve bizi de seviyor, ses edemez yazık yavrum:) Nıhaha:p Gerçi kamyonun damperi dolana kadar alırsak da evi kuruturuz gibime geliyor, ona çiçek kalmaz, bilmiyorum acaba şu eskiden önü üç tekerlekli arkası açık - pikap türü misminik bir araç vardı, hatırlarmısınız bilmem, triportör:D sıkış tepiş üçümüz ona mı binip gitsek?:)
Elma Kurdu
27-04-2013, 16:39
Uh :eek: büyük şoklardayım.
Bu arada ben ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Çiçeklere mi sevineyim? Cevdet'e (!) mi şaşırayım? Yoksa size mi güleyim? :o
Resmen pembe dizi tadında fantastik komedi içeren korku filmi senaryolamışsınız. :p Biz de kedicik dayak yiyor diye üzülüyoruz. Vay Cevdeti, Enes' in arkasından iş çevirmiş :dilli: Cevdet'i anneannemin kediyle evermek farz oldu. ;)
gokcegokce
27-04-2013, 17:06
Bu sayfaya bayılıyorum, sevgi ve samimiyet fışkırıyor. Bay Tömürcek'in sayfası ziyaret edilmeden bahçe ve balkon bölümünden çıkılmıyor. Bu arada inci menekşe afrika menekşesinin bir türü müdür? İlk defa görüyorum, çok güzelmiş. Herkese bol muhabbetler ve sevgiler...
bay tömürcek
27-04-2013, 20:01
Uh :eek: büyük şoklardayım.
Bu arada ben ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Çiçeklere mi sevineyim? Cevdet'e (!) mi şaşırayım? Yoksa size mi güleyim? :o
Resmen pembe dizi tadında fantastik komedi içeren korku filmi senaryolamışsınız. :p Biz de kedicik dayak yiyor diye üzülüyoruz. Vay Cevdeti, Enes' in arkasından iş çevirmiş :dilli: Cevdet'i anneannemin kediyle evermek farz oldu.
Elma kurducum şok evresini atlatmış aklı başında bir birey olarak konuşmam gerekirse şoku atlattıktan sonra sevindim çünkü bebeklerimiz olcak :p Ve bu da yıllar geçse de unutamayacağımız bir anımız olarak kalır bi zamanlar sene kaçtı tam bilemiyorum da böle böle bişey olmuştu bizim çocukluğumuzda deriz abdullah gül zamanlarıydı ozamanlar heyyy hey deriz :D Yaşlılar bişey anlatırken hep derler ya özal zamanındaydı onlar diye bizde abdullah gül zamanındaydı deriz :D
bay tömürcek
27-04-2013, 20:04
Bu sayfaya bayılıyorum, sevgi ve samimiyet fışkırıyor. Bay Tömürcek'in sayfası ziyaret edilmeden bahçe ve balkon bölümünden çıkılmıyor. Bu arada inci menekşe afrika menekşesinin bir türü müdür? İlk defa görüyorum, çok güzelmiş. Herkese bol muhabbetler ve sevgiler...
Çok teşekkür ederim gökçegökçe ablacım güzel, içten ve samimi dileklerin için herzaman beklerim sayfama ;) Tam olarak bilmiyorum ablacım ama afrika menekşesinin türüdür heralde çünkü yapraklar falan aynı bildiğimiz menekşe sadece yaprakları tatlı kaşığı kadar var yok :p
En kısa zamanda Cevdet'in fotoğrafını da görmek istiyorum bu sayfada. :)
İsmi Cevdet olarak kalacak sanırım? :D
bay tömürcek
27-04-2013, 20:28
En kısa zamanda Cevdet'in fotoğrafını da görmek istiyorum bu sayfada. :)
İsmi Cevdet olarak kalacak sanırım? :D
Merak etme tuğçe bi yavrulasın resimleri paylaşıcam :D Evet ismi cevdet kalıcak çünkü öyle alıştı ve öyle alıştık :p Arkadaşın babannesinin adı dursundu 10 kardeşlermiş babannesinin annesi demiş ki yeter artık dursun demiş yani çocuk işi dursun demiş bunun da doğunca adını dursun koyucam ama kız ama erkek olsun demiş malesef kız olmuş ve dursun yengemiz vardı :D
:D Merakla bekliyorum, habersiz bırakma buraları, pek tatlı olur o enikler şimdi. Bizim de köyde bir kedimiz vardı. Ben küçüğüm o zamanlar. Kara kız her bahar yavrulardı. Nasıl severdim ben o yavruları. 2 gün sonra yavruları alır giderdi bir dönerdi ki yavrular yok. Nasıl bir hayal kırıklığı bendeki :D Aman dikkat et sen Cevdet'e :D
dağçiçeği
27-04-2013, 23:24
Tömürcekciğim hayırlı uğurlu olsun demeyi unuttum kusura bakma. Şok hâli . :D malum.
Artık hayvanlarını tanıtacağın bir sayfa iyi olacak baksana yeni ferdler yolda. O Tenzile yengene de söyle. Elin namuslu kedilerini baştan çıkartan kedisine ne ceza verecekse artık. Dikkat etsin.:mad: :D
Öhöm öhöm. Şöyle bir sakinleşeyim.
İnci menekşene bayıldım kardeşim . Senin kuyu suyunda var bir hikmet. Senin elinin yeşilliği de eklenince bitkilerin harika ötesi oluyorlar.
Bak senin sardunyalar için haince planlar görüyorum. Falında çıktı. İki tane hanım ellerinde akide şekerler var. Aaaaa bak bak bakkkk. Leylek var falında. Yakında bir kaç küçük misafirin olacak senin. :D
Neyse ben gidip yatayım yine rotayı şaşırdım ben :) iyice dağıtmadan kaybolayım. Veee gittim
loveforlife
27-04-2013, 23:45
Ah cymbelina ablam sen başıma geleni bilmiyon cevdet dedin ya saçını yolcak sabriyenin diye, cevdetin yerinden kalkmaya hali mi kaldı karnı burnunda! Şaşırdın dimi ablacım valla bende çok şaşırdım aslında benim cevdetim cevriyeymiş nasıl anlamadım cinsiyetini hala aklım almıyor çok şaşırdım ve bunu 1 hafta önce öğrendim daha... şimdi piti piti bebeklerimiz olcak çok yakında babannem patik örmeye başladı bile :D
Amanın, az daha benim Fincan Hanım'ı gelin edecektik Cevdet'e:D
bay tömürcek
27-04-2013, 23:49
Ablacım sizi tandığım için çok şanslıyım hatta ablalarım olduğunuz için çok şanslıyım ben şu samimi sıcak mesajlar öyle içten yazılıyor ki yürekten teşekkür ederim size :) Cevdet şokunu atlatırsın ablacım ya hele de yeğenlerini bi gör bak nasıl da şok mok kalkacak ortadan ayrıca patikleri de yeşil sarı beyaz falan ör de abla iş cevdetin işine dönmesin yani hem kız hem erkek bebek giyecek renkte olsunlar :D
Ablacım öyle bir sayfa açmayı düşünüyorum kanatlılar bölümüne şuan 3 adet ördeğim var kuluçkada 1 adet tavuğum yatıyor bunların yavrularını falan paylaşıyım sizlerle e hindilerim var tavuklarım piliçlerim yani sayfa açmaya değecek kadar hayvanım olduğunu düşünüyorum ;)
Sardunyaların hepsi sizin olsun ablalarım ama akide şekeri almazsnız olmaz :p Kuyu suyunu sadece dışardaki çiçeklerde kullanıyorum ablacım menekşelerimi musluk suyuyla suluyorum belki menekşelere sert gelebilir kuyu suyu :) Hadi iyi geceler ablam bende yatayım yarına çok iş var :)
bay tömürcek
27-04-2013, 23:51
Amanın, az daha benim Fincan Hanım'ı gelin edecektik Cevdet'e:D
Olsun ablacım ya kardeş kardeş geçinip çocuk bakarlardı :D Elti olurlardı elti :D
Cymbelina
28-04-2013, 18:06
Tömürcekciğim artık giderek daha da imrendirmektesin beni, feci.
Ve de sanırım biraz sinirlendim - ama şu an gülüyorum:) Niçin onca değişik türünü bizden saklıyorsun a çocuk? Bak sayfalarda gezinmesem bilmeyeceğim.
Derhal şu çiçeklerin resimlerini talep ediyoruz:
- Kartopu
- Gelin tacı
- Kına çiçeği
Bakın ey cemaati müslimin, bu kardeşimiz elindekileri hep kendine saklamakta, canı isterse şöyle kıyısından az birşey bahsedip geçiştirmekte. Fekat ben mesajlarında yakaladım:dilli::D İneğinin yediği portakal fidesini bile zor itiraf ettirmiş biriyim ben;) Ben o kartopunu çok severim - ben de ne görsem severim diyorum ama ne yapayım seviyorum - yalan mı?;)- ortancaya benzetirim onu hep.
Gelintacını ilk kez gördüm sanırım, onu da bekliyoruz. Kına çiçeğinin de açmış halini merak ediyorum, geçen sene beceremedim.
Neyse maaşallah diyeyim gene de, nazarım filan değmesin.
Cevdet'in yavrularından biri beyaz olursa bana ayırır mısın? Yani sen bak ama manen yarısı benim olsun:) Aklımda kaç gündür, adını Pamuk koymayı düşünüyorum (ve ciddiyim)- kız da olsa erkek de olsa. Ve ona iyi bak lütfen, sizin yengeler sağlam pabuç değilmiş:dilli:
bay tömürcek
28-04-2013, 20:55
Cymbelina ablacım aslında okadar fazla çeşidim yok sadece olanlardan biraz fazlaca kök var tek kökle yetinmeyi öğrenemedim bir türlü ;) Öncelikle belirteyim ablacım kartopum yok bahçemde yengemde var daha getirip bahçeme dikmek nasip olmadı oda olcak inşallah. Kına çiçeklerininde hiç resmi yok ki ablacım geçen seneden çekilmiş bu senekiler daha topraktan yeni çıktılar onları da açınca eklerim olur mu? ;)
Ama gelin tacımın resmini ekliyeyim :)
396640
396641
396642
dağçiçeği
28-04-2013, 21:16
Oy oy oyyyy:eek:
Çocukluğumun çiçeği. Allah nazardan saklasın. Çok güzelmiş.
bay tömürcek
28-04-2013, 21:36
Oy oy oyyyy:eek:
Çocukluğumun çiçeği. Allah nazardan saklasın. Çok güzelmiş.
Haminnemin hatırası dağçiçeği ablacım :) Tam olarak kaç yıllık bilmiyorum ama 50 seneyi geçkin kesinlikle babannem gelin geldiğinde varmış ;) Ama çok kartladı diye ben 4 5 sene önce tazeledim bu yeni yetişen filizinden ama kök yine aynı haminnemin diktiği kök hatırası büyük ;)
merhaba,balkon gerçekten çok güzelmiş maşallah.Bitki çeşitlerin çokmuş bende eskiden öyleydim.şimdi daha çok sardunya,kaktüs ve begonya türlerine ilgim var.çok çeşidin bakımıda zor oluyor.Eski çiçekleri yetiştirmekte güzel,bulmak zor oluyor.Başarılar...
bay tömürcek
29-04-2013, 20:29
merhaba,balkon gerçekten çok güzelmiş maşallah.Bitki çeşitlerin çokmuş bende eskiden öyleydim.şimdi daha çok sardunya,kaktüs ve begonya türlerine ilgim var.çok çeşidin bakımıda zor oluyor.Eski çiçekleri yetiştirmekte güzel,bulmak zor oluyor.Başarılar...
Beğenmene sevindim abicim :) Her heves ettiğimi beğendiğimi yetiştirmeye çalışıyorum ama dediğin gibi bakımı zor oluyor abi her türün isteği farklı kimi az güneş, kimi bol su kimi içersi falan derken heryer çiçek dolu ama seviyorum ya bakımları okadar da zor gelmiyor aslında :p Eski türlere ayrıca bir ilgim var onları da olabildiğine bulup yetiştirmeye çalışıyorum ;)
rukiyeözgür
30-04-2013, 21:10
Şu an ne söyleyeceğimi bilemiyorum canım Tömürcek :D Çok şaşkınım yani :D Hem çiçeklerine hem de Cevdet'e..Bak sen şu sinsi minnoşa Tömürcek'imi ayakta uyutmuş maşallah :D Allah analı babalı büyütsün tatlım ne diyelim..:rolleyes: Bahar geldi ya sayfan ve Cevdet coşmuş da coçmuş :p Hadi hayırlısı..Bu arada gelin tacı harika sanırım ben görmedim daha önce ondan çok güzelmiş canım..Tebrikler..
Merhaba bay tömürcek,sence gelin tacı tenekede yetişir mi?
bay tömürcek
30-04-2013, 23:01
Şu an ne söyleyeceğimi bilemiyorum canım Tömürcek :D Çok şaşkınım yani Hem çiçeklerine hem de Cevdet'e..Bak sen şu sinsi minnoşa Tömürcek'imi ayakta uyutmuş maşallah :D Allah analı babalı büyütsün tatlım ne diyelim..:rolleyes: Bahar geldi ya sayfan ve Cevdet coşmuş da coçmuş :p Hadi hayırlısı..Bu arada gelin tacı harika sanırım ben görmedim daha önce ondan çok güzelmiş canım..Tebrikler..
Ablacım şaşkınlığın geçer benim bile geçmişken yani gözümün önünde hergün cevdetim şimdi dört gözle yavrularını bekliyorum ;) Baharla birlikte herşey coştu rukiye ablacım şuan sakızlarım çok güzel bir ara eklerim onları da açmadan aldım hepsi farklı renk çıktı ve çok istiyordum bitane de beyaz sakız çıktı :p Gelin tacı bizim burda hemen hemen herkesin kapısında vardır ablacım çok yaygın buralarda ;)
bay tömürcek
30-04-2013, 23:04
Merhaba bay tömürcek,sence gelin tacı tenekede yetişir mi?
Merhaba müge ablacım ;) Evet tenekede oluyor hatta yuvarlak büyük tenekeler olursa daha iyi olur ve gayette güzel çiçek açıyor tenekede ;)
Hızlı cevap için teşekkürler.Kayınvalidemde 25-30 yıllık var.Ondan çelik alıp dikeyim.Gölgede tutarsam herhalde tutururum.
bay tömürcek
30-04-2013, 23:14
Hızlı cevap için teşekkürler.Kayınvalidemde 25-30 yıllık var.Ondan çelik alıp dikeyim.Gölgede tutarsam herhalde tutururum.
Ne demek ablacım rica ederim ;) Acele etme müge abla şimdi çiçekteler, zaten yaprak çıkardılar tutmaz bundan sonra kasımda dikersin kolay köklenen bişey dibindekilerden ya köklü çıkar ya da dalını sıyırma yaparak kopar dik kasımda tenekeye tutmama ihtimali çok küçük ama bu aylarda olmaz zannedersem :)
baytar87
01-05-2013, 01:06
bay tömürcek merhaba. çiçeklerinin maşallahı var hepsi çok güzeller :) arapsaçında baya güzel olmuş dallanmış ve sarkmış :) birde inci menekşeni gördüm. nerdeyse bir aydır bu güzellikten arıyorum bulamadım. hala elinde mevcut mu?
Özellikle çalıların sonbaharda çelikle üretimi daha kolay.Ama ben çelik kelimesini o anlamda kullanmadım.Bazı çiçekler ilkbaharda göz çıkarıp filizlenince,o taze filizi yerinden ayırıp dikebiliriz.Bizde -yartmak- denir,çalılarda mümkün mü bilmiyorum,denemek istedim.
Senin gelin tacı oldukça açmış ama bizimki anca açacak.İklim farkı işte.
bay tömürcek
01-05-2013, 20:30
bay tömürcek merhaba. çiçeklerinin maşallahı var hepsi çok güzeller :) arapsaçında baya güzel olmuş dallanmış ve sarkmış :) birde inci menekşeni gördüm. nerdeyse bir aydır bu güzellikten arıyorum bulamadım. hala elinde mevcut mu?
Beğenmenize sevindim baytar87 :) Tabi arap saçımın güzelliğini size borçluyum siz demeseniz içerde gölgede durabilirdi hala :) İnci menekşem var şuan açık ama ne elimde yavrusu var ne bişey sadece o tek kök yaprak çıkarmaya bile korkuyor elimde olsaydı gerçekten çok isterdim yardımcı olmak :(
bay tömürcek
01-05-2013, 20:32
Özellikle çalıların sonbaharda çelikle üretimi daha kolay.Ama ben çelik kelimesini o anlamda kullanmadım.Bazı çiçekler ilkbaharda göz çıkarıp filizlenince,o taze filizi yerinden ayırıp dikebiliriz.Bizde -yartmak- denir,çalılarda mümkün mü bilmiyorum,denemek istedim.
Senin gelin tacı oldukça açmış ama bizimki anca açacak.İklim farkı işte.
Müge ablacım bak o taze filizler benim aklıma gelmemişti ama çok büyük ihtimal tutarlar arsız çünkü dene derim bizde de çıtmak denir çelik kimse bilmiyor bende site sayesinde öğrendim ;) Ben ortancaları öyle de dikiyorum tazelerden tutuyor bence bu da tutar :p
baytar87
01-05-2013, 20:48
sağ olasın :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.