View Full Version : bay tömürcek / Balkon, Ev
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
bay tömürcek
04-08-2013, 10:34
Diğer telgraflarla beraber, bana da buyursun gelsinler... Misafiri severim. Kendi gelemiyorsa, çoluk çocuğunu yollayıversin! Yahu senden de her gün yeni bir hazine çıkıyor. İnsan giderayak gösterip aklına düşürür mü insanın?
Ablacım merak etme senin istediklerini ayırdım ve diğer kargo göndereceğim arkadaşlar için de çiçeklerimi dağıtmadan istediklerinden çelik aldım ;) Bayramdan sonra inşallah kargolarınız yola çıkıcak :p Ablacım sen adresini yaz bir ara özelime ;)
bay tömürcek
04-08-2013, 10:36
Bu birkaç çeşit karşısında da yutkunuyor ve de susuyorum! Ben de kaktüslerim var zannediyordum. Ah, ah... Daha Tömürcek kadar olamamışım arkadaş!:dilli:
Estağfurullah ablacım ;) Kaktüslerimi çok seviyordum ama ayrılmak zorundayım onlardan malesef :( Funda abla alıcaktı bir kaç çeşit ve sende istemiştin zaten ablacım sana da gelicek onlardan :p
sumeyra47
04-08-2013, 14:07
Bunu araya araya canım çıktı ;) Geçen çiçekçime bi uğrayayım dedim bir baktım bundan da getirmişler hemen aldım bir tane :p Gerçek ismini bilmiyorum bizim buralarda adı çingene şalvarı :p Çiçek sapı yaprakları falan çok canlı çingene pembesi ;)
400432
400433
400434
Sayfanızı şöyle bir gezindim geçekten çok güzel çiçekleriniz var ellerinize sağlık.Hepsine hayran kaldım özellikle kara muhabbet, turuncu paskalya, çingene şalvarı, kaktüsleriniz ve tabii ki de sabriyeler..Hepsi çok güzel ve sağlıklı..
çingene şalvarı çeliği nasıl kökleniyor bende iki küçük dal var suya koydum ama sanki susuz kalmış gibi bitkin direk toprağa dikersem olur mu?
bay tömürcek
04-08-2013, 14:44
Sayfanızı şöyle bir gezindim geçekten çok güzel çiçekleriniz var ellerinize sağlık.Hepsine hayran kaldım özellikle kara muhabbet, turuncu paskalya, çingene şalvarı, kaktüsleriniz ve tabii ki de sabriyeler..Hepsi çok güzel ve sağlıklı..
çingene şalvarı çeliği nasıl kökleniyor bende iki küçük dal var suya koydum ama sanki susuz kalmış gibi bitkin direk toprağa dikersem olur mu?
Öncelikle sayfama hoş geldin sümeyra ablacım ;) Çiçeklerimi beğenmene çok sevindim :p Çingene şalvarı suda 1 haftada köklendi ilk başlarda susuz kalmış gibi buruşuyor sonra toparlanıp çim yapıyor. Ama çok yapraklıysa kopar abla ben üstte 3 yaprak bıraktım sadece. Direk toprağı hiç denemedim suda rahat çimlendi ama. Kolay gelsin ;)
sumeyra47
04-08-2013, 17:57
İki gündür suyun içinde dediğiniz gibi buruştu biraz korktum galiba.Bana veren kişi cimrilik yapıp iki tane çok minik dal verdi.Benim de böyle güzel çiçeğim olsa bende kıyamam.Tutacağından hiç umudum yok dediğiniz gibi yapacağım çok teşekkür ederim..
Sevgiler.
bay tömürcek
04-08-2013, 21:31
İki gündür suyun içinde dediğiniz gibi buruştu biraz korktum galiba.Bana veren kişi cimrilik yapıp iki tane çok minik dal verdi.Benim de böyle güzel çiçeğim olsa bende kıyamam.Tutacağından hiç umudum yok dediğiniz gibi yapacağım çok teşekkür ederim..
Sevgiler.
Merak etme ablacım düzeleceğini umuyorum ;) Çünkü benimkide buruştu önce sonra toparladı. Veren kişi de keşke azcık kocaman verseydi ama olsun hiç vermem dememiş :p
ne söylesemde hayranlığımı dile getirsen bilemedim. görsel şölen yaşattın resmen tömürcüğüm. bayıldım ki ne bayıldım harika çiçeklerin var ablacım, Allah nazardan saklasın.
bay tömürcek
05-08-2013, 10:18
ne söylesemde hayranlığımı dile getirsen bilemedim. görsel şölen yaşattın resmen tömürcüğüm. bayıldım ki ne bayıldım harika çiçeklerin var ablacım, Allah nazardan saklasın.
Beğenmene çok sevindim hira ablacım ;) Onlardan ayrılmak okadar zor ki :( Tek dileğim üniversitede de çiçek yetiştirme imkanımın olması ;) Daha güzelleri senin olsun ablacım :p
bay tömürcek
07-08-2013, 20:32
Zinnialarım her seneki gibi güzelliklerini sergiliyorlar bayılıyorum bu çiçeğe ;) Her sene çok dikkat ediyorum tohumunu kaybetmemek için. Bizim burdaki yöresel adı şam teknesi ;) İsmin veriliş nedeni hakkında bilgi sahibi olamadım malesef :p
İlk olarak tohumu sadece kırmızı ve mor renkten almıştım sarı hariç tüm renkler çıktı ertesi yıl. Renk olarak turuncu ağırlıkta oluyor her sene. Bu sene kavun karpuz ocaklarına ektim hem köklerine gölge yapsın, kavun karpuz sıcaktan yanmasın diye, hem de bahçe renklensin diye. 35 ocak şam teknesi var sürüsüne bereket, her ocakta da 2 ya da 3 kök :D
432270
432271
432272
432273
432274
bay tömürcek
07-08-2013, 20:37
Şu pembe katlı olan çok hoşuma gidiyor tabi turuncusuda ;)
432275
432276
432277
432278
432279
bay tömürcek
07-08-2013, 20:44
Fotoğraflara devam :p Şam teknesi ve kadifeler ;)
432281
432282
432283
432284
432285
Zinnialara Şam teknesi dendiğini ilk senden duydum Tömürcek.
bay tömürcek
08-08-2013, 10:06
Zinnialara Şam teknesi dendiğini ilk senden duydum Tömürcek.
Abicim yörelere göre isimler çok değişik oluyor bizim burda da şam teknesi deniyor zinnialara ;) Eminim daha başka isimleri de vardır başka yerlerde :p
serkan_istanbul
08-08-2013, 10:46
mesela kirli hanım çiçeği de deniyor. sevgilerimle
Evet kirli hanım deniyor bizim burda da. ;)
Bizdeki adı bahçe güzeli..
nılgun_dogan
09-08-2013, 03:10
Tömürcekk çok sevindim okulun hayırlı olsun ablacım uzun zamandır uğrayamıyorum bir nefeste sayfalarını dolaşayım neler yaptın :)
bay tömürcek
10-08-2013, 01:30
Tömürcekk çok sevindim okulun hayırlı olsun ablacım uzun zamandır uğrayamıyorum bir nefeste sayfalarını dolaşayım neler yaptın :)
Çok teşekkür ederim nilgün ablacım ben de seni burda gördüğüme çok sevindim ;) Ve ablacım benden bi menekşe istemiştin hepsini dağıttım seninki duruyor eğer hala istiyosan bi ara vereyim ablacım :):)
bay tömürcek
10-08-2013, 16:27
Teyzemin mor menekşesi açmış ;)
432665
432666
432667
432668
bay tömürcek
10-08-2013, 16:31
Ananeminkiler de yeni açmaya başlamışlar ;) Bunları ben ayırıp dikmiştim çok sıktılar, seyrekleyince kendilerine gelmişler :p
432672
432673
432674
432675
bay tömürcek
10-08-2013, 21:06
Yaseminim açtı demin ;) Okadar güzel kokusu var kii ben aynı karaburun nergisine benzettim kokusunu, sanırım bu da Denizli'ye gelicek bu güzelliği bırakamam buralarda :p Şeyy Fatih abisi bu minik arkadaş da gelebilir mi acaba diğer bikaç çiçekle beraber, yer var mı buna da? ;)
432710
432711
432712
hmm anladımm, siz sülalecek menekşecisiniz tömürcüğüm:) maşallah pek bi güzeller.. ben bir türlü anlaşamadım menekşelerle, yıllar evvel hediye gelmişti beyaz bir tane, öldü gitti benim elimde zavallıcık :( bu arada, sen ne yap yap, al o yasemini yanına:D
... Şeyy Fatih abisi bu minik arkadaş da gelebilir mi acaba diğer bikaç çiçekle beraber, yer var mı buna da? ;)
Bu minik arkadaş bence orda kamalı ki çünkü bende bir tane var yasemin büyükçene ama illa getiriyim dersen getir ikisini bir saksıya dikeriz. Benim için torbada köklendirilmiş hediye etmişti çiçekçi teyzem 2-3 metre şimdi 4-5 metre oldu ama hala saksıya dikemedim :D Yaşlılıktan :)
bay tömürcek
11-08-2013, 00:17
hmm anladımm, siz sülalecek menekşecisiniz tömürcüğüm:) maşallah pek bi güzeller.. ben bir türlü anlaşamadım menekşelerle, yıllar evvel hediye gelmişti beyaz bir tane, öldü gitti benim elimde zavallıcık :( bu arada, sen ne yap yap, al o yasemini yanına:D
Ablacım sayfamda çokça bahsederim bizim sülale bir çiçeği tanımladı mı bütün sülaleye yayar :D Menekşe de öyle oldu valla :D Sülalecek menekşeciyiz :D Bir kere isteklerini anlayıp karşıladın mı çok vefakar bir çiçek menekşe kesinlikle tavsiye ederim ;)
bay tömürcek
11-08-2013, 00:19
Bu minik arkadaş bence orda kamalı ki çünkü bende bir tane var yasemin büyükçene ama illa getiriyim dersen getir ikisini bir saksıya dikeriz. Benim için torbada köklendirilmiş hediye etmişti çiçekçi teyzem 2-3 metre şimdi 4-5 metre oldu ama hala saksıya dikemedim :D Yaşlılıktan :)
Bu cinstense senin yaseminin bu kalsın burda bu saksı yerine atlas saksımı getireyim ozaman ;) Seninki de açık mı şuan ben ilk yetiştiriyorum kokusuna bayıldım akşam eve aldım o bi çiçek salonu kokutmuş büyük olduğunu düşünüyorum da evi kokutur heralde :p Ben gelince dikerim onu saksıya hem belki emek karşılığı bana hediye edersin bence iyi fikir Fatihcim :D
Aynısı aynısı. Yarın çekeyim fotoğrafını bu şeyle de saksıya alayım ben onu sana hediyem olsun ne olacak ya bir çiçeğin lafı olmaz aramızda :)
bay tömürcek
11-08-2013, 00:35
Tömürcek borç bildiği teşekkürü eder ve uykuya dalar ;) Ve herzamanki gibi fotoğrafları enden boydan ister zahmet olmazsa :p Bu arada bu yasemin çalı türü mü yoksa sarmaşık gibi mi oluyor bi bilgin var mı Fatih? ;)
Tömürcek borç bildiği teşekkürü eder ve uykuya dalar ;) Ve herzamanki gibi fotoğrafları enden boydan ister zahmet olmazsa :p Bu arada bu yasemin çalı türü mü yoksa sarmaşık gibi mi oluyor bi bilgin var mı Fatih? ;)
Bendeki önce çalıydı baktım dolanmayı seviyor bir çember yaptım ona sardırdım. :)
bay tömürcek
11-08-2013, 11:43
Kaynana yumruğum yavaş yavaş açtı ;) Aralıklarla resimledim. Sabah baktım hepsi açmış :p
432815
432816
432817
432818
bay tömürcek
11-08-2013, 11:48
Bu patos sarmaşıklarını Ali göndermişti. İkisini bi saksıya diktim ve bahçeye gölgeye koydum yağmurlardan sonra bi atağa geçti şuan uzamakla meşgul ;) Dışarısını sevdi içerde de var o bukadar büyük yapraklı ve canlı değil :p
432821
432822
432823
bay tömürcek
11-08-2013, 11:53
Buz çiçeğim de çok güzel oldu :p Çok çiçekliyken çekme fırsatı bulamadım şimdi çektim ama şuan okadar çiçeği yok üstünde ;)
432825
432826
432827
bay tömürcek
11-08-2013, 11:59
Itırımı evden çıkardım bahçeye koydum ve 20 litrelik kovaya diktim çok memnun oldu e haliyle beni de memnun etti ;) Boyu yaklaşık 1 buçuk metre yaşı da bu sene 3 sanırım :p
432829
432830
432831
432832
bay tömürcek
11-08-2013, 12:07
Petunyalarımın yerini değiştirdim pencereden alıp balkonun önüne koydum çok beğendiler burayı ;) Kim ne derse desin petunya suyu seviyor ben bunu bilir bunu söylerim suladıkça açıyorlar. Çiçekçi hiç su istemez dedi az daha kurutuyodum petunyalarımı buruşmaya hiç gelmiyorlar hemen çiçekleri de buruşup geçiyor. Ve güneşi de çok fazla seviyorlar :p
432833
432834
432835
432836
bay tömürcek
11-08-2013, 12:11
Çingene şalvarım kocaman oldu :p Saksı değişimi hoşuna gitti ;)
432841
432842
432843
432844
bay tömürcek
11-08-2013, 12:17
Bu sene muhabbetlerim hiç güzel olmadılar. Bende geçen yengeme gittim bu saksıyı getirdim gözüm gönlüm açıldı bee muhabbet çiçeği olmayan ev mi olurmuş hiç :D
432847
432848
432849
432850
bay tömürcek
11-08-2013, 12:21
Menekşem çok güzel oldu daha da tomurcuk veriyor ortasından ;)
432851
432852
432853
432854
bay tömürcek
11-08-2013, 12:24
Bu menekşemi de çok sevdim ben ;)
432855
432856
dağçiçeği
11-08-2013, 12:25
Olur maalesef tömürcek :( herkesin senin gibi yengesi mi var hem. :D
Sen neden benim gibi muhabbeti olmayanları ezikliyorsun bakalım. Heee neden neden ? :(
:D
bay tömürcek
11-08-2013, 12:29
Olur maalesef tömürcek :( herkesin senin gibi yengesi mi var hem. :D
Sen neden benim gibi muhabbeti olmayanları ezikliyorsun bakalım. Heee neden neden ? :(
Muhabbet çiçeği çeşitleri bizim burda hemen hemen herkesde olur ablacım hatta hiç çiçeği olmayana bi muhabbeti bile yok derler yani hiç olmayanda bile muhabbet vardır illa bir iki tane ;) Bide bizim evde yıllardır muhabbet çeşitleri bulunur babannem dolayısıyla ;) Önceden onlarca muhabbeti olurdu çünkü :p Alışkın değilim yani bu çiçeğin yokluğuna olmazsa olmaz diyebilirim ;)
dağçiçeği
11-08-2013, 12:47
Takılıyorum sadece kardeşim. :D Bazı yörelerin olmazsa olmaz bitkileri olabiliyor galiba.
Her şey çok güzel tömürcek abicim elleririne sağlık...;)
Şu 1279. mesajdaki kaynana topuzunun bulunduğu resimlerde sol üst köşede bi yaprak dikkatimi çekti de acaba o hangi çiçeğine ait..??..:D
bay tömürcek
11-08-2013, 20:08
O yaprak kış ortancasının yaprağı kılıçcım :)
O yaprak kış ortancasının yaprağı kılıçcım :)
Hımm cevap için çok sağol tömürcek abicim..:D
Senin şu çingene şalvarını görünce,Roman havası oynayasım geliyor.
Ayağına pembe şalvar giyeeeer,kollarını kaldırsa o bile yeteeer....
bay tömürcek
12-08-2013, 11:59
Senin şu çingene şalvarını görünce,Roman havası oynayasım geliyor.
Ayağına pembe şalvar giyeeeer,kollarını kaldırsa o bile yeteeer....
Hahaha oyna müge ablacım kim tutar seniiii :D Çingene şalvarının bukadar arsız ve zahmetsiz olduğunu bilmiyordum 2 kere başarısız olmuştum oyüzden vazgeçmiştim bu sene de çiçekçide görünce dayanamadım. Hoş dayanırdım da teyzem çok istedi diye aldım ona o saksıdan kendime de ayırdım iyiki de ayırmışım gözde çiçeklerimden oldu gölgelerin sultanı çingene gülazer :D
nılgun_dogan
12-08-2013, 22:16
Tömürcek aradığın çiçeğin adı Peperomia caperata
Cymbelina
14-08-2013, 14:05
Nihayet, oku oku bitiremedim sayfaları.
Öncelikle tebrik ediyorum Tömürcekciğim, Allah başarılar versin. Sana en son ikinci basamak sınavından önce (yanlış hatırlamıyorsam) mesaj atmıştım, kimseyi cevapsız bırakmazsın sen, ama sonradan aylar geçti ses çıkmayınca garipsedim açıkçası. Her zamanki gibi "Acaba bir sözüme mi kırıldı?" diye düşünceler üşüştü beynime. Bu kadar yopyoğunluktan ötürü olmuş anlaşılan:)
Sınav sonucuna sevindim. Heyecanlı mısın? Ben olsam çok heyecanlanırdım. Şimdi plan nedir? Nerede kalacaksın? Kesin Fatih'le aynı evde mi kalacaksınız? Yurt olayına gireceksen çok iyi araştır, her yurtta kalınmaz, daha fazla konuşmayayım bu konuda. Ne zaman gidiyorsun? Ne zaman başlıyor dersler?
Neyse, bundan da önemlisi:dilli: kalan çiçeklerin, Rana ve Dağçiçeği ablalarına katılıyorum, onları önce biz gördük:dilli: fekat sen hepsini dağıtmışsın sanırım. Muazzam koleksiyonundan geriye kalan parçalar nelerdir, bir liste halinde kamuoyuyla değil de sadece bizimle(!) paylaşırsan çok makbule geçer. Ceza olarak da akide filan yok sana, şayet acırsak ki yufka yürekliyiz, çorap neyim alırız belki. (Ben de sabunlara karşı durduralamaz bir ilgi duyuyorum laf aramızda, marketlerde sabun ve şampuan raflarını incelerim+ elbette fiyatlarını - oluyor işte herkeste bir şey, hepimiz ruh hastayız bazen, Diren manyaklık!:dilli:).
Cevdet Bey/Hanım ve Oğulları nasıllar? Hayvanların ne olacak?
Sardunyaları balkondaki raftan alıp petunya koymuşun, sardunyaların nerede?
Okul mevzuuna geri döneyim, bak evladım, hemen herkesle arkadaş olmaya kalkma, merhaba merhaba - o kadar, herkese herşeyini anlatma, gel şu gruba katıl, şu toplantıya gel filan derlerse, gitme, uydur bir şey, birşeye imza atma, artık ortalık eskisinden de karışık.
Şimdi ne oldu bizim mevlüt? Sakarya mevlütü iptal, Denizli'de mi mevlüt olacak? Ya da önce sizin orada mevlüt, ardından seni patpatla Denizli'ye mi atalım diyorsun?
Yüzsüzlük gibi olacak ama ya bari bize tohum ayırsaydın:dilli:, ayrıca o gül sardunyayı çoğaltmaya bakın, bence yani. 1045'teki 1. resim ve son resimdeki ilginç kasımpatı hakkında da izahat rica ediyorum.
Tekrar tebrik ederim, Allah bahtını açık etsin.
bay tömürcek
14-08-2013, 23:44
Cymbelina ablam upuzun cevap yazmıştım vakit geçmiş cevabı gönderince giriş yapın dedi yazdığım mesaj gitti kahroldum :(:( Şimdi çıkmam lazım en kısa zamanda cevabı vericem ablacım. :)
rukiyeözgür
16-08-2013, 22:22
Tebrikler canım her şey gönlünce olsun :)
bay tömürcek
16-08-2013, 22:23
Tebrikler canım her şey gönlünce olsun :)
Teşekkür ederim rukiye ablacım özlettin kendini :)
bay tömürcek
20-08-2013, 15:39
Nar çiçeği rengi sardunyam ;)
434919
434920
434921
bay tömürcek
20-08-2013, 15:44
Küstümümle gayet barışığız :) Boyu 15 cm falan ama tomurcuğu var çok merak ediyorum çiçeğini özellikle de babannem çok merak ediyor ;) Babannemin deyimiyle 'değme bana' adına öyle diyor biyerlerden öyle duymuş :p
434923
434924
434925
bay tömürcek
20-08-2013, 15:51
Arap saçım ;)
434926
434927
434928
bay tömürcek
20-08-2013, 15:55
Mor yoncalarım ;) Soldaki daha yavru sağdaki kart anaç kök ve kart olanın yaprakları daha büyük ve daha koyu :p
434929
434930
434931
bay tömürcek
20-08-2013, 15:59
Galiba fulüm açıcak ;) Sanki ucunda tomurcuk var gibi, ah işşşallaaahh :p ;)
434932
434933
434934
bay tömürcek
20-08-2013, 16:02
Dağçiçeği ablamın sayesinde kavuştuğum ve çok sevdiğim mor telgrafım ;)
434935
434936
bay tömürcek
20-08-2013, 16:07
Bu yelkeni de Ali göndermişti tek dal halinde büyüyordu toprağını değiştirip bahçeye çıkardıktan sonra yavruladı inşallah gür bir yelkenim olucak bir de açtığını görsem çabucak ;)
434937
434938
bay tömürcek
20-08-2013, 16:14
Bu yaprakları Denizli'ye gidceğim belli değilken dikmiştim çabucak yavruladılar ve yolculuğa hazır hale geldiler ;) Ayırma zamanları çoktan geldi ama ayrı ayrı saksılarda taşıması çok zor olucağından bunları topraklı olarak çıkartıp dondurma kutusuyla yanımda götürücem orda ayırır ayırır dikerim :p Oyüzden hala sıkış tepiş vaziyetteler ve 20 gün kadar daha bu vaziyette kalıcaklar mecburen ;)
434940
434941
bay tömürcek
20-08-2013, 16:19
Son olarak petunyayla kapatalım iyi günler ;)
434942
turkankaragoz
20-08-2013, 16:59
Hepsi birbirinden güzel tömürcek. Tebrik ederim seni.
bay tömürcek
20-08-2013, 18:00
Hepsi birbirinden güzel tömürcek. Tebrik ederim seni.
Çok teşekkür ederim türkan ablacım beğenmene çok sevindim ;)
Fatihcim foto çekmeye başlamışken senin sardunyayı da enden boydan bi çekiyim dedim ;) Bi bak bakalım endamını beğenicek misin?;) Gelirken getiricem bunu sana baya da yavru yapmış kökünden de gövdesinden de inşallah ben gelene kadar büyümez, getirdikten sonra büyüsün istediği kadar nakliyat açısından sıkıntı olur bu büyürse :p
430340
430341
430342
Bayramdı geziydi uzak kaldım sayfalardan...Hayırlı olsun okulun..İzmire komsu gelıyorsun demek..Eee bır haftasonu beklerız artık bizede..Bır turlu evde oturamadıgım için senden çiçeklerimi isteyemedim.Oysa aklım onlardaydı..Mısafırımızde cok oldu bu yaz..İzmir e gidemedımkı kargo beklıyeyım..Sen ne zaman gıdıyorsun Denızli ye..Yurt okul ev işini hallettınmı...Yeni yaşantın guzel olur inşallah...Tabıı evını çiçeklerini cok özliyeceksın ama hepimiz bu ayrılıkları yaşadık zaman zaman..Sonu guzel olsun...Bu arada bu gul sardunyaya iyi bak..Ne zamandır arıyorum..Bulamadım kimsede..Sendeki buyusunde bır dal bizede düser belki...Pazartesıden sonra sana bır gun mesaj atarımda sendeki emanetlerı teslim alırım inşalah...TEKRAR TEKRAR TEBRIK EDIYOR BASARILARININ DEVAMINI DILIYORUM....
bay tömürcek
20-08-2013, 21:43
Bayramdı geziydi uzak kaldım sayfalardan...Hayırlı olsun okulun..İzmire komsu gelıyorsun demek..Eee bır haftasonu beklerız artık bizede..Bır turlu evde oturamadıgım için senden çiçeklerimi isteyemedim.Oysa aklım onlardaydı..Mısafırımızde cok oldu bu yaz..İzmir e gidemedımkı kargo beklıyeyım..Sen ne zaman gıdıyorsun Denızli ye..Yurt okul ev işini hallettınmı...Yeni yaşantın guzel olur inşallah...Tabıı evını çiçeklerini cok özliyeceksın ama hepimiz bu ayrılıkları yaşadık zaman zaman..Sonu guzel olsun...Bu arada bu gul sardunyaya iyi bak..Ne zamandır arıyorum..Bulamadım kimsede..Sendeki buyusunde bır dal bizede düser belki...Pazartesıden sonra sana bır gun mesaj atarımda sendeki emanetlerı teslim alırım inşalah...TEKRAR TEKRAR TEBRIK EDIYOR BASARILARININ DEVAMINI DILIYORUM....
Çok teşekkür ederim abicim sağol ;) İzmire komşu geliyorum inşallah, görüşüp tanışmayı bende çok isterim nasip kısmet artık :) Senden haber gelmeyince vaktin olmadığını anladım zaten abi, hoş benimde hiç vaktim olmadı daha söz verdiğim kişiler kargo bekliyorlar burdan da söyliyim inanın köydeki işlerden fırsat bulup kargolarınızı gönderemiyorum ama vaktim olduğu ilk anda göndericem unutmuş değilim asla.
Çiçeklerimden ayrılmak çok üzdü beni ama menekşelerimden bir kaçını, ayırdığım yavru sabriyelerimi ve yavrulattığım yeni menekşelerimi götürücem oraya, babamı ikna ettim tek kişilik apartta kalıcam bi aksilik olmazsa şimdi onu ayarlamaya çalışıyoruz bakalım ;) Gül sardunyadan bu kargoda gönderirim abicim dalları var onun hatta bi teneke daha var ondan :) İyi akşamlar ;)
Cymbelina
20-08-2013, 21:46
Cymbelina ablam upuzun cevap yazmıştım vakit geçmiş cevabı gönderince giriş yapın dedi yazdığım mesaj gitti kahroldum :(:( Şimdi çıkmam lazım en kısa zamanda cevabı vericem ablacım. :)
Aradan 5 gün geçmiş, başka mesajlar yazılmış ama mesajıma cevap yazmak için yeterli değil 5 gün anlaşılan...en kısa zaman daha uzun bir müddet sanıyorum.
bay tömürcek
20-08-2013, 21:51
Aradan 5 gün geçmiş, başka mesajlar yazılmış ama mesajıma cevap yazmak için yeterli değil 5 gün anlaşılan...en kısa zaman daha uzun bir müddet sanıyorum.
Ablacım ne desen haklısın, o yazdığım uzun mesajı bidaha yazmaya elim ermedi lütfen kusuruma bakma hemen cevaplıyorum özür dilerim.:(
Cymbelina
20-08-2013, 22:17
Bi daaa olmasın:)
Neyse, boşver. Baktım tam cevap yazıyordun, birden çıkmışsın, ters bir durum mu var? Ne bileyim, çok mu soru sordum, nedir?
bay tömürcek
20-08-2013, 22:17
Nihayet, oku oku bitiremedim sayfaları.
Öncelikle tebrik ediyorum Tömürcekciğim, Allah başarılar versin.
...
Ablacım öncelikle teşekkür ederim senin hakkını ödeyemem sınav zamanı çok destek oldun bana. Ama ben o ara unutup son mesajına cevap yazamadım. Bu mesajında öyle oldu ablacım o akşam hemen cevap yazdım ama süre sorunu yüzünden mesajımı gönderemedim tekrar yazana kadar da sen geldin üzüldüm şimdi sakın aklına yanlış bişeygelmesin ablam eğer öyle olursa beni çok üzersin :(
Heyecanlıyım valla ne yalan söyliyim :p Malesef Fatihle aynı evde kalamıyoruz ama yurtta da kalmıcam inşallah babamı ikna ettim tek kişilik aparta zor da olsa razı oldu ve bu da demek oluyor ki çiçeklerimin bir kısmı da babam görmeden kaçak göçek benimle evime geliyorlar ;) Biletlerimi aldım geçen gün 4 eylülde gece binip 5 eylül sabahı ordayım bi aksilik olmazsa dersler de 16 sında başlıyor sanırım.
Çiçeklerimin çoğunu konu komşuya, eşe dosta ve forumdan bir kaç kişiye dağıttım ama kalanlar var tabi ki yine, siz gelin yeter ki ablalarım kalanlar da sizin olur. Kalan dediysem artıklar falan diye anlamayın sakın o kalanlar en kıymetliler vermeye kıyamadıklarım ;) Ama ben ceza falan istemiyorum, ben yine en güzel çoraplardan, akidelerimi ve misketlerimi isterim ona göre :p
Cevdetimin 2 kız 1 oğlu var maşallah sapsağlıklı ve yapyaramazlar :dilli: Hayvanlarıma da evdekiler bakıcaklar. Zaten bende bakımı zor bir hayvan yok tavuk, ördek, hindi, kedi bunlar da köydeki başlıca ihtiyaçlar olduğundan bir nevi bakmak zorundalar.
Sardunyalarım da o balkondaki rafta ama balkon 2 gözlü, petunyalarım diğer gözdeki rafta, sardunyalar yine aynı yerindeler yani.
Arkadaşlık konusunda aklın kalmasın ablacım merak etme temkinli davranıcam bu konuda. Gerçekten ortalık fırsatçı kaynıyor.
Mevlüt iptal olur mu hiç, önce ben gidiyorum diye Sakaryada yapıcaz mevlütü sonra da Denizlide ev mevlütü yapıcaz mevlütler ikiye katlandı patpatla da çeyizimi götürcez :p
Estağfurullah ablam ne yüzsüzlüğü alabildiğim tohumları alırım sizin için. O sorduğun çiçeğin ismini bilmiyorum ablacım ezan çiçeğine benziyor aynı aşırı çoğalan birşey. Boyu 30 cm kadar oluyor ve bir tek baharda açıyor kısa bir süre. O kasım patına da bizim burda kuzu göbeği deniyor. Galiba tohumla çoğalıyor olmalı ki heryerden fideleri çıkıyor baharda. Kokusu da çok hoş kasımpatını andırıyor. Umarım atladığım birşey olmamıştır ablacım. Ve tekrar özür dilerim beklettiğim için aklına sakın yanlış bişey gelmesin abla iyi akşamlar...
Evden sevdıklerınden ve çiçeklerinden ayrılmak zor olsada senın gelecegın ıcın gereklı bu ayrılıklar..Eminim çiçeklerine bakacak gönulluler vardır..Sende telefonum var.. Hem kargoyu gönderırken hemde İzmire gelecegın zaman bır *** dersen senınle tanısmak bızıde memnun edecek..Ege bölgesi çiçek acısından zengındır..Sizin muhabbet çiçeğiniz yok yanlız bızde.. Yınede burada farklı renkler ve kokular bulacaksın emınım.. Her tatılde eve gıderken mınık bır saksı götürürsün artık..Senın zaman kısıtlı..o yuzden sen bana degıl ben sana göre ayarlıyayım kargo ısını... göndermezden bır gun önce mesaj at..İzmire gelır teslım alırım.. çünkü bu yıl yazlıktan henuz bırsey anlamadım..mumkun oldugunca gec dönucem İzmir e..Haberlerını beklıyorum..Sonsuz başarılar...
rukiyeözgür
21-08-2013, 20:41
Teşekkür ederim rukiye ablacım özlettin kendini :)
Canım benim harika çiçekler maşallah Denizliye gideceğini duyunca daha bir sevindim :) Fatih'e selamlar..:D Benim iş güç çocuk derken pek uğrayamaz oldum buralara..Sen gidince Cevdet ne olacak üzülmez mi :(
Menekşelerin çoşmuş maşallah...
bay tömürcek
22-08-2013, 11:46
Evden sevdıklerınden ve çiçeklerinden ayrılmak zor olsada senın gelecegın ıcın gereklı bu ayrılıklar..Eminim çiçeklerine bakacak gönulluler vardır..Sende telefonum var.. Hem kargoyu gönderırken hemde İzmire gelecegın zaman bır *** dersen senınle tanısmak bızıde memnun edecek..Ege bölgesi çiçek acısından zengındır..Sizin muhabbet çiçeğiniz yok yanlız bızde.. Yınede burada farklı renkler ve kokular bulacaksın emınım.. Her tatılde eve gıderken mınık bır saksı götürürsün artık..Senın zaman kısıtlı..o yuzden sen bana degıl ben sana göre ayarlıyayım kargo ısını... göndermezden bır gun önce mesaj at..İzmire gelır teslım alırım.. çünkü bu yıl yazlıktan henuz bırsey anlamadım..mumkun oldugunca gec dönucem İzmir e..Haberlerını beklıyorum..Sonsuz başarılar...
Abicim ayrılık biraz zor olucak tabi hele de benim gibi evden başka bir yerde kalamayan biri için evcimenin ben gezmeyi ziyaretleri severim ama günü birlik olucak akşama gelip evimde olucam ;) Ekimde İzmir'de hoya toplantısı varmış sanırım, oraya gelmeyi planlıyorum eğer sende gelirsen görüşebiliriz abi ;) Ege bölgesinde de yetiştiricem çiçeklerimi inşallah, bakalım orayı da sevicekler mi Marmara gibi :p
Abi evet benim zamanım kısıtlı ama sen de yazlıktasın. Şöyle yapalım mı? Sen bana ordaki ptt şubesinin adresini ver ben kargoyu şubeye göndereyim ordan istediğin bir gün gider alırsın şubede 1 hafta bekliyor kargolar. Şimdi adrese göndersem sen kargonun geleceği gün eve geliceksin ama tam dedikleri gün gelmeyebiliyor. Bana kalsa şube işi daha garanti, şubeye geldiğinde gider alırsın kargonu ne dersin abicim uyar mı sana?
bay tömürcek
22-08-2013, 11:54
Canım benim harika çiçekler maşallah Denizliye gideceğini duyunca daha bir sevindim :) Fatih'e selamlar..:D Benim iş güç çocuk derken pek uğrayamaz oldum buralara..Sen gidince Cevdet ne olacak üzülmez mi :(
Beğenmene sevindim Rukiye ablacım. Denizli hep hayalimdeki yerdi üniversite için ve o hayalim gerçekleşti :p Aleykümselam ablacım bol bol selam söylerim Fatih'e ;) Cevdet'i götüremediğime çok üzülüyorum gerçekten çok seviyorum onu :( Cevdet evde kalıp yoluma bakıcak malesef, o da çoluk çocuğuyla avunup unutur belki beni :(
bay tömürcek
24-08-2013, 18:34
Kılıçlarımın kökünü kurt yedi bende kestim ama atmaya kıyamadım. Balkona köşeye sürahinin içine koymuştum bi baktım anaa kılıçlarım doğurmuuşş oleeyy diyerek sevinç çığlıkları atarkene hemen büyük bi saksı ayarlayıp kılıçlarımı diktim ;) Ayşe ablacığıma çok teşekkür ediyorum o getirmişti bana bu saksıları :p Çok seviyorum kılıçların dolu dolu görünen saksılarını oyüzden 4 tanesini bi yere diktim ;)
435759
435760
435761
435762
bay tömürcek
24-08-2013, 18:42
Bahçede diktim kılıçlarımı sonra kalıcı yerlerine aldım ;) İlk iki fotoğraf bahçedeki kanepenin üzerinde, diğer ikisi de artık onların yaşayacakları yer olan balkon kapısının önündeki sehpada :p Orası gayet aydınlık ve bol güneş alıyor kılıçların çok seveceğini düşünüyorum hem salona da çok yakıştırıyorum kılıçları ;)
435765
435766
435767
435768
muhammed3450
24-08-2013, 23:28
kardeşim mum çiçeğin güzel büyümüş maşşah bende bi o yok
bay tömürcek
25-08-2013, 13:44
kardeşim mum çiçeğin güzel büyümüş maşşah bende bi o yok
Teşekkür ederim Muhammed hadi gözün aydın diyelim ozaman Fatih göndericek sana mum çiçeği hem de köklü sayfanda söylemiş zaten ;) Bana da ilk mum çiçeğimi Fatih göndermişti :p
bay tömürcek
26-08-2013, 20:07
Çingenenin hava atıcak bişeyi kalmayınca döner döner şalvarını gösterirmiş, benimki de o hesap çiçekler azalınca dönüp dolaşıp petunyalarımı gösteriyorum size :p Ama çok güzel değiller mi? ;) Maşallah bu ara birkaçı coştu ;)
436300
436301
436302
436303
436304
bay tömürcek
26-08-2013, 20:15
Sakız sardunyalarım çok çalışkanlar maşallah ;)
436305
436306
436307
436308
bay tömürcek
26-08-2013, 20:23
Muhabbet çiçeğimin maşallahı var değil mi? ;):p
436312
436313
436314
436315
bay tömürcek
26-08-2013, 20:29
Çingene şalvarımı çok özlicem hoş bütün çiçeklerimi özlicem ama napalım gitmek zorundayım zorunlu görev benimkisi dedim üzülmiceklerine söz verdiler çiçeklerim ;)
436318
436319
436320
bay tömürcek
26-08-2013, 20:37
Valla nazara inanırım ve nazardan çok korkarım. Nazar insanı mezara, hayvanı kazana götürür derler bizim burda. 2 tane çilli begonyam vardı biri çok gösterişliydi diğeri okadar değildi. Gelip geçerken bakıp bakıp seviyodum nazarım değdi çiçeğe bigün tarladan geldim baktım camdan aşağı düşmüş paramparça olmuş. Ne üzüldüm anlatamam size. Budadım güzelce maşallah taptaze sürgün verdi bir sürü, üzüntüm biraz olsun sevince dönüştü ;)
436321
436322
436323
bay tömürcek
26-08-2013, 20:41
Fesleğensiz olur mu hiç ;) Her sene ekerim illaki kokusuna bayılıyorum ;)
436324
436325
436326
turkankaragoz
26-08-2013, 20:41
Seni çok iyi anlıyorum tömürcek. Yıllarca gözüm gibi baktığım hatta merkezi ısıtmada problem çıkınca kış günü üşümesinler diye çözüm aradığım çiçeklerimi eve getirdiğim el kadar kedim mahvetti. 3-5 yıl bir dal çiçek yetiştirtmedi bana. Şimdi 8 yaşında hala çiçeklerimi kıskansa da araba çarptığı için arka bacağı sakat olduğundan pek bulaşmıyor. Bende gönlümce yetiştirebiliyorum. Sizin gibi yeşilden uzak duramıyorum.
bay tömürcek
26-08-2013, 20:44
Küpelim ;)
436328
436329
bay tömürcek
26-08-2013, 20:54
Seni çok iyi anlıyorum tömürcek. Yıllarca gözüm gibi baktığım hatta merkezi ısıtmada problem çıkınca kış günü üşümesinler diye çözüm aradığım çiçeklerimi eve getirdiğim el kadar kedim mahvetti. 3-5 yıl bir dal çiçek yetiştirtmedi bana. Şimdi 8 yaşında hala çiçeklerimi kıskansa da araba çarptığı için arka bacağı sakat olduğundan pek bulaşmıyor. Bende gönlümce yetiştirebiliyorum. Sizin gibi yeşilden uzak duramıyorum.
Ablacım zaten anca biz birbirimizi anlarız çiçeksever insanlar olarak, çoğu kişi anlamıyor bu sevgiyi :) Kedine çok üzüldüm ablacım çok canımı yakar hayvanların sakat kalmaları :( Benim kedilerim de bazen çiçeklerimi kırıyorlar ama çok fazla değil korkutuyoruz çünkü camlara atlayınca çok sık atlamıyorlar o yüzden yoksa baş olmazlar kırarlar bütün çiçeklerimi ;) Yeşilden uzak kalamıyorum asla kalmak da istemiyorum hiç bir zaman. Sadece 1 saksı koyacak kadarcık bile yerim olsun kesinlikle boş bırakmam değerlendiririm o küçücük yeri ;)
turkankaragoz
26-08-2013, 21:04
436331
Oğlum efe sizinle tanıştırayım. Kendisi dağıtılacak her türlü saksıyı itina ile dağıtır. Beraber dağıtalım demek için sayfana konuk geldi.
bay tömürcek
26-08-2013, 21:12
Ay ben bayıldım buna ablacım ;) Bende hep şöyle uzun tüylü kedim olsun isterim :p Belki ilerde kendime ait bir evim olursa kedi de alırım, kedileri çok seviyorum :p Efe de efe yani bakışın sertliğine bakın :p
turkankaragoz
26-08-2013, 21:15
Çok tatlıdır benim oğluşlarım. Birde dumanımız var. O tam ev kedisi. Ver yesin ört uyusun şımarsın uyurken yanına yerleşsin. Tavsiye ederim. Ben hiç sevmezken kedileri eşim istediği için aldım. Şimdi onları bırakıp bir gece bir yere gidemiyorum. Ya hep birlikte **** evde. Biraz sonra küçük oğlum da misafir olur sana madem çok seviyorsun.
turkankaragoz
26-08-2013, 21:22
436332
Küçük oğlum duman. O sen izin versen de hiçbir şeyi dağıtmaz. Onu sev diye konuk getirdim sana.
bay tömürcek
26-08-2013, 21:26
Bu sevilmez mi ablacım ya ;) Ben bunu mıncıklaya mıncıklaya severim :p Hele mutlu olunca mırıldamaları yok mu beni benden alıyor ;) Yok yok bu böyle olmıcak acaba apartta kedi beslemek serbest mi ben hemen bi kedi alıyım serbestse ;) Denizlili arkadaşlara duyrulur bana bir adet sevimli erkek yavru kedi hediye etmek isteyen var mı acaba gözüm gibi bakıcağımdan şüpheniz olmasın ;)
turkankaragoz
26-08-2013, 21:28
Sen önce git güzel güzel okulunu bitir. Güzel bir iş bul ondan sonra al kediyi. Evde kedi bakmak masraflı bir iş veterineri maması ailen senimi okutacak kedinemi bakacak.
bay tömürcek
26-08-2013, 21:34
Sen önce git güzel güzel okulunu bitir. Güzel bir iş bul ondan sonra al kediyi. Evde kedi bakmak masraflı bir iş veterineri maması ailen senimi okutacak kedinemi bakacak.
Ablacım birden seni karşımda bana kaşlarını çatmış parmağını sallayarak konuşuyor olarak hayal ettim :p Tamam önce okul, iş sonra kedi ;) Acelem yok zaten :p Ozamana kadar da sokak kedilerine bakarım çok sevap hem ;)
turkankaragoz
26-08-2013, 21:37
Kalp kalbe karşıymış aynen öyle. Ben yine paylaşırım seninle okurken efe ile dumanı sen merak etme. Bu kadar güzel çiçeklerin olduğu sayfalara sade çiçek olmaz hayatımızı güzelleştiren diğer güzelleride paylaşmak lazım.
helin-123
27-08-2013, 00:14
gerçekten maşallah çok güzel açmışlar
bay tömürcek
27-08-2013, 00:18
gerçekten maşallah çok güzel açmışlar
Beğenmene sevindim helin ablacım sayfama hoş geldin ;)
helin-123
27-08-2013, 00:28
teşekkürler zaten uzun süredir takip ediyorum bütün arkadaşların sayfalarını elleriniz dert görmesin çok güzel yetiştirmişsiniz çiçeklerinizi
evdeçiçek
27-08-2013, 09:00
Çiçeklerine kocaman bir maşallah. Muhabbet çiçeğin çok güzel. Bende istiyorum ondan :)
bay tömürcek
27-08-2013, 09:01
teşekkürler zaten uzun süredir takip ediyorum bütün arkadaşların sayfalarını elleriniz dert görmesin çok güzel yetiştirmişsiniz çiçeklerinizi
Teşekkür ederim ablacım elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum çiçeklerime ;) Onlar da karşılığını verip güzelliklerini benden esirgemiyorlar :p
bay tömürcek
27-08-2013, 09:04
Çiçeklerine kocaman bir maşallah. Muhabbet çiçeğin çok güzel. Bende istiyorum ondan :)
Teşekkür ederim abicim ;) Şuan üniversite mevzum olduğundan ben gitmeden köydeki işleri toparlamaya çalışıyoruz kargo yapmaya hiç fırsatım olmuyor. Ama uygun bir zamanda göndermek isterim abi neden olmasın ;)
Teşekkür ederim abicim ;) Şuan üniversite mevzum olduğundan ben gitmeden köydeki işleri toparlamaya çalışıyoruz kargo yapmaya hiç fırsatım olmuyor. Ama uygun bir zamanda göndermek isterim abi neden olmasın ;)
daha bana kaç ay öncesinden sözün vardı,onu gerçekleştirmedin..ama neyse :o üniversite olayına gerçekten sevindim...başarılar diliyorum.
[QUOTE=bay
tömürcek;1193319]Çingenenin hava atıcak
bişeyi kalmayınca döner döner şalvarını gösterirmiş, benimki de o hesap
çiçekler azalınca dönüp dolaşıp petunyalarımı gösteriyorum size :p
çiçekler azalınca mı ? azalınca mıı? o petunyaların hali ne öyle,,
maşallah diyorum maşallahh.
hersey muhteşem.
bay tömürcek
27-08-2013, 15:38
daha bana kaç ay öncesinden sözün vardı,onu gerçekleştirmedin..ama neyse :o üniversite olayına gerçekten sevindim...başarılar diliyorum.
Sude abla sana da mı kargo sözüm vardı benim ?:eek: Herşey birbirine karıştı:( Elimde kalan son çiçekleri de dağıttım kalanlar sadece petunyalarım ve sakızlarım, bikaçta eve bıraktıklarım var kusura bakma sude abla hakkını helal et :(
bay tömürcek
27-08-2013, 15:42
Evet jojoba ablacım azalttım gidiyorum diye çiçeklerimi. Konu komşu seçip beğenip aldı, akrabalara götürdüm, forumdan bikaç kişiye verdim sadece belli başlı çiçeklerim kaldı :) Ayrıca beğenmene sevindim abla :)
loveforlife
27-08-2013, 22:25
Sen kedi mi istiyorsun Tömürceğim?
Biz hep geliriz ziyaretine...
Fincan Hanım gelir...
436487
Yetmezse bir de Mercan Hanım gelir. Hele ki Mercan Hanım, tam senin sevdiğinden. Uzun tüylü, melek gibi bir kız. Zorla yerleşti bize....
436486
bay tömürcek
27-08-2013, 23:19
Fincan Hanım tanıdık ama Mercan Hanımla ilk kez bu akşam karşılaştım ve çok beğendim bizim buralarda hiç böyle uzun tüylü kediler yok ;) Cevdeti okadar çok özlicem ki :( Galiba gideceğimi biliyor gelip gelip kucağıma atlıyor :( Onun yeri bambaşka okadar akıllı ki babannem kızıyor diye eve girmiyor kapı açıksa eşikte oturuyor ne zaman ki Cevdet gel desek ancak ozaman giriyor içeri insan gibi görmeyen inanmaz. :)
turkankaragoz
27-08-2013, 23:36
Çok güzeller maşallah sn loveforlife. Hayat bu işte çiçekler evimizin boncukları daha ne olsun. Darısı başına tömürcek.
bay tömürcek
27-08-2013, 23:38
Çok güzeller maşallah sn loveforlife. Hayat bu işte çiçekler evimizin boncukları daha ne olsun. Darısı başına tömürcek.
Amin türkan ablacım darısı tüm isteyenlerin başına :)
turkankaragoz
27-08-2013, 23:46
Olur olur daha kaç yaşındasın. Allahım arzu ettiğiniz her şeye sahip etsin sizin gibi gençleri.
muhammed3450
28-08-2013, 00:08
kerdeşim bir sorum olacak küstüm çiçeği kışın kuruyormu yoksa yaza kadar büyümeye devam ediyormu ve arap şaçında çok hoş daha görmediğim bir sürü çiçeğin var yavaş yavaş bakıyorum
bay tömürcek
28-08-2013, 00:13
kerdeşim bir sorum olacak küstüm çiçeği kışın kuruyormu yoksa yaza kadar büyümeye devam ediyormu ve arap şaçında çok hoş daha görmediğim bir sürü çiçeğin var yavaş yavaş bakıyorum
Küstüm çiçeğini ilk defa bu sene tohumdan ektim. Kışın ne olur bilmiyorum ama içeri alırsam kurumaz heralde, ama kurusa bile tohumdan çok kolay yetişiyor. Arap saçım çok güzel oldu saksısı gözükmüyor hemen hemen ;) Bak bütün sayfalara kardeşim hoşuna gidecek bir sürü şey bulacaksın eminim :)
loveforlife
28-08-2013, 11:44
Fincan Hanım tanıdık ama Mercan Hanımla ilk kez bu akşam karşılaştım ve çok beğendim bizim buralarda hiç böyle uzun tüylü kediler yok ;) Cevdeti okadar çok özlicem ki :( Galiba gideceğimi biliyor gelip gelip kucağıma atlıyor :( Onun yeri bambaşka okadar akıllı ki babannem kızıyor diye eve girmiyor kapı açıksa eşikte oturuyor ne zaman ki Cevdet gel desek ancak ozaman giriyor içeri insan gibi görmeyen inanmaz. :)
Fincan sitede meşhur, malum! Mercan'a gelince... Geçtiğimiz günlerde bahçeye indiğimde birden bana doğru koşan bu güzelliği gördüm. Geldi, ayaklarıma sarıldı, "sev beni" dedi. Sonra açık olan kapıdan benden önce çıktı eve. Fincan'ın mamasından yedi, suyundan içti. Tabii Fincan kıskançlık krizlerinde bu arada... Geçti baş köşeye kuruldu bu küçük hanım. Fincan'a uysun diye Mercan ismini koydum. Annem ikinci bir kediyi istemiyor ama Mercan'ın Fincan'dan günde 5 posta dayak yeme pahasına, evden gitmeye hiç mi hiç niyeti yok. Ben de bizim buralarda hiç böyle güzel kedi görmemiştim. Üstelik sevgi manyağı. Yuva arıyorum ama şimdilik mecburen bizimle...
Senin Cevdet de öyle tatlı ki! Ben sürekli özlüyorum bunları... Özlememek mümkün değil.
Sude abla sana da mı kargo sözüm vardı benim ?:eek: Herşey birbirine karıştı:( Elimde kalan son çiçekleri de dağıttım kalanlar sadece petunyalarım ve sakızlarım, bikaçta eve bıraktıklarım var kusura bakma sude abla hakkını helal et :(
hem de taaa ne zamandan...zaten istediğim bi kaç tane renkli sardunyaydı..ama neyse.öyle olsun bakalım...helal olsun...;)
bay tömürcek
28-08-2013, 13:46
Fincan sitede meşhur, malum! Mercan'a gelince... Geçtiğimiz günlerde bahçeye indiğimde birden bana doğru koşan bu güzelliği gördüm. Geldi, ayaklarıma sarıldı, "sev beni" dedi. Sonra açık olan kapıdan benden önce çıktı eve. Fincan'ın mamasından yedi, suyundan içti. Tabii Fincan kıskançlık krizlerinde bu arada... Geçti baş köşeye kuruldu bu küçük hanım. Fincan'a uysun diye Mercan ismini koydum. Annem ikinci bir kediyi istemiyor ama Mercan'ın Fincan'dan günde 5 posta dayak yeme pahasına, evden gitmeye hiç mi hiç niyeti yok. Ben de bizim buralarda hiç böyle güzel kedi görmemiştim. Üstelik sevgi manyağı. Yuva arıyorum ama şimdilik mecburen bizimle...
Senin Cevdet de öyle tatlı ki! Ben sürekli özlüyorum bunları... Özlememek mümkün değil.
Kışın bir kedi geldi bize de ablacım böyle siyah beyaz tatlı mı tatlı bir erkek kedi ve kocaman şişman bişey aynı senin anlattığın gibi ayaklarıma dolandı. Yabancı olduğu belli daha önce hiç görmemiştim bizim burda. Sonra yemek verdim bahçeye getirdim tabi, Nevzat koydum adını dedim Cevdet bak bu senin abin artık, Cevdet önce bi baktı baktı baktı... Ablacım inanır mısın sonra eliyle bir tokat attı Nevzat'a şaşırdım valla. Cevdet'ten böyle bir tepki beklemiyordum istemedi Nevzat'ı, döve döve kaçırdı kediyi bidaha da gelmedi kediler çok sahipleniyorlar evi :p
Denizli'ye değil de Bursa'ya gelseydim ablacım napar eder Mercan'ı sahiplenirdim çok sevdim ben onu ;) İnşallah çok mutlu olacağı bir yere verirsin abla. Nazar boncuklu tasma ne de yakışırdı Mercan'ın boynuna değil mi? ;)
bay tömürcek
28-08-2013, 22:04
Balkondaki çiçeklerin bir kısmını aşağı indirdim. Göz önünde olunca yine sulamayı unutmazlar ;) Kalanchoelerimin maşallahı var, ufak saksıdaydılar iyice çimleri saksılarını sarınca değiştirdim bugün ve yeni yerlerine aldım, ah şu yoğurt kapları ne çok işe yarıyor;) kalanchoelerimin açacakları zamanı sabırsızlıkla bekliyorum ;) Bir gecelik gelinim açmasa da olur diyebileceğim cinsten maşallah yaprakları bile çok güzel duruyor saksıda ;)
436730
436731
436732
436733
bay tömürcek
28-08-2013, 22:09
Cevdet'imin oğlu Tacettin ;) Çiçeklerin başında bekliyor :p Valla bunlar varken bu çiçekler nasıl durucak burda bilmiyorum. Çiçekliği yapınca hemen keşfe çıkmış bile bu ne böyle diye, yakında çiçekleri de kırar bunlar :mad: Bahçede duran saksılarımın bi kısmını devirdiler zaten :mad:
436736
436737
436738
bay tömürcek
28-08-2013, 22:14
Timur abimin gönderdiği inci menekşem tomurcuklandı ;) Tomurcukları çok değişik kıvrış çevriş acaba huyu mu, yoksa durduğu yeri mi beğenmedi anlayamadım ;) Yakında açıcak açık mavi çiçeklerini :p Çiçek keselerinin içinde 3 adet çiçek tomurcuğu var :)
436745
436746
436747
436748
YeniGine
28-08-2013, 23:21
Sevgili tömürcek; maşallah çiçekliğin güzel olmuş Tacettin de aralarında çok güzel poz vermiş. Ellerine sağlık.
bay tömürcek
28-08-2013, 23:34
Sevgili tömürcek; maşallah çiçekliğin güzel olmuş Tacettin de aralarında çok güzel poz vermiş. Ellerine sağlık.
Beğenmene sevindim ablacım ;) Tacettin orda güzel durdu ama yakındır bi zararlık yapması :) Saksılarımı deviriyorlar çok kızıyorum, büyük saksılarımıda tuvalet olarak kullanıyorlar bazen çiçeklerimi kurutcaklar :)
muhammed3450
28-08-2013, 23:38
kardeşim şu ilk sayfadaki aşk merdiveni ile difenbahyanın ortasındaki çiçek çok güzel
bay tömürcek
28-08-2013, 23:40
kardeşim şu ilk sayfadaki aşk merdiveni ile difenbahyanın ortasındaki çiçek çok güzel
Sabriye onlar ;) Benim Sabriyelerim meşurdur ilerki sayfalarda bak görürsün büyümüş halleri de var onların :p
YeniGine
28-08-2013, 23:44
Eyvaah tamam güzel durmuş orada, seviyoruz; amaa hadi devirmekten de vazgeçtim tuvaletleri büyük sorun bence sevgili tömürcek. Sanki bir yerde okumuştum sirke dökülürse kokusuna gelmezlermiş diye. Benim sokak köpeklerim olduğu için kedilerim yok ne kadar doğru onu da bilemiyorum.
bay tömürcek
28-08-2013, 23:54
Eyvaah tamam güzel durmuş orada, seviyoruz; amaa hadi devirmekten de vazgeçtim tuvaletleri büyük sorun bence sevgili tömürcek. Sanki bir yerde okumuştum sirke dökülürse kokusuna gelmezlermiş diye. Benim sokak köpeklerim olduğu için kedilerim yok ne kadar doğru onu da bilemiyorum.
Sanırım sirke fabrikasıyla anlaşma yapmam gerek ;) Bunca saksıya epey bi sirke gider heralde :p Aslında tuvaletlerini bahçeye belirli bir yere yapıyorlar ama bazen de gelip büyük saksılarıma yapıyorlar oyüzden çok kızdırıyorlar beni. Ama sevince katlanılıyor ablacım gerçekten ;)
YeniGine
29-08-2013, 00:09
Yani sevgili tömürcek dediğim gibi öylesine bir duymuşluğum var ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum. Ama tabi sen de her saksıya dökme şöyle aralıklı aralıklı bir damlatıver bakalım. Yani saksıların alt kenar köşe kısımlarına tabi.
bay tömürcek
29-08-2013, 00:17
Yani sevgili tömürcek dediğim gibi öylesine bir duymuşluğum var ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum. Ama tabi sen de her saksıya dökme şöyle aralıklı aralıklı bir damlatıver bakalım. Yani saksıların alt kenar köşe kısımlarına tabi.
Verdiğin bilgi için çok teşekkürler ablacım :) Camsil şişesine koyup saksılara fısfıslamayı düşünüyorum :)
YeniGine
29-08-2013, 01:15
:D Tamam işte bence de bir dene bakalım, sonuç ne olacak? Ben de merakla bekleyeceğim sonucu...
Yok saksılara değil, saksıların etrafına fısfısla.
serkan_istanbul
29-08-2013, 08:29
Allah iyiliğini versin cevdetin oğlu tacettin bayıldım sabah sabah güldürdün beni sen. Allahta seni hep güldürsün. Hahahahaha sevgiler
bay tömürcek
29-08-2013, 10:51
Allah iyiliğini versin cevdetin oğlu tacettin bayıldım sabah sabah güldürdün beni sen. Allahta seni hep güldürsün. Hahahahaha sevgiler
Yüzünden gülmek hiç eksik olmasın Serkan abicim ;)
bay tömürcek
29-08-2013, 11:12
Balkonumun genel görünümü terastan çekmeye çalıştım ;) Yıllardır yırtınmama rağmen hanım tırnağı yetiştiremiyorum :( Allah'ım ne beceriksizim milletin evinde görüyorum bahçede betonun çatlağında bitip deli gibi açıyor ben her sene ekiyorum saksılıyorum yok olmıcam ben diyo :( Bu senede petunyaların saksısına sokmuştum bitane o açmış cılız mılız bi çiçek :(
436859
436860
436861
bay tömürcek
29-08-2013, 11:18
Kalanchoe manginiilerim :) Sibel ablacım göndermişti şimdi forumda göremiyorum onu :( Canım ablam bir sürü çiçek gönderdi bana emanetlerine iyi bakıyorum ablam merak etme :) Ve Fatih sayfama uğrarsa şu manginiilerin saksısındaki yabancı cisme bir baksın onun hatırası çok büyük belki hatırlar ne olduğunu :p
436862
436863
436864
436865
436866
bay tömürcek
29-08-2013, 11:24
Çingene pembesi yılan kaktüsüm ;) Sağolsun Tacettin bunu da devirdi çıktı saksısından. Fatih istedi bunu çok beğenmiş bende götürücem nasıl olsa diye başka saksıya dikmedim de kılıçların dibine sokuverdim. 1 haftada müthiş bir gelişim gösterdi yavruları büyüdü rengi yemyeşil oldu ;) Çürütürüm korkusuyla çok az su veriyordum meğer suya açmış benim kaktüsüm çok hızlı büyümeye başladı :p Fatihcim çok iyi bakıyorum ona merak etme ;)
436867
436868
436869
bay tömürcek
29-08-2013, 11:32
Bunlar da büyük yapraklı Sabriyemin saksı değiştirirken ayırdığım yavruları ;) Biri Fatih'in biri benim :p Giderken baya yüklü gidicem anlayacağınız :p
Anneleri içerde güneye bakan pencere önünde duruyor gelişimi ve açması gayet güzel bu yavrular da sabah güneşi alan pencerede dışarda duruyorlar (foto çekmek için içeriye alındılar) bunların da sağlıkları oldukça yerinde maşallah yani tek isteği bol güneş ve su içersi dışarsı farketmiyor ;)
436870
436871
436872
436873
helin-123
29-08-2013, 14:16
sabriyeler güzel olmuşlar
turkankaragoz
29-08-2013, 22:18
Benim sabriyeler tembel çıktı. Sizinkiler maşallah. Bu arada Denizli eklenmiş kartımıza hayırlı olsun.
bay tömürcek
29-08-2013, 22:26
Benim sabriyeler tembel çıktı. Sizinkiler maşallah. Bu arada Denizli eklenmiş kartımıza hayırlı olsun.
Ablacım hala cinsinden olduğunu düşünüyorum ben seninkileri ya. Güneşli bir yere dışarı koysan acaba abla yerin varsa. Belki içerde yeterli güneşi alamıyodur. E artık Denizlili sayılırım değil mi ablacım? ;)
turkankaragoz
29-08-2013, 22:33
Bugün yeni bir bitki aldım. Hoya zannettim. Stephanotis floribunda (Madagaskar yasemini) adı buymuş. Çok güzel mum çiçeği gibi çiçekleri var. Çelik aldım kök yapsın artık gelir senin yanına denizliye bir tanesi Allah zihin açıklığı versin diye. İncele sayfasına resmini koydum.
bay tömürcek
29-08-2013, 22:38
Bugün yeni bir bitki aldım. Hoya zannettim. Stephanotis floribunda (Madagaskar yasemini) adı buymuş. Çok güzel mum çiçeği gibi çiçekleri var. Çelik aldım kök yapsın artık gelir senin yanına denizliye bir tanesi Allah zihin açıklığı versin diye. İncele sayfasına resmini koydum.
Ablacım demin gördüm resimlerini ve beni düşünmen çok mutlu etti beni çok teşekkür ederim ;) Yaseminlere bayılıyorum çok makbule geçti bu teklifin abla inşallah köklenirler sorunsuz ;)
turkankaragoz
29-08-2013, 22:40
Köklenir merak etme. Besinli suya koydum. Sizin gibi bitki seven gençler bulmuşum düşünmem mi? Bunları köklendireyim ben kuşa çeviririm zaten o bitkiyi.
Nerden başlasam bilemedim. Ama şöyle girsem konuya çok iyi olacak,
1- Tacettin'e talibim. Çok tatlı ya patilere bak yerim ben bunu severken. Tamam cani değilim severken dedim :p
2- O minik dalın ismi Senecio stapeliformis :) Baktıkça beni hatırla kardeşim. :D Nasılda kıyıp göndermişim onu :p Neyse sızlanmaya gerek yok.
Şakaydı tabi ki de.Paylaşmayı severim. :)
3-Benim sabriyem küçük mü ne? Heheh gene kendine torpil yaptın sennnn. :p
Sana cevaplarım bu kadar kardeşim her şey için şimdiden teşekkürler. Atladım sanma atlamadım o pembe kaktüsüme iyi bak :P
bay tömürcek
30-08-2013, 00:56
[QUOTE=Fatih;1194403]Nerden başlasam bilemedim. Ama şöyle girsem konuya çok iyi olacak,
...
Fatihcim keşke Tacettin'i getirebilsem okadar sevimli ki yumuşacık tüyleri var ;) O gönderdiğin küçük dal yavaş yavaş büyüyor ayrıca çok pişman olduysan geri getireyim :D Sabriyelerin de büyük olanı senin olsun lafı bile olmaz :p Kaktüsün emin ellerde diyerek konuyu kapatıyorum Fatihcim ;)
Muhabbet çiçeğimin maşallahı var değil mi? ;):p
436312
436313
436314
436315
Ben buna bayılıyorum...
bay tömürcek
30-08-2013, 20:43
Ben buna bayılıyorum...
Abicim bi aksilik olmazsa pazartesi günü ya da salı günü kargonu vericem sende kavuş artık sabriyene, muhabbetine falan ;) Uygun olursun değil mi abi? :p
bay tömürcek
30-08-2013, 20:47
Dün sabah küstümüm çiçeğini açmış ;) Çok ömrü yok çiçeğin bugün söndü çünkü :p Diğer tomurcukları bekliyorum şimdi ;)
437257
437258
437259
Abicim bi aksilik olmazsa pazartesi günü ya da salı günü kargonu vericem sende kavuş artık sabriyene, muhabbetine falan ;) Uygun olursun değil mi abi? :p
Enes cım..ben senı yarın telefonla arayayım..Belkı kargoyu komsum adına ısterım..Hıc olmazsa o alır acar..ben haftasonu gıder alırım..Hem cıcek ıstıyorum hem halledemedım su ısı..Yaz gelınce İzmirin sıcagı çekilmiyor..mümkün oldugu kadar gelmemeye çalısıyorum..Adresım kayıtlımıydı sende..komsuya sorayım sakıncası yoksa onun adına gelsın..o zaman daire numarasını degıstırecegım..tabı alıcı isminide...
semracan
03-09-2013, 07:22
Cevdet'imin oğlu Tacettin ;) Çiçeklerin başında bekliyor :p Valla bunlar varken bu çiçekler nasıl durucak burda bilmiyorum. Çiçekliği yapınca hemen keşfe çıkmış bile bu ne böyle diye, yakında çiçekleri de kırar bunlar :mad: Bahçede duran saksılarımın bi kısmını devirdiler zaten :mad:
436736
436737
436738
Her zamanki gibi çiçekelrin çok güzel ama yanında kedicik de çok tatlı:)
Bay tömürcek kargomu aldım.Biraz hırpalanmışlar ama milii sağlam.Sanırım ıtır varmış.Oxalis soğancıkları da iyi durumda.Hepsi dikildi.Eline sağlık.Hakkını helal et.Görüşürüz.
bay tömürcek
12-09-2013, 22:12
Bay tömürcek kargomu aldım.Biraz hırpalanmışlar ama milii sağlam.Sanırım ıtır varmış.Oxalis soğancıkları da iyi durumda.Hepsi dikildi.Eline sağlık.Hakkını helal et.Görüşürüz.
Ablacım kargonu almana sevindim. Denizli de olduğumdan siteye giremiyodum şimdi girebildim anca :) Helal olsun müge ablacım inşallah eksiksiz tutarlar :)
Anaaam bay tömürcek Egeli oluveedi gaari.Bakıyom da gendini de Denizli'ye gargolayıveemişin...Allah zihin açıklğı veesin..
bunlar da büyük yapraklı sabriyemin saksı değiştirirken ayırdığım yavruları ;) biri fatih'in biri benim :p giderken baya yüklü gidicem anlayacağınız :p
anneleri içerde güneye bakan pencere önünde duruyor gelişimi ve açması gayet güzel bu yavrular da sabah güneşi alan pencerede dışarda duruyorlar (foto çekmek için içeriye alındılar) bunların da sağlıkları oldukça yerinde maşallah yani tek isteği bol güneş ve su içersi dışarsı farketmiyor ;)
436870
436871
436872
436873
bunlara bayıldım tömürcekciğim:)maşallah.
Bay tömürcek gönderdiğin tohumlar ne tohumu?
bay tömürcek
13-09-2013, 11:06
Anaaam bay tömürcek Egeli oluveedi gaari.Bakıyom da gendini de Denizli'ye gargolayıveemişin...Allah zihin açıklğı veesin..
11 gün galıvedim ama ege şivesine doydum gari şive çok yoğun tam benlik :D Ağzım alışmış akşam yemek koyuyolar yete gari diyorum :D Gülüyolar bana :D Amin ablacım hepimize de Allah zihin açıklığı versin ;)
bay tömürcek
13-09-2013, 11:08
bunlara bayıldım tömürcekciğim:)maşallah.
Beğenmene sevindim ablacım bu tür de çok açıyor :)
bay tömürcek
13-09-2013, 11:09
Bay tömürcek gönderdiğin tohumlar ne tohumu?
Haseki küpesi ablacım onlar farklı renklerde ve katlılar :)
gokcegokce
13-09-2013, 11:11
Denizli'ye gettin mi gari, gari deyivercen gari :) Tömürcek yeni eğitim öğretim hayatın hayırlı olsun ablacım. Şehri sevdiğine sevindim Denizlimiz sevilmicek şehir değildir zaten, güzel günlerinin geçmesini dilerim. Denizli'ye geldiğimde bir toplanıverelim gari agaclar.net üyeleri olarak :)
serhatnazligul
13-09-2013, 11:39
Bay tömürcek bende de 4 adet menkşe ve çeşitli çiçeklerim var menekşelerimde 1i beyaz çiçekli diğerleri mor pembe mavi ama beyaz dışında diğerlerinde çiçek yok ne yapmalıyım saksılarını yeni değiştirdim menekşe saksılarında yaprakları az çiçekleri yok gübrede veriyorum başka ne yapmalıyım 555 358 95 38 iletişime geçersen sevinirim
serhatnazligul
13-09-2013, 11:41
Numaranı verirsen bende ararım
Serhatnazlıgul iletişime özel mesajla geçerseniz ve numaranızı özel mesajdan iletirseniz daha iyi olur sizin açınızdan. Forumumuz kapalı bir forum olmadığı için üye olmayanlarda mesajlarımızı okuyabiliyorlar. Numaranın bulunduğu mesajı düzenlerseniz sizin açınızdan iyi olur. Hem bilgi kolay kazanılmıyor değil mi forumda Afrika menekşesi başlığına göz atın bütün sorularınızın cevabı orada mevcut. Araştırmaktan ve okumaktan çekinmeyin. Bütün gereken bilgiler o bölümde birçok üye tarafından açıklanmış.
bay tömürcek
13-09-2013, 11:51
Denizli'ye gettin mi gari, gari deyivercen gari :) Tömürcek yeni eğitim öğretim hayatın hayırlı olsun ablacım. Şehri sevdiğine sevindim Denizlimiz sevilmicek şehir değildir zaten, güzel günlerinin geçmesini dilerim. Denizli'ye geldiğimde bir toplanıverelim gari agaclar.net üyeleri olarak :)
Tabi gökçe aba gari dicem artık bende ;) Denizliye apar topar gittim evi tutmak için e gidince de çok sevdim orayı bu vakte kadar kaldım hem sınavı bekledim bu vakit oldu ama şehir çok güzel hayran kaldım her bi yakasına :p Denizliye geldiğinde haberimiz olsun da toplanalım abla tanışmayı çok isterim ;)
Egeli ni demiş:İstanbul'a geldik gaari,gaari dimiyeem gaari :D
Denizli'de -buyu-,-hinci- deniyor mu?
bay tömürcek
13-09-2013, 19:11
Egeli ni demiş:İstanbul'a geldik gaari,gaari dimiyeem gaari :D
Denizli'de -buyu-,-hinci- deniyor mu?
Haha egeliye demişler negüzel gari diyosun bikere daha der misin? Demem gari demiş :D Hinci değil hindi deniyor Denizli'de buyu demek ne hiç duymadım ablacım buyur demekse belki de deniyordur çünkü çoğu r harfleri söylenmiyor ;) Mesela ilk dikkatimi çeken karmakarışık değil gağmangarışık :D
gokcegokce
13-09-2013, 21:32
Hindi/Hincik/Hindik höleee ediverek mi gari? Gah da deniyor bazı ilçelerinde mesela. Acıpayam yöresi farklı, Tavas farklı Babadağlılar apayrı konuşur Tömürcekcim. Ben 20 yıl bir fiil yaşadığım memleketimin şivesini halen çözemedim ablacım, uğraşma bence :) Ha bide biz macurlar varız ki biz de apayrı konuşuruz :P Naparsın be ya gelse de otursak ascık, kupayı verse evladım, pödyeni ütüle gızanım gibi...
turkankaragoz
13-09-2013, 21:41
Tömürcek nasıl beğendin mi Denizli yi? Gönlüne göre oldu mu? Yokluğun fark ediliyor sitede.
Sen yokken Fatih te uğramadı siteye. Bizim içinde koklasaydın Fatih in hoyalarını.
bay tömürcek
13-09-2013, 22:30
Hindi/Hincik/Hindik höleee ediverek mi gari? Gah da deniyor bazı ilçelerinde mesela. Acıpayam yöresi farklı, Tavas farklı Babadağlılar apayrı konuşur Tömürcekcim. Ben 20 yıl bir fiil yaşadığım memleketimin şivesini halen çözemedim ablacım, uğraşma bence :) Ha bide biz macurlar varız ki biz de apayrı konuşuruz :P Naparsın be ya gelse de otursak ascık, kupayı verse evladım, pödyeni ütüle gızanım gibi...
10 gün kaldım ama hemen hemen şiveyi söktüm sayılır uğraşmama gerek yok gökçe ablacım insanın ağzına ister istemez yerleşiyor zaten ;) E Fatih de sağolsun şive konusunda çok cömert :dilli: Bi kaptırdı mı tamam :D Ben Denizli'nin herşeyine bayıldım :p
bay tömürcek
13-09-2013, 22:33
Tömürcek nasıl beğendin mi Denizli yi? Gönlüne göre oldu mu? Yokluğun fark ediliyor sitede.
Sen yokken Fatih te uğramadı siteye. Bizim içinde koklasaydın Fatih in hoyalarını.
Çok beğendim Türkan ablacım Denizli'yi ;) Herşeyiyle okadar güzel ki ;) Ben yokken Fatih de yoktu çünkü gece gündüz beraberdik ya ben onlarda kaldım ya Fatih bende kaldı oyüzden ikimizde birazcık ara verdik siteye :p
Fatih'in hoyalarını koklama fırsatım oldu çok şükür ama ne koku :dilli: Biri közlenmiş patlıcan diğeri de bozuk peynir kokuyordu bana pis olanlar denk geldi ben hala mum çiçeğinin açmasını bekliyorum o muhteşem kokuyu alıp balını ekmeğe sürmek için :D
bay tömürcek
13-09-2013, 22:42
Rana+mirac ablamın demesiyle bay tömürcek okulda serisine başlıyorum artık :p Orda malesef çiçek yetiştirmeye sıfırdan başladım 4 tane vinkam var balkonda, içerde mum çiçeğim, fil kulağım ve sarı sabriyem var ;) Yavaş yavaş ediniyorum bişeyler biraz da evden götürcem giderken az ve öz olucak bu sefer malesef ;)
Denizli horozunu görünce çekmeden edemedim bir horoz aşığı olarak çok şanslıyım memleketine düştüm çünkü :p İşte balkonum, vinkalarım ve kuruttuğum biberlerim :p Burda herkes biber patlıcan kurutuyor çok dikkatimi çekti tömürcek kimden aşa diyerek astım biberleri balkona :D
441394
441395
441396
441397
bay tömürcek
13-09-2013, 22:53
Timur abimin gönderdiği inci menekşe açtı açacak tam zamanında gelmişim eve, şu hali mükemmel görünüyor ;) Açınca nasıl görünecek çok merak ediyorum :p
441398
441399
441400
441401
...
Denizli horozunu görünce çekmeden edemedim bir horoz aşığı olarak çok şanslıyım memleketine düştüm çünkü :p ...
Eklerken dedim ya birde camdan yapıldığını yaz diye kardeşim :p Gördüğünüz bu horoz heykeli camdan bir heykel yakından daha canlıydı. Birde akşam görüntüsünü eklemek lazım ışıklıyken daha bir ihtişamlı duruyor :)
Neyse Tömürcek devam eder görüntüleriyle Denizli'yi anlatmaya :)
Dediği gibi hoyaların en nahoş kokulu olanları açtı ama sırada carnosa şöleni var bakalım onlarında başına bir şey gelmezse mis gibi kokular yükselecek gibi duruyor :) Bekliyorlar seni hepsi dört gözle :)
bay tömürcek
13-09-2013, 22:58
Kaynana yumruğum beni çok güzel karşıladı dün akşam eve gelince ;) Mis gibi kokusunu aldım doya doya :p Fotoları bu sabah çektim :)
441402
441403
441404
Haha egeliye demişler negüzel gari diyosun bikere daha der misin? Demem gari demiş :D Hinci değil hindi deniyor Denizli'de buyu demek ne hiç duymadım ablacım buyur demekse belki de deniyordur çünkü çoğu r harfleri söylenmiyor ;) Mesela ilk dikkatimi çeken karmakarışık değil gağmangarışık :D
Buyu : bir defa,bir kere
Buycuk: bir kerecik
Oldu mu bay tömürcek :rolleyes:
bay tömürcek
13-09-2013, 23:03
Küçük sardunyam da açmış ben gelicem diye ;) Bunun rengini çingene pembesi diye çok ümitlenmiştim ama o da diğeri gibi koyu turuncu açtı :p Olsun çok güzel baksanıza alçacık boyuyla çiçeğe durmuş ;)
441411
441412
441413
bay tömürcek
13-09-2013, 23:08
Yoncam da açmış ;)
441414
441415
441416
melih500
21-09-2013, 23:07
tomürcek yeni evin hayırlı olsun :) bende evden kovuldum =) yeni ev arkadaşı arıyorum :)
Ablacım yeni Şehirde Yeni bir hayata başlıyorsun bu aynı zamanda senin hayattaki dönüm noktan aslında ama sen bunun şimdi farkında değilsin :) ALLAH bahtını yolunu açık etsin her zaman iyilerle karşılaştırsın çünkü sende öyle güzel bir yürek varki, RABBİM her zaman iyi yürekli insanlarla karşılaştırsın senide ...Fatihe selamlarımı ilet :D
baytömürcek yeni evin ve yeni çiçeklerin hayırlı olur inşallah ALLAH zihin açıklığı versin kolaylıklar dilerim.
serkan_istanbul
26-09-2013, 22:42
Hayırlı olsun kardeşim inşallah. Sevgiler
YeniGine
26-09-2013, 23:15
Sevgili tömürcek, yeni evin hayrlı uğurlu olsun, balkonun güzel bol bol çiçeklendirirsin artık. Sana başarılar diliyorum, herşey gönlünce olsun inşallah, rastgelsin...
Emre İlhan
04-10-2013, 10:40
Benim bu güzelliklerden hiç haberim yoktu. Balkon sayfalarına uğramaya bir türlü zaman bulamıyordum ama artık zaman buldukça sayfaları aşındıracağım:)
Sevgili bay tömürcek;
Nereye gidersek gidelim, gerek okumaya gerekse fizana, muhakkak bitkilerimizi de beraberimizde götürüyoruz. Gönlümüz böyle ne yapalım.
Dikkât et bence, horozlar yeni çıkan fideleri ibiklemesinler de :p
Rozet çiçeklerine bayıldım bu arada, başarılar diliyorum:)
bay tömürcek
05-10-2013, 23:13
tomürcek yeni evin hayırlı olsun :) bende evden kovuldum =) yeni ev arkadaşı arıyorum :)
Biraz geç oldu ama anca girebildim foruma. Evde bir kişilik boş yer var gel. :D
Ayıptır sorması çok iyi geçiniyordunuz neden kovuldun evden? Yaramazlık mı yaptın.:D
bay tömürcek
05-10-2013, 23:15
Ablacım yeni Şehirde Yeni bir hayata başlıyorsun bu aynı zamanda senin hayattaki dönüm noktan aslında ama sen bunun şimdi farkında değilsin :) ALLAH bahtını yolunu açık etsin her zaman iyilerle karşılaştırsın çünkü sende öyle güzel bir yürek varki, RABBİM her zaman iyi yürekli insanlarla karşılaştırsın senide ...Fatihe selamlarımı ilet :D
Ablacım biraz geç oldu ama anca girebildim foruma. Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. Evet bu benim hayatımda güzel bir dönüm noktası. Hayırlısıyla hayatımın geri kalanında da bu güzellikte devam etmesini isterim. Fatih'inde selamı var ablacığım. :)
bay tömürcek
05-10-2013, 23:17
baytömürcek yeni evin ve yeni çiçeklerin hayırlı olur inşallah ALLAH zihin açıklığı versin kolaylıklar dilerim.
Hayırlı olsun kardeşim inşallah. Sevgiler
Sn Bayçalı ve Serkan abiciğim çok teşekkür ederim yorumlarınız için. :)
bay tömürcek
05-10-2013, 23:29
Sevgili tömürcek, yeni evin hayrlı uğurlu olsun, balkonun güzel bol bol çiçeklendirirsin artık. Sana başarılar diliyorum, herşey gönlünce olsun inşallah, rastgelsin...
Teşekkür ederim Yenigine ablacım. :) Balkon ne kadar küçük olsa da, sığdığı kadar orayı dolduracağım. :)
...
Rozet çiçeklerine bayıldım bu arada, başarılar diliyorum:)
Kesinlikle bu görüşüne katılıyorum Emre'cim. Neresi olursa olsun bitkiler bizim bir parçamız olmuş :)
Getirdiklerimi getirdim getiremediklerimi ise buradan temin ettim. :)
Yorumlarını bekliyorum bundan sonra takiptesin ya :)
Rozetlere gelince,
Fatih'in deyimiyle adaptasyon surecindelerdi, bana göre bir turlu adapte olamadılar ki saksılarında şimdi ıtır,atlas ve muhabbet var :D
bay tömürcek
05-10-2013, 23:32
Yeni aldığım begonyalarım. Çınar ve çilli begonyam. Şanslıyım burada da seralar evime çok yakın. :D
bay tömürcek
05-10-2013, 23:33
Çeyizimle beraber getirdiklerim. :D
bay tömürcek
05-10-2013, 23:35
Nilgün Ablamın hediyesi olan yapratan yetiştirdiğim minyatür menekşem :)
bay tömürcek
05-10-2013, 23:39
İlk kokladığım mum çiçeği. :)
Kokusu beklediğimden çok farklı. Aşırı tatlı ve ağır bir kokusu var. Gül suyunu andırıyor. :)
Ve diğer hoyalarım.
YeniGine
05-10-2013, 23:40
Çok güzeller sevgili tömürcek, şimdik onlarla birlikte ne güzel de derst çalışılır... Başarılar, rastgelee...
bay tömürcek
05-10-2013, 23:41
5₺ aldığım fil kulağı. Ve sarı ve kırmızı Sabriye. :)
bay tömürcek
05-10-2013, 23:44
Onlar olmadan ders çalışamıyorum ablacım. Buraya gelmemde onların payı büyük :D Birde yalnızlığımı gideriyorlar :D
sadece oyuncu değişikliği yaptın diyelim tömürcek, takımı kurmaya başladın yeniden :) yeni çiçeklerinde çok güzelmiş, kimbilir ne kadar muhteşem olacaklar senin elinde.
bay tömürcek
09-10-2013, 15:31
sadece oyuncu değişikliği yaptın diyelim tömürcek, takımı kurmaya başladın yeniden :) yeni çiçeklerinde çok güzelmiş, kimbilir ne kadar muhteşem olacaklar senin elinde.
Ablacım takım kurdum ama oyuncular yabancı eski oyuncularımı çok özlüyorum ama ne mümkün yerim oldukça kısıtlı :( Az ve öz yapıcam ama bundan sonra :)
bay tömürcek
09-10-2013, 15:40
Hocamızın memlekete gitmesi sebebiyle tömürcek de erkenden memleketine döndü amma özlemişim her yeri herkesi ;) Ama dondum sabah buraya inince Denizli daha ılık valla :p Yokluğumda çiçeklerime bakmışlar bakın nasıl da serpilmişler ;)
446884
446885
446886
446887
bay tömürcek
09-10-2013, 15:48
Evde kalan menekşelerim ;) Birazcık daha var ama açacak konuma ulaşamadılar daha :p
446888
446889
446890
446891
bay tömürcek
09-10-2013, 15:50
Ana yüreğim de güzelleşmiş ;)
446892
446893
Bu kadar da güzel milii olmaz ki ama (olan var olmayan var) :'(
turkankaragoz
09-10-2013, 20:37
Ama bu E. milli ile bu kadarda nispet yapılmaz ki.
Ne yapalım yani bizimki açmıyor. Atayım mı kendimi 13 kattan.
bay tömürcek
09-10-2013, 20:58
Bu kadar da güzel milii olmaz ki ama (olan var olmayan var) :'(
İçinizden de olsa maşallah deyin yahu benim de çiçeklerimin de yıldızı çok düşük nazar oluveriyoruz :p
bay tömürcek
09-10-2013, 21:01
Ama bu E. milli ile bu kadarda nispet yapılmaz ki.
Ne yapalım yani bizimki açmıyor. Atayım mı kendimi 13 kattan.
Ablacım seninkinin cinsinden bende de var açmaya korkuyor sorun sende değil çiçeğin cinsinde ;) Sakın kendini falan atmaya kalkma ablacım saksıyı sallandırıver aşağı korkunca açar belki :D
Bu arada madagaskar yaseminlerinin durumu nasıl turkan abla merakla bekliyorum valla sonucu ;)
turkankaragoz
10-10-2013, 06:54
Kök yapmaya uğraşıyor daha. Sağlam bir kök oluşsun sende bil. Haber vereceğim. Zorda olsa patlatmaya karar verdi. Köklenmesi zaman alıyor galiba anlamadım ki.
bay tömürcek
10-10-2013, 12:31
Kök yapmaya uğraşıyor daha. Sağlam bir kök oluşsun sende bil. Haber vereceğim. Zorda olsa patlatmaya karar verdi. Köklenmesi zaman alıyor galiba anlamadım ki.
Benim de elime geçmişti geçen sene türkan abla ama köklendiremedim aylarca durdu diatomitte sonra da çürüdü heralde biraz nazik bir bitki :) Ayrıca uğraşın için çok teşekkür ederim ablacım ellerin dert görmesin :)
5₺ aldığım fil kulağı. Ve sarı ve kırmızı Sabriye. :)
Tömürcek, sabriyeler içerde mi dışarda mı duruyor. Ben sabriyemi içeri aldıktan sonra hiç çiçek açmaz oldu habire yaprak büyütüyor.Mutfak penceresinin önüne koydum. sabah saat 08.00 gibi 1 saat güneş alıyor. Dışarıya da alamıyorum üşür diye korkumdan. ne yapmalıyım?
bay tömürcek
10-10-2013, 18:10
Tömürcek, sabriyeler içerde mi dışarda mı duruyor. Ben sabriyemi içeri aldıktan sonra hiç çiçek açmaz oldu habire yaprak büyütüyor.Mutfak penceresinin önüne koydum. sabah saat 08.00 gibi 1 saat güneş alıyor. Dışarıya da alamıyorum üşür diye korkumdan. ne yapmalıyım?
Ablacım sabriyeler içerde güneş alan pencere önünde duruyolar. Aslında içersini daha çok seviyolar seninki neden öyle yaptı ki? Ama senin sabriyen emine ablanın gönderdiğiydi değil mi o biraz küçük ya belki büyüdüğü için çiçek açmıyordur başka bir sorun olduğunu düşünmüyorum ablacım arsız birşey çünkü bol bol güneş ve susadıkça su başka hiç birşey yok ;)
Zerrin Torun
10-10-2013, 18:23
Sn Tömürcek ana yüreği dediğiniz bitki nasıl yetişir .Siz nasıl bakıyorsunuz.
bay tömürcek
10-10-2013, 22:27
Sn Tömürcek ana yüreği dediğiniz bitki nasıl yetişir .Siz nasıl bakıyorsunuz.
Toprak kurudukça suluyorum ve sabah güneşi alan pencere önünü çok seviyor orda bakıyorum bi kahrı yok nazik olmadığını düşünüyorum :)
Gönderdıgın celıkler ıcın tesekkurler...Komsum alıp suya ıslatmış..İnşallah köklenırler...Sende yenıden cıcek edınmeye baslamıssın..Gule gule buyut...Bayramınıda şimdiden kutlar gözlerınden öperım.....
bay tömürcek
11-10-2013, 10:28
Gönderdıgın celıkler ıcın tesekkurler...Komsum alıp suya ıslatmış..İnşallah köklenırler...Sende yenıden cıcek edınmeye baslamıssın..Gule gule buyut...Bayramınıda şimdiden kutlar gözlerınden öperım.....
Ne demek abicim sağ sağlim geldilerse ne mutlu :) Ben sıfırdan başladım çiçek yetiştirmeye az ve öz olarak devam edicem kendime dur diyebilirsem ;) Bende senin bayramını kutlar, ellerinden öperim abicim iyi bayramlar :)
bay tömürcek
11-10-2013, 18:25
Ben bu yoncaları çok seviyorum ya ;) Aslında hep severdim ama saksıda çok daha güzel oluyorlar. Ben kendimi bildim bileli var bunlar bahçemizde ama yerde gölgede bukadar güzel gelişmezlerdi hem altlarına sülükler girip delik deşik ederlerdi. Ama saksıda çok güzel oluyorlar kalpli yapraklarıyla saksıyı doldurup pembe pembe açıyorlar :p
447233
447234
447235
bay tömürcek
11-10-2013, 18:33
Narımda bu sene bol döküm var ;) Tatlı narlarım daha yetişmedi bu ekşi nar :p Narları çok büyük ve gösterişli ;)
447237
447238
447239
bay tömürcek
12-10-2013, 23:10
Gelin telim tellerini sarkıttı iyice ;) Dibine değenler ayrı kök oluşturmuş soğuktan etkilenmediğini biliyorum hatırladığım kadarıyla ama ben içeriye aldım diğerlerinin yanına :p Yere değmesin diye de küçük küpün üstüne koydum saksısını güzel de oldu sanki ;)
447423
447424
447425
bay tömürcek
12-10-2013, 23:15
Arap saçım çok hoşuma gidiyor ;) Papağan ablamın hediyesi çok teşekkür ederim kendisine :) Yakıcı olmayan sabah güneşini çok seviyor ve dibini de kuru bırakmamak gerekiyor toprak kurumaya başlayınca sulamak istiyor. Bunu da içeri oturma odasına aldım :p
447426
447427
447428
helin-123
12-10-2013, 23:16
çok güzel olmuşlar küp fikri de güzel
helin-123
12-10-2013, 23:35
sevgili tömürcek ben gelin teline bakarken bir de baktım ki ne göreyim, bir sanat harikası gibi arapsaçı ellerinize sağlık, ne kadar güzel gelişmişler, sevgiyle yetiştiği kesin.
YeniGine
12-10-2013, 23:53
Sevgili tömürcek, gelin teline, arapsaçına maşallah!.. Çok güzel olmuşlar. Benim komşumun bahçesinde uzunlamasına saksıda arapsaçım vardı 1 sene yerinde saydı hiçbir gelişme göstermedi bu sene tam yayılmaya başlayınca birden bire kuruyuverdi ki yeri de sabah güneşi alıp susuz da bırakmıyor idim. :(
bay tömürcek
13-10-2013, 00:18
sevgili tömürcek ben gelin teline bakarken bir de baktım ki ne göreyim, bir sanat harikası gibi arapsaçı ellerinize sağlık, ne kadar güzel gelişmişler, sevgiyle yetiştiği kesin.
Beğenmenize çok sevindim :) Gerçekten çok severek bakıyorum çiçeklerime onlarda güzelliklerini esirgemiyorlar benden :)
bay tömürcek
13-10-2013, 00:20
Sevgili tömürcek, gelin teline, arapsaçına maşallah!.. Çok güzel olmuşlar. Benim komşumun bahçesinde uzunlamasına saksıda arapsaçım vardı 1 sene yerinde saydı hiçbir gelişme göstermedi bu sene tam yayılmaya başlayınca birden bire kuruyuverdi ki yeri de sabah güneşi alıp susuz da bırakmıyor idim. :(
Mutlaka bir sebebi vardır ablacım çünkü çok rahat bir bitki arap saçı kendi haline büyüyor. Benimki hep evdeydi pencere kenarında ama 1 ay önce dışarı çıkarmıştım dışarda daha koyu yeşil olmuş yaprakları dışarısını daha çok seviyor :)
Emre İlhan
13-10-2013, 11:41
Gelin telinin telleri ne güzel olmuş öyle:) İleride daha büyük bir saksıya almak istersen, küpün içerisine alabilirsin bence(nasıl fikir:)
Arapsaçı favorim, üstten bakınca sanki kaplumbağaya benziyor, değil mi? Özellikle terbiye edilmiş gibi:D
Ellerine sağlık, gerçekten çok başarılısın tömürcek'cim:)
bay tömürcek
13-10-2013, 13:22
Gelin telinin telleri ne güzel olmuş öyle:) İleride daha büyük bir saksıya almak istersen, küpün içerisine alabilirsin bence(nasıl fikir)
Arapsaçı favorim, üstten bakınca sanki kaplumbağaya benziyor, değil mi? Özellikle terbiye edilmiş gibi:D
Ellerine sağlık, gerçekten çok başarılısın tömürcek'cim:)
Evet gelin teli çok güzel gelişti seneye daha büyük bi performans bekliyorum kendisinden :p Zaten saksısı değişecek ama baharı bekliyorum küp fikri aklıma yattı zaten küp boş duruyordu küpün içine dikicem onu ;)
Arap saçını bende çok seviyorum Emrecim ve sen deyince dikkat ettim gerçekten kaplumbağaya benzemiş :D Ayrıca çok teşekkür ederim beğeni ve güzel sözlerin için ;)
Sevgili tömürcek,
Bu gelin teli (adını da yeni öğrendim bu arada) ile benim uzun bir mazimiz var. Hatta adını bilemediğim için yıllardır "çıtı pıtı sarmaşık" diye isim koyup aradığım çiçektir. Sene 2004 bir arkadaşımın annesinin evinde gördüm. Senin çiçeğine göre daha ufak olsa da pek bir hoşuma gitmişti. Hele o aşağıya sallanan minnacık, çiçeğin minyatürü teller. Tabi hemen teyzeden bir minicik çelik istedim. "Veririm merak etme" desede, orada kaldığım 3 saat boyunca unutturmak için elinden geleni yaptı ve sonunda vermedi :( eh sonunda bende adını bilmediğim aşkımla yollarımı ayırdım mecbur. Yıllar sonra senin sayfanda kendisiyle karşılaşmış bulunuyorum artık adını bildiğime göre kimse bizi ayıramaz :D
bay tömürcek
13-10-2013, 17:19
Sevgili tömürcek,
Bu gelin teli (adını da yeni öğrendim bu arada) ile benim uzun bir mazimiz var. Hatta adını bilemediğim için yıllardır "çıtı pıtı sarmaşık" diye isim koyup aradığım çiçektir. Sene 2004 bir arkadaşımın annesinin evinde gördüm. Senin çiçeğine göre daha ufak olsa da pek bir hoşuma gitmişti. Hele o aşağıya sallanan minnacık, çiçeğin minyatürü teller. Tabi hemen teyzeden bir minicik çelik istedim. "Veririm merak etme" desede, orada kaldığım 3 saat boyunca unutturmak için elinden geleni yaptı ve sonunda vermedi :( eh sonunda bende adını bilmediğim aşkımla yollarımı ayırdım mecbur. Yıllar sonra senin sayfanda kendisiyle karşılaşmış bulunuyorum artık adını bildiğime göre kimse bizi ayıramaz :D
Ablacım bu benim tırım tırım mum çiçeği aramama benziyor ben adını bildiğim halde bulamadım aylarca sonra bu site sayesinde bulmuştum ;) Teyzemde tenekede doluydu bundan eğer hala varsa kurumadıysa bayramda alırım sana ama kuruduysa benimkinin dibine değen yavrusu kök yapmış büyüsün o senin olur yılların hasretini sonlandırmaktan büyük mutluluk duyarım gerçekten :p Ayrıca unutmam da hoş unutsam da bana hatırlat abla böyle böyle demiştin diye ;)
Ben zahmet vermek istemem gerçekten. Teyzen vermek istemez belki? Ama içinden gelerek veriyorsa eğer çok sevinirim, tüm çiçeklerine de dua ederim :D
bay tömürcek
13-10-2013, 18:04
Ben zahmet vermek istemem gerçekten. Teyzen vermek istemez belki? Ama içinden gelerek veriyorsa eğer çok sevinirim, tüm çiçeklerine de dua ederim :D
Zahmet olur mu hiç ablacım ;) Teyzem de çok eli bol bi insandır merak etme saksı saksı dağıtır çiçeklerini herkese :p Ben bayramda gidince varsa alıcam teyzemden eğer yoksa da benimkinin yavrusu büyüyünce senin olur abla ;)
bay tömürcek
15-10-2013, 19:11
Öncelikle herkesin kurban bayramı mübarek olsun ;) Sonralıkla da bikaç foto ekleyeyim :p Artık kış geliyor çiçekler dinlenmeye geçiyor çiçekleri yok denecek kadar az açıyor ama hakları onların çünkü bahardan beri hiç ara vermediler. Hoş bu sene neyin nesiyse köydeki herkesin sardunyası yandı kalmadı hiç kimsede bende de 20 teneke sardunyadan 5 tane kaldı galiba hastalık yaptı sardunyalar. Ama aksine sakızlar coştu. Allah biyerden alırken biyerden veriyor ;)
447897
447898
447899
bay tömürcek
15-10-2013, 19:14
Dağçiçeği ablamın gönderdiği mor telgraf dün bayram temizliğinde ucu kırıldı ama kendisi hala turp gibi maşallah ;)
447900
447901
bay tömürcek
15-10-2013, 19:17
Brugmansialarımı yazın dikmiştim baya büyüdüler aslında saksı değiştirme vakitleri geldi ama kışın dursunlar o saksılarında içeriye alıcam baharda büyük tenekeye dikicem ;) Sağdaki pembe soldaki sarı kokulu olandan :p Sağolsun çekirgelerde sanatlarını icra etmişler yapraklarda :rolleyes:
447902
447903
bay tömürcek
15-10-2013, 19:21
Zakkumumu ananemden aldım pembe katlı çok güzel kokuyor ;) Seneye açar inşallah küçücüktü kocaman oldu biraz daha dursun belki seneye yere dikerim şimdilik o tenekede ikamet ediyor :p
447904
447905
447906
bay tömürcek
15-10-2013, 19:26
Sırada menekşeler var :p Maşallah yavrulamaya başladılar bunlarda azcık büyüsün Denizli il sınırlarına dahil olacaklar :p
447907
447908
447909
447910
447911
bay tömürcek
15-10-2013, 19:30
...
447912
447913
447914
447915
447916
bay tömürcek
15-10-2013, 19:36
Bu kurdele çiçeğini Fatih için diktim ;) Giderken götürcem çok güzel kök yapmış yanında da kardeşi var küçük :p
447917
447918
447919
bay tömürcek
15-10-2013, 19:39
Sümbül, nergis soğanları yeşermeye başlamış bunları da dikmek lazım artık ;)
447920
447921
bay tömürcek
15-10-2013, 19:43
Bu baharda ve yaz ortasında diktiğim yılbaşılarım ;) Renkleri ne çok merak ediyorum ;)
447922
447923
447924
447925
Emre İlhan
15-10-2013, 22:20
tömürcek'cim misafir getirdim sana:)
447933
Bu kurdele çiçeğini Fatih için diktim ;) Giderken götürcem çok güzel kök yapmış yanında da kardeşi var küçük :p
447917
447918
447919
Ehehe şimdiden yandan gelen kardeşe göz dikilmiş aman canım senden kıymetlimi al onuda büyüyünce ben senden alırım nasıl olsa :D Çoooooooooooooooooo...oook teşekkür ederim canım kardeşim :) Şu üstteki narları hatırladım gecen sene de eklemiştin o ağacı :)
bay tömürcek
16-10-2013, 10:40
tömürcek'cim misafir getirdim sana:)
447933
Emrecim bayıldım ben bu kediye ;) Zaten kedileri aşırı severim benim ev deneme kabini kadar ama bitane kedi istiyorum bende :D Bakalım sonumuz nolucak :p
bay tömürcek
16-10-2013, 10:42
Ehehe şimdiden yandan gelen kardeşe göz dikilmiş aman canım senden kıymetlimi al onuda büyüyünce ben senden alırım nasıl olsa :D Çoooooooooooooooooo...oook teşekkür ederim canım kardeşim :) Şu üstteki narları hatırladım gecen sene de eklemiştin o ağacı :)
Yoo Fatihcim kardeşe göz falan dikilmedi sadece belirttim orda iki kök olduğunu ;) Benim zaten var senin olsun bu, senin için diktim :p
Emre İlhan
16-10-2013, 12:25
Emrecim bayıldım ben bu kediye ;) Zaten kedileri aşırı severim benim ev deneme kabini kadar ama bitane kedi istiyorum bende :D Bakalım sonumuz nolucak :p
Ben diyorum işte, rahat duramayız biz... :D
Bu 4,5 aylık hâli(2 ay önce), en kısa zamanda son durumunu da yükleyeceğim:) Çok çabuk gelişiyorlar bu dönemlerinde:)
bay tömürcek
16-10-2013, 16:48
Ben diyorum işte, rahat duramayız biz... :D
Bu 4,5 aylık hâli(2 ay önce), en kısa zamanda son durumunu da yükleyeceğim:) Çok çabuk gelişiyorlar bu dönemlerinde:)
Çok haklısın biz rahat durmayız, duramayız :D Ben hint bülbülü alıcam kedi hevesimi şimdilik bağrıma basmam lazım evde yer yok :D
serkan_istanbul
16-10-2013, 17:21
Selamlar kardeşim hint bülbülü diye sattıkları o ufacık kuşlar çok çıt kırıldım oluyor ve yazar kasa gibi ötüyor. Aslında bülbülle alakası yok. Bence başka bir kuş al. Arkadaşımda vardı aman neydi o sabah sabah yazar kasa sesleri amannnnnnn sevgiler HAYIRLI BAYRAMLAR
helin-123
16-10-2013, 19:42
sevgili tömürcek: menekşelerin çok iyi yavru vermişler, menekşeleri özleyince senin sayfana bakıyorum, benim menekşelerle yolum iki yıl önce ayrıldı. Taşınma esnasında ev eşyalarını kamyonla gönderdim, menekşelerimide onbeş saat yanımda götürdüm birşey olmasın diye antalyanın sıcağı onları bir ayda üzerine sıcak su dökülmüş gibi yaptı, bende o günden sonra menekşelere veda ettim.
bay tömürcek
17-10-2013, 00:49
Selamlar kardeşim hint bülbülü diye sattıkları o ufacık kuşlar çok çıt kırıldım oluyor ve yazar kasa gibi ötüyor. Aslında bülbülle alakası yok. Bence başka bir kuş al. Arkadaşımda vardı aman neydi o sabah sabah yazar kasa sesleri amannnnnnn sevgiler HAYIRLI BAYRAMLAR
Arkadaşım sürekli muhabbet kuşu bakıyor serkan abi geçen sene de hint bülbülü aldı çok dayanıklılar dedi ama o da sabahın köründe cır cır cır ötüyolar diye satmıştı. Benim görünüşleri çok hoşuma gidiyor ve kolayca üreyip yavrulamaları merakımı cezbediyor ;) Hayırlı bayramlar :)
bay tömürcek
17-10-2013, 00:53
sevgili tömürcek: menekşelerin çok iyi yavru vermişler, menekşeleri özleyince senin sayfana bakıyorum, benim menekşelerle yolum iki yıl önce ayrıldı. Taşınma esnasında ev eşyalarını kamyonla gönderdim, menekşelerimide onbeş saat yanımda götürdüm birşey olmasın diye antalyanın sıcağı onları bir ayda üzerine sıcak su dökülmüş gibi yaptı, bende o günden sonra menekşelere veda ettim.
Helin ablacım üzüldüm menekşelerle ayrılmak zorunda kaldığın için. Menekşeler çok güzel çiçekler bayılıyorum onlara :) Denizli'ye de götürdüm yavrularımdan ama bakalım burdaki gibi olacaklar mı Denizli de sıcak ve nemsiz çünkü, menekşeler Sakarya'da çok güzel oluyor hem sıcaklıklar normal hem de nemli havası var :)
helin-123
17-10-2013, 00:57
iki yıl oldu menekşelere ve çiçeklere küstüm kendimce ama 6 ay oldu yine kriz başladı, çiçek macerası yine başladı, başladım fide toplamaya, şimdilik iyi gidiyor gelişimleri ama içlerinde menekşe yok yinede, onların hepsini yapraktan tutturmuştum, en çok o gitmişti zoruma,bay tömürcek arapsaçın da yanında mı? acaba bir onu bulamadım, o da sen de var
bay tömürcek
17-10-2013, 01:04
iki yıl oldu menekşelere ve çiçeklere küstüm kendimce ama 6 ay oldu yine kriz başladı, çiçek macerası yine başladı, başladım fide toplamaya, şimdilik iyi gidiyor gelişimleri ama içlerinde menekşe yok yinede, onların hepsini yapraktan tutturmuştum, en çok o gitmişti zoruma,bay tömürcek arapsaçın da yanında mı? acaba bir onu bulamadım, o da sen de var
Arapsaçım Sakarya'da helin abla onu götüremedim malesef. Ama daha da bulamazsan baharda sana seve seve gönderirim ablacım merak etme ;)
helin-123
17-10-2013, 01:08
teşekkür ederim tömürcek, bende sayfamı açtığımda göreceksin zaten, neler var neler yok.bende elimden geldiğince isteyen arkadaşlarıma severek göndereceğim. çünkü çiçeklerinin fidelerini paylaşmak insana farklı bir mutluluk veriyor, bunu çok iyi biliyorum, daha önceleri çok çiçeğimi saksısıyla birlikte vermişimdir. senin nazik davranışına tekrar teşekkür ediyorum,
bay tömürcek
17-10-2013, 01:12
teşekkür ederim tömürcek, bende sayfamı açtığımda göreceksin zaten, neler var neler yok.bende elimden geldiğince isteyen arkadaşlarıma severek göndereceğim. çünkü çiçeklerinin fidelerini paylaşmak insana farklı bir mutluluk veriyor, bunu çok iyi biliyorum, daha önceleri çok çiçeğimi saksısıyla birlikte vermişimdir. senin nazik davranışına tekrar teşekkür ediyorum,
Yakın zamanda görmek isterim ablacım çiçeklerini ;) Ben de çok severim paylaşmayı, ayrıca da rica ederim ne demek ;)
Emre İlhan
17-10-2013, 14:32
Arkadaşım sürekli muhabbet kuşu bakıyor serkan abi geçen sene de hint bülbülü aldı çok dayanıklılar dedi ama o da sabahın köründe cır cır cır ötüyolar diye satmıştı. Benim görünüşleri çok hoşuma gidiyor ve kolayca üreyip yavrulamaları merakımı cezbediyor ;) Hayırlı bayramlar :)
Kafesin üzerini örtünce susuyorlar, akşam oldu zannediyorlar galiba:)
Sevgili tömürcek,
Emre İlhan'ın dediği gibi örtü işe yarıyor. Akşamdan kalın bir örtüyle ört üstünü (ama boğulmasın :) ) , açana kadar sesi çıkmaz merak etme.
bay tömürcek
17-10-2013, 22:50
Sevgili tömürcek,
Emre İlhan'ın dediği gibi örtü işe yarıyor. Akşamdan kalın bir örtüyle ört üstünü (ama boğulmasın :) ) , açana kadar sesi çıkmaz merak etme.
Babannem bizim muhabbet kuşunu örterdi tülbentle her akşam üşenmezdi de :D Depremde ödü patladı kuşun korkudan, ters dönmüştü hayvancık mezarı bile var arka sokakta direğin dibinde :)
gokcegokce
17-10-2013, 23:39
Merak etme Tömürcek'cim Denizlide olmayan bitki yok benim bildiğim. Annem bakardı bir sürü menekşeye biz küçükken, çok da güzel çiçeklenip ürerlerdi. Bu yaz hastalığı nüksetti ve yine yapraktan üretti 4 tane kadar. Hem de yazın sabah güneşi ve akşam güneşini çok şiddetli alan perdeli balkonumuzda bakıyordu. Şimdi içeriye almış, hiç kıyamaz menekşelerine :)
bay tömürcek
18-10-2013, 10:53
Merak etme Tömürcek'cim Denizlide olmayan bitki yok benim bildiğim. Annem bakardı bir sürü menekşeye biz küçükken, çok da güzel çiçeklenip ürerlerdi. Bu yaz hastalığı nüksetti ve yine yapraktan üretti 4 tane kadar. Hem de yazın sabah güneşi ve akşam güneşini çok şiddetli alan perdeli balkonumuzda bakıyordu. Şimdi içeriye almış, hiç kıyamaz menekşelerine :)
Bunu duyduğuma çok sevindim ablacım ;) Yavrularımdan 20 tane kadar götürdüm ama yaz sıcaklarından ve nemsiz havadan korkuyodum :p Evim çok aydınlık bol güneşli ozaman menekşelerimin coşmaması için hiç bir bahaneleri yok :D
bay tömürcek
05-11-2013, 20:47
Sayfamı çok ihmal ettim balkonumla başlamak istiyorum :) Tanesini 50 kuruşa aldığım mercan ve normal küpelilerim ;) Mercan çok cılız ama yapraklanmaya, filiz çıkarmaya başladı hatta çiçeklendi bile :p Diğer küpelim saksı değiştirince hemen canlandı ;)
452156
452157
452158
bay tömürcek
05-11-2013, 20:52
Öndeki 6 saksı soğanlarım ;) Karaburun nergisleri diktiğim gibi bu hale geldiler :p
452163
452164
bay tömürcek
05-11-2013, 20:54
Atlaslarım büyümeye başladılar ;) Muhabbetlerim de tuttu kenarlarından taze taze filizlenmişler ;)
452166
452167
452168
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.