PDA

View Full Version : bay tömürcek / Balkon, Ev

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9

bay tömürcek
05-11-2013, 20:57
Begonyalarım ve diğerleri :p

452169

452170

bay tömürcek
05-11-2013, 21:00
Çingene şalvarımı suda çimlendirip diktim büyümeye başladı bile ;) Kurdele çiçeğim de büyüdü baya ve bayramda teyzemden alıp getirdiğim kohleralarım :p

452171

452172

452173

bay tömürcek
05-11-2013, 21:03
Yeni diktiğim mum çiçeğim ve menekşe yavrularım ;)

452174

452175

452176

bay tömürcek
05-11-2013, 21:07
Hoyalarım :) Soldan sağa, silver pink, carnosa, kerii, red button ;) Buzdolabın üstündekiler de ruj çiçeği, bella ve fil kulağı :p

452177

452178

452179

bay tömürcek
05-11-2013, 21:10
Yatak odamın penceresi ;)

452180

452181

452182

bay tömürcek
05-11-2013, 21:14
Bu çiçeği Fatih'de gördüm çok hoşuma gitti istedim o da beni kırmadı verdi ;) Gynura aurantiaca. Itırım da artık tuttu ve yapraklanmaya başladı :p

452183

452184

452185

452186

bay tömürcek
05-11-2013, 21:18
Sabriyelerim benim :D Yılan kaktüsüm ve çok sevdiğim sukulentim :p

452187

452188

452189

452190

452191

bay tömürcek
05-11-2013, 21:21
Tricolorum ve tomurcuklanan yarı minyatür menekşem ;)

452192

452193

452194

bay tömürcek
05-11-2013, 21:23
Görseller bukadar ;) Bi önceki sayfada da var yeni fotolar :p

YeniGine
05-11-2013, 22:46
Sevgili tömürcek; maşallah balkon dolmaya başlamış, hepsi birbirinden güzel, ellerine gönlüne sağlık...

bay tömürcek
06-11-2013, 08:50
Sevgili tömürcek; maşallah balkon dolmaya başlamış, hepsi birbirinden güzel, ellerine gönlüne sağlık...

Teşekkür ederim yenigine ablacım balkon şimdiden doldu bahara napıcam pazardaki çiçekleri görünce nasıl dur dicem kendime bilmiyorum ;)

sonkez
06-11-2013, 09:08
Maşallah çicekler yine çoşmuş...Gynura aurantiaca çok değişik bir bitkiymiş..Çicek açıyormu acaba...Açmasada görüntüsü çok güzel..

minenine
06-11-2013, 11:59
Bay tömürcük sayfanızdaki çiçekler gerçekten çok güzeller.İyi günler de hiç kayıpsız büyütmeniz dileğiyle güle güle büyütün .
Menekşe yaprağı konusunda da bir uzman gibi diktikleriniz hep yavrulamış .Engin bilgilerinizden faydalanmak için soruyorum ne tür toprak kullanıyorsunuz ve sulamayı nasıl yapıyorsunuz .Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

bay tömürcek
06-11-2013, 12:08
Maşallah çicekler yine çoşmuş...Gynura aurantiaca çok değişik bir bitkiymiş..Çicek açıyormu acaba...Açmasada görüntüsü çok güzel..

Bende daha ilk defa Fatih de gördüm sonkez ablacım bana da çok değişik ve hoş geldi ;) Google görsellerde çiçeğini görebilirsin abla çiçekleri gösterişli değil yaprak güzelliği ön planda :p

bay tömürcek
06-11-2013, 12:13
Bay tömürcük sayfanızdaki çiçekler gerçekten çok güzeller.İyi günler de hiç kayıpsız büyütmeniz dileğiyle güle güle büyütün .
Menekşe yaprağı konusunda da bir uzman gibi diktikleriniz hep yavrulamış .Engin bilgilerinizden faydalanmak için soruyorum ne tür toprak kullanıyorsunuz ve sulamayı nasıl yapıyorsunuz .Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Mine ablacım sayfama hoş geldin öncelikle ;) Menekşeler çok kolay üreyen çiçekler. Sadece derin dikmeyeceksiniz. Ben toprak olarak ağaç çürüğü (gübresi) kullanıyorum. Afrika Menekşesi Saksı Harcı başlığında kullandığım topraktan detaylıca bahsettim. Ama torf ve cococpeat karışımına diktiklerim de gayet güzel yavrulayıp bol bol çiçeklendiler.

Dikimini de anlatayım. Yaprakları menekşeden kesmiyorum elimle koparıyorum. Sapını 2 cm kadar bırakıp yatay şekilde toprağa dikiyorum. Üstteki margarin kutularında da görebilirsin ablacım yapraklar yatay şekilde. Yaprakların sadece yarım cm si en fazla 1 cm si toprağa girecek şekilde dikiyorum. Sonra çok olmamak kaydıya sık sık suluyorum. Toprak sürekli nemli oluyor oyüzden çabucak çim yapıyor yapraklarım. İşte bukadar :p

efeege
06-11-2013, 12:34
sevgili tömürcek.yeni evinde çiçelerinle güle güle yaşayın.
doldurmuş döktürmüşsün,nazarlardan uzak.
menekşeler soğanlılar hoyalar hele sabriyelerine hiç sözüm yok.
hepsi birbirinden güzel.
ilerde sabriyenden göz koyabilirim.

bay tömürcek
06-11-2013, 12:41
sevgili tömürcek.yeni evinde çiçelerinle güle güle yaşayın.
doldurmuş döktürmüşsün,nazarlardan uzak.
menekşeler soğanlılar hoyalar hele sabriyelerine hiç sözüm yok.
hepsi birbirinden güzel.
ilerde sabriyenden göz koyabilirim.

Ablacım hoş geldin gari sayfama ;) İyi dileklerin için de çok teşekkür ederim beğenmene çok sevindim :p Köye gidince bi sabriye de senin için dikip getirirm ablacım ;)

efeege
06-11-2013, 12:55
eyi olu sen bilisin gari.:D

yağmur
06-11-2013, 13:46
Gynura aurantiaca ne kadar hoş bir bitkiymiş. Yapraklarının tonu harika!! Şimdiden senin evde yer kalmamış görünüyor sevgili tömürcek :D Baharda en iyisi sen kendini eve kapat, hiç dışarı çıkma.

bay tömürcek
06-11-2013, 14:22
Gynura aurantiaca ne kadar hoş bir bitkiymiş. Yapraklarının tonu harika!! Şimdiden senin evde yer kalmamış görünüyor sevgili tömürcek :D Baharda en iyisi sen kendini eve kapat, hiç dışarı çıkma.

Evet ablacım yaprakları kadifemsi çok harika ;) Ev doldu sayılır zaten daha fazlası olursa bana yer kalmıcak :p Baharda bizzat gezmek istiyorum pazarları çünkü çok met ettiler :D E kendime hakim olmaya çalışıcam hiç olmazsa gözüm şenlensin dimi ama :D Senin gelin telini unutmuş değilim yağmur abla bayramda teyzeminki yoktu sanırım kurumuş bu seferki gidişimde benimkinin yavrusunu göndericem sana büyümüştür heralde olmadı başkasından bulurum ;)

minenine
06-11-2013, 14:50
Bay tömürcük engin bilgilerinden dolayı teşekkürler .Dediğin başlığı da kontrol edeceğim bu gün elime geçen yaprakları umarım senin gibi güzelce yetiştire bilirim.

bay tömürcek
06-11-2013, 15:03
Bay tömürcük engin bilgilerinden dolayı teşekkürler .Dediğin başlığı da kontrol edeceğim bu gün elime geçen yaprakları umarım senin gibi güzelce yetiştire bilirim.

Rica ederim ne demek ;) Yaprakları dediğim gibi yaparsan bi sorun çıkacağını düşünmüyorum :p Sadece derin gömülmeyecek ve dibi sıkıca bastırılacak :p Olmadı bikaçını suda çimlendirip de dikebilirsin mine abla ;)

minenine
06-11-2013, 15:48
Bu cevabınla yeni birşey daha öğrenmiş oldum dibi sıkıca bastırılacak . Bilgilerini paylaştığın için sağol..

Emre İlhan
07-11-2013, 09:14
Evet, her yeri değerlendiriyoruz. Buzdolabının üzerini bile araya vermemeliyiz:)

Hepsi ayrı bir emek, ayrı bir sevda. Hele hele tömürcek'imin sukulentleriyle sabriyeleri:)

Itır ne güzel kokar şimdi, miss miss:)

Ellerine sağlık tömürcek'im ;)

ahsenn
07-11-2013, 09:42
Tömürcek, senin sayfanı daha önce baştan sona gezmiştim ama çingene şalvarı sayesinde tekrar dolaştım hayran, hayran sayfaları inan ne diyeceğimi bilemiyorum bütün çeşitlerin çok güzel maşallah ellerine sağlık.O begoş (Begonya)lar, diğerleri nasıllar öyle maşallah.

bay tömürcek
07-11-2013, 09:42
Evet, her yeri değerlendiriyoruz. Buzdolabının üzerini bile araya vermemeliyiz:)

Hepsi ayrı bir emek, ayrı bir sevda. Hele hele tömürcek'imin sukulentleriyle sabriyeleri:)

Itır ne güzel kokar şimdi, miss miss:)

Ellerine sağlık tömürcek'im ;)

Böyle her yeri çiçeklerle donatmak istiyorum Emrecim ;) Şimdiden balkonun yazınki çiçekli halini hayal ediyorum çılgınlık, hastalık derecesinde bi sevgi bu :p Itırın kokusuna, sabriyelerimin çiçek açısına, sukulentlerimin de duruşuna hastayım Emrecim ;)

bay tömürcek
07-11-2013, 09:47
Tömürcek, senin sayfanı daha önce baştan sona gezmiştim ama çingene şalvarı sayesinde tekrar dolaştım hayran, hayran sayfaları inan ne diyeceğimi bilemiyorum bütün çeşitlerin çok güzel maşallah ellerine sağlık.O begoş (Begonya)lar, diğerleri nasıllar öyle maşallah.

Beğenmene çok sevindim ahsen ablacım ;) Çiçek yetiştirmek benim için apayrı bişey tutku diyebilirim :p Begonyalar zaten favorilerim çok gösterişli çiçekler, çiçekleri ayrı güzel yaprakları ayrı :):)

ahsenn
07-11-2013, 09:51
Aşılı paskalyan vardı onu merak ettim.

ahsenn
07-11-2013, 09:56
Aynen tömürcek bu çiçek hastalığı farklı bir şey bilmeyenler bunu anlamıyor.

helin-123
07-11-2013, 10:42
Sevgili tömürcek buzdolabının üzerine çiçek bırakmak iyi fikir! sizin begonya işini unutmadım. aklımda en kısa zamanda temin eder gönderirim. adresi özelden gönderirseniz ben size ulaştırırım. bu sırada çiçekleriniz yine konuşuyor.

bay tömürcek
07-11-2013, 10:42
Aşılı paskalyan vardı onu merak ettim.

Paskalya aşım tutmadı ablacım sardunyaya sardunya aşılamıştım o tuttu ama oda yandı kışın soğukta :)

ahsenn
07-11-2013, 10:49
Tömürcek, ana yüreği begonya gillerdenmi. KIsmet değilmiş demekki aşılı çiçekler. ben de atlasa paskalya aşılamıştım benimki de tutmadı.

bay tömürcek
07-11-2013, 11:41
Tömürcek, ana yüreği begonya gillerdenmi. KIsmet değilmiş demekki aşılı çiçekler. ben de atlasa paskalya aşılamıştım benimki de tutmadı.

Ablacım onu googleden araştır derim çünkü be begonyagillerden sanıyordum ama değilmiş heralde tam da emin değilim şuan :) Peperomia | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı (http://www.bitkivecicek.com/peperomia) Buradan bilgiye ulaşabilirsin ablacım :)

bay tömürcek
07-11-2013, 22:26
Sevgili tömürcek buzdolabının üzerine çiçek bırakmak iyi fikir! sizin begonya işini unutmadım. aklımda en kısa zamanda temin eder gönderirim. adresi özelden gönderirseniz ben size ulaştırırım. bu sırada çiçekleriniz yine konuşuyor.

Buzdolabım tam balkonun karşısında çok güzel aydınlık oluyor e ev de dar olunca tepelere falan koyuyorum artık çiçekleri ;) Helin ablacım dediğin begonya nasıl normal şeker begonyalardan mı yumrululardan mı yoksa söğüt begonyası falan mı? Genelde begonya çeşitleri mevcut bende oyüzden sordum ablacım ;)

yağmur
09-11-2013, 23:23
Senin gelin telini unutmuş değilim yağmur abla bayramda teyzeminki yoktu sanırım kurumuş bu seferki gidişimde benimkinin yavrusunu göndericem sana büyümüştür heralde olmadı başkasından bulurum ;)

Ben bu kısmı gözden kaçırdım sanırım tömürcek'cim. Çok sağolasın ama ben dayanamadım Bursa gezisi dönüşü "sabriye"nin yanına bir de gelin teli aldım koydum balkona. Eh sen ona nasıl bakacağımı anlatırsın diye umuyorum :o

efeege
10-11-2013, 21:56
iyi akşamlar sevgili tömücekciğim.
bu gün sevgili fatihle ve seninle tanıştığıma çok memnun oldum.
çok saygılı beyendi gençlersiniz tüm dilekleriniz bahtınız daim olsun.
mini ağaçlar net toplantısı oldu.
aaa :D birde sabriyem oldu teşekkür ederim.

nazilli toplantısına beklerim.:D

bay tömürcek
11-11-2013, 10:59
iyi akşamlar sevgili tömücekciğim.
bu gün sevgili fatihle ve seninle tanıştığıma çok memnun oldum.
çok saygılı beyendi gençlersiniz tüm dilekleriniz bahtınız daim olsun.
mini ağaçlar net toplantısı oldu.
aaa :D birde sabriyem oldu teşekkür ederim.

nazilli toplantısına beklerim.:D

Bizde sizle tanıştığımıza çok memnun olduk ablacım ;) Çok güzel vakit geçirdik hep beraber, dün bizim için tempolu ve güzel bir gündü teşekkür ederiz ablacım :p Sabriyeni de güle güle büyüt abla inşallah benimkiler gibi coşkulu açıp mutlu eder seni ;) Toplantı olursa da seve seve geliriz ;)

bay tömürcek
11-11-2013, 11:01
Ben bu kısmı gözden kaçırdım sanırım tömürcek'cim. Çok sağolasın ama ben dayanamadım Bursa gezisi dönüşü "sabriye"nin yanına bir de gelin teli aldım koydum balkona. Eh sen ona nasıl bakacağımı anlatırsın diye umuyorum :o

Aradıklarını bulmana çok sevindim ablacım tabi ki anlatırım ne konuda sorunun varsa sorman yeterli ;)

yağmur
11-11-2013, 13:37
Gelin teli de sabriye de balkonda şu an. Malum havalar güneşli. Acaba içeri alsam mı ikisini de? Yalnız benim evimde her oda ısınıyor, problem olur mu?

yağmur
13-11-2013, 13:01
http://www.agaclar.net/forum/1028139-post7.htm
Bu ilk resimdeki çiçek benim çocukluğumda her evde vardı, "yağlı begonya" derlerdi. Çilli begonya daha nadirdi. Uzun yıllar begonya denince hep bu çiçeği anlamışımdır.

bay tömürcek
13-11-2013, 21:37
Gelin teli de sabriye de balkonda şu an. Malum havalar güneşli. Acaba içeri alsam mı ikisini de? Yalnız benim evimde her oda ısınıyor, problem olur mu?

Ablacım kusura bakma geç oldu cevap. Sabriyeni hemen bol güneşli kışın ısıtılan bir odaya pencere kenarına al. Güneşi çok seviyor çünkü. Gelin teli kıştan etkilenmiyor diye hatırlıyorum. Babannemim vardı 1 teneke üstüne kar yağardı bişey olmazdı ama ben çok aradım kaybederim korkusuyla oturma odasına koydum istersen sen de içeri al ablacım ;)

bay tömürcek
13-11-2013, 21:39
http://www.agaclar.net/forum/1028139-post7.htm
Bu ilk resimdeki çiçek benim çocukluğumda her evde vardı, "yağlı begonya" derlerdi. Çilli begonya daha nadirdi. Uzun yıllar begonya denince hep bu çiçeği anlamışımdır.

Yağmur ablacım yağlı begonya değil o sen benzetmişsin :) Yağlı begonya bu resimdekiler :) (resimler netten alıntı)

453869

453870

yağmur
13-11-2013, 21:46
Yaprakları farklı gerçekten de. Yalnız eskiden bu ayrımı yapacak kimsenin olduğunu sanmıyorum. Çiçeği beyazdan başlayıp, açık-koyu pembe,kırmızı diye devam eden her bu çeşit çiçek begonyaydı. 3 yengemin ve babamın vardı ama muhabbet çiçeği miydi begonya mıydı inan bak şimdi hatırlayamıyorum.

bay tömürcek
13-11-2013, 21:55
Yaprakları farklı gerçekten de. Yalnız eskiden bu ayrımı yapacak kimsenin olduğunu sanmıyorum. Çiçeği beyazdan başlayıp, açık-koyu pembe,kırmızı diye devam eden her bu çeşit çiçek begonyaydı. 3 yengemin ve babamın vardı ama muhabbet çiçeği miydi begonya mıydı inan bak şimdi hatırlayamıyorum.

Yine senin dediğin begonya yağlı begonyadır yağmur abla yani şu benim eklediğim resimdekilerdendir. Çünkü benim küçüklüğümde de bizim köyde hemen herkesde koca koca tenekelerde yağlı begonyalar olurdu. Senin linkini verdiğin çiçeğin adı köylerde muhabbet çiçeği yani bizim o taraflarda ;) Yağlı begonya şimdilerde pek bulunmuyor evlerde bende çok severim yağlı begonyayı bulursam yetiştirmek istiyorum ;)

bay tömürcek
17-11-2013, 20:51
Teyzemin brugmansiaları ;) Tamamen coşmuşlar pembe olanını bu sene dikmiş onda pek çiçek yoktu çekmedim ;)

454819

454820

454821

454822

bay tömürcek
17-11-2013, 20:55
Buda annemin yengesinin balkonu ;)

454829

454830

loveforlife
17-11-2013, 21:42
Teyzemin brugmansiaları ;) Tamamen coşmuşlar pembe olanını bu sene dikmiş onda pek çiçek yoktu çekmedim ;)

454819

454820

454821

454822

Yerde mi dikili bu güzel? Kışın donmuyor mu Bay Tömürcek?

bay tömürcek
17-11-2013, 21:46
Yerde mi dikili bu güzel? Kışın donmuyor mu Bay Tömürcek?

Evet loveforlife ablacım yerde dikili ;) Bizim buralarda kışın bunları keserler ya toprak hizasından ya da 1 metre uzunlukta. Toprak hizasında kesince donmuyor zaten kök toprakta olduğundan. Ama uzun bırakılırsa üzerine çuval geçiriyorlar bahara tekrar yeşerip çiçek açıyor :p Bu teyzeminkiler toprak hizasından kesiliyor her sene :p

sonkez
18-11-2013, 09:56
Ne güzel çiceksever bir aileniz var..Bundan gurur duyuyoruz...Görüntülerde muhteşem...

efeege
18-11-2013, 16:23
tömürcekciğim ben brugmansiaları nasıl görmemişim o güzellikleri yeni gördüm harikalar nazardan uzak çok güzel açmışlar.
biliyorsun bu çiçeklere hayranım.

bay tömürcek
18-11-2013, 17:03
Ne güzel çiceksever bir aileniz var..Bundan gurur duyuyoruz...Görüntülerde muhteşem...

Evet sonkez ablacım bu konuda çok şanslıyım çünkü ailemde çok az kişide çiçek sevgisi yok. Çiçek sevgisi var da pek önemsemeyip çiçek bakmıyolar ama yüzdeye vuracak olursak ailemin %90 ı çiçek sever ve çok güzel çiçekleri var :p

bay tömürcek
18-11-2013, 17:05
tömürcekciğim ben brugmansiaları nasıl görmemişim o güzellikleri yeni gördüm harikalar nazardan uzak çok güzel açmışlar.
biliyorsun bu çiçeklere hayranım.

Bilmez olur muyum ablacım geçen buluşmamızda demiştin sevdiğini ve yetiştirmek nasip olmadığını sen merak etme bahara ben sana çelik getiririm ananemde teyzemde yengemlerde var, üstelik bizim köyde de bahçesinde olmayan yok desem abartmış olmam sana getiririm dikim zamanında ;)

efeege
18-11-2013, 17:17
teşekkür ederim tömürcekciğim.
bu konuda içim rahat. bendende taleb ettiğiz çiçekler, olursa haberdar edin.
yeter.

sonkez
18-11-2013, 17:20
Bilmez olur muyum ablacım geçen buluşmamızda demiştin sevdiğini ve yetiştirmek nasip olmadığını sen merak etme bahara ben sana çelik getiririm ananemde teyzemde yengemlerde var, üstelik bizim köyde de bahçesinde olmayan yok desem abartmış olmam sana getiririm dikim zamanında ;)

Bende isterim...:(

bay tömürcek
18-11-2013, 18:13
teşekkür ederim tömürcekciğim.
bu konuda içim rahat. bendende taleb ettiğiz çiçekler, olursa haberdar edin.
yeter.

Biliyorum ablacım çok teşekkür ederim ;)

bay tömürcek
18-11-2013, 18:18
Bende isterim...:(

Bi aksilik olmazsa sana da gönderirim sonkez ablacım ;)

sonkez
18-11-2013, 19:02
Teşekkür ederim tömürcekciğim.

fatitoo
18-11-2013, 19:50
Bakmayı en sevdiğim sayfalardan biri senin sayfan tömürcek:) Çiçek hastalığı artarak devam eden bir şey. Çok güzel bir hastalık ama;)Maşallah çiçeklerine...

bay tömürcek
20-11-2013, 08:31
Bakmayı en sevdiğim sayfalardan biri senin sayfan tömürcek:) Çiçek hastalığı artarak devam eden bir şey. Çok güzel bir hastalık ama;)Maşallah çiçeklerine...

Sayfamı beğendiğin için teşekkür ederim fatitoo ablacım ;) Bu hastalığın çaresi yok :p Yerim, imkanlarım, sağlığım el verdiği sürece asla vazgeçmicem bu sevgimden ;)

Ali_askn
21-11-2013, 21:58
Arkadaşım uzun zamandır sayfana uğrayamadım maşallah nerede olursan ol tam gaz devam büyük bir keyifle okudum . Çiçeklerin her zaman ki gibi harika bak sana misafirlerde getirdim:))

bay tömürcek
21-11-2013, 22:15
Alicim inanki şoklardayım sen nerelerdesin yahu :) Teşekkür ederim güzel sözlerin için benim çiçeklerim senin de kedilerin meşur bayıldım üsttekine çok tatlılar :)

resul22
24-11-2013, 13:25
Siz bütün sülale çiçekçisiniz sanırım. :) Hepside çok güzeller ya özendim valla.

bay tömürcek
24-11-2013, 20:22
Siz bütün sülale çiçekçisiniz sanırım. :) Hepside çok güzeller ya özendim valla.

Evet resul abicim hemen hemen herkes çiçek bakar bizim sülalede, çok şanslıyım bu konuda ;)

Cymbelina
24-11-2013, 21:12
Hey yo, Mr. T., nasılsın, ne var ne yok dostum?:) Wassup man? Özledim sizleri, zaten moralim bozuk, ekürilerim Dağçiçee ve de müstakbel başkan Rana da yoklar, sayfana bakayım dedim.

Önceki mesajlarda sardunyaya sardunya aşıladım diye ağzından kaçırmışsın, bunu görmeyeceğimi mi sandın?;) Derhal izahat talep ediyorum bu hususla alakalı. Ayrıca zavallı Sabriye yoluna yoluna bit kadar kalmıştır diyeceğim ama maaşallah bereketli sanırım halen çelik aldığını okudum. Ve de S.Ü.M.'den yani zat-ı alinizin meşhuuur Sabriye Üretim Merkezi'nden bir adet sipariş vermek istiyorum, sende bir bardakta dursun, sonra bir ara alırım, o zamana kadar sen bak. Emir cümlesi gibi oldu ama sadece mümkünse rica ediyorum - ama yapmazsan sana ne çorap ne de akide var, ona göre:) Ayrıca hazır istiyorken, daha önce sipariş verdiğim Cevdet yavrusu vardı biliyorsun, beyaz istemiştim:dilli: ama sarı ve yeşil çıktı, ne yapalım. Sarının önce Adli Tıp'ta filan cinsiyetini kesin olarak netleştirelim, sonra o benim ama o da sende dursun, benim ama sen bak, olur mu? Aslında kedileri çok seviyorum diyemem ama Cevdet ve yavruları gönlümüze taht kurdu. Hepimiz Cevdetiz, anlıyorsun değil mi?:dilli:

Ben gene arada uğrarım, bize dua et olur mu? Sevgiler, selamlar.

Dur geri geldim notu: Hazır sormuşken, bana bir de sen oradan bir dal çingene şalvarı köklendirebilir misin? Taa ilk resminden beri aklımda o da.

Vicdan azabı notu: Bu arada kısa keseyim diye fazla soru sormadım ama inşallah iyisindir, dersler, okul vs herşey yolundadır umarım.

bay tömürcek
24-11-2013, 21:22
Hoş geldin ablaların ablası çok özlettin ya yemin ediyorum içim cız etti mesajını görünce sayfamda :( Ara ara uğra her zaman dua ediyorum hiç merak etme ablacım. Sardunyayı normal meyve ağacı çubuk aşısı gibi yapmıştım ;) Sabriye dikerim ablacım tabi köye bi gideyim de istediğin sabriye olsun :p Kedine de senin için bakıcam ablacım hatta ve hatta kedi alıyorum evime en kısa sürede gelicek burdan bi köyden getirecekler :) Başka istediğin bişey varsa dikeyim ablacım. Ve dağçiçeği ablamla rana ablam da yok gelin artık :(

Nota cevap: Çingene şalvarını dikilmiş bil abla ve Allah'a çok şükür iyiyim herşey yolunda iyi akşamlar :)

Cymbelina
24-11-2013, 21:56
. Sardunyayı normal meyve ağacı çubuk aşısı gibi yapmıştım

Demek meyve ağacı çubuk aşısı gibi, ha evet tamam, kolaymış o zaman canım....!!!!! Ben de hemen anladım zati o dediğini:dilli:

Yavrucum ben o dediğin zamazingoyu hayatımda yaptım mı da öyle haldır hop diye geçiştiriyorsun?;)

Şimdi zor birşeyse bu hiç kalkışmayayım, ömrümde aşı yapmamış birisi olarak. Neyse evet bu cümlemle gerçeği idrak ederekten vazgeçiyorum o halde. De, gene de hani izleyicilerimiz :dilli: içinden hani yapmak isteyen filan olursa sen anlat, sen bilirsin gene de. yani sardunyada aşı olayını ilk kez duydum, ağaç değil ki bu, ağaç dışındaki bitkilerde aşı oluyor mu? Bir de aşı yapılacak dalın o halde mesela odunsulaşmış kart bir dal olması gerekir herhalde. Amaç ne ayrıca aşıda? Farklı renk elde etmek filan mı?

Eve kedi alıyorum demişsin, Cevdet'in üstüne gül nasıl koklarsın sen? Cevdet duymasın, acısından evden kaçıp kötü yola filan düşerse garibim? Yani olacak iş mi Cevdet'e kuma getirmek? Çok bozulduk Cevdet sempatizanları olarak bilesin. Yaşasın Cevdetizm!!! :dilli: Tek yol Cevdet, tek yol direniş!

Çok teşekkür ederim ayrıca cömertliğin için de. Başka istediğim olmaz olur mu söz konusu senin şahane çiçeklerin olunca, ama hepsini aklımda tutamıyorum, ayrıca daha fazla yüzsüzlük etmeyeyim. Görüşmek dileğiyle.

bay tömürcek
24-11-2013, 22:03
Ablacım aşıdaki amaç bi kök üzerinde farklı renkler açtırmak. Sadece benimki meraktı denedim. Öyle şeylere gerek yok diye düşünüyorum aslında hani bi saksıya yanyana iki üç renk dik ozamanda renk cümbüşü yakalayabilirsin hem de aşıyla falan uğraşmadan :)

Cevdetimin üstüne gül koklar mıyım ben ablacım hiç, o köyde kaldı getirebilsem inan başka kediye yan bile bakmam yemin olsun insan gibi akıllı Cevdetim. Ama malesef getirme şansım yok hem o özgür yaşamaya alıştı yapamaz o şehir yerlerinde apartmanlarda ben bile sararıp solcam diye korkuyorum alışamadım hala şu şehir hayatına daralıp bunalıyorum :( Alışmaktan başka çare yok. Ben alışırım ama Cevdetimi o özgür yaşantısından, yavrularından koparıp buraya getiremem o orda çok mutlu :) Ben başka alıp onu bağrıma basıcam artık :) Ablacım ne yüzsüzlüğü estağfurullah ne istiyosan söyle köye gidince göndereyim.

Cymbelina
24-11-2013, 22:10
Hiiiiii, demek hint bülbülü alıyorsun, onlar çok tatlı ya. Ben tesadüfen bir kuşçuda görmüştüm, nasıl hoşuma gitti, minicik, eve sürpriz olsun diye aldım geldim, evde eski kafes var diye biliyordum, meğer atmışız, kuşu gerisin geri götürdüm, ama çok tatlılar. Aslında kanarya da bakabilirsin, onlar da çok tatlı.

Gidiyorum derken geri geldim.

Muhabbet çiçeği dediğin hani benim senin sayfana ilk geldiğimde ilk mesajıma vesile olan, yani ilk sorduğum çiçek değil mi? Begonya türü değil mi o? Onu da yazalım benim köklendirme listeme:D 50 kuruşa nasıl buldun o diğerlerini, şanslısın gerçekten, soğanlar filan da gelmiş, odanı coşturmuşsun, ne güzel. Maaşallah diyeyim.

Neyse artık gideyim gerçekten:)

bay tömürcek
24-11-2013, 22:15
Hint bülbülleri ertelendi ablacım kedi kararım kesinleşince :) Tamam muhabbet çiçeğini de oldu bil ablacım. Evet o da begonya türü :) Onları 50 kuruşe tesadüfen sera gezerken buldum kaçırır mıyım aldım hemen :) Soğanlarımı herşeyimi getirdim, yeniden sıfırdan başladım menekşe yetiştirmeye ilk getirdiklerim tomurcuk yaptılar bile ablacım :) İyi akşamlar ablacım özletme bukadar lütfen :)

Cymbelina
24-11-2013, 22:29
Cevdetimin üstüne gül koklar mıyım ben ablacım hiç, o köyde kaldı getirebilsem inan başka kediye yan bile bakmam yemin olsun insan gibi akıllı Cevdetim. Ama malesef getirme şansım yok hem o özgür yaşamaya alıştı yapamaz o şehir yerlerinde apartmanlarda .....Ben alışırım ama Cevdetimi o özgür yaşantısından, yavrularından koparıp buraya getiremem o orda çok mutlu :) Ben başka alıp onu bağrıma basıcam artık :)

Hmm, biz de inandık, tamam, oldu. Sen kimi kandırıyorsun Tömürcek?

Bak bana bu neyi anımsattı biliyor musun? Hani Almanya'ya giden gurbetçiler karısını çoluğu çocuğu evde köyde bırakır, sonra orada gider bir Alman kadınla tanışır falan filan...Hatta filmlere konu olmuştur.

İşte seninki de o hesap...gittin tabi büyük şehire zavallı Cevdet'i beğenmez oldun ha? Garibim Cevdet ne talihsiz kediymiş ya, valla başına gelmeyen kalmadı:dilli: Sen şimdi o alamancılar hesabı, kendine orada bir Alman kedisi pardon Denizli kedisi buldun demek? Adı da Helga olsun bari:dilli:

Ben bu Cevdet'in hikayesini filmleştirmeye karar verdim, adı da "Cevdet nasıl kurtulur?" olsun veya ne olsun? Cevdet'in suçu ne olsun. Cevdet ne yaşar ne yaşamaz olsun. Serbest çağrışım:dilli:

gel sen şu Helga'dan vazgeç, hintbülbülü al. Cevdet yolunu gözlerken bebelerle, Helga neymiş? Bugün Helga yarın Olga, sonu yok bu işin.

Senden hiç beklemezdik Tömürcek, sen de mi?

bay tömürcek
24-11-2013, 22:36
Hmm, biz de inandık, tamam, oldu. Sen kimi kandırıyorsun Tömürcek?

Bak bana bu neyi anımsattı biliyor musun? Hani Almanya'ya giden gurbetçiler karısını çoluğu çocuğu evde köyde bırakır, sonra orada gider bir Alman kadınla tanışır falan filan...Hatta filmlere konu olmuştur.

İşte seninki de o hesap...gittin tabi büyük şehire zavallı Cevdet'i beğenmez oldun ha? Garibim Cevdet ne talihsiz kediymiş ya, valla başına gelmeyen kalmadı:dilli: Sen şimdi o alamancılar hesabı, kendine orada bir Alman kedisi pardon Denizli kedisi buldun demek? Adı da Helga olsun bari:dilli:

Ben bu Cevdet'in hikayesini filmleştirmeye karar verdim, adı da "Cevdet nasıl kurtulur?" olsun veya ne olsun? Cevdet'in suçu ne olsun. Cevdet ne yaşar ne yaşamaz olsun. Serbest çağrışım:dilli:

gel sen şu Helga'dan vazgeç, hintbülbülü al. Cevdet yolunu gözlerken bebelerle, Helga neymiş? Bugün Helga yarın Olga, sonu yok bu işin.

Senden hiç beklemezdik Tömürcek, sen de mi?

Ablacım şaka da olsa böyle deme ya 'sen de mi' falan kötü hissediyorum kendimi. Benimde aklımda Dürüyenin Güğümleri canlandı izler miydin bilmem ablacım kendimi zühtü gibi hissettim töbeler olsun :D Kedimi görünce onu da çok seviceksin abla şimdiden önyargılı yaklaşma ;) Sen bana adresini gönder istediklerini gönderiyim ablacım :)

Cymbelina
24-11-2013, 22:51
Kedimi görünce çok seveceksin filan türü lakırdılar...ha, yani kararlısın? Ben şimdi açar ağzımı yumardım gözümü ama;) Tipik erkek, ne diyelim:dilli: Sevmeyeceğiz işte onu, heh, hadi bakalım, sıkıysa o kediden bir daha bahset, hele bir resmini koy bakın Helga filan diye, boykot ederiz sayfanı, bilesin.

Biz Cevdet'i yedirmeyiz!:dilli: O kadar!

O Helga Helga diye bağıranı alın, alın onu!

Yani bir rahat duramadın orada:dilli: Kuş al, son sözüm bu bak, daha da konuşturma, çıkacağım dedim çıkamadım bak.

Çok sinirlendim, paskalya aşısını anlat hemen, sakinleşmem lazım:dilli: Onu da duymamıştım. Kesin gidiyorum şimdi, bir dahaki girişimde okurum olmazsa cevabını - Helga melga yok, duydun mu beni! Hele bi al, hele bi al:dilli: Hadi kapat, kapat, çok yazdı! Helgaymış! Görürsün sen:dilli:

bay tömürcek
24-11-2013, 22:55
Ablacım ama kedi çıktı bile yola kedi taşıma şeysi bile aldım ;) Hatta bi kedi aldım geçen hafta geri verdim hırçın çıktı ısırdı beni :D Paskalya aşısına gelince paskalyanın uygun bi yaprağını jiletle kes abla böyle ekmek arası yapar gibi yukardan başla yarısına kadar yar içini sonra oraya istediğin renk paskalya yaprağını ya da yılbaşı yaprağını yerleştir sonra streçle güzelce sar ablacım bukadar :) İyi akşamlar :)

Cymbelina
28-11-2013, 22:59
Kardo, naber?:dilli:

Isırılmana üzüldüm ama bir yandan da yani işte görüyorsun, kim Cevdoş'un yerini tutaplüp?

Ben sana paskalya aşısını sordum, sen bana aşıyı anlatacğın yerde tost - sandviç tarifi vermişsin? ;) Ne yani şimdi bu? Şimdi paskalyaya cızık atacağız ve ekmeğin arasına mı koyacağız?:dilli: Streçle sar, bir gece buzdolabında beklet filan. Bu ne şimdi çocuum?

Sen şu işi baştan, bilmeyen birine anlatır gibi (ki bilmiyorum) tane tane, güzelce anlatır mısın? Hatta aslında bu gizemli olayın resmi filan var mı? Daha net anlaşılır öyle sanırım. Valla anlamadım, yukarıdan yar filan demişsin, nereyi yarıyoruz? Kestiğimiz dalı mı? Yoksa saksıda kalan dalın kalan kısmını mı? Ayrıca dikey mi kesiyoruz? Napıyoruz anlamadım ki, esrarengiz bir takım işler gene. Streç olayını da netleştirelim lütfen. Pardon ya, bitte demek istedim, hilfe bitte:) Sen şimdi Almanca da öğreniyorsundur, ondan diyorum. Ayrıca du bist neun zehn jahre alt. Ya, bak dehşet bir Almancam var:dilli:

Neyse, bir de şu konuda yardım lütfen. Şimdik, ben bir süre önce minik bir operasyonla bir bitki ele geçirdim - kendime ve ekürilerime. Ama ne olduğunu yazmayayım, Rana gizli gizli gelip okuyor, sürprizi bozulmasın:) Neyse, ne yazık ki aldığım milyonlarca çelik daldan kala kala 2 dal kaldı, diğerleri öldü niyeyse. Şimdi geçen en son kuruyup ölen dalı saksıdan çıkardığımda (direkt saksılara dikmiştim dalları), dalın en dibinde böyle mikroskobik miniklikte beyaz kıl kurdu gibi bir şey kımıl kımıl ediyordu. Nasıl midem bulandı, hem de çok sinirlendim. Yani işte dalı çektim topraktan, en dip kısmına baktım kök var mı diye, aaa, herif orada, böyle kımıl kımıl, ama çok çok minik.

Şimdi bu durumda o saksıda toprağın içinde bu vatandaşın hısım akrabası da ikamet ediyor olabilir, henüz korkumdan toprağı deşmedim. Sorun şu ki, o kalan yaşayan dallardan biri bu saksıda, hani ona da musallat olmasınlar. Ben nasıl o toprağı bu hayvanattan arındırırım?

a) Saksıya çamaşır suyu boca etmek
b) Saksıya kaynar su boca etmek
c) Saksıdaki toprağı tuz ruhu ile pırıl pırıl yapmak
d) Telekinezi ile yani beyin gücümle varsa o hayvanatları öldürmek
e) hepsi

Böyle bir durumda ne yapılması gerekir? Sen misal böyle bir sorun yaşadıysan nasıl kurtuldun? Misal asprinli su tarzı bir şey döksek bu adamlar ölür mü? Asprin bir örnek elbette. Kalan o dalı saksıdan çıkarıp başka saksıya almam gerek ama hani bu tür bir durum.da ne yapıyoruz? O toprağı atmak dışında ne yapılır? Yani mesela asprinli suyu köklenmeyi teşvik için arada yapıyoruz ya, işte sulama sularına filan böyle böcek öldürücü ne karıştırabiliriz ki? Yani böcek ölecek ama çiçek ölmeyecek - İskender'in düğümü gibi bir şey oldu ama. Bu mesajı okuyan ve konuyla ilgili bilgisi olan başka arkadaşlar da varsa - kızlı erkekli :p farketmez, seve seve dinlerim önerileri.

Bu arada, geçen gün bir dükkanın önünde bordo horoz ibiği gördüm, hani kıvır kıvır var ya böyle, benim çok hoşuma gidiyor, tohumundan rica ettim, adam izin verdi, aldım. Kızlara ayıracağım, sana da ayırayım mı? Sende vardır belki ama yoksa ayırayım. Ateş kırmızısı horoz ibiğim de var, ondan da ayırabilirim.

Haydin cümleten çüs, auf Widersehen.

(80 tane konudan bahsettim, hepsine cevap verirsin gayrı)

bay tömürcek
28-11-2013, 23:19
Isırıldım ama yılmadım gari yılmayıvecem bu kedi işinden :D Ablacım bu aşı işi baya baya karışmış ben bunu fotoğraflı şekilde anlatcam sayfamda ;) Şu saksındaki kurtlardan da arınman pek kolay olmaz. Hemen ölmüyor o geberesiceler. İstersen diğer çeliği de çıkar toprağı tepsiye dök havalandır abla sonrada yüksek ısıda fırınla içindeki mikroplar, yumurtalar vs. de ölsünler. Sonra toprapını temiz temiz yeniden kullan ablacım.

Horoz ibiği tohumlarından da ayırırsan sevinirim cymbelina abla yüzsüzlük yapasım var :D Ama benim en sevdiğim limon sarısı horoz ibiği bayılıyorum ona ondan va mı? :D

bay tömürcek
12-12-2013, 22:02
Balkon sayfam baya öksüz kaldı gene :D Biraz canlandırayım ;) Kış geldi balkon boşalınca hercai aldım bikaç tane :p Ama malesef tömürcek köyde olmadığından toprak sıkıntısı çekiyor şimdi şehirde oturan yeşil sever dostlarımı çok iyi anladım :( Bu sabah çıktım dışarı apartın karşısını bişey için kazmışlar o topraktan aldım kovayla hiç hoşuma gitmedi ama yapıcak bişey yok o toprağa diktim ve Allah'a emanet ettim ;)

460332

460333

460334

bay tömürcek
12-12-2013, 22:08
İkinci kedi maceramda fiyasko olunca evin düzenini yeniden değiştirdim :dilli: :o Yatak odasına taşıdığım menekşe masamı tekrar salona aydınlık yere aldım ;) Ve menekşelerim çiçeklenmeye başladı :p Kılıcım da oldu artıkın :D Ve hızlıca büyüyen fil kulağım :p

460335

460336

460337

460338

bay tömürcek
12-12-2013, 22:13
Menekşelerim buraya gelirken getirdiğim ilk yavrular şimdi çiçek açmaya başladılar ;)

460342

460343

460344

460345

bay tömürcek
12-12-2013, 22:15
...

460346

460347

460348

460349

bay tömürcek
12-12-2013, 22:18
Nilgün abladan yaprak olarak aldığım minyatür menekşem :p Bu inci menekşeyi de geçen Sakarya'ya gidişimde almıştım kardeşi Fatih'de şuan çiçeği soldu ama yenisini açar yakında ;)

460350

460351

460352

460353

bay tömürcek
12-12-2013, 22:22
Carrefour menekşelerim ve siteden beyaz papatya ablanın hediye ettiği çiçeğim adını bilmiyorum yelken zannediyordum ama sanırım değil ;)

460357

460358

460359

460360

bay tömürcek
12-12-2013, 22:26
Menekşe yavrularım ;)

460361

460362

460363

460364

bay tömürcek
12-12-2013, 22:29
Balkondaki çiçeklerimi soğuklar başlayınca içeri aldım ama malesef begonyalarım dayanmadı kaloriferin sıcağına ve yapraklarını döktüler bende çıkardım kapının önüne apartın koridoruna :D Geçen gün de temizlikçi abla geldi yukarı katta boş bi çalışma masası var al onu çiçeklerini üstüne koy dedi çiçeklerim gayet mutlular da inşallah beni aparttan atmazlar :D:D

460365

460366

460367

bay tömürcek
12-12-2013, 22:34
Gözümden kaçan bikaç fotoğraf daha ;)

460368

460369

460370

yağmur
12-12-2013, 22:43
Senin menekşeler bence ergenliğe geçmiş Tömürcek'cim. Hiç yavru gibi değiller maşallah :D

bay tömürcek
12-12-2013, 22:51
Senin menekşeler bence ergenliğe geçmiş Tömürcek'cim. Hiç yavru gibi değiller maşallah :D

Bayağı büyüdüler yağmur ablacım buraya getirdikten sonra ;) İlk getirdiklerim açıyorlar şimdi ikinci getirdiklerim de büyümeye çalışıyorlar :p

Emre İlhan
12-12-2013, 22:51
Çok güzeller tömürcek'im:) Bu sefer de favorilerim, hercailerin. Toprak konusunda pekte seçici olduklarını düşünmüyorum. Çünkü; burada refüjlerde vs. hep hercai menekşeler var ve toprakları da çok sert diyebilirim:)

Afrika menekşelerin de bir harika:)

Apart konusunda pek sıkıntı yaşayacağını zannetmem ama bu gidişle bizim, "bitkici öğrenciler" diye bir dernek kurmamız şart olacak gibi :D

Elinin değdiği her şey güzelleşiyor, bir kez daha kutlamak istiyorum seni:)

bay tömürcek
12-12-2013, 23:19
Çok güzeller tömürcek'im:) Bu sefer de favorilerim, hercailerin. Toprak konusunda pekte seçici olduklarını düşünmüyorum. Çünkü; burada refüjlerde vs. hep hercai menekşeler var ve toprakları da çok sert diyebilirim:)

Afrika menekşelerin de bir harika:)

Apart konusunda pek sıkıntı yaşayacağını zannetmem ama bu gidişle bizim, "bitkici öğrenciler" diye bir dernek kurmamız şart olacak gibi

Elinin değdiği her şey güzelleşiyor, bir kez daha kutlamak istiyorum seni:)

Güzel yorumun için çok teşekkür ederim emrecim ;) Hercailer dediğin gibi çok toprak şeçmiyorlar ama köydeyken hayvan gübresine dikerdim ve açmaya doyamazlardı :p Dernek kuralım emre ama sen buraya gel öyle yapalım bu işi hatta kampüse stand falan kurarız :D

YeniGine
12-12-2013, 23:49
Sevgili tömürcek; bak gördün bize hak verirsin artık ne toprağımız var, ne gübremiz var, ne suyumuz var, hep derim hele benim kendime ait bir hortumum bile yok :(; ama işte çiçek, bitki sevgisi deyip kolları sıvıyoruz, başarabildiğimiz kadar, İstanbul gibi yerde buna da şükür.
1577 nolu mesajdaki menekşe masasına bayıldım çok güzel görünüyorlar. Hercailerin de ayrı bir güzel. Ellerine sağlık ;) zaten seni hep takdir etmişimdir. Gönlüne göre inşallah...

bay tömürcek
13-12-2013, 06:51
Sevgili tömürcek; bak gördün bize hak verirsin artık ne toprağımız var, ne gübremiz var, ne suyumuz var, hep derim hele benim kendime ait bir hortumum bile yok :(; ama işte çiçek, bitki sevgisi deyip kolları sıvıyoruz, başarabildiğimiz kadar, İstanbul gibi yerde buna da şükür.
1577 nolu mesajdaki menekşe masasına bayıldım çok güzel görünüyorlar. Hercailerin de ayrı bir güzel. Ellerine sağlık ;) zaten seni hep takdir etmişimdir. Gönlüne göre inşallah...

Evet yenigine ablacım sizlere hak verdim deneyerek görerek :( Bir avuç gübre bişey yok yapı marketten, seradan alman lazım onlarda ne hikmetse çok bereketsiz oluyolar almayla baş olacak gibi değil. Menekşelerim için köyden söğüt, çınar gübresi getirdim şimdilik küçük pet bardaktalar yetiyor ama saksılarını byütünce nolucak bilmiyorum şehirde yaşamak zor zor diyodum bir zorluğunu daha görmüş oldum :(

Menekşelerimi koyacak yer olmadığından masanın üzerine koydum ablacım beğenmene sevindim ;) Şimdi bir de toplu olarak açsınlar ozaman daha güzel gözükecek diye umuyorum o masanın üzeri :p

İremsıla
13-12-2013, 09:04
Tömürcek kardeşim,senin söğüt gübresi benim rüyalarıma giriyor inan.söğüt ağaçlarından gübre topluyorum hep.köylerin çiçekleri hep gözalıcı ve muhteşemdir.havası suyu toprağı vs.ee yağ tenekeleri yoğurt kovaları neden coşmasın ki,girişteki masa üzerine koyduğun çiçeklerin köyü özlemiş sanki şehir havası yaramamış anlaşılan,bende şehir hayatında 4 duvar arasına hapsolanlardanım gönlümce bir müstakil ev hayalimde kalmadı artık.sizlerin o yoğurt peynir kaplarındaki çiçeklerine o kadar imreniyorum ki anlatamam..

bay tömürcek
13-12-2013, 22:32
Tömürcek kardeşim,senin söğüt gübresi benim rüyalarıma giriyor inan.söğüt ağaçlarından gübre topluyorum hep.köylerin çiçekleri hep gözalıcı ve muhteşemdir.havası suyu toprağı vs.ee yağ tenekeleri yoğurt kovaları neden coşmasın ki,girişteki masa üzerine koyduğun çiçeklerin köyü özlemiş sanki şehir havası yaramamış anlaşılan,bende şehir hayatında 4 duvar arasına hapsolanlardanım gönlümce bir müstakil ev hayalimde kalmadı artık.sizlerin o yoğurt peynir kaplarındaki çiçeklerine o kadar imreniyorum ki anlatamam..

Ah iremsıla ablacım imkanımız olsa da gelsen bizim köye sana söğüt gübresi toplasak elimizi attığımız yerden biraz biraz bulurduk ne güzel olurdu :) Köylerdeki çiçeklerde hayvan gübresi oluyor geniş geniş tenekeler oluyor artı köyler merkeze göre daha serin oluyor asfalt, beton vs. merkez daha sıcak oluyor yanıyor çiçekler ne biliyim onlar da köyü çok seviyorlar ;)

Girişteki çiçeklerim de güzeldi abla ama içerde kaloriferin sıcağında yapraklarının hepsini döktüler bende koridora serin yere çıkardım şimdi yaprak dökmeyi bıraktılar baharda yeniden kendilerine gelecekler :p Allah inşallah bir müstakil ev nasip eder ablacım sana ve tüm isteyenlere, İnşallah sende yağ tenekelerinde sardunyalar, yoğurt kaplarında menekşeler, cam güzelleri yetiştirirsin günün birinde ;)

hira
14-12-2013, 00:16
Bugün 54 sayfanın tamamını gezdim Tömürcek, çok renkli bi gezinti oldu herşey bi harika olmuş senin elinde.. maşallah diyeyimde nazarım değmesin. En çok dikkatimi çekenlerden biride bu idi :)

460477

çok şaşırdım ve çok beğendim;)

bay tömürcek
14-12-2013, 00:29
Bugün 54 sayfanın tamamını gezdim Tömürcek, çok renkli bi gezinti oldu herşey bi harika olmuş senin elinde.. maşallah diyeyimde nazarım değmesin. En çok dikkatimi çekenlerden biride bu idi :)

çok şaşırdım ve çok beğendim;)

Beğenmene çok sevindim hira ablacım ;) Gelincik çiçeklerinden gelin yapmayı küçüklükten beri çok severim :p Köy yerindeki eğlenceler işte :p Damatları da oluyor bunların ama ogün aceleye gelmişti damatları yapamadım ;)

rukiyeözgür
14-12-2013, 18:55
Tömürcek maşallah menekşelere :D Okul nasıl alıştın mı ?

bay tömürcek
15-12-2013, 13:04
Tömürcek maşallah menekşelere :D Okul nasıl alıştın mı ?

Beğenmene sevindim ablacım ;) Okuluma, evime, arkadaşlarıma herşeye alıştım çok şükür :p Senin menekşeler ne durumda abla sayfama misafir etmez oldun menekşelerini ;) Geçen sene bana gönderdiğin menekşeler beni bu yazın çoook mutlu ettiler rukiye abla 4 kök göndermiştin 2 kökü aynı çıktı yani 3 farklı menekşe oldular. Biri kökünden çürümeye başlayınca hemen yedekledim şimdi o yavru kocaman oldu bahara açar diye umuyorum diğerleri de köyde ;) Onlardan da yavrulatıp eşe dosta dağıttım ;)

yağmur
15-12-2013, 20:36
Prof. Dr. Bay Tömürcek - Menekşe Üreme-Doğum Uzmanı

bay tömürcek
15-12-2013, 21:24
Prof. Dr. Bay Tömürcek - Menekşe Üreme-Doğum Uzmanı

Estağfurullah ablacım utandırıyosun beni :)

ahsenn
18-12-2013, 17:33
Tömürcek bahsettiğin çınar gübreside mi söğüt gübresi gibi.

bay tömürcek
18-12-2013, 21:22
Tömürcek bahsettiğin çınar gübreside mi söğüt gübresi gibi.

Evet ablacım aynı onun gibi ;) Ben diğer ağaçların gübrelerini kullanmadım ama onlarda olur diye düşünüyorum kullanılabilir yani :p

Elma Kurdu
19-12-2013, 07:09
Tömürcek :) Özlemişim sayfanda dolaşmayı şöyle bir tur attım hemen. :) Neyse ben buralardayım bundan sonra :)

yağmur
19-12-2013, 21:25
Söğütte köklenmeyi teşvik eden bir madde var sanırım, acaba gübresinde de aynı etki var mı? Gerçi benim yakınımda yöremde bol bol çam gübresi var. Onu da asidik olduğu için her bitki sevmiyor.

Cymbelina
08-01-2014, 20:35
Töm, napıyorsun bakalım bızdık?

Benim moralim sıfır, geçen gün de hatta kafam dağılsın diye senin sayfanı en geriden gelerek inceledim, unuttuğum nice güzel çiçeğin varmış. Aslında gerek sana gerek başka sayfalarda soracağım çiçektir, şudur budur var ama içimden gelmiyor. Neyse, bu arada ne oldu biliyor musun? Hani sana bordo horoz ibiği tohumu buldum dedim ya, koyduğum yeri bulamıyorum, yani diğer tohumlarla bir köşeye koydum zannettim, o diğerleri var ama o bordo yok, bilmiyorum karıştırdım mı diğerleriyle. Diğerleri dediğim, normal mevcut tohum torbam değil. İpek çiçeği ekmiştim, onların tohumları olunca ara ara topladım, o diğer dediğim ateş kırmızısı horoz ibiğinin tohumlarını aldım filan, bordoyu bulamıyorum. Bulsam da bulamasam da, elimdekinden artık ayırıyorum sana. Sarısını sormuştun, sarım yok ama bulursam mutlaka ondan da ayırırım.

Sana bakman için bir de bağlantı veriyorum, gördün mü bilemiyorum:

http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/32476.htm

Bazı üyeler ellerinde farklı renkler olduğunu yazmış, belki senin de aradığın vardır içlerinde.

Sevgili yağmur, Tömürcek söğüt gübresinden önceki mesajlarında da epey bahsetmişti, o daha net yanıt verir size ama söğüdün kendisinde salisilik asit varmış, yani asprinin içindeki madde. Asprin de köklenmeyi teşvik amaçlı kullanılıyor. Söğüdün kendisi de çok çabuk köklenirmiş, dalları suya koysanız bile. Ben de forumda okudum bunları. Hatta bu yaz, yaz olmasına rağmen, birkaç söğüt dalı aldım söğüt ağaçlarından suda beklettim ve köklendi, hemen diktim. Şu an idare ediyorlar, yaşamaya devam ederler mi bilmiyorum ama tutuyor neticede. Ben son zamanlarda pek ilgilenemedim ve balkonda pet şişede kaldılar öyle gariplerim.

Tömürcekciğim, sana birkaç bağlantı veriyorum, izlersin, bazıları çok hoşuma gitti, Şirinler ve Sünger Bob'lu bile olur. Onlar kadar profesyonel malzeme kullanılmasa da sen yapabilirsin, beceriklisin sen, yaparsın boş vaktinde diye. Hepsini izle, çok güzel şeyler var:

CİHAN YEMENLİ - SU KABAĞI İŞLEMECİLİĞİ 1 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=PJGjSCObMwU)

CİHAN YEMENLİ - SU KABAĞI İŞLEMECİLİĞİ 2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ogtny9YFJd4)

su kabağı boyamaları - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=RdYstx2J9Kk)

Su kabağından oyuncak yapımı Metin GÜVEN teknolojidersi.net - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=9Yld4IzMlXw)

ÇAĞLANIN SU KABAĞI LAMBALARI(ÇAĞLA GOURD LAMPS) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=lb9AIJ1rA3Q)

Cymbelina
08-01-2014, 20:41
Bir de, Sn. ayazkentli'nin sayfasında bir çiçek görmüştüm, ismi Karides çiçeği galiba, ya da Tilki kuyruğu mu, öyle bir şey. Ondan sende vardır sanırım, Sn. ayazkentli'nin son sayfalarında vardı resmi, o çelikten tutar mı bilmiyorum. Varsa, uygun bir zamanında bana hemen bir köşeciğe bir dal dikebilir misin veya köklendirebilir misin rica etsem? Bir de, sende Senecio rowlenyanus var mı? Çok tatlı değil mi?

Senin pepe çiçeğin vardı hani, açtı mı o? Çiçekleri nasıl oldu?

bay tömürcek
12-01-2014, 21:03
Cymbelina ablam şimdi gördüm mesajlarını kusura bakma. Beni sorarsan benim moralim de seninkiyle kapışır durumda çok berbat beter hatta bitik :( Horoz ibiği için teşekkür ederim ablacım ama olmasa da olur bulamadım edemedim diye dert etme balkonumda fazla yer yok zaten toprak sıkıntısı da cabası.

Verdiğin bağlantıya baktım cymbelina abla beyaz sabriye en çok istediğim çiçeklerden biriydi benim pembelerin yanında boncuk boncuk açsın şölen olsun gözüme gönlüme diye baya aradım en sonunda buldum hatta diktim tuttu bile şuan hedef sarısında baharda pazarları hunharca alt üst edicem :) Şu su kabağı videolarını da izledim delme şeysinden olması lazım bide cam boncuk. Susak hala elimde mevcut hatta 10 15 tane var ama öylece duruyorlar satma da satamadım ne kendini ne tohumunu, bu senede ektiklerim olmadı hevesim baya bi kaçtı yani.

Karides çiçeği dediğin şeye baktım ablacım bizim burda dede sakalı diyolar eskiden köyde olmazsa olmazlardandı şimdi bitek öbür mahallede iki evde var. Bende çok istiyorum ondan ama o evlere hiç girip çıkmışlığım yok istemeye de gidemedim bi türlü. Ama Denizli'de pazara çok geliyomuş ondan eğer bu baharda da gelirse sana da alırım bitane ablacım. Senecio dediğine de baktım ondan malesef yok bende negüzelmiş tesbih gibi :) Pepe çiçeğim açtı ama sadece kulak pamuğu gibi bişey çıkardı benim istediğim pepeden değil bu benim istediğim pepe yani eski ana yüreği yeşil yapraklı ve çiçeği bildiğin eldiven giymiş el şeklinde açıyor. Denizli'de bi çiçekçide gördüm ama fiyatını sormadım bakımsızdı da zaten. Bulursam eğer o dediğim yeşillisinden alıcam.

Diğer siparişlerini hazır ettim ablacım çingene şalvarı, sabriye ve bikaç çeşit tohum eğer istediğin başka bişey varsa söyle abla 1 hafta daha köydeyim sonra Denizli'ye dönüyorum. İyi akşamlar.

helin-123
12-01-2014, 22:59
sevgili tömürcek nerelerdesin, sınavlar mı yoğundu, tekrar senden haber almak güzel, sayfanı dolaştım yine baktım çok güzeller, sen menekşe işinde gerçekten uzman olmuşsun.

bay tömürcek
13-01-2014, 00:44
sevgili tömürcek nerelerdesin, sınavlar mı yoğundu, tekrar senden haber almak güzel, sayfanı dolaştım yine baktım çok güzeller, sen menekşe işinde gerçekten uzman olmuşsun.

Şu an yoğun bi hayat sınavı içerisindeyim hatta ailecek içerisindeyiz :( Allah yardımcımız olsun :( Tez vakitte herşeyin iyi olmasını istiyorum dua edin tömürceğinize :( Menekşelerin dilini öğrendim artık gerisi kolay ablacım iyi akşamlar :)

İremsıla
13-01-2014, 10:14
İnşallah hep beraber sıkıntılı günleri atlatırız tömürceğim.bir karabuluttur ki dolaşıyor üzerimizde bize 2013 yılı başından beri uğur getirmemişti bahara bütün sıkıntılarımdan kurtulmak istiyorum hayırlısıyla rabbim hepimizin yardımcısı olsun.sevgiler.

bay tömürcek
13-01-2014, 12:25
İnşallah hep beraber sıkıntılı günleri atlatırız tömürceğim.bir karabuluttur ki dolaşıyor üzerimizde bize 2013 yılı başından beri uğur getirmemişti bahara bütün sıkıntılarımdan kurtulmak istiyorum hayırlısıyla rabbim hepimizin yardımcısı olsun.sevgiler.

Amin iremsıla ablacım inşallah. Artık kara bulut gidip güneş açsın tek dileğim bu :(

Derya Hanim
13-01-2014, 14:04
Allah yardimcim olsun bay tomurcek, her gecenin bir sabahi vardir unutma

bay tömürcek
13-01-2014, 15:47
Allah yardimcim olsun bay tomurcek, her gecenin bir sabahi vardir unutma

Amin derya ablacım Allah hepimizin yardımcısı olsun. O geciken sabah, o doğmayan güneş biran önce olsun artık ne sabır kaldı ne dayanacak güç. Allah'ım isyana düşürmesin.

efeege
13-01-2014, 17:46
sevgili tömürceğim.
sayfanı okuyunca sıkıntılı dönem geçirdiğini öğrendim.inşallah bir an önce feraha kavuşursun.
unutmaki evladım hiç kimsenin yaşamı dört dörtlük değildir. hepimizde zaman zaman zorluklar sıkıntılar geçiriyoruz.ben bunu insanın hayatla sınavı diye düşünüyorum direnci sabrı öğreniyoruz.
bu sabrın sonu selametle ödül alıyoruz.

azmini ümidini hiç yitirme..

mügem
13-01-2014, 18:50
Tömürceğim,her dağın kendi dumanı,her başın kendi derdi var.Derdi veren YARADAN dermanı da verir.Allah hepimize selamet ve hayırlar versin.

bay tömürcek
13-01-2014, 18:55
sevgili tömürceğim.
sayfanı okuyunca sıkıntılı dönem geçirdiğini öğrendim.inşallah bir an önce feraha kavuşursun.
unutmaki evladım hiç kimsenin yaşamı dört dörtlük değildir. hepimizde zaman zaman zorluklar sıkıntılar geçiriyoruz.ben bunu insanın hayatla sınavı diye düşünüyorum direnci sabrı öğreniyoruz.
bu sabrın sonu selametle ödül alıyoruz.

azmini ümidini hiç yitirme..

Evet ablacım sıkıntı çok büyük Allah beterinden saklasın :( İnşallah bir an önce herşey düzelip yoluna girer ne tat tuz oluyor böyle ne bet bereket :( Allah sınavımızdan yüzümüzün akıyla çıkmak nasip etsin.

mügem
13-01-2014, 18:55
Tömürceğim,üzüntülü olduğunu görünce yazıp yazmamakta kararsız kaldım ama hadi yazayım.Müjdemi isterim,bende bir afrika menekşesi merakı başladı.Söğüt gübremi topladım.Şimdilik kayınvalidemin iki çeşit menekşesini köklendirmeye başlayacağım.Sonrası Allah kerim.

bay tömürcek
13-01-2014, 19:00
Tömürceğim,her dağın kendi dumanı,her başın kendi derdi var.Derdi veren YARADAN dermanı da verir.Allah hepimize selamet ve hayırlar versin.

Ben de öyle diyorum müge ablacım Allah kimseye taşıyamıyacağı yükü yüklemezmiş. Demek ki bizim payımıza düşen de buymuş. Beterin beteri de var deyip halimize şükredicez ve en kısa sürede herşeyin iyi olması için eskiye dönmesi için dua edicez. Yanımda olan beni düşünen herkese çok teşekkür ediyorum.

bay tömürcek
13-01-2014, 19:07
Tömürceğim,üzüntülü olduğunu görünce yazıp yazmamakta kararsız kaldım ama hadi yazayım.Müjdemi isterim,bende bir afrika menekşesi merakı başladı.Söğüt gübremi topladım.Şimdilik kayınvalidemin iki çeşit menekşesini köklendirmeye başlayacağım.Sonrası Allah kerim.

Hadi hayırlı olsun ablacım sevindim şimdi menekşe çok başka bişey :) Eğer söğüt gübrem az diyosan içine az miktarda torf karıştırabilirsin ablacım biraz daha çoğalır. Madem beni bu müjdeye layık gördün bende elimde olan bütün renklerden sana yaprak ayırayım ablacım :) Menekşe çeşitlerine biraz da olsa benim katkım olsun :) Çingene şalvarın da kargoda zarar görmüştü galiba bitane de ondan göndereyim mart gibi ama bu sefer köklü gönderiyim sabriyen ne durumda ablacım, bordo yoncan falan oldular mı?

mügem
13-01-2014, 22:33
Ah bay tömürcek,sen böyle herkesin gönlünü edip sevindirirsen,Allah ta tez zamanda seni sevindirir.Çok sağol.Söğüt gübrem epey var.İneklerin yanında da ocağı var :) Sabriyem iyi,öyle geldiği gibi duruyordu,ben de ona ve bütün çiçeklerime 1 ay kadar önce koyun gübresi koydum.Bugün sanki göbeğinden uzuyor gibi geldi.Bordo yoncam 2 adet yaprak çıkardı.İçeriye almadım.

bay tömürcek
13-01-2014, 23:16
Ah bay tömürcek,sen böyle herkesin gönlünü edip sevindirirsen,Allah ta tez zamanda seni sevindirir.Çok sağol.Söğüt gübrem epey var.İneklerin yanında da ocağı var :) Sabriyem iyi,öyle geldiği gibi duruyordu,ben de ona ve bütün çiçeklerime 1 ay kadar önce koyun gübresi koydum.Bugün sanki göbeğinden uzuyor gibi geldi.Bordo yoncam 2 adet yaprak çıkardı.İçeriye almadım.

Ne demek ablacım birinin yüzündeki gülümsemenin sebebi olabiliyosam ne mutlu bana :) Kış ya şimdi biraz nazlı büyür yazın anlayamazsın bile ablacım :) Yoncanın içeri alınmasına gerek yok ama kırağı yakıyor yapraklarını bahara tekrar çıkıyor :) Ablacım aklıma gelmişken sorayım çavuş jandarmalar ne durumda bahara gönderebilecek misin bana? :) Tek umudum sensin abla nesli tükendi buralarda :)

Günüm
14-01-2014, 06:22
Tömürcek kardeşim. Ablasının değerlisi. Sarı Euphorbia Milii bulmak için pazarları hunharca alt üst etmek sana yasak. Ablan bir işe yarasın değil mi? Havaların biraz ılınmasını bekliyorum.

Rabbim hiçbirimize kaldıramayacağımız yükü vermiyor yavrum. Evet belki gelince üstüste geliyor ama bu dertler ya günahlarımıza kefaret ya da gelecek bir belanın engellenmesine sebep. Akıl gözümüz olayların ardındaki gerçekleri görmekten aciz. Allah'ımın izni ile büyük lütuflara mazhar olacaksınız.

bay tömürcek
14-01-2014, 10:18
Tömürcek kardeşim. Ablasının değerlisi. Sarı Euphorbia Milii bulmak için pazarları hunharca alt üst etmek sana yasak. Ablan bir işe yarasın değil mi? Havaların biraz ılınmasını bekliyorum.

Rabbim hiçbirimize kaldıramayacağımız yükü vermiyor yavrum. Evet belki gelince üstüste geliyor ama bu dertler ya günahlarımıza kefaret ya da gelecek bir belanın engellenmesine sebep. Akıl gözümüz olayların ardındaki gerçekleri görmekten aciz. Allah'ımın izni ile büyük lütuflara mazhar olacaksınız.

Estağfurullah ablacım bir işe yarasın ne demek lütfen :) Ayrıca çok teşekkür ederim günüm ablam çok mutlu ettin beni şimdi :)

İnşallah dediğin gibi de olur ablacım, Allah yüz akıyla sınavımızı vermek nasip etsin, herkese yardım etsin Rabbim.

ahsenn
14-01-2014, 12:14
Sana Allahtan kolaylıklar diliyorum tömürcek, bu güzel yüreğinle her zorluğun üstesinden gelirsin inşallah.
Benim oğlum da bu sene üniversiteye hazırlanıyor dualarımız sizlerle.

helin-123
14-01-2014, 14:03
Sevgili tömürcek ben böyle sıkıntılı durumlarda nasıl davranacağımı ne diyeceğimi bilemem kalbim daralır, ama inan Allah inanlarla birlikte, sana bütün kalbimle dua ediyorum, Allah feraha çıkarsın.

bay tömürcek
14-01-2014, 15:12
Sana Allahtan kolaylıklar diliyorum tömürcek, bu güzel yüreğinle her zorluğun üstesinden gelirsin inşallah.
Benim oğlum da bu sene üniversiteye hazırlanıyor dualarımız sizlerle.

Amin ahsen ablacım Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah bu sıkıntılı günlerimizde geçicek. Oğluna da Allah zihin açıklığı versin ablacım hayırlı yerler kazanmak nasip etsin.

bay tömürcek
14-01-2014, 15:15
Sevgili tömürcek ben böyle sıkıntılı durumlarda nasıl davranacağımı ne diyeceğimi bilemem kalbim daralır, ama inan Allah inanlarla birlikte, sana bütün kalbimle dua ediyorum, Allah feraha çıkarsın.

Aynen benimde öyle oluyor ablacım bu durumlar karşısında insan ne dese de karşısındakinin acısını hafifletse diye düşünüyor ama ne desen de yerini bulmuyor sözler çok iyi bilirim. Kalpten inanıyorum ablacım bugünler de geçicek herşey bu aralar üst üste geldi biri bitmeden diğeri başlıyor Allah'ım sonumuzu hayır etsin.

mügem
14-01-2014, 22:27
[QUOTE=bay tömürcek;1240785]Ne demek ablacım birinin yüzündeki gülümsemenin sebebi olabiliyosam ne mutlu bana :) Kış ya şimdi biraz nazlı büyür yazın anlayamazsın bile ablacım :) Yoncanın içeri alınmasına gerek yok ama kırağı yakıyor yapraklarını bahara tekrar çıkıyor :) Ablacım aklıma gelmişken sorayım çavuş jandarmalar ne durumda bahara gönderebilecek misin bana? :) Tek umudum sensin abla nesli tükendi buralarda

Çavuşlar göçünce içeri aldım.İnşallah saksıda yumruları sağsalim duruyordur.Nezaman istersen.Benimkiler rahmetli olduysa,ben sana konudan komşudan bulur buluştururum.

bay tömürcek
14-01-2014, 23:29
Çavuşlar göçünce içeri aldım.İnşallah saksıda yumruları sağsalim duruyordur.Nezaman istersen.Benimkiler rahmetli olduysa,ben sana konudan komşudan bulur buluştururum.

Allah razı olsun müge ablacım inşallah bişey olmaz seninkiler de bulmak için uğraşmazsın ;)

eceyıldız
15-01-2014, 09:53
Sevgili Tömürcek, uzun zamandır balkonlara bakmıyordum bu gün bir kaç balkon geceyim dedim ve ilk seni ziyaret ettim maşallah diyorum önce... Ablacım menekşelerine vuruldum bayıldım maşallah ellerine emeğine sağlık diğer bitkilerini de izlerken her birine ayrı ayrı maşallah dedim ellerine emeğine sağlık.

bay tömürcek
15-01-2014, 16:33
Sevgili Tömürcek, uzun zamandır balkonlara bakmıyordum bu gün bir kaç balkon geceyim dedim ve ilk seni ziyaret ettim maşallah diyorum önce... Ablacım menekşelerine vuruldum bayıldım maşallah ellerine emeğine sağlık diğer bitkilerini de izlerken her birine ayrı ayrı maşallah dedim ellerine emeğine sağlık.

Sayfama hoş geldin ablacım çiçeklerimi beğenmene de çok sevindim ;) Menekşeleri bir kere çözdün mü gerisi geliyor artık dillerinden anlıyorum ece abla :p

eceyıldız
15-01-2014, 17:50
Keşke bende anlayabilsem...Kızkandım ama kırkbir kere maşallah diyorum. Yakın olsaydın senden yaprak isterdim ama uzaksın ne yapalım...

bay tömürcek
15-02-2014, 21:21
Sayfama uğrayamaz oldum dostlar :D Bikaç tane fotoğraf paylaşıyım bari ;) Hercailerim büyümüşler :p

469775

469776

469777

469778

469779

bay tömürcek
15-02-2014, 21:39
Bu ağaçlar.net in arkadaşlıklarını dostluklarını çok seviyorum ;) Melih500 arkadaşım Antalya'ya geçerken bana uğradı 1 haftadır burda gitmiyo :D Sıska mıska ama doyuramıyorum ahaha :D Çok cana yakın biri kendisi gıynaşık :D Bahçelerden nergis toplayıverdi her gördüğü yerden nergis hastalığı var çocukta (günahı boynuna), çalma çiçek çabuk tutar diye bana da sağdan soldan karanfil falan koparıverdi bi poşet hakkını helal et Denizli :D

Gelirken 1 buçuk metre kılıç getirmiş bana hepsini çıkarıp sokmuş bavula nasıl sevindim anlatamam, kırmızı amariliste getirivermiş ama onları dikince çeker koyarım ;)

469781

469782

469783

469784

469785

bay tömürcek
15-02-2014, 21:48
Odamın penceresi ;) Çingene şalvarımın maşallahı var gari :D

469786

469787

469788

efeege
15-02-2014, 21:52
hoş geldin sevgili tömürceğim özlettin.
görüyorum yavru, menekşelerini büyütmüşsün....
çingene şalvarını şimdi gördüm...
bitane benede çelikleverisin gari....

bay tömürcek
15-02-2014, 21:52
Sümbüllerim bu sene pek neşesiz geçen sene mısır koçanı gibi açtılar bu sene sapları uzun ince çiçekleri az çingene gelini gibi bayılıyolar sağa sola :( Nergislerim güzeller açmaya başlıyolar melihciğim de sağ olsun 2 tane değişik çeşit nergis almış bana hediye olarak mis gibi kokuyolar onları da çekip koyucam bikaç güne ;)

469789

469790

469791

bay tömürcek
15-02-2014, 21:56
hoş geldin sevgili tömürceğim özlettin.
görüyorum yavru, menekşelerini büyütmüşsün....
çingene şalvarını şimdi gördüm...
bitane benede çelikleverisin gari....

Bende sizleri çok özledim ablacım :) Yavru menekşelerim baya büyüdüler, çingene şalvarından dikiveren sene de aba merakdı galma gari ;) :D

melih500
16-02-2014, 12:11
Enescim ayip ettin ben zaten zor doyarım :D yalnız çok güldük zaman su gibi akıp geçti herşey için teşekkürler. Biliyorsun benim elim uzun herkesin bahçesine daldım Allah günahlarımı affetsin :D yalnız senin 3 matruska kil getirip yüzümüze sürmemiz çok komikdi hiç unutmayacağım bir anı oldu. Dedikodunun belini kırdık ama :D

helin-123
16-02-2014, 14:54
bende tömürcek nereye kayboldu diyordum, çiçeklerin yine harikalar ellerine sağlık.

bay tömürcek
16-02-2014, 19:30
bende tömürcek nereye kayboldu diyordum, çiçeklerin yine harikalar ellerine sağlık.

Ben hep buralardayım ablacım illaki bi teknolojik sorunum oluyor benim alıştım artık ;) Oyüzden de sık sık fotoğraf ekleyemiyorum :p Ayrıca çiçeklerimi beğenmene çok sevindim helin abla iyi akşamlar :)

bay tömürcek
16-02-2014, 19:31
Enescim ayip ettin ben zaten zor doyarım :D yalnız çok güldük zaman su gibi akıp geçti herşey için teşekkürler. Biliyorsun benim elim uzun herkesin bahçesine daldım Allah günahlarımı affetsin :D yalnız senin 3 matruska kil getirip yüzümüze sürmemiz çok komikdi hiç unutmayacağım bir anı oldu. Dedikodunun belini kırdık ama :D

Her zaman beklerim melihcim ne demek ;) Ama o matruşka değil maşrapa hala öğrenemedin gitti gari :D

gokcegokce
19-02-2014, 20:16
Tömürcekcim nasılsın? Epey uğrayamamışım foruma dolayısıyla sayfanı da boşlamışım ablacım. Sıkıntılı olduğunu yazmışsın inşallah Allah gönlünü feraha kavuşturmuştur canım. Bir isteğin arzun varsa bir mesajın yeterli biliyorsun ablacım Allah'a emanet ol.

bay tömürcek
19-02-2014, 23:15
Tömürcekcim nasılsın? Epey uğrayamamışım foruma dolayısıyla sayfanı da boşlamışım ablacım. Sıkıntılı olduğunu yazmışsın inşallah Allah gönlünü feraha kavuşturmuştur canım. Bir isteğin arzun varsa bir mesajın yeterli biliyorsun ablacım Allah'a emanet ol.

İyiyim çok şükür ablacım sen nasılsın? :) Sıkıntılarım geçti sayılır ablacım Rabbim bidaha yaşatmasın inşallah :) Biliyorum canım ablam eksik olmayın benim de yapabileceğim bişey olduğunda elimden geleni yaparım ablacım :)

berçin
19-02-2014, 23:34
Sayfana uzun zamandır uğramamışım sevgili tömürcek, üniversiteye başlamış ilk yarıyı bitirmişsin bile, hayırlı uğurlu olsun. Maşallah evdeki düzeni de Denizliye taşımışsın bu arada:).

Akşam saatlerinden beri senin sayfalarında kah otur kah kalk keyifle gezdim, tam değildi açıkçası hızlı bir gezintiydi her mesajı tek tek okuyamadım, her resmi yeterli inceleyemedim ama büyük keyif aldım başarılarından:). Son sayfalarda anladığım kadarıyla sıkıntılar yaşamışsın ve atlatıyor gibisin. Allah yardımcın olsun, önünden taş değil çakılı esirgesin evladım... Sevgiler...

bay tömürcek
19-02-2014, 23:57
Sayfana uzun zamandır uğramamışım sevgili tömürcek, üniversiteye başlamış ilk yarıyı bitirmişsin bile, hayırlı uğurlu olsun. Maşallah evdeki düzeni de Denizliye taşımışsın bu arada:).

Akşam saatlerinden beri senin sayfalarında kah otur kah kalk keyifle gezdim, tam değildi açıkçası hızlı bir gezintiydi her mesajı tek tek okuyamadım, her resmi yeterli inceleyemedim ama büyük keyif aldım başarılarından:). Son sayfalarda anladığım kadarıyla sıkıntılar yaşamışsın ve atlatıyor gibisin. Allah yardımcın olsun, önünden taş değil çakılı esirgesin evladım... Sevgiler...

Çok teşekkür ederim berçin ablacım değerli yorumun çok mutlu etti beni hoş geldin safalar getirdin sayfama :)

Kısıtlı imkanlarımla burda da çiçeklerime bakmaya çalışıyorum ablacım :) Sıkıntılarım geçti sayılır ablam inşallah Rabbim kimseye yaşatmaz çok zor günler atlattık. Yaz için balkonumu düzenleme planlarım var aklımda umarım başarabilirim aklımdakileri gerçekleştirebilirsem görsel şölen olucak inşallah ;)

YeniGine
20-02-2014, 00:03
Sevgili tömürcek öncelikle sıkıntılarının geçtiğini, atlattığını belirtmişsin; çok şükür, geçmiş olsun Allah'ım o günleri unutturmasın inşallah.

Sonraa sümbüllerin uzun sap, az çiçek sorununu sevgili berçin'in de sayfasında yazışmış idik meğerse hibrit olduklarından kaynaklanıyor imiş. :( Yazık bir heves, umutlarla aldığımız o soğanlara. Demek ki bundan sonra öyle her yerden soğan almak yokmuş... Tömürcek yaz için balkonumu düzenleme planlarım demişsin yazında mı orada kalacaksın ki?

bay tömürcek
20-02-2014, 09:23
Sevgili tömürcek öncelikle sıkıntılarının geçtiğini, atlattığını belirtmişsin; çok şükür, geçmiş olsun Allah'ım o günleri unutturmasın inşallah.

Sonraa sümbüllerin uzun sap, az çiçek sorununu sevgili berçin'in de sayfasında yazışmış idik meğerse hibrit olduklarından kaynaklanıyor imiş. :( Yazık bir heves, umutlarla aldığımız o soğanlara. Demek ki bundan sonra öyle her yerden soğan almak yokmuş... Tömürcek yaz için balkonumu düzenleme planlarım demişsin yazında mı orada kalacaksın ki?

Evet ablacım sıkıntılarım geçti sayılır çok şükür Rabbim bidaha göstermesin :)

Sümbüllerim geçen sene görenleri hayran bıraktı ama bu sene hiç iç açıcı değiller cılız cılız. Seneye sümbül dikmem götürürüm soğanları köye bahçeye biyere gömüverir annemler. Zaten 5 taneler, seneye nergislerimin çeşitlerini çoğaltmak istiyorum onlar açıyolar negüzel :) Soğanlılara nergislerle devam edicem inşallah :)

Yazın büyük ihtimal burda olucam ablacım iş falan da bulursam tamamdır :)

helin-123
20-02-2014, 21:51
sevgili tömürcek yine sayfanı baştan sona gezdim. çok güzeller sen yakınlarda değilmisin ya balkonuna bir ugrardım. çingene şalvarı bir, menekşeler iki.üç dört diye gidecek ama neyse çok güzeller.

bay tömürcek
20-02-2014, 22:17
sevgili tömürcek yine sayfanı baştan sona gezdim. çok güzeller sen yakınlarda değilmisin ya balkonuna bir ugrardım. çingene şalvarı bir, menekşeler iki.üç dört diye gidecek ama neyse çok güzeller.

Yakın olsaydık balkonumu evimi ziyaretin çok mutlu ederdi beni ablacım :) Çingene şalvarım az daha dallanıp budaklansın menekşelerim yapraklansın kargoya bindiririm ben onları senin için ablacım merak etme sen :)

Cymbelina
21-02-2014, 01:19
Töm, pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım:) Gene bir şifreli konuşmalar okudum, maşrapa filan. Kil maskesi filan mı yaptınız, naaptınız?:)

Tömcüğüm müjdemi isterim, kaybettim sandığım tohumları buldum - anladın sen. Ayrıca halam tohum göndermişti, kadifeler filan vardı, çok incelememiştim, dün mü ne bir baktım, çok şanslıyız, çok:) Senin de seveceğini tahmin ediyorum ama sende olan bir tür mü değil mi bilmiyorum. Büyük ihtimalle görmüşsündür sen onu köyde ama. Ama sarı değil - bu kadar ipucusu yeter.

Yazın köye dönmeyecekmişsin, Almanya'da:p kalıp çalışacakmışsın, işçi yazılmışsın oraya, kuşlar söyledi, cik cik. Bakıyorum da sen çok değiştin Tömürcek, Evropa çok değiştirdi seni:dilli: Köye gitmezsen biz senin güzel çiçeklerini nasıl göreceğiz? O sıra sıra sardunyalarını...

Helga'dan mecburen vazgeçip hint bülbülüne dönmüştün, sana dediydim, abla sözü dinlesen. Aldın mı kuş?

Dua ederken aklıma geldikçe sizi de katıyorum, sen de bizi unutma dualarında, çok ihtiyacımız var.

İremsıla
21-02-2014, 07:31
Eminim görsel şölen projende,balkondan sarkan petunyalarda vardır diye düşünüyorum tömürcek ne dersin.inşallah bu yıl mutlu ve bol çiçekli geçer hepimiz için.

helin-123
21-02-2014, 11:44
Tabi gelsinler ziyarete Antalya'yı görmüş olurlar.

bay tömürcek
21-02-2014, 14:00
Töm, pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım:) Gene bir şifreli konuşmalar okudum, maşrapa filan. Kil maskesi filan mı yaptınız, naaptınız?:)

Tömcüğüm müjdemi isterim, kaybettim sandığım tohumları buldum - anladın sen. Ayrıca halam tohum göndermişti, kadifeler filan vardı, çok incelememiştim, dün mü ne bir baktım, çok şanslıyız, çok senin de seveceğini tahmin ediyorum ama sende olan bir tür mü değil mi bilmiyorum. Büyük ihtimalle görmüşsündür sen onu köyde ama. Ama sarı değil - bu kadar ipucusu yeter.

Yazın köye dönmeyecekmişsin, Almanya'da kalıp çalışacakmışsın, işçi yazılmışsın oraya, kuşlar söyledi, cik cik. Bakıyorum da sen çok değiştin Tömürcek, Evropa çok değiştirdi seni:dilli: Köye gitmezsen biz senin güzel çiçeklerini nasıl göreceğiz? O sıra sıra sardunyalarını...

Helga'dan mecburen vazgeçip hint bülbülüne dönmüştün, sana dediydim, abla sözü dinlesen. Aldın mı kuş?

Dua ederken aklıma geldikçe sizi de katıyorum, sen de bizi unutma dualarında, çok ihtiyacımız var.

Evet ablacım Melih'i gezdirmek için Pamukkale'ye travertenlere gittik ordan da Karahayıt'a termallere gittik ordaki doğal kilden aldık suyun içinden biraz fazla almışız oyüzden 3 maşrapa oldu kil maskesi yaptık ondan :D

Hadi gözümüz aydın ablacım çok sevindim tohumları bulmana inşallah tahmin ettiğim şeyler vardır tohumların içinde amma velakin gönül isterdi ki limon sarısı olsun :p

Valla ablacım yazın burda kalma planlarım var Allah nasip kısmet ederse iş bulup çalışırım diyorum ama belli de olmaz böle derim derim bakmışsınız bay tömürcek Sakarya'dan çıkar değişmedim yani ben gene aynı benim memleket özlemim, köy hasretim, Cevdet tutkum hala devam etmekte ;)

Evet hint bülbülü alcaktım kararım kesindi ama dünden önceki gün doğum günümdü arkadaşlar bana süprüz yaptılar doğum günümü kutladık hediye olarak da mavi bi muhabbet kuşu almışlar evde yalnızım ses soluk olur diye adını da Celi koydum şimdi eğitme çabalarındayım :D

sen merak etme ablacım her zaman ettiğim duaların içinde sen de varsın Rabbim feraha kavuştursun en kısa sürede

bay tömürcek
21-02-2014, 14:05
Eminim görsel şölen projende,balkondan sarkan petunyalarda vardır diye düşünüyorum tömürcek ne dersin.inşallah bu yıl mutlu ve bol çiçekli geçer hepimiz için.

Ablacım petunya tutkum hala had safhada ama sarkıtacak yer yok :( Balkon kenarları duvar değil kalın cam ve alüminyum, bu alüminyumlar çok ince oralara askılı saksı yapmayı düşündüm ama çok ince kaynakla tutturulmuşlar saksıları tartmaz malesef. Pencere önleri damdar ama eğer bi şekilde pencere önüne veya balkon kenarlarına uzun saksıları sabitleyebilirsem petunyalarım olucak yine balkonumda ;)

bay tömürcek
21-02-2014, 14:05
Tabi gelsinler ziyarete Antalya'yı görmüş olurlar.

Bi aksilik olmazsa aklımdasın ablacım :)

bay tömürcek
22-02-2014, 18:32
Sellukalarım artık esas saksılarına alınacak hale geldiler :) Sanırım 2 ay kadar önce 7 tohum ektim 6 tanesi çimlendi ve büyüyorlar :)

471203

471204

471205

bay tömürcek
22-02-2014, 18:34
Melih gelirken kılıç getirdi demiştim geçen gün onu saksıladım 5 litrelik kovaya diktim inşallah kurumaz da tutar tekrardan çok teşekkür ederim melihcim ;)

471206

471207

471208

bay tömürcek
22-02-2014, 18:36
Bu da 3 ay önce diktiğim kılıcım ;)

471209

471210

bay tömürcek
22-02-2014, 18:41
Ve nergislerim :) Balkonda her sabah bunlara bakmak bana yaşama sevinci veriyor :p Sol taraftaki saksıda melihle beraber aldığımız bodur kokusuz cins var çok hoşuma gitti bodur nergisim yoktu hiç, son resimdekini de melih bana hediye olarak almış çok güzel bi kokusu var ;) Diğerleri benim geçen seneki nergislerimden :p

471211

471212

471213

471214

471215

Cymbelina
22-02-2014, 19:41
O halde doğum günün kutlu olsun, Allah daha nice yaşlara sağlıkla sevdiklerinle ermeni nasip etsin - bilseydik vaktinde kutlardık.

Celi ne yav? Jelly mi? Jelly bean geldi aklıma, jelibon mu kuşun adı?:) Maviş olsun derdim ama klasik olur o da herhalde. O başlıkta resmini paylaş, bekliyoruz.

Evden getirdiğin soğanlar nasıl böyle boy attı ve açtı? Maaşallah. Bizim 2 tane vardı, minnacık yeşil filiz verdi ama o kadar, öyle soğan cücüğü olarak duruyorlar. Niye ki?

gokcegokce
22-02-2014, 19:42
Çok sevindim feraha erdiğine canım, Allah gelmiş geçmiş etsin inşallah. Tömürcekcim senin hediyelerini gerektiğince yaşatamadım. Anneme bıraktığım menekşeler olsun Kırklareli'ne kadar taşıdığım gül sardunyam ve niceleri malesef öldüler :( Senin parlak mustafa ve karanfiller ne alemde? İnşallah seninkiler yaşıyordur ablacım. Sevgiler...

bay tömürcek
22-02-2014, 20:05
O halde doğum günün kutlu olsun, Allah daha nice yaşlara sağlıkla sevdiklerinle ermeni nasip etsin - bilseydik vaktinde kutlardık.

Celi ne yav? Jelly mi? Jelly bean geldi aklıma, jelibon mu kuşun adı?:) Maviş olsun derdim ama klasik olur o da herhalde. O başlıkta resmini paylaş, bekliyoruz.

Evden getirdiğin soğanlar nasıl böyle boy attı ve açtı? Maaşallah. Bizim 2 tane vardı, minnacık yeşil filiz verdi ama o kadar, öyle soğan cücüğü olarak duruyorlar. Niye ki?

Ablacım kutlamanı çok beğendim sünger bob hastasıyım ben zaten çok teşekkür ederim ;) Celi de evet jelibon aslında ama sonradan kısaldı ve celiye döndü celi çok hoş kanaatimce :p resimlerini paylaşıcam ablacım.

Soğanlardan yana sorunum yok çok şükür abla geçen sene de soğan diktim çabucak büyüyüp açtılar. Bunlar da yine geçen senekiler söküp buraya getirmiştim diktim bu haldeler şimdi daha hepsi açmadı hepsi açsın ozaman da çekicem ;)

bay tömürcek
22-02-2014, 20:07
Çok sevindim feraha erdiğine canım, Allah gelmiş geçmiş etsin inşallah. Tömürcekcim senin hediyelerini gerektiğince yaşatamadım. Anneme bıraktığım menekşeler olsun Kırklareli'ne kadar taşıdığım gül sardunyam ve niceleri malesef öldüler :( Senin parlak mustafa ve karanfiller ne alemde? İnşallah seninkiler yaşıyordur ablacım. Sevgiler...

Canın sağolsun ablacım bende var buraya geldiğinde gene veririm ;) Senin verdiğin ceylanla renkli sardunyam tutmadı malesef ama iki karanfilin ikiside tuttu hatta biri tomurcuk veriyor sanırım diğeri de yanında büyüyor ;) Parlak mustafam da duruyor biraz büyüdü o da :p

gokcegokce
22-02-2014, 20:18
Canın sağolsun ablacım bende var buraya geldiğinde gene veririm ;) Senin verdiğin ceylanla renkli sardunyam tutmadı malesef ama iki karanfilin ikiside tuttu hatta biri tomurcuk veriyor sanırım diğeri de yanında büyüyor ;) Parlak mustafam da duruyor biraz büyüdü o da :p

Ay çok sevindim karanfillere Tömürcekcim açınca mis kokusunu içine çek ve anneanneme bir fatiha okuyuver olur mu? Onun bahçesinden kalma bir hatıradır o. Annem ve ben dağıtabildiğimiz kadar çok dağıtıyoruz o karanfili. Parlak Mustafam da taa Karslardan geldi ve seni buldu ne güzel. Sevgiyle bak hepsine canım. Bu arada doğum gününmüş geçmiş de olsa kutlu olsun, iyi ki seni tanımışız. Sevgiler...

Lazuti
22-02-2014, 20:23
Doğum günün kutlu olsun Tömürcek'cuğum.Bana bir ara geri dönersen sevinirim ;)

bay tömürcek
22-02-2014, 20:31
Ay çok sevindim karanfillere Tömürcekcim açınca mis kokusunu içine çek ve anneanneme bir fatiha okuyuver olur mu? Onun bahçesinden kalma bir hatıradır o. Annem ve ben dağıtabildiğimiz kadar çok dağıtıyoruz o karanfili. Parlak Mustafam da taa Karslardan geldi ve seni buldu ne güzel. Sevgiyle bak hepsine canım. Bu arada doğum gününmüş geçmiş de olsa kutlu olsun, iyi ki seni tanımışız. Sevgiler...

Biliyorum ablacım o karanfili ben bordo mis gibi kokuyor annemin yengesinde tenekelerce oluyor, kokusu yazın sıcakta koklamadan da duyuluyor ;) Ananene Allah rahmet eylesin gökçe ablam fatihayı unutmam okurum :) Benimkiler büyüyünce ben de dağıtmaya çalışıcam ozaman o karanfilden abla, nekadar kişide can bulursa okadar sevap :) Ayrıca doğum günümü kutladığın için çok teşekkür ederim bende sizleri iyi ki tanımışım ablacım ;)

bay tömürcek
22-02-2014, 20:31
Doğum günün kutlu olsun Tömürcek'cuğum.Bana bir ara geri dönersen sevinirim ;)

Teşekkürler lazuti sana dönücem ;)

Muda
22-02-2014, 21:42
Doğum günün kutlu olsun. Nice sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günlere.

bay tömürcek
22-02-2014, 22:00
Doğum günün kutlu olsun. Nice sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günlere.

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ;)

ıldır
23-02-2014, 06:41
Dogum günün kutlu olsun kardeşim.. Saglıkla nice yıllara inşallah... Bu arada sellukaların muhteşem görünüyor...Çiçeklerinide görelim inşallah...

ngr33
23-02-2014, 09:03
mutlu huzurlu saglikli bol bitkili ve bol çiçekli nice güzel senelere *** sevgili bay tomurcek.. ;)

aheste
23-02-2014, 09:45
Doğum günün kutlu olsun sevgili tömürcek, ailenle, sevdiklerinle nice mutlu , sağlıklı seneler... Sende merak salmışsın nergislere benim gibi hadi hayırlısı:)

bay tömürcek
23-02-2014, 17:05
Dogum günün kutlu olsun kardeşim.. Saglıkla nice yıllara inşallah... Bu arada sellukaların muhteşem görünüyor...Çiçeklerinide görelim inşallah...

Çok teşekkür ederim abicim :) Selluka ilk defa yetiştiriyorum inşallah çiçeklerini de görürüz hep beraber :)

bay tömürcek
23-02-2014, 17:05
mutlu huzurlu saglikli bol bitkili ve bol çiçekli nice güzel senelere *** sevgili bay tomurcek.. ;)

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim ngr33 abla :)

bay tömürcek
23-02-2014, 17:07
Doğum günün kutlu olsun sevgili tömürcek, ailenle, sevdiklerinle nice mutlu , sağlıklı seneler... Sende merak salmışsın nergislere benim gibi hadi hayırlısı:)

Amin aheste ablacım çok teşekkür ederim :) Nergis merakım geçen sene başladı ve bırakacağımı da zannetmiyorum çok kısacık bi çiçeklenme süreleri olsa da çok seviyorum nergisleri :)

bay tömürcek
23-02-2014, 18:16
Biraz nostalji yapalım eskilerden ;) Ekim ayında Sakarya'ya gittiğimde çekmiştim bu menekşeleri :p

471552

471553

471554

471555

471556

bay tömürcek
23-02-2014, 18:19
Bunları da geçen sene dağdan getirmiştim yabani siklamen. Yumruları kaybetmiştim meğer bahçeye atmışlar baktım yeşermişler saksıya diktim açtılar ama pek ihtişamlı olamadılar seneye daha güzel olacaklarını umuyorum ;)

471562

471563

bay tömürcek
23-02-2014, 18:22
Bir ay kadar önce çekmiştim kalanchoelerimi tomurcuk vermiyolar diye söyleniyodum tomurcuklandılar daha açmamışlar ama telefonda soruyorum ara ara :D

471564

471565

471566

471567

471568

bay tömürcek
23-02-2014, 18:24
2 teneke ortancam vardı böldüm 4 tane yaptım bunları da bir ay önce çekmiştim yeşermeye başlamışlardı bile ;)

471569

471570

471571

bay tömürcek
23-02-2014, 18:27
Gökçe ablamın ananesinin karanfilinden Allah rahmet eylesin nur içinde yatırsın tuttu ikisi de uzayan tomurcuk vericek büyük ihtimalle ;)

471577

471578

bay tömürcek
23-02-2014, 18:30
Bugün menekşelerimi bardaklardan kalıcı saksılarına aldım ve budadım kilo kilo yaprak çıktı :D Benim de canım çıktı :D Arkadaşımı çağırdım sağolsun kırmadı beni geldi beraber hallettik ;)

471586

471587

471588

bay tömürcek
23-02-2014, 18:32
Biraz daha büyük olanları da küçük yoğurt kaplarına diktim ;)

471594

471595

471596

471597

471598

bay tömürcek
23-02-2014, 18:37
Bir hafta önce akşam bi kafeye gitmiştik tesadüf eseri oturduğum koltuğun arkasında yasemin varmış inceliyim dedim bit pire hastalık falan var mı diye dalın birini kopardım yanlışlıkla! :D Defalarca denememe rağmen tutturamadım yasemini bu sefer kola şişesinin içinde perlitte denedim ve gözlerime inanamadım 1 haftada tam 5 cm taptaze filiz verdi ve yanlarından çiçek tomurcuğu çıkardı :D En alt 2 yaprağını sararttı düştüler ama inşallah tamamen kuruyup gitmez :p

471604

471605

471606

471607

bay tömürcek
23-02-2014, 18:41
Evim boyanırken çiçeklerimi balkona koymak zorunda kaldım o akşam çok soğuktu kohleram dondu soğuktan 2 kök yan yanaydı biri dayanamadı birinin de yaprakları yandı tamamen öldü artık derken bu hale geldi ;)

471613

471614

471615

bay tömürcek
23-02-2014, 18:43
Tricolorum büyümeye başladı rengi çok güzel ;)

471616

471617

471618

bay tömürcek
23-02-2014, 18:45
Büyük yapraklı Sabriyem ;)

471620

471621

471622

bay tömürcek
23-02-2014, 18:47
Bunlar da normal küçük yapraklı Sabriyelerim 2 saksı var şuan ;)

471629

471630

471631

471632

bay tömürcek
23-02-2014, 18:50
Bu da beyaz Sabriyem 2 ay oldu heralde diktiğim büyümeye başladı artık ;) Hep bodur kılıç isterdim geçen arkadaşım bana hediye olarak getirmiş bide toprak saksıya dikmişler çok güzel duruyor :p

471634

471635

471636

471637

471638

bay tömürcek
23-02-2014, 18:52
Itırım maşallah çok hızlı büyüyor :p Bide topluca pencereyi çektim yine ;)

471640

471641

471642

471643

buraktuci
23-02-2014, 20:40
Maşallah Enes abi süperler Valla insan kıskanmıyor ama özeniyor abi. Senin sayende benimde bir kaç çiçeğim oldu ama seninkiler ayrı bir güzel.

bay tömürcek
23-02-2014, 20:44
Maşallah Enes abi süperler Valla insan kıskanmıyor ama özeniyor abi. Senin sayende benimde bir kaç çiçeğim oldu ama seninkiler ayrı bir güzel.

Teşekkürler burakcım eminim seninkiler de çok güzel olucaklar yaz gelsin bi ;) Güzel sözlerin için ayrıca teşekkür ederim :p

hira
23-02-2014, 20:50
Hay Allah nasılda yanlışlıkla kopuvermiş o yasemin öyle:p tamda bi çelik olacak boyutta! inşallah gelişimi devam ederde sevinirsin tömürcekciim;) hoş, başka şansı yok senin elinde ya köklenecek ya köklenecek;)

buraktuci
23-02-2014, 20:54
İnşallah abicim İnşallah.

bay tömürcek
23-02-2014, 21:01
Hay Allah nasılda yanlışlıkla kopuvermiş o yasemin öyle:p tamda bi çelik olacak boyutta! inşallah gelişimi devam ederde sevinirsin tömürcekciim;) hoş, başka şansı yok senin elinde ya köklenecek ya köklenecek;)

Ablacım valla bu sanırım 4. yasemin denemem hiç bi şekilde tutturamadım hoş ozaman dikim zamanı değildi ama sağda solda görünce kaçırmayıp çelik almıştım bu sefer oldu sanırım çiçekçim perlitte çok güzel köklendiğini söylemişti inşallah başarabilirim bu sefer ;) Bu sefer de olmazsa bascem parayı alcem :D

efeege
23-02-2014, 22:47
iki gündür nete giremiyodum şehir dışındaydım kaçırmışım.
sevgili tömürcek, geçmiş dohum günün kutlu olsun nice yıllara sevdiklerinle.

bay tömürcek
23-02-2014, 22:49
iki gündür nete giremiyodum şehir dışındaydım kaçırmışım.
sevgili tömürcek, geçmiş dohum günün kutlu olsun nice yıllara sevdiklerinle.

Çok teşekkür ederim ablacım :)

YeniGine
23-02-2014, 22:56
Sevgili tömürcek yine maşallah çok güzel olmuş çiçeklerin. Komşumun bodur kılıçları var artık saksısı oldukça küçük geliyor, ayırsam desem şimdi zamanı mıdır? :( Bir de artık sen de biliyorsun, öğrendin elimizde sadece bahçe toprağı var ekstra birşey katmak gerekir mi?

bay tömürcek
23-02-2014, 23:06
Sevgili tömürcek yine maşallah çok güzel olmuş çiçeklerin. Komşumun bodur kılıçları var artık saksısı oldukça küçük geliyor, ayırsam desem şimdi zamanı mıdır? :( Bir de artık sen de biliyorsun, öğrendin elimizde sadece bahçe toprağı var ekstra birşey katmak gerekir mi?

Beğenmene çok sevindim ablacım ;) Saksısından komple çıkart ablacım toprağıyla beraber sonra elinle uygun yerlerinden ikiye üçe artık kaça uygunsa böl saksıla ayrı ayrı. Bunu arkadaşım ablasına diktirmiş ama evde toprak olmadığı için inşaat kumuna dikmişler bende çıkardım biraz suda kendine geldi cocopeate diktim çabucak kök saldı yapraklandı.

Sadece bahçe toprağı daha önce hiç kullanmamıştım ablacım buraya gelince toprak sıkıntımdan dolayı kullandım hiç beğenmedim suladıkça toprak oturdukça taş kesildi. Şimdi şöyle yapıyorum ablacım evimin oralarda kazı falan olduğunda güzel bahçe topraklarından alıyorum taşları ayıklayıp içine uygun miktarda torf veya cococpeat karıştırıyorum toprağı gevşek yapıyor sulayınca çamur gibi olmuyor sen de öyle yapabilirsin ablacım :)

ngr33
24-02-2014, 10:49
sabriyeler de pek zarif maşallah.. ;)

serkan_istanbul
24-02-2014, 13:30
Maşallah kardeşim ne güzel büyümüş menekşeler, sabriyeler şu beyaz sabriye bende yok ama . Yapılırmı şimdi bu. Sevgiler

fatitoo
24-02-2014, 14:35
Bunlar da normal küçük yapraklı Sabriyelerim 2 saksı var şuan ;)

471629

471630

471631

471632
Bu küçük yapraklı sabriye ye bayılıyorum:)Maşallah Tömürcek...

gokcegokce
24-02-2014, 17:21
Tömürcekcim senin karanfiller almış başlarını gitmiş ne güzel :) Benimkinin ucundan azıcık çimdiklemiştim yan sürgün versin diye bana küstü birazcık pek uzamadı. Ama fazla nazlı değildir yine de gösterir güzelliğini. Sarkmayı çok seviyor senin penceren ona iyi gelmiş. Bu arada tricolor'un çok güzel serpilmiş ablacım eğer ileride budarsan bir çeliğine talibim bilesin :) Bu arada sana bir şey danışıcam. Bir menekşemin pek çok kökü var. Ben onun öyle dolgun görünümünü seviyorum ama pek anlamıyorum menekşeden malesef. Kökleri ayırmalı mıyım? Sevgiler, yeşil parmaklı kardeşim. :)

bay tömürcek
24-02-2014, 20:42
Maşallah kardeşim ne güzel büyümüş menekşeler, sabriyeler şu beyaz sabriye bende yok ama . Yapılırmı şimdi bu. Sevgiler

Beyaz sabriyeyi yeni edindim serkan abicim eğer biyerlerde görüp elime geçerse aklımdasın abi unutmam ;)

bay tömürcek
24-02-2014, 20:46
Tömürcekcim senin karanfiller almış başlarını gitmiş ne güzel :) Benimkinin ucundan azıcık çimdiklemiştim yan sürgün versin diye bana küstü birazcık pek uzamadı. Ama fazla nazlı değildir yine de gösterir güzelliğini. Sarkmayı çok seviyor senin penceren ona iyi gelmiş. Bu arada tricolor'un çok güzel serpilmiş ablacım eğer ileride budarsan bir çeliğine talibim bilesin :) Bu arada sana bir şey danışıcam. Bir menekşemin pek çok kökü var. Ben onun öyle dolgun görünümünü seviyorum ama pek anlamıyorum menekşeden malesef. Kökleri ayırmalı mıyım? Sevgiler, yeşil parmaklı kardeşim. :)

Ben de karanfilin ucunu kırcaktım ablacım ama baktım ucu toparlanmaya başladı dedim heralde tomurcuk vericek ellemedim açacağa benziyor bakalım inşallah ;) Tricolorum eğer büyürse kesiveririm gökçe abla sana ben merak etme gari aklımdasın :p

Menekşene gelince de çok köklüyse ayır ablacım sıkış tepiş hiç hoşlarına gitmiyor menekşelerin çiçeklerini bile doğru düzgün açmıyorlar. Saksısından çıkar kaç kökse tek tek ayırıp saksıla hatta alt sıradaki fazla yaprakları kopar. Yaşlı yaprakları hiç tutmuyorum menekşelerimin üzerinde hemen hemen 2 ayda 3 ayda bir mutlaka budarım ;)

gokcegokce
24-02-2014, 20:57
Tricolor için şimdiden teşekkürler Tömürcekcim. Menekşeye de bir operasyon yapayım o zaman en kısa sürede, boşta bir saksım var. :) Menekşe ve Orkidelere resmen içgüdüsel şekilde bakıyorum, dillerinden pek anlamıyorum. Tek derdim yeniden çiçeklenmelerine yardımcı olmak. Senin sayende o da olur inşallah. Sen gibi yeşil parmak değilim :P

melih500
24-02-2014, 22:36
Melih gelirken kılıç getirdi demiştim geçen gün onu saksıladım 5 litrelik kovaya diktim inşallah kurumaz da tutar tekrardan çok teşekkür ederim melihcim ;)

471206

471207

471208

Aman Allahim canim yatagim burnunda tütüyor :D :D güle güle büyüt kankacim kılıncini ;)

melih500
24-02-2014, 22:46
[QUOTE=bay tömürcek;1252566]Bir hafta önce akşam bi kafeye gitmiştik tesadüf eseri oturduğum koltuğun arkasında yasemin varmış inceliyim dedim bit pire hastalık falan var mı diye dalın birini kopardım yanlışlıkla! :D Defalarca denememe rağmen tutturamadım yasemini bu sefer kola şişesinin içinde perlitte denedim ve gözlerime inanamadım 1 haftada tam 5 cm taptaze filiz verdi ve yanlarından çiçek tomurcuğu çıkardı :D En alt 2 yaprağını sararttı düştüler ama inşallah tamamen kuruyup gitmez :p

471604

471605

Hey bunu da hatirliyorum bir cafeden araklamistik :D tutmasına sevindim kanki gözün aydın, bu arada benim caldigim karanfil tutumu :D ben sana saksiyi alayim dedim keşke alsaydim gözüm arkada kaldı :D bu arada ben kil masrupami unutmusum banyonun arka kapisinda :D

bay tömürcek
24-02-2014, 22:56
Ben çiçek çalmaya karşı değilim ama saksısıyla çalmaya karşıyım kendime yapsalar nasıl olur diye düşünürüm herzaman :D Ama dalını çalıp üretmek iyi bişey yani bana öyle geliyor :D Senin karanfiller tuttular galiba hala canlılar :D Kil maşrukan hala orda duruyor arada maske yapıyorum sana göndercem ben onu merak etme :D

melih500
24-02-2014, 23:09
:D bende olmayan çiçek baskasinda olamaz kankcım o kadar :D tutmaz öyle kirmayla saksiyi alacak ve kacacaksin o kadar :D :D aklima o günkü halim geldi evi bulamadim bahcelere daliyordum neyse nerden girdim yine ben bu konuya :D töbest yok kanka ben maya yapıyorum kil sana kalsin diymedigim o kelimeyi zaten aklimada girmiyor (masrupa) :D

jojoba
25-02-2014, 10:45
Harikasınız:) Toprağa daldırdığınız tek daldan mucizeler meydane geliyor. Maşallah diyorum. Nazarım fena değer. kıskandım seni tömü :)

bay tömürcek
25-02-2014, 12:06
Harikasınız:) Toprağa daldırdığınız tek daldan mucizeler meydane geliyor. Maşallah diyorum. Nazarım fena değer. kıskandım seni tömü :)

Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim jojoba ablacım ama nazar konusunda korkmadım desem yalan olur valla şimdi :eek: Bana da çok nazar değer çiçeklerime de hemen bi okunmamız lazım ;)

bay tömürcek
25-02-2014, 13:20
Menekşelerim yavruladı koyacak yer yok diye masanın üzerini tekrardan düzenledim baya yer açıldı gözüm ne zaman doyacak merakla bekliyorum ;)

472273

472274

472275

bay tömürcek
25-02-2014, 13:24
Masada baya yer açıldı ;) Kulakları çınlasın nilgün ablamın yarı minyatür menekşesinden :p Sürekli açar demişti haklıymış da durup dinlenip açıyor içi tomurcuk dolu yine bi fırsat bulup saksıya alamadım bardakta kalakaldı garibim ama gayet memnun gibi yerinden ;)

472276

472277

472278

472279

bay tömürcek
25-02-2014, 13:27
Yan apartmandaki teyzeyle dün 2 dk balkondan balkona muhabbet ettik çiçeklerimi görünce baya bi şaşırdı annemle falan kalıyorum sanmış canı gönülden tebrik etti ve evine çağırıp bi saksı kohlera hediye etti tabi bende elim boş gitmedim bi saksı çingene şalvarı götürdüm :p

472290

472291

472292

bay tömürcek
25-02-2014, 13:37
Mor sümbülüm de açtı buda cılız seneye sümbül mümbül dikmem :D Nergislerimin bu saksısı komple açtı bu cins çok güzel ;)

472313

472314

472315

bay tömürcek
25-02-2014, 13:39
Bu da aynı cins içi beyaz ;) Bodur olan da açtı çok sevdim ben bunu :p 2 çiçek sapı daha var açıcak üzerinde ;)

472318

472319

472320

ngr33
25-02-2014, 13:53
Ne tatli komsularınizla hediyelesmeniz ;)
Benim komsum bana bir saksı çiçekle gelse sevinçten çaldırırdım heralde..maşallah size..

bay tömürcek
25-02-2014, 14:04
Ne tatli komsularınizla hediyelesmeniz ;)
Benim komsum bana bir saksı çiçekle gelse sevinçten çaldırırdım heralde..maşallah size..

Apartman komşuluklarında gerçekten şaşırtıcı bir olay ;) Köyde doğup büyüdüğüm için bu apartman hayatını, şehir hayatını çok yadırgadım ama dün teyzenin jesti çok hoşuma gitti ;) Köyde daha güzel tabi ki herkes çiçek tenekeleri elinde ona buna çiçek verir çiçek alır :D

efeege
25-02-2014, 14:10
sevgili tömürcek maşşalah nergislerin coşkulu açmışlar.
seninde balkonun mis gibi kokuyordur şimdi..
nazarlardan uzak elinden ne kaçarki.
menekşe masana hiç diyeceğim yok gümbür gümbür geliyorlar..
benim minişlerimde büyüyorlar inşallah bahara çiçeklerini göreceğim.
öyle komşu teyze herkesin başına.

bay tömürcek
25-02-2014, 14:13
sevgili tömürcek maşşalah nergislerin coşkulu açmışlar.
seninde balkonun mis gibi kokuyordur şimdi..
nazarlardan uzak elinden ne kaçarki.
menekşe masana hiç diyeceğim yok gümbür gümbür geliyorlar..
benim minişlerimde büyüyorlar inşallah bahara çiçeklerini göreceğim.
öyle komşu teyze herkesin başına.

Nergislerim baya güzeller bu sene ablacım :) Kokulu olanlar çok güzel kokuyorlar sümbüller de kokuyor balkon bu ara çok güzel dediğin gibi nazara gelmeyiz inşallah abla ;) Menekşelerimi anca düzene sokabildim anca saksıladım ben elimden geleni yaptım şimdi sıra onlarda büyüyp açsınlar :p Komşu teyzeyle ilk defa konuştuk sevdim kendisini bide çiçekleri olupda paylaşınca bir adım öne geçti gözümde ;)

ahsenn
01-03-2014, 14:04
Ne güzel hediyeleşme olmuş.

bay tömürcek
01-03-2014, 18:06
Ne güzel hediyeleşme olmuş.

Evet ahsen ablacım ben de hem şaşırdım hem sevindim ;)

resul22
09-03-2014, 23:10
Bu sene bende sümbüllerden verim alamadım. Sanırım havaların erken ısınması sümbüllerin yalancı bahara kanmalarına neden oldu. :(

bay tömürcek
10-03-2014, 11:23
Bu sene bende sümbüllerden verim alamadım. Sanırım havaların erken ısınması sümbüllerin yalancı bahara kanmalarına neden oldu. :(

Sorun ne bilmiyorum resul abi ama seneye dikmicem. Zaten burda balkonum yerim kısıtlı bişeylerden vazgeçmem gerekiyor onlar da sümbüller olsun :)

bay tömürcek
10-03-2014, 11:47
Yarı minyatür menekşemin son durumu ;) Diğer bikaç tanesi daha açmaya başladı ;)

475164

sonkez
10-03-2014, 11:59
Ne kadar güzel çiceklenmiş..Darısı diğerlerinin başına...Her zamanki gibi çiceklerin harika...

bay tömürcek
10-03-2014, 12:14
Ne kadar güzel çiceklenmiş..Darısı diğerlerinin başına...Her zamanki gibi çiceklerin harika...

Beğenmene sevindim sonkez ablacım teşekkür ederim ;)

vahidee
10-03-2014, 18:57
sayfanız hayırlı olsun.gerçekten muhteşem bitkiler.bence büyümelerinin ve böyle görkemli olmalarının altında karşılıksız sevginiz olsa gerek.onlarda bu sevginizi boşa çıkartmamışlar..maşallahhh

yağmur
11-03-2014, 08:54
Sevgili tömürcek,

Özellikle sen ve tabi diğer menekşe severlerin bu çiçeklere gösterdiğiniz ilgiyi anlayamıyordum. Yani bana öyle pek çekici gelmiyorlardı (orkide ve hoya da sevmem :D ).
Sonra dün koçtaş'ta gördüm, çeşidini bilmiyorum ama tül gibi incecik çiçekler, çok hoşmuş yakından görünce meğer. Belki ilerde menekşe bakmayı bende denerim .

bay tömürcek
11-03-2014, 11:27
sayfanız hayırlı olsun.gerçekten muhteşem bitkiler.bence büyümelerinin ve böyle görkemli olmalarının altında karşılıksız sevginiz olsa gerek.onlarda bu sevginizi boşa çıkartmamışlar..maşallahhh

Sayfama hoş geldiniz çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için :)

bay tömürcek
11-03-2014, 11:29
Sevgili tömürcek,

Özellikle sen ve tabi diğer menekşe severlerin bu çiçeklere gösterdiğiniz ilgiyi anlayamıyordum. Yani bana öyle pek çekici gelmiyorlardı (orkide ve hoya da sevmem :D ).
Sonra dün koçtaş'ta gördüm, çeşidini bilmiyorum ama tül gibi incecik çiçekler, çok hoşmuş yakından görünce meğer. Belki ilerde menekşe bakmayı bende denerim .

Menekşe çok başka bişey gibi geliyor bana yağmur abla :) Normal çiçekleri de çok severim ama menekşe bi başka vazgeçemiyorum :) Sürekli evin içini süslediklerinden olabilir belki, belki devamlı içerde gözümün önünde durduklarındandır bilmiyorum ama menekşe bambaşka bişey :)

h_dogan
11-03-2014, 13:19
Seni menekşe uzmanı ilan etmek istiyorum. :)

bay tömürcek
11-03-2014, 13:40
Seni menekşe uzmanı ilan etmek istiyorum. :)

Çok teşekkür ederim h_dogan abicim mutlu ettin beni :)

berçin
14-03-2014, 22:56
Sevgili tömürcek bakıyorum da köyü aratmayacaksın, evi üretimhaneye çevirmişsin maşallah.Hele o paşa kılıcı üç ayda nasıl o hale geldi püf noktayı söyle de bendeki de faydalansın:), iki sene oldu geçen sene bir sürgün verdi bıraktı son kontrolde iki minik sürgün çıksam mı çıkmasam mı beklemede:) Birde negislerin kaç yıllık merak ettim...
Yine çok başarılısın sevgili tömürcek sevgiler...

bay tömürcek
14-03-2014, 23:16
Sevgili tömürcek bakıyorum da köyü aratmayacaksın, evi üretimhaneye çevirmişsin maşallah.Hele o paşa kılıcı üç ayda nasıl o hale geldi püf noktayı söyle de bendeki de faydalansın:), iki sene oldu geçen sene bir sürgün verdi bıraktı son kontrolde iki minik sürgün çıksam mı çıkmasam mı beklemede:) Birde negislerin kaç yıllık merak ettim...
Yine çok başarılısın sevgili tömürcek sevgiler...

Valla abla gözüm doymuyor inanki :) Sonum nolucak merak ediyorum pazarlara da çiçekler geldi ama bakıp bakıp geçiyorum çok çiçek var koycak yer yok artık :) Paşa kılıcına gelince benim kılıçtan şansım yok yıllar yılı eker dikerim illaki bişey olur üremez. Burdan bi arkadaşıma komşusu bi yavru vermiş onu bana getirdi bi yavru da ben buldum yanına ikisini bi saksıya diktim. Sonra bide 5 adet yaprak diktim o saksıya o kalabalık oyüzden dolgun görüntüye bayıldığım için sık sık diktim artık nezaman yavrularsa ozaman ayırırım :) Yani 3 ayda yavrulayıp dolmadı o saksı ablacım :) Nergislerime gelince gecen sene almıştım bu sene 2. seneleri.

berçin
16-03-2014, 20:21
Keşke o çiçek pazarlarından bizim buralara da kurulsa:), bir kaç sera ve bir tane yapı marketle idare ediyoruz:(... Hangimizin gözü doyuyor ki, yeni bir bitki görünce içimizdeki canavarı kim durdurabilir:)

Yani benim paşa kılıcının gelişi mi normal mi? :)

bay tömürcek
16-03-2014, 21:03
Keşke o çiçek pazarlarından bizim buralara da kurulsa:), bir kaç sera ve bir tane yapı marketle idare ediyoruz:(... Hangimizin gözü doyuyor ki, yeni bir bitki görünce içimizdeki canavarı kim durdurabilir:)

Yani benim paşa kılıcının gelişi mi normal mi? :)

Burda çiçekçi ve seralar var Sakarya kadar olmasa da ablacım :) Kılıcının gelişimi bence normal berçin abla çünkü kılıçlar büyüme ve yavrulama konusunda hiç acele etmiyolar :) Ama güneşi seviyolar yazın güneşte dışarda durunca daha hızlı gelişip bol yavruladıklarına şahit oldum ;)

bay tömürcek
23-03-2014, 20:27
Pet şişedeki yaseminim çiçek açtı ;) Kapağı açınca mis gibi kokuyor. Ama hala tutup tutmadığından emin değilim :(

477912

477913

477914

bay tömürcek
23-03-2014, 20:31
Siteden beyaz papatya ablanın hediyesi çiçeğim önce yaprak çıkarıyor zannettim ama çiçek açıcak ;)

477915

hira
23-03-2014, 20:49
Maşallah ne kadar güzel olmuş o yasemin öyle:) Tömürcekcim bence kök yapmıştır. Çünkü epeyce zaman geçti dikeli.

bay tömürcek
23-03-2014, 22:04
Maşallah ne kadar güzel olmuş o yasemin öyle:) Tömürcekcim bence kök yapmıştır. Çünkü epeyce zaman geçti dikeli.

Ablacım görenler çok şaşırıyor zaten :D Onu o şişenin içine nasıl soktun ve o orda nasıl çiçek açtı diyolar :D Şişenin kapağını açınca harika kokuyor ;) Ama dediğim gibi kök yaptı mı hala emin değilim çünkü en ufak bi yaprak çıkarma vs yok. Çiçek açtı diye belki de yapraklanmamıştır inşallah dediğin gibi köklenmiştir abla çok istiyorum çünkü bu yaseminden :p

hira
23-03-2014, 23:29
Bende çok seviyorum pervane çiçekli yasemini. Bende bi tane var ama daha görmedim çiçeğini, o denenle anlamadım pervanemi değilmi. İnşallah tutmuştur yaseminin güzel kardeş:)

heva
25-03-2014, 20:15
tömürcek masallah denizliyi de yesertmissin çok begendim

bay tömürcek
25-03-2014, 22:47
tömürcek masallah denizliyi de yesertmissin çok begendim

Heva ablam sayfama hoş geldin uzun zamandır göremiyordum seni çok sevindim :) Bırakamadım çiçeklerimi Sakarya'da taşıyabildiğim kadarını Denizli'ye getirdim şimdi herşeye burdan devam :)

Günüm
26-03-2014, 05:57
Günaydın sevgili kardeşim. Ablana adresini mesajla bildirir misin? Biraz çelik dikelim. Zamanı gelmiştir diye düşünüyorum.:)

heva
29-03-2014, 21:28
Heva ablam sayfama hoş geldin uzun zamandır göremiyordum seni çok sevindim :) Bırakamadım çiçeklerimi Sakarya'da taşıyabildiğim kadarını Denizli'ye getirdim şimdi herşeye burdan devam :)

hoş buldum.kızıma kardes beklıyorum ıs hayatı vs.. giremedim.azmine hayranım ıyı yapmışsın yasıtların bos bos vakit harcıyor sokaklarda.

bay tömürcek
01-04-2014, 12:25
hoş buldum.kızıma kardes beklıyorum ıs hayatı vs.. giremedim.azmine hayranım ıyı yapmışsın yasıtların bos bos vakit harcıyor sokaklarda.

Allah hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin ablacım, analı babalı büyütsün :) Söz vermiştim bu sayfada ablacım imkanım el verdikçe asla vazgeçmicem bu işten :)

gokcegokce
01-04-2014, 18:11
Tömürcekcim nasılsın? Yarın sabah sınavın dersin var mı bilmiyorum ama Mehmetçik Mahallesindeki çarşamba pazarını gezmelisin bence. Annem geçen hafta seracıların geldiklerini söyledi. Çeşit çeşit çiçekler varmış. Ben de geçen sene bir sürü bitkiyi hem de çok uygun fiyata bulmuştum orada. Sevgiler...

06dilek
02-04-2014, 15:05
Merhaba bay tömürcek ben bu formda daha yeniyim sayfalarda dolaşırken senin sayfanı gördüm, gördüm ama gözlerime inanamadım sen tam bir çiçek seversin, harikasın hele, hele menekşelere olan merakın çok dikkatimi çekti çünki bende tam bir menekşe severim ama senin kadar olmamın mümkünü yok, merak ettiğim bir konu var bukadar çok çiçeğe nasıl bakıyorsun onları tek, tek sulama çok zamanını almıyormu? Seni tanıdığıma çok sevindim yeni paylaşımlarını merakla bekliyorum ANKARADAN Selamlar

bay tömürcek
02-04-2014, 15:17
Merhaba bay tömürcek ben bu formda daha yeniyim sayfalarda dolaşırken senin sayfanı gördüm, gördüm ama gözlerime inanamadım sen tam bir çiçek seversin, harikasın hele, hele menekşelere olan merakın çok dikkatimi çekti çünki bende tam bir menekşe severim ama senin kadar olmamın mümkünü yok, merak ettiğim bir konu var bukadar çok çiçeğe nasıl bakıyorsun onları tek, tek sulama çok zamanını almıyormu? Seni tanıdığıma çok sevindim yeni paylaşımlarını merakla bekliyorum ANKARADAN Selamlar

Sayfama hoş geldin dilek abla :) Evet dediğin gibi çiçekleri çok fazla seviyorum ve menekşeler benim için apayrı bi dünya ;) Sevdiğim için onlar bana iş gibi gözükmüyolar, onları tek tek sulamak, saksı değiştirmek ya da bakımlarını yapmak yormak yerine dinlendiriyor beni :p yeni paylaşımlarım olacak fotoğrafları çektim ilk fırsatta yüklicem hepsini :p Sakarya ve Denizli'den de ben selam ediyorum :)

bay tömürcek
02-04-2014, 22:38
Seçim için Sakarya'ya gittiğimde çiçeklerimin fotoğraflarımı çektim ;) Babannem bakmış emanetlerime :p Açelyaya ara ara limon tuzlu ya da sirkeli su dökmesini tembihlemiştim yapmış babannem ve sonuç ;)

480336

480337

480338

480339

480340