PDA

View Full Version : bay tömürcek / Balkon, Ev

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

bay tömürcek
02-04-2014, 22:41
sedum palmerim de açmış bayıldım bu seneki haline geçen sene bukadar değildi ;)

480341

480342

bay tömürcek
02-04-2014, 22:48
Sabriyemi çürür diye baya bi susuz bırakmışlar :( Oda yapraklarını dökmüş az az sık sulamalarını söyledim biraz kendini toparlamış kel mel çiçeklenmiş yine ;)

480343

480344

480345

bay tömürcek
02-04-2014, 22:53
Bu mum çiçeğini geçen sene tuya abla göndermişti öyle hızlı çıktı ki maşallah geçen sene 4 5 ayda çiçek sapı verip kışa girmeden bi çiçek sapı daha vermişti şimdi baktım 2 çiçek sapı daha çıkarmış, çiçeğini görmek de nasip olur inşallah :p

480346

480347

480348

bay tömürcek
02-04-2014, 22:56
Ana yüreğim saksıyı doldurmuş :p

480349

480350

bay tömürcek
02-04-2014, 22:59
Yaseminim boyuna posuna bakmadan çiçeğe durmuş bir sürü tomurcuk yapmış çok sevindim ;)

480351

480352

bay tömürcek
02-04-2014, 23:02
Gerçek adını gene unuttum bu çiçeğin :( Ağaç küpelisi diyolar bizim orda yine çiçek açıcak tomurcuk yapmış ;)

480353

480354

bay tömürcek
02-04-2014, 23:07
Ortancalarım yeşermişler inşallah bol çiçek açarlar yine bu sene ;) Kış ortancam da bu yaz sıcaklardan börtmüştü ama kendine gelmiş kışın :p Her ne kadar çiçek açmamasına üzülsem de ölmemesine sevindim böyle büyümüş görünce onu :p

hira
02-04-2014, 23:07
Maşallah maşallah Tömürcek'ciğim hepsine bayıldım:) açelya ne kadar muhteşem olmuş öyle. Bir çay bardağı suya hangi ölçüde sirke ya da limon tuzu
eklenebilir? bu arada benim sabriyemde tık yok. çiçekten geçtimde, yaprak bile yapmıyor bu velet:(

bay tömürcek
02-04-2014, 23:13
Maşallah maşallah Tömürcek'ciğim hepsine bayıldım:) açelya ne kadar muhteşem olmuş öyle. Bir çay bardağı suya hangi ölçüde sirke **** limon tuzu eklenebilir? bu arada benim sabriyemde tık yok, çiçekten geçtimde, yaprak bile yapmıyor bu velet:(

Teşekkürler ablacım beğenmene sevindim ;) Valla hira abla ben bardak ölçüsü yapmıyorum kocaman sürahiye yapıyorum suyu açelyayı menekşelerimi bazen de mum çiçeklerimi bu suyla suluyorum. Ölçüsü şu, dilini suya değdirdiğinde hafiften ekşi tadını aldın mı tamamdır mayhoş olsun suyun tadı yeter fazlası yakar belki köklerini. Sabriyeye kışın yaprak döktürmemen lazım abla sonra yapraklanması çok uzun sürüyor. Sıcak bi odada pencere kenarında dursun yaprak dökmüyor. Benimkiler geçen sene odamdaydı bu sene malesef salonda soğukta ve susuz da kalınca yaprak dökmüş hala yapraktan eser yok çiçek açıyor ama.

bay tömürcek
02-04-2014, 23:19
Mart çiçeklerimiz açmış ;) Annem bayılır bunlara her sene böler böler diker her yere :p Daha çok renk çeşitimiz vardı ama yazın sıcaklara dayanamadı çoğu :(

480363

480364

480365

480366

bay tömürcek
02-04-2014, 23:23
Bunlarda aşısız olanlar. Pembe olanı babannem dikmiş yarım asırlık var yaşı :D Sarı olanı da ben ilk okula giderken komşudan alıp dikmiştim ;)

480370

480371

YeniGine
02-04-2014, 23:26
Sevgili tömürcek maşallah ne kadar güzel olmuş çiçeklerin. Hangisi daha güzel olmuş diye düşündüm önce açelya dedim, sonra milli dedim sonra da hepsi birbirinden güzel maşallah!..

bay tömürcek
02-04-2014, 23:32
Sevgili tömürcek maşallah ne kadar güzel olmuş çiçeklerin. Hangisi daha güzel olmuş diye düşündüm önce açelya dedim, sonra milli dedim sonra da hepsi birbirinden güzel maşallah!..

Teşekkür ederim yenigine ablacım ;) Açelyamı öyle görünce ağzım açık kaldı valla. Çünkü babannem onu donar diye salona almış koyduğu yer de en kuytu karanlık biyer yapraklarını dökmüştü orda ben de ısıtılmayan odanın penceresine koydum iç tarafa orda durunca coşmuş çok sevindim bukadar açmasına ;) Sabriyem ağaç gibiydi yemyeşil malesef pek iyi bakamamışlar yaprak kalmamış garibimde ama gene de çiçek açıyor çok vefakar ;)

YeniGine
03-04-2014, 00:08
:D Maşallah de!..
Yeni yeni anladım ki milli ye Sabriye diyorsunuz. Ben de onu bu hafta içersinde kısmet ise bölmeyi düşünüyorum. İnşallah başarabilirim.
Elimde minik fide halinde açelya var yazın nasıl koruyabilirim de daha geliştirebilirim diye düşünüyorum.

bay tömürcek
03-04-2014, 21:00
:D Maşallah de!..
Yeni yeni anladım ki milli ye Sabriye diyorsunuz. Ben de onu bu hafta içersinde kısmet ise bölmeyi düşünüyorum. İnşallah başarabilirim.
Elimde minik fide halinde açelya var yazın nasıl koruyabilirim de daha geliştirebilirim diye düşünüyorum.

Maşşallah kırk bir buçuk kere :D Evet yenigine ablacım sabriye denir bizim orda miliye ;) Bölebilirsin abla hiç sorun olmaz :) Açelyanı serin gölge biyere koyup ara ara ekşili suyla sula abla ben öle geçirdim yazı.

bay tömürcek
03-04-2014, 21:11
Sabriyelerimin saksısını değiştirdim bugün ;) Maşallah büyümeye başladılar abilerini hiç üzmüyolar :p

480531

480532

480533

480534

bay tömürcek
03-04-2014, 21:14
Mum çiçeğim de büyümeye başladı ;)

480535

480536

bay tömürcek
03-04-2014, 21:17
Menekşelerimin hemen hepsinde tomurcuk var :p

480537

480538

beyaz-papatya
04-04-2014, 00:39
Sevgili Enes seni çiçek prof. olarak ilan ediyorum özellikle de uzman olduğun alanı da menekşeler seçtim :) senin çiçeklere karşı ilgili olmaman olamazdı bence çünkü ailen ve yakın çevrendeki herkes çiçekle ilgileniyor ne güzel şanslısın bence :) ben eşimin teyzesinin bakamadığı çiçekleri bana taşımasından sonra çiçeklerle acemice ilgilenmeye başlayan çömez birisim ve seni gerçekten takdir ediyorum. Sana ve çiçeklerine nazar değmesin cok sık giremediğim için siteye (kpssye hazırlanıyorum) sayfanı yeni keşfettim ve tek tek çiçeklerini incelemeye çalıştım ve hayran kaldım, senin gibi çiçeksever birisi ile tanıştığım için de kendimi şanslı bir birey sayıyorum. Seninkiler kadar olmasına imkan yok çiçeklerimin parmak sayımı gecmezler ama atanırsam ne yaparım diye düşünmekten kendimi alamıyorum ... çiçek sevdası başka bişeymiş onu öğrendim kısa zamanda sabah kalkar kalmaz yanlarına koşmak onların cılız gelişimlerine ortak olmak hergün muazzam bir duygu... Çiçekleri sevmeyenleri ve onlara bakmayıp atanları anlayamıyorum artık... Sanırım ben de bir çiçek sever oldum sayenizde iyi ki varsınız ...Teşekkürler.

YeniBON
04-04-2014, 01:21
sevgili enes seni çiçek prof. Olarak ilan ediyorum özellikle de uzman olduğun alanı da menekşeler seçtim :) senin çiçeklere karşı ilgili olmaman olamazdı bence çünkü ailen ve yakın çevrendeki herkes çiçekle ilgileniyor ne güzel şanslısın bence :) ben eşimin teyzesinin bakamadığı çiçekleri bana taşımasından sonra çiçeklerle acemice ilgilenmeye başlayan çömez birisim ve seni gerçekten takdir ediyorum. Sana ve çiçeklerine nazar değmesin cok sık giremediğim için siteye (kpssye hazırlanıyorum) sayfanı yeni keşfettim ve tek tek çiçeklerini incelemeye çalıştım ve hayran kaldım, senin gibi çiçeksever birisi ile tanıştığım için de kendimi şanslı bir birey sayıyorum. Seninkiler kadar olmasına imkan yok çiçeklerimin parmak sayımı gecmezler ama atanırsam ne yaparım diye düşünmekten kendimi alamıyorum ... çiçek sevdası başka bişeymiş onu öğrendim kısa zamanda sabah kalkar kalmaz yanlarına koşmak onların cılız gelişimlerine ortak olmak hergün muazzam bir duygu... çiçekleri sevmeyenleri ve onlara bakmayıp atanları anlayamıyorum artık... Sanırım ben de bir çiçek sever oldum sayenizde iyi ki varsınız ...teşekkürler.

bu forumda en güzel insan için yazılmış en güzel sözler bunlar.
Tömürcek için bizlerin yazmayı beceremediği sözleri yazdınız.

Tömürce ğe ve size sonsuz teşekkürler.

beyaz-papatya
04-04-2014, 08:50

Rica ederim ben sadece içimden gelen sese kulak verdim sadece bay_tömürcek sonuna kadar hak ediyor bence :)

Emine
04-04-2014, 08:50
Hepsine masallah nazar degmesin. Hepsi cok guzel sevgili bay tomurcek. Gelin damak cicegi aklimda, minicik yapraklar cikardi. Biraz daha gelissin gondericem inallah.

beyaz-papatya
04-04-2014, 09:31
işte bu kuzucuklarda tömerceğin bana hediye ettiği çiçekler (Allah razı olsun hepsine gözüm gibi bakıyorum değerlilerim benim onlar) ve bendeki diğer üyeler yavrusu sende olan çiçeğim ben de de çiçek açtı yakından çekmeye çalıştım menekşelerden ise önde gördüğünüz 2 yıldır hiç açmayan menekşem sonunda beni kırmadı :)) cok mutlu oldum ...

Begonyamı sence budamalı mıyım sevgili tömürcek o bana gecen yaz kurumuş bir dal olarak geldi üzerinde hiç yaprak yoktu 20 cm kadardı yapraklandı uzadı ve yanından yeni bir dal çıkmış bu yıl ama hiç çiçek açmadı ne yapacağıma karar veremedim:S senin tavsiyene uyacağım

Bir de yaprağı güzelim var gecen yıldan kocaman oldu haşmetli bir çiçek oldu görenler hayran kalıyordu dışarıya çıkardım ama boyu cok uzadı dalları kırılmasın diye bağladım ama kendine gelebilmiş değil henüz 1,5 metre belki daha fazladır boyu sence onu da budamalı mıyım ne yapayım?

beyaz-papatya
04-04-2014, 09:39
işte sana sözünü ettiğim yaprağı güzelim cok uzadı dalları kırılacak diye korkuyorum... diğer 2 resim pazardan yeni aldıklarım parlak mustafam ve mutfak penceremi neşelendiren süt kutusu içindeki taze soğanlarım :)))

bay tömürcek
04-04-2014, 18:03
Sevgili Enes seni çiçek prof. olarak ilan ediyorum özellikle de uzman olduğun alanı da menekşeler seçtim :) senin çiçeklere karşı ilgili olmaman olamazdı bence çünkü ailen ve yakın çevrendeki herkes çiçekle ilgileniyor ne güzel şanslısın bence :) ben eşimin teyzesinin bakamadığı çiçekleri bana taşımasından sonra çiçeklerle acemice ilgilenmeye başlayan çömez birisim ve seni gerçekten takdir ediyorum. Sana ve çiçeklerine nazar değmesin cok sık giremediğim için siteye (kpssye hazırlanıyorum) sayfanı yeni keşfettim ve tek tek çiçeklerini incelemeye çalıştım ve hayran kaldım, senin gibi çiçeksever birisi ile tanıştığım için de kendimi şanslı bir birey sayıyorum. Seninkiler kadar olmasına imkan yok çiçeklerimin parmak sayımı gecmezler ama atanırsam ne yaparım diye düşünmekten kendimi alamıyorum ... çiçek sevdası başka bişeymiş onu öğrendim kısa zamanda sabah kalkar kalmaz yanlarına koşmak onların cılız gelişimlerine ortak olmak hergün muazzam bir duygu... Çiçekleri sevmeyenleri ve onlara bakmayıp atanları anlayamıyorum artık... Sanırım ben de bir çiçek sever oldum sayenizde iyi ki varsınız ...Teşekkürler.

Ablacım bu mesajınla beni öyle mutlu ettin ki anlatamam çok teşekkür ederim, ben de sizleri tanıdığım için çok şanslıyım. Bu site sayesinde öyle dostluklar edindim ki gerçekten çok iyi insanlarla tanıştım :) Sınavında Allah yardım etsin ablacım inşallah hayırlısı olur hakkında :)

Ben de bi nevi Sakarya'dan buraya atandım sayılır abla getirebildiğim hepsini getirdim. Saksılarımı taşıyamadım ama hepsini dalından yaprağından sil baştan tekrar başladım, insan sevdikten sonra imkan yaratıyor kendine :)

bay tömürcek
04-04-2014, 18:05

Çok teşekkür ederim bu sözler beni gerçekten çok mutlu etti :) Ben size teşekkür ederim :)

bay tömürcek
04-04-2014, 18:10
Hepsine masallah nazar degmesin. Hepsi cok guzel sevgili bay tomurcek. Gelin damak cicegi aklimda, minicik yapraklar cikardi. Biraz daha gelissin gondericem inallah.

Beğenmene sevindim emine abla elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum çiçeklerime :) Beni unutmadığın için çok teşekkür ederim emine ablacım ama ben o çiçekten buldum müge ablam gönderdi 4 yumru onların hepsi yeşermeye başladı şimdi :)

480738

480739

bay tömürcek
04-04-2014, 18:16
işte sana sözünü ettiğim yaprağı güzelim cok uzadı dalları kırılacak diye korkuyorum... diğer 2 resim pazardan yeni aldıklarım parlak mustafam ve mutfak penceremi neşelendiren süt kutusu içindeki taze soğanlarım :)))

Maşallah sana verdiklerim baya büyümüşler ablacım :) Itır çok güneş ister onu pencere önüne koyarsan daha güzel gelişir abla, yaprak güzelinin dallarını kır, budayınca tazeleniyor ve daha gür büyüyor ablacım :)

Begonyanı budama abla içerde duruyosa çiçek açmaya pek uğraşmıyolar sabah güneşi gören ya da yakıcı güneş olmayan biyere dışarıya koy mutlaka çiçek açıcaktır :) Soğanlar da çok güzel gözüküyolar afiyet olsun :)

beyaz-papatya
04-04-2014, 21:44
tamam Enes yarın hemen yaprağı güzeli buduyorum ve begonyayı dışarıya alıyorum... senden gelenler hergün büyümeye devam ediyorlar maşallah ...soğanlarda güzel oldular tabi abisi bir gün buyur gel bak bakalım tadına beğenecek misin :)) güzel dileklerin için teşekkür ederim hepimiz için hayırlısı olsun :)))

bay tömürcek
04-04-2014, 23:28
tamam Enes yarın hemen yaprağı güzeli buduyorum ve begonyayı dışarıya alıyorum... senden gelenler hergün büyümeye devam ediyorlar maşallah ...soğanlarda güzel oldular tabi abisi bir gün buyur gel bak bakalım tadına beğenecek misin :)) güzel dileklerin için teşekkür ederim hepimiz için hayırlısı olsun :)))

Evet abla buda onu daha gür büyüsün taze taze :) Begonyanı da hemencik güneşli biyere koyarsan içeriye alışkın olduğundan yaprakları yanıverir, bikaç gün güneşsiz biyerde dursun yavaş yavaş hafif güneş alan kalıcı yerine alırsın abla :) Olur ablacım inşallah gelirim bigün soğanlı krep yapayım ben size onlardan ;)

beyaz-papatya
05-04-2014, 23:36
Bugün sabah budadım yaprağı güzeli kocaman dalları gidince üzüldüm ama yerine daha gür cıkacağı içinde sevinçliyim en son hali tam bir keltoş olduğu içinde kendimi gülmekten alıkoyamadım :DDD budadığım dalları temizleyip su içine koydum ve hemen komşulara dağıtmaya başladım paylaşmak insanı mutlu ediyor ...

Bugün dersaneden gelirken BİM e uğradık eşimle çiçek tohumları gelmiş eşim bir tane alabilirsin dedi ama ben 4 tane aldım biraz emirvaki oldu ama ne yapayım kendimi kontrol edemedim aldıklarım 1. dahlia yıldız çiçeği yumrusu 2. zinya tohumu 3. mavi ageratum mavi vapur dumanı 4. beyaz iri papatya yarın da onlara saksı ayarlayıp hemen dikmek istiyorum özellikle yıldız çiçeğini cok merak ediyorum sitede biraz araştırdım ve çiçeklerinin futbol topu büyüklüğünde olduğunu okuyunca şok oldum ve de cok mutlu oldum inşallah tutturabilirim :) Enes sen denedin mi hiç bu çiçeği **** bilen başkası var mı? şimdiden teşekkürler...

bay tömürcek
06-04-2014, 10:01
Bugün sabah budadım yaprağı güzeli kocaman dalları gidince üzüldüm ama yerine daha gür cıkacağı içinde sevinçliyim en son hali tam bir keltoş olduğu içinde kendimi gülmekten alıkoyamadım :DDD budadığım dalları temizleyip su içine koydum ve hemen komşulara dağıtmaya başladım paylaşmak insanı mutlu ediyor ...

Bugün dersaneden gelirken BİM e uğradık eşimle çiçek tohumları gelmiş eşim bir tane alabilirsin dedi ama ben 4 tane aldım biraz emirvaki oldu ama ne yapayım kendimi kontrol edemedim aldıklarım 1. dahlia yıldız çiçeği yumrusu 2. zinya tohumu 3. mavi ageratum mavi vapur dumanı 4. beyaz iri papatya yarın da onlara saksı ayarlayıp hemen dikmek istiyorum özellikle yıldız çiçeğini cok merak ediyorum sitede biraz araştırdım ve çiçeklerinin futbol topu büyüklüğünde olduğunu okuyunca şok oldum ve de cok mutlu oldum inşallah tutturabilirim :) Enes sen denedin mi hiç bu çiçeği **** bilen başkası var mı? şimdiden teşekkürler...

Yenilerin hayırlı olsun diyeyim ilk olarak ablacım bol bol açtıklarını da görürsün inşallah :) Bim de saksılar gayet ucuz du ben hemen 5 tane küçük boy uzun saksılardan aldım tırnak çiçeği ektim. Zinnia tohumu istediğini bilsem köyden çuvalla getirirdim ablacım keşke deseydin :) Yıldız çiçeklerimiz malesef geçen seneki sıcaklara dayanamayıp yandılar. Ondan önce uzun yıllar yetiştirdik bahçede. Mor turuncu kırmızı limon sarımız vardı. Boy boy oluyolar kimisi portakal kadar kimisi orta boy bi kavun kadar ve büyük boyları yalan değil futbol topu çapında açıyor çok çok güzel bi çiçek kışa kadar sürekli açar ;)

beyaz-papatya
06-04-2014, 11:47
teşekkür ederim sağolasın Enescim valla ben tesadüf gördüm çiçekleri küçüklüğümde her bahçede görürdüm zinniaları cok beğenirdim renk renk benimde olsun istedim fiyatı da cok uygundu o yüzden kaçırmadım... inşallah yıldızı da tuturabilirimde çiçeklerini görebilirim heyecan içindeyim :)))

turkanatalay
12-04-2014, 11:38
Arkadaşlar,geçen hafta sonu Enes'in (bay tömürcek) apartına misafir olduk. Olduk da şok oldum. Sağolsun selluka verecekti bana fide olarak. Aparta girdik, ne kadar düzenli bir delikanlı.Aklı başında, hoşsohbet. Neyse sohbet muhabbet, hazırlık yapmış bizim için.:eek::eek: Islak kek yapmış browni, veeeee sarma sarmış. Eşimle biz hala şokundan kurtulmuş değiliz durumun. Bir de güzel olmuşlar, lezzetli.
Paylaşmadan edemedim, aklınızda olsun, bu delikanlıdan çook iyi damat olur.
Gördüklerimizin karşısında nutkumuz tutuldu. Dedik ki, Denizli seni kaybetmemeli. Ayrılırken sellukalar ile soğanlı bitkilerini de bana verdi. Neyse sohbetimize devam etmek için bir akşamlığına söz aldık artık.
En uygun zamanda görüşeceğiz tekrar.
Enesciğim, sevgiler bu arada. Nasılsın, iyisindir umarım?

bay tömürcek
12-04-2014, 22:35
Ablacım güzel sözlerin ve övgülerin için teşekkür ederim evime gelerek beni çok mutlu ettiniz çok memnun oldum sizinle tanıştığıma ;) Daha damatlığa çok var türkan abla :D Çok şükür iyiyim ablacım siz nasılsınız? :)

YeniGine
12-04-2014, 23:15
Sevgili tömürcek, bugün komşumun millisini çapraz keserek ikiye böldüm. Ana daldan süt gibi beyaz birşey çıktı, sırf uzun bir sap kaldı. Üst kısmını da başka bir saksıya diktim, suladım. İnşallah ana dal yeşerir, üst dal da tutar.

bay tömürcek
12-04-2014, 23:27
Sevgili tömürcek, bugün komşumun millisini çapraz keserek ikiye böldüm. Ana daldan süt gibi beyaz birşey çıktı, sırf uzun bir sap kaldı. Üst kısmını da başka bir saksıya diktim, suladım. İnşallah ana dal yeşerir, üst dal da tutar.

Yeni diktiğin üst kısmı çok fazla sulama ablacım tutacaktır çok arsız bi çiçek çünkü çabucak tutuyor. Alt kısmı da yeniden sürecektir merak etme abla :) Ben kendiminki yayılsın diye kart kalın dalların tepesini kopardım hep, o dalların alt kısmından 3 4 yerden pıtır pıtır yeşerdi :p

YeniGine
12-04-2014, 23:43
Teşekkürler sevgili tömürcek inşallah dediğin gibi olur yoksa komşudan çekeceğim var. İnşallah bir ara fotoğraflayayım. Benim kestiğim tek uzun bir dal öyle yan dal, tepe falan yok.
Valla inşallah başarmışımdır.

gokcegokce
12-04-2014, 23:46
Ablacım güzel sözlerin ve övgülerin için teşekkür ederim evime gelerek beni çok mutlu ettiniz çok memnun oldum sizinle tanıştığıma ;) Daha damatlığa çok var türkan abla :D Çok şükür iyiyim ablacım siz nasılsınız? :)

Bak sen yeşil parmakların onundan da marifet fışkırıyor anlaşılan. Maşallah Enes. Denizli kızları seni kaçırmamalı ablacım ;) Sevgiler...

bay tömürcek
12-04-2014, 23:47
Teşekkürler sevgili tömürcek inşallah dediğin gibi olur yoksa komşudan çekeceğim var. İnşallah bir ara fotoğraflayayım. Benim kestiğim tek uzun bir dal öyle yan dal, tepe falan yok.
Valla inşallah başarmışımdır.

Yeşerir inşallah abla :) O yeşermezse bile üstü tutar komşun kayıp yaşamamış olur sen de deneyim kazanmış olursun abla sağlık olsun :)

turkanatalay
13-04-2014, 20:24

Ben de iyiyim Enesciğim. Atalay abinin de selamı var bu arada. Telefonun kayıtlı zaten bende. Bir ara görüşeceğiz tekrar. İyi bak kendine.

bay tömürcek
13-04-2014, 21:34
Ben de iyiyim Enesciğim. Atalay abinin de selamı var bu arada. Telefonun kayıtlı zaten bende. Bir ara görüşeceğiz tekrar. İyi bak kendine.

Aleykümselam ablacım :) Görüşeceğimiz zaman bikaç gün önceden haberleşiriz türkan abla :) Siz de kendinize iyi bakın :)

bay tömürcek
23-04-2014, 16:50
Sarı sabriyeler aldım çiçek pazarından :D

485543

485544

bay tömürcek
23-04-2014, 16:56
Bir sürü adı var bu çiçeğin de yahu :D Bugün de ceren dediler :D Bizde de hanım efendi diye bilinir :D Renkleri belli değil ama ikisini yapraklarına bakarak farklı almaya çalıştım. Birinin yaprağı kokulu diğeri kokusuz farklı renk çıkarlar heralde ;) Yağlı begonyayı bulunca da altın bulmuş gibi sevindim çok severim kendisini :p

485545

485546

bay tömürcek
23-04-2014, 17:00
Atlasım geçen sene kürdan boyunda ve bebek parmağı kalınlığındaydı tuttu ve sürgün verdi sonra nolduysa gövdesi çürüme yaptı ben de 3 parçaya böldüm diktim bardaktaydı 2 hafta evvel saksıya geçirdim coştu ;)

485548

485549

bay tömürcek
23-04-2014, 17:07
İnci menekşem açtı pek güzel oldu ;) Tozlaştırma yöntemini denedim tohumlamaya çalıştım inşallah başarmışımdır :p

485552

485553

485554

485555

485556

bay tömürcek
23-04-2014, 17:14
Menekşelerim yavaştan açmaya başladılar ;) Yerlerini çok sevdiler bir de ara ara limon tuzlu suyla suluyorum gerçekten çok faydası oluyor :p

485557

485558

485559

bay tömürcek
23-04-2014, 17:19
Çingene şalvarım aldı başını gidiyor ;) Bu menekşe yapraklarını da saksıya sokuvermiştim yavruladılar bi kökten 4 5 tane çıkmış hepsinden de şimdi daha büyükler fotoğraf 2 hafta öncesinden ;) Fil kulağımda devamlı yaprak çıkarıyor yerini sevdi akşam üstü balkondan güneş vuruyor üstüne hafif ;)

485560

485561

485562

hilalll
23-04-2014, 17:38
Zaman zaman sayfana ilk sayfalardan itibaren bakıyorum forumda sen ve fatih 'i gördükce böyle bir oğlum olsun demekten kendimi alamıyorum :). Şimdi son sayfaya baktımda taşınmışsın galiba oysa tenekedeki çiçekler o balkon avatarındaki kanepe ( bayılırım onlara ) çok güzel anılar canladırıyordu. Yeni evin (üniversiteli oldun galiba) hayırlı olsun. Dünya ahiret selameti dilerim güzel ,becerikli kardeşim.

bay tömürcek
23-04-2014, 18:06
Zaman zaman sayfana ilk sayfalardan itibaren bakıyorum forumda sen ve fatih 'i gördükce böyle bir oğlum olsun demekten kendimi alamıyorum :). Şimdi son sayfaya baktımda taşınmışsın galiba oysa tenekedeki çiçekler o balkon avatarındaki kanepe ( bayılırım onlara ) çok güzel anılar canladırıyordu. Yeni evin (üniversiteli oldun galiba) hayırlı olsun. Dünya ahiret selameti dilerim güzel ,becerikli kardeşim.

İnşallah ablacım Allah istediğin gibi bi evlat nasip eder sana :) Sakarya'dan Denizli'ye üniversite için geldim bi nevi taşınmış sayılırım :p Çiçek yetiştirmeye yeni evimde yeni memleketimde devam ediyorum sıfırdan başladım burda herşeye baya ilerleme kaydettim ;) Küçük de olsa burda da balkonum var balkonda çiçeklerim var onları da eklicem sayfama tam düzeni kuramadım daha balkondaki. Ayrıca iyi dilek ve duaların için teşekkürler hilal abla :)

lusoari
23-04-2014, 18:24
Sevgili bay tömürcek; En başta hayatta başarılar dilerim, eminimki aldığın eğitim seni çok iyi yerlere getirecektir. Aslında sayfanı uzun zamandır takip ediyorum ama yazmak daha yeni aklıma geldi. :-)
Çiçeklerinin güzelliğini anlatmak inanki mümkün değil, her biri birinden güzel. Çingene şalvarınıda ilk sende gördüm gerçektende harika, menekşelerinde öyle ah ahh heleki sabriyelerin. Kim bilir.daha ne güzellikler seni bekliyordur. Bol çiçekli bir dünya diliyorum sana tekrar tebrik ederim.

bay tömürcek
23-04-2014, 22:17
Sevgili bay tömürcek; En başta hayatta başarılar dilerim, eminimki aldığın eğitim seni çok iyi yerlere getirecektir. Aslında sayfanı uzun zamandır takip ediyorum ama yazmak daha yeni aklıma geldi. :-)
Çiçeklerinin güzelliğini anlatmak inanki mümkün değil, her biri birinden güzel. Çingene şalvarınıda ilk sende gördüm gerçektende harika, menekşelerinde öyle ah ahh heleki sabriyelerin. Kim bilir.daha ne güzellikler seni bekliyordur. Bol çiçekli bir dünya diliyorum sana tekrar tebrik ederim.

Güzel sözlerin için teşekkürler abi çiçeklerimi beğenmene çok sevindim :) Sabriye çiçeklerin şahı bence çünkü 12 ay sürekli çiçekte hiç çiçeksiz kalmıyor asla vazgeçmem dediklerim arasında :)

sonkez
24-04-2014, 12:33
Çiceklerin yine çoşmuş kardeşim...

Aysel Yavuz
24-04-2014, 13:17
inci menekşene tek kelime ile bayıldım. Başka türlü ifade edemiyorum Tömürcek

Elma Kurdu
24-04-2014, 16:25
Dostum yine bizlere renkli bir çiçek şöleni hazırlamışsın. :) Maşallah elinin değdiği yeşeriyor. :)
Bu arada senin bana verdiğin Sabriye annemin işgüzarlıkları yüzünden öldü :(

bay tömürcek
25-04-2014, 04:36
Çok teşekkür ederim aysel ablacım ve sonkez ablacım beğenmenize çpk sevindim :p

bay tömürcek
25-04-2014, 04:39
Dostum yine bizlere renkli bir çiçek şöleni hazırlamışsın. :) Maşallah elinin değdiği yeşeriyor. :)
Bu arada senin bana verdiğin Sabriye annemin işgüzarlıkları yüzünden öldü :(

Beğenmene sevindim elma kurducuğum ;) Saliha teyzem nasıl başardı sabriyeyi öldürmeyi kesme şekeri çok kaçırdı dimi :D Neyse canı sağolsun sabriye dolu memleket hallederiz ;)

Elma Kurdu
25-04-2014, 18:59
Şeker komasına soktu Sabriyeyi :)

beyaz-papatya
26-04-2014, 21:13
Sabriyelere kesme şeker mı veriyorsunuz yoksa ben mı yanlış anladım?

bay tömürcek
28-04-2014, 14:14
Sabriyelere kesme şeker mı veriyorsunuz yoksa ben mı yanlış anladım?

Elma kurdu öyle dedi abla ben hiç duymadım. Ama annesi şekeri fazla kaçırmış heralde şeker komasına sokmuş sabriyeyi ölmüş sabriye :D Demek ki faydalı bişey değil :D

Zerrin Torun
28-04-2014, 14:31
Üç beyazdan uzak durmak lazım.

beyaz-papatya
28-04-2014, 23:10
Üç beyazdan uzak durmak lazım.

Ay çok güldüm cevabınıza cok yaşayın emi :-) cevabın için teşekkürler tomurcek :-)

bay tömürcek
13-05-2014, 00:21
Sabriyelerim büyümeye başladılar :) fotoğraf çekmek için yere aldım akşam güneşi gören pencere önündeler hepsi ve gayet mutlular hallerinden :) Sonunda beyaz sabriyem de açtı ;)

492101

492102

492103

492104

bay tömürcek
13-05-2014, 00:23
Güneşi gördükçe sabriyelerin pembesi koyulaşıyor :)

492105

492106

bay tömürcek
13-05-2014, 00:24
menekşelerim açmaya başladılar :)

492110

492111

492112

492113

492114

YeniGine
13-05-2014, 00:26
Sevgili tömürcek maşallah maşallah e. millilerin ne kadar güzel olmuşlar öyle. Ellerine sağlık.
Hani ben komşumun e.millisini kestim ya kökte kalan kısım sanki kurudu gibi, üst kısım da can çekişiyor gibi görünüyor.

bay tömürcek
13-05-2014, 00:30
Sevgili tömürcek maşallah maşallah e. millilerin ne kadar güzel olmuşlar öyle. Ellerine sağlık.
Hani ben komşumun e.millisini kestim ya kökte kalan kısım sanki kurudu gibi, üst kısım da can çekişiyor gibi görünüyor.

Çok sağol yenigine ablacım beğenmene sevindim. Ama komşunun çiçeğine üzüldüm aslında hiç nazlı değil neden öyle oldu anlamadım :( Üstünü kestiğinde hemen dibinden ya da gövdenin kalan kısımlarından fizil patlatıyor.

YeniGine
13-05-2014, 00:34
:( Valla öyle patlayan falan yok ve kurudu gibi. Neyse artık komşuya bir e.milli almak şart oldu.
Tömürceek o tek menekşede çubuk üzerindeki yumurta kabuğu nedir öyle?

bay tömürcek
13-05-2014, 00:36
Minyatür menekşem çok güzel açtı çiçeği şarabi kenarları incecik beyaz :) İnci menekşemi tozladım son hali bu tohumları şişti kurumasını bekliyorum artık :)

492118

492119

492120

bay tömürcek
13-05-2014, 00:38
:( Valla öyle patlayan falan yok ve kurudu gibi. Neyse artık komşuya bir e.milli almak şart oldu.
Tömürceek o tek menekşede çubuk üzerindeki yumurta kabuğu nedir öyle?

Hay Allah üzüldüm ablacım :( Bizde çiçeklere yumurta takarlar nazar olmaz derler abla oyüzden taktım ;) Eve gelen gidenin gözü kalıyor da :p Ben nazardan çok korkarım :p

bay tömürcek
13-05-2014, 00:43
Yatak odamın penceresi ;) Bu da yine yatak odamda akşam güneşinin vurduğu köşede yetiştirdiğim begonyam. Begonya sayfasında evde yetiştirilen dev gibi begonyalarda gözüm kalıyor ben de denemeye karar verdim ;) Çiçek açmasa da olur parlak yapraklı upuzun olsun ağaç gibi bana yeter zaten balkonda 2 saksı var onlar açarlar :p

492121

492122

492123

492124

492125

bay tömürcek
13-05-2014, 00:48
Kohleriam açmaya hazır artık :) Hoya silverpinkim ve hoya tricolorum hızlılar bu ara ve güneşli pencereyi çok sevdiler ;) Buz dolabının üzerindeki de rapunzel oldu gari :p Uzayıp gidiyor nereye kadar uzayacak bakalım 40 cm civarında şuan ;)

492126

492127

492128

492129

bay tömürcek
13-05-2014, 00:52
Evimin güzellikleri ;)

492131

492132

492133

bay tömürcek
13-05-2014, 01:00
Balkonumun iki tarafına da imkanlarım doğrultusunda raf yapıp çiçeklerimi ortalık yerden kaldırdım :) Ortancamı beyaz diye aldım ama pek inanmıyorum onların dediklerine ;) Şekerpare için müge ablacığıma sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum ilk çıkan yumru bu durumda diğer üçü anca patlatıp yapraklandılar ;)

492134

492135

492136

492137

492138

bay tömürcek
13-05-2014, 01:05
Gökçe ablamın rahmetli ananesinin karanfili açtı öyle keskin kokuyor ki koklamaya doyamıyorum :) İnşallah çiçek kokulu yerlerde yatıyordur ananen ablacım :)

492139

492140

492141

bay tömürcek
13-05-2014, 01:09
Amarilisim bu sene de 2 çiçek sapı çıkardı açmasını sabırsızlıkla bekliyorum ;)
Paskalyamı da kışın dikmiştim tomurcuklandı maşallah ;)

492142

492143

492144

bay tömürcek
13-05-2014, 01:15
Siparişle gelen atlaslar sürgün vermeye başladılar nihayet :) Kılıcın dibindeki menekşelerimi de ayırdım dün yakında kılıcım da yavrular baya oldu dikeli ;) Diğer şekerparelerim de bardakta yeşerdiler saksılanmaya hazırlar ;)

492145

492146

492147

492148

492149

lusoari
13-05-2014, 18:36
Bay Tömürceğim hepsi biri birinden güzel, çeşit çeşit sabriyeler boy göstermiş. Sen sabriyelerin kralısın, bana göre. :-)

bay tömürcek
13-05-2014, 18:50
Bay Tömürceğim hepsi biri birinden güzel, çeşit çeşit sabriyeler boy göstermiş. Sen sabriyelerin kralısın, bana göre. :-)

Teşekkürler abicim beğenmene çok sevindim :) Burda bi berber dükkanında kocaman yapraklı sabriyenin kan kırmızısı var cesaretimi toplayabilirsem isticem ondan da :D Ama dalları yok o da tek dal halinde büyümüş para teklif edicem belki satmak ister bana saksısını :D

akçabardak
13-05-2014, 20:01
Sayın bay tömürcek sayfalarınızı hep uzaktan takipteydim ama bu gün maşallah bu güzelliklerinizi görünce dayanamadım yazamam gerektiğini düşündüm, bütün çiçekleriniz çok güzel onlara haksızlık olmasın ama sabriyelerinize bayıldım. nasıl güzel olmuşlar allah nazarlardan korusun.

Bir de Paşa kılıcınız ve onun yanındaki kırmızılı bitki onlara da maşallah, ne kadar boylanmışlar öyle. Menekşelerinize söyleyecek sözüm yok, onlar zaten ayrı bir güzeller.

Sabriyeler kışa dayanıklı mıdır? kusura bakmayın soruyorum ama ola ki bir gün benim de bir sabriyem olursa diye.
Ellerinize emeklerinize sağlık.

badem
13-05-2014, 22:54
merhaba bay tömürcek çiçeklerinize maşallah inci menekşeniz bir harika nereden aldınız
acaba merak ettim diğer menekşeler gibi yapraktan yetişiyormu,

hira
13-05-2014, 23:43
Ooo burada Sabriye- menekşe şöleni varmışta haberim yokmuş:) Benim sabriyeye bi tekme atasım var Tömürcekciğim, bırak çiçeği, yaprak bile yapmıyor:( Bu arada, foruma telefonla girenler var, fotoğraf boyutlarını biraz küçülterek eklesende, onlarda görebilse:( mesela rapunzeli falan hiç göremedim, açmadı:(

bay tömürcek
13-05-2014, 23:43
Sayın bay tömürcek sayfalarınızı hep uzaktan takipteydim ama bu gün maşallah bu güzelliklerinizi görünce dayanamadım yazamam gerektiğini düşündüm, bütün çiçekleriniz çok güzel onlara haksızlık olmasın ama sabriyelerinize bayıldım. nasıl güzel olmuşlar allah nazarlardan korusun.

Bir de Paşa kılıcınız ve onun yanındaki kırmızılı bitki onlara da maşallah, ne kadar boylanmışlar öyle. Menekşelerinize söyleyecek sözüm yok, onlar zaten ayrı bir güzeller.

Sabriyeler kışa dayanıklı mıdır? kusura bakmayın soruyorum ama ola ki bir gün benim de bir sabriyem olursa diye.
Ellerinize emeklerinize sağlık.

Sayfama hoşgeldin akçabardak abla :) Paşa kılıcım baya uzadı 4 tane de yavru yaptı o yanındaki çiçek de çingene şalvarı o da uzadı gitti yerini çok sevdi :)

Sabriyeler kışa dayanıklı değiller sanırım soğuk odada bile yaprakları sararıyor. Benimkiler hep ısıtılan odada bol güneş alan pencerede duruyorlar 12 ay sürekli çiçekliler :)

bay tömürcek
13-05-2014, 23:46
merhaba bay tömürcek çiçeklerinize maşallah inci menekşeniz bir harika nereden aldınız
acaba merak ettim diğer menekşeler gibi yapraktan yetişiyormu,

İnci menekşemi Sakarya'dan aldım kışa girerken. Yapraktan bi kere yavrulattım onu da biri istedi kıramadım verdim kurutmuş. Yapraktan zor oluyor normal menekşe gibi kolayca tutup yavrulamıyor o yüzden çiçeklerini tozlaştırıp tohum yaptırdım tohumunu ekicem :)

bay tömürcek
13-05-2014, 23:49
Ooo burada Sabriye- menekşe şöleni varmışta haberim yokmuş:) Benim sabriyeye bi tekme atasım var Tömürcekciğim, bırak çiçeği, yaprak bile yapmıyor:( Bu arada, foruma telefonla girenler var, fotoğraf boyutlarını biraz küçülterek eklesende, onlarda görebilse:( mesela rapunzeli falan hiç göremedim, açmadı:(

Güneş gören pencerede değil mi sabriyen hira ablacım neden öyle nazlanıyor ki? :mad: Abla boyut falan ayarlamaktan hiç anlamam ki ya teknolojiyle tek alakam kumandayla kanal değiştirmek okadar yani :D

hira
13-05-2014, 23:54
Güneş mi? o da ne? güneşi pek göremiyoruz evde :(

En sonunda bahçeye atacağım ben bu Sabriyeyi herhalde... başka yol yok demek ki..

Maşallah çiçeklerine Tömürcekciğim... Nazarım değmesin..

hira
13-05-2014, 23:57
He bu arada, Celi'den ne haber? hiç bahsetmiyorsun:D

bay tömürcek
14-05-2014, 00:07
Güneş mi? o da ne? güneşi pek göremiyoruz evde :(

En sonunda bahçeye atacağım ben bu Sabriyeyi herhalde... başka yol yok demek ki..

Maşallah çiçeklerine Tömürcekciğim... Nazarım değmesin..

He bu arada, Celi'den ne haber? hiç bahsetmiyorsun:D

Güneşten çok hoşlanıyolar gölgede keyifleri pek yerinde olmuyor ablacım mesela kışın güneş olmadığı zaman çiçekleri çok açık pembe oluyor yazın yine koyulaşıyor renkleri :)

Celinin yanına arkadaşın kuşunu da getirdik bakamıyolardı o kuş gelince ona alıştı elime avcuma gelmez oldu çok kızgınım ona konuşmuyoruz değiştiricem ikisini de kuş üreten bi abiye verip iki tane yavru alıcam elime alıştırıcam celide iş yok gari :(

hira
14-05-2014, 00:18
iki tane olursalar hiç gelmiyorlar tömürcek, komşunun kanaryasını bize getirdik, kısa süreli aynı kafese koyduk (merak) kanaryayı görünce beni unuttu :D gidip kanaryanın kafasını kaşıyor, kanarya köşe bucak kaçıyor:D

bay tömürcek
14-05-2014, 11:54
iki tane olursalar hiç gelmiyorlar tömürcek, komşunun kanaryasını bize getirdik, kısa süreli aynı kafese koyduk (merak) kanaryayı görünce beni unuttu :D gidip kanaryanın kafasını kaşıyor, kanarya köşe bucak kaçıyor:D

Napsam bilemedim bi dişi bi erkek alıp hiç ele alıştırmadan üretmeye mi çalışsam acaba?

fatitoo
14-05-2014, 12:34
Tömürcekciğim maşallah Sabriyelerin muhteşem ve sağlıklılar. benim sabriyenin yapraklarında sarı lekeler olmaya başladı. Böyle olunca direk güneşten gölgeye aldım. Tekrar sabah güneşi gören pencere kenarına mı alayım acaba? Bu sarı lekeler neden olur. Sulamasını nasıl yapayım? Benimki daha küçük 1 karış kadar boyu var. Bu sarı lekeler 1 aydır oldu. Daha önce çok yeşil yaprakları vardı...

sonkez
14-05-2014, 12:59
En iyisi sen bir aile kurup yavruları kendine alıştır kardeşim..

bay tömürcek
15-05-2014, 22:40
Tömürcekciğim maşallah Sabriyelerin muhteşem ve sağlıklılar. benim sabriyenin yapraklarında sarı lekeler olmaya başladı. Böyle olunca direk güneşten gölgeye aldım. Tekrar sabah güneşi gören pencere kenarına mı alayım acaba? Bu sarı lekeler neden olur. Sulamasını nasıl yapayım? Benimki daha küçük 1 karış kadar boyu var. Bu sarı lekeler 1 aydır oldu. Daha önce çok yeşil yaprakları vardı...

Ablacım lekelerin sebebinin güneş olduğunu zannetmiyorum şayet benimkiler yazın ortasında bile hep güneye bakan pencerede duruyorlar güneş olmadığında keyifleri kaçıyor çünkü. O lekeler bazen benimkilerin bi iki tane alt yaprağında da oluyor sonra dökülüyorlar. Sen tekrar güneşli bi pencereye al abla sabriyeni çünkü güneş alamazsa çiçeği azalıyor ve çok açık pembe açıyor çiçekleri tüm güzelliğini kaybediyor. Sulamasını ben toprağı kurudukça yapıyorum. Benimkilerin büyümesi gayet hızlı maşallah bi zaman sonra çabucak büyüyor zaten. Sarı lekeler için bişey diyemicem ablacım çünkü başıma hiç gelmedi dediğim gibi en altları bazen sararır dökülür o da bir iki tane.

bay tömürcek
15-05-2014, 22:42
En iyisi sen bir aile kurup yavruları kendine alıştır kardeşim..

Ablacım bahsettiğim abiyle iletişime geçip kuşlarımı değiştiricem ve dediğin gibi çiftleşip yavrulamalarını beklicem :)

sonkez
16-05-2014, 09:31
Ben epey yavru yetiştirdim.Bilemezsin yumurtadan çıkıp büyümelerini seyretmek ne kadar keyifli.Hele tüylenmeye başladılarmı daha bir sevimli oluyorlar.Ne renk olacaklar acaba diye beklemek başka bir heyecen.Sana kolay gelsin kardeşim..

yalper
16-05-2014, 10:28
Keşke benim de ıtır hediye eden bir arkadaşım olsa şu sitede dedim içimden içimden ...

bay tömürcek
16-05-2014, 21:25
Ben epey yavru yetiştirdim.Bilemezsin yumurtadan çıkıp büyümelerini seyretmek ne kadar keyifli.Hele tüylenmeye başladılarmı daha bir sevimli oluyorlar.Ne renk olacaklar acaba diye beklemek başka bir heyecen.Sana kolay gelsin kardeşim..

Bugün kuşlarımı petshopa götürdüm sonkez ablacım ikisi dişiymiş. Dişi kuşu ben napıyım falan filan dedi sonra ikisini verdim üzerine para vermen lazım iki tane alman için dedi bende tek bi erkekle değiştirdim iki kuşumu. Üzülmüştüm baştan ama şimdi hiç üzgün değilim çünkü kuşum çok uysal maşallah ele bile geliyor yavaş yavaş 1 buçuk aylık var yok dedi adam :)

bay tömürcek
16-05-2014, 21:44
Keşke benim de ıtır hediye eden bir arkadaşım olsa şu sitede dedim içimden içimden ...

Denizlideki ıtırım kurudu nedense :( Köydekiler duruyor sanırım sormadım bayadır. Eğer isterseniz köydekilerden gönderebilirim :)

vildan25
16-05-2014, 22:05
bay tömürcek kardeşim maaşallah çiçeklerine bayıldım ama sabriyelerin ve menekşelerin ayrı güzel sayende söğüt gübresi arayışı içerisindeyim menekşe için henüz bulabilmiş değilim ama azmettim inşallah bulucam birgün:(

bay tömürcek
17-05-2014, 12:34
bay tömürcek kardeşim maaşallah çiçeklerine bayıldım ama sabriyelerin ve menekşelerin ayrı güzel sayende söğüt gübresi arayışı içerisindeyim menekşe için henüz bulabilmiş değilim ama azmettim inşallah bulucam birgün:(

Teşekkür ederim vildan abla :) Söğüt gübresi menekşeler için bir mucize :) Aramaya devam edin ama başka ağaçların gübresi olursa onları da alın onlar da olur diye düşünüyorum :)

bay tömürcek
21-05-2014, 22:25
Amarilisim açtı ;) Diğer çiçek sapı da sabaha açmaya başlar sanırım ;)

495075

495076

495077

495078

495079

YeniGine
21-05-2014, 23:16
Maşallah, maşallah!.. Sevgili tömürcek amarallisin rengiyle birlikte harika olmuşlar. Sabriyelerin, menekşelerin zaten meşhur maşallah... Ellerine, gönlüne sağlık.

Yeni aldığın kuşunun fotoğraflarını da merak ederiz biz...

bay tömürcek
21-05-2014, 23:42
Maşallah, maşallah!.. Sevgili tömürcek amarallisin rengiyle birlikte harika olmuşlar. Sabriyelerin, menekşelerin zaten meşhur maşallah... Ellerine, gönlüne sağlık.

Yeni aldığın kuşunun fotoğraflarını da merak ederiz biz...

Çok teşekkür ederim yenigine ablacım :) Kuşumun fotosunu da koyarım en kısa sürede abla :)

sonkez
22-05-2014, 09:42
Bugün kuşlarımı petshopa götürdüm sonkez ablacım ikisi dişiymiş. Dişi kuşu ben napıyım falan filan dedi sonra ikisini verdim üzerine para vermen lazım iki tane alman için dedi bende tek bi erkekle değiştirdim iki kuşumu. Üzülmüştüm baştan ama şimdi hiç üzgün değilim çünkü kuşum çok uysal maşallah ele bile geliyor yavaş yavaş 1 buçuk aylık var yok dedi adam :)

Güzel arkadaşlıklar dilerim size....

gokcegokce
22-05-2014, 10:40
Gökçe ablamın rahmetli ananesinin karanfili açtı öyle keskin kokuyor ki koklamaya doyamıyorum :) İnşallah çiçek kokulu yerlerde yatıyordur ananen ablacım :)

492139

492140

492141

Tömürcekcim nasıl mutlu oldum anlatamam. Bendeki henüz açmadı tepesinden almıştım dallansın diye. Bayağı dallandı yalnız yapraklarında açık renk çiller var. Mantar ya da küllenme galiba ama ölmüyor da. Amin canım inşallah anneannecim cennet kokulu bahçelerdedir. Allah herkesin sevdiklerini bağışlasın kaybettiklerine de rahmet eylesin. Sevgiler...

bay tömürcek
22-05-2014, 12:10
Tömürcekcim nasıl mutlu oldum anlatamam. Bendeki henüz açmadı tepesinden almıştım dallansın diye. Bayağı dallandı yalnız yapraklarında açık renk çiller var. Mantar ya da küllenme galiba ama ölmüyor da. Amin canım inşallah anneannecim cennet kokulu bahçelerdedir. Allah herkesin sevdiklerini bağışlasın kaybettiklerine de rahmet eylesin. Sevgiler...

Amin ablacım inşallah :) O lekelerden benimkinde de var gökçe abla nolucak bilmiyorum sarı sarı olduyo yaprakları diplerindekiler. Biçok dalı var tam dikilecek gibi diyorum tam zamanı bikaç yere dikeyim ana kök kurursa da yavruları yetişir :)

gokcegokce
26-05-2014, 08:23
Tömürcekcim kök kısmı sararıyor ve yaşlanıyor o karanfilin. Annemdekiler de öyle. Ama çok da dallanıyor. Hatta sarkıyorlar. Heralde formu öyle. Ama sen tabi yavrulatabilirsin gençleşmesi için ama anneyi sarardı diye atma tazeleniyor o yeniden. Annem bir komşudan şeker pembe renklisini de bulmuş. Ondan da çoğaltıp paylaşıcam inşallah. Açınca güzel olur bordo ve pembe. :) Sevgiler...

beyaz-papatya
29-05-2014, 22:32
497657
Bak bakalim Tomurcek tanıyabilecek misin bu beyefendiyi parmagimda kendi isteği ile duruyor ve bugün eğitimin 1. Günü Bu arada Fıstığı uzaklastirdim yoksa bana bakmıyor ikiside :-)

bay tömürcek
29-05-2014, 22:46
497657
Bak bakalim Tomurcek tanıyabilecek misin bu beyefendiyi parmagimda kendi isteği ile duruyor ve bugün eğitimin 1. Günü Bu arada Fıstığı uzaklastirdim yoksa bana bakmıyor ikiside :-)

Maşallah ablacım bendeyken bu kadar uysal değildi :) Hırçınlığı falan yoktu ama elde durmayı pek sevmiyordu galiba sana daha çabuk alışıcak :) Ben gelene kadar baya büyür inşallah sorun çıkartmaz bana alışırken tekrar :) Herşey için teşekkürler abla kuzucuklarımın bakımını üstlendiniz Allah razı olsun sizden :)

yalper
30-05-2014, 00:10
menekşeler pek ilgimi çekmiyor, ama şu sabriyelerin her renginden olsa bende isterdim, çok tatlı keratalar :)

Yaprak Güzeli
30-05-2014, 03:45
Maşallah menekşeleriniz bir harika olmuş. Ben bir türlü beceremedim bakmayı. Hiç satın almadık; ama bir tane hediye gelmişti. O da sanırım anaçlığımın verdiği can suyu vermezsem ölecek hissinden öldü. Sulamadan duramadım geldiği gibi. ;) Sonra bir baktım yapraklar teker teker yumuşayıp gidiyor, çıkardım saksıdan kök çürümesi mi diye; fakat değil. Yalnızca yaprak sapları çürüdü ve gitti.
Yapraktan yetiştirme denemelerimde de çıkan yaprakların sapları kısa olduğu için toprağın neminden hastalandılar hep. :(

Bir sırrınız var mı merak ettim doğrusu. Hep menekşe isterim; ama bir türlü yetiştiremem.

Bu arada diğer çiçeklerinizin de hakkı kalmasın hepsi birbirinden güzel. ;)

bay tömürcek
30-05-2014, 06:15
menekşeler pek ilgimi çekmiyor, ama şu sabriyelerin her renginden olsa bende isterdim, çok tatlı keratalar :)

Menekşelerin de hakkını yememek lazım tabi bi açtıkları zaman hiç bozulmadan 2 buçuk 3 ay çiçekli kalıyolar ;) Sabriyeler ayrı bi alem onlar 12 ay çiçekte maşallah :p

bay tömürcek
30-05-2014, 06:20
Maşallah menekşeleriniz bir harika olmuş. Ben bir türlü beceremedim bakmayı. Hiç satın almadık; ama bir tane hediye gelmişti. O da sanırım anaçlığımın verdiği can suyu vermezsem ölecek hissinden öldü. Sulamadan duramadım geldiği gibi. ;) Sonra bir baktım yapraklar teker teker yumuşayıp gidiyor, çıkardım saksıdan kök çürümesi mi diye; fakat değil. Yalnızca yaprak sapları çürüdü ve gitti.
Yapraktan yetiştirme denemelerimde de çıkan yaprakların sapları kısa olduğu için toprağın neminden hastalandılar hep. :(

Bir sırrınız var mı merak ettim doğrusu. Hep menekşe isterim; ama bir türlü yetiştiremem.

Bu arada diğer çiçeklerinizin de hakkı kalmasın hepsi birbirinden güzel. ;)

Teşekkür ederim ;) Menekşenin çürüyeceği gelmiştir bi can suyuyla olmamıştır o :) Yapraktan yetiştirirken hiç sorun yaşamadım ilk denemelerim sadece derin diktiğim için çıkmamışlardı sonra rayına oturtunca hiç sorun yaşamadım, küçükken nemden çürüyen de olmadı hiç. Valla sır mı bilmiyorum ama ben hazır toprak kullanmıyorum menekşelerimde söğüt gübresi kullanıyorum bunu her zaman belirtiyorum :) Çok seviyo menekşeler söğüt gübresini. Yavrulatırken fark etmiyo torfta falan da yavrulatıyorum. ;)

bay tömürcek
30-05-2014, 07:27
Bunlar bay tömürcekten son kareler :) Alamanya'dan köyüne mecburi dönüş yapıyo malesef tömürcek :) Sabriyelerimi ve bikaç menekşemle kuşumu beyaz papatya ablamlara bıraktım dönüşte alıcam diğer çiçeklerimi de toptan veriyorum efe-ege ablama belki bikaçından gider çelik alırım bahara kısmet diyelim :) Begonya çeşitlerini toparlamak için bayağı uğraşmıştım oyüzden onların küçük olanlarını köye götürücem yazın bakarım onlara orda biraz Sakarya havası çeksinler ciğerlerine :) Neyse ilk olarak yaprak güzelimle başlıyım gerçekten adına yakışır bi güzelliği var elimde olsa alır kucağıma köye götürürüm hiç kıyamıyorum şuna :)

497785

497786

497787

497788

497789

bay tömürcek
30-05-2014, 07:38
Hoya silver pinkim aldı başını gidiyor 1 metreye ulastı hemen hemen ;) Tricolorum da yarım metreden uzun, bellam da yarım metre yoksa da yakındır çok uzadı :p

497791

497792

497793

bay tömürcek
30-05-2014, 07:44
Sarı sabriye de nazım nazım nazlanıyo açıcam da çiçeğime nazar değicek diye aklı çıkıyo. Bi kere açtı üç çiçek 20 gündür tık yok böyle devam ederse, benim pembeler gibi pıtır pıtır açmazsa sonunu kestiremiyorum :mad: Kılıcım çok güzel büyüyor, 5 tane yavrusu oldu ;) Çingene şalvarım da maşallah belimden yukarda şuan :p Ve parlak mustafam ;)

497794

497795

497796

497797

bay tömürcek
30-05-2014, 07:47
Begonyacıklarım ;)

497798

497799

497800

497801

bay tömürcek
30-05-2014, 07:52
Müge ablamın gönderdiklerinden şekerparemde tomurcuk var diğerleri büyüyorlar daha :) Bu da kocaman yapraklı yumrulu begonya, çiçeği yumrulu gibi deği yağlı begonya çieçğine benziyor fazla gösterişli değil, yaprakları çok güzel. Bunlar da şekerlerim az ve öz :)

497802

497803

497804

497805

bay tömürcek
30-05-2014, 07:55
Menekşelerim :) Küçük çingene şalvarım ve odamın kapısını süsleyen fil kulağım ;)

497806

497807

497808

497809

497810

bay tömürcek
30-05-2014, 08:02
Son olarak da büyük begonyalarım. Çınar begonyasıyla çilli begonyam :) Benden bu kadar :) Paylaşımlara Sakarya'dan devam ederim inşallah Allah ne verdiyse artık beğeninize sunarım bişeyler :) Evimi, çiçeklerimi, kuşumu, balkonumu çok özlicem :( Allah nasip ederse aparttan çıkıp daireye yerleşme planlarım var ozaman kaldığım yerden devam edicem :) Sürekli bi çiçeklerimden ayrılıp üzülme durumum oluyor, köyden buraya gelirken de hepsini vermiştim şimdi gene aynı bakalım ne zamana kadar bu böyle devam edicek :) Hayat beni çiçeklerimle sınıyo pes ediceğimi sanıyo ama ben sağ oldukça bu biraz zor ;)

497815

lusoari
30-05-2014, 08:22
Benim güzel kardeşim, sakın hiç bir şeyi kafana takma, hayattan pes etme, bunlar geçici dönemler.
Biliyorsun ben de senin gibi senelerce git gellerle uğraştım, her seferinde çiçeklerimde kayıplar yaşadım ama eminim ki bizler gibi insanlar çiçeksiz, böceksiz yapamaz.
Ben bundan eminim. :D

efeege
30-05-2014, 09:21
sevgili tömürcekciğim .
sen hiç üzülme senin ve çiçekllerin için koşa koşa denizliye geleceğim.
denizliden nazilliye gelip bir hafta sonrada didime taşınacağız tabi,ki çiçeklerimizde bizle beraber.
tekrar çiçeklerle yaz sonu tekrar nazilliye.
dua edeyim bu süreçte mehmet abin çiçeklerle beni arabadan atmaz.:D

atmaz atmaz :o
yaz sonu denizliye döndüğünde mutlaka ziyaretime beklerim.
yaşatabildikçe bendekilerden ve emanetlerden istediğini alıp götürebilirsin.
yeniden evini doldurur şenlendiririz.

sevgilerimle...

beyaz-papatya
30-05-2014, 11:16
Elimizden gelen ne varsa her zaman yapmaya hazırız :-) senin gözün arkada kalmasın ablacim :-)

bay tömürcek
30-05-2014, 11:32
Benim güzel kardeşim, sakın hiç bir şeyi kafana takma, hayattan pes etme, bunlar geçici dönemler.
Biliyorsun ben de senin gibi senelerce git gellerle uğraştım, her seferinde çiçeklerimde kayıplar yaşadım ama eminim ki bizler gibi insanlar çiçeksiz, böceksiz yapamaz.
Ben bundan eminim. :D

Biraz biraz takmamayı öğrendim ari abicim insan mecbur kalınca alışıyor napalım Allah başka dert vermesin ;) Ben de senin yolunda ilerliyorum abi git geller, kayıplar ama dediğin gibi yapamıyorum çiçöeksiz, böceksiz, kuşsuz, kedisiz :p

bay tömürcek
30-05-2014, 11:37
sevgili tömürcekciğim .
sen hiç üzülme senin ve çiçekllerin için koşa koşa denizliye geleceğim.
denizliden nazilliye gelip bir hafta sonrada didime taşınacağız tabi,ki çiçeklerimizde bizle beraber.
tekrar çiçeklerle yaz sonu tekrar nazilliye.
dua edeyim bu süreçte mehmet abin çiçeklerle beni arabadan atmaz.:D

atmaz atmaz :o
yaz sonu denizliye döndüğünde mutlaka ziyaretime beklerim.
yaşatabildikçe bendekilerden ve emanetlerden istediğini alıp götürebilirsin.
yeniden evini doldurur şenlendiririz.

sevgilerimle...

Ablacım Allah razı olsun gerçekten çok sevaba girdiniz onları öyle evde bırakıp kurumalarına gönlüm el vermezdi asla :) Valla çiçeklerin azmış gibi bide benimkiler çıktı başına ablacım :( Allah yardımcınız olsun, hepimizin de :)

Yaz sonu şey istiyorum abla o çiçeklerin var ya yazlıktalar mı bahçen falan bilmiyorum bigün oraya gelmek istiyorum Denzli'ye erken dönüş yapıcam bayramdan sonra gelicem inşallah ev ayarlamak için sakız sardunyalarından ve diğer sardunyalardan çelik almaya gelicem bizzat olur değil mi? Bu sene sakızlarım da normal sardunyalarım da yoktu onlar olmadan çiçekli gibi olmuyo hiç biyer yaz sonu senden alıp tekrardan üreticem ;) Herşey için tekrar tekrar teşekkürler abla.

bay tömürcek
30-05-2014, 11:38
Elimizden gelen ne varsa her zaman yapmaya hazırız :-) senin gözün arkada kalmasın ablacim :-)

Allah razı olsun ablacım sizden de ;) İnşallah benim de bi yardımım dokunur size :) Herşey gönlünüzce olsun :)

efeege
30-05-2014, 13:13
sakız sardunya çeşitlerim burada nazillidede var yazlıkta normal sardunya çeşitlerim çok nereye istersen buyurun gelin. her zaman beklerim.
başım üstünde yeriniz var.

gokcegokce
30-05-2014, 13:35
Canım dönüyor musun? Üff çok iyi bilirim o halleri. Az eşya taşıyıp birazını da ardımda bırakmadım ki hala daha öyle. Bizimkilere de bırakabilirsin bir kısmını çiçeklerinin. Annem seve seve kabul eder. :) Sevgiler...

bay tömürcek
30-05-2014, 13:54
sakız sardunya çeşitlerim burada nazillidede var yazlıkta normal sardunya çeşitlerim çok nereye istersen buyurun gelin. her zaman beklerim.
başım üstünde yeriniz var.

Ablacım hiç farketmez sen nereye dersen oraya geliriz :) Çiçeklerini yakından görmeyi çok istiyorum :) Ve sardunya çeşitlerinden edinmek istiyorum onlarsız olmuyo :)

bay tömürcek
30-05-2014, 13:58
Canım dönüyor musun? Üff çok iyi bilirim o halleri. Az eşya taşıyıp birazını da ardımda bırakmadım ki hala daha öyle. Bizimkilere de bırakabilirsin bir kısmını çiçeklerinin. Annem seve seve kabul eder. :) Sevgiler...

Mecburen dönüyorum ablacım özlicem burdaki herşeyi :) Hiç taşınmamıştım bu sene 2 kere birden olucak bi Sakarya'dan buraya göç ettim herşeyi bıraktım, şimdi de burdan göç edip Sakarya'ya dönüyorum, Sakarya'dan dönüşte de evi değiştiricem büyük ihtimal, kırlangıçlara döndüm valla hayırlısı diyelim :D Çiçeklerimin bi kısmını beyaz papatya ablama bıraktım bi kısmını da efe ege ablam gelip alıcak ablacım teklifin için çok teşekkür ederim :)

gokcegokce
30-05-2014, 14:20
Alışıyorsun bir zaman sonra ablacım artık hepimiz göçmeniz bu dünyada. Hallettiğine sevindim canım. Yine de bir aksilik olursa aklında olsun. Hayırlı yolculuklar sana...

bay tömürcek
30-05-2014, 14:32
Alışıyorsun bir zaman sonra ablacım artık hepimiz göçmeniz bu dünyada. Hallettiğine sevindim canım. Yine de bir aksilik olursa aklında olsun. Hayırlı yolculuklar sana...

Alışılıyo gökçe abla mecburuz buna :) Tamam ablacım çok teşekkürler herangi bi durum olursa sana ulaşırım :)

sumeyra47
02-06-2014, 13:00
Merhaba bay tömürcek, çiçeklerini bırakmak çok zor bu konuda seni anlıyorum. Begonyalarına bayıldım çok güzeller bırakmakta zorlanırsın eminim. Çingene şalvarınına kocaman maşallah ne kadar büyümüş benimki de büyümeye başlamıştı. Fakat üstünde küçük böcekler vardı bende ilacladım ama ilaç yaktı benim minik çingene şallavarımı. Çok üzüldüm kışın bir tane sabriyem öldü çok üzüldüm şimdide çingene şalvarı gitti. Allah beni en sevdiğim çiçekleri alarak imtihan ediyor. En azından seninkiler seni sağsalim bekleyecek benimkiler temenni gidiyor.

bay tömürcek
02-06-2014, 13:14
Merhaba bay tömürcek, çiçeklerini bırakmak çok zor bu konuda seni anlıyorum. Begonyalarına bayıldım çok güzeller bırakmakta zorlanırsın eminim. Çingene şalvarınına kocaman maşallah ne kadar büyümüş benimki de büyümeye başlamıştı. Fakat üstünde küçük böcekler vardı bende ilacladım ama ilaç yaktı benim minik çingene şallavarımı. Çok üzüldüm kışın bir tane sabriyem öldü çok üzüldüm şimdide çingene şalvarı gitti. Allah beni en sevdiğim çiçekleri alarak imtihan ediyor. En azından seninkiler seni sağsalim bekleyecek benimkiler temenni gidiyor.

Çiçeklerimden ayrılmak gerçekten çok zor geliyor sümeyra ablacım ama mecburum yapacak bişey yok. Begonyalarımın küçük olanlarını Sakarya'ya götürmek için küçük bardaklara diktim begonyalarıma orda bakıcam :) Sabriyeni görmüştüm abla çok güzeldi çingene şalvarına da üzüldüm gerçekten. Ama çok arsız bi çiçek bu çingene şalvarı yerini sevdi mi tamam tutabilene aşk olsun benimki belimden yukarda saksıyla beraber 1 metreden fazla hemen hemen :) Onu şimdi vericem ama eğer istersen buraya döndüğümde hem kendime hem de sana çelik alabilirim çingene şalvarından sümeyra abla :)

sumeyra47
02-06-2014, 15:01
Çiçeklerimden ayrılmak gerçekten çok zor geliyor sümeyra ablacım ama mecburum yapacak bişey yok. Begonyalarımın küçük olanlarını Sakarya'ya götürmek için küçük bardaklara diktim begonyalarıma orda bakıcam :) Sabriyeni görmüştüm abla çok güzeldi çingene şalvarına da üzüldüm gerçekten. Ama çok arsız bi çiçek bu çingene şalvarı yerini sevdi mi tamam tutabilene aşk olsun benimki belimden yukarda saksıyla beraber 1 metreden fazla hemen hemen :) Onu şimdi vericem ama eğer istersen buraya döndüğümde hem kendime hem de sana çelik alabilirim çingene şalvarından sümeyra abla :)

Benim çingene şalvarı çok cılız birşeydi 30 santime kadar uzadı desteksiz duramıyordu. Üstünde bitleri görünce evde hazırladığım ilacı sıktım farzetki kaynar su dökmüşüm gibi oldu. Bir kaç gün içinde kurudu gitti belki canlanır diye söküpte atamıyorum.

Canım benim teklifin için çok sağol kardeşim eğer burda bulamazsam senden isterim yazın sonunda. Bir senedir gözünün içine baktım büyüsün diye, bir sene daha bakmam lazım demek ki. Çok arsızdır belki bu sefer güzel gelişir :)

bay tömürcek
02-06-2014, 15:15
Benim çingene şalvarı çok cılız birşeydi 30 santime kadar uzadı desteksiz duramıyordu. Üstünde bitleri görünce evde hazırladığım ilacı sıktım farzetki kaynar su dökmüşüm gibi oldu. Bir kaç gün içinde kurudu gitti belki canlanır diye söküpte atamıyorum.

Canım benim teklifin için çok sağol kardeşim eğer burda bulamazsam senden isterim yazın sonunda. Bir senedir gözünün içine baktım büyüsün diye, bir sene daha bakmam lazım demek ki. Çok arsızdır belki bu sefer güzel gelişir :)

Anladım ablacım budayıver kenarlarından tekrar patlıyor hatta budanmayı çok seviyor daha dallı budaklı oluyor :) Bulamazsan da hiç sıkıntı etme abla bende de olmazsa bikaç kişiye edindirdim çingene şalvarımdan tekrardan çelik alır üretiriz sana da isterim bi dal :)

bay tömürcek
22-06-2014, 09:32
Biraz fotoğraf ekleyelim ;) Eskilerden başlayalım Sakarya'ya geçmeden Denizli'dekileri ekliyim önce :p Menekşelerim ve ceylan sardunyalarım ikisi aynı renk çıktı ama çok güzeller ;)

503988

503989

503990

503991

bay tömürcek
22-06-2014, 09:37
Denizlideki paskalyam ;)

503992

503993

503994

bay tömürcek
22-06-2014, 09:42
Sakaryaya geçebiliriz ;) Peperomiam (anayüreği) çiçek açmış. Çiçek demeye bin şahit lazım da gene de bişeyler yapmaya uğraşmış hakkını yememek lazım :D

503995

503996

503997

bay tömürcek
22-06-2014, 09:51
Meleklerin borularını da bi hafta önce büyük su bidonlarına diktim gelişimleri hızlandı inşallah çiçek de açarlar ikisi pembe biri sarı :) Mavişim de tomurcukta ;) Kaynana yumruğumda da tomurcuk var yoncalar da açıyolar :)

503998

503999

504000

504001

bay tömürcek
22-06-2014, 09:59
Bu da köydeki ceylanım rengine hastayım ;)

504006

504007

504008

504009

bay tömürcek
22-06-2014, 10:14
ortancalarımı bölüp dört kök yapmıştım açmaya başladılar ortancaları bi başka seviyorum ben ;)

504010

504011

504012

504013

504014

bay tömürcek
22-06-2014, 10:15
internetimde sorun çıktı malesef devamını akşama yüklerim :(

lusoari
22-06-2014, 19:47
internetimde sorun çıktı malesef devamını akşama yüklerim :(

Kardeşim ne kadar güzeller, ellerine sağlık ceylanında gözüm kaldı yine :D şaka yapıyorum tabii ki kocaman bir maşallah.
Mavişin ne renk açıyor biliyormusun?

bay tömürcek
23-06-2014, 12:56
Kardeşim ne kadar güzeller, ellerine sağlık ceylanında gözüm kaldı yine :D şaka yapıyorum tabii ki kocaman bir maşallah.
Mavişin ne renk açıyor biliyormusun?

Abi yakın olsak senin olsun ceylan ;) Mavişim klasik maviş abicim eflatun :p

bay tömürcek
23-06-2014, 14:28
Bi gecelik gelinim 1 metreye yakın ok çıkardı en ucundan yapraklanmaya başlamış ;)

504246

504247

504248

bay tömürcek
23-06-2014, 14:37
Açelyamın saksısını büyüttüm bikaç boy :) Gelin telim ana kök kurumuştu bi tek yavru kurtulmuş nasıl olduysa o da büyüyor şimdi ;) Muhabbetleri mi budamıştım yeniden filizlenmeye başladılar en son resimdekini kışın dikmiştim hızla büyümeye başladı saksısını değiştirince :p

504250

504251

504252

504253

bay tömürcek
23-06-2014, 14:53
Şimdilik son :)

504261

504262

504263

abk
23-06-2014, 15:30
Bütün çiçekler güzelde, ben ortancalarınıza bayıldım. :)

bay tömürcek
23-06-2014, 15:49
Bütün çiçekler güzelde, ben ortancalarınıza bayıldım. :)

Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim, ortancaların bende de hep ayrı bi yeri var ;)

nothing
01-07-2014, 20:32
Bay toömürcek çiçekleriniz çok güzel. Sayfanız bol çiçekli yeşilliği bol ve sağlıklı olsun.
Benim de vardı dikenler tacı, tutmadı :(

bay tömürcek
01-07-2014, 21:18
Bay toömürcek çiçekleriniz çok güzel. Sayfanız bol çiçekli yeşilliği bol ve sağlıklı olsun.
Benim de vardı dikenler tacı, tutmadı :(

Çok teşekkür ederim ;) Dikenler tacı dediğiniz e.milii mi? Aslında arsız bişey çabucak tutuyor ama suyunu fazla kaçırdıysanız çürümüş olabilir.

nothing
01-07-2014, 21:27
Sn tömürcek galiba fazla suladım. Gittiğim okulun birinde görmüştüm sırf onun için gidip isteyecem arkadaştan :) e isteyenin bir yüzü değil mi?

bay tömürcek
02-07-2014, 15:27
Sn tömürcek galiba fazla suladım. Gittiğim okulun birinde görmüştüm sırf onun için gidip isteyecem arkadaştan :) e isteyenin bir yüzü değil mi?

Tutana kadar fazla su istemiyor tuttuktan sonra da toprak kurumaya yakın tekrar sulasanız yeterli olur :) ****** isteyenin bi yüzü vermeyenin iki yüzü :)

bay tömürcek
20-07-2014, 12:26
Bu çiçek sayesinde üye olmuştum bu foruma sonunda benim de mum çiçeğim açtı :) İlk çiçeğini açalı 2 hafta oldu anca ekleyebiliyorum ikinci çiçeği de 5 gündğr açık koku ve balının tadı mükemmel :p

510009

510010

510011

510012

bay tömürcek
20-07-2014, 12:29
İkinci çiçek sapı da bu :) Bi çiçek sapı daha var açıcak olan :) Bitki besini verdim tavsiyelere uyarak etkisini baya gösterdi :)

510014

510015

510016

bay tömürcek
20-07-2014, 12:33
Mavişim de açtı ;)

510019

510020

bay tömürcek
20-07-2014, 12:51
Pembe kohleram da oldu yine teyzem sayesinde :)

510021

510022

510023

bay tömürcek
20-07-2014, 13:00
2 3 yaşındaki sardunyalarım :) Kapının önünü süslüyolar :)

510029

510030

yalper
20-07-2014, 13:15
hoyaların balı da mı yeniyor :)

bay tömürcek
20-07-2014, 21:06
hoyaların balı da mı yeniyor :)

Hepsininki yeniyor mu bilmiyorum ama carnosanınki yeniyor çok lezzetli ;)

sonkez
29-07-2014, 10:19
Pembe kohleram da oldu yine teyzem sayesinde :)

510021

510022

510023

İnşallah çok üretirsinde bizlerlede paylaşabilirsin...İlk talibin ben olayım...

sonkez
29-07-2014, 10:20
Bu çiçek sayesinde üye olmuştum bu foruma sonunda benim de mum çiçeğim açtı :) İlk çiçeğini açalı 2 hafta oldu anca ekleyebiliyorum ikinci çiçeği de 5 gündğr açık koku ve balının tadı mükemmel :p

510009

510010

510011

510012

Çok güzel açmış.Bizim içinde bol,bol kokla...Ne diyelim darısı bizim başımıza....;)

menekşezar
10-10-2014, 10:02
;)Bay tömürcek önceki mesajlarında gördüm sabriye dediğin çiçeğe bazı yerlerde mili diyorlar yanlışım varsa düzelt lütfen.

bay tömürcek
10-10-2014, 13:01
;)Bay tömürcek önceki mesajlarında gördüm sabriye dediğin çiçeğe bazı yerlerde mili diyorlar yanlışım varsa düzelt lütfen.

Evet doğru gerçek ismi euphorbia milii ;) Sabriye bizim ordaki söylenişi :p

menekşezar
10-10-2014, 20:20
Bay tömürcek neredeyse bütün sayfalarını gezdim çiçeklerin harika ne güzel bakmışsın özellikle menekşelerine bayıldım inşallah bu doğa sevgin hiç bitmez bence hayattaki en güzel hobi çiçeklerle uğraşmak hoşçakal hep çiçekli kal.;)

bay tömürcek
06-11-2014, 20:34
Bay tömürcek neredeyse bütün sayfalarını gezdim çiçeklerin harika ne güzel bakmışsın özellikle menekşelerine bayıldım inşallah bu doğa sevgin hiç bitmez bence hayattaki en güzel hobi çiçeklerle uğraşmak hoşçakal hep çiçekli kal.;)

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim menekşezar ablacım :)

helin-123
07-11-2014, 12:20
Sevgili tömürcek gönderdiğiniz çelikler tuttu. Biraz gelişme göstersin resimleri paylaşacağım.sana tekrar teşekkür ediyorum sabriye açtı bile.

bay tömürcek
07-11-2014, 18:03
Sevgili tömürcek gönderdiğiniz çelikler tuttu. Biraz gelişme göstersin resimleri paylaşacağım.sana tekrar teşekkür ediyorum sabriye açtı bile.

Çok sevindim ablacım güle güle büyüt ;) Fotoğraflarını da uygun bi zamanda görmek isterim :p

hira
07-11-2014, 22:44
Sevdiğimiz çiçek türleri hemen hemen aynı Tömürcek, o nedenle her zaman zevkle geziyorum sayfanı. Ortancalar sanki ilk fotoğrafta duvar dibine toprağa dikili gibi duruyorlardı. Çok şık olmuş o görüntü beğendim;) Sardunyalar ve begonya türlerini zaten çok seviyorum. Sen bakınca da maşallah güzel oluyorlar;)

bay tömürcek
07-11-2014, 22:57
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim hira ablacım ;) Ortancalarım hep tenekedeydi bu sene 4 kök yaptım :) Sardunyalarım az kaldı ben yokken gereği gibi bakılmıyo gariplerim ;) Begonyalarım çok güzel olmuşlar ama geçen gittiğimde baya hoşuma gittiler :)

yaprak7
08-11-2014, 11:15
Bay tomurcek cicekleriniz her zaman cok guzel..size biseyler sormak istiyorum. Balkonumda sekerbegonya, yumrulu begonya, ceylan sardunya, sabriye, ve sardunyalarim vardi.dun aksam ywnmayan odaya evin icine aldim.16 derecede.kisi icerde gecirir mi bunlar, nasi bakmam lazim..bizim buralarda havalar cok sogudu artik :( napmam lazim?

bay tömürcek
08-11-2014, 13:28
Bay tomurcek cicekleriniz her zaman cok guzel..size biseyler sormak istiyorum. Balkonumda sekerbegonya, yumrulu begonya, ceylan sardunya, sabriye, ve sardunyalarim vardi.dun aksam ywnmayan odaya evin icine aldim.16 derecede.kisi icerde gecirir mi bunlar, nasi bakmam lazim..bizim buralarda havalar cok sogudu artik :( napmam lazim?

Yumrulu begonyanızın üstü kuruyup gidebilir endişelenmeyin yumrusundan bahara tekrardan yeşerir :) Begonya ve sardunyalarınız için 16 derece gayet iyi endişelenmeyin kışı rahatlıkla atlatırlar orda :) Sardunyalara kışın fazla bakım yapmayın yani yazın olduğu gibi düzenli sulamayın. Bi de ışığı çok alırlarsa içerde büyümeye devam ederler ama cılız cılız büyüyüp formları bozulur seneye baharda da sağa sola yatarlar.

Ben sakaryada sardunyaları kilere kaldırıyorum koca kış boyunca 2 defa ya suluyorum ya sulamıyorum yaprakları falan dökülüyor ama seneye yeniden canlanıyor hepsi.

Sabriyenizi ısıtılan bi odaya pencere kenarına alın derim çünkü soğukta yapraklarının hepsini döküyolar seneye de toparlanana kadar son bahar geliyor kışın sıcak yerde durursa aynen açmaya devam eder. Sabriyeye sıcak yerde bakıcaksanız normal bakım yapın yazınki gibi sadece fazla sulamayın. Şeker begonya da sardunyaların yanında durabilir sıkıntı olmaz :)

yaprak7
08-11-2014, 13:35
cok tesekkur ederim.peki sekerbegonyayi 22 derece oturulan odaya alsam sabriye gibi hatalimi olur.yoksa serin odada kalmasi daha mi iyidir?

bay tömürcek
08-11-2014, 15:14
cok tesekkur ederim.peki sekerbegonyayi 22 derece oturulan odaya alsam sabriye gibi hatalimi olur.yoksa serin odada kalmasi daha mi iyidir?

Yo sorun olmaz hatta daha iyi olur :)

yaprak7
08-11-2014, 16:38
cok cok tesekkur ederim baytomurcek..sevgiyle kalin bol cicekli gunlee

bay tömürcek
08-11-2014, 22:56
cok cok tesekkur ederim baytomurcek..sevgiyle kalin bol cicekli gunlee

Ne demek rica ederim :)

Cymbelina
25-01-2015, 02:09
Tömürcek aylardır uğramamışsın buraya, neden? Herşey yolunda mı? Ayrıca Cevdet nasıl?:)

Önceki sayfada ortancan vardı. Onları kış gelince dışarıda mı bırakıyorsun? Şunun için soruyorum: Ortancayı seninki gibi 5 ltlik pet şişeye diksek, kışın balkonda bırakabilir miyiz? Yoksa eve içeri mi almak gerekir?

Ayrıca çilli begonyayı çiçek açtırmak için bir formülün var mı ev yapımı? Dışarıdan satın alınacak gübre haricinde nasıl çiçek açtıtıtttırabiliriz;) onu?

bay tömürcek
11-02-2015, 01:37
Tömürcek aylardır uğramamışsın buraya, neden? Herşey yolunda mı? Ayrıca Cevdet nasıl?:)

Önceki sayfada ortancan vardı. Onları kış gelince dışarıda mı bırakıyorsun? Şunun için soruyorum: Ortancayı seninki gibi 5 ltlik pet şişeye diksek, kışın balkonda bırakabilir miyiz? Yoksa eve içeri mi almak gerekir?

Ayrıca çilli begonyayı çiçek açtırmak için bir formülün var mı ev yapımı? Dışarıdan satın alınacak gübre haricinde nasıl çiçek açtıtıtttırabiliriz;) onu?

Aslında yolunda değil de yolunda gibi bişey işte cymbelina ablacım. Neden dersen evimi değiştirdim daha büyük bi eve taşındım çatı katı olduğundan pencereleri küçük ve sobalı olduğundan e malum her yerde soba yakma şansım yok çiçeklerimin çoğunu kaybettim kedi de olunca evde benim çiçekler bir bir gitti. Bu evimin balkonları aşırı büyük artık sadece balkonda mevsimlik çiçek bakmayı düşünüyorum. Bu arada babannem cevdeti çok fazla ürediğinden tanıdık bi abinin dükkanına sanayiye göndermiş çırak olarak :( araba tamir ediyo şuan sabriye usta gibi :( Ama şuan evimde beyaz bi kedim var adı muhittin yola onla devam edicez artık ama cevdeti çok özlüyorum yinede :(

Abla ortanca soğuktan korkmaz yani benimkiler sakarya da karda don da hep bahçedeler şimdiye kadar hiç bişey olmadı balkonda bırakabilirsin. Begonyaya gelince begonyaların içerde çiçek açması için pencere önünden güneş alması lazım kolay kolay ev içinde çiçek açmıyolar. Açarsa da çok açık pembe beyaza çalan bi renk açıyolar. Begonyalara babannem hep çay suyu dökerdi deli gibi açarlardı ama bizimkiler dışardaydılar şimdi içerdekiler için bişey diyemicem abla onlar da çay suyundan hoşlanırlar ama bu çiçek açma da etkili olur mu bilmem :(

minearas
11-03-2015, 14:10
merhaba ben de bir köye yeni geldim menekşe merakım var yaklaşık 20 kadar menekşem içten verdiğiniz cevaplara çok güzel ben normal marketten aldığım toprağa ekmiştim bana fazla renk yelpazem yok yeni renk menekşeleri nette nasıl bulabilrim artı toprak değiştireceğim içine başka ne katmam gerekir

bay tömürcek
11-03-2015, 23:17
merhaba ben de bir köye yeni geldim menekşe merakım var yaklaşık 20 kadar menekşem içten verdiğiniz cevaplara çok güzel ben normal marketten aldığım toprağa ekmiştim bana fazla renk yelpazem yok yeni renk menekşeleri nette nasıl bulabilrim artı toprak değiştireceğim içine başka ne katmam gerekir

İçersine aynı ölçüde cocopeat ve biraz da perlit koyabilirsiniz. İnternetten hiç menekşe almadım oyüzden bu sorunuza cevap veremeyeceğim çok üzgünüm :(

bay tömürcek
15-03-2015, 11:08
Sayfamı bayağı boşladım ama bahar tekrar geldi ve ben yine burdayım kış biraz sert geçti Denizli'de o da tabi çiçeklere olumsuz etki etti çoğu çiçeğimi soğuktan kaybettim şimdi yeniden başlıyorum. İlk onbir ay çiçeklerini aldım diğerlerini de zamanla sayfamda paylaşıcam :)

540944

540945

lusoari
15-03-2015, 21:20
İşte budur tömürceğim, biz seni çok özledik. :D

YeniGine
15-03-2015, 23:33
Hoşgelmişsin sevgili tömürcek'imiz. Haydi Bismillah bakalım.

bay tömürcek
16-03-2015, 08:46
İşte budur tömürceğim, biz seni çok özledik. :D

Çok teşekkürler abicim ben de sizleri çok özledim ;)

bay tömürcek
16-03-2015, 08:46
Hoşgelmişsin sevgili tömürcek'imiz. Haydi Bismillah bakalım.

Hoşbulduk ablacım kolları sıvadım yeniden bakalım :p

sonkez
16-03-2015, 09:58
Haydı hayırlısı...Bol çiçekli günler...

bay tömürcek
16-03-2015, 12:31
Haydı hayırlısı...Bol çiçekli günler...

Çok teşekkürler sonkez ablacım :)

gokcegokce
16-03-2015, 12:36
Tömürcekcim bu kış bize yaramadı ama önümüz bahar hazırlıklar tam. Teras da bayağı havadar görünüyor ablacım. Bir ihtiyacın olursa ben de artık Denizli'deyim biliyorsun. Görüşmek dileğiyle...

bay tömürcek
16-03-2015, 12:55
Tömürcekcim bu kış bize yaramadı ama önümüz bahar hazırlıklar tam. Teras da bayağı havadar görünüyor ablacım. Bir ihtiyacın olursa ben de artık Denizli'deyim biliyorsun. Görüşmek dileğiyle...

Ablacım balkonum bayağı havadar bu sene :) Hem büyük de :) Umudu bunlara bağladım artık yazınkiler güzel olur inşallah kıştakilerin bi saksıları kaldı dondu hepsi. Çok teşekkürler gökçe abla eksik olmayın :) Artık Denizli de olduğunuza göre eşinizle bi çay içmeye gelirsiniz bize :) Şu an ki evim karaman mahallesinde beklerim nezaman olursa :)

gokcegokce
16-03-2015, 13:15
Senin elin değdi mi güzel olur Tömürcek, yeşil elli bir çocuksun sen. Yeni evin eşimin işine çok yakın o halde. Biz Denizli'ye geldiğimde fazla seçenek bulamamıştık ve Fatih Mahallesinde ancak bir ev buldum. O da İstiklale annemlere yakın olduğundan. Küçük bir balkonu var maalesef. Ama yine de bu beni yıldırmıyor aldım yine bir kaç bir şey. :) Paylaşırız çoğaltırız inşallah. Biz de bekleriz ve hatta bir etkinlik yapmalı tüm Denizlili agaclar.net üyeleriyle. Dersler bir hafiflesin de tabii. :) Sevgiler ablacım.

bay tömürcek
16-03-2015, 13:32
Senin elin değdi mi güzel olur Tömürcek, yeşil elli bir çocuksun sen. Yeni evin eşimin işine çok yakın o halde. Biz Denizli'ye geldiğimde fazla seçenek bulamamıştık ve Fatih Mahallesinde ancak bir ev buldum. O da İstiklale annemlere yakın olduğundan. Küçük bir balkonu var maalesef. Ama yine de bu beni yıldırmıyor aldım yine bir kaç bir şey. :) Paylaşırız çoğaltırız inşallah. Biz de bekleriz ve hatta bir etkinlik yapmalı tüm Denizlili agaclar.net üyeleriyle. Dersler bir hafiflesin de tabii. :) Sevgiler ablacım.

Evet abla tugayın üstünde evimiz :) Buyrun gelin :) Yaza doğru bi etkinlik olur belki :)

bay tömürcek
23-03-2015, 13:49
Kışın arkadaşımın evine taşıdığım sabriyelerim açmaya başladılar ;)

542325

542326

542327

542328

bay tömürcek
29-03-2015, 15:12
Sedef begonyası diyolar pazarda, çilleri çok fazla ve beyaz çiçekleri var diğer çilli kadar gösterişli değil çiçekleri fakat yaprakları çok güzel oluyor pazarda 4 liraya buldum aldım hemen ;) Bayağıdır da kauçuk istiyodum geçenlerde koçtaşa 12 liraya gelmiş onu da kaçırmadım :p

543769

543770

bay tömürcek
29-03-2015, 15:16
Pazardan aldım yine kalanchoelerimi renk kalmamıştı sadece bu ikisini aldım saksı toprak kıtlığından dolayı aynı yeri paylaşmak zorundalar şimdilik biraz büyüyüp çiçekleri geçsin ayırırım :) alisyumla melisa da aldım bu sene :) Ön balkondaki küpelilerim ve yerdeki begonyalarım bunlarda çabucak büyüyelim dedikleri yok ;)

543772

543773

543774

543775

543776

bay tömürcek
29-03-2015, 15:23
Balkona sardırmaya çalıştığım pervane yaseminin bolca sürgün vermeye başladı umarım çiçek de açar bu sene ;) Onbir aylarım biraz geliştiler güzelleştiler sanki ve balkonun diğer sakinleri tavuğum Kıymet ve iki bıldırcınım :p

543777

543778

543779

543780

543781

asmalıtepe
29-03-2015, 15:35
Sardunyalarınız da sakinleriniz de çok güzel bay tömürcek. Gençliğin sizin kafada olanlarına hayranım. Ne mutlu size ki bu yaşlarda bu güzelliklerin farkındasınız. Kutlarım sizi..

bay tömürcek
29-03-2015, 15:40
Sardunyalarınız da sakinleriniz de çok güzel bay tömürcek. Gençliğin sizin kafada olanlarına hayranım. Ne mutlu size ki bu yaşlarda bu güzelliklerin farkındasınız. Kutlarım sizi..

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz beni mutlu etti her zaman beklerim sayfama iyi günler ;)

gokcegokce
29-03-2015, 22:20
Tömürcekcim bir döndün tam döndün ablacım ne güzel. Kediciğin, tavukların ve bıldırcınların çok güzel maşallah. Yaseminine bayıldım ve çok kıskandım benimki dondu :( Denizliden mi aldın yasemini ben de tekrar almak istiyorum ama bulamadim pazarlarda yok.

YeniGine
29-03-2015, 23:21
:) Sevgili tömürcek'im valla maşallah sana, balkonda tavuk ve bıldırcın; çok sevimliler. Bir de kaldıkları yeri uzak çekim yapsa idin de görebilseydik. Kedin de harika imiş, çiçeklerin zaten her daim harika, maşallaah!..

bay tömürcek
30-03-2015, 08:44
Tömürcekcim bir döndün tam döndün ablacım ne güzel. Kediciğin, tavukların ve bıldırcınların çok güzel maşallah. Yaseminine bayıldım ve çok kıskandım benimki dondu :( Denizliden mi aldın yasemini ben de tekrar almak istiyorum ama bulamadim pazarlarda yok.

Çok teşekkür ederim gökçe abla beğenmene sevindim :) Yaseminimi antalya yolunda medikalin ordaki seralardan aldım kampüsü geçince hemen birinci değil ikinci seradan aldım, ünlüdağ peyzaj değil de öbüründen abla adını unuttum ikinci büyük serada 20 tl biraz elini çabuk tut abla çiçeklenince pahalılaşır diye düşünüyorum çünkü kocaman saksıdalar ve baya büyükler :)

bay tömürcek
30-03-2015, 08:49
:) Sevgili tömürcek'im valla maşallah sana, balkonda tavuk ve bıldırcın; çok sevimliler. Bir de kaldıkları yeri uzak çekim yapsa idin de görebilseydik. Kedin de harika imiş, çiçeklerin zaten her daim harika, maşallaah!..

Ablacım tavuk çok istiyodum bu evimin balkonları da müsait olunca kümes yaptım balkona bi buçuk aydır yumurtasını yiyoruz maşallah kıymetin ;) Baktım canı sıkılmaya başladı iki tane de bıldırcın aldım yanına baştan kıskandı kümesi ısırdı falan ama şimdi yavruları gibi görüyo onları :p Kümeslerini de uzak çekim yaparım abla en kısa zamanda :) Kedim de muhittin o da büyüdü bayağı 7 aylık olucak nisanda ;)

bay tömürcek
30-04-2015, 10:51
Her ne kadar yaprakları toparlanamasa da çiçekleri gün geçtikçe güzelleşiyor on bir aylarımın ;) Bu çiçeğin hastasıyım :p

549646

549647

549648

samur
30-04-2015, 10:56
Cicekler cok guzel de ben asil camin arkasindakine bayildim, benim samur oglan gibi, biraz ufagi, aman diyetine dikkat et. Benim ki gibi obes olmasin😍

bay tömürcek
30-04-2015, 10:58
Bu sene sil baştan başlayınca herşey sürpriz oluyor. Sardunya fidelerimi hep poşetlerde aldım renkleri falan hiç belli değil ilk açan katmersiz kırmızı çıktı bakalım diğerleri nolucak ;)

Küpelilerimde hala tomurcuk yok ama gelişimleri güzel sol yanındaki parlak mustafa da nazlanmadan büyüyor ama sağdaki mum çiçeği hala inatta.

Turuncu kalanchoem çiçeklerini taşıyamayıp yamuluyor sürekli hala bi destek çubuğu dikemedim garibimin dibine. Mor olan ona nazaran daha az çiçekli.

1 tl lik begonyam tomurcuk yapmış boyuna bakmadan ;)

549649

549650

549651

549652

bay tömürcek
30-04-2015, 11:04
Elma kurdunun hediyesi pembe yılan kaktüsüm eli bereketli belli ki tomurcuk bile vermiş gözünün içine bakıyorum tomurcuklarını dökmesin diye :D Bu turuncu yılan kaktüsünü de ev sahibim verdi. Aslında kurudu saksısını kullanırsın diye verdi ama ben sulaya sulaya 1 ayda canlandırdım onu tomurcuk var sanırım bikaç tane :D Kauçuğum da oturma odasını sevdi artık :)

549655

549656

549657

549658

549659

bay tömürcek
30-04-2015, 11:07
Cicekler cok guzel de ben asil camin arkasindakine bayildim, benim samur oglan gibi, biraz ufagi, aman diyetine dikkat et. Benim ki gibi obes olmasin😍

Abla benimki de Muhittin :D Diyet yapmıyoruz şuan ne bulduk yiyoruz gelişim kilo iyi durumda ama normale göre biraz kiloluymuş :D Aslında bayılırım obez kedilere böyle kucak dolduran miskin kedilere garfield gibi ama sağlığı açısından dikkat edicez bu konuya ;)

sumeyra47
30-04-2015, 22:10
Maşallah yeni edindiğin çiçekler çok güzel, kışın kayıplar çok olunca ancak toparlanıyoruz bizde.. Sardunyalara bayılırım tam gaz sardunya almaya devam.

samur
30-04-2015, 23:15
549755 tomurcek abisi 1.5 yasinda kisirlastirdiktan sonra yavas yavas kilo aldik, diyet mama yedigimiz halde evde hareketsizlikten dolayi veremedik. Suan 5 yasindayiz.
Kisirlastiracaksan eger sonrasinda daha dikkatli olun, hormon eksikligi biraz kilo yapiyor

bay tömürcek
01-05-2015, 13:40
Maşallah yeni edindiğin çiçekler çok güzel, kışın kayıplar çok olunca ancak toparlanıyoruz bizde.. Sardunyalara bayılırım tam gaz sardunya almaya devam.

Teşekkürler sümeyra abla :) Bende doyamıyorum sardunyaya 15 20 kadar aldım yer kalırsa gene alıcam :)

bay tömürcek
01-05-2015, 13:42
549755 tomurcek abisi 1.5 yasinda kisirlastirdiktan sonra yavas yavas kilo aldik, diyet mama yedigimiz halde evde hareketsizlikten dolayi veremedik. Suan 5 yasindayiz.
Kisirlastiracaksan eger sonrasinda daha dikkatli olun, hormon eksikligi biraz kilo yapiyor

Maşallah ya tosun ;) Ben de kısırlaştırmayı düşünüyorum abla bakalım. Aslında bikere yavruları olsun da istemiyo değilim daha karar veremedim :)

YeniGine
01-05-2015, 23:53
Sevgili tömürcek onbir aylarına, yılan kaktüsüne maşallah; ne kadar uzamış öyle çiçeklerini açınca da harikaa olacak. Maşallah, maşallah...

bay tömürcek
02-05-2015, 00:22
Sevgili tömürcek onbir aylarına, yılan kaktüsüne maşallah; ne kadar uzamış öyle çiçeklerini açınca da harikaa olacak. Maşallah, maşallah...

Bu yılan kaktüsü çok uzuyo yenigine ablacım turuncu gibi olmuyor :) on bir aylarım da bi yapraklanamadılar yaprakları çok sağlıksız tohumlarını alabilirsem seneye kendim yetiştircem tohumum var gecen seneden ama ekemedim bu son baharda :)

serkan_istanbul
07-05-2015, 19:57
Takiptesin kardeşim. sevgiler.

bay tömürcek
07-05-2015, 23:48
Takiptesin kardeşim. sevgiler.

Teşekkürler abi :)

ngr33
08-05-2015, 14:43
sevgili bay tömürcek onbir aylarina bende hasta oldum..sicaga dayanir mi ki burada bir çiçekçide görmüştüm alayim bende..siirtte yasiyorum da ben malum çöl sicagi ondan soruyorum..ayy yine dayanamicam cicek çiçek diye dolancam buralarda ;)

bay tömürcek
08-05-2015, 15:14
sevgili bay tömürcek onbir aylarina bende hasta oldum..sicaga dayanir mi ki burada bir çiçekçide görmüştüm alayim bende..siirtte yasiyorum da ben malum çöl sicagi ondan soruyorum..ayy yine dayanamicam cicek çiçek diye dolancam buralarda ;)

Ngr33 ablacım onbir ayın en çok korktuğu şey sıcak malesef :( Yazı atlatamıyor çoğu serin havadar biyerde böyle coşuyolar. Suyu ve yarı gölgeyi çok seviyor bu çiçek eğer alırsan da havadar güneş görmeyen biyerde bakabilirsin ama o sıcakları atlatabilir mi bilmem hemen buruşuveriyor.

berçin
08-05-2015, 23:21
Herşey yine o kadar güzel ki çocuğum, Allah tuttuğunu altın etsin derler ama ben, Allah tuttuğunu yeşil etsin diyorum. Sabriye'ler, begonyalar ve diğerleri hepsinin maşallahı var. Her zaman olduğu gibi seni takdir ediyor ve kutluyorum :)... (Keşke benim çocuklarda azıcık ilgi duysaydı :)

bay tömürcek
09-05-2015, 11:19
Herşey yine o kadar güzel ki çocuğum, Allah tuttuğunu altın etsin derler ama ben, Allah tuttuğunu yeşil etsin diyorum. Sabriye'ler, begonyalar ve diğerleri hepsinin maşallahı var. Her zaman olduğu gibi seni takdir ediyor ve kutluyorum :)... (Keşke benim çocuklarda azıcık ilgi duysaydı :)

Amiiiin ablacım bi yeşilsevere bundan güzel ne dua olabilir ki ;) Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim berçin ablacım, herkesin ilgi alanı farklı işte :) Gönül ister ki her balkon rengarenk, her alan yemyeşil olsun ama herşey bizim istediğimiz gibi olmuyor :) Ben söz verdim burda herkesin huzurunda gücüm yettiğince, imkanlarım el verdiğince çevremi güzelleştireceğime doğayı ve yeşili koruyacağıma, bigün herkesin de böyle olmasını diliyorum :)

bay tömürcek
09-05-2015, 21:47
Salı günü efe_ege ablamı ziyarete gittik ev arkadaşımla öyle bir karşılandık, öyle bir ağırlandık ki herşey mükemmeldi ;) Affınıza sığınarak masanın da resmini paylaşmak istiyorum gülizar ablacım okadar uğraşmış ki masadakiler kadar da kareye sığmayanlar var :p

İlk terasa çıktığımızda gülizar abla şunu dedi: Ben sana iki koli hazırladım. Dedim ki Allahallah ne kolisi bunlar. Meğer iki boş koli ayarlamış benim için çiçeklerinden çelik alıp götürmem için ;) İçimden dedim ki bu koliler nasıl dolar okadar çelik götürmem ben nereye diker nereye koyarım dedim. Dedim demesine de lafta kaldı tabi. Bir başladık gülizar ablayla çelik kırmaya o iki koliyi sıkış tepiş doldurmuşuz :D

Ben çiçekler bozulmasın altlardan kırayım, aman şurdan kırmayayım o dal tomurcuklu diye saksıların etrafında dönerken gülizar abla kırdıkça güzelleşiyor onlar budanmayı seviyolar diyerek herşeyin en güzelinden kırdı burdan da iletmek istiyorum sonsuz teşekkürlerimi ;)

Tabi eve iki koliyle yamula yıkıla geldik ertesi gün akşama kadar balkonda çiçek diktim. Toprağım yok bi avuç pazara gittim keçi gübresi aldım, evin az ilersinde su kanalı var ordan toprak kazdım diktim hepsini. Toprağı taşırken düşündüm de akıllı işi değil bu çiçek okadar toprağı akıllı biri kan ter içinde 6. kata çıkarmazdı :D

Yine toprak taşırken aklıma YeniGine ablam geldi hep derdi şehrin ortasında toprak sıkıntısı çekiyoruz sen köydesin rahatsın diye şu şehre geldim geleli her çiçek dikiminde yenigine ablamı anıyorum kulakları çınlasın ne zormuş bi avuç toprağa muhtaç olmak :(

551763

551764

551765

551766

551767

bay tömürcek
09-05-2015, 21:49
Ve devamı atlas çelikleri, hoya çelikleri daha neler neler ;)

551768

551769

bay tömürcek
09-05-2015, 21:52
Birazda balkon ve evdekilere bakalım ;) lusoari abimin yardımlarıyla yetiştirmeye çalıştığım gloksinyalarım ;) Diğeri daha anca patladı onu çekmedim bu biraz daha büyük :p

Küpelilerim canavar gibi oldular ama ne çiçek ne tomurcuk hala tık yok byle giderse yumurtalı oturtmasını yapıcam :D

Pembe yılan kaktüsüm açtı açacak ;)

551770

551771

551772

551773

551774

bay tömürcek
09-05-2015, 21:59
Bu sefer cam güzeli oldu heralde ;) Balkonu sevmediler mutfak penceresine hafif akşam güneşi alan iç tarafa koydum yeşerip açmaya başladılar. Pembe henüz çiçeklenmedi ama :(

Ve yine içerde begonya yetiştirme girişimlerindeyim söğüt begonyası mutfakta aydınlık bir yerde duruyor sevdi sanırım orayı keyifli nezamandır :p

Çingene şalvarının uzun yapraklısını bulunca pazarda hemen 2 3 tane aldım gelişimleri güzel ;)

Bu begonyayı da pazardan almıştım hala tomurcuk yok nasıl açtığını da bilmiyorum nette de bulamadım meraktan çatlıcam daha açmazsa :mad:

551776

551777

551778

551779

bay tömürcek
09-05-2015, 22:06
Begonya demişken begonyalardan gidelim ;)

Balkondaki söğüt begonyası tomurcukta diğer çilli begonya da öyle ;)

Bu da geçenlerde bahsetmiştim sedef begonyası demişlerdi pazarda açmasa da olur diyebilirim yaprak güzelliğinden ötürü :p

Büyük yapraklı olan güya şeker begonyası değil dedi çiçekçi değişik bir de isim söyledi ama aklımda kalmadı yaprakları değişik diye aldım ben de bakalım ne olucak tomurcuk verdi bile gelişimi de iştahlı maşallah.

Bu begonya da eski begonyalardan. Pazarda domates biber fidesi satan bi teyze küçük çekirdek poşetlerine dikmiş bunu ve bikaç kalanchoeyi, getirmiş satmaya. Görünce balıklama atladım çok aradım çünkü zamanında gelişimi hızlı bayağı inşallah çiçeklendiğini de görürüm ;)

551781

551782

551783

551784

551785

bay tömürcek
09-05-2015, 22:10
Itırım keyifle büyümeye başladı olduğu yeri sevdi ;)

Ceylanlarım tomurcukta bakalım nasıl açacaklar. İkisi tomurcuk ucundan renk göstermiş bana aynı geldiler ama umarım farklı renklerde çıkarlar.

Ve yine efe_ege ablamın hediyesi mavişim :p

551786

551787

551788

551789

551790

bay tömürcek
09-05-2015, 22:13
Yagmur143 ablamın gönderdiği atlaslar :) Çelikler çok uzun olduğundan ve yedeklemek istediğimden ikiye böldüm kesikler kurusun dikilcekler. Tekrar tekrar teşekkürler ablacım ;)

Kapanışı on bir aylarla yapalım sıcaklar çıkınca keyifleri kaçacak büyük ihtimalle.

551791

551792

551793

YeniGine
09-05-2015, 23:24
Sevgili tömürcek maşallah maşallah zengin olmuşsun, şimdi ne büyük keyf (Toprak taşımak hariç) hepsini tek tek dikeceksin, sulayacaksın, fotoğraflayıp bizlerle paylaşacaksın inşallah. Bir sürü çiçeğin olmuş, harikalar.

Sevgili tömürcek yani bende de ne ağız varmış o bolluk içersinde şimdi para verip gübre alıyorsun, toprak arıyorsun. Valla maşallah dememişmiyim acaba ki? :o

bay tömürcek
09-05-2015, 23:29
Sevgili tömürcek maşallah maşallah zengin olmuşsun, şimdi ne büyük keyf (Toprak taşımak hariç) hepsini tek tek dikeceksin, sulayacaksın, fotoğraflayıp bizlerle paylaşacaksın inşallah. Bir sürü çiçeğin olmuş, harikalar.

Sevgili tömürcek yani bende de ne ağız varmış o bolluk içersinde şimdi para verip gübre alıyorsun, toprak arıyorsun. Valla maşallah dememişmiyim acaba ki? :o

Gerçekten zengin oldum abla heryer doldu taştı ön balkonu fullemiştim arka balkonu da doldurdum :D Valla abla ne kötü bişey ya toprağa para vermek onu da geçtim elimde plastik kova küçük kazma mahalle mahalle park park kazılacak toprak aramak :( Hadi toprağı kazdın o koca kovayı 6. kata çıkar ölüm ölüm. Ama malesef hiç bişey beni yıldıramıyor çok arsızım :D

YeniGine
09-05-2015, 23:44
Valla hepimiz arsızız eve yakın bir yere belediye toprak döktü, :D gelen toprağın başında poşetle bekleyen ilk kişi bendim, komşu markete gidiyor bir şey ister misin diye soruyorlar cevap; sardunya al bana...

bay tömürcek
09-05-2015, 23:50
Valla hepimiz arsızız eve yakın bir yere belediye toprak döktü, :D gelen toprağın başında poşetle bekleyen ilk kişi bendim, komşu markete gidiyor bir şey ister misin diye soruyorlar cevap; sardunya al bana...

Abla inan belediye yakınıma toprak dökse kepçe kiralar balkonu doldurup traktörle tarım yaparım :D Ben tazı gibi koklaya koklaya toprak arıyorum :D Ben de arkadaşlarla biyere gittiğimde marketlerde olsun büyük avm lerde olsun çiçek reyonlarına dalıyorum beni bırakıp gidiyolar bıktık ot çöp aşkından diye anlamıyolar bizi :D

YeniGine
09-05-2015, 23:58
:D Valla beni de aynı tömürcek, sen gez burayı sonra buluşuruz deyip ayrılıyorlar benden. :D Birde bir iki komşum var ya onlar da çok seviyorlar çiçeği, toprağı benden habersiz sera, peysaj giderlerse hep tembih ederlermiş aman sakın Sema'ya söylemeyelim. :)

bay tömürcek
10-05-2015, 10:52
Bunlar da dün çekemediklerim ;) Beyaz sabriyemle büyük yapraklı pembe sabriyem ;) Arkadaşımın evinde ikamet etmekteler diğer bikaç çiçeğimle beraber :p

551852

551853

551854

551855

efeege
11-05-2015, 09:28
Sevgili tömürcekciğim çiçeklerini güle güle büyüt bol çiçeklerini gör.
maşşallah balkonların dolmaya ve güzelliklerini sunmaya başlamış.
ellerine sağlık. senin halini anlıyorum asansörsüz altıncı kata yük çıkarmak bende aynı durumdayım.
:Dhafta sonu bende o kadar çiçeği terastan indirip bir araba dolusu arabaya koy yazlığa götür. gider gitmez zaman kısıtlı olduğundan hemen dikmeye başla

Dünde akşama kadar ancak bitirebildim. şu anda ağrıdan yorgunluktan kıpırdanamıyorum.:dilli:

Bazende diyorumki Allahım bizlere akıl fikir versin.
ama yok yok biz akıllanmayız.:o

bay tömürcek
11-05-2015, 12:13
Sevgili tömürcekciğim çiçeklerini güle güle büyüt bol çiçeklerini gör.
maşşallah balkonların dolmaya ve güzelliklerini sunmaya başlamış.
ellerine sağlık. senin halini anlıyorum asansörsüz altıncı kata yük çıkarmak bende aynı durumdayım.
:Dhafta sonu bende o kadar çiçeği terastan indirip bir araba dolusu arabaya koy yazlığa götür. gider gitmez zaman kısıtlı olduğundan hemen dikmeye başla

Dünde akşama kadar ancak bitirebildim. şu anda ağrıdan yorgunluktan kıpırdanamıyorum.:dilli:

Bazende diyorumki Allahım bizlere akıl fikir versin.
ama yok yok biz akıllanmayız.:o

Güzel dileklerin için teşekkür ederim ablacım ;) Balkonlarım doldu hatta taştı, evin içi de doldu o yüzden 5 10 saksımı da samimi olduğum bi arkadaşımın evinde bakıyorum onun evi daha güneşli ve pencereler daha müsait hoyaları da onun evinde bakıcam çünkü kışın doğalgaz sorunum var :D

Biz gerçekten akıllanmayız abla, iflah da olmayız hoş biz akıllanırsak balkonlar, bahçeler çiçek yüzü görmez varsın deli olsun adımız :D

B e t ü l
14-05-2015, 12:20
Merhaba öncelikle sana ve çiçeklerine nazar değmesin diyeyim.
Komşum dün çingene şalvarından bir dal verdi. Seninkinin maşallahı var. Şu anda suda.boyu 15 cm. Ne yapayım? Nasıl topraktan hoşlanır? Suda mı bekleteyim yoksa toprağa mı dikeyim. Güneş ışığıyla arası nasıl?
Bir de çeliği ortadan ikiye bölsem ne olur? Malum çoğaltalım?
Sevgiler

bay tömürcek
14-05-2015, 13:40
Merhaba öncelikle sana ve çiçeklerine nazar değmesin diyeyim.
Komşum dün çingene şalvarından bir dal verdi. Seninkinin maşallahı var. Şu anda suda.boyu 15 cm. Ne yapayım? Nasıl topraktan hoşlanır? Suda mı bekleteyim yoksa toprağa mı dikeyim. Güneş ışığıyla arası nasıl?
Bir de çeliği ortadan ikiye bölsem ne olur? Malum çoğaltalım?
Sevgiler

Güzel dileklerin için teşekkürler betül abla hoşgeldin sayfama ;) En altta yaprak çıkardığı boğumdaki yaprakları kopar ve suya koy abla çeliği 2 haftaya çimlenir. Başta bazen buruşabiliyor telaşlanma sonra toparlayıp kök salmaya başlıyor biraz garip :D Çeliği bölmeye gerek yok zaten tutunca bi başlıyor büyümeye bol bol çoğaltırsınız çeliklerinden ;)

İsteklerine gelince suyu seviyor toprağı hafif nemli kalınca hoşuna gidiyor. Direk güneşte buruştuğundan ben hafif sabah güneşi alan yerde bakıyorum çok hoşlanıyor. Üzerine yakmayacak şekilde güneş vurduğunda ev içinde de rahatlıkla yetişebiliyor :p

hira
14-05-2015, 14:00
Ooo Tömürcekte yine şenlik var maşallah! Gerçi fotoğrafların çoğunu görmeden begene tıklıyorum :o Yine telefondan dertliyim! Yani anlayacagın fotografların %30'unu anca görüyorum :( 11 aylara hiç güneş vuruyormu Tömürcek? Bende kışın kaybettiğim iki tanenin üzerine bu senede iki tane aldım, fuşya ve yavruagzı :) Ben hep gölgede bırakıyorum.

Beyaz sabriyenin varlıgından bile bi haberdim az evveline kadar :o maşallah onlarda süper.

Benim küpelerim tam gölgede duruyor, şuan balkondayım, benim gözetimimde azcık güneş alsınlar diye güneşe çektim, çekmez olaydım, hemen yumuşadı yapraklar. Tam gölgeye devam :) henoz tomurcuk yok onlardada.

bay tömürcek
14-05-2015, 22:00
Aslında boyutlarını ayarlıyorum hira abla ama :( Ablacım onbir aylara hiiiç güneş vurmuyor pencerede duruyorlar ve orası güneş görmüyor. Sadece bolca aydınlık ve havadar. Beyaz sabriyem de geçen seneden bu seneye anca bukadar olabildi ;)

Valla abla benim küpelilerim de şuan gölge aydınlık biyerdeler güneş onlara da vurmuyor. Acaba diyorum güneşe mi alıştırsaydım baştan çünkü gereğinden fazla yapraklandılar deve gibi oldular hala tomurcuk yok üçünde de. Ben köydekilere sabah güneşinde bakardım gayette hoşnuttular.

YeniGine
14-05-2015, 23:31
:) Ahhh bu köy... Sevgili tömürcek yazın gidiyorsun değil mi köye? Ben de bulsam, imkânım olsa da gitsem bir köye.
Sabriyelerine maşallah, çok güzel gelişmiş ve çiçeklenmişler. Küpeli geçen sene balkonuma aldım hiç güneş görmüyor ya balkon tam benim balkonluk dedim, ama bu seferde balkon havadar da değil gömme balkon bitlendi, kurudu gitti. Komşumun bahçesinde büyüttüm bir sene gayet güzel gelişmişti sabah güneşi alıyordu, havadar gayet iyiydi. Yani bu sene küpeliden de vazgeçtim.

hira
15-05-2015, 08:03
Küpeli sayfasından çıkmıyorum bu ara, elimde defter kalem, önemli bulduğum yerleri not alıyorum. Sabah güneşi seviyormuş, öğlen kızgın güneşten hoşlanmazmış. Sabah güneşi alan bir yer yok bizde, balkon 14:30'dan itibaren güneşli. Besin veriyorum, bakalım ne olacak. Gecen yaz küpem tam gölgedeydi, gayet güzeldi aslında. Sabriye diyince dogrudan Tömürcek geliyor artık aklıma :) hee bir de çingene şalvarını görünce :) Ortancaları unutmamak lazım maşallah.. Kolay gelsin Tömürcekk :)

bay tömürcek
15-05-2015, 12:56
:) Ahhh bu köy... Sevgili tömürcek yazın gidiyorsun değil mi köye? Ben de bulsam, imkânım olsa da gitsem bir köye.
Sabriyelerine maşallah, çok güzel gelişmiş ve çiçeklenmişler. Küpeli geçen sene balkonuma aldım hiç güneş görmüyor ya balkon tam benim balkonluk dedim, ama bu seferde balkon havadar da değil gömme balkon bitlendi, kurudu gitti. Komşumun bahçesinde büyüttüm bir sene gayet güzel gelişmişti sabah güneşi alıyordu, havadar gayet iyiydi. Yani bu sene küpeliden de vazgeçtim.

Mayamız köyde karılmış duramıyoruz köysüz :( Dolmuşta demirlere tutununca çıt pıt elektrik çarpıyo diyorum dolmuş da haklı ayağım toprağa basmıyo elektrik yüklenmiş her yanım, köyde öyle mi illaki tarlaya toprağa basıyosun yalın ayak elektriğini atıyosun. İnşallah Allah bi fırsatını verir de sen de köye gidersin yenigine ablam ;)

Sabriyelerim arkadaşımın evini sevdiler. Benim taşındığım ev kışın çok soğuk olunca bozuldular dayanamadım onlar bütün yapraklarını dökünce onlar kurudu bende kurudum en son yüzümü kızartıp arkadaşıma rica ettim evine koyabilir miyim diye sağ olsun kırmadı beni şimdi anca anca toparlıyolar.

Küpelilere gelince havadar yer olmayınca küpeliler ya yapraklarını döküyor ya upuzun uzuyor ya da bitleniyor. Benim evim 6. kat balkonum gayet aydınlık ve havadar ama küpelilerin bulunduğu yere güneş vurmuyor diyorum ondan mı acaba hala tomurcuk yok. Küpeli sever yarı gölgeyi gelemez güneşe ama fazla geldi sanırım benim gölge onlara bakalım akıbetleri nolcak. Olmadı bende senin gibi vazgeçerim küpeliden yenigine ablacım. Menekşelerimden vazgeçtim içim yana yana evim hiç müsait değil menekşe için. Belki diyorum çiçekten de vazgeçerim sürekli sorun çıkıyor. Biyere gidiyorum sulayıverin, köyüme gidiyorum bakıverin millet de bıktı benden şu çiçeklerim hayvanlarım yüzünden lafa doydum yani naparım artık seneye bilmiyorum iyice düşünmeye başladım bu çiçeklerimden vazgeçme işini :(

bay tömürcek
15-05-2015, 13:02
Küpeli sayfasından çıkmıyorum bu ara, elimde defter kalem, önemli bulduğum yerleri not alıyorum. Sabah güneşi seviyormuş, öğlen kızgın güneşten hoşlanmazmış. Sabah güneşi alan bir yer yok bizde, balkon 14:30'dan itibaren güneşli. Besin veriyorum, bakalım ne olacak. Gecen yaz küpem tam gölgedeydi, gayet güzeldi aslında. Sabriye diyince dogrudan Tömürcek geliyor artık aklıma :) hee bir de çingene şalvarını görünce :) Ortancaları unutmamak lazım maşallah.. Kolay gelsin Tömürcekk :)

Ablacım küpeli kızgın güneşe gelemez yanar yaprakları çiçekleri. Sabah güneşi hafif olduğundan çok seviyor. Balkonuna bişeylerin arkasına da koyabilirsin hira abla ışığı filtreleyecek bi çiçek olur başka bişey olur yanmaz en azından ve güneşini de filtreli almış olur :)

Sabriyeyle çingene şalvarının isim patentini almalıyım ;) Ortancalarım bu sene yine çok coşkuluydular şuan durumları nedir bilmiyorum açtığı zamanlara denk getirmeye çalışıcam köye gitme vaktimi görmek istiyorum çiçeklerini :p

Limonik
15-05-2015, 19:41
Belki diyorum çiçekten de vazgeçerim sürekli sorun çıkıyor. Biyere gidiyorum sulayıverin, köyüme gidiyorum bakıverin millet de bıktı benden şu çiçeklerim hayvanlarım yüzünden lafa doydum yani naparım artık seneye bilmiyorum iyice düşünmeye başladım bu çiçeklerimden vazgeçme işini :(

Bu mesajı okumamış olayım sevgili tömürcek. Sen ki bu sitedeki birçok kişinin tüm çocuklara gençlere örnek gösterdiği, ah keşke tüm gençler böyle doğasever olsa dediği birisin. Zaten içine yer etmiş bu sevgi sen istesen de sökemezsin, çiçeklerden vazgeçemezsin. Bu zorluk dediğin en fazla 3 yıl... Üniversite bitip hayata atıldığında yerin yurdun belli olur, çiçeklerin de bir düzene oturur. Sakın vazgeçme. Istedikten sonra betonların içinden bile hayat buluyor yeşillikler.
Seni anlıyorum bu Yüzden de vazgeçme sevdanı bırak diyorum. Yaşadığım bir acı sonunda ben de vazgeçmiştim çiçeklerden. Ancak gelen bir hediye oldu... 1 hafta yüzüne bakmadım. Inatla çiçeklerini tuttu. Sonra dayanamadım. Ben almasam da o beni bulmuştu ve bir şekilde evime konuk olmuştu. Inan çiçekler bitkiler insan için büyük bir terapi, büyük bir nimet. Sakın sevginden vazgeçme. Kim ne laf ederse etsin. Doğru tektir. Edilen laflar bu gerçeği değiştirmez. Doğayı sevmeyen insanı hiç sevemez. Sıkıldığında da yardımına koşacak kocaman bir ağaçlar.net ailen var biliyorsun.

bay tömürcek
15-05-2015, 19:52
Bu mesajı okumamış olayım sevgili tömürcek. Sen ki bu sitedeki birçok kişinin tüm çocuklara gençlere örnek gösterdiği, ah keşke tüm gençler böyle doğasever olsa dediği birisin. Zaten içine yer etmiş bu sevgi sen istesen de sökemezsin, çiçeklerden vazgeçemezsin. Bu zorluk dediğin en fazla 3 yıl... Üniversite bitip hayata atıldığında yerin yurdun belli olur, çiçeklerin de bir düzene oturur. Sakın vazgeçme. Istedikten sonra betonların içinden bile hayat buluyor yeşillikler.
Seni anlıyorum bu Yüzden de vazgeçme sevdanı bırak diyorum. Yaşadığım bir acı sonunda ben de vazgeçmiştim çiçeklerden. Ancak gelen bir hediye oldu... 1 hafta yüzüne bakmadım. Inatla çiçeklerini tuttu. Sonra dayanamadım. Ben almasam da o beni bulmuştu ve bir şekilde evime konuk olmuştu. Inan çiçekler bitkiler insan için büyük bir terapi, büyük bir nimet. Sakın sevginden vazgeçme. Kim ne laf ederse etsin. Doğru tektir. Edilen laflar bu gerçeği değiştirmez. Doğayı sevmeyen insanı hiç sevemez. Sıkıldığında da yardımına koşacak kocaman bir ağaçlar.net ailen var biliyorsun.

Bu sitedeki dostlukları çok seviyorum işte. Yanımdakiler, çevremdekiler köstek olurken burdan destek görüyorum her zaman. Bu güzel mesaj için çok teşekkürler canım ablacım. Çok haklısın insanın bazen bişeyler canına tak ediyor fakat bırakılmıyor işte.

Çiçekleri bırakamam biliyorum. O bomboş balkonun pencerelerin ne anlamı kalır ozaman. Zaten sıkılmışım betonlardan bu sefer iyice mutsuz olucam. Bazen bişeyler insanın canına tak ediyor işte. Sulamak için birilerine emanet ediyosun onlar da söylenince diyorum kendi kendime çiçek için değer mi bukadar ağız kokusu çekmeye. Ama düşünüyorum çiçekler olmasa mutlu olamam ben. Çiçeklerimden vazgeçmem asla.

Limonik
15-05-2015, 20:02
Bu sitedeki dostlukları çok seviyorum işte. Yanımdakiler, çevremdekiler köstek olurken burdan destek görüyorum her zaman. Bu güzel mesaj için çok teşekkürler canım ablacım. Çok haklısın insanın bazen bişeyler canına tak ediyor fakat bırakılmıyor işte.

Çiçekleri bırakamam biliyorum. O bomboş balkonun pencerelerin ne anlamı kalır ozaman. Zaten sıkılmışım betonlardan bu sefer iyice mutsuz olucam. Bazen bişeyler insanın canına tak ediyor işte. Sulamak için birilerine emanet ediyosun onlar da söylenince diyorum kendi kendime çiçek için değer mi bukadar ağız kokusu çekmeye. Ama düşünüyorum çiçekler olmasa mutlu olamam ben. Çiçeklerimden vazgeçmem asla.

Heh işte şöyle :)
Ben vazgeçtiğimde ve sonra hediye çiçekle sevdama geri döndüğümde anladım ki ben hayattan uzaklaşmışım. Herşeyin rengi kaçmış. Bir çiçeğin açma heyecanını, o çiçeğin renklerinin güzelliğini göremeyen bence tam anlamıyla yaşamıyor, Hayatın özel yanlarını kaçırıyordur. Emin ol insanı yeniden hayata bağlayan ufak görünen büyük bir nimet tüm bitkiler.
Dediğin gibi camının önünde renkler olmayınca geriye boğucu bir şehir kalacak sadece. Sulamak için emanet etmeyi de iyi anlıyorum. Üniversite'de yaz tatiline döneceğim. Çiçeğimi emanet etmem lazım ama herkes Ülkesine dönmüş. Neyse çok yakın olmadığım ama gözümün tuttuğu bir Çinli kız vardı ona bıraktım. Sonra tatilde ara ara internetten Görüntülü konuştuk. Ben tabii arka fonda çiçeğimi arıyorum ne halde diye :) neyse sağ salim geri aldım sonra :) söylenenlere de aldırma alt tarafı bir bardak su dökecekler ayıp ya
Sıkıldığın anda hep şunu düşün. En fazla 3 yıl çekeceksin insanları. Hem bu sayede herkesin de gerçek yüzünü, toleransını ve farklı insan tiplerini de tanımış oluyorsun. Hiç kimse yoksa eminim Denizli'de vardır seve seve tatillerde saksılarını konuk edecek üyeler :) sen kendini hiç sıkma üzme, çiçekler bitkiler seni çok seviyor. Elinin değdiği bitki resmen mutlu oluyor. Vazgeçmek yok :)

gokcegokce
15-05-2015, 22:52
Canım benim ne vazgeçmesi istediğin bir tas su olsun ben dökerim çiçeklerine ben dökemezsem Fatih abin döker ya da bizde misafir ederiz onları. Üzüldüğün şeye bak.

bay tömürcek
16-05-2015, 13:42
Heh işte şöyle :)
Ben vazgeçtiğimde ve sonra hediye çiçekle sevdama geri döndüğümde anladım ki ben hayattan uzaklaşmışım. Herşeyin rengi kaçmış. Bir çiçeğin açma heyecanını, o çiçeğin renklerinin güzelliğini göremeyen bence tam anlamıyla yaşamıyor, Hayatın özel yanlarını kaçırıyordur. Emin ol insanı yeniden hayata bağlayan ufak görünen büyük bir nimet tüm bitkiler.
Dediğin gibi camının önünde renkler olmayınca geriye boğucu bir şehir kalacak sadece. Sulamak için emanet etmeyi de iyi anlıyorum. Üniversite'de yaz tatiline döneceğim. Çiçeğimi emanet etmem lazım ama herkes Ülkesine dönmüş. Neyse çok yakın olmadığım ama gözümün tuttuğu bir Çinli kız vardı ona bıraktım. Sonra tatilde ara ara internetten Görüntülü konuştuk. Ben tabii arka fonda çiçeğimi arıyorum ne halde diye :) neyse sağ salim geri aldım sonra :) söylenenlere de aldırma alt tarafı bir bardak su dökecekler ayıp ya
Sıkıldığın anda hep şunu düşün. En fazla 3 yıl çekeceksin insanları. Hem bu sayede herkesin de gerçek yüzünü, toleransını ve farklı insan tiplerini de tanımış oluyorsun. Hiç kimse yoksa eminim Denizli'de vardır seve seve tatillerde saksılarını konuk edecek üyeler :) sen kendini hiç sıkma üzme, çiçekler bitkiler seni çok seviyor. Elinin değdiği bitki resmen mutlu oluyor. Vazgeçmek yok :)

Birilerine minnet etmek gerçekten büyük sıkıntı. Ben her yönden köyü özlüyorum işte. Köyde biyere bikaç günlük gidilmesi gerektiğinde komşular birbirlerinin ineklerine tavuklarına bakarlar dönene kadar sütünü sağarlar burda arkadaşlar kedinin önüne bi tas mama koymayı büyütüyolar gözlerinde. Bir çok insan tanıdım buraya geldiğimden beri bir çok kişinin gerçek yüzünü gördüm insanlar hiç de dışardan gözüktükleri gibi değil bunu ufacık da olsa bi işimiz düştüğünde anlayabiliyoruz. Senin de dediğin gibi abla bikaç sene daha katlanılır en fazla sonra herkes bulur yerini. Herşeye olduğu gibi devam vazgeçmek yok :)

bay tömürcek
16-05-2015, 13:47
Canım benim ne vazgeçmesi istediğin bir tas su olsun ben dökerim çiçeklerine ben dökemezsem Fatih abin döker ya da bizde misafir ederiz onları. Üzüldüğün şeye bak.

Canım ablacım Allah razı olsun sizden :) Bi ihtiyacım olduğunda seve seve koşucağınızı biliyorum. Ben çiçeklerden hayvanlardan vazgeçemem bazen bunaltıyolar beni söyledikleriyle o zaman asıp kesiyorum yok çiçek bakmıcam kedimi sahiplendiricem tavuğumu vericem diye ama sakinleşince onlardan asla ayrılamam diyorum öfkeyle hiç bişey yapmamak lazım sonu pişmanlık olmasın diye :)

gokcegokce
16-05-2015, 22:22
Aman ha vazgeçmek yok! Daha benim minik seni örnek alıcak bak bitki ve hayvan sevgisi konusunda. Ayrıca bizim mubişleri de sahiplendiricem inşallah sana.

Ben de bazen sorumluluklarından dolayı sıkılıyorum ama onlar bana arkadaş oluyor ne yapayım vazgeçemiyorum. Geçen sene kuşların 10 gün aç kalmışlar emanet ettiğimiz kişi bakamamış. Dua ede ede gittim buradan Kırklareline yaşıyor olsunlar lütfen diye. Seni çok iyi anlıyorum bu nedenle. Ben olmazsam eşim o da olmazsa ailem Denizlideyiz, bir sıkıntı olursa birimizden birimiz yardımcı oluruz sakın yardım istemekten çekinme.

bay tömürcek
16-05-2015, 23:21
Aman ha vazgeçmek yok! Daha benim minik seni örnek alıcak bak bitki ve hayvan sevgisi konusunda. Ayrıca bizim mubişleri de sahiplendiricem inşallah sana.

Ben de bazen sorumluluklarından dolayı sıkılıyorum ama onlar bana arkadaş oluyor ne yapayım vazgeçemiyorum. Geçen sene kuşların 10 gün aç kalmışlar emanet ettiğimiz kişi bakamamış. Dua ede ede gittim buradan Kırklareline yaşıyor olsunlar lütfen diye. Seni çok iyi anlıyorum bu nedenle. Ben olmazsam eşim o da olmazsa ailem Denizlideyiz, bir sıkıntı olursa birimizden birimiz yardımcı oluruz sakın yardım istemekten çekinme.

Önce Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin abla sonrasında alıştırırız yavaş yavaş miniği de ;) Mubişleri sabırsızlıkla bekliyorum abla umarım ben de onların miniklerini alırım kucağıma :p Bıldırcınlarımı çiftleşirken gördüm bugün nasıl mutlu oldum bıcır bıcırlar inşallah yumurtlamaya başlar dişi ;)

İnşallah bi sıkıntı olmaz ablacım da eğer olursa yardım istemekten çekinmem söz. Aynı şekilde siz de öyle gökçe abla elimden gelicek bişey olursa seve seve yaparım ;)