Bağlan

View Full Version : bay tömürcek / Balkon, Ev

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9

rukiyeözgür
01-05-2013, 21:12
bay tömürcek merhaba. çiçeklerinin maşallahı var hepsi çok güzeller :) arapsaçında baya güzel olmuş dallanmış ve sarkmış :) birde inci menekşeni gördüm. nerdeyse bir aydır bu güzellikten arıyorum bulamadım. hala elinde mevcut mu?

Sn. Baytar87 ben tohumdan ektim inci menekşe..İnşallah biraz büyüyünce şaşırtma yaparken birini size ayırmak isterim..Ama kargo için beklemeniz lazım, ben kasabada oturuyorum burda kargo gönderimi sıkıntı yani..Hazirandan sonra Adana'ya gideceğim o zaman gönderebilirim yine de söz vermeyeyim ama inşallah göndermeye çalışırım..:p

rukiyeözgür
01-05-2013, 21:25
Tömürcek şu gelin tacının yeni fotolarını ekler misin bir ara ? Çok güzel maşallah :D Kokuyor mu?
Yukardaki mesajda sayfanı kullandım kusura bakma sn.Baytar okusun silerim tamam mı canım? :D

bay tömürcek
01-05-2013, 21:31
Rukiye ablacım ellerine sağlık çok güzel görünüyolar maşallah ;) İnşallah büyürler :) Gelin tacını tabi ki eklerim ablacım yarın çekerim :p

baytar87
02-05-2013, 17:47
Sayın Rukiyeözgür Allah bin kere razı olsun. Çok sevindirdiniz beni :) İnşallah ektiğiniz her tohum yeşerir kocaman olur. Her bir bitki bol çiçeklenir ve çiçekleriyle sizi mest eder :) sabırsızlıkla Haziranı bekliyorum. Çok çok teşekkür ederim. Çok sağ olun. Bay tömürceğinde hakkını yememek lazım. Onun sayesinde oldu. Sende çok sağ ol bay tömürcek :)

baytar87
02-05-2013, 17:52
Ben de size bu resimdekini göndereyim. 2 hafta önce ekmiştim. minyatür pembe katmerli bir menekşe. muhtemelen o zamana kadar yavrularda :) salyangozda olanda annemiz :) çiçek konusunda beklemedeyiz :)

ıldır
02-05-2013, 19:59
Sayfalarını gezdım yine.. hepsi birbirinden güzel çiçeklerinin..Hele senın Sabriye ler..... Sen onları içeridemi büyütüyorsun..Benim yok ama içeri alındıgını bilmiyordum..İnşallah bir gün benimde olur... Bu arada derslerin coktur... yinede sormadan edemiyecegım.. benim muhabbet cıcegını dıkebildinmi bunca iş arasında...Dikemediysende canın sagolsun... Sayfanı takıbe devam.....

bay tömürcek
02-05-2013, 20:28
Ben de size bu resimdekini göndereyim. 2 hafta önce ekmiştim. minyatür pembe katmerli bir menekşe. muhtemelen o zamana kadar yavrularda :) salyangozda olanda annemiz :) çiçek konusunda beklemedeyiz :)

Baytar87 menekşeler çok güzel maşallah ;) İnşallah o değişik otantik saksılarında çiçeklerini de görürüz ;)

Cymbelina
02-05-2013, 20:30
Şu an neden bilemiyorum - inanın gerçekten bilemiyorum ama - kıskandım. Tuhaf bir kıskançlık duygusuna kapıldım hafiften. Ya o gelin tacını ilk ben sordum:dilli: Gelin tacı ile ilgili soruları ben sorarım bu sayfada taam mı?:dilli::D Sorusu olan bana iletsin, ben gerekli gördüklerimi soru olarak sorarım:dilli: Habire gelin tacı sorulmasını niçin kıskandığımı şu an ben de açıklayamıyorum ama durum budur;) Çünkü ilk ben sordum - bir yandan da gülüyorum habire ya, hep bu Pikaçu yüzünden. Şaka şaka.

Ayriyeten gelin tacını beğendiğimi belirtmişmiydim?;) Çalı mı yoksa sarılıcı türünden mi oluyor bu taç Tömürcek? Çelik veya o anlattığınız yöntem her ne ise (anlaşılmaması için gizli şifreli bir şekilde geçiştirilmiş:dilli:) onunla tutar mı? Saksıda da öyle resimdeki gibi güzel açar mı acaba? Yoksa birkaç yıl mı geçmesi gerekir?

Birşey daha soracaktım unuttum bak görüyor musun?

Neyse, alacağım olsun.

bay tömürcek
02-05-2013, 20:31
Sayfalarını gezdım yine.. hepsi birbirinden güzel çiçeklerinin..Hele senın Sabriye ler..... Sen onları içeridemi büyütüyorsun..Benim yok ama içeri alındıgını bilmiyordum..İnşallah bir gün benimde olur... Bu arada derslerin coktur... yinede sormadan edemiyecegım.. benim muhabbet cıcegını dıkebildinmi bunca iş arasında...Dikemediysende canın sagolsun... Sayfanı takıbe devam.....

Hoş geldin timur abicim ;) Sabriyeler içerde bol güneş alan pencere önünü çok seviyorlar geçen sene yazın hep içerde odamdaydılar kışında hiç ellemedim soba da yanınca odamda yazınkinden farksız bir biçimde kış boyu durmadan açtılar bu sene de dışarda bakıcam yazın, kışın yine içeri alınacaklar :p

Timur abicim çoktan diktim muhabbetlerini yaşam belirtisi göstermelerini bekliyorum şöyle bi filizlensinler İzmir'e yolcular Allah nasip ederse ;)

bay tömürcek
02-05-2013, 20:37
Cymbelina ablamı kıskandırmayalım lütfeeen :D Ablacım bu sarılıcı birşey değil bodur bir ağaç olarak düşün ama dallar böyle hafif yere doğru veya paralel şekilde uzuyor mesela bir erik ağacı gibi dikine büyümüyor dalları. Sonra o aşağı salınan dallar ucuna kadar pespembe çiçek açıyor ;)

Çelik olarak dallarından kanırılıp dikilebilir kasım gibi. Ya da şuan taze çiçeksiz 10 15 cm lik taze filizlerinden suda köklendirilerek dikilebilir ben ortanca filizlerini suda köklendiriyorum böyle ama büyümesi çok zaman alıyor taze filizlerin en iyi yöntem kasımda uygun büyüklükte dallarının dikilmesi ;) Ve saksısı kocaman olursa aynı şekilde güzel çiçeklerini saksıda da açar :p

Cymbelina
02-05-2013, 21:14
Tömürcekciğim, Orhan Özbilgiç hocanın bahçe sayfasını gezmediysen mutlaka gezmelisin, bak az önce neyin resmini koymuş:) 3044 nolu mesaj:)

http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292-102.htm

bay tömürcek
02-05-2013, 21:41
Tömürcekciğim, Orhan Özbilgiç hocanın bahçe sayfasını gezmediysen mutlaka gezmelisin, bak az önce neyin resmini koymuş:) 3044 nolu mesaj:)

http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292-102.htm

Ara ara girip çiçekleri kokladığım bir bahçe cymbelina abla burası :) Gelin tacı da gercekten çok güzelmiş burda komşularda da koyu pembesi var bordoya bakan bir renk ;)

bay tömürcek
06-05-2013, 21:48
Küpeli koleksiyonum ;) Hepsi de katlı içi beyaz morlu olan favorim ;)

Düz mor
400402

Mor içi beyaz
400403

Koyu pembe
400404

Açık pembe
400405

Koyu pembe içi beyaz
400406

bay tömürcek
06-05-2013, 21:54
Sakızlarımın rengi belli değildi aldığımda, yaprak yapısı değişik olmasına dikkat ederek aldım 6 dan 5 i farklı çıktı sadece 2 si aynı renk büyük başarı :p

400426

400427

400428

400429

400430

bay tömürcek
06-05-2013, 21:59
Bunu araya araya canım çıktı ;) Geçen çiçekçime bi uğrayayım dedim bir baktım bundan da getirmişler hemen aldım bir tane :p Gerçek ismini bilmiyorum bizim buralarda adı çingene şalvarı :p Çiçek sapı yaprakları falan çok canlı çingene pembesi ;)

400432

400433

400434

bay tömürcek
06-05-2013, 22:04
Bununda gerçek ismini bilmiyorum ağaç küpelisi diyoruz çok güzel şuan üstü kıpkırmızı çiçekleri de bibere benziyor ;)

400439

400440

400441

bay tömürcek
06-05-2013, 22:10
Bu sene petunya almıcam dedim ama dayanamadım beni cezbetti renkleri ;) 2 cam güzeli ve 2 de katmerli petunya aldım katmerli petunyaların biri mor beyaz biri açık mor :p

400447

400448

400449

loveforlife
06-05-2013, 22:27
Küpeli koleksiyonum ;) Hepsi de katlı içi beyaz morlu olan favorim ;)

Favorin, benim de favorim oldu. Bende de olmayan bir renk... Tohumlar olduğunda...;) Olur mu kardeşim? Bu arada o ne güzel şalvarmış öyle, bayıldım... Zaten bu yaşında bu bilgi, bu ilgi! Darısı tüm gençlerin başına!

bay tömürcek
06-05-2013, 22:35
Favorin, benim de favorim oldu. Bende de olmayan bir renk... Tohumlar olduğunda...;) Olur mu kardeşim? Bu arada o ne güzel şalvarmış öyle, bayıldım... Zaten bu yaşında bu bilgi, bu ilgi! Darısı tüm gençlerin başına!

Loveforlife ablacım aslında ben onların hiç tohumunu almam yani saplarını kırıp kozaları ufalarım bahçeye her sene kendileri çıkarlar bahçe bunlarla dolu ama hepsi açmadı kart olanlar açık tohumları aklımda ablacım olduğunda alıcam sana ;)

Evet çingene şalvarı çok sevdiğim bir çiçek ama çok nazlı bakalım yıllar sonra yetiştirebilecek miyim?:o 5. sınıfa giderken vardı en son yaşatamamıştım inşallah bu yaşar ;) Amin ablacım Allah herkese nasip etsin bu sevgiyi :p

mandalinleerik
06-05-2013, 22:38
Çiçeklerin çok güzel. Senin bu çiçek sevgine imrenerek bakıyorum. Keşke senin yaşındakiler de bunlarla uğraşabilse. Hayata ne kadar farklı bakarlar kim bilir?
Seni tebrik ediyorum.

bay tömürcek
06-05-2013, 22:40
Çiçeklerin çok güzel. Senin bu çiçek sevgine imrenerek bakıyorum. Keşke senin yaşındakiler de bunlarla uğraşabilse. Hayata ne kadar farklı bakarlar kim bilir?
Seni tebrik ediyorum.

Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim ;) Güzel yorumunuz beni mutlu etti, bu çiçek sevgisi bambaşka ;)

YeniGine
06-05-2013, 23:03
Sevgili bay tömürcek; maşallah bitkilerinin hepsi ayrı ayrı güzeller, petunyaların çok güzelmiş. Ellerine sağlık.
Ayrıca attığım cam güzeli tohumları da çimlenmedi. Hani tuz gibiydiler demiştim. :(

bay tömürcek
06-05-2013, 23:08
Sevgili bay tömürcek; maşallah bitkilerinin hepsi ayrı ayrı güzeller, petunyaların çok güzelmiş. Ellerine sağlık.
Ayrıca attığım cam güzeli tohumları da çimlenmedi. Hani tuz gibiydiler demiştim. :(

Teşekkür ederim ablacım ;) Cam güzellerim okadar tohumdan 2 tane çıkmış zaten geç çimleniyorlar hala bekliyorum belki çıkarlar diye olmadı kalan tohumu ekicem :p Seninkiler de çıkar inşallah ablacım toprağını nemli tut tohumlar kurumasın :)

YeniGine
06-05-2013, 23:21
Pek umudum kalmadı artık ve hâlâ suluyorum ısrarla. Ama sen demiştin zaten tuz gibi olmaz diye. Zaten bir sürü tohumum çıkmadı maalesef.

bay tömürcek
06-05-2013, 23:25
Pek umudum kalmadı artık ve hâlâ suluyorum ısrarla. Ama sen demiştin zaten tuz gibi olmaz diye. Zaten bir sürü tohumum çıkmadı maalesef.

Evet yenigine bla tuz gibi olmazlar. Bak istersen cam güzeli başlığına oraya cymbelina ablamın isteği üzerine tohumların fotosunu eklemiştim :) Benim bütün ektiklerim çıktı bi cam güzellerim inat etti bu sene :)

YeniGine
06-05-2013, 23:36
:) Evet gördüm başlıktaki tohum fotoğraflarını. Benim ektiklerim öyle değildi. Neyse artık kısmet değilmiş. Teşekkür ediyorum.

Cymbelina
07-05-2013, 00:55
Öldüm, bittim, mahvettin bizi Tömürcek!!! 763'ten itibaren...:(:dilli:;):D. Tamam sus cevap verme, beni acımla başbaşa bırakın dostlar;)

bay tömürcek
07-05-2013, 21:25
Begonyalarımın saksısını değiştirdim 1 hafta önce ;) Çiçekliyken ellememem lazımdı ama mecbur kaldım toprakları hiç iyi değildi gözeterek çıkardım saksılarından topraklarını dağıtmadım hiç, oyüzden sarsılmadılar :p

400931

400932

bay tömürcek
07-05-2013, 21:33
Karanfilim yediveren cins galiba yine çiçekli maşallah ;) Tomurcukları da tek tük değil de hepsi birden açsa daha hoş durucak aslında :p 3 dalda tomurcuk var şuan ;)

400959

400960

400961

bay tömürcek
07-05-2013, 21:39
Gelin teli gelin teli diye aylardır dört dönerken teyzemin kapıda tenekede bir dünya varmış gördüğümde yüzümde oluşan ifadeyi görmeliydiniz ;) 5 tane çıkardım köklü olarak birini küçük diye diğerinin dibine soktum 4 saksı oldular biraz büyüsünler kalıcı saksılarına alıcam :p

400972

400973

400974

bay tömürcek
07-05-2013, 21:44
Sakızlarımın bir kısmı ;) Balkon biraz dağınık kusuruma bakmayın yapım aşamasındayım daha da :p (cymbelina abla benim sakızlarımda o evlerdeki gibi olmuşlar kiii dimi :D)

400975

400976

bay tömürcek
07-05-2013, 21:49
Tohumlarımı bu sene karışık ektim her sene ufak ufak bir sürü kap sulamak zorunda kalıyordum bu köpük çok işime yaradı ;p Bu küçük kaptakilerde karışık begonya tohumları sadece kenarda çıktılar hani şu bodur bodur parklara dikilenlerden :p Geçen sene tohum almıştım çiçekçiden aldıklarımdan bu sene kendimden fidelicem inşallah ;)

400977

400978

400979

Cymbelina
07-05-2013, 21:51
Eline sağlık, daha da güzel olmuş, gerçekten:) Seni tebrik ediyorum:) Renkleri de harika.

Bu balkon biraz yüksekte sanırım, o saksıların önünde düşmelerini engelleyecek bir şey var mı? Ben tam göremedim resimden ama bir demir parçası veya bir engel oluşturacak bir şey koy istersen, yoksa elbette. Sen mutlaka düşünmüşsündür onu.

bay tömürcek
07-05-2013, 21:55
Menekşelerimi camın kenarına aldım başladılar tomurcuk yapmaya ;) Ama camdan yanarlar diye kasalara 30 cm boyunda tül kesip çaktım raptiyeyle güneşi filtreledim :p Baktım güneş kuvvetli gelecek bu sefer a4 kağıt yerleştirdim şimdi daha mutlular ışığı üstten alıyorlar ;)

400983

400984

400985

bay tömürcek
07-05-2013, 22:02
Eline sağlık, daha da güzel olmuş, gerçekten:) Seni tebrik ediyorum:) Renkleri de harika.

Bu balkon biraz yüksekte sanırım, o saksıların önünde düşmelerini engelleyecek bir şey var mı? Ben tam göremedim resimden ama bir demir parçası veya bir engel oluşturacak bir şey koy istersen, yoksa elbette. Sen mutlaka düşünmüşsündür onu.

Teşekkürler ablacım beğenmene sevindim :)

Balkon 2. katta saksılar düşmesin diye mermere ilaveten enlice tahtadan çiçeklik yaptım tenekeler rahatça sığdı ve hatta gerideler biraz düşmesinler diye ;)

Cymbelina
07-05-2013, 22:13
Şimdi ben anlamadım ama:) Önünde bir engel var mı o saksıların yok mu? Öyle Ferhat Tunç gibi gaaverengi konuşma bana:dilli::D

Biz eski evimizin balkonunda dışa koyduğumuz saksıları komik gelecek belki ama iple bağlamıştık, ne yapalım kiracı olunca öyle kendi kafamıza göre takılamıyoruz, gerçi o da zor oluyordu, şiddetli yağmur ve rüzgar olunca içeri alması.

Sen (eğer durum uygun olursa) olmazsa bir ara aşağıdan resmini çek balkonun, ben yaşlı insanım, karmaşık konuşup beynimi yordun:D Zaten hep böyle yapıyorsunuz, hocan da Dağçiçeği;)

bay tömürcek
07-05-2013, 22:20
Onların önünde engel yok cymbelina abla çünkü düşecek gibi değiller ama dar mermere koyduklarımı aynen dediğin gibi iple bağladım balkon demirine :D Aşağıdan da çekerim daha iyi olur ozaman ;) Dağçiçeği ablam nerelerde sahi :D

dağçiçeği
07-05-2013, 23:36
Buradayım yoruldum yavaş yavaş geliyorum arkadan. Bu ne hız kardeşim ben yaşlı insanım azıcık beni de düşünün ama. :D Cymbelina nın da kafasını karıştırma çocuğum . Bak sonra kabak benim başıma patlıyor. Neyse öyle ya da böyle yürek dili ile anlaşıyoruz biz sonuçta gerisi boş. Di mi Cymbelina cım ?
Tömürcek süpersin kardeşim. Valla bu yaşta bu bitki sevdası .....
Helal olsun sana .

coskun8553
08-05-2013, 00:40
Bununda gerçek ismini bilmiyorum ağaç küpelisi diyoruz çok güzel şuan üstü kıpkırmızı çiçekleri de bibere benziyor ;)

400439
Melisa bu sanırım, Kolonya Çiçeği ;)

bay tömürcek
08-05-2013, 13:05
Buradayım yoruldum yavaş yavaş geliyorum arkadan. Bu ne hız kardeşim ben yaşlı insanım azıcık beni de düşünün ama. :D Cymbelina nın da kafasını karıştırma çocuğum . Bak sonra kabak benim başıma patlıyor. Neyse öyle ya da böyle yürek dili ile anlaşıyoruz biz sonuçta gerisi boş. Di mi Cymbelina cım ?
Tömürcek süpersin kardeşim. Valla bu yaşta bu bitki sevdası .....
Helal olsun sana .

Bende diyorum dağçiçeği ablam nerelerde kaldı ;) Ne yaşlısı ablacım daha durun ya ;) Cymbelina ablaya da aslında karışık konuşmuyorum ama heralde mesajları hızlı okuyor karışıyor bir anda :p Ayrıca çiçeklerimi beğendiğin ve güzel sözlerin için teşekkür ederim ablacım :)

bay tömürcek
08-05-2013, 13:08
Melisa bu sanırım, Kolonya Çiçeği ;)

Şimdi böyle dediniz diye netten araştırdım melisa sanırım bu gerçekten şaşırdım ben hep melisayı kokulu beyaz çiçekli olarak bilirdim sadece :) Bu da bir melisa türüymüş ama kokusuz olanından :) Netten bu resmi buldum :)

401115

berçin
08-05-2013, 14:15
Sevgili Tömürcek,sayfaya girdim çıkamıyorum.Maşallah birini güzel diye öveyim diyorum hepside birbirinden güzel!!!Sayfadaki muhabbet ise ayrıca keyifli,çok samimi ve içten okuyan asla sıkılmaz...

Sardunyalara özel bir uygulaman var mı?Keza benim sardunyalar yine boyunlarını büktü, yaprakları sararıp ve dökülüyor.Bir püf noktan varsa yardımcı ol bu ablana:(( Sevgiler...

bay tömürcek
08-05-2013, 16:35
Sevgili Tömürcek,sayfaya girdim çıkamıyorum.Maşallah birini güzel diye öveyim diyorum hepside birbirinden güzel!!!Sayfadaki muhabbet ise ayrıca keyifli,çok samimi ve içten okuyan asla sıkılmaz...

Sardunyalara özel bir uygulaman var mı?Keza benim sardunyalar yine boyunlarını büktü, yaprakları sararıp ve dökülüyor.Bir püf noktan varsa yardımcı ol bu ablana:(( Sevgiler...

Ablacım güzel yorumun için çok teşekkür ederim çiçeklerimi beğenmene çok sevindim :) Sardunyalar sabahtan öğlene kadar güneş alan bir yerdeler. Ek gübre, besin vs. hiç bir şey vermiyorum ara ara suluyorum sadece okadar, çok sulayınca sararıp boyunlarını büküyorlar ablacım kökleri çürümüş olmasın seninkilerin?

h_dogan
08-05-2013, 17:24
Yahu bu begonyanın tohumu nasıl oluyor merak ettim şimdi. Tabi şimdi siz bu deli ne diyor diyeceksiniz ama Adana'da çoğu süs bitkisinin tohum bağlamadığını düşünürseniz benim haklı olduğumu görürsünüz. :D

bay tömürcek
08-05-2013, 19:54
Yahu bu begonyanın tohumu nasıl oluyor merak ettim şimdi. Tabi şimdi siz bu deli ne diyor diyeceksiniz ama Adana'da çoğu süs bitkisinin tohum bağlamadığını düşünürseniz benim haklı olduğumu görürsünüz. :D

Estağfurullah h_doğan abi bak bu begonya çiçeği solduktan sonra çiçeğini dökmüyor tohum yapıyor tohumları okadar ince oluyor ki şöyle anlatayım hani teneke pas yapar zımparayla ufaladığınızda o paslar un gibi dökülür ya işte aynen rengide boyutu da pas tozu gibi inşallah benzetmem açıklayıcı olmuştur ;) Bu tür begonyaydı işte değişik renklerinden tohum almıştım :p

401292

Tuğçe
08-05-2013, 19:55
Bahçeler dar gelmiş anlaşılan, sardunyalar balkona çıkmış :D
Menekşelerin de çok güzel görünüyor. Açmış hallerini merakla bekliyorum :)
O küpeliler nerden çıktı şimdi, hiç bahsetmedin daha önce. Bayıldım renklerine. Hele de o küpeliye bayıldım.
Cevdet'in hali vakti nasıldır? Merak içindeyiz :D

bay tömürcek
08-05-2013, 20:09
Bahçeler dar gelmiş anlaşılan, sardunyalar balkona çıkmış :D
Menekşelerin de çok güzel görünüyor. Açmış hallerini merakla bekliyorum
O küpeliler nerden çıktı şimdi, hiç bahsetmedin daha önce. Bayıldım renklerine. Hele de o küpeliye bayıldım.
Cevdet'in hali vakti nasıldır? Merak içindeyiz :D

Tuğçecim bahçe dolu zaten sardunyalar balkonda bu sene ama sadece sakızlar ;) O küpeliler bende yıllardır var her sene açarlar öyle bol bol :p Menekşelerim maşallah düzeldiler açınca yüklücem tabi ki, bir dünya da yavru var saksılarda ve bardaktakilerde yavrulamaya başladı nereye koycam bakalım onları ;) Cevdet hala anne olmadı daha birşey yok beklemedeyiz :p

Cymbelina
09-05-2013, 15:57
Cymbelina ablaya da aslında karışık konuşmuyorum ama heralde mesajları hızlı okuyor karışıyor bir anda

Ne demek bu şimdi??? Ey ahali, görüyorsunuz, bakın herşey ortada!

Sen bana yaşlısın mı demek istiyorsun? Evet, evet yaşlısın dedin bana, aaa, terlik atarım bak buradan:dilli::D Ben sana orada engel var mı yok mu diye soruyorum, cevabı evet veya hayırdır, ama sen ihtiyarlığımı herkes görsün diye yok çivi çaktım, yok mermer görünümlü beton döktürdüm, yok efendim bağladım ama aynı zamanda bağlamadım tahtaya dizdim filan bir takım karmaşık lakırdılar!:dilli: Sonra da kızdım mı kızdı oluyor arkadaşlar, haksız mıyım yani?;)

Sayın berçin, Tömürcek'in sardunyaları ile ilgili bir sırrı olmalı ama henüz kendisini konuşturamadık, şimdilik sabrediyorum ya bakalım:D

Allah'tan sabahtan öğlene kadar güneş aldığı bilgisini itiraf ettirebildik:) Neyse, şaka bir yana sanırım sardunyalar gerçekten öğleden sonra güneşinden pek hoşlanmıyorlar, sanki sabahtan öğlene kadar olan güneş daha mı iyi geliyor onlara nedir. Emin değilim ama sanki güneş istekleri bu yönde.

Dağçiçeğiciğim, yorumuna katılıyorum;)

ıldır
09-05-2013, 16:29

400439

400440

400441

Bu çiçek çalı cinsimi ve çiçekleri bordo rengımı..Boyu birbucuk metreyi buluyormu...Eger öyleyse biz buna yedikardeşkanı diyoruz... cok uzun zamandır aradıgım bir çiçek..nerede satılır biliyormusun... kargoyla gönderım yaparlarmı... çok heyecanlandım şimdi... inşallah odur.....

Rana+miraç
09-05-2013, 19:24
Bunu araya araya canım çıktı ;) Geçen çiçekçime bi uğrayayım dedim bir baktım bundan da getirmişler hemen aldım bir tane :p Gerçek ismini bilmiyorum bizim buralarda adı çingene şalvarı :p Çiçek sapı yaprakları falan çok canlı çingene pembesi ;)

400432

400433

400434

Sevgili tömürcek ;

Adı iresine herbstii olan bu sevimli çiçeği aradığını bilseydim aylar önce balkonumdaki saksıdan bir dalı sana ulaştırırdım. Evime gelen herkes çok beğendiği için kaç kişiye dağıttım bilmiyorum. Geçen yaz rüzgardan balkonda saksısı yere düşüp kırıldı, günlerce yeni saksıya geçmek için beni bekledi ölmedi. Çok dayanıklı bir çiçek. Güneşte de duruyor ama biraz gölgeyi daha fazla seviyor gibi. Çok fazla suyu seviyor. Bir gün sulamasam hemen dalları etkileniyor ama sulayınca düzeliyor.

Rana+miraç
09-05-2013, 19:30
Bu arada şekerle tömürceği kandırıp,patpatlarımızla gezintiye çıkarmayı düşündüğümüz o harika sakızların balkondaki konumlarını ben de anlamış değilim. Şimdi tahta nerededir, bağlı oldukları ipler nerede, nasıl düşme tehlikeleri yoktur ?anlamak için resimlere döndürüp döndürüp bakıyorum ama nafile bi yorum yapamıyorum.

bay tömürcek
09-05-2013, 19:59
Ne demek bu şimdi??? Ey ahali, görüyorsunuz, bakın herşey ortada!

Sen bana yaşlısın mı demek istiyorsun? Evet, evet yaşlısın dedin bana, aaa, terlik atarım bak buradan Ben sana orada engel var mı yok mu diye soruyorum, cevabı evet veya hayırdır, ama sen ihtiyarlığımı herkes görsün diye yok çivi çaktım, yok mermer görünümlü beton döktürdüm, yok efendim bağladım ama aynı zamanda bağlamadım tahtaya dizdim filan bir takım karmaşık lakırdılar! Sonra da kızdım mı kızdı oluyor arkadaşlar, haksız mıyım yani?

Sayın berçin, Tömürcek'in sardunyaları ile ilgili bir sırrı olmalı ama henüz kendisini konuşturamadık, şimdilik sabrediyorum ya bakalım

Allah'tan sabahtan öğlene kadar güneş aldığı bilgisini itiraf ettirebildik:) Neyse, şaka bir yana sanırım sardunyalar gerçekten öğleden sonra güneşinden pek hoşlanmıyorlar, sanki sabahtan öğlene kadar olan güneş daha mı iyi geliyor onlara nedir. Emin değilim ama sanki güneş istekleri bu yönde.

Dağçiçeğiciğim, yorumuna katılıyorum

Estağfurullah ablacım ne yaşlısı hani ben karışık yazmamaya çalışıyorum demek istedim ;) Ozaman soruna tekrar cevap vereyim cymbelina abla önlerinde engel yok nokta. Tahtayı mermer dar tenekeler sığmadı diye koydum nokta. Tenekeleri bağlamadım nokta. :D (Kesin ve net cevaplar ayy çok soğuk ve mesafeli oldular :D)

İnanın birşey yapmıyorum sardunyalara belki de tenekede olduklarından öyle güzel oluyorlardır çiçekler tenekede daha güzel oluyor bence :p Ama öğlenden önceki güneşi sevdikleri kesin öğlen güneşi ve sonrası fazla geliyor hele sakızların yapraklarını bile yakıyor :) Sanırım bu sefer gayet karmaşıksız ve aydınlatıcı bir cevap oldu (umarım) :D

bay tömürcek
09-05-2013, 20:02
Sevgili tömürcek ;

Adı iresine herbstii olan bu sevimli çiçeği aradığını bilseydim aylar önce balkonumdaki saksıdan bir dalı sana ulaştırırdım. Evime gelen herkes çok beğendiği için kaç kişiye dağıttım bilmiyorum. Geçen yaz rüzgardan balkonda saksısı yere düşüp kırıldı, günlerce yeni saksıya geçmek için beni bekledi ölmedi. Çok dayanıklı bir çiçek. Güneşte de duruyor ama biraz gölgeyi daha fazla seviyor gibi. Çok fazla suyu seviyor. Bir gün sulamasam hemen dalları etkileniyor ama sulayınca düzeliyor.

Valla rana+miraç abla eğer sende olduğunu bilsem bukadar tırmalanır mıydım? :) Ya bu bendeki eski çiçeklere olan düşkünlük öldürcek beni :D Acayip ilgim var eskiden yetiştirilen çiçeklere karşı :p Bende yeni edindim bakalım dediğin önerilere göre büyütcem gelin tellerimi ablacım ;)

bay tömürcek
09-05-2013, 20:08
Bu arada şekerle tömürceği kandırıp,patpatlarımızla gezintiye çıkarmayı düşündüğümüz o harika sakızların balkondaki konumlarını ben de anlamış değilim. Şimdi tahta nerededir, bağlı oldukları ipler nerede, nasıl düşme tehlikeleri yoktur ?anlamak için resimlere döndürüp döndürüp bakıyorum ama nafile bi yorum yapamıyorum.

Öhüm şöyle başlayalım ;) Şimdi balkonun mermer çok dar teneke sığmaz kesinlikle oyüzden mermerin önüne 20 cm genişliğinde ve mermerin boylu boyunca tahta uzattım tahtanın iki uçlarından kalın iple balkon demirlerine astım tahtayı. Sonra o tahta çiçekleri suladıkça çürümesin diye üzerine naylon serdim oyüzden gözükmüyor. Çiçek tenekelerini bağlayıp sabitlemedim sadece az birşey geriye koydum tenekeleri ondan düşmezler dedim yani kesin birşey yok düşmezler diye en kısa zamanda sabitliyeyim bari :p

bay tömürcek
09-05-2013, 20:13
Bu çiçek çalı cinsimi ve çiçekleri bordo rengımı..Boyu birbucuk metreyi buluyormu...Eger öyleyse biz buna yedikardeşkanı diyoruz... cok uzun zamandır aradıgım bir çiçek..nerede satılır biliyormusun... kargoyla gönderım yaparlarmı... çok heyecanlandım şimdi... inşallah odur.....

Bu çiçek çalı cinsi yani bodur ağaç gibi. Boyu bir buçuk metreyi rahatça buluyor hatta geçiyor bile iyi bakılırsa. Yedikardeş kanını ilk defa duyduğum için netten araştırdım ama ağaç minesi çıkıyor bir de sadece kardeş kanı adı altında değişik bir çeşit çiçek.

Bunun yaprak yapısı resimdeki gibi abi çiçek rengide aynen o renk bordo değil uçuk kırmızı hafif açık kırmızı bile denebilir. Yapraklar tüylü kadifemsi bir yapıya sahip. Bak o mesaja abicim dediğin yedi kardeş kanının yaprakları da öyle mi? Bu nerede satılır nasıl gönderirler bilmiyorum ama bendekini beğendiysen sana dikerim abi kolay tutuyor, çabuk büyüyor, çok açıyor ve çiçeği uzun süre üstünde kalıyor kokusuz birde ;)

Cymbelina
09-05-2013, 23:05
Oh, yaşasın, Ranacığım da anlamamış bak, bir tek ben değilmişim yani. Allah büyük. Yakında terlik ata ata evde terlik kalmayacak:)

Bak bir de bana cevabında güya benimle dalga geçiyor yok nokta yok bilmem ne! Hehehyt, sen bizi ne sandın?:dilli::D Yaşlıyız ama IQmüz çok ileri seviyede, en üst sınırda bizim:dilli::D Ben bugün istesem NASA'da filan işim hazır benim, sigortalı hem de, yemek+yol da onlara ait, bir telefonuma bakar da ben pek istemiyorum:dilli: Bu Sputnik'i yaparlerken de Ruslar çağırdıydı, Rusça kaba bir dil olduğu için kabul etmedim:dilli:

Ve evet, size gelirsek bayım, tiz vakit o saksıları bağlayın, sabitleyin.
NASA'da aldığım eğitimden öğrendiğim bir şey var ise o da şu ki bu yer çekimine güven olmaz - konu balkonsa.

Ama şaka bir yana bu sayfanın ilk mesajındaki o görüntü gerçekten çok güzel ve gerçekten o Duvar süslemeleri başlığındaki örnekler gibi. Sayfa açılır açılmaz o resim çıkıyor.

Sen Dağçiçeği ablanın dediği gibi o demirleri filan da zamanla yavaş yavaş doldur bence, o demirler boş ya, illa uzun saksı olmasa da normal yuvarlak saksı filan da bağlayabilrsin belki.

Biz gelene kadar o balkona bir de divan atmaya çalış, biz orada çay içeceğiz. Ama kanepe olmaz, eski model yaylı somyalı üstü pamuk yataklı divan ve minder.

bay tömürcek
10-05-2013, 16:18
Bundan sonra mesajlarımda devrik cümle kurmamaya çalışıcam farkettim ki özne-yüklem ilişkilerim iyi değil :D Ablcım o nokta falan derken hani şakasınaydı kii :D IQnuza falan laf etmek ne mümkün ablacıklarım estağfurullah ;)

Şimdi o saksılar sabitlenecek geriye kalan demirler dolacak zaten fidelerimin büyümesini bekliyorum :p Abla diğer balkonda sedir minderler falan var tam istediğin gibi balkon güneş almasın diye kocaman üzüm asması var balkonu kapatan orası olmaz mı orda çiçek yok ama :D Aşağıda bahçede 1 kanepe 2 sedir var orası çiçek dolu isterseniz orda içeriz çayı nerde isterseniz yani ;):p

dağçiçeği
10-05-2013, 19:47
Cebren ve hile ile tömürceğin balkonuna el koymuş bulunuyoruz . Hiiih hiiiii ;) :cool:

bay tömürcek
10-05-2013, 20:08
Cebren ve hile ile tömürceğin balkonuna el koymuş bulunuyoruz . Hiiih hiiiii ;) :cool:

Cebren ve hileyle değil memnuniyet ve samimiyetle dağçiçeği ablacım ;)

Cymbelina
10-05-2013, 20:13
Tabi canım, kaçar mı bizden?:) Bulmuşuz böyle güzel balkon, böyle çiçekler, kaçırır mıyız?

Diğer balkon dediğine göre bir balkon daha var, bak anca lafın arasında konuşturabiliyoruz seni, üzüm asmasını da öğrendik. Taze yapraklardan bize dolma sararsın değil mi biz gelmeden?:dilli: Biz yol yorgunu oluruz, saramayız. Sen Cevdet'le oynarken, biz de sarmaları yirkene sizi seyrederiz:dilli:. Yalnız o asmadan üstümüze karınca filan düşerse tepemize? ;)

Gördüğünüz gibi sanatçı kaprisi ve Türkiye'ye konsere gelen ecnebi şarkıcıların listeleri gibi listemiz var:dilli:. Neyse, sen bunları düşünme, sana gelecek akideleri düşün:)

Ne fenayız değil mi? Yok yok, hiçbirine gerek yok:) Latife bunlar. Güleryüzün yeter bize.

Bu ilk resimdeki sardunyalarının hepsi sakız mı yoksa normal klasik sardunya mı onlar Tömürcek?

kılıçh
10-05-2013, 20:13
sayfanızdakiler bi harika olurda birgün sakaryaya yolum düşerse çayınızı içmeden gitmem....:D

bay tömürcek
10-05-2013, 20:23
Evet ablacım bir balkon daha var ve o güney balkonu olduğu için ve yazın orda oturduğumuz için güneşi engellemek için asmayı sardırdım 4 5 sene önce oraya ;) Sarma yapmayı bilmiyorum ablacım ama annemle babannem sarar siz yeterki gelin asmadan da karınca değil de şeeeyyy ıııııı nasıl desem bazen pat diye fare düşüyor :D (ciddiyim :D)

Ben zaten en çok ta akidelere seviniyorum oleyy bir sürü şekerim olucaakk :p Ne fenası ablacım olur mu öyle şey sarma yapamasak ta mısır pişiririz gelin siz ;) Sardunyaların hepsi sakız cymbelina abla klasik sardunyalar aşağıda :p

bay tömürcek
10-05-2013, 20:24
sayfanızdakiler bi harika olurda birgün sakaryaya yolum düşerse çayınızı içmeden gitmem....:D

Zaten öyle bir hataya düşersen yani buraya gelipte haber vermezsen gözükme gözüme sayfalarda falan kıstırmıyım seni :D

kılıçh
10-05-2013, 20:29
ama daha 14 yaşındayım şehir dışına tek başıma kolay kolay çıkamam bu arada sarmada zorluk çekerseniz söylemeliyimki eskinin tabiriyle kalem gibi sararım....:D

dağçiçeği
10-05-2013, 20:32
Bak bak baaaak balkonun talibi arttı.:D Kılıçh ta çay içmek istiyormuş.:D
Önce biz geldik ona göre litfen ama litfen yaneee :cool: :D
Şaka bir yana sayın Kılıçh tömürcek te daha ne çiçekler var ama henüz bizle tanıştırmadı gibi bir his var içimde nedense.
Bu kadar çeşit ve bu kadar sağlıklı bitki herkesin harcı değil sevgili tömürcek. ( bu sözleri sanki bir yerden hatırlıyorum ama neyse. ) :( yaşlanıyorum ben :(

kılıçh
10-05-2013, 20:35
bence de bizden bişeler gizliyor...:o

bay tömürcek
10-05-2013, 20:41
Dağçiçeği ablacım balkon yetmezse bahçe var o da yetmezse evin önünde kocamaaan dut ağaçları var kilim sereriz kılıç ta gelsin elma kurdunu da çağırırız hahaa mevlit yaparız :D

Vayyy demek kılıçcım srma sarıyosun he bak ben beceremiyorum her seferinde yırtılıyor patlıyor ya da çok bol oluyor eğer gelirsen ilk iş bana sarma yapmayı öğret bak öğretirsen sana istediğin çiçeği hediye ederim :D (alttan alttan rüşvet verme kokusu var :D)

Ablalarım siz takmışsınız yaşlanmaya biz ona hayat tecrübesinin artması diyoruz yaşlanmak değil ayrıca sakladığım bitkim çiçeğim hiç bir şeyim yok hepsi sizlerin huzurunda bugün aldıklarımı da eklerim yarın inşallah :p

dağçiçeği
10-05-2013, 20:41
Ben mesaj yazana kadar neler konuşulmuş bak seen .
Tömürcek faremi düşüyor dediiin. Bu fare tarla faresiyse sorun yok kocaman kulaklı olurlar nedense pek sevimli bulurum onları. Ama başka tür bir fare ise aynı fikirde olamıyorum. Neyse konuyu kapatıyorum.
Kılıçh bey sen ne becerikli bir çocuksun öle. Bu yaşta kalem gibi sarma sarmak ta herkesin harcı değil. Aferin sana.

Cymbelina
10-05-2013, 20:45

Hop, delikanlı sıraya geç:dilli:;), öyle araya kaynamak yok, önce biz gideceğiz:dilli::D Önce biz gördük. Sen bilmezsin eskiden Süleyman Demirel'in bir lafı vardı, GAP'ı gaptırmam, o hesap biz de Tömürcek'i ve Tömürceğin balkonunu gaptırmayız:dilli::D

Lakin asmadan bungee-jumping yapan fare olayı beni ziyadesiyle ürküttü, ben gelemem o zaman, gerçekten, karınca olaydı şemsiyeyle filan da olsa otururduk. Kediler sanıldığı gibi fare düşmanı değil maalesef, kimse Cevdet'e kızmasın.

Veyahutta diğer balkonda oturalım, hangisi hangisi yakında karıştırabilirim ama. Asmasız olanı diyorum.

Tömürcek ortam/ şartlar müsait olursa resimlerini çekebilir misin her iki balkonun?

bay tömürcek
10-05-2013, 20:46
Ben mesaj yazana kadar neler konuşulmuş bak seen .
Tömürcek faremi düşüyor dediiin. Bu fare tarla faresiyse sorun yok kocaman kulaklı olurlar nedense pek sevimli bulurum onları. Ama başka tür bir fare ise aynı fikirde olamıyorum. Neyse konuyu kapatıyorum.
Kılıçh bey sen ne becerikli bir çocuksun öle. Bu yaşta kalem gibi sarma sarmak ta herkesin harcı değil. Aferin sana.

Malesef ablacım öyle sevimli fareler ancak yonca tarlalarında oluyor bizim asmadan düşenler bildiğin sıçan :rolleyes: 42 Numara terlik kadar olanlardan :D Gerçekten kılıçh ne kadar becerikliymiş bende güzel yemek yaparım ama sarma saramıyorum utandım şimdi :o :dilli:

dağçiçeği
10-05-2013, 20:46
Dağçiçeği ablacım balkon yetmezse bahçe var o da yetmezse evin önünde kocamaaan dut ağaçları var kilim sereriz kılıç ta gelsin elma kurdunu da çağırırız hahaa mevlit yaparız :D

Ablalarım siz takmışsınız yaşlanmaya biz ona hayat tecrübesinin artması diyoruz yaşlanmak değil ayrıca sakladığım bitkim çiçeğim hiç bir şeyim yok hepsi sizlerin huzurunda bugün aldıklarımı da eklerim yarın inşallah :p

Mevlit okutacağız haa :D şimdiden Allah kabul etsin. :D
Bak bu hiç aklıma gelmemişti. Sen bu bitkilerini dualarla büyütüyor da olabilirsin. Demek sırrın buymuş. ( bu kadar olur dediğinizi duyar gibiyim ) :p. :D
Yaşlılık gibi bir kompleksimiz yok Allah şükür. Ama görünen köy kılavuz ister mi tömürcek kardeşim. :rolleyes:

bay tömürcek
10-05-2013, 20:48
Ablacım kılıcıda alın gelirkene :D Balkon hepimize yeter :D Ayrıca fare gece saat 02.00 suları düşüyor ben gece balkonda yattığım için görüyorum gündüz çıkmıyor :D Balkonu bir düzelm cymbelina abla ****** çekerim şimdi asma tam uzamadı kilimleri serip sediri kurmadık olsun hemen çekerim :p

Rana+miraç
10-05-2013, 21:00
Beni de gaza getiriyorsunuz. Bir gün sakarya taifesini toplayıp tömürceğe baskına gidecekmişim gibi bir his oluştu içimde. Hayırdır inşallah. Şöyle biraz daha tömürceği sallayalım ne var ne yok bütün saksılar dökülsün göz önüne, beğendiklerimi seçip akide karşılığı takasa gideriz.

Dut altındaki mevlit cevdetin bebek mevlidi mi ? ona göre hediyeleri alıp tedarikli gelelim. Ciğer falan sardıralım yeni anneye süt yapsın. Hem yenidoğanların da ilk muayenesini yapmak bana düşer.

Cymbelina
10-05-2013, 21:03
Kılıç'ı da mı alalım? Bayağı, bildiğin dolmuş olayına döndü bu:) Sakarya'ya bir iki, bir iki, hayde kalmasın Sakarya yolcusu;) Sen çocuksun, o daha da çocuk, velisinin izni olmadan bit kadar çocuğu alamayız:dilli: Annesiyle gelsin, sarmaları unutmasın:)

Dut ağacı altında mevlüt, gece 02'de gökten zembille inen fare, yaprak sarma, haşlanmış mısır ve daha nicesi:D:D:D Çok güldürdünüz beni, Allah da sizleri güldürsün, aslında canım çok sıkkın ama sizlerin içtenliği mutlu ediyor, sağolun hepiniz.

Fatih
10-05-2013, 21:06
Dedimki ahanda Tömürcek dayanamadı kıskandı bir çok foto çekti ekleyedi yorumlar kırına gidiyor. Birde ne göreyim herkes balkonu paylaşıyor. :p
Okudukça güldüm güldükçe okudum. Muhabbet harika.

Sarmada yarışabiliriz Kılıçh. Tek yapmayı bilmediğim pirinç pilavı diyordum onuda baya güzel yapıyormuşum :p (Kendimi mi övdüm ne yok yok hiç övmemişim. :) )

Şu çay içme mevzusunda da pek güldüm neden mi?
Hani varya günümüzün fenomeni izdivaç proğramları "bi çay içebiliriz" diyenlerle dolu olan onlar geldi aklıma bir fazla güldüm.

Artık fotoğraflarınıda görürüz döşeyince Tömürcekciğim balkonunu. Değil mi abisi?:p

bay tömürcek
10-05-2013, 21:20
Mevlit okutacağız haa şimdiden Allah kabul etsin. :D
Bak bu hiç aklıma gelmemişti. Sen bu bitkilerini dualarla büyütüyor da olabilirsin. Demek sırrın buymuş. ( bu kadar olur dediğinizi duyar gibiyim ) . :D
Yaşlılık gibi bir kompleksimiz yok Allah şükür. Ama görünen köy kılavuz ister mi tömürcek kardeşim. :rolleyes:

Evet dağçiçeği ablacım şimdi okadar toplanıpta bi mevlit ya da kırk yasin okumazsak olur mu hazır okadar insanı bir arada bulmuşuz :D Gerçekten abla bitkileri sularken her saksıda besmele çekerim alışkanlık olmuş ;) Boşverin ablacım hepimiz yaşlancaz Bu akşam benden size Candan erçetin den ister sallan gez şarkısı armağan olsun dinleyince anlarsınız :p Bugünün keyfini çıkaralım yani yaşlılıktı hastalıktı düşünmeyelim zaten onlar kapının arkasında hemen :p

bay tömürcek
10-05-2013, 21:24
Beni de gaza getiriyorsunuz. Bir gün sakarya taifesini toplayıp tömürceğe baskına gidecekmişim gibi bir his oluştu içimde. Hayırdır inşallah. Şöyle biraz daha tömürceği sallayalım ne var ne yok bütün saksılar dökülsün göz önüne, beğendiklerimi seçip akide karşılığı takasa gideriz.

Dut altındaki mevlit cevdetin bebek mevlidi mi ? ona göre hediyeleri alıp tedarikli gelelim. Ciğer falan sardıralım yeni anneye süt yapsın. Hem yenidoğanların da ilk muayenesini yapmak bana düşer.

Ablacım buyrun başımın üzerinde yeriniz var ;) Sallamaya gerek yok rana+miraç abla geldiğinde ne beğenirsen koy çantaya zaten hepsi göz önünde ama akidesiz vermem ona göre ha ben çok cimriyim karşılıksız olmaz :D

A bak o hiç aklıma gelmemişti bebek mevlidi yaparız lohusa şerbeti falan :D İnşallah hayırlısıyla bi doğsa şu yavrular da muayeneyi rana ablamız yapsa ;)

bay tömürcek
10-05-2013, 21:28
Kılıç'ı da mı alalım? Bayağı, bildiğin dolmuş olayına döndü bu:) Sakarya'ya bir iki, bir iki, hayde kalmasın Sakarya yolcusu;) Sen çocuksun, o daha da çocuk, velisinin izni olmadan bit kadar çocuğu alamayız:dilli: Annesiyle gelsin, sarmaları unutmasın:)

Dut ağacı altında mevlüt, gece 02'de gökten zembille inen fare, yaprak sarma, haşlanmış mısır ve daha nicesi:D Çok güldürdünüz beni, Allah da sizleri güldürsün, aslında canım çok sıkkın ama sizlerin içtenliği mutlu ediyor, sağolun hepiniz.

Tabi ablacım o gelir o gelmez olur mu hep beraber gelin kılıcın annesi ve sarmalar da gelsin tabi ben fatih'i de davet edicem :p

Ablacım canın mı sıkkındı ya valla bilmiyordum böyle gırgır şamata gidiyorduk üzüldüm şimdi :(

bay tömürcek
10-05-2013, 21:32
Dedimki ahanda Tömürcek dayanamadı kıskandı bir çok foto çekti ekleyedi yorumlar kırına gidiyor. Birde ne göreyim herkes balkonu paylaşıyor. :p
Okudukça güldüm güldükçe okudum. Muhabbet harika.

Sarmada yarışabiliriz Kılıçh. Tek yapmayı bilmediğim pirinç pilavı diyordum onuda baya güzel yapıyormuşum :p (Kendimi mi övdüm ne yok yok hiç övmemişim. )

Şu çay içme mevzusunda da pek güldüm neden mi?
Hani varya günümüzün fenomeni izdivaç proğramları "bi çay içebiliriz" diyenlerle dolu olan onlar geldi aklıma bir fazla güldüm.

Artık fotoğraflarınıda görürüz döşeyince Tömürcekciğim balkonunu. Değil mi abisi?

Fatihcim foto da yüklicem laptop nerde bulamıyorum bulayım 1 2 tane yüklicem ve balkona sende davetlisin mevlit sensiz olmaz :D

Hahaha izdivaç komikti hiç aklıma gelmemişti ma bizimki biraz akraba günü gibi olcak çay sarma kısır falanda yaparız :D Ve fatih te biliyomuş sarma sarmayı ben nerelere gideyim yapamıyorum işte olmuyor :dilli: Balkonu döşeyelim memnuniyetle resimlerim :p

bay tömürcek
10-05-2013, 21:52
Gelin tacımı tekrardan eklicem diye söz vermiştim ama ben çekene kadar çiçekleri geçti :( Bende bugün yengemin şarabi renkli olan gelin tacını çektim bikaç tane taze filizlerinden de aldım bakalım çimlenecek mi? :p

402691

402692

402693

bay tömürcek
10-05-2013, 21:56
Bugün yine çiçekçime uğradım abartmıyorum 1 saat çıkamadım ordan :p Ve hiç bir yerde olmayan gloksinyaları benim çiçekçi getirmiş hem de 5 tl ;) Ama alamadım param yoktu :( Bakalım harçlıkları idareli kullanabilirsem almayı çok istiyorum ;)

402709

402710

402711

bay tömürcek
10-05-2013, 22:01
Yoncama ne olduğu hakkında fikri olan var mı :D Sanırım saksısından dolayı kendini aşağıya bıraktı intihar etse de benden kurtulamaz her isteğini karşılayıp yaşatıyorum onu :p Bu görüntüsü de hoşuma gitmedi desem yalan olur ;)

402726

402727

402728

bay tömürcek
10-05-2013, 22:05
Yoncalar bence güneşi çok seviyor ;) Ben güneşten hoşlanmadıklarını sanıyordum bakın ananeminkilere bütün gün güneş alan bir yerdeler bahçede çiçekleri okadar güzel ve canlılar ki fotoğraf çekmeden duramadım :p

402733

402734

bay tömürcek
10-05-2013, 22:12
Galam açtı :p Görüntüsüne bayılıyorum ama bunun daha değişik bir çeşidi var yaprakları ve çiçeği daha büyük çiçekçide gördüm ve serkan_istanbul un terasında da gala var o dediğim çeşitten bundan daha büyük boyu daha uzun ;) Ve bodur aslanağzılarım :p

402750

402751

402752

402753

coskun8553
10-05-2013, 22:17
Gloksinya değişik ve çok güzel bir çiçekmiş, senin çiçekçine bi söylesen de Rize'ye de bi şube açsa,burda aradığım çiçekleri bi türlü bulamıyorum :)

bay tömürcek
10-05-2013, 22:24
Gloksinya değişik ve çok güzel bir çiçekmiş, senin çiçekçine bi söylesen de Rize'ye de bi şube açsa,burda aradığım çiçekleri bi türlü bulamıyorum :)

Evet coşkun abi bende çok seviyorum yumrulu bir çiçek bardak menekşe Türkçe adı da ;) Valla abi çok iyi olur çünkü yok yok benim çiçekçide o yüzden çiçek bulmakta pek sıkıntı çekmiyorum ;)

coskun8553
10-05-2013, 22:31
Senin adına çok sevindim kardeşim ben burda çiçeği geçtim en basitinden viyol bulmakta zorlanıyorum.Geçen lazım oldu plastikçilerde bulamadım, en son çiçekçilere baktım yoktu bir kaçında en son girdiğim yer tam komediydi. Viyol var mı diyorum. Abi viyol ne diyo.Başladık adamla sessiz sinema oynamaya tarif ediyorum. Hani tohum çimlendirmek için, siyah, göz göz :D

bay tömürcek
10-05-2013, 22:37
Senin adına çok sevindim kardeşim ben burda çiçeği geçtim en basitinden viyol bulmakta zorlanıyorum.Geçen lazım oldu plastikçilerde bulamadım, en son çiçekçilere baktım yoktu bir kaçında en son girdiğim yer tam komediydi. Viyol var mı diyorum. Abi viyol ne diyo.Başladık adamla sessiz sinema oynamaya tarif ediyorum. Hani tohum çimlendirmek için, siyah, göz göz :D

Bazen benim de başıma geliyor öyle şeyler abi :D Ama bu konuda gerçekten şanslıyım Bu çiçekçide yok yok saksı, viyol, besin vs. darısı senin de başına abicim ;)

coskun8553
10-05-2013, 22:39
Amin,amin :D Pek umudum yok ama

ıldır
10-05-2013, 22:39
[QUOTE=bay tömürcek;1152031]Bu çiçek çalı cinsi yani bodur ağaç gibi. Boyu bir buçuk metreyi rahatça buluyor hatta geçiyor bile iyi bakılırsa. Yedikardeş kanını ilk defa duyduğum için netten araştırdım ama ağaç minesi çıkıyor bir de sadece kardeş kanı adı altında değişik bir çeşit çiçek.
Evet sen tarıf edınce ıyıce hatırladım.. aradıgım cıcek bu... Belkı fotoraftakı ışık nedenıyle bunun rengi bana daha acık gelmiş olabilir... Yedikardeşkanı bızım nenelerden kalma bır yöresel isim..İnternette o adla bulunmaz sanırım... Sana zor olmazsa bır dal bana dıkersen hayır demem.. Cünkü satılan çiçekcide bulunan bir cins değil.... Sana simdiden tesekkur ederım...

bay tömürcek
10-05-2013, 22:43
Ildır abicim aradığın çiçeğin bu olmasına sevindim ben sana hemen çimlendireyim bundan :) Sayende çok aradığım ana yüreğini bulmuştum bende senin aradığın bu çiçeği senin için çimlendirmekten zevk duyarım :) Yarın oldu bil abicim iyi akşamlar :)

mügem
11-05-2013, 00:24
Senin balkonda cümbüş varmış tömürcek,ama ben geç kalmışım

bay tömürcek
11-05-2013, 10:41
Senin balkonda cümbüş varmış tömürcek,ama ben geç kalmışım

Ne geç kalması ablacım buyur sen de gel ;) Bak abla bir önceki sayfada değişik şarabi renkli gelin tacını gördün mü? :p Aynen dediğin gibi taze filizlerinden 3 tane aldım bakalım çimlenicekler mi? ;)

Cymbelina
11-05-2013, 18:27
Tömürcekciğim, sen gelin tacı Kasım'da çelikle çoğaltılır demiştin. Yeni filiz dediğin nasıl bir şey? Dibinden, köklü dal gibi bir şey mi aldın? Bir de çiçekli kalma süresi kısa mı?

bay tömürcek
11-05-2013, 20:02
Tömürcekciğim, sen gelin tacı Kasım'da çelikle çoğaltılır demiştin. Yeni filiz dediğin nasıl bir şey? Dibinden, köklü dal gibi bir şey mi aldın? Bir de çiçekli kalma süresi kısa mı?

Cymbelina ablacım evet kasımda kalem kalınlığına gelmiş dallardan kolaylıkla köklendiriliyor. Ama şimdi de çiçekler geçerken taze taze filizler çıkarıyor gelin tacı, onları ana dallardan sıyırma usulüyle kopardım bakalım tutacak mı diye. Ortancaları böyle yaparak tutturuyorum ona güvenerek bundan da dal aldım taze filizlerden, kasımı bekleyemedim yani anlayacağın :) Çiçek süresi de malesef kısa ablacım 2 - 3 hafta var yok o yönden pek iyi değil işte.

kılıçh
11-05-2013, 20:13
tömürcek abim niye öğretmiyeyim tabikide öğretirim...(çiçeklerinide alırım:D)
sn dağçiçeği övgüleriniz için çok sağolun...:D
sn cymbeline evet haklısınız sıranın arasına kaçamak yaptım...:D
bu arada neyin niçin nasıl mevlüt okutacağız orayı pek anlamış değilim birisi açıklayabilirmi?
sn cymbeline bana bit kadar çocuk demenize alındım...:o
sn fatih tabi yarışalım neden olmasın rakip olmadan yarışma olmaz....:D
benimki şimdi olmaz ama ne yalan söyleyeyim o kadar çok istiyorumki gelmeyi (sbsden önce olmaz daha doğrusu olmuyo) ama Allahtan mani gelmesse yazın neden olmasınki?

ben yokken neler olmuş neleeeeeer?

bay tömürcek
11-05-2013, 20:21
Ya sen bana bi öğret te kılıçcım istediğin çiçek senin olsun hiç möhüm deel :D Mevlüt işin şakası ya hani hep beraber toplancaz ya okadar insan bir aray gelince boş boş oturmaktansa bi mevlüt kırk yasin türü bişeyler yaparız dedik :D Hem gelirken bana bir sürü akide şekeri getircekler onları dağıtırız diye dedim ayrıca ozamana benim Cevdet'te doğurmuş olur hem bebek mevlütü olmuş olur dedik :D

İstiyorsan ve evdekileri ikna ederim diyorsan mutlaka gel yemek, içmek, konaklamak herşey benden istediğin kadar da kalabilirsin ama karşılığında sarma sarcaz ben öğrenene kadar :D Bence de olur olur gel sen buraya valla :D

kılıçh
11-05-2013, 20:24
çalışırım ama çook zor sbs zamanı ne işin var diye homurdanırlar...:(
cevdet kim?

kılıçh
11-05-2013, 20:30
bu arada ben akide getirmem....hııh
(şaka bi yana) cezerye bence daha güzel olur...:D

bay tömürcek
11-05-2013, 20:35
Sbs ye ne kaldı ki zaten sbs den sonra gel diyorum bende sana ozaman olma mı? ;) Cevdet'te benim erkek diye aldığım fakat dişi olduğunu hamile kalınca anladığım kedim herkes bilir benim cevdeti resmi falan vardı burda da yasak diye kaldırıldı yönetim tarafından ;) Sen akide getirmesen de olur ama cezeryeye de bayılırım gelirken zahmet olmazsa bi cezerye yapıversen ne makbule geçer ama :p:p

kılıçh
11-05-2013, 20:39
sbs sonrası bakarız
ben cezerye yapamam ama eskinin tabiriyle köğtür denilen pekmezle yapılan bir tatlı var belki bilirsiniz onu çok güzel yaparım...:D

bay tömürcek
11-05-2013, 20:41
sbs sonrası bakarız
ben cezerye yapamam ama eskinin tabiriyle köğtür denilen pekmezle yapılan bir tatlı var belki bilirsiniz onu çok güzel yaparım...:D

Tamam ozaman ;) O dediğin tatlı ya sizin yöreye ait ya da burda da var ama adı değişik bilmiyorum :p Ama farketmez tatlı olsunda bana nasıl olursa olsun :p

kılıçh
11-05-2013, 20:44
hayır bizim yöreye yönelik değil asıl adı köfter
eskiler köğtür der?

serkan_istanbul
11-05-2013, 20:53
Vallaha ben o tatlıyı bilmiyorum ama şunu biliyorum boğazınızda kalır vallaha pekmezler cezeryeler. Benden de sevgiler.

kılıçh
11-05-2013, 21:16
403044

dağçiçeği
11-05-2013, 21:22
Tömürcekcim benim bardak menekşem bir uyudu hala uyanmadı.arada bakıyorum yumrusu sağlam ama yeni yeni bir hareketlilik var gibi bakalım hayırlısı. Senin çiçekçidekilerde muhteşemmiş. En kısa zamanda bu bütçe olayına çözüm bulmalıyız artık kardeşim. :D nasıl yapmalı bilmiyorum o kadar düşüncemiz vardı ama gerçekleştiremedik.:( :mad:
Cymbelina ahh bacım bak çocuk çiçek alamamış. İçim gitti olacak iş mi ? :(
Tömürcek kardeşim Allah tüm istediğin çiçeklere kavuşmayı bol bol çiçeklerini görmeni nasip etsin ne diyeyim.

kılıçh
11-05-2013, 21:38
bende çok üzüldüm....:(

bay tömürcek
11-05-2013, 22:32
Vallaha ben o tatlıyı bilmiyorum ama şunu biliyorum boğazınızda kalır vallaha pekmezler cezeryeler. Benden de sevgiler.

Serkan abi bende bilmiyordum gördüm ama hala bir fikrim yok tadı hakkında kılıç yapar getirirse yicez bakalım ;) E abi taa kırşehirden bile gelinebilirse istanbuldan da sen gelip beraber yiyebiliriz bunları :p

bay tömürcek
11-05-2013, 22:40
Tömürcekcim benim bardak menekşem bir uyudu hala uyanmadı.arada bakıyorum yumrusu sağlam ama yeni yeni bir hareketlilik var gibi bakalım hayırlısı. Senin çiçekçidekilerde muhteşemmiş. En kısa zamanda bu bütçe olayına çözüm bulmalıyız artık kardeşim. :D nasıl yapmalı bilmiyorum o kadar düşüncemiz vardı ama gerçekleştiremedik.
Cymbelina ahh bacım bak çocuk çiçek alamamış. İçim gitti olacak iş mi ? :(
Tömürcek kardeşim Allah tüm istediğin çiçeklere kavuşmayı bol bol çiçeklerini görmeni nasip etsin ne diyeyim.

Ablacım inşallah çıkar bende çok hevesliyim şu bardak menekşeye yahu öyle böyle değil çiçekçiden çıkamadım 1 saat ama elimi cebime atdım malesef :) Hiç olmazsa 1 tanecik alacak 5 liram olsaydı şu kırmızı beyaz katlısından almak isterdim :) Ek iş yapıyorum hani tavuklarım var ya yumurtacı geliyor köye yumurta satıyorum ona cuma günleri ama o da ancak bana yetiyor çiçek almak için çok fazla fedakarlık etmem gerekiyor harçlıklarımdan :p Yani bir çözüm bulmalıyız ama iyi getirisi olan bir çözüm olmalı bu yoksa daha çok eli boş çıkarız çiçekçilerden :) Amiiiin ablacım bu duan bütün hepimiz için geçerli çok acı verici bir durum inan ki bu beğenipte o çiçeği alamamak ;)

mügem
11-05-2013, 22:52
Ne geç kalması ablacım buyur sen de gel ;) Bak abla bir önceki sayfada değişik şarabi renkli gelin tacını gördün mü? :p Aynen dediğin gibi taze filizlerinden 3 tane aldım bakalım çimlenicekler mi? ;)

Tömürcekcim bu bitkiseverlarin kalpleri bir.Çünkü bugün aynısını ben de yaptım.Kayınvalidemin açık pembe gelin tacından 3 yartmak koparıp,pet şişeye gömdüm.Uçlarını ve yapraklarını da kestim ki,kuvveti köküne gitsin.
Bi de çimleniverise benim sabiryenin gıyına sokuşturup yolleeverisin gaari..

bay tömürcek
11-05-2013, 22:59
Tömürcekcim bu bitkiseverlarin kalpleri bir.Çünkü bugün aynısını ben de yaptım.Kayınvalidemin açık pembe gelin tacından 3 yartmak koparıp,pet şişeye gömdüm.Uçlarını ve yapraklarını da kestim ki,kuvveti köküne gitsin.
Bi de çimleniverise benim sabiryenin gıyına sokuşturup yolleeverisin gaari..

Kesinlikle müge ablacım bizlerin kalpleri bir ;) Ben uçlarını kesmedim ablacım kökünden ucuna kadar yapraklarını yoldum kuvveti gitmesin diye en uçta 3 4 yaprak bıraktım tenekeye diktim bakalım eğer olurda çimlenirse - ki çimleneceğini düşünüyorum - söz birisi senin, sabriyenin gıyında gönderivecem onuda :p

coskun8553
11-05-2013, 23:00
Gelin tacı yaprakla çoğaltılabiliyor mu ?

bay tömürcek
11-05-2013, 23:03
Gelin tacı yaprakla çoğaltılabiliyor mu ?

Yok coşkun abi bu bildiğin çalı türü bodur bir ağaç ya dalından koparıp çoğaltacksın, ya kökünden çıkarırsa köklü olarak onları ayırarak çoğaltacaksın ya da bu yeni denediğimiz taze çıkardığı filizleri çelik alma yöntemiyle toprağa dikip te çoğaltacaksın ;)

coskun8553
11-05-2013, 23:09
Anladım, bizim okulun bahçesinde bir tane var sanırım. Yakından bakmadım ama ona benzettim. Pazartesi ben bi göz atayım ;)

mügem
11-05-2013, 23:19
Sanırım çalı ve bazı sarmaşıklarda bu yöntem kullanılabilir.Gelin tacı,acem borusu,melisa,mor salkım,küpeli,sardunya... Daha bugün bir komşumun sakızlarından (bende olmayan 3 renk) yartmak alıp diktim.Havanın serin gitmesi köklenmeye yardımcı olur umarım.

bay tömürcek
11-05-2013, 23:21
Bak coşkun abi resmi düzenleyip yeni filiz olan yerleri kırmızı balon içine aldım okuldakine bak bu filizler heryerde var zaten bu aralar vermeye başlıyor bu tazeleri onları ana kart dala birleştiği yerden tutup sıyırarak kopart ama çok uzun olmasınlar 15 20 cm olanlardan seç ve yapraklarını ucuna kadar kopart en uçta 3 4 yaprak bırakıp dik sık sık sula inşallah tutar ;)

403083

bay tömürcek
11-05-2013, 23:23
Sanırım çalı ve bazı sarmaşıklarda bu yöntem kullanılabilir.Gelin tacı,acem borusu,melisa,mor salkım,küpeli,sardunya... Daha bugün bir komşumun sakızlarından (bende olmayan 3 renk) yartmak alıp diktim.Havanın serin gitmesi köklenmeye yardımcı olur umarım.

Ablacım sakızlar biraz daha nazlanıyor diğer sardunyalara göre kök yapma konusunda ;) Toprağını nemli tutmaya çalış inşallah köklenirler :p Bu arada ortancaların ne durumda ablacım benimkiler maşallah süperler bir de açsalar hemencecik ;)

mügem
11-05-2013, 23:25
Sevgili coşkun ve tömürcek,diktiğiniz filizler taze,sakın güneşin alnına koymayın.

coskun8553
11-05-2013, 23:25
Denerim Tömürcekcim ama bunun için okul bahçesinin tenha olması lazım beni gören öğrencilerimde aynısını yaparsa 5 dakikada talan ederler çiçeği ;)

bay tömürcek
11-05-2013, 23:28
Müge abla öyle bir hata yapar mıyım hiç ;) Asmanın altına koydum gölgede uyuyorlar şimdilik :p

Coşkun abi böyle bitki meraklısı öğrencilerinde mi var ne güzelmiş :p Eğer dikip tutturabileceklerse feda olsun gelin tacı onlara yolup yolup diksinler 1 kökten 1000 kök yetiştirsinler o 1 kök seneye nasıl olsa yeniden güzelliğine kavuşur ;)

mügem
11-05-2013, 23:29
Ortancalarımın yerlerini değiştirdim.Çünkü güneş yaz ekinoksuna girmeye başlayınca onlarda öğle güneşine maruz kaldılar.Hatta yapraklarımız biraz sararmaya yüztutmuştu.Hemen gölgeye aldım.Birkaç gün sonra da saçıkıbrıs verdim.Şimdi yapraklar yavaş yavaş koyulaşıyor.Tomurcuktalar.

bay tömürcek
11-05-2013, 23:38
Benimkiler 2 yıldır aynı yerdeler müge abla bahçem biraz gölge güneş vurmuyor ortncalar da hep orda :) Bu arada ablacım saçıkıbrıs dediğin ne? ilk defa duydum...

mügem
12-05-2013, 00:06
Aslında bizim köyde saçgıvrız denir.Annem ben küçükken çiçeklerin dibine birer çay kaşığı koyar sulardı.Ben de öyle yaptım.Kimyasal adını ve bileşimini araştırmadım ama bildiğim bitkiye çiçek açtıran bir ürün.

coskun8553
12-05-2013, 00:12
Demir sülfür karışımı bir şey, 1 litreye 1 çay kaşığı koyup yapraklara püskürtülüyormuş

mügem
12-05-2013, 00:24
Evet az önce sitede buldum.Kimyasal adı demir sülfat.Bitkilerde fotosentezi arttıyormuş,toprağın demir eksikliği için kullanılıyormuş.Pas lekesi yapıyormuş.Yaprağa püskürtmek ne derece doğru bilemem ama suda eritilerek ya da bir çay kaşığı koyup sulayarak kullanıldığını biliyorum.

bay tömürcek
12-05-2013, 00:28
Ortancalar için de paslı su dökün diyorlar demek ki demir ihtiyacı çok bu da demek oluyor ki saçgıvrızı pek bi severler :p Şimdi asıl soru bunu nerden bulmak lazım ziraatçilerde olur heralde ya da çiçekçilerde ;)

mügem
12-05-2013, 00:33
Çiçekçilerde olurmu şüpheli,tarım ilaçları satan,tarla tohumu satan yerlerde (sanırım ziraatçiler),baharatçılar-aktarlarda olur.Sen bir araştır, bulamazsan ben göndereyim bir torba.

bay tömürcek
12-05-2013, 00:38
Çiçekçilerde olurmu şüpheli,tarım ilaçları satan,tarla tohumu satan yerlerde (sanırım ziraatçiler),baharatçılar-aktarlarda olur.Sen bir araştır, bulamazsan ben göndereyim bir torba.

Demir sülft dicem değil mi müge blacım alırken yani saçıkıbrıs desem eminim bön bön bakarlar yüzüme ;) Ben bunu araştırcam abla imkanın vrsa nasıl bir pakette nasıl bir madde resmini koyar mısın? Belki ziraatçide görüp hiç şu veya bu demeden alırım resmini göreyim istedim oyüzden :p Teşekkür edrim müge abla çok saol bulamazsam senden isterim artık teklifin için çok memnun oldum ;)

mügem
12-05-2013, 00:48
Modern ziraatçilere soracaksan demir sülfat,geleneksel aktarlara saçıkıbrıs diye sormanı

öneririm.Ağaçlar.nette temel konular başlığında konusu ve fotolar var.Ben fotoğraf

yükleyene dek oraya bakarsan olur.Bendeki sarımsı yeşil renk.Okuduklarıma göre havayla

temasta bu rengi alıyormuş.Ben de annemden aldım.İlk alındığında ki tam rengini

bilmiyorum.Bulamazsan haber et.

bay tömürcek
12-05-2013, 00:56
Modern ziraatçilere soracaksan demir sülfat,geleneksel aktarlara saçıkıbrıs diye sormanı

öneririm.Ağaçlar.nette temel konular başlığında konusu ve fotolar var.Ben fotoğraf

yükleyene dek oraya bakarsan olur.Bendeki sarımsı yeşil renk.Okuduklarıma göre havayla

temasta bu rengi alıyormuş.Ben de annemden aldım.İlk alındığında ki tam rengini

bilmiyorum.Bulamazsan haber et.

Çok teşekkür ederim ablacım verdiğin bilgiler için ;) Bulamazsam da haber vericem :)

mügem
12-05-2013, 00:59
Sevgili tömürcek yarın öğlen Bergama Doğa Koleji'nin Anneler Günü etkinliğine

katılacağım kısmetse.Bu yüzden kusuruma bakmazsan çıkış yapacağım,sonra devam

edelim olur mu?

YeniGine
12-05-2013, 00:59
Hem güllere, hem de ortancalara demir talaşı duymuş idim. O halde sacıkıbrıs diye aramak ya da demircilere gitmek gerekiyor.

bay tömürcek
12-05-2013, 01:04
Sevgili tömürcek yarın öğlen Bergama Doğa Koleji'nin Anneler Günü etkinliğine

katılacağım kısmetse.Bu yüzden kusuruma bakmazsan çıkış yapacağım,sonra devam

edelim olur mu?

Estağfurullah ablacım ne kusuru bu arada herkesin anneler günü kutlu olsun ben bir hftadır anneminkini kutluyorum yarın da kesin unuturum ben :D İyi akşamlar müge abla tekrar teşekkürler verdiğin bilgiler için :;)

bay tömürcek
12-05-2013, 01:05
Hem güllere, hem de ortancalara demir talaşı duymuş idim. O halde sacıkıbrıs diye aramak ya da demircilere gitmek gerekiyor.

Bende duydum ortancalar için ziraatçiye bi bakayım hafta içi olmadı aktara daha olmadı müge ablaya ;)

banusemiha
12-05-2013, 07:57
Paslı demir için büyük çivilerden soksak saksılara sulandıkça paslanır nasıl olsa...

kılıçh
12-05-2013, 13:11
inşallah gelebilirim...:o

coskun8553
12-05-2013, 16:22
Çok teşekkür ederim ablacım verdiğin bilgiler için ;) Bulamazsam da haber vericem :)
Buradan bakabilirsin tömürcek
http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/2772.htm

Cymbelina
12-05-2013, 17:24
Tömürcekciğim hemen bodoslama konuya dalıyorum ablacığım:

1. Saçıkıbrıs denen olayı forumdaki mesajlardan okumanı tavsiye ederim ki başlığın bağlantısı verilmiş.

2. Bu gizemli maddeyi:dilli: Rhepsag67 bulmuş ve yazmıştı bir ara, bu arada onunla da tanışman gerekli bence, hani bir Jimini var demiştik ya, onun sahibi ve bizim takımın güzide üyelerindendir. ;)

3. Mevlüte onu da davet edebilir miyiz?;)

4. Paslı çiviyi saksılara gömme olayı sık duyduğumuz bir uygulama ancak pas, demir oksit yani demirin oksitlenmiş hali. Demir sülfat ile aynı şey değil, o bakımdan demir sülfat bulamaz isek, yerine demir oksit olur mu bilmiyorum. Belki olur, belki olmuyordur, forumdan ve netten araştırmak lazım.

5. Bardak menekşeyi ben de ilk kez forumda gördüm ve de vuruldum. İnşallah bir gün istediğimiz çiçeği istediğimiz an alabilecek kadar paramız olur, kendimi şu an biraz Küçük Emrah gibi hissettim ama bizim bir bardak menekşemiz bile yok, biliyor musuuun? diyesim geldi:dilli: İstersen forumda Alışveriş başlığı altında Arıyorum diye bir alt başlık var, oraya bir mesaj bırak ücretsiz aradığın çiçekleri, şansına belki birilerinde vardır.

6. Yakın olsaydık bence birçoğumuz senden yumurta alırdık, çiftlik tavuğu da değil seninkiler, süperdir sizin yumurtalar.

7. Unutmadan, ortancaların ne renk? Onların rengi bu demir ilavesi filan ile değiştirilebiliyormuş diye duymuştum. Demir takviyesi ile mavi oluyordu sanırım, sen gene de bir araştır.

Bir de son sözüm Kılıç isimli bit kadar bir çocuk dolaşıyor buralarda;) Demişki ben bit kadar değilim. Siz çocuksunuz, her ikiniz de, biz öyle diyorsak öyledir, büyüğe karşı gelinmez. Biz size büyüdüğünüzde "Tamam, büyüdünüz" deriz. Karşımızda ayak ayak üstüne atmayın mesajları filan yazarken:dilli: (bacak bacak üstüne değil, ayak ayak üstüne).

Görüyorum ki menüye yeni şeyler eklenmiş, ve fekat ben cezerye ve de o cevizli sucuk, pestil türü şeyleri sevmiyorum, bize diyorum hani annen filan ev baklavası açar mı kine acaba? Yuh yani, ne masraflı çıktık biz de:dilli: Bu gidişle sizin evi tamtakır edebiliriz. Şaka şaka ama dut ikram edersen hayır demeyiz.

dağçiçeği
12-05-2013, 18:15
Forumun neşesiiii evet evet sen canım Cymbelina. ,
Alemsin canım sen yaaa. Her mesajınla yüzümüzde güller açıyor. Allah ta seni güldürsün. Bu neşen hiç kaybolmasın emi.
Tömürcekcim eğer buralarda bir bardak menekşe bulursam söz sana göndereceğim. Hemde o fırfırlı kırmızı beyazlısından. İnşallah görürüm. Bende arıyorum ama bir türlü göremedim. Bendeki uyuyan güzeli de kızım almış bana . Acemi şansı herhalde denk gelmiş. :D

bay tömürcek
12-05-2013, 18:19
Ablacım bunu hemen araştırıcam forumdan ve rhepsag67 ve jimini ikilisini en kısa zamanda tanımam gerekli madem bizim takımdan tanışmamak olmaz bir tane daha ablam olmuş olur eğer gelirseniz tabi ki mevlüte rhepsag abla da davetli :p

Ben ilk kez burada bir çiçekçide gördüm sene kaç tam hatırlayamıcam ablacım ananemler yeni ev yapmıştı ben de ananeme ev hediyesi olarak canlı çiçek alayım dedim (nedense heryere giderken canlı çiçek götürürüm hediye olarak ;)) baktım ki gloksinya diye birşey var çok hoşuma gitti ama 7.5 tl demişti ozamanın parasıyla baya bi paraydı (babannemin demesiyle ozaman baya bi paraydı iki öküz parası :D) yine maddi sıkıntımdan alamamıştım sonra forumdan tanıdım tam olarak bu çiçeği ve aşık oldum geçen de çiçekçimde görünce mutluluktan uçtum ama sonuç yine hüsran haha :D

Ablacım demek yakın olsaydık benim tavuklarımı, ördeklerimi, yumurtalarımı satmam okadar da zor olmayacakmış bazen çok nazlanıyor millet, yumurtalar tamamen organik ve çok lezzetli.

Ortancalarım klasik pembe geçen sene birini sirkeyle kırmızı yapmaya çalıştım ama olmadı sirkenin ekisiyle coştu da coştu yaprakları dalları çiçeğini de diğerinden güzel açtı ama renk yine pembe bu sene de bu saçı kıbrısı deniyeyim bakalım belki mavi ortancam olar :p

Kılıç ta başlardan alınmış olabilir blacım ama tanıdıkça alındığının yersiz olduğunu anlar mesel benim hiç itirazım yok sözlerine yani bit kadar dediysen bit kadarız cymbelina abla sirke kadar dersen evet sirke kadarız. Ve mesaj yazarken gömleğimin en üst düğmesini ilikleyip sandalyede oturuşumu düzelttim :D

Ablacım madem cezerye mezerye sevmiyosun ve ev baklavası istiyosun ben şu kenara sakladığım cevherlerden birini daha söyleyeyim acayip baklava yaparım evet ciddiyim hamurundan tutun da açması, döşemesi, kesmesi, şerbeti herşeyi bana ait süper baklava yaparım istediğiniz bu olsun ve pişirmesi de öyle davulda falan değil tuğla ekmek fırınında lezzeti bakımından fırın çok başka masraf ta hiç mi hiç olmaz un tarladan, ceviz tarladan, yoğurt ineklerden, yumurta tavuklardan e daha ne bir tek yapması kalıyor :p

bay tömürcek
12-05-2013, 18:21
Forumun neşesiiii evet evet sen canım Cymbelina. ,
Alemsin canım sen yaaa. Her mesajınla yüzümüzde güller açıyor. Allah ta seni güldürsün. Bu neşen hiç kaybolmasın emi.
Tömürcekcim eğer buralarda bir bardak menekşe bulursam söz sana göndereceğim. Hemde o fırfırlı kırmızı beyazlısından. İnşallah görürüm. Bende arıyorum ama bir türlü göremedim. Bendeki uyuyan güzeli de kızım almış bana . Acemi şansı herhalde denk gelmiş. :D

Allah başımızdan eksik etmesin cymbelina ablamızı amiiin ;) Ablacım teşekkür ederim düşünmen bile yeterli gerçekten sen bulursan benim için yetiştir onu arada resimlesen bile dünyalar benim olur :p İnşallah çıkar o yumru ablacım merakla bekliyorum gelişimini ;)

dağçiçeği
12-05-2013, 19:17
Gönlü zengin kardeşim benim. Ne diyeyim sana bilemiyorum. İnşallah istediğin tüm bitkilere sahip olursun. Tüm hayallerin gerçek olsun.

bay tömürcek
12-05-2013, 19:20
Gönlü zengin kardeşim benim. Ne diyeyim sana bilemiyorum. İnşallah istediğin tüm bitkilere sahip olursun. Tüm hayallerin gerçek olsun.

Negüzel bir dua ettin öyle ablacım benim gibi bitki aşığı birine edilebilecek en güzel dua ancak bu olabilir heralde ;) Ve amin cümlemizin diyerek herkese nasip olmasını istiyorum bu duanın ;)

kılıçh
12-05-2013, 19:30
sn cymbelina tamam büyüklere karşı gelinmez 18 yaşı altındaki herkes çocuk....:D

Cymbelina
12-05-2013, 19:55
Sayın Kılıç, evet 18 yaş altı ve de biraz daha üstü çocuk oluyor. Ben olsam adımı ve soyadımı açıkça yazmazdım - forumun bu kısmı üye olmayanlarca da görüntülenebiliyor - onu da not düşelim. Gene de siz bilirsiniz elbette, ben pimpirikli olduğumdan dolayı diyorum;). Ve sizinle tanıştığımıza memnun olduk delikanlı:)

kılıçh
12-05-2013, 21:42
doğru dediniz hemen adımı sildim...:o
bende sizinle tanıştığıma çoook memnun oldum...:D

melih500
14-05-2013, 00:04
bende 18 yaşındayım bakın ablacıklarım biraz benim sayfa yönlenin :D kıskanıyorum :D uzun zamadır ders çalışıyordum şimdi girme fırsatım oldu çok güzel bitkilerin...

Cymbelina
15-05-2013, 21:51
Tömürcek sende hiç sarılıcı/ sarmaşık türü birşeyler var mıydı? Mesela sabah sefan filan var mı? Bir de tırnak çiçeği deyip durmuştunuz bir sayfada Dağçiçeğiynen;), bu dediğiniz Kedi tırnağı denen çiçek mi? Eğer oysa, tohumdan mı yetiştirdiniz?

Bir de şurada bir sorum var, eğer bilgisi olan arkadaşlar var ise, bir el atabilirler mi ilgili başlıkta?

http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4257-24.htm#post1153944

bay tömürcek
15-05-2013, 22:32
Tömürcek sende hiç sarılıcı/ sarmaşık türü birşeyler var mıydı? Mesela sabah sefan filan var mı? Bir de tırnak çiçeği deyip durmuştunuz bir sayfada Dağçiçeğiynen;), bu dediğiniz Kedi tırnağı denen çiçek mi? Eğer oysa, tohumdan mı yetiştirdiniz?

Bir de şurada bir sorum var, eğer bilgisi olan arkadaşlar var ise, bir el atabilirler mi ilgili başlıkta?

http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4257-24.htm#post1153944

Cymbelina abla ben bayılırım sarkan ve sarılıcı türlere ve sabah sefalarım da var ****** ;) Tırnak çiçeği de bildiğimiz kedi tırnağı. Evet tohumdan yetiştirdim ama daha dikilecek duruma gelmediler, her sene tohumdan ekip yetiştiririm çok kolay çıkıyor tohumları ;)

İlgili başlıkta cevabı verdim ablacım :p Ama dediğim gibi pet şişe dar olabilir tavsiyem 7 numara saksı ve toprak çok kurumasın sabah sefası da buruşuyor hemencik ;) Ayrıca çok güneş sevmez sabah güneşi iyi :p

Cymbelina
19-05-2013, 00:24
Dağçiçeem, sence bu bizim Tömürcekte Clematis var mıdır? Kendisi hazır buralarda yokken, dedikodusunu yapmak istedim:D. Bence vardır, forumun en kirli çıkısı kendisi;). Hem nasılsa gelince söyler, ama bence vardır vardır ya da denemiştir. Hıı, efendim? Duyamadım, bir daha söyle, ne dedin? Hat gitti, bir daha söyle, bağır demedim bacım, sadece tekrar et:dilli:. Selluka mı? Zülfü yani:) Onu bilemiciim, o galiba yok.

En iyisi bize bir liste hazırlayıp versin, buraya yazsın, kendisindekileri. Mal beyanı gibi bir nevi;) Tömürcek, sen bu mesajı okuduğunda biz çok uzaklarda olacağız:D Ama sen yaz şu listeyi, gelip bakarız.

kılıçh
19-05-2013, 06:13
bence de türleri bilelim ona göre isteriz...:D

dağçiçeği
19-05-2013, 08:04
Dağçiçeem, sence bu bizim Tömürcekte Clematis var mıdır? Kendisi hazır buralarda yokken, dedikodusunu yapmak istedim:D. Bence vardır, forumun en kirli çıkısı kendisi;). Hem nasılsa gelince söyler, ama bence vardır vardır ya da denemiştir. Hıı, efendim? Duyamadım, bir daha söyle, ne dedin? Hat gitti, bir daha söyle, bağır demedim bacım, sadece tekrar et:dilli:. Selluka mı? Zülfü yani:) Onu bilemiciim, o galiba yok.

En iyisi bize bir liste hazırlayıp versin, buraya yazsın, kendisindekileri. Mal beyanı gibi bir nevi;) Tömürcek, sen bu mesajı okuduğunda biz çok uzaklarda olacağız:D Ama sen yaz şu listeyi, gelip bakarız.

Evet arkadaşım Clematis şu an yok galiba. Ama tömürcek zamanla onuda yetiştirir.
Zülfü ( selluka) tohumu eline geçse kesin yetiştirirdi. O da elinde yok galiba. Demek ki kimse tömürceğe selluka tohumu göndermedi.
Ahhh bu kırmızı örümcekler ... Başımın belaları. Eğer Zülfü mü bu örümceklerden kurtara bilsem hem çiçeğini görüp hemde bol bol tohum dağıtabileceğim. :(.

bay tömürcek
19-05-2013, 11:40
Vallaha bu sefer cymbelina abla bana kızacak neden derseniz hep paylaşmadığım şeyleri bulup çıkarıyor nerden aklına geliyor inan ki bilmiyorum ablamın kalbi temiz ya evet evet kalbi temiz ;) Ya bende clematis var evet ama yabani olanından hani şu tarlalarda beyaz beyaz açanlar var ya küçük küçük, çok güzel kokanlardan hah ondan var işte bir kök kokusunu çok seviyorum da bahçemde var bir tane :p

Ama onu neden paylaşmadım biliyor musunuz azcık büyüsün dedim oyüzden hani ;) Bende zülfüden de yok dağçiçeği ablacım abamec kullan iyi geliyor kırmızı örümcek ilacı o :p Neyse benim şu clematisi eklemem lazım cymbelina ablam görsün de bana hak versin aa evet bu yabani olanından eklemese de olurmuş desin yani :p

Rana+miraç
19-05-2013, 15:40
Pes yani Cymbelinadan korkulur. Clematis var mıdır diye sorunca '' nereden aklına gelmiş, olsa tömürcek mutlaka bir yerlerde bahsederdi'' diye düşündüm. Ama tömürceğin var ama biraz büyüsün dediğini okuyunca korkuyla etrafıma bakındım ve biri bizi izliyor, kim acaba diye içim ürperdi .

dağçiçeği
19-05-2013, 17:02
:eek:Cymbelina :eek: önsezi yok yok altıncı his :( korkulur senden :D

bay tömürcek
19-05-2013, 19:07
Ablalarım cymbelina ablamın kalbi temiz kesinlikle başka bir açıklaması yok bunun ;);)

bay tömürcek
19-05-2013, 21:53
Biraz resim yükleyeyim ;) İlk önce clematisle başlayalım cymbelina ablam için :p Sondaki resim benim clematisin çiçekli hali resmi netten alıntı yaptım büyüyünce böyle açıcak işte ;)

406554

406555

406556

406557

kılıçh
19-05-2013, 21:59
çok güzeller...;)
ilerki yıllarda çiçekleri büyüyor değilmi?:D

bay tömürcek
19-05-2013, 22:00
Petunyalarım ;) Kırmızılı katmerli favorim benim :p

406570

406571

406572

406573

bay tömürcek
19-05-2013, 22:03
Kohleram açtı açıcak :p Çiçek tomurcuğu çok güzel tüylü kadife gibi ;)

406582

406583

406584

dağçiçeği
19-05-2013, 22:08
Harika bunlar tömürcek , esas kirliçıkı bulundu. ;)
İyi ki Cymbelina sormuş yoksa bunlar pek günyüzü görmeyecekti.
Ama şunu da söylemeliyim ki bu tür Clematis çok çabuk coşup ortamı elegeçiriyor diye biliyorum. Dikkat et. Kokusu da çok güzeldir. İyi günlerde büyüt.

serkan_istanbul
19-05-2013, 22:08
maşallah benden gelsin kardeşim.

bay tömürcek
19-05-2013, 22:09
Sabriyelerim ;) İçerde durmuyorlar sadece foto çekmek için masanın üzerine koydum :p

406594

406595

406596

406597

bay tömürcek
19-05-2013, 22:15
Katmerli camgüzelim bu aralar çok güzel maşallah :p Büyümeye çalışan çiçek ve süs biberi fidelerim ;)

406611

406612

406613

406614

bay tömürcek
19-05-2013, 22:23
Yaprak güzelim :p Her sene illaki en az 1 saksı dikerim büyür büyür penceremi kaplar :p Dallarından çoğaltıyorum çok kolay köklenen bir çiçek ;) Biraz büyüsün çoğaltıp hediye edicem eşe dosta ;)

406630

406631

bay tömürcek
19-05-2013, 22:27
Sardunyalarım budamadan sonra ancak kendilerine geldiler 2 tanesi açtı ;) Buda kapının önündeki kırmızı sardunyam testiye diktim bunda çok hoş duruyor hele ki açınca :p

406637

406638

bay tömürcek
19-05-2013, 22:31
Aşk merdivenim gelişmesini hızlandırdı ışık aldığı için büyümesi güzel gidiyor :p

406647

406648

406649

bay tömürcek
19-05-2013, 22:39
Küçük kuzenlerim geldiler bugün tutturdular abi bizi tarlaya götür gelincikten gelin yap bize dediler ;) Hayatta kıramam küçük çocukları koydum traktöre onları hep beraber tarlaya gittik bol bol eğlendiler :p Gelinleri yaptık damatsız olur mu damatta yapıcaktım babam aradı eve gelin dedi gelinlerimiz damatsız kaldılar malesef ;) Bizde izdivaca çıkarırız napalım :D

406678

406679

406680

bay tömürcek
19-05-2013, 22:45
Mayıs ayını çok seviyorum gelincikler her yeri kapladılar buğday, araka tarlaları gelincik dolu :p Mayıs ayında bizim köy böyle oluyor ;)

406693

406694

406695

406696

406697

bay tömürcek
19-05-2013, 22:52
çok güzeller...;)
ilerki yıllarda çiçekleri büyüyor değilmi?:D

Hayır kılıçcım çiçekleri hep bukadar açıyor küçük küçük ;) Yabanisi zaten bu tarlalarda yetişenden çok arsız ama çok güzel kokuyor :p

bay tömürcek
19-05-2013, 22:55
Harika bunlar tömürcek , esas kirliçıkı bulundu. ;)
İyi ki Cymbelina sormuş yoksa bunlar pek günyüzü görmeyecekti.
Ama şunu da söylemeliyim ki bu tür Clematis çok çabuk coşup ortamı elegeçiriyor diye biliyorum. Dikkat et. Kokusu da çok güzeldir. İyi günlerde büyüt.

Ablacım bu küçük ve çiçeksiz diye paylaşmamıştım ben bunun resmini ;) Cymbelina abla sordu diye ekledim :p Evet ablacım çok çabuk heryeri kaplıyor bizim tarlalar bunlarla kaplı ve kokusuna diyecek yok okadar güzel ve tatlı bir kokusu var ki :p

bay tömürcek
19-05-2013, 22:56
maşallah benden gelsin kardeşim.

Teşekkür ederim serkan abicim eksik olma ;)

YeniGine
19-05-2013, 23:26
Sevgili bay tömürcek sardunyan testisi ile çok güzel görünüyor, çiçeğinide görürüz inşallah. Gelincikten gelin ilk kez görüyorum, çok da hoşuma gitti harika olmuş. Bizim buralarda hiç gelincik yok çok güzel görünüyorlar inşallah tohumunu bulup her yere savurmalı diye düşünüyorum.
Ellerine, gönlüne sağlık, her şey çok güzel. Maşallah!..

bay tömürcek
19-05-2013, 23:48
Sevgili bay tömürcek sardunyan testisi ile çok güzel görünüyor, çiçeğinide görürüz inşallah. Gelincikten gelin ilk kez görüyorum, çok da hoşuma gitti harika olmuş. Bizim buralarda hiç gelincik yok çok güzel görünüyorlar inşallah tohumunu bulup her yere savurmalı diye düşünüyorum.
Ellerine, gönlüne sağlık, her şey çok güzel. Maşallah!..

İnşallah açıcak yenigine ablam beğenmene ayrıca sevindim ;) Aa ablacım gelincikten gelin herkes biliyor sanırdım :p Küçükken tarlalardaki tek eğlencemizdi tabi şimdi büyüdük tarladaki işten bırak bebek gelin yapmayı gelincikleri göremiyoruz ;) Tohumunu ben geçen sene bahçeye saçtım evin önünde de gelinciklerim var ablacım çok güzel oluyor senin tarlalarına da yakışır bu kırmızı güzeller :p

ıldır
20-05-2013, 01:55
Sabriyelerim ;) İçerde durmuyorlar sadece foto çekmek için masanın üzerine koydum :p

406594

406595

406596

406597

Bunlar harıka..sizin oranın havasındanmı suyundanmı yoksa senın sevgındenmı.....

dağçiçeği
20-05-2013, 02:14
Sevgili Tömürcek önce sana daha sonra da tüm bitkilerine maşallah . Hepsi birbirinden güzel çiçeklerinin.
Evet yabani Clematis çok arsız oluyor. Ama dediğin gibi kokusu muhteşem. Çok severim kokusunu. Bizim buralarda da çok vardır. Küçükken pikniğe gittiğimiz ormanlık alanda o kadar kalınlaşmışları vardı ki tarzancılık oynadığımızı hatırlıyorum. :D
Bitkilerinin hepsi birbirinden güzel. Katmerli cam güzeli , kohlera , e.milliler , yaprak güzeli hele o petunyalar ...... Ama ben gelinciklere bittim . Kaç yıldır bu şekilde gelincik tarlası görmek istiyorum. Senin memlekete gelmek şart oldu. Şaka biryana gittikçe gelincikler de azalıyor galiba. Eskiden yol kenarlarında görürdüm. Bu yıl hiç görmedim. :( gelincik gelinlerde çok güzel. Ellerine sağlık.Damatları merak ettim. :D

Cymbelina
20-05-2013, 15:23
Pes yani Cymbelinadan korkulur. Clematis var mıdır diye sorunca '' nereden aklına gelmiş, olsa tömürcek mutlaka bir yerlerde bahsederdi'' diye düşündüm. Ama tömürceğin var ama biraz büyüsün dediğini okuyunca korkuyla etrafıma bakındım ve biri bizi izliyor, kim acaba diye içim ürperdi .

Yaaav, biz bişeyi biliyoruz da soruyoruz demi?:dilli: Yok, yok, bildiğimden değil ama bu hınzır yumurcakta kesin vardır veya hiç değilse birşeyler itiraf ettiririm diye sordum. İyi ki de sormuşum:) Bak neler neler çıkıyor. Evet, bugüne kadar Tömürcek'e zorla itiraf ettirdiklerim:

Kına çiçeği, gelin tacı, bir şey daha vardı unuttum, kedi tırnağı, yabani clematis, portakal ve limon fideleri. Bir de başka sayfalarda anlatıyor - çanta çiçeği, vb. Ben size diyorum, inanmıyorsunuz, kirli çıkı işte:dilli:;) Ona kalsa sadece Sabriye, menekşe, Cevdet ve petunyaları (+kış sonu nergisleri).

Anlatmıyor çünkü nazara gelmek istemiyor olaplüp:) Benim de bunca çiçeğim olsa, belki ben de hepsini anlatmazdım. Neyse, biz bir an evvel gidelim, olayı yerinde müşahade edelim kızlar. Hem bak traktörü de varmış, oraya kadar patpatla (iple bağlanarak) gideriz, onların orada da traktörle gezeriz.

Zülfü yoksa sende Tömürcek, bir gün edindiğinde Dağçiçeği sana anlatır, Zülfü nedir ne değildir, değnek hangi durumlarda gerekir:dilli:, sardunyaları o değnekle aşağı itebilir mi, bir kaplumbağa bulup oyuncu olmak içün evden kaçar mı - tüm bu kimsede olmayan detayları o sana iletir.:D

Gelinciğin çiçeğinden gelin yapman ve eklemen çok hoş olmuş, mutlu oldum görünce, biz de çocukken yapardık, şimdi yap deseler yapamam, unuttum.

Sen de iğde seviyordun değil mi? Bizim buarada eve yakın bir parkta iğde ağaçları var. Şimdi de tam çiçek zamanı, öyle güzel kokuyorlar ki, camı açınca rüzgarla eve bile geliyor kokusu. Çok severim ben de. Bugün dayanamadım, çiçekli bir dal getirdim eve, suya koydum.

Çelik için uygun mevsim değil, değil mi? Köklenir dersen kesin, birkaç dal alayım. Ama üzerleri çiçek dolu elbette, olmaz belki de. Hanımeliye mesela toprağa dikin, hemen tutar deniyor ya, bu da tutsa hepinize birer dal alırım.

Ve de son olarak gelelim listeye. Evet, bayım, neden hala bir liste göremiyoruz? Neyse, baskı yapmayayım.

Lanet olsun, Federaller! I'm outta here (ben kaçtım).

Cymbelina
20-05-2013, 16:18
Ne zamandır söyleyecektim, unutuyorum hep, içime dert oldu. Önceki mesajlardan birinde hani demir sülfat şöyle, yok demir oksit hödödö hödödö birşeyler dedim ya, kendimi biraz kötü hissettim. Sanki böyle çok bilmiş, ukala biri gibi yazmışım gibi geldi. Öyle tipleri hiç sevmem. Halbuki ben de bu demir türlerinin farklı şeyler olduğunu forumdan veya sağdan soldan duydum, yoksa kimyayı en son Lise 1'de görmüş insanım ben, ben kim, demir sülfatı demir oksitten ayırt etmek kim? Gerçi kimya dersinde elementlerin orbital olayı vardı ya, orbital sıralaması 1s2 2d2 bilmem ne, heh işte bir tek onlarda biraz iyiydim:D, ama şimdi yap desen yapamam. Allah'ım giderek daha da yaşlanıyorum:)

Neyse, efendim gelelim mevzuya. Ey okur, bu sayfa sahibinin bir zamanlar aradığı bir çiçek varmış, belki gelen geçen bu vesileyle ilgilenir diye, bağlantısını ekleyeyim:

http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/28275.htm

Bendekiler hep normal klasik sardunya. Ama elinde aradığın türde olan varsa ve paylaşmak isterlerse o başlıkta sana ulaşırlar belki Tömürcek.

Lanet olsun, şimdi de aynasızlar!:dilli: Ben tüyüyorum.

bay tömürcek
20-05-2013, 20:06
Bunlar harıka..sizin oranın havasındanmı suyundanmı yoksa senın sevgındenmı.....

Abicim nedendir bilemicem ama galiba sevgimden çünkü ben bunları öyle böyle ya da şöyle değil çok başka seviyorum ;) Yanlarından geçerken naber kız mı demediğim kalıyor sabah kalkınca günaydın yavrucuklarım mı demediğim kalıyor biri görse deli der bana :p:D

bay tömürcek
20-05-2013, 20:10
Sevgili Tömürcek önce sana daha sonra da tüm bitkilerine maşallah . Hepsi birbirinden güzel çiçeklerinin.
Evet yabani Clematis çok arsız oluyor. Ama dediğin gibi kokusu muhteşem. Çok severim kokusunu. Bizim buralarda da çok vardır. Küçükken pikniğe gittiğimiz ormanlık alanda o kadar kalınlaşmışları vardı ki tarzancılık oynadığımızı hatırlıyorum. :D
Bitkilerinin hepsi birbirinden güzel. Katmerli cam güzeli , kohlera , e.milliler , yaprak güzeli hele o petunyalar ...... Ama ben gelinciklere bittim . Kaç yıldır bu şekilde gelincik tarlası görmek istiyorum. Senin memlekete gelmek şart oldu. Şaka biryana gittikçe gelincikler de azalıyor galiba. Eskiden yol kenarlarında görürdüm. Bu yıl hiç görmedim. :( gelincik gelinlerde çok güzel. Ellerine sağlık.Damatları merak ettim. :D

Dağçiçeği ablacım bu clematisi bir çardak yapıp ona sardırmayı düşündüm ama sonradan çok arsız oluyor diye çardak yapacağım yere geçen yıl bir mor salkım diktim çelikten o yetişiyor clematistenvazgeçtim çardak için ;) Kökler dediğin gibi çok kalın ve koku muhteşem hele ki sıcakta bayabiliyor bazen :p

Ablacım buralar hala gelincik dolu daha ne tarlalar var da gidemiyorum fırsat bulup. Ayrıc buyrun gelin ablacım başımın üstünde yeriniz var ;) Gelinlerin damatları da çok güzel oluyor ama vakit darlığından yapamadım :D

bay tömürcek
20-05-2013, 20:25
Cymbelina ablam döktürmüş gene yahuu :D Ablacım inan nazardan falan değil ya da sakladığımdan değil yavaş yavaş olanları paylaşıyorum zaten o limon, kına çiçekleri, gelin tacı falan da paylaşıcaktım aslında ama sen benden önce davrandın :p Cymbelina ablacım sen gel ben sana gelincikte yaparım damatçıkta, artı traktörde var, mevlüt okuyunca şöyle bir tarlaya falan gideriz :D

Zülfüye ve kaplumbağayı sadece sayfalardan birazcık biliyorum ve dağçiçeği ablacım zülfün kurtulsun ilk tohumlara ben talibim önemle rica ediyorum ve benimkiler de zühtü olucak zülfünün çocukları :D

Ablacım iğdeye bayılırım abartmıyorum kokusuna hastayım. Ama şimdi tutmaz çiçekli ve yapraklı olduğu için. Kasım ayında alıp dikersin ablacım. Hanımeli arsız oluyor çabucak tutuyor ama iğde öyle mi bilmem kasımda dene bi ablacım belki tutar. Liste işine gelince blacım inan hiç aklıma gelmedi ama eğer istersen ya da isterseniz listeyi yaparım sizi kıracağıma gözlüğümü kırarım ;)

Ben o başlığı açtım ama ablacım hiç dönen olmadı sonra ben birkaç tane öyle istediklerimden konu komşuda görüp istedim bikaç çelikte iteden geldi e sakız da aldım bu sene, ceylan da olmayıversin zaten yeterince çiçeğim var Allah onlara zeval vermesin ve o başlığı alıp gün yüzüne taşıdığın için, böyle bir incelik gösterdiğin için sana tüm kalbimle teşekkür ederim ablacım :)

dağçiçeği
21-05-2013, 10:09
Tömürcek bak benim sabriyeme. :D boyuna posuna bakmamış ta çiçek açarmış. :D

kılıçh
21-05-2013, 10:14
sabriye dediğiniz e milli değilmi?

dağçiçeği
21-05-2013, 10:20
Evet . Tömürcek E. Millilere Sabriye diyor . O yüzden Sabriye dedim. :D

kılıçh
21-05-2013, 10:25
Evet . Tömürcek E. Millilere Sabriye diyor . O yüzden Sabriye dedim. :D

güzel adlandırma..:D
bende sardunyayı bülent diye seviyorum...;)
bana saçma gelirdi demekki tek ben yapmıyorum bunu.....:D

bay tömürcek
21-05-2013, 13:03
Tömürcek bak benim sabriyeme. :D boyuna posuna bakmamış ta çiçek açarmış. :D

Ablacım maşallah sabriyeler zaten böyle oluyor küçücükken çiçek açıyorlar ;) Bu bende tek olan büyük yapraklı sabriyeden bunun çiçeği de yaprağı da çok güzel :p

bay tömürcek
21-05-2013, 13:05
güzel adlandırma..:D
bende sardunyayı bülent diye seviyorum...;)
bana saçma gelirdi demekki tek ben yapmıyorum bunu.....:D

Kılıçcım benim koyduğum bir isim değil yani e.miliinin bizim buralardaki yöresel adı sabriye ;) Senin sardunyana kendi koyduğun isim galiba o, ama sabriye direk olarak çiçeğin ismi yöresel yani ben koymadım :p

kılıçh
21-05-2013, 13:37
Kılıçcım benim koyduğum bir isim değil yani e.miliinin bizim buralardaki yöresel adı sabriye ;) Senin sardunyana kendi koyduğun isim galiba o, ama sabriye direk olarak çiçeğin ismi yöresel yani ben koymadım :p

bugün bişe daha öğrendim...:D

GÜLSEN_
23-05-2013, 22:37
Yine herşey çok güzel ablacım benim yüreği güzel kardeşim hepsi resimlerine yazılarına yansıyor ALLAH mutluluğunu neşeni daim etsin inşallah ellerine emeğine yüreğine sağlık ablacım :)

bay tömürcek
23-05-2013, 22:46
Yine herşey çok güzel ablacım benim yüreği güzel kardeşim hepsi resimlerine yazılarına yansıyor ALLAH mutluluğunu neşeni daim etsin inşallah ellerine emeğine yüreğine sağlık ablacım :)

Aahhh benim gülsen ablaam seni burda görmek negüzel ablacım özledim valla :( Çok teşekkür ederim ablacım beğenmene çok sevindim ayrıca o senin güzel görüşün gülsen ablacım, kucak dolusu sevgilerimle ;)

Cymbelina
24-05-2013, 21:51
Peki ya, Hibiskus/Japon gülü desem???;) O var mı peki? Bu aynı zamanda Dağçiçeğiciğimde de olabilir, ciddi şüphelerim var olduğuna dair, ikiniz de kirli çıkısınız - varsa Hibiskusunuz, herkes kendi sayfasında açıklasın gayri:D Tek tek sordurtmayın:dilli:

Bir de hazır sormuşken, sundaville'i de ekleyeyim:)

bay tömürcek
24-05-2013, 22:02
Peki ya, Hibiskus/Japon gülü desem???;) O var mı peki? Bu aynı zamanda Dağçiçeğiciğimde de olabilir, ciddi şüphelerim var olduğuna dair, ikiniz de kirli çıkısınız - varsa Hibiskusunuz, herkes kendi sayfasında açıklasın gayri:D Tek tek sordurtmayın:dilli:

Bir de hazır sormuşken, sundaville'i de ekleyeyim:)

Valla bu sefer ıskaladın ablacım :D Hibiskusum yok sundavillemde yok ama bu hafta bu ikisi de gelmiş benim çiçekçiye hibiskuslar 10 tl olduğu için al(A)madım :p Sundaville sarılıcı olduğu için çok hoşuma gidiyor ama o da 10 tl den aşağı değildir bir ara param olursa düşünüyorum bu ikisini ;)

Cymbelina
24-05-2013, 22:27
Sus, bana cevap verme:dilli::D Şuna bak ya, bir de ıskaladın diyor, var demedim zaten, var mı dedik, değil mi?;) Ayrıca, hayret yani sende olmayan bir çiçek de varmış demek ki:dilli: Gazetelerin manşetlerini şimdiden görebiliyorum: Tömürcek Efsanesinin sonu mu geldi?:dilli::D İnşallah en kısa zamanda hepimizde olur bu ikisinden, çok güzeller. Hastasıyız hepsinin vesselam:)

bay tömürcek
24-05-2013, 23:19
Sus, bana cevap verme:dilli::D Şuna bak ya, bir de ıskaladın diyor, var demedim zaten, var mı dedik, değil mi?;)

Tahsin bey osmanıng anası beni hep ezikliyur :D Seviyorum ben bu dilber halayı yahu :D Amin cymbelina ablam inşallah ediniriz bunları aslında herşey paraya bakıyor ama o da bizde yok bizim işimiz gene nasibe kısmete kaldı ;)

Cymbelina
24-05-2013, 23:30
Tömürcekciğim, cehaletimi bağışla, yaptığın göndermelerdeki isimleri çözemedim;) Ben seni ezmeye çalışmıyorum, sadece orada Hibiskus ve sundaville'i tutturamadığım için çemkirdim biraz:dilli::D Hibiskusu önceden beri biliyorum da sundavilli ilk kez forumda görmüştüm, sanırım Sn seyfi0505'in sayfasındaydı, onda da maaşallah epey bir çiçek vardı. Yağmur duası misali çiçek duasına çıkalım bari:)

Holy şit:dilli: Tenzile ve Dursun yenge, ben topukluyorum:dilli::D

bay tömürcek
24-05-2013, 23:43
Tömürcekciğim, cehaletimi bağışla, yaptığın göndermelerdeki isimleri çözemedim;)

Holy şit:dilli: Tenzile ve Dursun yenge, ben topukluyorum:dilli::D

Ablacım avrupa yakası vardı ya dilber hala vardı orda oydu işte kastettiğim ;) Hibiskus dalını suda çimlendirip dikiliyor ananeme yaptık bu kışın şuan 30 cm oldu boyu ama bu aylarda çelik almak en iyisi çünkü kışın çoook uzun zamanda kök yaptı suda hatta kökte değil beyaz pütür pütür şeylerle kaplandı gövdesi bende dik anane onlar kök yapar dedim dikmiş ve tuttu :p

Bende şu son yazdığını anlayamadım ablacım holy şit ne ki dedim dursun yengeyi de nerden hatırladın valla satır aralarını bile kaçırmıyosun helal bide yaşlıyım demez misin ablam benim :p

Cymbelina
24-05-2013, 23:52
E kendin için de alıp bir dal köklendirseydin ya keşke. Benim sözlerime gelirsek, ben de önceki mesajlarımdaki gibi gene filmlerden gönderme yapmıştım, onun Türkçesini yazmam pek uygun olmaz:D esprim güme gitti:(:D

bay tömürcek
24-05-2013, 23:57
E kendin için de alıp bir dal köklendirseydin ya keşke. Benim sözlerime gelirsek, ben de önceki mesajlarımdaki gibi gene filmlerden gönderme yapmıştım, onun Türkçesini yazmam pek uygun olmaz:D esprim güme gitti:(:D

Ablacım ananeme de tanıdık bir teyze getiriyor ilk getirdi direk toprağa dikmiş olmadı ikinciye bidaha getirdi suya koy dedim orda oldu yani ananemde yok daha büyücekte olcakta ben ölürüm ozamana ;) Ablacım aslında espirinin orasını anladım ama mantığı çözemedim konuştukça daha da batıyorum Allahıım :D

Cymbelina
25-05-2013, 00:14
Tövbe de, Allah gecinden versin, sen kendin için de bir dal edinmeye çalış sağdan soldan, senin ilgin ve sevginle kısa sürede kocaman olur o, merak etme;) Sizin bu teyzeler, yengeler valla maaşallahı var hepsinin, sürekli bir sirkülasyon halindeler, çiçek- çelik dağıtım/paylaşım ağı, mekik dokuyorlar:D. Hani kadınların altın günü olur ya, sizin oradaki hanımlar da kabul günlerinde çelik, çiçek, tohum günü yapıyorlar gibi neredeyse. Aaa, hay Allah, hanımlardan fazla bahsettim:dilli:, az kalsın içimdeki kadın ortaya çıkacaktı:dilli:, maazallah az kalsın bir mağduriyete sebep olacaktı böylesi kadınsı bir mesaj:dilli::D

Neyse, Tömrücekciğim haydi bakalım bol çiçekli rüyalar:)

dağçiçeği
25-05-2013, 11:30
Şşşşt ne oluyor burda bakalım.
Hibiskus muydu neydi bende de ondan yok. Zaten olsa bu şekilde bahsetmez canım hibiskusum derdim büyük ihtimalle. :P :D
Bir ara sandaville den vardı çiçekçide de içim gitse de alamadım. Balkonda sarmaşık bakamıyorum diye. Belki daha sonra tekrarı gelir diye belki de sellukam o aralar bitlerle mücadele edip durduğu içindir bilemiyorum.
Birdaha da gelmedi çiçekçiye işte. Benim şansıma. :(
Bu arada aklıma ne geldi bu Tenzile yenge ve saz arkadaşları birde Cymbelina nın peşindeki federaller acaba bu yazdıklarınızı okusa neler olur ? :D seyreyle cümbüşü. :D

Cymbelina
25-05-2013, 16:46
Aslında geçen benim de aklıma geldi. Tömürcek burada isimleri de ifşa ediyor. Onların oradaki bu meşhur teyzeler, yengeler de hasbelkader üye olurlarmış buraya ve okurlarmış. Allaah, artık Tömürcek düşünsün gerisini. Valla ben masumum, sehven zikrettim o isimleri:dilli::D

bay tömürcek
25-05-2013, 17:17
Cymbelina ablacım inanır mısın sülalemde çiçek yetiştirmeyen kişi sayısı çok az o yetiştirmeyenler de ya yeri olmadığından ya da başka sebepten hepsinin az çok çiçeği var çok mu şanslıyım ne yahu :D

Ablacım hibiskus diğer bir yengemde de var onunki belki büyümüştür kışın biraz ufaktı, ziyaret farz oldu yani hasibe yengeme :D Yengeler, teyzeler durmuyorlar ki nerde ne görseler alıyorlar sonra da '' aaa gız bi çiçek aldım geçen görmen ilazım sen de yok mu ondan? '' bidahaki gelişte ya o çiçekten saksıya dikilip getirilmiştir ya da çeliği çomağı işte, sürekli bir hararetli çalışma içerisindeler :D

bay tömürcek
25-05-2013, 17:23
Dağçiçeği ablam hibiskusu ben bulursam sizide hibiskuslarım merak etmeyin benim bulmam yeterli :D Sundaville hala var çiçekçide ama param yok benim param olur da alırsam dağçiçeği ablama uygun bir organından bağış yapılacak listeye eklendi :D

Merak etmeyin benim yengeler, teyzeler bilgisayarı açmayı bile bilmezler hem adımla da üye olmadım böle kod adlarıyla buralarda yengelerimi çekiştiriyorum yaşasın kötülük :D Yani bu ismi geçen tombik tatlı yengelerimin buraya üye olmasını yüzdeye vurursak - ki vuramayız ihtimal bile yok :D - üye olmazlar ve biz de zarar görmeyiz yoksa ordu gibi bunlar yanarız :D

Cymbelina
25-05-2013, 21:23
Niye inanmayayım canım, inanıyorum, tahmin edebiliyorum. Ayrıca, armut dibine düşermiş:) İşte apaçık örneği de sensin. Evet, artık 40 kere hibiskus hibiskus dedik, bir şekilde edinmen şart oldu, namını düşünmelisin biraz da:) Tombik yenge ordusu diyorsun, şöyleler böyleler diyoruz da aklıma geldi, sayfaları üye olmayanlar da görebiliyor. Bu yengelerin başka yeğenleri de vardır, onlar da bilgisayar kullanıyordur, bence tikat et sen:dilli::D Senin profilinde ikameti Yurtdışı filan yap olmazsa:dilli:. ,

Bu arada sen enzim türü birşeyler yaptın mı? Geçen sana o başlığın linkini vermiştim, okundu mu bakayım o başlık?:dilli:

Diğer sorum şu: Senin bu bahsettiğin söğüt gübresi ne ayak dermişim:D Yani afedersiniz, o gizli madde nedir, izah edebilir misiniz?

bay tömürcek
25-05-2013, 22:20
Ablacım dediğin gibi ben dibine düşmüşüm :D Hibiskusun burda bir dükkanda karamel rengi var acayipte büyümüş çekinmesem bir dal isticem de çekiniyorum beni çok geri çevirdiler zamanında oyüzden kimseye mudana etmek istemiyorum artık ;)

Burda çiçekçide var 10 tl olmadı çiçekçiden alırım hibiskus kolay yani :p Ablacım yeğenler var tabi bu yengelerin falan ama kimse böyle sayfalara bakmaz hiç birinde çiçek svgisi yok yeni nesil içinde ben tekim yani :D

Ben enzim başlığını okudum ablacım verdiğin tarifi de kaydettim ama yapma fırsatım olmadı daha ;) Söğüt gübresi de söğüt ağacının zamanla çürümesiyle oluşan torf benzeri kahverengi bir gübre söğüt ağacının içinde oyuk yerde oluyor menekşe başlığında saksı harcı sayfasında resimlerim ve açıklamarım var cymbelina abla orda tanıttım ama bulması gayet zor çünkü her söğütte olmuyor binde bir ablacım :( Galiba sen çaktırmadan menekşe işine giriyosun ablacım burnuma değişik kokular geliyor :D

Cymbelina
25-05-2013, 22:38
Aferin, boşver müdana etme, sorma, aferin. Heyvan :dilli:gübresi demiştin, onu kullanıyor musun peki çiçeklerinde, saksılarda? Ya konuş işte, ver artık şu sırrını oğlum:dilli: Yok bu böyle olmayacak, seni çapraz sorguya alacağız:dilli::D Ben o dediğim enzimsi olayı denek saksılarda 3. kez sulayarak verdim, bakalım. Şu ana kadar sararma veya bozulma olmadı. O da artık daha fazla sıcakta beklemeyeceği için azar azar hepsine dökeceğim sanırım sonraki sulamalarda.

Senin söğüt gübrenin menekşede kullanıldığını bilmiyordum, ben normal her çiçekte kullandın sandığım için sordum. Bu arada kabak çeşitlerine maaşallah:) Daha önce de demiştim, o susak kabaklarını bir şekilde değerlendirsen, ne bileyim satamaz mısın mesela? Misal, onu süs eşyası olarak satan bir yer bulunmuş olsa, sen de onlara pazarlasan. Gerçi uçuk bir fikir oldu ama, nerden bulacağız öyle bir yeri.

bay tömürcek
25-05-2013, 22:51
Ablacım dediğim gibi hiç bir katkı maddesi kullanmıyorum çiçeklerimde sadece su :p Hayvan gübresini yanmışını saksılara karıştırıyorum aslında ama bu sene yanmışını bulamayınca bu seneki saksılarımda yok söğüt çınar gübresi falan karıştırdım bu sene azcıcık zaten gramla bulunuyor bir ara çuvalla bulmuştum dağıttım herkeslere :D

Söğüt gübresini istediğin çiçekte kullanabilirsin ablacım gyet yararlı ;) Susaklarımı satmya kalktım ablam alan bakan olmadı ilk edinirken tohumunu kimsede bulamayınca aktardan alayım dedim abi bana 1 liralık ver dedim aklımda canlanan bir avuç tohum bana dedi ki 1 liralık olmaz 3 çekirdek 1 lira dedi şaşırdım almadım sonra bir yerlerden buldum edindim ama satamıyorum.

Dediğin gibi sırf hediyelik eşya ve antika satan bir dükkan var bir su kabağı lamba yapmışlar gayet süssüz ve sade kaç para dedim 110 dedi ben getirsem susak alır mısın dedim yok almam dedi yani susaklarımı satamıyorum malesef :) Çekirdeklerini satayım dedim onları da almadılar yani benim susaklar sadece isteyenlere verilerek değerlendiriliyor okadar ;)

SUDEM
27-05-2013, 10:34
Şu çiçeklere biz muhabbet çiçeği diyoruz aynı begonya gibi harika birşey hiç çiçeği bitmiyor bide acayip büyüyorlar ;) bu alttaki de kadın doğum menekşelerim falan burda yavruluyor diğer çeliklerde burda :D
336711

336712

336713

vuuu hazine mi buldum ben :)

SUDEM
27-05-2013, 10:36
Ördeği bilmem ama tavukları düdüklü tencerede hayal etmedim değil:)
:D çook güldüm çook :D

SUDEM
27-05-2013, 10:49
pek sevgili bay tömürcek...
hani diyorum şöööle bi karma yapsan bana..ve ben onları balkonuma sıra sıra diktiğimde herkes büyülense güzelliklerine...olmaz mı?

Cymbelina
27-05-2013, 11:36
Sevgili Sudem, konu çiçek olunca insanın bu güzellikleri görünce içi gidiyor, değil mi?;) Hele bunca çeşit varken:) Elinizde olmayan çeşitlerden edinmek için forumdaki ilgili ana başlığı takip edebilirsiniz, çok çeşitli bitkileri sıklıkla karşılıksız olarak dağıtan arkadaşlarımız oluyor:) O sayfanın bağlantısına tıklarsanız, açılacak sayfada alt başlıklar halinde birçok bitkinin paylaşımını görebilirsiniz;)

Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)

Ayrıca, örneğin aradığınız belirli bir çiçek varsa, aşağıdaki sayfaya siz de bir ilan bırakabilirsiniz:

Arıyorum - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/)

SUDEM
27-05-2013, 13:13
bahsettiğini başlıkta gezindim durdum..istediğim türleri kaçırdığımı gördüm...bay tömürcek belki yardım eder diye düşündüm :) o kadar güzelliğe tek başına sahip olması adil değil dimi ama :)

Cymbelina
27-05-2013, 13:49
Adil, adil:D bence:dilli:.Bizim Tömürcek bit kadar çocuk filan ama gayet güzel bakıyor, dillerinden anlıyor, belki bizde olsa bu kadar güzel olmazlar:)

Şaka bir yana, dediğiniz gibi bazen aradığımız bitkinin paylaşımı bitmiş olabiliyor, o yüzden sıklıkla takip etmek lazım o başlığı. Bazen de bir sonraki paylaşım için sıra oluşturulabiliyor çünkü. İsteyip de kaçırdığınız türler için de Arıyorum başlığına bir mesaj bırakın, belki şansınıza elinde fazla olan biri vardır. Bir de forumun toplantılarına katılma şansınız olursa orada da gene paylaşıyor arkadaşlarımız çelik vb. Ayrıca forumun Tohum takas etkinliğine de katılabilirsiniz, onun da ayrı sayfası vardı. İnşallah aradıklarınıza kavuşursunuz:)

bay tömürcek
27-05-2013, 15:48
pek sevgili bay tömürcek...
hani diyorum şöööle bi karma yapsan bana..ve ben onları balkonuma sıra sıra diktiğimde herkes büyülense güzelliklerine...olmaz mı?

Sude abla gerekli yanıtı özel mesajla verdim ;)

Aysel Yavuz
27-05-2013, 16:21
Bay tömürcek sayfanı sürekli takip ediyorum..Bitki sevgine hayranım..Hep böyle devam et kardeşim..sevgilerimle..

yaprak7
27-05-2013, 16:42
Merhaba Baytomurcek..sayfani surekli takip ediyorum. Masallah cok guzel cicek yetistiriyorsun Sana bir sey sormak istiyorum. Seker begonyam var, ciceklerinden tohum olusuyor sanirim ama dalindan kurumadan dokuluveriyor. Normalde boyle mi olmasi gerek. Bi yerde okumustum. Teneke zimparalandigindaki gibi olur yazmissin tohumlari icin. Baktim ayni oyle tuz gibi seyler var cicegin icinde ama beyaz beyaz. Olgunlasmis hali mi bu tohumlarin, yoksa benim cicekler hemen dokuluyolar mi ?

bay tömürcek
27-05-2013, 17:38
Bay tömürcek sayfanı sürekli takip ediyorum..Bitki sevgine hayranım..Hep böyle devam et kardeşim..sevgilerimle..

Aysel ablacım teşekkür ederim güzel sözlerin için ben yaşadığım sürece bu çiçek sevgim böyle devam edicek ;)

bay tömürcek
27-05-2013, 17:41
Merhaba Baytomurcek..sayfani surekli takip ediyorum. Masallah cok guzel cicek yetistiriyorsun Sana bir sey sormak istiyorum. Seker begonyam var, ciceklerinden tohum olusuyor sanirim ama dalindan kurumadan dokuluveriyor. Normalde boyle mi olmasi gerek. Bi yerde okumustum. Teneke zimparalandigindaki gibi olur yazmissin tohumlari icin. Baktim ayni oyle tuz gibi seyler var cicegin icinde ama beyaz beyaz. Olgunlasmis hali mi bu tohumlarin, yoksa benim cicekler hemen dokuluyolar mi ?

Şeker begonyanın çiçekleri solduktan sonra o keseler düşmüyor olduğu yerde kuruyor tamamen sonra o içindeki beyaz tozlar kahverengi hatta pas rengi oluyor iyice kuruduktan sonra alın tabakta biraz daha kurusunlar sonra saklarsınız ekmek için ;) Sizin begonyanızda zamanla tohum yapıp kurur tohumları hepsi tutmuyor zaten dökülen de oluyor ama kesinlikle üstünde kuruması lazım beyazken alırsanız olmaz ;)

yaprak7
27-05-2013, 20:42
Şeker begonyanın çiçekleri solduktan sonra o keseler düşmüyor olduğu yerde kuruyor tamamen sonra o içindeki beyaz tozlar kahverengi hatta pas rengi oluyor iyice kuruduktan sonra alın tabakta biraz daha kurusunlar sonra saklarsınız ekmek için ;) Sizin begonyanızda zamanla tohum yapıp kurur tohumları hepsi tutmuyor zaten dökülen de oluyor ama kesinlikle üstünde kuruması lazım beyazken alırsanız olmaz ;) evet ben de dusmesin dokulmesin istiyorum ama dokunur dokunmaz dusuyor neredeyse :( baktim ici beyazdi. Artik sansima kurursa dalinda alacagim. Cok tesekkurler bay tomurcek

bay tömürcek
27-05-2013, 21:35
evet ben de dusmesin dokulmesin istiyorum ama dokunur dokunmaz dusuyor neredeyse :( baktim ici beyazdi. Artik sansima kurursa dalinda alacagim. Cok tesekkurler bay tomurcek

Merak etmeyin hepsi düşmez ben geçen sen dünya tohum aldım dağıttım herekese ;) Sizinkiler de tohum yapıcaklardır emin olun ;) Rica ederim ne demek :p

Fatih
27-05-2013, 22:31
Sanırım hibiscus'dan kastınız japon gülü. :)

Eee hepsi Tömürcek'de olacak diye bir şey yok. Hibiscuslarınızda benden olsun. :)

Dağçiçeği, Cymbelina ve Tömürcek, adınıza bu renkte hibiscuslarınızı dikilmiş bilin. :)

Emir verdim hepsine:

Tez vakitte köklene! :p
410872

410873

410874

Sadece üç kişiye özel. :)

dağçiçeği
27-05-2013, 22:49
Wuuuu çok teşekkür ederim. Sevgili Fatih çok düşüncelisiniz çok sağolun.

bay tömürcek
27-05-2013, 22:51
Sanırım hibiscus'dan kastınız japon gülü. :)

Eee hepsi Tömürcek'de olacak diye bir şey yok. Hibiscuslarınızda benden olsun. :)

Dağçiçeği, Cymbelina ve Tömürcek, adınıza bu renkte hibiscuslarınızı dikilmiş bilin. :)

Emir verdim hepsine:

Tez vakitte köklene! :p
410872

410873

410874

Sadece üç kişiye özel. :)

Fatihcim bu ne güzel bi ziyaret ya cidden 1 kavanoz nutella yemiş kadar mutluyum şuan ;) Sana kalpten teşekkür ederim kendim ve ablalarım adına yüreği gönlü bol arkadaşım ;)

kılıçh
28-05-2013, 08:03
ben yokken neler konuşulmuş neleeer....:(

yaprak7
28-05-2013, 09:44
Yine ben baytomurcek :D bir sorum daha var : Dun bana bir sabriye celigi geldi.simdi caybardaginda sda duruyor. Bunu torfa dikmeyi dusunuyorum. Nasil dikmem lazim sulamasi falan nasil olcak acaba ? Bir de balkona koyayim diyorum. Dogru mudur?

dağçiçeği
28-05-2013, 10:33
Sayın Yaprak 7 Tömürcek bu konuda uzman ama şu anda yerine beni bıraktı nöbetçi olarak ben cevap verebilir miyim ?
Evet dediğinizi duyargibiyim. :D neyse ben yazayım eksikleri zaten beyefendi kendisi gelince tamamlar. :dilli:
Şimdi Sabriye dediğimiz ephorbia milli türü bitkiler kaktüs türünden olduğu için fala suyu sevmiyorlar. Bence bir an önce saksıya alın onu fazla da sulamayın orta karar yani. Dayanıklı oluyorlar korkmayın çabuk kökleniyorlar. Ben de acemiyim ama hiç te korktuğum gibi olmadı. Çabuk köklendi çiçek bile açtı şu an. :)
Kolay gelsin

Aysel Yavuz
28-05-2013, 11:38
Selam Bay tömürcek..Menekşeler hakkında bilgin olduğunu gördüm..Benimde bir sorum olucak..Tek yapraktan çoğalttığım bir menekşem var..geçen seneden beri 3 kök oldu ve heryerinden yaprak fışkırıyor. Ama bir türlü açmıyor. Ne yapmam gerek sayfamda resmi var ama buraya tekrar yükliyemedim..Teşekkürler :)

yaprak7
28-05-2013, 11:43
Sayın Yaprak 7 Tömürcek bu konuda uzman ama şu anda yerine beni bıraktı nöbetçi olarak ben cevap verebilir miyim ?
Evet dediğinizi duyargibiyim. :D neyse ben yazayım eksikleri zaten beyefendi kendisi gelince tamamlar. :dilli:
Şimdi Sabriye dediğimiz ephorbia milli türü bitkiler kaktüs türünden olduğu için fala suyu sevmiyorlar. Bence bir an önce saksıya alın onu fazla da sulamayın orta karar yani. Dayanıklı oluyorlar korkmayın çabuk kökleniyorlar. Ben de acemiyim ama hiç te korktuğum gibi olmadı. Çabuk köklendi çiçek bile açtı şu an. :)
Kolay gelsin cok tesekkur ederim :)

SUDEM
28-05-2013, 12:48
Selam Bay tömürcek..Menekşeler hakkında bilgin olduğunu gördüm..Benimde bir sorum olucak..Tek yapraktan çoğalttığım bir menekşem var..geçen seneden beri 3 kök oldu ve heryerinden yaprak fışkırıyor. Ama bir türlü açmıyor. Ne yapmam gerek sayfamda resmi var ama buraya tekrar yükliyemedim..Teşekkürler :)

bence onları ayırın...bir de açmaları konusunda tehditler savurun. :D
ayrıca sadece alttan su veriniz...benimkilerde açmıyordu..sadece alttan vermeye başladım..işe yaradı.haftada bir kez aynı gün,aynı miktarda veriyorum sularını..

Aysel Yavuz
28-05-2013, 12:54
Teşekkür ederim Sudem..Akşama ayırmayı deniycem:) mümkün olduğunca alttan vermeye çalıyorum suyunu ama daha dikkat edicem..Tehdit etmeye kıyamıyorum onları ama..Baktım işe yaramıyor..onuda deniycem..:))))

bay tömürcek
28-05-2013, 14:42
Yine ben baytomurcek :D bir sorum daha var : Dun bana bir sabriye celigi geldi.simdi caybardaginda sda duruyor. Bunu torfa dikmeyi dusunuyorum. Nasil dikmem lazim sulamasi falan nasil olcak acaba ? Bir de balkona koyayim diyorum. Dogru mudur?

Dağçiçeği ablama aynen katılıyorum suda durmasına hiç gerek yok çok çabuk köklenen ve gözle görülür şekilde büyüme gösteren bir çiçek sabriye ;) Ama sadece torfa dikmeyin biraz bahçe toprağı falan da karıştırın sadece torf çürütür sabriyenizi ;) Ayrıca tuttuğunu anladığınız zaman sabah güneşi gören cama koyun iç veya dış farketmez güneşi aldıktan sonra heryerde gelişiyor :p

bay tömürcek
28-05-2013, 14:51

Aysel ablacım menekşenin saksısıbaya bi büyük ilk olarak onu söyleyeyim. Ayırma vakti gelmiş menekşeni ya normal bıçakla ya da maket bıçağıyla dikkatli bir şekilde ayır kökler çok uzunsa uçlarını azcık kes küçük menekşe saksılarına tek tek dik ama dikmeden alt sıradaki yapraklarını kopar güzel canlı olanları kalsın.

Toprak olarak ta bulabilirsen cocopeat + torf kullan bu oranları yarı yarıya ayarla ve saksılarını aydınlık güneş görmeyen yere koy biraz kendine gelince pencere önüne lırsın tekrar. Menekşem açmadı demişsin ablacım ama o daha küçük açmasına vakit var sen geç kalmadan ayır onları. 20 günde ya da ayda 1 limon tuzlu suyla sula menekşeler seviyor benimkiler bayıldı bu suya. Ama azcıcık ekşi olsun su yani dilini değdirdiğinde limon tuzu ekşisini hisset yeterli çok ekşi olmasın ve de sadece 20 günde 1 falan ver öbür sulamaları normal suyla yap. Çok konuştum ablacım kolay gelsin ;)

bay tömürcek
28-05-2013, 14:53
bence onları ayırın...bir de açmaları konusunda tehditler savurun. :D
ayrıca sadece alttan su veriniz...benimkilerde açmıyordu..sadece alttan vermeye başladım..işe yaradı.haftada bir kez aynı gün,aynı miktarda veriyorum sularını..

Sude abla alttan sulama menekşeni çürütür bu. Üstten sula ama yapraklara değdirme suyu. Alttan sulamayı kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Aysel Yavuz
28-05-2013, 14:59
Sağolasın Tömürcek bende buzaman kadar alttan sulamışım:) Bilmediğim bişey daha öğrendim..üç kök var üçünüde ayırıp daha küçük saksılara ekicem ozaman..Acaba ne renk açıyor çok merak ediyorum..Yardımların için sağol..

bay tömürcek
28-05-2013, 15:04
Sağolasın Tömürcek bende buzaman kadar alttan sulamışım:) Bilmediğim bişey daha öğrendim..üç kök var üçünüde ayırıp daha küçük saksılara ekicem ozaman..Acaba ne renk açıyor çok merak ediyorum..Yardımların için sağol..

Ne demek aysel abla bildiğim kadarıyla yardım ederim herzaman :p Menekşeni dediğim gibi ayır küçük saksıya dik ve üstten sula ama yapraklarına özellikle de ortadaki göbek yapraklarına su gelmesin yapraklarını çürütebiliyor ;)

Cymbelina
28-05-2013, 20:41
Tömürcek, menekşelerin toprağı için limon tuzlu su uygulamasını hiç duymamıştım. Toprağın ph'ını düşürecektir bu. Düşük ph mı seviyor menekşeler? Hiç bilmiyordum bunu. Gerçi ayda 1 demişsin. Ben de bunu limon fidelerimde uyguladım, henüz sadece 2 kez yaptım.

Menekşede suyu neden üstten veriyoruz? Benim bildiğim tabağına su konulup alttan sulama yapılıyordu. Tabuları yıktın Pikaçu:dilli:;)

Sevgili Fatih, çok incesiniz, çok teşekkür ederim:)

dağçiçeği
28-05-2013, 22:18
Bak seeen .Cymbelina menekşe konusuna ilgi duyuyor .:D Artık kaçışın yok bulaştıracağız sana bu menekşe virüsünü.:D

bay tömürcek
28-05-2013, 22:25
Tömürcek, menekşelerin toprağı için limon tuzlu su uygulamasını hiç duymamıştım. Toprağın ph'ını düşürecektir bu. Düşük ph mı seviyor menekşeler? Hiç bilmiyordum bunu. Gerçi ayda 1 demişsin. Ben de bunu limon fidelerimde uyguladım, henüz sadece 2 kez yaptım.

Menekşede suyu neden üstten veriyoruz? Benim bildiğim tabağına su konulup alttan sulama yapılıyordu. Tabuları yıktın Pikaçu:dilli:;)

Sevgili Fatih, çok incesiniz, çok teşekkür ederim:)

Ablacım menekşeler asitli toprağı seviyorlar o yüzden limon tuzlu su veriyorum o kadar çok tomurcuk var ki inşallah kazasız belasız o mükemmel çiçeklerini görebilirim ;) Alttan vermek çürütüyor tam emin olmamakla birlikte şöyle tahmin ediyorum tabağa su koyunca toprak belirli bir yere kadar çekebiliyor suyu sürekli orası ıslanınca da başlıyor kökler uçtan uçtan çürümeye ama üstten dökünce her yer eşit miktarda ıslanıp su en alta kadar iniyor. Çiçekçi de hiç tavsiye etmiyor alttan sulamayı o yüzden hiç yapmıyorum ;)

bay tömürcek
28-05-2013, 22:26
Bak seeen .Cymbelina menekşe konusuna ilgi duyuyor .:D Artık kaçışın yok bulaştıracağız sana bu menekşe virüsünü.:D

Bu virüs harika Allah virüsümüze antivirüs programları buldurtmasın inşallah :D

Cymbelina
29-05-2013, 21:34
Evet, menekeşe için hafiften kanım bitlenmeye başladı üçünüzün sayesinde;) Aslında yabancı olduğum bir çiçek değil, bizde sürüsüne bereket menekşe vardı vakti zamanında ve daha başka salon bitkileri. Yani Tömürcek daha bir tomurcuk bile değilken hatta henüz doğmamışken;) Salon pencereleri ve yemek masasının yarısı saksı doluydu - sehpalar falan filan hariç, ayrıyeten bu eskiden olan hani katlı demir çiçeklikler olurdu, 2 tane dolu ondan. Sonra zamanla işte azalttık, şu an yok. Belki ondan, bilemiyorum menekşeye karşı bir ilgim yoktu epey senelerdir. Ama sizlerinki güzel, şimdi itiraf edeyim:) Ben de yakında tekrar menekşe olayına girerim herhalde:)

Tömürcek, senin hani güvercinlerin vardı, kümes yapıyordun onlara. Ne oldu onlar? Var mı şu an güvercinlerin?

Onların gübresini kullanıyor musun? Epey tutuluyor güvercin gübresi aslında, hatta fazlaca varsa satabilirsin bile. Tavuklarınınkini de kullanabilirsin ama sulandırılarak kullanıyorlar galiba. Hiç bilmem doğal gübrenin kullanımını.

SUDEM
30-05-2013, 10:26
Sude abla alttan sulama menekşeni çürütür bu. Üstten sula ama yapraklara değdirme suyu. Alttan sulamayı kesinlikle tavsiye etmiyorum.

üstten suladığımda hiçbir ilerleme olmuyor benimkilerde...
metabolizmaları değişik heralde :D böyle iyi..değiştiremem.... :cool:

bay tömürcek
30-05-2013, 16:28
Evet, menekeşe için hafiften kanım bitlenmeye başladı üçünüzün sayesinde;) Aslında yabancı olduğum bir çiçek değil, bizde sürüsüne bereket menekşe vardı vakti zamanında ve daha başka salon bitkileri. Yani Tömürcek daha bir tomurcuk bile değilken hatta henüz doğmamışken;) Salon pencereleri ve yemek masasının yarısı saksı doluydu - sehpalar falan filan hariç, ayrıyeten bu eskiden olan hani katlı demir çiçeklikler olurdu, 2 tane dolu ondan. Sonra zamanla işte azalttık, şu an yok. Belki ondan, bilemiyorum menekşeye karşı bir ilgim yoktu epey senelerdir. Ama sizlerinki güzel, şimdi itiraf edeyim Ben de yakında tekrar menekşe olayına girerim herhalde:)

Tömürcek, senin hani güvercinlerin vardı, kümes yapıyordun onlara. Ne oldu onlar? Var mı şu an güvercinlerin?

Onların gübresini kullanıyor musun? Epey tutuluyor güvercin gübresi aslında, hatta fazlaca varsa satabilirsin bile. Tavuklarınınkini de kullanabilirsin ama sulandırılarak kullanıyorlar galiba. Hiç bilmem doğal gübrenin kullanımını.

Vuuhhuuu cymbelina ablam eski menekşecilerden çıktı :D

Cymbelina ablacım güvercinlerim duruyor hatta Allah nasip ederse 1 hafta sonra falan hala olcaksınız tekrardan iki tane yumurtamız var bakalım ;) Gübrelerini kullanmıyorum aslında karpuz ekerken kullancaktım ama onda da koyun gübresi kullandım zaten okadar ocak karpuza benim güvercin gübrem yetmezzdi ben gübreleri arka bahçeye atıyorum çiçeklerde de yakarım korkusuyla kullanamadım :p

Tavuklarımın gübrelerini de ektiğimiz bahçeye atıyoruz hayvan gübresiyle beraber, tavuk gübresi de baya kuvvetli olduğu için hiç denemedim aslında bir şerbet yapsam 1 2 saksımda denesem ve sonucu görünce karar versem kullanıp kullanmıcağıma daha iyi olur sanki ;)

Cymbelina
30-05-2013, 17:19
Ablacığım kullan tabi, elinin altında hazır nasılsa. Millet dışardan almak için tonla para veriyor. Buradaki tavuk ve güvercin gübresi başlıklarına da bir bak ya da zaten bakmışsındır. Ayrıca artıyor ise, küçük poşetlerde de satabilirsin. Hatta belki forumda bile satış yapabilirsin, satış ile ilgili şartlar neler bilemiyorum, bir danış istersen.

Mesajını tekrar okudum. Evet, bu tür gübreler ağırlıklı olarak sebze- meyvede kullanılıyor ama çiçekte de olur sanırım. Bir iki saksıda seyrelterek dene bakalım.

Hala olmuşuz tekrar, ikinci kez gözün aydın;) Beyaz var mı güvercin? Çok minik bir başka soru sorsam: balığın veya muhabbet kuşun var mı peki?

bay tömürcek
30-05-2013, 18:44
Ablacığım kullan tabi, elinin altında hazır nasılsa. Millet dışardan almak için tonla para veriyor. Buradaki tavuk ve güvercin gübresi başlıklarına da bir bak ya da zaten bakmışsındır. Ayrıca artıyor ise, küçük poşetlerde de satabilirsin. Hatta belki forumda bile satış yapabilirsin, satış ile ilgili şartlar neler bilemiyorum, bir danış istersen.

Mesajını tekrar okudum. Evet, bu tür gübreler ağırlıklı olarak sebze- meyvede kullanılıyor ama çiçekte de olur sanırım. Bir iki saksıda seyrelterek dene bakalım.

Hala olmuşuz tekrar, ikinci kez gözün aydın;) Beyaz var mı güvercin? Çok minik bir başka soru sorsam: balığın veya muhabbet kuşun var mı peki?

Ablacım ben satamam elimde patlar baksana okadar susağı bile satamadım :) Bu gübreyi denemem lazım hemen bi şerbet yapıyorum ;)

Güvercinler beyaz üzerine gri benekli biri çizgili ve göğüsleri hafif turuncu :p Muhabbet kuşumu 1 ay önce rkadaşa verdim eş alcaz ona, balıklarımı da verdim bakmıyorum artık ;)

dağçiçeği
30-05-2013, 20:04
Tömürcek gözümüz aydın tekrar hala oluyoruz. Desene ben tirikotaj dükkanı açmalıyım. Yoksa nasıl yetişir bunca bıdığa patik . ;)
Güvercinlerinin rengi de çok güzelmiş. Sağlıkla büyüsünler inşallah.
Gübreyi kullanmadan iyice yanmışsa bir sorun oluşturacağını sanmam. Sürekli aynı tür gübreyi kullanmaktan iyi olabilir bence ama tabii iyice araştırmak lazım.

Cymbelina
30-05-2013, 21:13
Tömürcek, sorularımı hazırladım da geldim;) Sıkı dur:

1. 766 nolu mesajdaki çiçeğini başka bir çiçekle karıştırmıştım. Bu çiçekten var mı sende? Bu da çok hoş:

http://www.agaclar.net/forum/calilar/4171.htm

2. 833 nolu resimdekini eğer zahmet olmazsa yakın çekim fotoğraflayıp ekleyebilir misin?

3. Peperomi diye bir çiçeğin vardı, o hiç çiçek açtı mı? Onda son durum nedir?

4. Sardunyalarından ve hasekilerinden tohum alıyor musun?

5. Kedi tınağının ve kına çiçeğinin resmi varsa ekleyebilir misin? Benim ektiğim kınalardan daha güzel olmuşlardır, balkonda olmuyor istediğim gibi:(

Angels Sour
30-05-2013, 21:29
Sayın tömürcek,
Bu kadar sorunun ardından, benimde bir sorum var.
Peperomia, menekşe gibi yapraktan çoğaltılıyor:
Denediniz mi?
Hani; olan var, olmayan var.
Saygılar...

Rana+miraç
30-05-2013, 21:31
Dördüncü soruya cevap vermek istiyorum .Bu gün hasekilerimden tohum topladım . Gururluyuz mutluyuz. İki senedir haseki nazı çekip duruyorum. Sonunda tohum olayına vardım. İsteyen arkadaşlarla paylaşabilirim

bay tömürcek
31-05-2013, 00:07
Tömürcek gözümüz aydın tekrar hala oluyoruz. Desene ben tirikotaj dükkanı açmalıyım. Yoksa nasıl yetişir bunca bıdığa patik . ;)
Güvercinlerinin rengi de çok güzelmiş. Sağlıkla büyüsünler inşallah.
Gübreyi kullanmadan iyice yanmışsa bir sorun oluşturacağını sanmam. Sürekli aynı tür gübreyi kullanmaktan iyi olabilir bence ama tabii iyice araştırmak lazım.

Amin ablacım inşallah hala olcaksınız. Daha bunlar var saydıklarım bir sürü hala oldunuz 18 ördek yeğeniniz, 15 civciv yeğeniniz de oldu bir kaç hafta önce :p

Ablacım gübre yanık gübre değil ama yaş da değil kurumuş vaziyette suya ıslayıp bir şerbet yapıcam vakit bulursam ;)

bay tömürcek
31-05-2013, 00:16
Tömürcek, sorularımı hazırladım da geldim;) Sıkı dur:

1. 766 nolu mesajdaki çiçeğini başka bir çiçekle karıştırmıştım. Bu çiçekten var mı sende? Bu da çok hoş:

http://www.agaclar.net/forum/calilar/4171.htm

2. 833 nolu resimdekini eğer zahmet olmazsa yakın çekim fotoğraflayıp ekleyebilir misin?

3. Peperomi diye bir çiçeğin vardı, o hiç çiçek açtı mı? Onda son durum nedir?

4. Sardunyalarından ve hasekilerinden tohum alıyor musun?

5. Kedi tınağının ve kına çiçeğinin resmi varsa ekleyebilir misin? Benim ektiğim kınalardan daha güzel olmuşlardır, balkonda olmuyor istediğim gibi:(

Bismillahirrahmanirrahim başlıyorum :D

1. 766 nolu çiçek melisa ablacım kokusuz olanından bende linkini verdiğin mercandan yok malesef.
2. 833 nolu çiçekte ananemin yoncaları ama çiçekleri geçti şimdi yakın çekim yapamıcam malesef bu aralar gitme imkanımda yok üzgünüm cymbelina ablam :(
3. Peperomim çiçek açmadı anca daha kendine geldi büyümeye başladı.
4. Sardunyalarım tohum yapmıyor yapsalar da alıp uğraşmam ablacım çelikten en kolay yetişen çiçek tohumu kim beklicek ben uzun sürli işleri sevmiyorum ;) Hasekilerimden tohum almıyodum hersene dökülüp bitiyolardı ama bu sene alıcam isteyen oldu konu komşulardan.
5. Kedi tırnaklarını ve kına çiçeklerini eklerim ablacım daka küçük fideler ama yerlerine dikmedim. Balkonda bahçedeki gibi olmuyor kınalar bende geçen sene kocaman kovada denedim yok olmadı :(