PDA

View Full Version : SDurul / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19

TCM
25-07-2016, 14:35
Ay ben o sincapları yerim yaaaa:D :D Biz sincaplara "galli" deriz:D Bizim köyde de bol bol var. ;)

Bahçende çok çeşitli arkadaşların var abla. ;) Senin bahçen benim olsa onları kendime alıştırırdım:D

Nasıl olacak o iş? Biz de pek severiz, arada görünüp kayboluyor bizimkiler.

Sûz-i Dilârâ
25-07-2016, 17:53
Nasıl olacak o iş? Biz de pek severiz, arada görünüp kayboluyor bizimkiler.

Aklıma ilk kaptan Jack Sparrow'un adaya atıldığında deniz canlılarını kendine alıştırmak için suyun içinde günlerce hareketsiz yatması geldi:D

Ne bileyim biz de etrafımıza cevizler atıp hareketsiz bekleyip bizim zararsız olduğumuza inandırırız belki. Ya da şu klasik koşullanmayı deneyebiliriz. Biraz zor ve sabır isteyen bir süreç olsa da bu sincap alıştırma işi başarabilirdim diye düşünüyorum:D Hani bir şekilde değişik yöntemlerle çalışarak:D

TCM
25-07-2016, 21:18
Komşulara maskara olacaz yani, bağdaş kurup, parmaklar uçlardan bitişik, dizlerin üzerine konmuş, önümüzde cevizler ve sürekli sinir eden ses; 'hımmmmmmmm'

Mücevher Çalısı
25-07-2016, 23:40
Yaşadıkları Yerler

Akdeniz adaları ve İzlanda hariç tüm Avrupa’dan, Japonya’ya kadar dağılmıştır. Türkiye’de Batı Karadeniz bölgesinde Bolu'da, Trakya, Doğu Karadeniz bölgesi Trabzon, Kuzeydoğu Anadolu’da (Kars civarı),Orta Akdeniz Toros Dağlarında yaşar. Ceviz ve meşe ağaçlarını çoğaltabilmek amacı ile son yıllarda Kayseri civarında dağıtılan sincaplar yaşama alanı bulmakta ve ağaçlandırmaya katkı sağlamaktadır. Daha fazlası Vikipedi (https://tr.wikipedia.org/wiki/Sincap)

Cosmic Scrat-tastrophe (2015) (http://www.imdb.com/title/tt5184298/)

zgSNlmkJCpg

Sevgi Durul
26-07-2016, 23:04
Arkadaşlar hepiniz sayfamıza hoş gelmişsiniz, ne güzel ben yokken bahçe sessiz kalmamış. Teşekkürler...

Konservelerin mevsimi gelmiş yine, yorucu işler bunlar, öyle beş on şişe değil kim bilir kaç şişe hazırlıyorsun.
Allah kolaylıklar versin..

Bugün yaptıklarımızla beraber elli altı kavanoz şeftali oldu. Bir iki fotoğraf.

623083

623084

Bundan sonra sadece domates suyu kaldı. Yani işler biraz kolaylandı desem de değil aslında. Salçaları unutmuşum.

Çekirge değil o, peygamber devesi :D

Her gördüğüm yeşil böceği çekirge sanıyorum. Biliyordum ama ben bunu. Hemen düzelteyim.:rolleyes

Bahçende çok çeşitli arkadaşların var abla. ;) Senin bahçen benim olsa onları kendime alıştırırdım:D

Bu mümkün olamıyor, Sûz-i Dilârâ. Son zamanlarda izleri var, kendileri yok. Kendileri evciğin tavan arasında yaşıyorlar, asmadan hızlı hızlı inip çıkıyorlar. Nadiren görüyoruz.

Ne bileyim biz de etrafımıza cevizler atıp hareketsiz bekleyip bizim zararsız olduğumuza inandırırız belki.

O kadar sabır bende yok ki. Zaten eşim ruh sağlığımdan şüphelenmeye başladı, öylece hareketsiz sincap beklesem şüphesini tesciller.:rolleyes:

Komşulara maskara olacaz yani,

Bizde görecek komşu yok, var da yok, ağaçlardan görünmem öyle hareketsiz beklesem ama eş faktörü devreye giriyor burada.

Komşulara maskara deyince, aslında maskaralık bir konu var. Teras ve balkonlarda fotoğraf çekimi. Hele geçen gün gördüğüm bir tomurcuk üzerine gece yarısı flaşlı çekim, epey bir dikkat çekmiştir. Yaz günü herkes balkonlarda.:rolleyes:

Yaşadıkları Yerler
Türkiye’de Batı Karadeniz bölgesinde Bolu'da, Trakya, Doğu Karadeniz bölgesi Trabzon, Kuzeydoğu Anadolu’da (Kars civarı),Orta Akdeniz Toros Dağlarında yaşar.

Teşekkürler... Ama Ege bölgesini unutmuşlar.:)

Bugünden.

Korkuluk işe yarayacak. Kavun çiçekleri meyveye dönmeye başlamış.

623087

623085

İlk bamya hasadı iki tane. Pazardan alınanlara eklenip pişirilecek.:rolleyes:

623086

Sevgi Durul
01-08-2016, 23:13
Geç ekilen kabak ve kavunlarımız, biraz büyümüşler. Umarım bu sene yüz güldürürler. Damlama ile sulanıyorlar. Fakat yaşadığım yerde bunların sulanmaması gerektiği ile ilgili bir bilgi duydum. Ne kadar doğru bilemiyorum.

623612

623613

623614

623615

Kavunlardan alakasız bir hasat. Kabuğundan ayrılan iki ağacın biri toplandı, diğeri sırada.

623616

Sevgi Durul
01-08-2016, 23:26
Pazar günü akşam üzeri eltimlerin bahçesine uğradık. Orada da biraz görüntü aldım. Bir kaçı.

Fotoğraftaki biberi söktü, bize verdi, sağ olsun.

623619

Fasulyeleri çok güzeldi.

623620

Zinniaları çok güzel açmıştı fakat sadece bunu ekliyorum. Sanırım farklı bir zinnia.

623621

Oraya gitmeden bahçede topladığımız biberlerden biraz turşu yaptık. Fidesini Emcelli biberi diye aldığımız biberler, geçen senekinden (http://www.agaclar.net/forum/1412822-post9.htm) farklı çıktı.:confused:

623618

623617

YeniGine
01-08-2016, 23:41
Evet geçen senekilerle ilgisi yok, dolmalık biber gibiler sevgili SDurul'um...

Turşular, konserveler, meyve suları maşallah maşallah harika; emeklerine sağlıık... Afiyetle tüketip, tekrarı nasip olsun inşallah!..

Sevgi Durul
01-08-2016, 23:41
Yıldız çadırı geçen sene dökülen tohumlardan çimlenmişti. Sarılmaya ve açmaya başladı.

623627

Bu da yeni çimlenmiş bir kına çiçeği sanırım.

623626

Ağaç bamyada vuslata erdik. Tohum yaparsa bu yılın paylaşım etkinliğinde paylaşılacak.

623623

623624

623625

Adının ağaçla başladığına bakmayınız, bu bir sarılıcı, ağaçla ilgisi yok. Çiçeğinin hoş bir kokusu var. (Araujia sericifera)

Sevgi Durul
01-08-2016, 23:53
Yakında mısırlar yenecek kıvama gelir.

623631

Belirmeye başlamışlar.

623630

Bir kökü böceklenmiş.:dilli:

623629

Bu sefer patlıcan biber közlemesine iyi alıştık. Sirke, sarımsak, zeytinyağı ile hafif bir yaz yemeği oluyor.

623632

623633

Sevgi Durul
02-08-2016, 00:02
Kabak çiçeğini eklemezsem küser.:rolleyes:

623638

Sabah sefaları her yerde. Bulundukları yerlerde sarılacak bir şey olmadığından yerlerde.

623636

623637

Bu sene tohum çimlendirme özürlü olduğumdan, kendiliğinden çimlenen zinnia.

623635

Katmerli hatmi son çiçeklerini açıyor.

623634

Sevgi Durul
02-08-2016, 00:06
Biraz da yabani bitkilerden.

623639

623640

623641

623642

623643

Sevgi Durul
02-08-2016, 00:11
Son.

Biraz alakasız olacak, önce çiçek adasındaki domat zeytin.

623644

Biber karığında büyüyen semizotları sarı sarı açmış.

623645

Bu sedum diğerlerinin arasında gelişememişti. Ayırınca çoğalmaya başladı. Çok mini mini bir şey.

623646

Mis kokulu phloxlar.

623647

623648

Sevgi Durul
05-08-2016, 00:15
Turşular, konserveler, meyve suları maşallah maşallah harika; emeklerine sağlıık... Afiyetle tüketip, tekrarı nasip olsun inşallah!..

Teşekkürler, Sevgili YeniGine.

Sıra salçalarda. İki üç gün önce doğradığım domatesleri bugün geçirdim. Kavanoza doldurup eve getirdim. Bir yandan domates toplamaya ve aynı işlemlere devam edilecek.:)

623974

Devamını teras (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/35053-19.htm) sayfamda paylaşırım.:)

Bu sene depo yapılırken bazı asmalar kesilmek zorunda kalınmıştı. Kalanlardan bu kara üzüm, komşu ile sınır taş duvarların orada fakat bu sene bakılamadığı için külleme olmuş. Yine de tadı güzel.

Şeftaliler bitmemiş, ikisi yan yana güzel durdu.

623975

Son olarak yabani bir bitkinin çiçeği.

623976

Sûz-i Dilârâ
05-08-2016, 17:45
O kadar şeftali kompostosunu kim yiyecek abla:D

Biber turşusu kavonozlarına bayıldım, ne kadar düzenli ve sıkışık:D ben bir türlü beceremem öyle tıkış tıkış bidon, kavanoz doldurmayı, annem kızar, bidonları boş bırakıyorsun diye:D

Közleme patlıcanlara kavuşmamıza az kaldı, yakında köye gideriz atarız köze biz de:D sonra mısır, sonra patates, bağlardan üzüm, bahçelerden meyve, dağlardan yabani meyveler canım köyüm benim seni hiç bu kadar özlememiştim. :o

Sevgi Durul
06-08-2016, 15:11
Küçük kız yiyecek, Sûz-i Dilârâ.:rolleyes: Şeftalide tazesinden çok konservesini seviyor.:)

Turşularda bir ayrıntı; ben yıkayıp, saplarını kesip, kavanoza diziyorum. Suyunu, tuzunu ve sirkesini eşim ekliyor. Çünkü aynı miktarlarda bile eklesem benim turşu olmuyor. (Denenmiştir.):rolleyes:

Közde patlıcana iyi alıştık. Zeytinyağı, sirke ilavesiyle güzel bir salata oluyor. Dolapta her an hazır. Çıkarıp, (doğrayıp, sirkeleyip sarımsaklayıp,) çabucak hazırlayıp afiyetle yiyoruz.:rolleyes:

En kısa zamanda köyünüze kavuşmanızı dilerim. Aslında balkonda mangalda da yapılabilir, biz mangal yaktığımızda evde de közlüyoruz.:)

idris şenol
06-08-2016, 15:21
birlik berağberlik takım çalışması çok güzel

Sûz-i Dilârâ
08-08-2016, 17:12
Küçük kız yiyecek, Sûz-i Dilârâ.Şeftalide tazesinden çok konservesini seviyor.

Turşularda bir ayrıntı; ben yıkayıp, saplarını kesip, kavanoza diziyorum. Suyunu, tuzunu ve sirkesini eşim ekliyor. Çünkü aynı miktarlarda bile eklesem benim turşu olmuyor. (Denenmiştir.):rolleyes:

Közde patlıcana iyi alıştık. Zeytinyağı, sirke ilavesiyle güzel bir salata oluyor. Dolapta her an hazır. Çıkarıp, (doğrayıp, sirkeleyip sarımsaklayıp,) çabucak hazırlayıp afiyetle yiyoruz.

En kısa zamanda köyünüze kavuşmanızı dilerim. Aslında balkonda mangalda da yapılabilir, biz mangal yaktığımızda evde de közlüyoruz.

O zaman şifa olsun diyelim sevgili kızına:cool: Ben de kompostoda şeftali sevenlerdenim ama yapmıyorum:D

Ayıptır söylemesi ben de turşularda çok iddialıyım bir yiyen tadını unutamıyor:D Van'da komşularımın turşularının suyunu, tuzunu, sirkesini ben ayarlardım, burada da komşum çok beğenince onunkini de birlikte kurduk. ;)

Közlenmiş patlıcanı derin dondurucuya atmak istiyorum, kışın çok özlüyorum ama bu ev sobalı olunca mutfakta oyalanmak insanı donduruyor:rolleyes: Yazdan hazırlamak pratik olacak.

TCM
08-08-2016, 20:13
Közleme tavaları var altı delikli saplıları 10 sapsızları 5 tl. civarı. Elektrikli veya tüplü ocaklarda da oluyor; kestane, mısır, patlıcan vs. için. Meşe odunu gibi olmasa da...

Adalet Yağcı
09-08-2016, 13:52

Off off off..! Senin yabani çiçeklerin bile medeni çiçeklerinden farkı yok Durul'cuğum.
Salçalar, konserveler, turşular..
Turşu demişken; beyefendi çok maharetli herhalde, bizde turşunun suyunu sirkesini tuzunu çok kavgacı! sinirli insanlara yaptırırlar, ya da yedi tane kavgacı tanıdığın adını sayarlar:D

Phloxlar efsane olmuşlar, maşallah...

Özge
09-08-2016, 18:22
Bu sene tohum çimlendirme özürlü olduğumdan, kendiliğinden çimlenen zinnia.

Tohum paylaşım etkinliğinde sizden gelen zinnia tohumları bakın ne hale geldi :)

624558624555

Sûz-i Dilârâ
09-08-2016, 20:17
... bizde turşunun suyunu sirkesini tuzunu çok kavgacı! sinirli insanlara yaptırırlar, ya da yedi tane kavgacı tanıdığın adını sayarlar:D

Üstüme alındım şimdi:D

Sevgi Durul
10-08-2016, 11:58
Turşu demişken; beyefendi çok maharetli herhalde, bizde turşunun suyunu sirkesini tuzunu çok kavgacı! sinirli insanlara yaptırırlar, ya da yedi tane kavgacı tanıdığın adını sayarlar

Sevgili Adalet hanım, beyefendi çok maharetli, övünmek gibi olmasın da elinden gelmeyen iş yoktur. (Köy fırını yapımı gibi.):rolleyes:

Eh biraz da saman alevi gibi sinir, asabiyet olunca turşusu dillere destan oluyor.:rolleyes:

Tohum paylaşım etkinliğinde sizden gelen zinnia tohumları bakın ne hale geldi :)

Yaşasınnn, emeklerin işe yaradığını görmekten mutlu oldum. Çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık.:)

Diğer çilli zinnialar (http://www.agaclar.net/forum/1412037-post3.htm) da yetiştiler mi? Paylaşım etkinliğinde paylaştıklarım çillilerdi. Bu pembe tek köktü ve tohumlardan az bir miktar diğerlerine karışmıştı.

Yok yok alınma, biz ona; baskın karakterli olma durumu, diyelim en iyisi.

Biraz fotoğraf vardı, şimdi zamanım kısıtlı, daha sonra eklerim.

Özge
10-08-2016, 20:28
Yaşasınnn, emeklerin işe yaradığını görmekten mutlu oldum. Çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık.:)

Diğer çilli zinnialar (http://www.agaclar.net/forum/1412037-post3.htm) da yetiştiler mi? Paylaşım etkinliğinde paylaştıklarım çillilerdi. Bu pembe tek köktü ve tohumlardan az bir miktar diğerlerine karışmıştı.

Şanslıymışım o zaman :) Çünkü kırmızının çiçekleri çillilerden daha katmerli ve gösterişli. O kadar göz alıcı bir rengi var ki...
Çilliler de gayet güzel oldu, onları da seviyorum.

Çiçeği dalında kurutup tohum alacağım değil mi? Çiçek kuruyunca hemen kesebilir miyim yoksa beklemeli miyim? (İlk defa tohum alacağım da:o)

624612
624614
624613

Sevgi Durul
11-08-2016, 17:36
İşte buna çok sevindim, bahçede kendiliğinden çimlenenler böyle açmazsa ve de siz paylaşım etkinliğine katılırsanız, sizden talep ederim çillinin tohumlarından.

Çiçekler dalında iyice kuruduktan sonra tohum alabilirsiniz. Yeteri kadar tohum alınca geçen çiçekleri keserseniz çiçeklenme süresi uzar.

Bir kaç fotoğraf.

Ağaç bamya tohum tutar umarım. Sarı bitler temizlendikçe yerine yenileri geliyor. Pek fazla zararı yok gibi.

624698

624699

Salçalık domatesler.

624700

İncirler olmaya başladı.

624702

Erikler toplandı, dağıtıldı.

624701

Sevgi Durul
11-08-2016, 17:42
Reyhan, mis kokulu.

624707

Üzümler olgunlaşma yolunda.

624708

624709

624710

Adalet Yağcı
11-08-2016, 23:03

Sûz-i Dilârâ'cığım, inan ben denedim, hiç faydası olmuyor :D

Bazı insanların elinden bazı yemekler güzel çıkar, turşu reçel gibi şeyler de öyle.
Bu arada bu sene turşularımı sana kurdurtmak gibi dahiyane bir fikir geldi aklıma :p

Sevgi Durul
13-08-2016, 10:27
Yıl 1980. Köyde çalışırken, öğle yemeğini her gün arkadaşlarla birlikte yediğimiz dönemlerde, bazen evden yemek götürmediğimizde, yağda yumurta yapardık. Arkadaşlarım benim yaptığım yağda yumurtayı çok severek yerler, illa benim yapmamı isterlerdi.:rolleyes:

Tabii o zamanlar yirmili yaşlarda, hayatı toz pembe gören, hiç acı tatmamış, pek fazla yemek bilmeyen, baş sıkıştığında başvurulacak en kolay malzeme, yumurta-tereyağ ikilisine güvenen bir acemi çaylak. Güzel günlerdi.

Ayrıca pirinç pilavımı da beğenirler.:rolleyes:

Turşudan nerelere geldik.

Dün yüne turşular, salçalar, biber ve domateslerle boğuşma günüydü. Bidonda olan salça geçirilip güneşe kondu. Yeni toplanan iki kova domates doğrandı. Hiç fotoğraf çekmedim, hep aynı şeyler.

Ama yeşillimizi görünce, makinayı elime aldım.

624924

Olmuyor olmuyor dediğimiz kavunlar bizi utandırdı. Kim demiş olmuyor diye, bir tanesi futbol topu büyüklüğüne erişmiş.:rolleyes:

624925

624926

624927

Her taraf arılarla dolu.

624928

A_NOMAD
13-08-2016, 10:38
Yeşiliniz harika ya, bayıldım! O ne profesyonel bir poz vermedir arkadaş, sanki ömrü fotoğraf modeli olarak geçmiş :D

Sûz-i Dilârâ
13-08-2016, 10:55
Sûz-i Dilârâ'cığım, inan ben denedim, hiç faydası olmuyor :D

Bazı insanların elinden bazı yemekler güzel çıkar, turşu reçel gibi şeyler de öyle.
Bu arada bu sene turşularımı sana kurdurtmak gibi dahiyane bir fikir geldi aklıma

:D Neden olmasın abla:D Turşu zamanı buralarda olursam kurarım, köy faslını bu yıl biraz uzatmayı planlıyorum da, olmadı sana elceğizimle kurduğum turşularımdan getiririm:cool:

SDurul ablacığım tereyağlı yumurtadan nerelere gelmişsin ve kendini oldukça geliştirmişsin, darısı başıma. Ben de torunlarının yemeklerini unutamadığı bir anneanne, babaanne olmak istiyorum ileride. Sütten yoğurt yapmayı öğrenene kadar bir 15 lt sütü mahvetmişliğim var. 5'er litre halinde satın aldığımız. İlk içli köfteyi yaptığımda eşim bulgurdan içe geçene kadar epey mücadele vermişti. Şincilerde kâğıt gibi oluyor:D

Salça yapmak sabır işi ayrıca hiç sevmedim geçen sene denedim. Dünya kadar domatesi yıkadım, doğradım, canım çıktı, 2 lt'lik bidonu anca doldurdu. Bu sene uğraşmayacağım anneden, kaynanadan almaya devam.:rolleyes:

Ellerine sağlık ve kolay gelsin ablacım. ;)

Sevgi Durul
14-08-2016, 22:42
Öğle yemeği bahçeden.:rolleyes:

625165

İşte buna çok sevindim, bahçede kendiliğinden çimlenenler böyle açmazsa ve de siz paylaşım etkinliğine katılırsanız, sizden talep ederim çillinin tohumlarından.

Bahsettiğim zinnia çilli çıktı. (Zinnia peppermint stick):) Talep etmeme gerek kalmadı.:)

625161

Off off off..! Senin yabani çiçeklerin bile medeni çiçeklerinden farkı yok Durul'cuğum.

Hatta medeni çiçeklerden bile hoş. Bu mavi sana gelsin, Adalet hanım'cım.

625164

Hele bugün öyle bir kır çiçeği gördüm ki, daha önce hiç görmemiştim. Bu mevsimde yılan falan gelir diye yukarı bahçeye hiç çıkmam. Bugün eşimle birlikte incirlere bakmaya çıkmıştım, iyi ki de çıkmışım, bu pembeyi gördüm. Daha sonra eklerim.:rolleyes:

Yolda gelip giderken hep yılan yastığı görüyorum. Bugün bahçede epey aradım, yoktu maalesef.:)

Paylaşım etkinliğinden gelen tohumlardan mısır, sadece bir koçanı olmuş, eşimle paylaştık.:rolleyes:

625162

625163

Lezzetli bir çeşitmiş. Teşekkürler, Sayın olmez.

Sevgi Durul
15-08-2016, 11:52
Yeşiliniz harika ya, bayıldım! O ne profesyonel bir poz vermedir arkadaş, sanki ömrü fotoğraf modeli olarak geçmiş :D

Bir bakıma öyle. Çektiğim ve eklediğim pek çok fotoğrafından bu (http://www.agaclar.net/forum/1306298-post3365.htm) ve bunu (http://www.agaclar.net/forum/1310613-post3403.htm) bulabildim.:):rolleyes:

Bu sefer ki arkası bana dönük olduğundan en doğal haliydi. Birini gördüklerinde hemen telaşlanıp kaçmaya çalışıyorlar çünkü.

Bu sene hünnabın çiçeği azdı.

625199

Dolayısıyla meyvesi de az.

625200

Dün işlerimi bitirmiş dinlenirken önümde hop diye bir şey sol taraftaki asmadan atlayıp koşturmaya başladı. Güneşte rengi o kadar güzel bir kahverengiydi ki.

Bu arada ben de yerimden hopladım. Anında sağ taraftaki asmadan tırmanıp üst kata çıktı. Ne de olsa yuvası çatıda. Fotoğraf çekebilmeyi çok isterdim fakat bir anlık bir görüntüydü. Önceden çektiklerimle (http://www.agaclar.net/forum/1146023-post2617.htm) idare edelim.:rolleyes:

Tüh, vah keşke çekebilseydim derken yerde çok hızlı yürüyen bir şey gördüm. Bu besili bir tırtıldı. Çok acelesi varmış gibi hızlı hareket ediyordu.:)

625201

Güzel bir kelebek olacağı sırtındaki desenlerinden belli oluyordu.

625202

Ocaklığın altındaki odunların üzerine çıktığında epey dinlendi, belli ki yorulmuştu. Hatta başkalaşımını burada tamamlayacak diye düşünürken, odunların aralıklarında kayboldu.:rolleyes:

625203

Sevgi Durul
15-08-2016, 12:11
:
Salça yapmak sabır işi ayrıca hiç sevmedim geçen sene denedim. Dünya kadar domatesi yıkadım, doğradım, canım çıktı, 2 lt'lik bidonu anca doldurdu. Bu sene uğraşmayacağım anneden, kaynanadan almaya devam.:rolleyes:

Hımmm, şimdilik annelere güveniliyor. Öyle olsun.:)

Ben çok seviyorum sanki? Öyle çarşıdan alınmış gibi bir iki günde bitmiyor. Topladıkça devam, neyse ki alıştım. Bu arada, bu sene eşim doğramaya yardım ediyor. Yani, nur topu gibi bir yardımcım oldu.:rolleyes:

Her cevaba birkaç görüntü.:rolleyes:

Biberden kolyelerimiz takılmaya başlandı.

625204

Cevizler bereketli.

625205

Nar fidanı çok çiçek açmıştı. Sadece bir meyve tutmuş. Bu arada yeni bir çiçek vermiş. Bu mevsimde normal midir, bilemedim.

625207

625206

Kıyılardaki yaşlı üzümlerden.

625208

Sevgi Durul
19-08-2016, 10:17
Ürünlerden haberler...:rolleyes:
625520

625514

625511

625512

625513

Sevgi Durul
19-08-2016, 10:23
Devamı...

625521

625522

625523

625524

Bir kova siyah incir. Dağıta dağıta eve gelindi.:rolleyes:

625525

Sevgi Durul
19-08-2016, 10:30
Bamyada tek tek ürün alıyoruz henüz. Biraz geç ekildi, biraz da gölgede kalmışlar.

625531

Çiçeği çok hoş.

625532

Biber, tohumdan yetiştirdiğim emcellinin ilk meyvesi.

625534

Tatlı biber bol. Bu sezonun favori yemeği biber sote.:rolleyes: Yıkandı doğrandı sotelendi.:)

625533

Delosperma lastiği doldurdu.

625535

Sevgi Durul
19-08-2016, 11:26
Yukarı eklemem gerekiyordu, yanlış eklemişim.

625537

Tohumdan maniye domates. Çiçekleri çok iri. Şimdiye kadar iki kökten birisi iki domates yaptı. Henüz kızarmadılar.

625538

Karışık.

625539

Hele bugün öyle bir kır çiçeği gördüm ki, daha önce hiç görmemiştim. Bu mevsimde yılan falan gelir diye yukarı bahçeye hiç çıkmam. Bugün eşimle birlikte incirlere bakmaya çıkmıştım, iyi ki de çıkmışım, bu pembeyi gördüm. Daha sonra eklerim.:rolleyes:

Alıntıda bahsettiğim kır çiçeği. Sizlerce de güzel dğil mi?

625540

Çok net değil fakat eklemek istedim.

625541

A_NOMAD
19-08-2016, 11:57
...Alıntıda bahsettiğim kır çiçeği. Sizlerce de güzel dğil mi?

Bizim oralarda bu çiçeğe naftalin otu/güve otu derler, çiçekteyken kurutup dolaplara falan koyarlar, güveleri kaçırıyormuş :rolleyes:

Muda
20-08-2016, 13:42
625540[/ATTACH]

Çok net değil fakat eklemek istedim.

625541

Bizim buralarda farklı dağlarda da var. Çiçekli vaziyette toplayıp çay olarak satıyorlar. Kekiğe benzer kokusu var. Benim araştırmama göre adı origanum sipyleum. Az bir şey bende de var.

Sevgi Durul
23-08-2016, 16:00
Bizim buralarda farklı dağlarda da var. Çiçekli vaziyette toplayıp çay olarak satıyorlar. Kekiğe benzer kokusu var. Benim araştırmama göre adı origanum sipyleum. Az bir şey bende de var.

Ad için teşekkürler. Acele acele fotoğraf çekerken koklamak hiç aklıma gelmedi.

Sevgili A_NOMAD, naftalin otu, güve otu da dendiğine göre kokulu bir bitki.

Şimdi de yabani bitki muamelesi gören sabah sefaları coştu. Cevizlerin damlama geçen yerlerinde büyüyüp açmışlar ve cevize sarılmaya başlamışlar. Dün otlar biçilince sabah sefaları da biçilmiş oldu.

625806

Her zaman ki aceleciliğiyle cevizlerin damlamalarını toplamaya başladı. Eylül geldi diyor, başka bir şey demiyor. Yeniden döşemek gerekmez umarım.

Biçilmeden önce böyleydiler.

625810

Merdivenin betonlarının arasında çimlenmiş, büyümüş açmış, ellemedim.

625807

Bu da yeni çimleniyor.

625808

625809

Sevgi Durul
23-08-2016, 16:09
Devamı. Sabah sefaları her yerde.:rolleyes:

625811

625812

625813

Sedum spurium saksısında sabah sefası. İşin kötüsü sökemiyorum.

625814

Merdivenin betonu arasında bir tane de sedum büyümüş. Tohumdan galiba.

625815

Sevgi Durul
23-08-2016, 16:16
Son olarak, mısırlar.

625817

625818

625819

Badem hasadı hemen hemen bitti.

625816

Kavunda ilk hasat, kokulu, ufak, tadını bilmiyorum. Bizim küçük kıza gitti.:rolleyes:

625820

Sevgi Durul
07-09-2016, 22:05
Pazar gününden. Bulutlu bir hava, Sonbahar adım adım yaklaşıyor.

627064

Biberler çok çalışkan, sağlıkları yerinde, durmadan veriyorlar. Dört karıktan her toplayışta birer kova topluyoruz. Dağıtım, turşu, kurutma, idare edip gidiliyor.

627066

Amma domatesler bozulmaya başladı. Yine de toplamaya devam ediyoruz. Salçalar oldu, sırada domates suları var.

627065

Katmerliler açtı geçti, yalınkatlar her yerde. Bazen sökmek zorunda kalıyorum.

627067

627068

Sevgi Durul
07-09-2016, 22:29
Seri üretim vardı o gün. Salçayı, turşuyu yani her bir şeyi bahçede yapmak çok pratik geldi. Pazardan aldıklarımız da orada değerlendiriliyor.

6 kilogram kornişon salatalık almış. Tek tek yıkaya ayıklaya neredeyse akşam oldu. Önce gözün doyması önemli ya, gözümüz doydu. On iki kavanoz salatalık turşusu aynı yöntemle kuruldu.

627072

627073

627074

Bir kova domatesten, 19 soda şişesi sosumuz oldu. Pazartesi de aynı işlem iki kova domatesle yapıldı.

627076

Molalarda da kavunlar değerlendirildi.:rolleyes:

627077

Sevgi Durul
07-09-2016, 23:17
Ben kış hazırlıklarıyla uğraşırken o da taş duvarın önündeki son odunları kesti. Epeydir uğraşıyor.

627109

Kışlık odunlarımızı hazırladı.

627110

627111

İki seferdir işlerden incir toplamaya sıra gelmiyor. Onlar da boş durmamış, ballarını akıtmış. Ben bunu görmezdim ya eşim gösterdi. O da kanıksadı,ilginçlikleri haber veriyor.:rolleyes:

627107

627108

Sevgi Durul
07-09-2016, 23:56
Hava serinleyince karanfiller birer birer açmaya başladı.:)

627116

627117

627118

627119

Sedum saksısındaki sabah sefası.

627120

Şimdilik bu kadar.:)

A_NOMAD
08-09-2016, 00:21
...Ben bunu görmezdim ya eşim gösterdi. O da kanıksadı,ilginçlikleri haber veriyor.:rolleyes:...

Eh, yavaş yavaş eğitiyoruz eşleri işte :D :D

Bu arada kış hazırlıklarınız süper, ellerinize sağlık ablam. Sincaplar epeydir arz-ı endam etmiyorlar buralarda, iyilerdir umarım ;)

akçabardak
08-09-2016, 08:49
Kışlıklar hazırlanmış bile sevgili SDurul, ellerinize emeklerinize sağlık. Ağız tadıyla, sağlıkla tüketmek nasip olsun.

Adalet Yağcı
10-09-2016, 22:25
:D Neden olmasın abla:D Turşu zamanı buralarda olursam kurarım, köy faslını bu yıl biraz uzatmayı planlıyorum da, olmadı sana elceğizimle kurduğum turşularımdan getiririm:cool:

Sevgili Suz-i Dilara'cığım, sen tatilini huzur içinde geçir hayırlısıyla yuvana dön.
Ben uzun süredir turşu yiyemiyorum tuza toleransım neredeyse sıfır, öyle tansiyon falan yok ama tuzlu yediğimde yüzüm gözlerim şişiyor.
Bu nedenle en tuzsuz peynirleri zeytinleri seçiyorum hep.
Teklifin için çok teşekkür ederim, biliyorum en alâsından yaparsın :)

Adalet Yağcı
10-09-2016, 22:35
Hatta medeni çiçeklerden bile hoş. Bu mavi sana gelsin, Adalet hanım'cım.

625164

Ah sevgili Durul'cuğum, ne kadar naif bir mavi bu, çok teşekkür ediyorum ;)

Bu gün senin kulaklarını çınlattım neden biliyor musun, ilk defa markette Hünnap gördüm, hem de tazecik..
Hemen aldım, tazesi de kurusu kadar güzelmiş, çok mutlu oldum.
Birkaç sene önce "keşke sana tazesinden gönderebilseydim" demiştin, nihayet tatmak kısmet oldu.
Nedense Mersin'de Hünnap yok, ya bilmiyorlar ya iklim uygun değil.

Bahçen her zamanki kadar bereketli ve güzel, senin elinin değdiği her yer güzelleşiyor.
İşin çok ama kendi ürettiğin yiyeceklerinle daha sağlıklı besleniyorsunuz, bir çok kimseye nasip olmuyor ne yazık ki.
Bu arada cevizlere bayıldım ;)

Sevgi Durul
20-09-2016, 22:49
Sevgili Adalet hanım, yine taze hünnap zamanı, bu sefer atlamam sanırım.:) Nasılsa ekinezyalar var sana gelecek.

628103

Dökülen tohumlardan asterler.

628104

628105

628106

628107

Sevgi Durul
20-09-2016, 23:34
Bu arada kış hazırlıklarınız süper, ellerinize sağlık ablam. Sincaplar epeydir arz-ı endam etmiyorlar buralarda, iyilerdir umarım ;)

Çok sağ ol, A_NOMAD'cım. Sincapların arz-ı endamlarını göremiyoruz ama her yer badem, ceviz kabuğu dolu. İz bırakıyorlar yani. Bir de geçen gün, hem gidiş hem dönüşte bahçe yolunda gördük. Hızlıca arabanın önünden geçti.:):)

Kışlıklar hazırlanmış bile sevgili SDurul, ellerinize emeklerinize sağlık. Ağız tadıyla, sağlıkla tüketmek nasip olsun.

Son konserveler de kaynatıldı, Sevgili akçabardak. Çok sağ olun. Etrafın dağınıklığına bakmayın, yeni fırın ve ocak yeri yapımına temelden başlandı. Bu hafta fotoğraf makinasını unutmuşum, yoksa hazırlıkları çekerdim.:rolleyes:

628111

Tohum Paylaşım Etkinliği'nden maniye domatesler. (Sn. Atılgan'dan) Sadece iki tanesi kızardı. Lezzetliymiş.

628113

Mısırları kazdık, bunlar tohumluk olacak.:rolleyes:

628109

Kavunlar genelde küçük oldu ama tatları fena değil.

628110

Bu da bizim meşhur gün batımlarımızdan sonuncusu.:)

628108

TCM
21-09-2016, 10:50
... Dökülen tohumlardan asterler...

Forumda 'asterler soğuğa dayanıklı' dendiği için etkinlikte tohum alıp yerine dikmiştik. Aubrieta - kekik gibi yaz kış yeşil / yeşilimsi daha sonra çiçeklenecek sanıyordum anlatılana göre. Veya phylox - ortanca gibi kışın yapraklarını kaybedip baharda tekrar kaldığı yerden yeşillenerek devam edecek. Siz diyorsunuz ki tohumlarından çıktı, yani alyssum gibi. Bi karar verin ona göre gardımızı alalım. :)

Gün batımı manzaranız pek güzel. Hazırlıklarınız daha da güzel. Böyle hareketli, yabana gitmeyen bahçelerde kıyıda köşede kurumuş kütük, kaya parçası olasım geliyor, sessiz sedasız olan biteni rahatça seyretmek için.

Sevgi Durul
21-09-2016, 12:40
Sayın TCM,

Benim bildiğim, yani forumda öğrendiğim iki çeşit aster var. Bunlar tek yıllık. Bu (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576-125.htm#post1410733) ve bu (http://www.agaclar.net/forum/1412681-post3740.htm) mesajlardakiler çok yıllık. Adlarının aynı oluşu zaman zaman benim de kafamı karıştırır, ama öyle.

Gün batımımızı, kış hazırlıklarımızı beğendiğiniz için teşekkürler. İşlerden bunaldığımda bazen benim de kurumuş kütük, kaya parçası olasım gelir. Paylaşımlarla takip edenlere yaşatmaya çalışıyorum. Tekrar teşekkürler güzel yorum için. Saygıyla...

TCM
21-09-2016, 13:25
İlk gösterdiğiniz mesajın hemen altındaki isli menemen (http://www.agaclar.net/forum/1410774-post3731.htm) i görmeyeydim iyiydi.

Sevgi Durul
29-09-2016, 09:27
Güz çiğdemi ile giriş yapalım.

628700

Önceki yıllarda şimdiye kadar ceviz hasadı bitmiş olurdu. Chandler cevizler bir türlü olgunlaşmadı. Bugün toplamaya başlandı.

628696

628697

Sincaplar her yere kabuk bırakıyorlar.:p

628698

İlk gösterdiğiniz mesajın hemen altındaki isli menemen (http://www.agaclar.net/forum/1410774-post3731.htm) i görmeyeydim iyiydi.

Görülmese iyi olacaklardan biri.:rolleyes:

628699

Sevgi Durul
29-09-2016, 09:35
Sincaplar her yere kabuk bırakıyorlar.:p

Sincap demişken, 28-04-2013 gününden. Bazılarını önceden eklemiştim, bu sefer daha az küçülterek kırptım. Sonraları da gördük ama hiç bu kadar yakından değil.:rolleyes:

628703

628704

628705

628702

628706

Sûz-i Dilârâ
29-09-2016, 10:08
İnsanın şunları alıp cebine sokası geliyor, ne tatlı yaratıklar ya Rabbim. :)

Taze ceviz için de bütün tavuğu andırıyor ablacım. :)

Sevgi Durul
29-09-2016, 10:28
Yıkılan fırının yerine yenisi başlandı. Önce temel atıldı, taş duvar üstü hizasına kadar duvar örüldü. Alttaki boşluğa odun depolanacak.

Bu sefer ki fırın, terastaki fırın (http://www.agaclar.net/forum/1323992-post113.htm) gibi küçük tutuldu.:) Onun yapımını, bu (http://www.agaclar.net/forum/684621-post711.htm), bu (http://www.agaclar.net/forum/684961-post716.htm), bu (http://www.agaclar.net/forum/686866-post749.htm) bu (http://www.agaclar.net/forum/687110-post753.htm) ve bu (http://www.agaclar.net/forum/689927-post797.htm) mesajlarıma eklemiştim.

628709

628710

Ocak başı fırının önünde olacak.

628711

Reyhanlar çiçek açıp tohum yapıyor, hiç tohum almadım, kendiliğinden çimlenirse büyür.

628712

Devleşen aster bu sene keyifsiz, bazı dalları kurudu. Çiçeği nispeten az olacak gibi.

628713

TCM
29-09-2016, 10:37
...
Görülmese iyi olacaklardan biri.:rolleyes:
...
628699

Taze cevizler hanımla - kızımın ilgi alanı, ben görsem olur, görmesem de ;)

Sevgi Durul
29-09-2016, 11:23
Sayın TCM, başka alternatifler de var. Bu (http://www.agaclar.net/forum/998730-post2106.htm) ve burada (http://www.agaclar.net/forum/1001325-post2129.htm).:)

Geçen gün yağan şiddetli yağmur yine sel getirmiş. Lastiklerdeki sedumlar toprağa gömülmüş.:mad:

628716

628717

Sel korkuluğu da yıkmış. Şimdilik odun hatarının üzerinde yatıyor. Seneye işe yaramaz.:dilli:

628718

Korkulukla kimler fotoğraf çektirmedi ki?:rolleyes:

628719

Bu arada üzümler tatlanmış.:rolleyes:

628720

TCM
29-09-2016, 11:35
Ödemiş li olarak odun ocağında yapılmış kızartmaya ailecek teslim olur, yaptığınız eziyetten dolayı esefle kınar, yanına ev yapımı, kaymağı üzerinde yoğurt isteriz.

Bir gün ben de yakalıyacam sizi ama yemekte ne olur bilemem artık.

Sevgi Durul
29-09-2016, 11:35
İnsanın şunları alıp cebine sokası geliyor, ne tatlı yaratıklar ya Rabbim. :)

Keşke hep yakına gelseler.:)

Son görüntülerimiz. Tohumunu Paylaşım Etkinliği'nden edindiğim maniye domates. Aşılanan ağaçlar çabuk toparlanınca gölgede kaldılar. O yüzden geç kızarıyor. Lezzetli bir çeşit.

628721

Hünnap bu sene az. hep yüksek dallarda olmuşlar.

628722

Nar. Büyüyen bir tanecik. Bu fidanın ilk narı.

628723

Görüntüler Pazar günündendi.

Bulutlar... bulutlar...

628725

628724

Sevgi Durul
01-10-2016, 13:29
Cevizde hasat zamanı.:)

628823

628824

628826

628828

Makina yokken günlerce yeşil kabuk ayıklardık. Şimdi çabucak oluyor. Ayrıca silkme de makinayla yapıldı, fotoğraflamayı atlamışım fakat burada (http://www.agaclar.net/forum/1412085-post3733.htm) mevcut.

628827

Sevgi Durul
01-10-2016, 13:43
Kurutma yine plastik kasalarda.

628835

628830 628831

İç beyaz.

628832

Mevsimin gördüğüm tek kır çiçeği. Güz çiğdemlerine özenmiş.:rolleyes:

628833

Sevgi Durul
01-10-2016, 13:50
Yavaş yavaş sezon sonuna geliniyor. Domatesler bozuldu ama sökmedik, üzerindekiler olgunlaştıkça topluyoruz.

628836

Kabak ve kavunları topladık. Bir iki kabak daha var, onlar belki biraz daha büyür diye almadım.:)

628837

628838

Güz çiğdemleri, dün bahçenin gülümseyen yüzüydü.:rolleyes:

628840

628839

musculus
06-10-2016, 18:11
Abla lezzet açısından chandler mi yerli (Şebin-Bilecik-Yalova) ceviz mi?

Adalet Yağcı
06-10-2016, 20:37
Sevgili Adalet hanım, yine taze hünnap zamanı, bu sefer atlamam sanırım.:) Nasılsa ekinezyalar var sana gelecek.

Sevgili Durul'cuğum, çoook teşekkürler ederim, hünnaplar nefisti, emeklerinize sağlık, ağaçlarına bereket.

Ekinezyaları hemen toprağa diktim, birkaç gün önce baktığımda bir tanesi yeni filizler vermiş, çok sevindim.
Bir kök bile yaşasa yeter, ben onu çoğaltırım :)

Cevizlere takıldı gözüm, mmm... sabırsızlanıyorum :)

Sincaplar senden korkmuyorlar herhalde, deli gibi kaçarlar, o kadar yakından bu kadar güzel fotoğraflamak büyük başarı, helal olsun.

Sıcağı ile yağmuru seli ile bir sezonu daha bitirdik, seneye daha az yorulacağını düşünüyorum, her şey yenilendi nasılsa.
Sağlıcakla kal canım..

Sevgi Durul
11-10-2016, 08:41
Ödemiş li olarak odun ocağında yapılmış kızartmaya ailecek teslim olur, yaptığınız eziyetten dolayı esefle kınar, yanına ev yapımı, kaymağı üzerinde yoğurt isteriz.

Ev yapımı koyun yoğurdu olabilir, sanırım.

629873

629874

Biberler bahçeden, isli tava ve zeytinyağı da.:rolleyes: Kızartma için her ne kadar sağlıklı değil dense de, biz sık tekrarlıyoruz. Hoş yediklerimizden hangisi sağlıklı ki?

Odun ateşinde.

629872

629877

Gül de seyirlik.:)

629876

Sevgi Durul
11-10-2016, 08:50
Sincaplar senden korkmuyorlar herhalde, deli gibi kaçarlar, o kadar yakından bu kadar güzel fotoğraflamak büyük başarı, helal olsun.

Sincaplar kaçıyorlar aslında. O fotoğrafları bahçeye hediye etmişlerdi. Çekerken de dakikalarca hareketsiz kalmış, biraz daha yakından çekebilmek için milim milim yaklaşmıştım.:rolleyes: Bu Pazar yine bahçe yolunda gördük. Arabanın önünden öyle bir hızlı koştu ki, fotoğraflamak çok zor.

Hünnap bu sene ağaçta çok az görünüyordu. Yine de yarım çuval kadar oldu.

629878

629879

629880

629881

Karanfillerden.

629882

Sevgi Durul
11-10-2016, 09:01
Abla lezzet açısından chandler mi yerli (Şebin-Bilecik-Yalova) ceviz mi?

Her iki cins mevcutken, hatta tüm cinsler arasında, Şebin cinsini tek geçerdim. Fakat hastalıklara dayanıksızlığı, düşük verim, hepsini chandlere çevirdi. Kendimize ayırdığımız bir ağaç Şebin de sonunda aşılandı. Chandler da lezzetli, tabii bana göre.

Bilmem kaçıncı fırın yapımına başlanacak. Yerinin yapımı bitti.

629883

Kasımpatları Ekim'de açmaya başladılar. Bir süre önce tomurcukları bile sevindirmeye yetmişti.

629884

Bu papatyaya benzeyen cinsi bu sene hem çok güzel gelişti, hem bol tomurcuklu.

629885

629886

629887

Sevgi Durul
11-10-2016, 09:10
Taşlı tarlanın emeksiz yemekleri, kendiliğinden çimlenip büyüyen cosmoslar.

Orada...

629891

Burada...

629892

629893

Zinyalar da öyle. Bu sezon kendi çimlenen büyüdü.:rolleyes:

629894

629895

Sevgi Durul
25-10-2016, 10:04
Şimdi kasımpatı zamanı.

631071

631072

631073

631074

631075

Sevgi Durul
25-10-2016, 10:12
Devamı.

631076

631077

631078

631079

Sevgi Durul
25-10-2016, 10:15
Etkinlik tohumlarından (Sn. Muda) bamyadan aldığım tohumlar.

631080

631081

631082

Hepsi bu kadar.:rolleyes:

631083

Sevgi Durul
25-10-2016, 10:20
Yine etkinlik tohumlarından (Sn. uss) kara turp, üç dört kök daha var.

631084

631085

Kendiliğinden yetişen sumaklar. Bahçenin sol tarafındaki taş duvarda çoktular. Alt kıyıdaki çavul sonradan örüldü. Şimdi boydan boya sumak doldu. Oraya tohum ekilse belki böyle olmazdı. Bazen akışına bırakacaksın, ne sulama ne gübre hiç bir şey yok. Gayet sağlıklılar.

631086

631087

NesliSezgin
25-10-2016, 12:04
Ev yapımı koyun yoğurdu olabilir, sanırım.

629873

629874

Biberler bahçeden, isli tava ve zeytinyağı da.:rolleyes: Kızartma için her ne kadar sağlıklı değil dense de, biz sık tekrarlıyoruz. Hoş yediklerimizden hangisi sağlıklı ki?

Odun ateşinde.

629872

629877

Gül de seyirlik.:)

629876

Allahım o ne güzel bir şey elinize sağlık :)

Aytekin045
31-10-2016, 21:33
Merhabalar bende aslen Manisa Demirciliyim meslek gereği Kastamonuda ikamet ediyorum.Bahçenizi inceledim gerçekten çok güzel. bu aralar bende taş fırına merak sardım epeydir araştırıyorum size bir uyarım olacak eğer fırının altını boş bırakırsanız alt çekmesi oluyor yani ekmek pişirdiğiniz zaman üstü pişer altı pişmez tecrübeyle sabittir.Kolay gelsin

Sevgi Durul
04-11-2016, 07:34
Merhabalar bende aslen Manisa Demirciliyim meslek gereği Kastamonuda ikamet ediyorum.Bahçenizi inceledim gerçekten çok güzel. bu aralar bende taş fırına merak sardım epeydir araştırıyorum size bir uyarım olacak eğer fırının altını boş bırakırsanız alt çekmesi oluyor yani ekmek pişirdiğiniz zaman üstü pişer altı pişmez tecrübeyle sabittir.Kolay gelsin

Sayın Aytekin045, hoş geldiniz. Kastamonu'da benim de bir öğrencim öğretmenlik yapıyor, doğduğun yer değil doyduğun yer. Görevinizde başarılar dilerim.

Fırın eşimin sorumluluğunda, iletirim. Teşekkürler...

Allahım o ne güzel bir şey elinize sağlık :)

Beş fotoğrafın hangisinden bahsettiniz anlamadım ama teşekkür ederim.:)

Geçtiğimiz Pazar gününden fotoğraflar vardı, ekleyelim.

Kalanlar... Toplanıp toplanmayanlar.:rolleyes:

631895

631896

631897

631899

631898

Sevgi Durul
04-11-2016, 07:41
Kasımpatlarının pembe olanını çok sevdik (eşim). Seneye her yere ondan dolduracakmışız. Çiçekler konusunda gelişme var.:rolleyes:

631900

631901

631902

631903

631904

Sevgi Durul
04-11-2016, 07:46
Hava serin olunca her türlü sürüngenden emin olarak yukarı bahçede dolaştım. Yabani sinamekiler tohum yapmış.

631908

631909

Zeytin hasatı da bitince bahçe sürüldü, gübre atıldı.

631907

Sonbahar kendini iyiden iyiye hissettirdi, yapraklar renkten renge giriyor.

631905

631906

Sevgi Durul
04-11-2016, 07:52
Biberlerin yaprak arkasında uğur böceği.

631910

Son üzümler kovada. İyice tatlanmış.

631911

Trabzon hurması.

631912

631913

Vee kurutuluyorlar. İlk denemem, şimdilik iyi gidiyor.

631914

Selma_321
04-11-2016, 08:08
Kasımpatlarının pembe olanını çok sevdik (eşim). Seneye her yere ondan dolduracakmışız. Çiçekler konusunda gelişme var.:rolleyes:

631900

631901

631902

631903

631904

Valla sevilmeyecek gibi değiller..Insan hayran kalıyor eşinizde kayıtsız kalamamış bu güzelliklere haklı olarak.Onlar aşk...Insanın içi açılıyor çiçek görünce

Selma_321
04-11-2016, 08:16
Biberlerin yaprak arkasında uğur böceği.

631910

Son üzümler kovada. İyice tatlanmış.

631911

Trabzon hurması.

631912

631913

Vee kurutuluyorlar. İlk denemem, şimdilik iyi gidiyor.

631914

Güle güle,ağız tadıyla yemeyi Allah nasip etsin inşallah sevgili Sdurul

Güler
04-11-2016, 08:41
Oooo korogakilerin hayırlı olsun.

Hurma saplarını sanki çok kısa tutmuşsun gibi geldi bana, bağlamakta zorlanmadın mı?
Sanırım sıraların tekli. Ana ipe tek tek bağlamışsın gibi görünüyor, dikkat et kayıp da birbirlerine değmesinler çürüme yapar. Terasının bol rüzgar aldığını söylemiştin bu sana kolaylık sağlar, sinek olmadan kurtarırsın. Yağmur gelmiyor değil mi?

Ahh bir tadını alsan seneye bunun üç katını yaparsın.:D

Adalet Yağcı
04-11-2016, 18:35
Sonbaharın tadını da en güzel çıkaran bahçelerden biri SDurul bahçesi..
O nasıl güzel kızartmalar isli tavalarda, o kasımpatları nasıl da coşmuş öyle.
Bu arada beyefendiyi kutlarım, tabii daha çok seni, nihayet hoşlanacağı bir bitkiyi keşfedip yetiştirdin :)

Sevgi Durul
08-11-2016, 08:32
Insan hayran kalıyor eşinizde kayıtsız kalamamış bu güzelliklere haklı olarak.

Ben de şaşırdım, çiçek sevmeyen biri, pembe kasımpatını araştırıyor, çiçeklilik süresini falan sorup duruyor, Hayırlısı bakalım.

Oooo korogakilerin hayırlı olsun.

Çok sağ olun, Sevgili Güler hanım. :):):) Kaç senedir niyet ediyor, cesaret edemiyordum, bu sene kolları sıvadım. Şimdilik iyi gidiyor, bayağı küçüldüler. Sağlıklı kururlar umarım.

Hurma saplarını sanki çok kısa tutmuşsun gibi geldi bana, bağlamakta zorlanmadın mı?

Hurmaların sapları çok kısa, ağaçtan alırken tam dala bağlandığı yerin dibinden kestim. Bağlamadım da iğne ile biber dizermiş gibi saplarından ip geçirdim. Epey oyalayıcı oldu.

Pratik bir bağlama şekli varsa öğrenmek isterim.

Sanırım sıraların tekli. Ana ipe tek tek bağlamışsın gibi görünüyor, dikkat et kayıp da birbirlerine değmesinler çürüme yapar. Terasının bol rüzgar aldığını söylemiştin bu sana kolaylık sağlar, sinek olmadan kurtarırsın. Yağmur gelmiyor değil mi?

Ahh bir tadını alsan seneye bunun üç katını yaparsın.

Önce yirmi tane yapıp deneyeyim demiştim. Sonra hızımı alamadım, elli iki tane oldular. Seneye Allah kerim. Sağ ve sağlıklı olursak....

Sıra tek, birbirlerine değmiyor, rüzgar bol, küçüldüler ve hiç bir çürüme-sineklenme belirtisi yok. Olacak galiba.:rolleyes:

O nasıl güzel kızartmalar isli tavalarda, o kasımpatları nasıl da coşmuş öyle.

Her sezon edindiğimiz bir yemek türü oluyor. Bu sefer kızartma favorimizdi.

Bu arada beyefendiyi kutlarım, tabii daha çok seni, nihayet hoşlanacağı bir bitkiyi keşfedip yetiştirdin :)

Adalet'ciğim teşekkürler... Aslında bu bitki bizde yıllardan beri var, bu sene çok coştu. Beyefendinin gözüne girmek için olmasın.:rolleyes:

Bu hafta hiç fotoğraf çekmedim. Sadece yer bademlerini kazmıştım, üç kökten bu kadar olmuşlar. Yumrularını tohum paylaşım etkinliğinden edindiğim, Sayın uss'a teşekkürlerimle...

632490

632491

TCM
08-11-2016, 08:39
Yer bademi her kökten yaklaşık bir avuç çıkıyor, ancak toplaması zahmetli, kuruyunca şekerleniyor dendiğinden bekliyoruz bakalım. Bir kaç tane yedim diyet yiyeceklerine benziyor tatsız, tuzsuz. :)

Sevgi Durul
09-11-2016, 21:41
Bizimkiler üç kökten bir avuç çıktı. Acaba toprakta mı kaldılar, diye düşündüm şimdi.

Tadı aynen Sayın TCM'nin yazdığı gibi.

TCM
10-11-2016, 09:30
Bizimkiler üç kökten bir avuç çıktı. Acaba toprakta mı kaldılar, diye düşündüm şimdi.

Tadı aynen Sayın TCM'nin yazdığı gibi.

Bende sekiz kök kadar vardı, en küçük olanı geçen haftalarda sökmüştüm bir avuç kadar çıktı. Geçen hafta bir tane büyük çıkardım, toprak üstü yapraklar epey sararmıştı, dalların birbirine uzaklığı ölçmedim ama hatırladığım kadarıyla uçtan uca 75 cm. olmalı. Bir tane de vaktim olmadığından kürekle komple çıkarıp poşete koydum, dün onu hafiften silkeledim bir avuç çıktı, daha bir kaç avuç daha çıkar gibi. Dört beş kök topraktaydı kayınpeder kalanların üzerinden traktörle geçivermiş bahçeyi süreyim derken :(

Topraktan ayıklaması zaman alıyor, kök diplerinde var, ancak altlarda da epey oluyor ve silkelendiğinde renginden dolayı göze çarpıyor hemen. Akşam kalan kökü de temizleyip resmini çekeyim.

Sûz-i Dilârâ
10-11-2016, 09:47
Ablacığım, sonbahar bahçen de çok güzel, çok bereketli. ;)

Eşin hakkında aldığım haber herkes gibi beni de şaşırttı ve mutlu etti:D Hayırlısı bakalım, arkası gelir inşallah.

Bu aralar aromatik ve tıbbî bitkilere de bir el atayım diyorum yani akış beni oraya doğru da götürüyor. Soğanlılar, sarmaşıklar, kokulular, kaktüsler, sukulentler derken sırada aromatikler varmış.

Bir adet lavanta aldım, mercanköşk, pelinotu ve adaçayı yolda, zahter tohumlarını köyden getirmiştim onları ektim, elimde dağ çayı tohumları var, onları da ekeceğim. Kantoron tohumlarını, tohum paylaşımda istek yaptım. Kantoron cilt lekelerine çok iyi geliyor. Antiseptik, yara tedavilerinde de kullanılıyor.

Haliyle yabanî sinameki tohumların ilgimi çekti. Bildiğim kadarıyla müshil etkisi yapıyor, şişliği alıyor, bağırsak temizleyici yani. Bir de iştahı kapatıyormuş bunu da yeni öğrendim.

Adalet Yağcı
12-11-2016, 19:07
Her sezon edindiğimiz bir yemek türü oluyor. Bu sefer kızartma favorimizdi.

Adalet'ciğim teşekkürler... Aslında bu bitki bizde yıllardan beri var, bu sene çok coştu. Beyefendinin gözüne girmek için olmasın.:rolleyes:

Bu hafta hiç fotoğraf çekmedim. Sadece yer bademlerini kazmıştım, üç kökten bu kadar olmuşlar. Yumrularını tohum paylaşım etkinliğinden edindiğim, Sayın uss'a teşekkürlerimle...

632490

632491

Nası yani...? Yer bademi...
İlk defa duyuyorum, bildiğimiz bir şey mi?

TCM
14-11-2016, 09:40
Sonunda gecikmeli de olsa resimleri ekleyebildim. Benim tigernut (yer bademleri) böyle. Resimdeki sadece bir kökten çıkanlar. Hatta birazını ilk çıkardığımda başka yere koymuştum, resimdekilere az daha ekleyelim.

Miktar olarak fena değil gibi ancak tadı merak ediyoruz, kurudukça tatlanacakmış, bakalım artık.

Sevgi Durul
18-11-2016, 12:01
Haliyle yabanî sinameki tohumların ilgimi çekti. Bildiğim kadarıyla müshil etkisi yapıyor, şişliği alıyor, bağırsak temizleyici yani. Bir de iştahı kapatıyormuş bunu da yeni öğrendim.

Sûz-i Dilârâ'cım, topladığım yabani sinameki tohumlarını rastgele yerlere serptim. İstersen bakayım, kalmışsa senin için tohum alabilirim.:)

Nası yani...? Yer bademi...
İlk defa duyuyorum, bildiğimiz bir şey mi?

Yer bademi 'Chufa' (Cyperus esculantus L.) (http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/3587.htm)

Ben de yumrularını Tohum Paylaşım Etkinliği (http://www.agaclar.net/forum/1426874-post8.htm)'nden, Sayın uss'tan edinmiştim. İlk kez duymuş ve yetiştirmiştim. Tazeyken tatsız, kuruyunca tatlanacakmış.:)

Yer bademi değil de normal bademlerimizi ayıklayıp, tuzlu suyla tavlayıp, fırınladık.:rolleyes: Tadı fena olmadı.:)

633631

633632

633633

Sonunda gecikmeli de olsa resimleri ekleyebildim. Benim tigernut (yer bademleri) böyle.

Fotoğrafları göremedim, Sayın TCM. Sayfanıza baktım, orada da yok. Nereye eklediğinizi öğrenebilir miyim?

Dutlubahçe
18-11-2016, 12:13
Yer bademi değil de normal bademlerimizi ayıklayıp, tuzlu suyla tavlayıp, fırınladık.:rolleyes: Tadı fena olmadı.:)

Şu tuzlu suyla tavlama işini biraz açıklayabilir misiniz?

TCM
18-11-2016, 13:01
Kusura bakmayın eklediğimi sanıp eklememişim herhalde.

633634

Sevgi Durul
21-11-2016, 13:18
Sayın TCM, sizin tigernut hasadı epey çok olmuş. Bizimkiler toprak altında kaldı galiba. Gittiğimde toprağı kazıp tekrar bakayım.

Şu tuzlu suyla tavlama işini biraz açıklayabilir misiniz?

Tuzlu suyu rastgele (ölçüsü yok) hazırlayıp, tepsideki bademlerin üzerine serperek karıştırıyoruz. Tüm bademlere su değecek, tepside su birikmeyecek.

Bilmem anlatabildim mi, bu işlem eşim tarafından yapıldığı için sadece gördüklerimi yazdım. Umarım işe yarar.

Sûz-i Dilârâ
21-11-2016, 13:38
Ablacım çok teşekkür ederim ancak şimdilik sinameki düşünmüyorum :)

Sevgi Durul
28-11-2016, 10:09
Yaprağını dökenler, dökmeyenler.:rolleyes:

634431

634432

634433

634434

Güler
28-11-2016, 10:20
Hurmaların sapları çok kısa, ağaçtan alırken tam dala bağlandığı yerin dibinden kestim. Bağlamadım da iğne ile biber dizermiş gibi saplarından ip geçirdim. Epey oyalayıcı oldu.

Pratik bir bağlama şekli varsa öğrenmek isterim.

Çocukken hiç uçurtma yaptın mı? Ben çok yapardım, uçurtmanın kuyruğunu terazisine bağlardık ki ağırlık olsun.
Hazırladığımız her parçayı kuyruk olacak ipe bağlardık, işte o bağlama şekli, ilmik atar gibi, burada anlatması zor.

Güler
28-11-2016, 10:25
Çocukken hiç uçurtma yaptın mı? Ben çok yapardım, uçurtmanın kuyruğunu terazisine bağlardık ki ağırlık olsun.
Hazırladığımız her parçayı kuyruk olacak ipe bağlardık, işte o bağlama şekli, ilmik atar gibi, burada anlatması zor.,

Sevgili SDurul araştırınca buldum; adı tığ düğümüymüş

https://www.youtube.com/watch?v=uBx_ONizQI8

Sevgi Durul
28-11-2016, 10:26
Hiç uçurtma yapmadım, o ilmik şeklinin fotoğraflı anlatımı olsa, gelecek sene için, çok işime yarardı.:) Eşim bilir belki, ona sorayım.:rolleyes:

Ben yazana kadar cevap gelmiş. Çoook teşekkür ederim, Sevgili Güler hanım.:) Sevgiler...

Sevgi Durul
19-12-2016, 12:29
Dün akşam -12 dereceyi gördük. Daha henüz öyle lapa lapa yağan bir kar yok. Hafif atıştırıp tutmadığı oldu bir kaç kez.

Geçen hafta içi söyle bir dolaşıp gelelim dedik. Sessizlik, ıssızlık hakim.

635743

O gün çiçek adasındaki çok yıllık bitkilerde kırağı yağışı gözlemledim ve şimdiye kadar hiç fotoğraflamadığımı fark ettim. Bol bol kırağı fotoğrafı çektim.:rolleyes:

635744

635745

635746

635747

Sevgi Durul
19-12-2016, 12:34
Güz çiğdemi yaprakları ve kırağı.

635749

635750

635751

635752

Sempervivum nispeten üzeri kapalı yerde olduğu için kırağıdan nasiplenmemiş. Dağıtımlardan artan yavrular epey büyümüş.:)

635748

Sevgi Durul
19-12-2016, 12:41
Mevsim itibariyle çiçeğimiz, böceğimiz, kelebeğimiz yok. Şu an ki güncel durum budur.:rolleyes:

Yer minesi ve kırağı.

635753

Sedumlar.

635754

635756

635755

635757

Sevgi Durul
29-12-2016, 23:54
Bahçenin kabağı pişirilmek üzere kesildi. Bu çok lezzetli bir cins. Tohumlarını paylaşım etkinliğinden edinmiştim.:)

636481

636482

636483

Güler
30-12-2016, 22:15
Rengi portakal gibi değil de sanki biraz daha sarımsı gibi mi?

Sevgi Durul
02-01-2017, 20:31
Rengi portakal gibi değil de sanki biraz daha sarımsı gibi mi?

Biraz sarımsı, fotoğrafta olduğundan da sarı görünmüş.:) Pişince biraz rengini buldu.:)

Ceviz de bahçeden.:rolleyes:

636755

636756

Hava iyi gidiyor derken geçen hafta aniden soğudu. Yılın ilk saatlerinde -13 dereceyi gördük. Hava raporlarına göre önümüzdeki günlerde daha da düşecek. Dışarıda ilk kez bırakılan bitkiler iyi bir testten geçiyorlar.:rolleyes:

636757

sevgihoca
03-01-2017, 15:16
Afiyet şeker olsun arkadaşım.

Sevgi Durul
07-01-2017, 13:32
Bizde son durum budur.:):rolleyes:

Gitmedim ama gidenler paylaşmış.:rolleyes:

Ben de fotoğraflarını (ç)aldım.:rolleyes:

637002

637003

637004

Sevgi Durul
08-01-2017, 14:24
Ama ben ne diyeyim şimdi, bu baba ve oğula? :mad:

Zeytinlerin karlarını silkmeye gidilecekti. Sen gelme, ''biz benzinlikten çizmeleri çeker, yaya ineriz'' dedi, baba olanı.:mad:

Oğul olanı da fotoğraf paylaşmış. Ne göreyim araçla inmişler. Öyle olsun. Yine fotoğraflarını (ç)aldım. Nasılsa eve gelirler...:rolleyes:

637067

günebakan
09-01-2017, 08:51
Günaydın Sevgili Sdurul Anneler olmayınca babalar ve çocuklar böyle yaramazlıklar yaparlar:)

Sevgi Durul
29-01-2017, 18:39
Evet, Sevgili günebakan, o zamandan beridir maalesef bahçeye gidemedim. Kendileri birer bahaneyle gidip duruyorlar. :rolleyes:

Bahçe rüyama girmiş dün.:rolleyes: Ters laleler filizlenmiş.🌼🌼🌼 En çok da saksıdan bahçeye geçirdiğim kanayan kalpleri merak ediyorum.❤❤❤

günebakan
30-01-2017, 14:53
Kanayan kalpleri kışında suluyormusunuz yoksa uykuyamı yatıyor bende de 2 tane var kısın sulamadım hiç baharda sulamaya başlarım diyorum am çokta bilgim yok

Sevgi Durul
02-02-2017, 11:07
Sevgili günebakan, benim üçüncü kanayan kalplerim, son edindiğim pembe ve beyaz. İlk ve ikincisinde nasıl davranacağımı bilemediğimden sonuç hüsran olmuştu.:(

Yenilen güreşçi misali tekrar edindim. Saksıda kötü olan kalplerimi bahçeye götürdüm. Yağmur ve karla sulandılar, son gittiğimde henüz filizlenmemiştiler. Umuyorum ki bu kez yaşayacaklar. Yeşerdiklerini gördüğümde burada müjdeleyeceğim.:rolleyes:

Bu arada, buradaki (http://davesgarden.com/guides/pf/go/52/#b) bilgiye göre -39.9 dereceye dayanıklı bir bitki.:)

günebakan
02-02-2017, 16:01
Teşekkür ederim Sevgili Sdurul bende ilk defa deniyorum bakalım ne olacak:)

Adalet Yağcı
07-02-2017, 15:30
Sevgili Durul'cuğum, 4104, 4105, 4106 nolu mesajlarındaki kırağı düşmüş bitkilerin fotoğraflarına bayıldım...

TCM
07-02-2017, 17:48
4104, 4105, 4106 nolu mesajları ara şimdi...

Bulmasam iyiydi...

Böyle fotoğrafları eklemeseniz mi sanki, bu kadar işin gücün arasında düzgün bir fotoğraf makinası aldıracanız zorla, uğraş dur sonra...

Sevgi Durul
11-02-2017, 10:03
Pek çok kırağı fotoğrafı çekmiştim. Sayın TCM ve Ada'cigim için ekleyecektim fakat silmisim.😏😏😏

Bu kış bahçeye henüz gidebilmis değilim. Eşim her gün orada, ağaçların budaması ile uğraşıyor.😃😃😃

Ben merakta ve Eskişehir'deyim. Kardelenler açmıştır, diğer soğanlılar uç vermiştir. Bahçeyi özlediğim kadar fotoğraf çekmeyi de özledim.🤔🤔🤔

Sevgi Durul
21-02-2017, 12:43
Sonunda çok özlediğim bahçeye Pazar günü kavuştum. Hava henüz ısınmadı, son durum budur.::rolleyes:

Ağaçların budanması sürüyor. Bu sene kendi buduyor.:rolleyes:

639208

639209

Kanayan kalplerde kıpırtı yok. Sümbüller bile yeşermemiş. Yeşerenler....:)

639210

639211

639212

Sûz-i Dilârâ
21-02-2017, 14:11
Ablacım 3. fotoğraftaki nedir?

YeniGine
22-02-2017, 23:00
Üçüncü resimdeki (Bana göre üçüncü resim tabi) lale.

firdevs-i
23-02-2017, 08:13
Kardelen Çiçeği değil mi? Benim bahçede de var. Bizim buralarda kardelen diyorlar.

Muda
23-02-2017, 08:58
Üçüncü resimdeki (Bana göre üçüncü resim tabi) lale.

Bir zamanlar bende de vardı. Hala duruyor mu bilmiyorum. Yaprak şekli bile çok hoş bir lale. Çok fazla olsa daha güzel bir görüntü verecekler.

Sevgi Durul
02-03-2017, 10:10
Bir zamanlar bende de vardı. Hala duruyor mu bilmiyorum. Yaprak şekli bile çok hoş bir lale. Çok fazla olsa daha güzel bir görüntü verecekler.

Sayın Muda, Sayın pria'dan erlicheer nergis aldıyanız, nergislerle birlikte gelmiştir. Sayın pria bir kaç sene önce, nergis soğanları ile birlikte göndermişti, bu değişik yapraklı laleleri. Açmış hali böyle.:)

639832

Gelelim bu seneki nergislere, tomurcuk yapmışlar. Sarı katmerli açacak.:)

639833

nuaymu
03-03-2017, 14:48
Sayın Muda, Sayın pria'dan erlicheer nergis aldıyanız, nergislerle birlikte gelmiştir. Sayın pria bir kaç sene önce, nergis soğanları ile birlikte göndermişti, bu değişik yapraklı laleleri. Açmış hali böyle.:)

639832

Gelelim bu seneki nergislere, tomurcuk yapmışlar. Sarı katmerli açacak.:)

639833

Çok güzeller, maşallah:)

Sevgi Durul
05-03-2017, 12:26
Teşekkürler...

Ağaçlara bordo bulamacı atılıyor.😃 Video çekmiştim ama yükleyemedim.😃 Birkaç taze görüntü.

Maalesef fotoğraf yüklenmiyor. Sonra tekrar denerim.☀☀☀☀

Sevgi Durul
12-03-2017, 12:51
Sonra tekrar denediğimde fotoğrafları ve videoyu eklemekte sorunla karşılaştım. Fotoğrafları telefondan PC ye aktararak paylaşıyorum.:)

Bugün yağmurlu, ben gitmedim. Eşim giderek biraz depoyu toparlamış. Yağmur kesilmeyince hiç bir iş yapamadan geri geldi.:rolleyes:

Fotoğraflar geçen haftadan.:)

Bordo bulamacı hazırlama ve atma.

640663 640664

Nurtopu gibi, yeni çapa makinası almışız.:) Marşlıymış, daha az yoruyormuş.:rolleyes:

640665

Çuhalar pembe pembe açmışlar.

640666

Şimdilik başka da bir şey yok.:rolleyes:
Havaların ısınmasıyla canlanacak bahçenin doğasından, yeni paylaşımlar dileğiyle...:)

TCM
12-03-2017, 13:05
Ailecek en sevdiğimiz animasyonu dün tekrar seyrettik zevkle. Çapa makinası ilaçlama aparatını görünce linkteki sahne aklıma geldi, ne zamandır aradığı 'unicorn' una kavuşan ufaklık gibi hissettim.

Ben de çapa makinası alma arifesindeyim, ne aldınız, niye onu aldınız, nereden kaça aldınız ve önerileriniz müsait bir zamanda kısaca bahsederseniz sevinirim.

Bir de ilaçlama makinası nasıl bir şey, epey uzağa atıyor..

Sevgi Durul
12-03-2017, 13:32
Sayın TCM, eşimden öğrenip en kısa zamanda bilgi vereceğim. :)

Animasyon çok güzelmiş bu arada. Çok değişik budama aletleri de alındı bu sene. Bahçe için her bir şey alındığında, ''alınacak başka şey kalmadı'' sözleri edilse de, alımlar devam ediyor.:mad: Gördüğünüz ilaçlama motoru da emekliye ayrıldı, şimdi atomizer makina geliyormuş.:rolleyes::mad::mad::mad:

ozbey
12-03-2017, 17:53
Sevgili SDurul,Kolay gelsin,Ürününüz bol olsun inşallah

Sevgi Durul
21-03-2017, 09:30
Sevgili ozbey, hoş gelmişsiniz. Teşekkür ederim. Sevgilerimle...

Ben de çapa makinası alma arifesindeyim, ne aldınız, niye onu aldınız, nereden kaça aldınız ve önerileriniz müsait bir zamanda kısaca bahsederseniz sevinirim.

Sayın TCM çapa makinası ile ilgili eşimden aldığım bilgileri yazıyorum.

Marka, Yağmur torg 300, 7 EP diesel, marşlı. 4.750 TL. Markanın bayiinden getirttik. Eşim daha az yorucu olduğunu söylüyor. Fotoğrafını çektiğimde aksesurları sökülmüştü. Asıl görünüşü öyle değil, ben de şimdi internetten baktım.

Yeni budama makası sandığım alet, yüksek dal meyve toplama aletiymiş. Fotoğrafını ekliyorum.

641290 641291

Geçen yıl aldığım, aksıda çürüme tehlikesi atlatan ters lalelerden birisi kurtulmuş.

641293

Ve kanayan kalpler filizlenmiş. Çok sevindim.

641292

Sevgi Durul
21-03-2017, 09:50
Nergisler yavaş yavaş açma hazırlığında. :)

641296

641297

641298

641299

Badem açmış, bu sefer fotoğraf çekmedim.:rolleyes:

cemo
22-03-2017, 17:56
Benım nergızlerı salyangoziar yedı:(((

Sevgili Sevgi
Yine olmadı laptop sanırım..:(((

yardimcierhan
29-03-2017, 01:26
Olağanüstü bir bahçe... Emeğinizi takdir ediyorum. ❤️

Sevgi Durul
04-04-2017, 14:08
Yine olmadı laptop sanırım..:

Yenisine sağlık.:)

Olağanüstü bir bahçe... Emeğinizi takdir ediyorum. ❤️

Teşekkür ediyorum. :)

Önceki yıllarda bol bol eklediğim meyve çiçeklerinden bir kaç kare.:)

642757 642759

642758

642760

642761

Sevgi Durul
04-04-2017, 14:23
Panorama çekim denemem. Yakında her yer yeşerir.

642766

Sürülme işi bitti. Kazayağı ile tekrar enine geçilecek.:)

642765

Yabani çuhalar.

642769

Sarı yıldız her yerde.

642768

Kır çiçeği.:)

642767

Sevgi Durul
04-04-2017, 14:27
Nergisler...

642772

642773

642774

642775

642776

Sevgi Durul
04-04-2017, 14:34
Güllerin çiçeksiz ama en güzel zamanları. Bitsiz, böceksiz taptaze yapraklar.:)

642782

Evvel zaman sümbüllerim.

642783

642784

642785

musculus
05-04-2017, 20:44
Yenisine sağlık.:)

Teşekkür ediyorum. :)

Önceki yıllarda bol bol eklediğim meyve çiçeklerinden bir kaç kare.:)

642757 642759

642758

642760

642761

Bu mesaj meyve çiçeklerinin az olduğu anlamında mı abla?

Sevgi Durul
08-04-2017, 12:05
Bu mesaj meyve çiçeklerinin az olduğu anlamında mı abla?

Meyve çiçekleri az değil.:) Daha önceden çok bol fotoğraf eklediğim için sadece bir kaç fotoğrafla yetindim, bu sefer.:rolleyes:

Hafta arası gittiğimizde kirazlar da açmıştı. İki fotoğraf.:)

643236

643237

Akyıldız.

643238

Muskariler.

643239

Double daffodil erlicheer nergis.

643240

Sevgi Durul
08-04-2017, 12:10
Lale zamanı. Kimisi açmış, kimisi henüz tomurcuk.:)

643245

643246

643247

643248

643249

Lonicera
08-04-2017, 13:33
Sn SDurul, bitkilerinizin maşallahı var, çok iştahlı görünüyorlar. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Kolay gelsin.

blnturkek
08-04-2017, 14:20
Emeğinize, yüreğinize sağlık.

zehra evin
08-04-2017, 18:04
Ablacım bahçene bahar gelmiş hoş gelmiş.

Sevgi Durul
11-04-2017, 08:49
Sayın Lonicera, Sayın blnturkek teşekkürler...

Sevgili Zehra Evin, bahçeye bahar gelmiş. Daha da önemlisi baharla birlikte benim güzel kızım Zehra da gelmiş, hoş gelmiş.:)

Pazar gününden bir kaç kare.:) Taş duvar beton duvar oluyor. Fırın bu kısma yapıldığından düzenlenip sağlamlaştırılıyor. Usta kendimizden.:rolleyes:

643660

Cevizler uyanıyor.

643661

643662

Sempervivum kovasında büyüyen, ot sanarak köklediğim bitki badem fidesiymiş. Özel olarak çimlendirmek istesem olmazdı, kendi kendine çimlenmiş.:)

643663

Elma ağaçları da açmaya başlamış. Bizimkiler kaldırıldı artık yok. Komşunun, bahçe sınırımızda. Görünce çekmeden duramadım.:rolleyes:

643664

Sevgi Durul
11-04-2017, 09:21
Bahar kıpırtıları.:)

Ayva.

643665

İris.

643666

Phlox.

643667

Yeni ilaçlama makinamızı araya sıkıştıralım.:rolleyes:

643669

Sarı laleler de açmış.:)

643668

zehra evin
11-04-2017, 22:41
Sayfanda gezinmek o kadar zevkli ki anacım��İki haftadır köy gezilerimizde doktor beyi muayenede yalnız bırakıyorum ve doğayı gezmeye çıkıyorum.Bugün leylak ağaçlarının içinde kayboldum resmen.Şimdi seninde lalelerinin yanına yatıp bulutları izleyesim geldi.Bahçen de kendini yormadan kolaylıklar gelsin diliyorum.

Adalet Yağcı
11-04-2017, 22:57
Telaş başlıyor yine, kış uzun sürdü bakalım yaz nasıl geçecek..
Kolay gelsin Durul'cuğum..

TCM
11-04-2017, 23:53
Sayfanda gezinmek o kadar zevkli ki anacım��İki haftadır köy gezilerimizde doktor beyi muayenede yalnız bırakıyorum ve doğayı gezmeye çıkıyorum.Bugün leylak ağaçlarının içinde kayboldum resmen.Şimdi seninde lalelerinin yanına yatıp bulutları izleyesim geldi.Bahçen de kendini yormadan kolaylıklar gelsin diliyorum.

TSM den kontrole gelmesinler lalelerin yanında yatarken ;)

Sevgi Durul
14-04-2017, 09:12
Sayfanda gezinmek o kadar zevkli ki anacım��.Şimdi seninde lalelerinin yanına yatıp bulutları izleyesim geldi.Bahçen de kendini yormadan kolaylıklar gelsin diliyorum.

Zehra'cım, ana olmak, olabilmek çok güzel. Hitabın için çok sağ ol. Bilenler bilir, bilmeyenler için yazayım. Zehra benim yüz yüze tanıdığım sayılı agaclar.net üyelerinden, Balıkesir toplantısında tanıdığım, tanımaktan çok mutlu olduğum, manevi kızım. Birebir sohbetimizde beni mutlu eden öyle güzel tesadüfler vardı ki; çok sevinmiş, bir nebze büyük kaybımın yerine koymuştum.:)

Ama Zehra'cım, benim lalelerin içine yatma bence, kertenkele kıpırtıları başlamış.:) Ben senin için bulutları çektim, umarım beğenirsin. Sevgilerimle...

Bu aralar, panaroma çekime merak sardım.:rolleyes: Yakında cevizler yapraklanır, her yer yeşerir, bizim yeşil denizimizi oluşturur.

643978

TSM den kontrole gelmesinler lalelerin yanında yatarken ;)

TSM nin açılımını önce, ne ilgiyse ''Türk Sanat Müziği'' olarak algıladım. Daha sonra ''Toplum Sağlığı Merkezi'' olarak düşündüm. Doğru mudur?

Sevgi Durul
14-04-2017, 09:40
Telaş başlıyor yine, kış uzun sürdü bakalım yaz nasıl geçecek..
Kolay gelsin Durul'cuğum..

Sağolasın.:) Bahar gümbür gümbür geliyor, eli kulağında.:) Hepimize kolay gelsin.:)

Zeytinler bayağı adam oldular.:)

643989

Kanayan kalpler, kanayan kalpler diye, koca kış dert edindiğim, bitkim yaşıyor ve açmaya başladı.:) Rüzgardan en net bu fotoğrafı
çekebildim.:rolleyes:

643988

zehra evin
14-04-2017, 13:36
O güzel sözler için teşekkür ederim,duygulandırdın beni.Senin manevi kızın olmaktan gurur duyarım.Bulutlar çok guzel bu arada.Evet Toplum Sağlığı Merkezi. Aile Sağlığı merkezlerinin üstü diyelim.Sayın TCM küçük yerlerde sıkıntı olmuyor Allah'tan,**** bizim ilçede sorun olmuyor diyelim.

Sevgi Durul
18-04-2017, 08:54
Pazar gününden. :(

Kara turplar açmış, tohum yapacaklar.:)

644571

Nasıl açacak, çok merak ediyorum.

644575

İris, süsen, ne dersek diyelim, pek bir hoş açmış.

644572

Her yönden fotoğrafı hak etti.:rolleyes: Sıra beyazında.:) Kanayan kalpler. :(

Aşırı rüzgar nedeniyle net görüntü elde edemedim.:(

644573

644574

Baharcı
21-04-2017, 13:19
İrislerinizin rengi gerçekten çok güzel

Adalet Yağcı
26-04-2017, 20:44
Sevgili Durul, sen üç tane kanayan kalplere laf ediyorsun, onu da bulamayanlar var :)
Nedense bazı bitkilere cesaret edemiyorum, Hoya, Lupin, Menekşe, kaktüs, Kanayan kalpler de bunlardan biri.
Çok güzel açmış üç tanecik de olsa güzelliğini göstermiş, harika..

dongyul
26-04-2017, 22:19
Sayın Sdurul; Kanayan kalplerin görünümü çok güzel, çok hoşuma gitti ^^

Sevgi Durul
27-04-2017, 08:55
Sayın Sdurul; Kanayan kalplerin görünümü çok güzel, çok hoşuma gitti ^^

Ben de çok seviyorum Sayın dongyul. Üçüncü alışımda yaşatabildim. Dona dayanıklı oluşu artı özelliği.

Sevgili Durul, sen üç tane kanayan kalplere laf ediyorsun, onu da bulamayanlar var :)

Ama herkesinki sıra sıra açmış. Olsun benimkinin de çiçekleri iri. Gelip gidip çekiyorum.

Görmemişin kanayan kalpleri.:rolleyes:

Bunu, Pazar günü çekmiştim.

645835

Bunu da dün çektim. Rengi biraz açılmış sanki. Bıktırıcı olmamak umuduyla...:rolleyes:

645836

hozat
27-04-2017, 09:10
Sevgili Durul,
Bu kanayan kalpler benim de kalbimi çaldı.
Nasıl ve nereden bulunuyor, ne zaman dikiliyor.Bu konuda senden fikir rica ediyorum. takıtkıntım oldu çünkü

Bıktırıcı olmaya gelince, bende, zaman zaman düşünüyorum ama, doğa sevdalıları zaten bıkmaz, ilgisi olmayan da bakar geçer .Sen gönder arkadaşım ben bakarım.Çünkü çok güzellikler var senin dağarcığında.

Sevgi Durul
27-04-2017, 10:01
İrislerinizin rengi gerçekten çok güzel

Teşekkür ederim. Şimdi de beyazları açmış. Sırada morlar var.:)

645855

Göl soğanı,

645856

Karanfiller birer ikişer çiçeğe başlamış.:)

645857

Bu laleyi geçen sene, sayın alys'ten almış, saksıda çürümekten son anda kurtarmıştım. Bir türlü açamadı, yoksa açmış son hali bu mudur, bilemedim.

İki gün arayla çekilmiş fotoğrafları.

645858

645859

Sevgi Durul
27-04-2017, 11:12
Sevgili Durul,
Bu kanayan kalpler benim de kalbimi çaldı.
Nasıl ve nereden bulunuyor, ne zaman dikiliyor.Bu konuda senden fikir rica ediyorum. takıtkıntım oldu çünkü

Bıktırıcı olmaya gelince, bende, zaman zaman düşünüyorum ama, doğa sevdalıları zaten bıkmaz, ilgisi olmayan da bakar geçer .Sen gönder arkadaşım ben bakarım.Çünkü çok güzellikler var senin dağarcığında.

Sevgili hozat, güzel yorumun için teşekkür ederim. Bıktırıcı olmak konusunda haklısınız, ilgisi olmayan sayfaya gelmez diye düşünerek, paylaşıma devam edelim.:)

Kanayan kalpleri buradan (https://www.facebook.com/groups/203001190041699/) almıştım. Aysel hanım çok ilgili, eşi sayın alys forumumuz üyesi. İsterseniz sizi gruba ekleyeyim.

Son görüntülerimiz, Pazar gününden. :)

Ayva da açmış.

645865

645866

Erikler kütür kütür.

645867

Son laleler.

645868

645869

Sevgi Durul
03-05-2017, 13:24
Pazar günü zeytinler budandı, tabii ki de ben gidemedim.:rolleyes: Pazartesi olunca soluğu bahçede aldım.:)

Bazı görüntüler. İlk kez açacak olan alacalı Cezayir menekşesi.:)

646648

Yaz kış açık olan aynısafalardan bir görüntü almamak haksızlık olurdu. :)

646645

Yanlışlıkla sökülen, kendiliğinden çimlenmiş ceviz. Yeniden dikildi.:)

646646

646647

En çok açıp geçmesinden korktuğum değişik tür laleleri merak ediyordum. Son halini görüntüledim.:)

646644

Sevgi Durul
03-05-2017, 13:54
İrislerin kimisi tomurcukta, kimisi açmış.:)

646666

646667

646668

Meyvelerin bebek hallerini çok seviyorum.:rolleyes:

646665

Geçen sene lastiğe geçirdiğim gaura toparlanmış ve gayet sağlıklı görünüyor. Arkasında görünen karanfiller tomurcuk dolu.:rolleyes:

646669

Sevgi Durul
19-05-2017, 11:35
Burada hava soğuk ve yağışlı. Hafta içi gitmek mümkün olmadı. Geçen hafta sebze bahçesinin yerleri hazırlandı, domates fideleri dikildi. Ondan önceki hafta sonu da bazı tohumlar ekildi. Çimlenmelerini bekliyoruz.:)

Ekleyemediğim görüntüleri ekleyim dedim.:rolleyes: Öyle ahım şahım bitkiler değil ama olsun.:rolleyes: Bizim taşlı tarlanın (bence) güzelleri.:rolleyes:

Papatyalar.

648551

Haseki küpeleri.

648547

Delosperma cooperi.

648550

Cezayir menekşeleri, alacalının çiçeği diğeriyle aynı. Bende ilk kez açıyor.

648548 648549

Sevgi Durul
19-05-2017, 11:42
Cevizler aşılandıktan sonra eski heybetini kaybetti ama yeşerdiler artık.

648557

Yaz karı, fare kulağı. En sevdiklerimden.:)

648559

648560

Tohumdan yetiştirdiğim karanfil, kokulu.

648558

Güler
19-05-2017, 17:17
Sevgili SDurul, cezayir menekşesi'nin zehirl bir tür olduğunu öğrendim. Torunu da bahçeye götürüyorsun dikkat et lütfen.

YeniGine
19-05-2017, 23:31
Sevgili SDurulcum senin bu papatyalarına hayranım. O yüzden iki senedir şeker tabağı ve papatya tohumu alıyorum fakat maalesef çimlendiremedim. Senden ricam bu güzellerin tohumlarından alabilir isen sevinirim.
Rastgelsin inşallah!..

Gülizar ş
19-05-2017, 23:52
Sayın SDurul bu başlık altındaki herşeyi başından sonuna büyük bir zevkle okudum paylaştığınız fotoğraflarla gözümüz gönlümüz şenlendi.Şehirde yaşayanlar için hayal manzaralardı herbir kareniz.Küçük bir sorum var size. Geçen hafta belediyenin parka ektiği karanfillerin tohumlarını görünce dayanamadım topladım biraz.Saksılara ekerim diye.Çimlenmesi ve çiçeklenmesi ne kadar sürer? Antalya için sıcak zamanlar başlıyor.Tohumların ekilmesi için geç mi acaba.?

Sevgi Durul
22-05-2017, 09:38
Sevgili Güler hanım, Cezayir menekşesinin zehirli olduğunu bilmiyordum. Bu bilgi çok yararlı oldu. Burada da (http://www.agaclar.net/forum/329222-post29.htm) bu bilgi mevcut. Ayrıca geçen hafta sonu başınıza gelen, geçmiş yıllarda benim de yaşadığım allerjik durum için şu (http://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/4311.htm) linkten yararlanabiliriz. Uyarınız için teşekkürler... Sevgiler...

YeniGine'cim, mesaj alınmıştır. Bu sene yine tohum paylaşım etkinliğine katılmayı planlıyorum. Tohum toplamaya devam, çünkü evveli yılın etkinlik tohumlarından yetiştirdiğim kara turp, bol miktarda tohum yapacak.:)

648906

Sayın Gülizar ş, öncelikle beğeniniz için çok teşekkür ederim, sevindim.:)

Karanfil tohumları kolay çimleniyor fakat çimlenme süresini hiç aklımda tutmadım. Çok uzun beklemek gerekmediğini söyleyebilirim sadece. Havalar serin gidiyor, ekin hemen. Çiçeklenmesi aynı yıl olmuyor nasılsa, bu sezon büyürler, seneye çiçeklerini açarlar. Kolay gelsin.:)

648907

Tradescantia andersoniana. Beyazını da almıştım, görünmüyor, yaşamadı sanırım.:(

648909

Zeytinler çiçeğe davranmış.:)

648908

nuaymu
22-05-2017, 14:41
Burada hava soğuk ve yağışlı. Hafta içi gitmek mümkün olmadı. Geçen hafta sebze bahçesinin yerleri hazırlandı, domates fideleri dikildi. Ondan önceki hafta sonu da bazı tohumlar ekildi. Çimlenmelerini bekliyoruz.:)

Ekleyemediğim görüntüleri ekleyim dedim.:rolleyes: Öyle ahım şahım bitkiler değil ama olsun.:rolleyes: Bizim taşlı tarlanın (bence) güzelleri.:rolleyes:

Papatyalar.

648551

Haseki küpeleri.

648547

Delosperma cooperi.

648550

Cezayir menekşeleri, alacalının çiçeği diğeriyle aynı. Bende ilk kez açıyor.

648548 648549

Offf, o hasekilerin mavisi harikaymış. Gözüm kaldı sayın SDurul, ne yapsak?:)

Sevgi Durul
30-05-2017, 08:48
Offf, o hasekilerin mavisi harikaymış. Gözüm kaldı sayın SDurul, ne yapsak?:)

Çok kolay Sayın nuaymu, tohum alırım sizin için. :)

Hafta sonundan görüntüler. Yine panorama bir çekim.:) Bahçenin en yüksek yerinden.:rolleyes:

649763

649764

649765

649766

649767

Sevgi Durul
31-05-2017, 12:06
Dün PC yi kaptırınca, diğer görüntüleri ekleyememiştim. Devamı....

Sonbaharda fırın yeri hazırlanmıştı. Şimdi de bulunduğu taş duvarın üzerine beton atıldı. Fırsat bulduğunda fırın yapımına devam edilecek.:rolleyes:

649905

Sınırdaki taş duvar göçmüş, tamir edildi. En az yüz yıllık olabileceği söylenen bu taş duvar komşu tarlayla sınır oluyor. Yaklaşık bir metre enindeki bu duvar en çok korktuğum yerlerden ki, tamir sırasında uyuşuk vaziyette bozyörük yavrusu çıkmış.:dilli:

649906

Aslanağızları açmaya başlamışlar.:)

649907

Campanula.

649908

Böğürtlen çiçeklenmiş.

649909

Sevgi Durul
31-05-2017, 12:18
Kır çiçekleri sürülmeyen yerlerde cıvıl cıvıl.

649911

649913

Gaura da yeni yerine alışıp çiçeklenmeye başlamış.:)

649910

Papatyaların en neşeli zamanı.:)

649912

nuaymu
01-06-2017, 14:40
[QUOTE=SDurul;1508898]Çok kolay Sayın nuaymu, tohum alırım sizin için. :)

Süper, teşekkür ederim:))))

Sevgi Durul
05-06-2017, 22:11
Meyvelerden haberler. :)

Bazıları ancak büyüyor, bazıları da olgunlaşmışlar.:)

650543

650548

650545

650546

650547

Sevgi Durul
05-06-2017, 22:22
Bir diğer erik, adını unuttum, olgunlaştığında mor rengi alıyor.

650549

Reçellik Antep fıstığının kararını yine geçirdim galiba. Toplamadım.

650553

Bunca yıldır uğraşıyor, keşke çok daha önce cevizler aşılansaymış. Chandler çok verimli çıktı.

650550

650551

Erkenci kiraz, adı Lambertmiş.

650552

Sevgi Durul
05-06-2017, 23:22
Fırın yapımı için eksik malzemeler temin edilip, iskele kurulup, başlandı. Tuğlaları eski fırından sökülmüştü.;)

650563

Fotoğrafların hepsi günceldir. :) Sedumlar her mevsim ayrı güzel, bazıları tomurcuklanmışlar.:rolleyes:

650559

650560

650561
650562

DOGAM
05-06-2017, 23:44
Afiyet olsun canım.Çok güzel görünüyorlar.

DOGAM
06-06-2017, 00:05
Sedumlar da muhteşemler.Fırın bitince çok güzel ve fonksiyonel olacak sanırım.Ne ekmekler,pideler,börekler pişer orada.Altta da patates,oh mis!

Sevgi Durul
06-06-2017, 00:36
Sevgili DOGAM, kırk küsur yıllık arkadaşım, çok sağ ol. Önceden fırın vardı, geçen sene depo yapacağımızda yıkmıştı. Dediğin gibi fırın şart bahçede, çok işlevsel. agaclar.net'i takip et, pişman olmazsın.

Bir ricam olacak, burada (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm) kendini tanıtabilir misin? Sevgilerimle...

Arkadaşlar, kendinizi tanıtabilir misiniz? Burayı nereden buldunuz? (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm)

Bir kaç eklenecek daha var, daha sonra ekleyeceğim.:)

Güler
07-06-2017, 13:15
Her şey o kadar güzel ki, senin bahçende - balkonunda dolaşmak çok keyifli. Ellerinize sağlık, Allah bütün sevdiklerinle doya doya tadını çıkarmayı nasip etsin.

Sevgi Durul
10-06-2017, 08:36
Çok teşekkür ederim, Sevgili Güler hanım. Beğendiğinize sevindim. :)

Yine Pazar geliyor, ekleyemediğim geçen Pazar'ın görüntülerini ekleyeyim. Kabaklar çimlenmedi diye yerlerine çilek dikmiştik. kabaklar ve diğer çimlenenler araba lastiklerinde. Çilekleri tekrardan başka yere aldık.:)

651093

Maydanozlar, rokalar çimlenmiş.

651092

651094

Havuçlar çok otlanmış. Temizledim.

651096

Temizlerken bir kaç uğur böceği buldum. :)

651097

Sevgi Durul
10-06-2017, 08:45
Tek kök diktiğim civanperçemi oldukça çoğaldı.

651098

Bu sene salatalık fidesi de diktik.:) Bizim bahçede olmuyor ama tekrar denemek istedik.

651101

651100

Gaura yeni yerini çok sevdi.

651099

Sarıkız (Lymachia nummullaria) hem evde, hem bahçede hiç olmadığı kadar çok açtı.:)

651102

Sevgi Durul
10-06-2017, 08:52
651107

Rengârenk karanfillerimi çiçek adasına doldurmuştum, çok güzel açanlar var, korkudan giremiyorum. Kıyıdan köşeden çektiklerim.

651103

651104

651105

651106

Bu kadar.:)

Güler
12-06-2017, 17:41
Yılan için kükürt denemeyi unutma.

Sevgi Durul
14-06-2017, 14:37
Yılan için kükürt denemeyi unutma.

İlk gittiğimde her yer kükürtlenecek, Güler Hanım. :)

Geçen hafta erkenden gidip gidip fırını yapmış.:rolleyes: Yapım aşamalarını fotoğraflayacaktım ama nasıl olsa önceki fırında (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576-26.htm) bunu yapmıştım. Bilgi edinmek isteyen olursa bakabilir. :)

651465

651466

651467

Dayanıklı ve nazsız güzel, coreopsis grandiflora.

651468

Yine nazsız güzellerden delosperma cooperi, içinde bulunduğu lastiği doldurmuş, toprağa doğru ilerliyor.

651469

Sevgi Durul
14-06-2017, 14:47
Zeytinler çiçekte. Son günlerde yağan şiddetli yağmur çiçekleri dökmüştür, diye düşünüyoruz.

651471

Lastiklerdeki sedumlar hoş bir görüntü oluşturmuş.:)

651472

651473

Lilium candidum.

651474

Kokulu beyaz gül.

651470

Sevgi Durul
19-06-2017, 14:57
Bir kaç meyve ve bahçenin sürprizi.:) Bebek kuşlarımız var.:rolleyes:

Frambuaz tek tük, sanırım yerini sevmedi.

652092

Dikensiz böğürtlen gani, ikisi de aynı yer ve konumda ama anlayamadım. İkisi de jineop'tandı. :)

652093

Kiraz ağaçlarını iyi ki kaldırmışız. Bir büyük ve bir kaç küçük ağacın toplanması hava da yağışlı gidince epey uğraştırdı. Oğlumuz olmasa, dalında kalacaktı. Sağ olsun, epey uğraştı ama kiraz işi bitti.;)

652091

Kirazları toplarken, kuş yuvası da görüntülemiş.

652094

Dün, kalanları toplarken de yavru kuşları görüntülemiş. Net değil, ama yine de paylaşıyorum.:rolleyes:

652095

Sevgi Durul
19-06-2017, 15:14
Mevsim normalleri altında seyreden hava durumu, sürekli kapalı ve yağışlı hava sebzeleri olumsuz etkiledi. Gerektiği gibi büyümediler.

652097

Roka, maydanoz, dereotu, taze soğan, marul almıyoruz artık. Körpe körpe salatası nefis oluyor. Otları temizlenen havuçların gelişimi hızlandı.

652098

652099

Bir zamanlar saksılarda çimlendirmeye uğraştığım sabah sefaları yabani otlarla birlikte her yerde büyüyorlar. :rolleyes:

652101

Şimdilik pazardan alınan patlıcanları ocakta közledik. Ayrıca dün asma yaprağından sarma yaptım. Taze nane eklenince ve odun ateşinde pişince nefis oldu.:) Eve gidince de yemek hazır olmuş oldu.

652100

Sevgi Durul
19-06-2017, 15:23
Dün serin ve yağışlı havayı fırsat bilerek, korkmadan çiçek adasına girdim. Hem çekemediğim karanfilleri çektim, hem de geçen papatyaları dipten budadım. Orası biraz daha seyreldi, benim için daha tehlikesiz hale geldi.:rolleyes:

652102

652103

652104

652105

652106

Sevgi Durul
19-06-2017, 15:29
Son karanfil. :)

652107

Her yer arap saçı, herkes kafasının estiği yerde büyüyor. :)

652108

Hazeranlar da öyle, kafalarına göre takılıyorlar.:)

652109

Civanperçemi.

652110

Katmerli gülhatmi.:)

652111

Sevgi Durul
19-06-2017, 16:06
Yılan sandım, bir çığlık, eşim koştu hemen, kızdı, solucanmış. Öyle büyüktü ki, çektim.:rolleyes:

652116

Fırının son hali.

652112

Gün güzeli açmaya başlamış. :)

652114

Lilium.

652115

Cezayir menekşesi papatya açmış.:rolleyes:

652113

Sûz-i Dilârâ
19-06-2017, 18:16
Abla, o küçük kırmızı et parçalarına bayıldım, bayıldım. :D:D:D Bir lokmalıklar tam:D

Bahçe ve çiçeklerin süper ötesi. Bu arada maşallah eşin de çok çalışkan. ;)

Sevgi Durul
21-06-2017, 21:39
Sûz-i Dilârâ'cım, bir de net çekim olsaymış.:( Bugün gittik, ne ağaca çıkmaya halim ne de cesaretim vardı. Kuşlar uçmadan bir çekim daha isteyeceğim oğlumdan. :) Eşime gelince tam bir işkolik de, bir bana çiçek yeri yapamadı.:rolleyes:

Beğenin için teşekkürler... Sevgiler...

Güler
22-06-2017, 09:12
Karanfiller ne güzel kokuyorlardır.
Ben yanlarından geçerken kokuları beni çekiyor, koklamak için eğilmeden evvel önce saksıya hafifçe bir tekme atıyorum arı varsa uçsun diye sonra kokluyorum.
Senin o karanfil adan mis gibidir şimdi.
Ellerine sağlık.

Sûz-i Dilârâ
22-06-2017, 09:57
Abla yazmayı unutmuşum. 4173 numaralı mesajindaki ilk fotodaki çiçek çok güzel kokar. Peygamber çiçeği biliyorsundur.

Sevgi Durul
23-06-2017, 11:14
Sevgili Güler Hanım, karanfillerin kokusu ömre bedel. Yerleri iyi değil, Sonbahar'da yeni düzenlemelerle yerlerini değiştirmeyi düşünüyorum. O zaman daha çok açacaklar ve daha güzel olacaklar. :)

Sevgili Sûz-i Dilârâ, peygamber çiçeğinin koktuğunu bilmiyordum. Geçmemişlerse gittiğimde bakarım. :)

Sayın çiçeksever, tohum paylaşım etkinliğinde paylaşıma açacağım. Takip edin derim. :) Böylelikle daha çok kişiye ulaşır. :)

Son fotoğrafları da ekliyeyim, öyle günde üç posta herkesi meşgul etmek olmaz. Haftadaaan haftaya.:rolleyes:

Bahçeye yaklaşırken gördük, sağ olsun oğlum durdu ve çekti. Kirpi kardeş.:p

652318

Pervane çiçekli yasemin, bu aldığımı büyütmeyi başarabilecek miyim, bakalım.

652321

Nar çiçeği.

652319

Margarit papatya. Bu halleri çok tatlı.

652320

Sevgi Durul
30-06-2017, 11:52
Hafta içi çektiğim görüntüler...

Fırın, son hali. Yakmak için, kuruması bekleniyor.:rolleyes:

652962

Sedumlar güzel çiçeklerini göstermeye başladı.

652963

652964

652965

652966

Sevgi Durul
30-06-2017, 11:57
Sedumlar, devam...

652967

652968

Evdeki saksılardan seyrelttiğim sempervivumlar saksıyı doldurdu.

652969

Trabzon hurmasında bu sene meyve çok.

652970

Vızır vızır arıları, başına toplayan hünnap çiçeği. Kokusu mis.:)

652971

Sevgi Durul
30-06-2017, 12:05
Diğer bir sedum çiçeği.

652972

Bu sene tohumdan hiç bir şey yetiştirmedim. Kendiliğinden çokan zinnialar da küsmüşler, yoklar. Çiçek adasında çok yıllıklardan oluşan arapsaçı bir görünüm mevcut. Sonbaharda yeni düzenlemeler yapılıp bu alan olabildiğince boşaltılacak. Kertenkeleler cirit atıyor, yaklaşamıyorum.:rolleyes:

652973

Sevgi Durul
12-07-2017, 09:40
Eklemediğim vişne uğraşıları. Yeri hazır olmadığı için meydanda kaynatılmıştı. Haziran sonundan. :)

653673

653674

Bahçenin en yukarı sınırındaki zerdali ağacının meyvelerini hiç toplamıyorduk. Bu sene eşim biraz toplamış, baktık çok lezzetli, konserve yapalım dedik.

Pazar gününün işi bu oldu. Benim açımdan.:rolleyes:

653675

653676

Yeni yapılan fırının alt kısmı ocak başı oldu. :)

653677

Sevgi Durul
12-07-2017, 09:45
Fırın demişken; yaktık, denedik.:)

653678

Zerdali konserveleri soğumaya bırakıldığında.

653679

Önceki yıllarda keşfettiğim geyik böceği bu sene pek görülmedi. Sadece bu, o da yaralıydı galiba.:(

653680

Çiçekler sıcaklardan keyifsiz. Pholox açmaya çalışıyor.

653681

653682

Sevgi Durul
12-07-2017, 09:50
Margarit papatyada ilginçlik. :p Yapışık üçüz.:cool:

653685

Katmerli gül hatminin yeni büyüyenlerinden.

653684

Sırası gelen karanfil açıyor, ortalığı mis kokutuyor.

653686

Stargazer lilium.

653687

Glayöllere de bir şeyler oldu. Onca renkten açan sadece bu, bir tane de tomurcuklu var. :rolleyes:

653683

Şimdilik bu kadar. :)

Sevgi Durul
20-07-2017, 10:01
Tohum almaya başladım. Etkinliğe hazırlık. Kara turp tohumları. Bir kökten dünya tohum çıktı. :) Çerini çöpünü ayıklamak biraz zahmetli ama.:rolleyes:

654160

654161

Yok oldular sandığım glayöller atağa kalktı, daha bir dolu tomurcuk var. :)

654162

654163

654164

Sevgi Durul
20-07-2017, 10:06
Geç ektiğimiz fasulyeler.:p

654165

Biber hasadı başladı. :)

654166

654167

Salatalık.

654168

Asma ve korukları. Sabırla helva olacaklar.:rolleyes:

654169

Sevgi Durul
25-07-2017, 09:59
İlk budamalarda hiç konserve yapmamışız. Pazar günü budama tekrarlanınca kışın yapraksız kalmayalım dedik. :rolleyes:

654417

Dört kavanoz oldu, düdüklü tencerede kaynattık.

654413

654414

Salatalık ve dolmalık biber hasadı.

654416

Dikensiz böğürtlen. :)

654415

Sevgi Durul
25-07-2017, 10:06
Ağustos böcekleri öyle gürültücü ki, her gidişte kafamız şişiyor. Bu sene hiç fotoğraflamamıştım. Hünnabın dalında yakından görünce çekeyim dedim, ne hikmetse çekememişim ama bu fotoğraf sayesinde hünnapların oluştuğunu gördüm. Ağacın büyük kısmı çiçekte henüz.

654418

Mor phloxlardan sonra pembeler sırada. Kokuları çok hoş.

654419

654420

Glayöllerde sırası gelen açıyor.

654421

654422

akçabardak
25-07-2017, 14:59
İlk budamalarda hiç konserve yapmamışız. Pazar günü budama tekrarlanınca kışın yapraksız kalmayalım dedik. :rolleyes:

654417

Dört kavanoz oldu, düdüklü tencerede kaynattık.

Sevgili SDurul, güzel günlerde sağlıkla tüketmek nasip olsun.

Yaprakları kavanoza doldurduktan sonra su dışında başka bir şeyler ilave ediyor musunuz, ve kaç dakika kaynatıyorsunuz?

Ben bu şekilde hiç denemedim, daha önceleri tuzlu salamura yapıyordum, fakat tansiyon olduğu için artık yapmıyorum. Sevgilerimle

A_NOMAD
25-07-2017, 15:31
...kışın yapraksız kalmayalım dedik...

...daha önceleri tuzlu salamura yapıyordum, fakat tansiyon olduğu için artık yapmıyorum...

Ben sizlere aşırı derecede kolay bir yöntem önermeye geldim ;)
(Büyümüş de ablalarına tavsiye verirmiş, bak bak bak :D)

Asma yapraklarını topladıktan sonra hiçbir işlemden geçirmeden yani topladığımız gibi, üçerli-beşerli desteler halinde elimize alıp gelişigüzel katlıyoruz ve içi kuru bir pet şişeye tıkıştırıyoruz, istediğimiz kadar yaprağı şişeye doldurduktan sonra (şişenin tıka-basa dolması şart değil) ağzını sıkıca kapatıyoruz. Hepsi bu kadar! :cool:

Bu şekilde hazırlanan yapraklar, şişenin kapağını açmamak şartıyla 3-4 yıl tazeliğini koruyor, güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmek yeterli.

Kullanacağımız zaman pet şişeyi kesip yaprakları çıkarıyoruz, katlarını açıyoruz ve yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynar suda bekletiyoruz (kaynatmıyoruz, kaynar suyu döktüğümüz bir kabın içine yaprakları koyup bekliyoruz) sanki yeni toplanmış gibi tazecik ve sarılmaya hazır yapraklarımız oluyor ;)

Annem belki 30 yıldır hep bu yöntemi kullanır, şiddetle tavsiye ederim.

Bendeki şişelerden birinin fotoğrafını çektim, işte böyle görünüyorlar:

654436

Kaynatmak yok, tuz yok, dondurucu yok... Tek önemli nokta: Yapraklar da şişe de ıslak olmayacak.

akçabardak
25-07-2017, 19:10
Eveeet, iyi ki hatırlattınız... çok önceleri bir dönem ben de yapmıştım ama unutmuşum, siz yazınca hatırladım, çok teşekkürler sevgili A-NOMAD

Sevgi Durul
27-07-2017, 11:09
Sevgili akçabardak, yapraklara sudan başka bir silme çay kaşığı tuz ekliyorum. Kaynadıktan sonra 15 dk. kaynatmaya devam ediyorum. Bu şekilde yapılan konserve, taze yaprağı aratmayacak lezzet ve tat veriyor.

A_NOMAD'ın pet şişe tarifini bizim buralarda da yapıyorlar. Ben hiç denemedim, muhakkak güzeldir ama pet şişeden uzak durmaya çalışıyorum. :)

Sarma, dolma demişken, biraz önce eşim bir dolu kabak çiçeği getirmiş. Epeydendir deyip duruyordu, ''dolması oluyormuş'' yapalım diye.:rolleyes:

Evirdim çevirdim, dibindeki yeşil kısmı çıkarıp çıkarmayacağımı anlayamadım. Şimdilik buzdolabına kaldırdım.:)

654547

654546

İlk kez yapacağım için mutfak bölümüne uğrayıp püf noktalarını öğrenmem gerekiyor.:) Başarabilirsem paylaşırım.:rolleyes:

Tarifi buldum, burada (http://www.agaclar.net/forum/907993-post4.htm). :)

A_NOMAD
27-07-2017, 13:08
...ama pet şişeden uzak durmaya çalışıyorum...

Ablacığım, yorum yapmadan geçecektim ama duramadım, konserve yapmak (neyi konserve yaparsak yapalım) her halükarda bahsettiğim pet şişe kullanımından çok daha tehlikeli (çünkü clostridium botulinum diye bir bakteri üretiyor ve kullanmadan önce en az 10 dakika fokur fokur kaynatmadan tüketilirse zehirlenmelere sebep olabiliyor, yapraklar için uzun pişirme süreleri olduğunu düşünürsek bakteri riski ortadan kalkmış oluyor belki ama yine de bence pişirilip saklanan yani işlem gören yapraktansa çiğ saklanan yani hiçbir işlemden geçmeyen yaprak daha güzel bir seçenek, elbette kişisel tercihindir, ben sadece çok daha kolay diye önermiştim :rolleyes:) aklında bulunsun...

Öpüyorum ;)

Sevgi Durul
28-07-2017, 19:05
Ablacığım, yorum yapmadan geçecektim ama duramadım, konserve yapmak (neyi konserve yaparsak yapalım) her halükarda bahsettiğim pet şişe kullanımından çok daha tehlikeli

A_NOMAD'cım, haklısın, elimizi attığımız hangi şeyde tehlike yok ki? Düşünüyorum da hasbelkader yaşıyoruz. Domates suyu ve yaprak, tekrar pişirilerek tüketiliyor fakat meyve konservelerimiz olmazsa olmazımız. Hele bizim küçük kız, çok seviyor. Onları da tüketileceğinde kaynatıp, soğutarak mı tüketsek ne?:dilli: Her şeyden korkar olduk.:dilli:

Başarabilirsem paylaşırım.:rolleyes:

Kabak çiçeği dolması, oldu galiba.:rolleyes: Tadı nefisti, fotoğraf çekmek aklıma bittikten sonradan geldi.:rolleyes:

654617

Adalet Yağcı
28-07-2017, 20:00
Of of of... Nasıl da güzelleşmiş her şey, ellerine sağlık, her şey parmak ısırtacak güzellikte.
Harikasın..
Laf aramızda özlemişim bu güzel bahçeyi :)

Güler
29-07-2017, 18:03
Afiyet olsun, sen yaparsın da olmaz mı hiç?

Sevgi Durul
01-08-2017, 10:24
Teşekkür ederim arkadaşlar. :) Kabak çiçeklerini bunca yıl neden değerlendirmediğimize şaşırıyoruz. Yapmayanlara tavsiye ederim. Ben de yapa yapa ustalaşırım belki.:rolleyes:

Sevgi Durul
11-08-2017, 10:22
Önceki yıllarda çok fotoğrafını çektiğim Ağustos (http://www.agaclar.net/forum/837784-post1456.htm) böceklerini (http://www.agaclar.net/forum/992866-post2079.htm) bu yıl canlı çekemedim. Ömürleri bir gün olan bu yaygaracı böceklerin bir tanesi verandada ölmüş ve çektim.

655360

Son günlerin kır çiçeği. :)

655361

Kuruyan biberler ve asma.:rolleyes:

655362

655363

Sevgi Durul
11-08-2017, 10:41
Asma ve üzümler. :)

655366

655367

Şeftaliler de olgunlaştı. Hafta içi konservesini yaptık. Daha da toplanacaklar var, konserveye devam. :rolleyes:

655365

Hazeran ve phloxlar bir arda hoş bir görüntü oluşturmuş.:)

655364

Sevgi Durul
16-08-2017, 09:11
Birazdan gidilip şeftali konservesi yapılacak. Bu sene biraz abarttık, kavanoz ala ala bitiremedik. :rolleyes:

Pazartesi günü kayısılara nokta koyduk. Daha ağaçta çok var. Dağıtmakla da bitmedi.

655624

655625

Veremotlarını araya sıkıştıralım. Ektiğimiz havuçları mesken tutmuşlar bu kez. Temizledim ama biraz kaldı.:(

655626

Narlar iri bir ceviz kadarlar henüz.:)

655627

Küçük kıza toplanan böğürtlenler.;)

655628

akçabardak
16-08-2017, 09:34
Bütün uğraştıklarımız, emekler verdiğimiz hep bu kör boğaz için değil mi :) ellerinize emeklerinize sağlık, ağız tadıyla, sağlıkla tüketmeniz nasip olsun dileklerimle.

gürcan_keskin
16-08-2017, 13:18
Hepsi çok güzel. Özellikle şu fırına bayıldım. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Güle güle kullanmanız dileğiyle.

Sevgi Durul
19-08-2017, 16:11
Bütün uğraştıklarımız, emekler verdiğimiz hep bu kör boğaz için değil mi :)

''Can boğazdan gelir'' derler ama. ;) Uğraşılar, emekler devam ediyor. Sıra cevizlerde, içleri dolmaya başlamış. Süt gibi beyaz, verim iyi olacağa benziyor.:)

655791

655792

Hepsi çok güzel. Özellikle şu fırına bayıldım. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Güle güle kullanmanız dileğiyle.

Teşekkür ederim. Bahçede fırın şart, yapa yapa ustası olduk artık.:rolleyes:

sevgihoca
22-08-2017, 13:23
Maşallah ,Sevgili Durul,her şey harika görünüyor.Hepsini afiyetle tüketin.Sevgiler.

Sevgi Durul
23-08-2017, 13:12
Teşekkür ederim, sevgihoca'm, sizi burada gördüğüme sevindim.:)

Bu sene domatesler hasta, olanlar da olgunlaşmak bilmiyor. Çocuklar dört kasa domates almışlar, ikisini bize verdiler. Dün doğramaya gittik, bir yağmur, bir tufan, bahçeyi sel götürdü. Her yer yarık içinde kaldı. Fotoğraf ve video çektim ama telefondan foruma yüklemek zahmetli. PC ye aktardığımda paylaşırım. :)

İklimde doğal denge tamamen bozuldu, Ağustos ayı ve üç gündür öğleden sonraları bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor, sanki Nisan ayındayız. Bugün yine bulutlu.:(

Sevgi Durul
08-09-2017, 09:47
Bahçeden enstantaneler.:)

656797

656798

656799

Toplaması zahmetli, hergün olgunlaşanların toplanması gerekiyor.

656800

656801

Sevgi Durul
08-09-2017, 09:54
Menemen günleri başladı.:rolleyes:

656802

Büyük domatesi tartmadık ama yarım kiloyu geçkin olabileceğini düşünüyoruz.:)

656803

Fırın kullanılmaya başladı. Güzel pişiriyor.:)

656804

Geç ekilen mısırlar ancak büyüdü.

656806

Siyah incirler yağmurdan sonra kötü oldu. Dört beş incirden bir tanesi sağlam çıkarsa çıkıyor. Diğerleri kurtlu ya da çürük. Aydın incirlerinde sorun yok.

656805

Sevgi Durul
25-09-2017, 13:09
Site iki gün açılmayınca kıymetini daha iyi anladım. ;) Paylaşmaya değer bulmadıklarımı da paylaşmaya karar verdim.:rolleyes: Sabah sefaları her yerde. :) Fotoğraflar 20 Ağustos'tan.

657842

657843

657844

657845

Geçen Sonbahar'da diktiğim Sedum autumn joy saksıda çiçeklendi. :p

657846

Sevgi Durul
25-09-2017, 13:16
Fırınlı günler devam ediyor. :) Geçen hafta patlıcanlı pide yapmıştık, bu hafta pırasalı.:)

657849

657850

Üzeri açık olanlar acı biberli.

657851

657852

657853

Sevgi Durul
25-09-2017, 13:21
Unlu bit sardığında budayıp bahçede yere diktiğim Sedum rubrotinctumlar saksıdakinden güzel gelişti.

657857

Kendiliğinden çimlenip büyüyen beyaz aster.

657855

Bahçeden hasat.

657854

Hünnaplar oldu, silkelenmeyi bekliyorlar.:)

657856

Sevgi Durul
07-10-2017, 10:16
Pazartesiden başlayarak ceviz hasadımızı bitirdik. Foruma video yüklemekte sorun yaşıyorum. O yüzden silkme makinası ile yapılan işlemi Facebook (https://www.facebook.com/sevgi.kozapha) sayfama yükledim.

Bu işler arasında fotoğraf çekmeyi ihmal etmedim. Güzel ve özel olduğuna inandıklarımı, yorgunluğum geçtikten sonra eklerim.:)

musculus
07-10-2017, 17:25
cevizlerde ağaç başı ve toplam dönüm başı verim kaç kg.abla.

musculus
07-10-2017, 17:27
xantomonas arboricola sorunu var mı cevizlerde.

Sevgi Durul
24-10-2017, 14:36
Sayın musculus, cevizde ağaç başı ve dönüm başı verim konusuna açıklık getiremiyorum, maalesef. Bahçe chandlere aşamalı olarak döndürüldüğü için, beş, dört, üç, iki, bir yıllık aşılarda verim farklı. Bu rakam tüm ağaçlar verime geldiğinde söylenebilir ancak. Şu kadarını söyleyecek olursam, toplam 400 kg. cevizimiz oldu.

Xanthomonas arboricola (https://www.google.com.tr/search?q=xanthomonas+arboricola+pv.+juglandis&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiW7diNn4nXAhVhKpoKHeFIAf0Q_AUICigB&biw=1366&bih=637), yani CEVİZ BAKTERİYEL YANIKLIĞI (http://www.sorhocam.com/etiket.asp?sid=56&xanthomonas-arboricola-pv-juglandis/) sorunu yok cevizlerde.

Ceviz demişken, hasat ile ilgili fotoğrafları ekleyelim.:rolleyes:

659792

659793

659794

659795

659796

Sevgi Durul
24-10-2017, 14:45
Ceviz demişken... Cevizde ilginçlikler.:p

Yapışık ikiz.

659797

659798

659799

Analı kızlı.

659800

Bu da normal ceviz içi, tazeyken.;)

659801

Sevgi Durul
24-10-2017, 14:53
Bu fasulye yöremize ait Mahmutlar köyü fasulyesi. Çok lezzetli. Geç ekildiği için az olarak taze tükettik. Bunlar unutulmuş, kuru fasulye olmuşlar. Tohum olarak kullanırız.:rolleyes:

659806

Zeytinlerde verim güzel.

659805

Toplamayı unuttuğumuz elmalardan kalanların ikisi sarıkız saksısında poz verdi. Çok lezzetli bir tür.

659803

Geldik ayva sarı, nar kırmızı, Sonbahar'a.:p

659802

659804

musculus
24-10-2017, 18:42
Bereketli olsun abla teşekkürler

blick
25-10-2017, 09:00
Sayın SDurul hasatınız bereketli olsun afiyetle ağız tadıyla tüketin

tek yumurta ikizi cevize daha önce rastlamamıştım güzel bir görüntü oluşturmuşlar :D

Zeytinlerde güzel görünüyor. Biz geçen hafta Ayvalık'taki zeytinlerimizi topladık sizinkiler hiç kararmadı mı :S

Sevgi Durul
31-10-2017, 11:36
Havaların soğumasıyla sebze bahçesi bozuldu. Kırağı yağmadan tüm sebzeler toplandı. Toplanan iki büyük kova domatesten gök olanlarını kapalı balkonda masa üzerine serdik. Kızardıkça kullanırız. Bu arada, eltimden duymuştum, gök domates yemeği yaptım. Ekşice, güzel bir yemek oldu. :rolleyes:

660129

Eşim, domateslerin olgunlarından salça yapalım diye tutturmaz mı? Fırınlatırız falan dediyse de ikna olmadım. Konserveye karar verdik ve dün gidip konservemizi yaptık. 16 soda şişesi oldu. Salça yapmaktan kurtuldum.:rolleyes:

660130

660131

Zeytinlerde güzel görünüyor. Biz geçen hafta Ayvalık'taki zeytinlerimizi topladık sizinkiler hiç kararmadı mı

Sayın blick, teşekkür ederim. O fotoğraflar 6 Ekim tarihli. Şu anda karardılar, henüz toplamadık. Güncel fotoğrafları ekliyorum.

660132

660133

Sevgi Durul
13-12-2017, 10:46
Ailemize geçen ay katılan yeni üyemiz nedeniyle paylaşımlarım kesintiye uğradı.:rolleyes:

Ekleyemediğim görüntüler. Kasımpatılar açmaya başladığında. Daha sonra bahçeye gidemedim.:)

662564

662561

662562

662563

662565

Sevgi Durul
13-12-2017, 10:51
662566

Yapraklar sararmaya ve dökülmeye başlamıştı.

662567

Hünnaptan geriye kalanlar.

662568

Havuçlarımızın bir kısmı hasat edilmişti.

662569

Böyle havuç pazarda bulamazsınız, çok körpeler.:rolleyes: Hepsinden turşu yaptık.:)

662570

Sevgi Durul
13-12-2017, 10:56
Her yerde sabah sefaları çimlenmişti.

662572

En son hasatlar, muşmula ve Trabzon hurması.:)

662571

Bu sene kurutmak için vakit olmadı, seneye nasipse.

662573

662574

musculus
14-12-2017, 16:29
Abla chandler cevizler an itibariyle yapraklarını dökmemişler doğru mudur?

celalim01
14-12-2017, 18:18
Portakal ,elma ,mandalina ,ceviz gibi doğal olanları her daim tüketmeye çalışıyoruz. hatta bazılarını gidip eş dost ekenlerimiz var. Birlikte topluyoruz ellerimizle.Daha güzel oluyor. Sonra güzelce yiyoruz. Şuan dolabımda naranciye dolu. Yarın kızımın yerli malı haftası için her şeyiyle doğal meyvelerimizi götürecek kızım.

Sevgi Durul
19-12-2017, 09:44
Abla chandler cevizler an itibariyle yapraklarını dökmemişler doğru mudur?

Fotoğraflar 30 Ekim tarihli. Ağaçların son halini de ekleyecektim ama yine gidemedim. :)

Yarın kızımın yerli malı haftası için her şeyiyle doğal meyvelerimizi götürecek kızım.

Bizim küçük kız da yerli malı haftası kutlamasında okula ceviz götürdü. Öğrencilere görev paylaşımı yapılırken öğretmeni, ''Sevil cevizci, ceviz getirsin.'' demiş.:D

Sevgi Durul
01-01-2018, 11:01
Uzun bir aradan sonra, hafta içi gittiğim bahçeden bir iki fotoğraf.

Nergislerin bazıları uzamışlar, bazıları yeni çıkmakta.

663605

Aynısafalar her yeri istila etmiş, sarı turuncu çiçeklerini nazsız edasız açmışlar.:rolleyes: Bundan böyle değer bilenlerle yola devam. Bu bitkilerle de böyle, insanlarla da. :)

663606

Mütevazi bahçede şimdilik başka bir şey yok. Ama önümüz bahar, her bir güzellik zamanı geldikçe kendisini gösterir.:)

Güler
01-01-2018, 12:06
Sevgili SDurul, benim de aklım bahçemdeki nergislerde kaldı. Ben gelirken üzerlerinde çok tomurcuk vardı, şimdi hepsi açmış ve geçmiştir. Son hallerini göremedim.

Sevgi Durul
10-02-2018, 10:31
Uzun zamandır gidememiştim, dün gittim, hem kargo yapılacak bitkilerden aldım, hem de çiçek adamı temizledim. Eşim zaten bir haftadır erkenden giderek akşam saatlerine kadar budama yapıyor.:rolleyes:

Laleler görünmüş. Yaprağı en az çiçeği kadar güzel olan lalem.:p

665998

Kardelenler de açmış. :)

665999

Sevgili Güler hanım, sizinkiler de açmıştır, nergisler açmış.:) Kokusu mis.;)

665996

665997

İSAK
11-02-2018, 19:35
Ellerinize emeğinize sağlık. Kolaylıklar diliyorum.

Güler
12-02-2018, 07:53
Ayy imrendim senin güzelleri görünce, inşallah ben de yakında gideceğim. Bakalım benim bahçe ne alemde, aklım hep orada.

Sevgi Durul
12-03-2018, 09:30
Uzun bir ardan sonra dün bahçedeydim. Ağır bir grip geçirdiğim için dinlene dinlene çalıştım. Ot yoldum bol bol. Göndereceğim kargolar için söküm yaptım. Hava çok güzeldi, kertenkeleler ortaya çıkmış, kıpırdamaya başlamışlar. Bu arada bir kaç fotoğraf çektim. :) Hep aynı şeyler ama günceller bunlar. :rolleyes:

Aynı safalar artık kafasına göre takılıyor. Yabani bitki modunda, hem de katmerli. :)

667650

Sarıyıldızlar görülmeye başlamış.

667649

Lastikteki maydanozlar, geçen seneden. Bu arada bu sene havuca hiç para ödemedik. Bahçenin havuçları hem körpe hem lezzetiydi.

667648

Sırası gelen nergisler açmış, kimisi sırada.

667652

667651