PDA

View Full Version : SDurul / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Sevgi Durul
22-08-2010, 01:14
Benden de sevgiler, sevgili Sevim hanım. Fırın bittiğinde böyle olacak. Ne isterseniz pişirebilirsiniz.
167258

Sevgi Durul
22-08-2010, 22:41
Fırın fırına benzemeye başladı. Daha çabuk biteceğini sanıyordum, yavaş ilerliyor. Sadece öğleden sonra çalışılınca böyle oluyor.
167314
167315
167316
167317

Sevgi Durul
22-08-2010, 22:45
Yine mi kudret narı demeyin, ne zaman toplanacak?
167318
167319
167320

gilaburu
22-08-2010, 23:28
Merhabalar sayın SDurul bahçenizde çeşit çok maaşallah meyve ağaçları ,çiçekler hepsi var.

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=166724
Bu resimdeki çiçekten bizim bahçedede epey var, ben bu çiçeğin isminin sabah sefası olduğunu bilmiyordum öğrenmiş oldum.

Satı Uğurtan
22-08-2010, 23:39
Sevgili SDurul, bence kudret narı toplanacak kıvama gelmiş.

Sevgi Durul
23-08-2010, 12:18
Sayın gilaburu teşekkür ederim.

Sevgili Satı hanım, ilk kez kudret narım olduğu için bilemedim. Teşekkür ederim.görmemişin kudret narı

finduk52
23-08-2010, 13:36
Sevgili SDurul, fırın neredeyse bitmiş sanırım. Eşinizin ellerine sağlık. Ah bende çok hevesleniyorum, resimlerini hep çevirip çevirip eşime gösterip duruyorum , belki hevese gelir diye ama şuan tık yok .

Gerçi bende biraz sabırlı olmayı öğrenmeliyim. Nice istediklerim yavaş yavaş oluyor Allah'a şükür. Şimdi sera taktım kafama. Önümüzdeki perşembe bakmaya gideceğiz. 3 e 6 metrelik bir sera buldum. Benim tarlaya yerleştirebilirsek eğer seneye bütün sebze fidelerimi , domateslerimi orada yetiştirmek istiyorum. En güzeli de kışa dayanamayan çiçeklerim için seviniyorum çaktırmadan:D

Emre İlhan
23-08-2010, 16:55
;)SDurul hanım.Maşallah bahçenizin bereketi,güzelliği hiç eksilmesin.Fırında güzel oluyor bu arada.Eşinizin ellerine sağlık.Sevgili Fatoş hanımında dediği gibi inşallah bir gün gelip bahçenizi gezmek nasip olur.

Selamlar.

sercan1969
23-08-2010, 18:28
Kudret narı ne alemde ilaç haline geldi mi ?

Sevgi Durul
23-08-2010, 21:20
Sevgili SDurul, fırın neredeyse bitmiş sanırım. Eşinizin ellerine sağlık. Ah bende çok hevesleniyorum, resimlerini hep çevirip çevirip eşime gösterip duruyorum , belki hevese gelir diye ama şuan tık yok .

Gerçi bende biraz sabırlı olmayı öğrenmeliyim. Nice istediklerim yavaş yavaş oluyor Allah'a şükür. Şimdi sera taktım kafama. Önümüzdeki perşembe bakmaya gideceğiz. 3 e 6 metrelik bir sera buldum. Benim tarlaya yerleştirebilirsek eğer seneye bütün sebze fidelerimi , domateslerimi orada yetiştirmek istiyorum. En güzeli de kışa dayanamayan çiçeklerim için seviniyorum çaktırmadan:D

Sevgili finduk, fırın bugün bitti hayırlısıyla. Etrafının düzenlemesi ne zaman olur? Bilmem. Vinç varken malzemeleri çıkaralım derken, bir de baktım ki, fırın bitti. Daha önce de söylediğim gibi tezcanlılığın eseri.

Gerçekten de ne kadar şükretsek az gelir, inşallah sera istediğin gibi olur. Ben de şimdi tutturdum, balkonu cam kaplatalım, diye. Çok rüzgar alıyor, çıkamıyoruz, eşya falan koyarız dedim, ama eşim meseleyi hemen anladı. Çiçekler için değil mi? Diyor. Öyle bir yerim olursa, kışın çiçekler sorun olmaz.
167585

ozbey
23-08-2010, 21:31
Yine mi kudret narı demeyin, ne zaman toplanacak?
167318
167319
167320

Sevgili arkadaşım, kudret narlarını artık toplasan iyi olur. Yoksa karıncaların istilasına uğrayacak.
Sevgiler.

Sevgi Durul
23-08-2010, 21:36
Sevgili ozbey, tam da size sormak istiyordum. Bugün topladım. Şimdi bu iki kudret narı için ne kadar yağ gerekir. Bir de içindeki kırmızı oluşumlar tohum mu olacak? Sevgiler...

Sevgi Durul
24-08-2010, 10:36
;)SDurul hanım.Maşallah bahçenizin bereketi,güzelliği hiç eksilmesin.Fırında güzel oluyor bu arada.Eşinizin ellerine sağlık.Sevgili Fatoş hanımında dediği gibi inşallah bir gün gelip bahçenizi gezmek nasip olur.

Selamlar.

Teşekkür ederim Emre, fırın şimdilik bitti. Etrafının düzenlemesi sonra olacak.
Tüm ağaçlar.net üyeleri her zaman bahçeyi gezebilir. İnşallah.

sevim.K
24-08-2010, 11:14
Şimdi o fırında mis gibi ekmek pişirmek vardı. Pide pişirmek vardı. Canım cevizli ekmek istedi;)

freesiaN
24-08-2010, 18:12
Merhaba sevgili SDurul sabahtan beri sayfanızı okuyorum.Bahçenize verdiğiniz emeklere karşı söyleyecek söz bulamıyorum.
Maşallah sebzeler,çiçekler,meyveler...
Sağlıkla keyfini sürün inşallah :)

Sevgi Durul
24-08-2010, 21:13
Şimdi o fırında mis gibi ekmek pişirmek vardı. Pide pişirmek vardı. Canım cevizli ekmek istedi;)

Sevgili Sevim hanım, hep söylüyorum, şöyle arkadaşlar toplanıp gelin. Ekmekleri beraber yapalım. Sevgiler...

Sevgi Durul
25-08-2010, 16:31
166471
166472
166473

Böyle açtılar.;)
167792
167793
167794

Sevgi Durul
25-08-2010, 16:42
Kesinlikle, çiçekleri seven herkesin kolayca yetiştirebileceği, nazsız, kanaatkar, renkleri ve duruşuyla sürprizi seven ipek çiçeği, sıcaklardan bütün yapraklarının sararmasına rağmen sürprizlerine devam ediyor. Seneye bahçedeki fidanların diplerine dikmeyi planlıyorum. Nasıl olsa fidanlar sulanıyor, ipeklerle daha güzel büyürler.:)
167795
167796
167797
167798
167799

Sevgi Durul
25-08-2010, 23:05
Son gittiğimde bahçede açmış olan çiçekler,
Adını bilmediğim çiçeğim açmaya devam ediyor. (Adını öğrendim, gayret çiçeğiymiş.)
167837
Bu beyaz çiçeğin de adını bilmiyorum.
167838
Zinnialar tek tük açıyor.
167839
Bu turuncu çiçeği damates karıklarına dikmiştim. Kadife çiçeği niyetine. Yaprakları aynı kadife çiçeği, ama çiçekleri kadifeye benzemiyor.
167840
167841

Sevgi Durul
26-08-2010, 00:14
937. mesajdaki ilk çiçeği, yaptığım araştırmalar sonucu gayret çiçeğine benzettim. Gayret çiçeği yetiştiren arkadaşlar çiçeğim gayret çiçeği mi? Bu bitkinin adı ne bölümünde de sormuştum.

finduk52
26-08-2010, 03:49
Sevgili SDurul, çiçekler ne kadar güzeller. Renkleride çok tatlı. Ellerine sağlık. Son resimdeki turuncu çiçek cosmos değilmi? Ben cosmosa benzettim. Rengide çok güzelmiş.

Kucak dolusu sevgiler ..

Hhatice
26-08-2010, 09:10
Sevgili finduk, fırın bugün bitti hayırlısıyla. Etrafının düzenlemesi ne zaman olur? Bilmem. Vinç varken malzemeleri çıkaralım derken, bir de baktım ki, fırın bitti. Daha önce de söylediğim gibi tezcanlılığın eseri.

Gerçekten de ne kadar şükretsek az gelir, inşallah sera istediğin gibi olur. Ben de şimdi tutturdum, balkonu cam kaplatalım, diye. Çok rüzgar alıyor, çıkamıyoruz, eşya falan koyarız dedim, ama eşim meseleyi hemen anladı. Çiçekler için değil mi? Diyor. Öyle bir yerim olursa, kışın çiçekler sorun olmaz.
167585

Şahane bir fırın ,şimdi o fırından ne ekmekler ne pideler çıkar :)
Kış bahçesi şart çiçekler için ,yazın sıcaktan kışın soğuktan çiçekler telef oluyor.Benimde İstanbulda 10 dan fazla çiçeğim malesef sizlere ömür :(

Çiçekleriniz çokgüzel açmış Renkleri çok çok güzel ellerinize sağlık

Sevgi Durul
26-08-2010, 11:19
Sevgili SDurul, çiçekler ne kadar güzeller. Renkleride çok tatlı. Ellerine sağlık. Son resimdeki turuncu çiçek cosmos değilmi? Ben cosmosa benzettim. Rengide çok güzelmiş.

Kucak dolusu sevgiler ..

Sevgili finduk, çok sağol. Benim çiçekler işte böyle tek tük. Siz seneye görün onları. Daha bebekler, büyüyecek, çoğalacaklar. Turuncu çiçek cosmos olabilir mi?
Ben onların renklerini daha farklı sanıyordum. Hem ektiğim tohumların içinde cosmos yoktu. Benden de kucak dolusu sevgiler...

finduk52
26-08-2010, 19:39
Sevgili SDurul, bir sitede turuncu cosmos görmüştüm daha önce. Googledan araştırıncada bu sitelerde turuncu cosmos buldum. Birde sen bak istersen benzettim ama yanılıyor olabilirim tabii. Sevgilerle..

http://www.mooseyscountrygarden.com/flowering-annuals/orange-cosmos-flower.html

http://plantfinder.sunset.com/sunset/plant-details.jsp?id=858

http://www.missouriplants.com/Others/Cosmos_sulphureus_page.html

http://plantsarethestrangestpeople.blogspot.com/2009_05_03_archive.html

finduk52
26-08-2010, 19:40
Yaprak yapısına da bakmak lazım sanırım .

Adalet Yağcı
26-08-2010, 20:28
Bu turuncu cosmostan benim bahçemde de var, hiç su almayan bölümlerde bile inatla yaşıyor.

Sevgili Durul, güller ve ipek çiçekleriniz harika, 937. mesajdaki 2. fotoğraftaki çiçeğe biz sabun çiçeği derdik, avcunuza bir miktar alıp suyun altında elinizi oğuşturduğunuzda köpük köpük olur.

Sevgi Durul
26-08-2010, 21:49
Şahane bir fırın ,şimdi o fırından ne ekmekler ne pideler çıkar :)
Kış bahçesi şart çiçekler için ,yazın sıcaktan kışın soğuktan çiçekler telef oluyor.Benimde İstanbulda 10 dan fazla çiçeğim malesef sizlere ömür :(

Çiçekleriniz çokgüzel açmış Renkleri çok çok güzel ellerinize sağlık

Sevgili Hatice hanım, çiçeklerimi beğenmenize çok sevindim. Teşekkür ederim.

Fırın evimizin teras katına yapıldı, kat bitip oraya taşındığımızda beni en çok ilgilendiren, balkonların genişlemesi ve çiçek konulacak alanlarda ferahlık. Eh, bir de balkonun birini cam kaplatırsak o zaman çok çok iyi olacak. Bu kış çok sayıda sardunyamı soğuklarda kaybettim. Tam büyüyüp çiçek açacaklarında kaybetmek üzücü oluyor.

ciceksever70
26-08-2010, 21:56
Sevgili SDurul cicekleriniz hala neseli neseli aciyor ne güzel... Bizim icin de bu yaz cok cicekli gecti. Ipek ciceginin latince adini biliyormusunuz acaba? Sevgiler.

ozbey
26-08-2010, 22:04
Sevgili ozbey, tam da size sormak istiyordum. Bugün topladım. Şimdi bu iki kudret narı için ne kadar yağ gerekir. Bir de içindeki kırmızı oluşumlar tohum mu olacak? Sevgiler...

Sevgili SDurul, ben zeytinyağını, kudret narlarını kıydıktan sonra üzerini kapatacak kadar koyuyorum. O kırmızı oluşumların içinde çekirdekleri var, onları tel süzgüye koyarak akan suyun altınca hafif sürterseniz kırmızı tabaka kolay temizleniyor.
Sevgiler.

Sevgi Durul
26-08-2010, 22:11
Sevgili SDurul, bir sitede turuncu cosmos görmüştüm daha önce. Googledan araştırıncada bu sitelerde turuncu cosmos buldum. Birde sen bak istersen benzettim ama yanılıyor olabilirim tabii. Sevgilerle..

http://www.mooseyscountrygarden.com/flowering-annuals/orange-cosmos-flower.html

http://plantfinder.sunset.com/sunset/plant-details.jsp?id=858

http://www.missouriplants.com/Others/Cosmos_sulphureus_page.html

http://plantsarethestrangestpeople.blogspot.com/2009_05_03_archive.html

Sevgili finduk, linklerdeki fotoğraflara bakılırsa benim turuncu çiçeğim cosmos. İyi de benim tohumlarımın içinde cosmos yoktu ki. Demek ki tohumlarda bir karışıklık söz konusu olmuş. İlgilendiğin için çok sağol.
Türkiye'den kucak dolusu sevgiler...

Sevgi Durul
26-08-2010, 22:30
Bu turuncu cosmostan benim bahçemde de var, hiç su almayan bölümlerde bile inatla yaşıyor.

Sevgili Durul, güller ve ipek çiçekleriniz harika, 937. mesajdaki 2. fotoğraftaki çiçeğe biz sabun çiçeği derdik, avcunuza bir miktar alıp suyun altında elinizi oğuşturduğunuzda köpük köpük olur.

Sevgili Adalet hanım, hiç haberim yokken cosmosum da olmuş. Ben onları kadife çiçeği sandığım için domateslerin yanına dikmiştim. Daha çok var. İnşallah onlar da pembe açarlar.

Sabun çiçeğini ben de duymuştum, fakat bunların o olduğunu bilmiyordum. Yardımlarınız için teşekkürler...

hozat
26-08-2010, 23:23
Sevgili SDurul,

Ne zaman bahçene girsem çok keyif alıyorum.

Çiçek seyretmek çok güzel ama diğer güzellikleri görmek te beni çok heyecanlandırıyor.

Mesela tuğlalarla örülü fırınına bayıldım, güle güle kullan.

Güngör Salman
26-08-2010, 23:43
Sevgili Güngör hanım, başlığı incelemiştim, tam olarak karar veremedim. Sizce bu çiçek gayret çiçeği mi?

Çiçek yapısı benziyor, yapraklarını göremediğim için tam emin değilim.

Sevgi Durul
27-08-2010, 00:04
Sevgili SDurul cicekleriniz hala neseli neseli aciyor ne güzel... Bizim icin de bu yaz cok cicekli gecti. Ipek ciceginin latince adini biliyormusunuz acaba? Sevgiler.

Teşekkür ederim, sevgili çiçeksever70.
Benim çiçekler tek tek açıyorlar, önümüzdeki yaz daha güzel olacaklar, inşallah.
Ben de sizin bahçenizdeki çiçekleri çok beğeniyorum, takipçisiyim.
İpek çiçeğinin latince ismini maalesef bilmiyorum. Araştırdım, fakat bulamadım. Sevgili Güngör Hanım'a müracaat etmek gerekiyor. Sağolsun çiçek adları konusunda çok yardımcı oluyor.
Sevgiler...

Sevgi Durul
27-08-2010, 10:46
Sevgili SDurul, ben zeytinyağını, kudret narlarını kıydıktan sonra üzerini kapatacak kadar koyuyorum. O kırmızı oluşumların içinde çekirdekleri var, onları tel süzgüye koyarak akan suyun altınca hafif sürterseniz kırmızı tabaka kolay temizleniyor.
Sevgiler.

Sevgili ozbey, sizin cevabınızı bekleyemeden, kudret narlarını zeytinyağına koydum. Tohumlarını da kırmızı kısımlarından ayırdım. Seneye bahçede daha çok yetiştireceğim. Cevabınız için teşekkür ederim. Sevgiler...

cemo
27-08-2010, 17:28
[QUOTE=SDurul;688442] Ben onları kadife çiçeği sandığım için domateslerin yanına dikmiştim. Daha çok var. İnşallah onlar da pembe açarlar.

QUOTE]

Aynı şeyi yapmışız:D:D
Kadife diye sebze adasına domateslerin yanına dikmiştim bende, bu güzel turuncuyu:)) Ama kadife cıkmadı tabi:p büyüdükce, bu kadife değil ot heralde deyip, söküp söküp attım. Bir kök kalmış adada, actığında bayıldım, keşke sökmeseydim diğerlerini de:(
Ama yaprağını pek cosmosa benzetemedim ben. Bendekinin fotosonu çekeyim.Foto yüklemede sorun yaşıyorum, en kısa zamanda eklerim inşallah.

Sevgi Durul
27-08-2010, 22:56
Aynı şeyi yapmışız:D:D
Kadife diye sebze adasına domateslerin yanına dikmiştim bende, bu güzel turuncuyu:)) Ama kadife cıkmadı tabi:p büyüdükce, bu kadife değil ot heralde deyip, söküp söküp attım. Bir kök kalmış adada, actığında bayıldım, keşke sökmeseydim diğerlerini de:(
Ama yaprağını pek cosmosa benzetemedim ben. Bendekinin fotosonu çekeyim.Foto yüklemede sorun yaşıyorum, en kısa zamanda eklerim inşallah.

Sevgili cemo ne tesadüf, bana hem sevgili ozbeyden, hem sevgili mormenekşeden kadife tohumları gelmişti. O tohumlardan çimlendirme kabında çimlendirip domateslerin yanına şaşırttım. Yaprakları kadifeye benziyordu sanki. Ben de bahçeye gittiğimde yapraklı bir fotoğrafını çekeyim.
Ne şanslı bitkilermiş, durmadan fotoğraf çekiniyorlar.

Sevgi Durul
28-08-2010, 12:22
kudret narı ne alemde ilaç haline geldi mi ?

168130

sevim.K
28-08-2010, 13:31
Benim tedavim sırasında aldığım ilaçların midemde hassasiyet yapmasından dolayı kudret narı önermişlerdi. Hakiki zeytinyağı içerisinde olgunlaşmış kudret narı. Onu hatırladım kavanozu görünce.:)

Sevgi Durul
28-08-2010, 13:32
Sevgili sevim hanım, nasıl kullanıldığını yazabilir misiniz?

Sevgi Durul
29-08-2010, 10:43
Baharı özleyenler için...
168268
Japon gülü saksısında orkide ağacı fidem. Şimdi biraz daha büyüdü.
168269

sevim.K
29-08-2010, 11:22
Ben hazır olarak geldiği için nasıl yapıldığını bilmiyorum. Kavanozda zeytinyağına yatırılmış bir kudret narı vardı. Yanlış hatırlamıyorsam kudret narı zeytinyağını iyice emiyor. Bana sabahları aç karnına bir kaşık yememi önermişlerdi.

Nasıl hazırlandığına dair tarifler vardı internette raslamıştım.

Yücel Canpolat
29-08-2010, 19:53
Kudret narı yemekte zorlanabilirsiniz balla karıştırarak yiyebilirsiniz arkadaşlar.))

sevim.K
30-08-2010, 14:24
Evet haklısınız Yücel bey:) Sevgili SDurul balla karıştırıp yemek daha iyi. Çünkü ben zeytinyağındaki kudret narından bir parça alıp lavaboya koştuğumu hatırlıyorum. Güç bela bir iki lokma almıştım daha sonra:o

Sevgi Durul
30-08-2010, 23:29
Değerli arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Şu anda evde hiçbirimizin kudret narı yemeyi gerektirecek bir rahatsızlığımız yok, çok şükür. Ama ben hazır yetiştirmişken çevremde gereksinimi olan biri olursa diye karışımı hazırladım. Dursun bakalım.

Sevgi Durul
31-08-2010, 00:15
Fırının son hali ve beni minik çiçekleriyle çok çok sevindiren yıldız çadırım.
168448
168449

Sevgi Durul
31-08-2010, 00:21
Dün gözümüzü kararttık, ikindi vaktine yakın bahçeye gittik. Sıcaklardan dolayı öyle fazla bir zarar yok, sadece domatesler kurumaya başlamış, bazı fidanların yaprakları sararmış. Bol bol suladık. Hünnaplar tek tük olgunlaşmaya başlamış.
168450
168451
168452
168453
Galiba üçüzler tohum bağlıyor.
168454

ozbey
31-08-2010, 03:37
Sevgili SDurul, bak senin hünnaplar olgunlaşmaya başlamışlar bile, benim hünnap neredeyse elma iriliğine geldi, henüz olgunlaşan yok. Oğlum çok seviyor ve bayram sonu İstanbul' a dönecek, keşke birkaç tanesi olgunlaşsa da tadabilse.
Size afiyet olsun arkadaşım.

Sevgi Durul
31-08-2010, 12:30
Sevgili ozbey, hünnabınız oğlunuza yetişecektir diye düşünüyorum. Yeterli büyüklüğe ulaştıklarında kısa sürede olgunlaşıyorlar. Olgunlaşmaya yakın, dalından yenmesinin tadına doyum olmuyor. Seviyorsa, gitmeden muhakkak yedirin oğlunuza, sonra içinize dert olmasın. Sevgiler...

sevim.K
31-08-2010, 13:12
Allah sağlık versin de hastalık nedeniyle kullanmayın.:)

Çok güzel çok güzel üçüzler tohum bağlıyor demek.;)

Sevgi Durul
31-08-2010, 14:44
Eveeet, bunlar tohum olacaklar, galiba.
168500

Sevgi Durul
31-08-2010, 23:47
Çiçek yapısı benziyor, yapraklarını göremediğim için tam emin değilim.

Sevgili Güngör hanım, gayretçiçeği sandığım çiçek tohum yapmaya başladı, son halini ekliyorum. Yapraklarına bakarak bir karar verebilir misiniz? (937. mesajdaki ilk çiçek)
168569

Kiraz
01-09-2010, 09:08
Sevgili SDurul, bahçeniz hayat dolu, bu bahçeye de güzel bir fırın yakışırdı zaten, emeğinize sağlık.

Üçüzler tohum bağlıyor. Kuruması biraz uzun sürüyor, yeşil yuvarlaklar kahverengine dönüşecek. Eğer yerini sevdiyseniz tohumun birazını toplamayın, seneye düşenler çimlenecekler.

Hhatice
01-09-2010, 18:21
Eveeet, bunlar tohum olacaklar, galiba.
168500

EVET bunlar kesinlikle tohum olacaklar.Sonra yola dökülecekler bizlere gelecekler:))
Çok güzeller ellerinize emeğinize sağlık .

bahtiyar02
01-09-2010, 18:52
Dün gözümüzü kararttık, ikindi vaktine yakın bahçeye gittik. Sıcaklardan dolayı öyle fazla bir zarar yok, sadece domatesler kurumaya başlamış, bazı fidanların yaprakları sararmış. Bol bol suladık. Hünnaplar tek tük olgunlaşmaya başlamış.
168450
168451
168452
168453
Galiba üçüzler tohum bağlıyor.
168454
Sevgili SDurul;Hünnap bizim buralarda yabani olarak yetişiyor.Bu ay içerisinde sanırım olgunlaşır.Bu yıl nasip olursa bir kaç fidan alıp bende hobi bahçeme dikeceğim.Bu arada yıldız çadır çiçeğiniz çok güzel ve dikkat çekici.Ellerinize emeğinize sağlık.
Saygılar.

Hhatice
01-09-2010, 18:58
Benim minicik hünnapımda da sadece 1 tanecik meyva var.Gözünün içine bakıyorum .

Güngör Salman
01-09-2010, 20:30
Sevgili Güngör hanım, gayretçiçeği sandığım çiçek tohum yapmaya başladı, son halini ekliyorum. Yapraklarına bakarak bir karar verebilir misiniz? (937. mesajdaki ilk çiçek)
168569
Yaprak yapısıda aynı bitkiniz kesin.
Gayret çiçeği/Gaillardia

Sevgi Durul
01-09-2010, 22:24
EVET bunlar kesinlikle tohum olacaklar.Sonra yola dökülecekler bizlere gelecekler:))
Çok güzeller ellerinize emeğinize sağlık .

Sevgili Hatice hanım teşekkür ederim.

Tohumları ekmeye başladığımda, çiçek açacaklarından, tohum yapacaklarından hiç ümidim yoktu. Çiçeklerim öyle yoğun değiller, ama tohumlarıyla teşekkür etmeye başladılar. Ben de oluşan tohumları, arkadaşlarla paylaşacağım için sevinçliyim.

Sevgi Durul
01-09-2010, 22:30
Sevgili SDurul;Hünnap bizim buralarda yabani olarak yetişiyor.Bu ay içerisinde sanırım olgunlaşır.Bu yıl nasip olursa bir kaç fidan alıp bende hobi bahçeme dikeceğim.Bu arada yıldız çadır çiçeğiniz çok güzel ve dikkat çekici.Ellerinize emeğinize sağlık.
Saygılar.

Sayın bahtiyar02, teşekkürler.

Hünnap fidanları çok çabuk gelişiyor. Bahçenize dikerseniz, kısa sürede meyvesini almaya başlarsınız. Yıldız çadırı ektiğimde epey süre çimlenmedi, çimlendikten sonra çabuk gelişti ve çiçekleriyle balkonu şenlendirdi. Tohum almayı başarırsam
paylaşıma açacağım.

Yılmaz Yalçın
02-09-2010, 13:03
Sevgili Sdurul,
Fırın gerçekten güzel olmuş:)Orada pişecek nefis yemekleri bizim için de yerseniz çok seviniriz:)Yıldız çadırını geç ektiniz ama güç olmadı:)Benimkiler 5 metre oldu ama bir tane bile çiçek açmadılar:)

Sevgi Durul
02-09-2010, 16:12
Yılmaz Yalçın kardeşim, teşekkür ederim. Fırın bitince değerli eşinizle birlikte, o fırında pişen yemeklerden yemeye bekleriz. Yıldız çadırı tek tek açıyor, şimdilik. Bir kaç tanesi bir arada açsa hemen fotoğrafını çekeceğim. Sizinkilerin açmama sebebi bahçenize güneş gelme saatleri az olduğu için olabilir. İnşallah ilerleyen zamanlarda açacaklardır.

Sevgi Durul
02-09-2010, 22:55
Kovadaki meyveler bugün toplandı. Altında domates, biber, patlıcan var. Boşaltmadan fotoğrafını çektim.
168903
Kırmızı sakızım yeniden açıyor.
168904
168905
168906

sevim4
03-09-2010, 11:00
Canımyemiş üzüm harika sardunya gülgibi açmış maşallah.

sevim.K
03-09-2010, 15:33
Ah o yemişler. Bizim arkadaki ağacın meyvesini toplamışlar dün bana getirdiler seviyorum diye. Ne güzel insanın kendi yetiştirdiklerinden tatması.:)

Kırmızı sakız da çok güzel:) Güle güle büyütün:)

Sevgi Durul
03-09-2010, 20:34
Sevgili adaşlar sevim hanım ve sevim hanım, teşekkür ederim.
Bu sene aşırı sıcaklardan, meyveler geçtiğimiz yıllardaki gibi değil. Sebzelerin de tadı tuzu yok. Domatesler kuruyor, biber ve patlıcanlar büyümüyor. Şimdi hava serinledi, durum değişir mi bilmem.
Geçtiğimiz kış, sardunyalarımı ve ceylanlarımın çoğunu dondurduktan sonra, hem yeni çelikler diktim, hem de çiçekçiden aldım. Bu kırmızı sakız hanım içlerinde en çok açanı. Tomurcuk hali gerçekten gül gibi.

Sevgi Durul
05-09-2010, 11:19
Antep fıstıklarının son hali,
169330
169331
Cosmos sandığım çiçeği biberlerin yanına da ekmişim.
169332
Çekirdeksiz üzüm,
169333
Kadife, domateslerin yanında.
169334

Sevgi Durul
05-09-2010, 11:26
Bu fotoğrafları geçen hafta çekmiştim. Bundan sonra yüklenecek fotoğraflar yeni makinamdan olacak. Rozet çiçeğinin açmadan önceki hali, çok hoşuma gitmişti.
169340
169341
Crisentemonun son çiçeği,
169342
Yaseminin çiçeklerini göremeyeceğim, galiba. Tek sürgün, durmadan uzuyor. Neredeyse 2m. oldu. Ne yeni bir sürgün, ne de çiçek var.
169343
169344

sevim4
06-09-2010, 17:07
Sevgili SDurul,antep fistığı çok güzel görünüyor bayılırım çekirdeksiz üzüme.

Sevgi Durul
06-09-2010, 23:34
Çok sağolun sevim hanım, teşekkür ederim.
Yeni makinamdan bahçe için ilk fotoğraf. Beyaz kantaron çiçeğim.
169633

Satı Uğurtan
06-09-2010, 23:59
Sevgili SDurul, aynı tür bir kök yaseminde bende var, iki yıldır sürekli uzuyor fakat dediğiniz gibi daha hiç çiçek açmadı.
Bende Antep fıstıklarına bayıldım afiyet olsun sağlıkla yiyin.

Sevgi Durul
07-09-2010, 20:26
Sevgili Satı , bu yasemin donmuştu, biz tamamen öldü derken, sanırım Temmuz başlarında iki sürgün verdi. Sürgünün biri çapalarken zedelendi sanırım, yaşamadı. Bu, kışın yine donacak, yine geç sürgün verecek, yine açmayacak. Oysa, ilk diktiğimiz yıl ne kadar güzel açmıştı. Çok ta güzel kokusu vardı. Ne yapalım başka yaseminler dikeriz olmazsa, kışa dayanıklı olanından.

Fatoş
07-09-2010, 22:22
Sevgili SDurul ,kadife çiçeğinin rengi çok güzelmiş,bende ektim rengi sarı çıkmıştı sonra ne oldu bilemiyorum sararıp erkenden kurudular. Antep fıstıklarının görüntüsü çok hoş. Yeni makinanı güle güle kullan, beyaz kantaronlar da çok hoşmuş.

Sevgi Durul
07-09-2010, 23:16
Sevgili Fatoş, bende iki çeşit kadife çıktı. Biri Fransız kadife çiçeği sanırım, bunun rengi de böyle. Fidelerini sebzelerin yanına dikmiştim, o yüzden sulamada problem olmadı,sebzeler sulanırken onlar da yararlandı.

Antep fıstıklarının toplanması yaklaşıyor, pembe pembe oldular.

Bu kantaron tohumları senden gelmişti sanırım. Birde mavisi var. Her ikisinden de birer kök. Uzun süreden beri gül saksısında açıyorlar. Seneye bahçeye çok ekmem gerekiyor. Böyle nazsız çiçekleri çok seviyorum. Sana da tekrar teşekkür ediyorum. Sevgiler...

Satı Uğurtan
07-09-2010, 23:34
Sevgili SDurul, benim geçen yıldan ama, geçen kışı donmadan atlattı, demekki donmayacak.

Sevgi Durul
08-09-2010, 00:05
Sevgili Satı, benim yasemin 5-6 yıllık, belki de daha fazla. Her sene böyle oluyor. Çiçeğini ilk yıl görmüştük. Hatırlamıyorum belki aldığımızda çiçekliydi. Biliyorsun o zamanlar nazlı çiçeğimle uğraşmaktan bahçede ne var, ne yok bilmiyordum bile. Yaseminden tek hatırladığım beyaz çiçeği ve o çiçeğin mis kokusu.

Güngör Salman
08-09-2010, 00:21
Kabul ederseniz, bu bitkiyi size göndermek istiyorum.
Solanum rantonettii (Lycianthes rantonnetii)
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=169617&d=1283800489

Cumhur Tonba
08-09-2010, 00:33
Sayın S.Durul. Hediyeniz çok da güzel.

169716

Satı Uğurtan
08-09-2010, 00:34
Sevgili Arkadaşım, canım benim o zaman dünyanın en nadide en güzel çiçeğiyle uğraşmışsın ne mutlu sana onu mutlu etmişsin.
Canım, ben çelikten köklendirdim daha çiçeğini görmedim iki yıldır habire uzuyor.

Güngör Salman
12-09-2010, 01:18
Cosmos, yaprak yapısına bakabilirmisiniz?

Sevgi Durul
12-09-2010, 21:33
Bahçeden meyveler,
170191
170192
170193
170194

Dudi
12-09-2010, 21:37
Off offff o elmalar yokmu o elmalar :D

Güler
12-09-2010, 21:57
Evet, meyveleri görünce benim de içim gitti.
Bizim bahçede incirler bitti, bademleri de kuşlar halletti. Üzümlerimiz halâ var. Ama sizin o harika cevizleriniz ne alemdeler?

Sevgi Durul
12-09-2010, 22:12
Sevgili Dudi, ramazan dolayısıyla bahçeye pek gidemeyince, güzelim elmalar hep yerlere dökülmüş. Sağlam kalanları, eşim dün topayıp getirdi.

Sevgili Güler hanım, incirler bizde de bitmek üzere. Bademleri çok az toplayabildik. Bizde sincap var, ağaçtan ağaca gezip, gözüne kestirdiklerini hallediyor. Cevizlerin taze yenecek olanlarını topladık. Diğerleri daha toplanmadı.
170200

Sevgi Durul
14-09-2010, 13:28
12 Eylül pazar günü, bahçeyi bir dolaşalım dedik. Hava bulutlu idi. Gittiğimizle döndüğümüz bir oldu. Yağmur başlayınca hemen geri döndük. Bu arada birkaç fotoğraf çekebildim.
170400
Üçüz çiçeklerinin tohumları iyice belirginleşmiş. Önümüzdeki bahar, üçüzler daha yoğun olacaklar.
170401
Bahçedeki sabah sefaları istediğim gibi olmadılar. Hevesimiz başka bahara kaldı.
170405
Hünnaplar birer birer olgunlaşıyor.
170403

Fatoş
14-09-2010, 17:09
SDurulcuğum, bu sene maşallah hasatınız bol olmuş, hünnapların görüntüsü çok hoş, sabah sefaları benim çiceklerini bu hafta bol bol vermeye başladı. Belki seninkilerde bundan sonra çoşarlar.

gurbik67
14-09-2010, 20:41
hünnapı görünce içim gitti , maalesef evden bir ay gibi ayrılmam saksıdaki hünnapın kurumasına neden oldu,

meyvelerinizi iyi günlerde yiyin.

Sevgi Durul
15-09-2010, 14:05
SDurulcuğum, bu sene maşallah hasatınız bol olmuş, hünnapların görüntüsü çok hoş, sabah sefaları benim çiceklerini bu hafta bol bol vermeye başladı. Belki seninkilerde bundan sonra çoşarlar.

Teşekkür ederim, Fatoşcuğum. Hünnaplarda çok meyve var. Salkım salkım, çok güzel görünüyorlar. Önceki sayfalarda çiçek açmasından, meyve tutmasına, yavaş yavaş olgunlaşmasına kadar tüm gelişimlerinin fotoğrafı var. Ben, bu meyveyi burada tanıdım ve önceleri satın alıyorduk. Şimdi diktiğimiz iki fidan yetişti, almamıza gerek kalmadı. Keşke buralarda olsanız. Hele tam olgunlaşmadan yemesi çok güzel.

Benim saksıdaki sabah sefalarım da bahçedekilere göre bol açıyor. Önümüzdeki yaz, sağ olursak, hem bahçeye hem balkona daha çok ekmeyi düşünüyorum.
170576
170577

Emre İlhan
16-09-2010, 08:45
Aslında agaclar.net üyeleri olarak seneye yazın tatilde bir gezi düzenlesek.Hep beraber sizin gibi kıymetli bahçeleri olan dostlarımızın bahçelerini gezsek ne güzel olur değil mi? Bu sayedede birbirimizi tanımış oluruz.:))

Adalet Yağcı
16-09-2010, 09:30
Sevgili Durul, bereketli olsun, hünnaplar, cevizler, incirler.

Ben hünnap hiç yemedim, merak ettim, tadı neye benziyor?

Sevgi Durul
16-09-2010, 21:16
Sevgili Durul, bereketli olsun, hünnaplar, cevizler, incirler.

Ben hünnap hiç yemedim, merak ettim, tadı neye benziyor?

Teşekkür ederim Adalet hanım.
Hünnabı tadını nasıl tarif etsem ki, tatlı, fakat çok yoğun değil. Bu fotoğraflar, iyi güzel de göz hakkı oluyor. Bunu önceden düşünememiştim. Haklarınızı helal ediniz.

Yılmaz Yalçın
16-09-2010, 21:19
Sevgili Sdurul,
Bu yılın popüler bahçelerinden birisine sahipsiniz:)Maşallah diyelim..Ben de hiç hünnap yemedim ve tadını merak ediyorum:)

Adalet Yağcı
16-09-2010, 22:12
Bu fotoğraflar, iyi güzel de göz hakkı oluyor. Bunu önceden düşünememiştim. Haklarınızı helal ediniz.

Olur mu öyle şey sevgili Durul, lütfen bu konuda rahat olun.
Hepimiz bunu yapıyoruz, kirazlar, çilekler, üzümler, incirler ne ararsanız var.
Bir birimizi motive etmemiz açısından bu fotoğraflar gerekli, üstelik bilgilendirici de, bakın ben bir kaç ay öncesine kadar Hünnapın adını bile duymamıştım.
Bu arada, bütün arkadaşlarıma, varsa, bütün göz haklarımı helâl ediyorum :D

Emre İlhan
16-09-2010, 22:37
Bence de, iyi olur. Ama bizim bahçede hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

Neden?

Sevgi Durul
16-09-2010, 22:49
Neden?

Çünkü bizim bahçe taşlı topraklı, çiçek pek yok. Meyve zamanları dışında pek albenisi yok. Ama yeşil sevenler için; yeşil deniz.

Emre İlhan
16-09-2010, 23:12
Çünkü bizim bahçe taşlı topraklı, çiçek pek yok. Meyve zamanları dışında pek albenisi yok. Ama yeşil sevenler için; yeşil deniz.

Bence yanılıyorsun SDurul öğretmenim.Bu kadar paylaşacak birşeyler varsa muhakkah bu bahçenin içerisinde bizlerin ve seninde sevgin vardır o yeter bize.Hemde fırını hayırlarız.:))

Sevgi Durul
17-09-2010, 21:05
Bahçeden son görüntüler,

171790

171791

171792

171793

171794

Sevgi Durul
17-09-2010, 21:50
Bademler toplanmaya devam edildi.

171795

Antep fıstıklarının kabukları çatlamaya başlamış. Yakında onlar da toplanır.

171796

171797

171798

Emre İlhan
18-09-2010, 09:10
;) Maşallah afiyetle yiyin.Antep fıstığı hangi fidana aşılanıyordu?Adana'da yetiştirebilirmiyim sizce saksıda?

Sevgi Durul
18-09-2010, 09:13
Antep fıstığı menengiç ağacına aşılanıyor. Saksıda olur mu? Bilmem, bilenler çıkacaktır.
Bahçeye dikme imkanı yok mu?

Emre İlhan
18-09-2010, 09:18
Bahçeye dikme imkanım varda öğretmenim üzerinde olgunlaşmadan fıstık kalırmı kalmaz mı bilmem artık.Malum çocuklar. :))

Adalet Yağcı
18-09-2010, 15:10
Maşallah, bu ne bereket, üzümler bademler, fıstıklar, bu sene çok iyi geçmiş anlaşılan.

Biraz da bilgili bakım ile ilgili, zamanında ilâçlama yapmadığım için benim üzümlerim mantar oldu, sıcaktan bütün yaprakları yandı.
Önümüzdeki yıl üzümler ortaya çıktığında kükürt vereceğim.

Sevgi Durul
18-09-2010, 21:53
Sevgili Adalet hanım, hemen hemen 10-12 yıldan beri süregelen bir emeğin ürünlerini görüyorsunuz. Sanırım bahçe bu yıl en verimli yılını yaşıyor. Buradan bahçenin alınmasında ve şekillenmesinde bize ön ayak olan rahmetli kayınpederimi sevgiyle anıyorum.

Satı Uğurtan
18-09-2010, 23:20
Sevgili SDurul, sağlıkla afiyetle yiyin, meyveler çok sağlıklı ve çok güzeller sevgiler.

Emre İlhan
19-09-2010, 08:16
Sevgili Adalet hanım, hemen hemen 10-12 yıldan beri süregelen bir emeğin ürünlerini görüyorsunuz. Sanırım bahçe bu yıl en verimli yılını yaşıyor. Buradan bahçenin alınmasında ve şekillenmesinde bize ön ayak olan rahmetli kayınpederimi sevgiyle anıyorum.

Demek ki bu süre zarfında bahçe ancak olgunlaşıyor,verim artıyor.:))

Sevgi Durul
19-09-2010, 10:26
Sevgili Satı çok teşekkür ederim.
Evet Emre, süre çok önemli. Bir de Adalet hanımın da dediği gibi,gerekli bakımın tam zamanında yapılmasının da önemi büyük.
Çiçeklerde son durum.

171880

171881

Şu minik çiçek, çok sevdim. Dileğim seneye çoğalması.

171882

171883

171884

Sevgi Durul
19-09-2010, 10:43
Birazdan bahçede olacağız. İş çok, gitmeden çiçeklere devam.
Fotoğraf küçültmede sorun yaşıyorum, aynı oranda küçülttüğüm halde farklı boyutlar çıkıyor. Bilgisayar kafayı yedi galiba.

171885

171886

171887

Üçüz tohumlarının üzerinde arı.

171888

171889

Orhan Özbilgiç
19-09-2010, 11:58
Sayın SDurul;
Üzümlerdende biraz kurutulursa, kışlık kuruyemişler tamam olacak galiba.;)
Kış boyunca keyifle yemeniz dileğiyle..

Sevgi Durul
19-09-2010, 20:33
Sayın Orhan Özbilgiç, teşekkür ederim. Üzüm kurutamıyoruz, çekirdeksiz üzüm az.

Geçen yıl kara üzümlerden pekmez yapmıştık. Tabii ben bilmiyorum, dünürlerim yapmışlardı bize pekmezi. Sağolsunlar yine yaparız diyorlar, ama onları yormak istemiyoruz.

Adalet Yağcı
19-09-2010, 20:59
İmpatines çok güzelmiş, alissum ise gerçekten çok şeker bir şey, boyu beş santim bile yok ama minik çiçekleri harika görünümde.

Alıssum benim de çok hoşuma gitti, inşallah seneye de bahçelerimizi süslemeye devam eder, etmezse de yeniden yetiştirmek isterim doğrusu.

Bence üzümlerinizden mutlaka pekmez yapın sevgili Durul, biraz zahmetli bir iş ama kendi yaptığınız pekmez başka hiç bir şeye benzemez.

Benim çocukluğumda evimizde her yıl pekmez yapılırdı, kaynarken etrafa yayılan mis gibi kokusu tüm mahalleyi sarardı.
Piştikten sonra boşaltılan kapların başına geçer kalanı parmak parmak sıyırır yerdik.

Memleketimde tam da pekmez zamanı, bir kaç günlüğüne kaçıversem diyorum.

Sevgi Durul
19-09-2010, 22:27
Sevgili Adalet hanım, bahçede her açan çiçek, tek tek de olsa, beni ziyadesiyle sevindirmeye yetiyor. Hepsini ayrı ayrı çok seviyor, hayranlıkla seyrediyorum. Eşim bazen halime şaşırıyor. Onun çiçeklere pek ilgisi yok. Her yeni açan çiçekte, adeta zorla, bak ne güzel açmış diyorum. Güzel, demekle yetiniyor. İşte, ben de buradan sizlerle paylaşıyorum.

Üzümleri ne yapacağız bakalım. Geçen yıl dünürler yaparken, iyice bakmıştım, sanırım öğrenemedim. Pekmez kaynatırken ki kokusu gerçekten çok güzel.

Sevgi Durul
19-09-2010, 22:56
Bahçelerinde amaryllisleri açan arkadaşların çiçeklerini imrenerek seyrediyorum.
Üç dört senedir bendeler, saksıda açmadılar, bahçeye götürdüm yine açmadılar.
Söküp atıveresim geliyor, tüm bakımlarını buradan öğrendiğim şekilde yapıyorum.
Yine bahçeden saksıya taşınacaklar galiba. Biberiye, kına çiçekleri ve açmayan amaryllisler. Renklerini bile bilmiyorum.

172066

Emre İlhan
20-09-2010, 14:21
;)SDurul hanım.Bakın sizin işinize yarayacak bir sayfa buldum forumda,daha önce okudunuz mu acaba?

Pekmez Yapımı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17096)

Vildan Sönmez
21-09-2010, 07:57
Sevgili SDurul, söküp atıvereyim deseniz de bunu yapmıyacaksınız biliyorum. Belki bu yer değiştirmelerden etkilenmiştir. Bu yıl benim sonradan aldıklarım açtı. Ama iki eski amaryllislerimin iki kez saksısını değiştirmiştim. Sadece yaprak verdi bu yıl. Oysa yıllardır aynı saksıda durur ve açardı.
Bu arada kara üzümler harika görünüyor afiyet olsun.

Bahçelerinde amaryllisleri açan arkadaşların çiçeklerini imrenerek seyrediyorum.
Üç dört senedir bendeler, saksıda açmadılar, bahçeye götürdüm yine açmadılar.
Söküp atıveresim geliyor, tüm bakımlarını buradan öğrendiğim şekilde yapıyorum.
Yine bahçeden saksıya taşınacaklar galiba. Biberiye, kına çiçekleri ve açmayan amaryllisler. Renklerini bile bilmiyorum.

172066

Sevgi Durul
21-09-2010, 10:09
Sevgili Vildan hanım, doğru bir tespit yapmışsınız. Ben bu amaryllisleri iki yıl üst üste aynı saksıda tutmadım. Açmadı saksı büyüt, açmadı bahçeye götür. Şimdi, yine bahçeden saksıya gelecekler. Bundan sonra, aynı saksıdan, başka bir yere değiştirmem. Neden açmadıkları anlaşıldı.

Duyun da inanmayın, söküp atma dilde, atar mıyım hiç. Daha çiçek açacaklar. Sevgiler...

Sevgi Durul
21-09-2010, 12:49
Sebze bahçesinden haftasonu çektiğim fotoğraflar.
Fide olarak aldığımız domateslere hastalık geldi. Bu pembe domatesleri tohumdan kendim çimlendirdim. Geldikçe gittikçe gururla seyrediyorum. Benim pembe domateslerim.

172226

172227

Biberler ve patlıcanlar, havanın serinlemesiyle kendilerine geldiler.
Biberler ve cosmos,
172228

172229

172230

Sevgi Durul
22-09-2010, 11:29
Bugünlerde açmaya devam eden çiçekler.

172302

172303

172304

172305

Anne çiçeğimin yavruları.

172306

Sevgi Durul
22-09-2010, 11:34
Bir zamanlar gölgesinde mevsimler boyu oturulan ceviz ağacı. Aynı zamanda bu, bahçedeki en yaşlı ceviz ağacı.

172307

Sevgi Durul
22-09-2010, 11:39
Meyvelerden görüntüler,

172308

172309

172310

172311

Orhan Özbilgiç
23-09-2010, 22:44
Galiba bir çok arkadaşımız gibi, bende incirlere takıldım. Tam ''ballı'' denilen cinsten olmuş onlar. Fotoğraflar da çok mükemmel. Kutlarım.
Bu arada hünnaplarınız tam olgunlaşmıştır sanırım. Onları olgun hallerini de, bir kaç kare fotoğraflayıverin artık!.))) Sizinkilere göre daha küçük üç fidanım var. Onların ikisinde bayağı bir hünnap vardı. Yiyemeden İstanbul'a geldik. Bugün pazardan aldım ama I-ıhh..Çok hırpalanmışlar.:(
Tüm sebze ve meyvelerinizi ağız tadıyla yersiniz inşaallah.
Sevgili eşinizede selamlar.:)

Sevgi Durul
23-09-2010, 22:59
Sayın öğretmenim, teşekkür ederim.
Hünnaplar olgunlaştı, toplanmayı bekliyorlar. Bahçede iş çok, bugün adi cevizlerden bir ağacı eşim silkti, ben yerden topladım. Diğer cevizler için pazartesi günü işçi gidecek. Bakalım hünnaplara ne zaman sıra gelecek? Biliyorsunuz hünnapları çiçekten itibaren görüntülemeye başladım. Ve pek çok fotoğraf yükledim. Bıkkınlık vermesinden çekindiğim için, bazılarını galeriye yükledim. Meyveleri olgunlaşınca ağacın görüntüsü güzel oldu. Fotoğrafları var, fakat henüz bilgisayara yükleyemedim. Link vermeyi başarırsam galeriye son yüklediklerime bakabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=36755&catid=member&imageuser=52368
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=36756&catid=member&imageuser=52368

Orhan Özbilgiç
23-09-2010, 23:23
Sayın öğretmenim. teşekkür ederim.
Hünnaplar olgunlaştı, toplanmayı bekliyorlar. Bahçede iş çok, bugün adi cevizlerden bir ağacı eşim silkti, ben yerden topladım. Diğer cevizler için pazartesi günü işçi gidecek. Bakalım hünnaplara ne zaman sıra gelecek? Biliyorsunuz hünnapları çiçekten itibaren görüntülemeye başladım. Ve pek çok fotoğraf yükledim. Bıkkınlık vermesinden çekindiğim için, bazılarını galeriye yükledim. Meyveleri olgunlaşınca ağacın görüntüsü güzel oldu. Fotoğrafları var, fakat henüz bilgisayara yükleyemedim. Link vermeyi başarırsam galeriye son yüklediklerime bakabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=36755&catid=member&imageuser=52368
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=36756&catid=member&imageuser=52368

Bahçenizdeki tüm Hünnap fotoğraflarını görmüştüm. Ama bu halleri ile çok daha güzeller.:dilli: Teşekkürederim. Afiyetle yiyin. Sizin oralara göre, Karadeniz' de en az 8-10 gün sonra olgunlaşacağını sanıyorum.
Esenlikler diliyorum.

Sevgi Durul
26-09-2010, 10:31
Kuşburnular,

172878

172879

172880

Sevgi Durul
26-09-2010, 10:34
Olgunlaşan hünnaplar,

172881

172882

172883

172884

172885

Sevgi Durul
26-09-2010, 23:46
Kokulu bezelye çiçeği, tekrar açtı, hem de yazın açtığından daha güzel. Çiçekleri geçtikten sonra yaprakları da sarardığı için topraktan sökmüştüm. Saksıda iki kök yeşil kalana kıyamamıştım. İyi ki, onları sökmemişim. Bugünler de balkonu şenlendirdiler. Seneye bahçeye ekileceklerin başında süs bezelyesi geliyor. Bu sene öğrencelik oldu, önümüzdeki yaz herşey daha güzel olacak.

172992

172993

172994

172995

dağ çiği
27-09-2010, 00:16
Sevgili Durul hünnaplar çok güzel çok severim reçelide harika olur.ben gelim size toplamaya yardım edim harika olmuşlar yaa.Biz ailece reçeli marmelatı çok severiz hemen hemen her meyveden yaparız damak tadımda kuvvetlidir.kuşburnu marmelatındaki tat hiç birinde yok.Bütün meyvelerinizi Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.

mormenekşe
29-09-2010, 12:54
Sevgili SDurul, bahçenizde harikalar yaratmışsınız, meyveler,sebzeler,çiçekler hepsi birbirinden güzeller. Gezerken adeta dinlendim, ben bitki çaylarını çok severim özellikle kışın,kuşburnu ve sekiz, dokuz bitki karışımlı çayımı ihmal etmem. Amaaa bundan sonra sanırım birde hünnap listeme eklenecek. Sizin sayenizde gördüm ve hemen araştırdım gayet faydalı bir bitki, vesile olduğunuz için teşekkür ederim. Bende sizlerle faydaları hakkında küçük bir bilgi paylaşayım.

Hünnapın Mucize Faydaları ve Hünnap Neye İyi Geliyor!

Hünnap (Ziziphus zizyphus), Ünnap; hücre yenilenmesine, yaşlanmanın geciktirilmesine (antiaging), kansere, cilt sağlığına, AİDS’e iyi geldiğine dair yeni bilgiler var. Hünnap yeniden mucize gıda, süper gıda olabilir!

Hünnap ağacı kurutulmuş meyveleri çerez olarak tüketilen, Hazreti Adem’in ağacı, Cennet Ağacı da denen, az bulunan ve zor yetişen bir ağaçtır.

Hünnap yemişi ve hünnap suyu kalp damar hastalıklarına iyi gelir.

Hünnap yüksek tansiyona iyi gelir.

Hünnap tartrat, pektin, müsilaj, tanen, şeker ve C vitamini içerir.

Hünnap kolestrol ve trigliserit düşürücü faydası vardır.

Hünnap balgam söktürmeye iyi gelir.

Hünnap idrar söktürmeye iyi gelir.

Hünnap sabahları 2 tane yemişi yenirse, faydalıdır.

Hünnap yaprağı; çayı olarak bronşit, astım, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır

mavisedir
29-09-2010, 21:55
Merhaba SDurul, sayenizde hünnapı dalında görmüş oldum:) bahçeniz çok güzel maşallah.Emeğinize sağlık.İncir fotoğrafını görünce ekranda, uzanıp koparasım geldi:) Çok güzel bir fotoğraf çekmişsiniz gerçekten. Afiyetle yiyin meyvelerinizi. Bizim içinde yiyin :)

Sevgi Durul
30-09-2010, 22:27
Bahçeden pazar günü çekilmiş fotoğraflar arasında adını bilmediğim ve siyah inci diye adlandırdığım bitki. Belki yine Güngör hanım imdada yetişir.
173384

Sevgi Durul
30-09-2010, 22:34
Şu bizim meşhur, günbatımı fotoğraflarımızdan, en sonuncusu.

173385

Ayşe Yıldız
30-09-2010, 23:02
Çok meşakkatli olur kuşburnu marmelatı.Bir kere denedim ve ellerim kaktüsten daha dikenli oldu.:))) Çok fazla aşaması yok belki ama sıkması zor. Öncelikle kuşburnunun üzerini geçmeyecek kadar su koyup kaynatılıyor (kuşburnu yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar. Kuşburnunun uç ve sap kısımları kesiliyor tabi) Daha sonra soğuyup sıkılacak hale geldiği zaman ellere kuvvet; alıyoruz bir ilistir eziyoruz suyuyla birlkte. ezme işlemi bittikten sonra temiz bir tülbentten geçirip kuşburnunun kıllarının marmelattan ayrılmasını sağlıyoruz. Daha sonra oluşan marmelatı şeker eşliğinde tekrar kaynatıyoruz. İstediğimiz kıvama geldiği zaman sıcakken şişelere koyup kapatıyoruz. Benim bildiğim tarif böyle. AFİYET OLSUNN :)))

umutyolcusu
01-10-2010, 14:49
İnsanın yedi dönüm bahçesi olursa paylaşacağı fotoğraflar bitmez tabi:)
Bütün çiçeklerinize,sebzelerinize,meyva ağaçlarınıza merakla baktım.Gelişimlerini izlemek çok güzeldi.özelliklede hünnap ve antep fıstığını ilk defa gördüğüm için merak ve hayretle takip ettim.Ve tek kelimeyle hayran kaldım.Ellereinize sağlık.
Gördüğümüz kadarıyla eşiniz en büyük yardımcınız.Dolayısıyla onunda ellerine sağlık.
Bizim de 1 dönüm kadar bir tarlamız var ama pek bir şey ekip diktiğimiz yok.Hatta bu yaz hiç gitmedik bile.Aldığımızda içinde bulunan zeytin fidanlarından geçen yıl minikte olsa sele zeytini yapmıştım.Şimdi sizin zeytinleri görünce bizimkileri hatırladım.Bunun için ayrıca teşekkür edrim.Kısa zamanda gitmek lazım demekki.
Çalışmalarınızda başarılar ve bol hasatlı sağlıklı günler dilerim.

Sevgi Durul
01-10-2010, 20:58
İnsanın yedi dönüm bahçesi olursa paylaşacağı fotoğraflar bitmez tabi:)
Bütün çiçeklerinize,sebzelerinize,meyva ağaçlarınıza merakla baktım.Gelişimlerini izlemek çok güzeldi.özelliklede hünnap ve antep fıstığını ilk defa gördüğüm için merak ve hayretle takip ettim.Ve tek kelimeyle hayran kaldım.Ellereinize sağlık.
Gördüğümüz kadarıyla eşiniz en büyük yardımcınız.Dolayısıyla onunda ellerine sağlık.
Bizim de 1 dönüm kadar bir tarlamız var ama pek bir şey ekip diktiğimiz yok.Hatta bu yaz hiç gitmedik bile.Aldığımızda içinde bulunan zeytin fidanlarından geçen yıl minikte olsa sele zeytini yapmıştım.Şimdi sizin zeytinleri görünce bizimkileri hatırladım.Bunun için ayrıca teşekkür edrim.Kısa zamanda gitmek lazım demekki.
Çalışmalarınızda başarılar ve bol hasatlı sağlıklı günler dilerim.

Sevgili umutyolcusu, paylaşmadığım o kadar çok fotoğraf var ki, bıktırıcı olmaması için hepsini eklemiyorum. Artık çekecek fotoğraf kalmadı diyorum, bu çektiklerim son diyorum, yine de paylaşacak bir şeyler çıkıyor. Bu da bahçenin alanı ve bitki çeşitliliği ile ilgili. Sağolsun eşim, hala ağaç dikmeye devam ediyor.

Bahçemizdeki bitkilerimiz ile ilgili söylemiş olduğunuz, güzel sözlerinize, teşekkür ederim. Ama hepsi ile uğraşan eşim, yardımcısı ben oluyorum.

Başlangıçta, böyle bahçe, ekme dikme işlerine pek sıcak bakmıyordum. Şimdi bahçeyi de, orada uğraşmayı da seviyorum. Sizin de, madem öyle bir bahçeniz var, gidip gelseniz, bir şeyler yetiştirseniz güzel vakit geçirmiş olursunuz. Biz bahçeye gidince vaktin nasıl geçtiğini anlamıyoruz bile.

Tekrar teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

umutyolcusu
01-10-2010, 23:00
Aslında bizim tarla sizinki gibi olsa(yani düzlük)ben de daha fazla bir şeyler ekmeyi düşüneceğim ama hem eğimli hemde bol çakıl taşları mevcut içinde.Yine de acaba kış sebzeleri eksemmi diye düşünmeye başladım.Biraz bilgi edinmeliyim tabi bu konuda.
Aslında fotoğrafları ve yorumlarınızı izlerken ben de bütün işi hemen hemen eşinizin yaptığını düşünmüştüm ama sizede hakızlık etmek istemedim:)
tekrar kolay gelsin.İnanın ben üyelerin bahçe ve balkonlarını takip etmekten sıkılmıyorum.Böyle devam edin bence.

Sevgi Durul
01-10-2010, 23:14
Bizim bahçe de düzlük değil. Ayrıca çok taşlı. Taş toplaya toplaya bitiremedik. Çapalayınca toprağın altından yeniden çıkıyor. Bahçenin bulunduğu yer hakkında fikir edinmeniz için bir kaç fotoğraf yüklüyorum.

173482

173483

173484

umutyolcusu
02-10-2010, 00:49
Haklısınız sevgili SDurul.Taşları fark etmiştim ama arazi düz gibi gelmişti.Her halde bizimki gibiymiş.Yanlız bizim satın aldığımız kişi arsaya benzesin diye sanırım dozerle düzletmiş bir kısmını ortadan.Yağmur çok yağınca yukarda kalan yol kısmından içeri kayma olmuş.Yani şu an biçimsiz diyebilirim.Yine de düz kısım çalışmaya elverişli ama toprak çok sıkı ve sert.Buna rağmen şu kış sebzeleri işini ciddi ciddi düşünmeye başladım.Beni düşündüren çok sert olan toprağı ekime hazırlamak.Daha önceki denemelerde epey zorlanmıştık ve verim alamamıştık.Tabi-azıcık kayınvalidem atmıştı,biz istemeyince fazla atmadı- gübre kullanmadan.Şimdi köyden çiftlik gübresi getirirsek belki daha iyi olur.

Görüyor musunuz sayenizde bu işe de cidden el atacağım galiba.Hadi hayırlısı.

Yücel Canpolat
02-10-2010, 06:49
Sayın Umutyolcusu şimdilik sebze ekeceğiniz alanı belirleyin (100m2 başlangıç için yeter)koyun gübresini atın ve sulayınız bir kaç gün sonra toprak çözülecek bitkilerinizi rahatlıkla dikeceksiniz daha sonra çapa ve ot temizliğinin kolaylaştığını göreceksiniz kolay gelsin.

Sevgi Durul
02-10-2010, 11:45
Sevgili umutyolcusu, Yücel bey'in söylediği gibi sebze ekeceğiniz kısmı, bol gübreleyin.
Bizim bahçede kullandığımız gübrenin, haddi hesabı yok. Traktör traktör koyun gübresi, tavuk gübresi, sığır gübresi, hatta güvercin gübresi bile kullandık.

Bunun yanı sıra su çok önemli. Tarlanızda suyunuz var mı?

Bir an önce kışlık sebzelerinizi ekin de, gelişmeleri bizlerle paylaşın. Size kolay gelsin...

Yücel Canpolat
02-10-2010, 12:11
Büyük baş hayvan gübresi dana burnu yapar sebzelerde kullanmamakta fayda var.

Sevgi Durul
02-10-2010, 20:22
Evet, doğrudur, baharda gübre yığınında pek çok danaburnu öldürmek zorunda kalmıştık.:(

Yücel Canpolat
03-10-2010, 16:24
Evet dana burnu değil dana burnu koca kafalı çok çirkin bir yaratık.:rolleyes:

limon
03-10-2010, 20:43
Büyük baş hayvan gübresi dana burnu yapar sebzelerde kullanmamakta fayda var.

Yücel Bey, at gübresi iyi midir? Daha doğrusu koyun gübresine göre artısı var mıdır?

umutyolcusu
03-10-2010, 21:09
Sevgili umutyolcusu, Yücel bey'in söylediği gibi sebze ekeceğiniz kısmı, bol gübreleyin.
Bizim bahçede kullandığımız gübrenin, haddi hesabı yok. Traktör traktör koyun gübresi, tavuk gübresi, sığır gübresi, hatta güvercin gübresi bile kullandık.

Bunun yanı sıra su çok önemli. Tarlanızda suyunuz var mı?

Bir an önce kışlık sebzelerinizi ekin de, gelişmeleri bizlerle paylaşın. Size kolay gelsin...

Sevgili SDurul,bu gün tarlaya gittik.Otlar adam boyu ama kuru vaziyette idi.Zeytinde ise hiç bakılmadığı halde biraz zeytin vardı ve kararmaya başlamış.
Eşim kazma ile otların birazını temizledi.Yer yağmur sonrası yumuşamış.Böylece tam tavındaydı.Birazını da kazdık ama gübre ve tohum temin edemedik bu hafta.3 gün sonraki tarım fuarına güveniyoruz bakalım.
Tarla da suyumuz yok.250m mesafede çeşmeden şişelerle taşıyoruz.

umutyolcusu
03-10-2010, 21:16
Sayın Umutyolcusu şimdilik sebze ekeceğiniz alanı belirleyin (100m2 başlangıç için yeter)koyun gübresini atın ve sulayınız bir kaç gün sonra toprak çözülecek bitkilerinizi rahatlıkla dikeceksiniz daha sonra çapa ve ot temizliğinin kolaylaştığını göreceksiniz kolay gelsin.

İlginize teşekkür ederim Yücel bey.Benimde niyetim hemen hemen bu kadar bir alanı ekmek.zaten tarlanın yarısı kullanılacak gibi değil.Arsa yapacağım derken epey zarar vermiş satan adam.Bir de yol geçiyor mecburen.
BUTTİM'deki tarım ve hayvancılık fuarına koyun gübresi gelirse bol bol almalı.100 m2 için ne kadar alalım?
Belirttiğim gibi yer tam tavında idi bu gün.Sanırım hiç bu ayda gitmemişiz tarlaya ki toprak hep sertti.

kelebekçalısı
04-10-2010, 22:26
Sayın SDurul bahcenize konuk oldum.Her sey mükemmel emeklerinize sağlık.

Yücel Canpolat
05-10-2010, 09:25
Yücel Bey, at gübresi iyi midir? Daha doğrusu koyun gübresine göre artısı var mıdır?

Sayın Limon,bahsettiğiniz gübre hakkında herhangi bir gözlemim yok ama siz yine de koyun gübresinden vaz geçmeyin derim.

Yücel Canpolat
05-10-2010, 09:30
Sayın Umutyolcusu yaklaşık 12-15 çuval kullanın fazla olmasının bir sakıncası yok son bahar de sebze alanına gübreleri yayın yağmur kar üzerinden geçsin bahar da verimli bahçe sizi bekliyor olacak.;)

umutyolcusu
05-10-2010, 12:49
Sayın Umutyolcusu yaklaşık 12-15 çuval kullanın fazla olmasının bir sakıncası yok son bahar de sebze alanına gübreleri yayın yağmur kar üzerinden geçsin bahar da verimli bahçe sizi bekliyor olacak.;)

O zaman bedava koyun gübresi bulmak gerekecek.Yoksa hem yol hem tohum hem de gübre masrafı bir yıl yiyeceğimiz sebze masrafını geçecek:eek:
Acaba köylüler verir mi?Bir aralar anneannemler gübreyi atacak yer arıyorlardı.Ama bizim köyden getirmek pek mümkün değil araç lazım:(

Yücel Canpolat
05-10-2010, 15:54
(Yoksa hem yol hem tohum hem de gübre masrafı bir yıl yiyeceğimiz sebze masrafını geçecek:eek:
Acaba köylüler verir mi?)
Yetiştirdiğiniz sebzeleri yaz boyunca tüketeceksiniz ve göreceksiniz lezzeti çok farklı olacak.Köyde ki arkadaşlarla konuşun mutlaka traktörle getirirler,ufak bir ücret karşılığında.

umutyolcusu
05-10-2010, 17:56
Teşekkür edrim Yücel bey.Eşimin tarlamıza yakın bir köyde tanıdığı var umarım bu işi halledebiliriz.Gerçekten çok meraklandım şimdi.

Sevgi Durul
22-10-2010, 18:57
Hem bahçede, hem balkonda, sürekli açan çiçeklerimin tatile gitmeden önce ki görüntüleri.

176491

176492

176493

176495

günebakan
22-10-2010, 22:25
Sevgili Sdurul gelişiniz güzel çiçekleriniz den belli oldu hoşgeldiniz:)

Sevgi Durul
22-10-2010, 23:41
Hoşbuldum sevgili günebakan.

Bu yıl çiçekler bu kadarlık oldu. Önümüzdeki yıl daha güzel olacağını umuyorum.

Bu ayın başlarında cevizler ve hünnaplar toplandı. Bahçede daha toplanacak ayvalar, Antep fıstıkları ve muşmulalar var.

176564

176566

176565

Sevgi Durul
22-10-2010, 23:45
Hünnap ağacı ve hünnapların toplanması.

176567

176568

176569

Sevgi Durul
24-10-2010, 09:37
Bahçenin bir ay kadar öncesine ait fotoğrafları.

176732
Düğme çiçeği de üzmeyenlerden. Saksıdaydı, bahçeye geçirdim. Bakalım seneye dökülen tohumlardan yine çıkacak mı?
176733
Kendiliğinden çıktı. Böyle kocaman göründüğüne bakmayın. Aşı ceviz büyüklüğünde.
176734

finduk52
24-10-2010, 14:12
Maşallah nazar değmesin. Bizde bahçemizdeki minnacık ceviz ağacımızın büyüyüpte topladığımızı görecekmiyiz acaba ?

Ne güzel bir umuttur değilmi sevgili SDurul, seneye daha güzel olacaklar. Sanırım tüm çiçek bitki severlerin yüreğinde var bu tatlı ve güzel umut. Umutlarınız gerçek , sevinçleriniz daim olsun. Kucak dolusu sevgi ve saygılar..

hozat
25-10-2010, 22:06
Sevgili SDurul,
Çok sevdiğim bahçelerden biridir sizinki.

Sıkça girip,çok tat alarak geziyorum. Elinize sağlık,bereketiniz hep artsın.

Sevgi ve sağlık dileklerimle..

dlk
25-10-2010, 22:53
hünnap nelere faydalıdır.bilen varmı?bulamadım.

Sevgi Durul
25-10-2010, 23:03
Hünnapın Mucize Faydaları ve Hünnap Neye İyi Geliyor!

Hünnap (Ziziphus zizyphus), Ünnap; hücre yenilenmesine, yaşlanmanın geciktirilmesine (antiaging), kansere, cilt sağlığına, AİDS’e iyi geldiğine dair yeni bilgiler var. Hünnap yeniden mucize gıda, süper gıda olabilir!

Hünnap ağacı kurutulmuş meyveleri çerez olarak tüketilen, Hazreti Adem’in ağacı, Cennet Ağacı da denen, az bulunan ve zor yetişen bir ağaçtır.

Hünnap yemişi ve hünnap suyu kalp damar hastalıklarına iyi gelir.

Hünnap yüksek tansiyona iyi gelir.

Hünnap tartrat, pektin, müsilaj, tanen, şeker ve C vitamini içerir.

Hünnap kolestrol ve trigliserit düşürücü faydası vardır.

Hünnap balgam söktürmeye iyi gelir.

Hünnap idrar söktürmeye iyi gelir.

Hünnap sabahları 2 tane yemişi yenirse, faydalıdır.

Hünnap yaprağı; çayı olarak bronşit, astım, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır

Sevgili mormenekşenin mesajından kopyaladım.

Sevgi Durul
25-10-2010, 23:16
Bunlar da benim kasımpatlarım.

177075

177076

177077

Sevgi Durul
25-10-2010, 23:29
Bahçeden sonbahar görüntüleri.

177079

177080

177081

177082

Lilium
26-10-2010, 13:13
Sevgili Sdurul hazan görüntülerin çok hoş olmuş, bu mevsinde de bahçe çok güzel olur fışır fışır yaprak sesleri baharın bittiğinin haberçileridir adeta, Çok severim bu görüntüleri, yaprak hışırtılarını seyrederken dalarrr giderim hayallerim beni alır götürür.

Uzaylı
26-10-2010, 14:35
Sayın SDurul, sizleri uzun zamandır takip ediyorum. Özellikle sizin bahçenizi. Cevizlerinizi, Hünnaplarınızı ve Antep fıstıklarınızı kıskanmıyor değilim hani. Ama sizlerden ne kapabilirim diye sizleri gözetlemekteyim. Mesela fırınınızın yapım aşamalarını eşime gösterip, ben de isterim diye tutturdum. Defalarca bayaa bir inceledik. Üstelik ortada daha kulübe bile yok.
Kamelyaya bitişik olsun diye eşime plan proje bile çizdim. Kimseyi ayırt etmeksizin kopya çekiyorum. Ortaya karışık birşeyler sunacağım herhalde :)

Sağlık ve esenlikler diliyorum.

Sevgi Durul
28-10-2010, 09:28
Sarı çiçekli yasemindeki o siyah yuvarlaklar tohum mu? Öyleyse ben tohum istiyorum. Mavi çiçekli yasemin ve sarı çiçekli yasemin istiyorum. Fazla yaymadan şöyle minik minik büyütücem. Bir arkadaşımın fidanlığında gaura varmış benim için dolgunca bir saksı hazırlayacak çok mutlu oldum. Ama bir türlü beyaz ve kırmızı oya bulamadım. Tohumları olsa ben büyütürdüm. Şimdi tam tohum zamanı.

Sevgili sevim Öğretmenim, pazar günü bahçeye gittiğimizde sarı çiçekli yasemin olarak düşünülen bitkideki siyah oluşumlardan topladım. Sanki tohum değil de meyve gibi. Bir çay tabağına koyarak evciğin içine bıraktım. Dışarda bırakırsam, kuşlar yer diye düşündüm. Eğer sağlıklı kururlarsa size bunlardan gönderirim. Sevgiler...

177351

Sevgi Durul
29-10-2010, 10:05
Çiçeklerimden son görüntüler. Gayret çiçeğimin adını forumlardan öğrenmiştim. Ama, tam emin olamıyordum. En son açan çiçeklerinin kenarlarının sarı oluşuyla kesin fikrim oluştu. Çiçeğim gayret çiçeği, galliardia. Çok zahmetsiz bir çiçek, çiçekleri seven herkes kolayca yetiştirebilir.

177490

177491

177492

Sevgi Durul
31-10-2010, 09:46
Yeni çiçeklerim,
Çiçeklerime kimden gelmişse onun adını veriyorum. Zıpçıktımın adı Vildan.
Sadece birkaç soğan istemiştim, al götür abla dedi. Onu ta İnegöl'den kucağımda getirdim. Son çiçeklerini burada açtı.

177792

Annne çiçeğim (Sedum Sieboldii), açtı.

177794

Sevgili Satı hanım'ın gönderdiği bitkilerimden bazıları sürgün vermeye başladı. Araştırmama göre altuni taflanın, yeni evindeki ilk yaprakları. Tekrar teşekkürler Satıcığım.

177793

Çok geç açtı. Artık bahçeye sık gidemediğimiz için çiçeklerini göremeyeceğiz.

177795

Güler
01-11-2010, 18:46
Sevgili SDurul, bahçendeki son fotoğraflar da çok güzel. Ancak vakit bulup da bakabildim.

Hünnapın şekere de iyi geldiğini duydum, şeker hastası olan bir komşum benden sık sık hünnap istiyor.
Ben de kütür kütür halini severim ne güzel yenir. Bir de toplaması kolay olsa. Dikenleri çok batıyor, hep uzun kollu bir şey giyiyorum toplarken. Bizim ağaçlar bodur tip, o yüzden silkeleme yapmıyoruz.

Sevgi Durul
01-11-2010, 21:28
Sevgili SDurul, bahçendeki son fotoğraflar da çok güzel. Ancak vakit bulup da bakabildim.

Hünnapın şekere de iyi geldiğini duydum, şeker hastası olan bir komşum benden sık sık hünnap istiyor.
Ben de kütür kütür halini severim ne güzel yenir. Bir de toplaması kolay olsa. Dikenleri çok batıyor, hep uzun kollu bir şey giyiyorum toplarken. Bizim ağaçlar bodur tip, o yüzden silkeleme yapmıyoruz.

Sevgili Güler Hanım, teşekkür ederim.
Hünnabın şekere iyi geldiğini duyduğum iyi oldu. Eşim bol bol yesin. Evet, dalından yarı olgunlaşmışlarını yemesi çok güzel.
Toplarken uzun kollu bir şey giyseniz de dikenleri çok sert ve sivri, dikkatli olmak gerekir.

Sevgi Durul
06-11-2010, 09:34
Muşmula,

178798

178799

Antep Fıstığı ağacının aşı yeri,

178800

178801

178802

Sevgi Durul
06-11-2010, 09:40
Bahçede mantar, ayağım değdiği için, şapkası kopmuş.

178805

Sevgi Durul
06-11-2010, 09:44
Zeytinler bu sene az. Her yıl çoğundan yağ çıkarttırıyoruz, birazını da yeşil ve siyah zeytin olarak, yemek için ayırıyoruz.

178806

Sevgi Durul
08-11-2010, 19:47
Geçtiğimiz cumartesi bahçe çapalandı. Pazar günü de budama yapıldı.

179162

179163

Sevgi Durul
08-11-2010, 19:52
Zeytinlere dip budaması yapıldı.

179164

179165

Yağlık zeytinlerin toplanmasına biraz daha vakit var.

179166

Sevgi Durul
08-11-2010, 19:55
Dağ çileğimiz tomurcuk mu yapmış ne?

179168

179169

Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 21:08

179168

179169

Öğretmenim;
Bundan önce, aşağıdaki fotoğrafta görülen çiçekleri gördüyseniz, onlar meyveye dönüşüm başlangıcı olabilir.
Yoook, görmediyseniz; çiçek tomurcuklarıdır.

Bu arada, zeytin hasadı bereketli olsun.:)

179184

Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 22:10
Teşekkür ederim, öğretmenim. Daha önce, sizin fotoğrafınızdaki çiçeklerden görmedik. O zaman bu oluşumlar tomurcuk olmalı. Sevindim şimdi, bakalım meyveleri nasıl olacak? Saygılar...

Bu sene sizinki, benimkine göre çok daha erken tomurcuklanmış. Geçen kış yapraklarını soğuk tamamen döktüğünden olsa gerek, henüz çiçek sapları yeni oluştu. Tomurcuk oluşmadı.
Neyse, geç olsun güç olmasın.
Saygılarımla.

Sevgi Durul
08-11-2010, 22:36
Sonbahar görüntüleri,

179209

179210

179211

179212

179213

Sevgi Durul
20-11-2010, 04:01
Hünnabın çiçeğinden, meyvesine, hasadına paylaşmıştım. Şimdi son hali ve dikenleri,

180546

180547

180548

Sevgi Durul
20-11-2010, 04:05
180549

180550

Her mevsimin ve mevsim çiçeklerinin ayrı güzelliği var. Bahçede az ve öz açan bir diğer kasımpatı.

Ve zinnia;

180551

Sevgi Durul
20-11-2010, 04:09
Alisyumun çoğalan çiçekleri;

180552

180553

Galliardia çiçeğe devam,

180554

Hurma fidanının sonbaharı;

180556

180555

Güler
23-11-2010, 08:54
Ne tuhaftır şu insanoğlu!
Yağmur yağmaya başlar havalar soğur, ahh bir yaz gelse der. Yaz gelir sıcaklar bastırır, offf bu ne sıcak öldük, bayıldık sıcaktan bir kış gelse der.

Ben de bahçenizdeki sonbahar fotoğraflarını görünce ayyy benim bahçemde neler olmuştur, ne renklere bürünmüştür diyerek iç çektim. Oysa daha onbeş-yirmigün evvel " ayy bir İstanbul'a gitsem de biraz şu bahçe işlerinden kurtulup dinlensem" diyordum.

Eşim, " yapma, dur da dinlen, etrafını seyret biraz" diyorsa da, tam balkondaki salıncağa kuruluyorum, etrafı seyrederken gözüme taaa karşıda yan yatmış bir dahlia dalı takılıyor.
Ne kadar " amannn Güler, boş ver o tarafa bakma" desem de olmuyor. Oflıya puflıya yerimden kalkıyorum en az 100m gidip o dalı bağlıyor, düzeltiyorum.

Hastalık bu dostlar, inanın hastalık ve delilik başka bir şey değil. :p

kelebekçalısı
23-11-2010, 21:11
Sevgili SDurul dün istanbula geldim malum ev işlerinden sonra bahçenizi kısmen ziyaret edebildim zaman buldukça sizlerin bahçelerini daha dikkatli izleyeceğim son bahar resimleriniz bir harika ellerinize sağlık.Selamlar.:)

Sevgi Durul
24-11-2010, 08:42
Ne tuhaftır şu insanoğlu!
Yağmur yağmaya başlar havalar soğur, ahh bir yaz gelse der. Yaz gelir sıcaklar bastırır, offf bu ne sıcak öldük, bayıldık sıcaktan bir kış gelse der.

Ben de bahçenizdeki sonbahar fotoğraflarını görünce ayyy benim bahçemde neler olmuştur, ne renklere bürünmüştür diyerek iç çektim. Oysa daha onbeş-yirmigün evvel " ayy bir İstanbul'a gitsem de biraz şu bahçe işlerinden kurtulup dinlensem" diyordum.

Eşim, " yapma, dur da dinlen, etrafını seyret biraz" diyorsa da, tam balkondaki salıncağa kuruluyorum, etrafı seyrederken gözüme taaa karşıda yan yatmış bir dahlia dalı takılıyor.
Ne kadar " amannn Güler, boş ver o tarafa bakma" desem de olmuyor. Oflıya puflıya yerimden kalkıyorum en az 100m gidip o dalı bağlıyor, düzeltiyorum.

Hastalık bu dostlar, inanın hastalık ve delilik başka bir şey değil. :p

Gerçekten de öyle, içinde bulunduğumuz durumdan hiç memnun olamıyoruz.
İnsanoğluna yaranmak zor. Ben de her zaman, yaz gelsin, sıcaklardan hiç şikayet etmeyeceğim derim. Yaz gelince de sıcaklardan bunaldığımı her fırsatta dile getiririm. Hep söylediğim gibi, her mevsimin farklı artıları ve eksileri var.

Sizin bahçeniz sonbaharda da çok güzeldir eminim. Bir fırsat gitseniz, bu güzellikleri görürdünüz ve bizlerle paylaşırdınız.

Keşke her hastalık böyle olsa, ama bazen ben bile abarttığımı düşünüyorum.
Salon, balkonlar, yatak odası dahil pencere önleri, kızımın odası, merdiven boşluğu her taraf doldu. Ben hala şu da olsa, bu da olsa deyip duruyorum. Frene basma zamanı geldi de geçiyor.

dağ çiği
24-11-2010, 23:15
Sevgili Durul cuğum meyveler çiçekler her zamanki gibi çok güzeller.Kuş burunlarını topladınmı marmelatının tarifini sormuşun baya karışık.Senin için yapınca resimleyip reçel bölümünde anlatacım.

furkan yıldız
26-11-2010, 19:26
Sevgili sevim Öğretmenim, pazar günü bahçeye gittiğimizde sarı çiçekli yasemin olarak düşünülen bitkideki siyah oluşumlardan topladım. Sanki tohum değil de meyve gibi. Bir çay tabağına koyarak evciğin içine bıraktım. Dışarda bırakırsam, kuşlar yer diye düşündüm. Eğer sağlıklı kururlarsa size bunlardan gönderirim. Sevgiler...

177351

Sevgili öğretmenim çok güzel çiçekleriniz var
sayenizde şakayığıda öğrenerek edineceğim çiçekler arasına ekledim
kirazlarınız canımı kiraz çektirdi :(
birde bu elinizde tuttuğunuz siyah oluşumların adını öğrenebildiniz mi acaba
bizim bahçedede yetişti ve aşırı derecede meyvecik vererek çok tatlı bir görünüme ulaştı fakat adını bulamadım bende

Sevgi Durul
26-11-2010, 22:32
Sevgili öğretmenim çok güzel çiçekleriniz var
sayenizde şakayığıda öğrenerek edineceğim çiçekler arasına ekledim
kirazlarınız canımı kiraz çektirdi :(
birde bu elinizde tuttuğunuz siyah oluşumların adını öğrenebildiniz mi acaba
bizim bahçedede yetişti ve aşırı derecede meyvecik vererek çok tatlı bir görünüme ulaştı fakat adını bulamadım bende

Beğenmenize sevindim. Teşekkür ederim.

Görmüş olduğunuz yer şakayıklarını, çiçekleri geçince saksıdan bahçeye geçirmiştim. Ve yazın kurumuşlardı. Şimdi yağan yağmurların etkisiyle, yeniden yaprak çıkarmışlar. İyi tarafları soğuğa dayanıklı oluşları.

Kiraz zamanı burada bir ağaçlar net toplantısı farz oldu.

Elimdeki siyah oluşumların (ki ben onlara siyah inci demiştim) dalında fotoğrafları da var. Adı; Jasminum Fruticans L -Sarı Çiçekli Yasemin

ciceksever70
27-11-2010, 11:26
Biz kisa girdik siz hala sonbahar güzellikleri yasiyorsunuz. Kasimpatilar ve kirmizi gül cok güzel gercekten de. Sizin meyve bahceniz de bizimki gibi dimdik. Ama zeminde hic ot göremedim. Topragi nasil bu sekilde tutuyorsunuz? Bizim bicmekten canimiz cikiyor. Esim motorlu tirpanla ancak üc dört günde bitiriyor.

Sevgi Durul
27-11-2010, 20:45
Sevgili çiçeksever, güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Bu yıl sonbahar uzadı, hatta sonbahar soğukları bile olmadı. Gülleri ve kasımpatlarını çok seviyorum. Gerçi sevmediğim çiçek yok, hepsini seviyorum.

Aslında bahçe çok otlanmıştı, güz çapası yapıldığı için otları göremiyorsunuz. Motorlu tırpanla yaz boyu defalarca biçtik. Eşim motorlu tırpanı aldığına pişman oldu. Otları budama vazifesi yapıyor, bu sefer otlar, daha dallı budaklı çıkıyor. En iyisi çapa makinası ile çapalamak. Ayrıca motorlu tırpan çok ta yorucu.

ciceksever70
28-11-2010, 05:29
Haklisiniz motorlu tirpan cok yorucu. Esimin günlerce kollari agriyor ancak bizim bahceye ne yazik ki baska bir makine ya da traktör girebilecek yer olmadigi icin mecburen tirpan kullaniyoruz. Her sezon üc dört kez biciliyor yoksa meyve toplamaya cikamiyoruz.

Sevgi Durul
29-11-2010, 15:16

179168

179169

Tomurcukmuş meğer. İşte çiçeği.

182086

182087

Orhan Özbilgiç
29-11-2010, 20:16
Tomurcukmuş meğer. İşte çiçeği.

182086

182087

Sevgili öğretmenim;
Ne güzel fotoğraflamışsınız. Benim kocayemiş te, yapraklar bu yıl hastalandı. İkidir fungusit veriyorum. Dilerim düzelir. Çiçeklenme bu nedenle olsa gerek, gecikti.
Geçen yılki aşırı soğuktanda, tüm yaprakları ve çiçekleri yanıp dökülmüştü. İnşaalah siz öyle bir sorun yaşamazsınız. Selamlar.:)

dağ çiği
29-11-2010, 21:24
Bizim dağlarda çoktur kocayemiş odun olarakta yakılır.Bende çok severim çiçeğini yemişini çocukken ne çok yerdik.

Sevgi Durul
01-12-2010, 09:36
Sevgili öğretmenim;
Ne güzel fotoğraflamışsınız. Benim kocayemiş te, yapraklar bu yıl hastalandı. İkidir fungusit veriyorum. Dilerim düzelir. Çiçeklenme bu nedenle olsa gerek, gecikti.
Geçen yılki aşırı soğuktanda, tüm yaprakları ve çiçekleri yanıp dökülmüştü. İnşaalah siz öyle bir sorun yaşamazsınız. Selamlar.:)

Öğretmenim, biz dağ çileğini bu bahar dikmiştik. Çok küçük bir fidan. Ama bütün yaz sulanıp gübrelendi. Çiçek açmasını hiç beklemiyorduk. Buranın hava şartlarında kışı nasıl geçirir, bekleyip göreceğiz. Umarım sizin bitkiniz de düzelir.
Saygılar...

Sevgi Durul
01-12-2010, 09:42
Bizim dağlarda çoktur kocayemiş odun olarakta yakılır.Bende çok severim çiçeğini yemişini çocukken ne çok yerdik.

Sevgili dağ çiği, biz bu meyveyle tanışmadık henüz. Çiçekleri meyveye dönecek mi bakalım? Eşim baharda çilek ağacı fidanı aldım dediğinde şaka yapıyor sanmıştım.

Adını sanını da forumlarda öğrendim, dağ çileği, kocayemiş, arbutus unedo...
Sitemiz bilgi denizi, bakalım daha neler öğreneceğiz? Sevgiler...

Selehattin 67
01-12-2010, 09:48
Kocayemiş ağır kış şartlarına dayanıklı bir bitkidir karadenizde çok rahat hayatta kalıp meyve verebiliyor

Vildan Sönmez
01-12-2010, 12:06
Kocayemiş bir yandan meyve yaparken çiçeklenmeye de devam ediyor. Yani aynı anda hem çiçek hem meyve.
Afiyet olsun Sevgi hanım..

Sevgi Durul
01-12-2010, 20:09
Sayın SELEHATTİN 67, bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Kocayemişin kışa dayanıklı olması sevindirici.

Sevgili Vildan hanım, bu iyi bir haber, ama bahçeye son gittiğimizde, tek bir çiçek salkımı vardı. Yarın eşim zeytinlere ilaç atmaya gidecek, ben de mutlaka onunla gidip, kocayemişte başka çiçek ve meyve var mı bakmalıyım. Sevgiler...

Orhan Özbilgiç
02-12-2010, 16:53
Sevgili öğretmenim;

Sayın SDurul;
Arbutus Unedo sert soğuklara dayanıklı değildir! Karadeniz Bölgesi' nin sahil şeridinde, birazda orman altı kesimlerde sert soğuk sözkonusu olmadığı için yetişebiliyor.
Nitekim geçen yıl sizinki gibi çiçekli olan bitkim, burada -10 derecelerin yıllar sonra ilk kez görülmesi sonucunda, bırakın çiçeklerini, yapraklarını bile kaybetmişti.
Bu yaz tekrar yapraklandı. Hatta sizinki kadar yoğun olmamakla birlikte, tek tük çiçeklendi. Onuda size yukarıdaki mesajı yazdığımın ertesi günü gördüm. Fırsat bulduğum an onu fotoğraflayacağım.
Kocayemiş ile ilgili kısa ve öz bir bilgiyi yapıştırıyorum. Üzgünüm.:(
Selamlar..

ARBUTUS UNEDO (KOCAYEMİŞ)
- Herdemyeşil.
- Akdeniz maki topluluğu özelliğini taşır.
- Kışın kızılımtrak renkli,sert yapraklı bir bitkidir.
- Gövdesi pulludur.
- Çiçekleri çan şeklinde ve beyaz rengindedir.
- Sonbahardan kış sonuna kadar çilek gibi kırmızı meyve verir.
- Güneşli yer ister.
- Kireçli toprakları sevmez.
- Dona dayanıkl değildir.
- Kullanımı; soliter,öbekler,yeşil bariyerlerdir.

Sevgi Durul
03-12-2010, 08:47
Sayın SDurul;
Arbutus Unedo sert soğuklara dayanıklı değildir! Karadeniz Bölgesi' nin sahil şeridinde, birazda orman altı kesimlerde sert soğuk sözkonusu olmadığı için yetişebiliyor.
Nitekim geçen yıl sizinki gibi çiçekli olan bitkim, burada -10 derecelerin yıllar sonra ilk kez görülmesi sonucunda, bırakın çiçeklerini, yapraklarını bile kaybetmişti.
Bu yaz tekrar yapraklandı. Hatta sizinki kadar yoğun olmamakla birlikte, tek tük çiçeklendi. Onuda size yukarıdaki mesajı yazdığımın ertesi günü gördüm. Fırsat bulduğum an onu fotoğraflayacağım.
Kocayemiş ile ilgili kısa ve öz bir bilgiyi yapıştırıyorum. Üzgünüm.:(
Selamlar..

ARBUTUS UNEDO (KOCAYEMİŞ)
- Herdemyeşil.
- Akdeniz maki topluluğu özelliğini taşır.
- Kışın kızılımtrak renkli,sert yapraklı bir bitkidir.
- Gövdesi pulludur.
- Çiçekleri çan şeklinde ve beyaz rengindedir.
- Sonbahardan kış sonuna kadar çilek gibi kırmızı meyve verir.
- Güneşli yer ister.
- Kireçli toprakları sevmez.
- Dona dayanıkl değildir.
- Kullanımı; soliter,öbekler,yeşil bariyerlerdir.

Sayın Öğretmenim, bilgiler için teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere, biz bu bitkiyi bahar aylarında dikmiştik ve daha çok küçük. Bütün yaz ona en iyi şekilde bakmak için çabaladık. Eğer dondan etkilenirse tabii ki çok üzülürüz. Çünkü boyuna bakmadan çiçeklenmesi bizi çok sevindirmişti.

Dün bahçeye gittiğimizde, ilk iş olarak arbutus unedomuzun yanına koştum. Çiçekleri meyveye dönüşmemiş, bir sürgün ucundan yeni çiçekler açmış. Hatta fotoğraf çektim, bilgisayarda sorun olduğu için fotoğrafları bilgisayara atamadım.

Şimdi yapacağımız, bekleyip görmek. Saygılar...

Sevgi Durul
03-12-2010, 21:02
Dün gittiğimiz bahçede ilk işim kocayemişin yanına gitmek oldu. Açıkçası çiçeklerinin sevgili Vildan hanımın yüklediği fotoğraftaki gibi, meyveleriyle karşılaşacağımı sanmıştım. Çiçekler hemen hemen aynı vaziyetteydi. Bazılarında bozulma vardı. Herhalde meyveye dönüyor. Sadece küçük bir sürgünün ucunda yeni çiçek oluşumu gördüm.

182978

182979

Sevgi Durul
03-12-2010, 21:07
Çiçek açtığına bakmayın, boyu bu kadarcık.

182980

Yücel Canpolat
03-12-2010, 21:21
Kuzey cephesine koyacağınız irice bir kaya parçasının bitkiyi koruduğunu göreceksiniz Sayın Hocam.Resimde sağ cenahtaki sürgünü orta dal boyunda budarsanız bodur ve dolgun olarak büyüyecektir.

Sevgi Durul
03-12-2010, 21:32
Teşekkür ederim Yücel Canpolat kardeşim, eşime ileteceğim.

Bu mevsimde, bu görüntüler.

182990

182991

182992

Sevgi Durul
04-12-2010, 21:11
Bahçeden mevsim görüntüleri,

183065

183066

183067

183068

183064

Sevgi Durul
04-12-2010, 21:48
Devamı,

183077

183078

183079

183080

183081

Emre İlhan
04-12-2010, 22:15
İnsanın içi buruklaşıyor değilmi manzaraya baktıkça,o bahar ve yaz günlerindeki bahçe nerede diye :)).Hocam asmanıza kış budaması mı yaptınız yoksa bana mı öyle geldi?

Sevgi Durul
04-12-2010, 22:32
Ben de diyordum, artık Emre bahçeye uğramıyor. Hoşgeldin Emre, herhalde dersler yoğun.
Evet yaza göre bahçe biraz buruk. Ama ben bu halini de seviyorum. Asmaları baharda buduyoruz, şimdilik budama yok.

Bu burukluğun biraz düzelmesi için, açmaya devam eden bazı çiçeklerden görüntüler ekleyelim o zaman. Derslerinde başarılar...Sevgiler...

183113

183112

183114

183115

183116

Emre İlhan
04-12-2010, 23:10
;)Sevgi öğretmenim hiç bahçeye uğramaz olurmuyum,uğruyorum fakat zamanım çok kısıtlı olduğu için fazla kalamıyorum ne yazıkki.Okul tüm gün ve akşam yorgun oluyorum erken yatıyorum haliyle haliyle foruma az süreyle girebiliyorum.Bahçe aboneliklerim arasında olduğu için hiç gözden kaçırmıyorum hoş olmasa bile hep aklımda,en favorim olan konulardan birisi zaten.Çiçekler için çok teşekkür ederim çok incesiniz,bahçenizin bazı köşelerinde hala bahardan kalma günler yaşanıyor maşallah.Bu arada evet dersler yoğunlaştı iyice. :))

Sevgi Durul
04-12-2010, 23:31
Neyse önemli olan dersler. Tekrar başarılar, Emre. Açan çiçekler bitmedi...

183147

183148

183149

183150

183151

fikreteren
05-12-2010, 07:20
Ellerine sağlık S.durul.her mevsimin kendine göre bir güzelleiği var değil mi ?

Sevgi Durul
06-12-2010, 21:31
Ellerine sağlık S.durul.her mevsimin kendine göre bir güzelleiği var değil mi ?

Teşekkür ederim, sayın fikreteren, evet her mevsimin kendisine özgü güzellikleri var.

Kışa girdiğimiz şu günlerde bahçeden bazı görüntüler.

183389

183390

183391

183392

183393

Sevgi Durul
06-12-2010, 21:52
Pazar günü bahçeye gittiğimizde maydanozları biçtim. Büyükçe bir poşet maydanoz oldu. Maydanozların fotoğrafını daha önce çekmiştim.

183395

Maydanozları biçince altından bu sevimli konuk meydana çıktı.

183396

183397

183398

zappie
06-12-2010, 21:56
Ikliminiz Trabzon hurmasina uygun degil mi? Biraz da yuksek galiba. Olsaymis, bu mevsimde guzel renk katarmis bahcenize.

Sevgi Durul
06-12-2010, 22:04
Hurma fidanının sonbaharı;

180556

180555

Sayın zappie, daha önce eklemiştim. Henüz meyvesini görmediğimiz üç tane hurma fidanımız var.

zappie
06-12-2010, 22:06
Eklentiyi goremiyorum. Ancak hunnap agacinizi gordum. Hunnap oluyorsa hurma da olur. Bu kadar agac cesitliligi icin tebrikler. :eek:

Sevgi Durul
06-12-2010, 23:09
Eklenti görünüyor aslında. Teşekkürler.

Pazar günü bahçeye gidiş sebebimiz, ağaçlara bordo bulamacı (göktaş) atmaktı. Her zaman yapılan bu işe, ben de ilk kez şahit oldum ve görüntüledim.

183406

183407

183408

183409

Sevgi Durul
11-12-2010, 10:36
Bu eşimin kendi elleriyle yaptığı 4. fırın. Önce eski evimizin bahçesine, sonra kayınpederimin bağına, daha sonra kendi bahçemize. Şimdide inşaatı süren teras katımıza bir fırın yapıyor. Dün fırın malzemeleri geldi. Bugün yerini hazırlattı. Ben onu çabuk yaparım diyor. Ben de yapım aşamalarını paylaşmak istedim. Yapıldıkça fotoğraf eklerim.
166468
166469

Fırının yapım aşamalarını ve son halini paylaşmıştım. Bu eklediğim fotoğraflar da kurban bayramından. Fırını daha önce yakıp denemiştik. Bayramda tekrar yaktık ve ilk yemeğimizi pişirdik.

183696

183697

183698

183699

183700

Uzaylı
11-12-2010, 13:35
Sayın SDurul; fırınınızı çok beğeniyorum. Yapım aşamasını epey bir incelemiştik. Nasıl iyi pişiriyor mu? Kapağı kapatmak için harç hazırlamışsınız. Her seferinde böyle mi yapılmalı? Ben fırın yapılınca kebaplar, pideler,ekmek v.s. yapmayı hayal ediyorum. O zaman sık sık kontrol etmem gerekeceğinden bu fırında iyi sonuç alamaz mıyım?

Sağlıcakla kalın..

fikreteren
11-12-2010, 20:48
Offf.şimdi gecenini bu saatinde bu fırını görmek...içindekileri hayal etmek

kelebekçalısı
11-12-2010, 22:13
Sevgili SDurul bahçenize verdiğiniz emekler karşılığını veriyor ellerinize sağlık fırın bir harika güveçte ve fırın da pişen yemeğin lezzetide bir başka olur afiyet olsun.

Sevgi Durul
12-12-2010, 21:41
Sevgili Dudi, Emre İlhan, Uzaylı, fikreteren, kelebekçalısı bahçe ziyaretleriniz için teşekkür ediyorum.

Sevgili Uzaylı, fırın güzel pişiriyor. Sadece güveç yapıldığında fırının kapağı çamurla sıvanıyor. Pide, ekmek, vesaire yaparken de, fırının kapağı çamurla sıvanmadan, kızarıncaya kadar kapatılıyor. Üzerleri kızardıktan sonra kapak açılıp, içindekiler pişinceye kadar bekletiliyor.

karalale
14-12-2010, 12:01
Sevgili SDurul; Bizim buralara kara kış geleli çok oluyor. Sayenizde gözüm gönlüm açıldı. Sizi ve eşinizi gönülden tebrik ediyorum. Harikalar yaratmışsınız, eminim ki seneye her şey muhteşem olacak. Yüreğinize, elinize sağlık. Sağlıcakla kalın, sevgiler ve selamlar....

Yücel Canpolat
15-12-2010, 13:50
Sayın Hocam görüyorum siz ağaçlarla ilgili kış hazırlıklarını bitirmişsiniz ben henüz bordo bulamacı(göztaşı)atamadım bir de mart başında atarsanız bu yaz meyve toplamaktan usanacaksınız emeklerinize sağlık.

Sevgi Durul
17-12-2010, 12:37
Yücel Canpolat kardeşim,

Kış yüzünü iyice göstermeden, elimizden geldiği kadarıyla kış hazırlıklarını bitirdik. Daha doğrusu, her şey eşim tarafından düşünülüp, yerine getirildi. Ben yardımcı eleman olarak, yanında bulunuyorum, o kadar.

Sizin bahçenizdeki çalışmaların da takipçisiyiz. Saygılar...

Sayın Hocam görüyorum siz ağaçlarla ilgili kış hazırlıklarını bitirmişsiniz ben henüz bordo bulamacı(göztaşı)atamadım bir de mart başında atarsanız bu yaz meyve toplamaktan usanacaksınız emeklerinize sağlık.

Yılmaz Yalçın
17-12-2010, 13:47
Yücel Canpolat kardeşim,

Kış yüzünü iyice göstermeden, elimizden geldiği kadarıyla kış hazırlıklarını bitirdik. Daha doğrusu, her şey eşim tarafından düşünülüp, yerine getirildi. Ben yardımcı eleman olarak, yanında bulunuyorum, o kadar.

Sizin bahçenizdeki çalışmaların da takipçisiyiz. Saygılar...

Sevgili Sdurul,
Elinize emeğinize sağlık..Kışın bitkileriniz rahat ve konforlu uyuyacaklar.Bu arada yasemin için bir tedbir aldınız mı?

Sevgi Durul
17-12-2010, 15:04
Yılmaz Yalçın kardeşim, yasemin başlığına son halini yüklemiştim.
Havaların iyi gitmesine aldanarak, örtmeden kış bastırdı. Aynı aşamaları, tekrar yaşayacağız gibi görünüyor.

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=184329&d=1292367373

Yılmaz Yalçın
17-12-2010, 16:18
Yılmaz Yalçın kardeşim, yasemin başlığına son halini yüklemiştim.
Havaların iyi gitmesine aldanarak, örtmeden kış bastırdı. Aynı aşamaları, tekrar yaşayacağız gibi görünüyor.

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=184329&d=1292367373

Bence kurtarabilirsiniz..Bunun için at gübresi ve samanı iyice karıştırıp yaseminin dibine gövdeyi iyice kapatacak kadar yayın...Bu şekilde kurtulma şansı yüksek olur...

Emre İlhan
17-12-2010, 21:09
;)Sevgi hocam bu arada yazın kurumaya yüz tutan nektarin fidanınız ne oldu? Yoksa kurudu mu? :(

Sevgi Durul
18-12-2010, 21:31
Bence kurtarabilirsiniz..Bunun için at gübresi ve samanı iyice karıştırıp yaseminin dibine gövdeyi iyice kapatacak kadar yayın...Bu şekilde kurtulma şansı yüksek olur...

Bizde at gübresi yok, yaseminin dibine bolca tavuk gübresi yaymıştım. Bu gübre korumadıysa, fırtınanın olduğu gün, büyük ihtimalle etkilenmiştir.

Bizim dezavantajımız, bahçenin evden uzak ve yollarının kış şartlarında bozuk oluşu. Evin bahçesinde olsaydı, korumak daha kolay olacaktı. Ama mart nisan gibi eve taşıyabiliriz.

Sevgi Durul
19-12-2010, 20:06
;)Sevgi hocam bu arada yazın kurumaya yüz tutan nektarin fidanınız ne oldu? Yoksa kurudu mu? :(

Çok uğraşmamıza rağmen nektarini kurtaramadık, Emre.:(

Orhan Özbilgiç
26-12-2010, 11:22
Sevgili SDurul;
Sizi en iyi anlayanlardan biride benim. Aklımızın bir köşesinde bahçe ve bitkilerimiz, bir köşesinde evimiz ve uzaktaki sevdiklerimiz.
Gerçi, özleyip özleyip kavuşmakta, daha mı güzel, oluyor bilmiyorum. Böylelikle ''yar''inde, ''ser'' inde vazgeçilmezliğini daha iyi anlıyoruz galiba.:confused:

İyi ki fotoğraf ve bilgisayar var. Ben şahsen nereyi veya kimleri özlediysem, o fotoğraflara bakıyor ve avunuyorum.
Birazcık Pollyanna' yı oynamak gerek! Değil mi öğretmenim.?;)

sevim.K
26-12-2010, 13:10
Sevgili SDurul;

Gençler bazan iyimser yaklaşımlara "polyannacılık oynama" diye biraz gülerek yaklaşsalarda hayat sivri köşelerini törpülüyor insanların. Daha bir olduğu gibi kabul etmeyi öğreniyor insanları. Sevdiklerini "o" olduğu için sevmeyi öğreniyor. Bunu öğrendiği zaman daha bir sahip çıkıyor sevgilerine, sevdiklerine. Haklısınız Orhan bey çok haklısınız. Yardanda serden de vazgeçilmiyor.:p

Sevgi Durul
28-12-2010, 08:37
Sevgili SDurul;
Sizi en iyi anlayanlardan biride benim. Aklımızın bir köşesinde bahçe ve bitkilerimiz, bir köşesinde evimiz ve uzaktaki sevdiklerimiz.

İyi ki fotoğraf ve bilgisayar var. Ben şahsen nereyi veya kimleri özlediysem, o fotoğraflara bakıyor ve avunuyorum.

Evet öğretmenim, damdan düşenin halini, damdan düşen anlarmış.
Bir an önce bahar gelse, her taraf yeşillere bürünse, bizler de şimdilerde gidemediğimiz bahçelere kavuşsak. Eşim bazen benden habersiz gidiyor, akşam; ''ben de gelecektim, beni niye götürmedin?'' diye eziyet ediyorum.

Artık bahçe fotoğraflarıyla idare ediyoruz. O kadar çok fotoğraf çekmişim ki,
yüklemediğim. İlk bakışta bir birinin aynı ama her biri kendine özel fotoğraflar.
Bir yandan da kendimi tanıyamıyorum. Bir zamanlar isteksiz gittiğim bahçenin, bu kadar burnumda tüteceği hiç aklıma gelmezdi.

Pollyanna'ya hiç yabancı değiliz. Hayatımızın büyük bölümü Pollyannacılık oynayarak geçti.

Her şeyin, herbirimiz için en güzeli olması dileğiyle...Saygılar...

Sevgi Durul
01-01-2011, 21:29
Yeni yılın hepimize, tüm insanlara sağlık, huzur, barış getirmesi dileklerimle...Mutlu yıllar...

186909

Sevgi Durul
04-01-2011, 10:47
Yaz gelse, bahçenin yemyeşil, cıvıl cıvıl, neşeli hali yine geri gelse. Bu yaz her şey çok güzel olacak. Şimdi bu görüntüden eser yok, her yer kupkuru. Gidemiyoruz bile.

187300

Yücel Canpolat
05-01-2011, 12:16
Yaz gelse, bahçenin yemyeşil, cıvıl cıvıl, neşeli hali yine geri gelse. Bu yaz her şey çok güzel olacak. Şimdi bu görüntüden eser yok, her yer kupkuru. Gidemiyoruz bile.

187300

Sayın Öğretmen'im yaprak döken ağaçlarla mevsimleri yaşıyoruz her dem yeşil ağaçlar bana sanki hep aynı mevsimdeymişim gibi his veriyor:)

Sevgi Durul
07-01-2011, 13:48
Sayın Öğretmen'im yaprak döken ağaçlarla mevsimleri yaşıyoruz her dem yeşil ağaçlar bana sanki hep aynı mevsimdeymişim gibi his veriyor:)

Yücel Canpolat kardeşim, her dem yeşil ağaçlardan, bizde bir sedir ağacı var. Ben çam diye biliyordum, fakat eşim sedir olduğunu söyledi. Bizde tek olduğu için, yine mevsimler belli oluyor.

187650

187651

furkan yıldız
07-01-2011, 13:52
Çam ile sediri birbirinden ayıran özellik nedir ki acaba :(

Eser İlhan
07-01-2011, 17:29
Çam ile sediri birbirinden ayıran özellik nedir ki acaba :(
Sevgili furkan yıldız, bildiğim kadarıyla türkçede iğne yapraklı tüm ağaçlara kısaca "çam" deniyor. Çam denilince aslında belli bir bitki anlaşılmıyor, fıstık çamı, sarı çam, kara çam,kızıl çam vs. diyerek açıklık getirmek lazım. Diğer iğne yapraklılar serviler ve sedirler gerek iğne yapraklarının diziliş, biçim ve sayısı gerekse kozalak şekilleri ile farklılaşıyorlar.
Bunlar benim bahçeye merak sarmamdan sonra öğrendiklerim. Tabii daha da detayı vardır bu işin. Onu da hem araştırıp hem de bu işin profesyonellerine danışarak öğrenebiliriz ;)

diver_bird
09-01-2011, 23:53
Sevgili Sdurul Merhaba bahçenizin bir kısmını gezdim Başından bu yanaoldukça yol katetmişsiniz... Tebrikler
Böyle bahçeleri ve değişik çiçekleri gördükçe içim gidiyor. Güler ablanın bahçeside harika çok emek vererek yapılmış.
Dediğim gibi bir bölümünü gezdim sonra devam ederim.
Sedef çiçeklerinden tutturamamışsınız. Bende dünyalar kadar tohum vardı. geçende birine verdim bir kısmını. Yarın bi bakıcam hemen kalanlardan var mı diye size gönderirim.
Nisan mayıs ayları gibi ekiliyor. Ağustos gibi bir karış oluyor, ertesi yıl ağustos ayında toplanma zamanı geliyor. Zaten siz biliyorsunuzdur mutlaka. Ama bulamazsam sizi biraz bekletip bu yaz sonu çıkan tohumlardan mutlak gönderirim.

Orhan Özbilgiç
15-01-2011, 18:25
Yarına inşallah program değişikliği olmaz da, bahçeye gider ve özellikle Kocayemiş' in fotoğrafını çekersiniz.;)
Tabi bu arada bahçenin kış ortasındaki ahvalide, merak ettiklerimden.:p

Sevgi Durul
18-01-2011, 21:52
Öğretmenim, program değişikliği olmadı ve biz pazar günü bahçeye gittik. Fotoğraf çektik, eşimin yapacağı, budama gibi bazı işler vardı, onlar yapıldı. Fakat bir kaç gündür, kendi tüm mesajlarımda temizlik ve bu temizliğin verdiği burukluk nedeniyle fotoğrafları yüklemeye elim varmadı.

Siz bilgi vermeden önce, bahçeye gitmediğimiz süre içinde, arbutus unedonun meyvelerinin olgunlaşacağını, kuşlar tarafından yeneceğini, meyveleri göremeyeceğimizi sanıyordum.

Aynen sizin söylediğiniz gibi meyveler oluşmaya başlamışlar ve daha çok küçükler. Olgunlaşmaları uzun süre alacağına göre bu da normal sayılır.

Saygılar...

189318

Sevgi Durul
20-01-2011, 21:41
Tabi bu arada bahçenin kış ortasındaki ahvalide, merak ettiklerimden.:p

Bahçeye yaklaşırken,

189584

Bahçenin ıssız, sessiz kış görüntüleri. Cıvıl cıvıl, kuş sesleri bile yok. Bir ses duydum, galiba karga sesiydi.
189585

189586

189587

189588

Sevgi Durul
20-01-2011, 22:55
Çok güzeller :)))

Beğenmene sevindim, sevgili Dudi.
Senin kocayemişin kuruması da beni üzdü. Ama bekle, kökü sağlamsa, baharda belki sürgün verir.

Binbir hevesle yetiştirdiğimiz bitkilerin bazılarını, maalesef elverişsiz hava şartları yüzünden kaybediyoruz. Arkadaşların pek çoğu biliyordur. Ama yeni başlayıp bilmeyenler için, soğuktan etkilenmeyen ve yaşamaya devam eden bitkilerim :)

189599

189600

189601

189602

Dudi
20-01-2011, 23:07
Yok ablacım, malesef kök falan kalmamış. Kısmet değilmiş. Bahçem olursa o zaman yenisini alırım.

Orhan Özbilgiç
21-01-2011, 20:08
Bahçe ve çevrenin görüntüleri, her ne kadar kar ve yağmura ilişkin bir belirti yoksada, kışı net biçimde vurgulyor.
Dikkat ettim, dallarda tek bir yaprak bile yok..!
Yaprak döken ve dökmeyen bitkiler, siyah ve beyaz kadar kolay ayırdediliyor.

Teşekkürler Öğretmenim.:)

kasabalı
21-01-2011, 20:30
Sayın SDurul; Emekli olunduğunda bahçe işi ile uğraşmanın keyfi bambaşka. Bahçenizde mutluluklar dilerim. Bahçenizin doya doya tadını çıkartın inşallah. Benimde tek hayalim böyle. Kolay gelsin.

hozat
21-01-2011, 21:23
Kış, bahçenizde etkisini gösterse de gene her şey çok güzel.
Her mevsimin kendine özgü görüntüleri oluyor.Bize de onları izleyerek mutlu olmak düşüyor.
Her şey gönlünce olsun.

aliok1
22-01-2011, 18:02
Sevgili SDrul Bahçeniz çok güzel.Manisanın neresinde.Bende aslen Turgutludanım.Özellikle incirleriniz hoşuma gitti.Maşallah.Ben bu forumun en meraklı incircisiyim desem yalan olmaz :).Siyah incir galiba Bursa siyahı.Beyaz olan ise ismini bilmiyorum.Bu incirlerin tad ve aroması nasıl?Saygılar

Emre İlhan
22-01-2011, 18:06
;)Bu mevsimde, o kadar yaprağını dökmüş ağacın içerisinde çuha çiçeği ne güzel görünüyor değil mi? Ellerinize sağlık SDurul öğretmenim. :)

Sevgi Durul
30-01-2011, 10:14
Bahçeye en son 15 gün önce gitmiştik. O gün çekilen görüntülerden yüklemediklerim.

190826

Son soğukardan sonra da yaşamaya devam edecekler mi bakalım?
Bodrum papatyaları,

190828

Ağaç bamya,

190827

Eski evimizin bahçesinden getirdiğim çok sayıda kardelen soğanından tutanların sayısı onu geçmez. Yeni yerlerinde çoğalırlar umarım.

190829

Yaseminin tüm yaprakları sararmıştı, bakalım bu sene erken uyanıp, açacak mı?

190830