View Full Version : SDurul / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Sevgili SDurul,
Yaseminin kuruyan yaprağına inat, kardelen tüm güzelliği ile "ben buradayım üzülme" der gibi nasılda öne çıkmış.
Bitkiler; İnsanların yapamadığı jestleri, tam zamanında yaparak mutlu etmeyi başarabiliyorlar.
Romandan alınmış bir cümledir.
"Nalâ'nın ağlattığını, Handan güldürür."der gibiler.
Açan da kurusa da, onlar bizim yaşama sevincimiz oluyorlar.
Bol çiçekli günler dileği ile..
Sevgi Durul
05-02-2011, 21:49
Bahçenin kuşbakışı görünüşü.
191524
fikreteren
06-02-2011, 06:37
Sayın Durul sanki uzay dan çekilmiş gibi.
Sevgi Durul
08-02-2011, 18:46
Sayın fikreteren, bir bakıma öyle. Görüntü Google Earth'den alıntı. Bazı fidanlar nokta gibi görünmüş.
Pazar günü eşim bahçeye gitti, beni götürmedi. Bahçe don çamurudur, belki yolun toprak kısmını yaya yürürüm, kestirme yoldan çalıların arasından geçemezsin dedi. Kendisi asmaları ve ağaçların bazılarını budamış o gün. Dönüşte de aracın lastiği patlamış. Seneler olmuştu, arazili araç lastiği değiştirmeyeli, epey bunaldım, iyi ki gelmedin dedi.
Ayrıca eşimin söylediğine göre, son soğuklardan sonra, bahçede çiçek falan kalmamış. En kısa zamanda gidip, kendi gözlerimle görmeyince içim rahat etmeyecek.
Sevgi Durul
10-02-2011, 12:33
Her ne kadar, hava şartlarından ve eşimin iş yoğunluğundan bahçeye sık gidemesek de, bahçe için gereken tüm bakımlar, zamanında ve eksiksiz olarak yaptırılmaktadır. Örneğin bu gün, bahçedeki ağaçlar, işinin ehli bir kişiye budattırılmaktadır. Yanında bir amele de budanan dalları toplamak için tutulmuştur. Önümüzdeki günlerde bordo bulamacı atılacaktır.
Bunları neden yazdığımın sebebine gelince, başka bir başlıkta yazılan bahçemizdeki sonbahar bakımının zamanında yapılmadığı ile ilgili bir yazıdır. Aynı yazıda polemik yaşanması yazıyı yazan arkadaş tarafından da arzu edilmemektedir. Benim ise polemiklerle asla işim olmaz. Arkadaşın art niyet taşımadığına inandığım için, gerekli açıklamayı bu sayfada yapmayı uygun buldum.
Baharda yetiştirilecek bitkiler için gerekli hazırlıklar:
1 Ocak 2011/ Güngör hanım'ın gönderdiği clematis tohumları ekildi.
23 Ocak 2011/Tohum bahkasından Sedef hanım'ın gönderdiği clematis tohumları ekildi.
10 Şubat 2011/ Orhan Özbilgiç Öğretmenimin göndermiş olduğu selluka tohumlarından on tanesi ekildi. Tohumların çimlenmeleri ile ilgili gelişmeleri ilgili başlıklarda paylaşabilmek ümidiyle...
karalale
10-02-2011, 14:07
Clematis tohumu ben de ekmiştim, sayın SDurul siz daha önce tohumdan yetiştirmişmiydiniz? Çok merak ediyorum olur mu acaba? Gezdiğim çiçekçilerdeki fidelerden geçen seneden kalma tohumları topluyorum da... :-)) Bahar geliyor nihayet, bahçeniz de kolaylıklar diliyorum.. Sevgiyle kalın.
Sevgi Durul
11-02-2011, 15:03
Clematis tohumu ben de ekmiştim, sayın SDurul siz daha önce tohumdan yetiştirmişmiydiniz? Çok merak ediyorum olur mu acaba? Gezdiğim çiçekçilerdeki fidelerden geçen seneden kalma tohumları topluyorum da... :-)) Bahar geliyor nihayet, bahçeniz de kolaylıklar diliyorum.. Sevgiyle kalın.
Sevgili karalale, daha önce tohumdan yetiştirmediğim gibi hiç clematisim olmadı. Çimlenmelerini dileyerek ektim, arkadaşların ektikleri çimlenmişti. Vereceğim başlıkta tohumdan clematis yetiştirme ile ilgili bilgiler var.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21259
Ne güzel, siz gezdiğiniz çiçekçilerde tohum bulabilmişsiniz. Benim ektiklerim, sağolsunlar forumdan arkadaşların gönderdikleri. Ektiğim tohumların çimlenmeyecekleri ihtimalini bile düşünemiyorum. İri iri bordo, mor çiçekleri biran önce görmek istiyorum. Soğuğa dayanıklı oluşları, artı özellikleri.
Hepimiz için güzel baharlar, yazlar diliyorum. Sevgiler...
Sevgi Durul
15-02-2011, 12:38
Pazar günü bahçedeydik ve yapılacak çok iş vardı. Ayrıntılarını daha sonra yazacağım. Şimdi, o gün çekilen bir kaç görüntü...
192763
192764
192765
Görüntüler çok ,çok güzel sevgili SDurul, bir an balığin photoshop olduğunu düşündüm. Daha doğrusu "aa balık uçuyor" dedirtti :)
Uçmuyormuş, gökyüzü ve dallar balığa misafir olmuşlar:)
Sevgi Durul
16-02-2011, 19:33
Teşekkür ederim, sevgili maki, photoshoptan hiç anlamam ki. O balığı çekene kadar çok sayıda fotoğraf çektim. Çektiğim fotoğrafa bakıyorum, gökyüzü suya yansıyor, balıklar görünmüyor. Yanımda yakın gözlüğüm de yok. Eh çekemedim dedim. Eve gelip görüntüleri bilgisayara aktardığımda çoğu görüntülerde balıklar görünüyor. Ama ikisini yan yana yakalayamamışım bir türlü.
Bu arada balıklar cumartesi günü alınmıştı. Yaşarlarsa sayılarını arttıracaktık. Bu gün eşim gittiğinde, balıkların ölmüş olduğunu görmüş.
Sevgi Durul
20-02-2011, 10:04
Bugün bahçeye gidemiyoruz. İki gündür hava yağmurluydu, yerler çamurmuş. O halde, bahçeyi eve getirelim ve geçen haftanın görüntülerini paylaşalım.
Geçen hafta pazar günü erken sayılabilecek bir saate, 9- 9,5 gibi yola çıktık. Hava bulutlu olduğu için eşim bordo bulamacı atıp atmamakta tereddütlüydü. Bulutlar biraz dağılınca ilaçlama makinasını hazırladı. Bahçede ne var yoksa bütün ağaçlara, asmalara bordo bulamacı atıldı. 200 litrelik dört depo, kafi gelmeyince yarım depo daha hazırladı ve akşama kadar işlem ancak tamamlandı. İlaçlama bittiğinde eşimin saçları maviye dönmüştü. Ve bir yükü daha, omuzlarından atmıştı.
193415
193416
193417
Ne güzel ağaçlar daha sağlıklı olacak her ne karar yorgunluğu seziliyorsa da. Gün batımı görğntüleri harika. Kolaylıklar diliyorum sevgili SDurul. emeklerinize sağlık:)
Sevgi Durul
20-02-2011, 12:02
Teşekkür ediyorum sevim.K öğretmenim. Ağaçların sağlıklı olması için, yorgunluk çekmeye değer. O gün eşim gerçekten çok yoruldu. Eee sabahın dokuzundan akşam ezanına kadar, bulamacı hazırla, hortum taşı, hiç birini unutmadan bütün ağaçlara ver. Bütün bunlar yorucu, bir o kadar da zevkli işler. Umarım emekler boşa gitmez.
Bir yandan ağaçların bakımı yapılırken, bir yandan da hafta arası kuruyan ağaçlar söküldü, kiraz vermeyen birkaç ağaç kesildi. Yerlerine hünnap, dut ve ayva fidanları dikildi.
Kuruyan bir vişne fidanını kestirmedim. Ona Orhan Özbilgiç Öğretmenimin gönderdikleri karagözlü suzan tohumlarını ekip, sardırmayı düşünüyorum.
Bu arada çok sayıda fotoğraf çektim. Bu mevsimde ağaçların durumlarından bir kaç görüntü.
Koca yemişin meyveleri çok yavaş büyüyor.
193483
Budaması yapılmış kiraz ağacı.
193484
Kirazda meyve gözü.
193485
Cevizde meyve gözü.
193486
Her taraf maviye boyandı.
193487
Sevgi Durul
20-02-2011, 20:56
Evet, havalar iyi gittiğinden midir, önceki aylarda çektiğim görüntülerde de uyanış belirtileri vardı. Ihlamur ve güllerde de benzer görüntüler mevcut.
193595
193596
Kıyılarda kendiliğinden yetişen ballıbaba bitkisi.
193597
Sevgi Durul
21-02-2011, 21:57
O gün bahçeye gittiğimizde bahçenin bazı yerleri, kazılmış gibiydi. Eşim domuz gelmiş, yiyecek aramış dedi. Biz oradayken gelebilme ihtimalini düşünemiyorum bile.
Bu yıl gördüğüm bir uygulama; budanan ağaçların yara yerlerine aşı macunu değil de, su tut diye bir madde sürülüyormuş. Bu ağacın su kaybını ve dışardan gelecek zararları önlüyormuş.
193720
193721
Bahçedeki suyun çıktığı sondaj yeri,
193722
Bahçeye gidip gelirken, üzerlerinde top top oluşumlar olan ağaçlar görüyordum.
Bunlar parazitmiş sanırım. Bizim bahçedeki bir ağaçta da, bu oluşumdan bir tane var. Ne olduğunu araştırmak gerekiyor.
Sevgi Durul
03-03-2011, 19:08
Baharın müjdecisi badem çiçekleri,
195166
195167
195168
195169
Emre İlhan
03-03-2011, 21:04
Oh be... Nihayet baharın ucunu görebildik. Haydi hayırlı olsun. :)
Sevgili arkadaşım, bahar geliyor, martın 15 şinden sonra tabiat uyanacak, bizimde içimiz gönlümüz bayram edecek. Rengarenk çiçekler ve onların güzel kokuları :)
Sevgi Durul
05-03-2011, 22:15
Oh be... Nihayet baharın ucunu görebildik. Haydi hayırlı olsun. :)
Ağaçlar aldanmaz inşallah. Bazı yıllarda çiçek açtıktan sonra meydana gelen don, ağaçların aldanmasına sebep olabiliyor.
Bahçede o gün çekilen bazı görüntüler,
195387
195388
195389
195390
Ooooo bahar kendini göstermeye başlamış ama inşallah erken değildir. Çiçeklere soğuk vurmaz inşallah :)
Sevgi Durul
05-03-2011, 22:27
Sevgili arkadaşım, bahar geliyor, martın 15 şinden sonra tabiat uyanacak, bizimde içimiz gönlümüz bayram edecek. Rengarenk çiçekler ve onların güzel kokuları :)
Evet sevgili Fatoş, tabiat uyanmaya başlamış bile. Saksıda bir türlü yetiştiremediğim ortancalar bahçeyi sevdi galiba. Diktiğim iki kök ortanca, bahçede kışı sağlam geçirmiş ki sürgün vermişler. Gördüğümde yaşadıkları için çok sevindim.
195392
195391
Geçen bahar tohumdan yetiştirdiğim şebboylar da tomurcuk vermişler.
195393
195394
Ayrıca siparişini verdiğim yaseminleri bugün eşim almış. Misafir uğurlarken kapının yanında gördüm, yarın ilk işim onları dikmek olacak. Dört çeşit istemiştim, gelenler üç tane, bakalım nasıl açacaklar.
cetasule
05-03-2011, 23:10
Bu güzel görüntüler için teşekkürler
Elinize sağlık
Mutlu günler dilerim
Sevgi Durul
08-03-2011, 09:53
Ooooo bahar kendini göstermeye başlamış ama inşallah erken değildir. Çiçeklere soğuk vurmaz inşallah :)
Sevgili Dudi, bahar geldi diye erken sevindik, büyük ihtimalle badem aldandı.
Allahtan çiçeklerinin hepsi açmamıştı. Dünden beri bura çok soğuk, şu anda
dışarda kar fırtınası var. Mart martlığını yaptı. Ama pırıl pırıl güneşli günlerin gelmesi yakındır.
Sevgi Durul
08-03-2011, 10:17
Bu güzel görüntüler için teşekkürler
Elinize sağlık
Mutlu günler dilerim
Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim, sayın cetasule.
Hercai menekşeler, sümbüller, erengüller dışarda, bazı saksılara 5 lik su kabından sera yapmıştım, iyi ki. Rüzgar çok kuvvetli esiyor, balkondakiler sağlam atlatır umarım.
195688
195689
195690
195691
195692
Erengülün ebrulisini ilk defa görüyorum. Cok güzel rengi.
Baharı biraz daha bekleyeceğiz gibi. Burada da rüzgar ıslık calarak esiyor. Dışarısı buz gibi, bitkiler zarar görmez umarım. Nektarin ağacım da, tek bir cicek acmıştı. Donarsa üzülürüm.:(
Sevgili Dudi, bahar geldi diye erken sevindik, büyük ihtimalle badem aldandı.
Allahtan çiçeklerinin hepsi açmamıştı. Dünden beri bura çok soğuk, şu anda
dışarda kar fırtınası var. Mart martlığını yaptı. Ama pırıl pırıl güneşli günlerin gelmesi yakındır.
Hava gerçekten çok kötü,badem ağaçlarımız öyle güüzel açmıştı ki :(Mart hepimizi şaşırttı :( Umarım balkondaki çiçeklerinize birşey olmaz .Bende bazı saksıları çıkarmıştım balkona ,şimdi İstanbuldayım.Aklım orada ben buradayım :)
Sayın SDurul; Erengüle bayıldım. İllerimiz yanyana olsa da ısı farkı oluyor. Benim sümbüller yarı açtılar.
Pencereden sizin tarafa baktığımda, Bornova arkasındaki dağlar yoğun sisle kaplı. İzmir bugün çok soğuk. Belli ki sizin oralar daha da soğuk. Oğlum tutturdu hafta sonu Spil'de kar varsa gidelim diye. Bakalım nasip...
Sevgi Durul
09-03-2011, 10:54
Sevgili cemo, erengülün bir başka ebrulisini de geçen yıl almıştım. Şimdi onlar bahçede yaprak çıkardılar. Bu son soğuklardan sonra yaşamaya devam ederlerse açacaklar inşallah.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=135727&d=1271020351
Sevgili Hhatice, umarım hiç birimizin kayıpları fazla olmaz. Ben de balkona çıkardığım saksılara sera yapmaya çalıştım, bakalım yararı olacak mı?
Sevgili Uzaylı, İzmir Manisa aslında yakın ama bizim bulunduğumuz ilçe İzmir'e 200 km. den fazla uzaklıkta. Ve biz İç Ege'de, Kütahya il sınırındayız. Bu yüzden Manisa iklimi ile aynı değil burası. Ve şu anda burada kuvvetli fırtına, kar, soğuk hepsi var. Havalar bir ısınsa hepimiz bayram edecez.
Sevgi'ciğim, ne kadar güzel erengülün var, bahçedekini merak ettim. Umarım bu soğuklardan etkilenmez de güzelliğini bizlere gösterir. Ortancaların geçen seneden daha güzel ve gelişmiş olacaklar.
Sevgi Durul
11-03-2011, 13:41
Fatoş'cuğum erengülü son soğuklardan sonra senin için fotoğrafladım. Soğuğa dayanıklı bitkileri çok seviyorum. Çiçeği bozulmamış bile. Önümüzdeki günlerde her renginden almayı düşünüyorum. Bahçedekilerin yaprakları biraz pörsümüş ama yeniden canlanacaklar gibime geliyor.
196190
Ortancalar uzak bahçede. Kışı sağlam atlattılar diye sevinmiştim, son soğuklardan sonra halleri nicedir bilmem. Eğer yine de yaşarlarsa onların da sayıları çoğalacak.
Sevgiler...
Yücel Canpolat
11-03-2011, 13:47
Uzak bahçe de olan ortancalara hiç bir şey olmaz Sayın Hocam meraklanmayınız,gittiğiniz de kısmi bir şekil budaması yaparsanız iyi olur:)
sayın SDurul,
yazıda kışıda ayrı güzel bahçenizin.maşallah diyelim.görmediğim değişik ağaçlar var.bitki yelpazeniz oldukca zengin.güle güle büyütün......
Sevgi Durul
13-03-2011, 10:08
Uzak bahçe de olan ortancalara hiç bir şey olmaz Sayın Hocam meraklanmayınız,gittiğiniz de kısmi bir şekil budaması yaparsanız iyi olur:)
Eğer ortancalar, bu son soğuklarda yaşamaya devam ederse mucize olur, kardeşim. En son gittiğimizde, malç vazifesi gören kuru yaprakları temizlemiş, etrafını açmıştım ortancaların. Olduğu gibi bıraksam yaşarlardı belki.
Sevgi Durul
13-03-2011, 10:16
sayın SDurul,
yazıda kışıda ayrı güzel bahçenizin.maşallah diyelim.görmediğim değişik ağaçlar var.bitki yelpazeniz oldukca zengin.güle güle büyütün......
Sevgili hanndan, bahçemize hoş geldiniz. Güzel sözlerinize, bu güzel menekşeyle
teşekkür ediyor, her zaman bekliyorum.
196502
Eğer ortancalar, bu son soğuklarda yaşamaya devam ederse mucize olur, kardeşim. En son gittiğimizde, malç vazifesi gören kuru yaprakları temizlemiş, etrafını açmıştım ortancaların. Olduğu gibi bıraksam yaşarlardı belki.
Neden malçlamayı kaldırmıştın ki. Ama yine de yaşarlar inşallahh. Ortanca kışa dayanıklı bildiğim kadarıyla.
Kar gitti, bahar geldi sayılır:) Hava o kadar güzel ki bugün. Ancak yerlerde hala kar var. Güneşi görmek bile, ohh dedirtti bana.
Güzel bir bahar diliyorum bahcende.
SDurul menekşe cok güzel,,,,,,,,,,cok teşekkür ederim.gezicez bahçeyi,bahara doyum olmaz oraya........bendeburadan eşlik ederim.......
Yılmaz Yalçın
13-03-2011, 19:10
Sevgili Sdurul,
Bahçeniz bahara umarım kayıpsız çıkmıştır.Özellikle yasemininizin durumunu çok merak ediyorum?
Sevgi Durul
13-03-2011, 20:49
Neden malçlamayı kaldırmıştın ki. Ama yine de yaşarlar inşallahh. Ortanca kışa dayanıklı bildiğim kadarıyla.
Güzel bir bahar diliyorum bahcende.
Sevgili cemo, yeniden bu derece soğuk olacağını düşünemedim, acelecilik ettim diyelim. Ama sevindirici haber, bugün bahçeye gittik. Ortancanın biri, biraz zarar görse de yaşıyor. Bu demek oluyor ki ortancaların sayısı artacak.
Güzel baharlar hepimizin olsun.
SDurul menekşe cok güzel,,,,,,,,,,cok teşekkür ederim.gezicez bahçeyi,bahara doyum olmaz oraya........bendeburadan eşlik ederim.......
Beğenmenize sevindim, hanndan.
Sevgili Sdurul,
Bahçeniz bahara umarım kayıpsız çıkmıştır.Özellikle yasemininizin durumunu çok merak ediyorum?
Yılmaz Yalçın kardeşim, bahçede pek fazla kayıp olduğu söylenemez. Sadece bugün gittiğimizde havuzun borusu patlamış, suyun yarısı boşa akmıştı. Bir de koca yemişin merakla beklediğimiz minik meyveleri kurumuş gibiydi.
Yasemin daha önceden kurumuştu yine. Ama üzerine yığılan budama artıkları,
bu son soğuklardan korumuştur, diye düşünüyorum. Havalar ısındığında fazla bekletmeden sürgün verecektir umarım.
Bunun dışında üç çeşit yasemin daha aldım. İstediklerimden, pervane çiçekli yasemin ve mavi yaseminim oldu. Bir de beyaz yasemin dedi, çiçekçi. Onları saksıda, balkonda tutmayı düşünüyorum.
ciceksever70
13-03-2011, 20:54
Sevgili SDurul ortanca sizi üzmez hic merak etmeyin. Tamamen kurumus gibi de görünse dipten yeni yapraklar verip hizla büyür. Sizin orada herhalde bizdeki gibi -20 dereceler olmuyordur. Bu derecelerde bile en dayanikli bahce ciceklerim. Sevgiler.
nurguldk
13-03-2011, 21:39
Sevgili SDurul
Bahçeniz çok güzel ve çok büyük. Onca meyve ağacı ve diğer bitkiler eminim çok fazla emek istiyordur. Tebrik ediyorum. Bizim küçücük bahçelerde belimiz kırılıyor :D
Ben de ortancaları kaç senedir saksılarda öldürüyorum. Meğer doğru budama ve malçlama yapıldıktan sonra bahçede çok dayanıklıymış. Bence kısa süreli donlarda malçı kaldırmış olsanız bile zarar görmez.
Melisayı çok sevmeme rağmen Ankarada olmayacağını düşündüm hep. Bu konu sizi takip edeceğim :)
Bir de harika şakayıklarınızı gördükçe 2 sene önceki cahilliğime şimdi daha da çok üzüldüm. Çiçekler öldü diye bahçede ekili ortalama 20 kadar şakayığı
çapalayıp çıktım :( O zamandan bu yana hiç şakayık alasım gelmedi :p
Sevgilerimle...
Yılmaz Yalçın
13-03-2011, 22:10
Sevgili cemo, yeniden bu derece soğuk olacağını düşünemedim, acelecilik ettim diyelim. Ama sevindirici haber, bugün bahçeye gittik. Ortancanın biri, biraz zarar görse de yaşıyor. Bu demek oluyor ki ortancaların sayısı artacak.
Güzel baharlar hepimizin olsun.
Beğenmenize sevindim, hanndan.
Yılmaz Yalçın kardeşim, bahçede pek fazla kayıp olduğu söylenemez. Sadece bugün gittiğimizde havuzun borusu patlamış, suyun yarısı boşa akmıştı. Bir de koca yemişin merakla beklediğimiz minik meyveleri kurumuş gibiydi.
Yasemin daha önceden kurumuştu yine. Ama üzerine yığılan budama artıkları,
bu son soğuklardan korumuştur, diye düşünüyorum. Havalar ısındığında fazla bekletmeden sürgün verecektir umarım.
Bunun dışında üç çeşit yasemin daha aldım. İstediklerimden, pervane çiçekli yasemin ve mavi yaseminim oldu. Bir de beyaz yasemin dedi, çiçekçi. Onları saksıda, balkonda tutmayı düşünüyorum.
Sizin orda pervane çiçekli yasemine hiçbiRŞey olmaz ve güzel gelişiyorlar.Özellikle bahçe teline sardırırsan çok hyoş görüntü oluyor hemde yaprak dökmedikleri için kışın bile güzel görüntü yeşillik oluyor.
Sevgi Durul
14-03-2011, 09:50
Sevgili SDurul ortanca sizi üzmez hic merak etmeyin. Tamamen kurumus gibi de görünse dipten yeni yapraklar verip hizla büyür. Sizin orada herhalde bizdeki gibi -20 dereceler olmuyordur. Bu derecelerde bile en dayanikli bahce ciceklerim. Sevgiler.
Sevgili çiçeksever70, -20 lere dayanıyorsa, bu çok iyi haber. Bizim burada sıcaklık o kadar düşmüyor. Açıkçası son soğuklardan sonra ümidimi kesmiştim ama, herşeyi deneyip yanılarak öğrenince daha iyi oluyor. Sonuç; sayıları artacak.
Sizin orda pervane çiçekli yasemine hiçbiRŞey olmaz ve güzel gelişiyorlar.Özellikle bahçe teline sardırırsan çok hyoş görüntü oluyor hemde yaprak dökmedikleri için kışın bile güzel görüntü yeşillik oluyor.
Şimdi elimdeki yaseminlerin, hangisinin ne olduğunu bilmediğim için, ilk yıl saksıda, sonra soğuğa dayanıklı olanı bahçeye. Yanlız yasemin fidanlarının bir tanesinin yaprakları, canlı ve parlak. Sizin söylediğinize göre bu pervane çiçekli yasemin olmalı. Diğerlerinin yaprakları daha küçük ve cansız. En kısa sürede çiçeklerini paylaşmak ümidiyle...
Sevgi Durul
14-03-2011, 10:20
Sevgili SDurul
Bahçeniz çok güzel ve çok büyük. Onca meyve ağacı ve diğer bitkiler eminim çok fazla emek istiyordur. Tebrik ediyorum. Bizim küçücük bahçelerde belimiz kırılıyor :D
Ben de ortancaları kaç senedir saksılarda öldürüyorum. Meğer doğru budama ve malçlama yapıldıktan sonra bahçede çok dayanıklıymış. Bence kısa süreli donlarda malçı kaldırmış olsanız bile zarar görmez.
Melisayı çok sevmeme rağmen Ankarada olmayacağını düşündüm hep. Bu konu sizi takip edeceğim :)
Bir de harika şakayıklarınızı gördükçe 2 sene önceki cahilliğime şimdi daha da çok üzüldüm. Çiçekler öldü diye bahçede ekili ortalama 20 kadar şakayığı
çapalayıp çıktım :( O zamandan bu yana hiç şakayık alasım gelmedi :p
Sevgilerimle...
Sevgili nurgüldk, bahçemize hoş gelmişsiniz. Bütün güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum. Bahçelerde uğraşmak yorucu olsa da sonuçları insanı dinlendiriyor.
Ben de önceki yıllarda, saksılarda çok sayıda ortancayı öldürmüş biri olarak, sitemiz sayesinde ve deneyip yanılarak, bahçede daha iyi yetişebileceğini öğrenmiş bulunuyorum.
Geçtiğimiz yıl melisa tohumu ekmiş ve çimlendirememiştim. Yeniden denemeye değer.
Yer şakayığına gelince, ben geçtiğimiz yıl, çiçekleri geçince yumrularını bahçeye dikmiştim. O da soğuğa dayanıklıymış. Umarım çiçeklerini de görürüz. Ben cumartesi günü bir tane daha aldım, rengi çok güzel. Size de yeniden şakayık edinmenizi öneririm. O güzel bahçenize çok yakışacaktır. Sevgiler...
kocasinan
15-03-2011, 11:52
Sayın SDurul bahçenize ve ona verdiğiniz emeklere hayran kaldım, Allah nazardan saklasın, çok güzel bir bahçeniz var, çeşit çeşit çiçekler de muhteşem.
Sevgi Durul
15-03-2011, 20:24
Yeni erengülüm,
196957
Geçtiğimiz günlerde, son soğuklardan önce, tek tük açan badem, bugün gelin gibiydi.
196958
196959
bahar dalı...
çok güzel maşallah.bizim ağaçlar karın içinde hala...ağacınızla içim ısındı.
Yaşasın bahar geldiiiiii
Bu gün hava cok güzeldi. Kendimden gectim, saksılar değiştirdim. Japon güllerimi bahceye diktim. Evde tuttum 3 tanesi öldü, varsın bahcede ölsün dedim. Ama yedekledim herbirini:)Yaza, japonlar azarmış bahcede mesela:))
Bahcende baharı gördüm, mutlu oldum arkadaşım. Sağlıkla yaz göresin inşallah.
günebakan
15-03-2011, 20:57
Evet bahçene bahar gelmiş sevgil Sdurul harika görünüyor.Ben de bahar hazırlıklarına başladım.Bakalım yaza neler olacak elimde:)
acemifüsun
15-03-2011, 22:36
Sevgili SDurul erengüller, çiçeklenmiş badem ağacı ile içimizi açtınız:)
Sayın SDurul, bahçenizi ilk mesajınızdan sonuna kadar dolaştım bu akşam. Dört mevsimi de yaşadım bahçenizde desem yeridir. Ellerinize sağlık, çiçekler birbirinden güzel, meyve ağaçları da öyle. Eşinizle birlikte sağlıklı güzel günlerinizi geçirmenizi dilerim.
Sevgi Durul
16-03-2011, 21:18
Sevgili hanndan, cemo, günebakan, Emre, acemifüsun, selenn, teşekkür ederim. Badem çiçekleri bahçede baharın müjdecileri. Bugün gittiğimde daha çok çiçeğini açmıştı, badem. Ve ağacın altında, vızır vızır arı sesinden durulmuyordu. Çiçek döneminde, meyve oluşumu için arılar çok yararlıymış. Arılı çiçeği çekmeye çalıştım.
197090
Bahçede bol bol fotoğraf çektim, fotoğraflar galeriye yüklenecek. Dünden yarım kalan tohum ekme işine devam ettim. Ektiğim tohumlar, düğme çiçeği, cosmos, kağıt çiçeği, haseki küpesi, delfinyum, sedef çiçeği, melisa, ağaç hatmi, şebboy, aster. Bazılarını da hatırlamıyorum. Bu sefer direk bahçeye ektim. Döndüğümde ekilecek daha çok tohum var. Onları evde ekmeyi düşünüyorum. Umarım geç olmaz.
Martın on altısında günbatımı,
197091
Emre İlhan
17-03-2011, 09:25
;)İnşallah sorunsuz çimlenir tohumlar SDurul öğretmenim. Sebze yetiştirmeyi düşünmüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız biber, domates gibi erken ekim isteyen tohumlar ekilmeli. Zamanı geçiyor. :)
Orhan Özbilgiç
23-03-2011, 06:56
Uzun zamandır işlerden fırsat bulup baçeleri gezmemiştim. Eşinizin yaptığı işlerin ölçek farkıyla benzerlerini bende yaptım. Tabii yorgunluğu bir tarafa, günün tamamını götürüyor. Dünden bu yana biraz dinlenmeye aldım kendimi.
Artık biraz gezeceğim.:p
Hep, bademler çiçek açınca bahar geliyor zannediyoruz ama hemen gelmiyor be. İnsan birşeyi özlemle beklediği durumlarda, zaman sanki hiç geçmez ya! Bu senede yine aynısı oldu. Üstelik bu günlerde gerçekten çok soğuk. Tam kış havası. Hahada hep kapalı.
Neyse biz yinede ''az kaldı.'' diyerek sabredelim.
Yeni sezonda, tüm sevdiklerinizle birlikte, sağlık ve mutluluk dolu güünler diliyorum.
Yeni sezonda, tüm sevdiklerinizle birlikte, sağlık ve mutluluk dolu güünler diliyorum.
Orhan hocamın bu güzel dileğini bütün kalbimle paylaşıyorum. Sevgiler
Sevgi Durul
24-03-2011, 15:55
;)İnşallah sorunsuz çimlenir tohumlar SDurul öğretmenim. Sebze yetiştirmeyi düşünmüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız biber, domates gibi erken ekim isteyen tohumlar ekilmeli. Zamanı geçiyor. :)
Yaz sebzeleri yetiştiriyoruz, sevgili Emre. Eşim genelde hazır fide alıp, dikmeyi tercih ediyor. Ben sadece sayın Malbman'ın gönderdiği red robin domateslerin tohumlarını ekeceğim. Havalar bir türlü ısınmadığı için onları ekmedim.
Hep, bademler çiçek açınca bahar geliyor zannediyoruz ama hemen gelmiyor be. İnsan birşeyi özlemle beklediği durumlarda, zaman sanki hiç geçmez ya! Bu senede yine aynısı oldu. Üstelik bu günlerde gerçekten çok soğuk. Tam kış havası. Hahada hep kapalı.
Neyse biz yinede ''az kaldı.'' diyerek sabredelim.
Bademler açtı, ama havalar hala soğuk, öğretmenim. Gerçekten de sanki yaz hiç gelmeyecek. Mavikartal arkadaşın dediği gibi, sabır.
İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.
Saygılar...
Sevgi Durul
01-04-2011, 22:26
Bahçeden uzak olduğum süre içersinde, diğer ağaçlar da çiçeklerini açmaya başlamış. İlk olarak İtalyan eriği çiçekleri. :)
200038
200039
fikreteren
02-04-2011, 07:08
Bahar gelmiş ne güzel..
Sevgi Durul
02-04-2011, 07:51
Bahar gelmiş ne güzel..
Bahar gelmiş gibi görünse de havalar hala soğuk.
Açan meyve ağaçlarına devam ediyorum. Konservesini yaptığım ve kuruttuğum
küçük cins eriğin çiçekleri.
200060
200061
200062
Sevgi Durul
02-04-2011, 08:03
Şeftali, tek tük açmış. Hava ısınsa bahçede şenlik olacak.
200067
Yücel Canpolat
02-04-2011, 08:31
Sayın Hocam sizlerin bahçelerine bahar uğramış fotolarınızdan belli benim buralar da sanki kış yeniden geldi şu an fırtınadan dolayı hangi ağacım yatacak diye bekliyorum.
Satı Ablam eşi Hasan Bey ve Üstadımız Sayın Güngör Salman Hanımefendi'nin yardımlarıyla diktiğimiz tohumlar sıkıntılı gözüküyor,artık benim bahçeme de bahar gelsin istiyorum.
Baharla beraber yapacağınız işlerde Sayın eşinize ve size kolaylıklar diliyorum:)
Sevgi Durul
02-04-2011, 10:00
Yücel Canpolat kardeşim, ağaçlar çiçek açmış olsa da, burada hava soğuk ve yağışlı.
Ağaçların aldanmasına sebep olacak don olayı yaşanmaz umarım. Biraz güneş çıkıp, hava ısınsa ağaçların neşesi yerine gelecek.
Umarım sizin bitkileriniz de fırtınayı zararsız atlatırlar. Çok beklenilen baharın gelmesi yakındır.
Teşekkür ediyor, ben de size kolaylıklar diliyorum.
El bademi fidanı ve çiçekleri.
200078
200079
200080
200081
Kayısı çiçeği.
200082
loveflower
02-04-2011, 11:14
Yücel Canpolat kardeşim, ağaçlar çiçek açmış olsa da, burada hava soğuk ve yağışlı.
Ağaçların aldanmasına sebep olacak don olayı yaşanmaz umarım. Biraz güneş çıkıp, hava ısınsa ağaçların neşesi yerine gelecek.
Umarım sizin bitkileriniz de fırtınayı zararsız atlatırlar. Çok beklenilen baharın gelmesi yakındır.
Teşekkür ediyor, ben de size kolaylıklar diliyorum.
El bademi fidanı ve çiçekleri.
200078
200079
200080
200081
Kayısı çiçeği.
200082
Sayın Sdurul bahar dallarınız coşmuş,bol bol meyve verirler inşallah
Orhan Özbilgiç
02-04-2011, 19:01
Valla, bundan sonra güneşli hergün, bir önceki günşli günden daha sıcak olacaktır. Bu çiçek fotoğraflarını gördükçe yaşama sevincim artıyor.
Sağolasın öğretmenim.:)
Sevgi Durul
02-04-2011, 19:56
Sayın Sdurul bahar dallarınız coşmuş,bol bol meyve verirler inşallah
Sayın loveflower, bahçemize hoş gelmiş, sefalar getirmişsiniz. İyi dilekleriniz için teşekkürler...
Valla, bundan sonra güneşli hergün, bir önceki günşli günden daha sıcak olacaktır. Bu çiçek fotoğraflarını gördükçe yaşama sevincim artıyor.
Sağolasın öğretmenim.:)
Siz de sağ olun öğretmenim, güneşli günleri sabrederek bekliyoruz. Çok daha güzel görüntüler gelecek. Kirazlar, elmalar, ayvalar çiçeklenecek daha. Hünnaplar, zeytinler, kuşburnu ve aklıma gelmeyenler....
Sevgi Durul
03-04-2011, 08:25
Karşı komşumuz hacı teyze de bize bazı çiçeklerinin soğan ve çeliklerinden verdi.
Meğer geçen yıl komşu teyzemizin verdiği soğanların içinde muskari de varmış.
Sürpriz oldu.
200268
200269
Sevgi Durul
03-04-2011, 11:02
Dünden yarım kalan tohum ekme işine devam ettim. Ektiğim tohumlar, düğme çiçeği, cosmos, kağıt çiçeği, haseki küpesi, delfinyum, sedef çiçeği, melisa, ağaç hatmi, şebboy, aster. Bazılarını da hatırlamıyorum. Bu sefer direk bahçeye ektim. Döndüğümde ekilecek daha çok tohum var. Onları evde ekmeyi düşünüyorum. Umarım geç olmaz.
Bahçeye ektiğim tohumlar, çimlenmeye başlamışlar. :p
200290
200291
Eskişehir dönüşü, ilk işim daha önce ekemediğim tohumları ekmek oldu.
1 Nisan günü, sabah sefaları, tütün çiçeği, mor ve beyaz daturalar, red robinler
ekildi. Dahası da var, şu an aklıma gelmiyor.
Selluka ben yokken biraz büyümüş. En büyük sürprizi beklediğim clematislerden
hala haber yok. Çimlenmelerini beklemeye devam.
Sevgili SDurul bahçeni zevkle gezdim ellerine saglık enfes görüntüler maviş çiçegi alev çiçegi ne durumda bunlar mevsimlikmi acaba tohumlardan diktiklerin nekadar hoş saygılar...
limon_sever
03-04-2011, 19:57
Sayın SDurul, bu çimlenen çiçek tohumunun ismini biliyor musunuz bahçede bir hayli bunun aynından çimlenme olmuş ama adının ne olduğunu bilmiyorum.
Ohhh mis gibi mis gibi olmuş etraf :D
Sevgi Durul
03-04-2011, 20:47
Sayın SDurul, bu çimlenen çiçek tohumunun ismini biliyor musunuz bahçede bir hayli bunun aynından çimlenme olmuş ama adının ne olduğunu bilmiyorum.
Sayın limon-sever, nereye ne ektiğimi karıştırdım, ama ikinci fotoğraf sabah sefasına benziyor. Esas yaprakları çıkınca sorunun cevabı kesinleşir. Fotoğraftakiler, geçen yılın sabah sefaları.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=142410&d=1273299079
Bu da açmış hali,
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=158149&d=1278409530
Sevgili SDurul bahçeni zevkle gezdim ellerine saglık enfes görüntüler maviş çiçegi alev çiçegi ne durumda bunlar mevsimlikmi acaba tohumlardan diktiklerin nekadar hoş saygılar...
Sayın burak alkan, güzel yorumlarınıza teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Maviş çiçeği açmak için havaların ısınmasını bekliyor. Alev çiçekleri tek yıllık sanırım, yerlerini takipteyim, dökülen tohumlardan yeniden çimlenebilirler. Olmazsa tekrar çiçekçiden alırım.
Sevgi Durul
03-04-2011, 22:40
Ohhh mis gibi mis gibi olmuş etraf :D
Daha da olacak. Hava bir ısınsa. :) Sevgili Dudi, bu çuhanın yaprakları hiç görünmüyor. Sanki yapraksız bir çiçek.
Her zaman yanımda hissettiğim, Dudi kızıma gönderiyorum. Sevgiler...
200568
acemifüsun
03-04-2011, 23:03
Sevgili SDurul birden renkler başladı:) Baharlar, çuhalar:) Baharların tümünün açtığı güzelliği bir an gözümün önüne getirdim, sabırsızlıkla fotoğraflarını bekliyorum, sevgiler.
Sevgi'ciğim meyva ağaçların çiçeklenmiş erik, şeftali ağaçları gelin gibi olmuşlar. Ben de dün eşimin diktiği meyva fidanlarına bakmaya gittim onlarında üzerlerinde çiçekler vardı bazılarında sanki özellikle erikler de minik taneciklerini gördüm. Bahar kendini göstermekte, havalar ısınsa bitkilerimiz daha da şenlenecek. Bu yıl tohum ekemedim, belki bundan sonra ekerim, senin tohumlar fideye gelmiş, güle güle büyüt arkadaşım.
Sevgi Durul
04-04-2011, 15:15
Sevgili SDurul birden renkler başladı:) Baharlar, çuhalar:) Baharların tümünün açtığı güzelliği bir an gözümün önüne getirdim, sabırsızlıkla fotoğraflarını bekliyorum, sevgiler.
Sevgili Füsun hanım, evet renkler başladı. Bugün burada, güneş biraz yüzünü gösterdi, renkler artacak. Ağaçlar doğal sürecini yaşıyor da, beni asıl sevindiren, tohumdan yetiştirdiğim ve yaklaşık bir yıldır gözlerine baktığım şebboylar. Benim şebboylarım, iyice açmadılar ama paylaşmak istedim. Mis gibi kokuyorlar.
200876
200877
200878
Sevgi Durul
04-04-2011, 16:10
Bu yıl tohum ekemedim, belki bundan sonra ekerim, senin tohumlar fideye gelmiş, güle güle büyüt arkadaşım.
Sevgili arkadaşım, bahçedeki tohumları Eskişehir'e gitmeden önce ekmiştim.
Asıl ekmem gerekenleri 1 Nisanda ektim. Sen de geç kalmış sayılmazsın. Havalar
ısınınca hepsi çimlenirler.
Cuma günü eşim fidan dikmeye giderken, bana da hadi dedi. Ben zaten meraktayım, hemen hazırlandım. O gün çektiğim son görüntüler.
Tohumlarını eltimden getirdiğim çiçek. Aynısafaya benziyor, ama galiba değil.
200895
Bellis, geçen seneden, ölmemiş.
200896
Başka bir çuha.
200897
Gül yapraklarının ilk halleri.
200898
Sevgili Satı Uğurtan, Güngör salman kardeşlerin gönderdiği solanum.
200899
İlk resimi aynısafaya bende benzettim. Hepsi çok güzel, bahar da çiçeklerin tam bir şenlik yaşatacak bizlere, merakla bekliyorum sevgili arkadaşım.
Sevgi Durul
05-04-2011, 15:10
Teşekkürler sayın burak alkan.
İlk resimi aynısafaya bende benzettim. Hepsi çok güzel, bahar da çiçeklerin tam bir şenlik yaşatacak bizlere, merakla bekliyorum sevgili arkadaşım.
Sevgili Fatoş, bitkiyi bu bitkinin adı nedir bölümünde sordum. Cevap gelmedi.
Gerçekten çok merak ediyorum, bilen varsa ve yazarsa sevinirim.
Kesin olarak aynısafa olduğunu bildiğim bitki bu.
201157
Peki, bu da mı aynısafa?
201158
Sevgili SDurul ağaçlar çiçek çiçek ne güzel. Hele diğer çiçeklerin:) Bahçenize bahar gelmiş hoşgelmiş. Yavaş yavaş bizim tarafa da gelir artık:)
kocasinan
06-04-2011, 08:47
Sayın SDurul ilkbaharın müjdecisi bu güzel çiçekleri fotoğraflayıp bizlerele paylaştığınız için teşekkür ederim.
Sevgi Durul
06-04-2011, 19:55
Sevgili SDurul ağaçlar çiçek çiçek ne güzel. Hele diğer çiçeklerin:) Bahçenize bahar gelmiş hoşgelmiş. Yavaş yavaş bizim tarafa da gelir artık:)
Sevgili sevim.K, evet ağaçlar çiçek çiçek, ama hava da çok soğuk. Baharın gelmesi bu yıl sabırları zorluyor. Bu gün eltime gittim, dönüşte rüzgar uçuracaktı nerdeyse. Elimdeki çelik ve soğanlar ağırlığımı arttırdı da uçmadım, Allahtan.
Ben de ona elimdeki tohumlardan götürdüm, kardeş payı yaptık. Bakalım hangimizinkiler daha çabuk çimlenecek?
Sayın SDurul ilkbaharın müjdecisi bu güzel çiçekleri fotoğraflayıp bizlerele paylaştığınız için teşekkür ederim.
Sayın kocasinan, beğendiğiniz için asıl ben size teşekkür ederim.
İşte en güzel kokan şebboylar. Harika sdurul, eskiden bahcelerde cok olurdu bu tür ve cok keskin kokardı. Benim içiin de kokla arkadaşım.
Baharların ve ciceklerin bol olsun.
asumandilek
07-04-2011, 02:21
Meğer geçen yıl komşu teyzemizin verdiği soğanların içinde muskari de varmış.
Sürpriz oldu.
200268
200269
Hepsi çok güzel maşallah. Bir muscaridir gidiyor bu günlerde. :) Guguk muş o Guguk Ccemo ablam öyle didi. Ahahah. :))
Sevgi Durul
07-04-2011, 21:57
İşte en güzel kokan şebboylar. Harika sdurul, eskiden bahcelerde cok olurdu bu tür ve cok keskin kokardı. Benim içiin de kokla arkadaşım.
Baharların ve ciceklerin bol olsun.
Ben bu şebboyları çok sevdim cemo'cuğum. Çok güzel kokuyorlar. Balkondakini gelip geçtikçe kokuyorum. Senin için de koklarım. Bir de koca kışı bahçede geçirdiler, kışa dayanıklı bitkiler insanı üzmüyor. Ayrıca tohumdan yetiştirdim ya, kuzguna yavrusu şahin görünüyor.
Aminn...Hepimizin...
Hepsi çok güzel maşallah. Bir muscaridir gidiyor bu günlerde. :) Guguk muş o Guguk Ccemo ablam öyle didi. Ahahah. :))
Teşekkür ederim, sevgili asumandilek. Geçen sene komşu bahçesinden sökmüş, çöpe atacakmış, ben almasaydım. Her bitkiden edinme isteği var ya, ben ne yapardım muskarisiz?:D Yani Guguksuz?
Asuman'cım, birden çok alıntı yapma konusundaki yardımın için teşekkür, başardım.
Evet, onlar aynısafa bizim site bahçesinde kendiliğiden çıkıyor, eşim onlardan kökleyip evin bahçesine ekti.
Sevgi Durul
08-04-2011, 17:44
Teşekkür ederim, sevgili Fatoş. Öğrenmiş oldum. Sevgiler...
Bugün yine tohum ekme günüydü. Sayın tturt'un gönderdiği, adenium, plumeria, sabah sefası, four o'clocks, beyaz erguvan, gül hatmi, beyaz patlıcan, sweet pea, hibiscus, kına çiçeği, gül biber, cardinal, Japon morning glory, şebboy tohumları toprakla buluştu, Altın çilek, cosmos, çan şarrmaşığı, nicotiana parfüme red tohumlarının ekimi yarına kaldı.
Yeni bitkilerimin merak ve heyecanı içindeyim. Bir de açsalar. Teşekkürler sayın tturt.
Sevgi Durul
10-04-2011, 21:24
Bugün bahçedeydik. Güneşli ama soğuk bir gündü. Gider gitmez sobayı yaktık. Ara ara içeri ısınmaya girdik. Sobanın üzerinde demlenen çayın tadı başka güzel oluyor, özlemişiz.
Eşim budama artığı odunların kesimiyle ve yerleştirmesiyle uğraştı. Ben de dün aldığım çiçeklerimi diktim. Ektiğim tohumlardan yeşeren fideleri suladım. Otlarını temizledim. En önemlisi yaseminin yerini değiştirdim. Daha bol güneş alan bir yere geçirdim, bakalım daha erken uyanacak mı?
Hafta içi bahçe çapalanmış, zeytinler budanmıştı. Çiçeği geçen badem ve erik ağaçları yapraklanmış. Başka cins bir erik açmış, yaşlı armut ağacı da açmış. Bu armut geçen yıl da açmış fakat meyve vermemişti. Eşim onu kesmek istemiyor, babamızın hatırası.
Fide olarak aldığım alisyumların beyazı. Moru net çıkmamış, eklemiyorum.
202410
Adını bilmediğim yeni çiçeğim, çok güzel kokusu var.
202411
Kışı sağlam geçirince ortancaların sayısını arttırmaya karar vermiştim. Şimdilik dört kök aldım, çiçekçide o kadar kalmıştı. Haftaya çiçekler seçilmeden, çiçekçiye erken gitmek gerekiyor.
202412
Güller yapraklanmış, bu gülün bu halini çok sevdim.
202413
Tomurcuklu çuha.
202414
Sevgi Durul
10-04-2011, 21:32
Hemen hemen bütün kiraz ağaçları tomurcukta. Kiraz fidanının bir tanesi acelecilik yapmış ve açmış.
202416
202417
202418
Orhan Özbilgiç
10-04-2011, 21:38
Bahar gelince sadece gençlerin kanının kaynadığını düşünürdüm.
Öyle değilmiş. Bahçelerinizdeki renklenmeleri gördükçe, benimde içim içime sığmıyor. Mayıs ayını iple çekiyorum bahçeme gitmek için.
Bizlerde bahçelerimize aşığız. Değil mi ya öğretmenim?;)
loveflower
11-04-2011, 07:48
[QUOTE=SDurul;783479]
Adını bilmediğim yeni çiçeğim, çok güzel kokusu var.
202411
Sevgili SDurul adını bilmediğiniz yeni çiçeğiniz Frezya olmalı.
furkan yıldız
11-04-2011, 08:08
Durul ablacım ortancaları arttırmak çok kolay biliyorsundur. Çiçekçiden almaya gerek yok onları bol bol arttırırız :)
Sevgi Durul
11-04-2011, 10:53
Bahar gelince sadece gençlerin kanının kaynadığını düşünürdüm.
Öyle değilmiş. Bahçelerinizdeki renklenmeleri gördükçe, benimde içim içime sığmıyor. Mayıs ayını iple çekiyorum bahçeme gitmek için.
Bizlerde bahçelerimize aşığız. Değil mi ya öğretmenim?;)
Geçen sene ilk bahçe sayfası açtığımda fazla bir bitkim yoktu. Ağaçlar çok tamam ama onlar eşimin. Geçen yıl ektiğim tohumların semeresini ancak bu yıl alabiliyorum. Bu da sizin söylediğiniz gibi sevgiyle oluşan şeyler. Bu gün sayfamı açmamış olsam cesaret edemezdim belki. Cahil cesaretiyle açılan, bazen heveslerin kırıldığı bazen çocuk gibi sevindiren sayfalarla bugünlere geldik.
202484
202485
202486
Mayıs ayına ne kaldı ki, öğretmenim. Sağlıkla bahçenize kavuşmanız ve güzel görüntüleri bizlerle paylaşmanız dileklerimle...Saygılar...
Sevgi Durul
11-04-2011, 11:08
Sevgili SDurul adını bilmediğiniz yeni çiçeğiniz Frezya olmalı.
Ad için teşekkür ederim, sevgili loveflower, bu bitkinin adı nedir bölümünde de sormuştum. Ben frezyayı iri, devasa bir çiçek sanırdım. Oldukça narin bir çiçekmiş.
Allah'ım sadece adını duyduğum ve fotoğraflarını gördüğüm bitkilere sahip olma duygusu bambaşka bir şeymiş.
Durul ablacım ortancaları arttırmak çok kolay biliyorsundur. Çiçekçiden almaya gerek yok onları bol bol arttırırız :)
Kendi yetiştirdiğim ortancaları bilgisizlikten öldürünce, hazırını almak daha kolayıma geldi, sevgili furkan. Eğe yine kaybedersem, en azından o kadar üzülmem.
Sevgi Durul
11-04-2011, 11:21
Görüntüler bitmedi,
Antep fıstığı tomurcuğı,
202489
Ceviz tomurcuğu,
202490
Otların arasından çıkan salyangoz kabuğu, çok büyük, içi boş.
202491
202492
Sevgi Durul
11-04-2011, 22:13
Akşam üstü yağmaya başlayan kar neyse ki uzun sürmedi. Bitkiler için endişelenmiştim.
Yarını da atlatsak, sonrasında hava ısınacakmış.
Bu hafta sonu çektiğim son görüntüler.
Erik tomurcukları; iri buğulu siyah erik.
202667
202668
Aynı eriğin çiçekleri.
202669
202670
Kiraz tomurcukları.
202671
Sayın SDurul; Çiçeklenmiş ağaçları görünce off of ne güzeller Allah bize de nasip etsin dedim. Kendine has mis gibi de kokuyorlardır şimdi. Desenize bu aralar sizin bahçe gelin gibi...;)
Bizim de badem ağacımız çiçeklenmişti. Çeliklerin yeşermesi bile benim için büyük umut. Leylak çeliğim yapraklandı diye ayrıca mutluyum. Bizim gelin gibi bir bahçe için epey bir yol katetmemiz lazım. Size kolay gelsin...
Sevgi Durul
14-04-2011, 15:18
Sevgili Uzaylı, başlanmış iş bitmiş demektir. Şöyle bir üç beş yıl geçsin, diktiğiniz fidanlar büyüyecek, bahar aylarında bahçeniz gelin gibi olacaktır. Açan ağaçların etrafları hem mis gibi kokuyor, hemde bütün arılar oraya toplanıyor.
Kirazlar daha açmadı, hepsi açtığında görmenizi isterim.
Ben de size kolaylıklar diliyorum. Sevgiler...
Temizliğe ara verdin galiba:):):) bak gördün mü? Bu site bizi çalıştırmıyor, kendine bağımlı yaptı, bir de bitki delisi:D:D:D
Sayın SDurul bahçenizdeki herşey çok güzel,lakin fıstık, ve hünnap ağaçlarınızı (Maşallah)kıskandım diyebilirim. Ben çekirdekten bir hünnap yetiştirdim ama bahçeye dikince bir türlü gelişmedi.Fıstık ağacının görüntüsünün hastasıyım ama herhalde İst. da olmaz,yoksa denemelimiyim.Size sormak istedim. Çaydanlık saksılarınızda çok hoşuma gitti,fakat çizmeyi saksı yapmanıza öldüm diyebilirim. Çok orjinal bir olay,bayıldım. Herşey çok güzeldi ,güzel mevsimler de görüşmek dileği ile efendim.
Sevgi Durul
15-04-2011, 23:25
Temizliğe ara verdin galiba:):):) bak gördün mü? Bu site bizi çalıştırmıyor, kendine bağımlı yaptı, bir de bitki delisi:D:D:D
Dönüp dönüp ağaçlar.net açmaktan doğru dürüst iş yapamadım, ama çok yoruldum. Esas temizlik yarın. Sözlerine sonuna kadar katılıyorum sevgili arkadaşım.:D
Bitki delisi ne demek, olur mu hiç? Ektiğim vapur dumanlarının çimlenmesini beklerken, çiçekçide ne göreyim? Hemen iki fide aldım. Ama kendi ektiklerim daha kıymetli, sevgili Kiraz'ın hediyesi. Bakalım, onları ne zaman çimlendirip, büyütüp açtırabileceğim? Yer şakayıkları da çok güzeldi, ondan da aldım.
203491
203492
203493
203494
Sevgi Durul
15-04-2011, 23:39
Aldıklarım bitmedi. Bitki deliliği zor, çimlenme kaplarımı saydım, elliye yakın. Daha ekilecekler de var. Hepsi çimlenip, büyüyüp, açarlarsa şenlik var.
Bu beyaz çiçeği geçen hafta almıştım, fotoğrafını çekemeden çiçekleri bozulmaya başlamış.
203498
Adını çok iyi biliyordum, unuttum. (Sıklamen)
203499
Bir daha küpe almayacaktım, sözümü tutamadım. Bir fide kendim almıştım. İki de sevgili cemo göndermiş. Bu sefer bahçeye en serin tarafa dikeceğim.
203501
Bugün beyaz mliiyi görünce, hiç düşünmeden hemen aldım.
203500
Sevgi Durul
15-04-2011, 23:51
Sayın SDurul bahçenizdeki herşey çok güzel,lakin fıstık, ve hünnap ağaçlarınızı (Maşallah)kıskandım diyebilirim. Ben çekirdekten bir hünnap yetiştirdim ama bahçeye dikince bir türlü gelişmedi.Fıstık ağacının görüntüsünün hastasıyım ama herhalde İst. da olmaz,yoksa denemelimiyim.Size sormak istedim. Çaydanlık saksılarınızda çok hoşuma gitti,fakat çizmeyi saksı yapmanıza öldüm diyebilirim. Çok orjinal bir olay,bayıldım. Herşey çok güzeldi ,güzel mevsimler de görüşmek dileği ile efendim.
Sevgili berrinb, bahçemize hoş gelmiş, safalar getirmişsiniz. Güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Hünnap çekirdekten yetiştiği için büyümesi yavaş olabilir. Belirli büyüklüğe geldiğinde büyüme hızlanacaktır. Fıstık ağacını eşime sordum. Bulunduğunuz yerde menengiç yetişiyorsa fıstık da yetişirmiş. Menengice aşılanıyor çünkü.
Çaydanlık ve çizme saksıları, eltimin bahçesinden çekmiştim. O da çiçekleri çok sever ve yetiştirir.
Görüşmek üzere...Sevgiyle kalın...
Küpelerin dalları biraz daha uzayınca tepesinden kır ki, yana dallansınlar. Arada bir limontuzu kat suya, onunla sula.
Mümkünse yapraklarına hergün su fıslat bayılacaklar:)
İzmiri n sıcakları başlayınca en gölge yere al.
Hatta ben senin yerinde olsam, bahceye dikerdim gölge bir alana.
Bana kalırsa, saksıda bakmak zor küpeliye , hele de İzmir de. kökler ısınıp ölüyorlar. Bahcede kökler daha iyi olur diye düşünüyorum.
Sevgi Durul
16-04-2011, 01:01
İzmir değil cemo, İzmir kadar sıcak olmuyor, bulunduğumuz ilçe. Buna rağmen, geçtiğimiz yaz 6-7 saksı küpe sıcaklara dayanamayıp ölmüştü. Ben senin önerine uyarak bahçeye dikeceğim. Hem de kuzeye, yasemini söktüğüm yere.
Bu arada hayırlı yolculuklar...
Ceviz tomurcuğu ne güzelmiş. Aynı dut gibi, bilmiyordum. :)
Kiraz tomurcuğu fotoğraflarında en sonuncusu da bu ayın yarışma konusunun çok başarılı bir temsilcisi olabilir bence. :)
Sevgi Durul
23-04-2011, 22:49
Dün çiçekçiye gittiğimde sarı çiçekli, yaprakları yasemine benzeyen bir bitki gördüm. Ponpon gülmüş. Tabii ki de aldım. Ama nereye dikeceğime, henüz karar veremedim.
205527
205528
Ayrıca hanım çantası, değişik renklerde sindrellalar, acem halısı, tohum ekip ekip çimlendiremediğim melissa, bir de gelin küpesi. Gelin küpesi ki esas adının başka olduğunu düşünüyorum, hiç görmediğim, yumrulu köklü bir bitki. Fotoğrafını daha sonra yüklerim.
Sevgi Durul
26-04-2011, 22:00
Gelin küpesini merak ettim nasıl acaba?
Esas adını öğrendim. Ruscus hypoglossum, Yalova mercanı, Büyük yapraklı dikenli mersin. Bitkinin kiraz gibi kırmızı meyvelileri de vardı.
206368
206369
günebakan
26-04-2011, 22:06
Bu çok ilginç bir bitki bence yaprağın ortasından kırmızı meyve veriyor çok güzel görünüyor Sevgi hanım'cığım:)
Yılmaz Yalçın
26-04-2011, 22:11
Pon pon güle bayıldım ne tatlı öyle..Bir de katmer katmer açmış:)Mayısta bol tomurcuk görürsünüz inşallah.
Sevgi Durul
26-04-2011, 22:14
Evet sevgili günebakan, meyvesi böyle olacak. Ben de ilk defa görüyorum.
http://my-eye.org/Russian-pictures-Ukraine-photography/pictures-Ruscus-hypoglossum-L-phtotgraphy-gallery-hh_Ni739254.jpg
Ponpon güllerin çoğalsın inşallah :D Kırmızı meyvelerde gerçekten ilginçmiş :)
Sevgili SDurul ponpon gülünüz aynı one storace gülleri gibi duruyor,Bir an tablo zannettim,bu yaz Tanrı izin verirse size otip güllerle süslü bir kahve tepsisi yolluyacağım,İçinde keyiflee kahvenizi içeceğinizden hiç şüphem yok,görüşmek üzere arkadaşım.
Sevgili SDurul, gelin küpesi çalı türü bir bitki mi? Merak ettim çünkü bende köklenmiş bir çelik var hafta sonu saksısına dikeceğim. Eklediğin fotoğraftaki gibi yapraklarında kırmızı meyveleri var. Meyvelerinin yendiğini söyledi arkadaşım yararlarını söylemişti ama unuttum tekrar sorarım.:)
Galiba yaprak yapıları farklı.
Sevgili SDurul ellerine saglık gerçekten gelin küpesi çok güzel kırmızı meyvelerde çok hoş duruyor güle güle büyütmen dilegiyle...
Sevgi Durul
27-04-2011, 21:17
Pon pon güle bayıldım ne tatlı öyle..Bir de katmer katmer açmış:)Mayısta bol tomurcuk görürsünüz inşallah.
Ben de bu gülü çok severek aldım. İnşallah yerini sever de bol bol açar, kardeşim.
Ponpon güllerin çoğalsın inşallah :D Kırmızı meyvelerde gerçekten ilginçmiş :)
Amin Dudi'ciğim. Ruscusun meyvelerini bu yıl görecek miyiz bakalım?
Sevgili SDurul ponpon gülünüz aynı one storace gülleri gibi duruyor,Bir an tablo zannettim,bu yaz Tanrı izin verirse size otip güllerle süslü bir kahve tepsisi yolluyacağım,İçinde keyiflee kahvenizi içeceğinizden hiç şüphem yok,görüşmek üzere arkadaşım.
Teşekkür ederim, sevgili berrinb. Ne diyeceğimi bilemiyorum, çok naziksiniz. Güllerle bezenmiş tepsiyi almış kadar mutlu oldum. Çok sağ olun arkadaşım.
Sevgi Durul
27-04-2011, 22:14
Sevgili SDurul, gelin küpesi çalı türü bir bitki mi? Merak ettim çünkü bende köklenmiş bir çelik var hafta sonu saksısına dikeceğim.
Galiba yaprak yapıları farklı.
Sevim öğretmenim, Ruscus Hpyoglossum benim yeni tanıştığım bir bitki. Çiçekçide çiçek bakarken sonuna yetişmişim. İki bağ aldım, eve bir geldim ki eşim de bir o kadar almış. Hepsini aynı saksıya diktim, ama herhalde bahçeye geçirsem daha iyi olacak. Bitki ile ilgili bilgiler vereceğim linkte var.
Sizinkini merak ettim, fotoğrafını eklerseniz aynı olup olmadığını öğreniriz.
http://www.orman.istanbul.edu.tr/node/9568
Sevgili SDurul ellerine saglık gerçekten gelin küpesi çok güzel kırmızı meyvelerde çok hoş duruyor güle güle büyütmen dilegiyle...
Teşekkürler, sayın burak alkan.
nurcanaybay
28-04-2011, 13:52
Sn.S.Durul ;
yeni gülünüzü sağlıkla büyütün.Balkona sardırmayı düşündüğünüzü yazmışsınız.Balkon çok uygun olmayabilir çünkü çiçekleri çok fazla dökülen bir gül ,rahatsız olursunuz.Kapatmak istediğiniz bir duvar ya da böyle bir yer var ise o alanda kullanabilirsiniz.Duvar dibine çok yakın dikmeyin ,dallar kısa süre de odunlaşıp genişliyor.Çok çabuk büyüyen ,sürekli yeni kollar atan bir gül .Bitlenmiyor ,hastalanmıyor ,fazla suya dayanıklı ,dibinden budasanız da
yine dallar fışkırıyor.Kısacası diğer güller gibi sorunlu değil tek olumsuz yanı bahar da
açıyor olması ,sonbahar da da az da olsa çiçeklenebiliyor.
Benim ponpon gül, balkonun dibinde dikili. Balkon berbat oluyor. Acınca cok güzel ama cabuk geciyor ciceği. Bu kış tekrar actı, çok şaşırmıştım. Kış vaktide acarmı bu ponpon.
Sevgi Durul
28-04-2011, 21:48
Sevgili nurcanaybay, cemo ne yapacağım ben şimdi. Bugün ponpon güle bir arkadaş geldi. Bu da eltimin hediyesi. Birine yer düşünürken, ikinciye de yer bulmalıyım.
Balkona sardırmaya eşim de sıcak bakmadı. Herhalde Nurcan hanım'ın dediği gibi kapatılmak istenen bir, yani iki duvar dibine, duvara çok yaklaştırmadan dikeceğiz.
Esas adını öğrendim. Ruscus hypoglossum, Yalova mercanı, Büyük yapraklı dikenli mersin. Bitkinin kiraz gibi kırmızı meyvelileri de vardı.
Karadeniz'in yerlilerinden. :)
Tavşan memesi deniyor. Geçi Ruscus aculeatus (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3436&highlight=tav%FEan+memesi)'a da aynısı deniyor ama yaprak yapıları farklı.
Pon pon gülünüz de çok çok güzel. Her bahar çok güzel bir manzara verecek. :)
Sevgi Durul
29-04-2011, 13:59
Hergün yeni bir bitkiyle tanışıyoruz, sevgili gilan. Bugün aldığım bitkilerin arasında, adını bilmediğim bir bitki daha var. ''Bu bitkinin adı nedir?'' bölümüne sormaya utanıyorum artık. Ama adlarını bilmeden de bakımları olmuyor. ;)
Sabırsızlık edip şubat ortaları gibi ektiğim sabah sefası, latin, horoz ibiği, sedef çiçeği fidelerim.
Hayata yeni merhaba diyen bitkilerim. Geçen yıl olanları düşünürsek, şimdi daha iyi gidiyor.
207199
207200
207201
207202
207203
Sevgi Durul
29-04-2011, 14:06
Çimlenen bitkilerimin devamı.
207204
207205
207206
207207
207208
Sevgi Durul
29-04-2011, 14:16
ponpon gül çok güzel. Gülegüle büyütün iyi günler
Teşekkür ederim sayın nuribulduk.
Tohumlarım içinde en güzel gelişeni sayın tturt'un gönderdiği şebboylar. Geçen sene de tohumdan şebboy yetiştirmiştim. Onlar bu bahar açtılar. Bu yenileri de önümüzdeki yıl açacaklar. Farklı renkte açmalarını umuyorum.
207209
Şebboyla ilgili bu görüntü çok hoşuma ve hayretime gitti. Bir evin bahçe duvarında betonların arasında açan şebboy.
207210
Bunlar da, süs bezelyeleri.
207211
acemifüsun
29-04-2011, 15:12
Sevgili SDurul maşallah tohumlar ne güzel çimlenmiş:) Ellerinize sağlık:) Ben de Zengarden'den çok yıllık süs bezelyesi sarmaşığı tohumları aldım, fakat sonbaharda toprağa direk ekin yazdığı için tereddütte kaldım, ekmedim. Herhalde tek yıllık, çok yıllık olmaları, ekim zamanlarını değiştiriyor.
Sevgi Durul
29-04-2011, 22:47
Sevgili acemifüsun, günebakan, burak alkan, ben teşekkür ediyorum, yavrucuklarım adına. Bundan sonra daha bir güzel büyüyeceklerdir. Bunlar ilkler. Bu yıl o kadar çok tohum ektim ki, iki balkon dolu. Hava serin gidince çimlenmeleri gecikti. Etiketlemiştim ama, buharlaşmadan yazılar silinmiş. Bazılarını tanıyabiliyorum.
Geçen seneden beri bir türlü çimlendiremediğim haseki küpesi, bu sefer üzerine başka tohum ektiğim kapta çimlenmiş. Bugünün sevindirici olayıydı. Bütün kış o kap balkondaydı, soğuk katlama olmuş herhalde. Bu sevgili Güler hanım'dan gelen hasekilerden. Acaba ne renk açacak?
207324
Japon glory mornıng, sayın tturt'un gönderdiği tohumlardan.
207325
Bir de bahçeye direk toprağa, ektiklerim var. Yağışlardan, hafta sonu bahçede amele çalışması yüzünden epeydir bahçeye gidemiyorum. Nisan yağmurları büyütmüştür onları.
Akhisarlı
29-04-2011, 22:52
İyi akşamlar sDurul bahçenizi güzel buldum.havadar temiz manzaralı en önemliside suyu havuzu var.tanrı sağlıkla yaşamak nasip etsin inşallah. Merakımı mazur görün lütfen gözden kaçırmış olabilirim manisada dağları kar tutan bahçeniz ne taraftadır.Manisayı çevresiyle beraber bildiğimi sanırdım çıkaramadım.
Sevgi Durul
29-04-2011, 23:03
Sayın Akhisarlı, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bahçemiz Manisa'nın uzak ve dağlık ilçesi Demirci'de.
Akhisarlı
29-04-2011, 23:29
Şimdi biraz rahatladım. bu kadar çeşit meyve ve bu kadar güzel. başka yerde olmaz diye düşünürüm birazcık kıskançlıkla ilk arabamı demirciden almıştım. yolları çok virajlı akhisardan gelirken.komşu sayılırız
Adalet Yağcı
29-04-2011, 23:38
Sevgili Durul;
Tohum telaşı, çimlenme derdi, bir de şaşırtma çok yorucu, geçen baharda ben de sizin gibiydim, bu sene tek bir tohum bile ekmedim.
Sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem ama 1261 nolu mesajınızdaki ilk fotoğraf adeniuma pek benzemiyor, domates çimlenmesini andırıyor daha çok, farklı bir çiçek tohumu ekmişmiydiniz?
Aynı mesajdaki 2. foto. reyhan olabilir.
İnşallah kayıp vermeden hepsi de yerini bulur, kolay gelsin.
Sevgi Durul
29-04-2011, 23:58
Sevgili Durul;
Tohum telaşı, çimlenme derdi, bir de şaşırtma çok yorucu, geçen baharda ben de sizin gibiydim, bu sene tek bir tohum bile ekmedim.
Sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem ama 1261 nolu mesajınızdaki ilk fotoğraf adeniuma pek benzemiyor, domates çimlenmesini andırıyor daha çok, farklı bir çiçek tohumu ekmişmiydiniz?
Aynı mesajdaki 2. foto. reyhan olabilir.
İnşallah kayıp vermeden hepsi de yerini bulur, kolay gelsin.
Sevgili Adalet hanım, bahçemize hoş geldiniz. Sizi burada görmek, güzel.
Evet tohum telaşı gerçekten yorucu. Ama bir o kadar da zevkli. Her sabah minik başlarının topraktan çıktığını görmek, bana tüm yorgunlukları unutturuyor.
Geçen baharda da ekmiştim, o zaman bu kadar çok değildi. Umarım hepsini yaşatmayı başarır, çiçeklerini görürüm.
Adenium ektiğim saksıya başka bir tohum ekmemiştim. Geçen yıl ekilenlerden olabilir mi diye düşündüm şimdi. Çünkü, geçen yıl ektiğim haseki küpesi bu bahar çimlendi. Hem de ummadığım zamanda. Ot zannedip yolmamışım iyi ki.
Kayıp vermemeyi umuyorum ama, geçen gün ilk kaybım yellow hibiskus oldu.
Çimlenen fide güneşten bayılmış. Şimdi diğer hibiskusların çimlenmesini bekliyorum.
Her zaman bekliyorum. Sevgiler...
Sevgi Durul
01-05-2011, 20:24
Bahçeye epeyden beri gidemiyordum. Bir iki saatliğine de olsa, bugün gidebildim. Özlediğimiz bahar nihayet gelmiş, bahçe beyazlara bürünmüştü. Kirazlarla başlayalım.
207836
207837
207838
207839
Sevgi Durul
01-05-2011, 20:37
Elmalar da açmaya başlamış. Arı sesinden ağaçların yanında durulmuyordu.
207861
207862
207863
207864
maşallah SDurul harika görüntüler, kiraz çiçeklerinize bayıldım, güzel meyvelerinide yersiniz inşallah.
Sevgili S.Durul kiraz ve elma çiçekleri o kadar güzel fotoğraflanmışki ,sahiden yanımda gibi seyrettim,ellerine sağlık,inşallah bol ürünler alırsınız.Fotoğrafların devamını bekliyoruz.Selamlar .
Sevgi Durul
01-05-2011, 21:21
maşallah SDurul harika görüntüler, kiraz çiçeklerinize bayıldım, güzel meyvelerinide yersiniz inşallah.
Teşekkür ederim, sevgili hanndan. Bu görüntüler sizin için olsun.
207871
207872
207873
207874
onlar,,,,,,,
çok güzeller,,,,,
Sevgi Durul
01-05-2011, 21:45
Sevgili S.Durul kiraz ve elma çiçekleri o kadar güzel fotoğraflanmışki ,sahiden yanımda gibi seyrettim,ellerine sağlık,inşallah bol ürünler alırsınız.Fotoğrafların devamını bekliyoruz.Selamlar .
Sevgili berrinb, çok teşekkür ediyorum. Beğendiğiniz için çok mutlu oldum.
Bazı ağaçlar çiçeklenirken, bazıları da yapraklanmaya başlamış. Bugün gittiğimizde hava bulutlu olmasına rağmen, baharın neşeli ve ümitli havası hissediliyordu. Bu fotoğraflar da sizin için. Sevgiler...
207887
207888
207889
Geçen sene burası bomboştu. Sarı ve turuncu köşem diyorum buraya. Vefalı çiçeklermiş.
207890
Şu minik kiraza bakar mısınız?
207891
Adalet Yağcı
01-05-2011, 21:53
Bütün meyve ağaçlarının çiçekleri güzeldir ama ben en çok elma ağacının çiçeklerini severim.
Pembeli beyazlı rüya gibiler, siz de çok güzel fotoğraflamışsınız ellerinize sağlık.
İnşallah bol meyve tutarlar.
Sevgi Durul
01-05-2011, 22:05
Teşekkür ederim sevgili Adalet hanım. Madem elma çiçeğini seviyorsunuz, bu tomurcuklu elma çiçeği de sizin için gelsin.
207923
Orhan Özbilgiç
01-05-2011, 22:22
Merhaba öğretmenim;
İş yoğunluğundan fırsat bulup şöyle bahçeleri bir dolaşayım dedim. Bir çok yeni üye arkadaşımız bahççelerini sergilemişler. Ama maalesef onlara henüz zaman ayıramayacağım. İş yoğunluğunu azalttığımda mutlaka onlarıda ziyaret edeceğim tabii..;)
Bahçenizdeki çiçeklenmelere bakıyorumda, maşallah bereketli bir yıl yaşayacaksınız gibi. Bizde kirazlar da adeta çiçek yok gibi. Elmalar henüz çiçeklenmedi. Sadece erik ve kayısılarda çiçeklenme tamamlandı. Ayvanız bile çiçeklenmiş ki yaz gelecek demektir.:p
Sağlık ve mutluluk içinde, keyfini çıkarırsınız inşallah. Kolay gelsin.
Gülbeşeker
01-05-2011, 22:49
sevgili sdurul 1261. mesajdaki ikinci çimleen tohum nedir acaba aynısından bendede çimlenmiş ama ne olduğunu bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim baçeninde baharında keyfini doyasıya çıkarmanız dileğiyle
Sevgi Durul
01-05-2011, 22:57
Bahçemize hoş gelmişsiniz, Orhan Özbilgiç öğretmenim. Yeni bahçelere bakmaya ben de fırsat bulamadım. Ama en kısa zamanda, ziyaret edeceğim tabii ki. Ne güzel bir fırsat sunulmuş, evden çıkmadan bahçe bahçe gezebiliyoruz.
Evet öğretmenim, çiçeklenme çok yoğun, arılar vızır vızır çalışıyor. Bahçeye gidemediğimiz süre içersinde kiraz çiçekleri geçmeli olmuş. Bu yıl kirazlarda çiçeklenme gecikti. Hava şartları malum. Şimdi düşünüyorum da çiçeklenmeyen ağaç kalmadı gibi. Hünnapları, kuşburnuları vs saymazsak.
Ben geçen yıl aldığım fırça çalısını yaşatmayı başaramadım. Şimdi yenisini aldım ve satıcının söylediğine uyarak bahçeye diktim. Soğuğa dayanıklı cinsmiş. Bakalım bunu yaşatabilecek miyim? Saygılar...
207940
Sevgi Durul
01-05-2011, 23:10
sevgili sdurul 1261. mesajdaki ikinci çimleen tohum nedir acaba aynısından bendede çimlenmiş ama ne olduğunu bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim baçeninde baharında keyfini doyasıya çıkarmanız dileğiyle
Sevgili Gülbeşeker, şimdi baktım, baktım ama üzgünüm. Ektiğim tohumları etiketlememe rağmen, buharlaşma bazılarının yazılarını silmiş. Buna bir çare düşünmek gerekir, derken aklıma kurşun kalemle yazmak geldi. Biraz daha büyüdüğünde ne bitkisi olduğunu öğrenirsem, muhakkak size bildiririm.
Ayrıca, iyi dilekleriniz için teşekkürler...
Sevgili Durul,
Bahçeniz baharın çoşkusunu şimdilik meyve ağaçları ile yaşatıyor size ve bizlere.
her şey çok güzel, çiçek fotoğraflarınız harika, inanın bahçenizi gezerken kendimi içinde gibi hissediyorum. Elinize emeklerinize sağlık.
1261 nolu mesajdaki 2. resim büyük ihtimalle fesleğendir. Bahçeye bir kaç bin tohumunu serpmiştim. Benimkiler de yeni çimlendiler. Aynısı.
Sayın S.Durul; Bahçenin baş gelinleri kirazlarınızmış meğer. Ama pembe beyaz çiçekli nedimesine ( elma ) bayıldım.. Güzel meyvelere dönüşmesi dileğiyle...
Yüce yaradanım ne güzel de yaratmış. Önce ruhumuzu doyuruyor, sonra midemizi...
Gülbeşeker
02-05-2011, 00:00
sayın uzaylı geçen yaz saksıların birinde cok iri yapraklı fesleğene benzeyen bir bitki vardı fakat fesleğen gibi kokusu yoktu blde oğuşturunca limon gibi bir koku veriyordu o bitkiden olabilirmi acaba
Sayın gülbeşeker; olabilir bence. Limon fesleğen denilen bir bitki var çünkü.
Bence sizdeki bir fesleğen çeşidi.
Sevgi Durul
02-05-2011, 11:35
Sevgili Durul,
Bahçeniz baharın çoşkusunu şimdilik meyve ağaçları ile yaşatıyor size ve bizlere.
her şey çok güzel, çiçek fotoğraflarınız harika, inanın bahçenizi gezerken kendimi içinde gibi hissediyorum. Elinize emeklerinize sağlık.
Sevgili hozat öğretmenim, uzun bir aradan sonra bahçemize yeniden hoşgeldiniz.:) Beğenmenize çok sevindim. Teşekkür ederim. Size o hissi verebildiysem ne mutlu bana.
Yine beğeneceğinizi umduğum görüntüler ekliyorum.
208012
Uyanış,
208014
208013
Zeytinlerin arasındaki kirazlar,
208015
SDurul'cuğum, tohumların çok güzel çimlenmiş, ben ancak birkaç tohumu dün ektim oldukça geç kaldım ama içimde kalmasın deyip ekiverdim, bakalım nasıl olacaklar, meyva ağaçlarının çiçekleri muhteşem ama benim de favorim elma ağacının çiçeği, elma ağaçlarıyla ilgili komik hatıram var,bir gün onu forumda anlatma imkanım olursa yazacağım:):):)
ayazkentli
02-05-2011, 12:23
Sn. SDurul öğretmenim,
aynı sefa çiçekleri (önce'ki sayfa, turuncu-sarı ağırlıklı köşeniz), yaz kış rahatlıkla yetişiyor. Yaz aylarında, çok aşırı sıcaklarda biraz fazladan su istiyor o kadar. Eğer gölgelik bir yere alabilirseniz, normal sulamanız kafi geliyor ve 12 ay boyunca yaşayıp gidiyor.
(Sizin ve bizim yaşadımız yer çok yakın olduğu için, aynı bölge sayılır. Kış'ın çok soğuk geçmeyen bölgelerde'de, 12 ay boyunca yaşıyordur sanırım ).
Bakımı en rahat çiçek desek yanlış olmaz, tabii birde şebboy'lar var. Zaten siz onu farketmişsiniz. Önce'ki sayfalarda, aynı-safa'nın 2 farklı görüntüsünü yayınlayıp, farklı bir çiçek'mi? diye sormuşsunuz ve fatoş hanım doğru cevaplamış.
Kış'ın çiçek renkleri koyu bir turuncu oluyorken, havalar ısınmaya başlayınca renkleri açılıyor ve ortalarında kahve-siyah koyu göz oluşuyor. Belki ayrı ayrı çeşidi'dir diyeceğim ama ben son 2 yıldan beri, aynı gövdenin ürettiği çiçeklerin, kış'ın turuncu ve gözsüz, yaz'ın ise sarı ve gözlü olduğunu gözlemledim.
(Bahçe sayfamda bu konu'ya değinmiştim, 5. sayfa, 127 no.lu mesaj).
Sevgi Durul
02-05-2011, 12:44
Sayın S.Durul; Bahçenin baş gelinleri kirazlarınızmış meğer. Ama pembe beyaz çiçekli nedimesine ( elma ) bayıldım.. Güzel meyvelere dönüşmesi dileğiyle...
Yüce yaradanım ne güzel de yaratmış. Önce ruhumuzu doyuruyor, sonra midemizi...
Sevgili Uzaylı, ne güzel bir benzetme yapmışsınız; gelinler ve nedimeleri. İyi dilekleriniz için teşekkürler...
Evet, ne kadar şükretsek az gelir. Allah bugünümüzü aratmasın.
Sizin bahçede de çok kullanışlı olacağını sandığım yeni alınan semaveri ekliyorum.
Çayı çok nefis oldu, eve gelince çay beğenemedim.
O söylediğiniz çimlenen tohumlar, evet fesleğenmiş. Ektiğimi hatırladım. sayın
uzman 16 göndermişti.
208071
Sevgi Durul
02-05-2011, 13:44
SDurul'cuğum, tohumların çok güzel çimlenmiş, ben ancak birkaç tohumu dün ektim oldukça geç kaldım ama içimde kalmasın deyip ekiverdim, bakalım nasıl olacaklar, meyva ağaçlarının çiçekleri muhteşem ama benim de favorim elma ağacının çiçeği, elma ağaçlarıyla ilgili komik hatıram var,bir gün onu forumda anlatma imkanım olursa yazacağım:):):)
Fatoş'cuğum, seni burada gördüğüme sevindim. Tohumlar çimlendi de hepsi değil. Güneş yüzünü göstermiyor ki:( Tohumların başından ayrılamıyorum. Bugün de kına tek fidesiyle bana, günaydın:) dedi.
208124
Açıkçası bitkilerden başka bir şey düşünemez oldum. Eşim bu durumdan biraz rahatsız. :mad: Senin tohumlar da geç kalmış sayılmaz, bundan sonra çimlenmeleri daha kolay olur.;)
Elma çiçeğinin bu kadar güzel olduğunu bu yıl fark ettim. Oysa geçen yıl da çekmiştim. Benim bu sayfa biraz tekrarlardan ibaret, ama elimizdekiler bu, ne yapalım?
Elma çiçeğiyle ilgili hatıranı merak ettim, paylaşırsan sevinirim. Sevgiler...
Sevgi Durul
02-05-2011, 23:14
Sn. SDurul öğretmenim,
aynı sefa çiçekleri (önce'ki sayfa, turuncu-sarı ağırlıklı köşeniz), yaz kış rahatlıkla yetişiyor. Yaz aylarında, çok aşırı sıcaklarda biraz fazladan su istiyor o kadar. Eğer gölgelik bir yere alabilirseniz, normal sulamanız kafi geliyor ve 12 ay boyunca yaşayıp gidiyor.
Bakımı en rahat çiçek desek yanlış olmaz, tabii birde şebboy'lar var. Zaten siz onu farketmişsiniz.
Kış'ın çiçek renkleri koyu bir turuncu oluyorken, havalar ısınmaya başlayınca renkleri açılıyor ve ortalarında kahve-siyah koyu göz oluşuyor.
(Bahçe sayfamda bu konu'ya değinmiştim, 5. sayfa, 127 no.lu mesaj).
Sayın ayazkentli kardeşim, bahçemize hoşgelmişsiniz.
Şebboylar ve aynısafalar gerçekten de bakımı en kolay bitkiler. Her ikisini de tohumdan yetiştirdim. Şebboyların çeşitleri bahçede artacak gibi görünüyor.
Beyazını ve açık eflatununu da aldım. Bir de tohumdan yeni yetişen fidelerim var, onların renklerini bilmiyorum. Ayrıca beyazının kokusu daha bir güzel.
Geçen sezon aldığım açelyaları, gardenyayı, mercan ve fırça çalılarını , küpeleri maalesef yaşatamadım. Sardunyalarda da pek başarılı sayılmam. Bundan böyle favorim dayanıklı bitkiler. Bazen arsız diye tabir edilen, benim deyimimle nazsız bitkiler.
Turuncu ve sarı aynısafaların ayrı çeşitler olduğunu düşünüyorum, ben. Turuncu köşede gördüğünüz gibi ikisi aynı anda varlar. Yine de bahçenizde belirttiğiniz sayfaları inceleyeceğim.
Yücel Canpolat
03-05-2011, 00:17
Sayın SDurul hocam benim bahçede Satı, Cemo, Uzaylı ile 2011 in yarışı resmen başladı çapayı küreği beli kazmayı kuşanın,sonra haberim yoktu, duymadım, görmedim mazeretleri kabul görmeyecektir bilgilerinize:)
Sevgi Durul
03-05-2011, 08:37
Sayın SDurul hocam benim bahçede Satı, Cemo, Uzaylı ile 2011 in yarışı resmen başladı çapayı küreği beli kazmayı kuşanın,sonra haberim yoktu, duymadım, görmedim mazeretleri kabul görmeyecektir bilgilerinize:)
Ne YCBB, ne cemo ve Satı Uğurtan'ın bahçelerindeki zengin bitki çeşitliliği, ne de Uzaylı'nın hızı bende var. :( Ne de diğer güzel bahçelerimizin zenginliği. Çapa, kürek, kazma, hatta bilumum motor, makina, alet edavat hazır ama, bu yarışa benim gücüm yetmez.:o
Yücel Canpolat
03-05-2011, 09:14
Sayın Durul hocam,bizim yarışımız anlatımlardan öte elbette geçmeyecektir amacımız bahçelerimize biraz espri ve renk katmak,insanla tahrip edilmiş doğa'nın yarışında sonuç başlamadan belli doğa intikamını alır ve ayrık otu bu yarışı birincilikle bitirir,hani bizim ki ''karınca misali''binlerce arşınlık yolu yürüyemeyiz belki ancak yolunda ölürüz ve saf'ımız belli olur.Yarıştan kopmak yok zira bizimki si takım oyunu aynı kulvarda koşuyoruz ve İDOLÜMÜZ Sevgili Orhan Hocam:)
nurguldk
03-05-2011, 10:39
Açıkçası bitkilerden başka bir şey düşünemez oldum. Eşim bu durumdan biraz rahatsız. :mad:
[/QUOTE]
Sevgili SDurul,
İnanın sadece benim eşim bu durumdan rahatsız zannediyordum da utanıp yazamıyordum ;)
Ne güzel ama, biz böyle mutlu oluyoruz işte... Bilmiyorlar ki, Mutlu kadın, mutlu erkek demekmiş :D
nurguldk
03-05-2011, 10:45
Bu arada adenium olduğunu düşündüğünüz, çimlenen bitkinin yandan fotoğrafını koyarsanız daha kolay anlaşılır. Zira Adenium, diğerlerinden farklı bir biçimde kalın bir gövde ile gösteriyor kendini.
Eser İlhan
03-05-2011, 10:52
Açıkçası bitkilerden başka bir şey düşünemez oldum. Eşim bu durumdan biraz rahatsız. :mad:
Ben bu soruna kendimce bir çare buldum; eşimi de arkamdan sürüklyorum. Benim kadar olmasa da o da bahçe işlerine merak sardı. Ben peyzaj ve bilgi toplama o da bahçenin fiziki kuvvet gerektiren işlerini bölüştük. Böylece (ara sıra beni yadırgadığını hissetsem de) fazla bir sorun olmadan yürütüyoruz bahçe hobimizi :p
Sevgi Durul
03-05-2011, 23:17
Sayın Durul hocam,bizim yarışımız anlatımlardan öte elbette geçmeyecektir
O zaman yarışa devam...
Sevgili SDurul,
İnanın sadece benim eşim bu durumdan rahatsız zannediyordum da utanıp yazamıyordum ;)
[/QUOTE]
Sevgili nurguldk, çimlendirme kapları çok fazla, bugün yine konusu oldu.
Bu arada adenium olduğunu düşündüğünüz, çimlenen bitkinin yandan fotoğrafını koyarsanız daha kolay anlaşılır. Zira Adenium, diğerlerinden farklı bir biçimde kalın bir gövde ile gösteriyor kendini.
Bugün itibariyle adenium sandığım bitki, ama galiba değil.
208744Ben bu soruna kendimce bir çare buldum; eşimi de arkamdan sürüklyorum. Benim kadar olmasa da o da bahçe işlerine merak sardı. Ben peyzaj ve bilgi toplama o da bahçenin fiziki kuvvet gerektiren işlerini bölüştük. Böylece (ara sıra beni yadırgadığını hissetsem de) fazla bir sorun olmadan yürütüyoruz bahçe hobimizi :p
Aynen söylediğiniz gibi bizde de, ama o çimlendirme kapları yok mu?
Sevgi Durul
03-05-2011, 23:31
Evin bahçe duvarları tam bitmese de kenarlara diktiğim bazı çiçekler,
208752
208753
208754
208755
208756
Sevgi Durul
03-05-2011, 23:35
Sonunda, tek salkımlı morsalkımım oldu. Ne zaman büyür bilinmez.
208757
Sevgi Durul
03-05-2011, 23:55
Vişne çiçekleri,
208758
208759
Bunlar da cevizin çiçeği oluyor sanırım.
208760
208761
Ceviz ve kiraz.
208762
Sevgi Durul
04-05-2011, 00:09
Lalelerimden açmaya çalışanlar,
208766
Adını bilemedim.
208763
Yer mineleri,
208765
208764
Sevgili SDurul,insanın içi açılıyor bu güzellikleri görünce cevizin kokusunu çok severim.
İlk eklediğiniz mavi çiçeğin adı nedir? çok güzelmiş.
nurguldk
04-05-2011, 16:14
Adenium sandığınız Adenium değil de.. Sanki domates gibi geldi bana :)
Aralardan Adenium görünürse fikriniz olsun diye resmini ekliyorum. Umarım görürsünüz böyle birşey :)
208925
Sevgi Durul
04-05-2011, 23:26
Sevgili Sevim hanım, ilk eklediğim alev çiçeğidir.
Sevgili nurguldk, o saksıya domates ektiğimi hiç hatırlamıyorum, nasıl karıştıysa karışmış.:(
Eklediğiniz görütünün aynısını, ben de görebilirim umarım. Kaç günde çimlendiğini hatırlıyor musunuz?
ciceksever70
05-05-2011, 07:05
Sevgili SDurul kinalari bahceye mi ekeceksiniz? Ben de cimlendirdim ama oldukca fazla oldu galiba bahceye toplu halde mi eksem, saksiya mi eksem kararsiz kaldim. Ilk kez yetistiriyorum acikcasi cok tanidigim bir cicek degil. Sevgiler.
bahtiyar02
05-05-2011, 07:40
Sevgili SDurul;
Meyve ağaçları ve çiçekler bir birini tamamlayan güzellikler.Emeğinize sağlık.
Saygılar
nurguldk
05-05-2011, 09:07
Sevgili Sevim hanım, ilk eklediğim alev çiçeğidir.
Sevgili nurguldk, o saksıya domates ektiğimi hiç hatırlamıyorum, nasıl karıştıysa karışmış.:(
Eklediğiniz görütünün aynısını, ben de görebilirim umarım. Kaç günde çimlendiğini hatırlıyor musunuz?
Çok kısa zamanda çimleniyor. 1 hafta gibi. Ancak tohum ektikten sonra diğerlerine nazaran çok fazla sulanması gerekiyor. Tabii kumlu geçirgen toprakta. Günde 2-3 kere.
Satı Uğurtan
06-05-2011, 00:12
Ne YCBB, ne cemo ve Satı Uğurtan'ın bahçelerindeki zengin bitki çeşitliliği, ne de Uzaylı'nın hızı bende var. :( Ne de diğer güzel bahçelerimizin zenginliği. Çapa, kürek, kazma, hatta bilumum motor, makina, alet edavat hazır ama, bu yarışa benim gücüm yetmez.:o
Sevgili SDurul, ne hız, ne zengin bitki çeşidi, güzel yüreğin yeter bu yarışa, senin canın sağolsun bahçem senin, ayrıca meyve çeşitlerinle sen bu yarışın en başındasın:)
Koskoca kiraz ağacında bir avuc kirazı olmayan ben de, bu bahcenin meyvelerini gördükce çatlayacağım:))))
Kınalar, bahcede daha güzel gelişiyor gercekten. Ben kına ekmeyi unutmuşum hay allah. Sayende hatırladım arkadaşım. Yanlız bu aralar sürekli tohumlarımı kaybediyorum. Yarın şunu ekecem deyip cıkartıyorum. Sonra ara ki bulasın:)
Semaver de gözümden kaçmadı yani:))
Sevgi Durul
06-05-2011, 10:52
Sevgili SDurul, ne hız, ne zengin bitki çeşidi, güzel yüreğin yeter bu yarışa, senin canın sağolsun bahçem senin, ayrıca meyve çeşitlerinle sen bu yarışın en başındasın:)
:o :o :o
Satı'cığım, o senin güzel gören yüreğin. Teşekkür ederim. Sevgiler...
Koskoca kiraz ağacında bir avuc kirazı olmayan ben de, bu bahcenin meyvelerini gördükce çatlayacağım:))))
Kınalar, bahcede daha güzel gelişiyor gercekten. Ben kına ekmeyi unutmuşum hay allah. Sayende hatırladım arkadaşım. Yanlız bu aralar sürekli tohumlarımı kaybediyorum. Yarın şunu ekecem deyip cıkartıyorum. Sonra ara ki bulasın:)
Semaver de gözümden kaçmadı yani:))
Ahh cemo, üzerinde çiçek dolu kirazlar bu gidişle, soğuktan etkilenecek.
Tohumlarımı bazen ben de kaybedebiliyorum. Şimdi en son kaybolan çan sarmaşığı tohumlarım. Bulamazsam çok üzülürüm, çok sevdiğim bir arkadaşım göndermişti, çünkü.
Semaverden mutlaka al, böyle bir çay hiç içmemiştim. Çayı nefis oluyor. Hem de, demlemek için, bir kaç çalı çırpı yetiyor.
Yakup Ünal
06-05-2011, 11:04
Vişne çiçekleri,
208758
208759
Bunlar da cevizin çiçeği oluyor sanırım.
208760
208761
Ceviz ve kiraz.
208762
çeviz tozlamayı ceviz çiçeği olsun dediğiniz yerden yapıyor her ceviz cinsininde bir tozlayıcısı oluyor ki verim artsin
ciceksever70
06-05-2011, 19:59
Kinalar cosmoslardan daha uzun olmuyor degil mi? Cosmoslarin önüne dikebilirim belki.
Sevgi Durul
06-05-2011, 21:09
Kınalar, kesinlikle cosmoslardan uzun değil. Geçen yıl yetiştirdiklerim 30-35 cm. kadardı.
Kinalar cosmoslardan daha uzun olmuyor degil mi? Cosmoslarin önüne dikebilirim belki.
Sevgi Durul
06-05-2011, 21:23
çeviz tozlamayı ceviz çiçeği olsun dediğiniz yerden yapıyor her ceviz cinsininde bir tozlayıcısı oluyor ki verim artsin
Cevizlerin üzerindeki çiçek benzeri oluşumlara, burada sülük deniyor. Ceviz sülüğü.
Sevgili arkadaşım, güzel bahçeni sorgusuz sualsiz dolaşıyorum. Ağzımızı sulandıran meyve ağaçların uyanmışlar bile, bereketli bir yıl olsun inşallah.
Sevgi Durul
08-05-2011, 20:28
Sevgili ozbey, uzun bir aradan sonra bahçemize hoşgeldin. Bahçeyi istediğin kadar dolaşabilirsin.;) Bana ancak sevinmek düşer. :)
Evet meyve ağaçları uyanmıştı, bugün gittiğimizde de üzerlerinde minyatür meyveleri vardı. Hepsini çektim, ilk fırsatta yüklerim. Teşekkür ederim arkadaşım, umarım hepimiz için bereketli bir sezon olur. :)
Sevgili arkadaşım bahçen renklenmiş, ateş çiçeklerin çok hoş, geçen sene sende görüp çok hoşuma gitmiş,almıştım ama ömürleri bende kısa sürdü, yaşatamadım. Maşallahı var meyve ağaçlarının, bol hasatlar dilerim. Bizim 1,5 yaşında olan meyve ağaçları azda olsa meyve tutmuş çok şaşırdım:)
Senin ağaçları görsünde, utansın benim bu kiraz:) Tek cicek bu, meyve olurmu bilemiyeceğim:(
Sevgi Durul
08-05-2011, 22:10
Olur olur, bak bizim kirazlar görünmeye başladı.:)
210155
210156
Sevgi Durul
08-05-2011, 22:28
Sevgili arkadaşım bahçen renklenmiş, ateş çiçeklerin çok hoş, geçen sene sende görüp çok hoşuma gitmiş,almıştım ama ömürleri bende kısa sürdü, yaşatamadım. Maşallahı var meyve ağaçlarının, bol hasatlar dilerim. Bizim 1,5 yaşında olan meyve ağaçları azda olsa meyve tutmuş çok şaşırdım:)
Fatoş'cuğum, alev çiçekleri bende de uzun yaşamıyor. Ama çiçekçide görünce dayanamayıp yine alıyorum. Üstelik geçen sene tohum da vermemiştiler. Bu hafta farklı renklerini aldım.
Arkadaşım Bodrum papatyaları açmaya başladı. Kışı geçirebilir mi, geçiremez mi derken, çiçekleriyle sevindirdiler. Sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Şimdilik iki rengin birer çiçeği var, üzerleri tomurcuk dolu ama.
210164
Akşam üstü çiçekler kapandı.
210165
210166
210167
Meyve ağaçları meyve vermeye başladıktan sonra, her yıl meyveler giderek artar. Yeter ki gerekli bakımları yapılsın.
Eşim İzmir'de olmadığı zamanlar beni oraya gönderiyor, bordo bulamacı atılacağı zamanlar da yoktu devamlı aradı, atacak kişiyi bulup attırmak zorunda kaldım, geçen yaz hiç yoktu devamlı beni gönderip sulattırdı, bu yüzden yazlığıma hiç gidememiştim, aklı hep orada pek zannetmiyorum ihmal edeceğini ya, birde benim çiçeklerimin yakasını bir bıraksa:(
Sevgi Durul
09-05-2011, 13:22
Fatoş'cuğum, bizim çiçeklerin yakasını bıraksalar içleri rahat etmez. Saksıdan bahçeye geçirdiğim güllerin yerlerini beğenmedi. Bunları buradan kaldır, yoksa söker atarım diyor.:mad:
Biraz sonra yerlerini değiştirmeye inecem. Üzerleri de tomurcuk doluydu.:(
Eh, O benim güllerimi söktürsün. Ağaçlarına şimdi de kaolin almış. Tutturdum çiçeklere de at diye. Çiçeklere olmazmış, bakacaz.
Bahçedeki meyvelerin dün çekilen fotoğrafları, önce badem.
210474
Çİçekten meyveye, kiraz.
210475
Kayısı.
210476
Muşmulanın çiçeğini kaçırdım galiba, oluşmaya başlamış.
210477
Bu şeftali aynı bebek. Daha yeni doğmuş.
210478
Sevgi'ciğim, bunlar bir alem, güllerin yerine neden karışır, inşallah tomurcuklarına birşey olmadan aktarırsında güzel çiçeklerini görürsün canım.Benim eşimde, bahçedeki otları cuma günü yoldu:(:( yolduklarının çoğuda geçen seneden ektiğim dalihia filizleri imiş, kahroldum, pekfazla incelemedim,kimbilir daha neleri yoldu. Yoksa beni hafta sonu, gazetelerin üçüncü sayfasında görürdünüz:D
Meyve ağaçlarının maşallahları var, bizde bu sene badem, vişne,kirazda çiçek açmalarına rağmen bir şey yok, ama komşuların dediğine göre kirazlar olsa bile kuşlardan onlara fırsat kalmıyormuş her halde bölgede fazla kiraz ağacı olmadığından. Sevgili arkadaşım size bol hasatlar dilerim.
Sevgi Durul
09-05-2011, 21:18
Fatoş'cuğum, güllerin yerini öğleden sonra değiştirdim. Daha bahçeye geçeli, bir ay kadar olmuştu. Yeni beyaz beyaz kök yapmışlar. Umarım rahatları kaçmamıştır. Bu sefer de beğenmezse yapacağım bir şey yok.:( Allahtan bir şey sökmüyor bahçeden. Hoş pek bir şey de yok ya. Dahlialara üzüldüm. Bahçe arapsaçı olsun istiyorum, zaman gerekiyor galiba. :)
Bu arada yeni aldığım çiçekleri de bahçeye diktim. Bu hafta alev çiçeğinin hiç görmediğim renginden aldım. Değişik renklerde şebboylar, hüsnüyusuf, gazanya gibi hoşuma giden çiçekleri, bir de beyaz ponpon aldım. Ayrıca balkondaki bazı çiçekler de bahçeye indiler. En önemlisi, ilk şaşırtmamı süs ayçiçeğine yaptım.
Umarım hepimiz için, her şey güzel olur.
.Benim eşimde, bahçedeki otları cuma günü yoldu:(:( yolduklarının çoğuda geçen seneden ektiğim dalihia filizleri imiş, kahroldum, pekfazla incelemedim,kimbilir daha neleri yoldu. Yoksa beni hafta sonu, gazetelerin üçüncü sayfasında görürdünüz:D
Nedir bu eşlerden cektiğimiz bizim:mad:
Dahlia düşmanları bunlar.
Sevgiciğim, arap sacına dönünce bahcen, kendi sacını yolmaya kalkma bizim gibi emi:)
Sevgi Durul
09-05-2011, 22:44
Cemo'cuğum , gerçek söylüyorum, hiç toprak görünmesin her taraf rengarenk çiçeklerle dolsun istiyorum.
Burası biraz arapsaçı olmuş galiba.
210632
210633
210634
Beni üzmeyen bu sarı turuncu köşe. Hem kendim tohumdan yetiştirdim.:rolleyes:
Yok yok olmamış.:(
O taş duvar ne kadar güzel. Sarı köşen ise ayrı güzel. Sarı güzeller tüm bahceyi kaplar yakında:) Öylesine arsızlar ki.
Satı Uğurtan
10-05-2011, 00:26
Senin ağaçları görsünde, utansın benim bu kiraz:) Tek cicek bu, meyve olurmu bilemiyeceğim:(
Cemo, sen çok yaşa emi benim bahçedeki elma, armut, erik aynen seninki gibi üç beş çiçek var üstlerinde, utanırlarmı bilmem, doğru diyorsun, sevgili SDurulun, ağaçlarını görmeleri lazım bizimkilerin:)
Sevgi Durul
10-05-2011, 10:16
O taş duvar ne kadar güzel. Sarı köşen ise ayrı güzel. Sarı güzeller tüm bahceyi kaplar yakında:) Öylesine arsızlar ki.
Şaşkınlık, sakarlık, acemilik yarışması yok mu cemo'cum:confused:
Çiçekçide üzeri tomurcuklu bir çiçek gördüm. Adını sordum, suzy dedi. Tabii hemen aldım. Dün bahçeye çiçekleri dikerken kızım, anne bu bizim çiçeklerden demez mi? Nasıl yani? O suzy, bakalım nasıl açacak diyorum. :D
Sonunda anladım ki bizim aynı safalardanmış. Evin bahçesini de kaplayacaklar cemo.:rolleyes:
210709
Sevgi Durul
10-05-2011, 10:55
Cemo, sen çok yaşa emi benim bahçedeki elma, armut, erik aynen seninki gibi üç beş çiçek var üstlerinde, utanırlarmı bilmem, doğru diyorsun, sevgili SDurulun, ağaçlarını görmeleri lazım bizimkilerin:)
Satı'cım, sizin ağaçlar daha fidan olduğu için fazla açmamıştır. Bizimkiler epey yaş aldılar, ondandır çiçekleri.:o
210729
210730
210731
210732
210733
Benim çiçekler de sizinkileri görseler de gelişseler biraz.:(
Sevgi Durul
10-05-2011, 10:59
Bahçeden genel görüntüler ve bebek ayvalar.
210734
210735
210736
Bu da armutsuz armut ağacı.
210737
Sevgi Durul
10-05-2011, 11:07
Yeni çiçeklerim,
210740
210741
210742
210743
210744
Sevgi Durul
10-05-2011, 11:09
Yer açelyalarım,
210747
210745
210746
Ranunculuslar,
210748
210749
Sevgi Durul
10-05-2011, 11:16
Dün yerlerini değiştirirken farkettim ki bu gül dikensizmiş. Kokulu iri pembe.
210751
Bahçeye geçen kış ortancası ve karanfil canlanıyor, yeni yaprak çıkarıyorlar.
210752
210753
Şaşkınlık, sakarlık, acemilik yarışması yok mu cemo'cum:confused:
Çiçekçide üzeri tomurcuklu bir çiçek gördüm. Adını sordum, suzy dedi. Tabii hemen aldım. Dün bahçeye çiçekleri dikerken kızım, anne bu bizim çiçeklerden demez mi? Nasıl yani? O suzy, bakalım nasıl açacak diyorum. :D
Sonunda anladım ki bizim aynı safalardanmış. Evin bahçesini de kaplayacaklar cemo.:rolleyes:
210709
Ha ha ha, çok yaşa emi. Adına tav oldun, kaptın suzı yi tabii
Senin suzy, benim guguk yarışıp dursunlar.
Sevgi Durul
10-05-2011, 21:38
Ben onu değişik bir çiçek sandım. :confused:Zaten bir kök kalmıştı. :D Alayım, tohumluk olur dedim.:dilli:
Guguk da muskariydi galiba, yanlış hatırlamıyorsam. Bitki olsun da ne olursa olsun.
acemifüsun
10-05-2011, 21:56
Ha ha ha, çok yaşa emi. Adına tav oldun, kaptın suzı yi tabii
Senin suzy, benim guguk yarışıp dursunlar.
:)) Çok güldüm valla, ikiniz de çok yaşayın:)
Sevgi Durul
11-05-2011, 00:35
Siz de çok yaşayın Füsun hanım. Biraz daha güldüreyim.
Bugün eltimdeydik. O'nda eski çaydanlık merakı başladı. Eskicilere falan tembih etmiş. Bulursanız bana getirin, parayla alayım diye. Ve birkaç çaydanlık toplamış. Tesadüf bu ya, gelirken makinanı da getir demişti. Bahçesine indik. Öyle çok aynı safa, yani suzy var ki, başladı toplamaya. Çaydanlıklara ve eski çizmeye yerleştirdi. :D Ben de çektim.
210969
210970
210971
Sevgi Durul
11-05-2011, 00:39
Eltimin bahçesinden bir kaç kare.
210972
210973
210974
210975
210976
Sevgi Durul
12-05-2011, 12:23
Bu gün hava çok soğuk. Sanki sonbahar. Pazar günü çektiğim bu fotoğraflarda da sanki sonbahar görüntüleri var.
211354
211355
Güle tırtıl gelmiş, bir tanesini görüp imha ediyorum. Sonra bir fotoğraf daha çekiyorum. Verdiği zararı görebilmek için. O anda diğerini görmüyorum. Sonra fotoğrafları aktarınca, bir bakıyorum üstte biri daha var. O şimdi yapacağını yapmıştır.
211367
211366
Orobanşlar da bahara uyanmış. :mad: Hemen imha etmeliyiz.
211368
Sevgi Durul
12-05-2011, 12:42
Bizim irisler tomurcukta, bahçe komşusunun beyaz irisleri açmış. Komşu bahçeye geldiğinde, yani karşılaştığımızda hemen istenecek. Beyazını arıyordum da.:D
211382
211383
Sevgi Durul
12-05-2011, 13:42
Dutlar çok sevimli görünüyordu. :)
211417
Ihlamur yaprak çıkarmış, çiçeği yok. Yeri gölge geliyor galiba.
211418
İncirin yaprakları büyüyor.
211419
Kıyılardaki kır çiçekleri.
211420
211421
Sevgi Durul
12-05-2011, 23:11
Görüntülerin devamı,
211682
Bitkilerdeki gelişmeler.
211678
211679
211680
211681
Sevgi Durul
12-05-2011, 23:15
Kuşburnular da açmış.
211683
211684
Ortanca tam yaprak çıkarıyor, hava soğuyunca sil baştan. Bu son soğuklarda yapraklar yine kavrulmuştur. Bu gidişle çiçeklerini göremeyeceğiz. :(
211685
Sevgi Durul
13-05-2011, 00:05
Bahçeden pazar günü çekilmiş fotoğraflar arasında adını bilmediğim ve siyah inci diye adlandırdığım bitki. Belki yine Güngör hanım imdada yetişir.
173384
Bu haliyle, ''Bu bitkinin adı nedir?'' bölümünde sormuş ve jasminum fruticans olduğunu öğrenmiştim. Yani sarı çiçekli yasemin. Ama biz hiç yasemin dikmemiştik. Bahçeye son gittiğimizde çiçek açmıştı. Tekrar çiçekli görüntüsüyle aynı bölümde sordum, cevap yine jasminum fruticans. Telefonda Güngör Hanım'a, yasemin dikmediğimizi söylediğimde endemik bir bitki olduğunu öğrendim. İlk gidişimde kokulu olup olmadığına bakacağım.
Pardon, ilk olarak bitkinin adını sevgili Güngör hanım burada söylemiş.
Jasminum fruticans L. ( Sarı çiçekli yasemin )
http://www.agaclar.org/agac.asp?id=333
211705
Geyikdikeni bitkisi,
211706
Renkli böcek.
211707
nurguldk
13-05-2011, 09:02
Ortancalarda benim de durum aynı hiç merak etmeyiniz :) Ama çiçeklerini göreceğiz inşallah. Bahar gelemedi ki bir türlü, biz açılamadık onlar ne yapsın :)
Bu arada eltinizin bahçesindeki ponponlar beni mest etti :))
Sevgi Durul
13-05-2011, 12:15
Ben sabırsızlandıkça, azıcık havanın ısınmasıyla yeşeren bitkilerin başa dönmesi sabrımı zorluyor. Bende bir negatiflik var diyordum. Sizin ortancalarda da durum böyleyse, sorun yoktur diyelim o zaman. Hep birlikte çiçeklerini görürüz umarım.
Sadece ortanca değil, begonvil ve yaseminlerim de aynı. Tekrar içeri aldım. Dışarıda değişik bir soğuk var. Tohumdan çıkan fideler yatmaya başladı. Yaz gelmiyor...:( :mad:
Sevgi Durul
15-05-2011, 22:13
Bu bahar ilk defa, bahar olduğunu hissettiren, pırıl pırıl güneşli bir günde bahçedeydik. Tabiiki de yapacak çok iş vardı. Bahçe yeni çapalanmasına rağmen otlar çabucak boy göstermeye başlamışlar. Yakında yeniden çapalanması gerekiyor.
Bugün yapılan işler acil olanlardı. Eşim kirazlara yaprak gübresi verdi. İsteğim üzerine güllere ve diğer çiçeklerime de yaprak gübresi verildi. Zeytinlere de bu yıl ilk defa kaolin verildi. Cevizler biraz büyüyünce onlara da verilecek. Güneş yanığını ve zararlıları önlüyormuş. Sebze bahçesinin dikimine zaman yetmedi.
Ben de güllerin ve çiçeklerin diplerini açtım, teneke teneke gübre taşıyarak hepsini besledim, suladım. Bazı çiçekler açmış bazıları da tomurcukta. Çörekotlarının tomurcuklu olması beni hem şaşırttı hem de sevindirdi. Geçen sene bu kadar erken açmamıştı. Düşen tohumlardan bitki oluşumu süreci hızlandırdı sanırım.
Bütün bunlar olurken fotoğraf çekemedim. Makinanın hafıza kartı evde kalmış.
Böylece, tekrar görüntüleri izlemek zorunda kalmayacaksınız.:o
Hafta sonu bitkilerime yeni bitkiler eklendi. Beni en çok sevindireni, filbahri. Çok güzel kokuyor. İkincisi de havlu püskülü, adını bilmeden aldım. Sevgili Güngör Hanım, imdada yetişerek öğrenmeme yardımcı oldu. Kendisine buradan da teşekkür ediyorum.
acemifüsun
15-05-2011, 22:46
Sevgili SDurul biz sizin eklediğiniz fotoğrafları hep keyifle izliyoruz:) Bahçe büyük olunca işler de çok oluyor, kolay gelsin. Filbahriyi, diğer tüm çiçeklerinizi güle güle büyütün. Filbahri çocukluğumdan bir çiçek, çok severim. Çiçek festivalinde de epey satışta vardı, bol bol kokladım:) Yerim sınırlı olduğu için alamıyorum, arada lütfen benim için de koklayın:)
Sevgili SDurul,
Farkında mısın bilmiyorum ama bahçen senin bahçen olmaktan çıktı, hepimizin bahçesi oldu.
Özellikle haftasonları muhakkak bahçeni fotoğraflarında ziyaret ediyorum Ve bahçende gezerken bir gün onlara dokunacağımı, elmayı dalından koparıp yiyeceğimi hayal ediyorum. Çapaya da yardım edebilirim.
Bahçeden topladığım domates ve yeşilliklerle güzel bir kısır da yaparız değil mi arkadaşım ? Çaysız olmaz, elimizde kupalarla dolaşırız bahçende :)
Lütfen fotoğraf makinanı yanından eksik etme, kartıyla birlikte tabii :)
Sevgi Durul
16-05-2011, 09:55
Sevgili Füsun hanım, teşekkür ederim, böyle düşünmenize sevindim.:p Zaman zaman acaba sıkıcı mı oluyorum diye düşünüyorum.:confused: Her çektiğim fotoğrafı eklemesem de çoğunu ekliyorum.:D Bir yandan da sıkılan, zaten hiç uğramaz diyorum.:(
Bahçede hiç boş durmamamıza karşın, işleri bitiremedik. Orada vakit çok çabuk geçiyor. Artık hafta arası sebze bahçesini de dikeriz.
Filbahriyi evin bahçesine dikeceğim. Şu anda merdiven boşluğunda, orayı mis gibi kokutmuş. Sizin için de koklarım. Sevgiler...
Sevgi Durul
16-05-2011, 10:26
Sevgili Maki teşekkür ediyorum. Bahçeyi benimsemiş olman, beni mutlu etti. :p
Bir gün gerçekten gelmeni çok isterim. Gelebildiğin döneme göre, bir çok meyveyi dalından koparabilirsin. Sanırım kirazla başlıyor, devam ediyor. ;)
Kısır da yaparız, fırın da yakarız. Çaysız olur mu hiç. Yeni semaverin çayı harika oluyor.:cool: Aynen dediğin gibi, dün elimde çay dolaştım durdum, iş yaparken.
Ah ah, sorma fotoğraf çekmeye kalktığımda, hafıza kartı takılı değil yazısıyla karşılaştım.:( Bir daha unutmam arkadaşım. Sevgiler...
Sevgi Durul
17-05-2011, 22:13
Bugün çiçeklere bakmak için bahçeye indiğimde, aklıma kumyaka geldi, mesajlarına hep bugün bahçeye indim, diye başlardı. Allah rahmet eylesin. kocaman bir kaplumbağayla karşılaştım. Bahçeye diktiğim ranunculusların yapraklarını kimin yediği belli oldu. Tek çiçek saplı, yapraksız ranunculuslar.
Ayrıca bugün, kaplumbağaların hiç de yavaş yürümediklerini öğrendim. Ayrıntılı fotoğraflar çekmeye çalıştım. Ama bir daha görürsem bahçeden attıracağım. Zaten çok olmayan bitkilerimin yapraklarını yemesine izin veremem.
213400
213401
213402
213403
213404
Sevgi Durul
17-05-2011, 22:18
Kaplumbağa görüntülerinin devamı.
213413
213414
213415
213416
213417
Sevgi Durul
17-05-2011, 22:25
Beni farkettiğinde yuvasına saklanıyordu. :) Ben de inatla çıkmasını bekliyordum. Sonunda baktı olmayacak, hızlı hızlı kaçtı.
213418
Fırça çalısı bahçeyi sevdi, ilk çiçeklerini açmaya başladı.
213419
213420
Yeni aldığım filbahri.
213421
Hosta da bahçeyi sevdi, bakalım bu yıl açacak mı?
213422
bahtiyar02
17-05-2011, 22:29
Sevgili SDurul;
Bu haliyle Bahçenize girince çıkmak istemiyor insan;) Birde havaların ısındığını ve meyvelerin olgunlaştığı düşünsenize;) Emeğinize yüreğinize sağlık.
Saygılar
Satı Uğurtan
17-05-2011, 23:00
Sevgili SDurul, sevgili bahtiyarın dediği gibi meyveli halini düşünemiyorum çok güzel olacak.
Hostaya bayılırım, her yıl güngör veriyor ben kurutuyordum, bu yılda kurudu sandım fakat bir baktım tekrar yeşermiş, çok sevindim. Sevgi hanım solanum dulcamara sanıyorum sana göndermiştim, ben temmuz gibi açıyor sanıyordum fakat bir baktım üstü tomurcuk dolu, sanıyorum açacak sende bir bak istersen.
Sevgi Durul
17-05-2011, 23:08
Yeni çiçeğim, adını bilmiyorum. ''Bu bitkinin adı nedir?'' bölümünde sordum, oradan da cevap gelmedi. Gördüğümde alacalı yapraklı sardunya sandım. Değilmiş, sarı açıyormuş.
213424
Vapurdumanları, bahçeye geçince çiçeklerini arttırdı.
213425
Katmerli şebboyum.
213426
Saksımda çıktı, bahçeye geçirdim. Yoksa yine otmu büyütüyorum. Baldıranotunu geçen sene yine saksıdan bahçeye aktarmış ve bir yıl gözüm gibi bakmıştım.:rolleyes:
213427
Morsalkım yapraklarını büyütüyor. Ağaç olması için sabırsızlanıyorum.
213428
Alacalı yapraklı bitki çok güzelmiş. Çiçek açtığında belki türü daha net bulunabilir. Çiçeklerini de gösterirsiniz bize değil mi? :)
Filbahri'nin kokusuna doyum olmaz. Hepimizin yerine koklayın. :)
Tosbağa da zarar da verse çok tatlıymış. :)
Sevgi Durul
18-05-2011, 16:26
Sevgili SDurul;
Bu haliyle Bahçenize girince çıkmak istemiyor insan;) Birde havaların ısındığını ve meyvelerin olgunlaştığı düşünsenize;) Emeğinize yüreğinize sağlık.
Saygılar
Sayın bahtiyar02 teşekkür ederim. Doğru söylüyorsunuz, hele bahçeye gidice eve dönmek istemiyor insan.
Bugün domates fidelerini dikmeye gittik. Dört karık dikmeden şimşekler çakmaya başladı. Apar topar geri döndük. Yollar çamur olacağı için yağmur başlamadan eve dönebildik. Şu anda şiddetli yağmur ve dolu yağıyor.
Sevgili SDurul, sevgili bahtiyarın dediği gibi meyveli halini düşünemiyorum çok güzel olacak.
Hostaya bayılırım, her yıl güngör veriyor ben kurutuyordum, bu yılda kurudu sandım fakat bir baktım tekrar yeşermiş, çok sevindim. Sevgi hanım solanum dulcamara sanıyorum sana göndermiştim, ben temmuz gibi açıyor sanıyordum fakat bir baktım üstü tomurcuk dolu, sanıyorum açacak sende bir bak istersen.
Sevgili Satı hanım, havalar ısınsa güzel olacak da, bir türlü ısınamadı. sağlık olsun, nasıl olsa ısınır.
Hosta saksıdaydı, nasıl olsa soğuktan etkilenmiyor diye bahçeye aldım. Hoş etkilenenleri de bahçeye geçirdim. Balkonda adım atacak yer yok. Çimlenme kapları epey yer kapladı, Belki günde yüz defa teker teker kontrol ediliyorlar.
Bazılarında hiç kıpırtı yok. Çimlenen şebboyları bugün bahçeye diktim. Seneye açarlar artık.:rolleyes:
Solanumları kontrol ettim. Henüz tomurcuk yok, ama neşeleri güzel. Onlar saksıda, bahçeye geçirsem daha mı iyi olur?
Alacalı yapraklı bitki çok güzelmiş. Çiçek açtığında belki türü daha net bulunabilir. Çiçeklerini de gösterirsiniz bize değil mi? :)
Filbahri'nin kokusuna doyum olmaz. Hepimizin yerine koklayın. :)
Tosbağa da zarar da verse çok tatlıymış. :)
Sevgili gilan, alacalı yapraklıyı satıcıya sordum aslında. Sardunya mı diye, hayır hostes çiçeği dedi.:confused: Googleda aradım, o isimde bir çiçek yok.
Şimdi açmasını bekleyeceğiz. Belki çiçekli halinde adını bilen çıkar.
Sevgili SDurul filbahri ne güzelmiş kaplumbaga resimleride harika elinize saglık
Sevgi Durul
19-05-2011, 10:06
Teşekkür ederim, sevgili Periş, beğenmenize sevindim.
Dün gittiğimizde çektiğim fotoğrafların ilki, diğerlerini daha sonra yüklerim. Arkadaşların bitkileri ve fotoğrafları yanında sönük kalacak, ama bahçenin ilk halini düşünürsek, yapabileceğimin en iyisi şimdilik.
213869
O bodrum papatyaları az daha gelişsin, harika bir görüntü yaratacak.
Gecen gün, bir bahce gördüm. Kenarını tamamen bodrum papatyası ile cevirmişler. Bir açmışlar ki, aman tanrım.
Bol bol dikmeli bu güzeli bahceye bence.
2 sene önce benim bahce viraneydi, ahhhh. Dediğin gibi ilk hali düşününce, güzel oldu diyebiliyoruz. Sabır gerekmiş ama, o da bende az.
5 sene daha beklememiz lazım, yandık:)))
günebakan
19-05-2011, 11:01
Sevgili Sdurul bence bahçen çok güzel Cemonun dediği gibi hele o bodrum papatyaları yayılsın seyrine doyum olmayacak o zaman. Ayrıca alaca yapraklı sardunya sandığın gerçekten de sardunyanın bir çeşidi olabilir bildiğim kadarı ile sarı çiçekli sardunya da var tabi çiçeğini görmek lazım. Hepsini de güle güle büyüt:)
Sayın SDurul; Evden çıkmadan bir çay daha içesim geldi. Bu arada bir de sizin bahçeye bir göz atayım dedim. Herşey çok güzel, ağaçlar, çiçekler çok canlı. Bizim bahçenin yanında, çok bakımlı bir bahçe. Ağaçları görünce imreniyorum. Maaşallah...
Kaplumbağacık çok sevimli ama uyarayım istedim. Eşim bizim bahçedekini yan bahçede ağaç altına bırakmıştı. Sonraki gidişimizde Iceberglerden dört beş tanesi dağıtılmış, ısırlıp bırakılmıştı. İnşallah tohumluk bir tanesini ellemez.;)
Sevgi Durul
19-05-2011, 21:10
O bodrum papatyaları az daha gelişsin, harika bir görüntü yaratacak.
Dediğin gibi ilk hali düşününce, güzel oldu diyebiliyoruz. Sabır gerekmiş ama, o da bende az. 5 sene daha beklememiz lazım, yandık:)))
Sevgili cemo, Bodrum papatyaları aslında güzel gelişmişlerdi. Soğuklarda yaprakları kavruldu, şimdi yeniden sürüyorlar. Bodrumlardan evin bahçesine de getirmeli.
5 sene bekleyemem, bu konuda çok sabırsızım. Bahçenin geçen seneki haline bakarak teselli bulabiliyorum ancak.;) İşte yukarıdaki fotoğrafın geçen senesi.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=133960&d=1270414925
Aynı açıdan çekilmemiş ama tam olarak aynı yer.
Sevgi Durul
19-05-2011, 21:48
Sevgili Sdurul bence bahçen çok güzel Cemonun dediği gibi hele o bodrum papatyaları yayılsın seyrine doyum olmayacak o zaman. Ayrıca alaca yapraklı sardunya sandığın gerçekten de sardunyanın bir çeşidi olabilir bildiğim kadarı ile sarı çiçekli sardunya da var tabi çiçeğini görmek lazım. Hepsini de güle güle büyüt:)
Sevgili günebakan, alacalı çiçeğin gövdesi sardunya gibi değil, sadece yaprağı benziyor. Maviş, gibi bir çok kök yan yana, ince sapların ucunda yaprakları var. Çiçek açarsa ilk işim, ''bu bitkinin adı nedir?'' bölümünde sormak olacak.
Teşekkür ederim, arkadaşım.
Sevgi Durul
19-05-2011, 22:04
Sayın SDurul; Herşey çok güzel, ağaçlar, çiçekler çok canlı. Bizim bahçenin yanında, çok bakımlı bir bahçe. Ağaçları görünce imreniyorum. Maaşallah...
Kaplumbağacık çok sevimli ama uyarayım istedim. Eşim bizim bahçedekini yan bahçede ağaç altına bırakmıştı. Sonraki gidişimizde Iceberglerden dört beş tanesi dağıtılmış, ısırlıp bırakılmıştı. İnşallah tohumluk bir tanesini ellemez.;)
Sevgili Uzaylı, herşeyden önce güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Ne demiş büyüklerimiz, evin yenisi, bahçenin eskisi. Bu bahçeye fidanlar dikilmeye başlayalı on yıldan fazla oldu. Kendinize haksızlık etmeyin, sizin bahçe henüz bebek sayılır. Ama kısa zamanda çok işler başardınız. Hem toprağınız da verimli, ne ekseniz sonuç güzel oluyor. Bizim toprak kireçli, bir çilekten bile verim alamadık.
Diktiğiniz ve dikeceğiniz ağaçların büyüdüğünü, sağlıkla görürsünüz inşallah.
Kaplumbağayı sormayın. Çiçeklerimin yapraklarını yemiş bile. Bir daha karşıma çıkarsa kendini dışarıda bulacak.:rolleyes:
Sevgili SDurul,
Yine güzel görüntüler sunmuşsunuz,
İlk kez gördüğün fırça çalısı ne güzel bi bitkiymiş. Harika görünüyor.
Yücel Canpolat
19-05-2011, 22:25
Sayın hocam ellerinize sağlık maşallah bitki zenginliği oldukça güzel benim fıça çalılarım henüz canlanmaya başladı,filbahri her bahçede olması gereken bir bitki harika kokusu olur,hosta oldukça dayanıklı bir bitki ancak salyangozlara iyi bir meze kıvamında bitki dikkatli olunuz.
Bahçelerimizin olmazsa olmazlarından gonzales adını koyduğumuz kaplumbağanız çok keyifli:)Sayın hocam emeği geçen beyefendi ve sizin ellerinize emeklerinize sağlık.
karalale
20-05-2011, 13:51
Sevgili SDurul, güzel bahçenizi uzaktan da olsa sık, sık gezenlerdenim. 1367.mesajınız da saksıda çıktı bahçeye ektim dediğiniz bitki acaba Physalis alkekengi olabilirmi? Görüntüsünü benim bahçemde çıkanlara çok benzettim. Altın çilekten daha kısa boy yapıyor, aynı meyve oluşuyor ancak rengi koyu kavuniçi. Kurutulup süs amaçlı kullanılıyor, yenmiyor. Bahçenizdekolaylıklar diliyorum, bol çiçekli ve meyveli günler, selamlar....
nurcanaybay
20-05-2011, 18:13
Filbahri'yi geçen hafta pazar da gördüm .İsmini sorduğumda manolya dediler.Ben manolya olamaz deyince filbahri olarakta bilinir dedi satıcı. Neredeyse alıyordum (dikilecek yer varmış gibi ) ,sonun da mantığım galip geldi almadım :)
Ama listeden de silmedim .Sorunlu bir çalımı ,bit böcekle arası nasıl ....zaman içinde
teecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Kaplumbağa çok çok güzel ,atmayın lütfen.Yavruları olabilir ,üstelik kimbilir kaç yıldır
orada yaşıyordur .Geçen bahar bu büyüklükte bir tane görmüştüm yanın da yavrusu ile dolaşıyordu.O yavrunun annesi ile oynadığını gördüm.Öyle güzeldiler ki.:))))
Sevgi Durul
20-05-2011, 20:14
Sevgili SDurul,
Yine güzel görüntüler sunmuşsunuz,
İlk kez gördüğün fırça çalısı ne güzel bi bitkiymiş. Harika görünüyor.
Sevgili hanndan, bu sefer de yeni açmaya başlayan bu menekşemle teşekkür etmek istedim, size. Her açışında farklı açarak sürpriz yapıyor.
214465
Sevgi Durul
20-05-2011, 20:56
Sayın hocam ellerinize sağlık maşallah bitki zenginliği oldukça güzel benim fıça çalılarım henüz canlanmaya başladı,filbahri her bahçede olması gereken bir bitki harika kokusu olur,hosta oldukça dayanıklı bir bitki ancak salyangozlara iyi bir meze kıvamında bitki dikkatli olunuz.
Bahçelerimizin olmazsa olmazlarından gonzales adını koyduğumuz kaplumbağanız çok keyifli:)Sayın hocam emeği geçen beyefendi ve sizin ellerinize emeklerinize sağlık.
Sayın Yücel Canpolat kardeşim, teşekkür ediyorum. Yenilen güreşçi misali, aldığımız bitkileri kaybettikçe yerine yenilerini alıyoruz. Geçen yıl aldığım fırça çalısını iç mekanda tutmama rağmen kaybettim. Bu sefer aldığıma, satıcı soğuğa dayanıklı dedi ve evin bahçesine diktim. Bilginin doğru olup olmadığını, kışı geçirince göreceğiz. Bunu da kaybedersem, bir daha almam. Tekrar teşekkürler...
Sevgi Durul
20-05-2011, 21:07
Sevgili SDurul, güzel bahçenizi uzaktan da olsa sık, sık gezenlerdenim. 1367.mesajınız da saksıda çıktı bahçeye ektim dediğiniz bitki acaba Physalis alkekengi olabilirmi? Görüntüsünü benim bahçemde çıkanlara çok benzettim. Altın çilekten daha kısa boy yapıyor, aynı meyve oluşuyor ancak rengi koyu kavuniçi. Kurutulup süs amaçlı kullanılıyor, yenmiyor. Bahçenizdekolaylıklar diliyorum, bol çiçekli ve meyveli günler, selamlar....
Sevgili karalale, hoşgeldiniz. Bahçemizi sık sık gezmenize memnun oldum, her zaman beklerim.
Saksıda çıkan o bitki kol atarak çoğalıyor. O saksıya Güler Hanım'ın gönderdiği yer kirazını da ekmiştim, başka tohumlarda. İlerleyen günlerde çiçek açar meyve verirse, durumu hakkında kesin bilgi sahibi olabiliriz. Ve tabii sonucu burada paylaşırım.
Teşekkür ediyor, ben de size sağlıklı günler diliyorum. Sevgiler...
Sevgi Durul
20-05-2011, 21:46
Filbahri'yi geçen hafta pazar da gördüm .dedi Neredeyse alıyordum (dikilecek yer varmış gibi ) ,sonun da mantığım galip geldi almadım :)
Ama listeden de silmedim .Sorunlu bir çalımı ,bit böcekle arası nasıl ....zaman içinde teecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Kaplumbağa çok çok güzel ,atmayın lütfen.Yavruları olabilir ,üstelik kimbilir kaç yıldır orada yaşıyordur .Geçen bahar bu büyüklükte bir tane görmüştüm yanın da yavrusu ile dolaşıyordu.O yavrunun annesi ile oynadığını gördüm.Öyle güzeldiler ki.:))))
Sevgili nurcanaybay, filbahriyi önce eltimin bahçesinde görmüş,
beğenmiştim. Çiçekçide de görünce hemen aldım. Evin bahçesine diktik. Önümüzdeki zamanlarda çiçekle ilgili gelişmeleri paylaşırım.
Kaplumbağayı atarım dediğime bakmayın. Her zaman bizim bahçede değil, evimizin yanındaki arsadan geliyor galiba. Geçen sene de küçük bir yavru görmüştük. Sanırım bunun yavrusuydu. Çok sevimli ama, çiçeklerin yapraklarını yemiş yaramaz.
Geçen sene gelen yavru,
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=166466&d=1282077591
Sevgi Durul
21-05-2011, 00:34
Bulutlu havada bahçe.
214546
Biberiye, yazkarı, hatmi çiçeği
214547
Bu çiçeği çok seviyorum.
214548
Çörekotları tomurcukta.
214549
Tırtılın yediği gül de tomurcukta.
214550
Sevgi Durul
21-05-2011, 00:42
214555
214554
214551
214552
214553
Sevgi Durul
21-05-2011, 00:47
Meyvelerdeki gelişmeler.
214556
Armutsuz armutta bir iki tane armut var.
214557
Çiçeği burnunda elmalar.
214558
Hünnap yapraklanıyor.
214559
Sevgi Durul
21-05-2011, 00:50
Yağmur bastırınca domateslerin dikimi yarım kaldı.
214560
214561
ciceksever70
21-05-2011, 15:06
Filbahri'yi geçen hafta pazar da gördüm .İsmini sorduğumda manolya dediler.Ben manolya olamaz deyince filbahri olarakta bilinir dedi satıcı. Neredeyse alıyordum (dikilecek yer varmış gibi ) ,sonun da mantığım galip geldi almadım :)
Ama listeden de silmedim .Sorunlu bir çalımı ,bit böcekle arası nasıl ....zaman içinde
teecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Kaplumbağa çok çok güzel ,atmayın lütfen.Yavruları olabilir ,üstelik kimbilir kaç yıldır
orada yaşıyordur .Geçen bahar bu büyüklükte bir tane görmüştüm yanın da yavrusu ile dolaşıyordu.O yavrunun annesi ile oynadığını gördüm.Öyle güzeldiler ki.:))))
Nurcan hanim sevgili SDurul`un iznine siginarak filbahri ile ilgili bildiklerimi paylasayim. Hic zahmeti olmayan bir cali, ekin ve unutun. Budanmadikca daha bol cicekleniyor. Ben ancak sekli bozulan dallari kesiyorum. Mis gibi de kokusu var. Simdiye kadar bit böcek görmedim üzerinde. Cicekli dönemi cok kisa sürüyor ancak bahcelere güzellik katan bir bitki. Sevgiler.
nurcanaybay
22-05-2011, 11:11
Çiçeksever ;
bilgiler için teşekkür ederim.Sadece bahar da açtığına göre begonvil yakınına dikebiliriz
öyleyse ,birinin çiçeği geçtiğin de diğeri göz doldurur.
karalale
22-05-2011, 19:36
Merhabalar, bende yazdıklarınıza göz misafiri oldum. Fil bahri (ben çocukluğumdan beri 23 Nisan çiçeği olarak bilirdim) için yazıcam. Aşşağıda koyacağım resim eğer fil bahri ise, her sene çok güzel açmasına rağmen yeni çıkan kaba filiz dalların da aşırı böceklenme oluyor. Çiçekli dallar tertemiz ancak tüm taze filizler kapkara böcekli. Bilgilerinize, selamlar....
Sayfalardır bahçeye bakıyorum sevgili SDurulcum, değişiklikler farkediliyor, güzellikler emeklerinize sağlık eşinin , senin.
Aklım kaplumbağada kaldı;)
Sevgi Durul
22-05-2011, 23:30
Sevgili karalale, bilgi paylaşımı için teşekkürler. Nasıl bir böcekse, yaprakları ne hale getirmiş?:mad: Dikkatli olmak gerekiyor. Diğer bitkilere de sarabilir. Can sıkıcı bir durum. Bu böceklerden kurtulmak için, ilaçlama şart sanırım.
Teşekkür ediyorum, Sevim öğretmenim. Güzel gören gözlerinize sağlık.
Kaplumbağaya bir daha rastlamadım. :)
Sevgi Durul
23-05-2011, 13:34
[QUOTE=SDurul;800738]
Muşmulanın çiçeğini kaçırdım galiba, oluşmaya başlamış.
210477
Önce bir yanlışı düzelteyim. Dün bahçede yeni açmış bir ağaç gördüm. Önce ne ağacı olduğunu anlayamadım. Nasılsa öğrenirim, diye fotoğrafını çektim. Meğer bu daha önce, açtı geçti sandığım muşmulaymış. Hayatta daha önce, hiç dikkat etmemiştim. Benim gibi daha önce görmeyenler için...
Meyve sandığım oluşum tomurcuk başlangıcıymış.
215263
215264
215265
Merhabalar, bende yazdıklarınıza göz misafiri oldum. Fil bahri (ben çocukluğumdan beri 23 Nisan çiçeği olarak bilirdim) için yazıcam. Aşşağıda koyacağım resim eğer fil bahri ise, her sene çok güzel açmasına rağmen yeni çıkan kaba filiz dalların da aşırı böceklenme oluyor. Çiçekli dallar tertemiz ancak tüm taze filizler kapkara böcekli. Bilgilerinize, selamlar....
Dallarda olan büyük böcekler, küçük zararlıları mı yiyor, merak ettim.
Sevgili SDurul, süsenleriniz çok güzel.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.