PDA

View Full Version : SDurul / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

serkanhoca
30-12-2011, 13:09
Merhabalar,
Olgunlaşmadan topladığınız altın çilekleri nasıl değerlendiriyor sunuz?
Paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
Bu arada, mutlu yıllar dilerim.

Mesut Karakaş
30-12-2011, 17:16
s.durul abla bahçeniz gerçekten çok güzel.Emeğinize yüreğinize sağlık. Güzel iltifatları bence en çok eşiniz hakediyo. Ama erkekler hep arka planı tercih ediyolar.:) Rabbim inşallah bu güzellikleri daim kılar. Ve umarım bu çabaları çocuklarınız torunlarınız destekler sizlerin izini takip ederler. Zira dalından koparılarak yenen bir meyvenin sebzenin hazzı tarif edilemez. Sanırım artık eşiniz oldukça yorulmuş olcakki ceviz lerin altındaki yaprakları toplama **** yakma zahmetinde bulanamadı. Ben zararını gördüm de onun için söylüyorum . Yaprakları yakarsanız mantar için geçit vermemiş olursunuz. Sevgiyle kalın yeni yılda mutluluklar ve sağlık dilerim.

Sevgi Durul
02-01-2012, 12:45
Olgunlaşmadan topladığınız altın çilekleri nasıl değerlendiriyor sunuz?

Sayın serkanhoca, altın çilekleri diğer bazı meyveler gibi toplandıktan sonra
olgunlaşırlar mı diye beklettim. Olgunlaşmadılar, büyük ihtimalle komposta ilave edilecekler. İyi yıllar...

Sevgi Durul
02-01-2012, 12:55
s.durul abla bahçeniz gerçekten çok güzel.Emeğinize yüreğinize sağlık. Güzel iltifatları bence en çok eşiniz hakediyo. Ama erkekler hep arka planı tercih ediyolar.:) Rabbim inşallah bu güzellikleri daim kılar. Ve umarım bu çabaları çocuklarınız torunlarınız destekler sizlerin izini takip ederler. Zira dalından koparılarak yenen bir meyvenin sebzenin hazzı tarif edilemez. Sanırım artık eşiniz oldukça yorulmuş olcakki ceviz lerin altındaki yaprakları toplama **** yakma zahmetinde bulanamadı. Ben zararını gördüm de onun için söylüyorum . Yaprakları yakarsanız mantar için geçit vermemiş olursunuz. Sevgiyle kalın yeni yılda mutluluklar ve sağlık dilerim.

Sayın Mesut Karakaş kardeş, bahçemizi beğendiğiniz için teşekkür ederim.

Evet, bütün güzel iltifatları eşim hak ediyor, hepsi onun eseri. Buradan ben de kendisine teşekkür ediyorum. Ama arka planda değil, sadece forumda yazmıyor.

Önceki yıllarda yapıyorduk, bu yıl yaprakları toplayıp yakmadık. Ağaçlar büyüdükçe yapılacak işler ve yorgunluklar artıyor. Umarım zararını görmeyiz.

Ben de size huzurlu sağlıklı bir yıl diliyorum.

serkanhoca
02-01-2012, 14:04
Teşekkürler verdiğiniz bilgi için.
Benimkiler de bir türlü olgunlaşmadılar, kıyamadım dışarıda kalmalarına ve yeşilken topladım. İnternette olgunlaşmayan altın çileklerin yenmemesi gerektiği gibi bir bilgi okumuştum, o nedenle sormak istemiştim.

hanndan
06-01-2012, 16:15
Sevgili SDurul,sağlıklı nice yıllara inşallah ailenizle birlikte bir ömür boyu.
Sevgiler

Sevgi Durul
07-01-2012, 11:37
Sevgili hanndan, teşekkürlerimizle...

262942

Her şey dilediğinizce olsun. Sevgiler...

Mesut Karakaş
16-01-2012, 18:15
S.durul abla sanırım cevizleriniz kaman cevizi. Takip ettiğim kadarıyla antraknoza hassas . Zira mantar ilaçlaması yapıyosunuz. Peki cevizleriniz kaç yaşında ağaç başı verimleri ne kadar paylaşabilirmisiniz acaba?

Sevgi Durul
16-01-2012, 18:31
Bizim ceviz ağaçlarının, on kadarı kaman. On iki yaşındalar ve eşimin kabaca hesaplamasıyla, kamanlardan ağaç başı 7kg. verim aldık. Eşime göre verim az ve cins değişikliğine gideceğiz.

Mesut Karakaş
16-01-2012, 20:26
kamandan başka neler var acaba sdurul abla. az da görünse allah bereket versin. Sanırım kurda kuşa çok kaptırdınız. Cevizin aslında bu bakımla kabuklusunun 20 tl olması lazım...

Mesut Karakaş
16-01-2012, 20:47
Valla abla kaman cevizi fidanı satanlar ve internette anlatanlar kaman cevizinin 10 yaşında 30 kg verdiğini söylüyorlar. Ya bu arkadaşlarda var sorun ya da biz ceviz yetiştirmesini bilmiyoruz...

Mesut Karakaş
16-01-2012, 21:03
abla acizane tavsiyem - çok bilmemekle beraber- mart ayında iştahlı sürgün uçlarını eşiniz bağ makası ile vursun cevizlerin. Akıl vermek değil amacım sakın yanlış anlamayın... Aşağıdaki link te öyle dediği için . Ben gecen sene yaptım faydasını gördüm. Yoksa cevizler kavak gibi uzayıp gidiyo... Yeni ceviz ekecek olan arkadaşlarada verdiğiniz rakamlar umarım yol gösterici olur. Şimdilerde Türkiyenin 4 bir yanında ceviz ekimi yapılıyo. Bu kadar uğraş ve çabaya 12 yaşında 7 kilo alınıyorsa ancak bu işi sevmek kesinlikle maddiyatı düşünmemek ten kaynaklanmış olsa gerek. Saygılarımı ve hürmetlerimi arz ederim...

Mesut Karakaş
16-01-2012, 21:04
Ceviz Fidanl11 Ceviz Ceviz Yeti_tirme Ceviz Fidanlar1 Ceviz Fotoraflar1 (http://www.cevizci33.com/bakim/)

Sevgi Durul
19-01-2012, 13:32
Sayın Mesut Karakaş kardeş, bizde Kamandan başka, Şebin, Bilecik, Yalova1, Yalova2 cinsleri ve birkaç adi ceviz var. Aslında en iyi verimi bu sene aldık. Önceki yıllarda görülen güneş yanıklığından da kaolin kili sayesinde kurtulduk.

Biz bahçeyi oluştururken işin maddi getirisini pek düşünmedik. Bahçe kendi masraflarını karşılasa bizim için yeterli olacaktı. Fidanlar dikildikten sonraki yıl gördüğümüz tek cevizler bile bizi oldukça sevindirmişti. Ağaç yetiştirmek, öğretmenlik gibi, sevgisiz asla olmaz.

Kabuklusu 20L. nerede, biz cevizleri 8 ve 9L. olarak elden çıkardık. O kadar çok soran oldu ki, bir o kadar daha olsa gidecekti. Kendimize bile kalmayacaktı neredeyse.

Eşim sürgün uçlarını hep alıyor, bir de İnegöl'e gittiğinde, uzun ve ayarlanabilir galiba, ağaç budama aleti aldı. Zaten Chandler ve Pedro cinsi aşılanacak ağaçlar güzün işaretlenmişti. Aşamalı olarak cins değişikliği yapılacak.

Ayrıca kaolinin etkisini gösterebilmek için, ceviz ayıkladığımda iç fotoğraflarını yüklerim. Teşekkürler...

hk50
19-01-2012, 13:50
Sn SDurul.
Ceviz cinsleri belirtmişiniz teşekkür ederim.Bunlara tozlayıçı olarak hangisine hangisini kullanıyorsunuz?
Saygılar.

Mesut Karakaş
20-01-2012, 18:19
Abla şebin, bilecik cevizi ni 8-9 lira ya hakkaten ucuz vermişsiniz. Siz onları bide makina ile soydunuz iç kararması yapmadan. Seneye bence nasip olursa 12-15 lira arasında verin... 8-9 liraya millet kabuğundan ayrılmayan cevizleri alıyor. Çekirdeğin kilosunu bile 7-8 lira ya alıyoruz. Size sorduğum soruyu lilium ( nail abi) ye de sordum. 5 yaşındaki chandler cevizlerinden 5 er kilo aldım dedi ağaç başı... Dolayısıyla pedro-chandler projenize ben de destek veriyorum. Ama dediğiniz gibi en başta sevgi ve ilgi geliyo...

Sevgi Durul
21-01-2012, 12:46
Sn SDurul.
Ceviz cinsleri belirtmişiniz teşekkür ederim.Bunlara tozlayıçı olarak hangisine hangisini kullanıyorsunuz?
Saygılar.

Sayın hk50, cevizlerin aslında hepsi birbirinin tozlayıcısı. Eşime yazdırdım, buraya aktarıyorum. Umarım yararlı olur. Saygıyla...

Şebin- Bilecik ve Yalova1 çeşitleri ile,
Bilecik- Şebin ve Yalova3 ile
Kaman- Şebin ile,
Yalova1- Şebin ve Yalova4 çeşitleri ile tozlanır.

Sevgi Durul
21-01-2012, 12:56
Abla şebin, bilecik cevizi ni 8-9 lira ya hakkaten ucuz vermişsiniz. Siz onları bide makina ile soydunuz iç kararması yapmadan. Seneye bence nasip olursa 12-15 lira arasında verin... 8-9 liraya millet kabuğundan ayrılmayan cevizleri alıyor. Çekirdeğin kilosunu bile 7-8 lira ya alıyoruz. Size sorduğum soruyu lilium ( nail abi) ye de sordum. 5 yaşındaki chandler cevizlerinden 5 er kilo aldım dedi ağaç başı... Dolayısıyla pedro-chandler projenize ben de destek veriyorum. Ama dediğiniz gibi en başta sevgi ve ilgi geliyo...

Kardeş, az olsun, temiz olsun dedik. Seneye için, sağ olursak tabii bu fiyattan olmaz. Biz memur insanlar olduğumuz için alışmamışız satmaya. Siteden bir arkadaş özelden satın almak için mesaj gönderdiğinde, ona para ile göndermek ağırıma gitmişti.

Bahçeyi oluştururken maddi beklentimiz yok demiştim ama zamanla bahçenin maddi getirisi olacak gibi görünüyor. Örneğin, zeytinlerden şimdilik kendi yağımız anca çıkıyor. Ürün arttıkça fazlası maddi olarak dönecek. Bunları biz görmeyiz, umarım çocukların işine yarar.

Sevgi Durul
22-01-2012, 13:08
Evin bahçesinden bir kaç görüntü çektim. Korktuğumun aksine çoğu canlı ve inadına yaşamışlar. Dahlia, ortanca, potentilla, amaryllisler ve bazılarının yaşayıp yaşamadığı daha sonra belli olacak.

Ne olduğunu bilemediğim bitki. Lale olabilir mi?

265263

Kardelenlerin üç beş tanesi çıkmışlar.

265260

Güzün tohum aldıktan sonra budadığım kına renkli şebboy.

265261

265262

Sevgi Durul
22-01-2012, 13:32
Arkadaşlar merak ediyorlardı ve tanışma zamanı geldi. Artık 6 aylık olduk.
Torunumuz, yeşeren dalımız, gülümüz sümbülümüz, ayvamız narımız, biriciğimiz...

265264

Yücel Canpolat
22-01-2012, 13:47
Allah nazarlardan saklasın,
Allah nazarlardan saklasın,uzun sağlıklı ömürleri olsun analı babalı büyüsün,Rabbim herkese böyle güzellikler mutluluklar versin,darısı bizlerin başına Sayın hocam:)

orion1988
22-01-2012, 14:22
Allah nazardan saklasın maşallah:)

Manolya_
22-01-2012, 14:25
Sevgili SDurul,
Torun çok şirin. Rabbim uzun ve sağlıklı ömürler versin.
Herşeye bedel değilmi torun.
Bahçenizin en güzel çiçeği olmuş. Maşallah analı babalı ve saglıklı büyüsün.
Bu kış hiç sıkılmazsınız eve neşe getirmiş torun.
Selam ve sevgilerimle
Asu

acemifüsun
22-01-2012, 14:51
Oy oy! Maşallah, koca gözlü:) Sevgili SDurul çok güzel bir şey:) Allah bağışlasın, analı, babalı büyüsün, güzel günler görsün:)

sakdag
22-01-2012, 15:12
Tatlışım benim, maşallah Sevgi hanım, analı babalı büyüsün, en tatlı BİRİCİĞİMİZ... :)
Allah uzun ömür versin...

fatma sunay
22-01-2012, 15:44
Sevgii SDurul

Torununuz çok tatlı allah bağışlasın .
Allah analı babalı büyütmek nasip etsin.

Karların arasından çıkan kardelen beni mestetti çok seviyorum ama soğaını bulmak mesele.
Birde bırakıp geliyorum açtıklarını görmüyorum.

Canım cevizlerin cinslerini yazmışsın bende bu sene bir kaç ceviz fidanı almak istiyorum bana Yalova'dan al dediler ama nasıl getirtirim bilmiyorum. Birde burdan götürmesi var.
Baharda erken gidebilirsem ziraate yazdırmak istiyorum.
Çünkü bizim cevizler çok büyük ev boyu uzunluğu var çarpması çok zor oluyor.

Şimdiden bahçe işlerini düşünmeye başladık hadi hayırlısı.....

Akhisarlı
22-01-2012, 19:57
maşallah.

kelebekçalısı
22-01-2012, 20:50
Sevgili SDurul hanım Allah analı babalı mutluluk içinde büyütsün,Allah nazardan korusun,torun sevgisi eminim bir başkadır:)Darısı benim başıma.
Görüşmek dileğiyle esen kalın.

jineop
24-01-2012, 13:08

265264

Ay çok şeker bir fıstık bu, tam yemece. Maşallah çok sağlıklı görünüyor. En tatlı ayları şimdi. Benim yerime onu şöyle ses çıkararak şiddetli bir öpermisin.

mrduran
25-01-2012, 11:45

265264

Maşallah efendim, ALLAH tahtını bahtını gönlünü açık etsin, sayesinde sizleri de mutlu kılsın inşallah.

Bahçenizdeki ürün niyetine yeme hesaplarındaymışsınız gibi geldi bana efendim:))). Yeyin afiyet olsun.

Sağlıkla yaşasın o ve tüm sevenleri inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Uzaylı
25-01-2012, 14:38
Sayın SDurul; Allah torunuzu nazarldan korusun dilerim. Çok şeker maaşallah. Gözler ışıl ışıl... Bahçe keyfinin tadını alınca, hep babaanne isteyecek.;)

Sevgi Durul
27-01-2012, 11:19
Sevgii SDurul

Allah analı babalı büyütmek nasip etsin.

Karların arasından çıkan kardelen beni mestetti çok seviyorum ama soğaını bulmak mesele.
Birde bırakıp geliyorum açtıklarını görmüyorum.

Canım cevizlerin cinslerini yazmışsın bende bu sene bir kaç ceviz fidanı almak istiyorum bana Yalova'dan al dediler ama nasıl getirtirim bilmiyorum. Birde burdan götürmesi var.
Baharda erken gidebilirsem ziraate yazdırmak istiyorum.
Çünkü bizim cevizler çok büyük ev boyu uzunluğu var çarpması çok zor oluyor.

Şimdiden bahçe işlerini düşünmeye başladık hadi hayırlısı.....

Sevgili fatma sunay, küçücüğümüzle ilgili iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum, öncelikle.:)

Kardelenleri ben de çok seviyorum. Şimdilerde açtılar ama bahçe çamur içinde, inip şöyle bir yakından bakamıyorum. Kardelen soğanı konusunu hiç düşünmeyin, eğer isterseniz baharda ben size gönderirim.:)

Ceviz için iyi düşünmek gerekiyor. Biz mevcut ağaçlarımızı aşamalı olarak Chandler ve Pedro cinsine aşılayacağız. Araştırın ve sizin Eğin iklimine uygunsa onlardan dikin derim, ben.:) Şebin ve Kaman cinslerini araştırmanızda da yarar var.

Bahçe işlerine az kaldı, Şubat, Mart çabuk geçer ve hepimiz az kayıplarla kışı atlatırız inşallah.:)

Periş
27-01-2012, 19:42
Sevgii SDurul

Allah analı babalı büyütmek nasip etsin Maşallah ;)

günebakan
27-01-2012, 22:07
Maşallah,maşallah ne kadar sevimli Allah analı babalı büyütsün sevgili Sdurul çok tatlı :)

mandalinci
28-01-2012, 07:01
Torun baldan tatlı, maşallah, Allah analı babalı büyütsün inşallah.

maki01
28-01-2012, 13:18
Gıdışından uzun uzun koklamak ve öpmek isterdim sevgili arkadaşım ama olsun fotoğrafda da olsa görebildik ya diyorum içimden.

Sevgi yumağı bir ailede tüm sevenleriyle birlikte upuzun bir yaşam diliyorum minik prensesimize. Benim için kokla ve öp olur mu? Kulağına " Teyzen için" diye fısıldamayı da unutma lütfen...

ciceksever70
30-01-2012, 20:33
Masallah sevgili SDurul cok tatli bir kiz. Bu kizlar hep böyle bilmis bilmis mi bakar? Bizimki de sanki büyümüs de herseyi anliyormus gibi bakiyor. Sevgiler.

Güler
01-02-2012, 07:34
Sevgili S.Durul, eğer mesajında yazmasaydın bu dünya güzeli, dünya tatlısı şeyi görmekten mahrum olacaktım.

Allah bütün kötü nazarlardan korusun onu. Analı babalı, babaanneli-anneanneli ve dedeleriyle huzur içinde büyür inşallah.

Maşallah, maşallah. Lütfen benim için de saçlarını koklaya koklaya öp onu.
Yaşına geldiğinde bahçenin sahibi o olacak, her yeri talan da etse kimsenin gıkı çıkmayacak, göreceksin. ;)

cemo
01-02-2012, 09:43
Ben o düğme ağzı, fındık burnu, badem misali gözleri yerim yerimmmmm..
Kırk bin kere maşallahhhh.
Rabbim esirgesin, sağlıkla mutlulukla hep beraber yaşayın siz.

Pınar a söyliyeyim de, sık sık bu güzelliğe baksın da, bizim kızımız da böyle nar tanesi gibi olsun.

Bahçenin en güzel süsü, baharda cıvıl cıvıl renk katacak sizlere inşallahhh.

Öpüyorum o mis bebeşi ve sizleri.

dağ çiği
02-02-2012, 18:41
oyy, oyy,kırkbirkere maşallahh. Allah nazarlardan saklasın çok güzelmiş Sevgi bebeğimiz,Allah bahtını güzel ömrünü uzun eylesin.Sevenleriyle,Sağlıkla sıhatle huzurla büyüsün.

Sevgi Durul
14-02-2012, 10:45
Masallah sevgili SDurul cok tatli bir kiz. Bu kizlar hep böyle bilmis bilmis mi bakar? Bizimki de sanki büyümüs de herseyi anliyormus gibi bakiyor. Sevgiler.

Evet ya, sevgili ciceksever, zamane çocuğu bunlar. Zeki olacak gibi görünüyor, genetik dermişim.:D

Evimizde şimdilerde açan Japon gülünü, Graz'a size ve Karya'ya gönderiyorum. Sevgiyle...

269051

Sevgi Durul
14-02-2012, 12:49
Sevgili S.Durul, eğer mesajında yazmasaydın bu dünya güzeli, dünya tatlısı şeyi görmekten mahrum olacaktım.

Sevgili Güler Hanım, güzel sözleriniz için teşekkür ederim. O gün mesajlaştığımızda küçücüğümüzden söz açılınca, hatırlatayım dedim.;)

Allah bütün kötü nazarlardan korusun onu. Analı babalı, babaanneli-anneanneli ve dedeleriyle huzur içinde büyür inşallah.

Amin, amin, Allah hepimizin evlatlarını kem gözlerden korusun, güzel günler göstersin.

Yaşına geldiğinde bahçenin sahibi o olacak, her yeri talan da etse kimsenin gıkı çıkmayacak, göreceksin. ;)

Şimdiden hünnaplara ve elmaya el attı.:) Hünnap tabağını önüne koyduk. Eline alıp öyle bir inceleyişi var ki, çok güldük. Dağıttı, yerler gökler hünnap oldu. Allahtan ağzına atmadı, oysa her şeyi ağzına götürüyor.

269060

Yücel Canpolat
14-02-2012, 13:03
oooyyy ooyy ooyyy,Allah esirgesin,yanacıkları da nasıl sarkıtmış:)

tturt
14-02-2012, 13:03
Maşallah, allah korusun, sağlık içinde huzurlu ve mutlu bir yaşamı olsun.

esk nisagül
15-02-2012, 16:28
Maşallah SUBHANALLAH çok tatlı yureği ve bahtı güzel bir insan olarak buyusun inşaallah hayırlı evlat olsun bizim içinde koklayın

Sevgi Durul
16-02-2012, 13:57
Şu anda burada yoğun kar yağışı ver ve okullar iki gün tatil edildi. Pencereden iki fotoğraf çektim. Pek güzel bir kar manzarası değil ama ardından iç açıcı görüntü geliyor.:)

269314

Bu fotoğrafları ise 15.03.2011 de çekmişim. Yine aynı zamanda açarlarsa bahara tam bir ay var.:) Bahçede en erken açanlar, bademler...

269315

269316

jineop
18-02-2012, 12:54
Merhaba, taze bademi çok severim. Bu kadar güzel ağacı olduğunu gördükten sonra hemen yetiştirmek istiyorum. Her şey için gönülden teşekkürler.

Sevgi Durul
19-02-2012, 13:45
Sevgili lir, bence de hemen dikmelisin. Yalnız çiçeği ve meyvesi çok güzel olan buradaki (http://www.agaclar.net/forum/778228-post1182.htm) bademden dikmeni tavsiye ederim. Elle kırılabiliyor, bizdeki daha küçük, kayda değer meyve alamadık henüz. Sevgiyle...

Orhan Özbilgiç
19-02-2012, 16:26
[QUOTE=SDurul;902340]Arkadaşlar merak ediyorlardı ve tanışma zamanı geldi. Artık 6 aylık olduk.

Ohoooooooo! Bırakın altı aylığı 7 aylık bile olmuş. Ben yeni farkettim. Demekki epey bir zamandır bahçenize gelmemişim.

''İyi günün vakti geçmez.'' derler. Allah analı babalı büyütsün. Bahtı açık olsun.

Bademleri gösterdinizde, bugün yakınımızdaki bir sokakta bir badem ve bir erik ağacının açmak için adeta can attıklarını hissettim. Demekki cemreler düşmeye başlayınca, onlarda patlayacaklar.

Bu kış baharı galiba daha çok özledik. Çünkü sürekli soğuklar ve kar yağışları, hepimizi evlerimize kilitledi.

Nice baharlara ve yazlara öğretmenim.

Sevgi Durul
22-02-2012, 21:26
Ohoooooooo! Bırakın altı aylığı 7 aylık bile olmuş. Ben yeni farkettim. Demekki epey bir zamandır bahçenize gelmemişim.

''İyi günün vakti geçmez.'' derler. Allah analı babalı büyütsün. Bahtı açık olsun.

Bademleri gösterdinizde, bugün yakınımızdaki bir sokakta bir badem ve bir erik ağacının açmak için adeta can attıklarını hissettim. Demekki cemreler düşmeye başlayınca, onlarda patlayacaklar.

Bu kış baharı galiba daha çok özledik. Çünkü sürekli soğuklar ve kar yağışları, hepimizi evlerimize kilitledi.

Nice baharlara ve yazlara öğretmenim.

Sayın Öğretmenim, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Genelde güncel fotoğrafları yüklemeye gayret ediyorum. Biliyorsunuz kış uzun ve çetin geçiyor. Haliyle bahçeden uzak kaldık. Badem çiçeği fotoğraflarını biraz olsun bahara yaklaştığımızı hatırlamak için yükledim.

Eşim pazartesiden beri her gün gidiyor, kendi yapabileceği budamaları yaptı. Yarın da budayıcı götürecek. Yapılacak iş çok. Onlarca ceviz aşılanmayı bekliyor. Ben okul açık olduğu sürece hafta içi gidemeyeceğim, torunla evdeyiz.:)

Hep birlikte, sağlıklı baharlara yazlara...Saygıyla...

jineop
24-02-2012, 15:47
Sevgili arkadaşım bitkiler uyanmaya başlamıştır. Fotograf makinan tozlanmaya başlamış. Torun çok tatlıdır elbet ama buraları ihmal etme:p

sevim.K
24-02-2012, 17:01
Sevgicim çok güzel:)) Allah nazarlardan saklasın. Allah analı babalı büyütsün sede ve anneanneleriyle:) Bayıldım torununa , dünya tatlısı. Lütfen benim içinde kucakla, öp sevgiyle..

Sevgi Durul
25-02-2012, 13:41
Sevgili arkadaşım, önerini dikkate alacağım. Buralarda fide için bakınmaya başladım. Sevgiler.

Sevgili jineop, yeni açılan bademle ilgili başlıklarda çeşitleri, yetiştirilmesi hakkında güzel bilgiler var. Bir bak istersen.

Sevgili arkadaşım bitkiler uyanmaya başlamıştır. Fotograf makinan tozlanmaya başlamış. Torun çok tatlıdır elbet ama buraları ihmal etme:p

Pozitif enerjinle hoş geldin arkadaşım. Yarın yağış olmazsa, bahçeye gideceğiz, çekecek bir şey bulursam makinanın tozu gider belki.:D Sevgiyle...

Evin bahçesi, düzenlenmesi ve drenaj olmadığı için don çamuru içinde. Dün çamurlara bata çıka kardelenlerin yanına indim. O kadar çok soğan dikmiştim ki 5-10 tane ancak çıkmış. Bazı soğanlar toprağı sürüklenmiş açıkta kalmışlar. Onları yeniden toprağa gömdüm.

Senin bahçe fotoğrafları yanında pek bir yavan görüntüler ama kardelenleri çok seviyorum.;)

270630

270631

mandalinci
25-02-2012, 14:24
Ne kadar zarif çiçekler ve resim de çok güzel çekilmiş.

Acaba kardelenlerin soğanları satılıyor mu ve nereden temin edebilirim, İzmir de olur mu?

Sizi çok bunaltmadığımı umarım, iyi çalışmalar dilerim.

Sevgi Durul
26-02-2012, 08:27
Ne kadar zarif çiçekler ve resim de çok güzel çekilmiş.

Acaba kardelenlerin soğanları satılıyor mu ve nereden temin edebilirim, İzmir de olur mu?

Sizi çok bunaltmadığımı umarım, iyi çalışmalar dilerim.

Sayın mandalinci, teşekkür ederim. Kardelen soğanlarını ben Eskişehir'den annemlerin bahçesinden getirmiştim. Satılıp satılmadığını bilmiyorum. Eğer isterseniz, size bir kaç soğan gönderebilirim. O zaten bir tane bile olsa, giderek çoğalıyor.

Ben de size bahçe çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Sevgiyle...

Doğayla Barış
26-02-2012, 09:02
Sevgili SDurul bu ne güzel mutluluk. Altın topunuz harika bir bebiş. Maşallah.
Allah nazarlardan saklasın, analı babalı, sizlerle beraber mutlu bir ömür diliyor, izninizle minik gıdısından öpüyorum.
Bademler ne güzel açmış. Kardelenler harika.

jineop
27-02-2012, 08:11
Sevgili arkadaşım, uzak bahçeye gidebildin mi?
Soğanlılarını merak etme çiğdem dışındakiler ancak kendilerini gösterecektir. Bol yağmur ara da çıkan güneş onların ilacı. Badem fidesi için hala bakınıyorum. Büyük fidanlıkta yoktu. Halbuki hünnabı ordan almıştım. Bulurum elbet. Genel alana ekmeyi düşünüyorum. İstediği gibi büyüsün... Sevgiler.

Sevgi Durul
27-02-2012, 16:58
Sevgili SDurul bu ne güzel mutluluk. Altın topunuz harika bir bebiş. Maşallah.
Allah nazarlardan saklasın, analı babalı, sizlerle beraber mutlu bir ömür diliyor, izninizle minik gıdısından öpüyorum.
Bademler ne güzel açmış. Kardelenler harika.

Sevgili Doğayla Barış, öncelikle sayfamıza hoş geldiniz.:) Biriciğimiz için yazmış olduğunuz iyi dileklerinize teşekkür ederim. Biz onu çok seviyoruz, başka hiç bir sevgiye benzemiyor sevgisi. Allah sizlere de göstersin böyle bir sevgiyi.:)

Artık 8. ayımızdayız. Desteksiz oturabiliyoruz, sesler çıkarıyoruz. En önemlisi çevremizdeki insanları tanıyor, ona göre tepki veriyoruz. Annesi okuldan geldiğinde öyle bir sevinip çırpınıp atılıyor ki, Bugün Allah'ım dedim, hiç bir çocuğu anasız babasız bırakma.

Bu Afrika menekşesini ve gülü size armağan ediyorum. Hani ilk ziyaretiniz ya, her zaman beklerim. Sevgiyle...

271141

271142

Yanlış anlaşılma olmasın, o açan bademler geçen senenin. Birazcık kışın kasvetinden kurtulabilmek için eklemiştim. Az kaldı, yakında yine açarlar.:)

Sevgi Durul
28-02-2012, 10:25
Sevgili arkadaşım, uzak bahçeye gidebildin mi?
Soğanlılarını merak etme çiğdem dışındakiler ancak kendilerini gösterecektir. Bol yağmur ara da çıkan güneş onların ilacı. Badem fidesi için hala bakınıyorum. Büyük fidanlıkta yoktu. Halbuki hünnabı ordan almıştım. Bulurum elbet. Genel alana ekmeyi düşünüyorum. İstediği gibi büyüsün... Sevgiler.

Sevgili jineop, bu avatarını çok seviyorum, söylemeden geçemedim.

En sonunda pazar günü uzak bahçeye gidebildik. Çok bulutlu bir havada ne kadar olabilirse özlem giderdik. O gün gerçekten kasvetli bir hava vardı. Ben tek tek ağaçları ve bitkileri dolaşarak onlardaki uyanışları görüntülemeye çalıştım.

Dikensiz böğürtlenin biri göz çıkarmaya başlamış. Diğeri daha gölge bir yerde, onda kıpırtı yok.

271198

271199

Sonbaharda diktiğim gül çeliklerinin bazıları da sanırım tutmuş.

271200

271201

Cevizdeki uyanış da böyle.

271203

cemo
28-02-2012, 10:31
Size bahar gelmiş, gözler uyanmış ne güzel. Biz hala kar ve tipi ile boğuşuyoruz arkadaşım.
Sabır diye diye aylar geçti. Gecen hafta 2 gün güneş yüzü gördük havalara uçtuk.
Size gelen bahar görüntülerini bekliyorum.

Satı Uğurtan
28-02-2012, 11:23
Sevgili SDurul, cemonun dediği gibi burasıda bu yıl yazı göremeyecek galiba, geçen hafta üç gün güneşi görünce bahçemi özlediğimi hissettim ve kendimi donmuş dağılmış bahçemde buldum, umarım bahçelerimizde çok fazla hasar olmaz.
Sevgili SDurul, bitkilerin uyanışı çok güzel bizde daha başlamadı daha çok resim bekliyoruz sevgiler.

cemo
28-02-2012, 11:27
Bahçe fotoğrafları yanında en güzel çiçeğini eklemeyi unutma. Büyüdüğünü hep beraber görelim isterim.
Kardelenler harikaa, söylemeden geçemiyeceğim.

günebakan
28-02-2012, 11:57
Bizim burda da kar boran durmuyor kardelenler bile başını çıkaramadı kardan sizinkiler harika görünüyor maşallah gül çelikleri tutmuş görünüyor sevgili Sdurul bol bol çiçeklenirler inşallah:)

Yücel Canpolat
28-02-2012, 12:15
Bulgur taşının görüntülerini ne zaman göreceğiz Hocam?

loveflower
28-02-2012, 12:34

265264

Maşallah! Sevgili SDurul, yeni gördüm bu güzelliği,çok tatlı:) Allah nazarlardan korusun, hayatı huzurlu, sağlıklı ve mutlu geçsin dilerim.

Sevgi Durul
28-02-2012, 12:37
Bulgur taşının görüntülerini ne zaman göreceğiz Hocam?

Kardeş, sizin güzelim at arabasını gördükten sonra yüklemeyecektim, naçizane görüntü bu. Tahta kısımları çürümüş, yeniden yapılacak.

271238

Bu taşı da evcikte dolabın üzerinde buldum. Orayı temizlerken eşime bu ne, nereden buldun, diye sordum. Çapa çekerken topraktan çıkmış, bizim taşlı tarlada. İlginç görünümlü taşlar.

271239

Evciğimizin tek süsü koyun postu.

271240

Yücel Canpolat
28-02-2012, 13:10
Sayın hocam bulgur taşı çok harika ne güzel muhafaza edilmiş benim ki eksik kırık dökük kıymetini bilin,duvarda asılı post ve tüfeğiniz çok güzel devamı eminim gelecek zira bahçelerimiz süsleriyle güzel beyefendiye selamlar:)

Sevgi Durul
28-02-2012, 15:07
Sevgili SDurul, cemonun dediği gibi burasıda bu yıl yazı göremeyecek galiba, geçen hafta üç gün güneşi görünce bahçemi özlediğimi hissettim ve kendimi donmuş dağılmış bahçemde buldum, umarım bahçelerimizde çok fazla hasar olmaz.
Sevgili SDurul, bitkilerin uyanışı çok güzel bizde daha başlamadı daha çok resim bekliyoruz sevgiler.

Sevgili Satı hanım, sizi burada gördüğüme sevindim.:) Evet arkadaşım, bu sene soğuklar gitmiyor. Pazar günü bulutlu olsa da hava sakindi. Bu gün ise kar fırtına, ortalık yıkılıyor. Bahçelerde fazla hasar olmaması benim de dileğim.:) O gün akşam üzeri havanın durumunu gösteren fotoğraf.

271273

Fındıktaki uyanış.

271274

Fındıktaki bu oluşumları ilk kez gördüm.

271275

Kiraz meyve gözü.

271276

Kocayemiş yine meyve yapmamış, çiçekleri kurumuş kalmış.

271277

kelebekçalısı
28-02-2012, 15:24
Sevgili SDrul,fındığın uyanışının resmini ve kirazınızın meyve gözü resmini görmek beni çok heyecanlandırdı.Acaba benimkiler nasıllar diye düşünceye daldım.Bahçenizin bereketi bol olsun.Sevgiler.

Uzaylı
28-02-2012, 19:01
Sayın SDurul; Sanırım bu gidişle, ben sonuncu oldum. Bakar mısınız sizde de ne hazineler gizliymiş. Hepsi ayrı ayrı güzel... Baharın müjdeleri bahçenizde endama başlamış. Bugün sabah uyandığımızda arabaların üzeri karla kaplıydı. Bir iki saat sonra eridi. Ama bahçe torbalıda ve orası daha karlıymış. Yeni dikilen ağaçlarımıza bir şey olmamıştır inşallah. Daha alışamadan kar gördüler. Bahçenizin bu sezon da bol bereketli ve bol renkli olmasını dilerim.

jineop
29-02-2012, 16:13
Canım senin içindeki doğa aşkı maharetli ellerinle birleşince hep güzel şeyler oluşur. Tarhanan bile ayrı güzel öyle ki daha önce sevmeyen ben şimdi bayılıyorum. Çok öptüm.

Sevgi Durul
01-03-2012, 20:06
Bizim burda da kar boran durmuyor kardelenler bile başını çıkaramadı kardan sizinkiler harika görünüyor maşallah gül çelikleri tutmuş görünüyor sevgili Sdurul bol bol çiçeklenirler inşallah:)

Sevgili günebakan, üç gündür zemheriden de soğuk buralar. Mart kapıdan baktıracak herhalde. Sağlam kalan bitki varsa, kesin bu son soğuklarda gitmişlerdir.

Güller eğer tutarlarsa bilinçli diktiğim ve tutturduğum ilk güller olacaklar.:p

Sevgi Durul
01-03-2012, 22:18
Sayın hocam bulgur taşı çok harika ne güzel muhafaza edilmiş benim ki eksik kırık dökük kıymetini bilin,duvarda asılı post ve tüfeğiniz çok güzel devamı eminim gelecek zira bahçelerimiz süsleriyle güzel beyefendiye selamlar:)

Sayın Yücel Canpolat kardeşim, eşimde de antika eşya merakı vardır. Sırada silindirik taş var. Bahçede bir adet küp vardı, içine yağmur kar suyu dolmuş, donunca da çatlayıp kırılmış.:mad: O da yapıştırılmayı bekliyor. Eski eşyayı bulmak önemli değil, önemli olan koruyabilmek.

Evde daha yağcı bedir halıları ve bakır kaplar var, değerlendirebilecek miyiz bakalım?

İyi ki başladı bu yarış, ne güzel şeyler gün yüzüne çıktı.

:)

Sevgi Durul
01-03-2012, 23:07
Canım senin içindeki doğa aşkı maharetli ellerinle birleşince hep güzel şeyler oluşur. Tarhanan bile ayrı güzel öyle ki daha önce sevmeyen ben şimdi bayılıyorum. Çok öptüm.

Canım arkadaşım, teşekkür ederim, beğendiğine sevindim, afiyet olsun.:o ;)
Bir önceki sayfada dikensiz böğürtlenin uyanışı fotoğrafını gördün mü? Bu son soğuklardan etkilenir mi?
Ben de öpüyorum... Sevgiyle...

Sevgi Durul
02-03-2012, 13:06
Sevgili cemo, son gittiğimizde bahçe kupkuruydu, her yer budama artıklarıyla dolu. Bunları toplatmak bile epey zaman alacak.

271968

271969

271970

271971

Bahçe fotoğrafları yanında en güzel çiçeğini eklemeyi unutma. Büyüdüğünü hep beraber görelim isterim.

Cemo teyzesi, ellerinden öpüyoruz. Şu anda bahçenin en güzel çiçeğiyiz.

271972

Sevgi Durul
02-03-2012, 13:18
Yüksek dalları budamak içim 3.m uzayabilen budama aleti ile cevizler budandı.
Budama için tutulan kişi bu işten fazla anlamadığı için, alınması gereken dalları eşim kendi aldı. Bu iş daha bitmedi.

271973

271974

271975

271976

271977

Sevgi Durul
02-03-2012, 13:21
Görüntülerin devamı.

271978

271979

Kalın dal budama aleti.

271980

271981

Sevgi Durul
02-03-2012, 13:35
Budama sonrası macunlama.

271982

271984

271983

Bir tane chandler cinsi ceviz fidanı diktik. Bununla ilgili görüntüler.
Önce fidanın kök budaması yapıldı.

271986

Çukur açılıp yanmış koyun gübresi ile beslendi.

271985

Sevgi Durul
02-03-2012, 13:41
Devamı...

271987

271988

271989

271990

271991

Sevgi Durul
02-03-2012, 13:53
Bir kaç görüntü daha. Zeytinler, yeşil kalanlar.

271992

Bu da evvel ki senenin yağı. Bu senenin yağı dinlenmede.

271993

Bahçeden soğuğa dayanıklı iki bitki. Sempervivum bir türlü çoğalmadı, yerinin daha güneş alan bir yerde olması gerekiyor galiba.

271994

Evvel ki yıldan şebboy. Yine açacak, tomurcuklanmış. Tohumlarını sevgili mormenekşe göndermişti. Bizde çoğaldı, tohumları dağıtıldı, bir çok bahçede daha açacaklar...

271995

Şimdilik görüntüler bu kadar, bahara az kaldı.:)

jineop
02-03-2012, 14:07
Canım arkadaşım, teşekkür ederim, beğendiğine sevindim, afiyet olsun.:o ;)
Bir önceki sayfada dikensiz böğürtlenin uyanışı fotoğrafını gördün mü? Bu son soğuklardan etkilenir mi?
Ben de öpüyorum... Sevgiyle...

Etkilenmez canım, senin için thornles türünü yani yaprak dökmeyen yaprakları çok güzel türünü çelikledim. Meyveleri biraz ekşi ama çok meyve veriyor ve çok dekoratif.
Bal kızı çok öptüm.

fatma sunay
02-03-2012, 18:39
Vallahi senide bu eski işlerine sardırdık ya çok mutluyum. Bu gidişle bütün üyelere bu işi sardracağız. En sevdiğim şeyler herkeste değişik eşyalar var.El taşı yıpranmadan kalmış ama sapına yazık olmuş.
Siz bahçeye adım atmaya başladınız baksana budama işi bile yapılmış ben burda otudukca içim içimi yiyor. Ama elden birşey gelmiyor daha kar kalkmamış.
Bugün yeniden kar yağmış halim harap.
Cimcimenin bakışları sanki savulun bende bu işte varım tez zamanda sizi geçeceğim der gibi. Allah bağışlasın canım allh nazarlardan korusun.
Selamlar....

Sevgi Durul
03-03-2012, 10:20
Sevgili Fatma Sunay, hepsi eşimin suçu. Ben severim de bulabime gibi bir lüksüm yok. Tabii kayınvalidemin üç çocuğuna paylaştırdığı bakır sahan, güğüm, bakraç, kazan vs saymazsak. Bunlar var elimde.;)

Budama işi tam anlamıyla bitmedi. Daha alınacak dallar var. Bir de ceviz aşıları, bordo bulamacı, çapa, yani bitmez bu bahçenin işi.:p

Cimcime meraklı olacak gibi görünüyor, hayırlısı.:) Teşekkürler... Selamlar...

sakdag
03-03-2012, 10:26
Oooo, bu bahçeye bahar gelmiş. Budama işleri başlamış. Bunları görünce inandım artık bahara. ;)

Bir ara bizde gideceğiz bakalım, bizim şu meyve yapmayan kirazlara...:mad::mad:

Sevgi Durul
04-03-2012, 09:48
Bugün pırıl pırıl güneşli bir hava var burada. Bu sefer bahar gerçekten geldi galiba. Ve eşim aşılanacak cevizleri kesmeye gitti. Her taraf çamur bahanesiyle beni götürmedi.:mad: Bahçeye gidemedim diye üzüleceğim hiç aklıma gelmezdi.

Sevgili sakdag, siz de kirazlardan mı şikayetçisiniz? Neden meyve yapmıyorlar, tozlayıcıları mı yok acaba? Fidanlar mı küçük, ya da bakla zınnı mı çiçeklerine zarar veriyor? Her şeyi geçip, bu yıl belki size sürpriz yaparlar.;)

sakdag
04-03-2012, 10:38
Surul Abla, bizim de başımız kirazlarla dertte, fidanlarımız 5 yaşında , tozlayıcıları da var. Geçen sene çokta güzel çiçek açtılar, sonra biraz don yediler galiba. 5 dönüm bahçeden 15 adet kiraz zar zor bulmuşuzdur.

Ben de bu yıl süpriz yapmalarını bekliyorum artık, aynı bahçede 5 yıllık şeftali ve kayısılarımız var, yıkılıyorlar meyveden.

Ailecek kiraz meselesini çözemedik, bu yıl son şansları, sökülüp bahçeyi şeftaliye çevirmek gibi düşüncelerimiz var. Geçen sene yan tarlamızın kirazları kıpkırmızıydı, hadi bizimkini don vurdu diyelim, ona niye birşey olmadı...

Sizin sayfanızda mavi renk ve bakla zınnı mevzusunu öğrendiğim iyi oldu, bakalım bu sene daha dikkatli olacağız.
Kiraz konusunda çok dertliyim işte böyle...

syılmaz
04-03-2012, 11:20
Cevizle ilgili paylaşımlarınız için teşekkür ederim Sn. Sdurul. Aşılanacak cevizler demişsiniz, bunları tohumdan mı yetiştirdiniz? Eğer öyle ise fidan kaç yaşında iken aşılıyorsunuz?

Sevgi Durul
06-03-2012, 10:57
Sevgili sakdag, çok sayıda kiraz diktiğimize pişmanız aslında. Bazı yıl don vuruyor, bazı yıl aralıksız yağıştan ilaçlama tam yapılamayınca kurtlu oluyor. Fidan tam yetişti derken bir hastalık gelip kurutuyor. Bizce biraz sorunlu bir bitki, şimdiki aklımız olsaydı sadece kendi yiyeceğimiz kadar bir iki ağaç dikerdik.

Ben kirazda bakla zınnı ile ilgili, sorulan bir soru üzerine burada da (http://www.agaclar.net/forum/627042-post58.htm) yazmıştım.
Kiraz ile ilgili tüm başlıkları bir okuyun derim, ben.

Sayın syılmaz, bizim cevizler 12 yaşındalar, tohumdan yetiştirmedik. Başlangıçta pek verim alamadığımız Yalova cinslerini aşılayacağız.

Adalet Yağcı
06-03-2012, 12:18
Sevgili Durul, baharla birlikte bahçelerin uyanışını izlemek ne büyük keyif.
Değirmen taşı çok güzel bir obje, nostaljiyi canlı tutuyor.

Uzun budama makası aslında her bahçeye gerekli bir alet, çok güzel fotoğraflamışsın, ulaşamadığımız dallar için harika bir çözüm.

Bahçenin en güzel çiçeğini ben de öpüyorum(Bal kız)yeni sezonda mutlu eden görüntüler ve hepimize kolaylıklar diliyorum.

kelebekçalısı
06-03-2012, 20:54
Sevgili SDurul,sizler bahçenizde bahar çalışmalarınıza başlamışınız ağaç budama aletiniz mükemmel .Yüksek dalların budanması hep sorun.Bizim çit bitkisi olarak diktiğimiz leylandiler o kadar büyüdüler ki artık boylarına ulaşamıyoruz..Ben de sorup alabilirim.Sizin bu aleti bizlerle paylaşmanız benim için sorun olan işi kökünden çözmüş oldu.Teşekkür ederiz. Sağlıcakla kalın.

berrinb
06-03-2012, 23:59
Sevgili S.durul,baharın gelişibahçenizde başlamış...İlk müjdecisi siz oldunuz..Sukulent kışı iyi geçirmişe benziyor..Benim de yazlıktakilerin ne olduğunu çok merak ediyorum..İnşallah donmamışlardır...
Budama makaslarından bende yazlıktaki ağaçları budamak için almıştım...Birde elektrikli testere kullanıyoruz,çam ağaçları için...her türlü alet ve edavat gerekli...Torununuz da harika bir bebek olmuş maşallah ..Tanrı sizlere bağışlasın canım...
Hayırlı baharlar olsun cümlemize...Selam ve sevgiler İstanbul dan sevgili arkadaşım..:))

Sevgi Durul
10-03-2012, 09:55
Sevgili Adalet hanım, sevgili kelebekçalısı, sevgili berrinb, budama işleri bitti en nihayetinde. Ayarlanabilir budama aletinin alımına karşı çıkmıştım ama gerçekten yüksek dallarda çok işe yaradı. Neredeyse üç traktör budama artığı oldu. Tabii bütün bunlar olurken bir haftadır budayıcısıydı, amelesiydi epey masraf çıktı. Masraflara bordo bulamacı da eklenince şimdilik daha da zarardayız.:)

Bir de rahmetli kayın pederimin bağ evine hırsız girmiş. Bazı eşyalar çalınmış. Şimdi biz de endişeliyiz, zaman zaman olan hırsızlık olayları yine başlamış. Bazı şeyleri eve getirelim, gerekli oldukça taşırız diyoruz. Hangi birini ne kadar taşırız bilemiyorum. Geçmiş olsun mesajları yazılmamasını rica ederim. :)

Dün tüm karışık ağaçlara bordo bulamacı atıldı. Bugün zeytinlere atılıyor. Sırada aşı, çapa, tohumların çimlendirilmeleri var. Herkes için bereketli bir sezon diliyorum...Sevgi ve Saygıyla...

pnardemirci
10-03-2012, 10:32
Bahçeniz ne kadar da hoş. Huzur verici.

hepgül
10-03-2012, 10:55
Budama sonrası macunlama.

271982

271984

271983

Bir tane chandler cinsi ceviz fidanı diktik. Bununla ilgili görüntüler.
Önce fidanın kök budaması yapıldı.

271986

Çukur açılıp yanmış koyun gübresi ile beslendi.

271985

Merhaba SDurul . Tüm ceviz turleri için gerekirmi yanmış koyun gübresi.Eşim pazardan almış ceviz ağaç fidesi.Türünü bilmiyoruz.Kök budaması yaptıktan sonra başka birşey gerekirmi ?Bereketli bir sezon olsun.

pnardemirci
10-03-2012, 10:57
Sevgili genç arkadaşım, forumumuza hoş geldiniz. Teşekkür ederim.:) Burada (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm) kendinizi tanıtabilir misiniz lütfen.:)
Bu mesajı daha sonra silerim.

Hoşbulduk. Kısa da olsa tanıttım kendimi. :)

Sevgi Durul
10-03-2012, 11:04
Sayfamıza hoş geldiniz hepgül, fidan dikilirken gübrelemek bitkinin gelişiminde yararlı oluyor. Bu bütün bitkiler için geçerli. Ama bunun illâ ki koyun gübresi olması şart değil. Elinizde olan herhangi bir gübreyi de kullanabilirsiniz.

Teşekkür ederim.:)

Orhan Özbilgiç
10-03-2012, 19:04
Bahçenize uzun zamandır uğramamıştım.
Görmediğim, doğal olarak duymadığım epeyce gelişmeler olmuş.

Değirmen taşları, bahçeden çıkan taşlar, duvardaki post görüntülerini yeni gördüm.
Güzel torununuzuda gördüm. Sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu büyür inşallah.
Fındıktaki oluşum (püskül) çiçek diye adlandırılır.Büyük olasılıkla oradan fındık verecektir.
Teleskobik saplı budama makasını almakla büyük bir kazanç sağlamışsınız. Ağaca çıkmadan birçok dalı budayabiliyorsunuz. Buda ağaca in-çıklarla kaybedilecek zamanın kazanılması demek. Birde ağactan düşme riskinin azalması söz konusu...Bu ençok sizi sevindirmiştir muhakkak. Eşiniz için çok evhamlanmayacaksınız.:) Güle güle kullanın.

Yaprakları yeşil olduğuna göre, zeytinler dondan çok etkilenmemişler. Mahsulünüz bereketli olsun.

Sağlık ve mutluluk içinde keyfini sürmeniz dileğiyle, kolaylıklar diliyorum.

serkan_istanbul
15-03-2012, 11:50
Bahçeme hoş geldiniz. Bende iadeyi ziyaret ettim. Bazı bitkilerim terasımın dışında bazılarına kapalı bir ortam oluşturdum. Yaz aylarında tamamen acıyorum etrafındaki naylonları. Kış ise tamamen kapalı nisana kadar. Fırça çalım cidden çıldırdı ikinciye açtı şimdi bir dalında yine çiçeklenme var. Yaz ayında bol güneşli bir yere alıyorum. Kışın kapalı ortamda bol aydınlık ve güneş alabileceği bir yerde. Çok sulamıyorum. Birde kışa girerken kompoze gübre vermiştim. Saksısınada yapraklar gömdüm yeşil. Bunun dışında hiç bir şey yapmadım. Tekrar teşekkür ederim. hayırlı günler.

sarin
15-03-2012, 18:56
Sayın Sdurul,

Bahçenizi gezdim, çok beğendim. Ailenizle mutlu, sağlıklı ve keyifli zamanlar geçirmenizi dilerim.
Demirciyi, ve bazı köylerini birkaç kez gördüm. Oralarda bir bahçenizin olması güzel şans. Yurdumuzun henüz kirlenmemeiş bölgelerinden oraları. Biz Salihlide Demirciden gelen ürünlere daha farklı bakardık.

Saygılar selamlar

Sevgi Durul
20-03-2012, 20:47
Sayın Orhan Özbilgiç Öğretmenim, fındıktaki bu oluşumları geçen yıl fark etmemiştim. Oysa ağaç üç ya da dört fındık vermişti. Benzer oluşumlar cevizde de oluyor. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Saygılar...

Sayın sarin, beğenileriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler. Saygılar...
İlçemiz için çok doğru bir tespitte bulunmuşsunuz. Son yıllara kadar, musluk suları içme suyu olarak kullanılıyordu. Halâ kullananlar var.

Sayın Mesut Karakaş, teşekkür ederim ama bizim cevizler bu sene az olacak. Yirmiye yakın ağaç aşılandı. Hayırlısı bakalım. Havaların geç ısınmasının ağaçlara iyi geldiğini düşünüyorum, ben.

Sevgi Durul
20-03-2012, 20:58
Yılın ilk tomurcuğu, bademden.:) Diğer görüntüleri daha sonra ekleyeceğim.

275122

Sevgi Durul
25-03-2012, 11:30
Bu baharın uyanışları.

276119

276120

276121

Kış ortancası (bergenia) da tomurcuklanmış. Bende ilk kez açacak.:)

276122

276123

Sevgi Durul
25-03-2012, 11:40
Geçen pazar bahçede yapılan işlerden görüntüler.

Budama artıklarını daha yeni toplamışken bu sefer aşı için kesilen ağaçların artıkları birikti. Dallar toplandı, ince kalınları ayrıldı, kesildi, yerlerine yerleştirildi. Bunu da hallettik sayılır.

276124

276125

Ağaçların gövdelerine kireç sürüldü.

276126

276127

İnce dallar mecburen yakıldı.

276128

Sevgi Durul
25-03-2012, 11:43
Aşılardan bir kaç görüntü.

276132

276133

276134

Bu ağacın şimdilik sadece bir dalı aşılanacak. Kesimi...

276135

ayhan219
25-03-2012, 20:34
Merhabalar sizin oralara yaz erken geliyor şanslısınız
biz geçen hafta kar ve çamurda battık çiftlikte

Havaların düzelip aşı aşamasına geçmeyi sabırsızlıkla bekliyorum
Aşı yapımının baştan sona resmini çekip yükleseniz ne kadar iyi olur varmı resim olarak tamamı aşı yapımının
yeni sezonda herşey kolay gelsin

Sevgi Durul
25-03-2012, 21:20
Sayın ayhan219, aşı yapımında ben yoktum. Dolayısıyla fotoğraf çekilmedi. Kalem aşısı, burada çoban aşısı diyorlar. Aşı ile ilgili başlıklardan yararlanabilirsiniz.

Sizlere de kolay gelsin.

Sevgi Durul
25-03-2012, 21:24
En sonunda bademler açmaya başlamış.:) Geçen seneye göre, on beş gün gecikmeyle.

276289

276290

25 Mart Gün batımı.

276291

Mesut Karakaş
25-03-2012, 21:27
Abla sanırım aşılarınız chandler...
Benim yaşadığım yer olmak üzere, müthiş bi chandler sevdası var ülkemizde.
Allah sonumuzu hayırlı eylesin...:)
15 liradan fidanını alıp dikiyor millet... İnşallah iyi bir yatırımdır. Mahcup etmez ekenleri...

Sevgi Durul
25-03-2012, 21:34
Kendiliğinden çimlenen bu bitkileri önce haseki küpesi sandım, sevindim. Impatiens galiba, ona da razıyız.

276294

Şebboyun üçüncü senesi ve yine tomurcuklanmış.:)

276295

Son görüntümüz, yaşlı cevizin budaması. Kaç yıldır budanmıyordu. Eşim gözünü kararttı ve budamayı gerçekleştirdi. Ağaç epey yüksek de.:)

276296

eslem
26-03-2012, 08:24
bahçeniz öok güzel emeğinize sağlık bu arada acaba paşa çadırı çiçeğiniz hala var mı bana gönderebilirmisiniz en çok aradığım türlerden ..

Sevgi Durul
26-03-2012, 20:39
Abla sanırım aşılarınız chandler...
Benim yaşadığım yer olmak üzere, müthiş bi chandler sevdası var ülkemizde.
Allah sonumuzu hayırlı eylesin...:)
15 liradan fidanını alıp dikiyor millet... İnşallah iyi bir yatırımdır. Mahcup etmez ekenleri...

Evet, aşılarımız chandler ve şimdi adını hatırlayamadığım bir cins daha. Yalova cinslerinin hemen hepsini aşılattık. İyi olacağını umuyoruz.

Bu yıl chandlerden fidan olarak sadece bir adet diktik.

ciceksever70
26-03-2012, 22:12
Kendiliğinden çimlenen bu bitkileri önce haseki küpesi sandım, sevindim. Impatiens galiba, ona da razıyız.

276294

Şebboyun üçüncü senesi ve yine tomurcuklanmış.:)

276295

Son görüntümüz, yaşlı cevizin budaması. Kaç yıldır budanmıyordu. Eşim gözünü kararttı ve budamayı gerçekleştirdi. Ağaç epey yüksek de.:)

276296

Sevgili SDurul cimlenenler kina cicegine de benziyor.

mrduran
27-03-2012, 01:31
Merhabalar efendim,

Kolay gelsin, ALLAH' tan sağlık dileklerim ile iyi sezonlar inşallah.

Eşiniz beyefendi' ye selâm ve saygılar.

Bu sene daha da güzel olacak sanırım bahçeniz.

Seneye nasipse evinizin yakınına sadece kalın kütük dalları koyun lütfen, inceleri değil. Zararlı ve yangın riski...

Saygılarımla lütfen.

Sevgi Durul
01-04-2012, 22:05
Sevgili ciceksever70, o çimlenenler ımpatiens. Bugün daha bir belirginleşmişlerdi.
Kınalar da var, onların yerinde çimlenme belirtisi yok, henüz.

Sayın mrduran, budama artıklarının durduğu yer, ev yanı değil. Fırına yakın yerdeler ve yaşlar. Tutuşma tehlikesi yok dolayısıyla. Yine de hatırlatma için teşekkürler.

Sevgi Durul
01-04-2012, 22:16
Bahçeden kır çiçekleri.

278929

278930

278931

278932

İki sene önce gördüğümüz gülen adamı (http://www.agaclar.net/forum/626606-post186.htm) kaybetmiştik. Bugün kıyılardaki çalıları temizlerken bulduk. Biraz yaşlanmıştı.:)

278943

Sevgi Durul
01-04-2012, 22:23
Bugün hava çok soğuktu, mecburen sobayı yaktık.

Soğuk olduğu için ağaçlardaki uyanışlar yavaş ilerliyor. Bademden sonra erik de çiçeğini açmış. Mor, buğulu büyük cins erik.

278939

Bademin çiçekleri artmış.

278940

278941

Toplanmadan kalmış badem ve çiçek bir arada.

278942

Aşılattığımız cevizlerde uyanma var. Sadece Şebin aşılananlarda.

278957

Sevgi Durul
01-04-2012, 22:31
Antep fıstığındaki uyanış ve budama yerindeki sızıntı. Yapışkan ve çam sakızına benzer kokusu vardı.

278944

278945

İtalyan eriği tomurcukları,

278946

278947

Kiraz tomurcuğu,

278948

Sevgi Durul
01-04-2012, 22:35
Çiçekler, önce çuha.
278951

Haseki küpesinin belirmesi beni sevindirdi.

278952

Hazeranlar kendiliğinden çimlenmiş.

278953

Şebboyun üçüncü yılı,

278954

Bu şebboy ilk defa açacak. geçen yıl çimlendirmiştim.

278955

şükranb.
05-04-2012, 23:59
kendi kendine bir taşın altından, düşen bir dalın kenarından boynunu uzatıp herşeye inat uyanan kır çiçeklerinin görüntüsünden faha güzel ne olabilir...onları görünce insanın her olmazı oldurası geliyor..
paylaşarak yaşattığınız için teşekkürler, huzurlu güneşli günler dilerim ailenizle güzel bahçenizde, kolay gele..

Sevgi Durul
08-04-2012, 10:29
Sayın şükranb, sayfamızı ziyaretiniz ve iyi dilekleriniz için asıl ben teşekkür ederim. Aslında size kır çiçekleriyle cevap yazmak istemiştim, fakat hafta arası bahçeye gidemeyince fotoğraf da çekemedim.

Kır çiçeklerini çok seviyorum ve çok görüyorum. Baharda bahçeye her gittiğimizde rengârenk, cıvıl cıvıl açıyorlar.

Söz kır çiçeklerinden açılınca şu dizeler aklıma geldi. Dünyanın Bütün Çiçekleri şiirinin bir bölümü.

Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum,
Kır ve dağ çiçeklerini istiyorum,
Kaderleri bana benzeyen,
Yalnızlıkta açarlar, kimse bilmez onları,
Geniş ovalarda kaybolur kokuları...
Yurdumun sevgili ve adsız çiçekleri,
Hepinizi hepinizi istiyorum, gelin görün beni,
Toprağı nasıl örterseniz öylece örtün beni.

Ceyhun Atuf Kansu

Sevgi Durul
08-04-2012, 10:49
Clematis jackmaniden sonra piilu da uyandı. Sıra montana da.

280757

280758

Jackmani oldukça güçlü sürgünler vermiş.

280759

Kışa dayanıklı sedum spurium da sürgünler vermiş.

280760

Sevgi Durul
08-04-2012, 10:55
Kışı sağl ve sağlıklı geçirenlerden potentilla.

280764

Sarı kız,

280763

Eski evimizin bahçesinden getirdiğim sümbüller açmış.

280762

Kış ortancası çiçeklerini göstermeye başlamış.

280765

Sevgi Durul
09-04-2012, 22:01
Rüzgârlı bir pazar gününden haftanın gelişmeleri.

İtalyan eriği çiçeklenmiş.

281504

Cevizlerin bazıları yaprak çıkarmaya başlamış.

281506

Armut çiçeklenmiş, başına bakla zınnına benzettiğimiz böcekler ve arılar üşüşmüş.:)

281507

281508

281511

Sevgi Durul
09-04-2012, 22:11
Antep fıstığındaki gelişme.

281515

Rüzgâr olmasaydı daha güzel görüntüler çekecektim. Şeftali çiçeğinin güzelliği.

281516

281517

Evin bahçesindekiler daha açmadı, bu tek açmış.

281518

Bu haftalık görüntülerimiz bu kadar.:)

günebakan
10-04-2012, 09:52
Meyva ağaçları kendini göstermeye başlamış harika umarım bol mahsul olur Sevgili Sdurul antep fıstığını da merakla bekliyordum onda kendini göstermeye başlamış maşallah:)

berrinb
10-04-2012, 11:37
Sevgili S.durul bahçenize bahar gelmiş.İnşallah ağaçların çiçeklenmeleri soğuklardan ziyan olmadan meyveye geçer..Bizim armut ağaları daha tomurcukda, iklim farkı nasılda belli oluyor..Sizinkiler harika açmışlar..İstanbul iki gündür yine çok soğuk hava dalgasına girdi...Yağmurda çiçeklere zarar verdi...Enson görüntüsüyle şu mavi yaban çiçeğini çok seviyorum..Yazlık bahçedede her yerde çıkmışlar...
meyvesi ve çiçekleri bol bir bahar diliyorum arkadaşım...:))

Sevgi Durul
11-04-2012, 21:21
Sevgili günebakan, zaman çok çabuk geçiyor. Daha dün (http://www.agaclar.net/forum/862636-post1705.htm) fıstık topluyor, kabuğunu ayıklıyor, kurutuyorduk. İşte yine yapraklanıp çiçeklenecekler, yine meyve verecekler, bizde onlara hizmet edip duracağız.:)

Sevgili berrinb, iki üç gündür burada da hava çok soğuk.:mad: Çiçek açan ağaçların aldanmamasını umuyoruz. İyi ki kirazlar açmamıştı, yoksa dayanamazlardı belki bu soğuğa.

Mavi yaban çiçeği dediğiniz muskari, soğanlılardan.:)

İyi dilekleriniz hepimize olsun arkadaşım. Sevgiyle...

esracer
11-04-2012, 22:09
Sayın SDurul. harika görüntüler. harika bilgiler. antep fıstığı filizlenmesini, inanın ilk defa sizin sayfanızda gördüm. bol fıstıklı günler dilerim :)

canannuman
12-04-2012, 09:46
Ay Allahım beğen beğen nereye kadar. Hepsi ayrı güzel ağaçlar güzel, çiçekleri güzel. Hatta meyvalar güzel.
Şimdi diyeceksinizki meyva yok.
Annem derki Evlat ağaç torun meyva :) Maaşallah Allah anneli babalı dedeli nineli büyütsün.

Ellerinize sağlık çokta bilgilendirici aşama aşama resimlerle çok profösyönel anlatmışsınız.
Böyle bahçeleri gördükçe 2 karış toprağıma bahçe demeye utanıyorum.
Gerçi Allahıma çok şükür ama ben hep köyyerinden arsası büyük kendi küçük kulübe istediydim. Çocuklarla eşim bastırınca yazlık tipi aldık ee bu sefer bahçe küçük halbuki ev umrumda değil ben bahçe istiyordum. Nasip işte. Şimdi gene hayallerim bitti demiyorum eşime bastırıyorum emekli ikramiyemle köyyeri alacam beni kimse tutmasın filan diye. Çok özeniyorum böyle büyük alanlara, Aç gözlüyüm aç, toprak doyuracak gözümü en sonunda.
Siz çok bilinçli ağaç ekmişsiniz bakım filan harika bilerek bakıyorsunuz. Ben ekiyorum suluyorum hasta olursa sabunlu su yapraklara tamam o kadar. Bu kadar bilinçli olmayı çok isterdim. Nasip. Kırçiçekleri, bahar dalları, kardelen resimleriniz elinize emeğinize sağlık çok çok güzel işler yapmışsınız. Koyun postuda çok şık.
Allah mutluluğunuzu daim etsin, etrafınızdakilerede bulaştırsın inşallah.
Sevgilerimle.

Sevgi Durul
13-04-2012, 21:51
Sevgili esracer, canannuman, güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.:)

Sevgili canannuman, ağaçların bakımı ile eşim uğraşıyor. Maddî-manevi elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Emeklerinin semeresini yavaş yavaş görmeye başladık.:)

Siz de gönlünüzdeki büyük bahçeye kavuşursunuz umarım. Emekli olmayı beklemeyin bence. Siz emekli olana kadar ağaçlar ancak büyürler.;)

Sevgiyle...

fikreteren
15-04-2012, 21:01
Gülen adam sanki panda sayın s.durul.Kır çiçekleri çok nefis.

Sevgi Durul
17-04-2012, 22:36
Bir süre şehir dışında olacağım için, meyve çiçeklerini kaçırmak istemedim. Epeydendir yağışlı hava yüzünden gidemediğimiz bahçeye, bugün akşam üzeri gittik. Kirazlar yıkılıyordu çiçekten. Çok güzel bir çiçek kokusu da vardı bahçede.

284222

284223

284224

284220

284221

Sevgi Durul
17-04-2012, 23:03
Çiçekten meyveye...

284240

284241

284242

284243

284244

Sevgi Durul
17-04-2012, 23:10
Yaşlı armut ağacının gövdesi ve çiçekleri.

284247

284245

284246

Ayvalar tomurcukta.

284248

Böğürtlenlerin hepsi sürgün verdi.

284249

Lilium
17-04-2012, 23:11
Bayılıyorum şu görüntülere bembeyaz gelin gibi.

http://www.agaclar.net/forum/948904-post1945.htm

Sevgi Durul
17-04-2012, 23:22
Çiçeği burnunda kayısı çağlası.

284252

284253

Trabzon hurması.

284254

Sonbaharda diktiğim gül çeliklerinden sadece iki iç tanesi tutmuş galiba.:p Yaprak çikarmışlar.

284255

Sevgi Durul
17-04-2012, 23:50
Cevizler yapraklanıyor.

284262

Ceviz aşısının uyanışı.

284263

Antep fıstığı.

284264

Menengiç.

284265

Börtü böcek de uyanmış. Sanırım çekirge yavrusu.
284266

gilan
18-04-2012, 00:18
Bahar görüntüleri de, makro çekimler de harika. Ellerinize sağlık. :)

nardane
22-04-2012, 12:21
Sevgili SDurul , bahçeniz bir cennet köşesi.Hele fotoğraf çekimleriniz harika.
Emeklerinize sağlık.

hanndan
22-04-2012, 17:10
Bahar bollukla gelir inşallah,
gecen sene gönderdiğiniz şebboy tohumlarını çimlendirip bahceye dikmiştik, bu sene henuz bi canlanma belirtisi görünmüyor,sizin tecrubeniz vardır,ne yapmalıyım sizce.

Sevgi Durul
27-04-2012, 16:39
Sevgili hanndan, bir süredir burada olmadığım için, cevap yazmakta geciktim. Artık eve döndüm, işlerim çok. Ancak bu ve diğer mesajlarıma cevap verebileceğim.

Şebboyların bende üçüncü yılı ve şu anda çiçekten yıkılıyorlar. Geçen yıl ektiklerimin bazıları bende de yaşamadı maalesef. Sanırım oldukça sert geçen kış, dayanıklı bitkileri bile etkiledi. Bu yıl oluşacak tohumlardan yine gönderirim, uçuk pembesi de var artık. Pembeleri Eskişehir'e gitmeden önce çekmiştim.:)

287606

287607

Bahçeden, bitkilerden, Eskişehir'den fotoğraflarım var. Zamanım olduğunda yükleyebileceğim. Sevgiyle...

Sevgi Durul
30-04-2012, 17:19
Eskişehir'den bir kaç görüntü. Yeğenimin düğünü sebebiyle gittiğim için gezemedim. Çarşı, Köprübaşı'ndan Porsuk Çayı,

288930

288931

288932

Evimizin önü ve ağaçlar,

288933

288934

Sevgi Durul
30-04-2012, 17:30
Arka tarafta mutfak penceresinden çektiğim fotoğraflar,

288943

288944

288947

Asfaltta bir kaplumbağa. Bahçeden, arkadaki parka doğru gidiyorken çektim.

288945

Yeğenim ve eşine, tekrar mutluluklar diliyorum.

288946

Dudi
30-04-2012, 17:44
aaaa Eskişehir :)

Sevgi Durul
30-04-2012, 21:09
Epeyden beri gitmediğim bahçeyi Pazar günü yemyeşil buldum. Ağaçlar yapraklanmış, çiçekleri meyveye dönmeye başlamıştı. Epey fotoğraf çektim. Umarım izleyenleri sıkmam.:dilli:

O gün hava hem soğuk hem sıcak, hem güneşli, hem bulutlu, hem yağmurlu ve rüzgârlıydı. Kar da yağsa, dört mevsim yaşanmış olacaktı.:rolleyes:

289091

289092

289093

289094

289095

Sevgi Durul
30-04-2012, 21:12
Görüntülerin devamı,

289100

289101

289102

289103

289104

Sevgi Durul
30-04-2012, 21:27
Genel görüntülere devam ediyoruz,

289110

289111

289112

289113

289114

Sevgi Durul
30-04-2012, 21:40
Yağmurdan pek iş yapamadık. Ben Eskişehir'den getirdiğim soğanlı bitkileri diktim. Eşim sebze bahçesi yeri için çuvallara yanmış koyun gübresi doldurdu.

289121

289122

Yeşeren ağaçlar,

289123

Biberiye açmış, çiçeğini daha önce hiç görmemiştim.

289124

Cezayir menekşesi tutmuş.:)

289125

mormenekşe
30-04-2012, 21:44
Sevgili S.Durul, bahçe çok güzel olmuş maşallah ağaçların neşesi yerinde. Galiba beslediğimiz sevimli dostlarımız gibi, bitkilerde bizim ruh halimizden etkileniyorlar.

Suyun üstüne yansıyan ağaç ve suya düşen yağmur damlalarına bayıldım. Bahçenize girip Eskişehir fotoğraflarını görünce şaşırdım, yeğeninize mutluluklar dilerim.

Biliyosunuz benim kızlarımda Eskişehir'de okuyor, kızlarımla gezdiğimiz yerleri görünce bi hoş oldum. Çok güzel bi şehir herşeyden öte insanları çok yi ve sıcakkanlı, pazarlarına bayıldım herşey çok taze, o kadar çok ot çeşidi var ki şaştım kaldım.

Sevgi Durul
30-04-2012, 21:48
289135

Cevizler doğmuş.:)

289136

Aşılar,

289137

289138

Gübre yığınından çıkan çimlenmiş ceviz.:)

289139

Sevgi Durul
30-04-2012, 22:13
Armutlar da doğmuş.:)

289165

289166

Antep fıstığı,

289164

Ayva çiçek açmış, yaz mı gelecek?

289167

Bu da tomurcuğu.

289168

Sevgi Durul
30-04-2012, 22:19
Yakında yine konserve işleri başlar. Asmaların uyanışı ve üzerinde meyveleri.

289175

289176

289177

Bademler büyümüş.:)

289178

289179

Sevgi Durul
30-04-2012, 22:24
Dikensiz böğürtlenin üzerindeki tomurcuk mu ne?:)

289180

Dut olacaklar.:)

289181

Küçük cins erik.

289182

Fındık,

289183

Muşmula tomurcuğu,

289184

Sevgi Durul
30-04-2012, 22:31
Biraz da kır çiçekleri,

289189

289190

289191

289192

289193

Sevgi Durul
30-04-2012, 22:38
İncir nasıl çiçek açar, göremedim ama bu fidan boyuna bakmadan meyve vermiş.:)

289196

Kara incir ağacının meyveleri de doğmuş.:)

289197

289198

Kayısılar büyümüş.:)

289199

289200

Sevgi Durul
30-04-2012, 22:54
Kaç tane yasemin aldım, bir türlü yaşatmayı başaramadım. Bu sarı yasemin bizim bahçede ve buralarda her yerde.:) En iyisi bitkilerle inatlaşmamak.:)

289205

289206

Adını forumlarda öğrendiğim geyik dikeni bitkisi.

289202

Kirazlar da meyveye dönmüş.:)

289203

289204

Sevgi Durul
01-05-2012, 11:04
Sevgili S.Durul, bahçe çok güzel olmuş maşallah ağaçların neşesi yerinde. Galiba beslediğimiz sevimli dostlarımız gibi, bitkilerde bizim ruh halimizden etkileniyorlar.

Suyun üstüne yansıyan ağaç ve suya düşen yağmur damlalarına bayıldım. Bahçenize girip Eskişehir fotoğraflarını görünce şaşırdım, yeğeninize mutluluklar dilerim.

Biliyosunuz benim kızlarımda Eskişehir'de okuyor, kızlarımla gezdiğimiz yerleri görünce bi hoş oldum. Çok güzel bi şehir herşeyden öte insanları çok yi ve sıcakkanlı, pazarlarına bayıldım herşey çok taze, o kadar çok ot çeşidi var ki şaştım kaldım.

Sevgili mormenekşe, tüm iyi dilekleriniz ve beğeniniz için teşekkür ederim.

Kızlarım Eskişehir'de okuyor demişsiniz. Ben sadece ilkini biliyordum. Ama iyi olmuş, kardeşler birbirine destek olurlar gurbette. Doğup büyüdüğüm Eskişehir'i ben de çok seviyor ve beğeniyorum. Son dönemlerde gezilip görülecek yerleri çok arttı. Zaten tarihî Odunpazarı evleri, Bademlik, sıcak suları dillere destan. Ama ben, son gittiğimde hiç bir yere çıkamadım, telaştan.

Sevgi Durul
02-05-2012, 07:59
Görüntülerin devamı.

289890

Aynı safa dört farklı şekilde açmış. Bazısının ortaları koyu renk.

289891

289892

289893

289894

Sevgi Durul
02-05-2012, 08:05
289896

Fare kulağı tek tük açmış. Bu bitkinin yaprak rengini ve çiçeğinin zerafetini çok seviyorum. Soğuğa dayanıklılığı da cabası.:)

289897

Vişne çiçeğinin güzelliği.

289898

Ajuga reptans ilk kez açtı.:) Fotoğrafta rengi tam belli olmamış. Aslında daha güzel.

289900

Göl soğanlarım da açtı.:)

289901

Sevgi Durul
02-05-2012, 08:12
Muskariler,

289903

289902

Pon pon gül tomurcuklanmış ve tek tük açmaya başlamış.

289904

Üçüncü yılında olan şebboylar epey tohum yapacak gibi görünüyor.

289905

289906

Sevgi Durul
02-05-2012, 08:25
İtalyan eriği unutulmuş.:)

289911

Bellis, geçen seneden.

289908

Hercai, dökülen tohumlardan çıkmış.

289909

Gaura uyanmış.

289912

Havlu püskülü tomurcukta.

289910

attar
02-05-2012, 09:25
maşallah çok güzel

jineop
02-05-2012, 19:07
Görüntüler harika ellerine sağlık canım. Pembe şebboyu çok beğendim:p

Adil
02-05-2012, 21:55
Bazı kareler profosyonellere taş çıkartacak kadar var üstad.Ellerinize sağlık.
Bahçenizle,sevdiklerinizle birlikte sağlık sıhhat içinde uzun ömürler dilerim.
Saygılar selamlar.

Yaylacı
03-05-2012, 12:36
Sayın SDurul doğadan ve bahçenizden çekmiş olduğunuz fotoğraflar çok güzel, bahçeniz çok büyük ve gördüğüm kadar bakımlı. Meyveler de maşaallah gayet iyi bu sene bol meyve var galiba, incir çiçek şeklinde açmaz onun çiçeği meyve görünümlü olup minik incir şeklinde çiçek verir ve sonra meyveye döner. Ellerininize sağlık, herşey çok güzel. Saygılar...

attar
03-05-2012, 18:43
Sayın SDurul bahçenizin demircide olduğunu öğrendim, çok sevindim, memleketimin toprağını işleyen birine teşekkürü bir borç biliriz, ben de demirciliyim,istanbulda yaşıyorum yeni bahçe işlerine başlıyorum inşaallah,görüşmek dileğiyle, kolay gelsin

Sevgi Durul
04-05-2012, 11:12
Sayın attar, ben de bir hemşehrimizi bahçemizde gördüğüme sevindim. Eşim ve ben karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama asıl yük eşimde.

Ben de size bahçe işlerinizde kolaylıklar diliyorum. Sayfamızı ziyaretinizden memnun oldum. Eşime de gösterdim, büyük ihtimâl tanışıyorsunuzdur, sizinle ya da ailenizle. Biliyorsunuz burası küçük bir yer.:)

Sayın Yaylacı, beğenileriniz için ve incir çiçeği hakkındaki bilginiz için teşekkürler... Hiç bilmiyordum, normal çiçek açacak sanıyordum.:)

Sayın Adil, teşekkür ediyorum, beğenileriniz sevindirdi. İyi dilekleriniz için teşekkürler. Yorum yazamasam da bahçenizin ve çalışmalarınızın takipçisiyim.
Kolaylıklar diliyorum.

Sevgi Durul
04-05-2012, 11:27
Görüntüler harika ellerine sağlık canım. Pembe şebboyu çok beğendim:p

Teşekkür ederim, güzel arkadaşım. Pembe renkli şebboyun tohumlarını ektiğimde sayamayacağım kadar çok çimlendi. Uzak bahçeye, evin bahçesine ve bir kaç tanede saksıya dikmiştim.

Ancak bu cins, kına renkli şebboy kadar dayanıklı değil. Pek çok fideden en çok palazlanmış olan beşi yaşadı, diğerleri soğuktan etkilendi. Saksıda açanların ikisi değişik renkte açtı. İstersen tohum toplayabilirim.:)

290844

290845

Bu iris, senin gönderdiğin iris mi? Burada arkadaşım Kâmile de vermişti, hangisi kimden bilemedim.:p

290846

Arkadaşım, buradaki (http://www.agaclar.net/forum/956857-post1966.htm) böğürtlen, yani frambuazın üzerinde tomurcuk mu var, onaylar mısın?

Sevgi Durul
04-05-2012, 12:30
Ponpon güller açmaya başlamış,

290885

290886

Tek kök hosta yavrulamış.:)

290887

Diktiğim bir çok lale soğanından yalnızca pembe açmış.

290888

Sevgi Durul
04-05-2012, 12:34
Görmemişin mor salkımı,:rolleyes: Geçen yıl aldığımda da tek salkımlıydı, yine tek salkım.:rolleyes:

290891

290892

Liliumlar,

290893

İlk uyanışını selluka başlığına eklemiştim. Yapraklarımız büyüyor.:)

290894

sakdag
04-05-2012, 12:35
İrisinizin rengine ve sarı ponpon güllere bayıldım Sdurul Abla. Harikalar...

jineop
04-05-2012, 13:21
Bu iris, senin gönderdiğin iris mi? Burada arkadaşım Kâmile de vermişti, hangisi kimden bilemedim.:p

Arkadaşım, buradaki (http://www.agaclar.net/forum/956857-post1966.htm) böğürtlen, yani frambuazın üzerinde tomurcuk mu var, onaylar mısın?

Bu İris benim gönderdiğim . Frambuaz bol meyve verecek görünüyor...

jineop
04-05-2012, 13:23
Sevgili arkadaşım ponpon gülün gerçekten çok güzelmiş. Filbahri de çok sevdiklerimden. Kolay gelsin.

Sevgi Durul
06-05-2012, 10:18
Dün şakır şakır yağan yağmur bile çiçekçiye gitmemi engelleyemedi. İyi ki de gitmişim, neler buldum neler. Hep almak istediğim oya ağacıma kavuştum nihayet. Yanı sıra hiç aklımda olmayan gelin tacı, kamelya, minyatür gül, iki renk haseki küpesi tohumdan yetiştirdiklerim açmadı, çapa makinasının gazabına uğrayan Bodrum papatyasının yerine yenileri ve bazı mevsimlikler. Bakalım çiçekçi haftaya neler getirecek?

Yeni bitkilerimden bazıları, poşetlerinden çıkmadan poz verdiler.:rolleyes:

291702

291703

291704

291705

291706

Adalet Yağcı
06-05-2012, 10:59
Çok güzel bitkiler bulmuşsunuz sevgili Durul, Kocaman bir bahçenin işleri de büyük olur tabii, ama bu kadar işin arasında süs bitkilerine de vakit ayırabilmeniz harika.

Bahçedeki çeşitler arttıkça gezmek çok daha keyifli hale geliyor.
Gelin tacı çok hoşmuş, sanırım çalı türü, bulursam bahçemin bir köşesine ben de dikerim.

Önümüzdeki hafta içinde bir sera gezisi yapmayı planlıyorum ben de, aklımdakiler, bodur dahlia ve pembe gazanialar öncelikli, bakalım neler bulacağım başka.

Tüm uğraşlarınızda kolaylıklar diliyorum.

Sevgi Durul
07-05-2012, 08:39
Sevgili Adalet Hanım, hiç aklımda olmayan ve sizlerde imrenerek izlediğim bitkileri görünce öyle bir saldırışım vardı ki görseniz gülersiniz.:D

O gün yağmura ve eşime rağmen sadece çiçek için pazara çıkışım, çiçekçi tezgâhında pek bir şey olmaması, oradan yayan dükkânlarına doğru uzun bir yürüyüş, oradan beğendiklerimi alarak durağa çıkışım, belediye otobüsündeki hâlim otobüstekilerin bazılarının yardım edişi, bazılarının tuhaf bakışları görülmeye değerdi. Hele gelin tacı 1,5m. kadar var, nerelere sığdıracağımı bilemedim. Oradakilerin düşüncelerini de okuyamadım, tabii.:rolleyes:

Çok teşekkür ediyor, ben de size kolaylıklar diliyorum. Sevgiler...

Orhan Özbilgiç
08-05-2012, 07:08
Bahçenizin albenisi giderek artıyor.;)

Böğürtleninizdeki Jineop' unda vurguladığı gibi, çiçek tomurcuğu.

Gelin tacını çok seveceksiniz. Bende geçen sene dikmiştim. Çok ilginç! nette, mayıs-haziranda çiçekli kaldığı yazılıydı ama o neredeyse yaz boyunca hep çiçekliydi. Bugünlerde açmaya başladı, bakalım yine sürpriz yapacak mı?

Keyifli bir sezon diliyorum. Beyefendiye selam ve saygılar. O nada kolay gelsin. Bol ürünlü bir yıl diliyorum.:)

Sevgi Durul
08-05-2012, 22:35
Teşekkür ederim, sayın Orhan Özbilgiç Öğretmenim.

Bu sezon değişik bir çok çeşit edindim. Bazılarını değerli arkadaşlar gönderdi, bazılarını satın aldım. Ekilen tohumlar da çabası. Bu bitkilerle ilgili, her gün bir sürprizle karşılaşmak çok hoş.:) Bunun yanı sıra kayıplarım da olmadı değil.:(

Gelin tacını evin bahçesine diktim, üzeri tomurcuk dolu. Forumun bu bitkiyle ilgili bölümünde okuduğuma ve sizin söylediğinize göre çiçeklilik süresi uzun ve soğuğa dayanıklı. Daha ne olsun?:)

Ben de herkes için, hepimiz için, bereketli bir sezon diliyorum. Saygılar...

ENFARKLISI
11-05-2012, 00:23
Sayın SDurul,
çok güzel bir bahçeniz var, resimlere baktığımda o güzel kokuları ve tatları alır gibi oluyorum :)

Rengarenk ve neşeli günler dilerim.

Saygılarımla.

Sevgi Durul
11-05-2012, 12:04
Teşekkür ederim, sayın, ENFARKLISI.

Geçtiğimiz pazar günü, sebze bahçesine domates ve biber diktik. O gün eşim biraz rahatsızdı ve ertelemeyi düşündü. Akşama doğru bir gayretle fideleri dikti. İyi ki de dikmiş, bu haftaya kalsa yağmur ve çamurdan dikilmeleri geç kalacaktı.

Bu gün ufaklık anneannesinde, ben de çektiğim fotoğrafları ve gelişmeleri paylaşayım bari.:)

Bu sene ağaçlar aşı için kesildi ve bu sebzelere yaradı. Yoksa gölgede hiç bir şey olmuyordu.

293825

293824

293826

Sebzeler için gübre alırken kadı lokması gördüm,

293827

Bahçe yeni çapalanmıştı ama yine otlanmaya başladı. Sebzelere yakın yerde gördüğüm ilginç ot.

293828

hberbul
11-05-2012, 12:13
Bol hasat alırsınız inşallah sebzelerinizden,pazardan aldığınız çiçekler çektiğiniz zahmete değmiş bence harika görünüyorlar.

Sevgi Durul
11-05-2012, 12:15
Havalar bir türlü ısınmadı ve güneş yüzünü pek göstermiyor. Buna rağmen bahçe hızla yeşeriyor. Karşı yamaçlar yeşil halı sermiş gibi görünüyor.:)

293829

Gelincikler de açmaya başlamış.:)

293830

293831

293833

293832

jineop
11-05-2012, 12:49
Sevgili SDurul, gelincik yapraklarından geçen hafta börek yaptım. Bir lezzetli oldu , anlatamam. Yeni bitkilerin çok güzel. Keyifle büyüt hepsini. Sağlıcakla...

hberbul
11-05-2012, 13:40
Gelincik çiçek yapraklarını da gül şerbeti hazırlarken gül yapraklarının içine atarsanız rengi harika oluyor.

Sevgi Durul
11-05-2012, 13:45
Sevgili jineop, eminim gelincik yapraklı börek ellerinden çok leziz olmuştur. Ben de deneyeyim, ama çok azlar.:)

Ponpon güllerin sarısı daha yoğun ve güzel açtı. Beyazı tek tük. Sana gönderiyorum. Sevgiler...

293915

293916

293917

Hostanın yaprakları büyüyor.

293918

Bu bitkiyi çok seviyorum. Adını veren çok güzel düşünmüş, üzerine sanki kar yağmış. Yaz karı.

293919

Sevgi Durul
11-05-2012, 13:56
Bol hasat alırsınız inşallah sebzelerinizden,pazardan aldığınız çiçekler çektiğiniz zahmete değmiş bence harika görünüyorlar.

Sayın hberbul,

Sebzelerde domatese geçen sene hastalık gelmişti. Biberlerimiz iyiydi, hem yazın yedik hem turşu yaptık. Bakalım bu sene nasıl olacak? Umarım herkesin ki ve bizim sebzelerimiz de emeklerimizi boşa çıkarmazlar.:)

Pek olmuyor ama salatalık dikmeyi de düşünüyoruz. Patlıcan, acı biber, mısır var sırada.:)

Bu Cumartesi çiçekçiye yine gidilecek. Siparişlerim var çünkü, sürpriz bitkiler de görüp alabilirim yine.:)

Sevgi Durul
11-05-2012, 14:14
Antep fıstıkları belirginleşmiş.

293968

293969

Ağacın gövdesi ilginç.

293970

Asmalar pırıl pırıl, ne güzel sarma olur bunlardan.:)

293971

Bu da bebek ayva.:)

293972

syuksek
11-05-2012, 14:40
Sevgili SDurul, gelincik yapraklarından geçen hafta börek yaptım. Bir lezzetli oldu , anlatamam.
Sevgili jineop,
Gelincik yapraklarını (yeşil olanları) bol tuz ve limon ile roka gibi yiyebilirsin, nefis oluyor.

syuksek
11-05-2012, 14:56
Sevgili sdurul,
Bahçenizi yeni gezdim. Harika görünüyor. Meyve bahçesinin yanısıra çiçeklerle de ilgilenmeniz, yakın plan fotograflarınız harika.
Menengiç ağacını görünce çocukluğuma gittim, Balıkesir ve cıvarında çok olurdu bu ağaç. Bayılırdık ağaçtan toplayıp yemeğe. Yıllardır yemedim herhalde.
Ben ağaçlardan inmedim, çocuklarım hiç ağaca çıkmadı maalesef :(
Sevgiler

jineop
11-05-2012, 15:02
Sevgili jineop,
Gelincik yapraklarını (yeşil olanları) bol tuz ve limon ile roka gibi yiyebilirsin, nefis oluyor.

Yıkarken direk yedim, çok lezzetli bir ot. Tuza, limona bile gerek yok:p

jineop
11-05-2012, 15:04
Gelincik çiçek yapraklarını da gül şerbeti hazırlarken gül yapraklarının içine atarsanız rengi harika oluyor.

Gelincik şerbeti yaptım;)

Sevgi Durul
11-05-2012, 15:09
Cezayir menekşesini bu bahar diktim. Rengini ve çiçek şeklini çok seviyorum. Nazsız bir bitki olması onu gözümde daha değerli kılıyor.

293999

Geçen sene diktiğim gazanyaları söküp, saksıda ve ısıtılmayan iç mekânda kışı geçirtmiştim. Yine de sadece bir tanesi yaşayabildi. Çiçekçide görünce bir de bu rengini almak istedim.:)

294000

İrisler tomurcukta.:)

294001

Sevgili lir'in gönderdiği veronica tomurcuklanmış.:)

294002

''Bu Çimlenen Hangi Bitkidir?'' bölümünde sormuştum, cevap gelmedi. Bu da ot galiba.:mad: Oysa ne kadar güzel yaprak yapısı ve rengi var.

294003

bari
11-05-2012, 15:20
Cezayir menekşesini bu bahar diktim. Rengini ve çiçek şeklini çok seviyorum. Nazsız bir bitki olması onu gözümde daha değerli kılıyor.

293999

Geçen sene diktiğim gazanyaları söküp, saksıda ve ısıtılmayan iç mekânda kışı geçirtmiştim. Yine de sadece bir tanesi yaşayabildi. Çiçekçide görünce bir de bu rengini almak istedim.:)

294000

İrisler tomurcukta.:)

294001

Sevgili lir'in gönderdiği veronica tomurcuklanmış.:)

294002

''Bu Çimlenen Hangi Bitkidir?'' bölümünde sormuştum, cevap gelmedi. Bu da ot galiba.:mad: Oysa ne kadar güzel yaprak yapısı ve rengi var.

294003

Çimlenen bitki gülibrişime benziyor...

jineop
11-05-2012, 15:33
Sevgili SDurul, gazanyalar soğuğa dayanıklı, toprakta kalsalardı bir şey olmazlardı.

Sevgi Durul
11-05-2012, 15:37
Sevgili arkadaşım, üç senedir aldığım gazanya sayısını hatırlamıyorum. Bende yaşamıyor. Sadece bu yıl korumaya almıştım, korumada bile öldüler.:mad:

Sayın bari, sevindirici bir haber verdiniz. Teşekkürler...

Sevgi Durul
11-05-2012, 16:15
Yetiştirmediklerimiz,:)

294018

294019

294020

Ceviz gölgesinde olduğu için büyümeyen karayemişi kesmiştik. Tekrar sürgün vermiş.

294021

Muşmula çiçeği,

294022

jineop
11-05-2012, 16:16
Sevgili arkadaşım, üç senedir aldığım gazanya sayısını hatırlamıyorum. Bende yaşamıyor. Sadece bu yıl korumaya almıştım, korumada bile öldüler.:mad:

Sayın bari, sevindirici bir haber verdiniz. Teşekkürler...

Bahçende direnaj sorunu olabilir arkadaşım:o

Sevgi Durul
11-05-2012, 16:25
Bahçende direnaj sorunu olabilir arkadaşım:o

Evet bu sorun var, üzgünüm. Komşunun bahçesinden bize gelen su tamir edildi. Evin bahçesi seviyesi yoldan aşağı olduğu için yan arsanın yağmur ve kar suları da bize geliyor. Çevre düzenlemesi ve alt yapı tamamlanana kadar böyle idare ediyoruz.:mad:

Sevgi Durul
11-05-2012, 17:05
Sevgili sdurul,
Bahçenizi yeni gezdim. Harika görünüyor. Meyve bahçesinin yanısıra çiçeklerle de ilgilenmeniz, yakın plan fotograflarınız harika.
Menengiç ağacını görünce çocukluğuma gittim, Balıkesir ve cıvarında çok olurdu bu ağaç. Bayılırdık ağaçtan toplayıp yemeğe. Yıllardır yemedim herhalde.
Ben ağaçlardan inmedim, çocuklarım hiç ağaca çıkmadı maalesef :(
Sevgiler

Sevgili syuksek, bahçemize hoş gelmişsiniz.

Beğenileriniz için teşekkür ederim. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, kendi çapımızda.

Balıkesir bize nispeten yakın sayılır. Menengiçler buralarda doğal olarak yetişiyor. Ben de forumlarda yenilebilir olduğunu okuduktan sonra, bir kaç tane yemiştim. Tadı fena değil. İstediğiniz takdirde meyveler olgunlaştığında gönderebilirim.

Şimdinin çocukları okuldan, ders ve dersanelerden başını kaldıramıyor ki, ağaçlara çıkacak zamanları yok.:) Sevgiyle...

ENFARKLISI
11-05-2012, 22:54
Gelincik resimleri başta olmak üzere resimler harkulade. Elinize sağlık, devamını bekliyoruz.

Saygılar.

esk nisagül
11-05-2012, 23:46
Sevgili durul az önce eskişehirden kareler seyrettim sayfanızda
ortak tanıdıklarımız var zannedersem
migrosun bulunduğu resim tepebaşı tranvay durağımı acaba
eğer öyle ise ben dün aynı binadaydım

Sevgi Durul
12-05-2012, 12:27
Cevizler büyüyor.

294599

Frambuazın tomurcukları çoğalmış.

294600

Kuşburnu çiçekleri.

294601

294602

Eski bir şarkıyı hatırlatan yosun tutan taşlar.

294603

Sevgi Durul
12-05-2012, 12:33
Mayısta gün batımı,

294604

Kardeşimin tohumdan yetiştirdiği mazı.

294605

Sardunyalar tomurcuklanmış. Şimdilik tek açan sardunya.

294606

Solanum dulcamara tomurcuklanmış.

294607

Telgraf çiçek açmış.

294608

Sevgi Durul
12-05-2012, 12:37
Güllerin hepsi tomurcuklanmış. Kokulu pembe gülün tomurcuğu.

294612

Ponpon güle gelen sevimli tırtıl.

294613

294614

Sempervivum sonunda yavrulamış.:)

294615

294616

jineop
16-05-2012, 16:41
Sevgili arkadaşım, senin bilinmeyen bir çiçeğin vardı. Ne olduğunu bulamamıştık. O ne oldu?
Saxifraga stolonifera tricolor (https://www.glasshouseworks.com/gallery1/Saxifraga%20stolonifera%20Tricolor.html)

Sevgi Durul
17-05-2012, 09:09
Duruyor.:) Kışı içerde geçirdi, şimdi balkonda.:)

296658

Sevgili jineop, süpersin, hem unutmamışsın hem de adını bulmuşsun.:) İlgine, sevgine, bilgine hayranım arkadaşım. Teşekkür ediyorum.

Yaptığım Google aramalarında bitki ile ilgili Türkçe bilgi bulamadım. Çeviri yaptırdığımda, orada yazılanlar bana anlamsız geldi.

Bitki ile ilgili başlık açmak gerekiyor. Adını buldun, başlık açmak da sana yakışıyor, arkadaşım.:) Sevgiyle...

fazmit
17-05-2012, 09:13
Harika çiçekler var.Geçen gün bahçemde gördüğüm tırtılı bıraktım bir hafta sonra olduğu yerdeki yaprakları afiyetle yemiş :=))

jineop
17-05-2012, 11:38
Duruyor.:) Kışı içerde geçirdi, şimdi balkonda.:)

296658

Sevgili jineop, süpersin, hem unutmamışsın hem de adını bulmuşsun.:) İlgine, sevgine, bilgine hayranım arkadaşım. Teşekkür ediyorum.

Yaptığım Google aramalarında bitki ile ilgili Türkçe bilgi bulamadım. Çeviri yaptırdığımda, orada yazılanlar bana anlamsız geldi.

Bitki ile ilgili başlık açmak gerekiyor. Adını buldun, başlık açmak da sana yakışıyor, arkadaşım.:) Sevgiyle...

Oh be rahatladım şimdi. :p Bende tek renklisi var. Yayılıcı ve dona dayanıklı...

Sevgi Durul
17-05-2012, 21:27
Oh be rahatladım şimdi. :p Bende tek renklisi var. Yayılıcı ve dona dayanıklı...

Sevgili jineop, en kısa zamanda bu bitkiye bir başlık açalım. Türkçe olarak hiç bir yerde bilgi yok. Bu işi sen toparlarsın.;)

Dona dayanıklıymış meğer, bir de ben koca kış baş köşemde ağırladım, Saxifraga Stolonifera Tricolor hanımefendiyi.:rolleyes:

Şimdi her ihtimale karşı saksı üçe bölünecek, biri dışarı, biri içeri, birine yer hazırla arkadaşım.:p Sevgiler...

jineop
18-05-2012, 22:02
Yeri hazır:D Yarın hazır çiçekliyken 1-2 fotoğraf çekeyim. Sonra senin fotoğraflarınla birlikte yerli malı bir sayfa oluşturayım.:cool:

Sevgi Durul
20-05-2012, 14:06
Hava yine yağmurlu ve soğuk.:( Değil bahçeye gitmek, akşamları kaloriferi yakıyoruz. Balkona çıkardığım bitkiler üşümezler inşallah.

Hafta arası çektiğim bazı fotoğrafları eklemek istiyorum.

Forumlarda gördüğümde çok beğendiğim ispiryadan benim de var artık. Minik çiçeklerini görüp, sorduğumda ispirya olduğunu öğrenince hemen aldım.:p

298009

Ekilen tohumlar hava ısınmayınca ya hiç çimlenmediler ya da çimlenenler büyümüyor. Bir kaç aster fidesi aldım. Daha posetindeyken rengini belli etti, bu.

298010

Geçen yıldan kalma hüsnüyusuf tek çiçek açmış.

298012

Dikensiz böğürtlen de tomurcuklanmış.:)

298011

Adını öğrendikten sonra gözümde daha bir değerlendi.
Saxifraga Stolonifera Tricolor

298013

Sevgi Durul
20-05-2012, 14:20
Herkesin clematisleri açmış, açsınlar diye bekliyorum. Diplerine büyükçe birer taş koydum.

298026

298027

Hoya carnosa durmadan yeni sürgün ve yaprak veriyor.

298028

Havlu püskülü ve kelebek.

298029

Ponpon gülde arı peteği, nereden gelmiş anlayamadım.

298030

Sevgi Durul
20-05-2012, 14:30
Mis kokulu filbahri açtı.

298031

298032

Bitkiler bahçede her zaman tehlikede. Eşim dikkat ediyor artık, ama ameleye çapalatınca Bodrum Papatyaları yok olmuştu. Çiçekçide görünce hemen aldım.:)
Şimdi saksıda duruyorlar bahçeye geçirmeye korkuyorum.

298033

298034

298035

Adil
20-05-2012, 14:40
Sayın SDurul böyle kaliteli fotoğraf karelerinizle paylaşımlarınız daha bir güzel oluyor.
Bu konuda beceriniz, bize daha güzel görseller sunuyor.Herşey gönlünüzce olsun.Kolay gelsin.
Saygılar selamlar efendim.

Sevgi Durul
20-05-2012, 14:41
Bizim bahçede sadece ponpon güller açtı, geçmek üzereler. Şimdi sarmaşık gül açmaya başladı.

298041

298040

Diğerleri tomurcukta. Bir kaç gonca.

298042

298052

Orhan Özbilgiç
20-05-2012, 14:49
Öğretmenim;
Çok haklısınız. Demekki oraları bu sene Samsun'dan soğuk. Biz burada, nisanın son haftasından bu yana soba yakmıyoruz.

Zaten çiçeklerde söylüyor. Filbahriler burada açalı epey oldu. Havlu püskülü tomurcukları daha patlamaya yakın. Clematis için bir şey demek zor. Bazı cinsler daha açmadı. Ama taşı iyi düşünmüşsünüz.
Ama olsun. Biraz geciksede, gelecek bu sıcaklar. O zaman ''offf'' demeya başlayacağız.

Sağlıcakla kaın.

cemo
20-05-2012, 14:54
Şu yakın çekimlerine bayılıyorum. Bahçen renklenmeye başlamış. Geç olsa da, baharı ucundan gördük şükür:)) Sabırla, clematislerde açar merak etme sen.

dağ çiği
21-05-2012, 23:05
Biz geldik tüm güzellğimizle sevgilerimizi sunmaya

Adalet Yağcı
22-05-2012, 10:30
Sevgili Durul, bahçedeki süs bitkisi çeşitleri ağaç çeşitlerini geçti herhalde.
Yavaş ve emniyetli adımlarla çok güzel bir bahçe oluşturuyorsunuz.

Zamanında benim yaptığım gibi, ne bulursam dikeyim demiyorsunuz, bunu çok tartışmıştık "Arap saçına dönen bahçeler" de.

Bahçeyi oluştururken acele etmeyip iyi düşünmek lazım, sonra ne kadar istesek de bazı radikal değişiklikleri yapamıyoruz.

Yeni bitkileriniz çok güzel, Bodrum papatyası her bahçeye yakışıyor, çok da hoş görünüyor, ben de aldım bakalım yaylayı sevecek mi.

Clematislerin bazı türleri geç açıyor, bence daha iyi, çünkü Baharla birlikte pek çok bitki çiçeklerini gösteriyor, Hazirandan sonra bahçelerin tadı yavaş yavaş kaçıyor.
Esas o zaman açacak bitkileri de edinmek gerekiyor ki, güzellikler hep gözümüzün önünde olsun.
Sevgiler.

Sevgi Durul
23-05-2012, 21:48
Sevgili Adalet Hanım, süs bitkileri ağaçları geçecekler de hepsi bebekler. Şöyle göz dolduracak bir bitkim yok henüz.:)

Bu sezon çiçekçi, forumlarda hep adını duyup beğendiğim bitkileri getiriyor, ben de hiç düşünmeden alıyorum. En fazla dikkat etmeye çalıştığım soğuğa dayanıklı olmaları. Bazen bunun dışına da çıkmıyor değilim.

Clematislerden Jackmani çok güçlü sürgünler veriyor, acilen sarılmaları için bir düzenek hazırlamam gerekiyor. Sizlerde gördüğüm, yeşil tel kafes gibi bir şeyler burada yok.

Aslında ne bulursam dikiyorum. Her zaman söylüyorum, arap saçına dönen bahçeleri çok seviyorum. Toprak hiç görünmesin, her yer çiçeklerle dolsun istiyorum, her ne kadar bunu başaramasam da.:rolleyes: Sevgiler...

Sevgi Durul
23-05-2012, 22:23
Öğretmenim;
Çok haklısınız. Demekki oraları bu sene Samsun'dan soğuk. Biz burada, nisanın son haftasından bu yana soba yakmıyoruz.

Zaten çiçeklerde söylüyor. Filbahriler burada açalı epey oldu. Havlu püskülü tomurcukları daha patlamaya yakın. Clematis için bir şey demek zor. Bazı cinsler daha açmadı. Ama taşı iyi düşünmüşsünüz.
Ama olsun. Biraz geciksede, gelecek bu sıcaklar. O zaman ''offf'' demeya başlayacağız.

Sağlıcakla kaın.

Aslında biz de Nisan sonundan beri yakmıyorduk, son günlerde ısı epey düşünce, bir kaç gün yakmak zorunda kaldık. Malûm evde küçük bebek olunca biraz daha dikkat etmek gerekiyor.

Sadece bitkilerin gelişimleri değil, tohumların çimlenmeleri çok gecikti, sanırım açmalarını görmeden kış gelecek. Saygılar...

Şu yakın çekimlerine bayılıyorum. Bahçen renklenmeye başlamış. Geç olsa da, baharı ucundan gördük şükür:)) Sabırla, clematislerde açar merak etme sen.

Çok sağ ol, arkadaşım. Yakın çekimlerde olmasa hâlimiz harap.:p

Sayın SDurul böyle kaliteli fotoğraf karelerinizle paylaşımlarınız daha bir güzel oluyor.
Bu konuda beceriniz, bize daha güzel görseller sunuyor.Herşey gönlünüzce olsun.Kolay gelsin.
Saygılar selamlar efendim.

Çok teşekkür ederim sayın Adil. Saygılar bizden...

Biz geldik tüm güzellğimizle sevgilerimizi sunmaya

Hoş geldiniz, sevgili dağçiği. Teşekkür ederim. Haseki küpeleriniz ne kadar güzel gelişmiş ve açmışlar. Benim geçen sene çimlendirdiklerim bu sene ancak kendilerini büyüttüler, herhalde seneye üçüncü yıllarında açacaklar.:)

299665

İkinci yılları olduğuna kimse inanmaz.:)

Hülya
23-05-2012, 22:54
Clematislerden Jackmani çok güçlü sürgünler veriyor, acilen sarılmaları için bir düzenek hazırlamam gerekiyor. Sizlerde gördüğüm, yeşil tel kafes gibi bir şeyler burada yok.

Aslında ne bulursam dikiyorum. Her zaman söylüyorum, arap saçına dönen bahçeleri çok seviyorum. Toprak hiç görünmesin, her yer çiçeklerle dolsun istiyorum, her ne kadar bunu başaramasam da.:rolleyes: Sevgiler...[/QUOTE]

Sevgili sdurul,
Clematis başlığına bir bakın (http://www.agaclar.net/forum/971724-post3222.htm) isterseniz.
Selamlar.

Sevgi Durul
25-05-2012, 11:36
Sevgili Hülya Hanım, verdiğiniz linkten yararlanmak mümkün ama benim clematisleri diktiğim duvarın yüksekliği 1,5 m. civarında. Yanlış yere dikmişim, ya yeri değişecek ya da olduğu duruma göre bir çare bulunacak. Sevgiler...

Salı günü bahçede asmalar budandı, kurutulmak üzere naneler biçildi, biraz da fotoğraf çekildi.:)

Genel görünümde yeşillik iyice artmıştı. Ağaçlar büyüdüğü için bağ evciği artık uzaktan pek görünmüyor.

300255

300256

Budanan asma yaprakları bir bagaj geldi. Evde güzellerini ayıklayıp, demetleyip, yıkayıp yine konserve (http://www.agaclar.net/forum/754484-post31.htm) yaptım.

300257

Yaprakları ayıklarken bir tanesinin arkasında zararlı yumurtası gördüm.

300258

Naneler de ayıklanıp, yıkanıp kurumak üzere serildi.

300259

Sevgi Durul
25-05-2012, 11:55
Asma yaprağı demişken, üzümler minicik minicik belirmeye başlamış.

300270

300271

Hünnapta çiçek gözleri de belirmiş.

300272

Antep fıstığı bu yıl bol olacak gibi görünüyor.

300273

300274

jineop
25-05-2012, 12:58
Asma yaprağı demişken, üzümler minicik minicik belirmeye başlamış.

Antep fıstığı bu yıl bol olacak gibi görünüyor.

300273

300274
Hepsi bol ve bereketli olsun ki, bize de düşşün:D

jineop
25-05-2012, 13:04
Sevgili arkadaşım clematis dibleri için taş bence çok uygun değil. Köklere bası yapar, gelişmesini yavaşlatır ve dip sürgünü veremez. Hafif malzeme kullanmalısın. Ufak ponza taşı gibi taşlar belki. Ağaç kabuğu ormandan bulabilirsin. Sevgiler.

Sevgi Durul
25-05-2012, 13:12
Bahçede şu anda açan yer minesi (http://www.agaclar.net/forum/972469-post110.htm), aynısafa (http://www.agaclar.net/forum/972464-post24.htm), iris (http://www.agaclar.net/forum/972457-post229.htm), süs yoncası (http://www.agaclar.net/forum/972448-post285.htm), tomurcuklanan coreopsis grandiflora (http://www.agaclar.net/forum/971848-post14.htm) ilgili forumlara eklendi.:)

Güller yavaş yavaş açmaya başladı.:)

300299

Hazeranlar iyice boylanmış. Üzerleri tomurcuk dolu.

300300

Tradescantia Andersoniana tomurcuklanmış, doğru yazmışımdır inşallah. Türkçe bir adı olsa.:)

300302

Çörekotları ne zaman çıktılarsa tomurcuklanmışlar.

300301

Yansıma.

300303

Adalet Yağcı
25-05-2012, 14:08
Sevgili Adalet Hanım, süs bitkileri ağaçları geçecekler de hepsi bebekler. Şöyle göz dolduracak bir bitkim yok henüz.:)

Bu sezon çiçekçi, forumlarda hep adını duyup beğendiğim bitkileri getiriyor, ben de hiç düşünmeden alıyorum. En fazla dikkat etmeye çalıştığım soğuğa dayanıklı olmaları. Bazen bunun dışına da çıkmıyor değilim.

Aslında ne bulursam dikiyorum. Her zaman söylüyorum, arap saçına dönen bahçeleri çok seviyorum. Toprak hiç görünmesin, her yer çiçeklerle dolsun istiyorum, her ne kadar bunu başaramasam da.:rolleyes: Sevgiler...

Sevgili Durul, hepimiz bir birimize benziyoruz aslında :)
Ben de sizin gibi toprak görünmesin, görünecekse de çim görünsün diyenlerdenim.

Bir bahçenin oturması için en az 4-5 yıl gerekiyor, tabii bizler sök dik yaptığımız için de bu süre daha uzuyor.

Clematisleri sardırmak için ince telin(plastik)kalın olanını Koçtaştan almıştım 4 yıl önce.
Bu sene tekrar almak için gittiğimde, ne incesini ne de kalın olanını bulamadım.
Bauhaus gibi büyük yapımarketlerde vardır herhalde.

Sevgi Durul
25-05-2012, 19:25
Sevgili arkadaşım clematis dibleri için taş bence çok uygun değil. Köklere bası yapar, gelişmesini yavaşlatır ve dip sürgünü veremez. Hafif malzeme kullanmalısın. Ufak ponza taşı gibi taşlar belki. Ağaç kabuğu ormandan bulabilirsin. Sevgiler.

Hemen kaldırayım o zaman, gerçi tam dibinde değil, bir karış kadar aralıklı. Yine de zararı olur mu arkadaşım?

Sevgili Durul, hepimiz bir birimize benziyoruz aslında :) Ben de sizin gibi toprak görünmesin, görünecekse de çim görünsün diyenlerdenim.

Bir bahçenin oturması için en az 4-5 yıl gerekiyor, tabii bizler sök dik yaptığımız için de bu süre daha uzuyor.

Clematisleri sardırmak için ince telin(plastik)kalın olanını Koçtaştan almıştım 4 yıl önce. Bu sene tekrar almak için gittiğimde, ne incesini ne de kalın olanını bulamadım. Bauhaus gibi büyük yapımarketlerde vardır herhalde.

Sevgili Adalet Hanım, büyük bahçede çim hiç düşünemiyoruz. Evin bahçesi de henüz tam düzenlenmiş değil. İnşaat modundan çıkamadık henüz.:(

Clematislere ciddi bir çözüm bulamadım, Bauhaus'a gitme durumum da şu anda yok. Ama bu gün yine çiçekçiye gittim. Begonya türü, gelin damat çiçeğiymiş, bir de mercanköşk aldım. Bir sürü küpe çeliği rica ettim. Renkleri çok güzeldi.

Önümüzdeki günlerde evin dış cephesi boyanacağı için şimdiden kara kara düşünceye daldım. İki balkon ağzına kadar dolu, balkonlar boyanırken o kadar saksıyı nereye sığdıracağımı düşünürken yeni bitki almak büyük hata. Çiçekçide bir de sundavilla gördüm. Sevgili arkadaşım göndermemiş olsaydı kesin onu da alırdım.:p

Sevgi Durul
25-05-2012, 19:37
Şimdi biraz kır çiçekleri, bahçeden.

300499

Kıyılardaki yıldız şeklindeki beyaz çiçeklere, haşerattan korkuma yanaşamadım. Uzaktan çektim.

300501

Bahçede campanula da varmış.

300502

300503

300504

Sevgi Durul
25-05-2012, 20:44
Devam edelim. Kır çiçekleri,

300538

300539

300540

Armut,

300541

Dut,

300542

Sevgi Durul
25-05-2012, 20:49
İyi budama cevizlere yaradı. İkili üçlü cevizler hep oluyordu. Bu sefer, beşli altılılar var.
300548

Aşılarda başarı oranı düşük. Tutanlardan ikisi.

300549

300550

Erik,

300551

Zeytinler de tomurcukta.

300552

Sevgi Durul
25-05-2012, 20:53
İtalyan eriği,

300554

Kayısı ağırlıktan dallarını eğmiş.

300555

300556

Kirazlar kızarmaya başlamış.

300557

Şeftali,

300558

jineop
25-05-2012, 20:54
Sevgili arkadaşım, eşine clematisler için istediğini tarif et. Biraz dal, biraz tel eminim yapar;) İlk clematis düzeneğimi bambuları iplerle bağlayarak yapmıştım. Hala kullanıyorum. Diblerine taş 1 karıştan sonra ise sorun olacağını sanmıyorum. Tabi geçen biri taşı tekmelemezse:o

Sevgi Durul
25-05-2012, 20:58
Menengiçler uzaktan süs ağacı gibi görünüyor.

300560

300561

Trabzon hurmasında çiçek ve tomurcuk çok.

300562

300563

Sulama yapılmaya yapılmaya, havuz yosun tutmuş.

300564

Sevgi Durul
25-05-2012, 21:03
Frambuaz ilk meyvesini oluşturmuş.:) Bir yandan da açıyor.:)

300565

300566

300567

İğde mis kokusuyla ve şahane görüntüsüyle en sevdiğim ağaç.

300568

300569

Sevgi Durul
29-05-2012, 13:24
Sevgili arkadaşım, eşine clematisler için istediğini tarif et. Biraz dal, biraz tel eminim yapar;) İlk clematis düzeneğimi bambuları iplerle bağlayarak yapmıştım. Hala kullanıyorum. Diblerine taş 1 karıştan sonra ise sorun olacağını sanmıyorum. Tabi geçen biri taşı tekmelemezse:o

Ayak altı bir yerde olmadığı için, taşı tekmeleyen olmaz. Ah sevgili arkadaşım, eşim istese mükemmel bir sarılıcı düzeneği yapar. El becerileri son derece iyidir. Gel gör ki, şimdi söylesem alacağım cevabı biliyorum.

-Uğraşamam...

Bu yüzden ona hiç söylemem, iyi kötü kendim bir şeyler yapmaya çalışırım. Clematis başlığına eklemiştim, piilu tomurcuk yapmış, çok sevindim.:p

302048

Senden gelenlerden bir demet, önce veronika.

302040

Sedum spurium, bir kısmını tedbir olarak saksıya dikip içerde tutmuştum. Onlar yaşamadı. Bu bahçede karın buzun içinden sağlam çıktı.;)

302041

Hüsnüyusuflar, renklerini çok merak ediyorum. Seneye öğreniriz, artık.

302042

İki üç yıldır ben de olan ve hiç açmayan atlasım açmaya karar verdi, sonunda.
Sevindirik bir hâlde iki de birde yanına gidip bakıyorum. Atlas başlığına eklemiştim buraya da ekleyim, haketti çünkü.

302049

jineop
29-05-2012, 13:35
Sevgili arkadaşım, bu büyük meyveli hurma sanırım. Çocukluğumdan tadı damağımda kalan dedemlerin küçük , dalları pıtır pıtır dolduran hurması. Belki 30 senedir tadına hasret kaldım. Köydeki ağaçları nedense hiç bırakmamışlar. Sadece tutkunu ben olmalıyım. Geçen senelerde Moda cıvarında yol kenarında görmüştüm. Henüz olmamıştı, burula burula yedim. Bulursan ondan ek gelip tadına bakarım. :o

Clematis askılığına gelince eşinize benim söylediğimi söyleyin. Ben eminim çok hoş çözümler üretir. Merakla bekliyorum.:o

Sevgi Durul
29-05-2012, 18:20
Sevgili jineop, evet bu hurma çikolata cinsi olandan. Geçen sene sadece dört meyve yapmıştı. Bu sene çiçeği çok.

Senin dediğinden rahmetli kayınpederimin bağında vardı. Çok da meyvesi olurdu. Bizde, o cinsten bir fidan da var, sen yeter ki gel.;)

Yaban asması askılığı için yazdığını eşime söyledim, tamam dedi bakalım, nasıl olacak:confused:

Öğleden sonra bahçeye indim, piilu tomurcuk dolu, 20 tane sayabildim. Jackmani'de de en az 10 tane var. Tabii çok sevindim.:p

Jackmani,

302216

Yaprağına bir böcek gelmiş, ne olduğunu bilemedim.

302218

günebakan
29-05-2012, 18:27
Maşallah maşallah meyve ağaçları oldukça verimli görünüyorlar Clematisler de harikalar Ellerinize sağlık Sevgili Sdurul:)

Sevgi Durul
29-05-2012, 18:34
Hava biraz ısındı ve bitkilerde insana sevinç, umut, tarifi imkansız olumlu duygular getiren gelişmeler var. Tohum çimlendirme saksısının dünü ve bu günü, sanırım sabah sefası olacaklar.

302221

302222

Her yerden bir şey çıkmış.

302223

302224

Topraktan başını çıkaranlar.

302225

Pek çok tohum ektim, çoğu henüz çimlenmedi. Bazıları etiketli, bazılarını da yine karıştırdım. Bakalım hangi sürprizlerle karşılaşacağım?

sakdag
29-05-2012, 18:41
Sdurul Abla, ne güzel fotoğraflar eklemişsiniz. Sizin detaycı yanınızı çok seviyorum doğrusu. ;)

Biraz önce pazarda gezdim biraz, yıllardır hep atlas çiçeği aramışımdır pazarlarda. İlk defa bugün gördüm. Köylü kadınlar getirmişler. Kırmızı kırmızı çiçekleri de vardı, hem de kocamandı. Aklıma hemen siz ve sizin atlasınız geldi.;)

Offf yaa fiyatı da çok uygundu, aklım orda kaldı. Yanımda eş faktörü olmasaydı; vallahi de kucaklardım 20 kglık koca tenekeyi... ;)

Sevgi Durul
29-05-2012, 18:52
Çimlenen şebboylar, sevgili jineop'tan, bakalım renkleri nasıl olacak?

302229

Hosta, açmasa da olur. Yaprakları çok güzel.

302226

Filbahri, çiçeklerinin ağırlığından biraz eğildi.

302228

Beyaz aster açtı. İyi ki almışım.

302227

Nakkaş sarmaşığı çok neşeli.

302230

ciceksever70
29-05-2012, 18:53
Sevgili SDurul güya dondurma cubuklarina yazip saksilara koymustum. Bir de neyi hangi saksiya ekiyorum dikkat edeyim diye caba gösterdim.Yagan yagmurlardan bütün yazilar silinmis ben de hepsini karistirdim. Foruma sorup duruyorum. Her yil ayni kaosu yasiyoruz.

Sevgi Durul
29-05-2012, 19:15
Güllerden açanlar ve açmak üzere olanlar.:)

302232

302233

302234

302235

302236

Sevgi Durul
30-05-2012, 23:03
Sdurul Abla, ne güzel fotoğraflar eklemişsiniz. Sizin detaycı yanınızı çok seviyorum doğrusu. ;)

Biraz önce pazarda gezdim biraz, yıllardır hep atlas çiçeği aramışımdır pazarlarda. İlk defa bugün gördüm. Köylü kadınlar getirmişler. Kırmızı kırmızı çiçekleri de vardı, hem de kocamandı. Aklıma hemen siz ve sizin atlasınız geldi.;)

Offf yaa fiyatı da çok uygundu, aklım orda kaldı. Yanımda eş faktörü olmasaydı; vallahi de kucaklardım 20 kglık koca tenekeyi... ;)

Sevgili sakdag, fotoğrafları beğenmenize sevindim. Detay fotoğrafları ben çok seviyorum. Gözle pek iyi görünmeyen ayrıntıları, makinanın objektifi o kadar güzel yansıtıyor ki, sıradan bir bitki bile insanda hayranlık uyandırıyor.:o

Atlası keşke alsaydınız deyiveresim geliyor. Hem köylü kadının işi görülürdü, hem kocaman atlas sahibi olurdunuz. Ben işi öyle abarttım ki, balkonlarda adım atacak yer kalmadı, temizliği de oldukça zorlaştı. Bir de eş faktörü var. Geçen gün ayağı saksıya takılmış, iyiden iyiye söylenmeye başladı.:dilli: Yine de bitki almaya devam ediyorum. Geçen gün, kimin aklına gelir ki bir de mercanköşk aldım. Buna bir dur demek gerekiyor.:rolleyes:

Bir de atlas başlığında, atlasımdakilerin sürgün olabileceği yazıldı. Eğer çiçek değillerse, çok üzülürüm çok.

Sevgi Durul
01-06-2012, 14:32
Maşallah maşallah meyve ağaçları oldukça verimli görünüyorlar Clematisler de harikalar Ellerinize sağlık Sevgili Sdurul:)

Teşekkür ederim, sevgili günebakan. Sevgiyle...

Sevgili SDurul güya dondurma cubuklarina yazip saksilara koymustum. Bir de neyi hangi saksiya ekiyorum dikkat edeyim diye caba gösterdim.Yagan yagmurlardan bütün yazilar silinmis ben de hepsini karistirdim. Foruma sorup duruyorum. Her yil ayni kaosu yasiyoruz.

Sevgili ciceksever70, aynı sorunları hep yaşıyoruz, ben de saksısına etiket yapıştırıyorum. Bazen güneş rengini alıyor siliniyor, bazen de etiket nemden düşüyor. Etiketlemediklerimi ise şuraya şu, buraya bu, yok unutmam diyerek ekiyorum. Sonrasında unutuyorum tabii ki.:rolleyes:

''Bu çimlenen hangi bitkidir?'' bölümüne sormaya utanır oldum artık.:rolleyes:

Anemon açtı, mesaj yazmışken ekleyeyim. Diğeri de tomurcuklanmış.:)

303194

Sevgi Durul
01-06-2012, 18:56

Sevgili ciceksever70, yazmayı unutmuşum, etiketleri kurşun kalemle, ama koyu yazanları var, şimdi unuttum numarası oluyordu galiba ya da sabit kalemle yazarsan silinmiyor. Bu sene ben kurşun kalemle yazdım.:)

Adalet Yağcı
01-06-2012, 20:46

Sudan etkilenmeyen pilot kalemler var Çiçeksever'ciğim, cam üzerine bile yazıyor.
Ayrıca, üzülmeyin canım, neyse ne, ne olsa çimlenmiş, çiçeklenince sürpriz olur size :D

Geçen gün, kimin aklına gelir ki bir de mercanköşk aldım. Buna bir dur demek gerekiyor.

Bizi kimseler durdurumaz Durul'cuğum, kendimiz bile :p

Mete Tiren
03-06-2012, 08:51
Sn SDurul meyveler, güller derken bahçenizde kaybolur gibi oldum... Ağız tadıyla sizlere yemekte nasip olur umarım. isim yazmak için yeni bir öneri aldım çokta hoşuma gitti daha önce bir sürü materyal denemiştim sadece birinde randıman almıştım.

Bu hani büyük kolilerin (buzdolabı gibi) dışında taşımak için şerit halinde beyaz ince naylondan bir malzeme var. O hem makasla çok rahat kesilip asetatlı kalemle çok rahat yazılıyor, hemde sert batarken ve sudan, güneşten etkilenmiyor ;) Onları 10 santim kesip çok rahat kullanabilirsiniz tavsiyemdir :) Saygılar