Bağlan

View Full Version : SDurul / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Sevgi Durul
10-09-2012, 17:55
Bademler toplandı.

330707

330708

Üzüm incir ikilisi.

330709

Beyaz maviş açıyor.

330706

Mavi maviş açtı geçti, çiçekleri tek tük. Bu fotoğraf tam açtığında çekilmişti.:)

330705

sibelim
10-09-2012, 18:08
oh ellerinize sağlık namnamnam yenir o bademler , incirler , üzümler. oh afiyet bal şeker olsun inşallah. mavi mavişi ilk kez görüyorum ne güzel bende beyaz maviş var ( isim acayip tezat). benim bildiğim o çiçeğin adı yıldız idi. hatta bunu bir kaç hafta önce yoldan geçerken eşim arabayı durdurmuş sağolsun sevgili bir teyzenin camında görmüş seslenmiş ve istemiştim. çiçekten sağolsun iki dal kopardı sudaydı kaç zaman bugün diktim küçük köklerine güvenerek. inşallah büyür ama adı gibi mavi maviş de aklımda bundan sonra. belki bir gün yine bir cam önünde karşılaşırım.

Sevgi Durul
10-09-2012, 18:28
oh ellerinize sağlık namnamnam yenir o bademler , incirler , üzümler. oh afiyet bal şeker olsun inşallah. mavi mavişi ilk kez görüyorum ne güzel bende beyaz maviş var ( isim acayip tezat).

Teşekkür ederim,:)

Bu (http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/16238.htm) başlığa göz atarsanız arkadaşların çok güzel mavişleri var. Hem bitkinin istekleri hakkında bilgi edinirsiniz. Mavi maviş edinmeniz yakındır.:)

Ceviz göz aşılarının çoğu tutmuş ve uyanmışlar. Bazıları uykuda.

330731

330732

Elmamız olmayacak demiştik, çiçeğini bile göremedik. Ne zaman açtıysa az miktarda elma olmuş.

330733

Hünnaplar hızla kızarıyorlar.

330734

Adalet Yağcı
10-09-2012, 18:42
Yeni güzellikler gelmiş.
Mavisi de beyazı da harika bu mavişlerin, üstelik soğuklara da dayanıklı.

Demek bademlerin toplanma vakti geldi, yarın çıkıp benimkileri bir gözden geçireyim.
Ben bademleri toplamakta çok zorluk çekiyorum, up uzun bir ağaç, dalına da çıklımıyor, sopayla düşürmeye çalışıyorum ama bir kaç dakika sonra pes ediyorum :(
Siz nasıl topluyorsunuz bademleri, kolay bir yolu var mı bunun?

Hünnaplara sonbahar kirazı diyorum, şahane görünüyorlar.
Bereketi bol olsun.

sibelim
10-09-2012, 18:43
elmadaki kurt olabilirim sayfaya baktıkça acıktığımı hissediyorum. inşallah dediğiniz gibi olur ve en kısa sürede mavi mavişim olur iki saksı yanyana mutlu mesut yaşar. şimdi birşey diyeceğim yukarda elma işvesi ile dalında duran hünnap ne menem bir şeymiş hem ilk görüyorum hemde merak ettim yeniyordur değil mi bu ( şey :) ) peki yeniyorsa tadı nasıldır ki acep ? cehalet böyle şey olsa gerek :)

Sevgi Durul
10-09-2012, 19:07
Sabah sefalarınız çok muhteşemler sevgli Sdurul. Bana gönderdiğiniz tohumlar bu sene annemin bolkonunu şenlendirdiler. Bu vesileyle tekrar teşekkür etmek istedim.

Sevgili Ayşe Yıldız, sizi tekrar forumlarda ve sayfamda gördüğüme sevindim. Hoş geldiniz.:)

Gönderdiğim tohumların işe yaradığına sevindim. İstediğiniz bir tohum olursa yine gönderirim, yazmanız yeterli. Sevgiler...

Hazır yufka farketmez ben sonuca bakarım. Böyle fırınlar artık köylerde bile azaldı gibi. Ancak nostaljik yaşamak isteyenlerin evlerinde veya eski usulden sıyrılmak istemeyenlerin evlerinde mevcut. Bu da çok az..

Eşim fırınları kendi yapıyor. Fırın yapım aşamaları bu (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576-26.htm) sayfadan başlayarak anlatılıyor.

Bir kaç fotoğraf daha.

Kavunlar geç ekildiği için büyümediler. Üzerlerinde çiçek çok. Bundan sonra büyümezler diye topladık, turşu olacaklar. En büyüğü aşı ceviz kadar.

330739

330740

Kuşburnular...

330741

Sumak...

330742

Sarı yaseminin meyvesi mi desem tohumu mu? En iyisi siyah incisi diyelim.:)

330744

Sevgi Durul
10-09-2012, 19:27
Az çiçeklerim...:rolleyes:

330746

330747

Kadife yeni açmaya başladı.

330748

Sevgili Benol Hazaroğlu'na teşekkürlerimle...
330750

Son görüntümüz bahçenin mısırları...

330749

KAPTANzst
10-09-2012, 20:38
Mısıra geeeeeeeeeeeeeeeeeeeel.:D:D

Sevgi Durul
10-09-2012, 22:13

Tohumların alındığı yer silajlık mısır vermiş, koçanları az ve içlenmemiş, yeşil aksamı çok. Karadeniz mısırı gibi değil yâni. Yine de közledik.:rolleyes:

Demek bademlerin toplanma vakti geldi, yarın çıkıp benimkileri bir gözden geçireyim.
Ben bademleri toplamakta çok zorluk çekiyorum, up uzun bir ağaç, dalına da çıklımıyor, sopayla düşürmeye çalışıyorum ama bir kaç dakika sonra pes ediyorum :(
Siz nasıl topluyorsunuz bademleri, kolay bir yolu var mı bunun?

Sevgili Adalet hanım, yeşil kabukları çatlamışsa toplanma vakti gelmiş demektir. Biz geçen seneden beri cevizleri ve bademleri tek tek topluyoruz. Aslında sırıkla da silkelenebiliyor fakat bu seneye oluşacak meyve gözlerine zarar veriyor.

Geçen sene tek tek toplamanın farkı bu sene belli oldu. Her zamankinden çok badem var.

elmadaki kurt olabilirim sayfaya baktıkça acıktığımı hissediyorum. inşallah dediğiniz gibi olur ve en kısa sürede mavi mavişim olur iki saksı yanyana mutlu mesut yaşar. şimdi birşey diyeceğim yukarda elma işvesi ile dalında duran hünnap ne menem bir şeymiş hem ilk görüyorum hemde merak ettim yeniyordur değil mi bu ( şey :) ) peki yeniyorsa tadı nasıldır ki acep ? cehalet böyle şey olsa gerek :)

Mavi mavişim küçük bir saksıda yakında saksısını büyüteceğim. Eğer beklerseniz ve hatırlatırsanız kökleri çoğalınca baharda gönderebilirim, neden olmasın.

Hünnap yenebiliyor ve tadının çok güzel olduğunu söyleyebilirim sadece.:)

sibelim
11-09-2012, 11:59
bereketli eller yaşasın , ellerin dert görmesin inşallah bende unutmazsam baharda damlarım sayfanın önüne maviş mavişşşş diye. hünnap bir yerde karşıma çıkarsa tadına bakarım artık. huyum kötü ilk kez birşey yiyeceksem sorma ihtiyacı hissederim yakınımdakilere tadı nasıl güzel mi neye benziyor sence yemelimiyim diye.damak kirliliğine hayır... böylece ne kadar maceraperest bir insan olduğum ortaya çıkıyor :)

Fatoş
12-09-2012, 11:16
Sevgili arkadaşım, yüzümde gülümseme ile, Zeynep'cik sayfama hoş gelmiş, görünce duygulandım. Maşallah, Allah nazardan saklasın, sizlere bağışlasın. O'nu çok öpüyorum.:)

Aslında şöyle bir bakmak için açmıştım, mesaj falan yazasım yoktu. Çünkü biberlerle boğuşuyorum, biber ayıklayıp dizmekten sıkıldım, mola vermek istedim ve bu güzellikle karşılaştım.

Sevgili Güler hanım'ın kabak görmek istemiyorum sözlerine çok hak verdim bu günlerde. Bir gün turşu, bir gün salça, bir gün dizme, ben de artık biber görmek istemiyorum.:dilli:

Sevgili arkadaşım, çok teşekkür ederiz:) Elif'le sabah bebeğin ağlama krizini atlatıp geçte olsa kahvaltıya oturduğumuzda aramızda şöyle sohbet geçti, atölye de bazen daralıp sıkılıyorduk kendimizi dışarı atıp geziyorduk. Şimdi neden böyle yapmıştık, güzelim bahçe ve deniz manzarası ve dalga sesleri içindeydik diyoruz. Bizler elimizdeki değerlerden bir an için sıkılıyoruz. Geçen sene eşimi gelincik şerbeti için gelincik toplaması için tarlaya göndermiştim, döndüğünde şok olmuştum. Sekiz dönüm tarlanın bütün gelinciklerini arkadaşlarıyla toplamış hepsinide eve getirmişti, gelincik şerbetini yapıp arkadaşlarına da vermem için. O gece sabaha karşı onları ayıklarken kendimi (Parayı Lidyalılar kafayı İzmirler bulmuş) lafını sayıklarken bulmuştum:D: Ama o sırada böyle gülemiyordum, yukarda uyuyan eşimi boğma planları yapıyordum:D:D:D
Sevgiler ve selamlar arkadaşım.

Adalet Yağcı
12-09-2012, 12:03
Sevgili fatoş;
Bir dahaki sefere gelincikleri siz toplayın ayıklama ve hazırlama işini eşiniz yapsın.
Nasıl fikir ama ;)

Aklıma bir hikâye geldi, çok kısa anlatayım.

Adamın biri tuzcuymuş, her gün gider elinde kazmasıyla tuz kırıp getirirmiş.
Tuzu satıp ailesini geçindirmek için.

Karısı da çevredeki tüm komşulara "siz tuz almayın, kocam her gün getiriyor ne olsa" deyip bol bol tuz dağıtırmış.
Adamcağız tuzunu satacak kimseyi bulamazmış.

Adamın dayanacak gücü kalmamış, bir gün karısına, "haydi bu gün birlikte gidelim tuz kırmaya" demiş.
Kadın sevinerek gitmiş kocasıyla.
Akşam eve döndüğünde yorgunluktan ağlayacakmış neredeyse.

Derken, komşular tuz istemek için kapıya dizilmişler.
Kadın kapıyı yarım yamalak açıp, "veremem, kocam onları çok zor kırıp getiriyor, kendi kırdıklarımı da hiç veremem, tuz deyha o dağın eteğinde gidip kendiniz getirin" demiş.

Kıssadan hisse, boğma plânlarını boş verin, dediğim gibi yapın siz :D

Fatoş
12-09-2012, 12:38
Sevgili Adalet, anlattığınız hikaye çok hoşuma gitti:) Lakin eşim bu konular da oldukça zeki evvelki sene zeytin ve asma yaprağı basma görevi vermiştim, tuzdan yiyememiştik:) Gelincikler için yardım istediğimde gelincik yapraklarını koca bir deste yapıp siyahlarını kesmeye başladı tabiiki siyah kısmın çoğunluğu ayıkladıklarının içinde kaldı, ben öyle olmaz dedim o da sana yaranılmaz deyip kaçtı:rolleyes:, tahmin ediyorum ki seneye nasip olursa birlikte gider tarlada herkesin payını verirken evde yapmaları için tarif kağıdını da vereceğim;).

Adalet Yağcı
12-09-2012, 13:05
İşten kaçmanın en kestirme yoludur "sana yaranılmaz" biz bunları hatmettik artık :)
Siz en doğru çözümü bulmuşsunuz zaten, kolay gelsin.

Sevgi Durul
18-09-2012, 08:58

Mısıra geeel mısırlarımızın hepsini topladık. Olmadı çünkü, daha fazla sulamak istemedik.

Tohum Takas Etkinliği'nde ilk sahip çıkacağım tohum köy mısırı tohumu olacak.:rolleyes:

332356

332357

332358

Çocuklar bahçeye geldiğinde bir kaç kere közledik. Kalanların hepsi bu kadar.:rolleyes:

Sevgi Durul
18-09-2012, 09:02
Baharı yazı sabırsızlıkla beklerken geldi de geçti bile.:( Bahçeden genel güncel görüntüler.:)

332360

332361

332362

332363

332364

Sevgi Durul
18-09-2012, 09:04
Akşam sefalarım.

332365

332366

332367

332368

332369

Sevgi Durul
18-09-2012, 09:09
Üzümlerden kalanlar, çok tekrar oldu ama bu görüntüleri çok seviyorum.

332375

332376

332379

Geç şeftali.

332378

Nar fidanımızın ilk meyvesi büyüyor.

332377

Sevgi Durul
18-09-2012, 09:15
Yaşayan tek asterim. Diğerleri kırmızı örümceğe kurban gitti. Bunun yaprakları da yine kahverengiye dönüştü.:(

332380

İmpatienslerde de verem otu görülmeye başladı.:(

332381

332382

Kır çiçeği.

332383

Oya ağacım yarım metre boyuyla açtı.:rolleyes: Çok sevindim.

332384

hanndan
20-09-2012, 12:07
Maşallah herşey çok güzel,salkımdaki üzümün görüntüsü harika,çok güzel bir çekim olmuş.
Bizim mısırlarda doldurmadı içini,tohumundanmı sulanmasından mı nedir bilemedik ama bi sorun olduğu kesin.
Sevgiler...

Sevgi Durul
20-09-2012, 16:53
Sevgili hanndan, teşekkür ederim. Aslında elimde pek çok fotoğraf birikti, hep aynı şeyleri yüklediğim için sıkıcı olur diye hepsini eklemiyorum.:rolleyes:

Mısırların durumu sanırım tohumlarla ilgili.:mad: Sulamada problem yok.

Sevgiler...

332969

332970

332971

332972

332973

Sevgi Durul
20-09-2012, 17:11
Sebze bahçesi.

332974

Bahçede zaman zaman görülen verem otunun çiçeği de varmış. Kendisi canavar bir bitki ama çiçeği çok narin.:rolleyes:

332975

Fasulye sırığı olarak dikilen iğdeler iyice yapraklandı.:rolleyes:

332976

fasulye yaprağındaki böcekler.

332977

Bu da çekirge imiş. Burada (http://www.agaclar.net/forum/1019710-post255.htm) sormuştum.

332978

Sevgi Durul
20-09-2012, 17:56
Arap fulüm (http://www.agaclar.net/forum/1010751-post153.htm) büyüyor.

332979

Burada (http://www.agaclar.net/forum/1012216-post1000.htm) sormuştum. Adını bilmediğim bitki de büyüyor. Umarım istediğim bir bitkidir.

332980

Kudret narlarım meyve vereceklerini unutmuşlardı. Yeni hatırlamışlar.:rolleyes:

332981

Tırtıl.

332983

Eylül gün batımı...

332982

Sevgi Durul
20-09-2012, 18:23
Son görüntüler...

332985

Zinniaların çiçekleri tuhaflaşmıştı.

332986

Sebebi çıplak gözle görülemedi. Fotoğraflar aktarıldığında kocaman bir tırtılın oraya yerleşmiş olduğunu gördüm. Diğerlerinin çiçeklerinin yarısını tırtıl yemiş. Olmaz ki zaten az çiçeklerim, çok olsalar neyse.:rolleyes:

332988

Kadife çiçeğinin asaleti.

332989

günebakan
20-09-2012, 19:22
Sevgili Sdurul adını sorduğunuz fide tütün çiçeğine benziyor eğer oysa seneye çiçek açar:)

Orhan Özbilgiç
20-09-2012, 19:55
Sayın SDurul;
Bahçenize uğramayalı epeyce güzellikleri kaçırmışım. Neyseki geç te olsa onları izleme şansımız var.

Her yıl olduğu gibi yaza dair songüzellikleri paylaşmışsınız. Mısırlar ağız sulandıran cinsten.;)
Üzümler deseniz öyle.
Hünnaplar bizde henüz tek tük alyanak oluyor. Demekki sizde bizden epeyce önce olgunlaşıyor. Afiyetle yiyin.

Taş örgü tarhınız çok hoş olmuş. Artık onu siz dilediğinizce renkli bitkilerle doldurursunuz.

Adını sorduğunuz bitki zayıf bir olasılıkta olsa 'Beyaz çiçekli Datura' olabilir. Bendekinin fotoğrafını yapıştırabilirsem(Zira 15-20 gündür internet hızım ağrlaştı.Hiç yükleme yapamıyorum. Bugün biraz iyi gibi...) birde siz karşılaştırısınız.
Aslında ona daha çok benzeyen bir ağaçcıkı Samsun'da bir parkta gördüm. Yaprak biçimi ve rengi ona daha çok benziyor. Onunda beyaz renkli, Brugmansia çiçekleri gibi iri çiçekleri vardı. Makinam yanımda olmadığı için çekemedim. Anlayacağınız adını bilmiyorum.

Sonuçta ikisinden biride olsa sevimli bir sürpriz olur değil mi ya?:p

Eşinize ve size sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum.

332995

Nihayet yükleyebildim. Sayfanız uğurlu geldi öğretmenim.:eek:

jineop
22-09-2012, 10:16
Sevgili Sdurul adını sorduğunuz fide tütün çiçeğine benziyor eğer oysa seneye çiçek açar:)

Yaprak tonu ve şekli solanaceae yani patlıcangil ailesinde birbirine çok benziyor. Ben de Orhan öğretmenim gibi Datura white angele benzettim.
Çok öpüyorum .

Sevgi Durul
23-09-2012, 23:17
Sevgili günebakan, tütün çiçeğini geçen yıl yetiştirmiş tohum alamamıştım. Dolayısıyla tütün çiçeği olması imkânsız.:)

Sayın Orhan Özbilgiç Öğretmenim, bu bahçe ile ilgili paylaşımlarımın üçüncü sezonu. Her seferinde tekrar hep tekrar diyorum, sayfamı kapatayım diyorum, arada ilginç görüntüler çıkınca paylaşımlarıma devam ediyorum.

Örneğin bugün, hep inşallah görmem dediğim yılanla birebir karşılaştım. O sırada eşim uzakta idi. Sandığım gibi korkmadım, sevimli bile geldi.:rolleyes: Hemen fotoğraflarını çektim. Önce uzak çekerken baktım iyice yaklaşmışım. Ben yavru sandım ama eşim yavru olmadığını ve zehirli bir yılan olduğunu söyledi.

Beğenileriniz için teşekkürler... Saygıyla...

333916

333917

333918

333919

333920

Sevgili jineop, adını bilemediğim bitkiyi ben de giderek beyaz daturaya benzetmeye başladım. Daha başka bir bitki olmasını isterdim, örneğin çan sarmaşığı. Açınca kesinleşecek. Sevgiyle...

Sevgi Durul
23-09-2012, 23:26
Geçen sene kendimiz toplamıştık, bu sene cevizleri iki yevmiyeci ve eşim üç günde topladılar. Hafta arası ben gidemiyorum, ceviz hasadında yardımım olmadı.

Sayın lilium'un gönderdiği kuş ilacı sayesinde cevizler kuşlardan zarar görmeden hasat bitti. Son cevizler soyulurken oradaydım ama.

333922

333923

333924

333925

333926

Sevgi Durul
23-09-2012, 23:35
Bugün geç şeftaliden konserve yaptık.

333931

Top patlıcan üç kök.

333932

Tutan göz aşıları meyve yapmış, meyveleri kopartmadan önce fotoğrafladım.

333928

333929

333930

Sevgi Durul
23-09-2012, 23:45
Yaşlı cevizi de kesiyoruz. Şubatta kalem aşısı, tutmazsa Ağustosta göz aşısı yapılacak.

333934

333935

333936

Sebze bahçesindeki cosmos, açmakta geç kaldı ama üzerinde pek çok tomurcuk var.

333937

Hatmi çiçeği.

333938

Sevgi Durul
23-09-2012, 23:49
Son görüntülerimizin ilki güz çiğdemi.:)

333940

Sabah sefalarının neredeyse yaprağı kalmamış ama açmaya devam ediyorlar.

333941

333942

333943

Yılanlı günün ardından...

333944

YeniGine
24-09-2012, 00:37
Herşey çook güzel SDurul... Maşallaah...

sakdag
24-09-2012, 08:17
Günaydın Sdurul Abla, sabah sabah sizin bahçeyi gezmekle başladım güne. İlk resim yılan resimleri olunca, gözlerim faltaşı gibi açıldı, aman Allahım bu yılan zehirli dedim kendi kendime, sonra da yazınızda okudum zaten,engerek ya da bozyörük galiba. Tam ayıramadım. Her ne kadar durup dururken insanlara zarar vermeseler de yılanlar insanda korku uyandırıyor nedense.

Bahçede herşey çok güzel, hiç tekrar ediyorum demeyin boşuna. Biz fotoğraf görmek istiyoruz zaman zaman. Renk renk sabah sefalarınız bu sezon çok göz okşayıcıydı.

Güz geldi, arkası kış. Evlere kapanıp bahar için planlar yapma zamanı... ;)

Sevgiler...

Lilium
24-09-2012, 15:29
Ben yavru sandım ama eşim yavru olmadığını ve zehirli bir yılan olduğunu söyledi.

Evet zehirlidir, engerek kırması diyoruz biz.

İnsandan kolay kolay kaçmazlar havanın sıcak günlerinde insanı görünce saldırmak için dikiliverirler.

Bu tür yılanı ben biga da gördüm, yılandan korkmazken korkar oldum, sebebi ise kaçmamaları, bahçeleri gezerken gözlerimiz hep ağaçlarda oluyor mazallah yakınına ya da üstüne basmamız içten bile değil.

Sayın SDurul, kuş ilacından fayda gördüğünüze sevindim. iki yıldır bende de hiç denecek kadar zarar var, diğer yıllar ağaçların yarısını kuşlar deliyordu.

Adalet Yağcı
24-09-2012, 21:21
Bereket bahçesi her mevsim olduğu gibi Sonbaharda da keyifli amaaaaa...
Sevgili Durul'cuğum, yılanı görünce kanım dondu.
Sen de korktuğunu yazmıştın bir kaç kez, nasıl o kadar yaklaşabildin, tebrik ediyorum :)

Aşı cevizleri görünce bir kere daha şaşırdım, nasıl yani, bu mevsimde ceviz mi olmuş diye düşündüm.
Çok ilginç geldi bana.
Benim komşumun bahçesinde de geçen yıl armut çiçeklenmişti bu mevsimde.
Doğanın ne zaman ne yapacağı belli olmuyor demek ki.

İlginç fotoğraflar, bakmaya doyamadığımız meyveler, mutfakla ilgili bölümler...
Lütfen bu başlığı kapatma, hepimiz bahçelerimizde her yıl aynı bitkileri fotoğraflıyoruz, ufak tefek değişiklikler olsa da çok yıllıklar aynı.

Bu arada, tırtıla bayıldım, ne de güzel kurulmuş zinnianın göbeğine :)

Sevgi Durul
26-09-2012, 08:58
Günaydın Sdurul Abla, sabah sabah sizin bahçeyi gezmekle başladım güne. İlk resim yılan resimleri olunca, gözlerim faltaşı gibi açıldı, aman Allahım bu yılan zehirli dedim kendi kendime, sonra da yazınızda okudum zaten,engerek ya da bozyörük galiba. Tam ayıramadım. Her ne kadar durup dururken insanlara zarar vermeseler de yılanlar insanda korku uyandırıyor nedense.

Bahçede herşey çok güzel, hiç tekrar ediyorum demeyin boşuna. Biz fotoğraf görmek istiyoruz zaman zaman. Renk renk sabah sefalarınız bu sezon çok göz okşayıcıydı.

Güz geldi, arkası kış. Evlere kapanıp bahar için planlar yapma zamanı... ;)

Sevgiler...

Geç günaydınlar, sevgili sakdag.

Pazar günü yılanı ilk gördüğümde ben de gözlerime inanamadım. Bu bir Osmanlı engereğiymiş. Ve korkuların üzerine gitmek gerekiyormuş.:rolleyes: Tam 11 poz çekmişim, biraz daha net olsalardı keşke.

Burada (http://www.agaclar.net/forum/1022623-post227.htm) diğer fotoğrafları, burada (http://www.agaclar.net/forum/1022675-post233.htm) da adı hakkında bilgi var.

İlgi olduğu sürece fotoğraflara devam edeceğim sanırım, beğenileriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim. Sevgiler....

ayazkentli
26-09-2012, 09:26
İlahi Sdurul hocam. Yılan korkunuzu sizin-bizim bölgemizin en tehlikelisi ile yenmişsiniz. Altın vuruş.:p

Yılan bölümünde, önce ki sayfalarda "eşimin teyzesini" ve "başka genç bir kızı" ısıran bu osmanlı engereği (şeritli engerek) yılanı idi. Belki o zamanlar okumuşsunuz'dur. Bizim teyze kurtuldu ama kolu 2 ay mosmor şekilde gezdi.

Fakat başka bir zaman, Domates tarlasında çalışırken hemen yan tarafta ki domatesin içinde olan yılan, sırtından ısırdığı genç kızın yaşamını yitirmesine neden olmuştu. Bizim bölge insanı bunlara "Güdük Engerek" diyor.

Bu nedenle, siz tekrar görürseniz tedbiri elden bırakmayın ve fazla yaklaşmayın. Bahçe de gezinirken de, bol otlu yerlerde yürürken, çalı-çırpı gibi şeyleri kaldırırken dikkatli olun.

Sevgi Durul
26-09-2012, 09:35
Evet zehirlidir, engerek kırması diyoruz biz.

İnsandan kolay kolay kaçmazlar havanın sıcak günlerinde insanı görünce saldırmak için dikiliverirler.

Bu tür yılanı ben biga da gördüm, yılandan korkmazken korkar oldum, sebebi ise kaçmamaları, bahçeleri gezerken gözlerimiz hep ağaçlarda oluyor mazallah yakınına ya da üstüne basmamız içten bile değil.

Sayın SDurul, kuş ilacından fayda gördüğünüze sevindim. iki yıldır bende de hiç denecek kadar zarar var, diğer yıllar ağaçların yarısını kuşlar deliyordu.

Sayın lilium, sanırım hava serin olduğu için yılan yavaş hareket ediyordu. Farkında olmadan büyük tehlike atlatmışım. Makro fotoğraf için oldukça yaklaşmıştım çünkü.

Kuş ilacı etkiliymiş, tekrar teşekkürler. Eşim ilacı ardıç katranına benzetti.
Sakıncası yoksa, yapılışı ve içeriği hakkında bilgi verebilir misiniz?

sibelim
26-09-2012, 09:47
sevgili sdurul resimler yine nefis ve iştah açıcı, teknolojiyi görüyormusun dedim kendime ilk kez cevizlerin kabuklarının makina ile ayrıldığını gördüm ilginç... onları elle soyup parmakları elleri bir güzel boyardık. reçel harika nam nam nam nam yenir eller dert görmez inşallah :)

Sevgi Durul
26-09-2012, 22:44
Bereket bahçesi her mevsim olduğu gibi Sonbaharda da keyifli amaaaaa...
Sevgili Durul'cuğum, yılanı görünce kanım dondu.
Sen de korktuğunu yazmıştın bir kaç kez, nasıl o kadar yaklaşabildin, tebrik ediyorum :)

Aşı cevizleri görünce bir kere daha şaşırdım, nasıl yani, bu mevsimde ceviz mi olmuş diye düşündüm.

İlginç fotoğraflar, bakmaya doyamadığımız meyveler, mutfakla ilgili bölümler...
Lütfen bu başlığı kapatma, hepimiz bahçelerimizde her yıl aynı bitkileri fotoğraflıyoruz, ufak tefek değişiklikler olsa da çok yıllıklar aynı.

Sevgili Adalet Hanım, aslında çok korkuyordum ya da korktuğumu sanıyormuşum diyelim. Yaz ortalarında gördüğüm çıyandan (http://www.agaclar.net/forum/994232-post50.htm) sonra hep sıra yılanda mı diye düşünmüştüm. Nihâyet pazar günü müşerref olduk. O kadar küçücük ve sevimliydi ki ben yavru sandım. Zehirli olabileceği de hiç aklıma gelmedi. Makro fotoğraf için iyice bir yaklaştım. Meğer büyük bir tehlike atlatmışım. Çünkü yapacağı en ufak hamlede sokabileceği kadar yakınlaşmıştım.:rolleyes: Tekrar görürsem kesinlikle daha temkinli davranırım.

Bazen paylaşımlarımı bitirmeyi düşünsem de karşıma ilginçlikler çıkıveriyor işte. İlginiz ve beğenileriniz sürdükçe ve ben fırsat buldukça devam ederim inşallah. Sevgiler....

Akhisarlı
27-09-2012, 22:32
Sayın SDurul;

Geçmiş olsun .

Gördes Akhisar yolu üzerinde son köy olan Dingiller köyü arazisinde yürüyüş yaparken son anda bu yılanı gördüm .

Ölü gibi kımıldamadan duruyordu.Yinede biraz uzaktan birkaç fotoğrafını çekebilmiştim.

Sonra arkadaşım bir sopayı yılana yaklaştırdı.İnanılmaz şekilde hızlı reaksiyon verdi.

Ölümü? Diye düşünürken hızlı hareketi korkumu arttırdı.

Ağaçlar net'ten bilen kişiler osmanlı engereği olduğunu söylediler .Çok zehirliymiş .

Açıkçası,kış gelene kadar artık o,bölgeye gitmiyorum.

334797

Sevgi Durul
03-10-2012, 17:35
Sayın musculus, ayrı ayrı tartmadık fakat 60 küsur ağaçtan 250-300kg. civarı ceviz topladık. Diğer ağaçlar aşı için kesilmişti.

Biz bu kadarını da beklemiyorduk, doğru budamayla bu yıl verim her zamankinden daha iyi.

Sayın Akhisarlı, size de geçmiş olsun. Siz kış gelene kadar aynı bölgeye gitmeyecekmişsiniz. Biz mecburen gidiyoruz ama yılanı gördüğümdeki korkusuzluk yerini yine korkuya bıraktı.

Pazar günü hünnapları silktik. Çoğu ağaçta kaldı, kurtlar kuşlar yesin.

336111

336112

336113

Yaşlı cevizin sadece iki dalı bırakıldı, Şubatta aşılanacak. Şimdiki durumuna üzüldüm.

336114

336115

Sevgi Durul
03-10-2012, 17:46
Biber karıklarındaki güzel, turuncu cosmos. Üzerinde öyle çok arı vardı ki.

336116

336117

336118

Fransız kadife çiçeği çiçeklerini arttırdı.

336119

Bu da turuncu kadife.

336120

Sevgi Durul
03-10-2012, 18:13
Az ve öz hasatlarımız.:rolleyes:

336121

336122

Turşu oldular.:)

336123

UBYİ tohumlarından sarı ve kırmızı patlangaç mısırlarımız. Tohum Takas Etkinliğinden gelmişti, bir kısmı yine oraya gidecek.:)

336124

Tutan göz aşılarından kopartılan mercimek büyüklüğündeki chandler cevizler.
Gözden kaçınca biraz büyümüşler.

336125

Sevgi Durul
03-10-2012, 19:27
Yılan bölümünde, önce ki sayfalarda "eşimin teyzesini" ve "başka genç bir kızı" ısıran bu osmanlı engereği (şeritli engerek) yılanı idi. Belki o zamanlar okumuşsunuz'dur. Bizim teyze kurtuldu ama kolu 2 ay mosmor şekilde gezdi.

Fakat başka bir zaman, Domates tarlasında çalışırken hemen yan tarafta ki domatesin içinde olan yılan, sırtından ısırdığı genç kızın yaşamını yitirmesine neden olmuştu. Bizim bölge insanı bunlara "Güdük Engerek" diyor.

Bu nedenle, siz tekrar görürseniz tedbiri elden bırakmayın ve fazla yaklaşmayın. Bahçe de gezinirken de, bol otlu yerlerde yürürken, çalı-çırpı gibi şeyleri kaldırırken dikkatli olun.

Sayın ayazkentli, teyzenize geçmiş olsun. Domates tarlasında yılan sokmasından ölen genç kız için de üzüldüm. Ben bu yılanı görmeden bir kaç gün önce, ceviz toplamaya gelen amele, domates karıklarının orada yılan gördüğünü söylemiş ve bunu eşim bana duyurmadı. Bu Osmanlı engereği domates mi seviyor acaba? Bir daha asla domates toplamam.

Burada da duymuştum, güdük engereği fakat aynı yılan için mi söyleniyor bilemiyorum.

Daha önceleri eşimin görüp de bana söylemediği yılanlar da var, bu bahçede görülen üçüncü çeşit. Yeni öğrendim.

Sevgi Durul
03-10-2012, 19:55
Damlamaları toplayarak, yerlerine yakın ağaçlara astık. Seneye döşemesi daha kolay olacak.

336138

Sabah sefasının bu rengi çok hoş.

336139

Gauranın çiçekleri kelebekleri andırıyor.

336140

Havuza atılan yavru balıklar.

336141

Sevgi Durul
03-10-2012, 19:59
Son görüntülerimiz fırınla ilgili. Yılanı gördüğümüz yere çok yakın ama o börek muhakkak pişecekti.

336144

336145

336146

loveforlife
03-10-2012, 20:03
Gerçekten bahçenin bereketi hiç eksilmiyor Ablacığım... Her mevsimi ayrı bereket, her dalında ayrı lezzet, muhteşem manzarasını ise geç karşısına saatlerce keyifle seyret!

Emeklerinize sağlık... Rabbim bahçenizin de ağzınızın da tadını hiç eksik etmesin!

Sevgi ve selam ile...

Akhisarlı
03-10-2012, 21:20
Sayın SDurul;
Fırın fotoğraflarını paylaştığınız için teşekkür ederim .Yaklaşıkbir aydır fırın yapmaya çalışıyorum .Kara tuğla ve çamurla yapıyorum.Kubbe kısmını bu gun bitirdim.Ağız kısmını sizin fırın gibi yapmaya çalışacağım.

Bırakılan boşluklar çok güzel.Kibrit, çakmak, çıra vs koymak için.

Bu ara, börek cok güzel görünüyor.Kara fırın olduğundan lezzetide mükemmeldir. Afiyet olsun.

syuksek
04-10-2012, 07:23
Son görüntülerimiz fırınla ilgili. Yılanı gördüğümüz yere çok yakın ama o börek muhakkak pişecekti.

336144

336145

336146

Sevgili Sdurul,

Sabah 08:00, işyerinde çay ile birşeyler atıştırıyorum bir yandan da sabah rutinim agaclar.neti hızla dolaşıyorum. Veee bu fotograf beni bitirdi :) Nasıl güzel bir börek böyle... Size afiyet olsun ...

İleri de eğer bir gün kendime ait toprağım olursa örnek aldığım bahçelerden biri de sizinki..Bu börekten sonra fırın yapmak ta şart oldu...

Sevgiler

Adalet Yağcı
04-10-2012, 19:04
Börek mi, baklava mı anlayamadım, ne kadar inceyse şeffaf görünüyor yufkaları.

Her şeyde olduğu gibi, börekte de ustalığını konuşturmuşsun Durul'cuğum, ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet olsun.

Sevgi Durul
09-10-2012, 20:58
Sevgili loveforlive, güzel sözlerin ve iyi dileklerin için teşekkür ederim. Sevgiler...

Sayın Akhisarlı, geç cevap yazabildim fakat fırın yapım aşamaları bu (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576-26.htm) sayfadan başlayarak devam ediyor. Belki yararlanabilirsiniz.

Sevgili syüksek, geçen yıl menemenle (http://www.agaclar.net/forum/867981-post1715.htm) geçiştiriyorduk bu sene terfi ettik galiba. Ama elde açma değil. Beğenmenize sevindim. Sevgiler...

Sevgili Adalet Hanım, yufkaları kendim açtım, dermişim.:D Doğru görmüşsünüz bu sefer baklavalık yufkadan yaptık, marketlerde böreklik yufka kalmamıştı ve önceden planladığımız için değişiklik yapmak istemedik. Ah ah, ustalık kim, ben kim? Sevgiler...

Sevgi Durul
09-10-2012, 21:13
sevgili sdurul resimler yine nefis ve iştah açıcı, teknolojiyi görüyormusun dedim kendime ilk kez cevizlerin kabuklarının makina ile ayrıldığını gördüm ilginç... onları elle soyup parmakları elleri bir güzel boyardık. reçel harika nam nam nam nam yenir eller dert görmez inşallah :)

Sevgili sibelim, o makinayı almadan önce günlerce cevizin yeşil kabuğuyla uğraşıyorduk, eldiven kâr etmiyor, ellerimiz simsiyah oluyordu.

Makina alınırken, karşı çıkmıştım ama şimdi iyi ki almışız diyorum. Çünkü cevizler yıldan yıla çoğalıyor. Doğru budama ile bu yıl her zamankinden iyi verim aldık.

Chandler aşılarımızın tutmasıyla ilerki yıllarda bu makina daha çok işe yarayacak.

Aşılanacak yaşlı cevizin son hâli. Aşılanacak da tutacak da... Çok zamana ihtiyacı var.

337815

Chandler kaleminden tutan aşının gelişimi.

337816

Kaman cinsi ceviz ve içi.

337817

Bir kaç fotoğraf daha var ama bu günbatımı bugün son fotoğrafımız olsun.:)

337818

Sevgi Durul
13-10-2012, 21:32
Gerçekten yapılacak işler çok fazla. Sonuçta biz bu işe hobi amaçlı başladık ve devam ediyoruz. Bahçe masraflarının bir kısmı çıksa bizim için yeterli. Allah çiftçinin, köylünün yardımcısı olsun.

Geçen Pazar çektiğim görüntülerin devamı... Biberlerin üzeri çiçek dolu.

338611

Acı biberlerin kızarmalarını bekliyoruz. Kızaranlar tek tük. Reçel olacaklar.

338609

338610

Domateslerin bir kısmını verem otu sarmış. Temizlemedik, bahçe bozulunca yakılacaklar.

338613

Bulutlar.

338612

Sevgi Durul
13-10-2012, 21:42
Kirazların bazılarını kesiyoruz.

338615

338616

Sebze bahçesinde en başarlı olunanlar biberler.

338614

Biber toplamaya devam.:)

338618

Sele karşı set yapıldı.

338617

Sevgi Durul
13-10-2012, 21:49
Zinnialar açmaya devam ediyor, yine bir misafileri hattâ iki misafirleri vardı.

İlk misafirleri bir tırtıldı.:mad:

338623

338624

338625

338626

İkinci misafir ise bir kelebek. Üzerinin rengi ve deseni çok güzeldi, maalesef yerinde duramadığı için ancak bu fotoğrafı çekebildim.:rolleyes:

338627

Sevgi Durul
13-10-2012, 21:54
Son görüntülerimiz,

Tohumdan yetiştirdiğim çin karanfillerinin değişik bir rengi.

338629

Pembe sabah sefası. (Mornıng glory)

338630

Beyaz mavişim hiç bu kadar açmamıştı.

338628

tuya
14-10-2012, 08:19
Sayın sdurul her zamanki gibi süper maşallah kıskandığım ender kişilerdensiniz :) acı biber reçeli çok ilginç geldi tarifini ve yapılışını bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen :)

berrinb
14-10-2012, 13:42
Sevgili SDurulcuğum,sonbaharda bahçe görüntüleriniz yine harika...Hasat zamanı kolay gelsin..Zinyalarınız çok güzel açmışlar...Beyaz mavişe diyecek yok harika ...Benimkiler bu sene hiç açmadılar...Biraz gölgede kaldıkları için mi acaba..

Selam ve sevgiler...Tekrar kolay gelsin..:))

farpali
16-10-2012, 11:13
Minik yavrularınız yeni yuvalarında Sayın SDurul:).Teşekkürler

Sevgi Durul
16-10-2012, 20:27
Sayın farpali, atlas çelikleri yola çıkarken bu minikler de tutturdular ''bizde gideceğiz'' diye.:)

Güle güle, güzel günlerde büyüyüp saksıyı doldursunlar inşallah.

Hele böyle güzel bir saksıya yerleşmişler ya çok sevindim. Saksının tamamı burada (http://www.agaclar.net/forum/1032805-post139.htm).

Sayın sdurul her zamanki gibi süper maşallah kıskandığım ender kişilerdensiniz :) acı biber reçeli çok ilginç geldi tarifini ve yapılışını bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen :)

Çok teşekkür ederim sayın tuya, balkondan iki aydır hiç eksik olmayan salça sinisini, salonumun ortasına serilen hünnap, badem, fıstık, sumak ve benzerlerini görseniz hiç kıskanmazdınız. Temizlik ve düzeni oldukça seven biri olarak ipin ucunun kaçmış görünmesi canımı fazlasıyla sıkmaya başladı. Balkondaki saksı kalabalığı da cabası.

Acı biber reçeli (http://www.agaclar.net/forum/kisliklar-konserveler-receller-baharatlar/23225.htm) tarifi, sayın malina'dan. Ben de ilk kez deneyeceğim.:)

Sevgili SDurulcuğum,sonbaharda bahçe görüntüleriniz yine harika...Hasat zamanı kolay gelsin..Zinyalarınız çok güzel açmışlar...Beyaz mavişe diyecek yok harika ...Benimkiler bu sene hiç açmadılar...Biraz gölgede kaldıkları için mi acaba..

Selam ve sevgiler...Tekrar kolay gelsin..:))

Sevgili arkadaşım, teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim.:)

Mavişler tüm öğleden sonra güneş alan balkonda. Güneşin yakıcı etkisini kesmesi için balkona tül gerdim. Sanırım sizinkiler gölgede kaldığı için açmamışlardır. Sevgiyle...

Sevgi Durul
18-10-2012, 18:10
Pek paylaşacak bir şey kalmadı, geçtiğimiz Pazar gününden bazı kareler...

Menengeç meyveleri olgunlaşıyor.

339531

Bu da menengeçmiş.

339529

Bu yüklediğim iki bitkinin adlarını kesinlikle sorup öğrenmişimdir ama hatırlayamadım.

339530

Bunun yöresel adı dede yemişi imiş. Araştırdığımda, yüksek oranda likopen içeren güz yemişi olabilme ihtimâli olduğunu öğrendim.

339532

Sabah sefası tohum keseleri eksik kalmasın.:rolleyes:

339533

Sevgi Durul
18-10-2012, 18:16
Yer minesi renk şaşırmış.:)

339535

339536

Olmayacağını anlayınca kavunları kelek iken toplayıp turşu yapmıştık. Bu çörtük otlarının arasında unutulmuş ve olgunlaşmış. İri bir elma büyüklüğünde.:rolleyes: Kavundaki başarımız fotoğraflanmayı hak etti.

339537

339538

339539

Sevgi Durul
18-10-2012, 18:55
O gün kelebek bolluğu vardı. İki çeşidini çekebildim, fotoğraflar pek net değil ama paylaşmak istiyorum.

Bu çok iri bir kelebek ve üzeri çok süslü. Fakat çok hareketli, yerinde durmadığı için sadece bu fotoğrafı var. Umarım yeniden görürüm.

339549

Bunlar da diğer kelebeğin iki görüntüsü.

339551

339550

Eşime göre bayatlayan görüntü, günbatımı. Son görüntümüz.:rolleyes:

339552

Sevgi Durul
18-10-2012, 21:50
Cevizlerle ilgili bizzat kendimin yaptığı tesbitler
Cinsi Adedi Kabuklu İç Tane Ağı.Kabuklu İç yüzdesi
Bilecik 50 690gr. 365gr. 13,8gr. 53%
Şebin 50 515gr. 335gr. 10,3gr. 65%
Yalova1 50 910gr. 410gr. 18,2gr. 45%

Bu durumda listelediklerinizin içinde, iç yüzdesi olarak en tercih edilebilecek Şebin cinsi oluyor.

Şebinden biz de memnunuz.:)

Sevgi Durul
18-10-2012, 22:03
Bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/339550d1350579021-kelebek.jpg) kelebeğimin adını, burada (http://www.agaclar.net/forum/1034310-post54.htm) öğrendim. İspanyol Kraliçesi (Issoria lathonia)

Bahçede bir kraliçe dolaşıyormuş, haberimiz yokmuş.:)

Sevgi Durul
20-10-2012, 10:15
Kardeş, nerdee 15 Lira?

Bizdeki çeşitlerden en çok şebini beğendik. Süper bir ceviz. Öyle kurt falan da çıkmadı.:rolleyes: Zaten çürük ve kurtlu olanlar yeşil kabuğunu soyarken makina tarafından ayrılıyor.:)

Yazın, ağaçları damlama ile suladık.

Ağaçları budadık, sadece uç değil, aralarını da açtık. Güneş görmesi gerekiyor. Güneş yanıklığına karşı iki senedir kaolin kili kullanıyoruz ve sonuçtan memnunuz.:)

sevim.K
20-10-2012, 20:15
Sevgili Sevgi merhaba; baya sayfa dolaşmam gerekecek bıraktığımdan beri bahçenin güzelliklerini tam görmek için:) Yavaş yavaş...:)

İyi olduğunuzu umarım. Bebişte büyümüştür tabi, sevgiler:)

Sevgi Durul
22-10-2012, 22:38
Sevgili Sevgi merhaba; baya sayfa dolaşmam gerekecek bıraktığımdan beri bahçenin güzelliklerini tam görmek için:) Yavaş yavaş...:)

İyi olduğunuzu umarım. Bebişte büyümüştür tabi, sevgiler:)

Hoş gelmişsiniz, Öğretmenim. Biz de, uzun süre görmeyince sizi merak etmiştik.:)

Bahçeyi gezmenizi öneririm, her şey aynı gibi görünse de, değişiklik olarak bir kaç sayfa geride zehirli bir yılan görebilirsiniz.:dilli: Adı da Osmanlı engereği imiş, forumlarda öğrendim. Ama korkarsanız bakmayın.

Bebiş tam onbeş aylık oldu. Gün gün büyüyüp gelişiyor, yeni şeyler öğreniyor.:)

Yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler...

Sevgi Durul
01-11-2012, 20:22
Sezon sonu geldi, bahçede hemen hemen hiç bir şey kalmadı. Zeytinler ve muşmulalar hariç.

Geçen pazar çektiğim fotoğrafları ekliyorum.

Sonbahar renkleri kendini göstermeye başladı.

342870

342871

Çapa yapıldı.

342872

Bu şebboyun üçüncü yılı.

342873

Mavi mavişi bu sayfaya eklememiştim. Son çiçeği.:) Çiçeği üzeründeyken saksı değişimi yapıldı.

342874

Sevgi Durul
01-11-2012, 20:34
Ayvalar toplanmadan son kez poz verdiler.:)

342880

Üzümler de öyle.

342881

Kara üzümden kalan salkım.

342882

Kudret narları olgunlaşmadan hava soğudu.

342883

342884

Sevgi Durul
01-11-2012, 20:43
Bugün sebze bahçesi bozuldu, yazık oldu bu çiçeklere. Salçalık kırmızı biberin çiçeği.

342894

Acı biberler, köküyle sökülüp asıldı, kızarmaları beklenecek.

342915

342914

342916

İlginç biber, yılana özenmiş.:)

342898

Sevgi Durul
01-11-2012, 21:12
Bir kova gök domates toplandı, bahçede değil balkonda masada olgunlaşacaklar.

Çektiğim son domatesler.

342923

Bodrum papatyası tek tük açıyor.

342924

Çiçek adasına diktiğim soğanlılar uyanmaya başlamışlar.

342927

Horaz ibiği.

342926

342925

Sevgi Durul
01-11-2012, 21:20
Son fotoğraflarımız.:)

Bu yıl zeytin az, burada herkesin az imiş. Taneler iri.

342929

Açan son gül.

342930

342931

Zinnialar.

342932

Zinnia kadife komşuluğu.:)

342933

YeniGine
01-11-2012, 23:13
Sevgili SDurul biliyorsunuz sizin çiçek adanızı çok beğenmiştim. Sanırım önümüzdeki günlerde soğanlı bitkileri göreceğiz. Merakla bekliyorum!..

gülenmelek
02-11-2012, 08:49
Yaklaşık 1,5 saatte fotoğraflara bakmayı ancak bitirebildim ;) Yorumları okumaya kalksam (zaman zaman okuyacağım) 3 gün sürer herhalde. Ama bu arada çok çok acıktım :( Börekler, turşular, pekmezler, kızartmalar, hele acılı güveç....Nefsimi körleyip tekrar geleyim... ;)

gülenmelek
02-11-2012, 14:48
Körlemenin üstüne uyku da girince vakit epeyce geçmiş galiba :o

Öncelikle Allah ağzınızın tadını ve huzurunu bozmasın diyorum, en önemlisi bence bu. Eşinizle beraber yaptığınız çalışmalara hayran kalmamak mümkün değil. Bir de ben anlamam, ben bilmem dediğini düşünsenize :( Her şey elinizden geliyor maşallah!
Tüm fotoğrafları büyük bir beğeni ile izledim, bir yandan hayal ederek ;) Bu kadar büyük bir yer ister miyim? Herhalde istemem. 2 cahil ne iş yapabiliriz ki o kadar büyük yerde :D
Çok iş istiyor çok. Dışarıdan bakıldığı gibi kolay değil. İlaçlaması, gübrelemesi, zararlı mücadelesi, sulaması, ürünlerin değerlendirilmesi v.s. Ama akşam olup, 2 bardak çay içerken bahçeyi izlemek, çok büyük keyif veriyor olsa gerek diye düşünüyorum. Allah güç, kuvvet ve sağlık versin ki yavrunuz ve onun yavrusu ile, sevdiklerinizle daha nice mutlu yıllar geçirin. Her şey gönlünüzce, istediğiniz gibi olsun ;) Sevgiler.

tuya
02-11-2012, 23:05
sayın sdurul her şey harika bahçenize bayılarak geziyorum inanın bu yıl ilk gelmiştim birazda geç kalmışım ama seneye yapacağınız çalışmaları merakla bekliyorum şimdiden kolay gelsin

Sevgi Durul
03-11-2012, 21:26
Sevgili tuya, teşekkür ederim. Bir kez daha gelmiştiniz ve ben sizi cevaplamıştım. Sanırım gözünüzden kaçtı. Yine beklerim.

Seneye yapılacak çalışmaların temeli şimdiden atılıyor. Aşıların bir kısmı yapıldı ve tuttu. Ağaçlar budandı, çapa yapıldı. Sıra bordo bulamacında. O da bugün alındı, iş uygulamasına kaldı.

Kasımpatılarım tomurcukta. Çiçekçide açmışlarını görünce dayanamayıp aldım.

343384

343385

Sevgi Durul
03-11-2012, 21:42
Körlemenin üstüne uyku da girince vakit epeyce geçmiş galiba :o

Öncelikle Allah ağzınızın tadını ve huzurunu bozmasın diyorum, en önemlisi bence bu. Eşinizle beraber yaptığınız çalışmalara hayran kalmamak mümkün değil. Bir de ben anlamam, ben bilmem dediğini düşünsenize :( Her şey elinizden geliyor maşallah!
Tüm fotoğrafları büyük bir beğeni ile izledim, bir yandan hayal ederek ;) Bu kadar büyük bir yer ister miyim? Herhalde istemem. 2 cahil ne iş yapabiliriz ki o kadar büyük yerde :D
Çok iş istiyor çok. Dışarıdan bakıldığı gibi kolay değil. İlaçlaması, gübrelemesi, zararlı mücadelesi, sulaması, ürünlerin değerlendirilmesi v.s. Ama akşam olup, 2 bardak çay içerken bahçeyi izlemek, çok büyük keyif veriyor olsa gerek diye düşünüyorum. Allah güç, kuvvet ve sağlık versin ki yavrunuz ve onun yavrusu ile, sevdiklerinizle daha nice mutlu yıllar geçirin. Her şey gönlünüzce, istediğiniz gibi olsun ;) Sevgiler.

Çok teşekkürler ediyorum, sevgili gülenmelek. İyi dilekleriniz, güzel sözleriniz ve beğenileriniz için.:)

Büyük diyorsunuz ama bazen istediğimiz bir ağaç olunca bakıyoruz dikecek yer kalmamış. Sağ ya da solumuzdaki tarlalar bir gün satılırsa ve eğer bizler hâlâ hayatta isek biraz daha genişlemeyi düşünüyoruz.:rolleyes:

Size de gönlünüzdeki büyüklükte bir bahçe ve orayı istediğiniz bitkilerle donatmak nasip olur inşallah. İki cahil ne yaparız hiç demeyin, yaparak yaşayarak, deneye yanıla öğreniliyor. Biz de pek bilmiyorduk, bu günlere geldik.

O iki bardak çay gerçekten bütün yorgunlukları alıyor, gerçi ben demliği bitirmeden bırakmıyorum ama adı iki bardak çay olsun.

Sayfamı ziyaretinizden memnun oldum, güzel yorumlarınızı her zaman görmek, görebilmek dileğiyle... Sevgiler...

Bu günlerde açan, minyatür gülü size gönderiyorum.

343393

Sevgi Durul
03-11-2012, 21:49
Bugün balkondaki bir çeliğimin üzerinde, çizgili pijama giymiş gibi bir böcek gördüm. Bana ilginç geldi. Adını öğrenince yazarım.

343396

Sevgi Durul
03-11-2012, 22:21
Bugün balkondaki bir çeliğimin üzerinde, çizgili pijama giymiş gibi bir böcek gördüm. Bana ilginç geldi. Adını öğrenince yazarım.

343396

Böceğimin adını öğrendim. Graphosoma Lineatum.

Teşekkürler sayın üzüm.

gülenmelek
03-11-2012, 22:22
Hepimiz için Amin ve İnşallah diye başlayıp, o güzelmi güzel gül için teşekkür ederek bitireyim şimdilik ;)

nevsune
04-11-2012, 16:50
Sevgili SDurul, yaz bitti bahçeye de hoşçakal mı diyoruz:)

Gördüğümüz kadarıyla epey bereketli bir sezon oldu. Gerçi siz epey bir yoruldunuz ama biz keyifle izledik.

Ceviz çok güzel görünüyor, tam ağızlara layık süt ceviz. Böylesini yemeyeli kaç zaman oldu ki, hadi gel de kıskanma şimdi bahçe sahibini:) Üzümler tam "gel beni ye" cinslik. Biberlere, domateslere bayıldım. Biberlerin kökten sökülüp kurutulması fikri çok akılcı geldi. O kadar biber nasıl kurutulur ki başka türlü. Yalnız salçalık biber çiçeklerine pek acıdım, boşa gittiler. Geç kalmasalardı, onlara ders olsun bu:p. Gelecek yaza erken meyveye dursunlar, yani:)

Biz günbatımları görüntülerinden pek keyif aldık, bize hiç bayatlamış görünmüyorlar:D Gelecek yıla yine görmek isteriz o günbatımlarını.

Bahçe bitkilerine, kelebeklere, börtü böceğe, günbatımları görüntülerine şimdilik hoşçakal deyip kışlıkların keyfini bir güzel çıkartmanız dileklerimle:)

Sudenur
04-11-2012, 23:53
Sevgili SDurul biliyorsunuz sizin çiçek adanızı çok beğenmiştim. Sanırım önümüzdeki günlerde soğanlı bitkileri göreceğiz. Merakla bekliyorum!..

Ben de merakla beklemekteyim... :o Bahçenizi gezerken hem imreniyor, takdir ediyor hem de acıkıyorum sevgili Durul. :D

Ağız tadıyla tüketmenizi dilerim tüm hazırlıklarınızı, çok yoruldunuz çok emek verdiniz ama sefa sürmenin zamanı geldi, geliyor. Kış kapıda.. bırrrr..

Bir kaç hafta sonra biz tembel tembel oturmanın cezası, ara verirken domates biber tüketmeye siz şöyle ince belli bir bardağa sıcacık dumanı tüten bir bardak çay koyar ve o mis kokulu güzel domates konservelerinizi, yetiştirdiğiniz diğer sebzelerle bir güzel harmanlayarak iki yumurta kırarsınız melemeninize. ;) Şimdiden afiyet olsun efendim, sağlık sıhhat, neşe bereket olsun, eşinizin de sizin de eline emeğine sağlık. :)

Güler
05-11-2012, 12:43
Son sayfadan başlayarak ilerledim bahçenizde. Müthiş etkilendim, ve başarılarınızla gurur duydum. Hem sizi hem de eşinizi kutlarım ve ayrıca bütün bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.

Kaman cevizine hayran olmamak elde değil, aman ne güzelmiş derken gözüm o nefis böreğe takıldı. İçim gitti vallahi. Ben de biraz sonra sigara böreği kızartıp kavunla yemeyi düşünüyordum ama bu böreği görünce vaz geçtim gibi.

Sevgili SDurul, herşey o kadar güzel ve verimli ki ne diyeceğimi bilemiyorum, ellerinize sağlık olsun, bereketi de kazancı da bol bol olsun.
İnşallah bütün sevdiklerinle beraber bu güzellikler içinde çok daha mutlu olursunuz.

Maviş
15-11-2012, 19:22
Bir kova gök domates toplandı, bahçede değil balkonda masada olgunlaşacaklar.

Çektiğim son domatesler.

342923

Bodrum papatyası tek tük açıyor.

342924

Çiçek adasına diktiğim soğanlılar uyanmaya başlamışlar.

342927

Horaz ibiği.

342926

342925
Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel. Ellerinize sağlık.Cevizleriniz ve diğer meyve ağaçlarınız çok güzel. Bahar zamanı fotograflarınız çok güzel. Sizden bir ricada bulunabilir miyim? Horoz ibiği tohumundan rica edebilirmiyim? Ben çocukken annem büyük tenekelere dikerdi. Ama şimdi bu çiçekten bulamıyorum. Yardım edermisiniz?:):o:D

Sevgi Durul
15-11-2012, 23:21
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.

Sevgili nevsune, yok yok bahçeye hoşçakal demiyoruz. Fakat biliyorsunuz ki hafta içi torun bende, o uyudukça, arada bakıp çıkıyorum. Cevapları bile geciktirdim. Aslında yeni fotoğraflar da var, zaman bulup küçültemedim bir türlü.

Bahçede çalışmalar devam ediyor. Eşim her gün gidiyor, yevmiyeci ile birlikte. Yevmiyeci dikilecek chandler fidanları için çukur açıyor, eşim de diğer işlere bakıyor. Örneğin bugün bordo bulamacı ile bahçeyi maviye boyadı, önceki günler zeytinleri topladı.

O güzel cevizlerden bize de hiç kalmadı, eşim söz verdiği yerlere verdi, bir o kadar daha olsa gidecekti. Kasap ekmeğini yavan yermiş, bize de kötüleri kaldı. Ama seneye kendime kontenjan ayıracağım, benim de tattırmak istediğim dostlarım, yakınlarım var ne de olsa.

Acı biberleri kırağıdan korumak için kuytuya asmıştık, yoksa bu saatten sonra kurumaz. Kırmızıları reçel olacaklar. Salçalık biberlerden de salçamız çıktı, ne yazık ki sonradan açanlar biber olamadılar.

Günbatımı görüntülerini beğenmenize çok sevindim, ben de seviyorum günbatımlarını ve fotoğraflarını çekmeyi. Her seferinde eşim söylense de.

Mesajlarını okumadan geçmediğim değerli arkadaşım, yolunuz buradan geçtiği ve güzel yorumunuz için tekrar teşekkür ederim. Sevgiyle...

Sevgili sudenur, çiçek adasındaki soğanlılardan çiğdemler,- ki diktiğimi unutmuştum, nergisler, liliumlar başlarını topraktan çıkarmaya başladılar. Ben de en çok nergislerin nasıl açacağını merak ediyorum.

İyi dilekleriniz için teşekkürler... Sevgiler...

Sevgili Güler Hanım, ben teşekkür ederim, onurlandım, utandım. Sizin bahçeniz, bitkileriniz ve yaptıklarınız yanında devede kulak kalır ama sizden bu sözleri duymak iyi geldi.

Bahçede sürekli kalmadığımız için işlerden fırsat bulamayıp hep pratik aperatif ve atıştırmalıklarla geçiştiriyoruz. Geçen sene ceviz toplarken hep menemenle geçiştirmiştik. Bu sene de fırını yakıp yakıp börek pişirdik. Seneye sağ kalırsak bakalım menüde ne olacak?

İyi dilekleriniz için teşekkürler...Sevgiler...

Sevgili Maviş, tabii ki seve seve. Başka tohumlar da gönderirim, adresinizi özele yazın. Sevgiler...

Sevgi Durul
16-11-2012, 18:44
4 Kasım 2012 Pazar gününden kareler...

346546

346547

346548

346549

Sevgi Durul
16-11-2012, 18:47
Görüntülerin devamı...

346550

346551

346552

Dalında unutulan üzüm. İyice tatlanmış.

346553

Sevgi Durul
16-11-2012, 18:52
Kasım'da günbatımı.

346554

Çiçek adasındaki mantarlar.

346556

Son gül.

346555

Sevgi Durul
18-11-2012, 11:04
Bugün burada pırıl pırıl güneşli, yazdan kalma bir gün yaşıyoruz. Ve biz aylardan beri pazarları erkenden gittiğimiz bahçeye biraz geç gideceğiz. Tembellik ettik yâni.

Yapacak fazla bir iş de yok. Ağaçlara tepe budaması yapılacak, çapa kürek alet edavat toplanıp depoya kaldırılacak.

Geçen hafta Pazar gününden görüntüler. 11.11.2012

346969

346970

346971

346972

Aşı için kesilen yukarı bahçedeki yaşlı ceviz.

346973

Sevgi Durul
18-11-2012, 11:08
Köküyle sökülen acı biberler dalından koparılarak ayrıldı.

346977

Altın çilekler çiçeğe ve meyveye devam ediyorlar.

346978

346980

346979

Dalında unutulan çekirdeksiz üzüm sukulentler gibi kızarmış.

346981

Sevgi Durul
18-11-2012, 11:12
Devamı...

346985

346986

346987

346988

Yine toplanmayı unutulanlardan, sumak.

346989

Sevgi Durul
18-11-2012, 11:17
Muşmula...

346990

Muşmula ağacındaki kuş yuvası.

346991

Sökülen domateslerin olduğu yerde çıkan mantarlar.

346992

346993

Kocayemiş yine tomurcuklanmış, meyvesini göremedik daha.

346994

Sevgi Durul
18-11-2012, 11:20
Şebboy...

346996

346997

Süs yoncası...

346998

346999

Sevgi Durul
21-11-2012, 19:10
Son paylaşımlar. Pazar gününden.

Şubat'ta dikilecek fidanlar için kazılan çukurlarda bir şey dikkatimi çekti. Bahçenin bazı yerlerindeki toprağın beyazlığı derinlerde de devam ediyordu.

347965

347966

Yapraklar iyice sararmıştı.

347967

347968

Alâkasız bir yerde kendiliğinden çimlenip büyüyen aynısefa açmıştı.

347969

Sevgi Durul
21-11-2012, 19:16
Hüzünlü Sonbahar görüntüleri.

347974

347975

347976

347977

Sabah sefaları çoktan kurumuş ve ben tohumlarını toplamıştım. Dökülen tohumlardan bir çoğu çimlenmiş ve tomurcuklanmış. Bu da Sonbahar'a inat açmış, ben buradayım diyor.:)

347978

Muallim
24-11-2012, 22:40
Sayın SDurul,

Bahçenizde epeyce dolaştım.Herşey harika!

Örnek almak istediğim bahçelerden birirsi.

Ben daha yolun başındayım.

Sağlıklı,mutlu günler dilerim.

İremsıla
24-11-2012, 22:52
Sevgili sdurul abla,bir mevsim daha ömrünü tamamlıyor,dökülen yapraklarla nede güzel anlatmışsınız.bu arada gönderdiğiniz bütün çiçekler gayet iyi durumdalar.sadece menekşe yaprağı,yeşil beyazlı güzel ve arap fulünü küçük saksıya ekip üzerine buzdolabı poşeti geçirmiştim.oğlum aniden rahatsızlanıp,3 gün hastanede kalmamız gerekince havalandırılmadığı için nemden ölmüşler malesef,üzüldüm ama yapacak bir şey yok size tekrar her şey için çok teşekkür ediyorum.sevgiler...

Lilium
25-11-2012, 01:11
Şubat'ta dikilecek fidanlar için kazılan çukurlarda bir şey dikkatimi çekti. Bahçenin bazı yerlerindeki toprağın beyazlığı derinlerde de devam ediyordu.

347966

Sayın SDurul, bu derece kireçli toprak fidanlarda olumsuz etki yapar, çözümü konusunda bir şeyler yapıyormusunuz.

Sevgi Durul
29-11-2012, 19:53
Sayın muallim teşekkür ederim. Saygılar...

Sevgili iremsıla, geçmiş olsun. Oğlunuzun sağlığı önemli, şimdi iyidir inşallah. Bitkiler için üzülmeyiniz, yine gönderirim. Sevgiler...

Sayın Lilium, fidanları dikeceğimiz zaman, yanmış ahır gübresi ve humik asit ile zenginleştirilmiş toprak kullanacağız. Sizin başka öneriniz var mıdır? Saygılar...

Sevgi Durul
29-11-2012, 20:57
Geçtiğimiz pazar gününden kareler.

350172

350174

350173

Hünnaptan geriye kalanlar.

350175

Çiçeğini görüyorduk, meyvesi hiç olmamıştı. Bu sene iğdemiz meyve vermiş. Toplayamadık, çok yüksek.

350176

Sevgi Durul
29-11-2012, 21:08
Bu sene havalar geç soğudu, üzümlerin hepsini toplamadık, kalanlar.

350179

350180

Diğer ağaçlar yaprak dökerken aşılanan cevizlerin yaprakları yemyeşil duruyor.

350181

Saksıda bir şeyler çimlenmiş, ne olduğunu bilemedim.

350182

Bodrum papatyası açıyor.

350183

Sevgi Durul
29-11-2012, 21:19
Bizim ufaklık bugün anneanneye gidince biz de soluğu bahçede aldık. Görüntüler...

350189

350190

350191

350192

Bu arada hazeranlar çimlenmiş. Dökülen tohumlardan.

350188

Sevgi Durul
29-11-2012, 21:24
350193

Dökülen yaprakları toplayıp yakıyoruz.

350194

350195

Fesleğen çiçek açmış.

350196

Sevgi Durul
29-11-2012, 21:29
Son görüntüler...

Rüzgârda yapraklar.

350197

Kocayemişin tomurcukları biraz büyümüş.

350198

Kasım ayının son günbatımı. Bulutlar iç karartıyordu.

350199

Bunu eşim de sevdi, kendileri çiçek sevmez de. Biraz gelişme var.

350200

selis
29-11-2012, 21:29
Sonbahar renkleri gelmiş bahçenize.. :)

Hazeranları dikelim mi yani? Söylemeseniz unutacaktım.

gülenmelek
30-11-2012, 08:55
Sevgili SDurul ;)
Muşmula ağacı gördüm fotoğrafta, galiba seviyorsunuz ki dikmişsiniz.
Bu meyve ile ilgili tüyo alsam ? Nasıl ve ne zaman yenir bu meyve :(
2 kere teşebbüs ettim yemek için, 2sinde de pişman oldum.
Hani kaba bir tabir vardır ya "muşmula suratlı" (Suratsız ve sürekli mutsuz takılan, gülmeyi unutmaya yaklaşmış kişi olarak yazılmış bir yerde) diye, bu meyveyi yiyince aynen böyle oluyorum :dilli: ;)

gülenmelek
30-11-2012, 19:44
Bu arada tesadüfi bir merak sonucu (Güler Hanımı saymazsam ;) ) en çok görüntülenen bahça sayfasının size ait olduğunu gördüm ;) Takipçiniz gerçekten fazla imiş ;)

rise_com
30-11-2012, 20:02
Sayın SDurul, bu derece kireçli toprak fidanlarda olumsuz etki yapar, çözümü konusunda bir şeyler yapıyormusunuz.

Badem kireci severmiş. Sizde badem ekin. Çeşit olur.:p

Sevgi Durul
01-12-2012, 15:10
Sayın rise-com, üç tane bademimiz var, o da bize yetiyor. Şu sıralar eşim, chandller ceviz cinsine takmış durumda.:) Yine de öneri için teşekkürler...

Sevgili gülenmelek, muşmulayı biz dikmedik. Bahçe bize geçtğinde zaten vardı.

Dalından koparıp yediğinizde tadı hiç güzel olmuyor. Toplayıp bir yere serilip, bekletilince hiç de fena olmayan bir tadı var.

En çok izlenen bahçe konusuna gelince, Güler hanım'ın eline su dökemeyiz.
Ben ağaçları ve bitkileri çok seviyorum, ayrıca fotoğraflamayı da. Hâl böyle olunca sık fotoğraf ekleniyor, dolayısıyla izlenme de çok oluyor.

İzlediğinize sevindim, her zaman beklerim. Sevgiler...

Bu görüntüyü çok sevmiştim, eklemeyi unutmuşum.:rolleyes:

350535

Kızım yâni gelinim sardunyalarını bana verdi.:p

350536

350537

350538

Küpe, tek çiçeği fotoğraf çekerken koptu.:(

350539

Sevgi Durul
17-01-2013, 16:33
Hava durumu raporlarına göre bütün hafta yağmurlu olması gereken ilçemize dün gece kar yağdı. Hem de lâpa lâpa, birikti tabii.

Akşam üzeri kardelenlere bakmak için bahçeye indiğimde bir kaç fotoğraf çektim.

Beğenilerinize...

Kardelenlerin bazıları karları delmişler.:)

362317

362318

Altûni taflan.

362319

Bergenia yâni kış ortancası.

362320

Sevgi Durul
17-01-2013, 16:47
Buraya (http://www.agaclar.net/forum/1068086-post860.htm) fotoğraf eklediğimden beri bir aydan fazla zaman geçti. Mavişin tomurcuğu öylece duruyor. Bakalım açacak mı?

362321

Üzerinde tomurcuğuyla saksı değiştirdiğim maviş, yeni saksısını doldurmaya başlamış.:)

362322

Beyaz maviş de yeni sürgünler vermiş. Saksısı değişecek.:)

362323

Pitosporum, geçen seneki kışta tamamen kurudu sanmıştım. Baharda yeni sürgünler vererek büyüdü. Daha hiç açmadı.

362324

Sevgi Durul
17-01-2013, 16:52
İki sene saksıda korumaya aldığım sempervivum bahçede yeni yavrular vermişti. Kardelen (http://www.agaclar.net/forum/1087154-post2430.htm) gibi o da soğuğa dayanıklı.

362327

362326

Bu mevsimde gül böyle oluyor. Çok yazık soğuktan açamamış.

362325

Güler
18-01-2013, 06:47
Bu sabah bahçeni dolaşırken birdenbire kendi bahçemi özlediğimi hissettim.
Kar altında da bir başka güzel oluyor bahçeler. Karın tertemizliğini, bembeyazlığını ancak buralarda görebiliyoruz.
Giy ayağına çizmeyi, sıkıca giyin, al eline bir kupa sıcacık sahlep, hem hırt hırt karları eze eze dolaş hem de teftişe devam et. Ama bunu yaparken de Güler abla'nın kulakları çınlasın demeyi de unutma. ;)

Huzurla, mutlulukla bu güzel yerin sefasını sür inşallah.

gülenmelek
18-01-2013, 08:17
Sevgili SDurul önce güzel fotoğraflar için teşekkür etmekle başlayayım ;)

Kardelen annemin, dolayısı ile benim de çok sevdiğim bir bitki. Hayranlık derecesinde diyebiliriz buna. Bir apartman bahçesinde bize ayrılan küçük bir bölümde mutlaka onlardan olurdu. Onlarla büyüdüm diyebilirim.
Benim de büyükçe bir saksıda 2-3 soğanım vardı. Ama giriş kat olunca sağolsun kediler rahat vermiyor. Bu sene topraktan bir şey çıkıyor ama Kardelen mi emin değilim. Umarım öyledir ;)

Sempervivum bahçede belki, ama saksıda ve Ankara soğuğunda dışarıda yaşar mı sizce ?

nevsune
18-01-2013, 08:51
SDurulcum kar altındaki görüntüler yine her zamanki gibi çok hoş ve çarpıcı:)

Bergenyan çok güzel görünüyor. Hep bahçede mi duruyor? Benimki geçen kış Ankara ayazına dayanamayıp donmuştu. Gerçi geçen kış ciddi şiddetli soğuklar yaşamıştık, neredeyse Erzurum'la başabaş gitmişti soğuklarımız. Sonra bir arkadaş ricamı kırmayıp 2 kök gönderdi, şimdi korkumdan kapalı balkona aldım bakalım ben de sizler gibi açtırabilecek miyim.

Beyaz maviş konusunda inanılmaz bir şanssızlığım var. Sağolsun Güler hanım defalarca verdi, gönderdi, yok olmuyor bir türlü. Gözüm herşeye doydu da, yenilen pehlivan güreşe doymaz misali bir bu beyaz mavişte kaldı aklım:) Güle güle büyüt arkadaşım, dilerim bol bol çiçek görürsün:)

Kardelenlere hoşgeldin diyelim. Bahar müjdecisi diyeceğim de, daha epey bir zaman var bahara. Olsun sizin oralar yakında bahar gibi olur zaten:)

nevsune
18-01-2013, 08:56
Sempervivum bahçede belki, ama saksıda ve Ankara soğuğunda dışarıda yaşar mı sizce ?

Sevgili gülenmelek, sempervivumlar soğuklara oldukça dayanıklı.

Geçen kış benim saksıdaki sempervivumlarım -27'yi görmüştü. Hiç bir şey olmadığı gibi sempervivum (http://www.agaclar.net/forum/sukulent/11084-5.htm) başlığında göreceğin gibi; bol bol çoğalıp, yazın çiçek bile açmışlardı.

Sudenur
18-01-2013, 15:47

Sevgili gülenmelek, ne olur ne olmaz diye düşünerek ikiye böldüğüm sempervivum'larımdan birini içeriye almış diğerini dışarı bırakmıştım, her ikisi de saksıdaydı. İçeri tıkılanın mutsuz olduğunu fark edince onu da dışarı bıraktım, mutlu mesut büyüyorlar.. ;)

Sevgi Durul
18-01-2013, 17:10
Sevgili arkadaşlarım, sizleri burada gördüğüme son derece memnun oldum. Mesajlarınızla beni mutlu ettiniz.:)

Sevgili Güler Hanım, bugün yağmur yağdı ve karlar eridi. Bir daha yağarsa dediklerinizi aynen uygulayıp hırt hırt karları eze eze dolaşacağım. Ablam benim, geçtiğiniz her yer apaydınlık oluyor. Sizi seviyorum.

nevsune'cim can arkadaşım, bergeniayı annemden getirmiştim. O'ndayken hep ısıtılan ortamdaydı. Ben de bir sene kadar içeride tuttuktan sonra, forumlardan öğrenip bahçeye aldım. Geçen sene -12, -15 leri gördü ve ölmedi. Açıyor fakat şöyle bir gelişmedi. Baharda yerini değiştirmem gerekecek, sanırım.

Mavişler, balkonda geçen ki soğuklarda, tıkır tıkır buz tuttular. Korkarak hemen içeri aldım. Buzları çözülünce yapraklarda bir bozulma olmadı, tabii hemen yine dışarı. Beyaz mavişin saksısını değiştirince sana ayırayım. O vakit geldiğinde adresini isterim.:) Sevgiler...

Mavişlerle aynı gün yaprakları tıkır tıkır olan, saxifraga stolonifra tricolor (http://www.agaclar.net/forum/969372-post2024.htm) öldü sanıştım. Minik yapraklar vermeye başlamış. Mutluluk bu olsa gerek. Umut kesilenin tekrar yeşermesi.:)

362527

Sevgili gülenmelek, kullanıcı adınız pozitif enerji veriyor insana. Eminim ki kendiniz de öylesinizdir.:)

Kardelenleri Eskişehir'den annemlerin bahçesinden getirmiştim. Evin bahçesinde drenaj sorunu var, kardelenler çoğalacağına azalıyor.

Sağ olsunlar, nevsune ve sudenur da cevaplamışlar ama sempervivum soğuğa çok dayanıklı. Ankara'da, dışarıda saksıda ya da bahçede olabilir. Sevgiler...

Sevgi Durul
28-01-2013, 14:51
Bu (http://www.agaclar.net/forum/684621-post762.htm) sayfada yapımına başlanan ve ileri sayfalarda yapım aşamaları paylaşılan fırının son hali.

365270

Bahçenin her yerinde, kendiliğinden çimlenen aslanağızları büyümüş. Renkleri sürpriz olacak.:)

365271

Soğuktan sağlam çıkanlardan sedum lineare,

365272

Kar (http://www.agaclar.net/forum/1087165-post2432.htm) altından sağlam çıkanlardan, sempervivum.

365273

Bu (http://www.agaclar.net/forum/1087154-post2430.htm) mesajdaki kardelenlerin bugünü.

365274

Uzak bahçeye hava muhalefetinden gidemiyoruz. Oradaki bitkiler ne durumda, merak ediyorum doğrusu.:rolleyes:

maki01
28-01-2013, 15:31
Ziyaretine geldik sevgili arkadaşım , Adana'da açan çiçeğinle :)

365294

Bununla birlikte gönderdiğin sempervivum da köklendi, atlas çelikleri de. Sukulent ve kaktüslerin türlerini aklımda tutmayı kesinlikle beceremiyorum, fotoğrafdaki de sempervivum mu :)

Sevgiler...

ilksenozturk
28-01-2013, 15:34
sizin bahçenin görsellerine 'beğen' demeye takatim yetmedi, full konsantrasyon gezdim durdum.
bizler yenilmeyen güzelliklere odaklanmışız, sebze yetiştirme fikri sizler sayesinde aklımı çelip duruyor.
o kadar toprak da yok ekip biçebileceğimiz, olan toprak da balta vursan darmadağın eder, işlemek ne mümkün.
eeeee?
biz de istiyoruz kendi yetiştirdiğimiz biberleri kahvaltıda yemek
biz de salçamızı bahçemizdeki domatesten yapmak istiyoruz.
ağaçtan meyve yemek istiyoruz.
isyan ediyorum güzel bahçe sahiplerine :) bizi de düşünün biraz :)
elinize de sağlık işte, hıh!

Sevgi Durul
28-01-2013, 15:35
Ziyaretine geldik sevgili arkadaşım , Adana'da açan çiçeğinle :)

365294

Bununla birlikte gönderdiğin sempervivum da köklendi, atlas çelikleri de. Sukulent ve kaktüslerin türlerini aklımda tutmayı kesinlikle beceremiyorum, fotoğrafdaki de sempervivum mu :)

Sevgiler...

Hoş geldiniz arkadaşım.:) Tutmalarına sevindim.:)

Fotoğraftaki sedum palmeri. Bendekiler de çiçekte şuan.

Sevgiler...

gülenmelek
28-01-2013, 18:15
Hepsi yine güzel, ama günün fotoğrafı bence Kardelenler :)

Fırında pişecek lezzetleri ise düşünmek bile istemiyorum şu an. :)

Sevgi Durul
30-01-2013, 19:03
Sevgili ilksenozturk, bahçemize hoş gelmişsiniz. Beğenileriniz için teşekkür ederim.

Aslında ben de yenilmeyen güzelliklere odaklıyım, diğerleri eşimin suçu. Hoş, hâlimden memnun değilim desem, yalan olur. Dalından kopmuş bir domates, bir biber ya da bir salkım üzüm, bir şeftali, taze taze yemenin tadına doyum olmuyor.:)

Dilerim bir gün tüm istediklerinizi yetiştirecek geniş bir toprak sizlere de nasip olur. Tekrar teşekkürler... Sevgiler...

Sevgili gülenmelek, kardelenleri çok seviyorum, daha doğrusu dayanıklı nazsız bitkileri daha çok seviyorum. Ancak sanırım yerlerini değiştirmem gerekiyor, evin bahçesinde drenaj sorunu var. Diktiğim çok sayıda soğandan on beş yirmi kadarı sağ kaldı.

Fırının bulunduğu kata yazın taşınacağız, şimdilik pek sık kullanamıyoruz. Taşındıktan sonra, fırında pişecek lezzetlerden yemeye beklerim.:) Sevgiler...

Sevgi Durul
04-02-2013, 13:39
Bu mesajımı bahçeden yazıyorum. Uzun zamandır gelemediğimiz bahçeye bugün geldik.:)

Parçalı bulutlu, rüzgârlı, nispeten ılık bir hava var. Yine de sobayı yaktık, üzerinde çay ve ekmek kızartmak kış aylarında olmazsa olmazlarımızdan.:)

Aralık ayında dikilen fidanlara gübre veriliyor. Çiçeklerin olduğu bölümlere çam toprağı ve gübre ilâve ederken eşim bilgisayarı açmış, hem dinlenip hem son mesajlara göz gezdirdim. Buradan yazmak güzelmiş.:)

Bir arkadaşıma göndermek üzere asmalardan çelik alacaktım, eşim daha erken olduğunu söyledi, sanıırım çelikler on obeş gün sonra alınacak.

Ağaçlardaki mevsimsel gelişmeleri, soğanlılardaki son durumları fotoğrafladım, uygun zamanda paylaşmak üzere....

gülenyüz
04-02-2013, 14:39
Çok keyiflidir eminim.İmrendim doğrusu.Takipdeyiz SnDurul.İnşallah resim çekmişsinizdir.Şu anda Eskişehir deki bahçedemisiniz?

Sevgi Durul
04-02-2013, 20:14
Sayın gülenyüz, bahçe Eskişehir'de değil, Manisa-Demirci'de.

Elbette fotoğraf çektim, mevsim dolayısıyla pek bir şey yok ama olanlarla yetiniyoruz şimdilik.

Bahçe geneli ve ağaçlardaki uyanışlar...

367184

367185

367186

367188

Gül.

367187

Sevgi Durul
04-02-2013, 20:27
Nergisler Aralık ayında bu kadarmış.

367193

Şimdi böyle olmuşlar.

367189

Bu biraz daha büyük, aynısından bir kaç tane daha var. Ama hiç biri açmamış.:)

367190

Çiğdemler...

367192

Sümbüllerin hepsi bu kadar büyümüş.

367191

Sevgi Durul
04-02-2013, 20:37
Aralık ayında chandler ceviz fidanlarını dikmiştik.

367194

Bugün yeniden gübreledik.

367195

Geçen bahar tohumdan yetiştirdiğim şebboylar tomurcuklanmış.:)

367196

Bunlar da taş duvarda büyüyenler...

367197

367198

Sevgi Durul
04-02-2013, 21:01
Son görüntülerimiz.

Çiçek için düzenlediğimiz yerin kenarındaki taşlar yosun tutmuş. Şimdi her yer kupkuru olduğu için, yeşili pek bir güzel göründü gözüme. Hele makro çekimdeki ayrıntıya bakar mısınız?

367213

367214

Kocayemiş (arbutus unedo) Aralık ayında çiçeklenmişti.

367215

Bu sefer meyveye dönecek galiba...

367216

367217

Şimdilik bu kadar... Saygı ve Sevgilerimle...

adneser
04-02-2013, 21:27
Sayın SDurul

Bahçeniz Şubat başında böyle olursa yazın çok daha güzel olacaktır eminim.

Resimlerle'de canlı canlı gezmiş olduk,hele duvardaki şebboy ve çiçekteki kocayemişler çok güzeller.

Sevgi Durul
05-02-2013, 15:47
Sayın adneser, teşekkür ederim. Arkadaşların bahçeleri kadar olmasa da paylaşmaya devam ediyoruz.

Şebboylar çok dayanıklı bitkiler ve toprak seçicilikleri yok. Görüldüğü üzere taşların arasında çimlenmiş, yaşamaya devam ediyorlar. Soğuktan da etkilenmiyorlar.

jeozuu
05-02-2013, 16:04
Koca yemişin çiçeği ne kadar güzelmiş... Umarım meyve verir de sizi sevindirir :)
Bu sene el birliğiyle rengarenk yapacağız bahçelerimizi inşallah..:)

Sevgi Durul
06-02-2013, 13:13
Sevgili jeozuu, bahçeleri rengârenk yapabilmek için çalışmalara başladım bile.:rolleyes: Hepimize kolay gelsin.

Biraz önce, Tohum Takas Etkinliğinden gelen bazı tohumları ve çimlendirme tabletlerini suya koydum.

367634

Tohumlar, quisqualis indica, manolya, kış tatlısı, brugmansia, adenium, plumeria, çarkıfelek çiçeği ve selluka tohumları.

Daha önce çimlendirme tableti kullanmadığım için, tek olan quisqalis indica tohumunu riske etmek istemiyorum, sanırım toprağa ekeceğim. Diğerlerini çimlendirme tabletine.

367635

Bahçede de unuttuğum bazı soğanlılar da yeşermiş. Bu sanırım glayör.

367636

Tohumdan yetişen mazılarda tohuma benzer bazı oluşumlar gözlemledim.

367637

367638

gülenyüz
06-02-2013, 13:14
Sn SDurul,koşturmaca başladı.Kolay gelsin.

Sevgi Durul
06-02-2013, 13:25
Pitosporum tomurcuklanmış sanırım.

367649

Kardelenler iyice açmışlar.

367651

367650

Kış ortancası da çiçeğini göstermeye başlamış.

367652

adneser
06-02-2013, 16:42
Sn SDurul

Kolay gelsin yakın olsanızda yardıma gelsem;) arada yorgunluk kahvesi içmeyide ihmal etmeyin.

Orhan Özbilgiç
06-02-2013, 17:13
Sayın SDurul;
İyiki sizler varsınız. Birkaç gün önce bir arkadaşımızın bahçesininde fotoğraflarından, baharı hissettim. Şimdide sizin fotoğraflarınıza bakarak, üç aşağı beş yukarı, kendi bitkilerimin durumunu hayal edebiliyorum.

Hele Arbutus Unedo' nuzdaki meyve oluşumunu görünce sizin kadar bende sevindim.:p Zira benimkide iki yıldır hiç meyve tutmamıştı. Üstelik bu yıl don örtüsü ile örterek geldim.

Diğer bitkilerde uyanmaya başlamışlar baksanıza. Uyanışa seviniyorum ama inşallah ilkbaharın erken donlarından etkilenmezler. Hele Karadeniz Sahil şeridi bir aydır ülkemizin en sıcak bölümü. Henüz kar yağmamış.

Öğretmenim;
Yeni sezon hepimize sağlık ve mutluluk getirsin. Kolaylıklar diliyorum.

Sevgi Durul
07-02-2013, 10:41
Sayın adneser, çok teşekkür ederim. Saygılar...

Sayın Orhan Özbilgiç Öğretmenim,

Kocayemiş meyvelerini dökmeden büyütür inşallah. Saymadım ama 3-4 yaşına geldi, artık meyve versin.

Bahar yaklaşıyor, bir kaç gündür hava çok güzeldi, bugün yine bulutlu ve düne nazaran soğuk. Tohumları ekmekte acele ettiğimi düşünmeye başladım. Neyse ki yedekleri var.

Sizin bazı ağaçları soğuktan korumak için sardığınızı sayfanızda görmüştüm. Bu sefer de havasız kalmasınlar, uzun süre gidemiyorsunuz çünkü.

Öyle ya da böyle, kayıpların olması kaçınılmaz oluyor. Bunlar telâfisi mümkün olan şeyler. Yeter ki sağlık olsun. Ben de size kolaylıklar diliyorum. Saygılar...

Orhan Özbilgiç
07-02-2013, 11:02
...Sizin bazı ağaçları soğuktan korumak için sardığınızı sayfanızda görmüştüm. Bu sefer de havasız kalmasınlar, uzun süre gidemiyorsunuz çünkü....

Evet sarıp sarmaladım.:p
Ama beis yok. Zira kulladığım Agril denilen örtü, gözeneklerinden hava alıyor. Genelde fidancılar kullanıyorlar.
Çuval ile korumayı yine bir fidancı tanıdığım önerdi. Daha ekonomik olduğu için kendileri, benim kullandığım sentetik çuvalları kullandığını söyledi. Yani yıllardır bu yöntemi kullanıyorlarmış. Hatta ''bana uğrarsan, sana onlarca kullanılmış çuval verebilirim.'' Demişti.

Bendede yeterince olduğu için ihtiyaç duymadım.

Düşündüğünüz için teşekkür ederim.

İremsıla
08-02-2013, 09:06
Günaydın sdurul abla kardelenlerin asilliği harika,mavişlerinizi suluyormusunuz,bahar kıpırtılarıyla birlikte çiçeklerde canlanmaya başladı.sanki bu yıl bahar erken gelecekmiş gibi bir his var içimde kısmetse kendi evimizi aldık bu bahar sizlerden gelen ve kendi çiçeklerimle bende aranızda olmayı düşünüyorum bakalım hayırlısı.sevgilerimle.

Sevgi Durul
08-02-2013, 13:33
Sevgili İremsıla, merhaba.

Eviniz hayırlı uğurlu olsun. Sevdiklerinizle güle güle, huzurla oturun inşallah. Sanırım bahçeli bir ev. Haydi bakalım, aramıza bekliyoruz.:)

Mavişleri havanın çok çok iyi olduğu günlerde ve toprağı iyice kurumuşsa, az suluyorum. Bunun dışında yağmur ve kar suları yetiyor.

Bugün yine yağmurlu, bahar gelsin artık.:p

Yeni bahçeniz için bir isteğiniz olursa ö.m. yazmanız yeterli.

Sevgiyle...

İremsıla
11-02-2013, 08:51
Günaydın sdurul abla,evet eski üyelerden olmama rağmen sayfamın olmamasına üzülüyordum doğrusu artık aranıza katılmayı bende çok istiyorum çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için iyiki sizin gibi üstadların arasındayım hepinizi çoook seviyorum bana öğrettikleriniz ve benimle paylaştıklarınız için ne kadar teşekkür etsem azdır..saygılarımla..

Sevgi Durul
11-02-2013, 11:37
Güzel düşünceleriniz için çok sağ olun, sevgili İremsıla fakat üstadlık beni aşar.:) O kadar çok bilgili ve yol gösteren değerli arkadaşlar var ki, hep beraber öğreniyoruz.:)

Sayfanızı bekliyor olacağım.:) Sevgiyle...

Sevgi Durul
11-02-2013, 15:12
Bugün yine kar yağdı, birkaç fotoğraf çektim.:)

Aslında bir önceki sayfada olanlar, ek olarak bazı laleler toprağın yüzüne çıkmış.:)

369072

Muskariler epey çoğaldı.

369073

Kaçıncı kar altında kalışı.:) Sempervivum.

369074

Kardelenler tüm ihtişamı ile açmaya devam ediyorlar.

369075

Karda açan çiçek, kış ortancası.:)

369076

akçabardak
12-02-2013, 19:45
Canımın içi kardelenler, bakmaya doyamıyorum.
Sevgili S Durul nazar değmesin maşallah bayılıyorum ben bu masum çiçeğe yaa.
Diğer bitkilerinize haksızlık olmasın onlar da çok şekerler.
Sevgiyle büyütün hepsini.Selamlar

Sevgi Durul
13-02-2013, 23:31
Sevgili akçabardak, hoş geldiniz. İyi dilekleriniz ve beğenileriniz için teşekkürler...

Ben de çok seviyorum akçabardakları.:) Kardelenin bu adını yeni öğrendim, galiba sayfanızda.:) Sevgiler...

Bu (http://www.agaclar.net/forum/1097728-post2454.htm) mesajımda bahsettiğim tohumlarımın biri çimlendi. Sezonun yeşeren ilk tohumu, umarım yaşar. Her zaman ki gibi, kimliğini karıştırdım yine.:rolleyes: Ben manolya sanıyorum ama başlığında manolyanın zor çimlendiğini okudum. Biraz büyüsün, öğreniriz bakalım.:)

Evveli gün çimlendi, kökleri güçlü. Tabletin dibinden görünüyorlar.

369709

Dünü ve bugünü,

369710

369711

hanndan
18-02-2013, 20:37
Sevgili SDurul,nasılsınız.
Kardeleni çok güzel resimlemişsiniz.
Sevgiler.

Sevgi Durul
20-02-2013, 17:43
Teşekkür ederim, Sevgili hanndan. İyiyiz aslında, havalar ısınsa daha da iyi olacak. Bu gece yine kar yağdı ve birikti. İyi ki dün bahçede budama yapıldı, yoksa geç kalacaktı.

Çimlenme tabletlerine ektiğim tohumlar (http://www.agaclar.net/forum/1097728-post2454.htm) birer birer baş göstermeye başladı. Yaşama sevinçlerim.

Yine adlarını karıştırdım.:rolleyes: Sanırım, plumeria olacak.

371493

Bir önceki mesajımda çimlenen biraz büyüdü, yaprakları etli, bakalım ektiklerimden hangisi olacak?

371494

Bir kaç gün içinde esas yaprağı belirdi.:)

371495

Sevgi Durul
20-02-2013, 18:02
Geçen sene aldığım melisayı kışın yaşatamamış, baharda yine almıştım. Bu sefer iyi gidiyor, tohum yapıyor galiba.

371501

371502

Clematis jackmanii sürgün vermiş.:)

371503

Şimdilik bu kadar.:)

Adalet Yağcı
20-02-2013, 20:21
Bahçeler şenlenmeye başlamış, yine başlıyor büyük sevdalar :)

Sevgili SDurul, bitkiler çok güzel kabul ama onları bu kadar güzel fotoğraflamak da senin güzelliğin.

Bahçeni gezince bahçemi özlediğimi anladım.
Tohumları çimendirme zamanı geldi, Akdenizde hava çok güzel gidiyormuş.
Bir an önce pılımı pırtımı yoplayıp köyüme dönmem lazım :)

Sevgi Durul
21-02-2013, 09:04
Sevgili Adalet hanım, teşekkür ederim. Sizin beğenmiş olmanız benim için önemli, çok sağ olun.:)

Baharı özledik gerçekten, bahçeyi de. İlk cemre düştü, yaklaşıyor inşallah. Bir sürü tohum çimlenmeyi bekliyor, onlar da sabırsızlanıyordur belki.:)

Bir an önce dönmeniz gerekiyor fakat daha Eskişehir yolculuğunuz var. Güzel şehrimi beğenirsiniz inşallah. Kalmayı planladığınız yerlerden biri olan tarihi evleri ile ünlü, Odunpazarı semti çocukluğumun geçtği yer. O zamandan bu zamana çok değişti ama.:)

Bereketli, bol çiçekli, güzel bir sezon diliyorum.:) Sevgiyle...

Sevgi Durul
25-02-2013, 10:53
Dün yine bahçedeydik. Güneşli ama soğuktu, güneşli havaya aldanıp fena halde üşüttüm. Olması gereken bazı işler yapıldı, bu arada bazı fotoğraflar çektim.

Yukarı bahçeden bakış, her yer kupkuru, çok şükür bacamız tütüyor. Her yerin yemyeşil olmasına az kaldı.:)

372899

Yaşlı ceviz sonbaharda kesilmiş, aşıya hazırlanmıştı. Biraz daha kesilip son halini aldı. Mart'ın onu gibi kalem aşısı yapılacak. Tutmazsalar Ağustos'ta göz aşısı olacak.

372900

Badem açtı açacak.:p

372901

Bir önceki sayfadaki mesajlardaki nergisler büyümüş, tomurcuk belirtisi yok.:(

372910

Şu anda açan tek çiçek çuha, diğerlerinin çok güzel renkleri var fakat keyifsizler.
372902

Sevgi Durul
25-02-2013, 11:14
Her yeri kaplayan küçük mavi çiçekli kır bitkisi.

372917

Antep fıstığında hiç bir uyanış yok. Gövdesinin alt kısmı yosunlanmış.

372918

372919

İncirler uyanıyor.

372920

Kışı evde balkonda sağ geçiren sedum palmeriyi budayıp bahçede boş bir saksıya diktim. Bakalım nasıl bir gelişme gösterecek?

372921

Sevgi Durul
25-02-2013, 11:22
Kır çiçekleri yavaş yavaş görünmeye başlamış.:)

372925

372926

Havuzdaki balıkların da keyfi yerinde.:)

372927

372928

372929

Sevgi Durul
25-02-2013, 11:32
Son görüntülerimiz, sincabın yaptıkları. Bu kuytuya badem ve ceviz kabuklarını doldurmuş, bademleri nereye sakladıysa yeni yenmiş gibi görünüyor. Bahçenin her yeri ceviz kabuklarıyla dolu. Sincapla ortağız yâni.

372930

372931

Kocayemiş meyvelerini büyütyor bu sefer, sonunda tadına bakabileceğiz.:)

372932

Sevgi Durul
25-02-2013, 12:51
Çimlendirme tabletinde ilk çimlenen bitkimin gerçek yaprağı çıktı, ben lupine benzettim. Bugün saksıya geçirdim, gelişmeleri lupin başlığında paylaşırım.:)

372986

372985

Bu da diğer çimlenen, kimliği belli değil henüz.:)

372984

gülenyüz
25-02-2013, 17:45
Oğğ maşallah hadi bakalım.İyi gelişmeler bekliyoruz.Saygılar.

tturt
25-02-2013, 19:41
Sayın SDurul,

Hafta sonu itibariyle bahar aylarının ilk gününü kısmetse göreceğiz. Ama bahar size çoktan gelmiş. Keyif dolu bol hasatlı bir sezon diliyorum.

Sevgi Durul
28-02-2013, 09:16
Sayın gülenyüz, gelişmeler iyi yönde, tabletlerden üç tanesi daha toprak yüzüne çıktı, yaşarlar ve güzel çiçeklerini gösterirler umarım.:)

Sayın tturt, bahar geldi gibi görünse de buralarda henüz gelmedi, bizler acele ediyoruz. Arkadaşların bahçelerine bakıyorum güneyde ya da Karadeniz bölgesinde olmak varmış.

Saksıdaki double daffodil erlicher nergislerimden birinin soğanı çürümüş. O kadar da dikkat ediyordum, diğerlerine bakmaya korkuyorum, bir daha saksıda soğanlı mı, hayır. Bahçede olanların gelişimleri gayet güzel, yaşarlarsa hemen bahçeye alınacaklar.

Sevgi Durul
02-03-2013, 10:46
İki gündür güneş iyice yüzünü göstermeye başladı, bitkiler hemen sevinçlerini belli ettiler. Saksıdaki sempervivumlar,

374198

374197

374200

374199

Sevgi Durul
02-03-2013, 10:56
Çimlenenler de gün gün büyümeye çalışıyor. Emin değilim, sanırım plumeria.

374201

374203

Bahçenin her yerinden dikip unuttuğum bir şeyler çıkıyor. Gün güzeli sanırım.:)

374202

İki yaşındaki şarabi şebboy açmaya başladı.:) Kokusu çok güzel.

374204

h_dogan
02-03-2013, 11:14
Sn. Sdurul 2481. mesajınızdaki 3. resimde bulunan sukkulentteki ağsı yapılar orijinal mi?

Fatoş
03-03-2013, 08:11
Sevgi'ciğim, bu bahar tablette çimlendirdiğin bitkilerin gelişimini merakla bekliyorum. Ben tabletti hiç denemedim. 0n da herhalde başarı oranı daha fazla. Bu arada kardelenlerin çok güzel, İzmir'de bu kadar güzel yetişirler mi acaba? EIlerinize sağlık, herşey çok güzel arkadaşım.

Sevgi Durul
03-03-2013, 22:03
Sn. Sdurul 2481. mesajınızdaki 3. resimde bulunan sukkulentteki ağsı yapılar orijinal mi?

Evet, sayın h_dogan. Yakın çekimleri,

374656

374657

Sevgi Durul
03-03-2013, 22:16
Sevgi'ciğim, bu bahar tablette çimlendirdiğin bitkilerin gelişimini merakla bekliyorum. Ben tabletti hiç denemedim. 0n da herhalde başarı oranı daha fazla. Bu arada kardelenlerin çok güzel, İzmir'de bu kadar güzel yetişirler mi acaba? EIlerinize sağlık, herşey çok güzel arkadaşım.

Sevgili Fatoş, tablette çimlendirdiklerimden lupini saksıya aldım. 10 tabletten şimdilik dört tanesi çimlendi. Kök gelişimlerini falan takip etmek kolay ve şaşırtırken kökler zedelenmiyor. Tabletler hediyeydi, bulursam almak isterim. Bana pratik geldi.:)

Kardelenler soğuk seviyor, İzmir'de yetişebiliyorsa ki ben bilmiyorum, göndermek isterim.

Bahçe seferlerimiz geçen hafta Pazar günü başlamıştı, bugün de gittik. Bundan sonra her hafta aralıksız devam eder. Fotoğrafta görüleceği üzere, bulutlu ve soğuk bir gündü.

374663

Her zaman gökyüzünün rengini alan havuzun bugünkü rengi griydi. Yüzeyi rüzgârı hissettiriyordu.

374664

Şebboylar açmak üzereydi.:)

374665

Hava biraz ısınsa açacaklar, badem tomurcuğu.

374666

Fatoş
03-03-2013, 23:57
Sevgi'ciğim, bu gün Güzelbahçe'de de hava tatsızdı. Rüzgardan bahçeye çıkıp çalışmak istemedim.
Lupin tohumlarını direk bahçeye kasımda Lale soğanlarıyla etmiştim geçenlerde ot yolarken bir kaç tanesinide yolmuşum. Tablette köklemiş olsaydı hemen farkedebilirdim:)
Kardelen teklifin için teşekkür ederim ama İzmir'de yetişeceğini zannetmiyorum sizlerin bahçelerinde seyrederiz.

Sevgi Durul
06-03-2013, 00:31
Sevgili Fatoş, evet Mart kazma kürek yaktıracağa benziyor. Burası iki gündür daha da soğuk.

Ot yolarken ziyan olan lupinlere acıdım. Ben bir tane çimlenenin gözüne bakıyorum, ondokuz tohumum daha var ama.:rolleyes:

Yukarıdaki mesajlarda kimliğini bilemediğim ve plumeria sandığım tableti de bugün saksıya aktardım. Gerçek yaprağı çıktı, henüz kimliği kesinleşmedi.:)

375315

Bu da bugünün sevinciydi, en son çimlenen. Çok şekerler, umarım yaşarlar da üzmezler.:)

375316

YeniGine
08-03-2013, 00:59
Gerçekten minik minik çok şekerler Sevgili SDurul; harika bayılıyorum bu görüntülere bir can dünyaya geliyor. Onları izlemek, takip etmek, görmek gerçekten büyük mutluluk.
Dediğiniz gibi inşallah yaşarlar, çiçeklerini görürsünüz ve sevinirsiniz...

Sevgi Durul
08-03-2013, 19:31
Şimdilik iyi gidiyorlar, sevgili YeniGine. Umarım bundan sonrasında da iyi giderler ve çiçeklerini de hep birlikte görürüz.:)

Double daffodil erlicher nergislerimden bir tanesinin soğanının çürüdüğünü önceki mesajlarımda yazmıştım.:(

Diğerlerinde de gelişme göremeyince bugün topraktan çıkardım. Kalan iki soğanın biri hafif çürümüş diğerinde köklenme vardı ve sağlamdı. Çürük olanı temizleyerek, bu sefer ikisini de bahçeye diktim.:) Keşke başta bahçeye dikse imişim.:(

Bir daha asla saksıda soğanlı yetiştirmeye tövbe ettim bu arada.:rolleyes:

YeniGine
09-03-2013, 00:06
:( Üzüldüm sevgili SDurul çok haklısınız soğanlılar bahçe toprağına, saksıda sulama zor oluyor. Ben su vermeye korkuyorum versem mi vermesem mi diye düşünürken baktım geçen gün 2-3 tanesi bükmüş boyunlarını. Hemen acilen suladım da kendilerine geldiler.
Su verdim 3 soğan çürüdü gitti ki sağlıklı ve güzel soğanlar idi... :( Ve ilk kez soğan çürüttüm. Bundan sonra soğanlar bahçede toprak anaya inşallah.

fikreteren
09-03-2013, 16:12
S.Durul bu havalar dikkat etmek lazım.Hiç belli olmuyor.Tam hasta edecek havalar.Soğanlı bitkiler toprakta güzel oluyor ama fazla sudan da gidiyorlar. Ben bu yüzden çok değerli soğanlarımı kaybettim.

Her şey dilediğiniz gibi olsun.

Sevgi Durul
10-03-2013, 11:00
Soğanlı bitkiler toprakta güzel oluyor ama fazla sudan da gidiyorlar. Ben bu yüzden çok değerli soğanlarımı kaybettim.

Her şey dilediğiniz gibi olsun.

Çok haklısınız sayın fikreteren, iki yıldır üst üste aldığım çeşitli soğanları saksıda kaybettiğim için öyle yazmıştım. Ben nergisleri saksıda yetiştirmeyi başaramadım, bahçedekiler güzel. Henüz açmasalar da en azından sağlıklılar.

Bahçede de kayıplar olabiliyor. Geçen yıl aldığım ithal liliumların toprak yüzüne çıkmasını sabırla bekliyorum, şimdilerde.

Mesaj yazmışken, yaprakları çok kötü olduğu halde güzel açan kış ortancamı ekleyeyim.

376849

376850

nevsune
10-03-2013, 11:14
Gule gule buyut SDurulcum:) Bosver yapraklarini su guzellige bak. Cicekleri kokladin mi, kokusu pek guzelmis.

Ah nasil kiskaniyorum sizleri bir bilseniz. Yapraklari kotu olsa da raziyim ben. Cicek acsa baska bir istegim yok.

cemo
10-03-2013, 11:19
SevgiliSdurul

Kış ortancan güzel açmış, bendeki açmadı:( Yol gecince sökmek zorunda kaldım. Sanırım o nedenle acamadı. Ama olsun benimkinin de yaprakları güzel;):D

Sevgi Durul
10-03-2013, 11:20
Teşekkürler, nevsune'cim. Koklamadım, şimdi bahçeye ineyim desem bahçe çamur deryası içinde, yağmur yağıyor. Ama en kısa zamanda koku durumunu test edip bildiririm.:)

Yaprakları da güzel olsaydı ama, yer mi değiştirsem, ne?:)

Sevgi Durul
10-03-2013, 13:07
SevgiliSdurul

Kış ortancan güzel açmış, bendeki açmadı:( Yol gecince sökmek zorunda kaldım. Sanırım o nedenle acamadı. Ama olsun benimkinin de yaprakları güzel;):D

Sevgili cemo can, biliyorsun bahçenden yol geçmesi bana yaramıştı güzün.:p Senden gelen canların hepsi iyi durumda, sadece glayölleri keşke bekletseymişim diyorum, donmamıştırlar inşallah da çıkarlar.

Bizim ufaklık konuşuyor artık ve bir şey göstermek istediğinde, -manne bak diyor. Ben de şimdi onun gibi diyorum ki, -cemo bak.

376895

376896

376897

376898

Sadece bu mor süs yoncasından umudu kesmiştim. Baharla birlikte topraktan çıktılar ve bugün fark ettim ki tomurcuklanmışlar.;) Hepsi için tekrar teşekkürler arkadaşım. Sevgiler....

Sevgi Durul
10-03-2013, 15:58
Ahtapot çiçeğim, saksıda kalan rizomlardan çıkan mor süs yoncasıyla kardeş kardeş yaşıyorlar şimdilik. Ahtapotum için tekrar teşekkürler, sevgili ilksenozturk.

376956

Çiçeklerimiz artıyor. Şebboy herkesin yetiştirebileceği nazsız, soğuğa dayanıklı, güzel kokulu, üzmeyen bir bitki ve çok yıllık. Daha ne olsun? Şebboyunuz yoksa, hiç durmayın ve hemen tohumunu ekin.:p

376957

cemo
10-03-2013, 16:56
Güle güle büyüt arkadaşım. Glayöllere bişey olmamıştır. Gecen yıl don altından bile cıktılar burda, merak etme sen yakında cıkarlar.

Süs yoncası bahcede bile cıkmış benim;) Demem o ki; onu bile bahceye dikebilirsin.

Bizim bıcırık, sadece kendi adını sayıklıyor:)

Sevgilerimi yolluyor, öpüyorum fıstığı Mamne;)

ilksenozturk
12-03-2013, 11:26
Ahtapot çiçeğim, saksıda kalan rizomlardan çıkan mor süs yoncasıyla kardeş kardeş yaşıyorlar şimdilik. Ahtapotum için tekrar teşekkürler, sevgili ilksenozturk.

376956

bana büyümüş gibi geldi :)
emin ellerde belli ki...:cool:

Orhan Özbilgiç
13-03-2013, 09:00
Öğretmenim;

Şubattan bu yana sizin bahçedede baharın kıpırtıları hissedilmeye başlamış. Bundan sonra canlanmakta olan doğayı kimse durduramaz artık. Her gün toprakta yeni birşeylerin kıpırdadığını görmek ne güzel.:p
Seviyorum bu bahar aylarını.

Ben Samsun'da iken, İstanbul'a gönderdiğiniz çelik ve tohumları eşim almış ve geçici saksılara dikmiş. Bende onları alıp, deyim yerinde ise minik saksılara şaşırttım.
Samsun'a bunlarla taşıyacağım. Orada gerçek saksılarına aktarırım.

Tekrar teşekkürler. Tabii tohumlar içinde ayrıca.
Selam ve sevgilerimizle, sağlık ve mutluluk içinde yeni bir sezon gecirmenizi diliyoruz...

377730

Sevgi Durul
13-03-2013, 20:52
Orhan Özbilgiç Öğretmenim, minik fideler ellerinizde büyüyüp çiçek açarlar umarım. Maviş neyse de diğerlerini Samsun'a kadar yük mü ettim acaba? Güle güle büyüsünler.:) Size ve değerli eşinize, Sevgiler, Saygılar...

Sevgili iksenozturk, inşallah emin ellerdedir.:) Ben bazen çok sulama ile sevdiğim bitkileri kaybediyorum. Neyse ki callisia suyu seviyor. Çiçeklerini de hep birlikte görebilmek dileğiyle... Sevgiler...

Sevgili cemo, glayöller çıkarlarsa bayram edeceğim demektir. Kış pek sert geçmedi, umarım donmamıştırlar.

Mor süs yoncalarından bir kaç kök bahçeye dikeyim öyleyse. Saksıda gözümün önünde seviyorum onları. Tomurcukları da açtı bu arada. Sevgiyle...

Orhan Özbilgiç
13-03-2013, 21:44
Orhan Özbilgiç Öğretmenim, minik fideler ellerinizde büyüyüp çiçek açarlar umarım. Maviş neyse de diğerlerini Samsun'a kadar yük mü ettim acaba? Güle güle büyüsünler.:)

Taşıma konusunda artık uzmanlaştım, diyebilirim.:D Onlarıda taşırım be öğretmenim.
Tekrar teşekkürler.

Sevgi Durul
16-03-2013, 10:48
Açtı.:)

378662

378664

378663

Sevgi Durul
17-03-2013, 13:00
Herkesin nergisleri, sümbülleri açtı.:) Ben ise tomurcuklarını ancak görebiliyorum.:) Sümbül neyse de nergisin tomurcuğunu görünce çok sevindim.:)

379263

379264

Nakkaşlar her yerde.:)

379267

Liliumlara yine hastalık gelmezse, şimdilik neşeliler.

379265

Amaryllisim de tomurcuklanmış.:)

379266

Sevgi Durul
17-03-2013, 13:07
Bahara uyananlar. Saksıdaki ithal lilum 5-6 tane yavrulamış. Bahçedeki ithallerden ses yok.

379269

Ne olduğunu bilemedim.

379268

Yaşasın, haseki küpeleri çıkmış.:)

379270

Önceki sayfalarda eklediğim melissanın tohum kesesi iyice beyazlamış.

379271

Bahçedeki ortanca da bahara merhaba demiş. Daha ne isterim.:)

379272

Sevgi Durul
18-03-2013, 22:27
Badem sonunda açmış. Fakat dün geceki don olayından etkilenmiş olabilirler. Etkilenmişse meyve vermez.

379628

379629

Tomurcuk ve çiçeklerin bazıları dökülmüş.

379630

379631

Dökülen tomurcuklara bakarken kocaman bir salyangoz kabuğuna rastladım. İçi boştu.

379632

Sevgi Durul
18-03-2013, 22:44
Bugün açan kır çiçekleri sarı ağırlıklıydı.

379635

379636

379637

379638

379639

Sevgi Durul
18-03-2013, 23:00
Her yerden hatırlayamadığım bitkiler çıkıyor, bir tanesi.:)

379647

Bahçenin adsız çiçekleriyle devam edelim. Adlarını öğrenmekten vazgeçtim, unutuyorum çünkü.:)

379643

379644

379645

Antepfıstığının dibinde gördüm bu bitkiyi, yaprakları soğanlı bir bitkiye benziyordu, çiçeğini takip edeceğim.

379646

Sevgi Durul
18-03-2013, 23:24
Bir kere tohumunu ektikten sonra her yıl kendiliğinden çıkanlar.

379661

379658

Bu hasekiler ikinci yılında açmamıştı, bu yıl çiçek bekliyorum.

379657

Ayva ve frambuazın uyanışı.

379660

379659

Sevgi Durul
18-03-2013, 23:33
Bulutlu ve soğuk bir hava,

379666

Bu kırmızı böcekleri ilk etapta uğur böceği sandım, değilmiş. Liliumun yapraklarını yemişler galiba.

379669

379670

Toplanması unutulmuş muşmula dalında simsiyah olmuş.

379668

Ağustos'ta yapılan göz aşısından tutan kiraz uyanıyor.

379667

Sevgi Durul
18-03-2013, 23:36
Şebboylar,

Dördüncü yılları olacak, üzeri tomurcuk dolu. Sökmeye kıyamadım.

379674

Bunların da üçün yılları olacak,

379675

379676

379677

379678

YeniGine
18-03-2013, 23:46
Sevgili SDurul bahçeniz artık kış bitiyor dedirtiyor maşallah renklenmeye başlamış; çok şükür...
2510 nolu mesaj ilk kare gülhatmi mi acaba, sonra şebboyları sökmeyi mi düşünüyordunuz ki?

hanımeli
19-03-2013, 10:28
sn sdurul Bahçenize bayıldım,Allah nazarlardan korusun.

benimde 8 dönümlük bahçem var,3 dönümü mandalin ekili,gerisine neler yapacağımı pek bilmiyordum,Sanırım sizin bahçenizden ilham alabilirim.
Bol meyveli, sebzeli bir yıl olmasını dilerim.

Sevgi Durul
19-03-2013, 21:41
Sevgili YeniGine, teşekkür ederim.:)

Evet, bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/379661d1363645331-hatmi.jpg) gül hatmi.

Şebboyların hepsini sökmeyi düşünmüyorum. Sadece bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/379674d1363646167-eski-sebboy.jpg) ve benzeri birkaç şebboyun hiç yaprağı kalmadı. Kel kel oldular ama olan yaprakların üzeri tomurcuk dolu, sanırım kıyamam ve sökemem.:)

Sevgili HANIMELİ, size de teşekkür ederim. Çok sağ olun.:)

Ne kadar güzel, büyük bir bahçeniz varmış. Toprakla, ağaçla, çiçekle, böcekle uğraşmak bizlere iyi geliyor. Bahçe işlerine giriştiğinizde hem zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak, hem de onları yetiştirirken gün be gün büyüyüp sevginize cevap verdiklerini görmek, sonsuz mutlu edecek.:)

Arkadaşların çok daha güzel bahçeleri var ama tabii ki bizim bahçeden de ilham alabilirsiniz.:) Bahçe işlerinizde olaylıklar diliyorum... Sevgiyle kalın...

Sevgi Durul
19-03-2013, 22:18
Bu günlerde, bahçenin her tarafında açan bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/379636d1363643060-sari1.jpg) sarı kır çiçeğinin adını öğrendim (http://www.agaclar.net/forum/1123351-post396.htm). Sanırım bunu unutmam, Gagea Sp. Sevgili jineop'a ad için tekrar teşekkürler.:)

Gagea'nın bir diğer fotoğrafı. Ben çiçeğini zıpçıktıya benzettim.:)

379889

Bahçeye Eskişehir'den getirdiğim nergislerin boyu pırasa kadar olmuş. Fakat hiç tomurcuk oluşturmamışlar. Bu saatten sonra açıp açmayacakları merak konusu.:)

379890

Cezayir menekşesi de soğuğa dayanıklı ve güzel gelişti. Şu anda üzeri tomurcuk dolu.:)

379891

jeozuu
19-03-2013, 22:46
Merhaba,

Bizim yan bahçeye de yukarıdaki bahçemizden nergiz getirip dikmiştik 2-3 sene önce ama onlar da sizinkiler gibi, yapraktan başka bir şey göstermiyorlar. Çok eskilerden kalan sümbüller var, onlar da öyle, sadece yaprak çıkarıyorlar. Neden acaba??

Sevgi Durul
20-03-2013, 00:06
Sevgili jeozuu, açmayan nergislerimiz acaba geç açan bir tür müdür? Bilen arkadaşlar yardımcı olurlar umarım. Eğer öyleyse hâlâ umut var demektir.:)

Hep birlikte bekleyip göreceğiz. Açarlar dilerim.:) Sevgiyle...

akçabardak
20-03-2013, 01:01
Sevgili SDurul, Sizi hayal kırıklığına uğratmak istemezdim ama maalesef nergisleriniz bu saatten sonra çiçeklenmez. Sebebi kökler çok bibribirine girmiş durumda. Ancak yaprakları sararmaya başladıktan sonra soğanları söküp, küçük yavruları ayırın, irileri seyrek bir
şekilde toprağa ister Ekim ayında dikin, isterseniz (muhafaza edemem diye düşünürseniz)
hemen de dikebilirsiniz. Yavruları da ayrı bir yere dikin onlar küçük olacağı için ilk senesi açmazlar. Bir sonraki seneye hazırlık olur. Bütün soğanlılarda bu böyledir, çok çabuk çoğaldıkları için, ben lale, sümbül, nergis ve glayörleri üç senede bir söküp yeniden dikiyorum. İnşallah seneye size bol bol çiçek açarlar, ben de bu fikri verdiğim içim mahçup olmam.
Hoşça kalın, Sevgiyle kalın, Herşey gönlünüzce olsun.

Sevgi Durul
20-03-2013, 08:00
Sevgili akçabardak, soğanları o kadar da yakın dikmemiştim aslında. Sanırım yavrular araları doldurmuş.

Açmalarını çok isterdim fakat açmazlarsa yapacak bir şey yok. Acaba bende ilk yılları olduğu için mi açmadılar? Yine de umutla bekliyorum.:)

Önerileriniz için teşekkürler, uygulayacağım. Sevgiler...

Sevgi Durul
22-03-2013, 13:38
Clematis jackmani daha önceden sürgün vermişti. Bugün üzerinde tomurcuk var sanıp çektim fakat değil galiba.:)

380513

Aldığım müge rizomlarından birinin son durumu.

380514

Kayısı tomurcuklanmış.:)

380515

Sevgi Durul
23-03-2013, 01:06
6 Şubat gibi ektiğim ve bu (http://www.agaclar.net/forum/1105429-post2469.htm) mesajın ilk fotoğrafında ilk çimlenme görüntüleri olan, plumerianın son durumu burada. (http://www.agaclar.net/forum/1125186-post2082.htm)

Aynı tarihte çimlendirme tabletine ektiğim bu (http://www.agaclar.net/forum/1125181-post1068.htm) bitkinin kimliğini bilemedim. Bakalım öğrenebilecek miyim?

Yaz gelmeyecek galiba, şu anda burada kar ve fırtına var.

YeniGine
23-03-2013, 01:09
Sevgili SDurul çok güzel çimlenmiş; maşallah, darısı başıma diyeyim. Emeklerinize sağlık.
Gelecek inşallah, İstanbul da bugün yağmurlu ve çok soğuktu. Ektiğim tohumları hepsini tek tek bina girişine taşıdım, beni binadan atacaklar yakında.

jineop
23-03-2013, 04:14
Clematis jackmani daha önceden sürgün vermişti. Bugün üzerinde tomurcuk var sanıp çektim fakat değil galiba.:)

Güzel bir sürgün canım:p

Sevgi Durul
24-03-2013, 20:15
Bu Pazar eriklerin günüydü, tüm çeşitleri çiçekte. İlk üç fotoğraf küçük cins, konservesi güzel oluyor.

381326

381327

381328

El bademi, kabuğu elle çıkarılabilen badem.

381329

381330

Sevgi Durul
24-03-2013, 20:28
Kayısı çiçeği.

381339

381340

381341

İtalyan eriği tomurcukta.

381342

381343

Sevgi Durul
24-03-2013, 20:40
Hava pek ısınmasa da baharın geldiği belli oluyordu. Bahçenin her yeri yeşil halı ile kaplanmıştı, sadece bir bölgesindeki halı eflatun renkteydi.

381349

Eflatun halının sebebi bu miniklerden binlercesiydi. Pek net çekemedim.:)

381350

Bugün görebildiğim diğer kır çiçekleri.

381351

381352

381353

Boska
24-03-2013, 21:02
Hepsi de çok güzeller sayın SDurul. İnşallah zamansız bir don olayı olmaz. Geçen sene bahçemdeki kayısı ağacından ancak 3 tane meyva alabilmiştim. Bu yıl da çiçekleri görüp hava da soğuyunca içim titriyor :)
Paylaşımınız için çok teşekkürler.

Sevgi Durul
24-03-2013, 21:04
Bir yıllık chandler cevizi kalem aşısı.

381374

381375

Ot yolarken yanlışlıkla söktüğüm çimlenmiş badem. Çimlendirmek istesek böyle çimlenmez.

381376

381377

381378

Sevgi Durul
24-03-2013, 21:59
Önümüzdeki günlerde aşı için hazırlanan ağaçlara kalem aşısı yapılacak. Tutmayanlara Ağustos'ta göz aşısı.

381393

Karşı yamaçlar da yeşil halılarını sermişler.

381394

Eşimin tüm itirazlarına rağmen çiçek adası yavaş yavaş büyüyor. O işgâl var dese de, bugün adayı biraz büyüterek, zinnia, cosmos, horoz ibiği tohumları ektim.:)

381395

Tradescantia andersoniana da yeşermiş.:)

381397

Cezayir menekşesi çiçeklerini açmaya başlamış.

381396

Sevgi Durul
24-03-2013, 22:08
Açan eriklerden papaz eriği.

381398

381399

Diğer bir badem.

381400

Menengiç ve gülün uyanışı.

381401

381402

Sevgi Durul
24-03-2013, 22:18
Bahçede dolaşırken geçen yıl açmış adsız güzellerimizden birine ait tohum kesesi gördüm. Daha sonra koparıp baktığımda içinin boş olduğunu gördüm ve hangi bitkiye ait olduğunu da merak ettim.:)

381403

Mis kokulularımız...

381404

381405

381406

Son görüntülerimizdi...:)

YeniGine
24-03-2013, 23:41
:) Yaşasın çiçek adası... Şu hali bile çok güzel göründü gözüme Sevgili SDurul; çiçeklenince nasıl olacak kimbilir?.. Merakla bekliyorum inşallah.

Sevgili SDurul, şebboylarınız da çok güzel çiçeklenmiş, daha da çiçeklenecekler sanırım tomurcuk dolu üzeri. Maşallah onlara.
Pek cinsleri bilemiyorum ben, iki farklı şebboy olsa gerek?.. Siz tam olarak isimlerini biliyor musunuz?..

jineop
25-03-2013, 15:04
Sevgicim ortadaki çiçek öbeği çok güzel olacak görünüyor. Taşların dizaynını çok beğendim.
Sevgiyle...

musculus
26-03-2013, 21:59
Doğal Bitki Antifrizi ( Cropaid ) i başta ceviz olmak üzere diğer meyve ağaçlarınızda kullandınızmı, kullananları biliyomusunuz, memnuniyetler nelerdir acaba?

adneser
26-03-2013, 22:23
Sayın S.Durul

Her şey güzel olmuş, baharın gelişiyle çiçeklerin ağaçların ve yeşilin bütün tonlarını bahçenizde göreçeğiz, buda sizini bahçenizi sevginizle, sabırınızla ve zevk ile işlemeniz sayesinde oluyor.

Elinize emeginize sağlık.

Saygı ve selamlar

Sevgi Durul
28-03-2013, 22:59
Hepsi de çok güzeller sayın SDurul. İnşallah zamansız bir don olayı olmaz. Geçen sene bahçemdeki kayısı ağacından ancak 3 tane meyva alabilmiştim. Bu yıl da çiçekleri görüp hava da soğuyunca içim titriyor :)
Paylaşımınız için çok teşekkürler.

Ben teşekkür ederim, sayın Boska.

Bazı yıllar, ağaçların çiçekleri açtıktan sonra meydana gelen don olayı, meyve alamamaya sebep oluyor. Buna ağaçlar aldandı, diyoruz.

Bu yıl da bademler açtıktan sonra, kar yağışı ve hafif don olayı görüldü fakat şimdilik ağaçlar aldanmamış gibi görünüyor.

:) Yaşasın çiçek adası... Şu hali bile çok güzel göründü gözüme Sevgili SDurul; çiçeklenince nasıl olacak kimbilir?.. Merakla bekliyorum inşallah.

Sevgili SDurul, şebboylarınız da çok güzel çiçeklenmiş, daha da çiçeklenecekler sanırım tomurcuk dolu üzeri. Maşallah onlara.
Pek cinsleri bilemiyorum ben, iki farklı şebboy olsa gerek?.. Siz tam olarak isimlerini biliyor musunuz?..

Sevgili YeniGine, çiçek adası şimdilik biraz boş görünüyor. Nergislerde hayâl kırıklığı yaşadım, sümbüller açmak üzere. Ayrıca oraya yeni bitkiler ekledim. Beni en sevindiren eltimin verdiği bahar dalı (japon ayvası), değişik bir cins papatya, ayrıca ektiğim tohumlar var. Bir de oraya çeşitli sedumlar düşünüyorum. Evdeki bitkileri azaltmam gerek.

Şebboyların cinslerini ben de bilmiyorum, hepsine şebboy deyip geçiyorum.:)

Sevgicim ortadaki çiçek öbeği çok güzel olacak görünüyor. Taşların dizaynını çok beğendim.
Sevgiyle...

Sevgili jineop, bizim taşlı tarlanın en iri taşlarını toplayarak oluşturdum orayı. Ancak taşların arasından çok ot çıkıyor, buna bir çözüm bulmam gerek.:)

Beğendiğine sevindim, Sevgiyle...

Doğal Bitki Antifrizi ( Cropaid ) i başta ceviz olmak üzere diğer meyve ağaçlarınızda kullandınızmı, kullananları biliyomusunuz, memnuniyetler nelerdir acaba?

Kullanmadık, bilmiyorum.

Sayın S.Durul

Her şey güzel olmuş, baharın gelişiyle çiçeklerin ağaçların ve yeşilin bütün tonlarını bahçenizde göreçeğiz, buda sizini bahçenizi sevginizle, sabırınızla ve zevk ile işlemeniz sayesinde oluyor.

Elinize emeginize sağlık.

Saygı ve selamlar

Sayın adneser,

Beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum. Kendimizce uğraşıyoruz, inşallah daha güzel olacak. Saygılar...

YeniGine
28-03-2013, 23:41
Sevgili SDurul; biliyorum çok güzel olacak inşallah... Evet bahar dalı harika bir çalı. Bu sene baktıkça üzüldüm; üç senedir şu bahçe ile uğraşıyorum bir dalından kesipte bir yerlere daldırmamışım belki köklenirlerdi... :(
Evet ben de sadece isimlerini biliyorum cinsleri nedir pek bildiğim yok. Senin de şebboylara şebboy demen beni sevindirdi... :D
Sağol sevgili SDurul...

Sevgi Durul
29-03-2013, 02:10
Aynı tarihte çimlendirme tabletine ektiğim bu (http://www.agaclar.net/forum/1125181-post1068.htm) bitkinin kimliğini bilemedim. Bakalım öğrenebilecek miyim?

Alıntıladığım mesajdaki bitkimin adını öğrendim. Ornithogalum Arabicum (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/30931.htm)

Çimlenme aşaması ve bugünü.

383031

383029

Eğer büyütmeyi başarırsam böyle açacak.:) Fotoğraf buradan (http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ornithogalum_arabicum_JPG1b.jpg) alınmıştır.

383030

günebakan
29-03-2013, 08:01
Harika birşey bu sevgili Sdurul inşallah çiçeğinide görürsünüz:)

Sevgi Durul
29-03-2013, 21:53
Günlerden beri ilk kez bugün güneşli bir hava vardı.

Evin bahçesinden bahara uyananlar. Hava güzel giderse açmaları yakındır.:)

383297

383298

383299

383300

Saksıda kendiliğinden çimlenenler. Sanırım ekinezya olsa gerek.:)

383301

Sevgi Durul
29-03-2013, 22:06
Harika birşey bu sevgili Sdurul inşallah çiçeğinide görürsünüz:)

Sevgili günebakan,

Ben bu çiçeği çok sevdim, tohumdan yetiştirince çiçeği dört yıl sonra açıyormuş. Umarım görürüm ve görürüz.:)

Hele şükür, hava ısınıyor ve bitkiler büyüyorlar.

383311

Gün güzelinin yaprak araları, yağmur suyu ile dolmuş.

383310

Kardelenler tohum kesesi oluşturmuş.

383312

Filizlenen kuru soğanları boş saksılara iliştirivermiştim, hemen büyümeye başladılar.

383313

Açmaya karar veren ilk ve tek nergisim artık açacak galiba.:rolleyes:

383314

Sevgi Durul
29-03-2013, 22:25
Sevgili SDurul; biliyorum çok güzel olacak inşallah...

Sevgili YeniGine, havalar ısınıp güneş daha fazla görünmeye başladıkça her şey daha da güzel olacak. Fakat sıcak havalarda tekrar bu (http://www.agaclar.net/forum/1022485-post2343.htm) tehlikeli güzelle karşılaşmam inşallah. Görünce korkmamıştım ama yine korkmaya başladım.:(

Evin bahçesinden...

383316

Gagea evin bahçesinde de çıkmış, geçen yıllarda neden görmedim ki?

383317

Kırmızı böcek liliumları seviyor galiba. Yine liliumda.:rolleyes:

383318

Mor süs yoncası da dışarı alındı.
383319

YeniGine
29-03-2013, 23:47
Sevgili SDurul evet inşallah daha güzel olacak.
Çok haklısın o tehlikeli güzelle karşılaşmak tedirgin oldun; olman da çok normal... İnşallah bir daha karşılaşmazsın, karşılaşma da zaten. Ama sen yine de ne bileyim çizme falan giyerek çık bahçelerine...

nardane
30-03-2013, 14:36
Sayın sDurul , bahçeniz çok güzel emeklerinize sağlık.Ayrıca kır çiçeklerini bile öyle şahane görselleştirmişsiniz ki seyri muhteşem,insanın içi açılıyor.

Sevgi Durul
31-03-2013, 21:02
Çok teşekkür ederim, sayın nardane. Bugün çektiğim bu kır çiçekleri sizin için olsun, o zaman.:)

384074

384073

384072

384075

Sevgi Durul
31-03-2013, 21:10
Bizim laleler ancak tomurcuklanıyor.:rolleyes:

384079

384080

Değişik bir böcek,

384083

Ekinezya yapraklanmış, dona dayanıklı oluşu çok iyi.

384081

Kartopu da uyanmış.:)

384082

Sevgi Durul
31-03-2013, 22:00
Eski evimizin bahçesinden getirdiğim sümbüller açmaya başlamış. Mis kokulu evvel zaman sümbülü.:)

384097

Bazıları da tomurcukta.

384096

Tek nergisimiz açmış.

384098

Bugün galeri de sakdag'ın yüklediği akyıldızı görmüştüm. Aynısı bizde de açmış. Bizim ak yıldızımız.:)

384099

Fotoğraflar evin bahçesindendi. Bugün bahçede cevizler aşılandı. Ben gidemedim, dolayısıyla fotoğraf çekilmedi. Aşı çalışması yarın da devam edecek.

Ben de evdeki bitkilere humik asit verdim. Bitkileri dışarı almaya devam ettim, hepsi bitmedi.:)

Sevgi Durul
31-03-2013, 22:29
Şeftalilerin tomurcukta olduğu şu günlerde, bahçenin geçen seneki şeftalilerinden yapılmış konservesi. Tavsiye ederim, taze şeftali kadar lezzetli.:)

384128

h_dogan
31-03-2013, 22:46
Nasıl yapılıyor tüyoyu alalım o zaman. :D

Sevgi Durul
31-03-2013, 23:08
Nasıl yapılıyor tüyoyu alalım o zaman. :D

Tabii ki, burada (http://www.agaclar.net/forum/571669-post8.htm) anlatmışım.:)

adneser
31-03-2013, 23:17
Şeftalilerin tomurcukta olduğu şu günlerde, bahçenin geçen seneki şeftalilerinden yapılmış konservesi. Tavsiye ederim, taze şeftali kadar lezzetli.:)

384128

Sayın SDurul

Afiyet olsun, herşey çok güzel emeğinize sağlık.

Saygı ve selamlar

Sevgi
01-04-2013, 07:34
Sn. Sdurul; bahçenizin uzun süredir takipçisiyim. Her şey çok güzel. Baharın müjdecileri kır çiçeklerinide çok güzel fotoğraflamışsınız elinize sağlık.

Tüm ağaç ve bitkileriniz bol yeşillikli, bol meyveli ve bol çiçekli olsunlar.

Sağlıcakla...:)

Sevgi Durul
01-04-2013, 13:47
Sayın adneser, Sayın Sevgi,

Beğenileriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Saygılar... Sevgiler....

Bugün uzak bahçede ceviz aşısı çalışmaları devam ediyor. Eşim orada, torun anneannede, ben de evin bahçesinde. Bir sevinç bir sevinç, çıkmasından ümidi kestiğim bazı soğanlılar, havanın biraz ısınmasıyla baş göstermişler. Paylaşayım istedim.:)

Turuncu lilium.

384296

Hostayı tek kök olarak dikmiştim, çoğalmış.

384297

384298

Düzenli bir bahçe, peyzaj hak getire. Olmasını ister miyim? Tabii ki. Fakat iklim nedeniyle kaybettiğim öyle çok bitkim var ki, şimdilik tek derdim olanları yaşatabilmek, olmayacak olanları bir daha edinmemek.:)

Kır çiçekleri hiç üzmüyor. Yurdumun sevgili ve adsız çiçekleri.:)

384299

Sevgi Durul
01-04-2013, 14:00
Bir gün arayla bile bitkiler değişim gösteriyor.:)

Minyatür gül.

384305

Ajuga reptans ota boğulmuş, biraz temizledim.

384307

Kış ortancası yeni yapraklar çıkarmış.:)

384306

Altuni taflan büyüyor, yeri değişecek.

384308

Sevgi Durul
01-04-2013, 14:08
Farklı renkteki kasımpatıların yaprak renklerinin tonları farklı.

384309

384310

Katlı gül hatmiyi geçen sene ekmiştim, bu sene açacak.

384311

İki müge rizomundan birinde hiç kıpırtı yok, bu büyüyor. Bakalım bu yıl açacak mı?

384312

Adsız güzellerden.:)

384329

Sevgi Durul
01-04-2013, 14:15
Kanayan kalplerin güçlü sürgünü kargoda hırpalanmış. Şimdilik tek yapraklı, umarım yaşar.

384313

Pitosun tomurcukları bir türlü açamadı.

384314

Solanum dulcamara da kış uykusundan uyanmış.

384315

Şeftali açmış, arılar da hemen toplanmış.:)

384316

Sevgi Durul
01-04-2013, 14:37
Soğuğa dayanıklı veronika biraz yayılmış.

384323

Bu yabani otun çiçeğini takip edeceğim, yaprak yapısı ve yayılışı çok hoş.

384324

Ponpon gülüm tomurcuklanmış.:)

384322

Muskariler de açmaya karar vermiş.:)

384321

Sevgi
01-04-2013, 17:45
Sn. SDurul; kanayan kalpleri nereden temin ettiniz?

adneser
01-04-2013, 21:44
Soğuğa dayanıklı veronika biraz yayılmış.

Muskariler de açmaya karar vermiş.:)

Sayın SDurul

Her zamanki gibi gidişat mükemmel, bizim muskarilerin çiçekleri soldu sizikiler yeni açıyor ve devran dönüyor, emeklerinze sağlık.

Saygılar

Adalet Yağcı
01-04-2013, 23:50
Sevgili Durul'cuğum, kaybettiğin bitkiler için üzülme, doğanın adsız çiçekleri etrafında, nazlanmadan, bir şey beklemeden seninle.

Bu arada, fotoğrafların her zamanki gibi harika, çekimler profesyonel, ellerine sağlık.

Sevgi Durul
03-04-2013, 19:37
Sayın adneser, aynı bitkiler yedi iklim bölgesinde yer alan bahçelerde, farklı zamanlarda gelişim gösterip, farklı zamanlarda açıyorlar. Sitemizin güzelliği de burada.... Hepsini görebiliyoruz.

Sevgili Adalet hanım, teşekkürler... Daha açacak çok kır çiçeği var, hele bir güneş yüzünü gösterse.:)

Bugün hava yine bulutlu ve yağmurluydu.

385098

Tam tohumları ekmeye niyetlenmiştik hava yine bozdu. Allahtan ceviz aşıları bitmişti.:)

Sevgi Durul
04-04-2013, 22:33
Tohumlar yarın ekilecek. Bu arada her saksıda bir şeyler çimleniyor.:) Bunların ne olduklarını bilemedim. ''Bu Çimlenen Hangi Bitkidir'' bölümünde sormaya utanır oldum artık, büyüdükçe belli olsunlar.:)

385600

385601

385602

Ekeceğim tohumlardaki karışıklığı önlemek için cd kalemim hazır, bundan sonra öğrenmek için çabalayıp durmam en azından.:rolleyes:

Sevgi Durul
04-04-2013, 23:11
Saksıda kendiliğinden çimlenenler. Sanırım ekinezya olsa gerek.:)

383301

İlk yapraklarını ekinezyaya benzetmiştim ama değilmiş, haseki küpesine dönüşmüşler.:) Çok sevimli görünüyorlardı.

385613

385614

385615

s-bilge
05-04-2013, 10:55

380513

Aldığım müge rizomlarından birinin son durumu.

380514

Kayısı tomurcuklanmış.:)

380515

mügeyi nereden aldınız acaba

Sevgi Durul
05-04-2013, 11:20
mügeyi nereden aldınız acaba

Hoş geldiniz.:)

Buradan (http://www.agaclar.net/forum/sogan-yumru-rizom-satis/29952.htm) almıştım.