PDA

View Full Version : ciceksever70 / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 [7] 8

ciceksever70
01-03-2012, 17:32
Bahçe açılışa hazırlanıyor anlaşılan, sizler baharı yaşarken bizler bi gıdım güneşe hasret kaldık.
Bahçe sahipleri, bu sene erik badem yiyemeyeceğiz diyorlar, on günlük sıcak bir devrede erikler ve bademler çiçeklenmiş, şimdi ise kardan yollar kapanmış.

Güzel bahçenin fotoğraflarını özledik sevgili Çiçeksever, arada bir Karya bebişin ve delikanlı abilerinin fotoğraflarını da ekle, gelişime şahit olalım :)
Ana Vatandan kucak dolusu sevgiler.

Bu yil resimlerden bikarsiniz artik Adalet ablacigim cünkü Karyacik calisirken bebek arabasindan bizi izlemekten büyük keyif aliyor. Bahcenin tadini o cikaracak insallah. Bizden de sizlere sevgiler.

alperfect
04-03-2012, 14:53
Sevgili ciceksever70 tesadüfen diğer başlığınızı 'bahçeyi nasıl adam ettim' buldum, oradan bu başlığa atladım ve 1 haftadır başından sonuna okudum ailenizle birlikte evinizde mutluluklar dilerim. Çok güzel keyifle takibettiğim bir bahçe o kadar ki 1 haftadır durup durup ben Avusturyaya gideceğim diyorum iş arkadaşlarım şaşırıyor en sonunda yumşak karnımdan vurdu biri 'sen burda üşüyorsun orda kesin donarsın' Şimdilik dursun bakalım ben sizin bahçenizi seyrediyorum güzelliklerle kalın.

ciceksever70
30-03-2012, 15:10
Resim eklemek icin ciceklerin acmasini bekliyordum ama sanirim sezon basinda bir kac resim ekleyip, sonradan degisimi izlemek daha keyifli oluyor.

ciceksever70
30-03-2012, 15:16
Daha yapacak cok isimiz var ama bahcede is hic bitmez zaten.

ciceksever70
30-03-2012, 15:18
Armandii tomurcukta cok mutluyum...

Sevgi Durul
30-03-2012, 15:21
Sevgili ciceksever70, bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/278393d1333113190-pict7915.jpg) ve bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/278396d1333113364-pict7918.jpg) bitkilerin adlarını öğrenebilir miyim? Bir de bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/278404d1333113524-pict7925.jpg) sürgünler hangi bitkiye ait?

Yeni sezonda bol çiçekli bitkiler diliyorum. Sevgiyle...

ciceksever70
30-03-2012, 15:23
Birkac ilkbahar güzelligi daha...

ciceksever70
30-03-2012, 15:27
Düzenli calismaya gayret gösteriyorum ancak saksilardan kurtulamadim. Ortancalarim yaprak dolu.

ciceksever70
30-03-2012, 15:38
Sevgili ciceksever70, bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/278393d1333113190-pict7915.jpg) ve bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/278396d1333113364-pict7918.jpg) bitkilerin adlarını öğrenebilir miyim? Bir de bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/278404d1333113524-pict7925.jpg) sürgünler hangi bitkiye ait?

Yeni sezonda bol çiçekli bitkiler diliyorum. Sevgiyle...

Sevgili SDurul, birincisi beyaz cicekli manolya stellata, sari cicekli kerria japonica. Sürgünler de sakayik. Size de bol cicekli günler dilerim. Sevgiyle kalin.

jineop
30-03-2012, 15:38
Bahar manolyalarla başlamış ne güzel...
Sevgili SDurul bahçe sahibinin küçük afeti var. Kimbilir ne zaman bakıp yazabilecek. İzninle arkadaşım ben soruyu yanıtlıyorum.
ilki Magnolia stellata( yıldız çiçekli manolya), ikincisi Kerria japonica (kanarya gülü)
Sürgünler şakayık sürgünleri olmalı.

Dudi
30-03-2012, 15:47
Vallla bravo sevgili çiçeksever70, ben bebişle bu sene balkona bakamadım. Hamaratsın vallahi cadıyla nasıl yapıyorsun bu işleri :)

pulibet
30-03-2012, 15:50
Sevgili ciceksever70 yaşadığınız yer ne kadar güzelmiş. Hayran kalmamak mümkün değil. Evinizin sıcaklığı monitörden bile dışarı fışkırıyor doğrusu. Bu güzelliklerin keyfini ağız tadıyla sürmeniz temennisiyle..

ciceksever70
30-03-2012, 15:55
Vallla bravo sevgili çiçeksever70, ben bebişle bu sene balkona bakamadım. Hamaratsın vallahi cadıyla nasıl yapıyorsun bu işleri :)

Ah sevgili dudi ne sen sor ne ben söyleyeyim. Insan üstü bir gayretle kisitli dinlenme zamanlarimi feda ederek tabii ki.

cemo
30-03-2012, 16:01
Şu, bembeyaz gelin olmuş çalıya bayıldımmmm..

Sana bahar gelmiş arkadaşım. Yakında ortancalar çiçeklenir o yol masal yolu olur.
Ben, şakayık 2 sürgün verdi diye sevindirik oldum ya, utandım şimdi benimkinden:))

3 çocukla bu kadar düzene, yıldızlı pekiyi verilir ancak. Kocaman bir maşallahhh sana.

Keyfini de sürmeyi unutma:))

jineop
30-03-2012, 16:12
Ben de bu (http--www.agaclar.net-forum-attachments-uyelerin-bahceleri-278401d1333113524-pict7922.jpg) saksıdakileri merak ettim.

ciceksever70
30-03-2012, 16:20
Ben de bu (http--www.agaclar.net-forum-attachments-uyelerin-bahceleri-278401d1333113524-pict7922.jpg) saksıdakileri merak ettim.

Acilmiyor sevgili jineop hangi resim acaba?

Sevgi Durul
30-03-2012, 16:29
Galiba bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/278402d1333113524-pict7923.jpg). Aslında ben de merak etmiştim, bir de bunu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/278413d1333114035-pict7939.jpg).

ciceksever70
30-03-2012, 16:36
Galiba bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/278402d1333113524-pict7923.jpg). Aslında ben de merak etmiştim, bir de bunu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/278413d1333114035-pict7939.jpg).

Hay Allah, onlar paskalya yumurtalari bu hafta burada paskalya haftasi herkes bahcesine bir seyler asar. Tavsanlar, yumurtalar bir anlamda da bahari karsilamak bayram kutlamasi ile birlikte. Ikinci resim ise Viburnum Bodnantese Down. Soguklara dayanikli zahmetsiz bir cali.

ciceksever70
16-04-2012, 10:54
Sakayiklarim cogalmis. Alti yumru ekmistim bugün en az on tane saydim. Umarim cicekleri de cogalmistir. Diplerine de ekinezya tohumlari attim.

ciceksever70
16-04-2012, 10:58
Japon ayvami gecen yil kusa cevirmistim yine de bana güzel cicekleriyle tesekkür etti. Kisin bir saksiya rudbekialarin kuruyan ciceklerini atmistim. Aynen cicegin üstüne cimlenmis tohumlar. Biraz daha büyürse bahceye aktaracagim.
Celikten köklendirdirim kartopunu bahceye aktardim. Unutma beniler de yavas yavas aciyor.

ciceksever70
16-04-2012, 11:01
Acemilik zamanlarimda yabani ot diye söktügüm ajugalar iyi ki benim caniligime dayanmis. Gecen yaz hamilelikten dolayi bu isi geciktirince güzelliklerini farkettim. Birkac resmim daha var ancak ögleden sonra devam edecegim.

Orhan Özbilgiç
16-04-2012, 11:06
Sevgili ciceksever70;
Ben, İstanbul' dan alıp gönderdiğim şakayık yumrularını, birbirlerine 50' şer cm aralıklı olarak diktirdim. Nette hep, ''dikim aralığı 1 metre olmalı'' diyorlar. Bu yüzden ben, ''Daha mı seyrek dikseydim!'' diyordum.

Siz 6 yumrunun hepsini o görünen öbeğin olduğu yere mi diktiniz?

Eğer öyleyse, ben seyrek dikmişim.:p

jineop
16-04-2012, 11:20
Sevgili Orhan Hocam, nasıl hemen farkettiniz, valla bravo. Gözünüzden bir şey kaçmıyor. Benim şakayık kendinden yaklaşık 30-40 cm ileriden yavru vermiş. Demek ki en az 30-40cm olmalı:p

Orhan Özbilgiç
16-04-2012, 11:28
Sevgili Orhan Hocam, nasıl hemen farkettiniz, valla bravo. Gözünüzden bir şey kaçmıyor. Benim şakayık kendinden yaklaşık 30-40 cm ileriden yavru vermiş. Demek ki en az 30-40cm olmalı:p

Sevgili jineop;
Bilgilerim taze olduğ için aklımda...Birkaç ay sonra ''Kaç cm olmalı?'' diye sormayın.
Cevabı şimdiden belli...''İnanın unuttum!'' :D:D

ciceksever70
16-04-2012, 11:35
Sevgili ciceksever70;
Ben, İstanbul' dan alıp gönderdiğim şakayık yumrularını, birbirlerine 50' şer cm aralıklı olarak diktirdim. Nette hep, ''dikim aralığı 1 metre olmalı'' diyorlar. Bu yüzden ben, ''Daha mı seyrek dikseydim!'' diyordum.

Siz 6 yumrunun hepsini o görünen öbeğin olduğu yere mi diktiniz?

Eğer öyleyse, ben seyrek dikmişim.:p

Orhan bey burada yumrulu sakayik cok yaygin bir bitki hemen her bahcede onlarcasini görürsünüz. Herkes böyle yan yana dikiyor, zaten mesafe de biraksaniz yillar icinde onlar yavrulayip arayi dolduruyorlar. Benim o öbege dikmemin sebebi tarla faresine karsi oraya tel bir sepetle dikmemdi ancak sepetin disina da tastilar.

Orhan Özbilgiç
16-04-2012, 12:43
...Herkes böyle yan yana dikiyor,...

Sevgili ciceksever70;
Bu bilgiye en çok sevinenlerden biride ben oldum.
Bazen internette yer alan bir bilgi, doğru-yanlış sorgulaması yapılmadan onlarca, hatta yüzlerce kez kopyalanıyor.
Yıllardır uygulanıyor olması, sizin yönteminizin referansıdır bence...
Teşekkürler.

fikreteren
16-04-2012, 17:04
sevgili çiçeksever çok nefis görüntüler.hayran kaldım.Ellerine sağlık.İçim açıldı.Beyaz manolya ya bayıldım.harika.

KAPTANzst
16-04-2012, 17:07
Sayın fikreteren benden önce davrenıp yazmış..
Manolyamı diye soracaktım:=))
Beyaz manolyayı ilk defa gördüm. Çok güzel de açmış.

Adalet Yağcı
16-04-2012, 18:41
Bu mevsime bayılıyorum, her gün başka bir güzellik uyanıyor bahçelerde.

Sevgili Çiçeksever, monolyana, japon ayvasına, unutma benilere bayıldım.
Ağaç şakayık bence de çok sık, ama artık dokunma, Aralık Şubat arası farklı yerlere dağıtırsın.

Unutma beniler kendiliğinden mi çıktılar böyle, en sevdiğim bitkilerden biridir, bir kaç kez denedim tohumdan ama başaramadım :(

Sana kolaylıklar diliyorum güzel bahçende, Karya bebişi ve ağabeylerini öpüyorum kocaman.

ciceksever70
16-04-2012, 18:55
Bu mevsime bayılıyorum, her gün başka bir güzellik uyanıyor bahçelerde.

Sevgili Çiçeksever, monolyana, japon ayvasına, unutma benilere bayıldım.
Ağaç şakayık bence de çok sık, ama artık dokunma, Aralık Şubat arası farklı yerlere dağıtırsın.

Unutma beniler kendiliğinden mi çıktılar böyle, en sevdiğim bitkilerden biridir, bir kaç kez denedim tohumdan ama başaramadım :(

Sana kolaylıklar diliyorum güzel bahçende, Karya bebişi ve ağabeylerini öpüyorum kocaman.
Adalet ablacigim bendeki agac sakayik degil yumrulu olani o yüzden birbirini sikistirmiyor. Unutma beniler tek bir fideden bu hale geldi. Rahmetli bir komsumuz bir fide hediye etmisti kendi bahcesinden ertesi yil baktim her yere yayilmis. Tohumdan hic denemedim gerek olmuyor hem de üstlerinde tohum olusumu göremedim hic.
Bahcede isler cok kolay yürümüyor bebekle ama idare ediyoruz. Ben planliyorum asistanlar uyguluyor. Ben de biraz uykumdan biraz dinlenecegim zamanlardan feragat ederek bahceyi ayakta tutmaya calisiyoruz. Bu bahceye cok baglandik zarar gören bitki olunca bir yakinimiza bir sey olmus gibi üzülüyoruz. Ben de öpüyorum sevgiyle kal.

ciceksever70
16-04-2012, 19:00
Gündüz kizim rahat vermeyince son resimler simdiye kaldi. Haseki küpelerim Güler ablanin tavsiyesine uyup cicegi gecince kesmeyince cogaldi. O alana yayildilar cicek hazirligindalar.
Lale, sümbül ekili alanda dikkatinizi cekmistir belki biriki sakayik yumrusu daha var. Rengini cok begendigim icin komsum hediye etti. Bu yil acar mi bilmem ama nasil olsa yedekte acacak olanlar var artik bahce bana beklemeyi ve sabirli olmayi ögretti.

cemo
16-04-2012, 19:26
Siteyi acıp, en sevdiğim bahceden görüntü de görünce off dedim offfff.
Ben de bilmeden agujaları belletmişim yardıma gelen cocuğa..Bir tane kalmış görünce yattım önüne... aman ha buna elleme diye:))

Sık sık fotoğraflarsan bahceyi, keyfini beraber cıkartırız hani:))
Yumrulu şakayığıma iyi bakayım belki coğalır.(daha bir ciceğini görmedim de 2 yıldır)

jineop
16-04-2012, 19:50
Unutma beni çiçeklerin çok güzel. Geçen sene edindiğim tek kök fide kurudu. Sayısız kere tohumunu bahçeye savurdum olmadı. Çok güzeller, ellerine sağlık.

KAPTANzst
16-04-2012, 20:14
2. fotoğraftakı acı bakla(Yahudi baklası) gözüme ilişti. Çiçek açması nasıl. renk olarak ne renk. İlk defamı ektiniz yoksa eskidende varmıydı.

ciceksever70
16-04-2012, 21:02
2. fotoğraftakı acı bakla(Yahudi baklası) gözüme ilişti. Çiçek açması nasıl. renk olarak ne renk. İlk defamı ektiniz yoksa eskidende varmıydı.

Yavruagzi ve mor tonlarinda aciyor sevgili kantanzst. Ilk kez tohumdan 2007`de ektim sonra cok sevince cogalttim. Tohumdan yetistirince ikinci yil cicekleniyor. Bu yil bazilari kurudu sandim ama onlar da bitkinin yanindan filiz verdiler. Su anda bahcenin bircok yerinde var. Uzun süre cicekli kaldigi ve yaprak sekli cok hos oldugu icin en sevdigim bitkilerden.

KAPTANzst
16-04-2012, 21:18
Birde bu çiçekler toprak yapısına göre renk alıyorlarmış. Ben duydum ama görmeim. Bu sene benimkilerde 2. senelerine girecek . Bakalım aldığım yerdeki renktemi olacak yopksa farklı bir renk mi: bekleyip göreceğim.

ciceksever70
16-04-2012, 22:07
Birde bu çiçekler toprak yapısına göre renk alıyorlarmış. Ben duydum ama görmeim. Bu sene benimkilerde 2. senelerine girecek . Bakalım aldığım yerdeki renktemi olacak yopksa farklı bir renk mi: bekleyip göreceğim.

Evet haklisiniz, ayni cicekten alip degisik yerlere ektigim tohumlar farkli renklerde cicekleniyor. Sizi üzmeyecek bahcenize renk katacak bir bitki.

Adalet Yağcı
17-04-2012, 16:55
Bu unutma benilerde aklım kaldı, bu gün Koçtaşta gördüm, aldım ve hemen ektim.
Çok geç kaldım ekimde ama gölge ve nisbeten serin bir yere aldım tohum kabını, bakalım başarabilecekmiyim.

Tohum zarfının üzerinde 'bitki iki yıllıktır' yazıyordu, sen her yıl yeniden mi ekiyorsun yoksa dökülen tohumlardan kendi mi çimleniyor?
Senin unutmalar kaç yıldır yaşıyor bahçende?

ciceksever70
17-04-2012, 21:57
Bu unutma benilerde aklım kaldı, bu gün Koçtaşta gördüm, aldım ve hemen ektim.
Çok geç kaldım ekimde ama gölge ve nisbeten serin bir yere aldım tohum kabını, bakalım başarabilecekmiyim.

Tohum zarfının üzerinde 'bitki iki yıllıktır' yazıyordu, sen her yıl yeniden mi ekiyorsun yoksa dökülen tohumlardan kendi mi çimleniyor?
Senin unutmalar kaç yıldır yaşıyor bahçende?

Adalet abla ben hic dokunmadim bir kez ektim o bütün bahceye yayildi. En az dört yildir bahcede her yil cogaliyor. Bazi yerlerden sökmek zorunda kaliyorum. Iki yillik demesi belki ikinci yil ciceklenmesindendir.

ciceksever70
23-04-2012, 19:57
Unutma beniler doruk notasini yasiyor. Cogalip her yani sarmalarindan hic sikayetci degilim. Nasil olsa cicegi gecinde bicip kesebiliyorum.

ciceksever70
23-04-2012, 19:59
Bahce son yagmurlardan sonra iyice yeserdi. Ancak ciceklerin kraliceleri henüz acmadilar.

ciceksever70
23-04-2012, 20:01
Bahce keyfi yapmadan olur mu?

Dudi
23-04-2012, 20:08
Kocaman olmuş seradaki nadide çiçeğin sevgili çiçeksever70 ciğim :D Maşallah annesi çok şeker :)

KAPTANzst
24-04-2012, 07:00
Bahçede bu aralar gezmeye havalar müsait.
Böyle oluncada uyumaları doğal:p
Bende torunla iki tur atınca bakıyorum hareket ve ses kesiliyor:)
Çoktan hayal alemine dalmış oluyor.
Bunlarda bahçeye ayrı bir güzellik katan çiçekler. Hemde en değerli olanı

ciceksever70
24-04-2012, 07:17
Unutma beni çiçeklerin çok güzel. Geçen sene edindiğim tek kök fide kurudu. Sayısız kere tohumunu bahçeye savurdum olmadı. Çok güzeller, ellerine sağlık.

Sevgili jineop, bu mesajini yeni farkettim. Ben cok baktim tohum olusumu farkedebilmek icin göremedim. Belki cok kücük tohumlu oldugu icin baska ciceklere yaptigim gibi kuru cicekleri kesip saklamam gerekiyordur. Ama zaten kendi kendine o isi hallediyor taslarin arasindan bile cikmis. Sevgiler.

jineop
24-04-2012, 07:19
Unutma beniler doruk notasini yasiyor. Cogalip her yani sarmalarindan hic sikayetci degilim. Nasil olsa cicegi gecinde bicip kesebiliyorum.

Kaç kez tohumdan denedim sayısını artık hatırlamıyorum. Çimlendiyse sonradan, yabani ot hışmına uğramış olabilir:o
Bu büyüklükte ki lupin bu sene çiçek açar mı?

ciceksever70
24-04-2012, 07:22
Kaç kez tohumdan denedim sayısını artık hatırlamıyorum. Çimlendiyse sonradan, yabani ot hışmına uğramış olabilir:o
Bu büyüklükte ki lupin bu sene çiçek açar mı?

Genelde ikinci yil cicek aciyor ancak gecen yazdan ektigim icin bunlari ümitle bekliyorum. Yer degisimi de ciceklenmesini etkiler belki.

gilan
24-04-2012, 08:11
Normalde minik çiçekli bitkilere çok yönelmem ama unutma beniler unutulacak gibi değilmiş. :)

Seradaki en değerli ufaklığa ise bayıldım. Sağlığı ve mutluluğu daim olsun inşallah. :)

ciceksever70
06-05-2012, 15:34
Ne kadar az zamanim kaliyor artik bahcemi resimlemek icin... Bircok cicek acip bitiyor en güzel zamanlarini yakalayip resimleyemiyorum. Kizim hareketlendikce daha fazla zamanimi aliyor. Maalesef bahcede de uyanikken cok uzun durmuyor. Birkac kare paylasmak istedim ancak vayyy be dedirtecek pozlar yakalayamadim henüz. Bahcem bu günlerde beyazin egemenligi altinda ve mis kokulu günler basladi. Montana sandigim clematisim sanirim Miss bateman. Siz ne dersiniz? Bunun cevabini ancak sevgili jineop verir.

ciceksever70
06-05-2012, 15:36
Sevgili fare kulaklarim...

ciceksever70
06-05-2012, 15:38
Hasekilerim...

ciceksever70
06-05-2012, 15:40
Tomurcukta... Ve cicekli...

jineop
06-05-2012, 15:42
Sevgili güzel anne, azmine sabrına hayranım. Bahçen her gün daha güzelleşiyor. Sabırla tohumlarla uğraşıyor, bitkilerin için en iyisini araştırıyor ve çok iyi gözlemliyorsun. Bu becerine hayranım.

Mis Bateman çok güzel açmış;)
Afacanları öpüyorum...

ciceksever70
06-05-2012, 15:43
Kanayan kalplerim epeydir cicekli. Lupinlerim de acmak üzere. Irisler artik geciyor.

Adalet Yağcı
06-05-2012, 18:26
Birkac kare paylasmak istedim ancak vayyy be dedirtecek pozlar yakalayamadim henüz.

Bu güzelliklere "vayyy beee" demiyor musunun sevgili Çiçeksever, daha ne olsun canım, tüm beyazlar şaha kalkmış.
Bence yavaş gitsinler de doya doya seyredelim onları, ne olsa bir ay sonra başka güzellikler göreceğiz.

Bebişim, ne de güzel uyurmuş bahçesinde, seneye sana yardım edecek annesi, görürsün bak, hele renk renk çiçekleri gördüğünde annesi için minik buketler de yapacak.

Orhan Özbilgiç
06-05-2012, 18:40
Bahçeniz gelin gibi...
Orman gülleri bile beyaz. Benimkiler hala tomurcukta. Yakında açmayada niyetleri yok.:D

Sizden heveslenip havlu püskülü edinmiştim. Onlar bile henüz açmadılar. Demek size göre biraz daha soğuğuz. Oysa bu sene yaz gibi bahar yaşanıyor buralardada. Geçen yıla göre 15 gün önce çiçekleniyor tüm bitkiler.

Ben lupinleri yaşatamadım. Demekki toprak fazla süzegen değil. Çürümüşler. Bu sene tohumdan yine çimlendiriyorum. Sanırım Güler Hanım göndermişti. Onları daha kumlu bir yere dikeceğim. Belki orada gelecek yıla kalırlar.

Kanayan kalplerde çok güzelmiş. Sağlık içinde keyfini sürün.
Selam ve sevgiler...

ciceksever70
06-05-2012, 20:10
Bahçeniz gelin gibi...
Orman gülleri bile beyaz. Benimkiler hala tomurcukta. Yakında açmayada niyetleri yok.:D

Sizden heveslenip havlu püskülü edinmiştim. Onlar bile henüz açmadılar. Demek size göre biraz daha soğuğuz. Oysa bu sene yaz gibi bahar yaşanıyor buralardada. Geçen yıla göre 15 gün önce çiçekleniyor tüm bitkiler.

Ben lupinleri yaşatamadım. Demekki toprak fazla süzegen değil. Çürümüşler. Bu sene tohumdan yine çimlendiriyorum. Sanırım Güler Hanım göndermişti. Onları daha kumlu bir yere dikeceğim. Belki orada gelecek yıla kalırlar.

Kanayan kalplerde çok güzelmiş. Sağlık içinde keyfini sürün.
Selam ve sevgiler...
Orhan bey havlu püskülü bizde de daha acmadi tomurcukta. Lupinlerinizin öldügünü hic sanmiyorum. Benimkiler de kis sonunda tamamen yokolup sonra yine dipten sürüyorlar. Biraz daha bekleyin derim ben. Su an elimde tohum kaldi mi bilmiyorum bakmam lazim kilere. Isterseniz yine gönderirim. Sevgiler.

ciceksever70
06-05-2012, 20:12
Bu güzelliklere "vayyy beee" demiyor musunun sevgili Çiçeksever, daha ne olsun canım, tüm beyazlar şaha kalkmış.
Bence yavaş gitsinler de doya doya seyredelim onları, ne olsa bir ay sonra başka güzellikler göreceğiz.

Bebişim, ne de güzel uyurmuş bahçesinde, seneye sana yardım edecek annesi, görürsün bak, hele renk renk çiçekleri gördüğünde annesi için minik buketler de yapacak.

Adalet ablacigim daha vayy be diyemiyorum cünkü arkadan daha güzellerinin gelecegini biliyorum. Kizdan önce sirada abisi var. Sabah babasiyla balkondan baktik bahcesine indi önce spireanin ciceklerini sevdi oksadi. Sonra ektigi misirlara, ayciceklerine, latinlere ve feslegene su verdi. Cok güldük haline, ciddiyetine. Sevgiyle kal ablacigim öpüyorum.

ciceksever70
12-05-2012, 07:04
Bu güzel sevilmez mi?

ciceksever70
12-05-2012, 07:06
Gelin tacim az da olsa acacak cok sevindim.

ciceksever70
12-05-2012, 07:08
Babasi meyve bahcesini bicerken Adacim papatyalari benim icin toplattirmis. Cok kötü kokup, suyu hep siyah göründügü icin bahceye koydum ama yine de beni düsündügü icin cok mutlu oldum.

ciceksever70
12-05-2012, 07:10
Sevgili jineopun nemophylalari... Bir saksi daha var o da cimlenmis.

ciceksever70
12-05-2012, 07:12
Hosta artik saksiya sigmayacak. Ayirma zamanini hep kaciriyorum. Bu yil ayirip bir kismini topraga almak istiyorum (yer bulursam).

jineop
12-05-2012, 10:49
Sevgili jineopun nemophylalari... Bir saksi daha var o da cimlenmis.

Canım lupinlerine yine bayıldım. Benim ufaklıkları sonbaharda ektim. Hala bir karış 4-5 yapraklılar ama yaprakları hala çok küçük. Bu sene açmazlar herhalde. Hostanı hala ayırabilirsin. Ben 2-3 hafta önce ayırdım ve gayet sağlıklı büyüyorlar. Her ne kadar bahar başı yer değişikliği önerilse de geçen sene yaz başı yer değiştirmek ve bölmek zorunda kalmıştım. Sıkıntı olmamıştı.
Oğluşunun bitkileri çok sevmesi çok hoşuma gitti. Latin çok iyi seçim olmuş. Eminim bayılacaktır. Sevgiler.

ciceksever70
12-05-2012, 11:29
Eger yabani ot degilse bu bes tanecik mavi yildiz fidem var. Koruyacagim diye saksi elimde dolastiriyorum. Sevgili jineop, benim gecen yaz ektigim tohumlar ciceklendi, sonbaharda ektiklerimde de goncalar var. Belki seninkiler de bu yil sürpriz yapar. Sevgiler.

jineop
12-05-2012, 11:40
Eger yabani ot degilse bu bes tanecik mavi yildiz fidem var. Koruyacagim diye saksi elimde dolastiriyorum. Sevgili jineop, benim gecen yaz ektigim tohumlar ciceklendi, sonbaharda ektiklerimde de goncalar var. Belki seninkiler de bu yil sürpriz yapar. Sevgiler.

Bunlar gerçekte Amsonia değilmiş. Başka mavi çiçek Callistephus chinensis olduğunu düşünüyorum. Amsonianın başka formunu buldum ve yetiştiriyorum. Bu sene açar mı :confused: bilmiyorum. Açarsa söz ilk tohumları senin;)

ciceksever70
12-05-2012, 11:42
Bunlar gerçekte Amsonia değilmiş. Başka mavi çiçek Callistephus chinensis olduğunu düşünüyorum. Amsonianın başka formunu buldum ve yetiştiriyorum. Bu sene açar mı :confused: bilmiyorum. Açarsa söz ilk tohumları senin;)

Sevgili arkadasim benim icin önemli olan siz dostlardan gelen emanetleri en güzel sekilde yetistirmek. Cinsi hic önemli degil. Sevgiler.

ciceksever70
12-05-2012, 12:48
Canım lupinlerine yine bayıldım. Benim ufaklıkları sonbaharda ektim. Hala bir karış 4-5 yapraklılar ama yaprakları hala çok küçük. Bu sene açmazlar herhalde. Hostanı hala ayırabilirsin. Ben 2-3 hafta önce ayırdım ve gayet sağlıklı büyüyorlar. Her ne kadar bahar başı yer değişikliği önerilse de geçen sene yaz başı yer değiştirmek ve bölmek zorunda kalmıştım. Sıkıntı olmamıştı.
Oğluşunun bitkileri çok sevmesi çok hoşuma gitti. Latin çok iyi seçim olmuş. Eminim bayılacaktır. Sevgiler.

Simdi bu hosta isinde kanima girdin sevgili jineop. Az önce yine cikip baktim birkac yil önce ektigim 3 yumru, yedi kök olmus. Belki birkacini ayirsam iyi olacak. Kolay ayriliyor mu yoksa kesmek mi gerekiyor bicakla? Önümüzdeki haftayi bahce islerine ayirdim havalar biraz serin olacakmis. Bu isleri halledeyim bari.

gilan
12-05-2012, 19:06
Lupinler harika! ;)
Hem kışa dayanıklı, hem kalıcı, hem yaprağı güzel, hem çiçeği güzel...

Bence özellikle ayırmak istemiyorsan hostayı bırakabilirisn sevgili çiçeksever70. Bana henüz saksısı dar geliyor gibi gelmedi, aksine çok daha yoğun ve dolu dolu görünür.

serkan_istanbul
12-05-2012, 20:30
Maşallah hangi bitkinizi beğeneceğimi şaşırdım. Ne kadar güzeller. SEVGİLER.

ciceksever70
16-05-2012, 21:10
Ayni ana bitkiden alinan tohumlarla yillar icinde yetistirilen ve bahcenin degisik yerlerinde yetisen lupinler böyle farklilik gösterebiliyor. Bir de koyu moru var acmaya hazirlaniyor.

ciceksever70
16-05-2012, 21:11
Boyu bahce citini gecti. Komsuyla arama cit bitkisi olarak düsünsem mi acaba?

ciceksever70
16-05-2012, 21:13
Mis kokulu filbahrim acti...

Vildan Sönmez
16-05-2012, 21:28
Hem de çok sevilir sevgili çiçeksever. Yanılmıyorsam Ağaçlarnet'in 1 numaralı lupin yetiştiricisi sizsiniz.
Bu güzel sevilmez mi?

ciceksever70
16-05-2012, 21:38
Hem de çok sevilir sevgili çiçeksever. Yanılmıyorsam Ağaçlarnet'in 1 numaralı lupin yetiştiricisi sizsiniz.

1 numarali hayraniyim diyebiliriz. Vazgecemedigim bitkilerden. Bu yil ektiklerim de seneye acarsa her yerde görecegim insallah. Sevgiler.

limon
16-05-2012, 23:19
Hayran olmakta çok haklısınız. Henüz yakından görme fırsatı bulamadım ama bahçenizdeki müthiş renkteki ve formdaki çiçekleri görünce benim de hayranlığın artıyor. Şayet seneye bu zamanlara fidelerimi yaşatabilirsem kendilerini yakından görme fırsatı yakalayabileceğim. :)

Fotoğraflarınızdaki ana bitkilerin yanında arka planın yemyeşil görüntüsü insanı keyiflendiriyor.

ciceksever70
17-05-2012, 07:16
Hayran olmakta çok haklısınız. Henüz yakından görme fırsatı bulamadım ama bahçenizdeki müthiş renkteki ve formdaki çiçekleri görünce benim de hayranlığın artıyor. Şayet seneye bu zamanlara fidelerimi yaşatabilirsem kendilerini yakından görme fırsatı yakalayabileceğim. :)

Fotoğraflarınızdaki ana bitkilerin yanında arka planın yemyeşil görüntüsü insanı keyiflendiriyor.

Fotograf hilesi de yapmiyor degilim sevgili limon. Yanimizdaki bahcelerden biri cok bakimsiz sahibi kirk yilda gelir el oragiyla bicer gider o yüzden resimlerde orayi kamufle etmeye calisiyorum. Cok sükür büyüyen bitkiler de otururken bize kamuflaj görevi yapiyor. Kendi sahipleri icin bahelerdeki kusurlar hic bitmez degil mi ? Lupin`in kücük boyda kalanlari da var umarim büyüyenlerden ekmissinizdir. Ben de sizin bahceyi görmek icin sabirsizlaniyorum. Sevgiler.

Adalet Yağcı
17-05-2012, 12:05
Lupinlerin kraliçesi, bu bitkiler gölge alanlardan hoşlanırlar mı?
Benim geçen seneden serpiştirdiğim tohumlar gölge alanlarda çimlenmiş, tabii hiç dokunmayacağım.

Ama, merak da ediyorum, orada gelişip çiçek açar mı diye, su ile arası nasıl acaba, onu da öğrenmek isterdim.

Senin lupinler çok ama çok güzel olmuşlar, bence daha sık ekmelisin, çit boyunca.

ciceksever70
17-05-2012, 12:34
Lupinlerin kraliçesi, bu bitkiler gölge alanlardan hoşlanırlar mı?
Benim geçen seneden serpiştirdiğim tohumlar gölge alanlarda çimlenmiş, tabii hiç dokunmayacağım.

Ama, merak da ediyorum, orada gelişip çiçek açar mı diye, su ile arası nasıl acaba, onu da öğrenmek isterdim.

Senin lupinler çok ama çok güzel olmuşlar, bence daha sık ekmelisin, çit boyunca.
Adalet abla lupinler bahcenin her yerinde var, gölge günes farketmiyor ancak günestekiler daha bol cicekleniyor. Bizdeki yagmur miktarini düsününce suyu seviyorlar da diyebilirim. Ben ne gübre ne de su verdim simdiye kadar. Citin dibinde cimlenmisler zaten seneye acarlar sanirim.

günebakan
17-05-2012, 12:45
Lupinler gerçekten muhteşem herkesin göz bebeği olmuş gerçi olmayacak gibi değil harika ellerine sağlık sevgili Çiçeksever70:)

gilan
17-05-2012, 20:36
Şu fotoğrafı tohum paketinin üstüne basmak lazım: ;)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/296545d1337195387-pict8136.jpg

jineop
17-05-2012, 20:49
Simdi bu hosta isinde kanima girdin sevgili jineop. Az önce yine cikip baktim birkac yil önce ektigim 3 yumru, yedi kök olmus. Belki birkacini ayirsam iyi olacak. Kolay ayriliyor mu yoksa kesmek mi gerekiyor bicakla? Önümüzdeki haftayi bahce islerine ayirdim havalar biraz serin olacakmis. Bu isleri halledeyim bari.

Kesmene gerek kalmayacak , boğumlarından çekince ayrılıyor.;)

Sevgi Durul
17-05-2012, 20:59
Sevgili ciceksever70, lupinler harika görünüyor. Bu bitkiyi ben de çok seviyorum. Belki de zor olduğundandır. En azından benim için zor.

Geçen sene ektiğim dört tohumdan ikisi çimlendi ama yaşamadılar. Bu sene tohum takas etkinliğinden gelen, yirmiye yakın tohum kazaya kurban gitti. Tohumları ıslattığım fincandan tohumları aldım, fincandaki suyu mavi yasemin saksısına döktüğümü sanarak elimdeki tohumları saksıya atmışım.:mad:

Şimdi mavi yaseminlerin yanında çimlenseler bile ne kadar sağlıklı gelişirler bilemiyorum. Lupin hevesi başka bahara kaldı anlayacağınız.:rolleyes:

ciceksever70
17-05-2012, 21:03
Sevgili ciceksever70, lupinler harika görünüyor. Bu bitkiyi ben de çok seviyorum. Belki de zor olduğundandır. En azından benim için zor.

Geçen sene ektiğim dört tohumdan ikisi çimlendi ama yaşamadılar. Bu sene tohum takas etkinliğinden gelen, yirmiye yakın tohum kazaya kurban gitti. Tohumları ıslattığım fincandan tohumları aldım, fincandaki suyu mavi yasemin saksısına döktüğümü sanarak elimdeki tohumları saksıya atmışım.:mad:

Şimdi mavi yaseminlerin yanında çimlenseler bile ne kadar sağlıklı gelişirler bilemiyorum. Lupin hevesi başka bahara kaldı anlayacağınız.:rolleyes:

Sevgili SDurul tohumlari islatmaniza gerek yok ki. Cimlenir merak etmeyin biraz büyüsün dikkatlice aktarirsiniz baska yere. Benim bu yil deneme amacli aktardiklarim iki aydir yasiyor.

ciceksever70
24-05-2012, 07:08
Güller tek tük acmaya basladi...

ciceksever70
24-05-2012, 07:12
Yillar önce bahcenin bu bölümünde toprak kayiyor diye yana yakila baslik acmistim. Tavsiye edilen ebreli türleri burasi cok günes aldigi icin memnun kalmayinca lupin, gül, kanarya gülü, kelebek calisi, forsythia gibi bitkilerle doldurdum. Sanirim artik kaymaz.

ciceksever70
24-05-2012, 07:15
Minicik vangelyam boyuna bakmadan bir sürü cicek acti. En son mor rhododendron acti.

ciceksever70
24-05-2012, 07:17
Domates bahcemi bozunca yerine ispanak ekmistim. Bir türlü büyümedi su ispanaklar diye hayflanirken sebebi ortaya cikti. Suclular gecen yil elimde kalan tohumlarini öylece topraga firlattigim lupinlermis. Megerse cimleneceklermis orda. Yasarlarsa önümüzdeki yil bir lupin kösem daha olacak.

ilksenozturk
24-05-2012, 07:19
:) biz lupini bir tane bile yetiştiremiyoruz, siz köşe daha yapmışsınız :)
maşallah

ciceksever70
24-05-2012, 07:20
Filbahrim artik ciceklerini dökmeye basladi. Sezon vedasi olarak resimlerini eklemek istedim.

ciceksever70
24-05-2012, 07:22
:) biz lupini bir tane bile yetiştiremiyoruz, siz köşe daha yapmışsınız :)
maşallah

Sevgili ilksenöztürk iki ev ötemde oturan komsum ne kadar denediyse olmadi. Demek ki lupin de secici davraniyor. Bu yil bir miktar tohum toplayacagim isteyenler belirli bir adreste anlasirlarsa topluca oraya gönderebilirim.

redsonia
24-05-2012, 09:43
ben bahçenizi çok beğendim... lupini çok sevmezdim sanırım canlı canlı görmediğimdenmiş... bahçenizde gezerken bir de baktım ki lupin sahibi olmak istiyorum...:) ellerinize sağlık...

adacık
24-05-2012, 10:24
Sevgili ilksenöztürk iki ev ötemde oturan komsum ne kadar denediyse olmadi. Demek ki lupin de secici davraniyor. Bu yil bir miktar tohum toplayacagim isteyenler belirli bir adreste anlasirlarsa topluca oraya gönderebilirim.

Ben geçen sene internetten satın aldığım tohumlarda başarılı olamamıştım. Bu sene cesaret edemedim. Uygun görürseniz İstanbul için dağıtıma ben talibim.

ciceksever70
24-05-2012, 11:17
Cok tesekkür ederim sevgili redsonia ve adacik. Tabii uygun görmek ne demek siz organize olun yeter. Yalniz Agustos`u beklemeniz gerekecek tohum olusumu icin.

ciceksever70
27-05-2012, 11:01
Biz henüz Mayis sonu sicakliklarina gelemedik. Yagmur, rüzgâr ve serin hava hüküm sürüyor. Buna ragmen güller yavas yavas acmaya basladi.

ciceksever70
27-05-2012, 11:07
Bahcenin en ugrastigim bölümlerinden biri de bu. Tasindigimiz zaman topraginin tasli olmasi ve birbirine karismis otlardan arindirip bu hale getirmem yillarimi aldi. Halâ degisiklik yapmakla ugrasiyorum. Manolya büyüdükce etrafindaki bitkileri sökmem gerekiyor. Bu yil da üc adet acelyayi ve potentillalari sökmek zorunda kaldim. Sanirim yanindaki mor rhododendron ve gül de ayni kaderi paylasacak. Bir de buranin manolyaya uygun olarak pembe ve mor tonlarinda olmasini istedim. Sanirim basardim artik.

ciceksever70
27-05-2012, 11:11
Bahcenin genelini bir resime sigdirmam mümkün olmuyor. Birkac kusbakisi balkon görüntüsü.

ciceksever70
27-05-2012, 11:13
Adalet abla kösesi... Tohum toplayamadim ama onlar döktükleri tohumlardan her yil cogaliyorlar. Ve sevgili jineopun sebboylari. Umarim yasatabilirim.

ciceksever70
27-05-2012, 11:15
Simdilik bu kadar. Bugün kizim beni biraz calistirdi. Bahcede oyun parkinda yarim saat kadar oyalaninca ben de hemen ciceklerime sivi gübre verdim. Cimlenip büyüyen zinnialari hüsnüyusuflarin önüne diktim. Birkac saksi daha ortadan kalkmis oldu.

serkan_istanbul
27-05-2012, 11:58
Kolay gelsin bahçeniz çok güzel helede bahçeli bir ev olması of dedirtiyo bana sevgiyle kalın emeklerinize ellerinize sağlık.

ciceksever70
29-05-2012, 08:03
Nihayet sakayigimda birden fazla cicek görebildim. Bir de yagmurlar dursa da zavalli bitkiler kendilerine gelse... Ve mor salkimim acmak üzere... Digerlerine göre daha gec acan ve daha kücük cicekli bir cinsi. Bunu cok begenip almistim ama aklim halâ klasik olanda.

ciceksever70
29-05-2012, 08:05
Kurudu diye söktügümüz ama atmaya kiyamayip orman tarafina ektigimiz rhododendronun son hali. Yer degisimi istemis zavalli.

ciceksever70
29-05-2012, 08:06
En sevdigim tomurcuklar...

Adalet Yağcı
29-05-2012, 12:25
Kolay gelsin, lupin kraliçesi.
Bakıyorum her yer yeşile boyanmış, Dünyada yeşil kadar insanı rahatlatan bir renk daha yoktur her halde.

Sevgili ciceksever'im, renkli görüntülere az kaldı, ortancalar açtığında çok daha güzel olacak.
Hava ısınsın diye dua ediyorsun ama, ben de ısınmasın diyorum, bu minval üzere devam etsin, baharı uzun uzun yaşayıp tadını çıkartalım, yaz ne olsa gelecek :)

Canım, Jineop ve Adalet köşesi eminim güzel olacak, hüsnüyusuflar zayıf kalmış, güneş alan bir yere de bir kaç tane dikersen daha dolgun bir görüntü oluşturur.

Sana kolaylıklar diliyorum güzel bahçende ve evinde.

ciceksever70
29-05-2012, 12:37
Kolay gelsin, lupin kraliçesi.
Bakıyorum her yer yeşile boyanmış, Dünyada yeşil kadar insanı rahatlatan bir renk daha yoktur her halde.

Sevgili ciceksever'im, renkli görüntülere az kaldı, ortancalar açtığında çok daha güzel olacak.
Hava ısınsın diye dua ediyorsun ama, ben de ısınmasın diyorum, bu minval üzere devam etsin, baharı uzun uzun yaşayıp tadını çıkartalım, yaz ne olsa gelecek :)

Canım, Jineop ve Adalet köşesi eminim güzel olacak, hüsnüyusuflar zayıf kalmış, güneş alan bir yere de bir kaç tane dikersen daha dolgun bir görüntü oluşturur.

Sana kolaylıklar diliyorum güzel bahçende ve evinde.

Hüsnüyusuflarin bulunduklari yer yari gölge bu yil tohum alabilirsem bendeki baska renkleriyle beraber günesli bir yerde de cogaltayim o zaman. Öpüyorum.

gilan
29-05-2012, 19:51
Bahar kareleri çok güzel sevgili çiçeksever. :) Yağmurların bereketi her fotoğrafta belli oluyor.

Mor salkımın bu türünün renk tonu çok güzelmiş. Böyle dolgun morlara bayılıyorum. :)

ciceksever70
03-06-2012, 11:59
Yasasin nemophyla ilk cicegini acti üstünde de daha tomurcuklar var. Cimlendirdigim saksida sarkamadigini görünce uzun bir saksiya ektim. Bu kadar narin görünmesi normal mi bilmiyorum daha cok acemiyim bu bitki konusunda. Belki de cok yagmur almis olmasindandir, simdi daha korunakli bir yerde.

ciceksever70
03-06-2012, 12:01
Bu yil yaban cileklerinin oldugu yerleri özellikle bicmeyince bol bol cilegimiz oldu. Adayla Karya özellikle bu minik aromali cileklerin hayranlari. Gerci otlar uzadi cirkin oldu ama olsun cilekler bitince bicerim.

ciceksever70
03-06-2012, 12:02
Beyaz gülümün altina sedum ekmistim, sari kiz da araya sizmis.

ciceksever70
03-06-2012, 12:04
Bu yil heveslenip ufak bir tane aldim, pek ümitli degildim ama sanirim cicegini görmek de kismet olacak.

ciceksever70
03-06-2012, 12:07
Minik zeytinim cicek aciyor. Ilk kez zeytin cicegi görecegim.

ciceksever70
03-06-2012, 12:09
Sakayiklar artik geciyor. Cok kisa ömürlü ama cok da güzel... Insanlarin ilk yetistirmeye basladigi bitkilerden biri oldugunu biliyormuydunuz?

ciceksever70
03-06-2012, 12:10
Celikten köklendirdim ama bakalim bu minicik kelebek calisini yasatabilecek miyim?

ciceksever70
03-06-2012, 12:13
Hanimelinin kokusu da resimler gibi yüklenebilse buraya keske. Bahcenin her yanini sardi bu yil. Balkondan mutfaga bile doluyor. Armandii icin balkona bagladigim misina ipe bile sarilip bize dogru geliyor.

ciceksever70
03-06-2012, 12:15
Ilk göz agrim jakmanii ve ville de lyon da acmaya basladilar. jakmaniiyi gecen yil budamayinca yerlere kadar sarkti.

ciceksever70
03-06-2012, 12:17
Bu da Pazar günü hediyesi. Emektar gülümüz. Kokusuz ama güzel. Yagmurlar araliksiz yaginca güllerde bit, pas, leke her sey oldu. Elimizde ilacla geziyoruz.

ciceksever70
03-06-2012, 12:35
Bitki delileri basligina daha uygun ama buraya yazayim. Lupinlerime kiyamayinca ispanaklari söktüm bu sabah. Bosalan yerlere de lupinler bu yil acmaz diye cleome ile orda burda cimlenen kadifeleri aktardim.

ciceksever70
03-06-2012, 12:37
Bir sürü de cosmos cimlenmis gecen yildan. Bu yil aklimda olmadigi icin tohum ekmemistim. Nereye ekecegim simdi bu kadar cosmosu ben? Atmak da olmaz. Bari komsuyla aramizdaki sinira ekeyim.

jineop
03-06-2012, 13:25
Yasasin nemophyla ilk cicegini acti üstünde de daha tomurcuklar var. Cimlendirdigim saksida sarkamadigini görünce uzun bir saksiya ektim. Bu kadar narin görünmesi normal mi bilmiyorum daha cok acemiyim bu bitki konusunda. Belki de cok yagmur almis olmasindandir, simdi daha korunakli bir yerde.

Çok narin, su gibi dalları. Suyu sevmiyor aşırı su da uzuyor:p Yakında her yeri çiçekten görülmez;)

ciceksever70
03-06-2012, 13:34
Çok narin, su gibi dalları. Suyu sevmiyor aşırı su da uzuyor:p Yakında her yeri çiçekten görülmez;)

jineopcum tekrar tekrar tesekkür ederim az önce baktim diger goncalar da aciyor. Biraz budanmak ister mi acaba petunya gibi?

Senin gönderdiklerinden cimlenenler simdilik nemophilla, ekinezya, mavi yildizlar, dahlialar, sebboylar... Birkac cimlenen daha var ama daha ne olduklarini cikaramadim.

jineop
03-06-2012, 13:49
jineopcum tekrar tekrar tesekkür ederim az önce baktim diger goncalar da aciyor. Biraz budanmak ister mi acaba petunya gibi?

Senin gönderdiklerinden cimlenenler simdilik nemophilla, ekinezya, mavi yildizlar, dahlialar, sebboylar... Birkac cimlenen daha var ama daha ne olduklarini cikaramadim.

Ben hiç budamadım, budamayı düşünemedim. Belki gövde kalınlaşır, dal sayısı artar diye düşünüyorum.

ciceksever70
03-06-2012, 13:52
Ben hiç budamadım, budamayı düşünemedim. Belki gövde kalınlaşır, dal sayısı artar diye düşünüyorum.

Dahlialar cok büyüyenlerden degil mi? 9 tane var su anda hepsini bir araya eksem cok fazla yer gerekir sanirim.

jineop
03-06-2012, 15:00
Dahlialar cok büyüyenlerden degil mi? 9 tane var su anda hepsini bir araya eksem cok fazla yer gerekir sanirim.

Yok , boyları 30-40 cm cıvarında, koyu renkli yaprakları, çiçekleri kendine göre büyük. Çok seveceksin gözünün önüne dik:p

gilan
03-06-2012, 21:22
Jackmanii ne kadar büyümüş öyle. İlk bakışta başka bir sarmaşığa sarılmış sandım ama sonradan fark ettim ki tamamı Jackmanii'ymiş. Hepsi çiçeklenince nasıl da bir görsellik olacak. :)

Hanımeli kokusunu ben de istiyorum. :)

ciceksever70
04-06-2012, 20:14
Görüntü degismeye basliyor...

ciceksever70
04-06-2012, 20:18
Ben susayim cicekler konussun...

ciceksever70
04-06-2012, 20:20
......

kılıç
04-06-2012, 20:51
Hepsi çok güzel, kartpostal gibi...

Adalet Yağcı
04-06-2012, 21:17
Ah şu güller, iyi ki gül diye bir bitki var.
Nasıl da yakışıyor bahçelere, nasıl da insanın içini açıyor.

Çok şanslısın, çok güzel cins güllere ulaşabiliyorsun.
David Austin güllerinin hayranıyım, buralarda bulmak hayal :(

gilan
04-06-2012, 21:44
Çiçekler konuşmak ne demek, bağıra bağıra şarkı söylüyorlar.
O kadar beğendim ki, şaşkınlıktan "Beğen" butonuna tıklamayı unutmuşum. Sonra tekrar başa dönüp bir kere daha beğendim hepsini. :)

Ellerine sağlık çiçeksever70. :cool:

Satı Uğurtan
04-06-2012, 21:52
Sevgili Çiçeksever70, nasılda güzel konuşmuşlar, nasılda güzeller hayran oldum bahçene ve bahçendeki güllere, sağlıkla tadını çıkar bebişlerle sevgiler:)

ciceksever70
04-06-2012, 22:08
Hepinize cok tesekkür ederim. Güllerim durmadan yagan yagmura, yaprak bitlerine, kara lekeye ragmen dimdik ayaktalar. Elimiz üzerlerinden kalkmiyor inanin bir ben bir esim elimizde ilaclama aparati, o yoksa yaprak yolmak, bozulan gülleri kesmek... Her an baslarinda biri var. Gecenlerde Ada`cik gülün üstüne düsüp dikenler batinca simdilik uzaklarindan gecmeyi tercih ediyor.
Diger alanlarda ise yap boz islerim sürüyor. Bes yilda bitkilerin bu kadar devlesecegini düsünebilseydik keske. Insan ilk hevesle bos bahceyi bir an önce doldurayim istiyor. Manolyanin dibine üc tane rhododendron birden dikince bu yil hepsi birbirine girdi. Mecburen en yakinindaki orman gülü sökülecek... de... nereye aktarilacak o iki gündür evde tartisma konusu.

sibelim
05-06-2012, 21:08
sevgili çiçeksever70 bahçenin değişimi inanılmaz emeğinize yüreğinize sağlık... mest oldum bahçenize güllerinize ve bilumum bütün bitkilerinize umarım o evde gerçek olamayacak kadar o güzel bahçede ömür boyu mutlu olursunuz .. bahçe demek hafif kaçacak düşündemde, cennet bahçesi kıvamında. hayallerimin bahçesi..paylaşımlarınızla bahçenize konuk ettiğiniz için teşekkürler...

alcen
05-06-2012, 22:27
İnanamıyorum bu ne ğüzellik arkadaşım,güller nefis çinsleri nedir o pembe güllerin
herşey muhteşem ne diyeyim.......
Maşşallah maşşallah maşşallal...........

ciceksever70
06-06-2012, 06:20
İnanamıyorum bu ne ğüzellik arkadaşım,güller nefis çinsleri nedir o pembe güllerin
herşey muhteşem ne diyeyim.......
Maşşallah maşşallah maşşallal...........

Alcencim cok tesekkür ederim, ben sizler kadar zaman ayiramasam da iste sabah besbucukta kizimdan önce uyanip gündüz de tüm bos zamanlarimi ayirip bir seyler yapmaya calisiyorum. Ön taraftaki gül bahcesinde gördügün güllerim tümü David Austin gülleri. Ilgileniyorsan web sayfasinin adresini verebilirim. Sevgiler.

jineop
06-06-2012, 06:27
Bahçen nefis gül kokuyor. Yürürken gül kokuları mutluluk saçıyor, olmalı. Hatta sayfana sinmiş gül kokusu... ;)

rhepsag67
06-06-2012, 09:58
Sevgili Çiçeksever70, sizin ve ailenizin sıcaklığı ve enerjisi ile olsa gerek, bahçeniz sımsıcak ve sevimli bulduğum, gezmeyi ihmal etmediğim bahçelerden:) Oya gibi işlemişsiniz herbir köşesini. Gerçekten çocuklarla böyle güzel bir bahçeyi sürekli bakımlı tutmak kolay olmasa gerek. Emeğinize, yüreğinize sağlık...
Lakota kızılderilileri sevginin insana verilen ilk bilgelik olduğunu ve herşeyin bu bilgiden kaynaklandığına inanırlarmış. Ne güzel, bahçenizden de böyle bir sevgi fışkırıyor sanki... :)

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın...

Adalet Yağcı
06-06-2012, 17:52
Ön taraftaki gül bahcesinde gördügün güllerim tümü David Austin gülleri. Ilgileniyorsan web sayfasinin adresini verebilirim. Sevgiler.

Ver ver, ben aşığım David Austin güllerine.
Belli mi olur belki Türkiye ye gönderim yaparlar :eek:

ciceksever70
06-06-2012, 19:13
David Austin Roses (http://www.davidaustinroses.com/english/SlipGate.asp)

Bu Ingiltere sayfasinin linki. Biz Almanya subesinden siparis ettik. Her ülkeye gönderim olmadigini biliyorum ama bir sansinizi deneyin. Bol sans dilerim.

jineop
07-06-2012, 12:00
Dahlia pinnata ve iberis canım

smiy
07-06-2012, 12:26
Görüntü degismeye basliyor...

Başlangıç böyle ise devamını düşünemiyorum bile.

Güllere ise diyecek söz bulamıyorum harikalar, sefasını sürün.

ciceksever70
12-06-2012, 09:52
Araliksiz yagan yagmur beni fazlasiyla bunaltti. Özellikle bahcede bir bölümü bicmis diger taraflar yarim kalmisken yagmaya baslamasi ve günlerdir durmamasi beni cildirtiyor. Isimin yarim kalmasini sevmiyorum. Biraz ara verince hemen kendimi bahceye atip birkac resim cektim. Citi bitirdigimiz zaman kapi bölümünün bir yanina bir kök lonicera ve clematisi yanyana dikmistim. Lonicera bildigimiz hanimeliler gibi acmayacak galiba, degisik bir tomurcuk verdi. Clematis ise vylle de lyon cinsi cikti yine. Ne yazik ki marketlerde satilanlar ya jakmanii ya da vylle de lyon oluyor.

ciceksever70
12-06-2012, 09:53
Kapinin diger tarafina da sari kis yasemini diktim bu bahar basi. Ne zaman cicek acar bilmiyorum. Arkasindaki simsiri sökmek zorunda kalinca hic olmazsa orada bir yesillik oldu.

ciceksever70
12-06-2012, 09:55
Jakmani`yi artik tek kareye sigdirmam zor oluyor. Bu yil iyice budanmaya ihtiyaci var.

ciceksever70
12-06-2012, 09:57
Gecen yil uzun zaman acan mor anemonlarim bu yil fare kukaklarinin gazabina ugradi. Hic isik almayinca acmadilar da. Onun yerine bu yil diktiklerim ciceklendi ama onlar da az isik aliyor.

jineop
12-06-2012, 09:58
Clematisler de hep aynı etiket sorunu var. Değişik etiketli aldığım 5 clematisin 3 tanesi Jackmanii, 2 tanesi justa çıktı. Yakında ev mor çiçekli ev olarak kayıtlara geçecek:o
Bu bitkinin adı nedir bölümünde tturt geçen sene senin bilinmeyenin aynısını yayınlamış. O çiçeğin aynısını geçen hafta ben ucunda minik koyu kırmızı amaranthuslardaki minik çiçeklerden olduğu için söktüm. Seninkinin akibetini merak ettim. Sevgiler.

jineop
12-06-2012, 09:59
Gördüğüm en güzel Jackmanii karesi bu, hem de inanılmaz. Bravo...

ciceksever70
12-06-2012, 10:00
Hanimelinin dibine ektigim sürpriz jakmani acti. Yine hanimeliyle kardes kardes yasayan vylle de lyon bu yil devlesti.

alcen
12-06-2012, 10:43
Ben boşuna demiyorum benim rüya bahçem diye,çok güzel çok,çok süper ellerine kollarına sağlık.Hele jakmani harika sakın budama şahane olmuş, ben kontrolsüz uzayan sarmaşıklara bayılıyorum güle güle otur minik cennetinde.....

Mete Tiren
12-06-2012, 10:44
Hanimelinin dibine ektigim sürpriz jakmani acti. Yine hanimeliyle kardes kardes yasayan vylle de lyon bu yil devlesti.

Hocam size kolaylıklar diliyorum birde yakınlarınızda boş ev var mı? Taşınmayı düşünüyorum da bunca güzelliği gördükten sonra ;) Harika, mükemmel, süper, harikulade yok tarif edemiyorum işte...

Hani şöyle yakınlarda bir yerde olsaydınız da en azından çit dibinden arada sırada bahçenizi gözetleseydik :o Saygılar

ciceksever70
12-06-2012, 10:47
Clematisler de hep aynı etiket sorunu var. Değişik etiketli aldığım 5 clematisin 3 tanesi Jackmanii, 2 tanesi justa çıktı. Yakında ev mor çiçekli ev olarak kayıtlara geçecek:o
Bu bitkinin adı nedir bölümünde tturt geçen sene senin bilinmeyenin aynısını yayınlamış. O çiçeğin aynısını geçen hafta ben ucunda minik koyu kırmızı amaranthuslardaki minik çiçeklerden olduğu için söktüm. Seninkinin akibetini merak ettim. Sevgiler.

Sevgili jineop bitki bir lonicera cesidi ama hangisi onu bilemedim. Acinca hep beraber görecegiz artik. Sevgiler.

ciceksever70
12-06-2012, 10:50
Hocam size kolaylıklar diliyorum birde yakınlarınızda boş ev var mı? Taşınmayı düşünüyorum da bunca güzelliği gördükten sonra ;) Harika, mükemmel, süper, harikulade yok tarif edemiyorum işte...

Hani şöyle yakınlarda bir yerde olsaydınız da en azından çit dibinden arada sırada bahçenizi gözetleseydik :o Saygılar

Cok tesekkür ederim güzel sözlerinize. Ben kendi icimde daha o harikaligi yakalayamadim gözüm sürekli kusur ve yapilmasi gereken isleri görüyor. Ama sanirim bu duygular da bize calisma ve daha iyisini yapma sevki veriyor. Sevgiyle kalin.

ciceksever70
13-06-2012, 09:02
Havlu püskülüm iki yillik bekleyisten sonra nihayet acti. Nedense sadece alt kisimlari ciceklendi ama olsun o bile yeter. Orman tarafindaki beyaz ise cicek dolu.

ciceksever70
13-06-2012, 09:07
Beyaz cali ortancam önce yesil acip sonra beyaza dönüyor. Gecen yil celikten bir tane daha ürettik. Digerleri ise tüm mavilestirici gübreye ragmen keyiflerince renkleniyorlar. Yagmurlu havadan en mutlu olan bitkilerim.

ciceksever70
21-06-2012, 09:19
Günes varken resim cekmeyi sevmiyorum net cikmiyor diye, ama bazi cicekler de sadece günes varken aciyor...

ciceksever70
21-06-2012, 09:21
Yaban güllerim tüm ihtisamlariyla actilar ama ilk cicekler bozulmaya baslayinca o yokuslu yerde durup budamak canimi cikariyor. Ancak budadikca neredeyse Aralik basina kadar cicekli kaliyorlar.

(Bugün kismetse o yokuslu bölüm bicilecek).

ciceksever70
21-06-2012, 09:24
Yaz güzelleri bir bir kendini göstermeye basladi.

ciceksever70
21-06-2012, 09:25
Bu güzel gülü eklemeden de edemedim...

jineop
21-06-2012, 12:05
Tüm bitkiler çok mutlu, hallerinden çok memnunlar. İşte en güzel bahçe formu bu.

hberbul
21-06-2012, 12:19
Ben de içiçe girmiş doğal kır görünümünde bahçeleri çok seviyorum.Sizin bahçeniz de onlardan...
Güller bitki ve çiçeklerin arasında daha bi mutlu duruyor.
Ellerinize sağlık...

ciceksever70
21-06-2012, 13:05
Ben de içiçe girmiş doğal kır görünümünde bahçeleri çok seviyorum.Sizin bahçeniz de onlardan...
Güller bitki ve çiçeklerin arasında daha bi mutlu duruyor.
Ellerinize sağlık...

Cok tesekkür ederim güzel sözleriniz icin. Bu icicelik biraz da mecburiyetten oluyor cünkü kendimi tutamayip cok cesit ekiyorum. Ama bu durumdan ben de memnunum.

ciceksever70
21-06-2012, 17:37
Toprak kaymasindan sikayetci oldugum drenaj duvarinin üzerini ancak bu kadar islah edebildim. Artik toprak kaymiyor ancak daha fazla ne yapabilirim bir fikrinizi alayim dedim. Gerci her yani bitki doldu. Dün orayi boydan boya el makasi ile bictim. Bugün elimi kullanamiyorum.

ciceksever70
21-06-2012, 17:39
En sorunlu bölüm olan bu köseden kalip kalip toprak dökülüyordu. Iki yildir oraya ektigim iki forsythia, bir kelebek calisi ve üc yabani gül toprak kaymasini cok güzel engellediler.

syuksek
29-06-2012, 08:52
Toprak kaymasindan sikayetci oldugum drenaj duvarinin üzerini ancak bu kadar islah edebildim. Artik toprak kaymiyor ancak daha fazla ne yapabilirim bir fikrinizi alayim dedim. Gerci her yani bitki doldu. Dün orayi boydan boya el makasi ile bictim. Bugün elimi kullanamiyorum.

Sevgili çiçeksever70,

Bahçenizin o kır doğallığını çok beğeniyorum. Ayrıca hiç yardım almadan tüm yoğunluğun yanında bu denli keyifli bir bahçe yaratmanızı da takdirle takip ediyorum. Lupinlerinize de bayılıyorum...

Bu drenaj duvarı fotograftan göründüğü kadarı ile bana biraz tehlikeli geldi. Mevsimler değişiyor, dünyanın dört bir yanından sel, yağış fırtına haberleri geliyor bu yaz mevsiminde :(
Çok yoğun bir yağış ile bu duvarınız risk altında olabilir. Ayrıca drenaj duvarlarında suları drene etmek için borular olur diye biliyorum, fotograflarda göremedim. Belki bir uzmana göstermekte fayda olabilir.
Duvarın üzerindeki toprak alanı ağaçlandırmak da bir fikir olabilir. Ağaç kökleri toprak kaymasını engelliyor...

Çocuklarınız ve tüm ailenizle mutlu bir hayat diliyorum...

Sevgilerimle,

syuksek
29-06-2012, 10:04
313400
Sitede dikkatimi çekmiş olan bu resimdeki istinat duvarı kadar yüksek olmasa da güvenli istinat duvarı, üzerinde sarmaşıklar, yasemin, dibinde küp içinde çiçekler, ortancalar...
İnşaat kepçesi ile eğim oyulacak, fazla topraklar çıkarılıp bu duvar yapılacak.
Hem bahçeniz de genişler size ve çocuklara oyun alanı olabilir. Bahçenizin bu eğimi avantaja çevrilir.

Veyahut :

313404

313403
Sarmaşık yerine bu duvara çocuklar için bir basket potası bile konulabilir...
Zemini de tartan zemin ile kaplarsanız alın size basket sahası ve çocuk parkı...

Çok mu abarttım ne dersiniz :)

Sevgiler

ciceksever70
29-06-2012, 19:07
Sevgili çiçeksever70,

Bahçenizin o kır doğallığını çok beğeniyorum. Ayrıca hiç yardım almadan tüm yoğunluğun yanında bu denli keyifli bir bahçe yaratmanızı da takdirle takip ediyorum. Lupinlerinize de bayılıyorum...

Bu drenaj duvarı fotograftan göründüğü kadarı ile bana biraz tehlikeli geldi. Mevsimler değişiyor, dünyanın dört bir yanından sel, yağış fırtına haberleri geliyor bu yaz mevsiminde :(
Çok yoğun bir yağış ile bu duvarınız risk altında olabilir. Ayrıca drenaj duvarlarında suları drene etmek için borular olur diye biliyorum, fotograflarda göremedim. Belki bir uzmana göstermekte fayda olabilir.
Duvarın üzerindeki toprak alanı ağaçlandırmak da bir fikir olabilir. Ağaç kökleri toprak kaymasını engelliyor...

Çocuklarınız ve tüm ailenizle mutlu bir hayat diliyorum...

Sevgilerimle,
Güzel sözleriniz icin cok tesekkür ederim. Toprak altinda suyun gitmesi icin bir boru düzenegi var ama biz evi aldigimizda böyleydi biz de pek memnun degiliz. Drenaj duvarinin arkasi dag oldugu icin evin bodrumlari sürekli rutubet oluyor. Zaman icinde orayi degistirmek ve daha uygun hale getirmek istiyoruz ancak burada hem firmalardan randevu almak cok zor hem de oldukca masrafli bu tür isler. Ancak hep aklimizda olan bir proje.
Toprak kaymasini iki yildir önledim, cok sükür artik kaymiyor yamac olan yerde de meyve agaclari var. Ancak orasi degisirse oldukca fazla bitki sökmem gerekecek. Sevgiler.

ciceksever70
29-06-2012, 19:11
313400
Sitede dikkatimi çekmiş olan bu resimdeki istinat duvarı kadar yüksek olmasa da güvenli istinat duvarı, üzerinde sarmaşıklar, yasemin, dibinde küp içinde çiçekler, ortancalar...
İnşaat kepçesi ile eğim oyulacak, fazla topraklar çıkarılıp bu duvar yapılacak.
Hem bahçeniz de genişler size ve çocuklara oyun alanı olabilir. Bahçenizin bu eğimi avantaja çevrilir.

Veyahut :

313404

313403
Sarmaşık yerine bu duvara çocuklar için bir basket potası bile konulabilir...
Zemini de tartan zemin ile kaplarsanız alın size basket sahası ve çocuk parkı...

Çok mu abarttım ne dersiniz :)

Sevgiler

Fikir icin cok tesekkür ederim. Evet bizim de aklimizda kepce ile orayi derinlestirip daha büyük bir duvar yaptirmak. Ancak biz bu projeyi gerceklestirene kadar cocuklar ne kadar büyür, bilemiyorum. Eski sahipleri evle dag arasindaki mesafeyi cok dar birakmislar. Bizimki cok eski bir ev tabii simdi yapilan evler cok daha profesyonel.

ayhan219
29-06-2012, 20:45
Cok tesekkür ederim güzel sözlerinize. Ben kendi icimde daha o harikaligi yakalayamadim gözüm sürekli kusur ve yapilmasi gereken isleri görüyor. Ama sanirim bu duygular da bize calisma ve daha iyisini yapma sevki veriyor. Sevgiyle kalin.

Merhaba siz hergün içinde olduğunuzdan gelişmeleri farkedemiyorsunuz belkide

Montaigne nın bir denemesinde
bir çiftlikte bir kadın yeni doğan buzağıyı kucağına alıp gezdiriyor ve alışkanlık yapıp hergün gezdirmeye devam ediyor
buzağı koca boğa oluyor ve hanımefendi boğayı gezdirmeye devam ediyor...

ciceksever70
01-07-2012, 10:02
Dolu en cok hosta gibi büyük yaprakli bitkilere zarar verdi, yapraklari delik desik.

ciceksever70
01-07-2012, 10:06
Doludan sarsilmasina ragmen jineopcugumun iberisleri morlu beyazli acti. Bugüne kadar neden yetistirmemisim bilmiyorum. Beni bu cicekle tanistirdigin icin tesekkürler arkadasim. Nemophylalarim ne yazik ki dolunun agirligini tasiyamadi.

ciceksever70
01-07-2012, 10:07
Bu güzellikten de bunca yil nasil uzak kalmisim... Ama kisin nasil korurum bilemiyorum.

ciceksever70
01-07-2012, 10:09
Vee günlerdir süren bekleyisim sona erdi... Merak edilen cicek mis kokulu bir hanimeli cikti. Yasasin artik bahce kapisindan girerken de misler gibi kokacak!!!

Adalet Yağcı
01-07-2012, 16:30
Kocaman bir maşallah diyorum, ama bu sefer bahçene değil, bu bahçeyi bu hale getirdiğin için sana.
Üç çocuk, bir evin tüm görevleri ve üstüne böyle muhteşem bitkileri olan bir bahçe yapmak, tebrik ediyorum ciceksever'im.

ciceksever70
01-07-2012, 21:25
Kocaman bir maşallah diyorum, ama bu sefer bahçene değil, bu bahçeyi bu hale getirdiğin için sana.
Üç çocuk, bir evin tüm görevleri ve üstüne böyle muhteşem bitkileri olan bir bahçe yapmak, tebrik ediyorum ciceksever'im.

Adalet ablacigim o kadar cok eksik görüyor ki gözüm inanamazsin. Doludan sonra sirf olusan pisligi temizlemem bütün bir ögleden sonrami aldi dün. Adacik da bana yardim etti. Benim topladiklarimi kovalara doldurdu. Daha kirilan bitkilerin kesilmesi isi var. Evi cocuklari hic sorma zaten. Kac parcaya bölünecegimi ben de sasiriyorum bazen. Günlük programim sabah 5.30 aksam 23.00 durmadan calismak.

sibelim
03-07-2012, 18:59
jakmani ler öyle enfes görünüyor ki mor'a olan aşkım bir katta arttı... bahçeniz fevkaladenin fevkinde :)

gilan
03-07-2012, 19:28
Adacik da bana yardim etti. Benim topladiklarimi kovalara doldurdu.

Minik bir bahçıvan daha yetişiyor. ;)

Güler
03-07-2012, 22:05
Sevgili ciceksever70, aşağı yukarı iki saattir bahçendeyim, dolaşmaktan-gördüklerimden aldığım zevki anlatmam mümkün değil. Ne güzel bitkiler yetiştirmiş, harikalar yaratmışsın, ellerine sağlık.

Güllerin halâ iri iri açıyor, bitki çeşidin her geçen gün artmış, çok yorulduğun belli ama ortaya çıkan eser de bunu bizlere gösteriyor.

Havlu püskülü orada bu mevsimde mi açıyor, bende nisan ayında açıyor, mayısı tam çıkaramıyor bile.

Clematislerin ve acıbaklaların da muhteşem, yörenizin bol yağış alması her yeri yemyeşil yapıyor. Bizler şimdi burada 38 derece sıcakları görüyoruz, çiçeklerimizin yeni sürgünleri bile hemen boyun büküyorlar.
Gece-gündüz ısı farkı hiç bukadar olmamıştı, bu durumda da mantarî hastalıklar çoğaldı, hemen hemen her hafta çiçeklerimize ilaç yapar duruma geldik.

İki gün önce insektisit yaptık, hafta sonunda fungasit yapmak gerekiyor, yakında da kırmızı örümcekler başlar.
Bu seneki kadar çok ilaç parası verdiğimi hatırlamıyorum.

Bütün bu olumsuzlukların yanında senin bahçeni dolaşmak moral verdi.
Güzelliklerin doya doya tadını çıkarmanı dilerim.

ciceksever70
03-07-2012, 22:37
Sevgili ciceksever70, aşağı yukarı iki saattir bahçendeyim, dolaşmaktan-gördüklerimden aldığım zevki anlatmam mümkün değil. Ne güzel bitkiler yetiştirmiş, harikalar yaratmışsın, ellerine sağlık.

Güllerin halâ iri iri açıyor, bitki çeşidin her geçen gün artmış, çok yorulduğun belli ama ortaya çıkan eser de bunu bizlere gösteriyor.

Havlu püskülü orada bu mevsimde mi açıyor, bende nisan ayında açıyor, mayısı tam çıkaramıyor bile.

Clematislerin ve acıbaklaların da muhteşem, yörenizin bol yağış alması her yeri yemyeşil yapıyor. Bizler şimdi burada 38 derece sıcakları görüyoruz, çiçeklerimizin yeni sürgünleri bile hemen boyun büküyorlar.
Gece-gündüz ısı farkı hiç bukadar olmamıştı, bu durumda da mantarî hastalıklar çoğaldı, hemen hemen her hafta çiçeklerimize ilaç yapar duruma geldik.

İki gün önce insektisit yaptık, hafta sonunda fungasit yapmak gerekiyor, yakında da kırmızı örümcekler başlar.
Bu seneki kadar çok ilaç parası verdiğimi hatırlamıyorum.

Bütün bu olumsuzlukların yanında senin bahçeni dolaşmak moral verdi.
Güzelliklerin doya doya tadını çıkarmanı dilerim.

Cok tesekkür ederim Güler abla, ayni sorunlar bizde de var. Evi aldigimizdan beri hic bu kadar ilaclama yaptigimizi hatirlamiyorum. Olabilecek tüm hastalik ve zararliyla karsilastik bu yil. Bunlarla ugrasmaktan bahcede bekleyen isleri bitiremiyoruz. Havalar desen bir garip. 35 derecelerdeyken birden kapkara oluyor yagmur, dolu ne ararsan var. Ama tüm dogal olumsuzluga ragmen bahce bu yil oldukca toparlandi diyebilirim. Cesit cok her yil büyümeleri de isimi zorlastiriyor. Manolyanin yanina üc rhododendron ekmistik hepsi birden büyüyünce iki rhododendrona yol göründü. Baska yere ekilecekler. Sanirim bu ugras ve yap boz isi hic bitmeyecek. Sevgiler.

Sudenur
19-07-2012, 01:22
Üç buçuk saattir bahçenizi geziyorum sevgili çiçeksever. Tam bir ÇİÇEK SEVER'mişsiniz gerçekten. Her şey öyle güzel ve intizamlı ki aklımı aldı bitkileriniz, yeryüzünde Cennet'i yaratmışsınız, elinize emeğinize sağlık. Eşiniz ve çocuklarınızla birlikte huzurlu, uzun, sağlıklı ömürleriniz olsun inşallah. Henüz 2011 Nisan ayına ancak gelebildim fakat yarın ilk fırsatta tekrar burdayım, bahçenizde kaldı aklım. Ahh o manolyalar ahhh, ne vardı sanki Ankara soğuğunu da atlatabilselerdi.. :(

ciceksever70
19-07-2012, 07:19
Sevgili Sudenur bahcemi ziyaret ettiginiz ve güzel sözleriniz icin tesekkür ederim. Haklisiniz sevgiyle hersey gerceklesiyor, tabii calismayla da.
Su basliga ugradiniz mi? http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9741.htm

Karsilastirma yapmak bana her zaman büyük keyif veriyor. Calismamizin sonuclarini aldigimi görmek cok mutluluk verici bir sey. Tabii bu basarida tüm ailemin büyük payi var. Esim ve cocuklarimin destegi olmasa bu kadar isin altindan kalkamam. Sevgiler.

ciceksever70
19-07-2012, 07:24
Bu arada Ankara`da baska manolyasi olanlardan fikir aldiniz mi? Ben hep cevremdeki bahcelerden kopya cekiyorum. Sizin orasi bizim gibi -20`leri buluyor mu?

gilan
19-07-2012, 19:04
Ankara'nın normalde en düşük sıcaklığı -15 civarıdır. Ama geçen kış -20'yi geçti.

Ama bizim yan komşumuzun pembe çiçekli bir yaprak döken manolyası vardı, gayet de başarılıydı. Tam türünü bilmiyorum ama.

ciceksever70
19-07-2012, 20:55
Ankara'nın normalde en düşük sıcaklığı -15 civarıdır. Ama geçen kış -20'yi geçti.

Ama bizim yan komşumuzun pembe çiçekli bir yaprak döken manolyası vardı, gayet de başarılıydı. Tam türünü bilmiyorum ama.

Manolyalarin gec acan türleri donlara daha dayanikli diye okudum. Benimkiler mart sonu nisan basi gibi basliyorlar acmaya. Mart basinda acanlar daha hassasmis.

Sudenur
20-07-2012, 00:42
Tekrar merhaba. Yarıda kaldığım gezintime devam ederken eşi ve benzeri olmayan en kıymetli çiçeklerinizi gördüm sevgili çiçeksever. :eek: Analı babalı büyütün yavrularınızı, sağlıklı, huzur dolu uzun ömürler süresiniz eşiniz ve çocuklarınızla birlikte, güzel yüzünüz hiç solmasın. ;) Maşallah bu güzel aileye.

Öyle beğendim, öyle aklıma takıldı ki bahçeniz sık sık gözlerimin önünde canlandı çiçekleriniz. Lupinlerinizi, manolyalarınızı, clematislerinizi, kanayan kalplerinizi, açelya ve yazmakla bitiremeyeceğim çeşit çeşit çalı ve çiçeklerinizi düşünüp düşünüp hayaller kurdum bütün gün.

Hatta gezip dolaşırken öyle bir dalmışım ki "Beğen" butonuna basmayı dahi unutmuşum. Şeyy.. bir de, bakmaya doyamadığım ortancalarınızın bir kaç kopyasını kaydettim masa üstüme bilginiz olsun. :o Aklıma düştükçe açıp açıp bakarım diye düşündüm. ;)

Manolya çalısını ilk siz tanıştırdınız bana. Yetiştiren de olmadı, güzelliğinden haberdar olan da çevremde, canlısını hiç görmedim, koklamadım, dokunmadım. Aslına bakarsanız bir çok bitki ve çalı çeşidiyle bu form sayesinde tanıştım ve tanışmaya devam ediyorum, biraz geç kaldım biliyorum ama cenneti buldum sayenizde, kaybettiğim yılları telafi etmeye çabalıyorum.

Geçen kış -20'yi buldu bizim buralar, okuduğum kadarıyla oralarda öyleymiş ama burası gibi kurak ve ayaz olmuyor sanırım? Bitki örtüsü daha yeşil ve sağlıklı göründü, kartpostal tadında ki göl görüntülerine ve tanıtım fotoğraflarınıza bayıldım.

Elinize emeğinize sağlık sevgili çiçeksever, öyle güzel şeyler yaratmış ve başarmışsınız ki azminiz idealim oldu, sizlerden feyz alıp kenarından köşesinden bir şeyler kapmaya çalışıyorum yeteneklerinizin. Tüm bahçe sahiplerini tebrik ve takdir ediyor, Karya bebeğin tontiş yanaklarından sevgiyle öpüyorum. Yaklaşan doğum günü şimdiden kutlu ve mutlu olsun. Sevgiler.. ;)

Not: Şimdi sıra "Bir harabeyi nasıl bahçe yaptım?" da.

ciceksever70
26-07-2012, 20:27
Dolulardan sonra moralim bozulunca uzun zaman bahcemi resimlemedim. Bu arada cekip yayinlamadigim resimler olduunu farkettim. Bu günlerde birkac tane daha cektim. Daha toparlama islerim bitmedi ama bahce kendini toparlamaya basladi. Umarim tekrar dolu yagmaz.

ciceksever70
26-07-2012, 20:30
Gaura celiklerim ciceklendi ama köklenip köklenmedigine bakmaya korkuyorum. Bir saksidaki celiklerde minik kök olusumlari farkedince topraga aktardim. Bakalim sonuc basarili olacak mi?

ciceksever70
26-07-2012, 20:32
Iberislerin cicekleri bitti tohum olusumunu bekliyorum. Umarim tohum toplayabilirim.

ciceksever70
26-07-2012, 20:52
Hatmilerin gösteri zamani... Bahcelerde acmis rengârenk hatmileri görmenizi isterdim.
Phlox`lar bu yil her zamankinden daha cok ve boylari daha uzun. Demek ki yagmuru cok seviyor. Manolyam da tomurcukta ücüncü kez cicek acmaya hazirlaniyor.

ciceksever70
26-07-2012, 21:06
Neyse ki resimlerde yapraklarin delik desikligi cikmiyor...

ciceksever70
26-07-2012, 21:09
Fotograf makinesini degistirdim dogru ayari bulmaya calisiyorum kusura bakmayin. Makinede cekmeden ayarlaniyor mu simdi ona bakacagim.
Lupinler doluda kirildi ancak yine de bir tanesi inatla ücüncü ciceklenmesini gerceklestirdi.

ciceksever70
26-07-2012, 21:11
Bazi ciceklerin gercek güzelligini hicbir resim yansitamiyor. Bu tohumdan yetistirdigim beyaz malve`ye bütün gün bakmak istiyorum.

ciceksever70
26-07-2012, 21:13
Jineopcum dahlia pinnata diye bekledigim bu cikti. Iyi ki tohumlarin hepsini ekmemisim. Seneye ektigim tohumlardan da bunlar cikarsa pakete baska tohum koymuslar demek ki ya da dahlia cimlenmedi de saksidaki baska bir sey cimlendi.

ciceksever70
26-07-2012, 21:14
Bu da Ada`cigimin bahcesi. Aycicegi bu sabah acmis cok sevindi. Ve misirlari...

ciceksever70
26-07-2012, 21:16
Birkac genel cekimle bu aksami tamamlayayim.

ciceksever70
26-07-2012, 21:17
Cleome`leri unutmusum onlari da ekleyeyim...

Adalet Yağcı
26-07-2012, 22:02
Sevgili ciceksever;
İnanmayacaksın ama çok şanslısın, buralar yanıyor yine, sıcaktan bitkilerimiz ölüp ölüp dirilyorlar.
Şöyle Mayıs Haziran gibi 25-26 derecelerde kalsalar cennet gibi olacaktı her yer.

Yağmur ve doluya rağmen yine de bitkilerin harika görünüyorlar.
Gauran köklenmiş merak etme.
Toprağı ile birlikte yere dikersen sorun olmaz.
Sevgiler.

gilan
26-07-2012, 22:17
Lupinin bu rengi de harikaymış.
Ekinezyalar, rudbeckialar, papatyalar...

En hayran olduğum da ortancalar. :) Geçen sene çiti yaptığınızda ortancalar biraz kapandı diye üzülmüştüm ama onlar sağdan soldan çiti ele geçirmişler bile. :)

Acer'in tam türünü biliyor musun? Kırmızısının tonu çok güzel. ;)

ciceksever70
27-07-2012, 07:02
Lupinin bu rengi de harikaymış.
Ekinezyalar, rudbeckialar, papatyalar...

En hayran olduğum da ortancalar. :) Geçen sene çiti yaptığınızda ortancalar biraz kapandı diye üzülmüştüm ama onlar sağdan soldan çiti ele geçirmişler bile. :)

Acer'in tam türünü biliyor musun? Kırmızısının tonu çok güzel. ;)

Tesekkür ederim sevgili gilan. Acer Rubrum türlerinden ancak rubrumlarin da cok cesidi var hangisi bilemiyorum. Biz Acer palmatum rubrum diye aldik. Cok büyümeyen en fazla 1,5 metreye ulasan bir cins.

sibelim
30-07-2012, 14:37
bahçe yine büyüleyici, özellikle evin dışardan görünümü bahçe ile bütünlüğü (kartpostal gibi) ... adacığın bahçesine bayıldım , yetişen mısırlar çok lezzetli olacak eminim.

incii
30-07-2012, 15:32
Sayin Ciceksever,
Öncelikle bahceniz cok güzel cok emek var, diyer arkadaslarin da dedigi gibi cennet gibi gercekten, emeklerinize saglik, güle güle keyfini cikarin insallah.

Bir Acer hayrani olarak ilk gözüme takilan Acer agaclariniz oldu üsteki mesajda Acer rubrum türü diye yazmisiniz. Benim sorum bu tür bütün yil ayni renkte kaliyormu? Bahara dogru bende suan a. p. dissectum viridis´in yanina kizmizi türden eklemek istiyorum, birtürlü butün yil kirmizi kalan türden bulamadim, en azindan saticilarin fazla bilgisi olmadigindan emin oldum:). Saygilar

ciceksever70
30-07-2012, 16:57
Sayin Ciceksever,
Öncelikle bahceniz cok güzel cok emek var, diyer arkadaslarin da dedigi gibi cennet gibi gercekten, emeklerinize saglik, güle güle keyfini cikarin insallah.

Bir Acer hayrani olarak ilk gözüme takilan Acer agaclariniz oldu üsteki mesajda Acer rubrum türü diye yazmisiniz. Benim sorum bu tür bütün yil ayni renkte kaliyormu? Bahara dogru bende suan a. p. dissectum viridis´in yanina kizmizi türden eklemek istiyorum, birtürlü butün yil kirmizi kalan türden bulamadim, en azindan saticilarin fazla bilgisi olmadigindan emin oldum:). Saygilar

Sevgili incii, güzel sözleriniz icin tesekkür ederim. Acer`ler kisin yaprak döken agaclar. Acer rubrum, acik kirmizi ile bahar basinda yapraklanmaya basliyor ve koyu bordo bir renk aliyor zamanla. Acer platanoides ise daha farkli bir tonda kirmizi yaprak cikariyor, sonbaharda ise yapraklar yesile dönüp dökülüyor. Benim gördügüm türlerin icinde en carpici kirmizi-bordo tonunda olani rubrum. Uzun bir süre yaprakli kaliyor ve gercekten bahcelere güzellik katan bir agac türü. Sevgiler.

incii
30-07-2012, 17:07
Sevgili incii, güzel sözleriniz icin tesekkür ederim. Acer`ler kisin yaprak döken agaclar. Acer rubrum, acik kirmizi ile bahar basinda yapraklanmaya basliyor ve koyu bordo bir renk aliyor zamanla. Acer platanoides ise daha farkli bir tonda kirmizi yaprak cikariyor, sonbaharda ise yapraklar yesile dönüp dökülüyor. Benim gördügüm türlerin icinde en carpici kirmizi-bordo tonunda olani rubrum. Uzun bir süre yaprakli kaliyor ve gercekten bahcelere güzellik katan bir agac türü. Sevgiler.

Bilgilniz icin tesekkür ederim, sevgili ciceksever, dediginiz gibi bahcenin icin cok farkli bir renk katiyor. Sahsen yoldan gecerken herangibi birinin bahcesinde bu agactan gördügümde bir süre bahce kenarda durup seyrediyorum :). Bizim seraya acer p. shaina geldiginde bana haber etmelerini istemistim listeme birde acer rubrum ekleteyim:), Sevgiler

TuRaÇ
07-08-2012, 00:29
Sanki cennetten fırlamışta dünyaya inmiş gibi bir hali var bu masal evin.Bayıldım, size ve ailenize bu harika masal evinizde mutlu günler diliyorum en sağlıklısından üstelik:))

ciceksever70
04-09-2012, 16:36
Bu yaz elimden geldigi kadar zaman ayirmaya calismama ragmen bahcemi ihmal ettigimi düsünüyorum. Yine de tüm dolulara, firtinalara ragmen bize güzellikler sunmaya devam ediyor. Cicekler iyice gecmeden birkac kare paylasmak istedim.

ciceksever70
04-09-2012, 16:40
Özellikle tohumdan yetistirdiklerimle gurur duyuyorum. Cogunun cicegini görebilmek icin en az üc yil beklemem gerekti. Ama bazen güzellikleri beklemeye degiyor.

ciceksever70
04-09-2012, 16:42
............

ciceksever70
04-09-2012, 16:44
......

ciceksever70
04-09-2012, 16:46
................

Adalet Yağcı
04-09-2012, 17:18
Görsel şölen için teşekkürler sevgili ciceksever'im.

Teras tam bir sardunya cenneti olmuş, harika, ellerine sağlık.

incii
04-09-2012, 18:11
Sevgili Ciceksever, ellerine kollarina yüregine saglik. Bahcen gercekten cok güzel. Allah güle güle oturma nasip etsin.
Sende benim gibi avusturyada yasiyorsun sormak istedigim bu ekledigin resimdeki cicek saksida mi yoksa bahcede ekili mi? Tam olarak göremedim, bende almak istemistim fakat seradakiler kisin iceri almami söylediler bende malesef vazgecmistim.

sibelim
04-09-2012, 19:48
resimler yine çok güzel ellerine sağlık..

ciceksever70
04-09-2012, 20:48
Sevgili Ciceksever, ellerine kollarina yüregine saglik. Bahcen gercekten cok güzel. Allah güle güle oturma nasip etsin.
Sende benim gibi avusturyada yasiyorsun sormak istedigim bu ekledigin resimdeki cicek saksida mi yoksa bahcede ekili mi? Tam olarak göremedim, bende almak istemistim fakat seradakiler kisin iceri almami söylediler bende malesef vazgecmistim.

Sevgili incii, schwarzäugige suzanna diye satilan bu cicek hem bahcede hem saksida var bende. Türkiye`de tohum atip yine cimleniyormus ama ben her yil tohum alip yetistiriyorum. Bizde sezonluk anlayacaginiz ama tohumdan oldukca fazla bitki yetistigi icin cok ekonomik. Nisan gibi ekiyorum yaz ortasinda ciceklenip gec sonbahara kadar sürekli cicekli kaliyor. 1,5-2 euroluk bir paket tohum alip bu güzelligi yasamaya degmez mi sizce? Sevgiler.

incii
05-09-2012, 09:35
Sevgili ciceksever mutlaka deger!!
Vallahi bu bitkinin sezonluk oldugunu bilmiyordum, ne yazikki bizim burdaki seralarda cok fazla bilgili elemanlar calismiyor, yani tamamen kendin bileceksin ögreneceksin sonra gidip o bitkiyi alacaksin baska sansimiz yok:( . Bu forum sayesinde zaman buldukca bende bitkinin özelliklerini bakimini vs okuyorum ona göre gidip o gözle bakioyrum ciceklere:). Seneye ilk bahara artik bahcemde daha baska bir baslangicla baslayacagim insallah. Sevgiler

Adil
05-09-2012, 09:46
Bahçeniz eviniz çiçekleriniz çok güzel .Güle güle oturunuz.

ciceksever70
06-09-2012, 19:45
Adacigimin bahcesi bizden daha verimli oldu. Bir kök fasülyesinden defalarca ürün aldik. Feslegenlerini tüm yaz yedik. Latin cicekleri yaz boyunca rengârenk acti. Ilk misirlarini da yemek kendisine kismet oldu.

günebakan
06-09-2012, 20:07
Ohh adacığın ellerine sağlık afiyet bal şeker olsun:)

ciceksever70
07-09-2012, 14:24
Sanirim aksam sefalari artik hayatimizin bir parcasi oldular. Yalniz bizdekiler garip bir sekilde aksam yerine sabahin erken saatinde ciceklerini aciyorlar. Cok kisa bir süre kaliyor ciceklerini görebilmemiz icin.

ciceksever70
07-09-2012, 14:26
Latinlerden daha güzel sonbahari karsilayan bir cicek var mi acaba? Sonbahara turunculu, sarili cicekleri cok yakistiriyorum.

ciceksever70
07-09-2012, 14:29
Leylak öbegine üc leylak fazla geldi, bir tanesi bile o kadar cok kök saliyor ki basa cikamayinca bir tanesinin yerini degistirdik. Tabii bizde bos yer kalir mi? Bosalan yari gölge yere hemen üc adet pieris yerlesti. Zavalli pierislerim zamanla büyüyen komsu bitkilerinin altinda ezilip kalmisti.
Ve kendin pisir kendin ye merdivenimizin üstten görünüsü.

ciceksever70
07-09-2012, 14:31
Bu yil ilk kez deneme amacli cin marulu ektim. Sonucu merak ediyorum.

ciceksever70
07-09-2012, 14:32
Saksiya nasil olduysa tohum atip cimlenen asmaya bahcivan Ada el koydu. Asmanin adi Ada üzüm oldu.

Adalet Yağcı
07-09-2012, 14:37
Sevgili Ada'cığın ellerine sağlık ve afiyet olsun.
Lütfen sorar mısın ona, tek kök fasulyeden defalarca ürün alabilmek için nasıl bir bakım uygulamış?
Ben 20 kök fasulyeden toplam 4 kg. ancak toplamışımdır :(

Akşam sefaların yine akşam açıyorlardır da, siz görmüyorsunuzdur belki, sabahları kısa bir süre sonra sıcaktan çiçekleri kapanıyor bende de.

ciceksever70
07-09-2012, 14:40
Sevgili Ada'cığın ellerine sağlık ve afiyet olsun.
Lütfen sorar mısın ona, tek kök fasulyeden defalarca ürün alabilmek için nasıl bir bakım uygulamış?
Ben 20 kök fasulyeden toplam 4 kg. ancak toplamışımdır :(

Akşam sefaların yine akşam açıyorlardır da, siz görmüyorsunuzdur belki, sabahları kısa bir süre sonra sıcaktan çiçekleri kapanıyor bende de.

Adalet abla ben en az 50-60 kök diktim ama inan o kadar bol ürün vermediler. Sanirim keramet Ada`nin ellerinde. Ne dikse bereketli oluyor.

gilan
07-09-2012, 22:38
Yine harika görüntüler sevgili çiçeksever. :)
Merdiveni çok sevdim, hem çok doğal hem yemyeşil.
Karşı komşunun odunları da çok hoşuma gitti. :)

ciceksever70
07-09-2012, 23:21
Yine harika görüntüler sevgili çiçeksever. :)
Merdiveni çok sevdim, hem çok doğal hem yemyeşil.
Karşı komşunun odunları da çok hoşuma gitti. :)

Onlar bizim odunlar sevgili gilan, orasi evin garaji arkasindan akan suyun bir kismi ve orman girisinden kücük bir parsel de bizim eve dahil.

incii
19-09-2012, 15:36
Sevgili Ciceksever, size sormak istedigim resimlerde gördügüm kadariyla sizin de bir sundaville var bizim avusturya hava sartlarimiz da ayni ( Serin, soguk yagmurlu ) onu kisin salona mi aliyorsunuz yoksa üzerinde yazdigi gibi gercekten 10-15 derece olan bir yeremi koymak gerekir?:( , Sevgilerr

ciceksever70
19-09-2012, 19:30
Sevgili Ciceksever, size sormak istedigim resimlerde gördügüm kadariyla sizin de bir sundaville var bizim avusturya hava sartlarimiz da ayni ( Serin, soguk yagmurlu ) onu kisin salona mi aliyorsunuz yoksa üzerinde yazdigi gibi gercekten 10-15 derece olan bir yeremi koymak gerekir?:( , Sevgilerr

Dogrusunu söylemek gerekirse ben de ilk kez bu yaz aldim henüz nasil koruyacagima karar vermis degilim. Eger 10-15 derece istiyorsa kisin bahcede dayanmaz ev ise sicak oluyor. Ben bitkiler icin hagebau gibi marketlerde satilan örtüyle balkonda tutmayi planliyordum. Sevgiler.

incii
19-09-2012, 21:24
Sanirim örtüyle örtmekte bu bitkiye fayda etmez, gecen kis gibi soguk olursa hepten ölür. Bende normal 20 derece gibi oda da birkac ay deneyecegim artik, baska caresi yok gibi:). Orleanderleri gecen yil kellerde idare etmistim ama onlar daha bir dayanikli bitki. Bu sundavilleyi gecen yil almamak icin kendimi zor tutmustum bu yilda bitli diye 5 Euroya oldukca büyük ve sadece bit haricinde cokda saglikli görünce aldim :). 3 gün icinde bitden kurtuluk cok sükür simdi kisi gecirmek icin kara kara düsünüyoruz :p. Deneyelim bakalim artik, Sevgilerr

sibelim
19-09-2012, 21:49
sevgili çiçeksever ellerine sağlık bayılıyorum bahçene , rica etsem yine genel resimlerden çekip eklermisin. bahçenin masalsı bir yanı var, bir rüyanın mekanı olmuş da insanın gözünü kapatıp aynı güzelliği yaşayası geliyor. bahçe renk cümbüşü tesadüfi gibi görünen ancak kesinlikle uyumlu ince ince düşünülmüş, keskin sınırlar yok . en büyük güzelliği bahçenin o tatlı uyumu.doğal güzelliği ile dingin bir bahçe. çiçeği böceği eteklerini toplamış da bahçenize yürümüş yerini beğenmiş de kurulmuş. seviyorum bu rüya bahçeyi :)

ciceksever70
19-09-2012, 22:17
Sevgili sibelim, tesekkür ederim. Keskin sinirlar yok demissiniz, benim bahcede ne mümkün... O kadar cok bitki cesidi ektim ki artik bir sinirdan öteki siniri göremiyorum. Bu kadar yil icinde ögrenip uyguladigim en iyi sey cicek öbekleri olusturup cim bicme isini kolaylastirmak. Yoksa önceden daha da karmakarisikti hoplaya ziplaya biciyorduk. Öndeki ortancalarin etrafini el makasiyla kestigim günleri hatirliyorum arkadaki dahlialar zarar görmesin diye. Bahce simdi sonbahar sessizliginde ama bi hafta bir kac genel kare cekmeye calisirim. Sevgiler.

sibelim
19-09-2012, 22:37
sevgili çiçeksever bol çeşidin zararı yok, hep olsun istiyoruz gönül doymaz ki insanız işte. çiçek öbekleri iç içe , doğal güzellik değil midir. sanki kendiliğinden yetişivermiş yerini bulmuş gibi. resimlerinizi bekliyorum :)

seyfi0505
19-09-2012, 22:57
elinize saglık çok güzel

ciceksever70
03-10-2012, 20:59
Genel bahce resimleri ekleyecegime söz vermistim ancak artik bahcede sonbahar kesip bicme islerine basladigimiz icin vaktim olmadi. Ortancalari kesmeye baslamadan son bir kac sonbahar görüntüsü cekebildim. Bahce halâ canli ama üzülerek de olsa kisa hazirlik olsun diye budamalari yapmak zorundayiz. Yoksa bitkiler karin agirligini tasiyamayip kirilabiliyor.

ciceksever70
03-10-2012, 21:00
Kendiliginden cimlenen cosmos`lar ve en uzun süre acan güllerim...

Adalet Yağcı
03-10-2012, 22:20
Sevgili ciceksever'im, bahçen düşük ısının tüm niğmetlerinden faydalanıyor, ne güzel.

1733 nolu mesajın 2. fotoğraındaki bitki aster mi?
Çok güzel çiçeklenmiş, dik büyüyen, yıkılmayan bu boydaki bitkileri seviyorum.
Şimdilik ekinezya ve rudberkia bu kategoriye girdi.
Asterler ise yerlerde sürünüyor.

Sardunyalarına bayıldım, dergilerdeki fotoğraflar gibi olmuşlar.

Ortancaları sonbaharda mı buduyorsun?

ciceksever70
04-10-2012, 06:34
Sevgili ciceksever'im, bahçen düşük ısının tüm niğmetlerinden faydalanıyor, ne güzel.

1733 nolu mesajın 2. fotoğraındaki bitki aster mi?
Çok güzel çiçeklenmiş, dik büyüyen, yıkılmayan bu boydaki bitkileri seviyorum.
Şimdilik ekinezya ve rudberkia bu kategoriye girdi.
Asterler ise yerlerde sürünüyor.

Sardunyalarına bayıldım, dergilerdeki fotoğraflar gibi olmuşlar.

Ortancaları sonbaharda mı buduyorsun?

Adalet abla aster bende de hep yikiliyor ama bu yil ciceklenmeden önce hep kisa tuttum biraz daha bombeli bir sekilde büyüdü. Cicekleri biraz bozulunca da budayacagim bu yil bircok bitkide uyguladim ve ikinci bir ciceklenme elde edebildim.
Ortancalari mecburen buduyorum cünkü kar yaginca dallar agirliktan kiriliyor. Simdi genel bir budama yapip, ilkbaharda bicimsiz uzayan dallar varsa bir de sekil budamasi yapiyorum. Ayni sekilde budama sistemini güllere de uyguluyoruz. Simdilik sonuctan memnunuz. Sevgiler.

kamelyavadisi
04-10-2012, 07:21
Bahçe çalışmaların çok güzel. Emeklerine sağlık.

çiftçi5234
04-10-2012, 15:07
Sevgili ciceksever70, sizi tebrik ederim.Evinizde çok şirin, sanırım şeklen Avusturya mimarisi, sizin emeklerinizle bezenince dahada güzel gözükmüş :)

resul22
04-10-2012, 15:57
Ne kadar güzel bir yerdir, ne kadar güzel bir bahçedir o öyle. Tam yaşanacak yer valla. :) İlk resimlerdeki lupinlere bayıldım. Çok güzel bir yerde çok güzel bir bahçeniz var.

ciceksever70
30-10-2012, 12:31
Makine tarihli cekmese inanmayacaksiniz. 29 Ekim`de bahcemiz...

ciceksever70
30-10-2012, 12:33
Bahara kadar sürecek karli günleri düsündükce bana fenaliklar geliyor. Bu resimleri sadece meraklilari icin gönderiyorum.

incii
30-10-2012, 14:45
Sevgil Ciceksever, Bahcenizin bu sekli bile cok güzel gercekten.
Bahara kadar böyle karli günleri düsündükce valla banada fenaliklar geliyor de yinede dün bembeyaz karli sabaha uyanmak da güzeldi, ne kadar daha erken degilmiydi desek de:)).
Bugün Graz´i bilmiyorum ama Viyana da kar eridi gitti bile, insallah bir süreligine gelmez, bu yil dediginiz gibi cok erken basildik:).

ciceksever70
30-10-2012, 15:00
Sevgil Ciceksever, Bahcenizin bu sekli bile cok güzel gercekten.
Bahara kadar böyle karli günleri düsündükce valla banada fenaliklar geliyor de yinede dün bembeyaz karli sabaha uyanmak da güzeldi, ne kadar daha erken degilmiydi desek de:)).
Bugün Graz´i bilmiyorum ama Viyana da kar eridi gitti bile, insallah bir süreligine gelmez, bu yil dediginiz gibi cok erken basildik:).

Sevgili incii, bizde de karlar eridi bugün 6 dereceydi. Bana kalirsa karsiz bir kis bile gecirebilirim nasil olsa özleyince daglara cikip görme sansi hep var. Bu arada ben yazlik saksilari sardim sarmaladim bahcede kuytu bir köseye koydum. Cok sinek cikiyor diye esim eve aldirtmiyor. Baharda deneyimlerimizi paylasiriz. Ancak benim sundavilla kisi cikaramasa da tekrar alacagim cünkü hem cok ucuza almistim hem de bu aya kadar üstünden cicek eksik olmadi asmaya sarilip uzadi.

KAPTANzst
30-10-2012, 16:39
Görüntüler bizim hoşumuza gitsede bu kadar uzun süren kış çekilmez tabi. 4 mevsimi doyasıya yaşamak en güzeli. Allah'a şükürler olsun biz karadeniz olarak bu konuda en şanslı bölgedeyiz.
O soğuklarda çiçeklerde bile neşe kalmaz:=((
Kolay gelsin

incii
30-10-2012, 17:22
Sevgili incii, bizde de karlar eridi bugün 6 dereceydi. Bana kalirsa karsiz bir kis bile gecirebilirim nasil olsa özleyince daglara cikip görme sansi hep var. Bu arada ben yazlik saksilari sardim sarmaladim bahcede kuytu bir köseye koydum. Cok sinek cikiyor diye esim eve aldirtmiyor. Baharda deneyimlerimizi paylasiriz. Ancak benim sundavilla kisi cikaramasa da tekrar alacagim cünkü hem cok ucuza almistim hem de bu aya kadar üstünden cicek eksik olmadi asmaya sarilip uzadi.

Bende karli günlerini fazla sevmem, hele birde kardan sonra etraf buz gibi donarsa, kapiya gelen giden kaymaya baslarsa, is basa düsüyor yok kar kürü yok buzu erit derken donup donup eve kaciyoruz:)).

Bende pazar günü Orleanderlari, sundavilleyi ve birkac ufak sukulent türü saksilarimi cati da bir odaya yerlestirdim. Ogluma da hergün o odayi güzelce havalandirmasi ile görevlendirdim:)). Insallah böceklenmezler yukarda:)). Suan birtek zeytin agacim var disarda onuda alsam mi disarda sarmalasam mi diye düsünyorum.Hepimize kolay gelsin isimiz cok:)))

ciceksever70
30-10-2012, 18:22
Bende karli günlerini fazla sevmem, hele birde kardan sonra etraf buz gibi donarsa, kapiya gelen giden kaymaya baslarsa, is basa düsüyor yok kar kürü yok buzu erit derken donup donup eve kaciyoruz:)).

Bende pazar günü Orleanderlari, sundavilleyi ve birkac ufak sukulent türü saksilarimi cati da bir odaya yerlestirdim. Ogluma da hergün o odayi güzelce havalandirmasi ile görevlendirdim:)). Insallah böceklenmezler yukarda:)). Suan birtek zeytin agacim var disarda onuda alsam mi disarda sarmalasam mi diye düsünyorum.Hepimize kolay gelsin isimiz cok:)))

Sevgili incii, ben zeytini de sarip sarmalayip duvar dibine koydum. Artik yasayip görecegiz sonucu. Her yil korunmasi gereken bitkiler almayacagim diyorum ama dayanamiyorum yine. Sonbaharda da koruma telasina düsüyorum. Kar küreme islerini sormayin hic, bizim bahcede merdiven de cok cocuklar okula gitmeden ilk is merdivenleri temizlemek, garajin önünü acmak... Kis burada sürekli calismak demek. Sizin isitma düzeniniz nasil bilemiyorum ama bizim kalöriferimiz de odunlu bir de odun isimiz var anlayacaginiz.

incii
30-10-2012, 19:21
Sevgili incii, ben zeytini de sarip sarmalayip duvar dibine koydum. Artik yasayip görecegiz sonucu. Her yil korunmasi gereken bitkiler almayacagim diyorum ama dayanamiyorum yine. Sonbaharda da koruma telasina düsüyorum. Kar küreme islerini sormayin hic, bizim bahcede merdiven de cok cocuklar okula gitmeden ilk is merdivenleri temizlemek, garajin önünü acmak... Kis burada sürekli calismak demek. Sizin isitma düzeniniz nasil bilemiyorum ama bizim kalöriferimiz de odunlu bir de odun isimiz var anlayacaginiz.

Sevgili ciceksever, Allah yardimdiniz olsun! Sizin bahce daha büyük, benimkinin hemen hemen 3 kati, ki ben bu bile bana isden sonra yorucu geliyor yani sizi cok iyi anliyorum.
Benim zeytin de hemen sizinki gibi ama sanirim kiyamicam ona onuda sanirim cati kata alacagim, en fazla -5 dereceye kadar dayankli diyorlar az daha bekleyim:)).
Bizim isitma sistemi iki sekilde hem dogal gaz hemde odun, 3 yil oldu eve tasinali ama odunlu sobayi baglamaya erindi :) suan kellerde faliyetsiz duruyor. Aslinda kedisi marangoz eve odun getirmeye eriyor galiba.
Tekrardan Allah yardimciniz olsun yeterki saglik ve huzur eksik etmesin herseyin üstesinden gelinir.

fikreteren
31-10-2012, 17:08
Sayın çiçeksever 70, çekmiş olduğunuz resimler gerçekten harika.Çok güzel görüntülüyorsunuz.Elllerinize sağlık.

selenn
31-10-2012, 17:31
Biz şimdilik sulukarla avunuyoruz:) Ne güzel kareler yüklemişsiniz. Ağaçlardaki kar görüntüsü bana hep çok huzur verici gelir. Umarım sağlıklı, huzurlu güzellikler içinde bir kış geçirirsiniz. Bitkileriniz de sorunsuz atlatır kışı umarım.

Maviş
31-10-2012, 19:24
En şanslı benim bizim burda kar yağmaz. Sizlere kolay gelsin. Bahçeniz çokgüzel hostanızın yaprakları çok güzel.