View Full Version : ciceksever70 / Bahçe
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
ciceksever70
30-03-2009, 15:02
Sayin Malina güzel bir baslik acmis artik buradan devam edeyim... Öncelikle tanitici birkac bilgi eklemek istiyorum:
Bahçenin bulunduğu şehir : Deutschlandsberg, Avusturya
Bahçenin büyüklügü : Ön taraftaki cicek bahcesi yaklasik 200 m2, evin arka tarafinda 2 dönüm meyve bahcesi.
Güneş, rüzgâr vb koşulları : Günes gün boyunca evin her tarafini dolasiyor. Genelde cicek bahcesinin oldugu yer bol isik alan, yari gölge, mayve bahcesi tüm gün günesli. Orman evi rüzgârdan büyük ölcüde koruyor.
Bölgenin soğuğa dayanıklılık haritasındaki yeri : Klima kusagi 6
Bahçenin türü : Konut
Bahçenin geçmisi hakkında bilgi verir misiniz? Kac yildir sizde? Önceki hali nasildi? : Bahcenin yasi sanirim 100 yili geckindir. Ilk sahibi bagcilik yapan bir aileydi. Su anda oturdugumuz evde aile, bagda calisanlarla yasiyordu. Bodrumlarda da sanirim sarap depolaniyordu. 2007 yilindan beri ev bize ait. Biz aldigimiz zamanki hali ( Bir harabeyi nasil bahce yaptim bölümünden de bilindigi üzere) neredeyse 15 yildir bicilmemis, perisan bir haldeydi. Iki yaban gülü, bir rhododendron, bir hatmi, bir mazi, larix ve meyve agaclarindan baska bir sey yoktu.
Baslangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Ilk yaz sadece bahceyi temizlemekle gecirdik. Hic bir tasarim yapmadik ve zaman icinde heves edip diktigimiz bircok bitkinin yerini degistirmek zorunda kaldik. Hic profesyonel yardim almadan, herseyi esim ve ben yapiyoruz. Cocuklar da büyüdükce bize yardimci oluyor.
Bahçede bulunan ek alanlar : Meyve bahcesi, cardak, sebzelikler. Müstemilat.
Bahçe icin bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Hayallerimizin büyük bir kismini gerceklestirdik sayilir. Ama insanlarin mükemmele ulasma cabasi hic bitmiyor. Her zaman yeni planlar olabiliyor. Ilerde beton kisimlari tamir ettirip, bir teras kismi yapmayi ve balkonun oldugu kisima kis bahcesi yapmayi hayal ediyoruz. Ne kadarini gerceklestirebiliriz bilemem.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi: O kadar cok cesit var ki hepsinin listesini tutmadim. Güller, ortancalar, spirealar, hatmiler, kanarya gülleri, kartopu, leylak, hanimeliler, clematisler, rhododendronlar, acelyalar, asmalar, inci calilari, pembe kartopu, manolyalar, acerler baslicalari. Ayrica cok sayida da soganli bitki, cicek cesitleri ve tabii mevsimlik cicekler var. Meyvelerden elma, armut, erik ve yaban kirazimiz var.
Özellikle ilgilenip yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Bitki konusunda o kadar ac gözlüyüm ki elimde olsa her gördügümü yetistirecegim. Ama kendimi frenlemeye calisiyorum. Sebzelerden en cok yetistirmeye cabaladigimiz burada zor bulunan ya da hic bulunamayan tohumlarini Türkiye´den getirttigimiz kücük salatalik, bamya ve baklalar.
Varsa cok özel bir bitkinizin adı : Benim icin tüm bitkilerim özel, hepsini cok seviyorum.
Üretim, çoğaltma yapiyor musunuz? : Ah, hem de hic bikmadan.
Bahçedeki su durumu ve sulama kosullari nasıl? : Genelde hep yagmur yagdigindan bahceyi sulamaya gerek kalmiyor. Ancak saksilar ve kuraklik zamanlari icin yagmur suyu topladigimiz yagmur bidonlarimiz var.
Su tasarrufu icin neler yapıyorsunuz? : Yagmur suyu biriktiriyoruz.
Kompost yapıyor musunuz? : Cok sistemli olmasa da yemek artiklarini biriktiriyoruz. Zaman icinde onlar kompost topragina dönüsüyor. Su anda kahve, cay artiklari ve yumurta kabuklarini salyangozlara karsi kullaniyorum.
Bahçenizde yaptıgınız hatalar oldu mu? : Coook, yanlis bitki secimi, yanlis yer secimi, bahceyi arap sacina cevirmek....
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Bahceyi yasanabilir, huzurlu bir mekan haline getirmek en büyük basarimiz oldu sanirim. Halâ ögrenecegimiz cok sey var. Yasayarak, deneyerek ögreniyoruz.
ciceksever70
08-06-2009, 08:04
Acelya ve ahorn
ciceksever70
08-06-2009, 08:05
Rhododendron...
ciceksever70
08-06-2009, 08:09
Üst bahceden manzaralar...
ciceksever70
08-06-2009, 08:16
Bir kac bahce resmi daha...
ciceksever70
08-06-2009, 08:22
Sevgili Güler hanim, artik benim de anneler günü hediyesi gelen bir spiream var. Cicekleri gectikten sonra budamam ya da ciceklerini kesmem gerekir mi acaba?
ciceksever70
08-06-2009, 08:28
Ortancalar... Ektigimizde hepsi de ufacik birer celikti, iki yilda bu hale geldi.
ciceksever70
08-06-2009, 08:32
Balkondan görüntüler...
çiğdem11
08-06-2009, 10:53
Sn ciceksever 70 bahçeniz çiçekleriniz harika görünüyor
Petunya vazgeçilmez çiçeklerimdendir, balkonunuz çok güzel olmuş :)
Mis gibi de kokuyordur mor olanlar...
Hani bazı resimlere bakarken tam da orada olmak istersiniz ya... işte öyle birşey.
Ellerinize sağlık çiçekler ve mekan muhteşem.
1998 yılında 1 hafta graz da bulunmuştum,çok huzurlu güzel bir yerdi,birde böyle bir bahçeniz de varsa çok şanslısınız...
Ben de Habibe gibi çiçeklerden çok arka plandaki ahşap eve, kıvrılıp giden dar yola, ahşap elektirik direklerinden sarkan kablolara takıldım :) Hani dalıp gidince, önümüzdeki kağıda çizdiğimiz ev, yol, çitler, ağaçlar.... Masal gibi.... Huzurla oturun demiyeceğim size, çünkü orada huzur olmaması imkansız. Sağlıkla... ;)
ciceksever70
08-06-2009, 13:01
Herkese cok tesekkür ediyorum. Seri halde calisamiyorum kücüklerden dolayi resimleri yükleme isi aksiyor. Iste bahcemin devami...
ciceksever70
08-06-2009, 13:03
Bahceme hos geldiniz sevgili Limon. Insanin örnek aldigi birinden övgü almasi cok güzel. Ahsap ev dediginiz bizim evin garaji ve odunlugu. Burasi gercekten cok huzurlu bir yer. Insan bazen kendini dünyadan soyutlanmis hissediyor. Neyse ki sehir merkezine on-onbes dakikalik mesafedeyiz.
ciceksever70
08-06-2009, 13:11
Lupinelerim. Insan ufacik tohumlardan bu büyüklükte ciceklerin yetisebilecegine inanamiyor bazen.
ciceksever70
08-06-2009, 13:15
Rhododendron...
ciceksever70
08-06-2009, 13:19
Ve en son acan emektar rhododendronum. Sevgili Limon benim bahcemdeki dört rhododendron da bolca günes aliyor ancak sanirim burda sürekli yagan yagmurlar ve asiri sicak olmamasi güzel acmalarini sagliyor. Ayni sekilde ortancalarim da tüm gün aydinliktalar ancak her yagmurdan sonra boy atiyorlar.
ciceksever70
08-06-2009, 13:27
Komsunun bahcesinden aldigim bi celikti, gecen sene hic acmayinca bu sene sökmeyi düsündüm ama iyi ki yapmamisim. Zarif ciceklerinin yani sira kokusu da nefis...
ciceksever70
08-06-2009, 13:37
Oldukca cok para ödeyip Ingiltere`den siparis ettigimiz David Austin güller... En sevdigim ciceklerden olan gülün bakimi, zararlilarla mücadelesi o kadar ugrastiriyor ki bazen ekmesemiydim diye düsünüyorum. Ama aksamüstü bahcede oturup güzel ciceklerine bakinca da ...
Scepter d Isle
ciceksever70
08-06-2009, 13:41
Pilgrim...
ciceksever70
08-06-2009, 13:47
Golden Celebration...
ciceksever70
08-06-2009, 13:50
Eglantyne...
tek kelime ile mükemmel gerçekten çok özendim
ciceksever70
08-06-2009, 13:51
Pat Austin...
ciceksever70
08-06-2009, 13:57
Sir Bentjamin Britten...
ciceksever70
08-06-2009, 14:00
William Sheakspeare 2000... Güllerin ucuna bagladiklarimi merak ettiyseniz geyiklere karsi koruma...
ciceksever70
08-06-2009, 14:02
Güller...
ciceksever70
08-06-2009, 14:08
Bunlar da Avusturya gülleri...
ciceksever70
08-06-2009, 14:28
Mayis basinda diktigim dügün cicegi ranunculuslar... Cicegini bu yil göremem herhalde ama merakla bekliyorum.
ciceksever70
08-06-2009, 14:35
Holunder cicekleri. Sanirim Türkcesi Mürver. Burada her bahcede bir kac tane var. Hamurun icine koyup kizartiyor ya da cayini iciyorlar.
ciceksever70
08-06-2009, 14:38
Kabagim cicek acti cok sevindim... Sonucu merakla bekliyorum.
ciceksever70
08-06-2009, 14:43
Bu günlük de bu kadar... Son bir kac görüntü ile resimlerimi tamamliyorum.
Hepsi harika :)
Su ve nemin de bu kadar bol olmasıyla rengarenk olmuş her yer.
En son resimdeki sarı çiçeğin adını biliyor musunuz?
ciceksever70
08-06-2009, 15:29
Bilmiyorum Sn. Gilan. Ben de belki bilen biri cikar diye ekledim. Arsiz bi r sey her yerde var. Ama cicekleri cok güzel.
Sn ciceksever70, ne güzel bir yaşam alanı, ne güzel bir bahçe ve na güzel güller. Size de sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, uzun ve bol renkli bir hayat diliyorum.
fikreteren
08-06-2009, 16:50
Sayın Çiceksever harikaa...Yeşilin her .tonu mevcut.Orman güllerine bayıldım.çok güzeller.Keza petunyalarda aynı.
nurcanaybay
08-06-2009, 16:56
Her kare çok güzel , manzara ise ömre bedel :)
ciceksever70
08-06-2009, 19:34
Herkese iyi dilekleri icin tesekkür ederim. Insanin tüm emeginin en güzel karsiligi bu olsa gerek... Gecenlerde cilek bahcesine gitmistik onu da paylasmak istedim. Burada bir gelenek var, cilek zamani cilek bahcelerine gidip cilek topluyorsunuz orada toplarken de istediginiz kadar yiyorsunuz sadece eve götürdügünüzün parasini veriyorsunuz. Coluk cocuk cok eglenceli oluyor.
ciceksever70
08-06-2009, 19:40
Cilek bahcesi resimleri...
Şahane... Rüya gibi...
Çileklerin altına saman sermişler değil mi?
Arsız sarı çiçekliyi ben biliyorum :) Benim "Sarı Güzel"im. "Lysimachia Nummularia" Çok su seviyor, çok uzuyor, çok arsızmış. Arsızlığını deneyeceğim...
ciceksever70
08-06-2009, 21:54
Evet sevgili Limon cileklerin aralarinda hep saman var. Sari güzeliniz icin hic endise etmeyin ben ilk eve tasindigimiz sene yabani ot sanip hepsini sökmüstüm de aralardan yine kendine yer bulup cikti. Cicegini gördükten sonra pisman oldum söktügüme. Günese, kara, yagmura her iklim sartina dayanikli.
Vildan Sönmez
08-06-2009, 22:28
Güller, lupineler, açelyalar, ormangülleri, Limon'un sarı kızı. Herşey harika.
Sn ciceksever 70 elinize, gönlünüze sağlık. Bana göre ağaçlar net'in en güzel bahçelerinden biri.
Sağlıkla keyfini sürün.
ciceksever70
08-06-2009, 22:34
Vildan hanim beni o kadar mutlu ettiniz ki güzel sözlerinizle... En güzel bahce ünvanini alabilmek icin daha cok yol katetmem gerekiyor sanirim. Bu arada son iki yilda agaclar net den ögrendiklerim yabana atilir bilgiler degil. Ben daha kendimi yolun basinda sayiyorum. Esim ve ben hatta cocuklarimiz hep birlikte calisip bir seyler ortaya cikarmaya calisiyoruz. Üc yasindaki oglum ektigim tohumlata ilk suyu veriyor (eli ugurlu gelsin diye), dokuz yasindaki oglum ben cimleri bicerken arkamdan otlari topluyor, cok sevdigi misirlari ekmeme yardimci oluyor... Güler hanimdan, Limon hanimdan, diger tüm üyelerden ögreniyor kendi bildiklerimi de aktarmaya calisiyorum. Bir kac güzel söz duyunca da cok mutlu oluyorum, dogru yoldaymisim diyorum.
ciceksever70
09-06-2009, 22:00
Binbir zorlukla yasattigim begonvilim... Gecen sene buradaki serin havayla ölümün esiginden dönünce bütün kisi evde gecirdi. Kenarina sardunyalar diktim, süsledim ama cicek acar mi bilmem her gün yagmur yagiyor bu aralar...
ciceksever70
09-06-2009, 22:04
Suzannalarim, ektigim tohumlar cimlenmeyince dayanamayip iki saksi aldim. Ardindan ektigim tohumlardan ikisi de cimlendi. Ama henüz cok minikler.
günebakan
09-06-2009, 22:07
Sevgili Çiçeksever70 görüntüler muhteşem hele karagözlüsuzanlar harika elinize sağlık:)
ciceksever70
09-06-2009, 22:15
Beyaz Clematisim acmak üzere, bir sürü rengini aldim ama ancak beyazda tomurcuklar var. Sirtini leylak agacina dayamis keyfi yerinde...
ciceksever70
09-06-2009, 22:22
William Shakespear büyümeye devam ediyor... Henüz güllerim cok kücükler ama ilk yildan actiklari icin cok mutluyum.
Sevgili Çiçeksever, bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel. Ama ben en çok bu çiçeği (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=389584&postcount=2)beğendim.:)
Geyikler için önlem aldığınıza göre bahçenize kadar geliyorlar demek ki. Ne harika.
ciceksever70
10-06-2009, 14:51
Clematis, passiflora, clematis üclüsü... Aldigimdan beri cok büyüdüler ama henüz cicek yok.
ciceksever70
10-06-2009, 15:01
Asmanin altindaki dinlenme kösemiz iyice keyiflendi... Bahcede calisip yorulduktan sonra burada oturup icilen Türk kahvesinin tadina doyum olmuyor dogrusu...
Koyu yeşil
10-06-2009, 15:21
Shakespear'de Shakespearmiş yani. Ne kadar güzel bir gül. Buna şiir yazılır tabii :) Suzanlarınız da çok güzeller. Çilek tarlaları çok hoş, paylaştığınız için teşekkürler.
#41 i benden başka kimse farketmedi diye üzülmüştüm. :) Ne kadar düzenli bahçeler, ne kadar güzel fotoğraflar değil mi?
ciceksever70
10-06-2009, 18:58
Haklisiniz Limon hanim cilek bahceleri nefis üstelik de hemen her semtte var. Ayni sekilde cicek tarlalari da var insanlar ordan kendileri toplayip parasini ödeyip gidiyorlar. Evlerin bahceleri de muhtesem onlari da elimden geldigince sizlerle paylasacagim. Insanlar burda adeta profesyonel bahcivan olarak doguyorlar.
David Austin gülleriniz çok güzel. Kartlarda, fotoğraflarda onları görürdüm, adını bilmezdim.
Orman gülleri ve ortanca bizim bölgede pek rahat olmadığı için çok imrendiğim çiçekler. Koşulları uygun olanların bahçelerinde görmek hoşuma gidiyor. :rolleyes:
Posta kutusunun oradaki bitki çeşitliğinin hoşluğu yanında, balkonda sadece petunya kullanmanız da çok güzel olmuş.
Bu arada 54 numaralı mesajda bambuya sarılı alacalı yapraklı gibi gördüğüm bir bitki var, onu merak ettim.
ciceksever70
11-06-2009, 12:37
Sn Sabah güzel sözeriniz icin tesekkür ederim. Aslinda balkonda sadece petunya degil aralarinda sardunya ve cam güzelleri de var ama her saksida iki kök petunya olmasina ragmen o kadar cok büyüdüler ki digerlerini bastirdilar.. Son üc senedir deneme yanilma yöntemiyle uygun olani bulmaya calisiyorum balkonumu en cok seven cicek petunyaymis . Artik ondan baskasini dikmem.
Bambuya sarili alacali bitkinin adini ben de bilmiyorum dogrusu. Dikkatimi oraya cekmeniz iyi oldu hemen yakindan bir resmini cekip siteye soru olarak göndereyim siz de ögrenmis olursunuz. Burada simsir gibi bahce kenarlarina da kullaniliyor, alttan budayinca gövdesi kalinlasip kücük agac görünümü de aliyor ama cok yavas büyüyen bir bitki. Üc yilda ancak bu boya geldi.
ciceksever70
13-06-2009, 23:38
Sevgili esim gülleri ilacladiktan sonra beni de unutmayip bir sepet yapmis....
Sevgili Çiçeksever,
Hepsi şahane. Sık sık onları lütfen görüntüleyin.
Sevgili çiçeksever70
hepsi çok güzeller ama içlerinde biri var kiii;"David Austin gülleri" gerçekten harika... Huzurla sağlıkla yaşayın diliyorum
ciceksever70
14-06-2009, 21:40
Cicek acinca cok güzeller ama sinirlamazsam Adalet hanimin hazeranlari gibi bütün bahceyi sariveriyorlar. Önceleri ezan cicegine benzettim ama bunlar gece ciceklerini kapatip gündüz aciyorlar.
ciceksever70
14-06-2009, 21:43
Beyaz diye aldigim clematis mor acti ama hic üzülmedim. Cicekleri cok hosuma gitti. Meyve agaclarina cikan merdivenleri renklendirdi.
ciceksever70
14-06-2009, 21:46
Limon cekirdeginden cimlendirdigim minik fidanim yavas da olsa büyüyor. Henüz cicegi olmadigi icin sardunyalarla süsledim. Kisin bozulmasin diye eve alacagim belki böylece sardunyalari da yasatabilirim.
ciceksever70
14-06-2009, 21:49
Öndeki küpelim gözüme biraz keyifsiz göründü ama küpeli uzmanlarimiz daha iyi bilirler.
ciceksever70
14-06-2009, 21:53
Yabangülüm ugradigi tüm bit pire saldirilarina karsin güzelligini sergilemeye devam ediyor. Arada bir de vazolarimizi süsleyip masamizi senlendiriyor.
Adalet Yağcı
14-06-2009, 22:15
Sevgili Çiçeksever70, bahçenizin güzelliği karşısında mest oldum.
Bir yıdır hayalini kurduğum ödüllü gülleriniz fevkalade güzel, tam 21 çeşit gül siparişi vermiştim ama ne yazık ki olmadı olamadı :(
Bahçeniz Karadeniz bölgesi gibi görünüyor, bol nem, bol ışık, çok yüksek olmayan güneş ısısı bahçenizi muhteşem yapmış.
Lupinleriniz, rhodenderonlarınız, ismini bilmediğinizi söylediğiniz bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=84904&d=1244464955)çiçeğiniz her şey ama her şey harika.
Bahçenizde sevdiklerinizle birlikte güle güle oturun, sık sık da fotoğraf çekip yükleyin ki, bizler de bu güzellikleri görelim.
berduray
14-06-2009, 22:21
Burada her yer mevsim itibariyle sararınca, bu yemyeşil, bakımlı bahçe bana cennet geldi.
Emeklerinize sağlık, ailenizle mutlu, huzurlu günler dileğiyle...
ciceksever70
14-06-2009, 22:41
Herkese cok tesekkür ederim o kadar mutlu oluyorum ki insanlar bahcemi ziyaret edip güzel dileklerde bulununca...
Adalet hanim haklisiniz burasi tam Karadeniz iklimine sahip. Bol yagmur ve iliman bir iklim sanirim ülkeyi cok verimli yapiyor. Her yer yemyesil. David Austin güllerinin siparisi konusunda basarisiz olmaniza üzüldüm. Türkiye`ye göndermiyorlar mi? Bakimi oldukca zahmetli insan baska bir ülkeden getirtip dünya para ödeyince daha da titizleniyor tabii. Inanin bahcemde zaten var olan ve yabani diye ilaclama dahi yapmadigim güllerime hic bir zararli ugramiyor, mutlu mesut yasiyorlar. Cins güllere ise ne kadar hastalik ve zararli varsa geliyor. Haftada iki kez arapsabunlu zeytinyagli karisimi uyguluyoruz, yapraklarina da cok iyi geliyor. Ancak yogun bir yaprak biti saldirisi olursa hemen önünü kesmek icin ilaca basvuruyoruz ancak aldigimiz ilac da dogal. Bitlerden cok cektik bu ay da tirtillar harekete gecti. Bahcede beni en cok ugrastiran cicek güllerim diyebilirim.
ciceksever70
15-06-2009, 06:06
Herkese günaydin arkadaslar. Gönül bagi kahvehanesi basligi kaldirildi ya da degisti mi, bir türlü bulamiyorum. Ben de size buradan günaydin demek istedim. Bu sabah beste uyandim, baktim tüm ev halki uykuda hemen bahceye... Bu yil aksamlari sulama yapmamaya karar verdik kabuksuz salyangozlara karsi bir ölcüde faydasini da gördük. Saksi ciceklerimi suladim, hayvan gübresi sulandirim sebzelerimi suladim. Biraz bahcemde gezindim. Güne baslamanin daha iyi bir seklini düsünemiyorum. Filtre kahvemi de hazirladim, buyrun kahveye...
Vildan Sönmez
15-06-2009, 12:12
Yine şöyle bir gezdim bahçenizde. 65 nolu mesajda solda beyaz çiçeğiniz ne kadar güzelmiş.Yıldıza da benziyor ,cam güzeline de..
Arzu Kasapoğlu
15-06-2009, 12:57
Sevgili çiçeksever70, yaşadığınız yer çok güzel, bahçeniz ve çiçekleriniz de öyle. Küpeler direk güneş ışığı aldığı için yaprakları burumuş olabilir. Eğer bu durum gece düzeliyorsa küpeniz sağlıklı demektir ama yerini değişseniz daha iyi olur.
ciceksever70
15-06-2009, 15:12
Yine şöyle bir gezdim bahçenizde. 65 nolu mesajda solda beyaz çiçeğiniz ne kadar güzelmiş.Yıldıza da benziyor ,cam güzeline de..
Hosgeldiniz Vildan hanim, tabii dilediginiz gibi gezin. Buralarda kimse kimsenin bahcesine ugramaz Türkiyedeki gibi komsuluk iliskileri yok. Beyaz cicek begonya. Yumrulu mu degil mi bilemiyorum hazir aldigim icin.
ciceksever70
15-06-2009, 15:15
Sevgili çiçeksever70, yaşadığınız yer çok güzel, bahçeniz ve çiçekleriniz de öyle. Küpeler direk güneş ışığı aldığı için yaprakları burumuş olabilir. Eğer bu durum gece düzeliyorsa küpeniz sağlıklı demektir ama yerini değişseniz daha iyi olur.
Tesekkür ederim Arzu hanim yakin takibe alacagim. Aslinda her yil ayni yerde yetistiriyorum. Asmanin altinda kaldigi icin orayi seviyorlar, sadece sabah günesi aliyor orasi resimde cok aydinlik cikmis. Ama yine de dikkate alacagim. Sevgiler.
ciceksever70
17-06-2009, 22:33
Diger güller mevsimi gecince ciceklerini dökerken Mayis sonu acan bu iki yaban gülüm Aralik basina kadar bahcemi senlendiriyor.
ciceksever70
17-06-2009, 22:37
Ranunculuslarim minicik boylarina bakmadan bir kac cicek tomurcugu vermis bile. Nisan sonunda ekmistim cok cabuk cimlendi. Cicekleri resimdekiler kadar güzelse seneye daha fazla yumru ekmeyi düsünüyorum. Cicegin etrafindaki talas kabuksuz salyangozlar icin. Nedense odun talasini gecemiyorlar. Bu arada tuzlu su da ise yariyor ancak topraga gelmemesi sartiyla. Duvar diplerinde gördüklerime bu yöntemi uygulamaya basladim. Salyangoz ilaclarinin görünümü cok cirkin oluyor, dogal yöntemler ise yararsa artik kullanmayi düsünmüyorum.
ciceksever70
17-06-2009, 22:39
Esim tüm güllerin aralarina birer tane daha ekelim diyor ama bana sanki biraz fazla olacakmis gibi geliyor. Acaba cicekler büyüyünce yan yana olmalari nasil olur? Ne dersiniz? Fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar.
ciceksever70
18-06-2009, 07:05
Gecen yil pembe acan ortancalarimiza bu yil mavilestirici gübre verdik. Bazilari koyu mavi bazilari mor oldu. Ama bahcede mavili renkleri cok sevdigim icin hepsi de cok hosuma gitti. Beyazlari oldugu gibi biraktik.
Sevgili ÇİÇEKSEVER70 bahçeniz birharika gerçekten gülegüle büyütün.Sitede enbüyük mutluluğum arkadaşların bahçelerini gezmek.Sanki hepsi benim bahçemmiş gibi dolaşıyorum.İnşallah birgün benimde sizlerinki gibi (yarısına razıyım)bir bahçem olur.Hepsi çoook güzelde helhele o ortancalar.ORTANCLARI görünce içim gidiyor.Bu günlerde baktığım heryerde ortanca görüyorum.Bana nisbet olsun diyemi ne televizyon dizilerinde bile heryerde varlar.
Arzu Kırlangıç
24-06-2009, 12:24
Sevgili Çiçeksever ; Kendimi Alice Harikalar Diyarındaymış gibi hissettim. Ne kadar güzel bir bahçe ..( ceylanlı bahçe) Özellikle gülleriniz ve orman gülleriniz harika. Ellerinize sağlık. Ailenizle beraber sağlıklı mutlu günler geçirmenizi dilerim;)
"Sizin marti da bizim hirsiz geyik gibi desenize Bennur hanim. Ben de meyve bahcesiyle sinirlamaya calisiyorum, hic olmasa oradaki otlarla meyvelerle karnini doyursun diye ama o israrla benim güllerime, fasülyelerime ve asmalarima dadaniyor. Bizim bahceye iyice yerlesti. Bir de yavrusu var ama onu daha göremedim sadece sesini duyuyorum. Sevgiler..."
Ben de geyik olsam yavrumu da alır, bu bahçeden çıkmazdım:)) Çok ama çok, çok güzel. Emeğinize sağlık, elinize sağlık. Keyifle, sağlıkla yaşayın. Seyrettiğim her kare harikaydı. Güllere bayıldım, hangisine bayılmadım ki? Maaşallah
ciceksever70
24-06-2009, 14:27
Herkese cok tesekkür ederim. Insan icinde olunca kaniksiyor, baskalarindan güzel sözler duyunca dönüp tekrar bakma geregi duyuyorsunuz sahip oldugunuz güzellige. En güzel seylerden biri bence kücük ya da büyük bir doga parcasina sahip olmak. Burada günlerdir durmadan yagmur yagiyor, bahceye cikamiyoruz. Her sey boy atmistir yine yagmurdan.
Sevgili ciceksever70,
Bahçenizde adeta adım adım dolaştım. Güllerinizi kokladım, balkonunuzdaki petunyaları okşadım.
Arka bahçenizdeki görüntü muhteşem. Yamacın en üstüne çıktım, boylu boyunca uzandım ve yuvarlanarak aşağıya kadar kaydım. Bu bana çocukluğumu hatırlattı.
Her şey çok ama çok güzel. Çisil çisil yağan yağmur da ne dinlendirici.
Yağmurluğumu giydim, kapişonumu başıma geçirdim.
Hem yürüdüm hem de cebimdeki sıcacık sarı leblebileri atıştırdım.
Güllerin maşallah çok sağlıklı, bu kadar yağışta bile külleme olmamışlar. Belli ki çok iyi bakmışsın.
İspiryan hayırlı olsun. Ben senin yerinde olsam hiç budamam. Kendi kendine o kadar güzel çalı formu veriyor ki inanamazsın. Gelin gibi oluyor.
Güllerinin aralarına birer gül daha ekersen sık olmaz mı? Büyüdükçe yayılacaklarını da düşün.
Yine de ekmek istersen, iki gülün tam ortasına ama arka sıraya ek, sacayağı gibi üçle.
Benim bahçemde 164 kök gül oldu. Yine de ya alıyorum ya da yaptığım çelikleri bir iki sene sonra toprağa ekmem gerektiğinde ikinci sıra olarak ekiyorum.
Sevgili arkadaşım, herşey yerli yerinde ve çok güzel. Seninle tanışmadık ama bahçende dolaştıkça ve kendini tanıtım yazını okuyunca, o kadar yakın hissettim ki, artık çok iyi tanıdım. Neyi seviyor ve hoşlanıyorsun, biliyorum artık.
Yine de tanışmayı çok isterim.
Herşey gönlünce, bulduğun huzur daim olsun. Mutluluklar dilerim.
ciceksever70
25-06-2009, 22:06
Sevgili ciceksever70,
Bahçenizde adeta adım adım dolaştım. Güllerinizi kokladım, balkonunuzdaki petunyaları okşadım.
Arka bahçenizdeki görüntü muhteşem. Yamacın en üstüne çıktım, boylu boyunca uzandım ve yuvarlanarak aşağıya kadar kaydım. Bu bana çocukluğumu hatırlattı.
Her şey çok ama çok güzel. Çisil çisil yağan yağmur da ne dinlendirici.
Yağmurluğumu giydim, kapişonumu başıma geçirdim.
Hem yürüdüm hem de cebimdeki sıcacık sarı leblebileri atıştırdım.
Güllerin maşallah çok sağlıklı, bu kadar yağışta bile külleme olmamışlar. Belli ki çok iyi bakmışsın.
İspiryan hayırlı olsun. Ben senin yerinde olsam hiç budamam. Kendi kendine o kadar güzel çalı formu veriyor ki inanamazsın. Gelin gibi oluyor.
Güllerinin aralarına birer gül daha ekersen sık olmaz mı? Büyüdükçe yayılacaklarını da düşün.
Yine de ekmek istersen, iki gülün tam ortasına ama arka sıraya ek, sacayağı gibi üçle.
Benim bahçemde 164 kök gül oldu. Yine de ya alıyorum ya da yaptığım çelikleri bir iki sene sonra toprağa ekmem gerektiğinde ikinci sıra olarak ekiyorum.
Sevgili arkadaşım, herşey yerli yerinde ve çok güzel. Seninle tanışmadık ama bahçende dolaştıkça ve kendini tanıtım yazını okuyunca, o kadar yakın hissettim ki, artık çok iyi tanıdım. Neyi seviyor ve hoşlanıyorsun, biliyorum artık.
Yine de tanışmayı çok isterim.
Herşey gönlünce, bulduğun huzur daim olsun. Mutluluklar dilerim.
Sevgili Güler abla, ne güzel bir mesaj... Bahcemi ziyaret etmen, degerli fikirlerini yazman beni cok mutlu etti. Seninle dertlestikten sonra bazi zincirleri kirdim farkina varmissindir. Güllerimi begenmene cok sevindim. Gercekten esim de ben de cok özenerek bakiyoruz, kuru havalarda haftada iki kez arapsabunlu zeytinyagli su püskürtüyoruz. Yaprak bitleri ya da zararlilar biraz fazla gibi gelince yine dogal olan bir ilaci kullaniyoruz. Bunun disinda cok sevmek, ciceklerini oksamak konusmaktan, yeni cicekler actikca sevinmekten baska bir sey yapmiyoruz. Sanirim onlar da bunu hissediyorlar. Henüz cok sükür külleme olmadilar umarim olmazlar cünkü araliksiz yagmur yagiyor bu günlerde. Ispiryayi ne yazik ki biraz budamak zorunda kaldim cünkü pirelendi. Asiri yaprak biti olan dallarini kestim. Ilacladim, umarim tekrarlamaz cünkü o kadar cok sahip olmak istedim ki kaybedersem üzülürüm. Güzel dileklerin icin cok tesekkür ederim. Sevgiyle kal.
ciceksever70
25-06-2009, 22:08
Bu arada güller konusunda haklisin, ben de o sekilde ekmeyi düsündüm ama henüz istedigimiz renkleri bulamadik. Ben de biraz yavaslamayi teklif ettim cünkü genelde sonbahara dogru tüm bitkiler boy atmis bahce o yilki genel görünümünü tam almis oluyor. Biraz bekleyip görelim diyorum.
fikreteren
26-06-2009, 00:03
Çok çok güzel . Bize diyecek bir şey kalmamış ki ?
ciceksever70
04-07-2009, 21:34
Bu günlerde sitedeki bahceleri dolasmaktan kendi bahceme resim yükleyemedim. Herkesin bahcesi o kadar keyifli ki sanirim bahcelerin en canli dönemini yasiyoruz. Bizde genelde ciceklenme gec basliyor ama neredeyse Kasim basina kadar bahcelere yesil kaliyor. Latinlerim bu aralar keyifli keyifli cicek aciyorlar. Beni üzmeden cimlenen nadir tohumlardan.
ciceksever70
04-07-2009, 21:35
Suzannalarim duvar boyunca uzadilar. Yari gölgede olanlar daha keyifli.
ciceksever70
04-07-2009, 21:38
Begonyalarim da cok keyifli bu aralar... Burda sadece yaz boyunca dayanmalari cok üzücü.
ciceksever70
04-07-2009, 21:40
Ranunculuslarim ciceklendi...
ciceksever70
04-07-2009, 21:43
Ortancalar...
ciceksever70
04-07-2009, 21:47
Bahcede beni en cok ugrastiran bölümlerden biri... Sanirim artik kalici seklini belirledim simdi bitkilerin büyümesini beklemekten baska yapacak bir sey kalmadi. Bu arada komsunun bahcesinden bizim bahceye dogru kök salan güzelim Deutziayi iki yildir yabani ot diye söküp durdugum icin de kendime cok kizdim. Bu yil ciceklerini zamaninda farkettim de zavallicik kurtuldu.
ciceksever70
04-07-2009, 21:49
Lavantalarimin ilk yili olmasina ragmen bol bol ciceklendi.
ciceksever70
04-07-2009, 21:51
Bu yil siteden kardes bitkiler bölümünü örnek alip fasülyeleri, misirlari, kabaklari, bezelyeleri bir arada diktim. Mutlu mesut büyüyorlar.
muhacir07
04-07-2009, 22:54
Sayın ciceksever70;
yağmuru çok sevdiğim için olsa gerek,bahçeniz bana ferahlık verdi.Benim de ahir ömrümde bir doğa parçasına sahip olma lüksüm olursa(inşallah );önümde yol gösterecek ;emeğini,yaşanmışlığını hissettirecek o kadar çok örnek oluştu ki...
Sayenizde ümitlerim kabardı.
Ellerinize,yüreğinize sağlık...
ciceksever70
05-07-2009, 08:25
Cok tesekkür ederim, insallah siz de istediginiz bahceye kavusursunuz. Sevgiyle kalin.
Sevgili ciceksever70,
Begonyalarınızın ve Latininizin renkleri çok güzel. Ellerinize sağlık. Ortancalarınız da öyle, herşey çok canlı gözüküyor. Emek verdikten sonra ortaya çıkan güzelliğin seyrine doyum olmuyordur, bize de bunu fotoğraflarınızla yaşatıyorsunuz, teşekkürler. Güzel bahçenizde keyifli bir Pazar diliyorum.
Sevgili Çiçeksever70, bahçenizin yüzü gülüyor, elinize sağlık. Özellikle ortancalar çok keyifli.
ciceksever70
05-07-2009, 15:15
Sevgili Selenn, sevgili Kiraz cok tesekkür ederim. Bir de yagmur daha az yagsa günese ihtiyac duyan sebzelerim de keyiflenecek ama yine de sükretmek lazim tabii. Özellikle Avrupa`da bir cok sehir yagmurdan zarar görmüsken...
Sevgili Çiçeksever70, bahçeniz yeşilin en güzel tonları ile dolu, çiçekler renkleri ile bu görüntüye canlılık katmış, az güneş ve bol yağışın da bu güzelliği var. Yeşile doyum olmuyor. Ortancalar coşmuş, suzanlar çok şeker görünüyor, hepsi çok güzeller, maaşallah demek lazım dimi:)) elinize, emeğinize sağlık, huzur ve mutlulukla yaşayın. Sevgiyle kalın
Sevgili arkadaşım, herşey o kadar taze, diri ve güzel görünüyor ki, ellerine sağlık.
Doya doya huzurla tadını çıkarmaya bak.
ciceksever70
24-07-2009, 22:45
Bahcemden bir kac resim...
ciceksever70
24-07-2009, 22:49
Yeni ektigim hatmi kücücük boyuna bakmadan sürekli cicek aciyor. Tanistigim her cicege hemen asik oldugum icin her renginden edinme huyum var ne yazik ki...
ciceksever70
24-07-2009, 22:52
Son acan ranunculus... Ektigim 10 yumrudan ücü ciceklendi ancak hepsi tuttu. Gerci kendi bölümünde de sordum ama yanit alamadim. Artik cicekleri bitti ve yapraklari da döküldü dibinden budamali miyim yoksa tohum döksün diye beklemelimiyim karar veremedim. Tohum almak mümkünse baska yerlerde de cogaltabilirim.
ciceksever70
24-07-2009, 22:55
Sevgili Limonun tavsiyesine uyup gölgeye almasaydim cam güzellerim belki de bu durumda olmayacakti. Bu arada budanmaktan cok hoslandiklarini da farkettim kesip kesip baska saksilara daldiriyorum. Simdilik keyifli görünüyorlar.
ciceksever70
24-07-2009, 22:57
Komsumun hediyesi sanirim sukulent. Saksinin icine öylesine koydum topraga ekmedim bile tutmakla kalmadi simdi cicek acmak üzere...
ciceksever70
24-07-2009, 23:00
Sabah sefasindan sarkit olmaz demeyin iste kaniti. Bu yil tüm ampellere diktim. Beni üzmeyen tohumlardan biri...
Çook güzeller, cam güzelleri güneş sevmiyorlar, ben tersata her gün ikikere yer değiştiriyorum, sıcak havadan da pek hoşlanmıyorlar. Suzannalarla, gündüz sefaları çok iyi anlaşmış görünüyorlar:) Elinize sağlık.
ciceksever70
24-07-2009, 23:03
Emektar phloxlarim cicekte... Bu yil ektiklerim acacak mi merak ediyorum.
ciceksever70
24-07-2009, 23:07
Clematislerin gece sefasi... Küpelerimin icine kiskacli canavarlardan biri girmis yakalayip yokedince kendine geldi. Her biri degisik renk diye aldigim Clematislerin hepsi simdiye kadar ayni renk acti. Bu tür cicekleri bundan sonra cicek rengini görmeden almayacagim.
Adalet Yağcı
24-07-2009, 23:08
Sevgil Çiçeksever70, yeni güzelliklerle buluşturmuşsunuz bizleri, kara gözlü suzanınız benimki (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=90723&d=1246731431)nden bir ton koyu gibi görünüyor.
Hatmi çok güzel açmış, dibine talaş mı koydunuz, sanırım toprağı serin tutsun diye.
Ranunculuslar, bildiğim kadarı ile sarmısak şeklindeki yumrularından çoğalıyorlar, ben tohumunu görmedim hiç.
Her şey çok güzel ellerinize sağlık.
ciceksever70
24-07-2009, 23:09
Saksilara ektigim tohumlarin bir tanesini bile tutturamazken sen git tasin icinde kök sal... Kimbilir o tohum oraya nasil uctu. Rengin güzelligine bakar misiniz?
ciceksever70
24-07-2009, 23:14
Sevgil Çiçeksever70, yeni güzelliklerle buluşturmuşsunuz bizleri, kara gözlü suzanınız benimki (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=90723&d=1246731431)nden bir ton koyu gibi görünüyor.
Hatmi çok güzel açmış, dibine talaş mı koydunuz, sanırım toprağı serin tutsun diye.
Ranunculuslar, bildiğim kadarı ile sarmısak şeklindeki yumrularından çoğalıyorlar, ben tohumunu görmedim hiç.
Sevgili Bennur, Adalet hanim tesekkür ederim güzel sözleriniz icin. Bu arada Güler abla da bahceme ugramis mesaji kacirmisim. Ben de her gün sizlerin bahcelerinizi balkonlarinizi severek ziyaret ediyorum ama her zaman ayni seyleri yazmis olmayayim diye mesaj göndermiyorum. Favorilerimdensiniz... Adalet hanimcigim ben Suzannayi sari diye aldim cok tatli bir turuncu renkte acti cok da hosuma gitti dogrusu. Ciceklerin ve sebze bahcemin dibine ve etrafina talas koymamin nedeni kabuksuz salyangozlari uzak tutmasi. Bu yil yagan yagmurlardan bahce salyangoz kaynarken bol bol talas koydugum yerlere dokunmadilar bile. Yaklasma cesaretini gösterenleri de talas sinirinda ölü buldum. Cok faydasini gördüm.
Sevgiyle kalin.
Hepsi birbirinden keyifli görünüyorlar, Çiçeksever, ellerinze sağlık.
Clematisin en sevdiğim rengi sendeki. Ama dediğin gibi, tek renk insanı kesmiyor, her rengi olsun istiyoruz.
Suzan çiçeklerin çok güzel olmuş, bu sene bir çoğumuz bu rengi çimlendiremedik.
ciceksever70
25-07-2009, 19:21
Tesekkür ederim sevgili Limon evet haklisiniz tek renk yetmiyor, sevdigimiz bir cicek olunca illa ki her rengi olacak. Keske size gönderebilsem ama celik postayla Avusturyadan gelene kadar mahvolur tohumunu almayi da ben beceremiyorum. Kimbilir bakarsiniz Istanbul´a tatile gelirsem günün birinde size bir kac celik getiririm.
Sevgili Kiraz tesekkürler ben de suzannayi tohumdan tutturamadim sonra da sinirlenip saksida aldim. Simdi benim tohumlar da cimlendi ama ciceklenene kadar sezon biter zamani gecer iyi ki de almisim hazirini.
ciceksever70
28-07-2009, 10:21
Iki yil önce tohumunu ektigim ve unuttugum margaritim. Ilk kez cicek aciyor.
ciceksever70
28-07-2009, 10:24
Hatmi agacimin ciceklerini o kadar cok seviyorum ki resmini cekmeden duramiyorum. Son firtinada üst dallari kirilinca toplayip vazoya koydum bir kismini da celik yaptim.
ciceksever70
28-07-2009, 10:27
Physalis alkekengi... Bahcenin bir iki yerine ve büyük saksilara diktim. Ektigim tohumlarin hemen hepsi cimlendi ama cok uzun sürdü. Bakalim kisi gecirebilecekler mi?
ciceksever70
28-07-2009, 10:28
Manolyam yeniden ciceklenme hazirliginda...
Sevgili Çiçeksever,
Hatmi ağacınız coşmuş, maşallah.
ciceksever70
28-07-2009, 13:40
Tesekkür ederim sevgili DefneD, hatmi buranin topraginda cok kolay yetisiyor. Hemen her bahcede bir kac rengini görmek mümkün. Gecen sonbahar aldigim celikler de tutmus görünüyor ama henüz bahceye ekmeye cesaret edemedim. Sevgiler...
ciceksever70
28-07-2009, 20:57
Bordo diye aldigim gala sari cikti. Böyle olunca da sinirleniyorum ama yapacak bir sey yok yine de cicegi güzel....
ciceksever70
28-07-2009, 21:02
Limon hanimcigim bu resimler size, kivrilan yolu cok sevmistiniz ya... Bugün yagmurda cektim. Sevgiler...
ciceksever70
28-07-2009, 21:09
Komsumuzun bahcesinden... Bu agac adamlari cok begeniyorum uzun yillardir bahcesindeymis. Zaman buldukca sizlerle burada gördügüm güzel bahceleri de paylasacagim.
ciceksever70
28-07-2009, 21:10
Sabahlari uyandigimda daglardan inip gelen suyun sesini dinlemek cok huzur verici. Son zamanlarda yagan yagmurlar ve firtinalardan toprak doldu ama normal zamanlarda piril piril akiyor.
Sevgili Çiçek Sever; bu resimlere diyecek söz bulamıyorum. Her biri muhteşem. Kartpostal gibi. Bu manzara gerçek mi? Tek kelimeyle olağan üstü bir güzellik ve muhteşem bir uyum. Hiç bir peyzajcının bu güzelliği yaratabileceğini sanmıyorum. O ortancalardaki güzellik. Her resmi tek tek izniniz olursa bilgisayarıma masaüstü olarak kaydedeceğim. Sizden sıksık bu güzel resimlerin devamını bekliyoruz.
Yağmur nasıl fark yaratıyor. Çiçekler, ağaçlar pırıl pırıl ve çok canlı.
Komşunuzun ağaç adamları çok ilginçmiş. Gerçi çok kötü bakıyorlar :) Gnome'lar ise (Türkçesi ne bunların, bahçe cini mi?) çok sevimli.
ciceksever70
28-07-2009, 21:30
Tesekkür ederim sevgili Almira, sevgili Defne D. Tabii resimleri kaydedebilirsiniz bir sakincasi yok. Yagmurdan bu yil bikmis olsak da dogayi güzellestirdigi konusunda haklisiniz. Daha sicak gecen gecen yaza göre sebze bahcemiz bile daha fazla ürün verdi ben hepsi bozulacak diye korkarken. Henüz bahceyi hic sulamadim doga bu isi hallediyor. Sadece yagmur suyu almayan bir kac saksiyi suluyorum o kadar. Cüceler cok sevimli evet burda neredeyse geleneksel bahce süsleri cüceler, pamuk prenses ve olmazsa olmaz bal kabaklariyla korkuluklar.
İnanılmaz bir güzellik ve doğanın içinde yaşıyorsunuz. Buradaki çoğu insanın hayali. Yaşanıcak yer. Çiçekleriniz de çok güzeller. Avatarınıza yakışır bir bahçeniz var. Tebrikler.
Kıvrılan yol, yağmur, ağaçlar hepsi harika. Çok güzel fotoğraflamışsınız yolu. Ağaçların yeşillikleri içinde kuş seslerini duyar gibi oldum. Mis gibi bir hava ve yemyeşil bir ortamda sağlıklı, mutlu, keyifli bir yaşam diliyorum size.
Cumhur Tonba
29-07-2009, 00:29
Ben de selenn'e katılıyorum. O fotoğrafları gördükce kuş seslerinin yanında esen rüzgarın serinliği, çam ağaçlarının kokusunu, bol oksijenli havayı içime çekmiş gibi oluyorum.
ciceksever70
29-07-2009, 07:49
Güzel mesajlariniz icin cok tesekkür ederim. Gercekten de bu kadar doga icinde olmak cok huzurlu. Üstelik de hem doganin icinde hem sehrin icinde oldugunuzu düsünürseniz. Sehir merkezine gidip (ki her yerlesim yerinden 5-10 dakikalik mesafe) islerinizi hallettikten sonra bu sakinlige geri dönmek mükemmel. Burada sevdigim baska bir sey de evlerin ve sehir merkezinin birbirinden ayrilmis olmasi. Evlerin icinde ne bir bakkal, ne bir market ne de baska bir isyeri görmeniz mümkün degil. Tabii sehir merkezindeki apartman daireleri saymazsak ama genelde insanlarin geleneksel yasayis tarzi müstakil evler. Eyaletlere ayrilmis Avusturya´da bir kac büyük sehir disinda hayat hep böyle. Istanbul benim icin hala dünyanin en güzel sehri olsa da bu dogalliktan kopmam da cok zor. Tatile geldigimde hayallerimde yasattigim cocuklugumu yasadigim Istanbul`u bulamiyorum ne yazik ki. Eskisi gibi kalan bir kac semt disinda her sey cok farkli. Oysa buralarda insanlar gelenekseli, huzurlarini korumak adina tek yürekle hareket ediyorlar. Yasadigimiz semte acilmak istenen bir markete karsi imza toplayip engellenmesine bizzat sahit oldum. Market acilirsa cok fazla araba gelir asiri yogunluk ev sahiplerinin huzurunu bozar diye herkes karsi cikti. Keske biz de degerlerimize, hayat kalitemize bu kadar sahip cikabilsek.
Cennet...
Beğenimi anlatacak kelime bulamıyorum. Bizlerle böyle güzel fotoğrafları paylaştığın için ellerin dert görmesin :)
Koyu yeşil
29-07-2009, 16:45
Herşey çok güzel çiçeksever, gerçekten cennet gibi.
ciceksever70
03-08-2009, 21:37
Kompost yaptigim yere attigim bal kabagi cekirdekleri cimlendi de her tarafi kapladi.
ciceksever70
03-08-2009, 21:41
Gecen yil sivi gübre vererek kaybettigim anthurium icin cok üzülmüstüm. Bugün dayanamayip bir tane daha aldim.
Çiçeksever, çok yağmurdan sanıyorum, sizin oradaki yeşilin tonu çok farklı maşallah.
Kompost attığım yere ben de hep bir şeyler ekmek istedim ama çam ağacının gölgesinde. Gelecek bahara, gölge seven süs bitkilerinin tohumlarından ekebilirim. Veya Cam Güzelleri ne güzel olur. Birden ufkumu açtınız. :)
ciceksever70
03-08-2009, 21:54
Isin komik tarafi cekirdekleri özellikle atmamis olmam. Kisin ayikladiktan sonra kompost icin ayirdigim yemek cöpleriyle oraya atildilar. O yüzden bu hale gelmeleri benim icin de sürpriz oldu ama hos bir sürpriz...
Burasi gercekten cok huzurlu bir yer. Insan bazen kendini dünyadan soyutlanmis hissediyor. Neyse ki sehir merkezine on-onbes dakikalik mesafedeyiz.
İşte benim yaşamak istediğim yer:) Doğayla iç içe ve merkeze çok yakın:) Yaşadığınız doğa çok güzel. Hele bahçeniz.:) Rhododendronnunuz.. Clematisiniz, suzanlar, ronunculuslar, begonyalar, ortancalar ve güller. Hele o güzel güller.
Evet kesinlikle yaşadığınız yere gitmek lazım:)
Sevgili çiçeksever70 sevgiyle oluşturduğunuz doğa harikadı bu yerde bu güzel bahçede sevdiklerinizle sağlıkla, sevgiyle, huzurla yaşayın, sevgiler
bahtiyar02
10-08-2009, 18:21
Sevgili ciceksever70 bahçeniz-çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Eklediğiniz harika resimler içine çoğumuzun ruyalarında göremiyeceği güzelliklerde.Bu güzelliklerin içinde yaşayan birisinin ömrü uzar.Hayatı doya doya yaşar.. Tekrar tekrar çok teşekkür ederim.
saygılar
ciceksever70
10-08-2009, 20:59
Cok tesekkür ederim güzel sözleriniz icin. Vakit bulup biraz da cevre bahceleri resimleyebilsem sizlerle paylasacagim. Burada bahce hayatin olmazsa olmazi insanlar icin. Dogustan edinilmis kadar dogal bir sekilde toprakla ugrasiyorlar.
berduray
10-08-2009, 21:23
İşte benim yaşamak istediğim yer:) Doğayla iç içe ve merkeze çok yakın:) Yaşadığınız doğa çok güzel. Hele bahçeniz.:)
Evet kesinlikle yaşadığınız yere gitmek lazım
Sayın Sevim.K.'ya katılmamak mümkün mü?
Fotoğraflar harika, sıcacık, paylaşım için teşekkür ederiz.
Sizi uyarmam gereken nokta;
Physalis alkekengi'yi mutlaka koruma almalısınız.
Avusturya epey soğuk olmalı, bitki kışı çıkaramaz donar diye düşünüyorum.
Kökleri ve toprağıyla dikkatlice saksıya aktarıp, ev içine alabilirseniz , yaşatırsınız.
ciceksever70
11-08-2009, 21:02
Uyariniz icin tesekkür ederim, zaten tüm filizleri bahceye ekmedim daha saksilar icin de bir kac tane var. Ancak burada bir cok bahcede topraga ekili oldugunu ve her yil yeniden ayni yerde actigini gözlemledim o yüzden iki yöntemi de denemek istedim.
ciceksever70
12-08-2009, 23:02
Evdeki küveti cikarip dusa kabin yaptirinca bahceye gömecek ikinci bir küvet cikmis oldu. Ortada görünen bölüm ilkbaharda lale, nergis ve sümbül soganlarini diktigimiz eski küvet, en kenarda esimin ikiye bölüp yarisini topraga gömdügü bir teneke bidonun icine ekili phloc, lilium ve lupinler... En basa da lilium dikmeyi düsünüyorum. Köstebege karsi buldugumuz bu cözüm sayesinde bu yil cicek soganlarimiz da biz de rahat ettik. Fikir almak isteyen olur diye sizlerle paylasiyorum.
mormenekşe
12-08-2009, 23:45
Harikasınız siz,ne güzel fikir benim bahçede öyle bi problem görmedim daha,ama buraya taşınalı da 3 ay oldu neredeyse, zamanla böyle bir problem olursa kulaklarınızı çınlatarak uygularım bu fikri.Fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla yüksük çiçeğiniz var,bu sene aralıklarla iki üç defa denedim tohumdan çimlendirmeyi ama başaramadım,yılmadım muhakkak edinmek istiyorum nasipse,bakımını tohum ekim zamanını biliyormusunuz?Ben araştırarak ektim tohumları,talimatlara da uydum ama olmadı.Bahçenizde ve evinizde bol bereket,mutluluk ve sağlık dilerim.
ciceksever70
13-08-2009, 08:37
Tesekkür ederim sevgili Mor menekse. Yüksük cicegini ilk defa sizden duyuyorum simdi netten arastirip bildiklerimi sizinle paylasirim.
ciceksever70
13-08-2009, 08:39
Hemen baktim sevgili Mor menekse. Bendeki yüksük cicegi degil Lupin, aci bakla denilen cicek. Özel bir bakim uygulamiyorum ama bol bol budama gerektiriyor. Budadikca yeniden yaprak ve cicek veriyor. Sevgiyle kalin.
Sevgili Çiçeksever,
Sizin lupin çok ihtişamlı,burada ki doğal lupinlerin çiçek rengi mor ve daha ince.
Küvetleri tamamen toprak içine mi gömdünüz. Neden yaptınız acaba bunu.
ciceksever70
13-08-2009, 14:06
Sevgili Jineop daha da büyüktü ama ben icinden büyük bir kök ayirdim manolyanin üstüne düsüyor diye. Cok sevdigim bir cicek yaz kis yesil olmasi da benim icin arti bir puan.
Evet sevgili Isolet tamamen topraga gömdük ama tabii altini önceden deldik ve tas koyduk. Bunu yapmamizin nedeni iki yil önce bahcemizin o kismina köstebek dadandi ve tüm ektiklerimizi mahvetti. Müstemilatta eski bir küvet duruyordu düsündük tasindik acaba onu topraga gömsek nasil olur dedik ve yaptik. Ardindan büyük bir teneke varili ikiye bölüp gömdük simdi de bu küveti. Iki yildir bahcemizde köstebekten eser yok, komsu bahcede tümseklerini görmemize ragmen... Küvetlerin üst katina da iyi toprak döktügümüz icin fazla yabani ot da cikmiyor. Anlayacaginiz cok rahatiz.
Adalet Yağcı
14-08-2009, 11:46
Sevgili Çiçeksever70, hep böyle yemyeşil bahçem olsun istiyorum, ama bir türlü olamıyor nedense :(
Şu küvet fikrini çok beğendim, soğanlı bitkiler için mükemmel çözüm, kutlarım, soğanların kaybolma ihtimali de yok, bazan çok derinlere kaçıp kayboluyorlar biliyorsunuz.
Sevgili Adalet Hanım,
Özellikle canna gibi hızlı yayılanlara uygulamak lazım.İyi Fikir.
Bahçen gerçekten çok yeşil ,kıskanmamak elde değil. Daha güzel olur inşallah. Yakın da olsan gelir yürütürdük biraz birşeyler:)
ciceksever70
15-08-2009, 09:17
Sevgili Jineop keske burada olsan da o güzel fikirlerinden versen... Ne güzellikler ortaya cikardi bahcemde kimbilir... Kendime kislik ve her zaman yesil kalan bitkilerden liste cikariyorum sonbaharda ekmek icin ama henüz yerleri konusunda kararsizim. Sen olsan sip diye yapardin bitki tanzimini. Sevgiler...
Sevgili Çiçeksever,
İlk olarak hatmizin rengine bayıldım. Bahçenizde eksik ne var diye bakınıp,bakınıp durunca sadece teller gözüme çok çıplak görüntü. Passiflora ya ne dersiniz? Hem de depresyona girme riskiniz olmaz:) Sevgiyle kal.
ciceksever70
15-08-2009, 11:44
Cok tesekkür ederim sevgili Jineop, sanirim mavi hatmiden bahsediyorsun. Ben de onu cok ama cok seviyorum. Evi ilk aldigimiz yaz tamamen yabani otlarla ve sarmasiklarla cevrili oldugu icin ne oldugunu ancak ikinci yaz anlayabildik. Ilk yaz temizleyip budamamiza ragmen cicek vermedi. Teller benim de cok sinirimi bozuyor ama ne yazik ki komsumuza ait. Yapabilecegim bir sey olmadigi icin orayi ancak bitkilerle bir sinir yaparak kapatabilirim zaman icinde ama sarmasik sardiramam. Ya da ilerde orayi bir citle kapatabiliriz. Bahcemde eksik cok aslinda ama her sey bir arada olmuyor. Biraz da kendimi frenlemeye calisiyorum cünkü bazen ektigim seyleri sökmek zorunda da kaliyorum. Sevgiler...
ciceksever70
22-08-2009, 19:53
Mola kösemize firtinalarla evimizdeki derenin icine sürüklenen taslardan toplayip esimle dogal saksilik yaptik. Bakalim begenecek misiniz? Henüz tamamlanmadi eksikleri var icine bir kac da her dem yesil kisa dayanikli bitki ekmeyi düsünüyorum böylece ortanca, kasimpati, leylak yapraklarini dökünce biraz hareketli kalir. Taslarin önünde cranberryler ekili onlar gelisince taslardan sarkip güzel bir görüntü olur diye düsündüm. Degisik önerileri de memnuniyetle kabul ederim.
ciceksever70
22-08-2009, 19:56
Kirmizi diye aldigim ve sari renk acan zambagimim rengi koyulasmaya basladi. Ancak resimdeki gibi koyu bordo olmadi. Japon gülüm de acmak üzere.
Sevgili Çiçeksever,
Gene herşey yemyeşil ve harika görünüyor. En çok hoşuma gidense, fotoğraflara şımarık bir çocuk gibi ısrarla giren küpe çiçeği oldu. Çok güzel:)
Bahçeniz çok güzel görünüyor sevgili çiçeksever ...Emeğinize sağlık...Ben böyle yoğun ve biraz dağınık bahçeleri çok seviyorum.Henüz benimki bu havaya girmedi.
ciceksever70
22-08-2009, 21:34
Tesekkür ederim sevgili Defne hanim, sevgili Imgelem. Evet bahcemdeki daginiklik konusunda haklisiniz. Bu benim aklima taktigim tüm bitkilere sahip olma istegimden kaynaklaniyor. Koca bahcede yer darligi yasiyorum deli kizin ceyizi gibi oldu bahcem.
ciceksever70
23-08-2009, 11:27
Nihayet Japon gülümüz acti. Sabahtan beri esim de ben de bahceye inip inip bakiyoruz hayranlikla... Bu güzellikleri yasamak bile bahceye verdigimiz emekleri karsilamaya yetiyor...
Ellerine sağlık sevgili ciceksever70, rengi de ne güzelmiş.
ciceksever70
24-08-2009, 08:38
Bahceme hosgeldin Güler abla. Bu yil istediklerimin büyük bir kismini basardim diyebilirim. Amacim yilin her mevsimine göre cicek ve bitkiler olmasi bahcemde... Ilkbahar ve yaz cicekli gecti simdi sirada bir kac tane daha her dem yesil bitkilerle kisin acan bir kac cicek. Ne yapayim benim de cocuklarimdan sonra tüm yasamimin gectigi yer bahcem. Her zaman güzel olsun istiyorum.
ciceksever70
28-08-2009, 20:34
Bugün bir kac tane erika aldim ama saksilarindan cikarmadan denemek icin resimledim. Benim gözüme güzel göründü, siz ne dersiniz?
ciceksever70
28-08-2009, 20:36
Celikten köklendirdigim cam güzelleri... Bahcenin en isiksiz yerindeler. Sadece artan cay ve kahve sulariyla suladim.
Sevgili ciceksever70, kayaların arasında erikalar çok güzel durmuş, ellerine sağlık.
Mutlaka biliyorsundur, erikalar güneş sever.
Benim bahçemde de aynı renkten var, daha sonra yanına bir de beyaz ektim, ikisi de birbirine karıştı.
Buraya B.Hause'a geliyor. Ama onları hiç görmek istemiyorum, moralim bozuluyor.
Güzelim bitkilerin üzerine öyle çirkin renkte boyalar püskürtüyorlar ki şaşarsın. Fıstık yeşilinden tutun da turuncu mu istersin mavi mi? Rengarenk.
Tabii bu durumda bitki de kısa zamanda ölüyor.
Kışın açan çok güzel çalı türü hem de nefis kokulu bitkiler var. Onları denemek istemez misin?
ciceksever70
28-08-2009, 23:20
Güler abla denemek istemez miyim hic? Bildigin varsa cok sevinirim. Ben de zaten kis bitkilerinin arayisi icindeyim ne zamandir kendime bir dosya hazirliyorum.
Erikalari ekmeyi düsündügüm kisim günün büyük bir kismi günesli oluyor. Bir tanesi beyaz ama resimde net görünmüyor sanirim. Burada hic boyalisini görmedim. Pembe, koyu pembe ve beyazlari var. Gecen sene ektiklerim öldü ne yazik ki insallah bunlari yasatabilirim. Önerilerini bekliyorum ablacigim. Sevgiyle kal.
ciceksever70
02-09-2009, 20:07
Gecen gün esimle cicek serasini gezerken hanimeli gördük. Cocuklar gibi sevindik cünkü ne zamandir ariyorduk. Görevliler kisa dayanikli oldugunu söyleyince hemen üc tane aldik. Aralarina saksida keyifli olmayan clematisimi de diktim. Mis gibi kokuyorlar.
ciceksever70
02-09-2009, 20:09
Nisanda tohumlarini ektigim suzannalar ancak bu kadar büyüdüler. Üzerlerinde tomurcuklar var ama cicek acarlar mi bilmem.
ciceksever70
02-09-2009, 20:11
Dogal saksiligimin son hali. Koca bahceyi bir saatte biciyorum bu kadarcik yer günlerimi aldi.
ciceksever70
02-09-2009, 20:14
Asmalarimiz bu yil ilk kez üzüm verdi. Iki beyaz iki kirmizi üzümlü asmam var. Oglum tadina ilk bakan kisi oldu...
ciceksever70
02-09-2009, 20:16
Elmalarin ilk müsterisi de belli tabii ki...
ciceksever70
02-09-2009, 20:18
Tohumdan yetisen passiflora careulis. Kisi cikarirsa cok sevinecegim.
ciceksever70
02-09-2009, 20:20
Phlox kösemin yeni güzeli. O kadar tatli bir kokulari var ki önümüzdeki yillarda bahcemdeki phloxlari cogaltmayi düsünüyorum.
ciceksever70
02-09-2009, 20:21
Mor phlox ve ziyaretcisi...
bahtiyar02
02-09-2009, 20:25
sevgili ciceksever70 dostum.... Ellerine, emeğine ve yüreğine sağlık çok güzel olmuş. Özellikle Dogal saksınız.
minik yiğenimi Allah size bağışlasın.. saygılar
Merhaba Çiçeksever,
Her şey gene çok güzel görünüyor. Özellikle de oğlunuz:)
Phlox saksıda yetişir mi acaba? Bugün markette tohumuna elim gitti gitti geldi ama emin olamadığım için almadım.
Hercaileriniz ne oldu, bahçeye geçirdiniz mi? Benim tohumları ekeli 20 günü geçti, tık yok henüz. Normal mi sizce?
ciceksever70
02-09-2009, 20:31
Cok tesekkür ederim Bahtiyar bey. Daha cok eksigim var ama her gün yeni bir sey ögreniyorum, ögreniyoruz. Neyse ki esim de bahceye cok düskün. Umarim ilerde sizin kadar saglikli sebzeler üretebilir, sevgili Limon hanim gibi güzel resim cekmeyi ögrenebilirim. Gösterdiginiz her cabaya doganin kat kat karsilik vermesini görmek cok güzel bir duygu.
Merhaba Çiçeksever70,
Bir kaç gün önce burada (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=490702&postcount=190) hercai menekşelerinizi sormuş ve sıkıntımı dile getirmiştim. Sanırım görmediniz.
Şu sıralar sizden başka bildiğim hercai yetiştiren olmadığı için, fikriniz benim için önemli.
Sevgiler:)
ciceksever70
07-09-2009, 22:47
Defne hanim özür diliyorum mesajiniz gözümden kacmis bir kac gündür bahceme ugramiyordum arkadaslarin bahcelerini gezmekten... Güzel sözleriniz icin cok tesekkür ederim. Phlox saksida yetisiyor, benim büyük mor phlox`um önce saksidaydi sonradan bahceye aldim kendime phlox kösesi yapmaya karar verince. Ancak tabii ki büyükce bir saksi secmenizde fayda var cünkü hem kökü uzuyor hem de yavruluyor. Cok rahat yetisen bir bitki. Siz bir baslayin sorularinizi yanitlarim seve seve...
Hercailere gelince... Bu konuda biraz dertliyim cünkü cok cabuk cimlenmelerine ragmen gelismeleri durdu. Bahceye almaya henüz cesaret edemedim. Biraz daha büyümelerini bekliyorum ama havalar cok sogursa saksilara sasirtacagim. Gelismeleri paylasiriz. Sevgiyle kalin...
Benim hercailer hala çimlenmedi. Hava biraz daha serinlesin, tekrar tohum ekmeyi deneyeyim bari.
Gördüğüm Phlox tohumları bayat olabilirmiş. Yeni tohumları beklemeye karar verdim.
Görüşmek üzere, sevgiler:)
ciceksever70
07-09-2009, 23:25
Defne hanim phlox tohumu alirken dikkatli davranin derim cünkü ben ilkbaharda acan bir cesidinin tohumlarini cimlendirmeyi basaramamistim. Benim bahceye ektiklerim yumrulu olanlar onlar daha saglikli ve cabuk cimleniyor. Boylari da digerlerine göre daha uzun oluyor. Ciceklenme zamanlari Agustos basi gibi. Genelde Ekime kadar ciceklenmesi devam ediyor. Hercaileri ben de denedigime pisman oldum diyebilirim cünkü burda hazir büyümüs haliyle de cok ucuz. Bazen kendimize eziyet mi ediyoruz acaba illa herseyi denemek adina? Sevgiler...
Benim almaya kalktığım Phlox tohumları bahardan beri reyondaymış. O nedenle de tereddüt ettim aslında.
Hercai fideleri dediğiniz gibi çok ucuz. Komşum bir paket tohum vermişti, ekip denemek istedim. Ya onlar da bayat ya da ben çok erken ektim. Bir miktar daha var. Ektiklerime bir hafta daha süre, çıkmazlarsa tekrar deneyeceğim:)
Kahveye uğramıyorsunuz ne zamandır çiçeksever70 merak ettim uğrayıp bakayım dedi. Yine güzellikler gördüm içim açıldı.:) Tontiş ne güzel, ne sevimli şey öyle. Allah bağışlasın:)
Adalet Yağcı
08-09-2009, 07:35
Sevgili çiçeksever70, bu sabah erkenden bahçenizde dolaştım, üzümlerinizin tadına baktım(sadece birer tane aldım canım)doğal bahçeniz ve phloxlarınızı çok beğendim, bende de pembesi var ve kokusuna hayranım.
Suzan tohumu için bahçemde cevap yazmıştım, size önerim, bir çok mevsimlik çiçeği Sonbaharda ekmeniz, zamanı gelince onlar erkenden çimleniyorlar ve daha sağlıklı büyüyorlar, şaşırtma yapmanıza da gerek yok.
Tohumları ekip üzerine biraz gübreli toprak serin, kış çok sert geçmiyorsa baharda her yerden fide fışkıracaktır.
ciceksever70
08-09-2009, 09:06
Tesekkür ederim Sevim hanim Allah herkesin cocugunu bagislasin, bir tane daha var ama o büyüdü her zaman resmini cekemiyorum. Kahveye de gercekten uzun zamandir ugrayamadim cünkü evimizde tadilat vardi simdi de okul telasi basladi forumu söyle bir gözden geciriyorum yazacagim bir sey varsa hemen yazip kapatiyorum. Tesekkür ederim yoklugumu farkedip sordugunuz icin. Cok iyi bir kahve müdavimi degilim galiba. Kesek daha cok vaktim olsa.
Adalet hanim tesekkür ederim, evet haklisiniz baharda ekince ya ciceklenme dönemini kaciriyorum ya da tutturamiyorum. Tavsiyenizi tutacagim ama önümüzdeki yaz icin cok az tohum düsünüyorum beni üzmeyen sabah sefalari, dahlia gibi bir kac bitki... Bir de Istanbul`dan aksam sefasi siparis ettim cünkü burdan bulamadim. Lisianthus ekmek istiyorum ama forumdaki konuyu bastan sona okumaya zamanim olmadi. Tohumdan mi sogandan mi yetisir henüz onu bile bilmiyorum ama cicegine hayran kaldim. Bu aralar tüm yil bahcemizde güzelliklerini görebilecegimiz cali ya da agac cesitlerinin pesindeyiz. Yine cenem düstü konu bahce olunca... Sanirim bu hic sonu gelmeyecek bir macera...
Sn ciceksever70 öncelikle oğlunuzu Allah bağışlasın uzun ömürlü olsun inşaallah.
phloxlarınız göz dolduruyor ellerinize sağlık.
ciceksever70
19-09-2009, 08:48
Bahcemize henüz tam anlamiyla sonbahar gelmedi ama ben yine de onu kendimce karsiladim...
fikreteren
19-09-2009, 14:59
Maaşallah oğlunuzda güzelmiş.Üzümler güzel görüküyor.afiyet olsun.
tasdelenmurat
24-10-2009, 01:40
Vallahi monitor vasıtasıyla nazar geçermi bilmiyorum ama bahçenize bir nazar gelirse benim baktığım monitordendir kesin. Ne kadar güzel bir bahçe, içim içimi yiyor burada. Suç sizde bu kadar güzel bahçeniz olmasaydı, resimlemeseydiniz.
Kimse yanlış anlamasın, ben böyle villaların bir çoğuna yapılan aşırı düzgün bahçeleri pek sevmiyorum. Sizin bahçeniz, ektikleriniz gibi biraz shibumi vari, yarı doğal, "doğa beni çağırıyor" dedirtecek bahçelere bayılıyorum.
Şöyle biraz su faktörüde girse ( akan sular falan ) varya tam bir shibumi olacak gibi.
ciceksever70
24-10-2009, 21:24
Güzel sözleriniz icin tesekkür ederim. Ben de cok kalemle cizilmis gibi olan bahceleri sevmiyorum. Tüm sevdigim cicekler gözümün önünde bir arada olsunlar istiyorum. Akan su konusunda ise size katilamayacagim cünkü evimizin önünde zaten daglardan gelen sularin olusturdugu kücük nehir gibi bir akan suyumuz var tüm gün sesini duyuyoruz. Yagmur da nerdeyse hic eksik olmadigi icin ilave bir su dekoru hic düsünmedim. Sevgiler...
ciceksever70
03-11-2009, 07:38
Bizim buralardan 3 Kasim görüntüleri...
Ooooo ne güzel, manzara nefis. İnşallah kızağın vardır. Kayağın vardır mutlaka da kızak daha başka keyif.
Ben halâ bayılırım kızak kaymaya. Güzel de bir kızağım var. Altında çelik şeritli.
Şimdi bazı arkadaşlar merak edebilir neden çelik şerit var diye.
Hem daha hızlı kayar hem de karı kazınmış bir taş parçasının üzerinden hızla geçerken altından ışıldaklar (kıvılcım-şerareler) çıkartır ki keyfini sormayın.
ciceksever70
03-11-2009, 08:13
Güler abla ne keyifli kadinsin, hayatin her alanindan keyifli bir sey cikariyorsun. Kizagimiz olmaz mi? Kar cok yagip yerler iyice kaplaninca esim garajin yanina cocuklar icin bir platform yapiyor kizakla kayip duruyorlar. Oglumun da okulla kayak dersi olunca biz de gitmeye calisiyoruz kardesi kizak kaysin diye. Gercekten cocuklar icin büyük eglence. Sevgiyle kal...
nurcanaybay
03-11-2009, 16:21
Kartpostal gibi ,bayıldım.Çeken ellerinize sağlık.
ciceksever70
09-11-2009, 07:51
Simdilik karlar eridi yine yagmurlar basladi. Sizlerle sonbahar renklerini paylasmak istedim...
ciceksever70
09-11-2009, 07:54
Benimle ücüncü yilini geciren krizantemlerim bu yaz bahceye ekince cok güzel ciceklendiler. Kardan kirilinca kesmek zorunda kaldim ama atmaya kiyamadim.
Çiçeksever, her hali bir başka güzel yaşadığın yerin. Bizimle paylaştığın için teşekkür ederim.
ciceksever70
15-11-2009, 17:38
Sizlerle birkac sonbahar resmi paylasmak istedim...
ciceksever70
15-11-2009, 17:41
Sonbahar renklerine devam...
ciceksever70
15-11-2009, 17:44
Resimlerin devami...
ciceksever70
15-11-2009, 17:47
............
Sevgili çiçeksever70, teşekkür ederim. Ne güzel fotoğraflar yüklemişsin.
Böyle güzel manzaraları görebilmek için ya Belgrad Ormanı veya Istrancalara gitmemiz gerekiyor.
ciceksever70
15-11-2009, 20:23
Ben ayagima ayakkabimi gecirdigim gibi ormanin icindeyim sevgili Güler abla. Yilin her ayi bir degisik güzel doga. Yillardir burada olmama ragmen hala bakmaya doyamadim. Bahceler bile o kadar büyük ki yanindaki komsuna seslenerek kendini duyurman mümkün degil. Yine de benim icin dünyanin en güzel sehri Istanbul. Ama ne yazik ki hayallerimde yasattigim sehri gelince bulamiyorum.
Sevgili çiçeksever70, bilmem hatırlar mısınız bir şarkı vardır "İstanbul'u, İstanbul'u artık hiiçç sevmiyorum, orda başladı aşkım, orda oldu ayrılık..." diye devam eder.
İstanbul'u hiç sevmediğini söylerken bile ne kadar çok sevdiğini inceden inceden hissettirir.
Bizler de böyleyiz işte.
Trafiğinden, kalabalıklığından şikâyet eder dururuz, ama daha Boğaz Köprüsünden girer girmez, sağımıza-solumuza bakar dünyanın en güzel şehri diye mırıldanırız.
incikarsan
15-11-2009, 21:39
Sayin Ciceksever,
Cok guzel bir mekan.Petunyalariniz,orman gulleriniz muhtesem.Bu ikisi en cok sevdigim ciceklerdendir.Istedikleri ortami saglamaya calistigim halde orman gullerini yasatamadim.
Ilk yil cicek actilar,ertesi yil kurudular.Her yil "bir daha almayacagim" diyorum,dayanamayip yine aliyorum.Bu yil yine alacagim galiba.Insaallah sizinkiler gibi guzel ve saglikli kalirlar.Guzel bahcenizde saglik ve mutlulukla uzun yillar yasamaniz dilegiyle.
r
Sonbahar fotoğrafları harika sayın ciceksever70, ne kadar güzel mis gibi orman havasında yaprakların her tonunu görebiliyorsunuz. Keyifle fotoğraflarınızı takip ediyorum.
Lütfen mümkün olduğunca sık bizimle gördüklerinizi paylaşmaya devam edin.
fikreteren
15-11-2009, 22:11
Bu fotoğrafları bizimle paylaştığın için teşekkürler... ellerin dert görmesin.
Ellerine sağlık, bana çocukluğumu hatırlattınız.
Vildan Sönmez
16-11-2009, 00:04
Her mevsimde ayrı güzel bir yerde yaşıyorsunuz. Fotoğraflarınızla biz de görmüş oluyoruz. Sağolun.
Son fotoğraflarınızı görmemiştim, ne kadar güzeller, elinize sağlık.
ciceksever70
26-02-2010, 19:34
Cok tesekkür ederim sevgili Limon. Iki aydan uzun süren kar ve soguktan sonra yeni yeni günesi gördük. Umarim bahcem cok zarar görmemistir. Karlar eriyince zarar ziyan tespiti yapabilecegim artik. Sevgiler.
Ne kadar güzel renkler, duru, insanı yormayan huzurlu. Apayrı bir güzelliği var sonbaharın. Teşekkürler resimler için:)
Hem bahçeniz hem de paylaştığınız diğer sonbahar resimleri inanın huzur veriyor, paylaşımınız için teşekkürler, ellerinze emeklerinize sağlık.
ciceksever70
30-04-2010, 13:38
Uzun zamandir ara vermistim bahce resimlerine ama karlar ancak eridi. Bu kis üc aylik hamileyken bebegimizi kaybedince toparlanmamiz zaman aldi tabii... Bahcem bu zor zamanlarda bana cok destek oldu. Ama diger bahceler o kadar mükemmel ki yetismek icin daha cok calismam lazim...
Baharin ilk cicisi yeni kamelyamiz ve diger bahar resimleri:
ciceksever70
30-04-2010, 13:41
Emektar lupinim ve diger resimler...
Sevgili Çiçeksever70, geçmiş olsun.
Bahçeniz öyle taze bahar kokuyor ki, size güleceğiniz günler yaşatsın.
ciceksever70
30-04-2010, 13:45
Kücük oglum bahcede en büyük yardimcim...
ciceksever70
30-04-2010, 13:48
Bahar resimlerine devam...
ciceksever70
30-04-2010, 13:50
Doga her gün hizla yeseriyor...
ciceksever70
30-04-2010, 13:53
Ve son resimler...
ciceksever70
30-04-2010, 13:55
Sevgili Çiçeksever70, geçmiş olsun.
Bahçeniz öyle taze bahar kokuyor ki, size güleceğiniz günler yaşatsın.
Tesekkür ederim sevgili Kiraz... Hayatta aci tatli bir cok tecrübe yasiyoruz iste... Cok sükür iki tane saglikli cocugum var. Bahcemi ben de cok seviyorum bir de sürekli yagan yagmurlardan dolayi haftada bir cim bicmem gerekmese...
Sevgili Çiçeksever70; öncelikle geçmiş olsun diyorum. Allah çocuklarınıza uzun ömürler versin.
Sizi ve bahçenizi özlemiştik. Maşallah yine harikalar yaratmışsınız. Ellerinize sağlık.
Sn.çiçeksever geçmiş olsun çok üzüldüm :(
Fotoğraflar çok güzel insanın içi açılıyor.
ciceksever70
30-04-2010, 15:00
Tesekkür ederim sevgili Almira ve sevgili Ankara.
günebakan
30-04-2010, 15:03
Sevgili Çiçeksever çok üzüldüm geçmiş olsun. Bahçenizdeki çiçekler çok güzel özellikle yaprak manoyanın yanında oğlunuzla olan resim. Hayatta herşey insanlar için bahçenizin ve çocuklarınızın tadını çıkarın:)
ciceksever70
30-04-2010, 15:04
Tesekkürler sevgili Günebakan, ben de o resmi cok seviyorum. O manolya oglumun anneler günü hediyesi idi. Burada tekrar dostlarla bulusmak cok güzel.
Adalet Yağcı
30-04-2010, 16:59
Sevgili Çiçeksever, bahçenin açılışını yapmışsınız, ne güzel her şey canlanmış.
Küçük oğlunuzla olan fotoğrafınızı çok beğendim, ne güzel de sarılmışsınız, Allah uzun ömürler versin.
Bu arada, lupin çok güzel olmuş, artık endişem kalmadı, Graz da yaşayabiliyorsa burada da kışı rahatlıkla atlatır, hiç açmasa bile yaprak formu harika.
Tüm işler için kolay gelsin, yeni mevsim yeni umutlar getirsin, size ve tüm sevdiklerinize.
Sevgili Çiçeksever güzel fotoğraflarını özlemiştim. Bahardaki bitkilerin coşkusu, hayatın acısıyla tatlısıyla devam ettiğinin en güzel göstergesi değil mi? Acı günler geride kalmış, bundan sonra hep mutlu olursunuz inşallah.
Orman Gülü ne kadar güzel açmış. Orayı buradan daha soğuk biliriz ama hemen hemen eş zamanlı gidiyor bitkileriniz.
ciceksever70
30-04-2010, 21:35
Sevgili Çiçeksever, bahçenin açılışını yapmışsınız, ne güzel her şey canlanmış.
Küçük oğlunuzla olan fotoğrafınızı çok beğendim, ne güzel de sarılmışsınız, Allah uzun ömürler versin.
Bu arada, lupin çok güzel olmuş, artık endişem kalmadı, Graz da yaşayabiliyorsa burada da kışı rahatlıkla atlatır, hiç açmasa bile yaprak formu harika.
Tüm işler için kolay gelsin, yeni mevsim yeni umutlar getirsin, size ve tüm sevdiklerinize.
Sevgili Adalet abla güzel sözlerin icin cok tesekkür ederim, her zamanki gibi zarifsin. Lupin tohumdan yetistirince ikinci sene cicek veriyor mutlaka hic endisen olmasin ben her yil yetistiriyorum bahcede bir sürü yerde yemyesil duruyor. Yalniz alt yapraklari topraga düser gibi olunca onlari kes dipten hemen yenisi cikiyor. Sicagi fazla sevmiyor. Sevgiler...
ciceksever70
30-04-2010, 21:37
Sevgili Çiçeksever güzel fotoğraflarını özlemiştim. Bahardaki bitkilerin coşkusu, hayatın acısıyla tatlısıyla devam ettiğinin en güzel göstergesi değil mi? Acı günler geride kalmış, bundan sonra hep mutlu olursunuz inşallah.
Orman Gülü ne kadar güzel açmış. Orayı buradan daha soğuk biliriz ama hemen hemen eş zamanlı gidiyor bitkileriniz.
Sevgili Limon tesekkür ederim. Senin bahceni de yakindan takip ediyorum hersey cok güzel ve düzenli. Genelde Istanbul`u bir ay geriden takip ediyorum bitki ve sebze gelisimi konusunda. Ama Kasim sonu Aralik basina kadar tadini cikariyorum. Buna da sükür. Sevgiyle kal...
ciceksever70
02-05-2010, 19:04
Kac yildir bu evdeyiz hic cicek acmamisti kuru yaprak cikarip duruyordu. Hangi cicek oldugunu bilmiyorum ama cok güzel...
Gecen gün dayanamayip bir Hosta aldim bu kis yasatabilirsem devamini da alacagim.
Sevgili Ciceksever70, büyük geçmiş olsun, Allah sağlıklı uzun ömürler versin,oğlunuz çok şirin maaşallah,
çuhanız, sümbülleriniz, hercaileriniz çok güzeller yemyeşil heryer ne güzel,
ciceksever70
02-05-2010, 20:48
Sevgili Ciceksever70, büyük geçmiş olsun, Allah sağlıklı uzun ömürler versin,oğlunuz çok şirin maaşallah,
çuhanız, sümbülleriniz, hercaileriniz çok güzeller yemyeşil heryer ne güzel,
Tesekkür ederim sevgili Hüzün, o sirinlerden bir tane daha var ama o simdi büyüdü 10 yasina geldi ya resim cekmek icin kandirmak zorlasti. Kücük her zaman poz vermeye hazir simdilik. Iyi dilekleriniz icin tekrar tesekkürler.
Adalet Yağcı
02-05-2010, 21:24
Sarı süsenin rengi harikaymış, keşke bütün yaz açsalar değil mi?
Hosta da çok güzel, güle güle büyütün sevgili Çiçeksever.
bahtiyar02
02-05-2010, 21:53
Sevgili ciceksever70;
Ellerinize sağlık.Hepside bir birinden çok güzel.Bu arada yiğenimizi Allah size bağışlasın.Çok tatlı.
Saygılar
dağ çiği
02-05-2010, 21:59
Sevgili çiçeksever70 çok geçmiş olsun.Bahçeniz burdan okadar güzel gözüküyorki ellerinize sağlık.
ciceksever70
03-05-2010, 07:44
Tesekkür ederim sevgili Hüzün, o sirinlerden bir tane daha var ama o simdi büyüdü 10 yasina geldi ya resim cekmek icin kandirmak zorlasti. Kücük her zaman poz vermeye hazir simdilik. Iyi dilekleriniz icin tekrar tesekkürler.
Adalet abla cicegin süsen oldugunu senden ögrendim tesekkür ederim. Bize yüzünü dördüncü yilda gösterse de sari renk sever biri olarak ben de cok begeniyorum. Sevgiyle kal.
ciceksever70
03-05-2010, 07:46
Tesekkür ederim Bahtiyar bey, sevgili dag cigi. Sizin bahceniz de favorilerim arasinda Bahtiyar bey sebzelerinizi hayranlikla izliyorum ama sizin kadar ustalasmam icin daha cok yol katetmem lazim.
ciceksever70
08-05-2010, 17:06
Kartopum henüz cok minik. Bu yil cicegini görebilecegimi sanmiyorum ama yine de bahceme ekledigim icin cok mutluyum. Istedigim cesitlerden biriydi.
ciceksever70
08-05-2010, 17:09
Beyaz clematis cicek acti...
ciceksever70
08-05-2010, 17:11
Ve ücü bir yerde rododendronlar...
ciceksever70
08-05-2010, 17:14
Bahcemin sakinlerinden bir kac resim daha...
Çok güzel ellerine salık sevgili çiçeksever.
Çok güzel bir bahçeniz var.İsimlerini yazarak koysaydınız daha iyi olacaktı .Bilmediğimiz Çiçekleride öğrenmiş olurduk
ciceksever70
08-05-2010, 22:15
Cok tesekkür ederim sevgili Sevim4 ve Hatice. Isimlerini bildiklerimi yaziyorum ama bazilari eskiden beri bahcemde oldugu icin ben de bilmiyorum. Resimleri gören arkadaslar sagolsunlar ismini biliyorlarsa yaziyorlar. En son resimlerde acelyalar ve beni unutma cicekleri var ama kirmizi renkli bitkinin adini bilmiyorum. Belki aramizda bir bilen vardir. Sevgiler...
ciceksever70
09-05-2010, 15:32
"Berberis" olabilir mi?
Olabilir sevgili Limon, ben de internette bakinca benzettim. Cicegi bitince kirmizi top top meyveler cikariyor cok minik. Berberis de de var mi acaba?
ciceksever70
10-05-2010, 07:55
Dün Anneler günü diye ailem beni cok sevdigim üzüm baglarinin arasinda bir yere yemege götürdü. Burada üzüm baglarinin icine otel ve lokanta da olan misafirhane denilen Gasthaus`lar var. Baglara ve dogaya karsi oturup yemek yemek cok keyifli oluyor. Bu arada tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun.
ciceksever70
10-05-2010, 07:58
Resimlerin devami...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.