View Full Version : ciceksever70 / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
ciceksever70
05-04-2011, 07:29
Tüm gece yagan yagmur sonrasi bahceyi teftise ciktim. Oglum da hemen "Beni kahvalti sofrasinda yalniz birakip bahcene kosuyorsun hemen" diye sitem etti. Neyse zarar ziyan olmamis. Tohum attiktan hemen sonra yagmur yaginca cok tedirgin oluyorum. Yagmurun faydasi da olmus rokalarim, kadifelerim ve cekmecede buldugum hangi tohum oldugunu bilemedigim üc tane tohum cimlenmis. Artik büyüyünce anlarim ne oldugunu. Etiket yazmaya üsenince bu bitkinin adi nedir, bölümünün abonesi oluyorum sonradan.
15-20 cm`lik fideler halinde ektigim Buddlejia`lar her yagmurdan sonra cilgin gibi yaprak cikariyor. Henüz inanamasam da galiba gercekten büyümesi hizli olacak. Weigelia`da ise ses yok. Halâ ektigim kuru cali halinde...
Bu yil fazla tohum almayayim evde kalanlari bitireyim dedim ama cekmecem tika basa doluymus zaten ek ek bitmiyor. Dün bir parti petunya ektim. Daha latinler, kadifeler, cosmoslar bekliyor sirada. Sagolsun sevgili dostlardan da arada hediyeler geliyor.
ciceksever70
07-04-2011, 14:15
Bugünlerin gözdeleri her yerde karsiniza cikan forsythialar, manolyalar ve nergisler, laleler,sümbüller... Kistan sonra bu güzel görüntüleri görmek bas döndürüyor.
Ciceksever70 sizi kutlarım,bahçenizi yoğun bir çaba sonucu bahar hazırlığı tamamlandı sanırım. Şanslısınız ki evinizin hemen ilerisinde orman var ve ormandaki yapraklar, ağaç dalları bahçeniz için bir nimet. Bunları değerlendirebilirsiniz, oraların havaları pek uygun olmasa da yinede güzel bahçe dizaynı yapılabilir. Ellerinize sağlık
ciceksever70
07-04-2011, 14:49
Ciceksever70 sizi kutlarım,bahçenizi yoğun bir çaba sonucu bahar hazırlığı tamamlandı sanırım. Şanslısınız ki evinizin hemen ilerisinde orman var ve ormandaki yapraklar, ağaç dalları bahçeniz için bir nimet. Bunları değerlendirebilirsiniz, oraların havaları pek uygun olmasa da yinede güzel bahçe dizaynı yapılabilir. Ellerinize sağlık
Tesekkür ederim sayin Yaylaci.
Sevgili ciceksever70 evet bu güzelliklerle insanın başı dönmezmi tek kelimeyle harika ....
Sevgili ciceksever70,çok güzel doğa ana bizlere nelerde sunuyor.
fikreteren
08-04-2011, 13:40
Harika görüntüler.içim ısındı.
ciceksever70
09-04-2011, 08:34
Tesekkür ederim Burak bey Sevim hanim, Fikret bey.
Emektar kiraz agacimiz ve diger meyve agaclarimiz cicek acti. Resimde tam olarak yakalayamiyorum ama su anda meyve bahcesi bembeyaz cicek dolu.
ciceksever70
09-04-2011, 08:38
En sonunda Latince adini ögrendim. Magnolia susan(Purpur magnolie) imis. Actigi aksam rüzgar firtinasi cikinca tüm cicekleri dökülmeden resimlemek istedim. Bircok yerde manolya kokmaz diye okudum ancak bizimkilerin ikisinde de hafif bir parfüm kokusu var. Rüzgarli havalarda yakinindan gecerken insanin burnuna doluyor.
ciceksever70
09-04-2011, 08:39
Laleler...
Yücel Canpolat
09-04-2011, 08:55
Elerinize sağlık size gelen baharı ben de bekliyorum:)
Aman tanrım bu ne güzellik böyle cennet bahçesi gibi muhteşem manolya çiçeklerin sultanı eline yüregine saglık çiçeksever....
ciceksever70
09-04-2011, 11:53
Elerinize sağlık size gelen baharı ben de bekliyorum:)
Yücel bey kis o kadar sert gecti ki baharin simdilik tadini doya doya cikariyoruz. Darisi basiniza. Ben de sizin birbirinden güzel bahar resimlerinizi bekliyorum. Ama Türk kanalinda haftaya kar oldugunu duyduk.
ciceksever70
09-04-2011, 11:54
Aman tanrım bu ne güzellik böyle cennet bahçesi gibi muhteşem manolya çiçeklerin sultanı eline yüregine saglık çiçeksever....
Burak bey bu daha baharin baslangici. Ilerleyen günlerde paylasacagim daha cok güzel resimler olacak insallah.
Avustuya da bahar, bize yeniden kara kış:(
Allahtan orada bir bahcemiz var da, içimizi ısıtıyor. Manolya cok güzelmiş, laleler sümbüller rengarenk ne güzelllll.
ciceksever70
09-04-2011, 12:08
Avustuya da bahar, bize yeniden kara kış:(
Allahtan orada bir bahcemiz var da, içimizi ısıtıyor. Manolya cok güzelmiş, laleler sümbüller rengarenk ne güzelllll.
Ne güzel bir sey yazdin sevgili Cemo! Umarim havalar bizde de böyle ilik devam eder de daha cok güzellikler paylasirim sizlerle.
En sonunda Latince adini ögrendim. Magnolia soulangeana imis. Actigi aksam rüzgar firtinasi cikinca tüm cicekleri dökülmeden resimlemek istedim. Bircok yerde manolya kokmaz diye okudum ancak bizimkilerin ikisinde de hafif bir parfüm kokusu var. Rüzgarli havalarda yakinindan gecerken insanin burnuna doluyor.
Bahçeniz neşelenmeye başlamış .Benim de yaprağı döken manolyam aynı sizinki kadar bahçede ekili ,üzeride aynı sizinki gibi çiçeklenmeye başladı.Bende kokmuyor diye biliyordum .Tam açılsınlar koklayıp test edeceğim .Soğanlı bitkileriniz çok güzel açmış .Bahçeniz neşelenmiş ne güzel olmuş .
ciceksever70
11-04-2011, 07:49
Birkac ilkbahar görüntüsü daha...
Gecen yıl yaprağını döken manolyadan almıştım. Nedendir anlamadım kurudu ve bir daha almam dedim. İyiki tövbe almam dememişim, çiçeklerinin güzelliğini görünce şimdi, yeniden alasım geldi.:)))
Bahar renklerinle içimi ısıtıyorsun, devamını bekliyorum.
günebakan
11-04-2011, 11:11
İlkbahar görüntüleri harika görünüyor rengarenk çok güzel:)
cetasule
11-04-2011, 11:11
Her yer her şey çok güzel seyrine doyum olmuyor
Paylaşımınız için teşekkürler
Mutlu ve sağlıklı günler dilerim
Herşey çok güzel enfes bayıldım of of...
ciceksever70
11-04-2011, 15:02
Gecen yıl yaprağını döken manolyadan almıştım. Nedendir anlamadım kurudu ve bir daha almam dedim. İyiki tövbe almam dememişim, çiçeklerinin güzelliğini görünce şimdi, yeniden alasım geldi.:)))
Bahar renklerinle içimi ısıtıyorsun, devamını bekliyorum.
Bahceden ancak eve girdim cok üzgünüm tohum ekmeme sözümü tutamadim cünkü sagolsun sevgili dostlar bir sürü hediye tohum göndermisler. Bir de benim cekmecemde kalanlar... E onlari ekmemek olmaz tabii.
Devam resimler gelecek hic merak etme sevgili Cemo. Biz zaten hepimiz birbirimizin bahcesine hayranlik duyarak yasiyoruz. Birkac favorim var o bahcelere tekrar tekrar bakiyorum bikmadan. Hem bir seyler ögreniyorum hem de keyif aliyorum.
Bizdeki manolyanin cinsi yukarda yazdigim gibi manolya susan (purpur manolya) imis. Bir kez ilkbaharda yogun, bir de yazin daha az aciyor. Cok tatli da bir kokusu var. Tavsiye ederim bizi pisman etmedi. Gelisimi de cok güzel oldu.
ciceksever70
11-04-2011, 15:03
Tesekkür ederim sevgili günebakan, cetasula ve burak bey. Ben de inanin hic eve girmek istemiyorum.
fikreteren
11-04-2011, 15:56
Çok güzel görüntüler..
Sayın Çiçeksever70 bahçenideki bütün bitkiler çok güzel.Ellerinize sağlık efendim.
ciceksever70
12-04-2011, 10:50
Tesekkür ederim Fikret bey, sayin BerrinB.
Bir saat cim bictikten sonra eve kendimi zor attim. Artik sadece akülü kücük makinemle calisabiliyorum o da isimi yavaslatiyor tabii ama diger cim bicme makineleri agir geliyor. Ciceksever bahcede sancilanip dogum yapti haberini alirsaniz sasirmayin. Tabii bir de geri kalan bicme islerini esim yaptigi icin yasadigim ilave stres faktörü var. Her yere cali cirpi ekiyorsun motorlu tirpanla bicerken kesersem karismam dedikce mideme agrilar giriyor. Pesinde dolanip duruyorum. Ay orda su var, ay orda bu var diye... Hayirlisiyla su cocugu dogursam da bahcenin tehlikesli bölgelerini yine kanatlarim altina alsam...
Sevgili çiçeksever,
Geçen yaz başından beri olan bahçenizin serüvenini okudum. Ortancalara, komşu geyiğe, clematislere, manolyalara, güllere, manzaraya, fotoğraflara, tüm aile olarak bahçeyle ilgilenmenize, her şeye hayran kaldım. :)
Bir sürü çiçekli çalı türü öğrendim, şimşir çelikleme fikri edindim...
Hepsi için teşekkürler, tam bir çiçekseversiniz. :D
Arada lonicera fragrantissima'yla ilgili yazışmalar gördüm. Fide olarak satıldığını ben de hiç görmedim ama okulumda (Odtü) dikili bir sürü var. Ankara'da rahatlıkla yaşadığına göre en azından -20'ye kadar dayandığı garanti. Limon çiçeği gibi muhteşem bir kokusu var. Aslında çelik alıp üretmeyi denemek lazım. Ben bir ilgileneyim bu işle. :)
ciceksever70
12-04-2011, 16:02
Sevgili çiçeksever,
Geçen yaz başından beri olan bahçenizin serüvenini okudum. Ortancalara, komşu geyiğe, clematislere, manolyalara, güllere, manzaraya, fotoğraflara, tüm aile olarak bahçeyle ilgilenmenize, her şeye hayran kaldım. :)
Bir sürü çiçekli çalı türü öğrendim, şimşir çelikleme fikri edindim...
Hepsi için teşekkürler, tam bir çiçekseversiniz. :D
Arada lonicera fragrantissima'yla ilgili yazışmalar gördüm. Fide olarak satıldığını ben de hiç görmedim ama okulumda (Odtü) dikili bir sürü var. Ankara'da rahatlıkla yaşadığına göre en azından -20'ye kadar dayandığı garanti. Limon çiçeği gibi muhteşem bir kokusu var. Aslında çelik alıp üretmeyi denemek lazım. Ben bir ilgileneyim bu işle. :)
Sevgili Gilan, güzel sözleriniz icin tesekkür ederim. Aslinda bahce maceramiz yaklasik dört yil önce basladi. Bahcenin eski hali "Bir harabeyi nasil bahce yaptim" basligi altinda. Evi ilk aldigimiz haldeki bahce resimlerini görmek sizi cok sasirtacaktir eminim.
Lonicera fragnantissima uzun zamandir pesinde oldugum ama bir türlü bulamadigim bir cali. Tohum alabilirseniz seve seve talibim.
Sevgiler.
Bahçenizin mazisinde en azından bir kaç yıl olduğu belli zaten. :) Ben bu sabah okuduğum kısmı için geçen yazdan beri dedim. Bir süredir forumdan uzak kalınca açığı kapatıyorum bu aralar :)
Lonicera fragnantissima'da ben hiç tohum oluşumu fark etmedim. Şu aralar çiçekleri geçti sayılır, bir dikkat edeyim ama pek tohum verecek bir yapıda görünmüyor sanki. Çelik denemek faydalı olabilir. Şu an elimde sınırsız kaynak olduğuna göre denemekten bir şey kaybetmem en azından. :)
Pesinde dolanip duruyorum. Ay orda su var, ay orda bu var diye
Aynen böyle, oğlumun ardında dolandım bende. Bir dakika dedim, büyük motoru aldım. Şurada kışa dayanıklı japon gülüm var kesersin falan, ben yapayım. Derkennnn, ben çarpıverdim:eek:. Yaralandı gövde, ölecektim. Oğlumun gülmesine de cok sinirlendim tabiii:(
ciceksever70
12-04-2011, 18:52
Aynen böyle, oğlumun ardında dolandım bende. Bir dakika dedim, büyük motoru aldım. Şurada kışa dayanıklı japon gülüm var kesersin falan, ben yapayım. Derkennnn, ben çarpıverdim:eek:. Yaralandı gövde, ölecektim. Oğlumun gülmesine de cok sinirlendim tabiii:(
Biz de cok alemiz, hem yardim edecek insan buluyoruz hem rahat vermiyoruz. Ama bu kadar pesinde kosturmama ragmen lupinlerimden biri gitti. Yine yapraklanir ama cicek zamanini kaciracagim simdi.
bahçeniz ne kadarda güzelmiş.maşallah
ciceksever70
12-04-2011, 19:14
bahçeniz ne kadarda güzelmiş.maşallah
Cok tesekkür ederim sevgili Hanndan, insallah birkac yil icinde sizin bahceniz daha güzel olur. Ilk üc yil calistik cabaladik, ücüncü yilda bahcemiz ancak kendine geldi. Bu yil daha da derli toplu oldu. Biraz zaman aliyor ama sonucta verilen emege degiyor.
ciceksever70
18-04-2011, 17:23
Esimin yapi marketin kapisina fazlalik kalan soganlar olarak konulan bir sepetten aldigi laleler cok güzel acti.
ciceksever70
18-04-2011, 17:25
Celikten yetistirdigim cezayir menekseleri cicekte...
ciceksever70
18-04-2011, 17:27
Acer`lerim cekici bordo renklerine büründüler...
ciceksever70
18-04-2011, 17:29
Japon ayvasi sabahlari uyanir uyanmaz baktigim yatak odasi penceremden bana gülümseyen bitkilerimden...
ciceksever70
18-04-2011, 17:31
Unutma beni cicekleri... Beyazi nereden aralarina karismis bilmem bu yil tasin dibinde acip beni sasirtti. Umarim tohum sacip cogalir.
ciceksever70
18-04-2011, 17:33
Bunlar da benim guguklar...
ciceksever70
18-04-2011, 17:35
Bahceye aldigim pierisler bana ciceklenerek tesekkür ettiler.
Adalet Yağcı
18-04-2011, 17:45
Sevgili Çiçeksever, Japon ayvası harika çiçeklenmiş, izninle onu masaüstü yaptım :)
Bir şey rica etmek istiyorum, lütfen ununtma beni çiçeklerini bir daha fotoğrafla, benim en sevdiğim bitkilerdendir, onu yetiştirmeyi bir türlü başaramadım nedense.
Bahçe hareketlenmiş bütün bahçeler gibi, bu yaz da seyrine doyum olmayacak belli.
Ellerine sağlık canım.
ciceksever70
18-04-2011, 17:49
Sevgili Çiçeksever, Japon ayvası harika çiçeklenmiş, izninle onu masaüstü yaptım :)
Bir şey rica etmek istiyorum, lütfen ununtma beni çiçeklerini bir daha fotoğrafla, benim en sevdiğim bitkilerdendir, onu yetiştirmeyi bir türlü başaramadım nedense.
Bahçe hareketlenmiş bütün bahçeler gibi, bu yaz da seyrine doyum olmayacak belli.
Ellerine sağlık canım.
Bahceme hosgeldin Adalet ablacigim bütün izinler senin. Japon ayvasini ben de cok seviyorum. Celikten cogalttim ama cok yavas büyüyorlar.
Beni unutmalar burada bolca yetisiyor tohuma benzer bir sey görürsem senin icin toplarim. Sevgiler.
Bunlar da benim guguklar...
Toplu halde ne güzel olmuşlar, salyangozlar uyumaktan ziyafeti kaçırmışlar, iyi de olmuş.
günebakan
18-04-2011, 18:11
Sevgili Çiçeksever guguklar harika tabi ki diğer çiçeklerinde bahar nasılda canlandırıyor doğayı harika görüntüler:)
ciceksever70
18-04-2011, 18:20
Toplu halde ne güzel olmuşlar, salyangozlar uyumaktan ziyafeti kaçırmışlar, iyi de olmuş.
Sevgili Kiraz cok sükür hava az yagisli ve sicak olunca salyangozlar daha ayilamadi. Gecen yil bahcedeki taslarin altindan yüzlerce yumurtasini bulup yokettim ama yine de zamani gelince her yerden cikiyorlar. Bahcede bas düsmanim onlar.
ciceksever70
20-04-2011, 15:14
Sevgili esim bugün bana bir clematis armandii getirdi. Nasil sevindim anlatamam. Piyangodan para ciksa beni bu kadar mutlu edemezdi. Simdi nereye ekerim telasi basladi. Saksida mi dursun, bahcede mi? Kokusunu alabilecegim de bir yer olmali... Artik birkac gün elimde gezdirip dururum.
Sayın ciceksever70,
Çok güzel güle güle büyütün.
Paketi de ne kadar şık. :)
Bitki de çok formlu.
Aslında çevremizdekileri mutlu etmek ne kadar kolay değil mi? Asıl olan düşünmek...
(Gerçi armandii bulmak çok da kolay değil ama yine de işin sırrı düşünmek :))
ciceksever70
20-04-2011, 16:58
Paketi de ne kadar şık. :)
Bitki de çok formlu.
Aslında çevremizdekileri mutlu etmek ne kadar kolay değil mi? Asıl olan düşünmek...
(Gerçi armandii bulmak çok da kolay değil ama yine de işin sırrı düşünmek :))
Sevgili Gilan, simdi Armandii`nin cicek zamani yaklastigi icin burada kampanyalar basladi. Cicek dönemi bitince bulunmaz. Ama dediginiz gibi günlük kosturmanin icinde sevdiklerimizin cok istedigi bir seyi düsünüp, zaman ayirip onu bulmak maddi degeri cok yüksek hediyeler almaktan daha degerli. Sevgiyle kalin.
Sevgili Çiçeksever70, bahçeye geçirmeni tavsiye ederim. Benimkisi bol güneş alan bir yerde, yazın dibine mevsimlik çiçek fidelerinden dikiyorum. Her sarmaşık gibi bol suyu seviyor. Bahçeme (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=789411&postcount=1212) 2 yıllık gelişimini yükledim.
Yalnız sana üzücü bir haberim var. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla bu bitki çiçeklerini açmış ve dökmüş. Uçlarda görülen ince dallar çiçeği dökülmüş çiçek sapları. Çiçek açmaya hazırladığında böyle olmuyor, yaprakların ana dala bağlandığı kısımlardan boğum boğum tomurcuk oluşumları başlıyor. Sap uzayana kadar çiçekler de açılmış oluyor.
Geçen yıl çekmişim fotoğrafını... Bir de ben geçen yıl Mayısta açtı sanıyordum ama yanılmışım. Siteye yine Nisan başında yüklemişim fotoğraflarını. Demek ki Mart sonu-Nisan başı çiçekleniyor.
204722
ciceksever70
20-04-2011, 20:20
Sevgili Çiçeksever70, bahçeye geçirmeni tavsiye ederim. Benimkisi bol güneş alan bir yerde, yazın dibine mevsimlik çiçek fidelerinden dikiyorum. Her sarmaşık gibi bol suyu seviyor. Bahçeme (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=789411&postcount=1212) 2 yıllık gelişimini yükledim.
Yalnız sana üzücü bir haberim var. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla bu bitki çiçeklerini açmış ve dökmüş. Uçlarda görülen ince dallar çiçeği dökülmüş çiçek sapları. Çiçek açmaya hazırladığında böyle olmuyor, yaprakların ana dala bağlandığı kısımlardan boğum boğum tomurcuk oluşumları başlıyor. Sap uzayana kadar çiçekler de açılmış oluyor.
Geçen yıl çekmişim fotoğrafını... Bir de ben geçen yıl Mayısta açtı sanıyordum ama yanılmışım. Siteye yine Nisan başında yüklemişim fotoğraflarını. Demek ki Mart sonu-Nisan başı çiçekleniyor.
204722
Simdi biraz hayal kirikligi oldu sevgili Limon ama saglik olsun ne yapalim. En azindan bahcemde olmus oldu. Cok istiyordum. Paketinde de Mayis Haziran yaziyor cicek zamani diye. Allah saglik verirse seneye ilkbaharda cicegini görürüm insallah. O zamana kadar biraz daha toparlanir.
ciceksever70
26-04-2011, 10:36
Yagmur altinda birkac resim...
Sevgili çiçeksever70,yaşadığınız yer muhteşem doğayla iç içesiniz çiçekler renk renk.
Salıkla oturun.
Sevgili çiçeksever70 clematis çiçegin hayırlı olsun yagmur altında bu resimler çok güzel sevim hanımın dedigi gibi dogayla iç içe renk renk çiçekler manzara harika sevgiyle kal...
ciceksever70
27-04-2011, 13:41
Tesekkürler Sevim hanim, tesekkürler Burak bey.
Sicakliklar mevsim normallerine döndü. Birkac gündür en fazla 17 derece oluyor ama bahcede calismak icin ideal. Bu sabah yine esimle iki saat cim bictik, ot yolduk eve girer girmez yagmur basladi. Ama yagmur da bitkileri gelistiriyor o yüzden sikayet etmemek lâzim.
Sevgili çiçeksever, sarı irislerin üstündeki fotoğraftaki beyaz çiçekli bitki nedir? Leylak mı?
ciceksever70
27-04-2011, 14:50
Sevgili çiçeksever, sarı irislerin üstündeki fotoğraftaki beyaz çiçekli bitki nedir? Leylak mı?
Evet sevgili Gilan, beyaz leylâk.
ciceksever70
27-04-2011, 15:18
Huzur dolu mekandasınız,
Tesekkür ederim sevgili hanndan, gercekten de, Allah bozmasin,burada kendimizi huzurlu hissediyoruz. Bazen tüm dünyadan soyutlanmis gibi geliyor insana.
Allah huzurunuzu bozmasın, önemli olan her mekanda mutlu olabilmek ama yeşillikte ayrı bi güzellik dimi ama.
ciceksever70
27-04-2011, 15:30
Allah huzurunuzu bozmasın, önemli olan her mekanda mutlu olabilmek ama yeşillikte ayrı bi güzellik dimi ama.
Amin, tesekkür ederim. Sizin bahceniz de hizla yesil bir cennet olma yolunda. Dört yildan beri cok ugrastik ama doga emegin karsiligini kat kat veriyor. Size de yemyesil bahcenizde huzur dolu günler dilerim.
lalebruli
27-04-2011, 16:23
Tertemiz havanin kokusu buraya kadar geldi, hersey gonlunuzce olsun.
sevgiler
Ebru
nuribulduk
27-04-2011, 16:37
müthiş biryerde oturuyorsunuz sanırım çok şanslısınız biz betonların arasındayız
ciceksever70
27-04-2011, 16:40
Tertemiz havanin kokusu buraya kadar geldi, hersey gonlunuzce olsun.
sevgiler
Ebru
Tesekkür ederim Ebru hanim ben de sizin bahcenize ektiklerinizi yakindan takip ediyorum.
nuribulduk
27-04-2011, 16:44
benim yaşadığım yer konya gözün alabildiğince tarla ufak bir tepe bile yok o yüzden yeşil yerler çok ilgimi çekiyor :)
ciceksever70
28-04-2011, 18:16
Yok, ben bu bahcede bir cayi, kahveyi sicak icemeyecegim. Tam cim bicmekten yoruldum bir cay iceyim dedim... Gözüme lâle küvetindeki yabani otlar carpti, bir kova da ot yoldum. Cay da buz gibi oldu tabii.
acemifüsun
28-04-2011, 21:29
Sevgili ciceksever70 en başta lütfen kendinize dikkat edin ve çok yorulmayın:) Gerçekten doğanın tam içindesiniz, ailenizle birlikte sağlık ve mutlulukla keyfini yaşayın:) Tüm bitkileriniz, çiçekleriniz çok güzel, ellerinize sağlık:) Sevgiler.
Gülbeşeker
29-04-2011, 22:57
sayfanıza bayılıyorum rüya gibi
ciceksever70
30-04-2011, 09:48
Sevgili ciceksever70 en başta lütfen kendinize dikkat edin ve çok yorulmayın:) Gerçekten doğanın tam içindesiniz, ailenizle birlikte sağlık ve mutlulukla keyfini yaşayın:) Tüm bitkileriniz, çiçekleriniz çok güzel, ellerinize sağlık:) Sevgiler.
Tesekkür ederim sevgili acemifüsun.
ciceksever70
02-05-2011, 21:15
Bahar cicekleri bitmeden son bir kac poz yakaliyayim istedim. Bu yil leylâklar bize göz ve burun ziyafeti cektirdi. Gecen yil budamaktan vazgecince daha gür actiklarini farkettim. Kokularini duyabilmek icin sürekli bahceye cikiyorum.
ciceksever70
02-05-2011, 21:17
Leylâklar...
ciceksever70
02-05-2011, 21:20
Ilk yillarda yabani ot diye yoldugum irisleri rahat birakinca cogaldilar. Biri bitiyor digeri aciyor. Diger resimlerde adini bilmedigim bahcemin yabani güzellerinden mavisim.
Adalet Yağcı
02-05-2011, 21:21
Beyaz leylak ne de güzelmiş, buralarda hiç rastlamadım, komşu olsaydık keşke :)
mandalinci
02-05-2011, 21:22
Leylâklar...
Ne kadar güzel bir yer, rüya gibi. Sağlık ve mutlulukla yaşamak nasip olsun.
ciceksever70
02-05-2011, 21:23
Kanarya gülleri de ilk ciceklenme partisini tamamlamak üzere. Havalar hosuna giderse bir parti de yazin acar...
ciceksever70
02-05-2011, 21:24
Beyaz leylak ne de güzelmiş, buralarda hiç rastlamadım, komşu olsaydık keşke :)
Keske ablacigim. Bahcenin her yerine cogalttigimiz yetti artik komsulara dagitiyorum.
ciceksever70
02-05-2011, 21:25
Ne kadar güzel bir yer, rüya gibi. Sağlık ve mutlulukla yaşamak nasip olsun.
Cok tesekkür ederim. Herkese ayni seyleri dilerim.
Sarı iris gercekten cok güzel. Yoğun olunca ayrı bir güzel olmuşlar.
Bende leylağı budamıştım, gecen yıl az acmıştı. Artık elimi sürmem:)
Bahar size daha erken geldi bu yıl, benim leylak hala tomurcuk.
Keyifli baharlar.
ciceksever70
02-05-2011, 21:27
Kartopum hayalimdeki gibi yuvarlak cicekli degil baska bir cins cikti ama en azindan bu yil cicegini gördük. Bir de yuvarlak cicekliden almak sart oldu simdi...
günebakan
02-05-2011, 21:27
Beyaz leylakları İzmir de görmüştüm gerçekten görüntüleri çok güzel gelin gibi ayrıca kanarya gülleri de harika görünüyor arkadaşım:)
ciceksever70
02-05-2011, 21:30
Ilk acan rhododendron cunninghams white. Ve acelyalar...
ciceksever70
02-05-2011, 21:33
Manolyam da ilk cicegini döktü ikinci partiyi aciyor. Yer örtücü taflanlarimi da celikten cogalttim her yere. Asmalar da yapraklandi...
ciceksever70
02-05-2011, 21:33
Haseki küpem... Clematisler henüz acmadi...
acemifüsun
02-05-2011, 21:34
Beyaz leylaklar harika sevgili ciceksever70:) Benim için de koklayın:)
ciceksever70
02-05-2011, 21:38
Spirea aciyor yavas yavas. Cok salkim sacak oldu cicegi gecince budamam gerekecek.
ciceksever70
02-05-2011, 21:41
Baklalarim ve ispanaklarim.
nurcanaybay
03-05-2011, 11:39
Her zaman ki gibi görüntüler nefis...beyaz leylağa ben de bayıldım.Ben de iki tane mor
leylak var ama beyazını da edinmek şart oldu :)
Elinize sağlık ,güzel bir yaz dilerim.
Beyaz leylağı ben kokusuz ya da az kokulu sanıyordum, kokmasına sevindim. :)
Spirea, kanarya gülü, irisler, bahçenin yemyeşil hali, her şey çok güzel. :)
Bahçenize bayıldım, her köşesi ayrı güzel.Leylaklarınızın güzellikleri karşısında beğenimi ifade edecek kelime bulamadım.Hepsi harika...Yaz gelse de buralardaki bahçelerde güzelliklerini sergilese.
ciceksever70
03-05-2011, 18:03
Dün cocuklari yatirmaya gidip kendim de uyuyakalinca isim yarim kaldi. Kaldigim yerden devam ediyorum. Adalet ablanin hüsnüyusuflari epey bir yeri kapladi. Umarim bu yil ciceklenirler. Hanimeliler de cicek hazirliginda.
ciceksever70
03-05-2011, 18:06
Emektar sukulentim.
Ve sabahlari uyandigimda ilk duydugum ses ile beni ilk karsilayan manzara...
ciceksever70
03-05-2011, 18:08
Lütfen biri bana bu aksam sefasi desin, yine ne ektigimi unuttum.
serkan_istanbul
03-05-2011, 18:35
akşamsefası. Bahçeniz harika maşallah
ciceksever70
03-05-2011, 18:42
Sarı iris gercekten cok güzel. Yoğun olunca ayrı bir güzel olmuşlar.
Bende leylağı budamıştım, gecen yıl az acmıştı. Artık elimi sürmem:)
Bahar size daha erken geldi bu yıl, benim leylak hala tomurcuk.
Keyifli baharlar.
Tesekkür ederim sevgili cemo, size bahar gelmedi ama senin bahcene bir sürü yeni ciciler geldi. Bizde de Mayis`tan önce acmazdi Nisan basinda 28 derece olunca böyle oldu. Simdi mevsim normaline ve tabii yagmurlara döndük.
ciceksever70
03-05-2011, 18:45
Beyaz leylakları İzmir de görmüştüm gerçekten görüntüleri çok güzel gelin gibi ayrıca kanarya gülleri de harika görünüyor arkadaşım:)
Tesekkür ederim sevgili günebakan. Ben de beyaz leylâgi ilk kez burada gördüm. Kanarya gülü bir tane vardi zaman icinde cogalttik. Sanirim iyi de oldu.
ciceksever70
03-05-2011, 18:48
Beyaz leylaklar harika sevgili ciceksever70:) Benim için de koklayın:)
Koklarim sevgili acemifüsun. Zaten bahceye cikmak icin bahane uyduruyorum sürekli.
ciceksever70
03-05-2011, 18:51
Her zaman ki gibi görüntüler nefis...beyaz leylağa ben de bayıldım.Ben de iki tane mor
leylak var ama beyazını da edinmek şart oldu :)
Elinize sağlık ,güzel bir yaz dilerim.
Tesekkür ederim sevgili nurcanabay. Beyaz leylâgin görünümü cok güzel gercekten de. Beyaz cicekleri cok seviyorum bahcede.
ciceksever70
03-05-2011, 18:53
Beyaz leylağı ben kokusuz ya da az kokulu sanıyordum, kokmasına sevindim. :)
Spirea, kanarya gülü, irisler, bahçenin yemyeşil hali, her şey çok güzel. :)
Mor leylâklar kadar keskin bir kokusu yok ancak sabah erken ve aksam saatlerinde tatli tatli kokuyor.
ciceksever70
03-05-2011, 19:09
Bahçenize bayıldım, her köşesi ayrı güzel.Leylaklarınızın güzellikleri karşısında beğenimi ifade edecek kelime bulamadım.Hepsi harika...Yaz gelse de buralardaki bahçelerde güzelliklerini sergilese.
Tesekkür ederim sayin cebeci. Türkiye`de de cennet kösesi gibi bahceler var. Sevgiyle hersey güzellesiyor sanirim.
ciceksever70
03-05-2011, 19:11
akşamsefası. Bahçeniz harika maşallah
Cok güzel bir haber verdiniz tesekkür ederim. Yumrusunu da ekmistim hic hareket yok onlarda bari tohumdan cimlenenden birkac cicek göreyim.
Akşamsefası tohumunu bir kere bahçene ektin mi bir daha hiç bırakmazlar seni. :) Yazın ortalarına doğru bol bol çiçeklerini görürsün. Ben çiçeklerinin kokusunu da çok seviyorum.
Manzaran, bahçen, bitkilerin, her zamanki gibi çok güzeller. Bazen yazamasam da keyifle seyrettiğimden emin ol. :)
Satı Uğurtan
04-05-2011, 00:51
Sevgili ciceksever70, sarı süsen çok güzel ilk defa görüyorum,bendede yanyana beyaz ve mor süsen var çok hoş duruyor, beyaz leylak alışılmışın dışında bir renk olduğu için çok güzel, bendede beyaz var geçen yıl diktim ikinci yılı hala açmadı.
Yine huzur veren manzara ve bahçe fotoğrafları yüklemişsiniz sevgili ciceksever70. Ellerinize sağlık.
ciceksever70
04-05-2011, 06:40
Akşamsefası tohumunu bir kere bahçene ektin mi bir daha hiç bırakmazlar seni. :) Yazın ortalarına doğru bol bol çiçeklerini görürsün. Ben çiçeklerinin kokusunu da çok seviyorum.
Manzaran, bahçen, bitkilerin, her zamanki gibi çok güzeller. Bazen yazamasam da keyifle seyrettiğimden emin ol. :)
Cok tesekkür ederim sevgili Limon. Siteye üye oldugumda ilk gezdigim, bilgiler edindigim bahce senindi o yüzden baska yere tasiniyorum deyince buruldum biraz ama hepimiz birsen benzer yorumlar yapip sana negativ enerji verdiysek de özür dilerim. Eminim ki yeni evini de imrenilecek bir bahce haline getirirsin.
Aksam sefasini iki yildir yetistirmeye calisiyorum olmadi bir türlü, halbuki birkac bahcede gördüm burada. Hatta gecen yaz sonu buradaki bir bahceden yola dökülen birkac tohumu toplamistim cimlenenler onlar. Iki fide kac cicek verir bilemem. Yumrulardan henüz tik yok. Bana da cocuklugumu hatirlattigi icin seviyorum bu cicegi.
ciceksever70
04-05-2011, 06:43
Sevgili ciceksever70, sarı süsen çok güzel ilk defa görüyorum,bendede yanyana beyaz ve mor süsen var çok hoş duruyor, beyaz leylak alışılmışın dışında bir renk olduğu için çok güzel, bendede beyaz var geçen yıl diktim ikinci yılı hala açmadı.
Sati hanim acacaktir ancak ne yazik ki birkac yil istiyor yeni ekilenler. Ben neredeyse üc yil önce köklerden ayirdigim sürgünlerden ekmistim. Cok güzel büyüdügü halde o bitkiler de henüz ciceklenmedi. Bir de eskiden beri bahcede olup acmayan vardi digerinden asi yaptim iki yildir aciyor. Isterseniz deneyin. Sevgiler.
ciceksever70
04-05-2011, 06:44
Yine huzur veren manzara ve bahçe fotoğrafları yüklemişsiniz sevgili ciceksever70. Ellerinize sağlık.
Tesekkür ederim sevgili Selenn. Sevgiler.
Sevgili çiçeksever70 beyaz leylak kanarya gülü yer açelyaları çok güzel görünüyor kayalardan gelen su agaçların görüntüsü muhteşem ellerine saglık
ciceksever70
04-05-2011, 16:51
Sevgili çiçeksever70 beyaz leylak kanarya gülü yer açelyaları çok güzel görünüyor kayalardan gelen su agaçların görüntüsü muhteşem ellerine saglık
Tesekkür ederim Burak bey.
Sayın Çiçeksever70 yaşadığınız yere inanın imrendim.Harika bir yerdesiniz ,leylaklarınız ne kadar güzel açmışlar,benimkiler daha tomurcukta bile değil.Açelyalarınız gibi bütün fotoğraf kareleri harikaydı,fakat o kayaların arasından akan su ,böyle bir güzellik ,az rastlanır doğrusu,büyük keyif aldım.ellerinize sağlık.Her şey çok doğal,renkli baharlar sizinle olsun.Selamlar.
ciceksever70
04-05-2011, 20:48
Sayın Çiçeksever70 yaşadığınız yere inanın imrendim.Harika bir yerdesiniz ,leylaklarınız ne kadar güzel açmışlar,benimkiler daha tomurcukta bile değil.Açelyalarınız gibi bütün fotoğraf kareleri harikaydı,fakat o kayaların arasından akan su ,böyle bir güzellik ,az rastlanır doğrusu,büyük keyif aldım.ellerinize sağlık.Her şey çok doğal,renkli baharlar sizinle olsun.Selamlar.
Tesekkür ederim Berrin hanim, aslinda bu güzellikler doganin kendisinde biz ancak düzenli ve temiz tutarak katkida bulunabiliyoruz. Sevgiler.
ciceksever70
04-05-2011, 20:52
Bugün balkon ciceklerimizi aldik. Bu yil sadece sardunya ektim. Bakimi en kolay olan o. Henüz cok minikler ama üzerleri cicek goncasi dolu.
Havalar yine serinledi, fasülyelerimi dikmek icin biraz isinmasini bekliyorum.
Vildan Sönmez
04-05-2011, 21:06
Sevgili çiçeksever, tek tek saymıyacağım hepsi harika, bahçen artık sezona girmiş hem de ne hızla.
Sarı süsen ben de saksıya ekmiştim, 2 **** üç yıl oldu 3 yaprakta kalıyor, döedüncüyü vermiyor, ama akşam safasına şaşırdım ve kızdım, seni nasılda uğraştırmış, çok zorlu değildir oysa.
ciceksever70
04-05-2011, 21:12
Sevgili çiçeksever, tek tek saymıyacağım hepsi harika, bahçen artık sezona girmiş hem de ne hızla.
Sarı süsen ben de saksıya ekmiştim, 2 **** üç yıl oldu 3 yaprakta kalıyor, döedüncüyü vermiyor, ama akşam safasına şaşırdım ve kızdım, seni nasılda uğraştırmış, çok zorlu değildir oysa.
Bahceme hosgeldiniz Vildan hanim. Biz eve tasindigimizda süsenler 3-4 yaprak bi sey cikariyordu, hic cicek vermedigi icin yabani bir sey sanip söktüm iki yil boyunca. Sonra birden sürpriz yapip ciceklenince ne oldugunu anladim ve kendi kendime hem kizdim hem güldüm. Bu ciceklendigi ikinci yil ve hem yapragi hem cicegi cogaldi. Sizinkiler de zamanla cogalir belki.
Aksam sefasini sormayin, aramizda inatlasma var sanki. Ben yetistirecegim diye inat ediyorum o yetismeyecegim diye. Simdilik iki tane cimlendi. Umarim havalarin isinmasiyla kendine gelir. Sevgiler.
bahtiyar02
04-05-2011, 21:47
Sevgili ciceksever70;
Avusturya diğince sizin bahçenizin o canlı renkli güzelliği aklıma geliyor. Yüklediğiniz resim kareleri kartpostal gibi.Bu güzellikleri paylaştığınız için çok teşekkür eder,Tüm ailenizle sağlıklı ve mutlu bir şekilde bu güzellikleri doya daya yaşamanızı dilerim.
Saygılar
Orhan Özbilgiç
04-05-2011, 21:52
Görmeyeli bahçeniz cennet gibi olmuş. Yazı bizden önce karşıladığınız muhakkak.
Beyaz leylak, İstanbul' daki sokağımızdaki bir apartman bahçesinde var. O da kokulu. Dibindede kök sürgünü vardı. Hesapta 7 mayısta gelecek ve gelmezdende o dip sürgününü isteyecektim. Ama nisanın 18' inde alelacele Samsun' a gelince isteğimi gerçekleştiremedim. Artık, yoketmezlerse bir başka bahara.:)
Sizin gönderdiğiniz Lupin tohumları çimlendiler. Artık gelecek yıla çiçeklenince fotoğrafını sizin bahçeye yüklerim.
Sağlık ve mutluluk içinde güzel bir yaz diliyorum.
ciceksever70
05-05-2011, 06:28
Sevgili ciceksever70;
Avusturya diğince sizin bahçenizin o canlı renkli güzelliği aklıma geliyor. Yüklediğiniz resim kareleri kartpostal gibi.Bu güzellikleri paylaştığınız için çok teşekkür eder,Tüm ailenizle sağlıklı ve mutlu bir şekilde bu güzellikleri doya daya yaşamanızı dilerim.
Saygılar
Tesekkür ederim Bahtiyar bey, ben de sizin anneciginizle yetistirdiginiz güzellikleri agiz tadiyla, saglikla yemenizi ve güzel bahcenizin keyfini sürmenizi dilerim.
ciceksever70
05-05-2011, 06:32
Görmeyeli bahçeniz cennet gibi olmuş. Yazı bizden önce karşıladığınız muhakkak.
Beyaz leylak, İstanbul' daki sokağımızdaki bir apartman bahçesinde var. O da kokulu. Dibindede kök sürgünü vardı. Hesapta 7 mayısta gelecek ve gelmezdende o dip sürgününü isteyecektim. Ama nisanın 18' inde alelacele Samsun' a gelince isteğimi gerçekleştiremedim. Artık, yoketmezlerse bir başka bahara.:)
Sizin gönderdiğiniz Lupin tohumları çimlendiler. Artık gelecek yıla çiçeklenince fotoğrafını sizin bahçeye yüklerim.
Sağlık ve mutluluk içinde güzel bir yaz diliyorum.
Tesekkür ederim Orhan bey. Yazi bir karsiladik bir kacirdik. Bir haftadir sicaklik 10 dereceye düstü yine. Lupinlere cok sevindim, biraz uzun sürüyor cimlenmesi ancak bir kez tuttu mu yillarca bahcede kaliyor. Bir de gecen yil cok tohumluk birakinca farkettim tohumlar her yere yayilip oralarda da cimleniyor. Ben kurusunlar diye balkona da koymustum balkonun altinda kalan tüm saksilarda cimlenmis. Öylece biraktim bakalim saksida nasil olacak. Basarili olursam resimleri paylasirim.
Bahar cicekleri bitmeden son bir kac poz yakaliyayim istedim. Bu yil leylâklar bize göz ve burun ziyafeti cektirdi. Gecen yil budamaktan vazgecince daha gür actiklarini farkettim. Kokularini duyabilmek icin sürekli bahceye cikiyorum.
Bahçeniz çiçekleriniz çok güzel sevgili ciceksever.Beyaz leylağa bayıldım .Bir koku yaydı sorma sabah sabah içim açıldı :)
Herşey çok güzel görünüyor. Sardunyaların çiçeklendiğini hayal etmek hiç de zor değil. Ellerine sağlık.
ciceksever70
05-05-2011, 08:27
Tesekkür ederim sevili Hatice, sevgili Zenfree. Leylak cok güzel kokuyor gercekten de. Bugün aksama kadar kücük oglumun yuva gezisinde olacagim. Aksam gelince kendimi bahceye atarim artik.
Sakızların balkondan sarkma görüntüsü sadece sizi değil bizi de mest edecek. :)
Sevgili çiçeksever70, geçen sene de balkonda sardunylara yok muydu? Yanlış hatırlıyor olabilirim.
çiçeksever70, birkaç gündür sizin çalışmalarınızı takip ediyorum. Yaşadığınız 4 yıl, bir film şeridi gibi geçti. Bahçenin ilk görüntülerinden sonraki gelişmesi güzümüzü güldürdü. Hepsini tek tek sayamayacağım, herşey çok güzel.
kolaylıklar diliyorum.
nurguldk
05-05-2011, 13:59
Sardunyalar küçük ama nasıl da sağlıklı yemyesil duruyor. Yaprakları öyle güzel duruyor ki, çiçek açmasa bile güzel :)
ciceksever70
05-05-2011, 14:58
Sakızların balkondan sarkma görüntüsü sadece sizi değil bizi de mest edecek. :)
Sevgili çiçeksever70, geçen sene de balkonda sardunylara yok muydu? Yanlış hatırlıyor olabilirim.
Sevgili gilan gecen yil sardunya, petunya ve küpe dikmistim. Küpeler orayi hic sevmedi, petunyalar da üzerine yagmur yaginca hastalandi. Sardunyalar saksilarda tekmis gibi göründü. Bir de petunyanin gecen ciceklerini temizlemek daha zor geliyor bu yil kolayciliga kactim. Sardunyalarin sarkma orani tamamen havaya bagli. Cok yagmur yaginca gelisemiyorlar. Günes seviyorlar.
ciceksever70
05-05-2011, 14:59
çiçeksever70, birkaç gündür sizin çalışmalarınızı takip ediyorum. Yaşadığınız 4 yıl, bir film şeridi gibi geçti. Bahçenin ilk görüntülerinden sonraki gelişmesi güzümüzü güldürdü. Hepsini tek tek sayamayacağım, herşey çok güzel.
kolaylıklar diliyorum.
Tesekkür ederim sayin h. isik. Dört yillik yogun calismadan sonra bahce bu yil yüzümüzü güldürdü.
ciceksever70
05-05-2011, 15:01
Sardunyalar küçük ama nasıl da sağlıklı yemyesil duruyor. Yaprakları öyle güzel duruyor ki, çiçek açmasa bile güzel :)
Sardunyalar bol bol cicekleniyor sevgili nurguldk ancak uzayip gelismesi tamamen günese bagli. Yaz güzel gecerse sansliyiz.
Sayın ciceksever70, bahçenizi hayran hayran gezdim çok renkli ve düzenli, bende o aşamalara gelmek isterim ama nerdee..
Sağlıkla, huzurla bahçenizde mutluluklar dilerim.
ciceksever70
06-05-2011, 06:45
Sayın ciceksever70, bahçenizi hayran hayran gezdim çok renkli ve düzenli, bende o aşamalara gelmek isterim ama nerdee..
Sağlıkla, huzurla bahçenizde mutluluklar dilerim.
Tesekkür ederim sayin nevzat. Renkli kismi dogru da düzen derseniz iste o biraz zor, detay resimleriyle hile yapiyorum biraz. Yagmurlardan cimler o kadar cabuk uzuyor ki bicmeye yetisemiyoruz.
ciceksever70
06-05-2011, 17:59
Kücük bahcivanim is basinda... Orasi onun mini bahcesi, kestane eker, ot eker, kazar biz karisamayiz.
Küçük bahçıvana bayıldım. :)
Küreği de pek şirinmiş. ;)
ciceksever70
06-05-2011, 18:17
Spirea en keyifli zamanini yasiyor.
ciceksever70
06-05-2011, 18:18
Küçük bahçıvana bayıldım. :)
Küreği de pek şirinmiş. ;)
Evet o onun küregi biz kullanamiyoruz. Her seyi var. Oyuncak cim bicme makinesi, pilli ot bicme tirpani, testeresi...
ciceksever70
06-05-2011, 18:23
Nihayet bir mor salkimim oldu, anneler günü serefine... Bu wisteria cinensis degil, wisteria frutescens amethyst falls. Digerine göre daha az büyüyormus ancak bol cicekli oluyormus. Bakalim görecegiz. Eve getirip ekecek yer bulamayinca esimden epey azar isittim, hemen aklima Cemo geldi. Her bitki alista esim bu bahceye bir daha ot bile almam diye yemin ediyor yine de istedigim bitki sonucta bahcedeki yerini aliyor :p. Neyse minik beyaz clematisimin yanina ektim ama birbirini rahatsiz ederse clematisi baska yere alirim.
, Eve getirip ekecek yer bulamayinca esimden epey azar isittim, hemen aklima Cemo geldi.
Çok güldüm ya, bana hiçte yabancı bir durum değil.;)
Bugün küsüm kocamla, beni küpe almaya götürmedi:( Aynı şeyden 10 tane alıyorsun diyor, iyide hepsinin rengi farklı, boyutu farklı. Ama kendisi 10 tane oya ağacı istiyor.:))
Anneler günün kutlu olsun, mor salkımın bol bol acsın.
Yücel Canpolat
06-05-2011, 19:10
[QUOTE=cemo;799445]Çok güldüm ya, bana hiçte yabancı bir durum değil.;)
Bugün küsüm kocamla, beni küpe almaya götürmedi:( Aynı şeyden 10 tane alıyorsun diyor, iyide hepsinin rengi farklı, boyutu farklı. '' Ama kendisi 10 tane oya ağacı istiyor.:))''
Gerçek peyzajcı Atilla hocamız o na katılıyorum,küpeyle yüzükle hiç işimiz olmaz:))
ciceksever70
06-05-2011, 19:11
Bugün küsüm kocamla, beni küpe almaya götürmedi:( Aynı şeyden 10 tane alıyorsun diyor, iyide hepsinin rengi farklı, boyutu farklı. Ama kendisi 10 tane oya ağacı istiyor.:))
Tesekkür ederim sevgili Cemo, senin de anneler günün kutlu olsun. Asil gülünecek durum ne olur biliyor musun? Simdi bu baska bir mor salkim cesidi ya, istedigim gibi cicegi kokusu olmaz da ben bildigimiz mor salkimdan istiyorum ondan da alalim dersem iste aglanacak halimize güleriz o zaman:p.
Aman oğluşunda çok tatlıymış maşallah ısırmalık yanaklar var. Anneler gününüz kutlu olsun. Sevgiler........
ciceksever70
06-05-2011, 20:05
Aman oğluşunda çok tatlıymış maşallah ısırmalık yanaklar var. Anneler gününüz kutlu olsun. Sevgiler........
Tesekkür ederim sevgili hanndan, ondan bir adet daha var ama onu yakalayip resim cekmek zor oluyor. Sizin ve tüm annelerin de anneler günü kutlu olsun.
Simdi bu baska bir mor salkim cesidi ya, istedigim gibi cicegi kokusu olmaz da ben bildigimiz mor salkimdan istiyorum ondan da alalim dersem iste aglanacak halimize güleriz o zaman:p.
Bunu demeden önce, bir kadın sığınma evini ara yer varmı diye:)
Yandığının resmidir:)
ciceksever70
06-05-2011, 21:24
Bunu demeden önce, bir kadın sığınma evini ara yer varmı diye:)
Yandığının resmidir:)
Benim kartopu yuvarlak cicekli degil yassi cicekli cikinca, bugün cok güzel kartopu vardi üstü top top cicek dolu ama onu da alalim demeye korktum artik. Herseyim olsun istiyorum ama gercekten artik pek yer kalmadi ekecek. Ancak bozulan bir bitkinin yerine daha sonralari düsünebilirim.
Sevgi Durul
06-05-2011, 21:30
Ben de ispirya istiyorum, çook güzeller. İstemenin sonu yok, her görülen ve beğenilen bitkiden benim de olsun, bakalım sonu nereye varacak. Eşler isyanda.
Küçük bahçıvan, çok tatlı. Çekirdekten yetişiyor maşallah.
ciceksever70
06-05-2011, 21:45
Ben de ispirya istiyorum, çook güzeller. İstemenin sonu yok, her görülen ve beğenilen bitkiden benim de olsun, bakalım sonu nereye varacak. Eşler isyanda.
Küçük bahçıvan, çok tatlı. Çekirdekten yetişiyor maşallah.
Gercekten spirea cok güzel bir cali budanmaya da geliyor istediginiz boyda tutuyorsunuz. Bendeki spirea vanhouttei cinsi cok cabuk gelisti ve aldigimiz yil hemen ciceklendi. Bende iki tane baska cins de var ama henüz ciceklerini göremedim.
Küçük baçıvana maşallah.:) Bitkiler gibi her yeni fotografta büyüyor.:)
Sevgili Çiçeksever70 küçük bahçıvan çok tatlı maşallah anneler gününüz kutlu olsun hediyenizde çok güzel saglık ve mutlulukla büyütmen dilegiyle...
mandalinci
07-05-2011, 08:54
Kücük bahcivanim is basinda... Orasi onun mini bahcesi, kestane eker, ot eker, kazar biz karisamayiz.
Bahçenizde en güzel çiçek bu oğluş. Maşallah.
ciceksever70
07-05-2011, 10:58
Burak bey, sn. mandalinci tesekkür ederim.
Bugün bir saat bahce bictim, fasülyelerimi, domateslerimi ve kabaklarimi diktim. Domateslerin etrafina kadifeleri de ekecektim ama pilim bitti ara vermek zorunda kaldim. Daha cimlenen cicekleri biraz büyüyünce bahceye aktaracagimi düsündükce fenalasiyorum.
KAPTANzst
09-05-2011, 10:08
Çiçekler harika gerçekten. Birazda iklim avantajlarıyla hepside güzel açmış ve büyümüşler.
Hele bir çiçek var arada gözüme alıyor:p 2. mesajda gördüm onu . Adını bilmiyorum ama siz başbahçivan diyorsunuz.:D En güzelide oydu. Her bölgede her iklimde yetişir. Allah analı babalı büyütsün.
ciceksever70
09-05-2011, 13:59
Çiçekler harika gerçekten. Birazda iklim avantajlarıyla hepside güzel açmış ve büyümüşler.
Hele bir çiçek var arada gözüme alıyor:p 2. mesajda gördüm onu . Adını bilmiyorum ama siz başbahçivan diyorsunuz.:D En güzelide oydu. Her bölgede her iklimde yetişir. Allah analı babalı büyütsün.
Tesekkür ederim sayin kaptanzst...
Vallahi beni değil seracıya, pazara dahi götürmüyorlar artık, büyük kız yanımda olsaydı onu kandırır istediğim yere götürürdüm.
Sevgili Çiçeksever, oğlun çiçeklerin en güzeli, ne güzelde toprakla oynuyor. Güzel bahçende ailecek nice mutlu, sağlıklı anneler günü dilerim.
ciceksever70
11-05-2011, 07:09
Vallahi beni değil seracıya, pazara dahi götürmüyorlar artık, büyük kız yanımda olsaydı onu kandırır istediğim yere götürürdüm.
Sevgili Çiçeksever, oğlun çiçeklerin en güzeli, ne güzelde toprakla oynuyor. Güzel bahçende ailecek nice mutlu, sağlıklı anneler günü dilerim.
Cok tesekkür ederim sevgili Fatos. Esim artik beni de seraya götürmüyor, tohum cicek bakinca da öyle bir bakiyor ki yüzüme geri birakmak zorunda kaliyorum. O yüzden tek basima yürüyüse cikinca tesadüfen seralarin önünde buluyorum kendimi. Ama gercekten bahce cok doldu artik. Daha cimlendirdigim ciceklerden büyüyenler olacak. Aktaracak saksi kalmadi gibi.
ciceksever70
11-05-2011, 07:12
Fare kulaklarim acti. Önceki yillarda resimlerini ekledim ama o kadar cok seviyorum ki cicegini bir iki kare daha sizleri biktirmaz herhalde. Cok da cabuk cogaliyor. Celigini topraga öylece daldirsaniz bir kac hafta sonra tuttugunu görüyorsunuz. Bazi yerlerde fazladan cikti sökmek zorunda kaldim, bu bahar bir baktim yine cikmis.
ciceksever70
11-05-2011, 07:15
Beyaz acelyam da acti, digerlerinin cicegi sanirim gecmek üzere. Ne yazik ki burada cicek ömrü cok kisa. Seraya da sordum sera ortami olmadan daha uzun süreli ciceklendirmek mümkün degilmis burada. Saglik olsun bu kadarina da sükretmek lâzim.
ciceksever70
11-05-2011, 07:17
Ilk clematisim ciceklendi. Emin degilim ama sanirim Montana cinsi. Gecen yil yerini arada degistirmeme ragmen iki kez ciceklendi.
mandalinci
11-05-2011, 07:18
Fare kulaklarim acti. Önceki yillarda resimlerini ekledim ama o kadar cok seviyorum ki cicegini bir iki kare daha sizleri biktirmaz herhalde. Cok da cabuk cogaliyor. Celigini topraga öylece daldirsaniz bir kac hafta sonra tuttugunu görüyorsunuz. Bazi yerlerde fazladan cikti sökmek zorunda kaldim, bu bahar bir baktim yine cikmis.
Bunların adı fare kulağı mıymış? Çok güzeller :)
ciceksever70
11-05-2011, 07:19
Pieris`in yapraklari kizariyor.
ciceksever70
11-05-2011, 07:21
Bahcede bolca bulunan bu bitkiyi medine dügmesine benzettim. Eger öyle ise cok gülerim cünkü kocaman bir saksi dolusu medine dügmesi tohumu ektim.
Sevgili ciceksever70,çok güzel açmış açelyalar fare gulağının ismini bilmiyordum çiçeğide varmış.
Öğrendim sağ ol.
Sevgili çiçeksever,
Herşey çok güzel. Ben özellikle ortancalarına hayranım.
Bir ortanca hayranı olarak senin ortancalarına tekrar tekrar bakmışlığım o kadar çok ki...
Geçen sene demir takviyesi yaptığını yazmıştın mavi olması için.
Ben de bu sene ortanca mavileştirici aldım. 1 aydır haftada bir suluyorum, bakalım ne olacak?
Herşey için ellerine sağlık,sanırım bebek yakında gelecek. Şimdiden hayırlı olsun.
Yazamasam da sayfanı takip ediyorum.:)
nurguldk
11-05-2011, 10:59
Oğluna bayıldım. Benim kızım da böyle ekiyor, çapalıyor :) Çok mutluyum ki çocuklarımız doğayla, toprakla büyüyor. Minicik elleriyle, minicik fideleri ekip, büyüdüğünü görüyorlar. Toprağın, doğanın sihrini yaşıyorlar ki değerini biliyorlar.
Açelyaların çok güzel gelişmiş. Kışın orada hava sıcaklığı ne kadar düşüyor? Ben Ankarada açelyaları bahçeye almaya korkuyorum.
Bu arada mesajlardan anladığım kadarıyla hamilesin :) Bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah.
Sevgili çiçeksever70 açelyalar çok güzel nasıl bir bakım uyguluyorsunuz acaba clematis çok güzel ellerinize saglık...
ciceksever70
11-05-2011, 13:43
Sevgili çiçeksever,
Herşey çok güzel. Ben özellikle ortancalarına hayranım.
Bir ortanca hayranı olarak senin ortancalarına tekrar tekrar bakmışlığım o kadar çok ki...
Geçen sene demir takviyesi yaptığını yazmıştın mavi olması için.
Ben de bu sene ortanca mavileştirici aldım. 1 aydır haftada bir suluyorum, bakalım ne olacak?
Herşey için ellerine sağlık,sanırım bebek yakında gelecek. Şimdiden hayırlı olsun.
Yazamasam da sayfanı takip ediyorum.:)
Tesekkür ederim sevgili Sevim4.
Sevgili uzman16 cok tesekkürler. Yanlis yazmis olabilirim, demir bir kere döktüm o zaman ortancalar mor, bordo gibi bir renk aldi. Normalde biz de ortancalari mavilestirici ortanca gübresi döküyoruz. Ilkbahardan ciceklenme dönemi bitene kadar toplam dört kez uygulaniyor. Bursa sicaksa bol bol sulayin sudan hic sikayetci olduklarini görmedim. Bebek Agustos`un 12`sine kadar dogmus olacak hayirlisiyla. Tesekkür ederim sevgiler.
ciceksever70
11-05-2011, 13:46
Sevgili çiçeksever70 açelyalar çok güzel nasıl bir bakım uyguluyorsunuz acaba clematis çok güzel ellerinize saglık...
Sevgili nurguldk burasi kisin -20 dreceye kadar düsüyor. Acelyalar hic bozulmuyor. Korumak icin özel bir sey uygulamiyorum. Yari gölge seviyor.
Burak bey acelyalara ciceklenme öncesi rhododendron gübresi döküyorum. Sanirim topragi asitlendirmeye yarayan bir gübre. Onun disinda hic bakim uygulamiyorum. Ayni gübreyi clematislere de veriyorum. Zararini görmedim. Clematis zaten cok gübre arsizi bir bitki. Hangi gübreyi dökseniz hosuna gidiyor.
bahtiyar02
11-05-2011, 13:50
Sevgili ciceksever70;
Bahçenizdeki güzellikler bir yana sevgili yiğenimizin sevimliliği bir yana;) Allah sizlere bağışlasın.
Saygılar
ciceksever70
11-05-2011, 13:54
Sevgili ciceksever70;
Bahçenizdeki güzellikler bir yana sevgili yiğenimizin sevimliliği bir yana;) Allah sizlere bağışlasın.
Saygılar
Tesekkür ederim Bahtiyar bey, cocuklar bahcemin en güzel cicekleri.
Aaaa bende fare kulağı varmış:))) Çiçekleri ne güzelmiş öyle. Kaya bahcesine dikmiştim dün. Tam isabet sarsın dursun orayı. Bir saksıda daha var dikili, onuda gidip dikeyim.
Acelyalar ağac olmuş maşallah. Benimkiler cok sık oldu. Ağac olmaları zor. 2 tane saksıda var, onları dikeyim arka tarafa.
Yine iş cıkardım başıma.:)
Pieris ne renk acıyor, kafayı buna takmış durumdayım da:)
ciceksever70
11-05-2011, 14:53
Aaaa bende fare kulağı varmış:))) Çiçekleri ne güzelmiş öyle. Kaya bahcesine dikmiştim dün. Tam isabet sarsın dursun orayı. Bir saksıda daha var dikili, onuda gidip dikeyim.
Acelyalar ağac olmuş maşallah. Benimkiler cok sık oldu. Ağac olmaları zor. 2 tane saksıda var, onları dikeyim arka tarafa.
Yine iş cıkardım başıma.:)
Pieris ne renk acıyor, kafayı buna takmış durumdayım da:)
Sevgili cemo farekulagi kaya bahcesinde cok güzel duruyor gercekten de. Pieris bende iki tane var biri beyaz cicekler aciyor, digeri öyle kizariyor yapragi cicekmis gibi duruyor. Ama kisin kar altinda kaldilar hic bir sey olmadi. Tüm yil da yemyesil kaldilar.
Kırmızı yapraklı olan cicek acıyormu.
nurguldk
11-05-2011, 16:17
Evet Cemo ile birbirimizi karşılılı kudurtaraktan yaşamımıza devam ediyoruz. Şimdi de Pieris e takmış durumdayız :)) Burada mesajını görünce çok güldüm :))
Bu arada iklim Ankara'ya çok yakın görünüyor. - 20 leri görüyorsa benim için tamamdır. Yani bahçenden dilediğim kadar feyz alabilirim :))
ciceksever70
11-05-2011, 21:16
Kırmızı yapraklı olan cicek acıyormu.
Acmiyor diye biliyorum, yapraklari iyice kizariyor ciceklenmis gibi duruyor. Biri pieris japonica mountain fire, digeri pieris japonica.
sayın çiçeksever 70 bahçenizi devamlı gezerim oğlunuzu yanlız çalışırken gördüm bende torunumu gönderiyorum beraber çalışsınlar allah sevdkleriyle beraber sağlık mutluluk ve huzur içinde büyüsünler inşallah
ciceksever70
12-05-2011, 09:20
sayın çiçeksever 70 bahçenizi devamlı gezerim oğlunuzu yanlız çalışırken gördüm bende torunumu gönderiyorum beraber çalışsınlar allah sevdkleriyle beraber sağlık mutluluk ve huzur içinde büyüsünler inşallah
Cok seker masallah, resmini paylastiginiz icin tesekkür ederim. Oglum Ada da böyle cukurunu kazar kazar kovasina doldurur sonra yine topragi bosaltir. Hic bikmiyor. Bir de titiz isi bitince küregini de yikar kaldirir. Bir de oyuncak tirpaniyla olan resmini paylasayim. Onunla da ot biciyor.
günebakan
12-05-2011, 10:56
Geleceğin bahçıvanları çok şekerler maşallah:)
Sevgili çiçeksever70 Çok tatlı maşallah oglunuz allah nazardan korusun :)
Acmiyor diye biliyorum, yapraklari iyice kizariyor ciceklenmis gibi duruyor. Biri pieris japonica mountain fire, digeri pieris japonica.
Açan hangisi:))
ciceksever70
13-05-2011, 06:34
Açan hangisi:))
Sevgili cemo birinci resimdeki pieris japonica mountain fire, ikinci resimdeki pieris japonica olarak geciyor bendeki kartlarda... Bildigim kadariyla daha cok pieris cesitleri var. Internetten arastirip ismiyle sormak en iyisi cicekciye. Sevgiler.
Orhan Özbilgiç
13-05-2011, 07:15
Yok arkadaş! Seninde cemo' dan geri kalır tarafın yok.:p Bu ne kadar bitki türü böyle? Hepside birbirinden güzel. Ben bugünlerde fotoğraflıyacak çiçekli bitki bulamazken, sizde, ''bini bir para.''
Güle güle keyfini sürün.
Küçük paşamıza yakışmış tırpan. Şimdiden beyin yıkıyorsunuz bakıyorumda.:D
Gelsin gelsin! Geriden yeni yeni doğaseverler gelsin!
Herşey çok güzel kardeşim. Ellerine sağlık.
Selam ve sevgiler.
ciceksever70
13-05-2011, 11:39
Yok arkadaş! Seninde cemo' dan geri kalır tarafın yok.:p Bu ne kadar bitki türü böyle? Hepside birbirinden güzel. Ben bugünlerde fotoğraflıyacak çiçekli bitki bulamazken, sizde, ''bini bir para.''
Güle güle keyfini sürün.
Küçük paşamıza yakışmış tırpan. Şimdiden beyin yıkıyorsunuz bakıyorumda.:D
Gelsin gelsin! Geriden yeni yeni doğaseverler gelsin!
Herşey çok güzel kardeşim. Ellerine sağlık.
Selam ve sevgiler.
Cok tesekkür ederim Orhan bey. Gercekten de bu bahar yüzümü güldürdü. Dört yillik calismanin sonucunu nihayet bu yil tam anlamiyla aldik diyebiliriz. Buna bir de nisan basindan beri ilik giden havalar eklenince hersey güzel güzel acti. Burada yillardir yasayip evin eski halini bilenler bahceden her gecislerinde inanin sasiriyorlar. Evi taniyamiyoruz diyorlar.
2 gün önce bir konuda, "pieris japonica" dan çalı mine diye bahsediliyordu ama latincesi yazmadığı için ne olduğunu çok merak etmiştim. Fotoğrafınız tam da üzerine geldi. Çiçeklerinin çok güzel koktuğu yazılıyor siz ne dersiniz?
"pieris japonica mountain fire" 3-4 yıl önce çiçekçim çok beğendiğini söyleyerek ısrarla vermişti. Çok sevmiştim ama bir türlü neyi sevdiğini çözemedim. devamlı yaprak döküp, yeni yaprak vermeye çalıştı, sonunda da kurudu gitti. Kışı dışarıda atlatamaz sanıyordum ama sanırım siz bahçeye dikmişsiniz?
ciceksever70
14-05-2011, 08:45
2 gün önce bir konuda, "pieris japonica" dan çalı mine diye bahsediliyordu ama latincesi yazmadığı için ne olduğunu çok merak etmiştim. Fotoğrafınız tam da üzerine geldi. Çiçeklerinin çok güzel koktuğu yazılıyor siz ne dersiniz?
"pieris japonica mountain fire" 3-4 önce çiçekçim çok beğendiğini söyleyerek ısrarla vermişti. Çok sevmiştim ama bir türlü neyi sevdiğini çözemedim. devamlı yaprak döküp, yeni yaprak vermeye çalıştı, sonunda da kurudu gitti. Kışı dışarıda atlatamaz sanıyordum ama sanırım siz bahçeye dikmişsiniz?
Sevgili Limon pieris japonica`yi koklamak hic aklima gelmedi ne yazik ki, simdi de cicekleri bitti. Sanirim seninki tutmamis cünkü normalde yaprak dökmüyorlar. O kadar kar altinda bile yemyesil kalan az bitkiden ikisi idi pierislerim. Ben de kisi atlatamaz diye düsündüm ama beni yaniltti. Kuvvetlidir diye ektigim hebe veronica`lar kurudu. Mountain fire`in özelligi bu dönemlerde kipkirmizi olan ve sanki kirmizi cicekli imis görüntüsü veren yapraklari. Nerdeyse ahorn kadar bordo oldu benimki.
ciceksever70
14-05-2011, 08:51
Daha dur agaclar net`e sorayim derken esim orda cok büyük yer kapladi diger bitkilerin üstüne geliyor diye caanim larix`i söküverdi. Umarim bir katliam yapmamisizdir. Diger cam türü agaclarin oldugu evin orman tarafina diktik rahatca büyüsün diye. Yeri gözümüze cok bos göründü önce ama alisiriz herhalde. Simdilik oraya bir sey ekmeyeyim diyorum:dilli:D. (Aklimdan yüzlerce bitki adi gecse de...)
ciceksever70
14-05-2011, 08:53
Minik euonymus`u da bahceye aktardim. Büyüse de en azindan rahatca budanabilen bir bitki.
ciceksever70
14-05-2011, 08:58
Tohumdan yetistirdiklerim de yavas yavas büyüyor. Ciceklerini görebilecegime inanamiyorum Nisan basindan beri zaman gecmek bilmedi bu hallerini görene kadar. Zinnialar ve kina cicekleri sevgili Hhatice`nin hediyesi, tütün cicekleri, kantaronlar, cörek otlari ve kalifornia gelincigi sevgili Fikreteren ve esinin hediyesi. Adalet ablamin her yil cikan hüsnüyusuf kösesinden sonra agaclar net köseleri artti bahcemde. Her cicegi esimle gönderenin adiyla aniyoruz, inanin büyük paralar vererek satin aldigimiz bitkilerden cok daha mutlu etti bu hediyeler bizi.
Resimler sirasiyla zinnia, cosmos, kantaron, tütün cicegi...
ciceksever70
14-05-2011, 09:05
Kinalarla, cosmoslari büyüdükce topraga aktariyorum. Digerleri de kalifornia gelincigi ve cörek otu ama hangisinin hangisi oldugunu karistirdim. Büyüyünce anlayacagim.
ciceksever70
14-05-2011, 09:06
Petunyalarla cam güzelleri de cimlendi ama nasil sasirtacagimi ben de sasirdim. Bir kisim petunyayi denemek icin baska saksiya aktardim. Umarim yasarlar.
Sevgili çiçeksever70 tohumlar ne güzel çimlenmiş öyle ee bu kadar bitkiyi şaşırtmakta kolay degil tabi elinize saglık
ciceksever70
14-05-2011, 11:56
Sevgili çiçeksever70 tohumlar ne güzel çimlenmiş öyle ee bu kadar bitkiyi şaşırtmakta kolay degil tabi elinize saglık
Tesekkür ederim sevgili Peris, umarim basarili olurum. Ilk kez bu kadar basarili bir cimlenme orani tutturdum bir de sasirtmayi kivirirsam kim tutar beni. Simdiden önümüzdeki yil ciceklensinler diye bodur hatmi tohumlari aldim, sirada ekinezya, karanfil ve hercai menekse tohumlari var. (Ben bir yerde artik tohum ekmeye tövbe ettim diye hatirliyorum ama caktirmayin:p)
ciceksever70
15-05-2011, 07:31
Bugün bahcenin tadini cikarma planlarim suya düstü. Bardaktan bosanircasina yagmur yagiyor. Burada son ilkbahar donlari dedikleri günler var bugün son günüymüs.
Benden önce bizim kilere yuva yapan kus dogurdu yavrularini. Yuvayi da o kadar yüksege ce o kadar derin yapmis ki girdiginde onu bile görmek mümkün olmuyor. Resim cekemiyorum ne yazik ki. Ama yavrularin cik cik seslerini duyuyoruz sürekli. Ugur getirir diye sevindik. Zavalli anneleri bile o kadar kücük ki oglum onu yavrusu sandi.
Bugün bahcenin tadini cikarma planlarim suya düstü. Bardaktan bosanircasina yagmur yagiyor. Burada son ilkbahar donlari dedikleri günler var bugün son günüymüs.
Benden önce bizim kilere yuva yapan kus dogurdu yavrularini. Yuvayi da o kadar yüksege ce o kadar derin yapmis ki girdiginde onu bile görmek mümkün olmuyor. Resim cekemiyorum ne yazik ki. Ama yavrularin cik cik seslerini duyuyoruz sürekli. Ugur getirir diye sevindik. Zavalli anneleri bile o kadar kücük ki oglum onu yavrusu sandi.
Sevgili çiçeksever70 kuşları bende çok severim şimdi o yuvadaki sesleri ne güzeldir ugur getirdigine bende inanırım bizim evin duvarındada var kuş yuvası ama sizin kadar yakından takip edemiyorum ne güzel cik cik seslerini duyuyorum harika bir duygu :p
ciceksever70
16-05-2011, 20:20
Tüm zahmetlerine, bit, pire, mantar hastaliklariyla ugrastirmalarina ragmen bahcemin bastaci güllerim yavas yavas canlaniyor. Sanirim bir haftaya kadar sizlerle güzelliklerini paylasirim.
ciceksever70
16-05-2011, 20:21
Pembe haseki küpesi ve bahceden bir kac görüntü...
ciceksever70
16-05-2011, 20:27
Clematis`im dört cicek acti, cicekleri o kadar büyük ki gidip gelip hayran hayran bakiyorum. Minik leylagim da acti kokusu cok güzel...
ciceksever70
16-05-2011, 20:29
Unutma beniler son demlerini yasiyor. Sürekli inceliyorum ama tohum olusumu göremedim.
ciceksever70
16-05-2011, 20:31
Komsumuzun philadelphus`u acti, muhtesem bir görünüsü var. Cicekleri de katmerli.
ciceksever70
16-05-2011, 20:34
Gecen yil komsumun verdigi fidecik büyüyor. Ne agaci oldugunu bilmiyorum ama yazin güzel cicekleri oluyor, sonbaharda da yapraklari cok güzel kizariyor. Yabani cranberry kirmizi meyvelerinin yerini beyaz ciceklerine birakti.
günebakan
16-05-2011, 20:55
Philadelphus muhteşem görünüyor:)
Zafer İnandıklı
16-05-2011, 21:00
Pembe Haseki küpesi doğal ortamda gibi, Clamatis harika görünüyor.
Yanlış budama yüzünden benim leylâk bu sene çiçek vermedi.
Kolaylıklar diliyorum.
ciceksever70
16-05-2011, 21:39
Pembe Haseki küpesi doğal ortamda gibi, Clamatis harika görünüyor.
Yanlış budama yüzünden benim leylâk bu sene çiçek vermedi.
Kolaylıklar diliyorum.
Haseki küpesi dogal ortamda gercekten de. Mor olani duvarin dibinde cikiyordu birkac yil önce cardagin altina aldim. Pembeyi de onun yanina almak istiyorum. Ben acele buduyormusum megerse tohum dökmesini beklesem cogalacakmis. Leylâgi biz de yanlis buduyormusuz Zafer bey gecen yil dogrusunu ögrenip rahat biraktik, bu yil mükâfatini gördük. Her gün yeni bir sey ögreniyoruz. Bu isin sonu yok galiba.
Bahçeniz ve konumu harikulade. Sevgiler.
ciceksever70
23-05-2011, 07:09
Birkac aksam baskisi... Güller her gün bize biraz daha gülümsemeye basladilar. Ve vazgecemedigim lupinlerim...
ciceksever70
23-05-2011, 07:12
Lupinler, güller ve clematis armandii... Yerini sevmis görünüyor sürekli yeni dallar cikariyor. Yaprak sekli de cok güzel.
ciceksever70
23-05-2011, 07:18
Emektar rhododendron da acti. Dallari bicimsiz uzasa da cicekleri cok güzel... Bu kez aksam sefasini tutturdum galiba ne dersiniz?
ciceksever70
23-05-2011, 07:26
Komsumunki gibi katmerli olmasa da benim filbahrim de acti. Kokusu nefis.
bettyycim
23-05-2011, 08:00
Çok güzel bahçeniz bahar gelmiş, iyi seyirler ;)
Sevgili Çiçeksever70 güller lupin ve clematis çok güzel ellerinize saglık
Sevgi Durul
23-05-2011, 08:33
Sevgili çiçeksever filbahrinin katmerliside mi varmış? Lupinler harika, pişmemiş aşa soğan doğramak gibi olacak ama, yakında gelecek olan lupin tohumlarımı ekmek için bu sene geç mi? En uygun, ekim zamanı hakkında, bilgi verebilir misiniz? Sevgiler..
ciceksever70
23-05-2011, 09:29
Cok tesekkürler sevgili Bettycim ve sevgili Peris. Sizlere de keyifli bir yaz dilerim. Bizi bu aralar bahce heyecanindan cok yaklasik ikibucuk ay sonra gelecek bebisin heyecani sardi. Bahceyle ugrasip zamani gecirmeye calisiyoruz.
Sevgili SDurul, lupinleri hemen ekin. Sansiniz varsa önümüzdeki bahar cicegini görürsünüz yoksa bir yil daha beklemeniz gerekebilir. Lupin ihtiyaciniz varsa gönderebilirim elimde daha cok tohum kaldi. Direk yetistireceginiz yere ekerseniz daha dayanikli oluyor. Sevgiler.
ciceksever70
23-05-2011, 09:32
Sevgili çiçeksever filbahrinin katmerliside mi varmış? Lupinler harika, pişmemiş aşa soğan doğramak gibi olacak ama, yakında gelecek olan lupin tohumlarımı ekmek için bu sene geç mi? En uygun, ekim zamanı hakkında, bilgi verebilir misiniz? Sevgiler..
Filbahrinin katmerlisini komsumuzun bahcesinden eklemistim birkacgün önce. Var ama ne yazik ki seralarda bulmak cok zor. Komsumuz da kendisinde olan cicegin baskasinda olmasini istemeyen tiplerden yasli bir amca, celik isteyemiyorum anlayacaginiz. Neyse ki tam görecegimiz yerde yine de keyfini sürüyoruz. Ancak katmerlisi yalin kat gibi kokmuyor.
lalebruli
24-05-2011, 17:08
Her resim yayinladiginizda benim tekra tekrar bakasim geliyor. Keyfiniz bol olsun.
Sevgiler
PS: Bebek ne zaman geliyor?
fatma sunay
24-05-2011, 20:54
Sayın Çiçeksever hepsi çok güzel görünüyorlar. Emeğinize sağlık.
ciceksever70
24-05-2011, 21:32
Tesekkür ederim sevgili Fatma Sunay. Sevgili Lalebruli cok tesekkür ederim ben de sizin sebzelerinize hayran hayran bakiyorum. Bebek kismetse Agustos`un 12sine kadar dogmus olacak. Bu yil bahce isleri biraz zorlasa da calismadan duramiyorum. Daha cimlenen tüm bitkilerimi bahceye aktaramadim bile. Ektigim ilk parti 80 tane fasülye tohumu nedense topragin altinda cürüyüp erimis. Yeniden pet bardaklara ektim onlar bahcedeki yerlerini alacaklar. Is cok anlayacaginiz.
türkansultan
25-05-2011, 13:37
Sevgili çiçeksever sizin bahçenizi gezerken mest oluyorum.
o kadar güzelki tek tek çiçekleri ayırmadan söylüyeyim hepsi birbirinden güzel ellerinize yüreğinize sağlık sevgiler.
ciceksever70
25-05-2011, 15:58
Sevgili çiçeksever sizin bahçenizi gezerken mest oluyorum.
o kadar güzelki tek tek çiçekleri ayırmadan söylüyeyim hepsi birbirinden güzel ellerinize yüreğinize sağlık sevgiler.
Cok tesekkür ederim sevgili Türkansultan. Bahcenin en coskulu zamanlarini yasiyoruz gercekten de.
Ben yine bi maşallah demeden başlamayayım söze,
Ne güzel açmış çiçekler emeğinize sağlık. ayrıca komşunun bahçesine takıldım 'komşuda biter bizede düşer' olmamı acep :)
ciceksever70
25-05-2011, 21:22
Ben yine bi maşallah demeden başlamayayım söze,
Ne güzel açmış çiçekler emeğinize sağlık. ayrıca komşunun bahçesine takıldım 'komşuda biter bizede düşer' olmamı acep :)
Ah Handan hanim sormayin, her yerde insanlar ayni. Bir yanimizdaki komsumuz "Bahce senin ne istersen köküyle götür" derken, diger yanimizdaki orada yasamadigi halde bir ot parcasi biler vermez, bahce kapisini hemen arkasindan kilitler. Herkesi oldugu gibi kabul etmek lâzim. Baska komsulara da ben ektigim bitkilerden hediye ederek alistirdim simdi onlar da bana bitki hediye ediyorlar. Gecenlerde bir bögürtlen fidani ile adini bilmedigim bir cicek verdi ikisi. Avrupa insaninda bizdeki paylasim ve komsuluk yok ne yazik ki.
nurguldk
26-05-2011, 14:07
Valla sizin sayfaya her baktığımda acaba doğum olmuşmudur diye düşünmeden edemiyorum :) Bir de bu halde onca uğraş, emek.. Yani diyorum nasıl oluyor..Sanırım çifte enerji var ondan :) Sevgilerimle..
ciceksever70
26-05-2011, 16:24
Valla sizin sayfaya her baktığımda acaba doğum olmuşmudur diye düşünmeden edemiyorum :) Bir de bu halde onca uğraş, emek.. Yani diyorum nasıl oluyor..Sanırım çifte enerji var ondan :) Sevgilerimle..
Sevgili nurguldk, dogum Agustos`un ilk haftasi ama bu yil hem asiri sicak hem de yapacak cok is var. Bu gidisle bahcede dogum yaptigimi duyarsaniz sasirmayin derim:p. Bir de basima sulama isi cikti bu yil cünkü olaganin disinda bir kuraklik var. Cicekler boynunu bükünce kiyamiyorum da... Sevgiyle kalin.
ciceksever70
27-05-2011, 08:08
Iki gündür gül resmi cekmeye calisiyorum. Bir türlü bahcede canli göründügü gibi cikmiyor resimlerde ama yine de paylasmadan duramayacagim...
ciceksever70
27-05-2011, 08:10
Güller...
ciceksever70
27-05-2011, 08:13
Bahcemin nazli güzelleri...
ciceksever70
27-05-2011, 08:17
Güller...
Güller, vayy beee dedirten cinsten:)
Çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar, maşallahhhhh
Ben ise, külleme, pas ve bitlerle cebelleşiyorum:(
Oturup keyfini cıkart, sağlıkla:)
ciceksever70
27-05-2011, 08:23
Sevgili Adalet ablamin hüsnüyusuflari ilk cicegini verdi. Esimle o bölüme Adalet abla kösesi adini verdik. Taa Mersin`den gelen tohumlarla yetisen ciceklerin bahcemizde olmasindan gurur duyuyoruz. Ayni sekilde sevgili Hhatice`nin ve sevgili Fikret bey ve esinin tohumlarindan yetisen ciceklerin acmasini da sabirsizlikla bekliyoruz. Dostlardan gelen hediyelerin verdigi mutluluk milyonlarla tarif edilemez...
Bu arada sezonu kacirdim derken anemonlarim da acti.
ciceksever70
27-05-2011, 08:24
Sakayigim...
ciceksever70
27-05-2011, 08:27
Güller, vayy beee dedirten cinsten:)
Çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar, maşallahhhhh
Ben ise, külleme, pas ve bitlerle cebelleşiyorum:(
Oturup keyfini cıkart, sağlıkla:)
Ah Cemo`cugum ayni dertler bizde de var. Resimde cikmadigina bakma. Kilolarca ilac gidiyor her yil güllere. Biz yoketmekten, bitler gelmekten bikmadi. Pas ve kara leke de cok oluyor sik aygmur yaginca. Ama iste bazi seyler icin zahmet cekmeye degiyor. O kadar ugrasip karsisina gecip keyfini cikarmak anlatilamaz bir mutluluk. Sabah ilk isimiz esimle balkondan güllerimize bakmak oluyor. Hepsinin adi var cocuklarimiz gibi sanki.
ciceksever70
28-05-2011, 06:52
Iki haftadir yagmur yoktu neredeyse... Dün aksam yagmur bulutlarini ve internetteki firtina uyarisini görünce cok acmis olan gülleri keselim de bosuna yerlere dökülmesinler dedik. Vazodaki yerlerini aldilar.
mandalinci
28-05-2011, 09:04
Iki haftadir yagmur yoktu neredeyse... Dün aksam yagmur bulutlarini ve internetteki firtina uyarisini görünce cok acmis olan gülleri keselim de bosuna yerlere dökülmesinler dedik. Vazodaki yerlerini aldilar.
Bayılırım böyle güllerle dolu vazolara, çook güzeller.;)
Sevgili ciceksever70 güller harika görünüyor ellerine saglık
ciceksever70
28-05-2011, 11:30
Cok tesekkür ederim sayin mandalinci, sevgili peris. Iyi ki de toplamisiz yagmurdan sonra hepsi yerlere dökülüyor cünkü. Hic olmazsa birkac gün keyfini süreriz evde.
cetasule
28-05-2011, 16:11
Çiçekleriniz çok sağlıklı görünüyor
Maşallah diyeyim nazar değmesin
Elinize sağlık
Yücel Canpolat
28-05-2011, 16:49
Bir bakayım kardeş bahçede ki çiçeksever70 bacım ne yapıyor?Eminim yine bahçe de yuvarlanıyor eğer böyle ise,kazan mevcudunu bir artıracak yeğenim'in saçları yer örtücü gibi çok olacak:)
Cumhur Tonba
28-05-2011, 17:53
İyiki bahçenizin gizli güzelliklerini gözler önüne sermişsiniz. Teşekkürler.
ciceksever70
28-05-2011, 20:53
Sevgili cetasule, sevgili Cumhur bey ben sizlere tesekkür ederim bahcemi ziyarete geldiginiz icin. Aslinda bahcenin gizli yeri pek kalmadi yillardir görüntülerin cogu birbirinin tekrari olmaya basladi o yüzden biraz detay veriyorum.
Yücel bey ben bahcede eselenmeden durabilirmiyim? Bu hafta sicaklarda cok terledim herhalde calisirken bu sabah bogaz agrisi ve burun akintisiyla uyandim. O yüzden evdekiler calisma yasagi verdiler.
Sevgili Çiçeksever70 ,bahçenizi gezerken aklıma çok eski bir şarkı geldi."Açıldı bahçede güller,eder avâze bülbüller" .Arkadaşım bahçeniz resmen Gülîstan olmuş ,renkleri ve biçimlerine bayıldım.Zaten yerleşim yeri olarak hayran olduğum bir doğanın içindesiniz.Güle güle zevkini çıkarın.Ellerinize sağlık,Lupinlerinizde çok sıhhatli görünümdeler.Vazodaki gülleriin formlarınada bayıldım,kokulu gül olduklarını sanıyorum.Hayırlı bir yaz mevsimi dileği ile sevgiler ve selamlar.
ciceksever70
29-05-2011, 07:41
Sevgili Çiçeksever70 ,bahçenizi gezerken aklıma çok eski bir şarkı geldi."Açıldı bahçede güller,eder avâze bülbüller" .Arkadaşım bahçeniz resmen Gülîstan olmuş ,renkleri ve biçimlerine bayıldım.Zaten yerleşim yeri olarak hayran olduğum bir doğanın içindesiniz.Güle güle zevkini çıkarın.Ellerinize sağlık,Lupinlerinizde çok sıhhatli görünümdeler.Vazodaki gülleriin formlarınada bayıldım,kokulu gül olduklarını sanıyorum.Hayırlı bir yaz mevsimi dileği ile sevgiler ve selamlar.
Tesekkür ederim Berrin hanim, bahsettiginiz sarkiyi biliyorum cok severim Türk Sanat Müzigini burada aradiklarimizi bulamiyoruz diye internet radyosu aldik eve sürekli dinliyoruz oradan esimle. Cocuklara pek hitab etmese de kulak dolgunlugu oluyor.
Güllerin en güzel zamani simdi aslinda Mayis sonu acarlardi hep bu yil sicaklardan erkenci davrandilar. Gül bahcemizdeki yaklasik 30 gül esimin bana toplam 2 dogumgününde aldigi hediyeler, David Austin güllerim, hepsi kokulu. O yüzden o bölüm benim icin cok degerli. Arka bahcede baska güllerim de var onlar da buranin yerli gülleri ama bunlar kadar yogun ve uzun süre ciceklenmiyor. Gül bahcede bize bitiyle, piresiyle, diger hastaliklariyla en zahmet verenler ama cok seviyoruz diye katlaniyoruz. Seygiyle kalin.
Satı Uğurtan
29-05-2011, 11:13
Sevgili çiçeksever70, dolu dolu bir bahçe, iklimden dolayı olmalı renkler çok canlı, yapraklar çok yeşil ve parlak, güllere hayran oldum sevgiler selamlar.
ciceksever70
29-05-2011, 11:38
Sevgili çiçeksever70, dolu dolu bir bahçe, iklimden dolayı olmalı renkler çok canlı, yapraklar çok yeşil ve parlak, güllere hayran oldum sevgiler selamlar.
Cok tesekkür ederim Sati hanim ama sizin rengârenk cicekleriniz de benimkilerden asagi kalmiyor. Ben daha cimlendirdiklerimin cicegini görmek icin bir ay kadar beklerim saniyorum. Ama buna da sükür. Ufacik da olsa bir bahcesi olanlari cok sansli insanlar olarak görüyorum.
loveflower
29-05-2011, 11:57
Sevgili çiçeksecer70,güller çok güzel.Hele o bir tane anemon,bayıldım.Çok emek verip yoruluyorsunuz ama karşılığı da antılamayacak bir güzellik oluyor değlil mi?Maşallah.
Orhan Özbilgiç
29-05-2011, 19:28
Uzun zamandır bahçeleri gezememiştim. Bakıyorumda bir bize henüz yaz gelmemiş.:mad:
Güller iki gündür açmaya başladı. Bir tek şakayık aynı günlerde açmış.
Gerçi bende sizdeki kadar yazı müjdeleyen bitki yok. Bu sene sizlerden gelen tohumlar yetişirse, gelecek yıl benimkide erken renklenir umarım.:p Lupinleri kastediyorum. Gelecek yazı sabırsızlıkla bekliyeceğim. Böylece bir yıl daha hayata bağlanmış olduk.;)
Güle güle keyfini sürersiniz inşallah.
fatma sunay
29-05-2011, 19:44
Sevgili Çiçeksever güllerin böceklerinden bende dertliyim. Nasıl başa çıkacağım bilmiyorum. Dediğiniz gibi resimde çıkmıyorlar mahlukatlar. Gülleriniz çok güzel açmışlar keyfini çıkarın.....
Adalet Yağcı
29-05-2011, 22:18
Merhaba sevgili Çiçeksever'im;
Yazmasam da bahçeni takipteyim, mevsimin güzelliklerini kaçırmak istemem.
Güllerininin ihtişamı nefes kesiyor, baktıkça bahçemi özledim.
Hüsnüyusuflar öbek öbek açarlar inşallah ve sizi mutlu ederler, bulundukları yerde üç yıl kalabiliyorlar, sonra yeniden ekmek gerekebilir.
Tüm aileye sevgi ve selamlar.
ciceksever70
30-05-2011, 08:17
Sevgili çiçeksecer70,güller çok güzel.Hele o bir tane anemon,bayıldım.Çok emek verip yoruluyorsunuz ama karşılığı da antılamayacak bir güzellik oluyor değlil mi?Maşallah.
Sevgili loveflower, anemonlar iki cicek oldu. Baska yerlere de ekmistim ama sadece oradaki yerini sevip cimlendi. Bu yil bahce beni biraz fazla yoruyor istedigim gibi seri calisamiyorum ama bahar basindan beri güzelligiyle bizi cok mutlu etti. Sevgiyle kalin.
ciceksever70
30-05-2011, 08:20
Uzun zamandır bahçeleri gezememiştim. Bakıyorumda bir bize henüz yaz gelmemiş.:mad:
Güller iki gündür açmaya başladı. Bir tek şakayık aynı günlerde açmış.
Gerçi bende sizdeki kadar yazı müjdeleyen bitki yok. Bu sene sizlerden gelen tohumlar yetişirse, gelecek yıl benimkide erken renklenir umarım.:p Lupinleri kastediyorum. Gelecek yazı sabırsızlıkla bekliyeceğim. Böylece bir yıl daha hayata bağlanmış olduk.;)
Güle güle keyfini sürersiniz inşallah.
Orhan bey sizin sakayik tüm ciceklere yeter masallah. Rengi bir harika. Komsumda da var söz verdi cicek zamani gecince yumrusundan ayiracak bana. Buradaki komsulari da cicek paylasimina alistirdim ya cok gülüyorum bazen. Lupinlerin yapraklari kardan kistan kötü de olsa bahar basinda kisacik kesin yeniden capcanli cikiyorlar. Sevgiler.
ciceksever70
30-05-2011, 08:22
Sevgili Çiçeksever güllerin böceklerinden bende dertliyim. Nasıl başa çıkacağım bilmiyorum. Dediğiniz gibi resimde çıkmıyorlar mahlukatlar. Gülleriniz çok güzel açmışlar keyfini çıkarın.....
Cok tesekkür ederim Fatma hanim. Bahce isi böyle iste güzelligi yüzünden tüm zahmetine katlaniyoruz. Sevgile.r
ciceksever70
30-05-2011, 08:25
Merhaba sevgili Çiçeksever'im;
Yazmasam da bahçeni takipteyim, mevsimin güzelliklerini kaçırmak istemem.
Güllerininin ihtişamı nefes kesiyor, baktıkça bahçemi özledim.
Hüsnüyusuflar öbek öbek açarlar inşallah ve sizi mutlu ederler, bulundukları yerde üç yıl kalabiliyorlar, sonra yeniden ekmek gerekebilir.
Tüm aileye sevgi ve selamlar.
Adalet ablacigim nerelerdesin? Bahceni, clematislerini cok özledim. Artik Mersin`e dön de biraz resim paylas bizlerle.
Bahce cicek dolu olmasina ragmen senin ufacik hüsnüyusuf rengiyle inan göz aliyor. Tam gecis yolumuzda oradan gectikce durup rengin güzelligine bakiyoruz. Digerleri de tomurcukta. Bu yil tohum olusumunu yakalarsam biraz toplayayim da yedek olsun. Yaz sonu ekip yedeklerim biraz. Cok öpüyorum sevgiyle kal.
ciceksever70
01-06-2011, 19:57
Güllerin ilk coskulu zamani gecmeden birkac resim daha paylasmak istedim...
ciceksever70
01-06-2011, 20:01
Gül bahcesine bakacagim diye eve giremiyorum. Eve girsem balkona cikip cikip bakiyorum...
ciceksever70
01-06-2011, 20:06
Güller...
ciceksever70
01-06-2011, 20:19
Bir hafta boyunca hastaneye tikilmadan önce bahcenin bu halini gördügüme cok seviniyorum.
ciceksever70
01-06-2011, 20:28
Güller...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.