View Full Version : ciceksever70 / Bahçe
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
ciceksever70
10-05-2010, 07:59
Olabilir sevgili Limon, ben de internette bakinca benzettim. Cicegi bitince kirmizi top top meyveler cikariyor cok minik. Berberis de de var mi acaba?
Berberis thunbergii oldugunu saniyorum.
bahtiyar02
10-05-2010, 08:06
Sevgili ciceksever70,
Cennet misali.Gerçekten çok güzel yerlermiş. Paylaşım için çok teşekkür ederim.
Saygılar
Vildan Sönmez
10-05-2010, 08:25
Sevgili çiçeksever, yeni farkettim ve kaybınıza çok üzüldüm. Allah oğulcuğunuzu bağışlasın.
Sevgiler...
Sevgili Çiçeksever, ben de thunbergii ye benzettim. Tanıdığım bir bitki değil ama berry türlerinden olduğu yazıyordu sanki. (yanlış hatılamıyorsam)
Fotoğraflar yine şahane. Çok düzenli ve yemyeşil her yer.
ciceksever70
10-05-2010, 11:08
Tesekkür ederim Bahtiyar bey, Vildan hanim. Cok sükür iki saglikli oglum var. Bir de kiz cocuk cok istemistim ama belki daha sonraki bir tarihe kismettir. Bazi seylerin aciklamasini ve kararini Allaha birakmak lazim.
Limon hanim haklisiniz cok düzenli ve temiz insanlar gercekten. Büyük sehirlerde cok sayida yabanci var biraz bizim Istanbul gibi kaos hakim ama yine de halkin kendisi düzenli. Sevgiler...
Çok güzel yerler ,resim kalitesi de güzel bizlere tanıttığınız için teşekkür ederim .
ciceksever70
10-05-2010, 13:26
Çok güzel yerler ,resim kalitesi de güzel bizlere tanıttığınız için teşekkür ederim .
Rica ederim sevgili Hhatice cok güzel bir doga var gercekten burada degisik bir yere gittigimde hep aklimda sizlerle paylasmak istegi var. Sevgiler...
Öncelikle çok geçmiş olsun sevgili çiçeksever.
Fotoğraflar çok çok güzel. Hem bahçenizdekiler hem de üzüm bağları. Bize hasret kaldığımız yeşillikleri taşıyorsunuz. :)
Bu manolya türünü de sizden öğrendim. Adı Magnolia stellata (http://www.google.com/images?hl=en&prmdo=1&tbs=isch:1&sa=1&q=Magnolia+stellata&btnG=Search&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=) imiş. Çiçekleri harika. :)
Sevgili çiçeksever70 geçmiş olsun. Allah oğullarınızı size bağışlasın. Allah gönlünüze göre versin, sağlıkla.
Bahçeniz, çiçekleriniz yine çok güzel. Doğa fotoğrafları da. Emeklerinize sağlık:)
ciceksever70
10-05-2010, 21:03
Sevgili Gilan ve Sevim K. tesekkür ederim. Evet Manolya stellata beyaz olan manolyam. Cok hafif sabun gibi bir kokusu var onu da 3 yasindaki oglum sayesinde farkettik. Gidip gelip kokluyordu anne bu cicek cok güzel kokuyo diye. Manolyalar cicek ömrü cok kisa bitkiler ama o kadar güzel cicek acip yaz boyunca güzel yapraklariyla bahceyi süslüyorlar ki insan vazgecemiyor bir türlü.
dağ çiği
11-05-2010, 22:10
Sevgili çiçek sever size çok çok teşekkür ediyorum.Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için.Ne güzel ne bakımlı yerler insanın içi gidiyor cennet misali.
ciceksever70
12-05-2010, 06:37
Tesekkür ederim sevgili Dag cigi. Biz bahari daha yeni yasiyoruz. Oralarda coktan acip biten cicekler bizde ancak aciyor. Leylak, spiraea, ahorn, acelyalarimin son hali ve digerleri...
ciceksever70
12-05-2010, 06:40
Lupinler cicek acmaya hazirlaniyor, spiraea yeni aciyor...
ciceksever70
12-05-2010, 06:43
Gecen yil ektigim clematisler henüz cicek acmadi. En büyük yardimcim canim esim ve kücük bahcivanimiz...
Ben orada bir beyaz leylak gördüm :D
ben yerim onu başallah işde yaparmış.
Çok güzeller ,ama en güzeli küçük bahçıvan :)
ciceksever70
12-05-2010, 08:57
Herkese cok tesekkür ederim. Evet sevgili Dudi bütün bahce beyaz leylak dolu biz de buram buram kokan bir mor leylak arayisindayiz.
Sevgi Durul
12-05-2010, 08:58
Tesekkür ederim sevgili Dag cigi. Biz bahari daha yeni yasiyoruz. Oralarda coktan acip biten cicekler bizde ancak aciyor. Leylak, spiraea, ahorn, acelyalarimin son hali ve digerleri...
Sevgili çiçeksever, çiçeklerinizin hepsi çok güzeller, ellerinize sağlık. Biraz geç de olsa, geçmiş olsun.
4. fotoğrafta yakın hali görülen çiçek, ispirya mı? Bizim buralarda evlerin bahçesinde görüyor ve çok beğeniyordum. Sizin bahçenizde görünce yazmak istedim.
Evet küçük bahçıvanlar kesinlikle çok işe yarıyor. Hem de bir yandan doğaya da alışıyorlar. :)
Sevgili SDurul, sanırım siz Fare Kulağı'nı soruyorsunuz. Forumda sayfası var, bir bakın bakalım bahsettiğiniz çiçek mi?
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16357
bahtiyar02
12-05-2010, 09:31
Sevgili ciceksever70;
Bahçenizdeki bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz.Ayrıca yiğenimize ve eşinize sevgiler saygılar.
Sevgi Durul
12-05-2010, 09:50
Evet küçük bahçıvanlar kesinlikle çok işe yarıyor. Hem de bir yandan doğaya da alışıyorlar. :)
Sevgili SDurul, sanırım siz Fare Kulağı'nı soruyorsunuz. Forumda sayfası var, bir bakın bakalım bahsettiğiniz çiçek mi?
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16357
Sevgili gilan teşekkür ederim. Yine imdadıma yetiştiniz. Çok beğeniyorum bu çiçeği.
ciceksever70
12-05-2010, 10:22
Ben hangi resim diye bakarken cevap gelmis bile. Evet fare kulagi hem görsel güzelligi hem de hafif kokusuyla benim de en sevdigim ciceklerden. Yaz aksamlarinda tatli tatli kokusu gelir insanin burnuna.
Bahtiyar bey sizin tecrübenizin yaninda ben acemi sayilirim. Herseyi deneye yanila ögrenmeye calisiyorum. Domatesleri yine beceremedim diye hazir fidan aldim hava isininca tohumlarim da birden cimlendi. Simdi fidanlari ekecek yer ariyorum. Saygilar.
Vildan Sönmez
12-05-2010, 11:47
Bahçe ve çiçek sevgisini çocuklarıyla paylaşan iki arkadaşım Bahtiyar ve Çiçeksever, ne mutlu size, çocuklarınıza da maşallah.
Sevgili Çiçeksever bayıldım bu güzelliklere. Keyfini sürün bizim yerimize de
ciceksever70
29-05-2010, 16:02
Tesekkür ederim sevgili Vildan hanim, Kerime. Güzel yorumlari okumak insana sevk veriyor.
Sizler resimlerini görmekten biktiniz belki ama ben fare kulaklarini o kadar seviyorum ki cekmeden duramiyorum.
ciceksever70
29-05-2010, 16:06
Lupinler en keyifli zamanlarini yasiyorlar. Yaz sonuna kadar iki üc kez mola vere vere acarlar artik... Diger resimdekiler dag musmulasi derseniz cok sevinecegim. Yazin beyaz cicekler aciyor kisa dogru kirmizi top top meyveleri oluyor üstünde. Elimde celikten yetismis üc fidan var.
ciceksever70
29-05-2010, 16:09
Mor rhododendron...
Adalet ablanin hediyesi aksam sefalari, hazeran ve hüsnüyusuflar. Umarim bu yaz ciceklerini görebilirim.
Sevgili çiçeksever70 şu güzelliklere bakılıpta bıkılırmı hiç .İçim gitti desem yeridir valla.Emeğinize sağlık .(Fare kulaklarıda ayrıca çok güzel)
Sevgiler.
Sevgi Durul
30-05-2010, 00:01
Fare kulaklarını ben de çok seviyorum. Lupinler çok güzel. Ellerinize sağlık.
ciceksever70
30-05-2010, 07:24
Tesekkür ederim sevgili Umit79 ve SDurul. Iyi ki resimlerini cekmisim cünkü iki gündür araliksiz yagan yagmur ve ruzgardan sonra lupinlerimin cogu kirildi. Ama önemli degil kestikten bir süre sonra yeniden ciceklenir vefali ciceklerim benim.
umutyolcusu
30-05-2010, 08:09
gerçekten insan bu resimlere bakarken sıkılmaz her halde.çok güzel pozlar yakalamışsınız.bir arkadaşında dediği gibi sanki kartpostal.eşim ve bende bahçeli ev hayalindeyiz ama şimdilik sadece hayal.size sağlık ve mutluluklar dilerim aileniz ve çiçeklerinizle.
ciceksever70
30-05-2010, 08:17
Tesekkür ederim sevgili Umutyolcusu. Size de en kisa zamanda hayalinizdeki ev ve bahceye kavusmanizi dilerim. Biz yasadigimiz yer dolayisiyla sansliyiz cünkü ev yasami burada daha yaygin oldugu icin daireler evlerden pahali.
sibelbozo
31-05-2010, 08:59
Lupinler en keyifli zamanlarini yasiyorlar. Yaz sonuna kadar iki üc kez mola vere vere acarlar artik... Diger resimdekiler dag musmulasi derseniz cok sevinecegim. Yazin beyaz cicekler aciyor kisa dogru kirmizi top top meyveleri oluyor üstünde. Elimde celikten yetismis üc fidan var.
sayın çiçeksever lupinleri ne zaman ve ne şelikde diktiniz ben de yetiştirmeyi düşünüyorum , ayrıca bu yılın bitkisimi sorumlarımı yanıtlarsanız sevinirim bahçeniz çok güzel
ciceksever70
31-05-2010, 13:16
sayın çiçeksever lupinlerin ve ne şelikde diktiniz ben de yetiştirmeyi düşünüyorum , ayrıca bu yılın bitkisimi sorumlarımı yanıtlarsanız sevinirim bahçeniz çok güzel
Sayin sibelbozo, lupinleri hep tohumdan yetistiriyorum ancak bitki ikinci yil cicekleniyor ve her gecen yil cicek sayisi artip gücleniyor. Oldukca fazla budama gerektiriyor alt yapraklarini kestikce dipten yeni yaprak veriyor. Bakimi cok kolay aslinda . Sevgiler.
Adalet Yağcı
31-05-2010, 13:33
Maşallah sevgili Çiçeksever, harika bir bahçe yarattınız, lupinler için söylenecek tek söz, Harika!!!
Tek kusurları 2. yıl çiçeklenmeleri, eh, bu kadar güzelliğe bu kadarcık naz da olsun artık.
Clematisleriniz çok güzel gelişmişler, öndeki (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=143507&d=1273639413) küçük saksıda mı tutuyorsunuz yoksa yerde mi?
Eğer saksıda bu kadar güzel gelişebildilerse, yere aldığınızda neler olur bilmem artık.
Onların hepsinin birden açtığını görmek süper olurdu, bu keyifi de yaşarsınız inşallah en kısa zamanda.
ciceksever70
31-05-2010, 15:06
Maşallah sevgili Çiçeksever, harika bir bahçe yarattınız, lupinler için söylenecek tek söz, Harika!!!
Tek kusurları 2. yıl çiçeklenmeleri, eh, bu kadar güzelliğe bu kadarcık naz da olsun artık.
Clematisleriniz çok güzel gelişmişler, öndeki (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=143507&d=1273639413) küçük saksıda mı tutuyorsunuz yoksa yerde mi?
Eğer saksıda bu kadar güzel gelişebildilerse, yere aldığınızda neler olur bilmem artık.
Onların hepsinin birden açtığını görmek süper olurdu, bu keyifi de yaşarsınız inşallah en kısa zamanda.
Adalet ablacigim bahceme hos geldin. Gönderdigin tohumlarin bir cogu cimlendi gördün mü? Biraz gec oldu bizim iklim farkindan dolayi ama olsun. Suzannalar da cimlendi ikiser ikiser daha büyük saksilara aktardim. Sadece daturalara kiskacli bir böcek dadandi yakaladim ama cimlenenlerin hemen hepsini yedi. Hazeranlar da ciceklenmek üzere.
Clematis buranin iklimini cok seviyor. Gecen yil almistim hepsini kisi gecirir mi diye süphe icindeydim ama hic bir sey olmadi. O sordugun saksida degil toprakta ama digerleri hanimeli. Dört hanimelinin arasindan taa yukarlara kadar uzatti basini tek bir clematis fidesi. Saksilarda gül celikleri var. Bu yil cok saksi cicegi almadim cünkü ugrasmak zor oluyor. Senin bahcen de cok cok güzel. Ev ciceklerle senlenmis, güle güle oturun. Sevgiyle kal ablacigim.
Mor rhododendron çok güzel tohumdan mı yetiştirdiniz?
ciceksever70
31-05-2010, 15:33
Mor rhododendron çok güzel tohumdan mı yetiştirdiniz?
Sevgili Hhatice rhododendron tohumdan yetisir mi bilmiyorum ama o kadar yavas büyüyen bir bitki ki yetisse de benim ömrüm vefa etmez. O yüzden alirken mümkün oldugu kadar büyümüs fidanlardan seciyoruz. Iyice büyümüs halini artik cocuklarimiz görür insallah.
finduk52
01-06-2010, 10:13
Sevgili çiçeksever ,
Bahçen tek kelime ile muhteşem. Eminim çok keyiflidir orada yaşamak. Avusturya nın evleri zaten meşhurdur. Hele o balkonlardan sarkıtılan rengarenk çiçekler. Gıpta etmemek içten değil.
Buralarda da kaç gündür yağmur vardı. Bugünden itibaren yağmur olmayacakmış hafta sonuna kadar. Ama yağmurda olsun yoksa bahçeleri sulamakla yetişmiyor. Gerçi sen toprağın suyu çok tuttuğundan bahsetmiştin sanırım. O da can sıkıcı bir durum tabii. Umarım çok kayıplar olmuyordur bu durumdan ötürü.
Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
ciceksever70
01-06-2010, 11:07
Sevgili çiçeksever ,
Bahçen tek kelime ile muhteşem. Eminim çok keyiflidir orada yaşamak. Avusturya nın evleri zaten meşhurdur. Hele o balkonlardan sarkıtılan rengarenk çiçekler. Gıpta etmemek içten değil.
Buralarda da kaç gündür yağmur vardı. Bugünden itibaren yağmur olmayacakmış hafta sonuna kadar. Ama yağmurda olsun yoksa bahçeleri sulamakla yetişmiyor. Gerçi sen toprağın suyu çok tuttuğundan bahsetmiştin sanırım. O da can sıkıcı bir durum tabii. Umarım çok kayıplar olmuyordur bu durumdan ötürü.
Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Tesekkür ederim sevgili Finduk52 bahceme hos geldiniz. Bizde bir gün yagiyor diger gün rüzgarli bu yazin tadi yok henüz. Evet toprak suyu tutuyor ama bitkilere tek zarari pas ve kara leke oluyor zaman zaman. Bayerin ilaclariyla idare ediyoruz. Biz de bu eve dört yil önce tasindik ve ilk yil pek bir sey ekemedik bahceyi toparlamaktan. Üc yilda cok sükür hizli bir gelisme gösterdi. Ben de sevgiler gönderiyorum.
..... Diger resimdekiler dag musmulasi derseniz cok sevinecegim. Yazin beyaz cicekler aciyor kisa dogru kirmizi top top meyveleri oluyor üstünde. Elimde celikten yetismis üc fidan var.
Merhaba,
Bahçeniz ne güzel cosmuş.:rolleyes:
Mesajdaki fidanı Cotoneaster dammeri'ye benzettim.
ciceksever70
03-06-2010, 13:35
Merhaba,
Bahçeniz ne güzel cosmuş.:rolleyes:
Mesajdaki fidanı Cotoneaster dammeri'ye benzettim.
Tesekkür ederim sevgili Sabah beni cok mutlu ettiniz. Cotoneaster bahcemde cok istedigim bir cicekti bir türlü seraya gidip bir fidan bakamamistim. Bu fidani da iki yil önce tesadüfen belediyenin yola ektigi saksinin kenarindan koparip topraga daldirip unuttum. Sonucta simdi üc adet köklü fidanim var. Biri toprakta digeri saksilarda. Eger cotoneaster ise sanirim saksi pek iyi bir fikir degil.
ciceksever70
07-06-2010, 13:53
Kücük oglumun gözdeleri yaban cilekleri. Her sabah yeni cikan cilekler var mi diye bakiyor.
ciceksever70
07-06-2010, 13:55
Minik alisiumlar...
ciceksever70
07-06-2010, 13:57
Hercai menekselerim hala acmaya ve salyangozlarin istahini kabartmaya devam ediyorlar... Ve hazeranlar cicek hazirliginda...
ciceksever70
07-06-2010, 14:04
Güllerim en güzel zamanlarinda. Bu sene esim yoldan gelen geyige önlem olarak önlerine ag gerdi. Biraz komik oldu ama tedbir almazsak bahcede bir gül goncasi kalmiyor.
ciceksever70
07-06-2010, 14:06
Güller...
ciceksever70
07-06-2010, 15:51
Spiraea diye aldim ama yapraklari bendekinden cok farkli. Bakalim nasil bir cicek acacak.
ciceksever70
07-06-2010, 15:53
Irisler... Daha dün aksam acmamislardi bu sabah bana sürpriz yaptilar.
Ben de buradayım ama bütün bu güzellikleri tekrar tekrar inceledikten sonra yazacağım.
Bana ne kadar sitem etsen azdır, bu güzellikler hiç ihmal edilir mi? Kusuruma bakma lütfen.
ciceksever70
07-06-2010, 19:39
Güler ablacigim senin bahcemi ziyaret etmen yeter. Seninkinin yaninda benim bahcem saksi cicegi gibi kalir ama sizlerden her gün yeni seyler ögreniyorum. Sevgiler.
Ben hiç de öyle düşünmüyorum. Çok güzel bahçesi olan pekçok arkadaşımız var. Ender bulunan çiçeklere sahip olan yığınla arkadaşımız da var.
Senin bahçen de bu güzellerden biri, dinlendirici huzur verici. Verilen emekleri hiç inkâr etmeyen bahçelerden biri.
Bol bol tadını çıkartırsın inşallah.
ciceksever70
08-06-2010, 12:48
Ben hiç de öyle düşünmüyorum. Çok güzel bahçesi olan pekçok arkadaşımız var. Ender bulunan çiçeklere sahip olan yığınla arkadaşımız da var.
Senin bahçen de bu güzellerden biri, dinlendirici huzur verici. Verilen emekleri hiç inkâr etmeyen bahçelerden biri.
Bol bol tadını çıkartırsın inşallah.
Tesekkür ederim Güler ablacigim. Gercekten de bahcemiz huzur buldugumuz bir yer, esimle ortak ugrasimiz olmasi da bizim icin cok büyük bir paylasim. Her sabah yeni acan cicek var mi, cimlenen sebze tohumu var mi diye bakmak bile tüm yorgunluklari unutturuyor.
zeynep dila
09-06-2010, 19:06
Sevgili Çiçeksever 70,
Bahçenizi büyük bir zevkle ziyaret ettim. Böylesine güzel bir bahçeden haz almamak mümkün mü? Emeğinize sağlık. Her şey çok güzel. Ama onca güzel içinde beni en çok cezbeden ortancalar.Ahhh! O ortancalar yok mu... Bir tek ortancaya sahip olabilmek için yapmadığını bırakmayan ben , sizdeki gibi ortanca cenneti sahibi olmanın hayalini yaşıyorum bahçenize bakarak.
ciceksever70
09-06-2010, 20:58
Tesekkür ederim sevgili Zeynep Dila. Bandirmanin iklimi o kadar da sicak olmasa gerek ortanca Türkiye`de gölge ve yari gölgede kolaylikla yetisen bir cicek. Biz üc yil önce celikten ektik bu ortancalari. Biraz zaman aliyor bu sekilde büyümeleri ama denemeye deger derim ben. Sevgiler.
Adalet Yağcı
09-06-2010, 21:20
Sevgili Çiçeksever, bu ne güzellik!!!
Graz yeni yeni ısınıyor ki, irisler yeni açmaya başlamış, bizmkiler bir buçuk ay önce açıp bittiler.
Ben şunu anladım ki, hava sıcaklığı 28-30°C geçmeyen yerlerde süs bitkileri çok daha keyifli oluyorlar, aynı şey sebzeler için geçerli değil tabi, onlar daha yüksek sıcaklık istiyor olgunlaşmak için.
Hazeran dediğin çiçek, hazeran tohumlarının arasına karışmış çörek otu çiçeği.
Somon rengi gülüne bayıldım, çileklerin süper.
Ellerine sağlık canım.
Orhan Özbilgiç
09-06-2010, 21:29
Lupinler en keyifli zamanlarini yasiyorlar. Yaz sonuna kadar iki üc kez mola vere vere acarlar artik...
Sevgili ciçeksever70;
Bahçeniz, farklı bir coğrafyada olduğu için olsa gerek, benim çok ilgimi çekiyor. Doğasının farklılığı hemen ilgimi çekiyor. Tüm bitkileriniz son derece hoş. Ama ben, bende olmayan Lupinlere ilişkin, beni sevindiren bilginizi önemsiyorum.
Yaz boyu çiçekli kalan, yeni bitkiler düşünürken, bana verdiğiniz tüyoya çok sevindim. Gelecek yıl bende, mutlaka lupin de dikeceğim.
Sağolun. Esenlikler dilyorum.:)
ciceksever70
10-06-2010, 06:47
Sevgili Çiçeksever, bu ne güzellik!!!
Graz yeni yeni ısınıyor ki, irisler yeni açmaya başlamış, bizmkiler bir buçuk ay önce açıp bittiler.
Ben şunu anladım ki, hava sıcaklığı 28-30°C geçmeyen yerlerde süs bitkileri çok daha keyifli oluyorlar, aynı şey sebzeler için geçerli değil tabi, onlar daha yüksek sıcaklık istiyor olgunlaşmak için.
Hazeran dediğin çiçek, hazeran tohumlarının arasına karışmış çörek otu çiçeği.
Somon rengi gülüne bayıldım, çileklerin süper.
Ellerine sağlık canım.
Ayy Adalet abla desene gitti benim hazeranlar. Gidip gelip bosuna bekliyormusum cicek acmasini. Neyse cörek otu da cok güzel bir cicek. En azindan hüsnüyusuflarla aksam sefalari tuttu. Hazeransa burada cok olan bir bitki tohum bulma olanagim var bu sonbahar yine denerim. Umarim aksam sefalari bu yil ciceklenir bitkicikler su anda 10-15 cm arasi ama bizim yazimiz gec baslayip gec bitiyor. Sizlerden yaklasip bir ay sonra cicekleniyor benim bitkiler ve hava ilimli giderse Kasim`a kadar bahce cicekli kaliyor. Sevgiler, kucak dolusu öpücükler.
bahtiyar02
10-06-2010, 07:50
Sevgili ciceksever70 dostum;
Her insanın ayrı özellikleri olduğu gibi her bahçeninde kendine has güzellikleri vardır.Sevgili eşinizle oluşturduğunuz bu muhteşem güzelim bahçenizde tüm sevdiklerinizle uzun sağlıklı bir yaşam sürmedizi dilerim.
Saygılar
... Bu sene esim yoldan gelen geyige önlem olarak önlerine ag gerdi. Biraz komik oldu ama tedbir almazsak bahcede bir gül goncasi kalmiyor.
Yabancı kaynaklarda da bahçelerde geyiklere karşı önlemler, sevdikleri sevmedikleri bitkiler vb bölümler olur ya önceleri niye bu kadar çok özellikle geyiklere ilişkin önlemleri yazıyorlar anlamazdım. :rolleyes:
Bizde, en azından Ankara'da, hayvanat bahçesi dışında geyik görmenin ihtimali neredeyse sıfır. Ama oralarda ciddi bir sorunmuş.
Adalet Yağcı
10-06-2010, 10:53
Umarim aksam sefalari bu yil ciceklenir bitkicikler su anda 10-15 cm arasi ama bizim yazimiz gec baslayip gec bitiyor.
Hiç meraklanma canım, mutlaka çiçekleneceklerdir, akşamları çiçekler açtığında yaydığı kokunun güzelliğine inanamayacaksın.
fatma sunay
11-06-2010, 14:51
sevgili çiçeksever çok güzel bir bahçeye sahipsiniz keyfini sürerek oturmak nasip etsin bu güzel bahçede acaba yıldız çiçeği yetişmiyormu göremedim bütün çiçekleriniz çok güzel özellikle güllerinize bayıldım birde mürver çiçeği ilk başlarda görmüştüm mürver çiçeğini toplayarak reçel yapabilirsiniz çok güzel oluyor bizm buralardada çoktur e bolca reçel yaparız denemenizi tavsiye ederim sağlıcakla kalın
ciceksever70
11-06-2010, 15:21
Sevgili ciceksever70 dostum;
Her insanın ayrı özellikleri olduğu gibi her bahçeninde kendine has güzellikleri vardır.Sevgili eşinizle oluşturduğunuz bu muhteşem güzelim bahçenizde tüm sevdiklerinizle uzun sağlıklı bir yaşam sürmedizi dilerim.
Saygılar
Tesekkür ederim Bahtiyar bey. Biz de bahcemizi cok seviyoruz cünkü tamamen bizi yansitiyor, her kösesinde emegimiz var.
ciceksever70
11-06-2010, 15:24
Yabancı kaynaklarda da bahçelerde geyiklere karşı önlemler, sevdikleri sevmedikleri bitkiler vb bölümler olur ya önceleri niye bu kadar çok özellikle geyiklere ilişkin önlemleri yazıyorlar anlamazdım. :rolleyes:
Bizde, en azından Ankara'da, hayvanat bahçesi dışında geyik görmenin ihtimali neredeyse sıfır. Ama oralarda ciddi bir sorunmuş.
Sevgili Sabah, burada geyikler, sincaplar günlük hayatin parcasi. Cok güzel hayvanlar geyikler ben de cok seviyorum ama verdikleri zararlar da gercekten üzüyor bizleri önlem almaya itiyor. Ciceklere baglanan renkli kumas parcalari, naftalin, ag germek gibi önlemler her bahcede görülen seyler.
ciceksever70
11-06-2010, 15:26
sevgili çiçeksever çok güzel bir bahçeye sahipsiniz keyfini sürerek oturmak nasip etsin bu güzel bahçede acaba yıldız çiçeği yetişmiyormu göremedim bütün çiçekleriniz çok güzel özellikle güllerinize bayıldım birde mürver çiçeği ilk başlarda görmüştüm mürver çiçeğini toplayarak reçel yapabilirsiniz çok güzel oluyor bizm buralardada çoktur e bolca reçel yaparız denemenizi tavsiye ederim sağlıcakla kalın
Tesekkür ederim Fatma hanim güzel sözleriniz icin. Yildiz cicegi dediginiz dahlia ise bu yaza kadar ektim ama bu yil zamanim az oldugundan kisa da dayanacak, tekrar tekrar ekmemi gerektirmeyecek bitkilere yöneldim. Bu yil clematisler yüzümü güldürdü. Mürverimiz cok var gercekten de recel yapiliyor biliyorum. Ama burada cok yaygin bir bitki oldugu icin hazir yapilmis receli, surubu gibi cesitleri cok kolay bulunuyor o yüzden ben ciceginin güzelligi ve kokusundan faydalaniyorum simdilik. Sevgiler.
ciceksever70
13-06-2010, 12:10
Hazir bahce en güzel günlerini yasarken bir kac resim daha ekleyeyim dedim...
ciceksever70
13-06-2010, 12:14
Ortancalar da yaza merhaba demeye basladi...
ciceksever70
13-06-2010, 12:18
Gülleri pirelerden, kurtlardan, külleme pas gibi hastaliklardan ve geyiklerden koruyacagiz diye canimiz cikiyor ama bu güzelliklere de deger sanirim...
ciceksever70
13-06-2010, 12:23
Clematis ile tanistigim icin cok mutluyum. Bahcede artik olmazsa olmaz ciceklerden biri...
ciceksever70
13-06-2010, 12:26
Hazeran sandigim cörek otlarim acti. Cicegi muhtesem güzel. Ve bahcenin diger emekcileri...
ciceksever70
13-06-2010, 12:30
Ortancalar...
ciceksever70
13-06-2010, 12:33
Bu evin en sevdigim taraflarindan biri siril siril akan suyun sesi...
ciceksever70
13-06-2010, 12:35
Burada bugün babalar günü. Özel günlerde bahceye bir fidan dikme gelenegimizi bugün de bozmadik ve iste babamizin minik aceri...
Sevgili Çiçeksever, bahçen yazdığın gibi çok keyifli günlerinde. Siz biraz geriden geliyordunuz ama Ortancaların eş zamanlı açıyor benimkilerle. Koyu vişne çürüğü Clematisin ne kadar güzelleşmiş, dolgunlaşmış.
Gül konusunda ben çok başarısızım. Gece-gündüz sıcaklık farkı nedeniyle fazla nemden kaynaklı sorun yaşadığımı sanıyorum ama sanırım türleriyle de alakalı bir durum. Bazı türler hem hastalığa hem böceklere karşı daha dayanıklı gibi. Yine de ilaçlamadan ve gübrelemeden güzel güllerin olması mümkün değil sanıyorum. KIsaca kendileriyle aram hiç iyi değil. :) Sizinkileri seyrediyorum bol bol.
Oradaki tabiat, yeşilliğe bayılıyorum. Bir de suyun şırıltısı dedin ya "e daha ne olsun" dedim. :)
ciceksever70
13-06-2010, 16:41
Sevgili Çiçeksever, bahçen yazdığın gibi çok keyifli günlerinde. Siz biraz geriden geliyordunuz ama Ortancaların eş zamanlı açıyor benimkilerle. Koyu vişne çürüğü Clematisin ne kadar güzelleşmiş, dolgunlaşmış.
Gül konusunda ben çok başarısızım. Gece-gündüz sıcaklık farkı nedeniyle fazla nemden kaynaklı sorun yaşadığımı sanıyorum ama sanırım türleriyle de alakalı bir durum. Bazı türler hem hastalığa hem böceklere karşı daha dayanıklı gibi. Yine de ilaçlamadan ve gübrelemeden güzel güllerin olması mümkün değil sanıyorum. KIsaca kendileriyle aram hiç iyi değil. :) Sizinkileri seyrediyorum bol bol.
Oradaki tabiat, yeşilliğe bayılıyorum. Bir de suyun şırıltısı dedin ya "e daha ne olsun" dedim. :)
Tesekkür ederim sevgili Limon. Güller konusunda haklisin bazi türlerine hic hastalik ya da pire gelmezken bazi cesitleri pire dolu oluyor her yagmurdan sonra. Biz öndekileri David Austin`den siparis etmistik. Korumak icin cok caba sarfediyoruz. Biraz buradan bulduklarimiz, biraz siteden arastirarak yaprak biti, pas, kara leke gibi sorunlarla bas etmeye calisiyoruz. Ama bahcede bizi en cok ugrastiran cicek güller. Digerleri kendi halinde gübresiz ilacsiz büyürken güller nazlaniyor iste. Güzel Istanbul`a sevgiler gönderiyorum.
Sevgi Durul
13-06-2010, 22:00
Sevgili Çiçeksever,çiçeklerinizin hepsi çok çok güzeller, ama ben 347. mesajdaki mor clematisi çok beğendim. Güle güle büyütün.
finduk52
13-06-2010, 22:22
Sevgili çiçeksever , bahçen ne güzel keyiflenmiş. Hepsi bir ayrı güzel fakat benim ilgimi bir de şu beyaz çiçekli çalı formunda olan çekti. Çiçeklerini daha yakından çekebilirmisin acaba ? İsmi nedir ?
Hanımeli ne güzel çiçeklenmiş. Benim bahçemde de kırmızılı olan cinsi var yanından her geçişimde burnumu değdirmeden geçemiyorum.
Özel günlerde yaptığınız gelenekde çok hoşuma gitti , tebrik ederim .Harika bir fikir. Sevgiler gönderiyorum.
ciceksever70
14-06-2010, 07:53
Sevgili Çiçeksever,çiçeklerinizin hepsi çok çok güzeller, ama ben 347. mesajdaki mor clematisi çok beğendim. Güle güle büyütün.
Tesekkür ederim sevgili SDurul. O clematisin rengi aslinda neredeyse patlican moruna yakin ama resimlerde daha acik cikiyor. Clematisler ikinci yillarinda daha keyifli oldu demek ki zaman gectikce güzellesecek. Sevgiler.
ciceksever70
14-06-2010, 07:54
Sevgili çiçeksever , bahçen ne güzel keyiflenmiş. Hepsi bir ayrı güzel fakat benim ilgimi bir de şu beyaz çiçekli çalı formunda olan çekti. Çiçeklerini daha yakından çekebilirmisin acaba ? İsmi nedir ?
Hanımeli ne güzel çiçeklenmiş. Benim bahçemde de kırmızılı olan cinsi var yanından her geçişimde burnumu değdirmeden geçemiyorum.
Özel günlerde yaptığınız gelenekde çok hoşuma gitti , tebrik ederim .Harika bir fikir. Sevgiler gönderiyorum.
Sevgili Finduk52, onlar deutzia calisi. Biri acik pembe biri beyaz. Daha önceki mesajlarimda yakin cekim resimler olacakti ama bu aksamüstü tekrar cekip eklemeye calisirim cünkü günesli zamanda resimler yansima yapiyor cicekler belirgin görünmüyor. Sevgiler.
finduk52
14-06-2010, 10:13
Sevgili çiçeksever ismini yazınca google da bir arama yaptım hemen .Sizi yormak istemem. Muhteşem bir görüntüsü var . İspirya tarzı bir çalı bitki çok güzelmiş gerçekten.
Yücel Canpolat
14-06-2010, 10:28
Sizi kutluyorum aceri güle güle büyütün sayın çiçeksever.sevgiyle kalın.
ciceksever70
14-06-2010, 10:48
Sevgili çiçeksever ismini yazınca google da bir arama yaptım hemen .Sizi yormak istemem. Muhteşem bir görüntüsü var . İspirya tarzı bir çalı bitki çok güzelmiş gerçekten.
Gercekten cok güzel ve bol cicekli bir cali uzun zaman da yaprakli kaliyor. Cicek ömrü cok uzun degil ama o kadar olacak artik.
ciceksever70
14-06-2010, 10:49
Sizi kutluyorum aceri güle güle büyütün sayın çiçeksever.sevgiyle kalın.
Tesekkür ederim Yücel bey diger yaprak sekli olandan da var ama sanirim bu cinar yapragi seklindeki daha cok büyüyor. Görecegiz artik.
Yücel Canpolat
14-06-2010, 11:07
flamıngo cinside çok güzeldir.;)
ciceksever70
15-06-2010, 18:09
flamıngo cinside çok güzeldir.;)
Flamingo cinsi burada bahcelerde cok var ama acer oldugunu bilmiyordum. Yeni bir sey ögrenmis oldum. Acerler Avusturya ikliminde cok rahat yetisiyor, hemen her bahcede cesitlerini görmek mümkün.
ciceksever70
16-06-2010, 07:15
Bu yil da cilek bahcesine ugradik ama asiri yagmurlardan cilekler de nasibini almis.
Adalet Yağcı
16-06-2010, 07:33
Senin güllerine hastayım sevgili Çiçeksever, evinin yeri de çok güzelmiş, doğa ile iç içe.
Görünen yoldan geyiklerin geçtiğine inanamıyorum, burada ancak hayvanat bahçesinde görebiliriz.
Son mesajdaki ilk fotoğrafta görünen sen misin?
Biraz da ufaklıktan bahsetsene bize, çok şeker maşallah.
ciceksever70
16-06-2010, 08:21
Senin güllerine hastayım sevgili Çiçeksever, evinin yeri de çok güzelmiş, doğa ile iç içe.
Görünen yoldan geyiklerin geçtiğine inanamıyorum, burada ancak hayvanat bahçesinde görebiliriz.
Son mesajdaki ilk fotoğrafta görünen sen misin?
Biraz da ufaklıktan bahsetsene bize, çok şeker maşallah.
Tesekkür ederim Adalet ablacigim. Geyikler sadece normal yoldan degil her yerden gecebiliyor. Dün sabah bahcede cayimi icerken yanimdan kosa kosa gecip suya gitti.
Evet resimdeki benim ablacigim. Kücük oglumla ikimiz ailenin cilek canavarlari olarak cilek gördük mü dayanamiyoruz. Büyük oglum su an okul sonu yaklastigi icin cok mesgul. Cocuklarinla olmanin tadini kücük yaslarinda cikarabiliyor insan ancak. Dogada yaptigimiz faaliyetler de aileyi birlestirici, eglenceli zamanlar diye düsünüyorum. Minik oglum Ada 4 yasina girecek. Simdilik yuvada ilk caylaklik dönemini geciriyor. Diger zamanlarinda da sürekli ya bahcede ya da ormanda.
Sevgiyle kal...
finduk52
16-06-2010, 08:59
Allah evlatlarınızı sizlere bağışlasın sevgili çiçeksever. Maşallah Ada da çok şirin çok tatlı. Doğa sevgisini anne babasından kapmış şimdiden ne güzel.
Benimkiler yeter artık anne yinemi çiçek dedikçe ben üzülüyorum. Hele kızım bir ara tutturmuştu çiçekleri benden çok seviyorsun diye . Şimdi kızımda hafif hafif güzellikleri görmeye başladı ama çok az. İnşaallah ileride artar ilgisi sevgisi.
Kucak dolusu sevgiler...
ciceksever70
16-06-2010, 10:21
Sevgili Finduk52 benim 10 yasindaki oglum da bahcede ve ormanda severek oynadigi halde zaman zaman bahcemi onlardan cok sevdigimi söyleyip sitem ediyor. Benim de kücükken cok ilgim yoktu bahceye rahmetli babaannemin bahceli evinde büyümüs olmama ragmen. Sanirim dogayi anlamak ve sevmek icin biraz zamana ihtiyaclari var. O arada biz iyi örnek olmaya devam edelim. Sevgiler.
Adalet Yağcı
16-06-2010, 15:44
Sevgili Çiçeksever, çok hoş bir hatunmuşsun, insan sanal olarak tanıdıklarını gözünde bir şekilde canlandırmaya çalışıyor.
Demek seni biraz daha yaşlı canlandırmışım gözümde, mesajların çok zengin içerikli ve olgun olduğu için böyle düşünmüş olmalıyım :)
Ada, çok şirin maşallah, aslanlar gibi iki oğul yetiştiriyorsun, büyüdükleri zaman onların yanında gezmek çok hoş olacak, ayrıca koruma tutmana gerek kalmayacak :)
Finduk'cuğum, benim 32 yaşındaki kızım da artık benimle kavga etmeye başladı, yeter artık bu çiçek sevdası diye çıkışıyor hep, onu ihmal ediyormuşum :(
ciceksever70
16-06-2010, 16:36
Sevgili Çiçeksever, çok hoş bir hatunmuşsun, insan sanal olarak tanıdıklarını gözünde bir şekilde canlandırmaya çalışıyor.
Demek seni biraz daha yaşlı canlandırmışım gözümde, mesajların çok zengin içerikli ve olgun olduğu için böyle düşünmüş olmalıyım :)
Ada, çok şirin maşallah, aslanlar gibi iki oğul yetiştiriyorsun, büyüdükleri zaman onların yanında gezmek çok hoş olacak, ayrıca koruma tutmana gerek kalmayacak :)
Finduk'cuğum, benim 32 yaşındaki kızım da artık benimle kavga etmeye başladı, yeter artık bu çiçek sevdası diye çıkışıyor hep, onu ihmal ediyormuşum :(
Cok tesekkür ederim Adalet ablacigim. O kadar da genc sayilmam 39 yasindayim. Daha önce de bir iki resmimi eklemistim ama herhalde gözünden kacti. Iki oglum oldugu icin ben de cok mutluyum onlari cok seviyorum inan birkac saatligine okula gidince özlüyorum. Insallah ilerde bir de kizim olur. Esim de ben de cocuklari cok seviyoruz. Cocuksuz bir ev düsünemiyorum. Sen de hem kendi hem kalbi güzel bir insansin. Sana kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Orhan Özbilgiç
16-06-2010, 22:01
Sevgili Çiçeksever;
Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla, tam bir orman içi köydesiniz. Manzara harika! Tabii, bir de size sormak lazım. Sessizlik, sıkıyor mu? Daha bir gürültülü ortamı özlüyor musunuz? Veya özlediğiniz oluyor mu? Diye.:p
Biraz fazla absürd sorular sordum galiba!
Neyse biz çiçeklere geçelim.
Bahçenizde görüpte, en beğendiğim çiçek: Ada.:) Gülen yüzü hiç solmasın!
Deutzia (Havlu Püskülü) zaman zaman almak istediğim bir çalı. Ancak bir türlü ona sıra gelmedi. Zira, bahçemdeki çalıların büyük bölümünü, İstanbul' dan taşımak zorunda kaldım. Havlu püskülü buradaki fidanlıklarda görmediğim bir çalı. Bahçenize en çok yakışanlardan biri bence.;)
345. mesaj- üçüncü fotoğrafta, beyaz sarkaç saksıdaki, sarı çiçekli sarkıcı bitki de hoşuma gidenlerden.
Herkesin çok sevdiği Ortancalar, benim favorilerim arasında değil.
Clematisleri giderek daha çok seviyorum. Sizinkilerde bayağı bir çiçeklenmiş.
Bende Acer' le yeni tanıştım. Etrafına taş koymanız çok hoşuma gitti. Sizi taklit edebilirim.;)
Sözün özü;
Yüzlerdeki gülücükler, bu tablo gibi görüntüleri tamamlıyor. Mutluluğunuz artarak sürsün.
Sevgi ve selamlar..
ciceksever70
17-06-2010, 07:25
Sevgili Çiçeksever;
Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla, tam bir orman içi köydesiniz. Manzara harika! Tabii, bir de size sormak lazım. Sessizlik, sıkıyor mu? Daha bir gürültülü ortamı özlüyor musunuz? Veya özlediğiniz oluyor mu? Diye.:p
Biraz fazla absürd sorular sordum galiba!
Neyse biz çiçeklere geçelim.
Bahçenizde görüpte, en beğendiğim çiçek: Ada.:) Gülen yüzü hiç solmasın!
Deutzia (Havlu Püskülü) zaman zaman almak istediğim bir çalı. Ancak bir türlü ona sıra gelmedi. Zira, bahçemdeki çalıların büyük bölümünü, İstanbul' dan taşımak zorunda kaldım. Havlu püskülü buradaki fidanlıklarda görmediğim bir çalı. Bahçenize en çok yakışanlardan biri bence.;)
345. mesaj- üçüncü fotoğrafta, beyaz sarkaç saksıdaki, sarı çiçekli sarkıcı bitki de hoşuma gidenlerden.
Herkesin çok sevdiği Ortancalar, benim favorilerim arasında değil.
Clematisleri giderek daha çok seviyorum. Sizinkilerde bayağı bir çiçeklenmiş.
Bende Acer' le yeni tanıştım. Etrafına taş koymanız çok hoşuma gitti. Sizi taklit edebilirim.;)
Sözün özü;
Yüzlerdeki gülücükler, bu tablo gibi görüntüleri tamamlıyor. Mutluluğunuz artarak sürsün.
Sevgi ve selamlar..
Tesekkür ederim Orhan bey. Allah herkesin cocuguna güzel bir hayat versin. Dünyada yasanan felaketleri hic bir cocuk yasamasin istiyorum.
Biz aslinda kücük bir sehirde yasiyoruz. Sehir merkezine yürüme mesafemiz 15 dakika. Burasi eyaletlere ayrilmis bir ülke. Bizim eyaletimizin baskenti Graz sehrine de arabayla yarim saatlik mesafedeyiz. Alisveris yapmak ya da bir yerlere gitmek icin zorlanmiyoruz anlayacaginiz. Ama inanin her seferinde kosa kosa evimize dönüyoruz. Alisveristen yorulunca esim surada bir kahve icelim mi diyor, bosver bahcemizde rahat rahat icelim diyorum. Bizim gezme secimlerimiz de genelde dogal yerler oluyor. Sigara dumani dolu bir yerde yemek yemektense, üzüm baglarinin icinde olmayi tercih ediyoruz. Buradaki huzur ve dogal ortam zaten bu ülkede yasamamizin nedeni. Insan ne yazik ki kendi ülkesinde her zaman bu kosullari bulamiyor.
Deutzia eskiden beri bahcemizde olan bir cali, ikincisi de komsunun bahcesinden bize dogru geliyor. Tohumdan yetisir mi bilmem. Yetisiyorsa tohum toplamaya calisayim isterseniz ama asiri yagan yagmurlar bu yil tohumlarin kurumasina izin vermiyor ne yazik ki. Diger sarkan cicek de kara gözlü suzan sarmasigi.
Sevgiyle kalin.
Orhan Özbilgiç
17-06-2010, 08:57
Anlattıklarınıza bakılısa, keyifli olduğu kadar, oldukça kolay bir yaşamınız var. Orada insanın ömrü uzar valla. Aman aman! Hiç yerinizden kıpırdamayın!:)
Sevgili ciceksever70;
Karagözlü Suzan bende var halbuki. :o Ama ben sarılıcı olarak kullandığım için, tahmin edemedim. Birde sizdeki erkenden çiçek açmış.
Deutzia tohumu konusunda haklısınız. Karadeniz' de de, tohum elde etmek pek mümkün olmuyor. Önümüzdeki yıl fırsat bulursam getiririm. Nezaketiniz için teşekkürederim.:)
günebakan
17-06-2010, 12:52
Sevgili Çiçeksever70 ben en çok küçük çilek canavarını beğen dim bütün çiçeklerden daha güzel tam sıkıştırıp sevmelik. Maşallah :)
ciceksever70
17-06-2010, 14:19
Anlattıklarınıza bakılısa, keyifli olduğu kadar, oldukça kolay bir yaşamınız var. Orada insanın ömrü uzar valla. Aman aman! Hiç yerinizden kıpırdamayın!:)
Sevgili ciceksever70;
Karagözlü Suzan bende var halbuki. :o Ama ben sarılıcı olarak kullandığım için, tahmin edemedim. Birde sizdeki erkenden çiçek açmış.
Deutzia tohumu konusunda haklısınız. Karadeniz' de de, tohum elde etmek pek mümkün olmuyor. Önümüzdeki yıl fırsat bulursam getiririm. Nezaketiniz için teşekkürederim.:)
Kolay hayat diye bir sey var mi bilmiyorum Orhan bey. Ikimiz de kari koca calisip cabaladigimiz icin Allaha sükür karsiligini aliyoruz. Calismadan kolayligi elde etmek mümkün olmuyor.
ciceksever70
17-06-2010, 14:31
Pembe Queen Elizabeth diye aldigim güller sari acip bana sürpriz yapti. Umarim kirmizi diye aldiklarim da da ayni sürprizi yasamam.
ciceksever70
17-06-2010, 14:32
Yilin ilk bezelyelerini topladim. Bir yemeklik olmasi icin bir kac hasat daha yapmam lazim.
Sevgili çiçeksever yaşadığınız yer harika hayat dolu yeşillik tam bol bol nefes alıp,verilecek yer.
Çiçekleriniz ayrı güzellikteler.Hele ufaklık ömre bedel.
Sizlere bu güzellikler içinde ailece huzur ve mutluluklar dilerim.
saygılar.
ciceksever70
17-06-2010, 15:28
Sevgili çiçeksever yaşadığınız yer harika hayat dolu yeşillik tam bol bol nefes alıp,verilecek yer.
Çiçekleriniz ayrı güzellikteler.Hele ufaklık ömre bedel.
Sizlere bu güzellikler içinde ailece huzur ve mutluluklar dilerim.
saygılar.
Tesekkür ederim sevgili Bahar.
ciceksever70
17-06-2010, 19:12
Üc yildir lilium yetistirmeye calisiyorum bir yil kücük oglumun, bir yil da sümüklü böceklerin kurbani oldular. Ilk kez cicegini acmis görünce yagmur altinda da olsa resmini cekmeden duramadim. Üstelik karisik renkli olarak ektigim soganlardan ilki cok sevdigim beyaz renkte acinca daha da mutlu oldum. Umarim artik bahcemden bu essiz cicek hic eksik olmaz.
Vildan Sönmez
17-06-2010, 21:00
Sevgili Çiçeksever, bahçeniz imrenilecek güzellik ve zenginlikte.
Doğanın kucağındaki evinizde huzurunuz artsın eksilmesin. Ada'cık da eski fotoğrafa göre daha büyümüş, tam sımsıkı sarılınacak kıvamda, öpüyorum onu çoook çok.
ciceksever70
17-06-2010, 21:15
Sevgili Çiçeksever, bahçeniz imrenilecek güzellik ve zenginlikte.
Doğanın kucağındaki evinizde huzurunuz artsın eksilmesin. Ada'cık da eski fotoğrafa göre daha büyümüş, tam sımsıkı sarılınacak kıvamda, öpüyorum onu çoook çok.
Tesekkür ederim Vildan hanim. Bahcelerimizi balkonlarimizi paylasirken, güzel dilekler de duymak cok mutluluk verici. Sizler gibi usta ve sihirli ellere sahip bitkiseverlerin yaninda ben henüz cok acemiyim. Sizlerden hep yeni birseyler ögreniyorum. Sevgiyle kalin.
ciceksever70
22-06-2010, 07:18
Aksamüstü bahce...
ciceksever70
22-06-2010, 07:22
Aksamüstü bahce2...
ciceksever70
22-06-2010, 07:28
Sürpriz yapip kirmizi yerine sari acan güllerden biri. Ve frezya oldugunu sandigim cicekler. Digeri de yillardir bahcemde olan ama adini bilmedigim bir cali.
Çok güzel sevgili çiçeksever70, doğayla iç içe.
ciceksever70
22-06-2010, 07:45
Çok güzel sevgili çiçeksever70, doğayla iç içe.
Tesekkür ederim Sevim hanim. Sevgiler.
Merhabalar,
Bahçe sahipleri fotoğraf koyunca, biz bahçeye gelmiş oluyoruz. Sabah sabah hoş ziyaretler, hoş görüntüler...
Bahçede açelyanız vardı. Sizin oralarda iklim bolca yetişmesine uygun değil mi?
İyi günler
ciceksever70
22-06-2010, 08:29
Merhabalar,
Bahçe sahipleri fotoğraf koyunca, biz bahçeye gelmiş oluyoruz. Sabah sabah hoş ziyaretler, hoş görüntüler...
Bahçede açelyanız vardı. Sizin oralarda iklim bolca yetişmesine uygun değil mi?
İyi günler
Tesekkür ederim sevgili Sabah güzel ziyaretiniz icin. Evet üc tane acelyam var cicekleri bitti ancak kisa kadar yaprakli kalir.
finduk52
22-06-2010, 08:41
Sevgili çiçeksever, liliumlar ortancalar latin çiçeklerin kandırıkçı olsa da sarı gülün hepside çok güzeller. Ellerine sağlık. O adını bilmiyorum dediğin çalı bana yabani fındık gibi geldi. Buralarda da var bahçelerde.
ciceksever70
22-06-2010, 10:05
Sevgili çiçeksever, liliumlar ortancalar latin çiçeklerin kandırıkçı olsa da sarı gülün hepside çok güzeller. Ellerine sağlık. O adını bilmiyorum dediğin çalı bana yabani fındık gibi geldi. Buralarda da var bahçelerde.
Tesekkür ederim sevgili Finduk52 arastiracagim. Her yil kisa kesiyordum bu yil sinirdaki teli kapatiyor diye uzamaya biraktim. Ben de bahcelerde görüyorum neredeyse koca agac kadar büyüyor. Sevgiler.
nurcanaybay
22-06-2010, 12:26
Her kareyi zevkle inceledim ,tekrar edeceğim çok güzel bir ortam da yaşıyorsunuz.Sağlıkla tadını çıkarın.
Frezya sandığınız çiçek Hemoracallis -gün güzeli.
ciceksever70
22-06-2010, 12:29
Her kareyi zevkle inceledim ,tekrar edeceğim çok güzel bir ortam da yaşıyorsunuz.Sağlıkla tadını çıkarın.
Frezya sandığınız çiçek Hemoracallis -gün güzeli.
Tesekkür ederim Nurcan hanim böylelikle ögrenmis oldum. Bu yil yagmurlar nedeniyle etrafi fazla kurcalayip bicemeyince bahcemde kendiliginden olan bir cok degisik cicek sürpriziyle karsilastim.
Sevgili ciceksever sen ve ada ne kadar güzel çıkmışsınız :)Seni resimden de olsa tanıdık ne iyi yaptın resim koymakla :)
Ben de Adalet hanım gibi geğiklere çok şaşırdım şanslısınız :)Clamantisleriniz çok güzel açmış hanımelide ,bütünüyle bahçe çok güzel içinden mutluluk ve çiçekler hiç eksik olmasın .
ciceksever70
22-06-2010, 15:34
Sevgili ciceksever sen ve ada ne kadar güzel çıkmışsınız :)Seni resimden de olsa tanıdık ne iyi yaptın resim koymakla :)
Ben de Adalet hanım gibi geğiklere çok şaşırdım şanslısınız :)Clamantisleriniz çok güzel açmış hanımelide ,bütünüyle bahçe çok güzel içinden mutluluk ve çiçekler hiç eksik olmasın .
Amin Hatice hanimcigim hepimizin büyük emekler verdigimiz bahcelerimizden balkonlarimizdan mutlu günler hic eksik olmasin.
Zafer İnandıklı
22-06-2010, 22:08
Doğa ile iç, içe bir yaşam ve muhteşem güzellikler. Baştan, sona büyük bir zevk ile gezindim. Her sayfada hayranlığım bir kat daha arttı. Yürekten kutluyorum.
Sağlık ve mutlulukla keyfini yaşayın.
ciceksever70
23-06-2010, 06:40
Doğa ile iç, içe bir yaşam ve muhteşem güzellikler. Baştan, sona büyük bir zevk ile gezindim. Her sayfada hayranlığım bir kat daha arttı. Yürekten kutluyorum.
Sağlık ve mutlulukla keyfini yaşayın.
Cok tesekkür ederim Zafer bey baska bir baslik altinda biz adam etmeden önceki hali de var bir de o halini görseydiniz...
ciceksever70
23-06-2010, 11:24
Bu güzelliklere bakarken insan bazen zamanin durmasini istiyor. Zaman dursa da cicekler hep böyle ilk actiklari andaki gibi taze kalsalar... Sevgili Lilium bana lilium sevgisini sizin verdiginiz bilgileri okumak kazandirdi. Tesekkür ederim.
ciceksever70
23-06-2010, 11:27
Mor ortanca. Ortancaya verdigim mavilestirici gübre mi rhododendronlara verdigim gübre mi bilmem digerleri acik mavi olurken burdaki hep lila aciyor.
Sevgi Durul
23-06-2010, 12:01
Sevgili çiçeksever, hangi birisini saysam ki, liliumlar, ortancalar, clematisler hepsi çok güzeller. Mis gibi de kokuyordur şimdi o liliumlar. Sarısı da kokuyor mu?
Ben geçen yıl beş saksı ortancamı soğuktan kaybettim. Ortancaları kışın nasıl koruyorsunuz?
ciceksever70
23-06-2010, 12:18
Sevgili çiçeksever, hangi birisini saysam ki, liliumlar, ortancalar, clematisler hepsi çok güzeller. Mis gibi de kokuyordur şimdi o liliumlar. Sarısı da kokuyor mu?
Ben geçen yıl beş saksı ortancamı soğuktan kaybettim. Ortancaları kışın nasıl koruyorsunuz?
Sevgili SDurul ben de kokulu diye liliumlari her zaman oturdugumuz yere ektim ama ne yazik ki kokmuyorlar. Komsuyla sinirimiz olan yerde morlari aciyor onlarsa mis gibi kokulu. Insan sogani ekerken bilemiyor iste oysa hepsini kokulu diye aldim. Ama o kadar güzeller ki o kadarcik kusurlarini da affediverdim. Ortancalari hic korumuyoruz burada kisin eksi 20 dereceleri bile yasadigimiz oluyor. Hava ne kadar kapali ve yagmurlu olursa ortancalar da o kadar keyifleniyorlar. Iki gün yagmasa hemen boyunlari bükülüyor. Belki sizinkiler saksida diye dayanamamistir. Bahceye alma imkaniniz yok mu?
Sevgili Çiçeksever70, özellikle bahçendeki morları çok beğendim, yabanasman muhteşem.
ciceksever70
23-06-2010, 12:58
Sevgili Çiçeksever70, özellikle bahçendeki morları çok beğendim, yabanasman muhteşem.
Tesekkür ederim sevgili Kiraz, hepimiz bir noktadan yola ciktik, biraz icimizdeki doga sevgisi, biraz calisma, biraz sabir, biraz da aramizda fikir alisverisi yaparak güzel sonuclar elde ediyoruz. Yabanasmasi tohumu alabilirsem bu sene ben de paylasacagim. Adalet ablanin tavsiyelerine göre tohum olgunlasmasini bekliyorum umarim basaririm. Bana da mavi clematis tohumu gönderen olursa hic hayir demem dogrusu.
Sevgili Çiçeksever70,
hangi birini desem güzel diye,bütün çiçekleriniz birbirinden güzel.
Çok keyif aldım bahçenizde gezerken,ellerinize,emeğinize sağlık.
Insan bu güzellıklerin içinde Mest oluyor.
Sevgiler
bahtiyar02
23-06-2010, 15:08
Sevgili ciceksever70;
Yine çok renkli ve bir o kadar da güzel çiçekleriniz.Emeğinize ve ellerinize sağlık.Sevgili yiğenimizi Allah size bağışlasın çok şirin eşinize de saygılar.
Adalet Yağcı
23-06-2010, 16:03
Sevgili Çiçeksever, clematis konusunda kavuğu devralma zamanınız gelmiş :)
İnanılmaz bir güzellikte açmışlar, ortancalar da çok keyifli görünüyorlar, ah... keşke dediğin gibi zamanı tam burada durdurabilseydik, ne güzel olurdu.
ciceksever70
23-06-2010, 16:04
Sevgili ciceksever70;
Yine çok renkli ve bir o kadar da güzel çiçekleriniz.Emeğinize ve ellerinize sağlık.Sevgili yiğenimizi Allah size bağışlasın çok şirin eşinize de saygılar.
Tesekkür ederim Bahtiyar bey biraz fazla mi renkli oldu acaba? Her zaman cicekler icinde bir bahcem olsun isterdim biraz abarttim sanirim.
ciceksever70
23-06-2010, 16:05
Sevgili Çiçeksever, clematis konusunda kavuğu devralma zamanınız gelmiş :)
İnanılmaz bir güzellikte açmışlar, ortancalar da çok keyifli görünüyorlar, ah... keşke dediğin gibi zamanı tam burada durdurabilseydik, ne güzel olurdu.
Canim ablacigim clematis hastaligini bana sizler bulastirdiniz. Umarim bu yil tohum toplamayi beceririm de sizlerle paylasirim. Sevgiyle kal.
ciceksever70
23-06-2010, 16:06
Sevgili Çiçeksever70,
hangi birini desem güzel diye,bütün çiçekleriniz birbirinden güzel.
Çok keyif aldım bahçenizde gezerken,ellerinize,emeğinize sağlık.
Insan bu güzellıklerin içinde Mest oluyor.
Sevgiler
Cok tesekkür ederim ilk iki yil cok ugrastik esimle ama artik icimize sindire sindire geziyoruz bahcemizi. Hala da degistirmek istedigim cok sey var.
Bu güzelliklere bakarken insan bazen zamanin durmasini istiyor. Zaman dursa da cicekler hep böyle ilk actiklari andaki gibi taze kalsalar... Sevgili Lilium bana lilium sevgisini sizin verdiginiz bilgileri okumak kazandirdi. Tesekkür ederim.
Gerçekten zamanı durdurabilseydik ben bu zamanda kalmak isterdim .Of tüm çiçekler açmış mis gibi kokular harika
Sevgili Çiçeksever o güzelim bahçenizi gezdim,rengarenk çiçeklerinizin için de kayboldum, yaban asmaları, güngüzelleri ,lilyumlar güller, ortancalar hepsi birbirinden güzeller, ellerinize sağlık. Minik Ada da çok tatlı, Allah bağışlasın.Sevgiler.
Sevgi Durul
23-06-2010, 22:14
Sevgili SDurul ben de kokulu diye liliumlari her zaman oturdugumuz yere ektim ama ne yazik ki kokmuyorlar. Komsuyla sinirimiz olan yerde morlari aciyor onlarsa mis gibi kokulu. Insan sogani ekerken bilemiyor iste oysa hepsini kokulu diye aldim. Ama o kadar güzeller ki o kadarcik kusurlarini da affediverdim. Ortancalari hic korumuyoruz burada kisin eksi 20 dereceleri bile yasadigimiz oluyor. Hava ne kadar kapali ve yagmurlu olursa ortancalar da o kadar keyifleniyorlar. Iki gün yagmasa hemen boyunlari bükülüyor. Belki sizinkiler saksida diye dayanamamistir. Bahceye alma imkaniniz yok mu?
Sevgili çiçeksever70, demek ortancalar bahçede -20 dereceye dayandılar. O zaman bir iki kök alıp, bir de bahçede yetiştirmeyi deneyeyim. Çünkü ortancaları da çok seviyorum.
ciceksever70
24-06-2010, 07:07
Tesekkür ederim sevgili Fatos. Sevgili SDurul ortancalar aslinda hic özel bakim gerektirmeyen bitkiler ama ben de Istanbul`dayken tenekelere ekerdim buradaki kadar cok gelismezdi. Sanirim onlarin sirri gölge ya da yari gölge, bahce topragi ve bol su. Biz hepsini esimle celikten yetistirdik. Bu dördüncü yazlari.
ciceksever70
04-07-2010, 08:09
Havalarin isinmasiyla bahce yaz molasi verdi. Acan ciceklerin cogu (ortancalar haric) döküldü simdi ikinci cicek hazirligindalar. Agustos`ta yagmurlar yeniden baslayinca canlanirlar. Yine de bahcede balkon cicekleri, mevsimlik cicekler keyifliler sicak havalardan. Hostayi ben yapragi hosuma gittigi icin almistim cok güzel cicek acti. Önümüzdeki bahar hosta sevdasina düsecegim anlasilan.
ciceksever70
04-07-2010, 08:12
Sevgili esim her yil balkona da küpe cicegi alalim der, ben de sonucu bile bile alirim ama bir türlü balkonda barinamaz zavalli küpecikler. Her yil oldugu gibi son anda saksilardan söküp gölge yere aldim neyse hayatlarini kurtarabildim sanirim.
ciceksever70
04-07-2010, 08:15
Cranberry`ler minik meyvelerini olusturdular. Bu yil ücüncü yillari her yil meyvesi cogaliyor. Sanirim yerlerini sevmeleri de etkili.
ciceksever70
04-07-2010, 08:17
Gecen yil ektigim hüsnüyusuflar daha yeni cicek aciyor. Demek ki bu yil ektiklerimi bir yil beklemem gerekecek.
ciceksever70
04-07-2010, 08:25
Papatyalar cok güzel ama istedigim cali formunu veremedim hep yerlere yayiliyorlar.
ciceksever70
04-07-2010, 08:34
Yilin ilk acan phlox`lari beyazlar oldu.
finduk52
04-07-2010, 11:12
Sevgili çiçeksever , herşey ne kadar güzel yine . Gözüm gönlüm açıldı. Emeklerine sağlık. Sanırım bu ploxdan benimde var ön bahçemde. Çiçeklerini benzettim .
Bir gurbet elden diğer gurbet ele kucak dolusu sevgiler ..
ciceksever70
04-07-2010, 12:30
Sevgili çiçeksever , herşey ne kadar güzel yine . Gözüm gönlüm açıldı. Emeklerine sağlık. Sanırım bu ploxdan benimde var ön bahçemde. Çiçeklerini benzettim .
Bir gurbet elden diğer gurbet ele kucak dolusu sevgiler ..
Tesekkür ederim sevgili Finduk52 bizden de size sevgiler, selamlar. Phlox sizin orada da bol bulunan bir cicek olmali, tavsiye ederim. Her yil yeniden ve cogalarak cikmasi ve kokulu cicekleriyle bahcede olmazsa olmazlarimdan.
Orhan Özbilgiç
05-07-2010, 06:43
Yilin ilk acan phlox`lari beyazlar oldu.
Sevgili ciceksever;
Ne kadar ''ilk çiçeklenme dönemi bitti.''desenizde, bahçenizde yinede sunacak bir çok güzellik varmış.
Örneğin: alacalı yapraklı Hosta, beyaz taç yapraklı Küpeli, Hüsn-ü yusuf, Cranbery..
Haa! o beyaz çiçekli Phlox dediğiniz bitki.:confused: O galiba Mirabilis(Akşam Sefası) Bu yıl tohumunu ektiğim Phlox' lar çıkmadı. O nedenle biraz fazlaca ilgilendim. Sanki onun çiçekleri daha küçük. Ama her ne olursa olsun, beyaz çiçekli Akşam Sefası da az bulunan bir rengi.
Sevgi ve selamlarımla, iyi bir hafta diliyorum.:)
ciceksever70
05-07-2010, 07:38
Sevgili ciceksever;
Ne kadar ''ilk çiçeklenme dönemi bitti.''desenizde, bahçenizde yinede sunacak bir çok güzellik varmış.
Örneğin: alacalı yapraklı Hosta, beyaz taç yapraklı Küpeli, Hüsn-ü yusuf, Cranbery..
Haa! o beyaz çiçekli Phlox dediğiniz bitki.:confused: O galiba Mirabilis(Akşam Sefası) Bu yıl tohumunu ektiğim Phlox' lar çıkmadı. O nedenle biraz fazlaca ilgilendim. Sanki onun çiçekleri daha küçük. Ama her ne olursa olsun, beyaz çiçekli Akşam Sefası da az bulunan bir rengi.
Sevgi ve selamlarımla, iyi bir hafta diliyorum.:)
Tesekkür ederim Orhan bey. Biz haftayi yagmurla karsiladik tam sebzelerim büyürken cürürler diye korkuyorum simdi de. Bu havalardan en cok ortancalar keyif aliyor. Beyaz cicekli olan bitki phlox`un degisik bir cesidi. O boyda olan phloxlar tohumdan cok zor yetisiyor ben ya yumru olarak aliyorum ya da kökten ayirma yöntemiyle yetistiriyorum. Beyazi da ilk kez gördügüm icin hosuma gitti hazir saksi olarak aldim gecen yil.
Tohumdan ektigim aksam sefalari cimlendi ama daha yeni ikinci yapraklarini cikardilar cok nazli büyüyorlar. Belki de yerini sevmedi ama simdi bahceden sökmeye de cesaret edemiyorum filize zarar veririm diye.
bahtiyar02
05-07-2010, 10:03
Tesekkür ederim Bahtiyar bey biraz fazla mi renkli oldu acaba? Her zaman cicekler icinde bir bahcem olsun isterdim biraz abarttim sanirim.
İnanın Bu renk cümbüşü harika.İnsanın bu bahçe gibi bir bahçesi olması için her türlü fedakarlığı yapacağı kanısındayım.En azından ben isterim.;)
Tekrar emeğinize ellerinize sağlık.
Saygılar
ciceksever70
05-07-2010, 10:44
İnanın Bu renk cümbüşü harika.İnsanın bu bahçe gibi bir bahçesi olması için her türlü fedakarlığı yapacağı kanısındayım.En azından ben isterim.;)
Tekrar emeğinize ellerinize sağlık.
Saygılar
Tekrar tesekkür ederim Bahtiyar bey. Sizin bahceniz de inanin sitenin en güzel bahcesi olma yolunda. Insan ilk yillarda farketmiyor gelisimi ama zaman icinde neler ortaya cikardigini görüyor. Sizin sebze meyve yetistirmedeki becerinize de ben özeniyorum.
cetasule
05-07-2010, 18:37
Sayın Çiçeksever
Bahçenizin renk cümbüşüne bayıldım.Elinize sağlık
Güzel bahçenizde sağlıklı ve mutlu günler dilerim
fooflower
08-07-2010, 12:42
Ne kadar geç kalmışım bahçenizi gezmekte. Son 3 gündür sabah kalktığım da ilk işim pc' yi açmak. Sonra penceremden bahçeme sevgi sözcükleri göndermek. Ve pc açıldı direk sizin bahçeye konuk olup 131 ve 133' deki fotolarınıza bakıp içimin dolu dolu heyecanını yaşamak. Hani çok sevdiğin birini **** **** bi şeyi gördüğün de insanın içi içine sığmaz ya, delice bağırmak istersin ya, şimdi orda olup o kıvrılan yollara vurmak var kendini..
Sana çok teşekkür ederim çiçeksever70 beni böyle bir mutlulukla karşılaştırdığın için. Böyle bi yerde olup da insanın bahçesi güzel olmaz mı hiç. Emeğine sağlık.Ailenle huzurlu ve mutlu günler dilerim sana.. Aaa bu arada miraç kandiliniz kıtlu olsun..
ciceksever70
08-07-2010, 18:46
Ne kadar geç kalmışım bahçenizi gezmekte. Son 3 gündür sabah kalktığım da ilk işim pc' yi açmak. Sonra penceremden bahçeme sevgi sözcükleri göndermek. Ve pc açıldı direk sizin bahçeye konuk olup 131 ve 133' deki fotolarınıza bakıp içimin dolu dolu heyecanını yaşamak. Hani çok sevdiğin birini **** **** bi şeyi gördüğün de insanın içi içine sığmaz ya, delice bağırmak istersin ya, şimdi orda olup o kıvrılan yollara vurmak var kendini..
Sana çok teşekkür ederim çiçeksever70 beni böyle bir mutlulukla karşılaştırdığın için. Böyle bi yerde olup da insanın bahçesi güzel olmaz mı hiç. Emeğine sağlık.Ailenle huzurlu ve mutlu günler dilerim sana.. Aaa bu arada miraç kandiliniz kıtlu olsun..
Tesekkür ederim sevgili Cetasula ve Fooflower güzel sözleriniz ve dilekleriniz icin. Ben de herkese iyi kandiller dilerim.
ciceksever70
16-07-2010, 11:03
Ne yazik ki denizimiz olmadigi icin biz ancak göllerde ve havuzlarda yüzebiliyoruz... Ama göl manzaralari gercekten cok güzel, havuzlar da yesillikler icinde.
ciceksever70
16-07-2010, 11:05
Papatyalarim hala keyifli ama o kadar daginik bir durumdalar ki nasil toparlayacagimi bilemiyorum. Ben dik dursunlar istemistim ama bir türlü basaramadim.
ciceksever70
16-07-2010, 11:09
Bahcemdeki kus yuvasina koydugum aycekirdeklerini kuslar ordan oraya tasirken bakin bahcede nasil bir görüntüye neden oldular...
ciceksever70
16-07-2010, 11:12
Güller ilk actiklari zamanki coskuyu yakalayamasalar da hala ciceklenmeye devam ediyorlar. Ama bu yil bit pire dertleri bitmedi.
günebakan
16-07-2010, 11:27
Ortancalar harika sevgili Çiçeksever kuşların marifeti de oldukça güzel görüntüler çıkmasına sebep olmuş bence:)
ciceksever70
16-07-2010, 11:43
Ortancalar harika sevgili Çiçeksever kuşların marifeti de oldukça güzel görüntüler çıkmasına sebep olmuş bence:)
Belki de besledigim icin bana tesekkür ettiler ne dersiniz?
Adalet Yağcı
16-07-2010, 12:15
Yine harika fotoğraflar gelmiş, ama ben 429 nolu mesajın son fotoğrafına bayıldım :)
Bahçeni günebakanlar istila etmiş :D
Ortancaların görüntüsü mükemmel, mavi mavi dizilmişler, aman yaban geyiklerine dikkat! :mad:
ciceksever70
16-07-2010, 12:18
Yine harika fotoğraflar gelmiş, ama ben 429 nolu mesajın son fotoğrafına bayıldım :)
Bahçeni günebakanlar istila etmiş :D
Ortancaların görüntüsü mükemmel, mavi mavi dizilmişler, aman yaban geyiklerine dikkat! :mad:
Geyikler ne yazik ki güllere hasta Adalet ablacigim ortancalara dönüp bakmiyorlar bile.
nurcanaybay
16-07-2010, 14:36
Mavi ortanca cenneti ,bayıldım :)
Çiçekleriniz bahçeniz de şölen havası yaratmış,ellerinize sağlık. Bende ki papatyalarda kendilerini ya ayrık otu ya da bodrum papatyası zannediyorlar, bir türlü onları toparlayıp foğraflarını çekemedim, sizinkiler bence çok hoşlar.
Papatyalar cok güzel ama istedigim cali formunu veremedim hep yerlere yayiliyorlar.
Sanırım seneye papatyaları sökeceğim.
Yere yatmış halleri hiç hoş olmuyor. Çiçekler gecerkende çirkin oluyor. Sürekli solan cicekleri almak lazım.
Çok sıklaşırsa dik durur belki, bakacağız.
Ortanca eksem yerine daha iyi olurmuş. Seneye allah kerim:p
ciceksever70
16-07-2010, 20:20
Sanırım seneye papatyaları sökeceğim.
Yere yatmış halleri hiç hoş olmuyor. Çiçekler gecerkende çirkin oluyor. Sürekli solan cicekleri almak lazım.
Çok sıklaşırsa dik durur belki, bakacağız.
Ortanca eksem yerine daha iyi olurmuş. Seneye allah kerim:p
Sevgili Cemo bu ücüncü yillari ilk yil cimlenmedi bile, gecen yaz birkac cicek acti bu yaz gördügünüz gibi büyükce bir alana yayildi demek ki cogalan bir cicek. Belki cogaldikca birbirini destekler. Hic sökmeye kiyamiyorum ama sonbaharda neredeyse topraga yakin budamistim.
ciceksever70
18-07-2010, 16:26
Resimde isaretledigim berberis calisinin yerini manolyaya cok bitisik diye degistirmeyi düsünüyorum. Ikisi de hizla büyüyüp birbirlerini itistirmeye basladi. Acaba berberis yer degisiminden zarar görür mü? Bir de biraz daha önünde duran sakayik gülleri var ama onlar biraz hassas olduklari icin degistirmeye cesaret edemiyorum.
Yücel Canpolat
18-07-2010, 21:47
Sayın Çiçeksever sizi tebrik ediyorum ellerinize sağlık,başka ne söylenebilir ki?
ciceksever70
19-07-2010, 09:50
Sayın Çiçeksever sizi tebrik ediyorum ellerinize sağlık,başka ne söylenebilir ki?
Tesekkür ederim Yücel bey. Simdi bahceden geliyorum elimde makine, resimlerin üzerini isaretliyorum sunu suraya mi alsam, bunu buraya mi diye... Düsünmeden ekiyoruz herseyi sonradan yapboz oynuyoruz.
Yücel Canpolat
19-07-2010, 10:42
Sayın çiçeksever yap bozlar hiç bitmeyecek bizde bu sevda olduktan sonra zira bitki delileri olarak her gördüğümüzü alıp geliyoruz en güzel buraya yakışır deyip koyuyoruz ama yandaki bitkiyle uyum sağlamayınca hadi bakalım yer değiştirmeler başlıyor.Değiştirmeler olabilir ama uygun şartlarda söküm yapmak önemli.Kolay gelsin.:)
Düsünmeden ekiyoruz herseyi sonradan yapboz oynuyoruz.
Güller, soğanlılar, bazı çalılar ve birkaç meyveye yer değiştirmek durumundayım yine:eek:
Zavallılar, bahcede dolaşmaktan gelişemiyecek.
Yücel Canpolat
19-07-2010, 12:03
Meyve ağaçları kaç yaşında?
ciceksever70
19-07-2010, 12:19
Meyve ağaçları kaç yaşında?
Yücel bey sorunuz bana mi sevgili Cemo`ya mi? Eger benim bahceyi soruyorsaniz elma, armut ve erik agaclarimiz en az 20-30 yillik vardir.
ciceksever70
19-07-2010, 12:37
Sonunda dayanamayip berberisi söktüm iyi ki de yapmisim manolyaya dayandigi yetmezmis gibi bir de kökleri manolyanin köklerine dogru uzuyormus. Ama canim cikti. Ufacik bir berberis calisinin bu kadar zor sökülecegini hic tahmin etmezdim. Berberisi de sebze bahcesinin üst tarafina ektim cünkü yari gölge oldugu icin seneye sebze bahcesinin yerini degistirmeyi düsünüyorum. Ölmez yasarsa orda salkim sacak gelissin. Simdi sakayiklari manolyanin dibinden almam lazim ama bugün yine cesaret edemedim. Sakayik yer degisiminden hoslanir mi acaba?
ciceksever70
19-07-2010, 12:42
Deli kizin ceyizi yagmur bidonum. Icinde yok yok, salatalik, nane, rosmarin, feslegen, dereotu...
ciceksever70
19-07-2010, 12:43
Seneye ekilmeyecek tohumlardan biri, sabah sefasi... Sabahlari acan cicekleri cok güzel ama bir türlü istedigim gür sarmasik görüntüsünü yakalayamadim. Artik kis kosullarina dayanan hanimelleri ve clematisler bir de karagözlü suzan kalici sarmasik cesitlerim olacak.
Yücel Canpolat
19-07-2010, 13:53
Sorum Cemo Hanım'a idi,sizinkiler maşallah çok büyükler onları yer değiştirmek oldukça zaman alır bırakın yerlerinde kalsın.
ciceksever70
19-07-2010, 14:01
Sorum Cemo Hanım'a idi,sizinkiler maşallah çok büyükler onları yer değiştirmek oldukça zaman alır bırakın yerlerinde kalsın.
Yok biz zaten yerlerinden memnunuz cicek bahcesinden tamamen ayri bir yerdeler.
ciceksever70
20-07-2010, 22:04
Lila-mavi arasi rengi olan hatmim nihayet acti.
Herşey çok güzel, ama o mavi ortancalar yok mu gözlerimi alamadım. Tebrikler.
Sevgili Çiçeksever, bahçeniz çok güzel.
Ellerinize sağlık.
Adalet Yağcı
21-07-2010, 08:01
Sevgili Çiçeksever;
Hatmiler de phloxlar da harika.
Hatmi dekoratif büyümüş, açmakta çok gecikmiş ama mevsimliklerin burada yavaş yavaş ölmeye başlamdığını düşünürsek tam zamanında donanmış.
Yavaş yavaş şu mevsimliklerden vaz geçmem gerekiyor, kalıcı bitkiler üzmüyorlar.
Adalet Yağcı
21-07-2010, 09:17
Aman bana tohum deme sevgili Çiçeksever :)
İki senedir tohumlar beni öyle yordu ki, tövbe ettim artık.
Burada bitkinin fidanını bulmak mümkün, Avusturya'nın iklimine dayanabiliyorsa yaylaya da adapte olur nasılsa.
ciceksever70
23-07-2010, 13:01
Sevgili Siir ve Uzman16 bahceme ugradiginiz gözümden kacmis. Özür diliyorum ve güzel sözleriniz icin tesekkür ediyorum.
Sevgili Türkan Sultan size de cok tesekkür ederim. Umarim en yakin zamanda hayalinizdeki eve kavusur güzel bir bahce olusturursunuz. Sevgiler.
ciceksever70
23-07-2010, 13:14
Bir kac resim...
ciceksever70
23-07-2010, 13:17
Yaz boyunca esimle aksamlari cok ender bahcede keyif yapabiliyoruz. Isik yaksak sinekler geliyor, cocuklar uyanikken mum yakamiyoruz. Iste öyle nadir yakalanan aksamlardan biri...
ciceksever70
24-07-2010, 13:40
Bugün biraz cocuklarla calistik. Emektar rhododendronun yabani otlarini temizledik, etrafina agac kabugu serdik ve ön tarafina su anda yoluk yoluk kalmis olan ama kisa sürede toparlanacagini umdugum juniperusu diktik. Büyük oglum aletleri ve suyu tasidi, kücük de sulama isini halletti.
ciceksever70
24-07-2010, 13:42
Bahcemin iki yakisikli sövalyesi...
finduk52
24-07-2010, 13:48
O şövalyeleri yanaklarından öpüyorum. Maşallah çok tatlılar.
Sevgi Durul
24-07-2010, 14:08
Sevgili çiçeksever, yardımcılarınız çok yakışıklı maşallah. Allah bağışlasın.
Ortancalarınızı çok beğeniyorum, harika açmışlar. 463. mesaj, 2. fotoğraf çok hoş. Mavi açmaları için bir şey veriyor musunuz? Doğal halleri mi?
Sevgiler...
Adalet Yağcı
24-07-2010, 14:17
Aman da aman, severim ben o şövalyeleri, Allah bağışlasın.
Ne güzel, bahçeli evlerinde gönüllerince koşup oynayarak büyüyorlar, büyük şehirlerde artık buna imkan yok.
Ortancalar tam da benim hayalimdeki gibi sıralanmışlar, geyikler ortanca sevmiyorlar anlaşılan, onların dertleri güllerle.
ciceksever70
24-07-2010, 14:24
Cok tesekkür ederim sevgili Finduk52, sevgili SDurul ve Adalet ablacigim. Cocuklar yaz kis bahcedeler o yönden cok rahatiz gercekten de. Ortancalari neyse ki geyikler sevmiyor Adalet abla yoksa bir tane birakmazlardi tam da yol kenarindalar. Ortancalara suda cözülebilen saf demir veriyoruz. Yine de arada kacamak yapip pembe acanlar oluyor. Birkac tanesini de ben pembe birakiyorum tabii ama genelde alt sira mavi ile mor tonlari arasinda. Keske tohumdan yetisen bir bitki olsa bol bol gönderebilirdim. Herkese sevgiler.
Bahçeniz maşallah rengarenk bir sürü çeşit var çok emek harcadığınız belli. Paylaştığınız manzara resimleri de çok güzel eğer oturduğunuz bölgeyse çok şanslısınız doğayla iç içe ne güzel.
cetasule
25-07-2010, 10:38
Bahçeniz de ,çiçekleriniz de,yöreniz de çok muhteşem
Sağlıklı ve Keyif dolu günler dilerim
selamlar-sevgiler
ciceksever70
25-07-2010, 19:05
Bahçeniz maşallah rengarenk bir sürü çeşit var çok emek harcadığınız belli. Paylaştığınız manzara resimleri de çok güzel eğer oturduğunuz bölgeyse çok şanslısınız doğayla iç içe ne güzel.
Tesekkür ederim Erdal bey, evet yasadigimiz bölgeden resimler paylasiyorum genellikle.
ciceksever70
25-07-2010, 19:06
Bahçeniz de ,çiçekleriniz de,yöreniz de çok muhteşem
Sağlıklı ve Keyif dolu günler dilerim
selamlar-sevgiler
Tesekkür ederim sevgili cetasule...
aydinakduz
25-07-2010, 22:27
balkonunuzdaki çiçeklere bayıldım
ciceksever70
26-07-2010, 09:03
balkonunuzdaki çiçeklere bayıldım
Tesekkür ederim Sn. Aydinakduz.
ciceksever70
26-07-2010, 09:07
Dün esimle üc saat bahcede calistik. Ortancalar bazi yerlere ekerken düz bir cizgide ekemedigimiz icin alt sira istedigimiz gibi degildi. Acik kalan yerlere yeni ortancalar ekledik. Bazi calilarin yerini degistirdik cünkü cok büyüyüp birbirlerine karismislardi. Onu yap bunu yap ortaligi topla derken günün yarisi gecti.
ciceksever70
26-07-2010, 09:10
Resimlerin devami...
Sevgili çiçeksever70,
Bahçenizin her köşesi ayrı bir güzellik sergiliyor.
Detay verince bahçeler insanı daha çok sarıyor,içinde dolaşmış gibi hissediyorsunuz kendinizi.
Hatmiyi çok severim, mavi hatminiz ne kadar güzel duruyor.
Ağaç hatmi çok çiçek döküyor diye dikmemiştim.
Şu sıralar gül hatminin çeşitli renklerinden tohum topluyorum,yeni bir uygulama yapacağım.
Şovelyelerinizle ailenize güzel günler dilerim.
ciceksever70
26-07-2010, 20:11
Sevgili çiçeksever70,
Bahçenizin her köşesi ayrı bir güzellik sergiliyor.
Detay verince bahçeler insanı daha çok sarıyor,içinde dolaşmış gibi hissediyorsunuz kendinizi.
Hatmiyi çok severim, mavi hatminiz ne kadar güzel duruyor.
Ağaç hatmi çok çiçek döküyor diye dikmemiştim.
Şu sıralar gül hatminin çeşitli renklerinden tohum topluyorum,yeni bir uygulama yapacağım.
Şovelyelerinizle ailenize güzel günler dilerim.
Cok tesekkür ederim sevgili Hozat. Sizin de Bodrum bahceniz cok güzel ama samimi olmak gerekirse yesil agirlikli diger bahcenizi ben daha cok seviyorum. Masal evleri gibi cok güzel. Detay verirken bazen hep ayni görüntüleri mi tekrarliyorum diye düsünüyorum ama her yeni eklenen resimde yapilan yeni degisiklikler ve saatler süren calismanin eseri var. Bahce isinden anlayanlar aradaki farki görüyorlardir diye umuyorum. Sevgiler.
Yücel Canpolat
26-07-2010, 20:40
Hiç merak etmeyin ben farkındayım, baçenizin bu şekle gelmesi için ne kadar emek verdiğinizi anlıyorum ve sizi tebrik ediyorum.
ciceksever70
26-07-2010, 20:51
Hiç merak etmeyin ben farkındayım, baçenizin bu şekle gelmesi için ne kadar emek verdiğinizi anlıyorum ve sizi tebrik ediyorum.
Tesekkür ederim Yücel bey. Ben de bitki severler halimden anlar diye burada bahcemi paylasiyorum zaten. Iki gündür bir kac calinin yerini degistirmek, bitki diplerindeki otlari temizlemek ve agac kabuklari sermek icin saatler boyunca calistik. Bu aksam artik parmak uclarim bile agriyor ama cok mutluyum. Bahceyi derli toplu görünce tüm yorgunlugum gidiyor.
Sevgili ciceksever70 bahçeniz cennetten bir köşe. Daha önce nasıl bakmamışım hayıflandım açıkçası. Emeklerinizi ve zevkinizi kutluyorum. Ayrıca paylaştığınız için teşekkürler.......
ciceksever70
27-07-2010, 14:35
Sevgili ciceksever70 bahçeniz cennetten bir köşe. Daha önce nasıl bakmamışım hayıflandım açıkçası. Emeklerinizi ve zevkinizi kutluyorum. Ayrıca paylaştığınız için teşekkürler.......
Güzel sözleriniz icin tesekkür ederim.
ciceksever70
29-07-2010, 23:41
Güllerim ikinci baharlarini yasiyor...
ciceksever70
29-07-2010, 23:45
Resimlerin devami...
ciceksever70
29-07-2010, 23:52
Güller ve bahce...
Maşallah güllerin hepsi katmer katmer, hele pembeye bayıldım.
ciceksever70
29-07-2010, 23:54
Bugün cok degisik cicekli bir lavanta görünce dayanamayip bir tane aldim. Lavandula stoechas.
ciceksever70
29-07-2010, 23:56
Cocuklarla ormanda yürüyüs yaparken erika calisi gördüm ve hemen iki kök alip bahceye ektim. Umarim yasatmayi basarabilirim.
Sevgili çiçeksever70,
Bahçe gülsüz olmuyor,sizinkiler de çoksağlıklı ve bir o kadar dagüzeller.
Ellerinize sağlık,içim açıldı izlerken.
Yeni aldığınız Lavandula sanıyorum ülkemizde yabani olarak yetişen Karabaş Otu.
Çiçek ve yaprakları tıpatıp benziyor.Karabaş otu çok şifalı bir bitkidir.
Kokusu visg melhemi gibi kokar, isterseniz bir deneyin.
Bakalım başka arkadaşlarda bu benzetmeyi yapacak mı?
Erikanız pembe mi, beyaz mı olacak? İnşallah yerini beğenir ve tutar bu merakımızı da gidermiş oluruz.
Sevgiler.
ciceksever70
30-07-2010, 08:15
Tesekkür ederim sevgili Dudi.
Sevgili Hozat güllerimin basina yaz boyunca gelmeyen kalmiyor. Pire, bit, pas, kara leke ne ararsaniz var. Neyse ki gecen yil ciftcilerin tarim ilaclarini aldiklari yere gittik ve durumu anlattik onlar da sagolsunlar suyla karistirip uzun süre kullanabilecegimiz iki ilac verdiler. Biri zararlilar, digeri mantar hastaliklari icin. Türkiye`de bulunur mu bilmem cünkü ben sizlerin tavsiye ettigi ilaclari ya da gübreleri burada bulamiyorum. Avusturya dogal tarima cok önem verdigi icin kimyasal ürünler kolay bulunmuyor. Ama ilgilenen olursa yine de iceriklerini yazarim.
Erika`ya gelince... Üzerinde cicegi yoktu, artik bana da rengi sürpriz olacak. Yillardir buradayim hemen her gün ormana yürüyüse giderim ilk kez gözüme carpti. Zaten tek bir yerde bir kac kök bir öbek yapmis, o yüzden hepsini almadim yine cogalsin oldugu yerde diye. Erikalar genelde Eylül, Ekim gibi acar burada resmini tabii ki sizlerle paylasirim. Sevgiler.
ciceksever70
30-07-2010, 08:20
Sevgili çiçeksever70,
Bahçe gülsüz olmuyor,sizinkiler de çoksağlıklı ve bir o kadar dagüzeller.
Ellerinize sağlık,içim açıldı izlerken.
Yeni aldığınız Lavandula sanıyorum ülkemizde yabani olarak yetişen Karabaş Otu.
Çiçek ve yaprakları tıpatıp benziyor.Karabaş otu çok şifalı bir bitkidir.
Kokusu visg melhemi gibi kokar, isterseniz bir deneyin.
Bakalım başka arkadaşlarda bu benzetmeyi yapacak mı?
Erikanız pembe mi, beyaz mı olacak? İnşallah yerini beğenir ve tutar bu merakımızı da gidermiş oluruz.
Sevgiler.
Bu arada Karabas otunu arastiracagim, bilgi icin tesekkürler. Kampanyayla alisveris yaptigimiz markete bir sürü gelmisti keske daha fazla alsaydim. Ben kisi gecirip gecirmeyeceginden emin olmadigim icin bir tane aldim.
nurcanaybay
30-07-2010, 15:24
Sevgili Hozat'ın dediği gibi yeni bitkiniz Karabaş otu ,buralar da doğal olarak bulunur.
Ben de sigarayı bırakmak için kullanıldığını duymuştum.
Bahçeniz ,manzaranız , o köşeye sıralanmış kütükler ( ah onlarla neler yapılır ) ,
her şey gözüme hoş görünüyor.:)
ciceksever70
30-07-2010, 15:49
Sevgili Hozat'ın dediği gibi yeni bitkiniz Karabaş otu ,buralar da doğal olarak bulunur.
Ben de sigarayı bırakmak için kullanıldığını duymuştum.
Bahçeniz ,manzaranız , o köşeye sıralanmış kütükler ( ah onlarla neler yapılır ) ,
her şey gözüme hoş görünüyor.:)
Biz o kütükleri odunlu kaloriferde yakiyoruz sevgili Nurcanabay. Arada dekorasyon islerinde kullandigim da oluyor tabii.
Karabas otu dogal ortamda yasadigina göre bahceye ekmemde bir sakinca yoktur herhalde. Lavanta Angustifolialar bizim kisa dayaniyor umarim bu da öyledir. Sevgiler.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=615269&postcount=539
Sevgili çiçeksever70 erikaların beyazını verdiğim linkte görebilirsin. "
ciceksever70
30-07-2010, 19:00
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=615269&postcount=539
Sevgili çiçeksever70 erikaların beyazını verdiğim linkte görebilirsin. "
Cok tesekkür ederim sevgili Hozat, gercekten güzel cicekleri var erikalari cok severim zaten. Umarim beyaz acar cünkü koyu pembesi bende var.
Sevgili çiçeksever,
Erikalar Şile ormanlarında, sonbaharda pembe olanlar, ilkbaharda ise beyazları açıyor.
Beyazı daha az bulunuyor,ben dolaşırken ormanın daha kuytu yerlerinde rastladım.
163469
163470
ciceksever70
30-07-2010, 20:37
Sevgili çiçeksever,
Erikalar Şile ormanlarında, sonbaharda pembe olanlar, ilkbaharda ise beyazları açıyor.
Beyazı daha az bulunuyor,ben dolaşırken ormanın daha kuytu yerlerinde rastladım.
163469
163470
Muhtesemler, paylasiminiz icin cok tesekkür ederim. Demek ki benimkiler de sonbaharda tomurcuklanirsa pembe yoksa beyaz olacak. Neyse o kadari da sürpriz olsun. Cicekcilere dünya para verip aldigimiz bozulmasin diye ugras verdigimiz calilar dogada nasil da basibos büyüyorlar sasiriyorum bazen. Ben kac saksi aldim cürüdü en son kalan dört tanesini bahceye ekip yasatabildim.
Güzel resimler icin tekrar tesekkür ederim, sevgiyle kalin.
Bahçen her zaman olduğu gibi yine iç açıcı sevgili ciceksever70. Zevkle dolaştım, inceledim.
Güllerin harika. Benim güllerimin yapraklarında yavaş yavaş lekelenmeler başladı. Son bir ilaç daha yapmayı düşünüyorum ama burada havalar çok dengesiz gidiyor.
Bitkiler de ne yapacaklarını şaşırdılar.
Sebze bahçesindeki hıyarların yaprakları bir günde adeta yandı, meyve veriyorlar ama hemen hemen hiç sağlıklı yaprak kalmadı. Biz de hemen yeniden fideledik, onların da boyları hemen hemen üç karış oldular.
Pek çok arkadaşımızın domatesleri de yanmış, bizde pek fire yok ama bir rüzgâr esiyor kasıp kavuruyor, arkadan da sel olurcasına yağmur.
Doğanın dengesi iyiden iyiye değişti, Allah hayr ettsin.
Ortancalarım da çiçeklerini bitirdi. phloxlar ve zambakgiller iyiler. Karanfiller ve sundavilla çok iyi.
Ama....
Şimdi üzümler başlıyor, yakında fotoğraflarım.
ciceksever70
30-07-2010, 22:55
Bahçen her zaman olduğu gibi yine iç açıcı sevgili ciceksever70. Zevkle dolaştım, inceledim.
Güllerin harika. Benim güllerimin yapraklarında yavaş yavaş lekelenmeler başladı. Son bir ilaç daha yapmayı düşünüyorum ama burada havalar çok dengesiz gidiyor.
Bitkiler de ne yapacaklarını şaşırdılar.
Sebze bahçesindeki hıyarların yaprakları bir günde adeta yandı, meyve veriyorlar ama hemen hemen hiç sağlıklı yaprak kalmadı. Biz de hemen yeniden fideledik, onların da boyları hemen hemen üç karış oldular.
Pek çok arkadaşımızın domatesleri de yanmış, bizde pek fire yok ama bir rüzgâr esiyor kasıp kavuruyor, arkadan da sel olurcasına yağmur.
Doğanın dengesi iyiden iyiye değişti, Allah hayr ettsin.
Ortancalarım da çiçeklerini bitirdi. phloxlar ve zambakgiller iyiler. Karanfiller ve sundavilla çok iyi.
Ama....
Şimdi üzümler başlıyor, yakında fotoğraflarım.
Güler ablacigim resimlerde belli olmuyor ama bizim güllerde de kara leke ve pas var. Bir parti ilacladik yagmurlarin dinmesini bekliyoruz ikinci ilac icin. Güller en nazli bahce sakinlerim ama esim de ben de vazgecemiyoruz. Esim simdi 12 tane daha David Austin siparis edelim diyor.
Havalar bizde de cok dengesiz. Dedigin gibi kavurucu sicagin arkasindan rüzgar cikiyor ardindan da yagmur basliyor. Dogaya karsi yapabileceklerimiz sinirli. Yine de sansli insanlariz toprakla ugrasabildigimiz icin. Bahceni hep geziyorum ablacigim her zaman yazmasam da. Sevgiyle kal.
Sevgi Durul
30-07-2010, 23:13
Güller ve ortancalar göz dolduruyor, sevgili çiçeksever. Turuncu gülünüz hoşuma gitti, kokulu mu?
Sevgiler...
ciceksever70
30-07-2010, 23:30
Güller ve ortancalar göz dolduruyor, sevgili çiçeksever. Turuncu gülünüz hoşuma gitti, kokulu mu?
Sevgiler...
Turuncu gül kokulu sevgili SDurul. Güllerin cogu kokulu oldugu icin geyiklerle köse kapmaca oynamak zorunda kaliyoruz.
ciceksever70
05-08-2010, 18:29
Yilin ilk elma ve armutlarini topladik.
ciceksever70
05-08-2010, 18:30
Ve ilk sahibiyle bulusan elmalar...
ciceksever70
05-08-2010, 18:32
Pembeli beyazli minik hatmim de acti.
ciceksever70
06-08-2010, 08:30
13 Haziran tarihinde ekledigim güzel Deutzia resmini hatirliyor musunuz? Komsumuzun bahcesinden bize dogru gelen bu güzel cali simdi bu durumda...
ciceksever70
06-08-2010, 08:32
Sevgili komsumuz bahce bicmekten biktigi icin cali, cirpi ne varsa dibinden kesiverdi. Tek tesellim kökün bir kismi bizim bahceye dogru geldigi icin belki yasatmayi basarabilirim. Eve döndügümde bu manzarayla karsilasinca nasil sok yasadigimi tahmin edersiniz tabii.
finduk52
06-08-2010, 11:20
Ayy bende üzüldüm şimdi sevgili ciceksever , oysa ki ne güzel açmıştı baharda nasılda kıymışlar :(
Adalet Yağcı
06-08-2010, 11:50
Sanırım bundan (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=152334&d=1276423809)bahsediyorsun sevgili Çiçeksever.
Bu güzele nasıl kıymışlar, çok yazık olmuş, inşallah senden taraftaki güçlü büyüür.
ciceksever70
06-08-2010, 16:43
Sanırım bundan (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=152334&d=1276423809)bahsediyorsun sevgili Çiçeksever.
Bu güzele nasıl kıymışlar, çok yazık olmuş, inşallah senden taraftaki güçlü büyüür.
Evet Adalet ablacigim ondan bahsediyorum. Neyse cok üzüldügümü görünce önümüzdeki yil sinirdaki bitkileri bicmeyecegine söz verdi. Ben de kendisi yasli oldugu ve bakimi zor geldigi icin kesmesini istemediklerime bakma sözü verdim. Böylece is tatliya baglandi. Herseyi kesecegini bilsem dipten kestigi kocaman japon ayvasi ve berberisi köküyle isterdim. Boylari neredeyse iki metrye gelmisti.
Sevgili ciceksever70, bahçenizin maşallahı var, sağlıkla keyfini sürmenizi dilerim. Ellerinize sağlık.
Sevgili ciceksever, berberislerin yakın bir fotoğrafını bulamadım.
Çim alanın önünde solda görülenler berberis. Ben onları üç senede bir buduyorum, yoksa dikenlerinden yanına yanaşılmıyor.
Bunlar bu sene budanacaklar yine.
165377
ciceksever70
10-08-2010, 07:56
Sevgili ciceksever, berberislerin yakın bir fotoğrafını bulamadım.
Çim alanın önünde solda görülenler berberis. Ben onları üç senede bir buduyorum, yoksa dikenlerinden yanına yanaşılmıyor.
Bunlar bu sene budanacaklar yine.
165377
Masallah bir sürü berberisin var Güler abla. Bizim bahcede eskiden beri vardi biz manolyayi ekerken düsünemedik etrafindaki bitkiler cok yakininda kaldi simdi cünkü üc yilda kocaman oldu. Berberis de tam dibindeydi artik birbirlerini itmeye basladilar, manolyanin yapraklari delik desik oldu berberisin dikenlerinden. Mecbur kaldim yer degisimine yoksa sonbahari beklerdim. Ben de her yil buduyordum berberisi cok cabuk gelisiyor. Celikten hic denedin mi ablacigim acaba celikten üretimi mümkün mü? Gerci burada kücük fidanlari cok pahali degil artik celik tohum yok diyorum yine dayanamiyorum.
Ilgine tesekkür ederim sevgiyle kal.
ciceksever70
24-08-2010, 21:24
Yaban güllerim pek keyifli bu günlerde...
Sevgi Durul
24-08-2010, 21:27
Ne kadar yoğun açmışlar, maşallah. Ben balkonda saksıdaki gülümün iki çiçek, bir tomurcuğuna sevinirken, sizin güller içimi açtı. Emeklerinize sağlık.
Sevgili ciceksever70, ben bu güzelliği sadece bahar ayında yaşayabiliyorum. Yaz mevsiminde ancak tek tük açıyor, açan çiçeği de sıcaklardan hemen soluyor.
Anlaşılan güller Avusturalya' nın havasını seviyor, bu güzel gülleri görmek çok iyi geldi, teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
ciceksever70
25-08-2010, 08:10
Tesekkür ederim sevgili SDurul, sevgili Özbey. Cins güller nazli oluyor gercekten de bizim cins güllerimiz de bu yogunlukta acmiyor her zaman. Ama bu birkac yaban gülü kestikce cicekleniyor. Pembe olan Aralik ayinin ortalarina kadar aciyor. Kar altinda bile cicekli oldugunu gördüm. Ne bakim ister ne ilac. Sadece cicekleri bozuldukca kesiyorum o kadar. Burada bunlari yer örtücü güller diye satiyorlar. Sevgiler.
Adalet Yağcı
25-08-2010, 08:44
Sevgili Çiçeksever, yaban gülleri çok güzel olmuş, bu mevsimde bizim güllerin tadı kaçtı artık.
İklim çok önemli, yağış alan ve 25-30 °C yukarı çıkmayan bölgeler çok şanslı, bitkileri her dem taze.
Tüm bitkilerim güneşten kavruldu, iyi ki sizlerin bahçesi var, bu güzellikleri görmek çok keyifli.
ciceksever70
25-08-2010, 13:31
Komsumuzun bahcesinde bütün gününü geciren gül hirsizi ve bahceden yaz sonu kareleri...
ciceksever70
25-08-2010, 13:35
Sürekli yagmur yagmasinin dezavantajlarindan biri yerde olan saksilarin sürekli camur olmasi. Önceleri siliyordum ama artik vazgectim cünkü haftanin cogu günleri yagmurlu geciyor.
ciceksever70
25-08-2010, 13:38
Normalde Haziranda ikinci ciceklenme dönemlerini yasayan bitkiler yeni aciyor.
ciceksever70
25-08-2010, 13:39
Komsumuzun kestigi Deutzia bizim taraftan yaprak cikarmaya basladi.
ciceksever70
25-08-2010, 13:43
Sevgili Çiçeksever, yaban gülleri çok güzel olmuş, bu mevsimde bizim güllerin tadı kaçtı artık.
İklim çok önemli, yağış alan ve 25-30 °C yukarı çıkmayan bölgeler çok şanslı, bitkileri her dem taze.
Tüm bitkilerim güneşten kavruldu, iyi ki sizlerin bahçesi var, bu güzellikleri görmek çok keyifli.
Adalet ablacigim senin bahcen her zaman güzel ilkbaharda gözlerimize bayram ettirirsin yine.
Ilk resimlerini ekledigimde güvey feneri demistin ablacigim ama sanirim bunlar datura ne dersin? Datura ise kisin korumayi basaririm umarim.
Adalet Yağcı
25-08-2010, 14:13
Ben hâlâ güvey fenerinde ısrar ediyorum, tohum ekmişmiydin?
Datura yaprakları biraz daha yeşil kalıyor bunun yanında, yaprak yapıları biraz daha sivri ve parlak.
Gül hırsızına bayıldım, ne sevimli şey öyle.
Ben de bu kadar yeşil bir bahçe bulsam gece de orada yatardım :)
ciceksever70
25-08-2010, 15:20
Ben hâlâ güvey fenerinde ısrar ediyorum, tohum ekmişmiydin?
Datura yaprakları biraz daha yeşil kalıyor bunun yanında, yaprak yapıları biraz daha sivri ve parlak.
Gül hırsızına bayıldım, ne sevimli şey öyle.
Ben de bu kadar yeşil bir bahçe bulsam gece de orada yatardım :)
Senin gönderdigin güvey fenerlerini ve daturalari benzer saksilara ekmistim Adalet ablacigim ama saksilar karisti o yüzden emin olamiyorum. Bekleyip görecegiz artik. Kisin elimden geldigi kadar korumaya calisacagim. Belki balkona kuytu bir köseye kaldirirsam kisi gecirir. Eger güvey feneri ise bende olan diger cesitler kisin tamamen cürüyüp ilkbaharda yine yeseriyor ama daha hic birinden cicek göremedim.
ciceksever70
25-08-2010, 15:41
Yagmurda hatmiler...
ciceksever70
25-08-2010, 15:43
Rhododendron mevsimi sasirip cicek acti.
Orhan Özbilgiç
27-08-2010, 22:25
Sevgili ciceksever70;
Öncelikle bugün elime geçen Lupin tohumları için teşekkürederim.
Bahçeniz, diğer arkadaşlarımında belirttiği gibi, sıcaklardan etkilenmediği için olsa gerek, çok ama çok canlı.;) Baksanıza komşu bahçedeki otlara. Buralarda(ki Karadeniz Bölgesi nemlidir!) bile ortalık sararmaya başladı.
Yaban gülleriniz, Orman gülü çok tatlı. Böylesine sürprizler hoş oluyor.
Güzel bahçenizde, sağlık ve mutluluk içinde uzuuuun yaşayın.;)
Sevgi ve selamlar.
Cumhur Tonba
27-08-2010, 23:12
İnanın Gül hırsızına bayıldım. O ne güzelik? Keşke bizim buralarda da olsa. o güzel hırsızlardan. Bizde ancak sevimli domuz ve kurnaz tavuk hırsızı tilkilerimiz var. Onlarada şükür.
ciceksever70
28-08-2010, 08:58
Sevgili ciceksever70;
Öncelikle bugün elime geçen Lupin tohumları için teşekkürederim.
Bahçeniz, diğer arkadaşlarımında belirttiği gibi, sıcaklardan etkilenmediği için olsa gerek, çok ama çok canlı.;) Baksanıza komşu bahçedeki otlara. Buralarda(ki Karadeniz Bölgesi nemlidir!) bile ortalık sararmaya başladı.
Yaban gülleriniz, Orman gülü çok tatlı. Böylesine sürprizler hoş oluyor.
Güzel bahçenizde, sağlık ve mutluluk içinde uzuuuun yaşayın.;)
Sevgi ve selamlar.
Orhan bey rica ederim. Umarim istediginiz gibi büyürler. Burada otlarin sarardigini hic görmedim. Kisin bile yemyesil her yer. Zaten biraz soguk bastirinca hemen kar yagiyor, kar altinda yine yesil kaliyor cimler, bitkiler... Umarim orman gülü baharda kötü sürpriz yapip acmamazlik etmez. Internette arastirdim bu zamanda acanini hic görmedim. Bizimki Cunninghams White cesidi ama onun icin de sadece Nisan, Mayis diyor.
Güzel dilekleriniz icin tesekkür ederim. Sevgiyle kalin.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.