View Full Version : ciceksever70 / Bahçe
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
ciceksever70
28-08-2010, 09:00
İnanın Gül hırsızına bayıldım. O ne güzelik? Keşke bizim buralarda da olsa. o güzel hırsızlardan. Bizde ancak sevimli domuz ve kurnaz tavuk hırsızı tilkilerimiz var. Onlarada şükür.
Cumhur Bey üstelik o sevimli hirsiz gündüzleri gölgesinden faydalandigi kulübeyi kedilerle paylasiyor. Biz de kizamiyoruz ama kendimizce cicekleri koruyucu önlemler aliyoruz iste ona zarar vermeden.
Bahçede özgürce dolaşabiliyor insan eli değmeden ve rahatsız edilmeden. Harika bir şey:)
ciceksever70
29-08-2010, 09:30
Balkon saksilarindan sarksin diye ekip unuttuklarimdan... Onlar kendilerini hatirlatmayi biliyorlar...
ciceksever70
01-09-2010, 21:49
Uzun zamandir bahcenin bu kismina merdiven gibi bir sey yapmak vardi aklimizda. Gecis yolu olarak kullaniyoruz ama cim cok kayiyor dik oldugu icin. Esim elimizde olan taslari kullanarak dogal bir merdiven yapti. Daha rötus isleri var ama fikir verir diye resimleri koyuyorum.
ciceksever70
01-09-2010, 21:55
Buralara sonbahar geldi gibi... Havalar artik 15 derecelere indi. Biraz bahcenin tekrari olacak ama kar aniden yagmadan yaz sonu bahcenin genel halini eklemek istedim.
ciceksever70
01-09-2010, 21:58
Resimlerin devami...
ciceksever70
02-09-2010, 16:31
Bugün basamaklarin etrafini agac kabuklari serpip daha dogal bir görünüm vermeye calistik.
Sevgi Durul
02-09-2010, 16:56
Sevgili çiçeksever,
Balkondaki pembe çiçekler sakız sardunya mı? Ne kadar güzel görünüyorlar.
Merdiven sanki eskiden beri oradaymış gibi, çok doğal olmuş. Eşinizin emeğine sağlık.
Adalet Yağcı
02-09-2010, 17:09
Sevgili Çiçeksever, eşini ve seni alkışlıyorum.
Basamaklar çok güzel oldu, bana biraz yüksek gibi geldi sadece.
Ağaç kabuklarını nereden temin ediyorsun?
Bu iş için dal öğütücü makinalar varmış, aslında her yıl budamadan çıkan dalları makinada öğütüp bahçeye sermek lazım, organik katkı olur.
ciceksever70
02-09-2010, 17:32
Sevgili çiçeksever,
Balkondaki pembe çiçekler sakız sardunya mı? Ne kadar güzel görünüyorlar.
Merdiven sanki eskiden beri oradaymış gibi, çok doğal olmuş. Eşinizin emeğine sağlık.
Sevgili SDurul sakiz sardunya ve petunya karisik ama artik zamanlari gecmek üzere. Burada kisa dayanamiyorlar ne yazik ki.
ciceksever70
02-09-2010, 17:34
Sevgili Çiçeksever, eşini ve seni alkışlıyorum.
Basamaklar çok güzel oldu, bana biraz yüksek gibi geldi sadece.
Ağaç kabuklarını nereden temin ediyorsun?
Bu iş için dal öğütücü makinalar varmış, aslında her yıl budamadan çıkan dalları makinada öğütüp bahçeye sermek lazım, organik katkı olur.
Tesekkür ederim Adalet ablacigim. Resimde biraz yüksek duruyor ama kücük oglum bile rahatlikla inip cikabiliyor. Cok yokuslu bir yer oldugu icin belki öyle görünüyordur. Agac kabuklarini burada hazir aliyoruz. 40 kg lik bir torbayi 2 euro civarinda bir para ile alabiliyoruz. Agac firmalarinda dedigin gibi daha ucuz da olabiliyor ama cok büyük miktarlarda alinca veriyorlar ancak. Biz her yil bahcedeki muhtelif bitkilerin altina sermek icin en az 10-15 torba aliyoruz.
bahtiyar02
02-09-2010, 20:35
Sevgili ciceksever70;
Tüm ailenizin ellerine sağlık.Kollektif bir işle ne kadar çok güzellikler yaratabiliyorsunuz.Ağaç kabukları çok güzel bir dekor olmuş.Güzellikler bir anda oluşan ilhamla oluşur.Sevgili eşinize ve yiğenimize saygılar sevgiler.
ciceksever70
02-09-2010, 21:09
Sevgili ciceksever70;
Tüm ailenizin ellerine sağlık.Kollektif bir işle ne kadar çok güzellikler yaratabiliyorsunuz.Ağaç kabukları çok güzel bir dekor olmuş.Güzellikler bir anda oluşan ilhamla oluşur.Sevgili eşinize ve yiğenimize saygılar sevgiler.
Cok tesekkür ederim Bahtiyar bey. Her is icin isci cagirip hazir malzeme alsak para yetistiremeyiz. Elimizde olan malzemeleri kendimiz calisarak degerlendirmeye calisiyoruz. Tabii insan kendi yapinca keyfi de baska oluyor.
bahtiyar02
02-09-2010, 21:57
Tamamen size katılıyorum.Kimse sizin işinize verdiğiniz değer kadar değer vermez.Üstüne üstlük verdiğiniz paralarda cabası.
Saygılar
Orhan Özbilgiç
02-09-2010, 22:36
Sevgili ciceksever70;
Siz bahçenizin doğallığını hiç bozmamışsınızki!
Merdivende öyle.;)
Eşinizin eline sağlık.
selam ve sevgiler.:)
ciceksever70
03-09-2010, 07:28
Sevgili ciceksever70;
Siz bahçenizin doğallığını hiç bozmamışsınızki!
Merdivende öyle.;)
Eşinizin eline sağlık.
selam ve sevgiler.:)
Tesekkür ederim Orhan bey. Biz bu evi öncelikle cocuklar rahat rahat oynasin, üst komsu kizar mi alt komsu ses olunca sikayete gelir mi korkusu yasamasinlar istedik. Simdi bogazlari agriyana kadar bagiracaklari bir evleri ve bahceleri var. Bir köse kaleleri oluyor, bir calinin arkasi gözetleme yerleri. Büyük oglum cok bunaldi mi ormana bir tur atmaya gidiyor ya da evin önünde bisiklete biniyor. Onlara verebilecegimiz bu kadar, ne yazik ki burada cocuklar Türkiyedeki gibi sokaklari doldurmuyor. Her an kapiya cikinca oynayacak cocuk bulamiyorlar. O yüzden bahce olabildigince dogalligini korusun istedik.
Sizlere de selam ve sevgiler.
Sevgili Çiçeksever, merdivenlerin çok güzel olmuş. Hele aralarından minik bitkiler çıkınca daha güzel olacak. Belki allisyum gibi çiçekli bir yerörtücü de dikebilirsin. Güler Hanım'ın benzer bir uygulaması vardı.
nurcanaybay
03-09-2010, 18:53
Merdiven benim de çok hoşuma gitti ,eşinizin ve sizin ellerinize sağlık.İlk gördüğüm de
aklıma geleni paylaşmak istiyorum ....merdivenin iki tarafına eğri büğrü ağaç dalların dan
yapılmış trabzan ve trabzanın hizasına dikilmiş ortancalar ...böyle hayal ettim :)
ciceksever70
03-09-2010, 19:52
Cok tesekkür ederim Kiraz hanim, Nurcan hanim. Kazdigimiz yerde kendiliginden yer örtücüler vardi belki merdivenlerin aralarindan yine cikar. Nurcan hanim trabzan isini esim de düsünüyor ancak bahcemde en az 65 ortanca var artik trabzanlarin yanina baska bir sey ekerim sanirim basimi nereye cevirsem ortanca görüyorum cünkü. Simdilik kis molasi verdim bahara kadar düsünecegim. Sevgiler.
ciceksever70
05-09-2010, 13:18
Bu kis bol miktarda simsir celigi ekmeye karar verdim. Gerci her yil birkac tane yetistiriyorum hemen hepsi de kökleniyor ama bahcede ayip örtmeye ne kadar ise yaradigini görünce miktari arttirdim. Sebze bahcemde bosalan alanlara, bos kalan büyük boy saksilara her yere celikler ektim. Büyümesi uzun zaman aliyor ama hepsini hazir almak da cok paraya maloluyor.
Bu arada komsu geyigimizin resmini de daha yakindan cekmeyi basardim. Kendime fazla alistirmaktan da korkuyorum cünkü o zaman bahceye rahatca gelip güllerimi yemek konusunda yüzsüzlesiyor.
Adalet Yağcı
05-09-2010, 13:35
Bu ne sevimli şey yahu, bizim ancak hayvanat bahçelerinde görebileceğimiz bir manzarayı sen her gün doğal olarak seyrediyorsun.
Şimşirleri kışın mı çelikliyorsun, ben de çoğaltayım bari, yaz kış yeşil kalması çok hoşuma gidiyor.
ciceksever70
05-09-2010, 14:21
Bu ne sevimli şey yahu, bizim ancak hayvanat bahçelerinde görebileceğimiz bir manzarayı sen her gün doğal olarak seyrediyorsun.
Şimşirleri kışın mı çelikliyorsun, ben de çoğaltayım bari, yaz kış yeşil kalması çok hoşuma gidiyor.
Seyretmek ne kelime Hindistanda yolun bir yanindan diger yanina ineklerin gecmesini insanlarin bekledigi gibi otoyollarda geyik ailelerinin beklenmesi burada dogal bir olay.
Simsirleri her yil ayni sekilde cogaltiyorum. Biraz odunlasmis kisimlarindan dibini ayni gül celigi gibi kesip alttaki yapraklari temizliyorum yaklasik 20 cm boyunda celikler alip topraga daldiriyorum. Baska bir isleme ihtiyac duymadan Eylülden yaz basina kadar köklenmis oluyor. Yaz basinda topraktan alip istedigim yerlere ekiyorum.
ciceksever70
23-09-2010, 09:26
Bugün marketten bu cicileri aldim. Mazi türleri ne kadar büyüyor bilemiyorum saksiya da ekilebilir yaziyordu. Ama neyse ki budanabiliyor. Cesitleri Elwoodi, Snow White ve Empire ama hangisi hangisi bilemiyorum internete bakmam gerekecek. Iki tanesini bahceye yeni yaptigimiz merdivenin iki yanina ekmeyi düsündüm. Digerleri de pieris japonica mountain fire ve pieris debutante. Uzun zamandir pieris cesitlerinden istiyordum fiyatini uygun bulunca aldim. Umarim cabuk büyürler.
Orhan Özbilgiç
26-09-2010, 09:48
Bu arada komsu geyigimizin resmini de daha yakindan cekmeyi basardim. Kendime fazla alistirmaktan da korkuyorum cünkü o zaman bahceye rahatca gelip güllerimi yemek konusunda yüzsüzlesiyor.
Aslında çok doğal! Ama görmediğimiz ve alışmadığımız bir durum olduğu için, şaşırtıcı buluyorum.
Eğer benim bahçeme böyle bir güzellik uğrasaydı, onu eve bile alırdım valla!:D
Sizin oralarda çok olduğu için kanıksamışsınız tabii.
Bu arada yeni fidanlarınız hayırlı olsun. Hepside çok güzeller. Güle güle büyütün.:)
İnanılmaz bir güzellik ve doğanın içinde yaşıyorsunuz. Buradaki çoğu insanın hayali. Yaşanıcak yer. Çiçekleriniz de çok güzeller. Geyik misafirlerinizede bayıldım.Nasıl olmuşsa bu güzel bahçeyi görmemişim.Yaşadığınız yer çok güzel.
Sevgiler Selamlar.
Pişkin pişkin bide poz vermiş.:)
Bizim burlarda köylerde böyle olsa direk vurarlar.Köylüler ormanda geyik birakmadı.
ciceksever70
26-09-2010, 17:06
Aslında çok doğal! Ama görmediğimiz ve alışmadığımız bir durum olduğu için, şaşırtıcı buluyorum.
Eğer benim bahçeme böyle bir güzellik uğrasaydı, onu eve bile alırdım valla!:D
Sizin oralarda çok olduğu için kanıksamışsınız tabii.
Bu arada yeni fidanlarınız hayırlı olsun. Hepside çok güzeller. Güle güle büyütün.:)
Tesekkür ederim Orhan bey. Büyüsün cicek acsin diye gözünün icine bakarak yetistirdigim fidanlarimi kemirdigi icin kovmak zorunda kaliyorum. Isteyen varsa kargoya verip seve seve gönderebilirim. :p
ciceksever70
26-09-2010, 17:07
Pişkin pişkin bide poz vermiş.:)
Bizim burlarda köylerde böyle olsa direk vurarlar.Köylüler ormanda geyik birakmadı.
Tesekkür ederim Oguzhan bey. Burada da avlaniyorlar ama yilin belirli zamanlari izin veriliyor cogalsinlar diye. Kis boyunca yoldan geyik sürüleri gecer kimse dönüp bakmaz.
ciceksever70
28-09-2010, 07:01
Uzun zamandir otlari bicemedigim icin resim eklemek de istememistim. Uzamis otlarimin kusuruna bakmazsaniz bir kac sonbahar resmi ekliyorum.
Güller az da olsa acmaya devam ediyor. Kirmizi güllerimi geyik bey kemirdigi icin resim cekemedim.
ciceksever70
28-09-2010, 07:04
Sonbahar ciceklerim acmak üzere...
ciceksever70
28-09-2010, 07:06
Aylardir beyaz top top meyveleri olacak diye bekledigim inci calisi pembe cikti... Neyse bunlar da güzel de simdi bir de beyaz bulmam gerekecek.
ciceksever70
28-09-2010, 07:09
Minik elwoodii´leri merdivenimizin kenarlarina diktik. Büyümeleri umarim uzun sürmez.
ciceksever70
28-09-2010, 07:11
Minik pierislerim de bahcedeki yerini aldi. Pieris japonica mountaine fire ve pieris debutante. Internette cok yavas büyüdüklerini okudum. Debutante cüce kalirken, mountain fire daha cali formunda büyürmüs. Ama 50 santime ulasmalari en az on yil sürer diyorlar.
ciceksever70
28-09-2010, 07:13
Passiflora careulalarim hic cicek acmadan ikinci yillarini gecirdiler.
ciceksever70
28-09-2010, 07:17
Kartopu ve amerikan sarmasigi sonbahar renklerine büründüler. Umarim kartopum bu baharda ilk ciceklerini acar. Aldigimda minicikti simdi sinirdaki tellerin boyuna ulasti neredeyse.
Orhan Özbilgiç
28-09-2010, 08:31
Tesekkür ederim Orhan bey. Büyüsün cicek acsin diye gözünün icine bakarak yetistirdigim fidanlarimi kemirdigi icin kovmak zorunda kaliyorum. Isteyen varsa kargoya verip seve seve gönderebilirim. :p
Yok yok! Ailesinden ve vatanından ayrımasını istemem.:p:p
Bu arada İnci Çalısı konusunda bende aynı şeyi yaşadım. Şimdi yakınına minik bir beyaz diktim.
Elwoodi' leri çok güzel yere dikmişsiniz. Bahçenizize sonbahar gelmeye başlamış. Sizde de mevsim bitkileri yeterince var.
Size keyifli bir sonbahar diliyorum.:)
ciceksever70
28-09-2010, 09:28
Yok yok! Ailesinden ve vatanından ayrımasını istemem.:p:p
Bu arada İnci Çalısı konusunda bende aynı şeyi yaşadım. Şimdi yakınına minik bir beyaz diktim.
Elwoodi' leri çok güzel yere dikmişsiniz. Bahçenizize sonbahar gelmeye başlamış. Sizde de mevsim bitkileri yeterince var.
Size keyifli bir sonbahar diliyorum.:)
Tesekkür ederim Orhan bey Elwoodi konusunda beni rahatlattiniz. Dogrusu ekerken acaba cok mu büyür mesafeyi dogru ayarliyor muyuz diye tereddütler yasadik. Kesilebilir olmasi biraz olumlu bir seydi bizim icin. Cicek acan cok bitkim var biraz bahcede yesil oranini arttirmak istiyorum. Ben de size keyifli bir sonbahar dilerim.
Adalet Yağcı
28-09-2010, 15:03
Sevgili Çiçeksever, merdiven başı harika olmuş, ellerinize sağlık.
Bir şeyi çok merak ettim, ortancalar bir kaç hafta önce açmış gibi görünüyorlar, bizdekiler Temmuz ortalarına doğru soldu.
Sizin ortancalar ne zaman açıyor da bu zamana kadar taze kalabiliyor?
Ah... Bu sıcaklar her şeyi mahvetti, şu anda Mersin gölgede 32 °C, Eylül bitti sıcaklar bitmedi.
ciceksever70
28-09-2010, 15:07
Sevgili Çiçeksever, merdiven başı harika olmuş, ellerinize sağlık.
Bir şeyi çok merak ettim, ortancalar bir kaç hafta önce açmış gibi görünüyorlar, bizdekiler Temmuz ortalarına doğru soldu.
Sizin ortancalar ne zaman açıyor da bu zamana kadar taze kalabiliyor?
Ah... Bu sıcaklar her şeyi mahvetti, şu anda Mersin gölgede 32 °C, Eylül bitti sıcaklar bitmedi.
Tesekkür ederim Adalet ablacigim. Bizde hava sicakligi simdi 10-15 derece civarinda. Ortancalarim Haziranda acip Ekim sonu Kasim basina kadar cicekli kaliyor. Tabii cicekleri yeni acmis gibi olmuyor ama iyice kuruyup kararana kadar üzerinde kaliyor. Sevgiler.
ciceksever70
06-10-2010, 15:00
Yeni cicilerim veronicalar. Daha nereye ekecegime karar veremedim. Isik isteklerini arastiriyorum ama sanirim bircok bitki gibi yari gölge seviyorlar. Her gittigim yerden birseyler almamdan bikti esim ama artik evladiyelik bitki pesindeyim. Bir kere ekeyim yillarca keyfini süreyim istiyorum.
ciceksever70
06-10-2010, 15:04
Yaklasik iki yil önce lavanta tohumlari dikmistim. Sonra cimlenmeyince unuttum. Bu yaz baktim bir saksida bir seyler cimlenmis. Biraz koklayinca baktim lavanta kokuyor. Hemen saksilara ayirdim. Simdi biraz gelistiler. Topraga aktarmak icin bahari mi beklesem simdi mi eksem karar veremedim.
Orhan Özbilgiç
06-10-2010, 15:26
Tesekkür ederim Adalet ablacigim. Bizde hava sicakligi simdi 10-15 derece civarinda. Ortancalarim Haziranda acip Ekim sonu Kasim basina kadar cicekli kaliyor. Tabii cicekleri yeni acmis gibi olmuyor ama iyice kuruyup kararana kadar üzerinde kaliyor. Sevgiler.
Ortanca ile ilgili ilginç bilgilendirmeler var.;)
http://bahcevan.com/golgeliklerin-renkli-cicekleri-ortancalar
Bu arada Veronica' lar çok cici. Hele alacalısı.. Yapraklarının güzelliği bile yeter. Sağlıkla büyütün.
ciceksever70
06-10-2010, 15:30
Ortanca ile ilgili ilginç bilgilendirmeler var.;)
http://bahcevan.com/golgeliklerin-renkli-cicekleri-ortancalar
Bu arada Veronica' lar çok cici. Hele alacalısı.. Yapraklarının güzelliği bile yeter. Sağlıkla büyütün.
Tesekkür ederim Orhan bey gercekten cok güzeller. Yücel beyde görüp görüp pesine düsüyoruz iste.
Verdiginiz linke bakacagim gerci ortancalar bana hic zahmet vermiyor kendi kendilerine bakiyorlar.
ciceksever70
06-10-2010, 15:54
www.canpolatbotanik.net e girerseniz orada yapraklı, ibreli,bodur ibreli ve çalı formlu bitkilerin liste ve bahçemdeki bitkileri yakından görebilirsiniz umarım faydalı olur.
Baktim baktim hic süpheniz olmasin. sizin sayfanizdan Türkcelerini internetten de almanca isimlerini arastiriyorum ki seralarda bulabileyim diye. Tek sorun kücük bitkileri alabiliyorum yoksa büyükler cok pahaliya geliyor. Büyümeleri icin birkac yil beklemem gerekiyor tabii. Ama böylece bir anda bircok cesidi yetistirebilme sansim oluyor. Istedigim birkac cesit daha var Lonicera Fragnantissima, Kis tatlisi, Melissa, cotoneaster, pittosporum ve Prunus Laorecerassus baslicalari. Ucuz buldukca aliyorum. Dün aldigim iki veronica 2 ytl ye maloldu.
Yücel Canpolat
06-10-2010, 16:59
Sayın çiçeksever, melisa sizin bulunduğunuz iklim de kışın donar şayet kaoalı yeriniz var ise kış aylarında içeri almak kaydıyla saksı bitkisi olarak yetiştirebilirsiniz.Ayrıca bodur mavi ladin bodur ardıç türleri,bodur çam türleri,şimşir,bodur oya, yaprak dökmeyen cotoneaster ve yaprak döken cotoneaster şimdilik önerebilirim.(şayet bahçeniz de yok ise)
Yücel Canpolat
06-10-2010, 17:06
Çiçeksever Hanım bu işin sonu yok kendi bütçenize göre bitki seçin,merak etmeyin bitkiler sizin içinizdeki sevginizi görürlerse çabucak büyüyecekler emin olunuz.
ciceksever70
06-10-2010, 18:21
Haklisiniz Yücel bey bitki hastaliginin tedavisi de yok sonu da. Ama o kadar mutlu oluyorum ki bahceyle ugrasirken. Beni hayatta en mutlu edecek hediyeler cicekler ve kitaplar. Mavi ladin ben de cok istiyorum ama cüce olanini ariyorum. Bahcede ekebilecegim yerlerde o kadar büyük agac pek hos olmaz diye düsünüyorum. Cüceleri cok sirin duruyor. Diger ibrelileri de zaman icinde edinmek istiyorum. Bütün yil bahcede bir hareket olmasi cok hosuma gidiyor. Ilginize ve yardimlariniza tesekkür ederim.
ciceksever70
09-10-2010, 17:04
Iki gündür bahcede yogun bir calisma icindeyim. Havalar iyice sogumadan önce cimleri bicip kesilecek bitkileri son bir sekle sokmak istiyorum. Bugün icim aciyarak ortancalarimi budadim cünkü kisin kar yaginca cok agirlasip yola yatiyorlar ve dallari kiriliyor. Cicekleri kurumaya yüz tutsa da hala cok güzeldi. Her makas vurusumda icimden bir seyler koptu. Yarin tüm islerimi bitirebilirsem resimleyecegim. Kistan önce yerlerine ekilmeyi bekleyen bitkileri de umarim yarin halledebilirim.
Sevgili çiçeksever,kolay gelsin ortanca çok güzel benim ortanca açmadı neden bilmem.
ciceksever70
09-10-2010, 20:10
Sevgili çiçeksever,kolay gelsin ortanca çok güzel benim ortanca açmadı neden bilmem.
Ortancaniz kac yillik Sevim hanim? Bizimkiler de ilk yil acmamisti ikinci yil tek tük actilar, bu yaz ücüncü yazlariydi ve üstleri cicek doluydu.
ciceksever70
09-10-2010, 21:26
Bir yıllık.
Önümüzdeki yaz sizin ortancaniz da güzel ciceklerini göstermeye baslar hic merak etmeyin Sevim hanim. Siz ciceklerinize o kadar iyi bakiyorsunuz ki ortancada fazla günes altinda ve susuz birakmak disinda hata yapmak imkansiz. Tek istegi gölge ve su. Sevgiler, bol cicekli günler...
Vildan Sönmez
09-10-2010, 23:17
Sağlığınız yerinde keyfiniz bol olsun, sevgili çiçeksever.
Kış hazırlıklarınız kolay gelsin .
Her gittigim yerden birseyler almamdan bikti esim ama artik evladiyelik bitki pesindeyim. Bir kere ekeyim yillarca keyfini süreyim istiyorum.
ciceksever70
10-10-2010, 08:12
Tesekkür ederim Vildan hanim havalar sogumadan isimi bitirmeye calisiyorum geceleri 1 dereceyi bulduk cok vaktim kalmadi. Insallah isler bittikten sonra biraz sonbahar keyfi yaparim. Isim de evde oldugu icin zamanimin cogu ev ve bahce arasinda geciyor o yüzden bütün yil güzel olsun istiyorum.
Yücel Canpolat
10-10-2010, 08:23
Hiç merek etmeyin güzel olacak siz ve eşiniz de bu heyecen varken.
ciceksever70
10-10-2010, 12:19
Üc gün ugrasip biraz toparlayabildim bahcemi. Daha islerim bitmedi ama ivir zivir denilen ufak tefek isler kaldi. Iste bahcemden birkac sonbahar karesi...
ciceksever70
10-10-2010, 12:23
Veronicalarimi rhododendron ve ortancalarin önüne ektim. Cok daginik ekince aralari bicmek zor oluyor artik herseyi öbekler halinde ekmeye calisiyorum.
ciceksever70
10-10-2010, 12:27
Clematis` lerim bana sonbahar sürprizi yapti.
ciceksever70
10-10-2010, 12:30
Resimlerin devami...
ciceksever70
10-10-2010, 12:34
Latinler ilkbahardan beri neseli neseli aciyor.
ciceksever70
10-10-2010, 12:37
Sonbaharin renklerini cok seviyorum...
ciceksever70
10-10-2010, 12:40
Resimler...
ciceksever70
10-10-2010, 12:42
Ve son resimler... Yeni cicilerimin büyüdügünü görmek icin ilkbahari sabirsizlikla bekleyecegim.
Orhan Özbilgiç
12-11-2010, 18:33
Ve son resimler... Yeni cicilerimin büyüdügünü görmek icin ilkbahari sabirsizlikla bekleyecegim.
Bahara kadar, bahçenize girmeyecek misiniz?:D
Şaka bir yana, bir ayı aşkın süredir, bahçenizde görünmüyorsunuz:confused:
Selam ve sevgiler.:)
ciceksever70
12-11-2010, 21:02
Bahara kadar, bahçenize girmeyecek misiniz?:D
Şaka bir yana, bir ayı aşkın süredir, bahçenizde görünmüyorsunuz:confused:
Selam ve sevgiler.:)
Bu aralar bahceyi kis uykusuna biraktik ben de diger bahceleri geziyorum. Aslinda cok güzel bir sonbahar yasiyoruz bu yil. Kisa girmeden birkac resim eklemeye calisacagim. Ilginiz icin tesekkür ederim Orhan bey. Sevgiler.
Sevgili Çiçeksever o güzel kasımpatlarınızın arkasındaki mor çiçekli bitkinizi merak ettim . Çok güzeller.
fikreteren
23-11-2010, 15:50
Sonbahar görüntüleri çok güzel.Teşekkürler.
ciceksever70
23-11-2010, 17:03
Sonbahar görüntüleri çok güzel.Teşekkürler.
Sonbahar görüntüleri ekleyecegim Fikret bey sözüm soz. Kücük oglum bu yil yuvaya basladigi icin bir türlü zamanim olmadi. Ortaokula giden oglum neyse de yuva icin de bu kadar kosturmamiz gerekecegi aklima gelmezdi. En kisa zamanda bir yürüyüse cikip resimler cekecegim.
Sevgili çiçeksever
Her kare cok güzel, devamını bekliyorum ben de.
Açelyaları bahceye alamadım hala, ama gardenya 4 saksıydı onları limon ağacımın gölgesine diktim bahceye umarım yaşar. Açelya ile istekleri aşağı yukarı aynı mantığı ile
diktim. Bakalım kışı atlatacaklar mı.
Çocuklara koştururken bahceni unutma:) Ahh ne güzel koşturmacadır o yıllar.
Başarılar dilerim kuzucuklara.
Sevgiyle kal.
ciceksever70
23-11-2010, 20:33
Sevgili çiçeksever
Her kare cok güzel, devamını bekliyorum ben de.
Açelyaları bahceye alamadım hala, ama gardenya 4 saksıydı onları limon ağacımın gölgesine diktim bahceye umarım yaşar. Açelya ile istekleri aşağı yukarı aynı mantığı ile
diktim. Bakalım kışı atlatacaklar mı.
Çocuklara koştururken bahceni unutma:) Ahh ne güzel koşturmacadır o yıllar.
Başarılar dilerim kuzucuklara.
Sevgiyle kal.
Tesekkür ederim sevgili Cemo. Gardenya konusunda hic bilgim yok umarim kisa dayanir. Bahcemi ihmal etmiyorum da bahara hazirlik yapiyorum yavas yavas. Yeni güllerimizi diktik. Bahar basinda dekorasyon olarak aldigimiz beyaz cakil taslarini döküp resimleyecegim. Bu yaz her tarafima dikenler bata bata bakimini yaparim artik. Hareket edecek yer kalmadi bahcede hala aklim cali cirpida.
furkan yıldız
23-11-2010, 21:36
merhaba çiçeksever,
gülleriniz çok güzel isimlerini yazdığınız için teşekkür ederim çiçekçilerde bulmayı umuyorum en azından birkaçını. özellikle 23 ve 28. mesajlarınızdakileri bulmayı daha çok istiyorum. güzel seyirler
ciceksever70
24-11-2010, 07:11
merhaba çiçeksever,
gülleriniz çok güzel isimlerini yazdığınız için teşekkür ederim çiçekçilerde bulmayı umuyorum en azından birkaçını. özellikle 23 ve 28. mesajlarınızdakileri bulmayı daha çok istiyorum. güzel seyirler
Tesekkür ederim Furkan Bey. David Austin firmasinin güllerini Türkiye`de bulmak oldukca zor diye duymustum. Belki yurtdisindan ürün getiren büyük firmalara sorabilirsiniz. Internetten Türkiye`ye satis yapmiyorlasmis ne yazik ki. David Austin diye google da arama yaparsaniz diger güzel cesitleri de inceleyebilirsiniz.
Yücel Canpolat
24-11-2010, 10:18
kuş olup uçsam aha buraya konsam.))
ciceksever70
24-11-2010, 10:41
kuş olup uçsam aha buraya konsam.))
Yücel bey sizin güzel cennet bahcenizin yaninda benimki gercekten büyükce bir saksi gibi kaliyor. Yine de mütevaziliginiz ve yardimlariniz icin tesekkür ederim. Sevgiyle kalin.
ciceksever70
26-11-2010, 14:58
Yeni güllerimizi diktik, cakillari attik. Böylece gül bahcemizin ilk temelleri atildi. Ilkbaharda bir kat daha cakil atilip uygun olan yerlere lavantalar ekilecek.
ciceksever70
26-11-2010, 15:04
Ve yilin ilk kari... Daglara coktan yagmisti ama bize bugün kismet oldu...
Vildan Sönmez
26-11-2010, 16:24
Yaşadığınız yer çok güzel, vatan özlemi çekeceksem hiç değilse böyle bir yer olmalı.
Gökdelenler apartmanlar isteyenin olsun, kendinizi Karadeniz Yaylalarında hissettiğiniz oluyor mu?
Sağlıklı bir kış dilerim size ve ailenize..
ciceksever70
26-11-2010, 16:36
Yaşadığınız yer çok güzel, vatan özlemi çekeceksem hiç değilse böyle bir yer olmalı.
Gökdelenler apartmanlar isteyenin olsun, kendinizi Karadeniz Yaylalarında hissettiğiniz oluyor mu?
Sağlıklı bir kış dilerim size ve ailenize..
Tesekkür ederim Vildan hanim size de saglikli bir kis dilerim. Karadeniz e hem dogasi hem iklimi cok benziyor gercekten de. Biz de Istanbul u cok özlememize ragmen sehrin ortasinda yasamak da hic cazip gelmiyor dogrusu.
nurcanaybay
26-11-2010, 18:01
Bugünler de Vildan hanım'ın cümlelerinin altına den den koyasım geliyor ,( '' ) böylemi okunuyordu :))
Gerçekten de özlem çekeceksem böyle bir yer de çekmek isterim.Gül'lerin yanına dikilen lavantalar bitleri uzak tutarmış sanırım biliyordunuz.Güllerin hepsi bir çiçeklenince bakmaya doyum olmayacak.
ciceksever70
26-11-2010, 18:44
Bugünler de Vildan hanım'ın cümlelerinin altına den den koyasım geliyor ,( '' ) böylemi okunuyordu :))
Gerçekten de özlem çekeceksem böyle bir yer de çekmek isterim.Gül'lerin yanına dikilen lavantalar bitleri uzak tutarmış sanırım biliyordunuz.Güllerin hepsi bir çiçeklenince bakmaya doyum olmayacak.
Nurcan hanim bu lavanta isinden bitlerin de haberi olsa cok iyi olurdu:p.
bahcede onlarca lavanta var ama bitleri güllerden uzak tutacagiz diye canimiz cikiyor. Ama ciceklenme zamani konusunda size katiliyorum. Inanin baharin gelmesi icin sabirsizlaniyorum. Ektigim calilar da büyüyünce cok güzel olacak insallah.
nurcanaybay
26-11-2010, 18:50
:))) Yabancı bir kanal da da sarımsak ekilmesi öneriliyordu ama bu bitlerin koku alma
duyuların dan ben de şüpheliyim .
Sevgi Durul
26-11-2010, 18:56
Yaşadığınız yer, sakin, benim gibi kalabalıkları sevmeyenler için tam yaşanacak bir yer.
İlk kar da yağmış. Kar yoğun olarak yağdığında, yeni görüntüler paylaşmanızı umuyorum.
Baharda gül bahçenizin güzelliğini düşünemiyorum bile. Sağlıkla keyfini sürmeniz dileğiyle...
ciceksever70
26-11-2010, 19:22
Yaşadığınız yer, sakin, benim gibi kalabalıkları sevmeyenler için tam yaşanacak bir yer.
İlk kar da yağmış. Kar yoğun olarak yağdığında, yeni görüntüler paylaşmanızı umuyorum.
Baharda gül bahçenizin güzelliğini düşünemiyorum bile. Sağlıkla keyfini sürmeniz dileğiyle...
Cok beklemeniz gerekmeyecek sevgili SDurul cünkü su anda lapa lapa yagiyor. Yarin hava aydinlaninca yeni resimler eklerim. Sevgiler...
Eser İlhan
26-11-2010, 19:37
:))) Yabancı bir kanal da da sarımsak ekilmesi öneriliyordu ama bu bitlerin koku alma
duyuların dan ben de şüpheliyim .
Sevgili nurcanaybay,güllerdeki bitllere karşı sarımsak kullanmayı bu yıl denedim. Başlangıçta oldukça da başarılı oldum. Ama sanırım sarmısakları sık sık yenilemek gerekiyor. Biraz gevşeyince bitler hemen üstünlüğü ele geçirdiler. Ben de sonunda kimyasallara başvurmak zorunda kaldım :(
nurcanaybay
26-11-2010, 19:58
Ben maalesef ilaçlarla da baş edemedim.Sarmaşık güller de üst kısımlara ulaşamıyorum,
güller den çok kendimi ilaçlamış oluyorum :) Sonuç olarak tüm yaz bitler eksik olmuyor.
Bugünler de Vildan hanım'ın cümlelerinin altına den den koyasım geliyor
Aynen... Her yorumu tamamen benim yazmak istediklerim oluyor. :)
Sevgili Çiçeksever bayılıyorum sizin doğa fotoğraflarınıza. Güzel fotoğraflarınız sayesinde "Gitmesek te görmesek te" o köy bizim de köyümüzdür. ;)
ciceksever70
26-11-2010, 20:51
Aynen... Her yorumu tamamen benim yazmak istediklerim oluyor. :)
Sevgili Çiçeksever bayılıyorum sizin doğa fotoğraflarınıza. Güzel fotoğraflarınız sayesinde "Gitmesek te görmesek te" o köy bizim de köyümüzdür. ;)
Ah sevgili Limon, biz bu sitede artik "Körler, sagirlar birbirini agirlar" olduk. Ben de sizin ve daha bircok arkadasimizin bahcesini gördükce benim daha cok yol almam gerekiyor diye düsünüyorum. Üc yil icinde ögrenebildigim en iyi sey sabir oldu herhalde. Bu sonbahar kendimi zorlukla frenleyip ivir zivir mevsimliklerden uzak durdum. Ilkbaharda bitkilerin gelisimine göre evin meyve bahcesinde bakan tarafina birkac cali düsünüyoruz toprak kaymasini önlemek icin. Cesit fazlaligi bazen de göz yoruyor. Sevgiyle kalin.
ciceksever70
26-11-2010, 20:54
Ben maalesef ilaçlarla da baş edemedim.Sarmaşık güller de üst kısımlara ulaşamıyorum,
güller den çok kendimi ilaçlamış oluyorum :) Sonuç olarak tüm yaz bitler eksik olmuyor.
Evet Nurcan hanim, ormana cok yakin olmamizdan dolayi bitlerin arkasini kesmek cok zor. Biz de ilac kullaniyoruz mecburen. Arap sabunu ancak ilkbahar basinda cok az varken ise yariyor.
Orhan Özbilgiç
27-11-2010, 09:24
Her mevsimin ayrı bir güzelliği var. Burada, özellikle bu sene bitkiler hala büyümekte. Birçok ağaç, ağaçcık ve çalıdan sular çekilmedi. Budamaya kalkışınca, kesilen yer sulanıyor.
Bu nedenle budamalarımı şubat ortalarına doğru yapacağım. Bende bahçemin karlar altındaki manzarasını görmeyi çok isterdim. Ama maalesef o dönemde İstanbul' da oluyoruz.:(
Bahçenizin yeni yüzü çok hoş olacak gibi görünüyor. Sağlık içinde, o günlere hep birlikte kavuşalım. Bizde, fotoğraflarla nasıl olsa göreceğiz. Değil mi?:D
Selam ve sevgiler.
ciceksever70
27-11-2010, 10:56
Tabii Orhan bey resimleri sizinle paylasmak ve yorum almak o kadar keyifli oluyor ki yeni resimler geleceginden emin olabilirsiniz.
Bu sabah cocuklarla karda yürüyüs yaptik. Sonbahar resimlerini kacirdim ama ilk kar resimlerini sizlerle paylasiyorum...
ciceksever70
27-11-2010, 10:59
Bu kadar kar burasi icin serpinti sayilir. Cocuklar kizak kayip kardan kale yapmayi planliyorlardi hayal kirikligina ugradilar. Ne yalan söyleyeyim ben sicak havalari daha cok seviyorum ama her mevsimi yasamak gerekli tabii ki.
ciceksever70
27-11-2010, 11:01
Ormanimiz...
ciceksever70
27-11-2010, 11:03
Ve bugünlük son resimler...
Sevgi Durul
27-11-2010, 11:07
Sevgili çiçeksever, paylaşım için teşekkürler. Yine harika fotoğraflar. Ellerinize sağlık.
İlk fotoğraftaki odunlar ne kadar düzgün istiflenmiş. Son fotoğraf çok hoşuma gitti. Üzerinde kar olan çamların görüntüsünü çok seviyorum. Bu arada çocuklarınız da çok tatlı. Karın yağmasına en çok onlar sevinmiştir.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=181851&stc=1&d=1290851977
dağ çiği
27-11-2010, 11:14
Sevgili çiçeksever sağolun bizimle bu güzellikleri paylaştığınız için.Çocuklarınızda manzaralar kadar güzel Allah bahtlarınıda güzel eder inşallah.
Merak ettim güllerin diplerine neden çakıl taşı yaydınız.
ciceksever70
27-11-2010, 11:14
Sevgili çiçeksever, paylaşım için teşekkürler. Yine harika fotoğraflar. Ellerinize sağlık.
İlk fotoğraftaki odunlar ne kadar düzgün istiflenmiş. Son fotoğraf çok hoşuma gitti. Üzerinde kar olan çamların görüntüsünü çok seviyorum. Bu arada çocuklarınız da çok tatlı. Karın yağmasına en çok onlar sevinmiştir.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=181851&stc=1&d=1290851977
Bütün güzel sözleriniz icin tesekkür ederim sevgili SDurul. Cocuklar cok sevindi gercekten de. Bronsitleri yeni iyilesmis olmasina ragmen evde duramadilar. Odunlarimizi getiren komsumuz cok güzel diziyor gercekten de. Buradaki kalöriferler büyük oranda odunlu oldugu icin yaz kis bu amacla odunluk agac yetistiriliyor.
ciceksever70
27-11-2010, 11:17
Sevgili çiçeksever sağolun bizimle bu güzellikleri paylaştığınız için.Çocuklarınızda manzaralar kadar güzel Allah bahtlarınıda güzel eder inşallah.
Merak ettim güllerin diplerine neden çakıl taşı yaydınız.
Tesekkür ederim sevgili dag cigi. Herkesin cocugu icin ayni seyleri dilerim. Biz burada bitkilerin diplerini malclama amaciyla ya agac kabuklari ya da cakil taslari döküyoruz. Bu yil cakil tasini tercih etmemizin nedeni güllerin bakiminda kolaylik saglamasi. Cakil tasi yabani ot cikmasini büyük ölcüde engelliyor böylece ben de bicme isinden kurtulmus olacagim o bölümü. Ilkbaharda güller yemyesil olunca görüntüsü de cok hos oluyor.
fikreteren
27-11-2010, 11:35
Sevgili ciceksever nefis görüntüler.Artık buralara kar zor yağıyor.Soğuk daha fazla.Şu anda pastırma yazı devam ediyor.Güneş yok ama hava sıcak.Ellerin dert görmesin.
sevgili çiçek sever.
çok güzel resimler biz kışı daha görmedik ama resimlerle birazda olsa hissettik.
Çocuklarınız dünya tatlısı. Allah sağlık versin bir ömür boyu inşallah.
ciceksever70
29-11-2010, 12:08
Tesekkür ederim sevgili Fikreteren, sevgili Bahar. Madem kisi bu kadar özlediniz iste size birkac resim daha... Bugünkü son durum. Kis keyifli ama kar küremek kismi cok zor.
(Ne yazik ki foruma resim eklenemiyor, düzelince ekleyecegim)
Sevgili Çiçeksever70, hava soğuk olsa da fotoğraflarınız çok sıcak ve çok güzel.
ciceksever70
29-11-2010, 13:09
Tesekkür ederim sevgili Kiraz yenileri de var ama foruma resim yükleyemiyorum bugün. Sevgiler.
Kar manzaralarını özlemişim. İstanbul'a da yağsın diye temmenide bulunmak istiyorum ama ilk bir iki saat tadını çıkarabiliyoruz. Sonrası tam bir çile. Fotograflar için çok teşekkürler.:)
ciceksever70
29-11-2010, 15:29
Resimlerin devami...
ciceksever70
29-11-2010, 15:32
Bir süre sonra bikacagim ama yilin ilk karli günleri hep hos geliyor.
ciceksever70
29-11-2010, 15:34
Sevgili ciceksever70, fotoğraflar o kadar güzel ki tekrar tekrar baktım. Karı da özlemişim.
Belki inanmazsın ama bu fotoğrafları görünce hemen depoya gidip kızak sağlam mı yerinde duruyor mu diye baktım. Sanki burada da yağdı da hazırlık yapıyorum, ne alem kadınım ben. :p
Paylaşımın için teşekkür ederim.
nurcanaybay
29-11-2010, 16:29
Ben hiç kar görmedim ,çalıştığım 3 il'in iklimi de kurak ve sıcaktı .Bu yüz den fotoğraflarınıza bayıla bayıla bakıyorum :))
ciceksever70
29-11-2010, 16:34
Sevgili ciceksever70, fotoğraflar o kadar güzel ki tekrar tekrar baktım. Karı da özlemişim.
Belki inanmazsın ama bu fotoğrafları görünce hemen depoya gidip kızak sağlam mı yerinde duruyor mu diye baktım. Sanki burada da yağdı da hazırlık yapıyorum, ne alem kadınım ben. :p
Paylaşımın için teşekkür ederim.
Güler abla cok alemsin gercekten de:p. Bizde kizak, kayak hic eksik olmaz. Karin keyfini cocuklar cikariyor. Beni sorarsan ben ektigim bitkilerin büyüdügünü, ciceklendigini göreyim diye bahari bekliyorum. Herkesin derdi baska.
ciceksever70
29-11-2010, 16:36
Ben hiç kar görmedim ,çalıştığım 3 il'in iklimi de kurak ve sıcaktı .Bu yüz den fotoğraflarınıza bayıla bayıla bakıyorum :))
Ah Nurcan hanim, hayat insanlari dünyanin her yerine sürüklüyor. Sürekli sicak iklimin oldugu bir yerde yasamaktan hic sikayetim olmazdi. Yillardir buradayim inanin kis benim gibi sicak seven insan icin hala cok zor geciyor.
günebakan
29-11-2010, 16:41
Ben de bu kar görüntülerini çok beğendim biz de uzun zamandır kar görmeye hasretis ama sanırım bundan sonra göreceğiz:)
Sevgi Durul
29-11-2010, 16:43
Sevgili çiçeksever, manzaralar çok güzel. Kar yeni yağdığında iyi de, biraz eriyip toz toprakla karıştığında...;) Her şeye rağmen güzel, hele lapa lapa yağdığını seyretmek hepsinden güzel. Özlemişiz galiba.
Zafer İnandıklı
29-11-2010, 19:51
Gönül bir istiyor, böyle kar bizim buralarda da yağsın.
Bir istemiyor, bitkilerimiz kar altında kalmasın.
Güzel fotoğraflar için teşekkürler.
Orhan Özbilgiç
29-11-2010, 19:52
Odunlarimizi getiren komsumuz cok güzel diziyor gercekten de. Buradaki kalöriferler büyük oranda odunlu oldugu icin yaz kis bu amacla odunluk agac yetistiriliyor.
Fotoğraflar için çok teşekkürederim. Ama dediğiniz gibi kar henüz serpinti gibi ve yeri tam örtmemiş. Hele bir yeri örtsün, o manzaralar daha doyumsuz olur. Gerçi siz kış koşullarını bizden daha çok yaşadığınız için, pek hoşlanmıyorsunuz ama.;)
Çocuklar kocaman görünüyorlar. Ya da ilk fotoğraflarında gördüğümüzden beri hızla büyüdüler mi, dersiniz? Gerçi annelerin gözünde onlar hiç büyümez ama.:p
Odunları ben soracaktım. Soba için biraz kalın gibi geldi gözümede..
Sevgili çiçeksever;
Ailenizle birlikte, sağlık ve mutluluk içinde, bahara kavuşmanız dileğiyle, selam ve sevgiler.
Kışın daha sert ve kar örtüsünün daha kalın olduğu günlerin fotoğraflarını da yayınlarsınız değil mi?:)
Yücel Canpolat
29-11-2010, 19:59
Sayın Orhan Hocam odunları ben de beğendim Hocam biz de olsa ne güzel peyzajda kullanırdık.Eminim Sayın çiçeksever'de odunları kullanarak güzel köşeler yaratacaktır.
Sevgili Çiçeksever ne güzel resimler yüklemişsiniz .Ben ki kışı, karı hiç sevmem .Buralarda çok kar yağmadığı halde baharı bekleyen kumrular gibi gözüm tavkimde .
Bu gün İstanbulda çok fırtına var .Ben 5 kattayım .Balkondaki saksılar her an uçacak diye ödüm patlıyor.
Yaz demiş ki nerde benim güzellerim .Sere serpe gezenlerim .Kış demiş ki ben onları ezdim. Büzdüm .Soba başına dizdim .
Hoş soba da kalmadı . Bu anneannemden bir tekerlemedir.
ciceksever70
29-11-2010, 20:31
Sevgili günebakan, SDurul, Zafer bey, Yücel bey Orhan bey güzel sözleriniz icin tesekkür ederim. Sorulara cevap vereyim. Orhan bey cocuklarin biri 10 biri 4 yasinda. Haklisiniz benim gözümde hic büyümüyorlar. Okulda ve yuvada iken aklim hep onlarda.
Odunlara gelince onlar soba icin degil kalörifer icin. Avusturya´nin yüzde seksen isinma sekli odunlu kalöriferler. Müstakil evlerde genelde odunlu kalörifer kullaniliyor. Hem ucuz hem de özellikle yakacak odun yetistirilen ormanlar var. Burada agaclar sasilacak bir hizda büyüyorlar. Tabii odunlar kalörifer kazanina sigsin diye yine de 50 cm boyunda kesiliyor. Ormandan büyük olarak gelisi daha kolay. Eee doganin icinde yasamanin da bazi bedelleri var hep is hep is.
ciceksever70
29-11-2010, 20:40
Kar manzaralarını özlemişim. İstanbul'a da yağsın diye temmenide bulunmak istiyorum ama ilk bir iki saat tadını çıkarabiliyoruz. Sonrası tam bir çile. Fotograflar için çok teşekkürler.:)
Burada da camur oluyor ama Istanbul kadar degil. Insanlarin mesai saatinden ve okula gidis saatlerinden önce kar araclari yolu aciyor. Gerekirse günde birkac kez ve aksamlari tekrar calisiyorlar. Ama tabii eriyen karlar yolda belli bir camur yapiyor. Kara uygun kiyafetler, kar botlari ile idare ediyoruz.
ciceksever70
29-11-2010, 20:42
Sevgili Çiçeksever ne güzel resimler yüklemişsiniz .Ben ki kışı, karı hiç sevmem .Buralarda çok kar yağmadığı halde baharı bekleyen kumrular gibi gözüm tavkimde .
Bu gün İstanbulda çok fırtına var .Ben 5 kattayım .Balkondaki saksılar her an uçacak diye ödüm patlıyor.
Yaz demiş ki nerde benim güzellerim .Sere serpe gezenlerim .Kış demiş ki ben onları ezdim. Büzdüm .Soba başına dizdim .
Hoş soba da kalmadı . Bu anneannemden bir tekerlemedir.
Sevgili Hatice bahari ben de sabirsizlikla bekliyorum, inanin gün sayiyorum. Sogugu ben de sevmiyorum ama insan alisiyor bir süre sonra.
Cok güzel bir tekerleme dogruluk payi da var. Burada kar kalktiktan sonra bahcelerde yapacak cok is cikiyor.
bahtiyar02
29-11-2010, 20:46
Sevgili ciceksever70 karlı resimleri ilk gördüğümde gözlerime inanamadım.Meğerse gerçekmiş.;) Bizim buralar halen güllük güneşlik.Rüya gibi geldi karlı resimler.Siz ve tüm ailenizin sağlıklı bir şekilde bu güzellikleri yaşamanız dileğiyle.
Saygılar
Yücel Canpolat
29-11-2010, 20:52
bahara şurada na kaldı ki,aralık geldi çeçiyor ocak ve şubat mart geldi tomurcuklar patladı.
dağ çiği
29-11-2010, 21:21
Sevgili çiçeksever karın görüntüsüde başka güzel helede ormanlık alanlarda.Ben oraların evlerinide merak ediyorum bizim buralar gibi binalar yok galiba.yine bir gün fotoğraf makinanızı elinize aldığınızda şöyle bir yürüyüşe çıktığınızda evlerin resimlerini çekermisiniz benim için.Eskiden apartmanlara pek meraklıydım şimdide doğayla bütünleşmiş evlere.
Orhan Özbilgiç
29-11-2010, 22:00
Sayın Orhan Hocam odunları ben de beğendim Hocam biz de olsa ne güzel peyzajda kullanırdık.Eminim Sayın çiçeksever'de odunları kullanarak güzel köşeler yaratacaktır.
Yücel Beyciğim;
''Değiş tokuş yapalım.'' Desek, Avusturya sınırından çiçek bile geçmiyormuş. Tonlarca odun nasıl geçsin sınırdan?:D
Sevgili çiçeksever, fotoğraflar bir harika katrpostal gibi .Bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
ciceksever70
30-11-2010, 07:05
Sevgili ciceksever70 karlı resimleri ilk gördüğümde gözlerime inanamadım.Meğerse gerçekmiş.;) Bizim buralar halen güllük güneşlik.Rüya gibi geldi karlı resimler.Siz ve tüm ailenizin sağlıklı bir şekilde bu güzellikleri yaşamanız dileğiyle.
Saygılar
Tesekkür ederim Bahtiyar bey. Sizin sebzeler ne durumda? Adiyaman soguk olur gibi düsünürüm halbuki hep. Demek bu yil Türkiye genelinde hava ilik geciyor ne güzel.
ciceksever70
30-11-2010, 07:08
bahara şurada na kaldı ki,aralık geldi çeçiyor ocak ve şubat mart geldi tomurcuklar patladı.
Söyleyince az bir zamanmis gibi geliyor degil mi Yücel bey? Cocuklar oyuncak ya da bayram bekler ya biz bitki delileri de bahcedeki ilk canlanmayi bekliyoruz iste. Artik alistim kendime deli demiyorum.
ciceksever70
30-11-2010, 07:15
Sevgili çiçeksever karın görüntüsüde başka güzel helede ormanlık alanlarda.Ben oraların evlerinide merak ediyorum bizim buralar gibi binalar yok galiba.yine bir gün fotoğraf makinanızı elinize aldığınızda şöyle bir yürüyüşe çıktığınızda evlerin resimlerini çekermisiniz benim için.Eskiden apartmanlara pek meraklıydım şimdide doğayla bütünleşmiş evlere.
Tabii cekerim sevgili dag cigi. Merak etmeyin hic, daha bizde kar Nisan`a kadar aralikli da olsa yagar.
Asiye hanim güzel sözleriniz icin tesekkür ederim.
bahtiyar02
01-12-2010, 14:30
Tesekkür ederim Bahtiyar bey. Sizin sebzeler ne durumda? Adiyaman soguk olur gibi düsünürüm halbuki hep. Demek bu yil Türkiye genelinde hava ilik geciyor ne güzel.
Sevgili ciceksever70; Umarım yağışların olmayışı süreklilik arzetmez.Buğdaylar çimlenmedi buda hayra vesile değil gibi. Sebzelerden süs biberleri, Patlıcan ağacım ve en güzelide deşti domateslerden halen ürün topluyoruz.
Saygılar
ciceksever70
01-12-2010, 21:09
Sevgili ciceksever70; Umarım yağışların olmayışı süreklilik arzetmez.Buğdaylar çimlenmedi buda hayra vesile değil gibi. Sebzelerden süs biberleri, Patlıcan ağacım ve en güzelide deşti domateslerden halen ürün topluyoruz.
Saygılar
Hala sebze olmasi ne güzel Bahtiyar bey. Bizde de sasilacak sey gecen aya kadar domates oldu en son kalan yesilleri de tursu yaptik. Ilk kez bu kadar cok domates topladim. Salatalik da diger yillara göre daha coktu. Ne yazik ki bu yil eskiden bol ürün veren fasülye ve kabak cok az ürün verdi. Tabii ben sizin kadar profesyonel olmadigim icin deneye yanila ögreniyorum bu isi. Insallah seneye daha basarili olurum.
Orhan Özbilgiç
03-12-2010, 17:42
Sevgili ciceksever70;
Kış hanımelisi' nin ilk çiçeği maalesef tohum kapsülü yapmadı.:( Şimdi üzerinde birkaç tane daha çiçek var. Tohum oluşsun diye dört gözle bekliyeceğim.
Selamlar.
182931
ciceksever70
03-12-2010, 18:23
Sevgili ciceksever70;
Kış hanımelisi' nin ilk çiçeği maalesef tohum kapsülü yapmadı.:( Şimdi üzerinde birkaç tane daha çiçek var. Tohum oluşsun diye dört gözle bekliyeceğim.
Selamlar.
182931
Cok zarif görünüyor Orhan bey. Resim icin tesekkür ederim.
ciceksever70
03-12-2010, 18:25
Ben de tohumunun resmini buldum, oldukca iri görünüyor.
nergis06
05-12-2010, 21:29
Bahçeniz çok güzel içim açıldı, sayenizde hiç bilmediğim bitkileri tanıma fırsatım oldu sağolun.
çiftçibiben
27-12-2010, 00:04
Seyrine doyum olmayacak manzaralar. Hepsi ayrı bir güzellik.
ciceksever70
27-12-2010, 07:57
Tesekkür ederim sevgili Nergis06 ve ciftcibiben. Su anda karlar altindayiz insallah ilkbaharda daha güzel görüntüler olacak.
ciceksever70
29-12-2010, 16:53
Gecenlerde ailemle Graz`daki Noel Panayiri`ni gezdik. Birkac Noel görüntüsünü sizlerle paylasmak istedim.
ciceksever70
29-12-2010, 16:56
Görüntülerin devami...
ciceksever70
29-12-2010, 17:00
Doganin icinde yasamaya alistigimiz icin Graz bize beton yigini gibi geliyor. Yilda bir kac kez gezmeye gitmek yetiyor.
ciceksever70
29-12-2010, 17:03
Panayirin ici...
ciceksever70
29-12-2010, 17:07
.......Bisikletler buranin önemli ulasim araclarindan.
Ara sıra doğadan kacıp şehir ışıltılarını da izlemek moral veriyor valla. Bakarmısınız ışıl ışıllll heryer.
fikreteren
29-12-2010, 19:00
Güzel görüntüler.Ellerinize sağlık.
Sevgili Çiçeksever70,
Bahçemin mütevazi çiçekleri, uzak diyarlardaki doslarımıza armağan olsun istedim.
SEVGİLERİNMLE..
186740
186741
ciceksever70
01-01-2011, 17:55
Sevgili Çiçeksever70,
Bahçemin mütevazi çiçekleri, uzak diyarlardaki doslarımıza armağan olsun istedim.
SEVGİLERİNMLE..
186740
186741
Cok tesekkür ederim sevgili Hozat. Size ve ailenize mutlu ve saglikli bir yil dilerim.
Yücel Canpolat
05-01-2011, 10:02
Sevgili çiçeksever70 şunun şurasında bahara na kaldı ki ocak gitti gidiyor şubat 15 bahara giriş, kazmaları kürekleri belleri artık yavaş yavaş hazırlamanın zamanı geliyor.Yeni güzelliklerde buluşmak dileğiyle:p
ciceksever70
05-01-2011, 10:36
Sevgili çiçeksever70 şunun şurasında bahara na kaldı ki ocak gitti gidiyor şubat 15 bahara giriş, kazmaları kürekleri belleri artık yavaş yavaş hazırlamanın zamanı geliyor.Yeni güzelliklerde buluşmak dileğiyle:p
Tesekkür ederim Yücel Bey, moral verdiniz. Bizde 15 Subatta daha toprak donmus olur o isleri Mart basi gibi yapacagim insallah. Yalniz esim meyve agaclarini budamak istiyor Subat ayinda. Bu yil kis cok soguk gecti, sabahlari -11,-12 derece oluyor. Günlerce günes görmedigimiz oluyor o yüzden su aralar biraz depresif durumdayim. Arkadaslarin bahcelerini gezerek teselli bulmaya calisiyorum. Bir yandan da karlar eriyince fire veren bitkim oldu mu onun derdindeyim simdi.
Yücel Canpolat
05-01-2011, 10:49
kış bahçelerimizi bağlarımızı hatta tüm avusturya graz dahil her yeri dondurabilir fakat sizin yüreğinizde ki baharı hiç donduramayacak onun için endişe etmeyin çiçeksever:)
ciceksever70
05-01-2011, 12:39
Benim kis ciceklerim de bunlar. Simdilik onlarla idare ediyorum.
Yücel Canpolat
05-01-2011, 12:54
ben bu çiçekleri tanıdım bende de var 2 tane ben onların adını ömür törpüsü:rolleyes: çiçeği koydum Allah esirgesin dünyanın en güzel çiçeklerini:)
Sevgi Durul
05-01-2011, 12:58
Kış çiçekleriniz, bütün çiçekleri geride bırakır. Maşallah...
Analı babalı, sağlıklı ömürlü olsunlar.
ciceksever70
05-01-2011, 13:16
Kış çiçekleriniz, bütün çiçekleri geride bırakır. Maşallah...
Analı babalı, sağlıklı ömürlü olsunlar.
Cok tesekkür ederim sevgili SDurul.
ciceksever70
05-01-2011, 13:19
ben bu çiçekleri tanıdım bende de var 2 tane ben onların adını ömür törpüsü:rolleyes: çiçeği koydum Allah esirgesin dünyanın en güzel çiçeklerini:)
Bazen ömür törpülüyorlar gercekten de ama gecenlerde birkac gün hastalandim etrafimda pervane oldular. Camasir astilar, sofra kurdular, esyalarini topladilar... Insan böyle anlarda iyi ki cocuklarim var diyor.
ciceksever70
14-01-2011, 14:01
Bahar bana gelmekte gecikince ben bahceme biraz bahar renkleri getireyim dedim. Markette bu zamanlarda cok uygun fiyata satilan rengarenk cuhalari görünce dayanamadim.
ciceksever70
14-01-2011, 14:40
Bugün esimle biraz bakimli, canli bitkiler görelim diye seraya ugradik. Iki tane neredeyse 2 metre boyunda mimoza görünce cocuklar gibi sevindim. Ama satici kisin 7-8 derece olan bir odada korumam gerektigini söyleyince hevesim kursagimda kaldi. Bazen insan bulundugu yerin iklimi yüzünden en sevdigi bitkilerden feragat etmek zorunda kalabiliyor.
Sayın ciceksever70; Sormayın ben de kalbim ve mantığım arasında gidip geliyorum. Hipermarketlerde ve yapımarketlerde gördüklerim karşısında hemen heyecanlanıyorum. Ama mantığım dizginleri ele alıyor. Bir gün sıra onlara da gelecek diyor. Ne yapayım ben de bekliyorum. Yerim olsa eşim yanmıştı. Herşeyin her rengini isterdim. Allah'tan etrafımdaki teyzeler ve kayınvalidem, beni mutlu etmek için ne yapacağını şaşırıyorlar. Başka türlü sabretmem mümkün değil. Ama bahçe ilerlemesi için sabretmem şart. Çuhalarınız harika. Köyden Adile teyze de bir kaç kök verdi. Bahçeye ektim. Bakalım benimkiler ne renk çıkacaklar.
Kış çiçeklerinize gelince;Allah bağışlasın. Çok güzel çocuklarınız var. Bahtları güzel olsun inşallah.
Benim de bir mavi, bir de pembe çiçeğim var.;) Onlar benim en kıymetlilerim. Allah herkese evlat sevgisi nasip etsin.
Tüm ailenizle mutlu nice yıllar geçirmenizi diliyorum. Sevgiler.
fikreteren
14-01-2011, 15:38
Sayın Çiceksever kış çiceklerin harikalar.Allah bağışlasın. Çuha çicekleri çok güzeller. Benim favorilerin kenarları beyazlılar.
ciceksever70
14-01-2011, 17:16
Sayın ciceksever70; Sormayın ben de kalbim ve mantığım arasında gidip geliyorum. Hipermarketlerde ve yapımarketlerde gördüklerim karşısında hemen heyecanlanıyorum. Ama mantığım dizginleri ele alıyor. Bir gün sıra onlara da gelecek diyor. Ne yapayım ben de bekliyorum. Yerim olsa eşim yanmıştı. Herşeyin her rengini isterdim. Allah'tan etrafımdaki teyzeler ve kayınvalidem, beni mutlu etmek için ne yapacağını şaşırıyorlar. Başka türlü sabretmem mümkün değil. Ama bahçe ilerlemesi için sabretmem şart. Çuhalarınız harika. Köyden Adile teyze de bir kaç kök verdi. Bahçeye ektim. Bakalım benimkiler ne renk çıkacaklar.
Kış çiçeklerinize gelince;Allah bağışlasın. Çok güzel çocuklarınız var. Bahtları güzel olsun inşallah.
Benim de bir mavi, bir de pembe çiçeğim var.;) Onlar benim en kıymetlilerim. Allah herkese evlat sevgisi nasip etsin.
Tüm ailenizle mutlu nice yıllar geçirmenizi diliyorum. Sevgiler.
Tesekkür ederim sevgili Uzayli güzel sözleriniz icin. Ben de sizin bahcenizi yakindan takip ediyorum hizla ilerliyorsunuz. Kolay olmayan ama o kadar da zevkli isler bunlar. Ben de size kolayliklar diliyorum. Sevgiyle kalin.
ciceksever70
14-01-2011, 17:18
Sayın Çiceksever kış çiceklerin harikalar.Allah bağışlasın. Çuha çicekleri çok güzeller. Benim favorilerin kenarları beyazlılar.
Tesekkür ederim Fikret bey. Kenari beyazli olani ben de cok begendim. Bir tane kalmisti hemen aldim. Markete uygun fiyatla gelince hemen kapisiliyor. Burada insanlar her mevsim, mevsime uygun cicekler almaya cok meraklilar hic zarar etmez cicek piyasasi.
maviarzu
21-01-2011, 12:59
Çiçek bahcenizle bugün tanıştım ve hayran kaldım. Elinize yüreğinize sağlık. Herşey çok güzel. Dilerim bahçenizin keyfini ailenizle birlikte yıllar boyunca huzurlu bir şekilde yaşarsnız.
ciceksever70
31-01-2011, 07:35
Çiçek bahcenizle bugün tanıştım ve hayran kaldım. Elinize yüreğinize sağlık. Herşey çok güzel. Dilerim bahçenizin keyfini ailenizle birlikte yıllar boyunca huzurlu bir şekilde yaşarsnız.
Tesekkür ederim sayin Maviarzu. Su anda bahce yine karlar altinda umarim ilkbaharda kendini yeniden toparlar.
Tesekkür ederim sayin Maviarzu. Su anda bahce yine karlar altinda umarim ilkbaharda kendini yeniden toparlar.
Sevgili ciceksever70;Şu anda bahce yine karlar altinda umarim ilkbaharda kendini yeniden toparlar Bu sözlerinizi yorumluyarak bir paylaşım başlatmak istiyorum, doğa bu kış şartlarını değerlendirerek kendini dinlendiriyor, tabii bu sizin bahçenizle sınırlı değil bu genel bir oluşum, ne varki toprak içi canlıların doğanın uyanması, içeriğindeki organik zenginlik mertebesinde olacaktır.
Çölün kumullarının içindeki organik maddenin varlığı kadar etkinlik gösterirken, vadiler yeşiliklere bürünmesinin sebebi vadi içindeki doğal çeşitliliğe bağlı olarak adeta suni bir cennet meydana gelmesidir, bizlerinde bu ölçüleri kabul edersek bahçelerimizi kışın bu dinlendirme dönemine zengin içerikli organik maddeleri sağlalıyarak topraklarımızın içeriğindeki canlıların hayatiyetlerini sağlarken onlarıda aktif ederek bu organik maddelerinin işlenmelerini sağlamaları ile bahçelerimizde yetişecek bitkilerin ihtiyaçlarını karşılamada öne çıkmış oluruz.
Canlılığın sebebi beslenmedir enerjidir, kış şartlarında bu sürecin işlemesi yavaşlladığı görülmektedir, burada bize düşen bu kış şartlarının olumsuzluklarını azaltma yönünde davranarak bitkilerimizi nasıl izole ediyorsak topraklarımızın da bu olumsuz şartlara karşı önlemlerimizi almamızın gerekliliğne dikkat çekmeyi amaçlamaktadır, sevgilerimle hoşça kalın, Saygılarımla..
ciceksever70
31-01-2011, 08:39
Sevgili ciceksever70;Şu anda bahce yine karlar altinda umarim ilkbaharda kendini yeniden toparlar Bu sözlerinizi yorumluyarak bir paylaşım başlatmak istiyorum, doğa bu kış şartlarını değerlendirerek kendini dinlendiriyor, tabii bu sizin bahçenizle sınırlı değil bu genel bir oluşum, ne varki toprak içi canlıların doğanın uyanması, içeriğindeki organik zenginlik mertebesinde olacaktır.
Çölün kumullarının içindeki organik maddenin varlığı kadar etkinlik gösterirken, vadiler yeşiliklere bürünmesinin sebebi vadi içindeki doğal çeşitliliğe bağlı olarak adeta suni bir cennet meydana gelmesidir, bizlerinde bu ölçüleri kabul edersek bahçelerimizi kışın bu dinlendirme dönemine zengin içerikli organik maddeleri sağlalıyarak topraklarımızın içeriğindeki canlıların hayatiyetlerini sağlarken onlarıda aktif ederek bu organik maddelerinin işlenmelerini sağlamaları ile bahçelerimizde yetişecek bitkilerin ihtiyaçlarını karşılamada öne çıkmış oluruz.
Canlılığın sebebi beslenmedir enerjidir, kış şartlarında bu sürecin işlemesi yavaşlladığı görülmektedir, burada bize düşen bu kış şartlarının olumsuzluklarını azaltma yönünde davranarak bitkilerimizi nasıl izole ediyorsak topraklarımızın da bu olumsuz şartlara karşı önlemlerimizi almamızın gerekliliğne dikkat çekmeyi amaçlamaktadır, sevgilerimle hoşça kalın, Saygılarımla..
Sevgili Epsody, kisin toprak tamamen donuyor zaten biz en azindan Nisan basina kadar hic dokunmuyoruz. Kar ve yagmur sanirim yeterince besliyor. Kompost yapiyorum biraz ama istedigim kadar cabuk olmuyor belki meyve bahcesine kazdigimi cukuruda acikta kaldigi icindir bilemiyorum. Bu yil kapali bir kompost kutusu alacagim. Ama dogal yemek artiklarini atmayip hep bu cukurda biriktiriyoruz. Satin aldigimiz gübrelerin de dogal ve organik olmasina özen gösteriyorum. Dogal odun külü, talas da kullandigim malzemeler arasinda. Iki yildir kuslar icin koydugumuz yuvalarin faydasini gördüm. Kuslar cogaldikca kabuksuz salyangozlar azaldi, ya da bize öyle geliyordur bilemiyorum. Bahcede bolca ugur böcegi, ari, solucanlar, ne ararsaniz var. Bu dogalligi bozmamaya calisiyoruz. Siz cok daha profesyonel calisiyorsunuz biz henüz emekleme dönemindeyiz. Her yil yeni seyler ögreniyoruz. Sevgiler.
ciceksever70
11-02-2011, 12:40
Nihayet bahce citimiz bitti. Yapim asamalariyla resimlemeye calistim. Ortada bos kalan iki yere kapilar girecek.
ciceksever70
11-02-2011, 12:41
...................
ciceksever70
11-02-2011, 12:44
Yilin ilk acan calisi hamamelis oldu. Bahcede en yavas büyüyen bitkilerden biri ama minik sari cicekleri cok sirin.
furkan yıldız
11-02-2011, 13:16
Çitleriniz hayırlı olsun. Bahar bakıyor galiba ufaktan ufaktan. :)
sevgili çiçeksever70,
Benim bahçe sayfamda sarı kantaronları sormuştunuz,
aşağıdaki linkte açıklaması var, görmek istersiniz diye düşündüm.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=752717&postcount=809
ciceksever70
11-02-2011, 14:35
Çitleriniz hayırlı olsun. Bahar bakıyor galiba ufaktan ufaktan. :)
Bahar bakacak ama karli hava rahat vermiyor ki, bu hafta yine kar uyarisi geldi. Artik ancak Mart sonu kollari sivayip budama bicme islerine gececegiz.
fatma sunay
11-02-2011, 15:10
Çitleriniz çok güzel olmuş bahçeniz yeşerince daha gösterişli olacak. Yeşermeye başlayınca bahçede gezinmeye başlarız artık.
ciceksever70
11-02-2011, 15:28
Çitleriniz çok güzel olmuş bahçeniz yeşerince daha gösterişli olacak. Yeşermeye başlayınca bahçede gezinmeye başlarız artık.
Tesekkür ederim Fatma hanim. Ortancar cicek acinca citlerin arasindan baslarini rahatca uzatip, dogal bir görünüm olustursun diye bu forma karar kildik. Kapilar da takilinca daha güzel olacak.
ciceksever70
19-03-2011, 16:01
Sezonun ikinci cicegi viburnum bodnantese dawn. Henüz cicekleri tamamen acmadi, acinca tekrar eklerim. Cok hos bir kokusu var. Rüzgâr estikce tatli tatli insanin burnuna geliyor.
serhat55
19-03-2011, 16:28
sevgili çiceksever 70 gülleriniz çok tatlılar tomurcuklanmak için biribiriyle yarışıyolar sanki.. camelya ağacınıza doğrususu iyi bakmıssınız bende dikmiştim ama büyütemedim kuruyup gitti.. hayırlı günler geçirmeniz dileğiyle..
ciceksever70
19-03-2011, 16:52
sevgili çiceksever 70 gülleriniz çok tatlılar tomurcuklanmak için biribiriyle yarışıyolar sanki.. camelya ağacınıza doğrususu iyi bakmıssınız bende dikmiştim ama büyütemedim kuruyup gitti.. hayırlı günler geçirmeniz dileğiyle..
Tesekkür ederim, güller gercekten de tomurcuk dolu ben de gidip gelip bakiyorum ama bizde Mayis`tan önce acmaz. Kamelyam aslinda kahverengi yaprak dolu umarim kendini toparlar. Henüz kötü yapraklari kesip gübrelemedim.
ciceksever70
19-03-2011, 17:02
Nihayet kapimizi da ekledik. Kendimiz yapinca ancak bu kadar oldu ama bahceye her yil harcanan paralari düsündükce en ekonomik yolla halletmek daha mantikli geldi.
Orhan Özbilgiç
23-03-2011, 05:58
Sevgili ciceksever70;
Uzun zamandanberi bahçeleri gezememiştim. artık yavaş yavaş dolaşıyorum. Sizin bahçedede ben görmeyeli epeyce bir güzellik ortaya çıkmış. Var olan iki kış çiçeğinizi saymazsak tabii. Onlar en güzelleri.;)
Bence çit çok hoş olmuş. Hele ahşap eskidikçe daha bir doğallaşacak ve daahada güzel görünecek.
Hamamelis ve Viburnum Bodnantese dawn baharı müjdeler gibiler. Şuracıkta ne kaldı zaten.:) Hamamelis' i görünce, benden, olursa tohumuna talip olduğunuz Lonicera Fragrantissima aklıma geldi.
Bu günlerde çiçeklenmesini bitirmek üzere ama ben henüz tohum falan görmedim. Buraları çok nemli olduğundan mıdır ne? Birçok bitki (Abutilon gibi.) tohum tutmuyor. Geçenlerde Çarşamba Hükümet konağı önünde benimkinin dedesini! gördüm.;) Bugün onun yanına gidip tohum var mı bakacağım. Unutmuş değilim.
Sevgi ve selamlarımla..
198079
198080
ciceksever70
23-03-2011, 07:06
Sevgili ciceksever70;
Uzun zamandanberi bahçeleri gezememiştim. artık yavaş yavaş dolaşıyorum. Sizin bahçedede ben görmeyeli epeyce bir güzellik ortaya çıkmış. Var olan iki kış çiçeğinizi saymazsak tabii. Onlar en güzelleri.;)
Bence çit çok hoş olmuş. Hele ahşap eskidikçe daha bir doğallaşacak ve daahada güzel görünecek.
Hamamelis ve Viburnum Bodnantese dawn baharı müjdeler gibiler. Şuracıkta ne kaldı zaten.:) Hamamelis' i görünce, benden, olursa tohumuna talip olduğunuz Lonicera Fragrantissima aklıma geldi.
Bu günlerde çiçeklenmesini bitirmek üzere ama ben henüz tohum falan görmedim. Buraları çok nemli olduğundan mıdır ne? Birçok bitki (Abutilon gibi.) tohum tutmuyor. Geçenlerde Çarşamba Hükümet konağı önünde benimkinin dedesini! gördüm.;) Bugün onun yanına gidip tohum var mı bakacağım. Unutmuş değilim.
Sevgi ve selamlarımla..
198079
198080
Cok tesekkür ederim Orhan bey. Lonicera da cok görkemliymis gercekten de. Biz de arayisi icindeyiz ancak seralarda bulamadik. Kisa dayanikli oldugunu okudum, normalde bahcelerde hanimeli de rahatlikla yetisiyor burada ve tüm kis yesil kaliyor ancak buna rastlamadim. Kismet artik.
Bu yaz budleja, weigelia gibi calilari da bahceme eklemek istiyorum yakinda marketlere gelir alirim. Gerci boylari kücük geliyor, ciceklenmesi gecikiyor ancak tabii cok daha hesapli. 2 euro gibi bir paraya köklü bir cali fidani bulabiliyorum en azindan.
Bu yaz bahcede fazla calisamayacagim bebek dolayisiyla. Bir iki soganli bitkiyi bile zor ektim karnim rahat vermiyor. Ben de bu yaz biraz keyfini sürerim bahcenin, bugüne kadar hep calistim. Bir cay icmeye diye iniyorum hemen gözüme bir seyler takiliyor cayim bitmeden elimde eldivenler, aletler ise koyuluyorum.
Sizin de istediginiz bir tohum varsa lütfen yazin. Haftaya sebze tohumlari almaya gidecegim bakarim. Sevgiler.
Orhan Özbilgiç
23-03-2011, 09:48
Sağlık olsun. Bu yazda işleri biraz rölantiye alırsınız olur biter. sizler gençsiniz. Hayallerinizi gerçekleştirebilmek için acele etmeyin. Önünüzde daha çok yıllar var.
Özelikle Budlejia ve diğeri (Weigelia) çok hızlı büyüyen çalılar. Budlejia bende iki tane var. Her sene 20-30 cm. den traşlıyorum. Daha çok dal ve daha çok çiçek tabii. Ağustosta 2 metreyi geçiyor boyları. Diğerini yeni diktim. O Mayıs sonu ve haziranda iki-üç hafta çiçekli kalıyormuş. çok hızlıda gelişiyormuş. Ama Kelebek Çalıları yaz boyunca çiçekli vede kokulu.;)
Tohum öneriniz için teşekkürederim. Şimdilik aklımda bir şey yok. Şayet olursa yardımınızı isterim.
Herşey gönlünüzce olsun.
ciceksever70
23-03-2011, 11:34
Sağlık olsun. Bu yazda işleri biraz rölantiye alırsınız olur biter. sizler gençsiniz. Hayallerinizi gerçekleştirebilmek için acele etmeyin. Önünüzde daha çok yıllar var.
Özelikle Budlejia ve diğeri (Weigelia) çok hızlı büyüyen çalılar. Budlejia bende iki tane var. Her sene 20-30 cm. den traşlıyorum. Daha çok dal ve daha çok çiçek tabii. Ağustosta 2 metreyi geçiyor boyları. Diğerini yeni diktim. O Mayıs sonu ve haziranda iki-üç hafta çiçekli kalıyormuş. çok hızlıda gelişiyormuş. Ama Kelebek Çalıları yaz boyunca çiçekli vede kokulu.;)
Tohum öneriniz için teşekkürederim. Şimdilik aklımda bir şey yok. Şayet olursa yardımınızı isterim.
Herşey gönlünüzce olsun.
Tesekkür ederim Orhan bey. Budlejia`nin cabuk büyümesine sevindim. Uygun fiyatli bulunca birkac tane alayim o zaman. Acaba ilk sene hemen cicekleniyor mu? Leylaklar iki üc yil bekletiyor cünkü.
Orhan Özbilgiç
23-03-2011, 15:14
Tesekkür ederim Orhan bey. Budlejia`nin cabuk büyümesine sevindim. Uygun fiyatli bulunca birkac tane alayim o zaman. Acaba ilk sene hemen cicekleniyor mu? Leylaklar iki üc yil bekletiyor cünkü.
Evet evet! İlk senesi çiçekleniyor..
ciceksever70
24-03-2011, 11:38
Evet evet! İlk senesi çiçekleniyor..
Bu cok güzel bir haber Orhan bey cünkü bu sabah markette tanesi 1,5 euro`dan bulunca iki tane Budlejia bir tane de Weigelia aldim. Daha da cok alirdim da esim artik nereye dikeceksin, ben elimi bile sürmem diye söylenince korka korka üc tanede kaldim. Ama Budlejia oldukca büyüyen bir cali zaten buralarda bahcelerde var her yil kisacik budadiklarini görüyorum, yazin yine de aciyor. Gecen yildan beri aklimda bu yil kismetmis. Weigelia`yi da cok istiyordum.
ciceksever70
24-03-2011, 14:57
Budlejia`larimi ve Weigelia`yi bahcede toprak kaymasi problemi olan yere, köklerin yayilip topragi tutmasi dilegiyle diktim. Oldukca günes alan bir yer, umarim yerlerini severler.
Elimde son kalan soganlilar olan lilium ve anemonlari da diktim. Hazir havalar güzelken seri halde calisamamak cok kötü. Agir aksak calisiyorum iste.
ciceksever70
24-03-2011, 15:34
Bir kac ilkbahar güzelligi... Yakinda onlar gecer diger soganlilar acmaya baslar.
Sevgili çiçeksever70, kardelen tarlası gibi olmuş bahcen. Bayıldım bu görüntüye.
Yeni yaptığınız citlere clematis mi sardıracaksın (hayal etim de)
Ellerin dert görmesin, elinde cay yazın tadını cıkar.
Ben kelebek çalısı aramaya gidiyorum. Aklıma birşey düştü yine:)
ciceksever70
24-03-2011, 20:30
Sevgili çiçeksever70, kardelen tarlası gibi olmuş bahcen. Bayıldım bu görüntüye.
Yeni yaptığınız citlere clematis mi sardıracaksın (hayal etim de)
Ellerin dert görmesin, elinde cay yazın tadını cıkar.
Ben kelebek çalısı aramaya gidiyorum. Aklıma birşey düştü yine:)
Sevgili Cemo o komsumuzun bahcesi ne yazik ki ancak son iki yildir artarak bizim bahceye dogru cogaliyor kardelenler.
Clematis`i ben de kapi kismina düsündüm ancak diger bölümlerde ortancalar var yazin büyüyüp cicek acinca citlerden baslarini uzatirlar nasil olsa.
Bu yaz mecburen bahcede misafir sanatci olacagim bebek dogana kadar. Simdiden oflaya puflaya calisiyorum son aylarda nasil olur kimbilir.
Kelebek calisini tavsiye ederim. Cok güzel bir cali ve kisa da dayanikli. Sevgiler.
Sayın ciceksever70; Maaşallah bahara siz de hazırlanıyorsunuz. Aman kendinize ve bebeğinize dikkat edin. Allah'a emanet olun...
Komşunuzun kardelenli bahçesi çok çok güzelmiş. İnsan imreniyor...
ciceksever70
24-03-2011, 21:07
Sayın ciceksever70; Maaşallah bahara siz de hazırlanıyorsunuz. Aman kendinize ve bebeğinize dikkat edin. Allah'a emanet olun...
Komşunuzun kardelenli bahçesi çok çok güzelmiş. İnsan imreniyor...
Tesekkür ederim sevgili Uzayli. Ufak tefek bir seyler yapmaya calisiyorum. Kendime bir liste yaptim her güne birkac sey sigdiriyorum. Malum tek isim bahce degil cocuklar, ev... Yavas yavas yoluna koyacagiz.
günebakan
24-03-2011, 21:30
Oof kardelenler muhteşem görünüyor benimkiler açmadı bu sene kapalı balkonda diyemi acaba
Yücel Canpolat
24-03-2011, 21:34
Kardeş bahçemize kardeş bahçeden, gelen baharla beraber bol çiçekli ve sağlıklı günler dileriz:)
ciceksever70
24-03-2011, 21:45
Oof kardelenler muhteşem görünüyor benimkiler açmadı bu sene kapalı balkonda diyemi acaba
Kardelen soguk sever diye biliyorum sevgili Günebakan...
ciceksever70
24-03-2011, 21:47
Kardeş bahçemize kardeş bahçeden, gelen baharla beraber bol çiçekli ve sağlıklı günler dileriz:)
Tesekkür ederim Yücel bey. Ben de size güzel bir bitki sezonu diliyorum, sizin isiniz benden zor.
bahtiyar02
24-03-2011, 21:54
Sevgili ciceksever70;
Dediğiniz gibi Bahçeye veya bitkilere verdiğimiz paraların haddi hesabı yok.Olsun mutluyuz onlar sayesinde.Bahçe kapıcıda çok hoş ellerinize sağlık. Baharın güzelliklerini bizlerle paylaştığınız içinde ayrıca çok teşekkür ederim.
Saygılar
ciceksever70
25-03-2011, 07:03
Sevgili ciceksever70;
Dediğiniz gibi Bahçeye veya bitkilere verdiğimiz paraların haddi hesabı yok.Olsun mutluyuz onlar sayesinde.Bahçe kapıcıda çok hoş ellerinize sağlık. Baharın güzelliklerini bizlerle paylaştığınız içinde ayrıca çok teşekkür ederim.
Saygılar
Tesekkür ederim Bahtiyar Bey. Kendiniz yaptiginiz zaman daha degerli oluyor aslinda.
Bu arada salata tohumlarim cimlendi bakalim bu yil basarili olabilecek miyim? Zaten salyangoz korkusundan onlari bahcede yetistiremiyorum. Büyük kovalarda üc bes ne kadar yetisirse raziyim. Rokalarim da cimlenmis. Roka en zahmetsiz yetisen ürün burada. Iki kere ekiyorum kis soguklarina kadar yiyoruz. Bugün de maydanoz ve ispanak tohumlarini atmayi düsünüyorum.
bahtiyar02
25-03-2011, 08:07
Sevgili ciceksever70; Bazen eşimde kendini fazla yoruyorsun bir yardımcı tut o yapsın diğiyor. O zaman işin zevkini nasıl alacağım diğiyorum.Dediğiniz gibi emek harcadıktan sonra aldığınız ödül çok güzel oluyor.
Sizin bulundunuz yerin aşırı yağışlı ve nemli olması sebzelerden Roka,Ispanak,Tere,Havuç, Maydanoz, Turp,Marul ve yeşil soğanın sevdiği ortamlar. Bunları rahatlıkla sorunsuzca yetiştirebilirsiniz. Evde çimlenen kuru soğanları bazı saksıların kenarlarına dikiyorum kısa süre sonra sürgünlerini koparım yiğiyorum.;) Salatalıkları saksıya almanız güzel bir uygulama daha fazla ürün alabileceksiniz.Salyangozları saksılardan uzak tutmak için saksının alt kısmını tuzlayın.Salyongozlar saksıya tırmanmasınıda önlemiş olursunuz.
Saygılar
nergis06
25-03-2011, 08:34
Celikten köklendirdigim cam güzelleri... Bahcenin en isiksiz yerindeler. Sadece artan cay ve kahve sulariyla suladim.
Sn Ciceksever70 Bahçeniz gene çok güzel özellikle ortancalarınıza bayıldım.Gölge bir ortamdamı yetiştiriyorsunuz? Özel bir uygulama uyguluyormusunuz merak ettim. Birde cam güzeli kahve ve çay sularını seviyormu? ***.
ciceksever70
25-03-2011, 10:10
Sn Ciceksever70 Bahçeniz gene çok güzel özellikle ortancalarınıza bayıldım.Gölge bir ortamdamı yetiştiriyorsunuz? Özel bir uygulama uyguluyormusunuz merak ettim. Birde cam güzeli kahve ve çay sularını seviyormu? ***.
Tesekkür ederim sevgili nergis06. Ortancalar yari gölgede, günes alan yerde de birkac tane var ama gelisimleri digerlerine oranla daha yavas. Ilkbahardan sonbahar basina kadar ayda bir kez mavi renk olmasini saglayan gübre veriyorum. Kirmizi olmasini istediklerime de saf demir atiyorum. Ortancanin en sevdigi ortam yagisli ve gölge ortam.
Cam güzeli bizim burada tek yillik yetisiyor. Ben gölgede bakiyorum, sadece artan filtre kahve ve cay suyuna su ilave edip suluyorum cok güzel gelisiyor. Iyi aklima getirdiniz bu yil daha almadim. Seraya gidince birkac saksi alayim.
Oh oh maaşallah yine neler öğrendim.
-Salyangozları saksıdan uzak tutmak için saksı altına tuz atılacak.
-Ortancalar kırmızı olsun diye saf demir tozu atılacak.
-Mavi olsunlar diye de farklı gübresi temin edilecek.
-Çay ve kahve sulandırılıp cam güzelini sulamada kullanılacak.
Vallahi her gün 5 püf yakalasam ihya olurum. Tüm paylaşanların eline, dliline sağlık...
5.yi hala bulamadım. Arıyorum.;)
Hah buldum. Sabah sefalarını ve sarmaşık türü çiçekleri sardırmak için çitler taklit edilecek.
Kolay gelsin...
ciceksever70
26-03-2011, 15:06
Bugün hic bahcede calisacak halim yoktu. Sadece cocuklarla ormanda yürüyüs yaptik. Bir de birkac ev resmi cektim sizlerle paylasmak icin. Orman henüz ilkbahar görünümüne bürünmedi. Heryer kuru yaprak dolu.
ciceksever70
26-03-2011, 15:10
Bizim sokaktan evler... Bir tarafimiz orman, diger tarafta meyve bahceleri ve üzüm baglari...
Sevgili Çiçeksever70, ne güzel uzun bir bahar yaşıyorsunuz, keyfini çıkarın.
Çitleriniz, bitkilerle birleşince çok güzel olacak, elinize sağlık. Kapının her iki yanındaki kısa enine tahtalara ne güzel çiçek asılır.
ciceksever70
26-03-2011, 15:14
Ben calisamiyorum ama asistanlarim saglam. Oglum sagolsun bugün sebze bahcemin etrafina kisin dökülüp cürüyen elmalari ve kuru yapraklari topladi. Kardesi ise odunculuk oynamayi tercih etti.
Forsythia`lar acma hazirliginda.
ciceksever70
26-03-2011, 15:19
Sevgili Çiçeksever70, ne güzel uzun bir bahar yaşıyorsunuz, keyfini çıkarın.
Çitleriniz, bitkilerle birleşince çok güzel olacak, elinize sağlık. Kapının her iki yanındaki kısa enine tahtalara ne güzel çiçek asılır.
Evet sevgili Kiraz, cok sert bir kis yasadik simdi baharin tadini cikarmaya calisiyoruz.
Kapinin yanlarina hanimeli ya da clematis sardirmayi planliyorum halâ kararsizim. Bahcenin uygun bir yerlerine mor salkim da düsünüyorum ama istekler bitmese de bu yil cok yavasim, hic halim yok.
fikreteren
26-03-2011, 19:17
Sevgili ciceksever 70 herzaman ki gibi nefis görüntüler sunmuşsunuz.Ellerinize sağlık.
ciceksever70
27-03-2011, 16:55
Bugün yagan bahar yagmuruyla doga hizla canlanmaya basladi. Sonbaharda toprak seviyesinden budanan sakayiklar canlaniyor...
ciceksever70
27-03-2011, 16:57
Artik yapraklari cikmaya baslayan Viburnum Bodnantese Dawn... Yakinda cicekleri tamamen gecer, neredeyse bir aydir cicekli. Uzun süre cicekli kalan bitkileri cok seviyorum. Daha sonra da yesil yapraklariyla diger cicek acan bitkilere fon olusturuyorlar.
ciceksever70
27-03-2011, 16:59
Phlox`lar ve Adalet ablanin gittikce cogalan hüsnüyusuflari...
ciceksever70
27-03-2011, 17:01
Arsiz sukulentlerim... Kar yagur camur demeden bahcede kisi gecirip, baharda canlaniyorlar. Son resimdeki tüm kis capcanli kaliyor.
Artik yapraklari cikmaya baslayan Viburnum Bodnantese Dawn... Yakinda cicekleri tamamen gecer, neredeyse bir aydir cicekli. Uzun süre cicekli kalan bitkileri cok seviyorum. Daha sonra da yesil yapraklariyla diger cicek acan bitkilere fon olusturuyorlar.
Çok güzelmiş. Çalı türü bitki aradığım yarı gölge yerim var (komşumla aramdaki sınır), bu bitki oraya çok iyi olacak gibi.
Hüsnüyusuflar iyi durumda, salyangozların uyanmadığı belli :)
ciceksever70
27-03-2011, 17:35
Çok güzelmiş. Çalı türü bitki aradığım yarı gölge yerim var (komşumla aramdaki sınır), bu bitki oraya çok iyi olacak gibi.
Hüsnüyusuflar iyi durumda, salyangozların uyanmadığı belli :)
Sevgili Kiraz bu cok dayanikli ve zahmetsiz bir cali. Acikcasi ben biraz pahaliya alinca dayanmaz diye korktum ama iki kez yer degistirmemize ragmen kisa dayandi ve cicek bile acti. Yaptigim tek bakim ciceklenmeye basladiginda dibine organik gübre dökmek oldu. Yari gölgeyi cok seviyor ve budamazsaniz iki metreye kadar boylaniyor.
Salyangozlar cok sükür yaz basini bulur burada. Sanirim sicak ve yagisli havayi daha cok seviyorlar. Ben talas, salyangoz ilaci, odun külü gibi cesitli yöntemlerin yanisira aksamüstü tuzlu su dolu bir kovaya toplamakta buluyorum cözümü. Ancak koca bahceyi dolanip onlari toplamak cok da keyifli olmuyor. Düzenli olarak toplayinca azalip epey bir süre ortalikta olmadiklarini farkettim. Sevgiler.
Sevgili ciceksever görüntüler çok güzel. Viburnum Bodnantese Dawn'nın çiçeklerini çok beğendim. Phloxu bu sene ben de büyük bir saksıda yetiştirmeyi deneyeceğim. İki adet yumruyu diktim. Bakalım sonuç ne olacak.
Adalet Yağcı
27-03-2011, 19:19
Sevgili Çiçeksever, bahçe hareketlenmiş, Viburnum Bodnantese Dawn çok hoş bir bitkiymiş.
Sukkulentler onca soğuğa rağmen direnmişler, biz de gözüne bakıyoruz ölmesin diye, demek boş yere endişeleniyoruz.
Phloxlar bile uyanmış, hüsnüyusuflar hiç üzmüyorlar ama bir kaç senede bir yenilemek gerekiyor, dökülen tohumlardan çıkan olursa şaşırtma yapabilirsin, hiç yadırgamıyorlar.
ciceksever70
28-03-2011, 06:33
Sevgili ciceksever görüntüler çok güzel. Viburnum Bodnantese Dawn'nın çiçeklerini çok beğendim. Phloxu bu sene ben de büyük bir saksıda yetiştirmeyi deneyeceğim. İki adet yumruyu diktim. Bakalım sonuç ne olacak.
Phlox yumrudan cok kolay yetisiyor sevgili Zenfree. Bir kere yetisti mi her yil cogaltirsiniz ayni bitkiden.
Celikten de cok kolay yetisiyor.
ciceksever70
28-03-2011, 06:36
Sevgili Çiçeksever, bahçe hareketlenmiş, Viburnum Bodnantese Dawn çok hoş bir bitkiymiş.
Sukkulentler onca soğuğa rağmen direnmişler, biz de gözüne bakıyoruz ölmesin diye, demek boş yere endişeleniyoruz.
Phloxlar bile uyanmış, hüsnüyusuflar hiç üzmüyorlar ama bir kaç senede bir yenilemek gerekiyor, dökülen tohumlardan çıkan olursa şaşırtma yapabilirsin, hiç yadırgamıyorlar.
Adalet ablacigim, nasilsin? Bahcede daha kendi kendine yasayip duran sukulentler var aklima geldikce resimlerim. Evi aldigimizda bahcenin topragi oldukca tasli kisminda vardi hic bir sey olmuyor kisin.
Hüsnüyusuflarin tohumunu özellikle toplamadim cogalsin diye ama sanirim dökülenler tuttu ki seninkileri ektigim yerdekiler iki katina cikti. Ikinci yil ciceklenmesi kötü ama sürekli yenilenirse sanirim bahceden eksilmez. Cok sevdigim bir cicek. Bu arada bu yil bol bol aksamsefasi yumrusu bulup diktim bakalim yumrudan yetisecek mi?
loveflower
28-03-2011, 08:36
Sevgili çiçeksever bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel,hayalimdeki gibi bahçeli ve bahçesinde çeşit çeşit çiçekler yetiştirebileceğim ev,oh mis gibi kokular,maşallah.Çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz
Not:Aman tanrım geyiği yeni gördüm,çok güzel.bahçenizde gezinmeye de doyamadım,çocuklarınız çok şanlı bence,masal gibi:)
ciceksever70
28-03-2011, 09:58
Sevgili çiçeksever bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel,hayalimdeki gibi bahçeli ve bahçesinde çeşit çeşit çiçekler yetiştirebileceğim ev,oh mis gibi kokular,maşallah.Çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz
Not:Aman tanrım geyiği yeni gördüm,çok güzel.bahçenizde gezinmeye de doyamadım,çocuklarınız çok şanlı bence,masal gibi:)
Aman bizde yeterince geyik var. Kafile halinde geziyorlar. Hemen kargoya koyup size gönderelim. :p .O sevimli seytan yüzünden bahceye cit yapmak zorunda kaldik.
loveflower
28-03-2011, 10:36
Aman bizde yeterince geyik var. Kafile halinde geziyorlar. Hemen kargoya koyup size gönderelim. :p .O sevimli seytan yüzünden bahceye cit yapmak zorunda kaldik.
tabi ki onca emeğinizi yemesinler,korumak durumunda kalıyorsunuz bahçenizi,karşıdan bakmak güzel ama tabi bahçeye girip zarar verdiklerinde işler değişir:)
Sevgili çiçeksever70 bahçeniz çok güzel enfes ellerinize saglık....
ciceksever70
28-03-2011, 16:53
Sevgili çiçeksever70 bahçeniz çok güzel enfes ellerinize saglık....
Tesekkür ederim Burak bey.
Bu hamileligimde ayagimi uzatip keyif yapacaktim, ama nerdeee... Bahce mevsimi geldi ya, rahat duramiyorum bir türlü. Bu sabah oglumu yuvaya biraktiktan sonra baktim markette 2 euro`ya hanimeli ve clematis fidanlari var. Hemen gözümün önünde yildizlar ucustu tabii... Bahce kapisinin yanina eksem mi ekmesem mi diye fazla düsünmeden aldim cünkü önceki deneyimlerimden bu ikilinin bahcede mutlu mesut yasadiklarini biliyorum. Tabii hemen daha da ucuza buldugum bir adet Budleja ve spirea da aldim. Onlari ekerken bir baktim tarla faresi köstebegin actigi tünellerden gelip orayi burayi delmis.
Esim isten gelir gelmez hemen bir operasyon yaptik. Gecen yil kullandigimiz ve cok memnun kaldigimiz gaz tabletlerinden koyup delikleri kapattik. En azindan öldürmeyip bir süre kaciran ve bizi rahat ettiren bir yöntem.
O isi bitirince esim domates ekecegimiz yeri capalayip gübrelesek mi dedi... Hemen kollari sivadik tabii. Gerci domatesleri Mayis`tan önce ekmiyorum ama önceden toprak hazir olunca arada bir gübreliyorum ve yagmurlarla gübre iyice topraga isliyor. Böylece aksami ettik. Anlasilan bana bu hamileligimde de dinlenmek yok.
loveflower
29-03-2011, 10:49
Tesekkür ederim Burak bey.
Bu hamileligimde ayagimi uzatip keyif yapacaktim, ama nerdeee... Bahce mevsimi geldi ya, rahat duramiyorum bir türlü. Bu sabah oglumu yuvaya biraktiktan sonra baktim markette 2 euro`ya hanimeli ve clematis fidanlari var. Hemen gözümün önünde yildizlar ucustu tabii... Bahce kapisinin yanina eksem mi ekmesem mi diye fazla düsünmeden aldim cünkü önceki deneyimlerimden bu ikilinin bahcede mutlu mesut yasadiklarini biliyorum. Tabii hemen daha da ucuza buldugum bir adet Budleja ve spirea da aldim. Onlari ekerken bir baktim tarla faresi köstebegin actigi tünellerden gelip orayi burayi delmis.
Esim isten gelir gelmez hemen bir operasyon yaptik. Gecen yil kullandigimiz ve cok memnun kaldigimiz gaz tabletlerinden koyup delikleri kapattik. En azindan öldürmeyip bir süre kaciran ve bizi rahat ettiren bir yöntem.
O isi bitirince esim domates ekecegimiz yeri capalayip gübrelesek mi dedi... Hemen kollari sivadik tabii. Gerci domatesleri Mayis`tan önce ekmiyorum ama önceden toprak hazir olunca arada bir gübreliyorum ve yagmurlarla gübre iyice topraga isliyor. Böylece aksami ettik. Anlasilan bana bu hamileligimde de dinlenmek yok.
Bahçeyle uğraşmak kadar insanı rahatlatan başka birşey varmıdır bilmiyorum.Kolay gelsin,bahçeyle uğraşmak size de bebeğe de terapi oluyordur ama yine de fazla yormadan yapın.Bu arada en büyük keyif sanırım insanın biyolojik saatine göre yaşamasıdır,tadını çıkarın
ciceksever70
29-03-2011, 11:04
Tesekkür ederim her gün ufak tefek bir seyler yapmaya calisiyorum. Gercekten bahce isi hem rahatlatiyor, hem mutlu ediyor. Günesi gördüm mü eve giresim gelmiyor, hep bahcede olmak istiyorum.
İnsanın bahçede zamanı nasıl geçiyor anlamaz sanırım bence pozitif enerji bahçe işleri bebişte sizin gibi enerjik olacak saglıcakla kal mutluluk eksik olmasın kapından ....
Adalet Yağcı
29-03-2011, 21:36
Bu arada bu yil bol bol aksamsefasi yumrusu bulup diktim bakalim yumrudan yetisecek mi?
Akşam sefasını yumrudan yetiştirmeyi denemedim hiç, aslında gerek de yok, ne olsa dökülen tohumlardan yakında her yerden çıkacaklar :)
Orhan Özbilgiç
29-03-2011, 22:12
Sanırım birçok arkadaşımız gibi bende o Viburnum türüne meftun oldum. Bahçeme kışın pek gelemem diye hiç Viburnum dikmemiştim. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Bakım için enaz bir ay burada kalıyorum. O da tam onların açtığı sezona denk geliyor.;)
Ama ne yazıkki istesemde dikemem. Zira bahçeyi boğmak istemiyorum.
Sizinkine bakarak, göz zevkimizi gideririz. Güle güle büyütün.
ciceksever70
30-03-2011, 13:50
Akşam sefasını yumrudan yetiştirmeyi denemedim hiç, aslında gerek de yok, ne olsa dökülen tohumlardan yakında her yerden çıkacaklar :)
Yumrulu bir bitki oldugunu ben de bu yil ögrendim. Umarim bu kez basarili olurum.
ciceksever70
30-03-2011, 13:52
Sanırım birçok arkadaşımız gibi bende o Viburnum türüne meftun oldum. Bahçeme kışın pek gelemem diye hiç Viburnum dikmemiştim. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Bakım için enaz bir ay burada kalıyorum. O da tam onların açtığı sezona denk geliyor.;)
Ama ne yazıkki istesemde dikemem. Zira bahçeyi boğmak istemiyorum.
Sizinkine bakarak, göz zevkimizi gideririz. Güle güle büyütün.
Orhan bey Viburnum gercekten cok güzel, uzun süre cicekli kalan ve tatli tatli kokan bir cali. Kisin ne bir koruma ne de bir bakim yaptik. Sadece ciceklenmesi baslayinca iki kez sivi cicek costuran gübreyle suladim. Sizin bahcenize de cok yakisacagina eminim. Ben de hep artik yer kalmadi diyorum ama bitki tutkusundan mutlaka bir yer aciyoruz bahcemizde olmayanlara.
ciceksever70
31-03-2011, 07:22
Dün cok yorulduk aksam artik mesaj yazacak halim kalmadi. Önce tohum almaya gittik, agac kabugu , cakil tasi, sebze bahcelerimin etrafini cevirmek icin malzeme aldik. Uzun zamandir etraflarini cevirmeyi düsünüyordum. Eve gelince maydanoz, dereotu, roka gibi minik bitkileri ektigim bahceyi toplamasi kolay olsun diye üc bölüme ayirdik. Ardindan esim artik agac kabuklari kisin bozulan küvetlerin etrafini cevirdi. Gül bahcesindeki yabani otlari temizleyip biraz daha cakil tasi döktük. Sonra da saksilarimi düzenleme ve birkac cicek tohumu ekme isine dalinca aksami ettim.
Ellerine saglık çok hoş görünüyor
loveflower
31-03-2011, 18:41
Çok emek harcamışsınız emeğinizin sonucu da ortada,harika
fikreteren
31-03-2011, 20:19
Ellerinize sağlık güzel olmuşlar.
ciceksever70
02-04-2011, 14:19
Tesekkür ederim Burak bey, Loweflower ve Fikret bey.
Sabahin sekizinden beri bahcedeyim su anda burada saat 16.00 isim yeni bitti ama o kadar yoruldum ki sarhos gibiyim. Arada dinlenme molalari da verdigim icin bir anda islerimi bitiremiyorum. Agac kabuklari serecegim bitkilerin dibindeki yabani otlari yoldum, bazi saksilardaki bitkileri bahceye ektim, esimle fasülye bahcemizi hazirladik. O halâ ortancalarin dibini temizliyor ben daha fazla dayanamadim.
Beyaz manolyamiz acmak üzere....
ciceksever70
02-04-2011, 14:22
Saksida olan minik pierisimi bahceye aktardim. Bir tane daha bahcede var tüm kis ikisi de yesil kaldi. Hemen favori bitkiler listeme girdiler tabii.
ciceksever70
02-04-2011, 14:23
Orhan bey bu kadar minik Budllejia yetisir mi dersiniz?
fikreteren
02-04-2011, 15:28
Orhan beyin işi varmış sayın çiceksever .Yetişir yetişir hemde siz utandırır bile..
Orhan Özbilgiç
02-04-2011, 15:51
Orhan bey bu kadar minik Budllejia yetisir mi dersiniz?
fikreteren: Orhan beyin işi varmış sayın çiceksever .Yetişir yetişir hemde siz utandırır bile..
Bugün 15:23
Sevgili ciceksever70;
Fikret bey çok güzel ifade etmiş. Bende şöyle diyeyim. Boyu 2 metreye yaklaşacak ve bol çiçek verecek.:)
ciceksever70
02-04-2011, 18:42
fikreteren: Orhan beyin işi varmış sayın çiceksever .Yetişir yetişir hemde siz utandırır bile..
Bugün 15:23
Sevgili ciceksever70;
Fikret bey çok güzel ifade etmiş. Bende şöyle diyeyim. Boyu 2 metreye yaklaşacak ve bol çiçek verecek.:)
Ah insallah ondan üc tane diktim bahceye. Bu yil belki cok büyümez ama önümüzdeki yaz bol bol cicegini görürüm insallah.
Orhan Özbilgiç
02-04-2011, 18:53
Ah insallah ondan üc tane diktim bahceye. Bu yil belki cok büyümez ama önümüzdeki yaz bol bol cicegini görürüm insallah.
Henüz geç değil!
Tepelerini yerden 20-30 cm yüksekten kesin. Ağustos sonuna kalmaz, boyları 2 metreye yaklaşan, uçlarında bol çiçekleri olan yepyeni sürgünler verecektir.;) Çiçekleri kurudukça kesin, yeni yeni çiçekler sizi karşılayacaktır.
ciceksever70
02-04-2011, 19:43
Henüz geç değil!
Tepelerini yerden 20-30 cm yüksekten kesin. Ağustos sonuna kalmaz, boyları 2 metreye yaklaşan, uçlarında bol çiçekleri olan yepyeni sürgünler verecektir.;) Çiçekleri kurudukça kesin, yeni yeni çiçekler sizi karşılayacaktır.
Tesekkür ederim Orhan bey, tepelerini kestim saksilarindaki kagitta da kesin diyordu cünkü. Artik sabirla büyümesini beklemekten baska bir is kalmadi demek ki.
ciceksever70
03-04-2011, 17:56
Bahcemden birkac bahar görüntüsü...
ciceksever70
03-04-2011, 17:58
Bunlar da sanirim sukulent cesitleri. Yaz kis korunmasiz bahcedeler.
ciceksever70
03-04-2011, 18:02
Nisan ayi burada Paskalya zamani. Bahceler, evler cesit cesit renkli yumurta, tavsan figürleri ile donanir. Biz de cocuklarla geleneksel Paskalya süslememizi yaptik.
ciceksever70
03-04-2011, 18:05
Manolya sabah kapali olan ciceklerini aksam sürpriz yaparak acti... Iki halini de resimleyebildim.
Bahar gemiş sizin oralara. Çok güzel.:)
loveflower
03-04-2011, 22:00
Manolya sabah kapali olan ciceklerini aksam sürpriz yaparak acti... Iki halini de resimleyebildim.
Manolyanız,bahçeniz,siz ve sizin iki tatlı çiçeğiniz harika görünüyorsunuz,maşallah
ciceksever70
04-04-2011, 05:34
Evet sevgili Zenfree, gecmek bilmeyen bir kistan sonra nihayet bahar geldi. Umarim kalici olur.
Tesekkür ederim sevgili Loweflower insallah önümüzdeki günlerde daha da sergileyecegim güzellikler olacak. Bizim bahce bir canlandi mi Kasim`a kadar senlikli oluyor her gün bir sürprizle karsiliyor bizi. Aralik, Ocak ve Subat kisin en yogun yasandigi aylar ama inanin üc ay tüm yila yetiyor.
Ellerine saglık bahçeniz canlanmaya başlamış mersinden saygı ve sevgiler...
nurguldk
04-04-2011, 14:52
Sevgili ciceksever70, yaşadığınız yer muhteşem görünüyor ve bahçeniz de. Ben Bursa'da Uludağ yolundaki küçük yerleşim yerlerine benzettim. Komşunuzun kardelenlerine bayıldım :)
ciceksever70
04-04-2011, 17:34
Tesekkür ederim Burak bey, sevgili nurguldk. Kac gündür yaz sicaklari yasiyorduk bugün yagmur var. Yeni ektigim tohumlara birsey olacak diye aklim bahcede.
Orhan Özbilgiç
04-04-2011, 17:45
Beyaz çiçekli Manolya, kırmızı çiçeklisine göre daha bi güzel. Beyaz ışıklı, şapkalı ampullerle ışıklandırılmış kuru ağaç gibi. Çok hoş. Uzun bir sürede çiçekli kalıyorlar sanırım.:p
ciceksever70
04-04-2011, 17:50
Beyaz çiçekli Manolya, kırmızı çiçeklisine göre daha bi güzel. Beyaz ışıklı, şapkalı ampullerle ışıklandırılmış kuru ağaç gibi. Çok hoş. Uzun bir sürede çiçekli kalıyorlar sanırım.:p
Orhan bey ne yazik ki manolyalar cok kisa süre cicekli kaliyor burada. Sürekli yagan yagmurlar ciceklerin erken dökülmesine neden oluyor. Ama o kadar güzel ki tüm yil beklemeye degiyor dogrusu. Beyaz manolyanin cinsi stellata. Bir de burada tulpe manolya denilen koyu pembesi var o iki kez cicekleniyor. Latince adini su an hatirlayamadim.
Yine şahane fotoğraflar, içim açıldı. Burası soğuk diyorsun ama eş zamanlı gidiyoruz. Çocuklarının da bahçe işlerine yardımcı olmaları ne güzel... Bizimkiler sadece seyirci ve eleştirmenler. :)
ciceksever70
04-04-2011, 18:31
Yine şahane fotoğraflar, içim açıldı. Burası soğuk diyorsun ama eş zamanlı gidiyoruz. Çocuklarının da bahçe işlerine yardımcı olmaları ne güzel... Bizimkiler sadece seyirci ve eleştirmenler. :)
Sevgili Limon büyük oglum da bu yila kadar uzak duruyordu ama hamileligim dolayisiyla vicdan yapti bana aciyor. Böylelikle belki ona da bitki deliligini asilarim. Kücük oglum hep bahce asigiydi zaten.
Ben de bu sabah senin bahceni dolastim bastan sona. Insan bazen sevdigi bahceleri tekrar gezince gözünden kacan güzellikleri görüyor ya da tekrar hatirliyor. Gecen yaz genel görünümden cok bitkileri tek tek görüntüledin umarim bu yaz yeniden tüm bahceni resimleyip paylasirsin.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.