View Full Version : ciceksever70 / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
Satı Uğurtan
09-11-2012, 23:44
Sevgili çiçeksever70, bahçeni gezdim çiçekleri, gülleri, karı, kışı ve egeyi izlemek bana büyük haz verdi:)
Sağlıklı ve mutlu bir kış geçirmeniz dileğiyle sevgiler.
bahtiyar02
10-11-2012, 06:15
Makine tarihli cekmese inanmayacaksiniz. 29 Ekim`de bahcemiz...
Sevgili ciceksever70;
Her mevsimin kendine göre güzelliği var ama Uzun sürecek bu ortamda olmak istemezdim.
Saygılar
Bahara kadar sürecek karli günleri düsündükce bana fenaliklar geliyor. Bu resimleri sadece meraklilari icin gönderiyorum.
Harika bir manzara kartpostal gibi:)
Hazir bahce en güzel günlerini yasarken bir kac resim daha ekleyeyim dedim...
Gerçekten görsel bir şölen bu emeklerinize saglık sayın ciceksever70.
Mor ortanca. Ortancaya verdigim mavilestirici gübre mi rhododendronlara verdigim gübre mi bilmem digerleri acik mavi olurken burdaki hep lila aciyor.
Sayın ciceksever70. bahçenize şöyle uzaktan bir bakayım dedim, içeri girdim çıkamıyorum.Bu güzellikleri bizlere de yaşattığınız için çok teşekkür ederim. Bahçenize bundan sonra daha sık uğrayacağım. Güzel dünyanızda mutluluklarla yaşayın sevgiyle kalın.
YeniGine
12-11-2012, 01:10
Bu kis bol miktarda simsir celigi ekmeye karar verdim. Gerci her yil birkac tane yetistiriyorum hemen hepsi de kökleniyor ama bahcede ayip örtmeye ne kadar ise yaradigini görünce miktari arttirdim. Sebze bahcemde bosalan alanlara, bos kalan büyük boy saksilara her yere celikler ektim. Büyümesi uzun zaman aliyor ama hepsini hazir almak da cok paraya maloluyor.
Bu arada komsu geyigimizin resmini de daha yakindan cekmeyi basardim. Kendime fazla alistirmaktan da korkuyorum cünkü o zaman bahceye rahatca gelip güllerimi yemek konusunda yüzsüzlesiyor.
Merhaba çiçeksever70; bahçenizi birkaç gündür sessiz sessiz geziyor idim; fakaat bu görüntü karşısında sessiz kalamaz idim. Herşey o kadar mükemmel, o kadar güzel ki; çok şanslısınız maşallah diyorum. Keşkee benim de güllerime bu hırsızlar dadansa diye düşündüm. Herşey mükemmel!.. Çok güzel gerçekten.
Geziye devam...
YeniGine
13-11-2012, 01:25
Nihayet kapimizi da ekledik. Kendimiz yapinca ancak bu kadar oldu ama bahceye her yil harcanan paralari düsündükce en ekonomik yolla halletmek daha mantikli geldi.
Herşey o kadar güzel ki, Sevgili çiçeksever70 kapılarınız da harika olmuşlar; hele bir de kendiniz yapınca bana göre çok daha güzel. Sevgili çiçeksever70 henüz bahçe sayfanızın ortalarındayım sanırım fakat birşey dikkatimi çekti soramadan da geçemeyeceğim... O kadar güzel manzara, doğa, bahçe, çiçekler, orman derkeen; ben hiç kuş yuvaları göremedim o güzelim doğada. Yani hiç düşünmedik mi dersiniz, ya da hiç gerek yok mu dersiniz bilemiyorum. Yine de bilemediğimden; "Bence o güzelim bahçede, ormanda kuş yuvaları da olsa idi" keşke derim.
YeniGine
13-11-2012, 01:29
Bir kac ilkbahar güzelligi... Yakinda onlar gecer diger soganlilar acmaya baslar.
Bir anda gözlerim açılıverdi Sevgili çiçeksever70; bunlar ne böyle ne kadar güzeller. Nedir bu güzelliklerin isimleri?
ciceksever70
13-11-2012, 14:05
Bir anda gözlerim açılıverdi Sevgili çiçeksever70; bunlar ne böyle ne kadar güzeller. Nedir bu güzelliklerin isimleri?
Güzel sözleriniz icin tesekkür ederim. Kus yuvalari tabii ki her bahcede var. Bizim bahcemizde de iki tane var. Yakin cekim resmini eklemedigim icin toplu görüntüde göze carpmiyor herhalde. Kuslar bahcemizin neseli misafirleri.
Sordugunuz cicekler kardelenlerle yabani cuhalar.
YeniGine
15-11-2012, 23:57
Kücük bahcivanim is basinda... Ben onu cektim ardindan o da " anne ben de seni bahcede cekeyim" diye tutturdu.
Çok güzel iki kare; çok hoşuma gitti, maşallah sizlere.
YeniGine
18-11-2012, 00:05
............
Sevgili çiçeksever; bu kırmızılar nedir böyle?
YeniGine
18-11-2012, 00:21
Bitti... Baştan sona büyük bir zevkle gezdim bahçenizi Sevgili çiçeksever. Doğanız, manzaranız, evinizin mimarisi, sizler, bahçeniz, çiçekleriniz, karlarınız, ceylanlarınız, odunlarınız... Yani herşey mükümmel, bayıldım, çok hoşuma gitti. Allah'ım bozmasın; daim etsin inşallah sevgili çiçeksever.
Paylaşımlar için çok teşekkürler; bundan sonrasını da bekleriz.
ciceksever70
18-11-2012, 14:41
Sevgili çiçeksever; bu kırmızılar nedir böyle?
1706 no`lu mesaji soruyorsaniz physallis alkekengi.
Merhaba sevgili ciceksever70.
Nasilsiniz? Umarim iyisinizdir. Arkadaslarin bahce sayfalarini gezerken sizin bahcenizi merak ettim dogru. Bu yil avusturyaya cok kar yagdi, kac gündür de durmuyor yine, kim bilir nekadar güzel bir manzara vardir sizin bahcede.
Kendinize iyi bakin, Sevgiler.....
ciceksever70
05-05-2013, 15:21
Herkese merhabalar. Uzun bir aradan sonra paylasacagim yeni bir seyler var nihayet. Uzak kalmamin nedenlerinden biri de bir yenilik olmadikca ayni görüntüleri tekrarlamak istemememdi. Iki diger neden de artik bilgisayar önünde oturarak zaman gecirecegime hareket ederek zaman geciriyorum ve spor yapiyorum. Ayrica kis sonunda büyük bir insaattan ciktik, evimizin isi yalitimi yenilendi ve sivandi, beton yerine parke taslari kondu ve üst kat balkonumuz genisledi. Belgesel gibi bastan sona resimledim merak edenleriniz icin bu isi yalitimi nasil bir sey diye.
ciceksever70
05-05-2013, 15:23
Resimlerin devami...
ciceksever70
05-05-2013, 15:25
Resimler biraz fazla kusura bakmayin ama her evresini eklemeye calistim.
ciceksever70
05-05-2013, 15:26
Resimler...
ciceksever70
05-05-2013, 15:29
Malzemelere bahcenin ortasina indikce benim de yüregime indi...
ciceksever70
05-05-2013, 15:30
Bittigine inanamiyorum. Bir an hayatimizi iscilerle devam ettirecekmisiz gibi geldi.
ciceksever70
05-05-2013, 15:31
Ve son resimler... Boyutlarini kücültür kücültmez bitki resimleri de ekleyecegim.
Elinize saglik. Cok Guzel olmus .)))
Eser İlhan
05-05-2013, 16:32
Gülr güle oturun :) Bayılırım tadilat yapmaya, resimleri de bir o kadar zevkle izledim.. ;)
nurcanaybay
05-05-2013, 16:41
Tadilat benim için gerilim dolu günler demektir :)....ama bittiğinde de büyük bir huzur duyarım .Sizin de neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum.Güle güle oturun.
ciceksever70
05-05-2013, 16:42
Gülr güle oturun :) Bayılırım tadilat yapmaya, resimleri de bir o kadar zevkle izledim.. ;)
Tesekkür ederim sevgili Eser hanim ama ben tadilati hic sevmem bitkilerime bir sey olacak diye... Siradaki proje birkac yil icinde bahce merdivenleri ve bahce kulübesi. Merdivenlerin kenarlarindaki bitkilerimi ve kulübenin önündeki bayirdan sökmem gerekecekleri düsündükce simdiden uykularim kaciyor. Eski haliyle yasamaya raziyim sirf bu yüzden. Esim de kiziyor senin incik cincik ektiklerin yüzünden eve bir is yaptiramiyoruz diye.
Orhan Özbilgiç
05-05-2013, 16:43
Bu evi, bahçeyi çok özlemiştim. Beklediğimdende nefis bir ev çıktı karşıma. Sağlık içinde sefasını sürersiniz inşallah. Baksanıza bıcırıklar keyfini çıkarmaya başlamışlar bile.:p
Bahçe çok zarar görmüşe benzemiyor. Korkulan olmamış sanırım. Yaz boyunca, o güzel bitkilerinizi görebileceğim için çok mutluyum.
Selam ve sevgilerimle.
ciceksever70
05-05-2013, 16:43
Tadilat benim için gerilim dolu günler demektir :)....ama bittiğinde de büyük bir huzur duyarım .Sizin de neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum.Güle güle oturun.
Gerilim tam dogru kelime oldu sevgili nurcanaybay. Daha kendime gelemedim, bir ayda sinirlerim yiprandi.
Eser İlhan
05-05-2013, 16:46
Tesekkür ederim sevgili Eser hanim ama ben tadilati hic sevmem bitkilerime bir sey olacak diye... Siradaki proje birkac yil icinde bahce merdivenleri ve bahce kulübesi. Merdivenlerin kenarlarindaki bitkilerimi ve kulübenin önündeki bayirdan sökmem gerekecekleri düsündükce simdiden uykularim kaciyor. Eski haliyle yasamaya raziyim sirf bu yüzden. Esim de kiziyor senin incik cincik ektiklerin yüzünden eve bir is yaptiramiyoruz diye.
Tabii, bitkiler konusunda haklısınız. Ama hiç uykularınızı kaçırmayın, bence emniyete alabildiklerinizi alın, herşeye rağmen kayıplarınız olursa bunu da da bir yenileme /yenilenme fırsatı olarak görün. O zaman belki içiniz daha rahat eder. ;) Sevgiler..
ciceksever70
05-05-2013, 16:56
Bu evi, bahçeyi çok özlemiştim. Beklediğimdende nefis bir ev çıktı karşıma. Sağlık içinde sefasını sürersiniz inşallah. Baksanıza bıcırıklar keyfini çıkarmaya başlamışlar bile.:p
Bahçe çok zarar görmüşe benzemiyor. Korkulan olmamış sanırım. Yaz boyunca, o güzel bitkilerinizi görebileceğim için çok mutluyum.
Selam ve sevgilerimle.
Tesekkür ederim Orhan bey, evet en cok cocuklara yaradi bir sürü oyun yerleri oldu. Bu yil mutfaktaki balkonu da bos biraktim kizim icin. Eski kulübenin önünde yapiyorum tohum, saksi islerimi. Zarar gören cok fazla bitki olmadi, en azindan ölümcül olarak. Pierislerim biraz üzerine olur olmaz atilan malzemelerden dallari kirildi, bir de beyaz manolyamin cok dali kirildi. Umarim seneye kadar kendini toparlar. Bu kadar zararla kurtulduguma seviniyorum.
bahcenizi zevkle izledim benim hikayemde sizinkiyle ayni insan herseyiyle kendi yapinca evi bahcesi cocugu gibi oluyor güle güle oturun
Adalet Yağcı
29-05-2013, 20:43
Sevgili ciceksever'im, nerelerdesin, bahçen cıvıl cıvıl olmuştur şimdi, yeni fotoğraflar ekle de özlem giderelim.
YeniGine
30-05-2013, 01:33
Sevgili çiçeksever70 gelmişsiniz hoşgelmişsiniz ben geldiğinizi görmekte gecikmişim. :( Özür. En son üçüncü bebeğinizin dünyaya gelişi (Maşallah büyümüş) döneminde kalmıştım. Ve inanın büyük keyf alarak, zevkle bahçe sayfanızı gezmiş idim. Tadilatlar yaptırmışsınız çok da güzel olmuş, güle güle oturun inşallah. Ve bundan sonraki paylaşımlarla devam diyelim inşallah.
sevgihoca
05-10-2015, 22:55
Bu hafta havalar iyice sogudu. Gün icinde 6-8 derece arasi oluyor, gece daha da düsüyordur. Sabah kizcagizimla abisini yuvaya biraktik, artik elimde bebek arabasi var daha mobil hale geldim ya kim tutar beni? Hemen kendime yeni sonbahar cicileri aldim. Böylece sezonluklarin saksilarina bunlari ekip kisin da biraz yesillik görecegim. Yeni cicilerim skimmia, euonymus, pieris, leucothoe, vazgecemedigim erikalar ve gaultheria. Gaultheria bir tane kalmisti cok da pejmürde bir haldeydi kiyamadim aldim. Kimbilir belki bizim bahceyi sevip kendine gelir.
İnanın Sayın Çiçeksever70,sonbahar cicileri aldım deyince doğumdan sonra kılık kıyafet aldınız sandım.Kendime çok güldüm.Neyse başlamışken yazmaya devam edeyim.Dört dörtlük bir sayfa.Bu sitede unutamayacağım bir bahçe.Zevkle geziniyorum.Her şey gönlünüzce olsun.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.