View Full Version : ciceksever70 / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
ciceksever70
01-06-2011, 20:31
Bahceden bir kac kare daha...
Sevgili ciceksever70,güllere bayılıyorum çok seviyorum sizinde ellerinize sağlık.
günebakan
01-06-2011, 20:55
Güller bence de muteşem görünüyor sevgili Çiçeksever:)
ciceksever70
01-06-2011, 20:58
Tesekkür ederim sevgili Sevim4 ve sevgili Günebakan. Ben de gülleri cok seviyorum bu güzellikleri görebildigim icin her gün sükrediyorum. Verdikleri tüm zahmetlere karsin minnettarlik belirtircesine ciceklenmeleri her seyi unutturuyor.
mandalinci
01-06-2011, 22:22
Bir hafta boyunca hastaneye tikilmadan önce bahcenin bu halini gördügüme cok seviniyorum.
Sevgili çiçeksever70,
Bebeğin gelmesi yaklaştı galiba, artık kendinizi daha fazla yormayın da bu güzelliklerin tadını çıkarın.
Sonra epey bir süre uzun uzun oturamazsınız, malum bebecik çok ilgi isteyecek. Allah kolaylık versin.
Bu arada güller muhteşem, tadını çıkarın.
Sayın ciceksever70; Güller harika... Aslında her şey harika. Bence de kendinizi yormayıp, bir süre sadece tadını çıkarın.
Sevgiler...
ciceksever70
02-06-2011, 07:36
Tesekkür ederim sevgili mandalinci ve sevgili uzayli. Bebegin gelmesine daha yaklasik 9-10 hafta var. Ben bu kadar süre mümkün degil bos oturamam. Evde iki cocuk, ev isleri, bahce oyaliyor iste. Tabii biraz daha sikca mola vermem gerekiyor ama bahcede oturma bahanesi cikiyor iste. Bahce isleri beni cok rahatlatiyor. Surdan iki ot yol, suraya saksidaki cicegi dik, birkac tohum at, neler yetismis, neler cicek acmis bak cok insan ruhuna (en azindan benim) hitab eden isler. Sevgiyle kalin.
Sevgili ciceksever70 güller bir harika bahçenizin genel görünümü çok güzel elinize ve o güzel yüreğinize saglık
Bahçen harika olmuş .Doğuma az Kaldı .hayırlı haberlerini bekliyoruz tatlım :)
Sevgili ciceksever70
Hepsi çok güzel. Ama akçaağaçın tek başına bile görselliği çok hoşuma gitti.
Sağlıkla , mutlulukla yeni haberlerinizi alabilmek ümidiyle hoşcakalın.
Tesekkür ederim sevgili mandalinci ve sevgili uzayli. Bebegin gelmesine daha yaklasik 9-10 hafta var. Ben bu kadar süre mümkün degil bos oturamam. Evde iki cocuk, ev isleri, bahce oyaliyor iste. Tabii biraz daha sikca mola vermem gerekiyor ama bahcede oturma bahanesi cikiyor iste. Bahce isleri beni cok rahatlatiyor. Surdan iki ot yol, suraya saksidaki cicegi dik, birkac tohum at, neler yetismis, neler cicek acmis bak cok insan ruhuna (en azindan benim) hitab eden isler. Sevgiyle kalin.
O zaman diyecek söz yok. Yeter ki kendinizi iyi hissedin. Siz zaten tecrübeli bir annesiniz. Bakmayın hep doğrusunu tavsiye ediyoruz; ama ben de kızıma hamile iken hastaneye gidinceye kadar hep hazırlık için uğraştım durdum. Bir tek evde tadilat çıkaracaktım, annemler onu engellediler. Sen şimdi çıkan işleri temizlemeden de durmazsın otur oturduğun yerde, bazı şeylere ertele dediler.:p Tadilat dışında yine pek çok şeye yetiştim. Sadece dip temizlikte eve temizlikçi bayan geldi.
Ama ben söylemiştim diyeceğimi düşünüyorum.
Hamilelikteki hareketliliğe alışık olduğundan mı bilmiyorum. Kızım doğduğundan beri çok hareketli, hiç yerinde durmuyor. Peşinde koşturmaktan yoruluyorum. Tatlı yorgunluk. Bahçede bile eşimle yarım saat değişmeli ilgileniyoruz. Uyudumu anca dinlenebiliyoruz. Sizinki de bu koşturmacaya alışırsa, bahçede koşuşturma zamanları yakındır.;)
Allah'a emanet olun. Sevgiler...
ciceksever70
02-06-2011, 09:57
Sevgili Peris, sevgili lir, sevgili Hhatice, sevgili uzayli güzel dilekleriniz icin cok tesekkür ederim. Inanin agaclar net dostlari bana uzaklarda bile manevi destek sagliyor. Sizleri tanidigima cok seviniyorum.
Sevgili uzayli hareket konusu dogru cünkü diger cocuklarim da öyle yerlerinde duramiyorlar. Kücük oglum daha emeklemeden yuvarlana yuvarlana tüm evi gezip etraf karistiriyordu. Ama bana cok yardim ediyorlar. Cok sansliyim onlara sahip oldugum icin.
maviarzu
02-06-2011, 11:35
sevgili çiçeksever70 szin uzaklardaki bahçe maceranızı bende zevkle takip ediyorum.
herşey çok güzel ellerinize sağlık. Allah herzaman böyle emeklerinizin karşılığı versin ins.
sizin aynı zamanda çocuklarınızla ve şimdiden karnınızdaki bebeğinizle uğraşınız çok hoşuma gidiyor. Bende bir bebek bekliyorum sizin bahçıvanlarınız gibi olmasını diliyorum. benim bir bahçem yok ama camda olan çiçeklerimi sevsin yeter. Herkes diyor ki şimdi sev bebek doğunca nasıl olsa gözün görmeyecek. Ama benim önümdeki örnekleri görmüyorlar. :))))) sevgiler
ciceksever70
02-06-2011, 13:17
sevgili çiçeksever70 szin uzaklardaki bahçe maceranızı bende zevkle takip ediyorum.
herşey çok güzel ellerinize sağlık. Allah herzaman böyle emeklerinizin karşılığı versin ins.
sizin aynı zamanda çocuklarınızla ve şimdiden karnınızdaki bebeğinizle uğraşınız çok hoşuma gidiyor. Bende bir bebek bekliyorum sizin bahçıvanlarınız gibi olmasını diliyorum. benim bir bahçem yok ama camda olan çiçeklerimi sevsin yeter. Herkes diyor ki şimdi sev bebek doğunca nasıl olsa gözün görmeyecek. Ama benim önümdeki örnekleri görmüyorlar. :))))) sevgiler
Hayirlisiyla bebeginize kavusmanizi dilerim. Mutlaka bahce gerekmiyor, elinizde olan her firsatta bebeginizle dogal ortamlarda bulunmaniz ona doga sevgisini asilayacaktir. Kimbilir bir bakmissiniz bir anda bahceli ya da balkonlu bir eviniz de oluvermis. Bitkilerle ugrasmak bizler icin en iyi terapi. Saglikli günler dilerim...
ciceksever70
03-06-2011, 20:11
Gözüm aydin!!! Bizde geleneksel Haziran yagmurlari baslayinca salyangoz beyler ortaya cikti nihayet! Bu aksam elimde tuzlu su dolu kap diger elimde eldiven ava ciktim. Iyi ki de cikmisim kabaklarim ve cosmos gidiyordu az kalsin. Ilk gün icin oldukca fazla miktarda topladim. Bahceye tuzak bitki olarak bir sürü lupin dikmisim neyse ki... Lupinlere cok geliyorlar her aksam diplerinden topluyorum. Tavsiye ederim.
Yagmur öncesi bir sürü de gül kestim dallari yerlere yatiyordu. Evdeki vazolar dolup tasinca bir kismini da komsuma gönderdim, cok sevindi. Önceleri benim bir seyler vermem garip geliyordu ama alistilar sonunda. Artik onlar da cocuklar gectikce cikolata, meyve gibi seyler veriyorlar.
kelebekçalısı
03-06-2011, 20:54
evgili çiçeksever70 bahçenizi ziyaret geldim merhaba ellerinize kollarınıza sağlık gülleriniz muhteşem sayfanız da okudum çok yakın da hayırlı haberler alacağız inşallah Allah kurtarsın siz de kendinizi fazla yormayın:)Sağlıcakla kalın.
füsunANK
03-06-2011, 20:57
Çok güzel çokkkk. Cennet bahçesi maşallah.Bu güzellikleri görünce hep aynı şeyi söylüyorum. Burası bu kadar güzelse, vaat edilen cenneti hayal etmek, müthiş bir şey.
ciceksever70
05-06-2011, 16:39
Cok tesekkür ederim sevgili Kelebekcalisi ve sevgili Füsun hanim. Kendimi fazla yormamaya calissam da bahcenin derli toplu görünmesi, bakimli olmasi beni rahatlatiyor. Bu yil gecen yillara göre düzenli cim bicemiyorum biraz aksiyor, esim de isten arta kalan zamanlarda ancak yetisiyor. Ama o kadarcik uzamis cimi de idare ediyoruz. Ciceklere bakmaktan yerdeki cimleri gözümüz görmüyor bu aralar.
Sevgili ciceksever70; Yabancıların bu tutumunu yurtdışında yaşayan tanıdıklardan duyuyorum. Durum burada da farklı değil aslında. Evlendiğimden beri üç ev değiştirdik. Her oturduğum yerde de komşulara değişik geleceğini ya da kokusunun gideceğini düşündüğüm yemeklerden bir tabak doldurup, kapıyı çalarak gülümsemek adetim olmuştur. İlk başta hayrola diye hep şaşırıyorlardı. Bir kaç gün geçince de onlar benim kapımı çalmaya başlıyorlardı. Sen bilmezsin bu bizim adetlerimizden diye. Hep değişik memleketlerden komşularım oldu. Hep te ilginç ikramlar getirdiler. Ben de devam ettim tabi. Hatta önceki oturduğum apartmanda eşler de gaza gelip sırayla yemeğe çağırmaya başlamışlardı. Eşim bir gün pizza yaptı davet etti ( çünkü onu çok iyi yapar). Üst komşu börek yapmıştı. Karşı komşum gaza gelip mükellef bir yöresel sofra hazırlamıştı. Tabi bu biz bayanlara yaramıştı. Masada oturup onları beklerken hep gülüşüyorduk. ne güzeldi o günler. Şimdiki yan komşumun kızı da okuyup, otel mutfağında çalışmaya başlayınca bana çok özel tarifler ve denediklerini getiriyordu. Şimdi evlendi. İşte onun kına gecesinde apartman önüne indik eşimle. Gelen geçen çocuk, genç hep ismimle selam veriyor, hatır soruyor. Eşime dedim ne kadar çok kişi selam verdi ama ben onları tanımıyorum dedim. Eşim hafızanı bir yokla bakalım dedi. Yıllardır kandillerde özel günlerde çocuklara çikolata vb. şeylerle çocukları mutlu ediyorsun. Hepsi çocukluğundan beri sana selam veriyor. Ee hepsi aynı kalmıyorlar tabi büyüyorlar dedi. Nasıl duygulandım ama anlatamam. Burada hep pişi dağıtılır. Ben çocukların seveceği şeyler olsun demiştim. O gece yastığa başımı koyduğumda ben ne güzel şey yapmışım dedim. O zaman kızıma hamileydim. Karnım burnumda doğuma bir hafta kalmıştı. Sayende bu güzel anıları hatırladım. Sevgiler...
ciceksever70
05-06-2011, 19:06
Sevgili Uzayli, kimse kimseye birsey vermek zorunda degil aslinda ama bunu gönüllü olarak yapmakta isin güzelligi. Ben gülleri kestikce oglumla bir buket göndermesem, komsumun istemek aklina bile gelmezdi. Ama böyle kücük jestlerle hem ben mutlu oluyorum hem de insanlari mutlu ediyorum. Paylasmak cok güzel bir duygu.
Bahcemin nesesi latinler acmaya basladi. Kirmizi da ektim ama henüz onlarda cicek yok.
Evet doğru. Ben de bunu karşılık beklemeden yapıyorum zaten. Ama böyle bir diyalog oluşuyor zamanla. Sonra da eğlenceli bir oyun gibi devam ediyor. Herkes çok mutlu. Zamanını kimse bilmeden hoş süprizler. Hatta ben bile bilmiyorum bazen aniden coşuyorum.
Ben de bahçeye fide haline getirdiğim latinleri diktim. benimkiler pek büyümedi. Ölmediler de sadece bir tanesi daha çok küçük olmasına rağmen çiçek açmış. Sizin latinler bayağı büyümüş. maaşallah...
ciceksever70
05-06-2011, 19:14
Mor clematisler de yaristaki yerlerini aldilar.
ciceksever70
05-06-2011, 19:17
Tek kök clematis, üc kök hanimelinin boyunu gecti.
ciceksever70
05-06-2011, 19:20
Biliyorum güllerimden biktiniz ama ne yapayim cok seviyorum, paylasmadan duramiyorum.
ciceksever70
05-06-2011, 19:23
Güller... Bir de kokusunu gönderebilsem...
ciceksever70
05-06-2011, 19:25
Cemocugum aciyorlar kendini hazirla...
ciceksever70
05-06-2011, 19:28
Derenin kenarindaki beyaz deutzia acti. Komsunun gecen yil dibinden budadigi pembede hareket yok.
Mis kokulu mürverleri eklemeden olmaz, alinmasin zavallilar. Bu da gecen yil ekip bu yil unuttugum hercai. Kendin kendine acayim bari demis.
ciceksever70
05-06-2011, 19:30
Iyi gelisiyor diye diye clematis armandii`ye nazar degdirdim. Üst yapraklari günes yanigi gibi kahverengi olunca cogunu budadim. Umarim düzelir.
ciceksever70
05-06-2011, 19:33
Evet doğru. Ben de bunu karşılık beklemeden yapıyorum zaten. Ama böyle bir diyalog oluşuyor zamanla. Sonra da eğlenceli bir oyun gibi devam ediyor. Herkes çok mutlu. Zamanını kimse bilmeden hoş süprizler. Hatta ben bile bilmiyorum bazen aniden coşuyorum.
Ben de bahçeye fide haline getirdiğim latinleri diktim. benimkiler pek büyümedi. Ölmediler de sadece bir tanesi daha çok küçük olmasına rağmen çiçek açmış. Sizin latinler bayağı büyümüş. maaşallah...
Latinlere hic bir sey olmaz. Yapraklari ve cicekleri gectikce budarsaniz daha cok gelisir. Yeterince tohumluk birakmayi da unutmayin. Benim turuncu ve sarilar yillardir bahceden topladigim tohumlardan yetisiyor.
ciceksever70
05-06-2011, 19:38
Bu arada komsu paylasimindan bahsederken gecenlerde bakla tohumu verdigim komsum Hirvatistan`dan getirdigi üc adet köklenmis asma celigini hediye etti. Bugün ektik. Ne cesit üzüm oldugunu kendisi de bilmiyor. Tutarsa hepimize sürpriz olacak.
cetasule
05-06-2011, 20:02
Gülden bıkılırmı
Güller çok güzel elinize sağlık
ciceksever70
05-06-2011, 20:07
Gülden bıkılırmı
Güller çok güzel elinize sağlık
Cok tesekkür ederim sevgili cetasule. Bazen bana cok resimliyorum hep birbirinin tekrari oluyor gibi geliyor. Cektiklerimin cogunu eklemiyorum zaten iclerinden gözüme en hos görünenleri seciyorum.
Satı Uğurtan
05-06-2011, 20:28
Sevgili çiçeksever70, gülleriniz sürekli fotoğraf çekip yüklemeye değer güzellikte, clematis harika, elleriniz dert görmesin sevgiler.
Cemocugum aciyorlar kendini hazirla...
Bu sayfa, tüm yorgunluğumu aldı canım:)
Gülleri eklemeye devam et, çok güzel renkleri.
Güllerin ve ortancaların delirtecek beni az kaldı:)) Benim nazlı ortancalarım yeni yeni tomurcuk yapmaya başladı.
Bu arada, saksılar gözümden kaçmadı:)
ciceksever70
05-06-2011, 20:34
Sevgili çiçeksever70, gülleriniz sürekli fotoğraf çekip yüklemeye değer güzellikte, clematis harika, elleriniz dert görmesin sevgiler.
Cok tesekkür ederim Sati hanim. Bizler böyle birbirimizin bahcelerin hayran bir sezon gecirecegiz herhalde. Agaclar net. te cok cok güzel bahceler var herkesin birbirinden birseyler ögrenmesi, yasanilan gercek deneyimleri paylasmasi sitemizin en sevdigim yönü.Sevgiler.
ciceksever70
05-06-2011, 20:37
Bu sayfa, tüm yorgunluğumu aldı canım:)
Gülleri eklemeye devam et, çok güzel renkleri.
Güllerin ve ortancaların delirtecek beni az kaldı:)) Benim nazlı ortancalarım yeni yeni tomurcuk yapmaya başladı.
Bu arada, saksılar gözümden kaçmadı:)
Keske güller ve ortancalar tohumdan yetisebilseydi bol bol gönderirdim. Aslinda senin bahcende ortancanin rahat yetismesi lâzim. Saksilar daginik anlaminda mi söyledin, bu yil bir türlü düzene sokamadim o kadar cok cimlenen tohum oldu ki... Cogunu bahceye aktardigim halde halâ coklar.
Saksılardan kurtuluş yok bize. Bahceye rağmen hala saksılarda debeleniyoruz:)) O anlamda söyledim canım.
Benim ortancaların keyfi iyi ama, çiçek açamadılar hala..Dünden beri yaz geldi bize. Yakındır açmaları.
Diplerini kazmam lazım ot olmuş. Ama sıra gelmiyor. Çok yoruldum 2 gündür havuz başında.
Sevgili Çiçeksever70 ,bugünlerde bahçe işlerinin ağır olanlarını bırakın,derim ben .Ben ilkoğlum da ağır bir daktiloyu kaldırırken,başıma tötü işler açtım.tanrı korusun sizi,hareketli ve çalışkan bir hanımsınız ,bu bahçenizden ve iki küçük oğlunuzdan belli oluyor.etrafımdaki çoğu bayan,bebekle uğraşısını ,çok işlerde kendine kalkan olarak kullanıyor.Size maşaallah diyorum canım.Bahçeniz herzamanki gibi harika ,güllerin kaliteli olduğu resimlerinden hemen anlaşılıyor.İst. da sizin güllerinizin fiyatı ,normal güllerin 2 katı.Clematislerinizde açmış benimkilerde İst. da tomurcuktaydı,bırakıp yazlığa geldim,aynı renk bende o rengi çok severim. Ellerine gönlüne sağlık,bebeğin cinsiyetini bilmiyorum ama inşallah kızın olur .Tanrıya emanet ol canım.Bütün kolaylıklar seninle olsun.selam ve sevgiler.
Güller harika görünüyorlar.:)
ciceksever70
06-06-2011, 06:35
Sevgili Çiçeksever70 ,bugünlerde bahçe işlerinin ağır olanlarını bırakın,derim ben .Ben ilkoğlum da ağır bir daktiloyu kaldırırken,başıma tötü işler açtım.tanrı korusun sizi,hareketli ve çalışkan bir hanımsınız ,bu bahçenizden ve iki küçük oğlunuzdan belli oluyor.etrafımdaki çoğu bayan,bebekle uğraşısını ,çok işlerde kendine kalkan olarak kullanıyor.Size maşaallah diyorum canım.Bahçeniz herzamanki gibi harika ,güllerin kaliteli olduğu resimlerinden hemen anlaşılıyor.İst. da sizin güllerinizin fiyatı ,normal güllerin 2 katı.Clematislerinizde açmış benimkilerde İst. da tomurcuktaydı,bırakıp yazlığa geldim,aynı renk bende o rengi çok severim. Ellerine gönlüne sağlık,bebeğin cinsiyetini bilmiyorum ama inşallah kızın olur .Tanrıya emanet ol canım.Bütün kolaylıklar seninle olsun.selam ve sevgiler.
Iyi dilekleriniz icin cok tesekkür ederim berrin hanim. Artik gercekten dikkat ede ede, molalari siklastirarak calismaya gayret ediyorum. Tek isim de bahsettiginiz gibi bahce degil cünkü. Ben cocuklarimi engel olarak hic görmedim, 12 yillik cok yogun bir calisma hayatinin ardindan isteyerek aile düzenim icin sakin bir hayati sectim o kadar yildan sonra anaokulu ögretmenligi okudum. Mart`a kadar yuvada ve evde cocuklarla calistim anlayacaginiz ancak hamileligim ilerledikce zor oldu ve simdilik ara verdim.
Güllerimiz dünyaca ünlü David Austin güllerinden. Biz de Ingiltere`den getirttik. Bir tanesi en az 20 euro. O yüzden gözümüz gibi bakiyoruz. Her problemde de firmaya danisabiliyoruz cok sükür. Incelemek isterseniz diye linki gönderiyorum. Sevgiler.
http://www.davidaustinroses.com/english/SlipGate.asp
ciceksever70
06-06-2011, 06:36
Güller harika görünüyorlar.:)
Cok tesekkür ederim sevgili zenfree. Yakinda duraklama dönemine girseler de sonbahara kadar tek tük acarlar. Simdi ortancalarimin bekleyisi icindeyim.
Sevgili ciceksever güller çok güzel bayıldım duruşunda bile bir asalet var clematis coşmuş maşallah sevgili Berrine katılıyorum kendinizi fazla yormamanız lazım artık herşey çok güzel ellerinize saglık
ciceksever70
06-06-2011, 08:28
Sevgili ciceksever güller çok güzel bayıldım duruşunda bile bir asalet var clematis coşmuş maşallah sevgili Berrine katılıyorum kendinizi fazla yormamanız lazım artık herşey çok güzel ellerinize saglık
Ah sevgili Peris keske bir sey yapmadan oturabilmem mümkün olsa... Bir haftadir yagmur var otlar yine uzadi. Bir otlara bir eve bakiyorum nerden baslasam diye. Pazartesi malum evlerde telas günü. Haftasonundan savas alani gibi cikiyoruz. Herhalde bir iki parti daha akülü makasimla rötus yapmam gerekecek bircok bitkiyi cünkü esim cim bicme makinesi ve motorlu tirpanla ise giristi mi kurban gidecek minik fidanlarimi düsünmek bile istemiyorum. Gecen hafta celikten yetistirdigim ve bir yildir gözünün icine baktigim filbahri fidanini biciverdi. Gerci kökü duruyor ama yeniden boy atip ciceklenmesi birkac yili bulur. Önümüzdeki yil insallah cicek bahcesi kismini kendim idare edebilecegim böylece icim de rahat olacak. O meyve bahcesini bicsin yeter. Sevgili Cemo halimden anlar. Kötü amacla yapmiyorlar tabii ki ama bizim kadar detayci da degiller. Canlari sagolsun ne yapalim.
fatmadundar
06-06-2011, 12:32
Sevgili Çiçekver70, bahçenizde herşey o kadar taze, diri ve güzel görünüyor ki, ellerine sağlık. Hepsi çok güzel ve bakımlı. Özellikle gülleriniz çok asil. Paylaşmaya devam edin lütfen. Kokularını duymuş kadar oluyoruz merak etmeyin.
Doya doya huzurla tadını çıkarmaya bakın.
ciceksever70
07-06-2011, 06:46
Sevgili Çiçekver70, bahçenizde herşey o kadar taze, diri ve güzel görünüyor ki, ellerine sağlık. Hepsi çok güzel ve bakımlı. Özellikle gülleriniz çok asil. Paylaşmaya devam edin lütfen. Kokularını duymuş kadar oluyoruz merak etmeyin.
Doya doya huzurla tadını çıkarmaya bakın.
Cok tesekkür ederim Fatma hanim.
Bilginize...:rolleyes:
221373221374
Kaynak: http://www.gardenweb.com/ (http://www.gardenweb.com/zones/europe/hze3.html)
ciceksever70
07-06-2011, 14:19
Bilginize...:rolleyes:
221373221374
Kaynak: http://www.gardenweb.com/ (http://www.gardenweb.com/zones/europe/hze3.html)
Tesekkür ederim sevgili sabah. Haritada 6 olarak geciyor ancak Avusturya`nin her eyaletinde farkli bir iklim var. Ben geneli baz alip 6 yazayim o zaman.
Güller clematisler harika olmuş, yine de kendine dikkat etmeni, artık dinlenmen gerektiğini düşünüyorum canım, bende doğum sırasında bu hareketliliğimden dolayı hem ben hem bebeğim çok çektik. Hayırlısıyla bebeğinini kucağınına almana az kaldı. Sevgilerimle.
Zeytinci
07-06-2011, 19:09
Çiçeksever70,
Katmerli gülleriniz muhteşem. Bir o kadar da sağlıklı. Onlara iyi baktığınız belli oluyor.
Clematisler de öyle. Kokulu olanları var mı?
Ellerinize sağlık.
ciceksever70
08-06-2011, 06:42
Güller clematisler harika olmuş, yine de kendine dikkat etmeni, artık dinlenmen gerektiğini düşünüyorum canım, bende doğum sırasında bu hareketliliğimden dolayı hem ben hem bebeğim çok çektik. Hayırlısıyla bebeğinini kucağınına almana az kaldı. Sevgilerimle.
Tesekkür ederim Fatos hanim, elimden geldigi kadar dinleniyorum. Bu son haftalarda bir de basima nezle ve öksürük musallat oldu. Mecburen bahce islerine ara verdim.
ciceksever70
08-06-2011, 06:44
Çiçeksever70,
Katmerli gülleriniz muhteşem. Bir o kadar da sağlıklı. Onlara iyi baktığınız belli oluyor.
Clematisler de öyle. Kokulu olanları var mı?
Ellerinize sağlık.
Tesekkür ederim sevgili zeytinci. Clematis Armandii kokulu diye aldim ama cicek zamanindan sonra aldigim icin önümüzdeki bahari beklemem gerekecek. Digerleri ne yazik ki kokusuz. Ama diktigime hic pisman olmadigim bitkilerden.
ciceksever70
13-06-2011, 08:46
Sinüzit ve bogaz enfeksyonlu bir haftadan sonra esimle bahce düzenlemesine devam ediyoruz. Ben hastayken esim her yeri bicti bana fazla is birakmadi ve beni evde tutmasina, evde ayilip bayilmama ragmen o kadar dikkatli bicmis ki hic bir bitkim kazaya kurban gitmemis. Tabii benim oraya buraya ektigim bitkilere basmayacak diye elinde motorlu tirpan bale yapmaktan bacaklari iki gün agridi.
Son yagan yagmurlardan sonra bahce iyice costu. Güller yavas yavas duraklama dönemine giriyor, amaaa ortancalar gümbür gümbür geliyor. Bahceden birkac görüntü ile basliyorum. Sari gül kimilerine ayriligi cagristirsa da benim en sevdigim gül rengi. Sari cicekleri de cok seviyorum. Güller, kantaronlar, sari güzeller...
ciceksever70
13-06-2011, 08:49
Esimin motorlu tirpanindan uctu, duvara kondu ve oraya yerlesti. Bu sukulentler iyi ki bu kadar arsizlar.
ciceksever70
13-06-2011, 08:52
Kirmizi latinler, sarili turunculu olanlara göre daha narinler ancak renkleri cok güzel. Umarim tohum toplayabilirim. Dahlialar da birer ikiser acmaya basladi. Bu yil tüm cicekler neredeyse iki üc hafta önceden acti.
bettyycim
13-06-2011, 08:57
Geçmiş olsun çiçeksever arkadaşım, bebiş iyidir inşallah ;) güller harika ortası dantel gibi çıkmış :D (bu arada bir çneri hamileğiniz hemen hemen bizimle geçti gibi bebeğinizin adını kız olursa Fidan erkek olursa Çınar koyabilirsiniz :D:D)
ciceksever70
13-06-2011, 08:57
Bahcenin her tarafinda sukulentler olsa da sevgili cemo`dan kiskanip kendime bir iki saksi yaptim. O kadar sirinler ki insan her yerde görmek istiyor. Tabii cemo kadar olmamiz icin firinlarca ekmek yememiz lazim.
Uzun arastirmalarim sonucu bu sari gündüz acip aksam kapanan ciceklerin morning primrose, yani ezan ciceginin familyasindan ancak sabahlari acip aksamlari kapanan cesidinden oldugunu ögrendim. Sabah erken saatlerde ve aksamüstü tatli tatli bir koku yayiyor.
ciceksever70
13-06-2011, 09:00
Ve esimle benim gözdelerimiz. Tüm yil onlari bekliyoruz. Ama sovlari da beklemeye degiyor dogrusu... Citi bu sekilde yaptigimiza cok seviniyorum simdi, sanki citin arasindan gülümser gibiler yaramaz cocuklar gibi...
ciceksever70
13-06-2011, 09:04
Ortancalar devam...
ciceksever70
13-06-2011, 09:08
Gün güzelleri de neredeyse bir ay önce acti. Bu yil cogaldilar da.
ciceksever70
13-06-2011, 09:10
Diger güller duraklayinca yaban gülleri devreye giriyor. Bahce tam istedigimiz gibi oldu Nisan-Kasim arasi ciceklerin biri geciyor, digeri aciyor. Bu düzeni tutturabilmek icin cok cesit ekmemiz gerekti ama degdi.
ciceksever70
13-06-2011, 09:14
Geçmiş olsun çiçeksever arkadaşım, bebiş iyidir inşallah ;) güller harika ortası dantel gibi çıkmış :D (bu arada bir çneri hamileğiniz hemen hemen bizimle geçti gibi bebeğinizin adını kız olursa Fidan erkek olursa Çınar koyabilirsiniz :D:D)
Tesekkür ederim sevgili bettyycim, ne yazik ki hic istemememe ragmen bir hafta boyunca antibiotik kullanmam gerekti cünkü sinüslerim o kadar kötüydü ki ne kulagim duyuyor, ne bas dönmem geciyordu. Sarhos gibi geziyordum. Doktorum garanti verdi hamilelige uygun bir ilac olduguna yoksa almazdim. Bebek konusunda haklisiniz. Buradaki dostlar hamilelik zamanimda bana moral verdiler, destek oldular. Güzel bahcelerinizi, balkonlarinizi gezdim keyif aldim. Inanin bebegin resmini de ilk sizlerle paylasacagim. Sevgiler.
bettyycim
13-06-2011, 09:49
Hiç üzülmyin bende 7 aylık hamileyken aynı şekilde hasta oldum ve antibiyotik kullanmka zorunda kaldım, benim doktorumda hamilelere özel kesinlikle riski yok dediği için kullandım ve şimdi oğlum 16 yaşında ve turp gibi maşallah, büyüklerin dediği gibi allah bir avazda kurtarsın ;)
Sevgi Durul
13-06-2011, 09:59
Sevgili çiçeksever, çitlerin arasından gülümseyen ortancalar harika görünüyor. Güller, latinlar, dahlialar, gün güzelleri hepsi çok güzeller. Emeklerinize sağlık. Ama artık biraz dinlenmeniz gerekiyor, kendinize iyi bakın. Sevgiler...
Geçmişler olsun ciceksever. Sağ sağlım, bebişin gülen yüzünü burada görmek için sabırsızlanıyorum.
İşte benim favorilerim renklerini göstermeye başlamış. Senin bahcende seviyorum ben ortancaları.
Bu Avusturya, daha mı sıcak ne buralardan. Çoşmuş herşey.
Kocalar bitkileri biçmesin diye, ayılıp bayılacağız demek bundan sonra:))
Nihayet, saksıda sukulentlere bulaştın sende. Haydi hayırlısı. Valla sebebi zenfree, benim suçum yok:D:D
Gözüm, her objeye ne dikilir diye bakmakta artık:) 2 mini sepet buldum çatıda, sırada onlar var:)) Sapanca toplantısında, sukulent satan bir sera bulurum elbet onlar için.;)
Ortancalara her gün bakabilirim. Çitlerle süper olacak tam açtıklarında. Emeğinize sağlık.
Öpüyorum seni.
ciceksever70
13-06-2011, 10:09
Sevgili çiçeksever, çitlerin arasından gülümseyen ortancalar harika görünüyor. Güller, latinlar, dahlialar, gün güzelleri hepsi çok güzeller. Emeklerinize sağlık. Ama artık biraz dinlenmeniz gerekiyor, kendinize iyi bakın. Sevgiler...
Ah sevgili SDurul, bahcemden uzak duramiyorum, o benim mutluluk kaynagim. Ama bu yil gercekten isin agir tarafini esim üstlendi ben ancak rötuslari ve keyifli budama islerini yaptim. Gün icine paylastirarak birseyleri halletmeye bitkilerimi küstürmemeye calisiyorum. Az önce saksi ciceklerime sivi gübre verdim. Bu is bile neredeyse bir saatimi aliyor. In cik yoruldum tabii, mola verdikce de agaclar nette geziniyorum. Ev islerini de öyle mola vere vere yapiyorum. Neyse ki cok anlayisli bir ailem var esim ve cocuklar her iste yardimci oluyorlar. Kücük oglum bile bodruma cöp tasiyor. Insan böyle zamanlarda aile olmanin güzelligini bir kez daha anliyor. Sevgiyle kalin.
ciceksever70
13-06-2011, 10:20
Geçmişler olsun ciceksever. Sağ sağlım, bebişin gülen yüzünü burada görmek için sabırsızlanıyorum.
İşte benim favorilerim renklerini göstermeye başlamış. Senin bahcende seviyorum ben ortancaları.
Bu Avusturya, daha mı sıcak ne buralardan. Çoşmuş herşey.
Kocalar bitkileri biçmesin diye, ayılıp bayılacağız demek bundan sonra:))
Nihayet, saksıda sukulentlere bulaştın sende. Haydi hayırlısı. Valla sebebi zenfree, benim suçum yok:D:D
Gözüm, her objeye ne dikilir diye bakmakta artık:) 2 mini sepet buldum çatıda, sırada onlar var:)) Sapanca toplantısında, sukulent satan bir sera bulurum elbet onlar için.;)
Ortancalara her gün bakabilirim. Çitlerle süper olacak tam açtıklarında. Emeğinize sağlık.
Öpüyorum seni.
Tesekkür ederim sevgili Cemo, iyiyim simdi. Antibiotigi alinca düzeliyoruz tabii amac onu alacak duruma gelmemekte. Avusturya aslinda hic sicak degil yaz sicakligi ortalamasi 25 derece civarinda en sicak zaman Temmuz o zaman da 30 derecelerde geziniyoruz. Ama yagmurlar sanirim bitkileri costuran. Ortanca gercekten buranin iklimini seviyor.
Bu yil sukulent ekecek obje arayacak halim kalmadi artik. Iste nefsim körelsin diye bir iki saksiya ektim bir seyler. Ne acgözlülük, bahcede bir sürü var yine de degisiklik ariyoruz.
Senin bahcen de bir botanik cenneti olmus cemocum, insan hic eve girmek istemiyor degil mi? Aksamlari özellikle bizim bahcenin en sakin ve huzurlu hali. Kuslari, su sesini dinlemek tüm zahmetleri unutturuyor. Sevgiler, bahcende güzel günler diliyorum.
bettyycim
13-06-2011, 10:24
Bu arada o çiçek gibi olan sukulentine bayıldım, nedir adı acaba ;)
ciceksever70
13-06-2011, 10:29
Bu arada o çiçek gibi olan sukulentine bayıldım, nedir adı acaba ;)
Hangi resimdi sevgili bettyycim? Gerci hepsinin adini bilmiyorum ama bildigim bir türse hemen yazarim.
Sevgili ciceksever70; Geçmiş olsun. İnşallah şimdi daha iyisinizdir.
Ortancalı çitlerinize bayılıyorum. Bahçemizde kısmî gölge alan yer olsa, bizim çiti filan beklemeyeceğim; ortancaları dikmeye başlayacağım. Ama bizim bahçede dayanacağını sanmıyorum. Çardağı beklemek lazım galiba. Sizin ortancaları gördükçe hayran kalıyorum. Maaşallah.
Ortanca üreten birileri biz ortancayı seralarda yetiştirip, yavaş yavaş güneşe alıştırıyoruz. Aldığınızda ilk sene yanmış gibi görünür. Asıl gelecek sene alışmış olarak güneşte de olsa coşar dedi. Ben pek ikna olmadım. Doğru mudur acaba? Bizim bahçe güneşin tüm sıcaklığını hissetiriyor. Ağaçlar yerlerine dikilseler bile, büyüyünceye kadar bir kaç sene gölge yapamayacaklar. Ortancalar için bana öneriniz var mı?
Sevgiler...
kalktığımdan beri, elimde kahve ve duman bahçedeydim. Yavru balıkları izledim suda. 2 cm olmuş boyları, bazıları renk almaya bile başlamış. Saksıların diplerine taşlar koydum kolay saklansınlar diye. Japon şemsiyesini saksıyla suya koymuştum. Onun dibinde saklanıyorlar. Çocuklar 2 koi daha almışlar, çocuk gibi sevindim:)
2 gün sağanak yağan yağmur sonrası, hava çok sıcak bugün. Toprak yumuşamışken ot yoldum biraz.
İşi gücü serdim balkona yerleştim. Kuş sesleri, su sesi ve kelebekleri izlerken, arada da sitede geziyorum:) Ama gece kuş sesi ayrı bir güzel.
Sağlıkla, uzun yıllar o güzel bahcende mutlu yaşa.
Ortanca üreten birileri biz ortancayı seralarda yetiştirip, yavaş yavaş güneşe alıştırıyoruz. Aldığınızda ilk sene yanmış gibi görünür. Asıl gelecek sene alışmış olarak güneşte de olsa coşar dedi. Ben pek ikna olmadım. Doğru mudur acaba?
Yeni bu sorunu yaşamış biri olarak söyliyeyim, doğrudur.
Eşimin beğenerek aldığı, koyu pembe (bordo gibi) ortancayı, sabah güneşi alan yere koydum. Yapraklar ve çiçekler yandı maalesef.
Allahtan, nerde benim ortancam demiyor:)))
bettyycim
13-06-2011, 10:41
1085 mesajdaki 1. resim ;)
ciceksever70
13-06-2011, 10:52
1085 mesajdaki 1. resim ;)
O resimde arka tarafta sarkik olan sedum, tek bir cicek görünümündeki echeveria, ön tarafta sarkik durani ne yazik ki bilmiyorum. Belki sevgili Cemo buralardaysa bize yardimci olur:D
ciceksever70
13-06-2011, 10:58
Sevgili ciceksever70; Geçmiş olsun. İnşallah şimdi daha iyisinizdir.
Ortancalı çitlerinize bayılıyorum. Bahçemizde kısmî gölge alan yer olsa, bizim çiti filan beklemeyeceğim; ortancaları dikmeye başlayacağım. Ama bizim bahçede dayanacağını sanmıyorum. Çardağı beklemek lazım galiba. Sizin ortancaları gördükçe hayran kalıyorum. Maaşallah.
Ortanca üreten birileri biz ortancayı seralarda yetiştirip, yavaş yavaş güneşe alıştırıyoruz. Aldığınızda ilk sene yanmış gibi görünür. Asıl gelecek sene alışmış olarak güneşte de olsa coşar dedi. Ben pek ikna olmadım. Doğru mudur acaba? Bizim bahçe güneşin tüm sıcaklığını hissetiriyor. Ağaçlar yerlerine dikilseler bile, büyüyünceye kadar bir kaç sene gölge yapamayacaklar. Ortancalar için bana öneriniz var mı?
Sevgiler...
Tesekkür ederim sevgili uzayli. Ortanca icin ancak kendi tecrübelerimden bilgi verebilirim. Burasi Izmir`in sicak iklimiyle kiyaslanamayacak kadar serin ve yagisli ayrica bizim ön bahce yari gölge öglenin kavurucu günesini ormandaki agaclar engelliyor. Arka bahcede tüm gün günes alan (yine de Izmir kadar kavurucu degildir) bölüme dört yil önce bes alti kök dikmistik ancak bu sene gelisebildiler. Ama yapraklari asagidakiler kadar koyu yesil degil de acik yesil oluyor ve daha az cicekleniyorlar. O yüzden cogunun arkasina gölge yapacak calilar diktim. Gölge ve bol su mutlaka gerekli diye düsünüyorum. Ortanca cit cok güzel bir fikir ancak önce gölgesini saglayip sonra ekin derim nasil olsa hazir bitki alip ekeceksiniz biz hepsini celikten yetistirdik o yüzden uzun sürdü büyümeleri. Sevgiler...
ciceksever70
13-06-2011, 11:03
Resimde net görülüyor mu bilmiyorum fazla korkutmak istemedim. Bizim kus hanim o kadar ugrasarak yaptigi bodrumdaki yuvasinda rahat edemedi herhalde gelip benim sardunya saksima yavrulamis. Dün baktik bes alti yavru var hepsi yasar mi acaba? O kadar kücükler ki... Anneleri bile minicik.
Sevgili Çiçeksever70 sarı renk çiçekler çok güzel ortancalar coşmuş güller bir harika herşey okadar güzelki ellerinize o güzel yüreginize saglık...
Çok geçmiş olsun sevgili çiçeksever70. :)
Sarı gülleri ben de çok seviyorum. Belki de bahçemde olmadığı için daha da bir farklı geliyordur. :)
Sendeki sarı gül çok değişikmiş ama, Isparta gülüne benziyor.
Ortancaları da hepimiz heyecanla bekliyoruz. :)
ciceksever70
13-06-2011, 11:49
Çok geçmiş olsun sevgili çiçeksever70. :)
Sarı gülleri ben de çok seviyorum. Belki de bahçemde olmadığı için daha da bir farklı geliyordur. :)
Sendeki sarı gül çok değişikmiş ama, Isparta gülüne benziyor.
Ortancaları da hepimiz heyecanla bekliyoruz. :)
Tesekkür ederim sevgili gilan, bahcemde cok sari gül var ama vazodakini diyorsaniz o David Austin`in güllerinden Pilgrim. Bu yil bir ara güllerden recel yapmaya heveslendim ama bir türlü kismet olmadi. Sevgiler.
Sevgi Durul
13-06-2011, 12:18
Ah sevgili SDurul, bahcemden uzak duramiyorum, o benim mutluluk kaynagim. Ama bu yil gercekten isin agir tarafini esim üstlendi Neyse ki cok anlayisli bir ailem var esim ve cocuklar her iste yardimci oluyorlar. Kücük oglum bile bodruma cöp tasiyor. Insan böyle zamanlarda aile olmanin güzelligini bir kez daha anliyor. Sevgiyle kalin.
Sevgili çiçeksever, aile olmak, olabilmek bu işte. Allah, mutluluğunuzu daim etsin. Bebeğinizi sağ salim kucağınıza alın inşallah. Rahatsız olduğun bölümü kaçırmışım, çok geçmiş olsun diliyorum. Sevgiler...
nurcanaybay
13-06-2011, 14:04
Ortanca cenneti :))
Geçin karşılarına tadını çıkarın doya doya :))
ciceksever70
13-06-2011, 19:48
Ortanca cenneti :))
Geçin karşılarına tadını çıkarın doya doya :))
Sevgili nurcanabay, bazen esimle düsünüyoruz orman tarafina da bir bank koysak mi bahceye karsidan bakabilmek icin diye. Ama gecen arabalar herhalde bunlar bahceyle kafayi bozdular diye alay ederler. Kendimiz yapip kendimiz hayran kaliyoruz:D.
Orhan Özbilgiç
13-06-2011, 21:10
Yok arkadaş! Graz bile bizden bir hafta önde mevsim olarak. İki gün önce, Çarşamba Ticaret Odası Binasının bahçesinde, beya gelinlik giymiş gibi kocaman bir çalı gördüm. Yanına gittim. Deutzia. Hemde ne heybetli. Makinam yanımda olmadığı için çekemedim. Sizde geçen yıl görmüştüm. Bu yılda galiba komşunuzun kini fotoğraflamıştınız. Hemen aklıma geldiniz. Bahçenizede çoktandır uğramamıştım. İyi oldu.
Ne kadar çok gül ve ortancanız var. Gülleriniz sanki daha çok yapraklı. Katmerli gibi. Çok güzeller. Renkleride öyle.
Ortancalarınızda güzel bir çit gibi.:p Güzel duruyorlar.
Sağlık içinde tadını çıkarmanız dileğiyle. Selamlar.
ciceksever70
13-06-2011, 21:21
Yok arkadaş! Graz bile bizden bir hafta önde mevsim olarak. İki gün önce, Çarşamba Ticaret Odası Binasının bahçesinde, beya gelinlik giymiş gibi kocaman bir çalı gördüm. Yanına gittim. Deutzia. Hemde ne heybetli. Makinam yanımda olmadığı için çekemedim. Sizde geçen yıl görmüştüm. Bu yılda galiba komşunuzun kini fotoğraflamıştınız. Hemen aklıma geldiniz. Bahçenizede çoktandır uğramamıştım. İyi oldu.
Ne kadar çok gül ve ortancanız var. Gülleriniz sanki daha çok yapraklı. Katmerli gibi. Çok güzeller. Renkleride öyle.
Ortancalarınızda güzel bir çit gibi.:p Güzel duruyorlar.
Sağlık içinde tadını çıkarmanız dileğiyle. Selamlar.
Tesekkür ederim Orhan bey ama sizin bahceniz de mevsim olarak gec canlansa da bu yil cok büyük bir degisim gösterdi. Bastan beri takip edince insan farkediyor. Bizde beyaz Deutzia var orman tarafinda. Komsumuzunki de bizim oldu sayilir cünkü bu yil bizim bahceden bir sürü kökü cikti. Gecen yil cok derin budandigi icin ciceklerini göremeyecegiz galiba ama benim taraftakilerden yeni bir cali sahibi oldum bedavadan. Bu arada size iyi bir haberim var Kelebek calilarindan ikisi cicek tomurcugu verdi. Yakinda cicegini de görürüm sanirim. Digeri biraz göldege kaldigi icin tomurcuklanmadi ama hepsinin de gelisimi iyi. Aldigimdan beri iki kati büyüdüler.
Ben de size kolayliklar diliyorum bu aralar isiniz yogun.
Orhan Özbilgiç
13-06-2011, 22:09
[Kelebek calilarindan ikisi cicek tomurcugu verdi. Yakinda cicegini de görürüm sanirim. Digeri biraz göldege kaldigi icin tomurcuklanmadi ama hepsinin de gelisimi iyi. Aldigimdan beri iki kati büyüdüler.
Bakın işte! Benimkiler ikişer metreyi buldular ama tomurcuk momurcuk yok. Biz bu sene çok geç kaldık. Sağlık olsun. Değil mi? :p
ciceksever70
15-06-2011, 12:49
Neseli latinlerim ve dahlialarim...
ciceksever70
15-06-2011, 12:52
Bu yil bahcede gün güzellerim cogaldi.
ciceksever70
15-06-2011, 12:54
Salyangoz ve kurtlar rahat verince kadifeler de cicek acma firsati buluyor.
Sevgili çiçeksever yine döktürmüşsün:).
Nereden bulursun bu güzel çiçek çeşitlerini bilmem çiçekçiler sizlere çalışıyor galiba:rolleyes:.
gez gez bitiremedim çok çok güzeller.
ellerinize emeğinize sağlık
ciceksever70
15-06-2011, 15:22
Sevgili çiçeksever yine döktürmüşsün:).
Nereden bulursun bu güzel çiçek çeşitlerini bilmem çiçekçiler sizlere çalışıyor galiba:rolleyes:.
gez gez bitiremedim çok çok güzeller.
ellerinize emeğinize sağlık
Tesekkür ederim sevgili Bahar. Calilarin cogunu marketlere gelen kampanyalardan aliyorum. Boylari cok minik oluyor o yüzden bir saksi cicek fiyatina aliyorum ama ertesi yila zaten gelisiyorlar. Clematisler de öyle. Marketlerde istemediginiz kadar 2 euro´ya alabiliyorsunuz. Tek dezavantaji resimdeki renk ve cesitte olmayabiliyor, sürprizler yasaniyor yani ama her seyi cicek seralarindan almaya kalksak para yetistiremeyiz. Ama gercekten cesit cok cogaldi artik bir de mevsimlikler araya girince her taraf doluyor. Sadelestirmeye de kiyamiyorum artik. Biraz da seviyorum galiba böyle coskulu olmasini. Sevgiyle kalin.
Güngüzellerinin altındaki resimdeki pembe çiçek nedir?
Yaprak yapısı aynı lisianthus. :p
Sevgili ciceksever güngüzelleri kadifeler harika görünüyor ellerinize saglık...
Sayın ciceksever70,
Hepsi çok güzel, çok emeğiniz olduğu belli, allah gönlünüze göre versin.
ciceksever70
16-06-2011, 20:56
Güngüzellerinin altındaki resimdeki pembe çiçek nedir?
Yaprak yapısı aynı lisianthus. :p
Sevgili Gilan o cicek silene sp. her yil kendiliginden lale saksisinda cikiyor. Ben de lisianthusa benzetmistim ama ne yazik ki degil.
ciceksever70
21-06-2011, 20:34
Liliumlar, liliumlar... Bunlar kokmuyor ama görüntüleri cok güzel.
ciceksever70
21-06-2011, 20:36
Kelebek calisinin ilk ciceklerini gördüm. Bunun cinsi buddleja davidii pink delight.
ciceksever70
21-06-2011, 20:40
Meraklisina ortanca resimleri... Umarim bikmazsiniz.
ciceksever70
21-06-2011, 20:43
Ortancalar devam...
ciceksever70
21-06-2011, 20:46
Beyaz cali ortancam kartopunu bana aratmadi.
ciceksever70
21-06-2011, 20:49
Ön taraftakilerin hepsine mavilestirici gübreden verdik ama ortanca hep kafasina göre takilan bir cicek. Hepsi istedigi renkte acti hatta tek kökte birkac renk acan bile var...
ciceksever70
21-06-2011, 20:52
Kücük bahcivanim is basinda... Ben onu cektim ardindan o da " anne ben de seni bahcede cekeyim" diye tutturdu.
ayhan219
21-06-2011, 22:02
sevgili çiçeksever çok anlamlı isim seçmissiniz size ve bahçenize bakınca zaten bu isim yakıştırılır size küçük bahçıvanınız da çok şirin
İşte ortanca şovu başlıyorrr:)
O çit, ayrı bir güzellik katmış güzelliğe. Rengarenk günler bizi bekliyor.
Teşekkürler, çiçeksever. Fotoğraftanda olsa, seni tanıdığım için sevindim.
Sevgiler.
bettyycim
21-06-2011, 22:17
Sevgili ciceksever, gözlerinizden hayat enerjisi fışkırıyor bu enerjiniz hep daim olsun sizi resimden de olsa tanımak güzel :D
ciceksever70
21-06-2011, 22:50
sevgili çiçeksever çok anlamlı isim seçmissiniz size ve bahçenize bakınca zaten bu isim yakıştırılır size küçük bahçıvanınız da çok şirin
Tesekkür ederim Ayhan bey ben de sizin yeni bahce isine soyundugunuzu okudum, kolayliklar dilerim.
ciceksever70
21-06-2011, 22:52
İşte ortanca şovu başlıyorrr:)
O çit, ayrı bir güzellik katmış güzelliğe. Rengarenk günler bizi bekliyor.
Teşekkürler, çiçeksever. Fotoğraftanda olsa, seni tanıdığım için sevindim.
Sevgiler.
Cemocugum önceden de birkac kez resmimi eklemistim ama vücut hacmi iki katina cikinca daha cok dikkat cekiyor demek ki:D. Ortancalar gercekten gülleri bile bastirdi. Ektigimiz ilk yil tek dali kirilmasin diye ödümüz kopuyordu simdi gelisigüzel biciyoruz artik. Cit iyi oldu haklisin, ortancalari da desteklemis oldu yoksa yola yayiliyordu hepsi.
ciceksever70
21-06-2011, 22:54
Sevgili ciceksever, gözlerinizden hayat enerjisi fışkırıyor bu enerjiniz hep daim olsun sizi resimden de olsa tanımak güzel :D
Tesekkür ederim sevgili bettycim, konu bahcelerimiz olunca bizler arka planda kaliyoruz tabii. Arada bir de olsa cee yapmak iyi oluyor ben de bahce ve balkon sahiplerinin resimlerini görmekten mutlu oluyorum. O zaman insan daha bir sahibiyle özdeslestiriyor gezerken. Sevgiler.
Cemocugum önceden de birkac kez resmimi eklemistim ama vücut hacmi iki katina cikinca daha cok dikkat cekiyor demek ki:D.
:)))Sanırım haklısın. Bak, diğer görüntünü unutmuşum bile.
Sevgili Çiçeksever, bu sene Orası daha sıcak gidiyor sanki? Bizim ortancalar henüz çiçek tomurcuklarını büyüttü, tam açamadılar. Gün Güzelleri de 2 gün önce ilk çiçeğini açtı. Ortancalar her zamanki gibi şahane...
Son 2 fotoğrafta ise çok şekersiniz, üçünüz de... ;)
ciceksever70
22-06-2011, 06:49
Sevgili Çiçeksever, bu sene Orası daha sıcak gidiyor sanki? Bizim ortancalar henüz çiçek tomurcuklarını büyüttü, tam açamadılar. Gün Güzelleri de 2 gün önce ilk çiçeğini açtı. Ortancalar her zamanki gibi şahane...
Son 2 fotoğrafta ise çok şekersiniz, üçünüz de... ;)
Cok tesekkür ederim sevgili Limon, eh haksiz da sayilmazsin minik üyemizin gelisine az kaldi artik son 6-7 hafta cok cabuk geciyor gibi geliyor bize.
Bu yil Nisan ayi normalin üzerinde sicak gecti, Mayis ve Haziran yagisli da olsa ilk kez 30 dereceleri gördük bu aylarda. Normalde ancak Temmuz 30-35 arasi olurdu. Bir aydir yüzmeye bile basladik (gerci havuz suyunu burada solar enerjisi ile isitiyorlar ama olsun ). Bir cok cicek neredeyse 15 gün, bir ay önceden acti. Ortancalar da erkencilerden umarim cicekleri cabuk bitmez. Simdi dört gözle aksam sefalarimin ciceklenmesini bekliyorum. Benim sansima sanirim bahcemi dogum öncesi bol cicekli görmek kismet oldu.
Sevgili ciceksever70 ortancalar harika rengarenk cıvıl cıvıl maşallah resimlerdende olsa sizi tanımak çok güzel sevgiler
nurcanaybay
22-06-2011, 12:44
O ortancaları gördükten sonra '' ne olurdu karşı ev'de oturan ben olsaydım '' diye düşündüm .Ne şanslı komşularınız var :))
İşte şu resim en sevdiğim ortanca rengi: ;)
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=227070&stc=1&d=1308681598
Hem pembe, hem mavi, resmen mor! :)
ciceksever70
22-06-2011, 18:49
O ortancaları gördükten sonra '' ne olurdu karşı ev'de oturan ben olsaydım '' diye düşündüm .Ne şanslı komşularınız var :))
Karsimizda bahceye bakacak ev yok ki nurcan hanim... Evin hemen karsisinda dere ve orman var. Iki yanimizdaki evlerde de kimse yasamiyor, sadece bahceye bakmaya geliyorlar. Ama sikayetci degiliz hem biz huzurluyuz hem cocuklar rahat rahat oynuyorlar.
ciceksever70
22-06-2011, 18:51
İşte şu resim en sevdiğim ortanca rengi: ;)
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=227070&stc=1&d=1308681598
Hem pembe, hem mavi, resmen mor! :)
Onlar tek kökte birkac renk aciyor sevgili Gilan. Diyorum ya ortanca kafasina göre takilan bir cicek. Keyfine göre aciyor asla cicekciden alip diktiginiz renkte kalmiyor.
günebakan
22-06-2011, 19:44
Sevgili çiçeksever70 Allah en kısa zamanda hayırlısı ile kurtarsın ben küçük yardımcı ile ortancalara bayıldım ikisi de çok güzel :)
Sevgili ciceksever70
bebişinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.şansı kısmeti bol olsun inşallah.
bahçeniz yaşadığınız yer çok güzel emeğinize sağlık bahçeyle uğraşan insanın hali başka oluyor aydınlık güleryüzlü.
ciceksever70
22-06-2011, 21:58
Sevgili ciceksever70
bebişinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.şansı kısmeti bol olsun inşallah.
bahçeniz yaşadığınız yer çok güzel emeğinize sağlık bahçeyle uğraşan insanın hali başka oluyor aydınlık güleryüzlü.
Cok tesekkür ederim Suna hanim. Bu forumdan o kadar pozitif enerji aliyorum ki... Hep iyi dilekler, iyi paylasimlar bana cok iyi geliyor. Biz ailece bahcemizde ve evimizde cok zaman gecirdigimiz icin derli toplu, bakimli görmek hosumuza gidiyor tabii. Cocuklar da alisti bu düzene evde bahcede daha rahat ediyorlar. Istedikleri gibi kosup oynuyorlar, üstlerine rahat bir seyler gecirmek onlara yetiyor. Sevgiler.
Sizin de eşinizin de elinize sağlık, sayenizde ortanca ziyafeti yaşadık. :rolleyes:
Sizin ortanca fotoğraflarınıza bakmak bile keyif veriyor. Bir de böyle dolu dolu olması, üstelik güzel bir çitten taşması çok hoş.
Son pozunuz da çok anlamlı; Çocuk da yaparım bahçe de, der gibi olmuş.:rolleyes:
Nazar değmesin, herşey gönlünüzce olsun.
Satı Uğurtan
23-06-2011, 12:57
Sevgili çiçeksever, ortancalara bayıldım fakat küçük bahçivan ve anneyi daha çok sevdim, fotoğraftada olsa seni tanımak çok güzel sevgiler:)
fatma sunay
23-06-2011, 21:43
Sevgili çiçeksever sizi tanıdığıma çok memnun oldum. Ortantancaların şovuna bayıldım nekadar güzel açmşlar.
ciceksever70
24-06-2011, 09:59
Sizin de eşinizin de elinize sağlık, sayenizde ortanca ziyafeti yaşadık. :rolleyes:
Sizin ortanca fotoğraflarınıza bakmak bile keyif veriyor. Bir de böyle dolu dolu olması, üstelik güzel bir çitten taşması çok hoş.
Son pozunuz da çok anlamlı; Çocuk da yaparım bahçe de, der gibi olmuş.:rolleyes:
Nazar değmesin, herşey gönlünüzce olsun.
Tesekkür ederim sevgili sabah. Mesajiniza cok güldüm, bizim müstakil evde karar kilmamizin baslica amaci zaten aile kavramina olan saygi ve sevgimizdi. Cocuklarimiz özgürce dogada oynayabilsin, saglikli büyüsünler istedik. Evin icinde ve bahcede civil civil cocuk sesleri,kahkahalari duymak insanin yasayacagi en güzel deneyimlerden. Kisacasi cocuklari cok sevdigimiz ve ne yazik ki bircok genc aile (buradakilerden bahsediyorum) cocuklarini yük olarak görüyor biz asla böyle düsünmüyoruz, o yüzden ücüncü bir cocuk kendisini sevgi ile bekleyen bir aileye geliyor. Bahceyi de yük olarak görmüyorum orasi günlük kosusturma arasinda beni rahatlatan siginagim. O halde neden ikisi bir arada olmasin degil mi?
ciceksever70
24-06-2011, 10:01
Sevgili çiçeksever, ortancalara bayıldım fakat küçük bahçivan ve anneyi daha çok sevdim, fotoğraftada olsa seni tanımak çok güzel sevgiler:)
Cok tesekkür ederim sevgili Sati hanim, arada bir resimlere karisiyorum iste. Ben de diger bahce sehiplerini tanimaktan mutlu oluyorum. O zaman bahcelerini onlarla daha iyi özdeslestirebiliyorum.
ciceksever70
24-06-2011, 10:02
Sevgili çiçeksever sizi tanıdığıma çok memnun oldum. Ortantancaların şovuna bayıldım nekadar güzel açmşlar.
Sevgili fatma hanim cok tesekkür ederim. Sevgiler.
ciceksever70
24-06-2011, 10:05
Önümüzdeki yil bahceye hic domates ekmeme karari aldim. Birkac domates toplayacagim diye hem cok yer ayiriyorum hem de cok eziyet cekiyorum. Sadece büyük saksilara red robin ve cherry fideleri alip ekecegim birkac tane. Domatese icin ayirdigim yeri yaz boyunca bize ürün veren maydanoz, roka, fasülye, dereotu gibi ürünlere ayiracagim.
Ekmeyi düsünmedigim bir baska cicek ixia. Hemen cimlendi ama taze sogan gibi salkim sacak uzadi ve hic ciceklenmedi.
Gecen yil hic tohum ekmeyecegim diye soz vermistim dostlardan gelen hediye tohumlara kiyamadim sözümde durmadim. Bakalim bu sözümü tutabilecek miyim?
bahtiyar02
24-06-2011, 10:17
Sevgili ciceksever70;
Domates ekmeme isteğinizi ben ürünlerini göremeden fidanların bir şekilde kurumasına bağlıyorum. Bence dediğiniz gibi R.Robin domatesler oturak türü olduğundan hem zahmetsiz hemde bol ürünlü bir tür.Tıpkı deşti domatesler gibi.Yakın bir yer olsa deşti domates fidanlarını gönderirdim hiç zahmet çekmeden sağlıklı domatesler yerdiniz.;) Saksıda ve bahçede yetiştirdiğiniz sebze ve meyvelerin resimlerini eklemeniz mümkünmü? Bu arada küçük bahçıvan yiğenimin gözlerinden öperim.
Saygılar
ciceksever70
24-06-2011, 10:39
Sevgili ciceksever70;
Domates ekmeme isteğinizi ben ürünlerini göremeden fidanların bir şekilde kurumasına bağlıyorum. Bence dediğiniz gibi R.Robin domatesler oturak türü olduğundan hem zahmetsiz hemde bol ürünlü bir tür.Tıpkı deşti domatesler gibi.Yakın bir yer olsa deşti domates fidanlarını gönderirdim hiç zahmet çekmeden sağlıklı domatesler yerdiniz.;) Saksıda ve bahçede yetiştirdiğiniz sebze ve meyvelerin resimlerini eklemeniz mümkünmü? Bu arada küçük bahçıvan yiğenimin gözlerinden öperim.
Saygılar
Bahtiyar bey aslinda fidanlarim hic kurumadi simdiye kadar, yaprak ve meyvelerde de hic hastalik belirtisi yok. Resimleri bu mesaji okumadan sizin sayfaniza yüklemistim. Belki size fikir verir. Saksidakiler zaten cherry cinsi olanlar. Beni ugrastiran bahcenin büyük bölümü cicek bahcesi oldugu ve birkac bölümden olustugu icin bakimi zor. Sadece sebze yetistirsem belki böyle düsünmem. Ilerde cam bir sera düsünüyoruz ama ona daha sira gelmedi. Ilginize tekrar tesekkürler.
Sevgili çiçeksever,bahçeniz yine her zamanki gibi harika,latinlerinizin koyu renkli olanının rengi çok hoş,bütün çiçekleriniz gibi ...Ortancalar tam bir patlama yapmışlar,maşaallah .....yani bu kadar sıhhatli ve renkli olur ,mavilere bayıldım.
Burada mavi alıp ,toprğa diktiğimizde ertesi sene pembe olarak açıyorlar,bir kaç çeşit denemeler yaptım ama bir türlü olmadı.. Ortanca şöleni seyrettim.Harikaydı.....
Bütün çiçekleriniz kadar sizde genç ve güzel bir bayansınız. Küçük bahçıvanınızda çok tatlı.Aman kendinize dikkat edin. Tanrı sizi korusun. Resimler için teşekkürler.Selamlar ve sevgilerimi gönderiyorum sizlere.....
cetasule
24-06-2011, 13:40
Görüntüler her zamanki gibi şahane :))
Üçünüz daha bir şahanesiniz.Sizi gördüğüme sevindim.Bir arkadaşın da dediği gibi bakışlarınızdan enerji fışkırıyor.Mutluluğunuz daim olsun.Herşey dilediğiniz gibi gönlünüzce olsun.
Selamlar Sevgiler
ciceksever70
24-06-2011, 14:07
Sevgili çiçeksever,bahçeniz yine her zamanki gibi harika,latinlerinizin koyu renkli olanının rengi çok hoş,bütün çiçekleriniz gibi ...Ortancalar tam bir patlama yapmışlar,maşaallah .....yani bu kadar sıhhatli ve renkli olur ,mavilere bayıldım.
Burada mavi alıp ,toprğa diktiğimizde ertesi sene pembe olarak açıyorlar,bir kaç çeşit denemeler yaptım ama bir türlü olmadı.. Ortanca şöleni seyrettim.Harikaydı.....
Bütün çiçekleriniz kadar sizde genç ve güzel bir bayansınız. Küçük bahçıvanınızda çok tatlı.Aman kendinize dikkat edin. Tanrı sizi korusun. Resimler için teşekkürler.Selamlar ve sevgilerimi gönderiyorum sizlere.....
Iltifatlariniz icin tesekkür ederim sevgili berrinb. Artik istesem de cok enerjik olamiyorum son 6 hafta biraz zorlu gececek gibi. Yine de kör topal bir seyler yapmaya calisiyorum. Ortancaya biz bazen demir bazen mavilestirici gübre koyuyoruz ancak sanirim topraktaki maddelere göre cicek rengi degisim gösteriyor. Posta kutumuzun oldugu taraftakiler hep koyu mor aciyor mesela. Isterseniz koydugumuz gübrenin icerigine bakip size yazarim. Sevgiyle kalin.
ciceksever70
24-06-2011, 14:09
Görüntüler her zamanki gibi şahane :))
Üçünüz daha bir şahanesiniz.Sizi gördüğüme sevindim.Bir arkadaşın da dediği gibi bakışlarınızdan enerji fışkırıyor.Mutluluğunuz daim olsun.Herşey dilediğiniz gibi gönlünüzce olsun.
Selamlar Sevgiler
Cok tesekkür ederim sevgili cetasule. Enerjik olmasam da günüm o kadar yogun geciyor ki ayakta kalmak zorundayim. Bir günüm sabah 6.30 da baslayip 11.00 de bitiyor. Ev, cocuklar, bahce, cocuklarin okulu derken gün hemen bitiyor. Belki de insani ayakta tutan bu kosturmacadir. Sevgiyle kalin.
Sevgili arkadasım ,
tohum ekmeden duramayız. Boşuna kendimizi kandırmayalım. Sağlıkla , keyifle kalın.
Sevgili Çiçeksever.
Muhteşem ortancalarınızın resimlerini keyifle izledim.Evlatlarınızla mutlu ,güzel günler yaşamanızı dilerim.Mesaj yazmasamda bahçenizi hep ziyaret ediyorum.
Gelecek olan bebişinizin ve sizin sağlıkla bu güzel bahçede bizlere gülümsediğiniz fotoğraflarınızı da bekliyoruz.
Bol çiçekli ,yemyeşil günler
Sevgiyle kalın.
Hani minik bebiş diye merakla baktım zamanı unutmuşum, beş hafta varmış:) Sağlıkla sorunsuz geçsin bu kısa zaman dilerim huzurla, sevgiyle kucaklayın bebeğinizi;)
Hepimiz bebişi merakla ve heyecanla bekliyoruz. Sağlikla, mutlulukla inşallah.
Ortancalarınız çok ama çok güzel görünüyorlar...
ciceksever70
25-06-2011, 16:06
Sevgili arkadasım ,
tohum ekmeden duramayız. Boşuna kendimizi kandırmayalım. Sağlıkla , keyifle kalın.
Sevgili lir tohum ekmekten vazgecemeyecegimi ben de cok iyi biliyorum ancak en azindan su konuda akillandim, beni mutlu etmeyen, cimlenmeyen ya da ciceklenmeyen bir cok tohumu listemden sildim. Tam tersi yüksek oranda cimlenen ve cicegini de görebildiklerimi ekmeye devam edecegim. Mesela kadife cok kolay cimlendi saksida cimlendirip hemen topraga alacagim önümüzdeki yil, bir arada cok miktarda olunca cok hos duruyorlar. Petunyalar, suzannalar da öyle. Bana hediye gelen ve ciceklenen bitkilerden biraz tohum toplayabilirsem o da beni cok mutlu edecek... Sevgiyle kalin...
ciceksever70
25-06-2011, 16:09
Sevgili Çiçeksever.
Muhteşem ortancalarınızın resimlerini keyifle izledim.Evlatlarınızla mutlu ,güzel günler yaşamanızı dilerim.Mesaj yazmasamda bahçenizi hep ziyaret ediyorum.
Gelecek olan bebişinizin ve sizin sağlıkla bu güzel bahçede bizlere gülümsediğiniz fotoğraflarınızı da bekliyoruz.
Bol çiçekli ,yemyeşil günler
Sevgiyle kalın.
Tesekkür ederim sevgili farezya. Ben de bazen ayni seyleri yazmis olmayayim diye mesaj yazmiyorum ama tüm bahceleri gezmeye calisiyorum. Cok güzel balkon ve teraslar da var ancak zaman kaldikca göz atabiliyorum. O kadar kapsamli bir forumumuz var ki doya doya gezmek icin tüm günü ayirmak yetmez. Sevgiyle kalin.
ciceksever70
25-06-2011, 16:10
Hani minik bebiş diye merakla baktım zamanı unutmuşum, beş hafta varmış:) Sağlıkla sorunsuz geçsin bu kısa zaman dilerim huzurla, sevgiyle kucaklayın bebeğinizi;)
Sevim hanim cok tesekkür ederim henüz alti hafta var ama son haftalar tahmin edersiniz bizim icin heyecan dorukta. Iyi dilekleriniz bana moral veriyor. Sevgiyle kalin.
acemifüsun
25-06-2011, 19:09
Sevgili ciceksever70 ortancalarınız bir ömre bedel:) Sağlıkla, mutlulukla aileniz ile birlikte bol, bol keyfini yaşayın. Bebeğinize de en güzel bir şekilde kavuşun:) Artık kendinizi lütfen yormayın ve dikkat edin:) Sevgiler.
Vildan Sönmez
25-06-2011, 22:01
Sevgili kardeşim, siz ve oğlunuz baktıkça içimizi açıyorsunuz., tıpkı çiçekleriniz gibi....
Mutlu haberi bizler de bekliyoruz.
Ortancalarınız çitlerle ne güzel kaynaşmış. Açıklı-koyulu, pembeli-morlu mavili nefes kesici...
nurguldk
28-06-2011, 16:56
Merhaba, ne zamandır gelmiyorum. Bir bakayım dedim minik gelmiş mi diye :)) Resimde gördüğüm kadarıyla neredeyse gelecek :)) Sağlıkla mutlulukla gelsin inşallah.
Ortancalar kalbimi yerinden oynattı. Muhteşemler..Benimkiler çiçek açmayı bırak daha büyüyecek de...Bu arada kışın buduyor musunuz?
ciceksever70
28-06-2011, 21:56
Merhaba, ne zamandır gelmiyorum. Bir bakayım dedim minik gelmiş mi diye :)) Resimde gördüğüm kadarıyla neredeyse gelecek :)) Sağlıkla mutlulukla gelsin inşallah.
Ortancalar kalbimi yerinden oynattı. Muhteşemler..Benimkiler çiçek açmayı bırak daha büyüyecek de...Bu arada kışın buduyor musunuz?
Tesekkür ederim sevgili nurguldk. Evet doguma artik sayili haftalar kaldi. Ortancalarin cicekleri gecince buduyorum cünkü üzerine kar yaginca uzun dallar kirilabiliyor. Gerekli görürsem ilkbaharda da bir rötus budamasi yapiyorum cünkü sonra cok gelisiyorlar. Sevgiler.
ciceksever70
29-06-2011, 21:18
Artik agir bahce islerinden iyice elimi etegimi cektim, hastanede olacagim günlerde esimi zorlayacak isleri ayak altindan cekmeye calisiyorum. Saksilarin cogunu topraga aktardim fazla sulama isi cikmasin diye. Bir de hergün bir yenisi acan cicekleri resimliyorum tabii ki.
ciceksever70
29-06-2011, 21:20
Tohumdan yetistirdigim petunyalar ciceklenmeye basladi, tatli tatli da kokuyor.
ciceksever70
29-06-2011, 21:22
Alt bahcedeki güller yavasladi, üst taraftakiler aciyor.
Harika bir ortanca buketi!
Hem de ne de güzel kurur şimdi onlar. Aylarca görsel şölen... :)
ciceksever70
29-06-2011, 21:30
Sukulentim de cicek hazirliginda... Zinnialar da acmaya basladi, tekrar tesekkürler sevgili Hhatice. Anemonlarim Mayis`tan beri aciyor.
ciceksever70
29-06-2011, 21:32
Sari liliumlarin yanina beyazlar da eklendi takim tamamlandi.
ciceksever70
29-06-2011, 21:38
Passiflora careula yine dev gibi oldu ancak henüz cicegi yok. Ucundakiler cicek olusumu mu yeni yapraklar mi anlayamadim. Beyaz phloxlar da ilk acan phloxlardan.
Sevgili çiçeksever,insan ne kadar elini eteyini ceksede duramıyor illaki bir yerden tutuyor.
Ortanca buketi yakışmış ellerine sağlık.
En sevdiğim, sessizce dolaşmaktan büyük zevk aldığım bahçelerden biri de seninki sevgili ciceksever70.
Sık sık olmasa da vakit buldukça geziyorum ve inan her defasında hayranlığım daha da artıyor.
Herşey o kadar güzel, doğal ama bir o kadar da alımlı-tertipli.
Ortancalar, tahta çiti harika. Seni tanımasam da oradan geçiyor olsaydım mutlaka zilini çalar, ortancaları incelemek, bahçende dolaşabilmek izin iznini isterdim. Çünkü ben bunu adet edindim galiba.
Daha önce Köln'de yapmıştım geçen sefer de Hollanda'da yaptım aynı şeyi. Hiç tanımadığım güzel bahçeli evlerin zilini çalıp bahçede dolaşmak için izin istiyorum. Şimdiye kadar refüze edilmedim.
Kırmızı latin çiçeklerin de çok alımlı ama en alımlılardan biri de sensin. Kocaman bir maşallah çektim. O kadar yakışıyorsun ki bu güzelliklere. İnşallah hayırlısı ile mini mini bebeğini de kucağına alır, aile fotoğrafınızı bu güzellikler içinde bizlerle paylaşırsınız.
Herşey çok güzel ve doya doya tadını sağlık ve huzur içinde çıkartırsınız sevgili arkadaşım.
Merhaba,
ağaçlar.net hep birlikte gün sayıyor.
Geçen ay, zaman zaman gün içinde nerden aklıma geliyorsa bebek doğdu mu acaba diyordum. Neyse 5 haftayı öğrenince daha varmış dedim. İsim konusunda netleşme oldu mu?
Bahçeniz keyiflenmiş. 1183 Numaralı mesajın 3. fotoğraftaki bitki sanırım dianthus (karanfil türü).
Sağlık içinde bahçenizde keyifli günler temenni ederim.
ciceksever70
30-06-2011, 18:43
Bahçeniz keyiflenmiş. 1183 Numaralı mesajın 3. fotoğraftaki bitki sanırım dianthus (karanfil türü).
Sağlık içinde bahçenizde keyifli günler temenni ederim.
Onlar hüsnüyusuf sevgili tturt. Tohumdan cok kolay yetisiyor ama en kötü yani cicegi icin 2 yil bekletmesi. Her yil yedeklenirse sürekli cicek görme sansi olur. Kokusunu da cok severim. Güzel dilekleriniz icin tesekkür ederim.
Sayın Çiçeksever70,
Bende aynı ismi verdim aslında Hüsnüyusuf (Dianthus barbatus) hocalarımız yanında benim bilgim kısıtlı ama ikiside aynı bitki diye biliyorum. Hatta
Burada (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4441) Sayın Limon'un açtığı bir başlık var.
Orhan Özbilgiç
01-07-2011, 20:46
Sevgili ciceksever70;
Bilmiyorum zamanı mıdır? Ben gelecek bahara bekliyordum. Zira mart 2011 de ekmiştim.
Sizin gönderdiğiniz Lupinlerden biri açtı! Beraberinde paket tohumda ekmiştim ama bu sizinkilerden.;) Çünkü rengi onu ele veriyor.nefis bir rengi var. Tekrar teşekkür ediyor, sağlık ve mutluluk içinde yeni yavrunuzu kavuşmanızı diliyorum.
230268
230269
230270
ciceksever70
01-07-2011, 21:16
Sevgili ciceksever70;
Bilmiyorum zamanı mıdır? Ben gelecek bahara bekliyordum. Zira mart 2011 de ekmiştim.
Sizin gönderdiğiniz Lupinlerden biri açtı! Beraberinde paket tohumda ekmiştim ama bu sizinkilerden.;) Çünkü rengi onu ele veriyor.nefis bir rengi var. Tekrar teşekkür ediyor, sağlık ve mutluluk içinde yeni yavrunuzu kavuşmanızı diliyorum.
230268
230269
230270
Orhan bey ben her zaman 2 yil bekliyorum siz bir mucize yasamissiniz!!! Evet bende bolca olan renk haklisiniz. Cok da saglikli gelismis cok sevindim. Umarim ektiklerinizin arasina mor renklisi de karismistir bende sadece 1 adet mor kaldi. Tohumunu bekliyorum simdi. Her bitkide bir cicek bile biraksaniz size yillarca yetecek tohum cikar. Diger bozulan cicekleri keserseniz belki tekrsr cicek görme sansiniz olur bu yil. Benimkiler üc kez cicekleniyor sonbahara kadar. Sevgiler.
Orhan Özbilgiç
01-07-2011, 21:50
Toplam üç öbek lupin var. Bu öbeklerden birinde ve tek çiçek. Diğerlerinde henüz bir işaret yok. Ama bu bile beni mutlu etmeye yetti. Artık, onları sık sık kontrol etmem gerekecek.:p
ciceksever70
02-07-2011, 07:01
Toplam üç öbek lupin var. Bu öbeklerden birinde ve tek çiçek. Diğerlerinde henüz bir işaret yok. Ama bu bile beni mutlu etmeye yetti. Artık, onları sık sık kontrol etmem gerekecek.:p
Orhan bey inanin resimden anlatilmaz, öbek halinde olup birkac cicek acinca karsisina gecip bakmaya doyamiyor insan. Yoksa buralarda her yerde bulunan sebze bahcelerinin kenarlarina salyangoz tuzagi diye dikilen bir bitki. Ama bana yapragi da cicegi de o kadar güzel geliyor ki vazgecemiyorum. Bu yil ben de büyükce bir öbek yaptim seneye yetisip acarlarsa diye simdiden seviniyorum. Aslinda bircok arkadasimiza tohum gönderdim ama bu kadar saglikli yetistirip hem de cicegini gören tek kisi sizsiniz diyebilirim. Demek ki sizin topragi ve iklimi sevdi.
Lupinleri bende çok seviyorum. Tohumdan çimlenme yüzdesi oldukça iyi ama kesinlikle yerinden oynatılmayı sevmiyor. Nerde yetişecekse orda büyümek istiyor. Hatta yanında yakınında yapılan ekme, sökme ve gezinme hareketlerinden bile hoşlanmıyor. Bu sene bahçemde bir alanı lupinler için boşalttım. Bu bölgenin toprağını ne yaptıysam süzek ve yumuşak hale getiremedim. Hala taş gibi. Çuvallarca torf ve bahçe toprağı eklememe rağmen, bu balçıktan kurtulamadım. O yüzden bu bölgeye bol miktarda lupin ekmeyi istiyorum. Doğal lupin bol miktarda çevrede var. Hem görsel olsun hem de uzun vadede kazık kökleriyle bu toprağı işleyeceğini düşünüyorum. Geçen sene sonbaharda ektiğim lupinler çok güzel gelişmişlerdi. Bu sene çiçeklerini hayal ediyordum ama ne yazık ki 3 kökte tatil sonrası kaybolmuşlar. Sorunu çözemedim. 3 senedir lupinlerle ilgili şanssızlıklar yaşıyorum. Bu sene kararlıyım...
Sevgili Orhan Bey,
Mart Ayında ekilen lupinden çiçek gelişmesini daha önce hiç okumadım. Sonbaharda ekmiş olabilir misiniz?
ciceksever70
02-07-2011, 15:44
Lupinleri bende çok seviyorum. Tohumdan çimlenme yüzdesi oldukça iyi ama kesinlikle yerinden oynatılmayı sevmiyor. Nerde yetişecekse orda büyümek istiyor. Hatta yanında yakınında yapılan ekme, sökme ve gezinme hareketlerinden bile hoşlanmıyor. Bu sene bahçemde bir alanı lupinler için boşalttım. Bu bölgenin toprağını ne yaptıysam süzek ve yumuşak hale getiremedim. Hala taş gibi. Çuvallarca torf ve bahçe toprağı eklememe rağmen, bu balçıktan kurtulamadım. O yüzden bu bölgeye bol miktarda lupin ekmeyi istiyorum. Doğal lupin bol miktarda çevrede var. Hem görsel olsun hem de uzun vadede kazık kökleriyle bu toprağı işleyeceğini düşünüyorum. Geçen sene sonbaharda ektiğim lupinler çok güzel gelişmişlerdi. Bu sene çiçeklerini hayal ediyordum ama ne yazık ki 3 kökte tatil sonrası kaybolmuşlar. Sorunu çözemedim. 3 senedir lupinlerle ilgili şanssızlıklar yaşıyorum. Bu sene kararlıyım...
Sevgili Orhan Bey,
Mart Ayında ekilen lupinden çiçek gelişmesini daha önce hiç okumadım. Sonbaharda ekmiş olabilir misiniz?
Sevgili lir,
Daha önce ben de kesinlikle yerinden oynatilmayi sevmedigini bildigim icin hep büyümesini istedigim yere ekerdim. Bu yil tohumluk biraktiklarimdan her yere tohumlar sacilip cimlenince, bazilarini istedigim yerlere aktardim simdilik hayattalar. Basarili olursam sonuclari önümüzdeki bahar paylasirim.
Bu arada lupini tarla farelerinin cok sevdigini okudum. Etrafina baktin mi delik acilmis mi diye? Belki onlar yemistir. Yoksa bahar basinda eski kazik saplar kisa bir süre kuruyor sonra o kaziklasmis dallardan yeni yapraklar cikiyor. Tüm eski dallari kesmis olabilirmisin?
Sevgiler.
Sevgili çiçeksever70; Liliumları görünce yaprak yapısı tanıdık geldi. Koştum bir çiçeğimin yanına kayınvalidemin iliştirdiği bir çiçeğe çok benziyor. Bu kadar büyük bir şey sanmıyordum. Gerçi kayınvalidem zambak demişti. Onu yerinden alıp tek başına dikeyim bari. Bilseydim daha önceden tek başına saksıya alırdım. Umarım bundan sonra bari gelişir. Senin lilium çok güzel görünüyor. Ama ben o ortancaları gördükçe çok kıskanıyorum. Nazarım değmesin. Maaşallah, maaşallah...
Sevgili lir,
Daha önce ben de kesinlikle yerinden oynatilmayi sevmedigini bildigim icin hep büyümesini istedigim yere ekerdim. Bu yil tohumluk biraktiklarimdan her yere tohumlar sacilip cimlenince, bazilarini istedigim yerlere aktardim simdilik hayattalar. Basarili olursam sonuclari önümüzdeki bahar paylasirim.
Bu arada lupini tarla farelerinin cok sevdigini okudum. Etrafina baktin mi delik acilmis mi diye? Belki onlar yemistir. Yoksa bahar basinda eski kazik saplar kisa bir süre kuruyor sonra o kaziklasmis dallardan yeni yapraklar cikiyor. Tüm eski dallari kesmis olabilirmisin?
Sevgiler.
Tarla farelerini düşünmedim, bilmiyordum. Tekrar kontrol ettim delik yok. Kendimi toprağı kazıp bakmamak için zor tutuyorum:o
ciceksever70
03-07-2011, 17:21
Tarla farelerini düşünmedim, bilmiyordum. Tekrar kontrol ettim delik yok. Kendimi toprağı kazıp bakmamak için zor tutuyorum:o
Topragi kazmana gerek yok sevgili lir. Tarla faresi yüzeyde bariz bir sekilde delikler acar ama köstebek gibi toprak birikintisi olmaz. Bira sisesi kapagi kadar. Icine ince bir sopa sokup bakindiginda bir tarafinda devam eden tüneli farkedersin. Yok tünel yok sadece delikse dana burnu da olabilir o da kökleri yer.
Orhan Özbilgiç
03-07-2011, 21:16
Sevgili Orhan Bey,
Sevgili lir;
Sorunuzu yeni farkettim. Siz sorunca bende tereddüte düştüm. Hemen bahçemde konuya ilişkin fotoğraf ve mesajlara baktım ve buldum.
Yanılmamışım. Martta ekmişim. Aşağıdaki linki tıklayınca, o mesaj ve fotoğraflara ulaşabiliyoruz. Selamlar.
Gerçekten çok ilginç bir gelişme göstermiş.:eek:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17292&page=54
Sevgili lir;
Sorunuzu yeni farkettim. Siz sorunca bende tereddüte düştüm. Hemen bahçemde konuya ilişkin fotoğraf ve mesajlara baktım ve buldum.
Yanılmamışım. Martta ekmişim. Aşağıdaki linki tıklayınca, o mesaj ve fotoğraflara ulaşabiliyoruz. Selamlar.
Gerçekten çok ilginç bir gelişme göstermiş.:eek:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17292&page=54
Sizin sevginize ve azminize lupinlerde dayanamamış;)
ciceksever70
04-07-2011, 13:43
Klasik pazar sabahi yürüyüslerimize artik Ada`nin bisiklet antremanlari da eklendi. Sizlerle sehirlerin icinde bolca bulunan yürüyüs, bisiklet ve köpek gezdirme yollarindan birini paylasmak istedim. Akan sular daglardan eriyip gelen kar sulari.
ciceksever70
04-07-2011, 13:51
Resimlerin devami...
ciceksever70
04-07-2011, 13:55
Resimler...
ciceksever70
04-07-2011, 13:59
Adacik ördeklere ekmek de atti...
ciceksever70
04-07-2011, 14:02
Baliklar da vardi suda ama onlari net cekemedim.
ciceksever70
04-07-2011, 14:05
Kabak cekirdegi yagi fabrikasinin antika baraji...
Sevgili ciceksever herşey okadar güzelki ördeklere bayıldım ellerinize yüreginize saglık sevgiler...
Ne güzel bi tabiyat, insan yaşlanmaz buralarda.
Sizi görmekde cok güzeldi, tesekkürler.
Ortancalar tablo gibi çok güzeller........
Dere, taşlar, su sesi...
Huzuru buraya kadar geldi neredeyse. :)
Gerçekten de tam yürüyüş yapmalık. Sizin için de bu aralar en faydalı şey yürüyüştür sanırım. :)
Umarım bir gün bizim ülkemiz ve halkımız da derelerin, ırmakların kıymetini anlar da kanalizasyon bağlayıp üstünü kapatmak yerine böyle keyfini çıkarabiliriz. :rolleyes:
Sn çiçeksever 70 evinizin bahçesi ve çiçekleriniz çok güzeller. Buluınduğunuz yerde çok özel bir yer keyfini çıkarın. Sevgiler
füsunANK
05-07-2011, 18:07
Sayfanızı sık sık ziyaret ediyorum ama her seferinde mesaj yazmıyorum. En sevdiğim sayfalardan biri. Bitkileriniz, yaşadığınız yer , sizin sıcak mesajlarınız , hepsi birbiriden güzel.
Eklediğiniz manzaralar nefis, zaten dereleri çok severim. Benim için bu görüntüler terapi oldu. Teşekkürler. Sağlıkla bebeğinize kavuşmanızı dilerim. Sevgiler.
ciceksever70
06-07-2011, 11:36
Sevgili Peris, sevgili hanndan, sevgili gilan, sevgili füsunank ve sevgili gülsu cok tesekkür ederim. Doguma son birkac hafta kala forumu cabuk cabuk gezip kaciyorum hemen cevap yazamadigim icin kusuruma bakmayin. Doktorum Agustos`un ilk günleri deyince iki ayagim bir pabuca girdi. Evde son hazirliklar, alinacak son birkac sey, son hastane kontrolleri derken cok vaktim kalmiyor. Bir hafta evde olmayacagim icin bircok seyi toparlamak istiyorum ki esim de iki cocukla evde zorlanmasin. Herkese sevgiler.
ciceksever70
06-07-2011, 11:39
Artik petunyalarimi tohumdan yetistirecegim. Biraz gec aciyorlar ama hem renkleri cok güzel hem de güllerin ve diger bahar ciceklerinin ilk canliligi gecince bahceyi senlendiriyorlar.
ciceksever70
06-07-2011, 11:42
Dahlialar da neseli neseli acmaya devam ediyor. Zinnialarin üstü tomurcuk dolu.
ciceksever70
06-07-2011, 11:50
Tohumlari Istanbul`dan gelen minik salataliklarim. Insallah hastaneye gitmeden bir iki tane yiyebilirim.
günebakan
06-07-2011, 13:24
Sevgili çiçeksever bence de petunyalar tohumdan çok güzel yetişiyorlar:) zinnia ve dahlialar da çok güzel benim dahlialar da hala çiçek yok ne yazıkki.
ciceksever70
06-07-2011, 13:37
Sevgili çiçeksever bence de petunyalar tohumdan çok güzel yetişiyorlar:) zinnia ve dahlialar da çok güzel benim dahlialar da hala çiçek yok ne yazıkki.
Sevgili günebakan normalde dahlia bizde de Agustos gibi acar ama bu yil tüm cicekler erken acti nedense.
günebakan
06-07-2011, 13:45
O zaman daha zamanı varmış sabırla bekleyeceğim teşekkür ederim :)
ciceksever70
08-07-2011, 15:05
Phloxlarim acmaya basladi. Mis gibi kokuyorlar. Bahar basinda acik pembe acan lupin simdi mor acti. Su bitkileri anlamak mümkün degil!
ciceksever70
08-07-2011, 15:10
Digerleri yavaslayinca sira minik güllere geldi...
ciceksever70
08-07-2011, 15:14
Sevgili Hhatice`nin gönderdigi tohumlardan yetisen kinalar da aciyor.
Sevgili ciceksever phloxları tohumdanmı diktiniz çelikle çogalıyormu acaba kına çiçekleri harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler...
loveflower
09-07-2011, 10:18
Sevgili çiçeksever70, bahçe muhteşem görünüyor,ortancalara bayıldım.Bahçedeki her bitki ayrı ayrı güzel ve sağlıklı,emeğinize ve elinize sağlık.Hamileyken yoruldunuz ama sonucu muhteşem oluyor gerçekten.Sağlıkla,mutlulukla bebeğinizi kucağınıza alın.
Bu arada yürüyüş yolu görüntüleri harika.İnsanlar yapıyor işte,Avrupa nın genelinde bu düzenlilik,huzur var,insana ve doğaya değer veriliyor kısaca.Köyleri masallardaki gibi,şehirlerinde bir başka estetik.Biz de bırak düzenlemeyi var olan doğamızı da yıkıp yerine derme çatma estetikten yoksun binalar dikiliyor,yazık!Oysa ki doğası,bitki örtüsü ve iklimiyle bulunmaz bir ülke,yok etmek için elimizden geleni yapıyoruz devletiyle,milletiyle.
Muhteşem bir yerde yaşıyorsunuz,evinizi ve bahçenizi de siz muhteşem yapıyorsunuz..Üç güzel bebeğiniz ve eşinizle mutlulukla,güzelliklerle yaşayın:)
Sevgiler.
ciceksever70
10-07-2011, 09:11
Sevgili ciceksever phloxları tohumdanmı diktiniz çelikle çogalıyormu acaba kına çiçekleri harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler...
Sevgili peris phloxlari yumrudan ekmistim birkac yil önce simdi de her yil cogaltiyorum. Bazilarini celikten bazilarini bitkinin hemen yanindan verdigi yavrularla. Yaz basinda bitki yapraklaninca (simdi bile oluyor) celik alip hemen bahce topragina daldiriyorum. Bir süre bozulmus gibi dursa da hemen ayni yil, olmadi önümüzdeki yil köklenip cicekleniyor. Cok kolay, zahmetsiz bir cicek kokusu da karanfil gibi tatli tatli kokuyor yaz aksamlari ve sabahin erken saatlerinde.
Kinalari ise sevgili Hhaticenin gönderdigi tohumlardan diktim, ilk kez yetistirdigim icin tecrübem yoktu ama 100% cimlenme orani oldu ve cok cabuk büyüyüp ciceklendiler. Yetistirmeye devam edecegim ciceklerden. Onun da tatli bir kokusu var yakindan koklayinca.
Sevgiyle kalin...
ciceksever70
10-07-2011, 09:18
Sevgili çiçeksever70, bahçe muhteşem görünüyor,ortancalara bayıldım.Bahçedeki her bitki ayrı ayrı güzel ve sağlıklı,emeğinize ve elinize sağlık.Hamileyken yoruldunuz ama sonucu muhteşem oluyor gerçekten.Sağlıkla,mutlulukla bebeğinizi kucağınıza alın.
Bu arada yürüyüş yolu görüntüleri harika.İnsanlar yapıyor işte,Avrupa nın genelinde bu düzenlilik,huzur var,insana ve doğaya değer veriliyor kısaca.Köyleri masallardaki gibi,şehirlerinde bir başka estetik.Biz de bırak düzenlemeyi var olan doğamızı da yıkıp yerine derme çatma estetikten yoksun binalar dikiliyor,yazık!Oysa ki doğası,bitki örtüsü ve iklimiyle bulunmaz bir ülke,yok etmek için elimizden geleni yapıyoruz devletiyle,milletiyle.
Muhteşem bir yerde yaşıyorsunuz,evinizi ve bahçenizi de siz muhteşem yapıyorsunuz..Üç güzel bebeğiniz ve eşinizle mutlulukla,güzelliklerle yaşayın:)
Sevgiler.
Tesekkür ederim sevgili loveflower. Yoruldum haklisiniz bu yil bahce beni zorladi ama o kadar da güzel karsilik verdi ki emeklerime neredeyse Subat ayindan beri acan cicekler ve calilar oldu. Su anda her yer zaten cicekler icinde kendimi ciceklerim tarafindan sarilip sarmalanmis hissediyorum bahceye cikinca. Cok mutlu ettiler beni bu yaz. Doguma gitmeden cimlendirdigim ciceklerin cogunun actigini da görebildim. Inanin evden ayrilmak istemiyorum. Dün bütün günümüzü gölde gecirdik cok sicak bir gündü, eve dönünce petunyalarim, phloxlarim bizi yeni cicekleriyle karsiladilar, yani neredeyse gezmeye gittigim icin pismanlik duydum oturup ciceklerimi izleyemedim diye. Size belki garip geliyordur ama bitki delisi arkadaslar benim halimi cok iyi anliyorlardir. Bu yaz tek problemimiz asiri bir bit pire saldirisi oldu. Her yerde karinca yuvasi var onlar tasiyor maalesef. En azindan gülleri ve calilari ilaclamak zorunda kaliyoruz pirelere, bitlere karsi.
Türkiye`nin dogal güzellikleri konusunda cok haklisiniz. Avusturya`nin 10 kati büyüklükte bizim ülkemiz ve neredeyse tüm iklim ve bitki kusaklarina sahibiz ama düzen yok ne yazik ki. Betonlasma meraki dogamizi cok rahatsiz ediyor.
Güzel dilekleriniz icin tesekkür ederim. Sevgiyle kalin...
Yücel Canpolat
10-07-2011, 09:48
Bir bakayım çiçeksever70 kardeşim neler yapıyor günaydın uzun zamandır ziyeretinize gelemedim ama sanmayın ki unuttum sizleri:)Bahçe sayfalarını bu aralar inceleyemedim zira köyde bilgisayarım çok yavaş çalışıyor işyerime gidince de fazla vakit ayıramadım, ancak son görüntülerinize bakarak bizimle paylaştığınız için, bu güzellikleri bizlere sunduğunuz için sevindim ellerinize sağlık.
Kardeş bizim buralarda mevsim biraz yağışlı geçti ot yolmaktan helak oldum baştan başlayıp temizliyorum sona geldiğimde başladığım yer tekrar ot:)
Ağaç ve çalılarda bit pire ne ararsan var sürekli ilaçlamayı ben de yapıyorum,bu arada çiçeksever kardeş biz sapanca toplantısını yaptık hani diyorum ki birde graz toplantısı yapsak mı:)Sayın tturt'un bahçesini talan ettik bir de Avusturya da bir bahçeyi talan edelim mi diyorum:)
Hekese selamlar yolluyorum sağlıcakla kalınız.
ciceksever70
11-07-2011, 15:02
Bir bakayım çiçeksever70 kardeşim neler yapıyor günaydın uzun zamandır ziyeretinize gelemedim ama sanmayın ki unuttum sizleri:)Bahçe sayfalarını bu aralar inceleyemedim zira köyde bilgisayarım çok yavaş çalışıyor işyerime gidince de fazla vakit ayıramadım, ancak son görüntülerinize bakarak bizimle paylaştığınız için, bu güzellikleri bizlere sunduğunuz için sevindim ellerinize sağlık.
Kardeş bizim buralarda mevsim biraz yağışlı geçti ot yolmaktan helak oldum baştan başlayıp temizliyorum sona geldiğimde başladığım yer tekrar ot:)
Ağaç ve çalılarda bit pire ne ararsan var sürekli ilaçlamayı ben de yapıyorum,bu arada çiçeksever kardeş biz sapanca toplantısını yaptık hani diyorum ki birde graz toplantısı yapsak mı:)Sayın tturt'un bahçesini talan ettik bir de Avusturya da bir bahçeyi talan edelim mi diyorum:)
Hekese selamlar yolluyorum sağlıcakla kalınız.
Ziyaretinize cok tesekkür ederim Yücel bey. Sonbaharda tohum toplayabilirsem ne isterseniz seve seve gönderirim. Keske yakinda olsaniz da istediginizi alsaniz. Ben zaten gereginden fazla üretim yapiyorum zaman zaman bunlari da komsularla paylasiyorum. Alistilar artik. Sevgiler.
fatma sunay
12-07-2011, 20:16
Sevgili çiçeksever yoğun bahçe işlerinden fırsat bulupta siz değerli arkadaşlarımın bahçlerini gezemiyorum. Bu gün allahtan yağmur yaıyor dışarda bir iş yapamıyorm bende rahat rahat bahçe gezintisine çıktım. Dereleri bol yerde büyüdüğüm için (hala aynı yerdeyim) eklediğin dere resimleri çok hoşuma gitti. Hele ördeklerin salınarak yüzmeleri beni çok keyiflendirdi. Çiçekleriniz ise herzamanki gibi göz banyosu yaptırıyor. Herşey çok güzel inşallah yakında güzel doğum haberinide alırız. Selamlar...
ciceksever70
16-07-2011, 11:34
Sevgili çiçeksever yoğun bahçe işlerinden fırsat bulupta siz değerli arkadaşlarımın bahçlerini gezemiyorum. Bu gün allahtan yağmur yaıyor dışarda bir iş yapamıyorm bende rahat rahat bahçe gezintisine çıktım. Dereleri bol yerde büyüdüğüm için (hala aynı yerdeyim) eklediğin dere resimleri çok hoşuma gitti. Hele ördeklerin salınarak yüzmeleri beni çok keyiflendirdi. Çiçekleriniz ise herzamanki gibi göz banyosu yaptırıyor. Herşey çok güzel inşallah yakında güzel doğum haberinide alırız. Selamlar...
Fatma hanim iyi dilekleriniz icin cok tesekkür ederim. Artik foruma cok sik ugrayamiyorum. Ugrasam da cabucak bakip cikiyorum. Doguma iki hafta kaldigi icin son hazirliklarimi ve yapilacak son birkac isi düzene sokmaya calisiyorum. Sevgiler.
Sevgi Durul
16-07-2011, 11:39
Sevgili çiçeksever, güller nefis. En çok bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=84872&stc=1&d=1244460861) hoşuma gitti. Sağlıkla tadını çıkarın. Sevgiler....
ciceksever70
16-07-2011, 15:43
Sevgili çiçeksever, güller nefis. En çok bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=84872&stc=1&d=1244460861) hoşuma gitti. Sağlıkla tadını çıkarın. Sevgiler....
Tesekkür ederim sevgili SDurul. O gül simdi dev gibi oldu. Tüm yaz budamaktan canimiz cikiyor. Rengi de kokusu da güzel, tek kusuru cicekleri hep yerlere dökülüyor. Güllerin altina cakil tasi dösedigimiz icin toplamasi biraz zor oluyor.
ciceksever70
16-07-2011, 16:54
Gecenlerde gittigimiz Pieberstein gölünden sizinle birkac manzara paylasmak istedim...
ciceksever70
16-07-2011, 16:56
Resimler devam...
KAPTANzst
16-07-2011, 17:38
Dikkat ettimde etrafta mangal yakıp kül dökülmüş alan yok.
Bizde olsa yanık çukurlar dökülmüş küller kömürler atıklar v.s.
Medeniyet bu işte.
Fotoğraflar için teşekkürler.
Manzara süper! Ağaçlar ve su... Tam huzur yeri. Bir de yüzüldü mü tam bir parçası gibi hisseder insan.
Şu renkli renkli küçük evciklere bayıldım.
ciceksever70
16-07-2011, 19:36
Dikkat ettimde etrafta mangal yakıp kül dökülmüş alan yok.
Bizde olsa yanık çukurlar dökülmüş küller kömürler atıklar v.s.
Medeniyet bu işte.
Fotoğraflar için teşekkürler.
Sayin kaptanzst, burada bu tip yerlerde mangal yapmak yasak. Izgara türü bir sey yemek isteyen oralarda pisirilen tesise ait yerlerden aliyor.
Viyana`da parklarda yapiliyormus diye okudum gazetede. Bilin bakalim hangi ülkeden gidenler yapiyor?:p
ciceksever70
16-07-2011, 19:38
Manzara süper! Ağaçlar ve su... Tam huzur yeri. Bir de yüzüldü mü tam bir parçası gibi hisseder insan.
Şu renkli renkli küçük evciklere bayıldım.
Sevgili uzayli, denizle kiyaslanmasa da yüzüyoruz su tertemiz. O evler tatil icin kiralanan bungalov evler. Ayrica bir de kücük otel var kiyida. Biz daha hic kalmadik ama ücüncü bebek de gelince birkac gün deneyelim diyoruz. Cocuklar cok seviyor cünkü.
ciceksever70
17-07-2011, 11:01
Zinnialar acik pembe acti, günesi gördükce koyu pembeye dönüstü. Bu yil cok memnun kaldik görüntüsünden, önümüzdeki yaz ekilecekler listesinde. Rengârenk bir zinnia öbegi yapmayi düsünüyorum.
ciceksever70
17-07-2011, 11:03
Iki yildir saksida cansiz cansiz iki yaprakcikla duran astilbe topraga alinca gelisip cicek acti.
ciceksever70
17-07-2011, 11:07
Kinalarin boyu cok uzadi. Renk renk cicek actilar. Yakindan koklayinca hafif bir kokusu da var. Cosmoslar da orda burda acmaya basladi. Cicegi gecenleri kesiyorum yeniden cicekleniyor. Yalniz üc paket tohum fazla geldi. Hemen hepsinin cimlenecegini beklemiyordum. Önümüzdeki yil bir paket ekeyim bari sonra nereye sasirtacagimi sasiriyorum.
ciceksever70
17-07-2011, 11:09
Bendeki acik pembe buddlejalar kokusuz diye ümidi kesmistim ancak ücüncüsü koyu mor acti. Cicegi leylaga cok benziyor ve cok güzel baharatli bir kokusu var.
ciceksever70
17-07-2011, 11:11
Mavi hatmi de acti. Cicekleri her yil sanki daha büyüyor. Bir cicegi avucum kadar.
ciceksever70
17-07-2011, 11:13
Sevgili Fikreteren`in cörekotlari, digeri de sanirim kalifornia gelincigi. Tütün cicekleri de acmak üzere. Medine dügmesi sanirim sonbaharda acar. Böylece bu yil sevgili Hhatice ve sevgili Adalet ablanin gönderdiklerinin yeniden ciceklenmesiyle bana tohum gönderen sevgili dostlara mahcup olmamis oldum. Herkese tekrar tekrar tesekkür ederim.
Sevgili Çiçeksever70 eklediğiniz dere ve göl resimlerine bayıldım....harika yerlerde çok güzel fotoğraflar çekmişsiniz.Al eline fırçayı , geç şövalenin başına tarzından......Bayıldım ördeklere ,ve küçük bungolov evlerin renk ve dizaynlarına.....Mavi hatmi hiç görmemiştim.Tohumdanmı yetiştirdiniz....Çiçekleriniz ve bahçeniz herzamanki gibi renklive çok güzeldi....Petunyalarda tohumdan yetişmiş çok sıhhatli görünüyorlar. artık hayırlı haberlerinizi bekliyoruz. Kolay gelsin..Sevgiler selamlar....
ciceksever70
17-07-2011, 19:50
Sevgili Çiçeksever70 eklediğiniz dere ve göl resimlerine bayıldım....harika yerlerde çok güzel fotoğraflar çekmişsiniz.Al eline fırçayı , geç şövalenin başına tarzından......Bayıldım ördeklere ,ve küçük bungolov evlerin renk ve dizaynlarına.....Mavi hatmi hiç görmemiştim.Tohumdanmı yetiştirdiniz....Çiçekleriniz ve bahçeniz herzamanki gibi renklive çok güzeldi....Petunyalarda tohumdan yetişmiş çok sıhhatli görünüyorlar. artık hayırlı haberlerinizi bekliyoruz. Kolay gelsin..Sevgiler selamlar....
Sevgili berrinb buranin dogasi gercekten tablo yapilacak kadar güzel. Mavi hatmi evi aldigimizda bahcede olan az bitkiden biri idi ancak cok kücük bir fidandi. Üstünü yabani sarmasiklar sarmisti ilk yaz temizledik gelisti. Hatmi tohumdan ve celikten yetisiyor ama cok cok yavas büyüyor. Sanirim 2007 yiliydi birkac celigi köklendirebilmistim halâ ciceklendiklerini göremedim. Bu tip yavas büyüyen calilari birkac yillik almak en iyisi galiba. Leylâk da cok bekletiyor. Sevgiler.
Sevgili arkadaşım,
çok güzel görüntüleri paylaşmışsın, teşekkürler. Tohumdan yetişenin vapur dumanı sanırım. Çok öptüm.
ciceksever70
18-07-2011, 19:06
Sevgili arkadaşım,
çok güzel görüntüleri paylaşmışsın, teşekkürler. Tohumdan yetişenin vapur dumanı sanırım. Çok öptüm.
Sevgili arkadasim lir, vapur dumanini inceledim güzel bir cicegi var. Artik saksilarda cimlendikleri gibi biraktim dokunmuyorum. Acarsa anlayacagim kesin olarak ne oldugunu. Sevgiler.
ciceksever70
18-07-2011, 19:11
Burada bir adet var, eve yeni bebek gelmesine yakin bahcelere bir leylek konur. Bebek dogunca da leylegin gagasina bebegin cinsiyetine göre mavi ya da pembe kiyafet giydirilmis bir oyuncak bebek asilir. Böylece tanidiklar, komsular eve bebegin geldiginden haberdar edilir. Ilk oglum Istanbul`da dogdu, ikincisinde yapmamistik bahceli evimiz yoktu ama bu kez cok istemistim. Esim sagolsun leylek bulup getirmis. Leylegimizi bahceye koyduk bebegi bekliyoruz artik.
Leyleğe bayıldım. Tam ucuna da bebeğe dair bir ipucu yazacaktım ki, okuduğumda zaten bunun gelenek olduğunu öğrenmiş oldum. Çok güzel,çok beğendim...
Leyleğin gagasındaki oyuncağı merakla bekliyor olacağım. ;)
Sevgiler...
ciceksever70
18-07-2011, 19:45
Leyleğe bayıldım. Tam ucuna da bebeğe dair bir ipucu yazacaktım ki, okuduğumda zaten bunun gelenek olduğunu öğrenmiş oldum. Çok güzel,çok beğendim...
Leyleğin gagasındaki oyuncağı merakla bekliyor olacağım. ;)
Sevgiler...
O oyuncagi biz de merak ve heyecanla bekliyoruz...
bettyycim
18-07-2011, 19:56
Hadi hayırlısı allah sağlık sıhhatli nasip etsin ;)
füsunANK
18-07-2011, 20:52
Ne şirin , ne sevimli bir gelenek. :) Ben de merakla bekiyorum, sağlıkla ve bereketiyle gelsin inşallah.
Gerçekten çok güzel bir gelenek. Leylek ise ayrı bir güzel.
Orhan Özbilgiç
19-07-2011, 19:24
Bizdeki ''Seni leylekler getirdi.'' kandırmacasıda çok uluslu bir hikaye galiba!:p Baksanıza, Avusturya' dada leylek bu işte rol alıyor.:D
Neyse gelsinde, bahtı açık gelsin. Bereketi ile gelsin.
Not: Bu arada 1247 no'lu mesaj- ikinci fotoğraftaki bitkiniz ''Coreopsis (Çift renk)- Kız gözü çiçeği. Bende birkaç gün önce öğrendim.
Vildan Sönmez
19-07-2011, 19:59
Leyleğiniz pek güzelmiş sevgili çiçeksever. Peki gagasına asılamn haberci bebek ikiz ya da üçüz doğumda 2 ya da 3 tane mi oluyor ?.
Leyleğinizin bebekli fotoğrafını da paylaşın bizle, hayırlısıyla.
ciceksever70
19-07-2011, 20:09
Tüm iyi dileklerde bulunan dostlara tesekkür ediyorum. Hamileligim boyunca sizleri yanimda hissettim. Demek ki insanlarin illa ki yüzyüze tanismasi gerekmiyor...
Vildan hanim sorunuza gelince birkac cocuk olunca bebek sayisi ona göre konuyor. Bazi evlerde bebek sayisi kadar leylek konabiliyor ya da leylegin gagasina iki bebek konuyor. Bebekli halini de göreceksiniz hatta bebegin resmini de sizlerle paylasmaktan mutluluk duyacagim bu kadar manevi destekten sonra... Herkese sevgiler.
Sevgi Durul
19-07-2011, 20:53
Sevgili çiçeksever, sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim.;) Leyleğin bebekli halini ve bebeğin fotoğrafını da merakla bekliyorum. Laf aramızda aynı telaşlar bizde de var. Hayırlısıyla babaanne oluyorum.;) Sevgiler...
ciceksever70
19-07-2011, 20:59
Sevgili çiçeksever, sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim.;) Leyleğin bebekli halini ve bebeğin fotoğrafını da merakla bekliyorum. Laf aramızda aynı telaşlar bizde de var. Hayırlısıyla babaanne oluyorum.;) Sevgiler...
Sevgili SDurul ben de size hayirlisiyla torununuzu kucaginiza almanizi dilerim. Sevgiler...
fikreteren
20-07-2011, 14:28
Sayın çiceksever 70 yeğenimizin hayırlı haberlerini bekliyoruz.Hayırlısı ile dünyaya gelmesi en büyük dileğimiz. çiceklerin bir kısmı çıkmış bir kısmı çıkmamış sanırım.çıkmayanları tekrar gönderirim.Californiya gelinciği ,çörekotunun pembesi çıkmamış sanırım. bu sene içinde yeni tohum çeşitleri ile yenilerini gönderirim inşallah sağlıcaKLI kalın
Adalet Yağcı
20-07-2011, 20:30
Sayılı gün çabuk biter Çiçeksever'im, şurada ne kaldı ki, o muhteşem duyguyu bir kez daha yaşayacaksın inşallah.
Bu arada bahçen her zamanki gibi çok canlı ve güzel, güzelliklerin artması dileği ile.
Sevgili Çiçeksever, hayırlı haberlerini bekleriz. Güzelliklerine bir güzellik daha katacaksın.
Sevgili ciceksever sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim sevgiler...
ciceksever70
23-07-2011, 08:49
Sevgili dostlar hepinize tek tek tesekkür ederim güzel dilekleriniz icin. Bu pozitif enerjiyi yanimda götürecegim hastaneye giderken. Daha Agustos´un 3üne kadar buralardayim.
ciceksever70
23-07-2011, 09:04
Nihayet bahcemde aksam sefasinin ciceklendigini gördüm!!! Cok ugrastim, cok yerde cimlendirmeyi denedim, sonunda sevdikleri bir duvar dibi buldum. Mis gibi kokup bize cocuklugumuzu hatirlatiyor. Cocukken en sevdigim ciceklerdendi aksam sefalari ve küpeler.
ciceksever70
23-07-2011, 09:05
Manolya tekrar acma hazirliginda... Son acan dahlianin rengini cok sevdim.
fatma sunay
23-07-2011, 17:04
Sevgili Çiçeksever leylek fikrine bayıldım çok güzel görünüyor. Keşke Türkiye'de de olsa işi bitince bahçelere süs diye koruz. Ama ben bundan yapıp bahçemin bir köşesine koyacağım. Böyle bahçe objelerini çok seviyorum. Allah hayırlısıyla kurtarmak nasip etsin güzel ve mutlu haberinizi bekiyoruz..Selamlar.....
ciceksever70
28-07-2011, 11:23
Sevgili Çiçeksever leylek fikrine bayıldım çok güzel görünüyor. Keşke Türkiye'de de olsa işi bitince bahçelere süs diye koruz. Ama ben bundan yapıp bahçemin bir köşesine koyacağım. Böyle bahçe objelerini çok seviyorum. Allah hayırlısıyla kurtarmak nasip etsin güzel ve mutlu haberinizi bekiyoruz..Selamlar.....
Fatma hanim güzel dilekleriniz icin cok tesekkür ederim. Bu leylekler burada da el yapimi olarak satiliyor, bulmak biraz zor. Elinizden geliyorsa yapilamayacak bir sey degil. Ben de daha sonra dekorasyon olarak degerlendirmeyi düsünüyorum. Sevgiler.
Sevgili dostlar hepinize tek tek tesekkür ederim güzel dilekleriniz icin. Bu pozitif enerjiyi yanimda götürecegim hastaneye giderken. Daha Agustos´un 3üne kadar buralardayim.
Takviye kuvvet lazımsa hemen geleyim... Güzel yüreğini rahat tut...
ciceksever70
28-07-2011, 12:12
Bu yil bahcem aylar boyu cicekli ve bahar canliliginda kaldigi icin cok mutlu oldum. Ciceklerin biri biterken diger bir cesit aciyor, güller, ortancalar halâ canli. Birkac resim paylasmak istedim. Hatmiler iki güzel bir arada...
ciceksever70
28-07-2011, 12:18
Nihayet tütün cicegini görebildim.
ciceksever70
28-07-2011, 12:22
Meger bahcemde rudbekia varmis. Gecen ay tesadüfen uzun zaman cim bicemedigimiz icin farkettim, yapragi benziyor sunu söküp diger ciceklerin arasina ekeyim dedim. Cicek bile acti. Bahcem halâ beni sasirtabiliyor. Dahlia`nin cicegi her gün biraz daha irilesiyor.
ciceksever70
28-07-2011, 12:26
Bahcenin her yeri kadife doldu. Özellikle bahceye diktiklerim kocaman oldular. Sürekli dikilecekler arasinda yerini alan bir cicek. Tohum ekmemeye karar vermistim gecen yaz ama bu yil tohumdan bitki yetistirmenin tadina vardim.
ciceksever70
28-07-2011, 12:29
Komsumun hediye ettigi cleomeler de acmaya basladi. Clematis halâ cicekte...
ciceksever70
28-07-2011, 12:30
Takviye kuvvet lazımsa hemen geleyim... Güzel yüreğini rahat tut...
Sen her zaman gel sevgili lir, cok sevinirim. Artik geri sayima girdim hic bir sey düsünmüyorum.
Sevgili Çiçeksever70 bahçeniz her zamanki gibi güzel renklerle dolmuş....Tütün çiçeğini ilk defa buradaki arkadaşlarda ve sizde görüp tanıdım,kokulu mudur..Hatmilerde de değişik,bildiğim hatmilere benzemiyorlar....Kınalar ve cinyalar güzel açmışlar...Clematis Armadi yi göremedim.Yanılmıyorsam o ağacın dibinde idi..Ne olduğunu merak ediyorum.Son sahifelerde yanık yapraklı resmini görünce çok üzülmüştüm..Benim yazlık bahçemdekin de de hiç bir kıpırtı olmadı.Ne oldu ne öldü diktiğim gibi duruyor...Sizde baharda dikmiştiniz..Sizden bir bilgi isteyebilir miyim.. Selamlar ve sevgiler.....
Aynı anda bahçedeymişiz...Kadife ve clematisleri sonradan gördüm ...Harika açmışlar Ellerine sağlık...Kendinize dikkat edin ...Hayırlı haberlerinizi bekliyorum.....
ciceksever70
28-07-2011, 13:04
Aynı anda bahçedeymişiz...Kadife ve clematisleri sonradan gördüm ...Harika açmışlar Ellerine sağlık...Kendinize dikkat edin ...Hayırlı haberlerinizi bekliyorum.....
Sevgili berrinb, bendeki hatmiler agac hatmi. Cayi yapilan cesitten degil. Tütün cicegini ben de ilk kez yetistirdim ama acan ilk cicekten bariz bir koku alamadim. Belki actikca kokar. Herkes kokulu oldugunu söylüyor.
Clematis armandii yerini degistirdikten sonra kendine geldi. Sizin icin resimlerini ekleyeyim. Ben de size bir sey sormak istiyordum, mor salkim cok gelisti. Kisin biraz güclenmesi icin budamali miyim yoksa öylece kalsin mi? Kisin yaprak dökecegini tahmin ediyorum. Güzel dilekleriniz icin tesekkürler. Sevgiler.
Sevgili çiçeksever70 Armadii nin yeni yaprakları var galiba ben mi öyle gördüm ...Çok sevindim...Biraz gölge bir yeremi koydunuz acaba ...Benim ki yarı gölge bir yerde ,ama hiçbir hareket yok iki aydır... Mor salkımınız yeni ise yani bir iki yıllık ise hiç budamayın derim.gerçi yerini sevdiyse birşey olmaz ama derin budama yapmayın....Ne olur ne olmaz ..İlk seneler gözüne bakıyordum biraz zor gelişti , şimdi ummadık yerlerden kök salıp yeni kollar atıyor kesmekle bitiremiyorum onu ve acem borusunu ...Mor clematis harika açmış..maşaallah....Bu sonbahar size cinya ve sedef çiçeği yollayabilirim arzu ederseniz....sevgiler selamlar.....
ciceksever70
28-07-2011, 14:33
Sevgili çiçeksever70 Armadii nin yeni yaprakları var galiba ben mi öyle gördüm ...Çok sevindim...Biraz gölge bir yeremi koydunuz acaba ...Benim ki yarı gölge bir yerde ,ama hiçbir hareket yok iki aydır... Mor salkımınız yeni ise yani bir iki yıllık ise hiç budamayın derim.gerçi yerini sevdiyse birşey olmaz ama derin budama yapmayın....Ne olur ne olmaz ..İlk seneler gözüne bakıyordum biraz zor gelişti , şimdi ummadık yerlerden kök salıp yeni kollar atıyor kesmekle bitiremiyorum onu ve acem borusunu ...Mor clematis harika açmış..maşaallah....Bu sonbahar size cinya ve sedef çiçeği yollayabilirim arzu ederseniz....sevgiler selamlar.....
Armandii`nin oldugu yer günesli ancak yaninda hanimeli, önünde de calilar gölge yapiyor. Tüm dökülen yapraklar yeniden cikti, boyu da iki kati uzadi.Tohum teklifiniz icin cok tesekkür ederim. Zinnia burada cok var, sedef cicegini tanimiyorum simdi internette bakarim. Sevgiler.
loveflower
28-07-2011, 14:55
Sevgili çiçeksever70, leylek geleneği çok güzel bir gelenekmiş.Bebek beklemiyoruz henüz ama inşallah o güzel duyguyu yaşadığımda ben de leylek geleneğini kesinlikle yapacağım,bahçem yok ama balkonda da yapılır.Burada da bu güzel gelenek yayılır böylece:)Bebeğinizi sağlıkla ve mutlulukla kucaklayın,leyleğin bebekli fotoğrafını da, 3. mucizenizin fotoğraflarını da bekliyor olacağız:)
Bahçeniz gözümüzü şenlendiriyor yine:)
Sevgiler.
Sevgili ciceksever tütün çiçeği ,ortanca, kına çiçekleri harika görünüyor clematis maşallah çok güzel gelişmiş ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
umutyolcusu
28-07-2011, 20:50
Bahçeniz harika,çok güzel kareler yakalamışsınız,renk enk cıvıl cıvıl,ellerinize sağlık.Yeni gelecek bebeğiniz de hayırlı olsun.
ciceksever70
28-07-2011, 21:27
Sevgili loweflower, peris ve umut yolcusu cok tesekkür ederim. Bu yil bebegin sansina bahceyi en coskulu haliyle yasayabildim. Her sabah ilk isim bahcede bir tur atip, aa yeni bir cicek acmis, aa yeni cimlenen bir sey var diye cocuklar gibi sevinmek. Cok sükür böyle güzel bir ugrasin icindeyim diyorum. Doga benim icin cok büyük bir mutluluk kaynagi. Sevgiyle kalin.
her şey harika görünüyor çiçeksever70, inşallah ailenizle ve doğacak olan yavrunuzla bir ömür mutlu olun
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.