Bağlan

View Full Version : Vildan Sönmez/Teras

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9

Vildan Sönmez
15-04-2010, 20:49
Hocam100'den aldığım hosta ve müge rizomları filizler verdi.

Vildan Sönmez
19-04-2010, 19:37
4 gün sonra hosta yaprakları. Kenardaki açık yeşil kısım beyaza dönüşecek sanırım.
(Hosta wide brim)

Vildan Sönmez
19-04-2010, 19:39
İstanbul'da erguvanlar açtı. Benim küçük ağacım hiç açmadı bu güne kadar. Yeni yeni yapraklar sürmeye başladı.

Satı Uğurtan
19-04-2010, 19:42
Asker annesi, neler yapıyormuş bu güzel terasta sevgiler:)

sevim4
19-04-2010, 19:47
Allah kavuştursun vildan hanimcığım, hostada çok güzel gelişmiş.

Vildan Sönmez
19-04-2010, 19:49
Satı'cım bu aralar ters giden bir şeyler var. Hep Allah beterinden korusun diyoruz.Arada kendimi terasa atıyorum işte.

Vildan Sönmez
19-04-2010, 19:50
Sağol Sevim Hanımcım. Allah benim evladımı ve herkesin evladını korusun sağ salim kavuştursun.

Satı Uğurtan
19-04-2010, 19:51
Satı'cım bu aralar ters giden bir şeyler var. Hep Allah beterinden korusun diyoruz.Arada kendimi terasa atıyorum işte.

Sevgili Vildan sağlıkla ilgili sorunlar olmasın gerisi önemli değil bence.

Adalet Yağcı
19-04-2010, 20:22
Vildan hanımcığım, önce askerimize şerefli görevinde başarılar diliyorum, tüm askerlerimiz de Allah'a emanet olsunlar.

Mügeler ve hostalar çok güzel olmuş, hostaların hızlı gelişimi beni de şaşırtmıştı, koyu renk yapraklısından da almadığıma pişman oldum.
Güle güle büyüsünler.

Vildan Sönmez
19-04-2010, 22:40
Teşekkür ederim Adalet Hanım.
Aynı anda ektiğim iki tür hostadan bu tür daha hızlı gelişti. Bu arada gönderdiğiniz bodur hatmi tohumlarından ikinci tertip ekmiştim, bir haftada yeşerdiler.

Sevgi Durul
19-04-2010, 22:47
Sevgili Vildan Sönmez, hostalarınız güzel gelişiyor. Açmış halinin fotoğrafı var mı? Merak ettim.
Oğlunuz askerlik görevini sağlıkla tamamlasın, Allah kavuştursun.

Vildan Sönmez
19-04-2010, 23:27
Sayın SDurul, sağolun iyi dilekleriniz için.
Hostaları bu yıl Hocam100'den rizom olarak aldım. İnşallah çiçeklerini birlikte göreceğiz.
Böyle açacaklar:

Sevgili Vildan Sönmez, hostalarınız güzel gelişiyor. Açmış halinin fotoğrafı var mı? Merak ettim.
Oğlunuz askerlik görevini sağlıkla tamamlasın, Allah kavuştursun.

ozbey
19-04-2010, 23:34
Sevgili Vildan abla, lütfen hiç bir şeye canını sıkma. Oğlun hayırlısı ile sağ selim gelsin de inşallah. Benim oğlum Şırnak' ta vatani görevini yaparken neler yaşadığımızı seninle paylaşmıştım. En büyük dileğim, gidenlerin vatani görevlerini tamamlayıp, sağ dönmeleri. Ablacığım çiçeklerin coşmuş, balkonuna neşe gelmiş, kalanşonun çok güzel. Taşkıranlar çok hoş görünüyorlar. Sağlıkla keyfini çıkar.

Vildan Sönmez
20-04-2010, 00:45
Sağol sevgili kardeşim. Dileğine bütün çocuklarımız için yürekten katılıyorum.
Dağıtımdan sonra daha rahat olacağım inşallah.

Bak senin verdiğin gece mumlarım atağa geçti

Sevgili Vildan abla, lütfen hiç bir şeye canını sıkma. Oğlun hayırlısı ile sağ selim gelsin de inşallah. Benim oğlum Şırnak' ta vatani görevini yaparken neler yaşadığımızı seninle paylaşmıştım. En büyük dileğim, gidenlerin vatani görevlerini tamamlayıp, sağ dönmeleri. Ablacığım çiçeklerin coşmuş, balkonuna neşe gelmiş, kalanşonun çok güzel. Taşkıranlar çok hoş görünüyorlar. Sağlıkla keyfini çıkar.

limon
20-04-2010, 12:13
Vildan Hanım, Allah kavuştursun.

Ne kadar keyiflenmiş fideleriniz. Ben soğanları, Rizomları geç aldığım için geçen hafta yerlerine diktim. Umarım kısa sürede sizinkiler gibi olurlar.

Vildan Sönmez
20-04-2010, 21:01
Teşekkürler Sevgili Limon ve sevgili Günebakan, bir aksilik olmazsa Perşembe günü yemin töreni için Van'a gidiyorum.

Hosta gerçekten de güzel bir bitkiymiş. çiçeksizken de yaprakları çok hoş. İki tür almıştım, Aynı zamanda ektim. hosta wide hızla büyüyüp gelişti.
Hosta francee çık cılız, bozulmasından korkuyorum. Limon, sen saksıya ekmedin sanırım, bahçede mutlaka benimkilere yetişir ve geçerler bile...

ozbey
20-04-2010, 21:30
Sağol sevgili kardeşim. Dileğine bütün çocuklarımız için yürekten katılıyorum.
Dağıtımdan sonra daha rahat olacağım inşallah.

Bak senin verdiğin gece mumlarım atağa geçti

Ay yerim ben onları, arasında farklı görünen bitki sanıyorum Hazeran çiçeği. Ben Gece mumu çiçeğine '' mutluluk çiçeği'' diyorum. Çünkü beni fazlasıyla mutlu ediyor, dilerim seni de çok mutlu eder.

Vildan Sönmez
20-04-2010, 21:40
Hazeran da olabilir, başka bir şey de. Bir çok tohum ektim, saksılarda hiç bir şeyi ot bile olsa koparmıyorum, belki ektiklerimden biridir çimlenmiş olabilir diye. Gece mumları kendini kurtardı artık. İnşallah Datça'da ektiklerim de iiyidirler.

Ay yerim ben onları, arasında farklı görünen bitki sanıyorum Hazeran çiçeği. Ben Gece mumu çiçeğine '' mutluluk çiçeği'' diyorum. Çünkü beni fazlasıyla mutlu ediyor, dilerim seni de çok mutlu eder.

limon
21-04-2010, 18:53
Bahçeye ektim ama henüz tık yok. :) Ben de tek tür (en yayılan tür yazanı) almıştım. Sizin şu koyu yeşil yapraklı olan çok güzelmiş. Gece mumu nu tohumdan mı yetiştirmiştiniz? Sn.Özbey'in bahçesindekileri görünce hayran oldum bu bitkiye. Bahar çiçeği mi acaba? Yoksa tüm yaz çiçek açar mı?

cemo
21-04-2010, 19:24
Terasınızın maşallahı var. Gözü gönlü açılıyor insanın Vildan hanım.

Ben de hostalara bayıldım. Sizinkiler epey bir coşmuş, ben bahceye dikmiştim bazısı yeni cıkıyor. Birkacı epey boylandı ve renkler seçilmeye başladı.
Ama bir hata yapıp sıra şeklinde dikmişim. Toplu küme gibi ekseydim daha güzel olurdu diye düşünmelerdeyim şimdi. Seneye yer değişecek listeme aldım hostaları. Benim yer değiştirmem bitmeyecek bu gidişle:))

Bonsai sardunya da harika, bu arada.

Hhatice
21-04-2010, 19:29
Vildan hanımcığım, önce askerimize başarılar diliyorum hayırlısı ile gitsin çabucak sağlıkla gelsin, askerlerimizin tümü Allah'a emanet olsunlar.

Terasınız her zaman ki gibi çok güzel :) hoyaları ben de merakla takip ediyorum .

Vildan Sönmez
21-04-2010, 21:43
Gece mumu Datça'da Kasım'da ziyaret ettiğim Özbey arkadaşımız vermişti. Minicik fidelerdi.. Hem Datça'da ektim, hem de terasta. Bütün kış neredeyse kaybolduktan sonra baharla birlikte canlandılar. Tabii Datça ikliminde Özbey'in bahçesinde çiçeklenmişler bile.

Bahçeye ektim ama henüz tık yok. :) Ben de tek tür (en yayılan tür yazanı) almıştım. Sizin şu koyu yeşil yapraklı olan çok güzelmiş. Gece mumu nu tohumdan mı yetiştirmiştiniz? Sn.Özbey'in bahçesindekileri görünce hayran oldum bu bitkiye. Bahar çiçeği mi acaba? Yoksa tüm yaz çiçek açar mı?

Vildan Sönmez
21-04-2010, 21:55
Sanırım biz ne kadar sıralı eksek de hostalar rizomdan sürgünler vererek kendi kümelerini oluşturacaklar.

Bahçede yer değiştirmeyi hepimiz yapıyoruz. Hatta ben bu işi bahçem uzak olduğu için terasta saksıda yapıyorum. Bazen saksılarını değiştiriyorum, bazen aynı türleri bir saksıya topluyorum. E ne yapalım yeni çiçek edinmede kendimize dur diyemedikçe, böyle cambazlıklar yapacağız mecburen sevgili Cemo.

Terasınızın maşallahı var. Gözü gönlü açılıyor insanın Vildan hanım.

Ben de hostalara bayıldım. Sizinkiler epey bir coşmuş, ben bahceye dikmiştim bazısı yeni cıkıyor. Birkacı epey boylandı ve renkler seçilmeye başladı.
Ama bir hata yapıp sıra şeklinde dikmişim. Toplu küme gibi ekseydim daha güzel olurdu diye düşünmelerdeyim şimdi. Seneye yer değişecek listeme aldım hostaları. Benim yer değiştirmem bitmeyecek bu gidişle:))

Bonsai sardunya da harika, bu arada.

Vildan Sönmez
21-04-2010, 22:00
Saksıda elma çiçekleri iyice coştu, kendini clematis mi sanıyor ?
Bakalım meyve yapacak mı.?

günebakan
21-04-2010, 22:17
Vildan hanımcığım kıskanmıştır belki clematisi oysaki ondan kalır yanı yok bence:)

Vildan Sönmez
27-04-2010, 21:44
Dört gün sonra tomurcukta bıraktığım canan sardunya çiçekleriyle karşıladıı bizi.

Vildan Sönmez
27-04-2010, 21:47
O kadar çok tohum ektim ki, artık kontrolden çıktı, gece mumu diye beklediğim çiçek böyle tomurcuklanıyor. Yetiş Özbey, ne dersin, bu başka bir çiçek galiba.
Saksının fotoğrafı 843 nolu mesajda. Gece mumu en alttaki farklı yaprakları olan iki kök olabilir mi ?

Vildan Sönmez
27-04-2010, 21:51
Yaseminin her yanında sürgünler var. Bazıları çiçek tomurcuğu yapacak gibi.

Vildan Sönmez
27-04-2010, 21:56
Bir saksı yer minem var, az da olsa çiçek açıyor.

Vildan Sönmez
28-04-2010, 21:04
Saksıda ayçiçeği denemesi:

Vildan Sönmez
28-04-2010, 21:09
Saksıda sarı yabani yasemin denemesi :

Vildan Sönmez
28-04-2010, 21:13
Saksıda kokina çalısı denemesi, iki yeni dal veriyor :

Sebahattin Sargın
29-04-2010, 20:46
Saksıda sarı yabani yasemin denemesi :

Bunun yasemin olduğuna emin misiniz Vildan Hanım? Ben bunu pittosporuma benzettim...

Vildan Sönmez
29-04-2010, 20:52
Derken o da toparlandı...
Aynı zamanda ektim. hosta wide hızla büyüyüp gelişti.
Hosta francee çık cılız, bozulmasından korkuyorum.

Vildan Sönmez
29-04-2010, 21:02
Sevgili sebo, Enez'de ormandan aldığım bir sürgün bu. Çiçek fotoğrafını bulmaya çalışayım. Yasemine benzer açıyor, birlikte göreceğiz. Ama pittosporum olmadığına emin gibiyim :D Yaprakları ve dizilişi farklı.Bunun yasemin olduğuna emin misiniz Vildan Hanım? Ben bunu pittosporuma benzettim...

Vildan Sönmez
29-04-2010, 21:06
Sardunyalarda bolca tomurcuk var, bazıları açmaya başladı.

Sebahattin Sargın
29-04-2010, 21:06
Şayet çiçeği böyle (http://www.bahcevan.com/images/Pittosporum.jpg) ise kendisi bir pitos =) Pitoslar güneşi sever, sizinki güneş görmediyse ondan böyle gelişmemişte olabilir...

Vildan Sönmez
29-04-2010, 21:07
İkinci ceylan sardunyam bir tanecik çiçek açmış bu gün.

Vildan Sönmez
29-04-2010, 21:13
Çiçekleri grup değil tek tek açıyor, yeşil yaprakları ise üç parçalı.

Şayet çiçeği böyle (http://www.bahcevan.com/images/Pittosporum.jpg) ise kendisi bir pitos =) Pitoslar güneşi sever, sizinki güneş görmediyse ondan böyle gelişmemişte olabilir...

günebakan
29-04-2010, 21:13
Off rengi çok güzelmiş Vildan hanım çiçeği bir tanecik mi?

Vildan Sönmez
29-04-2010, 21:22
Şimdilik bir tane ama başka tomurcukları var.

Off rengi çok güzelmiş Vildan hanım çiçeği bir tanecik mi?

Vildan Sönmez
29-04-2010, 21:26
Saksıda şeftali ağacım geçen yıl meyve yapmadı. Bu yıl şimdilik iki tanesi meyveye dönüyor gibi.

Vildan Sönmez
29-04-2010, 21:29
Saksıda elma ağacım çok güzel çiçeklenmişti. Her çiçek grubunda bir-iki tanesi elma yapacak gibi.

Adalet Yağcı
29-04-2010, 22:19
Yaşasın!!! Vildan hanım, saksıdaki elma meyve verecekse benim minik ağacım da verecektir, sizin elmadan neyi eksik :)

Vildan Sönmez
29-04-2010, 22:27
Geçen yıl şeftali ve bodur ığdır kayısısı almıştım. Hiç meyve yapmadı. Bahçede değil yakınlarda ağaç olması lazım, tozlanma olmaz ümitlenme demişlerdi. Bu yıl dayanamadım fuardan iki de elma fidanı aldım.
Bir gün çiçeklerinde bir tanecik arı gördüm. Onun işi olmalı bu.
Yaşasın vallahi, sizinki de meyve verecektir Adalet hanım, sizin elmanın eksiği yok fazlası var; o bahçede.

Yaşasın!!! Vildan hanım, saksıdaki elma meyve verecekse benim minik ağacım da verecektir, sizin elmadan neyi eksik :)

Vildan Sönmez
30-04-2010, 20:59
Meyve ağaçlarım soldan :
Geçen yıldan bodur kayısı, elma (çiçek açtı ve meyve tutuyor), geçen yıldan şeftali (çiçek açtı ve meyve tutuyor), elma. Elma ağaçlarını bu yıl Beylikdüzü tarım fuarından aldım.
Sağdaki yuka kaç yıldır bizimle unuttum

Vildan Sönmez
30-04-2010, 21:06
Yine Beylikdüzü tarım fuarından iki kara üzüm asması. Aldığımda sadece çubuk halindeydiler, biri erken meyve yapan tür.

Vildan Sönmez
30-04-2010, 21:10
Hanımelini geçen yıl Enez'deki bahçemden bonsai yapmak üzere getirdim. Ama hiç yorum almayınca demek ki olmadı dedim bıraktım. O da büyüdü, demirlere sarılmaya başladı.

Vildan Sönmez
30-04-2010, 21:11
Kıpkırmızı sürgünleri var.

Vildan Sönmez
30-04-2010, 21:17
Geçen yıl Eski Datça girişinde Yasemin Hanım'ın serasından begovillerimi alırken üretim bölümünde kesilmiş japon şemsiyesi dallarına baktığımı gördü ve minicik bir saksı hediye etti. Israrıma rağmen para her şey değil deyişini hiç unutmuyorum. Ondan alıp İstanbul'a getirdiğim bütün çiçeklerim yaşıyor.

Vildan Sönmez
30-04-2010, 21:21
Bu da geçen yaz yasemin Hanım'dan aldığım trompet borazan çiçeği. Alışana kadar bütün yaprakları dökülmüştü. Şimdi keyfi yerinde. Rengini bilmediğim çiçeklerini bekliyorum.

Vildan Sönmez
01-05-2010, 13:18
Tohumlarını Özbey arkadaşımızın verdiği fasulye sarmaşığı lab lab tomurcuk yapmaya başladı.

Adalet Yağcı
01-05-2010, 13:46
Vildan hanım, teras bereketli maşallah, meyveleri ihraç etmeyi düşünüyor musunuz :)
Terasınız bahçelerle yarışıyor, hanımeli pek keyifli, yerini çok sevmiş, üzümleriniz de öyle.

Elmadan ben de ümitliyim bakalım göreceğiz, en azından neye benzediğini görecek kadar meyve verecek.

Vildan Sönmez
01-05-2010, 20:55
Eski plastik masanın ayaklarını atıp yuvarlak bir platform yaptım üzeri tomurcuklarla dolu 7 saksı sardunyayı bir araya topladım.

Vildan Sönmez
01-05-2010, 21:03
Sardunyalardan tomurcuklar.

Vildan Sönmez
01-05-2010, 21:03
Kırmızı olan alev gibi, siklamen adeta fosforlu.

günebakan
01-05-2010, 21:11
Sardunyaların hepsi de muhteşem ama benim gözüm hala şu yukardaki ceylan da:) Maşallah diyeyim de nazar değmesin

Vildan Sönmez
01-05-2010, 21:13
Adalet Hanım, eğer dökülmezlarse elmadan iyi ürün kaldıracağız.;)
Ah artık bize sakin biryerlerde yaz kış yaşanacak bahçeli evler lazım. Çiçek alırken hep bazılarını Enez'e götürürüm diyorum. Ççiçeklerim çoğaldı, önceki yıllarda Mart Nisan aylarında hafta sonu kaçardık, ama bu yıl Mayıs geldi hala gidemedik.(forumdan bir arkadaşın kulakları çınlasın)

Bu arada hazeranlarım çiçek açtı ama sizin bahçenizdekiler gibi olamıyorlar...

Vildan hanım, teras bereketli maşallah, meyveleri ihraç etmeyi düşünüyor musunuz :)
Terasınız bahçelerle yarışıyor, hanımeli pek keyifli, yerini çok sevmiş, üzümleriniz de öyle.

Elmadan ben de ümitliyim bakalım göreceğiz, en azından neye benzediğini görecek kadar meyve verecek.

Vildan Sönmez
01-05-2010, 21:34
Sevgili Günebakan , beğendiğiniz ceylanı, görümcem geçen sonbaharda benim için çelikten üretti. Bakın ondaki ana çiçeğin fotoğrafı:

Sardunyaların hepsi de muhteşem ama benim gözüm hala şu yukardaki ceylan da:) Maşallah diyeyim de nazar değmesin

limon
01-05-2010, 22:28
Ceylan da tam Ceylanmış hani. Vildan hanım, benim Hazeranlar açmaya hazırlanıyorlar derken ilk golü attınız. :) Ufak açmış ama ne kadar güzelmiş renkleri.

Vildan Sönmez
02-05-2010, 01:21
Beraberlik bile değil Sevgili Limon, biz sizden ne goller yedik :mad::mad::mad:
Çan sarmaşığı, Adıyaman lalesi...............................

Vildan Sönmez
02-05-2010, 20:30
Sevgili Sebo benim yabani yaseminin çiçekli fotoğrafını ekliyorum. Pittosporum
değil sanırım ne dersin ?
Bunun yasemin olduğuna emin misiniz Vildan Hanım? Ben bunu pittosporuma benzettim...

Vildan Sönmez
02-05-2010, 20:36
Alisyum geçen yıl bütün yaz çiçek açmadı ta sonbahara kadar ot gibiydi.İnat ettim sökmedim. kışın terasta naylonla sarmıştım. Bu yıl baharla birlikte çiçekler açtı.Aynı saksıda kendi tohumlarından çimlenen fideler var.

Vildan Sönmez
02-05-2010, 20:39
Kaybettiğimi sandığım oxalisler de aynı saksıda yapraklanmaya başladılar.

Vildan Sönmez
02-05-2010, 20:43
Atatürk çiçeğimin renkli yaprakları yeşile dönmeye başladı. Özellikle pembe olanda renk değişikliği daha belirgin.

Adalet Yağcı
02-05-2010, 21:21
Vildan hanım, hazeran çiçeğiniz hayırlı olsun, ancak çok cılız açmış, neden acaba?
Belki de yerde olmadığı içindir.
Ceylanınıza bayıldım, çok güzel çiçeklenmiş, alisyumun bu kadar uzadığını bilmiyordum, Son baharda tekrar ekeceğim, Baharda ektiklerimi fide haline geldikten sonra kaybettim :(

Vildan Sönmez
02-05-2010, 21:29
Adalet Hanım bence de cılız çiçeklendiler, bitkinin kendi de cılız, saksıda çimlendirip seyrelttim. Ondan olabilir. Yine de seviyorum, rengi de çok güzel.
Alisyum saksıda uzayıp yere değmeye başladığında destek çubuğu ile yukarıya doğru yönlendirmiştim. Sonra geçen yılın çiçek kalıntılarını kestim. Bu kök geçen yıldan kalan.

Vildan hanım, hazeran çiçeğiniz hayırlı olsun, ancak çok cılız açmış, neden acaba?
Belki de yerde olmadığı içindir.
Ceylanınıza bayıldım, çok güzel çiçeklenmiş, alisyumun bu kadar uzadığını bilmiyordum, Son baharda tekrar ekeceğim, Baharda ektiklerimi fide haline geldikten sonra kaybettim :(

Vildan Sönmez
05-05-2010, 21:37
Karanfilim tek tek, biri solarken diğeri açıyor. Canı sağolsun mis gibi kokuyor.

Vildan Sönmez
05-05-2010, 21:40
Bu kış donmanın eşiğinden dönen begovil saksısı oldukça boş görünüyordu. yanına papatya ektim, morali düzelsin :rolleyes:

Vildan Sönmez
05-05-2010, 21:43
Geçen yıl Bauhause'dan gelişmiş bol çiçekli iki clematis almıştım, ikisi de kurudu. Üzerindeki tomurcukları görünce dayanamadım, bu kez kırık dökük çalı gibi bir saksı aldım. Hatta dallar bazı yerlerde kırık gibi destek çubukları yaptım. İnşallah bu kez yüzüm güler.

Vildan Sönmez
05-05-2010, 21:48
Geçen sonbaharda iki soğan sosyete sarımsağı ekmiştim. Çiçek açmasını beklerken saksı renklensin diye aynı saksıya bır iki yumru süs yoncası ilave ettim. Yoncalar açmaya başladı.

Vildan Sönmez
06-05-2010, 21:03
Bu akşam sırada Datça kökenli mercanım var. Bu yıl bizde ikinci yazı, geçen yıl çiçek açmıştı.. Kışı kapalı mutfak balkonunda geçirdı. Çok hızlı büyüdü, hala dip sürgünleri geliyor. Hepsi açarsa süper bir şey olacak.

Vildan Sönmez
06-05-2010, 21:05
Sürgünlerini çubuklarla destekliyorum. Üstten görünümü;

Vildan Sönmez
06-05-2010, 21:14
Geçen yıl, yetişkin bir kökünü ektiğim bu güzel çiçeğin Kardeşimin verdiği tohumları yeşerdi. İlk yılında çiçekleniyor mu bilmiyorum. Ama tek yıllık değil, yaz sonunda budanıp, sonraki yıla kalıyor.

günebakan
06-05-2010, 21:51
Hibiscus değilmi bu bitki Vildan hanım çiçekleri biraz onu andırıyor rengi de çok güzelmiş:)

Vildan Sönmez
07-05-2010, 21:03
Bauhause'dan tomurcuklarına dayanamayıp aldığım clematis o kadar perişan haldeydi ki tomurcuklarını açmadan dökeceğini bile düşündüm, ama bu gün çiçekleri açtı. Forumdakiler kadar gösterişli değil, yaşasın yeter.

Vildan Sönmez
07-05-2010, 21:08
Hibuscus değil sevgili günebeken. Hatmiye daha çok benziyor, hatta biraz da ebegümeciye.. Ama bu daha bodur , yükselmiyor.

Hibiscus değilmi bu bitki Vildan hanım çiçekleri biraz onu andırıyor rengi de çok güzelmiş:)

Hhatice
07-05-2010, 21:35
Bu kış donmanın eşiğinden dönen begovil saksısı oldukça boş görünüyordu. yanına papatya ektim, morali düzelsin :rolleyes:

:)) çok tatlısınız
İyi dost olacaklar besbelli
Vildan Hanım çok güzel çiçekleriniz var ben bu terası ziyaretten büyük keyif alıyorum :))

Vildan Sönmez
07-05-2010, 22:41
Ziyaretçiler beni çok memnun eder Hatice Hanım'cım.;)
Biraz kalabalık, biraz karışık, ama baharla birlikte canlanmaya başladı terasım.
Estetik anlamda yapılacak çok iş var, mesela geçen yıl badana yapılmadı sanki duvarlarda dökülmeler var, fayanslarda aşırı güneşten pul pul atmalar var, eternit gölgeliği hiç sevmiyorum gözüme batıyor. Ama şimdilik böyle, ileride bir şeyler yapılacak ama şimdilik zamanı değil.

Zühre Demir
07-05-2010, 23:25
O çiçekler herşeye değer. Terasınızda yapılacaklar göze çarpmıyor bile... Çok güzellerrrrr...

Sebahattin Sargın
08-05-2010, 11:54
Karanfilinizin rengi çok hoş Vildan Hanım, hatmi ne kadarda canlı bir rengi var öyle...

Sedum spectabile'ler çok güzel gelişmiş, toplu halde çiçek açtıklarında çok güzel gözüküyorlar....

Ellerinize emeklerinize sağlık...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez
10-05-2010, 21:20
Görmemişin clematisi olmuş, her gün fotoğrafını çekmiş.:D:D:D

Bu güzelliği tanıtıp sevdirenler sağolsun.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 21:22
Sevgili görümcemin çeliklediği ceylan iyice çiçeklendi.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 21:27
Sevgili Özbey, verdiğin tohumlardan, fasulye sarrmşığı tomurcukları iyice gelişti. Sağolasın.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 21:31
Sevgili Sebo karanfilim tek tek açıyor nedense. Hatmi inşallah bu yıl açar, fazla boylanmıyor ama çok çiçekleniyor.
Sedumun bu kadar sıklaşması tabii birkaç yılı buldu. Seninki de böyle olacak.

Karanfilinizin rengi çok hoş Vildan Hanım, hatmi ne kadarda canlı bir rengi var öyle...

Sedum spectabile'ler çok güzel gelişmiş, toplu halde çiçek açtıklarında çok güzel gözüküyorlar....

Ellerinize emeklerinize sağlık...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez
10-05-2010, 21:34
Yine arkadaş tohumlardan çörekotu, tomurcuklanıyor.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 21:35
Akşam güneşinde bir kuytu köşe.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 21:37
Sardunyalar çoşmaya başladılar.

Güngör Salman
10-05-2010, 21:43
Vildan hanım, Mercan hangi aylarda çiçek açıyor?

Vildan Sönmez
10-05-2010, 21:44
Sardunyaların toplu fotoğrafını çekerken, Ambarlı açıklarında, dolum tesislerine gelen gemi dikkatimi çekti. Bcasından çıkan duman marmaranın üzerinde öylece uzanıyor. Takip ettim benim görüş açıkdan Florya önlerine kadar uzanıyordu. Hava rüzgarlı olmadığından da dağılmıyor öylece uzanıyor. Ne yakıyorlar bu gemide ?

Vildan Sönmez
10-05-2010, 22:05
Sevgili Güngör, benim mercanım geçen yaz bu kadarcık bir fideydi. Yazbaşında çiçekleniyor.
2. Fotoğraf Eylül sonu Datça...
Vildan hanım, Mercan hangi aylarda çiçek açıyor?

Vildan Sönmez
10-05-2010, 23:22
Çiçek için diyorsanız daha erken havalar yeni ısındı.

Dip sürgünleri geliyor mu ?

Benim mercanımda ses seda yok.

Güngör Salman
10-05-2010, 23:24
Çiçek için demiştim. Dip sürgünleri var.

NAZ
11-05-2010, 09:55
ellerinize sağlık çok güzeller darısı benim balkonuma, ama evimin balkonu tüm gün güneş alıyor ve tozu eksik olmuyor ne tür çüçek yetiştirebileceğim konusunda yadırmdı olursanız sevinirim

Vildan Sönmez
11-05-2010, 20:59
Sevgili Naz, benim terası da gün boyu güneş alıyor, cadde kenarı olduğu için de toz eksik olmuyor. Çiçekleri sulamadan mutlaka fırça ile süpürüyorum. Eğer süpürmezsem çamur gibi su akıyor.
Balkonununa bir başlık açarak başla. Çiçeklerini bizlere tanıt, göreceksin arkadaşlardan ne fikirler gelecek.
Çiçek seçerken sıcağa dayanıklı olanlara öncelik tanırsın. Begovil ve japon gülü, rozet ilk aklıma gelenler.

Vildan Sönmez
12-05-2010, 20:50
Süs yoncaları iyice çiçeklendi, hazeranlar Adalet Hanım'ın bahçesindeki gibi değil tabii.

Vildan Sönmez
12-05-2010, 20:52
Terasıma rek veren pembe...

Vildan Sönmez
12-05-2010, 20:54
Mor güzeli hazeran...

Vildan Sönmez
12-05-2010, 20:55
Sakız sardunyada bol tomurcuk var, verbana iki renk açtı.

Vildan Sönmez
12-05-2010, 20:58
Bu da Sürpriz konuk:
Ağaç hatmi saksısında çıkan gelincikte tomurcuk ;)

limon
13-05-2010, 11:39
Vildan Hanım, Hazeran çiçeklerinin ortası tavşana benzemiyor mu? ;)

Benimkiler de tomurcuklanmaya başladılar, bir kaç fazla uzayan fidenin yan sürgünleri artsın diye tepe budaması yaptım. Bakalım benimkiler ne renk açacaklar?

Yoncanın rengi çok güzel.

Vildan Sönmez
13-05-2010, 14:18
Vallahi de doğru, sanki kulaklarını dikmiş bakıyorlar..
Sanırım saksıda olduklarından, biraz seyrek, sanki başka çiçekmiş gibi oldular. Ama yine de güzeller.

Vildan Sönmez
14-05-2010, 21:54
İki gündür kafam uzaklarda, bir ay geçti, dört ay kaldı.
İşten gelince kendimi terasa atıyorum.
Gece mumları beni gülümseyerek karşıladılar...

Vildan Sönmez
14-05-2010, 21:56
Bir tane de çörek otu açmış. Rengi soluk ve çok küçük.

Vildan Sönmez
14-05-2010, 22:07
Lab lab daha sarmaşık olamadan çiçeği açtı.

Vildan Sönmez
14-05-2010, 22:10
Sardunyalar coşmaya başladı.

Satı Uğurtan
14-05-2010, 22:50
İki gündür kafam uzaklarda, bir ay geçti, dört ay kaldı.
İşten gelince kendimi terasa atıyorum.
Gece mumları beni gülümseyerek karşıladılar...
Sevgili Vildan hanım, seninle beraber takip edip dua ediyorum inşallah sağlıkla bitirip gelir.
Benim gece mumlarıda açmak üzere.

Vildan Sönmez
14-05-2010, 23:01
Sağol Satı'cım.Eylül bu yıl zor gelecek...

Hhatice
14-05-2010, 23:16
Lab lab daha sarmaşık olamadan çiçeği açtı.

Vildan hanım ne güzel açmış ,benimki habire yapraklanıyor.Zor biliyorum arkadaşım :( Benim oğlumda daha gitmedi .4 sene tecilli ama her gidenden dualarımı esirgemiyorum . Hayırlısıyla gelsin ,günler çabucak geçsin .

Sevgi Durul
15-05-2010, 00:31
Bir tane de çörek otu açmış. Rengi soluk ve çok küçük.

Sevgili Vildan hanım çörekotunu ne zaman ekmiştiniz? Ben de ektim , daha çimlenmedi. Ne zaman çimlenir, ne zaman açar belli değil. Sabır, sabır sabır...

Vildan Sönmez
15-05-2010, 00:46
Hatice Hanım, Arzu Hanım iyi dilekleriniz için sağolun.

Vildan Sönmez
15-05-2010, 00:49
Altı Mart'ta, hazeranlar, hatmi ve çörekotları yeşermişti.

,Sevgili Vildan hanım çörekotunu ne zaman ekmiştiniz? Ben de ektim , daha çimlenmedi. Ne zaman çimlenir, ne zaman açar belli değil. Sabır, sabır sabır...

sevim.K
15-05-2010, 17:19
Oğlunuza hayırlı teskereler dilerim Vildan hanım. Sağlıkla kucaklaşırsınız inşallah.:) Terasınıza sözüm yok bu eller yeşil olmalı diyorum izlerken. Sizin de ellerinizde yeşil bereketi var;)

Sümeyye Polat
16-05-2010, 11:21
Sağol Satı'cım.Eylül bu yıl zor gelecek...

Askerlik, yapan için de bekleyen için de gerçekten zor bir süreç. Hele anne olunca çok daha zor oluyordur mutlaka. Allah yardımcınız olsun. İnşallah nasıl geçtiğini anlamadan geçer zaman. Dualarımız sizinle...

Vildan Sönmez
16-05-2010, 20:10
Sağolasın Sevim Hanım'cım, Telefonla sesini duymak bile güzel.

Yeşil bereketi var gerçekten ama tohumdan yetiştirmede başarı çok düşük :mad::mad:

Oğlunuza hayırlı teskereler dilerim Vildan hanım. Sağlıkla kucaklaşırsınız inşallah.:) Terasınıza sözüm yok bu eller yeşil olmalı diyorum izlerken. Sizin de ellerinizde yeşil bereketi var;)

Vildan Sönmez
16-05-2010, 20:14
Sümeyye Hanım ne güzel söylemişsin, arkadaşımın oğlu Silopi de, 10 gün sonra teskere alacak hayrlısı ile, darısı diğer çocuklarımıza.

Askerlik, yapan için de bekleyen için de gerçekten zor bir süreç. Hele anne olunca çok daha zor oluyordur mutlaka. Allah yardımcınız olsun. İnşallah nasıl geçtiğini anlamadan geçer zaman. Dualarımız sizinle...

Vildan Sönmez
16-05-2010, 22:03
Sakız sardunyam ilk çiçeklerini açtı. Rengi fotoğraftakinde daha güzel, daha koyu şarabi bordo.

Vildan Sönmez
17-05-2010, 22:51
Dün ve bu gün kuvvetli rüzgar var. Hanımeli ve zakkum çiçek açtı ama fotoğraf çekilmiyor.

Lobelta tohumları ekmiştim, yeşerdiler ama büyümüyorlar, Onları beklerken dayanamadım, Erenköy'deki seradan 3 renk aldım. Rüzgar geçene kadar kapalı balkonda duracaklar...

Vildan Sönmez
18-05-2010, 21:09
Ektiğim tohumlar neredeyse iki aydır büyüyemedi.

Vildan Sönmez
18-05-2010, 21:11
Aldığım lobelyalardan iki renk..

Vildan Sönmez
18-05-2010, 21:13
Çiçek açan iki sukulent, biri sempervevum (Van'dan), biri sedum (Datça'dan) ..

Vildan Sönmez
18-05-2010, 21:21
Hanımeli de çiçeklerini açmış mis gibi kokuyor.....

Dudi
18-05-2010, 21:45
Çiçeğin balını içmek istiyorum :)

Vildan Sönmez
18-05-2010, 22:44
Sanırım bunu hepimiz yapmışız. Hanımeli, akasya çiçekleri ilk aklıma gelenler...

sevim4
19-05-2010, 11:21
Çok güzel vildan hanım,ellerine salık benimde var koruk sükulent çiçekdemi açarmış örendiyim iyi oldu.

Vildan Sönmez
19-05-2010, 20:15
Açmaz mı Sevim Hanım, bende başka bir tane daha var ana yıllardır açmıyor inatçı şey.:mad:

Vildan Sönmez
20-05-2010, 23:22
Toprakla gelen misafir gelinciğim çiçek açtı. Seneye kış çıkışında çiçeklerin toparlanmasını beklerken saksılara gelincik tohumu mu atmalı acaba ?

Vildan Sönmez
20-05-2010, 23:23
Terasımı renklendiren iki saksı..

Vildan Sönmez
20-05-2010, 23:25
Adalet hanım , hazeranlarım tohum yapıyor :D

Vildan Sönmez
20-05-2010, 23:27
Süs yoncaları ile aynı saksıdaki iki kök sosyete sarımsağı da çiçek oluşturmaya başladı.

Vildan Sönmez
20-05-2010, 23:31
Bu gün sevgili Hhatice'den gelen çelikleri, iş dönüşü hemen ektim. İki tür kaktüs, sakız sardunya, ceylan ve gelin teli.
Ekerken de annesi için dua edip şifalar diledim. Sağol arkadaşım.

Vildan Sönmez
20-05-2010, 23:41
Son olarak clematis, Mayıs'ın ilk haftası açan çiçekleri hala duruyor.

Vildan Sönmez
22-05-2010, 21:18
Bu günkü teras bakımı:

Özbey kökenli sarmaşık için çiçek telinden askı yaptım,belki daha hızlı gelişir.

Vildan Sönmez
22-05-2010, 21:20
İyice çiçeklenen zakkumun desteğini sağlamlaştırıp bağlayarak toparladım.
Zakkum için pek iyi şeyler söylemiyorlar ama çiçeğin günahı ne ?

Dudi
22-05-2010, 21:24
Şu beyaz clematis gözüme çok güzel göründü. Bu sene nedense beyaz çiçek hastalığına tutuldum :) Beyaz ne görsem aşık oluyorum ;)

Vildan Sönmez
22-05-2010, 21:25
Geçen yıl Mutlu Bey^'den aldığım oksalısler büyüdü ama tohumdan çıkas alisyumlar arasında boğuldular. Bir şey yapmalı.

Vildan Sönmez
22-05-2010, 21:29
Sevgili Dudi ya sen bana neler yaptın biliyor musun ?
Terasımda sadece bir saksı büyüyemeyen sarmaşık gül vardı.
Ama senin balkonundaki gülleri görünce, bir de eşim Bauhause da hastası olduğu beyaz güller görmüş, son bir kez daha gül almaya karar verdim. Bu gün gittik Bauhausa'a:D:D

Şu beyaz clematis gözüme çok güzel göründü. Bu sene nedense beyaz çiçek hastalığına tutuldum :) Beyaz ne görsem aşık oluyorum ;)

Dudi
22-05-2010, 21:31
Aaaa çok sevindim ;) Yaramazlık yaparda sizi üzerse güller ben gelip ilgilenirim onlarla :D

Sebahattin Sargın
22-05-2010, 21:32
Zakkumunuz çok güzel Vildan Hanım, balkonum büyük olsa benimde yetiştirmek istediğim türler arasında....

Oxalis saksı seçimi yok sanırım.Enlemesine uzun boyu yaklaşık 10-12 cm olan bir saksıda üç çeşit oxalisim var. Benim oxalisim bol güneş altında sürekli çiçek açıyor, yaprakları gerçekten çok dekoratif...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez
22-05-2010, 21:32
7,5 TL ye bir yıllık olduğunu söyledikleri çok güzel güller vardı. İçlerinden açan çiçeği en güzel olanı değil de sürgünleri de olanlarından iki gül aldım,
Beyaz olanın adı Dudi olsun.

Dudi
22-05-2010, 21:34
Teşekkür ederim, Dudi gül güzel isim oldu. Yalnız aklıma takıldı. Neden bir yıllık dediler? Ben hiç bir yıllık gül duymadım.

Vildan Sönmez
22-05-2010, 21:36
Bu da pembe beyaz olanı, her zaman rastlamıyoruz satışta, bundan kazandı onu da aldım.

Vildan Sönmez
22-05-2010, 21:37
Yani çelik bir yaşındaymış, yanlış ifade ettim galiba.

Teşekkür ederim, Dudi gül güzel isim oldu. Yalnız aklıma takıldı. Neden bir yıllık dediler? Ben hiç bir yıllık gül duymadım.

Dudi
22-05-2010, 21:39
:D:D Ben yanlış anladım. Pembe-beyaz da çok güzel görünüyor. Amma velakin beyazın güzelliği bir başka ;) Sağlıkla büyütün inşallah hiç hasta olmasınlar.

Vildan Sönmez
22-05-2010, 21:43
Geçen yıl çiçekli aldığım yasemin bu yıl da tomurcuktan yıkılıyor adeta, henüz açmadılar...

Vildan Sönmez
22-05-2010, 21:45
Sağol arkadaşım, senin güllerin gibi olmaz hemen, inşallah seneye de çiçeklerini görürüm. Beyaz her çiçekte bir başka güzel, gül olsun, sardunya olsun...
(heyecandan ikinci gülün rengini yanlış yazmışım bende pembe-kırmızı olacaktı;);)
:D:D Ben yanlış anladım. Pembe-beyaz da çok güzel görünüyor. Amma velakin beyazın güzelliği bir başka ;) Sağlıkla büyütün inşallah hiç hasta olmasınlar.

Dudi
22-05-2010, 21:48
Benim güllerim bu hale gelinceye kadar iki-üç yıl geçirdiler. Kesinlikle katılıyorum beyaz her çiçeğe ayrı bir asalet katıyor.

Güngör Salman
22-05-2010, 22:08
Hepsi çok güzeller, bendeki GelinTeli (Saxifraga stolonifera) bu yıl çiçek açtı.

Vildan Sönmez
22-05-2010, 22:20
N e güzel, zaten sarkan tellerin ucundaki yaprakları yeteri kadar güzel, bir de üstüne çiçek cabası. Hatice hanımın gönderdiğinde bir büyük, 3 tane de küçük fide vardı imşallah tutar. Daha Önce Arzu Kasapoğlu da göndermişti sağolsun onu tutturamamıştım.

Vildan Sönmez
23-05-2010, 11:54
Sukulentlerin arasında kendiliğinden çıkan latin çiçek açmış.

Vildan Sönmez
23-05-2010, 11:57
Enez'deki bahçemde komşularım eksik olmasınlar kaş yapayım derken göz çıkarmışlardı. Bu gazanyaları oraya götürmek için ektim.

Vildan Sönmez
23-05-2010, 23:34
Sabah ve akşam yarı kapalı halini gördüğüm gazanyaların renkleri çok güzel ve oldukça da iriler.

Vildan Sönmez
23-05-2010, 23:35
Sarı ve sarı kırmızı

Vildan Sönmez
23-05-2010, 23:36
Tam açılmış halini yakalayamadığım alacalı,

Vildan Sönmez
23-05-2010, 23:37
Ve en çok beğendiğim, renge ne dersiniz arkadaşlar...

Vildan Sönmez
23-05-2010, 23:44
Sakız sardunyalarım iyice açtı.

Vildan Sönmez
23-05-2010, 23:54
Bu arada geçen haftasonu şiddetli rüzgardan sonra şeftali ve elmalar teker teker döküldüler. En son beş şeftali, üç de elma kaldı. İnşallah bunlar dökülmezler. Bu kadara da razıyım, yeter ki büyüdüklerini göreyim.:(

Vildan Sönmez
27-05-2010, 20:53
Kıyıdan, köşeden:
Başköşe; yasemin, clematis, güller,hazrean, ceylanlarım burada.

Vildan Sönmez
27-05-2010, 20:57
Ceylanlarım 3 farklı renkte, bıkmadan çiçek açıyorlar...

Vildan Sönmez
27-05-2010, 21:01
Yuka hattı

Eşimle hesapladık, ilk evlendiğimiz evde de vardı, yani en ez yirmi yıllık bu yuka. Saksıda ve dışarda olduğundan kuru bir gövdesi var. Kes yeniden yeşersin diyorlar, ben yaşlanmasına izin veriyorum.

Vildan Sönmez
27-05-2010, 21:04
Bu saksıya sarmaşı ekip gövdesine sardıracaktım, olmadı. Ben de dibine dereotu ektim.

Adalet Yağcı
27-05-2010, 21:17
Ve en çok beğendiğim, renge ne dersiniz arkadaşlar...

Allah derim, ne diyeceğim ;)
Bu sene öyle çok pembe aradım ki, bir türlü yakalayamadım.
Sevgili Hozat'ın gönderdiği tohumları da çimlendiremedim :(

Tohumlar.netten sadece pembe olanların tohumlarını görmüştüm, tek çarem orası, artık seneye düşünürüm.

Elma için üzüldüm, nazarım değmez biliyorum ama, üzerine konuşulan şeyler nedense daha çabuk göze batiyor.

Güzel terasınızda güzel çiçeklerinizle mutlu olun sevgili Vildan hanım.

Vildan Sönmez
27-05-2010, 21:21
Sevgili Hatice, bütün özel mesajlarımı şirkette bilgisayarımda bir dosyada saklıyordum, senin ve bir çok arkadaşımızın adres, telefon bilgileri, çiçek alışverişlerim, çiçek göndereceğim arkadaşların bilgileri hepsi göçtü. (işle ilgili exel dosyalarımdan bazıları da dahil) Adres bilgilerini özelden tekrar yollayabilirmisin ?

feriha
27-05-2010, 21:26
Sevgili Vildan Hanım ne güzel olmuş terasınız ellerinize sağlık!

Meyve ağaçlarınızın kalan meyveleri güzelce gelişir sizi sevindirler inşallah..

Benim bu sene elma ağaçlarım daha çiçekteyken buruşup kurudu meyve tutamadılar. Hata bende bahara girerken hiçbir ilaçlama yapmadım. Yağış, rüzgar, dolu eksik olmuyor havamız çok değişti.

Saksı meyvelerimin genellikli çok sağlam tutunmadığını, kolaylıkla dökülme eğiliminde olduğunu söyleyebilirm. (Dut ağaçlarında şimdilik durum iyi. Beyaz dut, eksi kara dut, avustralya dutu meyvelerini koruyor)

Kalan sağlar bizimdir diyorum artık:rolleyes:

Vildan Sönmez
27-05-2010, 21:38
Sevgili Adalet Hanım, Ben de nedense çimlendirmede başarılı olamıyorum, sizin gönderdiğiniz hazeran ve çörekotlerı yeşerdi ve açtı, Bodur hatmi çimlendi ama çok cılız, anneme ve kardeşime verdiklerim büyüyecek gibi görünüyorlar.

İstanbul'a geldiniz, döndünüz. Yorgun ama huzurlusunuzdur, kızınızı yerleştirdiniz, Nehir'inizle birlikte oldunuz. Buluşma olayı konuşulmadı sanırım. İnşallah bir sonraki gelişinizde gerçekleştiririz.

Allah derim, ne diyeceğim ;)
Bu sene öyle çok pembe aradım ki, bir türlü yakalayamadım.
Sevgili Hozat'ın gönderdiği tohumları da çimlendiremedim :(

Tohumlar.netten sadece pembe olanların tohumlarını görmüştüm, tek çarem orası, artık seneye düşünürüm.

Elma için üzüldüm, nazarım değmez biliyorum ama, üzerine konuşulan şeyler nedense daha çabuk göze batiyor.

Güzel terasınızda güzel çiçeklerinizle mutlu olun sevgili Vildan hanım.

Vildan Sönmez
27-05-2010, 21:41
Sağolun sevgili Feriha Hanım.
Ne kadar uğraşsam da, çok yapılacak şey var hala. Mesela o duvarlara kalıcı bir çözüm gerekiyor. Geçen yıl badana yapılmıştı, şimdi rutubetten kabaran yerlere bakın.
İnşallah gönlümüzden geçenleri gerçekleştirebiliriz.

Sevgili Vildan Hanım ne güzel olmuş terasınız ellerinize sağlık!

Meyve ağaçlarınızın kalan meyveleri güzelce gelişir sizi sevindirler inşallah..

Benim bu sene elma ağaçlarım daha çiçekteyken buruşup kurudu meyve tutamadılar. Hata bende bahara girerken hiçbir ilaçlama yapmadım. Yağış, rüzgar, dolu eksik olmuyor havamız çok değişti.

Saksı meyvelerimin genellikli çok sağlam tutunmadığını, kolaylıkla dökülme eğiliminde olduğunu söyleyebilirm. (Dut ağaçlarında şimdilik durum iyi. Beyaz dut, eksi kara dut, avustralya dutu meyvelerini koruyor)

Kalan sağlar bizimdir diyorum artık:rolleyes:

Vildan Sönmez
27-05-2010, 21:51
Sevgili Günebakan 3.resimdeki ceylanın çiçekleri diğerlerine göre daha küçük ama rengi fotoğraftakinden de güzel. Sevgili görümcem geçen yıl kendi çiçeğinden bir çelik ekmişti benim için hemen hemen 2 yaşında.
Bu arad senin adres bilgilerin de silindi bende.
Canan'lar muhteşem özellikle 3 resimdeki renge bayıldım:)

Adalet Yağcı
27-05-2010, 22:24
Vildan hanım, bodur hatmiler bende de çok iştahli değiller, sanırım sıcakları bekliyorlar, yaprakları5-6 cm. çapında ancak.

İstanbul'daki ilk bir haftamız zaten yerleşmekle geçti, geriye kalan günlerde de akrabaların ziyaretleri oldu, biz de bi iki gün çıktık derken dönme vakti geldi.

Aslında gelmişken en azından yakında oturan dostlarla buluşabilirdik ama, ben bahçeyi ekmekte geciktiğim için daha fazla uzatamadım.
Yine de sayın Tturt ile buluşabildik, oturduğumuz yerden evleri görünecek kadar yakındı.

İnşallah bundan sonraki gelişimde daha rahat ve uygun zamanlarımız olacak.

günebakan
28-05-2010, 11:16
Vildan hanımcığım onlar sizde iyice gelişsin benim bu sene İstanbula taşınmak gibi bir durumum var o zaman kapınızı çalarım:)

Vildan Sönmez
28-05-2010, 11:36
Tamamdır, çiçekleri bittikten sonra çelikten yedeklemeyi düşünüyorum zaten...

Vildan hanımcığım onlar sizde iyice gelişsin benim bu sene İstanbula taşınmak gibi bir durumum var o zaman kapınızı çalarım:)

bepsi
28-05-2010, 12:18
Kıyıdan, köşeden:
Başköşe; yasemin, clematis, güller,hazrean, ceylanlarım burada.

Bu başköşeye bayıldım doğrusu..... Huzur veriyor insana.....
Benim çiçeklerimde hepsi bir arada bir açmaya başlasalar keşke. Ama güllerimi böcekler sardı. İlaçda yapıyorum, arap sabunuda kullanıyorumm ama bir türlü engelliyemiyorum.

aysegulo
28-05-2010, 13:24
Vildan hanım uzun süredir terasınıza uğrayamamıştım.İnanın çok güzel olmuş çiçekleriniz. Emeğinize ve sevginize sağlık.Ha bu arada gazanyalarınızın renklerinede bayıldım doğrusu.

Vildan Sönmez
28-05-2010, 21:41
Üstelik kuytu kaldığı için mis gibi de yasemin kokuyor.
Sevgili bepsi hepsi birden açarsa güzel olur yabi ama böyle ardarda açınca da her zaman çiçekli bir şeyler olması da başka bir güzel. Benim de sedumlarda minik siyah sinekler var. Uğraştıracak bizi bacaksızlar :mad::mad::mad:

Bu başköşeye bayıldım doğrusu..... Huzur veriyor insana.....
Benim çiçeklerimde hepsi bir arada bir açmaya başlasalar keşke. Ama güllerimi böcekler sardı. İlaçda yapıyorum, arap sabunuda kullanıyorumm ama bir türlü engelliyemiyorum.

Vildan Sönmez
28-05-2010, 21:43
Teşekkürler Sevgili Ayşegülo. Gazanyaları Enez için aldım, ama bilmem ki götürebilecek miyim.

Vildan hanım uzun süredir terasınıza uğrayamamıştım.İnanın çok güzel olmuş çiçekleriniz. Emeğinize ve sevginize sağlık.Ha bu arada gazanyalarınızın renklerinede bayıldım doğrusu.

Hhatice
28-05-2010, 21:46
Vildan hanım ben arap sabunu sıvı yağ ve su karışımı ile yıkadım .Hiç böcek kalmadı bitki de gayet sağlıklı tavsiye ederim .

Vildan Sönmez
28-05-2010, 21:48
Hazeranlar bayağı uzun süre çiçekli kalıyormuş, Sevindim. Oksalisler ve yanında iki sosyete sarımsağı çiçek sapı ile yanyanalar.
Sosyete sarımsağının rengi fotoğraftakinin aynısı.

Vildan Sönmez
28-05-2010, 21:52
Hatice Hanım'cım daha önce yıkayarak ya da elle ayıklayarak başetmiştim ama artık bu arap sabununu denemem gerek. Forumda ölçüleri vardı.

Vildan hanım ben arap sabunu sıvı yağ ve su karışımı ile yıkadım .Hiç böcek kalmadı bitki de gayet sağlıklı tavsiye ederim .

Hhatice
28-05-2010, 21:57
Çok kolay 1 tatlı kaşığı arap sabunu ,yarım fincan yağ 1 bardak su çalkala fıs fıs yap 5 dk bekle bolca yıka

Vildan Sönmez
28-05-2010, 22:06
Asparagus fern
Bu çiçeğimi 2008 Mayıs'ta Datça'dan getirdiğim yumrudan ekmiştim. Adını bilmiyordum, Mutlu Bey'in satış başlığında görünce öğrendim. Bahçe kukonmazı da deniyormuş. Mercan gibi dipten dal sürüyor. Daha çok sarkarak gelişiyor. Üzerine kar yağmış gibi minik beyaz çiçekler açacak.

Vildan Sönmez
28-05-2010, 22:20
Datça'dan bunlardan birkaç tane ekmiştim ancak biri yeşerdi.

Vildan Sönmez
30-05-2010, 22:10
Güngör-Satı kardeşlerden ve Arzu Kasoğlundan gelen iki saksıdaki mavişlerimde tomurcuklar var.

Vildan Sönmez
30-05-2010, 22:12
Sayın Kgürsan'dan lisilerle birlikte hediye gelen minik begonyalar boyuna bakmadan çiçek açtılar.

Vildan Sönmez
30-05-2010, 22:14
Sevgili Güngör'ün hediyesi mini orkide çiçekleri solunca büyük saksıya almıştım, pırıl pırıl iki yaprak büyüttü.

Vildan Sönmez
30-05-2010, 22:17
Hediyelerden sonra çekirdekten yetiştirdiğim ayçiçeğini tanıştırayım.

Vildan Sönmez
30-05-2010, 22:19
Bir tarla bitkisi, saksısı küçük geliyor sanırım değiştirmek gerek.

Hhatice
30-05-2010, 22:55
Bir tarla bitkisi, saksısı küçük geliyor sanırım değiştirmek gerek.

Ayçiçeğinin yanındaki Yasemin dimi ? O ne güzel kokuyordur şimdi misss

Vildan Sönmez
30-05-2010, 23:06
Evet Hatice Hanım Bauhause'dan aldığım yasemin bu, boyu tavana yaklaştı.. Kuytuda da kalıyor, kokusu kuvvetli, ama çiçeklenme süresi kısa. Bu üzerindekiler bitince haziran sonu gibi sırf yaprak kalıyor. Bu yüzden daha sonra Mutlu
Bey'den ful yasemin aldım ama o daha küçük. Tomurcuk vermeye de başladı.

Ayçiçeğinin yanındaki Yasemin dimi ? O ne güzel kokuyordur şimdi misss

Satı Uğurtan
30-05-2010, 23:32
Güngör-Satı kardeşlerden ve Arzu Kasoğlundan gelen iki saksıdaki mavişlerimde tomurcuklar var.

Sevgili Vildan hanım, bütün çiçeklerin çok güzel, sağlıkla büyüt sevgiler.

umutyolcusu
31-05-2010, 10:44
Vildan hanım siz işi iyice büyütmüşsünüz.maşaallah ne çok çiçeğiniz olmuş.Onlarla ilgilenmek epey vaktinizi alıyordur.Size kolay gelsin.İmkan olursa bende her yeri çiçeklerle donatırım her halde.

Vildan Sönmez
31-05-2010, 11:24
Sayın Umut yolcusu eskiden işten gelince ilk işim mutfağa girmek olurdu, şimdi ise ilk iş terasa çıkmak. Katıldığım günü birlik yürüyüşlere ara verdik, bir de oğlum askerde, kendimi terasla ve çiçeklerimle avutuyorum.
Sizin balkonunuz da pek küçük değil sanırım, resimlerinizin bazıları hala açılmasa da özellikle farklı çiçek yapısı ile kalanşonuzu unutmuyorum.

Vildan hanım siz işi iyice büyütmüşsünüz.maşaallah ne çok çiçeğiniz olmuş.Onlarla ilgilenmek epey vaktinizi alıyordur.Size kolay gelsin.İmkan olursa bende her yeri çiçeklerle donatırım her halde.

nazlı06
31-05-2010, 11:45
Vildan hanım, bahçenize yakın bir zamanda uğramamıştım. çok renkli ve iç açıcı bir görüntü oluşturmuşsunuz. Ayçiçeğini yerinden sökerseniz onu bir daha canlandırmanız zor olur ben geçen yıl öyle bir hata yapmıştım ama sonuç hüsran oldu. bırakın olduğu yerde yaşasın.

melikesarı
31-05-2010, 20:25
Vildan hanım terasınız bi harika... Şimdi Ayçiçeğinizi görünce sormak istedim Nekadar zamanda bu boya ulaştı bende istiyorum. Şimdi diksem çokmu geç kalmış olurum :((

Vildan Sönmez
31-05-2010, 22:41
Melike Hanım bence şansınızı deneyin. Ne zaman ektiğimi tam olarak bilemiyorum ama bu fotoğraf 15 Nisan'daki hali...

Vildan hanım terasınız bi harika... Şimdi Ayçiçeğinizi görünce sormak istedim Nekadar zamanda bu boya ulaştı bende istiyorum. Şimdi diksem çokmu geç kalmış olurum :((

melikesarı
01-06-2010, 09:23
Eşime yine görev düştü. Çekirdek aramasına başlayalım. Kavrulmuşdan olmaz dimi :))

Vildan Sönmez
01-06-2010, 21:09
Bunlar bizim şirketin taşıdığı kargolardan, ilaçlı tohumlar. Eğer az demezseniz, özelden adresinizi yazın göndereyim. Hele bir de bahçede ekecekseniz ne güzel olur....

Eşime yine görev düştü. Çekirdek aramasına başlayalım. Kavrulmuşdan olmaz dimi :))

Vildan Sönmez
01-06-2010, 21:11
Kaktüs başlığına eklemiştim, buraya da eklemeden duramıyorum, o kadar güzel ki........

Vildan Sönmez
01-06-2010, 21:12
Sosyete sarmısağı tamamen açtı. Bu yıl ilk kez açtığı için biraz zayıf, ama çok da zarif...

Vildan Sönmez
01-06-2010, 21:17
Geçen yıl ektiğim Enez yolundan aldığım fidelerden bir tanesini yaşatabildim. Uzayan dallarını kırıp ekmiştim onlar da tuttu ve ana bitkide iki tanecik tomurcuk göründü.

acemifüsun
01-06-2010, 22:29
Sevgili Vildan hanım çiçekleriniz çok güzel, hele kaktüsünüz ömre bedel:)

Vildan Sönmez
01-06-2010, 22:53
Teşekkür ederim Füsun Hanım, kaktüsüm gerçekten de şu anda bir numara.

Vildan Sönmez
04-06-2010, 23:50
Bu gün mavişimin ilk tomurcuğu açtı.

Vildan Sönmez
04-06-2010, 23:53
Fasulye sarmaşığım iyice boylandı, bahçede yer toprağında olsa daha da gelişirdi tabi. Aynı anda hem çiçek açıyor hem de tohum yapıyor.

Vildan Sönmez
04-06-2010, 23:56
Adını bilmiyorum,hatmi değil, ebegümeci değil. Tohumdan yetiştirdim.

Güngör Salman
05-06-2010, 01:23
Adını bilmiyorum,hatmi değil, ebegümeci değil. Tohumdan yetiştirdim.

Sevgili Vildan, hatmi türü sanırım (Lavatera trimestris)

Vildan Sönmez
05-06-2010, 14:29
Bir tür hatmi ama boyu bir metreye bile ulaşmıyor ve ikinci yıla da kalıyor.

Vildan Sönmez
05-06-2010, 14:31
Bu ceylanın rengine dayanamamıştım, siyaha yakın bordoydu. Yeni açan çiçekleri daha açık renk oldu.

Vildan Sönmez
05-06-2010, 14:39
Gece mumu hazeran kardeşliği....
Ayrıca saksıda yeşerenler yıldız çadırı...

Vildan Sönmez
05-06-2010, 14:40
Mutfak balkonunda lobelya- gazanya kardeşliği

Adalet Yağcı
05-06-2010, 15:07
Ne güzel de geçinirlermiş kardeş kardeş :)
Bence 1055 nolu mesajdaki çiçeğiniz cüce hatmi olabilir Vildan hanım.
Rengi çok hoşmuş, seneye kalması daha da güzel.

Vildan Sönmez
05-06-2010, 15:26
Adalet Hanım diğer saksıdaki hazeranlarım hala açıyor, bir de tohum yaptılar.

Cüce hatmi olabilir ama katmerli değil.

Ne güzel de geçinirlermiş kardeş kardeş :)
Bence 1055 nolu mesajdaki çiçeğiniz cüce hatmi olabilir Vildan hanım.
Rengi çok hoşmuş, seneye kalması daha da güzel.

Vildan Sönmez
06-06-2010, 21:57
Mart ayındaki çiçekli fotoğrafta Kıbrıs akasyası. Datça'dan getirdiğim çelik yeşerdi..

Vildan Sönmez
06-06-2010, 22:07
Enez bahçemden çeliklediğim ağaç hatmi tamamen tomurcukla donandı.

Vildan Sönmez
06-06-2010, 22:13
Terasımın değişmez konukları, havalandırma bacasının üzerindeki buğdayları yiyor, çiçeklerime dokunmuyorlar..

hozat
06-06-2010, 23:15
Vildan Hanım,

Hatmi ve ebegümeci benzeri çiçeğiniz ne kadar güzelmiş bayıldım.
Terasınızdaki her çiçeğin ayrı bir özelliği var, çiçekleriniz emeğinize karşılık verirken sizin kadar bizleride mutlu ediyorlar.

Parmaklıklar üzerindeki muhteşem pozu veren kumrular da orada olmanın gururunu yaşıyor gibiler çok güzeller.
Çok zengin bir teras, bereketi bol olsun.

Vildan Sönmez
07-06-2010, 00:01
Teşekkürler sevgili Hozat. Pembe çiçeğimin ekildiği yıl açması çok hoşuma gitti.
Kumru, güvercin ve çok ender olarak karga ve kış soğuklarında sığırcık gördüm terasımda. Hatta geçen yıl bir kaç nesil kumru yavrularımız oldu. Nedense serçeler bu büyük kuşlardan korkuyor herhelde gelmiyorlar. Oysa ben onları tercih ederdim.

türkansultan
07-06-2010, 16:33
sevgili vildan Sönmez terasınızı gez gez bitiremedim.maşallah meyveden çiçeğe bol çeşit var .sağlık ve mutlulukla keyfini sür inşallah.

Vildan Sönmez
07-06-2010, 21:41
Teşekkürler Türkan Sultan meyve ağaçları bir ve iki yıldır deniyorum. Maalesef bir sürü elma ve şeftaliden iki tane kaldı. Ama ümitliyim seneye daha iyi olacak. Geçen yıl hiç meyve yapmamıştı.

sevgili vildan Sönmez terasınızı gez gez bitiremedim.maşallah meyveden çiçeğe bol çeşit var .sağlık ve mutlulukla keyfini sür inşallah.

sevim.K
08-06-2010, 06:24
Bir sürü güzellikler bu kadar da olmaz dedim kendime kaktüsün beyaz çiçeklerini görünce öyle bir offf çekmişim ki:p

Vildan Sönmez
09-06-2010, 20:49
Yine O..
Sevgili Güngör adını bulmuş.Lavatera trimestris.
Y da ister hatmi olsun isterse ebegümeci..
Okadar güzel ki.

Vildan Sönmez
09-06-2010, 20:55
Tohumdan lobelya ve yıldızçadırı, defalarca denedim. Galiba bu sefer oldu...

Vildan Sönmez
09-06-2010, 20:59
Yine tohumdan rozet ve akşam sefası. Yağmuru da yediler coştular....

nazlı hilal
10-06-2010, 11:15
Ablacım,bütün çiçeklerin o kadar güzelki sevgiyle büyüdükleri belli ellerinize sağlık...

Vildan Sönmez
10-06-2010, 11:18
Teşekkür ederim sevgili Nazlı hilal, biz onları sevdikçe, onlar da bizi sevindiriyor..

Ablacım,bütün çiçeklerin o kadar güzelki sevgiyle büyüdükleri belli ellerinize sağlık...

umutyolcusu
10-06-2010, 12:51
Terasınızda yine şenlik var Vildan Hanım.Özellikle ceylanın rengi harika.Güle güle büyütün hepsini.

günebakan
10-06-2010, 13:32
Lavatera trimestris. hatmi veya ebegümeci çok güzel gerçekten Vildan hanım umarım tohum oluşturur:)

Vildan Sönmez
11-06-2010, 00:34
Sevgili günebakan, tohum yapacağını sanıyorum, olmazsa kardeşimden aldığım tohumlardan yedekleri var..;););)
Lavatera trimestris. hatmi veya ebegümeci çok güzel gerçekten Vildan hanım umarım tohum oluşturur:)

Vildan Sönmez
11-06-2010, 00:36
Teşekkürler, Umut yolcusu ceylanlardan yasemine bakış, sizin için.....

Terasınızda yine şenlik var Vildan Hanım.Özellikle ceylanın rengi harika.Güle güle büyütün hepsini.

Vildan Sönmez
11-06-2010, 00:39
Askılı saksılara geçtik bu yıl, bu gidişin sonu duvar rafları..:eek::eek:

Vildan Sönmez
11-06-2010, 00:50
Hani İstanbul'u sel aldı ya Pazartesi günü.

Sevgili Hhatice ve ben o yağmurda benim mesai çıkışımda buluştuk. Birbirimizi de ellerimizdeki poşetlerden tanıdık ve daha konuşmaya başlamadan halimize güldük. O yağmurda çocuklarımız dışarı çıkmak istese hayır derdik, ama biz onlardan da çocuktuk o gün. Tohumlar, kaktüsler çiçekler aldık verdik.
Çocuklarımızdan, çiçeklerimizden konuştuk. Yağmur izin vermeyince kalkmamıza, ya Allah dedik vurduk kendimizi yollara. O yağmurda korunmak diye birşey yoktu. Bastık suyun göbeğine göbeğine...

Ben yepyeni tohumlarım ve fidelerimle mutlu mesut, o yağmurda Maçka'dan Küçükçekmece'ye yollara düştüm.

Vildan Sönmez
11-06-2010, 00:53
Hhatice'den Fideler
Hiç beyaz sardunyam olmadığını farketmiş arkadaşım sağolsun...
Yanında eşimi sevindiren sarı karanfil çelikleri.

umutyolcusu
11-06-2010, 00:54
Vildan hanım abartısız söylüyorum bu resimler kartpostal gibi olmuş.Süper çekim yapmışsınız.Yasemin küçükken böyle güzel olacağını kestirememiştim.Maşaallah harika görünüyor.Beni eskilere götürdü şu an.İyiki paylaştınız bizimle.Teşekkürler ve saygılar...

Vildan Sönmez
11-06-2010, 00:55
Hhatice'den Fideler
Bakalım bu kalanşo ne renk açacak...

Vildan Sönmez
11-06-2010, 00:57
Hhatice'den Fideler
Kına çiçekleri...

Vildan Sönmez
11-06-2010, 01:07
Hhatice'den Fideler
Sığr kuyruğu, Japon feneri ve adını bilmediğim fideler, göbeklerdeki yapraklar canlı, toparlanacaklar.

Vildan Sönmez
15-06-2010, 21:40
İlk küpe çiçeğim açtı..

Vildan Sönmez
15-06-2010, 21:42
Tek kök kadife çiçeği, büyük saksıda olunca bahçedeymiş gibi büyüdü...

Vildan Sönmez
15-06-2010, 21:44
Geçen yıl ektiğim balon çiçeği bu yıl açacak.

Vildan Sönmez
15-06-2010, 21:48
Sonbaharda ektiğim lisiler tomurcuklandı.

Adalet Yağcı
16-06-2010, 07:26
Sevgili Vildan hanım, bu sene lisi rekoru sizde.
Pek çok arkadaşımızın lisileri benimki gibi daha büyüme evresinde.
Tohumdan yetiştirmek çok sabır işi, çok yavaş büyüyorlar.

Balon çiçeğiniz de güzelliğini yakında sergileyecek, çok şanslısınız.

Vildan Sönmez
16-06-2010, 08:16
Adalet Hanım'cım Kamil bey'den bu yıl aldıklarımız bende de yeni yetişmeye çalışıyor.
Bu fotograf geçen yıl sonbaharda ekilip ucu alınan. Kışı atlattı ve böyle tomurcuklandı.
Bu yıl ektiklerimizden, tepesi alınmayanlarda tomurcuk oluşuyor ama cılız.

Balon çiçeğim Mutlu Bey'den geçen yıl aldıklarımdan. Hiç çiçek açmadan bozulmuşlardı. Sadece birini sökmeyip en dipten kestim ve unuttum. Kış bitince yeşeren bitkinin balon çiçeği olduğunu görünce diğerlerini söktüğüme çok pişman oldum.

Fatoş
16-06-2010, 16:44
Sevgili Vildan hanım uzun süre balkonunuza uğrayamamıştım, balkonunuz daki çiçekler çok güzeller. Özellikle pembe ebegümeci, ceylan sardunya, küpe çiçeğiniz. Ellerinize sağlık.

Vildan Sönmez
16-06-2010, 21:16
Teşekkürler Fatoş Hanım, yine beklerim...

Sevgili Vildan hanım uzun süre balkonunuza uğrayamamıştım, balkonunuz daki çiçekler çok güzeller. Özellikle pembe ebegümeci, ceylan sardunya, küpe çiçeğiniz. Ellerinize sağlık.

Vildan Sönmez
16-06-2010, 21:17
Sağolun sevgili ciceksever, çiçeklerim fena değil de dekorasyondan yana yapılacak çok şey geliyor aklıma, ileride inşallah.

Vildan hanim kartpostal gibi resimler. Cicekler de dekorasyon da harika.

Vildan Sönmez
16-06-2010, 21:20
Mavişlerimden Satı, Güngör ve Arzu ablalarına selamlar var...

Hhatice
16-06-2010, 21:24
Hani İstanbul'u sel aldı ya Pazartesi günü.

Sevgili Hhatice ve ben o yağmurda benim mesai çıkışımda buluştuk. Birbirimizi de ellerimizdeki poşetlerden tanıdık ve daha konuşmaya başlamadan halimize güldük. O yağmurda çocuklarımız dışarı çıkmak istese hayır derdik, ama biz onlardan da çocuktuk o gün. Tohumlar, kaktüsler çiçekler aldık verdik.
Çocuklarımızdan, çiçeklerimizden konuştuk. Yağmur izin vermeyince kalkmamıza, ya Allah dedik vurduk kendimizi yollara. O yağmurda korunmak diye birşey yoktu. Bastık suyun göbeğine göbeğine...

Ben yepyeni tohumlarım ve fidelerimle mutlu mesut, o yağmurda Maçka'dan Küçükçekmece'ye yollara düştüm.

Canım fedakar arkadaşım :)
Ne kadar güzel bir gündü değil mi?.))Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur bile bizi durduramadı .Seni tanımak çok güzeldi :)Biliyormusun ben seni özledim :)

Vildan Sönmez
16-06-2010, 21:27
Üç saksı orkidem beni şaşırttı.
En eski olanın yapraklarını kurtaramadım. Sadece kökleri kaldı. Ama bir çiçek sapı verdi.

Vildan Sönmez
16-06-2010, 21:31
İkinci saksıdakinin yaprakları kurtuldu. O kahverengi görünüm yaprakları kestiğim yere sürdüğüm tarçın tozları. Bu da çiçek sapı oluşturdu.

Vildan Sönmez
16-06-2010, 21:34
Üçüncü orkidem zigzaglı büyük bir çiçek sapı, ve iki tane de küçük sap yapmıştı. O kahverengi görünüm yaprakları kestiğim yere sürdüğüm tarçın tozları.

Vildan Sönmez
16-06-2010, 21:35
Bu gün ilk çiçek açıldı...

Adalet Yağcı
16-06-2010, 23:06
Sevgili Vildan hanım, eskiler boşuna söylememişler, "Çıkmadık candan ümit kesilmez" diye.

Orkideler, genellikle iki yaprak verdikten sonra çiçek veriyorlar, ama bu hep Son bahara denk geliyor bende.
Sizinkilerin yaprağı da olmayınca neyle avunsun yavrucak, bari çiçek açayım demiştir :)

Şaka bir yana, bir de nazik ve nazlı diye biliriz orkideleri, bakın, canı isterse pekala da ortama uyum sağlayabilirmiş.