View Full Version : Vildan Sönmez/Teras
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
vallaha başım döndü harika çiçekler emeğinize ve ellerinize sağlık..bunların hepsinden bende istiyorum ama yerim kalmadı arrtık çatıya felaan gözümü diktim:)))
Vildan Sönmez
17-06-2010, 08:31
Arkadaşım sizin terasınız da oldukça zengin, üstelik sizde sebze ve özellikle kayısıların maşallahı var. Ben kalan iki şeftalinin gözünün içine bakıyorum dökülmesinler diye.
vallaha başım döndü harika çiçekler emeğinize ve ellerinize sağlık..bunların hepsinden bende istiyorum ama yerim kalmadı arrtık çatıya felaan gözümü diktim:)))
Vildan Sönmez
17-06-2010, 21:23
Arkadaşım, o şiddetli yağmura soğuk bir havada yakalansaydık, kesin zatürre olurduk vallahi. Yaramaz çocuklar gibi az ıslanmadık ama olsun ben çok hoşlandım doğrusu. Tekrar görüşeceğiz tabii.
Canım fedakar arkadaşım :)
Ne kadar güzel bir gündü değil mi?.))Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur bile bizi durduramadı .Seni tanımak çok güzeldi :)Biliyormusun ben seni özledim :)
Vildan Sönmez
17-06-2010, 21:25
Balon çiçeğim ilk çiçeğini açtı. Mavişe benziyor ama ondan oldukça iri.
Vildan Sönmez
17-06-2010, 21:27
Beyaz gülüm yeni tomurcuk verdi.
Maaşallah çiçekleriniz deyeni fideleriniz de çok çok güzel görünüyorlar, balon çiçeğinin ilk kez bu şekilde gördüm, mavişleriniz de çok şık durmuşlar,
ellerinize emeklerinize sağlık.
Adalet Yağcı
18-06-2010, 15:04
Tam da mavişe benzemiş, balon çiçeği çok yıllıktır umarım, eğer öyleyse her yıl daha coşkulu açacaklardır.
Keyifle seyredin bu güzellikleri Vildan hanım.
Vildan Sönmez
18-06-2010, 16:13
Teşekkürler sevgili hüzün, maviş ve balon birbirine benziyor, ama balon çiçeği daha iri. Bu yıla kalışına sevindim, inşallah gelecek yıla da kalır.
Maaşallah çiçekleriniz deyeni fideleriniz de çok çok güzel görünüyorlar, balon çiçeğinin ilk kez bu şekilde gördüm, mavişleriniz de çok şık durmuşlar,
ellerinize emeklerinize sağlık.
Vildan Sönmez
18-06-2010, 16:14
Adalet Hanım Mutlu bey balon çiçeği başlığına yazmış, onun çiçeği de önceki yıla göre daha güzel gelişmiş. Hele bir de toz pembesi var ki bayıldım.
Tam da mavişe benzemiş, balon çiçeği çok yıllıktır umarım, eğer öyleyse her yıl daha coşkulu açacaklardır.
Keyifle seyredin bu güzellikleri Vildan hanım.
Vildan Sönmez
19-06-2010, 20:04
Zor bir dönemden geçiyoruz, günler geceler boyu endişe yüreklerimizi ağrıtıyor.
Gecenin hangi saatinde olursa olsun, içim daralınca kendimi terasa atıyorum.
Beyaz gonca gülüm açtı.
Ülkemiz de böyle bem beyaz günlere kavuşur inşallah....
Zor bir dönemden geçiyoruz, günler geceler boyu endişe yüreklerimizi ağrıtıyor.
Gecenin hangi saatinde olursa olsun, içim daralınca kendimi terasa atıyorum.
Beyaz gonca gülüm açtı.
Ülkemiz de böyle bem beyaz günlere kavuşur inşallah....
Sizin düşüncelerinize katılıyorum. Şu an çok üzgünüm
Vildan Sönmez
19-06-2010, 20:10
Yaseminim gibi peşpeşe tomurcuklar...
Vildan Sönmez
19-06-2010, 20:19
Ağaç hatmim tomurcuklarla dolu, bugün ilki açtı.
Pembe ve sarı yanyana. Çiçekler yanyana durmayı ne güzel beceriyor...
Vildan Sönmez
19-06-2010, 20:22
Hepsi aynı olamaz ki. Tamam ortanca değil, ama sardunya da ayrı güzel değil mi ?
acemifüsun
19-06-2010, 20:32
Sevgili Vildan hanım hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz, ülkenin bu durumu içimi acıtıyor, biraz olsun çiçeklerimle avunuyorum.
Beyaz gülünüz gibi Türkiyemiz aydınlık günlere tez zamanda kavuşsun, çocuklarımız da, bizler de güzel günler görelim.
Yaseminim gibi peşpeşe tomurcuklar...
Oh kousu buraya geldi ,Biraz içim açıldı .Gerçekten ne büyük sıkıntı nasıl bitmeyen üzüntülü bir dönem .Allah Tüm asker evlatlarımızı korusun sevgili Denizi de ,Bir an önce hayırlısıyla ailelerine kavuşsunlar inşallah
Adalet Yağcı
19-06-2010, 22:03
Vildan hanımcığım, ne de güzel dile getirmişsiniz.
Dilerim bir gün her şey çiçeklerimiz kadar temiz, saf ve güzel olsun.
Vildan Sönmez
22-06-2010, 22:11
Orkidemin dalındaki tomurcuklar birer birer açıyorlar.
Vildan Sönmez
22-06-2010, 22:16
Bauhausedaki indirimden aldığım jackmani çıtır çıtır, kırık döküktü. Sadece en tepedeki yeşil taze sürgüne güvenip almıştım. Kösedeki yaseminin himayesinde toparlanıp tomurcuklar verdi ve bu gün açtı.:D:D
Vildan Sönmez
22-06-2010, 22:21
Görümcem de balkonunda saksılara yer bulamıyor :p pasiflorayı yetiştirip Enez'e götürelim dedi. Ama öyle çok tomurcuk var ki kendimiz görelim deyip terasta bırakmaya karar verdik.
Kırmızı orkide bayıldım doğrusu Vildan hanım.
Herşey birbirinden güzel. Pasifloraya kim olsa kıyamazdı ne güzel açmış.
Sevgiler
Vildan Sönmez
22-06-2010, 22:28
Havalar ısınınca geçen yılki delikli naylon örtüyü gerdik. Ama bir boy daha almak gerekecek, günün büyük bölümü yine de güneş alıyor.
Önce ve sonra
Vildan Sönmez
22-06-2010, 22:31
Değil mi Sevgili Cemo, orada yalnız kalacağına burada bizle kaldı işte.
Kırmızı orkide bayıldım doğrusu Vildan hanım.
Herşey birbirinden güzel. Pasifloraya kim olsa kıyamazdı ne güzel açmış.
Sevgiler
umutyolcusu
23-06-2010, 11:22
En sonunda yerim dar falan demeyip şu orkideden alacağım galiba.Sizde ve bazı üyelerde görünce özendim doğrusu.Harika çiçeğiyle zerafeti ve asaletiyle insana albeni diyor sanki değil mi?
Terasınızın yeni imajıda hayırlı olsun Vildan Hanım.Gerçekten benim yazlıktaki balkonada gerekecek böyle bir gölgeleme ama eldeki imkanlarla yapmayı düşünüyorum pek estetik olmasada.
Vildan Sönmez
23-06-2010, 11:31
Haklısınız, benimki de estetik değil ama maliyet çok düşük. yaz sonu katlayıp kaldırıyorum.
Benim terasımın yarısı demir direkler üzerinde eternitle kaplı yine de öğlen saatlerinde en dip köşeye kadar güneş alıyor. Şimdilik bu örtü ile idare ediyorum, ileride hem duvarlar hem de gölgelik için kafamda ne tilkiler dolaşıyor bilseniz..
Terasınızın yeni imajıda hayırlı olsun Vildan Hanım.Gerçekten benim yazlıktaki balkonada gerekecek böyle bir gölgeleme ama eldeki imkanlarla yapmayı düşünüyorum pek estetik olmasada.
Sayın Vildan Sönmez içten serasınıza ne kadar güzel bitkiler sığdırmışsınız, tebrik ederim. Terasınız ve bitkilerinizle dolu dolu zamanlar geçirmek çok güzel olsa gerek. Sizi kaktüs ve sukkulent sayfanızdan da takip ediyorum. Çok güzel kaktüs ve sukkulentleriniz var. Çok sevildikleri ve itina ile bakıldıkları her hallerinden belli. Kaktüs ve sukkulentleriniz benim gibi yeni başlayanlar için ilham kaynağı oluyor. Sizden öğreneceğimiz çok şey var…
Vildan Sönmez
23-06-2010, 12:28
Faruk Bey ben de hala forumlardan çok şey öğreniyorum. Forumdaki arkadaşlarla çiçek alış-verişleri yapıyoruz. Böylece bahçe, balkon ve teraslarımız güzelleşiyor. Bu arada kaybettiğim, ısrarla deneyip sonunda pes ettiren çiçekler de var.
Güzel sözleriniz için çok çok teşekkür ederim. Daha da güzelleri sizin olsun.
seras Belki aceleyle yazdınız ama, sera teras birleşimi çok hoş olmuş :D
Sayın Vildan Sönmez içten serasınıza ne kadar güzel bitkiler sığdırmışsınız, tebrik ederim. Terasınız ve bitkilerinizle dolu dolu zamanlar geçirmek çok güzel olsa gerek. Sizi kaktüs ve sukkulent sayfanızdan da takip ediyorum. Çok güzel kaktüs ve sukkulentleriniz var. Çok sevildikleri ve itina ile bakıldıkları her hallerinden belli. Kaktüs ve sukkulentleriniz benim gibi yeni başlayanlar için ilham kaynağı oluyor. Sizden öğreneceğimiz çok şey var…
Vildan hanım şimdi farkına vardım. Acele ile yazdığım için dikkatimden kaçmış ama sizin tabirinizle sera-teras kombinasyonu halinde güzel olmuş. En iyisi düzeltmemek, çok yakıştı güzel terasınıza.;)
Vildan Sönmez
23-06-2010, 20:48
Sevim Hanım'cım gözüm üzerlerinde birkaç tohum yapacak gibi. Forumda Clematis tohum bankası oluşturuluyor. Takip ediyorum şimdilik , kesinleşsin bir şekilde paylaşırız.
Sizin kardeş orkide ne durumda benimki yaşıyor ama bu yıl da çiçek açmadı.
Sevgili vildan hanım, çok güzel orkidenin rengi ve clematisin rengi tohumlarin dan eayırırsanız sevinirim.
Vildan Sönmez
23-06-2010, 21:14
Clematisim bu gün üçledi. İnşallah geçen yılkiler gibi üzmezler beni.
Vildan Sönmez
23-06-2010, 21:16
Bu yıl kaktüslerim keyifli, tabii bende.:cool::cool:
Vildan Sönmez
23-06-2010, 21:18
Acem lalesi çiçeklenmeye başladı.
Vildan Hanım, terasınız artık bahçeyle eşdeğer oldu. Bahçede ne dikiliyse terasınızda mevcut. :) Clematisinize bayıldım, çok istediğinizi bildiğim için açtığına çok sevindim. Orkidenin rengine de bayıldım, şarabi mi denir?
Bir de Acem Borusunu gördüm ki pes dedim. :) Tebrik ediyorum sizi gönülden.
Vildan Sönmez
23-06-2010, 21:58
Sevgili Limon geçen yıl iki saksı clematis aldım yaşatamadım. Bu yıl Bauhause dan iki tane indirimden ve bir tane de Snowman'dan aldım. Bunlar da yaşamazsa clematis defterini üzzülerek kapatacağım.
Orkidem çok koyu kırmızı şarabi. Hiç açıklık koyuluk yok adeta düz renk. Koçtaş'tan indirimden geçen yıl almıştım.
Acem borusunu ise kaç yıldır bonsai hevesiyle buduyordum, artık vazgeçtim bıraktım büyüsün.
Terasa daha çok ağırlık vermem, doğa yürüyüşlerimizin duraklaması ile arttı.
keşke ikisi aynı anda devam edebilseydi.
Vildan Hanım, terasınız artık bahçeyle eşdeğer oldu. Bahçede ne dikiliyse terasınızda mevcut. :) Clematisinize bayıldım, çok istediğinizi bildiğim için açtığına çok sevindim. Orkidenin rengine de bayıldım, şarabi mi denir?
Bir de Acem Borusunu gördüm ki pes dedim. :) Tebrik ediyorum sizi gönülden.
Vildan Sönmez
23-06-2010, 22:02
Son olarak:
Geçen yıl Mutlu Bey'den aldığım Agapanthuslarım da tomurcuklandı. Bir tane de Hocam100 den almıştım, o da yaşıyor ama daha küçük.
Vildan Sönmez
25-06-2010, 21:47
Arzu Kasapoğlu'ndan iki farklı telgraf çiçeği birden hızlandı.Bir tanecik de çiçek açtı :D
Vildan Sönmez
25-06-2010, 21:49
Pembeye devam..Yapraksız orkidem de çiçek açtı.
Vildan Sönmez
25-06-2010, 21:56
Bir kaç kez ortanca yetiştirmeyi denedim, bu yıl çiçeklendi ancak yaprakları sarı sarı.
Sevgili vildan hanım, telgıraf çiçeyi çok harika görünüyor.
Ortancalarda benim ortancam hala açmadı neden bilmem.
günebakan
25-06-2010, 22:52
Vildan hanım ortancalar çok güzel hep sevmişimdir bu çiçekleri gerçi şu anda yetiştirmiyorum ama olsun:)
Yeşil çizgili yapraklı telgraf çiçeğinden çok eskiden büyütmüştüm ben sonra kayboldu gitti. Sevgili satıya gittiğimde minicik bir çelik almıştım. Büyütemedim maalesef. Çok seviyorum onu. Bir de küçük tüylü yapraklı türü var. Bulabilirsem ondan büyüteceğim ama hiç denk gelmedi.
Bir kaç kez ortanca yetiştirmeyi denedim, bu yıl çiçeklendi ancak yaprakları sarı sarı.
Demir eksikliğinden mi acaba Vildan hanım???
Vildan Sönmez
26-06-2010, 00:04
Demir eksikliği olabilir, bir de kireçli su da yapıyor galiba.
Demir eksikliğinden mi acaba Vildan hanım???
Vildan Sönmez
26-06-2010, 00:06
Sevim Hanım kışı hiç büyümeden, içeride atlattılar. Baharda gelişmeye başlayınca iki kez saksı büyüttüm.
Yeşil çizgili yapraklı telgraf çiçeğinden çok eskiden büyütmüştüm ben sonra kayboldu gitti. Sevgili satıya gittiğimde minicik bir çelik almıştım. Büyütemedim maalesef. Çok seviyorum onu. Bir de küçük tüylü yapraklı türü var. Bulabilirsem ondan büyüteceğim ama hiç denk gelmedi.
Vildan Sönmez
26-06-2010, 00:09
Sevgili Sevim4 ve günebakan.
Bu terasta ve Enez'de olmak üzere 4. denemeden sonraki sonuç. Çiçekleri güzel ama yaprakları biraz keyifsiz..
Arzu Kasapoğlu'ndan iki farklı telgraf çiçeği Bir tanecik de çiçek açtı
Vildan Hanım,
Telğraf çiçeğinin, birde mor beyaz çizgilisi var. Elde edersem güzel bir üçleme olsun diye size ulaştırırım.
Terasınız çok zengin,elinize sağlık.
Vildan Sönmez
26-06-2010, 13:08
Mor beyaz mı ? Görmedim bile.;)
Şimdilik bahçeme uzak olunca sizlerin bahçelerini izleyip, terasımla oyalanıyorum, sevgili Hozat.
Vildan Hanım,
Telğraf çiçeğinin, birde mor beyaz çizgilisi var. Elde edersem güzel bir üçleme olsun diye size ulaştırırım.
Terasınız çok zengin,elinize sağlık.
ciceksever70
26-06-2010, 20:38
Vildan hanimcigim ortancalar icin peynir tenekesini denemeyi düsünür müsünüz? Ben Istanbulda iken bakkaldan büyük peynir tenekeleri alip disini boyardim buradakiler gibi büyümeseler bile bol bol cicek acarlardi.
Vildan Sönmez
28-06-2010, 07:51
Haklı olabilirsiniz Sevgili Çiçeksever. Eskiden bizim mahallede, peynir tenekesi, yağ tenekesi saksı olu ne de güzel çiçelşer yetişirdi. Marketteki çocuklara söyliyeyim bana peynir tenekesi ayırsınlar.
Vildan hanimcigim ortancalar icin peynir tenekesini denemeyi düsünür müsünüz? Ben Istanbulda iken bakkaldan büyük peynir tenekeleri alip disini boyardim buradakiler gibi büyümeseler bile bol bol cicek acarlardi.
Vildan Sönmez
29-06-2010, 20:31
Kırmızı sakız sardunyamın çiçek formu çok güzel.
Vildan Sönmez
29-06-2010, 20:33
Kışı kapalı balkonda geçiren mercanım salkım saçak büyüdü ve birkaç gündür çiçeklenmeye başladı.
Vildan Sönmez
29-06-2010, 20:37
Geçen yıl Datça'dan Yasemin Hanım'ın serasından rengini bilmeden aldığım Japon gülü iki gün önce tomurcuktaydı, bu akşam işten geldim, çiçekleriyle karşıladı beni.
Vildan Sönmez
29-06-2010, 20:46
Japon gülü hala aynı küçük saksıda, boyu 20 santim ya var ya yok...
Clematisin çiçekleri 8 günlük oldular.
Vildan Sönmez
29-06-2010, 20:48
Ağaç Hatmi yağmuru sevdi, çiçekleri çoğaldı.
Vildan Sönmez
29-06-2010, 20:49
Zakkum da yağmurlardan sonra yeniden çiçeklendi.
Vildan Sönmez
29-06-2010, 20:52
Terasın açık bölümündeki bazı çiçekleri eternit örtülü bölüme aldım. Karanfil saksısı yeşermiş yosunlanmış. Gazanyaların, lisilerin toprağı vıcık vıcık. İnşallah çürümeler olmaz.
Teras karmakarışık oldu desem yeri...
Vildan Sönmez
29-06-2010, 21:06
Sevim Hanım'cım, bu sardunyaya geçen yıl kumrular yuva yapmıştı, tabii sulanmayınca neredeyse kuruyordu. Budadım bu yıl coştu. Çiçekleri gül göncasına benziyor rengi de kıpkırmızı.
Vildan hanım negüzel açmış sardunyanız hemde katmerli.
Vildan Sönmez
29-06-2010, 21:07
Sevgili Günebakan, akşamları halimi görseniz, deli kızın bohçası gibi saksıları oradan oraya taşıyıp duruyorum, bir an önce güneş çıksa da toprak biraz kurusa.
Bu haliyle bile güzel Vildan hanım'cığım:)
Vildan hanım terasınızın genel görünümü çok çok güzel. Çoğu bitki açmış. İnsanın işten geldikten sonra yorgunluğunu alan bir mekan görünümünde. Ayrıca kırmızı katmerli sardunyanızında maşaallahı var...
Vildan Sönmez
30-06-2010, 20:33
Sevgili Hhatice kına çiçeğimiz açtı. Diğer fidelerin hepsi de tuttu. İçlerinden biri sarmaşık formunda Özbey'in fasulya sarmaşığına sardırıyorum.
Vildan Sönmez
30-06-2010, 20:36
Faruk Bey şu güzellik insanı dinlendirir de moralini de düzeltir, değil mi ?
Vildan hanım terasınızın genel görünümü çok çok güzel. Çoğu bitki açmış. İnsanın işten geldikten sonra yorgunluğunu alan bir mekan görünümünde. Ayrıca kırmızı katmerli sardunyanızında maşaallahı var...
Vildan Hanım, köşedeki clematisiniz çok güzel olmuş. İstanbul için çok güneşli yerde değil de yarı gölge ya da gölge ve aydınlık yerde yetişmesinin daha uygun olduğunu kanıtlar gibi. Clematisin yanındaki rafın en üstündeki sarı çiçekli bitki nedir? (mesaj 1165)
Vildan Sönmez
30-06-2010, 21:17
Sevgili Kiraz, sarı çiçek 1161 deki minik japon gülü. Çiçekleri gövdesinden büyük.
Geçen yılki başarısız iki denememden sonra sanırım doğru yeri buldum clematislere. Yanında başka sarmaşık istediklerini öğrenince, yaseminin iki tarafına birer saksı koydum. Bir saksı da bu yıl pek gelişemeyen bamya sarmaşığının yanında var. Yani üçledim bu yıl.
Vildan Hanım, köşedeki clematisiniz çok güzel olmuş. İstanbul için çok güneşli yerde değil de yarı gölge ya da gölge ve aydınlık yerde yetişmesinin daha uygun olduğunu kanıtlar gibi. Clematisin yanındaki rafın en üstündeki sarı çiçekli bitki nedir? (mesaj 1165)
Faruk Bey şu güzellik insanı dinlendirir de moralini de düzeltir, değil mi ?
Kesinlikle size katılıyorum Vildan hanım. Bende fotoğraflara bakarak sanal da olsa yüksek oranda dinleniyorum...
Vildan Sönmez
03-07-2010, 22:53
Bu gün evde duramadım, biraz kafayı dağıtayım diye, Bir sera ve Bauhausa gittim. Üstüne de oğlum telefon etti. Ne iyi geldi.
Seradaki agaponthuslar çok iriydi, benimkinin daha genç olduğunu sanıyorum.İleride çiçekleri daha irileşecek inşallah.
Vildan Sönmez
03-07-2010, 22:59
3 renk orkidem de şu anda çiçekli :cool::cool:
Vildan Sönmez
03-07-2010, 23:02
Lisilerin çoğu tomurcukta. Bekletiyorlar nazlımlar...
umutyolcusu
03-07-2010, 23:05
Vildan hanım bu gün Bursa'da BAUHAUS açıldı.Tabi biz de gittik.Beyaz orkideler 12.90'dan satılıyordu ama ya yaşatamazsam diye almaya cesaret edemedim.Gerçi sizde gördüğüm bordo rengi olsaydı alacaktım.Kötümü yaptım bilmem.
Vildan Sönmez
03-07-2010, 23:29
Arkadaşım, ben üçünü de indirimli zamanlarda o kötüleşmiş hallerinde en iyi görüneni seçerek aldım.
Bence deneyin, pekala da bakarsınız.
Vildan hanım bu gün Bursa'da BAUHAUS açıldı.Tabi biz de gittik.Beyaz orkideler 12.90'dan satılıyordu ama ya yaşatamazsam diye almaya cesaret edemedim.Gerçi sizde gördüğüm bordo rengi olsaydı alacaktım.Kötümü yaptım bilmem.
Vildan Sönmez
05-07-2010, 22:26
İlk lisi tomurcuğum açıldı. Bu fide Kamil Bey'den bu yıl aldıklarımızdan. Lavanta rengi gibi ama koyu renkli damarları var.
Vildan Sönmez
05-07-2010, 22:30
1162 nolu mesajdaki minik japon gülü 3. çiçeğini açtı, bu kez daha koyu bir rengi var.
Aysel Özgezer
05-07-2010, 22:40
Sevgili Vildan Hanım,
terasınız muhteşem... Çan şarmaşıklarınız ne oldu?
Vildan Sönmez
05-07-2010, 22:49
Hoşgeldin Sevgili Aysel.
Çan sarmaşığım geçen yıl tavana kadar uzadı, çoştu, ama gözünün içine baktım çiçek açmadı, sonra kışın dondu. Geçen yılın Çan sarmaşığı uzmanı Sevgili Lİmon'du. Birde biliyorsun benim bir de bamya sarmaşığım var, geçen yıl arkadaşlara çelikler diktim ama tutmadılar. Kendiminki yeni yeni yapraklanıyor biraz durgun bu yıl...
Sevgili Vildan Hanım,
terasınız muhteşem... Çan şarmaşıklarınız ne oldu?
Aysel Özgezer
05-07-2010, 22:54
Sevgili Sevim K, bana bamya sarmaşığı tohumlarını yollamıştı. 5 tohumdan 3 tanesi fide oldu, henüz çok küçükler. Umarım seneye çiçekleriyle tanışırım. Bu sene 9 tane çan şarmaşığı tohumlarından 7 tanesini büyütmeyi başardım. Bakalım ne olacak:)
Vildan Sönmez
05-07-2010, 23:02
Benimkiler saksıdaydı belki ondan açmadılar o yüzden bu yıl ekmedim. Ama harika çiçekleri var.
Bamya sarmaşığının beyaza yakın pembe çiçekleri de çok güzel , ben onları eski gelinlerin ellerinde taşıdıkları yapma çiçeklere benzetiyorum.
Sizlerin bahçelerinizde izleriz artık,
Güngör Salman
05-07-2010, 23:33
Sevgili Vildan, benim için bamya sarmaşığını yine çelikten köklendirmeyi denermisiniz?
Vildan Sönmez
06-07-2010, 00:24
Seve seve Güngör Hanım, inşallah bu kez başarırım.
Sevgili Vildan, benim için bamya sarmaşığını yine çelikten köklendirmeyi denermisiniz?
Vildan Sönmez
06-07-2010, 22:17
Ben de Japon gülünün özellikle yalınkat olanını seviyorum çiçekleri daha iri oluyor. Kırmızı yalınkat ve pembe katmerlimden sonra farklı bir renk daha oldu böylece.
Japon gülünüz harika. Kocaman açan bitkilerden çok hoşlanıyorum...
Vildan Sönmez
06-07-2010, 22:19
Beyaz gülüm 2. çiçeğini açıyor. İkisi de satın aldığımdaki kadar büyük olmadı. Sanırım terasa alışmaya çalışıyor...
Zühre Demir
06-07-2010, 23:05
Ne kadar asil duruyor. Gül yetiştiremeyen özürlülerdenim, o yüzden sizinkilere bakmakla yetiniyorum. Ellerinize sağlık...
Vildan Sönmez
06-07-2010, 23:53
Zühre Hanım, Dudi arkadaşımızın balkonundaki güllerden cesaret aldım, bu yıl ikinciye gül deniyorum ben de. inşallah bu kez başarırım.
Böyle güzel balkon-terasda, çiçekler arasında, güler yüzlü candan dostlarla beraber çay içmenin çok keyifli olacağını düşünüyorum.
Ne zaman izne çıkacaksınız? Belki bir baskın yaparız. ;)
Vildan Sönmez
07-07-2010, 08:10
Güler Hanım, seve seve, çok da memnun olurum. Bu hafta sonu Datça'ya gidecektim iptal oldu. Önümüzdeki hafta sonu Van'dayım kısmetse askerimin yanına gideceğim. İzin bir sonraki hafta gibi görünüyor. Eylül gibi yapsak arkadaşlar izinden, yazlıktan dönmüş olurlar ne dersiniz ?
Hem de ne iyi olur derim.
Teşekkür de ederim.
Vildan Sönmez
12-07-2010, 22:25
Hafta sonu İstanbul'dan kaçtık.
Pazar akşamı eve döndüğümüzde Cuma günü bomboş bıraktığım saksıda bir tanecik zıpçıktı açıvermiş. Yapraksız tek sap üzerinde güzel bie bambecik...
Vildan Sönmez
12-07-2010, 22:27
Bu japon gülü ilk sarı açtı, sonra turuncu, şimdi tekrar sarı...
Vildan Sönmez
12-07-2010, 22:30
Bazı çiçekleri askıya almıştım, toparlandılar artık..
Cezayir menekşesi, ceylan ve telgraf çiçeği..
Vildan Sönmez
12-07-2010, 22:33
Küpeciğim ikişer ikişer açmaya devam ediyor...
(Bu akşam beyaz sinekler farkettim ilaçlama yaptım)
Vildan Sönmez
12-07-2010, 22:35
Cuma günü açan ilk lisianthusun rengi giderek koyuluyor.
Vildan Sönmez
12-07-2010, 22:36
Hafta sonu açan bir başkası..
Vildan Sönmez
12-07-2010, 22:38
Bu akşam son olarak bir demet gül gibi, bir demet lalegül...
Vildan hanım özellikle beyaz lisianthuslarınız çok güzel. Bol bol bizim yerimize de keyfini çıkarın...;)
günebakan
13-07-2010, 11:10
Vildan hanım'cığım Lalegüller harika görünüyor :)
Vildan Sönmez
13-07-2010, 11:17
Gerçekten de her akşam üzeri, her sabah işe gitmeden bu harika çiçeklerin başına koşuyorum. Bu yıl lisiler beni sevindirdi ve şaşırttı. Beyaz olan fide geçen yıldan, diğer iki tanesi bu yılın fidelerinden.
Sağolsun Kamil Bey....
Vildan hanımcım çok güzel lalegüller:) Güle güle büyütün. Benim fidelerim geldiğinde yatak döşek yatıyordum. Zorla diktim fideleri ama olmadı ilgilenemedim. Kısmet seneye artık
Vildan Sönmez
13-07-2010, 20:19
Sağlık olsun da biz daha çok çiçekler yetiştiririz Sevim Hanım'cım Bu günkü lisi sizin için...
Vildan hanımcım çok güzel lalegüller:) Güle güle büyütün. Benim fidelerim geldiğinde yatak döşek yatıyordum. Zorla diktim fideleri ama olmadı ilgilenemedim. Kısmet seneye artık
Vildan Sönmez
13-07-2010, 20:22
Apartman girişindeki çiçekliği iptal ettiklerinde aldığım toprakla gelen akşamsafası çiçek açtı. Yanındaki sardunya ile neredeyse aynı renkte...
Ayy yine şahaneler, elinize sağlık...
Vildan Sönmez
13-07-2010, 20:26
Sevgili Hhaticenin verdiği fidelerden biri sarmaşık cinsi değişik bir bitki. Tutunma uzantılarının ucunda minik beyaz çiçekler açıyor. Bu bitkinin adı nedir bölümüne de ekledim. Bakalım adı neymiş ?
Vildan Sönmez
13-07-2010, 20:27
Sağolun Sevgili Dudi. Bu arada Dudi gülüm de (bordo beyaz olan) aldıktan sonraki ilk tomurcuğunu gösterdi ama daha çoook küçük..
Ayy yine şahaneler, elinize sağlık...
Vildan Sönmez
15-07-2010, 23:04
2 günde gülüm açtı. Bu da aldığımda üstünde açmış olan gibi büyük değil, neredeyse minyatür güllerden biraz büyük ama çok güzel..
Vildan Sönmez
15-07-2010, 23:07
Bu ara clematis fotoğrafları öncelikli, dün beyaz gibi duran tomurcuk istediğim gibi pembeye dönüyor..
Vildan Sönmez
15-07-2010, 23:08
Sardunyaları darıltmayalım, hep çiçekteler..
Vildan Sönmez
15-07-2010, 23:10
Duvar dibinden görünümler..
Vildan Sönmez
15-07-2010, 23:13
Enez'de bahçede yayılmasını engellemeye çalıştığım Cezayir menekşesi terasta askılı saksıda gözüme çok hoş görünüyor.
Vildan Sönmez
15-07-2010, 23:19
Mayıs ayı tomurcukla geçti, Haziran başında açmaya başladılar, Temmuz ortasında tüm tomurcuklar açtı ve hala dipdiri.....
Vildan Sönmez
15-07-2010, 23:26
Sarı orkidemin çiçekleri hepsinden iri..
Adalet Yağcı
16-07-2010, 09:59
Of...
Bir teras ancak bu kadar güzel olabilir.
Lisiler, orkideler, iki renkli gül, duvar dibindekiler, hangi birine övgüler yağdırayım şaşırdım.
Cezair menekşesine öyle bir yer bulmuşsunuz ki, başka yerlere taşınamaz, çok iyi olmuş, yoksa baş edilmiyor.
Gülü kokladınız mı, aynısından ya da çok benzeri bende var, sarmaşık gül olarak Mutlu beyden almıştım.
Şimdiye kadar bu kadar yoğun kokan bir güle rastlamamıştım, ama ömrü kısa ne yazık ki.
Buradan gördüğüm kadarı ile adını bilmediğiniz beyaz çiçeğinizi bebek nefesine benzettim ama siz sarmaşık türü olduğunu söylüyorsunuz.
Mor lalegül güzelmiş teşekkürler:) Beyazı da. O yarım açmış pembemsi tomurcuk clematisse çok ilginç çiçeği olmalı. Tabi Hhaticenin elleri de çok bereketli. Kimin sayfasına baksam ondan gelen çiçekler, kaktüsler sukulentler.:(
Bak benim de kıskançlık damarlarım kabardı Vildan hanımcım. Cicilerim gelecek kargo bekliyorum.;)
Adalet Hanımcım bende de ancak iki kök çıkmış bebek nefesi. beyaz çiçeği görünce ona benzetmiştim:). Çok hoş çiçeği varmış nazlı nazlı salınıyor, seneye daha çok çıkar inşallah:)
Lisianthusların hepsi şahane ama en merak ettiğim beyaz ve mavi katmerli olanlarıydı. Beyazınıza bayıldım, fotoğraflarınıza da... Orkideyle uğraşamam diyorum ama sonunda beni de gaza getireceksiniz, çiçek ömrü uzun olan bitkileri çok seviyorum. Vildan Hanım, elinize emeğinize sağlık.
umutyolcusu
18-07-2010, 14:10
Vildan Hanımın orkidelerini gördükçe özeniyorum.Bir taraftan bakamam diyorum ama güzelim çiçekleri görünce de bayılıyorum.Bütün çiçekleriniz harikalar.Sizi izlemeye devam edeceğim:))
Vildan hanım terasınızın güzelliklerine hayran oldum.Bu güzel pazar günü çiçeklerin güzelliğini
seyretmek inanin insanın içini açıyor.resimler çok güzel ellerinize sağlık.
Vildan Sönmez
18-07-2010, 15:29
Teşekkürler Arkadaşlar. Kendi biricik çiçeğimi görmek için, Cuma gününden beri Van'dayım. Çiçeklerimin kimini plastik kaplara koydum, kimini gölgeye çektim, kimine de kapağı delikli pet şişeleri ters koydum. Pazartesi evdeyim. 4 günlük önlemler yeterli sanırım.
Vildan hanim, ne kadar güzel terasiniz var.Cok ic acici, manzarasi ayri güzel...
Ciceklerinize bayildim...Ellerinize ve ciceklerinize saglik...
Vildan Sönmez
19-07-2010, 21:06
Bu gün döndüm, oğlumu alayda, kalbimi orada bıraktım. Sadece oğlum değil, havaalanında beklerken konuştuğum 90/1 tertip sevgili çocuklar hepiniz için duacıyım, öyle gençsiniz öyle çocuksunuz ki daha, hala kendime gelemiyorum. Ayrılırken elimi öptüler tanımadıkları halde ben de hepsini yanaklarından öptüm. Gazetede okuyup, haberlerde dinlemekten başka bir şey bu.
Terasıma attım kendimi gene biraz dağılayım diye, ama onlar hep aklımdalar.
acemifüsun
19-07-2010, 21:23
Sevgili Vildan hanım hiç aklımızdan çıkabilirler mi?:) Oğulcuğunuz, tüm kuzucuklarımız Allaha emanet olsun , sağlıkla, kazasız belasız teskereler nasip olsun:) Geçen yıl benim de büyük oğlum askerdi, onun özlemi, kavuşma heyecanı vardı, darısı başınıza:)
Vildan Sönmez
19-07-2010, 21:35
Sağolun Füsun Hanım'cım darısı bütün ana babalara inşallah...
Negatif enerji olmasın, görümcemin dediği gibi, iş yerinde çalışarak, evde çiçeklerle Eylül 15 i bekliyorum..
Vildan Sönmez
19-07-2010, 21:40
Dört günlük yokluğumda hiç fire yok çiçeklerimde..
Ağaç menekşesi gelişememişti, yine de minik çiçekler açmaya başlamış.
Vildan Sönmez
19-07-2010, 21:46
Perşembe günü henüz tomurcukları renklenmemişti bile. Biz evde yokken açmış, solmuş bile ama hala yeni tomurcuklar var.
Yıldız çadırı tohumları Adalet hanım'dan ve sevgili görümcemden.
Vildan Sönmez
19-07-2010, 21:50
Sayın Snowman'den aldığım clematis geldiğinde çiçekleri geçmişti.
Yeni bir tomurcuk yaptı. Perşembe ve bu gün.
Vildan Sönmez
19-07-2010, 21:54
Bir güzel lisi daha, yine yeni bir renk. Pembeden koyu, kırmızıdan açık...
Vildan Sönmez
19-07-2010, 22:00
Sevgili Limon'un sevdiği beyazlar temmuz başından beri çiçekliler.
Alahım bu güzellıklere nasıl dayanayım ben.
Vildan hanımcım lisiler nekadar güzel açmışlar vallahi ben beceriksizim galiba.
Adalet Yağcı
20-07-2010, 09:14
Vildan hanım, lisileriniz gerçekten çok güzel olmuşlar.
45 fideden hiç birini yaşatamdım bu sene, iki tane tohumdan yetiştirdiğimin gözüne bakıyorum ama çiçeklenmesine daha çok var.
Yıldız çadırları yerlerini sevmişler, tomurcuklanma çok iyi, ne yazık ki, hava serinleyince ölüyorlar.
Vildan Sönmez
20-07-2010, 10:52
Adalet Haım yıldız çadırı kalıcı olsa güzel olurdu. Ama hızlı gelişip aynı yıl çiçek açması bunu kapatıyor.Gelecek yaza kısmetse tekrar ekeceğim. Hem formu hem çiçeği çok hoşuma gidiyor...
Lisilere gelince bende de birkaç kayıp oldu tabii. Ama yaşayanlar çiçeklenince onları unuttum bile.
Vildan Sönmez
20-07-2010, 10:54
Sevim Hanım, seneye bir daha deneyin, beceriksizlik değil de yerini sevmemiş olabilirler.
Alahım bu güzellıklere nasıl dayanayım ben.
Vildan hanımcım lisiler nekadar güzel açmışlar vallahi ben beceriksizim galiba.
Vildan hanımcım hoşgeldiniz:) Hayırlısıyla oğlunuzun evine geldiği günün sevincini de paylaşırız inşallah. Allah bütün çocuklarımıza can sağlığı versin kazasız belasız evlerin dönsünler
Vildan Sönmez
20-07-2010, 16:16
Sağolun Sevim Öğretmenim.
türkansultan
20-07-2010, 20:39
Sevgili vildan hanım anladığım kadarıyla oğlunuz asker herhalde .Yanına gidip geldiniz hoş geldiniz .Allah güle güle sağlıkla kavuştursun inşallah,ben hayırlısıyla o günleri atlattım ,iki oğlumda askerliğini yaptı döndü .Darısı bütün askerlerimizin başına,sevgili vildan hanımcım bizim en değerli çiçeklerimiz yavrularımız .Allahım hepimizin yavrularını korusun inşallah ,bu arada ayağınızın tozuyla bizlere yine güzellikler sunmuşsunuz hepsi çok güzeller,ellerinize sağlık .Kusura bakmayın çok uzattım sağlıcakla kalın sevgili vildan hanım.
Vildan Sönmez
20-07-2010, 21:30
Sevgili Türkan Hanım, 17 Eylül'ü bekliyorum sabırla. . Sadece oğlum değil, uçak saatini beklerken yakın illerden gelmiş, izne giden askerlerle konuşuyorum ya o da beni çok çok etkiliyor. Zaman zaman duygularımı sizlerle paylaşmak içimdekilerin birazını yazmaktan alamıyorum kendimi, İyi ki varsınız.
Vildan Sönmez
20-07-2010, 21:36
İşe dalıp akşamı edince, soluğu terasta alıyorum ya, beni gören deli der herhalde. Saksıları tek tek dolaşıyorum, yerlerini değiştiriyorum, fotğraf çekiyorum. Eğer gündüz açıp ben gelince kapanan çiçek varsa görevi eşime veriyorum. Yarın çiçeği açıkken fotoğraf çek diye.
Mesela bu yıldız çadırı gibi:
Vildan Sönmez
20-07-2010, 21:38
Datç'dan çelik getirerek yetiştirdiğim mavi yasemin de tomurcuklandı sonunda..
Asker kardeşime hayırlı tezkereler diliyorum. Allah tez zamanda kavuştursun Vildan hanım...
Sevgi Durul
20-07-2010, 23:17
Allah askerimizi tez vakitte, sağ salim kavuştursun.
Benim yıldız çadırlarım çok küçük. Geç çimlendiği için herhalde. Sizinkiler ne kadar zamanda bu hale geldiler, sevgili Vildan hanım?
günebakan
20-07-2010, 23:31
Vildan hanım'cığım oğlunuza hayırlı teskereler dilerim . Yıldız çadırı ne kadar çok çiçeklenmiş maşllah mavi yasemin en sevdiğim yasemilerden biridir. Güle güle büyütün:)
Vildan Sönmez
20-07-2010, 23:47
Arkadaşlarım sağolun moral desteğiniz için.
Vildan Sönmez
20-07-2010, 23:51
Sevgili Günebakan, benim yıldız çadırı da geç çimlendi.Tarih sırasıyla:
1 Haziran
9 Haziran
5 Temmuz
14 Temmuz
Bu gün döndüm, oğlumu alayda, kalbimi orada bıraktım. Sadece oğlum değil, havaalanında beklerken konuştuğum 90/1 tertip sevgili çocuklar hepiniz için duacıyım, öyle gençsiniz öyle çocuksunuz ki daha, hala kendime gelemiyorum. Ayrılırken elimi öptüler tanımadıkları halde ben de hepsini yanaklarından öptüm. Gazetede okuyup, haberlerde dinlemekten başka bir şey bu.
Terasıma attım kendimi gene biraz dağılayım diye, ama onlar hep aklımdalar.
Vildan hanim,Allah kavustursun,zaman su gibi akil gecsin bir an önce sag salim kavusun oglunuza..
Onlarin hepsi bizim kardeslerimiz,Mehmetciklerimiz hepsi analarinin kinali kuzulari...Allahim,hepsini korusun kollasin... Vatanimiz onlara emanet, onlarda Rabbimize..
Vildan Sönmez
21-07-2010, 19:59
Sayın madre, iyi dilekleriniz için teşekkürler, bütün çocuklarımız adına, amin diyorum.
Vildan hanim,Allah kavustursun,zaman su gibi akil gecsin bir an önce sag salim kavusun oglunuza..
Onlarin hepsi bizim kardeslerimiz,Mehmetciklerimiz hepsi analarinin kinali kuzulari...Allahim,hepsini korusun kollasin... Vatanimiz onlara emanet, onlarda Rabbimize..
Vildan Sönmez
21-07-2010, 20:02
Bu gün sabah aceleyle çektiğim açılmış yıldız çiçekleri..
Vildan Sönmez
21-07-2010, 20:04
Kırmızılardan Japon gülünün ilk çiçeği.
Vildan Sönmez
21-07-2010, 20:05
Kırmızıya yakın açan lisi...
Vildan Sönmez
21-07-2010, 20:08
Mavilerden Yasemin Hanım da açtı bu sabah.
Vildan Sönmez
21-07-2010, 20:10
Geçen Kasım ayında fırtınada tüm yapraklarını kaybeden begovil ancak kendine geldi...
türkansultan
22-07-2010, 08:25
Sevgili vildan terasınızı öncedende ziyaret etmiştim ,ve çok beğenmiştim .Son eklediğiniz çiçekler bir harika ,insan baktıkça içi açılıyor.Ellerinize emeğinize sağlık.
umutyolcusu
22-07-2010, 12:30
Vildan hanım yine çiçekleriniz çok güzeller.Özellikle de yıldız çadırı ve japon gülünün renkleri çok canlı.
Oğlunuza ve bütün askerlere hayırlı tezkereler diliyorum.Yavrularımız da birer çiçek .Dua ediyorum Allah'a ÇİÇEKLERİMİZ SOLMASIN!
Vildan Sönmez
01-08-2010, 15:52
Bir haftalık izin öncesi bütün saksılara kapağını deldiğim pet şişeleri baş aşağı koymuştum. Bazılarının deliği yetersiz gelmiş hiç su gitmemiş, sadece iki önemli kayıp var. İkisi de daha önce terasta yetiştirmeyi beceremediğim, bu yıl gözünün içine baktığım küpe ve ortanca. Tam olarak kurumamışlar, birkaç güne kadar belli olacak canlanıp canlanmıyacağı.
Vildan Sönmez
01-08-2010, 15:56
yıldız çadırının şişesi de su akıtmamış, alt kısımlardaki yapraklarda sararma var ama diğerleri gayet iyi ve çiçekli.
Vildan Sönmez
01-08-2010, 15:58
Japon feneri de susuz kalanlardan. Üzerinde pek çok çiçek vardı şimdilik 2 tanesi fener yapmış.
Vildan Sönmez
01-08-2010, 15:59
Ful yasemin yeniden çiçeklenmiş yerlerde birçok çiçek vardı.
Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:01
Mavi yasemin de bol çiçekli..
Vildan hanım hoşgeldiniz:) Benim çiçeklerim başlarını beklediğim halde baygın duruyor. Hepsi canlılar kurumamışlar. Kendilerine gelirler kısa sürede.:)
Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:02
Sedum Autumn joy tomurcukları büyüyor, açmasına az kaldı.
Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:04
Hoşbulduk Sevim Hanım'cım.
Haklısınız bu sıcaklara iyi dayanmışlar gene de. Ortanca ve küpeyi kurtarırsak sorun yok diyebiliriz.Vildan hanım hoşgeldiniz:) Benim çiçeklerim başlarını beklediğim halde baygın duruyor. Hepsi canlılar kurumamışlar. Kendilerine gelirler kısa sürede.:)
Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:08
Kırmızı lisi de açmış, solmadan yetiştim.
(Sadece Beyaz lisinin şişesi çalışmamış, kurumamış ama çiçekler solmuş evde olsaydım birkaç gün daha duracaklardı sanırım)
Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:11
Gelelim iki yeni çiçeğime. Kırmızı mercanın yanına beyaz kardeş geldi.
Vildan Sönmez
01-08-2010, 16:16
Diğer yeni çiçeğim Yasemin cinsi.
Datça'da Özbey arkadaşımızı ziyaret ettiğimde, Sohbet, ikram derken, ayrılırken de üç fide verdi hediye. Hünnap Datça'da arka bahçeye, Ateş çiçeği ön bahçeye ekildi. Bu adını yanlış hatırlayabilirim Larisa mıydı, terasıma geldi. Sağolsun arkadaşım.
Ortanca suyu seviyor. Akşam serinlediğinde yapraklarını da yıkayarak bolca sularsanız yarın capcanlı olur. Küpe çiçeğine de fırsatınız oldukça gövde ve yapraklara su fısfıslayın. Yeniden filizlenmeye başlar.
Ben sarmaşık ortancayı bahçeye indirdim su vermeyi unutuyorlar bazan aynı sizin ortanca gibi olmuş. Küpe çiçeklerimin de iki üç tanesi yapraklarını döktü. Biri filiz veriyor minicik gördüm. Diğerleri bakalım.
Biri yerli diğeri ingiliz iki tanesi de minicik çiçek açmışlar cansız cansız.
Merhaba Vildan Hanım, 2 haftalık aradan sonra eve dönmüş durumdayım..özelden mesaj atmaya çalıştım fakat hata verdi..buradan yazayım dedim..
Vildan Sönmez
01-08-2010, 22:54
Ben de 1 haftadır yoktum.Mesaj kutusu dolmuş, hata ondandır Funda Hanım, yarın adres bilgilerinizi gönderebilirsiniz.
Hoş geldin vildan hanım,vallahi insan siteteki arkadaşlarını görmeyince özlüyor.
Havalar çok sıcak bitkiler dayanamıyor bende yoktum bir haftadır.
Oğlum hortumla sulamış yavrum kurumasın diye ama köklerini açmış napsın yavrum bilmeyince üç dörttane kayıbım var olsun napalım kısmet.
Vildan Sönmez
02-08-2010, 21:12
Siz de hoşgeldiniz Sevim Hanım'cım. Oğlunuz elinden geleni yapmıştır, sağolsun.
Benim ortancanın kalan yaprakları dirildi. Sanırım en kötü ihtimalle budanacak ama kurtardı kendini. Şimdi küpe ve yıldız çadırını izliyorum. Birde beyaz lisi en önemlisi. Geçen yıldan yaşayanlardan bu , kaybedersem çok üzüleceğim.
Hoş geldin vildan hanım,vallahi insan siteteki arkadaşlarını görmeyince özlüyor.
Havalar çok sıcak bitkiler dayanamıyor bende yoktum bir haftadır.
Oğlum hortumla sulamış yavrum kurumasın diye ama köklerini açmış napsın yavrum bilmeyince üç dörttane kayıbım var olsun napalım kısmet.
Adalet Yağcı
02-08-2010, 21:38
Vildan hanım, "kayıp" olarak nitelendirdiğiniz ortanca ve küpe kayıp sayılmaz.
Zaten ortancanın zamanı geçmişti, hemen budama yapıp bolca sulayın bence, küpelere de aynı şeyi uygulayabilirsiniz, dalları canlı görünüyor, bence kısa zamanda canlanacak.
Her şey bir yana ama, bu kadar mükemmel fotoğraf çektiğiniz için kutlulyorum sizi.
Güzel çekilmiş net fotoğraflara bakmaya doyamam, kırmızı lisiler harika.
Merhaba Vildan hanım, yeni beyaz mercanınız hayırlı olsun. İzindeyken ben,mde üç tane gözünün içine baktığım küpe çieçeklerim kurumuş. İnşallah kurtarırım; çok sevdiğim çiçeklerim. Diğerlerinde herhangi bir kayıp yok şükür :) Sizin küpe çiçeği benimkilerden iyi durumda görünüyor. Kurtullucağına bende inanıyorum Adalet hanım gibi ;) Sevgiler...
Vildan hanım küpe çiçeğinize üzüldüm. İnanın benim bütün küpe çiçeklerim kurudu. Ben bu kadar zor yetişen bir bitki görmedim. Hiçbir şeye kanaati yok bu bitkinin. Yetiştirilmesi çok zor hakikaten. Bu küpelilere gösterdiğim özeni diğer bitkilerime göstersem inanın daha da güzelleşirlerdi ama nerde. Ama gene de yılmak yok. Küpeli yetiştirmeye devam...
Sevgi Durul
04-08-2010, 00:13
Sevgili Vildan hanım, benim küpe çiçeklerim de kötü durumda. Üzerlerindeki tomurcuklarla birlikte kurudular. Üçünü budadım. Bakalım yeniden sürecekler mi? Diğer ikisi biraz daha iyi.
Begonvilim epece bir aradan sonra yeniden açmaya başladı. Bu çiçeği ilk defa yetiştiriyorum.
Hakkında pek bilgim ve deneyimim yok. Bu mevsimde de açan bir çiçek mi? 1263 no lu mesajdaki begonvilinizi görünce bilgilenmek istedim. Teşekkürler.
Vildan Sönmez
04-08-2010, 08:27
Sevgili SDurul, hemen bahçe başlığına baktım, son fotoğraflarını görmek için.
Begovil Ege ve Akdeniz bahçelerinin süsü. Güneşi ve suyu seviyor, çiçekliyken fazla sulamamak lazım. Rüzgarı pek sevmiyor. Bende seradan aldığım bodur ve çelikten ürettiğim çalı cinsi var.
Senin çiçeğinin şimdi açması normal hatta tam zamanı. Güneyde yaz başında açmaya başlıyor sonbaharda bile çiçekli. Bu eklediğim fotoğraf Datça'da Kasım ayında çekildi. Yanındaki Amerikan sarmaşığı sonbaharı yaşıyor, kızarmaya başlamış, begovil hala çiçekte. Tabii biz daha kuzeydeyiz bu kadar uzun süre çiçekli kalmayabailir, ama Manisa da daha şanslı olabilirsin..
Sevgili Vildan hanım, benim küpe çiçeklerim de kötü durumda. Üzerlerindeki tomurcuklarla birlikte kurudular. Üçünü budadım. Bakalım yeniden sürecekler mi? Diğer ikisi biraz daha iyi.
Begonvilim epece bir aradan sonra yeniden açmaya başladı. Bu çiçeği ilk defa yetiştiriyorum.
Hakkında pek bilgim ve deneyimim yok. Bu mevsimde de açan bir çiçek mi? 1263 no lu mesajdaki begonvilinizi görünce bilgilenmek istedim. Teşekkürler.
Vildan Sönmez
05-08-2010, 22:48
Mavi yaseminin genel görünümünü çektim bu gün.
çok güzeller, mavi yasmin de sardunyalar da yıldız çadırı da çok güzeller, hasta olan bitkileriniz umarım çabuk iyileşirler.
umutyolcusu
07-08-2010, 16:14
Gerçekten şu an Antalya'dayım.Otelden çıkıp biraz gezelim dedik hemen hemen her bahçede begonvil ve yasemin var.Rengi harika.Bahçem olursa mutlaka yetiştiririm.
Küpe çiçekleriniz inşaallah toparlarlar kendilerini.İnsanın o kadar emek verdikten sonra çiçeklerini kaybetmesi çok kötü oluyor.İnşaallah ben yokken benimkide bozulmaz.
Vildan Sönmez
10-08-2010, 21:44
İzin dönüşü sararmiş bulduğum ortanca ve küpemi Adalet Hanım'ın da dediği gibi budamıştım. Küpeyi kaybettiğim belli oldu, neyse ki ortancam kurtuldu ve filizler görülmeye başlandı..
Vildan hanım, "kayıp" olarak nitelendirdiğiniz ortanca ve küpe kayıp sayılmaz.
Zaten ortancanın zamanı geçmişti, hemen budama yapıp bolca sulayın bence, küpelere de aynı şeyi uygulayabilirsiniz, dalları canlı görünüyor, bence kısa zamanda canlanacak.
Vildan Sönmez
10-08-2010, 21:46
Tohumdan yetişen rozet çiçeğimin yaprakları oldukça iri ve yemyeşil. İlk açan çiçeği biraz küçük ama yine de güzel.
Vildan Sönmez
10-08-2010, 21:50
Uzun zamandır bir saksının dibinde yeşeren bitkiyi inatla sökmedim. Sonunda çiçek açtı. Papatya cinsi bir kır çiçeği olduğunu düşünüyorum.
Vildan Sönmez
10-08-2010, 21:54
Askıdaki telgraf çiçeğimi bu ara kumrular rahatsız ediyor. Üç gündür yerde bir dal buluyorum, bende yeni bir saksıya kırıp ekiyorum..
Vildan Sönmez
10-08-2010, 21:56
Son olarak, lisilerde açan son çiçekler. Solanların bazılarını kesmedim. Tohum almayı istiyorum.
Sebahattin Sargın
10-08-2010, 21:59
Ortancalar bana göre çok güçlü bitkiler, küpelinizi kaybetmenize üzüldüm :( Fotoğraflarınıza uzun süredir bakamamıştım gerçekten çok iyisiniz bu konuda.
Lisileriniz ve mavi yaseminiz terasınıza renk katmış ;)
Elinize emeklerinize sağlık...
Sevgiler ;)
Adalet Yağcı
10-08-2010, 22:04
Vildan hanım, küpe çiçğiniz için üzüldüm, benimkiler de gitmekle kalmak arasında tereddütteler.
Ortanca güzel filizlenmiş, bununla geçmiş olsun.
Lisiler tohumlarını zor olgunlaştırıyorlar, bence Ekimden önce kapsülü koparmayın, geçen sene oldu ümidi ile kaç tane tohum kapsülünü ziyan etmiştim.
Vildan Sönmez
10-08-2010, 22:06
Teşekkürler sevgili Sebo, ben de senin mezuniyetini kutluyor ve yaşamında başarılar diliyorum.Ortancalar bana göre çok güçlü bitkiler, küpelinizi kaybetmenize üzüldüm :( Fotoğraflarınıza uzun süredir bakamamıştım gerçekten çok iyisiniz bu konuda.
Lisileriniz ve mavi yaseminiz terasınıza renk katmış ;)
Elinize emeklerinize sağlık...
Sevgiler ;)
Vildan Sönmez
20-08-2010, 21:15
Evde ustalar var, taşınmaktan beter olduk. Yine terasa kaçtım. Akşam güneşi ışıklarında bir kaç fotoğraf çektim. Hedera ektiğim saksıdaki tek kök kadife çiçeği öyle büyüdü ki hederalar görünmüyor bile.
Vildan Sönmez
20-08-2010, 21:18
Japon fenerinde pek çok çiçek var ama sadece 2 tane fener oluştu.
Vildan Sönmez
20-08-2010, 21:23
Begovillerim iyice toparlanıp çiçek açıyor.
Birinci fotoğraf çelikten yetiştirdiğim çalı begovil, ikincisi Derya Hanım'ın serasından küçücük aldığım bodur begovil. İkisi de Datça'dan nakil :D
Vildan Sönmez
20-08-2010, 21:26
Japon gülüm geliyor tomurcukları ile, bu da çelikten yetişme...
Vildan Sönmez
20-08-2010, 21:31
Mutlu Bey'in baharda aşıladığı sarmaşık gülüm son derece korumalı bir kargoyla dün geldi. Saksıya aldım. Sarı ve bordo-beyaz aşılı. Sarı ile , bordo- beyaz aşılı. Sarı aşılı dal dün tomurcuklu geldi bu gün açtı. Diğer dal biraz nazlı büyüyecek gibi. Harika bir karışım olacak inşallah...
bahtiyar02
20-08-2010, 23:02
Sevgili Vildan Sönmez;
Bitkilerdeki güzellikleri siz bayanlar biz baylardan daha çok hissediyor ve anlıyorsunuz."İstisnalar kaideyi bozmaz";)Tüm bitkileriniz çok güzel.Ellerinize sağlık.Tüm aileniz ve sevdiklerinizle bu güzellikleri ömür boyu yaşamanız dileğiyle.
Saygılar
umutyolcusu
20-08-2010, 23:32
Tek kök kadife ne çok çiçeklenmiş öyle.Aneanemin bahçedekiler bile bu kadar açmamış maşaallah.
Vildan Sönmez
20-08-2010, 23:43
Bahtiyar Bey bu forumda görüyoruz ki, bitkilerdeki güzellikleri görmek için gönül gözüyle bakmak yeterli, kadın erkek hep aynıyız....
Sevgili Vildan Sönmez;
Bitkilerdeki güzellikleri siz bayanlar biz baylardan daha çok hissediyor ve anlıyorsunuz."İstisnalar kaideyi bozmaz";)Tüm bitkileriniz çok güzel.Ellerinize sağlık.Tüm aileniz ve sevdiklerinizle bu güzellikleri ömür boyu yaşamanız dileğiyle.
Saygılar
Vildan Sönmez
20-08-2010, 23:44
Sayın umutyolcusu, bu beni de şaşırttı, izne çıkmadan önce daha da güzel,yemyeşil ve çiçekliydi, o arada biraz kavrulmuş garibim.
Tek kök kadife ne çok çiçeklenmiş öyle.Aneanemin bahçedekiler bile bu kadar açmamış maşaallah.
Pat(i)ilker
20-08-2010, 23:54
Sayın Vildan Sönmez gerçekten çok güzel bir terasınız var emeğinize sağlık :)
Sizin teras başlığına bakmaya başladığımdan beri çiçek sevgim daha çok arttı doğrusu , Ben unlu bitten dolayı bir çok çiçeğimi kaybettim ve şimdi her bitkiyi didik didik aramaktan yoruldum, ama izlemesi de çok güzel oluyor. Çiceklerinizle uzun ve sağlıklı bir yaşam diliyorum:)
Vildan Sönmez
21-08-2010, 22:31
Teşekkür ederim Pat(i)ilker kardeşim. Yoruldum diyorsun, biz ona şimdilik dinleniyorum diyelim. Bu sevgi içinizde oldukça tekrar yeni çiçekler edineceksiniz. Hepimiz dönem dönem zararlılardan bıkıyoruz, kaybettiğimiz çiçekler için üzülüyoruz, ama yerine yanileri almadan da duramıyoruz.
Sayın Vildan Sönmez gerçekten çok güzel bir terasınız var emeğinize sağlık :)
Sizin teras başlığına bakmaya başladığımdan beri çiçek sevgim daha çok arttı doğrusu , Ben unlu bitten dolayı bir çok çiçeğimi kaybettim ve şimdi her bitkiyi didik didik aramaktan yoruldum, ama izlemesi de çok güzel oluyor. Çiceklerinizle uzun ve sağlıklı bir yaşam diliyorum:)
Satı Uğurtan
21-08-2010, 23:04
Sevgili Vildan hanım, begonvillerin çok güzel sağlıkla büyüt sevgiler,
Vildan Sönmez
26-08-2010, 21:26
Terasta yeni bir çiçeklenme dönemi:
İlk olarak Datça'dan Derya hanım'dan aldığım minik Japon gülü yeniden çiçeklendi. Harşka bir rengi var. İlk çiçekleri daha sarı açmıştı.
Birinci fotoğraf sabah tomurcukken ve açıldıktan sonra.
Vildan Sönmez
26-08-2010, 21:28
kendi yetiştirdiğim kırmızı da açti, üzeri tomurcuk dolu.
Vildan Sönmez
26-08-2010, 21:31
Datça2da çiçek fidesi Derya Hanımdan alınır, tamamen eminim. İstanbul'a kadar getirdiğim çiçekler hep gelişti. İşte beyaz mercanım.
Vildan Sönmez
26-08-2010, 21:35
Bu mavi yasemini aldığım bitki perişan haldeydi. Geçen yıl ektim bu yıl çiçeklendi. Yaklaşık bir ay oldu, hala yeni tomurcuklar geliyor.:D
Vildan Sönmez
26-08-2010, 21:39
Sevgili Adalet Hanım'ın gönderdiği hazeranlar, çörekotları açtı ve bitti. Kudret narı tohumlarını bahardan beri tek tek ektim.Sonuncusu yeşerdi, yukanın gövdesine sarıldı.Şimdi üzerinde çiiçekler ve bir tane de meyvesi var....
Vildan Sönmez
26-08-2010, 21:41
Beyaz gülüm bir tane daha açtı, hani derler ya fakirin tavuğu tek tek yumurtlarmış, o hesap...Bordo beyaz olan gülüm ise yapraklarını döktü. Galiba onu kaybediyorum.
Sevgi Durul
26-08-2010, 22:23
[QUOTE=Vildan Sönmez;688427]Beyaz gülüm bir tane daha açtı, hani derler ya fakirin tavuğu tek tek yumurtlarmış, o hesap...
Sevgili Vildan hanım, aynen benim çiçeklerim de öyle. Tek tek açıyorlar.
Örneğin japon gülüm, daha iki çiçeğini birarada görmedim. İlk Japon gülünüzün rengi çok güzelmiş. Kırmızıdan benim de vardı, koca kış içerde zaptettim, hava düzeldi sanarak balkona çıkardığımda, bir gecede tüm yapraklarını döktü, bir daha iflah olmadı.
Mavi yasemininiz de çok güzelmiş. Bu vakitte açtığına göre, belki benim yaseminim de ancak açar.
Sevgili vildan hanım,merçanın rengine bayıldım japon güllerin yaseminlerin hepiside harika ellerine salık.
Vildan hanımcım çok güzeller. Lisilerin ikincisine aşık oldum. O güzellik ne öyle.:eek::)
Vildan Sönmez
26-08-2010, 23:58
Sevgili SDurul, benim geçen yıl katmerli pembe açan Japon gülüm aynen sizinki gibi yapraklarını tamamen döktü, kuru çubuk halindeydi. İnatla atmadım budadım. Daha yeni yeni sürgün vermeye başladı. Yasemin begovil ve japonlar bu sene geç açtı. Hatta geçen yıl bu zamana kadar çiçekleri solmuş bile olan eski amarilysimde hiç hareket yok.
Sıcaklardan olabilir.
[QUOTE=Vildan Sönmez;688427]Beyaz gülüm bir tane daha açtı, hani derler ya fakirin tavuğu tek tek yumurtlarmış, o hesap...
Sevgili Vildan hanım, aynen benim çiçeklerim de öyle. Tek tek açıyorlar.
Örneğin japon gülüm, daha iki çiçeğini birarada görmedim. İlk Japon gülünüzün rengi çok güzelmiş. Kırmızıdan benim de vardı, koca kış içerde zaptettim, hava düzeldi sanarak balkona çıkardığımda, bir gecede tüm yapraklarını döktü, bir daha iflah olmadı.
Mavi yasemininiz de çok güzelmiş. Bu vakitte açtığına göre, belki benim yaseminim de ancak açar.
Vildan Sönmez
27-08-2010, 00:03
Sevgili Sevim Hanım, sonbaharda Datça'ya gidersem sana mercan alırım. Yeter ki gidebileyim.;)
Sevgili vildan hanım,merçanın rengine bayıldım japon güllerin yaseminlerin hepiside harika ellerine salık.
Sevgi Durul
27-08-2010, 00:07
Sizin adınıza sevindim de, kendi adıma üzüldüm. Bekletseydim keşke.
Vildan Sönmez
27-08-2010, 00:10
Sevim Hanım'cım Kamil Bey sayesinde lisiler hepimizi sevindirdi bu yıl. Annem ve kardeşime ikişer kök vermiştim, onlarınkiler de açtı, gelecek yıl için şimdiden bizi unutma diyorlar.(yalnız geçen yıldan kalan beyaz lisimi tatil dönüşü kaybettiğim için üzüldüm, onu 3.yıla taşımayı çok istiyordum.)
Vildan hanımcım çok güzeller. Lisilerin ikincisine aşık oldum. O güzellik ne öyle.:eek::)
Evet çok güzelmiş. Benim Kamil beye sipariş ettiğim lisi fidelerim geldiği zaman sağlığım balkonda bitkilerle uğraşmaya elverişli değildi. Fideleri çok ihmal ettim bu nedenle. Doğal olarak büyütemedim. Seneye kısmet yeterki sağlık olsun:)
Sevgili vildan hanım çok teşekkür ederim sizlerde de görmekte beni mutlu ediyor.
Lisiler harika açmış Vildancım .Benimkilerde çok güzel açtılar şu anda hepsinde tohum var .
Mavi yasemine beyaz mercana bayıldım .Senin verdiğin begonvilin boyu 2 metre oldu :)Yaprakları kocaman onu Vildanım diye seviyorum .Bana Datçadan mercan alacaktın İnşallah unutmamışındır:))
Beyaz lisianthuslar mükemmeller. Beyaz gülden hiçbir farkı yok gibi. Emeğinize sağlık...
Vildan Sönmez
31-08-2010, 08:33
Arkadaşım ben de birkaç tane tohumluk bıraktım, geri kalanı budayıp gelecek yıl için kışın koruyacağım. Bu beyazı öyle yapmıştım, bu yıl daha güçlü açmıştı. Ne yazık ki izindeyken dibine koyduğum pet şişedeki delik küçük olmuş hiç su bırakmamış, kaybettim ve çok üzüldüm. Tohumdan yetiştirmek zormuş ama bir deneme yapacağız artık.
Sana ve bir arkadaşımıza daha sonbaharda gittiğimde mercan alacağım.Begovil için çok sevindim, ne kadar küçüktü değil mi?.
Eski Datça'da Derya Hanım'ın fideleri hep böyle sağlıklı olşuyor. Çünkü o sadece çiçek satmıyor, onları seviyor da.Mercanları da ondan alacağım.
(Bu arada özelden mesaj atacaktım, limiti aşmışsın, geri geliyor.)
Lisiler harika açmış Vildancım .Benimkilerde çok güzel açtılar şu anda hepsinde tohum var .
Mavi yasemine beyaz mercana bayıldım .Senin verdiğin begonvilin boyu 2 metre oldu :)Yaprakları kocaman onu Vildanım diye seviyorum .Bana Datçadan mercan alacaktın İnşallah unutmamışındır:))
Vildan Sönmez
31-08-2010, 08:36
Faruk Bey bu forumda görene kadar lisileri yapma çiçek gibi görür ve pek de sevmezdim. Ama şimdi görünüşü ve renk çeşitliliğ yanında ,çiçeklerinin uzun süreli olması nedeniyle gelecek yıl ekilecekler arasında ön sıralara alındılar.
Beyaz lisianthuslar mükemmeller. Beyaz gülden hiçbir farkı yok gibi. Emeğinize sağlık...
Vildan Sönmez
31-08-2010, 21:05
Geçen yıldan kalma zıpçıktı soğanlarının çürümediğini biliyorum ama bir türlü düzene giremediler. Yaz bitiyor ancak 3. tomurcuk geldi, güçsüz, küçük. Ama umutluyum belecek yıl coşacaklar.
Vildan Sönmez
31-08-2010, 21:08
Bu yıl da hafta sonu evde yokken Kumru Hanım gelmiş oksalis saksısına yumurtlamış. Yumurtada sanki bir hasar var gibi...
Vildan Sönmez
31-08-2010, 21:14
Evde badana yapıldı, terastan gelecek rutubeti önlemek için de önümüzdeki günlerde izolasyon işlemi yapılacak, bütün saksılar içeri alınacak. En çok sarmaşıkları ve 2 metreden uzun ihtiyar yukkayı nasıl yapacağımı düşünüyorum. Fotoğrafta sağda yukkanın gövdesinin bir kısmı görülüyor.
İnşallah fire vermeden atlatırım. Bu arada saksıları da sayacağım..
Kolay gelsin Vildancım.Çok büyük işlere kalkışmışsın ,ama yapmadan da olmuyor.Yardıma ihtiyacın olursa ara arkadaşım hemen geleyim.
Vildan Sönmez
02-09-2010, 22:48
Düşünmen yeter arkadaşım sağol. Ev badana olunca terasa bakmak da şart oldu, bu yıl da az masrafla kurtulmak için sikaplast denilen malzeme ile izolasyon yapılacak, ileride daha gönlümüze göre bir şeyler yaptırırız inşallah. Ama Bir hafta boyu yağmur haberleri yüzünden bir kaç gün sonraya erteledik.
Kolay gelsin Vildancım.Çok büyük işlere kalkışmışsın ,ama yapmadan da olmuyor.Yardıma ihtiyacın olursa ara arkadaşım hemen geleyim.
Vildan Sönmez
02-09-2010, 22:50
Japon Fenerinde hala beyaz minik çiçekler açıyor ama sadece iki fener oluştu.
Vildan Sönmez
02-09-2010, 22:51
Kumrumuz bu gün bir tane daha yumurtlamış.:D
Vildan Sönmez
02-09-2010, 22:56
Ve orkide..
Mayıs'ta tomurcuklandılar, Haziran başında çiçekler açtı, Eylül ayındayız hala çiçekliler. Yani neredeyse 3 ay. Bu kadar güzel ve bu kadar uzun çiçekli olmaları harika bir şey.
Koçtaş'ta çiçeklenmesi geçmiş orkidelerde indirim var, yetişebilirsem alacağım.
Kolaygelsin Vildan hanımcım. Oldukça zahmetli bir iş. Hele saksıları içeri dışarı taşımak, yeniden yerleştirmek, düzenlemek.
Vildan Sönmez
03-09-2010, 08:34
Sağolun Sevim Hanım. O kargaşayı fotoğraflamayı düşünüyorum. :eek:
Terası bomboş hale getirmek zor olacak, sarmaşıklarım var, onları iplerinden çözmek, içeriye uzatmak en çok onları düşünüyorum. Yağmursuz bir havada 3 gün gerek bize. O sıcakları kaçırdım kötü oldu.
Kolaygelsin Vildan hanımcım. Oldukça zahmetli bir iş. Hele saksıları içeri dışarı taşımak, yeniden yerleştirmek, düzenlemek.
:D:D Fotoğraflayın fotoğraflayın. Bu yaz o şoku ben yaşadım balkonu kapatırken. Tabi sizin teras. Daha geniş bir alan. Ama içeri taşırken baktınız fazlalık, üzmeyin kendinizi bizim tarafa yollayın. Bizim balkon nasıl olsa düzene girdi. Kapalı kışın soğuk, don tehlikesi de yok;):D
Cumhur Tonba
03-09-2010, 15:51
Vildan Hanım,
Harika fotoğraflar, çok şahane görüntüler. Teşekkürler.
Vildan Sönmez
04-09-2010, 21:13
Bu yıl tohumdan çıkan birkaç kök rozet iri yeşil yapraklı ama seyrek çiçek açtı. Gelecek yıla yaşatabilirsem asıl o zaman açacaklar.
Vildan Sönmez
04-09-2010, 21:14
Lisiler de sıcaklardan etkilendi, çiçekleri küçüldü, bazı tomurcuklar açmadan soluyor.
Vildan Sönmez
04-09-2010, 21:18
Sedum Autum Joy geçen yıl bu zamanlar tamamen çiçeklenmişti. Sıcaklardan gecikmiş olabilir, bol tomurcuklu yine de.
Vildan hanım
Sayenizde, açmasını merakla beklediğim çiçeğimin, Sedum Autum Joy olduğunu öğrendim. (Teşekkürler) Benim de tam olarak açmadı, hafif pembelikler başladı, merakla bekliyorum acmış halini. Nette açmış haline bakayım hemen:)
Balkonunuz, bahce gibi maşallah. Sağlıkla oturun.
Hemen baktım, harika. Tam rengini bulduğunda, süper olacak. Birkaç kök yanyana dikilince, görüntü çok şık. Ayrıca sarısı da var, cok güzelmiş:)
Ben sabah güneşi alan bir yere koymuştum, güneşe alsam mı. Sizin güneşte mi duruyor.
Adalet Yağcı
05-09-2010, 13:43
Benim de Sedum Autum Joy um varmış, sayenizde çiçeklerin adını öğreniyorum, unutmazsam tabii :)
Rozet dediğiniz vinca değil mi? Dört kök de bende çıkmış, tohum nereden geldi bilmem ama görünce sevindim.
Ben kışa dayanmaz diye biliyordum.
Vildan Sönmez
05-09-2010, 20:25
Terasta ve güneşte Cemo'cum , bahçene çiçekli fotoğrafını koydum, nette arama...
Vildan hanım
Sayenizde, açmasını merakla beklediğim çiçeğimin, Sedum Autum Joy olduğunu öğrendim. (Teşekkürler) Benim de tam olarak açmadı, hafif pembelikler başladı, merakla bekliyorum acmış halini. Nette açmış haline bakayım hemen:)
Balkonunuz, bahce gibi maşallah. Sağlıkla oturun.
Hemen baktım, harika. Tam rengini bulduğunda, süper olacak. Birkaç kök yanyana dikilince, görüntü çok şık. Ayrıca sarısı da var, cok güzelmiş:)
Ben sabah güneşi alan bir yere koymuştum, güneşe alsam mı. Sizin güneşte mi duruyor.
Vildan Sönmez
05-09-2010, 20:28
Evet Adalet Hanım vinca. Benimki Datça alışkanlığı, orda bahçelerde her yıl kendi tohumundan yetişiyor. Benimkiler de aynı tohumlardan, daha marketten vinca almadım, elim gitmiyor nedense..Kışa girerken çiçekleri bitmiş dalları kesiyorsunuz, seneye bir daha açıyor. Ben saksıda üç yıl aynı kökü yaşattım, bu yıl ki soğuklarda artık pes etti garibim.
Benim de Sedum Autum Joy um varmış, sayenizde çiçeklerin adını öğreniyorum, unutmazsam tabii :)
Rozet dediğiniz vinca değil mi? Dört kök de bende çıkmış, tohum nereden geldi bilmem ama görünce sevindim.
Ben kışa dayanmaz diye biliyordum.
Sabırsız ben nette aradım, aramaz olaydım. Koyu renkleri harika, nerde buluruz ki:)) Turuncusuna içim gitti doğrusu.
Yarın ilk iş tam güneşin ortasına terfi ettireyim cabuk acsın:)
Vildan Sönmez
07-09-2010, 21:11
1330 daki zıpçıktı bir haftada açtı, yine tek:mad:
Vildan Sönmez
07-09-2010, 21:13
Ben de kolayına kaçtım, bir hafta önce bazı daksıların dibine latin tohumları ekiverdim. 3 tanesi yeşermiş bile...
Kızmayın kızmayın vildan hanım tekte olsa açmış. Benimki yemyeşil ve çiçeksiz:mad: İyi bayramlar:)
Vildan Sönmez
15-09-2010, 22:37
Bu gün evimiz şenlendi, darısı asker yolu gözleyen bütün anne babalara arkadaşlar.
Son günlerde telaştan farketmemişim, datura tomurcuklar bağlamış. Geçen yıl Datça'dan Derya Hanım'dan küçük bir fide almıştım, ilk kez açıyor.
Vildan Sönmez
15-09-2010, 22:40
Benim gibi begovilimin de keyfi yerinde :D
Vildan Sönmez
15-09-2010, 22:42
Japon şemsiyesi havaların serinlemesi ile toparlandı ve boylandı.
Vildan Sönmez
15-09-2010, 22:43
Zafer Bey'in armağanlarından sarı kız gelişmeye devam ediyor.
acemifüsun
15-09-2010, 22:44
Sevgili Vildan hanım oğulcuğunuza kavuşmuşsunuz, gözünüz aydın:)
Vildan Sönmez
15-09-2010, 22:46
Sosyete sarımsağı ne zaman çiçeklenmiş farketmedim.
Vildan Sönmez
15-09-2010, 22:49
Sağolun Füsun Hanım, daha dün akşam bizim caddede bir uğurlama yapıldı, kına gecesi gibi davullu zurnalı. Allah hepsine evlerine kavuşmayı kısmet etsin. Sevgili Vildan hanım oğulcuğunuza kavuşmuşsunuz, gözünüz aydın:)
Sevgi Durul
15-09-2010, 23:55
Gözünüz aydın Vildan hanım, darısı diğer asker analarının başına.
Begonvilinizin rengini, çok beğendiğimi, söylemeden geçemeyeceğim.
Vildan Sönmez
16-09-2010, 00:47
Sağolun sevgili SDurul.
Begovilimin rengi alıştığımız parlak mordan biraz farklı, daha çok kırmızı gibi. Gözünüz aydın Vildan hanım, darısı diğer asker analarının başına.
Begonvilinizin rengini, çok beğendiğimi, söylemeden geçemeyeceğim.
Gül Batur
16-09-2010, 01:13
Gözünüz aydın Vildan hanım ,
Sosyete sarımsağı çok güzelmiş narin .
Sevgili vildan hanım,gözün aydın oluna kavuşmusun.
Dadura hangi ren?begonvilin rengine bayıldım çok harika.
Sosyete sarmaşığıda çok güzel.
Vildan Sönmez
16-09-2010, 08:05
Sağolun Gül Hanım. Sosyete sarımsağı iki soğandı ama yavruladı. Yerde olsa daha zengin olurdu, saksıda dediğiniz gibi ince narin oldu.
Gözünüz aydın Vildan hanım ,
Sosyete sarımsağı çok güzelmiş narin .
Vildan Sönmez
16-09-2010, 08:07
Sevim Hanım'cım, sağolun.
Daturam geçen yıl açmadı, rengini bilmiyorum ilk kez açıyor. Sürpriz yapacak hepimize. ;)Sevgili vildan hanım,gözün aydın oluna kavuşmusun.
Dadura hangi ren?begonvilin rengine bayıldım çok harika.
Sosyete sarmaşığıda çok güzel.
Emre İlhan
16-09-2010, 08:50
Gözünüz aydın Vildan hanım.Darısı diğer asker yolu gözleyenlere.Oğlunuza benden selam söyleyin. :))
Adalet Yağcı
16-09-2010, 09:26
Sevgili Vildan hanım, asker hasreti bitti demek, haydi gözünüz aydın, darısı tüm askerlerimizin sağlıklı dönmelerine olsun.
Daturanız geç kalmış, sanırım angel trompet(brugmansia), bu sene sıcaklardan bitkiler de şaşırdılar.
Her ne kadar zehirli iseler de açtıklarında mutlaka kokusuna bakın, çok hoş kokuyorlar.
günebakan
16-09-2010, 19:50
Gözünüz aydın Vildan hanım'cığım galiba gerçek çiçeğiniz gelince diğerlerini biraz zor fark etmişsiniz bunlarda harika görünüyorlar:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.