PDA

View Full Version : Vildan Sönmez/Teras

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9

limon
17-09-2010, 10:34
Vildan Hanım, gözünüz aydın.

Aynı tür (çalı türü) olan begonvilim geçen kış saksısında donmuştu ama baharda dipten yeni verdiği 2 sürgün geç çiçeklendi ama şimdi aynı sizinki gibi bol çiçekte. Demek yere geçirseydim daha da kolay atlatacaktı.

Sarıkız çok kolay bir bitkidir, yalnız suyu çok sever. O saksıyı tamamen doldurması için diğerlerinden daha hızlı uzayan dallarını diğerlerin boyunda kesmenizi tavsiye ederim. O zaman bitki bir çok yerinden sürgün verip, daha gür şekilde aşağıya sarkmaya başlıyor ve saksı görünmez oluyor. Baharda açan sarı çiçekleri ise güzelliğine güzellik katıyor. Kışı dışarda atlatabilir, yaprakları donsa da toprak üstünden budayınca baharda dipten bir çok sürgün veriyor. Yani kurursa kurudu diye atmayın, kendisi 9 canlıdır. :) Kestiğiniz dalları da toprağa yanlamasına yatırıp hafifçe toprak serpin. Her boğumundan köklenecektir.

Japon Şemsiyesinin saksı derinliği gözüme az göründü. Sanki biraz daha derin saksı istiyor gibi.

Vildan Sönmez
17-09-2010, 12:24
Sağolun Emre Kardeşim. Oğlum da size selam yolluyor. Sanırım öğrencisiniz, darısı size ve tüm gençlerimize.
Sevgiler...
Gözünüz aydın Vildan hanım.Darısı diğer asker yolu gözleyenlere.Oğlunuza benden selam söyleyin. :))

Vildan Sönmez
17-09-2010, 12:30
Sağolun Adalet Hanım'cım. Van'a gidiş gelişlerimde havaalanında konuştuğum askerciklerimiz hiç aklımdan çıkmıyor.Darısı bütün çocuklarımıza...

Daturam gitti gidiyor derken toparlandı.İlk bir kaç tomurcuğunu büyütemeden dökmüştü. Şimdi bunlar büyüdü, rengini de kokusunu da çok merak ediyorum...

Sevgili Vildan hanım, asker hasreti bitti demek, haydi gözünüz aydın, darısı tüm askerlerimizin sağlıklı dönmelerine olsun.

Daturanız geç kalmış, sanırım angel trompet(brugmansia), bu sene sıcaklardan bitkiler de şaşırdılar.
Her ne kadar zehirli iseler de açtıklarında mutlaka kokusuna bakın, çok hoş kokuyorlar.

Vildan Sönmez
17-09-2010, 12:36
Teşekkür ederim sevgili Limon. Darısı senin oğluna, bir gün gibi gelecek, göreceksin.

Benim begovili hatırlarsan Kasım'da fırtınada naylon örtü yüzünden traşlanıp tüm yapraklarını kaybetmişti. Yeniden bolca yaprak verdi. Çiçek rengi pek parlak değil ama yine de güzel.

Dediklerine ve sizlerde gördüğüme göre sarıkızdan umutluyum. Çok zor bir çiçek değil gibi. Terasta ustalar çıkınca dediğin gibi uzun dalları kesip ekeyim, hem de çabuk sarar saksıyı.

Vildan Hanım, gözünüz aydın.

Aynı tür (çalı türü) olan begonvilim geçen kış saksısında donmuştu ama baharda dipten yeni verdiği 2 sürgün geç çiçeklendi ama şimdi aynı sizinki gibi bol çiçekte. Demek yere geçirseydim daha da kolay atlatacaktı.

Sarıkız çok kolay bir bitkidir, yalnız suyu çok sever. O saksıyı tamamen doldurması için diğerlerinden daha hızlı uzayan dallarını diğerlerin boyunda kesmenizi tavsiye ederim. O zaman bitki bir çok yerinden sürgün verip, daha gür şekilde aşağıya sarkmaya başlıyor ve saksı görünmez oluyor. Baharda açan sarı çiçekleri ise güzelliğine güzellik katıyor. Kışı dışarda atlatabilir, yaprakları donsa da toprak üstünden budayınca baharda dipten bir çok sürgün veriyor. Yani kurursa kurudu diye atmayın, kendisi 9 canlıdır. :) Kestiğiniz dalları da toprağa yanlamasına yatırıp hafifçe toprak serpin. Her boğumundan köklenecektir.

Japon Şemsiyesinin saksı derinliği gözüme az göründü. Sanki biraz daha derin saksı istiyor gibi.

Vildan Sönmez
17-09-2010, 12:40
Sevgili Günebakan, biliyorsun, en değerli çiçeğimiz onlar. Okul için de ayrı kalmıştık, ama bu başka. Hakikaten daturaya hiç bakmamışım o aralar birden bire büyümüş beş tomurcuk görüverdim üstünde.

Gözünüz aydın Vildan hanım'cığım galiba gerçek çiçeğiniz gelince diğerlerini biraz zor fark etmişsiniz bunlarda harika görünüyorlar:)

Vildan Sönmez
17-09-2010, 12:41
Sevgili Günebakan, biliyorsun, en değerli çiçeğimiz onlar. Okul için de ayrı kalmıştık, ama bu başka.

Hakikaten daturaya hiç bakmamışım o aralar birden bire büyümüş beş tomurcuk görüverdim üstünde.:D

Gözünüz aydın Vildan hanım'cığım galiba gerçek çiçeğiniz gelince diğerlerini biraz zor fark etmişsiniz bunlarda harika görünüyorlar:)

Hhatice
17-09-2010, 15:08
Vildancım gözün aydın arkadaşım :)Oh nihayet bitti kavuştun en nadide çiçeğine :)Darısı başımıza artık ,Çekilenler unutuluyor.Yeterki sağ salim kavuşalım değil mi?:))

günebakan
17-09-2010, 20:44
Evet onlar en güzel çiçeklerimiz Allah acılarını tattırmasın:)

Emre İlhan
17-09-2010, 20:58
Sağolun Emre Kardeşim. Oğlum da size selam yolluyor. Sanırım öğrencisiniz, darısı size ve tüm gençlerimize.
Sevgiler...

Amin.Evet öğrenciyim. :))

Selamlar.

gurbik67
17-09-2010, 22:31
vildan hanım gözünüz aydın.
ALLAH tüm askerlerimizi ana ve babasına bağışlasın hayırlı tezkereler nasip etsin.
çoğuğunuza da bundan böyle hayatı boyunca sağlıklı yıllar ve iş hayatında da başarılar diliyorum.

bu arada çiçeklerinizde harika.

umutyolcusu
20-09-2010, 13:56
Gözünüz aydın olsun Vildan hanım.Bizde sizinle beraber buradan oğlunuzun dönüşünü beklemiş olduk.Döndüğünü okuyunca çok sevindik inanın.Darısı tüm asker yolu bekleyenlerin başına.
Daha öncek yıllarda bende de japon şemsiyesi vardı ama yaşatamadım.Sıcaktan ve soğuktan çok etkileniyor mu acaba?Maşaallah sizinki sasısına rağmen coşmuş.

Vildan Sönmez
20-09-2010, 21:08
Arkadaşlarım, zaman zaman burada (bir de sevgili görümcemle) paylaştım, özellikle endişeli geçen günlerde. Annem ve kardeşim benden telaşlı oldukları için onlara anlatmadığı şeyler oldu.
Ama sizler ve çiçeklerim bana hep moral verdiniz, çok sağolun.

Üç ayı tamamlayan orkidelerimin son çiçekleri, hepinize....

Sevgi Durul
20-09-2010, 21:21
Teşekkürler...

sevim.K
21-09-2010, 09:33
Vildan hanımcım günlerdir rahatsızlığımla haşır neşirim forumda çok az kalabildim gözden kaçırmışım. Oğulcuğunuz gelmiş ne güzel:) Sevindim. Allah asker yolu bekleyen tüm annelerimize sevinçli kucaklaşmalar nasibetsin, sevgiler:)

Vildan Sönmez
21-09-2010, 10:57
Sağolun Sevim Hanım, ben çok şükür dedim, darısı diğer çocuklarımıza.

Size huzurlu bir öğretim yılı diliyorum.
Rahatsızlanmışsınız, geçmiş olsun , kendinize iyi bakın. Sevgiler...

Vildan hanımcım günlerdir rahatsızlığımla haşır neşirim forumda çok az kalabildim gözden kaçırmışım. Oğulcuğunuz gelmiş ne güzel:) Sevindim. Allah asker yolu bekleyen tüm annelerimize sevinçli kucaklaşmalar nasibetsin, sevgiler:)

zenfree
21-09-2010, 14:03
Vildan Hanım gözünüz aydın.

türkansultan
22-09-2010, 19:09
Gözünüz aydın vildan hanımcım,darısı bütün asker annelerinin başına.

Kiraz
22-09-2010, 19:15
Vildan Hanım gözünüz aydın, artık çiçeklerin rengi bile bir başka görünür gözünüze.

Vildan Sönmez
26-09-2010, 00:00
Terastaki fayanslar daha geçen yaz aşırı güneşten yer yer, göz göz açılmıştı. Bu kış alt kat tavanlarda rutubet oluştu. Badanadan sonra en kısa yoldan, (hem maddi hem de manevi yönden izolasyon malzemesi ile işlem yapıldı. Ustalar terasta hiç saksı kalmayacak dediler. Sırf askılıları bırakana kadar saksılar içeriye taşındı. Tam 2 saat sürdü.

Vildan Sönmez
26-09-2010, 00:04
Bu raflardaki küçük saksılar boşaltıldı ve içeride tekrar raflara kondu.

Vildan Sönmez
26-09-2010, 00:08
Ağaç bamyası, yasemin, clematis merdiven boşluğundan sarkıtıldı. Sadece clematis etkilendi. Yaprakları kara kuru bir hal aldı.

Vildan Sönmez
26-09-2010, 00:12
Yuka tavanı geçtiği için koridora bolu boyunca yatırıldı.

Vildan Sönmez
26-09-2010, 00:15
Saksılar taşınınca bomboş kalan teras, ferahladı.

Vildan Sönmez
26-09-2010, 00:22
Ustalar 5 gün çalıştı ve gitti, iş bize düştü. Saksıların bir kısmı bu gün içerden alındı.

Vildan Sönmez
26-09-2010, 00:27
Autumn Joy'lar açmaya başladılar.

Vildan Sönmez
26-09-2010, 00:31
Minik yumrulardan ektiğim adını bilmediğim sarkan bitki, beyaz küçük çiçekler açacak.

Vildan Sönmez
26-09-2010, 00:36
Sevgili zenfree, Sevgili Türkan Sultan, Sevgili Kiraz, çok sağolun. Badanayı oğlum gelmeden bitirdik. Ama meteoroloji yağmur uyarısı verince bu işler mecburen ertelendi, karışıklık, çocukcağızıma denk geldi.

Orhan Özbilgiç
26-09-2010, 08:58
Vildan Hanım;
Allah eksikliğini hissettirmesin! Bayağı bi, konuklarınız varmış.:p Neyseki yaz sezonunda gelmişler. Salon, oda, koridor ayrımı yapmaksızın, buldukları yere yumulup yatıvermişler.:D
Eeee; ne de olsa yabancınız değiller.;) Çok görmezler sanırım.)))

Şaka bir tarafa, hiç toplam ağırlıklarını tahmin etmeye çalıştınız mı? Bırakın ben tahmin edeyim. 250x3(ortalama saksı ağırlığı)= 750 kg. O da eşittir, büyüklü-küçüklü 10 kişinin ağırlığı.

Ne hesap ama, değil mi? Yanlışım varsa düzeltin, lütfen!:D
Selam ve saygılar..

Vildan Sönmez
26-09-2010, 14:58
Orhan Bey, ağırlığı hiç hesaba katmadık biz. Sadece bir kez içeriye, bir kez dışarıya olmak üzere eğilip kalkmak, taşımak spor niyetine yaptık. İçeri alırken sayıca daha fazlaydılar, birkaç mevsimlik çiçek bozuldu. Dışarı alırken eşim saydı yaklaşık 200 saksı irili ufaklı :o:o
Şimdi sizin hesaba geçelim 200 içeri , 200 dışarı olmak üzere 400 işlem ama ben sizin 250x 3 ü anlamadım vallahi.

Vildan Hanım;
Allah eksikliğini hissettirmesin! Bayağı bi, konuklarınız varmış.:p Neyseki yaz sezonunda gelmişler. Salon, oda, koridor ayrımı yapmaksızın, buldukları yere yumulup yatıvermişler.:D
Eeee; ne de olsa yabancınız değiller.;) Çok görmezler sanırım.)))

Şaka bir tarafa, hiç toplam ağırlıklarını tahmin etmeye çalıştınız mı? Bırakın ben tahmin edeyim. 250x3(ortalama saksı ağırlığı)= 750 kg. O da eşittir, büyüklü-küçüklü 10 kişinin ağırlığı.

Ne hesap ama, değil mi? Yanlışım varsa düzeltin, lütfen!:D
Selam ve saygılar..

acemifüsun
26-09-2010, 15:29
Vildan hanımcığım terasın tadilatı bitmiş, geçmiş olsun:)
Orhan beyin hesabında 250( saksı adeti), 3(ortalama saksı ağırlığı) diye anladım.

Vildan Sönmez
26-09-2010, 16:24
O halde 400x3=1.200 kg mı taşıdık biz, inanmıyorum.:D

Vildan Sönmez
26-09-2010, 16:27
Dışarı çıkar çıkmaz çiçeklerime misafir geldi bile..

nurcanaybay
26-09-2010, 16:32
Vildan hanım sizin için ...

Vildan Sönmez
26-09-2010, 16:38
Aman sevgili Nurcan, o koltuğa oturasım var zaten. Oldukça yorucu günler geçirdik, hala da iş var.
Amaaa,
Seneye o minik havuzdan da yapasım var. Papirusum var, su sümbülüm de yeni geldi,
olur mu olur:D

nurcanaybay
26-09-2010, 16:44
Japon şemsiyesi ile zıpçıktınız da var ...ihtiyacınız olan tek şey büyükçe bir saksı .
Kolay gelsin :)

Orhan Özbilgiç
26-09-2010, 23:11
Vildan hanımcığım terasın tadilatı bitmiş, geçmiş olsun:)
Orhan beyin hesabında 250( saksı adeti), 3(ortalama saksı ağırlığı) diye anladım.

Evet! Saksı sayısını 250 tahmin etmiştim. ;) %20 yanılmışım. Yinede zor işmiş. Geçmiş olsun Vildan hanım.:)

Vildan Sönmez
26-09-2010, 23:58
Daturacığımın tomurcuğu ucu açıldıktan sonra çok hızlı bir şekilde çiçeğini gösterdi. Saksıya değmessi zarar vermez inşallah. Rengini de bilmiyorum şimdilik açık sarı örünyorç Bakalım açtıkça beyaza mı yoksa pembeye mi dönecek.

Vildan Sönmez
27-09-2010, 00:05
Orhan Bey, tahmininiz süper ben bile bu kadar yaklaşamazdım. Yarın kesin sayım var. Kaktüsleri ayrı sayacağım, onların saksıları küçük nede olsa.

Evet! Saksı sayısını 250 tahmin etmiştim. ;) %20 yanılmışım. Yinede zor işmiş. Geçmiş olsun Vildan hanım.:)

Vildan Sönmez
27-09-2010, 20:18
Eve geldiğimde güneş batmak üzereydi, hemen daturacığımın yanına koştum.
Açmış. Fotoğraflar güzel olmadı ama görmenizi istedim.

Vildan Sönmez
27-09-2010, 20:20
Güzel bir sarı ve harika kokusu var.

ciceksever70
27-09-2010, 20:38
Gözünüz aydin Vildan hanim, hem oglunuz hem yeni terasiniz icin. Datura cok güzel acmis ben de bu yil ektim ama cicek vermedi sizinki kac yillikti?

günebakan
27-09-2010, 22:33
Gözünüz aydın Vildan hanım'cığım inşallah ben de benimkilerin çiçeklerini görürüm:)

Vildan Sönmez
27-09-2010, 23:20
Sevgili çiçeksever, Terasta sadece alt kata rutubet geçmesini önlemek için bir bakım yaptık, aslında gönül daha neler istiyor.
Daturamı küçük bir fide olarak aldım, geçen yaz açmadı. Bu yıl ilk kez gördüm çiçeklerini. Çiçekleri saksıdan taştı adeta. Yer toprağında sizin güzelim bahçenizde daha da güzel gelişecektir.

Gözünüz aydin Vildan hanim, hem oglunuz hem yeni terasiniz icin. Datura cok güzel acmis ben de bu yil ektim ama cicek vermedi sizinki kac yillikti?

Vildan Sönmez
27-09-2010, 23:22
Darısı başına sevgili günebakan, hakikaten beklemeye değermiş. İlk tomurcukları kibrit kadar olup dökülünce bu yıl da ümidimi kesmiştim ama sevindirdi beni.

Gözünüz aydın Vildan hanım'cığım inşallah ben de benimkilerin çiçeklerini görürüm:)

ciceksever70
28-09-2010, 06:49
Sevgili çiçeksever, Terasta sadece alt kata rutubet geçmesini önlemek için bir bakım yaptık, aslında gönül daha neler istiyor.
Daturamı küçük bir fide olarak aldım, geçen yaz açmadı. Bu yıl ilk kez gördüm çiçeklerini. Çiçekleri saksıdan taştı adeta. Yer toprağında sizin güzelim bahçenizde daha da güzel gelişecektir.

Bende topraga ekmedim Vildan hanimcigim ilkbaharda kücük bir fideydi cok boy atti bu yaz ama cicek acmadi. Demek ikinci yil aciyor. Kisin donlara dayanmadigini okudum o yüzden donlarda saksisiyla kaldiracagim.

sevim4
28-09-2010, 08:59
Sevgili vildan hanım,sizinki dadura deyil sanki burukmansiyaya benziyor rengi güzelmiş.
Tohumuna talibim mümkün olursa.
Sevgiler.

limon
28-09-2010, 10:01
Bence de Brugmansia sp. (Angels Trumpet) Meleklerin Boruları. Ne çok ismi varmış :)
Ferda Hanım'ın tecrübelerinden faydalanabilirsiniz.
Brugmansia dibinden verdiği yavrularla, kökten ayırarak kolayca yetişiyor.
Yalnız, Trakyada saksıda yetiştirmenizi tavsiye ederim sayın abk, çünkü donlardan etkileniyor.

Başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=207095#post207095) çok faydalı bilgiler var.

Adalet Yağcı
28-09-2010, 12:33
Meleklerin borazanı açmış, rengi de çok hoş.
Ne yazık ki çiçeklerinin ömrü çok kısa, güle güle büyütün Vildan hanım.

Vildan Sönmez
28-09-2010, 12:42
Sevgili Limon , datura , brugsmania belli ki karıştırılıyor, söylediğiniz başlığa baktım, benim çiçeğim 1. sayfadaki ağaççıklara çok benziyor. Bakalım çiçek dökülünce meyveyi, görelim, dikenli mi dikensiz mi olacak ?

Feriha Hanım da sormuş ve Mine hanım cevaplamış:

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi feriha
Arkadaşlar Brugmansia Solanaceae (Angels Trumpet), Datura,Tatula, Melek borazanı hepsi aynı bitki mi?

Cevap: Mine Pakaner
Datura ve Brugmansia aynı değil. Sadece aynı aileden. Solanaceae.
Brugmansia çalı veya ağaççık formunda olabiliyor. Datura ise çok yıllık ve otsu.
Brugmansiaların meyveleri dikensiz, Daturaların dikenli. Ancak birbirlerine yakın oldukları için sinomim isimli türler var.
Daturalar ülkemizde doğal yayılış gösteriyor. Tatula daturaya verilen ad. Datura stramonium var. tatula
Melek borazanı da hem Datura'ya hem de Brugmansia'ya verilen ad. İkisinde de benzer alkoloitler var ve ikisi de çok toksik.
Daturalar inanılmaz güzel kokar. İki tane çiçek bir gece boyu bir bahçeyi boyar.

Vildan Sönmez
28-09-2010, 13:43
Beni çok sevindiren bir çiçek oldu Adalet Hanım'cım. Misler gibi kokuyor. Tam açık kaldığı süreyi izleyeceğim. Tam açılmış hali bu gün 2. gün.

Meleklerin borazanı açmış, rengi de çok hoş.
Ne yazık ki çiçeklerinin ömrü çok kısa, güle güle büyütün Vildan hanım.

Vildan Sönmez
28-09-2010, 21:13
2. Günden fotoğrafları hakediyor..
Bir çok çiçeğim gibi Bu da Datça'dan Derya Hanım'ın serasından,
foruma sık uğramıyor umarım görür...

Vildan Sönmez
28-09-2010, 21:15
Geçen yıl Mutlu Bey'den aldığım aşılı kasımpatılar gelişti ve tepelerde tomurcuk belirtileri var.

sevim4
28-09-2010, 21:22
Sevgili vildan hanım,pozuda çok güzel verirmiş bu hanım.:D

Ayşe Yıldız
28-09-2010, 21:27
Yorucu bir işle uğraşmışsınız Vildan Hanım, çiçeklerinizi yerleştirdikten sonra ohh çekip güzel güzel oturursunuz balkonunuzda bol bol çiçekli olarak inşallah

günebakan
28-09-2010, 21:30
Vildan hanım datura harika görünüyor gerçekten:)

Vildan Sönmez
28-09-2010, 21:31
Sevim Hanım'cım hakikaten çok güzel çok sevindim ben...

Sevgili vildan hanım,pozuda çok güzel verirmiş bu hanım.:D

Vildan Sönmez
28-09-2010, 21:32
Sağolun Ayşe Hanım, bir de işi bırakıp ev hanımı olsam o zaman tadına daha çok varacağım...Yorucu bir işle uğraşmışsınız Vildan Hanım, çiçeklerinizi yerleştirdikten sonra ohh çekip güzel güzel oturursunuz balkonunuzda bol bol çiçekli olarak inşallah

Vildan Sönmez
28-09-2010, 21:34
Sevgili Günebakan saksıda 5 koca çiçek.. Bahçede olsa sanırım daha çok gelişir dökülen tomurcukları da açardı. Vildan hanım datura harika görünüyor gerçekten:)

umutyolcusu
28-09-2010, 21:36
Vildan hanım yorgunluğunuzun üzerine açan datura çiçekleri ilaç gibi olmuştur her halde.Hem rengi hem de görüntüsü çok hoş.

günebakan
28-09-2010, 22:04
Vildan hanım'cığım İzmirdeyken bir evin bahçesindeki brugmansianın resmini çekmiştim çok net değil ama gene de güzelliği görünüyor:) İnşallah bizlerinki de böyle olur

173205

Vildan Sönmez
28-09-2010, 22:56
İnşallah arkadaşım, benim söylemek istediğim bu fotoğraftaki gibi bir şeydi. Bahçelerden taşmış gerçekten.

Vildan Sönmez
30-09-2010, 19:38
Bu gün 4. gün.
5. Ç,çek de açtı. Henüz solan yok.

sevim4
30-09-2010, 20:37
Sevgili vildan hanım bu iyi haber.

Vildan Sönmez
30-09-2010, 22:37
Şimdi çiçek ömrünün kaç gün olduğunu göreceğiz Sevim Hanım'cım. Başka ytişmiş tomurcuk yok. Küçük tomurcuk yapıyor, ama büyütemeden dökülüyorlar.

feriha
01-10-2010, 16:29
Vildan Hanım Angels Trumpet pek de güzel açmış, bizim için de koklayın lütfen.. Belli ki çok yıllık, ağaçcık türünde, çiçekleri dayanıklı..

Ben tek yıllık otsu, çiçeği bir günlük, tohumu dikenli olan türünü yetiştirdim. Bu yıl da saksının birinde kendiliğinden çıktı ve bir günlük kokulu çiçeklerini gösterdi.

Angels Trumpet tohumunu Karınca arkadaşımızdan almıştım, çimlendirdim ama gelişmeden dondurdum.

Güle güle büyütün Vildan Hanım;)

Vildan Sönmez
02-10-2010, 18:08
Feriha Hanım'cım sağolun, kendinizi ve terasınızı özletiyorsunuz.
Saksıda bu kadar güzel açtı. Bir de bahçede düşünüyorum nasıl da güzel olur. Bahçede olsa açamadan dökülen tomurcuklar da açardı ve uzun süre çiçekli kalırdı sanırım.

Vildan Hanım Angels Trumpet pek de güzel açmış, bizim için de koklayın lütfen.. Belli ki çok yıllık, ağaçcık türünde, çiçekleri dayanıklı..

Ben tek yıllık otsu, çiçeği bir günlük, tohumu dikenli olan türünü yetiştirdim. Bu yıl da saksının birinde kendiliğinden çıktı ve bir günlük kokulu çiçeklerini gösterdi.

Angels Trumpet tohumunu Karınca arkadaşımızdan almıştım, çimlendirdim ama gelişmeden dondurdum.

Güle güle büyütün Vildan Hanım;)

Vildan Sönmez
02-10-2010, 18:09
Tek tekçi Japon gülüm yağmurda çiçek açmış.

Vildan Sönmez
02-10-2010, 18:13
Bir ara Koçtaş'ta indirimden çiçeklenmesi bitmiş bir orkide aldım. Sapını dolu boğum üzerinden kesecekken en uçta belli belirsiz tomurcuk farkettim. Çiçek açarsa rengin, de öğrenirim diye bıraktım. Bu sabah küçük bir çiçek açtı sonunda. Rengi çok güzelmiş. Seneye çok güzel olacak sanıyorum.

Vildan Sönmez
02-10-2010, 18:15
Haziran başında çiçeklenen orkidem Ekim ayına da çiçekli girdi. Bu sonuncusu.

Satı Uğurtan
02-10-2010, 18:17
Bu gün 4. gün.
5. Ç,çek de açtı. Henüz solan yok.
Sevgili Vildan hanım, çok güzel hayran kaldım rengide çok güzel sağlıkla büyütün.

Vildan Sönmez
02-10-2010, 20:32
Satı Hanım'cım senin güzelim bahçene de çok yakışır.

Sevgili Vildan hanım, çok güzel hayran kaldım rengide çok güzel sağlıkla büyütün.

Vildan Sönmez
09-10-2010, 22:28
Terasıma sonbahar geldi.Renkli çiçeklerin sonuncusu Autum Joy solmaya başlamadan fotoğrafını çektim.

Vildan Sönmez
09-10-2010, 22:33
Dün akşam do uyarısı vardı, ne olur ne olmaz diye hiç değilse rüzgardan korumak için kuytu köşeye topladım. Japon şemsiyesinin dallarını Hüseyin Alp yukaya bağlayarak destekledim. Telgraf çiçeği biraz yıpranmış gibi.

günebakan
09-10-2010, 22:44
Terasın görüntüsü muhteşem Vildan hanım'cığım:)

Vildan Sönmez
09-10-2010, 23:12
Sevgili Günebakan, bu sıralar sadece yeşiller var. Çiçekli günlerin sonuna geldik. İyi bir açı yakalayınca olduğundan iyi duruyor.;);)

ciceksever70
10-10-2010, 08:07
Vildan Hanim Angels Trompet`i korumaya aldiniz mi? Bizde dün gece 1 derece idi bu hafta sanirim geceleri sifirin altina düser. Ben de bodruma kaldirmayi düsünüyorum ama isitma olmadigi icin kisi atlatir mi bilemiyorum.

Vildan Sönmez
10-10-2010, 16:36
İstanbul'da ısının düştüğü günlerde kuvvetli rüzgar vardı, iri tomurcukları o rüzgara dayanamaz dökülür, hem de çiçeklerini göreyim diye camekanlı mutfak balkonuna almıştım. Zaten çiçekleri de orada açtı.

Bodrumunuz ne kadar soğuk bilmiyorum ama kapalı ortam olduğu için yine de soğuktan korunacaktır. Olmazsa çok soğuk günlerde balonlu poşetle sararsınız.

Vildan Hanim Angels Trompet`i korumaya aldiniz mi? Bizde dün gece 1 derece idi bu hafta sanirim geceleri sifirin altina düser. Ben de bodruma kaldirmayi düsünüyorum ama isitma olmadigi icin kisi atlatir mi bilemiyorum.

Vildan Sönmez
16-10-2010, 23:07
Geçen yıl aldığım çok sayıda soğanlı bitkiden en güzel çiçeklenenler muscari ve nergisler olmuştu. Açmayanların çoğunun soğanlarını Enez'e bahçeye götürmüştüm. Evde bıraktıklarım uyanmaya başlamışlar...

Vildan Sönmez
16-10-2010, 23:09
Yer kaplamasın diye üst üste koyduğum saksılardan birinde siklamen varmış. Üstteki saksıyı alınca bana sürpriz yaptı.

Vildan Sönmez
16-10-2010, 23:12
indirim güzeli orkidem üç çiçek açtı.

günebakan
17-10-2010, 17:26
Orkideniz muhteşem görünüyor Vildan hanım:)

Vildan Sönmez
17-10-2010, 17:44
Sevgili günebakan renkleri ile tam Cimbomlu. :mad:

sevim.K
17-10-2010, 18:20
Cimboma biraz kızgın mı bakıyoruz yoksa:eek: Olur mu hiiç;) Ne yapsam orkideyedemi el atsam

Havalar dengesizleşti ben de iki gündür balkon düzenlemeyle uğraşıyorum. Ne çok işim varmış. Bir arkadaşımın serasından gaura aldım pembe çiçekli. Beyaz çiçekli de varmış Adalet hanım söyledi ama orada yoktu aklımda kaldı. Bir iki tane yeşil bitki aldık.

Kırmızı ve beyaz çiçek açan oya arıyordum. Arkadaşımın fidanlığında varmış boşuna aramışım. Orman fidanlığında da varmış üstelik, getirecekler. Bir de manolya fidesi. Eşime orman işletmesinin fidanlığına gidelim dedim. Yan çizdi. :mad:

Vildan Sönmez
17-10-2010, 19:38
Beşiktaşlı bir mahallede, Beşiktaşlı bir ailede doğmuş, gençliğinde açık tribünde yağmur altında maç izlemiş, maça giderken peşine takılabilmek için amcaoğullarını bezdirmiş biri olarak, UEFA ve şampiyonlar liginde bize müthiş bir sevinç yaşatmış GS'ye kızmak ne mümkün ?
Ama sevgili Sevim Hanım, bildiğiniz siyah- beyaz çiçek var mı ?:mad:

Yeni çiçeklerinizi güle güle büyütün, fotoğraflarını da bizlerle paylaşın.
Ben bu aralar çiçek almaktan kaçınıyorum, malum kış geliyor. Hepsini içeri almak mümkün değil. Yine de dayanamayıp kalanşo aldım geçen gün. . Mutfak balkonuna koydum, gözümün önüne.....
Çiçeklerim pek durgun, dört gözle tomurcuklanan kasımpatılarımı bekliyorum.

Cimboma biraz kızgın mı bakıyoruz yoksa:eek: Olur mu hiiç;) Ne yapsam orkideyedemi el atsam

Havalar dengesizleşti ben de iki gündür balkon düzenlemeyle uğraşıyorum. Ne çok işim varmış. Bir arkadaşımın serasından gaura aldım pembe çiçekli. Beyaz çiçekli de varmış Adalet hanım söyledi ama orada yoktu aklımda kaldı. Bir iki tane yeşil bitki aldık.

Kırmızı ve beyaz çiçek açan oya arıyordum. Arkadaşımın fidanlığında varmış boşuna aramışım. Orman fidanlığında da varmış üstelik, getirecekler. Bir de manolya fidesi. Eşime orman işletmesinin fidanlığına gidelim dedim. Yan çizdi. :mad:

Zafer İnandıklı
17-10-2010, 21:40
Yazın sefası, kışın cefası hava soğumaya başlayınca hepimiz bu güzellikleri korumanın telaşına düşüyoruz. Ben bu kış şeffaf polikarbon levhalardan, portatif seralar yapmayı düşünüyorum.
Hepimize kolay gelsin.

Vildan Sönmez
17-10-2010, 23:51
Zafer Bey, seralarınızı yapma aşamasında paylaşırsınız sanırım. Ben geçen yıl fuardan çok hesaplı iki mini sera aldım. Naylon fermuarlı örtüleri var. Ama raf yüksekliği küçük saksılara göre. Büyük saksılardaki biraz boylanmış olanlara uygun değil.

sevim.K
18-10-2010, 04:59
Her ne kadar ısınamamış olsam da havalar serinleyince balkon iyi ki kapandı diyorum. Gerçi kışın yine soğuk olacak ama kar ve don olmayacak bitkilerde. Doğal olarak kayıpta yaşamıyacağım gibi:)

Vildan Hanım kasımpatılarımı sayfasına ekledim, erikaları sa. Fidanlıktan daha gelecekler. Arkadaşımın serasından aldıklarımın fotoğraflarını çektim iyi olmadı. Yeniden çekmem lazım. Kalanşolarımı öyle çiçekli almıştım. Bir bozuldular bir daha çiçek göremedim:mad::(

Vildan Sönmez
18-10-2010, 07:35
Benim de mutfak balkonum kapalı.Kışın kapı açılıp kapandıkça sıcaklık gidiyor, sera gibi çiçekler korunmuş oluyor böylece. Bu bol çiçekli aldığımız kalanşolar tekrar çiçek açmıyorlar. Benim geçen yıl aldığım da öyle oldU. Solan çiçek yapraklarını koparmıştım, bitki yemyeşil olarak duruyor.

Her ne kadar ısınamamış olsam da havalar serinleyince balkon iyi ki kapandı diyorum. Gerçi kışın yine soğuk olacak ama kar ve don olmayacak bitkilerde. Doğal olarak kayıpta yaşamıyacağım gibi:)

Vildan Hanım kasımpatılarımı sayfasına ekledim, erikaları sa. Fidanlıktan daha gelecekler. Arkadaşımın serasından aldıklarımın fotoğraflarını çektim iyi olmadı. Yeniden çekmem lazım. Kalanşolarımı öyle çiçekli almıştım. Bir bozuldular bir daha çiçek göremedim:mad::(

umutyolcusu
18-10-2010, 12:17
Benim yeni aldığım kalanşonunda tomurcukları bozuluyor şimdi.Bir daha çiçek açmıyorsa niye aldık o zaman?Hadi ben bilmiyordum da...

Hhatice
19-10-2010, 20:44
Yazın sefası, kışın cefası hava soğumaya başlayınca hepimiz bu güzellikleri korumanın telaşına düşüyoruz. Ben bu kış şeffaf polikarbon levhalardan, portatif seralar yapmayı düşünüyorum.
Hepimize kolay gelsin.

Bende Tekirdağ'da kapalı balkona 9 tane raf yaptırdım .Hepimiz kış telaşına düştük .Vildan'cım mini seralarının resmini merak ettim .

Vildan Sönmez
19-10-2010, 23:28
Arkadaşım, geçen yıl bahçe fuarında standı olan bie firmadan internet siparişiyle almıştım.
Bildiğimiz bir yapı markette daha küçük boydakilerin neredeyse yarı fiyatına satılıyordu.
2 tane aldım. Kışın fermuarlı naylon örtüsü örtülüyor.
Birinde kaktüslerimin bir kısmı duruyor.

http://www.amagardenstore.com/page.php?act=kategoriGoster&catID=78&name=Sera_Cadiri

Vildan Sönmez
19-10-2010, 23:31
İkinci seranın Haziran sonundan kalma bir fotoğrafı...

sevim4
20-10-2010, 09:43
Çok güzel vildan hanım benim balkonum yok bende neyapayım diye teleşlıyım.
yağan yamur bitkilerin çürümesine sebep oluyor napsam bir şeyler yapacaz artık.
vildan hanım köşedeki clematiste ne güzel yakışmış oraya.

Vildan Sönmez
21-10-2010, 19:53
Sevim Hanım'cım kış yaklaşıyor ya yine alabildiğim kadarını içeri alacağım. (Tabii biraz güneş görünce kedi yavrusunu taşır gibi bir içeri bir dışarı taşımak da var)
Bir kısmı fotoğraftaki seralar gibi balonlu naylonla sarılacak. Bir kısmı da masanın altına toplanıp masa sera haline getirilecek. Sonra baharı bekleyeceğiz, Allah sağlık versin de.

Vildan Sönmez
21-10-2010, 20:08
Bir saksının dibinde geç çimlenen yıldız çadırı soğuklardan etkilenip büyüyemeyince küçük bir saksıyla içeri aldım. Yine de bu gün bir çiçek açtı. Bir kaç tomurcuk daha var bakalım kendini toparlayacak mı ?

sevim4
21-10-2010, 21:48
Son baharda merhaba dermiş.

Vildan Sönmez
27-10-2010, 00:21
Hoş gelmişsiniz Sonerordo. Bahar ve yaz aylarındaki zenginlik yık tabii şimdilerde.
Kumrularımız yumurtluyor, yavrular büyüyor, sonra da yem ve su için sürekli geliyorlar.

Vildan Sönmez
28-10-2010, 23:23
Geç çimlenen rozetlerden biri çiçeklendi..

Vildan Sönmez
28-10-2010, 23:28
Yaz sıcaklarında yetiştiremediğim begonyalardan biri, havalar serinleyip yağmurlar başlayınca keyiflendi..

Vildan Sönmez
28-10-2010, 23:34
Begovil dallarının uçları zayıf da olsa çiçeklendi. Sonbaharın son çiçekleri olacak herhalde.

sevim.K
28-10-2010, 23:35
Begonyanın pembesi ne güzel:) Benim kırmızı rozetim var. Bir arkadaşımda beyaz rozetin tohumunu toplayacak bana:)

Vildan Sönmez
28-10-2010, 23:37
Geçen yıl Mutlu Bey'den aldığım kasımpatılar renklenmeye başladı. Şimdilik çiçekleri küçük olacak gibi.

Vildan Sönmez
28-10-2010, 23:46
Sevim Hanım, Ege ve Akdeniz sahillerinde klasik pembe ve beyaz rozetlere son yıllarda farklı renkler eklendi. Ancak ben hala o eski çiçeklerin tohumlarını devam ettiriyorum. Bunlar daha boylu ve yaz sonunda tepelerinden kırınca bir sonraki yılda canlanıyor. Yapı marketlerde satılanlar ise daha bodur ve sık yapraklı.

Begonyanın pembesi ne güzel:) Benim kırmızı rozetim var. Bir arkadaşımda beyaz rozetin tohumunu toplayacak bana:)

hozat
29-10-2010, 00:14
Sevgil Vildan,

Çiçeklerinin arasında, yeşil beyaz çizgili telgraf çiçeğin vardı öyle hatırlıyorum.
Ben de sana bunun mor beyaz çizgilisini gördüm diye yazmıştım. Mor çizgiliyi buldum beyaz çizgili olanla aynı saksıda çok iyi durrdular.

Henüz çok küçük ama yarın fotoğrafını çekip sana göndereceğim.
Tabiiki sonra da kendisi gelecek terasına.

Vildan Sönmez
29-10-2010, 02:38
Sevgili Hozat, fotoğrafını merakla bekliyorum. Ayrıca unutmadığına da çok sevindim.Çok sağol..
Bu durumda (sevgili Arzu Kasapoğlu'ndan) yeşil beyaz çizgili ile iri yapraklı mor telgraf çiçeği ikilisinin yanına yeni bir ikili yaparım..

hozat
30-10-2010, 18:08
Sevgili Vildan,

Mor çizgili "telgraf çiçeği" bu, beyazın yanında.

Rengi daha koyu, fotoğrafta renk biraz açık çıktı.

177687

177688

Vildan Sönmez
30-10-2010, 19:36
Sevgili Hozat, evet bende bu renk yoktu. Hadi bakalım güle güle büyüsün. Çok güzel olacak.

Kiraz
30-10-2010, 20:31
Geçen yıl Mutlu Bey'den aldığım kasımpatılar renklenmeye başladı. Şimdilik çiçekleri küçük olacak gibi.

Çok güzel açacaklar Vildan Hanım. Ben de geçen sene Mutlu Bey'den almıştım ama baharı göremediler (yine salyangozlar!).

Vildan Sönmez
02-11-2010, 09:46
Sevgili Kiraz 2 farklı renk üç saksı var bende. Bütün yaz sıcağına direndi. Susuz kalmamasına dikkat ettim, bir de sık sık mınık siyah sinekler oldu, hala da oluyor ilaçlıyorum. Bitki oldukça büyüdü ama çiçekleri çok küçük. Ben bir çok çiçeğim gibi bunu da saksıda olmasına bağlıyorum.

Çok güzel açacaklar Vildan Hanım. Ben de geçen sene Mutlu Bey'den almıştım ama baharı göremediler (yine salyangozlar!).

Vildan Sönmez
03-11-2010, 00:05
Gecenin bu saatinde paylaşacağım bu fotoğrafları aslında başka bir amaçla çekmiştim.
Ama yeterli bulmadığım için vazgeçip sizlere sunuyorum.

Haziran ayından...

Vildan Sönmez
03-11-2010, 00:06
Temmuz, ortancalar, acem lalesi, zakkum ve orkideler...

Vildan Sönmez
03-11-2010, 00:08
Yine Temmuz, en çiçekli günlerdi....

Vildan Sönmez
03-11-2010, 00:12
Ve Ekim yeşiller ağırlıklı...

günebakan
03-11-2010, 07:38
Harika görüntüler içimiz ısındı Vildan hanım:)

sevim4
03-11-2010, 10:00
Çok güzel sizin balkonda bahar bitmemiş vildan hanımcım.
En arkada sarkan sukulentmi vildan hanım?

Vildan Sönmez
03-11-2010, 13:30
Evet Sevim Hanım. Kaktüs başlığında 525 nolu mesajda yakın fotoğrafı var.

Çok güzel sizin balkonda bahar bitmemiş vildan hanımcım.
En arkada sarkan sukulentmi vildan hanım?

ciceksever70
03-11-2010, 13:35
Vildan hanimcigim terasiniz o kadar zevkli hazirlanmis ki, resimleriniz zaten her seyi anlatiyor ekleyecek bir söz bulamiyorum. Sevgiler.

Vildan Sönmez
10-11-2010, 00:17
Arkadaşlarımızın kucak dolusu açmış kasımpatıları yanında benimkiler cılız kalıyor ama bu yıl ilk kez açıyorlar, geçen yıl küçüktüler daha. Önümüzdeki yıl daha güzel açacaklar...

Vildan Sönmez
10-11-2010, 00:21
Ekim sonunda bahçe fuarından 15 er TL'ye iki gül fidanı aldım. İki farklı pembe ve ikisi de mis kokulu.

Vildan Sönmez
10-11-2010, 00:23
Kasım güzelleri bir arada..

sevim4
10-11-2010, 08:09
Sevgili vildanhanım çok güzel açmış kasım patı rengide hoş güllere tiyecek yok.
Güle güle büyüt.

findik
11-11-2010, 07:40
Gecenin bu saatinde paylaşacağım bu fotoğrafları aslında başka bir amaçla çekmiştim.
Ama yeterli bulmadığım için vazgeçip sizlere sunuyorum.

Haziran ayından...

o arkadaki mor çiçeğin adı ne acaba harika görünüyor,bu arada bütün çiçekler çok güzel o koltukta oturup o çiçekleri büyütmek kim bilir nasıl güzel bir zevktir

Vildan Sönmez
12-11-2010, 00:04
Sevim Hanım 1. foto kasımpatının geçen yıl üzerinde gelen tomurcukları. Sarı kırmızı olarak almıştım. Bu yılki çiçekler 2. foto sadece kırmızı açtı.

Sevgili vildanhanım çok güzel açmış kasım patı rengide hoş güllere tiyecek yok.
Güle güle büyüt.

Vildan Sönmez
12-11-2010, 00:06
Sağolun arkadaşım. Mor çiçek clematis.
o arkadaki mor çiçeğin adı ne acaba harika görünüyor,bu arada bütün çiçekler çok güzel o koltukta oturup o çiçekleri büyütmek kim bilir nasıl güzel bir zevktir

sevim4
12-11-2010, 12:08
Al benili çok güzel.

Vildan Sönmez
20-11-2010, 17:50
1489 daki gülümün bütün tomurcukları açtı.

Vildan Sönmez
20-11-2010, 17:56
Havaların güzel gitmesi çiçeklerimizi adeta coşturdu.
Sarı Japon gülü tekrar açtrı. Kırmızının üzeri tomurcuk dolu. Soğuklar bastırmazsa o da açacak inşallah.

Vildan Sönmez
20-11-2010, 18:00
Bunlara bayram güzelleri diyorum.
Hepimiz bayramı farklı yaşadık. Kimimiz sakin, kimimiz hüzünlü.
Adalet Hanım, acınız aklımdan çıkmıyor.

Vildan Sönmez
20-11-2010, 18:07
Begovilimin her dalının ucu çiçekli. Bu yıl tepeden budamayı düşünüyorum dallanması için.

Kiraz
20-11-2010, 18:28
Vildan Hanım, çiçekleriniz her zamanki gibi çok güzel. Son fotoğraftaki begonvilden bende de var, sadece ucundan çiçekleniyor. Sizin düşündüğünüz gibi uçlarından budamak istiyorum ama çiçekler dökülür dökülmez yenilerini verdiği için kıyamıyorum. Şimdilik iki dal halinde uzuyor.

Hhatice
20-11-2010, 19:36
Bunlara bayram güzelleri diyorum.
Hepimiz bayramı farklı yaşadık. Kimimiz sakin, kimimiz hüzünlü.
Adalet Hanım, acınız aklımdan çıkmıyor.

Haklısın Vildancım benimde hiç aklımdan çıkmıyor :(

Begonvillerin ne kadar güzel açmışlar .Bana getirdiğinden mi bunlar ?
Benimkide o kadar güzel oldu ki görsen inanamazsın ,Ağaç oldu :))
Budarsan suya koy arkadaşım köklensinler özellikle ilk aldığın tepe çeliği mutlaka tutuyor .

dlk
20-11-2010, 19:42
Hepsi birbirinden güzel.

Vildan Sönmez
20-11-2010, 20:29
Sevgili Sedef begovilim bütün yaz dinlendi açtı. Sana getirdiğim Datça'dan Derya Hanım'ın serasından aldığım küçük fideydi sanırım. Çiçek açtı mı ?
Suda köklendirmeyi, hiç denemedim, çelikleri doğrudan toprağa ekerek yeşerttim, bu defa suya koyarım.

Haklısın Vildancım benimde hiç aklımdan çıkmıyor :(

Begonvillerin ne kadar güzel açmışlar .Bana getirdiğinden mi bunlar ?
Benimkide o kadar güzel oldu ki görsen inanamazsın ,Ağaç oldu :))
Budarsan suya koy arkadaşım köklensinler özellikle ilk aldığın tepe çeliği mutlaka tutuyor .S

Vildan Sönmez
20-11-2010, 20:35
Aynen Sevgili Kiraz. Yaz boyu defalarca çiçek açtı. Kışın çiçeklenmesi bitince budamayı düşünüyorum .

Vildan Hanım, çiçekleriniz her zamanki gibi çok güzel. Son fotoğraftaki begonvilden bende de var, sadece ucundan çiçekleniyor. Sizin düşündüğünüz gibi uçlarından budamak istiyorum ama çiçekler dökülür dökülmez yenilerini verdiği için kıyamıyorum. Şimdilik iki dal halinde uzuyor.

Vildan Sönmez
20-11-2010, 20:49
Dlk Hanım teşekkürler yaz sıcaklarından sonra pastırma yazı çiçeklere çok iyi geldi. Örneğin bu begonyalar şimdi yazdan daha güzel...

Hepsi birbirinden güzel.

Hhatice
20-11-2010, 21:08
Pastırma yazı gerçekten hakkını verdi .çiçekler bahar ayında gibi güzelleştiler ,Seninkilerde
çok güzel olmuş Vildan'cım .Bana verdiğin aşırı uzadı .tavana erdi :)Bende havalar soğuyunca tepe budaması yaptım .Budadığımda tuttu :)Çiçeğini merak ediyorum .Bendeki minik yapraklı gelin duvağı da var (Portakal rengi çiçeği)Senin verdiğinin yaprakları elim gibi kocaman kocaman

ykolko
21-11-2010, 22:17
Sayın Vildan Sönmez çiçekleriniz çok güzel bilhassa Begonviller hep hayran olduğum bir çiçeklerdir.

Vildan Sönmez
21-11-2010, 22:49
Sayın Ykolko, begovili ben de çok severim. İstanbul'da yetiştiremeyeceğimi düşünürdüm ama Büyükada'da bahçelerde gördükçe cesaret geldi.

ykolko
21-11-2010, 22:57
İstanbul anadolu yakasında güney'e bakan sahil kesimindeki bahçelerde yetişiyor genelde,bir tanede çamlıca'da görmüştüm ama yaşlıcana bir bitkiydi.

sevim.K
21-11-2010, 23:08
Sonbahar en güzel zamanını sizin terasta yaşıyor galiba;)

Vildan Sönmez
21-11-2010, 23:22
Ben de şaşırdım Sevim Hanım'cım. Kasımpatılarla başladı, peş peşe açtılar.

Sevgi Durul
22-11-2010, 08:01
Sevgili Vildan hanım, havaların iyi gitmesi bitkilerimize yaradı. Ama sizinkiler, bir başka güzel.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=180707&stc=1&d=1290282771
Benim balkonum ne zaman böyle olacak. Paylaşım için teşekkürler...Sevgiler...

Vildan Sönmez
22-11-2010, 08:25
Sevgili SDurul,böyle bir bahçem olsa

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17576

terasa bu kadar sardırmazdım ben de;)

Vildan Sönmez
29-11-2010, 21:50
Bir aralar forumda bahçesinde görüp mesaj yazmıştım şubat ortancası için.
Fahri Yardımcı anısına düzenlediğimiz yürüyüşe katılan Sevgili Satı kardeşim bunu unutmamış bir kök getirmiş. Hemen ektim. Şimdi iyice toparlandı.
Teşekkürler Satı'cım, seni ve o anlamlı günü hatırlayacağım ona baktıkça.

sevim.K
29-11-2010, 22:13
Aklım begonvilde. El atmadığım bir o kaldı belki de ondandır. Sedefcimle köklendirme mesajlarınızı okudum. Arkasından pasrtırma yazında ne güzel çiçek açtılar mesajı, fotoğrafa baktım. "Ama begonvil begonya açmış dedim":eek::o:D

Vildan Sönmez
05-12-2010, 20:46
Yalancı baharla tomurcuklanan kırmızı Japon gülüm de açmaya başladı ancak rüzgarlar tomurcukları dökecek gibi.

Vildan Sönmez
05-12-2010, 20:48
Dökülen tohumlardan yetişip çiçek bile açan sarı kadife çiçeğim...

Vildan Sönmez
05-12-2010, 20:50
Tek saksıda topladığım kır orkidelerim yeşermeye başladı.

Sevgi Durul
05-12-2010, 20:51
Geçen kış öldürdüğüm Japon gülümün aynısı. Çok güzel, görünce içim sızladı. Yine aldım, katmerli, yavruağzı renginde. Kırmızının yerini tutmuyor.

ykolko
05-12-2010, 20:52
Sayın, Vildan Sönmez, size gelen mesajların içinde, saksı sayısı hakkında, iddialar olmuştu, bende, Clematis çeşitlerinizin, sayısını, merak ettim. :)

Vildan Sönmez
05-12-2010, 20:56
Datça' da sitenin basket sahasının hemen yanında kenarında kendiliğinden çıkan kır zambağı ve frezyalar da yeşerdi.

http://www.agaclar.net/galeri/files/1116-zambak_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=34263&c=member&imageuser=1116)

http://www.agaclar.net/galeri/files/1116-frezya_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=34275&c=member&imageuser=1116)

Vildan Sönmez
05-12-2010, 21:07
Sevgi Hanım benim favorim de bu kırmızı ve katmersiz japon Gülleri.
Ayrıca bu sıcak iklim çiçeğinin Aralık ayında çiçek açması da doğrusu çok hoşuma gitti. Kırmızı ve katmerli yavru ağzı olanı çelikten yetiştirdim, sarı olanı 10 CM kadar minik bir çelik olarak Derya Hanım'ın serasından almıştım.

Geçen kış öldürdüğüm Japon gülümün aynısı. Çok güzel, görünce içim sızladı. Yine aldım, katmerli, yavruağzı renginde. Kırmızının yerini tutmuyor.

Vildan Sönmez
05-12-2010, 21:12
Sayın ykolko saksı sayısı terasta izolasyon sırasında konuşuldu 200'ün üzerindeydi. Tabi bu sabit olmuyor. Kayıplar oluyor yeniler alınıyor değişiyor yani. Örneğin evvelki yaz görümcem 25 saksı sardunya saymış, kışın çoğunu kaybetmiştim.

Clematise gelince bu konuda becerikli sayılmam. Geçen yıl iki saksı almıştım, Yaşatamadım. Bu yıl almıycam diye diye 4 saksım oldu ikisi yeşil ikisi keyifsiz.

Sayın, Vildan Sönmez, size gelen mesajların içinde, saksı sayısı hakkında, iddialar olmuştu, bende, Clematis çeşitlerinizin, sayısını, merak ettim. :)

ykolko
05-12-2010, 21:35
Sayın Vildan Sönmez Üzüldüm Clematis'lerinize inşallah kışı firesiz geçirirsiniz, bir mavi Clematise vardı sizde, umarım yaşıyordur o ne muhteşem parlement mavisi, büyük resmini bulsam bilgisayarıma arka fon yaparım.
Cennet evinizde sağlıklı,mutlu yaşam dilerim.

Vildan Sönmez
05-12-2010, 21:46
Sağolun daha iyisi ve güzelleri sizlerin olsun.
Masa üstü yapmak için Limon arkadaşımızın ve Adalet hanım'ın fotoğraf galerilerine ya da bahçe başlıklarına bakmanızı öneririm. En güzel clematis fotoğrafları onlarda.

Sayın Vildan Sönmez Üzüldüm Clematis'lerinize inşallah kışı firesiz geçirirsiniz, bir mavi Clematise vardı sizde, umarım yaşıyordur o ne muhteşem parlement mavisi, büyük resmini bulsam bilgisayarıma arka fon yaparım.
Cennet evinizde sağlıklı,mutlu yaşam dilerim.

Vildan Sönmez
11-12-2010, 17:24
Bu yıl aldığım kalanşoların üzeri top halinde çiçekliydi. Bunlar solunca hepsini saplarından kestim.ikinciye çiçeklendiler ama biraz daha seyrek oldu bu sefer.

Vildan Sönmez
11-12-2010, 17:25
Mutfak camına yansımış kalanşolar...

sevim.K
11-12-2010, 17:30
Çok güzel. Ben bir türlü böyle çiçekli kalanşolarla anlaşamadım:(

Vildan Sönmez
15-12-2010, 20:48
Geçtiğimiz günlerde hiç hesapta yokken su marulum oldu.
:eek::eek:

günebakan
15-12-2010, 20:53
Kalanşolar mutfak camına yansıyınca daha bir güzel görünüyorlar ayrıca su marulunuzu da güle güle büyütün:)

glacier_
15-12-2010, 20:56
arkadaşlar burda hepimizin asıl bulunma amacı bir şekilde bitkilerle ilgilenmek ve sevgimizi her türlü yönde göstermektir bilirim. ve şu kışın soğuk günlerini yaşadığımız bu günlerde içimizi ısıtacak bir mekan buldum ki sormayın....sarıyer çayırbaşında LİFE&GARDEN adındaki yer sizin için bul8unmaz bir cennet mekan.eğer gitmek ve görmek hatta birbirinden güzel iç mekan bitkileri almak isterseniz size güler yüzlü arkadaşlarımız sevecen tavırlarıyla ilgi gösterecektirler.

güzel istanbulumda eğer zaman bulursanız oraya davet ederim hepinizi.

www.lifeandgarden.com.tr (http://www.lifeandgarden.com.tr)

Vildan Sönmez
20-12-2010, 21:22
Japon güllerini içeri aldım ama son rüzgarlar ve soğuklardan olacak, çiçekleri kavruk, kıvrık açaıyor.

Vildan Sönmez
20-12-2010, 21:25
Diğer tomurcuklar da yanık ve kıvrık. Belki de açmadan dökülecekler.

asumandilek
22-12-2010, 17:03
Özlemişim bu balkonu... :))

Vildan Sönmez
22-12-2010, 20:27
Hoşgeldiniz Asuman Hanım, sevindirdiniz...

NazMurat
22-12-2010, 20:54
52. sayfa her sayfa ayrı hikaye, ayrı bir güzellik.
izinsiz, habersiz terasınıza konuk oluyorum hergün, çıkıyor bir nefes alıyorum. :D
çok teşekkürler siteye kattığınız güzellik için.

Vildan Sönmez
22-12-2010, 21:35
Sevgili NazMurat izin ne demek, sabah, öğle, akşam buyrun.
Fotoğrafla beraber çiçeklerimdeki gelişmeleri anlatmayı seviyorum.52. sayfa her sayfa ayrı hikaye, ayrı bir güzellik.
izinsiz, habersiz terasınıza konuk oluyorum hergün, çıkıyor bir nefes alıyorum. :D
çok teşekkürler siteye kattığınız güzellik için.

Vildan Sönmez
31-12-2010, 16:27
Kompost yaptığım bu kaba birkaç bakla tohumu koymuştum. Yeşermeye başladılar. Bir tencerelik bakla alsam yetecek. :D

Vildan Sönmez
31-12-2010, 16:29
Yaşayan lisileri budamıştım, onlar da dip sürgünleri vermeye başladı. Limon arkadaşımızın hediyesi ikinci yılı da atlattı. 3 yaşını göreceğiz inşallah.

Vildan Sönmez
31-12-2010, 16:31
İlle de sardunyalar, dört mevsim çiçekliler, az ya da çok.

Vildan Sönmez
31-12-2010, 16:33
Zamansız olduğunu bile bile ektiğim latin tohumları oldukça güzel fidelere dönüştü. Dilerim çiçek de açarlar.

Vildan Sönmez
31-12-2010, 16:35
2010' un son çiçekleri hepimize iyi yıllar diliyorlar...

limon
31-12-2010, 17:39
Vildan hanım, 5-6 kök bakla var görüğüm kadarıyla. Küçük bir tencerelik çıkar sanıyorum. Pazardakilere göre çok daha lezzetli oluyor. :)

Sizin Lisi de anneminki gibi 9 canlı çıktı. ;) Bu sene diktiklerimi ben de sökmedim, kış geçene kadar budamayacağım da, çok don olursa üzerine plastik şişe geçireceğim. Bahara doğru budarım diye düşünüyorum. Sizlerde gördüğüm, 2.yıllarında daha bir keyifli oluyorlar.

Balkonunuz 2. değil 3. veya 4. baharını yaşıyor. Bu mevsimde bile rengarenk çiçekler, yeni fideler... Ustanın marifetinden ve sevgisinden başka bir şey değil. ;)

hozat
31-12-2010, 17:52
186689

Sevgili vildan Hanım,

Bütün bir yıl emek verdiğiniz çiçeklerinizin güzelliğini bizlerle paylaşarak, içimizdeki bitki sevdasını hep canlı tuttunuz.

Yeni yılda her şeyin gönlüzce olmasını diler, bahçemdeki çiçeklerimden derlediğim buketimi
hediye olarak gönderiyorum.

SEVGİLERİMLE.

Vildan Sönmez
02-01-2011, 17:46
Ne güzel şeyler söylemişşsin Sevgili Limon.

Şu sıralar kimi kapalı balkonda, kimi içerde, kimi iki mini serada. İşten eve gelir gelmez elim, gözüm üzerlerinde. Çoğu yapraklarını döktü, birlikte baharı bekliyoruz.

Vildan hanım, 5-6 kök bakla var görüğüm kadarıyla. Küçük bir tencerelik çıkar sanıyorum. Pazardakilere göre çok daha lezzetli oluyor. :)

Sizin Lisi de anneminki gibi 9 canlı çıktı. ;) Bu sene diktiklerimi ben de sökmedim, kış geçene kadar budamayacağım da, çok don olursa üzerine plastik şişe geçireceğim. Bahara doğru budarım diye düşünüyorum. Sizlerde gördüğüm, 2.yıllarında daha bir keyifli oluyorlar.

Balkonunuz 2. değil 3. veya 4. baharını yaşıyor. Bu mevsimde bile rengarenk çiçekler, yeni fideler... Ustanın marifetinden ve sevgisinden başka bir şey değil. ;)

Vildan Sönmez
02-01-2011, 17:49
Bu ne güzel hediye sevgili Hozat, cıvıl cıvıl, rengarenk, mis gibi.
Bahçelerden balkonlardan haberleştikçe bitki sevdamız büyüyor.

Hepbirlikte, her yeni yıl sağlığımız oldukça çiçeklerimizle mutlu olacağız inşallah186689

Sevgili vildan Hanım,

Bütün bir yıl emek verdiğiniz çiçeklerinizin güzelliğini bizlerle paylaşarak, içimizdeki bitki sevdasını hep canlı tuttunuz.

Yeni yılda her şeyin gönlüzce olmasını diler, bahçemdeki çiçeklerimden derlediğim buketimi
hediye olarak gönderiyorum.

SEVGİLERİMLE.

laf kalabalığı
09-01-2011, 21:33
Rengarenk.

Orhan Özbilgiç
14-01-2011, 03:13
Uykudan uyandım. ''Şöyle bir balkonlara bakayım.'' Dedim. Yaklaşık bir saattir, ekim ayından bu yana olan sayfalara bakabildim ancak. Şimdide uykum iyiden kaçtı.:p

Müthiş bir bitki ve renk zenginliğiniz var. Göl manzarası harika. Teras geniş...Birde siz özenle bakıyorsunuz. Ortaya tablo gibi görüntüler çıkmış.;)

O kasımpatılar, tek renge dönüşmeseler bari. Çok güzeller. Gazanya çiçeği gibiler.
Su Marulu' da neymiş? Biraz sonra ''Google'' amcama soracağım.:confused:

Begonvil'i bu yaz Samsun' daki bahçeme götüreceğim. Ya da önceden oradan bulup bulamıyacağımı araştıracağım. Tabii saksıda tutup, kışın limonluk gibi kullandığım, alt kattaki bir odada korumaya almak kaydıyla. Bir kaç bahçede yeni yeni görmeye başladım. Demekki saksıda sorun olmayacak.;)

Vildan Hanım;
Bir kez daha anladım ki; siz bitkileri sevdikçe onlarda sizden güzelliklerini hiç esirgemiyorlar.
Sağlık ve mutluluk içinde tadını çıkarmanız dileğiyle.:)

Orhan Özbilgiç
14-01-2011, 03:19
Su marulu; sıcak iklim bitkisi imiş. Görselleride inceledim. Sadece yaprak...Öyle çiçekli falan değilmiş.
Neyse, o da bir çeşit.;)
Güle güle büyütün..

ozbey
15-01-2011, 23:05
Bu yıl aldığım kalanşoların üzeri top halinde çiçekliydi. Bunlar solunca hepsini saplarından kestim.ikinciye çiçeklendiler ama biraz daha seyrek oldu bu sefer.

Vildan ablacığım, kalanşoların harika görünüyor, çekimler senin elinden olunca...

fikreteren
16-01-2011, 10:15
Viladan ilk defa balkonları gezmeye kalktım.Sabahdan beri yeni çıktım.Çok güzel çiceklerniz var ellerinize sağlık.Su bitkilerinden su marula da işte bu benim diyor.Tek tek çiceklerinizin ismilerini saymıyorum.hepsi biribirden güzeller.

Vildan Sönmez
16-01-2011, 18:46
Orhan Bey, güzel sözleriniz için sağolun.
Dediğiniz gibi sevildiklerini biliyorlar. Ama bu hepimiz için geçerli. Tabi bazen ne yapsak yetiştiremediğimiz bitkiler de oluyor ama biz yine de deniyoruz. Mesela ben bu yıl da çan sarmaşığını tekrar deneyeceğim. Evvelki yaz tavanlara ulaştı ama çiçek açmadı ve kışa girerken kaybettim.

Siz de begovili ısrarla deneyin. çok da zor bir bitki değil. Aslında Ege ve Akdeniz bitkisi ama İstanbul'da Büyükada'da muhteşem begoviller var. Samsun'da niye olmasın...

Bir kez daha anladım ki; siz bitkileri sevdikçe onlarda sizden güzelliklerini hiç esirgemiyorlar.
Sağlık ve mutluluk içinde tadını çıkarmanız dileğiyle.:)

Vildan Sönmez
16-01-2011, 18:48
Sevgili Özbey Kardeşim , özlettin kendini. İnşallah ailende her şey yolundadır.
Bahçenden haberler ver bize.
Datça nasıl, bademler çiçeklenmeye başladı mı ?
Vildan ablacığım, kalanşoların harika görünüyor, çekimler senin elinden olunca...

Vildan Sönmez
16-01-2011, 18:51
Hoş gelmişsiniz, sağolun Fikret Bey.
Her zaman bekleriz. Su marulu hiç hesapta yokken benim oldu. Yavrular vermeye başladı ama yaprak uçlarında kuruma var. Ne yapacağımı bilemiyorum...
Viladan ilk defa balkonları gezmeye kalktım.Sabahdan beri yeni çıktım.Çok güzel çiceklerniz var ellerinize sağlık.Su bitkilerinden su marula da işte bu benim diyor.Tek tek çiceklerinizin ismilerini saymıyorum.hepsi biribirden güzeller.

ozbey
17-01-2011, 20:57
Sevgili Özbey Kardeşim , özlettin kendini. İnşallah ailende her şey yolundadır.
Bahçenden haberler ver bize.
Datça nasıl, bademler çiçeklenmeye başladı mı ?

Vildan ablacığım, çok şükür herşey yolunda. İş tempomun yoğunluğu, çocukların iş çabaları derken pek vakit bulamıyorum. İnan bademlerin durunmundan bile haberim yok. Datça her zamanki gibi yemyeşil fakat sanki bu sene daha soğuk geçiyor havalar, bol yağmur yağıyor.
Sevgi ve selamlar.

ciceksever70
18-01-2011, 07:52
Vildan hanimcigim latin cicegini zamansiz ektim demissiniz. Merak etmeyin hic bir sey olmaz. Latin her zaman cimlenip, ciceklenmeye ve cabucak tekrar tohum vermeye hazir bir bitki. Benim saksilara ektiklerim her yil tekrar aciyor ve inanin oraya buraya sicrayan tohumlardan bahcedeki betonlarin arasinda bile cimleniyor. Celikten de üretmesi cok kolay. Budadikca daldirin yeni latinleriniz olsun. Beni hic üzmeyen tohumlardan biri. Üstelik de ayni bitkinin ortanca gibi keyfine göre degisik renkte cicekler actigini görünce sasirmayin. Bazen sari, bazen turuncu, bazen kirmiziya yakin... Sevgiler.

Vildan Sönmez
27-01-2011, 22:57
Sevgili çiçeksever70,
Latinim gelişmeye devam ediyor, kol uzatmaya başladı.
En sevdiğim tarafı da ektiğimiz yıl çiçeklenmesi.
Vildan hanimcigim latin cicegini zamansiz ektim demissiniz. Merak etmeyin hic bir sey olmaz. Latin her zaman cimlenip, ciceklenmeye ve cabucak tekrar tohum vermeye hazir bir bitki. Benim saksilara ektiklerim her yil tekrar aciyor ve inanin oraya buraya sicrayan tohumlardan bahcedeki betonlarin arasinda bile cimleniyor. Celikten de üretmesi cok kolay. Budadikca daldirin yeni latinleriniz olsun. Beni hic üzmeyen tohumlardan biri. Üstelik de ayni bitkinin ortanca gibi keyfine göre degisik renkte cicekler actigini görünce sasirmayin. Bazen sari, bazen turuncu, bazen kirmiziya yakin... Sevgiler.

Vildan Sönmez
27-01-2011, 23:01
Clematislerimi içeri almıştım, iki saksıda yeşerme başladı. 3. de kıpırdanıyor.
4. de kuru dalları kırıyorum arada bir, yeşil gibi ondan da ümitliyim.:D

Vildan Sönmez
27-01-2011, 23:04
Bir de yumurtalar var.Kumru hanım yine yavru bekliyor. Bu soğuklarda yavru çıkacak mı bilmiyorum.

günebakan
28-01-2011, 10:48
Nerelerdesiniz Vildan hanım'cığım clematisler azimli bitkiler öyle kolay kolay ölmüyorlar inşallah çiçeklerini de görürsünüz:)

Vildan Sönmez
12-02-2011, 22:46
Sevgili günebakan sizi Allah mı söyletti ?
2 saksı gelişimini sürdürüyor ve multi blue da bir tomurcuk var ;););)
Nerelerdesiniz Vildan hanım'cığım clematisler azimli bitkiler öyle kolay kolay ölmüyorlar inşallah çiçeklerini de görürsünüz:)

Vildan Sönmez
12-02-2011, 22:50
Pasiflora, yasemin, selluka, hanımeli, yıldız çadırı, bamya çiçeği, sanırım birinci tercihim sarmaşık türü çiçekler.
İstanbul toplantısında Kiraz arkadaşımızın dağıttığı selluka çeliklerinden 3 tane almıştım. Üçü de yeşerdi.

Vildan Sönmez
12-02-2011, 22:59
Kış ortasında İstanbul'da Japon gülüm hala açıyor, bende kıyıp tepe budaması yapamıyorum.

Sevgi Durul
12-02-2011, 23:08
Sevgili Vildan hanım, clematisiniz açtığında da paylaşınız lütfen. Bu çiçeği çok seviyorum. Tohumlarını ektim, bakalım çimlenip, büyüyüp sizlerinkiler gibi açacaklar mı? Multi blue, koyu mor olan mı?

Ne tesadüf ki selluka tohumlarımı da yeni ektim. Hep birlikte çiçeklerini görmek umuduyla...

Son olarak, Japon gülünün rengi çok güzelmiş. İçerde mi duruyor?

Vildan Sönmez
12-02-2011, 23:34
Forumdan Snowman'den aldığım tomurcuklandı. Normalde ortası daha katmerli olması lazım, geçen yıl böyle açtı.
Yine forumdan ortak siparişle aldığım tohumları da yarın ekeceğim.
Yani hepimizde bir hazırlık bir hazırlık sormayın.

Japon gülümü havalar soğuyunca kapalı balkona almıştım, serada gibi duruyor. Ama çiçekleri oldukça küçük. Yaz gibi olmuyor tabii..Sevgili Vildan hanım, clematisiniz açtığında da paylaşınız lütfen. Bu çiçeği çok seviyorum. Tohumlarını ektim, bakalım çimlenip, büyüyüp sizlerinkiler gibi açacaklar mı? Multi blue, koyu mor olan mı?

Ne tesadüf ki selluka tohumlarımı da yeni ektim. Hep birlikte çiçeklerini görmek umuduyla...

Son olarak, Japon gülünün rengi çok güzelmiş. İçerde mi duruyor?

sevim4
13-02-2011, 09:06
Sevgili vildan hanım,ellerine salık bu mevsimde de çiçek açtırıyorsun.

sevim.K
13-02-2011, 09:53
Çok güzel hemde kış mevsiminde:) Ben clematis tohum paylaşımına yetişemedim kısmet değilmiş. Japon gülüne hiç niyetlenmemiştim ama sizlerde gördükçe alsam mı demeye başladım.:)

günebakan
13-02-2011, 18:32
Benim clematis çeliklerin de bir kıpırtı yok Maşallah sizinki atağa geçmiş Vildan hanım'cığım japon gülü de harika ayrıca:)

Vildan Sönmez
13-02-2011, 20:03
Sevim Hanım'cım, inşallah zamansız olup düşmez, tomurcuğun gözünün içine bakıyorum vallahi.

Sevgili vildan hanım,ellerine salık bu mevsimde de çiçek açtırıyorsun.

Vildan Sönmez
13-02-2011, 20:07
Sevim Hanım'cım benim clematis tohumlarım,yurt dışı ortak siparişle almıştım. Bu gün ektim bakalım yeşerecek mi.

3 saksı Japon gülüm var, ikisini kendim çelikten yetiştirdim. Zor bir bitki de değil bence sizde de olmalı. Kardeşim yıller önce çalıştığı laboratuarı Japon gülü bahçesine çevirmişti...

Japon gülü isÇok güzel hemde kış mevsiminde:) Ben clematis tohum paylaşımına yetişemedim kısmet değilmiş. Japon gülüne hiç niyetlenmemiştim ama sizlerde gördükçe alsam mı demeye başladım.:)

Vildan Sönmez
13-02-2011, 20:09
Benim clematisler 4 te 2 yeşerdi. Bekleyelim sizinki ve benim diğer 2 tanesi belki daha geç yeşerecektir.Benim clematis çeliklerin de bir kıpırtı yok Maşallah sizinki atağa geçmiş Vildan hanım'cığım japon gülü de harika ayrıca:)

Vildan Sönmez
26-02-2011, 23:17
Antalya'dan Yeşim arkadaşımızın ablası Türkan hanım'ın hediyesi jakarandalar kışa girerken yapraklarını dökmüşlerdi. Tepeden yeni yapraklar gelmeye başladı.

Vildan Sönmez
26-02-2011, 23:20
Kış ortancası yeni evine iyice alıştı ve tomurcuk bile yaptı. Teşekkürler Satı Hanım'cım....

Vildan Sönmez
26-02-2011, 23:24
Saksıdaki kır papatyası geçen yıl açmıştı. İyi giden havalarla bu yıl erken çiçeklenmişti, soğuklardan etkilenmez inşallah.

günebakan
27-02-2011, 22:25
Vildan hanımcığım sizin terasa bahra gelmeye başlamış ne kadar güzeller:)

Vildan Sönmez
12-03-2011, 18:57
clematisimin çiçeği açtı aama kapalı yerde olduğundan formu biraz bozuk. Önemli olan kışı atlatması tabii.

Vildan Sönmez
12-03-2011, 18:58
Satı arkadaşımızdan kış ortancası..Sevgilerimle...

gardenya_
12-03-2011, 21:31
vıldan hanım hayran kaldım cıceklerınıze bakımınıza kalasolarınızı ınanın cok kıskandım ben bu sene 4 tane aldım ama malesef hıc bırını yasatamadım nerede hata yaptım bılemıyorum .

Vildan Sönmez
13-03-2011, 00:12
Arkadaşım, bazen yapı marketlerden bol çiçek açmış aldığımız bitkileri yaşatamıyoruz. Hata hep bizde değil. Mesela ben de açelyaları yaşatamıyorum. Bakın geçen hafta Bauhause dan yine bir tane aldım.

Ama kalanşoları artık tanıdım sanırım. O ilk aldığımız çiçekler solunca hemen ayıklıyorum, hatta çiçek sapından başlayarak, o zaman bitki kendini güçlendirip yeniden çiçekleniyor. Güneş gören bir yerde sulamayı da toprağını kontrol ederek yapıyorum.
vıldan hanım hayran kaldım cıceklerınıze bakımınıza kalasolarınızı ınanın cok kıskandım ben bu sene 4 tane aldım ama malesef hıc bırını yasatamadım nerede hata yaptım bılemıyorum .

bettyycim
13-03-2011, 13:09
Vildan Hanım Açelya çok güneşi sevmiyor, direkt balkona aydınlık ve direkt güneş ışığı almayan bir yere koyun soyu çek sever alttan sulayın tabağında az da olsa su burakın, umarım olur sevgiler.

Vildan Sönmez
13-03-2011, 18:55
Sağol bettycim. Nemi de seviyor diye biliyorum. Sık sık fısfıslıyorum. Kısmet bakalım, belki bu sefer olur.

Vildan Hanım Açelya çok güneşi sevmiyor, direkt balkona aydınlık ve direkt güneş ışığı almayan bir yere koyun soyu çek sever alttan sulayın tabağında az da olsa su burakın, umarım olur sevgiler.

Vildan Sönmez
13-03-2011, 18:59
Geçen yıl aldığım soğanlıların çoğunu Enez'e bahçeye taşımıştım ve soğanlı bitki almıycam demiştim hani..

Koçtaş£ta farklı bir nergis soğanı görünce aldım adını unuttum. İki tane çiçek geliyor.

Sevgi Durul
13-03-2011, 19:08
Sevgili Vildan hanım, yaşatamadığım iki çiçekten ilki küpe, diğeri açelya. Her ikisini de defalarca aldığım halde, hep kaybettim. Üzüntüsü yüzünden bir daha edinmeyi düşünmüyorum. Ama yine de bana belli olmaz.

Dilerim açelyanız üzmez ve güzel çiçekleriyle sizi sevindirir. Sevgiler...

Adalet Yağcı
13-03-2011, 19:12
Vildan hanım, Bahar kıpırtıları başlamış balkonunuzda.
Nergisiniz çok güzel açacak belli, bir de nergis gibi kokuyorsa harika.

Vildan Sönmez
13-03-2011, 20:26
Sevgili SDurul, demek ki aynı durumdayız. Ben de küpe yetiştiremiyorum. Dikkat etmişsindir ikisi de sıcağı sev miyor. Benim terasıma hiç uygun değil ama işte deniyoruz bir ümit...

Sevgili Vildan hanım, yaşatamadığım iki çiçekten ilki küpe, diğeri açelya. Her ikisini de defalarca aldığım halde, hep kaybettim. Üzüntüsü yüzünden bir daha edinmeyi düşünmüyorum. Ama yine de bana belli olmaz.

Dilerim açelyanız üzmez ve güzel çiçekleriyle sizi sevindirir. Sevgiler...

Vildan Sönmez
13-03-2011, 20:28
Sevgili Adalet Hanım, sizi görmek ne güzel.
Nergis soğanlarının paketindeki fotoğraf bildiğimiz nergisten biraz farklıydı.İnternette aradım fotoğraf bulamadım.

Vildan hanım, Bahar kıpırtıları başlamış balkonunuzda.
Nergisiniz çok güzel açacak belli, bir de nergis gibi kokuyorsa harika.

Vildan Sönmez
13-03-2011, 20:34
Sonunda satış yapan bir sitede nergis grubunda buldum,
http://www.tohumal.com/index.php?do=catalog/product&pid=171

Rip Van Winkle

limon
13-03-2011, 23:26
Çok güzelmiş Vildan Hanım. Jacaranda gözümden kaçtı sanmayın. Ne zaman çiçek açacak bakalım? Sizin güneşli balkonda bu yaz bile açarsa şaşırmam. ;)

Küpe Çiçeğini pek sevmem ama yıllardır alıp alıp yaşatamadığımdan aramızda bir inatlaşmadır sürüp gidiyordu. :) Geçen yazı, onca sıcağa ve neme rağmen gayet keyifli bol çiçekli atlattırmayı başardım. Tüm kış 2 saksı da dışarda kaldı ama hiç sulamadım. Dün baktım toprağı kupkuru olduğu halde bir tane tazecik sürgün vermiş. Tüm dallarına derin budama yaptım, dalların içleri yeşildi ama bakalım yeniden sürecekler mi?

Vildan Sönmez
14-03-2011, 00:30
Sevgili Limon 4 kök jakaranda var. Biri Datça'daki bahçeye biri de Datça'da Özbey arkadaşımıza gidecek. Hem de çok yakında...

Jakarandaları hediye eden Türkan Hanım'ın görülmeye değer bir balkonu ve muhteşem çiçekleri vardı. Bakar mısınız:

Çok güzelmiş Vildan Hanım. Jacaranda gözümden kaçtı sanmayın. Ne zaman çiçek açacak bakalım? Sizin güneşli balkonda bu yaz bile açarsa şaşırmam. ;)

Küpe Çiçeğini pek sevmem ama yıllardır alıp alıp yaşatamadığımdan aramızda bir inatlaşmadır sürüp gidiyordu. :) Geçen yazı, onca sıcağa ve neme rağmen gayet keyifli bol çiçekli atlattırmayı başardım. Tüm kış 2 saksı da dışarda kaldı ama hiç sulamadım. Dün baktım toprağı kupkuru olduğu halde bir tane tazecik sürgün vermiş. Tüm dallarına derin budama yaptım, dalların içleri yeşildi ama bakalım yeniden sürecekler mi?

günebakan
14-03-2011, 10:40
Vildan hanım'cığım Türkan hanımın balkonu muhteşem görünüyormuş gerçekten. Hele de melek borazanları:)

Vildan Sönmez
14-03-2011, 10:47
Benim boyumu geçmiş Japon gülleri ağaç olmuş, sokak neredeyse görünmüyordu. Melek borazanları ağaç gibi olmuştu. Zaten bütün saksıları da büyük boylardaydı.

limon
14-03-2011, 17:02
Türkan Hanım'ın balkonu sıcak bir iklimde mi?

Vildan Sönmez
14-03-2011, 20:05
Türkan Hanım'ın balkonu Mecidiyeköy Ortaklar caddesinde aniden cennet gibi karşıma çıkıverdi, salonunda sayısız kaktüs. Ayıp olmasın diye bir kaç fotoğraf çektim sadece.
Bir de can yoldaşı var ki sorma gitsin.Türkan Hanım'ın balkonu sıcak bir iklimde mi?

günebakan
14-03-2011, 20:25
Açık adres verdiniz Vildan hanım şimdi hepimiz buluruz o balkonu:))) Bulunmak istenmeyecek gibi de değilki. Çok güzel gerçekten:)

Dudi
14-03-2011, 23:31
Yerim o can yoldaşının tatlı suratını, mıncıklayacaksın :D

Periş
21-03-2011, 14:48
Vildan hanım ellerinize ve emeğinize saglık muhteşem...

sevim.K
21-03-2011, 15:35
Teras şimdiden şenlenmeye başlamış ne güzel. Birde yaza görmek lazım:)

Yeşim
26-03-2011, 18:29
Sevgili Vildan Hanım; balkon fotoğraflarından ve kızının(!) portresinden ablamın haberi oldu..
Teşekkürlerini ve sevgilerini yolluyor. İst.'a gelme planım var, umarım görüşebiliriz.. Buradan
istediğiniz bitki/tohum varmıydı? Sevgiyle..

Vildan Sönmez
27-03-2011, 20:50
Yeşim Hanım'cım Türkan Ablanın fotoğraflarını hemen eklemek istedim, hatta fikrinizi almak için mail yolladım, sanırım gözünüzden kaçtı. Ama laf lafı açtı, jakarandalardan bahsederken dayanamadım.Türkan Abla'ya sevgi ve saygılar.

İstanbul'a geldiğinizde haberleşip buluşursak sevinirim. Teklifiniz için teşekkürler, beni yetişkin jakaranda sahibi yaptınız, o yaşasın, siz gelin yeter....

Vildan Sönmez
27-03-2011, 20:55
Datça'da Derya Hanım'ın serasından bu gidişte aldığım minik mor çiçekli yayılıcı çiçek. Üzeri tomurcuk doluydu açmaya başladı. Yanılmıyorsam adı Aubrieta..

zenfree
27-03-2011, 20:57
Muhteşem görünüyor. Çok sağlıklı görünüyor. Vildan Hanım çok iyi bakmışsınız kutluyorum sizi.

Vildan Sönmez
27-03-2011, 21:01
Kış ortancası dayanıklı çiçekleriyle tam formunda..

Vildan Sönmez
27-03-2011, 21:04
Karda, kışta bıkmadan çiçek açan kadifem...

Vildan Sönmez
27-03-2011, 21:06
İçeri dışarı taşınırken şaşkına dönen beyaz clematis de çiçek açtı iki de tomurcuğu var..

Vildan Sönmez
27-03-2011, 21:13
Geçen yıl ektiğim Adıyaman lalesi, sadece yapraklanmıştı.
Aralık ayında CNR daki fuarda çok ucuz soğanlar satıyorlardı, bakma abla al dedi satıcı, bende geçen yıl ektim açmadı dedim.Abla al, ek, koy bi kenara unut dedi. İçeriye de almadım, yani hiç şımarmadım. Üç soğan da yeşerdi hatta biri dört yerden sürgün verdi.

Vildan Sönmez
27-03-2011, 21:15
Çiçekleri çok iri değil, ama renklenmeye başladı.

günebakan
27-03-2011, 21:17
Çok güzel görünüyorlar Vildan hanım'cığım clematisiniz fark atmış harika:)

Vildan Sönmez
27-03-2011, 21:17
A bir de baklalarım var 6-7 kök. Onlar de çiçek açmış.

Vildan Sönmez
27-03-2011, 21:20
Sevgili Zenfree, Sevgili Günebakan, havalar ısındıkça bahçelerimize, balkonlarımıza renk gelmeye başladı. Ne güzel...

sariefe
27-03-2011, 21:24
Baharı erkenden yaşattınız sevgili Vildan Sönmez. Eflatun, pembe, sarı ve beyaz. Gözlerim bayram etti. Sevgili zenfree' ye de katılıyorum özellikle ilk bitkiniz çok sağlıklı gözüküyor. Ellerinize sağlık. Güle güle büyütün.

Sevgiler...

(Bu arada ben mesajı yazmaya başladım bitirene kadar araya 5 mesaj 5' de resim girmiş :D)

selenn
27-03-2011, 21:29
Vildan Hanım teras yine çok güzel renklenmiş ellerinize sağlık. Clematis de "bakın ben elimi çabuk tutanlardanım" der gibi çiçeklenmiş. Çok kibar gözüküyor. Bu arada Aubrieta'lar çok güzel yayılıyor, ben bahçeye geçen sene dikmiştim bu bahar çok güzel yayılarak geliştiler.

Vildan Sönmez
27-03-2011, 21:35
Sevgili Sarıefe aslında teras hala kış modunda, bunlar tek tek açan erkenciler.

İnşallah kayıplarımız az, çiçeklerimiz bol olur...

Baharı erkenden yaşattınız sevgili Vildan Sönmez. Eflatun, pembe, sarı ve beyaz. Gözlerim bayram etti. Sevgili zenfree' ye de katılıyorum özellikle ilk bitkiniz çok sağlıklı gözüküyor. Ellerinize sağlık. Güle güle büyütün.

Sevgiler...

(Bu arada ben mesajı yazmaya başladım bitirene kadar araya 5 mesaj 5' de resim girmiş :D)

Vildan Sönmez
27-03-2011, 21:38
Ne güzel rastlantı. İki gündür foruma bakamamıştım, fotoğrafları ekleyince diğer başlıklara baktım, senin bahçende son mesajlarda da Aubrieta. Ama Selen'cim senin çiçeğinin renkleri çok göz alıcı doğrusu.

Vildan Hanım teras yine çok güzel renklenmiş ellerinize sağlık. Clematis de "bakın ben elimi çabuk tutanlardanım" der gibi çiçeklenmiş. Çok kibar gözüküyor. Bu arada Aubrieta'lar çok güzel yayılıyor, ben bahçeye geçen sene dikmiştim bu bahar çok güzel yayılarak geliştiler.

acemifüsun
27-03-2011, 21:43
Sevgili Vildan hanım terasınızda baharla birlikte renkler başlamış:) Hızlı clematisin beyaz çiçeği çok hoş:) Her zaman olduğu gibi tüm bitkileriniz sağlıklı ve güzel:)

selenn
27-03-2011, 21:48
Aynı anda birbirimize mesaj yazmışız Vildan Hanım. Evet ben de çok seviyorum renklerini. Çok da güzel yayılıyorlar. Sevgiler.

Vildan Sönmez
27-03-2011, 23:04
Füsun Hanım az önce sizin balkondaydım, clematisinize maşallah dedim, almış başını gitmiş.

Sevgili Vildan hanım terasınızda baharla birlikte renkler başlamış:) Hızlı clematisin beyaz çiçeği çok hoş:) Her zaman olduğu gibi tüm bitkileriniz sağlıklı ve güzel:)

Satı Uğurtan
27-03-2011, 23:53
Kış ortancası yeni evine iyice alıştı ve tomurcuk bile yaptı. Teşekkürler Satı Hanım'cım....
Sevgili Vildan hanım, sağlıkla büyüt, ayrıca clematisler,japon gülü ve Adıyaman lalesi muhteşem görünüyor.

limon
28-03-2011, 13:52
Vildan hanım, Adıyaman Lalesi çiçekleri iri olmuyor ama grup halinde açtıklarında muazzam görünüyor. Boyu 1 metreyi geçiyor, çiçekler 1 aya yakın kalıyor üzerinde. Hayran kalacağınızdan eminim.

Balkonunuz her mevsim rengarenk. Elinize sağlık.

loveflower
29-03-2011, 10:23
Vildan hanım çiçeklerniz çok güzel bahar gelmiş size,içim açıldı,ellerinize sağlık,bizim de gönlümüzü coşturdunuz bakarken:)

sevim.K
29-03-2011, 10:55
Ben daha şimdiden bayıldım adıyaman lalesine. Açınca muhteşem olacak:)