View Full Version : Vildan Sönmez/Teras
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
Vildan Sönmez
02-08-2011, 22:08
Adını unuttuğum tül yapraklı çiçeğimi yer fıstığı kadar bir rizomdan yetiştirdim.
3. yılında ilk kez açtı. Beyaz minik çiçekleri kar taneleri gibi duruyor.
Asparagus densiflorus (Güngör Salman)
serkan_istanbul
03-08-2011, 00:42
Maşallah ne kadar güzeller.
Güngör Salman
04-08-2011, 22:54
Adını unuttuğum tül yapraklı çiçeğimi yer fıstığı kadar bir rizomdan yetiştirdim.
3. yılında ilk kez açtı. Beyaz minik çiçekleri kar taneleri gibi duruyor.
Asparagus densiflorus.
Vildan Sönmez
04-08-2011, 23:07
Teşekkürler Güngör kardeşim. Bir ara Mutlu Bey de sattı ama adını bulamamıştım, yetiştin yine, sağol...
Gözlerim bayram etti, Teşekkürler ablam...
Vildan Sönmez
18-08-2011, 22:30
Geçen yıl daha az lisi ile daha çok çiçeğim açmıştı. Bu yıl sıcaklardan kötü etkilendiler, neredeyse hepsi bu kadar....
Vildan Sönmez
18-08-2011, 22:32
Benim hasatım bu kadar:
2 şeftali, 1 elma ve salkım denirse 1 salkım kara üzüm :D:D:D
Benim hasatım bu kadar:
2 şeftali, 1 elma ve salkım denirse 1 salkım kara üzüm :D:D:D
Yemeyip seyretmek lazım:)
Bugün bamya sarmaşığından dolma yaptım. Değişik aroması var. Oldukca etli, hafif tatlımsı ve lezzetli. Etli kırmızı bibere yakın bir tat gibi. Büyüklüğü ise ondan az boylu ama tombul;)
Vildan Sönmez
18-08-2011, 23:18
Bamya sarmaşığım da bu yıl durdu, çiçek bile açmadı. Dolma biber gibi meyve yapar biliyorum da yendiğini bilmiyordum...
Hasat konusunda da aynı fikirdeyim; dalında kuruyana kadar seyradeceğim.
Tabii siz Güler Hanım'ın bahçesinden geliyorsunuz, benim gariplerim adama böyle dedirtir.;););)
Bugün bamya sarmaşığından dolma yaptım. Değişik aroması var. Oldukca etli, hafif tatlımsı ve lezzetli. Etli kırmızı bibere yakın bir tat gibi. Büyüklüğü ise ondan az boylu ama tombul;)
Yeniyor Vildan Abla, hatta Kastamonu da yerel bir yemekmiş. İlk sizin terasınızda tanışmıştım bu bitkiyle, o yüzden paylaşmak istedim.
Sevgiler...
Şeftalide güzelmiş ama kırmızı kırmızı:p Elmada beni yiyebilirsiniz diyor. Benim favorim üzüm. Kokulu kara üzüme benzettim.
Bamya sarmaşığını forumda okuyunca hatırlıyorum niye yetiştirmedim diye hayıflanıyorum sonra iş güç arasında unutuyorum. Bendeki tohumda birkaç tane kalmıştı ama bayatladı artık yetişmez ondan.
Vildan Sönmez
19-08-2011, 10:09
Üzüm çeliğini tarım fuarından almıştım, hatta iki kök kara üzümüm var. Ama işte saksıda bu kadar oluyor.
Bamya sarmaşığım durgun. Geçen yıl bir kaç arkadaşımız için çelik ektim ama tutmadı.
varŞeftalide güzelmiş ama kırmızı kırmızı:p Elmada beni yiyebilirsiniz diyor. Benim favorim üzüm. Kokulu kara üzüme benzettim.
Bamya sarmaşığını forumda okuyunca hatırlıyorum niye yetiştirmedim diye hayıflanıyorum sonra iş güç arasında unutuyorum. Bendeki tohumda birkaç tane kalmıştı ama bayatladı artık yetişmez ondan.
Sevgi Durul
19-08-2011, 10:17
Vildan hanım, meyveler çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Bamya sarmaşığı, ağaç bamya dediğimizden mi? Eğer öyleyse bende de var, henüz açmadı. Sevgiyle kalın...
Şeftalide güzelmiş ama kırmızı kırmızı:p Elmada beni yiyebilirsiniz diyor. Benim favorim üzüm. Kokulu kara üzüme benzettim.
Sevgili SevimK,
bunlar bana yolladığınız tohumlardan yetişti. 3 tohum 3 çimlenme, çelikle uğraşmaya bence gerek yok.
her şey çok çok güzel, sayenizde gözüm gönlüm açıldı.
İnşaallah çoğumuuzn hayali olan bahçeli bir eviniz olur....o zaman bu güzellikleri kat kat seyrederiz..
mandalinci
19-08-2011, 12:52
Türk sarık kabak, ayı pençesi, ve beyaz mercan ilk defa gördüğüm bitkiler ve bayıldım.
Terasınız çok güzel olmuş ama temiz tutmak ve sıcaktan korumak zor oluyor herhalde.
Ben de her şartta dayanıklı bitkileri seviyorum artık, bırakıp gidince aklım kalmıyor en azından.
Size kolay gelsin, bol hasatlar.
sn. KGursan Lisianthusların 2 yıl üst üste aynı ortama dikilmemesi gerektiğinden bahsetmişti. Sizdeki verim bu yüzden düşük olabilir mi? Çünkü bu yıl benim tam güneşte ve küçük bir saksıda tıkış tıkış olan Lisianthuslarım bile kucak dolusu açtılar. (Kucak dolusu tabiri sizin 2 koca salkım kara üzümünüze benzemiş olabilir;) ) Hasat ne zaman? Toplarken yardıma gelelim. :)
Vildan Sönmez
19-08-2011, 20:45
Sevgi Hanım, terasta bahçe bitkilerine özenince, bir de benimki gibi güneşin alnında bir teras olunca bu kadar işte.(Yanlış anlamayın yarıya kadar eternit gölgelik sonrasında da uca kadar o yeşil delikli örtü var, buna rağmen takır takır kuruyorlar.)
Vildan hanım, meyveler çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Bamya sarmaşığı, ağaç bamya dediğimizden mi? Eğer öyleyse bende de var, henüz açmadı. Sevgiyle kalın...
Vildan Sönmez
19-08-2011, 20:48
Amin, amin arkadaşım hepimize olur inşallah. Ben yeri bile kararlaştırdım, İstanbul'a yakın: Çatalca
:D;):D
her şey çok çok güzel, sayenizde gözüm gönlüm açıldı.
İnşaallah çoğumuuzn hayali olan bahçeli bir eviniz olur....o zaman bu güzellikleri kat kat seyrederiz..
Vildan Sönmez
19-08-2011, 20:52
Ayı pençesi ve mercanlarım maşallah iyi oldular.
Sarık kabak yıllar önce Enezde renk renk ve herbiri birbirinden farklı kabaklar yaptı. Bu saksıdakiler bol bol çiçek açtı ama kabak yapmadılar.
Temizlik işi saksıları setler üzerine alınca biraz daha kolaylaştı, en azından her sulamada saksıları çekmek gerekmiyor.
Türk sarık kabak, ayı pençesi, ve beyaz mercan ilk defa gördüğüm bitkiler ve bayıldım.
Terasınız çok güzel olmuş ama temiz tutmak ve sıcaktan korumak zor oluyor herhalde.
Ben de her şartta dayanıklı bitkileri seviyorum artık, bırakıp gidince aklım kalmıyor en azından.
Size kolay gelsin, bol hasatlar.
Vildan Sönmez
19-08-2011, 21:15
Aynı toprak konusunu bildiğim halde sadece biraz yeni toprak ilavesi yapmıştım, kandıramadım sanırım. Bazı çiçekler var bir daha denemeyeceğim, ama lisilerden vazgeçmiyeceğim seneye yine varım.
Terasım yaz günleri ancak güneş banyosuna uygun :D
ama bakın Ekim Kasım fena olmaz.
sn. KGursan Lisianthusların 2 yıl üst üste aynı ortama dikilmemesi gerektiğinden bahsetmişti. Sizdeki verim bu yüzden düşük olabilir mi? Çünkü bu yıl benim tam güneşte ve küçük bir saksıda tıkış tıkış olan Lisianthuslarım bile kucak dolusu açtılar. (Kucak dolusu tabiri sizin 2 koca salkım kara üzümünüze benzemiş olabilir;) ) Hasat ne zaman? Toplarken yardıma gelelim. :)
Vildan Hanım bitkileriniz ve yeni düzenlemeniz ne güzel olmuş!
Saksıları setler üzerine nasıl aldınız?
Ahşap çitleri kullanmayı ben de düşündüm ama bitkilerde düzenlemeler yapmak lazım diye erteledim. Çitlerin arkasındaki saksıları mı yükselttiniz?
Bitkileri sularken toprak ister istemez zemine akıyor. Ben sıvı gübre ilave etmeyeceksem hortumla sulamayı tercih ediyorum. O zaman da her sulamadan sonra zemini temizlemek gerekiyor. Saksıların hepsinin altında çekecekler var ama sürüyerek çekip temizlemek büyük saksılarda zor oluyor. Set üstüne çıkarmak daha pratikmi sizce..
Ahşap malzeme zorluk çıkarıyor mu yani zeminde devrilmeden duruyor mu?
Ben mercanları kuruttum:( Sizinkiler harika olmuşlar..
Vildan Hanım birkaç sayfa geriye gidip gördüm setlerinizi.. Kusura bakmayın terasınızı hep geziyorum bunları atlamışım..
Son resimlerdeki sarı kırmızı çiçekleri çıkaramadım adını öğrenebilir miyim?
Vildan Sönmez
19-08-2011, 22:03
Feriha Hanım kesinlikle saksıları çekiştirmekten daha kolay. Ben önce çamur olmaması için kuru iken fırçayla süpürüp, hortumla suluyorum, sonra saplı çekçekle setlerin altınndan itibaren akan suyu çekiyorum. Bauhaus'dan uzun tahtaları alıp kestirdim, bir kat vernikleyip altlarına turuncu briketler koydum. Daha iyisini yapmayı bekledikçe, vakit geçip iş zorlaşınca daha ekonomik bu çareyi buldum, sonra farkettim Hakkı Şen arkadaşımızda da aynı uygulama var.
O ahşap çiti ise normalde topluyorum çünkü ıslak kalınca çürür ve temizlik zorlaşır.(Yani yabanlık anlayacağınız ;) )
Vildan Hanım bitkileriniz ve yeni düzenlemeniz ne güzel olmuş!
Saksıları setler üzerine nasıl aldınız?
Ahşap çitleri kullanmayı ben de düşündüm ama bitkilerde düzenlemeler yapmak lazım diye erteledim. Çitlerin arkasındaki saksıları mı yükselttiniz?
Bitkileri sularken toprak ister istemez zemine akıyor. Ben sıvı gübre ilave etmeyeceksem hortumla sulamayı tercih ediyorum. O zaman da her sulamadan sonra zemini temizlemek gerekiyor. Saksıların hepsinin altında çekecekler var ama sürüyerek çekip temizlemek büyük saksılarda zor oluyor. Set üstüne çıkarmak daha pratikmi sizce..
Ahşap malzeme zorluk çıkarıyor mu yani zeminde devrilmeden duruyor mu?
Ben mercanları kuruttum:( Sizinkiler harika olmuşlar..
Benimde böyle bir uygulama yapmam gerekiyor. Raf yapalım, çiçeklik yaptıralım diyor eşim her defasında araya başka şeyler giriyor.
Vildan Sönmez
19-08-2011, 22:08
Sarı kırmızı çiçekler Mutlu Bey'den aldığım kasımpatılar,yalınkat ama ben çok seviyorum.. Bu yıl üçüncü sezon olacak.
Vildan Sönmez
19-08-2011, 22:11
Yavaş yavaş oluyor Sevim Hanım, ben de bu yıl yapabildim. En son birkaç büyük saksı kaldı. Onlara da biraz daha kalın tahta aldım, briket alamadım onlar kaldı...
Benimde böyle bir uygulama yapmam gerekiyor. Raf yapalım, çiçeklik yaptıralım diyor eşim her defasında araya başka şeyler giriyor.
Bu görüntülere şapka çıkartıyorum. Her kare harika görünüyor.
Ooooof bu ne şenlik böyle rabbim.
Vildan hanım, o tahta çite ıslanınca hiç bir olmuyor. Toprağa çakıp yıllardır kullandım, hiç bir şey olmadı. Boşuna kaldırmakla uğraşmayın. Sabit durması için yerine kesin kararı verdikten sonra sıcak veya soğuk silikonla yapıştırılabilir. Sıcak silikonun avantajı hafifçe çekince çıkması, soğuk silikon daha sağlam oluyor.
Tahtanın önüne çakıl taşları serpiştirince de güzel olur. :)
Vildan Sönmez
21-08-2011, 20:30
Aslında yapıştırmadan da ayakta duruyor, ancak ben rahat süpürebilmek için topluyorum . Çok yaprak dökülüyor, akan suları çekçekle almak gerekiyor falan....
Çakıl taşları güzel fikir gerçekten.
mavikartal5
21-08-2011, 22:51
sayın vildan sönmez,
ben yiyicilerdeniz. bahçenizi gezdim çiçekleriniz çok güzel ama, yiyicilik nedeniyle bahçenizdeki elma, şeftaliden birer tanesini yedim. üzümden de bir parça aldım. bu arada çiçeklerin arasında zar zor bulduğum kabağınızın birisini de oturdum, yanımdaki ekmek ve tuzla yedim. bahçenizde karnım doydu çok şükür.
emeğinize ve bahçenize sağlık.
saygılar
Vildan Sönmez
24-08-2011, 23:01
Hoşgeldiniz mavikartal, yazık ki benim terasımda sebze meyve yetişmiyor, işte kabağım, yine çiçek açtı ama kabak yapmıyor.:(
sayın vildan sönmez,
ben yiyicilerdeniz. bahçenizi gezdim çiçekleriniz çok güzel ama, yiyicilik nedeniyle bahçenizdeki elma, şeftaliden birer tanesini yedim. üzümden de bir parça aldım. bu arada çiçeklerin arasında zar zor bulduğum kabağınızın birisini de oturdum, yanımdaki ekmek ve tuzla yedim. bahçenizde karnım doydu çok şükür.
emeğinize ve bahçenize sağlık.
saygılar
Vildan Sönmez
24-08-2011, 23:04
Gözünü sevdiğim Datça begovilden yıkılıyordur, benimkiler gurbette diye herhalde yeni çiçeklenmeye başladı.
Vildan Sönmez
24-08-2011, 23:09
Derya Hanım umarım bu mesajı görür. Serasından aldığım Japon gülü beni rengiyle şaşırtıyordu. Sarı-turuncu- somon rengi arasında gitti geldi. Son açan çiçek yalınkattan katmerliye doğru gidiyor.
günebakan
25-08-2011, 00:04
Bazı güzellikleri bizimle yaşmaya zorluyoruz galiba Vildan hanım'cığım benim de begonviller tek tük açtı geçti. Ama güzelliklere dayanmak zor biz de yanımız da olsun istiyoruz işte:) Japon gülünün rengi çok güzelmiş.
Vildan Sönmez
25-08-2011, 00:12
Büyükada'daki begoviller yüzünden Sevgili Günebakan.
Baksanıza nasıl da keyifliler;
Bazı güzellikleri bizimle yaşmaya zorluyoruz galiba Vildan hanım'cığım benim de begonviller tek tük açtı geçti. Ama güzelliklere dayanmak zor biz de yanımız da olsun istiyoruz işte:) Japon gülünün rengi çok güzelmiş.
İlk fırsatta o boş duvara da sarkan çiçekler edineceğim.
Ve koşulları ayarladığımda bir köşeye kapalı bir kış bahçesi kuracağım.
Kısmet.....
Çatı eşiklerinden aşağı terasınıza doğru sarkan çiçekler bence de çok hoş bir görüntü yaratır bu arada terasınız da çok güzel, çiçek ve çeşitli bitkileri yetiştirebilmek için çok ideal...
Bu resimde görünen atatürk çiçeğimi acaba
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=242463&stc=1&d=1314219875
günebakan
25-08-2011, 00:27
Evet gerçekten muhteşem görünüyorlar Vildan hanım'cığım bu güzelliği görüpte nasıl bizde de olsun istemiyelim. Allah sonumuzu hayır etsin:)))
Çok güzel vildan hanım,ikinci resimdeki çiçek mütiş güzel.
günebakan
25-08-2011, 00:29
Vildan hanımın yerine ben cevap vereyim Sn.BGDR sorduğunuz çiçek begonvil:)
Vildan hanımın yerine ben cevap vereyim Sn.BGDR sorduğunuz çiçek begonvil:)
Begonvil okudum ama çiçeği bilmediğim için emin olamadım. Atatürk çiçeği olarak bildigimiz türün gelişmiş bir ırkı gibi görünüyordu gerçekten çok güzelmiş...
günebakan
25-08-2011, 00:50
Bodur begonvil olduğu için öyle gelmiş olabilir size:)
Bodur begonvil olduğu için öyle gelmiş olabilir size:)
belkide :) inşallah yavaş yavaş türleri de öğreneceğiz..
Vildan Sönmez
25-08-2011, 08:17
Hoşgeldiniz BGDR. Geldiniz ya, şimdi neler görecekiniz neler. Ben hala forumda olsun galerilerde olsun, hiç görmediğim bitkileri görüp bilmediğim bir şeyleri öğreniyorum.
belkide :) inşallah yavaş yavaş türleri de öğreneceğiz..
Vildan Sönmez
28-08-2011, 23:37
Zafer Bey'in geçen yıl gönderdiği melissa yetşti, büyüdü. Çiçek açmayacak mı derken birden tomurcuklandı.
Bu güzel kokulu çiçeği kazandıran arkadaşımıza tekrar teşekkürler...
Vildan Sönmez
18-09-2011, 23:07
Bu günlerde Japon gülleriinin üzerinde sürekli 3-4 çiçek bulunuyor.
Vildan Sönmez
18-09-2011, 23:09
Begovilim iyice açtı.
Vildan Sönmez
18-09-2011, 23:11
Begovil, mavi yasemin, sardunya,mercan, japon gülü ve diğerleri...
Vildan Sönmez
18-09-2011, 23:16
Geçen yıl seradan aldığım bodur aster top top çiçek açıyordu. Kışı atlatınca tip değiştirdi, daha seyrek dallı budaklı açıyor.
Vildan Sönmez
18-09-2011, 23:19
Ful yaseminim durup durup az da olsa açıyor.
Sevgi Durul
19-09-2011, 23:26
Sevgili Vildan hanım, terasınızın genel görüntüsüne bayıldım. Ne kadar hoş bir görüntü. Orada çay içmenin tadına doyulmuyordur sanırım. Hem hatırladığım kadarıyla terasınızda deniz manzarası da vardı. Bitkileriniz terasın üzeri kapanınca, daha bir keyiflenmişler sanki. Sağlıkla keyfini çıkarmanızı dileğiyle...
Vildan Sönmez
20-09-2011, 22:29
Sevgi Hanım terasımın keyfini ilerideki yıllarda daha çok çıkaracağım inşallah. Yarısı eternitle kapalı, diğer yarısında ise delikli naylon örtüden güneşlik var.
Vildan Sönmez
20-09-2011, 23:00
Sevgili Zafer Bey'in hediyesi minicik melissa önce bir metreye yakın ince uzun bir dal yaptı ve yaz ortasına doğru önce dal budak, ardından tomurcuk ve mis kokulu çiçekler verdi. Bayramda evde olmadığımızdan suyu çok seven bu çiçeğimi anneme bırakmıştım. Bir tertip çiçek onda açtı. Dün geri aldım , taksici mis kokusuna hayran kalıp bir sürü soru sordu.
Teşekkürler Zafer Bey....
birinci fotoğraf Ekim 2010
Vildan Sönmez
26-09-2011, 21:55
Lisiler gelecek yıla kalacak gibi görünmüyor. Son çiçek pembe açtı.
Vildan Sönmez
26-09-2011, 21:57
Br başka pembe, minik bir tomurcuk.
Vildan Sönmez
26-09-2011, 21:58
En çiçekli bölümden..
Vildan hanım, muhteşem terasınız, her yıl daha da güzelleşiyor,size ve tüm bitkilerinize sağlık dolu, günler dilerim.
Vildan Sönmez
06-10-2011, 22:13
Geçen yıl ektiğim hhaticenin verdiği tohumdan sarmaşığımın tohumları bu yıl yeşermedi.
Sadece bir tanesi, büyüyüp gelişmese de minik, tek çiçek açtı.:(
Vildan Sönmez
06-10-2011, 22:14
Alaca karanlıkta, son açan gül...
Vildan Sönmez
06-10-2011, 22:16
Autum Joy'lar bu yıl da yüzümü güldürdü :p:p
Gerçekten muhteşem görünüyorlar.
Vildan Sönmez
22-10-2011, 22:26
Beyaz kasımpatı çiçekleri bozulmaya başlarken renkleri de pembeye döndü.
Vildan Sönmez
22-10-2011, 22:29
Alisyum bu yıl da sonbaharda daha keyifli..
Vildan Sönmez
22-10-2011, 22:31
Yaz sonu tohum ektiğim latinler yetişti, bakalım çiçek açacaklar mı?
Vildan Sönmez
22-10-2011, 22:32
Yine yaz sonu tohumlarından kadife çiçeği, yalınkat ama pırıl pırıl...
Sevgili Vildan hanım,ağaçlar net'e üye olmadan önce,terasınızın tüm görüntüsüne ulaşamıyordum.Defalarca googl sorgulamalarım,özellikle 2011 paylaşımlarınıza u
laşamadım.Şimdi herşey karşımda ve çok güzel anne eli değmiş gibi değil, gerçekten ANNE ELİ değmiş.Ellerinize ve emeğinize sağlık
Vildan Sönmez
27-10-2011, 23:30
Sevgili Berçin, duygulu mesajın için teşekkürler. Ellerimiz hep çiçeklerimizin üzerlerinde, hele çocuklarımız büyüdükten sonra. Ben de senin terasını takip ediyorum. Şimdilik yeni ve sayfaların az, ama çiçeklerin hiç de az değil. Tek tek tanıtmaya ve gelişmelerini paylaştığında kendini daha da kaptıracaksın. Kış geliyor, ikimizin de yüksek ve açık terasta işimiz zor, ben şimdiden kafamda nasıl önlem alacağımı düşünüyorum. (Ah bunu yazarken aklıma Van'daki anneler geliyor, çocuklarını nasıl koruyacaklar soğuklardan)
Merhaba Vildan Abla, autum joyla ilgili birşey sormak istiyorum size. Bir dal olan çiçeğim açtı, şu an çiçekleri bitti. bol tohmlu bir çiçek sapı var. Bu arada dibinde de yeni yavrucuklar oluşuyor. Çiçek dalını kesmem gerekir mi acaba? Yoksa kendi kendine soluyor mu?
Maşallah maşallah. 41 kere demek lazım ben ikisini yazdım. Ne kadar güzeller. Allah içinize sindire sindire tadını çıkarmak nasip etsin.:)
Vildan hanımcım maşallahları var bitkilerinizin. Bozuldular diyordunuz ama yinede çok güzeller. İnşallah kaktüs ve sukulentlerinizde sevindirirler
Vildan Sönmez
29-10-2011, 16:38
Merhaba sakdag, o çiçekli dalı bıraksan da bir süre sonra kendisi bozulacak. İstersen tohumların oluşması için biraz bekle ve saksının üzerine ufala onlardan da yeşeriyor ama çok cılız ve yetiştirmesi zor. O yüzden dipten gelen yavruların güçlenmesi için kırmanı öneririm. bu kıdığın dalı bir gazeteye sar ve ara sıra nemlendir, yaprak diplerinden de yavru veriyor, yani bu autum joy oldukça bereketli bir çiçek.
HattaMerhaba Vildan Abla, autum joyla ilgili birşey sormak istiyorum size. Bir dal olan çiçeğim açtı, şu an çiçekleri bitti. bol tohmlu bir çiçek sapı var. Bu arada dibinde de yeni yavrucuklar oluşuyor. Çiçek dalını kesmem gerekir mi acaba? Yoksa kendi kendine soluyor mu?
Vildan Sönmez
29-10-2011, 16:40
Teşekkürler SerDag, Amin, amin, amin hepimize inşallah.
maşallah maşallah. 41 kere demek lazım ben 2sini yazdım. ne kadar güzeller. Allah içinize sindire sindire tadını çıkarmak nasip etsin.:)
l i t t l e gardener (http://littlgardener.blogspot.com)
Vildan Sönmez
29-10-2011, 16:42
Sevim hanımcim bozulanlar, inatla büyümeyenler,yüzümüzü güldürenler, böylece oyalanıyor ve yorgunluğumuzu atıyoruz.
Vildan hanımcım maşallahları var bitkilerinizin. Bozuldular diyordunuz ama yinede çok güzeller. İnşallah kaktüs ve sukulentlerinizde sevindirirler
Vildan Sönmez
29-10-2011, 16:45
Buyrun son günlerin gözdesi Mavi Yasemin Şöleni
Vildan Sönmez
29-10-2011, 16:48
Susuzluğa dayanamıyor, hemen yaprakları kendini bırakıyor, bunun dışında dayanıklı ve durup durup çiçek açıyor. İşte Kasım ayına girerken çiçek bolluğu:
Vildan Sönmez
29-10-2011, 16:51
Gül tadında sakız sardunya ve beyaz gülümde sonbahar çiçekleri...
Vildan Sönmez
29-10-2011, 16:54
Mutlu Bey'den aldığım kasımpatıların açmasını beklerken Bauhausedan aldığım kasımpatılar terasa renk verdi..
mavi yasemine bayıldım.Sonbahar gelini olmuş,maşallah.Gülde mis gibi koktu:) Vildan hanım,yaseminin yanında duran çalı formlu nedir acaba? çok hoş görünüycr.
Eşim de bana sürpriz yaptı, dün üç saksı da o almış.Çok güzel ve fotojenikler.Yanların da bır fincan kahve keyfi şimdi Vildan hanım.
Vildan hanım,kasımpatların saksını mı değiştirdiniz?
Vildan Sönmez
29-10-2011, 17:45
Mavi yaseminin yanındaki bir sukulent Crassula arborescens, yeşim ağacı da diyorlar , Datça'dan bir dal kırıp ekmiştim, yaklaşık dört yılda boyu 1 metreyi geçti. İnternette çiçekli fotoğraflarını da buldum ama benimki hiç açmadı.
İsim düzeltme için Zenfree' ye teşekkürler : portulaca afra
Vildan Sönmez
29-10-2011, 17:48
Eşiniz çok iyi yapmış, kesme çiçek aldığımızda en fazla bir hafta on gün dayanıyor. Ben saksılarını hemen değiştiriyorum, böyle yapmayınca bozulduğunu düşünüyorum, çiçekleri geçince temizleyip gelecek yıla kalmasını umuyorum.
Eşim de bana sürpriz yaptı, dün üç saksı da o almış.Çok güzel ve fotojenikler.Yanların da bır fincan kahve keyfi şimdi Vildan hanım.
Mavi yaseminin yanındaki bir sukulent, Datça'dan bir dal kırıp ekmiştim, yaklaşık dört yılda boyu 1 metreyi geçti.
Bu teras yine harika. Ellerin dert görmesin, cok emek.
Bu sukulentten bende de var. Yeşim ağacı, carasula bilmem neydi adı:o Yine unuttum.
Sağlıkla tadını çıkart her çiçeğin canım. Sevgilerimle.
O yüzden dipten gelen yavruların güçlenmesi için kırmanı öneririm. bu kıdığın dalı bir gazeteye sar ve ara sıra nemlendir, yaprak diplerinden de yavru veriyor, yani bu autum joy oldukça bereketli bir çiçek.Hatta
Bunu hatırlattığın çok iyi oldu. Yarınki işim dalları kırıp gazeteye sarmak olsun.
Peki karanlık bir yerde mi saklıyacağız dalları. Dal ucundaki tohumları kesecekmiyiz.
Vildan Sönmez
29-10-2011, 18:09
aaa ben senin bahçende, sen benim terasta, ne güzel vallahi.:p:p
Dal ucundaki çiçek kalıntılarını kesiyoruz. Loş ortamda olursa daha iyi kurumaması bakımından. Bu yöntemi, Lilyum saplarında yapıp bir sap üzerinde onlarca minik soğan üretiyorlar. Yanılmıyorsam Lilyum arkadaşımız bir başlıkta resimlemişti.
Bunu hatırlattığın çok iyi oldu. Yarınki işim dalları kırıp gazeteye sarmak olsun.
Peki karanlık bir yerde mi saklıyacağız dalları. Dal ucundaki tohumları kesecekmiyiz.
Kalp kalbe karşıymış:)) Söylediklerini harfiyen yapacağım Vildancığım.
Herşey çok güzel. Mavi yasemin nasıl da keyifli. Bendeki büyümeye çalışıyor. Yapraklarında sararmalar var. Çiçek uçları açmadan kuruyor malesef. Ve dediğiniz gibi susuzluğa hiç gelemiyor. Bir türlü tam bakımını nasıl yapmam gerektiğini çözemedim. Umarım bitkiyi öldürmeden öğrenebilirim.:)
Kasımpatılar kesinlikle başrolde. E ne de olsa kasım ayı geldi tabi.:))
Mavi yaseminin yanındaki bir sukulent Crassula arborescens, yeşim ağacı da diyorlar , Datça'dan bir dal kırıp ekmiştim, yaklaşık dört yılda boyu 1 metreyi geçti. İnternette çiçekli fotoğraflarını da buldum ama benimki hiç açmadı.
Vildan Hanım bu bitkiyi ben portulaca afra'ya benzettim.
Vildan Sönmez
29-10-2011, 21:30
Mavi yasemin beni üzmeyen çiçeklerimden biri. Terasımın iklimine de uyum sağladı. Geçen yıl Kasım'da bile çiçekliydi. Çiçek açtıktan sonra solmuşları temizliyorum yeniden tomurcuklanıyor. Darısı başına .
Herşey çok güzel. Mavi yasemin nasıl da keyifli. Bendeki büyümeye çalışıyor. Yapraklarında sararmalar var. Çiçek uçları açmadan kuruyor malesef. Ve dediğiniz gibi susuzluğa hiç gelemiyor. Bir türlü tam bakımını nasıl yapmam gerektiğini çözemedim. Umarım bitkiyi öldürmeden öğrenebilirim.:)
Kasımpatılar kesinlikle başrolde. E ne de olsa kasım ayı geldi tabi.:))
Vildan Sönmez
29-10-2011, 21:35
Sevgili Zenfree,
Latince isimler aklımda kalmıyor pek ve isim yazmadan önce intenette görsellere bakıyorum aslında.
Ama senin verdiğin isim doğru sanırım. Görsellerde çiçeklerini gördün mü?
Müthiş. Kaç yıldan sonra açıyor acaba ?
Vildan Hanım bu bitkiyi ben portulaca afra'ya benzettim.
Görsellerde ben bulamadım çiçeğini.
portulaca afra imiş, sağolasın zenfree. Ben nerden uydurdumsa carasula yı:)))İsim özrüme ver.
Vildan Sönmez
29-10-2011, 21:55
Bakar mısınız güzelliğe
Görsellerde ben bulamadım çiçeğini.
portulaca afra imiş, sağolasın zenfree. Ben nerden uydurdumsa carasula yı:)))İsim özrüme ver.
Sevgili Zenfree,
Latince isimler aklımda kalmıyor pek ve isim yazmadan önce intenette görsellere bakıyorum aslında.
Ama senin verdiğin isim doğru sanırım. Görsellerde çiçeklerini gördün mü?
Müthiş. Kaç yıldan sonra açıyor acaba ?
Çiçekleri gerçekten çok güzel. Renk harika erguvanı andırıyor. Ama yabancı bir kaynakta zor çiçeklendiği okumuştum. Fotograftakini bu sene Bodrum'da gördüm. Çok güzeldi.
253260
günebakan
29-10-2011, 23:02
vildan hanım'cığım herşey çok güzel herkes gibi mavi yasemine ben de bayıldım benimkide sıksık çiçekleniyor neredeyse çiçeği hiç eksilmiyor. Küçük bir dal portulaca afra bende de var sizinkini görünce daha çok beklemem gerektiğini anladım inşallah sizinki kadar büyür büyümüş hali oldukça hoş:)
Off bizim afralar da böyle acacak mı acaba. Yoksa tafra mı yapacak. Bu bitkiye isim buldum bile, afra tafra:)))
Vildan Sönmez
30-10-2011, 01:08
Yaprakları zümrüt gibi zaten, bir de çiçek açarsa dediğin gibi tafrasından geçilmez.
(Tabi bizim de havamızdan :cool::cool::cool: )
Mete Tiren
30-10-2011, 06:33
Sn Vildan Sönmez terasınız harika ötesi gibi birşey ne desem şaşırdım inanın...
Lab lab ise çok arsız bir bitkidir ben bu sene 3 adet tohum almıştım bir sürü tohum dağıtımı yaptım düşünün siz gerisini.
Terasınızdan çıkmayı pek düşünmüyorum zira bunca beton yığının içinde tam sitres atılacak bir yer ;)
Vildan hanım hepiside çok güzel sana yakışır.
senyokken
30-10-2011, 14:34
selam vildan hanım yeni üye oldum ellerinize emeğinize sağlık bayıldım çiçeklerinize ama maviş çok alımlı benim de enez gül çavuşda küçük bir bahçem var sizlerden öğrenmem gereken çok şeyler var...
umutyolcusu
30-10-2011, 15:53
Kasımpatılarda aklım kaldı Vildan hanım.Büyük şehirden küçük bir ilçeye atandım.Çiçekleri de yapı marketleride özledim iki haftadır.Belki bayramlık gittiğimde dönüşte boş dönmem yeni evime:)
Vildan Sönmez
30-10-2011, 18:57
Terasıma her zaman beklerim metetrn.
Lab lab çok sevdiği bir sarmaşık ama ne kadar arsız da olsa bahçe istiyor, saksıda çok cılız oluyor ama yine de deniyorum...Siz bir de Orhan Hocamızın bahçesindekini görün)
Sn Vildan Sönmez terasınız harika ötesi gibi birşey ne desem şaşırdım inanın...
Lab lab ise çok arsız bir bitkidir ben bu sene 3 adet tohum almıştım bir sürü tohum dağıtımı yaptım düşünün siz gerisini.
Terasınızdan çıkmayı pek düşünmüyorum zira bunca beton yığının içinde tam sitres atılacak bir yer ;)
Vildan Sönmez
30-10-2011, 19:02
Teşekkürler Sevim Hanım'cım.
Hoşgeldiniz Senyokken, Gülçavuş bize yakın. Enez'e fırsat buldukça gidiyorum, bu yaz sadece 3 hafta sonu gidebildim. Bahçe başlıklarında ustalarımız var, biz de hala öğreniyoruz.
Vildan Sönmez
30-10-2011, 19:05
Sevgili umut yolcusu yeni göreviniz hayırlı olsun. Küçük yerlerde yapı market olmasa da bahçeli evlerde komşularınızda eski bildik çiçekler vardır. Ben şahsen Öyle yerlere gittiğimde hep o gözle bakarım çevreye...
Mete Tiren
31-10-2011, 06:17
Terasıma her zaman beklerim metetrn.
Lab lab çok sevdiği bir sarmaşık ama ne kadar arsız da olsa bahçe istiyor, saksıda çok cılız oluyor ama yine de deniyorum...Siz bir de Orhan Hocamızın bahçesindekini görün)
Orhan hocamın bahçesinide ziyaret etmeliyim anladım ;) Yanlız hocam bende saksıda yetiştirdim herhangi bir bahçe vs de lab lab daha hiç ekmedim hep saksıdaydı ama hiç de problem olmadı bitkinin dip kalınlığı serçe parmak kadar olmuştu acaba güneş ya da sulamada mı bir farklılık var ?
Vildan hanım merhaba, bakıyorum sayfanız Enezlileri (ya da yazı orda geçirenleri) bir araya topluyor gibi...
Doğrusu çok seviniyorum bu duruma çok... :)
Vildan Sönmez
05-11-2011, 23:54
Mutlu Bey'den Kasım 2009 da aldığım kasımpatılar açmaya başladı. Bu yıl biraz cılız kaldılar, budamak gerekecek galiba..
Herkese iyi bayramlar, her günümüz bayram tadında olsun...
Kasımpatı saksılarımı halen değiştirmeye fırsat bulamadım.Büyük bir heyecanla erken açacak lilyum, sümbül, çiğdem ve nergis soğanlarımı Bahara hazırlıyorum.Bu yıl çok sayıda soğanın ekimini yapıyorum. İyi sonuç almak isteğindeyim. Ama kasımpatılarım beni bekliyor ve esas bayram benim için kasımpatılar sizin tavsiyelerinizde olduğu gibi geniş saksılara aktarabilmek. Tavsiyenizi bayramda uygulamak istiyorum.
Vildan Sönmez
09-11-2011, 20:10
Sevgili Berçin iyi bayramlar. Bayramda saksıları değiştirebildiniz mi ?
Bakın geçen sene çiçekli alıp saksısını değiştirdiğim kasım patı bu yıl yine açmaya başladı. Sadece rengi biraz değişmiş, daha bordo kırmızıya dönmüş. Güzel bir tür ama göbeği de yaprakları da aynı renk.
Vildan Sönmez
09-11-2011, 20:11
Bu yıl aldığım sarı kasımpatının çiçekleri solunca budamıştım, yeniden çiçeklendı..(ortadaki)
Vildan Sönmez
09-11-2011, 20:14
Pastırma yazı öncesi soğuklarda bir gecede yaprakları kavrulan Japon gülü inatla tumurcuk yapıyor, biraz küçükde olsa çiçek açıyor....
Vildan Hanım çok güzeller. Bordo kırmızıya bayıldım, ne kadar canlı bir renk olmuş.Evet saksıları değiştirdim, üç saksı olan kasımpatı şu anda dokuz saksı oldu. Çok haklıymışsınız şimdi daha canlı görünüyorlar. Bende bu akşam son görüntülerini sayfamda yayınlayacağım. İnşallah yeni öğrenciniz, dersine iyi çalışmıştır.:)Sevgiler.
Vildan Sönmez
09-11-2011, 20:56
Ooo siz geliştirmişsiniz, bölerek ektiniz demek ki, hayırlısı bakalım...
Her saksıda üç kök vardı; Her bir kökü ayırıp, toprak ilave ederek tek tek başka saksılara yerleştirdim.
Japon gülünüz, kasımpatı tomurcuklarının üzerine eğilmiş ''Ben hala buradayım gitmedim'' der gibi mevsime inat...
Sevgili vildan hanım kurban bayramınızı kutluyorum.
Kasım patılar çok güzel ama bordo bir başka küzel.
Adalet Yağcı
10-11-2011, 16:55
Sevgili Vildan hanım, terası Kasımpatılar coşturmuş, ben de bordo olanın rengine bayıldım, formu da çok güzelmiş.
Tabi bu güzellikleri tertemiz görüntülerle sunmak da başka bir güzellik.
Kış geldi geliyor neredeyse ama, balkon ve teraslar bu konuda bahçelerden daha şanslı, kritik bir zamanda saksılar hemen korumaya alınabilir.
Mevsimlik çiçeklerle her dem canlı bir teras oluşturulabilir, netice-i kelam, keşke benim de bahçe yerine geniş bir terasım olsaydı :)
Bitkilerinize ve size mutlu bir kış mevsimi diliyorum.
Vildan Sönmez
10-11-2011, 20:57
Senin de bayramın kutlu olsun Sevim Hanım'cım.
Sevgili vildan hanım kurban bayramınızı kutluyorum.
Kasım patılar çok güzel ama bordo bir başka küzel.
Vildan Sönmez
10-11-2011, 21:04
Sevgili Adalet Hanım, bordo kasımpatıyı geçen yıl açmış olarak almıştım. Canlı bir fuşya rengi idi. Belki rengi ile oynanmıştır ya aslına döndü , ya da tam açıldığında biraz daha fuşyaya dönecek, göreceğiz. Ama formu çok hoş, göbek kısmı daha gelişkin ve tek renk.
Dediğiniz gibi kış koruması için saksılar avantajlı ama yine de bahçeli bir evde sürekli yaşamak en güzeli olurdu.
Kasımpatıları sonbaharı çiçeksiz geçirmemek için bulundurmalı, hem güzel hem zahmetsiz. Kasımpatılarda favorim Hakkı Bey'in terası.;)
Sevgili Vildan hanım, terası Kasımpatılar coşturmuş, ben de bordo olanın rengine bayıldım, formu da çok güzelmiş.
Tabi bu güzellikleri tertemiz görüntülerle sunmak da başka bir güzellik.
Kış geldi geliyor neredeyse ama, balkon ve teraslar bu konuda bahçelerden daha şanslı, kritik bir zamanda saksılar hemen korumaya alınabilir.
Mevsimlik çiçeklerle her dem canlı bir teras oluşturulabilir, netice-i kelam, keşke benim de bahçe yerine geniş bir terasım olsaydı :)
Bitkilerinize ve size mutlu bir kış mevsimi diliyorum.
Vildan Sönmez
12-11-2011, 19:48
1864 nolu mesajda Japon gülünün yanındaki koyu renk tomurcuklar açtı. Bordoyla birlikte aldığım tek renk kasımpatılardan pembe olanıymış.Kaybettim sanıyordum çok sevindim...
Vildan Sönmez
12-11-2011, 19:52
Sonbaharda balkonlarımıza renk katan kasımpatılar, bana çocukluğumun bahçelerini hatırlatıyorlar,iyi ki varsınız...
Vildan Sönmez
12-11-2011, 19:55
1831 nolu mesajdaki açık ve koyu sarılar çiçekleri solmaya başlarken renk değiştiriyorlar...
Vildan Sönmez
12-11-2011, 19:59
Yaz sonu serptiğim tohumlardan yetişen kadife çiçekleri..
Vildan Sönmez
12-11-2011, 20:01
Yine yaz sonu ektiğim latinlerden biri tam sarı açtı.
Vildan Sönmez
12-11-2011, 20:03
Ve begovil, soğuklara inat hala az da olsa çiçekli..
Sevgili Vildan
Kasımpatılar süper. Zaten bende sende görüp almıştım sevgili Mutlu dan. Budamayı unutmuşum ama.:( Budama yapsaydım çok daha güzel açardı. Ehh buna da şükür diyorum.
Japon gülleri bu mevsimde daha küçük acıyor sanırım katsız olanlar. Benim katlı olanlar daha iri.
Bahceye diktiğim japon güllerime malç yaptım bugün. Kışı atlatırlarsa bahcede, pek mutlu olacağım. Ne olur ne olmaz diye, perlite her birinden yedekledim:)
Terasındaki motosiklet gözümden kaçmadı. Hep istedim ama olmadı bir motorsikletim:(
Ege ve akdenizde yazın açan begonviller, bizde şimdilerde bile açıyor tek tük te olsa. Anlamadım ne menem iş bu:)
Vildan Sönmez
12-11-2011, 20:19
Yaw Cemo hangi motosiklet meraktan çatladım, şöyle fotolara baktım bulamadım. :eek::eek::eek:Terasındaki motosiklet gözümden kaçmadı. Hep istedim ama olmadı bir motorsikletim:(
Vildan Sönmez
12-11-2011, 20:24
Ay buldum, buldum. Zenfree'nin motosikleti o, misafir gelmiş....:D:D:D
1847 nolu msj da, afra tafra boy gösterirken, sol yancağızında da motorsikletttt:))
Plakayı da versem mi:))
... es 965:))
Vildan Sönmez
12-11-2011, 20:28
Kasımpatıları bu yıl ben de budayacağım, diplerden sürgünler göründü, tazelenmek istiyorlar. Japon güllerini az budayıp içeri alıyorum.
Begovil artık İstanbul'da özellikle Büyüada'da bahçelerde bol bol yetişiyor İklimler değişti, küresel ısınma derken oluyor işte.
Sevgili Vildan
Kasımpatılar süper. Zaten bende sende görüp almıştım sevgili Mutlu dan. Budamayı unutmuşum ama.:( Budama yapsaydım çok daha güzel açardı. Ehh buna da şükür diyorum.
Japon gülleri bu mevsimde daha küçük acıyor sanırım katsız olanlar. Benim katlı olanlar daha iri.
Bahceye diktiğim japon güllerime malç yaptım bugün. Kışı atlatırlarsa bahcede, pek mutlu olacağım. Ne olur ne olmaz diye, perlite her birinden yedekledim:)
Terasındaki motosiklet gözümden kaçmadı. Hep istedim ama olmadı bir motorsikletim:(
Zenfree ve motorsiklet vavvv. Ortadan çatlattınız beni ikiniz. Ne diyeyim ki size ben ha, ne diyeyim.
Tüm sevdiklerim sizdeee. Ağlama ikonu neredeeee:(((
Bu küreye güvenmediğimden yedekledim herbişeyi. Küresel ısınma dediler yaz göremedik. Nerde bu ısı:))
Begonvil ve japon gülleri bizim ısıyı sevdi bence:))
Zenfree ve motorsiklet vavvv. Ortadan çatlattınız beni ikiniz. Ne diyeyim ki size ben ha, ne diyeyim.
Tüm sevdiklerim sizdeee. Ağlama ikonu neredeeee:(((
:)) Sevgili Cemo o fotograf Bodrum'da çekildi.
Vildan Hanım, teras "4 mevsim, 4 4 'lük". Kutluyorum.:)
Hakkı Şen
14-11-2011, 08:09
Sevgili Vildan Hanım, kasımpatılar ne güzel olmuş rengarenk maşallah. Ellerinize sağlık.
Benim plastik saksılara ektiklerim teneke kutulara ektiklerimden daha cılız. Sanırım bir çok bitki gibi kasımpatılar da teneke kutuda olduğu zaman demir ihtiyacını oradan karşılıyor.
Sevgili Vildan Sönmez ,terasınız her mevsim ayrı güzel.
Kasımpatları, japon gülleri özellikle 1862 nolu gönderideki kasımpatının rengine bayıldım,harika.
Yukarıda arkadaş yazmış ,katılıyorum kendisine.Begonviller ,japon gülleri güya Akdeniz Bölgesinde daha yaygın ama bakıyorum İstanbul'daki arkadaşlar gayet güzel yetiştiriyorlar.Üstelik bu mevsimde maşaallah diyeyim.
Emeklerinize sağlık.
Vildan hanımcım kasımpatıların harika:) Benim kasımpatılarımı yazın bunlar bahçede daha mutlu olurlar diye apartman görevlisine vermiştim. Sardunya saksıma da el koydu hiç ortaya çıkmadı ne olduysa;)Bazı bitkilerim eski okulumda. Ayrıldığımda vermediler bunlar buraya alıştı diye bende ses çıkarmadım. Yeterki bakılsınlar, büyüsünler:)
Ben çok seviyorum dediğim bazı bitkilerin dışında ne varsa elden çıkardım. Yetişemiyorum, bakımsız kalırsa diye üzülüyorum. Çoğunluk kaktüs ve sukulentlerim var artık:)
aburcuburs
01-12-2011, 09:23
Vildan hanım merhaba,
acaba bu Lisiantus'u nereden bulabilirim? Maşallah sizinkilerde pek bir hoş... ayrıca ağaç bamyasını nasıl büyüttünüz? tohumdan mı?
Vildan Sönmez
01-12-2011, 11:40
Merhaba aburcuburs(ne güzel kullanıcı adı bu )
Lisianthuslar için yeni sezonu bekliyeceksiniz. Arkadaşımız kgürsan forumda satışını yapıyor.
Ağaç bamyasını çelikten ektim, ancak daha sonra arkadaşlara yetiştirmek için denediklerim tutmadı maalesef.
Vildan hanım merhaba,
acaba bu Lisiantus'u nereden bulabilirim? Maşallah sizinkilerde pek bir hoş... ayrıca ağaç bamyasını nasıl büyüttünüz? tohumdan mı?
Vildan Sönmez
04-12-2011, 19:24
İyi ki varsınız dedirten kasımpatı ve kadife çiçekleri.......
Vildan Sönmez
04-12-2011, 19:27
Bu kırmızı ve sarı kasımpatıları Koçtaş'tan almıştım, çiçekleri solunca saplarını kestim, yeniden çiçeklendiler..
10 üzerinden 10'u hakediyorlar. Renkler harika, sonbaharın neşesi.:)
KAPTANzst
04-12-2011, 19:58
Selam Vildan hanım.
Bu bodur kasımpatılar bu sene çok yaygınlaştılar. Çoğaltma işlemleri köktenmi sadece oluyor. Tohumla çoğaltılırmı.
Niyetimide bu arada diyeyim:o
Parklardan tohumunumu çalsam kökünümü:D:D
Ya da sizin bahçeden:dilli:
Ben bu güzelliklerden seneye mahrum kalamam
Vildan Sönmez
04-12-2011, 21:27
Tohumdan yetiştirmede pek başarılı değilim, Mutlu Bey, Koçtaş ve Bauhause'dan aldım. Galiba en iyisi kökten çözüm :D:D
Selam Vildan hanım.
Bu bodur kasımpatılar bu sene çok yaygınlaştılar. Çoğaltma işlemleri köktenmi sadece oluyor. Tohumla çoğaltılırmı.
Niyetimide bu arada diyeyim:o
Parklardan tohumunumu çalsam kökünümü:D:D
Ya da sizin bahçeden:dilli:
Ben bu güzelliklerden seneye mahrum kalamam
aburcuburs
05-12-2011, 07:18
teşekkür ederim Vildan Hanım :))
İnanın terasınıza bayıldım Maşallah... Ayrıca kasımpatılarınız harika. Böylesine canlı ve güzel renklerine hiç rastlamadım :)
Sevgili Vildan Hanım,terasınız renklerinden hiçbir şey kaybetmemiş.Kasımpatılar yine çok güzel,ben bu sene tohumdan yetiştirmeyi düşünüyorum.(becerebilirsem):)Samsun'da bir hafta çok soğuk ve rüzgarlı geçti,benim kasımpatılar bir gecede soğuktan yandı.Budamıştım şimdilerde yeni tomurcukları var.Sevgiler,esen kalın.
fikreteren
17-12-2011, 18:01
Çok güzel bir bir kasımpatı şöleni Vildan hanım.Elleriniz dert görmesin.
Vildan Sönmez
18-12-2011, 18:12
Tohumdan yetiştirecek sabrınız varsa ne iyi, deneyin sevgili Berçin. Ben beceremiyorum.:(:(
Sevgili Vildan Hanım,terasınız renklerinden hiçbir şey kaybetmemiş.Kasımpatılar yine çok güzel,ben bu sene tohumdan yetiştirmeyi düşünüyorum.(becerebilirsem):)Samsun'da bir hafta çok soğuk ve rüzgarlı geçti,benim kasımpatılar bir gecede soğuktan yandı.Budamıştım şimdilerde yeni tomurcukları var.Sevgiler,esen kalın.
Vildan Sönmez
18-12-2011, 18:14
Fikret Bey, kasımpatıların bu tur çiçekleri de soldu. Ben de yine solanları ayıkladım. İnşallah bir tur daha açarlar..
Çok güzel bir bir kasımpatı şöleni Vildan hanım.Elleriniz dert görmesin.
fikreteren
18-12-2011, 19:13
Vildan hanım artık seneye inşallah..
ciceksever70
01-01-2012, 08:46
Vildan hanimcigim, size ve ailenize mutlu bir yil dilerim.
Nice uzun,güzel,sağlıklı,bol bol,paralı yıllar dilerim.
Günaydın Vildan hanımcım. İyi yıllar:)
Ne kadar güzel renk renk çiçekler:) Böyle güzellikleri gördükçe yeniden balkonu çiçek bahçesine döndüresim geliyor.
günebakan
01-01-2012, 10:31
Vildan hanım'cığım sizin ve ailenizin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim:)
Sayın vildan hanım, mutlu bir yıl diliyorum.
Sevgili vildan hanım nice mutlu yıllara.
Vildan Sönmez
08-01-2012, 17:40
Teraslar, balkonlar, kasımpatıların zamanı da geçince sardunyalara mı kaldı ?
Vildan Sönmez
08-01-2012, 17:43
Yaprakları sararınca tamamını koparttığım oxalıs yeniden sürdü, yağmur altında yemyeşil güzelliğiyle...
Vildan Sönmez
08-01-2012, 17:44
Satı'cığımdan kış ortancası, geçen yıl tek dal açmıştı, bu yıl ikiledi :D
Vildan Sönmez
08-01-2012, 17:46
Son çiçekler, sarı ve turuncu latinler seyrek de olsa açıyorlar...
bettyycim
08-01-2012, 17:50
Sevgili Vildan abla, latin çiçeklerinin tadına baktın mı enfes bir tadı var roka ile tere arasında değişik bir lezzet, denemediysen tavsiye ederim :D
serkan_istanbul
08-01-2012, 19:23
harikalar maşallah bende baya yedim bu sene latin çiçeklerinden salatalarıma karıstırdım yapraklarını ve çiçeklerini.
Vildan Sönmez
08-01-2012, 19:57
Duydum ama hiç denemedim, çiçek az ama yapraklarından katayım yarın akşam salataya :)
serkan_istanbul
08-01-2012, 20:11
LATİN ÇİÇEĞİ
Diğer İsimleri : Frenkteresi, Tropaeloum, Nasturtium, Capucine
Botanik Bilgi : Latinçiçeğigiller familyasının örnek bitkisidir. Boyları 40 cm’den başlayıp kimi tırmanıcı türlerinde metrelerce uzayabilir. Türüne göre latinçiçekleri bir ya da çokyıllık otsu bitkidir. Gök yeşili yaprakları vardır.. Hoş kokulu parlak çiçekleri, kızıl, turuncu, sarı, maun ve krem renginde renklerindedir. Bitkinin tohumları fasulye iriliğinde olup bitki, tohumuyla çoğalır.
Yetiştirildiği Yerler : Anayurdu Latin Amerika’daki serin And Dağları bölgesidir. Gösterişli çiçekleri ve yaprakları nedeniyle dünyaya yayılan latinçiçeği, ülkemizde de bazı yerlerde süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.
Bilinen Bileşimi : C vitamini, glükosilinat, hardal yağı ve ne olduğu bilinmeyen bakteri yok edici bileşikler bulunur. Bitkinin yaprak, çiçek ve yakıcı lezzeti olan çiçek tohumları salata olarak yenilir. Körpe çiçek tomurcukları ve yeşil durumdaki tohumları turşu yapılarak tüketilir.
Sirkesinin Yapılışı : 500 ml ( yarım litre ) sirkeye 25 tane çiçek kullanılıyor. Bunun için bir kavanoza beyaz üzüm sirkesini koyuyorsunuz ve içine çiçekleri atıyorsunuz. Kavanozu sıkıca kapatıp, ışık almayan bir ortamda 3 hafta bekletiyorsunuz.sonucunda salatalarda kullanabileceğiniz ve harika tadı ve rengi olan bir sirke oluşuyor.
Faydaları
İştah açarve hazmı kolaylaştırır.
İskorbüt hastalığına fayda sağlar. idrar söker
Solunum yollarındaki rahatsızlık, bronşit, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda etkilidir.
Saç dökülmeleri ve tırnak kırılmalarını önlediği düşünülmektedir.
Sayın Vildan hanım madem salata yapacaksınız Oxalis debilis'in de yapraklarının bir tadına bakmanızı tavsiye ederim,Kuzu kulağı diye bir bitki vardır (eskiler daha iyi bilir uzun süredir rastlamıyorum) aynı onun gibi ekşi bir tat.
Salataya katkım olsun :)
Huzur dolu,sağlıklı günler dilerim.
Vildan Sönmez
08-01-2012, 21:14
Sağolun Serkan Bey, bizim latincik nelere yarıyormuş meğer, turşu, sirke iyi vallahi.
LATİN ÇİÇEĞİ
Bilinen Bileşimi : C vitamini, glükosilinat, hardal yağı ve ne olduğu bilinmeyen bakteri yok edici bileşikler bulunur. Bitkinin yaprak, çiçek ve yakıcı lezzeti olan çiçek tohumları salata olarak yenilir. Körpe çiçek tomurcukları ve yeşil durumdaki tohumları turşu yapılarak tüketilir.
Sirkesinin Yapılışı : 500 ml ( yarım litre ) sirkeye 25 tane çiçek kullanılıyor. Bunun için bir kavanoza beyaz üzüm sirkesini koyuyorsunuz ve içine çiçekleri atıyorsunuz. Kavanozu sıkıca kapatıp, ışık almayan bir ortamda 3 hafta bekletiyorsunuz.sonucunda salatalarda kullanabileceğiniz ve harika tadı ve rengi olan bir sirke oluşuyor.
Faydaları
İştah açarve hazmı kolaylaştırır.
İskorbüt hastalığına fayda sağlar. idrar söker
Solunum yollarındaki rahatsızlık, bronşit, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda etkilidir.
Saç dökülmeleri ve tırnak kırılmalarını önlediği düşünülmektedir.
Vildan Sönmez
08-01-2012, 21:20
Sayın ykolko, benim fotoğraftaki en bilinen oxalis, minik pembe çiçekli olan. Salataya katabileceğiz yani, özellikle Enez'de bahçede bol bol var...
Kuzukulağını da çok iyi bilirim, çocukluğumda evimizin etrafında, kırda bahçede teyzeler toplar ıspanak gibi pişirirlerdi..
Sayın Vildan hanım madem salata yapacaksınız Oxalis debilis'in de yapraklarının bir tadına bakmanızı tavsiye ederim,Kuzu kulağı diye bir bitki vardır (eskiler daha iyi bilir uzun süredir rastlamıyorum) aynı onun gibi ekşi bir tat.
Salataya katkım olsun :)
Huzur dolu,sağlıklı günler dilerim.
Vildan Sönmez
15-01-2012, 17:20
Ocak Ayının çiçeklisi: Kış ortancası
Elinize sağlık Vildan hanım, çok çok güzel.
Nefis bir renk. Ellerinize sağlık.
KAPTANzst
16-01-2012, 11:39
Bu zaman için mükemmel
Vildan Sönmez
16-01-2012, 22:21
Tam zamanı KAPTANzst. Kış ortancası ya da benim gençliğimde mahallemizde söylendiği gibi, adı üstünde: Şubat çiçeği. Bu zamanlarda açıyor. Sevgili Satı'ya tekrar tekrar teşekkür ediyorum...
Bu zaman için mükemmel
Çok güzel maşallah, selamlar.
Manolya_
16-01-2012, 22:57
Sevgili Vildan Sönmez,
Ortancanız harika, ellerinize sağlık son derece sağlıklı maşallah.
Bu güzelliğin karşısına geçip afiyetle çay içmek ne iyi gelir bu karlı soğuk kış günlerinde.
Paylaşımınız için teşekkürler
Selam ve sevgilerimle
Vildan Sönmez
29-01-2012, 18:34
Terasta kış zorlu geçiyor bu yıl, kayıplar var. Kış ortancasını aşağıya kapalı balkona aldım terasta garip kalmasın diye...
Mutfak camından baktıkça içimi açıyor.
nuray topcu
29-01-2012, 19:42
offfff
bu ne güzellik böyle.annemde gbir saksı var bundan.artık onu ele geçirmenin zamanı geldi.
Vildan Sönmez
29-01-2012, 19:51
Kaçırmayın derim, en azından bir budak alın kendinize..
offfff
bu ne güzellik böyle.annemde gbir saksı var bundan.artık onu ele geçirmenin zamanı geldi.
Vildan Hanım Bergenyanız çok güzel çiçeklenmiş maşallah..
Nasıl baktınız anlatırsanız seneye bizimkiler ölmez sağ çıkarlarsa böyle çiçeklensin diye uygulamak isterim.:o
Benimki cezalı terasta donmuş durumda.. Açma girişiminde bulunsaydı kapalı balkona gelebirdi.:)
Bergenya çok güzel. Arkada da sanırım portulaca afra, çok güzel bir fon oluşturmuş. Kış günü bahar görüntüleri...
Vildan Sönmez
29-01-2012, 22:39
Feriha Hanım ilk kar yağdığında dışarıda ve yeni çiçeklenmişti. Yapraklarının etkilendiğini farkettim ve içeri aldım. Bunun dışında özel bir bakım istemiyor, güçlü bir bitki.
Vildan Hanım Bergenyanız çok güzel çiçeklenmiş maşallah..
Nasıl baktınız anlatırsanız seneye bizimkiler ölmez sağ çıkarlarsa böyle çiçeklensin diye uygulamak isterim.:o
Benimki cezalı terasta donmuş durumda.. Açma girişiminde bulunsaydı kapalı balkona gelebirdi.:)
Sevgili Vildan hanım,çok güzel görünüyor,maalesef benimkiler soğuğa yenik düştü.Kalançolar da tam tomurcuktaydı onları da kaybettim,sizce onları budasam yeniden sürgün verir mi?Sevgiler selamlar.
Vildan Sönmez
30-01-2012, 18:49
Sevgili Berçin, yapraklarının etkilendiğini zamanında farkettim demek ki, hemen kapalı balkona aldım. Hatta dipten bazı yaprakları bozulmuştu. Kalanşoları ben de kaybettim, ihmalim için kendime çok kızıyorum keşke onleri da içeri alsaydım. Ben sağlam bir budama yaptım, bakalım şansımıza artık.
Sevgili Vildan hanım,çok güzel görünüyor,maalesef benimkiler soğuğa yenik düştü.Kalançolar da tam tomurcuktaydı onları da kaybettim,sizce onları budasam yeniden sürgün verir mi?Sevgiler selamlar.
Adalet Yağcı
30-01-2012, 23:09
Mükemmel kış ortancası fotoğrafları için teşekkürler Vildan hanım, bu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtıyor.
Kalanşolarınız için bence ümit var, yaylada dört yıldır kışı açıkta geçiren bir kalanşom var, pek keyifli olmasa da yaşamaya devam ediyor.
Biliyorsunuz yaylanın kışı İstanbul'dan çok daha sert geçer.
Vildan Sönmez
31-01-2012, 08:11
İnşallah Adalet Hanım. Ben özellikle çok yıllık olmuş, hani eski dost tadında bitkilerimi kaybedince üzülüyorum. Bu kalanşolardan birini annem sen daha iyi bakarsın diye vermişti. Kadıncağız yıllardır çoğaltır dağıtırdı, ben dondurdum :(
Mükemmel kış ortancası fotoğrafları için teşekkürler Vildan hanım, bu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtıyor.
Kalanşolarınız için bence ümit var, yaylada dört yıldır kışı açıkta geçiren bir kalanşom var, pek keyifli olmasa da yaşamaya devam ediyor.
Biliyorsunuz yaylanın kışı İstanbul'dan çok daha sert geçer.
mandalinci
31-01-2012, 08:36
Ne güzel içimiz açıldı. İyi korumuşsunuz, yerini sevmiş, teşekkür etmiş.
Ellerinize sağlık.
Vildan Sönmez
01-02-2012, 22:17
Kar yağışları başlamadan terasın eternit kaplı kısmın 2/3 ünü kapatan, yazın toplanacak şekilde kısmi koruma yaptırmıştık. Ancak yine de usta hatasında problem çıktı, kayıplar oldu, mesela hiç kalanşom kalmadı, latinler gitti, bazı sululentler su kesti. Allahtan soğuğa dayanıksız olanlardan begovil, Japon gülü, melissa, mercan gibileri içeri koridora almıştım.
Usta tamire geldiğinde karın ilk günü geri kalan parçayı da kapattırdık. Sadece hanımeli, tohumdan yetiştirdiğim hurma ve Acem borusu bu karın altında, bakalım yaşayacaklar mı ?
Vildan Sönmez
01-02-2012, 22:20
Yoksa hepsi bu karın altında kalacaktı.
(Allah aç, açıkta olanlara yardım etsin)
Bu sene tüm arkadaşların kayıpları çok fazla oldu galiba, Vildan Hanım, sert hava koşuları yüzünden. Ben de bu sabah örtü altında buz tutan opuntiamı görünce şok oldum.Kolları yayılıp kalmış öylece.
Arkadaşım kayıplara üzüldüm, özellikle anneciğinin verdiği kalonşoya.
Size de epey kar yağmış. Bizim bir metreye yaklaştı yine kar. Hiç durmadan yağıyor mubarek.
Kayıpları kar kalktığında göreceğim. Umarım cok içim yanmaz.:(
Kış ortancan içimi ısıttı ama:) Benimki bahcede tam tomurcuktaydı, 20 gündür üzeriden kar kalkmadı ki göreyim hali nicedir.:(
Güneşli, sıcak günler diliyorum hepimize.
Sevgili Vildan Hanım,1941'de ki duanıza amin diyorum.Bu kış çok çetin geçiyor,geçen sene buraya sadece serpiştirip geçmişti.Bende buna güvenerek fazla önlem almadım.Göreceklerim den korktuğum için terasa çıkmaya korkuyorum.Ama kalançoları dediğiniz budama yapmak için bugün çıkacağım,son hali sizin terasın hali gibiydi o gün inanın oturup ağladım.
Sevgiler.
Sevgili Vildan Sönmez, kış ortancasının bu kadar güzel çiçekleri olduğunu hiç bilmiyordum. Rengine hele bayıldım. Benim gördüklerimde bol yaprak, az çiçek vardı. Keramet siz de olmalı. Sevgiler.
Vildan Sönmez
03-02-2012, 20:14
Teşekküe ederim sevgili Lir. Ama forumda gördüğüm en güzel kış ortancaları Berçin arkadaşımızın terasında. Umarım kardan zarar görmemişlerdir.
Sevgili Vildan Sönmez, kış ortancasının bu kadar güzel çiçekleri olduğunu hiç bilmiyordum. Rengine hele bayıldım. Benim gördüklerimde bol yaprak, az çiçek vardı. Keramet siz de olmalı. Sevgiler.
Vildan Sönmez
04-02-2012, 19:16
Cemo bu gün anneme gittim, baktım ki kalanşodan kendine iki minik dal ekmiş, hatta birinde tomurcuklar bile var, yaniiiii kökü bizde, hele biraz büyütsün birine el koyacağım.:D:D:D
Arkadaşım kayıplara üzüldüm, özellikle anneciğinin verdiği kalonşoya.
Size de epey kar yağmış. Bizim bir metreye yaklaştı yine kar. Hiç durmadan yağıyor mubarek.
Kayıpları kar kalktığında göreceğim. Umarım cok içim yanmaz.:(
Kış ortancan içimi ısıttı ama:) Benimki bahcede tam tomurcuktaydı, 20 gündür üzeriden kar kalkmadı ki göreyim hali nicedir.:(
Güneşli, sıcak günler diliyorum hepimize.
günebakan
04-02-2012, 19:49
Vildan hanım'cığım sanırım bu sene hepimizde biraz kayıplar olacak bende kalanşoları biraz geç içeri aldım ölmediler ama yaşarlarmı bilemem. kış ortancası harika görünüyor bayıldım edinilmesi gerekilenlerden bol bol çiçeklerini seyre benim için de:)
Karın verdiği hasar ve kayıp çiçeklere çok üzüldüm.
Ben kar ihtimali belirince açık balkondaki sardunya, kasımpatı ve kaktüslerimi gece gece kapalı balkona aldım.
Denemek için küçük bir saksı kalançoyu geride bıraktım. Kar altında kaldı, şimdi buruşmuş ve solmuş. Ölüyormu, kalıyormu belli değil. Ama kurtulacağını tahmin ediyorum.
Hurma, gül, servi ağacı, sümbüllerim ve dayanıklı birkaç kaktüs de kar altında kaldı. Ama etkilenmiş görünmüyorlar. Bazıları da kar sever.
Bahara az kaldı... biraz daha dişimizi sıkacağız.
Tekrar geçmiş olsun.
Sayın Vildan Sönmez; Uzun zamandır sayfanıza uğramamıştım. Güzel terasınızda ne güzellikler var diye merak edip uğradım ki bol bol kar gördüm. Ne iyi etmişsiniz de çiçeklerinizi korumaya almışsınız. Bu sene İzmir bile kar gördü.
Sanırım bu sezon, terasınız yine çok güzel olacak. Kış ortancasını yeni tanıyorum. Adını duymuştum ama bu kadar görkemli olduğunu bilmiyordum. Sanırım ben de bir tane edineceğim.
Sağlıcakla kalın...
Vildan Sönmez
22-02-2012, 19:47
Sayın toprak çok iyi etmişsiniz. Bu yıl en dayanıklı çiçekler bile sarsıldı. Ben bütün kalanşolarımı kaybettim. En azı 2-3 yıllıktı.
Karın verdiği hasar ve kayıp çiçeklere çok üzüldüm.
Ben kar ihtimali belirince açık balkondaki sardunya, kasımpatı ve kaktüslerimi gece gece kapalı balkona aldım.
Denemek için küçük bir saksı kalançoyu geride bıraktım. Kar altında kaldı, şimdi buruşmuş ve solmuş. Ölüyormu, kalıyormu belli değil. Ama kurtulacağını tahmin ediyorum.
Hurma, gül, servi ağacı, sümbüllerim ve dayanıklı birkaç kaktüs de kar altında kaldı. Ama etkilenmiş görünmüyorlar. Bazıları da kar sever.
Bahara az kaldı... biraz daha dişimizi sıkacağız.
Tekrar geçmiş olsun.
Vildan Sönmez
22-02-2012, 19:52
Koruma naylonu fayda etti gerçekten, o kadar çiçeği içeri alsam bize yer kalmazdı. Soğuklar bitiyor, sağlıkla güzel bir yaz diliyorum hepimize.
Bakın güzelim cananlarım nasıl geriledi....
Sayın Vildan Sönmez; Uzun zamandır sayfanıza uğramamıştım. Güzel terasınızda ne güzellikler var diye merak edip uğradım ki bol bol kar gördüm. Ne iyi etmişsiniz de çiçeklerinizi korumaya almışsınız. Bu sene İzmir bile kar gördü.
Sanırım bu sezon, terasınız yine çok güzel olacak. Kış ortancasını yeni tanıyorum. Adını duymuştum ama bu kadar görkemli olduğunu bilmiyordum. Sanırım ben de bir tane edineceğim.
Sağlıcakla kalın...
Kış ortancası gerçekten çok güzel. Geçen sene fidanlıkta vardı. Almadığıma çok pişman oldum şimdi. Çelikten kolay yetişiyor mu? Sizin bitkiniz kaç yılda bu forma kavuştu?
Sağlıcakla kalın...
Koruma naylonu fayda etti gerçekten, o kadar çiçeği içeri alsam bize yer kalmazdı. Soğuklar bitiyor, sağlıkla güzel bir yaz diliyorum hepimize.
Bakın güzelim cananlarım nasıl geriledi....
Merhaba Vildan Hanım,
Kışın gideceği yok galiba...
Bu kış çiçeklerim açık ve kapalı balkonlar arası gide gele helak oldular.
Akşama yeniden kapalı balkona alacağım, ufukat yine kar belirdi.
Umarım bahara çiçeklerinizin hepsi yeniden cıvıl cıvıl olurlar.
Hoçakalın
Vildan Sönmez
28-02-2012, 15:12
Sevgili Jineop Kasım 2010 da Satı'cım getirmişti sağolsun. 2011 de bir sap çiçek açtı. Buyıl önce iki koca demet açltı, şimdilerde daha cılız da olsa bir sap daha açıyor.
Bahçende kış rengi olarak çok güzel duracaktır. Hem de yer toprağında daha çabuk büyüyüp gelişir...
Fotoğraf Kasım 2010'dan
Kış ortancası gerçekten çok güzel. Geçen sene fidanlıkta vardı. Almadığıma çok pişman oldum şimdi. Çelikten kolay yetişiyor mu? Sizin bitkiniz kaç yılda bu forma kavuştu?
Sağlıcakla kalın...
Vildan Sönmez
28-02-2012, 15:27
Neredeyse bu hafta sonu naylonları açıp temizlik yapıyordum. Allahtan misafir geldi de kaldı, bu sabah Küçükçekmece'de tipi halinde kar vardı.
Ama olsun varsın, yağış varsa su da var demektir. Yaza kesinti olduğunu düşünün, yanarız her türlü :D:D
Merhaba Vildan Hanım,
Kışın gideceği yok galiba...
Bu kış çiçeklerim açık ve kapalı balkonlar arası gide gele helak oldular.
Akşama yeniden kapalı balkona alacağım, ufukat yine kar belirdi.
Umarım bahara çiçeklerinizin hepsi yeniden cıvıl cıvıl olurlar.
Hoçakalın
Bütün kar ve kışa karşılık yinede iyi bitkileriniz Vildan hanımcım. Kalanşolarınıza da üzülmeyin bulunabilecek bitkiler sonuçta. İsyesekte istemesekte bazı kayıplarımız olmuyor mu??
Vildan Sönmez
28-02-2012, 15:53
Tabiii Sevim Hanım'cım, canlar sağ olsun yeter ki....
Bütün kar ve kışa karşılık yinede iyi bitkileriniz Vildan hanımcım. Kalanşolarınıza da üzülmeyin bulunabilecek bitkiler sonuçta. İsyesekte istemesekte bazı kayıplarımız olmuyor mu??
Neredeyse bu hafta sonu naylonları açıp temizlik yapıyordum. Allahtan misafir geldi de kaldı
Ben, 2 gün güneş görünce açtım muşambaları. Dün, paldır küldür geri kapadım:)) Yarım metre kar var üstlerinde, tabii ıslandı da sukulentler. Kalanlar gitmese bari. Beterin beteri var diyelim, ne edelim.
KAPTANzst
28-02-2012, 16:53
Ben, 2 gün güneş görünce açtım muşambaları. Dün, paldır küldür geri kapadım:)) Yarım metre kar var üstlerinde, tabii ıslandı da sukulentler. Kalanlar gitmese bari. Beterin beteri var diyelim, ne edelim.
Aynı sıkıntı bendede car sayın cemo
Limonların örtüsü büyük. Daha yağmaz don yapmaz diye kaldırdım. Şimdi soguklar geliyor . İnşallah eksilere düşmez hava. Biryandan da hava durumunu günde 2 dafa takip ediyorum
Herkese kolay gelsin.
Sayın kaptanzst, bitkileri açıp kapamaktan telef olduk inanın.Limon bahcede dikliydi yaprakları dondu. Üstündeki limonlarda tabii. Hasar cok anlayacağınız. Umarım, tez günde güneş yüzü görürüz hep beraber.
Vildan Sönmez
27-03-2012, 20:31
Bahara erdik çok şükür. Havalar tam ısınmasa da kuytuya aldığım bodurlar açtı. Önce şeftali.....
Vildan Sönmez
27-03-2012, 20:33
Ardından elma:D:D
Vildan Sönmez
27-03-2012, 20:37
Geçen yılın soğanlarından Arap sümbülleri de açtılar....
Vildan Sönmez
27-03-2012, 20:41
Cefakar sardunyam kış boyu azar azar kendini hatırlattı...
Vildan Sönmez
27-03-2012, 20:43
Sevgili Satı, bak kış ortancam son bir gayretle açıyor..
Sevgili Vildan, birde meyve de tutuyor bu meyveler de, ben hötcedenek düşeyim:))
Benim bahcedeki meyveler bu kadar güzel değil inan:(
Maaşallahh süphanallahhhh
Vildan hanım ben de onu soracaktım, daha arılar uyanmadı, tozlaşma olmadan nasıl meyve tutacaklar. Hele elma ne kadar erken açmış, benim bildiğim en son açan ağaçlardandır. Benim balkonda da bodur kiraz var, 3 güne kadar açar. Suluboya fırçasıyla çiçekten çiçeğe tozlaşma yapmayı deneyeceğim artık.
Vildan Sönmez
27-03-2012, 23:09
Geçen yılın hasatı: 2 şeftali, 1 elma......
Sevgili Vildan, birde meyve de tutuyor bu meyveler de, ben hötcedenek düşeyim:))
Benim bahcedeki meyveler bu kadar güzel değil inan:(
Maaşallahh süphanallahhhh
Vildan Sönmez
27-03-2012, 23:11
Sevgili sakdağ, 2010 ve 2011 fotoğraflarına baktım, bu zamanlarda yine çiçekliymişler. Ancak yeteri kadar tozlanma olmuyor demek ki, hasat bol olmuyor....
Vildan hanım ben de onu soracaktım, daha arılar uyanmadı, tozlaşma olmadan nasıl meyve tutacaklar. Hele elma ne kadar erken açmış, benim bildiğim en son açan ağaçlardandır. Benim balkonda da bodur kiraz var, 3 güne kadar açar. Suluboya fırçasıyla çiçekten çiçeğe tozlaşma yapmayı deneyeceğim artık.
Adalet Yağcı
27-03-2012, 23:22
Maşallah bu ne hız :)
Şeftaliler, elmalar, bu sene daha çok meyve alacağınıza bahse girerim.
Ağır bir kış atlattık, hepimize geçmiş olsun, şimdi geriye değil ileriye bakma zamanı, kayıplar için üzülmeyelim Vildan hanım, kalanchoları her yerde bulmak mümkün.
Sardunyalar üşümemişler ama bir hayli hırpalandıkları belli.
Ben sonbaharda hepsini de budayıp içeri almıştım, çok iyi durumdalar, tazelendiler, daha çok çiçek açacaklarına eminim, ne olsa sıcaklarla birlikte çabuk gelişiyorlar.
Hatırlamanızdan memnun oldum Sellukanız yaşıyormu yoksa yanlış mı hatırlıyorum Selluka değil miydi iyi günler
günebakan
28-03-2012, 15:03
İnşallah mahsuller bu sene daha çok olur Vildan hanım'cığım:)
Vildan Sönmez
28-03-2012, 22:11
Ahmet Bey hatırlamam mı sellukaydı ve yanında su sümbülü...Maalesef ikisini de yaşatamadım. Özellikle arkadaşlardan gelen bitkileri kaybedince hem üzülüyor hem de mahçup oluyorum.....
Hatırlamanızdan memnun oldum Sellukanız yaşıyormu yoksa yanlış mı hatırlıyorum Selluka değil miydi iyi günler
Vildan Sönmez
28-03-2012, 22:25
Itırıma uğur getirecek, çiçekler açacak....
Vildan Sönmez
01-04-2012, 23:21
Bu saksıda telgraf çiçeği vardı, sulanamıyor şimdilerde, sebebi ortada, ana yokken baktım, büyümüş bir yavru ve bir de yumurta var..
günebakan
02-04-2012, 13:34
Maşallah misafirleriniz ne kadar sevimli Vildan hanım'cığım artık o telgrafları torunlardan sonra sularsınız:)
türkansultan
02-04-2012, 20:03
Bu saksıda telgraf çiçeği vardı, sulanamıyor şimdilerde, sebebi ortada, ana yokken baktım, büyümüş bir yavru ve bir de yumurta var..
Sevgili vildan hanım.
Maşallah sizin teras baharı getirmiş ne güzel.Ayrıca misafirinde çok şirin iki üç yıl üst üste benim balkonumuda mesken tutmuşlardı bu sene uğramadılar sevgiler vildan hanımcım.
Vildan Sönmez
04-04-2012, 23:30
Gelirler Türkan Hanım, benimkiler yıl boyu çalışıyorlar :D
Sevgili vildan hanım.
Maşallah sizin teras baharı getirmiş ne güzel.Ayrıca misafirinde çok şirin iki üç yıl üst üste benim balkonumuda mesken tutmuşlardı bu sene uğramadılar sevgiler vildan hanımcım.
Vildan Sönmez
04-04-2012, 23:32
Vallahi, uzun süre kıyıp koparamadık dalındam, bu yıl çiçek daha fazla, inşallah meyve de tutarlar. Elmalardan birini de Enez'e bahçeye götürmüştüm, acaba o ne durumda merak ediyorum...
iki şeftali bir elma meyve tabağı yapmaya yeter sanırım. afiyet olsun. ben bu sayfayı bi kolaçan edeyim, güzel şeyler var gibi :)
Vildan Sönmez
04-04-2012, 23:35
Keşke çiçeklenme dönemi daha uzun olsaydı. Cezayir menekşesi saksıda başedilebilir ancak bahçede sürekli yayılıyor.
Vildan Sönmez
04-04-2012, 23:37
Pasiflora saksısına toprakla karışmış geçen yıldan frezya...
Vildan Sönmez
04-04-2012, 23:39
Yine birçok saksıda kendiliğinden çıkıyor bu minik çiçek....
Adalet Yağcı
05-04-2012, 16:18
Uzun kış hepimizi yordu, nihayet balkonların bahçelerin bayramı geldi.
Nazlanmadan kendiliğinden çıkan çiçeklere bayılırım, lobeliayı andırıyor, özgür bırakın bence, kafasına göre takılsın.
günebakan
05-04-2012, 20:05
Vildan hanım o kendiliğnden çıkan çiçeğinizin adı nakkaş sarmaşığı çiçekleri çok küçük ama çok hoşlar:)
Vildan Sönmez
05-04-2012, 21:18
Zaten özgür takılıyor Adalet Hanım'cım. Saksı değiimi, toprak karışımı derken her saksıda çıkabiliyor.
Uzun kış hepimizi yordu, nihayet balkonların bahçelerin bayramı geldi.
Nazlanmadan kendiliğinden çıkan çiçeklere bayılırım, lobeliayı andırıyor, özgür bırakın bence, kafasına göre takılsın.
Vildan Sönmez
05-04-2012, 21:20
Sevgili Günebekan, bu ufaklığın adını hep öğrenir hep te unuturum :(
Vildan hanım o kendiliğnden çıkan çiçeğinizin adı nakkaş sarmaşığı çiçekleri çok küçük ama çok hoşlar:)
Nakkaş sarmaşığı çok zarifmiş. Ne kadar çiçekli kalıyorlar Vildan Hanım?
canannuman
05-04-2012, 23:22
Nakkaş sarmaşığı dün eve ektim kapını önünde karda kışı atlatmış çok dayanıklı, Benim geçen senelerde gölgede kalanlar beyaza yakın eflatun, güneş görenler daha mor açıyor onu söyliyeyim dedim bilirsiniz belki ama aklınızda olsun. Kibar ve sevdiğim bir bitki.
canannuman
05-04-2012, 23:27
Bahar dallarını pek severim çok güzeller Maaşallah Kış ortancası susuzluğa dayanıklımı yazın hiç açmazmı?
Vildan Sönmez
06-04-2012, 00:18
Sürekli çiçek açıyor ve askılı saksıya ekilirse hoş bir görünümü oluyor. Nakkaş sarmaşığı çok zarifmiş. Ne kadar çiçekli kalıyorlar Vildan Hanım?
Vildan Sönmez
06-04-2012, 00:19
Canan Hanım kış ortancası oldukça kuvvetli bir bitki. Çok susuz kalırsa alt yaprakları sararıp kuruyor.
Bahar dallarını pek severim çok güzeller Maaşallah Kış ortancası susuzluğa dayanıklımı yazın hiç açmazmı?
Vildan Sönmez
12-04-2012, 00:22
Nakkaş heryerde...
Ağaç hatmi, sedum, sardunya ve geçen yıldan lisianthusla birlikte...
Vildan Sönmez
12-04-2012, 00:24
Mis kokulu frezyalar...
Lisianthuslar çok kuvvetli geliyorlar. Kapalı ısıtmasız bir ortamda kışı rahat geçirebiliyor o zaman. Bu senenin fidelerinden birazını saksılara ekmek farz oldu. Nakkaş sarmaşığı çok zarif. Sevgiler.
KAPTANzst
12-04-2012, 08:35
Lisianthuslar çok kuvvetli geliyorlar. Kapalı ısıtmasız bir ortamda kışı rahat geçirebiliyor o zaman. Bu senenin fidelerinden birazını saksılara ekmek farz oldu. Nakkaş sarmaşığı çok zarif. Sevgiler.
Lisiantuslardan bahsetmişsiniz sayın jineop.
Ben fidelerini hiç görmediğimden acaba bunlarmı dedim. Bu saksıdaki top gibi olan yaşilliklermi lisi
Vildan Sönmez
12-04-2012, 10:51
Evet KAPTANzst geçen yıl çiçeklenmesi bitince dipten 4 parmaktan kestim. Şimdi kuvvetle geliyor. Jineop'un dediği gibi ısıtmasız ama kapalı ortamda kışı atlatabiliyor. Hatta önceki yıllarda dışarıda sadace havalı naylonlara sararak 3. yılı gören lisilerim olmuştu.
Lisiantuslardan bahsetmişsiniz sayın jineop.
Ben fidelerini hiç görmediğimden acaba bunlarmı dedim. Bu saksıdaki top gibi olan yaşilliklermi lisi
KAPTANzst
12-04-2012, 16:41
Sizin tecrubelerinizi kulağımıza küpe yapmamız lazım.
Bilgiler için teşekkür ederim
Vildan Sönmez
12-04-2012, 20:38
Arkadaşların balkon ve bahçelerinden, büyüklerimizden, deneye deneye, kayıplarla öğreniyoruz.Sizin tecrubelerinizi kulağımıza küpe yapmamız lazım.
Bilgiler için teşekkür ederim
Vildan Sönmez
14-04-2012, 21:41
Geçen sonbaharda tohumdan yeşeren aslanağzı gelişti ve çiçek açtı..
Vildan Sönmez
14-04-2012, 21:44
Uyku çiçeği de deriz ya oxalisler tazelendi ve bol çiçeklendi....
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.