View Full Version : Vildan Sönmez/Teras
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
çekirdek
30-11-2009, 23:01
Vildan, asansörünüz var değil mi?:)
Vildan Sönmez
30-11-2009, 23:13
Ooo kim gelmiş ?
Evet Çekirdeğim, gözünün içine baktığımız bir asansörümüz var.
Vildan, asansörünüz var değil mi?:)
MEHMETKE
04-12-2009, 14:54
Vildan hanım balkonunuz çok harika, insanın ruhunu dinlendiren, insana ilham veren bir ortam. Tebrikler
Vildan Sönmez
05-12-2009, 16:07
İlk tomurcuklanan nergisim tohum kesesini patlattı.
Vildan Sönmez
05-12-2009, 16:11
Biz de varız diyen diğerleri..
Vildan Sönmez
05-12-2009, 16:13
Meşhur pembe çiçekli sedumun solan dallarından bir parça yanındaki saksıda böyle köklenip yavrular vermiş. Seneye bu dallardan birkaçını da toprağa gömmeyi deneyeceğim.
Vildan Sönmez
05-12-2009, 16:16
Mutlu Bey'in bıraktığı örnek dalda bir çiçek daha açtı.
Adalet Yağcı
05-12-2009, 16:43
Vildan hanım, erkenden açtırmışsınız nergisleri, Güler hanımın nergisleri de açmış.
Yoğun gübreleme çok faydalı oluyor anlaşılan, mis kokuları yakında her yeri kaplar ne güzel.
Vildan Sönmez
05-12-2009, 20:04
Adalet Hanım Güler Hanım inşallah çiçekli resimlerini de paylaşır bizle. Bahçesinde sizin hazeranları fotoğraflamıştı, ben de benimkiler niye çıkmadı diyordum, dün akşam birdenbire mi çıktılar anlayamadım. Çimlenme başladı. :)
Adalet Yağcı
05-12-2009, 21:59
Hepinizden ilk açan nergisleri bekliyoruz, gözlerimiz bayram etsin.
Hazeranlar için de gözleriniz aydın, çimlendilerse üç ay sonra seyreylersiniz güzellikleri.
Vildan Sönmez
07-12-2009, 08:13
Lillium başlığında HOCAM100'ün 99 ve Lillium'un 114 nolu mesajına baktım. Sanki benim sedumum da böyle çoğalabilir gibi geldi. Önümüzdeki sonbaharda çiçeklenme bittikten sonra dallaını gazeteye sarıp gölgede saklıyacağım. Bakalım ne olacak.
Aşağıdaki link 99 ve 114 nolu mesajlar
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12928
Meşhur pembe çiçekli sedumun solan dallarından bir parça yanındaki saksıda böyle köklenip yavrular vermiş. Seneye bu dallardan birkaçını da toprağa gömmeyi deneyeceğim.
Vildan Sönmez
08-12-2009, 21:52
Toprağa diktiğim soğanlıların çiçeklenmesini beklerken, bu günlerde terasıma sardunyalar renk veriyor.
Vildan Sönmez
08-12-2009, 21:54
Sardunya saksısından sarkan bu çiçek, başka saksılarımda da kendiliğinden çıkıyor.
Vildan Sönmez
08-12-2009, 21:55
Ve minik mor çiçekleri..
Vildan Sönmez
08-12-2009, 22:00
Sevgili Arzu Kasapoğlu'nun gönderdiği çiçeğim yol yorgunluğunu attı. Yaprakları dirilmeye başladı. (Arzu'cum sürpriz, bu da bir anne çiçeği. Çok eskiden hem annemde hem de kayınvalidemde vardı.)
Vildan Sönmez
12-12-2009, 10:26
Arzu hanım'dan anne çiçeği:
Geldiğinde üzerindeki dallar bana sedumun çoğalmasını hatırlattı. Onları kırıp yeni saksılara ektim.
Vildan Sönmez
12-12-2009, 10:30
Gelen ana bitkiyi hiç dağıtmadan blok olarak ektim. Kestiğim sapların herbirinin dibinden yeni sürgünler geliyor.
Vildan Sönmez
12-12-2009, 10:33
Pembe çiçekli sedum'dan yeni haberler var.
Bu yıl her zamanki gibi yeni yavrular verdi. Sonra kuru dal üzerinde filizlendi. Şimdi de tohumları yeşerdi.
Çiçeklerinden iki sapını atmayıp saksının üzerine öylece bırakmıştım.
Vildan Sönmez
12-12-2009, 10:35
İyice sararıp solmuşlar .Artık atayım diye bir kaldırdım: altında bir sürü tohum yeşermiş.
Arzu Kasapoğlu
12-12-2009, 17:39
Anılarda kalan çiçekleri tekrar bulup yetiştirmek insana daha farklı bir mutluluk veriyor.
Süpriz dediğiniz ikinci anne çiçeği benim içinde çok kıymetli Vildan hanım. Onu tekrar bulmak için çok uğraşmıştım. Sonunda eski bir iş arkadaşımın bahçesinde buldum. Arkadaşım bu çiçekten o kadar bıkmıştı ki ot muamelesi yapıyordu :)
Çiçekleriniz herzamanki gibi çok sağlıklı ve çok güzel. Güle güle büyütüp keyfini sürün :)
Vildan Sönmez
14-12-2009, 22:06
Arzu Hanım, bahçede yere mi ekiliydi ?
Bu çiçeği hep saksıda bilirdim. Hatta yükseğe koyardı annem. Dallar uzatır, ucunda yeni bir bitki oluşurdu. Yanlış mı hatırlıyorum acaba ?
Anılarda kalan çiçekleri tekrar bulup yetiştirmek insana daha farklı bir mutluluk veriyor.
Süpriz dediğiniz ikinci anne çiçeği benim içinde çok kıymetli Vildan hanım. Onu tekrar bulmak için çok uğraşmıştım. Sonunda eski bir iş arkadaşımın bahçesinde buldum. Arkadaşım bu çiçekten o kadar bıkmıştı ki ot muamelesi yapıyordu :)
Çiçekleriniz herzamanki gibi çok sağlıklı ve çok güzel. Güle güle büyütüp keyfini sürün :)
Adalet Yağcı
15-12-2009, 08:00
İyice sararıp solmuşlar .Artık atayım diye bir kaldırdım: altında bir sürü tohum yeşermiş.
Vildan hanım, ne güzel sürpriz değil mi, ben de lobelyalarda karşılaştım bu sürprizle.
Çok defa dikkatle incelememe rağmen lobelyada bir tek tohum göremedim, bir gün kuruyan dallarını kaldırıp altına baktığımda aynen sizdeki manzara ile karşılaştım, çok sevindim tabi, bir çok yeni lobelyalarım oldu.
Vildan Sönmez
15-12-2009, 08:09
Hep böyle güzel şeyler olsa keşke.
Nasıl yazacağımı bilemedim bir türlü, bu hafta sonu soğuk ve rüzgar yüzünden çok üzüldüm: Üzeri çiçeklerle dolu güzelim bodur begonvil ve birkaç çiçeğim daha mahvoldu.
Cumartesi günü Koçtaş'tan aldığım iki katlı naylonu terasın bir kısmını kapatan eternit çatının direkleri arasında gerdim, şimdilik hiç değilse rüzgar etkisini azaltsın diye.
Pazar sabahı ilk işim terasa çıkmak oldu. Felaket !
Rüzgar naylonu yırtmış, tabandaki bağlantı yerlerinden parçalanmış. serbest kalan kenarları fırtınada savrularak bıçak gibi bazı saksıları resmen traşlamış. Koca koca saksılar rüzgardan devrilmiş.
Hemen soğuk sevmeyenlerin çoğunu japon gülü, begovil, solanum, ağaç menekşe, mercan gibi , iki kapalı balkona çektim.
Olan zavallı begonvile oldu. Çiçekleri ve yaprakları traşlanmış kuru dallar halinde şimdi..
Vildan hanım
Bitkileriniz için üzüldüm, gecmiş olsun. toparlarlar yeniden
Solanum bitkisi soğuğa dayanamıyormu. Ben bahceye dikmiştim, şimdi üzerini örtmem gerekir mi.
Nasıl yazacağımı bilemedim bir türlü, bu hafta sonu soğuk ve rüzgar yüzünden çok üzüldüm: Üzeri çiçeklerle dolu güzelim bodur begonvil ve birkaç çiçeğim daha mahvoldu.
Cumartesi günü Koçtaş'tan aldığım iki katlı naylonu terasın bir kısmını kapatan eternit çatının direkleri arasında gerdim, şimdilik hiç değilse rüzgar etkisini azaltsın diye.
Rüzgar naylonu yırtmış, tabandaki bağlantı yerlerinden parçalanmış. serbest kalan kenarları fırtınada savrularak bıçak gibi bazı saksıları resmen traşlamış. Koca koca saksılar rüzgardan devrilmiş.
Hemen soğuk sevmeyenlerin çoğunu japon gülü, begovil, solanum, ağaç menekşe, mercan gibi soğuk sevmeyenleri iki kapalı balkona çektim.
Olan zavallı begonvile oldu. Çiçekleri ve yaprakları traşlanmış kuru dallar halinde şimdi..
Vildan abla, geçmiş olsun. Çiçeklerin yine toparlayacaklardır. Eğer solanumun toparlamazsa, ben de bir tane saksıda,fazla var, onu sana veririm.
Vildan Sönmez
15-12-2009, 14:15
Sevgili Cemo, eminim toparlanacaklar. Zaten en önemli hasar yeşim ve begovilde.
Forumda arkadaşlar bana soğuğa dayanamayacağını söylemişlerdi. Zaten bu istanbul'da ilk kışı ve küçük bir fide. O yüzden de içeri aldım. Bahçedekini çok soğuklarda korumakta yarar var.
Vildan hanım
Bitkileriniz için üzüldüm, gecmiş olsun. toparlarlar yeniden
Solanum bitkisi soğuğa dayanamıyormu. Ben bahceye dikmiştim, şimdi üzerini örtmem gerekir mi.
Adalet Yağcı
15-12-2009, 14:16
Vildan hanım geçmiş olsun, doğaya karşı durulmuyor işte, benim sardunyallarımdan birini de aşağı uçurmuş fırtına, yerinden zor kalkan bir saksıya bunu yapıyorsa küçük saksılara neler yapmaz.
Baharda hepsi de traşlandıkları yerden fışkıracaklardır üzülmeyin, kaybettiğiniz çiçekler için elimizde olanlarla takviye ederiz.
Vildan Sönmez
15-12-2009, 14:37
Özbey'cim sağol.
Katil naylon örtü solanuma ulaşamamış. Kapalı balkona da aldım.
Merak etme yaza geldiğimde, (hatta inşallah bahara) bulurum bir şeyler.:o
Vildan abla, geçmiş olsun. Çiçeklerin yine toparlayacaklardır. Eğer solanumun toparlamazsa, ben de bir tane saksıda,fazla var, onu sana veririm.
Vildan Sönmez
15-12-2009, 14:46
Sevgili Adalet Hanım, gerçekten koca saksıları devirmiş. Acilen kalıcı çözüm lazım, geç bile kaldım. Begovilim, yeşim, mavi yasemin, pandora zorunlu budanmış oldu. Frezyaların yaprakları kırılmış, iki güçlü şebboyum kırpılmış. Yaşıyorlar da büyümeleri gecikmiş olacak.
Teklifiniz için teşekkürler, bahara sizden ve arkadaşlardan gelen tohumlarla güzel şeyler olacak terasımda.
Birkaç foto var akşam evden yüklerim.
Vildan hanım geçmiş olsun, doğaya karşı durulmuyor işte, benim sardunyallarımdan birini de aşağı uçurmuş fırtına, yerinden zor kalkan bir saksıya bunu yapıyorsa küçük saksılara neler yapmaz.
Baharda hepsi de traşlandıkları yerden fışkıracaklardır üzülmeyin, kaybettiğiniz çiçekler için elimizde olanlarla takviye ederiz.
Vildan Hanım geçmiş olsun. Hakikaten kışın bitkileri korumak bir hayli zor oluyor. Bitkileriniz için üzüldüm fakat eminim baharla birlikte eskisinden daha güzel bir hal alacaklardır. Sizi tekrar gülümseteceklerdir.
Dün gece burada hava -10 dereceye düşmüş. Malesef bugün ben de güne çok keyifsiz bir manzarayla başladım. Sabah kalkınca bir baktım damların üstü bembeyaz. Gece dona çekmiş hava. Yataktan fırladığım gibi camın dışında duran saksımın başına koştum. Ne naylon dayanmış, ne saksı. Saksının içindeki toprak kaskatı, bitkilerin birçoğu donmuş.
Sözüm ona kışa dayanıklı türleri diktiğim saksıyı camın dışına yerleştirmiştim ama Almanya'da ilk kışımızda birçok bitkiyi kaybederek tecrübe kazanmış oldum.
Canım çok sıkıldı, sizin üzüntünüzü çok iyi anlayabiliyorum. Neyse ki sizinkiler tıraşlanmışlar, üzülmeyin önümüzdeki bahara daha güzel olacaklardır.
güldeste-
15-12-2009, 18:14
Vildan hanım terasınız çok güzel... tabii manzaranız da harika ;)güle güle oturun.Ben de de var böyle bir teras ama rüzgar yaz kış çiçeklerime pek rahat vermiyor diyebilirim.
Nejla K.
15-12-2009, 18:21
Vildan Hanım, çok geçmiş olsun... Üzülmeyin, begonviliniz toparlamaz ise buralarda bolca begonvil var. Ben size gönderirim...
güldeste-
15-12-2009, 18:26
Hemen soğuk sevmeyenlerin çoğunu japon gülü, begovil, solanum, ağaç menekşe, mercan gibi soğuk sevmeyenleri iki kapalı balkona çektim.
aaa üzüldüm doğrusu.İlk mesajlarınızdaki görüntülerle mutlu olmuştum. Çiçeklerinizin başına gelenler yabancı değilim çünkü ben de çekiyorum. Manzaram güzel ama salıncağımızın tentesini,. balkon şemsiyesini bile beş kat aşağı atan rüzgarla yaşamak çok zor.İnanın arada gül ve kaktüslerimi çatı arasına alıyorum biraz olsun kendilerine geliyorlar... tekrar tekrar geçmiş olsun.
Vildan Sönmez
15-12-2009, 20:17
Size de geçmiş olsun Selen Hanım. Sağlık olsun diyeceğiz artık, Siz damlarda kar görüp, koşmuşsunuz ya cama, ben Yukarı çıkarken öyle içim rahattı ki, görünce şok oldum. Yerle yaprak, toprak, yağmurdan çamur olmuş.
Neyse, bir çare bulacağız geç olmadan.
Vildan Hanım geçmiş olsun. Hakikaten kışın bitkileri korumak bir hayli zor oluyor. Bitkileriniz için üzüldüm fakat eminim baharla birlikte eskisinden daha güzel bir hal alacaklardır. Sizi tekrar gülümseteceklerdir.
Dün gece burada hava -10 dereceye düşmüş. Malesef bugün ben de güne çok keyifsiz bir manzarayla başladım. Sabah kalkınca bir baktım damların üstü bembeyaz. Gece dona çekmiş hava. Yataktan fırladığım gibi camın dışında duran saksımın başına koştum. Ne naylon dayanmış, ne saksı. Saksının içindeki toprak kaskatı, bitkilerin birçoğu donmuş.
Sözüm ona kışa dayanıklı türleri diktiğim saksıyı camın dışına yerleştirmiştim ama Almanya'da ilk kışımızda birçok bitkiyi kaybederek tecrübe kazanmış oldum.
Canım çok sıkıldı, sizin üzüntünüzü çok iyi anlayabiliyorum. Neyse ki sizinkiler tıraşlanmışlar, üzülmeyin önümüzdeki bahara daha güzel olacaklardır.
Vildan Sönmez
15-12-2009, 20:19
Sağolun Necla Hanım, üzüldüm tabii, ama toparlanacak hepsi, Allah sevdiklerimizin eksikliğini göstermesin.
Vildan Hanım, çok geçmiş olsun... Üzülmeyin, begonviliniz toparlamaz ise buralarda bolca begonvil var. Ben size gönderirim...
incikarsan
15-12-2009, 20:20
Vildan hanim,insan gozunden bile sakindigi seylere zarar gelince cok kotu oluyor. Ancak uzulmeyin sizin kiyip yapamadiginiz budamayi ruzgar yapmis. Ciceklerimi devamli aldigim cicekcim "Inci hanim,cicek veren bitkilerinizin daha cok cicek vermesini istiyorsaniz onlari GAVURUNA budayin" demisti. Yani hic acimadan.Ama ben hala aciyorum,o da bir baska mesele.
Kirilan bitkilerinizin hemen hemen hepsi budanmayi seven bitkiler.Goreceksiniz insaallah seneye daha saglikli bir gelisme gosterecekler.Gelismeleri merakla bekleyenlerden biri de ben olacagim.
Ozellikle Japon gulunu iceri aldiginiza iyi ettiniz.Hatta evde yeriniz varsa balkonda da birakmayin diyecegim.Zira ben Japon gullerimi iki yil kislari mutfakta tuttum havalar kirilinca disari cikardim.Cok gelistikleri icin daha sonraki yil iceri alamadim, seraya koydum,maalesef ikisini de serada isitma tertibatim olmadigi icin kaybettim.Balkonunuz soguksa Allah korusun onlari kaybedebilirsiniz.
Seneye muhtesem bir balkona saglikla kavusmaniz dilegiyle. sevgiler..
Vildan Sönmez
15-12-2009, 20:23
Sevgili Güldeste aynı dert ikimizde de. Ben özellikle şemsiye hiç düşünmüyorum. Çünkü yıllar önce T şeklinde demir profile takılı iki çanak anteni bir sabah yerde bulmuştuk. Ama başka çözümler var tabii. Bakıyoruz şimdilik.
aaa üzüldüm doğrusu.İlk mesajlarınızdaki görüntülerle mutlu olmuştum. Çiçeklerinizin başına gelenler yabancı değilim çünkü ben de çekiyorum. Manzaram güzel ama salıncağımızın tentesini,. balkon şemsiyesini bile beş kat aşağı atan rüzgarla yaşamak çok zor.İnanın arada gül ve kaktüslerimi çatı arasına alıyorum biraz olsun kendilerine geliyorlar... tekrar tekrar geçmiş olsun.
Vildan Sönmez
15-12-2009, 20:30
İnci Hanım teşekkürler iyi dilekleriniz için. Don olmadığı için , çiçeklerimden sadece naylona yakın olanlar savrulmanın etkisiyle budanmış. Baziları devrilmiş.
Yine de soğuk sevmeyenleri içeri aldım.
zellikle ,Vildan hanim,insan gozunden bile sakindigi seylere zarar gelince cok kotu oluyor. Ancak uzulmeyin sizin kiyip yapamadiginiz budamayi ruzgar yapmis. Ciceklerimi devamli aldigim cicekcim "Inci hanim,cicek veren bitkilerinizin daha cok cicek vermesini istiyorsaniz onlari GAVURUNA budayin" demisti. Yani hic acimadan.Ama ben hala aciyorum,o da bir baska mesele.
Kirilan bitkilerinizin hemen hemen hepsi budanmayi seven bitkiler.Goreceksiniz insaallah seneye daha saglikli bir gelisme gosterecekler.Gelismeleri merakla bekleyenlerden biri de ben olacagim.
Ozellikle Japon gulunu iceri aldiginiza iyi ettiniz.Hatta evde yeriniz varsa balkonda da birakmayin diyecegim.Zira ben Japon gullerimi iki yil kislari mutfakta tuttum havalar kirilinca disari cikardim.Cok gelistikleri icin daha sonraki yil iceri alamadim, seraya koydum,maalesef ikisini de serada isitma tertibatim olmadigi icin kaybettim.Balkonunuz soguksa Allah korusun onlari kaybedebilirsiniz.
Seneye muhtesem bir balkona saglikla kavusmaniz dilegiyle. sevgiler..
Vildan Sönmez
15-12-2009, 20:34
Arkadaşlar Cumartesi günü çatının profillerine sağlamca bağladığım 2 kat naylonla sadece rüzgarı kesmeyi düşünerek yaptığım koruma :)
Soğuktan etkilenmeyen sardunyalar daha sonra büyük poşetlere konulacaktı.
Vildan Sönmez
15-12-2009, 20:41
Pazar sabahı begovil; böyleyken böyle...
Vildan Sönmez
15-12-2009, 20:45
Pandora yasemin:
Vildan Sönmez
15-12-2009, 20:50
Yeşimin dallarının bazıları kırılmış( onları tekrar ektm), yapraklarının parlaklığı yeşili solmuş.
günebakan
15-12-2009, 20:52
Ay çok üzldüm çiçekleriniz için Vildan hanım.İnşallah eski hallerini alırlar
Vildan Sönmez
15-12-2009, 20:52
Geçen yaz açan şebboyun tohumundan iki güçlü fidem vardı,
Vildan Sönmez
15-12-2009, 21:00
Datça'dan aldığım 2 begovil, mavi yasemin,mercan, datura, agaç yasemini Antalyadan gelen pandora ve ful yasemin, çelikten yetiştirdiğim Japon güllerini kapalı balkona aldım. Sardunyalar her yıl olduğu gibi terasta kalacak, soğuklarda büyük poşetlere sarılacak.(geçen yıllarda böyle yaptım, kaybım olmadı.)
Vildan Sönmez
15-12-2009, 21:02
Uzun dalları yüzünden birkaç gün önce balkona almıştım.
Vildan Sönmez
15-12-2009, 21:05
Yine de sonuç olarak arkadaşlar, güzel günler görelim yeter; çiçeklerimizi yeniden yaşatabiliriz.
Can sağlığı olsun, Sevdiklerimiz yanımızda olsun yeter.
Geçmiş olsun Vildan Hanım. Çok üzüldüm. Sizin şifalı ellerinizde onların yeniden hayat bulacaklarına inanıyorum.
Vildan Sönmez
15-12-2009, 21:22
Teşekkürler Hacer Hanım. Ben de öyle umuyorum, sadece duraklama devrine girdik çaresiz.:(
Ay çok üzldüm çiçekleriniz için Vildan hanım.İnşallah eski hallerini alırlar
Güngör Salman
16-12-2009, 11:36
Canınız sağolsun.
Vildan Sönmez
16-12-2009, 12:00
Kesinlikle katılıyorum sevgili Güngör. Üzülecek öyle önemli olaylar yaşıyoruz ki şu günlerde.
Canınız sağolsun.
Sebahattin Sargın
16-12-2009, 12:34
Geçmiş olsun Vildan Hanım :( Üzülmeyin bahara doğru yeniden toparlanırlar, olmadı biz takviye ederiz eksiklerin yerine yenileri hiç sıkmayın canınızı...
Sevgiler ;)
Vildan Sönmez
16-12-2009, 13:19
Sebo'cum sağolasın. Ağaçlar dayanışmasını çok iyi biliyorum. Elimde hala arkadaşlarımızın gönderdiği, baharı bekleyen tohumlar var, Bir yerlerde, iki saksı çiçeğim var ve biliyorum, yardıma hazır dostlar var.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
İleriki günlerde çiçeklerimin gelişmelerini izleyeceğiz artık.
Geçmiş olsun Vildan Hanım :( Üzülmeyin bahara doğru yeniden toparlanırlar, olmadı biz takviye ederiz eksiklerin yerine yenileri hiç sıkmayın canınızı...
Sevgiler ;)
Vildan Sönmez
16-12-2009, 23:29
Geçen Pazar yaptığımız Kıyıköy yürüyüşünde yabani clematis (orman sarmaşığı) çelikleri aldım. Soğukta dağda bayırda, her yere yayılmışlar, kontrollu bir şekilde teras demirlerine sardırmak istiyorum..Bu rüzgara onlar dayanır ancak.
Vildan Sönmez
25-12-2009, 19:50
Terasım ve çiçeklerim kış moduna girdi ya biraz renk olsun istedim. Gözümün önünde olsun diye mutfak balkonumda.
Kardeşime geçen yıl Bauhause'dan aldığım Atatürk çiçeği hala yaşıyor. Geçen pazar kendime de aldım.
Vildan Sönmez
25-12-2009, 19:51
Çoğunlukla kırmızısını biliriz.
Vildan Sönmez
25-12-2009, 19:52
Kırmızıyla yanyana ektiğim yeni renkler: Pembe- krem rengi alacalı.
Vildan hanim ikiside bir birinden harika iki side çok yakişmişlar emeyinize salık.
Vildan Sönmez
25-12-2009, 20:55
Sağolun Sevim Hanım. Şimdi bekliyeceğiz bakalım, inşallah hormonla şişirilmiş değil, sağlam bir bitkidir.
günebakan
25-12-2009, 21:17
Sevgili Vildan hanım bende sadece kırmızı olarak bilirdim ama diğeri de çok güzel ve bir arada süper duruyorlar:)
Vildan Sönmez
26-12-2009, 01:20
Haklısınız hem güzel durdu, hem de saksı sayısı artmamış oldu.
Sevgili Vildan hanım bende sadece kırmızı olarak bilirdim ama diğeri de çok güzel ve bir arada süper duruyorlar:)
Vildan Sönmez
26-12-2009, 19:35
510 Nolu mesajda tam bir ay önce belirginleşen tomurcuklar nihayet açmaya başladı.
Güngör Salman
26-12-2009, 23:40
Sevgili Vildan Sönmez, çok güzelmiş.
günebakan
27-12-2009, 14:04
Vildan hanımcığım süper görünüyor ama bu süperlikte fotoğrafı sizin çekmenizinde önemi var bence:) Elinize sağlık.
ellerinize, gönlünüze sağlık Vildan hanım. hem çiçekleriniz çok güzel, hem de anlatımınız. dün ilk on sayfayı okudum, bu gün de diğer on sayfayı okudum. adeta yazı birlikte geçirmişiz gibi bir his kapladı içimi. kumrular üzerinden uçarken o davetkar masa ve sandalyeleri görünce nereyi tercih etmeleri gerektiğini çok güzel bilmişler :D harika bir mekan oluşturmuşsunuz.
havaların soğumasıyla birlikte şanssızlıklarınız olmuş, dilerim bahara kat kat güzel yavrular vererek bu üzüntünüzü size unutturur çiçekleriniz. ben de ne yapacağımı bilemedim, balkonumun üzeri kapalı bir bölümü var; oraya koydum çiçeklerimi. sadece tek yan açık, oraya da şeffaf naylonla kapladım. umarım zarar görmezler. bu kadar çeşitli çiçeğim yok ama bu sonbaharda her gördüğüm yerden rica ettiğim gül çeliklerim ışıksız kalacak diye üzülüyorum.
Vildan Sönmez
27-12-2009, 18:58
Sevgili Güngör rengi çok canlı değil ama çok sayıda tomurcuk var her dalında.
(Bu arada benim minikler ne alemde ? )
Sevgili Vildan Sönmez, çok güzelmiş.
Vildan Sönmez
27-12-2009, 18:59
Sevgili günebakan, teşekkür ederim ama yakın çekimlerde çoğu flu çıkıyor elelrim mi titriyor ne..
Vildan hanımcığım süper görünüyor ama bu süperlikte fotoğrafı sizin çekmenizinde önemi var bence:) Elinize sağlık.
Vildan Sönmez
27-12-2009, 19:08
Kevser Hanım terasıma ve sitemize hoşgeldiniz.
Çok güzel söylemişsiniz bu sayfalarda balkonlarda, bahçelerde hepbirlikteymiş gibi oluyoruz, mesafeler engelleyemiyor, yurdun dört bir yanında dolaşıyoruz sanki. Çiçeklerim ve tam üç ayrı nesil yetişen kumrularla geçti bu yaz. (Bir de Enez'de bahçemdek aileyi sayarsak dört nesil :)
Sonbaharda bir şanssızlık yaşadım. Ama tamamen kaybettiğim çiçek yok çok şükür, Bazılarının yeniden toparlanmasını bekliyeceğim artık.
Sizin balkonunuzu ve çiçeklerinizi de görmek isteriz. Balkonunuza kullandığınız naylonu iyica sabitlemişsinizdir inşallah. Benim çiçeklerime en çok zararı bir kenarı bağlandığı yerden kurtulan naylon vermişti.
ellerinize, gönlünüze sağlık Vildan hanım. hem çiçekleriniz çok güzel, hem de anlatımınız. dün ilk on sayfayı okudum, bu gün de diğer on sayfayı okudum. adeta yazı birlikte geçirmişiz gibi bir his kapladı içimi. kumrular üzerinden uçarken o davetkar masa ve sandalyeleri görünce nereyi tercih etmeleri gerektiğini çok güzel bilmişler :D harika bir mekan oluşturmuşsunuz.
havaların soğumasıyla birlikte şanssızlıklarınız olmuş, dilerim bahara kat kat güzel yavrular vererek bu üzüntünüzü size unutturur çiçekleriniz. ben de ne yapacağımı bilemedim, balkonumun üzeri kapalı bir bölümü var; oraya koydum çiçeklerimi. sadece tek yan açık, oraya da şeffaf naylonla kapladım. umarım zarar görmezler. bu kadar çeşitli çiçeğim yok ama bu sonbaharda her gördüğüm yerden rica ettiğim gül çeliklerim ışıksız kalacak diye üzülüyorum.
vildan hanım naylonu vida matkabıyla vidaladım pek çok yerinden :) benimki de çekme kat balkonu. üstü tamamen açık olduğundan çiçekler hava şartlarının insafına emanet kalmasın diye beşikörtüsü biçimli çatının aşağıya doğru alçalarak inen kısmına aldım hepsini. bir tek hanımelim kaldı dışarıda, o da zaten üçüncü kışını geçirecek, alıştı sanırım. boyu müsade etmiyor içeriye almama. sizin yukka gibi mübarek :D bu sayfalardan öğrendiğim kadarıyla saksısındaki toprağı yapraklarla kapattım, toprak fazla soğuk almasın diye. bahar gelir gelmez açmayı bekleyen bütün güzel kızlarımı yerlerine alıp sizinle tanıştırayım istiyorum.
kumruların istikrarına bakılırsa gelecek yaz da sizin balkona postu sermeye niyetliler gibi. aslında bir kumru olsaydım başka yer seçmezdim herhalde :p güzelim sardunyalara karşı keyif yapmak gibisi var mı?
günebakan
27-12-2009, 20:01
Olsun Vildan hanımcığım yine de çok güzel çıkmış çiçekleriniz:)
Güngör Salman
27-12-2009, 21:34
Sizin miniklere yenileri eklenerek çok iyi bakılıyor. :)
Vildan Sönmez
30-12-2009, 00:55
(Affınıza sığınarak )
Hani şimdiki gençler diyor ya:
OLEY BEE !
Sizin miniklere yenileri eklenerek çok iyi bakılıyor. :)
vildan hanım, en güzel çiçeğinizi kaldırmışsınız :( gördüğüm zaman cevaplayamadım, bir hafta önce bir ameliyat geçirdim halen iyileşmeye çalışıyorum. :o
benim en güzel çiçeğim ise çiçeklerimi hiç sevmiyor. fena halde kıskanma modunda ama rica edince onlara raf çakıyor, yardımcı oluyor bakımlarına. bahar gelip hepsi yerlerine yerleşince, şıkır şıkır açıp renklerini sergileyince bir suikast yapmaz umarım :D
Vildan Sönmez
03-01-2010, 14:53
Geçmiş olsun Kevser hanım,şimdi daha iyi olduğunuzu umar,sağlıklı yeni yıllar dilerim.
Sizin en güzel çiçeğiniz kıskanma durumunda olduğuna göre sanırım yaşı küçük. Şimdiden yardımcı olduğuna göre de çiçekler açınca eminim çok hoşuna gidecektir.
vildan hanım, en güzel çiçeğinizi kaldırmışsınız :( gördüğüm zaman cevaplayamadım, bir hafta önce bir ameliyat geçirdim halen iyileşmeye çalışıyorum. :o
benim en güzel çiçeğim ise çiçeklerimi hiç sevmiyor. fena halde kıskanma modunda ama rica edince onlara raf çakıyor, yardımcı oluyor bakımlarına. bahar gelip hepsi yerlerine yerleşince, şıkır şıkır açıp renklerini sergileyince bir suikast yapmaz umarım :D
Vildan Sönmez
03-01-2010, 14:56
İki kaktüs seramı balonlu naylonla sarmıştım. Bu gün bazı saksılarımı da teras masasının altına koyup naylonla kapattım. B u kez geçen seferki kötü deneyimden sonra daha sağlam oldu.
Vildan Sönmez
03-01-2010, 14:57
Ççiçekli sukulentlerim mutfak balkonunda.
Vildan Sönmez
03-01-2010, 14:59
Sarkan dallarının kırılmaması için bu çiçeğimi de seraya koyamayıp mutfak balkonuna aldım.
Vildan Sönmez
03-01-2010, 15:13
Sevgili Arzu hanım'ın gönderdiği para çiçeğinin kırdığım dallarını da ekmiştim. Şimdi onlarda da yeni sürgünler oluşuyor.
Vildan Sönmez
13-01-2010, 23:22
Graptopetalum tomurcuklar vermiş.
musti228
14-01-2010, 08:54
Vildan hanım ellerinize sağlık. Beton yığınları arasında kendinize yeşil bir, Dünya yaratmışsınız.
Vildan Sönmez
14-01-2010, 14:06
Sağolun musti228.
Kırlara gidemediğimiz zaman, balkonlarda, teraslarda, bahçelerde stres atıyoruz.
Sizden de fotoğraflar bekliyoruz. Mutlaka bize tanıtacak birşeyler vardır.
KARADENİZ37
14-01-2010, 14:16
Sayın Vildan hanım çiçekleriniz yine çok güzel ve bakımlılar MAŞALLAH.Sizlere imreniyorum zira ben yaşatamadığım çiçeklere çok üzülüyorum.Sevgiyle ve bol çiçekli kalın :p.
Vildan Sönmez
14-01-2010, 16:12
Moral bozmak yok, sevgili karadeniz37.
Yıllar boyunca kaybettiğim ne kadar çok çiçek oldu.. Daha geçen yıl 2 saksı clematis kaybettim. Örneğin, en sevdiğim çiçeklerden iri dahliayı defalarca denedim sonunda bir daha ekmemeye karar verdim. Ben de üzülüyorum, ama vazgeçmiyorum.
Sayın Vildan hanım,
Muhteşem bir teras. Yok hayır teras değil, burası bir bahçe olmuş. Böylesine değişik ve güzel çiçekler birçok bahçede yoktur. Okuduklarımdan anladığım kadarı ile de sevgi bahçesi. Maşallah, nazar değmesin. Tüm bitki ve çiçekleriniz çok güzel. Özellikle bonsai sardunya çok hoşuma gitti. Değişik bir form oluşmuş. Elinize sağlık bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için.
Bergolya
19-01-2010, 11:54
Böylesine güzel bir teras kim bilir nasıl dekore edilip, çiçeklerle donatılabilir :)
Vildan Sönmez
20-01-2010, 08:14
Teşekkürler sayın skaraca. Alan ne kadar büyük de olsa bahçede yetiştirmek kadar kolay değil. Sınırları zorluyoruz böyle işte.
Sayın Vildan hanım,
Muhteşem bir teras. Yok hayır teras değil, burası bir bahçe olmuş. Böylesine değişik ve güzel çiçekler birçok bahçede yoktur. Okuduklarımdan anladığım kadarı ile de sevgi bahçesi. Maşallah, nazar değmesin. Tüm bitki ve çiçekleriniz çok güzel. Özellikle bonsai sardunya çok hoşuma gitti. Değişik bir form oluşmuş. Elinize sağlık bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için.
Vildan Sönmez
20-01-2010, 08:16
Sitemize hoş geldiniz sayın Bergolya. Çalışmayı bıraktığımda daha fazla zaman ayırarak yapmak istediğim şeyler var tabii.
Böylesine güzel bir teras kim bilir nasıl dekore edilip, çiçeklerle donatılabilir :)
Vildan Hanım merhaba,
Yine sukulentleriniz harikalar. Graptopetalum'u ben çok severim. Çocukluğumda annem yetiştirirdi balkonumuzda. O zamanlar kuzenimle annemden gizlice koparttığımız yaprakları tebeşir yerine kullanıp balkon duvarlarına yazı yazardık. Ne zalimce değil mi ama çocukluk işte:)
Sizin güzeli görünce aklıma bu anım geldi. Maşallah sizinkisi bayağı boylanmış ve yakında güzel turuncu çiçeklerini gösterecek. Her zamanki gibi herşey çok güzel. Ellerinize sağlık.
Vildan Sönmez
22-01-2010, 22:01
Graptopetalum benim de gözde sukulentlerimden biri. Oldukça gelişti ve sanırım saksı artık küçük geliyor. Kışı zararsız atlatalım da bahara saksıyı büyütmeyi düşünüyorum. Ayrıca dikkat ederseniz yanında sarkan çok benzer, ama ayrı bir tür sukulent var. Biraz daha küçük onda da tomurcuklar var.
Adalet Yağcı
24-01-2010, 15:10
Vildan hanım, Phaliniz de mi balkonda duruyor, yoksa geçici olarak mı oraya koydunuz?
Vildan Sönmez
24-01-2010, 20:09
Sevgili adalet Hanım, gözünüzden kaçmayan phal geçen yıl indirimde Koçtaş'tan aldığım çok koyu bir bordo açıyor.. O Ve diğer iki phalim kapalı balkonda duruyorlar.En eski olanı orayı sevdi ve çok güzel çiçekler açtı. O yüzden yerlerini hiç değiştirmiyorum. Yazın çok sıcaklarda güneşlikleri çekip koruyorum.
Fotoğraflar 2008 Haziran
Vildan hanım, Phaliniz de mi balkonda duruyor, yoksa geçici olarak mı oraya koydunuz?
Vildan Sönmez
25-01-2010, 22:03
Kar ve soğuk gidip 629 nolu mesajdaki serayı açıp kaktüs ve sukulentlerimi donmuş bulmaktan iyice korktum ve cumartesi günü serayı açıp içeriye aldım.
(Bu arada, hane halkı bana normal gözle bakmıyor galiba.)
Vildan Sönmez
25-01-2010, 22:12
Masa ve kanepenin altına saksıları toplayı naylonla sardım. Bunların dışında kalanların bir kısmını içeri alıp bir kısmını yine naylonla örttüm.
Kar terasın en dip köşesine bile ulaşıyor.
Vildan Sönmez
25-01-2010, 22:18
Terasta üstü açık büyük bir bidon var tamamı buz tutmuş.(Pazar günü)
Vildan Sönmez
25-01-2010, 22:21
Bu arada ektiğim ayı pençesi tohumları yeşerdi.
Sevgi Durul
25-01-2010, 22:51
Sevgili Vildan Sönmez, az önce balkonda sarıp sarmaladığım sardunyalarımı kontrol ettim. Poşetlerin içinde yaprakları kaskatı kesilmişti. Üzüldüm, öylece bırakayım dedim ama gönlüm razı olmadı. Saksıları mutfağa aldım, peteğin önüne sıraladım. İnşallah kurtulurlar.
Siz de isterseniz bir kontrol edin. Terasınızdaki güzelim çiçekleriniz donmasınlar.
Vildan Sönmez
25-01-2010, 23:15
Pazar günü ben de farkttim sardunyalardaki bu durumu, çoğunu içeri aldım.Sorun yok yapraklar kendine geldi. Sizinkiler de düzelmiştir inşallah. Ama kalorifere de çok yaklaştırmamışsınızdır, çok sıcak zarar vermesin bu sefer de.
Keşke bütün çiçekleri içeri almak mümkün olsa.
Sevgili Vildan Sönmez, az önce balkonda sarıp sarmaladığım sardunyalarımı kontrol ettim. Poşetlerin içinde yaprakları kaskatı kesilmişti. Üzüldüm, öylece bırakayım dedim ama gönlüm razı olmadı. Saksıları mutfağa aldım, peteğin önüne sıraladım. İnşallah kurtulurlar.
Siz de isterseniz bir kontrol edin. Terasınızdaki güzelim çiçekleriniz donmasınlar.
Adalet Yağcı
26-01-2010, 08:40
Vildan hanım, ne iyi etmişsiniz sarıp sarmalamakla, aylarca gözünün içine baktığımız güzelim çiçeklermiz bir gecede mefta oluyor sonra.
Ben de terasımda sardunyalarımı bir araya toplayıp, sarmaladım, inşallah üstleri açılmaz, kışın gidemiyorum sık sık.
Phallerinize maşallah, yerlerini sık değiştirmek sorun yaratıyor, aynı odada bile küçük bir yer değişikliği iki tomurcuğun düşmesine sebep oldu :(
Vildan Sönmez
31-01-2010, 16:51
Hocam 100 den aldığım amarillislerim yaprak vermeden çiçek saplarını oluturdular. Kasım başında ekmiştim.Herbirinde 2 çiçek sapı geliyor.
Vildan Sönmez
31-01-2010, 16:56
Masa altı uydurma serada karı atlatan sedumlara hiç birşey olmamış, büyümüşler bile, önde görülen lilliumlar da zarar görmemiş.
Sevgili Vildan Hanım,
Amarillisler için bu durum, normal bir durum mu?
Vildan Sönmez
31-01-2010, 16:58
Kiraz arkadaşımızın bahçesindeki papatya gibi, benimki de oldukça keyifsiz. Bir kaç gün daha bekleyip düzelmezse budayacağım.
Vildan Sönmez
31-01-2010, 17:03
Çelikten yeşerttiğim gül de masa altı serada soğuktan zarar görmemiş.
Vildan Sönmez
31-01-2010, 17:06
Ben de bilmiyorum, hatta satış başlığında Hocam100'e sordum. Benim ihtiyar amarillisim yaz başında açıyor. Ama forumda Güler Hanım'ın ve Maki'nin şu şıralar çiçekleri açmış fotoğrafları var. Farklı türler olabilir, ben de şaşırdım.
Sevgili Vildan Hanım,
Amarillisler için bu durum, normal bir durum mu?
Sebahattin Sargın
31-01-2010, 21:56
Graptopetaluma bayıldım çok güzel, bu aralar sukulent hayranlığım varda ondan sanırım =)
Ben daha amarilislerimi ekmedim bile, geç mi kaldım acaba? Sizinkilerin çiçekli hallerinide bekliyorum. Sanırım amarilislerin yanına muscari ekmişsiniz aynı anda açarlarsa çok güzel bir görüntü oluştururlar. Her zamanki gibi çok güzel terasınız, boş vakitlerimde terasınızda oturmayı seviyorum...
Sevgiler ;)
Vildan Sönmez
31-01-2010, 22:20
Sabahattin ben de kendime teşhis koydum. Sukulentleri kaktüslerden daha çok seviyorum.Sebebi de hem daha çabuk ve çok gelişiyorlar, hem de çiçeklenme olasılığı daha fazla. Bir de çiçek açtığında daha uzun ömürlü oluyor.
Amarilislerin yanına muscari ekerken, aynı anda açsa ayrı güzel, ard arda açarsa daha uzun süre çiçek görürüm diye düşündüm. (Muscari olabilir, kardelen olabilir, göl soğanı olabilir. Artık ucunu kaçırdım. )
Terasım da ziyaretinden memnun oluyıordur ;)
Graptopetaluma bayıldım çok güzel, bu aralar sukulent hayranlığım varda ondan sanırım =)
Ben daha amarilislerimi ekmedim bile, geç mi kaldım acaba? Sizinkilerin çiçekli hallerinide bekliyorum. Sanırım amarilislerin yanına muscari ekmişsiniz aynı anda açarlarsa çok güzel bir görüntü oluştururlar. Her zamanki gibi çok güzel terasınız, boş vakitlerimde terasınızda oturmayı seviyorum...
Sevgiler ;)
Sevgili Vildan, çiçekleriniz için üzülmemek elde değil ama sağlık olsun diyerek devam edeceğiz.
Ben de uzun zamandır Manyas'a gidemedim. Bahçe, limonluk ve çiçekler ne alemde hiç fikrim yok, çok da merak ediyorum.
Duyduğuma göre -11 i görmüş Manyas, bizim bahçedeki bahçe muslukları da patlamış, saatleri sarıp koruma altına alıyorduk da muslukları hiç düşünmemiştik.
Ne yapalım olan oldu diyerek yeniden başlayacağız.
Benim saksıda olan amaryllislerim erken açıyor, toprakta olanlar daha geç, belki de türlerindendir.
Ama bu beyaz olanı çok güzel, dikkatimi çeken de şu oldu. Duru beyaz olan geçen sene eminim ki beşli açmadı yoksa mutlaka fark ederdim. Bu sene beş gonca görünce şaşırdım. Sıcak ortam buldu da ondan mı bilemiyorum. Heucheralar için balkon ısısını yüksek tuttum. Bütün gün ve gece salonun balkon kapısı açık kaldı ve orası da hemen hemen ev içine yakın bir ısıda oldu.
Bu Kamelyaya pek hoş gelmedi ama clematisler ve amaryllisler adeta coştu.
Kamelya dibine de tohumu düşen haseki küpeleri de bayağı boylandılar.
Tohumlarımı bir kontrol edeyim hem onlardan hem de bahçeye gittiğimde elimde kalan bitkilerden size bir koli hazırlarım.
Siz üzülmeyin ve merak etmeyin yine rengarenk güzel bir teras meydana getireceğinizden hiç şüphem yok.
Vildan Sönmez
01-02-2010, 13:54
Güler Hanım, Kasım ortasında gittiğimizde bahçedeki su motorunu söktük, kış gelmeden bir daha geliriz diye su saati ve borulara sarma işlemi yapmadık. Vanayı kapatıp bir musluğu çok az açarak tesisatta su kalmasını önlemeye çalıştık, bu patlamayı engelliyormuş dediler.
Ancak Trakya'da kış bir başka oluyor. Geçmiş yıllarda banyodaki klozet patlamıştı. Bu yıl 50 cm. kar yağdığını duyduk. Bakalım gittiğimizde evlerimizi ve bahçelerimizi nasıl bulacağız. N yapalım, hayat bu yine, yeniden uğraşacağız.
Sevgili Güler Hanım geçen yıl bana çalı cinsi bir çiçek yollamıştınız, onu yaşatamadığım için mahçubum. O yüzden sizden bir şey istemeye yüzüm yok.
(Ama bir ümit, saksıda budanmış olarak çalılar duruyor. Bu baharı bekliyorum yeşermezse yerine başka bir şey ekeceğim.)
Sevgili Vildan, çiçekleriniz için üzülmemek elde değil ama sağlık olsun diyerek devam edeceğiz.
Ben de uzun zamandır Manyas'a gidemedim. Bahçe, limonluk ve çiçekler ne alemde hiç fikrim yok, çok da merak ediyorum.
Duyduğuma göre -11 i görmüş Manyas, bizim bahçedeki bahçe muslukları da patlamış, saatleri sarıp koruma altına alıyorduk da muslukları hiç düşünmemiştik.
Ne yapalım olan oldu diyerek yeniden başlayacağız.
.......................
Tohumlarımı bir kontrol edeyim hem onlardan hem de bahçeye gittiğimde elimde kalan bitkilerden size bir koli hazırlarım.
Siz üzülmeyin ve merak etmeyin yine rengarenk güzel bir teras meydana getireceğinizden hiç şüphem yok.
Sevgili Vildan zaman zaman hepimizin başarısız olduğu olaylar oluyor. Ama hiç üzülmeyin. Hem ben hem de buradaki arkadaşlar biliyorsunuz paylaşımı çok seviyoruz. Siz de öyle değil misiniz?
El birliği ile herşeyi daha da alâ yaparız, yeter ki sıhhatimiz iyi olsun.
Vildan Hanım, teras olmasına rağmen yine çiçekleriniz iyi korunmuş, bozulanlar için de geçmiş olsun. Bodrum papatyasını dipten budamanıza gerek yok, dalları sağlam, sadece bozuk yerin eltından kesseniz bile olacak gibi. Bu arada, sedumlarınız gerçekten çok keyifli.
Naylonla örttüğünüz çiçekleri iyi havalarda havalandırmak gerekiyor. İki sene önce bir sürü sardunyam soğuktan değil de naylon altında küflenmekten öldü.
Vildan Sönmez
01-02-2010, 19:42
Cumartesi günü hava biraz düzelir gibi olunca masayı kapattığım naylonu ve bütün poşetleri açtım, içeriye aldığım sardunyaları çıkardım havalansınlar diye. Terasta kalanlardan donanlar var, yaprakları kavrulan var. Yaprakları temizledim. İçeri aldıklarımdan ışıksızlıktan cılızlaşan tepeler olmuş. Onlar düzelir. Soğanlılarda hiç kayıp yok.
Şimdi yeni kar alarmı var. Bu gece yatmadan yine iş var, tekrar naylonları örtüp poşetleri geçireceğim çaresiz.
Vildan Hanım, Ters Lalelerim yapraklanmaya başladılar. Sizinkileri de bir kontrol edin isterseniz, don kayıplarından sonra moral olur belki. :) Adıyaman Lalesi de almış mıydınız? Onlarda da başladı yapraklanma. Bu bahar en merak ettiğim çiçeklerim bunlar. İlk kez göreceğim için heyecanla bekliyorum.
Vildan Sönmez
08-02-2010, 14:25
Sevgili limon Sadece Adıyaman lalesi almıştım. Yanılmıyorsam yapraklanan o .(Çünkü artık soğanların ucunu kaçırdım.) Bahçe başlığına çıkan sürgünün fotoğrafını yükler misin , aynıysa benimki de yapraklanıyor demektir.
Vildan Hanım, Ters Lalelerim yapraklanmaya başladılar. Sizinkileri de bir kontrol edin isterseniz, don kayıplarından sonra moral olur belki. :) Adıyaman Lalesi de almış mıydınız? Onlarda da başladı yapraklanma. Bu bahar en merak ettiğim çiçeklerim bunlar. İlk kez göreceğim için heyecanla bekliyorum.
Vildan Hanım, fotoğraflayacağım fakat Ters laleler daha çabuk yapraklandılar, Adıyaman Laleleri henüz yeni uyanıyorlar, fotoğrafta pek anlaşılacak gibi değil, yaprakları biraz görünmeye başlar başlamaz fotoğraflayacağım. (İki türü yanyana dikmiştim, inşallah karıştırmıyorumdur)
Vildan Sönmez
13-02-2010, 12:40
Bu gün mutfak balkonundan haberler var.
Arzu Hanım kendini özletiyor ya, hediyesi maviş büyümeye devam ediyor.
Yanında tohumdan yetişen ayı pençesi...
Vildan Sönmez
13-02-2010, 12:42
Koyu turuncu katmerli kalonşo tomurcuklarını büyütüyor.
Vildan Sönmez
13-02-2010, 12:48
Bu da geçen yıl aldığım uçuk pembe katmerli olanı...
Vildan Sönmez
13-02-2010, 12:49
Cam kenarında birlikte baharı bekleyenler..
Vildan Sönmez
13-02-2010, 12:53
Bu grup sukulent Taner Bey'den yeni alındı. Artık kaktüs ya da sukulent almayacağım derken, sitesinde çiçekli fotoğrafları görünce dayanamadım.
Adalet Yağcı
13-02-2010, 12:55
Vildan hanım, manzaranız harika, tabii çiçekleriniz de.
Ne güzel kurulmuşlar göle karşı, hiç de şikayetçi görünmüyorlar, daha ne istesinler, güneş, manzara, sevgi hepsi mevcut.
Satı Uğurtan
13-02-2010, 15:23
Sevgili Vildan hanım, çok güzeller sağlıkla büyüt, baharı bekleyen güzellikler karşısında,da o güzel manzaralı balkonda çay içmek ne kadar zevkli olur.
Vildan Sönmez
13-02-2010, 20:04
Sevgili limon Adıyaman lalelerinden 2 tanesi peşpeşe yapraklandı Karlı günlerde dışarıda kaldılar, poşetle sarmıştım. İçeriye aldığım saksıdakilerde hiç bir hareket yok.
Vildan Sönmez
13-02-2010, 20:18
Hocam100 den aldığım muscarilerden ilk ektiklerim uzun yapraklar verdi çiçek yok.
geç ektiklerim küçücük boylarıyla üç yapraktan sonra çiçek vermeye başladılar...
Vildan Sönmez
13-02-2010, 20:22
Ama her şey iyi gitmiyor her zaman. Karlardan sonra uzun yukanın dibindeki sukulent, sardunyalar naylonla sarmama rağmen terasın açık bölümünde böyle perişandı. Yuka ise bu kışı da atlattı, sapasağlam.
Vildan Sönmez
13-02-2010, 20:27
Sevgili Adalet Hanım ve Günebakan keşke İstanbul'da olsaydınız.
Satı Hanım, Güngör, terastaki kış yorgunluğunu atalım çayımızı içeriz inşallah.
Adalet Yağcı
13-02-2010, 21:58
Günün birinde İstanbul'da olacağım inşallah, oradaki tüm dostlarımla tanışmak isterim.
Vildan Hanım, 1 günde bile inanılmaz hızlı büyüyorlar. 2 gün önce daha yeni filizlenmeye başlamışlardı, bugün baktım ki, yaprakları belirmeye başlamış. Ben fotoğraflayana kadar siz hangisi olduğunu çözmüşsünüz zaten. :) Adıyaman Laleleri, bir soğandan genelde 2 filiz vermişler. Bahçede ekiliyle, saksıdaki arasındaki farkı gözlemleyeceğiz sizinle.
125222
Vildan Sönmez
14-02-2010, 19:01
Sevgili Limon, benimkiler şimdilik bir soğanda bir filiz, bakalim 2. filiz gelecek mi ?
Çözmek için hafifçe toprağı açtırıp, soğanını gördüm. Biliyorsunuz biraz farklı, beyaz ve yamuk yumuk bir soğan.
Hadi bakalım inşallah o güzel çiçekleri de görelim
Vildan Hanım, 1 günde bile inanılmaz hızlı büyüyorlar. 2 gün önce daha yeni filizlenmeye başlamışlardı, bugün baktım ki, yaprakları belirmeye başlamış. Ben fotoğraflayana kadar siz hangisi olduğunu çözmüşsünüz zaten. :) Adıyaman Laleleri, bir soğandan genelde 2 filiz vermişler. Bahçede ekiliyle, saksıdaki arasındaki farkı gözlemleyeceğiz sizinle.
125222
Adalet Yağcı
14-02-2010, 19:05
Adalet Hanım, Günebakan, eminim İstanbul'a gelişiniz bir İstanbul buluşması gerektirir.
Çok güzel olur ve hatta olmalı, şu bahçe işlerimi düzenleyip kaçmalıyım.
Üç yıldır gelmiyorum, akrabalarımı özledim, sizleri tanımak istiyorum, yüzlerce tohum ekilmek için bekliyor, nasıl olacak bakalım.
Haklısınız adalet hanım, bütün bahçe işleri bizi bekliyor.
vallahi hep sözleşsekte buluşsak istanbulda ne güzel olurdu.
Vildan Sönmez
15-02-2010, 20:11
Sevgili Kiraz bu pazar dediğiniz gibi papatyayı budamak zorunda kaldım çünkü yeşil yapraklarında dirilme belirtisi yoktu.
Sardunyalar ilk uzun soğuklardan sonra poşetten çıkardığımda gayet iyiydiler.
Geçen Pazartesi- Salı iki günlük karda keşke poşete almasaydım. Dediğiniz gibi küflenme olmuş.
Budadım, yeniden çelikledim.Bakalım sonuç ne olacak...
Vildan Hanım, teras olmasına rağmen yine çiçekleriniz iyi korunmuş, bozulanlar için de geçmiş olsun. Bodrum papatyasını dipten budamanıza gerek yok, dalları sağlam, sadece bozuk yerin eltından kesseniz bile olacak gibi. Bu arada, sedumlarınız gerçekten çok keyifli.
Naylonla örttüğünüz çiçekleri iyi havalarda havalandırmak gerekiyor. İki sene önce bir sürü sardunyam soğuktan değil de naylon altında küflenmekten öldü.
Vildan Sönmez
18-02-2010, 21:27
Enez'de bahçemde ağaç hatmiyi her sonbaharda budayıp fazla büyümesini engelliyorum. Sık sürgünler ve bol çiçek veriyor.
Vildan Sönmez
18-02-2010, 21:31
Bu sene Kasım'da budadığım iki dal köklenmişti. Bu hafta saksıya ektim.Terasın yaz güneşine dayanacağını sanıyorum.
Vildan Sönmez
18-02-2010, 21:38
Ayrıca bu gün önce Adalet Hanım'dan tohumlar geldi, onlara sevinirken Ahmet Bey'den tohumlar geldi.İki sevinç birarada. Üçüncü sürpriz de evde bekliyormuşmuş meğer.
Vildan Sönmez
18-02-2010, 21:46
Amca kızı mum çiçeğinden çelikler göndermiş suya koydum.
Çamaşır makinam su koyverdi ama olsun. Bu gün herşey ne güzel:D
Üçüncüyü merak ettim :)
Adalet Yağcı
18-02-2010, 21:52
Oh...çok verimli bir gün olmuş, bazan ben de yaşıyorum böyle güzellikleri.
Tohumlarınızı ve hoyanızı kayıpsız büyütmeniz dileği ile.
Darısı bize sevğili vildan hanım bugün bende baya yoruldum biraz tohum ektim bahçeye İnşallah herşey güzel olacak.
Vildan Sönmez
19-02-2010, 08:34
Sevim Hanım, emek verip de güzel olmaz mı? Biraz canlansınlar bahçenizin fotoğraflarını görmek isteriz.
Darısı bize sevğili vildan hanım bugün bende baya yoruldum biraz tohum ektim bahçeye İnşallah herşey güzel olacak.
asumandilek
19-02-2010, 14:25
O manzaraya kaktüslerin yanına benide koyun Vildan Hanım vallahi - 50 ye dayanırım ben. :)) Şaka bir yana bu sayfaya her baktığımda içim bi sakinleşiyor duruluyorum.. Yeni tohumlar ve mum çiçeğiniz hayırlı olsun. Hepsi yeşersin inşallah. :)) Emeğiniz hiç solmasın. Sağlıcakla..
İnanmıyorum. Bu kaktüs ve sukulentler gerçekten beni baştan çıkarıyor;). Vildan hanım kendimi Taner beyin serasından gelen güzellerinizi izlerken "canım benim canım benim negüzel şeysiniz" diye konuşurken bulunca böyle demekten başka bir şey gelmedi elimden:p
Vildan Sönmez
21-02-2010, 18:47
Sevim Hanım, Canım benimlerin en küçüğü böyle çiçek açtı. Sabah açıyor akşam kapanıyor. Bu gün üçüncü gün.
İnanmıyorum. Bu kaktüs ve sukulentler gerçekten beni baştan çıkarıyor;). Vildan hanım kendimi Taner beyin serasından gelen güzellerinizi izlerken "canım benim canım benim negüzel şeysiniz" diye konuşurken bulunca böyle demekten başka bir şey gelmedi elimden:p
Vildan Hanım bu negüzel, ne şirin bir çiçek böyle ..Kaktüsün adı nedir acaba? Seneler önce benimde kaynana yumruğu diye tabir edilen kaktüsüm vardı.Ve senede bir kere pembe gromofon şeklinde çiçek açardı.Gün boyu açar, geceleri kapanırdı..:rolleyes:
Bu arada tohumlarınızı ve mum çiçeğinizide güle güle büyütün.:)
Vildan Sönmez
21-02-2010, 20:05
Nergis Hanım teşekkürler çiçek açan kaktüsümün adı pelecyphora valdeziana.
Kaynana yumruğu çok eskiden bende de vardı. İri pembe çiçek açardı.
Güngör Salman
21-02-2010, 20:24
Sevgili Vildan, ben size 2 çeşit kaktüs yavrusu diktim biri'nin annesi ve çiçekli hali bu. :))
Vildan Sönmez
21-02-2010, 21:46
Sevgili Güngör, ne kadar sevindim bilemezsin çünkü çok eskiden böyle yumruk kaktüsüm vardı, sonra kaybettim. Benimki pembe idi bu beyaz da çok güzelmiş. Onun yerini alacak. Çok sağolasın.
günebakan
21-02-2010, 22:04
Sevgili Güngör'cüğüm kaktüslerin çok güzelmiş. Vildan hanımcığım yeni aldığınız kaktüslerinizde çok güzel.Güle güle büyütün
Satı Uğurtan
21-02-2010, 22:04
Sevgili Vildan hanım, Güngördeki yükün çoğaldı galiba? mavişin ve diğerleri çıldırmış gibi coşmuşlar, görüşmek üzere sevgiler.
Vildan Sönmez
21-02-2010, 22:20
Satı Hanım'cım, buralara geldiğin bir gün bu üçlü buluşmayı yapalım artık.
Satı Uğurtan
21-02-2010, 22:29
Sevgili Vildan,cumartesi bu buluşmayı gerçekleştirebiliriz, sevgiler.
Zafer İnandıklı
22-02-2010, 22:48
Sayın Vildan Sönmez, terasınız da gezmeye bu gün fırsat buldum. Maaşallah burası terastan ziyade bir bahçe, hele çiçekleriniz cazibeleriyle beni büyülediler. Elinize, emeğinize sağlık, allah nazardan korusun.
Bir çok datçalı da istanbula gelmiş, bende de kızlan sahilinin, palamut bükünün, aktur'un,taşları, şeytan minareleri var.
Sevgi ve sağlıkla kalın
Vildan Sönmez
23-02-2010, 00:04
Zafer Bey, o mınareleri, taşları, deniz kabuklarını iyi saklayın. Eşimle Kurucabük'den sonraki kayalıklarda yürürken deniz yıldızı, sedef, minare, deniz şakayığı görürdük. Son yıllarda yok denecek kadar azaldı. Kum zambakları bile azaldı ne yazık ki...
Arzu Kasapoğlu
23-02-2010, 00:20
Bu gün mutfak balkonundan haberler var.
Arzu Hanım kendini özletiyor ya, hediyesi maviş büyümeye devam ediyor.
Yanında tohumdan yetişen ayı pençesi...
Mavişiniz çok güzel gelişiyor Vildan hanım, dallarını uzatmaya başlamış bile. Belliki yeni yerini çok sevmiş :)
Yeni aldığınız sukulentleriniz hayırlı olsun, güle güle büyütün. Güzel çiçeklerini hep birlikte görürüz inşallah.
Vildan Sönmez
23-02-2010, 00:31
Teşekkür ederim Arzu Hanım. Biz de sizden daha sık haber almak isteriz. Dilerim balkonunuzda her şey yolundadır. Mavişim ve hediyeniz diğer çiçekler de keyifli.(Sadece minik sarı kızı kaybettim yazık ki.)
Arzu Kasapoğlu
24-02-2010, 00:15
Balkonda kaktüs ve sukulentlerin dışında resimleyecek pek bir şey kalmadı Vildan hanım. Yeterli vaktim olunca onları resimleyip sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yarın Yeşim Hanım'ın gönderdiği küpe çiçeği tohumlarını ekeceğim. İnşallah çimlenirler.
Çiçekleri ne renk olacak ne çeşit açacak merak içindeyim :)
Vildan Sönmez
28-02-2010, 21:49
Satı ve Güngör kardeşlerin hediyesi 10 çeşitli tür sukulentin yanında, forumumuzun gözde çiçeklerinden 2 kök maviş de vardı. Daha büyük olanı yeni saksıya aldım, küçük olanı kendi saksısında bıraktım. Trabzon'dan sevgili Arzu Kasoğlu'nun gönderdiği ile birlikte 3 kök mavişim oldu. Zenginim ben !!!!!!!!!!!
Satı Uğurtan
28-02-2010, 21:53
Sevgili Vildan hanım, çok yakışmış yerine, sağlıkla büyüt sevgiler.
Vildan Sönmez
28-02-2010, 21:53
Güngör Hanım, kendisi gelememiş ama, öyle güzel bir temsilci göndermiş ki, artık benim de minyatür bir phalim var. Teşekkürler Güngör Hanım...
Bakınız:
Güngör Salman
28-02-2010, 21:56
Vildan hanım, hoşunuza gitmesine sevindim.
Vildan Sönmez
28-02-2010, 21:56
Ama ben onu ekip, fotoğrafını çektikten sonra kapalı balkona Arzu'nun mavişinin yanına aldım, daha çok yeni terasta soğukta kalmasın diye. Bir de o sarkan sedumu da kapalı balkona aldım. Havalar biraz daha ısınsın, yeni yerlerine alışsınlar diye...
Sevgili Vildan hanım, çok yakışmış yerine, sağlıkla büyüt sevgiler.
Vildan Sönmez
01-03-2010, 20:28
Sağol sevgili Limon.
Bakalım geçen yılki formu yakalayabilecek miyiz ? Sardunyalardan kayıplar var. Japon gülleri, begoviller çok geriledi. Pandora yasemin kritik durumda. Ama iki kök ful yasemin ki büyük olan terasta dışarıda kaldı, son derece iyi durumda.
Bu yıl daha dayanıklı türlere ağırlık versem iyi olacak diye düşünüyorum.
Vildan Hanım, güle güle büyütün. Çok güzeller. :)
Vildan Sönmez
01-03-2010, 20:36
Sonbaharda ektiğim siklamenlerden sadece ikisi çiçek açtı, diğerleri yeşil yapraklarını çıkardı sadece. Nergisler de öyle, zambaklar da. Belki de sabırsız oluyoruz.
Adıyaman lalelerinden ikisi ve lilyumlar tomurcukları görünmese de kuvvetli gelişiyor.
Muscariler çiçeklendi.
Vildan Sönmez
01-03-2010, 20:39
Geçen yıl inatla küpe çiçeği aldım, sadece bir tanesi yaşadı ve kışı da atlattı.
İki dal üzeride bir çok sürgün var.
Vildan Sönmez
01-03-2010, 20:54
Snowman'dan aldığım saxıfraga arendsıı tomurcukları ve sapları iyice belirginleşti.
Vildan Sönmez
01-03-2010, 20:56
Datça'da Özbey arkadaşımızın verdiği tohumlardan, fasulye sarmaşığı filizlendi.
Vildan Sönmez
01-03-2010, 21:00
Haftasonu kaktüslerin içeride olanlardan bazılarını raflarına yerleştirdim.
Sevgili vildan hanım çok güze sayın sınovmandan bende sipariş vermek istedim ama bir türlü cevap vermedi saxifraga.
Adalet Yağcı
02-03-2010, 10:06
Vildan hanımcığım, coşku başlamış, yakında bahçeler balkonlar şenlenecek iyice.
Küpe çok güzel sürgünler vermiş, ama iki uzun dalı ucundan budasanız diyorum, çok daha gür gelişirdi.
Saxifragayı ben yaylaya götürmüştüm ne durumda bilmiyorum, yağmurdan gözünü açamadı yavrucaklarım, sizinki çok güzel gelişmiş.
Vildan Sönmez
02-03-2010, 11:50
Sevim Hanım, farkettim ben. Ancak siz sukulentin bilgi başlığına yazmışsınız snowman görmemiş olabilir. Bence satışların yapıldığı aşağıdaki başlığa tekrar yazın...
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17546
Sevgili vildan hanım çok güze sayın sınovmandan bende sipariş vermek istedim ama bir türlü cevap vermedi saxifraga.
Vildan Sönmez
02-03-2010, 11:52
Doğru söylüyorsunuz Adalet Hanım, acaba şimdi yapsam, hatta onları da köklendirsem olur mu ?
Vildan hanımcığım, coşku başlamış, yakında bahçeler balkonlar şenlenecek iyice.
Küpe çok güzel sürgünler vermiş, ama iki uzun dalı ucundan budasanız diyorum, çok daha gür gelişirdi.
Saxifragayı ben yaylaya götürmüştüm ne durumda bilmiyorum, yağmurdan gözünü açamadı yavrucaklarım, sizinki çok güzel gelişmiş.
Vildan Sönmez
02-03-2010, 20:26
Hocam100'den aldığım amarilis geçen haftadan beri tomurcuğunu büyüttü.
Vildan Sönmez
02-03-2010, 20:27
Dünden beri önce birinci çiçek, ardından da ikincisi açtı. Öyle güzel bir kırmızı ki...
Vildan Sönmez
02-03-2010, 20:36
Kırmızı açtı, beyaz olan biraz daha nazlı galiba tomurcuk yvaş büyüyor.
Benim çok yaşlı pembe beyaz olan yaz başında açıyordu. Bunlar bahara girerken açtı.
Vildan Hanım; kırmızı amaryilsinizin rengi çok güzel. Güle güle büyütün. Bende kırmızı iç kısmı beyaz olanlardan sanırım bir yirmi kadar var. Üzaerinde henüz tek tomurcuk bile yok.
Vildan Sönmez
02-03-2010, 22:15
Sevgili Almira 20 kadar mı? Çok zenginsiniz.
Benim eski amarilislerim kırmızı - beyaz iki tane. birde yıllardır gelişmeyen ve hiç açmayan yavrusu var. Onlar 98 nolu mesajda, Mayıs başında tomurcuklanıp,ay sonunda açmışlar. Yani bizim bu türler farklı. Şimdi açan iki kırmızı bir beyaz kökle toplam altı amarilisim var.
Bu fotoğraf yaz başında açan eski amarilisimin:
Vildan Hanım; kırmızı amaryilsinizin rengi çok güzel. Güle güle büyütün. Bende kırmızı iç kısmı beyaz olanlardan sanırım bir yirmi kadar var. Üzaerinde henüz tek tomurcuk bile yok.
Benimkiler bunlardan. Saymadım ama yirmiden fazla da olabilir.:D
Sevgi Durul
02-03-2010, 22:54
Sevgili Vildan Sönmez, sevgili almira amaryllisleriniz çok güzeller.
Benim de üç tane var, ama renklerini dahi bilmiyorum. Henüz bir kıprtı yok, umuyorum ki bu baharda açarlar.
Vildan Sönmez
03-03-2010, 20:54
Günün büyük bölümü işyerinde geçiyor.Pencerelerden birinin girinti bölümü aldığı gün ışığı ile özellikle menekşelere çok iyi geldi.
Vildan Sönmez
03-03-2010, 20:56
Genç arkadaşlarımdan çiçek sevgisini paylaştığım Özlem özellikle menekşelere çok düşkün.
İlk aldığımız mor menekşelerimiz:
Vildan Sönmez
03-03-2010, 20:58
Sonra kenarlarında uçuk mor renk bulunan beyazımız:
Vildan Sönmez
03-03-2010, 20:59
Bu en yenimiz, aynı kökte hem mor hem de pembe çiçek açıyor..
Vildan Sönmez
03-03-2010, 21:01
Bu uzun saksıda üç renk kalanşo var: sarı, pembe ve siklamen. Solan çiçeklerin sapını dipten kırdıkça yepyeni sürgünler verdi.
Vildan Sönmez
03-03-2010, 21:04
Çiçekleri ilk açtığında çok daha dolgundu ama o zaman fırsat bulup fotoğraf çekemedik.
Vildan Hanım bütün çiçekleriniz muhteşem.Mor ve pembe açan menekşeniz pembe üzeri çilli açarsa hiç şaşırmayın.Arada böyle açıyorlar.Asıl rengi Pembe üzeri mor çilli.
Adalet Yağcı
03-03-2010, 21:37
Sevgili Vildan hanım, açılış şahane...
Eh artık ısınsın şu havalar da havaya girelim biz de.
İki renk açan menekşeniz enteresan, keşke hiç bozulmadan hep öyle açsa.
Benim kalanşo balkonda kaldı bu sene bu yüzden yaprakları bozuldu, sizinkiler çok sağlıklı maşallah.
Vildan Sönmez
03-03-2010, 21:43
Fatih Bey, mor, pembe ve beyazın değişik çilli ve kenarı biyeli olanlarını biliyorum ama bu çok net yalınkat pembe ve mor. çilli olusa da sevinirim doğrusu. Bakalım bekleyip göreceğiz..
Vildan Hanım bütün çiçekleriniz muhteşem.Mor ve pembe açan menekşeniz pembe üzeri çilli açarsa hiç şaşırmayın.Arada böyle açıyorlar.Asıl rengi Pembe üzeri mor çilli.
Vildan Sönmez
03-03-2010, 21:46
Sevgili Hatice son aldıklarımız saksısı da kendisi de daha küçükler.
Ama diğer 3 saksıdakiler görseniz, servis tabağı gibiler;)
Vildan Sönmez
03-03-2010, 21:54
NE güzel demişsiniz Adalet Hanım'cım. Bazı tohumları ektim yeşerdiler, bazıları için havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum.
Bu son mesajdakiler hep içeride ofisteydi. Evdekileri de çok soğuklarda ya içeri aldım, ya da terasta poşetledim. Sizin kalanşo da sorun yapraklarsa siz halledersiniz, daha vahimse bir sözünüz yeter Adalet Hanım.
Bakın bu kalanşo Antalya'dan Caretta'dan gelmişti. üç yıldır fazla büyümedi, açmaya çalıştı. Bu yıl kendine geldi.
Sevgili Vildan hanım, açılış şahane...
Eh artık ısınsın şu havalar da havaya girelim biz de.
İki renk açan menekşeniz enteresan, keşke hiç bozulmadan hep öyle açsa.
Benim kalanşo balkonda kaldı bu sene bu yüzden yaprakları bozuldu, sizinkiler çok sağlıklı maşallah.
Ay çok güzel vildan hanim pempe moru aynı kökte ildefa gördüm.
kalanhorlar katmerli çovalırsa bizede düşermi vildan hanim.
Vildan Sönmez
07-03-2010, 20:45
Şirketteki katmerli kalanşoları bu yıl Koçtaş'tan almıştım. Eğer bozulmazlarsa size de ekerim Sevim Hanım. Bakın bu da evdeki katmerli. Asıl bitki annemindi. O kadar çok dağıttıki bundan....
Ay çok güzel vildan hanim pempe moru aynı kökte ildefa gördüm.
kalanhorlar katmerli çovalırsa bizede düşermi vildan hanim.
Vildan Sönmez
07-03-2010, 20:47
Bu da çelikten ektiğim yalınkat, ilk yılında az da olsa çiçek açtı.
Vildan Sönmez
07-03-2010, 20:48
Lilyumlar kışı terasta geçirdiler. Sadece çok karlı günlerde sardım.
Vildan Sönmez
07-03-2010, 20:51
Bu güzel çiçeği kazandıran Hocam100'e teşekkürler...
3. ve 4. ve 5. de açtı bir haftaya kadar 6. ve 7. de açacak. Beyaz olanı biraz nazlı geliyor daha tomurcukları çok küçük.
Sevgili vildan hanım bana gönderdiyiniz sügulent kökten cürürüyor balesef kayıp ediyorum.
128935
Vildan Sönmez
07-03-2010, 23:31
Sevim Hanım o sukulentin yaprağını bile gömseniz yeşeriyor. Acaba fazla mı suladınız ?
Çürümenin olduğu yerden kırıp tekrar ekin. Olmazsa da tekrar gönderirim, üzülmayin siz...
Orkideniz ne durumda ?
Bende öyle yaptım sevgili vildan hanım, tekrar çürüdü sulamayıda sık yapmadım aceba sık sulamadığım içinmi böyle oldu dedim sizden hatıraydı bana napalım salık olsun.
Vildan Sönmez
23-03-2010, 20:31
Beyaz amarilisim kırmızıdan bir ay geç açtı..
Adalet Yağcı
23-03-2010, 22:35
Vildan hanımcığım, beyazın asaleti başka, kırmızı gibi saldırgan değil, uslu ve gizemli.
Çok güzel açmış, kokusu var mı?
Vildan Sönmez
25-03-2010, 20:38
Haklısınız Adalet Hanim, beyazlar, sakin derinden geliyor zarafetiyle.
Renkli çiçekler gibi birden gözalmasa da.
Değişik zamanlarda denedim, kokmuyor bu amarılıslerim.
Vildan hanımcığım, beyazın asaleti başka, kırmızı gibi saldırgan değil, uslu ve gizemli.
Çok güzel açmış, kokusu var mı?
Vildan Sönmez
25-03-2010, 20:40
Saksıda şeftalimde tomurcuklar görülmeye başlandı. Geçen yıl aldım,hiç çiçek vermeden yapraklanmıştı. Yerine alışıyor galiba.
Vildan Sönmez
25-03-2010, 20:42
Saksifraga hala tomurcukta. Açması biraz uzun sürüyor.
Vildan Sönmez
25-03-2010, 20:43
Katmerli olmasa da kalanşomun sarısı çok güzel.
Güngör Salman
25-03-2010, 22:41
Sevgili Vildan, Benim ağaç bamyası çeliği ne durumda:confused:
Vildan Sönmez
26-03-2010, 08:31
Sevgili Güngör, biliyorsun herbirinde üçer dörder çelik bulunan altı saksı yapmıştım.Hepsi kurudu, sadece bir çelik yeşil duruyor. İnşallah o yeşerir. Olmadı yeniden deneriz.
Vildan Sönmez
26-03-2010, 08:33
Satı Hanım'cım çok güzel olacağını düşünüyorum. Yayılıcı, çiçeksiz zamanı için yaprakları da hoş. Pembe olanı daha hızlı gelişiyor. Beyazda tomurcuklanma yeni başladı. Tıpkı amarilis gibi. Onun beyazı da kırmızı ile aynı anda çiçek sapı verdi ama kırmızı çiçekler solduktan sonra yani yaklaşık bir ay arayla çiçeklendi. Kiraz arkadaşımızın bahçesinde çiçekleneli çok oldu, senin bahçene de yakışır yani.;);)
Forumdaki başlığı görmüşsündür.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=19013&highlight=ta%FEk%FDran
Sevgili Vildan hanım, tomurcukları ne kadar hoş duruyor gül tomurcuğu gibi sevgiler.
Satı Uğurtan
26-03-2010, 11:35
Sevgili Vildan hanım, bana sevgili Sevim.K ziyaretime geldiğinde getirmişti birkaç kök,ama daha açmadığı için rengini bilmiyorum sevgiler.
Vildan Sönmez
29-03-2010, 19:44
Sevgili Arzu Kasağoğlu, Satı, Güngör mini phal ve mavişlerden sizlere selam var.
Vildan Sönmez
29-03-2010, 19:47
Taşkıran iyiki almışım dediğim çiçeklerden artık. Pembeleri sırayla açıyor, beyazlar açtı açacak.
Vildan Sönmez
29-03-2010, 19:49
CemalS arkadaşımızın hediyesi kasımpatı çiçekleri bitince budadım. Şimdi yeniden sürgünler verdi.
Mavişleriniz erken mi açacak, dallar uzamaya başlamış.
Taşkıran çiçeklerinin hemen altındaki yeni tomurcukları gördünüz mü, ilk çiçeklerden sonra, altlarında onlar da açacak. (yukarıdaki 1. fotoğrafta belli oluyor).
Vildan Sönmez
29-03-2010, 19:54
Bunlarda Taner Beyden aldığım aşılı kasımpatılar. Taze sürgünler ve yemyeşil yaprakları ile.
Vildan Sönmez
29-03-2010, 19:58
Sevindirdiniz sevgili kiraz, haklısınız, hiç dikkat etmemişim. Her sapta bir çiçek açacak sanıyordum.
Mavişleriniz erken mi açacak, dallar uzamaya başlamış.
Taşkıran çiçeklerinin hemen altındaki yeni tomurcukları gördünüz mü, ilk çiçeklerden sonra, altlarında onlar da açacak. (yukarıdaki 1. fotoğrafta belli oluyor).
Vildan Sönmez
29-03-2010, 20:20
11 Aralık' taki fırtınada zarar gören 2 saksı begovil ve pandora yaseminim hala toparlanamadı. Ama artık düzelmez dediğim şebboy kışa ve kara da terasta naylon poşette direndi. 1. fotoğraftaki haldeydi, söküp atmaya kıyamadım. Şimdi tomurcukları açmak üzere.
Adalet Yağcı
29-03-2010, 20:28
Bahçeler bir bir boy göstermeye başladı ya, çok keyifleniyorum.
Mavişlerinizi tohumdan mı yetiştirmiştiniz, benimkiler çok minik ve cılızlar daha, sizinki gibi büyüdüklerini görmeyi çok istiyorum.
Taşkıranlar konusunda sizinle aynı fikirdeyim, seneye çoğaldıklarında çok daha görkemli olacaklar.
Arzu Kasapoğlu
29-03-2010, 21:10
Mavişlerin selamını aldım Vildan hanım :) Uzanan kollardan bir sürü mavi mavi çiçek verecekler.
Vildan Sönmez
29-03-2010, 21:17
Adalet Hanım Öndeki maviş, Arzu Hanım'dan, arkadaki 2 saksı Satı ve Güngör kardeşlerden fide olarak geldi. Sağolsunlar.
Sizin gönderdiğiniz tohumlardan terasa ve Datça'ya ektim; en erkenci olanlar hazeranlar oldu. Diğerlerinin yeşermesini sabırsızlıkla bekliyorum.
Bahçeler bir bir boy göstermeye başladı ya, çok keyifleniyorum.
Mavişlerinizi tohumdan mı yetiştirmiştiniz, benimkiler çok minik ve cılızlar daha, sizinki gibi büyüdüklerini görmeyi çok istiyorum.
Taşkıranlar konusunda sizinle aynı fikirdeyim, seneye çoğaldıklarında çok daha görkemli olacaklar.
Güngör Salman
29-03-2010, 21:26
Selamı aldık, çok güzeller uzayan dalların çiçekleneceğini yeni öğrendim. Bende sadece sizinki açmıştı. :))
Dün, kesme çiçekçiden bir demet Mor Katmerli Şebboy aldım. Çiçeğin renginin, kokusunun ve formunun güzelliğini anlatamam. Görür görmez muhakkak bahçelerimizde veya saksılarımızda yetiştirmeliyiz diye düşündüm. Bir fotoğrafını çekip sitemizin kesme çiçek üstadı KGürsan Bey'den istekte mi bulunsam? Sanırım o türler özel olarak kesme çiçek için üretiliyor, çiçek sapı çok uzun, çiçeği çok gür ve katmerli, yoğun kokulu.
Sizin Taşkıranları görünce artık edinme vaktimin geldiğini anladım. Çok güzeller, çiçeklenme süresi uzun mu acaba?
Vildan Sönmez
31-03-2010, 01:19
Şebboy eskiden bahçelerimizde çok gördüğümüz bir çiçekti, annemin katmerli katmersiz mosmor çiçekli, yoğun kokulu şebboyları vardı. Bilirsiniz belki, katmerli şebboy tohum yapmıyor. Yanında mutlaka katmersiz bulunmalı, onun tohumlarından katmerli de çıkıyor. Üstelık de en az 2 3 yıl kalıyor. Benim Enezde bahçemde vardı, çiçekleri tahuma dönüp üzerinde kuruduktan sonra kesiyordum.
Taşkıranlar eminim sizin bahçenizde saksıdakinden daha güzel olur ve yayılır.
Vildan Sönmez
02-04-2010, 21:53
Geçen yıl Bauhause'tan aldığım, saksıda şeftali fidanım bu yıl çiçek açtı.
Vildan Sönmez
02-04-2010, 22:03
Tohumdan yetiştirdiğim ayı pençesi fidelerim büyük saksıya almadan önce.
Vildan Sönmez
02-04-2010, 22:05
Sonradan ektiğim muscariler de çiçeklendi.
Vildan Sönmez
04-04-2010, 22:46
Eşimin karanfili bir yaşını geçti, bu günlerde tomurcuklandı.
Vildan Sönmez
04-04-2010, 22:48
Bu minik sarkan çiçek neredeyse her saksıda kendiliğinden çıkıyor.
Vildan Sönmez
04-04-2010, 22:52
Elma ağacı ve bodur ığdır kayısısında çiçekler. Üzerinde arılar dolaşıyor.
İnşallah tozlanma gerçekleşir ve meyve de görürüm.
Vildan Sönmez
04-04-2010, 22:58
Arzu Hanımdan gelen iki minik telgraf çiçeği tutmuştu. Ama çok ağır büyüyor. Ne yapmalı, saksısını mı büyütsem diyorum.
Vildan Sönmez
04-04-2010, 23:01
Datça'dan, Özbey arkadaşımızın verdiği gece mumu çiçeği fidecikleri kendini göstermeye beşladılar.
Adalet Yağcı
05-04-2010, 09:50
Çok güzel çok, nihayet bahçeler, balkonlar, teraslar şenlenmeye başladı.
Elma çok küçük görünüyor sanırım geçen sene diktiniz ama üzeri çiçek dolu maşallah, inşallah meyvelerini gösterir.
Geçen yıldan kalma karanfiller çok dağınık görünüyor(benimkiler)ben birkaç santim bırakıp budamayı düşünüyorum, siz böyle mi bırakacaksınız?
Vildan Sönmez
05-04-2010, 11:34
Adalet Hanım, şeftali ve elma geçen yıl Bauhausedan alındı, hiç çiçek bile açmadılar sadece yapraklıydılar.
Elma bu kış, tarım-bahçe fuarından. Hatta iki çelik kara üzüm almıştım. Onlar çok küçük ama yeşerdiler.
Evet karanfil dağınık ve cılız. Ama tomurcukları var. Budamak için geç kalmış olabilirim, sanırım sadece temizleyeceğim.
Çok güzel çok, nihayet bahçeler, balkonlar, teraslar şenlenmeye başladı.
Elma çok küçük görünüyor sanırım geçen sene diktiniz ama üzeri çiçek dolu maşallah, inşallah meyvelerini gösterir.
Geçen yıldan kalma karanfiller çok dağınık görünüyor(benimkiler)ben birkaç santim bırakıp budamayı düşünüyorum, siz böyle mi bırakacaksınız?
Arzu Kasapoğlu
05-04-2010, 12:59
Arzu Hanımdan gelen iki minik telgraf çiçeği tutmuştu. Ama çok ağır büyüyor. Ne yapmalı, saksısını mı büyütsem diyorum.
Vildan hanım, havalar biraz ısınınca telgraf çiçekleriniz hızla büyümeye başlayacaktır. Benimkilerde de henüz hiç bir gelişme yok.
Vildan Sönmez
06-04-2010, 21:12
Gösterişsiz de olsa çiçeklerini açtı, bitti. Şimdi kendisi çiçek gibi.
Vildan Sönmez
06-04-2010, 21:14
Enez'den yabani yasemin. Sarı çiçek açıyor.Geçen yıl ekmiştim.
Vildan Sönmez
06-04-2010, 21:16
Kış gazisi bodur begovilimi kaybettiğimi sanmıştım ama yeşerme belirtileri göstermeye başladı.
Vildan Hanım begovill kurtarmış kendini maşallah :)
Vildan Sönmez
07-04-2010, 09:03
Evet iki begovilimde ve japon güllerimde kıpırtılar var. Ama sanırım pandora yasemin biraz zor görünüyor.
Bekliyeceğiz. Çıkmadık candan umut kesilmez.
Sevgili Vildan, genel anlamda bitkilerin sağlıklı ve çiçeklenme konusunda çok başarılısın. Her bitkiye çiçek açabileceği ortamı sunmak, bitki dilini biliyorsun demektir. Üstelik öyle böyle de değil oldukca cömert çiçekleniyorlar. Çok başarılısınız çoook
Sevgiler.
Vildan Sönmez
07-04-2010, 10:50
Sağolun sevgili Habibe, en iyi bildiğim şey onları çok sevdiğimdir. Bu arada gönderdiğiniz örümcek çiçeği tohumları da yeşerdiler, inşallah yaşatabilirim.
Sevgili Vildan, genel anlamda bitkilerin sağlıklı ve çiçeklenme konusunda çok başarılısın. Her bitkiye çiçek açabileceği ortamı sunmak, bitki dilini biliyorsun demektir. Üstelik öyle böyle de değil oldukca cömert çiçekleniyorlar. Çok başarılısınız çoook
Sevgiler.
Sebahattin Sargın
07-04-2010, 10:51
Bu minik sarkan çiçek neredeyse her saksıda kendiliğinden çıkıyor.
Bunun adı Cymbalaria sp. Vildan Hanım, ben de Antalya Düden şelalesinde fotoğraflamıştım. Terasınız bahara tam gaz hazırlanmış :)
Muscarilerin rengi sizin başarılı fotoğrafçılığınız ile çok güzel ve canlı gözüküyor...
Elinize emeğinize ve deklanşörünüze sağlık :rolleyes:
Sevgiler ;)
Sevgili Vildan Sönmez,
bahar sizin balkona gelmiş, hepsinin baharı karşılamak için acl diyorlar gibi.Sizin şeftalinin çiçeklendiğini görünce bende saksıda kiraz mı yetiştirsem diye düşündüm. Bitkiler sizin elinizde başka bir hayat buluyor. 801 no' lu mesajdaki çiçek çok cici.Ellerine sağlık, bol keyifler diliyorum.
Vildan Sönmez
08-04-2010, 11:43
Biz yeni yeni kendimize geliyoruz oysa bahar sizi hiç bırakmıyor sevgili Özbey, Bakın gece mumları, erguvanlar sizde açtı bile. Mayıs'ta gelebilirsem bahçenizde baharı görmeyi çok isterim. 801 deki çiçekten de bir kök getiririm, palmiye köklerinden birinin üstüde saksıyı sarmış minik çiçekleri açmış ne güzel durur.
Vildan Sönmez
08-04-2010, 18:44
Çiçeklerimiz yeni yeni güneşiin tadını çıkarırken, öncülerden şebboy mis gibi kokuyor.
Vildan Sönmez
08-04-2010, 18:46
Bu acem borusunu son iki yıldır bonsai yapsam diye hep engelliyordum. Bu yıl öyle güzel yeşeriyor ki, karar verdim, bırakacağım büyüsün.
Vildan Sönmez
08-04-2010, 18:48
Katmerli kalanşonun kırmızısı fosforlu gibi.
Vildan Sönmez
08-04-2010, 18:50
Elma ağacımın tomurcukları açtı. Terasımdaki çiçeklenmeye şeftaliyle birlikte katılıyor.
Vildan Sönmez
08-04-2010, 18:52
Sardunya bonsaim, minik çiçeklerini açtı. İki de konuğu var....
Bu acem borusunu son iki yıldır bonsai yapsam diye hep engelliyordum. Bu yıl öyle güzel yeşeriyor ki, karar verdim, bırakacağım büyüsün.
Süper bonsai olur .Çok fazla sinek böcek geliyor ve çok sarıyor bahçede bile hep en uzak köşelere ekiyorlar ,siz bilirsiniz ama ben olsam bonsai yapardım .
Vildan Sönmez
15-04-2010, 20:25
Bir haftadır çiçeklerime bakamıyordum, meğer taşkıranlar iyice coşmuş.
Vildan Sönmez
15-04-2010, 20:27
Geçen yıldan karanfil ilk tomurcuğunu açtı, fotoğraf çekerken bile mis gibi kokusu geliyordu.
Satı Uğurtan
15-04-2010, 20:37
Geçen yıldan karanfil ilk tomurcuğunu açtı, fotoğraf çekerken bile mis gibi kokusu geliyordu.
Sevgili Vildan hanım,karanfil çiçeğinin güzelliğine hayran kaldım o ne güzellik öyle, işte doğanın bize sunduğu lütuf.
Vildan Sönmez
15-04-2010, 20:40
Küpe çiçeği iki uzun kol vermişti. Arkadaşlarımızın tavsiyelerini dinleyip kırdım. Ön saksıda yeni ektiklerim tutmuş görünüyor, ana bitki de kuvvetlendi.
Vildan Sönmez
15-04-2010, 20:43
Satı Hanım'cım, çiçek çok iri değil ama beyaz yapraklarının kenarında kırmızı biyeler ve kokusu çok çok güzel..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.