Bağlan

View Full Version : Vildan Sönmez/Teras

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9

Vildan Sönmez
15-07-2009, 21:52
Sardunyalarımdan birini bonsaiye ilgi duyduğumdan beri hiç tazelemedim, yaşlanmaya bıraktım. Sadece solan yapraklarını temizledim.
Dün akşam artık dayanamayıp seramik bir saksıya aldım.

Sebahattin Sargın
15-07-2009, 22:17
Çiçekler ayrı bir güzeller, çekimleriniz ayrı bir güzel. Bakmaya doyamıyorum, işten gelince sizin fotoğraflarınızı izlemek beni dinlendiriyor...

Sevgiler ;)

bennur
15-07-2009, 22:22
Endamın yeter, gözlerin yeter
Uğramasın sana ne hüzün ne de keder .......

Valla insan bu güzelliğe bakarken, ne hüzün, ne keder hiç biri kalmıyor. Rüya gibi, tül gibi. Ne kadar güzel bir şey bu su gibi;) Çiçeği uzun sürüyor mu acaba? Çooook güzeeeeeel

Ülker
15-07-2009, 22:27
Vildan Hanım, rozet çiçeğini pek bir övmüşsünüz, bu güzellik o kadar dayanıklı mı gerçekten? bana hep nazik bir çiçek gibi gelirdi.
Eğer cefakar bir çiçekse, benim balkonumun baş tacı olacaktır.
Denemeli miyim sizce?

Vildan Sönmez
15-07-2009, 23:09
Ülker Hanım siz İzmir'desiniz. İstanbul'da bu kadar dayanıyorsa sizi hiç üzmeyecektir, eminim.
(Ben bir Datça aşığı olarak) oraların vazgeçilmezi, yazın çiçeklenmenin sonunda tepe uçları kırarız, bir sonraki yaz, dibinde dökülen tohumlardan yavruları ile karşılar bizi. Çarşamba akşamı yolcuyum kısmetse, kendime fideler alıp geleceğim.(olduysa tohumlar da toplayacağım)

Vildan Hanım, rozet çiçeğini pek bir övmüşsünüz, bu güzellik o kadar dayanıklı mı gerçekten? bana hep nazik bir çiçek gibi gelirdi.
Eğer cefakar bir çiçekse, benim balkonumun baş tacı olacaktır.
Denemeli miyim sizce?

Vildan Sönmez
15-07-2009, 23:10
Hoş geldin Sebo.
Gezilere ara verince, bahçelere balkonlara sardırdım ben de.

Çiçekler ayrı bir güzeller, çekimleriniz ayrı bir güzel. Bakmaya doyamıyorum, işten gelince sizin fotoğraflarınızı izlemek beni dinlendiriyor...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez
15-07-2009, 23:13
Teşekkürler m.a.
Benim teras ve bahçem bir şey mi? Sitemizi gezmeye devam edin, güzelliklere doyamayacaksınız. Bir de bakmışsınız, siz de kendi çiçeklerinizi tanıtıyorsunuz:D

hepsi çok güzelleryaaa bayıldım inanki insanın gözünü gönlünü açıyor maşaallah.

hozat
16-07-2009, 00:35
Vildan Hanım,

Sizdeki pembe "rozet" en dayanıklı olan cinsi. Beyaz rozette çok güzel duruyor bahçelerde.

çelikten yetişiyorsa, ben de ortanca formunda açan "beyaz" bir rozer var. Gittiğimde halâ yaşıyorsa çelik almayı düşünüyorum.

Bu konuda beni bilgilendirirseniz güzel rozetim başka bahçeleride süsler böylece.
Mutluluğunuzun ve çiçeklerinizin rengi solmasın..

Vildan Sönmez
16-07-2009, 01:08
İyi dlekleriniz için teşekkürler sevgili Hozat. Rozet'in çelikten ekildiğini hiç duymadım. Ama denemeye değer. Tohumlarını almak en garantilisi. Çünkü neredeyse dökülen Her çiçeği tohum yapıyor üstelik de her çiçeğin yerine bezelyenin en miniği gibi içi onlarla tohum dolu (İkinci fotoğrafta görüldüğü gibi ). Bilirsiniz sizin bahçenizde çok var.

Ülker
16-07-2009, 11:24
Eveet... Vildan Hanım'ın önerisine kulak verip, rozet çiçeklerine bir şans vereceğim.
Her rengi şahane, benim balkonun şartlarına dayanırlarsa değmeyin keyfime.

Vildan Sönmez
16-07-2009, 13:09
Merak ettim, ortanca formunda rozetinizin bahçenizin başlığında fotoğrafı var mı ?

Vildan Hanım,

çelikten yetişiyorsa, ben de ortanca formunda açan "beyaz" bir rozer var. Gittiğimde halâ yaşıyorsa çelik almayı düşünüyorum.

Vildan Sönmez
18-07-2009, 19:22
İnce , narin görünümüne karşın lisicik hala dipdiri.

Vildan Sönmez
18-07-2009, 19:23
Bamya sarmaşığın tomurcuklarının çoğu açtı.

Vildan Sönmez
18-07-2009, 19:26
Tek saksı sakız sardunyam kumru ailesine feda oldu. Anne uçunca, yavruların olmadığı taraftan bardakla suluyorum ama yetmiyor tabi.

Vildan Sönmez
18-07-2009, 19:27
Eşimin papirusunu deliksiz, büyükçe bir saksıya aldım.

limon
18-07-2009, 20:34
Vildan Hanım, sizin Lisi çok cılız uzamış ve küçük açmış gibi geldi bana?

Işık yetersiz desem balkonda olduğunu biliyorum. Saksıdan desem ben diktim o saksı gayet yeterli :) Sanki ışığa ulaşmak için uzamış?

Gerçi Kgürsan bey de yazmıştı, bazıları gelişmiyor cılzı kalıyor diye. Benim de karşılıklı duran iki saksıya diktiklerimden birindekiler cılız kaldılar. Oysa saksı aynı, durduğu yer aynı, toprak aynı, su aynı...

Vildan Sönmez
18-07-2009, 21:17
Evet, biraz ince uzun, güneş ve ışık fazlasıyla var. saksı değiştirmekten de kaçındım sarsılır, yerini yadırgar diye. Olsun ben buna da razıyım.

Cumhur Tonba
18-07-2009, 23:16
Vildan Hanım,
Çekimler, fotoğraflar bir harika. Şiir gibi övgüleri haketmişler. Gözlerimize bayram yaptırtınız. Teşekkürler. İyi çalışmalar.

Vildan Sönmez
18-07-2009, 23:39
Sağolun Cumhur Bey. Çiçeklerim de bana bayram yaptırıyorlar..

Vildan Sönmez
21-07-2009, 22:01
Mehtap Hanım'dan gelen sukulent önce yapraklarını döktü, şimdi yeniden yapraklar çıkarıyor. Çevresinde dolşan rengarenk bir de kelebek.

Vildan Sönmez
21-07-2009, 22:03
Enez yolunda bir seradan aldığım küpe fidesi, ince uzun çiçekler açtı.
Farklı bir tür..

Vildan Sönmez
21-07-2009, 22:05
Hüseyin Alp yuka, 3 metreya yakın çıplak gövdesinde iki yerden sürgün veriyor. Saksı değişimi yaradı.

bennur
21-07-2009, 22:16
Evet, biraz ince uzun, güneş ve ışık fazlasıyla var. saksı değiştirmekten de kaçındım sarsılır, yerini yadırgar diye. Olsun ben buna da razıyım.
Ben de daha bile cılızına razıyım dermişim:p İzmir'de yaşayan arkadaşıma bahsettim di, çiçekle filan pek ilgisi yoktur, sağolsun;)bahçıvana sormuş, oda "var abla, işte bu" diye söküp eline vermiş, oda güzelim çiçeği, öylece kargoya vermiş, ertesi gün geldiğinde ölüydü zaten:( kökünü ıslatıp, buzdolabına koydum canlanır diye, nafile. Şimdi tohumlarımın gelmesini bekliyorum. Bu güzelliği gelecek yıl seyredeceğim inşaallah. Çok güzeller Vildan hanım, keyifle seyredin. Bu arada benim papiruslar bir coştular ki. Teşekkürler

Vildan Sönmez
21-07-2009, 22:23
Lisiniz için üzüldüm. Dilerim gelecek yıl hepimizin daha çok lisisi olacak.
Papirusunuz sizin özenli bakımınızla daha da güzel olacak. Benimki sadece suda duruyor, izin dönüşü sizin gibi yapıp daliksiz olan saksısında toprağını arttıracağım.
Yarın iş çıkışı Datça yollarındayım, Pazar akşamı da döneceğim. On güne hazırlanırken denetim yüzünden iki gün izni zor koparttım. :(:(:(:(
Bu yıl Datça dönüşü begovil getirmek istiyorum, rozet getirmek istiyorum, japon gülü getirmek istiyorum...Ama bakarsınız bir maviş görürüm, hiç kaçırmam ;););)

bennur
21-07-2009, 22:34
İzninizle ilgili yaşadığınız hayal kırıklığına çok üzüldüm:(canınız sağolsun demekten başka yapacak bir şey yok tabii, iş hayatının güçlükleri...Dilerim tüm almak istediğiniz çiçeklere ulaşabilirsiniz. Ben de maviş çok aradım, seralarda yok, yıllar evvel sarıkızla beraber almıştım, o öldü, sarıkızım hala çiçek açıyor. Papirusuma organik sıvı gübre verdim, toprağı zaten yarasa gübreliydi. Tavsiye ederim, deli gibi her gün yeni bir dal veriyor, yaprakları da oldukça büyük.

Vildan Sönmez
31-07-2009, 21:02
Terassımdaki çiçekleri yavaş yavaş daha dayanıklı türlere çevirmeye karar verdim.
İlk adımlar Datça'da atıldı.
Solonyum benzeri bir fidan aldım adını sormayı da unuttum.

Vildan Sönmez
31-07-2009, 21:04
Minik çiçeklerin yakından görünümü..

Vildan Sönmez
31-07-2009, 21:07
Geçen yıl Eylülde Japon gülünü biraz toparlarken kestiğim çubukları ne olu ne olmaz diye öylece toprağa dikivermiştim 3 Tanesi yeşermiş, birini aldım getirdim. Umarım yoldan etkilenmemiştir..

Vildan Sönmez
31-07-2009, 21:10
Aynı çubuklardan eve de getirmiştim. Onlardan da yeşeren olmuştu. Ama hatmi mi Japon gülü mü anlayamamıştım. Çok benziyor yaprakları.
Ama sanırım ve dilerim bu Japon gülü.

Vildan Sönmez
31-07-2009, 21:14
Bu da tomurcuklanan ağaç hatmi.

Arzu Kasapoğlu
31-07-2009, 21:34
Yeni çiçekleriniz terasınıza iyice güzellik katmış Vildan Hanım. Güle güle büyütün.

Mavi çiçekli olan ağaç menekşesi sanırım. Güler Hanım'ın bahçesinde (http://agaclar.net/forum/showpost.php?p=459712&postcount=2528)var.

Vildan Sönmez
31-07-2009, 21:43
Arzu Hanım, hemen nette aradım. Adı Duranta erecta.Türkçe sayfa olarak sadece ağaçlar.net geliyor ve ağaç menekşesi diye geçiyor.

http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=10159&highlight=a%F0a%E7+menek%FEesi

Hülya
31-07-2009, 22:27
Minik çiçeklerin yakından görünümü..

Vildan hanım bu çiçeğinizin adı Duranta. Akşam üstü olunca mis gibi kokusunu yayar. Güle ,güle büyütün.

hozat
31-07-2009, 22:41
Vildan Hanım,

Mor çiçekli fidanıızdan bende de var. Büyük bir saksıda duruyor,geçen yaz pazardan almıştım.

Susuzluğa dayanıklı, çok bol olmasada hep çiçekli kalıyor.
Baharda gittiğimde fazla gelişme olmamıştı. Sanırım yeri dar gelecek, büyüme potansiyeli var. Ben saksıdan çıkarmayı düşünüyorum.
Güle güle büyütün.
sevgiler.

Vildan Sönmez
31-07-2009, 23:14
Sevindim doğrusu benim terasımda dayanıklılığın en önemli şey olduğuna iyice karar verdim çünkü.

Vildan Hanım,

Mor çiçekli fidanıızdan bende de var. Büyük bir saksıda duruyor,geçen yaz pazardan almıştım.

Susuzluğa dayanıklı, çok bol olmasada hep çiçekli kalıyor.
Baharda gittiğimde fazla gelişme olmamıştı. Sanırım yeri dar gelecek, büyüme potansiyeli var. Ben saksıdan çıkarmayı düşünüyorum.
Güle güle büyütün.
sevgiler.

Vildan Sönmez
31-07-2009, 23:15
Kokulu olduğunu bilmiyordum, bu da güzel haber...

Vildan hanım bu çiçeğinizin adı Duranta. Akşam üstü olunca mis gibi kokusunu yayar. Güle ,güle büyütün.

Vildan Sönmez
01-08-2009, 23:18
Yaseminimin çiçeklenmesi için gelecek yılı bekliyorum. Bu arada birden boy atmaya başladı.

Vildan Sönmez
01-08-2009, 23:31
Sarılıcılarım uzama döneminde. Çan sarmaşığı hala tomurcuklanmadı, ama tavana kadar uzadı.

Vildan Sönmez
01-08-2009, 23:44
Safranbolu asıllı çiçeğimi konserve kutusundan saksıya alırken kırmaktan çok korkmuştum. Yeni saksısına alıştı.

Vildan Sönmez
01-08-2009, 23:46
Çiçek açmasa da kendisi çiçek gibi.

Adalet Yağcı
02-08-2009, 08:28
Güzel manzaralı terasınızda sabah kahvemi keyifle içtim, çiçeklerinizi sevdim, okşadım, konuştum :)
Bu arada filizlenen çeliğiniz japon gülü gözleriniz aydın olsun.

tiya
02-08-2009, 09:32
Günaydın Vildan Hanım, bir kahve de ben içtim. Son çiçeğinizi ilk kez Ankara/İncek'te bir vişne bahçesinde görmüş, hayran olmuştum. On yıl önce... Shibinden iteyip bir çiçek almıştım. Şimdi hâlâ yaşıyor, yavru veriyor ama sizinki kadar sağlıklı değil.

Vişne Bahçesi ilginç bir yerdir, Ankaralılar bilir. Bahçe sahibi kışlık/yazlık restoran olarak kullanıyor. Adını yazmak zor olan çiçeğimiz orta boy bir "küp"te ekiliydi. Tek bir çiçeğin küpün ağzını bütünüyle kapladığını, yavruların çevresini sarmaşık gibi sardığını gözünüzün önüne getirin. Olağanüstü bir görüntüydü. On yıldır öyle bir görüntü elde etmeye çalıştım, olmadı.

Güle güle büyütün çiçeğinizi, paylaşmak istedim.

hüzün
02-08-2009, 12:44
vildan hanım elleriniz eemeğinize sağlıkkkk çok güzeller hepsi benim de 4 metre kare kadar sabah güneşi gören ama daima aydınlık olan bir balkonum var (kuzeye bakıyor)fikirleriniz söylerseniz memmnun olurum .ne de olsa sizler benden daha tecrübelisniz....

limon
02-08-2009, 13:10
Vildan Hanım, Yasemin çiçeklenme döneminden sonra havalar soğuyana kadar çok hızlı uzar, yeni dallar çıkarır. Yaratık diyoruz biz kendisine. Pergolanın tavanını sarmasını istemiyoruz (çatısına yönlerdirmeye çalışıyoruz), haftada bir kesiyorum oradaki dalları, bugün kahvaltı yaparken eşimle yine şaşırdık, her yanı sarmaya başlamış yine. Sizin tavanı da kaplar yakında :) Çok ta sıkı tutunur.

Vildan Sönmez
02-08-2009, 20:15
Afiyet olsun Adalet Hanım. Keşke birlikte içebilsek.

Yapraklar küçükken emin olamamıştım ama dediğiniz gibi Japon gülü olduğu artık iyice belli..

Güzel manzaralı terasınızda sabah kahvemi keyifle içtim, çiçeklerinizi sevdim, okşadım, konuştum :)
Bu arada filizlenen çeliğiniz japon gülü gözleriniz aydın olsun.

Vildan Sönmez
02-08-2009, 20:20
Size de afiyet olsun Sevgili tiya, her zaman beklerim.

Bu çiçeğim tek bir toptan ucunda hiçbir şey olmayan uzantılar halinde ve teneke minik bir kutudaydı. Satıcı yaşlı amca bu uzantıların çiçek olduğunu söylemişti ama bu uzantılar oluştu. Kırmaktan korktuğum için iki yıl kadar ellemedim, ama alt yapraklarda kurumalar başlayınca daha büyük bir saksıya aldım. Şimdi o da ben de daha keyifliyiz. Darısı başınıza....

Günaydın Vildan Hanım, bir kahve de ben içtim. Son çiçeğinizi ilk kez Ankara/İncek'te bir vişne bahçesinde görmüş, hayran olmuştum. On yıl önce... Shibinden iteyip bir çiçek almıştım. Şimdi hâlâ yaşıyor, yavru veriyor ama sizinki kadar sağlıklı değil.

Vişne Bahçesi ilginç bir yerdir, Ankaralılar bilir. Bahçe sahibi kışlık/yazlık restoran olarak kullanıyor. Adını yazmak zor olan çiçeğimiz orta boy bir "küp"te ekiliydi. Tek bir çiçeğin küpün ağzını bütünüyle kapladığını, yavruların çevresini sarmaşık gibi sardığını gözünüzün önüne getirin. Olağanüstü bir görüntüydü. On yıldır öyle bir görüntü elde etmeye çalıştım, olmadı.

Güle güle büyütün çiçeğinizi, paylaşmak istedim.

Vildan Sönmez
02-08-2009, 20:23
Hoşgeldin hüzün...(Film adı ya da şarkı adı gibi oldu )

4 metrekare hiç de fena değil.Arkadaşlarımız küçücük balkonlarda harikalar yaratıyor. Bir başlayın sizin de öyle olacaktır. Bütün gün yakıcı güneş almayışı da balkonunuz için avantaj.

vildan hanım elleriniz eemeğinize sağlıkkkk çok güzeller hepsi benim de 4 metre kare kadar sabah güneşi gören ama daima aydınlık olan bir balkonum var (kuzeye bakıyor)fikirleriniz söylerseniz memmnun olurum .ne de olsa sizler benden daha tecrübelisniz....

Vildan Sönmez
02-08-2009, 20:26
Sevgili Limon, ahşap pergola olmadığı için tavandaki eternitin görüntüsünü kapatması hoşuma gidecek. Ama tabii saksıda olduğu için sizinki kadar güçlü olmayacaktır.

Vildan Hanım, Yasemin çiçeklenme döneminden sonra havalar soğuyana kadar çok hızlı uzar, yeni dallar çıkarır. Yaratık diyoruz biz kendisine. Pergolanın tavanını sarmasını istemiyoruz (çatısına yönlerdirmeye çalışıyoruz), haftada bir kesiyorum oradaki dalları, bugün kahvaltı yaparken eşimle yine şaşırdık, her yanı sarmaya başlamış yine. Sizin tavanı da kaplar yakında :) Çok ta sıkı tutunur.

selenn
02-08-2009, 20:44
Vildan Hanım Sempervivum'unuz ne güzel gelişmiş, sizi çok sevmiş anlaşılan. Rozet yapısıyla benim de çok sevdiğim türlerden biri.

Upuzun yine rozet gibi bir dal ucunda pembe çiçekleri oluyor yanılmıyorsam bu türün. Umarım en kısa zamanda size güzel çiçeklerini de sunar.
Hoş çiçeklenmese de sizin de dediğiniz gibi bu hali de çok güzel. Ellerinize sağlık.

Ben bir sukulent hayranı olarak Sempervivum'unuzun güzelliğini görünce ona iltifat yağdırırken diğer güzel bitkilerinize de haksızlık etmeyeyim. Terasınız ve çiçekleriniz çok güzel, ellerinize sağlık.

hüzün
02-08-2009, 21:07
saolun Vildan Hanım bana moral verdiniz birkaççiçeğim var ama fazlasına cesaret edemiyordum .ta kiiii burayı keşfedene kadar inanın gözüm gönlüm açıldı ufkum gelşti bu iki günde ,ne güzel insanlar ne güzel emekler emekçiler varmış burada. müptela oldum sanırım)))))))))

Vildan Sönmez
02-08-2009, 23:00
Sevgili Selen , çiçekli halini hiç görmedim, görmek isterim. Sizin sukulentlere olan ilginizi biliyorum. Yarışma dışı bu düzenlemeler sizin için....

Upuzun yine rozet gibi bir dal ucunda pembe çiçekleri oluyor yanılmıyorsam bu türün. Umarım en kısa zamanda size güzel çiçeklerini de sunar.

Vildan Sönmez
02-08-2009, 23:02
Bu saksıları hazırlarken,amacım aranjman yapmaktan çok, küçük saksı sayısını azaltmaktı.

Vildan Sönmez
02-08-2009, 23:09
Bu çiçek görünümlü sukulent Mehtap Hanım'dan. Altında minik yavrular gizli.

Vildan Sönmez
02-08-2009, 23:12
Yine Mehtap Hanım'dan. Geldiklerinde miniciktiler.

selenn
02-08-2009, 23:18
Harika düzenlemeler Vildan Hanım, teşekkürler. Sukulentleriniz çok sağlıklı gözüküyorlar. Kullandığınız saksı da çok şıkmış:)

Küçük saksılarla bitki yetiştirmektense ben de grup halinde benzer türleri düzenlemeyi daha çok seviyor ve beğeniyorum.

Burada (http://www.flickr.com/photos/51628428@N00/582104531/) güzel bir Sempervivum çiçeği fotoğrafı var. Benimkilerde çiçeklenme olmadığından internette beğendiğim bir fotoğraf bu.

Vildan Sönmez
03-08-2009, 23:34
Selen Hanım, bu akşam internette arattım, formu çok benzeyen bu çiçekleri görünce ciddi heyecanlandım. Açarsa hele de böyle süper olacak.

selenn
03-08-2009, 23:38
Vildan Hanım çok güzeller hakikaten. Çiçeksiz halleri de hoş ama çiçek oluşumu ve çiçek dalı diğer sukulentlere nazaran biraz farklı. Bu nedenle ben de benimkilerden böyle bir gelişme görebilmek için sabırsızlanıyorum. Bakalım ne zaman bizi sevindirecekler...

Vildan Sönmez
04-08-2009, 21:41
334 Nolu mesajdaki sukulent ve 2. bir saksıdaki kardeşi yeni saksıya taşındılar bu akşam. Hatta yavruları da ayırdım.

Vildan Sönmez
04-08-2009, 21:50
Ekim 2007 de sukulent başlığına yolladığım ...

Vildan Sönmez
04-08-2009, 21:58
Geçen iki yıla yakın sürede uzadı, alt yaprakları döküldü. Derken kırıldı. Kırılan parçayı ayrı bir saksıya diktim. Ama o tepeden iki yeni dal yaptı. Yapraklandı. .

Vildan Sönmez
04-08-2009, 21:59
Ve uçlarda yavrular verdi. Rengi de dahil olmak üzere adeta mutasyon geçirdi

selenn
04-08-2009, 21:59
Yok yok Vildan Hanım bu sukulentler sizi çok seviyor, belli oluyor:) Baksanıza Kalanchoe tubiflora ve Haworthia ne güzel gelişmişler. Hele Haworthialar yeni saksılarında daha da bol yer bulup belli ki coşacaklar. Çok güzeller, ellerinize sağlık.

Vildan Sönmez
04-08-2009, 22:07
Teşekkürler arkadaşlar. Kaktüslere asıl ilgi duyan eşimdi baştan. Ama bir kez alınca tabii arkası geldi. Dahası da var...

Vildan Sönmez
04-08-2009, 22:15
Bugünlük son sukulentim sizlere:

Yeşim ağacı sanırım. Datça'ya erken gidişlerimden birinde kimsecikler yokken bir bahçede ağaçlaşmış anaçtan, küçük bir dal kırdım korka korka, hem de az ileride tepede karakol :eek:

(yazın gittiğimde neredeyse yok edilmişti budanarak. İçim acıdı keşke daha çok alıp dağıtsaydım dedim.)

Vildan Sönmez
04-08-2009, 22:16
Zümrüt gibi yapraklar, yakından...

selenn
04-08-2009, 23:01
Vildan Hanım bonsai pek ilgi alanım değil ve pek de bilgi sahibi değilim ama bu güzel yeşimden bir çalışma yapabilirsiniz belki. Ne dersiniz?

Vildan Sönmez
04-08-2009, 23:51
Dalların yapraksız haliyle düşünmüştüm. Çünkü bonsai forumlarında vardı. Ama öyle güzel yeşerdi ki kıyamadım. Ancak Datça'daki annesinden yaşlı bir dal ayarlayabilirsem olabilir.

sevim.K
05-08-2009, 09:23
Bende mi sizin gibi benzer istekleri olanları bir araya toplasam. Elimde çeşit yok bir kaç emektar var. Toparlamalı bir araya hem yerden hem de kaptan kazanılır:)

Vildan Sönmez
05-08-2009, 10:03
Hem yerden hem de saksıdan kazanırsınız. Çok gelişme eğilimi olanları tek saksıda bırakırsınız bu arada.
Sonra da kendi başlığınızı açıp, bizimle paylaşın. ;)

Bende mi sizin gibi benzer istekleri olanları bir araya toplasam. Elimde çeşit yok bir kaç emektar var. Toparlamalı bir araya hem yerden hem de kaptan kazanılır:)

Mutlu Kutlu
05-08-2009, 10:20

Hele bir bu yavrular diğer saksı diplerine bir dağılsın, kısa sürede diğer bitkileri bastırmaya başlıyorlar.

Ben 5 yıl önce bir bahçeden şekli güzel diye istemiştim diplerindeki yavrulardan 1 tane. Ertesi yıl her saksıda onlarca türedi sonra osaksıdan bu saksıya derken yüzlerce saksıda birden belirdi. Ot muamelesi yapmak zorunda kaldım, çok mücadele ettim hemde çok.

Başka saksılara yaklaştırmayın derim, çok yayılmacı ve dağılmacı. Sanki istilacı.

Saygılar.Ve uçlarda yavrular verdi. Rengi de dahil olmak üzere adeta mutasyon geçirdi

Vildan Sönmez
05-08-2009, 10:32
Haklısınız Mutlu Bey. O yaprak kıvrımındaki yavrular düştüğü yerde kökleniyor.

Güngör Salman
05-08-2009, 16:25
Ve uçlarda yavrular verdi. Rengi de dahil olmak üzere adeta mutasyon geçirdi

Sevgili Vildan Sönmez 342 no lu mesajdaki sukulentin ismi kalanchoe tubiflora mı?

berduray
05-08-2009, 17:19
Vildan'cım, mesaj iletmesem de terasını zevkle izliyorum.

Benim aklıma gelen, maliyetli de olmayan;
Karşı duvarı tümüyle, bulabilirsen (gezilerinde yakalayabilirsin sanırım), saz örgüyle (hasır değil ama) kapatsan ve sazı da olduğu gibi bırakmayıp su bazlı beyaz ya da mavi ya da çivit mavi ile boyasan..
Bu sazı tutturmak için ille de çok delik delmen gerekmez, iki yanlardan ve ortadan tutturup aradaki yerler sarkma yapmasın diye saksılarla destekleyebilirsin gibi gibi..

Sayın Çekirdek'in fikriyle önerebileceğim bir iki resim Vildan Hanım, sevgiler...

Vildan Sönmez
05-08-2009, 22:08
Sevgili Berduray
Çekirdek arkadaşımızın mesajında verdiği fikir çok güzeldi. Ama öyle bir örgü malzeme bulmam çok zor. Ayrıca mesajında bahsettiği gezilerimize grup olarak ara verdik.
Senin gönderdiğin fotoraflardan birincideki eğimli malzemeyi, 2. fotoğraftaki çubuklarla birlikte düşündüm.Çok güzel olur.İşte bu duvarda.Yan komşunun kapattığı teras duvarındaki eğimli duvar boyunca...Bu duvar balkaon demirlerine kadar alçalarak uzanıyor
üst taraf badana, alt taraf çubuklarla kaplı düşününce hoşuma gitti.

Vildan Sönmez
12-08-2009, 13:47
Güngör Hanım, Latince isimleri pek aklımda tutamasam da, sukulentler konusunda bilgisine güvendiğim Selen arkadaşımızdan gelen mesajda adı kalanchoe tubiflora.

Sevgili Vildan Sönmez 342 no lu mesajdaki sukulentin ismi kalanchoe tubiflora mı?

isolet
12-08-2009, 14:26
Sayın vildan son fotoğraf ta o uzun olan palmiye mi acaba yoksa başka bir şey mi? Birde yanındaki uzun olan ne. Kaç yıllıklar.

Vildan Sönmez
12-08-2009, 16:13
Sn. isolet, o en uzun palmiye gibi olan bildiğiniz salon bitkisi; yukka.
Eski evime göre hesaplıyorum, en az 19 yaş civarında. Eşimin iş yerindeki yukka bozulunca gövdesini bölüp paylaşmışlar, biz de ekeriz diye bir saksının kenarına öylece bırakmışız bir baktım köklenmiş. Üstüne mum eritip ekmiştim o zamanlar. Yaz kış terasta ve ilk kez yanlarından üç filiz çıkardı.

Diğer uzun olan Ağaç bamyası, gerideki sayfalarda çiçekli fotoğrafları var.

Sayın vildan son fotoğraf ta o uzun olan palmiye mi acaba yoksa başka bir şey mi? Birde yanındaki uzun olan ne. Kaç yıllıklar.

Vildan Sönmez
12-08-2009, 21:39
Mayıs ayında Enez'de fotoğrafını çektiğim bu beyaz erguvanın üzerinde geçen yıldan kalma tohumlar vardı. Onlardan aldığım birkaç taneyi erguvan bonsai saksıma ekmiştim.
İki tanesi yeşermiş..

Vildan Sönmez
12-08-2009, 21:45
Datça'dan getirdiğim bodur begovilin tuttuğunu düşünüyorum. Saksısını değiştireli yirmi gün kadar oldu.
(Yanındaki saksıda minik beyaz erguvanlar)

Vildan Sönmez
22-08-2009, 13:46
10 Gündür İstanbul'dayım, ama evde değilim. Eve gelir gelmez terasa çıktım. İlk sürpriz Datça'dan aldığım mercandan geldi. Dibinden gelen sürgünler 10 günde çiçeklenmişler.

Vildan Sönmez
22-08-2009, 13:58
Kaktüsleri toplamak için raf almıştım onları yerleştirdim sonra.

Vildan Sönmez
22-08-2009, 14:01
Pek de içime sinmedi aslında. Raflar yetişmedi sanki .Özellikle sarkan çiçekler sıkılacak. Başka çözümler aranacak..

Vildan Sönmez
22-08-2009, 14:04
Yüksekte sarkık duran rozetin saksısını yere alıp çiçeğini yanındaki saksıya uzattım. Çünkü tohumları yerlere dökülüyordu.

Vildan Sönmez
22-08-2009, 14:06
Rozet fidelerim tuttu. Yanına serpiştirdiğim tohumlar da çimlendi.

Vildan Sönmez
22-08-2009, 14:12
2005 Yılından çiçekli halini gördüğümüz bu çiçeğim....

Vildan Sönmez
22-08-2009, 14:14
Tomurcuklarla dolu. Her yıl dibinden yavrularla çoğalıyor. Ben dağıtıyorum, o coşuyor.

Vildan Sönmez
22-08-2009, 14:16
Terasımın vefalı dostları sardunyalar, her dem çiçekli....

maki01
22-08-2009, 16:24
Sardunyaların bir üstünde yer alan çiçeğiniz , kalanchoe türü mü?
Gerçekten çok güzel. Raf da çok şık olmuş. Köpeğimden dolayı kaktüslerden uzak durmaya çalışıyordum. Aslında köpişimi bahane ediyorum sanırım. Nerede bir kaktüs dikeni varsa gelip beni buluyor sanki. Dayanamadım bu sene az da olsa almaya başladım :) Daha tedbirliyim ama kalın bahçıvan eldivenlerini de beraberinde aldım.
Datça balkonunuza çok yaradı, bizlerle paylaştığınız için bizlere de :) Güle güle sağlıkla büyütün hepsini...

Ülker
22-08-2009, 17:30
Vildan Hanım,
370 numaralı mesajınızdaki sedumu çok severim, şu aralar aklıma takılan çiçeklerin arasında olur kendisi. :)
Örgü rafınızı çok beğendim, anlaşılan çiçeklerinizde aynı görüşteler ki coşmuşlar.

Vildan Sönmez
29-08-2009, 13:30
Bu haftasonu eve geldiğimde hemen tersa çıktım. İlk önce mercana koştum. Hala çiçekleri duruyor ve dipten de yeni sürgünler geliyor.

Vildan Sönmez
29-08-2009, 13:33
Mutlu bey'den gelen pandora ve ful yasemin yerlerine alıştılar ,ikisi de yeni yaprak sürgünü vermeye başladı.

Vildan Sönmez
29-08-2009, 13:35
Yine Mutlu Bey'den aldığım oxalislerin gelişindeki yapraklar soldu tabii. Ancak dibinden yeni yapraklar ve çiçek sürgünleri geliyor. Hatta bir çiçek açtı bile.

Vildan Sönmez
29-08-2009, 13:38
Kgürsan'ın armağanı lisiantuslar da tuttu. Şimdi, limon'un, jineop'un lisileri gibi olamasa da çiçeklenmesini, olmazsa kışı atlatıp seneye yaşamalarını bekliyorum.

Vildan Sönmez
29-08-2009, 13:42
Datça'dan geçen yıl getirdiğim iki çelik japon gülü de bu yaza çiçek yetiştirecek galiba ,tomurcuklar başladı 20-25 cm.boylarıyla...

Vildan Sönmez
29-08-2009, 13:43
İhtiyar zakkum birden atağa geçti sanki.

Vildan Sönmez
29-08-2009, 13:45
Seradaki kaktüslerden biri tomurcuk vermiş. Sanırım hafta içi açacak ve ben göremeyeceğim.

Vildan Sönmez
29-08-2009, 13:48
Tomurcuk veren bir başka çiçeğim de solanum...

Vildan Sönmez
29-08-2009, 13:49
Son olarak verbanadaki birkaç çiçekten biri..

Arzu Kasapoğlu
29-08-2009, 13:55
Çiçekleriniz her zamanki gibi çok güzel Vildan Hanım. Kaktüsleriniz için aldığınız rafı çok beğendim. Fakat belki koyduğunuz yerden dolayı bazı sukulentler çok gölgede kalmış sanırım, formları bozulabilir.

Yeni çiçekleriniz de hayırlı olsun. Mercanınız çok güzel maşallah. Japon gülleri de yalınkat kırmızı sanırım. Bence en güzel tür :)

Vildan Sönmez
29-08-2009, 14:07
Bambu rafların fiyatları çok uçuk geldi teras için. Menemen'e okuldan arkadaşımın oğlunun düğününe gittiğimizde ham çıtadan yapılmış bu rafı 30 TL ye görünce aldım, evde vernikledik eşimle.

Terasın orta yerinde apartmanın davlumbaz bacası var. Bu sıralar hafta içi evde olmadığımdan kuytu olsun diye daha az güneş alan tarafa köydum.
Doğru söylüyorsunuz, eve kesin dönüş yapınca bacanın diğer yüzüne çevireceğim.

selenn
30-08-2009, 01:00
Kaktüsleri yeni yerleri çok güzel olmuş Vildan Hanım. Umarım yeni yerlerini severler ve size bol bol çiçeklerini sunarlar.

Gasteria'nızı ve Haworthia'nızı rafın arka tarafına yerleştirseniz de şikayetçi olmayacaklardır. Çok da fazla güneş talepleri yok bu türlerin. Fakat Chamaecereus silvestrii fazla ışık görmezse çok çabuk form kaybediyor. Mümkün olduğunca rafın ön tarafına yerleştirseniz bence daha iyi olacaktır.

Bacanın diğer yüzünde eminim çok daha keyifli olacaklardır, şimdiki gösterişli hallerinden daha da fazlasını size sunacaklarına eminim. Ellerinize sağlık, yine çok zevkli bir düzenleme gerçekleştirmişsiniz.

Sebahattin Sargın
30-08-2009, 17:17
Bitkileriniz her zaman ki gibi göz alıcı Vildan Hanım, tabi sizin bakış açınızla daha güzel gözüküyorlar...

Bakın buda sizin bahçenize gelecek olan edulis, zamanını bekliyor ;)
100440

Vildan Sönmez
31-08-2009, 08:22
Teşekkürler selenn.
Aslıda o baca üzerine sarkan bitkiler konarak çok daha güzel hale gelebilir. Düşündüğüm çok şey var ama inşallah çalışmayı bıraktıktan sonra gerçekleştiririm.

Vildan Sönmez
31-08-2009, 08:24
Sebo'cum sağol şimdiden...
Ama terasa mı Datçaya mı eksek bilemiyorum. Şimdilik izinlerde gidebildiğim için, ekip orada bırakmak doğru olur mu acaba ?

Bitkileriniz her zaman ki gibi göz alıcı Vildan Hanım, tabi sizin bakış açınızla daha güzel gözüküyorlar...

Bakın buda sizin bahçenize gelecek olan edulis, zamanını bekliyor ;)
100440

Sebahattin Sargın
31-08-2009, 11:44
Terasta büyük bir saksı içerisinde de büyütebilirsiniz, Datçada eğer sulanmazsa kuruyabilir o yüzden bunu önerdim. Saksıda büyütürsünüz istediğiniz zaman datçaya götürebilirsiniz. Çelilten çok kolay üretiliyor kırılan dalı suya koyduğunuzda kökleniyor. Zamanla çeliklerinden de datçaya götürebilirsiniz...

Çiçek açması için büyük saksıda olması gerekiyor, hızlı bir şekilde büyüyor yerini sevdiği zaman...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez
31-08-2009, 11:57
Vallahi de aynı şeyi düşünmüşüz.
Hele bunu yaşatalım, çelikten çoğaltıp Datça'ya da Enez'e de ekeriz.

Terasta büyük bir saksı içerisinde de büyütebilirsiniz, Datçada eğer sulanmazsa kuruyabilir o yüzden bunu önerdim. Saksıda büyütürsünüz istediğiniz zaman datçaya götürebilirsiniz. Çelilten çok kolay üretiliyor kırılan dalı suya koyduğunuzda kökleniyor. Zamanla çeliklerinden de datçaya götürebilirsiniz...

Çiçek açması için büyük saksıda olması gerekiyor, hızlı bir şekilde büyüyor yerini sevdiği zaman...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez
07-09-2009, 19:51
Mutlu Bey'den gelen oksalisler yepyeni yaprakları ve çiçekleriyle

Vildan Sönmez
11-09-2009, 21:28
Vilmorin tohumundan kalan bu çiçeğim (alisyum olabilir) bütün yazı ot gibi geçirdi. Ben de inat edip sökmedim.Artık mınık beyaz çiçekleri var.

Vildan Sönmez
11-09-2009, 21:29
Bu japon gülü katmerli pembe açacak.

Vildan Sönmez
11-09-2009, 21:31
Bu da yalınkat kırmızı açacak renklendikçe tanıdım sanki.

Vildan Sönmez
11-09-2009, 21:33
İki koca saksıdaki sedum (yanılmıyorsam) tomurcuk dolu ve yavaş yavaş açılmaya başladılar.

Vildan Sönmez
11-09-2009, 21:35
Mehtap Hanımdan aldığım ahtapot gibi sukulent bir tane minik çiçek açtı.

Vildan Sönmez
11-09-2009, 21:37
Bu çiçeğimi Mart sonlarında Çatalca'da Aziz Nesin Vakfı karşısındaki bir seradan almıştım. Vakıf da serada sel suları altında şimdi.

Vildan Sönmez
11-09-2009, 21:39
Üzeri tomurcuklarla dolu dallar uzattı. Sera sahibi mor açacak demişti. Tomurcuklar renklenmeye başladı.

Vildan Sönmez
11-09-2009, 21:44
Son yağmurlarda bir gün yağmurda bıraktığım saksıları eternitle kapalı bölüme birkaç grup yapıp topladım.

Vildan Sönmez
11-09-2009, 21:49
Seller bir çok can aldı. Biri de bizim şirkete ait antreponun gece bekçilerinden, gencecik bir çocuk. Meğer evliymiş iki de çocuk. ÇOk üzüldük.

Bir yandan da kendimize göre tedbir alıyoruz işte. Hergün yaprakları süpürüp sürekli gideri kontrol ediyorum, tıkanmasın diye.
Bir arkadaşımın evini terastan su bastı. Paspası nemli görüp kapıyı açmasıyla içeriye sular dolmuş. Meğer yapraklardan gider tıkanmış, teras bir havuz gibi su dolmuş.

Vildan Sönmez
11-09-2009, 21:52
Bir grup da hala açamayan çan sarmaşığı ve yanındakiler

Vildan Sönmez
11-09-2009, 21:56
Bazı sardunyaları da demirlere astım.
Fayanslardaki siyahlıklar sıcaktan ve güneşten oluşan dökülmeler.

feriha
11-09-2009, 22:35
Hepimiz çok üzüldük Vildan Hanım, başınız sağolsun.

Tedbiri elden bırakmayın. Babamda kumdan bir torba doldurmuş bugün, set gibi teras kapısının önüne koymak için. Olası şiddetli bir yağışta tahliyeye yardım edene kadar bir süre suyu engeller diye düşündü sanırım.

Biz abartılı endişelendiğini düşünmüştük demek yaşanıyor.. Yaprak temizliği dediğiniz gibi sık sık yapıyoruz. Ama ani bir yağışta saksılardaki topraklar dışarı çıkarsa işte o zaman yapacak birşey yok...

Vildan Sönmez
11-09-2009, 22:54
Feriha Hanım, ben de bunu düşünerek üstü kapalı olan tarafa topladım saksıları, yoksa sardunyaları da mı oraya çeksem diyorum şimdi.

Biz abartılı endişelendiğini düşünmüştük demek yaşanıyor.. Yaprak temizliği dediğiniz gibi sık sık yapıyoruz. Ama ani bir yağışta saksılardaki topraklar dışarı çıkarsa işte o zaman yapacak birşey yok...

trida
11-09-2009, 23:38
Vildan hanım, başınız sağolsun.

Dilerim beklenildiği söylenen aşırı yağışlar tekrarlamaz, hepimize geçmiş olsun.

sevim.K
11-09-2009, 23:53
Vildan hanım: sarmaşığınızın altındaki büyük saksıda sedum var sanırım öbek öbek çiçekli. Ne güzel görünüyor:)

Vildan Sönmez
12-09-2009, 00:36
Evet Sevim hanım bir saksı sarmaşığın önünde, bir saksı da demirli pencerenin önünde olmak üzere iki büyük saksı. Ağustos'ta tomurcuklanmaya başlıyor, Eylül'de de açıyor.
Bu iki saksıyı bütün yıl çiçekli olmadığı için sevmeyen yengem 3-4 yıl önce vermişti.

Vildan Sönmez
13-09-2009, 18:49
400 nolu mesajdaki çiçeğim açtı. Adını bilmiyorum,tek bildiğim susuzluğa hiç dayanamıyor, yaprakları hemen soluyor.

Vildan Sönmez
13-09-2009, 18:54
çeliklerini şansımı denemek için sarmaşık gülün saksısına öylesine diktiğim ve bu yıl yaz ortasında yeşeren japon güllerim açtılar. Ayrı ayrı saksılara almak için çiçeklenmesinin bitişini bekliyeceğim.

Öndeki gülde ilaçlanacak..

Vildan Sönmez
13-09-2009, 18:55
Katmerli somon- pembe

Vildan Sönmez
13-09-2009, 18:56
Bu da katmersiz ama kocaman muhteşem kırmızı...

sevim.K
13-09-2009, 19:04
Eskiden japon gülü diye büyüttüğümüz çiçeğim vardı. Dikensi bir gövde ve dallarda küçük çiçekler açıyordu. Bu japon güllerinin gövdeleri daha farklı çiçekleri de. Katmerli ne güzel:)

Vildan Sönmez
13-09-2009, 20:18
Sevim Hanım, sanırım bu çiçekten söz ediyorsunuz. Euphorbia Milii...
Bende de var aşağıdaki fotoğraf Mayıst ayında çekildi.Ama hiç gelişmedi hala aynı. Çin gülü de diyorlar forumdaki başlık :

http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=5285

limon
13-09-2009, 21:15
Bir kaç çelik denememde başarısız olunca ben bu işi beceremiyorum deyip pes etmiştim.

Taa ki Japon Güllerinin tepelerini budayınca elimdekilerilerin yapraklarını temizleyip aynı saksıya dikene kadar. Ayrıca japon gülünün solan çiçeği kendi saksısına düşüp sanırım tohumunu bıraktı ve filizlenip büyüdü. Hep nazlı sandığım Japon Gülü meğer çok kolaymış.
Çeliklerim iki haftadır iyi durumda görünüyorlar, köklenip köklenmediklerini henüz bilmiyorum ama bıraktığım iki yaprak çok canlı yeşil duruyor. Ayrıca tepesinden yeni yapraklar sürüyor.
Katmerlisi de çok güzel ama yalın katlısı gözalıcı rengiyle ve iriliğiyle gerçekten muhteşem. Sabah Onun sürpriziyle güne başlamak ta ayrı mutluluk.

Üstü tomurcuktan görünmeyen sedum türünüze bayılıyorum.

Arzu Kasapoğlu
13-09-2009, 21:32
Vildan hanım, japon güllerimiz aynı sanırım :) Siz resim ekleyene kadar ben japon gülümü turuncu katmerli açacak diye bekliyordum. Aslında o niyetle almıştım ama bu renkte çok güzelmiş.

Yeni açan kırmızı japon gülünüz de muhteşem.

Vildan Sönmez
13-09-2009, 22:24
Limon, kırmızı gerçekten çok göz alıcı.
Kızkardeşim Çapa'da çalışırken hastanede laboratuarda Japon gulünü saksıda yetiştirip, çeliklerle üretirdi. Benimkiler geçen yıl sopa gibiydi, bu yaz birden coştular.

O sedum çiçekleri bittikten sonra dalları solup dökülüyor , boş saksı kalıyor. Sonra kış sonu, topraktan önce minik yumrular gibi fazlasıyla çıkıyor. Bu yıl öyle sıktı ki dallarını koparıp çok dağıttım. Hatta Temmuzda Enez'e yere ektim.

Şu anda tutacağını sanmıyorum, yeni sezonda isterseniz bölüşürüz.

Bir kaç çelik denememde başarısız olunca ben bu işi beceremiyorum deyip pes etmiştim.

Taa ki Japon Güllerinin tepelerini budayınca elimdekilerilerin yapraklarını temizleyip aynı saksıya dikene kadar. Ayrıca japon gülünün solan çiçeği kendi saksısına düşüp sanırım tohumunu bıraktı ve filizlenip büyüdü. Hep nazlı sandığım Japon Gülü meğer çok kolaymış.
Çeliklerim iki haftadır iyi durumda görünüyorlar, köklenip köklenmediklerini henüz bilmiyorum ama bıraktığım iki yaprak çok canlı yeşil duruyor. Ayrıca tepesinden yeni yapraklar sürüyor.
Katmerlisi de çok güzel ama yalın katlısı gözalıcı rengiyle ve iriliğiyle gerçekten muhteşem. Sabah Onun sürpriziyle güne başlamak ta ayrı mutluluk.

Üstü tomurcuktan görünmeyen sedum türünüze bayılıyorum.

Vildan Sönmez
13-09-2009, 22:29
Baş sağlığı dileklerinize de teşekkür ederim, iki gece bekçisinden biri binaya telefona gitmiş selin geldiğini görünce üst kata çıkıp kurtulmuş, diğeri mobese kulube ile beraber sele kapılmış. Çok talihsiz bir ölüm, çok üzücü.

Vildan Sönmez
13-09-2009, 22:33
Arzu Hanım, bu renk çok asaletli, hanım hanımcık ama kırmızı olan,
vahşi Carmen :)

Vildan hanım, japon güllerimiz aynı sanırım :) Siz resim ekleyene kadar ben japon gülümü turuncu katmerli açacak diye bekliyordum. Aslında o niyetle almıştım ama bu renkte çok güzelmiş.

Yeni açan kırmızı japon gülünüz de muhteşem.

Vildan Sönmez
15-09-2009, 23:31
Mehtap Hanım'dan gelen Adenıumlardan biri aylar önce dipten çürümüştü.
Elimle çürükleri alıp tekrar toprağa diktim. Şimdi ikisi de yanlardan sürgün oluşturuyor.

çekirdek
16-09-2009, 21:24
Epeydir bakmamıştım terasına. Ne kadar güzel olmuş çiçeklerin. Sanırım hepsi de çiçeklenmeden yana üzmüyor seni, kaktüsler bile.

Vildan'cığım, sakın kızma ama ne o fayanslarının hali öyle..:( Peki madem sazları uyduramadık şöyle bir uydurma daha yapalım: Fayanslara yapıştırılan desnli kağıtlar var ya, onların kuşlu-doğalı ya da balıklı olanlarından biraz alıp dökülen yerlere yapıştırılabilir. 'Hıh' deme, vallahi güzel oluyor :)

Vildan Sönmez
16-09-2009, 23:04
Merhabaaaa
Vizontele'de Deli Emin'in sıkça kullandığı bir replik vardı: 'Şerrefsizim benim aklıma gelmişti '

Bir süredir fayansları komple doğal taş desenli ya da ağaç desenli duvar kağıdı ile kaplasam, ne kadar dayanır diye düşünüp duruyorum. Sonra açık havada ıslanır daha kötü olur deyip vazgeçiyorum. Ama söylediğin şey kolay ve pahalı da değil. Bu Cuma izne çıkıyorum, izin dönüşü ilk işim bu dediğini yapmak. Sağol, her şey gönlünce olsun.

Epeydir bakmamıştım terasına. Ne kadar güzel olmuş çiçeklerin. Sanırım hepsi de çiçeklenmeden yana üzmüyor seni, kaktüsler bile.

Vildan'cığım, sakın kızma ama ne o fayanslarının hali öyle..:( Peki madem sazları uyduramadık şöyle bir uydurma daha yapalım: Fayanslara yapıştırılan desnli kağıtlar var ya, onların kuşlu-doğalı ya da balıklı olanlarından biraz alıp dökülen yerlere yapıştırılabilir. 'Hıh' deme, vallahi güzel oluyor :)

Vildan Sönmez
17-09-2009, 20:23
Yaz bitti, ben yıllık izne gidiyorum. Dilerim yaz başındaki gibi yarıda dönmem.

Bazı çiçeklerim ilk tomurcuklarını veriyor. Açtıklarını göremiyeceğim yazık ki.

Vildan Sönmez
17-09-2009, 20:24
Pandora yaseminde biricik tomurcuk.

Vildan Sönmez
17-09-2009, 20:33
İki kök cam güzelimden biri çürüdü, diğerini kurtarmak için dipten kesmiştim canlandı ve bir çiçek açtı.

Vildan Sönmez
17-09-2009, 20:35
Ful yasemininm önce sürgünlerini büyüttü, şimdi herbirinin tepesinde tomurcuklar var.

Vildan Sönmez
17-09-2009, 20:40
Jineop'un bahçesindeki kadar büyümeyecek ama saksıda yetişen çiçeğim minik tomurcuklarını açmaya başladı.

Vildan Sönmez
17-09-2009, 20:42
Bir sürpriz steplıa'dan: minik bir tomurcuk geliyor.

Vildan Sönmez
17-09-2009, 20:44
Bonsai ağaç hatmi hala tomurcuğunu açamadı. Sımsıkı büyüyor.

Vildan Sönmez
17-09-2009, 20:46
Bu sardunyamın rengi hiç bir fotoğrafta kendisi kadar güzel değil. Koyu bir siklamen ve göbek kısmında daha koyu ebrulisi var.

Vildan Sönmez
17-09-2009, 20:51
Bu akşam yokluğumda güneşten biraz korumak için kapalı bölümden demirlere kadar olan kısmı gölgelikle kapadık. Yağmuru ve ışığı hafifçe geçirecek.
(Sevgili Çekirdek bu tatil için geçici bir çözüm)

Yarın akşam da saksılara delikli pet şişeler konulacak.

çekirdek
18-09-2009, 23:07
Merhabaaaa
Vizontele'de Deli Emin'in sıkça kullandığı bir replik vardı: 'Şerrefsizim benim aklıma gelmişti '

Bir süredir fayansları komple doğal taş desenli ya da ağaç desenli duvar kağıdı ile kaplasam, ne kadar dayanır diye düşünüp duruyorum. Sonra açık havada ıslanır daha kötü olur deyip vazgeçiyorum. Ama söylediğin şey kolay ve pahalı da değil. Bu Cuma izne çıkıyorum, izin dönüşü ilk işim bu dediğini yapmak. Sağol, her şey gönlünce olsun.

Arkadaşım uzunyıllardır banyoda kullanıyor yapıştırmaları, uçları azıcık kalkmış sadece, kuvvetli yapışıyorlar.
Boydan boya yaparsan sıkılabilir,sevmeyebilirsin.Fayans fayans düzensiz aralıklarla yaparsan çinili-mozaikli gibi duruyor.

Vildan Sönmez
14-10-2009, 19:31
Niye böyle yazmışım bilmem.
Bu iznimden de erken döndük. Keşke yine işle ilgili olsatdı. Eşim rahatsızlandı ve erken döndük. KBB' la başladık, sonra daha ciddi boyutta bir problemle 15 gündür bir ayağımız doktorlarda. Bu günkü kontrolda iyileşme var ve tedavi devam ediyor.

Artık moralimiz daha iyi ve normale dönmeliyiz.

Yaz bitti, ben yıllık izne gidiyorum. Dilerim yaz başındaki gibi yarıda dönmem.

Güngör Salman
14-10-2009, 19:48
Sevgili Vildan Sönmez geçmiş olsun.

Vildan Sönmez
14-10-2009, 20:03
Teşekkürler Güngör Hanım.
Her şeyin başı sağlık.

Vildan Sönmez
14-10-2009, 20:05
Bu akşamki fotoğraflar 28 Eylül'de çekilmişti.
Çiçeklerimiz de moral vermek için bütün güzellikleri ile karşıladılar bizi.

Vildan Sönmez
14-10-2009, 20:07
Kamil Bey'den aldığım soğanları izne çıkmadan ekmiştim. Çiğdemler neredeyse on gün içinde çiçek açmışlar.

Vildan Sönmez
14-10-2009, 20:11
Yeni yaseminim hem boy attı, hemde mis kokulu çiçekler açıyor.

Vildan Sönmez
14-10-2009, 20:16
Oxalisler büyümeye ve çiçek açmaya devam ediyor.
Onlar da yaseminler gibi Mutlu Bey'den alındı.

Vildan Sönmez
14-10-2009, 20:19
Solanum fidem kendi gibi küçük çiçekler açmaya devam ediyor.

Vildan Sönmez
14-10-2009, 20:22
Hocam100'den aldığım lilliumları değişik zamanlarda ekmiştim bazıları yeşermeye başladı.

Vildan Sönmez
14-10-2009, 20:23
Gazaniaları seviyorum, ama onlar bizim terası pek sevmedi. Hep tek tek açıyorlar.

Vildan Sönmez
14-10-2009, 20:24
Ve açık sarı olan...

Vildan Sönmez
14-10-2009, 20:30
397 Nolu mesajda tomurcukta bıraktığım iki saksı sedum, muhteşem görünüyor doğrusu.

Vildan Sönmez
14-10-2009, 20:32
Ağustosta tomurcuklandılar, Eylül'de tamamen açtılar. Şimdilerde tohuma gidiyorlar.

Vildan Sönmez
14-10-2009, 20:34
Çiçeklerin yakından görünümü...

Vildan Sönmez
14-10-2009, 20:37
Meyvesinden geçtik, çiçeğını bile görmediğimiz bodur kayısının dibinde kendiliğinden çıkan otları temizliyordum.Biz yokken gelişen bu yabani yoncaya dokunmuyorum. Sarı çiçeklerini hiç göremedim, gündüz açıyor sanıyorum..

Vildan Sönmez
14-10-2009, 20:42
Kırmızı Japon'un yeni çiçekleri.

Vildan Sönmez
14-10-2009, 20:45
Bu arada Kamil Bey'in hediyesi (hepimize sevdirdiği) lisiantuslardan biri tomurcuklu.

çekirdek
14-10-2009, 21:29
Çiçeklerin şahane olmuş Vildan'cım.

Ben de "Vildan epeydir terasına çıkmıyor, demekki seyehatte, demekki bize güzel fotoğraflarla geri dönecek" diyordum.
Eşine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

DefneD.
14-10-2009, 22:17
Vildan Hanım,

Bütün çiçeklerinize maşallah. Diğerleri bozulmasın ama en çok seduma bayıldım. Çok güzel açmış.:)

Eşiniz umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

Vildan Sönmez
14-10-2009, 23:10
Çok sağol Çekirdeğim.

Çiçeklerin şahane olmuş Vildan'cım.

Ben de "Vildan epeydir terasına çıkmıyor, demekki seyehatte, demekki bize güzel fotoğraflarla geri dönecek" diyordum.
Eşine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Vildan Sönmez
14-10-2009, 23:12
İyi dilekleriniz için sağolun Defne Hanım.
Sedum gerçekten çiçeklenmeyi beklemeye değer güzellikteydi.

Vildan Hanım,

Bütün çiçeklerinize maşallah. Diğerleri bozulmasın ama en çok seduma bayıldım. Çok güzel açmış.:)

Eşiniz umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

hozat
14-10-2009, 23:27
Vildan Hanım,
Teras mı? Teras bahçe mi? Zevkle izlediğim bir mekan benim için. Sık sık uğrayıp yeni güzeller görüyorum,ellerine sağlık.

İstanbul'da japon gülünü güneydeki kadar güzel yetiştirmişsiniz. Bence mercanı da deneyin siz başarırsınız,terasınıza çok yakışacaktır.

Sedumunuz beni mest etti çok çok güzel.

Size bir şey soracagım. Pandora bende de var ama sarmaşık şeklinde sarılıyor. Sizdeki
sarılmayan bir cinsimi fotğraftan çok iyi anlayamadım.
eşinize geçmiş olsun ,sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
sevgiler..

Vildan Sönmez
15-10-2009, 00:20
Sevgili Hozat, öncelikle teşekkür ediyorum, ve hepimiz için sağlık diliyorum.

Japon gülü yıllar önce yetiştirmişken biraz büyüyünce kardeşimin bahçesine vermiştim. Mercanı ise ilk kez bu yıl deniyorum. Şimdilik çok sağlıklı.
Pandora yasemini Mutlu bey'den aldım. Şimdilik küçük bir fide, sarılıcı mıdır, öğrenelim.

Vildan Hanım,
Teras mı? Teras bahçe mi? Zevkle izlediğim bir mekan benim için. Sık sık uğrayıp yeni güzeller görüyorum,ellerine sağlık.

İstanbul'da japon gülünü güneydeki kadar güzel yetiştirmişsiniz. Bence mercanı da deneyin siz başarırsınız,terasınıza çok yakışacaktır.

Sedumunuz beni mest etti çok çok güzel.

Size bir şey soracagım. Pandora bende de var ama sarmaşık şeklinde sarılıyor. Sizdeki
sarılmayan bir cinsimi fotğraftan çok iyi anlayamadım.
eşinize geçmiş olsun ,sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
sevgiler..

Vildan Sönmez
15-10-2009, 08:03
Forumda pandora yasemin başlığını buldum,bir de muhteşem fotoğrafı var:

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10419&highlight=pandora+yasemin

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=160910&postcount=1821

limon
15-10-2009, 14:31
Vildan Hanım, sorun atlatılmış, çoook çok sevindim, öpüyorum yanaklarınızdan :)

Hep diyorum ya, bu çiçekler fazla ilgi istemiyorlar, açmak için yokluğumuzu bekliyorlar. Sizinkilerse "Hoşgeldin, geçmiş olsun" demişler size. Hepsi birbirinden güzel açmış.

Hele Sedum, coşmuş maşallah.

Vildan Sönmez
15-10-2009, 15:31
Sağol Sevgili Limon.
Gerçekten, her doktordan dönüşte, hadi elektriğimizi atalım diye terasa çıkıp, tek tek her saksıyı dolaştık eşimle.

Vildan Hanım, sorun atlatılmış, çoook çok sevindim, öpüyorum yanaklarınızdan :)

Hep diyorum ya, bu çiçekler fazla ilgi istemiyorlar, açmak için yokluğumuzu bekliyorlar. Sizinkilerse "Hoşgeldin, geçmiş olsun" demişler size. Hepsi birbirinden güzel açmış.

Hele Sedum, coşmuş maşallah.

trida
15-10-2009, 21:48
Çok büyük geçmiş olsun Vildan hanım.

En kısa sürede görmemişe dönersiniz inşallah.

Vildan Sönmez
16-10-2009, 00:03
Sevgili Trida ve ieski;
İlginiz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

Vildan Sönmez
18-10-2009, 16:06
Sağolun acelyam.
Ben de hepimize sağlıklı günler diliyorum.

Harika bir balkonunuz var.Huzurlu ve sağlıkla oturmanız dileğiyle..Sevgiler..

Vildan Sönmez
18-10-2009, 16:12
Lisim bu arada açtı.
Bu çiçek açan 2. kök, ama diğeri gibi sadece tek çiçek açıyor.

Vildan Sönmez
18-10-2009, 16:16
Sağlam kalan cam güzeli sonbaharda keyiflendi.

Vildan Sönmez
18-10-2009, 16:17
Sardunyalar her dem güzel...

Vildan Sönmez
18-10-2009, 16:18
Bir başka güzel..

Vildan Sönmez
18-10-2009, 16:20
Havalar serinleyip, terasa güneş etkisi azalınca sardunyalaın yaprakları büyük ve daha canlı yeşil...

hozat
20-10-2009, 21:37
Sevili Vildan,

Pandoran çiçeğini açtı mı?
Fotoğrafını görmek mümkün mü? Nasıl bir güzellik görmek istiyorum.

Vildan Sönmez
20-10-2009, 22:38
Pandora tomurcuğu fotoğrafını yazdığım gibi, tatile çıkmadan önce çekmiştim. Tam açılmış halini göremedim. Başka da tomurcuk vermedi ama, sağlıklı gielişiyor. Yenileri geldiğinde paylaşacağım.

hozat
20-10-2009, 22:52
Vildan Hanım,
Pandorayı "pandora sarmaşık" bir de "pandora yasemin "diye okudum.

acaba bendeki hangisi onun için sormuştum.
Hem yanlara doğru, hem de birbirine sarılarak ilerliyor, kokusu yok.

108949

Vildan Sönmez
20-10-2009, 23:39
Sevgili Hozat benim çiçeğimin yaprakları forumda aşağıdaki linkte, birinci mesajdaki gibi alacalı. Mutlu Bey'den almıştım.
Sizinkini de 17 nolu mesajdakine benzettim.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10419&highlight=pandora+yasemin

hozat
21-10-2009, 00:04
Teşekkür ederim,inceledim. Bendekinin yapakları alacalı değil.
Nerede olursa olsun bol çiçekli ve görselliği çok hoş.

Vildan Sönmez
27-10-2009, 22:32
Bodur begovil sonbaharda ikinci kez çiçeklendi Fotoğraflar 23 gün arayla çekildi.

Vildan Sönmez
28-10-2009, 14:12
Bu gun sukulentlerimden birinin tomurcuklandığını gördüm. Geçen yıl açan dal çırkinleşmişti dip dalları gelişsin diye kırmıştım. Dört dal büyüdü.

Vildan Sönmez
28-10-2009, 14:14
Dikkatli bakınca her dalın ucunda tomurcuklar geldiğini gördüm.

Vildan Sönmez
28-10-2009, 14:16
Yaprak ucu oluşumları yok denecek kadar az, demek ki bütün enerjisini çiçek tomurcuklarına vermiş.

Vildan Sönmez
28-10-2009, 14:24
Bu fotoğraflar 29.11.2008 den. Demek ki bir ay içerisinde açacak.

günebakan
28-10-2009, 14:37
Çiçeği gerçekten çok güzel görünüyor Vildan hanım lütfen çiçeklerin hepsi birden açınca da fotoğraflayın da gözümüz bayram etsin:)

Vildan Sönmez
28-10-2009, 16:13
Geçen yıla bakarsak, hepbirlikte Kasım sonunu bekliyeceğiz. ;)

Vildan Sönmez
28-10-2009, 20:02
Cyclamen soğanlarını ekeli epey zaman geçti. Köklenmediler derken, daha yaprağını görmeden minicik, pembe bir çiçek açtı

Vildan Sönmez
28-10-2009, 20:04
Sedumlarımın çiçeklenmesi bitti. Dalları da dökülecek ve gelecek yılı bekliyeceğiz.

Vildan Sönmez
28-10-2009, 20:07
Sardunyalardan bir grup.

Vildan Sönmez
28-10-2009, 20:10
Ben fotoğraf çekerken bu kumru beni izliyordu. Bu senenin 4. kuşak yavrusu daha yeni büyüdü ve uçtu gitti. Ama bu yine yumurtlayacak yer arıyor besbelli.

Vildan Sönmez
28-10-2009, 20:14
Derken eşi de yanına geldi.

Yaz başında ilk yumurtlayan anne, ben gelir gelmez kaçıyor, yan çatıda gitmemi bekliyordu. İkinci, üçüncü ve hele dördüncü de artık hiç yerinden kımıldamıyordu. (Bu yüzden bir saksı latin öldü gitti, bir saksı sakız sardunya da kurumasa da adam olamadı bir türlü.)

Sevgi Durul
28-10-2009, 22:59
Sevgili Vildan Sönmez, bu akşam terasınıza misafir oldum. Bütün çiçeklerinizi çok sevdim. Hele kumrular ve yavruları çok tatlılar. Sardunyalar açmaya devam ediyorlar,ne güzel. Benimkilerin çiçekleri geçti, bir daha açmadılar. Kaktüs ve sukulentleriniz de çok güzeller. Pembe sedum bir ömür. Ellerinize sağlık.

Vildan Sönmez
28-10-2009, 23:18
Teşekkürler Sevgili SDurul. Siz bir de annemin sardunyalarını görseniz, iri portakal büyüklüğünde yuvarlacık ve katmerli. Çeliklerini ben vermiştim, onlar daha güzel oldu.
Sizinkiler niye açmıyor açaba, sardunya dertsiz bir çiçektir aslında.

Sevgi Durul
28-10-2009, 23:50
Benim balkonum öğleden sonra çok güneş alıyor Vildan hanım. Bir de saksıları küçük geliyor herhalde, değiştirmek için baharı mı beklemeliyim?

Vildan Sönmez
29-10-2009, 19:33
Güneyde güneşin alnında coşmuş sardunyaları görüyorum kıskanıyorum biraz. Benim terasım da bütün gün güneş alıyor. Bakın demirlere asılı uzun saksılardakiler devamlı güneşte, yaprakları sarı ve küçük. Hemen alttakiler balkon duvarının kuytusunda daha canlı,yeşil ve iri yapraklı.

Vildan Sönmez
29-10-2009, 19:36
Datça'dan bu yıl 3 çelik japon gülü daha getirdim.
Kuru ağaç gibi olan bu havada 2 tomurcuk yaptı

Vildan Sönmez
29-10-2009, 19:40
Frezyalara destek çubuğu yaparken, kazayla tomurcuğu kırıvermişim. Kendi nazarım değdi galiba.

Katmerli koyu pembe gibi geldi bana. İnşallah 2. tomurcuk açar.

sevim4
29-10-2009, 21:54
Sevgili vildan hanım japon gülünüzün rengi harika.
işallah dallanır da bizede verirsiniz çeliyinden.

limon
30-10-2009, 11:51
Vildan Hanım, Güvercin, turuncu sardunyalar, arkada göl manzarası... Muhteşem fotoğraflar olmuşlar. Hele o güzel bakışlıya bayıldım.

Vildan Sönmez
31-10-2009, 20:46
Geçen yıl Karacaköy'den aldığım beyaz ve mor muskari iki farklı tohum vermişti.
Bugün onları ektim.

Vildan Sönmez
31-10-2009, 21:00
Bu tohum kesesinin içinden bir ya da iki tohum çıkıyor. Çörek otundan çok az büyük.

Vildan Sönmez
01-11-2009, 12:53
Kamil Bey ve Mevlut Beyden aldığım soğanlardan bir kısmı...
Hemen hepsi yeşerdi, çiçeklerini bekliyoruz...

Vildan Sönmez
11-11-2009, 23:09
Havalar serinleyince sardunyalardan başka açan çiçek yok gibi. Yer minesi ısrarcı, az da olsa açıyor.

Vildan Sönmez
11-11-2009, 23:13
Çok geç çiçeklenen alisium hala minik beyaz çiçekler açıyor.

Vildan Sönmez
11-11-2009, 23:16
Bu çiçeğin adını bilmiyorum. Bu yaz ektim. Mınık patateslerden çoğalıyor. Tül gibi, kuşkonmazdan daha güçlü yaprakları var. Dallarının üzerine kar yağmış gibi minik beyaz çiçekler açıyor.

Vildan Sönmez
13-11-2009, 23:29
Çok haklısınız Sevim Hanım, her mevsim ayrı güzel,.
Nergis hanım, meslektaşım, sitemize hoş geldiniz.

Vildan Sönmez
26-11-2009, 19:44
481 nolu mesajda tomurcukları beliren sukulentim aradan geçen bir ayda gelişmeye devam etti, boylandıı.

Vildan Sönmez
26-11-2009, 19:47
Tomurcuklar hala sert ve renk oluşmadı, çiçek açması için biraz daha bekiyeceğiz.

Vildan Sönmez
26-11-2009, 19:51
Aynı saksıda geçen yıl da açan, Mehtap Hanım'dan aldığım sukulent (gasteria pulchra) bu yıl da tomurcuk vermiş.

Vildan Sönmez
26-11-2009, 19:54
Bu yıl Datça'dan getirdiğim solonyumu, bahara daha büyük bir saksıya alacağım.

Vildan Sönmez
26-11-2009, 19:56
Hala seyrek ve küçük de olsa çiçek açıyor.

Vildan Sönmez
26-11-2009, 20:01
Yine Datça'dan bu bodur begovil, ikinciye çiçek açıyor.

Vildan Sönmez
26-11-2009, 20:02
Eski Datça girişindeki seradan aldığım bütün çiçekler hiç fire vermediği gibi hala çiçekli. (Yasemin Hanım'ın da ağaçlar.net üyesi olduğunu sohbet sırasında öğrendim )

Vildan Sönmez
26-11-2009, 20:04
Hocam100 den aldığım karaburun nergisi tomurcuklandı.

Vildan Sönmez
26-11-2009, 20:08
Kgürsan'dan gelen cyclamenlerin yapraklanması uzun sürdü. Bu arada ikinci çiçek de açtı. Bu seferki diğerine göre daha büyük ve daha pembe.

Vildan Sönmez
26-11-2009, 20:36
Rahmetli Mucip Bey forumda şöyle tanımlamış :Anacampseros papiracea ( İkindi güzeli dediğimiz, pembe açar )
Ben daha açtığını göremedim, ama büyümeye devam ediyor.

Vildan Sönmez
26-11-2009, 20:47
Adı nı forumda araştırdım, pek de zormuş. Graptopetalum
Ama kendisi hiç de zorlu değil. Aldı başını gidiyor. :)

günebakan
26-11-2009, 21:34
Sukulentler harika görünüyor Vildan hanım çekimlerinize söylenecek söz zaten yok:)

sevim4
26-11-2009, 23:53
Merhaba sevgili vildan hanım,
Size mesaj atim ama mesaj kutunuz dolu olduğu için herhalde gitmedi.
Nekadar ince duşunceli bir insansiniz size tekrar tekrar teşekkür ederim tohumları aldım çiçekler çoşmuş özellikle begonvilin rengine hayran kaldım güle güle büyütün.
Bayramınızı kutlarim nice bayramlara dilerim.

Vildan Sönmez
27-11-2009, 00:10
Sevim Hanım'cım, tohumları koliye koymayı unutmuştum. Zarfın da elinize geçmesine sevindim. Birbirimizi böyle küçük şeylerle mutlu edebilmemiz ne güzel. Bana da bir çok arkadaşımızdan fideler, tohumlar geldi. Hatta bu gün Trabzon'dan Sevgili Arzu Kasapoğlu'nun gönderdiği telgraf çiçeği, sardunya, maviş, anne çiçeği adını verdiğimiz çiçek, ve başka çiiçekleri düzenledim. Datça'dan gelirken Özbey arkadaşımızın verdiği tohumları getirdim. Önceki gün Kocaeli'den Habibe arkadaşımızdan tohumlar geldi. Hatta Avcılar'da Güngör Hanım'da bekleyen, Kocaeli'den Satı Hanım'ın gönderdiği bir mavişim daha var. İşte ağaçlar ve çiçek sevgisi bizi Türkiye'nin dört yanında aynı ortak noktada birleştiriyor: Paylaşım
Her şey paylaştıkça çoğalır, sevgi gibi....

Ben de sizin bayramınızı kutlar, sağlıklı günler dilerim.

nurcanaybay
27-11-2009, 10:37
Vildan hanım iyi bayramlar.Terasınızı dolaştım hepsi çok sağlıklı ,ellerinize sağlık.
Solanum dikkatimi çekti ,küçük bir önerim olacak.Sanırım zayıf bir kaç daldan oluşuyor,
en düzgün dalı seçer diğerlerini budarsanız gövde kalınlaşıp çalı formun dan çıkıyor .Küçük bir ağaçcık görünümü saksı da çok hoş oluyor.Sevdiğim ,sorunsuz bir bitki.
Sevgiler

epsody
28-11-2009, 07:45
Vildan hanım bayram ziyareti ile bahçeleri dolaşıyordum, sizin bahçenize gelmiştim fakat sonbahara küstünüz her halde bahçeniz de sizi göremedim, Size olan ziyaretimi tamlamak için buradaki mekanınızda bulmak ümidiyle bayramlaşmaya geldim, Dini bayramınızı en içten dileklerimle kutlar yakınlarınızla birlikte sağlık ve esenlikler içinde geçirmenizi dilerim, sevgiyle kalın saygılar sunarım.

Vildan Sönmez
28-11-2009, 15:42
Nurcan Hanım terasıma başlık açtığım ilk sayfada bana solanum almam önerilmişti. Hiç unutmadım. Tekrar baktım, öneri sizden gelmiş. Bu yaz aldım ve ben deçok seviyorum bu çiçeği.

Bayramınızı da candan kutlarım.

Vildan Sönmez
28-11-2009, 15:44
Sayın Epsody, bahçemde ve terasta bulamayıp dönmüşsünüz, gene beklerim.
Ben de sizin bayramınızı kutlar sağlıklı günler dileim.

Satı Uğurtan
28-11-2009, 18:41
Sevgili Vildan hanım bayramda saksını gördüm maviş çiçek açmış, anne çiçeği ismi nasılda yakıştı değilmi.

Vildan Sönmez
29-11-2009, 16:32
Satı Hanım, siz, Güngör, Arzu ve benim aramızda belki ama o artık anne çiçeği, adı yakıştı gerçekten de. Arzu Kasapoğlu'dan da geldi, birden zenginleştim.

Sebahattin Sargın
29-11-2009, 16:57
Çok güzel ve iç açıcı kareler her zaman ki gibi. Benim karaburun nergislerim bıraktıklarım da küçücüklerdi. Yarın Bandırmaya dönüyorum bakalım ne durumdalar. Sizin ki açınca son baskı olarak fotoğrafını görmek isteriz hemen ;)

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez
30-11-2009, 00:25
Sayın günebekan, teşekkür eder bayramınızı candan kutlarım.
Sanırım, sukulentleri kaktüslerden daha çok seviyorum.

Sayın SDurul, övgülerinize teşekkür eder bayramınızı candan kutlarım.

Vildan Sönmez
30-11-2009, 00:28
Sevgili Arzu, blok halinde gönderdiğin anne çiçeğinin her bir dalının dibinden minik yavrular geliyor.
Çok güzel olacak çok ;)

Vildan Sönmez
30-11-2009, 00:32
Satı Hanım'cım, bayramda buralardaydınız demek ki. İnşallah bu gelişlerin birinde görüşürüz.

Sevgili Vildan hanım bayramda saksını gördüm maviş çiçek açmış, anne çiçeği ismi nasılda yakıştı değilmi.

Satı Uğurtan
30-11-2009, 00:33
Sevgili Vildan hanım anne çiçeğinin bu mevsimde üsteki dalları kuruyor,seneye alttan çıkan yavrular büyüyüp açıyor.

Satı Uğurtan
30-11-2009, 00:37
Sevgili Vildan hanım Güngör çok kötü grip olmuştu,gelip iki gün ona bakıp döndük,normal bir zamanda gelirsek size mutlaka uğrayacağım.

Vildan Sönmez
30-11-2009, 01:50
Kardeşi olmak ne güzel şey. Özeline de yazarım ama geçmiş olsun dileklerimi siz de iletin lütfen.

Güngör Salman
30-11-2009, 13:24
Sanki birileri beni konuşuyor gibi geldi:p Sizi seviyorum;)

Satı Uğurtan
30-11-2009, 16:52
Sevgili Vildan hanım çok teşekkür ederim. Benim iletmeme gerek kalmamış Güngör terasa gelmiş.

Vildan Sönmez
30-11-2009, 17:50
Arkadaşlar çiçeklenme döneminden sonra, dalları da solup dökülen sedumda yeni nesil kendini göstermeye başladı.

Adalet Yağcı
30-11-2009, 18:00
Sevgili Vildan hanım, bitkilerdeki en sevdiğim dönem bu işte, yeniden doğmak.
Bu görüntü gelişmiş bir çiçekten daha çok heyecan verici, süper görüntüler, laf aramızda sedum da buymuş demek :)

Vildan Sönmez
30-11-2009, 18:01
Bugünlerde terasımın en renkli çiçeği, Cemal Bey'in armağanı bordo kasımpatı,
Tekrar teşekkür ederim Cemal Bey, İstanbul'daki yeni işinizde başarılar dilerim.

Vildan Sönmez
30-11-2009, 18:04
Akşam güneşinde daha da güzel görünüyor.

Vildan Sönmez
30-11-2009, 18:16
Adalet Hanım, sedumun Ağustos sonlarında tomurcuklanmasıyla başlayan yaklaşık üç aylık süreç.
Hayat hikayesi

Sevgi Durul
30-11-2009, 18:31
Sevgili Vildan hanım, sedumunuzun tüm ana dalları kuruyup topraktan yeniden mi fışkırıyor?Eğer öyleyse mucize gibi birşey. Bu arada önceden de yazmış olabilirim, sedumun çiçekleri çok çok güzeller.

şahin05
30-11-2009, 18:36
Tebrikler..terasınız gerçekten çok güzel, tek tip saksı kullansanız daha estetik olmazmıydı.

Vildan Sönmez
30-11-2009, 21:21
Evet sevgili SDurul 3. fotoğraftaki gibi sararıp soluyor, dokunmanızla dibinden kopuyor. Sonra da bu yeni sürgünler eskisinden daha çok sayıda olarak çıkıyorlar. Çiçekleri gerçekten çok güzel, keşke daha uzun süreli olsalardı.

Çok haklısınız sayın Şahin. Ama işin ucu kaçtı birkere. Her gittiğiniz yerden kırdan bahçeden boş dönmezseniz, böyle oluyor. Hep unutuyorum. Bir gün saksılarımı sayacağım. Yapmak istediğim estetik bazı şeyler var, önümüzdeki yıl inşallah.