Bağlan

View Full Version : Vildan Sönmez/Teras

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9

Vildan Sönmez
18-10-2008, 18:22
Çalışmayı bıraktıktan sonra daha çok vakit ayıracağım terasım günboyu güneş alıyor, rüzgara açık ve yoldan yoğun toz geliyor.Bu yüzden şimdilik temel çiçek sardunya.Çünkü sardunya her şeye dayanıklı,evden ayrı kaldığım zamanlarda bile kolay bozulmuyor,nazlanmayı hiç bilmiyor.

Vildan Sönmez
18-10-2008, 18:26
Tavana ulaştığı için gövdesi eğilerek büyüyen yuka yaz-kış dışarıda, en kuytu köşede.

Vildan Sönmez
18-10-2008, 18:32
İlk fırsatta o boş duvara da sarkan çiçekler edineceğim.
Ve koşulları ayarladığımda bir köşeye kapalı bir kış bahçesi kuracağım.
Kısmet.....

füsunANK
18-10-2008, 18:37
Hepsi güzel ama o manzarada bir sade kahve yudumlamak hepsinden güzel olsa gerek .Ellerinize sağlık. Sardunya benim de favorim.

Kısmet kısmı çabuk gerçekleşir inşallah .

Vildan Sönmez
18-10-2008, 19:01
Haklısınız dostlarla olmanın güzelliği hiçbir şeyde yok. Amin diyorum,teşekkürler.

Hepsi güzel ama o manzarada bir sade kahve yudumlamak hepsinden güzel olsa gerek .Ellerinize sağlık. Sardunya benim de favorim.

Kısmet kısmı çabuk gerçekleşir inşallah .

nergis06
18-10-2008, 19:15
Terasınız şimdide güzel ama planladıklarınızı gerçekleştirdiğinizde kimbilir nasıl olur. Terasınızda mutlu günler geçirmenizi dilerim.

Arzu Kasapoğlu
18-10-2008, 22:54
İlk fırsatta o boş duvara da sarkan çiçekler edineceğim.
Ve koşulları ayarladığımda bir köşeye kapalı bir kış bahçesi kuracağım.
Kısmet.....

Terasınız ve manzaranız çok güzel Vildan Hanım.
Duvara çiçekli bir sarılıcı da hiç fena olmaz. Ayrıca bir köşeye Amerikan sarmaşığı da çok yakışırdı. Sonbaharda çok güzel kırmızı bir terasınız olur.

Benim bu kadar büyük bir balkonum olsa tıka basa çiçek doldurmuştum;)

ilker_eroglu
18-10-2008, 23:21
Vildan hanim,

Güzel bir teras ve manzara siz birazda ugraş gösterdiginizde kimbilir ne kadar güzel olacak cennetten bir köşe olacak terasınız.

Kolay gelsin.

Saygılarımla

İlker

Minem
20-10-2008, 11:41
Sayın Arzu Kasapoğluna'na katılıyorum.Amerikan sarmaşığı kırmızı kırmızı terastaki yeşil güzelliğinize güzellik katacaktır..Manzarası da terasınızda oldukca güzel,güle güle oturun ve bizim yerimize de arada bir kahve yudumlayıverin Vildan hanım...

Vildan Sönmez
20-10-2008, 12:53
Arzu Hanım'cım Yukka köşesinin simetriğinde iki çiçek masası daha var.
Normalde bu masaları ve çiçekleri terasın kuytu bir köşesine çekiyorum.O demirlere astığımda bile çiçeklerin tadı kaçıyor.

Ama Sizin balkonunuzdaki çiçekleri biliyorum özellikle küpe çiçeklerinizin hastasıyım.

Arzu Kasapoğlu
20-10-2008, 14:42
Normalde bu masaları ve çiçekleri terasın kuytu bir köşesine çekiyorum.O demirlere astığımda bile çiçeklerin tadı kaçıyor.

Terasınızın rüzgarlı olduğunu söylemiştiniz sanırım ondan. Karadeniz sahil yolu yapılmadan önce bizim balkonda çok rüzgarlıydı. Sardunyalarda hiç yaprak kalmıyordu.

Şimdi rüzgar problemi yok fakat, balkonum kışın hiç güneş görmüyor. Yazın da saat üçden sonra, balkonun kenarlarına vuruyor.

Bu yüzden en sevdiğim çiçek olan sardunyalarım fazla çiçek açmıyor.
Sizinde sardunyalarınız çok güzel :)

zenfree
21-10-2008, 22:28
Vildan Hanım bu ne güzellik böyle.:) Dekorasyon dergisine bakıyor gibi oldum. Çok zevkli düzenlemişsiniz. Tebrikler.

limon
22-10-2008, 15:08
Zenfree, düzenleme güzel ama manzara nasıl? Ömre bedel diye buna denir değil mi? :)

Sevdiklerinizle, sağlıkla oturun inşallah...

nurcanaybay
23-10-2008, 19:19
Vildan hanım,ben size solanum´u önermek istiyorum.Beyaz duvarın önünde çok güzel duracağına inanıyorum.

Vildan Sönmez
23-10-2008, 20:29
Aşağıdaki linkteki çiçek sanırım.Benim de hoşuma gider. Deneyebilirim. Sağolun.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10750

Vildan hanım,ben size solanum´u önermek istiyorum.Beyaz duvarın önünde çok güzel duracağına inanıyorum.

alice
08-11-2008, 14:01
Vildan hanım,
terasınız manzaralı ve güzel bitkilerle dolu. Tahmin ediyorum ki zamanla daha da güzel hale getireceksiniz.
Terasınız için şöyle bir fikir yürütmek istesem inşallah kabalık etmemiş olurum.
Terasınızın zemininde ve duvarında bulunan beyaz karolar yerine taş kaplama yaptırmayı düşünürseniz terasınız daha da göze hitap edicek. Parlak beyaz karolar yerine mat renkli taş kaplamalar ve bitkilerle oluşturabilecekleri uyumu bir düşünün... bir de metal korkuluklarınız siyaha yakın bir renge boyanırsa...

Vildan Sönmez
04-12-2008, 12:03
Masanın üzerinde saksıdaki uzun sukulenti bir yıl önce arkadaşımız Caretta gönderdiğinde küçücüktü. Bir metreye ulaştı,tepesinden tomurcuklar verdi.Uzun süre böyle kalınca çiçekleri bu şekilde herhalde dedim. Sonra renklendi ve açtı.En dipten de yeni sürgünler verdi.

Fotoğraf ekleyemedim,forumdaki fotoğrafları

http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1607

Arzu Kasapoğlu
04-12-2008, 12:26
En sevdiğim sukulentlerden biridir'' Sürmenede ki ismi gözyaşı çiçeği'' :)

Onun daha geniş ve dar yapraklı olanıda var. Sizinkide çok güzel büyümüş aynıraca saksılarınız da çok güzel.

nurcanaybay
09-01-2009, 13:42
Merhaba ,sizin sukulenti gördüm ve 2-3 ay önce ne olduğunu bilmeden diktiğim bitkiye benzettim.Aldığım yerde de sizinki gibi uzundu ,tohumlarının döküldüğü yerde filizlenmişti.
Resimdeki sizinkindenmi ?Eğer öyleyse çiçek açıcak olmasına çok sevineceğim.

Vildan Sönmez
27-02-2009, 14:12
Forumda arkadaşların küçücük balkonlarda harikalar yarattığını gördükçe hevesim daha da arttı. Bu yıl terasımdaki çiçekleri çoğaltmaya kararlıyım.Tohumdan çoğaltma konusunda pek başarılı olamıyorum.Ama yine de yapı marketlerden ve ağaçlar toplantısında arkadaşlarımızın verdiği tohumlardan bu ay ekim yapacağım.
Birde koçtaştan iki meyve ağacı fidesi aldım. Biri bodur ığdır kayısısı,diğeri de normal yarma şeftali. Bu iki türü seçmemin sebebi ise çiçeklerinin pembe ve çok hoş görününlü olması.Hayırlısı bakalım.
Tek endişem terasın yazın çok güneş alması.

Vildan Hanım.

Vildan Sönmez
27-02-2009, 14:20
Sizin fotoğraf biraz flu,ancak ben benzettim, aynısı galiba.Merhaba ,sizin sukulenti gördüm ve 2-3 ay önce ne olduğunu bilmeden diktiğim bitkiye benzettim.Aldığım yerde de sizinki gibi uzundu ,tohumlarının döküldüğü yerde filizlenmişti.
Resimdeki sizinkindenmi ?Eğer öyleyse çiçek açıcak olmasına çok sevineceğim.

Arzu Kasapoğlu
27-02-2009, 14:22
Şeftali ağacını ben de çok severim. Pembe çiçekleri açınca muhteşem görünüyor.

Ağaçlarınız çiçek açınca bizimle de paylaşırsanız sevinirim.

Size kolay gelsin Vildan hanım :)

nurcanaybay
27-02-2009, 14:30
Nar ağacını da unutmamalı ,çiçeğinin güzelliğini de.

Vildan Sönmez
27-02-2009, 14:39
İnşallah, önce çiçeklerini sonra da meyvelerini paylaşırız :)

Şeftali ağacını ben de çok severim. Pembe çiçekleri açınca muhteşem görünüyor.

Ağaçlarınız çiçek açınca bizimle de paylaşırsanız sevinirim.

Size kolay gelsin Vildan hanım :)

Vildan Sönmez
27-02-2009, 14:41
Çok doğru Nurcan.
Enez'de bahçemde var, ama süs narı çıktı. Meyve vermiyor.

Nar ağacını da unutmamalı ,çiçeğinin güzelliğini de.

Vildan Sönmez
25-04-2009, 13:46
Bu sabah çiçeklerimi fotoğrafladım.
Vazgeçilmez dost, naz yapmayan, zorlamayan sardunyalarım açtı,canan tomurcukta..

Vildan Sönmez
25-04-2009, 13:51
Geçen yıl iyi sonuç alamadığım liliyum, nergis, dahlia ve glayöller bu yıl sağlam geliyor.

Vildan Sönmez
25-04-2009, 13:54
oval saksıdaki kaktüsümü büyük yuvarlak saksıya ektim ve dağıttım. Yerine küçük saksılardaki top kaktüsleri topladım.

Vildan Sönmez
25-04-2009, 14:01
Müşkürüm Tean Deresi'nden, Eğrelti Karamandere'den, karabaşotu Datça'dan alındı.Üçü de farklı anıları hatırlattığı için çok kıymetli.

Güngör Salman
25-04-2009, 14:16
Vildan hanım çok güzeller bu gün yazdığınız 2. mesajdaki 5.sıradaki soğanın adı nedir yazarsanız sevinirim teşekkürler.

nurcanaybay
25-04-2009, 15:47
5. sanırım Glayöl.Ben de 4. fotoğraftakini merak ettim.O da glayöl mü acaba ?

Sebahattin Sargın
25-04-2009, 21:33
Çok güzeller Vildan Hanım,elinize emeğinize sağlık gerçektende. Hepsi çiçeklerini açınca daha da güzel gözükecek...

Sevgiler ;)

selenn
26-04-2009, 00:23
Vildan Hanım ellerinize sağlık her fotoğrafınızda ayrı ayrı güzellikler var, Haworthia ve Aeonium'a maşallah ne kadar güzel gelişmişler. Top kaktüslerinizi o şık saksıya toplamanız çok hoş olmuş gerçekten.

Sevgiler.

günebakan
26-04-2009, 11:00
Vildan hanım hepside çok güzel görünüyorlar çok hoş olmuş :)

Vildan Sönmez
26-04-2009, 21:56
5. Fotoğrafta glayöl,4. de ise çok güçlü bir tomurcukla gelen nergis var.

Vildan Sönmez
26-04-2009, 22:58
Adını bilmediğim bu sarmaşığımevvelki yıl çiçek açtı,geçen yıl açmadı.Bakalım bu yıl ne olacak.Çiçek fotoğrafı fideyi aldığım bahçeden.

Vildan Sönmez
26-04-2009, 23:21
Çiçeklilerden....

Arzu Kasapoğlu
27-04-2009, 00:04
Adını bilmediğim bu sarmaşığımevvelki yıl çiçek açtı,geçen yıl açmadı.Bakalım bu yıl ne olacak.Çiçek fotoğrafı fideyi aldığım bahçeden.

Vildan Hanım, sarmaşığınızın adı ağaç bamyası (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=173045&postcount=2059):)

Vildan Sönmez
27-04-2009, 00:40
Arzu Hanım 2059 nolu mesaja baktım.Yaprakları benziyor ama çiçekleri çok farklı.Clematis adı geçiyor.O familyadan olabilir. Belki bilmeden bir clematisim olmuştur.

nevsune
27-04-2009, 08:18
Vildan hanım ellerinize sağlık. Baharın da yardımıyla coşturmuşsunuz ortalığı. Hepsi birbirinden güzel, bakımlı. İyi günlerde güle güle büyütün.

45 no'lu mesajınızdaki ilk 2 fotoğraftaki bitkiler çok hoş görünüyorlar, nedir onlar acaba:)

Arzu Kasapoğlu
27-04-2009, 12:46
Nevsune Hanım, sorunuza Vildan Hanım'dan müsade alarak ben cevap vereyim :)

Graptopetalum pentandrum (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=225756&postcount=74)'un çiçek açmış hali.

nurcanaybay
27-04-2009, 16:42
Vildan hanım ,45. mesajda ki son fotoğrafta, çiçeğin dalında siyah noktalar gördüm.
Kara koşnil olabilir , bir bakın isterseniz.

Vildan Sönmez
27-04-2009, 22:28
Mart ayının ilk haftasında Bauhause'da 6 TL'ye, kırıkdökük clematisler vardı. Adam edemem diye almadım. Limon arkadaşımız kendinin ilk clematislerinin de böyle olduğunu söyleyip, keşke alsaydınız dedi. Bu aklımdan hiç çıkmadı. Bu arada bir arkadaşımız da clematis edinmeme yardımcı olacağını söyledi. Ve daha sonraki bir gidişimde son derece düzgün, üzerinde sayısız tomurcuklar bulunan 2 saksı buldum.Renkleri gösterişsiz ve pasteldi ama bitkiler çok güzeldi. Dayanamadım aldım. Onlar da bana çiçeklerle gösteri yaptılar.( Bu arada arkadaşımız iri çiçekli ve koyu renkli clematis bulursa seve seve alacağım, o biliyor :) )

Vildan Sönmez
29-04-2009, 23:54
Nergisim açtı,ama çiçeği beklediğimden küçük.Kısa bir sap üzeride 4 çiçek olacaklar.

Vildan Sönmez
29-04-2009, 23:58
Nur içinde yatsın Mucip Bey.
Mehtap hanım'ın gönderdiği kaktüsler de sırayla açıyorlar.Mutfak Balkonundan..

selenn
30-04-2009, 01:09
Ben de Mucp Bey'in hatırası kaktüslerime baktıkça kendisini rahmetle anıyorum Vildan Hanım. Çiçeğin rengi çok güzelmiş.

Vildan Sönmez
09-05-2009, 13:22
15 Gün sonraki gelişmeler:
Nergislerim tamamen açtı bu arada, gözümün önünde olsunlar diye mutfak camına taşımıştım.

Vildan Sönmez
09-05-2009, 13:23
Şimdi solmaya başladılar tekrar terasa sardunyaların arasına aldım hava alsınlar diye..

Vildan Sönmez
09-05-2009, 13:25
Pembe ve beyaz lilyumlar gelişmeye devam ediyor.Bir de misafir var....

Vildan Sönmez
09-05-2009, 13:28
Bu soğanlı adını bilmediğim çiçek sapın ucunda mavi-mor çiçekler açıyor.Aşk merdiveninin arasında yıllardır çıkardı,nerden geldi bilmiyorum.Bu yıl ayırdım,bir saksıda sevgili görümceme verdim.

Vildan Sönmez
09-05-2009, 13:29
Eşimin sevgili papirusu, biraz sarı gidiyor..

Vildan Sönmez
09-05-2009, 13:30
İki saksı acem halısı çiçeklenmeye başladı..

Vildan Sönmez
09-05-2009, 13:31
Bu da benzer bir sukulent, tomurcuklandı...

Vildan Sönmez
09-05-2009, 13:33
Bu papatyaları,leylekler değilse de kuşlar getirdi.Zakkum ağacının dibinde kendiliğinden çıktı...

Vildan Sönmez
09-05-2009, 13:44
Canan çiçeği de açtı, ortanca gibi olacak sanki biraz daha büyürse...

Vildan Sönmez
09-05-2009, 13:51
Clematis Montana Rubens etiketli olan tüm tomurcuklarını açtı yenileri bekliyorum.
Bu 2. saksıdaki daha pastel ama hala çiçekli.

limon
09-05-2009, 22:49
Vildan Hanım, hepsi birbirinden güzeller, elinize sağlık. Clematis, enteresan bir bağımlılık yaratıyor. Çeşidi çok olduğundan olsa gerek, gördüğünüz her renge sahip olmak istiyorsunuz :) Bugünlerde Bauhause a bir daha uğramak gerek, yeni çeşitler gelmiş. (Denizakvaryumu sağolsun takipte, batıracak bizi...)

Bu arada 63 teki bitkiniz sanıyorum Gün Güzeli, Hemerocallis.
http://images.google.com.tr/images?hl=tr&lr=&um=1&sa=1&q=Hemerocallis&btnG=G%C3%B6rsellerde+Ara&aq=f&oq=g%C3%BCn+g%C3%BCzeli

Vildan Sönmez
09-05-2009, 23:02
Linke baktım, gün güzeli çok daha gösterişli benimki minik mavi çiçekler açıyor. Kıbrıs bi şeyi gibi adı vardı galiba.Hatırlamıyorum.

http://images.google.com.tr/images?hl=tr&lr=&um=1&sa=1&q=Hemerocallis&btnG=G%C3%B6rsellerde+Ara&aq=f&oq=g%C3%BCn+g%C3%BCzeli

zenfree
09-05-2009, 23:20
Vidan Hanım hepsi harika görünüyor. Özellikle clematise bayıldım. Tebrikler.

Vildan Sönmez
10-05-2009, 00:29
Teşekkürler, sevgili zenfree. Clematıs son aylarda ağaçlarda öğrendiğim ve tutulduğum bir çiçek.Şimdiden 2 saksı edindim. Devamı gelecek. Limon un dediği gibi enteresan bir bağımlılık yaratıyor.

Vidan Hanım hepsi harika görünüyor. Özellikle clematise bayıldım. Tebrikler.

çekirdek
11-05-2009, 16:54
Vildan Hanım, bir de bütün bir balkon çekimi bekliyoruz :) Sanırım hemen hepsi de çiçekli şimdilerde.

Resimleriniz bana; hani bir köye gidersiniz de (çoğunlukla da dağ köylerindedir) kadınların gömleği patlayan bir pembede bol ve büyük güllü desenli, alttaki şalvarı yine patlayan turuncuda ya da mavi üzerinde kocaman ve rengarenk lale desenlidir ya, ve o kumaş ille de pazendir ya..., bu görüntüleri çağrıştırdı.

Ne güzeldir; hiç tasarımlı, hiç modalı, ille de uyum kaygısından uzak, doğayla bütünleşmişliklerinin verdiği iç dünyalarının renkliliğinin dışa vurumudur. (Vallahi bu cümleyi kurmak için çok uğraşmadım :D) Salınırlar öylesine, nazlı nazlı.

Çiçek fotolarınızı görünce onları anımsadım, canan çiçeği bile her seferinde aynı etkiyi yapıyor bende.

Vildan Sönmez
11-05-2009, 21:10
Sevgili Çekirdek,
İstanbul toplantısında söylediğim gibi çiçeklerim terasta gölgeliğin altında. Kenarlara doğru yaymak benimde çok hoşuma gidiyor ancak, 3 günde sardunyalar bile kavrulup sararıyor. Ama biraz daha çiçeklensinler yine bir bütün teras fotoğraflaması yaparım.

Vildan Hanım, bir de bütün bir balkon çekimi bekliyoruz :) Sanırım hemen hepsi de çiçekli şimdilerde.

Vildan Sönmez
11-05-2009, 21:16
O bahsettiğiniz dağ köylerini ben de çok severim. Böyle bir dağ köyünde, yayla evine ne dersiniz ?
Ben Enez'deki bahçeme çim ekmemekte ısrarlıyım. Ama bu yayla çimleri üzerine uzanıp bulutlara bakmaya hayır demem doğrusu.

Resimleriniz bana; hani bir köye gidersiniz de (çoğunlukla da dağ köylerindedir)

Vildan Sönmez
11-05-2009, 21:27
Hiç uğraşmadan yazdığınız aşağıdaki yazı için de vallahi bravo diyorum ve teşekkür ediyorum.
Siz de bana 78 li yılları, gençliğimi anımsattınız. Benim öğrencilik yıllarımda bu bahsettiğiniz rengarenk çiçekli pazen elbiseler, üniversite öğrencisi kızlar arasında modaydı. Benim elbisem robadan fırfırlı, siyah üzerine pembe kırmızı ve mor minik çiçekliydi.74-78 dönemi arkadaşlarımla hala görüşüyorum ve bu elbiselerimizi hatırlatıyoruz birbirimize. (Renklere bakar mısınız ?)
Ama olsun,Yıllar sonra Azra Akın bizim pazen elbisenin ince askılısını dünya güzellik yarışmasında gece kıyafeti olarak giydi ya...Helal olsun.Ne varsa Anadolu da var.

kadınların gömleği patlayan bir pembede bol ve büyük güllü desenli, alttaki şalvarı yine patlayan turuncuda ya da mavi üzerinde kocaman ve rengarenk lale desenlidir ya, ve o kumaş ille de pazendir ya..., bu görüntüleri çağrıştırdı.

Ne güzeldir; hiç tasarımlı, hiç modalı, ille de uyum kaygısından uzak, doğayla bütünleşmişliklerinin verdiği iç dünyalarının renkliliğinin dışa vurumudur. (Vallahi bu cümleyi kurmak için çok uğraşmadım :D) Salınırlar öylesine, nazlı nazlı.

Çiçek fotolarınızı görünce onları anımsadım, canan çiçeği bile her seferinde aynı etkiyi yapıyor bende.

Vildan Sönmez
12-05-2009, 01:23
Çiçeğimin aynısı Oceanheart ın 105 nolu mesajında var adını o da bilmiyormuş.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?goto=newpost&t=11688

Vildan Hanım, hepsi birbirinden güzeller, elinize sağlık. Clematis, enteresan bir bağımlılık yaratıyor. Çeşidi çok olduğundan olsa gerek, gördüğünüz her renge sahip olmak istiyorsunuz :) Bugünlerde Bauhause a bir daha uğramak gerek, yeni çeşitler gelmiş. (Denizakvaryumu sağolsun takipte, batıracak bizi...)

Arzu Kırlangıç
12-05-2009, 14:59
Bu soğanlı adını bilmediğim çiçek sapın ucunda mavi-mor çiçekler açıyor.Aşk merdiveninin arasında yıllardır çıkardı,nerden geldi bilmiyorum.Bu yıl ayırdım,bir saksıda sevgili görümceme verdim.

Vidan hanım ; Çiçeğinizin ismi yanılmıyorsam tradescantia ( Telgraf çiçeğinin değişik bir türü )

Vildan Sönmez
12-05-2009, 15:05
İşte yardımlaşmanın sonu:
Oceanheart'ın bahçesinde de yazmışsınız, tradescantia nette aradım.Aynen aşağıdaki fotoğraftaki gibi açıyor.Çok teşekkür ederim.

Vidan hanım ; Çiçeğinizin ismi yanılmıyorsam tradescantia ( Telgraf çiçeğinin değişik bir türü )

ardabora
12-05-2009, 23:22
Bu papatyaları,leylekler değilse de kuşlar getirdi.Zakkum ağacının dibinde kendiliğinden çıktı...

Kuşlara gerek kalmıyor Vildan hanım,AYNİSEFA (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9019) tohumunu karıncalar da çok güzel yayıyorlar,rüzgar da...

Vildan Sönmez
13-05-2009, 00:46
Sevgili Ardabora, 8. kata çıkana kadar yorulmuşlardır.:)
Ancak şaka bir yanı dediğiniz doğrudur.Komşu balkonlardan getirmişlerdir.

Kuşlara gerek kalmıyor Vildan hanım,AYNİSEFA (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9019) tohumunu karıncalar da çok güzel yayıyorlar,rüzgar da...

Vildan Sönmez
16-05-2009, 10:32
Bu cumartesi son durum:
Soğandan yetişen Dahlıalardan biri.Şimdilik iyi gidiyor.

Vildan Sönmez
16-05-2009, 10:33
Camdaki demirlere asılı acem halısı coştu.

Vildan Sönmez
16-05-2009, 10:36
Duvara asılı 2 saksıdakiler de açtı iyice.Biri farklı bir tür.

Vildan Sönmez
16-05-2009, 10:37
Bir de yakından görelim.

Vildan Sönmez
16-05-2009, 10:39
Tohumdan yetişen şebboyları seyrelttim.

Vildan Sönmez
16-05-2009, 10:41
Cumalıkızık'tan aldığım bu sukulent hala aynı teneke kutuda.Kutu küçük geliyor ama ellemeye korkuyorum.

Vildan Sönmez
16-05-2009, 10:43
Ortancayı bahçede ve saksıda yetiştiremedim daha önce.Ama bauhause da 3.5 liraya görünce şansımı bir daha denemek için aldım.

Vildan Sönmez
16-05-2009, 10:46
Bu sukulent her yaprağının altından yeni bir top yapıyor. ve eski yaprak soluyor

Vildan Sönmez
16-05-2009, 10:48
Beyaz petunyalar çok nazlı duruyor.

Vildan Sönmez
16-05-2009, 10:51
Geldik mutfak balkonuna. İki cam kenarının birinde petunya ve yıldız çiçeği var.

Vildan Sönmez
16-05-2009, 10:52
Ve kalanchea inanılmaz bir çoşkuyla hala açıyor, neredeyse hiç yaprak görünmüyor.

Vildan Sönmez
16-05-2009, 10:55
2.Cam kenarında menekşeler var.Bu beyaz biyeli olanın çiçekleri de çok dayanıklı çıktı.

Vildan Sönmez
16-05-2009, 12:54
satıcı bu çiçeğin mor açtığını söyledi. Aklıma gelen minik top top açan bir çiçek var ama adını bilmiyorum.

Vildan Sönmez
16-05-2009, 14:08
Herkesin amaryllisi açtı. Benimkiler daha yeni tomurcuk veriyor.

Vildan Sönmez
16-05-2009, 14:10
Büyükada'dan aldığım birkaç dal yeşerdi forumda ada yasemini olabileceği söylenmişti.Şimdi tomurcuk geliyor. Açınca hepbirlikte anlayacağız.

limon
16-05-2009, 14:23
Adasını bilmem ama bu kesinlikle Yasemin :) "Herkesin amarylisleri açtı" yazmışsınız ama benimkiler daha ikinci yapraklarını yeni verdiler. Sizinkiler tomurcuktalar, maşallah. :)

Vildan Hanım, bitkilerinizin hepsi birbirinden keyifliler. İnanılmaz güzellikte çiçekler açmışlar. Ellerinize sağlık.

Ortancayı gölgeye alıp, toprağını devamlı nemli tutarsanız yaşamaması için sebep yok. Fazla bir şey istemeyen bitkilerdendir bence. Kutuda satılan ortanca gübrelerinden alıp orada yazdığı gibi arada gübrelerseniz daha da keyiflenir. Bir kutu gübre size bir kaç sene gider. Güle güle büyütün.

Petunyaların her rengini sevsem de beyazını başka severim. Hem daha bol çiçeklenir hem de çiçekleri daha iridir. Karışık renk dikmektense böyle aynı renkleri aynı saksıya tercih ederim.

Vildan Sönmez
16-05-2009, 16:21
Sevgili limon,

Şubattı sanırım adada evler bomboş, bir bahçeden taşmış kuru bir kaç dalı ne olduğunu bilmeden küçük bir saksıya ektim. Yasemin çıkmasına çok sevindim.İnşallah geçici bir iyilik değidir.

Adasını bilmem ama bu kesinlikle Yasemin :)

Necla Hanım'cım
Sağolun iyi dilekleriniz için. sağlık mutluluk hepimizle olsun.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Nejla K.
Vildan Hanım, balkonunuz çok renkli ve bakımlı... Sağlıkla yaşayın, mutlulukla gülümseyin ve sevgi ile kalın...

Vildan Sönmez
16-05-2009, 16:30
Ben amaryllisimin geciktiğini düşünüyordum.
Çünkü forumdaki başlığında harika açmış çıçekler gönderdi arkadaşlar. Bu iki soğan belki 10 yaşından fazladır. Heryıl açar, ama nedense yavrulamıyor.
Bu fotoğrafı galeriye 2005 de yüklemişim.

"Herkesin amarylisleri açtı" yazmışsınız ama benimkiler daha ikinci yapraklarını yeni verdiler. Sizinkiler tomurcuktalar, maşallah. :)

Ferda Ülkümen
16-05-2009, 16:37
Büyükada'dan aldığım birkaç dal yeşerdi forumda ada yasemini olabileceği söylenmişti.Şimdi tomurcuk geliyor. Açınca hepbirlikte anlayacağız.

Vildan hanım, bu ada yasemini değil, Yıldız çiçekli yasemine benziyor.

http://www.agaclar.org/agac.asp?id=950

Vildan Sönmez
16-05-2009, 16:47
Ferda Hanım harikaymış. Bu fotoğtaftaki kadar olur mu bilmem ama yaşasın, biraz gelişşin razıyım.
Şimdi o bahçenin çiçekli halini görmek için adaya gitmek şart oldu.

Ferda Ülkümen
16-05-2009, 16:51
O fotoğraftaki çok kısa sürede bu hale geldi.

Kokusu da var.

Dün koçtaşta gördüm, Arap yasemini diye etiket koymuşlar, 36 lira idi.

Vildan Sönmez
22-05-2009, 20:51
Sevgili Güler Hanım'ın yolladığı Deutzia 'm kargodan sapasağlam geldi. Bahçe için demiş ama ben şimdilik büyükçe bir saksıya ektim. Koleyca ayrılabilir iki gruptu. Birini ilk gidişte Enez'e bahçeye nakledeceğim.
Çoook çok teşekkür ediyorum.

Vildan Sönmez
22-05-2009, 20:53
Güler Hanım 'Deutzia (havlu püskülü) nisan ortasında başlıyor açmaya Mayıs ayının 20-25 de çiçekleri bitiyor 'diyor.

Ben üzerindeki kurumuş çiçekleri temizleyip saksısında toprağa hafifçe gömdüm. Belli mi olur, tohum vardır belki...

Vildan Sönmez
25-05-2009, 21:07
Vilmorin tohumundan yetişen şebboylar tomurcuklandı.

Vildan Sönmez
25-05-2009, 21:08
Bu kadar az açılmış haliyle bile koklayınca kuvvetli bir kokusu var.

Vildan Sönmez
25-05-2009, 21:12
Kırmızı sakız sardunyada bir hayli tomurcuk var.

Vildan Sönmez
25-05-2009, 21:15
Bir küçük saksı ceylan, saksıya inat kocaman çiçekleri var.

Vildan Sönmez
25-05-2009, 21:20
Acem halısı benzeri bu sukulentin çiçekleri oldukça iri.
İki fotoğraf dört gün araylaçekildi.Akşam saati olduğu için çiçekler kapalı...

Vildan Sönmez
25-05-2009, 21:23
Tabii ki ortanca bambaşkadır. Ama bu sardunyalar ortancayla yarışmaz mı ?

Vildan Sönmez
25-05-2009, 21:28
Diğerlerinden...

Vildan Sönmez
25-05-2009, 21:33
Cumalıkızık hatırası. Serpervivum

Vildan Sönmez
25-05-2009, 21:36
Amarilyıs on gün sonra...

Vildan Sönmez
25-05-2009, 22:17
Bezelye ayıklarken araya karışan hafif çürümüş bezelyenin içi hafif cücüklenmişti atmaya kıyamadım.Onlar da yeşerdi. Bunlar hiç hesapta yoktu.

günebakan
25-05-2009, 22:27
İşte böyle onu bunu atmaya kıyamayınca her türlü bitkimiz oluyor Sevgili Vildan hepsi'de birbirinden güzel elinize sağlık:)

selenn
25-05-2009, 23:06
Vildan Hanım maşallah çok güzel gözüküyor terasınız ve bitkileriniz. Acem halısına benzer sukulentinizden bende de var. Yeni yeni tomurcuklar açmaya başladı. Bendeki çingene pembesi renkli. Sizinki daha kırmızı tonlarda galiba. Sempervivum adeta coşmuş. Maşallah her bitki birbirinden güzel, birbirleriyle yarışır haldeler. Ellerinize sağlık.

Vildan Sönmez
26-05-2009, 08:41
Çok haklısınız. Kendimi tutmaya çalışıyorum, aslında yerim var ama toprak bulmak sorun oluyor.

İşte böyle onu bunu atmaya kıyamayınca her türlü bitkimiz oluyor Sevgili Vildan hepsi'de birbirinden güzel elinize sağlık:)

Vildan Sönmez
27-05-2009, 21:58
Tradescantia tomurcukları kendini göstermeye başladı.

Vildan Sönmez
27-05-2009, 22:02
Çan sarmaşığını Limon'un tavsiyesi ile büyük saksıya alıp merdivenle destekledim. 4 kök. Hepsi de sağlıklı.
(Birini bir arkadaşımıza ayırdım, ama hala adres göndermedi)

Vildan Sönmez
27-05-2009, 22:04
Amarılys ilk tomurcuğunu açtı.

Vildan Sönmez
27-05-2009, 22:05
Bir de arkasındaki papatyalarla..

Vildan Sönmez
27-05-2009, 22:07
Latinlerimi çiçeklenince çekecektim ama ilk çiçeği görünce dayanamadım.

günebakan
27-05-2009, 22:13
Off inşallah benimkilerde çiçeklenir de bende görürüm çiçeğini:)

limon
27-05-2009, 22:48
Vildan Hanım, benim Çanlar sizden biraz daha önce ekilmişlerdi. 2-3 gündür birden boylanmaya başladılar. Boyları 1 metreye geldi hemen hemen ve gürleşmeye başladılar.
Sizinkilerin de eli kulağındadır yani haberiniz olsun :)

Vildan Sönmez
27-05-2009, 22:54
Çok iyi, sevindim. İnşallah çiçeklerini de görürüz. Bir kök Enez'e götürüp bütün yaz orda kalan komşuma vereceğim. Toprakta gelişmiş halini de görmek istiyorum.

Vildan Sönmez
31-05-2009, 16:58
Amaryllisim dört tomurcuğu da açılınca gözümün önünde olsun diye, terastan mutfak balkonuna taşındı.

Vildan Sönmez
31-05-2009, 17:01
Sultanköy'den kardeşimin bahçesinden güller vazoya yerleşti.
Güzeller birarada...

Vildan Sönmez
31-05-2009, 17:06
Bir süredir latin saksısına çöp saman taşındığını farketmiştim.
Perşembe günü ilk misafir geldi, cumartesi günü de ikincisi.
Ancak kumrucuk öyle bir saksı seçmiş ki tam kapının yanı.Terasa her girişimde, kaçıp çatıdan benim gitmemi bekliyor.

Yavruları bekliyoruz biz de onunla beraber...

Güler
31-05-2009, 20:39
Sevgili Vildan, yine bizlere güzellikler sunmuşsun.
Ben de zaman zaman, bahçemden kestiğim gülleri vazolara koyar, salonun birkaç köşesine yerleştiririm. Devamlı karşımda durmaları hoşuma gider.
Amaryllislerini görünce, benimkileri özledim. İstanbul'a gelirken birkaç tanesi açmıştı ama daha açacak çok tomurcuk vardı.
Kumruları da çok sever ve hep incelemeye çalışırım. Yavrular çıkınca fotoğraflayabilirseniz çok hoş olur.

Vildan Sönmez
31-05-2009, 22:12
Güler Hanım, çoğunlukla bir bazen iki kuş birlikte bekliyorlar yumurtaları. Anne-baba yardımlaşıyorlar.
Onları da çekmek istiyorum, yavruları da...

günebakan
31-05-2009, 22:37
Vildan hanım denize karşı güller ve amaryliss süper bir görüntü. Ayrıca kuşlarınızıda güle güle büyütün:)

Vildan Sönmez
03-06-2009, 22:16
Kumrumuz yavaş yavaş bize alıştı.
Çok ani ve yüksek ses olmazsa kaçmıyor.

uzman16
03-06-2009, 22:40
Herşey ne kadar güzel. Maşallah.

selenn
03-06-2009, 23:06
Bu güzel terasın farkına kumru da varmış olacak ki saksıya kurulmuş, bir de poz vermiş. Herşey çok güzel ve çok bakımlı. Ellerinize sağlık.

hozat
03-06-2009, 23:21
Vildan Hanım,Bir üçlü bukadar mı birbirine yakışır? O ne renk öyle kumruda ,saksısıyla uyum sağlamış.Birde latin açarsa fotoğraf değil tablo olacaklar.
Sağlıkla kalın.

Cumhur Tonba
03-06-2009, 23:28
Vildan hanım,
İsteseniz böyle bir poz yakalayamazsınız. Çok harika. Şahane. Olağan üstü bir güzellik. Bol bol fotoğraflamanızı bekliyoruz. Belgesel niteliğnde olur. Sevginin her türü orada.
Saygı ve sevgiler.

Vildan Sönmez
03-06-2009, 23:42
Evet arkadaşlar çiçeklenince de çekeceğim, yavrular çıkınca da.
Yavrular yumurtadan çıktıktan 18 gün sonra uçuyormuş. Ancak kuluçka süresini bulamadım nette.

Arzu Kasapoğlu
04-06-2009, 00:08
Kumruların kuluçka süreleri onbeş günmüş (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=kumrular%C4%B1n+kulu%C3%A7ka+s%C3%BCresi&btnG=Google%27da+Ara&meta=)Vildan Hanım.

Vildan Sönmez
04-06-2009, 00:30
Teşekkürler Arzu Hanım'cım. İlk yumurta 28 Mayıs. Bu durumda 15 Haziran gibi yavruları bekliyoruz.

selenn
04-06-2009, 15:03
Desenize 11 gün sonra ilk yavruyu göreceğiz. Burdan ufak bir kutlama da yapalım ilk kumru bebek şerefine. Çok şansı olacak gözlerini çok güzel bir ortamda açacak.

nevsune
04-06-2009, 16:49
Çok hoş. Saksıya nasıl da kurulmuş:) Demek kumrular daha insana yakın olabiliyorlar. Şanslıymışsınız; kumru yavru sahibi olmak, güvercinlerden daha kolay görünüyor:)

Geçen yaz benim hem balkonda hem de pencere dışındaki bir saksıda güvercin yavrularım vardı. Anneleri beni görünce kaçıp giderdi. Pencere önündeki yavrular annelerinin bir anlık ayrılmasını fırsat bilen kargalarca öldürüldüler. Ben koşup yetişene kadar olan oluvermişti. Günlerce üzüldüm onlara. Sonra bari balkondaki yavruların başına bir şey gelmesin diye günlerce dışarı çıkamamıştım. Neyse onlar büyüdüler de içim rahat etti. Güvercinlerin uçma süreçleri de kumrulardan bayağı bir uzun.

Benim ya yavrular ya da anne-baba, balkonu kendi evleri sanıp bu yaz ben ağ gerene kadar ayrılmadılar hiç. Şimdi konacak yer yok ama hala çatıdan bakıp duruyorlar. Sizinkiler de artık evi sahiplenirler:)

Kolay gelsin:)

Vildan Sönmez
05-06-2009, 00:53
Sevgili Nevsune,
Benim de bitişik komşum terasında güvercin besliyor. Şimdiye kadar çiçeklerime bir zarar vermediler (ama tersı bayağı pisletiyorlar).
Ancak kumru kuluçkaya yattıktan sonra bir gün baktığımda anne yoktu ve yerde bolca kuş tüyü vardı. Belli ki bir kavga olmuş.Eyvah dedim anne kaçtı ama neyseki tekrar geldi, yumurtalarının başında hala.

manolya
05-06-2009, 07:11
Vildan Hanım, çiçeklerinizin hepsi çok güzel maşallah. 117. mesajda geçen ''serpervivum'' isimli bitkiden bende de var, adını bilmiyordum, bir arkadaşım hediye etti, yöresel adının peygamber sofrası olduğunu söylemişti, literatürdeki ismini bilmediğim için netten bakım bilgilerine de ulaşadım. Açık terasta 2 günde bir suluyorum, ama alt yapraklarının rengi yeşilden sarıya döndü, hatta sadece orta kısmı yeşil kaldı. Yan kısmından sarkan küçük sarkaçlarda hiç büyümüyor. Siz nasıl bakıyorsunuz bu bitkiye, güneş-gölge ve su istekleri nasıl?

Vildan Sönmez
05-06-2009, 08:45
Cumalıkızıktan 2-3 yıl önce almıştım bu serpervivumu.Çiçeğin uzantıları henüz top yapmamıştı satan amcaya sorduğumda sarrkaç değil çiçek olduğunu söyledi ama henüz çiçek görmedim. Hala aynı konserve kutusunda. Alt yapraklardaki kurumalar sanırım saksısı küçük geldiğinden. Nette baktım uyku dönemi Ocak-Şubat ya da yarı uyku dönemi Temmuz-Ağustos ayında değiştirin diyor. Sarkaçları kırmaktan korksam da Temmuz gibi daha büyük bir saksıya alacağım.

Bol güneş istiyor. Hava soğuksa ya da güneşsizse sulamıyorum. saksının altındaki tabakta hiç su bırakmıyorum. Toprağı kurumuşsa suluyorum.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11084

Vildan Sönmez
06-06-2009, 12:00
Haziran başı durum raporu :)

Dahliamın genel görüntüsü güçlü,yemyeşil, ancak tomurcuklarında kararma var.
Geçen yıl da böyle olmuştu.Ve düzgün çiçek açamamıştı.

Vildan Sönmez
06-06-2009, 12:01
Lilyumların tomurcukları da bitki de gayet iyi görünüyor.

Vildan Sönmez
06-06-2009, 12:03
Bu çiçeği Sultanköy'den kardeşimin bahçesinden aldım.Odunlaşmış bir sapta, hatmi benzeri bir çiçeği var. Bu kök geçen yıldan kalma.

Vildan Sönmez
06-06-2009, 12:05
Beyaz petunyalar beyaz bulutlar gibi..

Vildan Sönmez
06-06-2009, 12:06
Tohumdan şebboylar açtı. Biri pembe biri lila yalınkat, biri de katmerli lila.

Vildan Sönmez
06-06-2009, 12:09
Yuka artık tavanı aştı.15 yaşından büyük ve son yıllarda yaz kış dışarıda.
Yanındaki ağaç bamyası.

Vildan Sönmez
06-06-2009, 12:11
Bu sardunya koyu siklamen rengi ama hiçbir fotoğraf gerçek rengini yansıtamıyor.

Vildan Sönmez
06-06-2009, 12:12
Latinlerin bir saksısını kumru ailesine reserve ettik. Diğer saksıdakiler açmaya başladı.

Vildan Sönmez
06-06-2009, 12:14
Terasta ufak bir boya badana işlemi yapıldı. Bazı saksılar pencere demirlerine asıldı.Böylece aşırı güneşten de korunuyorlar.

cigdemozkan
07-06-2009, 13:35
yer kazanma içi yapılan uygulama ve görüntü süper olmuş ellerinize ve emeğinize sağlık

zenfree
07-06-2009, 13:37
Bu çiçeğe (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=438926&postcount=152)bayıldım. Bu ayın yarışmasına ekleseydiniz keşeke.

Arzu Kasapoğlu
07-06-2009, 13:38
İri çiçekli ebegömeci sanırım.

maki01
07-06-2009, 14:28
Ve kalanchea inanılmaz bir çoşkuyla hala açıyor, neredeyse hiç yaprak görünmüyor.

Muthiş bir güzellik bu, tüm çiçekleriniz öyle aslında. "kalanchea" tohumunu nasıl bulabilirim diye google da aradım. Sizde varmış sadece , google öyle diyor :)
Güzel terasınızda sağlıklı, mutlu günler diliyorum..

Not: Yazımda hata yapmışım. "kalanchoe" olacakmış :) Olsun yine de sizinki kadar güzeline rastlamadım. Kutluyorum sizi..

Vildan Sönmez
08-06-2009, 00:04
Sevgili zenfree bu fotoğraf Haziranda çekilmişti. Diğerlerinden de seçim yapamadım.

Bu çiçeğe (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=438926&postcount=152)bayıldım. Bu ayın yarışmasına ekleseydiniz keşeke.

Vildan Sönmez
08-06-2009, 00:24
Teşekkürler Çiğdem Hanım.Aslında yer sorunumdan çok aşırı güneşle ilgili sorunum var terasımın yarısının üzeri örtülü. Güneş öğleden önce geliyor, batana kadar da etkiliyor.
yer kazanma içi yapılan uygulama ve görüntü süper olmuş ellerinize ve emeğinize sağlık

Vildan Sönmez
08-06-2009, 00:27
Merhaba Maki,
Kalanchom çok güzel ve uzun süre açtı. Solan çiçekleri temizledim. Şimdi daha seyrek ama yine çiçekli ve yeni tomurcuklar geliyor..

Vildan Sönmez
08-06-2009, 00:30
Sağol Sebo, daha güzelleri de senin olsun dilerim.

Arzu Hanım'cım haklısınız, ben hatmiye benziyor dedim ya ebegümeciye de benziyor.

Koyu yeşil
08-06-2009, 09:13
Pencereniz ne kadar güzel olmuş, pembe çiçek nefis birşey gerçekten.

KARADENİZ37
08-06-2009, 10:06
Merhaba Vildan Hanım çiçekleriniz çok güzeller.Maşallah güzel bakmışsınız.Darısı başıma .Bol güneşli ve çiçekli günler.

Vildan Sönmez
08-06-2009, 21:53
Bu akşam genel görünümler çektim iş dönüşü.
(gördüğünüz duvar yan komşumun terasını tamamen kapatıp daire haline getirdi böylece sol yanımda Menekşe ve Florya sahili görünmez oldu...

Vildan Sönmez
08-06-2009, 21:57
Bu da sağ yanım.Terası kapatmayan komşum ara duvarı yükselterek Kanarya ve Halkalı Nükleere kadar olan görünümü kapattı.

Vildan Sönmez
08-06-2009, 21:58
Çiçeklerin ardından, doğrudan Küçükçekmece Gölü ve Marmara Denizi'ne bakış.

Vildan Sönmez
08-06-2009, 22:03
Bu arada zakkum az da olsa çiçek açtı.

Vildan Sönmez
08-06-2009, 22:04
Pazar günü Çatalca'dan aldığım üç renk gazanıadan sarı olanı.

Vildan Sönmez
08-06-2009, 22:06
Lavantamın uçları yavaş yavaş tomurcuklanıyor.

Vildan Sönmez
08-06-2009, 22:07
Ali Bey'le toplantıda, sevgili Limon'un hediyesi Lisiantus boylanmaya başladı.

ciceksever70
08-06-2009, 22:50
Denizi gören genis teraslar ne keyifli olur degil mi? Yillar önce Beyoglunda terasindan Kinaliadayi gördügümüz bir evde oturmustuk. Yaz kis eve girmek istemezdim. Sizin terasiniz bana o evi hatirlatti. Tek farkla siz güzel ciceklerinizle orayi kücük bir cennet haline getirmissiniz.

çekirdek
11-06-2009, 11:26
Vildan'cım, mesaj iletmesem de terasını zevkle izliyorum.

Yan görüntülerinin kapanmasına çok üzüldüm, keşke yarım metrecik geriden yükseltselerdi..

Terasına minik bir yorumda bulunmak istiyorum..
Karşına gelen uzun duvarın da fayans kaplı, sanki biraz banyo havası veriyor (kızma), çiçeklerin güzelliğinde iyice sırıtıyor. Hijyenik ve temiz belki ama o çiçekler başka bir doku istiyor..
Benim aklıma gelen, maliyetli de olmayan;
Karşı duvarı tümüyle, bulabilirsen (gezilerinde yakalayabilirsin sanırım), saz örgüyle (hasır değil ama) kapatsan ve sazı da olduğu gibi bırakmayıp su bazlı beyaz ya da mavi ya da çivit mavi ile boyasan..
Bu sazı tutturmak için ille de çok delik delmen gerekmez, iki yanlardan ve ortadan tutturup aradaki yerler sarkma yapmasın diye saksılarla destekleyebilirsin gibi gibi..

Vildan Sönmez
11-06-2009, 12:04
Sevgili çekirdek,
Kibarlık etmişsin banyo havası veriyor diye, ben ona Cağaloğlu hamamı diyorum. Yapıldığı dönemde bayağı iyi duruyordu.Şimdi hem estetik değil birde, güneşten yer yer para büyüklüğünde atmalar yapıyor. Hem duvarda hem zeminde.

Aslında bu yıl çok istedim, şöyle taş görüntülü kaplama mı yapsam diye ancak olmadı. Sadece duvarları ve demirleri boyattım.
Dediğin gibi birşeyler aklımda olsun, gözüme çarparsa kaçırmam emin ol. Teşekkürler.

Vildan Sönmez
13-06-2009, 00:46
Terkos' da bir serada kenara atılmış durumda kara kuru bir ağaççık. Ne olduğu belli değildi, ama satıcı erguvan dedi.

Vildan Sönmez
13-06-2009, 00:48
Bonsai başlığı da ilgimi çekiyordu ve karar verdim bonsai olacak. Erguvan olduğu tamam, iki yıldır sadece yapraklanıyor. Henüz çiçeklerini göstermedi.

Vildan Sönmez
13-06-2009, 13:09
Geçen pazar Çatalca taraflarında bir seradan fesleğen ve reyhan aldım. Mutfak balkonunda cam kenarındalar. Yanından geçtikçe mis kokuyorlar.

Vildan Sönmez
13-06-2009, 13:12
Kumru yavrularım dünyaya gelmiş. Anne uçunca, çabucak çekiverdim.

nevsune
13-06-2009, 20:56
Hoşgelmişler, çirkin şeyler:) Bu halleri hem çirkin, hem komik. Güvercin yavruları daha kel ve çirkin oluyorlar. Aman, anneleri yokken başka kuşlara dikkat edin n'olur. Kaşla göz arasında yavruları bulup... (gerisini söylemeye dilim varmıyor)

Güle güle büyüyüp biran önce giderler umarım. Arkalarından sıkı bir temizlik gerekebilir. Benim güvercinler balkonda bit yapmışlardı. Günlerce çamaşır sularıyla temizlik yapmak zorunda kalmıştım.

selenn
13-06-2009, 21:19
Minik kumrular tahminimizden 2 gün evvel dünyaya gelmişler. Çok şirinler.

Vildan Sönmez
13-06-2009, 23:57
Hem ıslak ve hem de keltoşlar ama çok şirinler gerçekten.

Bitişik komşumda güvercinler var, bolca pislerdiler terasa. Ama son zamanlarda gelmiyorlar sanırım. Çünkü pilik yok bir süredir. Benim tahminim: Anne ve baba kumru kaçırıyor onları. Çünkü biri yavrularıylayken diğeri balkon demirlerinde resmen nöbet tutuyor.

jineop
14-06-2009, 00:22
Sevgili Nevsune,
Birzamanlar canlı doğğuran balıklara merak sardım . Saatlerce hatta günlerce bekledikten sonra doğumu yakalayabiliyorsunuz. Balık doğuruyor sonra hızla doğurduğu yavruyu geri dönüyor ve yutuyor. Ben yavruları kurtarmaya çalışırken midem bulanıyor, söyleniyorum (nasıl yavrusunu yiyebilir diye)ve ağlıyorum .Ve ,bakıyorum sabah olmuş.Eşim sabah kalkıyor o da bana söyleniyor insanları doğurttuğun yetmiyor başımıza şimdi de balıklar çıktı diye. Hayat çok acımasız. Her canlı da merhamet olmalı.

Vildan Sönmez
15-06-2009, 20:09
Bu site hepimizi bitki delisi yaptı. Uzun zamandır bir clematis bir de yasemin aklımdan hiç çıkmıyordu.Ada'dan getirdiğim yasemin çeliği tomurcuk bile vermişken bir anda kavruldu.Çok üzüldüm. Bu arada arkadaşlarımızn bahçelerindeki yaseminleri gördükçe kararım kesinleşti ve bu pazar Bauhause'dan bir yasemin aldım.
Saksısını değiştirdim.Şimdilik tek fotoğraf çekebildim.

Vildan Sönmez
15-06-2009, 20:11
Güney güzeli rozetim açtı bir süredir.

celalsungur
15-06-2009, 20:11
Bu site hepimizi bitki delisi yaptı. Uzun zamandır bir clematis bir de yasemin aklımdan hiç çıkmıyordu.Ada'dan getirdiğim yasemin çeliği tomurcuk bile vermişken bir anda kavruldu.Çok üzüldüm. Bu arada arkadaşlarımızn bahçelerindeki yaseminleri gördükçe kararım kesinleşti ve bu pazar Bauhause'dan bir yasemin aldım.
Saksısını değiştirdim.Şimdilik tek fotoğraf çekebildim.
Bu dayanıklı ama çiçeğinin kokusu lastik gibi. Fûl yasemin alsanız ömrünüze ömür katarsınız. Kışa da dayanıklı.

Vildan Sönmez
15-06-2009, 20:16
Bu rozet Datça'dan geldi. Kaç yaşında olduğunu bilemiyorum, ben diyeyim dört, siz deyin beş.
Gövdesi kartlaştı. Ama seyrek de olsa açıyor.

Vildan Sönmez
15-06-2009, 20:22
Celal Bey güzel kokuyorçiçeğim. Yolda kaç kişi sordu bu ne çiçeği diye.
Bir bayan da çok iyi yapmışsınız, hiç pişman olmıyacaksınız diye iştahla kendi yaseminini anlattı.

Bu dayanıklı ama çiçeğinin kokusu lastik gibi. Fûl yasemin alsanız ömrünüze ömür katarsınız. Kışa da dayanıklı.

Arzu Kasapoğlu
15-06-2009, 20:25
Vildan hanım, rozet çiçeğinizi kışın nereye koyuyorsunuz.Benimkinin de ağaçlaşmasını istiyorum.

Vildan Sönmez
15-06-2009, 21:04
Rozetim yaz kış terasta. Birçok çiçeğimi çok soğuklarda büyük poşetlerle sarıyorum. Çünkü içeri alamıyacağım kadar çok saksı var.

nevsune
15-06-2009, 21:09
Vildan hanım yasemininizi güle güle büyütün. Yumuşak iklimli bir yerde yaşarsam benim de ilk dikeceklerim arasında yasemin var ama şu hani hakiki yaseminden. Onun kokusunu hiç birine değişmem. Geçenlerde Bauhausda bir koku bir koku, kafamı bir çevirdim kaç metre ötemde duruyormuş. Sanki yanımda gibiydi.

Bence bir tane de ondan alın:)

celalsungur
15-06-2009, 21:10
Celal Bey güzel kokuyorçiçeğim. Yolda kaç kişi sordu bu ne çiçeği diye.
Bir bayan da çok iyi yapmışsınız, hiç pişman olmıyacaksınız diye iştahla kendi yaseminini anlattı.
Yalova'da şantiye binasının girişine dikmiştim, oradaki kokusunu da beğenmedim (yasemin gibi kokmuyor çünkü), Yalova'dan gelirken başka bir tane alıp getirip buraya diktim onun kokusu da güzel değil. Ful yasemin mis gibi kokuyor, 10 tl verip 2 metre boyunda bir tane daha aldım Dikili'den. Kışın Yalova'dan getirdiğimi de (J. Sambac) başka yere dikip onun yerine de ful yasemin dikeceğim.

Vildan Sönmez
15-06-2009, 21:49
Tamam Celal Bey'cim. Kim tutar bizi ?
Şimdi de ful yasemin takibine geçeriz, ne güzel. :D

Vildan Sönmez
15-06-2009, 21:53
Arzu Hanım, bu yıl Datça'ya gittiğimde rozet fidelerinden alacağım.
Ama sonradan çıkan renkleri daha güzel olanlardan değil. Klasik pembe ve beyazlardan. Onlar daha dayanıklı. Çiçeklenmeleri bitince uçlarını alıyorsun, birkaç yıl yaşıyor. Ve tohum döktüğü yerde yenileri çıkıyor.

Vildan hanım, rozet çiçeğinizi kışın nereye koyuyorsunuz.Benimkinin de ağaçlaşmasını istiyorum.

Vildan Sönmez
16-06-2009, 21:21
Çan sarmaşıığım gayet güzel gelişiyor, henüz tomurcuk belirtisi yok.
Hemen yanındaki lavanta.

Vildan Sönmez
16-06-2009, 21:23
İki saksıdaki pembe domateslerim, Enez ve Sultanköy karması. çiçekleri açmaya başladı.

Vildan Sönmez
16-06-2009, 21:25
Acı biber olmadan olmaz, bir saksı da bize yeter teras için.

Vildan Sönmez
16-06-2009, 21:31
Bu pembe domates koltuk sürgünleri çabuk köklenir demişti sevgili eniştem.
İki günde kökler göründü. Beşinci günde kökler bu durumdaydı.

Vildan Sönmez
16-06-2009, 21:33
Latinlerim açıklı koyulu açmaya devam ediyor. Tohum oluşturmaya başlayanlar da var.

Vildan Sönmez
16-06-2009, 21:35
Bu karanfilleri klasik karanfil diye aldım.Hani eski usul, bahçelerimizde ve teneke saksılarda yetişirdi.

bennur
19-06-2009, 13:43
Sevgili Vildan, teras bahçene ve çiçeklerine bayıldım, ellerine sağlık. Bu güzel mekan da mutlu bir yaz geçirmeni dilerim.

Vildan Sönmez
19-06-2009, 14:01
Teşekkürler Nur Hanım. Sizin terasınızı görünce, ahşap saksı koruyucunuzun farklı bir şekli geliyor aklıma. Yapabilirsem fotoğraflarım.

maki01
19-06-2009, 17:53
Merhaba Vildan Hanım,
Ellerinize, yüreğinize sağlık. Bahçe demek lazım, terası aşmış gerçekten. Mesajlarınızda karanfilden söz etmişsiniz, hani teneke kutularda mis gibi baharat kokan türden. Bu da beni buralara sürükleyen karanfilim (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=404273&postcount=199).
Ben tohumdan yetiştirmeyi başaramadım henüz. Bu sene çok iyi geliştiler ama yaprak biti ve kırmızı örümcek fidelerimi mahvetti yine. Vazgeçmiş değilim, yeni tohumlarla denemeye devam. Arzu ederseniz tohumlarından gönderebilirim.
Sevgiler...

Vildan Sönmez
21-06-2009, 23:39
Sevgili Maki01 sevinirim gerçekten.Hani o pembeli bordolu ebruli, ya da koyu bordo, ya da bembeyaz, ya da pembe ama o eski karanfiller..
Şimdi kültürle değiştirilen çiçekler çok güzel ama ben eskileri daha çok seviyorum.
Merhaba Vildan Hanım,
Ellerinize, yüreğinize sağlık. Bahçe demek lazım, terası aşmış gerçekten. Mesajlarınızda karanfilden söz etmişsiniz, hani teneke kutularda mis gibi baharat kokan türden. Bu da beni buralara sürükleyen karanfilim.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=404273&postcount=199
Ben tohumdan yetiştirmeyi başaramadım henüz. Bu sene çok iyi geliştiler ama yaprak biti ve kırmızı örümcek fidelerimi mahvetti yine. Vazgeçmiş değilim, yeni tohumlarla denemeye devam. Arzu ederseniz tohumlarından gönderebilirim.
Sevgiler...

maki01
22-06-2009, 01:35
Verdiğim linkte fotoğrafı var. Evet, bildiğimiz eski türlerden, acı baharat kokulu, katmerli ve de pembe :)
Adresinizi mesajla iletir misiniz lütfen?

Vildan Sönmez
23-06-2009, 21:50
Sayın maki01, karanfillerim açmış, mis kokuyor. (hani baharat gibi genizinize işliyor)
Bir kök katmerli, bir kök yalınkat.

maki01
23-06-2009, 23:10
Harika görünüyorlar Vildan Hanım, kokuları da öyledir eminim. Güle güle büyütün.
Pembe katmerli karanfıl tohumlarınız da yolda, yarın ya da Perşembe günü size ulaşmış olur.
Bol çiçekli günler diliyorum...

bennur
24-06-2009, 10:14
Sevgili Vildan Hanım,
Bana yardımcı olduğunuz için, zarif ve paylaşımcı tavrınız için ne desem ki? Çok mutlu ettiniz ve duygulandırdınız beni:) Çok teşekkür ederim.
Sevgiler

Vildan Sönmez
25-06-2009, 14:08
Sevgili maki01 tohumlarım geldi.
Çoook çok teşekkürler. Dilerim linktekiler gibi karanfillerimiz olur.

Sormak istediğim bir şey var ayrıca.
Pamuk diyarındasınız. Hiç saksıda pamuk yetiştirmeyi düşündünüz mü, ya da denediniz mi?

maki01
25-06-2009, 14:19
Sizin ellerinizde karanfiller hayat bulacak, biliyorum :) Güle güle büyütün.

Pamuğu biz Çukurova'lılar hep tarlada görmeye alışmışız, saksıda yetiştirmeyi hiç düşünmedim. Saksıda gelincik yetiştirmek gibi, neden olmasın?

Lithi-um
25-06-2009, 14:24
Vildan hanımmmmmmm

Bahçeniz o kadar güzel kii daha önce nasıl görmedim bilmiyorum. Sadece ilk sayfayı gördüğümü hatırlıyorum. ama sonraki sayfalara şimdi baktığımda herşey o kadar güzel kii.. Pembe karanfilleriniz gerçekten çok güzeller. liliumlar. nergisler. allahım cennet gibi çiçekleriniz var. insan kendini cennette gibi hissediyor dolaşırken. Bu arada askere gitmeden önce bahçeme mutlaka pembe karanfil ve lilium ekeceğim. eğer zamanıysa hemen alıp ekmeyi düşünüyorum.ve nergis köşesi yapacağım bahçemde. çok beyendimmmm

bennur
25-06-2009, 14:38
Sevgili Vildan hanım, şimdi kapım çaldı, kargo çiçeklerimi ulaştırdı, henüz açmadım, hemen bilgisayarın başına koştum, çiçeklerim de kucağımda:) size teşekkür etmek için. Sağolunuz, var olunuz, ayrıca da kargo ücretini ödemeniz beni hem mahcup etti, hem duygulandırdı. Bu minnet borcunu bakalım nasıl ödeyeceğim. Sevgiler, teşekkürler

bennur
25-06-2009, 14:54
Sevgili Vildan hanım, özel mesaj gönderemedim:( size çoook teşekkür ederim, beni mahcubettiniz, Öyle güzel ambalaj yapmışsınız ki, mükemmel durumdalar, keyifleri yerinde. Bana adresinizi yazarsanız ben de, size beni hatırlacak minik bir el işimi yollamayı çok arzu ediyorum. Beni kırmazsanız mutlu olurum. Sevgiyle kalın

Vildan Sönmez
25-06-2009, 16:13
Eğer düşündüğünüz şeyi yapmanıza yetecekse çok sevinirim. Papirusların köklerini istediğiniz gibi temizleyip, seyreltmeniz için ben bir şey yapmadım.
Dün sabah Yurt İçi Kargo ezilir, sorumluluk almayız deyince ta akşam üzeri MNG KARGO ile gönderdim.
Adresim için de ne diyeyim, göndermesem siz kırılacaksınız, ben seve seve siz istemeden gönderdim.
Biz bunu ağaçlarda hep yapıyoruz. Fethiyeden Caretta'dan gelen kaktüslerim büyüyor. Daha dün Adana'dan Maki01'den karanfil tohumlarım geldi.
Bu arada göndereceğim çan sarmaşığını bekleyen biri var biliyorum:D
Bütün arkadaşlar gibi Merakla bekliyoruz şimdi...

Sevgiler...

bennur
25-06-2009, 17:53
Sizler harikasınız, sağolunuz. Ama ricamı yerine getirirseniz, benim de sizde minik bir anım olur, ben çiçeklerime her bakışımda sizi hatırlayacağım. Sevgiler

Vildan Sönmez
30-06-2009, 21:58
Terasımdaki birinci kuşak iki kumru yavrusu ben fotoğraf çekene kadar uçtu gitti.Tabii korkutmamak için sulayamadığım bir saksı latin çiçeği de.

İkinci kuşak kumrularım Enez'de asma çardağında.

Cuma günü yeni bir konuğum vardı. Bu kez sakız sardunya saksısında bir yumurta vardı.
Pazartesi günü iki yumurta oldular..Onlar da üçüncü kuşak....

selenn
30-06-2009, 22:11
Kumrular fena benimsedi sizin terası Vildan Hanım:)

Vildan Sönmez
30-06-2009, 22:19
Sevgili selen, daha önce de kumru konuklarım vardı. Ama bu yıl üçüncü oldu. Hayırdır inşallah diyorum.

Vildan Sönmez
02-07-2009, 00:07
Ağaç bamyası sarmaşığı tomurcuklandı ve ilk çiçek açtı.

Vildan Sönmez
05-07-2009, 22:33
Bauhause'dan aldığım paketlerde turuncu ve beyaz üstüne lila benekler vardı ama benim lilium beyaz açtı.

Vildan Sönmez
05-07-2009, 22:35
Artık yeni sardunya istemezken, Koçtaşta pembe yapraklarının yarısı kırmızı, bazıları pembe üzerine beyaz benekli sardunyaya dayanamadım.

Vildan Sönmez
05-07-2009, 22:37
Çan sarmaşıkşarını yukarıya doğru iki ters V seklinde sardırmaya çalışıyorum. Aslında daha yükseğe çıkabilirdi, ama incecik kollarda kendi içinde dolanmış. Kırmamak için bu kadar açabildim.

Hala tomurcuk yok.

Vildan Sönmez
05-07-2009, 22:41
Kendiliğinden bodur kalan acem borusu çiçeklenmeye başladı.

Vildan Sönmez
05-07-2009, 22:43
Latinim az çiçek açıyor ve sarkma eğiliminde.

Vildan Sönmez
05-07-2009, 22:46
Bamya sarmaşığı ile yanyana duran yaşlı yukam, büyük saksıya geçince yeni yapraklar çıkarmaya başladı. Ben Ona Hüseyin Alp diyorum.

Vildan Sönmez
05-07-2009, 22:47
Bu günün son fotoğrafı bulutlar ve rozet...

Vildan Sönmez
07-07-2009, 00:11
Ağva Yolundan aldığımız bir dal verbana kendini toparladı.

Vildan Sönmez
07-07-2009, 00:23
Enez'den gelen bu hanımeliyi bonsai yapacaktım. Ama bonsaicilerden hiç yorum gelmeyince, hanımeli de aldı başını gidiyor, bıraktım büyüsün. Balkon demirlerine sardıracağım.

bennur
07-07-2009, 01:01
Hanımeliniz çok sağlılı görünüyor, ben de iki ay evvel, iyice kartlaşan ve bozulmaya başlayan hanımelimi gözümü karartıp dibinden budadım, şimdi sizinki gibi yemyeşil , sanırım çiçek açmaya da niyetleniyor:))

Vildan Sönmez
08-07-2009, 20:57
Kapalıyken rengini belli etmeyen diğer lilyum da kendini gösterdi. Ancak tek kökte tek çiçek açtı.

Vildan Sönmez
08-07-2009, 20:59
Beyaz çiçekler sanki yarım açıyor.

Vildan Sönmez
08-07-2009, 21:01
İki güzel bir arada...

Vildan Sönmez
08-07-2009, 21:02
Bu arada ağaç bamya sarmaşığı sessiz, sakin pastel çiçeklerle kendini gösteriyor.

bennur
08-07-2009, 23:13
Lilyumlarınız çok güzeller, seyirlik vede fotoğraflık olmuşlar. keyifle seyredin.

limon
09-07-2009, 10:57
Liliumlar çok güzel. "Ağaç Bamya Sarmaşığı" ilk kez duydum ve gördüm, ne kadar güzelmiş çiçekleri. Ağaç Bamya denildiğine göre çok yıllık galiba?

Vildan Hanım, Siz bizle takılalı gezileri yavaşlattınız gibi geliyor :) "Gezekalın" doktorumuza söylemiştim bahçeye fazla takılırsanız sloganınız "Durakalın" olur diye ;) Bitkiler, sebzeler, meyveler derken insanda feci bağımlılık yaratıyor bu durum. Yakında hepimiz Todor gibi elimizi eteğimizi şehirden çekip, doğal hayata doğru yol alacağız gibi görünüyor ;)

Vildan Sönmez
09-07-2009, 11:48
Sevgili limon,
Bu sarmaşık çok yıllık. Terasta saksıda yaz-kış açıkta duruyor, yani dayanıklı.
Forumda da kısa bir başlığı var

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8366

Gezilerimize gelince, biliyorsunuz Fahri Yardımcı'nın kurduğu grupla geziyorduk, aile tadında. Bu aralar dondurduk diyelim. Eski günlerimize dönmeyi bizde özlemle bekliyoruz.
Şimdilik dört yıl öncesine döndük: Enez- Datça

sevim.K
10-07-2009, 17:41
Vildan Hanım terasınız - fazla rüzgar alıyor yakınmanıza karşılık- çok güzel. Çiçeklerinizde öyle.:) Mor succulent, kalanchoe harika. Tabi clametis unutulmamalı değil mi:confused: Birde acem halısı ve arkadaşı bayıldım:) Güle güle büyütün çiçeklerinizi. Ellerinize emeklerinize sağlık, sevgiler

Ülker
10-07-2009, 17:53
Sevgili Vildan, liliumları görüntülediğiniz resim, sanki bahçeymiş izlenimi verdi, döndüm tekrar baktım, bir balkon bitkilerle bu kadar mı coşar...darısı benim balkonun başına, "kim korkar rüzgardan":rolleyes:

Kiraz
10-07-2009, 18:09
Vildan Hn, balkonda yetiştirmenin zorluğunu bilirim, hele rüzgar alırsa. Buna rağmen siz ve bir çok arkadaş bunu çok güzel başarıyorsunuz, elinize sağlık. Lilyumlarınız ve bamya sarmaşığınız çok güzelmiş.

jineop
10-07-2009, 21:08
Sevgili Vildan Hanım,
Herşey çok güzel. Muhteşem. Ne zaman çaya gelebiliriz?. Kiraz,limon ne dersiniz?

sükunet
11-07-2009, 10:42
insanın baktıkça içi açılıyor :)
nasıl keyifli olur bu güzellikte dumanı üstünde tüten çayların tadı...
lütfen benim içinde bir bardak için.
imrendim :)
bitkilerinizin ömrü uzun olsun.
sevgiler...

Adalet Yağcı
13-07-2009, 21:38
Sevgili Vildan hanım, saatlerdir terasınızı inceliyorum, ellerinize sağlık, neler başarmışsınız, hangi birini sayayım, hepsi de birbirinden güzeller.
Liliumlarınız, özellikle kırmızı olana bayıldım, ben bu çiçeklerin bu kadar güzel koktuğunu bilmezdim.
Sardunyalarınız harika, hele o terasınızın manzarası ömre bedel, hayalimde hep deniz gören bir ev oldu.
Bitkilerinizin çeşitliliğine şaşırdım, bu kadar çok bitkinin dilinden anlamak, her birinin isteğini bilmek çok zor.

Zor olanı başarmışsınız, bütün kalbimle tebrik ediyorum, güzel terasınızda sağlık ve esenlikle oturmanızı diliyorum.

Vildan Sönmez
13-07-2009, 23:28
Hani Ülker Bahtsız Balkonum dedi ya, tam da terasımın adını Issız Terasım olarak değiştirmeyi düşünürken, ben hafta sonu Enez'de iken, yani evde yokken, terasıma konuklar gelmiş.
Hoşgelmişsiniz arkadaşlar.

Sevim Hanım, Ülker Hanım, benim problemim rüzgardan çok aşırı güneşten yana. Çiçeklerimin Mayıs ayındaki keyfi yok. Bunun için terasın yarısını kapatan gölgeliği biraz daha uzatmayı planlıyorum. Bu da çare olmazsa neredeyse tek tip çiçeğe döneceğim: sardunya :)

Vildan Sönmez
13-07-2009, 23:30
Bakın son aldığım sardunya pembe kırmızı minik benekli arada birkaç tane de kırmızı açıyor.

Vildan Sönmez
13-07-2009, 23:33
Sevgili Kiraz, sağolun. Bamya sarmaşığı iki yaz aradan sonra çiçeklendi. Hani annelerimizin fotoğraflarında kumaştan yapma gelin çiçekleri vardır ya, onlara benzetiyorum çiçeklerini.

Vildan Hn, balkonda yetiştirmenin zorluğunu bilirim, hele rüzgar alırsa. Buna rağmen siz ve bir çok arkadaş bunu çok güzel başarıyorsunuz, elinize sağlık. Lilyumlarınız ve bamya sarmaşığınız çok güzelmiş.

Vildan Sönmez
13-07-2009, 23:55
Sevgili Jineop çok iyi olur derim.
Yalnız teras keyfi gündüz için erken, çünkü güneşten gözünüzü açamıyorsunuz.
Ben saat yedide evde oluyorum, hala oturulacak kıvamda değil. Şimdilerde gece, mehtap harika oluyor.

Sevgili Vildan Hanım,
Herşey çok güzel. Muhteşem. Ne zaman çaya gelebiliriz?. Kiraz,limon ne dersiniz?

Vildan Sönmez
13-07-2009, 23:57
Sevgili suizan, teşekkürler. Sağlığımız yerinde oldukça, her şeyin tadı güzel oluyor, bir de sevdiklerimiz yanımızdayken,insanın baktıkça içi açılıyor :)
nasıl keyifli olur bu güzellikte dumanı üstünde tüten çayların tadı...
lütfen benim içinde bir bardak için.
imrendim :)
bitkilerinizin ömrü uzun olsun.
sevgiler...

Vildan Sönmez
14-07-2009, 00:01
Vee Adalet Hanım'cım,
Bu yıl inatla her yıldan çok uğraştım, buna rağmen, kaybettiğim, ya da keyfi kaçan çok çiçeğim var. Böyle olunca da üzülüyorum tabii. Üstüne bir de izinde bir yere giderken ne yapacağımı, şimdiden kara kara düşünüyorum.

Sevgili Vildan hanım, saatlerdir terasınızı inceliyorum, ellerinize sağlık, neler başarmışsınız, hangi birini sayayım, hepsi de birbirinden güzeller.
Liliumlarınız, özellikle kırmızı olana bayıldım, ben bu çiçeklerin bu kadar güzel koktuğunu bilmezdim.
Sardunyalarınız harika, hele o terasınızın manzarası ömre bedel, hayalimde hep deniz gören bir ev oldu.
Bitkilerinizin çeşitliliğine şaşırdım, bu kadar çok bitkinin dilinden anlamak, her birinin isteğini bilmek çok zor.

Zor olanı başarmışsınız, bütün kalbimle tebrik ediyorum, güzel terasınızda sağlık ve esenlikle oturmanızı diliyorum.

bennur
14-07-2009, 00:03
Sevgili Vildan hanım, benekli ve çift renkli sardunya çok güzel, mehtap da öyle:) sağlıkla seyredin. Ben de, epeydir karşılaşmayınca, sizi merak etmiştim. Sevgiyle kalın

Vildan Sönmez
14-07-2009, 00:03
Örneğin bu sardunyalarım da benimle beraber, güneşe inat, açıyorlar çiçeklerini.

Vildan Sönmez
14-07-2009, 00:06
Buncağızımın ayrı saksısı bile yok. 'Hüseyin Alp' yukanın dibinde açıyor.

Vildan Sönmez
14-07-2009, 00:09
Sardunyaların bir kısmını balkon demirlerine asmıştım. Yapraklar sararmaya başlayınca, duvar dibine, yere indirdim tekrar.

Vildan Sönmez
14-07-2009, 00:13
Nur Hanım iyi akşamlar, hafta sonu kaçtık İstanbul'dan. Enez bahçeme beklerim.;)

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9867

Sevgili Vildan hanım, benekli ve çift renkli sardunya çok güzel, mehtap da öyle:) sağlıkla seyredin. Ben de, epeydir karşılaşmayınca, sizi merak etmiştim. Sevgiyle kalın

Vildan Sönmez
14-07-2009, 01:30
Son olarak da, Sevgili limon'un hediyesi lisiantus tomurcuğu rengini belli etmeye başladı.

Adalet Yağcı
14-07-2009, 07:50
Anlaşılan Lisianthus un ikinci şanslısı siz olacaksınız sevgili Vildan hanım.
Sardunyalar güneşi çok seviyorlar, burada on gündür yağan yağmurdan dolayı yeni çiçeklerim azaldı(sardunya)yani yeterince güneş göremedikleri için sanki duraklama devrine girdiler.

Tatile çıkacağınızda, huniye benzer aparatlar var, uç kısmında pamuklu bir ip ile saksının toprağına gömüyorsunuz, fiyatları da 1 lira idi, onlardan uygulayabilirsiniz, veya leğen içine su doldurup oturtabilirsiniz.
Sevgiyle.

Vildan Sönmez
14-07-2009, 09:10
Adalet Hanım, Huniye benzer aparat yapı marketlerde mi vardır ?
Benim aklıma şu geldi. Pet şişelere su dolduracağım. Kapağına birer tane iğne deliği açıp, başaşağı saksılara koyacağım. Sanki damlatma sistemi gibi olur diye düşünüyorum. Yettiği kadarını da leğene oturtabilirim.

Anlaşılan Lisianthus un ikinci şanslısı siz olacaksınız sevgili Vildan hanım.
Sardunyalar güneşi çok seviyorlar, burada on gündür yağan yağmurdan dolayı yeni çiçeklerim azaldı(sardunya)yani yeterince güneş göremedikleri için sanki duraklama devrine girdiler.

Tatile çıkacağınızda, huniye benzer aparatlar var, uç kısmında pamuklu bir ip ile saksının toprağına gömüyorsunuz, fiyatları da 1 lira idi, onlardan uygulayabilirsiniz, veya leğen içine su doldurup oturtabilirsiniz.
Sevgiyle.

Adalet Yağcı
14-07-2009, 09:36
Ben yerel bir marketten almıştım, on tane kadar, içleri yarım litreden fazla su alıyor, toprağa gömüldüğü için buharla su kaybedilmiyor, tek sorun su koyduğumuz geniş ağız kısmının açık olması ki, bu da her hangi bir kapak veya poşetle kapatılabilir.
Bahsettiğim aparatlar Mersin'de kaldı, gittiğimde getirir fotoğrafını sayfanıza eklerim.

Adalet Yağcı
14-07-2009, 09:49
Vildan hanım, önceki mesajımda 'huniye benzer' diye yanlış bir tanımlama yapmışım, kusura bakmayın, bahsettiğim aparat konik bir tarzda, düzeltirim.
Ayrıca büyük serum şişeleri ile de çiçeklerinizi sulamanız mümkün, damlama ayarını minimuma indirirseniz en az onbeş gün idare eder onları.

jineop
14-07-2009, 09:53
Sevgili Vildan Hanım,
1.5 litrelik pet şişeleri saksılar için önceden ben kullanırdım. İşe çok yarıyor.Bauhausta sorduğunuz aparatlardan var sanıyorum gittigidiyorda da görmüştüm.Sevgiyle kalın.

Vildan Sönmez
14-07-2009, 10:31
Sağolun arkadaşlar. Kısmetse Salı günü 10 günlüğüne gidiyorum. Serum şişesi bulamam ama konik aparatı ve pet şişeyi uygulayacağım.
Annem eskiden gelirdi çiçeklerimi sulamaya. Ama yaşlandı artık kilosu da fazla canımın, korkuyorum merdivenlerde bir hal olmasın.

Vildan Sönmez
14-07-2009, 21:00
Her akşam olduğu gibi işten gelince ilk işim elşmde fotoğraf makinası ile terasa koşturmaca...Eşim ve oğlum alıştı da görenler ne der acaba ?

Dün tomurcukta lan lisi-limon, bu gün harika rengi ile gösteri yapıyor...

Vildan Sönmez
14-07-2009, 21:03
Endamın yeter, gözlerin yeter
Uğramasın sana ne hüzün ne de keder .......

Vildan Sönmez
15-07-2009, 21:44
Tek kök rozetim açmaya devam ediyor.

Vildan Sönmez
15-07-2009, 21:46
Bir yandan da incecik bezelye benzeri tohumlar yapıyor.
Bu yıl kesin karar verdim. Benim terasıma dayanabilen, sardunyadan sonra ikinci çiçek: rozet.
Seneye daha çok rozet ekeceğim.