![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ya sütü kaynatıp, yoğurtla kestirerek lor yapar veya peynir mayasıyla evde peynir imal edebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5138 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Eskişehir gezimizde, Anadolu Üniversitesi kampüsündeki taş binada yemek yediğimiz gece, masada zeytinyağı içine doğranmış peynir servisi yapıldı. Gruptan Muzaffer bey sordu, "bizim yemek kültürümüzde zeytinyağı böyle bir yere sahip midir?" diye sordu. Ben şaşırdım. Çocukluğumdan beri, kahvaltıda mis gibi taze zeytinyağına biraz ev yapımı salça ekleyip, kekiğe banıp banıp yerim. Buradaki kahvaltı örneklerinde ise zeytinyağından söz edilmemiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buradaki kahvaltı örneklerinde zeytinyağından söz edilmemiş olmasını siz söyleyince farkettim. Gerçi ben Van'daki kahvaltı örneklerinden söz etmiştim ama örneklerdeki Akdeniz ülkelerinde de yok zeytinyağı değil mi? Oysa bizde Ege mutfağı zeytinyağı üzerine kurulmuştur... Tatlısından, tuzlusundan, ekşisine kadar zeytinyağının girmediği yemek yokken kahvaltı kültüründe olmaması olası mı? Bu durumda Muzaffer Bey'in kesinlikle Ege'li olmadığı ortaya çıkıyor... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|