Sabahları uyandığımda ilk 3-4 saat hiç birşey yiyemiyorum. Bu yıllardır böyle. Uyanmak için ilk yaptığım şey maalesef sigara içmek, eğer hala uyanamamışsam koyu bir kahveyle bir sigara daha.. Kahvaltı benim için pek kahve altı olmuyor yani. Sigara ve kahve üstü diyebiliriz kısaca.

Ama uyandıktan 3-4 saat sonra kahvaltı ederim.
Alıntı:
|
(sabah sabah sarımsak da ne oluyor? demeyin. Abartmadığınız sürece harika oluyor. Deneyin, bakalım yine aynı düşüncede olacak mısınız?..)
|
Sarımsak özellikle de taze sarımsak kahvaltı da bayıldığım şeylerden biridir. İnce dilimler halinde doğranmış bir tabak domatesin üzerine sızma zeytinyağı gezdirip, 3-4 diş sarımsağı da ince ince dilimleyip, tuzla ve naneyle tatlandırıp deneyeniniz olmadıysa eğer tavsiye derim.
Alıntı:
|
yumurtanın kaynamaya başladıktan sonra 8-10 dakika daha pişirilmesi gerektiği öneriliyor.
|
Oysa yıllardır, yumurta kaynatılırken eğer sarısının etrafında yeşilimsi bir tabaka oluşuyorsa demirinin gideceğinden, böyle yenilmemesi gerektiğinden bahsediyorlardı.. kaynamaya başladıktan sonraki 8-10 dakika da bu yeşillik oluşur gibime geliyor..
Babam eskiden(eskiden diyorum çünkü şimdi tam yağlı köy peyniri bulmak çok zor), sahanda tereyağını eritir ve üzerine ufaladığı tam yağlı inek peynirini koyar ve iyice eriyene kadar karıştırırdı, peynir iyice sünerdi ve sahanla masaya konan bu kahvaltı yemeğine sündürme denirdi. Taze ekmek banıp yemesi süper olurdu.. En çok bunu özlüyorum.. İzmir'de çok aradım ama o köyden gelen peynir gibisini bulamadım. Mozerellayla bile denedim, olmuyor, o tad başka birşeydi..