![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
muhacir tarhanasında acı ve cibrise de katılır saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 353
|
Mucuroğlu, cibrise nedir merak ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
|
Trakya'da Çıbrıka, Bulgaristan'da Çıbrıtsa, Pomaklarda Çobrisa ve agaclar.nette adı Sater otu, Çuprika, Çibirsi olarak geçen bitki Sn. Asiye. Tarhana yaparken eğer evde bebek yoksa mutlaka kullanılır, köfte harcında da kullanılır, pişmiş kuru fasulyenin üzerine serpilir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2012
Şehir: Skopje
Mesajlar: 106
|
Evet, bilimsel adı Satureja hortensis. ![]() Benim ninem Tarhana poyu adında bir baharatı kavurur , el değirmeninde çeker ve tarhanaya eklerdi. Bu baharat halen ekliyor. Taneleri kurutulup kavrulup eklenirse muhacir tarhanası olur. Yoksa o koku ve lezzetti hiç bir şekilde bulmak mümkün değildir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|