agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni30Beğeniler
  • 10 Gönderen yener.T
  • 2 Gönderen Manolya_
  • 1 Gönderen gokcegokce
  • 1 Gönderen Asiye
  • 4 Gönderen bahcedenn
  • 4 Gönderen BrunoL
  • 3 Gönderen BrunoL
  • 3 Gönderen bettyycim
  • 1 Gönderen Asiye
  • 1 Gönderen Capricorn

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-01-2012, 17:39   #1
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Galeri: 16
Muhacir Tarhanası

Muhacir tarhanası nasıl yapılır.?

Malzemeler:
1 kg kurusoğan,
1 kg domates,
1 kg kırmızı salçalık biber,
2 kg yoğurt(suyu süzülmüş)
3 kg un.



yapılışı
biberler yıkanıp çekirdekleri ayıklanacak soğanın kabukları soyulacak.Domates,biber,soğan küçük parçalar halinde doğranıp bir tencereye koyulup kısık ateşte hamur haline gelene kadar domatesin suyunu çekene kadar pişirilecek.

ılınınca kevgirden geçirilecek.kesinlikle suyunu çekmesi gerekiyor.sonra un büyük bir kabın(bu kap tencere olabilir)içine elenerek konacak ortası havuz gibi açılıp ortaya yoğurt ve salça haline getirilmiş diğer malzemeler konup az miktarda tuz ilave edilip yoğurulacak hamur normal ekmek hamuru kıvamında olacak.asla su ilave edilmiyecek.

.bu hamur üzerine temiz ince bir bezle örtülüp ekşimeye bırakılacak.kabarmaya başlayınca yumruklaıp yoğurmaya devam edilecek.sürekli yoğurma işlemine devam edilecek.bu süre 15-18 gün sürer.kabarmamaya başlayınca gölge yerde (güneş görmeyecek) küçük parçalara ayrılıp havaladırılacak

.çok kurumadan ufalanmaya başlanacak.bu işlemin daha çabuk olması için robottan geçirilmesi daha iyi olur.çok inceltilmiş isteyenler el yardımıyla ufalama işlemine devam edebilir.Daha sonra temiz çarşaflar üzerine yayılıp kuruması için yine gölge bir yerde bir kaç gün bekletilir.

iyice kuruduktan sonra bez torbalara konup kış için saklanır.pişirirken isteğe bağlı içine çok az miktarda zencefil ilave edilirse soğuk algınlığına iyi gelir.pul biber ve kuru nane ilave edilirse süper olur.Bilmem tarifimi verebildim mi.ben bu tarhanayı her yıl yaparım.kim benim bu tarhanamı içmişse çok beğenmiştir.Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
 
yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025