agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-08-2007, 15:21   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Patlican ezmesi

Ben patlican ezmesini severim, ilk zamanlar bir iki yerden tarifeler bulup yaptim ama lezzeti disarda restorantta yediklerime benzemiyordu.
Yillar once, Kibris ve Turkiyeye yaptigim ilk tatilimde, Istanbuldaki sevgili yegenim Zeki Dinlenmis ve esi sevgili Sukranin bir tarifi olan asagidaki patlican ezmesinin lezzeti tum tatigim patlican ezmelerinin en guzeli.
Basit ve kolay bir yapilisi var. Bu gun hazir yapmisken sizlerle paylasmak istedim. Resimler de cektim, Oralarda da da simdi patlican mevsimi.
Simdiden size de afiyet olsun.

Burada yarim kiloya yakin patlicanlar oluyor ve icerisinde cok cekirdek de yoktur ben o patlicanlardan kullaniyorum.

Bir iri patlican
Yogurt
Zeytin yagi
Pul biber, kara biber, tuz
Cicek ve maydonoz.

Ben hazirladigim tabaklarin, guzel gorunmesine onem veririm. Bu yuzden bahcemde yetisen cicekleri tabaklari suslemek icin kullanirim, Zehirli olmadiklarini bildigim bircok cicegi. Ornegin yasemin, kupe cicegi, begonya, gul.gelinduvagi, nane, maydonoz, kekik, biberiye, feslikan gibi bitkiler.

Patlican bir bicakla bir iki yerinden delinip kabuklari soyulmadan izgara altina konur.
Her tarafi yanacak sekilde ara, ara cevrilerek pisirilir[ patlicanin izgara altinda kabuklarinin yanmasi isin puf noktasidir. Yanan kabuklar patlicanin icerisine guzel bir patlican kokusu sindirir. patlicani baska turlu pisirirseniz ayni lezzette olmaz]

Pisen patlicani bir tabaga alip, yanmis kabugunu kesip icini bir kasik yardimi ile baska bir tabaga bosaltip sogumasini bekleyin. Patlican soguduktan sonra patlican ici kadar yogurt, istege gore pul biber,tuz, kara biber ekleyin ve hepsini guzelce karistirin. Servis tabagina aldiktan sonra uzerine zeytin yagi gezdirin biraz kirmizi biber serpin ve ciceklerle susleyip seyredin sonra da efiyetle yeyin.
renkleri patlicani cagristirdigi icin suslemede menekseler kullandim.

Name:  patlican 001.jpg
Views: 3099
Size:  38.9 KB
Yikanip bicakla delinmis patlican

Name:  patlican 003.jpg
Views: 3172
Size:  40.1 KB
Izgara altinda yanarak pisirilmis patlican

Name:  patlican 005.jpg
Views: 3120
Size:  45.8 KB
Name:  patlican 006.jpg
Views: 3183
Size:  46.2 KB
Patlican ici cikarilirken

Name:  patlican 007.jpg
Views: 3093
Size:  31.6 KB
Patlican ici kadar yogurt ekleniyor.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2007, 15:26   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Name:  patlican 008.jpg
Views: 3599
Size:  40.0 KB
Yogurtla patlican karistiriliyor.

Name:  patlican 010.jpg
Views: 3585
Size:  64.9 KB
Patlican ezmesi servis tabaginda.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2007, 20:57   #3
Ağaçsever
 
guler64's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Eklenti 17681
Yogurtla patlican karistiriliyor.

Eklenti 17682
Patlican ezmesi servis tabaginda.
Merhaba ellerine saglık.Servis tabagındaki menekşe çiçegimi?

guler64 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025