agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-06-2009, 18:33   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 62
FIRINDA YUMURTA

MALZEMELER
6 kişilik
6 adet yumurta
1.5 kahve fincanı tereyağı
2 su bardağı süt
2 adet soğan
1 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı un
toz muskat
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI
Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte kavurun. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ekleyin. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Muskat, karabiber ve tuzu ekleyip ateşten alın.
Yumurtalar soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları ince halkalar halinde kesin. Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleri ekleyin. Geniş bir fırın kabını yağlayın. yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kabına dizin ve kalan sosu da üzerine dökün. Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 5 dakika kızartın ve servis yapın

caucasus beğendi.
nesecik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 14:45   #2
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caucasus Mesajı Göster
Sevim.k, siz de daha çok yemek tarifleri var
Yok yok neredeee

Haftasonu kaygana yapmaya niyetlendim sabah kahvaltısında. Kızım hayır, istemiyorum deyince vazgeçmek zorunda kaldım. Kaygana çocukluğumda babaannemin elinden yediğim yumurtalı, sebzeli gözleme türü bir yiyecek. Babaannem pazı katardı sebze olarak, tabi maydanoz ve arzusuna göre baharatlar hariç.

Kızımın ifadesiyle internette onlarca kaygana tarifi var. Ehh ben de tarifleri okudum yanlış yönlendirmemek için. Karadeniz yemeği, Trabzon kayganası.... gibi değişik başlıklarda yazılmış, pazıyla yapılan tarifte var. Buraya kopyalamıyorum yumurtaseverler denemeye karar verirlerse mutlaka kendilerine en yakın buldukları tarifi kullanacaklardır.Ama mısır unu katılan tarif bulamadım çünkü babaannem mısır unu karıştırır, plakide pişirirdi

(plaki tava gibi yayvan ama sapsız toprak kap)


Düzenleyen sevim.K : 17-06-2009 saat 18:10
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
yumurta, yumurta yemekleri.


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025